Ponedeljak, 23.05.2011.

16:35

RTS se izvinjava za program '90-ih

Upravni odbor RTS uputio je izvinjenje onima koji su '90-ih godina u programu te medijske kuće bili predmet uvreda, kleveta i govora mržnje.

Izvor: B92

RTS se izvinjava za program '90-ih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

Milos Majstorovic

pre 12 godina

Da li će biti individualne odgovornosti novinara RTS-a iz tog perioda !
Hoće li odgovarati za govor mržnje i pristrasnost....
Pada mi jedan ratni izveštač na pamet !
Miloš

katica

pre 12 godina

Kakvo izvinjenje kakvi bakrači! Program takoreći ostao skoro isti samo što je sada u „rukavicama“. Sad se vode „sportski“, „diplomatski“, „pravni“ ratovi! Programska šema: red sporta, red zabave, red filmova „klanje i ubijanje“ i nešto malo politilčkog šund programa. Kada se RTS „toliko promenio“ što ne prikaza dokumentarni film o Radovanu Karadziću koji je napravila agencija sense „Život i priključenije“ da narod vidi za kakvim domanovićevskim vođama je „krenuo“ u ambis. Što RTS ne napravi sličan film o Ratku M? Dosta mi je šarenih laža, RTS (kao i takoreći svi mediji u zemlji) su očuvali „klero-fašističku“ ideologiju samo na jedan „lukaviji“ način. Posledice tavih medija dalje zaostajanje Srbije.

Nema sta...

pre 12 godina

..to su svi radili. I Hrvatska televizija nije imala nista objektivnije izvestavanje, a ni sada nije nista bolja. U ratu se svi koriste medijima na sve moguce nacine i ne treba nikoga osudjivati zbog toga, tacnije ako trebaju jedni da se izvinu onda trebaju svi.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Ako su vec priznali da su bili protiv svih i svakoga onda je red da ustupe javnosti svoju arhivu jer je poznato da su svojim ratnim novinarima i snimateljima pokrivali i zabelezili sve, apsolutno sve dogajaje, ratne zlocine, spalivanja, rusenja, kojima su kumovali a neretko ih usmeravali i sve to snimali. Snimci postoje i verno odslikavaju sve sto se dgodilo, samo je potrebno da se predaju svim tuzilastvima kao dokaz u istrzi svih zlocina, da svi zlocinci budu izvedeni pred lice pravde, a RTS bi time ispunio deo svoje obaveze od koje je niko, nikada nece i ne sme osloboditi.

Propaganda

pre 12 godina

@(Konstantinos Veliki, 23. maj 2011 23:47)
Lepa analiza! Bila bi još lepša da ste pomenuli i Vaš HRT, ne samo iz tog vremena (Vaša zemlja kao nevina žrtva agresije), a može i iz ovog vremena (reagovanja na presudu Haškog suda, koja spočitava predrasudu o moralnoj čistoti tzv. Domovinskog rata). Dakle, treba osuditi svaku bezočnu propagandu. Bok!

Looney Tunes 4ever

pre 12 godina

Džaba im "izvinjenje" dokle god je na čelu javnog servisa čovek koji je svakoj vlasti na usluzi, bivši JUL-ovac, inače najpoznatiji po izjavi iz 2003. godine: "Ako Đinđić preživi, Srbija neće". Od "Dnevnika 2" mi se povraćalo 90-tih, ali od tog Tijanića mi se danas još više povraća. Vučela je bio malo dete za njega. P.S.: Pitam se kud nestadoše svi oni stari dobri crtaći uz koje smo odrastali... (Nije ih, valjda, uništila NATO bomba 1999.)... Bilo kako bilo, B92 je i dalje jedini normalan elektronski medij koji Srbija ima.

Милован Миловановић

pre 12 godina

Пре свега РТС треба да се извине грађанима Србије што им сваки месец узима паре за претплату, а програм им је најочанији у историји постојања телевизије у Србији. Где и на чега одлазе паре од претплате? То је основно питање. Спортски програм је на "самрти", дечјег и научног одавно нема, а њима је прва тема извињавање?! Каква је разлика између РТС деведесетих и сада? Никаква. Лагали су нас онда, а још више нас лажу сада. Узгред, кад је држава у рату она МОРА да води пропагандни рат, као што то уосталом раде сви, па и нпр. BBC, узор руководству РТС.

Devitd

pre 12 godina

Kako da ne;
Milijana ponovo u sedlu;
Idu izbori!!!!!!!
Proveren SPS kadar!!!!!!
Svako jutro popiti casu vode i pogledati;
Godine koje su pojeli lavovi...
Mozda nam se ne ponovi!!!!!!!!

Zlatan

pre 12 godina

Nikada neću zaboraviti onu silnu antislovenačku propagandu s kraja 1989. godine i onaj sada već legendarni poziv sa RTS-a (tada RTB-a), da se organizovano bacaju sa balkona "Gorenje" šporeti i veš mašine... Pa priče o "švedskom standardu", "Srbiji do Tokija", itd... Za one koji ne znaju, "Gorenje" su PRVI u SFRJ počeli da proizvode veš mašine, još davne 1964. godine (model PS 270, proizveden po "Zanussi" licenci u manje od 11.000 primeraka), dakle, MNOGO pre "EI"-ja i "Oboda", koji su ih počeli proizvoditi tek početkom '70-tih. Toliko o slovenačkoj "falš" robi.

Inače, povod za pomenutu antislovenačku histeriju sa TV "Bastilje" je bila zabrana tzv. "mitinga istine" koji su kosovski Srbi trebali da održe u Ljubljani 1989. godine.

perica

pre 12 godina

izvinjenje prihvaceno ukoliko tijanic sidje s vlasti, ukoliko se direktori budu menjali na najmanju sitnicu i na svakih 6 meseci i ukoliko se reformise u stvarno televiziju svih nas. do tada, b92 je prava na informacijama i ne-busanjem-vladara-tijanica, "ja sam gazda i meni niko nista nemoze!".

suljo

pre 12 godina

Devedesetih nismo placali pretplatu, a sada placamo, za program istog kvaliteta kao pre dvadeset godina.Najbolje bi bilo da se RTS ugasi, ionako ga niko ne gleda.

dimi

pre 12 godina

rts je rđa,zlo,bolest treba im suditi za to sto su radili pa ga zatvoriti za primer,i ovo je bilo previše trošenih reci..............

Lepi Mara

pre 12 godina

E sad je u redu... U to ime moze i 500 dindzi svakog meseca. A cuo sam da ce nam i Djura oprostiti sto nas je tukao. Mozda i da zapevamo?: sve se nado da ce ljubav proci, zanavek ce otici iz sela...

makxi

pre 12 godina

Sto se tice nama Albancima sa Kosova, RTS skoro nema neku razliku kako je bio 90-setih godina a i sada, prema tome sram vas bilo za tadasnju vreme, pa i za sada.RTS ne treba traziti izvinjenje u mrznju koji je naneo drugim naroda, ona treba da se duboku reformisati i neneti mrznju drugim narodima nego imati jednu afirmisanu politiku nad nesrbima i drugim narodima.

Besim

pre 12 godina

Svaka vam cast.
Kasno jeste ali bolje ikad neko nikad.
Ovo nije dovoljno...
Ima Narodi koji su vashi novinari vradjali .
Nadam se da svako ko je pogreshio da ce se pokajati.

aca

pre 12 godina

Džaba kad su vratili onun staru špicu za Dnevnik. Inače ne gledam RTS(osim LŠ i to ponekad bez tona jer ne mogu da slušem gluposti onih tzv komentatora)ali sinoć sam slučajno "ubo" da prebacim kad su se završavale vesti i naježio sam se kad sam čuo onu melodiju!

Kad ćete već jednom da uđete u 21. vek!

Srbo

pre 12 godina

Sta su to oni umislili? Da su Napoleoni? To sto je radjeno, radili su ljudi koji su tada bili zaposleni na toj televiziji, ne znam vise ni kako se zvala tada. Svi koji su pravili onu propagandu, znaju se tacno, poimenicno, i oni treba da budu odgovorni. Umesto toga, nekom je palo na pamet da od tzv "javnog servisa" napravi (ili je vec napravio) svoju prciju. RTS to samja!
Kakav bezobrazluk!?
Ovo lepo govori o mentalnim i moralnim vrednostima onih koji upravljaju ovim javnim preduzecem.

Munja

pre 12 godina

(Marko, 23. maj 2011 22:48)
Vaša reakcija pokazuje da je to pravi način. Još smo na početku.
Jedanaest godina je prošlo. Jedanaest godina od novog početka, nove šanse. Jedanaest godina od petog oktobra. Neki kažu da da je šansa za šesti oktobar propala, dok se drugi pitaju zašto se uopšte dogodio i peti. To me podseća na alkoholičara koji tvrdi da to nije, dok ga "dobronamerni" savetuju da "malo smanji" ili "batali to *****", a čoveku je ustvari potrebno dugotrajno lečenje. Zajednička crta i jednima i drugima je da lečenje smatraju najstrašnijim od svih ishoda. Zašto? Za lečenje je potrebna volja, snaga, suočavanje sa prošlošću i prihvatanje posledica. I za pacijenta i za pacijentu bliske osobe. Odnosno kako za posredne i neposredne učesnike, tako i za posmatrače i one koji su gurali glavu u pesak. I tako prođe 11 godina a lečenje se odvija uz konstantno opiranje pacijenta. A onda iznenada dobijemo jedan bitan delić slagalice. Izvinjenje. Bolje reći priznanje. Prilog kolektivnom lečenju. I opet niko nije zadovoljan. Oni kojima je srce ostalo ispred Dnevnika 2, oni koji su bili nesposobni i onda i sad, i oni koji preziru sve oko sebe uopšte uzev. Smrad i trulež koji se širio iz Takovske 10 još ne možemo da uklonimo. Koliko generacija se ugušilo u smradu devedesetih, bar dva puta toliko će biti potrebno da bi vazduh postao ponovo čist. I ako je jedanaest godina bilo potrebno za jedno izvinjenje ostavljam vam da, po slobodnom uverenju, ocenite koliko će nam vremena biti potrebno da uradimo nešto više. Ili, možda, konačno definitivno propadnemo, ako smatrate da je svaki korak u lečenju, u stvari, ispiranje mozga. Sa željom da jednom odrastemo... Pozdrav

slobodan

pre 12 godina

Kasno mi se izvinjavate i dzabe se izvinjavate.
Vi i vasi nalogodavci ste mi pojeli mladost i to vam necu ni zaboraviti ni oprostiti.

I za ovaj program koji sada imate, koliko cujem, treba da se izvinjavate.

P.S. CBC ima mnogo bolji program od vaseg i jos ne moram da placam pretplatu.

jeremija

pre 12 godina

Ma da!HTV i muslimanska TVSA su "objektivno" izvestavali!Kao i Slovenci! BT pod hitno da se izvine! Opet svo zlo i pakost stize iz Srbije! Ima li ikoga u toj napacenoj zemlji da kaze DOSTA?

Зоран

pre 12 godina

Ма нема потребе да се извињавате. Они што се пре слагали са вама, вероватно би се и сада слагали да извештавате као раније. А ми који се нисмо тада слагали са вама, сада смо солидно попустили...

Goran

pre 12 godina

A šta je sa programom tokom 50, 60, 70 i 80-tih? Pa i tada je informativni program bio jednoumni, komunistički servis jedne partije i sredstvo bezočne propagande i napadanja političkih protivnika sistema. Nije loš program počeo 90-tih.

Nada umire posljednja

pre 12 godina

Ja se još uvijek nadam da ću to isto čuti i od predstavnika HRT-a ...ali očito da ću se još dugo dugo načekati.

Nenad

pre 12 godina

Evo, izvolite i vidite koliko vredi to izvinjenje:
http://goo.gl/0t016

Link vodi ka vesti o izvinjenju na sajtu RTS-a. Pročitajte komentare koje je "uredništvo" dozvolilo da se objavi (sve same pohvale), a zatim pročitajte ove na B92. Ništa, ama baš NIŠTA se nije promenilo!

Che

pre 12 godina

Nadam se da se izvinjenje ne odnosi na kulturni i obrazovni program koji je bio za tri svetlosne godine iznad ovog danasnjeg brloga i rijaliti gluposti.

Boksi

pre 12 godina

Ja se izvinjavam RTS-u sto ih nisam gledao 90ih jer bih sada bio deo drustveno-ekonomske elite (blejao po kvartu,
terao zurku na opasno, slusao folk, isao na utakmice sa sakom uzorne dece koji vole da nose kapuljace i ocekivao nebesku cicu jer smo mi dokazano nebeski narod..a i taj svajcarski standard koji je tu iza ugla...)

4С ЈФ

pre 12 godina

Боље би било да се извинете за данашњи програм, који нема везе с везом. Занимљивији је тв програм у Сомалији него ртс-ов.

Duki

pre 12 godina

Lepo, samo što bi RTS trebao da se izvini i za program posle 90-ih, pa i dan danas. Veoma su male razlike. I danas nam se serviraju laži, a pritom smo još prisiljeni da za to plaćamo pretplatu.

servis_volej

pre 12 godina

kad vas se samo sjetim 90-tih... koje laži, kako ste prali mozgove vlastitom narodu!!! kolike ubojice ste odgojili svojim prilozima, užas!!! i onda se čudite kako vas drugi narodi na području SFRJ ne vole! pa naravno, na laži RTS, odgovarale su i druge nacionalno "obojane" televizije!!! sjećam se Vukovara, onaj prilog o 42 srpske djece navodno ubijene i strpane u vreće.... demantij je uslijedio slijedeći dan, ali prekasno!!! a tragikomičan prilog je bio o velikom slavlju Hrvata nakon Oluje, ali slavili su u Zemunu, Novom Beogradu i Subotici!!! ma da ne povjeruješ!!!
(Igor, 23. maj 2011 17:40)
E moj Igore vama i danas iste lazi serviraju

Igor

pre 12 godina

@ bačvanin
kako te nije sram takve stvari govoriti... na HTV ima odavno emisija o nacionalnim manjinama gdje se prate kulturni događaji o svim manjinama, pa tako i o srpskoj... svaki pravoslavni Božić šalje se čestitka iz pravoslavne crkve u Zagrebu i prijenos bogoslužja!!! ja ne tvrdim da je HTV savršena (ni izdaleka), ali "srbočetnicima" naziva one koje su protjerivali, pljačkali i ubijali nesrpsko stanovništvo tijekom rata i time se hvalili... drugačiji naziv ne zaslužuju. to je isto kao da RTS ustaške zločince iz Jasenovca naziva "nervoznim i isprovociranim" Hrvatima.

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

RTS je krajem 80-tih i pocetkom 90-tih imao istu onu funkciju rasplamsavanja nacionalne mrznje i minoriziranjem drugih na nacin na koji bi i sam Goebels pozavidio. Bacane su u eter takve lazi i gadosti a manipuliralo se sa nekontroliranim izljevima emocija sve radi ostvarenja milosevicevog krvavog projekta. Rijeci poput: nejac, goloruk ili koristenje slikovitih temina za opis btutalnosti zlocina onih "drugih" najbolji su dokaz o fabriciranju lazi i namjernom svaljivanju krivice na citave narode.Za to bi netko trebao i sudski biti gonjen te preuzeti svu moralnu odgovornost svjesnog ispiranja mozga srbijanskog drustva.

