Nedelja, 25.09.2011.

21:57

Ko kontroliše Srbe na severu Kosova

Borko Stefanović je u "Utisku nedelje" optužio deo opozicije da im je krajnji cilj kolaps državne politike prema Kosovu, kako bi to iskoristili na izborima.

Izvor: B92

Ko kontroliše Srbe na severu Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Principessa

pre 12 godina

Prosto neverovatno! U nezavidnoj situaciji u kojoj se nalazi narod na Kosovu zahvaljujući našoj vlasti i njihovim „pregovorima“, Borislava Stefanovića najviše brine predizborna trka za glasovima. Sramno želi da za svoj neuspeh i neuspeh celokupne vlade, krivicu prebaci na opoziciju. Stvarno nemam reči!

gryzly.vienna

pre 12 godina

Ja vec dve godine pricam da je najrealniji politicar u Srbiji Cedomir Jovanovic. To ne znaci da i Jeremic i Vucic nemaju dobre "ideje"! Ali imali su svoje sanse... Red je da se Cedi da malo prostora za upravljanje drzave. Gore NIKAKO ne moze vise... Cak mislim da ce se stvari naglo poboljsati, jer kao sto sam reko Jovanovic je daleko najrealniji politicar Republike Srbije!

Dacica, Vucica, Nikolica sto pre u penziju.

Jovanovic, Djilas, Djelic, pa i Jeremic bi trebali biti kapetani.

Borisa Tadica naravno i dalje kao Predsednika, jer niko ni priblizno ne bi zna ni minimalno bolje obavljati tu funkciju!

gh

pre 12 godina

Ne zna se koja opcija je gora po Srbiju-da li ovi na vlasti, DSS ili SNS...
(Jelena, 26. septembar 2011 09:03)

Naravno da se zna, samo ne dao nam Bog da se i uverimo...

Patriota

pre 12 godina

Braćo srbi sa Kosova samo vi slušajte "patriote" i "izdajnike" iz Bg i proćićete kao srbi u Hrvatskoj.Izaberite svog predstavnika među vama i razgovarajte sa Prištinom u svoje ime,manite se političara iz Srbije njima samo trebaju glasovi,j..e se njima za vas!

Ivana

pre 12 godina

Vlast u Beogradu ne želi da sasluša predsednike opozicionih stranaka.Rešenje za kosovski problem postoji, ali vlast ne želi da prihvati predlog opozicije. Najlakše je opoziciju kriviti za situaciju na Kosovu. Vlast je nesposobna da reši bilo kakvo pitanje. Nama su pod hitno potrebni izbori, promena političke strategije kao i nove političke ideje. Raspišite izbore pod hitno.

bucko

pre 12 godina

Vucicu obijasni mi samo jednu stvar..ja kao glasac LDP- a po tebi dodjem izdajnik a ti mu dodjes veliki patriota kako onda ja kao izdajnik provedoh 86 dana na Kosovu za vreme bombardovanja a ti za to vreme dobi stan od 150 kvadrata u Crvenkapi?!

Duki

pre 12 godina

Očigledno da je i Stefanoviću, kao uostalom i svima iz vladajuće koalicije, jedino važno da po svaku cenu ostanu na vlasti. Državna politika prema Kosovu i Metohiji je već odavno doživela kolaps, ali bi Stefanović hteo da neuspeh vlasti prebaci na opoziciju. Svima je jasno da najveću krivicu za sadašnje stanje na Kosovu snosi naša snishodljiva vlast, nedostatak strategije, neozbiljnost i nesposobnost da se nosi sa problemima.

Sabo

pre 12 godina

Njih kotrolise DSS SRS ove dvije stranke drze barikade na Sjeveru Kosova tu Naprednjaci imaju ulogu promatraca dalje situacije. DSS SRS su kolovodje situacije na barikadama.Ovim strankama sto sam naveo je jedini cilj da obore vladajucu partiju i presednika Tadica i da Srbiju zaustave na putu prema clanstvu u Evropskoj Uniju.

djole

pre 12 godina

Ja ne verujem sta gledam i citam..pa ovo je vrhunac licemerija,lazi i dvolicnosto A.Vucica izgleda da decko pati od amnezije..pa ko je bio u Vladi kada se pregovaralo sa Albancima pre bombardovanja,ko nas je uvukao u rat sa NATO,ko je potpisao Kumanovski sporazum..Seselj,Nikolic,Vucic su deset godina bili deset godina desne ruke Milosevicu vodili nas iz katastrofe u katastrofu i sada on ima obraza da nekome drzi predavanja SRAMOTA...i jos nesto mozda je Vucic zaboravio svoj aganzman pre SNS-a ali narod nije.

Darko

pre 12 godina

bukvalno-sta reci?Na zalost,secam se mnogo toga,secam se bombi koje su padale na moj grad kada je Vucic resavao pitanje Kosova(najstrasnije sto je njegovog sefa tadasnjeg,sada u Hagu obesmisljeno smestenog ,Draskovic maltene optuzio za veleizdaju-da se Srbija bombarduje da bi se Srbi jos vise okrenuli Rusiji,i niko da demantuje ili dokaze jer to jeste cin veleizdaje-direktnog rada za drugu zemlju),secam se i kada je mlad momak nastradao u ambasadi a da je na utisku nedelje,neko iz radikala,krenuo da govori o americkim specijalcima u ambasadi(valjda racunajuci na par ostrascenih glasova)i kada je Canak skrenuo paznju da se ipak radi o zivotu a ne o glasackim listicima.Secam se i glasina da je holandski ministar inostranih poslova nudio Kostunici nekakav dogovor o nasim ulaganjima na Kosovu ali da je doticni odbio.....I sada opet ista meta isto odstojanje,i opet matrix uploaded,gde imamo ostrascene branioce nacionalnih interesa(neki akteri su izmenjeni ali je filozofska podloga ostala ista tj ista ona koja je sva bogatstva i lepote Juge zamenila za kaldrmu na Dorcolu i podrumskim lokalima punim prostitutki,sa suzama u ocima dok prva prostitutka zemlje sedi u kucnom pritvoru)i ljude koji bi samo da probaju nesto drugo u ovoj zemlji-da zive....o.k.i ova "druga politicka opcija" se nije pokazala kao neko narocito resenje(te glasine o jednoj vladajucoj stranci za cije potrebe se u Kursumliji menjaju ulaganja,pa se Simpu opet oprastaju dugovi,gradonacelnici koji zaposljavaju za 5000 evra...)ali neka se mediji ili neko drugi pozabavi tim glasinama....ne osudjujem,bez obzira na ton u komentaru ili utisak koji se stice citanjem istog,hriscanski je prastati i mnogo toga je oprosteno i proslo,samo sam umoran od konstantnog stajanja u mestu,hocu da razmisljam o poslu,porodici,ne o nekakvom novom Neu koji ce da me uvede u novi bolji matrix,vec o kidanju kablova i udisanju svezeg vazduha....

Mile

pre 12 godina

@matko To nije tačno, ja sam druga generacija Krajišnika, rođena u Vojvodini, ali nikada neću prihvatiti da se "stopim sa Vojvođanima".

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ko kontroliše Srbe na severu Kosova?

KRIMINALCI i politicari i politicke stranke iz BG. koje su se "ugradile" u kriminal i sverc na severu Kosova i koje ne zele "zaklati koku koja im nosi zlatna jaja" i dozvoliti da im "carinska kontrola" na severu Kosova POKVRI BIZNIS !

neriljano

pre 12 godina

@precanin: A zasto da zahvbali Djindjicu? Djindjica bi trebalo optiziti da nista nije uradio po tom pitanju, kao sto nije, vec je dozvolio da se reinkarniraju. Dolazimo do toga da ni pokojni premijer nije nama zeleo neko posebno dobro. Kad samo pomislim da je policija rasturila mafiju u Srbiji za dva meseca, a dve godine pre toga nista nisu uradili, onda mogu da kazem samo: O pokojniku - koliko zasluzi.

olof

pre 12 godina

Ovaj je lud. Srbija je najveci koncentracioni logor u Evropi a on prica o nekoj idili. Srbi i Albanci ne mogu da se vide i ne zele i ne mogu da zive zajedno.

obilix@felix

pre 12 godina

da kako da ne,narod se sam organizovao,ko plaća te bagere,narod! POGREŠNA POLITIKA,IZGUBIĆEMO SVE,ne zaboravite i srpskoj i albanskoj i crnogorskoj mafiji odgovara ovakva situacija,ako se nedaj bože uvede red,morali bi da traže druge kanale kuda može da se krijumčari roba,a to su veliki troškovi bog neka pomogne narodu,nikome nije stalo do naroda, a najmanje političarima?

svetlanast.

pre 12 godina

od kad je sveta i veka, otete teritorije malih drzava vracale su se u "narucje matice" samo:
- ratom, ili
- ako se najvece svetske sile tako dogovore.
ratom smo probali, pa nije islo.
najmocniji su se dogovorili da nam ne vrate kosovo.
one koje bas i nisu da pravilo "pravljenje drzave u drzavi" vazi i za njih, kao protiv su, jer se boje slicnih ideja, koje vec kod njih postoje.
a najmocnije sile koje su kao za nas, bice to stvarno ako dodje do neke "dobre trgovine" sa najmocnijima koje su i "napravili" drzavu kosovo.

sto pre to shvatimo, bice nam bolje, u svakom pogledu.
pravda, medjunarodno pravo i nada da diplomatija moze nesto da postigne u korist srbije i srba na kosovu, je "zvecka" za srbiju i srbe sa kosova.

precanin

pre 12 godina

Vucicu, zahvali pokojnom Djindjicu(kada ga spominjes ustani i pokloni se)sto ti i slicni tebi niste pozatvarani i osudjeni za rezultate politike koju ste vodili prw 2000-te god.

