Utorak, 05.04.2011.

17:43

Jeremić: Evropa nije novi marksizam

Od evropejstva ne treba praviti novi marksizam ili nešto u šta se ritualno zaklinjemo, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Izvor: B92

Jeremiæ: Evropa nije novi marksizam IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Yokee

pre 13 godina

Пуна подршка министру Јеремићу! Из свега досад виђеног, стиче се утисак да је не само упоран, сналажљив и храбар, већ и патриота, чиме може мало ко на данашњој политичкој сцени да се подичи (иако се сви политичари и политиканти бусају у груди и пуна су им уста Србије и добробити исте). Нисам симпатизер ДС нити било које друге странке, а у случају Јеремића мислим да је страначка боја потпуно неважна. А то је у Србији данас готово нестварно...

VLADIMIR

pre 13 godina

Mladi gospodine Jeremiću, kada ste imenovani za ministra spoljnih poslova, bio sam skeptik u vezi vaših mogućnosti na tom vrlo značajnom mestu. Medjutim svojim radom gotovo u potpunosti ste me uverili da je vaš rad ispravan i koristan za Srbiju, uprkos velikim smetnjama koje Vam prave ljudi kao što je to I politički i ljudski "metuzalem". Nadam se da će Mićunović i njemu identični komunistički prevrtači, koji se prilagodjavaju svakoj vlasti pod hitno biti eliminisani s političke scene, pošto su izgubili svaki osećaj za realnost i svoj "značaj". Bravo ministre, nastavite samo tako, i ne obazirite se na političke štetočine tipa Mićunović i Č.Jovanović, čije delovanje je prikladnije interesima Kosovoa no naše zemlje Srbije. Nedajte se ministre i nastavite sa borbom za interese Srbije.

panzer general

pre 13 godina

Pogled sa strane: Jeremić je u svakom slučaju talentirani, odnosno kako se danas kaže, moderni političar, a pošto nemate puno takvih u svakom slučaju ga trebate iskoristi za promociju državnih interesa. E sad slijedi ono poznato ali, pošto njegova retorika najbolje prolazi u afričkim i ostalim kvazi-demokratskim, pa čak i otvoreno diktatorskim režimima, a uopče ne prolazi na zapadu, trebate se zapitati da li je mjesto ministra vanjskih poslova baš idealna pozicija za njega, ili bi na nekom drugom mjestu bio izgledno uspješniji. Pozdrav iz hr.

zoki

pre 13 godina

Sta su navalili na ovog mladog i pametnog Ministra? Te 'ražalovani ministar' (V.Pesic), te 'los signal salje Ministarska konferencija Pokreta nesvrstanih u Bgd-u' (Micunovic)?! Da su to rekli neki 'novi ljudi', nego dve osobe koje su i te kako odobravale ovakvu spoljnu politiku u proslosti.. Medjutim, oboje su dobili adekvatan odgovor od Jeremica! Svaka mu cast!

Xiao Feng

pre 13 godina

Drug Vuk Jeremic kaze: "Od evropejstva ne treba praviti novi marksizam ili nešto u šta se ritualno zaklinjemo"

Tako je, druze Vuce! Zasto praviti novi marksizam, kad imamo STARI! Ziveo bratski Sovjetski Savez i njegova gubernija/ekspozitura Srbija!

Vukan

pre 13 godina

Kakvo kardinalno mesanje pojmova od mladjanog ministra. Marksizam, filozofsku ideju i naucnu disciplinu gura u isti kos sa unijom zemalja, kakva glupost... Inace Marksa obicno pljuju oni koji ga nisu ni citali:“Vlasnici kapitala i biznisa će kod radnika podsticati i stimulirati potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuće i tehnologiju, obavezujući ih pritom da ulaze u skupe hipotekarne kredite do nivoa neizdržljivosti. I na kraju, ti neplaćeni dugovi će izazvati bankrot banaka, koje će morati biti nacionalizovane, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam…… (Karl Marks, Das Kapital 1876.g.).

Svetla buducnost sace, sace...

pre 13 godina

Tacno. Perjanice evromisli su nam bivsi komunisticki aparatciki, a neretko i funkcioneri SKJ. Pade mi na pamet bar 10 imena, koji se vajno predstavljaju za "proevropljane", a tolerantnost i svest o demokratiji im je na nivou SSSR 1951. godine. Dozvolite malo kritike, drugovi, khm gospodo, dozvolite...

