Petak, 04.02.2011.

15:37

Oman priznao nezavisnost Kosova

Oman je 75. država koja je priznala Kosovo, saopštila je u Prištini zamenica kosovskog ministra spoljnih poslova Vljora Čitaku.

Izvor: Beta

Oman priznao nezavisnost Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

jusufipr

pre 13 godina

Kad procitam neke komentare, prosto ne znam gde zive ovi ljudi sa toliko mreznje, da li oni znaju da za kratko vreme nasi politicari ima da se rukuju a bogami neki i da se grle uz dobro vino.a mi? mi da se latimo sekira? ... cesajte bre malo glavu vi pametnjaci. i gledajte da li imate dosta tursije do proleca..

Ban

pre 13 godina

Prema statutu UN-a, (članak 2, paragraf 4) primanje novih članica u UN zavisi od odluke Generalne skupštine Ujedinjenih nacija preporukom od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Ne znam sta tu nije jasno dezurnim albanskim "aritmeticarima? Kao sto vidimo u UN se primaju SUVERENE drzave a ne protektorati i to na preporuku SAVETA BEZBEDNOSTI gde se nalaze Rusija i Kina i ako to posle odobri i prihvati Generalna skupstina. Nekakvo automatsko primanje u clanstvo UN-a mozda postoji u tom fantasticnom svetu kosovskih Albanaca u kojem su i "potomci ilira" i "veliki borci za slobodu" i sve "nevinasce do nevinasceta" i gde je "drzava kosova" mnogo "nezavisna i suverena" i gde se albanski 19. vekovni nacional-shovinisticki projekat naziva "borbom za prava i demokratiju" i gde je ratni zlocinac i kriminalac Hasim Taci "ugledni politicar", ali u realnom svetu toga nema.

rade

pre 13 godina

Evo prijatelju ako ne veruješ meni edukuj se preko wikipedije. Ovo je hrvatska verzija wikipedije, da ne bude posle "opet srpska proapganda" ;)
http://sh.wikipedia.org/wiki/Oman

sarkazam na delu

pre 13 godina

Vidim da jeki kazu da "priznanje od strane Omana nije cudno jer to je zemlja sultana"??
Nije valjda da su i USA i Engleska i Italija i Japan i Francuska i ostalih 70 drzava, koje su vec priznale Kosovo "zemlje sultana" ???
A sta cemo onda kada "sultan Boris", mimo odluke skupstine Srbije menja stvari i sporazumeva se sa EU ??
Znaci i Srbija je sultanat nista bolji ili gori od Omana

rade

pre 13 godina

Priznanje Omana i nije ništa čudno. Oman je zemlja sultana, mesto gde narod ne odlučuje već jedan vlastodržac. U nekim "demokratskim" zemljama bi rekli diktator. Neko ovde napisa danas Oman, sutra Egipat i Jordan, itd. Ni to ne čudi. U tim nabrojanim zemljama je trenutno poprilična kriza, u svim tim zemljama je veoma jak ekstremistički pokret ISLAMSKO/MUSLIMANSKO BRATSTVO. Organizacija koja je okarakterisana u zapadnim zemljama kao ekstremna desnica islamskog sveta, tako da ni neće čuditi ukoliko te zemlje u narednom periodu priznaju kvazidržavu osnovanu od bratske im organizacije sličnog delovanja pod patronatom NATO-a. Medjutim ono što mi je zapalo za oko, čitajući većinu zapadnih novina u elektronskom obliku je to da se poprilično menja stav o "multikulturalnosti". Pre mesec do dva imali smo izjavu nemačke premijerke kako je multikulturalizam propao u Nemačkoj a evo prekjuče smo isto mogli čuti i od gospodina u Engleskoj. On kaže dosta je bilo blagog opraštanja već je potrebna, citiram, "mišićav liberalizam". Drugim rečima ko se ne asimiluje u naše društvo dobiće po tamburi, pa posle neka se češe gde ga ne svrbi. Dakle da rezimiram, zapad će itekako revidirati svoje stavove ne samo prema Albancima već prema svom muslimanskom življu bez obzira na mesto njihovog obitavanja. Uz sve to će imati verovatno svesrdnu podršku Kine i Rusije koji će zauzvrat dobiti odrešene ruke u načinu obračunavanja sa ekstremističkim delom muslimaske populacije u svojim državama. Amerima je to već sada jasno pa su se već koliko juče ogradili od "stava prema Mubaraku" jer znaju ako ode on eto sr**a na bliskom istoku i novi rat protiv Izraela u narednih nekoliko godina. Nemce i Britance, kao i Francuze već sada savršeno bole brige za izrael i USA oni imaju svojih problema kod kuće sa nošenjem burki, turskom (muslimanskom) gasterbajterskom snagom ili raznim imamima koji pozivaju na Džihad. Stanje u AP KiM će držati ovakvim kakvim jeste još dugi niz godina iz dva razloga. Prvi je da ucenjuju Srbiju zarad ulaska u EU, iako svi mi dobro znamo da im ponajmanje trebamo tamo. Drugi je da bi albansku zajednicu držali pod kontrolom jer im ne ide u prilog da nekome kome su "poklonili" nazovi nezavisnost sutra moraju da tuku i bombarduju jer su im apetiti narasli na još 3 zemlje u okruženju, a pritom i da priznaju da su podržavali kriminogene strukture pod parolom borbe za slobodu i demokratiju. I na još jednu stvar bih se osvrnuo pročitanu ovde u komentarima. Neko reče kako nema nijednog Srbina na albanskim sajtovima da kaže koju reč nalbanskom. Evo mogućeg odgovora zašto je tako. Bez želje da ikoga uvredim, ali da su moji roditelji, ili baka i deka stigli u Albaniju od 45-te pa nadalje bežeći od režima u tadašnjoj FNRJ a kasnije SFRj, te da smo se nastanili tamo, verovatno bi savršeno baratali albanskim alfabetom. Ovako nemam potrebe da učim albanski jezik jer sam rođen u svojoj čukundedovini. Pozz i svako dobro sugradjani Albanci, pogotovu kada je u pitanju zdravlje. :)

Pametni balkanac

pre 13 godina

Citajuci dosadasnje komentare u vezi ovog priznanja Kosova od Omana, i upste komentare u vezi Kosova kako Srba tako i Albanaca dolazim do zakljucka da je obostrana mrznja, zavist, glupost i ljubomora toliko duboka da nikada nece ni biti nekog pravog i iskrenog pomirenja ovih dva naroda.
I onda setim se Nemaca koji su toliko zla naneli svojim komsijama pa i svetu, pa gledajuci nas Albanaca i Srba, Nemacku je trebalo nakon II Svetskog rata zaokruziti jednim novim kineskim zidom i izolovati je za vek vekova. Ali nije tako, dosle su nove generacije u Nemackoj i uopste u Evropi koje su brzo su proslost ostavile za sobom i izgradile sadasnjost i grade buducnost kao da nije ni bilo I i II Sv. rata, kao da nikad nisu ni ratovale medjusobno. I danas bas Nemacka i ti njeni susedi su najbogatiji, i najbolje zive na kugli zemaljskoj.
Dok mi glupi Balkanci zivimo u bedi hraneci se laznim nacionalnim bajkama koje nas drze tu gde smo. Pa izgleda da nas i Bog kaznjava zato sto smo GLUPI ko crna zemlja.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Hajde, ne pricajte gluposti vise! I FNRJ je bila clanica UN, priznavale su je valjda sve zemlje sveta, pa je pukla k'o zvecka! Kakve veze ima sto 70-ak zemalja priznaje neku privatnu tvorevinu? Danas je sve privatno, cak i u nekadasnjem bastionu komunizma (ili "komunizma") SSSR-u, tako da mu Kosovo dodje vise kao neka kompanija, koja danas jeste a sutra SCT (bankrot i razlaz). Cak i sama Amerika, kao "najprivatnija" zemlja sveta, gubi dah i ljulja se k'o "pijani Tosa" a sad ce Kosovo da bude nesto cvrsto, betonirano i vecito? Kako moze da bude ista kad Sever nikad nece biti u sklopu njega, kako albanska stvar ikad moze da bude kompletirana kad niko nece dozvoliti ujedinjenje makar i krnjeg Kosova sa Albanijom a Juzna Srbija se vise ni ne spominje u vezi Albanaca.

jusufipr

pre 13 godina

Zaista je smesno kako reaguju neki ovde.Pa ludi,ne pita bre nas niko ni Srbe ni Albance.Nego daj da se mi opametimo a da postujemo jedni druge - sto pre to bolje. Pozdrav svima.

BERLIN

pre 13 godina

Po nekim ,koji komentarishe ovde da je KOSOVO srbija evo odgovora-srbija trzhi dialog o teknickim pitanja - a ne kosovo , mene me codi neki sto josh uvek pokushava da otruje, sa neki nacionalzam i to primitivnog karaktera- hajde bre da zhivimo ko komshije, jer bogami jednog dana bice kasno-

prokleta avlija

pre 13 godina

Tuzno je videti koliko jos ima onih koji ne shvataju da se proces armiranja i betoniranja drzave Kosovo privodi kraju. Uskoro ce Kosovo biti i clan UNO i svih ostalih, svetskih, relevantnih organizacija. Ko i sta moze ovo da spreci? Srbija? Idi begaj tamo! Uskoro Srbija pocinje proces pregovaranja sa Kosovom. Posto je Kosovo u nekim glavama jos uvek Srbija, neki (zalosno je) misle da Srbija pocinje sama sa sobom pregovarati. Medjutim istina je: Kosovo je drzava!
Ah, da! Znate li kad ce se to da promeni? Odgovor: Na dan nestanka sveta.

Aleksandar

pre 13 godina

Uopste nije bitno da li je Kosovo za nekog nezavisno a za nekog nije, bitno je da su sada Albanci uzeli sudbinu u svoje ruke i da sami odlucuju kako ce ziveti. Srbija je skinula veliki teret sa ledja od 2.5 miliona Albanaca i sada se Brine sano o preostalim Srbima na KiM.
Poznajem dosta Albanaca i bas nikog ne interesuje da li ih je neko priznao ili ne, vec da li ce imati struju 24 sata u ovim zimskim danima ili ce nastaviti da zive kao u 18 veku.
Ja koji zivim na Kosovu imam restrikcje struje 3 sata sa i 3 sata bez struje, takodje se struja iskljucuje i Albancima iako je svi placamo.
Da mi nije da odem u neki grad u Srbiji na desetak dana ne bi znao sta je normalan zivot sa strujom i vodom 24 sata.

vi ste liliputanci

pre 13 godina

ma naravno da me bas briga za kosovo i nezavisnost al bre drago mi je kad ih vidim kako se nerviraju i kako ih je lako iznervirati aaaaaaaaaaahahahahahahaha
KOSOVO JE SRBCE SRBIJE BRE!!!!
vraticemo se!!!

aha nezavisni

pre 13 godina

prvo...istorija se ponavlja
drugo...ko zna kolko puta su srbiji otimali kosovo,prvo bugari,pa vizantija,pa turci,pa austrijanci,pa italijanski fasisti,pa nemacki fasisti i na kraju albanski fasisti...
trece...svaki put bi kosovo zavrsilo u rukama Srba...
cetvrto...oko i na kosovu se ratuje vec 3000 godina ne znam nijedan razlog zasto bi sad odjednom sve to stalo
peto...vidimo se u sledecem "susretu"

Enver Kelmendi

pre 13 godina

Malo arihmetike nikome ne skodi.Dve trecine od broja 192 je 126,sto znaci treba da se cekaju jos 51.drzave i Kosovo ce dobiti automatski stolicu u UN i tada ce Srbija da sacuva obraz.Vuk sit i ovce na broju.Ispao pametan Oman nego Egipat koji se suprostavio SAD-u.

Kancer se siri, zar ne?

pre 13 godina

Sto se tice balkanskog problema mislim da ce resenje istog doci nakon nekih 5-10 godina verovatno novim balkanskim ratom, ne zato sto sam ja raspolozen za bilo kakvo ratovanje, vec zato sto se velikoalbanski apetiti ne zaustavljaju samo na Kosmetu, vec idu dalje tako da su za sada pored Srbije jos 3 zemlje direktno ugrozene, naravno rec je o Grckoj, Makedoniji i CG (ma koliko se aktuelna crnogorska vlast trudila da negira isti problem).
E pa kad ugrozavas cetvoricu komsija resenje na kraju dolazi u vidu sukoba posle koga si "sa stitom ili na njemu"!

Derguti

pre 13 godina

Oni koji su protiv nezavisnosti Kosova trebaju da znaju jednu stvar, da Ujedinjene Nacije nisu zatvorile vrata da vise nece primati nijednu drzavu. Broj drzava kod UN-e menja skoro svake godine... ima puno drzava koje su do juce bile zajedno sa drugim drzavama koje su bile clanice UN-e, tako da posle proglasenja svoje nezavisnosti postale clanice UN-e. To ce verovatno dogoditi i sa Kosovom...

DEX

pre 13 godina

bas je smesno kako nekoliko dezurnih albanskih komentatora pisu kako je "drzava kosova" ne znam kako nezavisna i kako je drzava i kako samo sto nije postala clanica UN-a jer nedostaje jos "samo nekoliko omana" i eto ti clanstva u UN-u, ovo je stvarno vise nego smesno! ma u redu je, mislite vi dezurni albanci tako ali cinjenice na terenu govore drugacije... tri godine lobiranja i ucenjivanja i doslo se do 75 priznanja dok je srbiji ili crnoj gori ili hrvatskoj za puno priznanje i clanstvo trebalo nekoliko nedelja do nekoliko meseci i to bez ucenjivanja Amerike i bez Pecolija koji je isao okolo i delio pare.

Dezurni Albanac

pre 13 godina

Posto ste svi navalili kako nema UN-a, nema futbala, pozivnog broja, nema struje, da ja nastavim sta jos nema, NEMA SRBIJANSKE POLICIJE i nikada je nece vise biti i to je meni vaznije od UNa i futballa.
Prije ste rekli kako ne moze Slovenija bez vas, pa Hrvatska, za Crnu Goru da ne pricam, rekli ste da ce kamenje da jedu. Svi su jos zivi i zdravi , a bogami i bolje zive nego onda s' vama. Isto to vazi i za nas "Dezurne Albanerose" samo da vas nema , nije mi vise potreban ni UN , ni telefon a kamoli futball.

ilirmajes

pre 13 godina

Nema dezurnih srpskih komentatora po albanskim sajtovima, ne zato sto nema Srba koji govore albanski nego zato sto nema albanskih sajtova koji bi objavili bilo kakav srpski komenatar a jos manje koji bi objavili srpski komentar koji bi negirao srpske zlocine i koji bi vredjao albanske zrtve. Ne postoji albanski sajt koji bi dozvolio promovisanje srpskog nacionalizma i srpskih nacionalistickih mitove, promovisanje srpskih zlocinaca i pisanje o njima kao o herojima koji su se "borili za slobodu" i gde bi sve sve to moglo da se potpisuje velikosrpskim nadimcima. Takav albanski sajt ne postoji niti ce postojati. Ali zato postoje srpski sajtovi gde vecito isti albanski komentatori uzdizu u nebesa razne kurtije, tacije, haradinaje, klicu svojoj nacionalistickoj "drzavi kosova", drze predavanja iz morala i pravde a sa Kosova su samo od 1999. proterali stotine hiljada Srba, ubili nekoliko hiljada Srba, zauzeli ko zna koliko kuca, na izborima glasaju za ratne zlocince, organizuju kampanje protiv izvestaja Dika Martija i na najgnusnije nacine omalozavaju srpske zrtve... Toliko o tome ko koliko vredi.

