Sreda, 09.03.2011.

17:15

Da li muškarci vole mršave devojke?

Izvor: B92

Da li muškarci vole mršave devojke? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

C.Ronaldo :)

pre 13 godina

Ma kakve crne pilule za mrsavljenje,ne trujte se glupostima,probusite kasiku i krenite malo u rekreaciju i videcete rezultte na sebi.

Zgodna :P

pre 13 godina

Moram da primetim da iz masovne upotrebe polako nestaje termin zgodna/zgodan. Ogromna je razlika izmedju mrsave i zgodne.....ili debele i zgodne.

Zgodna :P

pre 13 godina

@Uk Takodje slazem se sa tvojim komentarom. Tuzno je koliko je danas tesko naci zgodnog mladica! Salce na sve strane, veliki stomaci, mlitave ruke, zadnjica i noge ogromne i bez grama misica! :(( Atletsku gradju mozete videti samo u okolini DIF-a. Razlog tome verovatno jesu uzurban nacin zivota, losa ishrana, ne bavljanje sportom i sati i sati provedeni za kompom. Ali to ne treba da bude opravdanje, svako treba da vodi racuna o svom izgledu (pa samim tim i zdravlju) u istok meri koliko i o svom intelektu.

VENERA

pre 13 godina

Zena sa ravnim kukovimne bez izrazajnog struka ne moze nikada oprostiti "ZENI VENERI" sto ima zanosan ODNOS STRUKA I KUKA !!!!! Ljubomorne su i onda da bi sebe "uzdigle" kod svojih partnera (kad na ulici vide neku "VENERU")zlobno komentarisu "jao, sto ima siroke,velike kukove" , a nece da kazu "jao,sto ima lep struk" . Xaxaxaxaxa ....

samo realno

pre 13 godina

"De, de deco", sto bi moja baka rekla.
Da samo budemo krajnje realni- gojazna zena, iz iskustva kazem, zena koju mrzi da zivi, da se krece, pasivna, cesto isfrustrirana. Zamislite onda istu tu zenu u krevetu... hm
Zgoljava zena- kao sto vec neko rece, da skupljate kosti po krevetu (ili gde god), ne mislim da vam je bas u glavi tokom tog cina...
Zlatna sredina je retka, na zalost. Sve u svemu, smatram da je sklad najbitniji. Za sta ce zeni velike grudi, ako ona nije krupnija. A cesto zna da se dogodi da velike grudi kod gojaznih zena znaju da budu samo neki vid sala, pa su stoga i opustene, nikakvog oblika. Zakljucak je, bitno je da je sve to cvrsto, da daje neku vrstu snage kada se dodirne... :)

Mirko

pre 13 godina

Nema veze da li je debela ili mrsava samo da stalno ne kuka "jadna ja" i da vas krivi za svoja nezadovoljstva! Takve zene odbijaju i teraju muskarce od sebe za razliku od onih koje su sposobne, odlucne i znaju same da se zadovolje!!!!!!!!

uk

pre 13 godina

Koliko se samo tekstova bavi zenskom debljinom/mrsavoscu i pitanjem sta od toga muskarci vise vole. Nekada su se uglavnom zene gojile, a muskarci valjda ostajali mumificirani. Pa su se onda pravili podrugljivi komentari tipa samo da se uda, pa se onda opusti, zapusti i ugoji da je ne mozes prepoznati.
To je bilo nekad, a danas muskraci propadaju pre nego sto i ostare i to svojom voljom (odnosno krivicom). Poznanici i prijatelji svi tu negde pocetak 30-ih godina, kad ih sretnem posle duzeg vremena, ne mogu da ih prepoznam! Broj njih koji su se ugojili do razmera ne overweight BMI, vec polako prelaze u obese je strasan i vise se radi o pravilu nego o tuznom izuzetku. Stomaci veliki, zadnjice takodje, lica podbula, cak i celulit koji bi trebalo da bude tipicno zenski problem (zbog hormona). A to su sve nekada bili momci normalnog izgleda. Ono sto mi takodje upada u oci, to je da za to vreme njihove zene izgledaju isto kao i ranije - bilo da su lepe, manje lepe, zgodne, manje zgodne. Bitno je da se drze.
Ne znam sta je razlog ovakvog trenda degradiranja muskaraca i stvarno mi je tuzno da gledam kako neko ko nije ni statisticku polovinu zivota prevalio izgleda kao da ima 45, a ne 30 godina. Pa znate KOLIKO jos starenja i neumitnog propadanja oni imaju pred sobom!
Popularni clanci se ne bave pitanjem da vidimo kako oba pola odolevaju izazovima vremena koje neumitno prolazi, vec se bave temama starim vise decenija koje su sad vec ocigledno prevazidjene i predstavljaju nista vise od uvrazenog misljenja koje se po automatizmu prenosi sa generacije na generaciju (to da se zene zapustaju, a da je priroda darezljivija prema muskaracima)

Dragi muskraci, dajte se u pamet! Hocemo vas zdrave i prave, ne uljuljuskavajte se u iluziju da je priroda prema vama blaza!

zivele mrsavice

pre 13 godina

Mrsave po defoltu vise uzivaju u seksu i pruzaju mnogo bolji seksualni dozivljaj!!! One su uvek spremne za seks i uglavno potenciraju sto vise istog. Mnogo su zadovoljnije sa sobom tako da i nas muskarce cine mnogo srecnijim bicima!!!

Mimi

pre 13 godina

Pozvani da komentarisu kako vole mrsave i zgodne devojke mogu biti samo oni muskarci koji i sami odgovaraju tim kriterijumima.
Niti sam debela niti sam feministkinja ali kakvi su to dvostruki kriterijumi i da li ste ikada videli clanak tipa " Da li zene vise vole debele ili mrsave muskarce"?!?

Bond

pre 13 godina

@novobecejac
Šunka se VOLE!
Kad već pišem, da se izjasnim i ja: mršave.
Ljubav nije rvanje ni dizanje tereta, oni koji su probali sa punačkim znaju šta mislim.

Marko

pre 13 godina

Ja obozavam ovakve kao sto je ova prezgodna prva sa leve strane u rozom kupacem. Mrsava je, a ima dobre obline, narocito bokove i butine, a i maaali mekani stomacic. To je za mene idealno, cak jos 3-4 kile bi joj dobro dosle.

Nesto sto te pecne u zivac :)

pre 13 godina

Nekad mrsava nekad debela mislim da to nema veze uopste sa izgledom to je nesto drugo u njoj samoj sto zraci i nisam pametan da vam kazem sta!

Da vam kažem...

pre 13 godina

Ja volim negovane žene.
Viđao sam štrokave buce, ali i još štrokavije mršavice...
Zato svoj glas dajem negovanim ženama koje izgledaju onako kako prava žena treba da izgleda. Konfekcijski broj "0" je najveće zlo koje je moglo da zadesi ženski rod, a opet - mnoge se zaleteše da postignu taj bolestan cilj...
I još bih dodao sledeće: nikada ne bih mogao moju pažnju, ljubav i život da posvetim ženi kojoj je jedna od glavnih okupacija briga zbog malih grudi, briga o tome da li će se ugojiti u toku trudnoće, briga da li će joj se grudi opustiti od dojenja... Džaba ste vi "zgodne" kada ove brige govore o vama više od bilo čega...
ŽIVELE OBLINE!!!

N.

pre 13 godina

Bravo Bane. Ne volim debele, ali ne volim ni mrsave. Moja zena vezba u teretani skoro svaki dan, nije mrsava, cak je malo i buca ali izgleda super, zategnuto, oblikovano, zdravo. Njene obline su mi mnogo privlacnije od tela jedne mrsavice.

Milos

pre 13 godina

> @Milos Čitam tvoj komentar i kao da čitam svoje misli... Sve si potrefio. Samo je problem kako izaći iz toga? Sve je otišlo predaleko. I sve je urađeno smišljeno, "by design". Uništili su porodicu, između ostalog i na taj način...

Odrastanje ličnosti jeste stavljanje svojih emotivnih, seksualnih i drugih sposobnosti u funkciju odgovora na realne potrebe života (onoga i onih koje volimo), a prestanak zloupotrebe tih sposobnosti zarad unutrašnje satisfakcije. Pogledaj o tome detaljnije u ovoj knjizi na sledećim stranicama: 110-117 - funkcija polnih sposobnosti, 163 - državna represija ne sme da rešava te probleme jer nas time vraća u srednji vek, 183 - unutrašnje nezadovoljstvo jeste izvor zloupotrebe polnih i svih drugih sposobnosti, 193-196 - primer reformisanog karaktera i bračnih odnosa kod prosvećenih Engleza u vreme novog veka: http://enlite.org/prokletstvo_nacije.pdf

PO UKUSU

pre 13 godina

Kakve zene volim?
To sve zavisi od momentane situacije kako se osecam.
Zatim, zavisi, da li za oko, krevet, posao, kuhinju, setnju,
letovanje, izmenu misljenja, inteligentnu, tolerantnu, neznu,
ljubaznu, sarmantnu, koja voli humor, zabavu, ples, itd. itd.
Ali ipak, po izgledu netso poput famozne MM.

