Utorak, 06.09.2011.

22:41

Grafiti na spomeniku Oluji u Kninu

Nepoznati počinioci su natpisima na ćirilici išarali novi spomenik posvećen akciji "Oluja" u centru Knina koji je otkriven početkom avgusta.

Izvor: Tanjug

Grafiti na spomeniku Oluji u Kninu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

errata

pre 12 godina

Pretpostavih da će opet biti neki Hrvat u pitanju, a ne Srbin. Podsećanja radi, i pre 3 godine je ispisano ćirilicom po spomeniku na Ovčari i opet bio Hrvat.

Horvat

pre 12 godina

Neverovatno je koliko su ovi Hrvati iskompleksiran narod pa ne mogu bez nas da zive. Prvo su kukali na nas, pa nas proterali a sada pisu parole na cirilici.

Koja je logika da je to napisao Srbin kada ih tamo vise nema ?

Da nije tuzno po Hrvate bilo bi smesno.

Nemojte da me razumete pogresno. Zelim im svako dobro u svojoj izolaciji i drzavi sa zimisljenim jezikom i izmisljenom istorijom. Vreme ce pokazati koliko su bili u krivu.

captain serbia

pre 12 godina

isto kao sto me je sramota sto je Hrvatska digla taj spomenik, bilo bi me sramota i Srbija slicno da uradi. Sramota me svih vas kolektivno.

Samog sebe, kako biste vi to definisali, za nedostatak nacionalnog identiteta, nije me sramota. Jer razmisljam kao covek a ne primat.

Ivan Goran

pre 12 godina

Barikade i pobuna Srba u Hrvatskoj su u velikoj meri posledica, nacionalističkog divljanja u Hrvatskoj uoči prvih višestranačkih izbora i nakon toga, za šta glavnu odgovornost snosi Hrvatska vlast, koja je upravo i došla na vlast na talasu nacionalizma i veličanja ustaštva.
Da li neko u Hrvatskoj želi da se seti otpuštanja Srba sa posla, šikaniranja na ulicama, izbacivanje iz stanova i kuća, sve radi njihove Srpske nacionalnosti i to sve pre početka pobune, koja je bila nesretna, ali u velikoj meri izazvana od strane Hrvatske vlasti, koja je svoje besne kerove pustila sa lanca. Da li neko u Hrvatskoj zna ili želi da zna, šta se dogodilo u Zadru početkom petog meseca 1991. godine kada je u jednoj noći pred očima Hrvatske policije sistematski, organizovano uništeno stotinu i šesnaest srpskih radnji i stambenih kuća. Da li neko ima snage da Hrvatskom narodu saopšti kakvi su zločini u njihovo ime vršeni nad građanima Hrvatske koji su druge nacionalnosti, u mnogim gradovima Hrvatske. Takvu vlast u Hrvatskoj i atmosferu pogroma, su Srbi koji su imali i te kako negativna iskustva sa raznim Hrvatskim državamai pod državama, doživeli kao smrtnu opasnost, jer ona to i jeste bila. Da nije pritisaka iz Evrope na Hrvatsku, verovatno bi i sada to bila. Uz dužnju počast svim žrtvama bez obzira na naciju, naglašavam činjenicu da se u Hrvatskoj ne pominje užasna ustaška atmosfera linča koja je vladala 1990 i 1991. u većem delu te zemlje. Sada se stvaraju novi ratni heriji, pa ako ih nema izmisliće ih, jer ih prosto svaka nova država mora imati. Nema veze što će (a neki već jesu)za par godina neki od njih zaglaviti u zatvoru radi kriminala i pljačkanja ovaj put sopstvene države i sopstvenog naroda.

алесио

pre 12 godina

Ха ха ха предпостављам да су графите по Книну на којима пише Динамо Загреб исписани на ћирилици такође написали Срби!! Како млатите празну сламу, трг на којем је споменик има више камера него велики брат тако да баш ме занима дал ће наћи починиоца... А пре пар година кад је код Бечеја било оскрнављено католичко гробље истрагом је било утврђено да су то урадили мађари а колика се прашина дигла око тога....

Darko

pre 12 godina

Zanimljivo je, i nevjerojatno kako se uvijek nastoji isticati samo jedne žrtve, protjerane, i sl. Jednako tako, nevjerojatno je koliko pojedinci u
nekim državama bivše nam SFRJ vole uzimati stvari iz povjesnog konteksta i rezati ih kako kome paše, lijepiti kolaž kako to čine djeca u vrtiću.

U takvim interpretacijama pov. događaja nisu bitne uzročno - posljedićne veze, tko je započeo s agresivnom politikom, tko je naoružavao "goloruki narod" da se podigne protiv dojučerašnjih susjeda, tko je postavljao barikade, protjerivao ljude iz njihovih sela, ista sela palio i pljačkao, ubijao starije seljane koji su odbili otići...

Jednako tako, nije bitno ni to da su u HR. mnogo prije Oluje gorili mnogi gradovi i sela od čitave siline artiljerije, upotrebljavane od strane "golorukih"...
Zaboravlja se kolike su tisuće hr. građana prisilno protjerane iz pojedinih dijelova HR., Vukovar - grad koji je, slično Hiroshimi, razoren do temelja uz hrpetine pobijenih civila, organizirane masovne zločine počinjene nakon pada grada, protjerivanje svog preostalog stanovništva! Što je, gospodo, sa koncentracijskim logorima na teritoriji
Srbije, gdje su mućeni i ubijani mnogi zarobljenici...!?

ZAboravlja se, a možda nije ni poznato, da je u granatiranjima hr. gradova devedesetih stradalo i mnoštvo djece, primjerice; u Sl. Brodu gdje je, osim u Vukovaru, stradalo najviše djece, čak njih 27, dok je 65 ranjeno, za što do dana današnjeg nitko nije odgovarao!

Zaboravlja se i Srebrenicu, preko 150 000 etnički očišćenih Hrvata u bosanskoj posavini i mnoštvo pobijenih, ubijanje civila u opkoljenom Sarajevu!

Zaboravlja li se možda i 40 000 protijeranih Hrvata iz srijemskog sela Kukujevci, koji, za razliku od nekih, nikada nisu na državu u kojoj žive
dizali pobunu, barikade,ubijali, palili... a devedestih su se Hrvati u Srbiji nalazili u vrlo nezavidnom položaju (prijetnje, prepadi, pljačke, protjerivanje, ubijanje...)?!

