Sreda, 06.07.2011.

07:12

Tadić u zvaničnoj poseti BiH

Predsednik Srbije Boris Tadić stigao u zvaničnu posetu BiH. U Sarajevu očekuju "iskren i prijateljski razgovor" i "pomak" u svim otvorenim pitanjima.

Izvor: B92

Tadiæ u zvaniènoj poseti BiH IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

SlobaKg

pre 12 godina

Ovaj Izabegovic govori o Srbima kao da su nacionalna manjina "ima ih preko milion",a ne kao jedan od tri konstitutivna naroda.Koliko mogu da primetim po minusima i plusevima,podrska predsedniku je znacajno porasla,nije dzabe bio na Wimbldonu :)

bezimena

pre 12 godina

Наш председник више своје пажње поклања другим земљама него што се налази у Србији и решава проблеме наших грађана! Тренутно му је битније да одлази у иностранство и да "тапшу по рамену" и додељују неке позлаћене фигурице и ордене него да погледа да ли је Србија дотакла дно, као што већ јесте! Председниче ви нисте туриста на челу Србије него човек кога смо ми бирали да нам донесе бољи живот, али изгледа да ви тој улози нисте дорасли довољно!
(Бамби, 6. jul 2011 10:01)

Predsednik SDrbije, po Ustavu, NE rešava unutrašnje probleme (to radi Vlada), već predstavlja državu u INOSTRANTVU, što znači da Tadić upravo RADI SVOJ POSAO.

Da je bilo pameti pa da je stalno odlazio u Sarajevo (i da su nama dolazili otatle), umesto što je gubio vreme u BL.

Posmatrač

pre 12 godina

Izdvajaju se, uz časne izuzetke, dve grupe poruka:
a) g-din predsednik Republike Srbije je izdajnik, izručio je Mladića , mnogo se izvinjava, mnogo putuje, troši pare, itd... i
b) g-din predsednik Republike Srbije je licemeran, diže tri prsta, navija za Novaka, tek sad dolazi u Sarajevo, dosada je bio u Banja Luci...
Prvo što mi pada na pamet je sledeće: za nesrećni rat u BiH nisu trebali Bosancima (Srbi, Hrvati, Muslimani) ni zli Milošević, ni Vatikan, ni USA, ni EU... Za to su izgleda bili dovoljni sami sebi...

Fenix

pre 12 godina

Samo slepci ne vide da se od ratnog sunovrata na ovamo odnosi na balkanu popravljaju svakim danom. Polako ali sigurno. A jedan od zasluznih za to je sigurno Boris Tadic. Zbog buducnosti dece je to velika stvar.

dss

pre 12 godina

Danas ce dobiti orden u BIH a za nekoliko meseci zahtev za ratnu odstetu i novu tuzbu BIH protiv Srbije u Hagu ( zahvaljujuci predaji svih dokumenata i Karadzica i Mladica dok od EU nece biti ni pocetka pregovora mozda samo status kandidata na papiru dok ce Hrvatska koja je sakrila topnicke dnevnike iako je Haski tribunal tj Serz Bramerc trazio da se to ispuni utvridio se da dokumenata vise nema i kao rezultat stize nagrada Hrvatsak 28 clanica EU 2013 godine.

saraj-bosna

pre 12 godina

dobar je vas Boris,kakvih kod vas imade. Ne bi on nas bombardovao sa brda i tako 4 godine. A eto i izvinjava se .....za ono sto on nije uradio. A i sta moze drugo, jadnicak. Nije njemu lahko sa vama.

Pisac

pre 12 godina

Nek razogovara, ipak je on predsednik. To mu i jeste posao... da razgovara, pregovara, predstavlja Srbiju... ma sta hoce nek radi, samo da se ne izvinjava... Ako pocne da se izvinjava nema nista od predstvljanja Srbije... Izivnjnje u drzavnickim poslovima je najsnazniji znak slabosti onoga ko se izvinjava. Posebno se ne treba izvinjavati nekome ko cak i postojanje vaseg naroda smatra pretnjojm. Uostalom, izvinio se hrvatima i dobio je jedno veliko nista za to. Cak ni uzvratno izvinjenje. Tako ce isto proci i u Bosni kod muslimana ako se bude izvinjavao. Jedino sto ce muslimani shvatiti jeste da pred njima stoji predsednik kukavica koji ne sme nista da im kaze. To ce im biti signal da mogu da nastave da podrivaju prilike u Sandzaku, da nastave sa politikom pljuvanja svega sto je srpsko itd... Zato Tadicu sve radi samo se ne izvinjavaj...