Dragan

pre 12 godina

..Pamcenje u Srbiji ne traje duže od sedam dana ! Naravno da je neophodno izvinjenje za ono što su Spomenka,Vesna Burazor i njen muž Milan Radosavljević ( tada i dvorski spiker na Dedinju) izgovarali:'' snage haosa i bezumlja, strani plaćenici i domaći izdajnice, šačice slučajnih prolaznika,fašisti'', za sramno huškanje Slobinih na opozicione gradjana Srbije na '' veličanstvenom'' kontra mitingu'' Od tolikog zla ,prljavih ,otrovnih reči.. huškanja ,ratne propagande .Zaboravili ste kada su vam sinovi bežali od vojnih pozivara!
Zaboravili ste na 1O minutne komentare Vučelića,prvo na RT Novi Sad pa....E ne možete Vi iz SNS samo zbog njega i bliskosti vama da nam ispirate mozak ..da zaboravimo Milijanu ,Bjelića, Vojvodića ,Ratka Dmitrovića ,Komrakova ,Mariju Č Mitrović, Aleksandra Ljubičića,Željka Avramovića,Spomenku Jović,Branku Čuljić ,Desu Čavić,Da Vas podsetim, činjenicama 1997 .godine od pretplate ,preko strujomera u Milanovićev i Mirin i Slobin RTS se slilo '' bednih'' 170 miliona nemačkih maraka.Zato danas Milanovića kada izadje iz Zabele čeka stan od 330 m2 u YBC. 1.maja dok su Bankovići sahranjivali Kseniju pravio je svadbu sinu u Interkontinentalu! Besramno da su i njegovi psovali.A novosadski ''tandem ratnog huškanja'' Jovan Nikolić i Gordana , tada Gačić danas uredjuje i spremaju program po SNS notama u jednoj lokalnoj televiziji u Kraljevo , na kojoj gle čuda po stoti put Komrakov priča o svojoj tužnoj sudbini.Njega se i SPS odrekao još 6.oktobra.
Hvala UO RTS za izvinjenje!

Nenad

pre 12 godina

Niko ništa nema od vašeg izvinjenja pogotovo što je tempirano i neiskreno. Još plaćamo pretplatu za servirane informacije. I dalje ste u službi vlasti samo u fino zapakovano demokratsko pakovanje (SR..E). Ima brdo kanala na kablovskoj na kojima možete pogledati i neku edukativnu emisiju...

Marko

pre 12 godina

Kada će se gospodin Tijanić, Nacionalni servis i REKOM izviniti građanima Srbije za MORBIDAN spot koji čujemo svake večeri pred sam poćetak vesti u 19:30? Nijedna druga reč osim MORBIDAN ne može da opiše ono što su bolesni umovi naterali neko dete da izgovori. Pitam se samo kako su roditelji te devojčice to dopustili, gde su oni koji se bave zaštitom dece, gde su dečji psiholozi da kažu svoje stručno mišljenje? Kako će to uticati na psihu te male devojčice i sve druge male dece koja to svake večeri slušaju? Ja sam već imao muke da to objasnim svom malom unuku i odgovorim na pitanja; Ko je i zašto ubio malu seku? Gde je ona sada? Zašto je niko ne otkopa? Kako neko ko je mrtav može da govori i piše?,itd. Najteže od svega mi je pala tuga u očima mog unuka. Žalio je malu seku, toliko ju je žalio!SRAMOTA šta nam radite! I ko je dotičnoj gospodi dao za pravo da muči ceo narod? Jer, šta je to drugo nego mučenje? Svaki put mi se kosa diže na glavi kada čujem taj nežni glasić koji kao da se zaista obraća svima nama iz neke jame! Uz dužno poštovanje prema svim nedužnim žrtvama rata, bilo koje veroispovesti ili nacionalne pripadnosti, MOLIM nadležne da reaguju i poštede nas krajnje MORBIDNOG spota REKOMA. Postoji svakako drugi način da se pomogne u rasvetljavanju zločina i kažnjavanju krivaca.

Ramo

pre 12 godina

Eh sad,posle toliko godina,pa narod je unakazen,svacega je bilo pa je sve to stvorilo neke iskrivljene slike,nazalost i danas se tako delimicno radi...

nikola

pre 12 godina

javni servis sada i ranije dužan je da izveštava ŠTA SE DEŠAVA a ne šta je netko o nečemu rekao. 80 % vesti citirate političare. IZVESTITE NAS O DOGAĐAJU A NE O TOME KAKO NEKI OD POLITIČARA NA TO GLEDA. treba i da osluškujete puls naroda i da informišete i one koji misle drugačije od vas jer su pare kojima vas izdržavamo iste. ako mislite drugačije preimenujte se u privatnu stanicu pa radite kako vam vlasnik naredi.

JD

pre 12 godina

Bravo. Da li ce posle ove odluke i IZJAVe i Konfesionalne Crkve, Verske zajednice registrovane po Zakonu o Crkvama i Verskim zajednicama DOBITI PROSTOR na JAVNOM servisu a time i anulirati odluku RRA koji je dao PREPORUKU (2007) da se prostor i javni nastup daje samo TRADICIONALNIM CRKVAMA i Verskim zajednicama ?? !!!!

igor micevic

pre 12 godina

jos samo da se sredi sa serijskim i muzickim programom. zaista nema potrebe za folkom. srpska narodna muzika u odredjenim emisijama da ali cemu slihtanje kicu i sundu. takodje napraviti kod olacenja kako se tu i tamo ne bi provukli pripadnici 'srpskog jet seta' u nedolicnoj garderobi koju nasa deca kopiraju i na koju s e ugledaju.

Weber 'S

pre 12 godina

April 1992. RTS snima unosenje tela mog tetka kojem su paravojne formacije iz RS odsjekle glavu i uz to daju komentar: "Pogledajte sta Pomahnitali Alijini bojovnici rade sa Srpskog zivlja u Zvorniku"! 10 minuta kasnije zvoni telefon u nasoj kuci u Malom Zvorniku. Nasi kucni prijatelji iz Beograda porodica Koz...c. Psuju majku Tursku, treba nas sve pobiti, raseliti itd. Zalud je bilo objasnjavati da to nije Srbin nego nas tetak Ha...m covjek koga su licno poznavali. Mislim da je RTS TPG vremena kriva za izazivanje mnogih ratnih zlocina. Fino sto su priznali . Kontaktiracu advokata da vidim koliki ce biti nas odstetni zahtjev.

bezimena

pre 12 godina

Akutelni UP RTS se "izvinjava" za program 90-tih, U ČIJE IME!? U ime onih koji su TADA vodili RTS služeći na najogavniji način strahovladi SM!?

Besmislenije "izvinjenje" odavno nisam videla! RTS nije vaša dedovina, mnogo ste se uživeli u "ulogu"!

Kako bi bilo da se izvinite za današnji program i napravite već jednom JAVNI SERVIS od RTS-a!?

nikad izvini

pre 12 godina

Hahaha naizvinjavamo se i mi njima mile majke! koja patetika, RTS se nakon 2000 toliko promenio u odnosu na 90e da su vratili Suzanu Mančić da vodi Loto xD RTS je bio i ostao partijska televizija, jedina promena je što su uveli pretplatu koju im plaćaju samo loto-***oti

@bačvanin

pre 12 godina

Pre svega, o ukusima se ne raspravlja. Sto se tice serija sa narodnom tematikom ja ih rado gledam, ali samo one kvalitetne. Navedena serija je daleko od kvalitetne po mom skromnom misljenju, a stvarno ne poznajem fakultetski obrazovanu osobu, gde i sam spadam, koja se pohvalno izrazila o seriji:"Selo gori a baba se ceslja".Ili je mozda Tijanic najmerodavniji da proceni kvalitet?

anonimous

pre 12 godina

A, vidim da se ne izvinjavate ni za sva vredjanja, medijske manipulacije i zamene teza iz vremena inicijalne nacionalistichke euforije i tokom pochetnog gradjenja kulta lichnosti Slobodana Miloshevica, shto ste, sve zajedno, pochinili i sprovodili tokom druge polovine 80-ih?!

Nema problema.

Da se izvinite za sve shto ste ikada pochinili - neprihvatljivo je.

Lustracija i krivichna odgovornost. Toliko.

Laku noc i hvala na paznji.

Krksi89

pre 12 godina

Nema izvinjenja! Vratite pare od predpalta! Sad je predizborna godina pa je vlast ipak naredila da se rts izvini,( ulizice ) svako ko podrzava rts treba da gleda ne devedesete nego sedamdesete jos narendnih sto godina i placa pretpaltu deset puta vise.

Kosovastar

pre 12 godina

UO RTS je izgleda "zaboravio " one koje je najvise vredjao i zapretio - Albanci sa Kosova. Svi oni koji su pratili ovu TV znaju o neopisivim vredjanjima, klevetama upucene albanskoj zajednici na Kosovo 90-tih. Islo se toliko daleko da su i deca od nekoliko meseci nazvani "teroristima" kako recimo "likvidirana grupoa terorista" bez obzira sto u tu grupu bilo i dece od nekoliko meseci ili godina ili staraca od 90 godina.

Slučajni prolaznik (beli lav)

pre 12 godina

''...zalagaće se i za unapređenje obrazovnog, kulturnog i naučnog programa RTS-a.''
Juče je u srcu Beograda održan koncert BIG BAND RTS-a, omaž Bitlsima, a RTS nije našao za shodno da pošalje ni jednu jedinu kameru... makar fotoaparat ili novinara koji bi ispratio NJIHOV BAND!
Ali to je samo muzika, tamo neki jazz... koga to još zanima...

Jelena

pre 12 godina

Da li se danas prilozima sa RTS povredju osećanja, moralni integritet i dostojanstvo građana Srbije,humanistička intelektualaca, pripadnici opozicije, kritički usmerenih novinara...vecinskog dela srpskog naroda????
Moje misljenje je DA!!
Sa juga sam srbije, dok gledam ili slusam vase emisije o zivotu u srbiji pomislim da zivim u nekoj normalnoj drzavi, gde vlada blagostanje, gde nema korupcije kriminala, gde mladi mogu da planiraju zasnivanje porodice, gde ce moci svoje dete da podizu pruzajuci mu normalan zivot.... a onda kad otvorim oci i vratim se u realnost zapitam se hoce li doci sutra da mi iseku struju, vodu, hocu li imati sutra da kupim parce hleba...
Hocete li se izvinjavati RTS opet kroz koju godinu zbog ovoga sto se sad radi.. ne nemoj te se izvinjavati opet, pokazite danas samo pravo lice srbije i onih koji su odgovorni za to!
Hvala i nadam se da ce ovaj moj komentar proci cenzuru ovde jer istinom nikog nisam uvredila.

DITRICH

pre 12 godina

Ne prihvatam izvinjenje zbog onih koji su izginuli po susednim drzavama, koji su premlaćivani po demonstracijama kod nas. Zbog dece koja danas nemaju budućnost ovde zahvaljujući monstruoznoj propagandi koju ste širili. Zbog Milijane Baletić, Mile Štule, Krste Bjelića, Sime Gajina, Komrakova, Vučelića i tušta i tma likova koji kao da su iz horor filmova defilovali pred nama svaki dan. Godinama. Krv je na vašim rukama, i to ne može da se izbriše izvinjenjem stavljenim na papir i puštenim u etar. A i danas vodite nakaradnu politiku nastavljajući zaglupljivanje umesto prosvećivanja, sa svojim serijama i realiti programima.

bačvanin

pre 12 godina

@ (Poreč, 23. maj 2011 17:37)
Srpska televizija se bar izvinula – za razliku od vaše kojoj ne pada na pamet i koja i danas Srbe naziva “Srboćetnicima” a da ne govorimo kako ih je sve nazivala devedesetih a naročito dok ih je u “udruženom zločinačkom poduhvatu” zvanom oluja proterivala iz lijepe vaše Hrvatske – kako vas nije sramota da uopšte dajete sebi za pravo da likujete?

@ (vegan, 23. maj 2011 17:33)
E pa ako si “ih tu čekao”, možda si prvo trebao proveriti i videti da se 90-ih pretplata nije plaćala! Ne valja trčati pred rudu, jer se onda ispadne često smešan (da ne kažem neku grublju reč)!

@ (tuzicu RTS za dusevni bol, 23. maj 2011 17:11)
Ako je vama pozlilo od serije “selo gori a baba se češlja” onda zaista imate veoma veliki problem i veoma loš ukus, jer svi koji se razumeju u te stvari tu seriju nazivaju remek delom u kom glume neki naši fenomenalni glumci! A i niko vam ne brani da gledate, na primer, Sauth park na MTV-u, ako vam serija sa narodnom tematikom izaziva mučninu!

-A ostalima bih poručio: nikada vama udovoljiti – uvek će te naći milion stvari da pljujete sve i svakoga, umesto da poštujete i cenite i najmanje pomake na bolje, vi samo pljujete! Zanima me samo koja će još televizija u regionu učiniti istu stvar – naravno nijedna, ali vama ni na pamet neće pasti da i njih prozivate i pljujete!

-Aj sada da vidim bar jedno hiljadu minuseva – samo napred!

Goran

pre 12 godina

Puj pike više ne važi, bilo pa prošlo. Jedino treba pogledati šta se sada radi po pojedinim medijima, pa shvatiti da takve stvari ne bi smele da se završavaju samo izvinjenjem, jer će nam se devedesete ponavljati u nedogled...

nikola

pre 12 godina

У РТС -у мисле да смо стварно мазохисти и да их потајно гледамо? Поред толико тв програма +сателит +кабловска не стиже се и на вређања...на жалост. Јел ово ништа друго и није до вређање интелигенције грађана Србије ! Mесто стварно да јесте после десет и кусур година, по Тијанићевој изјави РТС требао бити "мерило интелигенције грађана србије"!? Само је требао , ПРОМЕНУЛИ СМО КАНАЛ НА ВРЕМЕ!

NATO

pre 12 godina

E pa ako je tako, onda i Vi izvinite sto vas proglasismo "legitimnim vojnim ciljem" u sluzbi jednog zlocinackog rezima i sto vas "ostetismo" bombardovanjem vase zgrade !

Zvonar

pre 12 godina

Izvinjavajte se Vi nama za katastrofalan program , koji je da ironija bude veca uglavnom nachinjen tih devedesetih ! Sramota, umesto da radite neshto i da popravite srozani rejting vi razmishljate o tome shta je bilo ! Politikanti , kadrovci i nesposobnjakovici !

canada

pre 12 godina

Auu koji licemeri!! Pa oni i dan danas vode politiku aktuelnog rezima pa sve nam se podmece pod nos samo da se ne zapitamo ... DOKLE?!