Raša Marković

pre 12 godina

Mislim da je B. Stefanović u pravu što je pregovore usmerio prema SAD-u i Briselu. Nemamo šta mi da pregovaramo sa "Kosovskom vladom", ... Da li srpska vlada ima kapacitet ili nema, pitanje je. Odgovor će dati izbori. Oni će se održati, pa neka pregovara koga narod izabere. Bez nervoze i žurbe. Da ne pogrešimo nešto.

Kosovastar

pre 12 godina

Ovakvih duela treba biti izmedju stranaka u Srbiji ali i predstavnika Kosova. Evo recimo predstavnik Kosova bi moga pitati Vucia o tome kako to on misli da vodi pregovore sa Pristinom oko statusa? Ko bi UOPSTE pristao na pregovore oko statusa? Ko natera Pristinu da pregovara oko statusa? NIKO. Savet Bezbednosti ne natera Pristinu da pregovara oko statusa. Niti to moze jer su tamo TRI clanice S PRAVOM VETA za koje STATUS JE RESEN - nezavisno Kosovo. UN sa zadnjom rezolucijom trazio "razgovore oko zivotnih pitanja" - STATUS nigde.
Nije dobro obmanjivati narod NEREALNIM ocekivanjima.

Maliciozzo

pre 12 godina

KRANJI CILJ svake opozicione političke stranke po definiciji, jeste da osvoji političku vlast i implementira svoju pluralističku viziju i program rešavanja srpskog nacionalnog pitanja?!
Što je aktuelna državna politika manje uspešna u tome to će biti komplikovanije budućoj vlasti da nastavi sa rešavanjem tog pitanja?!
O uspešnosti dosadašnje državne politike, videće se uskoro u Izveštaju EK o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU?!
Utisak je, nakon ovako malicioznih izjava, da je državna politika pred kolapsom i da u funkciji predizborne kampanje, odgovornost za krah nastoji da se prebaci na opoziciju, kao i da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora condicio sine qua non?!

dO

pre 12 godina

@Licanin 91sve o cemu biste vi hteli da se pise je upravo dimna zavesa za kradju neverovatnih razmera. bas kao sto jr rat 1991-1995-1999 bio dimna zavesa za kradju-ko se nakrao gledamo svaki dan.

smart

pre 12 godina

Dosadasnja deceniska koncepcija drzave prema Kosovu uglavnom je zasnovana na medjusobne optuzbe pozicije i opozicije. Naslusali smo se raznih nebuloza i enigmatika o Kosovu od njih. Ni jedni ni drugi nemaju jasnu koncepciju za pokrajinu. Ako mi neznamo sta hocemo tek kako li to stranci mogu da razumeju. Kosovari su to itekako iskoristili u svoju korist.

Genie

pre 12 godina

Licanin
Pozivas na jedinstvo,ali,na zalost,toga nema! Razvoj Srbije najbolje to govori.Neki su "bolji" od drugih!? Neverovatno,ali je tako.
Ako meni cak i pop kaze u KG(ali ozbiljno)da sam Bugarin,a ja Nislija,sta reci? Da ne govorimo o BG,pa oni su "visa rasa",bar tako se ponasaju. Sve su zgrabili,jer Boze moj oni su prestonica!?
I onda,koga interesuje Kosovo,ili Istok,Jug Srbije...?
Ovo je samo dnevna politika,a stvarno niko nista na jedinstvu ne cini!

ahahah

pre 12 godina

znachi,kad nashi veliki prijatelji i zapadni parneri obrishu pod sa nashom pro evropskom vlashcu po pitanju kosova bice kriva opozicija a ne vlast za politiku koju vodi...ok,ochekivano i tipichno ds rezonovanje kao i uvek i za sve lol

matko

pre 12 godina

@Licanin
Vojvodjani se sigurno nisu otidjili od Krajisnika jer se Krajisnici stapaju sa Vojvodjanima jos od 1918 i tu nema problema - svi vole Vojvodinu. Za ostale podele mozda ste u pravu!

Medijska slika

pre 12 godina

Najvise sto zameram vlasti jeste sto nista nisu ucinili da poprave medijsku sliku Srbije na Kosovu. Po Ambasadama, mislim da to nije nikakva tajna, se nista ne radi, kontakata sa ondasnjim medijskim kucama nema i onda Srbi moraju da budu mirni kao bubice da ne bi krenula lavina osudjivanja (drzavni nerad uvek kosta). Takodje, cini mi se da Borko ne koristi siri kontekst kosovskog pitanja vec se drzi prvenstveno toga da su Srbi na Kosovu oduvek ziveli, te da imaju prava da tu ostanu. Konkretno ne vidim kako bi sad odgovaralo svima u Uniji da se resi pitanje na Severu Kosova samo u korist Albanaca s obzirom na to sta se desava i u EU (ne samo fin. kriza vec uvodjenje imigracionih i drugih zakona) i na Bliskom Istoku, u Americi.

kruna

pre 12 godina

i borko i vucic su smesni,oni su isti,jadni su,i opozicija i pozicija trebaju da nestanu sa vlasti i to sto pre, to je jedino resenje za SRBIJU

MUKNAVI

pre 12 godina

Lopovi u dzipovima sa stanovima u dvorcima i njihovi politicari,Albanski,Srpski "kontrolisu" situaciju i bore se za svoje interese a gradjani im sluse..ko kmetovi.Onaj koji ima sanse,daje lovu za vizu i bezi sa tog parceta balkanske prljuse koju je zahvatila "kolera" koja se polako siri po celoj teritoriji Titove Juge u kojoj vladaju pohlepne fukare koje deru sve zaboravljajuci da nicija nije do zore!

Las Vegas

pre 12 godina

Vi ih sigurno Stefanoviću ne kontrolišete, zato Vas to toliko i boli... Za Vas bi bilo najbolje da možete sa njima da radite šta hoćete, ali ne možete! Ne možete čak ni da odete na prelaze Brnjak i Merdare, jer tamo ne žele da razgovaraju sa Vama, a opozicija može... Pitate li se zašto je to tako?

Vracarac

pre 12 godina

Sustina je da Boris mora sve dati samo da bi dobio kandidaturu jer bez nje bolje da ne izlazi na izbore mada i ako dobijemo kandidaturu narod nije vise glup

dejana

pre 12 godina

Samo odlucnost u resavanju pitanja Kosova moze da nam pomogne da resimo ovu situaciju. Nasa vlada nema ni volju ni znanje da izadje na kraj sa silnim lobistima koji lobiraju za Kosovo, vec samo pokusavaju da se odrze u trci za Kosovo. Mora se preduzeti niz koraka da Kosovo ostane u Srbiji jer jedino tako cemo odrzati nas suverenitet.

Mitrovcanin

pre 12 godina

Vucic je trebao gradjanima da saopsti istinu o tkz kontraverznom biznismenu,u realnosti kriminalcu Zvonku Veselinovicu,jer je on insfinansirao kompletnu izbornu kampanju SNS u Kosovskoj Mitrovici.Nije lepo da sad on za njega nezna nista,a sve ostale "istine" i "postenje" zna!? Pitajte bilo koga iz KM dali je to istina.

Ivana

pre 12 godina

Vekovima nasa drzava pociva na teritoriji Kosova I metohije, Nase najvece svetinje nalaze se tamo, ako mi dozvolimo da nam to oduzmu mi smo izgubli indentitet I sve sto smo vekovima sticali.

nesalepi

pre 12 godina

naravno da je narod na Kosovu zbunjen porukama koje stizu iz beograda jer prvo niko nema pojma sta se sve dogovara sa pristinom, drugo, vlada i ministri kad god imaju priliku iznose razlicite stavove, sto samo govori o tome da po pitanju kosova ne postoji jasan stav. A to da SNS kontrolise barikade nema veze sa zivotom.. Pa i u onom martovskom pogromu srba vucic je bio u K. Mitrovici. Jel i tad nekog kontrolisao?