Anika

pre 13 godina

Nije bitno da li je zena mrsava ili debela vazno je da je zdrava.
Ja zivim u Americi i tacnio je ima mnogo debelih ljudi. Ja sam uvek bila onako kako treba, ali po nekada vise na mrsavijoj strani.
Udata sam i 5 godina nismo imali dece, inace sve u redu zdravi oboje.
Posto sam biolog znam da masno tkivo luci estrogen(pojednostavila sam).
Resim ja da se ugojim desetak kilograma.Visoka sam 171cm, i sa 55 sam otisla na 65 kila.

Posle 3 meseca najlepsa vest, trudna sam! Rodila sam sina, zdravog , krupnog. Pri kraju trudnoce sam imala oko 78 kg.
Sada, moj sin ima 5 meseci . Ja sam se vrlo lako vratila na 55.
Savetujem zenama, koje imaju problema sa trudnocom a zdrave su, da se ugoje.
Ne garantujem da ce biti dobra vest, ali vredi pokusati.
Moj muz me voli kakva god da sam. To je najvaznije.

bole

pre 13 godina

@Milos

Čitam tvoj komentar i kao da čitam svoje misli... Sve si potrefio. Samo je problem kako izaći iz toga? Sve je otišlo predaleko. I sve je urađeno smišljeno, "by design". Uništili su porodicu, između ostalog i na taj način...

Aleksandar

pre 13 godina

Obline, elegantno popunjene, buckaste.....ma zakon :)
Drago mi je sto sam s' jednom takvom.
A ove koscate su takve, zbog kompleksa koje nabijaju casopisi.

Djo

pre 13 godina

Ne volim mršave koščate devojke ako ste na to mislili, a i debele su mi odvratne, ne zato sto ruzno izgledaju nego zato sto ako ne mogu da brinu o sebi i svom izgledu, kako ce onda brinu o necem drugom.

Petar

pre 13 godina

Poslednji put kada sam proveo noć sa mršavom ženom bio sam u potpunosti razočaran.
Morao sam sam sebe da vatam za d*pe da bih se uzbudio!

Marla Singer

pre 13 godina

"Da li muškarci vole mršave devojke?"

Koga briga. Naucno je dokazano: vecina muskaraca su narcisi i veruju, stvarno veruju da nema te stvari u zivotu jedne zene ciji centar nije On.
Kada kupujemo odecu, sminkamo se, i da, drzimo dijetu, to je zato da bi smo bile zadovoljne same sobom a ako se to dopadne jos nekome (npr, drugarici, komsinci i deckima), utoliko bolje. Ako ne, vas problem.

Anastasia

pre 13 godina

@Pantagruel ... e upravo je to i meni moj suprug reakao. 4 meseca posle porodjaja vratila sam se na predporodjajnu tezinu, 9 meseci nakon istog stomak je postao opet cvrst, a grudi su ostale onakve kakve su bile pre trudnoce nakon 6 meseci dojenja. Moje drugarice sa velikim grudima i viskom kilograma su samo nabacile jos kilograma u trudnoci/periodu dojenja, grudi su im se opustile i izuzetno su nezadovoljne svojim izgledom. Ja i dalje kukam kako su mi grudi male, ali suprug je rekao da ce mi posle drugog deteta ako ne prestanem da budem luda ih kupiti :P

jolikaacika

pre 13 godina

Nema pravila..Ja mislim da vole i jedne druge, uostalom, sve je do toga kako se zena ponasa, i oseca, i naravno, najbitnije-da li ume da se nosi sa svojim izgledom!Svaka zena koja vodi racuna o sebi je lepa-na svoj nacin...

G.

pre 13 godina

"Na Zapadu, 0.7 je najpoželjniji količnik, a dokazano je i da on govori o tome da žena ima odlične reproduktivne hormone kao i da nije sklona bolestima.". Besmislice. To samo dokazuje da zena nema metabolicki sindrom i nista drugo. Metabolicki sindrom smanjuje plodnost. Medjutim pogresno je reci da zene sa 0.7 nisu sklone bolestima! I te kako narocito STD ako ne koriste zastitu (sto takodje smanjuje reporoduktivnu mocu), HPV infekcijama koje izaizvaju kancer reproduktivnih organa, itd, dakle sve sto vazi i za generalnu populaciju vazi i za njih sem pomenutog sindroma.

tetrapak

pre 13 godina

pa u idealnom svetu - naravno da vole mrsave. ali muskarci cesto i sami imaju visak kilograma i naravno da ce tvrditi da vise vole deblje zene. lakse im je da osvoje deblje zene, deblje zene su takodje u vecini, pa sto da se limitiraju. medjutim, sto muskarci blizi nekoj idealnoj muskroj gradji ili sto vise novca / izbora imaju - to je njihov apetit za mrsavim (mladjim, lepsim) zenama veci.

Naivna

pre 13 godina

Vecina vas vredja ili jednu ili drugu grupu zena. Najveci problem je sto zene gledate kao robu...Zar ne bi trebalo da bude najbitnije kakva je zena, sta ima u glavi, zajednicka interesovanja,imate li uopste o cemu da pricate...ovde se sve svodi sano na sex. Fizicki izgled, znaci, da li je mrsava ili debela, da li ima lepo ili ruzno lice i tako to, je nesto zasta, u vecini slucajeva, sama zena nije zasluzna, nego samo priroda, genetika ili sta vec. Bar su me tako ucili.

Pantagruel

pre 13 godina

Po meni je ovo besmislena polemika. O ukusima ne treba diskutovati i ne treba nikome nametati imperativ bilo kakvog izgleda, jer nas na planeti ima sasvim dovoljno da svako može naći upravo onakvog partnera kakav mu najviše odgovara. Što se mene kao pojedinca tiče, probao sam dovoljno i jednih i drugih i došao do zaključka da ženu koja će mi i nakon jednog ili dva porođaja ostati seksualno privlačna, tako da u majci svoje dece istovremeno imam i najboljeg prijatelja i životni oslonac i najbolju ljubavnicu pored koje nikada neću poželeti drugu. Prema tome, neka je ona meni sada vitka i koščata i neka se žali što druge imaju veće grudi od nje, ja je nikad nebih menjao ni za jednu od onih sa viškom oblina koje će se otromboljiti nako porođaja. Volim njene ruke, noge, ramena, savršeni stomak i vrat. A grudi, ako bi je to baš učinilo srećnom, mogu i da joj kupim, pod uslovom da ne pretera sa gabaritom i da mi prethodno njima othrani decu. Iznad svega volim njene oči koje su nezamenjive i vidim ih čim zažmurim, čak i kad sam hiljadama kilometara daleko.

Voja

pre 13 godina

Iz mog ugla a i ugla vecine muskaraca koje poznajem, mislim da ne. U mom kraju se kaze "Zena de zadnjice kao i selo bez osnovne skole.". Mislim da u nama i dalje postoji praiskonski instinkt o odrzanju vrste. A jos su praljudi "plodnost" prikazivali ovako: ( Y ). Znaci, obli i siroki kukovi su instinktivno primamljivi muskom rodu.

Zoe Saldana

pre 13 godina

Zaista je to stvar ukusa, a o ukusima ne vredi raspravljati.
Eto ja sam za mrsavije pa sta?
Jedno je sigurno ako pogledate u gradu u vecini slucajeva su debeljuce same a ne mrsave, a ovde svi trube kako vole punackije.

Bgd

pre 13 godina

mrsave su, u vecini slucajeva, nervozne i teske osobe. jedu same sebe, kako se kaze... debele su debele. velike. i nesrecne.

zlatna sredina...

stambrcna

pre 13 godina

Zavisno od toga gde devojka ima salo, pre sam za salo nego za kosku, mogu ja da se drzim i za ram kreveta, ne moram za kosku.... xexexe zivele obline

lone wolf

pre 13 godina

Punije devojke izgledaju neuporedivo izazovnije od mrsavih. Obline su zakon! Zaista ne znam kome mogu da se svidjaju danasnje anoreksicne manekenke.

