Sreda, 29.12.2010.

15:36

Dačić: Nove isprave oko 4.400 din

Cena novih saobraćajnih isprava, koja danas treba i zvanično da bude potvrđena, biće ukupno oko 4.400 dinara, najavio je ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Daèiæ: Nove isprave oko 4.400 din IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

ZZ

pre 13 godina

Cena je simbolična, kako vole da kažu u policiji ( ili je srpska reč žandarmerija ?). Zašto menjanje tablica ? Mislim da Dačić primenjuje znanje koje je stekao kod Slobe. Zašto 7 godina ? Pa od negde se mora početi. Na 7, pa na 5, pa na dve godine... Kad prihvatimo 7, lako ćemo posle prihvatiti i 5 i dve godine. To otvara ogroman prostor za razne druge mahinacije: još nalepnica, još prsluka, novih prvih pomoći, itd, a sve iz razloga... BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU ! ! ! ! Ova reč bez-bednost, nije baš najbolja, pre bih rekao: bednost u saobraćaju, bednost u Srbiji.

Jova

pre 13 godina

Ja sam danas platio nove tablice, u stvari, stare.

Pre 32 dana, istekle mi tablice.
Ja vlasnik auta i tablica, godinama.
Proslo tih 30 dana, od kada su istekle, nisam vozio, i ajd da registrujem.
Morao sam da odjavim svoje tablice,da bi dobio nove tablice. isti auto,isti vlasnik.
Sam sebe sam odjavio,i sam sebe ponovo prijavio.
i nisu mi dali da zadrzim stare, mada sam ja vlasnik,i opet mi trebaju.
kakve gluposti.

A vec za koji dan, nove tablice. Znaci,krajem decembra 2011.,jovo nanovo.
I posle 7 godina,opet.

Lopovi.

Vuk

pre 13 godina

Tablice

Treba da se vode na vlasnika, ne na auto.

Posebna saobracajna za auto,dozivotna.Podaci o autu.
Posebna za vlasnika,tablica.
Papiric i nalepnica za registraciju.
I to je to.
Samo se menja nalepnica.

Ako vlasnik promeni auto,
od starog dobija saobracajnu,a tablice stavlja svoje.
Vadi novu nalepnicu i gotovo.

To se radi u normalnim zemljama.

Kod nas je i dalje, harac!

7 god.??
lopovluk

Dok ne udjemo u EU,nema zasto da ih menjamo.

Mozda ovi planiraju da udjemo u EU,2018.??

2012. izborna godina
2016. izborna godina
2018. nove tablice
2020. izborna godina


Lopovi

Lalo NS

pre 13 godina

Sto se tice grba na tablicama, po EU standardima darzavni grbovi ne mogu da budu na tablicama. Od grbova mogu da budu grbovi opstina, regija, gradova ili neki deo dryavnog grba. Iz tog razloga ce Hrvatska morati da menja tablice kada udje u EU. Ovi nasi strucnjaci verovatno nisu znali za ovo pravilo, da su znali sigurno bi stancovali drzavni grb, da posle imaju razlog za jos jednu zamenu tablica.

dezinfo

pre 13 godina

Sinoc u (valjda) 3. Dnevniku cuvenog "javnog servisa" sire dezinformacije - rekli su da ce vozacke dozvole kostati 800 din (ne 1200) i da ce saobracajne dozvole vaziti 7 godina, kao tablice

sdned

pre 13 godina

Meni ne trebaju. Ako oni hoće da ih nosim i koristim, nek plate lepo tih "tričavih" 40EUR. Sve promene po leđima (i džepu) građana!

gradjanin

pre 13 godina

ako vi u gradjane racunate samo politicare i vama slicne onda cena uopste nije opterecujuca!a za nas koji smo status gradjana izgubili jos devedesete je itekako opterecujuca!pa ljudi moji pogledajte im dananje vesti,ne zna covek na koju pre da napise negativan komentar jer nas ugrozavaju na svim frontovima!kako ne shvatate @#$%! politicarska da smo mi gladni!

Predrag M

pre 13 godina

Mene interesuje samo jedna stvar u svemu ovom.
Pošto će se te markice menjati svake godine, da li će se stare lako skidati, odnosno da li će ostajati trag od lepka na šoferšajbni. Ako će se te markice cepati prilikom uklanjanja, šta mislite našta će ličiti šoferšajbna nakon nekoliko godina?
Možda je ovo pitanje pomalo i glupo, ali mislite i o tome.Malo strariji se sećaju nalepnica za parkiranje koje su bile veoma slične ovim koje će se koristiti i takođe su se lepile na staklo a teško se skidale.