Priština, Republika Srbija

pre 13 godina

Nakon tri godine lobiranja i ucena od strane Amerike i nakon tri godine potplacivanja od strane Albanaca i doci do samo 75 priznanja je zaista komican rezultat. Imati Ameriku za zaledjinu i imati Ameriku koja iz svojih inetersa pokusava da taj svoj jos jedan u nizu debakl na Kosovu predstavi kao "uspesnu pricu" i koja pod tepih gura sve sto ne odgovara i steti Albancima i imati jednu nesposobnu, izmrcvarenu i ucenjenu Srbiju za protivnika i uprkos svemu tome za tri godine doci do samo 75 priznanja i do toga da nisi uspeo da postanes clan ni jedne medjunarodne organizacije, sportskog saveza, da ne mozes ni pozivni telefonski broj da sredis a da ne pricamo o nesposobnosti institucija, o nesposobnosti dostizanja standarda za beli shengen ili o cinjenici da te predvode kriminalci i ratni zlocinci je zaista za zaljenje a ne za slavlje i busanje u grudi. Zar nije zanimljiva cinjenica da je navodno "drzava kosova" mnogo utemeljena na pravu, zakonima i pravdi a o moralu da ni ne pricamo a ipak ne dolazi do priznanja ni clanstva u UN a Amerikanci moraju jos i da ucenju i pritiskaju zboge te "visokomoralne i utemljene" albanske "drzave kosova"?

brax

pre 13 godina

bas je smesno kako nekoliko sprpskih komentatora pisu kako je kosovo srbija i tacka, ovo je stvarno vise nego smesno! ma u redu je, vi uvek mislite tako ali cinjenice na terenu govore drugacije..

Marina

pre 13 godina

Moram primjetiti jednu stvar : Jeremić je u najvećoj mjeri odgovoran za sadržaj vaših komentara u vezi omanskog (ali i drugih) priznanja Kosova. Najprije vas je uvjeravao da Srbija ima moćne saveznike i prijatelje –Rusiju i Kinu- koje neće Ahtisariju dopustiti nezavisnost Kosova . Onda vas je uvjeravao da je nezavisnost proglašena u neskladu s međunarodnim pravom, brojio vam je sastav sudaca i pred samu vas je odluku MSP uvjerio da Srbija ima jače argumente (Ustav, na primjer) i da će MSP presuditi u srbijansku korist. To se nije dogodilo. Potom je Jeremić počeo kopati po UN i predložio rezoluciju koja bi status Kosova opet vratila na početne pregovore; uvjerio vas je da u UN sjede prijatelji Srbije koji nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova. Onda je tu rezoluciju njegov šef promijenio izbacivši status iz dijaloga pa se Jeremić danima nije pojavljivao u javnosti. Kad su počela priznanja Kosova, Jeremić je otjerao ambasadore zemalja koje su priznale Kosovo i uvjerio vas da je to sada jedini način da Srbija stane na kraj priznanjima Kosova. I vi ste povjerovali. Onda su Kosovo priznale još neke zemlje, a vi ste se šprdali s brojem od „samo 10“ ili „samo 30“,a sada sa „samo 75“ priznanja. Pa ste se šprdali s veličinom UN članica koje su priznale Kosovo (kao, ne možete ih naći na karti). Onda vas je Jeremić uvjerio da Katar i Oman NIKADA neće priznati Kosovo. Sad ste opet razočarani ali ne krivite Jeremića nego se šprdate s „ 3 godine-75 priznanja“ . Pa što onda ? Za šest godina bit će 150 priznanja. Što ćete tada pisati?

omanisti

pre 13 godina

Svi su okrenuli ledja Srbiji ali nismo primetili da hiljade Slovenaca idu u albanizovanu Pristinu na docek nove godine, nismo videli da hrvatske firme nesto vise ulazu u "drzavu kosova" od Srbije ili da Hrvati idu na koncerte albanskih pevaca, ni Crnogorci ne idu u Pristinu na studiranje niti crnogorski nja-nja slager pevaci odrzavaju koncerte u Prizrenu, ni Makedonci nesto ne zalaze u "drzavu kosova" a beze i iz delova sopstvene drzave gde su Albanci vecina, sta Grci misle o "drzavi kosova" i koliko streme ka njoj je svima poznato, sta Italijani misle o stotinama hiljada Albanaca koji su u Italiji bolje da ne znate, americke firme su vise ulozile u Srbiju nego u tu tvorevinu svoje administracije... Zaista, mnogo je popularna ta albanska "drzava kosova" kao i sam albanski nacionalni pokret u regionu, mnogo je i pravno i moralno "utemeljena" ta "drzava kosova" pa je zato priznaju tek nakon ucena i zavrtanja ruke od strane Amerike i zato ne moze ni pod razno ni clanstvo u ping-pong savezu da dobije a tek sto "napreduje" pa nije sposobna ni uslove za belu sengen listu da ispuni. Zaista, pravo je cudo da je uprkos svoj toj "popularnosti" te albanske "drzave", uprkos svoj toj moralnoj i pravnoj superiornosti na kojoj je utemeljena ta "drzava kosova" i uprkos svom tom "napretku" koji je postignut u "drzavi kosova" doslo do nekih 75 priznanja. Ili nije nikakvo cudo nego je svima jasno sta je u stvari "drzava kosova" i da je i ovo puno priznanja za jednu takvu tvorevinu? U svakom slucaju o clanstvu u UN odlucuju clanice saveta bezbednosti a tamo albanska "drzava kosova" proci nece pa makar je priznalo jos 100 Omana.

Z.

pre 13 godina

Srbija koja je jedna slaba, smesna i nesposobna drzava sa politickim rukovodstvom koje je nedosledno i kojem je najvaznije da ih potapsaju i pohvale u americkoj ambasadi, sa vecinskim narodom kojem je vaznija krava na Farmi nego Decani, Srbija koja prakticno svaki dan daje deo po deo Kosova i ne stiti ni onaj severni deo i koja vise glumi da brani svoj integritet nego sto to zaista radi, e jedna takva Srbija ipak uspeva da blokira priznanja "drzave kosova", uspeva da blokira uclanjenje "drzave kosova" u medjunarodnim institucijama?! A albanska "drzava kosova" uprkos takvoj miki maus Srbiji i uprkos tome sto Srbija prakticno asistira u odvajanju Kosova i uprkos americkom sponzorstvu i logistici, ipak ne uspeva da se legalizuje i da dobije legimitet kroz clanstvo u UN? Sta bi bilo da je Srbija jedna ozbiljna i odlucna drzava koja zna sta su joj interesi, da u Srbiji zivi narod koji je sposoban da se okupi oko zajednickog cilja i da u Srbiji polovina stanovnista ne pati od stokholmskog sindroma i samopreziranja, sta bi bilo da Srbija zaista brani svoje interese, svoju imovinu, kulturnu bastinu i brani svoje drzavljane na Kosovu? Na zalost nikada necemo saznati.

Poliglota

pre 13 godina

Najgore mi je kada od nekih srpskih komentatora citam recenicu: neki dezurni albanski komentatori. Znate zasto, zato sto nema nijedno dezurnog ili slucajnog srpskog komentatora na albanskim sajtovima. I onda mi je drago jer mi govorimo i pisemo vas jezik, dok vi...
Drago mi je jer vredim vise od vas po onoj narodnoj koliko jezika govoris, toliko ljudi vredis!

Uskoro ce Nikolic da se izljubi sa Tachijem

pre 13 godina

Mic po mic, pa ce i Srbija za koju godinu da prizna Kosovu. Dok se to ne desi i ne pristupi se NATO-u nema nista od EU, to vam je valjda jasno. Ili mozda nije? Zar mislite da ce EU i Amerika dozvoliti da im se pridruzi usmrdjeni Trojanski Konj pun bolesnih rusofila i mrzitelja Zapada? Aha, u Limburgu mesecu. Usput, jos nisam cuo da je bilo tko od drzava priznavalaca Kosova povuklo svoje priznanje.

Medvedev

pre 13 godina

dok vas priznaju svi, i mi cemo da steknemo neke prednosti, izgleda da ste zaboravili da jos neke sile govore neke stvari oko Kosova a nije samo Amerika u pitanju.

rade

pre 13 godina

Ah drazesni moji albanjerosi, priznace vas i Surinam i Juzna Osetija i Abhazija ako treba sve dok budete finansirali parama njihove lidere, a onda ce neko drugi da im da pare ili ce jednostavno da prestanu da podrzavaju jer se slavina zatvorila. Inace cuh da imate najjacu ekonomiju pa mozete da finansirate sve te silne zemlje. Pozdrav od vaseg sugradjanina iz iste zemlje, Srbije. :))

susjed

pre 13 godina

Kosovo kao država nema budućnosti, zašto? Od proglašnjenja neovisnosti njih je u 3 godine priznalo 75.država a znam da sad nije vrijeme ni mjesto ali tokom raspada Jugoslavije kada su Slovenija i Hrvatska proglasile neovisnost priznale su ih u roku 3 mjeseca sve države i primljenji smo u UN kao i Srbija kao SRJ. Kosovo nema budućnosti, nemaju adekvatne političare i svima nama postaje jasno kakva je to država i čiji je to interes da ta "simbioza" Amerike i Albanije uopće živi. Ne dajte se!

Iskreni pozdrav iz Hrvatske!

megastar

pre 13 godina

Albanski nacional-komentatori koji dezuraju po srpskim sajtovima bi mogli da se upitaju kako to da uprkos americkom uticaju, uprkos americkim ucenama, uprkos pricama kako je "drzava kosova" olicenje "pravde, morala i zakonitosti", uprkos savetodavnom misljenju MSP-a (koji se btw odnosi SAMO i ISKLJUCIVO na deklaraciju koja sama po sebi ne krsi nikakvo medjunarodno pravo dok se o legalnosti same "drzave kosova" ili o pravu albanske nacionalne manjine na otimanje dela suverene drzave i stvaranja etnicke paradrzave taj MSP "ljukavo" nije ni izjasnio. I jos ako se zna da to medjunarodno pravo ne bi krsila ni slicna deklaracija parlamenta Republike Srpske ili neka slicna deklaracija koju bi napisao Pera Peric)... znaci uprkos svemu tome za tri godine nije doslo do legalizacije te albanske "drzave" i doslo se do 75 priznanja? Sta je tu za slavlje? Kako to da uprkos Americi i svoj toj "utemeljenosti" nije doslo do vecinskog priznanja i nije doslo do clanstva u UN? Toliko "pravde", "zakonitosti" i "utemeljenja" a moras da ides okolo da ucenjujes, potplacujes, pretis da bi te bilo ko priznao? Mnogo je to jadno. Albanski nacionalisti bi morali najzad da ukapiraju da sama cinjenica da im nije bilo dovoljno ni tri godine da se legalizuju (iako su drugi na ovim prostorima to uradili za nekoliko dana), da im nije dovoljan ni uticaj Amerike da se legalizuju, da razni pecolijevi moraju da idu okolo i dele dolare u zamenu za priznanja raznih ostrvceta itd. govori vrlo jasno o tome da je stvaranje te albanske "drzave kosova" bilo neutemeljeno, bespravno, ilegalno, da predstavlja krsenje zakona, da albanska nacionalna manjina ni po kom osnovu nema prava da otcepljuje deo suverene drzave kao i da su i ovi dosadasni "uspesi" rezultat jos uvek prisutnog uticaja, sile i tezine Amerike kao i rezultat nesposobnosti Srbije. I nista drugo. Nacionalistocke bajke o zakonitosti, pravu i pravdi mozete komsije Albanci sami sebi da pricate i da verujete u njih isto kao sto verujete i u svoje "ilirsko poreklo", dok ostali znaju sta je i ko je "drzava kosova" i kako je nastala i zbog cega su je priznali i zbog cega nece da je priznaju. Da ponovim, da je zaista "drzava kosova" nastala na pravu, pravdi i zakonima onda bi bila priznata i punopravan clan medjunaroden zajednice i UN-a vec prvog dana ili prve nedelje nakon proglasenja i to uz odusevljenje svih prisutnih i niko, a najmanje Srbija ne bi mogli to da sprece ili uspore. Samo, ipak nije tako lako legalizovati jednu otimacinu i jednu kriminalnu tvorevinu pa makar iza toga stajali i Amerikanci i makar se verovalo u bajke o "utemeljenosti i pravu" i makar se dezuralo po srpskim sajtovima i klikalo na "ne preporucujem".

prokleta avlija

pre 13 godina

@zeno
tvoj komentar sam iskopirao i od danas ga copy/paste-ujem na svaku temu vezanu za priznanje kosova...ovo je najbolji komentar koji sam ikada procitao na ovom sajtu
Svaka cast!!!

Don Vito

pre 13 godina

Mogu sve drzave sveta da priznaju Kosovo a to ne menja sustinu da je to propala kriminalna kvazidrzava kojom upravljaju okoreli kriminalci i zapravo americka marionetska tvorevina kao NDH. A Amerikanci ce uciniti sve da zataskaju cinjenicu da su napali jednu zemlju bez ikakvog razloga samo zarad svojih geostrateskih interesa koristeci Milosevicev autokratski rezim kao pokrice za svoje prave namere a to je Bondstil. Kosovo je greska kao i Irak tj. zlocin protiv mira, agresija.

zeno

pre 13 godina

Uprkos uticaju i ucenama americke administracije, uprkos uticaju i ucenama britanske administracije, uprkos lobiranju Turske, uprkos dolarima kojima podmicuju albanski bizMismeni i uprkos obecanjima da ce u roku od nekoliko dana biti priznata "drzava kosova" i da ce za nekoliko dana postati clanica UN-a, ta albanska samozvana "drzava" je za tri godine dosla do 75 priznanja dok je drugima iz Ex YU ili Ex SSSR trebalo od nekoliko dana do nekoliko nedelja za priznanje i clanstvo u UN?! Kakav debakl i blamaza. Setimo se samo sta su pre tri godine obecavali americki sponzori i albanski politicari i sta su pisali dezurni albanski agit-komentatori a sta se desilo u zadnje tri godine. Nema tog ekspresnog priznanja o kojem su lupetali, nema ekspresnog clanstva u UN-u o kojem su lupetali, nema cak ni pozivnog telefonskog broja za "drzavu kosova", ne mogu ni fudbalsku utakmicu da organizuju a nema ni posla, nema ni slobodnog kretanja po EU, nema ulaganja, nema funkcionalnih institucija, nema vladavine prava, nema ni "d" od drzave... ali zato ima "kosovarskog" zamajavanja brojanjem ko ih je priznao, koliko je to priznanja mesecno itd. ne shvatajuci da pored Kine, Rusije, Indije, Brazila i pored Srbije nece NIKADA biti nikada clanica UN-a nego ce ostati ovo sto su i sada: IZDRZAVANI PROTEKTORAT. I sve tako dok su zanimljivi sponzorima i dok ovi imaju para da finansiraju albansko "igramo se drzave" a kada to prestane, ode "drzava kosova" sa svojom zastavicom sa zvezdicama i raznim tacijima i haradinajima... I za vreme II svetskog rata uz pomoc nacisticke Nemacke, su se Albanci na Kosovu igrali drzave pa se i to neslavno zavrsilo. Zaista je komicno da cak i ovakva smesna, nesposobna i jadna Srbija i da cak i ovakav Jeremic uz pomoc stapa i kanapa uspevaju da blokiraju tu albansku "drzavu kosova" iako sa suprotne strane imaju americku administraciju kao i albanske naci-fanatike koji su na sve spremni samo da legalizuju tu naci-tvorevinu koju su izgradili na etnickom ciscenju, zlocinima, otimacini, istorijskim izmisljotinama, lazima i manipulacijama i zahvaljujuci jos jednom americkom spoljno- politickom promasaju. Ko je tu nesposoban? Jeremic i Srbija koja je bez pomoci, siromasna i ucenjena ili albanski nacionalisti koji ni uz ogromnu pomoc i logistiku Amerike ne uspevaju da legalizuju tu svoju tvorevinu? Sve drzave nastale raspadom Jugoslavije, SSSR-a i Cehoslovacke su vrlo brzo i bez bilo cijih ucena i potplacivanja dobili priznanje i clanstvo u UN-u, osim "drzave kosova" kojoj je bilo potrebno tri godine, bezbroj ucena i pritisaka americke adminisitracije, ko zna koliko dolara je dato raznim cinovnicima po nekim egzoticnim ostrvcetima u zamenu za priznanje da bi se jedva doslo do 75 priznanja. Sve oko te "drzave kosova" je sporno, prljavo, na silu, na kvarno, na zavrtanje ruke... tako je i albanizovano to Kosovo, tako se i samoproglasilo "drzavom" a takva su i ova priznanja.