Sremac

pre 12 godina

Kamo lepe sreće da su se ovako sastajali početkom 90tih i da se izbegao rat, gde bi nam sad bio kraj ... Pa šta ljudi očekujete, da budemo večni taoci pogrešnih politika i da živimo bez komšija !? Puna podrška svakom ko radi nešto u cilju poboljšanja odnosa među narodima na Balkanu!

metall

pre 12 godina

petar
extern

Da se ne bi prepucavali oko broja Bosnjaka u Srbiji, pogledajte zvanican podatak sa popisa iz 2002. godine. Tada se izjasnilo 136 hiljada stanovnika Srbije kao Bosnjaci, a jos 15 hiljada se izjasnilo kao Muslimani. Broj Srba u BiH je tesko proceniti jer je poslednji popis bio pre rata. Procene su razlicite i krecu se u rasponu od 1,2 - 1,4 miliona.

A.S.

pre 12 godina

Poseta Borisa Tadica Sarajevu smeta onima koji su jako dobro ziveli od nepoverenja , straha, mrznje i sive ekonomsko-politicke zone.
Ukratko ne raduju se oni koji su i bez ovakvih uzajamnih poseta ziveli daleko udobnije i bogatije od obicnih gradjana.

analiticar

pre 12 godina

Pisem iz cuvene diaspore. Ovako gledano iz daleka, u Srbiji vlast nikada nece biti dobra svim gradjanima. Zasto? Predsednik drzave ne moze i ne sme obavljati nikakvu drugu funkciju osim predsednika, a narocito ne sme biti predsednik nijedne stranke posto time nije neutralan i uvek se zna na kojoj je strani kada je u pitanju odluka vlade. Dok se to ne promeni a to je tek prva stvar, djabe svi izbori i ostale procedure...

pravda

pre 12 godina

Jao pa dokle vise sa ovim napumpanim brojkama!!
300 000 bosnjaka, vjerovatno je u Bakirovoj glavi bio cjeli sandzak koji ima oko 300-400 hiljada bosnjaka, ali je Bakir zaboravio da postoji Srpski i Crnogorski deo sandžaka, te da u Srbiji ima negde malo više od 150 000 bosnjaka.

Naucimo lekciju

pre 12 godina

I treba da ide u Sarajevo, glavni grad BiH, odmoci nam ne moze. Da li ce se izvinjavati ili ne, to je najmanje bitno za nase zivote. Iracionalna osecanja ne pomazu , samo nas vuku jos vise ka dnu i konfliktu sa samim sobom, pa onda i sa svima oko nas. Nenaucena lekcija se mora kad tad savladati, jer uvek dolazi da naplati racun. Ne zelim vise da placam racune u ime onih koji su u moje ime trosili moj zivot. Bolje razgovarati, nego ratovati sa komsijama.

extern

pre 12 godina

@(Petar, 6. jul 2011 09:06)"

Ponavljas taj komentar vec drugu dan i nadas se da ce proci. Posto ste ljude prevarili da se izjasnjavaju malo kao Bosnjaci, malo kao Muslimani, malo kao srbi ostalo je svega 150000 po tvojoj racunici. Samo u Beogradu ima preko 200000 Bosnjaka i u Sandzaku jos vise od toga a vi nam dajte imena kakva hocete.

Lala iz Banata

pre 12 godina

Neka se izvini i milion puta - zato je predsednik. Bolje nebrojeno mnogo izvunjenja, nego i jedan ljudski život!
Za uspostavljanje mira u regionu mu skidam kapu. Ali za propalu ekonomiju, nezaposlenost i pridobijanje glasača jeftinim marketingom i praznim pričama je odavno posrnuo u mojim očima.
A što se tiče onih iz R.Srpske, bolje neka gledaju svoja posla umesto zabadaju nos u naše stvari i kukaju za jednim matorim zlikovcem, koji je uz to i najgora kukavica! Kamo sreće da smo ga izručili pre 15 godina.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

To i nije neka vijest pošto je on u r. srpskoj nebitan i nije popularan tako da samo bezveze dolazi neće riješiti nikakve probleme ovde je narod još pod utiskom đokovića.

Sarajlija

pre 12 godina

Boris Tadic je licemjeran! Podrzava Dodikovu politiku entiteta RS, dakle pokusaje razbijanja drzave Bosne i Hercegovine (ne bi li politikom dovrsili ono sto je Milosevic vojnom armadom zapoceo), a ovamo prica (da bi se Zapadu dodvorio) kako je on za BiH.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Predsednik Srbije Boris Tadić stigao u zvaničnu posetu BiH. U Sarajevu očekuju "iskren i prijateljski razgovor" i "pomak" u svim otvorenim pitanjima.

