Nedelja, 18.12.2011.

10:40

Merkelova stigla na Kosovo

Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla u Prištinu, gde je dočekana uz najviše državne počasti, a na aerodromu se već srela sa Hašimom Tačijem.

Izvor: B92

Merkelova stigla na Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Miladin

pre 12 godina

Od Angele narodu neće biti ništa dobro. Možda Tadić očekuje. To se može videti iz sledećih stihova Mihaila Medenice.
(Angela, o Aaangela, život bez tebe sad je tužan i siv.
Angela, o Aaaaangela, nisam ja, majke mi, narod je kriv!
Stvarno ne znam šta još rade na Kosovu barikade, to je neki narod looooš...
Implicitno, eksplicitno - priznaću ti, nije bitno,
ne j..u me ni za grooooš...)

Marko NS

pre 12 godina

(10000:1, 19. decembar 2011 00:08)

Odluči se prvo ko si u komentaru.
U jednom istom komentaru si bio i "Srbijanac" i Albanac i "brižni Vojvođanin"...
Znam da je teško lažno se predstavljati zato ja to nikada i ne radim da ne bih ispao smešan kao ti!

tolkin

pre 12 godina

@chola, Slusaj sad dobro...evo, kajem se zbog svega sto sam nekome lose uradio u prethodnom periodu...da li im je sada lakse? Pa, nije rodjace!!
Da ih (Nemce) nisu zapadne sile zastitile nakon WWII, i ubrizgali im finansijsku injekciju kroz Marsalov plan, kako bi postali zid ka istoku, ne bi ih bilo danas...tako da o istorijskoj ulozi Nemaca i nihovom kajanju nemoj pricati...a, posebno o moralnom pravu da danas ponovo crtaju granice...ili brisu, kako im vec odgovara...

Pera Zdera

pre 12 godina

Dosla gospodja Merkl da pokaze cvrstu ruku i odlucnost na Balkanu (tj. tamo gde moze), ali dzaba... izgubice sledece izbore. Videli su njeni glasaci da nema ni odlucnost ni spremnost da resi probleme evra, i sad na zalost mi moramo da je trpimo do izbora.

Bacvanin

pre 12 godina

Sto bi mene zanimalo sto Angela Merkel posecuje jednu stranu drzavu, mene samo zanima kada ce ona nama u Vojvodini da dodje u posetu, da je lepo ugostimo, napravimo koji biznis sa njom.

Majka

pre 12 godina

Neka svrati i do Kragujevca...ali ne da vidi Fiat nego Šumarice!
(Milan, 19. decembar 2011 10:11)

Ko u proslosti zivi, buducnost ne moze da ima. Nadam se da u srbiji ima vise ljudi kojima su deca bitnija od predaka.

panzer general

pre 12 godina

Ja mislim da je do ovakvog stanja Srbije kakvo je danas najvećim dijelom odgovorno odgajanje djece na raznoraznim mitovima koji preuveličavaju vlastitu veličinu, a umanjuju odnosno negiraju sve ostale. Kad se vide izjave vaših vodećih političara (Tadić, Jeremić, Dačić) čovjek bi pomislio da govore o Rusiji (lideri, najjači, nemogu bez nas), a ne o Srbiji. Ako tako misle političari, vjerojatno tako misli i narod kome se dodvoravaju. Vjerojatno će vam i jednima i drugima biti bolje kad se spustite na zemlju.

febo

pre 12 godina

Pozdrav svim dobrim ljudima u Srbiji iz Bosne i Hercegovine. Nadam se da cete znati pronaci najbolje rijesenje sto se tice Kosova ili Kosova i Metohije. Sto prije vama bude bolje, bice bolje i nama. Priznajte Kosovo i rijesite se problema. Zar Vam nije vise dosadila jedna te ista igra? Barikade, balvani itd... Okrenite se buducnosti. Zelim Vam sve najbolje!

Ivan

pre 12 godina

"Nemacka je izgubila borbu protiv Srbije u Drugom svetckom ratu"

Molim vas, prvo naucite da srpski pravopis, pa onda pisite gluposti. Barem da budu pravilno napisane, ako vec nemaju veze sa zivotom u 2011.

zvonimir markovic

pre 12 godina

milivoje mihajlovic je inteligentno primetio da ce angela merkel izvrsiti strahovit pritisak na pristinu a sve to kao posledica cvrstog stava i ostrih izjava ivice dacica koji je strah i trepet za ceo region, a i sire ;-)))

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Pitam se samo kada cete prestati da se pravite vecim budalama nego sto jeste ? G-dja Merkel dolazi da obidje nemacke vojnike u sastavu Kfora sto predstavlja uobicajenu praksu u vreme Bozica koji ovi vojnici stacionirani na Kosovu u medjunarodnoj mirovnoj misiji, nece provesti u krugu svojih porodica zahvaljujuci NAKARADNOJ politici Srbije prema Kosovu i pretnji Miru i stabilnosti na Balkanu !
Da je Srbija normalna, civilizovana, evropska drzava nebi ni postajale medjunarodne mirovne misije na Kosovu pa tako ni G-dja Merkel nebi imala potrebu niti obavezu da dolazi u posetu nemackih vojnika na Kosovu !

novica52

pre 12 godina

Gde baš ova da nam danas dođe na naše Kosovo i da demonstrira svoju nadmenost i pokaže svu veličinu svoje politike. Ta će nam i u martu zapržiti čorbu koju ćemo teško pokusati. A naša vlada počev od predsednika puna nemačkih đaka koji nisu prozreli manire njenog ponašanja.

Valjevac

pre 12 godina

Imam jedan prijateljski predlog za sve obožavaoce Nemačke i G-đe Merkel a to je da svi odu do Prištine i organizuju dobrodošlicu prvoj dami Nemačke sa sve cvećem i konfetama. Bilo bi to jako simpatično a i doptinelo bi boljem imidžu Srbije kod lidera Evropske Unije. Ko zna, možda bi i pomoglo da u martu 2012., promene odluku i Srbiji dodele toliko želejenu kandidaturu.

strava i uzas

pre 12 godina

Zivela Srbija sa majkom Rusijom !!!!
(Jovan Mirkovic, 18. decembar 2011 23:56)

probao sam jutros da zamislim plavookog putina kako vas prima take crnpuraste i kako se najezio k'o jez kad ste ga oslovili sa "brate putine" pa mu popadalo i ono malo kose. al' onda sam prekinuo, zao mi ga bilo...

probudite se

pre 12 godina

B92 bi trebao da postavi zvucne signale na stranice sa ovakvim vestima, kako bi se pojedini citaoci razbudili iz snova dok kucaju komentare. Ne bi bilo los i jedan popup prozor sa najnovijim vestima: 2.svetski rat upravo zavrsen pre 66 godina.

djordjevic

pre 12 godina

Ma neka ide i posecuje koga hoce. Ne znam kako ja kao gradjanin Srbije mogu da uticem na to koga ona posecuje, pa ne vidim ni potrebu da se trosi energija na to.
Imamo nase probleme, probleme koje mozemo SAMI da resavamo, e mene ubija u pojam sto se oko njih pravimo ludi.

svima treba srpska svetinja

pre 12 godina

Mnogima ovde nikako nije jasno zašto je Srbiji Kosovo toliko važno... Sprdaju se sa Srbijom svakog dana i nazivaju je najgorim mogućim imenima... vređaju sve srpsko...

A ja bih te iste pitao: A zašto je Kosovo toliko užasno bitno svetskim silama? Zašto je toliko bitno jednoj Nemačkoj da toliko pažnje posvećuje Kosovu usred najveće krize? A o Americi da i ne govorim!
Šta to ima toliko bitno za te sile na toj malenoj teritoriji od jedva 10.000 km kvadratnih?

Očigledno na tom Kosovu ima nešto čega mi ovde nismo ni svesni!

Ameri dodjose, napravise haos, pobegose - Iracanin "sa Kosova"

pre 12 godina

... i Kosorova je bila u poseti Kosovu pa je posle izgubila izbore... i Crna Gora je priznala Kosovo, pa je EU jos uvek ne voli, zasto bi ga onda Srbija implicitno ili eksplicitno priznala? Jos nesto - sve vise je u upotrebi ograniceni suverenitet (frka oko evra), kako je onda tih 85 zemalja uopste priznalo Kosovo kad je i ono ograniceno suvereno - niti je sukob dovrsen, niti ga priznaju mnoge velike zemlje, primer Kina, Rusija, Indija itd.

Sin Dragan

pre 12 godina

Dosla po pare. Ne ide ona kod Tacija zatro sto ga voli, nego treba da uzme lovu. Izbori u Nemackoj su sve blize a njen rejting je na nuli. Pez love nema pobede na izborima.

10000:1

pre 12 godina

Možemo da govorimo šta hoćemo, ali je činjenica da je danas Nemačka po svemu najmanje 10.000 već od Srbije. Pre 50 godina smo bili tu negde.

Pre samo 30 godina Južna Koreja je bankrotirala, danas je srbijanska ekonomija za njih 1/250. Oni za jedan dan naprave skoro što mi za godinu dana.

Po svim parametrima smo poslednji.

A vi srbijanci samo lupajte glavom u zid, do dna ima još dosta. Glava, kad nema s čim da razmišlja, služi da se razbijaju orasi.

Da pustite Vojvodinu za godinu dana bi pravili pet puta više nego vi. Za dve godini bi bili "zapad" za vas. Samo čekam da počnete da nas "branite", to je znak da ćete nas skoro "izgubiti". Sve što ste branili, sve ste prodali.

zoran

pre 12 godina

"DANKE DEUTSCHLAND !!! Daleko smo od demokratskog drustva i demokratskih vrednosti, ali ipak sloboda je sloboda. Morali smo poceti od negde. Topli pozdravi komsijama u Srbiji."
(Prishtina, 18. decembar 2011 23:13)

Dve reči na početku objašnjavaju kako ste ostvarili "nezavisnost"

A što se vaše slobode suštinski tiče, mi Srbi bismo rekli: "Sjaši Kurta da uzjaši Murta".

Filip

pre 12 godina

Kad budemo bili veliki i jaki kao USA, Rusija, Nemacka itd. onda cemo mi srbi diktirati uslove. Do tada, trudimo se da od navedenih zemalja napravimo najblize prijatelje a ne da ih stalno provociramo sa "udari me ako smes" pa posle kukamo na "svetsku nepravdu" jer udaraju jako. Pametni su to odavno shvatili.

goramsoleg

pre 12 godina

Mora mama da obidje svoje sticenike da vidi koji uslov da postavi Srbima, ako ih stvarno voli neka im da vize da idu za Nemacku !!!

Alex

pre 12 godina

Iz komentara se vidi koliko Srpski narod ne razume svet koji ga okruzuje. Da li smo zaista toliko glupi ili nam je toliko ispran mozak? Rezultat svega toga je ova nasa danasnja Srbija koja je na putu propasti ukoliko ne napravimo radikalan zaokret ali mislim da ovde nema pameti za tako nesto. Gospodjo Merkel, dobro dosli na nezaisno Kosovo, da smo malo vise vas slusali i da smo vas izabrali za prijatelje umesto sto smu gledali u one na istoku bolje bi nam bilo. I posle svega ovde polovina stanovnistva nasu buducnost vidi u tome da budemo ruska gubernija. Tragicno...

Srbin PG

pre 12 godina

...I onda kažu Evropa ima prečeg posla od Srbije i Kosova?
Po ovome bi se reklo da Nemačka jedino razmišlja o Srbiji i Kosovu...
Pitam se samo koji je PRAVI motiv za sve to!
(novosađanin, 18. decembar 2011 20:12)

rudna bogatsva na kosovu tacnije najveci rudnik cinka u svijetu! sleperi svaki dan krstare dole gore marsutom: Kosovo > Podgorica > Luka Bar (utovar u prekookenaski brod) i nazad. koriste albance i kao obecavaju im drzavu cim isisaju sav cink oticice oni skosova i reci srbima izvolite napite im se krvi. a realno treba da se ujedinimo i napijemo se krvi evropljanima posebno njemcima! za unistene generacije albanske i srpske djece na RAZAPETOM KOSOVU!

