Petak, 03.12.2010.

18:38

Dulić: Radim po zakonu

Oliver Dulić ne spori da je vlasnik firme za koju je sajt Pištaljka.rs objavio da posluje sa firmama koje se finansiraju iz budžeta.

Izvor: B92

Duliæ: Radim po zakonu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

198 Komentari

Sortiraj po:

nemanja

pre 13 godina

Opšte je poznato da je DS u Subotici najgori, niti jedan posao se ne može dobiti bez učlanjenja, a ima čak i primera da se nakon dobijenog posla, odvaja deo plate za kasu pomenute stranke.
Ja nikada ne bi glasala za radikale i ostale slične njima, ne znam sta nam preostaje.
Zaboravih napomenuti OSTAVKA!

predrag lazić

pre 13 godina

Ovo je vise nego sramno ali Tadic mudro cuti. On preti Beku (nemam ništa protiv) ali Beko na to "ima" pravo, on nije u vladi a ovaj mladi gospodin, iznikao ni od kuda, koji je obavljao sve važne funkcije, kaže, ja radim po zakonu!!? Ali svi mi znamo da gotovo svi ministri imaju firme. Oliver kaže da je preneo pravo, kad se to proveri, a ono nije već se isto prenosi tek u petak. U Japanu bi se za to izvršio harikiri,u Kini bi ga poslali na robiju od 100 g.a u najvećem broju zemalja EU, kojima Dulić teži, bi pala ostavka posle 5 minuta. Kod nas ništa, čak on pomalo i preti što je to izneto.

JUST DU LIC

pre 13 godina

dzaba svih 250 000 wikileaks dokumenata koji cure cele nedelje kad je oliver pobedio za samo 48 sati u utisku nedelje prilikom glasanja kod olje beckovic...

i sve po zakonu...

pre 13 godina

Dulic - radim po zakonu!?
pa ako je to istina,onda je zakon kriminalan!
To znaci:
1.Imas firmu,nisi direktor,namestis firmi poso - sve po zakonu
2.Imas firmu,pa si i direktor,namestis firmi poso - e to je kriminal!
Pa jel ovo prolazi jos igde,nego u nasoj crnoj Srbiji!

sposoban i nesposoban

pre 13 godina

Pre 11-12god,sedim ja sa gosp. Dulic Oliverom u jednom lokalu u sred grada Subotice kuka On kukam Ja,On bih u Norvesku kaze lose mu je tu,a vidi ti to dosla Norveska njemu na noge a ja?ja i dalje kukam:(

RADIKALNO BOLJE

pre 13 godina

E zbog ovakve vesti cu da glasam za radikale. Jedino ce oni da ispremecu ove sto su pustili korenje. Pa kada ih pohapse i oni pocnu da se ponasaju isto i njih smeniti i pohapsiti od strane nove vlasti, pa tako iznova. Ovi imaju utisak da su nepromenljivi. Da konacno nasi politicari shvate da ce ih narod kazniti na izborima.

Avramovic Dejan

pre 13 godina

Sramota i gorak ukus u ustima ostaje cim politicar ima firmu i jos trguje sam sa samim sobom . Jednostavno za ovakve stvari se daje ostavka- ali posto je obraz debeo ( strasno je to sto je u pitanju mlad covek) nece se desiti nista , i opet nista itd...
BAS ME ZANIMA KAKO CE ISTORICARI OPISATI OVAJ DEO NASE SAVREMENE ISTORIJE 2000-2010 KROZ 30 GODINA.

MilovanSu

pre 13 godina

Mi u Srbiji smo poznati samo po pljuvačini i vređanju....Zato nam tako i ide! Ostavite čoveka na miru! On barem radi nešto u svom resoru, a firmu ima ne od danas....

MUKNAVI

pre 13 godina

Pa sta se onda podatresas, pravdas i drecis. Ako je sve ok, nek' te juri i dokazuje onaj koji smatra da muckas. Hm..kad bi bila cista savest, cutao bi ti..

Rumac

pre 13 godina

Dulicu, poslujes ti po zakonu, kao npr Alfa iz Rume, koja dobija sve tendere po dampinskim cenama, a onda se sklapaju dodatni ugovori o 'odrzavanju' i slicno. Ajd udjite negde u budzetsku ustanovu a da nisu oni nesto prodali. A gazda im je prozvan za "biznismena godine" od strane Blica.

vlada

pre 13 godina

Molim VAS, objavite ovo, ovo je glas razuma u ovoj napacenoj zemlji vec davno sludjenih ljudi, ja jos uvek imam snage.
Za sve one koji su, zbog ovakvih stvari, zgrozeni vladajucom koalicijom i strankama. Zeleo bih samo da podsetim sve one koji nameravaju da poniste svoje glasacke listice na sledecim izborima, samo jedna informacija:
`Ekipa` je namestila izborni zakon tako da uopste nije vazno koliko je ljudi izaslo na izbore, zakon kaze, pobednik je onaj sa najvise glasova, bez obzira kolika je izlaznost. Nema izlaznog cenzusa da bi izbori bili uspesni. I ako ih ponistimo sve, a stranacki clanovi glasaju za svoje, koliko god malo da ih je, oni ce pobediti.
Ljudi, sada moramo da iskoristimo svoje pravo ali na najbolji moguci nacin, ne da ponistavamo listice vec da ih KAZNIMO, glasajuci za nekog drugog.
DOSTA VISE!!

SIR OLIVER

pre 13 godina

Dobit jednog kafica u Beogradu je za jednu noc 1.000.000 dinara. Jedna boca viskija je 1.500 dinara. Iz jedne boce toci se u kaficu 20 doza viskija od 0,03. 4.000 doza viskija je 200 boca. 200 x 1.500 = 300.000. Nabavna cena, znaci 300.000, dobit 1.000.000, ukupan promet 1.300.000. 1.300.000 podeljeno sa 4.000 iznosi 325 dinara. Toliko znaci kosta jedno pice. Ako svaki gost u proseku popije 10 viskija, Oliverov kafic ima 400 gostiju. Ako za jednim stolom sedi u proseku tri gosta, kafic ima 120 stolova plus veliki sank. Sve mi je jasno, samo mi nije jasno gde gazda kafica na'vata tolike pijandure?!

gradjanin

pre 13 godina

Nadam se da cete mi objaviti komentar obzirom da cu napraviti jedno poredjenje, komentar je u sustini jako pristojan.
hvala
Ja bih samo da prokomentarisem da, onoga dana kada sam video ovoga coveka prvi put u skupstini, istog trenutka sam se zapitao `na sta ovaj lici? Kao neki kriminalac?!`
A sudeci po svim komentarima ovde, on se tako i ponasa. Tipicno siledzijski, kao neki mangup koga su iz 1993. godine preneli u 21. vek.
Bruka i sramota ko nama vodi drzavu.

mik

pre 13 godina

Nije ni cudo da nam drzava propada kad u vladi sedi covek cija privatna firma od 97 miliona dinara prometa ima dobit samo milion dinara. To samo pokazuje koliko je sposoban. Miskovic bi tu kao dobit imao bar 50 miliona.

Voyager

pre 13 godina

Ovo je samo jos jedan od unutar partijskih obracuna u DS. Pokazuje se samo o kakvom se to "demokratskom poduhvatu" radi. Sutanovac iskoristio kada je Tadic na OEBS-u da napadne Jeremica i da se slika sa Dinkicem pored laznih aviona, sada se iznosi prljav ves o Dulicu. Ljudi, ljudi, kakva je ovo sramota i ko je na celu zemlje!!! Problem je sto su svi isti i sto ne znamo sta da radimo i koga da menjamo.

Budimo realni

pre 13 godina

Ljudi, hajde da budemo realni - ovakva hajka lansirana zbog unutarstranačkih sukoba u DS-u je potpuno smešna. Ako neko hoće da kritikuje rad Olivera Dulića kao ministra, mislim da ima toliko ozbiljnog materijala koji bi mogao da podleže diskusiji, ali bi onda i novinari morali da budu ozbiljni. Pratim rad momaka koji čine firmu DG računari i znam da se poštenim radom bore za sebe i svoju porodicu i da Olivera Dulića viđaju jednom godišnje od kada živi u Beogradu. Voleo bih da znam jednu firmu iz nekog malog mesta u Srbiji koja ne posluje s javnim preduzećima u tom gradu. U malim gradovima, drugih preduzeća i nema. Licemerno je pokretati ovakve afere i davati neukim ljudima materijal za "lov na veštice" dok pravi maheri u Beogradu otimaju milione evra prikriveni tako da ih ni Wikileaks ne bi provalio...

znaci, mislim...

pre 13 godina

Pa, sta ce , jadan, mora, kriza je, a valja uspeti u zivotu...i mi krpimo kraj sa krajem, po Zakonu...placamo racune, po Zakonu...ovo sve vec postaje najblaze receno, smesno i neozbiljno, tako je je izlisno ozbiljno komentarisati...uzaludno je. Ostaju nam samo ovi komentari i neki neobjasnjivi, i cime li izazvan, ukus gorcine...Covecanstvo je, generalno izgubilo kompas, a Srbija se samo pridruzila u tome, jer je, zaboga, deo te celine...doprinosi istom zdusno, svojim apsurdima...mislim,...

Dejan

pre 13 godina

U Normalnoj zemlji bi predsednik Vlade smenio ministra u roku od 2 sekunde, ali kod nas je i predsednik Vlade u dilu sa njima - sve lopov do lopova.

ps

pre 13 godina

Nije lud Beko... samo što je ovaj sitan, ima puno takvih i većih lopurda u DS-u. Da ne ubiše Đinđića sam bi crk'o od muke sa ovima. Eeeh

dimi

pre 13 godina

kada dođe vreme BOG dolazi po svoje, a onda se pitamo sta smo to uradili kome smo skrivili, kako smo krali, i pitamo se boze zasto bas meni, a odgovor je: KAKO CINIS TAKO DOBIJES .

spasenija kolček

pre 13 godina

Samo napred, mladi junoša !!!
Divan ste primer kako čovek može biti kvarljiva rodba. Čak i onaj koji je bio "dečko koji obećava...". Nosite se, takvih omnipotentnih i grandioznih, a nacifranih i leporečivih, previše za ovu zemlju i ovaj narod.
Uostalom, možete Olivere da budete ugledan građanin i USA ili neke egzotične bogate zemlje. Prebogati ste u kapitalu. A u duši ?!? Ma...

pavle

pre 13 godina

Jeste li primetili da to isto pričaju i Beko, Mišković, Kostić i ostala ekipa da ih sve ne nabrajam.To je Slobina fora, namerno napraviš zakon pun pravnih praznina, a dok se vlasi dosete isteklo vreme posete.

Univerzalac

pre 13 godina

Pa ne zovu Sir Olivera džaba 'Leonardo da Vinči'. Čovek je jedna renesansna sublimacija gradjevinara (ministar bez gradnje i vlasnik gradjevinske firme), lekara (ne daj bože da da neko ode njemu pod skalpel), načnika/izumitelja (vlasnik računarske firme i pasionirani ljubitelj novih tehnologija), umetnik... Predlažem da mu Tadić da u amanet da oslika Tajnu večeru na kome bi prikazao naše svece iz Predsedništva DS-a i drage nam ministre i time bi stavio tačku na svoju renesansnu biografiju.

Vratite nam Turke,evo vam DS

pre 13 godina

Zar i vi g.Dulicu? Ma vidis ti to, ko bi rekao? A ja sam ziveo u ubedjenju da ste Vi nesposobni za bilo sta...

Ana

pre 13 godina

kako bre milion dinara prometa za godinu dana? pa toliko ima moja radnja za 2-3 meseca a ja nemam ugovore sa 70 drzavnih institucija... na stranu sukob interesa i zloupotreba sluzbenog polozaja, ako je tako nesposoban da vodi firmu pod bezmalo uslovima monopola, kako ce da vodi drzavne poslove?

Zoran

pre 13 godina

Ne znam kakv je taj sajt Pistaljka, ali ovde se pravi prica ni oko cega i mirise mi da neko koga je G. Dulic "nagazio" pokusava da mu vrati. Hoce li neko da kaze da je milion i nesto vise dinara profita za godinu dana neka "vauuuu" zarada. Moj brat od strica ima fotokopirnicu u unutrasnjosti; koliko ja znam on ima profit od 1.2 miliona godisnje. Od toga placa dva radnika. Sta je tu sporno? Drugo, jel' ima neki zakon da kaze da ako je neko ministar ne sme da ima privatnu firmu? Nema. Jel' firma primala pare iz budzeta? Nije. Ovo je sve obicno rekla - kazala. A g. Dulica poznajem jos iz studentskih dana i on je jako posten i ispravan covek.

igorpl

pre 13 godina

Pazi da se to desilo nekom od direktora javnih preduzeća i svi bi kao nešto prećutali jer je on direktor i može da oliže prste. A pošto se to desilo Ministru šta dalje reći. U savkoj normalnoj državi odavno bi morao da da ostavku a pošto mi nismo normalna država demagogija sledećih izbora će oprati sve što se zaprljalo tokom vlasti!!!!! I opet ćemo masovno ići u ARENU, i opet ćemo masovno biti na mitinzima, i opet ista priča ispiranja mozgova tih mesec dana predizborne kampanje!
Neukim narodom se jako lako manipuliše ma koji da je vek u pitanju a taj oprobani recept u SRBIJI važi već vekovima!
Ranije sam mislio da je samo Koštunjavićeva vlada bila vlada afera i skandala a sad se vidi da je to svaka ma ko došao na vlast, ništa se neće promeniti. Pa sada vi izađite na izbore slobodno i neka vam opet narastu UŠI, REPOVI, ROGOVI.......
Pre nego što izađete te nedelje i stanete u red da vas poprskaju sprejom po kažiprstu stavite prst na čelo i dobro se zapitajte da li imate šta da birate na tom listiću, odnosno da li imate mogućnost izbora među istim stvarima u drugom pakovanju da se ne izražavam po narodski jer mi neće objaviti komentar!
E moj glupi narode!

gradjanin

pre 13 godina

Obrt je 92 miliona, a zaradili 1 milion... ma nemoj mi reci da radite za 1 posto zarade! Znaci perete li perete. A ove godine jos bolje, prijavljujete gubitak. Koga ovaj poliva?

crevni parazit

pre 13 godina

E molim ovim putem b92 da napravi insajder gde ce nam lepo predstaviti ko je kome iz vlade i potencijalnih narko, krimi, tajkun boss-ova kum, teca, strina, tetka, uza i sira rodbina, a da kroz prizmu drzavno-parijskog dila i ocigledne saradnje prikazu cime se bave i sta posluju, kao i preduzeca koja su pokupovali, osnovali isl.
Secate se Mirka Marijanovica i SPS kompanije, oni su bili teča udruzenje. Kad su mediji pitali za informaciju, sta ste mu u srodstvu, veciti odgovor je bio teca, pa mislim da bi bilo interesantno za javnost, jer su se svi kao da izvinete na izrazu pantljicara povezali, pa drzava ima stalno losu reputaciju i tone.

Gogi

pre 13 godina

Bode oči to što toliko budžetskih korisnika posluje sa ministrovom formom. Ne zaboraviti da je pre toga dugo bio načelnik Subotičkog okruga (postavio ga Đinđić).
S druge strane, postavlja se pitanje gde je ovde prekršen zakon. Vidim da je ogromnoj većini ovde dovoljno da pročitaju da je firma poslovala sa budžetskim korisnicima pa da odmah uzmu zdravo za gotovo da je sve namešteno. To tako ne ide.
Prvo pitanje je da li je ministrovoj firmi dozvoljeno da posluje sa budžetskim korisnicima; pretpostavljam da jeste.
Drugo pitanje je da li je svaki posao dobijen legalno. Pa, neka se preispitaju tenderi. Ne ide to baš tako, "raspiše se tender i pošalju se dve fiktivne prijave". Ako se tender već raspiše, raspisuje se javno i ništa ne sprečava sve zainteresovane firme da konkurišu. Gde su garancije da se baš niko, nikada, od svih ovih 70 nabrojanih primera, neće prijaviti? To su gluposti. Već razrađenoj lokalnoj firmi je po pravilu lakše da ima konkurentnije cene od neke koja ne posluje u tom kraju.
Ako već pričamo o nameštanju, to se radi tako što se nezvanično otvore prispele ponude, pogledaju se iznosi, i onda se "doradi" t.j. prepravi ponuda favorizovane firme.
Uostalom, kao što rekoh, neka se ispitaju ponude sa tih tendera.
Treće pitanje je odnos prometa i dobiti. Javna je tajna da gro malih i srednjih preduzeća to šteluje, a padnu retki. Prikazana dobit firme DG comp. je sramotna. međutim, voleo bih da vidim tu poresku inspekciju u Subotoci koja će otići u firmu čiji je vlasnik Oliver Dulić ili neko iz familije.
I četvrto, naš narod ne zna šta hoće. Kada političari žive od plate, to narodu smeta. Kada imaju sopstvene prihode, i to im smeta. Na plate ministara ili narodnih poslanika od hiljadu evra narod vrišti, a to su sramotno niske plate za te funkcije u jednoj evropskoj zemlji. Svi samo sipaju gnev, nikom ništa ne valja, sve se kritikuje, svi očakuju stvari na gotovo od neke famozne "države". Svi kukaju kako nemaju para a posao se i dalje bira ili "čeka"; da je stvarno tako teško radili biste vi šta bilo da preživite. Ali za cigarete i izlaske uvek ima; e pa ako ima onda znači da vam i nije tako loše drugovi, ili su vam prioriteti i uzusi malo poremećeni.

Svi smo isti,samo kad bi imali priliku

pre 13 godina

Radi isto sto i 99% privatnih firmi. Koristi sve nacine da zaradi pare. I umanjuje dobit na kraju godine. Sta je tu cudno?

karmela

pre 13 godina

U ovoj zemlji vise nije problem sto i ministri lazu, muvaju, ulaze u sukob interesa, daju velike poslove sumnjivim biznismenima, druze se javno i tajno sa sumnjivim likovima, propagiraju jedno a rade drugo, kradu, unistavaju drzavu, problem je sto to nema ko da zaustavi!

kokan

pre 13 godina

Kad je bio Sloba, mislio sam kad cemo ove lopovove skinuti (a oni su krali i krali i na boga nisu mislili). Dodjose ovi za koje sam glasao, a oni jos gori. Jednostavno to nam je u krvi. Ovi "moji"se dugo borise za vlast pa "ozednese".Pa navalise!! A mi sve gori i siromasniji. Sve slabiji i ponizavajuci. A kad treci "talas" krene (sns) i uzme vlast, e onda cemo moliti boga da imamo hleba i soli, jer ce se i oni nakrasti i na nas ne misliti. E to je sudbina Srbije vec dvesta godina. Ne znam kako se pise al znam da kazem "de zavi" putuj obrazovanje, nauko i znanje, ovde se 'leba najest neces...

Dalibor

pre 13 godina

Još kad je gospodin postavljen na mesto predsednika skupštine, a porez na kompletne računare tzv konfiguracije smanjen, jedan prijatelj, koji se bavi prodajom računara, mi je skrenuo pažnju da se dotični bavi istim poslom i da smanjenje poreza nije slučajno. To je bilo negde sredinom 2006.

Miloš Ilić

pre 13 godina

Ako nam kaže da radi u korist Srbije i njenih gradjana a u isto vreme i u korist svoje firme onda laže.
Ako pak pokuša da objasni da više voli nas nego sebe samog opet laže.
Saberemo li 1+1 dobijamo da je u g-din Dulić u politici zbog svoje firme ili da ima firmu zato što je u politici. Sukob interesa je više nego evidentan i zato g-dine Duliću hvala na svemu što ste učinili za nas. Posvetite malo više pažnje poslovanju vašeg biznisa. Mi ćemo se već nekako snaći i bez vas i vašeg korumpiranog DS.

5.zona

pre 13 godina

Mi koji smo gradili porodicne kuce na privatnim placevima, a za koje nam je ovaj i njegove kolege iz bg opstina, nemoralno nametnuo da placamo u proseku po 15 000 evra a sa popustom oko 6000, cak kucu PROTIVZAKONITO racunaju BRUTO! ko da moze da se zivi u zidovima. (umesto da cene budu simbolicne, jer nismo gradili na tudjem nego na svojem, za svoje pare, oduzimali deci iz usta, a oni su sve strpali u isti kosh), od prvog dana smo vam govorili ko je ovaj covek. niste nam verovali nego ste lupali minuse. eto sad uzivajte. prijatno.

Podseticu na njegovu izjavu, da su svi koji imaju kuce dobrostojeci i da treba debelo da plate legalizaciju.

jos je rekao da ce nam rushiti kuce ko nema da plati.

eto o kakvom se coveku radi.

dezurna

pre 13 godina

Dopuna prethodnog komentara: vođen činjenicom da Dulići imaju bar 2 preduzeća koja u nazivu sadrže skraćenicu DG, pokušao sam da na sajtu Agencije za privredne registre pronađem sve kompanije koje imaju tu skraćenicu u nazivu.
Šta je pretraživač Agencije odgovorio?
"Минимална дужина назива привредног субјекта који се претражује је 3"
Hehehehe... Mogu da se kladim da popriličan broj "javnih službenika" poseduje kompanije čiji suštinski deo naziva sadrži samo 2 slova ili cifre, :)))

komsija

pre 13 godina

Javne nabavke su svugde u Srbiji mesto gde ima korupcije pogotovo javna preduzeca, pistaljka.rs je sjajno mesto gde je moguce prijaviti takve zloupotrebe. Koliko sam razumeo kakav je nacin prevare, Dulic ili njemu slican neki direktor ili savetnik/menadzer razpisu zahtev za ponudu neke robe ili usluga i potom prikupe 3 ponude dve fiktivne trecu od nekog ortaka sa kojim su u dogovoru, zavrse posao i podele novac i to je to. Postavlja se pitanje kako to dokazati i kako spreciti takve pojave ?

bezimena

pre 13 godina

Gradjanima je najzad jasno zašto se hirurg-ortoped prihvatio ministarstva za ekologiju i GRADJEVINU i zašto se uporno "brine" o gradj. industriji i ničim izazvan, gura GRADNJU STANOVA (govoreći ni manje, ni više, nego o 200.000) U BEOGRADU, iako Bg ima višak gradjana, nikako manjak stanova!

OVA VLADA JE SASTAVLJENA OD JEDNAKO LOŠIH LJUDI, KAO I SVE PROŠLE, ZATO I IMAJU PAKT O NENAPADANJU!

DOLE VLAST, NAMA TREBA VOJNA DIKTATURA!

kolega

pre 13 godina

DG Company, DG Nekretnine, DG računari, DG gradnja... sve su to porodične firme ministra Dulića, koje ISKLJUČIVO rade sa državnim firmama i institucijama, prodaju, grade, kupuju, svi to u Subotici znaju, porodica odjednom vozi džipove, kupuju stanove, grade hotele, nadam se da ćete u ovom slučaju ići do kraja!

nikkola

pre 13 godina

Da li je on to rekao da je odavno preneo upravljačka prava ali da APR to nije registrovao??? Pa APR registruje svaku promenu u roku od 5 radnih dana, tu nema greške. Laž koja svedoči o kakvom čoveku je reč, da ne govorimo o tome kakve zakone je doneo...

cartman

pre 13 godina

Transparentnost Srbija kaze:
"U ovoj organizaciji međutim navode da ono što može da bude loše jeste da druge firme mogu da pretpostave da će tender biti namešten, ali da sve treba ispitati. "

Ispitati! Ispitati! :-)))))

Urnebesno :-))))))))
Umrecu od smeha :-))))))

A da se osnuje jedna komisijica, a? :-)))))))))

dezurna

pre 13 godina

Pa, iako je naveo da ne misli da se kandiduje za potpredsednika DS, bice da ili neko zeli da se osigura pred izbore u stranci da to zaista tako i ostane, ili je neko nameracio neku od drugih pozicija koju Dulic obavlja, pa je ovo "procurilo"...

