Sreda, 26.10.2011.

20:49

Dačić: Merkel predložila federaciju

"Srbija mora jasno da kaže da je cilj samostalnost Srba na severu Kosova. Treba razgovarati o svemu, čak i o razmeni teritorija", kaže ministar Ivica Dačić.

Izvor: Veèernje novosti

Daèiæ: Merkel predložila federaciju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Skywalker

pre 12 godina

I, sta sad? Valjda treba da budemo srecni zato sto je Endzi rekla nesto uzgred na veceri, ako je rekla. Samo mi recite da je Endzi ovo rekla zvanicno, a nezvanicno za vecerom da Srbija bezuslovno treba da ukine institucije na KIM, da li bismo to ikad saznali. E, posto je bilo suprotno, zaboga, to nam se saopstava a da nas niko i ne pita da li nas zanima sta se govorilo za vecerom. Zanima me samo ono sto je zvanicno receno, savrseno me ne zanima sta ste pricali za vecerom.

miro split

pre 12 godina

I onda je došlo vrijeme da se mali Ivica pojede.Njegova sestra Marica(Rusija) se s time složila jer je i ona bila gladna, a vještica je i njoj obećala dobar zalogaj.Strašna vještica(Merkelica) je znala da je to dobro ulaganje u budućnost jer je iduće jelo upravo Marica.

ZES+SPS=?

pre 12 godina

"Srbija mora jasno da kaže da je cilj samostalnost Srba na severu Kosova. Treba razgovarati o svemu, čak i o razmeni teritorija".
Ne mora, Dačiću Srbija ništa jasno da kaže i ne treba razgovarati o svemu!
Ti Dačiću i Ti Tadiću, treba jasno da kažete šta hoćete sa Kosovom i svi vi u vlasti treba da razgovarate samo o cilju koji opravdava bolji život našeg naroda na Kosovu.
Teško da ćete skupiti izborne poene i na ovoj temi, kao što ste pukli i na temu ulaska u EU. Ende...

Diplomac FPN

pre 12 godina

"Kasno Marko na Kosovo dođe" Dačiću. Ne možete četiri godine da sedite u vlasti, zastupate lične i partijske interese, udomljavate partijske kadrove, rodjake i prijatelje u javnom sektoru, a sad, pred izbore se setite da postoji i problem Kosova. Nikome vi ništa nećete reći. Samo će da vam se kaže na izborima, a žao mi je što Kosovo mora da bude Veliki Nasleđen Problem vaše bahate vladavine ovom državom.

Tole

pre 12 godina

Drugi covek u vlasti i ministar policije prepricava sta bi Srbija morala da kaze, sta bi morala da uradi... Hajde Dacicu, reci vec jednom to sto imas, na vrh ti je jezika. Petorazredni politicari vode Srbiju u propast, zalosno bre!

naim-zagreb

pre 12 godina

"Tači mora da zna da oružani napad na Srbe neće ostati bez odgovora. Ne pretim nikom, ali jasno kažem da će Srbija braniti svoj narod na Kosovu", ističe Dačić."

Kako češ braniti svoj narod!? na isti način kako je tvoj voljeni bivši predsjedik stranke ??

Ovakave izjave i ovakav razgovor,ne obavljaju ni djeca dok se igraju, a kamo ministar Unutarnjih Poslova.
Pa koga on misli prestrašiti sa tim prijetnjama? malu djecu ??
Kad sam bio mali uvijek sam rekao curicama da kad narastem biti ču pilot ...

miro split

pre 12 godina

I onda je malom Ivici strašna vještica(Merkelica)dala mnogo bombona i slatkiša nebili ovaj bio što deblji kad dođe vrijeme da ga pojede.

Ljubica

pre 12 godina

Kako vi to hladno saopštavate narodu da nemate pojma šta sa Kosovom i narodom koji dole živi! Jeli vi to vaša dedovina? Briga vas, vi mirno spavate u toplim domovima dok narod dole strepi za goli život!

Ivica Jovnaš

pre 12 godina

Pa uradite nesto gospodine Dacicu a te price da cete Vi pomoci narodu na Kosovu vidimo na delima do sada... to pricate od pocetka mandata pa evo dolaze i sledeci izbori a vi i dalje pricate a nas narod na Kosovu se nalazi u nikada gorem polozaju...katastrofalno vodite politiku,narod ceni dela a ne Vasu pricu koju pricate godinama a ne daje rezultata!!!!

бидермајер

pre 12 godina

Руска база за децу ( приближно) бабарога за албанце !?

Више бих волео да је ово реторика Тадића... јeл Дачић хтео ја или не ,подсећа на реакцију Милошевића ...Мада политиканти никад нису изравни могуће је да кроз Даћича Тадићево друго ја проговара

....мислим

xy

pre 12 godina

Bolesno.Dok ovakvi političari ne odu sa političke scene a to je bar još 30 god ovde ne može biti bolje.Imaćemo jad,bedu,patnju,ratove,lopovluk,prostakluk,...

Dejan

pre 12 godina

Ukoliko je to tako dobro resenje onda ga treba primeniti na celo Kosovo i Metohiju koje moze biti u federaciji sa ostatkom Srbije. Drugog resenja nema.

Srpko

pre 12 godina

I tako je mrmot zavio cokoladu! Dacicu, ne znam kako si bio student generacije, al brate da li pratis sta pricas u poslednjih deset godina? Bolje spusti loptu na teren javnih preduzeca u kojima ste napravili kadrovski i ekonomski haos. Na izborima ce sve izaci na videlo. Pa nije narod bas tolika ovca za koju ga vi smatrate!

Denbabaden

pre 12 godina

Ljudi,toliko mnogo sam naucio u zivotu od Dacica i Jeremica da prosto ne mogu a da im se ne zahvalim.Jednostavno obozavam njihove ideje jer nama na Kosovu pomazu nam da razvijemo mastu i idemo prema novim pobedama.
Ipak,ovo o FEDERACIJI je ideja koju je VETVENDOSJE odavno lansiralo i predlozilo Kosovskoj vladi da se Kosovo i Albanija ujedine i naprave federaciju.Malo sam zbunjen i ne shvatam bas dobro ko od koga uci zadnjih 20 godina.

dule 2

pre 12 godina

Populizam je batina sa dva kraja.Jedan je šarena laža i demagogija iza koje se kriju vlastiti interesi a drugi je onaj da oni koji povjeruju u te laži dobiju njime po glavi i džepu.

iii

pre 12 godina

ako dodje neko drugi na vlast on ce da gradi baze, a mozda ce i Dacic da ih gradi, ali bitno da narod niko nece nista da pita, radice sta im padne na pamet, kao i do sad...

zile

pre 12 godina

ne sme da postoji zvanican stav vlasti, njihov stav nije bitan, vec NAS! A oni, politicari na vlasti, treba da sluze nama, narodu... treba raspisati referendum u vezi ovoga...

ivana

pre 12 godina

Nema sta ko iz izokola da kaze, ili je baza ili nije, ili je konfederacija ili nije! Meni jec smesno jer mi je jasno da je konfederacija jedino moguce resenje sada, ali svejedno je Dacic smesan kad pokusava to sve da objasni.:)

Ivan

pre 12 godina

Besan sam na Dacica zbog mlitave reakcije na prebijanje dece u Novom Sadu, ali ovo sto kaze ima smisla. Treba traziti resenje i sve opcije treba da budu otvorene.

MARINA VOJVODINA

pre 12 godina

Merkelova i Dačić su se izgleda, na tom ručku, zajedno NAJELI BUNIKE, pa su POLUPALI LONČIĆE! Trampe se Srbima i Srpskim Kosovom, kao da im je to deda u amanet ostavio, pa mogu s tim da rade šta žele!

magla

pre 12 godina

Kad vec pominjes maglu, u magli i zivimo zbog toga sto ne vidite ili necete da vidite kakvo je stanje na Kosovu, dok se vama razvedri Srbija nece ni postojati, tako da treba da pustite nekoga ko ce nas izvuci iz ove magle.Promene su neophodne!

blaž

pre 12 godina

ako je, a očito da je, poslijedica poimanja politike i vlasti tvojeg šefa
gubitak uprave nad Kosovom, što li će se zbog tebe tek izgubiti chico ....

Siniša

pre 12 godina

sjaši Dačiću sa naroda,tvoj je učitelj mijenjao teritorije,preseljavao narod i na kraju sve izgubio,i vlast je izgubio koliko je bio pametan....shvati crvendać,Srbija je Kosovo a ne obrnuto

тоша

pre 12 godina

Ево ја никако не разумем зашто нападате Дачића?! Шта је лоше у томе што је говорио да можда треба прихватити и размену територија, нама север Космета а Албанцима општина Прешево и делови општина Медвеђа и Бујановац (тамо где су села са њиховом већином која гравитирају ка Космету)? Па до пре годину дана су многи од вас говорили да то треба прихватити. У чему је сада проблем? Ах да, а ово са ПУПС-ом је смешно. СПС у сваком случају има више од 5% и то су показали сви локални и парламентарни избори до сада (а није их било мало). А ПУПС има максимално 1,3% гласова. Најбоље се видело колико имају када су 2007 године наступили заједно са Човићем. Тада је 90% оних који су гласали за ту коалицију (а добила је негде око 3%) било за Човићеву странку а не за ПУПС. То се видело по томе што је Човићева партија добијала отприлике толико гласова раније. Не могу стварно да верујем да неко мисли да ПУПС има 3% или 4%... Ко још стварно верује Кркобабићима...

Shkot

pre 12 godina

Izvini Dacicu, ali ja ti ne verujem. Pre nekoliko meseci generalni sekretaer NATO-a, Anders Fogh Rasmussen, rekao je da medjunarodna zajednica je napravila gresku, kada su stvorili federaciju BiH, jer to je jedna neefikasna drzava, i da ne veruje da ce MZ ponoviti gresku. Zasto bi onda Merlelova predlozila tako nesto? I ako je ona to predlozila, zasto nisi odmah obavestio javnost o tome?

Bojan Janković

pre 12 godina

Necu 1.500.00 Albanaca unutar granica Srbije. Ako je sever Kosova cena da se to ne desi onda neka je. Nemojmo zaboraviti da smo mi vodili rat protiv NATO alijanse i da smo taj rat izgubili, a sa gubljenjem rata ide i gubljenje dela teritorije. Uvek je tako bilo. Uostalom tako smo dobili Vojvodinu.

Bilo jednom u Americi

pre 12 godina

Sve je to lepo ,samo ste ostali nedorečeni šta to nudite Tačiju pod pojmom teritorijalne razmene ,Preševo ? ili nešto drugo ? Dali je to zvanični stav ove vlasti ,koji čekamo godinama da čujemo ili ćete i zato reći ko prošli put , šalio sam se ja to samo tako privatno mislim , samo mi nije jasno dali ste član ove vlade ili ste slučajni građanin samo u prolazu ! Jedino što je jasno svima jeste da vi nemate nameru da se dižete iz te fotelje ,a za to će te i matematičare angažovati!Samo neće moći!