Prijatelj

pre 12 godina

E kad bi Srbi postali mudri i okrenuli se sebi i radu bez mnogo sjekiracije oko kan
didature, Evropa bi sama dosla. Ono sto Evropa donosi je mnogo lako dobijenih nepovoljnih kredita koji su samo kamen oko vrata. Okrenite se investitorima a ne kreditorima, a najbolje je da se okrenete sebi i svojim interesima.

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Angela Markel se vara ako misli da ce i dalje stavljati pritisak na Srbiju, da prizna nezavisnost KiM. Nemacka je izgubila borbu protiv Srbije u Drugom svetckom ratu, izgubice i ovu borbu. Kosovo je Srbija to mora Angela Markel i svi svetcki politicari da znaju.
Zivela Srbija sa majkom Rusijom !!!!

Prishtina

pre 12 godina

DANKE DEUTSCHLAND !!! Daleko smo od demokratskog drustva i demokratskih vrednosti, ali ipak sloboda je sloboda. Morali smo poceti od negde. Topli pozdravi komsijama u Srbiji.

Miki BG

pre 12 godina

Drago mi je da nemačka kancelarka poseti svoje vojnike na Kosovu uoči Božića. To je normalno. Takodje me raduje da će razgovor sa premijerom Kosova, Tačijem, obaviti na aerodromu, a ne u Tačijevom kabinetu u Prištini. To je diplomatski potez Merkalijeve koji me je prijatno iznenadio.

Tihi

pre 12 godina

A hoce li da svrati i u Kragujevac, da se pokloni zrtvama streljanja u Kragujevcu? 2800 zrtava, delo pripadnika nemackih naoruzanih snaga, koji su i tada imali istu politiku na Balkanu kao i danas

vlada

pre 12 godina

Nemacki narod se kaje malo morgen, i dalje im je cilj dominacija, samo je političko sredstvo promenjeno.
Suština je da su naši političari nesposobni, neznaju da poput Obrenovića zaigraju političku igru u interesu Srbije.
Za ovaj region su Nemci očigledno bitniji faktor od Rusa koji su i sa njihove sfere interesa (istočnog balkana) izgurani.
Umesto da sednu sa Nemcima i nađu zajednički interes, oni nam traće vreme, novac ali što je najgore naše živote.

all you need is love

pre 12 godina

dragi srbi doslo je vrijeme da se ili slozite i pocnete da mislite po sistemu jedan za sve svi za jednoga ili da polako nestanete... situacija jeste teska ali kad pocnete da cijenite i volite sebe i svoje lako ce se popraviti... imate samo jednu i uz to mnogo lijepu i plodnu zemlju... naucite da je koristite na pravi nacin a ne da se distancirate od nje kao posljednji malogradjani... svako dobro.

Milutin

pre 12 godina

Da, to je jos jedna prilika za Tacija da upotrebi svoj neizbezan, nepogresiv, elokventan I iznad svega akademski sarm. Gospodjo draga, sastacete se sa covekom koga zovu Zmija. Sastali ste se vec sa Borisom Tadicem. Sve bih dao da mogu da znam Vase misljenje u vezi takva dva profila ljudi, bez obzira na Vase politicke I strateske stavove I ciljeve.

Sremac

pre 12 godina

Kakav mrak ovde vlada čitajući komentare da ne poveruješ.Ne bi ništa da komentarišem ispod dostojanstva mi je da polemišem sa pojedincima...Laku noć!Ovde polako većinu komentara postavljaju Albanci ,lično nemam ništa protiv ljudi ali svoju propagandu mogli su da šire u Koha Ditore.Pošto se ovo ne uklapa u vašu uređivačku politiku idem do nekog sajta gde komentari Srba normalno prolaze a ne favorizuju se oni koji pljuju po mojoj državi,ja druge nemam.Kakva je takva ja je volim i ponosim se što sam Srbin.Ovde se to ne sme napisati,a vređati Srpski narod kako to lagano prolazi.Još jednom laku noć...

CG

pre 12 godina

Merkelova dosla da posavjetuje Tacija sta ce Albanci kada ce uskoro zavrsiti kao "Sudetendeutschen" u Ceskoj...
Ne zaboravite seperatisti,vrijeme radi za nas...

marko

pre 12 godina

Dolazi li to ona da ohrabri snage kako bi Proterala Srbe sa svete zemlje na DAN SVETOG NIKOLE... To je još jedan potez fašističke Nemačke nad nebeskom narodom čija čizma stalno ovuda klapara.

Gedza

pre 12 godina

>Kosovski plemić iz plemena Dardana<
Tako je! Nisu ni nacionalisti ni rasisti, ali su i dalje poprilicno fasisti! Ustav su promenili da bi poslali vojnike na Balkan. Povlace trupe iz Avganistana pa ce ih opet premestiti na Balkan. Napokon su vernog i poslusnog pratioca i saradnika, a kroz sve faze istorije - Hrvatsku, progurali u Europu. Zemlju koja je pobila ili proterala stotine hiljada ljudi. Naravno, nije im pasovalo da o istom trosku Srbiji dodele neki bedni status, koji nista ne znaci, ali im kvari Odu radosti. Odbijanje i u isto vreme predstavlja packu i opomenu za sve "nepocudne", bilo da su vec u EU, ili poslusno cuce i cekaju svoj red. Europa sve vise lici na novi veeeeliki Reich! Adolf se i u paklu zadovoljno smeska...

Gastarbeiter

pre 12 godina

Ja samo ne razumem zasto je ova vest danas udarna na B92. Sasvim ej normalno da premijer ili predsednik neke zemlje obidje svoje vojnike gde god da su oni stacionirani. Nemacka je clan NATO i samim tim clan mnogih misija. Niko ne bi volelo da mu sina sutra posalju na barikade na Kosovo ili u Avganistan i ko malo vise prati vise od samo srpskih medija zna da je veliki otpor u Nemackom parlamentu da se s tim misijama prekine. Medjutim dokle god se ne izglasa suprotno, drzava dosledno sprovodi svoju politiku i ako je premijerka, tj. kancelarka ne bi sprovodila i branila moze samo sutra da ponudi ostavku. Mozemo da prozivamo Nemce za sve ratove i da budemo cinicni ali tako stvari funkcionisu u svim uredjenim demokratskim zemljama.

ма зезам се

pre 12 godina

Срам да је буде,како то да нас није питала за дозволу!Треба да дође овде и да нас замоли за боравак на нашој територији!

dosledan

pre 12 godina

Nemačka kancelarka jasno je Srbiji poručila da je jedan od razloga zbog kojih nisu podržali kandidaturu bilo upravo ranjavanje dvojice nemačkih vojnika koji se nalaze u sastavu KFOR-a na Kosovu.

Ja ipak mislim da smo dobro prosli sa time sto nismo dobili kandidaturu, moglo je da bude i mnogo gore, npr. da nam streljaju 200 srba!!! Ipak je to njihov stari metod kaznjavanja neposlusnog srpskog naroda!

Najveca je sramota Evrope sto je dozvolila da se Nemacka i njen narod za bilo sta pitaju, posle miliona streljanih, zaklanih, ugusenih u gasnim komorama u oba svetska rata to nije narod koji bi o bilo cemu trebao da odlucuje a jos manje da se pita!!!

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

Jedan od najmanje nacionalistički i rasistički nastrojenih naroda na svetu danas su upravo Nemci.
Gledano generalno Srbi su u poređenju sa njima jedno 100 puta veći nacionalisti i rasisti.

doktor

pre 12 godina

Sresce se usput sa Tacijem na aerodromu!hahahaha, stvarno ozbiljna drzava!Protektorat ,samo takav..Ovi lidera svetski mogu s Kosovom da rade sta hoce,da uzmu koliko hoce ,pa cak i ime da zele mogu mu promeniti.. Kosovo je predgradje Bonstila,nista vise!

chola

pre 12 godina

@dosledanPrijatelju, isti taj Nemacki narod se danas jako kaje zbog svih nedela koja je pocinila fasisticka vlast tih godina. A zbog takvih kao sto ste Vi, koji ne mare za svoja nedela ( pricam o narodu) se i danas nalazimo tu, na zacelju civilizacije. Izadjite iz tamne kutije, ima jos dosta svetla okolo!

manjina

pre 12 godina

Gspdj.Merkel dolazi avionom a ne kao Konuzin Merkelovom mercedesom i na barikade da trazi(ceka dozvolu)za ulazak.I drugo;celnici 4 opstine nisu tu.

All along the Watchtower

pre 12 godina

Nije se sastala sa Tačijem kada je ovaj bio u Nemačkoj. I sada će samo što kraće i bez slikanja. BND to ne preporučuje. Sarađuju oni ok ali nije zgodno da postoji materijal koji bi previše povezivao nekog ko je nemački kancelar sa kriminalnim miljeom. Pustiće oni Tačija niz vodu kad budu morali i kad se završi posao sa odvajanjem Kosova od Srbije.
A Albancima, ako im je Tači dobar, onda im stvarno lako nije.

Nik

pre 12 godina

Hahaha, al' se na jednom mestu skupila separatisticka omladina... LOL

P.s. Nista cudno sto gospodar posecuje svoju prciju... Mora da proveri da li svi slusaju i rade kako im se kaze!

novosađanin

pre 12 godina

...I onda kažu Evropa ima prečeg posla od Srbije i Kosova?
Po ovome bi se reklo da Nemačka jedino razmišlja o Srbiji i Kosovu...
Pitam se samo koji je PRAVI motiv za sve to!

Sava Drugi

pre 12 godina

A kada će Merkelova doći na Vračar?

Vračarci su jedini pravi Evropljani na Balkanu krajnje je vreme da budu primljeni po kratkom postupku u EU.

shipac

pre 12 godina

(Marko NS, 18. decembar 2011 16:51)
Te pare o kojima pricas da su godinama stizale na kosovo,
vraticemo vam, samo nam pokazite ko se potpisivoao po prijemu novca,
Albanac ili Srbin.

Грчански Деспот

pre 12 godina

Zbog cega je posle Srbija kriva kad ima razloga da ne veruje evropskim zvanicnicima.
Ovo se podvodi pod provokaciju SRBIJE.
Bodriti nesto sto nije predvidjeno rezolucijom 1244 i otudjivati indirektno jedan deo SUVERENE drzave je neprihvatljivo i nedopustivo.
Nasi vlastodrsci ce vec naci opravdanje za ovu ne moc?!

ne razumem

pre 12 godina

eu se klima,problema koliko hoces sve se raspada a ona ide na kosovo.. sto je kosovo tooliko bitno..tranzitni centar za drogu? zasto? ne razumem.. brine za svoje vojnike,pricam ti pricu..

Marko NS

pre 12 godina

Momenat koji je Merkel izabrala je pravi. Ova poseta znaci podstrek nemackim mirovnim snagama da istraju u svojoj misiji, a i znak kosovskim srpskim nacional-sovinistima da moraju naciniti stop sa svijim barikadama i brutalitetima protiv KFOR-a. Preokret ce se, nakon ove posete Merkelove Kosovu, ubrzo desiti.

