Četvrtak, 06.10.2011.

23:33

SNS i Zukorlić: Nova stranica

Glavni muftija Muamer Zukorlić i lider SNS Tomislav Nikolić poručili su da je probleme Bošnjaka moguće rešiti dijalogom i u interesu svih građana.

Izvor: Tanjug

SNS i Zukorliæ: Nova stranica IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Darko

pre 12 godina

Sta god mislili o Zukorlicu on jeste legitiman predstavnik bosnjackog naroda u Srbiji koji uzgred nije mali i pozdravljam posetu gospodina Nikolica..Nije na njemu da gasi pozare u Srbiji vec na predsedniku Tadicu ali ovaj ocito ima vaznijih stvari,izgleda da je region po ko zna koji put bio preci od gradjana i problema Srbije..

Ljutko

pre 12 godina

Čitam komentare i ne verujem. 800 pluseva u komentaru koji veliča Tomu? 1400 pluseva u drugom komentaru istog stila? Izgleda da je SNS zaposlila podmladak da klikće na plusiće?

Inače, i ja sam za dijalog, ali ovaj dijalog me plaši. Ko zna šta su oni dogovarali iza zatvorenih vrata.

djole vracar

pre 12 godina

Bolje voditi politiku dijaloga i razgovarati sa svima,politika ove vlade je dovela do toga da se pojavi Zukorlic,bolje razgovorom spreciti dalje komadanje zemlje nego ignorisanjem problema kao ova vlada sto dovodi do daljeg produbljivanja problema a mozda je i to cilj vlasti

nesa vracar

pre 12 godina

Kao svaki ozbiljan politicar,a u Srbiji ih je jako malo,moras pricati sa svima,trebalo bi da znamo da je u vlasti Ugljanin koji je daleko gori bio narocito u ratno vreme 90tih nego Zukorlic ali u svakom slucaju dobar Tomin potez jer kao buduci predvodnik nove vlasti mora razgovarati sa svima

mina

pre 12 godina

Neposredna proslost nam pokaza da je u politici svaki savez potencijalno moguc,al ovo stvarno nisam ocekivala,pogotovu posle svih i svakakvih muftijinih izjava...dal se covek pogubio il se dobro proracunao ne znam.Nekad sam ga rado slusala,al poslednjih meseci odma menjam kanal...MOMENTALNO! MIZERIJA.

Isidora

pre 12 godina

Srbija ima na hiljade problema, a niko ne nudi resenja, napredna stranka i njen lider polako proprema teren za zasluzeno preuzimanje vlasti od ovih nesposobnih demokrata.

Aquila

pre 12 godina

Razgovorima bez uslovljavanja treba pokušavati da se reše svi problemi. SNS konstantno dokazuje da bi vodila državotvornu politiku usmerenu na stvaranje boljeg života za sve građane Srbije. To ohrabruje.

Principessa

pre 12 godina

Sve stranke nacionalnih manjina ubuduće treba da traže i prepoznaju političke partnere koji će uvažavati njihovo mišljenje i sa kojima će sarađivati na ravnopravnoj osnovi, u zajedničkom rešavanju pitanja vezanih za bolji život svih nas. Mislim da se već krenulo u tom pravcu.

nesa_lepi

pre 12 godina

Nacionalnim manjinama je izgleda dosta laganja zvanicnog beograda. Pojavi se neko od gospode ministra, obeca svasta,bice investicija, resicemo, vazi, onda sedne na zadnje sediste svoje limuzine (koju mu je taj isti narod kupio), ode nazad u beograd i od svega toga veliko nista. Nije to slucaj samo sa Raskom, tu je i Presevo i Bujanovac, Trgoviste. Nije ni cudo onda sto se pojavljuju razno - razni separatisticki elementi u ovim oblastima. Zato i ne treba da cudi sto se jedan verski poglavar a i politicki vodja, pre obratio opoziciji nego nekome na vlasti.

Лептиричак

pre 12 godina

Све проблеме треба решавати у самом старту и не дозволити да се несугласице продубљују.Да ли се слажемо или не слажемо ,волимо или не волимо,није толико битно,битно је да морамо да се поштујемо међусобно, о разликама да разговарамо и да се договарамо сами без уплитања запада који гледа само свој интерес, а није га брига ни за мањину ни за већину у Србији,јер је договор једини пут ка просперитету наше заједничке државе.

veka84

pre 12 godina

Sve je moguće rešiti dijalogom. Zato je SNS i potreban Srbiji jer je to civilizovana stranka prepuna mladih,pametnih i pristojnih ljudi.

anonimus

pre 12 godina

Svako ko je protiv razgovora Nikolića i Zukorlića ili ima neke uske interese protiv jednog ili drugog ili nije "čist". Veoma pozdravljam ovaj dijalog i podrzavam Zukorlića ako je ovo korak ka normalizaciji odnosa i retorike prema Srbima, a mi ćemo sa naše strane gledati da Bošnjacima bude obezbedjeno sve ono što može realno da se obezbedi a da ne bude na uštrpb države Srbije. Veoma me je obradovalo to što može normalno da se razgovara i dijalogom da se rešavaju problemi bez teških reči. Pozdrav za muftiju Zukolića i Tomu, samo napred!

Bosnjak

pre 12 godina

Ne znam gde se izgubio onaj slobodarskih duh, ono bosnjastvo, ona zalost za vapajem svog bosnjackog naroda? Da li smo zaboravili ko je slao dobrovoljce 1992 godine ili 1999. godine. Ko je menjao imena ulica i davao im imena po navodnim herojima srpskog naroda "Ratko Mladic". Ko je bio u vladi 1999.godine? Ko je najvise surovao sa predstavnicima Slobodanovog rezima? Ja ne mogu da se setim, jer bolujem od iste bolesti kao Muamer Ef. Zukorlic a to je amnezija. Da Vas podsetim to je bila Srpska Radikalna stranka, a danas je njena reinkarnacija - Srpska Napredna Stranka. Da Vas podsetim, nemojte zaboraviti ni dzamije koje su zapaljene i to je delo radikalnih struktura ciji interesi se poklapaju sa interisama u to vreme Srpske Radikalne stranke. Voleo bih da verujem da se covek promenio, ali je to tesko poveravati kada je na politickoj sceni punih 21 godinu.
Kao sto uvek biva bitniji su Vasi licni interesi t.j. onih pet Vasih privatnih ciljeva i ciljeva skupine koja ima materijalnu korist oko vas. Naravno i ovaj put ce ciljevi Bosnjackog naroda za koji se Vi "Zdusno zalazete" pasti u vodu i od njih nece biti nista. Cela Vasa prica pada u vodu. Bar budite iskreni prema svom narodu i recite mu da se ne zamajava, da se Vi borite za svoje licne ciljeve. Najgore od svega je sto je narod zaveden, haotican, izgubljen, konfuzan... Za ovakvo stanje naroda si i Ti kriv i to snosis najvecu odgovornost kao Muftija. Kao zakljucak celokupnog izlaganja mogu samo da Vam napisem:
“Nemojte nas Vise predstavljati”.

np

pre 12 godina

Svi bi sve uradili za vlast. Za neupucene, Rasimov SDP je vec u koaliciji sa radikalima u Pazaru, a u Prijepolju sa SNS. Suljo je u Priboju sa SNS. I podrzali bi Tomu za premijera pa nema sta da se zgrazavaju na Zukorlicev potez

jahja

pre 12 godina

hejjjj Mukija!!! 'zastitnik gradjana sandzaka''......nazalost i ovo ce mu proci kod pojedinih sandzaklija,pogotovu kod njegovih doktora nauka kalibra Muratovica i drugih...nadati se ako Bog da ,da ce nas narod u Sandzaku uvidjeti da su Zukorlicu bitni samo svoji licni interesi....
sledece mozemo ocekivati posjetu Zukija Seselju u Hagu,da mu se zali na polozaj Bosnjaka!!!!!----tuzno,tuzno i to veoma tuzno----

extern

pre 12 godina

Bosnjaci u Sandzaku nisu manjina vec vecina(brojcano).Osim toga su autohtoni narod koji je na ovim prostorima makar toliko dugo kao i Srbi pa je nazivanje manjinom kao i sadasnji Ustav Srbije samo uvreda za njih.Srbija kao i celi Balkan su od uvek bili visenacionalni i niko ovde nije dosao kao"gastarbeiter" da bi ga neko smatrao kao stranca.

hewey, dewey & louie

pre 12 godina

"Osvrnuvši se na prošle izbore, Zukorlić je rekao da je aktuelna vlast imala veliku podršku Bošnjaka, ali da nije ispunila njihova očekivanja što je, kako je rekao, u bošnjačkom narodu doživljeno kao uvreda."

Zukorliću, pa i ja sam "iznenadjena i uvredjena" zbog njih... Svi smo, što da se izdvajamo.

Srdjan, Ceska

pre 12 godina

Kako ne vidite o cemu se radi? Napisacu samo ukratko:

- DS i Ljajic vs. SNS i Zukorlic.

- Republicki nivo izbora (DS i SNS)

- Regionalni nivo izbora (Ljajic i Zukorlic)

- I za kraj, ono sto ne vidi Nikolic ili se pravi da ne vidi. Kada je Sulejman Ugljanin definitivno izgubio trku sa Ljajicem (iskreno ne razumem kako je ikada i mogao da vodi tu bitku), tvrde struje iz sarajevske SDA (znaci one uticajne struje oko Bakira Izetbegovica, koje su se uvek sturale sa njihovim muftijama) su izabrale Zukorlica (naravno preko muftije Cerica) za novog vodju radikalnog dela sandzackih Muslimana, jer su uvideli da gube uticaj u ovom delu. Posto nije vise funkcionisao model preko Ugljanina (izgubio poziciju, kredibilitet i naravno i on se nekako skontao sa Beogradom - setite se kada je prestao da fura svoj radikalizam. Onog trenutka kada je dobio ministarstvo bez portfeja), brzo su nasli vec postojecu alternativu. Jedino sto je iz verskog vodje Zukorlic poceo da se profilise u politicko-verskog vodju. Na svu srecu manjinskog dela Muslimana na Sandzaku.

.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Samo entitetska Srbija, istovetno BiH-u ima sanasu da egzistira i da zadovolji sve zelje: socijalne, ekonomske, nacionalne i sve politicke ukuse. Ovako cinimo harakiri glupim i grlatim nadjacavanjem: A sta hoce ovaj, a sta hoce onaj? Hoce,jer svi imaju jednako pravo u demokratiji. Zukorlic i Sandzak ne zele, oni hoce tacno to sto im pripada. Dok se mi igramo cinika, ruinira se cela drzava. Srbija je drzava svih njenih gradjana, pa i sandzackih Bosnjaka. Ili hocete da ona to vise ne bude?

Apache

pre 12 godina

Poruka Muftiji:Ko sa djavolom tikve sadi.......Ne mogu da verujem da Vi kao vrlo vispren covek verujete takvom politickom prevrtljivcu kao T. Nikolic. Ova vlast je katastrofalna za sve nas jer je sustinski odustala od evrointegracija i proklamovanog upristojavanja ove kvazi-drzave.Ali traziti resenje u dokazanom remetilackom faktoru na srpskoj politickoj sceni je vrlo naivno Muftijo!!!

Zoran Simic

pre 12 godina

Sad sam se setio na koga me podseca Zukorlic - na IZNOGUDA. On mucenik ustvari sve vreme hoce da postane Kalif umesto Kalifa i to je sve.