Bilo bi lepo kad bi bilo vishe takve "bezobzirne" pohlepe za funkcijama, saznali bismo shto-shta o koje-kome, :)

Da li ovaj moj cinichni komentar znaci da ne verujem u hrabrost i moralnost nekog od zaposlenih u javnim sluzbama koji je ovu informaciju "procurio" bez licnog i samo u javnom interesu?

Zelim da je tako. Medjutim, dosadasnje iskustvo sa srpskom verzijom javne brige za opsti interes poprilicno demoralishe tu moju zelju.

I, da: svaka cast jednom od prethodnih komentatora za link na stranicu Agencije za privredne registre. Najzad malo institucionalizovane transparentnosti u Srbiji, transparentnosti za koju ne mora da se dehidrira od glasnog moljakanja nadleznih za svaku pojedinacnu informaciju. (Pa se neko posle pita zashto glas Rodoljuba Shabica zvuci kao da je hronichno promukao, :))) )

P. s. Kakva zemlja, takve i tajne na lokalnom Wikileaks-u te zemlje.

Aleksandar

pre 13 godina

Pa da li se mi to kopcamo na ledja. Ne samo da je vlasnik firme, nego tek danas, kad je to procurilo, resio da prebaci prenadleznosti. Pogledajte na sajtu APR-a, datum: 03.12.2010.

Su24

pre 13 godina

Ko je iz Subotice i tvrdi da je DG bio od jačih trgovaca u gradu pre 2000. ili je juče prvi put video kompjuter ili laže. O tome se priča odavno ali sad je tek došao glas do medija u prestonici. Zgrade zidaju sa DG znakom da se zna čije je. Kakva skromnost i sl. bajke.
Kad se ranije na ovom sajtu pominjala njihova firma koja se bavi gradnjom nekretnina a koja je nikla tek kad je on otišao za predsednika i ministra te komentare niste ni objavljivali.
Sad je to vest a onda niste verovali.
Ovde nema nekog iz familije da nije uključen u pokrajinu, grad, republiku, opštinu, NVO koje se finansiraju preko budžeta grada i sl.

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

Sajt Pištaljka? Sta vam ga je, ba, sad to?
Ah, jah! Pištaljke, kašike šerpe, i poklopci su poznata oruzja iz posljednje srpske Oktobarske orevolucije.
Pustite covjeka da radi zavidnici i spavalice jedne. Revolucija nije vise moderna.

BranislavNS

pre 13 godina

Dulic je bas duboko zagazio, mislim da ce ga to kostati i da bi mogao odgovarati pred zakonom. Prvo za suvlasnistvo/vlasnistvo firme, drugo za tender za izgradnju jeftinih stanova, gde su sve tajkunske firme. HM...eeeee moj Dulicu.

Diba

pre 13 godina

Sto se mene tice, ja sam dosta puta dao poverenje DS-u na izborima. Videli smo kohabitaciju sa Dr.Kostunicom, sada vidimo korupciju na svim nivoima (ne govorim samo o G.dinu Dulicu). Ja nisam glasao za to da vladajuce stranke zaposle sve drugare i rodjake na pozicije, niti sam glasao za njih da okinu neke pare poreskih obveznika, niti sam glasao za njih da Srbija tapka u mestu dok druge zemlje treceg sveta ostvaruju mnogo veci rast proizvodnje i zivotnog standarda. Ja sam dosada glasao za njih jer sam imao poverenja da ce Srbiju posetno voditi na nekom putu koji znaci bolji zivot. Posto moje nade se nisu ostvarile ni 10%, na sledecim izborima DS i njegovi koalicioni partneri MOJ GLAS nece dobiti to je 100%. Boli me uvo dal' ce ministar da daje otkaz ili ne (100% da nece) al' na sledecim izborima puknuce i to redovno!

Diba

pre 13 godina

Ahhh skontao sam zasto je G. Dulic 'preneo' svoju firmu na novog vlasnika... Dosta mu je bilo loseg poslovanja posle par godina sa firmom. Ostvario je u vise navrata godinji profit od tek 1-1,5% sto je ocenio kajo vrlo nepovoljnu kada je rec o prodaji racunara i pratece opreme. I tako je nasao novog kupca koji ce biti mozda uspesniji. E pa mog'o bi gospon ministar da pozove mene posto se ja bavim optimalizacijom poslovnih procesa, ili mogo bi da objavi neki tender za isti da proba barem nesto sa tom njegovom firmom. Ja sam sasvim siguran da kao strucnjak, mogo bi da mu pomognem da nadje jos koji procenat profita na kraju godine.

Milan

pre 13 godina

1. Nema veze da li firma ima sajt, da li radi malo ili mnogo, da li radi samo na podrucju Subotice... U pitanju je klasicni sukob interesa i on je kaznjiv po zakonu. Minimum je momentalna ostavka ili smena.

2. Da li se u ovom Dulic "ogrebao" malo, mnogo ili nimalo bi moglo samo da utice na velicinu kazne nakon smene.

3. Mozda covek nije nista prihodovao na ovome. Nema veze, cak i da nije, to ne sme biti olaksavajuci faktor za smenu. Jer ako smene ne bi bilo, onda bi se poslao signal da je to u redu. Znate, mozda je Dulic posten, a naivan (sic) i nije se okoristio, a mogao je.

Ako to budemo tolerisali, sutra ce na njegovo mesto doci neko ko ce biti spreman da prevari. I sta cemo onda.

Nema tolerancije. Ostavka. Momentalna.

Medenica Rajko

pre 13 godina

Narod u Srbiji ne veruje vise nikom. Kad bi se uveli srednjovekovni nacin mucenja, przenja, bicevanja, vesanja, stub srama, lomace itd., narod bi to prihvatio oberucke.
Ali hvala bogu toga nema. Narod mora da uci demokratiju. Nije dovoljno reci lopov, nego moras to i dokazati, brate Srbine.

Ja

pre 13 godina

Ja ovde ne vidim apsolutno ništa loše. Želimo privatni kapital, uspešne firme, šta je onda problem? Milion dinara je manje od 10000 evra. Podelite sa 12 meseci i kao rezultat dobijate dobru mesečnu platu za JEDNOG radnika. A to što neko PRETPOSTAVLJA da će tender biti namešten, pa nemojmo se zezati sa sitnim firmama, dajte da vidimo ko gradi mostove i autoputeve po Srbiji, ko prodaje NIS i Telekom za milijarde, dajte tamo da ispitamo je li nešto namešteno.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Hahahaha 70 drzavnih firmi sa prometom 90M a dobit 1M, pa gde to ima? Toliko je posten da uzima samo 1% :)))))))) Ajmo lepo poreska inspekcija, da vidimo za koliko je nabavljao te racunare, odakle i za koliko ih je prodavao, pa porez, ijaoooo

Dragan

pre 13 godina

Sada lepo da se ispita utaja poreza na dobit, toliki poslovi a dobit 10.000 Evra. Ajde novinari, čeprkajte, da oteramo sve lopove iz ove naše napaćene zemlje, da preživimo. Ali, stvarno !.

dosta vise

pre 13 godina

A sta je sa DG Gradnjom i sve ovim novim zgradama nedavno izgradjenim u Subotici, kao i sa velelepnim objektom PALLVIL na Palicu? Ko je vlasnik? Investitor? Izvodjac radova?

Darko

pre 13 godina

Ne znam jesu li to te evropske vrijednosti o kojima Tadic svkodnevno prica...
Svaki dan vidimo i cujemo za novu evropsku vrijednost iz vladajuce koalicije.

e moja subotice

pre 13 godina

Bas me nerviraju ovi koji Dulica nazivaju sposobnim covekom ostvarenim u biznisu. Halo bre! lako je biti biznismen kad si nacelnik okruga iz vladajuce stranke, potpredsednik stranke i sva javna preduzeca koje drzi tvoja stranka kupuju od tebe racunare, bez obzira da li im oni trebaju ili ne! I onda naravno on je uspesan politicar i ministar, a onoj Dulicki koja je sprovodila reforme Kurir se smeje jer vozi punta i ona je losa politicarka i losa ministarka. Svaga cast narode.

vojvodjanka

pre 13 godina

Sve se to vec zna. Inace se ove bahate kreature ne bi toliko grcevito drzale i borile za vlast.
Samo cu jos jednom reci:
nikad vise DS!

milan

pre 13 godina

U Srbiji izgleda kada neko postane politicar treba odmah da prestane da jede, odrekne svih primanja i svoja vlasnistva rasproda ili najbolje pokloni. Sto se prometa tice nije nista posebno i ako se zna da vec 11 godina posluje, znaci pre njegove politicke (ministarske) karijere sta hocemo jos.

Todor

pre 13 godina

Firma mu 2008 imala u Subiotici (!) promet preko milion evra, a dobit manje od 1%?!! Ja bih njemu poresku inspekciju pa da vidimo kako je ispumpao pare i izbegao porez.
Ministar brate, prvo zlopupotrebio polozaj da osteti budzet, a onda i utajio porez! Firme ovog tipa u ovoj bransi imaju oko 15-20% dobit u proseku.
Pritom, najveci (!) prodavac kompjutera u Subotici a nema websajt!! Zato sto oni koji kupuju od njega ne gledaju websajt, nego novcanik - koliko im Dulic para vrati. Normalna firma te velicine mora da ima sajt, sa cenovnicima, sa promocijama, sa novitetima... Joj bruka, bruka, bruka... I jos se brani, umesto da se sakrije pod sto i da ostavku...

Makijaveli

pre 13 godina

Alo, pa sta ste ocekivali od coveka koji kad je postao predsednik skupstine pre tri godine, kao prvu inicijativu predlozio izgradnju podzemnog prolaza izmedju dve zgrade skupstine. Miseviiii!!!!

Subotice, na severu Bačke...

pre 13 godina

Minstar Dulić jeste preneo prava upravljanja na M.Ž, ali tek danas, 3. decembra 2010. [link: http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/EntityNotes.aspx?BusinessEntityId=2150434&RegistryCode=20424010&rnd=1771100497]. Dakle, od osnivanja firme, 22. maja 2008. do danas ministar Oliver Dulić bio je u klasičnom sukobu interesa, što se tiče nabavki kompjuterske opreme za javne ustanove. Pre toga, njegova firma, tačnije porodična firma, bavila se građevinskim i drugim poslovima, pa se Oliver Dulić odelio i osnovao (22.050.2008.) svoju kompjutersko-trgovinsku firmu. Sve lepo piše na sajtu APR [vidi prethodni link].

Pedja

pre 13 godina

Opa bato, pogledao sam link koji je postavio jedan od komentatora. DG Company je u 2009. imao promet od 175 miliona dinara, a dobit mu je samo 93 hiljade. Uopste nije stela, ha, ha.

Misel

pre 13 godina

Zavod za javno zdravlje Subotica nije kupovao racunarsku opremu od firme DG Company, a Ugovor koji je zakljucen sa tim preduzecem odnosi se na sindikalnu prodaju zaposlenima na rate koje se kasnije odbijaju od plate zaposlenih putem administrativne zabrane.

Milos

pre 13 godina

Ovo je koska da se narod lozi. Ovakvih kombinacija ova vlast ima hiljadu, samo sto su u ovom slucaju odlicili da Dulica puste niz vodu (a mozda i nisu, to cemo tek videti). Zrtveno jagnje.

Mashinovodja

pre 13 godina

Vidim da dežurni Dulićevi branioci tvrde da je firmu imao davno pre nego što je postao ministar. OK, to je sasvim lepo i za svaku pohvalu i potpuno se slažem s tvrdnjom da to što je postao ministar, ne znači da treba da pozatvara sve svoje firme. Ali svakako znači da te firme NE SMEJU da učestvuju u javnim nabavkama jer postoji nešto što se zove "sukob interesa". A i postavlja se jedno sasvim bezveze pitanje: zašto neko ko je vlasnik i direktor, kako kažu, uspešnih firmi naprasno ostavlja sve to i postaje ministar? Da pomogne napaćenom narodu? Ma, da, kako da ne, a narod se kopča na leđa.
Da li se negde mogu naći i uporediti TAČNI (ne frizirani) podaci o prometu te njegove firme pre i posle početka njegovog ministrovanja? Mislim da bi se pokazao nagli skok prometa.
Ovako na neviđeno, ja bih se kladio da je toj firmi (i drugim "DG" firmama po Subotici) namah i naprasno (i naravno, sasvim slučajno) krenulo čim se Oli zaministrovao. Možda je taj njegov "DG" stvarno jedina firma u Subotici koja je u stanju da isporuči više od tri računara u jednoj turi (u šta čisto sumnjam), ali to ne vidim kao razlog da javna preduzeća i druge firme u Subotici kupuju računare isključivo kod Olija. Kako su tako sigurni da baš nigde drugde u Srbiji ne bi dobili bolju ponudu?
Ma, pričam ja bezveze jer ja sam samo jedan matori cinik koji je previše toga ružnog, a premalo lepog video u životu, a naročito u Srbiji...

hajde molim te

pre 13 godina

A da neko proba da pozove tu firmu? Da pokusa da naruci neki racunar? Da ode da vidi imaju li ikakav lager? Da kupi nesto? Da vidimo da li je to firma stvarno (ako radi vec tolike godine) ili samo sekretaria, racunar i faks aparat?!

s_ima

pre 13 godina

Pa ovo nije nista novo. U svakom gradu je tako. Ovaj je bas bezobrazan, obicno su to firme rodjaka funkcionera, predsednika opstina i tako tih likova. Prijave se na tender za recimo odrzavanje racunara, "pobede" na tenderu i onda mlate pare. Licno sam se uverio da par drzavnih institucija nema nijednog zaposlenog u sektoru odrzavanja racunara, mreza, vec "to radi jedna firma".

Jovan

pre 13 godina

Nisi me ubedio gospodine Duliću u večerašnjem nastupu na B92 da si pošten čovek i da bi tvoje firme imale promet i poslovne benifite da nisi ministar. Razloga da podneseš ostavku ima više: 1. Nisi kompetentan i stručan da obavljaš posao ministra za resor na čijem si čelu. Gospodine Duliću za resor na čijem si čelu ti si neškolovan čovek. 2. Moralni principi morali bi se uvažiti kao ozbiljan razlog za podnošenje ostavke. 3. Naivno objašnjenje za dodelu poslova izgradnje stanova na lokaciji bivše kasarne biznismenima tipa Stanaj i sličnim ne mogu proći ni kod deteta iz prvog razreda osnovne škole. itd.

giga

pre 13 godina

Gospodo moja, trebalo bi vec da "odrastemo" i da shvatimo da se posluje samo sa onima koji znaju i mogu da ispostuju ugovor a ne gledas da li je privatno ili drustveno. Kada je grad ponudio da gradi stanove napr. u Vojvoda Stepe kasarni, iza cega je stajao gospodin Dulic kao sluzbeno lice grada, mene je on opredelio da se prijavim da eventualno kupim stambenu jedinicu. Zasto? Zato sto sam procenila da mu se moze verovati. Dajmo da nam i drzavu vode vise Dulica i Djilasa, ljudi koji su se ostvarili kao "privatnici", kao sto je to praksa u celom svetu.

xmen2

pre 13 godina

ortoped koji se bavi zivotnom sredinom koja prodaje IT opremu ?!??!?!?!?! ocekujem posle sledecih izbora frizera na celu ministarstva finansija koji se bavi preradom duvan cvaraka

građanin

pre 13 godina

Hvala gospodine ministre što ste nam fino objasnili da smo mi kreteni-debili a vi pošteni trgovac koji nije u sukobu interesa jer niste vi krivi što državne ustanove hoće baš od vas da kupe kompjutere. Ponovo hvala na razjašnjenju jer mi smo volovi ne razumemo, možda nebi bilo loše i da nam nacrtate u nekom vašem slobodnom terminu posle dnevnika 2 na rts.

Bojkot

pre 13 godina

Ne zelim da pricam o sukobu interesa, o lopoviji, unistavanju ove zemlje...vise manje sve je vec poznato.
Zelim samo da pitam sve one koji citaju ove vesti:
A sta mislite, koliko se tek "prva ekipa" namlatila para(da ih ne nabrajam)?

Ima li ovome kraja?

A sad trk, svi na izbore!

Ne znam za vas ostale, ali,moja porodica i ja, iskoristicemo svoje neprikosnoveno demokratsko pravo da na prvim sledecim izborima ponistimo svoje glasacke listice i sve tako dokle god postoje politicari iz 90-ih na nasoj politickoj sceni.

To je jedini nacin(osim krvave revolucije) da se napravi kriza vlasti, ne bi li se nesto na bolje promenilo.

Tuzni li smo,jadni li smo...

matori

pre 13 godina

Neću da tvrdim da je Dulić čovek bez greške, ali ovo "drvlje i kamenje" na njega zaista je bez osnova. Pogotovo što dolazi od ljudi koji o svemu znaju samo ono što su upravo sada pročitali...

Firma "DG Computers" postoji već više od 10 godina i radi vrlo uspešno. Subotica nije toliko veliki grad da bi se u bilo kom poslu imao preveliki izbor. Sasvim je izvesno da je dolaskom Dulića na ministarsku funkciju, to imalo i nekakvog uticaja na imidž firme, ali to povezivati sa nekakvim trulim tajkunskim malverzacijama je potpuna besmislica. Najveći deo poslovanja je vezan za Suboticu i okolinu, što je i sasvim normalno.

Da su poslovni uspesi Dulićeve firme vezani za Beograd i za resor koji pokriva njegovo ministarstvo, bilo bi osnova da se "pročešljaju tajne veze" ali to nije slučaj, pa cela priča jako miriše na nečiju zlobu i pakosne namere...

Gradjanin Q

pre 13 godina

I naravno naplacuje na vreme robu koju im proda, za razliku od svih drugih koji kad nesto prodaju drzavnoj firmi ili instituciji, mogu samo da jaucu i da se mole Bogu da im bude placeno ikad.

E, kad firme nesto duguju drzavi, onda kao od sale pljuste enormno velike kazne kad firme NEMAJU nekad da uplate neke od reketa drzavnih. Zato se mnoge i zatvaraju.

Veljkokg

pre 13 godina

Pazi ti ovih bisera što traže obrazloženja! Alo narode ... jeste li pali sa kruške???

Državnom funkcioneru je po zakonu zabranjeno da upliće privatne sa državnim poslovima. Ukoliko se navodi ispostave kao tačni, ovde treba da se sudi za zloupotrebu službenog položaja i za proneveru državnog novca. Gde je raspisivanje tendera i ponude učesnika na istom??? Pa da vidimo ko je stvarno dao najbolju ponudu i jeste li uopšte i bilo nekog tendera???'

Vojvodjanin

pre 13 godina

Ortoped, koji se u "slobodno vreme" , kada ne radi u Vladi Srbije, a ne radi nista jer smo 3. zemlja od pozadi od cc 180 po dobijanju gradjevinskih dozvola, gde je Zakon "prepisan" sa Zapada i ne primenljiv kod nas jer treba doneti 100-nak podzakonskih akata, bavi prodajom racunara. Sposoban covek, plata u Vladi, plata u firmi i sve to iz budgeta. Svaka cast, sposobni ovi DS-ci. Tadicu promeni celu vladu.

Amos

pre 13 godina

Ma da, logicno je - posto ima firmu 'od ranije', sasvim je u redu da sad kad je postao ministar nema vise drzavne ustanove u Subotici koja sme da kupi mimo njega.
A skupstina? Ko snabdeva Skupstinu svim onim novotarijama, laptopima, netbookovima, video i audio opremom? Kako ja nisam nikad pobedio na konkursu?

Oj Srbijo

pre 13 godina

Pa sta je covek trebao da uradi kad je postao ministar? Da hitno zatvori legalnu firmu otpusti radnike?!?!?!?
Uozbiljite se ljudi i ne nasedajte na provokacije...!

Spaja

pre 13 godina

Inače čovek je fantastičan: lekar, od malih nogu "drug" član partije, ministar za zaštitu životne sredine i ministar za gradnju (u čega se razume, kao i svi inženjeri u lekove), a usput i trguje računarima! OĆU DA BUDEM KAO OLIVER!

rade

pre 13 godina

ovakva saznanja izazivaju sumnju da li nam je uopste trebao 5.oktobar??? i taman pomislis da si prekinuo s jednim rezimom, onda uvidis da to traje, samo su glumci promenjeni...

Vladimir Dimitrijević

pre 13 godina

Nemojte da se zavaravate vi koji mislite da mu je dobit samo 10.000€ koliko je na papiru. Pa svi smanjuju dobit i izvlače pare na crno da ne bi plaćali porez. Radim u privatnoj firmi i ima 1001 način da se pare operu... Na 90 miliona profita, dobar je ne manje od 20 miliona.

Srba Filipovic

pre 13 godina

To su te postenjacine iz DS-a. U svakoj nomralnoj drzavi bi se utvrdilo da se ovde radi o sukobu interesa i takav ministar bi podneo ostavku ili bi bio smenjen. Naravno,mi ne spadamo u normalne drzave i tako nesto nije moguce sve dok ovi ljudi koji su sad na vlasti u njoj i ostanu. To je obicna interesna grupa,koja gleda samo svoje licne i partijske interese,a za interese i potrebe naroda oni ne haju ni malo.

живота

pre 13 godina

Хвала вам на оваквим открићима.Они, нисам хтио ни читати назив, кажу није по закону недозвољено. То је дрскост, а они који су донели закон , односно они који су за такве одредбе гласали крше Устав. Крше тако што омогућавају министрима и разноразним другим функционерима повољнији положај у одбносу на оне иза којих не стоји ауторитет власт не стоји сигурност плаћања испоручене робе и услуга-према томе стављају се у повољнији положај у односу на остале.Ко не послује са повлашћеним може да очекује да можда неће ни добити одређене услуге, или опрему. Не мора то да буде, али опасност постоји.Такви закони су су дрска дискриминација која нас остале без наше " заслуге" ставља у понижавајућу позицију.Доктор уместо да лечи зарађује, министрује.Није чудо што обични грађани на неке здравствене услуге чекају месецима и понекад годину дана, или да плате прегледе, или ако немају да умру.Боже мили каква је ово власт, да тако уништавају ово друштво и ову државу. Чак и да је пренео управљање на другог то ништа не мења.Кад ја нпр. знам чија је фирма,знам да тај увек може да интервенише да намакне својој фирми посао и зараду. Све зорно показује чињеница да су корисници услуга Дулићеве фирме из Суботице где он живи.Од дргих власника ове врсте пословања није проширио испоруку на друга подручја, тамо су друге његове колеге са својим феудима.Јели такви идемо у ЕУ.Јел то оно модерно за разлику од оних "конзервативних", "заосталих" из 19.и 20.века. Ова информација није , колико се ја сећам нова, али је освежила постојање проблема и још једном указала да се наша власт "заносно" бори за ЕУ, а у ствари са оваквим понашањем она је највећи ПРОТИВНИК ЕУ и њених стандарда. Бука око кобејаги уласка у ЕУ служи да се " власи не сете", како би се међу неким у БиХ говорило.

Blazenka

pre 13 godina

DA LI IMA NEKO KOME JE STALO DO OVE ZEMLJE????????????
Ima li neko cist u toj vladi?
Sve rade da radikali & com. dodju na vlast.
SRAM VAS BILO!!!!!
Ima li neko da sledi Djindjicev put?

lee

pre 13 godina

Posto su se ovi "umrezili" tako da im niko nemoze nista, jedino a i najefikasnije resenje bi bilo da gradjani momentalno prestanu da placaju bilo kakve dadzbine drzavi, u znak protesta, dok se ovi ne sklone. Niko nemora da zvizdi i smrzava se, jer ionako imaju i muriju da puste na nas, nego kad prestanemo da ih hranimo ima da padnu, sve za nedelju dana!Revolucija!