Zoran

pre 12 godina

Sta mi mislimo to je nasa stvar, ali nemci vide Kosovo i Srbiju kao dve odvojene drzave. Mi ne moramo priznati kosovo, ali se prema Kosovu moramo ophoditi u skladu sa medjunarodnim zakonom.

ja

pre 12 godina

(Gjeto 11, 18. decembar 2011 15:09)

Vratite vi nama prvo silne milijarde vojvođanskih para koje smo stucali u rupu zvanu Kosovo, pa nas onda "cenite"!
Hvala!

brax-ballisti

pre 12 godina

cekajte ljudi meni nije nesto jasno?! gos. Merkel SUTRA DOLAZI NA KOSOVO AL NIJE MI JASNO KO CE DA DOCEKA NA AERODROM u Pristini?! Preds. Tadic ili Taci?

(D)EU na delu

pre 12 godina

Pa šta će žena... dolazi da uskladi dalje korake i zajedničke planove sa "balkanskim kasapinom" Tačijem!
E moj Borise, vidiš li ti sa kime se se rukovao u Beogradu?!

Marko NS

pre 12 godina

Sve najlepse zelim Vojvodjanima, onih pravi Vojvodjanima!
(Gjeto 11, 18. decembar 2011 15:09)

Ali mi pravi Vojvođani vama ne želimo! Ne želimo više da živimo sa vama Albancima ni u bajci! Jer ste nas jako skupo koštali a i sada nas koštate!
Mi smo besni na vlasti u BG što se i dalje zamajavaju sa evropskom crnom rupom zvanom Kosovo koje nas vodi u propast... a između ostalog i zato što još uvek nisu pokrenuli pitanje vraćanja sve naše imovine sa Kosova i silnih milijardi koji su oticali iz državnog budžeta na Kosovo, a samim tim i ogromna količina vojvođanskih para! To što sada ide u budžet Srbije iz Vojvodine je sitnica u odnosu na ono koliko je išlo na Kosovo da bi vas finansirali i da bi nas vi posle ubijali i pravili nam sve ovo...
Komšije Albanci, kad vas molimo - samo što dalje od Srbije i Vojvodine! Nemojte nikada odustajati od te vaše "nezavisnosti"! Nikada!!!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ovo ce biti vazna drzavna poseta Republici Kosovo, ovo je verovatno signal da i oni ocekuju status kandidata za ulazak u EU uskoro. Sretno Kosovari i zelim vam lepu buducnost u EU!!! Mi cemo posle vas, osim ako nas ne blokirate na ulasku!!!

bezimena

pre 12 godina

dolazi da prebroji sta je ostalo od nemackih vojnika i ss oficira.
bolje ih povedi sa sobom kuci frau Merkel da ih mi ne bi slali u dzakovima.
ako ih povedes, spasices mnoge zivote
(Goran, 18. decembar 2011 15:59)

Kakvi SS-ovci, kakvi džakovi!? Ili imate problem sa orijentacijom u vremenu i prostoru, ili ste se mnogo uživeli u neku igricu o II Sv. ratu, koji je, da Vas obavestim, završen još pre 66 godina.

Nemački vojnici nisu na Kosovu u ime Nemačke, već kao pripadnici MEDJUNARODNIH MIROVNIH snaga.

dani

pre 12 godina

Herzlich wilkomen in unsere freien land seher geherte frau Merkel in der REPUBLIK of KOSOSO...

Srdacno dobro nam dosla postovana gospodja Merkel u REPUBLIKU KOSOVO...

Goran

pre 12 godina

dolazi da prebroji sta je ostalo od nemackih vojnika i ss oficira.
bolje ih povedi sa sobom kuci frau Merkel da ih mi ne bi slali u dzakovima.
ako ih povedes, spasices mnoge zivote

Gjeto 11

pre 12 godina

@Gjeto ti ostani u Geto a moju zemlju i odluku o njoj prepusti meni i mojim Laloshima,ti se tu nista ne pitas
(Vojvodjanin, 18. decembar 2011 13:42)

Vojvodjanine! Izvini ako nesto sam tebe povredjio, ali ipak mislim da nemas razloga za to! Jasam postavio jednu "novinarsku" ( i ako nijesam novinar) provokativnu pitanju jer je poznato da nije vjest ako pas jede covjeka, nego ako covek jede pasa, dakle sta bi, ako bi...?! Dakle, sta ako, poslije Kosova, Merkel, jednog dana posecuje Vojvodinu, gdje nekada, pre sto, ili manje od sto godina, tamo su ziveli puno madjara i nemaca?!
Ti mislis da ja zivim u geto?! Otkad to kad ja ne osecam da zivim u geto? Zivim i radim u inostransvo, svake godine, minimum dva puta, idem u Kosovo, a u augustu bar dve nedelje suncam po albanskim ljepe primorje, a do tamo nije daleko, nema nekadasnje prepreke, nije vise taj vise nego Berlinski zid, ide cak i bez licne karte! I onih koji zivu na Kosovu ne osecaju da su u geto, svake godine zivi se malo komodnije, a to nije malo, onih tamo osecaju da stvari idu na bolje! I kancelarka Merkel, sa ovom posjetu na Kosovu, potvrdjuje to, a to nije los znak bar za onih koji zivu na Kosovu!
Sve najlepse zelim Vojvodjanima, onih pravi Vojvodjanima!

Hogar

pre 12 godina

...zamislite sada koliko je Kosovo važno za Nemačku kada A.Merkel dolazi,a naše "demokrate" se tako lako poigravaju igre"jeste granica-nije granica...jeste naše-naše je ali jedan deo"...

maraton

pre 12 godina

Umesto da daju nesuvisle izjave u javnosti, predsednik, premijer i vlada bi od Merkelove trebali da nauče kako se štite interesi države i njenih građana i kako se vlast stara o svojim vojnicima i svim drugim institucijama sistema, jednom rečju - kako se vlada.

Sale

pre 12 godina

Nema nista od stvaranja velike Nemacke na teritoriji koja pripada Srbiji i srpskom narodu gospodjo Merkel,slomili ste zube 1914,1941 slomicete ih opet ovde...s'toga pamet u glavu ovaj put.

iWek

pre 12 godina

Teritorija je Srpska bez obzira ko živi na njoj.
(Rade, 18. decembar 2011 11:49)

Znači tako Srbi razmišljaju, kad se radi o njihovom teritoriju onda je to srpski teritorij bez obzira tko tamo živi , ali kad se radilo o teritoriju Hrvatske i BiH onda je bilo: tamo gdje živi srpski narod to je srpska zemlja i ima pravo odlučiti kojoj će se državi pripojiti. Zbog takvog razmišljanja došli ste od 'Velike Srbije' do mikro Srbije i na začelje Europe.

dule NS

pre 12 godina

Gdji Merkel iskreno zelim da joj emigranti iz "novorealne" drzave zajedno sa Turcima preplave Nemacku i sazidaju dzamije u svakom bloku. Pa neka uzivaju u blagodetima svoga rada.
(instant demokracija, 18. decembar 2011 10:57)

-- U kojim li ti duhovnim i fizickim ogradama i kazamatima zivis prijatelju? Kad bi se gradile vizantijske crkve po Nemackoj bi li bio sretniji?

Rade

pre 12 godina

Milošević je potpisao kapitulaciju ali to ne znaači da imaju pravo da nam oduzmu teritoriju. Teritorija je Srpska bez obzira ko živi na njoj. Pod Hitlerom su mnoge zemlje kapitulirale ali posle rata nisu postale Nemačko vlasništvo. Građani na toj teritoriju imaju plaćati poreze i sve ostalo matičnoj državi. Srbi na kosovu su se pbunili protiv okupatorskih snaga i to je sve, naravno da u takvim sukobima neko strada.

Stranacki Srbin

pre 12 godina

Gdji Merkel iskreno zelim da joj emigranti iz "super-demokratske" drzave Srbije, zajedno sa Grcima preplave Nemacku i sazidaju pravoslavne crkve u svakom bloku. Pa neka uzivaju u blagodetima svoga rada.

instant demokracija

pre 12 godina

Gdji Merkel iskreno zelim da joj emigranti iz "novorealne" drzave zajedno sa Turcima preplave Nemacku i sazidaju dzamije u svakom bloku. Pa neka uzivaju u blagodetima svoga rada.

instant demokracija

pre 12 godina

Gdji Merkel iskreno zelim da joj emigranti iz "novorealne" drzave zajedno sa Turcima preplave Nemacku i sazidaju dzamije u svakom bloku. Pa neka uzivaju u blagodetima svoga rada.

iWek

pre 12 godina

Teritorija je Srpska bez obzira ko živi na njoj.
(Rade, 18. decembar 2011 11:49)

Znači tako Srbi razmišljaju, kad se radi o njihovom teritoriju onda je to srpski teritorij bez obzira tko tamo živi , ali kad se radilo o teritoriju Hrvatske i BiH onda je bilo: tamo gdje živi srpski narod to je srpska zemlja i ima pravo odlučiti kojoj će se državi pripojiti. Zbog takvog razmišljanja došli ste od 'Velike Srbije' do mikro Srbije i na začelje Europe.

dosledan

pre 12 godina

Nemačka kancelarka jasno je Srbiji poručila da je jedan od razloga zbog kojih nisu podržali kandidaturu bilo upravo ranjavanje dvojice nemačkih vojnika koji se nalaze u sastavu KFOR-a na Kosovu.

Ja ipak mislim da smo dobro prosli sa time sto nismo dobili kandidaturu, moglo je da bude i mnogo gore, npr. da nam streljaju 200 srba!!! Ipak je to njihov stari metod kaznjavanja neposlusnog srpskog naroda!

Najveca je sramota Evrope sto je dozvolila da se Nemacka i njen narod za bilo sta pitaju, posle miliona streljanih, zaklanih, ugusenih u gasnim komorama u oba svetska rata to nije narod koji bi o bilo cemu trebao da odlucuje a jos manje da se pita!!!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ovo ce biti vazna drzavna poseta Republici Kosovo, ovo je verovatno signal da i oni ocekuju status kandidata za ulazak u EU uskoro. Sretno Kosovari i zelim vam lepu buducnost u EU!!! Mi cemo posle vas, osim ako nas ne blokirate na ulasku!!!

Sale

pre 12 godina

Nema nista od stvaranja velike Nemacke na teritoriji koja pripada Srbiji i srpskom narodu gospodjo Merkel,slomili ste zube 1914,1941 slomicete ih opet ovde...s'toga pamet u glavu ovaj put.

brax-ballisti

pre 12 godina

cekajte ljudi meni nije nesto jasno?! gos. Merkel SUTRA DOLAZI NA KOSOVO AL NIJE MI JASNO KO CE DA DOCEKA NA AERODROM u Pristini?! Preds. Tadic ili Taci?

Stranacki Srbin

pre 12 godina

Gdji Merkel iskreno zelim da joj emigranti iz "super-demokratske" drzave Srbije, zajedno sa Grcima preplave Nemacku i sazidaju pravoslavne crkve u svakom bloku. Pa neka uzivaju u blagodetima svoga rada.

Rade

pre 12 godina

Milošević je potpisao kapitulaciju ali to ne znaači da imaju pravo da nam oduzmu teritoriju. Teritorija je Srpska bez obzira ko živi na njoj. Pod Hitlerom su mnoge zemlje kapitulirale ali posle rata nisu postale Nemačko vlasništvo. Građani na toj teritoriju imaju plaćati poreze i sve ostalo matičnoj državi. Srbi na kosovu su se pbunili protiv okupatorskih snaga i to je sve, naravno da u takvim sukobima neko strada.

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

Jedan od najmanje nacionalistički i rasistički nastrojenih naroda na svetu danas su upravo Nemci.
Gledano generalno Srbi su u poređenju sa njima jedno 100 puta veći nacionalisti i rasisti.

bezimena

pre 12 godina

dolazi da prebroji sta je ostalo od nemackih vojnika i ss oficira.
bolje ih povedi sa sobom kuci frau Merkel da ih mi ne bi slali u dzakovima.
ako ih povedes, spasices mnoge zivote
(Goran, 18. decembar 2011 15:59)

Kakvi SS-ovci, kakvi džakovi!? Ili imate problem sa orijentacijom u vremenu i prostoru, ili ste se mnogo uživeli u neku igricu o II Sv. ratu, koji je, da Vas obavestim, završen još pre 66 godina.