lepi mica

pre 13 godina

uvek mi je puno srce kada vidim toliki broj pripadnika Albanske manjine na srpskim satovima kako ucestvuje u demokratskom dijalogu o buducnosti njihove zemlje Srbije...

ljuboslav

pre 13 godina

i mi nase brojanje imamo...
nemacka je 14 drzava koja ce ratifikovati sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa Srbijom tj mi smo vec prebacili polovinu...
aj uzdravlje...
ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!

prokleta avlija

pre 13 godina

neki ljudi bas ne shvataju neke stvari...
clanicom UN-a se postaje tako sto VECINA u Generalnoj skupstini posalje PREDLOG savetu bezbednosti o zahtevu drzave trazioca clanstva i PREPORUCUJU prijem...a potom o prijemu u clanstvo glasa Savet bezbednosti, o ishodu glasanja o tom potom...
zakljucno sa sredom drzavu Palestinu je zvanicno priznalo 111 zemalja (najnoviji surinam) + 8 priznanja je pod znakom pitanja a preko toga jos 40 zemalja ima diplomatske odnose sa PLO ili sa vlastima Drzave Palestine...ali... drzava Palestina nije ni posmatrac u UN-u vec je to PLO...
pa mi nije jasna radost ovih sto spominju pola od UN-a u ovom ili onom kontekstu, raduju se ne znaju ni oni cemu...
pa nece bre da vas prime u stonotenisku federaciju a bogami ni bagminton federaciju a kamoli u UN...
primili su vas u IMF i svetsku banku da bi vam pozajmljivali pare i da bi zaradjivali na vama, pravili od vas robove, i sta vam je osim dugova doneo IMF i WB...
radujte se Srbi...jos malo i skidamo Mladica, Kosovo i lopove sa grbace i idemo u EU...kome se to ne svidja molim lepo...imate Kinu, Rusiju, Oman pa idite tamo...
a sto se tice nezavisnosti kosova...ma nek vas svi priznaju, IDITE NA OLIMPIJADU, na svetska prvenstva na mesec...dok vas srpski narod ne prizna...
KOSOVO JE SRBIJA I TAAACKA!!!

Kosovastar

pre 13 godina

Stvari idu samo ka jednom smeru - priznanju Kosova od velikog broja clanica UN. Drugi smer - povlacenje priznanja jednostavno i ako se prizeljkuje od nekoga NE POSTOJI. Proglasenje nezavisnosti Kosova nije krsenje ni medjunarodnog prava ni rezolucije 1244. Tako je rekao telo koje je zaduzeno da daje misljenje o tome - Medjunarodni Sud Pravde. Licni stavovi i misljenja su apsolutno nebitni.

prokleta avlija

pre 13 godina

drzave koje su "okrenule" ledja srbiji, a narocito one iz EU koje su priznale kosovo, su od 2001 u Srbiju ulozile 20 milijardi evra a samo u 2009 godini najvece ekonomske krize ulozile su 2 milijarde evra direktnih stranih investicija...
ovaj, a je l' vi na kosova imate struju iz elektrane ili iz agregata?

Priština, Republika Kosova

pre 13 godina

hvala Oman! A vi bi se u Srbiji trebali zapitati zašto skoro 75 država priznava Kosovo i zašto sve države koje su ikad bile s vama u zajedništvu su pobegle od vas i svaka koja je pobegla ostvarila je uspeh a vi organizujte mitinge i dalje i šaljite pozitivne slike u svet dok mi čekamo nova priznanja još samo malo i onda UN ...

čudesa od nebeskog naroda

pre 13 godina

Srbija kao država je potpuno nebitna svetu, mi njih ni ne interesujemo ionako ceo svet je o nama čuo u Vukovaru, Dubrovniku, Sarajevu, Srebrenici a naše jade i muke nije nitko HTEO da vidi onda da vas podsetim pre dve godine paljenje američke ambasade, rušenje mekdonalsa, razbijanje Beograda, paljenje hrvatske zastave i ambasade (tada Hr nije bila priznavala kosovo, a kad ga je priznala mi smo se pitali zašto pa smo opet je gađali kamnicama i na terazijama opet palili hr zastavu) onda se pitamo da će nas braniti Rusija, šta je ta Rusija napravila za Srbiju? Pomogla nam u ratu 90- nije, dovela svoje kompanije koje smo preplatili a mogli smo proći jeftinije s "zapadnjačkim" - jeste, pomogla i lobirala da se Kosovo ne priznaje- Jeste (rezultat toga 75. država priznalo), mi smo totalno promašen narod čak smo i himnu falsifikovali i uveli "srpske zemlje", koje srpske zemlje kada nam se i matična zemlja nepovratmo raspala....a sada miting, sutra pratite BBC oni objektivnije obaveštavaju od RTS-a

P.S. Trgovci sa prodavnicama u centru Bg neka odnesu sve iz njih i zaštite svoja radna mesta, sutra ćemo imati "miran" miting isto kao i onaj "mirni" kojeg je vodio Nikolić 2008..zvao se "Kosovo je Srbija" sećate se?

petar

pre 13 godina

Pa i NDH, fasisticku i zlocinacku tvorevinu, priznalo je dosta zemalja u ono vreme i cak su imali ambasade po svetu. I svi znamo kako se to zavrsilo. Moze Kosovo da prizna ceo svet ali dok to ne uradi Srbija uvek ce biti "cardak ni na nebu ni na zemlji".

Jon,R.Kosova

pre 13 godina

Za onih koju imaju zdrav razum (ne samo sto sam Albanac) trebalo bi znati da sve te zemlje sto sada ne priznaju Kosovo je kontraproduktivno za Srbiju, sa drugim recima ne Za nego PROTIV Srbiju. Kosovo billo kad tad ce biti jednog dana clana UN, ali Sebija nikada nece vratiti Kosovo.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Pre nekoliko nedelja smo imali vest da je Katar priznao Kosovo. Ne samo tada, nego ni do dana danasnjeg na sajtu katarskog MIP, niti njihove news agency, niti na sajtu Al Dzazire ne mozete naci vest o tome, nikakvo saopstenje, nista !
Na Vikipediji na Engleskom jeziku, kada je objavljena vest da je Katar priznao Kosovo, kao izvor za podatak je naveden jedan kosovski portal. Danas je to preinaceno u sajt kosovskog MIP.

Ista je stvar sada i sa ovim navodnim priznanjem od strane Omana. Nema ga nigde sem na kosovskim sajtovima i novinama.

Sve vise sumnjam u ove vesti koje stizu o navodnom priznanju. Sve se svodi na to da neka gospodja iz kosovskog MIP saopsti kako je neka diplomatska misija ovih drzava rekla kosovskim diplomatama da ce ih/da su ih priznali.

Al' nema veze. Bitno je da su kosovski Albanci srecni i veseli.

Dexter

pre 13 godina

Kako Albanci pišu smešne stvari. Rezulucija 1244 je na snazi, a vaše otimanje Kosmeta neće biti zauvek. Podsetite se koliko je trajala prošla okupacija.

M

pre 13 godina

Posmatracu:
"Eppur si muove" nije mogao da kaze nijedan Rimljanin jer je ta izjava na italijanskom. To je rekao Galilej u 17. veku.
Pozdrav!

Andrey

pre 13 godina

Cim je Jeremic prosle nedelje nastavio sa svojom politickom retorikom i provokacijama znao sam da nas samo nekoliko dana deli od jos jednog priznanja Kosova. Ova prica se ponavlja vec vise od godinu dana ali nazalost nasa Vlada nikako da se opameti. Da podsetim, pre nepunih godinu dana G.Jeremic je izjavio da citiram "Oman daje snaznu podrsku Srbiji po pitanju KiM" kraj citata. A dodacu link ovde za neinformisane:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=03&dd=16&nav_category=11&nav_id=418008

Narode, skinimo tog coveka sa te pozicije dok zaista ne bude prekasno! Pozdrav.

Vokshi

pre 13 godina

Za vecinu zemalja je priznavanje Kosova normalni i rutinski akt i nema potrebe da se udara u talambase zurle i daire.Sa druge strane teba imati fini diplomatski osecaj prema Srbiji,jer ako si je vec opalio nogom u straznjicu ne moras da joj vadis i dusu "na fitilj"

ivan

pre 13 godina

sad ce da uslede komentari tipa ucimo geos i slicno al njih deli jos 22 priznanja do vecine u gen.skup. UN... ako nastave ovom dinamikom od dva priznanja mesecno to je vec 2012... pa da se i to vise zavrsi, da se smirimo... i da se ukine 5o tela koja "brinu" o Kosovu i kostaju budzet!!!!

Горан

pre 13 godina

Занимљиво је да је ових неколико задњих признања дошло некakо тајно, без икаквих објављивања било где у свету. Једини који објављују су косовскометохијски Албански политичари?

Dimitrije

pre 13 godina

Jeremic ce imati govor pred SB UN sledece nedelje, i fakat je da je tokom poslednjeg kvartala, broj priznanja porastao, cak i posle Dik Martijevog izvestaja. 6 priznanja od oktobra pa naovamo, sto mu dodje po dva mesecno. Ovim ritmom, Kosovo ce biti priznato od polovine sveta do kraja godine, a posle sledi uclanjivanje u sve organizacije gde Rusija nema veto. Taktika nam je bila skroz pogresna, jer dok se nas mili ministar bavi svojom karijerom i sopstvenim marketingom, Albanci rade tiho i vredno, bez mnogo galame, i tacno znaju sve korake naseg ministra.

agim original

pre 13 godina

Jos dvadesetak i onda cemo biti priznati od VECINE drzava na svetu. 75 priznavanja u nizu i ni jedno jedino povlacenje priznavanja dokazuju koliko je srpska diplomatija uspesna po ovom pitanju. I pored ovoga Jeremic se hvali kako dobro vrsi svoj posao. Bravo Jeremicu samo ovako nastavi.

agim original

pre 13 godina

Jos dvadesetak i onda cemo biti priznati od VECINE drzava na svetu. 75 priznavanja u nizu i ni jedno jedino povlacenje priznavanja dokazuju koliko je srpska diplomatija uspesna po ovom pitanju. I pored ovoga Jeremic se hvali kako dobro vrsi svoj posao. Bravo Jeremicu samo ovako nastavi.

Dimitrije

pre 13 godina

Jeremic ce imati govor pred SB UN sledece nedelje, i fakat je da je tokom poslednjeg kvartala, broj priznanja porastao, cak i posle Dik Martijevog izvestaja. 6 priznanja od oktobra pa naovamo, sto mu dodje po dva mesecno. Ovim ritmom, Kosovo ce biti priznato od polovine sveta do kraja godine, a posle sledi uclanjivanje u sve organizacije gde Rusija nema veto. Taktika nam je bila skroz pogresna, jer dok se nas mili ministar bavi svojom karijerom i sopstvenim marketingom, Albanci rade tiho i vredno, bez mnogo galame, i tacno znaju sve korake naseg ministra.

ivan

pre 13 godina

sad ce da uslede komentari tipa ucimo geos i slicno al njih deli jos 22 priznanja do vecine u gen.skup. UN... ako nastave ovom dinamikom od dva priznanja mesecno to je vec 2012... pa da se i to vise zavrsi, da se smirimo... i da se ukine 5o tela koja "brinu" o Kosovu i kostaju budzet!!!!

Dezurni Albanac

pre 13 godina

Posto ste svi navalili kako nema UN-a, nema futbala, pozivnog broja, nema struje, da ja nastavim sta jos nema, NEMA SRBIJANSKE POLICIJE i nikada je nece vise biti i to je meni vaznije od UNa i futballa.
Prije ste rekli kako ne moze Slovenija bez vas, pa Hrvatska, za Crnu Goru da ne pricam, rekli ste da ce kamenje da jedu. Svi su jos zivi i zdravi , a bogami i bolje zive nego onda s' vama. Isto to vazi i za nas "Dezurne Albanerose" samo da vas nema , nije mi vise potreban ni UN , ni telefon a kamoli futball.

Jon,R.Kosova

pre 13 godina

Za onih koju imaju zdrav razum (ne samo sto sam Albanac) trebalo bi znati da sve te zemlje sto sada ne priznaju Kosovo je kontraproduktivno za Srbiju, sa drugim recima ne Za nego PROTIV Srbiju. Kosovo billo kad tad ce biti jednog dana clana UN, ali Sebija nikada nece vratiti Kosovo.

Vokshi

pre 13 godina

Za vecinu zemalja je priznavanje Kosova normalni i rutinski akt i nema potrebe da se udara u talambase zurle i daire.Sa druge strane teba imati fini diplomatski osecaj prema Srbiji,jer ako si je vec opalio nogom u straznjicu ne moras da joj vadis i dusu "na fitilj"

Marina

pre 13 godina

Moram primjetiti jednu stvar : Jeremić je u najvećoj mjeri odgovoran za sadržaj vaših komentara u vezi omanskog (ali i drugih) priznanja Kosova. Najprije vas je uvjeravao da Srbija ima moćne saveznike i prijatelje –Rusiju i Kinu- koje neće Ahtisariju dopustiti nezavisnost Kosova . Onda vas je uvjeravao da je nezavisnost proglašena u neskladu s međunarodnim pravom, brojio vam je sastav sudaca i pred samu vas je odluku MSP uvjerio da Srbija ima jače argumente (Ustav, na primjer) i da će MSP presuditi u srbijansku korist. To se nije dogodilo. Potom je Jeremić počeo kopati po UN i predložio rezoluciju koja bi status Kosova opet vratila na početne pregovore; uvjerio vas je da u UN sjede prijatelji Srbije koji nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova. Onda je tu rezoluciju njegov šef promijenio izbacivši status iz dijaloga pa se Jeremić danima nije pojavljivao u javnosti. Kad su počela priznanja Kosova, Jeremić je otjerao ambasadore zemalja koje su priznale Kosovo i uvjerio vas da je to sada jedini način da Srbija stane na kraj priznanjima Kosova. I vi ste povjerovali. Onda su Kosovo priznale još neke zemlje, a vi ste se šprdali s brojem od „samo 10“ ili „samo 30“,a sada sa „samo 75“ priznanja. Pa ste se šprdali s veličinom UN članica koje su priznale Kosovo (kao, ne možete ih naći na karti). Onda vas je Jeremić uvjerio da Katar i Oman NIKADA neće priznati Kosovo. Sad ste opet razočarani ali ne krivite Jeremića nego se šprdate s „ 3 godine-75 priznanja“ . Pa što onda ? Za šest godina bit će 150 priznanja. Što ćete tada pisati?

