Četvrtak, 09.12.2010.

12:44

Cvetković: Bojkot taktička odluka

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio da je neodlazak predstavnika Srbije na uručenje Nobelove nagrade za mir "taktička odluka".

Izvor: B92

Cvetkoviæ: Bojkot taktièka odluka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Jovan Mirkovic, USA

pre 13 godina

Odluka Vuka jeremica trebala je biti konacna odluka. EU i njen najveci poslanik Eston odbila je da ide u Oslo kao i svi poslanici EU su odbili da idu u Oslo. Zasto je cvetkovic morao da izmeni i ponizi odluku ministra spoljnih poslova Vuka Jeremica? Cvetkovic treba da se stidi svojeg izdajstva i ponizenja prema Vuku Jeremicu.
Kina nam je prijatelj, EU nam je oduzela 15% teritorije i priznala nezavisno KiM a istovremeno nas bombardovali 78 dana, dali su nam potrebni takvi prijatelji.
Sramno delo i odluka Cvetkovica!!!

Ivan BA

pre 13 godina

Pa ova vlada je stvarno nakaradna. Juce ima razumevanja i podrzava a danas kad vec Ombudsman ide tamo neka pozdravi disidenta.
Ajde molim te, tako je to kada neko drugi sastavi vladu a ne sam premijer.

bojsy

pre 13 godina

ima pravo Vuk Draskovic:ne treba se zamerati sa pola sveta! i ja se slazem bolje se zameriti Rusiji i Kini(oko 2 mlrd stanovnika) nego Amerima,Englezima,Francuzima...(oko 1 mlrd stanovnika)

mario

pre 13 godina

A kako čete "taktički" u EU mislite da će EU dovijeka trpiti vaše taktike i dajte se više izjasnite jeste li za Evroatlantske integracije ili želite uz Kinu,Rusiju ili bilo koga.
Ne može se od EU uzimati eure,a da se ne slijedi i njezina politika.
Ako jednog dana Srbija postane članica neče moči više taktizirati.

Robert

pre 13 godina

Politika i diplomatija se ne vode emocijama već raciom. Videli smo kako smo završili kada je državni vrh vodio spoljnu politiku vođen slepim emocijama; i dalje pokušavamo od toga da se oporavimo.

Vrlo pragmatična odluka, na tragu čuvenog pragmatizma pokojnog premijera Đinđića. Takođe potez koji sledi Đinđićevu opasku da ako treba da se guta žaba, bolje da se to uradi odmah.

Dakle, jedna nepopularna i mnogima nerazumljiva odluka Jeremića, ali kada se odvaga šta se može izgubiti jednom ili drugom odlukom, neodlazak na ceremoniju se jasno nameće kao manje bolno rešenje za jednu Srbiju.

М. Н. Лазар

pre 13 godina

Прво Цветковићу, испитај своју професионалну и тактику и стратегију. Долазиш из Агенције за приватизацију, гдје си био директор, а тамо сада хапшења.
Боље ти је да престанеш, да било шта објашњаваш.

Vladimir

pre 13 godina

i ljudska prava i Kina, i EU i Kosovo, i Hag i Mladic, i kapitalizam i komunizam itd : vlada nam je u teskoj ideoloskoj konfuziji !

dezurna

pre 13 godina

Kako vidimo po Vikiliks-u, tek po procurelim depeshama se vidi da svetske diplomate i spoljnopolitcki predstavnici istinu govore tek u kuloarima.
Ovaj nash stane pred mikrofon i javno kaze da mi lazemo kad kazemo da se za nesto iskreno zalazemo?! Je l' to neko instalirao Vikiliks server u Cvetkovicev mozak?

Drug a ne gospodin

pre 13 godina

Jao, najezim se od ovih preporodjenih proamerickih i prozapadnih komentara. Nobelova Nagrada se vec dugi niz godina pretvorila u potpunu farsu, i vise ocigledno je da se dodeljuje onima koji zastupaju iskljuciivo zapadne interese, tj interese Wasnigtona. Ne bi me iznenadilo da se nesto o tome nadje i u ovim cuvenim depesama.
Pa podjimo redom:
1. Jospip Broz Tito je definitvno bio kandidat koji bi zasluzio Nobelovu nagradu, kao osnivac pokreta Nesvrstanih i miroljubive koegzistencije medju drzavama u vreme hladnog rata, pa istu nije dobio samo zato jer je bio predsednik jedne socijalisticke zemlje.
2. Pre nekoliko godina Al Gor je dobio ovu nagradu zato sto je napravio Power Point prezentaciju o globalnom zagrevanju..Wouu..koji naucnik..Kandidat za nagradu je iste te godine bila Irena Sendler, koja je za vreme rata spasila 2500 jevrejske dece iz Varsavskog geta. Ali ne..Amerikanci spasavaju svet a ne tamo neka poljska baka..
3. Barak Obama- mesec dana posle inaguracije, je dobio nagradu za sta vec? Sta je pa on tako ucinio? AHa, on je dao nadu..
A Gvantanamo, a Irak, a Avganistan? I sta se promenilo? Nista...
Nobelova nagrada je obicna farsa i nadam se da ce, ubuduce, jos vise zemalja da bojkotuje taj americki cirkus..
U ostalom, sta nam pa mogu. Oteli su nam Kosovo, vise od toga ne mogu..Treba bojkotovati i iduce godine!