ROKI

pre 12 godina

U nekom ranijem intervjuu Gospodin Dačić je izjavio da je on već20 godina u kampanji. Ovaj intrvju to potvrđuje.
A posle izbora videće, ako bude imao šta da vidi.

denis

pre 12 godina

Ne znam da li je Ivici Dačiću jasno da frazom '' Kosovo je Srbija '' on priznaje da Kosovo nije više Srbija jer da je Kosovo zaista Srbija zašto mora neprestano da se ponavlja ta fraza '' Kosovo je Srbija '', '' Kosovo je Srbija '' kao da sami sebe ubeđujemo; ako mi nemamo sumnje da je Kosovo Srbija onda prestanimo da uzvikujamo ovakvu frazu koja odaje našu nesigurnost; a, time što neprestano uzvikujemo tu frazu mi pokazujemo svoju sumnju da je Kosovo i dalje Srbija pa to moramo da naglasimo; znači za neku realniju, i uspešniju politiku za Kim zaista bi morala ova rečenica da se izbegava. Dačić je na dobrom putu ukoliko shvata da treba da prestane sa ponavljanjem ove fraze, i da preduzme ozbiljnije korake, naravno ako ima iole dobru ideju koja se može uspešno realizovati i rešiti problem Srba na KiM; fraza ' Kosovo je Srbija ' očito ne rešava problem; međutim, da li je Dačić baš taj koji može da ostvari uspešnu akciju, teško..

pamet u glavu, Evropo!

pre 12 godina

Smesne su price i tvrdnje, kako smo mi mali, kako se nizasta ne pitamo, kako drugi odlucuju o nasoj sudbini i slicno. To je samo delimicno tacno. Cinjenica je od pamtiveka, da velike imperije kroje sudbinu sveta, a da male drzave i narodi, na svojoj kozi osecaju njihovu moc, ali nije sve bas tako crno-belo! Ako se mala zemlja i mali narod, uklopi u interes neke druge velike sile, ishod je obicno dobar, na strani manjeg. Primer je I sv. rat, kada je mala Srbija uz pomoc prijatelja, porazila AU imperiju. S druge strane, imamo primer iz 1999. godine, kada je Srbiju napalo 19 ekonomski najrazvijenijih i vojno najjacih zemalja sveta (NATO), bez ikakve iluzije, kakav je moguci ishod sukoba, jer je Srbija (SRJ) bila sama. Danas takva sutuacija nije. Srbija se ne mesa u poslove, interese i sukobe, neke velike sile i lokakne drzave, negde u Aziji, Africi ili bilo gde u svetu, bas zbog toga sto je mala zemlja u kojoj zivi mali narod, nego se odupire zelji velikih, da joj pocepaju drzavnu teritoriju! Nisam siguran, da je iko danas u svetu u poziciji (kao recimo 1999.g.), da ista Srbiji naredjuje, posebno ne g-dja Merkel (kako rece jedan od komentatora)! Koliko god u nemogucnosti da ista promeni na svetskoj sceni, nepravdi nad malim drzava i narodima nanetim od strane velikih (za cim i nije preterano zainteresovana), od Vijetnama, preko Afganistana i Iraka, do Libije, sada kada je njin narod i sopstveni interes opstanka drzave ugrozen, sa punim pravom, sada (2011.g.) i prijateljima, u mogucnosti je da "pobrka loncice", kako na svojoj teritoriji, u okruzenju, tako (cak) i kontinentalne projekte, jer je situacija daleko drugacija. Srbija uporno pruza ruku svima, niti je nervozna, niti ikome preti, niti se sprema za rat, a uzvraca joj se arogancijom, odbojnosu i silom! Prirodni je sled neminovan, da ce se Srbija u jednom momentu, ostro i definitivno okrenuti necemu drugom. Partneri i buduci "isti" se ne ponasaju tako, jedni prema drugima, to odavno iritira i najtolerantnije zagovornike politike popustanja Srbije.
Ako Srbija u decembru ne dobije datum otpocinjanja pregovora o prijemu u EU, cak ni eventulno dobijanje tog datuma u martu, nece je okrenuti od politicke radikalizacije na sledecim izborima, a tada, ne samo da cemo u Nisu imati rusku bazu, nego cemo imati i ruski raketni stit, u sred Evrope!!!

Mirjana P

pre 12 godina

Ivica je pokazao svoje umece sto se tice politike, nek ide da se bavi sa necim sto zna, ovo nije za njega nikako, mozda da ode da sadi maline, posto je sa malinarima usepo da resi problem, a u svom resursu nije!!! Neka razmisli o toj opciji, inace mi smo prolupali od ove njegove lazne politike!

Avram

pre 12 godina

Za tebe su izbori vise matematicka kategorija nego politicka. Vaznije ti je da se peracunas kako da dodjes do fotelje nego da li je mozda koalicija u kojoj si ti dobra za narod i zemlju.

It's just a little bit of history repeating

pre 12 godina

Dacicevo ponasanje me neverovatno podseca na Milosevicev uspon osamdesetih. Prvo je bio hvaljen kao veliki reformator, liberal, a onda se okrenuo nacionalistickom populizmu. "He's trying to pull a Sloba" sto bi rekli Amerikanci

игор

pre 12 godina

Од када је кренуо проблем на северу Дачић је почео преоштро да говори о ЕУ. За то време СНС ћути. Да ли то значи да ДС и СНС формирају владу, па им СПС не треба?! Али ипак пн једини даје неки јасни предлог док други причају у магли

Che

pre 12 godina

Mali buca jeste antipatican, ali ponekad je i u pravu. Jeste ovo 21-vi vek, EU integracije i ostalo, ali jedno je sigurno - ucenama zapada nema kraja dok ne slome i zadnji vid otpora Srpskog roda Novom svetskom poretku. Naravno, NVO bratija i ostali dusebriznici istog ce na sva usta dizati buku kako je to, u stvari, za nasu dobrobit ali krajnji cilj je poslusna Srbija.

Drina

pre 12 godina

Dacic, koliko vidim ima ekskluzivitet da govori o KiM. Pitam se samo u cije ime govori. Da li u svoje ime, u ime svoje partije ili u ime vlade, ciji je potpredsednik?

Boksi

pre 12 godina

Kada iz vaše koalicije ode PUPS mislim da cenzus nećete preći. Pričali ste 2008 o socijalnoj državi a vi ste doneli nove nezaposlene, niže plate i nove ljude na naorodnom kazanu. Idete niz vodu zajedno sa DS-om.

Jaca

pre 12 godina

Pa vi se ponasate kao da je sve ovo jedna velika predizborna trka, sto za vas zapravo i jeste, kao i za vase koalicione partnere. Pa sta ste do sada cekali, zar niste odmah mogli da istupite i zastitite i teritoriju i stanovnistvo? Vec se svi skupa dodvoravate EU, i bavite licnom kampanjom, a Kosovo i sve sto se dole desava je sporedno pitanje. Jedno je jasno ni vi, niti bilo ko od drzavnog vrha nemate resenje, jer igrate kako vam drugi sviraju!!!

Ivke

pre 12 godina

Da je ovo neka pravna i demokratska država Dačić bi posle one sramote u Jagodini podneo ostavku, da se dece ona koriste u političke svrhe i da se onda onako povrede zbog nemara nadležnih i što je još gore da niko za to ne odgovara!!!

Winston

pre 12 godina

Ovo je najbolji primer da ministri u vladi nemaju zajednicki stav o bilo kom sustinskom problemu, koji je trenutno na dnevnom redu. Svaki ministar vodi neku svoju politiku, a gradjanima Srbije se svakodnevno serviraju nove lazi! Strasno, sta drugo reci...

sever

pre 12 godina

Federacija nikako, jer onda ce to traziti Sandzak, Vojvodina.... Sada je prihvatljiva autonomija srba na severu. Za 10 - 20 godina mozda povratimo celo Kosovo.

Sava Drugi

pre 12 godina

Merkelova je za ručkom nama nudila Federaciju?

Pa to je neverovatno. Kao zadnji lopovi šibicari kada u prevozu ugradu sat, pa ga daju drugom da nosi tvoj sat a ti ga gledaš.

A za bazu mi davno skazali Njet!. Dačiću ne znaš kako je to bilo strašno. Goli otok je bio mali tada... Ako baš hoće mogu u Prištini da prave bazu. Već su je imali na aerodromu, pa što su otišli?

Znaš kako se kaže Moskva suzama ne veruje.

Jadna mala

pre 12 godina

Dokle vise velikih prica i busanja u grudi pred svake izbore?! Da li je moguce da su ubedjeni i dalje da Srbi na Kosovu i Metohiji veruju nekom iz vlasti?

Branko Kovacevic

pre 12 godina

Idi zivi kod Rusa ako je tamo bolje, dokle vise Titova politika, dokle vise da isti ljudi vladaju deceniju Srbijom, dokle vise do dna?

АЦМ

pre 12 godina

"oružani napad na Srbe neće ostati bez odgovora. Ne pretim nikom, ali jasno kažem da će Srbija braniti svoj narod na Kosovu"

Хајде нам ти сад лепо објасни како, с чиме и са којим последицама ти то планираш да извдеш? Има неких који се још пале на ове глупости, али не можеш баш свима нама да продајеш маглу.

southlander

pre 12 godina

Sve Srbske drzave od Berlinskog kongresa naovamo, zavrsavele su svoje postojanje ovakvim pricama i delima, jer su politicke garniture imale samo jedan cilj, ostati na vlasti po svaku cenu.

Počela predizborna kampanja!

pre 12 godina

Apsolutno ne verujem da je to Merkelova rekla! Jer da je to i bilo u igri progurali bi to pre nego što su potplatili onog crnog Ahtisarija da da onaj sumanuti predlog o rešenju! A ne verujem i da bi Albanci pristali kada imaju podršku U.S. za svoju potpunu nezavisnost. Verovatno će Merkelova to i demantovati i podržati svoje Albance u nezavisnosti. A Dačić sve ovo radi zbog čiste predizborne kampanje. Jer bi u ovom trenutku svi bili zadovolnji bilo kojim rešenjem samo da na papiru ne piše nezavisnot!

Darko

pre 12 godina

Ako predhodne komentare nisu ostavile stare komunjare onda to samo potvdjuje da Srbija nista nije naucila iz predhodnih 25 godina i da jos uvek naseda na iste populisticke price i na iste politicke kreature i na vlasti i u opoziciji. Srbiju pod protektorat Nemacke odmah. Mislim da mi cak ni deda ne bi zamerio kada vidi ove kreature, iako je ceo zivot proveo sa Nemackim metkom u nozi.

Beqa

pre 12 godina

Da li uopste neko moze da razume ovog coveka. On je vec jednom igrao na rusku kartu 1999 god. i dobio po nosu.Sa ovakvim politicarima Srbiji stvarno nisu potrebni neprijatelji. Zasto srpski narod zaboravi tako brzo!