Kasno

pre 12 godina

Svi oni koji su stradali zbog takvog programa RTS-a nemaju sada nista od ovog izvinjenja. Oni su izgubili zivote, porodice,kuce,dostojanstvo,prijatelje...Ne misle valjda da sada jednim izvinjenjem to mogu da isprave?

e-krem

pre 12 godina

To sto jednino Marsovce nisu povredili to je poznato i to shvatam.Nego zar vam je trebala citava decenija da to shvatite, e to ne shvatam ni pod razno.

uros377

pre 12 godina

Hvala na izvinjenju. Na koju adresu mogu uputiti zahtev za povracaj novca prikupljenog na ime takse na elektricno brojilo, koje ocigledno, po sopstvenom priznanju, nije ispravno radilo.

MilanM

pre 12 godina

Ko li tada beše ministar za informisanje?
Sećam se da je bilo nekih problema oko Studija B, kao ušla voda u kabl.
Eh, Srbijo ...

Milovan

pre 12 godina

Koja glupost, sad se RTS još više zloupotrebljava, naročito dolaskom Tijanića koji se uvlači svakoj vlasti. Što je najgore sada plaćamo pretplatu, u ono vreme nismo morali. RTS je bio i ostao vladin medijski servis.

slavko

pre 12 godina

Pa imaju se zbog čega izvinjavati!
Baš RTS je bio glavna perilica mozga Srbima u cjeloj ex-YU. Puno su mržnje i laži proširili, puno je glava zbog toga palo, na kraju i srpskih. Istina, nisu oni bili jedini ali su bili najglasniji i na najnižem kulturnom i intelektualnom nivou.
Još pamtim jednu bizarnu vjest tamo 99 kada su Ameri ušli na Kosovo. U Makedoniju je za njih dovezen vagon vojničkih čizama, mislim da je bilo oko 300 kom. RTS javlja da su to čizme pobijenih NATO agresora koje sada potajno sklanjaju jer im više neče trebati...

zdenko

pre 12 godina

http://www.yucom.org.rs/upload/vestgalerija_27_9/1211453876_GS0_Slucaj_sluzbenika_Aleksandra_Tijanica.pdf


komentar nije potreban....

baba vanga

pre 12 godina

Drago mi je zbog ove vesti, ovo je još jedna pozitivna stvar i znak da je Srbija (za razliku od drugih) na čvrstom i dobrom putu!
Nadam se da ću jednom čuti slično izvinjenje nacionalnih televizija susednih nam zemalja koje su se služile potpuno istim metodama u bezobzirnom medijskom ratu, a NEKE TO I DALJE RADE!
Drago mi je što je Srbija ponovo prva u suočavanju sa prošlošću i istinom!

Dejan

pre 12 godina

E baš im hvala što su setili posle 11 godina. Toliko sam odušeljen ovim plemenitim gestom da idem iz ovih stopa da platim sav zaostali dug za pretplatu.

vegan

pre 12 godina

Aha, tu sam vas cekao! Sad lepo da vratite sve pare sto ste dobili devedesetih putem pretplate. Bio bi red. Ili da vas tuzimo svi komplet za dusevne patnje i zloupotrebu sluzbenog polozaja, trovanja i laganja nacije, dakle sirenje neistina itd?

Poreč

pre 12 godina

Da li će te se izviniti i građanima HR koji su za RTS bile ustaše i radili nezapamćene zločine. Npr.onoga dana kada ste "eskluzivno" javili da su ustaše ubile tridesetak dojenčadi u Vukovaru mene je u Istru nazvao prijatelj iz ex vojske (živi u Valjevu) i izvrijeđao me ko najvećeg zločinca.

Rade

pre 12 godina

Mi koji smo trpeli ponizavanja i uvrede, sigurno ne prihvatamo izvinjenje, jer su
iz tog vremena i dalje isti ljudi na kormilu te iste kuce, ali samo na drugi pozicijama,
gde nam serviraju program, koji samo drugacije izgleda, ali isto znacenje ima kao 90-ih.

Iskreno

pre 12 godina

Bravo! Nikad nije kasno! Eto, npr, ja planiram da im se 2021. izvinim sto im ne placam pretplatu preko 10 godina i da najavim novo izvinjenje na istu temu 2031.

Prikupljena sredstva ulazem u sebe da nadoknadim patnje i pretrpljenu psihicku bol 90-tih...

ko prizna pola mu se prasta

pre 12 godina

e kad bi jos glavni urednici iz tog vremena krivicno odgovarali onda bi mogli biti djelomicno zadovoljni.,jer nitko ne moze vratiti vrijeme, i da nestanu patnje ljudi svih naroda na ovim nasim prostorima.,jer da milosevic nije imao onakvu podrsku u rts.,mnoga zla bi se izbjegla,ne bi trebalo nato bombardovanje da narod shvati tko ga ustvari vodi!

djoda

pre 12 godina

ja rekoh da se ne izvinjavaju mozda zbog repriziranja gore dole,boljeg zivota,srecnih ljudi......
al dobro....cekam sad otpisane opet :D
E zemljo jadna li si,da te nema trebalo bi te izmisliti.....

Vuk

pre 12 godina

Nisu mi puno smetali ni onda, jer nemam iluzije da postoje slobodni mediji bilo gde na kugli zemaljskoj. Al ne mislim ni da su sada puno drugaciji. I dalje je RTS servis vladajucih stranaka, i dalje sluzi za propagandu (ovog puta za promociju "evropske" paradigme), i dalje izrazito favorizuje poziciju u odnosu na opoziciju. Sve je to razumnjivo, ako mozda ne i prijatno. Ono sto stvarno smatram nedopustivim je RTS-ov odnos prema pitanjima koja su od prvorazrednog drzavnog i nacionalnog znacaja. Prema njima se i dalje postavlja izrazito jednostrano, uskovido, promovisuci jednoumlje. To nije dobro za ovo drustvo i nadam se da ce smoci snage da budu odgovorniji prema javnosti koja ih finansira.

Igor

pre 12 godina

kad vas se samo sjetim 90-tih... koje laži, kako ste prali mozgove vlastitom narodu!!! kolike ubojice ste odgojili svojim prilozima, užas!!! i onda se čudite kako vas drugi narodi na području SFRJ ne vole! pa naravno, na laži RTS, odgovarale su i druge nacionalno "obojane" televizije!!! sjećam se Vukovara, onaj prilog o 42 srpske djece navodno ubijene i strpane u vreće.... demantij je uslijedio slijedeći dan, ali prekasno!!! a tragikomičan prilog je bio o velikom slavlju Hrvata nakon Oluje, ali slavili su u Zemunu, Novom Beogradu i Subotici!!! ma da ne povjeruješ!!!

Markiza

pre 12 godina

A sad su kao bolji? Razlika je jedino sto 90-tih nismo placali pretplatu, a sad placamo. Ne dobijamo nista zauzvrat. Program nula. Dnevnik 2 je najveci moguca cenzura. Prosipaju nam neke nebitne informacije. Sta je gradjane Srbije briga za podmetnutu bombu u Angoli? Kakve koristi imaju od toga? Decji progrma ne postoji. A sve sto ovaj gutac novca gradjana Srbije nudi se moze svesti u 3 reci: RTS=Repriziramo Tri Serije

dragan

pre 12 godina

Opozicija jeste bila predmet govora mržnje. Ali sada je situacija još gora, tada se barem govorilo o opoziciji, danas prava opozicija se niti spominje niti može da dođe na program RTSa. Evo na primer. Da li neko opozociono mišljenje, npr iz Kluba književnika može da se čuje.

Шумадинац

pre 12 godina

Нема потребе да нам се извињавате за програм 90',тада је био бољи програм него данас.
Било би нужно да ам се извинете за ДАНАШЊИ прграм на РТС-у који ПЛАЋАМО а добијамо никакав квалитет, копирате серије из Слобиног времена, емитујете неке скарадне емисије,Велики брат, нема ништа....
Онда је био и научни програм, школски, емисије о учењу енглеског, француског, италијанског, руског, тада је било страних дописника, укључења из иностранства, емисије о дијаспори....., данас са толиким буџетом , ништа.

nije nego

pre 12 godina

Bas im hvala... a za program iz 2000tih ce se verovatno izviniti za narednih 10ak godina, kada se dovoljno napune dzepovi od pretplate,

tuzicu RTS za dusevni bol

pre 12 godina

A sad ste kao bolji?Od vasih serija"rekordne gledanosti" normalnoj osobi pozli. Reklame non-stop, reprize, ton, kvalitet slike, voditelji...,sve je na ocajnom nivou, ali kad vidim ko vam je direktor sve mi je jasno.

Bojan Todorović

pre 12 godina

Prosto ne verujem svojim očima !!
Minimum koji nam ova sramota od televizije duguje je izvinjenje za očaj koji nam servira umesto programa. Beskonačne reprize dosadnih i zaglupljujućih serija, odsustvo aktuelnosti i objektivnosti je svrstavaju na dno lestvice po kvalitetu.

Ali najčudesnije je što nam se posle DVADESET godina izvinjava čovek koji je bio Koštunicina perjanica u vreme obračuna sa Đinđićem, čovek koji je bio Mirin ministar informisanja u JUL - radikalskoj vlasti u najgorem od najgorih vremena.

Kakvo izvinjenje nam od NJEGA treba i kome ono išta može da znači?
Najpre je potrebno da nam se Tadić svima izvini i za njega na mestu direktora televizije, i Dačića i Mrkonjića i Palmu....
U stvari - dovoljno bi bilo da ih skloni, da ih više ne gledamo.

ko o čemu...

pre 12 godina

jel da očekujemo za 10 god opet izvinjenje za otimanje pretplate u zamenu za dno od programa?

nek vam prašta onaj ko zaboravlja

KRAGUJEVACKI DS-OVAC

pre 12 godina

A kada će ovaj RTS da se izvini gledaocima i gradjanima Srbije za sve ono što čini poslednjih godina? RTS je glasnogovornik stranaka na vlasti i u;esnik prodaje državnih i nacionalnih interesa. Upravni odbor RTS, umesto da raspravlja o teškoj ekonomskoj situaciji i socijalnom poloaju zaposlenih ( tu ne računam grupu koja je po "modelu" generalnog direktorqa) , oglašava se za nešto što će tek istorija sa odredjene distance da potvrdi,ili negira. naravno, ne isključujem da je bilo svega u to vreme,ali zar nije ista situacija sa RTS poslednjih nekoliko godina.

Poreč

pre 12 godina

Da li će te se izviniti i građanima HR koji su za RTS bile ustaše i radili nezapamćene zločine. Npr.onoga dana kada ste "eskluzivno" javili da su ustaše ubile tridesetak dojenčadi u Vukovaru mene je u Istru nazvao prijatelj iz ex vojske (živi u Valjevu) i izvrijeđao me ko najvećeg zločinca.

Iskreno

pre 12 godina

Bravo! Nikad nije kasno! Eto, npr, ja planiram da im se 2021. izvinim sto im ne placam pretplatu preko 10 godina i da najavim novo izvinjenje na istu temu 2031.

Prikupljena sredstva ulazem u sebe da nadoknadim patnje i pretrpljenu psihicku bol 90-tih...

Markiza

pre 12 godina

A sad su kao bolji? Razlika je jedino sto 90-tih nismo placali pretplatu, a sad placamo. Ne dobijamo nista zauzvrat. Program nula. Dnevnik 2 je najveci moguca cenzura. Prosipaju nam neke nebitne informacije. Sta je gradjane Srbije briga za podmetnutu bombu u Angoli? Kakve koristi imaju od toga? Decji progrma ne postoji. A sve sto ovaj gutac novca gradjana Srbije nudi se moze svesti u 3 reci: RTS=Repriziramo Tri Serije

ko prizna pola mu se prasta

pre 12 godina

e kad bi jos glavni urednici iz tog vremena krivicno odgovarali onda bi mogli biti djelomicno zadovoljni.,jer nitko ne moze vratiti vrijeme, i da nestanu patnje ljudi svih naroda na ovim nasim prostorima.,jer da milosevic nije imao onakvu podrsku u rts.,mnoga zla bi se izbjegla,ne bi trebalo nato bombardovanje da narod shvati tko ga ustvari vodi!

tuzicu RTS za dusevni bol

pre 12 godina

A sad ste kao bolji?Od vasih serija"rekordne gledanosti" normalnoj osobi pozli. Reklame non-stop, reprize, ton, kvalitet slike, voditelji...,sve je na ocajnom nivou, ali kad vidim ko vam je direktor sve mi je jasno.

DITRICH

pre 12 godina

Ne prihvatam izvinjenje zbog onih koji su izginuli po susednim drzavama, koji su premlaćivani po demonstracijama kod nas. Zbog dece koja danas nemaju budućnost ovde zahvaljujući monstruoznoj propagandi koju ste širili. Zbog Milijane Baletić, Mile Štule, Krste Bjelića, Sime Gajina, Komrakova, Vučelića i tušta i tma likova koji kao da su iz horor filmova defilovali pred nama svaki dan. Godinama. Krv je na vašim rukama, i to ne može da se izbriše izvinjenjem stavljenim na papir i puštenim u etar. A i danas vodite nakaradnu politiku nastavljajući zaglupljivanje umesto prosvećivanja, sa svojim serijama i realiti programima.

Weber 'S

pre 12 godina

April 1992. RTS snima unosenje tela mog tetka kojem su paravojne formacije iz RS odsjekle glavu i uz to daju komentar: "Pogledajte sta Pomahnitali Alijini bojovnici rade sa Srpskog zivlja u Zvorniku"! 10 minuta kasnije zvoni telefon u nasoj kuci u Malom Zvorniku. Nasi kucni prijatelji iz Beograda porodica Koz...c. Psuju majku Tursku, treba nas sve pobiti, raseliti itd. Zalud je bilo objasnjavati da to nije Srbin nego nas tetak Ha...m covjek koga su licno poznavali. Mislim da je RTS TPG vremena kriva za izazivanje mnogih ratnih zlocina. Fino sto su priznali . Kontaktiracu advokata da vidim koliki ce biti nas odstetni zahtjev.

Шумадинац

pre 12 godina

Нема потребе да нам се извињавате за програм 90',тада је био бољи програм него данас.
Било би нужно да ам се извинете за ДАНАШЊИ прграм на РТС-у који ПЛАЋАМО а добијамо никакав квалитет, копирате серије из Слобиног времена, емитујете неке скарадне емисије,Велики брат, нема ништа....
Онда је био и научни програм, школски, емисије о учењу енглеског, француског, италијанског, руског, тада је било страних дописника, укључења из иностранства, емисије о дијаспори....., данас са толиким буџетом , ништа.

Rade

pre 12 godina

Mi koji smo trpeli ponizavanja i uvrede, sigurno ne prihvatamo izvinjenje, jer su
iz tog vremena i dalje isti ljudi na kormilu te iste kuce, ali samo na drugi pozicijama,
gde nam serviraju program, koji samo drugacije izgleda, ali isto znacenje ima kao 90-ih.

nije nego

pre 12 godina

Bas im hvala... a za program iz 2000tih ce se verovatno izviniti za narednih 10ak godina, kada se dovoljno napune dzepovi od pretplate,

Kosovastar

pre 12 godina

UO RTS je izgleda "zaboravio " one koje je najvise vredjao i zapretio - Albanci sa Kosova. Svi oni koji su pratili ovu TV znaju o neopisivim vredjanjima, klevetama upucene albanskoj zajednici na Kosovo 90-tih. Islo se toliko daleko da su i deca od nekoliko meseci nazvani "teroristima" kako recimo "likvidirana grupoa terorista" bez obzira sto u tu grupu bilo i dece od nekoliko meseci ili godina ili staraca od 90 godina.