Ženoljubac

pre 13 godina

Ova rasprava gotovo da je suvišna,pogledajte samo antičke kipove obnaženih ili nagih žena.Do u mikron su usklađene dimenzije tela,tj.struka,grudi,zadnjice,bokova...To su ženski atributi od kojih nema odstupanja.Lepša je i sexepilnija i punačkija nego mršava i koštunjava žena-to je prava tuga od kostura.Čak je i čuveni slikar Rubens,slikajući nage žene pregojazne sa masama sala i previjutcima na stomaku više u pravu nego koštunjave.Obično je govorio"Punačke su divne..."

Muskarac

pre 13 godina

Fora je upravo u onome izmedju mrsavog i debelog ! Kao i u svemu u zivotu. Neke zene su ygodne, neke nisu, neke suygodne i sa 5-10kg viska, neke nisu ni sa manekenskom tezinom ... Rado bih Evu Mendez ili JLo i sa malim viskom kilograma, ali ne bih nikako neke od onih anoreksicnih nesretnica pa da su poslednje .... Ok, bih da su poslednje :)))
Debele naravno ne, ali ni koscate kao Piter Krauc !

Bole

pre 13 godina

Stvar ukusa,u principu ne vole koscate zene mada zavisi, debele na prvi pogled mogu izgledati zanimljivo ali verujte kad se svuku, prica se menja, uzak struk svakako

Milos

pre 13 godina

Pa koriscenje proizvoda za mrsavljenje i nema bas veze sa nama muskarcima. Druga je prica sto se puno devojaka ugleda na anoreksicne manekenke koje nose modele minijaturne velicine pa moraju da gutaju koje kakve hemikalije i gluposti da bi postigle to.

Jah

pre 13 godina

Ja volim punije sa sto vecom kantom (e sad kad kazem kanta mislim na guzicu, a punije mislim da imaju obline). Devojke tipa modeli me ne interesuju.
Kao sto nas narod kaze, bolje da ljulja.

Jovana

pre 13 godina

glavni problem je u tome sto "mrsava" odavno nema negativnu konotaciju. a to je zbog reklamiranja, advertajzinga odnosno marketinga. pocelo je sa odecom: mrsave zene su dobri "ofingeri" i odeca na njima izgleda odlicno ergo ko reklamira odecu dace nam mrsavu zenu. ko reklamira pivo dace nam du"e i si"e (obicno bez glave).posto bi zene vise volele da budu obucene (u svakodnevnim interakcijama sa svima i svakakvima)eto koji ce model za sebe da izaberu.... nije mrsavost nas najveci neprijatelj vec marketing.. i prava rodna ravnopravnost (a verujte mi nit sam feministkinja niti bilo sta slicno) ce se dogoditi onda kada zakoni o ravnopravnosti budu kontrolisali koliko i kako se zena koristi u marketinske svrhe a ne koliko ima zena u firmi ili parlamentu.

Milos

pre 13 godina

> Izgleda da su muškarci svojevremeno više „balavili“ nad zaobljenim nego nad koščatim ženama.

Nameće se pitanje zašto su posle seksualne revolucije šezdesetih godina XX veka, u predstavi o lepom kod suprotnog pola, mnogima postali odbojni seksualni atributi izgleda koji su normalni produkt puberteta i polnog sazrevanja ličnosti? Zašto su postali nepoželjni brkovi kod muškaraca, izražene obline kod žena, stidne dlake, itd, a istovremeno postale seksualno privlačne osobe koje nemaju izražene polne atribute u svom izgledu (koje deluju dečački, devojke bez izraženih grudi, feminizirani muškarci, žene u do tada samo muškim pantalonama, itd)? Zar ne bi trebalo da upravo polni atributi našeg partnera nama izazivaju adekvatno osećanje radosti i zadovoljstva?

Kada pitate ljude zašto im smetaju ti seksualni atributi koji su prirodna obeležja suprotnog pola, onda uglavnom čujete odgovore "Zato što deluju suvišno, odbojno, gadno i prljavo. Ne deluju čedno!"

I tako dolazimo do zastrašujućeg odgovora na pitanje zašto nam polni atributi, koji bi trebalo da nam se sviđaju, deluju suvišno ili čak izazivaju negativna osećanja:
Zato što u polnim atributima nismo sposobni da vidimo višu funkciju od one funkcije koju smo sami sposobni da im pridamo. Mi u njima ne vidimo povode za izražavanje ljubavi onda kada prave ljubavi nemamo. A ako u polnim atributima vidimo povode za izražavanje sopstvenih pokvarenih motiva, tada će oni prirodno da nam izazivaju adekvatno osećanje gađenja, jer nas podsećaju na njihovu zloupotrebu.

Do seksualne revolucije prosečan zapadnjak je živeo za svoju porodicu, za svog bračnog saputnika. A zatim, od seksualne revolucije se preokrenula funkcija polnog partnera. Umesto da nam seksualnost bude oruđe izražavanja ljubavi prema partneru, partner postaje oruđe zadovoljavanja naše seksualne opterećenosti. Pritisak nečiste savesti zbog zloupotrebe polnih atributa rezultuje time da nam pojam polnosti postaje odbojan, jer nas podseća na naš greh. Više će nam se svideti osoba koja nam deluje detinjasto, bezpolno i čedno, jer je lišena polnih atributa koji nas podsećaju na njihovu zloupotrebu. Čak i sam seksualni partner nam može postati odbojan, jer nas podseća na našu zloupotrebu seksualnih i emotivnih sposobnosti.

brm

pre 13 godina

Ne vole premrsave, ali ni debele. Da neko ne shvati pogresno deo sa masnim naslagama, to je vema malo. :) Debele osobe ostavljaju utisak lenjojsi, besposlenosti, mrzovoljnosti i tromosti.

Muskarac

pre 13 godina

Da li muskarci vole mrsave devojke: od mnogo cega zavisi.
pre svega od muskarca do muskarca ja cu vam sa sigurnoscu reci.
100% proverena informacija

Jedni vole mrsave,drugi vole malo punije,ima onih koji vole i jedne i druge.
100% proverena informacija.

Muskarac

pre 13 godina

Da li muskarci vole mrsave devojke: od mnogo cega zavisi.
pre svega od muskarca do muskarca ja cu vam sa sigurnoscu reci.
100% proverena informacija

Jedni vole mrsave,drugi vole malo punije,ima onih koji vole i jedne i druge.
100% proverena informacija.

brm

pre 13 godina

Ne vole premrsave, ali ni debele. Da neko ne shvati pogresno deo sa masnim naslagama, to je vema malo. :) Debele osobe ostavljaju utisak lenjojsi, besposlenosti, mrzovoljnosti i tromosti.

Anika

pre 13 godina

Nije bitno da li je zena mrsava ili debela vazno je da je zdrava.
Ja zivim u Americi i tacnio je ima mnogo debelih ljudi. Ja sam uvek bila onako kako treba, ali po nekada vise na mrsavijoj strani.
Udata sam i 5 godina nismo imali dece, inace sve u redu zdravi oboje.
Posto sam biolog znam da masno tkivo luci estrogen(pojednostavila sam).
Resim ja da se ugojim desetak kilograma.Visoka sam 171cm, i sa 55 sam otisla na 65 kila.

Posle 3 meseca najlepsa vest, trudna sam! Rodila sam sina, zdravog , krupnog. Pri kraju trudnoce sam imala oko 78 kg.
Sada, moj sin ima 5 meseci . Ja sam se vrlo lako vratila na 55.
Savetujem zenama, koje imaju problema sa trudnocom a zdrave su, da se ugoje.
Ne garantujem da ce biti dobra vest, ali vredi pokusati.
Moj muz me voli kakva god da sam. To je najvaznije.

Naivna

pre 13 godina

Vecina vas vredja ili jednu ili drugu grupu zena. Najveci problem je sto zene gledate kao robu...Zar ne bi trebalo da bude najbitnije kakva je zena, sta ima u glavi, zajednicka interesovanja,imate li uopste o cemu da pricate...ovde se sve svodi sano na sex. Fizicki izgled, znaci, da li je mrsava ili debela, da li ima lepo ili ruzno lice i tako to, je nesto zasta, u vecini slucajeva, sama zena nije zasluzna, nego samo priroda, genetika ili sta vec. Bar su me tako ucili.

lone wolf

pre 13 godina

Punije devojke izgledaju neuporedivo izazovnije od mrsavih. Obline su zakon! Zaista ne znam kome mogu da se svidjaju danasnje anoreksicne manekenke.