Nemanja'78

pre 12 godina

Kuku državi i narodu gde je ovaj na vlasti. Dzaba se muči da podigne rejting sad sa Kosovom i Gay paradom, nadam se da će završiti ispod cenzusa gde mu je i mesto...

Bote

pre 12 godina

Merkelova predlozila i federaciju...zasto niko o tome nista nije rekao posle njene posete? Kapiram da je to mozda bio neformalan razgovor ali je taj predlog mnogo blazi od "Ukinite paralelne institucije". Trebalo je vec tada da se prica o podeli ili federaciji kako bi se malo ocvrsnula pozicija Srbije, a ne ovako da budemo na korak od prisile da se Taci rasiri na severu, a pravosudje, skole i bolnice padnu pod kontrolu samozvanih kosovskih vlasti .

neko iz Srbije

pre 12 godina

Ovo je baš diplomatski. Ipak je on učenik političkog fajtera S. Miloševića ili Rusi treba da u bescenje kupe EPS, JAT, Telekom,...

fica

pre 12 godina

Dačiću ti često kritikuješ ovu Vladu u kojoj sam sediš. Slažem se da ova Vlada i ministri nisu sposobni da se nose sa problemima koji postoje. Ali ni tvoje ministarstvo policije ne služi na čast. Pali ste već na startu oko najbanalnijih stvari, izdavanje ličnih isprava na primer a da ne nabrajamo sve ostalo. Da imaš imalo morala ti bi odavno podneo neopozivu ostavku. Zbog toga ćuti, sedi tamo gde jesi, jer ni za to nisi.

Branimir Crni

pre 12 godina

Da li je moguće , kakvu razmenu teritorija pominje , jel kojim slučajem aludira na Preševo? Strašno jel ovaj čovek razgovara sa nekim ili dup što na um to nadrum , a onda znate nisam mislio tako nego ovako! Kako reće prevario sam ga ,pa varali su i drugi! Bože nas sačuvaj!

Ruter

pre 12 godina

Ne znam da li mi je ova izjava smesna ili tuzna?! Klasicne iluzije i zivljenje u nekom drugom svetu, na nekoj drugoj planeti. Ovog puta, Dacic nema cemu da se nada.

Foka

pre 12 godina

Dačić objašnjava da iako Srbija tvrdi da je Kosovo njen sastavni deo, teško da može da ostvari suverenitet. Ipak, on smatra da Albanci imaju suverenitet dok ne padne prva magla.

"Tada helikopteri ne mogu da ih voze na takozvanu carinu na severu. Upravo zato pričam o razgraničenju" , objašnjava ministar.
G. Ministre nisu to helikopteri Srpske policije koji padaju na decu. Mrak, magla ili suncano..itd nije uopste problem za NATO helikoptere.
Nego tuzno i zalosno je sto vi to vrlo bobro znate a obmanjujete seljake i neobrazovane samo ba bi ste dobili njihov glas!

Dragan

pre 12 godina

Dacic je trenutno jedini politicar u Srbiji koji ima ispravan stav o Kosovu. Mislio sam da ovo nikad necu reci ali never say never. Na izborima dajem glas za Ivicu.

EU

pre 12 godina

Zamena teza,nece Taci nista Srbima na severu Kosova,jer ne sme od onog ko ima stvarnu vlast na Kosovu,a to je KFOR.Mislim, da je svakom u Srbiji jasno da bi svaki napad drzave Srbije na KFOR znacio i rat sa NATO,a sta to znaci imali smo priliku da vidimo '99.god.

Djurija

pre 12 godina

Koliko dugo Dacicu pricas da nas narod na Kosovu treba braniti? Pa sta bi,gde je odbrana golorukog naoda od napada kfora bojevom municijom? Prekini vise da budes licemeran.

Dzoni

pre 12 godina

Sto ste ljudi, takvi? Covek treba da namakne 5%, pitanje sta ce biti ako PUPS ode Tomi. Cudo da nije rekao da je Merkelova svima nudila novi BMW.

Dejan

pre 12 godina

eto,mi Srbi večito kasnimo.Da si Dačiću Ruskom bazom u nišu pretio 93. a federaciju na Kosovu tražio 98. možda bi i uspeo,i svima bi bilo bolje...ovako,moram da parafraziram jednog velikog čoveka, ne možeš od riblje čorbe da praviš akvarijum, skuvao si ribe, gotovo je!

Mica Zečica

pre 12 godina

Narod voli da čuje kako će ga država braniti, lepo zvuči "Niko ne sme vas da bije", ali Ivica ničim to nije dokazao. Vidi se da skuplja poene pred izbore.

Nikola

pre 12 godina

Dačiću gori si od Demokrata za njih bar smo znali šta su i kakvi su a ti si nas lagao da nećeš sa njima u koaliciju a ipak si otišao. Spasili su te afere koferi onih silnih para koje su ti davali pa si im se tako odužio a?

ivan

pre 12 godina

ne izjednacavajte interese svoje stranke i Srbije!

Rusija je trenutno najveci neprijatelj Srbije i javnost to polako shvata!

ne slabite Srbiju izazivanjem kriza!

ne pretite ruskim tenkovima!

Sasa

pre 12 godina

....OVO STVARNO NE MOGU DA VERUJEM....ALI OVAJ COVEK IMA MOJ GLAS!!!

ALI JOS UVEK NE MOGU DA VERUJEM....ALI SVAKA CAST!

Podpisujem svaku njegovu rec (i nekoliko zadnjih reci, kojih je dao)!

mihailo

pre 12 godina

Dačiću, ne trči pred rudu. Malo mudrosti ne bi bilo na odmet. Strpljenja . Mada to dolazi i sa sedim vlasima.Federacija, kaže Merkelova. Razmotićemo. Bio bi pravi odgovor.Beograd i Priština! Mada komunisti nisu bili za Kosovo Republiq. Možda je Žarko Broz u medjuvremenu omekšao.
Zaista malo više državničkog ponašanja i u skladu sa ustavom. Još je važeći.

PecaP

pre 12 godina

Pa Dačiću zašto te svoje misli ne izneseš koalicionim partnerima? SPS je da te podsetim u Vladi Srbije. Ta ista Vlada nema stav o Kosovu. Zašto Vlada radi na štetu srpskog naroda na Kosovu?

Ivke

pre 12 godina

Da je ovo neka pravna i demokratska država Dačić bi posle one sramote u Jagodini podneo ostavku, da se dece ona koriste u političke svrhe i da se onda onako povrede zbog nemara nadležnih i što je još gore da niko za to ne odgovara!!!

ex demokrata 1

pre 12 godina

Dačić je prolupao skroz,ako ima neko tamo da mu kaže da su izbori za 5 meseci bilo bi dobro,treba da se smiri malo sa tim rusima i ostalim glupostima tipa federalizacija ilii razmena teritorija,pa ko će to da mu da i sa kojim to sredstvima misli da brani nekog na severu,da neće možda on lično da predvodi odbranu ili je to opet po principu-preko tuđih leđa ?!

Neda Karajlic

pre 12 godina

Dacic se ponasao kao da je Chak Noris! Odjednom smo mi jaka zemlja, koja moze da se bori sa Albancima, a svi dobro znamo, da su nam vojsku ugasili, da su nam oruzja rasprodali, da su nam kasarne razdelili, da su svako parce ove zemlje prokockali, dosta nam je ovog vladajuceg rezima, nikakvu pohvalu za njih nisam cula, sve samo pehove neke imaju!!

Ivke

pre 12 godina

Da je ovo neka pravna i demokratska država Dačić bi posle one sramote u Jagodini podneo ostavku, da se dece ona koriste u političke svrhe i da se onda onako povrede zbog nemara nadležnih i što je još gore da niko za to ne odgovara!!!

Neda Karajlic

pre 12 godina

Dacic se ponasao kao da je Chak Noris! Odjednom smo mi jaka zemlja, koja moze da se bori sa Albancima, a svi dobro znamo, da su nam vojsku ugasili, da su nam oruzja rasprodali, da su nam kasarne razdelili, da su svako parce ove zemlje prokockali, dosta nam je ovog vladajuceg rezima, nikakvu pohvalu za njih nisam cula, sve samo pehove neke imaju!!

ex demokrata 1

pre 12 godina

Dačić je prolupao skroz,ako ima neko tamo da mu kaže da su izbori za 5 meseci bilo bi dobro,treba da se smiri malo sa tim rusima i ostalim glupostima tipa federalizacija ilii razmena teritorija,pa ko će to da mu da i sa kojim to sredstvima misli da brani nekog na severu,da neće možda on lično da predvodi odbranu ili je to opet po principu-preko tuđih leđa ?!

Nikola

pre 12 godina

Dačiću gori si od Demokrata za njih bar smo znali šta su i kakvi su a ti si nas lagao da nećeš sa njima u koaliciju a ipak si otišao. Spasili su te afere koferi onih silnih para koje su ti davali pa si im se tako odužio a?

mihailo

pre 12 godina

Dačiću, ne trči pred rudu. Malo mudrosti ne bi bilo na odmet. Strpljenja . Mada to dolazi i sa sedim vlasima.Federacija, kaže Merkelova. Razmotićemo. Bio bi pravi odgovor.Beograd i Priština! Mada komunisti nisu bili za Kosovo Republiq. Možda je Žarko Broz u medjuvremenu omekšao.
Zaista malo više državničkog ponašanja i u skladu sa ustavom. Još je važeći.

Jadna mala

pre 12 godina

Dokle vise velikih prica i busanja u grudi pred svake izbore?! Da li je moguce da su ubedjeni i dalje da Srbi na Kosovu i Metohiji veruju nekom iz vlasti?

neko iz Srbije

pre 12 godina

Ovo je baš diplomatski. Ipak je on učenik političkog fajtera S. Miloševića ili Rusi treba da u bescenje kupe EPS, JAT, Telekom,...

PecaP

pre 12 godina

Pa Dačiću zašto te svoje misli ne izneseš koalicionim partnerima? SPS je da te podsetim u Vladi Srbije. Ta ista Vlada nema stav o Kosovu. Zašto Vlada radi na štetu srpskog naroda na Kosovu?

ivan

pre 12 godina

ne izjednacavajte interese svoje stranke i Srbije!

Rusija je trenutno najveci neprijatelj Srbije i javnost to polako shvata!

ne slabite Srbiju izazivanjem kriza!

ne pretite ruskim tenkovima!

Sasa

pre 12 godina

....OVO STVARNO NE MOGU DA VERUJEM....ALI OVAJ COVEK IMA MOJ GLAS!!!

ALI JOS UVEK NE MOGU DA VERUJEM....ALI SVAKA CAST!

Podpisujem svaku njegovu rec (i nekoliko zadnjih reci, kojih je dao)!

