Četvrtak, 09.12.2010.

16:24

Tadić ne komentariše bojkot Nobela

Predsednik Boris Tadić ne želi da komentariše odluku da se bojkotuje dodela Nobelove nagrade za mir dok, kako kaže, nadležne institucije ne zauzmu svoj stav.

Izvor: Beta

Tadiæ ne komentariše bojkot Nobela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Logic

pre 13 godina

Nemojte, ljudi tako oštro prema Tadiću. Zar vam nije onomad lepo saopštio "Ja sam pro Srbija"? Pa on to radi nešto što mu nije u opisu radnog mesta i jedini u svetu na toj poziciji. Niko kao on!

Igor

pre 13 godina

Odlazak bi bio pogresan. Kinezi ulazu u srpsku energetiku stotine miliona eura, priznaju celovitost zemlje, grade mostove...To su parametri za donosenje odluke. A Tadic je ispao nekorektan ovom izjavom.Sef uvek mora da stane iza potcinjenog.Tako se predsednice ne radi!

Mandžurijanac

pre 13 godina

Šta se čudite? Pa Kina je jedan od "naših stubova spoljne politike". Šta ako se on sruši? Posle toga nam nema spasa, a svetske ale će nas pojesti kao desert. Gospodin je mogao da prenese stav svog naroda:Posle Ahtisarijeve nagrade ne verujemo više u tu instituciju. To je samo međusobna podela komplimenata masonskih faca.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Gospodine Predsednice, ako mene pitate "bezite" Vi za Rumuniju dok ova "gungula" ne prodje pa nam se tek onda lepo obratite nekim svojim komentarom i posaljite nam jednu od Vasih "znacajnih poruka" !
Poseta Rumuniji se pokazala kao najbolje resenje kada se negde trebalo jasno odrediti prema nekom vaznom pitanju a i Vi znate da to nije vasa "jaka strana", ostanite Vi pri svome bla, bla, bla kao i dosad o nevaznim temama i nista vam se ne moze politicki zameriti !
Nit Luk jeo, nit Luk MIRISAO !
Ja "mlogo" cenim mog Predsednika !

rat i MIR

pre 13 godina

Predsednice, to sto ste iz disidenske porodice to je nesto privatno. Mislim da kao predsednik drzave morate izneti stav. Koliko se secam, do juce ste se izvinjavali za pocinjene zlocine, na grobnicama sirom ex-YU. Izjave tipa"Srbija je garant MIRA na balkanu, a opet Srbija bojkotuje, dodelu Nobelove nagrade za MIR???? Ne znam jeste li primetili, da od svih balkanskih drzava, jedino Srbija bojkotuje dodelu???? Apsurdno, posto je Srbija, vinovnik u svim ratovima na podrucju ex-YU. Ministar inostranih poslova (Jeremic) ne zna "JEL POSO, ILI DOSO" tj.niko ga vise ne shvata ozbiljno. Malo vise odgovornosti, toliko dugujete narodima, sirom ex-YU, EVROPE ili se prestanite izvinjavati.

laki

pre 13 godina

Secamo se i kad je Tadic 'pomilovao' Makija iako ptotiv Makija uopste nije postojala nikakva pravosnazna presuda, tj. postupak/procedura i nije donesena neka presuda jer se po ustavu prdsednik drzave ukljucuje TEK TADA sa eventualnim pomilovanjem.
Toliko o predsednikovoj 'neobavestanosti'

znam čoveka

pre 13 godina

Pa Tadiću odgovara da se sada svađa sa EU kao zbog Kineza. Čuj mi štitimo Kineze. Pa mi sebe same od sebe samih ne možemo da zaštitimo. A Kineze branimo i oni će bez nas da propadnu.Čuj...Nego mora da se skrene tema sa pogubne reforme pravosuđa i zaštite Arkanove udovice. Pa nismo naivni.

realno i pošteno

pre 13 godina

Ma, hajte Predsedniče! Pa zar Vi koji najavljujete smanjenje broja ministara, rukovodite vladom i mnogo toga još, niste se mešali u ovu odluku, već je to, eto, "samovoljno učinio mladjani Vuk Jeremić". Pa zar vi sami niste rekli za skuštinskom govornicom da se spiljna politika dogovara u Vašem kabinetu. Uzgred, podržavam odluku o neprisustvovanju dodeljivanju nagrade u Oslu i svaka čast za to.

David

pre 13 godina

Alo,sada kada FIAT-Zastava pocne da izvozi na 100 hiljada automobile iz Kragujevca za Kinesko trziste, preko pruge koju treba da se izgradi, a FIAT profitira i odlazi na dodelu Nobelove nagrade, ali zato Srbija grbava. Jos kada nas Kinezi bombarduju sa dolarima, zamenjuju Sareta, bar "cistiji" su poslovi u pitanju. Lepo rece Dinkic uci ce u Srbiju 2010-2011 preko 4 milijarde dolara investicija + prodaja Telekoma Srbije, stigosmo na 6 milijardi dolara. Odlicno, do daljnjeg ne potrosimo sve kao do sada. Samo da li ce restituciju obaviti, jer ipak ima para. Nece, treba ulagati decenijama u infratsruturu, pola sebi, a pola sarcu daje.