Mačkov kamen

pre 12 godina

"pet otvorenih problema Bošnjaka - akreditacije Iternacionalnog univerziteta, veronauke, vakufske imovine, jedinstvene Islamske zajednice i opstruisanja rada Bošnjačkog nacionalnog veća."
Ovo nisu problemi Bošnjaka već su svi do jednog problemi muftije Zukorlića. Svi do jednog.
Muftija Zukorlić takođe ne predstavlja nikakav narod, kako kaže Nikolić, već svoju versku organizaciju. Kad se bude kandidovao na izborima, predstavljaće svoje glasače.
Muftiji Zukorliću treba skrenuti pažnju da odavno prekoračuje ovlašćenja koja ima kao predstavnik jedne verske zajednice. Zakoni ove zemlje treba da važe za sve, pa i za muftiju Zukorlića, pa ako se to nekome ne sviđa neka prave proteste. Privatni univerzitet treba da plaća porez i da ima uredne računovodstvene knjige, makar pripadao Zukorliću. Takođe, poligamija je u Srbiji kažnjiva, makar trebalo kazniti Zukorlića.
Ono što taj čovek uporno radi je čista zloupotreba posla kojim se bavi i skrivanje iza skuta verskog dužnosnika. Sranota je koliko je država Srbija nesposobna i nemoćna da sprovodi sopstvene zakone na sopstvenoj teritoriji.

sandžak je srbija

pre 12 godina

Neka priča ko šta hoće, pa i sam Zukorlić. Ali Zukorliću je stalo do Srbije, jer tu živi vekovima, pa on može da pomogne i ostatku Srbije, od blo kojih loših vlastodržaca. Jer Srbijanci su se zavukli u mišju rupu, plaše se i da progovore, a kamoli da traže svoja prava.

Poruka Zukorliću: Pametan si čovek, zaboravi na nacionalizam, bori se za celu Srbiju, podržaće te narod Srbije. Dobro tebi i tvom narodu, dobro svima. Ovi što sve imaju, ne razumeju nemaštinu.

Dragan

pre 12 godina

Toma: tvoji glasači glasaju za mene. Ako prođem, obezbeđujem ti Univerzitet, vakuf, i ostalo.
Zukorlić: Dogovoreno!
Zajednička izjava, već pripremljena i pročitana svima! Nema ništa od nas dok god interesi na ovaj način odlučuju o kvalitetu vlasti!

Cela Srbija pod šljivom

pre 12 godina

Ništa novo Zukorliću. I mi u Vojvodini nismo ništa dobili od onih koji nas zastupaju u Beogradu. Samo što mi na putu u nezavisnost ne možemo sa SNS.

pipo

pre 12 godina

Pa zasto nema jedne slike zajedno Muftije i bivsog zamenika Seselja gledaj Ti hoce poene u Sandzaku,pa Nikolicu kod MUFTIJE NEMA MUFTE.....

zacudjeni posmatrac

pre 12 godina

Tomo, svakim danom me sve vise i vise nerviras i zaista se nadam da nikada neces biti vlast. Ne mogu se nakajati sto sam nekada za tebe glasao i zeleo da budes predsednik Srbije! A o Zukorlicu ne vredi ni reci trositi...

sdf

pre 12 godina

Cek polako. Nikolic se sa Zukorlicem saglasio oko akreditacije muftijinog univerziteta? Da li to znaci da Nikolic planira ako osvoji vlast da preuzme ingerencije akreditacione komisije (inace nezavisnog tela koje prosudjuje da li univerzitet ima dovoljno strucnog osoblja da se moze takvim smatrati) i da tako po svom cefu deli akreditacije bez obzira da li ustanova ispunjava uslove ili ne? Pa taj univerzitet nema 3 nastavnika sa pravim referencama, a da ne pricamo da veliki broj nastavnika placaju u kesu i na crno.... :P

Ako cisto da znamo sta nam se sprema sa SNSom na vlasti.

Inace svaka cast dijalogu i resavanju problema dijalogom, ali dijalog za dijalog, a akreditacije i diplome za znanje i reference. To da li je neko za nesto strucan nije stvar dijaloga nego provere.

Uvke

pre 12 godina

Zašto Tadić nikad nije razgovarao sa Zukorlićem i probao da ga ubedi da ovaj ne bojkotuje popis? Zašto naša vlada ništa pametno u Raškoj ne zna da uradi? To je pravo pitanje, šta može Toma iz opozicije da uradi...

aleksandar

pre 12 godina

Stvarno da covek ne poveruje sta se dogadja. Bivsi radikal srpski sa sadasnjim bosnjackim. Molim Bosnjake da ne saradjuju sa Nikolicem samo sebi prave goru situaciju.

kamila

pre 12 godina

Ja mislim kao nepristrasan čitaoc da su ova dva političara dali dobar primer i domaći zadatak za sve druge političare koji se daleko više busaju u grudi da su demokratski orjentisani.

Petar Peković

pre 12 godina

Treba poštovati druge pa će tebe drugi poštovati. „Ne čini ništa što ne bi hteo da drugi tebi čini“ to su reči patrijarha Pavla. To su ova dva političara dobro shvatila dok svi drugi vuku na svoje strane.

posmatrac

pre 12 godina

@ Kovalski
Uopste se ne slazemo dobro. Kroz citavu srednju i osnovnu sam morao za istu ocenu da znam duplo vise od moje "pravoslavne" brace, samo zato sto sam Mirsad. Ali nema veze, zato sam fakultet zavrsio sa prosecnom ocenom 10. Vi gospodo apsolutno niste svesni diskriminacije, zato sto je niste nikada osetili. A dodjite u Novi Pazar gospodo, i bicete bolje primljeni nego i u jednom drugom mestu u Srbiji. Samo pitajte kolege vase pravoslavne koje zive u Pazaru. I on gospodine Kovalski nije terorista, nego pripadnik vere koju vi ne volite da imate u svojoj zemlji, i smeta vam zato sto nikome ne da pardona ni po kojem pitanju, i zato sto govori istinu najvise :).
Ako nista, ja sam i dan danas na birou rada sa zavrsenim E.Teh. fakultetom, a radim kao konobar ;) jer nigde nema mesta ili neko ima bolje preporuke od mene, iako ima prosek blago receno losiji.
Pozdrav od bivseg stanovnika Beograda, sadasnjeg stanovnika Sandzaka. Muftija, samo napred, hejteri ce mrzeti :)).

dalia

pre 12 godina

Nikolic rusi sve barijere. Problemi islamske zajednice se zaista mogu resiti dijalogom i to nisu nikakve bajke. To sto nasu vladu neinteresuju problemi drzave Srbije, to je pravi pokazatelj kakva je to vlada.

Nikola

pre 12 godina

Nova naprednjačka vlast će izgleda znati kako da reši problem Bošnjaka i dalje konfontacije u Raškoj. Bilo bi dobro dijalogom postići rešenje a ne primenjivati ekstreme kao što su bojkot popisa ili slično.

Srećko

pre 12 godina

Pravi potez Nikolića, dijalogom do rešenja! I ako bi ovo naš predsednik ili premijer trebali da rade, tu je opozicija kojoj je izgleda stvarno stalo do naroda koji živi u Srbiji,a ne ovi naši ministri koji misle da će to neko treći da reši dok oni sede u foteljama!

Nedeljko

pre 12 godina

Pa zar je to bilo toliko tesko? Da se o problemima imalo volje razgovarati, ne bi ni bilo ratova. Objektivno nije bilo potrebe da ih bude, bilo je lepih predloga narocito onih koji su dolazili od Ante markovica (federacija, konfederacija, nije vazno samo da se radi i ide u Evropu). Svi znamo ko nije hteo u Evropu - Ruski pijuni.

Nina Andreevic

pre 12 godina

Koliko li je samo puta neki ministar iz vlade pokusao da resi situaciju sa islamskom zajednicom, bas se pitam? I da li je imao neke rezultate. To sto Nikolic radi sa naprednjacima je za svaku pohvalu. Ispada da je veci demokrata od onih koji su sami sebe tako nazvali, pa se time hvale vec citavu deceniju i vise. Izgleda da samo Nikolic zna kako se vode pregovori i sta je dijalog i sta je u interesu gradjana Srbije.

Lady D

pre 12 godina

Ne mogu da se otmem utisku da bi sa naprednjacima na vlasti, mnogi problemi koji sada postoje u svim sferama života, veoma brzo bili rešeni. Mislim da je vreme da svi mi učinimo ono što treba da bi se u Srbiji konačno otvorila nova stranica života za sve nas.

Сале

pre 12 godina

Ово је још један показатељ,да СНС има веома другачије мишљење о томе како водити политику унутар Србије од онога које покушавају да прикажу поједини актери садашње власти.Константно прете ратовима,санкцијама,бомбардовањем и светском катаклизмом,ако грађани изгласају поверење СНС-у.Помињу се нови међунационални сукоби,мржња и нетолеранстност,али на њихову жалост то се показало као измишљање и плашење народа без икаквих основа.Шта год мислили о Зукорлићу,да ли добро или лоше,он је представник једног дела грађана Србије.Каква год да је реторика којом покушава да спроведе њихове захтеве,боље је разговарати и договарати се него правити ''фронтове''Наравно све у оквиру Уставних права и интереса читаве Србије.

тоша

pre 12 godina

Ух, далеко било да Тома и Зукорлић буду на власти међу Србима и Бошњацима. Тако су се и у БиХ, пре рата, Алија Изетбеговић, Мате Бобан и Радован Караџић радовали изборним победама сваког од њих и међусобно су честитали у стилу, сад смо скинули комунисте и на власти су "прави" представници народа, и после тога им није требало много да се побију... Народе, српски и бошњачки, памет у главу и не дозволите да вам се нешто слично понови...

Bolero

pre 12 godina

Ovo je zaista ohrabrujuce,do sada nisam bas imao nesto preterano poverenja u naprednjake ali u zadnje vreme beleze sve pluseve kod mene i mislim da cu glasati za njih na izborima i da su bolji od ovih nesposobnih.

Neki bi da ratuju opet

pre 12 godina

Sve je ovo divno i krasno, ali ako nas svi budu ucenijvali, šta će nama i od nas ostati?
(Svidrigojlo)

Ako ti to shvatas kao ucenu - nece nista ostati jer ce ponovo biti konflikata u kojima nema pobednika. Sposobnost razgovora i resavanja problema je velicina nije slabost, a veliki ostaju, slabi propadaju bez obzira na topuzu.

A ovi sto bi da hapse sigurno ne misle dobro Srbiji. Cak ni Hrvati ni Bosnjaci nisu hapsili Karadjica, Mladica, Koljevica, Plavsicku Hadzica, babica,. Martica...iako su oni radili nezakonite i protivustavne stvari i nasilno rusili drzavu. Zukorlic ne radi nista nezakonito ili protivustavno ....

kamila

pre 12 godina

Treba razgovarati i razgovarati jer jedino tako može da se postigne nešto u politici, a ne brinuti o svojim foteljama i podršci nekoliko poslanika u parlamentu.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ovo je za Nikolica velik plus kod mene. Konacno je neko (pored LDP-a) izvukao glavu iz peska i shvatio da se problemi ne resavaju u kabinetima vec na terenu, da je potrebno razgovarati sa autenticnim i legitimnim predstavnicima Bosnjackog naroda, a ne nekim paralelnim strukturama koje toboze predstavljaju Bosnjacki narod a koje ni 2% Bosnjaka ne podrzava. To je komedija. Onaj Jusufspahic svaki put kada daje izjavu ja imam osecaj da on govori u svoje i nicije drugo ime. A jedino cemu on sluzi i kad se cuje, jeste kad Zukorlic izjavi nesto, kako ih diskriminisu i sl. on daje kontra tezu kako Bosnjacima tece med i mleko u Srbiji. Pa mislim, stvarno, jeste li vi ozbiljni?

zuzulen

pre 12 godina

Cenim svaki pokusaj gospodina Nikolica da pomogne svakom gradjanu Srbije. Na zalost, vlast ne shvata kolika je vaznost islamske zajednice, s' obzirom da i oni zive u srbiji i da su gradjani ove drzave isto kao i mi. ne kazem da podrzavam Zukorlica i njegove metode, ali konacno postoji neko ko sa njim ume i hoce da razgovara o problemu.