Andrey

pre 13 godina

Cim je Jeremic prosle nedelje nastavio sa svojom politickom retorikom i provokacijama znao sam da nas samo nekoliko dana deli od jos jednog priznanja Kosova. Ova prica se ponavlja vec vise od godinu dana ali nazalost nasa Vlada nikako da se opameti. Da podsetim, pre nepunih godinu dana G.Jeremic je izjavio da citiram "Oman daje snaznu podrsku Srbiji po pitanju KiM" kraj citata. A dodacu link ovde za neinformisane:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=03&dd=16&nav_category=11&nav_id=418008

Narode, skinimo tog coveka sa te pozicije dok zaista ne bude prekasno! Pozdrav.

Poliglota

pre 13 godina

Najgore mi je kada od nekih srpskih komentatora citam recenicu: neki dezurni albanski komentatori. Znate zasto, zato sto nema nijedno dezurnog ili slucajnog srpskog komentatora na albanskim sajtovima. I onda mi je drago jer mi govorimo i pisemo vas jezik, dok vi...
Drago mi je jer vredim vise od vas po onoj narodnoj koliko jezika govoris, toliko ljudi vredis!

Priština, Republika Kosova

pre 13 godina

hvala Oman! A vi bi se u Srbiji trebali zapitati zašto skoro 75 država priznava Kosovo i zašto sve države koje su ikad bile s vama u zajedništvu su pobegle od vas i svaka koja je pobegla ostvarila je uspeh a vi organizujte mitinge i dalje i šaljite pozitivne slike u svet dok mi čekamo nova priznanja još samo malo i onda UN ...

brax

pre 13 godina

bas je smesno kako nekoliko sprpskih komentatora pisu kako je kosovo srbija i tacka, ovo je stvarno vise nego smesno! ma u redu je, vi uvek mislite tako ali cinjenice na terenu govore drugacije..

Kosovastar

pre 13 godina

Stvari idu samo ka jednom smeru - priznanju Kosova od velikog broja clanica UN. Drugi smer - povlacenje priznanja jednostavno i ako se prizeljkuje od nekoga NE POSTOJI. Proglasenje nezavisnosti Kosova nije krsenje ni medjunarodnog prava ni rezolucije 1244. Tako je rekao telo koje je zaduzeno da daje misljenje o tome - Medjunarodni Sud Pravde. Licni stavovi i misljenja su apsolutno nebitni.

Uskoro ce Nikolic da se izljubi sa Tachijem

pre 13 godina

Mic po mic, pa ce i Srbija za koju godinu da prizna Kosovu. Dok se to ne desi i ne pristupi se NATO-u nema nista od EU, to vam je valjda jasno. Ili mozda nije? Zar mislite da ce EU i Amerika dozvoliti da im se pridruzi usmrdjeni Trojanski Konj pun bolesnih rusofila i mrzitelja Zapada? Aha, u Limburgu mesecu. Usput, jos nisam cuo da je bilo tko od drzava priznavalaca Kosova povuklo svoje priznanje.

čudesa od nebeskog naroda

pre 13 godina

Srbija kao država je potpuno nebitna svetu, mi njih ni ne interesujemo ionako ceo svet je o nama čuo u Vukovaru, Dubrovniku, Sarajevu, Srebrenici a naše jade i muke nije nitko HTEO da vidi onda da vas podsetim pre dve godine paljenje američke ambasade, rušenje mekdonalsa, razbijanje Beograda, paljenje hrvatske zastave i ambasade (tada Hr nije bila priznavala kosovo, a kad ga je priznala mi smo se pitali zašto pa smo opet je gađali kamnicama i na terazijama opet palili hr zastavu) onda se pitamo da će nas braniti Rusija, šta je ta Rusija napravila za Srbiju? Pomogla nam u ratu 90- nije, dovela svoje kompanije koje smo preplatili a mogli smo proći jeftinije s "zapadnjačkim" - jeste, pomogla i lobirala da se Kosovo ne priznaje- Jeste (rezultat toga 75. država priznalo), mi smo totalno promašen narod čak smo i himnu falsifikovali i uveli "srpske zemlje", koje srpske zemlje kada nam se i matična zemlja nepovratmo raspala....a sada miting, sutra pratite BBC oni objektivnije obaveštavaju od RTS-a

P.S. Trgovci sa prodavnicama u centru Bg neka odnesu sve iz njih i zaštite svoja radna mesta, sutra ćemo imati "miran" miting isto kao i onaj "mirni" kojeg je vodio Nikolić 2008..zvao se "Kosovo je Srbija" sećate se?

Derguti

pre 13 godina

Oni koji su protiv nezavisnosti Kosova trebaju da znaju jednu stvar, da Ujedinjene Nacije nisu zatvorile vrata da vise nece primati nijednu drzavu. Broj drzava kod UN-e menja skoro svake godine... ima puno drzava koje su do juce bile zajedno sa drugim drzavama koje su bile clanice UN-e, tako da posle proglasenja svoje nezavisnosti postale clanice UN-e. To ce verovatno dogoditi i sa Kosovom...

Горан

pre 13 godina

Занимљиво је да је ових неколико задњих признања дошло некakо тајно, без икаквих објављивања било где у свету. Једини који објављују су косовскометохијски Албански политичари?

M

pre 13 godina

Posmatracu:
"Eppur si muove" nije mogao da kaze nijedan Rimljanin jer je ta izjava na italijanskom. To je rekao Galilej u 17. veku.
Pozdrav!

prokleta avlija

pre 13 godina

Tuzno je videti koliko jos ima onih koji ne shvataju da se proces armiranja i betoniranja drzave Kosovo privodi kraju. Uskoro ce Kosovo biti i clan UNO i svih ostalih, svetskih, relevantnih organizacija. Ko i sta moze ovo da spreci? Srbija? Idi begaj tamo! Uskoro Srbija pocinje proces pregovaranja sa Kosovom. Posto je Kosovo u nekim glavama jos uvek Srbija, neki (zalosno je) misle da Srbija pocinje sama sa sobom pregovarati. Medjutim istina je: Kosovo je drzava!
Ah, da! Znate li kad ce se to da promeni? Odgovor: Na dan nestanka sveta.

Enver Kelmendi

pre 13 godina

Malo arihmetike nikome ne skodi.Dve trecine od broja 192 je 126,sto znaci treba da se cekaju jos 51.drzave i Kosovo ce dobiti automatski stolicu u UN i tada ce Srbija da sacuva obraz.Vuk sit i ovce na broju.Ispao pametan Oman nego Egipat koji se suprostavio SAD-u.

jusufipr

pre 13 godina

Zaista je smesno kako reaguju neki ovde.Pa ludi,ne pita bre nas niko ni Srbe ni Albance.Nego daj da se mi opametimo a da postujemo jedni druge - sto pre to bolje. Pozdrav svima.

BERLIN

pre 13 godina

Po nekim ,koji komentarishe ovde da je KOSOVO srbija evo odgovora-srbija trzhi dialog o teknickim pitanja - a ne kosovo , mene me codi neki sto josh uvek pokushava da otruje, sa neki nacionalzam i to primitivnog karaktera- hajde bre da zhivimo ko komshije, jer bogami jednog dana bice kasno-

Dexter

pre 13 godina

Kako Albanci pišu smešne stvari. Rezulucija 1244 je na snazi, a vaše otimanje Kosmeta neće biti zauvek. Podsetite se koliko je trajala prošla okupacija.

zeno

pre 13 godina

Uprkos uticaju i ucenama americke administracije, uprkos uticaju i ucenama britanske administracije, uprkos lobiranju Turske, uprkos dolarima kojima podmicuju albanski bizMismeni i uprkos obecanjima da ce u roku od nekoliko dana biti priznata "drzava kosova" i da ce za nekoliko dana postati clanica UN-a, ta albanska samozvana "drzava" je za tri godine dosla do 75 priznanja dok je drugima iz Ex YU ili Ex SSSR trebalo od nekoliko dana do nekoliko nedelja za priznanje i clanstvo u UN?! Kakav debakl i blamaza. Setimo se samo sta su pre tri godine obecavali americki sponzori i albanski politicari i sta su pisali dezurni albanski agit-komentatori a sta se desilo u zadnje tri godine. Nema tog ekspresnog priznanja o kojem su lupetali, nema ekspresnog clanstva u UN-u o kojem su lupetali, nema cak ni pozivnog telefonskog broja za "drzavu kosova", ne mogu ni fudbalsku utakmicu da organizuju a nema ni posla, nema ni slobodnog kretanja po EU, nema ulaganja, nema funkcionalnih institucija, nema vladavine prava, nema ni "d" od drzave... ali zato ima "kosovarskog" zamajavanja brojanjem ko ih je priznao, koliko je to priznanja mesecno itd. ne shvatajuci da pored Kine, Rusije, Indije, Brazila i pored Srbije nece NIKADA biti nikada clanica UN-a nego ce ostati ovo sto su i sada: IZDRZAVANI PROTEKTORAT. I sve tako dok su zanimljivi sponzorima i dok ovi imaju para da finansiraju albansko "igramo se drzave" a kada to prestane, ode "drzava kosova" sa svojom zastavicom sa zvezdicama i raznim tacijima i haradinajima... I za vreme II svetskog rata uz pomoc nacisticke Nemacke, su se Albanci na Kosovu igrali drzave pa se i to neslavno zavrsilo. Zaista je komicno da cak i ovakva smesna, nesposobna i jadna Srbija i da cak i ovakav Jeremic uz pomoc stapa i kanapa uspevaju da blokiraju tu albansku "drzavu kosova" iako sa suprotne strane imaju americku administraciju kao i albanske naci-fanatike koji su na sve spremni samo da legalizuju tu naci-tvorevinu koju su izgradili na etnickom ciscenju, zlocinima, otimacini, istorijskim izmisljotinama, lazima i manipulacijama i zahvaljujuci jos jednom americkom spoljno- politickom promasaju. Ko je tu nesposoban? Jeremic i Srbija koja je bez pomoci, siromasna i ucenjena ili albanski nacionalisti koji ni uz ogromnu pomoc i logistiku Amerike ne uspevaju da legalizuju tu svoju tvorevinu? Sve drzave nastale raspadom Jugoslavije, SSSR-a i Cehoslovacke su vrlo brzo i bez bilo cijih ucena i potplacivanja dobili priznanje i clanstvo u UN-u, osim "drzave kosova" kojoj je bilo potrebno tri godine, bezbroj ucena i pritisaka americke adminisitracije, ko zna koliko dolara je dato raznim cinovnicima po nekim egzoticnim ostrvcetima u zamenu za priznanje da bi se jedva doslo do 75 priznanja. Sve oko te "drzave kosova" je sporno, prljavo, na silu, na kvarno, na zavrtanje ruke... tako je i albanizovano to Kosovo, tako se i samoproglasilo "drzavom" a takva su i ova priznanja.

ilirmajes

pre 13 godina

Nema dezurnih srpskih komentatora po albanskim sajtovima, ne zato sto nema Srba koji govore albanski nego zato sto nema albanskih sajtova koji bi objavili bilo kakav srpski komenatar a jos manje koji bi objavili srpski komentar koji bi negirao srpske zlocine i koji bi vredjao albanske zrtve. Ne postoji albanski sajt koji bi dozvolio promovisanje srpskog nacionalizma i srpskih nacionalistickih mitove, promovisanje srpskih zlocinaca i pisanje o njima kao o herojima koji su se "borili za slobodu" i gde bi sve sve to moglo da se potpisuje velikosrpskim nadimcima. Takav albanski sajt ne postoji niti ce postojati. Ali zato postoje srpski sajtovi gde vecito isti albanski komentatori uzdizu u nebesa razne kurtije, tacije, haradinaje, klicu svojoj nacionalistickoj "drzavi kosova", drze predavanja iz morala i pravde a sa Kosova su samo od 1999. proterali stotine hiljada Srba, ubili nekoliko hiljada Srba, zauzeli ko zna koliko kuca, na izborima glasaju za ratne zlocince, organizuju kampanje protiv izvestaja Dika Martija i na najgnusnije nacine omalozavaju srpske zrtve... Toliko o tome ko koliko vredi.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Pre nekoliko nedelja smo imali vest da je Katar priznao Kosovo. Ne samo tada, nego ni do dana danasnjeg na sajtu katarskog MIP, niti njihove news agency, niti na sajtu Al Dzazire ne mozete naci vest o tome, nikakvo saopstenje, nista !
Na Vikipediji na Engleskom jeziku, kada je objavljena vest da je Katar priznao Kosovo, kao izvor za podatak je naveden jedan kosovski portal. Danas je to preinaceno u sajt kosovskog MIP.

Ista je stvar sada i sa ovim navodnim priznanjem od strane Omana. Nema ga nigde sem na kosovskim sajtovima i novinama.

Sve vise sumnjam u ove vesti koje stizu o navodnom priznanju. Sve se svodi na to da neka gospodja iz kosovskog MIP saopsti kako je neka diplomatska misija ovih drzava rekla kosovskim diplomatama da ce ih/da su ih priznali.

Al' nema veze. Bitno je da su kosovski Albanci srecni i veseli.

petar

pre 13 godina

Pa i NDH, fasisticku i zlocinacku tvorevinu, priznalo je dosta zemalja u ono vreme i cak su imali ambasade po svetu. I svi znamo kako se to zavrsilo. Moze Kosovo da prizna ceo svet ali dok to ne uradi Srbija uvek ce biti "cardak ni na nebu ni na zemlji".

Pametni balkanac

pre 13 godina

Citajuci dosadasnje komentare u vezi ovog priznanja Kosova od Omana, i upste komentare u vezi Kosova kako Srba tako i Albanaca dolazim do zakljucka da je obostrana mrznja, zavist, glupost i ljubomora toliko duboka da nikada nece ni biti nekog pravog i iskrenog pomirenja ovih dva naroda.
I onda setim se Nemaca koji su toliko zla naneli svojim komsijama pa i svetu, pa gledajuci nas Albanaca i Srba, Nemacku je trebalo nakon II Svetskog rata zaokruziti jednim novim kineskim zidom i izolovati je za vek vekova. Ali nije tako, dosle su nove generacije u Nemackoj i uopste u Evropi koje su brzo su proslost ostavile za sobom i izgradile sadasnjost i grade buducnost kao da nije ni bilo I i II Sv. rata, kao da nikad nisu ni ratovale medjusobno. I danas bas Nemacka i ti njeni susedi su najbogatiji, i najbolje zive na kugli zemaljskoj.
Dok mi glupi Balkanci zivimo u bedi hraneci se laznim nacionalnim bajkama koje nas drze tu gde smo. Pa izgleda da nas i Bog kaznjava zato sto smo GLUPI ko crna zemlja.

lepi mica

pre 13 godina

uvek mi je puno srce kada vidim toliki broj pripadnika Albanske manjine na srpskim satovima kako ucestvuje u demokratskom dijalogu o buducnosti njihove zemlje Srbije...

susjed

pre 13 godina

Kosovo kao država nema budućnosti, zašto? Od proglašnjenja neovisnosti njih je u 3 godine priznalo 75.država a znam da sad nije vrijeme ni mjesto ali tokom raspada Jugoslavije kada su Slovenija i Hrvatska proglasile neovisnost priznale su ih u roku 3 mjeseca sve države i primljenji smo u UN kao i Srbija kao SRJ. Kosovo nema budućnosti, nemaju adekvatne političare i svima nama postaje jasno kakva je to država i čiji je to interes da ta "simbioza" Amerike i Albanije uopće živi. Ne dajte se!