Draco

pre 13 godina

Ja sam vec poslala mail DS sa zahtevom da traze ostavku Ministra Jeremica s obzirom na to da je predizborni plan DS-a obuhvatao priblizavanje Srbije Evropi, ulazak Srbije u EU, a gest ministra Jeremica ne cini nista dobro odnosu Srbije sa Evropom.

dragan

pre 13 godina

Nije mi jasno sto zapad nije zabrinut sto Rusija bojkotuje dodelu Nobela??!! Ili Saudijska Arabija??!! Svi su samo zabrinuti zbog Srbije! Kad se setim ko je sve u zadnje vreme dobio tu nagradu, po meni je treba ukinuti. ( Marti Ahtisari, Barak Obama).

Milan

pre 13 godina

Gospodine Tadiću u poslednje vreme sve vaše izjave su u stilu nisam upoznat, ne mešam se i verovatno niste obavešteni. O svemu ste Vi vrlo dobro obavešteni i za sve se pitate i Vaše mišljnje je poslednje. Nemojte izigravati bar Vi koštunicu. U poslednje vreme sve više gubim poverenje u Vašu stranku u koju sam verovao. mislim da je i kod Vas nastala borba isključivo za vlast. A ko će biti na vlasti dobro znate. Narod sve vidi i sve zna bez obzira koliko Vi zaposedate sve medije ume narod da čita i izmedju redova. Ako je G. Jeremić ovo odlučio to je za svaku pohvalu. Dokle više EU i njene ucene. Njihovim zahtevima nikad kraja.

Ni ovaj nije obavesten?

pre 13 godina

Svoju objektivnost Norveski komitet je pokazao dodelom Nobela Ahtisariju. Svoju humanost kineski komunisti su dokazali na svom narodu na Tjenanmenu. Svoje postovanje prema disidentima Amerika i Evropa su dokazale time sta rade Asanzu. Svoju veliku diplomatsku mudrost Jeremic je pokazao umiljavanjem Kini, koja je jako daleko, a NATO nas okruzuje sa svih strana.

Jedino mi je zao tog Kineza, moze biti da je neki normalan covek, za razliku od ovih ostalih gorepomenutih. Gde zapade u takvo drustvo?

Dzoni

pre 13 godina

Nesto me zanima posto niste objavili a meni je nepoznato, da li smo mi bili tamo kad su dodeljivali Ahtisariju Nobelovu nagradu za mir.

box

pre 13 godina

tadic ne zeli da komentarise jos jedan od mnogih gafova svog pulena. da ti se smuci zivot, stvarno. ovde, u ovoj zemlji politicari se sprdaju sa narodom vec godinama. vuk jeremic da nije ovako tragican i neugledan covek, bio bi smesan kao bioskop.

jednoumlje

pre 13 godina

Ako nista, saznali smo da je Jeremic samostalno doneo odluku jer Cvetkovic lepo rece da 'vlada o tome nije raspravljala".
Stvari postaju jasnije...

petlja

pre 13 godina

E pa ovo je zaista prevrsilo svaku meru! Covek koji je toliko puta javno rekao da Jeremic ne donosi ni jednu odluku, da on sam vodi spoljnu politiku, sada se krije iza Cvetkovica! Po ko normalan u ovoj zemlji zaista misli da Cvetkovic samostalno donosi neku odluku, a pogotovu kada je u pitanju drzava. I sad on, sin disidenta ne komentarise ovaj bojkot. On koji se u sve mesa i ima misljenje o svemu, o tome dal' ministri dobro ili lose rade, o tome dal' treba da se smanjuje ili ne Vlada, o tome dal' je stan za Zoricu Tomic skup ili nije, sad prebacuje odgovornost na druge! Pa skupi petlju izadji pa reci! Ja sam odlucio zbog toga i toga, nemoj da se krijes iza drugih, pa jos i da lazes kako nemas veze sa time. Stvarno nije lepo!

Forest Gamp

pre 13 godina

Tadic senior disident?! Apologet prvo Tita, onda Milosevica, onda svog ortaka predsednika Cosica, onda Djindjica, onda Kostunice, i svake vlasti koja je sedela na grbaci ovog naroda u poslednjih pola veka, ukljucujuci i ovu najnoviju, vlast njegovog sina! To se na srpskom zove "disident"?

Despot

pre 13 godina

Potpuno podrzavam odluku Vlade o neprisustvu na dodeli Nobela. Pa pogledajte samo dva poslednja dobitnika: jedan koji je mir nametnuo 1999. recima:"Ili prihvati ili ce Beograd biti ravan kao ovaj sto..." i drugi koji tek treba da je zasluzi - jos posteno nije ni zagrejao fotelju u kojoj sedi...