Pantagruel

pre 13 godina

Po meni je ovo besmislena polemika. O ukusima ne treba diskutovati i ne treba nikome nametati imperativ bilo kakvog izgleda, jer nas na planeti ima sasvim dovoljno da svako može naći upravo onakvog partnera kakav mu najviše odgovara. Što se mene kao pojedinca tiče, probao sam dovoljno i jednih i drugih i došao do zaključka da ženu koja će mi i nakon jednog ili dva porođaja ostati seksualno privlačna, tako da u majci svoje dece istovremeno imam i najboljeg prijatelja i životni oslonac i najbolju ljubavnicu pored koje nikada neću poželeti drugu. Prema tome, neka je ona meni sada vitka i koščata i neka se žali što druge imaju veće grudi od nje, ja je nikad nebih menjao ni za jednu od onih sa viškom oblina koje će se otromboljiti nako porođaja. Volim njene ruke, noge, ramena, savršeni stomak i vrat. A grudi, ako bi je to baš učinilo srećnom, mogu i da joj kupim, pod uslovom da ne pretera sa gabaritom i da mi prethodno njima othrani decu. Iznad svega volim njene oči koje su nezamenjive i vidim ih čim zažmurim, čak i kad sam hiljadama kilometara daleko.

Bole

pre 13 godina

Stvar ukusa,u principu ne vole koscate zene mada zavisi, debele na prvi pogled mogu izgledati zanimljivo ali verujte kad se svuku, prica se menja, uzak struk svakako

Mimi

pre 13 godina

Pozvani da komentarisu kako vole mrsave i zgodne devojke mogu biti samo oni muskarci koji i sami odgovaraju tim kriterijumima.
Niti sam debela niti sam feministkinja ali kakvi su to dvostruki kriterijumi i da li ste ikada videli clanak tipa " Da li zene vise vole debele ili mrsave muskarce"?!?

Petar

pre 13 godina

Poslednji put kada sam proveo noć sa mršavom ženom bio sam u potpunosti razočaran.
Morao sam sam sebe da vatam za d*pe da bih se uzbudio!

Milos

pre 13 godina

> Izgleda da su muškarci svojevremeno više „balavili“ nad zaobljenim nego nad koščatim ženama.

Nameće se pitanje zašto su posle seksualne revolucije šezdesetih godina XX veka, u predstavi o lepom kod suprotnog pola, mnogima postali odbojni seksualni atributi izgleda koji su normalni produkt puberteta i polnog sazrevanja ličnosti? Zašto su postali nepoželjni brkovi kod muškaraca, izražene obline kod žena, stidne dlake, itd, a istovremeno postale seksualno privlačne osobe koje nemaju izražene polne atribute u svom izgledu (koje deluju dečački, devojke bez izraženih grudi, feminizirani muškarci, žene u do tada samo muškim pantalonama, itd)? Zar ne bi trebalo da upravo polni atributi našeg partnera nama izazivaju adekvatno osećanje radosti i zadovoljstva?

Kada pitate ljude zašto im smetaju ti seksualni atributi koji su prirodna obeležja suprotnog pola, onda uglavnom čujete odgovore "Zato što deluju suvišno, odbojno, gadno i prljavo. Ne deluju čedno!"

I tako dolazimo do zastrašujućeg odgovora na pitanje zašto nam polni atributi, koji bi trebalo da nam se sviđaju, deluju suvišno ili čak izazivaju negativna osećanja:
Zato što u polnim atributima nismo sposobni da vidimo višu funkciju od one funkcije koju smo sami sposobni da im pridamo. Mi u njima ne vidimo povode za izražavanje ljubavi onda kada prave ljubavi nemamo. A ako u polnim atributima vidimo povode za izražavanje sopstvenih pokvarenih motiva, tada će oni prirodno da nam izazivaju adekvatno osećanje gađenja, jer nas podsećaju na njihovu zloupotrebu.

Do seksualne revolucije prosečan zapadnjak je živeo za svoju porodicu, za svog bračnog saputnika. A zatim, od seksualne revolucije se preokrenula funkcija polnog partnera. Umesto da nam seksualnost bude oruđe izražavanja ljubavi prema partneru, partner postaje oruđe zadovoljavanja naše seksualne opterećenosti. Pritisak nečiste savesti zbog zloupotrebe polnih atributa rezultuje time da nam pojam polnosti postaje odbojan, jer nas podseća na naš greh. Više će nam se svideti osoba koja nam deluje detinjasto, bezpolno i čedno, jer je lišena polnih atributa koji nas podsećaju na njihovu zloupotrebu. Čak i sam seksualni partner nam može postati odbojan, jer nas podseća na našu zloupotrebu seksualnih i emotivnih sposobnosti.

stambrcna

pre 13 godina

Zavisno od toga gde devojka ima salo, pre sam za salo nego za kosku, mogu ja da se drzim i za ram kreveta, ne moram za kosku.... xexexe zivele obline

zivele mrsavice

pre 13 godina

Mrsave po defoltu vise uzivaju u seksu i pruzaju mnogo bolji seksualni dozivljaj!!! One su uvek spremne za seks i uglavno potenciraju sto vise istog. Mnogo su zadovoljnije sa sobom tako da i nas muskarce cine mnogo srecnijim bicima!!!

Bgd

pre 13 godina

mrsave su, u vecini slucajeva, nervozne i teske osobe. jedu same sebe, kako se kaze... debele su debele. velike. i nesrecne.

zlatna sredina...

Milos

pre 13 godina

Pa koriscenje proizvoda za mrsavljenje i nema bas veze sa nama muskarcima. Druga je prica sto se puno devojaka ugleda na anoreksicne manekenke koje nose modele minijaturne velicine pa moraju da gutaju koje kakve hemikalije i gluposti da bi postigle to.

Nesto sto te pecne u zivac :)

pre 13 godina

Nekad mrsava nekad debela mislim da to nema veze uopste sa izgledom to je nesto drugo u njoj samoj sto zraci i nisam pametan da vam kazem sta!

Muskarac

pre 13 godina

Fora je upravo u onome izmedju mrsavog i debelog ! Kao i u svemu u zivotu. Neke zene su ygodne, neke nisu, neke suygodne i sa 5-10kg viska, neke nisu ni sa manekenskom tezinom ... Rado bih Evu Mendez ili JLo i sa malim viskom kilograma, ali ne bih nikako neke od onih anoreksicnih nesretnica pa da su poslednje .... Ok, bih da su poslednje :)))
Debele naravno ne, ali ni koscate kao Piter Krauc !

Mirko

pre 13 godina

Nema veze da li je debela ili mrsava samo da stalno ne kuka "jadna ja" i da vas krivi za svoja nezadovoljstva! Takve zene odbijaju i teraju muskarce od sebe za razliku od onih koje su sposobne, odlucne i znaju same da se zadovolje!!!!!!!!

uk

pre 13 godina

Koliko se samo tekstova bavi zenskom debljinom/mrsavoscu i pitanjem sta od toga muskarci vise vole. Nekada su se uglavnom zene gojile, a muskarci valjda ostajali mumificirani. Pa su se onda pravili podrugljivi komentari tipa samo da se uda, pa se onda opusti, zapusti i ugoji da je ne mozes prepoznati.
To je bilo nekad, a danas muskraci propadaju pre nego sto i ostare i to svojom voljom (odnosno krivicom). Poznanici i prijatelji svi tu negde pocetak 30-ih godina, kad ih sretnem posle duzeg vremena, ne mogu da ih prepoznam! Broj njih koji su se ugojili do razmera ne overweight BMI, vec polako prelaze u obese je strasan i vise se radi o pravilu nego o tuznom izuzetku. Stomaci veliki, zadnjice takodje, lica podbula, cak i celulit koji bi trebalo da bude tipicno zenski problem (zbog hormona). A to su sve nekada bili momci normalnog izgleda. Ono sto mi takodje upada u oci, to je da za to vreme njihove zene izgledaju isto kao i ranije - bilo da su lepe, manje lepe, zgodne, manje zgodne. Bitno je da se drze.
Ne znam sta je razlog ovakvog trenda degradiranja muskaraca i stvarno mi je tuzno da gledam kako neko ko nije ni statisticku polovinu zivota prevalio izgleda kao da ima 45, a ne 30 godina. Pa znate KOLIKO jos starenja i neumitnog propadanja oni imaju pred sobom!
Popularni clanci se ne bave pitanjem da vidimo kako oba pola odolevaju izazovima vremena koje neumitno prolazi, vec se bave temama starim vise decenija koje su sad vec ocigledno prevazidjene i predstavljaju nista vise od uvrazenog misljenja koje se po automatizmu prenosi sa generacije na generaciju (to da se zene zapustaju, a da je priroda darezljivija prema muskaracima)

Dragi muskraci, dajte se u pamet! Hocemo vas zdrave i prave, ne uljuljuskavajte se u iluziju da je priroda prema vama blaza!