Halelyah

pre 13 godina

Naziv "diplomatija" dolazi od starogrčke reči "diploma", koju su u obliku svitka donosili "glasnici" stranim despotima, da bi ih odobrovoljili, jer u slučaju "loših vesti", ovaj bi ih "skratio za glavu"?!
Slično je postupio i "prof.Mićun" u Egiptu, jer se ukazano gostoprimstvo ne kvari "lošim vestima"?!
Komonvelt i Frankofonija su "recidivi" odnosa "bivših kolonijalnih metropola" i "bivših kolonija", dok je PNZ osnovala CIA, preko Mi-6, kada je na tom zadatku "regrutovan" i predsednik Tito, prilikom posete Velikoj Britaniji 1953.godine?!
Uloga PNZ je bila da "distancira" novooslobođene zemlje od "prirodnog savezništva" sa "komunističkim lagerom"?!
Otuda je u pravu "prof.Mićun", kada kaže da ministar Vuk Jeremić vodi "nekonzistentnu spoljnu politiku" i "šalje loš signal" EU, time što će u Beogradu organizovati Ministarsku konferenciju PNZ?!

beležnik

pre 13 godina

Sva sreća da je neko vodio beleške na tom razgovoru u decembru 2009 godine inače bi se Mićun izvlaćio sa pričom kako nikada tako nešto nije izjavio...

Kuskus

pre 13 godina

Kosovo je nas novi marksizam. I dok je to novog marksizma za ovakve nema zime. Jos cemo ga se mi naslusati njegove pameti i diplomatije.

dovla

pre 13 godina

Dok kompanije iz EU osvajaju trzista nesvrstanih (118 zemalja, vise od pola planete)i otimaju se oko poslova u Indiji, Alziru, Nigeriji, neko se bas trudi da izoluje Srbiju od ostatka sveta u ucini je potpuno zavisnom od EU. A koga je sramota saradnje sa tim "kanibalima" neka bolje pogledaju spisak nesvrstanih zemalja, 80% njih su razvijenije od Srbije: Singapur, Emirati, Katar, Cile, Juzna Afrika, Kuvajt, ... Micune, pitam se ko ti je na prvom mestu: EU ili Srbija?!?

Lakrdijass

pre 13 godina

Jeremic je ekstremno nacionalan. Jeremic je bojkotovao dodelu Nobelove nagrade, podrzavam. Treci svet takodje podrzavam. Vise nego ove Evropske lopove. Jedino se bojim da ta nacionalnost ne sjebe sve, jer imali smo mnogo puta takve primere. Ali ostali nisu uopste nacionalni pa od njih ama bas nista nismo dobili. Cepe se toj Evropi vec pet godina nisu im dali ni pola suvog leba. Mozemo mi i da zelimo i da ne zelimo da udjemo u tu Evropsku Uniju, al u nju cemo uci ili izaci tek kada oni to budu hteli. Tako da Jeremicu voljno i pametno.

Ditrich

pre 13 godina

Toooo Jeremija. Sta znaju oni, kako se vodi spoljna politika. Sta će nama Nemci ili Francuzi , da od njih uzimamo znanje i tehnologije, kada mozemo sa Kongoancima da uzivamo u gastronomskim specijalitetima od "slatkog mesa" ? Ali mogao bi ti konacno da nam otkrijes tajnu. Kako si uspeo da zavrnes Amerikance i izvuces Miladina Kovacevića. Nije fer. Platili smo milionce da saznamo tajnu, i pikantne detalje, a ti ćutis.

Proka

pre 13 godina

"Na opasku Mićunovića da nije mislio na loš signal susedima, nego na loš signal EU" - Micun izgleda jos nije shvatio da su Madjarska, Rumunija i Bugarska clanice Evropske Unije.

Tito-Naser-Nehru :)

pre 13 godina

Podrska Jeremicu - samo bez kompleksa i servilnosti. Nemojmo biti veci katolici od pape. Prvenstveno zato sto su to ogromna trzista.

Vladimir LDP

pre 13 godina

Daj neka neko vise smeni ovog coveka, upropastice nas potpuno. Milosevic zapoceo, Kostunica nastavio a Jeremija dokusuruje. Mi naprosto ne moze da sastavimo vladu a da nema ovakvih karikatura koji direktno i bukvalno rade o glavi svima nama zbog nekih svojih neandertalisanih idolopoklonstava bok te pita kome i cemu.

Dzoni

pre 13 godina

Nije problem da Srbija odrzava (pre svega ekonomske) veze sa tim bivsim nesvrstanim zemljama. To EU ne zabranjuje. Ali je problem u tome sto je Pokret nesvrstanih ideoloski pokret. Taj pokret nije isto sto i Frankofonija ili Komonvelt, iako u principu treba biti kritican prema raznim "samitima". Ranije je taj pokret imao jasnu poruku da zemlje clanice ne zele da budu ni u Nato ni u Varsavskom paktu, ali ako ste danas u Pokretu nesvrstanih, onda time potvrdjujete da ne zelite da se "svrstavate" u neke nove saveze ili supranacionalne organizacije kao sto je EU. EU nije marksizam, ali ima ideologiju koju morate da prihvatite ako hocete da pristupite tom klubu. Zato bi bilo najpametnije da se sto brze promeni naziv tog pokreta, jer em blokovi kao ranije ne postoje em su mnoge od tih bivsih nesvsrstanih u nekim novim, mnogo uticajnijim organizacijama, pa se postavlja pitanje cemu caskanje sa raznim zemljama kojima jedino zelimo da utrapimo naoruzanje i da zauzvrat te zemlj ene priznaju Kosovo.