Da je manje bilo nasih utopija ova zemlja ne bi bila danas tu gde jeste, na ivici ponora. Vidite sta nam je uradila "nebeska Srbija", pa sad bi kao trebalo da agitujemo i za "demokratsku, ovaj nebesku Kinu"...Molim lepo, od sad konacno samo treba gledati racunicu, a ova je jasna. Moja puna podrska!

Darko

pre 13 godina

Ajde ja kao Asanz da objavim istinu. Pre svega nije se podigla nikakav specijalana svetska javnost vec Kacin i jos par pojedinaca i ni jedna institucija ili drzava.
Drugo nije se podigla ni domaca javnost vec opet nekolicna pojedinaca koji su sustinski stav zauzeli jos pre dvadeset godina pa samo ne propustaju priliku.
Po svemu ostalom ovo i ne bi bila vest jer sustina je da iza tog Kineza zaista ne stoji nikakavo delo od opste svetske vaznosti vec klasican politicki bunt okrenut ka sopstvenoj vladi.
Bilo bi recimo interesantno cuti zasto je ovaj Kinez disident a Asanz to nije .U sustini ovde se radi samo o glupavoj ideoloskoj borbi sa komunizmom sto samo po sebi ne zasluzuje paznju. Kao sto nije trebalo ni da sazluzuje paznju komisije za dodelu Nobelove nagrade ali na zalost to je odavno politicka nagrada.
Nedostojno komentara u svakom slucaju.

poletarac

pre 13 godina

Ma sta se to tice Tadica. On je samo predsednik drzave. Duznost predsednika je samo da komentarise (ili suzdrzava od komentara kao u ovom slucaju), ili da "ostro osudjuje". A to ostalo ce tamo neko to vec...Ova zemlja je jedna dugotrajna nocna mora iz koje se necemo uskoro probuditi.

matori

pre 13 godina

"...Predsednik Boris Tadić ne želi da komentariše odluku da se bojkotuje dodela Nobelove nagrade za mir dok, kako kaže, nadležne institucije ne zauzmu svoj stav..."
Posle toga će naš nacionalni Mudrac, Lider i Genije, dati najmanje 6 savetodavnih izjava i ocena, a sve na liniji koja nije crvena, ali predstavlja granicu, ispod koje se ne može ići kada je u pitanju opšti interes kontinuiteta vlasti oligarhije...
I explicitno i implicitno...!!!

Koja

pre 13 godina

Tadicu - pa ko ce da govori ako ne ti? Pa ti si nas predsednik a ne Jeremic i kako on sam moze da donosi odluke koje ce da vuku posledice za prijem u EU?? Ovamo svi pricate kao EU je nas strateski cilj a radite suprotno. Ovo je totalna bruka za Srbiju sto se svrstavamo uz ove najtotalitarnije i pro-diktatorske rezime na svetu.

Drug a ne gospodin

pre 13 godina

I ne treba da komentarise. Ni Obama ne komentarise svu onu bruku iz njihovih depesa pa nikom nista. U ostalom, Kina nam je prijateljska zemlja i zasto bi se konfrontirali sa njima.

taliban

pre 13 godina

pazi molim te, kako ga nije sramota, kaze da "on nece u NESTO da se mesa"?!?!! brate, jedino se ne mesa u vremensku prognozu, a sada glumi da neko u ovoj zemlji nesto kao odlucuje bez njega, a on vajni demokrata kao nece da im se mesa?! uvalio naivnom jeremicu poslednju kosku, da ovo objavi, a on se onda kao distancirao.. fuj.. nula od politicara, minus od coveka.

taliban

pre 13 godina

pazi molim te, kako ga nije sramota, kaze da "on nece u NESTO da se mesa"?!?!! brate, jedino se ne mesa u vremensku prognozu, a sada glumi da neko u ovoj zemlji nesto kao odlucuje bez njega, a on vajni demokrata kao nece da im se mesa?! uvalio naivnom jeremicu poslednju kosku, da ovo objavi, a on se onda kao distancirao.. fuj.. nula od politicara, minus od coveka.

Drug a ne gospodin

pre 13 godina

I ne treba da komentarise. Ni Obama ne komentarise svu onu bruku iz njihovih depesa pa nikom nista. U ostalom, Kina nam je prijateljska zemlja i zasto bi se konfrontirali sa njima.

