Petak, 23.12.2011.

18:30

Privedena Seka Aleksić

Folk pevačica Seka Aleksić privedena je danas u policiju zbog prebrze vožnje, saznaje B92.

Izvor: B92

Privedena Seka Aleksiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Elvir

pre 12 godina

Ja sam kažnjen sa opomenom (trebnalo je 15000 din, ali sam tražio odmah zatvor), 6 kaznenih poena i 3 meseca zabrane, kada sam kupio auto i pošao da ga registrujem, "gospodin" me je zaustavio bukvalno 150m od tehničkog pregleda i pisao prijavu. Tog dana sam uradio tehnički i bilo je kasno da predam za saobraćajnu i registrovao sam ga sutradan. Za 11 godina iskustva imam samo jednu kaznu za radar. Zakon je isti za sve.

lozac

pre 12 godina

...то је ипак њена ствар, не видим разлог толиког публицитета. возила, платила, крај ...

Nebojsa

pre 12 godina

Зашто правите аутомобиле који могу да иду преко 120 ?
(с, 23. decembar 2011 19:12)
Zato sto u Nemackoj na nekim deonicama ne postoje ogranicenja brzine vec samo rastojanje izmedju vozila. I zato Nemacka trpi kritike iz EU ali bas ih briga pa oni i diktiraju auto industriju.

@ ShoOo

pre 12 godina

a zašto ne bi bila ista kazna za Seku i tebe?
tražite ista pravila i propise, žalite se kad Seka dobije manju kaznu, a vi bi joj dali veću nego nekom s manjim primanjima, shvatam ja vas, shvatam da bi to možda i bilo u redu, ali, morate da priznate da je to ipak pomalo licemerno, zar ne?

Citostatik

pre 12 godina

Seka vozila 200 km/h!!! A sta da radimo sa ovim "rotacijama" koje su ukljucene i kad treba i kada ne treba, pa pice oni i preko 200 km/h i vanauto-puta!!!!???? Zasto nismo svi jednaki pred zakonom??? Izguglajte malo kako je saobracajna policija napisala kaznu vozacu, bivse, premijerke Hrvatske Kosorov!!!! I zamislilte sta je ona tada rekla za saobracajca, covek je obavljao svoju duznost!!! I ovi nasi bi trebali malo cesce da obavljaju svoju duznost, a ne da kaznjavaju ljude koji nemaju para 'leba da jedu!!!!
Sramota bre, i treba EU da nas dovede u red!!!!

ShoOo?!?!

pre 12 godina

Al su je kaznili.... to mu dođe kao da su kaznili običan svet sa 300din. Ne može biti ista kazna novčana za mene, Peru, Žiku, Miku i Seku.
A samo da se "pohvalim" da sam i ja video "Mufty" auto kako juri nekih 160km/h na auto putu Niš-Bgd nedavno. Kladim se da su i njemu pisali nekad kaznu za prekoračenje brzine...

Pedja

pre 12 godina

Finska je zakon, kazna za građane koji zarađuju do 50.000 evra (ja sam tako razumeo) je nominalna, a preko toga raste proporcijalno. Tako je jedan Finski milioner platio 100.000 evra za prekoračenje brzine njegovim Ferarijem.

Shark

pre 12 godina

Povecati maksimalnu brzinu na autoputu na 140kmh, ali i poostriti kaznenu politiku. Drugacije ne moze.
Ne znam sta je ludje ogranicenje od 120 ili sto je ova vozila 200, verovatno u stiklama...

Valerij

pre 12 godina

Ova vest počinje kao da je ubila nekog čoveka u najmanju ruku.Pa vozila je auto koji je napravljen da se vozi tako,vozila je na autoputu ne u gradu.Inače ova ograničenja koja sad imamo na našim putevima su na snazi već 40 godina kada kola nisu bila ni upola sigurna kao danas.Na tom autoputu postoje deonice na kojima može da se vozi i 300 km/h,ali mi imamo zakon za zaprežna kola a ne za autoput.Oni kojima je to brzo uvek mogu da idu 80-100,smestite se lepo u srednju traku i uživajte.Usput nit volim nit slušam narodnjake,pogotovo ne Seku Aleksić.

Frache

pre 12 godina

Nazalost,uzevsi u obzir kaznu koja joj je odredjena,ali i moralne vrednosti koje vladaju u nasoj drzavi,njoj ovo dodje kao jeftina reklama.

mali Djokica

pre 12 godina

Mislim da bi trebalo da je poseti neki politicar ko onomad kada je predsednik posetio naseg cuvenog vaterpolistu kada je ovaj pijan na motoru sebe sredio, rasturio Yuga ugrozio bezbednost nj. vozaca. Secam se da se po novinama pisala izvinjenja sto je policija morala jos da ga kazni. Ako ne bude izvinjenja Seki ipak se nesto promenilo?
Stvarno joj nije bilo lako zuri a policija joj rokne 100 iljada kaznu za 200 na sat.
Sto mi je to poznat naslov - iz doba kad je plata bila 1,20 DM

Trebalo bi da se kaznjavaju svi redom koji prave prekrsaje, a bez poseta politicara, i posle izbora ko god dodje na vlast.