Dobro se Tadic "setio" da je Sarajevo glavni grad BiH a ne BL gde je proveo najveci deo svog mandata ?

Klavir_Stimer

pre 12 godina

Da li ce se nas predsednik i ovaj put da se izvine za nesto? Nas predsednik je u poslednje vreme mnogo vise turista nego predsednik u zemlji u kojoj postoji mnogo problema koje treba resavati i u cijem resavanju mora da ucestvuje, a ova poseta ne moze doprineti resavanju istih!

Драган Филиповић

pre 12 godina

Шеф дипломатије дочекује Председника државе, невиђена почаст !

Бамби

pre 12 godina

Наш председник више своје пажње поклања другим земљама него што се налази у Србији и решава проблеме наших грађана! Тренутно му је битније да одлази у иностранство и да "тапшу по рамену" и додељују неке позлаћене фигурице и ордене него да погледа да ли је Србија дотакла дно, као што већ јесте! Председниче ви нисте туриста на челу Србије него човек кога смо ми бирали да нам донесе бољи живот, али изгледа да ви тој улози нисте дорасли довољно!

Pinot gris

pre 12 godina

Sto se ovakvih stvari tice svaka cast Tadicu. Trudi se da uspostavi dobre odnose sa svima u regionu iako to sasvim sigurno nije nesto sto mu donosi glasove, naprotiv. Hocu da kazem da se ne bavi samo glasacima, ovde samo kada se citaju komentari svi su negativno okrenuti protiv njega, ali i nije poenta da se predsednik samo dodvorava narodu i to je nesto sto smo i od Djindjica mogli da naucimo. Sto se mene tice, predsednik od mene ima punu podrsku za svoje poslove, s druge strane cim pocne da se mesa u poslove Vlade uzasno pocinje da nervira. Veliki minus je postavljnje nejakog Cvetkovica za premijera, ogroman. Tadic kao predsednik da, svo ostalo mesanje ostavlja uzasno gorak ukus prevazilazenja njegovih ovlascenja.

Borisov komsija iz Sarajeva

pre 12 godina

Iako jos uvijek pod dojmom nedjeljne posjete Vimbldonu, predsjednik Tadic putuje u PRVU zvanicnu posjetu BiH.
Iskrenost njegovih izjava o dobrosusjedskim odnosima sa BiH i podrzavanju njene suverenosti i cjelovitosti, postaje diskutabilna.

Иван

pre 12 godina

Људи ја мислим да би сада требали да испаднемо фер према Сарајеву и да им поклонимо Тадића, без обештећења! Пропада у домаћој лиги, време је за трансфер у иностранство...

Miki.In

pre 12 godina

Slobodno mi lupajte minuse ali ovako se ponaša pravi državnik i predsednik Srbije, druga stvar je beda i neimaština ali za spoljnu politiku svaka čast, treba izgladiti odnose sa komšijama i svetom na dostojanstven način što Boris dobro radi,zamislite da nam je igrom slučaja Šešelj predsednik?! Mislim da bi opet sedeli u podrumima a Srbija bi se svela na Bgd pašaluk!

adje

pre 12 godina

tadic nikada nije iskren niti ce biti,u sarajevu jednu pricu a kada ode u banjaluku i beograd dize tri prsta, a tri prsta se zna ko dize, to ne prilici jednom predsedniku, tadic nije predsednik cele srbije, on je predsednik beograda i patriota.

Иван

pre 12 godina

Људи ја мислим да би сада требали да испаднемо фер према Сарајеву и да им поклонимо Тадића, без обештећења! Пропада у домаћој лиги, време је за трансфер у иностранство...

Miki.In

pre 12 godina

Slobodno mi lupajte minuse ali ovako se ponaša pravi državnik i predsednik Srbije, druga stvar je beda i neimaština ali za spoljnu politiku svaka čast, treba izgladiti odnose sa komšijama i svetom na dostojanstven način što Boris dobro radi,zamislite da nam je igrom slučaja Šešelj predsednik?! Mislim da bi opet sedeli u podrumima a Srbija bi se svela na Bgd pašaluk!

Pinot gris

pre 12 godina

Sto se ovakvih stvari tice svaka cast Tadicu. Trudi se da uspostavi dobre odnose sa svima u regionu iako to sasvim sigurno nije nesto sto mu donosi glasove, naprotiv. Hocu da kazem da se ne bavi samo glasacima, ovde samo kada se citaju komentari svi su negativno okrenuti protiv njega, ali i nije poenta da se predsednik samo dodvorava narodu i to je nesto sto smo i od Djindjica mogli da naucimo. Sto se mene tice, predsednik od mene ima punu podrsku za svoje poslove, s druge strane cim pocne da se mesa u poslove Vlade uzasno pocinje da nervira. Veliki minus je postavljnje nejakog Cvetkovica za premijera, ogroman. Tadic kao predsednik da, svo ostalo mesanje ostavlja uzasno gorak ukus prevazilazenja njegovih ovlascenja.