Kasno

pre 12 godina

Svi oni koji su stradali zbog takvog programa RTS-a nemaju sada nista od ovog izvinjenja. Oni su izgubili zivote, porodice,kuce,dostojanstvo,prijatelje...Ne misle valjda da sada jednim izvinjenjem to mogu da isprave?

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

RTS je krajem 80-tih i pocetkom 90-tih imao istu onu funkciju rasplamsavanja nacionalne mrznje i minoriziranjem drugih na nacin na koji bi i sam Goebels pozavidio. Bacane su u eter takve lazi i gadosti a manipuliralo se sa nekontroliranim izljevima emocija sve radi ostvarenja milosevicevog krvavog projekta. Rijeci poput: nejac, goloruk ili koristenje slikovitih temina za opis btutalnosti zlocina onih "drugih" najbolji su dokaz o fabriciranju lazi i namjernom svaljivanju krivice na citave narode.Za to bi netko trebao i sudski biti gonjen te preuzeti svu moralnu odgovornost svjesnog ispiranja mozga srbijanskog drustva.

Igor

pre 12 godina

@ bačvanin
kako te nije sram takve stvari govoriti... na HTV ima odavno emisija o nacionalnim manjinama gdje se prate kulturni događaji o svim manjinama, pa tako i o srpskoj... svaki pravoslavni Božić šalje se čestitka iz pravoslavne crkve u Zagrebu i prijenos bogoslužja!!! ja ne tvrdim da je HTV savršena (ni izdaleka), ali "srbočetnicima" naziva one koje su protjerivali, pljačkali i ubijali nesrpsko stanovništvo tijekom rata i time se hvalili... drugačiji naziv ne zaslužuju. to je isto kao da RTS ustaške zločince iz Jasenovca naziva "nervoznim i isprovociranim" Hrvatima.

djoda

pre 12 godina

ja rekoh da se ne izvinjavaju mozda zbog repriziranja gore dole,boljeg zivota,srecnih ljudi......
al dobro....cekam sad otpisane opet :D
E zemljo jadna li si,da te nema trebalo bi te izmisliti.....

slavko

pre 12 godina

Pa imaju se zbog čega izvinjavati!
Baš RTS je bio glavna perilica mozga Srbima u cjeloj ex-YU. Puno su mržnje i laži proširili, puno je glava zbog toga palo, na kraju i srpskih. Istina, nisu oni bili jedini ali su bili najglasniji i na najnižem kulturnom i intelektualnom nivou.
Još pamtim jednu bizarnu vjest tamo 99 kada su Ameri ušli na Kosovo. U Makedoniju je za njih dovezen vagon vojničkih čizama, mislim da je bilo oko 300 kom. RTS javlja da su to čizme pobijenih NATO agresora koje sada potajno sklanjaju jer im više neče trebati...

Slučajni prolaznik (beli lav)

pre 12 godina

''...zalagaće se i za unapređenje obrazovnog, kulturnog i naučnog programa RTS-a.''
Juče je u srcu Beograda održan koncert BIG BAND RTS-a, omaž Bitlsima, a RTS nije našao za shodno da pošalje ni jednu jedinu kameru... makar fotoaparat ili novinara koji bi ispratio NJIHOV BAND!
Ali to je samo muzika, tamo neki jazz... koga to još zanima...

bezimena

pre 12 godina

Akutelni UP RTS se "izvinjava" za program 90-tih, U ČIJE IME!? U ime onih koji su TADA vodili RTS služeći na najogavniji način strahovladi SM!?

Besmislenije "izvinjenje" odavno nisam videla! RTS nije vaša dedovina, mnogo ste se uživeli u "ulogu"!

Kako bi bilo da se izvinite za današnji program i napravite već jednom JAVNI SERVIS od RTS-a!?

Igor

pre 12 godina

kad vas se samo sjetim 90-tih... koje laži, kako ste prali mozgove vlastitom narodu!!! kolike ubojice ste odgojili svojim prilozima, užas!!! i onda se čudite kako vas drugi narodi na području SFRJ ne vole! pa naravno, na laži RTS, odgovarale su i druge nacionalno "obojane" televizije!!! sjećam se Vukovara, onaj prilog o 42 srpske djece navodno ubijene i strpane u vreće.... demantij je uslijedio slijedeći dan, ali prekasno!!! a tragikomičan prilog je bio o velikom slavlju Hrvata nakon Oluje, ali slavili su u Zemunu, Novom Beogradu i Subotici!!! ma da ne povjeruješ!!!

canada

pre 12 godina

Auu koji licemeri!! Pa oni i dan danas vode politiku aktuelnog rezima pa sve nam se podmece pod nos samo da se ne zapitamo ... DOKLE?!

nikad izvini

pre 12 godina

Hahaha naizvinjavamo se i mi njima mile majke! koja patetika, RTS se nakon 2000 toliko promenio u odnosu na 90e da su vratili Suzanu Mančić da vodi Loto xD RTS je bio i ostao partijska televizija, jedina promena je što su uveli pretplatu koju im plaćaju samo loto-***oti

Milovan

pre 12 godina

Koja glupost, sad se RTS još više zloupotrebljava, naročito dolaskom Tijanića koji se uvlači svakoj vlasti. Što je najgore sada plaćamo pretplatu, u ono vreme nismo morali. RTS je bio i ostao vladin medijski servis.

NATO

pre 12 godina

E pa ako je tako, onda i Vi izvinite sto vas proglasismo "legitimnim vojnim ciljem" u sluzbi jednog zlocinackog rezima i sto vas "ostetismo" bombardovanjem vase zgrade !

Dejan

pre 12 godina

E baš im hvala što su setili posle 11 godina. Toliko sam odušeljen ovim plemenitim gestom da idem iz ovih stopa da platim sav zaostali dug za pretplatu.

anonimous

pre 12 godina

A, vidim da se ne izvinjavate ni za sva vredjanja, medijske manipulacije i zamene teza iz vremena inicijalne nacionalistichke euforije i tokom pochetnog gradjenja kulta lichnosti Slobodana Miloshevica, shto ste, sve zajedno, pochinili i sprovodili tokom druge polovine 80-ih?!

Nema problema.

Da se izvinite za sve shto ste ikada pochinili - neprihvatljivo je.

Lustracija i krivichna odgovornost. Toliko.

Laku noc i hvala na paznji.

@bačvanin

pre 12 godina

Pre svega, o ukusima se ne raspravlja. Sto se tice serija sa narodnom tematikom ja ih rado gledam, ali samo one kvalitetne. Navedena serija je daleko od kvalitetne po mom skromnom misljenju, a stvarno ne poznajem fakultetski obrazovanu osobu, gde i sam spadam, koja se pohvalno izrazila o seriji:"Selo gori a baba se ceslja".Ili je mozda Tijanic najmerodavniji da proceni kvalitet?

Jelena

pre 12 godina

Da li se danas prilozima sa RTS povredju osećanja, moralni integritet i dostojanstvo građana Srbije,humanistička intelektualaca, pripadnici opozicije, kritički usmerenih novinara...vecinskog dela srpskog naroda????
Moje misljenje je DA!!
Sa juga sam srbije, dok gledam ili slusam vase emisije o zivotu u srbiji pomislim da zivim u nekoj normalnoj drzavi, gde vlada blagostanje, gde nema korupcije kriminala, gde mladi mogu da planiraju zasnivanje porodice, gde ce moci svoje dete da podizu pruzajuci mu normalan zivot.... a onda kad otvorim oci i vratim se u realnost zapitam se hoce li doci sutra da mi iseku struju, vodu, hocu li imati sutra da kupim parce hleba...
Hocete li se izvinjavati RTS opet kroz koju godinu zbog ovoga sto se sad radi.. ne nemoj te se izvinjavati opet, pokazite danas samo pravo lice srbije i onih koji su odgovorni za to!
Hvala i nadam se da ce ovaj moj komentar proci cenzuru ovde jer istinom nikog nisam uvredila.

dragan

pre 12 godina

Opozicija jeste bila predmet govora mržnje. Ali sada je situacija još gora, tada se barem govorilo o opoziciji, danas prava opozicija se niti spominje niti može da dođe na program RTSa. Evo na primer. Da li neko opozociono mišljenje, npr iz Kluba književnika može da se čuje.

Krksi89

pre 12 godina

Nema izvinjenja! Vratite pare od predpalta! Sad je predizborna godina pa je vlast ipak naredila da se rts izvini,( ulizice ) svako ko podrzava rts treba da gleda ne devedesete nego sedamdesete jos narendnih sto godina i placa pretpaltu deset puta vise.

Duki

pre 12 godina

Lepo, samo što bi RTS trebao da se izvini i za program posle 90-ih, pa i dan danas. Veoma su male razlike. I danas nam se serviraju laži, a pritom smo još prisiljeni da za to plaćamo pretplatu.

vegan

pre 12 godina

Aha, tu sam vas cekao! Sad lepo da vratite sve pare sto ste dobili devedesetih putem pretplate. Bio bi red. Ili da vas tuzimo svi komplet za dusevne patnje i zloupotrebu sluzbenog polozaja, trovanja i laganja nacije, dakle sirenje neistina itd?

e-krem

pre 12 godina

To sto jednino Marsovce nisu povredili to je poznato i to shvatam.Nego zar vam je trebala citava decenija da to shvatite, e to ne shvatam ni pod razno.

Nenad

pre 12 godina

Niko ništa nema od vašeg izvinjenja pogotovo što je tempirano i neiskreno. Još plaćamo pretplatu za servirane informacije. I dalje ste u službi vlasti samo u fino zapakovano demokratsko pakovanje (SR..E). Ima brdo kanala na kablovskoj na kojima možete pogledati i neku edukativnu emisiju...

Bojan Todorović

pre 12 godina

Prosto ne verujem svojim očima !!
Minimum koji nam ova sramota od televizije duguje je izvinjenje za očaj koji nam servira umesto programa. Beskonačne reprize dosadnih i zaglupljujućih serija, odsustvo aktuelnosti i objektivnosti je svrstavaju na dno lestvice po kvalitetu.

Ali najčudesnije je što nam se posle DVADESET godina izvinjava čovek koji je bio Koštunicina perjanica u vreme obračuna sa Đinđićem, čovek koji je bio Mirin ministar informisanja u JUL - radikalskoj vlasti u najgorem od najgorih vremena.

Kakvo izvinjenje nam od NJEGA treba i kome ono išta može da znači?
Najpre je potrebno da nam se Tadić svima izvini i za njega na mestu direktora televizije, i Dačića i Mrkonjića i Palmu....
U stvari - dovoljno bi bilo da ih skloni, da ih više ne gledamo.

bačvanin

pre 12 godina

@ (Poreč, 23. maj 2011 17:37)
Srpska televizija se bar izvinula – za razliku od vaše kojoj ne pada na pamet i koja i danas Srbe naziva “Srboćetnicima” a da ne govorimo kako ih je sve nazivala devedesetih a naročito dok ih je u “udruženom zločinačkom poduhvatu” zvanom oluja proterivala iz lijepe vaše Hrvatske – kako vas nije sramota da uopšte dajete sebi za pravo da likujete?

@ (vegan, 23. maj 2011 17:33)
E pa ako si “ih tu čekao”, možda si prvo trebao proveriti i videti da se 90-ih pretplata nije plaćala! Ne valja trčati pred rudu, jer se onda ispadne često smešan (da ne kažem neku grublju reč)!

@ (tuzicu RTS za dusevni bol, 23. maj 2011 17:11)
Ako je vama pozlilo od serije “selo gori a baba se češlja” onda zaista imate veoma veliki problem i veoma loš ukus, jer svi koji se razumeju u te stvari tu seriju nazivaju remek delom u kom glume neki naši fenomenalni glumci! A i niko vam ne brani da gledate, na primer, Sauth park na MTV-u, ako vam serija sa narodnom tematikom izaziva mučninu!

-A ostalima bih poručio: nikada vama udovoljiti – uvek će te naći milion stvari da pljujete sve i svakoga, umesto da poštujete i cenite i najmanje pomake na bolje, vi samo pljujete! Zanima me samo koja će još televizija u regionu učiniti istu stvar – naravno nijedna, ali vama ni na pamet neće pasti da i njih prozivate i pljujete!

-Aj sada da vidim bar jedno hiljadu minuseva – samo napred!

nikola

pre 12 godina

javni servis sada i ranije dužan je da izveštava ŠTA SE DEŠAVA a ne šta je netko o nečemu rekao. 80 % vesti citirate političare. IZVESTITE NAS O DOGAĐAJU A NE O TOME KAKO NEKI OD POLITIČARA NA TO GLEDA. treba i da osluškujete puls naroda i da informišete i one koji misle drugačije od vas jer su pare kojima vas izdržavamo iste. ako mislite drugačije preimenujte se u privatnu stanicu pa radite kako vam vlasnik naredi.

MilanM

pre 12 godina

Ko li tada beše ministar za informisanje?
Sećam se da je bilo nekih problema oko Studija B, kao ušla voda u kabl.
Eh, Srbijo ...

Marko

pre 12 godina

Kada će se gospodin Tijanić, Nacionalni servis i REKOM izviniti građanima Srbije za MORBIDAN spot koji čujemo svake večeri pred sam poćetak vesti u 19:30? Nijedna druga reč osim MORBIDAN ne može da opiše ono što su bolesni umovi naterali neko dete da izgovori. Pitam se samo kako su roditelji te devojčice to dopustili, gde su oni koji se bave zaštitom dece, gde su dečji psiholozi da kažu svoje stručno mišljenje? Kako će to uticati na psihu te male devojčice i sve druge male dece koja to svake večeri slušaju? Ja sam već imao muke da to objasnim svom malom unuku i odgovorim na pitanja; Ko je i zašto ubio malu seku? Gde je ona sada? Zašto je niko ne otkopa? Kako neko ko je mrtav može da govori i piše?,itd. Najteže od svega mi je pala tuga u očima mog unuka. Žalio je malu seku, toliko ju je žalio!SRAMOTA šta nam radite! I ko je dotičnoj gospodi dao za pravo da muči ceo narod? Jer, šta je to drugo nego mučenje? Svaki put mi se kosa diže na glavi kada čujem taj nežni glasić koji kao da se zaista obraća svima nama iz neke jame! Uz dužno poštovanje prema svim nedužnim žrtvama rata, bilo koje veroispovesti ili nacionalne pripadnosti, MOLIM nadležne da reaguju i poštede nas krajnje MORBIDNOG spota REKOMA. Postoji svakako drugi način da se pomogne u rasvetljavanju zločina i kažnjavanju krivaca.