It's just a little bit of history repeating

pre 12 godina

Dacicevo ponasanje me neverovatno podseca na Milosevicev uspon osamdesetih. Prvo je bio hvaljen kao veliki reformator, liberal, a onda se okrenuo nacionalistickom populizmu. "He's trying to pull a Sloba" sto bi rekli Amerikanci

Foka

pre 12 godina

Dačić objašnjava da iako Srbija tvrdi da je Kosovo njen sastavni deo, teško da može da ostvari suverenitet. Ipak, on smatra da Albanci imaju suverenitet dok ne padne prva magla.

"Tada helikopteri ne mogu da ih voze na takozvanu carinu na severu. Upravo zato pričam o razgraničenju" , objašnjava ministar.
G. Ministre nisu to helikopteri Srpske policije koji padaju na decu. Mrak, magla ili suncano..itd nije uopste problem za NATO helikoptere.
Nego tuzno i zalosno je sto vi to vrlo bobro znate a obmanjujete seljake i neobrazovane samo ba bi ste dobili njihov glas!

Beqa

pre 12 godina

Da li uopste neko moze da razume ovog coveka. On je vec jednom igrao na rusku kartu 1999 god. i dobio po nosu.Sa ovakvim politicarima Srbiji stvarno nisu potrebni neprijatelji. Zasto srpski narod zaboravi tako brzo!

Ivke

pre 12 godina

Da je ovo neka pravna i demokratska država Dačić bi posle one sramote u Jagodini podneo ostavku, da se dece ona koriste u političke svrhe i da se onda onako povrede zbog nemara nadležnih i što je još gore da niko za to ne odgovara!!!

ROKI

pre 12 godina

U nekom ranijem intervjuu Gospodin Dačić je izjavio da je on već20 godina u kampanji. Ovaj intrvju to potvrđuje.
A posle izbora videće, ako bude imao šta da vidi.

EU

pre 12 godina

Zamena teza,nece Taci nista Srbima na severu Kosova,jer ne sme od onog ko ima stvarnu vlast na Kosovu,a to je KFOR.Mislim, da je svakom u Srbiji jasno da bi svaki napad drzave Srbije na KFOR znacio i rat sa NATO,a sta to znaci imali smo priliku da vidimo '99.god.

pamet u glavu, Evropo!

pre 12 godina

Smesne su price i tvrdnje, kako smo mi mali, kako se nizasta ne pitamo, kako drugi odlucuju o nasoj sudbini i slicno. To je samo delimicno tacno. Cinjenica je od pamtiveka, da velike imperije kroje sudbinu sveta, a da male drzave i narodi, na svojoj kozi osecaju njihovu moc, ali nije sve bas tako crno-belo! Ako se mala zemlja i mali narod, uklopi u interes neke druge velike sile, ishod je obicno dobar, na strani manjeg. Primer je I sv. rat, kada je mala Srbija uz pomoc prijatelja, porazila AU imperiju. S druge strane, imamo primer iz 1999. godine, kada je Srbiju napalo 19 ekonomski najrazvijenijih i vojno najjacih zemalja sveta (NATO), bez ikakve iluzije, kakav je moguci ishod sukoba, jer je Srbija (SRJ) bila sama. Danas takva sutuacija nije. Srbija se ne mesa u poslove, interese i sukobe, neke velike sile i lokakne drzave, negde u Aziji, Africi ili bilo gde u svetu, bas zbog toga sto je mala zemlja u kojoj zivi mali narod, nego se odupire zelji velikih, da joj pocepaju drzavnu teritoriju! Nisam siguran, da je iko danas u svetu u poziciji (kao recimo 1999.g.), da ista Srbiji naredjuje, posebno ne g-dja Merkel (kako rece jedan od komentatora)! Koliko god u nemogucnosti da ista promeni na svetskoj sceni, nepravdi nad malim drzava i narodima nanetim od strane velikih (za cim i nije preterano zainteresovana), od Vijetnama, preko Afganistana i Iraka, do Libije, sada kada je njin narod i sopstveni interes opstanka drzave ugrozen, sa punim pravom, sada (2011.g.) i prijateljima, u mogucnosti je da "pobrka loncice", kako na svojoj teritoriji, u okruzenju, tako (cak) i kontinentalne projekte, jer je situacija daleko drugacija. Srbija uporno pruza ruku svima, niti je nervozna, niti ikome preti, niti se sprema za rat, a uzvraca joj se arogancijom, odbojnosu i silom! Prirodni je sled neminovan, da ce se Srbija u jednom momentu, ostro i definitivno okrenuti necemu drugom. Partneri i buduci "isti" se ne ponasaju tako, jedni prema drugima, to odavno iritira i najtolerantnije zagovornike politike popustanja Srbije.
Ako Srbija u decembru ne dobije datum otpocinjanja pregovora o prijemu u EU, cak ni eventulno dobijanje tog datuma u martu, nece je okrenuti od politicke radikalizacije na sledecim izborima, a tada, ne samo da cemo u Nisu imati rusku bazu, nego cemo imati i ruski raketni stit, u sred Evrope!!!

АЦМ

pre 12 godina

"oružani napad na Srbe neće ostati bez odgovora. Ne pretim nikom, ali jasno kažem da će Srbija braniti svoj narod na Kosovu"

Хајде нам ти сад лепо објасни како, с чиме и са којим последицама ти то планираш да извдеш? Има неких који се још пале на ове глупости, али не можеш баш свима нама да продајеш маглу.

Branko Kovacevic

pre 12 godina

Idi zivi kod Rusa ako je tamo bolje, dokle vise Titova politika, dokle vise da isti ljudi vladaju deceniju Srbijom, dokle vise do dna?

xy

pre 12 godina

Bolesno.Dok ovakvi političari ne odu sa političke scene a to je bar još 30 god ovde ne može biti bolje.Imaćemo jad,bedu,patnju,ratove,lopovluk,prostakluk,...

Dejan

pre 12 godina

eto,mi Srbi večito kasnimo.Da si Dačiću Ruskom bazom u nišu pretio 93. a federaciju na Kosovu tražio 98. možda bi i uspeo,i svima bi bilo bolje...ovako,moram da parafraziram jednog velikog čoveka, ne možeš od riblje čorbe da praviš akvarijum, skuvao si ribe, gotovo je!

southlander

pre 12 godina

Sve Srbske drzave od Berlinskog kongresa naovamo, zavrsavele su svoje postojanje ovakvim pricama i delima, jer su politicke garniture imale samo jedan cilj, ostati na vlasti po svaku cenu.

Sava Drugi

pre 12 godina

Merkelova je za ručkom nama nudila Federaciju?

Pa to je neverovatno. Kao zadnji lopovi šibicari kada u prevozu ugradu sat, pa ga daju drugom da nosi tvoj sat a ti ga gledaš.

A za bazu mi davno skazali Njet!. Dačiću ne znaš kako je to bilo strašno. Goli otok je bio mali tada... Ako baš hoće mogu u Prištini da prave bazu. Već su je imali na aerodromu, pa što su otišli?

Znaš kako se kaže Moskva suzama ne veruje.

Jaca

pre 12 godina

Pa vi se ponasate kao da je sve ovo jedna velika predizborna trka, sto za vas zapravo i jeste, kao i za vase koalicione partnere. Pa sta ste do sada cekali, zar niste odmah mogli da istupite i zastitite i teritoriju i stanovnistvo? Vec se svi skupa dodvoravate EU, i bavite licnom kampanjom, a Kosovo i sve sto se dole desava je sporedno pitanje. Jedno je jasno ni vi, niti bilo ko od drzavnog vrha nemate resenje, jer igrate kako vam drugi sviraju!!!

Srpko

pre 12 godina

I tako je mrmot zavio cokoladu! Dacicu, ne znam kako si bio student generacije, al brate da li pratis sta pricas u poslednjih deset godina? Bolje spusti loptu na teren javnih preduzeca u kojima ste napravili kadrovski i ekonomski haos. Na izborima ce sve izaci na videlo. Pa nije narod bas tolika ovca za koju ga vi smatrate!

Počela predizborna kampanja!

pre 12 godina

Apsolutno ne verujem da je to Merkelova rekla! Jer da je to i bilo u igri progurali bi to pre nego što su potplatili onog crnog Ahtisarija da da onaj sumanuti predlog o rešenju! A ne verujem i da bi Albanci pristali kada imaju podršku U.S. za svoju potpunu nezavisnost. Verovatno će Merkelova to i demantovati i podržati svoje Albance u nezavisnosti. A Dačić sve ovo radi zbog čiste predizborne kampanje. Jer bi u ovom trenutku svi bili zadovolnji bilo kojim rešenjem samo da na papiru ne piše nezavisnot!

Nemanja'78

pre 12 godina

Kuku državi i narodu gde je ovaj na vlasti. Dzaba se muči da podigne rejting sad sa Kosovom i Gay paradom, nadam se da će završiti ispod cenzusa gde mu je i mesto...

Mirjana P

pre 12 godina

Ivica je pokazao svoje umece sto se tice politike, nek ide da se bavi sa necim sto zna, ovo nije za njega nikako, mozda da ode da sadi maline, posto je sa malinarima usepo da resi problem, a u svom resursu nije!!! Neka razmisli o toj opciji, inace mi smo prolupali od ove njegove lazne politike!

Dzoni

pre 12 godina

Sto ste ljudi, takvi? Covek treba da namakne 5%, pitanje sta ce biti ako PUPS ode Tomi. Cudo da nije rekao da je Merkelova svima nudila novi BMW.

Darko

pre 12 godina

Ako predhodne komentare nisu ostavile stare komunjare onda to samo potvdjuje da Srbija nista nije naucila iz predhodnih 25 godina i da jos uvek naseda na iste populisticke price i na iste politicke kreature i na vlasti i u opoziciji. Srbiju pod protektorat Nemacke odmah. Mislim da mi cak ni deda ne bi zamerio kada vidi ove kreature, iako je ceo zivot proveo sa Nemackim metkom u nozi.

Denbabaden

pre 12 godina

Ljudi,toliko mnogo sam naucio u zivotu od Dacica i Jeremica da prosto ne mogu a da im se ne zahvalim.Jednostavno obozavam njihove ideje jer nama na Kosovu pomazu nam da razvijemo mastu i idemo prema novim pobedama.
Ipak,ovo o FEDERACIJI je ideja koju je VETVENDOSJE odavno lansiralo i predlozilo Kosovskoj vladi da se Kosovo i Albanija ujedine i naprave federaciju.Malo sam zbunjen i ne shvatam bas dobro ko od koga uci zadnjih 20 godina.

Mica Zečica

pre 12 godina

Narod voli da čuje kako će ga država braniti, lepo zvuči "Niko ne sme vas da bije", ali Ivica ničim to nije dokazao. Vidi se da skuplja poene pred izbore.