Драган Филиповић

pre 12 godina

Шеф дипломатије дочекује Председника државе, невиђена почаст !

Lala iz Banata

pre 12 godina

Neka se izvini i milion puta - zato je predsednik. Bolje nebrojeno mnogo izvunjenja, nego i jedan ljudski život!
Za uspostavljanje mira u regionu mu skidam kapu. Ali za propalu ekonomiju, nezaposlenost i pridobijanje glasača jeftinim marketingom i praznim pričama je odavno posrnuo u mojim očima.
A što se tiče onih iz R.Srpske, bolje neka gledaju svoja posla umesto zabadaju nos u naše stvari i kukaju za jednim matorim zlikovcem, koji je uz to i najgora kukavica! Kamo sreće da smo ga izručili pre 15 godina.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

To i nije neka vijest pošto je on u r. srpskoj nebitan i nije popularan tako da samo bezveze dolazi neće riješiti nikakve probleme ovde je narod još pod utiskom đokovića.

adje

pre 12 godina

tadic nikada nije iskren niti ce biti,u sarajevu jednu pricu a kada ode u banjaluku i beograd dize tri prsta, a tri prsta se zna ko dize, to ne prilici jednom predsedniku, tadic nije predsednik cele srbije, on je predsednik beograda i patriota.

Бамби

pre 12 godina

Наш председник више своје пажње поклања другим земљама него што се налази у Србији и решава проблеме наших грађана! Тренутно му је битније да одлази у иностранство и да "тапшу по рамену" и додељују неке позлаћене фигурице и ордене него да погледа да ли је Србија дотакла дно, као што већ јесте! Председниче ви нисте туриста на челу Србије него човек кога смо ми бирали да нам донесе бољи живот, али изгледа да ви тој улози нисте дорасли довољно!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Predsednik Srbije Boris Tadić stigao u zvaničnu posetu BiH. U Sarajevu očekuju "iskren i prijateljski razgovor" i "pomak" u svim otvorenim pitanjima.

Dobro se Tadic "setio" da je Sarajevo glavni grad BiH a ne BL gde je proveo najveci deo svog mandata ?

Naucimo lekciju

pre 12 godina

I treba da ide u Sarajevo, glavni grad BiH, odmoci nam ne moze. Da li ce se izvinjavati ili ne, to je najmanje bitno za nase zivote. Iracionalna osecanja ne pomazu , samo nas vuku jos vise ka dnu i konfliktu sa samim sobom, pa onda i sa svima oko nas. Nenaucena lekcija se mora kad tad savladati, jer uvek dolazi da naplati racun. Ne zelim vise da placam racune u ime onih koji su u moje ime trosili moj zivot. Bolje razgovarati, nego ratovati sa komsijama.

Borisov komsija iz Sarajeva

pre 12 godina

Iako jos uvijek pod dojmom nedjeljne posjete Vimbldonu, predsjednik Tadic putuje u PRVU zvanicnu posjetu BiH.
Iskrenost njegovih izjava o dobrosusjedskim odnosima sa BiH i podrzavanju njene suverenosti i cjelovitosti, postaje diskutabilna.

Sarajlija

pre 12 godina

Boris Tadic je licemjeran! Podrzava Dodikovu politiku entiteta RS, dakle pokusaje razbijanja drzave Bosne i Hercegovine (ne bi li politikom dovrsili ono sto je Milosevic vojnom armadom zapoceo), a ovamo prica (da bi se Zapadu dodvorio) kako je on za BiH.

A.S.

pre 12 godina

Poseta Borisa Tadica Sarajevu smeta onima koji su jako dobro ziveli od nepoverenja , straha, mrznje i sive ekonomsko-politicke zone.
Ukratko ne raduju se oni koji su i bez ovakvih uzajamnih poseta ziveli daleko udobnije i bogatije od obicnih gradjana.

pravda

pre 12 godina

Jao pa dokle vise sa ovim napumpanim brojkama!!
300 000 bosnjaka, vjerovatno je u Bakirovoj glavi bio cjeli sandzak koji ima oko 300-400 hiljada bosnjaka, ali je Bakir zaboravio da postoji Srpski i Crnogorski deo sandžaka, te da u Srbiji ima negde malo više od 150 000 bosnjaka.

extern

pre 12 godina

@(Petar, 6. jul 2011 09:06)"