Дисидент

pre 13 godina

Тачно Вуче. Ја сам нешто старији и памтим како су се осамдесетих исто тако заклињали у самоуправни социјализам. Зрнце сумње није смело да падне на тадашњи пут без алтернативе. И ево их сада опет. Исто заклињање, исте критике и самокритике. Све мењамо, само ментални склоп никако.

Dacha

pre 13 godina

Ja, kao mlad i obrazovan čovek koji želi da ostane u Srbiji i u evropskoj Srbiji da gradi svoju karijeru iz sveg srca želim da struja Dragoljuba Mićunovića prevlada u Demokratskoj stranci. U suprotnom DS će postati još jedna bezidejna nacionalistička partija sa raznim Jeremićima i tada nam nema budućnosti.

тоша

pre 13 godina

Па добро му је Јеремић рекао! А посебно ми се допало што је Мићуну одрапио са његовим сопственим изјавама из децембра 2009. По томе се види да Мићун сам себи скаче у уста. А ови из ЛДП су најгори. Канибали, земље трећег света (онако све са омаловажавањем), итд. Коју ли ће увреду следећу смислити за Србији пријатељске државе и народе?

Alcale

pre 13 godina

Znam da većina ne miriše Jeremića.
Jedni ga ne mirišu zato što je uporan da izvrši ono što je dobio kao zadatak a drugi zato što nije do kraja ispunio ono što je trebo.
Ja smatram da je JEDINI u sadašnjoj vladi koji zaslužuje tu poziciji ali bi ga kaznio jer je prihvatio da sarađuje sa ovako diletantskom vladom. Jednostavno ova vlada nije kadar napraviti plan i ispuniti ga.
Što se tiče Mićunovića, ovaj članak je već rekao mnogo. Gosp. Mićunović je već odavno trebao da ima neki svoj salaš i da se tamo bavi filozofijom. Mada je ovakva politička izjava zaista smešna. Mi moramo biti u dobrim odnosima sa svima a ne da se ulizujemo EU.
Te iste zemlje EU su se prema nama potpuno drukčije odnosile za vreme Tita. Tada je bilo: "Izvinite druže Tito dali možemo da Vam damo bespovratnu novćanu pomoć a da nam Vi date dozvolu da izgradimo jedan putić u nesvrstanima? Molimo Vas evo uzećemo i vaše radnike a i možete da putujete koliko hoćete po zemljama EU evo daćemo vam još $$$ za vaše građane koji žele da nas posete..."
G. Mićunović nebi trebalo da je zaboravio koliko smo u istoriji imali koristi od nesvrstanih.

lud zbunjenog

pre 13 godina

Dok Kosovo bez problema može Jeremić da prodaje kao novi marksizam... Ko se naših političara ne stidi, taj nije normalan. Eto.

тоша

pre 13 godina

Па добро му је Јеремић рекао! А посебно ми се допало што је Мићуну одрапио са његовим сопственим изјавама из децембра 2009. По томе се види да Мићун сам себи скаче у уста. А ови из ЛДП су најгори. Канибали, земље трећег света (онако све са омаловажавањем), итд. Коју ли ће увреду следећу смислити за Србији пријатељске државе и народе?

Дисидент

pre 13 godina

Тачно Вуче. Ја сам нешто старији и памтим како су се осамдесетих исто тако заклињали у самоуправни социјализам. Зрнце сумње није смело да падне на тадашњи пут без алтернативе. И ево их сада опет. Исто заклињање, исте критике и самокритике. Све мењамо, само ментални склоп никако.