Sve zločine definitivno treba osuditi i ograditi se od njih, bez obzira na brojke, jer da je samo jedan čovjek nastradao već je riječ o tragediji, ...

Ni jedan zločin, jednako tako, ne treba i ne može se opravdavati, ali je opasno i pogubno baviti se povijesnim revizionizmom i izokretanjem činjenica!

I još nešto, Oluja kao akcija nikako nije imala za cilj protjerivanje stanovnika "krajine", nego poraz pobunjeničke zločinačke paravojske
i oslobađanje teritorija s kojeg su ranije protjerani mnogi hr. građani.

Da su se pri tome događali i zločini, nitko normalan danas u Hr. ne negira, a mnogi su pojedinci već za navedeno i osuđeni i još se sude!

bubimir13

pre 12 godina

"A sta ste drugo ocekivali? Pa ne mozete na silu da drzite laznu sliku kako je to vase i kako ce zauvek ostati vase. Nikad tu hrvati nisu imali drzavu i nikakvi spomenici i nikakvo doseljavanje nece izmeniti ono sto je zauvek bilo i ostace srpsko..."

U brate al ga pretjera... Hoćeš reći da je onu tvrdjavu iznad Knina napravio car Dušan?? i u njoj se okrunio za kralja cijele Jugoistočne Europe? Izgleda da su Jovan Derotić i njemu slični napravili poprilično štete u razumjevanju povijesti/istorije kod prečanskih Srba...
Zapamtite, dok je jednog Hrvata srednjovjekovna Hrvatska (danas u vašem nazivlju Krajina) ostat će dijelom Trojednice i nema te vojne sile koja će to moći promjeniti, niste ni prije a bogami nećete ni poslje...

Dlm!

pre 12 godina

Nadam se da ce jednog dana taj spomenik i da iscezne,jer mu tu misto nije!!! U gradu gdje je 90% populacije srpsko bilo,on je svakako provokacija!!!

opet ugroženi...

pre 12 godina

Vrlo jednostavna solucija. Ukoliko takvo što počini osoba sa dvojnim državljanstvom jednostavno ga deportirati u tu drugu državu. Ako nisi u stanju poštovati svoju državu onda nemaš nikakvo pravo od nje tražiti da ona poštuje tebe. Treba postaviti kamere i stvar riješena. OLUJA JE BILA POSLJEDICA A NE UZROK.

Opet će "ugroženi" plakati kad dobe po piksi.

Marina

pre 12 godina

Što vrijeme više odmiče,to me sve češće mori misao da bi bilo možda ipak najbolje da se konačno ostvari slogan: Svi Srbi u jednoj državi- Srbiji bez Kosova,bez Crne gore,Makedonije,BiH ,Hrvatske,Slovenije,Italije,Mađarske,Rumunjske...svi Srbi na okupu unisono,sve same srpske duše,srpski jezik,srpska kultura i tradicija,vjera,susjedi..sve da bude od srpskog sačinjeno,debelim zidom od drugih ograđeno da se nijedna ustaška,albanska,muslimanska,crnogorska.... ni misao ni čovjek ne provuku na teritorij Srbije i ne uznemire građane Srbe.

Free Bird

pre 12 godina

@iii
Potpuno se slazem sa tobom! Na prvu loptu svako bi rekao da su to uradili Srbi, medjutim, svako ko malo zna kakav je polozaj Srba u Hrvatskoj jasno je da njima nikakve provokacije hrvatskih vlasti ne idu u prilog. Prema tome, ovo je najverovatnije napravljeno od strane hrvatskih ekstremista koji bi da proteraju i ono malo Srba sto je ostalo u Hrvatskoj.

Zedes

pre 12 godina

Ja - kao Hrvat - gotovo sam stopostotno uvjeren da su to ucinili Hrvati, najvjerojatnije HDZ-ovci, kako bi time u predizborno vrijeme digli tenzije i kako bi Kosorica & co. mogli na tome skupiti jos koji politicki bod.

Ovo pisem krajnje ozbiljno. Kritiziram vas, Srbe, kad zasluzujete kritiku i kad s velikosrpskih pozicija napadate Hrvatsku i Hrvate ili kad iznosite kojekakve bajke i trabunjanja o Kosovu kao toboze stalno dijelu Srbije, ali jednako tako (pa jos i zesce) kritiziram ono sto ne valja u Hrvatskoj, a ovakvi postupci su mi krajnje neprihvatljivi.

Zadar

pre 12 godina

To su ti "građani Hrvatske" koji vječno rovare protiv države u kojoj žive. Vječno provociraju, potpiruju vatru di god ih je ostalo u nekom značajnijem broju. Istočna Slavonija, Knin i okolica, nigdi se nisu civilizirali.

Tim ljudima je očito prevelik postotak Srba u Hrvatskoj pa traže daljnje getoiziranje i odumiranje srpske zajednice na tlu Hrvatske. Ionako ih godišnje umre 4000 više nego što se rodi, a mladi odlaze u Srbiju i zapadnu Europu s hrvatskom putovnicom... Ali ne odustaju, bore se za srpstvo i popa Đujića do posljednjeg Srbina. Njihov izbor...

sanct

pre 12 godina

Srbi iz Hrvatske izgleda ne shvacaju da ne moraju zivjeti u Hrvatskoj. U svakom trenutku se mogu preseliti u Srbiju kao i mnogi njihovi sunarodnjaci.

Igor

pre 12 godina

Nekad su govorili da se Srbija brani u Kninu. Dok god je brane auto lakom a ne puskom ja sam srecan. I ovako niko normalan ne shvata za ozbiljno podrsku Ratku, Radovanu, kurti i murti. Te hrabre momke treba u fabricke krugove da malo osete strugove, ili na njivu za plugove...

Mrgud

pre 12 godina

Auh, kakav vandalizam, baš sam potresen... толико сам се узрујао да сам почео да мешам писма...

Laza

pre 12 godina

Više nego ti siroti grafiti, za mene je vest što su Hrvati našli za shodno da u Kninu dignu spomenik posvećen "Oluji".

Nisam to znao, ali ruku na srce, nisam iznenađen. "Oluja" je konačno nedelo jedne države od početka zasnovane na prostom etničkom principu i sistematski nagrađivane za svakovrsne zločine prema našim sunarodnicima.