Iskreni pozdrav iz Hrvatske!

omanisti

pre 13 godina

Svi su okrenuli ledja Srbiji ali nismo primetili da hiljade Slovenaca idu u albanizovanu Pristinu na docek nove godine, nismo videli da hrvatske firme nesto vise ulazu u "drzavu kosova" od Srbije ili da Hrvati idu na koncerte albanskih pevaca, ni Crnogorci ne idu u Pristinu na studiranje niti crnogorski nja-nja slager pevaci odrzavaju koncerte u Prizrenu, ni Makedonci nesto ne zalaze u "drzavu kosova" a beze i iz delova sopstvene drzave gde su Albanci vecina, sta Grci misle o "drzavi kosova" i koliko streme ka njoj je svima poznato, sta Italijani misle o stotinama hiljada Albanaca koji su u Italiji bolje da ne znate, americke firme su vise ulozile u Srbiju nego u tu tvorevinu svoje administracije... Zaista, mnogo je popularna ta albanska "drzava kosova" kao i sam albanski nacionalni pokret u regionu, mnogo je i pravno i moralno "utemeljena" ta "drzava kosova" pa je zato priznaju tek nakon ucena i zavrtanja ruke od strane Amerike i zato ne moze ni pod razno ni clanstvo u ping-pong savezu da dobije a tek sto "napreduje" pa nije sposobna ni uslove za belu sengen listu da ispuni. Zaista, pravo je cudo da je uprkos svoj toj "popularnosti" te albanske "drzave", uprkos svoj toj moralnoj i pravnoj superiornosti na kojoj je utemeljena ta "drzava kosova" i uprkos svom tom "napretku" koji je postignut u "drzavi kosova" doslo do nekih 75 priznanja. Ili nije nikakvo cudo nego je svima jasno sta je u stvari "drzava kosova" i da je i ovo puno priznanja za jednu takvu tvorevinu? U svakom slucaju o clanstvu u UN odlucuju clanice saveta bezbednosti a tamo albanska "drzava kosova" proci nece pa makar je priznalo jos 100 Omana.

Aleksandar

pre 13 godina

Uopste nije bitno da li je Kosovo za nekog nezavisno a za nekog nije, bitno je da su sada Albanci uzeli sudbinu u svoje ruke i da sami odlucuju kako ce ziveti. Srbija je skinula veliki teret sa ledja od 2.5 miliona Albanaca i sada se Brine sano o preostalim Srbima na KiM.
Poznajem dosta Albanaca i bas nikog ne interesuje da li ih je neko priznao ili ne, vec da li ce imati struju 24 sata u ovim zimskim danima ili ce nastaviti da zive kao u 18 veku.
Ja koji zivim na Kosovu imam restrikcje struje 3 sata sa i 3 sata bez struje, takodje se struja iskljucuje i Albancima iako je svi placamo.
Da mi nije da odem u neki grad u Srbiji na desetak dana ne bi znao sta je normalan zivot sa strujom i vodom 24 sata.

ljuboslav

pre 13 godina

i mi nase brojanje imamo...
nemacka je 14 drzava koja ce ratifikovati sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa Srbijom tj mi smo vec prebacili polovinu...
aj uzdravlje...
ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!

megastar

pre 13 godina

Albanski nacional-komentatori koji dezuraju po srpskim sajtovima bi mogli da se upitaju kako to da uprkos americkom uticaju, uprkos americkim ucenama, uprkos pricama kako je "drzava kosova" olicenje "pravde, morala i zakonitosti", uprkos savetodavnom misljenju MSP-a (koji se btw odnosi SAMO i ISKLJUCIVO na deklaraciju koja sama po sebi ne krsi nikakvo medjunarodno pravo dok se o legalnosti same "drzave kosova" ili o pravu albanske nacionalne manjine na otimanje dela suverene drzave i stvaranja etnicke paradrzave taj MSP "ljukavo" nije ni izjasnio. I jos ako se zna da to medjunarodno pravo ne bi krsila ni slicna deklaracija parlamenta Republike Srpske ili neka slicna deklaracija koju bi napisao Pera Peric)... znaci uprkos svemu tome za tri godine nije doslo do legalizacije te albanske "drzave" i doslo se do 75 priznanja? Sta je tu za slavlje? Kako to da uprkos Americi i svoj toj "utemeljenosti" nije doslo do vecinskog priznanja i nije doslo do clanstva u UN? Toliko "pravde", "zakonitosti" i "utemeljenja" a moras da ides okolo da ucenjujes, potplacujes, pretis da bi te bilo ko priznao? Mnogo je to jadno. Albanski nacionalisti bi morali najzad da ukapiraju da sama cinjenica da im nije bilo dovoljno ni tri godine da se legalizuju (iako su drugi na ovim prostorima to uradili za nekoliko dana), da im nije dovoljan ni uticaj Amerike da se legalizuju, da razni pecolijevi moraju da idu okolo i dele dolare u zamenu za priznanja raznih ostrvceta itd. govori vrlo jasno o tome da je stvaranje te albanske "drzave kosova" bilo neutemeljeno, bespravno, ilegalno, da predstavlja krsenje zakona, da albanska nacionalna manjina ni po kom osnovu nema prava da otcepljuje deo suverene drzave kao i da su i ovi dosadasni "uspesi" rezultat jos uvek prisutnog uticaja, sile i tezine Amerike kao i rezultat nesposobnosti Srbije. I nista drugo. Nacionalistocke bajke o zakonitosti, pravu i pravdi mozete komsije Albanci sami sebi da pricate i da verujete u njih isto kao sto verujete i u svoje "ilirsko poreklo", dok ostali znaju sta je i ko je "drzava kosova" i kako je nastala i zbog cega su je priznali i zbog cega nece da je priznaju. Da ponovim, da je zaista "drzava kosova" nastala na pravu, pravdi i zakonima onda bi bila priznata i punopravan clan medjunaroden zajednice i UN-a vec prvog dana ili prve nedelje nakon proglasenja i to uz odusevljenje svih prisutnih i niko, a najmanje Srbija ne bi mogli to da sprece ili uspore. Samo, ipak nije tako lako legalizovati jednu otimacinu i jednu kriminalnu tvorevinu pa makar iza toga stajali i Amerikanci i makar se verovalo u bajke o "utemeljenosti i pravu" i makar se dezuralo po srpskim sajtovima i klikalo na "ne preporucujem".

Don Vito

pre 13 godina

Mogu sve drzave sveta da priznaju Kosovo a to ne menja sustinu da je to propala kriminalna kvazidrzava kojom upravljaju okoreli kriminalci i zapravo americka marionetska tvorevina kao NDH. A Amerikanci ce uciniti sve da zataskaju cinjenicu da su napali jednu zemlju bez ikakvog razloga samo zarad svojih geostrateskih interesa koristeci Milosevicev autokratski rezim kao pokrice za svoje prave namere a to je Bondstil. Kosovo je greska kao i Irak tj. zlocin protiv mira, agresija.

rade

pre 13 godina

Ah drazesni moji albanjerosi, priznace vas i Surinam i Juzna Osetija i Abhazija ako treba sve dok budete finansirali parama njihove lidere, a onda ce neko drugi da im da pare ili ce jednostavno da prestanu da podrzavaju jer se slavina zatvorila. Inace cuh da imate najjacu ekonomiju pa mozete da finansirate sve te silne zemlje. Pozdrav od vaseg sugradjanina iz iste zemlje, Srbije. :))

prokleta avlija

pre 13 godina

neki ljudi bas ne shvataju neke stvari...
clanicom UN-a se postaje tako sto VECINA u Generalnoj skupstini posalje PREDLOG savetu bezbednosti o zahtevu drzave trazioca clanstva i PREPORUCUJU prijem...a potom o prijemu u clanstvo glasa Savet bezbednosti, o ishodu glasanja o tom potom...
zakljucno sa sredom drzavu Palestinu je zvanicno priznalo 111 zemalja (najnoviji surinam) + 8 priznanja je pod znakom pitanja a preko toga jos 40 zemalja ima diplomatske odnose sa PLO ili sa vlastima Drzave Palestine...ali... drzava Palestina nije ni posmatrac u UN-u vec je to PLO...
pa mi nije jasna radost ovih sto spominju pola od UN-a u ovom ili onom kontekstu, raduju se ne znaju ni oni cemu...
pa nece bre da vas prime u stonotenisku federaciju a bogami ni bagminton federaciju a kamoli u UN...
primili su vas u IMF i svetsku banku da bi vam pozajmljivali pare i da bi zaradjivali na vama, pravili od vas robove, i sta vam je osim dugova doneo IMF i WB...
radujte se Srbi...jos malo i skidamo Mladica, Kosovo i lopove sa grbace i idemo u EU...kome se to ne svidja molim lepo...imate Kinu, Rusiju, Oman pa idite tamo...
a sto se tice nezavisnosti kosova...ma nek vas svi priznaju, IDITE NA OLIMPIJADU, na svetska prvenstva na mesec...dok vas srpski narod ne prizna...
KOSOVO JE SRBIJA I TAAACKA!!!

Z.

pre 13 godina

Srbija koja je jedna slaba, smesna i nesposobna drzava sa politickim rukovodstvom koje je nedosledno i kojem je najvaznije da ih potapsaju i pohvale u americkoj ambasadi, sa vecinskim narodom kojem je vaznija krava na Farmi nego Decani, Srbija koja prakticno svaki dan daje deo po deo Kosova i ne stiti ni onaj severni deo i koja vise glumi da brani svoj integritet nego sto to zaista radi, e jedna takva Srbija ipak uspeva da blokira priznanja "drzave kosova", uspeva da blokira uclanjenje "drzave kosova" u medjunarodnim institucijama?! A albanska "drzava kosova" uprkos takvoj miki maus Srbiji i uprkos tome sto Srbija prakticno asistira u odvajanju Kosova i uprkos americkom sponzorstvu i logistici, ipak ne uspeva da se legalizuje i da dobije legimitet kroz clanstvo u UN? Sta bi bilo da je Srbija jedna ozbiljna i odlucna drzava koja zna sta su joj interesi, da u Srbiji zivi narod koji je sposoban da se okupi oko zajednickog cilja i da u Srbiji polovina stanovnista ne pati od stokholmskog sindroma i samopreziranja, sta bi bilo da Srbija zaista brani svoje interese, svoju imovinu, kulturnu bastinu i brani svoje drzavljane na Kosovu? Na zalost nikada necemo saznati.

Priština, Republika Srbija

pre 13 godina

Nakon tri godine lobiranja i ucena od strane Amerike i nakon tri godine potplacivanja od strane Albanaca i doci do samo 75 priznanja je zaista komican rezultat. Imati Ameriku za zaledjinu i imati Ameriku koja iz svojih inetersa pokusava da taj svoj jos jedan u nizu debakl na Kosovu predstavi kao "uspesnu pricu" i koja pod tepih gura sve sto ne odgovara i steti Albancima i imati jednu nesposobnu, izmrcvarenu i ucenjenu Srbiju za protivnika i uprkos svemu tome za tri godine doci do samo 75 priznanja i do toga da nisi uspeo da postanes clan ni jedne medjunarodne organizacije, sportskog saveza, da ne mozes ni pozivni telefonski broj da sredis a da ne pricamo o nesposobnosti institucija, o nesposobnosti dostizanja standarda za beli shengen ili o cinjenici da te predvode kriminalci i ratni zlocinci je zaista za zaljenje a ne za slavlje i busanje u grudi. Zar nije zanimljiva cinjenica da je navodno "drzava kosova" mnogo utemeljena na pravu, zakonima i pravdi a o moralu da ni ne pricamo a ipak ne dolazi do priznanja ni clanstva u UN a Amerikanci moraju jos i da ucenju i pritiskaju zboge te "visokomoralne i utemljene" albanske "drzave kosova"?

DEX

pre 13 godina

bas je smesno kako nekoliko dezurnih albanskih komentatora pisu kako je "drzava kosova" ne znam kako nezavisna i kako je drzava i kako samo sto nije postala clanica UN-a jer nedostaje jos "samo nekoliko omana" i eto ti clanstva u UN-u, ovo je stvarno vise nego smesno! ma u redu je, mislite vi dezurni albanci tako ali cinjenice na terenu govore drugacije... tri godine lobiranja i ucenjivanja i doslo se do 75 priznanja dok je srbiji ili crnoj gori ili hrvatskoj za puno priznanje i clanstvo trebalo nekoliko nedelja do nekoliko meseci i to bez ucenjivanja Amerike i bez Pecolija koji je isao okolo i delio pare.

sarkazam na delu

pre 13 godina

Vidim da jeki kazu da "priznanje od strane Omana nije cudno jer to je zemlja sultana"??
Nije valjda da su i USA i Engleska i Italija i Japan i Francuska i ostalih 70 drzava, koje su vec priznale Kosovo "zemlje sultana" ???
A sta cemo onda kada "sultan Boris", mimo odluke skupstine Srbije menja stvari i sporazumeva se sa EU ??
Znaci i Srbija je sultanat nista bolji ili gori od Omana

Kancer se siri, zar ne?

pre 13 godina

Sto se tice balkanskog problema mislim da ce resenje istog doci nakon nekih 5-10 godina verovatno novim balkanskim ratom, ne zato sto sam ja raspolozen za bilo kakvo ratovanje, vec zato sto se velikoalbanski apetiti ne zaustavljaju samo na Kosmetu, vec idu dalje tako da su za sada pored Srbije jos 3 zemlje direktno ugrozene, naravno rec je o Grckoj, Makedoniji i CG (ma koliko se aktuelna crnogorska vlast trudila da negira isti problem).
E pa kad ugrozavas cetvoricu komsija resenje na kraju dolazi u vidu sukoba posle koga si "sa stitom ili na njemu"!

Medvedev

pre 13 godina

dok vas priznaju svi, i mi cemo da steknemo neke prednosti, izgleda da ste zaboravili da jos neke sile govore neke stvari oko Kosova a nije samo Amerika u pitanju.

prokleta avlija

pre 13 godina

drzave koje su "okrenule" ledja srbiji, a narocito one iz EU koje su priznale kosovo, su od 2001 u Srbiju ulozile 20 milijardi evra a samo u 2009 godini najvece ekonomske krize ulozile su 2 milijarde evra direktnih stranih investicija...
ovaj, a je l' vi na kosova imate struju iz elektrane ili iz agregata?