slobodan

pre 13 godina

neko ovde pita zbog "NALEPNICE" ! to i nije tako losa ideja , to je verovatno po ugledu na neke zemlje u evropi koja je ujedno dokaz da je auto ispravan za voznju i ona se prilikom redovnog tehnickopg pregleda ( ma primer u austriji kod novih auta nakon dve ili tri godine , kod starijih svake godine uz mogucnost prekoracenja roka od 4 mesecam ) na prednjem staklu vidljivo za organe koji kontrolicu saobracaj LEPI , kosta TAKODJE CETIRI EVRA ! fazit je da svi troskovi oko registracije , kao i uvodjenje kazni i nekih propisa su na evropskom nivou I ONE SU ZA NASE PRILIKE PREVISOKE ! MOZDA JOS U BANGLADESU RADNICI IMAJU MANJE PLATE NEGO U SRBIJI , te je i"LOGICNO" da se za zamenu tablica i pratecih papira mora odvojiti TRECINA MESECNE PLATE !!!! ps // tablice su u austriji 18 EVRA i vaze sve dok ZELIS !!!i kad kupis novi auto imas pravo da zadrzis iste !!! registrujes auto na isti registarski broj !!

borkeb

pre 13 godina

Bolje da taj novac dajemo u fond za gradnju zatvora po Srbiji jer kandidata ima stvarno mnogo.
Afere, prevare, kradje, laganje ...
Dokle više, Srbijo budi se!!!

Krivi smo mi

pre 13 godina

Eh, moji sugrađani... Kad je prošle godine izglasavan novi ZOBS, umesto da se ispred skupštine okupilo nas 500.000 u znak protesta i da ih sprečimo u tome, mnogi od vas su, naprotiv, čak i odobravali donošenje novog ZOBS-a, rečima "pa i treba, oni se brinu za našu bezbednost". E sad kad su nas zbog tog novog ZOBS-a stigli troškovi i oko prve pomoći i oko zimskih guma i oko polaganja vozačkog i oko registracije, nemamo prava da se bunimo.

Benjamin

pre 13 godina

Budimo realni. Standard u Srbiji mora biti kao u EU, znaci tablice koje mogu da se elektronski citaju i da se spolja vidi dokle je auto registrovan. Bolje bi bilo da je nalepnica na tablici ali sta ces, to je Balkan...
Sto se cene tice 2400 din. je knap 24 L goriva, pa nemoj da panicimo. Za 7 godina, koliko tablice traju, nije mnogo da ustedimo 3,5 litara goriva godisnje! Vozacka dozvola se placa svugde i to je sve normalno. Ajde glavu gore!!!

jedan mile

pre 13 godina

Nema odakle da se puni budzet za policijske caksire i gace, vojne carape i ministarsku farbu za kosu pa se uhvatise dzepa vozaca. Ja sam bre video na tv-u da robijasi na trulom zapadu prave tablice, koje kasnije dodju ljudima na adresu za neku realno malu kintu.
Ovi nasi su 2002 trazili nove tablice, zasto opet traze nove table? Greska u sistemu? Ispucali sve moguce kombinacije...danas slova, sutra hijeroglif sa Mladjanovom glavom.

Imam bre ja ideju! Svaki vozac, da nadje po jednu firmu sponzora da mu plati sve troskove oko: kuke,sajle,prsluka i tablica...a on ce samo da nalepi reklamu za Durex ili Metro. Smesno vam je? Mene tako boli uvo sta ce da mi bude na kollima...a u krajnju ruku i pandure je. Samo da im caksire nisu busne...

bora

pre 13 godina

tablice= 2000.00 din
v.dozvola = 1200.00 din
saobracajna = 800.00 din
nalepnica = 400.00 din
ukupno= 4400.00 din.

E toliko treba da se plati namet drzavi!! Katastrofa, nema nama spasa!!!

d

pre 13 godina

E, pa jeste opterećujuća, u ovoj pretežnoj besparici, besposlici (nezaposlenosti), ova rešenja će samo trpati pare u budžet koji organi nemilice troše i rasipaju.

Aleksandar

pre 13 godina

400 dinara nalepnica? Pa ja cu za 10 dinara da nadjem samolepljivi papir i za 5 dinara da odstampam kuci, tj. koliko mi skine boju sa kertridza.

Del

pre 13 godina

Gospodine ministre, odgovorite samo na jedno pitanje:
Grb koje drzave se nalazi na tablicama?
To sto ste vi interpretirali kao grb Srbije je samo segmnent grba (fale mu orlovi Nemanjica i kruna).
Ko vama daje za pravo da cerupate grb Srbije po nahodjenju? Ko odredjuje sta ce da bude, a sta ne na tablicama?
Da vas podsetim, grb srbije mozete naci na sajtu vlade u kojoj sedite i izgleda ovako:
http://www.srbija.gov.rs/pages/article.php?id=12084
Zasto Policija ne nosi na sapkama grb drzave ciji ustavni poredak stiti?
Ovaj grb je nase ime i prezime i pod ovim znamenjima su stradala pokolenja, a gle cuda sada se nasao "umetnik" koji ce da nam da prestavi njegovu umetnicku viziju.
Mada pre mislim da je neko dobio posao, a da masina ne moze da mu stancuje ovako fine detalje.
Mislite o tome!

Defetista

pre 13 godina

A kada ce biti ukinuta nerazumna i bezobrazno skupa taksa na vozila preko 2000ccm ?? Izmislili ste diskriminatorske i pljackaske zakone. Korumpirani politicari uvek se trude da prave sto skuplju i sto komplikovaniju drzavu, ozbiljne drzave olaksavaju narodu zivot,nepostoji sansa da za potvrdu da si neosudjivan platis i jedan dinar,dobijes je za pet minuta,u Srbiji cekas pet sati.