To ne treba da gubimo iz vida dok slušamo, opet i opet, nagvaždanje o srpskom nacionalizmu. Naš guravi, sirovi, nesnosni nacionalizam stoji vekovima ispred svega što naši gazdoljubivi susedi imaju da ponude na temu ljudske slobode na Balkanu.

baš

pre 12 godina

Jedan slovenacki filozof kaze da svaki veliki zlocin prati neka
poetika. Ovo je primer kada oni koji su prognani, a prethodno kolektivno etiketirani kao srbo-cetnici, uzvrate ako treba i vandalski. Kao da je svih 500.000 njih bilo za tu velikosrpsku opciju, i jos dici toj sumanutoj ideji spomenik...

Treba demolirati spomenike svake poetike koja prekriva i opravdava zlocine.

iii

pre 12 godina

Ovakve akcije sigurno ne radi ono malo Srba sto je tamo ostalo, njima svakako nije u interesu zaostravanje situacije... znaci ili je neki "turista", ili neko od Hrvata doliva ulje na vatru (sto mi i nije toliko neverovatno u svetlu nadavnog nadmudrivanja Kosorove sa Josipovicem i Tadicem.. u nedostatku resenja za ekonomsku situaciju politicari vole da izvuku "neprijatelje" iz naftalina...)

Krajisnik

pre 12 godina

svake zlocine treba kazniti, a ne dizati im spomenike! sramota je da ovako nesto uopste postoji! kad ce dignuti spomenik za 3000 civila sto su pobijeni tokom oluje????

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Netko opet provocira, a poslije, kada policija preuzme istragu ispast ce da su Srbi opet ugrozeni i tome slicno. Dokle ce se vise neki Srbi u Hrvatskoj osjecati kao stranci u svojoj zemlji dok im srce kuca za Srbiju?

Petar sa Dinare

pre 12 godina

A sta ste drugo ocekivali? Pa ne mozete na silu da drzite laznu sliku kako je to vase i kako ce zauvek ostati vase. Nikad tu hrvati nisu imali drzavu i nikakvi spomenici i nikakvo doseljavanje nece izmeniti ono sto je zauvek bilo i ostace srpsko...

hr...istocna slavonija!

pre 12 godina

opet ugrozeni pa evo sta se cini..kod gline je jedna hrvatska obitelj otislla iz jednog sela jer su susjedi pjevali cetnicke pjesme i prijetili im itd,..e sad nebih od ovakvih stvari pravio nesto preveliko ali mozete zamisliti kako je tek bilo 90-91 kad su se osjecali mocni i jaki,zasticeni od JNA a podrzavani,naoruzavani od sluzbe bezbednosti srbije,nahuskani od rts-a..vec 90 nismo smjeli kroz srpska sela,nekakve straze,barikade, zaustavljali vozila..al dobro,ovaj puta nece tako daleko ici!

Saša

pre 12 godina

Kakva je to vijest? Gdje vi živite?
Prije nekoliko dana sam se vozio čamcem do Trajanove table u Đerdapskoj klisuri i tamo je, svaka polupismena budala koja zna da napiše svoje ime i nalazi u tome neko zadovoljstvo, napisala/urezala svoje ime. Pričamo o spomeniku međunarodne kulture starom nešto manje od 2000 (dve hiljade) godina.
Preživio je Hune, Avare, Slovene, SS divizije, Crvenu armiju, i ostale koji su tutnjali tuda, ali su Zoka, Žika, Mika, Slađa, Maca i Caca mislie da je VRH da tu napiše ime! Neko se potrudio da podigne tablu 20 metara kako bi bila iznad vode i nakon gradnje Đerdapske brane, da je vide i buduće generacije. Da vide da je neko davno prije nas smrtnika bio u stanju da napravi put kroz stijene. Da napravi most preko Dunava gdje ga ni danas nema.
I sad se vi iščuđavate što neko ispisuje poruke po spomenicima oko čijih su uzroka/posljedica još svježe rane? Evo ja kao Srbin iz Hrvatske sada u Srbiji to ne razumijem, najiskrenije.
Mada možda nekoga u srce boli i što je Trajan pravio put kroz Đerdap...
Eh tugo, jadu i čemeru...

Pex

pre 12 godina

Dobro, i? Ako se ja pitam, ovo sto je ucinjeno na tom spomeniku izaziva mnoooooooogo manji efekat od hrvatskog omiljenog grafita - Srbe na vrbe!

Misko

pre 12 godina

Hrvati ne shvataju da moraju da prodju tu katarzu i da prihvate da su zlocinom dosli do svoje drzave i da samo pravdom,istinom i tolerancijom mogu i da je zadrze.

Misko

pre 12 godina

Hrvati ne shvataju da moraju da prodju tu katarzu i da prihvate da su zlocinom dosli do svoje drzave i da samo pravdom,istinom i tolerancijom mogu i da je zadrze.

Saša

pre 12 godina

Kakva je to vijest? Gdje vi živite?
Prije nekoliko dana sam se vozio čamcem do Trajanove table u Đerdapskoj klisuri i tamo je, svaka polupismena budala koja zna da napiše svoje ime i nalazi u tome neko zadovoljstvo, napisala/urezala svoje ime. Pričamo o spomeniku međunarodne kulture starom nešto manje od 2000 (dve hiljade) godina.
Preživio je Hune, Avare, Slovene, SS divizije, Crvenu armiju, i ostale koji su tutnjali tuda, ali su Zoka, Žika, Mika, Slađa, Maca i Caca mislie da je VRH da tu napiše ime! Neko se potrudio da podigne tablu 20 metara kako bi bila iznad vode i nakon gradnje Đerdapske brane, da je vide i buduće generacije. Da vide da je neko davno prije nas smrtnika bio u stanju da napravi put kroz stijene. Da napravi most preko Dunava gdje ga ni danas nema.
I sad se vi iščuđavate što neko ispisuje poruke po spomenicima oko čijih su uzroka/posljedica još svježe rane? Evo ja kao Srbin iz Hrvatske sada u Srbiji to ne razumijem, najiskrenije.
Mada možda nekoga u srce boli i što je Trajan pravio put kroz Đerdap...
Eh tugo, jadu i čemeru...

Pex

pre 12 godina

Dobro, i? Ako se ja pitam, ovo sto je ucinjeno na tom spomeniku izaziva mnoooooooogo manji efekat od hrvatskog omiljenog grafita - Srbe na vrbe!