Duki

pre 12 godina

Sviđaju mi se napori naprednjaka da poboljšaju situaciju u državi. Ozbiljnost i odgovornost u svakoj situaciji su za svaku pohvalu. Treba razvijati dobre odnose i razgovarati o svim problemima, tražeći rešenje koje će doprineti boljem životu svih građana koji žive u Srbiji. Mislim da su zato predstojeći izbori poslednja šansa za prekretnicu u našim životima. Verujem da će dolaskom naprednjaka na vlast, mnoge nove, bolje stranice biti otvorene.

justice

pre 12 godina

Moraces se bolje potrudit' ako hoces nase glasove Tomo Tomo. Imaju muftijine reci itekakvu tezinu kod nas, jer jedino on zastupa interes naroda pored svojih interesa ali narod nije ni slep ni glup, a neki jos i dobro pamte.

brzi gonzales

pre 12 godina

Evo zasto ljudima poput Tome i Zukorlica nikada se ne sme dopustiti da budu vlast! Oni bi i rodjenu drzavu i narode prodali samo da budu na vlasti...

bezimena

pre 12 godina

Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj...T. Nikolić okuplja takve "prijatelje" i daje velika i lepa obećanja, tipa 100 milijardi investicija. Ako bi se dočepao vlasti, rekao bi isto što i njegov 20-dišnji idol i učitelj: "Naravno da sam lagao, u politici je sve dozvoljeno"...

ja iz Pazara

pre 12 godina

Svaka cast za razgovor, apsolutno se slazem sa svim recenim, mada iskreno, kao bosnjakinja uveka sam tipovala na DS, nikada na SNS, ali, ako su oni jedini koji zele da razgovaraju u ovoj drzavi i da nas cuju, sto da ne. Mada treba biti iskren i reci da je LDP takodje, uvek imao razumevanja za Bosnjake i njihove probleme, ali, pitam se zar nece LDP u koaliciju sa DS i SPS i opet ce nama doci neki Ciplic i nesposobne demokrate, opet utroseno vreme. Prema tome, muftija imate moju podrsku, bolje ISKREN cetnik nego licemeran demokrata. Obzirom da je Zakon o izjednacavanju cetnika i partizana donet uz glasove naseg vecitog ministra Ljajica, to svakako nije uvreda. Sad samo cekam da se Ljajic oglasi i ospe drvlje i kamenje na Zukorlica a on i njegova stranka podrzali taj zakon. Videcemo

MiMa

pre 12 godina

Lepa rec i gvozdena vrata otvara, svaka cast, sa covekom treba porazgovarati, jer mozda se i uspe nesto dogovoriti, od ratovanja i srdzbem nemamo nista!!! Iako je sve ovo trebao nas doticni predsednik Tadic da uradi, ali eto covek nema petlju....a i nije ga briga za nas narod

Misljenje

pre 12 godina

Nikolić se bar setio da pokuša da reši taj njihov problem, koji realno ne psotoji, ali hajde... Bolje i to, nego da nam prave probleme u Raškoj i na SP umesto za Srbiju u kojoj žive navijaju za tursku.
(Paladin,)

Iz srpske perspektive problem Bosnjaka ne postoji kao sto nije postojao srpski problem iz perspektive vecinskih Hrvata i Bosnjaka u Hrvatskoj i Bosni (iako su i jedni i drugi kao kompromis nudili visoki stepen autonomije a Srbima nije bilo dosta). takodjer iz srpske perspektive nije postojao problem Albanaca u Srbiji. Da ne duzim, nista nismo naucili ostaje da mi mislimo i osecamo da postoji ravnopravnost a da smo mi svugde ipak imamo pravo da budemo ravnopravniji (zbog Kosovskog boja i bune na dahije)

Veljko

pre 12 godina

Ovo zaista prestavlja veliki pomak u resavanju tog problema,ova trenutna vlast nije imala sluha za ljude koji zive dole na jugu u sandzaku.

XYZ

pre 12 godina

Muftija je nedavno izjavio (ako me sećanje ne vara) da više nema poverenja u licemerne demokrate iz Beograde i da je možda bolje da razgovara sa iskrenim četnicima.
Ja ovu Nikolićevu posetu vidim kao događaj koji je nekako najavljivan u ovoj izjavi.
Samo što Nikolić nije iskreni četnik. Znamo na kojim je političkim linijama bio Nikolić do pre par godina, a na kojim je danas.

EGOCENTRIK

pre 12 godina

Napokon i da iz Raske stigne neka lepa vest, mislim da ce nam krenuti na bolje kada su i politicari shvatili da od sukoba nema nikakve perspektive za nas narod!

Raca Vračar

pre 12 godina

Tomislav Nikolić dokazuje da je lider koji misli dobro svim građanima ove zemlje , da ima želju da pomogne u rešavanju vekovnih trzavica ,da dovede mir na ove prostore!

Ranko

pre 12 godina

Pa ako vlast ne može da priča sa Zukorlićem i dodje do rešenja neko mora. Drago mi je što sve manjine prihvataju Tomu kao normalnog partnera i što će konačno vlast u Srbiji da se smeni.

Duca7

pre 12 godina

Manjine treba da imaju svoja prava, ali moraju poštovati državu u kojoj žive. O svim problemima treba na vreme razgovarati i naći prihvatljivo rešenje Međutim naša vlast očigledno ima druge prioritete, umesto da radi svoj posao. Mi imamo samo jedan prioritet – da što pre odu sa vlasti!

Paladin

pre 12 godina

Nikolić se bar setio da pokuša da reši taj njihov problem, koji realno ne psotoji, ali hajde... Bolje i to, nego da nam prave probleme u Raškoj i na SP umesto za Srbiju u kojoj žive navijaju za tursku.

Goran

pre 12 godina

koliko god mi bili gadni obojica, na svoj način,
koliko god mi neverovatno zvučalo da je nekadašnji saveznik LDP-a sada saveznik SNS-a.
ovo je divna vest, lepa tendencija i tako treba da se radi.

sandra

pre 12 godina

Izgleda da Nikolic ima recept za sve. Ko god nije naisao na razumevanje kod vladajuce koalicije ( a priznacete skoro cela Srbija ), jedinu alternativu vidi u naprednjacima. Ne samo gradjani Srbije, vec i manjine.

britka

pre 12 godina

Sve je moguce resiti dijalogom, samo nasa vlast nije u stanju nista da resi bilo kojim putem. Za njih ne postoje gradjani srbije, vec samo i iskljucivo oni i njihovi saradnici, politicka elita koja prosperira dok drzava tone. prava za sve! To je demokratija, a izgleda da je jedini razume Nikolic.

Matica

pre 12 godina

WOOOOW...zna Nikolic znanje. To je bilo neophodno i jedino razumno uciniti i on je uletio DS u jedanaesterac. Nema veze sta on u stvari misli. On se bori za vlast i glasove i dobice ih ovim u sandzaku gde je shvatio ko ce mu ih doneti na tanjiru.
Ali od bilo koga da dolazi ovo je dobar potez.

Kovalski

pre 12 godina

Zukurliću treba pokazati Ustav republike Srbije, optužiti ga za širenje verska i nacionalne mržnje, kao i separatizam i zatvoriti ga. On nije muftija, nego terorista.

CezarMilan

pre 12 godina

Jedini ispravan nacin da se rese postojeci problemi. Izgleda da naprednjaci uspevaju da dijalogom postignu ono sto vlast ne moze. Tako izgleda dijalog. Mogu demokrate od Nikolica i nauce nesto, da su pametni.

Kovalski

pre 12 godina

Zukurliću treba pokazati Ustav republike Srbije, optužiti ga za širenje verska i nacionalne mržnje, kao i separatizam i zatvoriti ga. On nije muftija, nego terorista.

Goran

pre 12 godina

koliko god mi bili gadni obojica, na svoj način,
koliko god mi neverovatno zvučalo da je nekadašnji saveznik LDP-a sada saveznik SNS-a.
ovo je divna vest, lepa tendencija i tako treba da se radi.

sandra

pre 12 godina

Izgleda da Nikolic ima recept za sve. Ko god nije naisao na razumevanje kod vladajuce koalicije ( a priznacete skoro cela Srbija ), jedinu alternativu vidi u naprednjacima. Ne samo gradjani Srbije, vec i manjine.

Uvke

pre 12 godina

Zašto Tadić nikad nije razgovarao sa Zukorlićem i probao da ga ubedi da ovaj ne bojkotuje popis? Zašto naša vlada ništa pametno u Raškoj ne zna da uradi? To je pravo pitanje, šta može Toma iz opozicije da uradi...

britka

pre 12 godina

Sve je moguce resiti dijalogom, samo nasa vlast nije u stanju nista da resi bilo kojim putem. Za njih ne postoje gradjani srbije, vec samo i iskljucivo oni i njihovi saradnici, politicka elita koja prosperira dok drzava tone. prava za sve! To je demokratija, a izgleda da je jedini razume Nikolic.

CezarMilan

pre 12 godina

Jedini ispravan nacin da se rese postojeci problemi. Izgleda da naprednjaci uspevaju da dijalogom postignu ono sto vlast ne moze. Tako izgleda dijalog. Mogu demokrate od Nikolica i nauce nesto, da su pametni.

Paladin

pre 12 godina

Nikolić se bar setio da pokuša da reši taj njihov problem, koji realno ne psotoji, ali hajde... Bolje i to, nego da nam prave probleme u Raškoj i na SP umesto za Srbiju u kojoj žive navijaju za tursku.

Matica

pre 12 godina

WOOOOW...zna Nikolic znanje. To je bilo neophodno i jedino razumno uciniti i on je uletio DS u jedanaesterac. Nema veze sta on u stvari misli. On se bori za vlast i glasove i dobice ih ovim u sandzaku gde je shvatio ko ce mu ih doneti na tanjiru.
Ali od bilo koga da dolazi ovo je dobar potez.

Ranko

pre 12 godina

Pa ako vlast ne može da priča sa Zukorlićem i dodje do rešenja neko mora. Drago mi je što sve manjine prihvataju Tomu kao normalnog partnera i što će konačno vlast u Srbiji da se smeni.

MiMa

pre 12 godina

Lepa rec i gvozdena vrata otvara, svaka cast, sa covekom treba porazgovarati, jer mozda se i uspe nesto dogovoriti, od ratovanja i srdzbem nemamo nista!!! Iako je sve ovo trebao nas doticni predsednik Tadic da uradi, ali eto covek nema petlju....a i nije ga briga za nas narod

Duki

pre 12 godina

Sviđaju mi se napori naprednjaka da poboljšaju situaciju u državi. Ozbiljnost i odgovornost u svakoj situaciji su za svaku pohvalu. Treba razvijati dobre odnose i razgovarati o svim problemima, tražeći rešenje koje će doprineti boljem životu svih građana koji žive u Srbiji. Mislim da su zato predstojeći izbori poslednja šansa za prekretnicu u našim životima. Verujem da će dolaskom naprednjaka na vlast, mnoge nove, bolje stranice biti otvorene.