Nemački vojnici nisu na Kosovu u ime Nemačke, već kao pripadnici MEDJUNARODNIH MIROVNIH snaga.

Marko NS

pre 12 godina

Sve najlepse zelim Vojvodjanima, onih pravi Vojvodjanima!
(Gjeto 11, 18. decembar 2011 15:09)

Ali mi pravi Vojvođani vama ne želimo! Ne želimo više da živimo sa vama Albancima ni u bajci! Jer ste nas jako skupo koštali a i sada nas koštate!
Mi smo besni na vlasti u BG što se i dalje zamajavaju sa evropskom crnom rupom zvanom Kosovo koje nas vodi u propast... a između ostalog i zato što još uvek nisu pokrenuli pitanje vraćanja sve naše imovine sa Kosova i silnih milijardi koji su oticali iz državnog budžeta na Kosovo, a samim tim i ogromna količina vojvođanskih para! To što sada ide u budžet Srbije iz Vojvodine je sitnica u odnosu na ono koliko je išlo na Kosovo da bi vas finansirali i da bi nas vi posle ubijali i pravili nam sve ovo...
Komšije Albanci, kad vas molimo - samo što dalje od Srbije i Vojvodine! Nemojte nikada odustajati od te vaše "nezavisnosti"! Nikada!!!

Gjeto 11

pre 12 godina

@Gjeto ti ostani u Geto a moju zemlju i odluku o njoj prepusti meni i mojim Laloshima,ti se tu nista ne pitas
(Vojvodjanin, 18. decembar 2011 13:42)

Vojvodjanine! Izvini ako nesto sam tebe povredjio, ali ipak mislim da nemas razloga za to! Jasam postavio jednu "novinarsku" ( i ako nijesam novinar) provokativnu pitanju jer je poznato da nije vjest ako pas jede covjeka, nego ako covek jede pasa, dakle sta bi, ako bi...?! Dakle, sta ako, poslije Kosova, Merkel, jednog dana posecuje Vojvodinu, gdje nekada, pre sto, ili manje od sto godina, tamo su ziveli puno madjara i nemaca?!
Ti mislis da ja zivim u geto?! Otkad to kad ja ne osecam da zivim u geto? Zivim i radim u inostransvo, svake godine, minimum dva puta, idem u Kosovo, a u augustu bar dve nedelje suncam po albanskim ljepe primorje, a do tamo nije daleko, nema nekadasnje prepreke, nije vise taj vise nego Berlinski zid, ide cak i bez licne karte! I onih koji zivu na Kosovu ne osecaju da su u geto, svake godine zivi se malo komodnije, a to nije malo, onih tamo osecaju da stvari idu na bolje! I kancelarka Merkel, sa ovom posjetu na Kosovu, potvrdjuje to, a to nije los znak bar za onih koji zivu na Kosovu!
Sve najlepse zelim Vojvodjanima, onih pravi Vojvodjanima!

dule NS

pre 12 godina

Gdji Merkel iskreno zelim da joj emigranti iz "novorealne" drzave zajedno sa Turcima preplave Nemacku i sazidaju dzamije u svakom bloku. Pa neka uzivaju u blagodetima svoga rada.
(instant demokracija, 18. decembar 2011 10:57)

-- U kojim li ti duhovnim i fizickim ogradama i kazamatima zivis prijatelju? Kad bi se gradile vizantijske crkve po Nemackoj bi li bio sretniji?

(D)EU na delu

pre 12 godina

Pa šta će žena... dolazi da uskladi dalje korake i zajedničke planove sa "balkanskim kasapinom" Tačijem!
E moj Borise, vidiš li ti sa kime se se rukovao u Beogradu?!

dani

pre 12 godina

Herzlich wilkomen in unsere freien land seher geherte frau Merkel in der REPUBLIK of KOSOSO...

Srdacno dobro nam dosla postovana gospodja Merkel u REPUBLIKU KOSOVO...

doktor

pre 12 godina

Sresce se usput sa Tacijem na aerodromu!hahahaha, stvarno ozbiljna drzava!Protektorat ,samo takav..Ovi lidera svetski mogu s Kosovom da rade sta hoce,da uzmu koliko hoce ,pa cak i ime da zele mogu mu promeniti.. Kosovo je predgradje Bonstila,nista vise!

Nik

pre 12 godina

Hahaha, al' se na jednom mestu skupila separatisticka omladina... LOL

P.s. Nista cudno sto gospodar posecuje svoju prciju... Mora da proveri da li svi slusaju i rade kako im se kaze!

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Angela Markel se vara ako misli da ce i dalje stavljati pritisak na Srbiju, da prizna nezavisnost KiM. Nemacka je izgubila borbu protiv Srbije u Drugom svetckom ratu, izgubice i ovu borbu. Kosovo je Srbija to mora Angela Markel i svi svetcki politicari da znaju.
Zivela Srbija sa majkom Rusijom !!!!

Alex

pre 12 godina

Iz komentara se vidi koliko Srpski narod ne razume svet koji ga okruzuje. Da li smo zaista toliko glupi ili nam je toliko ispran mozak? Rezultat svega toga je ova nasa danasnja Srbija koja je na putu propasti ukoliko ne napravimo radikalan zaokret ali mislim da ovde nema pameti za tako nesto. Gospodjo Merkel, dobro dosli na nezaisno Kosovo, da smo malo vise vas slusali i da smo vas izabrali za prijatelje umesto sto smu gledali u one na istoku bolje bi nam bilo. I posle svega ovde polovina stanovnistva nasu buducnost vidi u tome da budemo ruska gubernija. Tragicno...

Hogar

pre 12 godina

...zamislite sada koliko je Kosovo važno za Nemačku kada A.Merkel dolazi,a naše "demokrate" se tako lako poigravaju igre"jeste granica-nije granica...jeste naše-naše je ali jedan deo"...

Prijatelj

pre 12 godina

E kad bi Srbi postali mudri i okrenuli se sebi i radu bez mnogo sjekiracije oko kan
didature, Evropa bi sama dosla. Ono sto Evropa donosi je mnogo lako dobijenih nepovoljnih kredita koji su samo kamen oko vrata. Okrenite se investitorima a ne kreditorima, a najbolje je da se okrenete sebi i svojim interesima.

manjina

pre 12 godina

Gspdj.Merkel dolazi avionom a ne kao Konuzin Merkelovom mercedesom i na barikade da trazi(ceka dozvolu)za ulazak.I drugo;celnici 4 opstine nisu tu.

Srbin PG

pre 12 godina

...I onda kažu Evropa ima prečeg posla od Srbije i Kosova?
Po ovome bi se reklo da Nemačka jedino razmišlja o Srbiji i Kosovu...
Pitam se samo koji je PRAVI motiv za sve to!
(novosađanin, 18. decembar 2011 20:12)

rudna bogatsva na kosovu tacnije najveci rudnik cinka u svijetu! sleperi svaki dan krstare dole gore marsutom: Kosovo > Podgorica > Luka Bar (utovar u prekookenaski brod) i nazad. koriste albance i kao obecavaju im drzavu cim isisaju sav cink oticice oni skosova i reci srbima izvolite napite im se krvi. a realno treba da se ujedinimo i napijemo se krvi evropljanima posebno njemcima! za unistene generacije albanske i srpske djece na RAZAPETOM KOSOVU!

Goran

pre 12 godina

dolazi da prebroji sta je ostalo od nemackih vojnika i ss oficira.
bolje ih povedi sa sobom kuci frau Merkel da ih mi ne bi slali u dzakovima.
ako ih povedes, spasices mnoge zivote

febo

pre 12 godina

Pozdrav svim dobrim ljudima u Srbiji iz Bosne i Hercegovine. Nadam se da cete znati pronaci najbolje rijesenje sto se tice Kosova ili Kosova i Metohije. Sto prije vama bude bolje, bice bolje i nama. Priznajte Kosovo i rijesite se problema. Zar Vam nije vise dosadila jedna te ista igra? Barikade, balvani itd... Okrenite se buducnosti. Zelim Vam sve najbolje!

chola

pre 12 godina

@dosledanPrijatelju, isti taj Nemacki narod se danas jako kaje zbog svih nedela koja je pocinila fasisticka vlast tih godina. A zbog takvih kao sto ste Vi, koji ne mare za svoja nedela ( pricam o narodu) se i danas nalazimo tu, na zacelju civilizacije. Izadjite iz tamne kutije, ima jos dosta svetla okolo!

Tihi

pre 12 godina

A hoce li da svrati i u Kragujevac, da se pokloni zrtvama streljanja u Kragujevcu? 2800 zrtava, delo pripadnika nemackih naoruzanih snaga, koji su i tada imali istu politiku na Balkanu kao i danas

novosađanin

pre 12 godina

...I onda kažu Evropa ima prečeg posla od Srbije i Kosova?
Po ovome bi se reklo da Nemačka jedino razmišlja o Srbiji i Kosovu...
Pitam se samo koji je PRAVI motiv za sve to!

All along the Watchtower

pre 12 godina

Nije se sastala sa Tačijem kada je ovaj bio u Nemačkoj. I sada će samo što kraće i bez slikanja. BND to ne preporučuje. Sarađuju oni ok ali nije zgodno da postoji materijal koji bi previše povezivao nekog ko je nemački kancelar sa kriminalnim miljeom. Pustiće oni Tačija niz vodu kad budu morali i kad se završi posao sa odvajanjem Kosova od Srbije.
A Albancima, ako im je Tači dobar, onda im stvarno lako nije.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Pitam se samo kada cete prestati da se pravite vecim budalama nego sto jeste ? G-dja Merkel dolazi da obidje nemacke vojnike u sastavu Kfora sto predstavlja uobicajenu praksu u vreme Bozica koji ovi vojnici stacionirani na Kosovu u medjunarodnoj mirovnoj misiji, nece provesti u krugu svojih porodica zahvaljujuci NAKARADNOJ politici Srbije prema Kosovu i pretnji Miru i stabilnosti na Balkanu !
Da je Srbija normalna, civilizovana, evropska drzava nebi ni postajale medjunarodne mirovne misije na Kosovu pa tako ni G-dja Merkel nebi imala potrebu niti obavezu da dolazi u posetu nemackih vojnika na Kosovu !

Prishtina

pre 12 godina

DANKE DEUTSCHLAND !!! Daleko smo od demokratskog drustva i demokratskih vrednosti, ali ipak sloboda je sloboda. Morali smo poceti od negde. Topli pozdravi komsijama u Srbiji.

shipac

pre 12 godina

(Marko NS, 18. decembar 2011 16:51)
Te pare o kojima pricas da su godinama stizale na kosovo,
vraticemo vam, samo nam pokazite ko se potpisivoao po prijemu novca,
Albanac ili Srbin.