komsija

pre 13 godina

Zar ne bi bilo bolje da taj taktički odnos Srbije bi održala strateške odnose (sa Amerikom)!? Pilitika je kao konopac. Danas Srbija je bila na ekipu koju cine grupacija Kineskih gubernija protiv ekipe koju cine americke gubernije. Zna se ko ce pobediti na taj potezivanje konopca i Cvetkovic zove to "takticka pobeda strateskih ciljeva". To nije nikakva pobeda. To je cisti poraz. Ipak Srbija je napredovala u porazima u toj meri kojliko je razlika izmedju ove "Cvetkoviceve takticke pobede" i Miloseviceve pobede nad NATO-om.
PS: Posljednje vreme vidim jednu veliku razliku u razmisljanju srpkog mnjenja. Naime gotovo svaki treci komentar prica o Kini koja ce biti Prvak sveta... ne danas ali... sutra... Mozda ova genijalna ideja je istinita ali ja bih slatko rekao: Zasto ne pocnete vec danas da budete na ekipu mocnika i sutra kada Kina bude sila, Srbija opet na silu stranu. Zar mi Albanci smo budale da to radimo uzastopno?! Cak i Kinu smo probali kada Enver i Mao Ce Tung su bili braca i evo danas sa Amerima... Komsije smo i nije lose da nesto "ucite" od komsija...

ma

pre 13 godina

Covece, odlucili smo i tacka. Stani iza toga kao covek, nije to ni nemoralna ni pogresna odluka. Vecinu dodela Nobelove nagrade za mir treba bojkotovati, sramota kome se sve dodeljuje.

Daniela

pre 13 godina

Koja smo mi jadna zemlja i zemlja za nepostovanje!!! Oko cega mi taktiziramo! U ovoj zemlji nista nije sveto, SVE moze da bude predmet trgovine tj. "taktike". Da sam na mestu ove EU, ja bih od Srbije digla ruke i pustila je da se udavi u svojim "taktikama". P.S. Svi nam se smejali kada smo oko onog Ganica pokusali da "taktiziramo" sa Englezima, i mi opet "taktiku". Koji diletanti ovi nasi politicari! Fuj!!!

takticar

pre 13 godina

Takticki potez, lupi i ostade ziv, boze kuda ide ova drzava, kada cemo jednom za sva vremena da zauzmemo barem neki stav, hocemu u EU a podrzavamo totalitarne rezime koji zatvaraju ljude samo zato sto drugacije misle, oteli su nam deo teritorije a mi to isto podrzavamo kada Rusija vojnom intervencijom okupira deo teritorije suverene drzave Gruzije, zalazemo se za ljudska prava a podrzavamo rezim Irana kada njihove snage bezbednosti pucaju u goloruke studente a ministar inostranih poslova se sastaje sa ozloglasenim diktatorom predsednikom Konga Dzosefom Kabilom, kao necemo u NATO i vojno smo neutralni a polako prihvatamo njihovu vojnu doktrinu, uvodimo njihovo naoruzanje i saljemo nase oficire na njihove obuke, neka mi neko odgovoru sta ustvari ova drzava hoce?

Srdjan Atanasovski

pre 13 godina

OK, par komentara...
Kao prvo, ponavlja se da se nasa spoljna politika zasniva na 'principima', te tako mi od drugih malih drzava trazimo da ne priznaju Kosovo 'iz principa', iako se na njih vrse pritisci. Prema izjavama nasih zvanicnika, mi ovde nismo isli po principima nego smo podlegli pritiscima. Kako cemo onda da trazimo od drugih da postuju (neke druge) principe? Prema ovome, oni su sasvim u pravu kada donesu 'takticku odluku' da priznaju Kosovo.
2. Prema recima kineskog ambasadora, kineski zvanicnici nas potez tumace kao iskrenu podrsku u bojkotu. Sta njima znaci to sto nas ambasador nece otici na dodelu ako mi u medjuvremenu izjavljujemo da to nije iskreno i da ne idemo samo zbog ucene? Pa onda moze i da ode, koja je razlika...