Bolje da krade domaci nego Beogradjanin

pre 13 godina

Jel neko spomenuo i JTP Suboticatrans kao kupca?
Al iskreno da vam kazem bolje on nego neka faks firma iz BG od koje niko nema koristi,ovaj makar zaposljava domaci svet.
P.S.Ja cesto navracam da platim internet i ako nista drugo momci koji tamo rade su stvarno fini i ljubazni!:)

glasač

pre 13 godina

Kao što već neko reče, bavim se računarima već više od 10 godina i za dotičnu firmu nisam čuo u životu. Možda zato što ni sajt nema (ne računam onaj besmisao sa simbolom EU), a i šta će im. A onaj ko je zaključio o visokoj inteligenciji sigurno to nije učinio na osnovu datih intervjua na televiziji. Uvek sam se pitao zašto toliko protivljenje zakonu o restituciji i izgradnja na parcelama na kojima sudski proces nije završen, ali sada kad kažete da tata ima DG gradnju sve mi je jasno. Juče Slavica Dj. Dejanović kaže da je Dulićeva ideja i ona priča oko portreta. To mu dođe žuti karton, crveni karton .... idemo dalje. Da vidimo ko će da zviždi kraj? Pištaljka?

Markoni

pre 13 godina

I posle se pitamo zasto Dulic bez i trunke grize savesti zapocinje gradnju tzv jeftinih stanova na otetoj zemlji! Ocekujemo od onih koji jos vise otimaju nego komunisti da vrate ljudima njihovo, pa oni su dosli da legalizuju kradju i da pritom obezbede sebe.Samo izlazak na ulice...!

Peko

pre 13 godina

Pa covek se prvo time bavio i to par godina, sta je tu cudno. Otvorio covek firmu za racunare. To mu je bila prva firma. A sada sticajem okolnosti ju je malo "gurnuo" to je sada druga prica. Ali ne zaradjuje se tamo bas tolko kolko misle drugi. Kao prvo, Subotica je PUKLA i tu jedva neko i kupuje, nov racunar je tu luksuz i retko ko ga kupuje, kupuju se krsevi uglanvnom do 200-300 eura, zamene itd. a na kraju meseca ako si na nuli to je extra uspeh u SU.

Nenad

pre 13 godina

Mnogo smo se razočarali u Dulića...,pa zar ovakav korumpirani čovek da je odgovoran za izradu zakona o restituciji itd. Tadić treba odmah da reaguje !!!!!!

Visantinian

pre 13 godina

E ovako, ako je drzava formirala porez na nepokretnost onda treba samo podneti zahtev za kopiju plana, u slucaju da na nepokretnost ili prosirenje i nije evidentirano od strane poreske uprave se mora legalizovati, bio dulic ili ne.
Sto se tice ove kampanje dulica i njegove firme jasno pokazuje sukob interesa,a za ovakvo delovanje u austriju se ide u momentalni pritvor, a premijer obavestava usmenim putem da trazi novog ministra.
Bar je tako bilo kod njih za dva miliona.
Ova drzava ima takvu reputaciju i ostace ovakva sve dok bude sprega Politike-policije-tuzilastvo-pravosudje.
Ima li neko u ovoj zemlji da nema kuma ili brata,rodjaka?

zakon

pre 13 godina

Sta je po zakonu a sta ne, u ovakvim slucajevima bi trebalo da utvrdjuje nadlezno tuzilastvo. Ako je lice u vrsenju sluzbene duznosti sebi ili drugim licima pribavilo korist, 12 godina zatvora sledi za sloupotrebu sluzbenog polozaja ovakvih dimenzija, i zakoni naravno postoje, krivicni zakonik se time bavi. Umesto sto piste, ljudei treba da tuze i da se nadaju pravdi i istini. Zakonom o drzavniim slzbenicima zabranjeno je da se ministri bave privrednom delatnoscu, to svako zna, ali predstavlja samo tezu povredu radnih obaveza, gde je kazna otkaz i to je benigno u ovakvim slucajevima, bitno je da li postoji korupcija u nabavkama kod ovih budzetkih korisnika, ako postoji .....

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

U normalnoj drzavi ovakvo otkrice ne samo da bi dovelo do MOMENTALNE OSTAVKE doticnog nego bi zavrsio i u zatvoru. Nemam nista drugo sta da dodam osim da uz Tomicu Milosavljevica sa di ovaj, Tadic je taj koji treba da se stidi sto ima ovakve ljude i to ce ga kostati na sledecim izborima i to vrlo skupo.

lezdra92@eunet.rs

pre 13 godina

Koje licemerje g-dina Tadića, kad proziva srpske tajkune da se tobož oduže narodu. Da je u DS ostalo i "đ" od Đinđića, ovaj bi Dulić leteo iz Vlade Srbije još večeras, pa bilo njegovo poslovanje po "zakonu" ili ne bilo. Al' da parafraziram Lenjina, DS-u će ipak doći glave mangupi iz njenih redova. Bojim se da će otrežnjenje biti veoma bolno.

Cakic M.

pre 13 godina

Pa normalna je stvar da se firmi iz grada dodeli posao. Ne vidim sta je muka? Pa ne moze Beograd gde su sve najjace it firme da drze monopol nad svim tenderima. Opet se neka firma nasla ugrozenom iz Bg?

branko

pre 13 godina

Ljudi ovo je prevršilo svaku meru.Ovaj čovek hoće zakonima da ozakoni pljačku nacionalizovanog zemljišta, dodeljuje tajkunima zemlju koju nije on platio nego je oteta starim vlasnicima, radi privatan biznis sa budžetskim korisnicima, laže na b92 da je to tako sa Bekom, Anteljem i kompanijom, pa ako je dobit 1.000.000 dinara ne znači da nije sakriveno još mnogo para ili da finansijski izveštaji pokazuju šta drugo od stvarnosti-načtelovani su.Ta firma da on nije ministar ne bi imala promet ni 100.000!!!Zato su i sproveli ovakvu kvazi reformu sudstva, da ih neko ne bi optuživao, osuđivao..Pa pogledajte Natu Mesarović, pa ministarku Malović, ovo nije normalno, ovo je smešno, žalosno..U normalnoj zemlji-svi bi već podneli ostavke!Ovde nemaju ljudi za običan život.Beko, Mišković ovaj onaj su male bebe za ove prefrigane! Dulić kao doktor ministar prostornog planiranja....

Miki

pre 13 godina

Sram Vas bilo. Pa zar mislite da moze covek da zivi od jadne ministarske plate. Njegove kolege ni ne spominjete a on cak ni ne krije da ima takvu firmu. Da ne spominjem da smo i po ovim parametrima naj naj u regionu.

Lars

pre 13 godina

Eh da mu je to jedini greh pa i da mu se oprosti. Da li iko istrazuje Dulicevu umesanost u malverzacije u vezi reciklaze? Njegovo ministarstvo jos nije izdalo ni jednu dozvolu za upravljanje reciklaznim sirovinama, a svuda su odavno postavljeni kontejneri za prikupljanje PET ambalaze.

srki

pre 13 godina

U kompjuterskim sam vodama poslednjih 20 godina i nikada nisam cuo za tu firmu.
Moje iskustvo u poslu je da se nabavke za javni sektor koje idu "preko veze" obavljaju na sledeci nacin:
Za tender ili javnu nabavku male vrednosti (nekoliko hiljada evra) potrebno je 3 ponude, od kojih 2 mogu biti fiktivne ponude sa izmisljenim logotipom i nazivom firme jer niko ne proverava da li firma ponudjac zaista i postoji.
Druga opcija su 2 drugarske firme koje isto kao i prethodno navedene namerno stave nepovoljnu ponudu da bi prosla npr. Duliceva.. i svi pred zakonom cisti ko suze.

Kod tendera vecih vrednosti manja je mogucnost muvanja jer se pored boniteta firme traze i mnoge druge stavke, tako da fantomske i firme bez prometa ne dolaze u obzir. U tom slucaju muvanje se radi durgi nacin..

Iskreno, mislim da od ove price nema nista, jer isti judi sede u ministartsvu, javnim ustanovama, finanskiskoj inspekciji i sudovima. Jako dobro organizovani da pare iz privatnog sektora preliju preko budzeta, svojih firmica i koverata ispod stola.

гром

pre 13 godina

Чуј!пренео права, и као појма нема.
Ма неће га бре гром, на њихова заокруживања, па да је...
Ееееееееееее! Народе мој.

suboticanka

pre 13 godina

Drago mi je sto je napokon objavljeno no sto svi znaju godinama ovde. Nemojte stati s ovim - objavite i sta sve radi DG Contruct, DG Nekretnine i ostali. Uzasno je i to sto je sad na vestima rekao da on nije prijavljen od 2005 u Subotici i zivi u Beogradu, ali eto nije prosirio biznis na Beograd! Je l to treba da se radujemo sto potkrada samo Vojvodinu? OSTAVKA!!!!!!!!!!

sima

pre 13 godina

Mislim da se Dulic po ovim aktivnostima uopste ne razlikuje od drugih clanova vlade i funkcionera Demokratske stranke. Jedino sto cudi, s obzirom da je prilicno inteligentan covek, jeste da je dozvolio da ga otkriju.

Amos

pre 13 godina

Nema veze sto Pistaljka obuhvata SAMO drzavne ustanove - to je sasvim dovoljno. Zna se gde ej leglo kriminala u Srbiji.
Sem toga - mislite da Duliceva i slicne firme imaju uopste potrebu da rade sa nekim sem sa drzavnim firmama?
A sta bi sa onom firmom koju vodi sa Milijom Babovicem, je l to na njega preneo prava?
On njemu prava, a drugar Dulicu kes - u stranoj banci po izboru. Lipo li je, lipo li je...

djuro

pre 13 godina

ja mislim da i treba ovo da radi, i jos vise ako moze da trpa u dzepove, i to samo zato sto mu se dopusta. Verovatno jedini nacin da se nesto stvarno promeni (jer zakoni koji to u normalnim zemljama regulisu ili ne postoje ili se ne primenjuju) je da se Dulic i slicni malo zaborave i osile i da pocnu da drpaju toliko da se i u ovom polumrtvom narodu opet stvori revolt (ako ste zaboravili, to je ono peckanje koje ste osecali pre 10-20 godina kad su vam Milosevicevi "kadrovi" radili ovo isto) pa da ucini ono sto je naizgled zapoceto 5. oktobra.

slavko

pre 13 godina

gledao sam veceras doticnog na tv b92,gde je sve lepo objasnio i obrazlozio. Ja zaista ne razumem da li neko zaista veruje u te njegove price, jer je zaista tacno da u Subotici niko nista ne moze da kupi a da to nije Duliceva firma koja je prodavac ili bar posrednik, a da ne pokrecemo temu firme koja se bavi izgradnjom stanova i da je gospodin vlasnik hotela na Palicu pod imenom PALLVIL. Posto sam ja suboticanin a Subotica je mali grad u kome se sve zna i ovo ne moze da promakne nikome ko hoce to da vidi a vide svi. Svima je takodje poznato okvirno i finansijsko stanje porodice Dulic koje je sada milion puta uvecano jer je ministar postao vlasnik mnogih nekretnina i gradjevinskih parcela, koje su na imenu sto njega sto njegove brace ili rodjaka. Ima jos toga mnogo ali ok nadam se da ce te se pozabaviti s ovim slucajem kao jednim krajnje drskim krivicnim delomst to i jeste.

Mario

pre 13 godina

Mozes misliti vesti....neto dobit od celih 10.000 eura... A ja citao sa nekom paznjom misleci da cu procitati nesto interesantno. Pa sta da rade ovi koji raspisuju tendere? Da zabrane njegovoj firmi ucesce?

Mici

pre 13 godina

Pa on ima ovu firmu oko 10 godina i od samog pocetka su bili pozicionirani kao najbolji, jos pre nego sto je uopste usao u politiku - kao sto je Pakom u Nisu, CT u Beogradu, Pin u Novom Sadu. Ovo je 100% legitimno

ostali

pre 13 godina

A firme za reciklazu? To niste proveravali? On to jos i forsira sa propisima. On je u sustini preveslao i svoje stranacke kolege koji nemaju pojma koliko on kajmaka skida. Kao neki racunari i reciklaza, bezveze...

Pera

pre 13 godina

Jedna od firmi...
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/Founder.aspx?BusinessEntityId=1049384&RegistryCode=08282951&rnd=836714446

Kizamegacar

pre 13 godina

"Pa mislim,...cista izmisljotina" - rekao bi nas cenjeni Ministar...
Korupcija medju politicarima - najveci problem jeste sto su svi korumpirani i do te mere iskompromitovani, da padne li Dulic - moze povuci i gomilu drugih sa sobom...
Resenje: Revolucija protiv korumpiranih politicara.
Plisana revolucija je ocigledno davno proslo vreme nepromenjenih prilika u zemlji Srbiji.
P.S - Sve je isto (ja bih rekao i gore, jer postojeci nam donesose i namet na vilajet) samo njega nema ...

danas upisano

pre 13 godina

Забележбу поднео :
Општи подаци
Матични број: 1408976825058
Име и презиме: Биљана Вуков
Датум : 03.12.2010
Опис : Уписује се у Регистар привредних субјеката забележба Уговора о преносу права управљања, закљученог 10.07.2008. године између Оливера Дулића из Суботице, мат.бр. 2101975820058 као преносиоца, и Meдђеши Жолта из Суботице, мат.бр. 1909976820055 као стицаоца, којим је оснивач Оливер Дулић, као преносилац, пренео права управљања у привредном друштву DOO DG COMP. RAČUNARI ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE SUBOTICA, BEOGRADSKI PUT 12, матични број 20424010, на стицаоца, Meдђеши Жолта , да у своје име, а за рачун преносиоца, наведена права користи до престанка јавне функције преносиоца, сходно одредби члана 8. Закона о спречавању сукоба интереса.

Stankica

pre 13 godina

Pa da, Pakom ima 40 miliona zaradu i broj 1 je na jugu, a DG ima 1.7 miliona i broj jedan je u Subotici. Dajte, o cemu mi govorimo? Pa smesno je - opet se bavimo praznim pricama - sve je transparentno...

Deki

pre 13 godina

U svakoj normalnoj državi ovo bi bio osnov za šut kartu ODMAH. Kod nas se naravno ništa neće desiti.
Gde je sad Dačić da pod hitno pošalje MUP u akciju? Cvetković bi trebalo odmah da suspenduje Dulića kao što rade sa običnim činovnicima u sličnim situacijama.
Ali od svega toga neće biti ništa. Svako čudo za tri dana, ide vikend i u ponedeljak će već biti "pojeo vuk magarca". A ti stoko narodna ćuti, trpi i gledaj šta ti rade.

BEBIRON

pre 13 godina

"Чланом 27. Закона је прописано да “функционер не сме да користи јавну функцију за стицање било какве користи или погодности за себе или повезано лице”. У том смису се намеће оправдана дилема да ли би предузеће „Dg comp.računari“ д.о.о. пословало профитабилно и да ли би кооперирало са 70 државних субјеката да у истом периоду његов власник није био председник Народне скупштине, а потом и министар у Влади Србије." na pistaljka.rs.
E dulicu ti si bio iskljucivo funkcioner, a da nije bilo osnova ne bi se nasao na tapetu kao mustra.
Ovo je cela vlada ovakava, jos od 90-tih godina, partijski suster je direktor na hirurgiji, lopovi-privilegovani-narko dileri su posteni privrednici, a radnici i glasaci robovi koji nemaju pravo ni na redovnu platu, realnije ako je i dobiju.
Nema kome da tuze jer su i sudstvo i inspekcije potplatili, a saradjuju sa policijom,pa nam je kako kaze Dulicev kolega Dinkic "LOSA REPUTACIJA U SVETU"
Ali doci ce vreme kad ce i ovai likovi da sviraju Sopena i Bah Draganu Markovicu Palmi za prethodni period njihovih strancarenja, politikanstva i tesne saradnje za licni interes

slavica

pre 13 godina

Zato je akcija "Ocistimo Srbiju" propala, sto Ministar vodi racuna kako da iskoristi trenutnu poziciju a ne kako da zaradi platu koju dobija od svih nas iz budzeta.

Sven Goran

pre 13 godina

E pa novinari stvarno nema smisla...
preterali ste ovog puta...

Pa zar sad u sred izborne kampanje...

Mislim stvarno nije u redu..

:)

siniša

pre 13 godina

Ja ovde ne vidim ništa sporno, čak je ovo dobar primer štednje. Ukoliko se potpisuje ugovor između ministarstva i preduzeća, ministarstvo predstavlja ministar Oliver Dulić, a preduzeće direktor Oliver Dulić, što automatski smanjuje troškove reprezentacije. Tako da je ovo za svaku pohvalu.
...

Suboticanin

pre 13 godina

Ja ne znam za drugu firmu sem Dg iz Subotice za racunare. Ili postoje neke sitne koje ne mogu da odrade ceo taj posao. Meni je ovo ok, a glupo je povezivati i posao kojim se on trenutno bavi. Firma jako dugo postoji

ma vidi ti njega

pre 13 godina

a hoces nama da rusish kuce jer nemamo da platimo reket drzavi (birokratiji)milionske iznose za legalizaciju?

znaci mi nemamo prava da gradimo krov nad glavom, bez reketa, na svom placu za svoje novce, a ti mozesh da ministrujesh i ugovaras poslove preko veze za svoju firmu?

pa ovo moze samo u Srbiji..ali narod je kriv sto daje da ga jashu..

Snezana

pre 13 godina

Interesantno, bas sa budzetskim ustanovama, i to firma jednog ministra. Neka sad vide gradjani koga su glasali. Sve po zakonu i u interesu gradjana, tako pricaju.

slavko

pre 13 godina

gledao sam veceras doticnog na tv b92,gde je sve lepo objasnio i obrazlozio. Ja zaista ne razumem da li neko zaista veruje u te njegove price, jer je zaista tacno da u Subotici niko nista ne moze da kupi a da to nije Duliceva firma koja je prodavac ili bar posrednik, a da ne pokrecemo temu firme koja se bavi izgradnjom stanova i da je gospodin vlasnik hotela na Palicu pod imenom PALLVIL. Posto sam ja suboticanin a Subotica je mali grad u kome se sve zna i ovo ne moze da promakne nikome ko hoce to da vidi a vide svi. Svima je takodje poznato okvirno i finansijsko stanje porodice Dulic koje je sada milion puta uvecano jer je ministar postao vlasnik mnogih nekretnina i gradjevinskih parcela, koje su na imenu sto njega sto njegove brace ili rodjaka. Ima jos toga mnogo ali ok nadam se da ce te se pozabaviti s ovim slucajem kao jednim krajnje drskim krivicnim delomst to i jeste.

ma vidi ti njega

pre 13 godina

a hoces nama da rusish kuce jer nemamo da platimo reket drzavi (birokratiji)milionske iznose za legalizaciju?

znaci mi nemamo prava da gradimo krov nad glavom, bez reketa, na svom placu za svoje novce, a ti mozesh da ministrujesh i ugovaras poslove preko veze za svoju firmu?

pa ovo moze samo u Srbiji..ali narod je kriv sto daje da ga jashu..

Deki

pre 13 godina

U svakoj normalnoj državi ovo bi bio osnov za šut kartu ODMAH. Kod nas se naravno ništa neće desiti.
Gde je sad Dačić da pod hitno pošalje MUP u akciju? Cvetković bi trebalo odmah da suspenduje Dulića kao što rade sa običnim činovnicima u sličnim situacijama.
Ali od svega toga neće biti ništa. Svako čudo za tri dana, ide vikend i u ponedeljak će već biti "pojeo vuk magarca". A ti stoko narodna ćuti, trpi i gledaj šta ti rade.

Snezana

pre 13 godina

Interesantno, bas sa budzetskim ustanovama, i to firma jednog ministra. Neka sad vide gradjani koga su glasali. Sve po zakonu i u interesu gradjana, tako pricaju.

srki

pre 13 godina

U kompjuterskim sam vodama poslednjih 20 godina i nikada nisam cuo za tu firmu.
Moje iskustvo u poslu je da se nabavke za javni sektor koje idu "preko veze" obavljaju na sledeci nacin:
Za tender ili javnu nabavku male vrednosti (nekoliko hiljada evra) potrebno je 3 ponude, od kojih 2 mogu biti fiktivne ponude sa izmisljenim logotipom i nazivom firme jer niko ne proverava da li firma ponudjac zaista i postoji.
Druga opcija su 2 drugarske firme koje isto kao i prethodno navedene namerno stave nepovoljnu ponudu da bi prosla npr. Duliceva.. i svi pred zakonom cisti ko suze.

Kod tendera vecih vrednosti manja je mogucnost muvanja jer se pored boniteta firme traze i mnoge druge stavke, tako da fantomske i firme bez prometa ne dolaze u obzir. U tom slucaju muvanje se radi durgi nacin..

Iskreno, mislim da od ove price nema nista, jer isti judi sede u ministartsvu, javnim ustanovama, finanskiskoj inspekciji i sudovima. Jako dobro organizovani da pare iz privatnog sektora preliju preko budzeta, svojih firmica i koverata ispod stola.

siniša

pre 13 godina

Ja ovde ne vidim ništa sporno, čak je ovo dobar primer štednje. Ukoliko se potpisuje ugovor između ministarstva i preduzeća, ministarstvo predstavlja ministar Oliver Dulić, a preduzeće direktor Oliver Dulić, što automatski smanjuje troškove reprezentacije. Tako da je ovo za svaku pohvalu.
...

suboticanka

pre 13 godina

Drago mi je sto je napokon objavljeno no sto svi znaju godinama ovde. Nemojte stati s ovim - objavite i sta sve radi DG Contruct, DG Nekretnine i ostali. Uzasno je i to sto je sad na vestima rekao da on nije prijavljen od 2005 u Subotici i zivi u Beogradu, ali eto nije prosirio biznis na Beograd! Je l to treba da se radujemo sto potkrada samo Vojvodinu? OSTAVKA!!!!!!!!!!

Spaja

pre 13 godina

Inače čovek je fantastičan: lekar, od malih nogu "drug" član partije, ministar za zaštitu životne sredine i ministar za gradnju (u čega se razume, kao i svi inženjeri u lekove), a usput i trguje računarima! OĆU DA BUDEM KAO OLIVER!

sima

pre 13 godina

Mislim da se Dulic po ovim aktivnostima uopste ne razlikuje od drugih clanova vlade i funkcionera Demokratske stranke. Jedino sto cudi, s obzirom da je prilicno inteligentan covek, jeste da je dozvolio da ga otkriju.

branko

pre 13 godina

Ljudi ovo je prevršilo svaku meru.Ovaj čovek hoće zakonima da ozakoni pljačku nacionalizovanog zemljišta, dodeljuje tajkunima zemlju koju nije on platio nego je oteta starim vlasnicima, radi privatan biznis sa budžetskim korisnicima, laže na b92 da je to tako sa Bekom, Anteljem i kompanijom, pa ako je dobit 1.000.000 dinara ne znači da nije sakriveno još mnogo para ili da finansijski izveštaji pokazuju šta drugo od stvarnosti-načtelovani su.Ta firma da on nije ministar ne bi imala promet ni 100.000!!!Zato su i sproveli ovakvu kvazi reformu sudstva, da ih neko ne bi optuživao, osuđivao..Pa pogledajte Natu Mesarović, pa ministarku Malović, ovo nije normalno, ovo je smešno, žalosno..U normalnoj zemlji-svi bi već podneli ostavke!Ovde nemaju ljudi za običan život.Beko, Mišković ovaj onaj su male bebe za ove prefrigane! Dulić kao doktor ministar prostornog planiranja....

Blazenka

pre 13 godina

DA LI IMA NEKO KOME JE STALO DO OVE ZEMLJE????????????
Ima li neko cist u toj vladi?
Sve rade da radikali & com. dodju na vlast.
SRAM VAS BILO!!!!!
Ima li neko da sledi Djindjicev put?

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

U normalnoj drzavi ovakvo otkrice ne samo da bi dovelo do MOMENTALNE OSTAVKE doticnog nego bi zavrsio i u zatvoru. Nemam nista drugo sta da dodam osim da uz Tomicu Milosavljevica sa di ovaj, Tadic je taj koji treba da se stidi sto ima ovakve ljude i to ce ga kostati na sledecim izborima i to vrlo skupo.

