Petak, 24.12.2010.

16:47

Optužnica protiv vođe "Obraza"

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv vođe "Obraza" Mladena Obradovića zbog sumnje da je organizovao nerede tokom održavanja Parade ponosa.

Izvor: Tanjug

Optužnica protiv voðe "Obraza" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 13 godina

Ne mislim da je ideja fasizma rasporostranjena medju Srbima. U pitanju su politicki marginalci i grupa intelektualnih bogalja koji sire nacional-sovinisticku propagandu. Sa takvim idejama ne bi na izborima dobili vise glasova od stranke "jogi letaca".

vidakis

pre 13 godina

Od kraja osamdesetih godina država (politika, mediji, školstvo-akademija, univerzitet) učinila je veliki napor da se stvore ovakvi ljudi.To smo gledali "uživo", nastupe političara, profesora, crkvenih velikodostojnika, akademika. Za vreme nacional-socijalističke diktature politički cilj je bio stvarati "topovsko meso" tzv patriJote i oni su STVORENI, mnogo njih-previše. Evropski projekat je propao, predstoji opet stvaranje nacional-socijalistićke diktature što zbog velikog nezadovoljstva naroda, velikog broja mladih "patrijotskih"kadrova i podrške "prijatelja" van EU neće biti problem. Mislim da je sudbonosna greška napravljena što kao u Španiji, posle fašističke diktature gen.lis.F.Franka, nije u Srbiji došlo do restauracije Monarhije u obliku USTAVNE PARLAMENTARNE MONARHIJE modernog, evropskog tipa. To je bio način da se amortizuju antagonizmi stvoreni nacional-socijalističkom diktaturom i rel. brzo udje u EU. Šansa je propuštena, društvo nije krenulo putem izlečenja. Sada je već sasvim jasno šta nas čeka.

Aleksandar

pre 13 godina

Ajde sto je on takav, nego sto se mentoli kace za tu njegovu ideologiju, koja je nastala iz nama dobro poznatih ideologija.

Sta ce to malo cobance da radi, kada se sutra svet otvori pred svima?

Vuk

pre 13 godina

Gadno je biti dete bogatih roditelja. Sve se ima u zivotu, i onda dete postane besno.

Bogato, razmazeno i besno, pa pravo u neki nacionalizam, uvrnute ideje. Eto hrane i za egoizam.
A dzaba i pare, ako se nema moc...

Ko spaja kraj sa krajem, nema vremena ni da razmislja o tome...

no pasaran

pre 13 godina

Zapanjuje cinjenica, da je fasististicka ideja toliko rasprostranjena medju Srbima, koji su procentualno svojoj velicini, najvise stradali, bas od fasizma, u II sv. ratu! To je jadno i inferiorno. Ideja fasizma o "krvi i tlu", nacionalnoj i svakoj drugoj segragaciji, odnosno, cuvanju zamisljene cistote nacije (Srpstva), anahrona je sa faktickim stanjem stvari, kontraproduktivna, neprepoznatljiva kao takva, ali zato prijemciva za neupucene i neobrazovane, (ipak) najsire mase, po pravilu mlade.
Ako je cilj, nekog ko zeli dobro svom narodu i drzavi, za pretpostaviti je da mu zeli dobro, odnosno, da stanovnistvo napreduje na svim poljima: organizaciono, bezbedonosno, obrazovno, solidarno drustvo, gde svi zive od svog rada, gde su socijalne razlike minimalne, da siromasnih nema ... jednom recju - blagostanje, kako se onda taj neko, pocetkom XXI veka, moze pronaci i fasistickoj ideju, koja je po difoltu podvajanje i samoizolacija, a kada se cela Evropa, sve nacije oko nas, otvaraju i koriste sve blagodeti, slobodnog protoka ljudi, kapitala i ideja, i kada je jedna od najprokazenijih ideja, upravo - fasisticka, iko moze zalagati za to!?
Znaci, ne samo zbog istorijskih razloga, fasizam je kontraproduktivan i u savremenom drustvu (u ovom vremenu), odnosno PODMETNUT (Srbima, odnosno svima) onima, koji misle da time cine nesto dobro za svoju naciju i drzavu!
Na kraju, koliko je fasizam, zlo, samo po sebi, da je cak i njihova zelje za boljitkom svoje nacije "ocuvanja tradicionalnih vrednosti" (od mundijalizma, "Amerikanizacije" sveta), ustvari LAZNA, a da zapravo mnogo vise govori o licnim problemima u glavi pojedinca, koji se nadje u toj ideju, govori i TO, da kada vec pribegavaju tako radikalnim metodama u cilju, koji su sebi zacrtali (a, i istorija to pokazuje, kao i ovi "nasi" danasnji, da su spremni na sve), a u krajnjem cilju imaju "boljitak" (svoje) nacije, zar nije logicnije, da taj svet u okruzenju, nacije oko nas (Srba) i tu celu "zlu" EU i zloglasni NATO, PREVARIMO, zarad realnog boljitka, kada bi bili deo "njih", obezbedili bezbednost drzave, investicije i posao, bolji standard na njihov racun i sl?
Dakle, fasisam je farsa, o "cuvanju ognja" nacije i drzave, od svih drugih koji joj zele prete, pitka prica za LICNO nesposobne ljude, kojima se pruza prilika, da u masi postanu "sraf", od kojeg zavisi spas nacije! Uvek je neko drugi kriv, za licnu nesposobnost. Postanu "bitan" sraf, bez lica i licnosti, jer to nisu ni imali i zato su zajedno, koje UVEK vodi u nasilje, nad drugacijima, po bilo kom osnovu, boji koze, naciji, veri ...
Smrt fasizmu!