4С ЈФ

pre 12 godina

Боље би било да се извинете за данашњи програм, који нема везе с везом. Занимљивији је тв програм у Сомалији него ртс-ов.

Dragan

pre 12 godina

..Pamcenje u Srbiji ne traje duže od sedam dana ! Naravno da je neophodno izvinjenje za ono što su Spomenka,Vesna Burazor i njen muž Milan Radosavljević ( tada i dvorski spiker na Dedinju) izgovarali:'' snage haosa i bezumlja, strani plaćenici i domaći izdajnice, šačice slučajnih prolaznika,fašisti'', za sramno huškanje Slobinih na opozicione gradjana Srbije na '' veličanstvenom'' kontra mitingu'' Od tolikog zla ,prljavih ,otrovnih reči.. huškanja ,ratne propagande .Zaboravili ste kada su vam sinovi bežali od vojnih pozivara!
Zaboravili ste na 1O minutne komentare Vučelića,prvo na RT Novi Sad pa....E ne možete Vi iz SNS samo zbog njega i bliskosti vama da nam ispirate mozak ..da zaboravimo Milijanu ,Bjelića, Vojvodića ,Ratka Dmitrovića ,Komrakova ,Mariju Č Mitrović, Aleksandra Ljubičića,Željka Avramovića,Spomenku Jović,Branku Čuljić ,Desu Čavić,Da Vas podsetim, činjenicama 1997 .godine od pretplate ,preko strujomera u Milanovićev i Mirin i Slobin RTS se slilo '' bednih'' 170 miliona nemačkih maraka.Zato danas Milanovića kada izadje iz Zabele čeka stan od 330 m2 u YBC. 1.maja dok su Bankovići sahranjivali Kseniju pravio je svadbu sinu u Interkontinentalu! Besramno da su i njegovi psovali.A novosadski ''tandem ratnog huškanja'' Jovan Nikolić i Gordana , tada Gačić danas uredjuje i spremaju program po SNS notama u jednoj lokalnoj televiziji u Kraljevo , na kojoj gle čuda po stoti put Komrakov priča o svojoj tužnoj sudbini.Njega se i SPS odrekao još 6.oktobra.
Hvala UO RTS za izvinjenje!

Zlatan

pre 12 godina

Nikada neću zaboraviti onu silnu antislovenačku propagandu s kraja 1989. godine i onaj sada već legendarni poziv sa RTS-a (tada RTB-a), da se organizovano bacaju sa balkona "Gorenje" šporeti i veš mašine... Pa priče o "švedskom standardu", "Srbiji do Tokija", itd... Za one koji ne znaju, "Gorenje" su PRVI u SFRJ počeli da proizvode veš mašine, još davne 1964. godine (model PS 270, proizveden po "Zanussi" licenci u manje od 11.000 primeraka), dakle, MNOGO pre "EI"-ja i "Oboda", koji su ih počeli proizvoditi tek početkom '70-tih. Toliko o slovenačkoj "falš" robi.

Inače, povod za pomenutu antislovenačku histeriju sa TV "Bastilje" je bila zabrana tzv. "mitinga istine" koji su kosovski Srbi trebali da održe u Ljubljani 1989. godine.

uros377

pre 12 godina

Hvala na izvinjenju. Na koju adresu mogu uputiti zahtev za povracaj novca prikupljenog na ime takse na elektricno brojilo, koje ocigledno, po sopstvenom priznanju, nije ispravno radilo.

Zvonar

pre 12 godina

Izvinjavajte se Vi nama za katastrofalan program , koji je da ironija bude veca uglavnom nachinjen tih devedesetih ! Sramota, umesto da radite neshto i da popravite srozani rejting vi razmishljate o tome shta je bilo ! Politikanti , kadrovci i nesposobnjakovici !

zdenko

pre 12 godina

http://www.yucom.org.rs/upload/vestgalerija_27_9/1211453876_GS0_Slucaj_sluzbenika_Aleksandra_Tijanica.pdf


komentar nije potreban....

servis_volej

pre 12 godina

kad vas se samo sjetim 90-tih... koje laži, kako ste prali mozgove vlastitom narodu!!! kolike ubojice ste odgojili svojim prilozima, užas!!! i onda se čudite kako vas drugi narodi na području SFRJ ne vole! pa naravno, na laži RTS, odgovarale su i druge nacionalno "obojane" televizije!!! sjećam se Vukovara, onaj prilog o 42 srpske djece navodno ubijene i strpane u vreće.... demantij je uslijedio slijedeći dan, ali prekasno!!! a tragikomičan prilog je bio o velikom slavlju Hrvata nakon Oluje, ali slavili su u Zemunu, Novom Beogradu i Subotici!!! ma da ne povjeruješ!!!
(Igor, 23. maj 2011 17:40)
E moj Igore vama i danas iste lazi serviraju

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Ako su vec priznali da su bili protiv svih i svakoga onda je red da ustupe javnosti svoju arhivu jer je poznato da su svojim ratnim novinarima i snimateljima pokrivali i zabelezili sve, apsolutno sve dogajaje, ratne zlocine, spalivanja, rusenja, kojima su kumovali a neretko ih usmeravali i sve to snimali. Snimci postoje i verno odslikavaju sve sto se dgodilo, samo je potrebno da se predaju svim tuzilastvima kao dokaz u istrzi svih zlocina, da svi zlocinci budu izvedeni pred lice pravde, a RTS bi time ispunio deo svoje obaveze od koje je niko, nikada nece i ne sme osloboditi.

nikola

pre 12 godina

У РТС -у мисле да смо стварно мазохисти и да их потајно гледамо? Поред толико тв програма +сателит +кабловска не стиже се и на вређања...на жалост. Јел ово ништа друго и није до вређање интелигенције грађана Србије ! Mесто стварно да јесте после десет и кусур година, по Тијанићевој изјави РТС требао бити "мерило интелигенције грађана србије"!? Само је требао , ПРОМЕНУЛИ СМО КАНАЛ НА ВРЕМЕ!

ko o čemu...

pre 12 godina

jel da očekujemo za 10 god opet izvinjenje za otimanje pretplate u zamenu za dno od programa?

nek vam prašta onaj ko zaboravlja

makxi

pre 12 godina

Sto se tice nama Albancima sa Kosova, RTS skoro nema neku razliku kako je bio 90-setih godina a i sada, prema tome sram vas bilo za tadasnju vreme, pa i za sada.RTS ne treba traziti izvinjenje u mrznju koji je naneo drugim naroda, ona treba da se duboku reformisati i neneti mrznju drugim narodima nego imati jednu afirmisanu politiku nad nesrbima i drugim narodima.

Goran

pre 12 godina

Puj pike više ne važi, bilo pa prošlo. Jedino treba pogledati šta se sada radi po pojedinim medijima, pa shvatiti da takve stvari ne bi smele da se završavaju samo izvinjenjem, jer će nam se devedesete ponavljati u nedogled...

Ramo

pre 12 godina

Eh sad,posle toliko godina,pa narod je unakazen,svacega je bilo pa je sve to stvorilo neke iskrivljene slike,nazalost i danas se tako delimicno radi...

igor micevic

pre 12 godina

jos samo da se sredi sa serijskim i muzickim programom. zaista nema potrebe za folkom. srpska narodna muzika u odredjenim emisijama da ali cemu slihtanje kicu i sundu. takodje napraviti kod olacenja kako se tu i tamo ne bi provukli pripadnici 'srpskog jet seta' u nedolicnoj garderobi koju nasa deca kopiraju i na koju s e ugledaju.

Looney Tunes 4ever

pre 12 godina

Džaba im "izvinjenje" dokle god je na čelu javnog servisa čovek koji je svakoj vlasti na usluzi, bivši JUL-ovac, inače najpoznatiji po izjavi iz 2003. godine: "Ako Đinđić preživi, Srbija neće". Od "Dnevnika 2" mi se povraćalo 90-tih, ali od tog Tijanića mi se danas još više povraća. Vučela je bio malo dete za njega. P.S.: Pitam se kud nestadoše svi oni stari dobri crtaći uz koje smo odrastali... (Nije ih, valjda, uništila NATO bomba 1999.)... Bilo kako bilo, B92 je i dalje jedini normalan elektronski medij koji Srbija ima.

katica

pre 12 godina

Kakvo izvinjenje kakvi bakrači! Program takoreći ostao skoro isti samo što je sada u „rukavicama“. Sad se vode „sportski“, „diplomatski“, „pravni“ ratovi! Programska šema: red sporta, red zabave, red filmova „klanje i ubijanje“ i nešto malo politilčkog šund programa. Kada se RTS „toliko promenio“ što ne prikaza dokumentarni film o Radovanu Karadziću koji je napravila agencija sense „Život i priključenije“ da narod vidi za kakvim domanovićevskim vođama je „krenuo“ u ambis. Što RTS ne napravi sličan film o Ratku M? Dosta mi je šarenih laža, RTS (kao i takoreći svi mediji u zemlji) su očuvali „klero-fašističku“ ideologiju samo na jedan „lukaviji“ način. Posledice tavih medija dalje zaostajanje Srbije.

KRAGUJEVACKI DS-OVAC

pre 12 godina

A kada će ovaj RTS da se izvini gledaocima i gradjanima Srbije za sve ono što čini poslednjih godina? RTS je glasnogovornik stranaka na vlasti i u;esnik prodaje državnih i nacionalnih interesa. Upravni odbor RTS, umesto da raspravlja o teškoj ekonomskoj situaciji i socijalnom poloaju zaposlenih ( tu ne računam grupu koja je po "modelu" generalnog direktorqa) , oglašava se za nešto što će tek istorija sa odredjene distance da potvrdi,ili negira. naravno, ne isključujem da je bilo svega u to vreme,ali zar nije ista situacija sa RTS poslednjih nekoliko godina.

baba vanga

pre 12 godina

Drago mi je zbog ove vesti, ovo je još jedna pozitivna stvar i znak da je Srbija (za razliku od drugih) na čvrstom i dobrom putu!
Nadam se da ću jednom čuti slično izvinjenje nacionalnih televizija susednih nam zemalja koje su se služile potpuno istim metodama u bezobzirnom medijskom ratu, a NEKE TO I DALJE RADE!
Drago mi je što je Srbija ponovo prva u suočavanju sa prošlošću i istinom!

Propaganda

pre 12 godina

@(Konstantinos Veliki, 23. maj 2011 23:47)
Lepa analiza! Bila bi još lepša da ste pomenuli i Vaš HRT, ne samo iz tog vremena (Vaša zemlja kao nevina žrtva agresije), a može i iz ovog vremena (reagovanja na presudu Haškog suda, koja spočitava predrasudu o moralnoj čistoti tzv. Domovinskog rata). Dakle, treba osuditi svaku bezočnu propagandu. Bok!

aca

pre 12 godina

Džaba kad su vratili onun staru špicu za Dnevnik. Inače ne gledam RTS(osim LŠ i to ponekad bez tona jer ne mogu da slušem gluposti onih tzv komentatora)ali sinoć sam slučajno "ubo" da prebacim kad su se završavale vesti i naježio sam se kad sam čuo onu melodiju!

Kad ćete već jednom da uđete u 21. vek!

suljo

pre 12 godina

Devedesetih nismo placali pretplatu, a sada placamo, za program istog kvaliteta kao pre dvadeset godina.Najbolje bi bilo da se RTS ugasi, ionako ga niko ne gleda.

dimi

pre 12 godina

rts je rđa,zlo,bolest treba im suditi za to sto su radili pa ga zatvoriti za primer,i ovo je bilo previše trošenih reci..............

Vuk

pre 12 godina

Nisu mi puno smetali ni onda, jer nemam iluzije da postoje slobodni mediji bilo gde na kugli zemaljskoj. Al ne mislim ni da su sada puno drugaciji. I dalje je RTS servis vladajucih stranaka, i dalje sluzi za propagandu (ovog puta za promociju "evropske" paradigme), i dalje izrazito favorizuje poziciju u odnosu na opoziciju. Sve je to razumnjivo, ako mozda ne i prijatno. Ono sto stvarno smatram nedopustivim je RTS-ov odnos prema pitanjima koja su od prvorazrednog drzavnog i nacionalnog znacaja. Prema njima se i dalje postavlja izrazito jednostrano, uskovido, promovisuci jednoumlje. To nije dobro za ovo drustvo i nadam se da ce smoci snage da budu odgovorniji prema javnosti koja ih finansira.

Nema sta...

pre 12 godina

..to su svi radili. I Hrvatska televizija nije imala nista objektivnije izvestavanje, a ni sada nije nista bolja. U ratu se svi koriste medijima na sve moguce nacine i ne treba nikoga osudjivati zbog toga, tacnije ako trebaju jedni da se izvinu onda trebaju svi.

Nenad

pre 12 godina

Evo, izvolite i vidite koliko vredi to izvinjenje:
http://goo.gl/0t016

Link vodi ka vesti o izvinjenju na sajtu RTS-a. Pročitajte komentare koje je "uredništvo" dozvolilo da se objavi (sve same pohvale), a zatim pročitajte ove na B92. Ništa, ama baš NIŠTA se nije promenilo!

jeremija

pre 12 godina

Ma da!HTV i muslimanska TVSA su "objektivno" izvestavali!Kao i Slovenci! BT pod hitno da se izvine! Opet svo zlo i pakost stize iz Srbije! Ima li ikoga u toj napacenoj zemlji da kaze DOSTA?

Devitd

pre 12 godina

Kako da ne;
Milijana ponovo u sedlu;
Idu izbori!!!!!!!
Proveren SPS kadar!!!!!!
Svako jutro popiti casu vode i pogledati;
Godine koje su pojeli lavovi...
Mozda nam se ne ponovi!!!!!!!!

JD

pre 12 godina

Bravo. Da li ce posle ove odluke i IZJAVe i Konfesionalne Crkve, Verske zajednice registrovane po Zakonu o Crkvama i Verskim zajednicama DOBITI PROSTOR na JAVNOM servisu a time i anulirati odluku RRA koji je dao PREPORUKU (2007) da se prostor i javni nastup daje samo TRADICIONALNIM CRKVAMA i Verskim zajednicama ?? !!!!

slobodan

pre 12 godina

Kasno mi se izvinjavate i dzabe se izvinjavate.
Vi i vasi nalogodavci ste mi pojeli mladost i to vam necu ni zaboraviti ni oprostiti.

I za ovaj program koji sada imate, koliko cujem, treba da se izvinjavate.

P.S. CBC ima mnogo bolji program od vaseg i jos ne moram da placam pretplatu.