Krajisnik

pre 12 godina

svake zlocine treba kazniti, a ne dizati im spomenike! sramota je da ovako nesto uopste postoji! kad ce dignuti spomenik za 3000 civila sto su pobijeni tokom oluje????

Petar sa Dinare

pre 12 godina

A sta ste drugo ocekivali? Pa ne mozete na silu da drzite laznu sliku kako je to vase i kako ce zauvek ostati vase. Nikad tu hrvati nisu imali drzavu i nikakvi spomenici i nikakvo doseljavanje nece izmeniti ono sto je zauvek bilo i ostace srpsko...

Darko

pre 12 godina

Zanimljivo je, i nevjerojatno kako se uvijek nastoji isticati samo jedne žrtve, protjerane, i sl. Jednako tako, nevjerojatno je koliko pojedinci u
nekim državama bivše nam SFRJ vole uzimati stvari iz povjesnog konteksta i rezati ih kako kome paše, lijepiti kolaž kako to čine djeca u vrtiću.

U takvim interpretacijama pov. događaja nisu bitne uzročno - posljedićne veze, tko je započeo s agresivnom politikom, tko je naoružavao "goloruki narod" da se podigne protiv dojučerašnjih susjeda, tko je postavljao barikade, protjerivao ljude iz njihovih sela, ista sela palio i pljačkao, ubijao starije seljane koji su odbili otići...

Jednako tako, nije bitno ni to da su u HR. mnogo prije Oluje gorili mnogi gradovi i sela od čitave siline artiljerije, upotrebljavane od strane "golorukih"...
Zaboravlja se kolike su tisuće hr. građana prisilno protjerane iz pojedinih dijelova HR., Vukovar - grad koji je, slično Hiroshimi, razoren do temelja uz hrpetine pobijenih civila, organizirane masovne zločine počinjene nakon pada grada, protjerivanje svog preostalog stanovništva! Što je, gospodo, sa koncentracijskim logorima na teritoriji
Srbije, gdje su mućeni i ubijani mnogi zarobljenici...!?

ZAboravlja se, a možda nije ni poznato, da je u granatiranjima hr. gradova devedesetih stradalo i mnoštvo djece, primjerice; u Sl. Brodu gdje je, osim u Vukovaru, stradalo najviše djece, čak njih 27, dok je 65 ranjeno, za što do dana današnjeg nitko nije odgovarao!

Zaboravlja se i Srebrenicu, preko 150 000 etnički očišćenih Hrvata u bosanskoj posavini i mnoštvo pobijenih, ubijanje civila u opkoljenom Sarajevu!

Zaboravlja li se možda i 40 000 protijeranih Hrvata iz srijemskog sela Kukujevci, koji, za razliku od nekih, nikada nisu na državu u kojoj žive
dizali pobunu, barikade,ubijali, palili... a devedestih su se Hrvati u Srbiji nalazili u vrlo nezavidnom položaju (prijetnje, prepadi, pljačke, protjerivanje, ubijanje...)?!

Sve zločine definitivno treba osuditi i ograditi se od njih, bez obzira na brojke, jer da je samo jedan čovjek nastradao već je riječ o tragediji, ...

Ni jedan zločin, jednako tako, ne treba i ne može se opravdavati, ali je opasno i pogubno baviti se povijesnim revizionizmom i izokretanjem činjenica!

I još nešto, Oluja kao akcija nikako nije imala za cilj protjerivanje stanovnika "krajine", nego poraz pobunjeničke zločinačke paravojske
i oslobađanje teritorija s kojeg su ranije protjerani mnogi hr. građani.

Da su se pri tome događali i zločini, nitko normalan danas u Hr. ne negira, a mnogi su pojedinci već za navedeno i osuđeni i još se sude!

bubimir13

pre 12 godina

"A sta ste drugo ocekivali? Pa ne mozete na silu da drzite laznu sliku kako je to vase i kako ce zauvek ostati vase. Nikad tu hrvati nisu imali drzavu i nikakvi spomenici i nikakvo doseljavanje nece izmeniti ono sto je zauvek bilo i ostace srpsko..."

U brate al ga pretjera... Hoćeš reći da je onu tvrdjavu iznad Knina napravio car Dušan?? i u njoj se okrunio za kralja cijele Jugoistočne Europe? Izgleda da su Jovan Derotić i njemu slični napravili poprilično štete u razumjevanju povijesti/istorije kod prečanskih Srba...
Zapamtite, dok je jednog Hrvata srednjovjekovna Hrvatska (danas u vašem nazivlju Krajina) ostat će dijelom Trojednice i nema te vojne sile koja će to moći promjeniti, niste ni prije a bogami nećete ni poslje...

baš

pre 12 godina

Jedan slovenacki filozof kaze da svaki veliki zlocin prati neka
poetika. Ovo je primer kada oni koji su prognani, a prethodno kolektivno etiketirani kao srbo-cetnici, uzvrate ako treba i vandalski. Kao da je svih 500.000 njih bilo za tu velikosrpsku opciju, i jos dici toj sumanutoj ideji spomenik...

Treba demolirati spomenike svake poetike koja prekriva i opravdava zlocine.

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Netko opet provocira, a poslije, kada policija preuzme istragu ispast ce da su Srbi opet ugrozeni i tome slicno. Dokle ce se vise neki Srbi u Hrvatskoj osjecati kao stranci u svojoj zemlji dok im srce kuca za Srbiju?

hr...istocna slavonija!

pre 12 godina

opet ugrozeni pa evo sta se cini..kod gline je jedna hrvatska obitelj otislla iz jednog sela jer su susjedi pjevali cetnicke pjesme i prijetili im itd,..e sad nebih od ovakvih stvari pravio nesto preveliko ali mozete zamisliti kako je tek bilo 90-91 kad su se osjecali mocni i jaki,zasticeni od JNA a podrzavani,naoruzavani od sluzbe bezbednosti srbije,nahuskani od rts-a..vec 90 nismo smjeli kroz srpska sela,nekakve straze,barikade, zaustavljali vozila..al dobro,ovaj puta nece tako daleko ici!

iii

pre 12 godina

Ovakve akcije sigurno ne radi ono malo Srba sto je tamo ostalo, njima svakako nije u interesu zaostravanje situacije... znaci ili je neki "turista", ili neko od Hrvata doliva ulje na vatru (sto mi i nije toliko neverovatno u svetlu nadavnog nadmudrivanja Kosorove sa Josipovicem i Tadicem.. u nedostatku resenja za ekonomsku situaciju politicari vole da izvuku "neprijatelje" iz naftalina...)