Todor

pre 13 godina

Firma mu 2008 imala u Subiotici (!) promet preko milion evra, a dobit manje od 1%?!! Ja bih njemu poresku inspekciju pa da vidimo kako je ispumpao pare i izbegao porez.
Ministar brate, prvo zlopupotrebio polozaj da osteti budzet, a onda i utajio porez! Firme ovog tipa u ovoj bransi imaju oko 15-20% dobit u proseku.
Pritom, najveci (!) prodavac kompjutera u Subotici a nema websajt!! Zato sto oni koji kupuju od njega ne gledaju websajt, nego novcanik - koliko im Dulic para vrati. Normalna firma te velicine mora da ima sajt, sa cenovnicima, sa promocijama, sa novitetima... Joj bruka, bruka, bruka... I jos se brani, umesto da se sakrije pod sto i da ostavku...

danas upisano

pre 13 godina

Забележбу поднео :
Општи подаци
Матични број: 1408976825058
Име и презиме: Биљана Вуков
Датум : 03.12.2010
Опис : Уписује се у Регистар привредних субјеката забележба Уговора о преносу права управљања, закљученог 10.07.2008. године између Оливера Дулића из Суботице, мат.бр. 2101975820058 као преносиоца, и Meдђеши Жолта из Суботице, мат.бр. 1909976820055 као стицаоца, којим је оснивач Оливер Дулић, као преносилац, пренео права управљања у привредном друштву DOO DG COMP. RAČUNARI ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE SUBOTICA, BEOGRADSKI PUT 12, матични број 20424010, на стицаоца, Meдђеши Жолта , да у своје име, а за рачун преносиоца, наведена права користи до престанка јавне функције преносиоца, сходно одредби члана 8. Закона о спречавању сукоба интереса.

ostali

pre 13 godina

A firme za reciklazu? To niste proveravali? On to jos i forsira sa propisima. On je u sustini preveslao i svoje stranacke kolege koji nemaju pojma koliko on kajmaka skida. Kao neki racunari i reciklaza, bezveze...

rade

pre 13 godina

ovakva saznanja izazivaju sumnju da li nam je uopste trebao 5.oktobar??? i taman pomislis da si prekinuo s jednim rezimom, onda uvidis da to traje, samo su glumci promenjeni...

lee

pre 13 godina

Posto su se ovi "umrezili" tako da im niko nemoze nista, jedino a i najefikasnije resenje bi bilo da gradjani momentalno prestanu da placaju bilo kakve dadzbine drzavi, u znak protesta, dok se ovi ne sklone. Niko nemora da zvizdi i smrzava se, jer ionako imaju i muriju da puste na nas, nego kad prestanemo da ih hranimo ima da padnu, sve za nedelju dana!Revolucija!

Pedja

pre 13 godina

Opa bato, pogledao sam link koji je postavio jedan od komentatora. DG Company je u 2009. imao promet od 175 miliona dinara, a dobit mu je samo 93 hiljade. Uopste nije stela, ha, ha.

Sven Goran

pre 13 godina

E pa novinari stvarno nema smisla...
preterali ste ovog puta...

Pa zar sad u sred izborne kampanje...

Mislim stvarno nije u redu..

:)

Vladimir Dimitrijević

pre 13 godina

Nemojte da se zavaravate vi koji mislite da mu je dobit samo 10.000€ koliko je na papiru. Pa svi smanjuju dobit i izvlače pare na crno da ne bi plaćali porez. Radim u privatnoj firmi i ima 1001 način da se pare operu... Na 90 miliona profita, dobar je ne manje od 20 miliona.

Jovan

pre 13 godina

Nisi me ubedio gospodine Duliću u večerašnjem nastupu na B92 da si pošten čovek i da bi tvoje firme imale promet i poslovne benifite da nisi ministar. Razloga da podneseš ostavku ima više: 1. Nisi kompetentan i stručan da obavljaš posao ministra za resor na čijem si čelu. Gospodine Duliću za resor na čijem si čelu ti si neškolovan čovek. 2. Moralni principi morali bi se uvažiti kao ozbiljan razlog za podnošenje ostavke. 3. Naivno objašnjenje za dodelu poslova izgradnje stanova na lokaciji bivše kasarne biznismenima tipa Stanaj i sličnim ne mogu proći ni kod deteta iz prvog razreda osnovne škole. itd.

vojvodjanka

pre 13 godina

Sve se to vec zna. Inace se ove bahate kreature ne bi toliko grcevito drzale i borile za vlast.
Samo cu jos jednom reci:
nikad vise DS!

Nenad

pre 13 godina

Mnogo smo se razočarali u Dulića...,pa zar ovakav korumpirani čovek da je odgovoran za izradu zakona o restituciji itd. Tadić treba odmah da reaguje !!!!!!

xmen2

pre 13 godina

ortoped koji se bavi zivotnom sredinom koja prodaje IT opremu ?!??!?!?!?! ocekujem posle sledecih izbora frizera na celu ministarstva finansija koji se bavi preradom duvan cvaraka

glasač

pre 13 godina

Kao što već neko reče, bavim se računarima već više od 10 godina i za dotičnu firmu nisam čuo u životu. Možda zato što ni sajt nema (ne računam onaj besmisao sa simbolom EU), a i šta će im. A onaj ko je zaključio o visokoj inteligenciji sigurno to nije učinio na osnovu datih intervjua na televiziji. Uvek sam se pitao zašto toliko protivljenje zakonu o restituciji i izgradnja na parcelama na kojima sudski proces nije završen, ali sada kad kažete da tata ima DG gradnju sve mi je jasno. Juče Slavica Dj. Dejanović kaže da je Dulićeva ideja i ona priča oko portreta. To mu dođe žuti karton, crveni karton .... idemo dalje. Da vidimo ko će da zviždi kraj? Pištaljka?

BEBIRON

pre 13 godina

"Чланом 27. Закона је прописано да “функционер не сме да користи јавну функцију за стицање било какве користи или погодности за себе или повезано лице”. У том смису се намеће оправдана дилема да ли би предузеће „Dg comp.računari“ д.о.о. пословало профитабилно и да ли би кооперирало са 70 државних субјеката да у истом периоду његов власник није био председник Народне скупштине, а потом и министар у Влади Србије." na pistaljka.rs.
E dulicu ti si bio iskljucivo funkcioner, a da nije bilo osnova ne bi se nasao na tapetu kao mustra.
Ovo je cela vlada ovakava, jos od 90-tih godina, partijski suster je direktor na hirurgiji, lopovi-privilegovani-narko dileri su posteni privrednici, a radnici i glasaci robovi koji nemaju pravo ni na redovnu platu, realnije ako je i dobiju.
Nema kome da tuze jer su i sudstvo i inspekcije potplatili, a saradjuju sa policijom,pa nam je kako kaze Dulicev kolega Dinkic "LOSA REPUTACIJA U SVETU"
Ali doci ce vreme kad ce i ovai likovi da sviraju Sopena i Bah Draganu Markovicu Palmi za prethodni period njihovih strancarenja, politikanstva i tesne saradnje za licni interes

e moja subotice

pre 13 godina

Bas me nerviraju ovi koji Dulica nazivaju sposobnim covekom ostvarenim u biznisu. Halo bre! lako je biti biznismen kad si nacelnik okruga iz vladajuce stranke, potpredsednik stranke i sva javna preduzeca koje drzi tvoja stranka kupuju od tebe racunare, bez obzira da li im oni trebaju ili ne! I onda naravno on je uspesan politicar i ministar, a onoj Dulicki koja je sprovodila reforme Kurir se smeje jer vozi punta i ona je losa politicarka i losa ministarka. Svaga cast narode.

Vojvodjanin

pre 13 godina

Ortoped, koji se u "slobodno vreme" , kada ne radi u Vladi Srbije, a ne radi nista jer smo 3. zemlja od pozadi od cc 180 po dobijanju gradjevinskih dozvola, gde je Zakon "prepisan" sa Zapada i ne primenljiv kod nas jer treba doneti 100-nak podzakonskih akata, bavi prodajom racunara. Sposoban covek, plata u Vladi, plata u firmi i sve to iz budgeta. Svaka cast, sposobni ovi DS-ci. Tadicu promeni celu vladu.

Amos

pre 13 godina

Ma da, logicno je - posto ima firmu 'od ranije', sasvim je u redu da sad kad je postao ministar nema vise drzavne ustanove u Subotici koja sme da kupi mimo njega.
A skupstina? Ko snabdeva Skupstinu svim onim novotarijama, laptopima, netbookovima, video i audio opremom? Kako ja nisam nikad pobedio na konkursu?

Subotice, na severu Bačke...

pre 13 godina

Minstar Dulić jeste preneo prava upravljanja na M.Ž, ali tek danas, 3. decembra 2010. [link: http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/EntityNotes.aspx?BusinessEntityId=2150434&RegistryCode=20424010&rnd=1771100497]. Dakle, od osnivanja firme, 22. maja 2008. do danas ministar Oliver Dulić bio je u klasičnom sukobu interesa, što se tiče nabavki kompjuterske opreme za javne ustanove. Pre toga, njegova firma, tačnije porodična firma, bavila se građevinskim i drugim poslovima, pa se Oliver Dulić odelio i osnovao (22.050.2008.) svoju kompjutersko-trgovinsku firmu. Sve lepo piše na sajtu APR [vidi prethodni link].

Miki

pre 13 godina

Sram Vas bilo. Pa zar mislite da moze covek da zivi od jadne ministarske plate. Njegove kolege ni ne spominjete a on cak ni ne krije da ima takvu firmu. Da ne spominjem da smo i po ovim parametrima naj naj u regionu.

lezdra92@eunet.rs

pre 13 godina

Koje licemerje g-dina Tadića, kad proziva srpske tajkune da se tobož oduže narodu. Da je u DS ostalo i "đ" od Đinđića, ovaj bi Dulić leteo iz Vlade Srbije još večeras, pa bilo njegovo poslovanje po "zakonu" ili ne bilo. Al' da parafraziram Lenjina, DS-u će ipak doći glave mangupi iz njenih redova. Bojim se da će otrežnjenje biti veoma bolno.

Srba Filipovic

pre 13 godina

To su te postenjacine iz DS-a. U svakoj nomralnoj drzavi bi se utvrdilo da se ovde radi o sukobu interesa i takav ministar bi podneo ostavku ili bi bio smenjen. Naravno,mi ne spadamo u normalne drzave i tako nesto nije moguce sve dok ovi ljudi koji su sad na vlasti u njoj i ostanu. To je obicna interesna grupa,koja gleda samo svoje licne i partijske interese,a za interese i potrebe naroda oni ne haju ni malo.

Gradjanin Q

pre 13 godina

I naravno naplacuje na vreme robu koju im proda, za razliku od svih drugih koji kad nesto prodaju drzavnoj firmi ili instituciji, mogu samo da jaucu i da se mole Bogu da im bude placeno ikad.

E, kad firme nesto duguju drzavi, onda kao od sale pljuste enormno velike kazne kad firme NEMAJU nekad da uplate neke od reketa drzavnih. Zato se mnoge i zatvaraju.

Veljkokg

pre 13 godina

Pazi ti ovih bisera što traže obrazloženja! Alo narode ... jeste li pali sa kruške???

Državnom funkcioneru je po zakonu zabranjeno da upliće privatne sa državnim poslovima. Ukoliko se navodi ispostave kao tačni, ovde treba da se sudi za zloupotrebu službenog položaja i za proneveru državnog novca. Gde je raspisivanje tendera i ponude učesnika na istom??? Pa da vidimo ko je stvarno dao najbolju ponudu i jeste li uopšte i bilo nekog tendera???'

Su24

pre 13 godina

Ko je iz Subotice i tvrdi da je DG bio od jačih trgovaca u gradu pre 2000. ili je juče prvi put video kompjuter ili laže. O tome se priča odavno ali sad je tek došao glas do medija u prestonici. Zgrade zidaju sa DG znakom da se zna čije je. Kakva skromnost i sl. bajke.
Kad se ranije na ovom sajtu pominjala njihova firma koja se bavi gradnjom nekretnina a koja je nikla tek kad je on otišao za predsednika i ministra te komentare niste ni objavljivali.
Sad je to vest a onda niste verovali.
Ovde nema nekog iz familije da nije uključen u pokrajinu, grad, republiku, opštinu, NVO koje se finansiraju preko budžeta grada i sl.

Markoni

pre 13 godina

I posle se pitamo zasto Dulic bez i trunke grize savesti zapocinje gradnju tzv jeftinih stanova na otetoj zemlji! Ocekujemo od onih koji jos vise otimaju nego komunisti da vrate ljudima njihovo, pa oni su dosli da legalizuju kradju i da pritom obezbede sebe.Samo izlazak na ulice...!

građanin

pre 13 godina

Hvala gospodine ministre što ste nam fino objasnili da smo mi kreteni-debili a vi pošteni trgovac koji nije u sukobu interesa jer niste vi krivi što državne ustanove hoće baš od vas da kupe kompjutere. Ponovo hvala na razjašnjenju jer mi smo volovi ne razumemo, možda nebi bilo loše i da nam nacrtate u nekom vašem slobodnom terminu posle dnevnika 2 na rts.

djuro

pre 13 godina

ja mislim da i treba ovo da radi, i jos vise ako moze da trpa u dzepove, i to samo zato sto mu se dopusta. Verovatno jedini nacin da se nesto stvarno promeni (jer zakoni koji to u normalnim zemljama regulisu ili ne postoje ili se ne primenjuju) je da se Dulic i slicni malo zaborave i osile i da pocnu da drpaju toliko da se i u ovom polumrtvom narodu opet stvori revolt (ako ste zaboravili, to je ono peckanje koje ste osecali pre 10-20 godina kad su vam Milosevicevi "kadrovi" radili ovo isto) pa da ucini ono sto je naizgled zapoceto 5. oktobra.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Hahahaha 70 drzavnih firmi sa prometom 90M a dobit 1M, pa gde to ima? Toliko je posten da uzima samo 1% :)))))))) Ajmo lepo poreska inspekcija, da vidimo za koliko je nabavljao te racunare, odakle i za koliko ih je prodavao, pa porez, ijaoooo

Diba

pre 13 godina

Sto se mene tice, ja sam dosta puta dao poverenje DS-u na izborima. Videli smo kohabitaciju sa Dr.Kostunicom, sada vidimo korupciju na svim nivoima (ne govorim samo o G.dinu Dulicu). Ja nisam glasao za to da vladajuce stranke zaposle sve drugare i rodjake na pozicije, niti sam glasao za njih da okinu neke pare poreskih obveznika, niti sam glasao za njih da Srbija tapka u mestu dok druge zemlje treceg sveta ostvaruju mnogo veci rast proizvodnje i zivotnog standarda. Ja sam dosada glasao za njih jer sam imao poverenja da ce Srbiju posetno voditi na nekom putu koji znaci bolji zivot. Posto moje nade se nisu ostvarile ni 10%, na sledecim izborima DS i njegovi koalicioni partneri MOJ GLAS nece dobiti to je 100%. Boli me uvo dal' ce ministar da daje otkaz ili ne (100% da nece) al' na sledecim izborima puknuce i to redovno!

5.zona

pre 13 godina

Mi koji smo gradili porodicne kuce na privatnim placevima, a za koje nam je ovaj i njegove kolege iz bg opstina, nemoralno nametnuo da placamo u proseku po 15 000 evra a sa popustom oko 6000, cak kucu PROTIVZAKONITO racunaju BRUTO! ko da moze da se zivi u zidovima. (umesto da cene budu simbolicne, jer nismo gradili na tudjem nego na svojem, za svoje pare, oduzimali deci iz usta, a oni su sve strpali u isti kosh), od prvog dana smo vam govorili ko je ovaj covek. niste nam verovali nego ste lupali minuse. eto sad uzivajte. prijatno.

Podseticu na njegovu izjavu, da su svi koji imaju kuce dobrostojeci i da treba debelo da plate legalizaciju.

jos je rekao da ce nam rushiti kuce ko nema da plati.

eto o kakvom se coveku radi.

Lars

pre 13 godina

Eh da mu je to jedini greh pa i da mu se oprosti. Da li iko istrazuje Dulicevu umesanost u malverzacije u vezi reciklaze? Njegovo ministarstvo jos nije izdalo ni jednu dozvolu za upravljanje reciklaznim sirovinama, a svuda su odavno postavljeni kontejneri za prikupljanje PET ambalaze.

Bojkot

pre 13 godina

Ne zelim da pricam o sukobu interesa, o lopoviji, unistavanju ove zemlje...vise manje sve je vec poznato.
Zelim samo da pitam sve one koji citaju ove vesti:
A sta mislite, koliko se tek "prva ekipa" namlatila para(da ih ne nabrajam)?

Ima li ovome kraja?

A sad trk, svi na izbore!

Ne znam za vas ostale, ali,moja porodica i ja, iskoristicemo svoje neprikosnoveno demokratsko pravo da na prvim sledecim izborima ponistimo svoje glasacke listice i sve tako dokle god postoje politicari iz 90-ih na nasoj politickoj sceni.

To je jedini nacin(osim krvave revolucije) da se napravi kriza vlasti, ne bi li se nesto na bolje promenilo.

Tuzni li smo,jadni li smo...

Amos

pre 13 godina

Nema veze sto Pistaljka obuhvata SAMO drzavne ustanove - to je sasvim dovoljno. Zna se gde ej leglo kriminala u Srbiji.
Sem toga - mislite da Duliceva i slicne firme imaju uopste potrebu da rade sa nekim sem sa drzavnim firmama?
A sta bi sa onom firmom koju vodi sa Milijom Babovicem, je l to na njega preneo prava?
On njemu prava, a drugar Dulicu kes - u stranoj banci po izboru. Lipo li je, lipo li je...

Aleksandar

pre 13 godina

Pa da li se mi to kopcamo na ledja. Ne samo da je vlasnik firme, nego tek danas, kad je to procurilo, resio da prebaci prenadleznosti. Pogledajte na sajtu APR-a, datum: 03.12.2010.

BranislavNS

pre 13 godina

Dulic je bas duboko zagazio, mislim da ce ga to kostati i da bi mogao odgovarati pred zakonom. Prvo za suvlasnistvo/vlasnistvo firme, drugo za tender za izgradnju jeftinih stanova, gde su sve tajkunske firme. HM...eeeee moj Dulicu.

dosta vise

pre 13 godina

A sta je sa DG Gradnjom i sve ovim novim zgradama nedavno izgradjenim u Subotici, kao i sa velelepnim objektom PALLVIL na Palicu? Ko je vlasnik? Investitor? Izvodjac radova?

hajde molim te

pre 13 godina

A da neko proba da pozove tu firmu? Da pokusa da naruci neki racunar? Da ode da vidi imaju li ikakav lager? Da kupi nesto? Da vidimo da li je to firma stvarno (ako radi vec tolike godine) ili samo sekretaria, racunar i faks aparat?!

Darko

pre 13 godina

Ne znam jesu li to te evropske vrijednosti o kojima Tadic svkodnevno prica...
Svaki dan vidimo i cujemo za novu evropsku vrijednost iz vladajuce koalicije.

живота

pre 13 godina

Хвала вам на оваквим открићима.Они, нисам хтио ни читати назив, кажу није по закону недозвољено. То је дрскост, а они који су донели закон , односно они који су за такве одредбе гласали крше Устав. Крше тако што омогућавају министрима и разноразним другим функционерима повољнији положај у одбносу на оне иза којих не стоји ауторитет власт не стоји сигурност плаћања испоручене робе и услуга-према томе стављају се у повољнији положај у односу на остале.Ко не послује са повлашћеним може да очекује да можда неће ни добити одређене услуге, или опрему. Не мора то да буде, али опасност постоји.Такви закони су су дрска дискриминација која нас остале без наше " заслуге" ставља у понижавајућу позицију.Доктор уместо да лечи зарађује, министрује.Није чудо што обични грађани на неке здравствене услуге чекају месецима и понекад годину дана, или да плате прегледе, или ако немају да умру.Боже мили каква је ово власт, да тако уништавају ово друштво и ову државу. Чак и да је пренео управљање на другог то ништа не мења.Кад ја нпр. знам чија је фирма,знам да тај увек може да интервенише да намакне својој фирми посао и зараду. Све зорно показује чињеница да су корисници услуга Дулићеве фирме из Суботице где он живи.Од дргих власника ове врсте пословања није проширио испоруку на друга подручја, тамо су друге његове колеге са својим феудима.Јели такви идемо у ЕУ.Јел то оно модерно за разлику од оних "конзервативних", "заосталих" из 19.и 20.века. Ова информација није , колико се ја сећам нова, али је освежила постојање проблема и још једном указала да се наша власт "заносно" бори за ЕУ, а у ствари са оваквим понашањем она је највећи ПРОТИВНИК ЕУ и њених стандарда. Бука око кобејаги уласка у ЕУ служи да се " власи не сете", како би се међу неким у БиХ говорило.

Milos

pre 13 godina

Ovo je koska da se narod lozi. Ovakvih kombinacija ova vlast ima hiljadu, samo sto su u ovom slucaju odlicili da Dulica puste niz vodu (a mozda i nisu, to cemo tek videti). Zrtveno jagnje.

dezurna

pre 13 godina

Dopuna prethodnog komentara: vođen činjenicom da Dulići imaju bar 2 preduzeća koja u nazivu sadrže skraćenicu DG, pokušao sam da na sajtu Agencije za privredne registre pronađem sve kompanije koje imaju tu skraćenicu u nazivu.
Šta je pretraživač Agencije odgovorio?
"Минимална дужина назива привредног субјекта који се претражује је 3"
Hehehehe... Mogu da se kladim da popriličan broj "javnih službenika" poseduje kompanije čiji suštinski deo naziva sadrži samo 2 slova ili cifre, :)))

Pera

pre 13 godina

Jedna od firmi...
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/Founder.aspx?BusinessEntityId=1049384&RegistryCode=08282951&rnd=836714446

nikkola

pre 13 godina

Da li je on to rekao da je odavno preneo upravljačka prava ali da APR to nije registrovao??? Pa APR registruje svaku promenu u roku od 5 radnih dana, tu nema greške. Laž koja svedoči o kakvom čoveku je reč, da ne govorimo o tome kakve zakone je doneo...

Mashinovodja

pre 13 godina

Vidim da dežurni Dulićevi branioci tvrde da je firmu imao davno pre nego što je postao ministar. OK, to je sasvim lepo i za svaku pohvalu i potpuno se slažem s tvrdnjom da to što je postao ministar, ne znači da treba da pozatvara sve svoje firme. Ali svakako znači da te firme NE SMEJU da učestvuju u javnim nabavkama jer postoji nešto što se zove "sukob interesa". A i postavlja se jedno sasvim bezveze pitanje: zašto neko ko je vlasnik i direktor, kako kažu, uspešnih firmi naprasno ostavlja sve to i postaje ministar? Da pomogne napaćenom narodu? Ma, da, kako da ne, a narod se kopča na leđa.
Da li se negde mogu naći i uporediti TAČNI (ne frizirani) podaci o prometu te njegove firme pre i posle početka njegovog ministrovanja? Mislim da bi se pokazao nagli skok prometa.
Ovako na neviđeno, ja bih se kladio da je toj firmi (i drugim "DG" firmama po Subotici) namah i naprasno (i naravno, sasvim slučajno) krenulo čim se Oli zaministrovao. Možda je taj njegov "DG" stvarno jedina firma u Subotici koja je u stanju da isporuči više od tri računara u jednoj turi (u šta čisto sumnjam), ali to ne vidim kao razlog da javna preduzeća i druge firme u Subotici kupuju računare isključivo kod Olija. Kako su tako sigurni da baš nigde drugde u Srbiji ne bi dobili bolju ponudu?
Ma, pričam ja bezveze jer ja sam samo jedan matori cinik koji je previše toga ružnog, a premalo lepog video u životu, a naročito u Srbiji...

s_ima

pre 13 godina

Pa ovo nije nista novo. U svakom gradu je tako. Ovaj je bas bezobrazan, obicno su to firme rodjaka funkcionera, predsednika opstina i tako tih likova. Prijave se na tender za recimo odrzavanje racunara, "pobede" na tenderu i onda mlate pare. Licno sam se uverio da par drzavnih institucija nema nijednog zaposlenog u sektoru odrzavanja racunara, mreza, vec "to radi jedna firma".

slavica

pre 13 godina

Zato je akcija "Ocistimo Srbiju" propala, sto Ministar vodi racuna kako da iskoristi trenutnu poziciju a ne kako da zaradi platu koju dobija od svih nas iz budzeta.