Ponavljas taj komentar vec drugu dan i nadas se da ce proci. Posto ste ljude prevarili da se izjasnjavaju malo kao Bosnjaci, malo kao Muslimani, malo kao srbi ostalo je svega 150000 po tvojoj racunici. Samo u Beogradu ima preko 200000 Bosnjaka i u Sandzaku jos vise od toga a vi nam dajte imena kakva hocete.

analiticar

pre 12 godina

Pisem iz cuvene diaspore. Ovako gledano iz daleka, u Srbiji vlast nikada nece biti dobra svim gradjanima. Zasto? Predsednik drzave ne moze i ne sme obavljati nikakvu drugu funkciju osim predsednika, a narocito ne sme biti predsednik nijedne stranke posto time nije neutralan i uvek se zna na kojoj je strani kada je u pitanju odluka vlade. Dok se to ne promeni a to je tek prva stvar, djabe svi izbori i ostale procedure...

Klavir_Stimer

pre 12 godina

Da li ce se nas predsednik i ovaj put da se izvine za nesto? Nas predsednik je u poslednje vreme mnogo vise turista nego predsednik u zemlji u kojoj postoji mnogo problema koje treba resavati i u cijem resavanju mora da ucestvuje, a ova poseta ne moze doprineti resavanju istih!

bezimena

pre 12 godina

Наш председник више своје пажње поклања другим земљама него што се налази у Србији и решава проблеме наших грађана! Тренутно му је битније да одлази у иностранство и да "тапшу по рамену" и додељују неке позлаћене фигурице и ордене него да погледа да ли је Србија дотакла дно, као што већ јесте! Председниче ви нисте туриста на челу Србије него човек кога смо ми бирали да нам донесе бољи живот, али изгледа да ви тој улози нисте дорасли довољно!
(Бамби, 6. jul 2011 10:01)

Predsednik SDrbije, po Ustavu, NE rešava unutrašnje probleme (to radi Vlada), već predstavlja državu u INOSTRANTVU, što znači da Tadić upravo RADI SVOJ POSAO.

Da je bilo pameti pa da je stalno odlazio u Sarajevo (i da su nama dolazili otatle), umesto što je gubio vreme u BL.

Sremac

pre 12 godina

Kamo lepe sreće da su se ovako sastajali početkom 90tih i da se izbegao rat, gde bi nam sad bio kraj ... Pa šta ljudi očekujete, da budemo večni taoci pogrešnih politika i da živimo bez komšija !? Puna podrška svakom ko radi nešto u cilju poboljšanja odnosa među narodima na Balkanu!

Fenix

pre 12 godina

Samo slepci ne vide da se od ratnog sunovrata na ovamo odnosi na balkanu popravljaju svakim danom. Polako ali sigurno. A jedan od zasluznih za to je sigurno Boris Tadic. Zbog buducnosti dece je to velika stvar.

dss

pre 12 godina

Danas ce dobiti orden u BIH a za nekoliko meseci zahtev za ratnu odstetu i novu tuzbu BIH protiv Srbije u Hagu ( zahvaljujuci predaji svih dokumenata i Karadzica i Mladica dok od EU nece biti ni pocetka pregovora mozda samo status kandidata na papiru dok ce Hrvatska koja je sakrila topnicke dnevnike iako je Haski tribunal tj Serz Bramerc trazio da se to ispuni utvridio se da dokumenata vise nema i kao rezultat stize nagrada Hrvatsak 28 clanica EU 2013 godine.

metall

pre 12 godina

petar
extern

Da se ne bi prepucavali oko broja Bosnjaka u Srbiji, pogledajte zvanican podatak sa popisa iz 2002. godine. Tada se izjasnilo 136 hiljada stanovnika Srbije kao Bosnjaci, a jos 15 hiljada se izjasnilo kao Muslimani. Broj Srba u BiH je tesko proceniti jer je poslednji popis bio pre rata. Procene su razlicite i krecu se u rasponu od 1,2 - 1,4 miliona.

saraj-bosna

pre 12 godina

dobar je vas Boris,kakvih kod vas imade. Ne bi on nas bombardovao sa brda i tako 4 godine. A eto i izvinjava se .....za ono sto on nije uradio. A i sta moze drugo, jadnicak. Nije njemu lahko sa vama.