Darko

pre 13 godina

Nas premijer ne bi trebalo da daje javne izjave van nase drzave. On naprosto nije kadar, kompetentan ali najpre i ovlascen za iznosenje politickih stavova.
Na kraju krajeva on kao nestranacka licnost, sve i da hoce, ne moze da brani ili napada stavove politickih partija koje cine vladu.
Sama izjava o taktickoj politici je oksimoron.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Bojkot taktična odluka

Kako ih samo nije sramota da se uopste pojavljuju u javnosti !
Mirko Cvetkovic i taktika ?
"zeznucemo Kinu" neka oni misle da smo na njihovoj strani i tako cemo da sacuvamo "stratesko partnerstvo" a ustvari mislimo sasvim drugacije, zato cemo "takticki" poremetiti odnose sa EU i SAD sto ce nas jos vise kostati a onda cemo pokusati da se "takticki" izvinjavamo i ulagujemo EU da bi sacuvali "evropske integracije" i "stratesko partnerstvo" ?
Ova Vlast je od Srbije napravila RUGLO OD DRZAVE !

Ahtisari, Al Gor, Obama, Sjaobou:

pre 13 godina

Ahtisari, Al Gor, Obama, Sjaobou: nobel-nagradu za Mir dobija ko zastupa interese Washington-a. Prakticno je ova dodela nagrada postala vlasnistvo Bele Kuce.

vlada-so

pre 13 godina

Podržavam gospodina Cvetkovića, ovo je mudar potez nezameranja Kini. Kinezi pomažu i Severnu Koreju i tamo su svi na kazanu, a ne kao kod nas gde su sve veće socijalne razlike.

Vokshi

pre 13 godina

Da se ovde radi o taktici - to stoji van svake sumnje. Nevolja je da je taktika kao takva potpuno ogolila strategiju i napravila ju besmislenom. Barem onu strategiju u vezi EU.

Zox

pre 13 godina

Zapadu ne smeta da imaju fabrike u Kini, tj. sve moze za pare. Ako je trebalo reagovati, onda je trebalo zbog Obamine "nagrade". Ali hajd' da vas vidim, ujka Sem sve prati...

Licno mislim da smo previse nebitni da bi svetu slali "poruke". Nagrade nece biti, samo samar... Shamar ili samar, svejedno...

PS: cula zaba da konje potkivaju pa i ona digla nogu...

pa sto ne rece odma'

pre 13 godina

To me podseti na nasu tradicionalnu fudbalsku taktiku branjenja rezultata 0:0 od prvog do 90og minuta sto se sve zavrsi sa tim da dobijemo najmanje 5 golova. Nije svaka 'taktika' taktika. 'bem vas u taktiku.

Helios

pre 13 godina

vidim da se ne pravi razlika, čim neko dobije titulu "disident" kao da je svetac

konkretno ovaj je kineski srđa popović - zato je i dobio tu sada već totalno korumpiranu i obesmišljenu nagradu

zato što je na ideju slobode privezao fanatično pljuvanje svoje zemlje i glorifikovao dominaciju zapada

u kini i rusiji nema mnogo demokratije ali stalnim napretkom standarda oni se ubrzano približavaju zemljama koje se diče demokratijom

samim time dolaze normalnosti, civilizovano ponašanje i pitanje je gde će uskoro biti više slobode

Ahtisari, Al Gor, Sjaobou: nobel-nagradu za Mir dobija ko zastupa Pax Americana mir

(Vlast)a

pre 13 godina

Ma,naravno!Kako se toga nismo dosetili!Srbija-lider medju takticarima!A taktika vola ubija,sve upregnuto u kampanju ovog Jeremica:navijaci i fasisti pisu komentare i glasaju-to je srpska taktika i demokratija.Fuj!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Bojkot taktična odluka

Kako ih samo nije sramota da se uopste pojavljuju u javnosti !
Mirko Cvetkovic i taktika ?
"zeznucemo Kinu" neka oni misle da smo na njihovoj strani i tako cemo da sacuvamo "stratesko partnerstvo" a ustvari mislimo sasvim drugacije, zato cemo "takticki" poremetiti odnose sa EU i SAD sto ce nas jos vise kostati a onda cemo pokusati da se "takticki" izvinjavamo i ulagujemo EU da bi sacuvali "evropske integracije" i "stratesko partnerstvo" ?
Ova Vlast je od Srbije napravila RUGLO OD DRZAVE !

Helios

pre 13 godina

vidim da se ne pravi razlika, čim neko dobije titulu "disident" kao da je svetac

konkretno ovaj je kineski srđa popović - zato je i dobio tu sada već totalno korumpiranu i obesmišljenu nagradu

zato što je na ideju slobode privezao fanatično pljuvanje svoje zemlje i glorifikovao dominaciju zapada

u kini i rusiji nema mnogo demokratije ali stalnim napretkom standarda oni se ubrzano približavaju zemljama koje se diče demokratijom

samim time dolaze normalnosti, civilizovano ponašanje i pitanje je gde će uskoro biti više slobode