Visantinian

pre 13 godina

E ovako, ako je drzava formirala porez na nepokretnost onda treba samo podneti zahtev za kopiju plana, u slucaju da na nepokretnost ili prosirenje i nije evidentirano od strane poreske uprave se mora legalizovati, bio dulic ili ne.
Sto se tice ove kampanje dulica i njegove firme jasno pokazuje sukob interesa,a za ovakvo delovanje u austriju se ide u momentalni pritvor, a premijer obavestava usmenim putem da trazi novog ministra.
Bar je tako bilo kod njih za dva miliona.
Ova drzava ima takvu reputaciju i ostace ovakva sve dok bude sprega Politike-policije-tuzilastvo-pravosudje.
Ima li neko u ovoj zemlji da nema kuma ili brata,rodjaka?

Milan

pre 13 godina

1. Nema veze da li firma ima sajt, da li radi malo ili mnogo, da li radi samo na podrucju Subotice... U pitanju je klasicni sukob interesa i on je kaznjiv po zakonu. Minimum je momentalna ostavka ili smena.

2. Da li se u ovom Dulic "ogrebao" malo, mnogo ili nimalo bi moglo samo da utice na velicinu kazne nakon smene.

3. Mozda covek nije nista prihodovao na ovome. Nema veze, cak i da nije, to ne sme biti olaksavajuci faktor za smenu. Jer ako smene ne bi bilo, onda bi se poslao signal da je to u redu. Znate, mozda je Dulic posten, a naivan (sic) i nije se okoristio, a mogao je.

Ako to budemo tolerisali, sutra ce na njegovo mesto doci neko ko ce biti spreman da prevari. I sta cemo onda.

Nema tolerancije. Ostavka. Momentalna.

Makijaveli

pre 13 godina

Alo, pa sta ste ocekivali od coveka koji kad je postao predsednik skupstine pre tri godine, kao prvu inicijativu predlozio izgradnju podzemnog prolaza izmedju dve zgrade skupstine. Miseviiii!!!!

cartman

pre 13 godina

Transparentnost Srbija kaze:
"U ovoj organizaciji međutim navode da ono što može da bude loše jeste da druge firme mogu da pretpostave da će tender biti namešten, ali da sve treba ispitati. "

Ispitati! Ispitati! :-)))))

Urnebesno :-))))))))
Umrecu od smeha :-))))))

A da se osnuje jedna komisijica, a? :-)))))))))

komsija

pre 13 godina

Javne nabavke su svugde u Srbiji mesto gde ima korupcije pogotovo javna preduzeca, pistaljka.rs je sjajno mesto gde je moguce prijaviti takve zloupotrebe. Koliko sam razumeo kakav je nacin prevare, Dulic ili njemu slican neki direktor ili savetnik/menadzer razpisu zahtev za ponudu neke robe ili usluga i potom prikupe 3 ponude dve fiktivne trecu od nekog ortaka sa kojim su u dogovoru, zavrse posao i podele novac i to je to. Postavlja se pitanje kako to dokazati i kako spreciti takve pojave ?

Dragan

pre 13 godina

Sada lepo da se ispita utaja poreza na dobit, toliki poslovi a dobit 10.000 Evra. Ajde novinari, čeprkajte, da oteramo sve lopove iz ove naše napaćene zemlje, da preživimo. Ali, stvarno !.

Kizamegacar

pre 13 godina

"Pa mislim,...cista izmisljotina" - rekao bi nas cenjeni Ministar...
Korupcija medju politicarima - najveci problem jeste sto su svi korumpirani i do te mere iskompromitovani, da padne li Dulic - moze povuci i gomilu drugih sa sobom...
Resenje: Revolucija protiv korumpiranih politicara.
Plisana revolucija je ocigledno davno proslo vreme nepromenjenih prilika u zemlji Srbiji.
P.S - Sve je isto (ja bih rekao i gore, jer postojeci nam donesose i namet na vilajet) samo njega nema ...

zakon

pre 13 godina

Sta je po zakonu a sta ne, u ovakvim slucajevima bi trebalo da utvrdjuje nadlezno tuzilastvo. Ako je lice u vrsenju sluzbene duznosti sebi ili drugim licima pribavilo korist, 12 godina zatvora sledi za sloupotrebu sluzbenog polozaja ovakvih dimenzija, i zakoni naravno postoje, krivicni zakonik se time bavi. Umesto sto piste, ljudei treba da tuze i da se nadaju pravdi i istini. Zakonom o drzavniim slzbenicima zabranjeno je da se ministri bave privrednom delatnoscu, to svako zna, ali predstavlja samo tezu povredu radnih obaveza, gde je kazna otkaz i to je benigno u ovakvim slucajevima, bitno je da li postoji korupcija u nabavkama kod ovih budzetkih korisnika, ako postoji .....

SIR OLIVER

pre 13 godina

Dobit jednog kafica u Beogradu je za jednu noc 1.000.000 dinara. Jedna boca viskija je 1.500 dinara. Iz jedne boce toci se u kaficu 20 doza viskija od 0,03. 4.000 doza viskija je 200 boca. 200 x 1.500 = 300.000. Nabavna cena, znaci 300.000, dobit 1.000.000, ukupan promet 1.300.000. 1.300.000 podeljeno sa 4.000 iznosi 325 dinara. Toliko znaci kosta jedno pice. Ako svaki gost u proseku popije 10 viskija, Oliverov kafic ima 400 gostiju. Ako za jednim stolom sedi u proseku tri gosta, kafic ima 120 stolova plus veliki sank. Sve mi je jasno, samo mi nije jasno gde gazda kafica na'vata tolike pijandure?!

гром

pre 13 godina

Чуј!пренео права, и као појма нема.
Ма неће га бре гром, на њихова заокруживања, па да је...
Ееееееееееее! Народе мој.

dezurna

pre 13 godina

Pa, iako je naveo da ne misli da se kandiduje za potpredsednika DS, bice da ili neko zeli da se osigura pred izbore u stranci da to zaista tako i ostane, ili je neko nameracio neku od drugih pozicija koju Dulic obavlja, pa je ovo "procurilo"...

Bilo bi lepo kad bi bilo vishe takve "bezobzirne" pohlepe za funkcijama, saznali bismo shto-shta o koje-kome, :)

Da li ovaj moj cinichni komentar znaci da ne verujem u hrabrost i moralnost nekog od zaposlenih u javnim sluzbama koji je ovu informaciju "procurio" bez licnog i samo u javnom interesu?

Zelim da je tako. Medjutim, dosadasnje iskustvo sa srpskom verzijom javne brige za opsti interes poprilicno demoralishe tu moju zelju.

I, da: svaka cast jednom od prethodnih komentatora za link na stranicu Agencije za privredne registre. Najzad malo institucionalizovane transparentnosti u Srbiji, transparentnosti za koju ne mora da se dehidrira od glasnog moljakanja nadleznih za svaku pojedinacnu informaciju. (Pa se neko posle pita zashto glas Rodoljuba Shabica zvuci kao da je hronichno promukao, :))) )

P. s. Kakva zemlja, takve i tajne na lokalnom Wikileaks-u te zemlje.

Rumac

pre 13 godina

Dulicu, poslujes ti po zakonu, kao npr Alfa iz Rume, koja dobija sve tendere po dampinskim cenama, a onda se sklapaju dodatni ugovori o 'odrzavanju' i slicno. Ajd udjite negde u budzetsku ustanovu a da nisu oni nesto prodali. A gazda im je prozvan za "biznismena godine" od strane Blica.

vlada

pre 13 godina

Molim VAS, objavite ovo, ovo je glas razuma u ovoj napacenoj zemlji vec davno sludjenih ljudi, ja jos uvek imam snage.
Za sve one koji su, zbog ovakvih stvari, zgrozeni vladajucom koalicijom i strankama. Zeleo bih samo da podsetim sve one koji nameravaju da poniste svoje glasacke listice na sledecim izborima, samo jedna informacija:
`Ekipa` je namestila izborni zakon tako da uopste nije vazno koliko je ljudi izaslo na izbore, zakon kaze, pobednik je onaj sa najvise glasova, bez obzira kolika je izlaznost. Nema izlaznog cenzusa da bi izbori bili uspesni. I ako ih ponistimo sve, a stranacki clanovi glasaju za svoje, koliko god malo da ih je, oni ce pobediti.
Ljudi, sada moramo da iskoristimo svoje pravo ali na najbolji moguci nacin, ne da ponistavamo listice vec da ih KAZNIMO, glasajuci za nekog drugog.
DOSTA VISE!!

MUKNAVI

pre 13 godina

Pa sta se onda podatresas, pravdas i drecis. Ako je sve ok, nek' te juri i dokazuje onaj koji smatra da muckas. Hm..kad bi bila cista savest, cutao bi ti..

Stankica

pre 13 godina

Pa da, Pakom ima 40 miliona zaradu i broj 1 je na jugu, a DG ima 1.7 miliona i broj jedan je u Subotici. Dajte, o cemu mi govorimo? Pa smesno je - opet se bavimo praznim pricama - sve je transparentno...

Dejan

pre 13 godina

U Normalnoj zemlji bi predsednik Vlade smenio ministra u roku od 2 sekunde, ali kod nas je i predsednik Vlade u dilu sa njima - sve lopov do lopova.

kolega

pre 13 godina

DG Company, DG Nekretnine, DG računari, DG gradnja... sve su to porodične firme ministra Dulića, koje ISKLJUČIVO rade sa državnim firmama i institucijama, prodaju, grade, kupuju, svi to u Subotici znaju, porodica odjednom vozi džipove, kupuju stanove, grade hotele, nadam se da ćete u ovom slučaju ići do kraja!

gradjanin

pre 13 godina

Nadam se da cete mi objaviti komentar obzirom da cu napraviti jedno poredjenje, komentar je u sustini jako pristojan.
hvala
Ja bih samo da prokomentarisem da, onoga dana kada sam video ovoga coveka prvi put u skupstini, istog trenutka sam se zapitao `na sta ovaj lici? Kao neki kriminalac?!`
A sudeci po svim komentarima ovde, on se tako i ponasa. Tipicno siledzijski, kao neki mangup koga su iz 1993. godine preneli u 21. vek.
Bruka i sramota ko nama vodi drzavu.

Bolje da krade domaci nego Beogradjanin

pre 13 godina

Jel neko spomenuo i JTP Suboticatrans kao kupca?
Al iskreno da vam kazem bolje on nego neka faks firma iz BG od koje niko nema koristi,ovaj makar zaposljava domaci svet.
P.S.Ja cesto navracam da platim internet i ako nista drugo momci koji tamo rade su stvarno fini i ljubazni!:)

Avramovic Dejan

pre 13 godina

Sramota i gorak ukus u ustima ostaje cim politicar ima firmu i jos trguje sam sa samim sobom . Jednostavno za ovakve stvari se daje ostavka- ali posto je obraz debeo ( strasno je to sto je u pitanju mlad covek) nece se desiti nista , i opet nista itd...
BAS ME ZANIMA KAKO CE ISTORICARI OPISATI OVAJ DEO NASE SAVREMENE ISTORIJE 2000-2010 KROZ 30 GODINA.

ps

pre 13 godina

Nije lud Beko... samo što je ovaj sitan, ima puno takvih i većih lopurda u DS-u. Da ne ubiše Đinđića sam bi crk'o od muke sa ovima. Eeeh

Diba

pre 13 godina

Ahhh skontao sam zasto je G. Dulic 'preneo' svoju firmu na novog vlasnika... Dosta mu je bilo loseg poslovanja posle par godina sa firmom. Ostvario je u vise navrata godinji profit od tek 1-1,5% sto je ocenio kajo vrlo nepovoljnu kada je rec o prodaji racunara i pratece opreme. I tako je nasao novog kupca koji ce biti mozda uspesniji. E pa mog'o bi gospon ministar da pozove mene posto se ja bavim optimalizacijom poslovnih procesa, ili mogo bi da objavi neki tender za isti da proba barem nesto sa tom njegovom firmom. Ja sam sasvim siguran da kao strucnjak, mogo bi da mu pomognem da nadje jos koji procenat profita na kraju godine.

mik

pre 13 godina

Nije ni cudo da nam drzava propada kad u vladi sedi covek cija privatna firma od 97 miliona dinara prometa ima dobit samo milion dinara. To samo pokazuje koliko je sposoban. Miskovic bi tu kao dobit imao bar 50 miliona.

Voyager

pre 13 godina

Ovo je samo jos jedan od unutar partijskih obracuna u DS. Pokazuje se samo o kakvom se to "demokratskom poduhvatu" radi. Sutanovac iskoristio kada je Tadic na OEBS-u da napadne Jeremica i da se slika sa Dinkicem pored laznih aviona, sada se iznosi prljav ves o Dulicu. Ljudi, ljudi, kakva je ovo sramota i ko je na celu zemlje!!! Problem je sto su svi isti i sto ne znamo sta da radimo i koga da menjamo.

Univerzalac

pre 13 godina

Pa ne zovu Sir Olivera džaba 'Leonardo da Vinči'. Čovek je jedna renesansna sublimacija gradjevinara (ministar bez gradnje i vlasnik gradjevinske firme), lekara (ne daj bože da da neko ode njemu pod skalpel), načnika/izumitelja (vlasnik računarske firme i pasionirani ljubitelj novih tehnologija), umetnik... Predlažem da mu Tadić da u amanet da oslika Tajnu večeru na kome bi prikazao naše svece iz Predsedništva DS-a i drage nam ministre i time bi stavio tačku na svoju renesansnu biografiju.

spasenija kolček

pre 13 godina

Samo napred, mladi junoša !!!
Divan ste primer kako čovek može biti kvarljiva rodba. Čak i onaj koji je bio "dečko koji obećava...". Nosite se, takvih omnipotentnih i grandioznih, a nacifranih i leporečivih, previše za ovu zemlju i ovaj narod.
Uostalom, možete Olivere da budete ugledan građanin i USA ili neke egzotične bogate zemlje. Prebogati ste u kapitalu. A u duši ?!? Ma...

Mici

pre 13 godina

Pa on ima ovu firmu oko 10 godina i od samog pocetka su bili pozicionirani kao najbolji, jos pre nego sto je uopste usao u politiku - kao sto je Pakom u Nisu, CT u Beogradu, Pin u Novom Sadu. Ovo je 100% legitimno

Mario

pre 13 godina

Mozes misliti vesti....neto dobit od celih 10.000 eura... A ja citao sa nekom paznjom misleci da cu procitati nesto interesantno. Pa sta da rade ovi koji raspisuju tendere? Da zabrane njegovoj firmi ucesce?

karmela

pre 13 godina

U ovoj zemlji vise nije problem sto i ministri lazu, muvaju, ulaze u sukob interesa, daju velike poslove sumnjivim biznismenima, druze se javno i tajno sa sumnjivim likovima, propagiraju jedno a rade drugo, kradu, unistavaju drzavu, problem je sto to nema ko da zaustavi!

gradjanin

pre 13 godina

Obrt je 92 miliona, a zaradili 1 milion... ma nemoj mi reci da radite za 1 posto zarade! Znaci perete li perete. A ove godine jos bolje, prijavljujete gubitak. Koga ovaj poliva?

matori

pre 13 godina

Neću da tvrdim da je Dulić čovek bez greške, ali ovo "drvlje i kamenje" na njega zaista je bez osnova. Pogotovo što dolazi od ljudi koji o svemu znaju samo ono što su upravo sada pročitali...

Firma "DG Computers" postoji već više od 10 godina i radi vrlo uspešno. Subotica nije toliko veliki grad da bi se u bilo kom poslu imao preveliki izbor. Sasvim je izvesno da je dolaskom Dulića na ministarsku funkciju, to imalo i nekakvog uticaja na imidž firme, ali to povezivati sa nekakvim trulim tajkunskim malverzacijama je potpuna besmislica. Najveći deo poslovanja je vezan za Suboticu i okolinu, što je i sasvim normalno.

Da su poslovni uspesi Dulićeve firme vezani za Beograd i za resor koji pokriva njegovo ministarstvo, bilo bi osnova da se "pročešljaju tajne veze" ali to nije slučaj, pa cela priča jako miriše na nečiju zlobu i pakosne namere...

sposoban i nesposoban

pre 13 godina

Pre 11-12god,sedim ja sa gosp. Dulic Oliverom u jednom lokalu u sred grada Subotice kuka On kukam Ja,On bih u Norvesku kaze lose mu je tu,a vidi ti to dosla Norveska njemu na noge a ja?ja i dalje kukam:(

Suboticanin

pre 13 godina

Ja ne znam za drugu firmu sem Dg iz Subotice za racunare. Ili postoje neke sitne koje ne mogu da odrade ceo taj posao. Meni je ovo ok, a glupo je povezivati i posao kojim se on trenutno bavi. Firma jako dugo postoji

RADIKALNO BOLJE

pre 13 godina

E zbog ovakve vesti cu da glasam za radikale. Jedino ce oni da ispremecu ove sto su pustili korenje. Pa kada ih pohapse i oni pocnu da se ponasaju isto i njih smeniti i pohapsiti od strane nove vlasti, pa tako iznova. Ovi imaju utisak da su nepromenljivi. Da konacno nasi politicari shvate da ce ih narod kazniti na izborima.

dimi

pre 13 godina

kada dođe vreme BOG dolazi po svoje, a onda se pitamo sta smo to uradili kome smo skrivili, kako smo krali, i pitamo se boze zasto bas meni, a odgovor je: KAKO CINIS TAKO DOBIJES .

Misel

pre 13 godina

Zavod za javno zdravlje Subotica nije kupovao racunarsku opremu od firme DG Company, a Ugovor koji je zakljucen sa tim preduzecem odnosi se na sindikalnu prodaju zaposlenima na rate koje se kasnije odbijaju od plate zaposlenih putem administrativne zabrane.

Ana

pre 13 godina

kako bre milion dinara prometa za godinu dana? pa toliko ima moja radnja za 2-3 meseca a ja nemam ugovore sa 70 drzavnih institucija... na stranu sukob interesa i zloupotreba sluzbenog polozaja, ako je tako nesposoban da vodi firmu pod bezmalo uslovima monopola, kako ce da vodi drzavne poslove?

Cakic M.

pre 13 godina

Pa normalna je stvar da se firmi iz grada dodeli posao. Ne vidim sta je muka? Pa ne moze Beograd gde su sve najjace it firme da drze monopol nad svim tenderima. Opet se neka firma nasla ugrozenom iz Bg?

Peko

pre 13 godina

Pa covek se prvo time bavio i to par godina, sta je tu cudno. Otvorio covek firmu za racunare. To mu je bila prva firma. A sada sticajem okolnosti ju je malo "gurnuo" to je sada druga prica. Ali ne zaradjuje se tamo bas tolko kolko misle drugi. Kao prvo, Subotica je PUKLA i tu jedva neko i kupuje, nov racunar je tu luksuz i retko ko ga kupuje, kupuju se krsevi uglanvnom do 200-300 eura, zamene itd. a na kraju meseca ako si na nuli to je extra uspeh u SU.

Oj Srbijo

pre 13 godina

Pa sta je covek trebao da uradi kad je postao ministar? Da hitno zatvori legalnu firmu otpusti radnike?!?!?!?
Uozbiljite se ljudi i ne nasedajte na provokacije...!

Vratite nam Turke,evo vam DS

pre 13 godina

Zar i vi g.Dulicu? Ma vidis ti to, ko bi rekao? A ja sam ziveo u ubedjenju da ste Vi nesposobni za bilo sta...

pavle

pre 13 godina

Jeste li primetili da to isto pričaju i Beko, Mišković, Kostić i ostala ekipa da ih sve ne nabrajam.To je Slobina fora, namerno napraviš zakon pun pravnih praznina, a dok se vlasi dosete isteklo vreme posete.

Miloš Ilić

pre 13 godina

Ako nam kaže da radi u korist Srbije i njenih gradjana a u isto vreme i u korist svoje firme onda laže.
Ako pak pokuša da objasni da više voli nas nego sebe samog opet laže.
Saberemo li 1+1 dobijamo da je u g-din Dulić u politici zbog svoje firme ili da ima firmu zato što je u politici. Sukob interesa je više nego evidentan i zato g-dine Duliću hvala na svemu što ste učinili za nas. Posvetite malo više pažnje poslovanju vašeg biznisa. Mi ćemo se već nekako snaći i bez vas i vašeg korumpiranog DS.

kokan

pre 13 godina

Kad je bio Sloba, mislio sam kad cemo ove lopovove skinuti (a oni su krali i krali i na boga nisu mislili). Dodjose ovi za koje sam glasao, a oni jos gori. Jednostavno to nam je u krvi. Ovi "moji"se dugo borise za vlast pa "ozednese".Pa navalise!! A mi sve gori i siromasniji. Sve slabiji i ponizavajuci. A kad treci "talas" krene (sns) i uzme vlast, e onda cemo moliti boga da imamo hleba i soli, jer ce se i oni nakrasti i na nas ne misliti. E to je sudbina Srbije vec dvesta godina. Ne znam kako se pise al znam da kazem "de zavi" putuj obrazovanje, nauko i znanje, ovde se 'leba najest neces...

znaci, mislim...

pre 13 godina

Pa, sta ce , jadan, mora, kriza je, a valja uspeti u zivotu...i mi krpimo kraj sa krajem, po Zakonu...placamo racune, po Zakonu...ovo sve vec postaje najblaze receno, smesno i neozbiljno, tako je je izlisno ozbiljno komentarisati...uzaludno je. Ostaju nam samo ovi komentari i neki neobjasnjivi, i cime li izazvan, ukus gorcine...Covecanstvo je, generalno izgubilo kompas, a Srbija se samo pridruzila u tome, jer je, zaboga, deo te celine...doprinosi istom zdusno, svojim apsurdima...mislim,...

i sve po zakonu...

pre 13 godina

Dulic - radim po zakonu!?
pa ako je to istina,onda je zakon kriminalan!
To znaci:
1.Imas firmu,nisi direktor,namestis firmi poso - sve po zakonu
2.Imas firmu,pa si i direktor,namestis firmi poso - e to je kriminal!
Pa jel ovo prolazi jos igde,nego u nasoj crnoj Srbiji!

bezimena

pre 13 godina

Gradjanima je najzad jasno zašto se hirurg-ortoped prihvatio ministarstva za ekologiju i GRADJEVINU i zašto se uporno "brine" o gradj. industriji i ničim izazvan, gura GRADNJU STANOVA (govoreći ni manje, ni više, nego o 200.000) U BEOGRADU, iako Bg ima višak gradjana, nikako manjak stanova!

OVA VLADA JE SASTAVLJENA OD JEDNAKO LOŠIH LJUDI, KAO I SVE PROŠLE, ZATO I IMAJU PAKT O NENAPADANJU!

DOLE VLAST, NAMA TREBA VOJNA DIKTATURA!

milan

pre 13 godina

U Srbiji izgleda kada neko postane politicar treba odmah da prestane da jede, odrekne svih primanja i svoja vlasnistva rasproda ili najbolje pokloni. Sto se prometa tice nije nista posebno i ako se zna da vec 11 godina posluje, znaci pre njegove politicke (ministarske) karijere sta hocemo jos.