Sremac

pre 12 godina

Kakav mrak ovde vlada čitajući komentare da ne poveruješ.Ne bi ništa da komentarišem ispod dostojanstva mi je da polemišem sa pojedincima...Laku noć!Ovde polako većinu komentara postavljaju Albanci ,lično nemam ništa protiv ljudi ali svoju propagandu mogli su da šire u Koha Ditore.Pošto se ovo ne uklapa u vašu uređivačku politiku idem do nekog sajta gde komentari Srba normalno prolaze a ne favorizuju se oni koji pljuju po mojoj državi,ja druge nemam.Kakva je takva ja je volim i ponosim se što sam Srbin.Ovde se to ne sme napisati,a vređati Srpski narod kako to lagano prolazi.Još jednom laku noć...

ja

pre 12 godina

(Gjeto 11, 18. decembar 2011 15:09)

Vratite vi nama prvo silne milijarde vojvođanskih para koje smo stucali u rupu zvanu Kosovo, pa nas onda "cenite"!
Hvala!

maraton

pre 12 godina

Umesto da daju nesuvisle izjave u javnosti, predsednik, premijer i vlada bi od Merkelove trebali da nauče kako se štite interesi države i njenih građana i kako se vlast stara o svojim vojnicima i svim drugim institucijama sistema, jednom rečju - kako se vlada.

strava i uzas

pre 12 godina

Zivela Srbija sa majkom Rusijom !!!!
(Jovan Mirkovic, 18. decembar 2011 23:56)

probao sam jutros da zamislim plavookog putina kako vas prima take crnpuraste i kako se najezio k'o jez kad ste ga oslovili sa "brate putine" pa mu popadalo i ono malo kose. al' onda sam prekinuo, zao mi ga bilo...

Zoran

pre 12 godina

Sta mi mislimo to je nasa stvar, ali nemci vide Kosovo i Srbiju kao dve odvojene drzave. Mi ne moramo priznati kosovo, ali se prema Kosovu moramo ophoditi u skladu sa medjunarodnim zakonom.

Ivan

pre 12 godina

"Nemacka je izgubila borbu protiv Srbije u Drugom svetckom ratu"

Molim vas, prvo naucite da srpski pravopis, pa onda pisite gluposti. Barem da budu pravilno napisane, ako vec nemaju veze sa zivotom u 2011.

ne razumem

pre 12 godina

eu se klima,problema koliko hoces sve se raspada a ona ide na kosovo.. sto je kosovo tooliko bitno..tranzitni centar za drogu? zasto? ne razumem.. brine za svoje vojnike,pricam ti pricu..

Majka

pre 12 godina

Neka svrati i do Kragujevca...ali ne da vidi Fiat nego Šumarice!
(Milan, 19. decembar 2011 10:11)

Ko u proslosti zivi, buducnost ne moze da ima. Nadam se da u srbiji ima vise ljudi kojima su deca bitnija od predaka.

Sava Drugi

pre 12 godina

A kada će Merkelova doći na Vračar?

Vračarci su jedini pravi Evropljani na Balkanu krajnje je vreme da budu primljeni po kratkom postupku u EU.

Грчански Деспот

pre 12 godina

Zbog cega je posle Srbija kriva kad ima razloga da ne veruje evropskim zvanicnicima.
Ovo se podvodi pod provokaciju SRBIJE.
Bodriti nesto sto nije predvidjeno rezolucijom 1244 i otudjivati indirektno jedan deo SUVERENE drzave je neprihvatljivo i nedopustivo.
Nasi vlastodrsci ce vec naci opravdanje za ovu ne moc?!

vlada

pre 12 godina

Nemacki narod se kaje malo morgen, i dalje im je cilj dominacija, samo je političko sredstvo promenjeno.
Suština je da su naši političari nesposobni, neznaju da poput Obrenovića zaigraju političku igru u interesu Srbije.
Za ovaj region su Nemci očigledno bitniji faktor od Rusa koji su i sa njihove sfere interesa (istočnog balkana) izgurani.
Umesto da sednu sa Nemcima i nađu zajednički interes, oni nam traće vreme, novac ali što je najgore naše živote.

all you need is love

pre 12 godina

dragi srbi doslo je vrijeme da se ili slozite i pocnete da mislite po sistemu jedan za sve svi za jednoga ili da polako nestanete... situacija jeste teska ali kad pocnete da cijenite i volite sebe i svoje lako ce se popraviti... imate samo jednu i uz to mnogo lijepu i plodnu zemlju... naucite da je koristite na pravi nacin a ne da se distancirate od nje kao posljednji malogradjani... svako dobro.

Gedza

pre 12 godina

>Kosovski plemić iz plemena Dardana<
Tako je! Nisu ni nacionalisti ni rasisti, ali su i dalje poprilicno fasisti! Ustav su promenili da bi poslali vojnike na Balkan. Povlace trupe iz Avganistana pa ce ih opet premestiti na Balkan. Napokon su vernog i poslusnog pratioca i saradnika, a kroz sve faze istorije - Hrvatsku, progurali u Europu. Zemlju koja je pobila ili proterala stotine hiljada ljudi. Naravno, nije im pasovalo da o istom trosku Srbiji dodele neki bedni status, koji nista ne znaci, ali im kvari Odu radosti. Odbijanje i u isto vreme predstavlja packu i opomenu za sve "nepocudne", bilo da su vec u EU, ili poslusno cuce i cekaju svoj red. Europa sve vise lici na novi veeeeliki Reich! Adolf se i u paklu zadovoljno smeska...

zvonimir markovic

pre 12 godina

milivoje mihajlovic je inteligentno primetio da ce angela merkel izvrsiti strahovit pritisak na pristinu a sve to kao posledica cvrstog stava i ostrih izjava ivice dacica koji je strah i trepet za ceo region, a i sire ;-)))

ма зезам се

pre 12 godina

Срам да је буде,како то да нас није питала за дозволу!Треба да дође овде и да нас замоли за боравак на нашој територији!

Valjevac

pre 12 godina

Imam jedan prijateljski predlog za sve obožavaoce Nemačke i G-đe Merkel a to je da svi odu do Prištine i organizuju dobrodošlicu prvoj dami Nemačke sa sve cvećem i konfetama. Bilo bi to jako simpatično a i doptinelo bi boljem imidžu Srbije kod lidera Evropske Unije. Ko zna, možda bi i pomoglo da u martu 2012., promene odluku i Srbiji dodele toliko želejenu kandidaturu.

Miki BG

pre 12 godina

Drago mi je da nemačka kancelarka poseti svoje vojnike na Kosovu uoči Božića. To je normalno. Takodje me raduje da će razgovor sa premijerom Kosova, Tačijem, obaviti na aerodromu, a ne u Tačijevom kabinetu u Prištini. To je diplomatski potez Merkalijeve koji me je prijatno iznenadio.

Marko NS

pre 12 godina

Momenat koji je Merkel izabrala je pravi. Ova poseta znaci podstrek nemackim mirovnim snagama da istraju u svojoj misiji, a i znak kosovskim srpskim nacional-sovinistima da moraju naciniti stop sa svijim barikadama i brutalitetima protiv KFOR-a. Preokret ce se, nakon ove posete Merkelove Kosovu, ubrzo desiti.

probudite se

pre 12 godina

B92 bi trebao da postavi zvucne signale na stranice sa ovakvim vestima, kako bi se pojedini citaoci razbudili iz snova dok kucaju komentare. Ne bi bilo los i jedan popup prozor sa najnovijim vestima: 2.svetski rat upravo zavrsen pre 66 godina.

panzer general

pre 12 godina

Ja mislim da je do ovakvog stanja Srbije kakvo je danas najvećim dijelom odgovorno odgajanje djece na raznoraznim mitovima koji preuveličavaju vlastitu veličinu, a umanjuju odnosno negiraju sve ostale. Kad se vide izjave vaših vodećih političara (Tadić, Jeremić, Dačić) čovjek bi pomislio da govore o Rusiji (lideri, najjači, nemogu bez nas), a ne o Srbiji. Ako tako misle političari, vjerojatno tako misli i narod kome se dodvoravaju. Vjerojatno će vam i jednima i drugima biti bolje kad se spustite na zemlju.

10000:1

pre 12 godina

Možemo da govorimo šta hoćemo, ali je činjenica da je danas Nemačka po svemu najmanje 10.000 već od Srbije. Pre 50 godina smo bili tu negde.

Pre samo 30 godina Južna Koreja je bankrotirala, danas je srbijanska ekonomija za njih 1/250. Oni za jedan dan naprave skoro što mi za godinu dana.

Po svim parametrima smo poslednji.

A vi srbijanci samo lupajte glavom u zid, do dna ima još dosta. Glava, kad nema s čim da razmišlja, služi da se razbijaju orasi.

Da pustite Vojvodinu za godinu dana bi pravili pet puta više nego vi. Za dve godini bi bili "zapad" za vas. Samo čekam da počnete da nas "branite", to je znak da ćete nas skoro "izgubiti". Sve što ste branili, sve ste prodali.

marko

pre 12 godina

Dolazi li to ona da ohrabri snage kako bi Proterala Srbe sa svete zemlje na DAN SVETOG NIKOLE... To je još jedan potez fašističke Nemačke nad nebeskom narodom čija čizma stalno ovuda klapara.

svima treba srpska svetinja

pre 12 godina

Mnogima ovde nikako nije jasno zašto je Srbiji Kosovo toliko važno... Sprdaju se sa Srbijom svakog dana i nazivaju je najgorim mogućim imenima... vređaju sve srpsko...

A ja bih te iste pitao: A zašto je Kosovo toliko užasno bitno svetskim silama? Zašto je toliko bitno jednoj Nemačkoj da toliko pažnje posvećuje Kosovu usred najveće krize? A o Americi da i ne govorim!
Šta to ima toliko bitno za te sile na toj malenoj teritoriji od jedva 10.000 km kvadratnih?

Očigledno na tom Kosovu ima nešto čega mi ovde nismo ni svesni!

Gastarbeiter

pre 12 godina

Ja samo ne razumem zasto je ova vest danas udarna na B92. Sasvim ej normalno da premijer ili predsednik neke zemlje obidje svoje vojnike gde god da su oni stacionirani. Nemacka je clan NATO i samim tim clan mnogih misija. Niko ne bi volelo da mu sina sutra posalju na barikade na Kosovo ili u Avganistan i ko malo vise prati vise od samo srpskih medija zna da je veliki otpor u Nemackom parlamentu da se s tim misijama prekine. Medjutim dokle god se ne izglasa suprotno, drzava dosledno sprovodi svoju politiku i ako je premijerka, tj. kancelarka ne bi sprovodila i branila moze samo sutra da ponudi ostavku. Mozemo da prozivamo Nemce za sve ratove i da budemo cinicni ali tako stvari funkcionisu u svim uredjenim demokratskim zemljama.

Milutin

pre 12 godina

Da, to je jos jedna prilika za Tacija da upotrebi svoj neizbezan, nepogresiv, elokventan I iznad svega akademski sarm. Gospodjo draga, sastacete se sa covekom koga zovu Zmija. Sastali ste se vec sa Borisom Tadicem. Sve bih dao da mogu da znam Vase misljenje u vezi takva dva profila ljudi, bez obzira na Vase politicke I strateske stavove I ciljeve.

Filip

pre 12 godina

Kad budemo bili veliki i jaki kao USA, Rusija, Nemacka itd. onda cemo mi srbi diktirati uslove. Do tada, trudimo se da od navedenih zemalja napravimo najblize prijatelje a ne da ih stalno provociramo sa "udari me ako smes" pa posle kukamo na "svetsku nepravdu" jer udaraju jako. Pametni su to odavno shvatili.

CG

pre 12 godina

Merkelova dosla da posavjetuje Tacija sta ce Albanci kada ce uskoro zavrsiti kao "Sudetendeutschen" u Ceskoj...
Ne zaboravite seperatisti,vrijeme radi za nas...

djordjevic

pre 12 godina

Ma neka ide i posecuje koga hoce. Ne znam kako ja kao gradjanin Srbije mogu da uticem na to koga ona posecuje, pa ne vidim ni potrebu da se trosi energija na to.
Imamo nase probleme, probleme koje mozemo SAMI da resavamo, e mene ubija u pojam sto se oko njih pravimo ludi.

novica52

pre 12 godina

Gde baš ova da nam danas dođe na naše Kosovo i da demonstrira svoju nadmenost i pokaže svu veličinu svoje politike. Ta će nam i u martu zapržiti čorbu koju ćemo teško pokusati. A naša vlada počev od predsednika puna nemačkih đaka koji nisu prozreli manire njenog ponašanja.