Marko

pre 12 godina

Moramo podrzati nase ljude na kosovu, ne smemo da prepustimo sve kosovskim albancima, u protivnom smo prakticno priznali njihovu drzavu. Srbija mora da stiti svoje interese I svoje ljude.

teodosije

pre 12 godina

Mislim da je taj narod sam ,državno rukovodstvo nije adekvatno ,nema više legitimitet ,njima je bitno samo da se završi pričao kandidaturi,ovaj problem oni odlažu žrtvujući figuru u šahu a to su srbi na kosovu.Tužno je to ,toliko o državnom patriotizmu.SNS je jasno stavila da je uz narod !Tako to rade najbolji.

Zmaj od Kosmaja

pre 12 godina

Braaavo, Aleksandre Vucicu, braaavo!
Postao si isti kao ona njihova Trivanka.
Svaki put kad se pojavis na televiziji SNS izgubi 2% podrske.
Ja ne znam sta jos treba da uradis pa da te Toma skloni sa televizije.
Vi ljudi kao da Boga molite da na vlast ne dodjete, sta bi tek bilo da je Jeremic gostovao umesto ovog Stefanovica.

mirko

pre 12 godina

gledao sam emisiju utisak nedelje...pa sad ispadose krivi srbi na kosovu sto ih je vecina za sns,pa mi nije jasno da li oni misle da su ti srbi glupi ,bez mozga ili nesto trece...da vise vole demokrate mozda bi im i pomogli ,ali ovako...pecati,carina sve redom...a do izbora napuniti jos vise dzepove...

Dno dna

pre 12 godina

Katastrofalan nastup Stefanovica u Utisku. Sem sto je napadao imaginarne politicke protivnike i doneo 3 (i slovima tri) recenice kao "dogovor iz Brisela od 2. septembra", nista pametno nismo culi. Ova situacija u Srbiji pocinje da zabrinjava, posebno cinjenica da DS nema nikog ozbiljnijeg za pregovore. Bivsi sam birac DS, samo gledam da li da ne izadjem na izbore ili da glasam za opoziciju.

Otvorim frižider kad ono - barikade.

pre 12 godina

(Licanin 91, 25. septembar 2011 23:16)
Ne da nema izveštaja, nego se razne informacije sa Kosova objavljuju non-stop. Pa sa barikada gotovo da imamo Live dešavanja 24 sata, tako da ne shvatam tvoje primedbe.

Skywalker

pre 12 godina

Voleo bih da znam na koji nacin B92 odabira one koje ce pozvati da bi bili ukljuceni u emisiju. Jer, gledajuci utisak godinama stekao sam utisak da se na nekakav volseban nacin biraju oni koji nemaju ili ne znaju sta da kazu, izvinjavam se casnim izuzecima. Nekoliko puta sam se prijavljivao za telefonsko ukljucenje i nikada nisam bio pozvan. Mislim da bi o vecerasnjoj temi imao da pricam kao navijen najmanje 30 minuta, a da ne kazem ni 5% onoga sto znam i ne vise od 30% onoga cemu sam licno prisustvovao, dakle sustu istinu. Vecina ucesnika taj jedan jedini minut upropaste na pozdrave, cestitke, duge pauze i uopste teskoce pri izrazavanju. Mislim da bi operateri B92 prilikom prijave trebali da progovore makar nekoliko reci sa onima koji zele da se ukljuce i da ipak izvrse bar neku grubu selekciju koga bi mogli da ukljuce. Ovako se gubi vreme na nepotrebna pozdravljanja, cestitke, cekanje da sebe cuju i na TV-u, tesko sklapanje recenica i sto je najgore stice se utisak da gotovo nema onih koji umeju nesto smisleno da kazu, a da to bude kritika vlasti.
Sto se tice teme emisije, o njoj govorim u 95% svojih komentara i ne bih da se ponavljam, a jos vise iz razloga sto bih mogao da napisem bar nekoliko kolumni, mene mrzi da pisem,a citaoce da citaju tako duge komentare. Jedino cu reci sledece. Koliko Borko veruje da je Kosovo srpsko, kako je rekao na pocetku emisije, najbolje svedoci recenica kada kaze kako Srbija ostvaruje suficit prodajuci robu Kosovu. Ali, nije on prvi koji je to rekao. Dinkic je vise puta rekao kako Srbija sa zemljama CEFTA ostvaruje suficit od 300 miliona evra, samo sto ne kaze da da je 350 miliona suficita ostvareno sa Kosovom, a onih 50 miliona deficita sa ostalim zemljama CEFTA. Slicnu izjavu je imao i Micunovic gostujuci u Upitniku RTS-a: ,,Srbija na Kosovo godisnje izvozi..." Toliko o tome koliko vlast veruje kad kaze ,,Kosovo je Srbija".

realan

pre 12 godina

Borko Stefanović je odličan diplomata, ima odličnu žvaku i glupo je reći da nije pametan, ja kažem da je tri puta bolji od Vučića večeras ga je u duelu nadigrao na svim poljima.. Nisam simpatizer DS-a neću ni glasati...

Licanin 91

pre 12 godina

Jedna stvar koja mi je potpuno zapala za oko u ovoj situaciji je odnos drzave i medija prema krizi na Kosmetu .
Velika sramota je sto se u novinama vise pise kako je Danijela Vranic (ko je ta ?!) platila kaznu za brzu voznju nego o muci naseg naroda dole ,narodu se mazu oci sa gay paradama (koga je briga za vise za to ?) ,svadjama navijackih grupa a tek posle toga se napise ponesto o barikadama. Nasem narodu na Kosovu je potrebna podrska i pomoc jer da smo bili slozni pre 20 godina nebi se desila ni "oluja" ni bombardovanje ni jos mnogo strasnih stvari.
Zato pamet u glavu braco Srbi nismo se valjda toliko otudjili jedni od drugih , evropljani od rusofila , partizanovci od zvezdasa , krajisnici od vojvodjana ,srbijanci od crnogoraca itd ...
Otudjenje ne vodi nicemu samo novim problemima i gubljenjima teritorija .

Bolje bi bilo da ga je sakrio

pre 12 godina

Ozbiljniji ugovori se prave na vašarima i pijacama nego ono što je Stefanović doneo u studio. A plus toga što ugovore bez potpisa pravno možeš okačiti mačku o rep.

Licanin 91

pre 12 godina

Jedna stvar koja mi je potpuno zapala za oko u ovoj situaciji je odnos drzave i medija prema krizi na Kosmetu .
Velika sramota je sto se u novinama vise pise kako je Danijela Vranic (ko je ta ?!) platila kaznu za brzu voznju nego o muci naseg naroda dole ,narodu se mazu oci sa gay paradama (koga je briga za vise za to ?) ,svadjama navijackih grupa a tek posle toga se napise ponesto o barikadama. Nasem narodu na Kosovu je potrebna podrska i pomoc jer da smo bili slozni pre 20 godina nebi se desila ni "oluja" ni bombardovanje ni jos mnogo strasnih stvari.
Zato pamet u glavu braco Srbi nismo se valjda toliko otudjili jedni od drugih , evropljani od rusofila , partizanovci od zvezdasa , krajisnici od vojvodjana ,srbijanci od crnogoraca itd ...
Otudjenje ne vodi nicemu samo novim problemima i gubljenjima teritorija .

realan

pre 12 godina

Borko Stefanović je odličan diplomata, ima odličnu žvaku i glupo je reći da nije pametan, ja kažem da je tri puta bolji od Vučića večeras ga je u duelu nadigrao na svim poljima.. Nisam simpatizer DS-a neću ni glasati...

precanin

pre 12 godina

Vucicu, zahvali pokojnom Djindjicu(kada ga spominjes ustani i pokloni se)sto ti i slicni tebi niste pozatvarani i osudjeni za rezultate politike koju ste vodili prw 2000-te god.

Genie

pre 12 godina

Licanin
Pozivas na jedinstvo,ali,na zalost,toga nema! Razvoj Srbije najbolje to govori.Neki su "bolji" od drugih!? Neverovatno,ali je tako.
Ako meni cak i pop kaze u KG(ali ozbiljno)da sam Bugarin,a ja Nislija,sta reci? Da ne govorimo o BG,pa oni su "visa rasa",bar tako se ponasaju. Sve su zgrabili,jer Boze moj oni su prestonica!?
I onda,koga interesuje Kosovo,ili Istok,Jug Srbije...?
Ovo je samo dnevna politika,a stvarno niko nista na jedinstvu ne cini!

bucko

pre 12 godina

Vucicu obijasni mi samo jednu stvar..ja kao glasac LDP- a po tebi dodjem izdajnik a ti mu dodjes veliki patriota kako onda ja kao izdajnik provedoh 86 dana na Kosovu za vreme bombardovanja a ti za to vreme dobi stan od 150 kvadrata u Crvenkapi?!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ko kontroliše Srbe na severu Kosova?