Dalibor

pre 13 godina

Još kad je gospodin postavljen na mesto predsednika skupštine, a porez na kompletne računare tzv konfiguracije smanjen, jedan prijatelj, koji se bavi prodajom računara, mi je skrenuo pažnju da se dotični bavi istim poslom i da smanjenje poreza nije slučajno. To je bilo negde sredinom 2006.

giga

pre 13 godina

Gospodo moja, trebalo bi vec da "odrastemo" i da shvatimo da se posluje samo sa onima koji znaju i mogu da ispostuju ugovor a ne gledas da li je privatno ili drustveno. Kada je grad ponudio da gradi stanove napr. u Vojvoda Stepe kasarni, iza cega je stajao gospodin Dulic kao sluzbeno lice grada, mene je on opredelio da se prijavim da eventualno kupim stambenu jedinicu. Zasto? Zato sto sam procenila da mu se moze verovati. Dajmo da nam i drzavu vode vise Dulica i Djilasa, ljudi koji su se ostvarili kao "privatnici", kao sto je to praksa u celom svetu.

Ja

pre 13 godina

Ja ovde ne vidim apsolutno ništa loše. Želimo privatni kapital, uspešne firme, šta je onda problem? Milion dinara je manje od 10000 evra. Podelite sa 12 meseci i kao rezultat dobijate dobru mesečnu platu za JEDNOG radnika. A to što neko PRETPOSTAVLJA da će tender biti namešten, pa nemojmo se zezati sa sitnim firmama, dajte da vidimo ko gradi mostove i autoputeve po Srbiji, ko prodaje NIS i Telekom za milijarde, dajte tamo da ispitamo je li nešto namešteno.

Medenica Rajko

pre 13 godina

Narod u Srbiji ne veruje vise nikom. Kad bi se uveli srednjovekovni nacin mucenja, przenja, bicevanja, vesanja, stub srama, lomace itd., narod bi to prihvatio oberucke.
Ali hvala bogu toga nema. Narod mora da uci demokratiju. Nije dovoljno reci lopov, nego moras to i dokazati, brate Srbine.

crevni parazit

pre 13 godina

E molim ovim putem b92 da napravi insajder gde ce nam lepo predstaviti ko je kome iz vlade i potencijalnih narko, krimi, tajkun boss-ova kum, teca, strina, tetka, uza i sira rodbina, a da kroz prizmu drzavno-parijskog dila i ocigledne saradnje prikazu cime se bave i sta posluju, kao i preduzeca koja su pokupovali, osnovali isl.
Secate se Mirka Marijanovica i SPS kompanije, oni su bili teča udruzenje. Kad su mediji pitali za informaciju, sta ste mu u srodstvu, veciti odgovor je bio teca, pa mislim da bi bilo interesantno za javnost, jer su se svi kao da izvinete na izrazu pantljicara povezali, pa drzava ima stalno losu reputaciju i tone.

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

Sajt Pištaljka? Sta vam ga je, ba, sad to?
Ah, jah! Pištaljke, kašike šerpe, i poklopci su poznata oruzja iz posljednje srpske Oktobarske orevolucije.
Pustite covjeka da radi zavidnici i spavalice jedne. Revolucija nije vise moderna.

igorpl

pre 13 godina

Pazi da se to desilo nekom od direktora javnih preduzeća i svi bi kao nešto prećutali jer je on direktor i može da oliže prste. A pošto se to desilo Ministru šta dalje reći. U savkoj normalnoj državi odavno bi morao da da ostavku a pošto mi nismo normalna država demagogija sledećih izbora će oprati sve što se zaprljalo tokom vlasti!!!!! I opet ćemo masovno ići u ARENU, i opet ćemo masovno biti na mitinzima, i opet ista priča ispiranja mozgova tih mesec dana predizborne kampanje!
Neukim narodom se jako lako manipuliše ma koji da je vek u pitanju a taj oprobani recept u SRBIJI važi već vekovima!
Ranije sam mislio da je samo Koštunjavićeva vlada bila vlada afera i skandala a sad se vidi da je to svaka ma ko došao na vlast, ništa se neće promeniti. Pa sada vi izađite na izbore slobodno i neka vam opet narastu UŠI, REPOVI, ROGOVI.......
Pre nego što izađete te nedelje i stanete u red da vas poprskaju sprejom po kažiprstu stavite prst na čelo i dobro se zapitajte da li imate šta da birate na tom listiću, odnosno da li imate mogućnost izbora među istim stvarima u drugom pakovanju da se ne izražavam po narodski jer mi neće objaviti komentar!
E moj glupi narode!

Svi smo isti,samo kad bi imali priliku

pre 13 godina

Radi isto sto i 99% privatnih firmi. Koristi sve nacine da zaradi pare. I umanjuje dobit na kraju godine. Sta je tu cudno?

Gogi

pre 13 godina

Bode oči to što toliko budžetskih korisnika posluje sa ministrovom formom. Ne zaboraviti da je pre toga dugo bio načelnik Subotičkog okruga (postavio ga Đinđić).
S druge strane, postavlja se pitanje gde je ovde prekršen zakon. Vidim da je ogromnoj većini ovde dovoljno da pročitaju da je firma poslovala sa budžetskim korisnicima pa da odmah uzmu zdravo za gotovo da je sve namešteno. To tako ne ide.
Prvo pitanje je da li je ministrovoj firmi dozvoljeno da posluje sa budžetskim korisnicima; pretpostavljam da jeste.
Drugo pitanje je da li je svaki posao dobijen legalno. Pa, neka se preispitaju tenderi. Ne ide to baš tako, "raspiše se tender i pošalju se dve fiktivne prijave". Ako se tender već raspiše, raspisuje se javno i ništa ne sprečava sve zainteresovane firme da konkurišu. Gde su garancije da se baš niko, nikada, od svih ovih 70 nabrojanih primera, neće prijaviti? To su gluposti. Već razrađenoj lokalnoj firmi je po pravilu lakše da ima konkurentnije cene od neke koja ne posluje u tom kraju.
Ako već pričamo o nameštanju, to se radi tako što se nezvanično otvore prispele ponude, pogledaju se iznosi, i onda se "doradi" t.j. prepravi ponuda favorizovane firme.
Uostalom, kao što rekoh, neka se ispitaju ponude sa tih tendera.
Treće pitanje je odnos prometa i dobiti. Javna je tajna da gro malih i srednjih preduzeća to šteluje, a padnu retki. Prikazana dobit firme DG comp. je sramotna. međutim, voleo bih da vidim tu poresku inspekciju u Subotoci koja će otići u firmu čiji je vlasnik Oliver Dulić ili neko iz familije.
I četvrto, naš narod ne zna šta hoće. Kada političari žive od plate, to narodu smeta. Kada imaju sopstvene prihode, i to im smeta. Na plate ministara ili narodnih poslanika od hiljadu evra narod vrišti, a to su sramotno niske plate za te funkcije u jednoj evropskoj zemlji. Svi samo sipaju gnev, nikom ništa ne valja, sve se kritikuje, svi očakuju stvari na gotovo od neke famozne "države". Svi kukaju kako nemaju para a posao se i dalje bira ili "čeka"; da je stvarno tako teško radili biste vi šta bilo da preživite. Ali za cigarete i izlaske uvek ima; e pa ako ima onda znači da vam i nije tako loše drugovi, ili su vam prioriteti i uzusi malo poremećeni.

nemanja

pre 13 godina

Opšte je poznato da je DS u Subotici najgori, niti jedan posao se ne može dobiti bez učlanjenja, a ima čak i primera da se nakon dobijenog posla, odvaja deo plate za kasu pomenute stranke.
Ja nikada ne bi glasala za radikale i ostale slične njima, ne znam sta nam preostaje.
Zaboravih napomenuti OSTAVKA!

predrag lazić

pre 13 godina

Ovo je vise nego sramno ali Tadic mudro cuti. On preti Beku (nemam ništa protiv) ali Beko na to "ima" pravo, on nije u vladi a ovaj mladi gospodin, iznikao ni od kuda, koji je obavljao sve važne funkcije, kaže, ja radim po zakonu!!? Ali svi mi znamo da gotovo svi ministri imaju firme. Oliver kaže da je preneo pravo, kad se to proveri, a ono nije već se isto prenosi tek u petak. U Japanu bi se za to izvršio harikiri,u Kini bi ga poslali na robiju od 100 g.a u najvećem broju zemalja EU, kojima Dulić teži, bi pala ostavka posle 5 minuta. Kod nas ništa, čak on pomalo i preti što je to izneto.

Budimo realni

pre 13 godina

Ljudi, hajde da budemo realni - ovakva hajka lansirana zbog unutarstranačkih sukoba u DS-u je potpuno smešna. Ako neko hoće da kritikuje rad Olivera Dulića kao ministra, mislim da ima toliko ozbiljnog materijala koji bi mogao da podleže diskusiji, ali bi onda i novinari morali da budu ozbiljni. Pratim rad momaka koji čine firmu DG računari i znam da se poštenim radom bore za sebe i svoju porodicu i da Olivera Dulića viđaju jednom godišnje od kada živi u Beogradu. Voleo bih da znam jednu firmu iz nekog malog mesta u Srbiji koja ne posluje s javnim preduzećima u tom gradu. U malim gradovima, drugih preduzeća i nema. Licemerno je pokretati ovakve afere i davati neukim ljudima materijal za "lov na veštice" dok pravi maheri u Beogradu otimaju milione evra prikriveni tako da ih ni Wikileaks ne bi provalio...

MilovanSu

pre 13 godina

Mi u Srbiji smo poznati samo po pljuvačini i vređanju....Zato nam tako i ide! Ostavite čoveka na miru! On barem radi nešto u svom resoru, a firmu ima ne od danas....

JUST DU LIC

pre 13 godina

dzaba svih 250 000 wikileaks dokumenata koji cure cele nedelje kad je oliver pobedio za samo 48 sati u utisku nedelje prilikom glasanja kod olje beckovic...

Zoran

pre 13 godina

Ne znam kakv je taj sajt Pistaljka, ali ovde se pravi prica ni oko cega i mirise mi da neko koga je G. Dulic "nagazio" pokusava da mu vrati. Hoce li neko da kaze da je milion i nesto vise dinara profita za godinu dana neka "vauuuu" zarada. Moj brat od strica ima fotokopirnicu u unutrasnjosti; koliko ja znam on ima profit od 1.2 miliona godisnje. Od toga placa dva radnika. Sta je tu sporno? Drugo, jel' ima neki zakon da kaze da ako je neko ministar ne sme da ima privatnu firmu? Nema. Jel' firma primala pare iz budzeta? Nije. Ovo je sve obicno rekla - kazala. A g. Dulica poznajem jos iz studentskih dana i on je jako posten i ispravan covek.

Mici

pre 13 godina

Pa on ima ovu firmu oko 10 godina i od samog pocetka su bili pozicionirani kao najbolji, jos pre nego sto je uopste usao u politiku - kao sto je Pakom u Nisu, CT u Beogradu, Pin u Novom Sadu. Ovo je 100% legitimno

matori

pre 13 godina

Neću da tvrdim da je Dulić čovek bez greške, ali ovo "drvlje i kamenje" na njega zaista je bez osnova. Pogotovo što dolazi od ljudi koji o svemu znaju samo ono što su upravo sada pročitali...

Firma "DG Computers" postoji već više od 10 godina i radi vrlo uspešno. Subotica nije toliko veliki grad da bi se u bilo kom poslu imao preveliki izbor. Sasvim je izvesno da je dolaskom Dulića na ministarsku funkciju, to imalo i nekakvog uticaja na imidž firme, ali to povezivati sa nekakvim trulim tajkunskim malverzacijama je potpuna besmislica. Najveći deo poslovanja je vezan za Suboticu i okolinu, što je i sasvim normalno.

Da su poslovni uspesi Dulićeve firme vezani za Beograd i za resor koji pokriva njegovo ministarstvo, bilo bi osnova da se "pročešljaju tajne veze" ali to nije slučaj, pa cela priča jako miriše na nečiju zlobu i pakosne namere...

Oj Srbijo

pre 13 godina

Pa sta je covek trebao da uradi kad je postao ministar? Da hitno zatvori legalnu firmu otpusti radnike?!?!?!?
Uozbiljite se ljudi i ne nasedajte na provokacije...!

Cakic M.

pre 13 godina

Pa normalna je stvar da se firmi iz grada dodeli posao. Ne vidim sta je muka? Pa ne moze Beograd gde su sve najjace it firme da drze monopol nad svim tenderima. Opet se neka firma nasla ugrozenom iz Bg?

giga

pre 13 godina

Gospodo moja, trebalo bi vec da "odrastemo" i da shvatimo da se posluje samo sa onima koji znaju i mogu da ispostuju ugovor a ne gledas da li je privatno ili drustveno. Kada je grad ponudio da gradi stanove napr. u Vojvoda Stepe kasarni, iza cega je stajao gospodin Dulic kao sluzbeno lice grada, mene je on opredelio da se prijavim da eventualno kupim stambenu jedinicu. Zasto? Zato sto sam procenila da mu se moze verovati. Dajmo da nam i drzavu vode vise Dulica i Djilasa, ljudi koji su se ostvarili kao "privatnici", kao sto je to praksa u celom svetu.

Suboticanin

pre 13 godina

Ja ne znam za drugu firmu sem Dg iz Subotice za racunare. Ili postoje neke sitne koje ne mogu da odrade ceo taj posao. Meni je ovo ok, a glupo je povezivati i posao kojim se on trenutno bavi. Firma jako dugo postoji

milan

pre 13 godina

U Srbiji izgleda kada neko postane politicar treba odmah da prestane da jede, odrekne svih primanja i svoja vlasnistva rasproda ili najbolje pokloni. Sto se prometa tice nije nista posebno i ako se zna da vec 11 godina posluje, znaci pre njegove politicke (ministarske) karijere sta hocemo jos.

Peko

pre 13 godina

Pa covek se prvo time bavio i to par godina, sta je tu cudno. Otvorio covek firmu za racunare. To mu je bila prva firma. A sada sticajem okolnosti ju je malo "gurnuo" to je sada druga prica. Ali ne zaradjuje se tamo bas tolko kolko misle drugi. Kao prvo, Subotica je PUKLA i tu jedva neko i kupuje, nov racunar je tu luksuz i retko ko ga kupuje, kupuju se krsevi uglanvnom do 200-300 eura, zamene itd. a na kraju meseca ako si na nuli to je extra uspeh u SU.

Bolje da krade domaci nego Beogradjanin

pre 13 godina

Jel neko spomenuo i JTP Suboticatrans kao kupca?
Al iskreno da vam kazem bolje on nego neka faks firma iz BG od koje niko nema koristi,ovaj makar zaposljava domaci svet.
P.S.Ja cesto navracam da platim internet i ako nista drugo momci koji tamo rade su stvarno fini i ljubazni!:)

Ja

pre 13 godina

Ja ovde ne vidim apsolutno ništa loše. Želimo privatni kapital, uspešne firme, šta je onda problem? Milion dinara je manje od 10000 evra. Podelite sa 12 meseci i kao rezultat dobijate dobru mesečnu platu za JEDNOG radnika. A to što neko PRETPOSTAVLJA da će tender biti namešten, pa nemojmo se zezati sa sitnim firmama, dajte da vidimo ko gradi mostove i autoputeve po Srbiji, ko prodaje NIS i Telekom za milijarde, dajte tamo da ispitamo je li nešto namešteno.

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

Sajt Pištaljka? Sta vam ga je, ba, sad to?
Ah, jah! Pištaljke, kašike šerpe, i poklopci su poznata oruzja iz posljednje srpske Oktobarske orevolucije.
Pustite covjeka da radi zavidnici i spavalice jedne. Revolucija nije vise moderna.

MilovanSu

pre 13 godina

Mi u Srbiji smo poznati samo po pljuvačini i vređanju....Zato nam tako i ide! Ostavite čoveka na miru! On barem radi nešto u svom resoru, a firmu ima ne od danas....

Mario

pre 13 godina

Mozes misliti vesti....neto dobit od celih 10.000 eura... A ja citao sa nekom paznjom misleci da cu procitati nesto interesantno. Pa sta da rade ovi koji raspisuju tendere? Da zabrane njegovoj firmi ucesce?

Stankica

pre 13 godina

Pa da, Pakom ima 40 miliona zaradu i broj 1 je na jugu, a DG ima 1.7 miliona i broj jedan je u Subotici. Dajte, o cemu mi govorimo? Pa smesno je - opet se bavimo praznim pricama - sve je transparentno...

Budimo realni

pre 13 godina

Ljudi, hajde da budemo realni - ovakva hajka lansirana zbog unutarstranačkih sukoba u DS-u je potpuno smešna. Ako neko hoće da kritikuje rad Olivera Dulića kao ministra, mislim da ima toliko ozbiljnog materijala koji bi mogao da podleže diskusiji, ali bi onda i novinari morali da budu ozbiljni. Pratim rad momaka koji čine firmu DG računari i znam da se poštenim radom bore za sebe i svoju porodicu i da Olivera Dulića viđaju jednom godišnje od kada živi u Beogradu. Voleo bih da znam jednu firmu iz nekog malog mesta u Srbiji koja ne posluje s javnim preduzećima u tom gradu. U malim gradovima, drugih preduzeća i nema. Licemerno je pokretati ovakve afere i davati neukim ljudima materijal za "lov na veštice" dok pravi maheri u Beogradu otimaju milione evra prikriveni tako da ih ni Wikileaks ne bi provalio...

Zoran

pre 13 godina

Ne znam kakv je taj sajt Pistaljka, ali ovde se pravi prica ni oko cega i mirise mi da neko koga je G. Dulic "nagazio" pokusava da mu vrati. Hoce li neko da kaze da je milion i nesto vise dinara profita za godinu dana neka "vauuuu" zarada. Moj brat od strica ima fotokopirnicu u unutrasnjosti; koliko ja znam on ima profit od 1.2 miliona godisnje. Od toga placa dva radnika. Sta je tu sporno? Drugo, jel' ima neki zakon da kaze da ako je neko ministar ne sme da ima privatnu firmu? Nema. Jel' firma primala pare iz budzeta? Nije. Ovo je sve obicno rekla - kazala. A g. Dulica poznajem jos iz studentskih dana i on je jako posten i ispravan covek.

Medenica Rajko

pre 13 godina

Narod u Srbiji ne veruje vise nikom. Kad bi se uveli srednjovekovni nacin mucenja, przenja, bicevanja, vesanja, stub srama, lomace itd., narod bi to prihvatio oberucke.
Ali hvala bogu toga nema. Narod mora da uci demokratiju. Nije dovoljno reci lopov, nego moras to i dokazati, brate Srbine.

siniša

pre 13 godina

Ja ovde ne vidim ništa sporno, čak je ovo dobar primer štednje. Ukoliko se potpisuje ugovor između ministarstva i preduzeća, ministarstvo predstavlja ministar Oliver Dulić, a preduzeće direktor Oliver Dulić, što automatski smanjuje troškove reprezentacije. Tako da je ovo za svaku pohvalu.
...

Misel

pre 13 godina

Zavod za javno zdravlje Subotica nije kupovao racunarsku opremu od firme DG Company, a Ugovor koji je zakljucen sa tim preduzecem odnosi se na sindikalnu prodaju zaposlenima na rate koje se kasnije odbijaju od plate zaposlenih putem administrativne zabrane.

Gogi

pre 13 godina

Bode oči to što toliko budžetskih korisnika posluje sa ministrovom formom. Ne zaboraviti da je pre toga dugo bio načelnik Subotičkog okruga (postavio ga Đinđić).
S druge strane, postavlja se pitanje gde je ovde prekršen zakon. Vidim da je ogromnoj većini ovde dovoljno da pročitaju da je firma poslovala sa budžetskim korisnicima pa da odmah uzmu zdravo za gotovo da je sve namešteno. To tako ne ide.
Prvo pitanje je da li je ministrovoj firmi dozvoljeno da posluje sa budžetskim korisnicima; pretpostavljam da jeste.
Drugo pitanje je da li je svaki posao dobijen legalno. Pa, neka se preispitaju tenderi. Ne ide to baš tako, "raspiše se tender i pošalju se dve fiktivne prijave". Ako se tender već raspiše, raspisuje se javno i ništa ne sprečava sve zainteresovane firme da konkurišu. Gde su garancije da se baš niko, nikada, od svih ovih 70 nabrojanih primera, neće prijaviti? To su gluposti. Već razrađenoj lokalnoj firmi je po pravilu lakše da ima konkurentnije cene od neke koja ne posluje u tom kraju.
Ako već pričamo o nameštanju, to se radi tako što se nezvanično otvore prispele ponude, pogledaju se iznosi, i onda se "doradi" t.j. prepravi ponuda favorizovane firme.
Uostalom, kao što rekoh, neka se ispitaju ponude sa tih tendera.
Treće pitanje je odnos prometa i dobiti. Javna je tajna da gro malih i srednjih preduzeća to šteluje, a padnu retki. Prikazana dobit firme DG comp. je sramotna. međutim, voleo bih da vidim tu poresku inspekciju u Subotoci koja će otići u firmu čiji je vlasnik Oliver Dulić ili neko iz familije.
I četvrto, naš narod ne zna šta hoće. Kada političari žive od plate, to narodu smeta. Kada imaju sopstvene prihode, i to im smeta. Na plate ministara ili narodnih poslanika od hiljadu evra narod vrišti, a to su sramotno niske plate za te funkcije u jednoj evropskoj zemlji. Svi samo sipaju gnev, nikom ništa ne valja, sve se kritikuje, svi očakuju stvari na gotovo od neke famozne "države". Svi kukaju kako nemaju para a posao se i dalje bira ili "čeka"; da je stvarno tako teško radili biste vi šta bilo da preživite. Ali za cigarete i izlaske uvek ima; e pa ako ima onda znači da vam i nije tako loše drugovi, ili su vam prioriteti i uzusi malo poremećeni.

ma vidi ti njega

pre 13 godina

a hoces nama da rusish kuce jer nemamo da platimo reket drzavi (birokratiji)milionske iznose za legalizaciju?

znaci mi nemamo prava da gradimo krov nad glavom, bez reketa, na svom placu za svoje novce, a ti mozesh da ministrujesh i ugovaras poslove preko veze za svoju firmu?

pa ovo moze samo u Srbiji..ali narod je kriv sto daje da ga jashu..

danas upisano

pre 13 godina

Забележбу поднео :
Општи подаци
Матични број: 1408976825058
Име и презиме: Биљана Вуков
Датум : 03.12.2010
Опис : Уписује се у Регистар привредних субјеката забележба Уговора о преносу права управљања, закљученог 10.07.2008. године између Оливера Дулића из Суботице, мат.бр. 2101975820058 као преносиоца, и Meдђеши Жолта из Суботице, мат.бр. 1909976820055 као стицаоца, којим је оснивач Оливер Дулић, као преносилац, пренео права управљања у привредном друштву DOO DG COMP. RAČUNARI ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE SUBOTICA, BEOGRADSKI PUT 12, матични број 20424010, на стицаоца, Meдђеши Жолта , да у своје име, а за рачун преносиоца, наведена права користи до престанка јавне функције преносиоца, сходно одредби члана 8. Закона о спречавању сукоба интереса.

lezdra92@eunet.rs

pre 13 godina

Koje licemerje g-dina Tadića, kad proziva srpske tajkune da se tobož oduže narodu. Da je u DS ostalo i "đ" od Đinđića, ovaj bi Dulić leteo iz Vlade Srbije još večeras, pa bilo njegovo poslovanje po "zakonu" ili ne bilo. Al' da parafraziram Lenjina, DS-u će ipak doći glave mangupi iz njenih redova. Bojim se da će otrežnjenje biti veoma bolno.

Milos

pre 13 godina

Ovo je koska da se narod lozi. Ovakvih kombinacija ova vlast ima hiljadu, samo sto su u ovom slucaju odlicili da Dulica puste niz vodu (a mozda i nisu, to cemo tek videti). Zrtveno jagnje.

Nenad

pre 13 godina

Mnogo smo se razočarali u Dulića...,pa zar ovakav korumpirani čovek da je odgovoran za izradu zakona o restituciji itd. Tadić treba odmah da reaguje !!!!!!

Snezana

pre 13 godina

Interesantno, bas sa budzetskim ustanovama, i to firma jednog ministra. Neka sad vide gradjani koga su glasali. Sve po zakonu i u interesu gradjana, tako pricaju.