Ameri dodjose, napravise haos, pobegose - Iracanin "sa Kosova"

pre 12 godina

... i Kosorova je bila u poseti Kosovu pa je posle izgubila izbore... i Crna Gora je priznala Kosovo, pa je EU jos uvek ne voli, zasto bi ga onda Srbija implicitno ili eksplicitno priznala? Jos nesto - sve vise je u upotrebi ograniceni suverenitet (frka oko evra), kako je onda tih 85 zemalja uopste priznalo Kosovo kad je i ono ograniceno suvereno - niti je sukob dovrsen, niti ga priznaju mnoge velike zemlje, primer Kina, Rusija, Indija itd.

Sin Dragan

pre 12 godina

Dosla po pare. Ne ide ona kod Tacija zatro sto ga voli, nego treba da uzme lovu. Izbori u Nemackoj su sve blize a njen rejting je na nuli. Pez love nema pobede na izborima.

zoran

pre 12 godina

"DANKE DEUTSCHLAND !!! Daleko smo od demokratskog drustva i demokratskih vrednosti, ali ipak sloboda je sloboda. Morali smo poceti od negde. Topli pozdravi komsijama u Srbiji."
(Prishtina, 18. decembar 2011 23:13)

Dve reči na početku objašnjavaju kako ste ostvarili "nezavisnost"

A što se vaše slobode suštinski tiče, mi Srbi bismo rekli: "Sjaši Kurta da uzjaši Murta".

goramsoleg

pre 12 godina

Mora mama da obidje svoje sticenike da vidi koji uslov da postavi Srbima, ako ih stvarno voli neka im da vize da idu za Nemacku !!!

Bacvanin

pre 12 godina

Sto bi mene zanimalo sto Angela Merkel posecuje jednu stranu drzavu, mene samo zanima kada ce ona nama u Vojvodini da dodje u posetu, da je lepo ugostimo, napravimo koji biznis sa njom.

tolkin

pre 12 godina

@chola, Slusaj sad dobro...evo, kajem se zbog svega sto sam nekome lose uradio u prethodnom periodu...da li im je sada lakse? Pa, nije rodjace!!
Da ih (Nemce) nisu zapadne sile zastitile nakon WWII, i ubrizgali im finansijsku injekciju kroz Marsalov plan, kako bi postali zid ka istoku, ne bi ih bilo danas...tako da o istorijskoj ulozi Nemaca i nihovom kajanju nemoj pricati...a, posebno o moralnom pravu da danas ponovo crtaju granice...ili brisu, kako im vec odgovara...

Pera Zdera

pre 12 godina

Dosla gospodja Merkl da pokaze cvrstu ruku i odlucnost na Balkanu (tj. tamo gde moze), ali dzaba... izgubice sledece izbore. Videli su njeni glasaci da nema ni odlucnost ni spremnost da resi probleme evra, i sad na zalost mi moramo da je trpimo do izbora.

Marko NS

pre 12 godina

(10000:1, 19. decembar 2011 00:08)

Odluči se prvo ko si u komentaru.
U jednom istom komentaru si bio i "Srbijanac" i Albanac i "brižni Vojvođanin"...
Znam da je teško lažno se predstavljati zato ja to nikada i ne radim da ne bih ispao smešan kao ti!

Miladin

pre 12 godina

Od Angele narodu neće biti ništa dobro. Možda Tadić očekuje. To se može videti iz sledećih stihova Mihaila Medenice.
(Angela, o Aaangela, život bez tebe sad je tužan i siv.
Angela, o Aaaaangela, nisam ja, majke mi, narod je kriv!
Stvarno ne znam šta još rade na Kosovu barikade, to je neki narod looooš...
Implicitno, eksplicitno - priznaću ti, nije bitno,
ne j..u me ni za grooooš...)

iWek

pre 12 godina

Teritorija je Srpska bez obzira ko živi na njoj.
(Rade, 18. decembar 2011 11:49)

Znači tako Srbi razmišljaju, kad se radi o njihovom teritoriju onda je to srpski teritorij bez obzira tko tamo živi , ali kad se radilo o teritoriju Hrvatske i BiH onda je bilo: tamo gdje živi srpski narod to je srpska zemlja i ima pravo odlučiti kojoj će se državi pripojiti. Zbog takvog razmišljanja došli ste od 'Velike Srbije' do mikro Srbije i na začelje Europe.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ovo ce biti vazna drzavna poseta Republici Kosovo, ovo je verovatno signal da i oni ocekuju status kandidata za ulazak u EU uskoro. Sretno Kosovari i zelim vam lepu buducnost u EU!!! Mi cemo posle vas, osim ako nas ne blokirate na ulasku!!!

instant demokracija

pre 12 godina

Gdji Merkel iskreno zelim da joj emigranti iz "novorealne" drzave zajedno sa Turcima preplave Nemacku i sazidaju dzamije u svakom bloku. Pa neka uzivaju u blagodetima svoga rada.

Jovan Mirkovic

pre 12 godina

Angela Markel se vara ako misli da ce i dalje stavljati pritisak na Srbiju, da prizna nezavisnost KiM. Nemacka je izgubila borbu protiv Srbije u Drugom svetckom ratu, izgubice i ovu borbu. Kosovo je Srbija to mora Angela Markel i svi svetcki politicari da znaju.
Zivela Srbija sa majkom Rusijom !!!!

Rade

pre 12 godina

Milošević je potpisao kapitulaciju ali to ne znaači da imaju pravo da nam oduzmu teritoriju. Teritorija je Srpska bez obzira ko živi na njoj. Pod Hitlerom su mnoge zemlje kapitulirale ali posle rata nisu postale Nemačko vlasništvo. Građani na toj teritoriju imaju plaćati poreze i sve ostalo matičnoj državi. Srbi na kosovu su se pbunili protiv okupatorskih snaga i to je sve, naravno da u takvim sukobima neko strada.

Sale

pre 12 godina

Nema nista od stvaranja velike Nemacke na teritoriji koja pripada Srbiji i srpskom narodu gospodjo Merkel,slomili ste zube 1914,1941 slomicete ih opet ovde...s'toga pamet u glavu ovaj put.

bezimena

pre 12 godina

dolazi da prebroji sta je ostalo od nemackih vojnika i ss oficira.
bolje ih povedi sa sobom kuci frau Merkel da ih mi ne bi slali u dzakovima.
ako ih povedes, spasices mnoge zivote
(Goran, 18. decembar 2011 15:59)

Kakvi SS-ovci, kakvi džakovi!? Ili imate problem sa orijentacijom u vremenu i prostoru, ili ste se mnogo uživeli u neku igricu o II Sv. ratu, koji je, da Vas obavestim, završen još pre 66 godina.

Nemački vojnici nisu na Kosovu u ime Nemačke, već kao pripadnici MEDJUNARODNIH MIROVNIH snaga.

dule NS

pre 12 godina

Gdji Merkel iskreno zelim da joj emigranti iz "novorealne" drzave zajedno sa Turcima preplave Nemacku i sazidaju dzamije u svakom bloku. Pa neka uzivaju u blagodetima svoga rada.
(instant demokracija, 18. decembar 2011 10:57)

-- U kojim li ti duhovnim i fizickim ogradama i kazamatima zivis prijatelju? Kad bi se gradile vizantijske crkve po Nemackoj bi li bio sretniji?

Goran

pre 12 godina

dolazi da prebroji sta je ostalo od nemackih vojnika i ss oficira.
bolje ih povedi sa sobom kuci frau Merkel da ih mi ne bi slali u dzakovima.
ako ih povedes, spasices mnoge zivote

Gjeto 11

pre 12 godina

@Gjeto ti ostani u Geto a moju zemlju i odluku o njoj prepusti meni i mojim Laloshima,ti se tu nista ne pitas
(Vojvodjanin, 18. decembar 2011 13:42)

Vojvodjanine! Izvini ako nesto sam tebe povredjio, ali ipak mislim da nemas razloga za to! Jasam postavio jednu "novinarsku" ( i ako nijesam novinar) provokativnu pitanju jer je poznato da nije vjest ako pas jede covjeka, nego ako covek jede pasa, dakle sta bi, ako bi...?! Dakle, sta ako, poslije Kosova, Merkel, jednog dana posecuje Vojvodinu, gdje nekada, pre sto, ili manje od sto godina, tamo su ziveli puno madjara i nemaca?!
Ti mislis da ja zivim u geto?! Otkad to kad ja ne osecam da zivim u geto? Zivim i radim u inostransvo, svake godine, minimum dva puta, idem u Kosovo, a u augustu bar dve nedelje suncam po albanskim ljepe primorje, a do tamo nije daleko, nema nekadasnje prepreke, nije vise taj vise nego Berlinski zid, ide cak i bez licne karte! I onih koji zivu na Kosovu ne osecaju da su u geto, svake godine zivi se malo komodnije, a to nije malo, onih tamo osecaju da stvari idu na bolje! I kancelarka Merkel, sa ovom posjetu na Kosovu, potvrdjuje to, a to nije los znak bar za onih koji zivu na Kosovu!
Sve najlepse zelim Vojvodjanima, onih pravi Vojvodjanima!

dosledan

pre 12 godina

Nemačka kancelarka jasno je Srbiji poručila da je jedan od razloga zbog kojih nisu podržali kandidaturu bilo upravo ranjavanje dvojice nemačkih vojnika koji se nalaze u sastavu KFOR-a na Kosovu.

Ja ipak mislim da smo dobro prosli sa time sto nismo dobili kandidaturu, moglo je da bude i mnogo gore, npr. da nam streljaju 200 srba!!! Ipak je to njihov stari metod kaznjavanja neposlusnog srpskog naroda!

Najveca je sramota Evrope sto je dozvolila da se Nemacka i njen narod za bilo sta pitaju, posle miliona streljanih, zaklanih, ugusenih u gasnim komorama u oba svetska rata to nije narod koji bi o bilo cemu trebao da odlucuje a jos manje da se pita!!!

dani

pre 12 godina

Herzlich wilkomen in unsere freien land seher geherte frau Merkel in der REPUBLIK of KOSOSO...

Srdacno dobro nam dosla postovana gospodja Merkel u REPUBLIKU KOSOVO...

Stranacki Srbin

pre 12 godina

Gdji Merkel iskreno zelim da joj emigranti iz "super-demokratske" drzave Srbije, zajedno sa Grcima preplave Nemacku i sazidaju pravoslavne crkve u svakom bloku. Pa neka uzivaju u blagodetima svoga rada.

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

Jedan od najmanje nacionalistički i rasistički nastrojenih naroda na svetu danas su upravo Nemci.
Gledano generalno Srbi su u poređenju sa njima jedno 100 puta veći nacionalisti i rasisti.

Marko NS

pre 12 godina

Sve najlepse zelim Vojvodjanima, onih pravi Vojvodjanima!
(Gjeto 11, 18. decembar 2011 15:09)

Ali mi pravi Vojvođani vama ne želimo! Ne želimo više da živimo sa vama Albancima ni u bajci! Jer ste nas jako skupo koštali a i sada nas koštate!
Mi smo besni na vlasti u BG što se i dalje zamajavaju sa evropskom crnom rupom zvanom Kosovo koje nas vodi u propast... a između ostalog i zato što još uvek nisu pokrenuli pitanje vraćanja sve naše imovine sa Kosova i silnih milijardi koji su oticali iz državnog budžeta na Kosovo, a samim tim i ogromna količina vojvođanskih para! To što sada ide u budžet Srbije iz Vojvodine je sitnica u odnosu na ono koliko je išlo na Kosovo da bi vas finansirali i da bi nas vi posle ubijali i pravili nam sve ovo...
Komšije Albanci, kad vas molimo - samo što dalje od Srbije i Vojvodine! Nemojte nikada odustajati od te vaše "nezavisnosti"! Nikada!!!

ja

pre 12 godina

(Gjeto 11, 18. decembar 2011 15:09)

Vratite vi nama prvo silne milijarde vojvođanskih para koje smo stucali u rupu zvanu Kosovo, pa nas onda "cenite"!
Hvala!