rade

pre 13 godina

Ma svi koji su ucestvovali u tvorza pa neka tamo malko porazmisle o svojim stavovima, imace slobodnog vremena na pretek. Nisam podrzao tu paradu, i dalje smatram da nije trebalo da se odrzi, nemam nista protiv gej populacije ali ne smatram da je to nesto "prirodno", kako se predstavlja, a pogotovu ne nesto za ponos (kako je jednom prilikom i Jovan Cirilov izjavio u Utisku nedelje). Ali onakvo lupanje po izlozima, divljanje, ta kolicina izmanipulisanih klinaca i besa (sto zbog "hormonijade" koja ih siba, sto zbog zaslepljenosti i izmanipulisanosti, nebitno je) MORA DA SE KAZNI!! Iz BG-a sam ali zivim sa suprugom u NS-u ["domazet", kako bi rekao Lane Gutovic :)) ] i smara me to sto cu ja da placam stetu iz NS-a (jer saljem nesto crkavice sto uspem da odvojim caletu penzioneru da placa zulume) kroz raznorazne racune i komunalije. Pozz iz NS-a

Blazenka

pre 13 godina

Imam utisak da je ovo 5. put kako dizu optiznicu protiv njega i da ce ovo biti 5. put kako ga pustaju.Koje ce vam opravdanje biti kada jednoga dana ovaj covek bude uradio nesto zaista strasno?Za sada SAMO blebece i truje nove snage.

Petar Pecikoza

pre 13 godina

Pa dovoljno je pogledati sajt Obraza i eto dovoljno dokaza protiv tog coveka.
Otvorene pretnje, diskriminacija, rasizam, itd.

Da ne govorim o gluposti, primitivizmu, antikulturi, zloupotrebi vrednosti. Recimo da je to subjektivna stvar neregulisana zakonom.

Moje puno poverenje i nada da ce konacno zabraniti tu neporebno stetnu i cak opasnu organizaciju.

Zoki

pre 13 godina

Način na koji je uhapšen i optužnica koja je podignuta deluju kao da im je za cilj da bude oslobođen.
Ako nekoga hapsite radi nasilničkog ponašanja, valjda čekate da ispolji nasilje. Hapšenjem pre nego što je nasilje izbilo praktično se sa njega skida odgovornost za sve što se događalo nakon toga.

Observer

pre 13 godina

Evo i opste mobilizacije clanova obraza zarad "lupanja" minusa na komentare na B92... Sve vec vidjeno vise puta.
Kako bih samo uposlio tu vasu "energiju" i "organizaciju" za drustveno korisne radove. Sa takvim kapacitetima i komunikacijom obradjivali bi njive za cas posla.