aha nezavisni

pre 13 godina

prvo...istorija se ponavlja
drugo...ko zna kolko puta su srbiji otimali kosovo,prvo bugari,pa vizantija,pa turci,pa austrijanci,pa italijanski fasisti,pa nemacki fasisti i na kraju albanski fasisti...
trece...svaki put bi kosovo zavrsilo u rukama Srba...
cetvrto...oko i na kosovu se ratuje vec 3000 godina ne znam nijedan razlog zasto bi sad odjednom sve to stalo
peto...vidimo se u sledecem "susretu"

rade

pre 13 godina

Priznanje Omana i nije ništa čudno. Oman je zemlja sultana, mesto gde narod ne odlučuje već jedan vlastodržac. U nekim "demokratskim" zemljama bi rekli diktator. Neko ovde napisa danas Oman, sutra Egipat i Jordan, itd. Ni to ne čudi. U tim nabrojanim zemljama je trenutno poprilična kriza, u svim tim zemljama je veoma jak ekstremistički pokret ISLAMSKO/MUSLIMANSKO BRATSTVO. Organizacija koja je okarakterisana u zapadnim zemljama kao ekstremna desnica islamskog sveta, tako da ni neće čuditi ukoliko te zemlje u narednom periodu priznaju kvazidržavu osnovanu od bratske im organizacije sličnog delovanja pod patronatom NATO-a. Medjutim ono što mi je zapalo za oko, čitajući većinu zapadnih novina u elektronskom obliku je to da se poprilično menja stav o "multikulturalnosti". Pre mesec do dva imali smo izjavu nemačke premijerke kako je multikulturalizam propao u Nemačkoj a evo prekjuče smo isto mogli čuti i od gospodina u Engleskoj. On kaže dosta je bilo blagog opraštanja već je potrebna, citiram, "mišićav liberalizam". Drugim rečima ko se ne asimiluje u naše društvo dobiće po tamburi, pa posle neka se češe gde ga ne svrbi. Dakle da rezimiram, zapad će itekako revidirati svoje stavove ne samo prema Albancima već prema svom muslimanskom življu bez obzira na mesto njihovog obitavanja. Uz sve to će imati verovatno svesrdnu podršku Kine i Rusije koji će zauzvrat dobiti odrešene ruke u načinu obračunavanja sa ekstremističkim delom muslimaske populacije u svojim državama. Amerima je to već sada jasno pa su se već koliko juče ogradili od "stava prema Mubaraku" jer znaju ako ode on eto sr**a na bliskom istoku i novi rat protiv Izraela u narednih nekoliko godina. Nemce i Britance, kao i Francuze već sada savršeno bole brige za izrael i USA oni imaju svojih problema kod kuće sa nošenjem burki, turskom (muslimanskom) gasterbajterskom snagom ili raznim imamima koji pozivaju na Džihad. Stanje u AP KiM će držati ovakvim kakvim jeste još dugi niz godina iz dva razloga. Prvi je da ucenjuju Srbiju zarad ulaska u EU, iako svi mi dobro znamo da im ponajmanje trebamo tamo. Drugi je da bi albansku zajednicu držali pod kontrolom jer im ne ide u prilog da nekome kome su "poklonili" nazovi nezavisnost sutra moraju da tuku i bombarduju jer su im apetiti narasli na još 3 zemlje u okruženju, a pritom i da priznaju da su podržavali kriminogene strukture pod parolom borbe za slobodu i demokratiju. I na još jednu stvar bih se osvrnuo pročitanu ovde u komentarima. Neko reče kako nema nijednog Srbina na albanskim sajtovima da kaže koju reč nalbanskom. Evo mogućeg odgovora zašto je tako. Bez želje da ikoga uvredim, ali da su moji roditelji, ili baka i deka stigli u Albaniju od 45-te pa nadalje bežeći od režima u tadašnjoj FNRJ a kasnije SFRj, te da smo se nastanili tamo, verovatno bi savršeno baratali albanskim alfabetom. Ovako nemam potrebe da učim albanski jezik jer sam rođen u svojoj čukundedovini. Pozz i svako dobro sugradjani Albanci, pogotovu kada je u pitanju zdravlje. :)

prokleta avlija

pre 13 godina

@zeno
tvoj komentar sam iskopirao i od danas ga copy/paste-ujem na svaku temu vezanu za priznanje kosova...ovo je najbolji komentar koji sam ikada procitao na ovom sajtu
Svaka cast!!!

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Hajde, ne pricajte gluposti vise! I FNRJ je bila clanica UN, priznavale su je valjda sve zemlje sveta, pa je pukla k'o zvecka! Kakve veze ima sto 70-ak zemalja priznaje neku privatnu tvorevinu? Danas je sve privatno, cak i u nekadasnjem bastionu komunizma (ili "komunizma") SSSR-u, tako da mu Kosovo dodje vise kao neka kompanija, koja danas jeste a sutra SCT (bankrot i razlaz). Cak i sama Amerika, kao "najprivatnija" zemlja sveta, gubi dah i ljulja se k'o "pijani Tosa" a sad ce Kosovo da bude nesto cvrsto, betonirano i vecito? Kako moze da bude ista kad Sever nikad nece biti u sklopu njega, kako albanska stvar ikad moze da bude kompletirana kad niko nece dozvoliti ujedinjenje makar i krnjeg Kosova sa Albanijom a Juzna Srbija se vise ni ne spominje u vezi Albanaca.

vi ste liliputanci

pre 13 godina

ma naravno da me bas briga za kosovo i nezavisnost al bre drago mi je kad ih vidim kako se nerviraju i kako ih je lako iznervirati aaaaaaaaaaahahahahahahaha
KOSOVO JE SRBCE SRBIJE BRE!!!!
vraticemo se!!!

Ban

pre 13 godina

Prema statutu UN-a, (članak 2, paragraf 4) primanje novih članica u UN zavisi od odluke Generalne skupštine Ujedinjenih nacija preporukom od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Ne znam sta tu nije jasno dezurnim albanskim "aritmeticarima? Kao sto vidimo u UN se primaju SUVERENE drzave a ne protektorati i to na preporuku SAVETA BEZBEDNOSTI gde se nalaze Rusija i Kina i ako to posle odobri i prihvati Generalna skupstina. Nekakvo automatsko primanje u clanstvo UN-a mozda postoji u tom fantasticnom svetu kosovskih Albanaca u kojem su i "potomci ilira" i "veliki borci za slobodu" i sve "nevinasce do nevinasceta" i gde je "drzava kosova" mnogo "nezavisna i suverena" i gde se albanski 19. vekovni nacional-shovinisticki projekat naziva "borbom za prava i demokratiju" i gde je ratni zlocinac i kriminalac Hasim Taci "ugledni politicar", ali u realnom svetu toga nema.

rade

pre 13 godina

Evo prijatelju ako ne veruješ meni edukuj se preko wikipedije. Ovo je hrvatska verzija wikipedije, da ne bude posle "opet srpska proapganda" ;)
http://sh.wikipedia.org/wiki/Oman

jusufipr

pre 13 godina

Kad procitam neke komentare, prosto ne znam gde zive ovi ljudi sa toliko mreznje, da li oni znaju da za kratko vreme nasi politicari ima da se rukuju a bogami neki i da se grle uz dobro vino.a mi? mi da se latimo sekira? ... cesajte bre malo glavu vi pametnjaci. i gledajte da li imate dosta tursije do proleca..

Dexter

pre 13 godina

Kako Albanci pišu smešne stvari. Rezulucija 1244 je na snazi, a vaše otimanje Kosmeta neće biti zauvek. Podsetite se koliko je trajala prošla okupacija.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Pre nekoliko nedelja smo imali vest da je Katar priznao Kosovo. Ne samo tada, nego ni do dana danasnjeg na sajtu katarskog MIP, niti njihove news agency, niti na sajtu Al Dzazire ne mozete naci vest o tome, nikakvo saopstenje, nista !
Na Vikipediji na Engleskom jeziku, kada je objavljena vest da je Katar priznao Kosovo, kao izvor za podatak je naveden jedan kosovski portal. Danas je to preinaceno u sajt kosovskog MIP.

Ista je stvar sada i sa ovim navodnim priznanjem od strane Omana. Nema ga nigde sem na kosovskim sajtovima i novinama.

Sve vise sumnjam u ove vesti koje stizu o navodnom priznanju. Sve se svodi na to da neka gospodja iz kosovskog MIP saopsti kako je neka diplomatska misija ovih drzava rekla kosovskim diplomatama da ce ih/da su ih priznali.

Al' nema veze. Bitno je da su kosovski Albanci srecni i veseli.

Горан

pre 13 godina

Занимљиво је да је ових неколико задњих признања дошло некakо тајно, без икаквих објављивања било где у свету. Једини који објављују су косовскометохијски Албански политичари?

petar

pre 13 godina

Pa i NDH, fasisticku i zlocinacku tvorevinu, priznalo je dosta zemalja u ono vreme i cak su imali ambasade po svetu. I svi znamo kako se to zavrsilo. Moze Kosovo da prizna ceo svet ali dok to ne uradi Srbija uvek ce biti "cardak ni na nebu ni na zemlji".

prokleta avlija

pre 13 godina

neki ljudi bas ne shvataju neke stvari...
clanicom UN-a se postaje tako sto VECINA u Generalnoj skupstini posalje PREDLOG savetu bezbednosti o zahtevu drzave trazioca clanstva i PREPORUCUJU prijem...a potom o prijemu u clanstvo glasa Savet bezbednosti, o ishodu glasanja o tom potom...
zakljucno sa sredom drzavu Palestinu je zvanicno priznalo 111 zemalja (najnoviji surinam) + 8 priznanja je pod znakom pitanja a preko toga jos 40 zemalja ima diplomatske odnose sa PLO ili sa vlastima Drzave Palestine...ali... drzava Palestina nije ni posmatrac u UN-u vec je to PLO...
pa mi nije jasna radost ovih sto spominju pola od UN-a u ovom ili onom kontekstu, raduju se ne znaju ni oni cemu...
pa nece bre da vas prime u stonotenisku federaciju a bogami ni bagminton federaciju a kamoli u UN...
primili su vas u IMF i svetsku banku da bi vam pozajmljivali pare i da bi zaradjivali na vama, pravili od vas robove, i sta vam je osim dugova doneo IMF i WB...
radujte se Srbi...jos malo i skidamo Mladica, Kosovo i lopove sa grbace i idemo u EU...kome se to ne svidja molim lepo...imate Kinu, Rusiju, Oman pa idite tamo...
a sto se tice nezavisnosti kosova...ma nek vas svi priznaju, IDITE NA OLIMPIJADU, na svetska prvenstva na mesec...dok vas srpski narod ne prizna...
KOSOVO JE SRBIJA I TAAACKA!!!

susjed

pre 13 godina

Kosovo kao država nema budućnosti, zašto? Od proglašnjenja neovisnosti njih je u 3 godine priznalo 75.država a znam da sad nije vrijeme ni mjesto ali tokom raspada Jugoslavije kada su Slovenija i Hrvatska proglasile neovisnost priznale su ih u roku 3 mjeseca sve države i primljenji smo u UN kao i Srbija kao SRJ. Kosovo nema budućnosti, nemaju adekvatne političare i svima nama postaje jasno kakva je to država i čiji je to interes da ta "simbioza" Amerike i Albanije uopće živi. Ne dajte se!

Iskreni pozdrav iz Hrvatske!

lepi mica

pre 13 godina

uvek mi je puno srce kada vidim toliki broj pripadnika Albanske manjine na srpskim satovima kako ucestvuje u demokratskom dijalogu o buducnosti njihove zemlje Srbije...

ilirmajes

pre 13 godina

Nema dezurnih srpskih komentatora po albanskim sajtovima, ne zato sto nema Srba koji govore albanski nego zato sto nema albanskih sajtova koji bi objavili bilo kakav srpski komenatar a jos manje koji bi objavili srpski komentar koji bi negirao srpske zlocine i koji bi vredjao albanske zrtve. Ne postoji albanski sajt koji bi dozvolio promovisanje srpskog nacionalizma i srpskih nacionalistickih mitove, promovisanje srpskih zlocinaca i pisanje o njima kao o herojima koji su se "borili za slobodu" i gde bi sve sve to moglo da se potpisuje velikosrpskim nadimcima. Takav albanski sajt ne postoji niti ce postojati. Ali zato postoje srpski sajtovi gde vecito isti albanski komentatori uzdizu u nebesa razne kurtije, tacije, haradinaje, klicu svojoj nacionalistickoj "drzavi kosova", drze predavanja iz morala i pravde a sa Kosova su samo od 1999. proterali stotine hiljada Srba, ubili nekoliko hiljada Srba, zauzeli ko zna koliko kuca, na izborima glasaju za ratne zlocince, organizuju kampanje protiv izvestaja Dika Martija i na najgnusnije nacine omalozavaju srpske zrtve... Toliko o tome ko koliko vredi.

DEX

pre 13 godina

bas je smesno kako nekoliko dezurnih albanskih komentatora pisu kako je "drzava kosova" ne znam kako nezavisna i kako je drzava i kako samo sto nije postala clanica UN-a jer nedostaje jos "samo nekoliko omana" i eto ti clanstva u UN-u, ovo je stvarno vise nego smesno! ma u redu je, mislite vi dezurni albanci tako ali cinjenice na terenu govore drugacije... tri godine lobiranja i ucenjivanja i doslo se do 75 priznanja dok je srbiji ili crnoj gori ili hrvatskoj za puno priznanje i clanstvo trebalo nekoliko nedelja do nekoliko meseci i to bez ucenjivanja Amerike i bez Pecolija koji je isao okolo i delio pare.

zeno

pre 13 godina

Uprkos uticaju i ucenama americke administracije, uprkos uticaju i ucenama britanske administracije, uprkos lobiranju Turske, uprkos dolarima kojima podmicuju albanski bizMismeni i uprkos obecanjima da ce u roku od nekoliko dana biti priznata "drzava kosova" i da ce za nekoliko dana postati clanica UN-a, ta albanska samozvana "drzava" je za tri godine dosla do 75 priznanja dok je drugima iz Ex YU ili Ex SSSR trebalo od nekoliko dana do nekoliko nedelja za priznanje i clanstvo u UN?! Kakav debakl i blamaza. Setimo se samo sta su pre tri godine obecavali americki sponzori i albanski politicari i sta su pisali dezurni albanski agit-komentatori a sta se desilo u zadnje tri godine. Nema tog ekspresnog priznanja o kojem su lupetali, nema ekspresnog clanstva u UN-u o kojem su lupetali, nema cak ni pozivnog telefonskog broja za "drzavu kosova", ne mogu ni fudbalsku utakmicu da organizuju a nema ni posla, nema ni slobodnog kretanja po EU, nema ulaganja, nema funkcionalnih institucija, nema vladavine prava, nema ni "d" od drzave... ali zato ima "kosovarskog" zamajavanja brojanjem ko ih je priznao, koliko je to priznanja mesecno itd. ne shvatajuci da pored Kine, Rusije, Indije, Brazila i pored Srbije nece NIKADA biti nikada clanica UN-a nego ce ostati ovo sto su i sada: IZDRZAVANI PROTEKTORAT. I sve tako dok su zanimljivi sponzorima i dok ovi imaju para da finansiraju albansko "igramo se drzave" a kada to prestane, ode "drzava kosova" sa svojom zastavicom sa zvezdicama i raznim tacijima i haradinajima... I za vreme II svetskog rata uz pomoc nacisticke Nemacke, su se Albanci na Kosovu igrali drzave pa se i to neslavno zavrsilo. Zaista je komicno da cak i ovakva smesna, nesposobna i jadna Srbija i da cak i ovakav Jeremic uz pomoc stapa i kanapa uspevaju da blokiraju tu albansku "drzavu kosova" iako sa suprotne strane imaju americku administraciju kao i albanske naci-fanatike koji su na sve spremni samo da legalizuju tu naci-tvorevinu koju su izgradili na etnickom ciscenju, zlocinima, otimacini, istorijskim izmisljotinama, lazima i manipulacijama i zahvaljujuci jos jednom americkom spoljno- politickom promasaju. Ko je tu nesposoban? Jeremic i Srbija koja je bez pomoci, siromasna i ucenjena ili albanski nacionalisti koji ni uz ogromnu pomoc i logistiku Amerike ne uspevaju da legalizuju tu svoju tvorevinu? Sve drzave nastale raspadom Jugoslavije, SSSR-a i Cehoslovacke su vrlo brzo i bez bilo cijih ucena i potplacivanja dobili priznanje i clanstvo u UN-u, osim "drzave kosova" kojoj je bilo potrebno tri godine, bezbroj ucena i pritisaka americke adminisitracije, ko zna koliko dolara je dato raznim cinovnicima po nekim egzoticnim ostrvcetima u zamenu za priznanje da bi se jedva doslo do 75 priznanja. Sve oko te "drzave kosova" je sporno, prljavo, na silu, na kvarno, na zavrtanje ruke... tako je i albanizovano to Kosovo, tako se i samoproglasilo "drzavom" a takva su i ova priznanja.