Da vam kažem...

pre 13 godina

Ja volim negovane žene.
Viđao sam štrokave buce, ali i još štrokavije mršavice...
Zato svoj glas dajem negovanim ženama koje izgledaju onako kako prava žena treba da izgleda. Konfekcijski broj "0" je najveće zlo koje je moglo da zadesi ženski rod, a opet - mnoge se zaleteše da postignu taj bolestan cilj...
I još bih dodao sledeće: nikada ne bih mogao moju pažnju, ljubav i život da posvetim ženi kojoj je jedna od glavnih okupacija briga zbog malih grudi, briga o tome da li će se ugojiti u toku trudnoće, briga da li će joj se grudi opustiti od dojenja... Džaba ste vi "zgodne" kada ove brige govore o vama više od bilo čega...
ŽIVELE OBLINE!!!

Jovana

pre 13 godina

glavni problem je u tome sto "mrsava" odavno nema negativnu konotaciju. a to je zbog reklamiranja, advertajzinga odnosno marketinga. pocelo je sa odecom: mrsave zene su dobri "ofingeri" i odeca na njima izgleda odlicno ergo ko reklamira odecu dace nam mrsavu zenu. ko reklamira pivo dace nam du"e i si"e (obicno bez glave).posto bi zene vise volele da budu obucene (u svakodnevnim interakcijama sa svima i svakakvima)eto koji ce model za sebe da izaberu.... nije mrsavost nas najveci neprijatelj vec marketing.. i prava rodna ravnopravnost (a verujte mi nit sam feministkinja niti bilo sta slicno) ce se dogoditi onda kada zakoni o ravnopravnosti budu kontrolisali koliko i kako se zena koristi u marketinske svrhe a ne koliko ima zena u firmi ili parlamentu.

Zoe Saldana

pre 13 godina

Zaista je to stvar ukusa, a o ukusima ne vredi raspravljati.
Eto ja sam za mrsavije pa sta?
Jedno je sigurno ako pogledate u gradu u vecini slucajeva su debeljuce same a ne mrsave, a ovde svi trube kako vole punackije.

tetrapak

pre 13 godina

pa u idealnom svetu - naravno da vole mrsave. ali muskarci cesto i sami imaju visak kilograma i naravno da ce tvrditi da vise vole deblje zene. lakse im je da osvoje deblje zene, deblje zene su takodje u vecini, pa sto da se limitiraju. medjutim, sto muskarci blizi nekoj idealnoj muskroj gradji ili sto vise novca / izbora imaju - to je njihov apetit za mrsavim (mladjim, lepsim) zenama veci.

VENERA

pre 13 godina

Zena sa ravnim kukovimne bez izrazajnog struka ne moze nikada oprostiti "ZENI VENERI" sto ima zanosan ODNOS STRUKA I KUKA !!!!! Ljubomorne su i onda da bi sebe "uzdigle" kod svojih partnera (kad na ulici vide neku "VENERU")zlobno komentarisu "jao, sto ima siroke,velike kukove" , a nece da kazu "jao,sto ima lep struk" . Xaxaxaxaxa ....

Ženoljubac

pre 13 godina

Ova rasprava gotovo da je suvišna,pogledajte samo antičke kipove obnaženih ili nagih žena.Do u mikron su usklađene dimenzije tela,tj.struka,grudi,zadnjice,bokova...To su ženski atributi od kojih nema odstupanja.Lepša je i sexepilnija i punačkija nego mršava i koštunjava žena-to je prava tuga od kostura.Čak je i čuveni slikar Rubens,slikajući nage žene pregojazne sa masama sala i previjutcima na stomaku više u pravu nego koštunjave.Obično je govorio"Punačke su divne..."

samo realno

pre 13 godina

"De, de deco", sto bi moja baka rekla.
Da samo budemo krajnje realni- gojazna zena, iz iskustva kazem, zena koju mrzi da zivi, da se krece, pasivna, cesto isfrustrirana. Zamislite onda istu tu zenu u krevetu... hm
Zgoljava zena- kao sto vec neko rece, da skupljate kosti po krevetu (ili gde god), ne mislim da vam je bas u glavi tokom tog cina...
Zlatna sredina je retka, na zalost. Sve u svemu, smatram da je sklad najbitniji. Za sta ce zeni velike grudi, ako ona nije krupnija. A cesto zna da se dogodi da velike grudi kod gojaznih zena znaju da budu samo neki vid sala, pa su stoga i opustene, nikakvog oblika. Zakljucak je, bitno je da je sve to cvrsto, da daje neku vrstu snage kada se dodirne... :)

Aleksandar

pre 13 godina

Obline, elegantno popunjene, buckaste.....ma zakon :)
Drago mi je sto sam s' jednom takvom.
A ove koscate su takve, zbog kompleksa koje nabijaju casopisi.

N.

pre 13 godina

Bravo Bane. Ne volim debele, ali ne volim ni mrsave. Moja zena vezba u teretani skoro svaki dan, nije mrsava, cak je malo i buca ali izgleda super, zategnuto, oblikovano, zdravo. Njene obline su mi mnogo privlacnije od tela jedne mrsavice.

Zgodna :P

pre 13 godina

Moram da primetim da iz masovne upotrebe polako nestaje termin zgodna/zgodan. Ogromna je razlika izmedju mrsave i zgodne.....ili debele i zgodne.

Jah

pre 13 godina

Ja volim punije sa sto vecom kantom (e sad kad kazem kanta mislim na guzicu, a punije mislim da imaju obline). Devojke tipa modeli me ne interesuju.
Kao sto nas narod kaze, bolje da ljulja.

C.Ronaldo :)

pre 13 godina

Ma kakve crne pilule za mrsavljenje,ne trujte se glupostima,probusite kasiku i krenite malo u rekreaciju i videcete rezultte na sebi.

jolikaacika

pre 13 godina

Nema pravila..Ja mislim da vole i jedne druge, uostalom, sve je do toga kako se zena ponasa, i oseca, i naravno, najbitnije-da li ume da se nosi sa svojim izgledom!Svaka zena koja vodi racuna o sebi je lepa-na svoj nacin...

Marla Singer

pre 13 godina

"Da li muškarci vole mršave devojke?"

Koga briga. Naucno je dokazano: vecina muskaraca su narcisi i veruju, stvarno veruju da nema te stvari u zivotu jedne zene ciji centar nije On.
Kada kupujemo odecu, sminkamo se, i da, drzimo dijetu, to je zato da bi smo bile zadovoljne same sobom a ako se to dopadne jos nekome (npr, drugarici, komsinci i deckima), utoliko bolje. Ako ne, vas problem.

Zgodna :P

pre 13 godina

@Uk Takodje slazem se sa tvojim komentarom. Tuzno je koliko je danas tesko naci zgodnog mladica! Salce na sve strane, veliki stomaci, mlitave ruke, zadnjica i noge ogromne i bez grama misica! :(( Atletsku gradju mozete videti samo u okolini DIF-a. Razlog tome verovatno jesu uzurban nacin zivota, losa ishrana, ne bavljanje sportom i sati i sati provedeni za kompom. Ali to ne treba da bude opravdanje, svako treba da vodi racuna o svom izgledu (pa samim tim i zdravlju) u istok meri koliko i o svom intelektu.

Voja

pre 13 godina

Iz mog ugla a i ugla vecine muskaraca koje poznajem, mislim da ne. U mom kraju se kaze "Zena de zadnjice kao i selo bez osnovne skole.". Mislim da u nama i dalje postoji praiskonski instinkt o odrzanju vrste. A jos su praljudi "plodnost" prikazivali ovako: ( Y ). Znaci, obli i siroki kukovi su instinktivno primamljivi muskom rodu.

PO UKUSU

pre 13 godina

Kakve zene volim?
To sve zavisi od momentane situacije kako se osecam.
Zatim, zavisi, da li za oko, krevet, posao, kuhinju, setnju,
letovanje, izmenu misljenja, inteligentnu, tolerantnu, neznu,
ljubaznu, sarmantnu, koja voli humor, zabavu, ples, itd. itd.
Ali ipak, po izgledu netso poput famozne MM.

Marko

pre 13 godina

Ja obozavam ovakve kao sto je ova prezgodna prva sa leve strane u rozom kupacem. Mrsava je, a ima dobre obline, narocito bokove i butine, a i maaali mekani stomacic. To je za mene idealno, cak jos 3-4 kile bi joj dobro dosle.

Djo

pre 13 godina

Ne volim mršave koščate devojke ako ste na to mislili, a i debele su mi odvratne, ne zato sto ruzno izgledaju nego zato sto ako ne mogu da brinu o sebi i svom izgledu, kako ce onda brinu o necem drugom.