Shomi

pre 12 godina

Jednostavno resenje:
1. Finska - kazna zavisi od visine prihoda prekrsioca propisa
2. Kanada - prekoracenje preko 50 km u odnosu na ogranicenje - oduzimanje vozila licu mesta na najmanje 7 dana, kazna najmanje hiljadu $ i nekoliko kaznenih poena (granica je 9) a da o osiguranju sledece godine i da ne govorimo (verovatno nekoliko hiljada $ godisnje.

Tako se to radi, sve ostalo je zvaka za seljaka.

Odvaliti po dzepu do BOLA!

laki

pre 12 godina

Pa zato ovi nasi i nece u EU.Tamo nema pogadjanja,vec su svi isti pred sudijom i placaju kazne po svojim primanjima a za ovako prekoracenje brzine se dobija visemesecna zabrana i oduzimanje dozvole.Srbija,Rusija,Azerbejdzan.Severna Koreja...

kraja

pre 12 godina

...molim sve komentatore da zabeleze prekrsaj, datum, ime ove pevaljke, te smesnu kaznu koja joj je izrecena...
...to ce biti dobar osnov za zalbu na buduca resenja sudija za prekrsaje, jer ne moze da postoji "njena" 203km/h i necija "tudja" 203km/h...

Vasilije

pre 12 godina

Jaka vest, jaka pevaljka! Pitam se sto nije duvala i vadjena krv.
U civilizovanom svetu se pretpostavlja da sa vozacem nesto fizicki i zdravstveno nije uredu ako ovoliko prekoraci brzinu, sto je i tacno. Ili si pijan ili drogiran ili malouman. Sve tri stvari tesko ugrozavaju ostale
ucesnike i ne mozes tek tako lako da ides kuci ni za 100.000 - prvo bolnica pa sudija pa ostalo . . . . .

Spori

pre 12 godina

Ima se , Moze se! Nekad, dok su kazne bile blaze,a ja bio mladji i ja sam tako. Ne zbog zurbe, nego zbog adrenalina jer kad se predje 200 nekako i put pocinje da se suzava.Nego slusajte moj savet: mante se corava posla!Kazem i ja sam tako dok pre nekoliko godina negde tamo na pola puta izmedju Beogrda i izlaza kod Lapova na nekom "vecitomni klizistu"nisam malte ne poleteo sa nekih 210km/h. Tad i nikad vise! Cak ni kroz Nemacku gde su putevi daleko bolji od nasih, i gde je i signalizacija mnogo bolja. ne teba smetnuti s,uma da je 200km/h =54m/sec. Obzirom da je za reakciju potrebna sekuda,do pocetka ozbiljnog kocenja se predje vise od duzine fudbalskog igralista!Ja sam tad imao srece, sto se mozda vise nece ponoviti. Zato pamet u glavu jer atuo ce ti uvek dati ono sto od njega trazis, u okviru njegovih tehnickih mogucnosti. A dali je vozac u stanju da sve kontrolise? Ne zaboravimo da cak i profesionalci gube zivote!

Vuk

pre 12 godina

Samo ona fali u vestima.
Verovatno je to namerno uradila,zbog popularnosti.

Treba uvesti i drustveno socijalni rad za 'poznate' licnosti.
Neka pere ulice par meseci.

Kako to drugi rade

pre 12 godina

Za ovakav slucaj prebrze voznje u drzavi Ontario (Kanada)
kazna je sledeca: Oduzimanje kola na licu mesta od sedam
dana i oduzimanje vozacke dozvole do sudjenja. Sud moze da
donese zatvorsku kaznu do sest meseci za vozaca, minimalnu
novcanu kaznu od $2,000 i maksimalnu od $10,000. Zatim, u
slucaju da je ovo bio prvi ovakav prekrsaj sud donosi odluku
o suspenziji vozacke dozvole do dve godine, a u slucaju da
je ovo drugi put, do deset godina oduzimanja prava na vozacku
dozvolu. Automatski se dobija set kaznenih poena, sto drugim recima
znaci da ce osiguranje za kola biti astronomsko ili cak nemoguce
da se dobije. Sve u svemu, kazna da se pamti i uci za ceo zivot!
Naravno sa pevkanjem, zavijanjem i cupkanjem se moze nastaviti.

mirko

pre 12 godina

Koje ona? Za takvo prekoracenje u normalnim drzavama oduzimanje dozvole min. 1 god. na licu mesta oduzimanje vozila i najmanje 30 dana zatvora. To znam sigurno za Svajcarsku. Zivela zemlja Srbija!