EGOCENTRIK

pre 12 godina

Napokon i da iz Raske stigne neka lepa vest, mislim da ce nam krenuti na bolje kada su i politicari shvatili da od sukoba nema nikakve perspektive za nas narod!

Raca Vračar

pre 12 godina

Tomislav Nikolić dokazuje da je lider koji misli dobro svim građanima ove zemlje , da ima želju da pomogne u rešavanju vekovnih trzavica ,da dovede mir na ove prostore!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ovo je za Nikolica velik plus kod mene. Konacno je neko (pored LDP-a) izvukao glavu iz peska i shvatio da se problemi ne resavaju u kabinetima vec na terenu, da je potrebno razgovarati sa autenticnim i legitimnim predstavnicima Bosnjackog naroda, a ne nekim paralelnim strukturama koje toboze predstavljaju Bosnjacki narod a koje ni 2% Bosnjaka ne podrzava. To je komedija. Onaj Jusufspahic svaki put kada daje izjavu ja imam osecaj da on govori u svoje i nicije drugo ime. A jedino cemu on sluzi i kad se cuje, jeste kad Zukorlic izjavi nesto, kako ih diskriminisu i sl. on daje kontra tezu kako Bosnjacima tece med i mleko u Srbiji. Pa mislim, stvarno, jeste li vi ozbiljni?

Veljko

pre 12 godina

Ovo zaista prestavlja veliki pomak u resavanju tog problema,ova trenutna vlast nije imala sluha za ljude koji zive dole na jugu u sandzaku.

Nikola

pre 12 godina

Nova naprednjačka vlast će izgleda znati kako da reši problem Bošnjaka i dalje konfontacije u Raškoj. Bilo bi dobro dijalogom postići rešenje a ne primenjivati ekstreme kao što su bojkot popisa ili slično.

Bolero

pre 12 godina

Ovo je zaista ohrabrujuce,do sada nisam bas imao nesto preterano poverenja u naprednjake ali u zadnje vreme beleze sve pluseve kod mene i mislim da cu glasati za njih na izborima i da su bolji od ovih nesposobnih.

Petar Peković

pre 12 godina

Treba poštovati druge pa će tebe drugi poštovati. „Ne čini ništa što ne bi hteo da drugi tebi čini“ to su reči patrijarha Pavla. To su ova dva političara dobro shvatila dok svi drugi vuku na svoje strane.

Nina Andreevic

pre 12 godina

Koliko li je samo puta neki ministar iz vlade pokusao da resi situaciju sa islamskom zajednicom, bas se pitam? I da li je imao neke rezultate. To sto Nikolic radi sa naprednjacima je za svaku pohvalu. Ispada da je veci demokrata od onih koji su sami sebe tako nazvali, pa se time hvale vec citavu deceniju i vise. Izgleda da samo Nikolic zna kako se vode pregovori i sta je dijalog i sta je u interesu gradjana Srbije.

kamila

pre 12 godina

Treba razgovarati i razgovarati jer jedino tako može da se postigne nešto u politici, a ne brinuti o svojim foteljama i podršci nekoliko poslanika u parlamentu.

Lady D

pre 12 godina

Ne mogu da se otmem utisku da bi sa naprednjacima na vlasti, mnogi problemi koji sada postoje u svim sferama života, veoma brzo bili rešeni. Mislim da je vreme da svi mi učinimo ono što treba da bi se u Srbiji konačno otvorila nova stranica života za sve nas.

Duca7

pre 12 godina

Manjine treba da imaju svoja prava, ali moraju poštovati državu u kojoj žive. O svim problemima treba na vreme razgovarati i naći prihvatljivo rešenje Međutim naša vlast očigledno ima druge prioritete, umesto da radi svoj posao. Mi imamo samo jedan prioritet – da što pre odu sa vlasti!

Сале

pre 12 godina

Ово је још један показатељ,да СНС има веома другачије мишљење о томе како водити политику унутар Србије од онога које покушавају да прикажу поједини актери садашње власти.Константно прете ратовима,санкцијама,бомбардовањем и светском катаклизмом,ако грађани изгласају поверење СНС-у.Помињу се нови међунационални сукоби,мржња и нетолеранстност,али на њихову жалост то се показало као измишљање и плашење народа без икаквих основа.Шта год мислили о Зукорлићу,да ли добро или лоше,он је представник једног дела грађана Србије.Каква год да је реторика којом покушава да спроведе њихове захтеве,боље је разговарати и договарати се него правити ''фронтове''Наравно све у оквиру Уставних права и интереса читаве Србије.

kamila

pre 12 godina

Ja mislim kao nepristrasan čitaoc da su ova dva političara dali dobar primer i domaći zadatak za sve druge političare koji se daleko više busaju u grudi da su demokratski orjentisani.

zuzulen

pre 12 godina

Cenim svaki pokusaj gospodina Nikolica da pomogne svakom gradjanu Srbije. Na zalost, vlast ne shvata kolika je vaznost islamske zajednice, s' obzirom da i oni zive u srbiji i da su gradjani ove drzave isto kao i mi. ne kazem da podrzavam Zukorlica i njegove metode, ali konacno postoji neko ko sa njim ume i hoce da razgovara o problemu.

dalia

pre 12 godina

Nikolic rusi sve barijere. Problemi islamske zajednice se zaista mogu resiti dijalogom i to nisu nikakve bajke. To sto nasu vladu neinteresuju problemi drzave Srbije, to je pravi pokazatelj kakva je to vlada.

sandžak je srbija

pre 12 godina

Neka priča ko šta hoće, pa i sam Zukorlić. Ali Zukorliću je stalo do Srbije, jer tu živi vekovima, pa on može da pomogne i ostatku Srbije, od blo kojih loših vlastodržaca. Jer Srbijanci su se zavukli u mišju rupu, plaše se i da progovore, a kamoli da traže svoja prava.

Poruka Zukorliću: Pametan si čovek, zaboravi na nacionalizam, bori se za celu Srbiju, podržaće te narod Srbije. Dobro tebi i tvom narodu, dobro svima. Ovi što sve imaju, ne razumeju nemaštinu.

Srećko

pre 12 godina

Pravi potez Nikolića, dijalogom do rešenja! I ako bi ovo naš predsednik ili premijer trebali da rade, tu je opozicija kojoj je izgleda stvarno stalo do naroda koji živi u Srbiji,a ne ovi naši ministri koji misle da će to neko treći da reši dok oni sede u foteljama!

ja iz Pazara

pre 12 godina

Svaka cast za razgovor, apsolutno se slazem sa svim recenim, mada iskreno, kao bosnjakinja uveka sam tipovala na DS, nikada na SNS, ali, ako su oni jedini koji zele da razgovaraju u ovoj drzavi i da nas cuju, sto da ne. Mada treba biti iskren i reci da je LDP takodje, uvek imao razumevanja za Bosnjake i njihove probleme, ali, pitam se zar nece LDP u koaliciju sa DS i SPS i opet ce nama doci neki Ciplic i nesposobne demokrate, opet utroseno vreme. Prema tome, muftija imate moju podrsku, bolje ISKREN cetnik nego licemeran demokrata. Obzirom da je Zakon o izjednacavanju cetnika i partizana donet uz glasove naseg vecitog ministra Ljajica, to svakako nije uvreda. Sad samo cekam da se Ljajic oglasi i ospe drvlje i kamenje na Zukorlica a on i njegova stranka podrzali taj zakon. Videcemo

Mačkov kamen

pre 12 godina

"pet otvorenih problema Bošnjaka - akreditacije Iternacionalnog univerziteta, veronauke, vakufske imovine, jedinstvene Islamske zajednice i opstruisanja rada Bošnjačkog nacionalnog veća."
Ovo nisu problemi Bošnjaka već su svi do jednog problemi muftije Zukorlića. Svi do jednog.
Muftija Zukorlić takođe ne predstavlja nikakav narod, kako kaže Nikolić, već svoju versku organizaciju. Kad se bude kandidovao na izborima, predstavljaće svoje glasače.
Muftiji Zukorliću treba skrenuti pažnju da odavno prekoračuje ovlašćenja koja ima kao predstavnik jedne verske zajednice. Zakoni ove zemlje treba da važe za sve, pa i za muftiju Zukorlića, pa ako se to nekome ne sviđa neka prave proteste. Privatni univerzitet treba da plaća porez i da ima uredne računovodstvene knjige, makar pripadao Zukorliću. Takođe, poligamija je u Srbiji kažnjiva, makar trebalo kazniti Zukorlića.
Ono što taj čovek uporno radi je čista zloupotreba posla kojim se bavi i skrivanje iza skuta verskog dužnosnika. Sranota je koliko je država Srbija nesposobna i nemoćna da sprovodi sopstvene zakone na sopstvenoj teritoriji.

Dragan

pre 12 godina

Toma: tvoji glasači glasaju za mene. Ako prođem, obezbeđujem ti Univerzitet, vakuf, i ostalo.
Zukorlić: Dogovoreno!
Zajednička izjava, već pripremljena i pročitana svima! Nema ništa od nas dok god interesi na ovaj način odlučuju o kvalitetu vlasti!

Zoran Simic

pre 12 godina

Sad sam se setio na koga me podseca Zukorlic - na IZNOGUDA. On mucenik ustvari sve vreme hoce da postane Kalif umesto Kalifa i to je sve.

brzi gonzales

pre 12 godina

Evo zasto ljudima poput Tome i Zukorlica nikada se ne sme dopustiti da budu vlast! Oni bi i rodjenu drzavu i narode prodali samo da budu na vlasti...

Cela Srbija pod šljivom

pre 12 godina

Ništa novo Zukorliću. I mi u Vojvodini nismo ništa dobili od onih koji nas zastupaju u Beogradu. Samo što mi na putu u nezavisnost ne možemo sa SNS.

extern

pre 12 godina

Bosnjaci u Sandzaku nisu manjina vec vecina(brojcano).Osim toga su autohtoni narod koji je na ovim prostorima makar toliko dugo kao i Srbi pa je nazivanje manjinom kao i sadasnji Ustav Srbije samo uvreda za njih.Srbija kao i celi Balkan su od uvek bili visenacionalni i niko ovde nije dosao kao"gastarbeiter" da bi ga neko smatrao kao stranca.

jahja

pre 12 godina

hejjjj Mukija!!! 'zastitnik gradjana sandzaka''......nazalost i ovo ce mu proci kod pojedinih sandzaklija,pogotovu kod njegovih doktora nauka kalibra Muratovica i drugih...nadati se ako Bog da ,da ce nas narod u Sandzaku uvidjeti da su Zukorlicu bitni samo svoji licni interesi....
sledece mozemo ocekivati posjetu Zukija Seselju u Hagu,da mu se zali na polozaj Bosnjaka!!!!!----tuzno,tuzno i to veoma tuzno----

тоша

pre 12 godina

Ух, далеко било да Тома и Зукорлић буду на власти међу Србима и Бошњацима. Тако су се и у БиХ, пре рата, Алија Изетбеговић, Мате Бобан и Радован Караџић радовали изборним победама сваког од њих и међусобно су честитали у стилу, сад смо скинули комунисте и на власти су "прави" представници народа, и после тога им није требало много да се побију... Народе, српски и бошњачки, памет у главу и не дозволите да вам се нешто слично понови...

bezimena

pre 12 godina

Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj...T. Nikolić okuplja takve "prijatelje" i daje velika i lepa obećanja, tipa 100 milijardi investicija. Ako bi se dočepao vlasti, rekao bi isto što i njegov 20-dišnji idol i učitelj: "Naravno da sam lagao, u politici je sve dozvoljeno"...