KRIMINALCI i politicari i politicke stranke iz BG. koje su se "ugradile" u kriminal i sverc na severu Kosova i koje ne zele "zaklati koku koja im nosi zlatna jaja" i dozvoliti da im "carinska kontrola" na severu Kosova POKVRI BIZNIS !

dO

pre 12 godina

@Licanin 91sve o cemu biste vi hteli da se pise je upravo dimna zavesa za kradju neverovatnih razmera. bas kao sto jr rat 1991-1995-1999 bio dimna zavesa za kradju-ko se nakrao gledamo svaki dan.

MUKNAVI

pre 12 godina

Lopovi u dzipovima sa stanovima u dvorcima i njihovi politicari,Albanski,Srpski "kontrolisu" situaciju i bore se za svoje interese a gradjani im sluse..ko kmetovi.Onaj koji ima sanse,daje lovu za vizu i bezi sa tog parceta balkanske prljuse koju je zahvatila "kolera" koja se polako siri po celoj teritoriji Titove Juge u kojoj vladaju pohlepne fukare koje deru sve zaboravljajuci da nicija nije do zore!

Kosovastar

pre 12 godina

Ovakvih duela treba biti izmedju stranaka u Srbiji ali i predstavnika Kosova. Evo recimo predstavnik Kosova bi moga pitati Vucia o tome kako to on misli da vodi pregovore sa Pristinom oko statusa? Ko bi UOPSTE pristao na pregovore oko statusa? Ko natera Pristinu da pregovara oko statusa? NIKO. Savet Bezbednosti ne natera Pristinu da pregovara oko statusa. Niti to moze jer su tamo TRI clanice S PRAVOM VETA za koje STATUS JE RESEN - nezavisno Kosovo. UN sa zadnjom rezolucijom trazio "razgovore oko zivotnih pitanja" - STATUS nigde.
Nije dobro obmanjivati narod NEREALNIM ocekivanjima.

kruna

pre 12 godina

i borko i vucic su smesni,oni su isti,jadni su,i opozicija i pozicija trebaju da nestanu sa vlasti i to sto pre, to je jedino resenje za SRBIJU

djole

pre 12 godina

Ja ne verujem sta gledam i citam..pa ovo je vrhunac licemerija,lazi i dvolicnosto A.Vucica izgleda da decko pati od amnezije..pa ko je bio u Vladi kada se pregovaralo sa Albancima pre bombardovanja,ko nas je uvukao u rat sa NATO,ko je potpisao Kumanovski sporazum..Seselj,Nikolic,Vucic su deset godina bili deset godina desne ruke Milosevicu vodili nas iz katastrofe u katastrofu i sada on ima obraza da nekome drzi predavanja SRAMOTA...i jos nesto mozda je Vucic zaboravio svoj aganzman pre SNS-a ali narod nije.

ahahah

pre 12 godina

znachi,kad nashi veliki prijatelji i zapadni parneri obrishu pod sa nashom pro evropskom vlashcu po pitanju kosova bice kriva opozicija a ne vlast za politiku koju vodi...ok,ochekivano i tipichno ds rezonovanje kao i uvek i za sve lol

obilix@felix

pre 12 godina

da kako da ne,narod se sam organizovao,ko plaća te bagere,narod! POGREŠNA POLITIKA,IZGUBIĆEMO SVE,ne zaboravite i srpskoj i albanskoj i crnogorskoj mafiji odgovara ovakva situacija,ako se nedaj bože uvede red,morali bi da traže druge kanale kuda može da se krijumčari roba,a to su veliki troškovi bog neka pomogne narodu,nikome nije stalo do naroda, a najmanje političarima?

olof

pre 12 godina

Ovaj je lud. Srbija je najveci koncentracioni logor u Evropi a on prica o nekoj idili. Srbi i Albanci ne mogu da se vide i ne zele i ne mogu da zive zajedno.

smart

pre 12 godina

Dosadasnja deceniska koncepcija drzave prema Kosovu uglavnom je zasnovana na medjusobne optuzbe pozicije i opozicije. Naslusali smo se raznih nebuloza i enigmatika o Kosovu od njih. Ni jedni ni drugi nemaju jasnu koncepciju za pokrajinu. Ako mi neznamo sta hocemo tek kako li to stranci mogu da razumeju. Kosovari su to itekako iskoristili u svoju korist.

Mitrovcanin

pre 12 godina

Vucic je trebao gradjanima da saopsti istinu o tkz kontraverznom biznismenu,u realnosti kriminalcu Zvonku Veselinovicu,jer je on insfinansirao kompletnu izbornu kampanju SNS u Kosovskoj Mitrovici.Nije lepo da sad on za njega nezna nista,a sve ostale "istine" i "postenje" zna!? Pitajte bilo koga iz KM dali je to istina.

matko

pre 12 godina

@Licanin
Vojvodjani se sigurno nisu otidjili od Krajisnika jer se Krajisnici stapaju sa Vojvodjanima jos od 1918 i tu nema problema - svi vole Vojvodinu. Za ostale podele mozda ste u pravu!

Sabo

pre 12 godina

Njih kotrolise DSS SRS ove dvije stranke drze barikade na Sjeveru Kosova tu Naprednjaci imaju ulogu promatraca dalje situacije. DSS SRS su kolovodje situacije na barikadama.Ovim strankama sto sam naveo je jedini cilj da obore vladajucu partiju i presednika Tadica i da Srbiju zaustave na putu prema clanstvu u Evropskoj Uniju.

Vracarac

pre 12 godina

Sustina je da Boris mora sve dati samo da bi dobio kandidaturu jer bez nje bolje da ne izlazi na izbore mada i ako dobijemo kandidaturu narod nije vise glup

Raša Marković

pre 12 godina

Mislim da je B. Stefanović u pravu što je pregovore usmerio prema SAD-u i Briselu. Nemamo šta mi da pregovaramo sa "Kosovskom vladom", ... Da li srpska vlada ima kapacitet ili nema, pitanje je. Odgovor će dati izbori. Oni će se održati, pa neka pregovara koga narod izabere. Bez nervoze i žurbe. Da ne pogrešimo nešto.

Patriota

pre 12 godina

Braćo srbi sa Kosova samo vi slušajte "patriote" i "izdajnike" iz Bg i proćićete kao srbi u Hrvatskoj.Izaberite svog predstavnika među vama i razgovarajte sa Prištinom u svoje ime,manite se političara iz Srbije njima samo trebaju glasovi,j..e se njima za vas!

Zmaj od Kosmaja

pre 12 godina

Braaavo, Aleksandre Vucicu, braaavo!
Postao si isti kao ona njihova Trivanka.
Svaki put kad se pojavis na televiziji SNS izgubi 2% podrske.
Ja ne znam sta jos treba da uradis pa da te Toma skloni sa televizije.
Vi ljudi kao da Boga molite da na vlast ne dodjete, sta bi tek bilo da je Jeremic gostovao umesto ovog Stefanovica.

svetlanast.

pre 12 godina

od kad je sveta i veka, otete teritorije malih drzava vracale su se u "narucje matice" samo:
- ratom, ili
- ako se najvece svetske sile tako dogovore.
ratom smo probali, pa nije islo.
najmocniji su se dogovorili da nam ne vrate kosovo.
one koje bas i nisu da pravilo "pravljenje drzave u drzavi" vazi i za njih, kao protiv su, jer se boje slicnih ideja, koje vec kod njih postoje.
a najmocnije sile koje su kao za nas, bice to stvarno ako dodje do neke "dobre trgovine" sa najmocnijima koje su i "napravili" drzavu kosovo.

sto pre to shvatimo, bice nam bolje, u svakom pogledu.
pravda, medjunarodno pravo i nada da diplomatija moze nesto da postigne u korist srbije i srba na kosovu, je "zvecka" za srbiju i srbe sa kosova.

Medijska slika

pre 12 godina

Najvise sto zameram vlasti jeste sto nista nisu ucinili da poprave medijsku sliku Srbije na Kosovu. Po Ambasadama, mislim da to nije nikakva tajna, se nista ne radi, kontakata sa ondasnjim medijskim kucama nema i onda Srbi moraju da budu mirni kao bubice da ne bi krenula lavina osudjivanja (drzavni nerad uvek kosta). Takodje, cini mi se da Borko ne koristi siri kontekst kosovskog pitanja vec se drzi prvenstveno toga da su Srbi na Kosovu oduvek ziveli, te da imaju prava da tu ostanu. Konkretno ne vidim kako bi sad odgovaralo svima u Uniji da se resi pitanje na Severu Kosova samo u korist Albanaca s obzirom na to sta se desava i u EU (ne samo fin. kriza vec uvodjenje imigracionih i drugih zakona) i na Bliskom Istoku, u Americi.