Zadar

pre 12 godina

To su ti "građani Hrvatske" koji vječno rovare protiv države u kojoj žive. Vječno provociraju, potpiruju vatru di god ih je ostalo u nekom značajnijem broju. Istočna Slavonija, Knin i okolica, nigdi se nisu civilizirali.

Tim ljudima je očito prevelik postotak Srba u Hrvatskoj pa traže daljnje getoiziranje i odumiranje srpske zajednice na tlu Hrvatske. Ionako ih godišnje umre 4000 više nego što se rodi, a mladi odlaze u Srbiju i zapadnu Europu s hrvatskom putovnicom... Ali ne odustaju, bore se za srpstvo i popa Đujića do posljednjeg Srbina. Njihov izbor...

sanct

pre 12 godina

Srbi iz Hrvatske izgleda ne shvacaju da ne moraju zivjeti u Hrvatskoj. U svakom trenutku se mogu preseliti u Srbiju kao i mnogi njihovi sunarodnjaci.

opet ugroženi...

pre 12 godina

Vrlo jednostavna solucija. Ukoliko takvo što počini osoba sa dvojnim državljanstvom jednostavno ga deportirati u tu drugu državu. Ako nisi u stanju poštovati svoju državu onda nemaš nikakvo pravo od nje tražiti da ona poštuje tebe. Treba postaviti kamere i stvar riješena. OLUJA JE BILA POSLJEDICA A NE UZROK.

Opet će "ugroženi" plakati kad dobe po piksi.

Marina

pre 12 godina

Što vrijeme više odmiče,to me sve češće mori misao da bi bilo možda ipak najbolje da se konačno ostvari slogan: Svi Srbi u jednoj državi- Srbiji bez Kosova,bez Crne gore,Makedonije,BiH ,Hrvatske,Slovenije,Italije,Mađarske,Rumunjske...svi Srbi na okupu unisono,sve same srpske duše,srpski jezik,srpska kultura i tradicija,vjera,susjedi..sve da bude od srpskog sačinjeno,debelim zidom od drugih ograđeno da se nijedna ustaška,albanska,muslimanska,crnogorska.... ni misao ni čovjek ne provuku na teritorij Srbije i ne uznemire građane Srbe.

Dlm!

pre 12 godina

Nadam se da ce jednog dana taj spomenik i da iscezne,jer mu tu misto nije!!! U gradu gdje je 90% populacije srpsko bilo,on je svakako provokacija!!!

Zedes

pre 12 godina

Ja - kao Hrvat - gotovo sam stopostotno uvjeren da su to ucinili Hrvati, najvjerojatnije HDZ-ovci, kako bi time u predizborno vrijeme digli tenzije i kako bi Kosorica & co. mogli na tome skupiti jos koji politicki bod.

Ovo pisem krajnje ozbiljno. Kritiziram vas, Srbe, kad zasluzujete kritiku i kad s velikosrpskih pozicija napadate Hrvatsku i Hrvate ili kad iznosite kojekakve bajke i trabunjanja o Kosovu kao toboze stalno dijelu Srbije, ali jednako tako (pa jos i zesce) kritiziram ono sto ne valja u Hrvatskoj, a ovakvi postupci su mi krajnje neprihvatljivi.

Free Bird

pre 12 godina

@iii
Potpuno se slazem sa tobom! Na prvu loptu svako bi rekao da su to uradili Srbi, medjutim, svako ko malo zna kakav je polozaj Srba u Hrvatskoj jasno je da njima nikakve provokacije hrvatskih vlasti ne idu u prilog. Prema tome, ovo je najverovatnije napravljeno od strane hrvatskih ekstremista koji bi da proteraju i ono malo Srba sto je ostalo u Hrvatskoj.

Ivan Goran

pre 12 godina

Barikade i pobuna Srba u Hrvatskoj su u velikoj meri posledica, nacionalističkog divljanja u Hrvatskoj uoči prvih višestranačkih izbora i nakon toga, za šta glavnu odgovornost snosi Hrvatska vlast, koja je upravo i došla na vlast na talasu nacionalizma i veličanja ustaštva.
Da li neko u Hrvatskoj želi da se seti otpuštanja Srba sa posla, šikaniranja na ulicama, izbacivanje iz stanova i kuća, sve radi njihove Srpske nacionalnosti i to sve pre početka pobune, koja je bila nesretna, ali u velikoj meri izazvana od strane Hrvatske vlasti, koja je svoje besne kerove pustila sa lanca. Da li neko u Hrvatskoj zna ili želi da zna, šta se dogodilo u Zadru početkom petog meseca 1991. godine kada je u jednoj noći pred očima Hrvatske policije sistematski, organizovano uništeno stotinu i šesnaest srpskih radnji i stambenih kuća. Da li neko ima snage da Hrvatskom narodu saopšti kakvi su zločini u njihovo ime vršeni nad građanima Hrvatske koji su druge nacionalnosti, u mnogim gradovima Hrvatske. Takvu vlast u Hrvatskoj i atmosferu pogroma, su Srbi koji su imali i te kako negativna iskustva sa raznim Hrvatskim državamai pod državama, doživeli kao smrtnu opasnost, jer ona to i jeste bila. Da nije pritisaka iz Evrope na Hrvatsku, verovatno bi i sada to bila. Uz dužnju počast svim žrtvama bez obzira na naciju, naglašavam činjenicu da se u Hrvatskoj ne pominje užasna ustaška atmosfera linča koja je vladala 1990 i 1991. u većem delu te zemlje. Sada se stvaraju novi ratni heriji, pa ako ih nema izmisliće ih, jer ih prosto svaka nova država mora imati. Nema veze što će (a neki već jesu)za par godina neki od njih zaglaviti u zatvoru radi kriminala i pljačkanja ovaj put sopstvene države i sopstvenog naroda.

алесио

pre 12 godina

Ха ха ха предпостављам да су графите по Книну на којима пише Динамо Загреб исписани на ћирилици такође написали Срби!! Како млатите празну сламу, трг на којем је споменик има више камера него велики брат тако да баш ме занима дал ће наћи починиоца... А пре пар година кад је код Бечеја било оскрнављено католичко гробље истрагом је било утврђено да су то урадили мађари а колика се прашина дигла око тога....