Pisac

pre 12 godina

Nek razogovara, ipak je on predsednik. To mu i jeste posao... da razgovara, pregovara, predstavlja Srbiju... ma sta hoce nek radi, samo da se ne izvinjava... Ako pocne da se izvinjava nema nista od predstvljanja Srbije... Izivnjnje u drzavnickim poslovima je najsnazniji znak slabosti onoga ko se izvinjava. Posebno se ne treba izvinjavati nekome ko cak i postojanje vaseg naroda smatra pretnjojm. Uostalom, izvinio se hrvatima i dobio je jedno veliko nista za to. Cak ni uzvratno izvinjenje. Tako ce isto proci i u Bosni kod muslimana ako se bude izvinjavao. Jedino sto ce muslimani shvatiti jeste da pred njima stoji predsednik kukavica koji ne sme nista da im kaze. To ce im biti signal da mogu da nastave da podrivaju prilike u Sandzaku, da nastave sa politikom pljuvanja svega sto je srpsko itd... Zato Tadicu sve radi samo se ne izvinjavaj...

SlobaKg

pre 12 godina

Ovaj Izabegovic govori o Srbima kao da su nacionalna manjina "ima ih preko milion",a ne kao jedan od tri konstitutivna naroda.Koliko mogu da primetim po minusima i plusevima,podrska predsedniku je znacajno porasla,nije dzabe bio na Wimbldonu :)

Posmatrač

pre 12 godina

Izdvajaju se, uz časne izuzetke, dve grupe poruka:
a) g-din predsednik Republike Srbije je izdajnik, izručio je Mladića , mnogo se izvinjava, mnogo putuje, troši pare, itd... i
b) g-din predsednik Republike Srbije je licemeran, diže tri prsta, navija za Novaka, tek sad dolazi u Sarajevo, dosada je bio u Banja Luci...
Prvo što mi pada na pamet je sledeće: za nesrećni rat u BiH nisu trebali Bosancima (Srbi, Hrvati, Muslimani) ni zli Milošević, ni Vatikan, ni USA, ni EU... Za to su izgleda bili dovoljni sami sebi...

adje

pre 12 godina

tadic nikada nije iskren niti ce biti,u sarajevu jednu pricu a kada ode u banjaluku i beograd dize tri prsta, a tri prsta se zna ko dize, to ne prilici jednom predsedniku, tadic nije predsednik cele srbije, on je predsednik beograda i patriota.

Miki.In

pre 12 godina

Slobodno mi lupajte minuse ali ovako se ponaša pravi državnik i predsednik Srbije, druga stvar je beda i neimaština ali za spoljnu politiku svaka čast, treba izgladiti odnose sa komšijama i svetom na dostojanstven način što Boris dobro radi,zamislite da nam je igrom slučaja Šešelj predsednik?! Mislim da bi opet sedeli u podrumima a Srbija bi se svela na Bgd pašaluk!

Иван

pre 12 godina

Људи ја мислим да би сада требали да испаднемо фер према Сарајеву и да им поклонимо Тадића, без обештећења! Пропада у домаћој лиги, време је за трансфер у иностранство...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Predsednik Srbije Boris Tadić stigao u zvaničnu posetu BiH. U Sarajevu očekuju "iskren i prijateljski razgovor" i "pomak" u svim otvorenim pitanjima.

Dobro se Tadic "setio" da je Sarajevo glavni grad BiH a ne BL gde je proveo najveci deo svog mandata ?

Pinot gris

pre 12 godina

Sto se ovakvih stvari tice svaka cast Tadicu. Trudi se da uspostavi dobre odnose sa svima u regionu iako to sasvim sigurno nije nesto sto mu donosi glasove, naprotiv. Hocu da kazem da se ne bavi samo glasacima, ovde samo kada se citaju komentari svi su negativno okrenuti protiv njega, ali i nije poenta da se predsednik samo dodvorava narodu i to je nesto sto smo i od Djindjica mogli da naucimo. Sto se mene tice, predsednik od mene ima punu podrsku za svoje poslove, s druge strane cim pocne da se mesa u poslove Vlade uzasno pocinje da nervira. Veliki minus je postavljnje nejakog Cvetkovica za premijera, ogroman. Tadic kao predsednik da, svo ostalo mesanje ostavlja uzasno gorak ukus prevazilazenja njegovih ovlascenja.

Borisov komsija iz Sarajeva

pre 12 godina

Iako jos uvijek pod dojmom nedjeljne posjete Vimbldonu, predsjednik Tadic putuje u PRVU zvanicnu posjetu BiH.
Iskrenost njegovih izjava o dobrosusjedskim odnosima sa BiH i podrzavanju njene suverenosti i cjelovitosti, postaje diskutabilna.

Sarajlija

pre 12 godina

Boris Tadic je licemjeran! Podrzava Dodikovu politiku entiteta RS, dakle pokusaje razbijanja drzave Bosne i Hercegovine (ne bi li politikom dovrsili ono sto je Milosevic vojnom armadom zapoceo), a ovamo prica (da bi se Zapadu dodvorio) kako je on za BiH.