Anastasia

pre 13 godina

@Pantagruel ... e upravo je to i meni moj suprug reakao. 4 meseca posle porodjaja vratila sam se na predporodjajnu tezinu, 9 meseci nakon istog stomak je postao opet cvrst, a grudi su ostale onakve kakve su bile pre trudnoce nakon 6 meseci dojenja. Moje drugarice sa velikim grudima i viskom kilograma su samo nabacile jos kilograma u trudnoci/periodu dojenja, grudi su im se opustile i izuzetno su nezadovoljne svojim izgledom. Ja i dalje kukam kako su mi grudi male, ali suprug je rekao da ce mi posle drugog deteta ako ne prestanem da budem luda ih kupiti :P

Bond

pre 13 godina

@novobecejac
Šunka se VOLE!
Kad već pišem, da se izjasnim i ja: mršave.
Ljubav nije rvanje ni dizanje tereta, oni koji su probali sa punačkim znaju šta mislim.

bole

pre 13 godina

@Milos

Čitam tvoj komentar i kao da čitam svoje misli... Sve si potrefio. Samo je problem kako izaći iz toga? Sve je otišlo predaleko. I sve je urađeno smišljeno, "by design". Uništili su porodicu, između ostalog i na taj način...

G.

pre 13 godina

"Na Zapadu, 0.7 je najpoželjniji količnik, a dokazano je i da on govori o tome da žena ima odlične reproduktivne hormone kao i da nije sklona bolestima.". Besmislice. To samo dokazuje da zena nema metabolicki sindrom i nista drugo. Metabolicki sindrom smanjuje plodnost. Medjutim pogresno je reci da zene sa 0.7 nisu sklone bolestima! I te kako narocito STD ako ne koriste zastitu (sto takodje smanjuje reporoduktivnu mocu), HPV infekcijama koje izaizvaju kancer reproduktivnih organa, itd, dakle sve sto vazi i za generalnu populaciju vazi i za njih sem pomenutog sindroma.

Milos

pre 13 godina

> @Milos Čitam tvoj komentar i kao da čitam svoje misli... Sve si potrefio. Samo je problem kako izaći iz toga? Sve je otišlo predaleko. I sve je urađeno smišljeno, "by design". Uništili su porodicu, između ostalog i na taj način...

Odrastanje ličnosti jeste stavljanje svojih emotivnih, seksualnih i drugih sposobnosti u funkciju odgovora na realne potrebe života (onoga i onih koje volimo), a prestanak zloupotrebe tih sposobnosti zarad unutrašnje satisfakcije. Pogledaj o tome detaljnije u ovoj knjizi na sledećim stranicama: 110-117 - funkcija polnih sposobnosti, 163 - državna represija ne sme da rešava te probleme jer nas time vraća u srednji vek, 183 - unutrašnje nezadovoljstvo jeste izvor zloupotrebe polnih i svih drugih sposobnosti, 193-196 - primer reformisanog karaktera i bračnih odnosa kod prosvećenih Engleza u vreme novog veka: http://enlite.org/prokletstvo_nacije.pdf

N.

pre 13 godina

Bravo Bane. Ne volim debele, ali ne volim ni mrsave. Moja zena vezba u teretani skoro svaki dan, nije mrsava, cak je malo i buca ali izgleda super, zategnuto, oblikovano, zdravo. Njene obline su mi mnogo privlacnije od tela jedne mrsavice.

zivele mrsavice

pre 13 godina

Mrsave po defoltu vise uzivaju u seksu i pruzaju mnogo bolji seksualni dozivljaj!!! One su uvek spremne za seks i uglavno potenciraju sto vise istog. Mnogo su zadovoljnije sa sobom tako da i nas muskarce cine mnogo srecnijim bicima!!!

Anastasia

pre 13 godina

@Pantagruel ... e upravo je to i meni moj suprug reakao. 4 meseca posle porodjaja vratila sam se na predporodjajnu tezinu, 9 meseci nakon istog stomak je postao opet cvrst, a grudi su ostale onakve kakve su bile pre trudnoce nakon 6 meseci dojenja. Moje drugarice sa velikim grudima i viskom kilograma su samo nabacile jos kilograma u trudnoci/periodu dojenja, grudi su im se opustile i izuzetno su nezadovoljne svojim izgledom. Ja i dalje kukam kako su mi grudi male, ali suprug je rekao da ce mi posle drugog deteta ako ne prestanem da budem luda ih kupiti :P

Bond

pre 13 godina

@novobecejac
Šunka se VOLE!
Kad već pišem, da se izjasnim i ja: mršave.
Ljubav nije rvanje ni dizanje tereta, oni koji su probali sa punačkim znaju šta mislim.

Milos

pre 13 godina

> Izgleda da su muškarci svojevremeno više „balavili“ nad zaobljenim nego nad koščatim ženama.

Nameće se pitanje zašto su posle seksualne revolucije šezdesetih godina XX veka, u predstavi o lepom kod suprotnog pola, mnogima postali odbojni seksualni atributi izgleda koji su normalni produkt puberteta i polnog sazrevanja ličnosti? Zašto su postali nepoželjni brkovi kod muškaraca, izražene obline kod žena, stidne dlake, itd, a istovremeno postale seksualno privlačne osobe koje nemaju izražene polne atribute u svom izgledu (koje deluju dečački, devojke bez izraženih grudi, feminizirani muškarci, žene u do tada samo muškim pantalonama, itd)? Zar ne bi trebalo da upravo polni atributi našeg partnera nama izazivaju adekvatno osećanje radosti i zadovoljstva?

Kada pitate ljude zašto im smetaju ti seksualni atributi koji su prirodna obeležja suprotnog pola, onda uglavnom čujete odgovore "Zato što deluju suvišno, odbojno, gadno i prljavo. Ne deluju čedno!"

I tako dolazimo do zastrašujućeg odgovora na pitanje zašto nam polni atributi, koji bi trebalo da nam se sviđaju, deluju suvišno ili čak izazivaju negativna osećanja:
Zato što u polnim atributima nismo sposobni da vidimo višu funkciju od one funkcije koju smo sami sposobni da im pridamo. Mi u njima ne vidimo povode za izražavanje ljubavi onda kada prave ljubavi nemamo. A ako u polnim atributima vidimo povode za izražavanje sopstvenih pokvarenih motiva, tada će oni prirodno da nam izazivaju adekvatno osećanje gađenja, jer nas podsećaju na njihovu zloupotrebu.

Do seksualne revolucije prosečan zapadnjak je živeo za svoju porodicu, za svog bračnog saputnika. A zatim, od seksualne revolucije se preokrenula funkcija polnog partnera. Umesto da nam seksualnost bude oruđe izražavanja ljubavi prema partneru, partner postaje oruđe zadovoljavanja naše seksualne opterećenosti. Pritisak nečiste savesti zbog zloupotrebe polnih atributa rezultuje time da nam pojam polnosti postaje odbojan, jer nas podseća na naš greh. Više će nam se svideti osoba koja nam deluje detinjasto, bezpolno i čedno, jer je lišena polnih atributa koji nas podsećaju na njihovu zloupotrebu. Čak i sam seksualni partner nam može postati odbojan, jer nas podseća na našu zloupotrebu seksualnih i emotivnih sposobnosti.

lone wolf

pre 13 godina

Punije devojke izgledaju neuporedivo izazovnije od mrsavih. Obline su zakon! Zaista ne znam kome mogu da se svidjaju danasnje anoreksicne manekenke.

tetrapak

pre 13 godina

pa u idealnom svetu - naravno da vole mrsave. ali muskarci cesto i sami imaju visak kilograma i naravno da ce tvrditi da vise vole deblje zene. lakse im je da osvoje deblje zene, deblje zene su takodje u vecini, pa sto da se limitiraju. medjutim, sto muskarci blizi nekoj idealnoj muskroj gradji ili sto vise novca / izbora imaju - to je njihov apetit za mrsavim (mladjim, lepsim) zenama veci.

Pantagruel

pre 13 godina

Po meni je ovo besmislena polemika. O ukusima ne treba diskutovati i ne treba nikome nametati imperativ bilo kakvog izgleda, jer nas na planeti ima sasvim dovoljno da svako može naći upravo onakvog partnera kakav mu najviše odgovara. Što se mene kao pojedinca tiče, probao sam dovoljno i jednih i drugih i došao do zaključka da ženu koja će mi i nakon jednog ili dva porođaja ostati seksualno privlačna, tako da u majci svoje dece istovremeno imam i najboljeg prijatelja i životni oslonac i najbolju ljubavnicu pored koje nikada neću poželeti drugu. Prema tome, neka je ona meni sada vitka i koščata i neka se žali što druge imaju veće grudi od nje, ja je nikad nebih menjao ni za jednu od onih sa viškom oblina koje će se otromboljiti nako porođaja. Volim njene ruke, noge, ramena, savršeni stomak i vrat. A grudi, ako bi je to baš učinilo srećnom, mogu i da joj kupim, pod uslovom da ne pretera sa gabaritom i da mi prethodno njima othrani decu. Iznad svega volim njene oči koje su nezamenjive i vidim ih čim zažmurim, čak i kad sam hiljadama kilometara daleko.