Goran

pre 12 godina

Kada ce se isti arsini primeniti prema politicarima na vlasti i vozacima iz njihove pratnje koji autoputem idu 250km/h, pa jos po sredini izmedju dve kolovozne trake. Lep primer daju svima ostalima!

Vladan

pre 12 godina

Evo dokaza da zakon nije za sve isti :
XXI KAZNENE ODREDBE :
9. Prekršajne kazne za fizičko lice
Član 330.
Kaznom zatvora od najmanje 15 dana i 14 kaznenih poena kazniće se za prekršaj vozač koji:
10) se na putu van naselja kreće brzinom koja je preko 80 km/h veća od dozvoljene, kao i vozač iz člana 45. stav 1. tačka 4) ovog zakona, koji se na putu van naselja kreće brzinom koja je preko 70 km/h veća od dozvoljene ..

ne razumem

pre 12 godina

Da li se vi šalite sa ovom vesti? Pa ovakve stvari se događaju svakog dana po mnogo puta. Ili je ovde važno što je pevačica u pitanju?

Metak ili Vinjak

pre 12 godina

Iako radim od 9, na poslu sam bio vec u 08.30h
Radim kao do 17h, al sam ostao do 18h.
Kupio sam 200 grama alpske i majonez kad dodjem kuci da jedem malo.

I kao da procitam vesti i vidim ova je vozila mercedes koji kosta sto soma evra 200kmh i platila kaznu sto soma din.

A ja ? Jel Brankov most resenje ?

Toliko sam jadan da sam srecan i kad me neka riba gudima udari u troli.

Peđa-Bgd

pre 12 godina

4 kaznena poena?

Cenim da bi bilo kom običnom (umalo ne napisah normalnom, jer normalni ljudi ne vote 200km na ulici, već samo na trkama) građaninu usledila maksimalna kazna.

Nemanja

pre 12 godina

Juče i danas sam vozio od Beograda do Niša (i nazad)... u proseku 100-110 na sat, kad pretičem nekog do 120 (brže i ne može jer Twingo počinje da se trese na 120 km/h). I pored toga, bar deset puta mi se desilo da pored mene proleti neki crni audi, mercedes, ili tako nešto (npr. neki SUV). Ako sam ja vozio 110, onda su oni sigurno vozili preko 150. A policije nigde!

Voyager

pre 12 godina

Prekoračenje brzine za više od 80 km/h van naselja: 100.000 – 120.000
din ili zatvor najmanje 15 dana, zabrana upraljanja najmanje 8 meseci i 14 kaznenih poena.
ZOBS

Milos

pre 12 godina

Za 203km/h cetiri poena i mesec dana dozvola? Pa dobro, sta je potrebno da bi nekome oduzeli dozvolu na malo duze? Boeing 747 ili ipak mora neko da pogine?

Božidar

pre 12 godina

Još jedan primer koliko zaostajemo za Zapadom.
Na zapadu bre za ovakve postoji xxx produkcija,a kod nas pevaju i još pripadaju kulturnom krugu.
Mlakonje su Srbi!

posteno

pre 12 godina

A sta bi bilo da je izazvala saobracajnu nezgodu?Oduzeti dozvolu na 3 godine i novcano kazniti pa ce drugi put da razmisli da li moze tako da se ponasa.

Metak ili Vinjak

pre 12 godina

Iako radim od 9, na poslu sam bio vec u 08.30h
Radim kao do 17h, al sam ostao do 18h.
Kupio sam 200 grama alpske i majonez kad dodjem kuci da jedem malo.

I kao da procitam vesti i vidim ova je vozila mercedes koji kosta sto soma evra 200kmh i platila kaznu sto soma din.

A ja ? Jel Brankov most resenje ?

Toliko sam jadan da sam srecan i kad me neka riba gudima udari u troli.

Voyager

pre 12 godina

Prekoračenje brzine za više od 80 km/h van naselja: 100.000 – 120.000
din ili zatvor najmanje 15 dana, zabrana upraljanja najmanje 8 meseci i 14 kaznenih poena.
ZOBS

Božidar

pre 12 godina

Još jedan primer koliko zaostajemo za Zapadom.
Na zapadu bre za ovakve postoji xxx produkcija,a kod nas pevaju i još pripadaju kulturnom krugu.
Mlakonje su Srbi!