posmatrac

pre 12 godina

@ Kovalski
Uopste se ne slazemo dobro. Kroz citavu srednju i osnovnu sam morao za istu ocenu da znam duplo vise od moje "pravoslavne" brace, samo zato sto sam Mirsad. Ali nema veze, zato sam fakultet zavrsio sa prosecnom ocenom 10. Vi gospodo apsolutno niste svesni diskriminacije, zato sto je niste nikada osetili. A dodjite u Novi Pazar gospodo, i bicete bolje primljeni nego i u jednom drugom mestu u Srbiji. Samo pitajte kolege vase pravoslavne koje zive u Pazaru. I on gospodine Kovalski nije terorista, nego pripadnik vere koju vi ne volite da imate u svojoj zemlji, i smeta vam zato sto nikome ne da pardona ni po kojem pitanju, i zato sto govori istinu najvise :).
Ako nista, ja sam i dan danas na birou rada sa zavrsenim E.Teh. fakultetom, a radim kao konobar ;) jer nigde nema mesta ili neko ima bolje preporuke od mene, iako ima prosek blago receno losiji.
Pozdrav od bivseg stanovnika Beograda, sadasnjeg stanovnika Sandzaka. Muftija, samo napred, hejteri ce mrzeti :)).

pipo

pre 12 godina

Pa zasto nema jedne slike zajedno Muftije i bivsog zamenika Seselja gledaj Ti hoce poene u Sandzaku,pa Nikolicu kod MUFTIJE NEMA MUFTE.....

np

pre 12 godina

Svi bi sve uradili za vlast. Za neupucene, Rasimov SDP je vec u koaliciji sa radikalima u Pazaru, a u Prijepolju sa SNS. Suljo je u Priboju sa SNS. I podrzali bi Tomu za premijera pa nema sta da se zgrazavaju na Zukorlicev potez

sdf

pre 12 godina

Cek polako. Nikolic se sa Zukorlicem saglasio oko akreditacije muftijinog univerziteta? Da li to znaci da Nikolic planira ako osvoji vlast da preuzme ingerencije akreditacione komisije (inace nezavisnog tela koje prosudjuje da li univerzitet ima dovoljno strucnog osoblja da se moze takvim smatrati) i da tako po svom cefu deli akreditacije bez obzira da li ustanova ispunjava uslove ili ne? Pa taj univerzitet nema 3 nastavnika sa pravim referencama, a da ne pricamo da veliki broj nastavnika placaju u kesu i na crno.... :P

Ako cisto da znamo sta nam se sprema sa SNSom na vlasti.

Inace svaka cast dijalogu i resavanju problema dijalogom, ali dijalog za dijalog, a akreditacije i diplome za znanje i reference. To da li je neko za nesto strucan nije stvar dijaloga nego provere.

aleksandar

pre 12 godina

Stvarno da covek ne poveruje sta se dogadja. Bivsi radikal srpski sa sadasnjim bosnjackim. Molim Bosnjake da ne saradjuju sa Nikolicem samo sebi prave goru situaciju.

zacudjeni posmatrac

pre 12 godina

Tomo, svakim danom me sve vise i vise nerviras i zaista se nadam da nikada neces biti vlast. Ne mogu se nakajati sto sam nekada za tebe glasao i zeleo da budes predsednik Srbije! A o Zukorlicu ne vredi ni reci trositi...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Samo entitetska Srbija, istovetno BiH-u ima sanasu da egzistira i da zadovolji sve zelje: socijalne, ekonomske, nacionalne i sve politicke ukuse. Ovako cinimo harakiri glupim i grlatim nadjacavanjem: A sta hoce ovaj, a sta hoce onaj? Hoce,jer svi imaju jednako pravo u demokratiji. Zukorlic i Sandzak ne zele, oni hoce tacno to sto im pripada. Dok se mi igramo cinika, ruinira se cela drzava. Srbija je drzava svih njenih gradjana, pa i sandzackih Bosnjaka. Ili hocete da ona to vise ne bude?

Apache

pre 12 godina

Poruka Muftiji:Ko sa djavolom tikve sadi.......Ne mogu da verujem da Vi kao vrlo vispren covek verujete takvom politickom prevrtljivcu kao T. Nikolic. Ova vlast je katastrofalna za sve nas jer je sustinski odustala od evrointegracija i proklamovanog upristojavanja ove kvazi-drzave.Ali traziti resenje u dokazanom remetilackom faktoru na srpskoj politickoj sceni je vrlo naivno Muftijo!!!

XYZ

pre 12 godina

Muftija je nedavno izjavio (ako me sećanje ne vara) da više nema poverenja u licemerne demokrate iz Beograde i da je možda bolje da razgovara sa iskrenim četnicima.
Ja ovu Nikolićevu posetu vidim kao događaj koji je nekako najavljivan u ovoj izjavi.
Samo što Nikolić nije iskreni četnik. Znamo na kojim je političkim linijama bio Nikolić do pre par godina, a na kojim je danas.

Misljenje

pre 12 godina

Nikolić se bar setio da pokuša da reši taj njihov problem, koji realno ne psotoji, ali hajde... Bolje i to, nego da nam prave probleme u Raškoj i na SP umesto za Srbiju u kojoj žive navijaju za tursku.
(Paladin,)

Iz srpske perspektive problem Bosnjaka ne postoji kao sto nije postojao srpski problem iz perspektive vecinskih Hrvata i Bosnjaka u Hrvatskoj i Bosni (iako su i jedni i drugi kao kompromis nudili visoki stepen autonomije a Srbima nije bilo dosta). takodjer iz srpske perspektive nije postojao problem Albanaca u Srbiji. Da ne duzim, nista nismo naucili ostaje da mi mislimo i osecamo da postoji ravnopravnost a da smo mi svugde ipak imamo pravo da budemo ravnopravniji (zbog Kosovskog boja i bune na dahije)

Srdjan, Ceska

pre 12 godina

Kako ne vidite o cemu se radi? Napisacu samo ukratko:

- DS i Ljajic vs. SNS i Zukorlic.

- Republicki nivo izbora (DS i SNS)

- Regionalni nivo izbora (Ljajic i Zukorlic)

- I za kraj, ono sto ne vidi Nikolic ili se pravi da ne vidi. Kada je Sulejman Ugljanin definitivno izgubio trku sa Ljajicem (iskreno ne razumem kako je ikada i mogao da vodi tu bitku), tvrde struje iz sarajevske SDA (znaci one uticajne struje oko Bakira Izetbegovica, koje su se uvek sturale sa njihovim muftijama) su izabrale Zukorlica (naravno preko muftije Cerica) za novog vodju radikalnog dela sandzackih Muslimana, jer su uvideli da gube uticaj u ovom delu. Posto nije vise funkcionisao model preko Ugljanina (izgubio poziciju, kredibilitet i naravno i on se nekako skontao sa Beogradom - setite se kada je prestao da fura svoj radikalizam. Onog trenutka kada je dobio ministarstvo bez portfeja), brzo su nasli vec postojecu alternativu. Jedino sto je iz verskog vodje Zukorlic poceo da se profilise u politicko-verskog vodju. Na svu srecu manjinskog dela Muslimana na Sandzaku.

.

Neki bi da ratuju opet

pre 12 godina

Sve je ovo divno i krasno, ali ako nas svi budu ucenijvali, šta će nama i od nas ostati?
(Svidrigojlo)

Ako ti to shvatas kao ucenu - nece nista ostati jer ce ponovo biti konflikata u kojima nema pobednika. Sposobnost razgovora i resavanja problema je velicina nije slabost, a veliki ostaju, slabi propadaju bez obzira na topuzu.

A ovi sto bi da hapse sigurno ne misle dobro Srbiji. Cak ni Hrvati ni Bosnjaci nisu hapsili Karadjica, Mladica, Koljevica, Plavsicku Hadzica, babica,. Martica...iako su oni radili nezakonite i protivustavne stvari i nasilno rusili drzavu. Zukorlic ne radi nista nezakonito ili protivustavno ....

hewey, dewey & louie

pre 12 godina

"Osvrnuvši se na prošle izbore, Zukorlić je rekao da je aktuelna vlast imala veliku podršku Bošnjaka, ali da nije ispunila njihova očekivanja što je, kako je rekao, u bošnjačkom narodu doživljeno kao uvreda."

Zukorliću, pa i ja sam "iznenadjena i uvredjena" zbog njih... Svi smo, što da se izdvajamo.

justice

pre 12 godina

Moraces se bolje potrudit' ako hoces nase glasove Tomo Tomo. Imaju muftijine reci itekakvu tezinu kod nas, jer jedino on zastupa interes naroda pored svojih interesa ali narod nije ni slep ni glup, a neki jos i dobro pamte.

Nedeljko

pre 12 godina

Pa zar je to bilo toliko tesko? Da se o problemima imalo volje razgovarati, ne bi ni bilo ratova. Objektivno nije bilo potrebe da ih bude, bilo je lepih predloga narocito onih koji su dolazili od Ante markovica (federacija, konfederacija, nije vazno samo da se radi i ide u Evropu). Svi znamo ko nije hteo u Evropu - Ruski pijuni.

Bosnjak

pre 12 godina

Ne znam gde se izgubio onaj slobodarskih duh, ono bosnjastvo, ona zalost za vapajem svog bosnjackog naroda? Da li smo zaboravili ko je slao dobrovoljce 1992 godine ili 1999. godine. Ko je menjao imena ulica i davao im imena po navodnim herojima srpskog naroda "Ratko Mladic". Ko je bio u vladi 1999.godine? Ko je najvise surovao sa predstavnicima Slobodanovog rezima? Ja ne mogu da se setim, jer bolujem od iste bolesti kao Muamer Ef. Zukorlic a to je amnezija. Da Vas podsetim to je bila Srpska Radikalna stranka, a danas je njena reinkarnacija - Srpska Napredna Stranka. Da Vas podsetim, nemojte zaboraviti ni dzamije koje su zapaljene i to je delo radikalnih struktura ciji interesi se poklapaju sa interisama u to vreme Srpske Radikalne stranke. Voleo bih da verujem da se covek promenio, ali je to tesko poveravati kada je na politickoj sceni punih 21 godinu.
Kao sto uvek biva bitniji su Vasi licni interesi t.j. onih pet Vasih privatnih ciljeva i ciljeva skupine koja ima materijalnu korist oko vas. Naravno i ovaj put ce ciljevi Bosnjackog naroda za koji se Vi "Zdusno zalazete" pasti u vodu i od njih nece biti nista. Cela Vasa prica pada u vodu. Bar budite iskreni prema svom narodu i recite mu da se ne zamajava, da se Vi borite za svoje licne ciljeve. Najgore od svega je sto je narod zaveden, haotican, izgubljen, konfuzan... Za ovakvo stanje naroda si i Ti kriv i to snosis najvecu odgovornost kao Muftija. Kao zakljucak celokupnog izlaganja mogu samo da Vam napisem:
“Nemojte nas Vise predstavljati”.

veka84

pre 12 godina

Sve je moguće rešiti dijalogom. Zato je SNS i potreban Srbiji jer je to civilizovana stranka prepuna mladih,pametnih i pristojnih ljudi.

anonimus

pre 12 godina

Svako ko je protiv razgovora Nikolića i Zukorlića ili ima neke uske interese protiv jednog ili drugog ili nije "čist". Veoma pozdravljam ovaj dijalog i podrzavam Zukorlića ako je ovo korak ka normalizaciji odnosa i retorike prema Srbima, a mi ćemo sa naše strane gledati da Bošnjacima bude obezbedjeno sve ono što može realno da se obezbedi a da ne bude na uštrpb države Srbije. Veoma me je obradovalo to što može normalno da se razgovara i dijalogom da se rešavaju problemi bez teških reči. Pozdrav za muftiju Zukolića i Tomu, samo napred!

mina

pre 12 godina

Neposredna proslost nam pokaza da je u politici svaki savez potencijalno moguc,al ovo stvarno nisam ocekivala,pogotovu posle svih i svakakvih muftijinih izjava...dal se covek pogubio il se dobro proracunao ne znam.Nekad sam ga rado slusala,al poslednjih meseci odma menjam kanal...MOMENTALNO! MIZERIJA.