(D)EU na delu

pre 12 godina

Pa šta će žena... dolazi da uskladi dalje korake i zajedničke planove sa "balkanskim kasapinom" Tačijem!
E moj Borise, vidiš li ti sa kime se se rukovao u Beogradu?!

manjina

pre 12 godina

Gspdj.Merkel dolazi avionom a ne kao Konuzin Merkelovom mercedesom i na barikade da trazi(ceka dozvolu)za ulazak.I drugo;celnici 4 opstine nisu tu.

brax-ballisti

pre 12 godina

cekajte ljudi meni nije nesto jasno?! gos. Merkel SUTRA DOLAZI NA KOSOVO AL NIJE MI JASNO KO CE DA DOCEKA NA AERODROM u Pristini?! Preds. Tadic ili Taci?

doktor

pre 12 godina

Sresce se usput sa Tacijem na aerodromu!hahahaha, stvarno ozbiljna drzava!Protektorat ,samo takav..Ovi lidera svetski mogu s Kosovom da rade sta hoce,da uzmu koliko hoce ,pa cak i ime da zele mogu mu promeniti.. Kosovo je predgradje Bonstila,nista vise!

Sremac

pre 12 godina

Kakav mrak ovde vlada čitajući komentare da ne poveruješ.Ne bi ništa da komentarišem ispod dostojanstva mi je da polemišem sa pojedincima...Laku noć!Ovde polako većinu komentara postavljaju Albanci ,lično nemam ništa protiv ljudi ali svoju propagandu mogli su da šire u Koha Ditore.Pošto se ovo ne uklapa u vašu uređivačku politiku idem do nekog sajta gde komentari Srba normalno prolaze a ne favorizuju se oni koji pljuju po mojoj državi,ja druge nemam.Kakva je takva ja je volim i ponosim se što sam Srbin.Ovde se to ne sme napisati,a vređati Srpski narod kako to lagano prolazi.Još jednom laku noć...

Miki BG

pre 12 godina

Drago mi je da nemačka kancelarka poseti svoje vojnike na Kosovu uoči Božića. To je normalno. Takodje me raduje da će razgovor sa premijerom Kosova, Tačijem, obaviti na aerodromu, a ne u Tačijevom kabinetu u Prištini. To je diplomatski potez Merkalijeve koji me je prijatno iznenadio.

Tihi

pre 12 godina

A hoce li da svrati i u Kragujevac, da se pokloni zrtvama streljanja u Kragujevcu? 2800 zrtava, delo pripadnika nemackih naoruzanih snaga, koji su i tada imali istu politiku na Balkanu kao i danas

Alex

pre 12 godina

Iz komentara se vidi koliko Srpski narod ne razume svet koji ga okruzuje. Da li smo zaista toliko glupi ili nam je toliko ispran mozak? Rezultat svega toga je ova nasa danasnja Srbija koja je na putu propasti ukoliko ne napravimo radikalan zaokret ali mislim da ovde nema pameti za tako nesto. Gospodjo Merkel, dobro dosli na nezaisno Kosovo, da smo malo vise vas slusali i da smo vas izabrali za prijatelje umesto sto smu gledali u one na istoku bolje bi nam bilo. I posle svega ovde polovina stanovnistva nasu buducnost vidi u tome da budemo ruska gubernija. Tragicno...

CG

pre 12 godina

Merkelova dosla da posavjetuje Tacija sta ce Albanci kada ce uskoro zavrsiti kao "Sudetendeutschen" u Ceskoj...
Ne zaboravite seperatisti,vrijeme radi za nas...

Prishtina

pre 12 godina

DANKE DEUTSCHLAND !!! Daleko smo od demokratskog drustva i demokratskih vrednosti, ali ipak sloboda je sloboda. Morali smo poceti od negde. Topli pozdravi komsijama u Srbiji.

marko

pre 12 godina

Dolazi li to ona da ohrabri snage kako bi Proterala Srbe sa svete zemlje na DAN SVETOG NIKOLE... To je još jedan potez fašističke Nemačke nad nebeskom narodom čija čizma stalno ovuda klapara.

Gedza

pre 12 godina

>Kosovski plemić iz plemena Dardana<
Tako je! Nisu ni nacionalisti ni rasisti, ali su i dalje poprilicno fasisti! Ustav su promenili da bi poslali vojnike na Balkan. Povlace trupe iz Avganistana pa ce ih opet premestiti na Balkan. Napokon su vernog i poslusnog pratioca i saradnika, a kroz sve faze istorije - Hrvatsku, progurali u Europu. Zemlju koja je pobila ili proterala stotine hiljada ljudi. Naravno, nije im pasovalo da o istom trosku Srbiji dodele neki bedni status, koji nista ne znaci, ali im kvari Odu radosti. Odbijanje i u isto vreme predstavlja packu i opomenu za sve "nepocudne", bilo da su vec u EU, ili poslusno cuce i cekaju svoj red. Europa sve vise lici na novi veeeeliki Reich! Adolf se i u paklu zadovoljno smeska...

Srbin PG

pre 12 godina

...I onda kažu Evropa ima prečeg posla od Srbije i Kosova?
Po ovome bi se reklo da Nemačka jedino razmišlja o Srbiji i Kosovu...
Pitam se samo koji je PRAVI motiv za sve to!
(novosađanin, 18. decembar 2011 20:12)

rudna bogatsva na kosovu tacnije najveci rudnik cinka u svijetu! sleperi svaki dan krstare dole gore marsutom: Kosovo > Podgorica > Luka Bar (utovar u prekookenaski brod) i nazad. koriste albance i kao obecavaju im drzavu cim isisaju sav cink oticice oni skosova i reci srbima izvolite napite im se krvi. a realno treba da se ujedinimo i napijemo se krvi evropljanima posebno njemcima! za unistene generacije albanske i srpske djece na RAZAPETOM KOSOVU!

ne razumem

pre 12 godina

eu se klima,problema koliko hoces sve se raspada a ona ide na kosovo.. sto je kosovo tooliko bitno..tranzitni centar za drogu? zasto? ne razumem.. brine za svoje vojnike,pricam ti pricu..

Hogar

pre 12 godina

...zamislite sada koliko je Kosovo važno za Nemačku kada A.Merkel dolazi,a naše "demokrate" se tako lako poigravaju igre"jeste granica-nije granica...jeste naše-naše je ali jedan deo"...

Marko NS

pre 12 godina

Momenat koji je Merkel izabrala je pravi. Ova poseta znaci podstrek nemackim mirovnim snagama da istraju u svojoj misiji, a i znak kosovskim srpskim nacional-sovinistima da moraju naciniti stop sa svijim barikadama i brutalitetima protiv KFOR-a. Preokret ce se, nakon ove posete Merkelove Kosovu, ubrzo desiti.

febo

pre 12 godina

Pozdrav svim dobrim ljudima u Srbiji iz Bosne i Hercegovine. Nadam se da cete znati pronaci najbolje rijesenje sto se tice Kosova ili Kosova i Metohije. Sto prije vama bude bolje, bice bolje i nama. Priznajte Kosovo i rijesite se problema. Zar Vam nije vise dosadila jedna te ista igra? Barikade, balvani itd... Okrenite se buducnosti. Zelim Vam sve najbolje!

chola

pre 12 godina

@dosledanPrijatelju, isti taj Nemacki narod se danas jako kaje zbog svih nedela koja je pocinila fasisticka vlast tih godina. A zbog takvih kao sto ste Vi, koji ne mare za svoja nedela ( pricam o narodu) se i danas nalazimo tu, na zacelju civilizacije. Izadjite iz tamne kutije, ima jos dosta svetla okolo!

ма зезам се

pre 12 godina

Срам да је буде,како то да нас није питала за дозволу!Треба да дође овде и да нас замоли за боравак на нашој територији!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Pitam se samo kada cete prestati da se pravite vecim budalama nego sto jeste ? G-dja Merkel dolazi da obidje nemacke vojnike u sastavu Kfora sto predstavlja uobicajenu praksu u vreme Bozica koji ovi vojnici stacionirani na Kosovu u medjunarodnoj mirovnoj misiji, nece provesti u krugu svojih porodica zahvaljujuci NAKARADNOJ politici Srbije prema Kosovu i pretnji Miru i stabilnosti na Balkanu !
Da je Srbija normalna, civilizovana, evropska drzava nebi ni postajale medjunarodne mirovne misije na Kosovu pa tako ni G-dja Merkel nebi imala potrebu niti obavezu da dolazi u posetu nemackih vojnika na Kosovu !

All along the Watchtower

pre 12 godina

Nije se sastala sa Tačijem kada je ovaj bio u Nemačkoj. I sada će samo što kraće i bez slikanja. BND to ne preporučuje. Sarađuju oni ok ali nije zgodno da postoji materijal koji bi previše povezivao nekog ko je nemački kancelar sa kriminalnim miljeom. Pustiće oni Tačija niz vodu kad budu morali i kad se završi posao sa odvajanjem Kosova od Srbije.
A Albancima, ako im je Tači dobar, onda im stvarno lako nije.

Nik

pre 12 godina

Hahaha, al' se na jednom mestu skupila separatisticka omladina... LOL

P.s. Nista cudno sto gospodar posecuje svoju prciju... Mora da proveri da li svi slusaju i rade kako im se kaze!

Грчански Деспот

pre 12 godina

Zbog cega je posle Srbija kriva kad ima razloga da ne veruje evropskim zvanicnicima.
Ovo se podvodi pod provokaciju SRBIJE.
Bodriti nesto sto nije predvidjeno rezolucijom 1244 i otudjivati indirektno jedan deo SUVERENE drzave je neprihvatljivo i nedopustivo.
Nasi vlastodrsci ce vec naci opravdanje za ovu ne moc?!

Sin Dragan

pre 12 godina

Dosla po pare. Ne ide ona kod Tacija zatro sto ga voli, nego treba da uzme lovu. Izbori u Nemackoj su sve blize a njen rejting je na nuli. Pez love nema pobede na izborima.

Zoran

pre 12 godina

Sta mi mislimo to je nasa stvar, ali nemci vide Kosovo i Srbiju kao dve odvojene drzave. Mi ne moramo priznati kosovo, ali se prema Kosovu moramo ophoditi u skladu sa medjunarodnim zakonom.

zoran

pre 12 godina

"DANKE DEUTSCHLAND !!! Daleko smo od demokratskog drustva i demokratskih vrednosti, ali ipak sloboda je sloboda. Morali smo poceti od negde. Topli pozdravi komsijama u Srbiji."
(Prishtina, 18. decembar 2011 23:13)

Dve reči na početku objašnjavaju kako ste ostvarili "nezavisnost"

A što se vaše slobode suštinski tiče, mi Srbi bismo rekli: "Sjaši Kurta da uzjaši Murta".

svima treba srpska svetinja

pre 12 godina

Mnogima ovde nikako nije jasno zašto je Srbiji Kosovo toliko važno... Sprdaju se sa Srbijom svakog dana i nazivaju je najgorim mogućim imenima... vređaju sve srpsko...