Ajtolah

pre 13 godina

naravno! a kome Obradovic raportira i kome govori razumem! pre odlazaka na izvrsenja, i ko je davao po 800 evra desetarima mase huligana na skupu.. to sigurno necemo saznati od nasih tzv. institucija koje su teledirigovane od strane Gospodara trgovina, droge, krupnog biznisa preko maleckih poltrona iz vrha vlasti koji im pravno servisiraju interese... mislim da resenje moze da se potrazi u Strazburu..gde bi grupa gradjana tuzila nase tuzilastvo za izrugivanje zdravoj pameti i prikrivanje stubova KRIMINALA u Srbiji i baktanjem UVEK samo izvrsiocima!

petratopola

pre 13 godina

Onima koji seju mržnju, strah i netoleranciju nije mesto u civilizovanom društvu.

Sloboda govora je dozvoljena sve dok ne poziva na linč i nasilje prema nekom.

zoran

pre 13 godina

Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom...

Pristup prema homoseksualcima "Obraz"-a identičan je onom iz Nacističke Nemačke. Međutim, među nacističkim glavešinama bilo je dosta homoseksualaca. Kakva je situacija među poglavicama "Obraza"- a ne znamo, ali verovatno ista kao i među nacistima...

Igor

pre 13 godina

Bas je ovaj nezaposleni klipeta bio u stanju da nabavlja najsavremenije motorole za pracenje policijskih frekvencija, nabavlja skutere i logisticki organizuje svu tu rulju. Da, mi smo pali s Marsa, kada cete one prave da pohapsite i privedete licu pravde umesto ovih zrtvenih miseva?

Icarus

pre 13 godina

Covece 95%, komentara kaze isto a nekim cudom svi imaju u roku od 15 minuta preko 70 minusa... Bas su pacenici ovi iz obraza...ali cisto da se zna, to sto imate neke koji su spremni sa dinamickom adresom da lupaju ocene ne znaci nista manje da ste kriminalci i da je sramota sto jedna takva organizacija jos uvek postoji u Srbiji. Sramota za srpsko drustvo..

Icarus

pre 13 godina

Ovaj kriminalac jos se slobodno seta Srbijom? Boze kakvo sudstvo mi to imamo? Izvan ove parade ponosa, ovaj bi trebao odavno da je u nekoj instituciji sa maksimalnim obezbedjenjem...

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Krajnje je vreme da ovaj petlic prgavog jezika i degenericnih ideja bude poslat na visegodisnji odmor, da malo procisti mozak i preispita svoje postupke. Mozda mu i pomogne da se malo smiri, dok ga ne prodje zakasneli pubertet koji ga ocigledno mnogo dugo drma.

Bojan

pre 13 godina

Cek, cek. Parada ponosa je bila javni skup??? Verovatno zato nisam mogao da idem na posao u centru i da prolazim ulicama. Sta bi tek bilo da je bila zatvoreni skup...

Voda u usima

pre 13 godina

"Optuženi se terete da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, za koje im preti kazna do 12 godina zatvora."
Koliko znam Obradovic je uhapsen cim je izasao iz autobusa, i na teret mu se stavljao neki spisak ! On nije ni stigao da se "nasilnicki ponasa".

Mecklejn

pre 13 godina

Njegova faca sve govori! Zbog ovakvih ljudi, sramota me je sto sam i Srbin i patriota! Zbog takvih je i rec patriota izgubila pravo znacenje!

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Krajnje je vreme da ovaj petlic prgavog jezika i degenericnih ideja bude poslat na visegodisnji odmor, da malo procisti mozak i preispita svoje postupke. Mozda mu i pomogne da se malo smiri, dok ga ne prodje zakasneli pubertet koji ga ocigledno mnogo dugo drma.

Ajtolah

pre 13 godina

naravno! a kome Obradovic raportira i kome govori razumem! pre odlazaka na izvrsenja, i ko je davao po 800 evra desetarima mase huligana na skupu.. to sigurno necemo saznati od nasih tzv. institucija koje su teledirigovane od strane Gospodara trgovina, droge, krupnog biznisa preko maleckih poltrona iz vrha vlasti koji im pravno servisiraju interese... mislim da resenje moze da se potrazi u Strazburu..gde bi grupa gradjana tuzila nase tuzilastvo za izrugivanje zdravoj pameti i prikrivanje stubova KRIMINALA u Srbiji i baktanjem UVEK samo izvrsiocima!

zoran

pre 13 godina

Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom...

Pristup prema homoseksualcima "Obraz"-a identičan je onom iz Nacističke Nemačke. Međutim, među nacističkim glavešinama bilo je dosta homoseksualaca. Kakva je situacija među poglavicama "Obraza"- a ne znamo, ali verovatno ista kao i među nacistima...