Kako to drugi rade

pre 12 godina

Za ovakav slucaj prebrze voznje u drzavi Ontario (Kanada)
kazna je sledeca: Oduzimanje kola na licu mesta od sedam
dana i oduzimanje vozacke dozvole do sudjenja. Sud moze da
donese zatvorsku kaznu do sest meseci za vozaca, minimalnu
novcanu kaznu od $2,000 i maksimalnu od $10,000. Zatim, u
slucaju da je ovo bio prvi ovakav prekrsaj sud donosi odluku
o suspenziji vozacke dozvole do dve godine, a u slucaju da
je ovo drugi put, do deset godina oduzimanja prava na vozacku
dozvolu. Automatski se dobija set kaznenih poena, sto drugim recima
znaci da ce osiguranje za kola biti astronomsko ili cak nemoguce
da se dobije. Sve u svemu, kazna da se pamti i uci za ceo zivot!
Naravno sa pevkanjem, zavijanjem i cupkanjem se moze nastaviti.

Nemanja

pre 12 godina

Juče i danas sam vozio od Beograda do Niša (i nazad)... u proseku 100-110 na sat, kad pretičem nekog do 120 (brže i ne može jer Twingo počinje da se trese na 120 km/h). I pored toga, bar deset puta mi se desilo da pored mene proleti neki crni audi, mercedes, ili tako nešto (npr. neki SUV). Ako sam ja vozio 110, onda su oni sigurno vozili preko 150. A policije nigde!

Milos

pre 12 godina

Za 203km/h cetiri poena i mesec dana dozvola? Pa dobro, sta je potrebno da bi nekome oduzeli dozvolu na malo duze? Boeing 747 ili ipak mora neko da pogine?

Vladan

pre 12 godina

Evo dokaza da zakon nije za sve isti :
XXI KAZNENE ODREDBE :
9. Prekršajne kazne za fizičko lice
Član 330.
Kaznom zatvora od najmanje 15 dana i 14 kaznenih poena kazniće se za prekršaj vozač koji:
10) se na putu van naselja kreće brzinom koja je preko 80 km/h veća od dozvoljene, kao i vozač iz člana 45. stav 1. tačka 4) ovog zakona, koji se na putu van naselja kreće brzinom koja je preko 70 km/h veća od dozvoljene ..

Peđa-Bgd

pre 12 godina

4 kaznena poena?

Cenim da bi bilo kom običnom (umalo ne napisah normalnom, jer normalni ljudi ne vote 200km na ulici, već samo na trkama) građaninu usledila maksimalna kazna.

ne razumem

pre 12 godina

Da li se vi šalite sa ovom vesti? Pa ovakve stvari se događaju svakog dana po mnogo puta. Ili je ovde važno što je pevačica u pitanju?

Spori

pre 12 godina

Ima se , Moze se! Nekad, dok su kazne bile blaze,a ja bio mladji i ja sam tako. Ne zbog zurbe, nego zbog adrenalina jer kad se predje 200 nekako i put pocinje da se suzava.Nego slusajte moj savet: mante se corava posla!Kazem i ja sam tako dok pre nekoliko godina negde tamo na pola puta izmedju Beogrda i izlaza kod Lapova na nekom "vecitomni klizistu"nisam malte ne poleteo sa nekih 210km/h. Tad i nikad vise! Cak ni kroz Nemacku gde su putevi daleko bolji od nasih, i gde je i signalizacija mnogo bolja. ne teba smetnuti s,uma da je 200km/h =54m/sec. Obzirom da je za reakciju potrebna sekuda,do pocetka ozbiljnog kocenja se predje vise od duzine fudbalskog igralista!Ja sam tad imao srece, sto se mozda vise nece ponoviti. Zato pamet u glavu jer atuo ce ti uvek dati ono sto od njega trazis, u okviru njegovih tehnickih mogucnosti. A dali je vozac u stanju da sve kontrolise? Ne zaboravimo da cak i profesionalci gube zivote!

posteno

pre 12 godina

A sta bi bilo da je izazvala saobracajnu nezgodu?Oduzeti dozvolu na 3 godine i novcano kazniti pa ce drugi put da razmisli da li moze tako da se ponasa.

Valerij

pre 12 godina

Ova vest počinje kao da je ubila nekog čoveka u najmanju ruku.Pa vozila je auto koji je napravljen da se vozi tako,vozila je na autoputu ne u gradu.Inače ova ograničenja koja sad imamo na našim putevima su na snazi već 40 godina kada kola nisu bila ni upola sigurna kao danas.Na tom autoputu postoje deonice na kojima može da se vozi i 300 km/h,ali mi imamo zakon za zaprežna kola a ne za autoput.Oni kojima je to brzo uvek mogu da idu 80-100,smestite se lepo u srednju traku i uživajte.Usput nit volim nit slušam narodnjake,pogotovo ne Seku Aleksić.

Vasilije

pre 12 godina

Jaka vest, jaka pevaljka! Pitam se sto nije duvala i vadjena krv.
U civilizovanom svetu se pretpostavlja da sa vozacem nesto fizicki i zdravstveno nije uredu ako ovoliko prekoraci brzinu, sto je i tacno. Ili si pijan ili drogiran ili malouman. Sve tri stvari tesko ugrozavaju ostale
ucesnike i ne mozes tek tako lako da ides kuci ni za 100.000 - prvo bolnica pa sudija pa ostalo . . . . .