Maliciozzo

pre 12 godina

KRANJI CILJ svake opozicione političke stranke po definiciji, jeste da osvoji političku vlast i implementira svoju pluralističku viziju i program rešavanja srpskog nacionalnog pitanja?!
Što je aktuelna državna politika manje uspešna u tome to će biti komplikovanije budućoj vlasti da nastavi sa rešavanjem tog pitanja?!
O uspešnosti dosadašnje državne politike, videće se uskoro u Izveštaju EK o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU?!
Utisak je, nakon ovako malicioznih izjava, da je državna politika pred kolapsom i da u funkciji predizborne kampanje, odgovornost za krah nastoji da se prebaci na opoziciju, kao i da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora condicio sine qua non?!

Darko

pre 12 godina

bukvalno-sta reci?Na zalost,secam se mnogo toga,secam se bombi koje su padale na moj grad kada je Vucic resavao pitanje Kosova(najstrasnije sto je njegovog sefa tadasnjeg,sada u Hagu obesmisljeno smestenog ,Draskovic maltene optuzio za veleizdaju-da se Srbija bombarduje da bi se Srbi jos vise okrenuli Rusiji,i niko da demantuje ili dokaze jer to jeste cin veleizdaje-direktnog rada za drugu zemlju),secam se i kada je mlad momak nastradao u ambasadi a da je na utisku nedelje,neko iz radikala,krenuo da govori o americkim specijalcima u ambasadi(valjda racunajuci na par ostrascenih glasova)i kada je Canak skrenuo paznju da se ipak radi o zivotu a ne o glasackim listicima.Secam se i glasina da je holandski ministar inostranih poslova nudio Kostunici nekakav dogovor o nasim ulaganjima na Kosovu ali da je doticni odbio.....I sada opet ista meta isto odstojanje,i opet matrix uploaded,gde imamo ostrascene branioce nacionalnih interesa(neki akteri su izmenjeni ali je filozofska podloga ostala ista tj ista ona koja je sva bogatstva i lepote Juge zamenila za kaldrmu na Dorcolu i podrumskim lokalima punim prostitutki,sa suzama u ocima dok prva prostitutka zemlje sedi u kucnom pritvoru)i ljude koji bi samo da probaju nesto drugo u ovoj zemlji-da zive....o.k.i ova "druga politicka opcija" se nije pokazala kao neko narocito resenje(te glasine o jednoj vladajucoj stranci za cije potrebe se u Kursumliji menjaju ulaganja,pa se Simpu opet oprastaju dugovi,gradonacelnici koji zaposljavaju za 5000 evra...)ali neka se mediji ili neko drugi pozabavi tim glasinama....ne osudjujem,bez obzira na ton u komentaru ili utisak koji se stice citanjem istog,hriscanski je prastati i mnogo toga je oprosteno i proslo,samo sam umoran od konstantnog stajanja u mestu,hocu da razmisljam o poslu,porodici,ne o nekakvom novom Neu koji ce da me uvede u novi bolji matrix,vec o kidanju kablova i udisanju svezeg vazduha....

neriljano

pre 12 godina

@precanin: A zasto da zahvbali Djindjicu? Djindjica bi trebalo optiziti da nista nije uradio po tom pitanju, kao sto nije, vec je dozvolio da se reinkarniraju. Dolazimo do toga da ni pokojni premijer nije nama zeleo neko posebno dobro. Kad samo pomislim da je policija rasturila mafiju u Srbiji za dva meseca, a dve godine pre toga nista nisu uradili, onda mogu da kazem samo: O pokojniku - koliko zasluzi.

Skywalker

pre 12 godina

Voleo bih da znam na koji nacin B92 odabira one koje ce pozvati da bi bili ukljuceni u emisiju. Jer, gledajuci utisak godinama stekao sam utisak da se na nekakav volseban nacin biraju oni koji nemaju ili ne znaju sta da kazu, izvinjavam se casnim izuzecima. Nekoliko puta sam se prijavljivao za telefonsko ukljucenje i nikada nisam bio pozvan. Mislim da bi o vecerasnjoj temi imao da pricam kao navijen najmanje 30 minuta, a da ne kazem ni 5% onoga sto znam i ne vise od 30% onoga cemu sam licno prisustvovao, dakle sustu istinu. Vecina ucesnika taj jedan jedini minut upropaste na pozdrave, cestitke, duge pauze i uopste teskoce pri izrazavanju. Mislim da bi operateri B92 prilikom prijave trebali da progovore makar nekoliko reci sa onima koji zele da se ukljuce i da ipak izvrse bar neku grubu selekciju koga bi mogli da ukljuce. Ovako se gubi vreme na nepotrebna pozdravljanja, cestitke, cekanje da sebe cuju i na TV-u, tesko sklapanje recenica i sto je najgore stice se utisak da gotovo nema onih koji umeju nesto smisleno da kazu, a da to bude kritika vlasti.
Sto se tice teme emisije, o njoj govorim u 95% svojih komentara i ne bih da se ponavljam, a jos vise iz razloga sto bih mogao da napisem bar nekoliko kolumni, mene mrzi da pisem,a citaoce da citaju tako duge komentare. Jedino cu reci sledece. Koliko Borko veruje da je Kosovo srpsko, kako je rekao na pocetku emisije, najbolje svedoci recenica kada kaze kako Srbija ostvaruje suficit prodajuci robu Kosovu. Ali, nije on prvi koji je to rekao. Dinkic je vise puta rekao kako Srbija sa zemljama CEFTA ostvaruje suficit od 300 miliona evra, samo sto ne kaze da da je 350 miliona suficita ostvareno sa Kosovom, a onih 50 miliona deficita sa ostalim zemljama CEFTA. Slicnu izjavu je imao i Micunovic gostujuci u Upitniku RTS-a: ,,Srbija na Kosovo godisnje izvozi..." Toliko o tome koliko vlast veruje kad kaze ,,Kosovo je Srbija".

Dno dna

pre 12 godina

Katastrofalan nastup Stefanovica u Utisku. Sem sto je napadao imaginarne politicke protivnike i doneo 3 (i slovima tri) recenice kao "dogovor iz Brisela od 2. septembra", nista pametno nismo culi. Ova situacija u Srbiji pocinje da zabrinjava, posebno cinjenica da DS nema nikog ozbiljnijeg za pregovore. Bivsi sam birac DS, samo gledam da li da ne izadjem na izbore ili da glasam za opoziciju.

Duki

pre 12 godina

Očigledno da je i Stefanoviću, kao uostalom i svima iz vladajuće koalicije, jedino važno da po svaku cenu ostanu na vlasti. Državna politika prema Kosovu i Metohiji je već odavno doživela kolaps, ali bi Stefanović hteo da neuspeh vlasti prebaci na opoziciju. Svima je jasno da najveću krivicu za sadašnje stanje na Kosovu snosi naša snishodljiva vlast, nedostatak strategije, neozbiljnost i nesposobnost da se nosi sa problemima.

Bolje bi bilo da ga je sakrio

pre 12 godina

Ozbiljniji ugovori se prave na vašarima i pijacama nego ono što je Stefanović doneo u studio. A plus toga što ugovore bez potpisa pravno možeš okačiti mačku o rep.

Las Vegas

pre 12 godina

Vi ih sigurno Stefanoviću ne kontrolišete, zato Vas to toliko i boli... Za Vas bi bilo najbolje da možete sa njima da radite šta hoćete, ali ne možete! Ne možete čak ni da odete na prelaze Brnjak i Merdare, jer tamo ne žele da razgovaraju sa Vama, a opozicija može... Pitate li se zašto je to tako?

Mile

pre 12 godina

@matko To nije tačno, ja sam druga generacija Krajišnika, rođena u Vojvodini, ali nikada neću prihvatiti da se "stopim sa Vojvođanima".

Ivana

pre 12 godina

Vekovima nasa drzava pociva na teritoriji Kosova I metohije, Nase najvece svetinje nalaze se tamo, ako mi dozvolimo da nam to oduzmu mi smo izgubli indentitet I sve sto smo vekovima sticali.

Otvorim frižider kad ono - barikade.

pre 12 godina

(Licanin 91, 25. septembar 2011 23:16)
Ne da nema izveštaja, nego se razne informacije sa Kosova objavljuju non-stop. Pa sa barikada gotovo da imamo Live dešavanja 24 sata, tako da ne shvatam tvoje primedbe.

Principessa

pre 12 godina

Prosto neverovatno! U nezavidnoj situaciji u kojoj se nalazi narod na Kosovu zahvaljujući našoj vlasti i njihovim „pregovorima“, Borislava Stefanovića najviše brine predizborna trka za glasovima. Sramno želi da za svoj neuspeh i neuspeh celokupne vlade, krivicu prebaci na opoziciju. Stvarno nemam reči!

teodosije

pre 12 godina

Mislim da je taj narod sam ,državno rukovodstvo nije adekvatno ,nema više legitimitet ,njima je bitno samo da se završi pričao kandidaturi,ovaj problem oni odlažu žrtvujući figuru u šahu a to su srbi na kosovu.Tužno je to ,toliko o državnom patriotizmu.SNS je jasno stavila da je uz narod !Tako to rade najbolji.

gryzly.vienna

pre 12 godina

Ja vec dve godine pricam da je najrealniji politicar u Srbiji Cedomir Jovanovic. To ne znaci da i Jeremic i Vucic nemaju dobre "ideje"! Ali imali su svoje sanse... Red je da se Cedi da malo prostora za upravljanje drzave. Gore NIKAKO ne moze vise... Cak mislim da ce se stvari naglo poboljsati, jer kao sto sam reko Jovanovic je daleko najrealniji politicar Republike Srbije!