Mecklejn

pre 13 godina

Njegova faca sve govori! Zbog ovakvih ljudi, sramota me je sto sam i Srbin i patriota! Zbog takvih je i rec patriota izgubila pravo znacenje!

Icarus

pre 13 godina

Covece 95%, komentara kaze isto a nekim cudom svi imaju u roku od 15 minuta preko 70 minusa... Bas su pacenici ovi iz obraza...ali cisto da se zna, to sto imate neke koji su spremni sa dinamickom adresom da lupaju ocene ne znaci nista manje da ste kriminalci i da je sramota sto jedna takva organizacija jos uvek postoji u Srbiji. Sramota za srpsko drustvo..

Observer

pre 13 godina

Evo i opste mobilizacije clanova obraza zarad "lupanja" minusa na komentare na B92... Sve vec vidjeno vise puta.
Kako bih samo uposlio tu vasu "energiju" i "organizaciju" za drustveno korisne radove. Sa takvim kapacitetima i komunikacijom obradjivali bi njive za cas posla.

Igor

pre 13 godina

Bas je ovaj nezaposleni klipeta bio u stanju da nabavlja najsavremenije motorole za pracenje policijskih frekvencija, nabavlja skutere i logisticki organizuje svu tu rulju. Da, mi smo pali s Marsa, kada cete one prave da pohapsite i privedete licu pravde umesto ovih zrtvenih miseva?

Icarus

pre 13 godina

Ovaj kriminalac jos se slobodno seta Srbijom? Boze kakvo sudstvo mi to imamo? Izvan ove parade ponosa, ovaj bi trebao odavno da je u nekoj instituciji sa maksimalnim obezbedjenjem...

Voda u usima

pre 13 godina

"Optuženi se terete da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, za koje im preti kazna do 12 godina zatvora."
Koliko znam Obradovic je uhapsen cim je izasao iz autobusa, i na teret mu se stavljao neki spisak ! On nije ni stigao da se "nasilnicki ponasa".

Bojan

pre 13 godina

Cek, cek. Parada ponosa je bila javni skup??? Verovatno zato nisam mogao da idem na posao u centru i da prolazim ulicama. Sta bi tek bilo da je bila zatvoreni skup...

petratopola

pre 13 godina

Onima koji seju mržnju, strah i netoleranciju nije mesto u civilizovanom društvu.

Sloboda govora je dozvoljena sve dok ne poziva na linč i nasilje prema nekom.

Petar Pecikoza

pre 13 godina

Pa dovoljno je pogledati sajt Obraza i eto dovoljno dokaza protiv tog coveka.
Otvorene pretnje, diskriminacija, rasizam, itd.

Da ne govorim o gluposti, primitivizmu, antikulturi, zloupotrebi vrednosti. Recimo da je to subjektivna stvar neregulisana zakonom.

Moje puno poverenje i nada da ce konacno zabraniti tu neporebno stetnu i cak opasnu organizaciju.

Zoki

pre 13 godina

Način na koji je uhapšen i optužnica koja je podignuta deluju kao da im je za cilj da bude oslobođen.
Ako nekoga hapsite radi nasilničkog ponašanja, valjda čekate da ispolji nasilje. Hapšenjem pre nego što je nasilje izbilo praktično se sa njega skida odgovornost za sve što se događalo nakon toga.

Blazenka

pre 13 godina

Imam utisak da je ovo 5. put kako dizu optiznicu protiv njega i da ce ovo biti 5. put kako ga pustaju.Koje ce vam opravdanje biti kada jednoga dana ovaj covek bude uradio nesto zaista strasno?Za sada SAMO blebece i truje nove snage.