Vuk

pre 12 godina

Samo ona fali u vestima.
Verovatno je to namerno uradila,zbog popularnosti.

Treba uvesti i drustveno socijalni rad za 'poznate' licnosti.
Neka pere ulice par meseci.

mirko

pre 12 godina

Koje ona? Za takvo prekoracenje u normalnim drzavama oduzimanje dozvole min. 1 god. na licu mesta oduzimanje vozila i najmanje 30 dana zatvora. To znam sigurno za Svajcarsku. Zivela zemlja Srbija!

Goran

pre 12 godina

Kada ce se isti arsini primeniti prema politicarima na vlasti i vozacima iz njihove pratnje koji autoputem idu 250km/h, pa jos po sredini izmedju dve kolovozne trake. Lep primer daju svima ostalima!

Shomi

pre 12 godina

Jednostavno resenje:
1. Finska - kazna zavisi od visine prihoda prekrsioca propisa
2. Kanada - prekoracenje preko 50 km u odnosu na ogranicenje - oduzimanje vozila licu mesta na najmanje 7 dana, kazna najmanje hiljadu $ i nekoliko kaznenih poena (granica je 9) a da o osiguranju sledece godine i da ne govorimo (verovatno nekoliko hiljada $ godisnje.

Tako se to radi, sve ostalo je zvaka za seljaka.

Odvaliti po dzepu do BOLA!

kraja

pre 12 godina

...molim sve komentatore da zabeleze prekrsaj, datum, ime ove pevaljke, te smesnu kaznu koja joj je izrecena...
...to ce biti dobar osnov za zalbu na buduca resenja sudija za prekrsaje, jer ne moze da postoji "njena" 203km/h i necija "tudja" 203km/h...

mali Djokica

pre 12 godina

Mislim da bi trebalo da je poseti neki politicar ko onomad kada je predsednik posetio naseg cuvenog vaterpolistu kada je ovaj pijan na motoru sebe sredio, rasturio Yuga ugrozio bezbednost nj. vozaca. Secam se da se po novinama pisala izvinjenja sto je policija morala jos da ga kazni. Ako ne bude izvinjenja Seki ipak se nesto promenilo?
Stvarno joj nije bilo lako zuri a policija joj rokne 100 iljada kaznu za 200 na sat.
Sto mi je to poznat naslov - iz doba kad je plata bila 1,20 DM

Trebalo bi da se kaznjavaju svi redom koji prave prekrsaje, a bez poseta politicara, i posle izbora ko god dodje na vlast.

Frache

pre 12 godina

Nazalost,uzevsi u obzir kaznu koja joj je odredjena,ali i moralne vrednosti koje vladaju u nasoj drzavi,njoj ovo dodje kao jeftina reklama.

Pedja

pre 12 godina

Finska je zakon, kazna za građane koji zarađuju do 50.000 evra (ja sam tako razumeo) je nominalna, a preko toga raste proporcijalno. Tako je jedan Finski milioner platio 100.000 evra za prekoračenje brzine njegovim Ferarijem.

laki

pre 12 godina

Pa zato ovi nasi i nece u EU.Tamo nema pogadjanja,vec su svi isti pred sudijom i placaju kazne po svojim primanjima a za ovako prekoracenje brzine se dobija visemesecna zabrana i oduzimanje dozvole.Srbija,Rusija,Azerbejdzan.Severna Koreja...

Shark

pre 12 godina

Povecati maksimalnu brzinu na autoputu na 140kmh, ali i poostriti kaznenu politiku. Drugacije ne moze.
Ne znam sta je ludje ogranicenje od 120 ili sto je ova vozila 200, verovatno u stiklama...

Citostatik

pre 12 godina

Seka vozila 200 km/h!!! A sta da radimo sa ovim "rotacijama" koje su ukljucene i kad treba i kada ne treba, pa pice oni i preko 200 km/h i vanauto-puta!!!!???? Zasto nismo svi jednaki pred zakonom??? Izguglajte malo kako je saobracajna policija napisala kaznu vozacu, bivse, premijerke Hrvatske Kosorov!!!! I zamislilte sta je ona tada rekla za saobracajca, covek je obavljao svoju duznost!!! I ovi nasi bi trebali malo cesce da obavljaju svoju duznost, a ne da kaznjavaju ljude koji nemaju para 'leba da jedu!!!!
Sramota bre, i treba EU da nas dovede u red!!!!