Ahtisari, Al Gor, Sjaobou: nobel-nagradu za Mir dobija ko zastupa Pax Americana mir

takticar

pre 13 godina

Takticki potez, lupi i ostade ziv, boze kuda ide ova drzava, kada cemo jednom za sva vremena da zauzmemo barem neki stav, hocemu u EU a podrzavamo totalitarne rezime koji zatvaraju ljude samo zato sto drugacije misle, oteli su nam deo teritorije a mi to isto podrzavamo kada Rusija vojnom intervencijom okupira deo teritorije suverene drzave Gruzije, zalazemo se za ljudska prava a podrzavamo rezim Irana kada njihove snage bezbednosti pucaju u goloruke studente a ministar inostranih poslova se sastaje sa ozloglasenim diktatorom predsednikom Konga Dzosefom Kabilom, kao necemo u NATO i vojno smo neutralni a polako prihvatamo njihovu vojnu doktrinu, uvodimo njihovo naoruzanje i saljemo nase oficire na njihove obuke, neka mi neko odgovoru sta ustvari ova drzava hoce?

Ahtisari, Al Gor, Obama, Sjaobou:

pre 13 godina

Ahtisari, Al Gor, Obama, Sjaobou: nobel-nagradu za Mir dobija ko zastupa interese Washington-a. Prakticno je ova dodela nagrada postala vlasnistvo Bele Kuce.

ma

pre 13 godina

Covece, odlucili smo i tacka. Stani iza toga kao covek, nije to ni nemoralna ni pogresna odluka. Vecinu dodela Nobelove nagrade za mir treba bojkotovati, sramota kome se sve dodeljuje.

Drug a ne gospodin

pre 13 godina

Jao, najezim se od ovih preporodjenih proamerickih i prozapadnih komentara. Nobelova Nagrada se vec dugi niz godina pretvorila u potpunu farsu, i vise ocigledno je da se dodeljuje onima koji zastupaju iskljuciivo zapadne interese, tj interese Wasnigtona. Ne bi me iznenadilo da se nesto o tome nadje i u ovim cuvenim depesama.
Pa podjimo redom:
1. Jospip Broz Tito je definitvno bio kandidat koji bi zasluzio Nobelovu nagradu, kao osnivac pokreta Nesvrstanih i miroljubive koegzistencije medju drzavama u vreme hladnog rata, pa istu nije dobio samo zato jer je bio predsednik jedne socijalisticke zemlje.
2. Pre nekoliko godina Al Gor je dobio ovu nagradu zato sto je napravio Power Point prezentaciju o globalnom zagrevanju..Wouu..koji naucnik..Kandidat za nagradu je iste te godine bila Irena Sendler, koja je za vreme rata spasila 2500 jevrejske dece iz Varsavskog geta. Ali ne..Amerikanci spasavaju svet a ne tamo neka poljska baka..
3. Barak Obama- mesec dana posle inaguracije, je dobio nagradu za sta vec? Sta je pa on tako ucinio? AHa, on je dao nadu..
A Gvantanamo, a Irak, a Avganistan? I sta se promenilo? Nista...
Nobelova nagrada je obicna farsa i nadam se da ce, ubuduce, jos vise zemalja da bojkotuje taj americki cirkus..
U ostalom, sta nam pa mogu. Oteli su nam Kosovo, vise od toga ne mogu..Treba bojkotovati i iduce godine!

(Vlast)a

pre 13 godina

Ma,naravno!Kako se toga nismo dosetili!Srbija-lider medju takticarima!A taktika vola ubija,sve upregnuto u kampanju ovog Jeremica:navijaci i fasisti pisu komentare i glasaju-to je srpska taktika i demokratija.Fuj!

pa sto ne rece odma'

pre 13 godina

To me podseti na nasu tradicionalnu fudbalsku taktiku branjenja rezultata 0:0 od prvog do 90og minuta sto se sve zavrsi sa tim da dobijemo najmanje 5 golova. Nije svaka 'taktika' taktika. 'bem vas u taktiku.

Daniela

pre 13 godina

Koja smo mi jadna zemlja i zemlja za nepostovanje!!! Oko cega mi taktiziramo! U ovoj zemlji nista nije sveto, SVE moze da bude predmet trgovine tj. "taktike". Da sam na mestu ove EU, ja bih od Srbije digla ruke i pustila je da se udavi u svojim "taktikama". P.S. Svi nam se smejali kada smo oko onog Ganica pokusali da "taktiziramo" sa Englezima, i mi opet "taktiku". Koji diletanti ovi nasi politicari! Fuj!!!