Branimir Crni

pre 12 godina

Da li je moguće , kakvu razmenu teritorija pominje , jel kojim slučajem aludira na Preševo? Strašno jel ovaj čovek razgovara sa nekim ili dup što na um to nadrum , a onda znate nisam mislio tako nego ovako! Kako reće prevario sam ga ,pa varali su i drugi! Bože nas sačuvaj!

Winston

pre 12 godina

Ovo je najbolji primer da ministri u vladi nemaju zajednicki stav o bilo kom sustinskom problemu, koji je trenutno na dnevnom redu. Svaki ministar vodi neku svoju politiku, a gradjanima Srbije se svakodnevno serviraju nove lazi! Strasno, sta drugo reci...

Che

pre 12 godina

Mali buca jeste antipatican, ali ponekad je i u pravu. Jeste ovo 21-vi vek, EU integracije i ostalo, ali jedno je sigurno - ucenama zapada nema kraja dok ne slome i zadnji vid otpora Srpskog roda Novom svetskom poretku. Naravno, NVO bratija i ostali dusebriznici istog ce na sva usta dizati buku kako je to, u stvari, za nasu dobrobit ali krajnji cilj je poslusna Srbija.

fica

pre 12 godina

Dačiću ti često kritikuješ ovu Vladu u kojoj sam sediš. Slažem se da ova Vlada i ministri nisu sposobni da se nose sa problemima koji postoje. Ali ni tvoje ministarstvo policije ne služi na čast. Pali ste već na startu oko najbanalnijih stvari, izdavanje ličnih isprava na primer a da ne nabrajamo sve ostalo. Da imaš imalo morala ti bi odavno podneo neopozivu ostavku. Zbog toga ćuti, sedi tamo gde jesi, jer ni za to nisi.

Boksi

pre 12 godina

Kada iz vaše koalicije ode PUPS mislim da cenzus nećete preći. Pričali ste 2008 o socijalnoj državi a vi ste doneli nove nezaposlene, niže plate i nove ljude na naorodnom kazanu. Idete niz vodu zajedno sa DS-om.

Bilo jednom u Americi

pre 12 godina

Sve je to lepo ,samo ste ostali nedorečeni šta to nudite Tačiju pod pojmom teritorijalne razmene ,Preševo ? ili nešto drugo ? Dali je to zvanični stav ove vlasti ,koji čekamo godinama da čujemo ili ćete i zato reći ko prošli put , šalio sam se ja to samo tako privatno mislim , samo mi nije jasno dali ste član ove vlade ili ste slučajni građanin samo u prolazu ! Jedino što je jasno svima jeste da vi nemate nameru da se dižete iz te fotelje ,a za to će te i matematičare angažovati!Samo neće moći!

denis

pre 12 godina

Ne znam da li je Ivici Dačiću jasno da frazom '' Kosovo je Srbija '' on priznaje da Kosovo nije više Srbija jer da je Kosovo zaista Srbija zašto mora neprestano da se ponavlja ta fraza '' Kosovo je Srbija '', '' Kosovo je Srbija '' kao da sami sebe ubeđujemo; ako mi nemamo sumnje da je Kosovo Srbija onda prestanimo da uzvikujamo ovakvu frazu koja odaje našu nesigurnost; a, time što neprestano uzvikujemo tu frazu mi pokazujemo svoju sumnju da je Kosovo i dalje Srbija pa to moramo da naglasimo; znači za neku realniju, i uspešniju politiku za Kim zaista bi morala ova rečenica da se izbegava. Dačić je na dobrom putu ukoliko shvata da treba da prestane sa ponavljanjem ove fraze, i da preduzme ozbiljnije korake, naravno ako ima iole dobru ideju koja se može uspešno realizovati i rešiti problem Srba na KiM; fraza ' Kosovo je Srbija ' očito ne rešava problem; međutim, da li je Dačić baš taj koji može da ostvari uspešnu akciju, teško..

Drina

pre 12 godina

Dacic, koliko vidim ima ekskluzivitet da govori o KiM. Pitam se samo u cije ime govori. Da li u svoje ime, u ime svoje partije ili u ime vlade, ciji je potpredsednik?

Bote

pre 12 godina

Merkelova predlozila i federaciju...zasto niko o tome nista nije rekao posle njene posete? Kapiram da je to mozda bio neformalan razgovor ali je taj predlog mnogo blazi od "Ukinite paralelne institucije". Trebalo je vec tada da se prica o podeli ili federaciji kako bi se malo ocvrsnula pozicija Srbije, a ne ovako da budemo na korak od prisile da se Taci rasiri na severu, a pravosudje, skole i bolnice padnu pod kontrolu samozvanih kosovskih vlasti .

Djurija

pre 12 godina

Koliko dugo Dacicu pricas da nas narod na Kosovu treba braniti? Pa sta bi,gde je odbrana golorukog naoda od napada kfora bojevom municijom? Prekini vise da budes licemeran.

Ruter

pre 12 godina

Ne znam da li mi je ova izjava smesna ili tuzna?! Klasicne iluzije i zivljenje u nekom drugom svetu, na nekoj drugoj planeti. Ovog puta, Dacic nema cemu da se nada.

Avram

pre 12 godina

Za tebe su izbori vise matematicka kategorija nego politicka. Vaznije ti je da se peracunas kako da dodjes do fotelje nego da li je mozda koalicija u kojoj si ti dobra za narod i zemlju.

Bojan Janković

pre 12 godina

Necu 1.500.00 Albanaca unutar granica Srbije. Ako je sever Kosova cena da se to ne desi onda neka je. Nemojmo zaboraviti da smo mi vodili rat protiv NATO alijanse i da smo taj rat izgubili, a sa gubljenjem rata ide i gubljenje dela teritorije. Uvek je tako bilo. Uostalom tako smo dobili Vojvodinu.

dule 2

pre 12 godina

Populizam je batina sa dva kraja.Jedan je šarena laža i demagogija iza koje se kriju vlastiti interesi a drugi je onaj da oni koji povjeruju u te laži dobiju njime po glavi i džepu.

naim-zagreb

pre 12 godina

"Tači mora da zna da oružani napad na Srbe neće ostati bez odgovora. Ne pretim nikom, ali jasno kažem da će Srbija braniti svoj narod na Kosovu", ističe Dačić."

Kako češ braniti svoj narod!? na isti način kako je tvoj voljeni bivši predsjedik stranke ??

Ovakave izjave i ovakav razgovor,ne obavljaju ni djeca dok se igraju, a kamo ministar Unutarnjih Poslova.
Pa koga on misli prestrašiti sa tim prijetnjama? malu djecu ??
Kad sam bio mali uvijek sam rekao curicama da kad narastem biti ču pilot ...

игор

pre 12 godina

Од када је кренуо проблем на северу Дачић је почео преоштро да говори о ЕУ. За то време СНС ћути. Да ли то значи да ДС и СНС формирају владу, па им СПС не треба?! Али ипак пн једини даје неки јасни предлог док други причају у магли

Dragan

pre 12 godina

Dacic je trenutno jedini politicar u Srbiji koji ima ispravan stav o Kosovu. Mislio sam da ovo nikad necu reci ali never say never. Na izborima dajem glas za Ivicu.

miro split

pre 12 godina

I onda je malom Ivici strašna vještica(Merkelica)dala mnogo bombona i slatkiša nebili ovaj bio što deblji kad dođe vrijeme da ga pojede.

Diplomac FPN

pre 12 godina

"Kasno Marko na Kosovo dođe" Dačiću. Ne možete četiri godine da sedite u vlasti, zastupate lične i partijske interese, udomljavate partijske kadrove, rodjake i prijatelje u javnom sektoru, a sad, pred izbore se setite da postoji i problem Kosova. Nikome vi ništa nećete reći. Samo će da vam se kaže na izborima, a žao mi je što Kosovo mora da bude Veliki Nasleđen Problem vaše bahate vladavine ovom državom.

Tole

pre 12 godina

Drugi covek u vlasti i ministar policije prepricava sta bi Srbija morala da kaze, sta bi morala da uradi... Hajde Dacicu, reci vec jednom to sto imas, na vrh ti je jezika. Petorazredni politicari vode Srbiju u propast, zalosno bre!

ZES+SPS=?

pre 12 godina

"Srbija mora jasno da kaže da je cilj samostalnost Srba na severu Kosova. Treba razgovarati o svemu, čak i o razmeni teritorija".
Ne mora, Dačiću Srbija ništa jasno da kaže i ne treba razgovarati o svemu!
Ti Dačiću i Ti Tadiću, treba jasno da kažete šta hoćete sa Kosovom i svi vi u vlasti treba da razgovarate samo o cilju koji opravdava bolji život našeg naroda na Kosovu.
Teško da ćete skupiti izborne poene i na ovoj temi, kao što ste pukli i na temu ulaska u EU. Ende...

MARINA VOJVODINA

pre 12 godina

Merkelova i Dačić su se izgleda, na tom ručku, zajedno NAJELI BUNIKE, pa su POLUPALI LONČIĆE! Trampe se Srbima i Srpskim Kosovom, kao da im je to deda u amanet ostavio, pa mogu s tim da rade šta žele!

Ivan

pre 12 godina

Besan sam na Dacica zbog mlitave reakcije na prebijanje dece u Novom Sadu, ali ovo sto kaze ima smisla. Treba traziti resenje i sve opcije treba da budu otvorene.

sever

pre 12 godina

Federacija nikako, jer onda ce to traziti Sandzak, Vojvodina.... Sada je prihvatljiva autonomija srba na severu. Za 10 - 20 godina mozda povratimo celo Kosovo.

Dejan

pre 12 godina

Ukoliko je to tako dobro resenje onda ga treba primeniti na celo Kosovo i Metohiju koje moze biti u federaciji sa ostatkom Srbije. Drugog resenja nema.

iii

pre 12 godina

ako dodje neko drugi na vlast on ce da gradi baze, a mozda ce i Dacic da ih gradi, ali bitno da narod niko nece nista da pita, radice sta im padne na pamet, kao i do sad...

Shkot

pre 12 godina

Izvini Dacicu, ali ja ti ne verujem. Pre nekoliko meseci generalni sekretaer NATO-a, Anders Fogh Rasmussen, rekao je da medjunarodna zajednica je napravila gresku, kada su stvorili federaciju BiH, jer to je jedna neefikasna drzava, i da ne veruje da ce MZ ponoviti gresku. Zasto bi onda Merlelova predlozila tako nesto? I ako je ona to predlozila, zasto nisi odmah obavestio javnost o tome?

zile

pre 12 godina

ne sme da postoji zvanican stav vlasti, njihov stav nije bitan, vec NAS! A oni, politicari na vlasti, treba da sluze nama, narodu... treba raspisati referendum u vezi ovoga...

miro split

pre 12 godina

I onda je došlo vrijeme da se mali Ivica pojede.Njegova sestra Marica(Rusija) se s time složila jer je i ona bila gladna, a vještica je i njoj obećala dobar zalogaj.Strašna vještica(Merkelica) je znala da je to dobro ulaganje u budućnost jer je iduće jelo upravo Marica.

ivana

pre 12 godina

Nema sta ko iz izokola da kaze, ili je baza ili nije, ili je konfederacija ili nije! Meni jec smesno jer mi je jasno da je konfederacija jedino moguce resenje sada, ali svejedno je Dacic smesan kad pokusava to sve da objasni.:)

Siniša

pre 12 godina

sjaši Dačiću sa naroda,tvoj je učitelj mijenjao teritorije,preseljavao narod i na kraju sve izgubio,i vlast je izgubio koliko je bio pametan....shvati crvendać,Srbija je Kosovo a ne obrnuto

Ivica Jovnaš

pre 12 godina

Pa uradite nesto gospodine Dacicu a te price da cete Vi pomoci narodu na Kosovu vidimo na delima do sada... to pricate od pocetka mandata pa evo dolaze i sledeci izbori a vi i dalje pricate a nas narod na Kosovu se nalazi u nikada gorem polozaju...katastrofalno vodite politiku,narod ceni dela a ne Vasu pricu koju pricate godinama a ne daje rezultata!!!!