Dacica, Vucica, Nikolica sto pre u penziju.

Jovanovic, Djilas, Djelic, pa i Jeremic bi trebali biti kapetani.

Borisa Tadica naravno i dalje kao Predsednika, jer niko ni priblizno ne bi zna ni minimalno bolje obavljati tu funkciju!

Marko

pre 12 godina

Moramo podrzati nase ljude na kosovu, ne smemo da prepustimo sve kosovskim albancima, u protivnom smo prakticno priznali njihovu drzavu. Srbija mora da stiti svoje interese I svoje ljude.

gh

pre 12 godina

Ne zna se koja opcija je gora po Srbiju-da li ovi na vlasti, DSS ili SNS...
(Jelena, 26. septembar 2011 09:03)

Naravno da se zna, samo ne dao nam Bog da se i uverimo...

nesalepi

pre 12 godina

naravno da je narod na Kosovu zbunjen porukama koje stizu iz beograda jer prvo niko nema pojma sta se sve dogovara sa pristinom, drugo, vlada i ministri kad god imaju priliku iznose razlicite stavove, sto samo govori o tome da po pitanju kosova ne postoji jasan stav. A to da SNS kontrolise barikade nema veze sa zivotom.. Pa i u onom martovskom pogromu srba vucic je bio u K. Mitrovici. Jel i tad nekog kontrolisao?

mirko

pre 12 godina

gledao sam emisiju utisak nedelje...pa sad ispadose krivi srbi na kosovu sto ih je vecina za sns,pa mi nije jasno da li oni misle da su ti srbi glupi ,bez mozga ili nesto trece...da vise vole demokrate mozda bi im i pomogli ,ali ovako...pecati,carina sve redom...a do izbora napuniti jos vise dzepove...

dejana

pre 12 godina

Samo odlucnost u resavanju pitanja Kosova moze da nam pomogne da resimo ovu situaciju. Nasa vlada nema ni volju ni znanje da izadje na kraj sa silnim lobistima koji lobiraju za Kosovo, vec samo pokusavaju da se odrze u trci za Kosovo. Mora se preduzeti niz koraka da Kosovo ostane u Srbiji jer jedino tako cemo odrzati nas suverenitet.

Ivana

pre 12 godina

Vlast u Beogradu ne želi da sasluša predsednike opozicionih stranaka.Rešenje za kosovski problem postoji, ali vlast ne želi da prihvati predlog opozicije. Najlakše je opoziciju kriviti za situaciju na Kosovu. Vlast je nesposobna da reši bilo kakvo pitanje. Nama su pod hitno potrebni izbori, promena političke strategije kao i nove političke ideje. Raspišite izbore pod hitno.

Licanin 91

pre 12 godina

Jedna stvar koja mi je potpuno zapala za oko u ovoj situaciji je odnos drzave i medija prema krizi na Kosmetu .
Velika sramota je sto se u novinama vise pise kako je Danijela Vranic (ko je ta ?!) platila kaznu za brzu voznju nego o muci naseg naroda dole ,narodu se mazu oci sa gay paradama (koga je briga za vise za to ?) ,svadjama navijackih grupa a tek posle toga se napise ponesto o barikadama. Nasem narodu na Kosovu je potrebna podrska i pomoc jer da smo bili slozni pre 20 godina nebi se desila ni "oluja" ni bombardovanje ni jos mnogo strasnih stvari.
Zato pamet u glavu braco Srbi nismo se valjda toliko otudjili jedni od drugih , evropljani od rusofila , partizanovci od zvezdasa , krajisnici od vojvodjana ,srbijanci od crnogoraca itd ...
Otudjenje ne vodi nicemu samo novim problemima i gubljenjima teritorija .

realan

pre 12 godina

Borko Stefanović je odličan diplomata, ima odličnu žvaku i glupo je reći da nije pametan, ja kažem da je tri puta bolji od Vučića večeras ga je u duelu nadigrao na svim poljima.. Nisam simpatizer DS-a neću ni glasati...

Mile

pre 12 godina

@matko To nije tačno, ja sam druga generacija Krajišnika, rođena u Vojvodini, ali nikada neću prihvatiti da se "stopim sa Vojvođanima".

ahahah

pre 12 godina

znachi,kad nashi veliki prijatelji i zapadni parneri obrishu pod sa nashom pro evropskom vlashcu po pitanju kosova bice kriva opozicija a ne vlast za politiku koju vodi...ok,ochekivano i tipichno ds rezonovanje kao i uvek i za sve lol

Ivana

pre 12 godina

Vekovima nasa drzava pociva na teritoriji Kosova I metohije, Nase najvece svetinje nalaze se tamo, ako mi dozvolimo da nam to oduzmu mi smo izgubli indentitet I sve sto smo vekovima sticali.

precanin

pre 12 godina

Vucicu, zahvali pokojnom Djindjicu(kada ga spominjes ustani i pokloni se)sto ti i slicni tebi niste pozatvarani i osudjeni za rezultate politike koju ste vodili prw 2000-te god.

Ivana

pre 12 godina

Vlast u Beogradu ne želi da sasluša predsednike opozicionih stranaka.Rešenje za kosovski problem postoji, ali vlast ne želi da prihvati predlog opozicije. Najlakše je opoziciju kriviti za situaciju na Kosovu. Vlast je nesposobna da reši bilo kakvo pitanje. Nama su pod hitno potrebni izbori, promena političke strategije kao i nove političke ideje. Raspišite izbore pod hitno.

neriljano

pre 12 godina

@precanin: A zasto da zahvbali Djindjicu? Djindjica bi trebalo optiziti da nista nije uradio po tom pitanju, kao sto nije, vec je dozvolio da se reinkarniraju. Dolazimo do toga da ni pokojni premijer nije nama zeleo neko posebno dobro. Kad samo pomislim da je policija rasturila mafiju u Srbiji za dva meseca, a dve godine pre toga nista nisu uradili, onda mogu da kazem samo: O pokojniku - koliko zasluzi.

Genie

pre 12 godina

Licanin
Pozivas na jedinstvo,ali,na zalost,toga nema! Razvoj Srbije najbolje to govori.Neki su "bolji" od drugih!? Neverovatno,ali je tako.
Ako meni cak i pop kaze u KG(ali ozbiljno)da sam Bugarin,a ja Nislija,sta reci? Da ne govorimo o BG,pa oni su "visa rasa",bar tako se ponasaju. Sve su zgrabili,jer Boze moj oni su prestonica!?
I onda,koga interesuje Kosovo,ili Istok,Jug Srbije...?
Ovo je samo dnevna politika,a stvarno niko nista na jedinstvu ne cini!

Marko

pre 12 godina

Moramo podrzati nase ljude na kosovu, ne smemo da prepustimo sve kosovskim albancima, u protivnom smo prakticno priznali njihovu drzavu. Srbija mora da stiti svoje interese I svoje ljude.

Kosovastar

pre 12 godina

Ovakvih duela treba biti izmedju stranaka u Srbiji ali i predstavnika Kosova. Evo recimo predstavnik Kosova bi moga pitati Vucia o tome kako to on misli da vodi pregovore sa Pristinom oko statusa? Ko bi UOPSTE pristao na pregovore oko statusa? Ko natera Pristinu da pregovara oko statusa? NIKO. Savet Bezbednosti ne natera Pristinu da pregovara oko statusa. Niti to moze jer su tamo TRI clanice S PRAVOM VETA za koje STATUS JE RESEN - nezavisno Kosovo. UN sa zadnjom rezolucijom trazio "razgovore oko zivotnih pitanja" - STATUS nigde.
Nije dobro obmanjivati narod NEREALNIM ocekivanjima.

mirko

pre 12 godina

gledao sam emisiju utisak nedelje...pa sad ispadose krivi srbi na kosovu sto ih je vecina za sns,pa mi nije jasno da li oni misle da su ti srbi glupi ,bez mozga ili nesto trece...da vise vole demokrate mozda bi im i pomogli ,ali ovako...pecati,carina sve redom...a do izbora napuniti jos vise dzepove...

matko

pre 12 godina

@Licanin
Vojvodjani se sigurno nisu otidjili od Krajisnika jer se Krajisnici stapaju sa Vojvodjanima jos od 1918 i tu nema problema - svi vole Vojvodinu. Za ostale podele mozda ste u pravu!