Lala iz Banata

pre 12 godina

Neka se izvini i milion puta - zato je predsednik. Bolje nebrojeno mnogo izvunjenja, nego i jedan ljudski život!
Za uspostavljanje mira u regionu mu skidam kapu. Ali za propalu ekonomiju, nezaposlenost i pridobijanje glasača jeftinim marketingom i praznim pričama je odavno posrnuo u mojim očima.
A što se tiče onih iz R.Srpske, bolje neka gledaju svoja posla umesto zabadaju nos u naše stvari i kukaju za jednim matorim zlikovcem, koji je uz to i najgora kukavica! Kamo sreće da smo ga izručili pre 15 godina.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

To i nije neka vijest pošto je on u r. srpskoj nebitan i nije popularan tako da samo bezveze dolazi neće riješiti nikakve probleme ovde je narod još pod utiskom đokovića.

extern

pre 12 godina

@(Petar, 6. jul 2011 09:06)"

Ponavljas taj komentar vec drugu dan i nadas se da ce proci. Posto ste ljude prevarili da se izjasnjavaju malo kao Bosnjaci, malo kao Muslimani, malo kao srbi ostalo je svega 150000 po tvojoj racunici. Samo u Beogradu ima preko 200000 Bosnjaka i u Sandzaku jos vise od toga a vi nam dajte imena kakva hocete.

Бамби

pre 12 godina

Наш председник више своје пажње поклања другим земљама него што се налази у Србији и решава проблеме наших грађана! Тренутно му је битније да одлази у иностранство и да "тапшу по рамену" и додељују неке позлаћене фигурице и ордене него да погледа да ли је Србија дотакла дно, као што већ јесте! Председниче ви нисте туриста на челу Србије него човек кога смо ми бирали да нам донесе бољи живот, али изгледа да ви тој улози нисте дорасли довољно!

Драган Филиповић

pre 12 godina

Шеф дипломатије дочекује Председника државе, невиђена почаст !

A.S.

pre 12 godina

Poseta Borisa Tadica Sarajevu smeta onima koji su jako dobro ziveli od nepoverenja , straha, mrznje i sive ekonomsko-politicke zone.
Ukratko ne raduju se oni koji su i bez ovakvih uzajamnih poseta ziveli daleko udobnije i bogatije od obicnih gradjana.

bezimena

pre 12 godina

Наш председник више своје пажње поклања другим земљама него што се налази у Србији и решава проблеме наших грађана! Тренутно му је битније да одлази у иностранство и да "тапшу по рамену" и додељују неке позлаћене фигурице и ордене него да погледа да ли је Србија дотакла дно, као што већ јесте! Председниче ви нисте туриста на челу Србије него човек кога смо ми бирали да нам донесе бољи живот, али изгледа да ви тој улози нисте дорасли довољно!
(Бамби, 6. jul 2011 10:01)

Predsednik SDrbije, po Ustavu, NE rešava unutrašnje probleme (to radi Vlada), već predstavlja državu u INOSTRANTVU, što znači da Tadić upravo RADI SVOJ POSAO.

Da je bilo pameti pa da je stalno odlazio u Sarajevo (i da su nama dolazili otatle), umesto što je gubio vreme u BL.

Klavir_Stimer

pre 12 godina

Da li ce se nas predsednik i ovaj put da se izvine za nesto? Nas predsednik je u poslednje vreme mnogo vise turista nego predsednik u zemlji u kojoj postoji mnogo problema koje treba resavati i u cijem resavanju mora da ucestvuje, a ova poseta ne moze doprineti resavanju istih!

saraj-bosna

pre 12 godina

dobar je vas Boris,kakvih kod vas imade. Ne bi on nas bombardovao sa brda i tako 4 godine. A eto i izvinjava se .....za ono sto on nije uradio. A i sta moze drugo, jadnicak. Nije njemu lahko sa vama.

Naucimo lekciju

pre 12 godina

I treba da ide u Sarajevo, glavni grad BiH, odmoci nam ne moze. Da li ce se izvinjavati ili ne, to je najmanje bitno za nase zivote. Iracionalna osecanja ne pomazu , samo nas vuku jos vise ka dnu i konfliktu sa samim sobom, pa onda i sa svima oko nas. Nenaucena lekcija se mora kad tad savladati, jer uvek dolazi da naplati racun. Ne zelim vise da placam racune u ime onih koji su u moje ime trosili moj zivot. Bolje razgovarati, nego ratovati sa komsijama.