Djo

pre 13 godina

Ne volim mršave koščate devojke ako ste na to mislili, a i debele su mi odvratne, ne zato sto ruzno izgledaju nego zato sto ako ne mogu da brinu o sebi i svom izgledu, kako ce onda brinu o necem drugom.

Jah

pre 13 godina

Ja volim punije sa sto vecom kantom (e sad kad kazem kanta mislim na guzicu, a punije mislim da imaju obline). Devojke tipa modeli me ne interesuju.
Kao sto nas narod kaze, bolje da ljulja.

Petar

pre 13 godina

Poslednji put kada sam proveo noć sa mršavom ženom bio sam u potpunosti razočaran.
Morao sam sam sebe da vatam za d*pe da bih se uzbudio!

VENERA

pre 13 godina

Zena sa ravnim kukovimne bez izrazajnog struka ne moze nikada oprostiti "ZENI VENERI" sto ima zanosan ODNOS STRUKA I KUKA !!!!! Ljubomorne su i onda da bi sebe "uzdigle" kod svojih partnera (kad na ulici vide neku "VENERU")zlobno komentarisu "jao, sto ima siroke,velike kukove" , a nece da kazu "jao,sto ima lep struk" . Xaxaxaxaxa ....

brm

pre 13 godina

Ne vole premrsave, ali ni debele. Da neko ne shvati pogresno deo sa masnim naslagama, to je vema malo. :) Debele osobe ostavljaju utisak lenjojsi, besposlenosti, mrzovoljnosti i tromosti.

Ženoljubac

pre 13 godina

Ova rasprava gotovo da je suvišna,pogledajte samo antičke kipove obnaženih ili nagih žena.Do u mikron su usklađene dimenzije tela,tj.struka,grudi,zadnjice,bokova...To su ženski atributi od kojih nema odstupanja.Lepša je i sexepilnija i punačkija nego mršava i koštunjava žena-to je prava tuga od kostura.Čak je i čuveni slikar Rubens,slikajući nage žene pregojazne sa masama sala i previjutcima na stomaku više u pravu nego koštunjave.Obično je govorio"Punačke su divne..."

Bgd

pre 13 godina

mrsave su, u vecini slucajeva, nervozne i teske osobe. jedu same sebe, kako se kaze... debele su debele. velike. i nesrecne.

zlatna sredina...

Naivna

pre 13 godina

Vecina vas vredja ili jednu ili drugu grupu zena. Najveci problem je sto zene gledate kao robu...Zar ne bi trebalo da bude najbitnije kakva je zena, sta ima u glavi, zajednicka interesovanja,imate li uopste o cemu da pricate...ovde se sve svodi sano na sex. Fizicki izgled, znaci, da li je mrsava ili debela, da li ima lepo ili ruzno lice i tako to, je nesto zasta, u vecini slucajeva, sama zena nije zasluzna, nego samo priroda, genetika ili sta vec. Bar su me tako ucili.

Bole

pre 13 godina

Stvar ukusa,u principu ne vole koscate zene mada zavisi, debele na prvi pogled mogu izgledati zanimljivo ali verujte kad se svuku, prica se menja, uzak struk svakako

Zoe Saldana

pre 13 godina

Zaista je to stvar ukusa, a o ukusima ne vredi raspravljati.
Eto ja sam za mrsavije pa sta?
Jedno je sigurno ako pogledate u gradu u vecini slucajeva su debeljuce same a ne mrsave, a ovde svi trube kako vole punackije.

stambrcna

pre 13 godina

Zavisno od toga gde devojka ima salo, pre sam za salo nego za kosku, mogu ja da se drzim i za ram kreveta, ne moram za kosku.... xexexe zivele obline

Aleksandar

pre 13 godina

Obline, elegantno popunjene, buckaste.....ma zakon :)
Drago mi je sto sam s' jednom takvom.
A ove koscate su takve, zbog kompleksa koje nabijaju casopisi.

Voja

pre 13 godina

Iz mog ugla a i ugla vecine muskaraca koje poznajem, mislim da ne. U mom kraju se kaze "Zena de zadnjice kao i selo bez osnovne skole.". Mislim da u nama i dalje postoji praiskonski instinkt o odrzanju vrste. A jos su praljudi "plodnost" prikazivali ovako: ( Y ). Znaci, obli i siroki kukovi su instinktivno primamljivi muskom rodu.

PO UKUSU

pre 13 godina

Kakve zene volim?
To sve zavisi od momentane situacije kako se osecam.
Zatim, zavisi, da li za oko, krevet, posao, kuhinju, setnju,
letovanje, izmenu misljenja, inteligentnu, tolerantnu, neznu,
ljubaznu, sarmantnu, koja voli humor, zabavu, ples, itd. itd.
Ali ipak, po izgledu netso poput famozne MM.

Marla Singer

pre 13 godina

"Da li muškarci vole mršave devojke?"

Koga briga. Naucno je dokazano: vecina muskaraca su narcisi i veruju, stvarno veruju da nema te stvari u zivotu jedne zene ciji centar nije On.
Kada kupujemo odecu, sminkamo se, i da, drzimo dijetu, to je zato da bi smo bile zadovoljne same sobom a ako se to dopadne jos nekome (npr, drugarici, komsinci i deckima), utoliko bolje. Ako ne, vas problem.

Jovana

pre 13 godina

glavni problem je u tome sto "mrsava" odavno nema negativnu konotaciju. a to je zbog reklamiranja, advertajzinga odnosno marketinga. pocelo je sa odecom: mrsave zene su dobri "ofingeri" i odeca na njima izgleda odlicno ergo ko reklamira odecu dace nam mrsavu zenu. ko reklamira pivo dace nam du"e i si"e (obicno bez glave).posto bi zene vise volele da budu obucene (u svakodnevnim interakcijama sa svima i svakakvima)eto koji ce model za sebe da izaberu.... nije mrsavost nas najveci neprijatelj vec marketing.. i prava rodna ravnopravnost (a verujte mi nit sam feministkinja niti bilo sta slicno) ce se dogoditi onda kada zakoni o ravnopravnosti budu kontrolisali koliko i kako se zena koristi u marketinske svrhe a ne koliko ima zena u firmi ili parlamentu.

Milos

pre 13 godina

Pa koriscenje proizvoda za mrsavljenje i nema bas veze sa nama muskarcima. Druga je prica sto se puno devojaka ugleda na anoreksicne manekenke koje nose modele minijaturne velicine pa moraju da gutaju koje kakve hemikalije i gluposti da bi postigle to.

samo realno

pre 13 godina

"De, de deco", sto bi moja baka rekla.
Da samo budemo krajnje realni- gojazna zena, iz iskustva kazem, zena koju mrzi da zivi, da se krece, pasivna, cesto isfrustrirana. Zamislite onda istu tu zenu u krevetu... hm
Zgoljava zena- kao sto vec neko rece, da skupljate kosti po krevetu (ili gde god), ne mislim da vam je bas u glavi tokom tog cina...
Zlatna sredina je retka, na zalost. Sve u svemu, smatram da je sklad najbitniji. Za sta ce zeni velike grudi, ako ona nije krupnija. A cesto zna da se dogodi da velike grudi kod gojaznih zena znaju da budu samo neki vid sala, pa su stoga i opustene, nikakvog oblika. Zakljucak je, bitno je da je sve to cvrsto, da daje neku vrstu snage kada se dodirne... :)

G.

pre 13 godina

"Na Zapadu, 0.7 je najpoželjniji količnik, a dokazano je i da on govori o tome da žena ima odlične reproduktivne hormone kao i da nije sklona bolestima.". Besmislice. To samo dokazuje da zena nema metabolicki sindrom i nista drugo. Metabolicki sindrom smanjuje plodnost. Medjutim pogresno je reci da zene sa 0.7 nisu sklone bolestima! I te kako narocito STD ako ne koriste zastitu (sto takodje smanjuje reporoduktivnu mocu), HPV infekcijama koje izaizvaju kancer reproduktivnih organa, itd, dakle sve sto vazi i za generalnu populaciju vazi i za njih sem pomenutog sindroma.