no pasaran

pre 13 godina

Zapanjuje cinjenica, da je fasististicka ideja toliko rasprostranjena medju Srbima, koji su procentualno svojoj velicini, najvise stradali, bas od fasizma, u II sv. ratu! To je jadno i inferiorno. Ideja fasizma o "krvi i tlu", nacionalnoj i svakoj drugoj segragaciji, odnosno, cuvanju zamisljene cistote nacije (Srpstva), anahrona je sa faktickim stanjem stvari, kontraproduktivna, neprepoznatljiva kao takva, ali zato prijemciva za neupucene i neobrazovane, (ipak) najsire mase, po pravilu mlade.
Ako je cilj, nekog ko zeli dobro svom narodu i drzavi, za pretpostaviti je da mu zeli dobro, odnosno, da stanovnistvo napreduje na svim poljima: organizaciono, bezbedonosno, obrazovno, solidarno drustvo, gde svi zive od svog rada, gde su socijalne razlike minimalne, da siromasnih nema ... jednom recju - blagostanje, kako se onda taj neko, pocetkom XXI veka, moze pronaci i fasistickoj ideju, koja je po difoltu podvajanje i samoizolacija, a kada se cela Evropa, sve nacije oko nas, otvaraju i koriste sve blagodeti, slobodnog protoka ljudi, kapitala i ideja, i kada je jedna od najprokazenijih ideja, upravo - fasisticka, iko moze zalagati za to!?
Znaci, ne samo zbog istorijskih razloga, fasizam je kontraproduktivan i u savremenom drustvu (u ovom vremenu), odnosno PODMETNUT (Srbima, odnosno svima) onima, koji misle da time cine nesto dobro za svoju naciju i drzavu!
Na kraju, koliko je fasizam, zlo, samo po sebi, da je cak i njihova zelje za boljitkom svoje nacije "ocuvanja tradicionalnih vrednosti" (od mundijalizma, "Amerikanizacije" sveta), ustvari LAZNA, a da zapravo mnogo vise govori o licnim problemima u glavi pojedinca, koji se nadje u toj ideju, govori i TO, da kada vec pribegavaju tako radikalnim metodama u cilju, koji su sebi zacrtali (a, i istorija to pokazuje, kao i ovi "nasi" danasnji, da su spremni na sve), a u krajnjem cilju imaju "boljitak" (svoje) nacije, zar nije logicnije, da taj svet u okruzenju, nacije oko nas (Srba) i tu celu "zlu" EU i zloglasni NATO, PREVARIMO, zarad realnog boljitka, kada bi bili deo "njih", obezbedili bezbednost drzave, investicije i posao, bolji standard na njihov racun i sl?
Dakle, fasisam je farsa, o "cuvanju ognja" nacije i drzave, od svih drugih koji joj zele prete, pitka prica za LICNO nesposobne ljude, kojima se pruza prilika, da u masi postanu "sraf", od kojeg zavisi spas nacije! Uvek je neko drugi kriv, za licnu nesposobnost. Postanu "bitan" sraf, bez lica i licnosti, jer to nisu ni imali i zato su zajedno, koje UVEK vodi u nasilje, nad drugacijima, po bilo kom osnovu, boji koze, naciji, veri ...
Smrt fasizmu!

Vuk

pre 13 godina

Gadno je biti dete bogatih roditelja. Sve se ima u zivotu, i onda dete postane besno.

Bogato, razmazeno i besno, pa pravo u neki nacionalizam, uvrnute ideje. Eto hrane i za egoizam.
A dzaba i pare, ako se nema moc...

Ko spaja kraj sa krajem, nema vremena ni da razmislja o tome...

Aleksandar

pre 13 godina

Ne mislim da je ideja fasizma rasporostranjena medju Srbima. U pitanju su politicki marginalci i grupa intelektualnih bogalja koji sire nacional-sovinisticku propagandu. Sa takvim idejama ne bi na izborima dobili vise glasova od stranke "jogi letaca".

rade

pre 13 godina

Ma svi koji su ucestvovali u tvorza pa neka tamo malko porazmisle o svojim stavovima, imace slobodnog vremena na pretek. Nisam podrzao tu paradu, i dalje smatram da nije trebalo da se odrzi, nemam nista protiv gej populacije ali ne smatram da je to nesto "prirodno", kako se predstavlja, a pogotovu ne nesto za ponos (kako je jednom prilikom i Jovan Cirilov izjavio u Utisku nedelje). Ali onakvo lupanje po izlozima, divljanje, ta kolicina izmanipulisanih klinaca i besa (sto zbog "hormonijade" koja ih siba, sto zbog zaslepljenosti i izmanipulisanosti, nebitno je) MORA DA SE KAZNI!! Iz BG-a sam ali zivim sa suprugom u NS-u ["domazet", kako bi rekao Lane Gutovic :)) ] i smara me to sto cu ja da placam stetu iz NS-a (jer saljem nesto crkavice sto uspem da odvojim caletu penzioneru da placa zulume) kroz raznorazne racune i komunalije. Pozz iz NS-a

Aleksandar

pre 13 godina

Ajde sto je on takav, nego sto se mentoli kace za tu njegovu ideologiju, koja je nastala iz nama dobro poznatih ideologija.