62% skuplje samo za tablice i dozvolu

pre 13 godina

Ne valja vam naslov, niti računica. Postoji zvanični sajt MUP na kome se mogu pročitati još uvek važeće cene. Za zamenu saobraćajne dozvole i registarskih tablica trenutno se plaća ukupno 4.044 dinara, a od 1. januara 2011. plaćaće se 5.720 dinara (uz uključenu "cenu" tzv. nalepnice od suvog zlata), što je poskupljenje od približno 43%. Tome valja dodati i da će ogroman broj vozača "iskoristiti" priliku da zameni vozačku dozvolu (da ne bi i dalje plaćali reket AMSS za međunarodnu vozačku dozvolu), tako da povećanje ovog dela nameta, uz 800 dinara za zamenu vozačke dozvole iznosi 6.520 dinara, ili približno 62% poskupljena. I to nije sve, jer još uvek se ne znaju nove, veće cene osiguranja, takse za upotrebu vozila, naknade za puteve, komunalne takse, ekološke takse...
Nadalje, u Novoj godini sačekaće nas i nove akcize za gorivo, nove putarine (kako za autoputeve, tako i za poluautopteve-po ceni autoputa), nove cene parkiranja, nove cene otkupa za prisilno oduzeta vozila putem pauka...
Ko odustane od korišćenja sopstvenog automobila, plaćaće skuplji javni gradski prevoz, a prigradski i međugradski koštaće ga već za 2 osobe skuplje nego gorivo za automobil koji troši 10 litara na 100 km.

Dakle, srećna nam Nova 1949 !

ivan tomic

pre 13 godina

@(Miks011, 29. decembar 2010 16:04)

haha biseru, te naljepnice se stavljau s untrasnje strane sofersjabe na suvozacevom mjestu... pitam se koliko bi ta naljepnica trajala na tablici nakon kise?? zna li neko odgovor mozda?

DEKI BGD

pre 13 godina

Proizvodnja jednog para tablica nemože da košta više od 400 dinara. Lepa zarada od 500%. Proizvodnja saobraćajne i vozačke dozvole, zajedno 400 dinara. Zarada 500%. Nalepnica, 50 dinara. Zarada 800%. Svaki dalji komentar je suvišan.

BokiBG

pre 13 godina

Molim odgovor na sledeće pitajne:"Zašto je potrebna promena tablice posle 7 godina, dok je važnost saobraćajne dozvole 10 godina?".

Digi

pre 13 godina

Ljudi moji pa zar ne vidite da su izgubili svaku meru.Pa za njih stvarno je malo da mi uzmu 2400 dinara ali meni je mnogo.Doslo je vreme za GRADJANSKU neposlusnost.Niko ne bi trebalo da registruje kola a oni ne mogu celu Srbiju u zatvor.Prema onima koji budu stavili nove tablice gradjani treba da preduzmu mere i videcete kako ce sve da se vrlo brzo resi u korist gradjana.

nikola razbijac

pre 13 godina

Ajd dobro, nisu neke cene za toliki period, ali 400 dinara svake godine za nalepnicu cija izrada kosta 10? Pa vi niste pri sebi! Nek Bajatovic od svoje plate od 155 000 evra (12 meseci puta 13 000 evra) godisnje finansira nalepnice za gradjane Srbije

vlada

pre 13 godina

Ma treba vas sve u zatvor sto nam izbijate pare iz dzepa za svaku sitnicu. Ja sam zadovoljan i sadasnjim tablicama, to je moglo i da saceka koju godinu!

62% skuplje samo za tablice i dozvolu

pre 13 godina

Ne valja vam naslov, niti računica. Postoji zvanični sajt MUP na kome se mogu pročitati još uvek važeće cene. Za zamenu saobraćajne dozvole i registarskih tablica trenutno se plaća ukupno 4.044 dinara, a od 1. januara 2011. plaćaće se 5.720 dinara (uz uključenu "cenu" tzv. nalepnice od suvog zlata), što je poskupljenje od približno 43%. Tome valja dodati i da će ogroman broj vozača "iskoristiti" priliku da zameni vozačku dozvolu (da ne bi i dalje plaćali reket AMSS za međunarodnu vozačku dozvolu), tako da povećanje ovog dela nameta, uz 800 dinara za zamenu vozačke dozvole iznosi 6.520 dinara, ili približno 62% poskupljena. I to nije sve, jer još uvek se ne znaju nove, veće cene osiguranja, takse za upotrebu vozila, naknade za puteve, komunalne takse, ekološke takse...
Nadalje, u Novoj godini sačekaće nas i nove akcize za gorivo, nove putarine (kako za autoputeve, tako i za poluautopteve-po ceni autoputa), nove cene parkiranja, nove cene otkupa za prisilno oduzeta vozila putem pauka...
Ko odustane od korišćenja sopstvenog automobila, plaćaće skuplji javni gradski prevoz, a prigradski i međugradski koštaće ga već za 2 osobe skuplje nego gorivo za automobil koji troši 10 litara na 100 km.