A ja bih te iste pitao: A zašto je Kosovo toliko užasno bitno svetskim silama? Zašto je toliko bitno jednoj Nemačkoj da toliko pažnje posvećuje Kosovu usred najveće krize? A o Americi da i ne govorim!
Šta to ima toliko bitno za te sile na toj malenoj teritoriji od jedva 10.000 km kvadratnih?

Očigledno na tom Kosovu ima nešto čega mi ovde nismo ni svesni!

Majka

pre 12 godina

Neka svrati i do Kragujevca...ali ne da vidi Fiat nego Šumarice!
(Milan, 19. decembar 2011 10:11)

Ko u proslosti zivi, buducnost ne moze da ima. Nadam se da u srbiji ima vise ljudi kojima su deca bitnija od predaka.

Valjevac

pre 12 godina

Imam jedan prijateljski predlog za sve obožavaoce Nemačke i G-đe Merkel a to je da svi odu do Prištine i organizuju dobrodošlicu prvoj dami Nemačke sa sve cvećem i konfetama. Bilo bi to jako simpatično a i doptinelo bi boljem imidžu Srbije kod lidera Evropske Unije. Ko zna, možda bi i pomoglo da u martu 2012., promene odluku i Srbiji dodele toliko želejenu kandidaturu.

Ameri dodjose, napravise haos, pobegose - Iracanin "sa Kosova"

pre 12 godina

... i Kosorova je bila u poseti Kosovu pa je posle izgubila izbore... i Crna Gora je priznala Kosovo, pa je EU jos uvek ne voli, zasto bi ga onda Srbija implicitno ili eksplicitno priznala? Jos nesto - sve vise je u upotrebi ograniceni suverenitet (frka oko evra), kako je onda tih 85 zemalja uopste priznalo Kosovo kad je i ono ograniceno suvereno - niti je sukob dovrsen, niti ga priznaju mnoge velike zemlje, primer Kina, Rusija, Indija itd.

Ivan

pre 12 godina

"Nemacka je izgubila borbu protiv Srbije u Drugom svetckom ratu"

Molim vas, prvo naucite da srpski pravopis, pa onda pisite gluposti. Barem da budu pravilno napisane, ako vec nemaju veze sa zivotom u 2011.

strava i uzas

pre 12 godina

Zivela Srbija sa majkom Rusijom !!!!
(Jovan Mirkovic, 18. decembar 2011 23:56)

probao sam jutros da zamislim plavookog putina kako vas prima take crnpuraste i kako se najezio k'o jez kad ste ga oslovili sa "brate putine" pa mu popadalo i ono malo kose. al' onda sam prekinuo, zao mi ga bilo...

novosađanin

pre 12 godina

...I onda kažu Evropa ima prečeg posla od Srbije i Kosova?
Po ovome bi se reklo da Nemačka jedino razmišlja o Srbiji i Kosovu...
Pitam se samo koji je PRAVI motiv za sve to!

maraton

pre 12 godina

Umesto da daju nesuvisle izjave u javnosti, predsednik, premijer i vlada bi od Merkelove trebali da nauče kako se štite interesi države i njenih građana i kako se vlast stara o svojim vojnicima i svim drugim institucijama sistema, jednom rečju - kako se vlada.

10000:1

pre 12 godina

Možemo da govorimo šta hoćemo, ali je činjenica da je danas Nemačka po svemu najmanje 10.000 već od Srbije. Pre 50 godina smo bili tu negde.

Pre samo 30 godina Južna Koreja je bankrotirala, danas je srbijanska ekonomija za njih 1/250. Oni za jedan dan naprave skoro što mi za godinu dana.

Po svim parametrima smo poslednji.

A vi srbijanci samo lupajte glavom u zid, do dna ima još dosta. Glava, kad nema s čim da razmišlja, služi da se razbijaju orasi.

Da pustite Vojvodinu za godinu dana bi pravili pet puta više nego vi. Za dve godini bi bili "zapad" za vas. Samo čekam da počnete da nas "branite", to je znak da ćete nas skoro "izgubiti". Sve što ste branili, sve ste prodali.

shipac

pre 12 godina

(Marko NS, 18. decembar 2011 16:51)
Te pare o kojima pricas da su godinama stizale na kosovo,
vraticemo vam, samo nam pokazite ko se potpisivoao po prijemu novca,
Albanac ili Srbin.

novica52

pre 12 godina

Gde baš ova da nam danas dođe na naše Kosovo i da demonstrira svoju nadmenost i pokaže svu veličinu svoje politike. Ta će nam i u martu zapržiti čorbu koju ćemo teško pokusati. A naša vlada počev od predsednika puna nemačkih đaka koji nisu prozreli manire njenog ponašanja.

vlada

pre 12 godina

Nemacki narod se kaje malo morgen, i dalje im je cilj dominacija, samo je političko sredstvo promenjeno.
Suština je da su naši političari nesposobni, neznaju da poput Obrenovića zaigraju političku igru u interesu Srbije.
Za ovaj region su Nemci očigledno bitniji faktor od Rusa koji su i sa njihove sfere interesa (istočnog balkana) izgurani.
Umesto da sednu sa Nemcima i nađu zajednički interes, oni nam traće vreme, novac ali što je najgore naše živote.

Milutin

pre 12 godina

Da, to je jos jedna prilika za Tacija da upotrebi svoj neizbezan, nepogresiv, elokventan I iznad svega akademski sarm. Gospodjo draga, sastacete se sa covekom koga zovu Zmija. Sastali ste se vec sa Borisom Tadicem. Sve bih dao da mogu da znam Vase misljenje u vezi takva dva profila ljudi, bez obzira na Vase politicke I strateske stavove I ciljeve.

Sava Drugi

pre 12 godina

A kada će Merkelova doći na Vračar?

Vračarci su jedini pravi Evropljani na Balkanu krajnje je vreme da budu primljeni po kratkom postupku u EU.

goramsoleg

pre 12 godina

Mora mama da obidje svoje sticenike da vidi koji uslov da postavi Srbima, ako ih stvarno voli neka im da vize da idu za Nemacku !!!

probudite se

pre 12 godina

B92 bi trebao da postavi zvucne signale na stranice sa ovakvim vestima, kako bi se pojedini citaoci razbudili iz snova dok kucaju komentare. Ne bi bilo los i jedan popup prozor sa najnovijim vestima: 2.svetski rat upravo zavrsen pre 66 godina.

Gastarbeiter

pre 12 godina

Ja samo ne razumem zasto je ova vest danas udarna na B92. Sasvim ej normalno da premijer ili predsednik neke zemlje obidje svoje vojnike gde god da su oni stacionirani. Nemacka je clan NATO i samim tim clan mnogih misija. Niko ne bi volelo da mu sina sutra posalju na barikade na Kosovo ili u Avganistan i ko malo vise prati vise od samo srpskih medija zna da je veliki otpor u Nemackom parlamentu da se s tim misijama prekine. Medjutim dokle god se ne izglasa suprotno, drzava dosledno sprovodi svoju politiku i ako je premijerka, tj. kancelarka ne bi sprovodila i branila moze samo sutra da ponudi ostavku. Mozemo da prozivamo Nemce za sve ratove i da budemo cinicni ali tako stvari funkcionisu u svim uredjenim demokratskim zemljama.

Prijatelj

pre 12 godina

E kad bi Srbi postali mudri i okrenuli se sebi i radu bez mnogo sjekiracije oko kan
didature, Evropa bi sama dosla. Ono sto Evropa donosi je mnogo lako dobijenih nepovoljnih kredita koji su samo kamen oko vrata. Okrenite se investitorima a ne kreditorima, a najbolje je da se okrenete sebi i svojim interesima.

zvonimir markovic

pre 12 godina

milivoje mihajlovic je inteligentno primetio da ce angela merkel izvrsiti strahovit pritisak na pristinu a sve to kao posledica cvrstog stava i ostrih izjava ivice dacica koji je strah i trepet za ceo region, a i sire ;-)))

all you need is love

pre 12 godina

dragi srbi doslo je vrijeme da se ili slozite i pocnete da mislite po sistemu jedan za sve svi za jednoga ili da polako nestanete... situacija jeste teska ali kad pocnete da cijenite i volite sebe i svoje lako ce se popraviti... imate samo jednu i uz to mnogo lijepu i plodnu zemlju... naucite da je koristite na pravi nacin a ne da se distancirate od nje kao posljednji malogradjani... svako dobro.

panzer general

pre 12 godina

Ja mislim da je do ovakvog stanja Srbije kakvo je danas najvećim dijelom odgovorno odgajanje djece na raznoraznim mitovima koji preuveličavaju vlastitu veličinu, a umanjuju odnosno negiraju sve ostale. Kad se vide izjave vaših vodećih političara (Tadić, Jeremić, Dačić) čovjek bi pomislio da govore o Rusiji (lideri, najjači, nemogu bez nas), a ne o Srbiji. Ako tako misle političari, vjerojatno tako misli i narod kome se dodvoravaju. Vjerojatno će vam i jednima i drugima biti bolje kad se spustite na zemlju.

Bacvanin

pre 12 godina

Sto bi mene zanimalo sto Angela Merkel posecuje jednu stranu drzavu, mene samo zanima kada ce ona nama u Vojvodini da dodje u posetu, da je lepo ugostimo, napravimo koji biznis sa njom.

Filip

pre 12 godina

Kad budemo bili veliki i jaki kao USA, Rusija, Nemacka itd. onda cemo mi srbi diktirati uslove. Do tada, trudimo se da od navedenih zemalja napravimo najblize prijatelje a ne da ih stalno provociramo sa "udari me ako smes" pa posle kukamo na "svetsku nepravdu" jer udaraju jako. Pametni su to odavno shvatili.

Pera Zdera

pre 12 godina

Dosla gospodja Merkl da pokaze cvrstu ruku i odlucnost na Balkanu (tj. tamo gde moze), ali dzaba... izgubice sledece izbore. Videli su njeni glasaci da nema ni odlucnost ni spremnost da resi probleme evra, i sad na zalost mi moramo da je trpimo do izbora.

tolkin

pre 12 godina

@chola, Slusaj sad dobro...evo, kajem se zbog svega sto sam nekome lose uradio u prethodnom periodu...da li im je sada lakse? Pa, nije rodjace!!
Da ih (Nemce) nisu zapadne sile zastitile nakon WWII, i ubrizgali im finansijsku injekciju kroz Marsalov plan, kako bi postali zid ka istoku, ne bi ih bilo danas...tako da o istorijskoj ulozi Nemaca i nihovom kajanju nemoj pricati...a, posebno o moralnom pravu da danas ponovo crtaju granice...ili brisu, kako im vec odgovara...

djordjevic

pre 12 godina

Ma neka ide i posecuje koga hoce. Ne znam kako ja kao gradjanin Srbije mogu da uticem na to koga ona posecuje, pa ne vidim ni potrebu da se trosi energija na to.
Imamo nase probleme, probleme koje mozemo SAMI da resavamo, e mene ubija u pojam sto se oko njih pravimo ludi.

Marko NS

pre 12 godina

(10000:1, 19. decembar 2011 00:08)

Odluči se prvo ko si u komentaru.
U jednom istom komentaru si bio i "Srbijanac" i Albanac i "brižni Vojvođanin"...
Znam da je teško lažno se predstavljati zato ja to nikada i ne radim da ne bih ispao smešan kao ti!

Miladin

pre 12 godina

Od Angele narodu neće biti ništa dobro. Možda Tadić očekuje. To se može videti iz sledećih stihova Mihaila Medenice.
(Angela, o Aaangela, život bez tebe sad je tužan i siv.
Angela, o Aaaaangela, nisam ja, majke mi, narod je kriv!
Stvarno ne znam šta još rade na Kosovu barikade, to je neki narod looooš...
Implicitno, eksplicitno - priznaću ti, nije bitno,
ne j..u me ni za grooooš...)