Srdjan Atanasovski

pre 13 godina

OK, par komentara...
Kao prvo, ponavlja se da se nasa spoljna politika zasniva na 'principima', te tako mi od drugih malih drzava trazimo da ne priznaju Kosovo 'iz principa', iako se na njih vrse pritisci. Prema izjavama nasih zvanicnika, mi ovde nismo isli po principima nego smo podlegli pritiscima. Kako cemo onda da trazimo od drugih da postuju (neke druge) principe? Prema ovome, oni su sasvim u pravu kada donesu 'takticku odluku' da priznaju Kosovo.
2. Prema recima kineskog ambasadora, kineski zvanicnici nas potez tumace kao iskrenu podrsku u bojkotu. Sta njima znaci to sto nas ambasador nece otici na dodelu ako mi u medjuvremenu izjavljujemo da to nije iskreno i da ne idemo samo zbog ucene? Pa onda moze i da ode, koja je razlika...

Darko

pre 13 godina

Nas premijer ne bi trebalo da daje javne izjave van nase drzave. On naprosto nije kadar, kompetentan ali najpre i ovlascen za iznosenje politickih stavova.
Na kraju krajeva on kao nestranacka licnost, sve i da hoce, ne moze da brani ili napada stavove politickih partija koje cine vladu.
Sama izjava o taktickoj politici je oksimoron.

vlada-so

pre 13 godina

Podržavam gospodina Cvetkovića, ovo je mudar potez nezameranja Kini. Kinezi pomažu i Severnu Koreju i tamo su svi na kazanu, a ne kao kod nas gde su sve veće socijalne razlike.

Zox

pre 13 godina

Zapadu ne smeta da imaju fabrike u Kini, tj. sve moze za pare. Ako je trebalo reagovati, onda je trebalo zbog Obamine "nagrade". Ali hajd' da vas vidim, ujka Sem sve prati...

Licno mislim da smo previse nebitni da bi svetu slali "poruke". Nagrade nece biti, samo samar... Shamar ili samar, svejedno...

PS: cula zaba da konje potkivaju pa i ona digla nogu...

Vokshi

pre 13 godina

Da se ovde radi o taktici - to stoji van svake sumnje. Nevolja je da je taktika kao takva potpuno ogolila strategiju i napravila ju besmislenom. Barem onu strategiju u vezi EU.

Vladimir

pre 13 godina

i ljudska prava i Kina, i EU i Kosovo, i Hag i Mladic, i kapitalizam i komunizam itd : vlada nam je u teskoj ideoloskoj konfuziji !

dezurna

pre 13 godina

Kako vidimo po Vikiliks-u, tek po procurelim depeshama se vidi da svetske diplomate i spoljnopolitcki predstavnici istinu govore tek u kuloarima.
Ovaj nash stane pred mikrofon i javno kaze da mi lazemo kad kazemo da se za nesto iskreno zalazemo?! Je l' to neko instalirao Vikiliks server u Cvetkovicev mozak?

komsija

pre 13 godina

Zar ne bi bilo bolje da taj taktički odnos Srbije bi održala strateške odnose (sa Amerikom)!? Pilitika je kao konopac. Danas Srbija je bila na ekipu koju cine grupacija Kineskih gubernija protiv ekipe koju cine americke gubernije. Zna se ko ce pobediti na taj potezivanje konopca i Cvetkovic zove to "takticka pobeda strateskih ciljeva". To nije nikakva pobeda. To je cisti poraz. Ipak Srbija je napredovala u porazima u toj meri kojliko je razlika izmedju ove "Cvetkoviceve takticke pobede" i Miloseviceve pobede nad NATO-om.
PS: Posljednje vreme vidim jednu veliku razliku u razmisljanju srpkog mnjenja. Naime gotovo svaki treci komentar prica o Kini koja ce biti Prvak sveta... ne danas ali... sutra... Mozda ova genijalna ideja je istinita ali ja bih slatko rekao: Zasto ne pocnete vec danas da budete na ekipu mocnika i sutra kada Kina bude sila, Srbija opet na silu stranu. Zar mi Albanci smo budale da to radimo uzastopno?! Cak i Kinu smo probali kada Enver i Mao Ce Tung su bili braca i evo danas sa Amerima... Komsije smo i nije lose da nesto "ucite" od komsija...

mario

pre 13 godina

A kako čete "taktički" u EU mislite da će EU dovijeka trpiti vaše taktike i dajte se više izjasnite jeste li za Evroatlantske integracije ili želite uz Kinu,Rusiju ili bilo koga.
Ne može se od EU uzimati eure,a da se ne slijedi i njezina politika.
Ako jednog dana Srbija postane članica neče moči više taktizirati.

М. Н. Лазар

pre 13 godina

Прво Цветковићу, испитај своју професионалну и тактику и стратегију. Долазиш из Агенције за приватизацију, гдје си био директор, а тамо сада хапшења.
Боље ти је да престанеш, да било шта објашњаваш.

Robert

pre 13 godina

Politika i diplomatija se ne vode emocijama već raciom. Videli smo kako smo završili kada je državni vrh vodio spoljnu politiku vođen slepim emocijama; i dalje pokušavamo od toga da se oporavimo.