Munja

pre 12 godina

(Marko, 23. maj 2011 22:48)
Vaša reakcija pokazuje da je to pravi način. Još smo na početku.
Jedanaest godina je prošlo. Jedanaest godina od novog početka, nove šanse. Jedanaest godina od petog oktobra. Neki kažu da da je šansa za šesti oktobar propala, dok se drugi pitaju zašto se uopšte dogodio i peti. To me podseća na alkoholičara koji tvrdi da to nije, dok ga "dobronamerni" savetuju da "malo smanji" ili "batali to *****", a čoveku je ustvari potrebno dugotrajno lečenje. Zajednička crta i jednima i drugima je da lečenje smatraju najstrašnijim od svih ishoda. Zašto? Za lečenje je potrebna volja, snaga, suočavanje sa prošlošću i prihvatanje posledica. I za pacijenta i za pacijentu bliske osobe. Odnosno kako za posredne i neposredne učesnike, tako i za posmatrače i one koji su gurali glavu u pesak. I tako prođe 11 godina a lečenje se odvija uz konstantno opiranje pacijenta. A onda iznenada dobijemo jedan bitan delić slagalice. Izvinjenje. Bolje reći priznanje. Prilog kolektivnom lečenju. I opet niko nije zadovoljan. Oni kojima je srce ostalo ispred Dnevnika 2, oni koji su bili nesposobni i onda i sad, i oni koji preziru sve oko sebe uopšte uzev. Smrad i trulež koji se širio iz Takovske 10 još ne možemo da uklonimo. Koliko generacija se ugušilo u smradu devedesetih, bar dva puta toliko će biti potrebno da bi vazduh postao ponovo čist. I ako je jedanaest godina bilo potrebno za jedno izvinjenje ostavljam vam da, po slobodnom uverenju, ocenite koliko će nam vremena biti potrebno da uradimo nešto više. Ili, možda, konačno definitivno propadnemo, ako smatrate da je svaki korak u lečenju, u stvari, ispiranje mozga. Sa željom da jednom odrastemo... Pozdrav

Che

pre 12 godina

Nadam se da se izvinjenje ne odnosi na kulturni i obrazovni program koji je bio za tri svetlosne godine iznad ovog danasnjeg brloga i rijaliti gluposti.

Boksi

pre 12 godina

Ja se izvinjavam RTS-u sto ih nisam gledao 90ih jer bih sada bio deo drustveno-ekonomske elite (blejao po kvartu,
terao zurku na opasno, slusao folk, isao na utakmice sa sakom uzorne dece koji vole da nose kapuljace i ocekivao nebesku cicu jer smo mi dokazano nebeski narod..a i taj svajcarski standard koji je tu iza ugla...)

Nada umire posljednja

pre 12 godina

Ja se još uvijek nadam da ću to isto čuti i od predstavnika HRT-a ...ali očito da ću se još dugo dugo načekati.

Besim

pre 12 godina

Svaka vam cast.
Kasno jeste ali bolje ikad neko nikad.
Ovo nije dovoljno...
Ima Narodi koji su vashi novinari vradjali .
Nadam se da svako ko je pogreshio da ce se pokajati.

Милован Миловановић

pre 12 godina

Пре свега РТС треба да се извине грађанима Србије што им сваки месец узима паре за претплату, а програм им је најочанији у историји постојања телевизије у Србији. Где и на чега одлазе паре од претплате? То је основно питање. Спортски програм је на "самрти", дечјег и научног одавно нема, а њима је прва тема извињавање?! Каква је разлика између РТС деведесетих и сада? Никаква. Лагали су нас онда, а још више нас лажу сада. Узгред, кад је држава у рату она МОРА да води пропагандни рат, као што то уосталом раде сви, па и нпр. BBC, узор руководству РТС.

Goran

pre 12 godina

A šta je sa programom tokom 50, 60, 70 i 80-tih? Pa i tada je informativni program bio jednoumni, komunistički servis jedne partije i sredstvo bezočne propagande i napadanja političkih protivnika sistema. Nije loš program počeo 90-tih.

Lepi Mara

pre 12 godina

E sad je u redu... U to ime moze i 500 dindzi svakog meseca. A cuo sam da ce nam i Djura oprostiti sto nas je tukao. Mozda i da zapevamo?: sve se nado da ce ljubav proci, zanavek ce otici iz sela...

Milos Majstorovic

pre 12 godina

Da li će biti individualne odgovornosti novinara RTS-a iz tog perioda !
Hoće li odgovarati za govor mržnje i pristrasnost....
Pada mi jedan ratni izveštač na pamet !
Miloš

Зоран

pre 12 godina

Ма нема потребе да се извињавате. Они што се пре слагали са вама, вероватно би се и сада слагали да извештавате као раније. А ми који се нисмо тада слагали са вама, сада смо солидно попустили...

Srbo

pre 12 godina

Sta su to oni umislili? Da su Napoleoni? To sto je radjeno, radili su ljudi koji su tada bili zaposleni na toj televiziji, ne znam vise ni kako se zvala tada. Svi koji su pravili onu propagandu, znaju se tacno, poimenicno, i oni treba da budu odgovorni. Umesto toga, nekom je palo na pamet da od tzv "javnog servisa" napravi (ili je vec napravio) svoju prciju. RTS to samja!
Kakav bezobrazluk!?
Ovo lepo govori o mentalnim i moralnim vrednostima onih koji upravljaju ovim javnim preduzecem.

perica

pre 12 godina

izvinjenje prihvaceno ukoliko tijanic sidje s vlasti, ukoliko se direktori budu menjali na najmanju sitnicu i na svakih 6 meseci i ukoliko se reformise u stvarno televiziju svih nas. do tada, b92 je prava na informacijama i ne-busanjem-vladara-tijanica, "ja sam gazda i meni niko nista nemoze!".

Шумадинац

pre 12 godina

Нема потребе да нам се извињавате за програм 90',тада је био бољи програм него данас.
Било би нужно да ам се извинете за ДАНАШЊИ прграм на РТС-у који ПЛАЋАМО а добијамо никакав квалитет, копирате серије из Слобиног времена, емитујете неке скарадне емисије,Велики брат, нема ништа....
Онда је био и научни програм, школски, емисије о учењу енглеског, француског, италијанског, руског, тада је било страних дописника, укључења из иностранства, емисије о дијаспори....., данас са толиким буџетом , ништа.

Poreč

pre 12 godina

Da li će te se izviniti i građanima HR koji su za RTS bile ustaše i radili nezapamćene zločine. Npr.onoga dana kada ste "eskluzivno" javili da su ustaše ubile tridesetak dojenčadi u Vukovaru mene je u Istru nazvao prijatelj iz ex vojske (živi u Valjevu) i izvrijeđao me ko najvećeg zločinca.

bačvanin

pre 12 godina

@ (Poreč, 23. maj 2011 17:37)
Srpska televizija se bar izvinula – za razliku od vaše kojoj ne pada na pamet i koja i danas Srbe naziva “Srboćetnicima” a da ne govorimo kako ih je sve nazivala devedesetih a naročito dok ih je u “udruženom zločinačkom poduhvatu” zvanom oluja proterivala iz lijepe vaše Hrvatske – kako vas nije sramota da uopšte dajete sebi za pravo da likujete?

@ (vegan, 23. maj 2011 17:33)
E pa ako si “ih tu čekao”, možda si prvo trebao proveriti i videti da se 90-ih pretplata nije plaćala! Ne valja trčati pred rudu, jer se onda ispadne često smešan (da ne kažem neku grublju reč)!

@ (tuzicu RTS za dusevni bol, 23. maj 2011 17:11)
Ako je vama pozlilo od serije “selo gori a baba se češlja” onda zaista imate veoma veliki problem i veoma loš ukus, jer svi koji se razumeju u te stvari tu seriju nazivaju remek delom u kom glume neki naši fenomenalni glumci! A i niko vam ne brani da gledate, na primer, Sauth park na MTV-u, ako vam serija sa narodnom tematikom izaziva mučninu!

-A ostalima bih poručio: nikada vama udovoljiti – uvek će te naći milion stvari da pljujete sve i svakoga, umesto da poštujete i cenite i najmanje pomake na bolje, vi samo pljujete! Zanima me samo koja će još televizija u regionu učiniti istu stvar – naravno nijedna, ali vama ni na pamet neće pasti da i njih prozivate i pljujete!

-Aj sada da vidim bar jedno hiljadu minuseva – samo napred!

servis_volej

pre 12 godina

kad vas se samo sjetim 90-tih... koje laži, kako ste prali mozgove vlastitom narodu!!! kolike ubojice ste odgojili svojim prilozima, užas!!! i onda se čudite kako vas drugi narodi na području SFRJ ne vole! pa naravno, na laži RTS, odgovarale su i druge nacionalno "obojane" televizije!!! sjećam se Vukovara, onaj prilog o 42 srpske djece navodno ubijene i strpane u vreće.... demantij je uslijedio slijedeći dan, ali prekasno!!! a tragikomičan prilog je bio o velikom slavlju Hrvata nakon Oluje, ali slavili su u Zemunu, Novom Beogradu i Subotici!!! ma da ne povjeruješ!!!
(Igor, 23. maj 2011 17:40)
E moj Igore vama i danas iste lazi serviraju

baba vanga

pre 12 godina

Drago mi je zbog ove vesti, ovo je još jedna pozitivna stvar i znak da je Srbija (za razliku od drugih) na čvrstom i dobrom putu!
Nadam se da ću jednom čuti slično izvinjenje nacionalnih televizija susednih nam zemalja koje su se služile potpuno istim metodama u bezobzirnom medijskom ratu, a NEKE TO I DALJE RADE!
Drago mi je što je Srbija ponovo prva u suočavanju sa prošlošću i istinom!

ko prizna pola mu se prasta

pre 12 godina

e kad bi jos glavni urednici iz tog vremena krivicno odgovarali onda bi mogli biti djelomicno zadovoljni.,jer nitko ne moze vratiti vrijeme, i da nestanu patnje ljudi svih naroda na ovim nasim prostorima.,jer da milosevic nije imao onakvu podrsku u rts.,mnoga zla bi se izbjegla,ne bi trebalo nato bombardovanje da narod shvati tko ga ustvari vodi!

Weber 'S

pre 12 godina

April 1992. RTS snima unosenje tela mog tetka kojem su paravojne formacije iz RS odsjekle glavu i uz to daju komentar: "Pogledajte sta Pomahnitali Alijini bojovnici rade sa Srpskog zivlja u Zvorniku"! 10 minuta kasnije zvoni telefon u nasoj kuci u Malom Zvorniku. Nasi kucni prijatelji iz Beograda porodica Koz...c. Psuju majku Tursku, treba nas sve pobiti, raseliti itd. Zalud je bilo objasnjavati da to nije Srbin nego nas tetak Ha...m covjek koga su licno poznavali. Mislim da je RTS TPG vremena kriva za izazivanje mnogih ratnih zlocina. Fino sto su priznali . Kontaktiracu advokata da vidim koliki ce biti nas odstetni zahtjev.

Nema sta...

pre 12 godina

..to su svi radili. I Hrvatska televizija nije imala nista objektivnije izvestavanje, a ni sada nije nista bolja. U ratu se svi koriste medijima na sve moguce nacine i ne treba nikoga osudjivati zbog toga, tacnije ako trebaju jedni da se izvinu onda trebaju svi.

Kosovastar

pre 12 godina

UO RTS je izgleda "zaboravio " one koje je najvise vredjao i zapretio - Albanci sa Kosova. Svi oni koji su pratili ovu TV znaju o neopisivim vredjanjima, klevetama upucene albanskoj zajednici na Kosovo 90-tih. Islo se toliko daleko da su i deca od nekoliko meseci nazvani "teroristima" kako recimo "likvidirana grupoa terorista" bez obzira sto u tu grupu bilo i dece od nekoliko meseci ili godina ili staraca od 90 godina.

jeremija

pre 12 godina

Ma da!HTV i muslimanska TVSA su "objektivno" izvestavali!Kao i Slovenci! BT pod hitno da se izvine! Opet svo zlo i pakost stize iz Srbije! Ima li ikoga u toj napacenoj zemlji da kaze DOSTA?

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

RTS je krajem 80-tih i pocetkom 90-tih imao istu onu funkciju rasplamsavanja nacionalne mrznje i minoriziranjem drugih na nacin na koji bi i sam Goebels pozavidio. Bacane su u eter takve lazi i gadosti a manipuliralo se sa nekontroliranim izljevima emocija sve radi ostvarenja milosevicevog krvavog projekta. Rijeci poput: nejac, goloruk ili koristenje slikovitih temina za opis btutalnosti zlocina onih "drugih" najbolji su dokaz o fabriciranju lazi i namjernom svaljivanju krivice na citave narode.Za to bi netko trebao i sudski biti gonjen te preuzeti svu moralnu odgovornost svjesnog ispiranja mozga srbijanskog drustva.

Igor

pre 12 godina

@ bačvanin
kako te nije sram takve stvari govoriti... na HTV ima odavno emisija o nacionalnim manjinama gdje se prate kulturni događaji o svim manjinama, pa tako i o srpskoj... svaki pravoslavni Božić šalje se čestitka iz pravoslavne crkve u Zagrebu i prijenos bogoslužja!!! ja ne tvrdim da je HTV savršena (ni izdaleka), ali "srbočetnicima" naziva one koje su protjerivali, pljačkali i ubijali nesrpsko stanovništvo tijekom rata i time se hvalili... drugačiji naziv ne zaslužuju. to je isto kao da RTS ustaške zločince iz Jasenovca naziva "nervoznim i isprovociranim" Hrvatima.

Propaganda

pre 12 godina

@(Konstantinos Veliki, 23. maj 2011 23:47)
Lepa analiza! Bila bi još lepša da ste pomenuli i Vaš HRT, ne samo iz tog vremena (Vaša zemlja kao nevina žrtva agresije), a može i iz ovog vremena (reagovanja na presudu Haškog suda, koja spočitava predrasudu o moralnoj čistoti tzv. Domovinskog rata). Dakle, treba osuditi svaku bezočnu propagandu. Bok!

Markiza

pre 12 godina

A sad su kao bolji? Razlika je jedino sto 90-tih nismo placali pretplatu, a sad placamo. Ne dobijamo nista zauzvrat. Program nula. Dnevnik 2 je najveci moguca cenzura. Prosipaju nam neke nebitne informacije. Sta je gradjane Srbije briga za podmetnutu bombu u Angoli? Kakve koristi imaju od toga? Decji progrma ne postoji. A sve sto ovaj gutac novca gradjana Srbije nudi se moze svesti u 3 reci: RTS=Repriziramo Tri Serije

Nada umire posljednja

pre 12 godina

Ja se još uvijek nadam da ću to isto čuti i od predstavnika HRT-a ...ali očito da ću se još dugo dugo načekati.

JD

pre 12 godina

Bravo. Da li ce posle ove odluke i IZJAVe i Konfesionalne Crkve, Verske zajednice registrovane po Zakonu o Crkvama i Verskim zajednicama DOBITI PROSTOR na JAVNOM servisu a time i anulirati odluku RRA koji je dao PREPORUKU (2007) da se prostor i javni nastup daje samo TRADICIONALNIM CRKVAMA i Verskim zajednicama ?? !!!!

Igor

pre 12 godina

kad vas se samo sjetim 90-tih... koje laži, kako ste prali mozgove vlastitom narodu!!! kolike ubojice ste odgojili svojim prilozima, užas!!! i onda se čudite kako vas drugi narodi na području SFRJ ne vole! pa naravno, na laži RTS, odgovarale su i druge nacionalno "obojane" televizije!!! sjećam se Vukovara, onaj prilog o 42 srpske djece navodno ubijene i strpane u vreće.... demantij je uslijedio slijedeći dan, ali prekasno!!! a tragikomičan prilog je bio o velikom slavlju Hrvata nakon Oluje, ali slavili su u Zemunu, Novom Beogradu i Subotici!!! ma da ne povjeruješ!!!