Igor

pre 12 godina

Nekad su govorili da se Srbija brani u Kninu. Dok god je brane auto lakom a ne puskom ja sam srecan. I ovako niko normalan ne shvata za ozbiljno podrsku Ratku, Radovanu, kurti i murti. Te hrabre momke treba u fabricke krugove da malo osete strugove, ili na njivu za plugove...

Laza

pre 12 godina

Više nego ti siroti grafiti, za mene je vest što su Hrvati našli za shodno da u Kninu dignu spomenik posvećen "Oluji".

Nisam to znao, ali ruku na srce, nisam iznenađen. "Oluja" je konačno nedelo jedne države od početka zasnovane na prostom etničkom principu i sistematski nagrađivane za svakovrsne zločine prema našim sunarodnicima.

To ne treba da gubimo iz vida dok slušamo, opet i opet, nagvaždanje o srpskom nacionalizmu. Naš guravi, sirovi, nesnosni nacionalizam stoji vekovima ispred svega što naši gazdoljubivi susedi imaju da ponude na temu ljudske slobode na Balkanu.

Horvat

pre 12 godina

Neverovatno je koliko su ovi Hrvati iskompleksiran narod pa ne mogu bez nas da zive. Prvo su kukali na nas, pa nas proterali a sada pisu parole na cirilici.

Koja je logika da je to napisao Srbin kada ih tamo vise nema ?

Da nije tuzno po Hrvate bilo bi smesno.

Nemojte da me razumete pogresno. Zelim im svako dobro u svojoj izolaciji i drzavi sa zimisljenim jezikom i izmisljenom istorijom. Vreme ce pokazati koliko su bili u krivu.

Mrgud

pre 12 godina

Auh, kakav vandalizam, baš sam potresen... толико сам се узрујао да сам почео да мешам писма...

captain serbia

pre 12 godina

isto kao sto me je sramota sto je Hrvatska digla taj spomenik, bilo bi me sramota i Srbija slicno da uradi. Sramota me svih vas kolektivno.

Samog sebe, kako biste vi to definisali, za nedostatak nacionalnog identiteta, nije me sramota. Jer razmisljam kao covek a ne primat.

errata

pre 12 godina

Pretpostavih da će opet biti neki Hrvat u pitanju, a ne Srbin. Podsećanja radi, i pre 3 godine je ispisano ćirilicom po spomeniku na Ovčari i opet bio Hrvat.

Misko

pre 12 godina

Hrvati ne shvataju da moraju da prodju tu katarzu i da prihvate da su zlocinom dosli do svoje drzave i da samo pravdom,istinom i tolerancijom mogu i da je zadrze.

hr...istocna slavonija!

pre 12 godina

opet ugrozeni pa evo sta se cini..kod gline je jedna hrvatska obitelj otislla iz jednog sela jer su susjedi pjevali cetnicke pjesme i prijetili im itd,..e sad nebih od ovakvih stvari pravio nesto preveliko ali mozete zamisliti kako je tek bilo 90-91 kad su se osjecali mocni i jaki,zasticeni od JNA a podrzavani,naoruzavani od sluzbe bezbednosti srbije,nahuskani od rts-a..vec 90 nismo smjeli kroz srpska sela,nekakve straze,barikade, zaustavljali vozila..al dobro,ovaj puta nece tako daleko ici!

Petar sa Dinare

pre 12 godina

A sta ste drugo ocekivali? Pa ne mozete na silu da drzite laznu sliku kako je to vase i kako ce zauvek ostati vase. Nikad tu hrvati nisu imali drzavu i nikakvi spomenici i nikakvo doseljavanje nece izmeniti ono sto je zauvek bilo i ostace srpsko...

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Netko opet provocira, a poslije, kada policija preuzme istragu ispast ce da su Srbi opet ugrozeni i tome slicno. Dokle ce se vise neki Srbi u Hrvatskoj osjecati kao stranci u svojoj zemlji dok im srce kuca za Srbiju?

Pex

pre 12 godina

Dobro, i? Ako se ja pitam, ovo sto je ucinjeno na tom spomeniku izaziva mnoooooooogo manji efekat od hrvatskog omiljenog grafita - Srbe na vrbe!

Krajisnik

pre 12 godina

svake zlocine treba kazniti, a ne dizati im spomenike! sramota je da ovako nesto uopste postoji! kad ce dignuti spomenik za 3000 civila sto su pobijeni tokom oluje????

Dlm!

pre 12 godina

Nadam se da ce jednog dana taj spomenik i da iscezne,jer mu tu misto nije!!! U gradu gdje je 90% populacije srpsko bilo,on je svakako provokacija!!!

baš

pre 12 godina

Jedan slovenacki filozof kaze da svaki veliki zlocin prati neka
poetika. Ovo je primer kada oni koji su prognani, a prethodno kolektivno etiketirani kao srbo-cetnici, uzvrate ako treba i vandalski. Kao da je svih 500.000 njih bilo za tu velikosrpsku opciju, i jos dici toj sumanutoj ideji spomenik...

Treba demolirati spomenike svake poetike koja prekriva i opravdava zlocine.

Horvat

pre 12 godina

Neverovatno je koliko su ovi Hrvati iskompleksiran narod pa ne mogu bez nas da zive. Prvo su kukali na nas, pa nas proterali a sada pisu parole na cirilici.

Koja je logika da je to napisao Srbin kada ih tamo vise nema ?

Da nije tuzno po Hrvate bilo bi smesno.

Nemojte da me razumete pogresno. Zelim im svako dobro u svojoj izolaciji i drzavi sa zimisljenim jezikom i izmisljenom istorijom. Vreme ce pokazati koliko su bili u krivu.