Vrlo pragmatična odluka, na tragu čuvenog pragmatizma pokojnog premijera Đinđića. Takođe potez koji sledi Đinđićevu opasku da ako treba da se guta žaba, bolje da se to uradi odmah.

Dakle, jedna nepopularna i mnogima nerazumljiva odluka Jeremića, ali kada se odvaga šta se može izgubiti jednom ili drugom odlukom, neodlazak na ceremoniju se jasno nameće kao manje bolno rešenje za jednu Srbiju.

bojsy

pre 13 godina

ima pravo Vuk Draskovic:ne treba se zamerati sa pola sveta! i ja se slazem bolje se zameriti Rusiji i Kini(oko 2 mlrd stanovnika) nego Amerima,Englezima,Francuzima...(oko 1 mlrd stanovnika)

Ivan BA

pre 13 godina

Pa ova vlada je stvarno nakaradna. Juce ima razumevanja i podrzava a danas kad vec Ombudsman ide tamo neka pozdravi disidenta.
Ajde molim te, tako je to kada neko drugi sastavi vladu a ne sam premijer.

Jovan Mirkovic, USA

pre 13 godina

Odluka Vuka jeremica trebala je biti konacna odluka. EU i njen najveci poslanik Eston odbila je da ide u Oslo kao i svi poslanici EU su odbili da idu u Oslo. Zasto je cvetkovic morao da izmeni i ponizi odluku ministra spoljnih poslova Vuka Jeremica? Cvetkovic treba da se stidi svojeg izdajstva i ponizenja prema Vuku Jeremicu.
Kina nam je prijatelj, EU nam je oduzela 15% teritorije i priznala nezavisno KiM a istovremeno nas bombardovali 78 dana, dali su nam potrebni takvi prijatelji.
Sramno delo i odluka Cvetkovica!!!

Helios

pre 13 godina

vidim da se ne pravi razlika, čim neko dobije titulu "disident" kao da je svetac

konkretno ovaj je kineski srđa popović - zato je i dobio tu sada već totalno korumpiranu i obesmišljenu nagradu

zato što je na ideju slobode privezao fanatično pljuvanje svoje zemlje i glorifikovao dominaciju zapada

u kini i rusiji nema mnogo demokratije ali stalnim napretkom standarda oni se ubrzano približavaju zemljama koje se diče demokratijom

samim time dolaze normalnosti, civilizovano ponašanje i pitanje je gde će uskoro biti više slobode

Ahtisari, Al Gor, Sjaobou: nobel-nagradu za Mir dobija ko zastupa Pax Americana mir

vlada-so

pre 13 godina

Podržavam gospodina Cvetkovića, ovo je mudar potez nezameranja Kini. Kinezi pomažu i Severnu Koreju i tamo su svi na kazanu, a ne kao kod nas gde su sve veće socijalne razlike.

Drug a ne gospodin

pre 13 godina

Jao, najezim se od ovih preporodjenih proamerickih i prozapadnih komentara. Nobelova Nagrada se vec dugi niz godina pretvorila u potpunu farsu, i vise ocigledno je da se dodeljuje onima koji zastupaju iskljuciivo zapadne interese, tj interese Wasnigtona. Ne bi me iznenadilo da se nesto o tome nadje i u ovim cuvenim depesama.
Pa podjimo redom:
1. Jospip Broz Tito je definitvno bio kandidat koji bi zasluzio Nobelovu nagradu, kao osnivac pokreta Nesvrstanih i miroljubive koegzistencije medju drzavama u vreme hladnog rata, pa istu nije dobio samo zato jer je bio predsednik jedne socijalisticke zemlje.
2. Pre nekoliko godina Al Gor je dobio ovu nagradu zato sto je napravio Power Point prezentaciju o globalnom zagrevanju..Wouu..koji naucnik..Kandidat za nagradu je iste te godine bila Irena Sendler, koja je za vreme rata spasila 2500 jevrejske dece iz Varsavskog geta. Ali ne..Amerikanci spasavaju svet a ne tamo neka poljska baka..
3. Barak Obama- mesec dana posle inaguracije, je dobio nagradu za sta vec? Sta je pa on tako ucinio? AHa, on je dao nadu..
A Gvantanamo, a Irak, a Avganistan? I sta se promenilo? Nista...
Nobelova nagrada je obicna farsa i nadam se da ce, ubuduce, jos vise zemalja da bojkotuje taj americki cirkus..
U ostalom, sta nam pa mogu. Oteli su nam Kosovo, vise od toga ne mogu..Treba bojkotovati i iduce godine!

(Vlast)a

pre 13 godina

Ma,naravno!Kako se toga nismo dosetili!Srbija-lider medju takticarima!A taktika vola ubija,sve upregnuto u kampanju ovog Jeremica:navijaci i fasisti pisu komentare i glasaju-to je srpska taktika i demokratija.Fuj!

ma

pre 13 godina

Covece, odlucili smo i tacka. Stani iza toga kao covek, nije to ni nemoralna ni pogresna odluka. Vecinu dodela Nobelove nagrade za mir treba bojkotovati, sramota kome se sve dodeljuje.