Dragan

pre 12 godina

..Pamcenje u Srbiji ne traje duže od sedam dana ! Naravno da je neophodno izvinjenje za ono što su Spomenka,Vesna Burazor i njen muž Milan Radosavljević ( tada i dvorski spiker na Dedinju) izgovarali:'' snage haosa i bezumlja, strani plaćenici i domaći izdajnice, šačice slučajnih prolaznika,fašisti'', za sramno huškanje Slobinih na opozicione gradjana Srbije na '' veličanstvenom'' kontra mitingu'' Od tolikog zla ,prljavih ,otrovnih reči.. huškanja ,ratne propagande .Zaboravili ste kada su vam sinovi bežali od vojnih pozivara!
Zaboravili ste na 1O minutne komentare Vučelića,prvo na RT Novi Sad pa....E ne možete Vi iz SNS samo zbog njega i bliskosti vama da nam ispirate mozak ..da zaboravimo Milijanu ,Bjelića, Vojvodića ,Ratka Dmitrovića ,Komrakova ,Mariju Č Mitrović, Aleksandra Ljubičića,Željka Avramovića,Spomenku Jović,Branku Čuljić ,Desu Čavić,Da Vas podsetim, činjenicama 1997 .godine od pretplate ,preko strujomera u Milanovićev i Mirin i Slobin RTS se slilo '' bednih'' 170 miliona nemačkih maraka.Zato danas Milanovića kada izadje iz Zabele čeka stan od 330 m2 u YBC. 1.maja dok su Bankovići sahranjivali Kseniju pravio je svadbu sinu u Interkontinentalu! Besramno da su i njegovi psovali.A novosadski ''tandem ratnog huškanja'' Jovan Nikolić i Gordana , tada Gačić danas uredjuje i spremaju program po SNS notama u jednoj lokalnoj televiziji u Kraljevo , na kojoj gle čuda po stoti put Komrakov priča o svojoj tužnoj sudbini.Njega se i SPS odrekao još 6.oktobra.
Hvala UO RTS za izvinjenje!

DITRICH

pre 12 godina

Ne prihvatam izvinjenje zbog onih koji su izginuli po susednim drzavama, koji su premlaćivani po demonstracijama kod nas. Zbog dece koja danas nemaju budućnost ovde zahvaljujući monstruoznoj propagandi koju ste širili. Zbog Milijane Baletić, Mile Štule, Krste Bjelića, Sime Gajina, Komrakova, Vučelića i tušta i tma likova koji kao da su iz horor filmova defilovali pred nama svaki dan. Godinama. Krv je na vašim rukama, i to ne može da se izbriše izvinjenjem stavljenim na papir i puštenim u etar. A i danas vodite nakaradnu politiku nastavljajući zaglupljivanje umesto prosvećivanja, sa svojim serijama i realiti programima.

dragan

pre 12 godina

Opozicija jeste bila predmet govora mržnje. Ali sada je situacija još gora, tada se barem govorilo o opoziciji, danas prava opozicija se niti spominje niti može da dođe na program RTSa. Evo na primer. Da li neko opozociono mišljenje, npr iz Kluba književnika može da se čuje.

Zlatan

pre 12 godina

Nikada neću zaboraviti onu silnu antislovenačku propagandu s kraja 1989. godine i onaj sada već legendarni poziv sa RTS-a (tada RTB-a), da se organizovano bacaju sa balkona "Gorenje" šporeti i veš mašine... Pa priče o "švedskom standardu", "Srbiji do Tokija", itd... Za one koji ne znaju, "Gorenje" su PRVI u SFRJ počeli da proizvode veš mašine, još davne 1964. godine (model PS 270, proizveden po "Zanussi" licenci u manje od 11.000 primeraka), dakle, MNOGO pre "EI"-ja i "Oboda", koji su ih počeli proizvoditi tek početkom '70-tih. Toliko o slovenačkoj "falš" robi.

Inače, povod za pomenutu antislovenačku histeriju sa TV "Bastilje" je bila zabrana tzv. "mitinga istine" koji su kosovski Srbi trebali da održe u Ljubljani 1989. godine.

Marko

pre 12 godina

Kada će se gospodin Tijanić, Nacionalni servis i REKOM izviniti građanima Srbije za MORBIDAN spot koji čujemo svake večeri pred sam poćetak vesti u 19:30? Nijedna druga reč osim MORBIDAN ne može da opiše ono što su bolesni umovi naterali neko dete da izgovori. Pitam se samo kako su roditelji te devojčice to dopustili, gde su oni koji se bave zaštitom dece, gde su dečji psiholozi da kažu svoje stručno mišljenje? Kako će to uticati na psihu te male devojčice i sve druge male dece koja to svake večeri slušaju? Ja sam već imao muke da to objasnim svom malom unuku i odgovorim na pitanja; Ko je i zašto ubio malu seku? Gde je ona sada? Zašto je niko ne otkopa? Kako neko ko je mrtav može da govori i piše?,itd. Najteže od svega mi je pala tuga u očima mog unuka. Žalio je malu seku, toliko ju je žalio!SRAMOTA šta nam radite! I ko je dotičnoj gospodi dao za pravo da muči ceo narod? Jer, šta je to drugo nego mučenje? Svaki put mi se kosa diže na glavi kada čujem taj nežni glasić koji kao da se zaista obraća svima nama iz neke jame! Uz dužno poštovanje prema svim nedužnim žrtvama rata, bilo koje veroispovesti ili nacionalne pripadnosti, MOLIM nadležne da reaguju i poštede nas krajnje MORBIDNOG spota REKOMA. Postoji svakako drugi način da se pomogne u rasvetljavanju zločina i kažnjavanju krivaca.

Duki

pre 12 godina

Lepo, samo što bi RTS trebao da se izvini i za program posle 90-ih, pa i dan danas. Veoma su male razlike. I danas nam se serviraju laži, a pritom smo još prisiljeni da za to plaćamo pretplatu.

Rade

pre 12 godina

Mi koji smo trpeli ponizavanja i uvrede, sigurno ne prihvatamo izvinjenje, jer su
iz tog vremena i dalje isti ljudi na kormilu te iste kuce, ali samo na drugi pozicijama,
gde nam serviraju program, koji samo drugacije izgleda, ali isto znacenje ima kao 90-ih.

Kasno

pre 12 godina

Svi oni koji su stradali zbog takvog programa RTS-a nemaju sada nista od ovog izvinjenja. Oni su izgubili zivote, porodice,kuce,dostojanstvo,prijatelje...Ne misle valjda da sada jednim izvinjenjem to mogu da isprave?

anonimous

pre 12 godina

A, vidim da se ne izvinjavate ni za sva vredjanja, medijske manipulacije i zamene teza iz vremena inicijalne nacionalistichke euforije i tokom pochetnog gradjenja kulta lichnosti Slobodana Miloshevica, shto ste, sve zajedno, pochinili i sprovodili tokom druge polovine 80-ih?!

Nema problema.

Da se izvinite za sve shto ste ikada pochinili - neprihvatljivo je.

Lustracija i krivichna odgovornost. Toliko.

Laku noc i hvala na paznji.

Goran

pre 12 godina

A šta je sa programom tokom 50, 60, 70 i 80-tih? Pa i tada je informativni program bio jednoumni, komunistički servis jedne partije i sredstvo bezočne propagande i napadanja političkih protivnika sistema. Nije loš program počeo 90-tih.

@bačvanin

pre 12 godina

Pre svega, o ukusima se ne raspravlja. Sto se tice serija sa narodnom tematikom ja ih rado gledam, ali samo one kvalitetne. Navedena serija je daleko od kvalitetne po mom skromnom misljenju, a stvarno ne poznajem fakultetski obrazovanu osobu, gde i sam spadam, koja se pohvalno izrazila o seriji:"Selo gori a baba se ceslja".Ili je mozda Tijanic najmerodavniji da proceni kvalitet?

igor micevic

pre 12 godina

jos samo da se sredi sa serijskim i muzickim programom. zaista nema potrebe za folkom. srpska narodna muzika u odredjenim emisijama da ali cemu slihtanje kicu i sundu. takodje napraviti kod olacenja kako se tu i tamo ne bi provukli pripadnici 'srpskog jet seta' u nedolicnoj garderobi koju nasa deca kopiraju i na koju s e ugledaju.

4С ЈФ

pre 12 godina

Боље би било да се извинете за данашњи програм, који нема везе с везом. Занимљивији је тв програм у Сомалији него ртс-ов.

Nenad

pre 12 godina

Niko ništa nema od vašeg izvinjenja pogotovo što je tempirano i neiskreno. Još plaćamo pretplatu za servirane informacije. I dalje ste u službi vlasti samo u fino zapakovano demokratsko pakovanje (SR..E). Ima brdo kanala na kablovskoj na kojima možete pogledati i neku edukativnu emisiju...

katica

pre 12 godina

Kakvo izvinjenje kakvi bakrači! Program takoreći ostao skoro isti samo što je sada u „rukavicama“. Sad se vode „sportski“, „diplomatski“, „pravni“ ratovi! Programska šema: red sporta, red zabave, red filmova „klanje i ubijanje“ i nešto malo politilčkog šund programa. Kada se RTS „toliko promenio“ što ne prikaza dokumentarni film o Radovanu Karadziću koji je napravila agencija sense „Život i priključenije“ da narod vidi za kakvim domanovićevskim vođama je „krenuo“ u ambis. Što RTS ne napravi sličan film o Ratku M? Dosta mi je šarenih laža, RTS (kao i takoreći svi mediji u zemlji) su očuvali „klero-fašističku“ ideologiju samo na jedan „lukaviji“ način. Posledice tavih medija dalje zaostajanje Srbije.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Ako su vec priznali da su bili protiv svih i svakoga onda je red da ustupe javnosti svoju arhivu jer je poznato da su svojim ratnim novinarima i snimateljima pokrivali i zabelezili sve, apsolutno sve dogajaje, ratne zlocine, spalivanja, rusenja, kojima su kumovali a neretko ih usmeravali i sve to snimali. Snimci postoje i verno odslikavaju sve sto se dgodilo, samo je potrebno da se predaju svim tuzilastvima kao dokaz u istrzi svih zlocina, da svi zlocinci budu izvedeni pred lice pravde, a RTS bi time ispunio deo svoje obaveze od koje je niko, nikada nece i ne sme osloboditi.

tuzicu RTS za dusevni bol

pre 12 godina

A sad ste kao bolji?Od vasih serija"rekordne gledanosti" normalnoj osobi pozli. Reklame non-stop, reprize, ton, kvalitet slike, voditelji...,sve je na ocajnom nivou, ali kad vidim ko vam je direktor sve mi je jasno.

Iskreno

pre 12 godina

Bravo! Nikad nije kasno! Eto, npr, ja planiram da im se 2021. izvinim sto im ne placam pretplatu preko 10 godina i da najavim novo izvinjenje na istu temu 2031.

Prikupljena sredstva ulazem u sebe da nadoknadim patnje i pretrpljenu psihicku bol 90-tih...

NATO

pre 12 godina

E pa ako je tako, onda i Vi izvinite sto vas proglasismo "legitimnim vojnim ciljem" u sluzbi jednog zlocinackog rezima i sto vas "ostetismo" bombardovanjem vase zgrade !

Ramo

pre 12 godina

Eh sad,posle toliko godina,pa narod je unakazen,svacega je bilo pa je sve to stvorilo neke iskrivljene slike,nazalost i danas se tako delimicno radi...

Милован Миловановић

pre 12 godina

Пре свега РТС треба да се извине грађанима Србије што им сваки месец узима паре за претплату, а програм им је најочанији у историји постојања телевизије у Србији. Где и на чега одлазе паре од претплате? То је основно питање. Спортски програм је на "самрти", дечјег и научног одавно нема, а њима је прва тема извињавање?! Каква је разлика између РТС деведесетих и сада? Никаква. Лагали су нас онда, а још више нас лажу сада. Узгред, кад је држава у рату она МОРА да води пропагандни рат, као што то уосталом раде сви, па и нпр. BBC, узор руководству РТС.

Goran

pre 12 godina

Puj pike više ne važi, bilo pa prošlo. Jedino treba pogledati šta se sada radi po pojedinim medijima, pa shvatiti da takve stvari ne bi smele da se završavaju samo izvinjenjem, jer će nam se devedesete ponavljati u nedogled...

Besim

pre 12 godina

Svaka vam cast.
Kasno jeste ali bolje ikad neko nikad.
Ovo nije dovoljno...
Ima Narodi koji su vashi novinari vradjali .
Nadam se da svako ko je pogreshio da ce se pokajati.

Looney Tunes 4ever

pre 12 godina

Džaba im "izvinjenje" dokle god je na čelu javnog servisa čovek koji je svakoj vlasti na usluzi, bivši JUL-ovac, inače najpoznatiji po izjavi iz 2003. godine: "Ako Đinđić preživi, Srbija neće". Od "Dnevnika 2" mi se povraćalo 90-tih, ali od tog Tijanića mi se danas još više povraća. Vučela je bio malo dete za njega. P.S.: Pitam se kud nestadoše svi oni stari dobri crtaći uz koje smo odrastali... (Nije ih, valjda, uništila NATO bomba 1999.)... Bilo kako bilo, B92 je i dalje jedini normalan elektronski medij koji Srbija ima.

nije nego

pre 12 godina

Bas im hvala... a za program iz 2000tih ce se verovatno izviniti za narednih 10ak godina, kada se dovoljno napune dzepovi od pretplate,

vegan

pre 12 godina

Aha, tu sam vas cekao! Sad lepo da vratite sve pare sto ste dobili devedesetih putem pretplate. Bio bi red. Ili da vas tuzimo svi komplet za dusevne patnje i zloupotrebu sluzbenog polozaja, trovanja i laganja nacije, dakle sirenje neistina itd?

slavko

pre 12 godina

Pa imaju se zbog čega izvinjavati!
Baš RTS je bio glavna perilica mozga Srbima u cjeloj ex-YU. Puno su mržnje i laži proširili, puno je glava zbog toga palo, na kraju i srpskih. Istina, nisu oni bili jedini ali su bili najglasniji i na najnižem kulturnom i intelektualnom nivou.
Još pamtim jednu bizarnu vjest tamo 99 kada su Ameri ušli na Kosovo. U Makedoniju je za njih dovezen vagon vojničkih čizama, mislim da je bilo oko 300 kom. RTS javlja da su to čizme pobijenih NATO agresora koje sada potajno sklanjaju jer im više neče trebati...

Slučajni prolaznik (beli lav)

pre 12 godina

''...zalagaće se i za unapređenje obrazovnog, kulturnog i naučnog programa RTS-a.''
Juče je u srcu Beograda održan koncert BIG BAND RTS-a, omaž Bitlsima, a RTS nije našao za shodno da pošalje ni jednu jedinu kameru... makar fotoaparat ili novinara koji bi ispratio NJIHOV BAND!
Ali to je samo muzika, tamo neki jazz... koga to još zanima...