Alcale

pre 13 godina

Znam da većina ne miriše Jeremića.
Jedni ga ne mirišu zato što je uporan da izvrši ono što je dobio kao zadatak a drugi zato što nije do kraja ispunio ono što je trebo.
Ja smatram da je JEDINI u sadašnjoj vladi koji zaslužuje tu poziciji ali bi ga kaznio jer je prihvatio da sarađuje sa ovako diletantskom vladom. Jednostavno ova vlada nije kadar napraviti plan i ispuniti ga.
Što se tiče Mićunovića, ovaj članak je već rekao mnogo. Gosp. Mićunović je već odavno trebao da ima neki svoj salaš i da se tamo bavi filozofijom. Mada je ovakva politička izjava zaista smešna. Mi moramo biti u dobrim odnosima sa svima a ne da se ulizujemo EU.
Te iste zemlje EU su se prema nama potpuno drukčije odnosile za vreme Tita. Tada je bilo: "Izvinite druže Tito dali možemo da Vam damo bespovratnu novćanu pomoć a da nam Vi date dozvolu da izgradimo jedan putić u nesvrstanima? Molimo Vas evo uzećemo i vaše radnike a i možete da putujete koliko hoćete po zemljama EU evo daćemo vam još $$$ za vaše građane koji žele da nas posete..."
G. Mićunović nebi trebalo da je zaboravio koliko smo u istoriji imali koristi od nesvrstanih.

dovla

pre 13 godina

Dok kompanije iz EU osvajaju trzista nesvrstanih (118 zemalja, vise od pola planete)i otimaju se oko poslova u Indiji, Alziru, Nigeriji, neko se bas trudi da izoluje Srbiju od ostatka sveta u ucini je potpuno zavisnom od EU. A koga je sramota saradnje sa tim "kanibalima" neka bolje pogledaju spisak nesvrstanih zemalja, 80% njih su razvijenije od Srbije: Singapur, Emirati, Katar, Cile, Juzna Afrika, Kuvajt, ... Micune, pitam se ko ti je na prvom mestu: EU ili Srbija?!?

Tito-Naser-Nehru :)

pre 13 godina

Podrska Jeremicu - samo bez kompleksa i servilnosti. Nemojmo biti veci katolici od pape. Prvenstveno zato sto su to ogromna trzista.

Proka

pre 13 godina

"Na opasku Mićunovića da nije mislio na loš signal susedima, nego na loš signal EU" - Micun izgleda jos nije shvatio da su Madjarska, Rumunija i Bugarska clanice Evropske Unije.

Lakrdijass

pre 13 godina

Jeremic je ekstremno nacionalan. Jeremic je bojkotovao dodelu Nobelove nagrade, podrzavam. Treci svet takodje podrzavam. Vise nego ove Evropske lopove. Jedino se bojim da ta nacionalnost ne sjebe sve, jer imali smo mnogo puta takve primere. Ali ostali nisu uopste nacionalni pa od njih ama bas nista nismo dobili. Cepe se toj Evropi vec pet godina nisu im dali ni pola suvog leba. Mozemo mi i da zelimo i da ne zelimo da udjemo u tu Evropsku Uniju, al u nju cemo uci ili izaci tek kada oni to budu hteli. Tako da Jeremicu voljno i pametno.

beležnik

pre 13 godina

Sva sreća da je neko vodio beleške na tom razgovoru u decembru 2009 godine inače bi se Mićun izvlaćio sa pričom kako nikada tako nešto nije izjavio...

Vladimir LDP

pre 13 godina

Daj neka neko vise smeni ovog coveka, upropastice nas potpuno. Milosevic zapoceo, Kostunica nastavio a Jeremija dokusuruje. Mi naprosto ne moze da sastavimo vladu a da nema ovakvih karikatura koji direktno i bukvalno rade o glavi svima nama zbog nekih svojih neandertalisanih idolopoklonstava bok te pita kome i cemu.

Ditrich

pre 13 godina

Toooo Jeremija. Sta znaju oni, kako se vodi spoljna politika. Sta će nama Nemci ili Francuzi , da od njih uzimamo znanje i tehnologije, kada mozemo sa Kongoancima da uzivamo u gastronomskim specijalitetima od "slatkog mesa" ? Ali mogao bi ti konacno da nam otkrijes tajnu. Kako si uspeo da zavrnes Amerikance i izvuces Miladina Kovacevića. Nije fer. Platili smo milionce da saznamo tajnu, i pikantne detalje, a ti ćutis.

Kuskus

pre 13 godina

Kosovo je nas novi marksizam. I dok je to novog marksizma za ovakve nema zime. Jos cemo ga se mi naslusati njegove pameti i diplomatije.

Svetla buducnost sace, sace...

pre 13 godina

Tacno. Perjanice evromisli su nam bivsi komunisticki aparatciki, a neretko i funkcioneri SKJ. Pade mi na pamet bar 10 imena, koji se vajno predstavljaju za "proevropljane", a tolerantnost i svest o demokratiji im je na nivou SSSR 1951. godine. Dozvolite malo kritike, drugovi, khm gospodo, dozvolite...

Dacha

pre 13 godina

Ja, kao mlad i obrazovan čovek koji želi da ostane u Srbiji i u evropskoj Srbiji da gradi svoju karijeru iz sveg srca želim da struja Dragoljuba Mićunovića prevlada u Demokratskoj stranci. U suprotnom DS će postati još jedna bezidejna nacionalistička partija sa raznim Jeremićima i tada nam nema budućnosti.