Raša Marković

pre 12 godina

Mislim da je B. Stefanović u pravu što je pregovore usmerio prema SAD-u i Briselu. Nemamo šta mi da pregovaramo sa "Kosovskom vladom", ... Da li srpska vlada ima kapacitet ili nema, pitanje je. Odgovor će dati izbori. Oni će se održati, pa neka pregovara koga narod izabere. Bez nervoze i žurbe. Da ne pogrešimo nešto.

Duki

pre 12 godina

Očigledno da je i Stefanoviću, kao uostalom i svima iz vladajuće koalicije, jedino važno da po svaku cenu ostanu na vlasti. Državna politika prema Kosovu i Metohiji je već odavno doživela kolaps, ali bi Stefanović hteo da neuspeh vlasti prebaci na opoziciju. Svima je jasno da najveću krivicu za sadašnje stanje na Kosovu snosi naša snishodljiva vlast, nedostatak strategije, neozbiljnost i nesposobnost da se nosi sa problemima.

dejana

pre 12 godina

Samo odlucnost u resavanju pitanja Kosova moze da nam pomogne da resimo ovu situaciju. Nasa vlada nema ni volju ni znanje da izadje na kraj sa silnim lobistima koji lobiraju za Kosovo, vec samo pokusavaju da se odrze u trci za Kosovo. Mora se preduzeti niz koraka da Kosovo ostane u Srbiji jer jedino tako cemo odrzati nas suverenitet.

Dno dna

pre 12 godina

Katastrofalan nastup Stefanovica u Utisku. Sem sto je napadao imaginarne politicke protivnike i doneo 3 (i slovima tri) recenice kao "dogovor iz Brisela od 2. septembra", nista pametno nismo culi. Ova situacija u Srbiji pocinje da zabrinjava, posebno cinjenica da DS nema nikog ozbiljnijeg za pregovore. Bivsi sam birac DS, samo gledam da li da ne izadjem na izbore ili da glasam za opoziciju.

teodosije

pre 12 godina

Mislim da je taj narod sam ,državno rukovodstvo nije adekvatno ,nema više legitimitet ,njima je bitno samo da se završi pričao kandidaturi,ovaj problem oni odlažu žrtvujući figuru u šahu a to su srbi na kosovu.Tužno je to ,toliko o državnom patriotizmu.SNS je jasno stavila da je uz narod !Tako to rade najbolji.

Las Vegas

pre 12 godina

Vi ih sigurno Stefanoviću ne kontrolišete, zato Vas to toliko i boli... Za Vas bi bilo najbolje da možete sa njima da radite šta hoćete, ali ne možete! Ne možete čak ni da odete na prelaze Brnjak i Merdare, jer tamo ne žele da razgovaraju sa Vama, a opozicija može... Pitate li se zašto je to tako?

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ko kontroliše Srbe na severu Kosova?

KRIMINALCI i politicari i politicke stranke iz BG. koje su se "ugradile" u kriminal i sverc na severu Kosova i koje ne zele "zaklati koku koja im nosi zlatna jaja" i dozvoliti da im "carinska kontrola" na severu Kosova POKVRI BIZNIS !

kruna

pre 12 godina

i borko i vucic su smesni,oni su isti,jadni su,i opozicija i pozicija trebaju da nestanu sa vlasti i to sto pre, to je jedino resenje za SRBIJU

Maliciozzo

pre 12 godina

KRANJI CILJ svake opozicione političke stranke po definiciji, jeste da osvoji političku vlast i implementira svoju pluralističku viziju i program rešavanja srpskog nacionalnog pitanja?!
Što je aktuelna državna politika manje uspešna u tome to će biti komplikovanije budućoj vlasti da nastavi sa rešavanjem tog pitanja?!
O uspešnosti dosadašnje državne politike, videće se uskoro u Izveštaju EK o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU?!
Utisak je, nakon ovako malicioznih izjava, da je državna politika pred kolapsom i da u funkciji predizborne kampanje, odgovornost za krah nastoji da se prebaci na opoziciju, kao i da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora condicio sine qua non?!

Sabo

pre 12 godina

Njih kotrolise DSS SRS ove dvije stranke drze barikade na Sjeveru Kosova tu Naprednjaci imaju ulogu promatraca dalje situacije. DSS SRS su kolovodje situacije na barikadama.Ovim strankama sto sam naveo je jedini cilj da obore vladajucu partiju i presednika Tadica i da Srbiju zaustave na putu prema clanstvu u Evropskoj Uniju.

Vracarac

pre 12 godina

Sustina je da Boris mora sve dati samo da bi dobio kandidaturu jer bez nje bolje da ne izlazi na izbore mada i ako dobijemo kandidaturu narod nije vise glup

smart

pre 12 godina

Dosadasnja deceniska koncepcija drzave prema Kosovu uglavnom je zasnovana na medjusobne optuzbe pozicije i opozicije. Naslusali smo se raznih nebuloza i enigmatika o Kosovu od njih. Ni jedni ni drugi nemaju jasnu koncepciju za pokrajinu. Ako mi neznamo sta hocemo tek kako li to stranci mogu da razumeju. Kosovari su to itekako iskoristili u svoju korist.

gryzly.vienna

pre 12 godina

Ja vec dve godine pricam da je najrealniji politicar u Srbiji Cedomir Jovanovic. To ne znaci da i Jeremic i Vucic nemaju dobre "ideje"! Ali imali su svoje sanse... Red je da se Cedi da malo prostora za upravljanje drzave. Gore NIKAKO ne moze vise... Cak mislim da ce se stvari naglo poboljsati, jer kao sto sam reko Jovanovic je daleko najrealniji politicar Republike Srbije!

Dacica, Vucica, Nikolica sto pre u penziju.

Jovanovic, Djilas, Djelic, pa i Jeremic bi trebali biti kapetani.

Borisa Tadica naravno i dalje kao Predsednika, jer niko ni priblizno ne bi zna ni minimalno bolje obavljati tu funkciju!

Otvorim frižider kad ono - barikade.

pre 12 godina

(Licanin 91, 25. septembar 2011 23:16)
Ne da nema izveštaja, nego se razne informacije sa Kosova objavljuju non-stop. Pa sa barikada gotovo da imamo Live dešavanja 24 sata, tako da ne shvatam tvoje primedbe.

nesalepi

pre 12 godina

naravno da je narod na Kosovu zbunjen porukama koje stizu iz beograda jer prvo niko nema pojma sta se sve dogovara sa pristinom, drugo, vlada i ministri kad god imaju priliku iznose razlicite stavove, sto samo govori o tome da po pitanju kosova ne postoji jasan stav. A to da SNS kontrolise barikade nema veze sa zivotom.. Pa i u onom martovskom pogromu srba vucic je bio u K. Mitrovici. Jel i tad nekog kontrolisao?

djole

pre 12 godina

Ja ne verujem sta gledam i citam..pa ovo je vrhunac licemerija,lazi i dvolicnosto A.Vucica izgleda da decko pati od amnezije..pa ko je bio u Vladi kada se pregovaralo sa Albancima pre bombardovanja,ko nas je uvukao u rat sa NATO,ko je potpisao Kumanovski sporazum..Seselj,Nikolic,Vucic su deset godina bili deset godina desne ruke Milosevicu vodili nas iz katastrofe u katastrofu i sada on ima obraza da nekome drzi predavanja SRAMOTA...i jos nesto mozda je Vucic zaboravio svoj aganzman pre SNS-a ali narod nije.

dO

pre 12 godina

@Licanin 91sve o cemu biste vi hteli da se pise je upravo dimna zavesa za kradju neverovatnih razmera. bas kao sto jr rat 1991-1995-1999 bio dimna zavesa za kradju-ko se nakrao gledamo svaki dan.

svetlanast.

pre 12 godina

od kad je sveta i veka, otete teritorije malih drzava vracale su se u "narucje matice" samo:
- ratom, ili
- ako se najvece svetske sile tako dogovore.
ratom smo probali, pa nije islo.
najmocniji su se dogovorili da nam ne vrate kosovo.
one koje bas i nisu da pravilo "pravljenje drzave u drzavi" vazi i za njih, kao protiv su, jer se boje slicnih ideja, koje vec kod njih postoje.
a najmocnije sile koje su kao za nas, bice to stvarno ako dodje do neke "dobre trgovine" sa najmocnijima koje su i "napravili" drzavu kosovo.

sto pre to shvatimo, bice nam bolje, u svakom pogledu.
pravda, medjunarodno pravo i nada da diplomatija moze nesto da postigne u korist srbije i srba na kosovu, je "zvecka" za srbiju i srbe sa kosova.

olof

pre 12 godina

Ovaj je lud. Srbija je najveci koncentracioni logor u Evropi a on prica o nekoj idili. Srbi i Albanci ne mogu da se vide i ne zele i ne mogu da zive zajedno.