ShoOo?!?!

pre 12 godina

Al su je kaznili.... to mu dođe kao da su kaznili običan svet sa 300din. Ne može biti ista kazna novčana za mene, Peru, Žiku, Miku i Seku.
A samo da se "pohvalim" da sam i ja video "Mufty" auto kako juri nekih 160km/h na auto putu Niš-Bgd nedavno. Kladim se da su i njemu pisali nekad kaznu za prekoračenje brzine...

@ ShoOo

pre 12 godina

a zašto ne bi bila ista kazna za Seku i tebe?
tražite ista pravila i propise, žalite se kad Seka dobije manju kaznu, a vi bi joj dali veću nego nekom s manjim primanjima, shvatam ja vas, shvatam da bi to možda i bilo u redu, ali, morate da priznate da je to ipak pomalo licemerno, zar ne?

Nebojsa

pre 12 godina

Зашто правите аутомобиле који могу да иду преко 120 ?
(с, 23. decembar 2011 19:12)
Zato sto u Nemackoj na nekim deonicama ne postoje ogranicenja brzine vec samo rastojanje izmedju vozila. I zato Nemacka trpi kritike iz EU ali bas ih briga pa oni i diktiraju auto industriju.

lozac

pre 12 godina

...то је ипак њена ствар, не видим разлог толиког публицитета. возила, платила, крај ...

Elvir

pre 12 godina

Ja sam kažnjen sa opomenom (trebnalo je 15000 din, ali sam tražio odmah zatvor), 6 kaznenih poena i 3 meseca zabrane, kada sam kupio auto i pošao da ga registrujem, "gospodin" me je zaustavio bukvalno 150m od tehničkog pregleda i pisao prijavu. Tog dana sam uradio tehnički i bilo je kasno da predam za saobraćajnu i registrovao sam ga sutradan. Za 11 godina iskustva imam samo jednu kaznu za radar. Zakon je isti za sve.

Valerij

pre 12 godina

Ova vest počinje kao da je ubila nekog čoveka u najmanju ruku.Pa vozila je auto koji je napravljen da se vozi tako,vozila je na autoputu ne u gradu.Inače ova ograničenja koja sad imamo na našim putevima su na snazi već 40 godina kada kola nisu bila ni upola sigurna kao danas.Na tom autoputu postoje deonice na kojima može da se vozi i 300 km/h,ali mi imamo zakon za zaprežna kola a ne za autoput.Oni kojima je to brzo uvek mogu da idu 80-100,smestite se lepo u srednju traku i uživajte.Usput nit volim nit slušam narodnjake,pogotovo ne Seku Aleksić.

Metak ili Vinjak

pre 12 godina

Iako radim od 9, na poslu sam bio vec u 08.30h
Radim kao do 17h, al sam ostao do 18h.
Kupio sam 200 grama alpske i majonez kad dodjem kuci da jedem malo.

I kao da procitam vesti i vidim ova je vozila mercedes koji kosta sto soma evra 200kmh i platila kaznu sto soma din.

A ja ? Jel Brankov most resenje ?

Toliko sam jadan da sam srecan i kad me neka riba gudima udari u troli.

Shark

pre 12 godina

Povecati maksimalnu brzinu na autoputu na 140kmh, ali i poostriti kaznenu politiku. Drugacije ne moze.
Ne znam sta je ludje ogranicenje od 120 ili sto je ova vozila 200, verovatno u stiklama...

Peđa-Bgd

pre 12 godina

4 kaznena poena?

Cenim da bi bilo kom običnom (umalo ne napisah normalnom, jer normalni ljudi ne vote 200km na ulici, već samo na trkama) građaninu usledila maksimalna kazna.

Nemanja

pre 12 godina

Juče i danas sam vozio od Beograda do Niša (i nazad)... u proseku 100-110 na sat, kad pretičem nekog do 120 (brže i ne može jer Twingo počinje da se trese na 120 km/h). I pored toga, bar deset puta mi se desilo da pored mene proleti neki crni audi, mercedes, ili tako nešto (npr. neki SUV). Ako sam ja vozio 110, onda su oni sigurno vozili preko 150. A policije nigde!

Milos

pre 12 godina

Za 203km/h cetiri poena i mesec dana dozvola? Pa dobro, sta je potrebno da bi nekome oduzeli dozvolu na malo duze? Boeing 747 ili ipak mora neko da pogine?

Vladan

pre 12 godina

Evo dokaza da zakon nije za sve isti :
XXI KAZNENE ODREDBE :
9. Prekršajne kazne za fizičko lice
Član 330.
Kaznom zatvora od najmanje 15 dana i 14 kaznenih poena kazniće se za prekršaj vozač koji:
10) se na putu van naselja kreće brzinom koja je preko 80 km/h veća od dozvoljene, kao i vozač iz člana 45. stav 1. tačka 4) ovog zakona, koji se na putu van naselja kreće brzinom koja je preko 70 km/h veća od dozvoljene ..