omanisti

pre 13 godina

Svi su okrenuli ledja Srbiji ali nismo primetili da hiljade Slovenaca idu u albanizovanu Pristinu na docek nove godine, nismo videli da hrvatske firme nesto vise ulazu u "drzavu kosova" od Srbije ili da Hrvati idu na koncerte albanskih pevaca, ni Crnogorci ne idu u Pristinu na studiranje niti crnogorski nja-nja slager pevaci odrzavaju koncerte u Prizrenu, ni Makedonci nesto ne zalaze u "drzavu kosova" a beze i iz delova sopstvene drzave gde su Albanci vecina, sta Grci misle o "drzavi kosova" i koliko streme ka njoj je svima poznato, sta Italijani misle o stotinama hiljada Albanaca koji su u Italiji bolje da ne znate, americke firme su vise ulozile u Srbiju nego u tu tvorevinu svoje administracije... Zaista, mnogo je popularna ta albanska "drzava kosova" kao i sam albanski nacionalni pokret u regionu, mnogo je i pravno i moralno "utemeljena" ta "drzava kosova" pa je zato priznaju tek nakon ucena i zavrtanja ruke od strane Amerike i zato ne moze ni pod razno ni clanstvo u ping-pong savezu da dobije a tek sto "napreduje" pa nije sposobna ni uslove za belu sengen listu da ispuni. Zaista, pravo je cudo da je uprkos svoj toj "popularnosti" te albanske "drzave", uprkos svoj toj moralnoj i pravnoj superiornosti na kojoj je utemeljena ta "drzava kosova" i uprkos svom tom "napretku" koji je postignut u "drzavi kosova" doslo do nekih 75 priznanja. Ili nije nikakvo cudo nego je svima jasno sta je u stvari "drzava kosova" i da je i ovo puno priznanja za jednu takvu tvorevinu? U svakom slucaju o clanstvu u UN odlucuju clanice saveta bezbednosti a tamo albanska "drzava kosova" proci nece pa makar je priznalo jos 100 Omana.

rade

pre 13 godina

Ah drazesni moji albanjerosi, priznace vas i Surinam i Juzna Osetija i Abhazija ako treba sve dok budete finansirali parama njihove lidere, a onda ce neko drugi da im da pare ili ce jednostavno da prestanu da podrzavaju jer se slavina zatvorila. Inace cuh da imate najjacu ekonomiju pa mozete da finansirate sve te silne zemlje. Pozdrav od vaseg sugradjanina iz iste zemlje, Srbije. :))

Priština, Republika Srbija

pre 13 godina

Nakon tri godine lobiranja i ucena od strane Amerike i nakon tri godine potplacivanja od strane Albanaca i doci do samo 75 priznanja je zaista komican rezultat. Imati Ameriku za zaledjinu i imati Ameriku koja iz svojih inetersa pokusava da taj svoj jos jedan u nizu debakl na Kosovu predstavi kao "uspesnu pricu" i koja pod tepih gura sve sto ne odgovara i steti Albancima i imati jednu nesposobnu, izmrcvarenu i ucenjenu Srbiju za protivnika i uprkos svemu tome za tri godine doci do samo 75 priznanja i do toga da nisi uspeo da postanes clan ni jedne medjunarodne organizacije, sportskog saveza, da ne mozes ni pozivni telefonski broj da sredis a da ne pricamo o nesposobnosti institucija, o nesposobnosti dostizanja standarda za beli shengen ili o cinjenici da te predvode kriminalci i ratni zlocinci je zaista za zaljenje a ne za slavlje i busanje u grudi. Zar nije zanimljiva cinjenica da je navodno "drzava kosova" mnogo utemeljena na pravu, zakonima i pravdi a o moralu da ni ne pricamo a ipak ne dolazi do priznanja ni clanstva u UN a Amerikanci moraju jos i da ucenju i pritiskaju zboge te "visokomoralne i utemljene" albanske "drzave kosova"?

megastar

pre 13 godina

Albanski nacional-komentatori koji dezuraju po srpskim sajtovima bi mogli da se upitaju kako to da uprkos americkom uticaju, uprkos americkim ucenama, uprkos pricama kako je "drzava kosova" olicenje "pravde, morala i zakonitosti", uprkos savetodavnom misljenju MSP-a (koji se btw odnosi SAMO i ISKLJUCIVO na deklaraciju koja sama po sebi ne krsi nikakvo medjunarodno pravo dok se o legalnosti same "drzave kosova" ili o pravu albanske nacionalne manjine na otimanje dela suverene drzave i stvaranja etnicke paradrzave taj MSP "ljukavo" nije ni izjasnio. I jos ako se zna da to medjunarodno pravo ne bi krsila ni slicna deklaracija parlamenta Republike Srpske ili neka slicna deklaracija koju bi napisao Pera Peric)... znaci uprkos svemu tome za tri godine nije doslo do legalizacije te albanske "drzave" i doslo se do 75 priznanja? Sta je tu za slavlje? Kako to da uprkos Americi i svoj toj "utemeljenosti" nije doslo do vecinskog priznanja i nije doslo do clanstva u UN? Toliko "pravde", "zakonitosti" i "utemeljenja" a moras da ides okolo da ucenjujes, potplacujes, pretis da bi te bilo ko priznao? Mnogo je to jadno. Albanski nacionalisti bi morali najzad da ukapiraju da sama cinjenica da im nije bilo dovoljno ni tri godine da se legalizuju (iako su drugi na ovim prostorima to uradili za nekoliko dana), da im nije dovoljan ni uticaj Amerike da se legalizuju, da razni pecolijevi moraju da idu okolo i dele dolare u zamenu za priznanja raznih ostrvceta itd. govori vrlo jasno o tome da je stvaranje te albanske "drzave kosova" bilo neutemeljeno, bespravno, ilegalno, da predstavlja krsenje zakona, da albanska nacionalna manjina ni po kom osnovu nema prava da otcepljuje deo suverene drzave kao i da su i ovi dosadasni "uspesi" rezultat jos uvek prisutnog uticaja, sile i tezine Amerike kao i rezultat nesposobnosti Srbije. I nista drugo. Nacionalistocke bajke o zakonitosti, pravu i pravdi mozete komsije Albanci sami sebi da pricate i da verujete u njih isto kao sto verujete i u svoje "ilirsko poreklo", dok ostali znaju sta je i ko je "drzava kosova" i kako je nastala i zbog cega su je priznali i zbog cega nece da je priznaju. Da ponovim, da je zaista "drzava kosova" nastala na pravu, pravdi i zakonima onda bi bila priznata i punopravan clan medjunaroden zajednice i UN-a vec prvog dana ili prve nedelje nakon proglasenja i to uz odusevljenje svih prisutnih i niko, a najmanje Srbija ne bi mogli to da sprece ili uspore. Samo, ipak nije tako lako legalizovati jednu otimacinu i jednu kriminalnu tvorevinu pa makar iza toga stajali i Amerikanci i makar se verovalo u bajke o "utemeljenosti i pravu" i makar se dezuralo po srpskim sajtovima i klikalo na "ne preporucujem".

vi ste liliputanci

pre 13 godina

ma naravno da me bas briga za kosovo i nezavisnost al bre drago mi je kad ih vidim kako se nerviraju i kako ih je lako iznervirati aaaaaaaaaaahahahahahahaha
KOSOVO JE SRBCE SRBIJE BRE!!!!
vraticemo se!!!

Don Vito

pre 13 godina

Mogu sve drzave sveta da priznaju Kosovo a to ne menja sustinu da je to propala kriminalna kvazidrzava kojom upravljaju okoreli kriminalci i zapravo americka marionetska tvorevina kao NDH. A Amerikanci ce uciniti sve da zataskaju cinjenicu da su napali jednu zemlju bez ikakvog razloga samo zarad svojih geostrateskih interesa koristeci Milosevicev autokratski rezim kao pokrice za svoje prave namere a to je Bondstil. Kosovo je greska kao i Irak tj. zlocin protiv mira, agresija.

ljuboslav

pre 13 godina

i mi nase brojanje imamo...
nemacka je 14 drzava koja ce ratifikovati sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa Srbijom tj mi smo vec prebacili polovinu...
aj uzdravlje...
ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!

aha nezavisni

pre 13 godina

prvo...istorija se ponavlja
drugo...ko zna kolko puta su srbiji otimali kosovo,prvo bugari,pa vizantija,pa turci,pa austrijanci,pa italijanski fasisti,pa nemacki fasisti i na kraju albanski fasisti...
trece...svaki put bi kosovo zavrsilo u rukama Srba...
cetvrto...oko i na kosovu se ratuje vec 3000 godina ne znam nijedan razlog zasto bi sad odjednom sve to stalo
peto...vidimo se u sledecem "susretu"

agim original

pre 13 godina

Jos dvadesetak i onda cemo biti priznati od VECINE drzava na svetu. 75 priznavanja u nizu i ni jedno jedino povlacenje priznavanja dokazuju koliko je srpska diplomatija uspesna po ovom pitanju. I pored ovoga Jeremic se hvali kako dobro vrsi svoj posao. Bravo Jeremicu samo ovako nastavi.

Kancer se siri, zar ne?

pre 13 godina

Sto se tice balkanskog problema mislim da ce resenje istog doci nakon nekih 5-10 godina verovatno novim balkanskim ratom, ne zato sto sam ja raspolozen za bilo kakvo ratovanje, vec zato sto se velikoalbanski apetiti ne zaustavljaju samo na Kosmetu, vec idu dalje tako da su za sada pored Srbije jos 3 zemlje direktno ugrozene, naravno rec je o Grckoj, Makedoniji i CG (ma koliko se aktuelna crnogorska vlast trudila da negira isti problem).
E pa kad ugrozavas cetvoricu komsija resenje na kraju dolazi u vidu sukoba posle koga si "sa stitom ili na njemu"!

Medvedev

pre 13 godina

dok vas priznaju svi, i mi cemo da steknemo neke prednosti, izgleda da ste zaboravili da jos neke sile govore neke stvari oko Kosova a nije samo Amerika u pitanju.

prokleta avlija

pre 13 godina

drzave koje su "okrenule" ledja srbiji, a narocito one iz EU koje su priznale kosovo, su od 2001 u Srbiju ulozile 20 milijardi evra a samo u 2009 godini najvece ekonomske krize ulozile su 2 milijarde evra direktnih stranih investicija...
ovaj, a je l' vi na kosova imate struju iz elektrane ili iz agregata?

ivan

pre 13 godina

sad ce da uslede komentari tipa ucimo geos i slicno al njih deli jos 22 priznanja do vecine u gen.skup. UN... ako nastave ovom dinamikom od dva priznanja mesecno to je vec 2012... pa da se i to vise zavrsi, da se smirimo... i da se ukine 5o tela koja "brinu" o Kosovu i kostaju budzet!!!!

Vokshi

pre 13 godina

Za vecinu zemalja je priznavanje Kosova normalni i rutinski akt i nema potrebe da se udara u talambase zurle i daire.Sa druge strane teba imati fini diplomatski osecaj prema Srbiji,jer ako si je vec opalio nogom u straznjicu ne moras da joj vadis i dusu "na fitilj"

Z.

pre 13 godina

Srbija koja je jedna slaba, smesna i nesposobna drzava sa politickim rukovodstvom koje je nedosledno i kojem je najvaznije da ih potapsaju i pohvale u americkoj ambasadi, sa vecinskim narodom kojem je vaznija krava na Farmi nego Decani, Srbija koja prakticno svaki dan daje deo po deo Kosova i ne stiti ni onaj severni deo i koja vise glumi da brani svoj integritet nego sto to zaista radi, e jedna takva Srbija ipak uspeva da blokira priznanja "drzave kosova", uspeva da blokira uclanjenje "drzave kosova" u medjunarodnim institucijama?! A albanska "drzava kosova" uprkos takvoj miki maus Srbiji i uprkos tome sto Srbija prakticno asistira u odvajanju Kosova i uprkos americkom sponzorstvu i logistici, ipak ne uspeva da se legalizuje i da dobije legimitet kroz clanstvo u UN? Sta bi bilo da je Srbija jedna ozbiljna i odlucna drzava koja zna sta su joj interesi, da u Srbiji zivi narod koji je sposoban da se okupi oko zajednickog cilja i da u Srbiji polovina stanovnista ne pati od stokholmskog sindroma i samopreziranja, sta bi bilo da Srbija zaista brani svoje interese, svoju imovinu, kulturnu bastinu i brani svoje drzavljane na Kosovu? Na zalost nikada necemo saznati.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Hajde, ne pricajte gluposti vise! I FNRJ je bila clanica UN, priznavale su je valjda sve zemlje sveta, pa je pukla k'o zvecka! Kakve veze ima sto 70-ak zemalja priznaje neku privatnu tvorevinu? Danas je sve privatno, cak i u nekadasnjem bastionu komunizma (ili "komunizma") SSSR-u, tako da mu Kosovo dodje vise kao neka kompanija, koja danas jeste a sutra SCT (bankrot i razlaz). Cak i sama Amerika, kao "najprivatnija" zemlja sveta, gubi dah i ljulja se k'o "pijani Tosa" a sad ce Kosovo da bude nesto cvrsto, betonirano i vecito? Kako moze da bude ista kad Sever nikad nece biti u sklopu njega, kako albanska stvar ikad moze da bude kompletirana kad niko nece dozvoliti ujedinjenje makar i krnjeg Kosova sa Albanijom a Juzna Srbija se vise ni ne spominje u vezi Albanaca.

Jon,R.Kosova

pre 13 godina

Za onih koju imaju zdrav razum (ne samo sto sam Albanac) trebalo bi znati da sve te zemlje sto sada ne priznaju Kosovo je kontraproduktivno za Srbiju, sa drugim recima ne Za nego PROTIV Srbiju. Kosovo billo kad tad ce biti jednog dana clana UN, ali Sebija nikada nece vratiti Kosovo.

Dimitrije

pre 13 godina

Jeremic ce imati govor pred SB UN sledece nedelje, i fakat je da je tokom poslednjeg kvartala, broj priznanja porastao, cak i posle Dik Martijevog izvestaja. 6 priznanja od oktobra pa naovamo, sto mu dodje po dva mesecno. Ovim ritmom, Kosovo ce biti priznato od polovine sveta do kraja godine, a posle sledi uclanjivanje u sve organizacije gde Rusija nema veto. Taktika nam je bila skroz pogresna, jer dok se nas mili ministar bavi svojom karijerom i sopstvenim marketingom, Albanci rade tiho i vredno, bez mnogo galame, i tacno znaju sve korake naseg ministra.

rade

pre 13 godina

Priznanje Omana i nije ništa čudno. Oman je zemlja sultana, mesto gde narod ne odlučuje već jedan vlastodržac. U nekim "demokratskim" zemljama bi rekli diktator. Neko ovde napisa danas Oman, sutra Egipat i Jordan, itd. Ni to ne čudi. U tim nabrojanim zemljama je trenutno poprilična kriza, u svim tim zemljama je veoma jak ekstremistički pokret ISLAMSKO/MUSLIMANSKO BRATSTVO. Organizacija koja je okarakterisana u zapadnim zemljama kao ekstremna desnica islamskog sveta, tako da ni neće čuditi ukoliko te zemlje u narednom periodu priznaju kvazidržavu osnovanu od bratske im organizacije sličnog delovanja pod patronatom NATO-a. Medjutim ono što mi je zapalo za oko, čitajući većinu zapadnih novina u elektronskom obliku je to da se poprilično menja stav o "multikulturalnosti". Pre mesec do dva imali smo izjavu nemačke premijerke kako je multikulturalizam propao u Nemačkoj a evo prekjuče smo isto mogli čuti i od gospodina u Engleskoj. On kaže dosta je bilo blagog opraštanja već je potrebna, citiram, "mišićav liberalizam". Drugim rečima ko se ne asimiluje u naše društvo dobiće po tamburi, pa posle neka se češe gde ga ne svrbi. Dakle da rezimiram, zapad će itekako revidirati svoje stavove ne samo prema Albancima već prema svom muslimanskom življu bez obzira na mesto njihovog obitavanja. Uz sve to će imati verovatno svesrdnu podršku Kine i Rusije koji će zauzvrat dobiti odrešene ruke u načinu obračunavanja sa ekstremističkim delom muslimaske populacije u svojim državama. Amerima je to već sada jasno pa su se već koliko juče ogradili od "stava prema Mubaraku" jer znaju ako ode on eto sr**a na bliskom istoku i novi rat protiv Izraela u narednih nekoliko godina. Nemce i Britance, kao i Francuze već sada savršeno bole brige za izrael i USA oni imaju svojih problema kod kuće sa nošenjem burki, turskom (muslimanskom) gasterbajterskom snagom ili raznim imamima koji pozivaju na Džihad. Stanje u AP KiM će držati ovakvim kakvim jeste još dugi niz godina iz dva razloga. Prvi je da ucenjuju Srbiju zarad ulaska u EU, iako svi mi dobro znamo da im ponajmanje trebamo tamo. Drugi je da bi albansku zajednicu držali pod kontrolom jer im ne ide u prilog da nekome kome su "poklonili" nazovi nezavisnost sutra moraju da tuku i bombarduju jer su im apetiti narasli na još 3 zemlje u okruženju, a pritom i da priznaju da su podržavali kriminogene strukture pod parolom borbe za slobodu i demokratiju. I na još jednu stvar bih se osvrnuo pročitanu ovde u komentarima. Neko reče kako nema nijednog Srbina na albanskim sajtovima da kaže koju reč nalbanskom. Evo mogućeg odgovora zašto je tako. Bez želje da ikoga uvredim, ali da su moji roditelji, ili baka i deka stigli u Albaniju od 45-te pa nadalje bežeći od režima u tadašnjoj FNRJ a kasnije SFRj, te da smo se nastanili tamo, verovatno bi savršeno baratali albanskim alfabetom. Ovako nemam potrebe da učim albanski jezik jer sam rođen u svojoj čukundedovini. Pozz i svako dobro sugradjani Albanci, pogotovu kada je u pitanju zdravlje. :)

Priština, Republika Kosova

pre 13 godina

hvala Oman! A vi bi se u Srbiji trebali zapitati zašto skoro 75 država priznava Kosovo i zašto sve države koje su ikad bile s vama u zajedništvu su pobegle od vas i svaka koja je pobegla ostvarila je uspeh a vi organizujte mitinge i dalje i šaljite pozitivne slike u svet dok mi čekamo nova priznanja još samo malo i onda UN ...