Darko

pre 12 godina

bukvalno-sta reci?Na zalost,secam se mnogo toga,secam se bombi koje su padale na moj grad kada je Vucic resavao pitanje Kosova(najstrasnije sto je njegovog sefa tadasnjeg,sada u Hagu obesmisljeno smestenog ,Draskovic maltene optuzio za veleizdaju-da se Srbija bombarduje da bi se Srbi jos vise okrenuli Rusiji,i niko da demantuje ili dokaze jer to jeste cin veleizdaje-direktnog rada za drugu zemlju),secam se i kada je mlad momak nastradao u ambasadi a da je na utisku nedelje,neko iz radikala,krenuo da govori o americkim specijalcima u ambasadi(valjda racunajuci na par ostrascenih glasova)i kada je Canak skrenuo paznju da se ipak radi o zivotu a ne o glasackim listicima.Secam se i glasina da je holandski ministar inostranih poslova nudio Kostunici nekakav dogovor o nasim ulaganjima na Kosovu ali da je doticni odbio.....I sada opet ista meta isto odstojanje,i opet matrix uploaded,gde imamo ostrascene branioce nacionalnih interesa(neki akteri su izmenjeni ali je filozofska podloga ostala ista tj ista ona koja je sva bogatstva i lepote Juge zamenila za kaldrmu na Dorcolu i podrumskim lokalima punim prostitutki,sa suzama u ocima dok prva prostitutka zemlje sedi u kucnom pritvoru)i ljude koji bi samo da probaju nesto drugo u ovoj zemlji-da zive....o.k.i ova "druga politicka opcija" se nije pokazala kao neko narocito resenje(te glasine o jednoj vladajucoj stranci za cije potrebe se u Kursumliji menjaju ulaganja,pa se Simpu opet oprastaju dugovi,gradonacelnici koji zaposljavaju za 5000 evra...)ali neka se mediji ili neko drugi pozabavi tim glasinama....ne osudjujem,bez obzira na ton u komentaru ili utisak koji se stice citanjem istog,hriscanski je prastati i mnogo toga je oprosteno i proslo,samo sam umoran od konstantnog stajanja u mestu,hocu da razmisljam o poslu,porodici,ne o nekakvom novom Neu koji ce da me uvede u novi bolji matrix,vec o kidanju kablova i udisanju svezeg vazduha....

Principessa

pre 12 godina

Prosto neverovatno! U nezavidnoj situaciji u kojoj se nalazi narod na Kosovu zahvaljujući našoj vlasti i njihovim „pregovorima“, Borislava Stefanovića najviše brine predizborna trka za glasovima. Sramno želi da za svoj neuspeh i neuspeh celokupne vlade, krivicu prebaci na opoziciju. Stvarno nemam reči!

MUKNAVI

pre 12 godina

Lopovi u dzipovima sa stanovima u dvorcima i njihovi politicari,Albanski,Srpski "kontrolisu" situaciju i bore se za svoje interese a gradjani im sluse..ko kmetovi.Onaj koji ima sanse,daje lovu za vizu i bezi sa tog parceta balkanske prljuse koju je zahvatila "kolera" koja se polako siri po celoj teritoriji Titove Juge u kojoj vladaju pohlepne fukare koje deru sve zaboravljajuci da nicija nije do zore!

Medijska slika

pre 12 godina

Najvise sto zameram vlasti jeste sto nista nisu ucinili da poprave medijsku sliku Srbije na Kosovu. Po Ambasadama, mislim da to nije nikakva tajna, se nista ne radi, kontakata sa ondasnjim medijskim kucama nema i onda Srbi moraju da budu mirni kao bubice da ne bi krenula lavina osudjivanja (drzavni nerad uvek kosta). Takodje, cini mi se da Borko ne koristi siri kontekst kosovskog pitanja vec se drzi prvenstveno toga da su Srbi na Kosovu oduvek ziveli, te da imaju prava da tu ostanu. Konkretno ne vidim kako bi sad odgovaralo svima u Uniji da se resi pitanje na Severu Kosova samo u korist Albanaca s obzirom na to sta se desava i u EU (ne samo fin. kriza vec uvodjenje imigracionih i drugih zakona) i na Bliskom Istoku, u Americi.

bucko

pre 12 godina

Vucicu obijasni mi samo jednu stvar..ja kao glasac LDP- a po tebi dodjem izdajnik a ti mu dodjes veliki patriota kako onda ja kao izdajnik provedoh 86 dana na Kosovu za vreme bombardovanja a ti za to vreme dobi stan od 150 kvadrata u Crvenkapi?!

Bolje bi bilo da ga je sakrio

pre 12 godina

Ozbiljniji ugovori se prave na vašarima i pijacama nego ono što je Stefanović doneo u studio. A plus toga što ugovore bez potpisa pravno možeš okačiti mačku o rep.

Skywalker

pre 12 godina

Voleo bih da znam na koji nacin B92 odabira one koje ce pozvati da bi bili ukljuceni u emisiju. Jer, gledajuci utisak godinama stekao sam utisak da se na nekakav volseban nacin biraju oni koji nemaju ili ne znaju sta da kazu, izvinjavam se casnim izuzecima. Nekoliko puta sam se prijavljivao za telefonsko ukljucenje i nikada nisam bio pozvan. Mislim da bi o vecerasnjoj temi imao da pricam kao navijen najmanje 30 minuta, a da ne kazem ni 5% onoga sto znam i ne vise od 30% onoga cemu sam licno prisustvovao, dakle sustu istinu. Vecina ucesnika taj jedan jedini minut upropaste na pozdrave, cestitke, duge pauze i uopste teskoce pri izrazavanju. Mislim da bi operateri B92 prilikom prijave trebali da progovore makar nekoliko reci sa onima koji zele da se ukljuce i da ipak izvrse bar neku grubu selekciju koga bi mogli da ukljuce. Ovako se gubi vreme na nepotrebna pozdravljanja, cestitke, cekanje da sebe cuju i na TV-u, tesko sklapanje recenica i sto je najgore stice se utisak da gotovo nema onih koji umeju nesto smisleno da kazu, a da to bude kritika vlasti.
Sto se tice teme emisije, o njoj govorim u 95% svojih komentara i ne bih da se ponavljam, a jos vise iz razloga sto bih mogao da napisem bar nekoliko kolumni, mene mrzi da pisem,a citaoce da citaju tako duge komentare. Jedino cu reci sledece. Koliko Borko veruje da je Kosovo srpsko, kako je rekao na pocetku emisije, najbolje svedoci recenica kada kaze kako Srbija ostvaruje suficit prodajuci robu Kosovu. Ali, nije on prvi koji je to rekao. Dinkic je vise puta rekao kako Srbija sa zemljama CEFTA ostvaruje suficit od 300 miliona evra, samo sto ne kaze da da je 350 miliona suficita ostvareno sa Kosovom, a onih 50 miliona deficita sa ostalim zemljama CEFTA. Slicnu izjavu je imao i Micunovic gostujuci u Upitniku RTS-a: ,,Srbija na Kosovo godisnje izvozi..." Toliko o tome koliko vlast veruje kad kaze ,,Kosovo je Srbija".

Mitrovcanin

pre 12 godina

Vucic je trebao gradjanima da saopsti istinu o tkz kontraverznom biznismenu,u realnosti kriminalcu Zvonku Veselinovicu,jer je on insfinansirao kompletnu izbornu kampanju SNS u Kosovskoj Mitrovici.Nije lepo da sad on za njega nezna nista,a sve ostale "istine" i "postenje" zna!? Pitajte bilo koga iz KM dali je to istina.

Zmaj od Kosmaja

pre 12 godina

Braaavo, Aleksandre Vucicu, braaavo!
Postao si isti kao ona njihova Trivanka.
Svaki put kad se pojavis na televiziji SNS izgubi 2% podrske.
Ja ne znam sta jos treba da uradis pa da te Toma skloni sa televizije.
Vi ljudi kao da Boga molite da na vlast ne dodjete, sta bi tek bilo da je Jeremic gostovao umesto ovog Stefanovica.

Patriota

pre 12 godina

Braćo srbi sa Kosova samo vi slušajte "patriote" i "izdajnike" iz Bg i proćićete kao srbi u Hrvatskoj.Izaberite svog predstavnika među vama i razgovarajte sa Prištinom u svoje ime,manite se političara iz Srbije njima samo trebaju glasovi,j..e se njima za vas!

gh

pre 12 godina

Ne zna se koja opcija je gora po Srbiju-da li ovi na vlasti, DSS ili SNS...
(Jelena, 26. septembar 2011 09:03)

Naravno da se zna, samo ne dao nam Bog da se i uverimo...

obilix@felix

pre 12 godina

da kako da ne,narod se sam organizovao,ko plaća te bagere,narod! POGREŠNA POLITIKA,IZGUBIĆEMO SVE,ne zaboravite i srpskoj i albanskoj i crnogorskoj mafiji odgovara ovakva situacija,ako se nedaj bože uvede red,morali bi da traže druge kanale kuda može da se krijumčari roba,a to su veliki troškovi bog neka pomogne narodu,nikome nije stalo do naroda, a najmanje političarima?