Dakle, srećna nam Nova 1949 !

BokiBG

pre 13 godina

Molim odgovor na sledeće pitajne:"Zašto je potrebna promena tablice posle 7 godina, dok je važnost saobraćajne dozvole 10 godina?".

nikola razbijac

pre 13 godina

Ajd dobro, nisu neke cene za toliki period, ali 400 dinara svake godine za nalepnicu cija izrada kosta 10? Pa vi niste pri sebi! Nek Bajatovic od svoje plate od 155 000 evra (12 meseci puta 13 000 evra) godisnje finansira nalepnice za gradjane Srbije

vlada

pre 13 godina

Ma treba vas sve u zatvor sto nam izbijate pare iz dzepa za svaku sitnicu. Ja sam zadovoljan i sadasnjim tablicama, to je moglo i da saceka koju godinu!

DEKI BGD

pre 13 godina

Proizvodnja jednog para tablica nemože da košta više od 400 dinara. Lepa zarada od 500%. Proizvodnja saobraćajne i vozačke dozvole, zajedno 400 dinara. Zarada 500%. Nalepnica, 50 dinara. Zarada 800%. Svaki dalji komentar je suvišan.

Krivi smo mi

pre 13 godina

Eh, moji sugrađani... Kad je prošle godine izglasavan novi ZOBS, umesto da se ispred skupštine okupilo nas 500.000 u znak protesta i da ih sprečimo u tome, mnogi od vas su, naprotiv, čak i odobravali donošenje novog ZOBS-a, rečima "pa i treba, oni se brinu za našu bezbednost". E sad kad su nas zbog tog novog ZOBS-a stigli troškovi i oko prve pomoći i oko zimskih guma i oko polaganja vozačkog i oko registracije, nemamo prava da se bunimo.

Digi

pre 13 godina

Ljudi moji pa zar ne vidite da su izgubili svaku meru.Pa za njih stvarno je malo da mi uzmu 2400 dinara ali meni je mnogo.Doslo je vreme za GRADJANSKU neposlusnost.Niko ne bi trebalo da registruje kola a oni ne mogu celu Srbiju u zatvor.Prema onima koji budu stavili nove tablice gradjani treba da preduzmu mere i videcete kako ce sve da se vrlo brzo resi u korist gradjana.

Aleksandar

pre 13 godina

400 dinara nalepnica? Pa ja cu za 10 dinara da nadjem samolepljivi papir i za 5 dinara da odstampam kuci, tj. koliko mi skine boju sa kertridza.

Del

pre 13 godina

Gospodine ministre, odgovorite samo na jedno pitanje:
Grb koje drzave se nalazi na tablicama?
To sto ste vi interpretirali kao grb Srbije je samo segmnent grba (fale mu orlovi Nemanjica i kruna).
Ko vama daje za pravo da cerupate grb Srbije po nahodjenju? Ko odredjuje sta ce da bude, a sta ne na tablicama?
Da vas podsetim, grb srbije mozete naci na sajtu vlade u kojoj sedite i izgleda ovako:
http://www.srbija.gov.rs/pages/article.php?id=12084
Zasto Policija ne nosi na sapkama grb drzave ciji ustavni poredak stiti?
Ovaj grb je nase ime i prezime i pod ovim znamenjima su stradala pokolenja, a gle cuda sada se nasao "umetnik" koji ce da nam da prestavi njegovu umetnicku viziju.
Mada pre mislim da je neko dobio posao, a da masina ne moze da mu stancuje ovako fine detalje.
Mislite o tome!

Defetista

pre 13 godina

A kada ce biti ukinuta nerazumna i bezobrazno skupa taksa na vozila preko 2000ccm ?? Izmislili ste diskriminatorske i pljackaske zakone. Korumpirani politicari uvek se trude da prave sto skuplju i sto komplikovaniju drzavu, ozbiljne drzave olaksavaju narodu zivot,nepostoji sansa da za potvrdu da si neosudjivan platis i jedan dinar,dobijes je za pet minuta,u Srbiji cekas pet sati.

borkeb

pre 13 godina

Bolje da taj novac dajemo u fond za gradnju zatvora po Srbiji jer kandidata ima stvarno mnogo.
Afere, prevare, kradje, laganje ...
Dokle više, Srbijo budi se!!!

jedan mile

pre 13 godina

Nema odakle da se puni budzet za policijske caksire i gace, vojne carape i ministarsku farbu za kosu pa se uhvatise dzepa vozaca. Ja sam bre video na tv-u da robijasi na trulom zapadu prave tablice, koje kasnije dodju ljudima na adresu za neku realno malu kintu.
Ovi nasi su 2002 trazili nove tablice, zasto opet traze nove table? Greska u sistemu? Ispucali sve moguce kombinacije...danas slova, sutra hijeroglif sa Mladjanovom glavom.

Imam bre ja ideju! Svaki vozac, da nadje po jednu firmu sponzora da mu plati sve troskove oko: kuke,sajle,prsluka i tablica...a on ce samo da nalepi reklamu za Durex ili Metro. Smesno vam je? Mene tako boli uvo sta ce da mi bude na kollima...a u krajnju ruku i pandure je. Samo da im caksire nisu busne...

bora

pre 13 godina

tablice= 2000.00 din
v.dozvola = 1200.00 din
saobracajna = 800.00 din
nalepnica = 400.00 din
ukupno= 4400.00 din.