Zox

pre 13 godina

Zapadu ne smeta da imaju fabrike u Kini, tj. sve moze za pare. Ako je trebalo reagovati, onda je trebalo zbog Obamine "nagrade". Ali hajd' da vas vidim, ujka Sem sve prati...

Licno mislim da smo previse nebitni da bi svetu slali "poruke". Nagrade nece biti, samo samar... Shamar ili samar, svejedno...

PS: cula zaba da konje potkivaju pa i ona digla nogu...

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Bojkot taktična odluka

Kako ih samo nije sramota da se uopste pojavljuju u javnosti !
Mirko Cvetkovic i taktika ?
"zeznucemo Kinu" neka oni misle da smo na njihovoj strani i tako cemo da sacuvamo "stratesko partnerstvo" a ustvari mislimo sasvim drugacije, zato cemo "takticki" poremetiti odnose sa EU i SAD sto ce nas jos vise kostati a onda cemo pokusati da se "takticki" izvinjavamo i ulagujemo EU da bi sacuvali "evropske integracije" i "stratesko partnerstvo" ?
Ova Vlast je od Srbije napravila RUGLO OD DRZAVE !

Ahtisari, Al Gor, Obama, Sjaobou:

pre 13 godina

Ahtisari, Al Gor, Obama, Sjaobou: nobel-nagradu za Mir dobija ko zastupa interese Washington-a. Prakticno je ova dodela nagrada postala vlasnistvo Bele Kuce.

Vokshi

pre 13 godina

Da se ovde radi o taktici - to stoji van svake sumnje. Nevolja je da je taktika kao takva potpuno ogolila strategiju i napravila ju besmislenom. Barem onu strategiju u vezi EU.

komsija

pre 13 godina

Zar ne bi bilo bolje da taj taktički odnos Srbije bi održala strateške odnose (sa Amerikom)!? Pilitika je kao konopac. Danas Srbija je bila na ekipu koju cine grupacija Kineskih gubernija protiv ekipe koju cine americke gubernije. Zna se ko ce pobediti na taj potezivanje konopca i Cvetkovic zove to "takticka pobeda strateskih ciljeva". To nije nikakva pobeda. To je cisti poraz. Ipak Srbija je napredovala u porazima u toj meri kojliko je razlika izmedju ove "Cvetkoviceve takticke pobede" i Miloseviceve pobede nad NATO-om.
PS: Posljednje vreme vidim jednu veliku razliku u razmisljanju srpkog mnjenja. Naime gotovo svaki treci komentar prica o Kini koja ce biti Prvak sveta... ne danas ali... sutra... Mozda ova genijalna ideja je istinita ali ja bih slatko rekao: Zasto ne pocnete vec danas da budete na ekipu mocnika i sutra kada Kina bude sila, Srbija opet na silu stranu. Zar mi Albanci smo budale da to radimo uzastopno?! Cak i Kinu smo probali kada Enver i Mao Ce Tung su bili braca i evo danas sa Amerima... Komsije smo i nije lose da nesto "ucite" od komsija...

pa sto ne rece odma'

pre 13 godina

To me podseti na nasu tradicionalnu fudbalsku taktiku branjenja rezultata 0:0 od prvog do 90og minuta sto se sve zavrsi sa tim da dobijemo najmanje 5 golova. Nije svaka 'taktika' taktika. 'bem vas u taktiku.

takticar

pre 13 godina

Takticki potez, lupi i ostade ziv, boze kuda ide ova drzava, kada cemo jednom za sva vremena da zauzmemo barem neki stav, hocemu u EU a podrzavamo totalitarne rezime koji zatvaraju ljude samo zato sto drugacije misle, oteli su nam deo teritorije a mi to isto podrzavamo kada Rusija vojnom intervencijom okupira deo teritorije suverene drzave Gruzije, zalazemo se za ljudska prava a podrzavamo rezim Irana kada njihove snage bezbednosti pucaju u goloruke studente a ministar inostranih poslova se sastaje sa ozloglasenim diktatorom predsednikom Konga Dzosefom Kabilom, kao necemo u NATO i vojno smo neutralni a polako prihvatamo njihovu vojnu doktrinu, uvodimo njihovo naoruzanje i saljemo nase oficire na njihove obuke, neka mi neko odgovoru sta ustvari ova drzava hoce?