Miki

pre 13 godina

Sram Vas bilo. Pa zar mislite da moze covek da zivi od jadne ministarske plate. Njegove kolege ni ne spominjete a on cak ni ne krije da ima takvu firmu. Da ne spominjem da smo i po ovim parametrima naj naj u regionu.

Svi smo isti,samo kad bi imali priliku

pre 13 godina

Radi isto sto i 99% privatnih firmi. Koristi sve nacine da zaradi pare. I umanjuje dobit na kraju godine. Sta je tu cudno?

sima

pre 13 godina

Mislim da se Dulic po ovim aktivnostima uopste ne razlikuje od drugih clanova vlade i funkcionera Demokratske stranke. Jedino sto cudi, s obzirom da je prilicno inteligentan covek, jeste da je dozvolio da ga otkriju.

branko

pre 13 godina

Ljudi ovo je prevršilo svaku meru.Ovaj čovek hoće zakonima da ozakoni pljačku nacionalizovanog zemljišta, dodeljuje tajkunima zemlju koju nije on platio nego je oteta starim vlasnicima, radi privatan biznis sa budžetskim korisnicima, laže na b92 da je to tako sa Bekom, Anteljem i kompanijom, pa ako je dobit 1.000.000 dinara ne znači da nije sakriveno još mnogo para ili da finansijski izveštaji pokazuju šta drugo od stvarnosti-načtelovani su.Ta firma da on nije ministar ne bi imala promet ni 100.000!!!Zato su i sproveli ovakvu kvazi reformu sudstva, da ih neko ne bi optuživao, osuđivao..Pa pogledajte Natu Mesarović, pa ministarku Malović, ovo nije normalno, ovo je smešno, žalosno..U normalnoj zemlji-svi bi već podneli ostavke!Ovde nemaju ljudi za običan život.Beko, Mišković ovaj onaj su male bebe za ove prefrigane! Dulić kao doktor ministar prostornog planiranja....

Amos

pre 13 godina

Nema veze sto Pistaljka obuhvata SAMO drzavne ustanove - to je sasvim dovoljno. Zna se gde ej leglo kriminala u Srbiji.
Sem toga - mislite da Duliceva i slicne firme imaju uopste potrebu da rade sa nekim sem sa drzavnim firmama?
A sta bi sa onom firmom koju vodi sa Milijom Babovicem, je l to na njega preneo prava?
On njemu prava, a drugar Dulicu kes - u stranoj banci po izboru. Lipo li je, lipo li je...

Amos

pre 13 godina

Ma da, logicno je - posto ima firmu 'od ranije', sasvim je u redu da sad kad je postao ministar nema vise drzavne ustanove u Subotici koja sme da kupi mimo njega.
A skupstina? Ko snabdeva Skupstinu svim onim novotarijama, laptopima, netbookovima, video i audio opremom? Kako ja nisam nikad pobedio na konkursu?

Blazenka

pre 13 godina

DA LI IMA NEKO KOME JE STALO DO OVE ZEMLJE????????????
Ima li neko cist u toj vladi?
Sve rade da radikali & com. dodju na vlast.
SRAM VAS BILO!!!!!
Ima li neko da sledi Djindjicev put?

Todor

pre 13 godina

Firma mu 2008 imala u Subiotici (!) promet preko milion evra, a dobit manje od 1%?!! Ja bih njemu poresku inspekciju pa da vidimo kako je ispumpao pare i izbegao porez.
Ministar brate, prvo zlopupotrebio polozaj da osteti budzet, a onda i utajio porez! Firme ovog tipa u ovoj bransi imaju oko 15-20% dobit u proseku.
Pritom, najveci (!) prodavac kompjutera u Subotici a nema websajt!! Zato sto oni koji kupuju od njega ne gledaju websajt, nego novcanik - koliko im Dulic para vrati. Normalna firma te velicine mora da ima sajt, sa cenovnicima, sa promocijama, sa novitetima... Joj bruka, bruka, bruka... I jos se brani, umesto da se sakrije pod sto i da ostavku...

RADIKALNO BOLJE

pre 13 godina

E zbog ovakve vesti cu da glasam za radikale. Jedino ce oni da ispremecu ove sto su pustili korenje. Pa kada ih pohapse i oni pocnu da se ponasaju isto i njih smeniti i pohapsiti od strane nove vlasti, pa tako iznova. Ovi imaju utisak da su nepromenljivi. Da konacno nasi politicari shvate da ce ih narod kazniti na izborima.

ostali

pre 13 godina

A firme za reciklazu? To niste proveravali? On to jos i forsira sa propisima. On je u sustini preveslao i svoje stranacke kolege koji nemaju pojma koliko on kajmaka skida. Kao neki racunari i reciklaza, bezveze...

Markoni

pre 13 godina

I posle se pitamo zasto Dulic bez i trunke grize savesti zapocinje gradnju tzv jeftinih stanova na otetoj zemlji! Ocekujemo od onih koji jos vise otimaju nego komunisti da vrate ljudima njihovo, pa oni su dosli da legalizuju kradju i da pritom obezbede sebe.Samo izlazak na ulice...!

dezurna

pre 13 godina

Dopuna prethodnog komentara: vođen činjenicom da Dulići imaju bar 2 preduzeća koja u nazivu sadrže skraćenicu DG, pokušao sam da na sajtu Agencije za privredne registre pronađem sve kompanije koje imaju tu skraćenicu u nazivu.
Šta je pretraživač Agencije odgovorio?
"Минимална дужина назива привредног субјекта који се претражује је 3"
Hehehehe... Mogu da se kladim da popriličan broj "javnih službenika" poseduje kompanije čiji suštinski deo naziva sadrži samo 2 slova ili cifre, :)))

bezimena

pre 13 godina

Gradjanima je najzad jasno zašto se hirurg-ortoped prihvatio ministarstva za ekologiju i GRADJEVINU i zašto se uporno "brine" o gradj. industriji i ničim izazvan, gura GRADNJU STANOVA (govoreći ni manje, ni više, nego o 200.000) U BEOGRADU, iako Bg ima višak gradjana, nikako manjak stanova!

OVA VLADA JE SASTAVLJENA OD JEDNAKO LOŠIH LJUDI, KAO I SVE PROŠLE, ZATO I IMAJU PAKT O NENAPADANJU!

DOLE VLAST, NAMA TREBA VOJNA DIKTATURA!

srki

pre 13 godina

U kompjuterskim sam vodama poslednjih 20 godina i nikada nisam cuo za tu firmu.
Moje iskustvo u poslu je da se nabavke za javni sektor koje idu "preko veze" obavljaju na sledeci nacin:
Za tender ili javnu nabavku male vrednosti (nekoliko hiljada evra) potrebno je 3 ponude, od kojih 2 mogu biti fiktivne ponude sa izmisljenim logotipom i nazivom firme jer niko ne proverava da li firma ponudjac zaista i postoji.
Druga opcija su 2 drugarske firme koje isto kao i prethodno navedene namerno stave nepovoljnu ponudu da bi prosla npr. Duliceva.. i svi pred zakonom cisti ko suze.

Kod tendera vecih vrednosti manja je mogucnost muvanja jer se pored boniteta firme traze i mnoge druge stavke, tako da fantomske i firme bez prometa ne dolaze u obzir. U tom slucaju muvanje se radi durgi nacin..

Iskreno, mislim da od ove price nema nista, jer isti judi sede u ministartsvu, javnim ustanovama, finanskiskoj inspekciji i sudovima. Jako dobro organizovani da pare iz privatnog sektora preliju preko budzeta, svojih firmica i koverata ispod stola.

Lars

pre 13 godina

Eh da mu je to jedini greh pa i da mu se oprosti. Da li iko istrazuje Dulicevu umesanost u malverzacije u vezi reciklaze? Njegovo ministarstvo jos nije izdalo ni jednu dozvolu za upravljanje reciklaznim sirovinama, a svuda su odavno postavljeni kontejneri za prikupljanje PET ambalaze.

hajde molim te

pre 13 godina

A da neko proba da pozove tu firmu? Da pokusa da naruci neki racunar? Da ode da vidi imaju li ikakav lager? Da kupi nesto? Da vidimo da li je to firma stvarno (ako radi vec tolike godine) ili samo sekretaria, racunar i faks aparat?!

Voyager

pre 13 godina

Ovo je samo jos jedan od unutar partijskih obracuna u DS. Pokazuje se samo o kakvom se to "demokratskom poduhvatu" radi. Sutanovac iskoristio kada je Tadic na OEBS-u da napadne Jeremica i da se slika sa Dinkicem pored laznih aviona, sada se iznosi prljav ves o Dulicu. Ljudi, ljudi, kakva je ovo sramota i ko je na celu zemlje!!! Problem je sto su svi isti i sto ne znamo sta da radimo i koga da menjamo.

suboticanka

pre 13 godina

Drago mi je sto je napokon objavljeno no sto svi znaju godinama ovde. Nemojte stati s ovim - objavite i sta sve radi DG Contruct, DG Nekretnine i ostali. Uzasno je i to sto je sad na vestima rekao da on nije prijavljen od 2005 u Subotici i zivi u Beogradu, ali eto nije prosirio biznis na Beograd! Je l to treba da se radujemo sto potkrada samo Vojvodinu? OSTAVKA!!!!!!!!!!

djuro

pre 13 godina

ja mislim da i treba ovo da radi, i jos vise ako moze da trpa u dzepove, i to samo zato sto mu se dopusta. Verovatno jedini nacin da se nesto stvarno promeni (jer zakoni koji to u normalnim zemljama regulisu ili ne postoje ili se ne primenjuju) je da se Dulic i slicni malo zaborave i osile i da pocnu da drpaju toliko da se i u ovom polumrtvom narodu opet stvori revolt (ako ste zaboravili, to je ono peckanje koje ste osecali pre 10-20 godina kad su vam Milosevicevi "kadrovi" radili ovo isto) pa da ucini ono sto je naizgled zapoceto 5. oktobra.

Vojvodjanin

pre 13 godina

Ortoped, koji se u "slobodno vreme" , kada ne radi u Vladi Srbije, a ne radi nista jer smo 3. zemlja od pozadi od cc 180 po dobijanju gradjevinskih dozvola, gde je Zakon "prepisan" sa Zapada i ne primenljiv kod nas jer treba doneti 100-nak podzakonskih akata, bavi prodajom racunara. Sposoban covek, plata u Vladi, plata u firmi i sve to iz budgeta. Svaka cast, sposobni ovi DS-ci. Tadicu promeni celu vladu.

Bojkot

pre 13 godina

Ne zelim da pricam o sukobu interesa, o lopoviji, unistavanju ove zemlje...vise manje sve je vec poznato.
Zelim samo da pitam sve one koji citaju ove vesti:
A sta mislite, koliko se tek "prva ekipa" namlatila para(da ih ne nabrajam)?

Ima li ovome kraja?

A sad trk, svi na izbore!

Ne znam za vas ostale, ali,moja porodica i ja, iskoristicemo svoje neprikosnoveno demokratsko pravo da na prvim sledecim izborima ponistimo svoje glasacke listice i sve tako dokle god postoje politicari iz 90-ih na nasoj politickoj sceni.

To je jedini nacin(osim krvave revolucije) da se napravi kriza vlasti, ne bi li se nesto na bolje promenilo.

Tuzni li smo,jadni li smo...

Veljkokg

pre 13 godina

Pazi ti ovih bisera što traže obrazloženja! Alo narode ... jeste li pali sa kruške???

Državnom funkcioneru je po zakonu zabranjeno da upliće privatne sa državnim poslovima. Ukoliko se navodi ispostave kao tačni, ovde treba da se sudi za zloupotrebu službenog položaja i za proneveru državnog novca. Gde je raspisivanje tendera i ponude učesnika na istom??? Pa da vidimo ko je stvarno dao najbolju ponudu i jeste li uopšte i bilo nekog tendera???'

Spaja

pre 13 godina

Inače čovek je fantastičan: lekar, od malih nogu "drug" član partije, ministar za zaštitu životne sredine i ministar za gradnju (u čega se razume, kao i svi inženjeri u lekove), a usput i trguje računarima! OĆU DA BUDEM KAO OLIVER!

s_ima

pre 13 godina

Pa ovo nije nista novo. U svakom gradu je tako. Ovaj je bas bezobrazan, obicno su to firme rodjaka funkcionera, predsednika opstina i tako tih likova. Prijave se na tender za recimo odrzavanje racunara, "pobede" na tenderu i onda mlate pare. Licno sam se uverio da par drzavnih institucija nema nijednog zaposlenog u sektoru odrzavanja racunara, mreza, vec "to radi jedna firma".

Darko

pre 13 godina

Ne znam jesu li to te evropske vrijednosti o kojima Tadic svkodnevno prica...
Svaki dan vidimo i cujemo za novu evropsku vrijednost iz vladajuce koalicije.

Dalibor

pre 13 godina

Još kad je gospodin postavljen na mesto predsednika skupštine, a porez na kompletne računare tzv konfiguracije smanjen, jedan prijatelj, koji se bavi prodajom računara, mi je skrenuo pažnju da se dotični bavi istim poslom i da smanjenje poreza nije slučajno. To je bilo negde sredinom 2006.

slavko

pre 13 godina

gledao sam veceras doticnog na tv b92,gde je sve lepo objasnio i obrazlozio. Ja zaista ne razumem da li neko zaista veruje u te njegove price, jer je zaista tacno da u Subotici niko nista ne moze da kupi a da to nije Duliceva firma koja je prodavac ili bar posrednik, a da ne pokrecemo temu firme koja se bavi izgradnjom stanova i da je gospodin vlasnik hotela na Palicu pod imenom PALLVIL. Posto sam ja suboticanin a Subotica je mali grad u kome se sve zna i ovo ne moze da promakne nikome ko hoce to da vidi a vide svi. Svima je takodje poznato okvirno i finansijsko stanje porodice Dulic koje je sada milion puta uvecano jer je ministar postao vlasnik mnogih nekretnina i gradjevinskih parcela, koje su na imenu sto njega sto njegove brace ili rodjaka. Ima jos toga mnogo ali ok nadam se da ce te se pozabaviti s ovim slucajem kao jednim krajnje drskim krivicnim delomst to i jeste.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

U normalnoj drzavi ovakvo otkrice ne samo da bi dovelo do MOMENTALNE OSTAVKE doticnog nego bi zavrsio i u zatvoru. Nemam nista drugo sta da dodam osim da uz Tomicu Milosavljevica sa di ovaj, Tadic je taj koji treba da se stidi sto ima ovakve ljude i to ce ga kostati na sledecim izborima i to vrlo skupo.

slavica

pre 13 godina

Zato je akcija "Ocistimo Srbiju" propala, sto Ministar vodi racuna kako da iskoristi trenutnu poziciju a ne kako da zaradi platu koju dobija od svih nas iz budzeta.

гром

pre 13 godina

Чуј!пренео права, и као појма нема.
Ма неће га бре гром, на њихова заокруживања, па да је...
Ееееееееееее! Народе мој.

живота

pre 13 godina

Хвала вам на оваквим открићима.Они, нисам хтио ни читати назив, кажу није по закону недозвољено. То је дрскост, а они који су донели закон , односно они који су за такве одредбе гласали крше Устав. Крше тако што омогућавају министрима и разноразним другим функционерима повољнији положај у одбносу на оне иза којих не стоји ауторитет власт не стоји сигурност плаћања испоручене робе и услуга-према томе стављају се у повољнији положај у односу на остале.Ко не послује са повлашћеним може да очекује да можда неће ни добити одређене услуге, или опрему. Не мора то да буде, али опасност постоји.Такви закони су су дрска дискриминација која нас остале без наше " заслуге" ставља у понижавајућу позицију.Доктор уместо да лечи зарађује, министрује.Није чудо што обични грађани на неке здравствене услуге чекају месецима и понекад годину дана, или да плате прегледе, или ако немају да умру.Боже мили каква је ово власт, да тако уништавају ово друштво и ову државу. Чак и да је пренео управљање на другог то ништа не мења.Кад ја нпр. знам чија је фирма,знам да тај увек може да интервенише да намакне својој фирми посао и зараду. Све зорно показује чињеница да су корисници услуга Дулићеве фирме из Суботице где он живи.Од дргих власника ове врсте пословања није проширио испоруку на друга подручја, тамо су друге његове колеге са својим феудима.Јели такви идемо у ЕУ.Јел то оно модерно за разлику од оних "конзервативних", "заосталих" из 19.и 20.века. Ова информација није , колико се ја сећам нова, али је освежила постојање проблема и још једном указала да се наша власт "заносно" бори за ЕУ, а у ствари са оваквим понашањем она је највећи ПРОТИВНИК ЕУ и њених стандарда. Бука око кобејаги уласка у ЕУ служи да се " власи не сете", како би се међу неким у БиХ говорило.

Pedja

pre 13 godina

Opa bato, pogledao sam link koji je postavio jedan od komentatora. DG Company je u 2009. imao promet od 175 miliona dinara, a dobit mu je samo 93 hiljade. Uopste nije stela, ha, ha.

e moja subotice

pre 13 godina

Bas me nerviraju ovi koji Dulica nazivaju sposobnim covekom ostvarenim u biznisu. Halo bre! lako je biti biznismen kad si nacelnik okruga iz vladajuce stranke, potpredsednik stranke i sva javna preduzeca koje drzi tvoja stranka kupuju od tebe racunare, bez obzira da li im oni trebaju ili ne! I onda naravno on je uspesan politicar i ministar, a onoj Dulicki koja je sprovodila reforme Kurir se smeje jer vozi punta i ona je losa politicarka i losa ministarka. Svaga cast narode.

BEBIRON

pre 13 godina

"Чланом 27. Закона је прописано да “функционер не сме да користи јавну функцију за стицање било какве користи или погодности за себе или повезано лице”. У том смису се намеће оправдана дилема да ли би предузеће „Dg comp.računari“ д.о.о. пословало профитабилно и да ли би кооперирало са 70 државних субјеката да у истом периоду његов власник није био председник Народне скупштине, а потом и министар у Влади Србије." na pistaljka.rs.
E dulicu ti si bio iskljucivo funkcioner, a da nije bilo osnova ne bi se nasao na tapetu kao mustra.
Ovo je cela vlada ovakava, jos od 90-tih godina, partijski suster je direktor na hirurgiji, lopovi-privilegovani-narko dileri su posteni privrednici, a radnici i glasaci robovi koji nemaju pravo ni na redovnu platu, realnije ako je i dobiju.
Nema kome da tuze jer su i sudstvo i inspekcije potplatili, a saradjuju sa policijom,pa nam je kako kaze Dulicev kolega Dinkic "LOSA REPUTACIJA U SVETU"
Ali doci ce vreme kad ce i ovai likovi da sviraju Sopena i Bah Draganu Markovicu Palmi za prethodni period njihovih strancarenja, politikanstva i tesne saradnje za licni interes

Sven Goran

pre 13 godina

E pa novinari stvarno nema smisla...
preterali ste ovog puta...

Pa zar sad u sred izborne kampanje...

Mislim stvarno nije u redu..

:)

Srba Filipovic

pre 13 godina

To su te postenjacine iz DS-a. U svakoj nomralnoj drzavi bi se utvrdilo da se ovde radi o sukobu interesa i takav ministar bi podneo ostavku ili bi bio smenjen. Naravno,mi ne spadamo u normalne drzave i tako nesto nije moguce sve dok ovi ljudi koji su sad na vlasti u njoj i ostanu. To je obicna interesna grupa,koja gleda samo svoje licne i partijske interese,a za interese i potrebe naroda oni ne haju ni malo.

glasač

pre 13 godina

Kao što već neko reče, bavim se računarima već više od 10 godina i za dotičnu firmu nisam čuo u životu. Možda zato što ni sajt nema (ne računam onaj besmisao sa simbolom EU), a i šta će im. A onaj ko je zaključio o visokoj inteligenciji sigurno to nije učinio na osnovu datih intervjua na televiziji. Uvek sam se pitao zašto toliko protivljenje zakonu o restituciji i izgradnja na parcelama na kojima sudski proces nije završen, ali sada kad kažete da tata ima DG gradnju sve mi je jasno. Juče Slavica Dj. Dejanović kaže da je Dulićeva ideja i ona priča oko portreta. To mu dođe žuti karton, crveni karton .... idemo dalje. Da vidimo ko će da zviždi kraj? Pištaljka?

Gradjanin Q

pre 13 godina

I naravno naplacuje na vreme robu koju im proda, za razliku od svih drugih koji kad nesto prodaju drzavnoj firmi ili instituciji, mogu samo da jaucu i da se mole Bogu da im bude placeno ikad.

E, kad firme nesto duguju drzavi, onda kao od sale pljuste enormno velike kazne kad firme NEMAJU nekad da uplate neke od reketa drzavnih. Zato se mnoge i zatvaraju.

Jovan

pre 13 godina

Nisi me ubedio gospodine Duliću u večerašnjem nastupu na B92 da si pošten čovek i da bi tvoje firme imale promet i poslovne benifite da nisi ministar. Razloga da podneseš ostavku ima više: 1. Nisi kompetentan i stručan da obavljaš posao ministra za resor na čijem si čelu. Gospodine Duliću za resor na čijem si čelu ti si neškolovan čovek. 2. Moralni principi morali bi se uvažiti kao ozbiljan razlog za podnošenje ostavke. 3. Naivno objašnjenje za dodelu poslova izgradnje stanova na lokaciji bivše kasarne biznismenima tipa Stanaj i sličnim ne mogu proći ni kod deteta iz prvog razreda osnovne škole. itd.

Subotice, na severu Bačke...

pre 13 godina

Minstar Dulić jeste preneo prava upravljanja na M.Ž, ali tek danas, 3. decembra 2010. [link: http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/EntityNotes.aspx?BusinessEntityId=2150434&RegistryCode=20424010&rnd=1771100497]. Dakle, od osnivanja firme, 22. maja 2008. do danas ministar Oliver Dulić bio je u klasičnom sukobu interesa, što se tiče nabavki kompjuterske opreme za javne ustanove. Pre toga, njegova firma, tačnije porodična firma, bavila se građevinskim i drugim poslovima, pa se Oliver Dulić odelio i osnovao (22.050.2008.) svoju kompjutersko-trgovinsku firmu. Sve lepo piše na sajtu APR [vidi prethodni link].

Mashinovodja

pre 13 godina

Vidim da dežurni Dulićevi branioci tvrde da je firmu imao davno pre nego što je postao ministar. OK, to je sasvim lepo i za svaku pohvalu i potpuno se slažem s tvrdnjom da to što je postao ministar, ne znači da treba da pozatvara sve svoje firme. Ali svakako znači da te firme NE SMEJU da učestvuju u javnim nabavkama jer postoji nešto što se zove "sukob interesa". A i postavlja se jedno sasvim bezveze pitanje: zašto neko ko je vlasnik i direktor, kako kažu, uspešnih firmi naprasno ostavlja sve to i postaje ministar? Da pomogne napaćenom narodu? Ma, da, kako da ne, a narod se kopča na leđa.
Da li se negde mogu naći i uporediti TAČNI (ne frizirani) podaci o prometu te njegove firme pre i posle početka njegovog ministrovanja? Mislim da bi se pokazao nagli skok prometa.
Ovako na neviđeno, ja bih se kladio da je toj firmi (i drugim "DG" firmama po Subotici) namah i naprasno (i naravno, sasvim slučajno) krenulo čim se Oli zaministrovao. Možda je taj njegov "DG" stvarno jedina firma u Subotici koja je u stanju da isporuči više od tri računara u jednoj turi (u šta čisto sumnjam), ali to ne vidim kao razlog da javna preduzeća i druge firme u Subotici kupuju računare isključivo kod Olija. Kako su tako sigurni da baš nigde drugde u Srbiji ne bi dobili bolju ponudu?
Ma, pričam ja bezveze jer ja sam samo jedan matori cinik koji je previše toga ružnog, a premalo lepog video u životu, a naročito u Srbiji...