@ ShoOo

pre 12 godina

a zašto ne bi bila ista kazna za Seku i tebe?
tražite ista pravila i propise, žalite se kad Seka dobije manju kaznu, a vi bi joj dali veću nego nekom s manjim primanjima, shvatam ja vas, shvatam da bi to možda i bilo u redu, ali, morate da priznate da je to ipak pomalo licemerno, zar ne?

Božidar

pre 12 godina

Još jedan primer koliko zaostajemo za Zapadom.
Na zapadu bre za ovakve postoji xxx produkcija,a kod nas pevaju i još pripadaju kulturnom krugu.
Mlakonje su Srbi!

ne razumem

pre 12 godina

Da li se vi šalite sa ovom vesti? Pa ovakve stvari se događaju svakog dana po mnogo puta. Ili je ovde važno što je pevačica u pitanju?

Kako to drugi rade

pre 12 godina

Za ovakav slucaj prebrze voznje u drzavi Ontario (Kanada)
kazna je sledeca: Oduzimanje kola na licu mesta od sedam
dana i oduzimanje vozacke dozvole do sudjenja. Sud moze da
donese zatvorsku kaznu do sest meseci za vozaca, minimalnu
novcanu kaznu od $2,000 i maksimalnu od $10,000. Zatim, u
slucaju da je ovo bio prvi ovakav prekrsaj sud donosi odluku
o suspenziji vozacke dozvole do dve godine, a u slucaju da
je ovo drugi put, do deset godina oduzimanja prava na vozacku
dozvolu. Automatski se dobija set kaznenih poena, sto drugim recima
znaci da ce osiguranje za kola biti astronomsko ili cak nemoguce
da se dobije. Sve u svemu, kazna da se pamti i uci za ceo zivot!
Naravno sa pevkanjem, zavijanjem i cupkanjem se moze nastaviti.

Shomi

pre 12 godina

Jednostavno resenje:
1. Finska - kazna zavisi od visine prihoda prekrsioca propisa
2. Kanada - prekoracenje preko 50 km u odnosu na ogranicenje - oduzimanje vozila licu mesta na najmanje 7 dana, kazna najmanje hiljadu $ i nekoliko kaznenih poena (granica je 9) a da o osiguranju sledece godine i da ne govorimo (verovatno nekoliko hiljada $ godisnje.

Tako se to radi, sve ostalo je zvaka za seljaka.

Odvaliti po dzepu do BOLA!

Spori

pre 12 godina

Ima se , Moze se! Nekad, dok su kazne bile blaze,a ja bio mladji i ja sam tako. Ne zbog zurbe, nego zbog adrenalina jer kad se predje 200 nekako i put pocinje da se suzava.Nego slusajte moj savet: mante se corava posla!Kazem i ja sam tako dok pre nekoliko godina negde tamo na pola puta izmedju Beogrda i izlaza kod Lapova na nekom "vecitomni klizistu"nisam malte ne poleteo sa nekih 210km/h. Tad i nikad vise! Cak ni kroz Nemacku gde su putevi daleko bolji od nasih, i gde je i signalizacija mnogo bolja. ne teba smetnuti s,uma da je 200km/h =54m/sec. Obzirom da je za reakciju potrebna sekuda,do pocetka ozbiljnog kocenja se predje vise od duzine fudbalskog igralista!Ja sam tad imao srece, sto se mozda vise nece ponoviti. Zato pamet u glavu jer atuo ce ti uvek dati ono sto od njega trazis, u okviru njegovih tehnickih mogucnosti. A dali je vozac u stanju da sve kontrolise? Ne zaboravimo da cak i profesionalci gube zivote!

mirko

pre 12 godina

Koje ona? Za takvo prekoracenje u normalnim drzavama oduzimanje dozvole min. 1 god. na licu mesta oduzimanje vozila i najmanje 30 dana zatvora. To znam sigurno za Svajcarsku. Zivela zemlja Srbija!

Citostatik

pre 12 godina

Seka vozila 200 km/h!!! A sta da radimo sa ovim "rotacijama" koje su ukljucene i kad treba i kada ne treba, pa pice oni i preko 200 km/h i vanauto-puta!!!!???? Zasto nismo svi jednaki pred zakonom??? Izguglajte malo kako je saobracajna policija napisala kaznu vozacu, bivse, premijerke Hrvatske Kosorov!!!! I zamislilte sta je ona tada rekla za saobracajca, covek je obavljao svoju duznost!!! I ovi nasi bi trebali malo cesce da obavljaju svoju duznost, a ne da kaznjavaju ljude koji nemaju para 'leba da jedu!!!!
Sramota bre, i treba EU da nas dovede u red!!!!

posteno

pre 12 godina

A sta bi bilo da je izazvala saobracajnu nezgodu?Oduzeti dozvolu na 3 godine i novcano kazniti pa ce drugi put da razmisli da li moze tako da se ponasa.