бидермајер

pre 12 godina

Руска база за децу ( приближно) бабарога за албанце !?

Више бих волео да је ово реторика Тадића... јeл Дачић хтео ја или не ,подсећа на реакцију Милошевића ...Мада политиканти никад нису изравни могуће је да кроз Даћича Тадићево друго ја проговара

....мислим

тоша

pre 12 godina

Ево ја никако не разумем зашто нападате Дачића?! Шта је лоше у томе што је говорио да можда треба прихватити и размену територија, нама север Космета а Албанцима општина Прешево и делови општина Медвеђа и Бујановац (тамо где су села са њиховом већином која гравитирају ка Космету)? Па до пре годину дана су многи од вас говорили да то треба прихватити. У чему је сада проблем? Ах да, а ово са ПУПС-ом је смешно. СПС у сваком случају има више од 5% и то су показали сви локални и парламентарни избори до сада (а није их било мало). А ПУПС има максимално 1,3% гласова. Најбоље се видело колико имају када су 2007 године наступили заједно са Човићем. Тада је 90% оних који су гласали за ту коалицију (а добила је негде око 3%) било за Човићеву странку а не за ПУПС. То се видело по томе што је Човићева партија добијала отприлике толико гласова раније. Не могу стварно да верујем да неко мисли да ПУПС има 3% или 4%... Ко још стварно верује Кркобабићима...

blaž

pre 12 godina

ako je, a očito da je, poslijedica poimanja politike i vlasti tvojeg šefa
gubitak uprave nad Kosovom, što li će se zbog tebe tek izgubiti chico ....

magla

pre 12 godina

Kad vec pominjes maglu, u magli i zivimo zbog toga sto ne vidite ili necete da vidite kakvo je stanje na Kosovu, dok se vama razvedri Srbija nece ni postojati, tako da treba da pustite nekoga ko ce nas izvuci iz ove magle.Promene su neophodne!

Ljubica

pre 12 godina

Kako vi to hladno saopštavate narodu da nemate pojma šta sa Kosovom i narodom koji dole živi! Jeli vi to vaša dedovina? Briga vas, vi mirno spavate u toplim domovima dok narod dole strepi za goli život!

Skywalker

pre 12 godina

I, sta sad? Valjda treba da budemo srecni zato sto je Endzi rekla nesto uzgred na veceri, ako je rekla. Samo mi recite da je Endzi ovo rekla zvanicno, a nezvanicno za vecerom da Srbija bezuslovno treba da ukine institucije na KIM, da li bismo to ikad saznali. E, posto je bilo suprotno, zaboga, to nam se saopstava a da nas niko i ne pita da li nas zanima sta se govorilo za vecerom. Zanima me samo ono sto je zvanicno receno, savrseno me ne zanima sta ste pricali za vecerom.

Sasa

pre 12 godina

....OVO STVARNO NE MOGU DA VERUJEM....ALI OVAJ COVEK IMA MOJ GLAS!!!

ALI JOS UVEK NE MOGU DA VERUJEM....ALI SVAKA CAST!

Podpisujem svaku njegovu rec (i nekoliko zadnjih reci, kojih je dao)!

ivan

pre 12 godina

ne izjednacavajte interese svoje stranke i Srbije!

Rusija je trenutno najveci neprijatelj Srbije i javnost to polako shvata!

ne slabite Srbiju izazivanjem kriza!

ne pretite ruskim tenkovima!

pamet u glavu, Evropo!

pre 12 godina

Smesne su price i tvrdnje, kako smo mi mali, kako se nizasta ne pitamo, kako drugi odlucuju o nasoj sudbini i slicno. To je samo delimicno tacno. Cinjenica je od pamtiveka, da velike imperije kroje sudbinu sveta, a da male drzave i narodi, na svojoj kozi osecaju njihovu moc, ali nije sve bas tako crno-belo! Ako se mala zemlja i mali narod, uklopi u interes neke druge velike sile, ishod je obicno dobar, na strani manjeg. Primer je I sv. rat, kada je mala Srbija uz pomoc prijatelja, porazila AU imperiju. S druge strane, imamo primer iz 1999. godine, kada je Srbiju napalo 19 ekonomski najrazvijenijih i vojno najjacih zemalja sveta (NATO), bez ikakve iluzije, kakav je moguci ishod sukoba, jer je Srbija (SRJ) bila sama. Danas takva sutuacija nije. Srbija se ne mesa u poslove, interese i sukobe, neke velike sile i lokakne drzave, negde u Aziji, Africi ili bilo gde u svetu, bas zbog toga sto je mala zemlja u kojoj zivi mali narod, nego se odupire zelji velikih, da joj pocepaju drzavnu teritoriju! Nisam siguran, da je iko danas u svetu u poziciji (kao recimo 1999.g.), da ista Srbiji naredjuje, posebno ne g-dja Merkel (kako rece jedan od komentatora)! Koliko god u nemogucnosti da ista promeni na svetskoj sceni, nepravdi nad malim drzava i narodima nanetim od strane velikih (za cim i nije preterano zainteresovana), od Vijetnama, preko Afganistana i Iraka, do Libije, sada kada je njin narod i sopstveni interes opstanka drzave ugrozen, sa punim pravom, sada (2011.g.) i prijateljima, u mogucnosti je da "pobrka loncice", kako na svojoj teritoriji, u okruzenju, tako (cak) i kontinentalne projekte, jer je situacija daleko drugacija. Srbija uporno pruza ruku svima, niti je nervozna, niti ikome preti, niti se sprema za rat, a uzvraca joj se arogancijom, odbojnosu i silom! Prirodni je sled neminovan, da ce se Srbija u jednom momentu, ostro i definitivno okrenuti necemu drugom. Partneri i buduci "isti" se ne ponasaju tako, jedni prema drugima, to odavno iritira i najtolerantnije zagovornike politike popustanja Srbije.
Ako Srbija u decembru ne dobije datum otpocinjanja pregovora o prijemu u EU, cak ni eventulno dobijanje tog datuma u martu, nece je okrenuti od politicke radikalizacije na sledecim izborima, a tada, ne samo da cemo u Nisu imati rusku bazu, nego cemo imati i ruski raketni stit, u sred Evrope!!!

Dragan

pre 12 godina

Dacic je trenutno jedini politicar u Srbiji koji ima ispravan stav o Kosovu. Mislio sam da ovo nikad necu reci ali never say never. Na izborima dajem glas za Ivicu.

sever

pre 12 godina

Federacija nikako, jer onda ce to traziti Sandzak, Vojvodina.... Sada je prihvatljiva autonomija srba na severu. Za 10 - 20 godina mozda povratimo celo Kosovo.

neko iz Srbije

pre 12 godina

Ovo je baš diplomatski. Ipak je on učenik političkog fajtera S. Miloševića ili Rusi treba da u bescenje kupe EPS, JAT, Telekom,...

Che

pre 12 godina

Mali buca jeste antipatican, ali ponekad je i u pravu. Jeste ovo 21-vi vek, EU integracije i ostalo, ali jedno je sigurno - ucenama zapada nema kraja dok ne slome i zadnji vid otpora Srpskog roda Novom svetskom poretku. Naravno, NVO bratija i ostali dusebriznici istog ce na sva usta dizati buku kako je to, u stvari, za nasu dobrobit ali krajnji cilj je poslusna Srbija.

Ivke

pre 12 godina

Da je ovo neka pravna i demokratska država Dačić bi posle one sramote u Jagodini podneo ostavku, da se dece ona koriste u političke svrhe i da se onda onako povrede zbog nemara nadležnih i što je još gore da niko za to ne odgovara!!!

mihailo

pre 12 godina

Dačiću, ne trči pred rudu. Malo mudrosti ne bi bilo na odmet. Strpljenja . Mada to dolazi i sa sedim vlasima.Federacija, kaže Merkelova. Razmotićemo. Bio bi pravi odgovor.Beograd i Priština! Mada komunisti nisu bili za Kosovo Republiq. Možda je Žarko Broz u medjuvremenu omekšao.
Zaista malo više državničkog ponašanja i u skladu sa ustavom. Još je važeći.

Neda Karajlic

pre 12 godina

Dacic se ponasao kao da je Chak Noris! Odjednom smo mi jaka zemlja, koja moze da se bori sa Albancima, a svi dobro znamo, da su nam vojsku ugasili, da su nam oruzja rasprodali, da su nam kasarne razdelili, da su svako parce ove zemlje prokockali, dosta nam je ovog vladajuceg rezima, nikakvu pohvalu za njih nisam cula, sve samo pehove neke imaju!!

ex demokrata 1

pre 12 godina

Dačić je prolupao skroz,ako ima neko tamo da mu kaže da su izbori za 5 meseci bilo bi dobro,treba da se smiri malo sa tim rusima i ostalim glupostima tipa federalizacija ilii razmena teritorija,pa ko će to da mu da i sa kojim to sredstvima misli da brani nekog na severu,da neće možda on lično da predvodi odbranu ili je to opet po principu-preko tuđih leđa ?!

Dejan

pre 12 godina

Ukoliko je to tako dobro resenje onda ga treba primeniti na celo Kosovo i Metohiju koje moze biti u federaciji sa ostatkom Srbije. Drugog resenja nema.

Branko Kovacevic

pre 12 godina

Idi zivi kod Rusa ako je tamo bolje, dokle vise Titova politika, dokle vise da isti ljudi vladaju deceniju Srbijom, dokle vise do dna?

Nikola

pre 12 godina

Dačiću gori si od Demokrata za njih bar smo znali šta su i kakvi su a ti si nas lagao da nećeš sa njima u koaliciju a ipak si otišao. Spasili su te afere koferi onih silnih para koje su ti davali pa si im se tako odužio a?

Beqa

pre 12 godina

Da li uopste neko moze da razume ovog coveka. On je vec jednom igrao na rusku kartu 1999 god. i dobio po nosu.Sa ovakvim politicarima Srbiji stvarno nisu potrebni neprijatelji. Zasto srpski narod zaboravi tako brzo!