Anika

pre 13 godina

Nije bitno da li je zena mrsava ili debela vazno je da je zdrava.
Ja zivim u Americi i tacnio je ima mnogo debelih ljudi. Ja sam uvek bila onako kako treba, ali po nekada vise na mrsavijoj strani.
Udata sam i 5 godina nismo imali dece, inace sve u redu zdravi oboje.
Posto sam biolog znam da masno tkivo luci estrogen(pojednostavila sam).
Resim ja da se ugojim desetak kilograma.Visoka sam 171cm, i sa 55 sam otisla na 65 kila.

Posle 3 meseca najlepsa vest, trudna sam! Rodila sam sina, zdravog , krupnog. Pri kraju trudnoce sam imala oko 78 kg.
Sada, moj sin ima 5 meseci . Ja sam se vrlo lako vratila na 55.
Savetujem zenama, koje imaju problema sa trudnocom a zdrave su, da se ugoje.
Ne garantujem da ce biti dobra vest, ali vredi pokusati.
Moj muz me voli kakva god da sam. To je najvaznije.

Da vam kažem...

pre 13 godina

Ja volim negovane žene.
Viđao sam štrokave buce, ali i još štrokavije mršavice...
Zato svoj glas dajem negovanim ženama koje izgledaju onako kako prava žena treba da izgleda. Konfekcijski broj "0" je najveće zlo koje je moglo da zadesi ženski rod, a opet - mnoge se zaleteše da postignu taj bolestan cilj...
I još bih dodao sledeće: nikada ne bih mogao moju pažnju, ljubav i život da posvetim ženi kojoj je jedna od glavnih okupacija briga zbog malih grudi, briga o tome da li će se ugojiti u toku trudnoće, briga da li će joj se grudi opustiti od dojenja... Džaba ste vi "zgodne" kada ove brige govore o vama više od bilo čega...
ŽIVELE OBLINE!!!

Marko

pre 13 godina

Ja obozavam ovakve kao sto je ova prezgodna prva sa leve strane u rozom kupacem. Mrsava je, a ima dobre obline, narocito bokove i butine, a i maaali mekani stomacic. To je za mene idealno, cak jos 3-4 kile bi joj dobro dosle.

Muskarac

pre 13 godina

Fora je upravo u onome izmedju mrsavog i debelog ! Kao i u svemu u zivotu. Neke zene su ygodne, neke nisu, neke suygodne i sa 5-10kg viska, neke nisu ni sa manekenskom tezinom ... Rado bih Evu Mendez ili JLo i sa malim viskom kilograma, ali ne bih nikako neke od onih anoreksicnih nesretnica pa da su poslednje .... Ok, bih da su poslednje :)))
Debele naravno ne, ali ni koscate kao Piter Krauc !

uk

pre 13 godina

Koliko se samo tekstova bavi zenskom debljinom/mrsavoscu i pitanjem sta od toga muskarci vise vole. Nekada su se uglavnom zene gojile, a muskarci valjda ostajali mumificirani. Pa su se onda pravili podrugljivi komentari tipa samo da se uda, pa se onda opusti, zapusti i ugoji da je ne mozes prepoznati.
To je bilo nekad, a danas muskraci propadaju pre nego sto i ostare i to svojom voljom (odnosno krivicom). Poznanici i prijatelji svi tu negde pocetak 30-ih godina, kad ih sretnem posle duzeg vremena, ne mogu da ih prepoznam! Broj njih koji su se ugojili do razmera ne overweight BMI, vec polako prelaze u obese je strasan i vise se radi o pravilu nego o tuznom izuzetku. Stomaci veliki, zadnjice takodje, lica podbula, cak i celulit koji bi trebalo da bude tipicno zenski problem (zbog hormona). A to su sve nekada bili momci normalnog izgleda. Ono sto mi takodje upada u oci, to je da za to vreme njihove zene izgledaju isto kao i ranije - bilo da su lepe, manje lepe, zgodne, manje zgodne. Bitno je da se drze.
Ne znam sta je razlog ovakvog trenda degradiranja muskaraca i stvarno mi je tuzno da gledam kako neko ko nije ni statisticku polovinu zivota prevalio izgleda kao da ima 45, a ne 30 godina. Pa znate KOLIKO jos starenja i neumitnog propadanja oni imaju pred sobom!
Popularni clanci se ne bave pitanjem da vidimo kako oba pola odolevaju izazovima vremena koje neumitno prolazi, vec se bave temama starim vise decenija koje su sad vec ocigledno prevazidjene i predstavljaju nista vise od uvrazenog misljenja koje se po automatizmu prenosi sa generacije na generaciju (to da se zene zapustaju, a da je priroda darezljivija prema muskaracima)

Dragi muskraci, dajte se u pamet! Hocemo vas zdrave i prave, ne uljuljuskavajte se u iluziju da je priroda prema vama blaza!

C.Ronaldo :)

pre 13 godina

Ma kakve crne pilule za mrsavljenje,ne trujte se glupostima,probusite kasiku i krenite malo u rekreaciju i videcete rezultte na sebi.

Mirko

pre 13 godina

Nema veze da li je debela ili mrsava samo da stalno ne kuka "jadna ja" i da vas krivi za svoja nezadovoljstva! Takve zene odbijaju i teraju muskarce od sebe za razliku od onih koje su sposobne, odlucne i znaju same da se zadovolje!!!!!!!!

Nesto sto te pecne u zivac :)

pre 13 godina

Nekad mrsava nekad debela mislim da to nema veze uopste sa izgledom to je nesto drugo u njoj samoj sto zraci i nisam pametan da vam kazem sta!

Mimi

pre 13 godina

Pozvani da komentarisu kako vole mrsave i zgodne devojke mogu biti samo oni muskarci koji i sami odgovaraju tim kriterijumima.
Niti sam debela niti sam feministkinja ali kakvi su to dvostruki kriterijumi i da li ste ikada videli clanak tipa " Da li zene vise vole debele ili mrsave muskarce"?!?

Muskarac

pre 13 godina

Da li muskarci vole mrsave devojke: od mnogo cega zavisi.
pre svega od muskarca do muskarca ja cu vam sa sigurnoscu reci.
100% proverena informacija

Jedni vole mrsave,drugi vole malo punije,ima onih koji vole i jedne i druge.
100% proverena informacija.

Zgodna :P

pre 13 godina

@Uk Takodje slazem se sa tvojim komentarom. Tuzno je koliko je danas tesko naci zgodnog mladica! Salce na sve strane, veliki stomaci, mlitave ruke, zadnjica i noge ogromne i bez grama misica! :(( Atletsku gradju mozete videti samo u okolini DIF-a. Razlog tome verovatno jesu uzurban nacin zivota, losa ishrana, ne bavljanje sportom i sati i sati provedeni za kompom. Ali to ne treba da bude opravdanje, svako treba da vodi racuna o svom izgledu (pa samim tim i zdravlju) u istok meri koliko i o svom intelektu.

bole

pre 13 godina

@Milos

Čitam tvoj komentar i kao da čitam svoje misli... Sve si potrefio. Samo je problem kako izaći iz toga? Sve je otišlo predaleko. I sve je urađeno smišljeno, "by design". Uništili su porodicu, između ostalog i na taj način...

jolikaacika

pre 13 godina

Nema pravila..Ja mislim da vole i jedne druge, uostalom, sve je do toga kako se zena ponasa, i oseca, i naravno, najbitnije-da li ume da se nosi sa svojim izgledom!Svaka zena koja vodi racuna o sebi je lepa-na svoj nacin...

Milos

pre 13 godina

> @Milos Čitam tvoj komentar i kao da čitam svoje misli... Sve si potrefio. Samo je problem kako izaći iz toga? Sve je otišlo predaleko. I sve je urađeno smišljeno, "by design". Uništili su porodicu, između ostalog i na taj način...

Odrastanje ličnosti jeste stavljanje svojih emotivnih, seksualnih i drugih sposobnosti u funkciju odgovora na realne potrebe života (onoga i onih koje volimo), a prestanak zloupotrebe tih sposobnosti zarad unutrašnje satisfakcije. Pogledaj o tome detaljnije u ovoj knjizi na sledećim stranicama: 110-117 - funkcija polnih sposobnosti, 163 - državna represija ne sme da rešava te probleme jer nas time vraća u srednji vek, 183 - unutrašnje nezadovoljstvo jeste izvor zloupotrebe polnih i svih drugih sposobnosti, 193-196 - primer reformisanog karaktera i bračnih odnosa kod prosvećenih Engleza u vreme novog veka: http://enlite.org/prokletstvo_nacije.pdf

Zgodna :P

pre 13 godina

Moram da primetim da iz masovne upotrebe polako nestaje termin zgodna/zgodan. Ogromna je razlika izmedju mrsave i zgodne.....ili debele i zgodne.