mali Djokica

pre 12 godina

Mislim da bi trebalo da je poseti neki politicar ko onomad kada je predsednik posetio naseg cuvenog vaterpolistu kada je ovaj pijan na motoru sebe sredio, rasturio Yuga ugrozio bezbednost nj. vozaca. Secam se da se po novinama pisala izvinjenja sto je policija morala jos da ga kazni. Ako ne bude izvinjenja Seki ipak se nesto promenilo?
Stvarno joj nije bilo lako zuri a policija joj rokne 100 iljada kaznu za 200 na sat.
Sto mi je to poznat naslov - iz doba kad je plata bila 1,20 DM

Trebalo bi da se kaznjavaju svi redom koji prave prekrsaje, a bez poseta politicara, i posle izbora ko god dodje na vlast.

Frache

pre 12 godina

Nazalost,uzevsi u obzir kaznu koja joj je odredjena,ali i moralne vrednosti koje vladaju u nasoj drzavi,njoj ovo dodje kao jeftina reklama.

ShoOo?!?!

pre 12 godina

Al su je kaznili.... to mu dođe kao da su kaznili običan svet sa 300din. Ne može biti ista kazna novčana za mene, Peru, Žiku, Miku i Seku.
A samo da se "pohvalim" da sam i ja video "Mufty" auto kako juri nekih 160km/h na auto putu Niš-Bgd nedavno. Kladim se da su i njemu pisali nekad kaznu za prekoračenje brzine...

Vasilije

pre 12 godina

Jaka vest, jaka pevaljka! Pitam se sto nije duvala i vadjena krv.
U civilizovanom svetu se pretpostavlja da sa vozacem nesto fizicki i zdravstveno nije uredu ako ovoliko prekoraci brzinu, sto je i tacno. Ili si pijan ili drogiran ili malouman. Sve tri stvari tesko ugrozavaju ostale
ucesnike i ne mozes tek tako lako da ides kuci ni za 100.000 - prvo bolnica pa sudija pa ostalo . . . . .

Pedja

pre 12 godina

Finska je zakon, kazna za građane koji zarađuju do 50.000 evra (ja sam tako razumeo) je nominalna, a preko toga raste proporcijalno. Tako je jedan Finski milioner platio 100.000 evra za prekoračenje brzine njegovim Ferarijem.

lozac

pre 12 godina

...то је ипак њена ствар, не видим разлог толиког публицитета. возила, платила, крај ...

Voyager

pre 12 godina

Prekoračenje brzine za više od 80 km/h van naselja: 100.000 – 120.000
din ili zatvor najmanje 15 dana, zabrana upraljanja najmanje 8 meseci i 14 kaznenih poena.
ZOBS

Vuk

pre 12 godina

Samo ona fali u vestima.
Verovatno je to namerno uradila,zbog popularnosti.

Treba uvesti i drustveno socijalni rad za 'poznate' licnosti.
Neka pere ulice par meseci.

laki

pre 12 godina

Pa zato ovi nasi i nece u EU.Tamo nema pogadjanja,vec su svi isti pred sudijom i placaju kazne po svojim primanjima a za ovako prekoracenje brzine se dobija visemesecna zabrana i oduzimanje dozvole.Srbija,Rusija,Azerbejdzan.Severna Koreja...

Nebojsa

pre 12 godina

Зашто правите аутомобиле који могу да иду преко 120 ?
(с, 23. decembar 2011 19:12)
Zato sto u Nemackoj na nekim deonicama ne postoje ogranicenja brzine vec samo rastojanje izmedju vozila. I zato Nemacka trpi kritike iz EU ali bas ih briga pa oni i diktiraju auto industriju.

Goran

pre 12 godina

Kada ce se isti arsini primeniti prema politicarima na vlasti i vozacima iz njihove pratnje koji autoputem idu 250km/h, pa jos po sredini izmedju dve kolovozne trake. Lep primer daju svima ostalima!

kraja

pre 12 godina

...molim sve komentatore da zabeleze prekrsaj, datum, ime ove pevaljke, te smesnu kaznu koja joj je izrecena...
...to ce biti dobar osnov za zalbu na buduca resenja sudija za prekrsaje, jer ne moze da postoji "njena" 203km/h i necija "tudja" 203km/h...

Elvir

pre 12 godina

Ja sam kažnjen sa opomenom (trebnalo je 15000 din, ali sam tražio odmah zatvor), 6 kaznenih poena i 3 meseca zabrane, kada sam kupio auto i pošao da ga registrujem, "gospodin" me je zaustavio bukvalno 150m od tehničkog pregleda i pisao prijavu. Tog dana sam uradio tehnički i bilo je kasno da predam za saobraćajnu i registrovao sam ga sutradan. Za 11 godina iskustva imam samo jednu kaznu za radar. Zakon je isti za sve.