It's just a little bit of history repeating

pre 12 godina

Dacicevo ponasanje me neverovatno podseca na Milosevicev uspon osamdesetih. Prvo je bio hvaljen kao veliki reformator, liberal, a onda se okrenuo nacionalistickom populizmu. "He's trying to pull a Sloba" sto bi rekli Amerikanci

Ivke

pre 12 godina

Da je ovo neka pravna i demokratska država Dačić bi posle one sramote u Jagodini podneo ostavku, da se dece ona koriste u političke svrhe i da se onda onako povrede zbog nemara nadležnih i što je još gore da niko za to ne odgovara!!!

PecaP

pre 12 godina

Pa Dačiću zašto te svoje misli ne izneseš koalicionim partnerima? SPS je da te podsetim u Vladi Srbije. Ta ista Vlada nema stav o Kosovu. Zašto Vlada radi na štetu srpskog naroda na Kosovu?

Jadna mala

pre 12 godina

Dokle vise velikih prica i busanja u grudi pred svake izbore?! Da li je moguce da su ubedjeni i dalje da Srbi na Kosovu i Metohiji veruju nekom iz vlasti?

игор

pre 12 godina

Од када је кренуо проблем на северу Дачић је почео преоштро да говори о ЕУ. За то време СНС ћути. Да ли то значи да ДС и СНС формирају владу, па им СПС не треба?! Али ипак пн једини даје неки јасни предлог док други причају у магли

Boksi

pre 12 godina

Kada iz vaše koalicije ode PUPS mislim da cenzus nećete preći. Pričali ste 2008 o socijalnoj državi a vi ste doneli nove nezaposlene, niže plate i nove ljude na naorodnom kazanu. Idete niz vodu zajedno sa DS-om.

Mirjana P

pre 12 godina

Ivica je pokazao svoje umece sto se tice politike, nek ide da se bavi sa necim sto zna, ovo nije za njega nikako, mozda da ode da sadi maline, posto je sa malinarima usepo da resi problem, a u svom resursu nije!!! Neka razmisli o toj opciji, inace mi smo prolupali od ove njegove lazne politike!

ROKI

pre 12 godina

U nekom ranijem intervjuu Gospodin Dačić je izjavio da je on već20 godina u kampanji. Ovaj intrvju to potvrđuje.
A posle izbora videće, ako bude imao šta da vidi.

Foka

pre 12 godina

Dačić objašnjava da iako Srbija tvrdi da je Kosovo njen sastavni deo, teško da može da ostvari suverenitet. Ipak, on smatra da Albanci imaju suverenitet dok ne padne prva magla.

"Tada helikopteri ne mogu da ih voze na takozvanu carinu na severu. Upravo zato pričam o razgraničenju" , objašnjava ministar.
G. Ministre nisu to helikopteri Srpske policije koji padaju na decu. Mrak, magla ili suncano..itd nije uopste problem za NATO helikoptere.
Nego tuzno i zalosno je sto vi to vrlo bobro znate a obmanjujete seljake i neobrazovane samo ba bi ste dobili njihov glas!

Darko

pre 12 godina

Ako predhodne komentare nisu ostavile stare komunjare onda to samo potvdjuje da Srbija nista nije naucila iz predhodnih 25 godina i da jos uvek naseda na iste populisticke price i na iste politicke kreature i na vlasti i u opoziciji. Srbiju pod protektorat Nemacke odmah. Mislim da mi cak ni deda ne bi zamerio kada vidi ove kreature, iako je ceo zivot proveo sa Nemackim metkom u nozi.

EU

pre 12 godina

Zamena teza,nece Taci nista Srbima na severu Kosova,jer ne sme od onog ko ima stvarnu vlast na Kosovu,a to je KFOR.Mislim, da je svakom u Srbiji jasno da bi svaki napad drzave Srbije na KFOR znacio i rat sa NATO,a sta to znaci imali smo priliku da vidimo '99.god.

Djurija

pre 12 godina

Koliko dugo Dacicu pricas da nas narod na Kosovu treba braniti? Pa sta bi,gde je odbrana golorukog naoda od napada kfora bojevom municijom? Prekini vise da budes licemeran.

MARINA VOJVODINA

pre 12 godina

Merkelova i Dačić su se izgleda, na tom ručku, zajedno NAJELI BUNIKE, pa su POLUPALI LONČIĆE! Trampe se Srbima i Srpskim Kosovom, kao da im je to deda u amanet ostavio, pa mogu s tim da rade šta žele!

Ruter

pre 12 godina

Ne znam da li mi je ova izjava smesna ili tuzna?! Klasicne iluzije i zivljenje u nekom drugom svetu, na nekoj drugoj planeti. Ovog puta, Dacic nema cemu da se nada.

Dzoni

pre 12 godina

Sto ste ljudi, takvi? Covek treba da namakne 5%, pitanje sta ce biti ako PUPS ode Tomi. Cudo da nije rekao da je Merkelova svima nudila novi BMW.

Jaca

pre 12 godina

Pa vi se ponasate kao da je sve ovo jedna velika predizborna trka, sto za vas zapravo i jeste, kao i za vase koalicione partnere. Pa sta ste do sada cekali, zar niste odmah mogli da istupite i zastitite i teritoriju i stanovnistvo? Vec se svi skupa dodvoravate EU, i bavite licnom kampanjom, a Kosovo i sve sto se dole desava je sporedno pitanje. Jedno je jasno ni vi, niti bilo ko od drzavnog vrha nemate resenje, jer igrate kako vam drugi sviraju!!!

АЦМ

pre 12 godina

"oružani napad na Srbe neće ostati bez odgovora. Ne pretim nikom, ali jasno kažem da će Srbija braniti svoj narod na Kosovu"

Хајде нам ти сад лепо објасни како, с чиме и са којим последицама ти то планираш да извдеш? Има неких који се још пале на ове глупости, али не можеш баш свима нама да продајеш маглу.

Sava Drugi

pre 12 godina

Merkelova je za ručkom nama nudila Federaciju?

Pa to je neverovatno. Kao zadnji lopovi šibicari kada u prevozu ugradu sat, pa ga daju drugom da nosi tvoj sat a ti ga gledaš.

A za bazu mi davno skazali Njet!. Dačiću ne znaš kako je to bilo strašno. Goli otok je bio mali tada... Ako baš hoće mogu u Prištini da prave bazu. Već su je imali na aerodromu, pa što su otišli?

Znaš kako se kaže Moskva suzama ne veruje.

Bote

pre 12 godina

Merkelova predlozila i federaciju...zasto niko o tome nista nije rekao posle njene posete? Kapiram da je to mozda bio neformalan razgovor ali je taj predlog mnogo blazi od "Ukinite paralelne institucije". Trebalo je vec tada da se prica o podeli ili federaciji kako bi se malo ocvrsnula pozicija Srbije, a ne ovako da budemo na korak od prisile da se Taci rasiri na severu, a pravosudje, skole i bolnice padnu pod kontrolu samozvanih kosovskih vlasti .

Nemanja'78

pre 12 godina

Kuku državi i narodu gde je ovaj na vlasti. Dzaba se muči da podigne rejting sad sa Kosovom i Gay paradom, nadam se da će završiti ispod cenzusa gde mu je i mesto...

Ivan

pre 12 godina

Besan sam na Dacica zbog mlitave reakcije na prebijanje dece u Novom Sadu, ali ovo sto kaze ima smisla. Treba traziti resenje i sve opcije treba da budu otvorene.

xy

pre 12 godina

Bolesno.Dok ovakvi političari ne odu sa političke scene a to je bar još 30 god ovde ne može biti bolje.Imaćemo jad,bedu,patnju,ratove,lopovluk,prostakluk,...

Srpko

pre 12 godina

I tako je mrmot zavio cokoladu! Dacicu, ne znam kako si bio student generacije, al brate da li pratis sta pricas u poslednjih deset godina? Bolje spusti loptu na teren javnih preduzeca u kojima ste napravili kadrovski i ekonomski haos. Na izborima ce sve izaci na videlo. Pa nije narod bas tolika ovca za koju ga vi smatrate!

Ljubica

pre 12 godina

Kako vi to hladno saopštavate narodu da nemate pojma šta sa Kosovom i narodom koji dole živi! Jeli vi to vaša dedovina? Briga vas, vi mirno spavate u toplim domovima dok narod dole strepi za goli život!

Dejan

pre 12 godina

eto,mi Srbi večito kasnimo.Da si Dačiću Ruskom bazom u nišu pretio 93. a federaciju na Kosovu tražio 98. možda bi i uspeo,i svima bi bilo bolje...ovako,moram da parafraziram jednog velikog čoveka, ne možeš od riblje čorbe da praviš akvarijum, skuvao si ribe, gotovo je!

denis

pre 12 godina

Ne znam da li je Ivici Dačiću jasno da frazom '' Kosovo je Srbija '' on priznaje da Kosovo nije više Srbija jer da je Kosovo zaista Srbija zašto mora neprestano da se ponavlja ta fraza '' Kosovo je Srbija '', '' Kosovo je Srbija '' kao da sami sebe ubeđujemo; ako mi nemamo sumnje da je Kosovo Srbija onda prestanimo da uzvikujamo ovakvu frazu koja odaje našu nesigurnost; a, time što neprestano uzvikujemo tu frazu mi pokazujemo svoju sumnju da je Kosovo i dalje Srbija pa to moramo da naglasimo; znači za neku realniju, i uspešniju politiku za Kim zaista bi morala ova rečenica da se izbegava. Dačić je na dobrom putu ukoliko shvata da treba da prestane sa ponavljanjem ove fraze, i da preduzme ozbiljnije korake, naravno ako ima iole dobru ideju koja se može uspešno realizovati i rešiti problem Srba na KiM; fraza ' Kosovo je Srbija ' očito ne rešava problem; međutim, da li je Dačić baš taj koji može da ostvari uspešnu akciju, teško..

Drina

pre 12 godina

Dacic, koliko vidim ima ekskluzivitet da govori o KiM. Pitam se samo u cije ime govori. Da li u svoje ime, u ime svoje partije ili u ime vlade, ciji je potpredsednik?

Počela predizborna kampanja!

pre 12 godina

Apsolutno ne verujem da je to Merkelova rekla! Jer da je to i bilo u igri progurali bi to pre nego što su potplatili onog crnog Ahtisarija da da onaj sumanuti predlog o rešenju! A ne verujem i da bi Albanci pristali kada imaju podršku U.S. za svoju potpunu nezavisnost. Verovatno će Merkelova to i demantovati i podržati svoje Albance u nezavisnosti. A Dačić sve ovo radi zbog čiste predizborne kampanje. Jer bi u ovom trenutku svi bili zadovolnji bilo kojim rešenjem samo da na papiru ne piše nezavisnot!

southlander

pre 12 godina

Sve Srbske drzave od Berlinskog kongresa naovamo, zavrsavele su svoje postojanje ovakvim pricama i delima, jer su politicke garniture imale samo jedan cilj, ostati na vlasti po svaku cenu.