Vukan

pre 13 godina

Kakvo kardinalno mesanje pojmova od mladjanog ministra. Marksizam, filozofsku ideju i naucnu disciplinu gura u isti kos sa unijom zemalja, kakva glupost... Inace Marksa obicno pljuju oni koji ga nisu ni citali:“Vlasnici kapitala i biznisa će kod radnika podsticati i stimulirati potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuće i tehnologiju, obavezujući ih pritom da ulaze u skupe hipotekarne kredite do nivoa neizdržljivosti. I na kraju, ti neplaćeni dugovi će izazvati bankrot banaka, koje će morati biti nacionalizovane, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam…… (Karl Marks, Das Kapital 1876.g.).

lud zbunjenog

pre 13 godina

Dok Kosovo bez problema može Jeremić da prodaje kao novi marksizam... Ko se naših političara ne stidi, taj nije normalan. Eto.

Dzoni

pre 13 godina

Nije problem da Srbija odrzava (pre svega ekonomske) veze sa tim bivsim nesvrstanim zemljama. To EU ne zabranjuje. Ali je problem u tome sto je Pokret nesvrstanih ideoloski pokret. Taj pokret nije isto sto i Frankofonija ili Komonvelt, iako u principu treba biti kritican prema raznim "samitima". Ranije je taj pokret imao jasnu poruku da zemlje clanice ne zele da budu ni u Nato ni u Varsavskom paktu, ali ako ste danas u Pokretu nesvrstanih, onda time potvrdjujete da ne zelite da se "svrstavate" u neke nove saveze ili supranacionalne organizacije kao sto je EU. EU nije marksizam, ali ima ideologiju koju morate da prihvatite ako hocete da pristupite tom klubu. Zato bi bilo najpametnije da se sto brze promeni naziv tog pokreta, jer em blokovi kao ranije ne postoje em su mnoge od tih bivsih nesvsrstanih u nekim novim, mnogo uticajnijim organizacijama, pa se postavlja pitanje cemu caskanje sa raznim zemljama kojima jedino zelimo da utrapimo naoruzanje i da zauzvrat te zemlj ene priznaju Kosovo.

zoki

pre 13 godina

Sta su navalili na ovog mladog i pametnog Ministra? Te 'ražalovani ministar' (V.Pesic), te 'los signal salje Ministarska konferencija Pokreta nesvrstanih u Bgd-u' (Micunovic)?! Da su to rekli neki 'novi ljudi', nego dve osobe koje su i te kako odobravale ovakvu spoljnu politiku u proslosti.. Medjutim, oboje su dobili adekvatan odgovor od Jeremica! Svaka mu cast!

VLADIMIR

pre 13 godina

Mladi gospodine Jeremiću, kada ste imenovani za ministra spoljnih poslova, bio sam skeptik u vezi vaših mogućnosti na tom vrlo značajnom mestu. Medjutim svojim radom gotovo u potpunosti ste me uverili da je vaš rad ispravan i koristan za Srbiju, uprkos velikim smetnjama koje Vam prave ljudi kao što je to I politički i ljudski "metuzalem". Nadam se da će Mićunović i njemu identični komunistički prevrtači, koji se prilagodjavaju svakoj vlasti pod hitno biti eliminisani s političke scene, pošto su izgubili svaki osećaj za realnost i svoj "značaj". Bravo ministre, nastavite samo tako, i ne obazirite se na političke štetočine tipa Mićunović i Č.Jovanović, čije delovanje je prikladnije interesima Kosovoa no naše zemlje Srbije. Nedajte se ministre i nastavite sa borbom za interese Srbije.

Halelyah

pre 13 godina

Naziv "diplomatija" dolazi od starogrčke reči "diploma", koju su u obliku svitka donosili "glasnici" stranim despotima, da bi ih odobrovoljili, jer u slučaju "loših vesti", ovaj bi ih "skratio za glavu"?!
Slično je postupio i "prof.Mićun" u Egiptu, jer se ukazano gostoprimstvo ne kvari "lošim vestima"?!
Komonvelt i Frankofonija su "recidivi" odnosa "bivših kolonijalnih metropola" i "bivših kolonija", dok je PNZ osnovala CIA, preko Mi-6, kada je na tom zadatku "regrutovan" i predsednik Tito, prilikom posete Velikoj Britaniji 1953.godine?!
Uloga PNZ je bila da "distancira" novooslobođene zemlje od "prirodnog savezništva" sa "komunističkim lagerom"?!
Otuda je u pravu "prof.Mićun", kada kaže da ministar Vuk Jeremić vodi "nekonzistentnu spoljnu politiku" i "šalje loš signal" EU, time što će u Beogradu organizovati Ministarsku konferenciju PNZ?!