E toliko treba da se plati namet drzavi!! Katastrofa, nema nama spasa!!!

d

pre 13 godina

E, pa jeste opterećujuća, u ovoj pretežnoj besparici, besposlici (nezaposlenosti), ova rešenja će samo trpati pare u budžet koji organi nemilice troše i rasipaju.

slobodan

pre 13 godina

neko ovde pita zbog "NALEPNICE" ! to i nije tako losa ideja , to je verovatno po ugledu na neke zemlje u evropi koja je ujedno dokaz da je auto ispravan za voznju i ona se prilikom redovnog tehnickopg pregleda ( ma primer u austriji kod novih auta nakon dve ili tri godine , kod starijih svake godine uz mogucnost prekoracenja roka od 4 mesecam ) na prednjem staklu vidljivo za organe koji kontrolicu saobracaj LEPI , kosta TAKODJE CETIRI EVRA ! fazit je da svi troskovi oko registracije , kao i uvodjenje kazni i nekih propisa su na evropskom nivou I ONE SU ZA NASE PRILIKE PREVISOKE ! MOZDA JOS U BANGLADESU RADNICI IMAJU MANJE PLATE NEGO U SRBIJI , te je i"LOGICNO" da se za zamenu tablica i pratecih papira mora odvojiti TRECINA MESECNE PLATE !!!! ps // tablice su u austriji 18 EVRA i vaze sve dok ZELIS !!!i kad kupis novi auto imas pravo da zadrzis iste !!! registrujes auto na isti registarski broj !!

gradjanin

pre 13 godina

ako vi u gradjane racunate samo politicare i vama slicne onda cena uopste nije opterecujuca!a za nas koji smo status gradjana izgubili jos devedesete je itekako opterecujuca!pa ljudi moji pogledajte im dananje vesti,ne zna covek na koju pre da napise negativan komentar jer nas ugrozavaju na svim frontovima!kako ne shvatate @#$%! politicarska da smo mi gladni!

Predrag M

pre 13 godina

Mene interesuje samo jedna stvar u svemu ovom.
Pošto će se te markice menjati svake godine, da li će se stare lako skidati, odnosno da li će ostajati trag od lepka na šoferšajbni. Ako će se te markice cepati prilikom uklanjanja, šta mislite našta će ličiti šoferšajbna nakon nekoliko godina?
Možda je ovo pitanje pomalo i glupo, ali mislite i o tome.Malo strariji se sećaju nalepnica za parkiranje koje su bile veoma slične ovim koje će se koristiti i takođe su se lepile na staklo a teško se skidale.

sdned

pre 13 godina

Meni ne trebaju. Ako oni hoće da ih nosim i koristim, nek plate lepo tih "tričavih" 40EUR. Sve promene po leđima (i džepu) građana!

Benjamin

pre 13 godina

Budimo realni. Standard u Srbiji mora biti kao u EU, znaci tablice koje mogu da se elektronski citaju i da se spolja vidi dokle je auto registrovan. Bolje bi bilo da je nalepnica na tablici ali sta ces, to je Balkan...
Sto se cene tice 2400 din. je knap 24 L goriva, pa nemoj da panicimo. Za 7 godina, koliko tablice traju, nije mnogo da ustedimo 3,5 litara goriva godisnje! Vozacka dozvola se placa svugde i to je sve normalno. Ajde glavu gore!!!

ivan tomic

pre 13 godina

@(Miks011, 29. decembar 2010 16:04)

haha biseru, te naljepnice se stavljau s untrasnje strane sofersjabe na suvozacevom mjestu... pitam se koliko bi ta naljepnica trajala na tablici nakon kise?? zna li neko odgovor mozda?

dezinfo

pre 13 godina

Sinoc u (valjda) 3. Dnevniku cuvenog "javnog servisa" sire dezinformacije - rekli su da ce vozacke dozvole kostati 800 din (ne 1200) i da ce saobracajne dozvole vaziti 7 godina, kao tablice

Vuk

pre 13 godina

Tablice

Treba da se vode na vlasnika, ne na auto.

Posebna saobracajna za auto,dozivotna.Podaci o autu.
Posebna za vlasnika,tablica.
Papiric i nalepnica za registraciju.
I to je to.
Samo se menja nalepnica.

Ako vlasnik promeni auto,
od starog dobija saobracajnu,a tablice stavlja svoje.
Vadi novu nalepnicu i gotovo.

To se radi u normalnim zemljama.

Kod nas je i dalje, harac!

7 god.??
lopovluk

Dok ne udjemo u EU,nema zasto da ih menjamo.

Mozda ovi planiraju da udjemo u EU,2018.??

2012. izborna godina
2016. izborna godina
2018. nove tablice
2020. izborna godina


Lopovi

Jova

pre 13 godina

Ja sam danas platio nove tablice, u stvari, stare.