Kosovastar

pre 13 godina

Stvari idu samo ka jednom smeru - priznanju Kosova od velikog broja clanica UN. Drugi smer - povlacenje priznanja jednostavno i ako se prizeljkuje od nekoga NE POSTOJI. Proglasenje nezavisnosti Kosova nije krsenje ni medjunarodnog prava ni rezolucije 1244. Tako je rekao telo koje je zaduzeno da daje misljenje o tome - Medjunarodni Sud Pravde. Licni stavovi i misljenja su apsolutno nebitni.

Dezurni Albanac

pre 13 godina

Posto ste svi navalili kako nema UN-a, nema futbala, pozivnog broja, nema struje, da ja nastavim sta jos nema, NEMA SRBIJANSKE POLICIJE i nikada je nece vise biti i to je meni vaznije od UNa i futballa.
Prije ste rekli kako ne moze Slovenija bez vas, pa Hrvatska, za Crnu Goru da ne pricam, rekli ste da ce kamenje da jedu. Svi su jos zivi i zdravi , a bogami i bolje zive nego onda s' vama. Isto to vazi i za nas "Dezurne Albanerose" samo da vas nema , nije mi vise potreban ni UN , ni telefon a kamoli futball.

Poliglota

pre 13 godina

Najgore mi je kada od nekih srpskih komentatora citam recenicu: neki dezurni albanski komentatori. Znate zasto, zato sto nema nijedno dezurnog ili slucajnog srpskog komentatora na albanskim sajtovima. I onda mi je drago jer mi govorimo i pisemo vas jezik, dok vi...
Drago mi je jer vredim vise od vas po onoj narodnoj koliko jezika govoris, toliko ljudi vredis!

brax

pre 13 godina

bas je smesno kako nekoliko sprpskih komentatora pisu kako je kosovo srbija i tacka, ovo je stvarno vise nego smesno! ma u redu je, vi uvek mislite tako ali cinjenice na terenu govore drugacije..

prokleta avlija

pre 13 godina

@zeno
tvoj komentar sam iskopirao i od danas ga copy/paste-ujem na svaku temu vezanu za priznanje kosova...ovo je najbolji komentar koji sam ikada procitao na ovom sajtu
Svaka cast!!!

Uskoro ce Nikolic da se izljubi sa Tachijem

pre 13 godina

Mic po mic, pa ce i Srbija za koju godinu da prizna Kosovu. Dok se to ne desi i ne pristupi se NATO-u nema nista od EU, to vam je valjda jasno. Ili mozda nije? Zar mislite da ce EU i Amerika dozvoliti da im se pridruzi usmrdjeni Trojanski Konj pun bolesnih rusofila i mrzitelja Zapada? Aha, u Limburgu mesecu. Usput, jos nisam cuo da je bilo tko od drzava priznavalaca Kosova povuklo svoje priznanje.

Marina

pre 13 godina

Moram primjetiti jednu stvar : Jeremić je u najvećoj mjeri odgovoran za sadržaj vaših komentara u vezi omanskog (ali i drugih) priznanja Kosova. Najprije vas je uvjeravao da Srbija ima moćne saveznike i prijatelje –Rusiju i Kinu- koje neće Ahtisariju dopustiti nezavisnost Kosova . Onda vas je uvjeravao da je nezavisnost proglašena u neskladu s međunarodnim pravom, brojio vam je sastav sudaca i pred samu vas je odluku MSP uvjerio da Srbija ima jače argumente (Ustav, na primjer) i da će MSP presuditi u srbijansku korist. To se nije dogodilo. Potom je Jeremić počeo kopati po UN i predložio rezoluciju koja bi status Kosova opet vratila na početne pregovore; uvjerio vas je da u UN sjede prijatelji Srbije koji nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova. Onda je tu rezoluciju njegov šef promijenio izbacivši status iz dijaloga pa se Jeremić danima nije pojavljivao u javnosti. Kad su počela priznanja Kosova, Jeremić je otjerao ambasadore zemalja koje su priznale Kosovo i uvjerio vas da je to sada jedini način da Srbija stane na kraj priznanjima Kosova. I vi ste povjerovali. Onda su Kosovo priznale još neke zemlje, a vi ste se šprdali s brojem od „samo 10“ ili „samo 30“,a sada sa „samo 75“ priznanja. Pa ste se šprdali s veličinom UN članica koje su priznale Kosovo (kao, ne možete ih naći na karti). Onda vas je Jeremić uvjerio da Katar i Oman NIKADA neće priznati Kosovo. Sad ste opet razočarani ali ne krivite Jeremića nego se šprdate s „ 3 godine-75 priznanja“ . Pa što onda ? Za šest godina bit će 150 priznanja. Što ćete tada pisati?

Andrey

pre 13 godina

Cim je Jeremic prosle nedelje nastavio sa svojom politickom retorikom i provokacijama znao sam da nas samo nekoliko dana deli od jos jednog priznanja Kosova. Ova prica se ponavlja vec vise od godinu dana ali nazalost nasa Vlada nikako da se opameti. Da podsetim, pre nepunih godinu dana G.Jeremic je izjavio da citiram "Oman daje snaznu podrsku Srbiji po pitanju KiM" kraj citata. A dodacu link ovde za neinformisane:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=03&dd=16&nav_category=11&nav_id=418008

Narode, skinimo tog coveka sa te pozicije dok zaista ne bude prekasno! Pozdrav.

Aleksandar

pre 13 godina

Uopste nije bitno da li je Kosovo za nekog nezavisno a za nekog nije, bitno je da su sada Albanci uzeli sudbinu u svoje ruke i da sami odlucuju kako ce ziveti. Srbija je skinula veliki teret sa ledja od 2.5 miliona Albanaca i sada se Brine sano o preostalim Srbima na KiM.
Poznajem dosta Albanaca i bas nikog ne interesuje da li ih je neko priznao ili ne, vec da li ce imati struju 24 sata u ovim zimskim danima ili ce nastaviti da zive kao u 18 veku.
Ja koji zivim na Kosovu imam restrikcje struje 3 sata sa i 3 sata bez struje, takodje se struja iskljucuje i Albancima iako je svi placamo.
Da mi nije da odem u neki grad u Srbiji na desetak dana ne bi znao sta je normalan zivot sa strujom i vodom 24 sata.

čudesa od nebeskog naroda

pre 13 godina

Srbija kao država je potpuno nebitna svetu, mi njih ni ne interesujemo ionako ceo svet je o nama čuo u Vukovaru, Dubrovniku, Sarajevu, Srebrenici a naše jade i muke nije nitko HTEO da vidi onda da vas podsetim pre dve godine paljenje američke ambasade, rušenje mekdonalsa, razbijanje Beograda, paljenje hrvatske zastave i ambasade (tada Hr nije bila priznavala kosovo, a kad ga je priznala mi smo se pitali zašto pa smo opet je gađali kamnicama i na terazijama opet palili hr zastavu) onda se pitamo da će nas braniti Rusija, šta je ta Rusija napravila za Srbiju? Pomogla nam u ratu 90- nije, dovela svoje kompanije koje smo preplatili a mogli smo proći jeftinije s "zapadnjačkim" - jeste, pomogla i lobirala da se Kosovo ne priznaje- Jeste (rezultat toga 75. država priznalo), mi smo totalno promašen narod čak smo i himnu falsifikovali i uveli "srpske zemlje", koje srpske zemlje kada nam se i matična zemlja nepovratmo raspala....a sada miting, sutra pratite BBC oni objektivnije obaveštavaju od RTS-a

P.S. Trgovci sa prodavnicama u centru Bg neka odnesu sve iz njih i zaštite svoja radna mesta, sutra ćemo imati "miran" miting isto kao i onaj "mirni" kojeg je vodio Nikolić 2008..zvao se "Kosovo je Srbija" sećate se?

prokleta avlija

pre 13 godina

Tuzno je videti koliko jos ima onih koji ne shvataju da se proces armiranja i betoniranja drzave Kosovo privodi kraju. Uskoro ce Kosovo biti i clan UNO i svih ostalih, svetskih, relevantnih organizacija. Ko i sta moze ovo da spreci? Srbija? Idi begaj tamo! Uskoro Srbija pocinje proces pregovaranja sa Kosovom. Posto je Kosovo u nekim glavama jos uvek Srbija, neki (zalosno je) misle da Srbija pocinje sama sa sobom pregovarati. Medjutim istina je: Kosovo je drzava!
Ah, da! Znate li kad ce se to da promeni? Odgovor: Na dan nestanka sveta.

Derguti

pre 13 godina

Oni koji su protiv nezavisnosti Kosova trebaju da znaju jednu stvar, da Ujedinjene Nacije nisu zatvorile vrata da vise nece primati nijednu drzavu. Broj drzava kod UN-e menja skoro svake godine... ima puno drzava koje su do juce bile zajedno sa drugim drzavama koje su bile clanice UN-e, tako da posle proglasenja svoje nezavisnosti postale clanice UN-e. To ce verovatno dogoditi i sa Kosovom...

Enver Kelmendi

pre 13 godina

Malo arihmetike nikome ne skodi.Dve trecine od broja 192 je 126,sto znaci treba da se cekaju jos 51.drzave i Kosovo ce dobiti automatski stolicu u UN i tada ce Srbija da sacuva obraz.Vuk sit i ovce na broju.Ispao pametan Oman nego Egipat koji se suprostavio SAD-u.

BERLIN

pre 13 godina

Po nekim ,koji komentarishe ovde da je KOSOVO srbija evo odgovora-srbija trzhi dialog o teknickim pitanja - a ne kosovo , mene me codi neki sto josh uvek pokushava da otruje, sa neki nacionalzam i to primitivnog karaktera- hajde bre da zhivimo ko komshije, jer bogami jednog dana bice kasno-

M

pre 13 godina

Posmatracu:
"Eppur si muove" nije mogao da kaze nijedan Rimljanin jer je ta izjava na italijanskom. To je rekao Galilej u 17. veku.
Pozdrav!

jusufipr

pre 13 godina

Zaista je smesno kako reaguju neki ovde.Pa ludi,ne pita bre nas niko ni Srbe ni Albance.Nego daj da se mi opametimo a da postujemo jedni druge - sto pre to bolje. Pozdrav svima.

Ban

pre 13 godina

Prema statutu UN-a, (članak 2, paragraf 4) primanje novih članica u UN zavisi od odluke Generalne skupštine Ujedinjenih nacija preporukom od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Ne znam sta tu nije jasno dezurnim albanskim "aritmeticarima? Kao sto vidimo u UN se primaju SUVERENE drzave a ne protektorati i to na preporuku SAVETA BEZBEDNOSTI gde se nalaze Rusija i Kina i ako to posle odobri i prihvati Generalna skupstina. Nekakvo automatsko primanje u clanstvo UN-a mozda postoji u tom fantasticnom svetu kosovskih Albanaca u kojem su i "potomci ilira" i "veliki borci za slobodu" i sve "nevinasce do nevinasceta" i gde je "drzava kosova" mnogo "nezavisna i suverena" i gde se albanski 19. vekovni nacional-shovinisticki projekat naziva "borbom za prava i demokratiju" i gde je ratni zlocinac i kriminalac Hasim Taci "ugledni politicar", ali u realnom svetu toga nema.

sarkazam na delu

pre 13 godina

Vidim da jeki kazu da "priznanje od strane Omana nije cudno jer to je zemlja sultana"??
Nije valjda da su i USA i Engleska i Italija i Japan i Francuska i ostalih 70 drzava, koje su vec priznale Kosovo "zemlje sultana" ???
A sta cemo onda kada "sultan Boris", mimo odluke skupstine Srbije menja stvari i sporazumeva se sa EU ??
Znaci i Srbija je sultanat nista bolji ili gori od Omana

jusufipr

pre 13 godina

Kad procitam neke komentare, prosto ne znam gde zive ovi ljudi sa toliko mreznje, da li oni znaju da za kratko vreme nasi politicari ima da se rukuju a bogami neki i da se grle uz dobro vino.a mi? mi da se latimo sekira? ... cesajte bre malo glavu vi pametnjaci. i gledajte da li imate dosta tursije do proleca..

rade

pre 13 godina

Evo prijatelju ako ne veruješ meni edukuj se preko wikipedije. Ovo je hrvatska verzija wikipedije, da ne bude posle "opet srpska proapganda" ;)
http://sh.wikipedia.org/wiki/Oman

Pametni balkanac

pre 13 godina

Citajuci dosadasnje komentare u vezi ovog priznanja Kosova od Omana, i upste komentare u vezi Kosova kako Srba tako i Albanaca dolazim do zakljucka da je obostrana mrznja, zavist, glupost i ljubomora toliko duboka da nikada nece ni biti nekog pravog i iskrenog pomirenja ovih dva naroda.
I onda setim se Nemaca koji su toliko zla naneli svojim komsijama pa i svetu, pa gledajuci nas Albanaca i Srba, Nemacku je trebalo nakon II Svetskog rata zaokruziti jednim novim kineskim zidom i izolovati je za vek vekova. Ali nije tako, dosle su nove generacije u Nemackoj i uopste u Evropi koje su brzo su proslost ostavile za sobom i izgradile sadasnjost i grade buducnost kao da nije ni bilo I i II Sv. rata, kao da nikad nisu ni ratovale medjusobno. I danas bas Nemacka i ti njeni susedi su najbogatiji, i najbolje zive na kugli zemaljskoj.
Dok mi glupi Balkanci zivimo u bedi hraneci se laznim nacionalnim bajkama koje nas drze tu gde smo. Pa izgleda da nas i Bog kaznjava zato sto smo GLUPI ko crna zemlja.