Principessa

pre 12 godina

Sve stranke nacionalnih manjina ubuduće treba da traže i prepoznaju političke partnere koji će uvažavati njihovo mišljenje i sa kojima će sarađivati na ravnopravnoj osnovi, u zajedničkom rešavanju pitanja vezanih za bolji život svih nas. Mislim da se već krenulo u tom pravcu.

Лептиричак

pre 12 godina

Све проблеме треба решавати у самом старту и не дозволити да се несугласице продубљују.Да ли се слажемо или не слажемо ,волимо или не волимо,није толико битно,битно је да морамо да се поштујемо међусобно, о разликама да разговарамо и да се договарамо сами без уплитања запада који гледа само свој интерес, а није га брига ни за мањину ни за већину у Србији,јер је договор једини пут ка просперитету наше заједничке државе.

Isidora

pre 12 godina

Srbija ima na hiljade problema, a niko ne nudi resenja, napredna stranka i njen lider polako proprema teren za zasluzeno preuzimanje vlasti od ovih nesposobnih demokrata.

Ljutko

pre 12 godina

Čitam komentare i ne verujem. 800 pluseva u komentaru koji veliča Tomu? 1400 pluseva u drugom komentaru istog stila? Izgleda da je SNS zaposlila podmladak da klikće na plusiće?

Inače, i ja sam za dijalog, ali ovaj dijalog me plaši. Ko zna šta su oni dogovarali iza zatvorenih vrata.

Darko

pre 12 godina

Sta god mislili o Zukorlicu on jeste legitiman predstavnik bosnjackog naroda u Srbiji koji uzgred nije mali i pozdravljam posetu gospodina Nikolica..Nije na njemu da gasi pozare u Srbiji vec na predsedniku Tadicu ali ovaj ocito ima vaznijih stvari,izgleda da je region po ko zna koji put bio preci od gradjana i problema Srbije..

nesa_lepi

pre 12 godina

Nacionalnim manjinama je izgleda dosta laganja zvanicnog beograda. Pojavi se neko od gospode ministra, obeca svasta,bice investicija, resicemo, vazi, onda sedne na zadnje sediste svoje limuzine (koju mu je taj isti narod kupio), ode nazad u beograd i od svega toga veliko nista. Nije to slucaj samo sa Raskom, tu je i Presevo i Bujanovac, Trgoviste. Nije ni cudo onda sto se pojavljuju razno - razni separatisticki elementi u ovim oblastima. Zato i ne treba da cudi sto se jedan verski poglavar a i politicki vodja, pre obratio opoziciji nego nekome na vlasti.

Aquila

pre 12 godina

Razgovorima bez uslovljavanja treba pokušavati da se reše svi problemi. SNS konstantno dokazuje da bi vodila državotvornu politiku usmerenu na stvaranje boljeg života za sve građane Srbije. To ohrabruje.

nesa vracar

pre 12 godina

Kao svaki ozbiljan politicar,a u Srbiji ih je jako malo,moras pricati sa svima,trebalo bi da znamo da je u vlasti Ugljanin koji je daleko gori bio narocito u ratno vreme 90tih nego Zukorlic ali u svakom slucaju dobar Tomin potez jer kao buduci predvodnik nove vlasti mora razgovarati sa svima

djole vracar

pre 12 godina

Bolje voditi politiku dijaloga i razgovarati sa svima,politika ove vlade je dovela do toga da se pojavi Zukorlic,bolje razgovorom spreciti dalje komadanje zemlje nego ignorisanjem problema kao ova vlada sto dovodi do daljeg produbljivanja problema a mozda je i to cilj vlasti

Kovalski

pre 12 godina

Zukurliću treba pokazati Ustav republike Srbije, optužiti ga za širenje verska i nacionalne mržnje, kao i separatizam i zatvoriti ga. On nije muftija, nego terorista.

CezarMilan

pre 12 godina

Jedini ispravan nacin da se rese postojeci problemi. Izgleda da naprednjaci uspevaju da dijalogom postignu ono sto vlast ne moze. Tako izgleda dijalog. Mogu demokrate od Nikolica i nauce nesto, da su pametni.

Paladin

pre 12 godina

Nikolić se bar setio da pokuša da reši taj njihov problem, koji realno ne psotoji, ali hajde... Bolje i to, nego da nam prave probleme u Raškoj i na SP umesto za Srbiju u kojoj žive navijaju za tursku.

sandra

pre 12 godina

Izgleda da Nikolic ima recept za sve. Ko god nije naisao na razumevanje kod vladajuce koalicije ( a priznacete skoro cela Srbija ), jedinu alternativu vidi u naprednjacima. Ne samo gradjani Srbije, vec i manjine.

britka

pre 12 godina

Sve je moguce resiti dijalogom, samo nasa vlast nije u stanju nista da resi bilo kojim putem. Za njih ne postoje gradjani srbije, vec samo i iskljucivo oni i njihovi saradnici, politicka elita koja prosperira dok drzava tone. prava za sve! To je demokratija, a izgleda da je jedini razume Nikolic.

Goran

pre 12 godina

koliko god mi bili gadni obojica, na svoj način,
koliko god mi neverovatno zvučalo da je nekadašnji saveznik LDP-a sada saveznik SNS-a.
ovo je divna vest, lepa tendencija i tako treba da se radi.

Matica

pre 12 godina

WOOOOW...zna Nikolic znanje. To je bilo neophodno i jedino razumno uciniti i on je uletio DS u jedanaesterac. Nema veze sta on u stvari misli. On se bori za vlast i glasove i dobice ih ovim u sandzaku gde je shvatio ko ce mu ih doneti na tanjiru.
Ali od bilo koga da dolazi ovo je dobar potez.

тоша

pre 12 godina

Ух, далеко било да Тома и Зукорлић буду на власти међу Србима и Бошњацима. Тако су се и у БиХ, пре рата, Алија Изетбеговић, Мате Бобан и Радован Караџић радовали изборним победама сваког од њих и међусобно су честитали у стилу, сад смо скинули комунисте и на власти су "прави" представници народа, и после тога им није требало много да се побију... Народе, српски и бошњачки, памет у главу и не дозволите да вам се нешто слично понови...

bezimena

pre 12 godina

Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj...T. Nikolić okuplja takve "prijatelje" i daje velika i lepa obećanja, tipa 100 milijardi investicija. Ako bi se dočepao vlasti, rekao bi isto što i njegov 20-dišnji idol i učitelj: "Naravno da sam lagao, u politici je sve dozvoljeno"...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Samo entitetska Srbija, istovetno BiH-u ima sanasu da egzistira i da zadovolji sve zelje: socijalne, ekonomske, nacionalne i sve politicke ukuse. Ovako cinimo harakiri glupim i grlatim nadjacavanjem: A sta hoce ovaj, a sta hoce onaj? Hoce,jer svi imaju jednako pravo u demokratiji. Zukorlic i Sandzak ne zele, oni hoce tacno to sto im pripada. Dok se mi igramo cinika, ruinira se cela drzava. Srbija je drzava svih njenih gradjana, pa i sandzackih Bosnjaka. Ili hocete da ona to vise ne bude?

Cela Srbija pod šljivom

pre 12 godina

Ništa novo Zukorliću. I mi u Vojvodini nismo ništa dobili od onih koji nas zastupaju u Beogradu. Samo što mi na putu u nezavisnost ne možemo sa SNS.

Apache

pre 12 godina

Poruka Muftiji:Ko sa djavolom tikve sadi.......Ne mogu da verujem da Vi kao vrlo vispren covek verujete takvom politickom prevrtljivcu kao T. Nikolic. Ova vlast je katastrofalna za sve nas jer je sustinski odustala od evrointegracija i proklamovanog upristojavanja ove kvazi-drzave.Ali traziti resenje u dokazanom remetilackom faktoru na srpskoj politickoj sceni je vrlo naivno Muftijo!!!

jahja

pre 12 godina

hejjjj Mukija!!! 'zastitnik gradjana sandzaka''......nazalost i ovo ce mu proci kod pojedinih sandzaklija,pogotovu kod njegovih doktora nauka kalibra Muratovica i drugih...nadati se ako Bog da ,da ce nas narod u Sandzaku uvidjeti da su Zukorlicu bitni samo svoji licni interesi....
sledece mozemo ocekivati posjetu Zukija Seselju u Hagu,da mu se zali na polozaj Bosnjaka!!!!!----tuzno,tuzno i to veoma tuzno----

hewey, dewey & louie

pre 12 godina

"Osvrnuvši se na prošle izbore, Zukorlić je rekao da je aktuelna vlast imala veliku podršku Bošnjaka, ali da nije ispunila njihova očekivanja što je, kako je rekao, u bošnjačkom narodu doživljeno kao uvreda."

Zukorliću, pa i ja sam "iznenadjena i uvredjena" zbog njih... Svi smo, što da se izdvajamo.

brzi gonzales

pre 12 godina

Evo zasto ljudima poput Tome i Zukorlica nikada se ne sme dopustiti da budu vlast! Oni bi i rodjenu drzavu i narode prodali samo da budu na vlasti...

zacudjeni posmatrac

pre 12 godina

Tomo, svakim danom me sve vise i vise nerviras i zaista se nadam da nikada neces biti vlast. Ne mogu se nakajati sto sam nekada za tebe glasao i zeleo da budes predsednik Srbije! A o Zukorlicu ne vredi ni reci trositi...

posmatrac

pre 12 godina

@ Kovalski
Uopste se ne slazemo dobro. Kroz citavu srednju i osnovnu sam morao za istu ocenu da znam duplo vise od moje "pravoslavne" brace, samo zato sto sam Mirsad. Ali nema veze, zato sam fakultet zavrsio sa prosecnom ocenom 10. Vi gospodo apsolutno niste svesni diskriminacije, zato sto je niste nikada osetili. A dodjite u Novi Pazar gospodo, i bicete bolje primljeni nego i u jednom drugom mestu u Srbiji. Samo pitajte kolege vase pravoslavne koje zive u Pazaru. I on gospodine Kovalski nije terorista, nego pripadnik vere koju vi ne volite da imate u svojoj zemlji, i smeta vam zato sto nikome ne da pardona ni po kojem pitanju, i zato sto govori istinu najvise :).
Ako nista, ja sam i dan danas na birou rada sa zavrsenim E.Teh. fakultetom, a radim kao konobar ;) jer nigde nema mesta ili neko ima bolje preporuke od mene, iako ima prosek blago receno losiji.
Pozdrav od bivseg stanovnika Beograda, sadasnjeg stanovnika Sandzaka. Muftija, samo napred, hejteri ce mrzeti :)).