Xiao Feng

pre 13 godina

Drug Vuk Jeremic kaze: "Od evropejstva ne treba praviti novi marksizam ili nešto u šta se ritualno zaklinjemo"

Tako je, druze Vuce! Zasto praviti novi marksizam, kad imamo STARI! Ziveo bratski Sovjetski Savez i njegova gubernija/ekspozitura Srbija!

panzer general

pre 13 godina

Pogled sa strane: Jeremić je u svakom slučaju talentirani, odnosno kako se danas kaže, moderni političar, a pošto nemate puno takvih u svakom slučaju ga trebate iskoristi za promociju državnih interesa. E sad slijedi ono poznato ali, pošto njegova retorika najbolje prolazi u afričkim i ostalim kvazi-demokratskim, pa čak i otvoreno diktatorskim režimima, a uopče ne prolazi na zapadu, trebate se zapitati da li je mjesto ministra vanjskih poslova baš idealna pozicija za njega, ili bi na nekom drugom mjestu bio izgledno uspješniji. Pozdrav iz hr.

Yokee

pre 13 godina

Пуна подршка министру Јеремићу! Из свега досад виђеног, стиче се утисак да је не само упоран, сналажљив и храбар, већ и патриота, чиме може мало ко на данашњој политичкој сцени да се подичи (иако се сви политичари и политиканти бусају у груди и пуна су им уста Србије и добробити исте). Нисам симпатизер ДС нити било које друге странке, а у случају Јеремића мислим да је страначка боја потпуно неважна. А то је у Србији данас готово нестварно...

Vladimir LDP

pre 13 godina

Daj neka neko vise smeni ovog coveka, upropastice nas potpuno. Milosevic zapoceo, Kostunica nastavio a Jeremija dokusuruje. Mi naprosto ne moze da sastavimo vladu a da nema ovakvih karikatura koji direktno i bukvalno rade o glavi svima nama zbog nekih svojih neandertalisanih idolopoklonstava bok te pita kome i cemu.

Dacha

pre 13 godina

Ja, kao mlad i obrazovan čovek koji želi da ostane u Srbiji i u evropskoj Srbiji da gradi svoju karijeru iz sveg srca želim da struja Dragoljuba Mićunovića prevlada u Demokratskoj stranci. U suprotnom DS će postati još jedna bezidejna nacionalistička partija sa raznim Jeremićima i tada nam nema budućnosti.

Ditrich

pre 13 godina

Toooo Jeremija. Sta znaju oni, kako se vodi spoljna politika. Sta će nama Nemci ili Francuzi , da od njih uzimamo znanje i tehnologije, kada mozemo sa Kongoancima da uzivamo u gastronomskim specijalitetima od "slatkog mesa" ? Ali mogao bi ti konacno da nam otkrijes tajnu. Kako si uspeo da zavrnes Amerikance i izvuces Miladina Kovacevića. Nije fer. Platili smo milionce da saznamo tajnu, i pikantne detalje, a ti ćutis.

lud zbunjenog

pre 13 godina

Dok Kosovo bez problema može Jeremić da prodaje kao novi marksizam... Ko se naših političara ne stidi, taj nije normalan. Eto.

Kuskus

pre 13 godina

Kosovo je nas novi marksizam. I dok je to novog marksizma za ovakve nema zime. Jos cemo ga se mi naslusati njegove pameti i diplomatije.

тоша

pre 13 godina

Па добро му је Јеремић рекао! А посебно ми се допало што је Мићуну одрапио са његовим сопственим изјавама из децембра 2009. По томе се види да Мићун сам себи скаче у уста. А ови из ЛДП су најгори. Канибали, земље трећег света (онако све са омаловажавањем), итд. Коју ли ће увреду следећу смислити за Србији пријатељске државе и народе?

Dzoni

pre 13 godina

Nije problem da Srbija odrzava (pre svega ekonomske) veze sa tim bivsim nesvrstanim zemljama. To EU ne zabranjuje. Ali je problem u tome sto je Pokret nesvrstanih ideoloski pokret. Taj pokret nije isto sto i Frankofonija ili Komonvelt, iako u principu treba biti kritican prema raznim "samitima". Ranije je taj pokret imao jasnu poruku da zemlje clanice ne zele da budu ni u Nato ni u Varsavskom paktu, ali ako ste danas u Pokretu nesvrstanih, onda time potvrdjujete da ne zelite da se "svrstavate" u neke nove saveze ili supranacionalne organizacije kao sto je EU. EU nije marksizam, ali ima ideologiju koju morate da prihvatite ako hocete da pristupite tom klubu. Zato bi bilo najpametnije da se sto brze promeni naziv tog pokreta, jer em blokovi kao ranije ne postoje em su mnoge od tih bivsih nesvsrstanih u nekim novim, mnogo uticajnijim organizacijama, pa se postavlja pitanje cemu caskanje sa raznim zemljama kojima jedino zelimo da utrapimo naoruzanje i da zauzvrat te zemlj ene priznaju Kosovo.