Forest Gamp

pre 13 godina

Tadic senior disident?! Apologet prvo Tita, onda Milosevica, onda svog ortaka predsednika Cosica, onda Djindjica, onda Kostunice, i svake vlasti koja je sedela na grbaci ovog naroda u poslednjih pola veka, ukljucujuci i ovu najnoviju, vlast njegovog sina! To se na srpskom zove "disident"?

matori

pre 13 godina

"...Predsednik Boris Tadić ne želi da komentariše odluku da se bojkotuje dodela Nobelove nagrade za mir dok, kako kaže, nadležne institucije ne zauzmu svoj stav..."
Posle toga će naš nacionalni Mudrac, Lider i Genije, dati najmanje 6 savetodavnih izjava i ocena, a sve na liniji koja nije crvena, ali predstavlja granicu, ispod koje se ne može ići kada je u pitanju opšti interes kontinuiteta vlasti oligarhije...
I explicitno i implicitno...!!!

znam čoveka

pre 13 godina

Pa Tadiću odgovara da se sada svađa sa EU kao zbog Kineza. Čuj mi štitimo Kineze. Pa mi sebe same od sebe samih ne možemo da zaštitimo. A Kineze branimo i oni će bez nas da propadnu.Čuj...Nego mora da se skrene tema sa pogubne reforme pravosuđa i zaštite Arkanove udovice. Pa nismo naivni.

Darko

pre 13 godina

Ajde ja kao Asanz da objavim istinu. Pre svega nije se podigla nikakav specijalana svetska javnost vec Kacin i jos par pojedinaca i ni jedna institucija ili drzava.
Drugo nije se podigla ni domaca javnost vec opet nekolicna pojedinaca koji su sustinski stav zauzeli jos pre dvadeset godina pa samo ne propustaju priliku.
Po svemu ostalom ovo i ne bi bila vest jer sustina je da iza tog Kineza zaista ne stoji nikakavo delo od opste svetske vaznosti vec klasican politicki bunt okrenut ka sopstvenoj vladi.
Bilo bi recimo interesantno cuti zasto je ovaj Kinez disident a Asanz to nije .U sustini ovde se radi samo o glupavoj ideoloskoj borbi sa komunizmom sto samo po sebi ne zasluzuje paznju. Kao sto nije trebalo ni da sazluzuje paznju komisije za dodelu Nobelove nagrade ali na zalost to je odavno politicka nagrada.
Nedostojno komentara u svakom slucaju.

poletarac

pre 13 godina

Ma sta se to tice Tadica. On je samo predsednik drzave. Duznost predsednika je samo da komentarise (ili suzdrzava od komentara kao u ovom slucaju), ili da "ostro osudjuje". A to ostalo ce tamo neko to vec...Ova zemlja je jedna dugotrajna nocna mora iz koje se necemo uskoro probuditi.

petlja

pre 13 godina

E pa ovo je zaista prevrsilo svaku meru! Covek koji je toliko puta javno rekao da Jeremic ne donosi ni jednu odluku, da on sam vodi spoljnu politiku, sada se krije iza Cvetkovica! Po ko normalan u ovoj zemlji zaista misli da Cvetkovic samostalno donosi neku odluku, a pogotovu kada je u pitanju drzava. I sad on, sin disidenta ne komentarise ovaj bojkot. On koji se u sve mesa i ima misljenje o svemu, o tome dal' ministri dobro ili lose rade, o tome dal' treba da se smanjuje ili ne Vlada, o tome dal' je stan za Zoricu Tomic skup ili nije, sad prebacuje odgovornost na druge! Pa skupi petlju izadji pa reci! Ja sam odlucio zbog toga i toga, nemoj da se krijes iza drugih, pa jos i da lazes kako nemas veze sa time. Stvarno nije lepo!

Dzoni

pre 13 godina

Nesto me zanima posto niste objavili a meni je nepoznato, da li smo mi bili tamo kad su dodeljivali Ahtisariju Nobelovu nagradu za mir.

jednoumlje

pre 13 godina

Ako nista, saznali smo da je Jeremic samostalno doneo odluku jer Cvetkovic lepo rece da 'vlada o tome nije raspravljala".
Stvari postaju jasnije...

Koja

pre 13 godina

Tadicu - pa ko ce da govori ako ne ti? Pa ti si nas predsednik a ne Jeremic i kako on sam moze da donosi odluke koje ce da vuku posledice za prijem u EU?? Ovamo svi pricate kao EU je nas strateski cilj a radite suprotno. Ovo je totalna bruka za Srbiju sto se svrstavamo uz ove najtotalitarnije i pro-diktatorske rezime na svetu.

Despot

pre 13 godina

Potpuno podrzavam odluku Vlade o neprisustvu na dodeli Nobela. Pa pogledajte samo dva poslednja dobitnika: jedan koji je mir nametnuo 1999. recima:"Ili prihvati ili ce Beograd biti ravan kao ovaj sto..." i drugi koji tek treba da je zasluzi - jos posteno nije ni zagrejao fotelju u kojoj sedi...

Da je manje bilo nasih utopija ova zemlja ne bi bila danas tu gde jeste, na ivici ponora. Vidite sta nam je uradila "nebeska Srbija", pa sad bi kao trebalo da agitujemo i za "demokratsku, ovaj nebesku Kinu"...Molim lepo, od sad konacno samo treba gledati racunicu, a ova je jasna. Moja puna podrska!

Draco

pre 13 godina

Ja sam vec poslala mail DS sa zahtevom da traze ostavku Ministra Jeremica s obzirom na to da je predizborni plan DS-a obuhvatao priblizavanje Srbije Evropi, ulazak Srbije u EU, a gest ministra Jeremica ne cini nista dobro odnosu Srbije sa Evropom.