Pre 32 dana, istekle mi tablice.
Ja vlasnik auta i tablica, godinama.
Proslo tih 30 dana, od kada su istekle, nisam vozio, i ajd da registrujem.
Morao sam da odjavim svoje tablice,da bi dobio nove tablice. isti auto,isti vlasnik.
Sam sebe sam odjavio,i sam sebe ponovo prijavio.
i nisu mi dali da zadrzim stare, mada sam ja vlasnik,i opet mi trebaju.
kakve gluposti.

A vec za koji dan, nove tablice. Znaci,krajem decembra 2011.,jovo nanovo.
I posle 7 godina,opet.

Lopovi.

Lalo NS

pre 13 godina

Sto se tice grba na tablicama, po EU standardima darzavni grbovi ne mogu da budu na tablicama. Od grbova mogu da budu grbovi opstina, regija, gradova ili neki deo dryavnog grba. Iz tog razloga ce Hrvatska morati da menja tablice kada udje u EU. Ovi nasi strucnjaci verovatno nisu znali za ovo pravilo, da su znali sigurno bi stancovali drzavni grb, da posle imaju razlog za jos jednu zamenu tablica.

ZZ

pre 13 godina

Cena je simbolična, kako vole da kažu u policiji ( ili je srpska reč žandarmerija ?). Zašto menjanje tablica ? Mislim da Dačić primenjuje znanje koje je stekao kod Slobe. Zašto 7 godina ? Pa od negde se mora početi. Na 7, pa na 5, pa na dve godine... Kad prihvatimo 7, lako ćemo posle prihvatiti i 5 i dve godine. To otvara ogroman prostor za razne druge mahinacije: još nalepnica, još prsluka, novih prvih pomoći, itd, a sve iz razloga... BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU ! ! ! ! Ova reč bez-bednost, nije baš najbolja, pre bih rekao: bednost u saobraćaju, bednost u Srbiji.

Benjamin

pre 13 godina

Budimo realni. Standard u Srbiji mora biti kao u EU, znaci tablice koje mogu da se elektronski citaju i da se spolja vidi dokle je auto registrovan. Bolje bi bilo da je nalepnica na tablici ali sta ces, to je Balkan...
Sto se cene tice 2400 din. je knap 24 L goriva, pa nemoj da panicimo. Za 7 godina, koliko tablice traju, nije mnogo da ustedimo 3,5 litara goriva godisnje! Vozacka dozvola se placa svugde i to je sve normalno. Ajde glavu gore!!!

Del

pre 13 godina

Gospodine ministre, odgovorite samo na jedno pitanje:
Grb koje drzave se nalazi na tablicama?
To sto ste vi interpretirali kao grb Srbije je samo segmnent grba (fale mu orlovi Nemanjica i kruna).
Ko vama daje za pravo da cerupate grb Srbije po nahodjenju? Ko odredjuje sta ce da bude, a sta ne na tablicama?
Da vas podsetim, grb srbije mozete naci na sajtu vlade u kojoj sedite i izgleda ovako:
http://www.srbija.gov.rs/pages/article.php?id=12084
Zasto Policija ne nosi na sapkama grb drzave ciji ustavni poredak stiti?
Ovaj grb je nase ime i prezime i pod ovim znamenjima su stradala pokolenja, a gle cuda sada se nasao "umetnik" koji ce da nam da prestavi njegovu umetnicku viziju.
Mada pre mislim da je neko dobio posao, a da masina ne moze da mu stancuje ovako fine detalje.
Mislite o tome!

Defetista

pre 13 godina

A kada ce biti ukinuta nerazumna i bezobrazno skupa taksa na vozila preko 2000ccm ?? Izmislili ste diskriminatorske i pljackaske zakone. Korumpirani politicari uvek se trude da prave sto skuplju i sto komplikovaniju drzavu, ozbiljne drzave olaksavaju narodu zivot,nepostoji sansa da za potvrdu da si neosudjivan platis i jedan dinar,dobijes je za pet minuta,u Srbiji cekas pet sati.

vlada

pre 13 godina

Ma treba vas sve u zatvor sto nam izbijate pare iz dzepa za svaku sitnicu. Ja sam zadovoljan i sadasnjim tablicama, to je moglo i da saceka koju godinu!

Digi

pre 13 godina

Ljudi moji pa zar ne vidite da su izgubili svaku meru.Pa za njih stvarno je malo da mi uzmu 2400 dinara ali meni je mnogo.Doslo je vreme za GRADJANSKU neposlusnost.Niko ne bi trebalo da registruje kola a oni ne mogu celu Srbiju u zatvor.Prema onima koji budu stavili nove tablice gradjani treba da preduzmu mere i videcete kako ce sve da se vrlo brzo resi u korist gradjana.

Aleksandar

pre 13 godina

400 dinara nalepnica? Pa ja cu za 10 dinara da nadjem samolepljivi papir i za 5 dinara da odstampam kuci, tj. koliko mi skine boju sa kertridza.

bora

pre 13 godina

tablice= 2000.00 din
v.dozvola = 1200.00 din
saobracajna = 800.00 din
nalepnica = 400.00 din
ukupno= 4400.00 din.

E toliko treba da se plati namet drzavi!! Katastrofa, nema nama spasa!!!