Krksi89

pre 12 godina

Nema izvinjenja! Vratite pare od predpalta! Sad je predizborna godina pa je vlast ipak naredila da se rts izvini,( ulizice ) svako ko podrzava rts treba da gleda ne devedesete nego sedamdesete jos narendnih sto godina i placa pretpaltu deset puta vise.

perica

pre 12 godina

izvinjenje prihvaceno ukoliko tijanic sidje s vlasti, ukoliko se direktori budu menjali na najmanju sitnicu i na svakih 6 meseci i ukoliko se reformise u stvarno televiziju svih nas. do tada, b92 je prava na informacijama i ne-busanjem-vladara-tijanica, "ja sam gazda i meni niko nista nemoze!".

Boksi

pre 12 godina

Ja se izvinjavam RTS-u sto ih nisam gledao 90ih jer bih sada bio deo drustveno-ekonomske elite (blejao po kvartu,
terao zurku na opasno, slusao folk, isao na utakmice sa sakom uzorne dece koji vole da nose kapuljace i ocekivao nebesku cicu jer smo mi dokazano nebeski narod..a i taj svajcarski standard koji je tu iza ugla...)

makxi

pre 12 godina

Sto se tice nama Albancima sa Kosova, RTS skoro nema neku razliku kako je bio 90-setih godina a i sada, prema tome sram vas bilo za tadasnju vreme, pa i za sada.RTS ne treba traziti izvinjenje u mrznju koji je naneo drugim naroda, ona treba da se duboku reformisati i neneti mrznju drugim narodima nego imati jednu afirmisanu politiku nad nesrbima i drugim narodima.

Vuk

pre 12 godina

Nisu mi puno smetali ni onda, jer nemam iluzije da postoje slobodni mediji bilo gde na kugli zemaljskoj. Al ne mislim ni da su sada puno drugaciji. I dalje je RTS servis vladajucih stranaka, i dalje sluzi za propagandu (ovog puta za promociju "evropske" paradigme), i dalje izrazito favorizuje poziciju u odnosu na opoziciju. Sve je to razumnjivo, ako mozda ne i prijatno. Ono sto stvarno smatram nedopustivim je RTS-ov odnos prema pitanjima koja su od prvorazrednog drzavnog i nacionalnog znacaja. Prema njima se i dalje postavlja izrazito jednostrano, uskovido, promovisuci jednoumlje. To nije dobro za ovo drustvo i nadam se da ce smoci snage da budu odgovorniji prema javnosti koja ih finansira.

Milovan

pre 12 godina

Koja glupost, sad se RTS još više zloupotrebljava, naročito dolaskom Tijanića koji se uvlači svakoj vlasti. Što je najgore sada plaćamo pretplatu, u ono vreme nismo morali. RTS je bio i ostao vladin medijski servis.

Dejan

pre 12 godina

E baš im hvala što su setili posle 11 godina. Toliko sam odušeljen ovim plemenitim gestom da idem iz ovih stopa da platim sav zaostali dug za pretplatu.

nikad izvini

pre 12 godina

Hahaha naizvinjavamo se i mi njima mile majke! koja patetika, RTS se nakon 2000 toliko promenio u odnosu na 90e da su vratili Suzanu Mančić da vodi Loto xD RTS je bio i ostao partijska televizija, jedina promena je što su uveli pretplatu koju im plaćaju samo loto-***oti

slobodan

pre 12 godina

Kasno mi se izvinjavate i dzabe se izvinjavate.
Vi i vasi nalogodavci ste mi pojeli mladost i to vam necu ni zaboraviti ni oprostiti.

I za ovaj program koji sada imate, koliko cujem, treba da se izvinjavate.

P.S. CBC ima mnogo bolji program od vaseg i jos ne moram da placam pretplatu.

Devitd

pre 12 godina

Kako da ne;
Milijana ponovo u sedlu;
Idu izbori!!!!!!!
Proveren SPS kadar!!!!!!
Svako jutro popiti casu vode i pogledati;
Godine koje su pojeli lavovi...
Mozda nam se ne ponovi!!!!!!!!

KRAGUJEVACKI DS-OVAC

pre 12 godina

A kada će ovaj RTS da se izvini gledaocima i gradjanima Srbije za sve ono što čini poslednjih godina? RTS je glasnogovornik stranaka na vlasti i u;esnik prodaje državnih i nacionalnih interesa. Upravni odbor RTS, umesto da raspravlja o teškoj ekonomskoj situaciji i socijalnom poloaju zaposlenih ( tu ne računam grupu koja je po "modelu" generalnog direktorqa) , oglašava se za nešto što će tek istorija sa odredjene distance da potvrdi,ili negira. naravno, ne isključujem da je bilo svega u to vreme,ali zar nije ista situacija sa RTS poslednjih nekoliko godina.

e-krem

pre 12 godina

To sto jednino Marsovce nisu povredili to je poznato i to shvatam.Nego zar vam je trebala citava decenija da to shvatite, e to ne shvatam ni pod razno.

Jelena

pre 12 godina

Da li se danas prilozima sa RTS povredju osećanja, moralni integritet i dostojanstvo građana Srbije,humanistička intelektualaca, pripadnici opozicije, kritički usmerenih novinara...vecinskog dela srpskog naroda????
Moje misljenje je DA!!
Sa juga sam srbije, dok gledam ili slusam vase emisije o zivotu u srbiji pomislim da zivim u nekoj normalnoj drzavi, gde vlada blagostanje, gde nema korupcije kriminala, gde mladi mogu da planiraju zasnivanje porodice, gde ce moci svoje dete da podizu pruzajuci mu normalan zivot.... a onda kad otvorim oci i vratim se u realnost zapitam se hoce li doci sutra da mi iseku struju, vodu, hocu li imati sutra da kupim parce hleba...
Hocete li se izvinjavati RTS opet kroz koju godinu zbog ovoga sto se sad radi.. ne nemoj te se izvinjavati opet, pokazite danas samo pravo lice srbije i onih koji su odgovorni za to!
Hvala i nadam se da ce ovaj moj komentar proci cenzuru ovde jer istinom nikog nisam uvredila.

Munja

pre 12 godina

(Marko, 23. maj 2011 22:48)
Vaša reakcija pokazuje da je to pravi način. Još smo na početku.
Jedanaest godina je prošlo. Jedanaest godina od novog početka, nove šanse. Jedanaest godina od petog oktobra. Neki kažu da da je šansa za šesti oktobar propala, dok se drugi pitaju zašto se uopšte dogodio i peti. To me podseća na alkoholičara koji tvrdi da to nije, dok ga "dobronamerni" savetuju da "malo smanji" ili "batali to *****", a čoveku je ustvari potrebno dugotrajno lečenje. Zajednička crta i jednima i drugima je da lečenje smatraju najstrašnijim od svih ishoda. Zašto? Za lečenje je potrebna volja, snaga, suočavanje sa prošlošću i prihvatanje posledica. I za pacijenta i za pacijentu bliske osobe. Odnosno kako za posredne i neposredne učesnike, tako i za posmatrače i one koji su gurali glavu u pesak. I tako prođe 11 godina a lečenje se odvija uz konstantno opiranje pacijenta. A onda iznenada dobijemo jedan bitan delić slagalice. Izvinjenje. Bolje reći priznanje. Prilog kolektivnom lečenju. I opet niko nije zadovoljan. Oni kojima je srce ostalo ispred Dnevnika 2, oni koji su bili nesposobni i onda i sad, i oni koji preziru sve oko sebe uopšte uzev. Smrad i trulež koji se širio iz Takovske 10 još ne možemo da uklonimo. Koliko generacija se ugušilo u smradu devedesetih, bar dva puta toliko će biti potrebno da bi vazduh postao ponovo čist. I ako je jedanaest godina bilo potrebno za jedno izvinjenje ostavljam vam da, po slobodnom uverenju, ocenite koliko će nam vremena biti potrebno da uradimo nešto više. Ili, možda, konačno definitivno propadnemo, ako smatrate da je svaki korak u lečenju, u stvari, ispiranje mozga. Sa željom da jednom odrastemo... Pozdrav

Lepi Mara

pre 12 godina

E sad je u redu... U to ime moze i 500 dindzi svakog meseca. A cuo sam da ce nam i Djura oprostiti sto nas je tukao. Mozda i da zapevamo?: sve se nado da ce ljubav proci, zanavek ce otici iz sela...

dimi

pre 12 godina

rts je rđa,zlo,bolest treba im suditi za to sto su radili pa ga zatvoriti za primer,i ovo je bilo previše trošenih reci..............

djoda

pre 12 godina

ja rekoh da se ne izvinjavaju mozda zbog repriziranja gore dole,boljeg zivota,srecnih ljudi......
al dobro....cekam sad otpisane opet :D
E zemljo jadna li si,da te nema trebalo bi te izmisliti.....

nikola

pre 12 godina

У РТС -у мисле да смо стварно мазохисти и да их потајно гледамо? Поред толико тв програма +сателит +кабловска не стиже се и на вређања...на жалост. Јел ово ништа друго и није до вређање интелигенције грађана Србије ! Mесто стварно да јесте после десет и кусур година, по Тијанићевој изјави РТС требао бити "мерило интелигенције грађана србије"!? Само је требао , ПРОМЕНУЛИ СМО КАНАЛ НА ВРЕМЕ!

bezimena

pre 12 godina

Akutelni UP RTS se "izvinjava" za program 90-tih, U ČIJE IME!? U ime onih koji su TADA vodili RTS služeći na najogavniji način strahovladi SM!?

Besmislenije "izvinjenje" odavno nisam videla! RTS nije vaša dedovina, mnogo ste se uživeli u "ulogu"!

Kako bi bilo da se izvinite za današnji program i napravite već jednom JAVNI SERVIS od RTS-a!?

nikola

pre 12 godina

javni servis sada i ranije dužan je da izveštava ŠTA SE DEŠAVA a ne šta je netko o nečemu rekao. 80 % vesti citirate političare. IZVESTITE NAS O DOGAĐAJU A NE O TOME KAKO NEKI OD POLITIČARA NA TO GLEDA. treba i da osluškujete puls naroda i da informišete i one koji misle drugačije od vas jer su pare kojima vas izdržavamo iste. ako mislite drugačije preimenujte se u privatnu stanicu pa radite kako vam vlasnik naredi.

Зоран

pre 12 godina

Ма нема потребе да се извињавате. Они што се пре слагали са вама, вероватно би се и сада слагали да извештавате као раније. А ми који се нисмо тада слагали са вама, сада смо солидно попустили...

uros377

pre 12 godina

Hvala na izvinjenju. Na koju adresu mogu uputiti zahtev za povracaj novca prikupljenog na ime takse na elektricno brojilo, koje ocigledno, po sopstvenom priznanju, nije ispravno radilo.

Zvonar

pre 12 godina

Izvinjavajte se Vi nama za katastrofalan program , koji je da ironija bude veca uglavnom nachinjen tih devedesetih ! Sramota, umesto da radite neshto i da popravite srozani rejting vi razmishljate o tome shta je bilo ! Politikanti , kadrovci i nesposobnjakovici !

zdenko

pre 12 godina

http://www.yucom.org.rs/upload/vestgalerija_27_9/1211453876_GS0_Slucaj_sluzbenika_Aleksandra_Tijanica.pdf


komentar nije potreban....

canada

pre 12 godina

Auu koji licemeri!! Pa oni i dan danas vode politiku aktuelnog rezima pa sve nam se podmece pod nos samo da se ne zapitamo ... DOKLE?!

Nenad

pre 12 godina

Evo, izvolite i vidite koliko vredi to izvinjenje:
http://goo.gl/0t016

Link vodi ka vesti o izvinjenju na sajtu RTS-a. Pročitajte komentare koje je "uredništvo" dozvolilo da se objavi (sve same pohvale), a zatim pročitajte ove na B92. Ništa, ama baš NIŠTA se nije promenilo!

aca

pre 12 godina

Džaba kad su vratili onun staru špicu za Dnevnik. Inače ne gledam RTS(osim LŠ i to ponekad bez tona jer ne mogu da slušem gluposti onih tzv komentatora)ali sinoć sam slučajno "ubo" da prebacim kad su se završavale vesti i naježio sam se kad sam čuo onu melodiju!

Kad ćete već jednom da uđete u 21. vek!

suljo

pre 12 godina

Devedesetih nismo placali pretplatu, a sada placamo, za program istog kvaliteta kao pre dvadeset godina.Najbolje bi bilo da se RTS ugasi, ionako ga niko ne gleda.

Milos Majstorovic

pre 12 godina

Da li će biti individualne odgovornosti novinara RTS-a iz tog perioda !
Hoće li odgovarati za govor mržnje i pristrasnost....
Pada mi jedan ratni izveštač na pamet !
Miloš

Bojan Todorović

pre 12 godina

Prosto ne verujem svojim očima !!
Minimum koji nam ova sramota od televizije duguje je izvinjenje za očaj koji nam servira umesto programa. Beskonačne reprize dosadnih i zaglupljujućih serija, odsustvo aktuelnosti i objektivnosti je svrstavaju na dno lestvice po kvalitetu.

Ali najčudesnije je što nam se posle DVADESET godina izvinjava čovek koji je bio Koštunicina perjanica u vreme obračuna sa Đinđićem, čovek koji je bio Mirin ministar informisanja u JUL - radikalskoj vlasti u najgorem od najgorih vremena.

Kakvo izvinjenje nam od NJEGA treba i kome ono išta može da znači?
Najpre je potrebno da nam se Tadić svima izvini i za njega na mestu direktora televizije, i Dačića i Mrkonjića i Palmu....
U stvari - dovoljno bi bilo da ih skloni, da ih više ne gledamo.

ko o čemu...

pre 12 godina

jel da očekujemo za 10 god opet izvinjenje za otimanje pretplate u zamenu za dno od programa?

nek vam prašta onaj ko zaboravlja

MilanM

pre 12 godina

Ko li tada beše ministar za informisanje?
Sećam se da je bilo nekih problema oko Studija B, kao ušla voda u kabl.
Eh, Srbijo ...

Che

pre 12 godina

Nadam se da se izvinjenje ne odnosi na kulturni i obrazovni program koji je bio za tri svetlosne godine iznad ovog danasnjeg brloga i rijaliti gluposti.

Srbo

pre 12 godina

Sta su to oni umislili? Da su Napoleoni? To sto je radjeno, radili su ljudi koji su tada bili zaposleni na toj televiziji, ne znam vise ni kako se zvala tada. Svi koji su pravili onu propagandu, znaju se tacno, poimenicno, i oni treba da budu odgovorni. Umesto toga, nekom je palo na pamet da od tzv "javnog servisa" napravi (ili je vec napravio) svoju prciju. RTS to samja!
Kakav bezobrazluk!?
Ovo lepo govori o mentalnim i moralnim vrednostima onih koji upravljaju ovim javnim preduzecem.