Tito-Naser-Nehru :)

pre 13 godina

Podrska Jeremicu - samo bez kompleksa i servilnosti. Nemojmo biti veci katolici od pape. Prvenstveno zato sto su to ogromna trzista.

Alcale

pre 13 godina

Znam da većina ne miriše Jeremića.
Jedni ga ne mirišu zato što je uporan da izvrši ono što je dobio kao zadatak a drugi zato što nije do kraja ispunio ono što je trebo.
Ja smatram da je JEDINI u sadašnjoj vladi koji zaslužuje tu poziciji ali bi ga kaznio jer je prihvatio da sarađuje sa ovako diletantskom vladom. Jednostavno ova vlada nije kadar napraviti plan i ispuniti ga.
Što se tiče Mićunovića, ovaj članak je već rekao mnogo. Gosp. Mićunović je već odavno trebao da ima neki svoj salaš i da se tamo bavi filozofijom. Mada je ovakva politička izjava zaista smešna. Mi moramo biti u dobrim odnosima sa svima a ne da se ulizujemo EU.
Te iste zemlje EU su se prema nama potpuno drukčije odnosile za vreme Tita. Tada je bilo: "Izvinite druže Tito dali možemo da Vam damo bespovratnu novćanu pomoć a da nam Vi date dozvolu da izgradimo jedan putić u nesvrstanima? Molimo Vas evo uzećemo i vaše radnike a i možete da putujete koliko hoćete po zemljama EU evo daćemo vam još $$$ za vaše građane koji žele da nas posete..."
G. Mićunović nebi trebalo da je zaboravio koliko smo u istoriji imali koristi od nesvrstanih.

Дисидент

pre 13 godina

Тачно Вуче. Ја сам нешто старији и памтим како су се осамдесетих исто тако заклињали у самоуправни социјализам. Зрнце сумње није смело да падне на тадашњи пут без алтернативе. И ево их сада опет. Исто заклињање, исте критике и самокритике. Све мењамо, само ментални склоп никако.

Lakrdijass

pre 13 godina

Jeremic je ekstremno nacionalan. Jeremic je bojkotovao dodelu Nobelove nagrade, podrzavam. Treci svet takodje podrzavam. Vise nego ove Evropske lopove. Jedino se bojim da ta nacionalnost ne sjebe sve, jer imali smo mnogo puta takve primere. Ali ostali nisu uopste nacionalni pa od njih ama bas nista nismo dobili. Cepe se toj Evropi vec pet godina nisu im dali ni pola suvog leba. Mozemo mi i da zelimo i da ne zelimo da udjemo u tu Evropsku Uniju, al u nju cemo uci ili izaci tek kada oni to budu hteli. Tako da Jeremicu voljno i pametno.

Halelyah

pre 13 godina

Naziv "diplomatija" dolazi od starogrčke reči "diploma", koju su u obliku svitka donosili "glasnici" stranim despotima, da bi ih odobrovoljili, jer u slučaju "loših vesti", ovaj bi ih "skratio za glavu"?!
Slično je postupio i "prof.Mićun" u Egiptu, jer se ukazano gostoprimstvo ne kvari "lošim vestima"?!
Komonvelt i Frankofonija su "recidivi" odnosa "bivših kolonijalnih metropola" i "bivših kolonija", dok je PNZ osnovala CIA, preko Mi-6, kada je na tom zadatku "regrutovan" i predsednik Tito, prilikom posete Velikoj Britaniji 1953.godine?!
Uloga PNZ je bila da "distancira" novooslobođene zemlje od "prirodnog savezništva" sa "komunističkim lagerom"?!
Otuda je u pravu "prof.Mićun", kada kaže da ministar Vuk Jeremić vodi "nekonzistentnu spoljnu politiku" i "šalje loš signal" EU, time što će u Beogradu organizovati Ministarsku konferenciju PNZ?!

Xiao Feng

pre 13 godina

Drug Vuk Jeremic kaze: "Od evropejstva ne treba praviti novi marksizam ili nešto u šta se ritualno zaklinjemo"

Tako je, druze Vuce! Zasto praviti novi marksizam, kad imamo STARI! Ziveo bratski Sovjetski Savez i njegova gubernija/ekspozitura Srbija!