Ivan Goran

pre 12 godina

Barikade i pobuna Srba u Hrvatskoj su u velikoj meri posledica, nacionalističkog divljanja u Hrvatskoj uoči prvih višestranačkih izbora i nakon toga, za šta glavnu odgovornost snosi Hrvatska vlast, koja je upravo i došla na vlast na talasu nacionalizma i veličanja ustaštva.
Da li neko u Hrvatskoj želi da se seti otpuštanja Srba sa posla, šikaniranja na ulicama, izbacivanje iz stanova i kuća, sve radi njihove Srpske nacionalnosti i to sve pre početka pobune, koja je bila nesretna, ali u velikoj meri izazvana od strane Hrvatske vlasti, koja je svoje besne kerove pustila sa lanca. Da li neko u Hrvatskoj zna ili želi da zna, šta se dogodilo u Zadru početkom petog meseca 1991. godine kada je u jednoj noći pred očima Hrvatske policije sistematski, organizovano uništeno stotinu i šesnaest srpskih radnji i stambenih kuća. Da li neko ima snage da Hrvatskom narodu saopšti kakvi su zločini u njihovo ime vršeni nad građanima Hrvatske koji su druge nacionalnosti, u mnogim gradovima Hrvatske. Takvu vlast u Hrvatskoj i atmosferu pogroma, su Srbi koji su imali i te kako negativna iskustva sa raznim Hrvatskim državamai pod državama, doživeli kao smrtnu opasnost, jer ona to i jeste bila. Da nije pritisaka iz Evrope na Hrvatsku, verovatno bi i sada to bila. Uz dužnju počast svim žrtvama bez obzira na naciju, naglašavam činjenicu da se u Hrvatskoj ne pominje užasna ustaška atmosfera linča koja je vladala 1990 i 1991. u većem delu te zemlje. Sada se stvaraju novi ratni heriji, pa ako ih nema izmisliće ih, jer ih prosto svaka nova država mora imati. Nema veze što će (a neki već jesu)za par godina neki od njih zaglaviti u zatvoru radi kriminala i pljačkanja ovaj put sopstvene države i sopstvenog naroda.

sanct

pre 12 godina

Srbi iz Hrvatske izgleda ne shvacaju da ne moraju zivjeti u Hrvatskoj. U svakom trenutku se mogu preseliti u Srbiju kao i mnogi njihovi sunarodnjaci.

Darko

pre 12 godina

Zanimljivo je, i nevjerojatno kako se uvijek nastoji isticati samo jedne žrtve, protjerane, i sl. Jednako tako, nevjerojatno je koliko pojedinci u
nekim državama bivše nam SFRJ vole uzimati stvari iz povjesnog konteksta i rezati ih kako kome paše, lijepiti kolaž kako to čine djeca u vrtiću.

U takvim interpretacijama pov. događaja nisu bitne uzročno - posljedićne veze, tko je započeo s agresivnom politikom, tko je naoružavao "goloruki narod" da se podigne protiv dojučerašnjih susjeda, tko je postavljao barikade, protjerivao ljude iz njihovih sela, ista sela palio i pljačkao, ubijao starije seljane koji su odbili otići...

Jednako tako, nije bitno ni to da su u HR. mnogo prije Oluje gorili mnogi gradovi i sela od čitave siline artiljerije, upotrebljavane od strane "golorukih"...
Zaboravlja se kolike su tisuće hr. građana prisilno protjerane iz pojedinih dijelova HR., Vukovar - grad koji je, slično Hiroshimi, razoren do temelja uz hrpetine pobijenih civila, organizirane masovne zločine počinjene nakon pada grada, protjerivanje svog preostalog stanovništva! Što je, gospodo, sa koncentracijskim logorima na teritoriji
Srbije, gdje su mućeni i ubijani mnogi zarobljenici...!?

ZAboravlja se, a možda nije ni poznato, da je u granatiranjima hr. gradova devedesetih stradalo i mnoštvo djece, primjerice; u Sl. Brodu gdje je, osim u Vukovaru, stradalo najviše djece, čak njih 27, dok je 65 ranjeno, za što do dana današnjeg nitko nije odgovarao!

Zaboravlja se i Srebrenicu, preko 150 000 etnički očišćenih Hrvata u bosanskoj posavini i mnoštvo pobijenih, ubijanje civila u opkoljenom Sarajevu!

Zaboravlja li se možda i 40 000 protijeranih Hrvata iz srijemskog sela Kukujevci, koji, za razliku od nekih, nikada nisu na državu u kojoj žive
dizali pobunu, barikade,ubijali, palili... a devedestih su se Hrvati u Srbiji nalazili u vrlo nezavidnom položaju (prijetnje, prepadi, pljačke, protjerivanje, ubijanje...)?!

Sve zločine definitivno treba osuditi i ograditi se od njih, bez obzira na brojke, jer da je samo jedan čovjek nastradao već je riječ o tragediji, ...

Ni jedan zločin, jednako tako, ne treba i ne može se opravdavati, ali je opasno i pogubno baviti se povijesnim revizionizmom i izokretanjem činjenica!

I još nešto, Oluja kao akcija nikako nije imala za cilj protjerivanje stanovnika "krajine", nego poraz pobunjeničke zločinačke paravojske
i oslobađanje teritorija s kojeg su ranije protjerani mnogi hr. građani.

Da su se pri tome događali i zločini, nitko normalan danas u Hr. ne negira, a mnogi su pojedinci već za navedeno i osuđeni i još se sude!

Zedes

pre 12 godina

Ja - kao Hrvat - gotovo sam stopostotno uvjeren da su to ucinili Hrvati, najvjerojatnije HDZ-ovci, kako bi time u predizborno vrijeme digli tenzije i kako bi Kosorica & co. mogli na tome skupiti jos koji politicki bod.

Ovo pisem krajnje ozbiljno. Kritiziram vas, Srbe, kad zasluzujete kritiku i kad s velikosrpskih pozicija napadate Hrvatsku i Hrvate ili kad iznosite kojekakve bajke i trabunjanja o Kosovu kao toboze stalno dijelu Srbije, ali jednako tako (pa jos i zesce) kritiziram ono sto ne valja u Hrvatskoj, a ovakvi postupci su mi krajnje neprihvatljivi.

iii

pre 12 godina

Ovakve akcije sigurno ne radi ono malo Srba sto je tamo ostalo, njima svakako nije u interesu zaostravanje situacije... znaci ili je neki "turista", ili neko od Hrvata doliva ulje na vatru (sto mi i nije toliko neverovatno u svetlu nadavnog nadmudrivanja Kosorove sa Josipovicem i Tadicem.. u nedostatku resenja za ekonomsku situaciju politicari vole da izvuku "neprijatelje" iz naftalina...)

Laza

pre 12 godina

Više nego ti siroti grafiti, za mene je vest što su Hrvati našli za shodno da u Kninu dignu spomenik posvećen "Oluji".

Nisam to znao, ali ruku na srce, nisam iznenađen. "Oluja" je konačno nedelo jedne države od početka zasnovane na prostom etničkom principu i sistematski nagrađivane za svakovrsne zločine prema našim sunarodnicima.