DEKI BGD

pre 13 godina

Proizvodnja jednog para tablica nemože da košta više od 400 dinara. Lepa zarada od 500%. Proizvodnja saobraćajne i vozačke dozvole, zajedno 400 dinara. Zarada 500%. Nalepnica, 50 dinara. Zarada 800%. Svaki dalji komentar je suvišan.

Krivi smo mi

pre 13 godina

Eh, moji sugrađani... Kad je prošle godine izglasavan novi ZOBS, umesto da se ispred skupštine okupilo nas 500.000 u znak protesta i da ih sprečimo u tome, mnogi od vas su, naprotiv, čak i odobravali donošenje novog ZOBS-a, rečima "pa i treba, oni se brinu za našu bezbednost". E sad kad su nas zbog tog novog ZOBS-a stigli troškovi i oko prve pomoći i oko zimskih guma i oko polaganja vozačkog i oko registracije, nemamo prava da se bunimo.

ivan tomic

pre 13 godina

@(Miks011, 29. decembar 2010 16:04)

haha biseru, te naljepnice se stavljau s untrasnje strane sofersjabe na suvozacevom mjestu... pitam se koliko bi ta naljepnica trajala na tablici nakon kise?? zna li neko odgovor mozda?

nikola razbijac

pre 13 godina

Ajd dobro, nisu neke cene za toliki period, ali 400 dinara svake godine za nalepnicu cija izrada kosta 10? Pa vi niste pri sebi! Nek Bajatovic od svoje plate od 155 000 evra (12 meseci puta 13 000 evra) godisnje finansira nalepnice za gradjane Srbije

jedan mile

pre 13 godina

Nema odakle da se puni budzet za policijske caksire i gace, vojne carape i ministarsku farbu za kosu pa se uhvatise dzepa vozaca. Ja sam bre video na tv-u da robijasi na trulom zapadu prave tablice, koje kasnije dodju ljudima na adresu za neku realno malu kintu.
Ovi nasi su 2002 trazili nove tablice, zasto opet traze nove table? Greska u sistemu? Ispucali sve moguce kombinacije...danas slova, sutra hijeroglif sa Mladjanovom glavom.

Imam bre ja ideju! Svaki vozac, da nadje po jednu firmu sponzora da mu plati sve troskove oko: kuke,sajle,prsluka i tablica...a on ce samo da nalepi reklamu za Durex ili Metro. Smesno vam je? Mene tako boli uvo sta ce da mi bude na kollima...a u krajnju ruku i pandure je. Samo da im caksire nisu busne...

BokiBG

pre 13 godina

Molim odgovor na sledeće pitajne:"Zašto je potrebna promena tablice posle 7 godina, dok je važnost saobraćajne dozvole 10 godina?".

d

pre 13 godina

E, pa jeste opterećujuća, u ovoj pretežnoj besparici, besposlici (nezaposlenosti), ova rešenja će samo trpati pare u budžet koji organi nemilice troše i rasipaju.

Predrag M

pre 13 godina

Mene interesuje samo jedna stvar u svemu ovom.
Pošto će se te markice menjati svake godine, da li će se stare lako skidati, odnosno da li će ostajati trag od lepka na šoferšajbni. Ako će se te markice cepati prilikom uklanjanja, šta mislite našta će ličiti šoferšajbna nakon nekoliko godina?
Možda je ovo pitanje pomalo i glupo, ali mislite i o tome.Malo strariji se sećaju nalepnica za parkiranje koje su bile veoma slične ovim koje će se koristiti i takođe su se lepile na staklo a teško se skidale.

ZZ

pre 13 godina

Cena je simbolična, kako vole da kažu u policiji ( ili je srpska reč žandarmerija ?). Zašto menjanje tablica ? Mislim da Dačić primenjuje znanje koje je stekao kod Slobe. Zašto 7 godina ? Pa od negde se mora početi. Na 7, pa na 5, pa na dve godine... Kad prihvatimo 7, lako ćemo posle prihvatiti i 5 i dve godine. To otvara ogroman prostor za razne druge mahinacije: još nalepnica, još prsluka, novih prvih pomoći, itd, a sve iz razloga... BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU ! ! ! ! Ova reč bez-bednost, nije baš najbolja, pre bih rekao: bednost u saobraćaju, bednost u Srbiji.

62% skuplje samo za tablice i dozvolu

pre 13 godina

Ne valja vam naslov, niti računica. Postoji zvanični sajt MUP na kome se mogu pročitati još uvek važeće cene. Za zamenu saobraćajne dozvole i registarskih tablica trenutno se plaća ukupno 4.044 dinara, a od 1. januara 2011. plaćaće se 5.720 dinara (uz uključenu "cenu" tzv. nalepnice od suvog zlata), što je poskupljenje od približno 43%. Tome valja dodati i da će ogroman broj vozača "iskoristiti" priliku da zameni vozačku dozvolu (da ne bi i dalje plaćali reket AMSS za međunarodnu vozačku dozvolu), tako da povećanje ovog dela nameta, uz 800 dinara za zamenu vozačke dozvole iznosi 6.520 dinara, ili približno 62% poskupljena. I to nije sve, jer još uvek se ne znaju nove, veće cene osiguranja, takse za upotrebu vozila, naknade za puteve, komunalne takse, ekološke takse...
Nadalje, u Novoj godini sačekaće nas i nove akcize za gorivo, nove putarine (kako za autoputeve, tako i za poluautopteve-po ceni autoputa), nove cene parkiranja, nove cene otkupa za prisilno oduzeta vozila putem pauka...
Ko odustane od korišćenja sopstvenog automobila, plaćaće skuplji javni gradski prevoz, a prigradski i međugradski koštaće ga već za 2 osobe skuplje nego gorivo za automobil koji troši 10 litara na 100 km.