Sta ce to malo cobance da radi, kada se sutra svet otvori pred svima?

vidakis

pre 13 godina

Od kraja osamdesetih godina država (politika, mediji, školstvo-akademija, univerzitet) učinila je veliki napor da se stvore ovakvi ljudi.To smo gledali "uživo", nastupe političara, profesora, crkvenih velikodostojnika, akademika. Za vreme nacional-socijalističke diktature politički cilj je bio stvarati "topovsko meso" tzv patriJote i oni su STVORENI, mnogo njih-previše. Evropski projekat je propao, predstoji opet stvaranje nacional-socijalistićke diktature što zbog velikog nezadovoljstva naroda, velikog broja mladih "patrijotskih"kadrova i podrške "prijatelja" van EU neće biti problem. Mislim da je sudbonosna greška napravljena što kao u Španiji, posle fašističke diktature gen.lis.F.Franka, nije u Srbiji došlo do restauracije Monarhije u obliku USTAVNE PARLAMENTARNE MONARHIJE modernog, evropskog tipa. To je bio način da se amortizuju antagonizmi stvoreni nacional-socijalističkom diktaturom i rel. brzo udje u EU. Šansa je propuštena, društvo nije krenulo putem izlečenja. Sada je već sasvim jasno šta nas čeka.

zoran

pre 13 godina

Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom...

Pristup prema homoseksualcima "Obraz"-a identičan je onom iz Nacističke Nemačke. Međutim, među nacističkim glavešinama bilo je dosta homoseksualaca. Kakva je situacija među poglavicama "Obraza"- a ne znamo, ali verovatno ista kao i među nacistima...

Mecklejn

pre 13 godina

Njegova faca sve govori! Zbog ovakvih ljudi, sramota me je sto sam i Srbin i patriota! Zbog takvih je i rec patriota izgubila pravo znacenje!

Icarus

pre 13 godina

Ovaj kriminalac jos se slobodno seta Srbijom? Boze kakvo sudstvo mi to imamo? Izvan ove parade ponosa, ovaj bi trebao odavno da je u nekoj instituciji sa maksimalnim obezbedjenjem...

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Krajnje je vreme da ovaj petlic prgavog jezika i degenericnih ideja bude poslat na visegodisnji odmor, da malo procisti mozak i preispita svoje postupke. Mozda mu i pomogne da se malo smiri, dok ga ne prodje zakasneli pubertet koji ga ocigledno mnogo dugo drma.

Icarus

pre 13 godina

Covece 95%, komentara kaze isto a nekim cudom svi imaju u roku od 15 minuta preko 70 minusa... Bas su pacenici ovi iz obraza...ali cisto da se zna, to sto imate neke koji su spremni sa dinamickom adresom da lupaju ocene ne znaci nista manje da ste kriminalci i da je sramota sto jedna takva organizacija jos uvek postoji u Srbiji. Sramota za srpsko drustvo..

Ajtolah

pre 13 godina

naravno! a kome Obradovic raportira i kome govori razumem! pre odlazaka na izvrsenja, i ko je davao po 800 evra desetarima mase huligana na skupu.. to sigurno necemo saznati od nasih tzv. institucija koje su teledirigovane od strane Gospodara trgovina, droge, krupnog biznisa preko maleckih poltrona iz vrha vlasti koji im pravno servisiraju interese... mislim da resenje moze da se potrazi u Strazburu..gde bi grupa gradjana tuzila nase tuzilastvo za izrugivanje zdravoj pameti i prikrivanje stubova KRIMINALA u Srbiji i baktanjem UVEK samo izvrsiocima!

Observer

pre 13 godina

Evo i opste mobilizacije clanova obraza zarad "lupanja" minusa na komentare na B92... Sve vec vidjeno vise puta.
Kako bih samo uposlio tu vasu "energiju" i "organizaciju" za drustveno korisne radove. Sa takvim kapacitetima i komunikacijom obradjivali bi njive za cas posla.

Voda u usima

pre 13 godina

"Optuženi se terete da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, za koje im preti kazna do 12 godina zatvora."
Koliko znam Obradovic je uhapsen cim je izasao iz autobusa, i na teret mu se stavljao neki spisak ! On nije ni stigao da se "nasilnicki ponasa".