Mačkov kamen

pre 12 godina

"pet otvorenih problema Bošnjaka - akreditacije Iternacionalnog univerziteta, veronauke, vakufske imovine, jedinstvene Islamske zajednice i opstruisanja rada Bošnjačkog nacionalnog veća."
Ovo nisu problemi Bošnjaka već su svi do jednog problemi muftije Zukorlića. Svi do jednog.
Muftija Zukorlić takođe ne predstavlja nikakav narod, kako kaže Nikolić, već svoju versku organizaciju. Kad se bude kandidovao na izborima, predstavljaće svoje glasače.
Muftiji Zukorliću treba skrenuti pažnju da odavno prekoračuje ovlašćenja koja ima kao predstavnik jedne verske zajednice. Zakoni ove zemlje treba da važe za sve, pa i za muftiju Zukorlića, pa ako se to nekome ne sviđa neka prave proteste. Privatni univerzitet treba da plaća porez i da ima uredne računovodstvene knjige, makar pripadao Zukorliću. Takođe, poligamija je u Srbiji kažnjiva, makar trebalo kazniti Zukorlića.
Ono što taj čovek uporno radi je čista zloupotreba posla kojim se bavi i skrivanje iza skuta verskog dužnosnika. Sranota je koliko je država Srbija nesposobna i nemoćna da sprovodi sopstvene zakone na sopstvenoj teritoriji.

extern

pre 12 godina

Bosnjaci u Sandzaku nisu manjina vec vecina(brojcano).Osim toga su autohtoni narod koji je na ovim prostorima makar toliko dugo kao i Srbi pa je nazivanje manjinom kao i sadasnji Ustav Srbije samo uvreda za njih.Srbija kao i celi Balkan su od uvek bili visenacionalni i niko ovde nije dosao kao"gastarbeiter" da bi ga neko smatrao kao stranca.

Raca Vračar

pre 12 godina

Tomislav Nikolić dokazuje da je lider koji misli dobro svim građanima ove zemlje , da ima želju da pomogne u rešavanju vekovnih trzavica ,da dovede mir na ove prostore!

Bolero

pre 12 godina

Ovo je zaista ohrabrujuce,do sada nisam bas imao nesto preterano poverenja u naprednjake ali u zadnje vreme beleze sve pluseve kod mene i mislim da cu glasati za njih na izborima i da su bolji od ovih nesposobnih.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ovo je za Nikolica velik plus kod mene. Konacno je neko (pored LDP-a) izvukao glavu iz peska i shvatio da se problemi ne resavaju u kabinetima vec na terenu, da je potrebno razgovarati sa autenticnim i legitimnim predstavnicima Bosnjackog naroda, a ne nekim paralelnim strukturama koje toboze predstavljaju Bosnjacki narod a koje ni 2% Bosnjaka ne podrzava. To je komedija. Onaj Jusufspahic svaki put kada daje izjavu ja imam osecaj da on govori u svoje i nicije drugo ime. A jedino cemu on sluzi i kad se cuje, jeste kad Zukorlic izjavi nesto, kako ih diskriminisu i sl. on daje kontra tezu kako Bosnjacima tece med i mleko u Srbiji. Pa mislim, stvarno, jeste li vi ozbiljni?

Zoran Simic

pre 12 godina

Sad sam se setio na koga me podseca Zukorlic - na IZNOGUDA. On mucenik ustvari sve vreme hoce da postane Kalif umesto Kalifa i to je sve.

Veljko

pre 12 godina

Ovo zaista prestavlja veliki pomak u resavanju tog problema,ova trenutna vlast nije imala sluha za ljude koji zive dole na jugu u sandzaku.

sandžak je srbija

pre 12 godina

Neka priča ko šta hoće, pa i sam Zukorlić. Ali Zukorliću je stalo do Srbije, jer tu živi vekovima, pa on može da pomogne i ostatku Srbije, od blo kojih loših vlastodržaca. Jer Srbijanci su se zavukli u mišju rupu, plaše se i da progovore, a kamoli da traže svoja prava.

Poruka Zukorliću: Pametan si čovek, zaboravi na nacionalizam, bori se za celu Srbiju, podržaće te narod Srbije. Dobro tebi i tvom narodu, dobro svima. Ovi što sve imaju, ne razumeju nemaštinu.

Srećko

pre 12 godina

Pravi potez Nikolića, dijalogom do rešenja! I ako bi ovo naš predsednik ili premijer trebali da rade, tu je opozicija kojoj je izgleda stvarno stalo do naroda koji živi u Srbiji,a ne ovi naši ministri koji misle da će to neko treći da reši dok oni sede u foteljama!

Lady D

pre 12 godina

Ne mogu da se otmem utisku da bi sa naprednjacima na vlasti, mnogi problemi koji sada postoje u svim sferama života, veoma brzo bili rešeni. Mislim da je vreme da svi mi učinimo ono što treba da bi se u Srbiji konačno otvorila nova stranica života za sve nas.

Nina Andreevic

pre 12 godina

Koliko li je samo puta neki ministar iz vlade pokusao da resi situaciju sa islamskom zajednicom, bas se pitam? I da li je imao neke rezultate. To sto Nikolic radi sa naprednjacima je za svaku pohvalu. Ispada da je veci demokrata od onih koji su sami sebe tako nazvali, pa se time hvale vec citavu deceniju i vise. Izgleda da samo Nikolic zna kako se vode pregovori i sta je dijalog i sta je u interesu gradjana Srbije.

ja iz Pazara

pre 12 godina

Svaka cast za razgovor, apsolutno se slazem sa svim recenim, mada iskreno, kao bosnjakinja uveka sam tipovala na DS, nikada na SNS, ali, ako su oni jedini koji zele da razgovaraju u ovoj drzavi i da nas cuju, sto da ne. Mada treba biti iskren i reci da je LDP takodje, uvek imao razumevanja za Bosnjake i njihove probleme, ali, pitam se zar nece LDP u koaliciju sa DS i SPS i opet ce nama doci neki Ciplic i nesposobne demokrate, opet utroseno vreme. Prema tome, muftija imate moju podrsku, bolje ISKREN cetnik nego licemeran demokrata. Obzirom da je Zakon o izjednacavanju cetnika i partizana donet uz glasove naseg vecitog ministra Ljajica, to svakako nije uvreda. Sad samo cekam da se Ljajic oglasi i ospe drvlje i kamenje na Zukorlica a on i njegova stranka podrzali taj zakon. Videcemo

kamila

pre 12 godina

Ja mislim kao nepristrasan čitaoc da su ova dva političara dali dobar primer i domaći zadatak za sve druge političare koji se daleko više busaju u grudi da su demokratski orjentisani.

Uvke

pre 12 godina

Zašto Tadić nikad nije razgovarao sa Zukorlićem i probao da ga ubedi da ovaj ne bojkotuje popis? Zašto naša vlada ništa pametno u Raškoj ne zna da uradi? To je pravo pitanje, šta može Toma iz opozicije da uradi...

Neki bi da ratuju opet

pre 12 godina

Sve je ovo divno i krasno, ali ako nas svi budu ucenijvali, šta će nama i od nas ostati?
(Svidrigojlo)

Ako ti to shvatas kao ucenu - nece nista ostati jer ce ponovo biti konflikata u kojima nema pobednika. Sposobnost razgovora i resavanja problema je velicina nije slabost, a veliki ostaju, slabi propadaju bez obzira na topuzu.

A ovi sto bi da hapse sigurno ne misle dobro Srbiji. Cak ni Hrvati ni Bosnjaci nisu hapsili Karadjica, Mladica, Koljevica, Plavsicku Hadzica, babica,. Martica...iako su oni radili nezakonite i protivustavne stvari i nasilno rusili drzavu. Zukorlic ne radi nista nezakonito ili protivustavno ....

Ranko

pre 12 godina

Pa ako vlast ne može da priča sa Zukorlićem i dodje do rešenja neko mora. Drago mi je što sve manjine prihvataju Tomu kao normalnog partnera i što će konačno vlast u Srbiji da se smeni.

Duki

pre 12 godina

Sviđaju mi se napori naprednjaka da poboljšaju situaciju u državi. Ozbiljnost i odgovornost u svakoj situaciji su za svaku pohvalu. Treba razvijati dobre odnose i razgovarati o svim problemima, tražeći rešenje koje će doprineti boljem životu svih građana koji žive u Srbiji. Mislim da su zato predstojeći izbori poslednja šansa za prekretnicu u našim životima. Verujem da će dolaskom naprednjaka na vlast, mnoge nove, bolje stranice biti otvorene.

Сале

pre 12 godina

Ово је још један показатељ,да СНС има веома другачије мишљење о томе како водити политику унутар Србије од онога које покушавају да прикажу поједини актери садашње власти.Константно прете ратовима,санкцијама,бомбардовањем и светском катаклизмом,ако грађани изгласају поверење СНС-у.Помињу се нови међунационални сукоби,мржња и нетолеранстност,али на њихову жалост то се показало као измишљање и плашење народа без икаквих основа.Шта год мислили о Зукорлићу,да ли добро или лоше,он је представник једног дела грађана Србије.Каква год да је реторика којом покушава да спроведе њихове захтеве,боље је разговарати и договарати се него правити ''фронтове''Наравно све у оквиру Уставних права и интереса читаве Србије.

Srdjan, Ceska

pre 12 godina

Kako ne vidite o cemu se radi? Napisacu samo ukratko:

- DS i Ljajic vs. SNS i Zukorlic.

- Republicki nivo izbora (DS i SNS)

- Regionalni nivo izbora (Ljajic i Zukorlic)

- I za kraj, ono sto ne vidi Nikolic ili se pravi da ne vidi. Kada je Sulejman Ugljanin definitivno izgubio trku sa Ljajicem (iskreno ne razumem kako je ikada i mogao da vodi tu bitku), tvrde struje iz sarajevske SDA (znaci one uticajne struje oko Bakira Izetbegovica, koje su se uvek sturale sa njihovim muftijama) su izabrale Zukorlica (naravno preko muftije Cerica) za novog vodju radikalnog dela sandzackih Muslimana, jer su uvideli da gube uticaj u ovom delu. Posto nije vise funkcionisao model preko Ugljanina (izgubio poziciju, kredibilitet i naravno i on se nekako skontao sa Beogradom - setite se kada je prestao da fura svoj radikalizam. Onog trenutka kada je dobio ministarstvo bez portfeja), brzo su nasli vec postojecu alternativu. Jedino sto je iz verskog vodje Zukorlic poceo da se profilise u politicko-verskog vodju. Na svu srecu manjinskog dela Muslimana na Sandzaku.

.

Nikola

pre 12 godina

Nova naprednjačka vlast će izgleda znati kako da reši problem Bošnjaka i dalje konfontacije u Raškoj. Bilo bi dobro dijalogom postići rešenje a ne primenjivati ekstreme kao što su bojkot popisa ili slično.

zuzulen

pre 12 godina

Cenim svaki pokusaj gospodina Nikolica da pomogne svakom gradjanu Srbije. Na zalost, vlast ne shvata kolika je vaznost islamske zajednice, s' obzirom da i oni zive u srbiji i da su gradjani ove drzave isto kao i mi. ne kazem da podrzavam Zukorlica i njegove metode, ali konacno postoji neko ko sa njim ume i hoce da razgovara o problemu.

kamila

pre 12 godina

Treba razgovarati i razgovarati jer jedino tako može da se postigne nešto u politici, a ne brinuti o svojim foteljama i podršci nekoliko poslanika u parlamentu.

Petar Peković

pre 12 godina

Treba poštovati druge pa će tebe drugi poštovati. „Ne čini ništa što ne bi hteo da drugi tebi čini“ to su reči patrijarha Pavla. To su ova dva političara dobro shvatila dok svi drugi vuku na svoje strane.