Proka

pre 13 godina

"Na opasku Mićunovića da nije mislio na loš signal susedima, nego na loš signal EU" - Micun izgleda jos nije shvatio da su Madjarska, Rumunija i Bugarska clanice Evropske Unije.

beležnik

pre 13 godina

Sva sreća da je neko vodio beleške na tom razgovoru u decembru 2009 godine inače bi se Mićun izvlaćio sa pričom kako nikada tako nešto nije izjavio...

dovla

pre 13 godina

Dok kompanije iz EU osvajaju trzista nesvrstanih (118 zemalja, vise od pola planete)i otimaju se oko poslova u Indiji, Alziru, Nigeriji, neko se bas trudi da izoluje Srbiju od ostatka sveta u ucini je potpuno zavisnom od EU. A koga je sramota saradnje sa tim "kanibalima" neka bolje pogledaju spisak nesvrstanih zemalja, 80% njih su razvijenije od Srbije: Singapur, Emirati, Katar, Cile, Juzna Afrika, Kuvajt, ... Micune, pitam se ko ti je na prvom mestu: EU ili Srbija?!?

panzer general

pre 13 godina

Pogled sa strane: Jeremić je u svakom slučaju talentirani, odnosno kako se danas kaže, moderni političar, a pošto nemate puno takvih u svakom slučaju ga trebate iskoristi za promociju državnih interesa. E sad slijedi ono poznato ali, pošto njegova retorika najbolje prolazi u afričkim i ostalim kvazi-demokratskim, pa čak i otvoreno diktatorskim režimima, a uopče ne prolazi na zapadu, trebate se zapitati da li je mjesto ministra vanjskih poslova baš idealna pozicija za njega, ili bi na nekom drugom mjestu bio izgledno uspješniji. Pozdrav iz hr.

Vukan

pre 13 godina

Kakvo kardinalno mesanje pojmova od mladjanog ministra. Marksizam, filozofsku ideju i naucnu disciplinu gura u isti kos sa unijom zemalja, kakva glupost... Inace Marksa obicno pljuju oni koji ga nisu ni citali:“Vlasnici kapitala i biznisa će kod radnika podsticati i stimulirati potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuće i tehnologiju, obavezujući ih pritom da ulaze u skupe hipotekarne kredite do nivoa neizdržljivosti. I na kraju, ti neplaćeni dugovi će izazvati bankrot banaka, koje će morati biti nacionalizovane, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam…… (Karl Marks, Das Kapital 1876.g.).

zoki

pre 13 godina

Sta su navalili na ovog mladog i pametnog Ministra? Te 'ražalovani ministar' (V.Pesic), te 'los signal salje Ministarska konferencija Pokreta nesvrstanih u Bgd-u' (Micunovic)?! Da su to rekli neki 'novi ljudi', nego dve osobe koje su i te kako odobravale ovakvu spoljnu politiku u proslosti.. Medjutim, oboje su dobili adekvatan odgovor od Jeremica! Svaka mu cast!

VLADIMIR

pre 13 godina

Mladi gospodine Jeremiću, kada ste imenovani za ministra spoljnih poslova, bio sam skeptik u vezi vaših mogućnosti na tom vrlo značajnom mestu. Medjutim svojim radom gotovo u potpunosti ste me uverili da je vaš rad ispravan i koristan za Srbiju, uprkos velikim smetnjama koje Vam prave ljudi kao što je to I politički i ljudski "metuzalem". Nadam se da će Mićunović i njemu identični komunistički prevrtači, koji se prilagodjavaju svakoj vlasti pod hitno biti eliminisani s političke scene, pošto su izgubili svaki osećaj za realnost i svoj "značaj". Bravo ministre, nastavite samo tako, i ne obazirite se na političke štetočine tipa Mićunović i Č.Jovanović, čije delovanje je prikladnije interesima Kosovoa no naše zemlje Srbije. Nedajte se ministre i nastavite sa borbom za interese Srbije.

Svetla buducnost sace, sace...

pre 13 godina

Tacno. Perjanice evromisli su nam bivsi komunisticki aparatciki, a neretko i funkcioneri SKJ. Pade mi na pamet bar 10 imena, koji se vajno predstavljaju za "proevropljane", a tolerantnost i svest o demokratiji im je na nivou SSSR 1951. godine. Dozvolite malo kritike, drugovi, khm gospodo, dozvolite...

Yokee

pre 13 godina

Пуна подршка министру Јеремићу! Из свега досад виђеног, стиче се утисак да је не само упоран, сналажљив и храбар, већ и патриота, чиме може мало ко на данашњој политичкој сцени да се подичи (иако се сви политичари и политиканти бусају у груди и пуна су им уста Србије и добробити исте). Нисам симпатизер ДС нити било које друге странке, а у случају Јеремића мислим да је страначка боја потпуно неважна. А то је у Србији данас готово нестварно...