Petar Pecikoza

pre 13 godina

Pa dovoljno je pogledati sajt Obraza i eto dovoljno dokaza protiv tog coveka.
Otvorene pretnje, diskriminacija, rasizam, itd.

Da ne govorim o gluposti, primitivizmu, antikulturi, zloupotrebi vrednosti. Recimo da je to subjektivna stvar neregulisana zakonom.

Moje puno poverenje i nada da ce konacno zabraniti tu neporebno stetnu i cak opasnu organizaciju.

Bojan

pre 13 godina

Cek, cek. Parada ponosa je bila javni skup??? Verovatno zato nisam mogao da idem na posao u centru i da prolazim ulicama. Sta bi tek bilo da je bila zatvoreni skup...

petratopola

pre 13 godina

Onima koji seju mržnju, strah i netoleranciju nije mesto u civilizovanom društvu.

Sloboda govora je dozvoljena sve dok ne poziva na linč i nasilje prema nekom.

Blazenka

pre 13 godina

Imam utisak da je ovo 5. put kako dizu optiznicu protiv njega i da ce ovo biti 5. put kako ga pustaju.Koje ce vam opravdanje biti kada jednoga dana ovaj covek bude uradio nesto zaista strasno?Za sada SAMO blebece i truje nove snage.

Igor

pre 13 godina

Bas je ovaj nezaposleni klipeta bio u stanju da nabavlja najsavremenije motorole za pracenje policijskih frekvencija, nabavlja skutere i logisticki organizuje svu tu rulju. Da, mi smo pali s Marsa, kada cete one prave da pohapsite i privedete licu pravde umesto ovih zrtvenih miseva?

rade

pre 13 godina

Ma svi koji su ucestvovali u tvorza pa neka tamo malko porazmisle o svojim stavovima, imace slobodnog vremena na pretek. Nisam podrzao tu paradu, i dalje smatram da nije trebalo da se odrzi, nemam nista protiv gej populacije ali ne smatram da je to nesto "prirodno", kako se predstavlja, a pogotovu ne nesto za ponos (kako je jednom prilikom i Jovan Cirilov izjavio u Utisku nedelje). Ali onakvo lupanje po izlozima, divljanje, ta kolicina izmanipulisanih klinaca i besa (sto zbog "hormonijade" koja ih siba, sto zbog zaslepljenosti i izmanipulisanosti, nebitno je) MORA DA SE KAZNI!! Iz BG-a sam ali zivim sa suprugom u NS-u ["domazet", kako bi rekao Lane Gutovic :)) ] i smara me to sto cu ja da placam stetu iz NS-a (jer saljem nesto crkavice sto uspem da odvojim caletu penzioneru da placa zulume) kroz raznorazne racune i komunalije. Pozz iz NS-a

Zoki

pre 13 godina

Način na koji je uhapšen i optužnica koja je podignuta deluju kao da im je za cilj da bude oslobođen.
Ako nekoga hapsite radi nasilničkog ponašanja, valjda čekate da ispolji nasilje. Hapšenjem pre nego što je nasilje izbilo praktično se sa njega skida odgovornost za sve što se događalo nakon toga.