To ne treba da gubimo iz vida dok slušamo, opet i opet, nagvaždanje o srpskom nacionalizmu. Naš guravi, sirovi, nesnosni nacionalizam stoji vekovima ispred svega što naši gazdoljubivi susedi imaju da ponude na temu ljudske slobode na Balkanu.

Saša

pre 12 godina

Kakva je to vijest? Gdje vi živite?
Prije nekoliko dana sam se vozio čamcem do Trajanove table u Đerdapskoj klisuri i tamo je, svaka polupismena budala koja zna da napiše svoje ime i nalazi u tome neko zadovoljstvo, napisala/urezala svoje ime. Pričamo o spomeniku međunarodne kulture starom nešto manje od 2000 (dve hiljade) godina.
Preživio je Hune, Avare, Slovene, SS divizije, Crvenu armiju, i ostale koji su tutnjali tuda, ali su Zoka, Žika, Mika, Slađa, Maca i Caca mislie da je VRH da tu napiše ime! Neko se potrudio da podigne tablu 20 metara kako bi bila iznad vode i nakon gradnje Đerdapske brane, da je vide i buduće generacije. Da vide da je neko davno prije nas smrtnika bio u stanju da napravi put kroz stijene. Da napravi most preko Dunava gdje ga ni danas nema.
I sad se vi iščuđavate što neko ispisuje poruke po spomenicima oko čijih su uzroka/posljedica još svježe rane? Evo ja kao Srbin iz Hrvatske sada u Srbiji to ne razumijem, najiskrenije.
Mada možda nekoga u srce boli i što je Trajan pravio put kroz Đerdap...
Eh tugo, jadu i čemeru...

bubimir13

pre 12 godina

"A sta ste drugo ocekivali? Pa ne mozete na silu da drzite laznu sliku kako je to vase i kako ce zauvek ostati vase. Nikad tu hrvati nisu imali drzavu i nikakvi spomenici i nikakvo doseljavanje nece izmeniti ono sto je zauvek bilo i ostace srpsko..."

U brate al ga pretjera... Hoćeš reći da je onu tvrdjavu iznad Knina napravio car Dušan?? i u njoj se okrunio za kralja cijele Jugoistočne Europe? Izgleda da su Jovan Derotić i njemu slični napravili poprilično štete u razumjevanju povijesti/istorije kod prečanskih Srba...
Zapamtite, dok je jednog Hrvata srednjovjekovna Hrvatska (danas u vašem nazivlju Krajina) ostat će dijelom Trojednice i nema te vojne sile koja će to moći promjeniti, niste ni prije a bogami nećete ni poslje...

opet ugroženi...

pre 12 godina

Vrlo jednostavna solucija. Ukoliko takvo što počini osoba sa dvojnim državljanstvom jednostavno ga deportirati u tu drugu državu. Ako nisi u stanju poštovati svoju državu onda nemaš nikakvo pravo od nje tražiti da ona poštuje tebe. Treba postaviti kamere i stvar riješena. OLUJA JE BILA POSLJEDICA A NE UZROK.

Opet će "ugroženi" plakati kad dobe po piksi.

Free Bird

pre 12 godina

@iii
Potpuno se slazem sa tobom! Na prvu loptu svako bi rekao da su to uradili Srbi, medjutim, svako ko malo zna kakav je polozaj Srba u Hrvatskoj jasno je da njima nikakve provokacije hrvatskih vlasti ne idu u prilog. Prema tome, ovo je najverovatnije napravljeno od strane hrvatskih ekstremista koji bi da proteraju i ono malo Srba sto je ostalo u Hrvatskoj.

Marina

pre 12 godina

Što vrijeme više odmiče,to me sve češće mori misao da bi bilo možda ipak najbolje da se konačno ostvari slogan: Svi Srbi u jednoj državi- Srbiji bez Kosova,bez Crne gore,Makedonije,BiH ,Hrvatske,Slovenije,Italije,Mađarske,Rumunjske...svi Srbi na okupu unisono,sve same srpske duše,srpski jezik,srpska kultura i tradicija,vjera,susjedi..sve da bude od srpskog sačinjeno,debelim zidom od drugih ograđeno da se nijedna ustaška,albanska,muslimanska,crnogorska.... ni misao ni čovjek ne provuku na teritorij Srbije i ne uznemire građane Srbe.

Mrgud

pre 12 godina

Auh, kakav vandalizam, baš sam potresen... толико сам се узрујао да сам почео да мешам писма...

алесио

pre 12 godina

Ха ха ха предпостављам да су графите по Книну на којима пише Динамо Загреб исписани на ћирилици такође написали Срби!! Како млатите празну сламу, трг на којем је споменик има више камера него велики брат тако да баш ме занима дал ће наћи починиоца... А пре пар година кад је код Бечеја било оскрнављено католичко гробље истрагом је било утврђено да су то урадили мађари а колика се прашина дигла око тога....

captain serbia

pre 12 godina

isto kao sto me je sramota sto je Hrvatska digla taj spomenik, bilo bi me sramota i Srbija slicno da uradi. Sramota me svih vas kolektivno.

Samog sebe, kako biste vi to definisali, za nedostatak nacionalnog identiteta, nije me sramota. Jer razmisljam kao covek a ne primat.

Zadar

pre 12 godina

To su ti "građani Hrvatske" koji vječno rovare protiv države u kojoj žive. Vječno provociraju, potpiruju vatru di god ih je ostalo u nekom značajnijem broju. Istočna Slavonija, Knin i okolica, nigdi se nisu civilizirali.

Tim ljudima je očito prevelik postotak Srba u Hrvatskoj pa traže daljnje getoiziranje i odumiranje srpske zajednice na tlu Hrvatske. Ionako ih godišnje umre 4000 više nego što se rodi, a mladi odlaze u Srbiju i zapadnu Europu s hrvatskom putovnicom... Ali ne odustaju, bore se za srpstvo i popa Đujića do posljednjeg Srbina. Njihov izbor...

Igor

pre 12 godina

Nekad su govorili da se Srbija brani u Kninu. Dok god je brane auto lakom a ne puskom ja sam srecan. I ovako niko normalan ne shvata za ozbiljno podrsku Ratku, Radovanu, kurti i murti. Te hrabre momke treba u fabricke krugove da malo osete strugove, ili na njivu za plugove...

errata

pre 12 godina

Pretpostavih da će opet biti neki Hrvat u pitanju, a ne Srbin. Podsećanja radi, i pre 3 godine je ispisano ćirilicom po spomeniku na Ovčari i opet bio Hrvat.