Ni ovaj nije obavesten?

pre 13 godina

Svoju objektivnost Norveski komitet je pokazao dodelom Nobela Ahtisariju. Svoju humanost kineski komunisti su dokazali na svom narodu na Tjenanmenu. Svoje postovanje prema disidentima Amerika i Evropa su dokazale time sta rade Asanzu. Svoju veliku diplomatsku mudrost Jeremic je pokazao umiljavanjem Kini, koja je jako daleko, a NATO nas okruzuje sa svih strana.

Jedino mi je zao tog Kineza, moze biti da je neki normalan covek, za razliku od ovih ostalih gorepomenutih. Gde zapade u takvo drustvo?

dragan

pre 13 godina

Nije mi jasno sto zapad nije zabrinut sto Rusija bojkotuje dodelu Nobela??!! Ili Saudijska Arabija??!! Svi su samo zabrinuti zbog Srbije! Kad se setim ko je sve u zadnje vreme dobio tu nagradu, po meni je treba ukinuti. ( Marti Ahtisari, Barak Obama).

rat i MIR

pre 13 godina

Predsednice, to sto ste iz disidenske porodice to je nesto privatno. Mislim da kao predsednik drzave morate izneti stav. Koliko se secam, do juce ste se izvinjavali za pocinjene zlocine, na grobnicama sirom ex-YU. Izjave tipa"Srbija je garant MIRA na balkanu, a opet Srbija bojkotuje, dodelu Nobelove nagrade za MIR???? Ne znam jeste li primetili, da od svih balkanskih drzava, jedino Srbija bojkotuje dodelu???? Apsurdno, posto je Srbija, vinovnik u svim ratovima na podrucju ex-YU. Ministar inostranih poslova (Jeremic) ne zna "JEL POSO, ILI DOSO" tj.niko ga vise ne shvata ozbiljno. Malo vise odgovornosti, toliko dugujete narodima, sirom ex-YU, EVROPE ili se prestanite izvinjavati.

box

pre 13 godina

tadic ne zeli da komentarise jos jedan od mnogih gafova svog pulena. da ti se smuci zivot, stvarno. ovde, u ovoj zemlji politicari se sprdaju sa narodom vec godinama. vuk jeremic da nije ovako tragican i neugledan covek, bio bi smesan kao bioskop.

Milan

pre 13 godina

Gospodine Tadiću u poslednje vreme sve vaše izjave su u stilu nisam upoznat, ne mešam se i verovatno niste obavešteni. O svemu ste Vi vrlo dobro obavešteni i za sve se pitate i Vaše mišljnje je poslednje. Nemojte izigravati bar Vi koštunicu. U poslednje vreme sve više gubim poverenje u Vašu stranku u koju sam verovao. mislim da je i kod Vas nastala borba isključivo za vlast. A ko će biti na vlasti dobro znate. Narod sve vidi i sve zna bez obzira koliko Vi zaposedate sve medije ume narod da čita i izmedju redova. Ako je G. Jeremić ovo odlučio to je za svaku pohvalu. Dokle više EU i njene ucene. Njihovim zahtevima nikad kraja.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Gospodine Predsednice, ako mene pitate "bezite" Vi za Rumuniju dok ova "gungula" ne prodje pa nam se tek onda lepo obratite nekim svojim komentarom i posaljite nam jednu od Vasih "znacajnih poruka" !
Poseta Rumuniji se pokazala kao najbolje resenje kada se negde trebalo jasno odrediti prema nekom vaznom pitanju a i Vi znate da to nije vasa "jaka strana", ostanite Vi pri svome bla, bla, bla kao i dosad o nevaznim temama i nista vam se ne moze politicki zameriti !
Nit Luk jeo, nit Luk MIRISAO !
Ja "mlogo" cenim mog Predsednika !

laki

pre 13 godina

Secamo se i kad je Tadic 'pomilovao' Makija iako ptotiv Makija uopste nije postojala nikakva pravosnazna presuda, tj. postupak/procedura i nije donesena neka presuda jer se po ustavu prdsednik drzave ukljucuje TEK TADA sa eventualnim pomilovanjem.
Toliko o predsednikovoj 'neobavestanosti'

realno i pošteno

pre 13 godina

Ma, hajte Predsedniče! Pa zar Vi koji najavljujete smanjenje broja ministara, rukovodite vladom i mnogo toga još, niste se mešali u ovu odluku, već je to, eto, "samovoljno učinio mladjani Vuk Jeremić". Pa zar vi sami niste rekli za skuštinskom govornicom da se spiljna politika dogovara u Vašem kabinetu. Uzgred, podržavam odluku o neprisustvovanju dodeljivanju nagrade u Oslu i svaka čast za to.