no pasaran

pre 13 godina

Zapanjuje cinjenica, da je fasististicka ideja toliko rasprostranjena medju Srbima, koji su procentualno svojoj velicini, najvise stradali, bas od fasizma, u II sv. ratu! To je jadno i inferiorno. Ideja fasizma o "krvi i tlu", nacionalnoj i svakoj drugoj segragaciji, odnosno, cuvanju zamisljene cistote nacije (Srpstva), anahrona je sa faktickim stanjem stvari, kontraproduktivna, neprepoznatljiva kao takva, ali zato prijemciva za neupucene i neobrazovane, (ipak) najsire mase, po pravilu mlade.
Ako je cilj, nekog ko zeli dobro svom narodu i drzavi, za pretpostaviti je da mu zeli dobro, odnosno, da stanovnistvo napreduje na svim poljima: organizaciono, bezbedonosno, obrazovno, solidarno drustvo, gde svi zive od svog rada, gde su socijalne razlike minimalne, da siromasnih nema ... jednom recju - blagostanje, kako se onda taj neko, pocetkom XXI veka, moze pronaci i fasistickoj ideju, koja je po difoltu podvajanje i samoizolacija, a kada se cela Evropa, sve nacije oko nas, otvaraju i koriste sve blagodeti, slobodnog protoka ljudi, kapitala i ideja, i kada je jedna od najprokazenijih ideja, upravo - fasisticka, iko moze zalagati za to!?
Znaci, ne samo zbog istorijskih razloga, fasizam je kontraproduktivan i u savremenom drustvu (u ovom vremenu), odnosno PODMETNUT (Srbima, odnosno svima) onima, koji misle da time cine nesto dobro za svoju naciju i drzavu!
Na kraju, koliko je fasizam, zlo, samo po sebi, da je cak i njihova zelje za boljitkom svoje nacije "ocuvanja tradicionalnih vrednosti" (od mundijalizma, "Amerikanizacije" sveta), ustvari LAZNA, a da zapravo mnogo vise govori o licnim problemima u glavi pojedinca, koji se nadje u toj ideju, govori i TO, da kada vec pribegavaju tako radikalnim metodama u cilju, koji su sebi zacrtali (a, i istorija to pokazuje, kao i ovi "nasi" danasnji, da su spremni na sve), a u krajnjem cilju imaju "boljitak" (svoje) nacije, zar nije logicnije, da taj svet u okruzenju, nacije oko nas (Srba) i tu celu "zlu" EU i zloglasni NATO, PREVARIMO, zarad realnog boljitka, kada bi bili deo "njih", obezbedili bezbednost drzave, investicije i posao, bolji standard na njihov racun i sl?
Dakle, fasisam je farsa, o "cuvanju ognja" nacije i drzave, od svih drugih koji joj zele prete, pitka prica za LICNO nesposobne ljude, kojima se pruza prilika, da u masi postanu "sraf", od kojeg zavisi spas nacije! Uvek je neko drugi kriv, za licnu nesposobnost. Postanu "bitan" sraf, bez lica i licnosti, jer to nisu ni imali i zato su zajedno, koje UVEK vodi u nasilje, nad drugacijima, po bilo kom osnovu, boji koze, naciji, veri ...
Smrt fasizmu!

Aleksandar

pre 13 godina

Ne mislim da je ideja fasizma rasporostranjena medju Srbima. U pitanju su politicki marginalci i grupa intelektualnih bogalja koji sire nacional-sovinisticku propagandu. Sa takvim idejama ne bi na izborima dobili vise glasova od stranke "jogi letaca".

Vuk

pre 13 godina

Gadno je biti dete bogatih roditelja. Sve se ima u zivotu, i onda dete postane besno.

Bogato, razmazeno i besno, pa pravo u neki nacionalizam, uvrnute ideje. Eto hrane i za egoizam.
A dzaba i pare, ako se nema moc...

Ko spaja kraj sa krajem, nema vremena ni da razmislja o tome...

Aleksandar

pre 13 godina

Ajde sto je on takav, nego sto se mentoli kace za tu njegovu ideologiju, koja je nastala iz nama dobro poznatih ideologija.

Sta ce to malo cobance da radi, kada se sutra svet otvori pred svima?

vidakis

pre 13 godina

Od kraja osamdesetih godina država (politika, mediji, školstvo-akademija, univerzitet) učinila je veliki napor da se stvore ovakvi ljudi.To smo gledali "uživo", nastupe političara, profesora, crkvenih velikodostojnika, akademika. Za vreme nacional-socijalističke diktature politički cilj je bio stvarati "topovsko meso" tzv patriJote i oni su STVORENI, mnogo njih-previše. Evropski projekat je propao, predstoji opet stvaranje nacional-socijalistićke diktature što zbog velikog nezadovoljstva naroda, velikog broja mladih "patrijotskih"kadrova i podrške "prijatelja" van EU neće biti problem. Mislim da je sudbonosna greška napravljena što kao u Španiji, posle fašističke diktature gen.lis.F.Franka, nije u Srbiji došlo do restauracije Monarhije u obliku USTAVNE PARLAMENTARNE MONARHIJE modernog, evropskog tipa. To je bio način da se amortizuju antagonizmi stvoreni nacional-socijalističkom diktaturom i rel. brzo udje u EU. Šansa je propuštena, društvo nije krenulo putem izlečenja. Sada je već sasvim jasno šta nas čeka.