Dragan

pre 12 godina

Toma: tvoji glasači glasaju za mene. Ako prođem, obezbeđujem ti Univerzitet, vakuf, i ostalo.
Zukorlić: Dogovoreno!
Zajednička izjava, već pripremljena i pročitana svima! Nema ništa od nas dok god interesi na ovaj način odlučuju o kvalitetu vlasti!

justice

pre 12 godina

Moraces se bolje potrudit' ako hoces nase glasove Tomo Tomo. Imaju muftijine reci itekakvu tezinu kod nas, jer jedino on zastupa interes naroda pored svojih interesa ali narod nije ni slep ni glup, a neki jos i dobro pamte.

aleksandar

pre 12 godina

Stvarno da covek ne poveruje sta se dogadja. Bivsi radikal srpski sa sadasnjim bosnjackim. Molim Bosnjake da ne saradjuju sa Nikolicem samo sebi prave goru situaciju.

dalia

pre 12 godina

Nikolic rusi sve barijere. Problemi islamske zajednice se zaista mogu resiti dijalogom i to nisu nikakve bajke. To sto nasu vladu neinteresuju problemi drzave Srbije, to je pravi pokazatelj kakva je to vlada.

Duca7

pre 12 godina

Manjine treba da imaju svoja prava, ali moraju poštovati državu u kojoj žive. O svim problemima treba na vreme razgovarati i naći prihvatljivo rešenje Međutim naša vlast očigledno ima druge prioritete, umesto da radi svoj posao. Mi imamo samo jedan prioritet – da što pre odu sa vlasti!

pipo

pre 12 godina

Pa zasto nema jedne slike zajedno Muftije i bivsog zamenika Seselja gledaj Ti hoce poene u Sandzaku,pa Nikolicu kod MUFTIJE NEMA MUFTE.....

MiMa

pre 12 godina

Lepa rec i gvozdena vrata otvara, svaka cast, sa covekom treba porazgovarati, jer mozda se i uspe nesto dogovoriti, od ratovanja i srdzbem nemamo nista!!! Iako je sve ovo trebao nas doticni predsednik Tadic da uradi, ali eto covek nema petlju....a i nije ga briga za nas narod

Misljenje

pre 12 godina

Nikolić se bar setio da pokuša da reši taj njihov problem, koji realno ne psotoji, ali hajde... Bolje i to, nego da nam prave probleme u Raškoj i na SP umesto za Srbiju u kojoj žive navijaju za tursku.
(Paladin,)

Iz srpske perspektive problem Bosnjaka ne postoji kao sto nije postojao srpski problem iz perspektive vecinskih Hrvata i Bosnjaka u Hrvatskoj i Bosni (iako su i jedni i drugi kao kompromis nudili visoki stepen autonomije a Srbima nije bilo dosta). takodjer iz srpske perspektive nije postojao problem Albanaca u Srbiji. Da ne duzim, nista nismo naucili ostaje da mi mislimo i osecamo da postoji ravnopravnost a da smo mi svugde ipak imamo pravo da budemo ravnopravniji (zbog Kosovskog boja i bune na dahije)

Bosnjak

pre 12 godina

Ne znam gde se izgubio onaj slobodarskih duh, ono bosnjastvo, ona zalost za vapajem svog bosnjackog naroda? Da li smo zaboravili ko je slao dobrovoljce 1992 godine ili 1999. godine. Ko je menjao imena ulica i davao im imena po navodnim herojima srpskog naroda "Ratko Mladic". Ko je bio u vladi 1999.godine? Ko je najvise surovao sa predstavnicima Slobodanovog rezima? Ja ne mogu da se setim, jer bolujem od iste bolesti kao Muamer Ef. Zukorlic a to je amnezija. Da Vas podsetim to je bila Srpska Radikalna stranka, a danas je njena reinkarnacija - Srpska Napredna Stranka. Da Vas podsetim, nemojte zaboraviti ni dzamije koje su zapaljene i to je delo radikalnih struktura ciji interesi se poklapaju sa interisama u to vreme Srpske Radikalne stranke. Voleo bih da verujem da se covek promenio, ali je to tesko poveravati kada je na politickoj sceni punih 21 godinu.
Kao sto uvek biva bitniji su Vasi licni interesi t.j. onih pet Vasih privatnih ciljeva i ciljeva skupine koja ima materijalnu korist oko vas. Naravno i ovaj put ce ciljevi Bosnjackog naroda za koji se Vi "Zdusno zalazete" pasti u vodu i od njih nece biti nista. Cela Vasa prica pada u vodu. Bar budite iskreni prema svom narodu i recite mu da se ne zamajava, da se Vi borite za svoje licne ciljeve. Najgore od svega je sto je narod zaveden, haotican, izgubljen, konfuzan... Za ovakvo stanje naroda si i Ti kriv i to snosis najvecu odgovornost kao Muftija. Kao zakljucak celokupnog izlaganja mogu samo da Vam napisem:
“Nemojte nas Vise predstavljati”.

Nedeljko

pre 12 godina

Pa zar je to bilo toliko tesko? Da se o problemima imalo volje razgovarati, ne bi ni bilo ratova. Objektivno nije bilo potrebe da ih bude, bilo je lepih predloga narocito onih koji su dolazili od Ante markovica (federacija, konfederacija, nije vazno samo da se radi i ide u Evropu). Svi znamo ko nije hteo u Evropu - Ruski pijuni.

sdf

pre 12 godina

Cek polako. Nikolic se sa Zukorlicem saglasio oko akreditacije muftijinog univerziteta? Da li to znaci da Nikolic planira ako osvoji vlast da preuzme ingerencije akreditacione komisije (inace nezavisnog tela koje prosudjuje da li univerzitet ima dovoljno strucnog osoblja da se moze takvim smatrati) i da tako po svom cefu deli akreditacije bez obzira da li ustanova ispunjava uslove ili ne? Pa taj univerzitet nema 3 nastavnika sa pravim referencama, a da ne pricamo da veliki broj nastavnika placaju u kesu i na crno.... :P

Ako cisto da znamo sta nam se sprema sa SNSom na vlasti.

Inace svaka cast dijalogu i resavanju problema dijalogom, ali dijalog za dijalog, a akreditacije i diplome za znanje i reference. To da li je neko za nesto strucan nije stvar dijaloga nego provere.

EGOCENTRIK

pre 12 godina

Napokon i da iz Raske stigne neka lepa vest, mislim da ce nam krenuti na bolje kada su i politicari shvatili da od sukoba nema nikakve perspektive za nas narod!

veka84

pre 12 godina

Sve je moguće rešiti dijalogom. Zato je SNS i potreban Srbiji jer je to civilizovana stranka prepuna mladih,pametnih i pristojnih ljudi.

Principessa

pre 12 godina

Sve stranke nacionalnih manjina ubuduće treba da traže i prepoznaju političke partnere koji će uvažavati njihovo mišljenje i sa kojima će sarađivati na ravnopravnoj osnovi, u zajedničkom rešavanju pitanja vezanih za bolji život svih nas. Mislim da se već krenulo u tom pravcu.

Isidora

pre 12 godina

Srbija ima na hiljade problema, a niko ne nudi resenja, napredna stranka i njen lider polako proprema teren za zasluzeno preuzimanje vlasti od ovih nesposobnih demokrata.

XYZ

pre 12 godina

Muftija je nedavno izjavio (ako me sećanje ne vara) da više nema poverenja u licemerne demokrate iz Beograde i da je možda bolje da razgovara sa iskrenim četnicima.
Ja ovu Nikolićevu posetu vidim kao događaj koji je nekako najavljivan u ovoj izjavi.
Samo što Nikolić nije iskreni četnik. Znamo na kojim je političkim linijama bio Nikolić do pre par godina, a na kojim je danas.

nesa_lepi

pre 12 godina

Nacionalnim manjinama je izgleda dosta laganja zvanicnog beograda. Pojavi se neko od gospode ministra, obeca svasta,bice investicija, resicemo, vazi, onda sedne na zadnje sediste svoje limuzine (koju mu je taj isti narod kupio), ode nazad u beograd i od svega toga veliko nista. Nije to slucaj samo sa Raskom, tu je i Presevo i Bujanovac, Trgoviste. Nije ni cudo onda sto se pojavljuju razno - razni separatisticki elementi u ovim oblastima. Zato i ne treba da cudi sto se jedan verski poglavar a i politicki vodja, pre obratio opoziciji nego nekome na vlasti.

mina

pre 12 godina

Neposredna proslost nam pokaza da je u politici svaki savez potencijalno moguc,al ovo stvarno nisam ocekivala,pogotovu posle svih i svakakvih muftijinih izjava...dal se covek pogubio il se dobro proracunao ne znam.Nekad sam ga rado slusala,al poslednjih meseci odma menjam kanal...MOMENTALNO! MIZERIJA.

nesa vracar

pre 12 godina

Kao svaki ozbiljan politicar,a u Srbiji ih je jako malo,moras pricati sa svima,trebalo bi da znamo da je u vlasti Ugljanin koji je daleko gori bio narocito u ratno vreme 90tih nego Zukorlic ali u svakom slucaju dobar Tomin potez jer kao buduci predvodnik nove vlasti mora razgovarati sa svima

djole vracar

pre 12 godina

Bolje voditi politiku dijaloga i razgovarati sa svima,politika ove vlade je dovela do toga da se pojavi Zukorlic,bolje razgovorom spreciti dalje komadanje zemlje nego ignorisanjem problema kao ova vlada sto dovodi do daljeg produbljivanja problema a mozda je i to cilj vlasti

Ljutko

pre 12 godina

Čitam komentare i ne verujem. 800 pluseva u komentaru koji veliča Tomu? 1400 pluseva u drugom komentaru istog stila? Izgleda da je SNS zaposlila podmladak da klikće na plusiće?

Inače, i ja sam za dijalog, ali ovaj dijalog me plaši. Ko zna šta su oni dogovarali iza zatvorenih vrata.

Darko

pre 12 godina

Sta god mislili o Zukorlicu on jeste legitiman predstavnik bosnjackog naroda u Srbiji koji uzgred nije mali i pozdravljam posetu gospodina Nikolica..Nije na njemu da gasi pozare u Srbiji vec na predsedniku Tadicu ali ovaj ocito ima vaznijih stvari,izgleda da je region po ko zna koji put bio preci od gradjana i problema Srbije..

np

pre 12 godina

Svi bi sve uradili za vlast. Za neupucene, Rasimov SDP je vec u koaliciji sa radikalima u Pazaru, a u Prijepolju sa SNS. Suljo je u Priboju sa SNS. I podrzali bi Tomu za premijera pa nema sta da se zgrazavaju na Zukorlicev potez

anonimus

pre 12 godina

Svako ko je protiv razgovora Nikolića i Zukorlića ili ima neke uske interese protiv jednog ili drugog ili nije "čist". Veoma pozdravljam ovaj dijalog i podrzavam Zukorlića ako je ovo korak ka normalizaciji odnosa i retorike prema Srbima, a mi ćemo sa naše strane gledati da Bošnjacima bude obezbedjeno sve ono što može realno da se obezbedi a da ne bude na uštrpb države Srbije. Veoma me je obradovalo to što može normalno da se razgovara i dijalogom da se rešavaju problemi bez teških reči. Pozdrav za muftiju Zukolića i Tomu, samo napred!

Лептиричак

pre 12 godina

Све проблеме треба решавати у самом старту и не дозволити да се несугласице продубљују.Да ли се слажемо или не слажемо ,волимо или не волимо,није толико битно,битно је да морамо да се поштујемо међусобно, о разликама да разговарамо и да се договарамо сами без уплитања запада који гледа само свој интерес, а није га брига ни за мањину ни за већину у Србији,јер је договор једини пут ка просперитету наше заједничке државе.

Aquila

pre 12 godina

Razgovorima bez uslovljavanja treba pokušavati da se reše svi problemi. SNS konstantno dokazuje da bi vodila državotvornu politiku usmerenu na stvaranje boljeg života za sve građane Srbije. To ohrabruje.