Sremac

pre 12 godina

Kamo lepe sreće da su se ovako sastajali početkom 90tih i da se izbegao rat, gde bi nam sad bio kraj ... Pa šta ljudi očekujete, da budemo večni taoci pogrešnih politika i da živimo bez komšija !? Puna podrška svakom ko radi nešto u cilju poboljšanja odnosa među narodima na Balkanu!

pravda

pre 12 godina

Jao pa dokle vise sa ovim napumpanim brojkama!!
300 000 bosnjaka, vjerovatno je u Bakirovoj glavi bio cjeli sandzak koji ima oko 300-400 hiljada bosnjaka, ali je Bakir zaboravio da postoji Srpski i Crnogorski deo sandžaka, te da u Srbiji ima negde malo više od 150 000 bosnjaka.

Fenix

pre 12 godina

Samo slepci ne vide da se od ratnog sunovrata na ovamo odnosi na balkanu popravljaju svakim danom. Polako ali sigurno. A jedan od zasluznih za to je sigurno Boris Tadic. Zbog buducnosti dece je to velika stvar.

Posmatrač

pre 12 godina

Izdvajaju se, uz časne izuzetke, dve grupe poruka:
a) g-din predsednik Republike Srbije je izdajnik, izručio je Mladića , mnogo se izvinjava, mnogo putuje, troši pare, itd... i
b) g-din predsednik Republike Srbije je licemeran, diže tri prsta, navija za Novaka, tek sad dolazi u Sarajevo, dosada je bio u Banja Luci...
Prvo što mi pada na pamet je sledeće: za nesrećni rat u BiH nisu trebali Bosancima (Srbi, Hrvati, Muslimani) ni zli Milošević, ni Vatikan, ni USA, ni EU... Za to su izgleda bili dovoljni sami sebi...

dss

pre 12 godina

Danas ce dobiti orden u BIH a za nekoliko meseci zahtev za ratnu odstetu i novu tuzbu BIH protiv Srbije u Hagu ( zahvaljujuci predaji svih dokumenata i Karadzica i Mladica dok od EU nece biti ni pocetka pregovora mozda samo status kandidata na papiru dok ce Hrvatska koja je sakrila topnicke dnevnike iako je Haski tribunal tj Serz Bramerc trazio da se to ispuni utvridio se da dokumenata vise nema i kao rezultat stize nagrada Hrvatsak 28 clanica EU 2013 godine.

Pisac

pre 12 godina

Nek razogovara, ipak je on predsednik. To mu i jeste posao... da razgovara, pregovara, predstavlja Srbiju... ma sta hoce nek radi, samo da se ne izvinjava... Ako pocne da se izvinjava nema nista od predstvljanja Srbije... Izivnjnje u drzavnickim poslovima je najsnazniji znak slabosti onoga ko se izvinjava. Posebno se ne treba izvinjavati nekome ko cak i postojanje vaseg naroda smatra pretnjojm. Uostalom, izvinio se hrvatima i dobio je jedno veliko nista za to. Cak ni uzvratno izvinjenje. Tako ce isto proci i u Bosni kod muslimana ako se bude izvinjavao. Jedino sto ce muslimani shvatiti jeste da pred njima stoji predsednik kukavica koji ne sme nista da im kaze. To ce im biti signal da mogu da nastave da podrivaju prilike u Sandzaku, da nastave sa politikom pljuvanja svega sto je srpsko itd... Zato Tadicu sve radi samo se ne izvinjavaj...

SlobaKg

pre 12 godina

Ovaj Izabegovic govori o Srbima kao da su nacionalna manjina "ima ih preko milion",a ne kao jedan od tri konstitutivna naroda.Koliko mogu da primetim po minusima i plusevima,podrska predsedniku je znacajno porasla,nije dzabe bio na Wimbldonu :)

analiticar

pre 12 godina

Pisem iz cuvene diaspore. Ovako gledano iz daleka, u Srbiji vlast nikada nece biti dobra svim gradjanima. Zasto? Predsednik drzave ne moze i ne sme obavljati nikakvu drugu funkciju osim predsednika, a narocito ne sme biti predsednik nijedne stranke posto time nije neutralan i uvek se zna na kojoj je strani kada je u pitanju odluka vlade. Dok se to ne promeni a to je tek prva stvar, djabe svi izbori i ostale procedure...

metall

pre 12 godina

petar
extern

Da se ne bi prepucavali oko broja Bosnjaka u Srbiji, pogledajte zvanican podatak sa popisa iz 2002. godine. Tada se izjasnilo 136 hiljada stanovnika Srbije kao Bosnjaci, a jos 15 hiljada se izjasnilo kao Muslimani. Broj Srba u BiH je tesko proceniti jer je poslednji popis bio pre rata. Procene su razlicite i krecu se u rasponu od 1,2 - 1,4 miliona.