Mandžurijanac

pre 13 godina

Šta se čudite? Pa Kina je jedan od "naših stubova spoljne politike". Šta ako se on sruši? Posle toga nam nema spasa, a svetske ale će nas pojesti kao desert. Gospodin je mogao da prenese stav svog naroda:Posle Ahtisarijeve nagrade ne verujemo više u tu instituciju. To je samo međusobna podela komplimenata masonskih faca.

Igor

pre 13 godina

Odlazak bi bio pogresan. Kinezi ulazu u srpsku energetiku stotine miliona eura, priznaju celovitost zemlje, grade mostove...To su parametri za donosenje odluke. A Tadic je ispao nekorektan ovom izjavom.Sef uvek mora da stane iza potcinjenog.Tako se predsednice ne radi!

Logic

pre 13 godina

Nemojte, ljudi tako oštro prema Tadiću. Zar vam nije onomad lepo saopštio "Ja sam pro Srbija"? Pa on to radi nešto što mu nije u opisu radnog mesta i jedini u svetu na toj poziciji. Niko kao on!

David

pre 13 godina

Alo,sada kada FIAT-Zastava pocne da izvozi na 100 hiljada automobile iz Kragujevca za Kinesko trziste, preko pruge koju treba da se izgradi, a FIAT profitira i odlazi na dodelu Nobelove nagrade, ali zato Srbija grbava. Jos kada nas Kinezi bombarduju sa dolarima, zamenjuju Sareta, bar "cistiji" su poslovi u pitanju. Lepo rece Dinkic uci ce u Srbiju 2010-2011 preko 4 milijarde dolara investicija + prodaja Telekoma Srbije, stigosmo na 6 milijardi dolara. Odlicno, do daljnjeg ne potrosimo sve kao do sada. Samo da li ce restituciju obaviti, jer ipak ima para. Nece, treba ulagati decenijama u infratsruturu, pola sebi, a pola sarcu daje.

Drug a ne gospodin

pre 13 godina

I ne treba da komentarise. Ni Obama ne komentarise svu onu bruku iz njihovih depesa pa nikom nista. U ostalom, Kina nam je prijateljska zemlja i zasto bi se konfrontirali sa njima.

Draco

pre 13 godina

Ja sam vec poslala mail DS sa zahtevom da traze ostavku Ministra Jeremica s obzirom na to da je predizborni plan DS-a obuhvatao priblizavanje Srbije Evropi, ulazak Srbije u EU, a gest ministra Jeremica ne cini nista dobro odnosu Srbije sa Evropom.

Despot

pre 13 godina

Potpuno podrzavam odluku Vlade o neprisustvu na dodeli Nobela. Pa pogledajte samo dva poslednja dobitnika: jedan koji je mir nametnuo 1999. recima:"Ili prihvati ili ce Beograd biti ravan kao ovaj sto..." i drugi koji tek treba da je zasluzi - jos posteno nije ni zagrejao fotelju u kojoj sedi...

Da je manje bilo nasih utopija ova zemlja ne bi bila danas tu gde jeste, na ivici ponora. Vidite sta nam je uradila "nebeska Srbija", pa sad bi kao trebalo da agitujemo i za "demokratsku, ovaj nebesku Kinu"...Molim lepo, od sad konacno samo treba gledati racunicu, a ova je jasna. Moja puna podrska!

Darko

pre 13 godina

Ajde ja kao Asanz da objavim istinu. Pre svega nije se podigla nikakav specijalana svetska javnost vec Kacin i jos par pojedinaca i ni jedna institucija ili drzava.
Drugo nije se podigla ni domaca javnost vec opet nekolicna pojedinaca koji su sustinski stav zauzeli jos pre dvadeset godina pa samo ne propustaju priliku.
Po svemu ostalom ovo i ne bi bila vest jer sustina je da iza tog Kineza zaista ne stoji nikakavo delo od opste svetske vaznosti vec klasican politicki bunt okrenut ka sopstvenoj vladi.
Bilo bi recimo interesantno cuti zasto je ovaj Kinez disident a Asanz to nije .U sustini ovde se radi samo o glupavoj ideoloskoj borbi sa komunizmom sto samo po sebi ne zasluzuje paznju. Kao sto nije trebalo ni da sazluzuje paznju komisije za dodelu Nobelove nagrade ali na zalost to je odavno politicka nagrada.
Nedostojno komentara u svakom slucaju.