Dakle, srećna nam Nova 1949 !

slobodan

pre 13 godina

neko ovde pita zbog "NALEPNICE" ! to i nije tako losa ideja , to je verovatno po ugledu na neke zemlje u evropi koja je ujedno dokaz da je auto ispravan za voznju i ona se prilikom redovnog tehnickopg pregleda ( ma primer u austriji kod novih auta nakon dve ili tri godine , kod starijih svake godine uz mogucnost prekoracenja roka od 4 mesecam ) na prednjem staklu vidljivo za organe koji kontrolicu saobracaj LEPI , kosta TAKODJE CETIRI EVRA ! fazit je da svi troskovi oko registracije , kao i uvodjenje kazni i nekih propisa su na evropskom nivou I ONE SU ZA NASE PRILIKE PREVISOKE ! MOZDA JOS U BANGLADESU RADNICI IMAJU MANJE PLATE NEGO U SRBIJI , te je i"LOGICNO" da se za zamenu tablica i pratecih papira mora odvojiti TRECINA MESECNE PLATE !!!! ps // tablice su u austriji 18 EVRA i vaze sve dok ZELIS !!!i kad kupis novi auto imas pravo da zadrzis iste !!! registrujes auto na isti registarski broj !!

sdned

pre 13 godina

Meni ne trebaju. Ako oni hoće da ih nosim i koristim, nek plate lepo tih "tričavih" 40EUR. Sve promene po leđima (i džepu) građana!

borkeb

pre 13 godina

Bolje da taj novac dajemo u fond za gradnju zatvora po Srbiji jer kandidata ima stvarno mnogo.
Afere, prevare, kradje, laganje ...
Dokle više, Srbijo budi se!!!

gradjanin

pre 13 godina

ako vi u gradjane racunate samo politicare i vama slicne onda cena uopste nije opterecujuca!a za nas koji smo status gradjana izgubili jos devedesete je itekako opterecujuca!pa ljudi moji pogledajte im dananje vesti,ne zna covek na koju pre da napise negativan komentar jer nas ugrozavaju na svim frontovima!kako ne shvatate @#$%! politicarska da smo mi gladni!

dezinfo

pre 13 godina

Sinoc u (valjda) 3. Dnevniku cuvenog "javnog servisa" sire dezinformacije - rekli su da ce vozacke dozvole kostati 800 din (ne 1200) i da ce saobracajne dozvole vaziti 7 godina, kao tablice

Lalo NS

pre 13 godina

Sto se tice grba na tablicama, po EU standardima darzavni grbovi ne mogu da budu na tablicama. Od grbova mogu da budu grbovi opstina, regija, gradova ili neki deo dryavnog grba. Iz tog razloga ce Hrvatska morati da menja tablice kada udje u EU. Ovi nasi strucnjaci verovatno nisu znali za ovo pravilo, da su znali sigurno bi stancovali drzavni grb, da posle imaju razlog za jos jednu zamenu tablica.

Jova

pre 13 godina

Ja sam danas platio nove tablice, u stvari, stare.

Pre 32 dana, istekle mi tablice.
Ja vlasnik auta i tablica, godinama.
Proslo tih 30 dana, od kada su istekle, nisam vozio, i ajd da registrujem.
Morao sam da odjavim svoje tablice,da bi dobio nove tablice. isti auto,isti vlasnik.
Sam sebe sam odjavio,i sam sebe ponovo prijavio.
i nisu mi dali da zadrzim stare, mada sam ja vlasnik,i opet mi trebaju.
kakve gluposti.

A vec za koji dan, nove tablice. Znaci,krajem decembra 2011.,jovo nanovo.
I posle 7 godina,opet.

Lopovi.

Vuk

pre 13 godina

Tablice

Treba da se vode na vlasnika, ne na auto.

Posebna saobracajna za auto,dozivotna.Podaci o autu.
Posebna za vlasnika,tablica.
Papiric i nalepnica za registraciju.
I to je to.
Samo se menja nalepnica.

Ako vlasnik promeni auto,
od starog dobija saobracajnu,a tablice stavlja svoje.
Vadi novu nalepnicu i gotovo.

To se radi u normalnim zemljama.

Kod nas je i dalje, harac!

7 god.??
lopovluk

Dok ne udjemo u EU,nema zasto da ih menjamo.

Mozda ovi planiraju da udjemo u EU,2018.??

2012. izborna godina
2016. izborna godina
2018. nove tablice
2020. izborna godina


Lopovi