Avram

pre 12 godina

Za tebe su izbori vise matematicka kategorija nego politicka. Vaznije ti je da se peracunas kako da dodjes do fotelje nego da li je mozda koalicija u kojoj si ti dobra za narod i zemlju.

naim-zagreb

pre 12 godina

"Tači mora da zna da oružani napad na Srbe neće ostati bez odgovora. Ne pretim nikom, ali jasno kažem da će Srbija braniti svoj narod na Kosovu", ističe Dačić."

Kako češ braniti svoj narod!? na isti način kako je tvoj voljeni bivši predsjedik stranke ??

Ovakave izjave i ovakav razgovor,ne obavljaju ni djeca dok se igraju, a kamo ministar Unutarnjih Poslova.
Pa koga on misli prestrašiti sa tim prijetnjama? malu djecu ??
Kad sam bio mali uvijek sam rekao curicama da kad narastem biti ču pilot ...

fica

pre 12 godina

Dačiću ti često kritikuješ ovu Vladu u kojoj sam sediš. Slažem se da ova Vlada i ministri nisu sposobni da se nose sa problemima koji postoje. Ali ni tvoje ministarstvo policije ne služi na čast. Pali ste već na startu oko najbanalnijih stvari, izdavanje ličnih isprava na primer a da ne nabrajamo sve ostalo. Da imaš imalo morala ti bi odavno podneo neopozivu ostavku. Zbog toga ćuti, sedi tamo gde jesi, jer ni za to nisi.

Branimir Crni

pre 12 godina

Da li je moguće , kakvu razmenu teritorija pominje , jel kojim slučajem aludira na Preševo? Strašno jel ovaj čovek razgovara sa nekim ili dup što na um to nadrum , a onda znate nisam mislio tako nego ovako! Kako reće prevario sam ga ,pa varali su i drugi! Bože nas sačuvaj!

тоша

pre 12 godina

Ево ја никако не разумем зашто нападате Дачића?! Шта је лоше у томе што је говорио да можда треба прихватити и размену територија, нама север Космета а Албанцима општина Прешево и делови општина Медвеђа и Бујановац (тамо где су села са њиховом већином која гравитирају ка Космету)? Па до пре годину дана су многи од вас говорили да то треба прихватити. У чему је сада проблем? Ах да, а ово са ПУПС-ом је смешно. СПС у сваком случају има више од 5% и то су показали сви локални и парламентарни избори до сада (а није их било мало). А ПУПС има максимално 1,3% гласова. Најбоље се видело колико имају када су 2007 године наступили заједно са Човићем. Тада је 90% оних који су гласали за ту коалицију (а добила је негде око 3%) било за Човићеву странку а не за ПУПС. То се видело по томе што је Човићева партија добијала отприлике толико гласова раније. Не могу стварно да верујем да неко мисли да ПУПС има 3% или 4%... Ко још стварно верује Кркобабићима...

dule 2

pre 12 godina

Populizam je batina sa dva kraja.Jedan je šarena laža i demagogija iza koje se kriju vlastiti interesi a drugi je onaj da oni koji povjeruju u te laži dobiju njime po glavi i džepu.

Ivica Jovnaš

pre 12 godina

Pa uradite nesto gospodine Dacicu a te price da cete Vi pomoci narodu na Kosovu vidimo na delima do sada... to pricate od pocetka mandata pa evo dolaze i sledeci izbori a vi i dalje pricate a nas narod na Kosovu se nalazi u nikada gorem polozaju...katastrofalno vodite politiku,narod ceni dela a ne Vasu pricu koju pricate godinama a ne daje rezultata!!!!

Mica Zečica

pre 12 godina

Narod voli da čuje kako će ga država braniti, lepo zvuči "Niko ne sme vas da bije", ali Ivica ničim to nije dokazao. Vidi se da skuplja poene pred izbore.

Bilo jednom u Americi

pre 12 godina

Sve je to lepo ,samo ste ostali nedorečeni šta to nudite Tačiju pod pojmom teritorijalne razmene ,Preševo ? ili nešto drugo ? Dali je to zvanični stav ove vlasti ,koji čekamo godinama da čujemo ili ćete i zato reći ko prošli put , šalio sam se ja to samo tako privatno mislim , samo mi nije jasno dali ste član ove vlade ili ste slučajni građanin samo u prolazu ! Jedino što je jasno svima jeste da vi nemate nameru da se dižete iz te fotelje ,a za to će te i matematičare angažovati!Samo neće moći!

ivana

pre 12 godina

Nema sta ko iz izokola da kaze, ili je baza ili nije, ili je konfederacija ili nije! Meni jec smesno jer mi je jasno da je konfederacija jedino moguce resenje sada, ali svejedno je Dacic smesan kad pokusava to sve da objasni.:)

Denbabaden

pre 12 godina

Ljudi,toliko mnogo sam naucio u zivotu od Dacica i Jeremica da prosto ne mogu a da im se ne zahvalim.Jednostavno obozavam njihove ideje jer nama na Kosovu pomazu nam da razvijemo mastu i idemo prema novim pobedama.
Ipak,ovo o FEDERACIJI je ideja koju je VETVENDOSJE odavno lansiralo i predlozilo Kosovskoj vladi da se Kosovo i Albanija ujedine i naprave federaciju.Malo sam zbunjen i ne shvatam bas dobro ko od koga uci zadnjih 20 godina.

zile

pre 12 godina

ne sme da postoji zvanican stav vlasti, njihov stav nije bitan, vec NAS! A oni, politicari na vlasti, treba da sluze nama, narodu... treba raspisati referendum u vezi ovoga...

Winston

pre 12 godina

Ovo je najbolji primer da ministri u vladi nemaju zajednicki stav o bilo kom sustinskom problemu, koji je trenutno na dnevnom redu. Svaki ministar vodi neku svoju politiku, a gradjanima Srbije se svakodnevno serviraju nove lazi! Strasno, sta drugo reci...

miro split

pre 12 godina

I onda je došlo vrijeme da se mali Ivica pojede.Njegova sestra Marica(Rusija) se s time složila jer je i ona bila gladna, a vještica je i njoj obećala dobar zalogaj.Strašna vještica(Merkelica) je znala da je to dobro ulaganje u budućnost jer je iduće jelo upravo Marica.

Skywalker

pre 12 godina

I, sta sad? Valjda treba da budemo srecni zato sto je Endzi rekla nesto uzgred na veceri, ako je rekla. Samo mi recite da je Endzi ovo rekla zvanicno, a nezvanicno za vecerom da Srbija bezuslovno treba da ukine institucije na KIM, da li bismo to ikad saznali. E, posto je bilo suprotno, zaboga, to nam se saopstava a da nas niko i ne pita da li nas zanima sta se govorilo za vecerom. Zanima me samo ono sto je zvanicno receno, savrseno me ne zanima sta ste pricali za vecerom.

iii

pre 12 godina

ako dodje neko drugi na vlast on ce da gradi baze, a mozda ce i Dacic da ih gradi, ali bitno da narod niko nece nista da pita, radice sta im padne na pamet, kao i do sad...

miro split

pre 12 godina

I onda je malom Ivici strašna vještica(Merkelica)dala mnogo bombona i slatkiša nebili ovaj bio što deblji kad dođe vrijeme da ga pojede.

ZES+SPS=?

pre 12 godina

"Srbija mora jasno da kaže da je cilj samostalnost Srba na severu Kosova. Treba razgovarati o svemu, čak i o razmeni teritorija".
Ne mora, Dačiću Srbija ništa jasno da kaže i ne treba razgovarati o svemu!
Ti Dačiću i Ti Tadiću, treba jasno da kažete šta hoćete sa Kosovom i svi vi u vlasti treba da razgovarate samo o cilju koji opravdava bolji život našeg naroda na Kosovu.
Teško da ćete skupiti izborne poene i na ovoj temi, kao što ste pukli i na temu ulaska u EU. Ende...

Siniša

pre 12 godina

sjaši Dačiću sa naroda,tvoj je učitelj mijenjao teritorije,preseljavao narod i na kraju sve izgubio,i vlast je izgubio koliko je bio pametan....shvati crvendać,Srbija je Kosovo a ne obrnuto

Bojan Janković

pre 12 godina

Necu 1.500.00 Albanaca unutar granica Srbije. Ako je sever Kosova cena da se to ne desi onda neka je. Nemojmo zaboraviti da smo mi vodili rat protiv NATO alijanse i da smo taj rat izgubili, a sa gubljenjem rata ide i gubljenje dela teritorije. Uvek je tako bilo. Uostalom tako smo dobili Vojvodinu.

Shkot

pre 12 godina

Izvini Dacicu, ali ja ti ne verujem. Pre nekoliko meseci generalni sekretaer NATO-a, Anders Fogh Rasmussen, rekao je da medjunarodna zajednica je napravila gresku, kada su stvorili federaciju BiH, jer to je jedna neefikasna drzava, i da ne veruje da ce MZ ponoviti gresku. Zasto bi onda Merlelova predlozila tako nesto? I ako je ona to predlozila, zasto nisi odmah obavestio javnost o tome?

blaž

pre 12 godina

ako je, a očito da je, poslijedica poimanja politike i vlasti tvojeg šefa
gubitak uprave nad Kosovom, što li će se zbog tebe tek izgubiti chico ....

magla

pre 12 godina

Kad vec pominjes maglu, u magli i zivimo zbog toga sto ne vidite ili necete da vidite kakvo je stanje na Kosovu, dok se vama razvedri Srbija nece ni postojati, tako da treba da pustite nekoga ko ce nas izvuci iz ove magle.Promene su neophodne!

бидермајер

pre 12 godina

Руска база за децу ( приближно) бабарога за албанце !?

Више бих волео да је ово реторика Тадића... јeл Дачић хтео ја или не ,подсећа на реакцију Милошевића ...Мада политиканти никад нису изравни могуће је да кроз Даћича Тадићево друго ја проговара

....мислим

Tole

pre 12 godina

Drugi covek u vlasti i ministar policije prepricava sta bi Srbija morala da kaze, sta bi morala da uradi... Hajde Dacicu, reci vec jednom to sto imas, na vrh ti je jezika. Petorazredni politicari vode Srbiju u propast, zalosno bre!

Diplomac FPN

pre 12 godina

"Kasno Marko na Kosovo dođe" Dačiću. Ne možete četiri godine da sedite u vlasti, zastupate lične i partijske interese, udomljavate partijske kadrove, rodjake i prijatelje u javnom sektoru, a sad, pred izbore se setite da postoji i problem Kosova. Nikome vi ništa nećete reći. Samo će da vam se kaže na izborima, a žao mi je što Kosovo mora da bude Veliki Nasleđen Problem vaše bahate vladavine ovom državom.