Koja

pre 13 godina

Tadicu - pa ko ce da govori ako ne ti? Pa ti si nas predsednik a ne Jeremic i kako on sam moze da donosi odluke koje ce da vuku posledice za prijem u EU?? Ovamo svi pricate kao EU je nas strateski cilj a radite suprotno. Ovo je totalna bruka za Srbiju sto se svrstavamo uz ove najtotalitarnije i pro-diktatorske rezime na svetu.

box

pre 13 godina

tadic ne zeli da komentarise jos jedan od mnogih gafova svog pulena. da ti se smuci zivot, stvarno. ovde, u ovoj zemlji politicari se sprdaju sa narodom vec godinama. vuk jeremic da nije ovako tragican i neugledan covek, bio bi smesan kao bioskop.

dragan

pre 13 godina

Nije mi jasno sto zapad nije zabrinut sto Rusija bojkotuje dodelu Nobela??!! Ili Saudijska Arabija??!! Svi su samo zabrinuti zbog Srbije! Kad se setim ko je sve u zadnje vreme dobio tu nagradu, po meni je treba ukinuti. ( Marti Ahtisari, Barak Obama).

taliban

pre 13 godina

pazi molim te, kako ga nije sramota, kaze da "on nece u NESTO da se mesa"?!?!! brate, jedino se ne mesa u vremensku prognozu, a sada glumi da neko u ovoj zemlji nesto kao odlucuje bez njega, a on vajni demokrata kao nece da im se mesa?! uvalio naivnom jeremicu poslednju kosku, da ovo objavi, a on se onda kao distancirao.. fuj.. nula od politicara, minus od coveka.

jednoumlje

pre 13 godina

Ako nista, saznali smo da je Jeremic samostalno doneo odluku jer Cvetkovic lepo rece da 'vlada o tome nije raspravljala".
Stvari postaju jasnije...

rat i MIR

pre 13 godina

Predsednice, to sto ste iz disidenske porodice to je nesto privatno. Mislim da kao predsednik drzave morate izneti stav. Koliko se secam, do juce ste se izvinjavali za pocinjene zlocine, na grobnicama sirom ex-YU. Izjave tipa"Srbija je garant MIRA na balkanu, a opet Srbija bojkotuje, dodelu Nobelove nagrade za MIR???? Ne znam jeste li primetili, da od svih balkanskih drzava, jedino Srbija bojkotuje dodelu???? Apsurdno, posto je Srbija, vinovnik u svim ratovima na podrucju ex-YU. Ministar inostranih poslova (Jeremic) ne zna "JEL POSO, ILI DOSO" tj.niko ga vise ne shvata ozbiljno. Malo vise odgovornosti, toliko dugujete narodima, sirom ex-YU, EVROPE ili se prestanite izvinjavati.

Igor

pre 13 godina

Odlazak bi bio pogresan. Kinezi ulazu u srpsku energetiku stotine miliona eura, priznaju celovitost zemlje, grade mostove...To su parametri za donosenje odluke. A Tadic je ispao nekorektan ovom izjavom.Sef uvek mora da stane iza potcinjenog.Tako se predsednice ne radi!

petlja

pre 13 godina

E pa ovo je zaista prevrsilo svaku meru! Covek koji je toliko puta javno rekao da Jeremic ne donosi ni jednu odluku, da on sam vodi spoljnu politiku, sada se krije iza Cvetkovica! Po ko normalan u ovoj zemlji zaista misli da Cvetkovic samostalno donosi neku odluku, a pogotovu kada je u pitanju drzava. I sad on, sin disidenta ne komentarise ovaj bojkot. On koji se u sve mesa i ima misljenje o svemu, o tome dal' ministri dobro ili lose rade, o tome dal' treba da se smanjuje ili ne Vlada, o tome dal' je stan za Zoricu Tomic skup ili nije, sad prebacuje odgovornost na druge! Pa skupi petlju izadji pa reci! Ja sam odlucio zbog toga i toga, nemoj da se krijes iza drugih, pa jos i da lazes kako nemas veze sa time. Stvarno nije lepo!

Ni ovaj nije obavesten?

pre 13 godina

Svoju objektivnost Norveski komitet je pokazao dodelom Nobela Ahtisariju. Svoju humanost kineski komunisti su dokazali na svom narodu na Tjenanmenu. Svoje postovanje prema disidentima Amerika i Evropa su dokazale time sta rade Asanzu. Svoju veliku diplomatsku mudrost Jeremic je pokazao umiljavanjem Kini, koja je jako daleko, a NATO nas okruzuje sa svih strana.

Jedino mi je zao tog Kineza, moze biti da je neki normalan covek, za razliku od ovih ostalih gorepomenutih. Gde zapade u takvo drustvo?

David

pre 13 godina

Alo,sada kada FIAT-Zastava pocne da izvozi na 100 hiljada automobile iz Kragujevca za Kinesko trziste, preko pruge koju treba da se izgradi, a FIAT profitira i odlazi na dodelu Nobelove nagrade, ali zato Srbija grbava. Jos kada nas Kinezi bombarduju sa dolarima, zamenjuju Sareta, bar "cistiji" su poslovi u pitanju. Lepo rece Dinkic uci ce u Srbiju 2010-2011 preko 4 milijarde dolara investicija + prodaja Telekoma Srbije, stigosmo na 6 milijardi dolara. Odlicno, do daljnjeg ne potrosimo sve kao do sada. Samo da li ce restituciju obaviti, jer ipak ima para. Nece, treba ulagati decenijama u infratsruturu, pola sebi, a pola sarcu daje.