Srdjan Atanasovski

pre 13 godina

OK, par komentara...
Kao prvo, ponavlja se da se nasa spoljna politika zasniva na 'principima', te tako mi od drugih malih drzava trazimo da ne priznaju Kosovo 'iz principa', iako se na njih vrse pritisci. Prema izjavama nasih zvanicnika, mi ovde nismo isli po principima nego smo podlegli pritiscima. Kako cemo onda da trazimo od drugih da postuju (neke druge) principe? Prema ovome, oni su sasvim u pravu kada donesu 'takticku odluku' da priznaju Kosovo.
2. Prema recima kineskog ambasadora, kineski zvanicnici nas potez tumace kao iskrenu podrsku u bojkotu. Sta njima znaci to sto nas ambasador nece otici na dodelu ako mi u medjuvremenu izjavljujemo da to nije iskreno i da ne idemo samo zbog ucene? Pa onda moze i da ode, koja je razlika...

Darko

pre 13 godina

Nas premijer ne bi trebalo da daje javne izjave van nase drzave. On naprosto nije kadar, kompetentan ali najpre i ovlascen za iznosenje politickih stavova.
Na kraju krajeva on kao nestranacka licnost, sve i da hoce, ne moze da brani ili napada stavove politickih partija koje cine vladu.
Sama izjava o taktickoj politici je oksimoron.

Daniela

pre 13 godina

Koja smo mi jadna zemlja i zemlja za nepostovanje!!! Oko cega mi taktiziramo! U ovoj zemlji nista nije sveto, SVE moze da bude predmet trgovine tj. "taktike". Da sam na mestu ove EU, ja bih od Srbije digla ruke i pustila je da se udavi u svojim "taktikama". P.S. Svi nam se smejali kada smo oko onog Ganica pokusali da "taktiziramo" sa Englezima, i mi opet "taktiku". Koji diletanti ovi nasi politicari! Fuj!!!

mario

pre 13 godina

A kako čete "taktički" u EU mislite da će EU dovijeka trpiti vaše taktike i dajte se više izjasnite jeste li za Evroatlantske integracije ili želite uz Kinu,Rusiju ili bilo koga.
Ne može se od EU uzimati eure,a da se ne slijedi i njezina politika.
Ako jednog dana Srbija postane članica neče moči više taktizirati.

Robert

pre 13 godina

Politika i diplomatija se ne vode emocijama već raciom. Videli smo kako smo završili kada je državni vrh vodio spoljnu politiku vođen slepim emocijama; i dalje pokušavamo od toga da se oporavimo.

Vrlo pragmatična odluka, na tragu čuvenog pragmatizma pokojnog premijera Đinđića. Takođe potez koji sledi Đinđićevu opasku da ako treba da se guta žaba, bolje da se to uradi odmah.

Dakle, jedna nepopularna i mnogima nerazumljiva odluka Jeremića, ali kada se odvaga šta se može izgubiti jednom ili drugom odlukom, neodlazak na ceremoniju se jasno nameće kao manje bolno rešenje za jednu Srbiju.

dezurna

pre 13 godina

Kako vidimo po Vikiliks-u, tek po procurelim depeshama se vidi da svetske diplomate i spoljnopolitcki predstavnici istinu govore tek u kuloarima.
Ovaj nash stane pred mikrofon i javno kaze da mi lazemo kad kazemo da se za nesto iskreno zalazemo?! Je l' to neko instalirao Vikiliks server u Cvetkovicev mozak?

Vladimir

pre 13 godina

i ljudska prava i Kina, i EU i Kosovo, i Hag i Mladic, i kapitalizam i komunizam itd : vlada nam je u teskoj ideoloskoj konfuziji !

bojsy

pre 13 godina

ima pravo Vuk Draskovic:ne treba se zamerati sa pola sveta! i ja se slazem bolje se zameriti Rusiji i Kini(oko 2 mlrd stanovnika) nego Amerima,Englezima,Francuzima...(oko 1 mlrd stanovnika)

М. Н. Лазар

pre 13 godina

Прво Цветковићу, испитај своју професионалну и тактику и стратегију. Долазиш из Агенције за приватизацију, гдје си био директор, а тамо сада хапшења.
Боље ти је да престанеш, да било шта објашњаваш.

Ivan BA

pre 13 godina

Pa ova vlada je stvarno nakaradna. Juce ima razumevanja i podrzava a danas kad vec Ombudsman ide tamo neka pozdravi disidenta.
Ajde molim te, tako je to kada neko drugi sastavi vladu a ne sam premijer.

Jovan Mirkovic, USA

pre 13 godina

Odluka Vuka jeremica trebala je biti konacna odluka. EU i njen najveci poslanik Eston odbila je da ide u Oslo kao i svi poslanici EU su odbili da idu u Oslo. Zasto je cvetkovic morao da izmeni i ponizi odluku ministra spoljnih poslova Vuka Jeremica? Cvetkovic treba da se stidi svojeg izdajstva i ponizenja prema Vuku Jeremicu.
Kina nam je prijatelj, EU nam je oduzela 15% teritorije i priznala nezavisno KiM a istovremeno nas bombardovali 78 dana, dali su nam potrebni takvi prijatelji.
Sramno delo i odluka Cvetkovica!!!