Milan

pre 13 godina

Gospodine Tadiću u poslednje vreme sve vaše izjave su u stilu nisam upoznat, ne mešam se i verovatno niste obavešteni. O svemu ste Vi vrlo dobro obavešteni i za sve se pitate i Vaše mišljnje je poslednje. Nemojte izigravati bar Vi koštunicu. U poslednje vreme sve više gubim poverenje u Vašu stranku u koju sam verovao. mislim da je i kod Vas nastala borba isključivo za vlast. A ko će biti na vlasti dobro znate. Narod sve vidi i sve zna bez obzira koliko Vi zaposedate sve medije ume narod da čita i izmedju redova. Ako je G. Jeremić ovo odlučio to je za svaku pohvalu. Dokle više EU i njene ucene. Njihovim zahtevima nikad kraja.

znam čoveka

pre 13 godina

Pa Tadiću odgovara da se sada svađa sa EU kao zbog Kineza. Čuj mi štitimo Kineze. Pa mi sebe same od sebe samih ne možemo da zaštitimo. A Kineze branimo i oni će bez nas da propadnu.Čuj...Nego mora da se skrene tema sa pogubne reforme pravosuđa i zaštite Arkanove udovice. Pa nismo naivni.

realno i pošteno

pre 13 godina

Ma, hajte Predsedniče! Pa zar Vi koji najavljujete smanjenje broja ministara, rukovodite vladom i mnogo toga još, niste se mešali u ovu odluku, već je to, eto, "samovoljno učinio mladjani Vuk Jeremić". Pa zar vi sami niste rekli za skuštinskom govornicom da se spiljna politika dogovara u Vašem kabinetu. Uzgred, podržavam odluku o neprisustvovanju dodeljivanju nagrade u Oslu i svaka čast za to.

poletarac

pre 13 godina

Ma sta se to tice Tadica. On je samo predsednik drzave. Duznost predsednika je samo da komentarise (ili suzdrzava od komentara kao u ovom slucaju), ili da "ostro osudjuje". A to ostalo ce tamo neko to vec...Ova zemlja je jedna dugotrajna nocna mora iz koje se necemo uskoro probuditi.

Forest Gamp

pre 13 godina

Tadic senior disident?! Apologet prvo Tita, onda Milosevica, onda svog ortaka predsednika Cosica, onda Djindjica, onda Kostunice, i svake vlasti koja je sedela na grbaci ovog naroda u poslednjih pola veka, ukljucujuci i ovu najnoviju, vlast njegovog sina! To se na srpskom zove "disident"?

Mandžurijanac

pre 13 godina

Šta se čudite? Pa Kina je jedan od "naših stubova spoljne politike". Šta ako se on sruši? Posle toga nam nema spasa, a svetske ale će nas pojesti kao desert. Gospodin je mogao da prenese stav svog naroda:Posle Ahtisarijeve nagrade ne verujemo više u tu instituciju. To je samo međusobna podela komplimenata masonskih faca.

matori

pre 13 godina

"...Predsednik Boris Tadić ne želi da komentariše odluku da se bojkotuje dodela Nobelove nagrade za mir dok, kako kaže, nadležne institucije ne zauzmu svoj stav..."
Posle toga će naš nacionalni Mudrac, Lider i Genije, dati najmanje 6 savetodavnih izjava i ocena, a sve na liniji koja nije crvena, ali predstavlja granicu, ispod koje se ne može ići kada je u pitanju opšti interes kontinuiteta vlasti oligarhije...
I explicitno i implicitno...!!!

Dzoni

pre 13 godina

Nesto me zanima posto niste objavili a meni je nepoznato, da li smo mi bili tamo kad su dodeljivali Ahtisariju Nobelovu nagradu za mir.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Gospodine Predsednice, ako mene pitate "bezite" Vi za Rumuniju dok ova "gungula" ne prodje pa nam se tek onda lepo obratite nekim svojim komentarom i posaljite nam jednu od Vasih "znacajnih poruka" !
Poseta Rumuniji se pokazala kao najbolje resenje kada se negde trebalo jasno odrediti prema nekom vaznom pitanju a i Vi znate da to nije vasa "jaka strana", ostanite Vi pri svome bla, bla, bla kao i dosad o nevaznim temama i nista vam se ne moze politicki zameriti !
Nit Luk jeo, nit Luk MIRISAO !
Ja "mlogo" cenim mog Predsednika !

laki

pre 13 godina

Secamo se i kad je Tadic 'pomilovao' Makija iako ptotiv Makija uopste nije postojala nikakva pravosnazna presuda, tj. postupak/procedura i nije donesena neka presuda jer se po ustavu prdsednik drzave ukljucuje TEK TADA sa eventualnim pomilovanjem.
Toliko o predsednikovoj 'neobavestanosti'

Logic

pre 13 godina

Nemojte, ljudi tako oštro prema Tadiću. Zar vam nije onomad lepo saopštio "Ja sam pro Srbija"? Pa on to radi nešto što mu nije u opisu radnog mesta i jedini u svetu na toj poziciji. Niko kao on!