Makijaveli

pre 13 godina

Alo, pa sta ste ocekivali od coveka koji kad je postao predsednik skupstine pre tri godine, kao prvu inicijativu predlozio izgradnju podzemnog prolaza izmedju dve zgrade skupstine. Miseviiii!!!!

građanin

pre 13 godina

Hvala gospodine ministre što ste nam fino objasnili da smo mi kreteni-debili a vi pošteni trgovac koji nije u sukobu interesa jer niste vi krivi što državne ustanove hoće baš od vas da kupe kompjutere. Ponovo hvala na razjašnjenju jer mi smo volovi ne razumemo, možda nebi bilo loše i da nam nacrtate u nekom vašem slobodnom terminu posle dnevnika 2 na rts.

vojvodjanka

pre 13 godina

Sve se to vec zna. Inace se ove bahate kreature ne bi toliko grcevito drzale i borile za vlast.
Samo cu jos jednom reci:
nikad vise DS!

Diba

pre 13 godina

Sto se mene tice, ja sam dosta puta dao poverenje DS-u na izborima. Videli smo kohabitaciju sa Dr.Kostunicom, sada vidimo korupciju na svim nivoima (ne govorim samo o G.dinu Dulicu). Ja nisam glasao za to da vladajuce stranke zaposle sve drugare i rodjake na pozicije, niti sam glasao za njih da okinu neke pare poreskih obveznika, niti sam glasao za njih da Srbija tapka u mestu dok druge zemlje treceg sveta ostvaruju mnogo veci rast proizvodnje i zivotnog standarda. Ja sam dosada glasao za njih jer sam imao poverenja da ce Srbiju posetno voditi na nekom putu koji znaci bolji zivot. Posto moje nade se nisu ostvarile ni 10%, na sledecim izborima DS i njegovi koalicioni partneri MOJ GLAS nece dobiti to je 100%. Boli me uvo dal' ce ministar da daje otkaz ili ne (100% da nece) al' na sledecim izborima puknuce i to redovno!

Miloš Ilić

pre 13 godina

Ako nam kaže da radi u korist Srbije i njenih gradjana a u isto vreme i u korist svoje firme onda laže.
Ako pak pokuša da objasni da više voli nas nego sebe samog opet laže.
Saberemo li 1+1 dobijamo da je u g-din Dulić u politici zbog svoje firme ili da ima firmu zato što je u politici. Sukob interesa je više nego evidentan i zato g-dine Duliću hvala na svemu što ste učinili za nas. Posvetite malo više pažnje poslovanju vašeg biznisa. Mi ćemo se već nekako snaći i bez vas i vašeg korumpiranog DS.

vlada

pre 13 godina

Molim VAS, objavite ovo, ovo je glas razuma u ovoj napacenoj zemlji vec davno sludjenih ljudi, ja jos uvek imam snage.
Za sve one koji su, zbog ovakvih stvari, zgrozeni vladajucom koalicijom i strankama. Zeleo bih samo da podsetim sve one koji nameravaju da poniste svoje glasacke listice na sledecim izborima, samo jedna informacija:
`Ekipa` je namestila izborni zakon tako da uopste nije vazno koliko je ljudi izaslo na izbore, zakon kaze, pobednik je onaj sa najvise glasova, bez obzira kolika je izlaznost. Nema izlaznog cenzusa da bi izbori bili uspesni. I ako ih ponistimo sve, a stranacki clanovi glasaju za svoje, koliko god malo da ih je, oni ce pobediti.
Ljudi, sada moramo da iskoristimo svoje pravo ali na najbolji moguci nacin, ne da ponistavamo listice vec da ih KAZNIMO, glasajuci za nekog drugog.
DOSTA VISE!!

sposoban i nesposoban

pre 13 godina

Pre 11-12god,sedim ja sa gosp. Dulic Oliverom u jednom lokalu u sred grada Subotice kuka On kukam Ja,On bih u Norvesku kaze lose mu je tu,a vidi ti to dosla Norveska njemu na noge a ja?ja i dalje kukam:(

Deki

pre 13 godina

U svakoj normalnoj državi ovo bi bio osnov za šut kartu ODMAH. Kod nas se naravno ništa neće desiti.
Gde je sad Dačić da pod hitno pošalje MUP u akciju? Cvetković bi trebalo odmah da suspenduje Dulića kao što rade sa običnim činovnicima u sličnim situacijama.
Ali od svega toga neće biti ništa. Svako čudo za tri dana, ide vikend i u ponedeljak će već biti "pojeo vuk magarca". A ti stoko narodna ćuti, trpi i gledaj šta ti rade.

Kizamegacar

pre 13 godina

"Pa mislim,...cista izmisljotina" - rekao bi nas cenjeni Ministar...
Korupcija medju politicarima - najveci problem jeste sto su svi korumpirani i do te mere iskompromitovani, da padne li Dulic - moze povuci i gomilu drugih sa sobom...
Resenje: Revolucija protiv korumpiranih politicara.
Plisana revolucija je ocigledno davno proslo vreme nepromenjenih prilika u zemlji Srbiji.
P.S - Sve je isto (ja bih rekao i gore, jer postojeci nam donesose i namet na vilajet) samo njega nema ...

Pera

pre 13 godina

Jedna od firmi...
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/Founder.aspx?BusinessEntityId=1049384&RegistryCode=08282951&rnd=836714446

Vladimir Dimitrijević

pre 13 godina

Nemojte da se zavaravate vi koji mislite da mu je dobit samo 10.000€ koliko je na papiru. Pa svi smanjuju dobit i izvlače pare na crno da ne bi plaćali porez. Radim u privatnoj firmi i ima 1001 način da se pare operu... Na 90 miliona profita, dobar je ne manje od 20 miliona.

Visantinian

pre 13 godina

E ovako, ako je drzava formirala porez na nepokretnost onda treba samo podneti zahtev za kopiju plana, u slucaju da na nepokretnost ili prosirenje i nije evidentirano od strane poreske uprave se mora legalizovati, bio dulic ili ne.
Sto se tice ove kampanje dulica i njegove firme jasno pokazuje sukob interesa,a za ovakvo delovanje u austriju se ide u momentalni pritvor, a premijer obavestava usmenim putem da trazi novog ministra.
Bar je tako bilo kod njih za dva miliona.
Ova drzava ima takvu reputaciju i ostace ovakva sve dok bude sprega Politike-policije-tuzilastvo-pravosudje.
Ima li neko u ovoj zemlji da nema kuma ili brata,rodjaka?

rade

pre 13 godina

ovakva saznanja izazivaju sumnju da li nam je uopste trebao 5.oktobar??? i taman pomislis da si prekinuo s jednim rezimom, onda uvidis da to traje, samo su glumci promenjeni...

lee

pre 13 godina

Posto su se ovi "umrezili" tako da im niko nemoze nista, jedino a i najefikasnije resenje bi bilo da gradjani momentalno prestanu da placaju bilo kakve dadzbine drzavi, u znak protesta, dok se ovi ne sklone. Niko nemora da zvizdi i smrzava se, jer ionako imaju i muriju da puste na nas, nego kad prestanemo da ih hranimo ima da padnu, sve za nedelju dana!Revolucija!

xmen2

pre 13 godina

ortoped koji se bavi zivotnom sredinom koja prodaje IT opremu ?!??!?!?!?! ocekujem posle sledecih izbora frizera na celu ministarstva finansija koji se bavi preradom duvan cvaraka

Dragan

pre 13 godina

Sada lepo da se ispita utaja poreza na dobit, toliki poslovi a dobit 10.000 Evra. Ajde novinari, čeprkajte, da oteramo sve lopove iz ove naše napaćene zemlje, da preživimo. Ali, stvarno !.

dosta vise

pre 13 godina

A sta je sa DG Gradnjom i sve ovim novim zgradama nedavno izgradjenim u Subotici, kao i sa velelepnim objektom PALLVIL na Palicu? Ko je vlasnik? Investitor? Izvodjac radova?

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Hahahaha 70 drzavnih firmi sa prometom 90M a dobit 1M, pa gde to ima? Toliko je posten da uzima samo 1% :)))))))) Ajmo lepo poreska inspekcija, da vidimo za koliko je nabavljao te racunare, odakle i za koliko ih je prodavao, pa porez, ijaoooo

Diba

pre 13 godina

Ahhh skontao sam zasto je G. Dulic 'preneo' svoju firmu na novog vlasnika... Dosta mu je bilo loseg poslovanja posle par godina sa firmom. Ostvario je u vise navrata godinji profit od tek 1-1,5% sto je ocenio kajo vrlo nepovoljnu kada je rec o prodaji racunara i pratece opreme. I tako je nasao novog kupca koji ce biti mozda uspesniji. E pa mog'o bi gospon ministar da pozove mene posto se ja bavim optimalizacijom poslovnih procesa, ili mogo bi da objavi neki tender za isti da proba barem nesto sa tom njegovom firmom. Ja sam sasvim siguran da kao strucnjak, mogo bi da mu pomognem da nadje jos koji procenat profita na kraju godine.

5.zona

pre 13 godina

Mi koji smo gradili porodicne kuce na privatnim placevima, a za koje nam je ovaj i njegove kolege iz bg opstina, nemoralno nametnuo da placamo u proseku po 15 000 evra a sa popustom oko 6000, cak kucu PROTIVZAKONITO racunaju BRUTO! ko da moze da se zivi u zidovima. (umesto da cene budu simbolicne, jer nismo gradili na tudjem nego na svojem, za svoje pare, oduzimali deci iz usta, a oni su sve strpali u isti kosh), od prvog dana smo vam govorili ko je ovaj covek. niste nam verovali nego ste lupali minuse. eto sad uzivajte. prijatno.

Podseticu na njegovu izjavu, da su svi koji imaju kuce dobrostojeci i da treba debelo da plate legalizaciju.

jos je rekao da ce nam rushiti kuce ko nema da plati.

eto o kakvom se coveku radi.

kolega

pre 13 godina

DG Company, DG Nekretnine, DG računari, DG gradnja... sve su to porodične firme ministra Dulića, koje ISKLJUČIVO rade sa državnim firmama i institucijama, prodaju, grade, kupuju, svi to u Subotici znaju, porodica odjednom vozi džipove, kupuju stanove, grade hotele, nadam se da ćete u ovom slučaju ići do kraja!

kokan

pre 13 godina

Kad je bio Sloba, mislio sam kad cemo ove lopovove skinuti (a oni su krali i krali i na boga nisu mislili). Dodjose ovi za koje sam glasao, a oni jos gori. Jednostavno to nam je u krvi. Ovi "moji"se dugo borise za vlast pa "ozednese".Pa navalise!! A mi sve gori i siromasniji. Sve slabiji i ponizavajuci. A kad treci "talas" krene (sns) i uzme vlast, e onda cemo moliti boga da imamo hleba i soli, jer ce se i oni nakrasti i na nas ne misliti. E to je sudbina Srbije vec dvesta godina. Ne znam kako se pise al znam da kazem "de zavi" putuj obrazovanje, nauko i znanje, ovde se 'leba najest neces...

karmela

pre 13 godina

U ovoj zemlji vise nije problem sto i ministri lazu, muvaju, ulaze u sukob interesa, daju velike poslove sumnjivim biznismenima, druze se javno i tajno sa sumnjivim likovima, propagiraju jedno a rade drugo, kradu, unistavaju drzavu, problem je sto to nema ko da zaustavi!

Ana

pre 13 godina

kako bre milion dinara prometa za godinu dana? pa toliko ima moja radnja za 2-3 meseca a ja nemam ugovore sa 70 drzavnih institucija... na stranu sukob interesa i zloupotreba sluzbenog polozaja, ako je tako nesposoban da vodi firmu pod bezmalo uslovima monopola, kako ce da vodi drzavne poslove?

ps

pre 13 godina

Nije lud Beko... samo što je ovaj sitan, ima puno takvih i većih lopurda u DS-u. Da ne ubiše Đinđića sam bi crk'o od muke sa ovima. Eeeh

zakon

pre 13 godina

Sta je po zakonu a sta ne, u ovakvim slucajevima bi trebalo da utvrdjuje nadlezno tuzilastvo. Ako je lice u vrsenju sluzbene duznosti sebi ili drugim licima pribavilo korist, 12 godina zatvora sledi za sloupotrebu sluzbenog polozaja ovakvih dimenzija, i zakoni naravno postoje, krivicni zakonik se time bavi. Umesto sto piste, ljudei treba da tuze i da se nadaju pravdi i istini. Zakonom o drzavniim slzbenicima zabranjeno je da se ministri bave privrednom delatnoscu, to svako zna, ali predstavlja samo tezu povredu radnih obaveza, gde je kazna otkaz i to je benigno u ovakvim slucajevima, bitno je da li postoji korupcija u nabavkama kod ovih budzetkih korisnika, ako postoji .....

cartman

pre 13 godina

Transparentnost Srbija kaze:
"U ovoj organizaciji međutim navode da ono što može da bude loše jeste da druge firme mogu da pretpostave da će tender biti namešten, ali da sve treba ispitati. "

Ispitati! Ispitati! :-)))))

Urnebesno :-))))))))
Umrecu od smeha :-))))))

A da se osnuje jedna komisijica, a? :-)))))))))

Su24

pre 13 godina

Ko je iz Subotice i tvrdi da je DG bio od jačih trgovaca u gradu pre 2000. ili je juče prvi put video kompjuter ili laže. O tome se priča odavno ali sad je tek došao glas do medija u prestonici. Zgrade zidaju sa DG znakom da se zna čije je. Kakva skromnost i sl. bajke.
Kad se ranije na ovom sajtu pominjala njihova firma koja se bavi gradnjom nekretnina a koja je nikla tek kad je on otišao za predsednika i ministra te komentare niste ni objavljivali.
Sad je to vest a onda niste verovali.
Ovde nema nekog iz familije da nije uključen u pokrajinu, grad, republiku, opštinu, NVO koje se finansiraju preko budžeta grada i sl.

spasenija kolček

pre 13 godina

Samo napred, mladi junoša !!!
Divan ste primer kako čovek može biti kvarljiva rodba. Čak i onaj koji je bio "dečko koji obećava...". Nosite se, takvih omnipotentnih i grandioznih, a nacifranih i leporečivih, previše za ovu zemlju i ovaj narod.
Uostalom, možete Olivere da budete ugledan građanin i USA ili neke egzotične bogate zemlje. Prebogati ste u kapitalu. A u duši ?!? Ma...

znaci, mislim...

pre 13 godina

Pa, sta ce , jadan, mora, kriza je, a valja uspeti u zivotu...i mi krpimo kraj sa krajem, po Zakonu...placamo racune, po Zakonu...ovo sve vec postaje najblaze receno, smesno i neozbiljno, tako je je izlisno ozbiljno komentarisati...uzaludno je. Ostaju nam samo ovi komentari i neki neobjasnjivi, i cime li izazvan, ukus gorcine...Covecanstvo je, generalno izgubilo kompas, a Srbija se samo pridruzila u tome, jer je, zaboga, deo te celine...doprinosi istom zdusno, svojim apsurdima...mislim,...

mik

pre 13 godina

Nije ni cudo da nam drzava propada kad u vladi sedi covek cija privatna firma od 97 miliona dinara prometa ima dobit samo milion dinara. To samo pokazuje koliko je sposoban. Miskovic bi tu kao dobit imao bar 50 miliona.

gradjanin

pre 13 godina

Nadam se da cete mi objaviti komentar obzirom da cu napraviti jedno poredjenje, komentar je u sustini jako pristojan.
hvala
Ja bih samo da prokomentarisem da, onoga dana kada sam video ovoga coveka prvi put u skupstini, istog trenutka sam se zapitao `na sta ovaj lici? Kao neki kriminalac?!`
A sudeci po svim komentarima ovde, on se tako i ponasa. Tipicno siledzijski, kao neki mangup koga su iz 1993. godine preneli u 21. vek.
Bruka i sramota ko nama vodi drzavu.

MUKNAVI

pre 13 godina

Pa sta se onda podatresas, pravdas i drecis. Ako je sve ok, nek' te juri i dokazuje onaj koji smatra da muckas. Hm..kad bi bila cista savest, cutao bi ti..

Milan

pre 13 godina

1. Nema veze da li firma ima sajt, da li radi malo ili mnogo, da li radi samo na podrucju Subotice... U pitanju je klasicni sukob interesa i on je kaznjiv po zakonu. Minimum je momentalna ostavka ili smena.

2. Da li se u ovom Dulic "ogrebao" malo, mnogo ili nimalo bi moglo samo da utice na velicinu kazne nakon smene.

3. Mozda covek nije nista prihodovao na ovome. Nema veze, cak i da nije, to ne sme biti olaksavajuci faktor za smenu. Jer ako smene ne bi bilo, onda bi se poslao signal da je to u redu. Znate, mozda je Dulic posten, a naivan (sic) i nije se okoristio, a mogao je.

Ako to budemo tolerisali, sutra ce na njegovo mesto doci neko ko ce biti spreman da prevari. I sta cemo onda.

Nema tolerancije. Ostavka. Momentalna.

nikkola

pre 13 godina

Da li je on to rekao da je odavno preneo upravljačka prava ali da APR to nije registrovao??? Pa APR registruje svaku promenu u roku od 5 radnih dana, tu nema greške. Laž koja svedoči o kakvom čoveku je reč, da ne govorimo o tome kakve zakone je doneo...

BranislavNS

pre 13 godina

Dulic je bas duboko zagazio, mislim da ce ga to kostati i da bi mogao odgovarati pred zakonom. Prvo za suvlasnistvo/vlasnistvo firme, drugo za tender za izgradnju jeftinih stanova, gde su sve tajkunske firme. HM...eeeee moj Dulicu.

Aleksandar

pre 13 godina

Pa da li se mi to kopcamo na ledja. Ne samo da je vlasnik firme, nego tek danas, kad je to procurilo, resio da prebaci prenadleznosti. Pogledajte na sajtu APR-a, datum: 03.12.2010.

dezurna

pre 13 godina

Pa, iako je naveo da ne misli da se kandiduje za potpredsednika DS, bice da ili neko zeli da se osigura pred izbore u stranci da to zaista tako i ostane, ili je neko nameracio neku od drugih pozicija koju Dulic obavlja, pa je ovo "procurilo"...

Bilo bi lepo kad bi bilo vishe takve "bezobzirne" pohlepe za funkcijama, saznali bismo shto-shta o koje-kome, :)

Da li ovaj moj cinichni komentar znaci da ne verujem u hrabrost i moralnost nekog od zaposlenih u javnim sluzbama koji je ovu informaciju "procurio" bez licnog i samo u javnom interesu?

Zelim da je tako. Medjutim, dosadasnje iskustvo sa srpskom verzijom javne brige za opsti interes poprilicno demoralishe tu moju zelju.

I, da: svaka cast jednom od prethodnih komentatora za link na stranicu Agencije za privredne registre. Najzad malo institucionalizovane transparentnosti u Srbiji, transparentnosti za koju ne mora da se dehidrira od glasnog moljakanja nadleznih za svaku pojedinacnu informaciju. (Pa se neko posle pita zashto glas Rodoljuba Shabica zvuci kao da je hronichno promukao, :))) )

P. s. Kakva zemlja, takve i tajne na lokalnom Wikileaks-u te zemlje.

komsija

pre 13 godina

Javne nabavke su svugde u Srbiji mesto gde ima korupcije pogotovo javna preduzeca, pistaljka.rs je sjajno mesto gde je moguce prijaviti takve zloupotrebe. Koliko sam razumeo kakav je nacin prevare, Dulic ili njemu slican neki direktor ili savetnik/menadzer razpisu zahtev za ponudu neke robe ili usluga i potom prikupe 3 ponude dve fiktivne trecu od nekog ortaka sa kojim su u dogovoru, zavrse posao i podele novac i to je to. Postavlja se pitanje kako to dokazati i kako spreciti takve pojave ?

crevni parazit

pre 13 godina

E molim ovim putem b92 da napravi insajder gde ce nam lepo predstaviti ko je kome iz vlade i potencijalnih narko, krimi, tajkun boss-ova kum, teca, strina, tetka, uza i sira rodbina, a da kroz prizmu drzavno-parijskog dila i ocigledne saradnje prikazu cime se bave i sta posluju, kao i preduzeca koja su pokupovali, osnovali isl.
Secate se Mirka Marijanovica i SPS kompanije, oni su bili teča udruzenje. Kad su mediji pitali za informaciju, sta ste mu u srodstvu, veciti odgovor je bio teca, pa mislim da bi bilo interesantno za javnost, jer su se svi kao da izvinete na izrazu pantljicara povezali, pa drzava ima stalno losu reputaciju i tone.

igorpl

pre 13 godina

Pazi da se to desilo nekom od direktora javnih preduzeća i svi bi kao nešto prećutali jer je on direktor i može da oliže prste. A pošto se to desilo Ministru šta dalje reći. U savkoj normalnoj državi odavno bi morao da da ostavku a pošto mi nismo normalna država demagogija sledećih izbora će oprati sve što se zaprljalo tokom vlasti!!!!! I opet ćemo masovno ići u ARENU, i opet ćemo masovno biti na mitinzima, i opet ista priča ispiranja mozgova tih mesec dana predizborne kampanje!
Neukim narodom se jako lako manipuliše ma koji da je vek u pitanju a taj oprobani recept u SRBIJI važi već vekovima!
Ranije sam mislio da je samo Koštunjavićeva vlada bila vlada afera i skandala a sad se vidi da je to svaka ma ko došao na vlast, ništa se neće promeniti. Pa sada vi izađite na izbore slobodno i neka vam opet narastu UŠI, REPOVI, ROGOVI.......
Pre nego što izađete te nedelje i stanete u red da vas poprskaju sprejom po kažiprstu stavite prst na čelo i dobro se zapitajte da li imate šta da birate na tom listiću, odnosno da li imate mogućnost izbora među istim stvarima u drugom pakovanju da se ne izražavam po narodski jer mi neće objaviti komentar!
E moj glupi narode!

gradjanin

pre 13 godina

Obrt je 92 miliona, a zaradili 1 milion... ma nemoj mi reci da radite za 1 posto zarade! Znaci perete li perete. A ove godine jos bolje, prijavljujete gubitak. Koga ovaj poliva?

Vratite nam Turke,evo vam DS

pre 13 godina

Zar i vi g.Dulicu? Ma vidis ti to, ko bi rekao? A ja sam ziveo u ubedjenju da ste Vi nesposobni za bilo sta...

Univerzalac

pre 13 godina

Pa ne zovu Sir Olivera džaba 'Leonardo da Vinči'. Čovek je jedna renesansna sublimacija gradjevinara (ministar bez gradnje i vlasnik gradjevinske firme), lekara (ne daj bože da da neko ode njemu pod skalpel), načnika/izumitelja (vlasnik računarske firme i pasionirani ljubitelj novih tehnologija), umetnik... Predlažem da mu Tadić da u amanet da oslika Tajnu večeru na kome bi prikazao naše svece iz Predsedništva DS-a i drage nam ministre i time bi stavio tačku na svoju renesansnu biografiju.

dimi

pre 13 godina

kada dođe vreme BOG dolazi po svoje, a onda se pitamo sta smo to uradili kome smo skrivili, kako smo krali, i pitamo se boze zasto bas meni, a odgovor je: KAKO CINIS TAKO DOBIJES .

pavle

pre 13 godina

Jeste li primetili da to isto pričaju i Beko, Mišković, Kostić i ostala ekipa da ih sve ne nabrajam.To je Slobina fora, namerno napraviš zakon pun pravnih praznina, a dok se vlasi dosete isteklo vreme posete.

Dejan

pre 13 godina

U Normalnoj zemlji bi predsednik Vlade smenio ministra u roku od 2 sekunde, ali kod nas je i predsednik Vlade u dilu sa njima - sve lopov do lopova.

Rumac

pre 13 godina

Dulicu, poslujes ti po zakonu, kao npr Alfa iz Rume, koja dobija sve tendere po dampinskim cenama, a onda se sklapaju dodatni ugovori o 'odrzavanju' i slicno. Ajd udjite negde u budzetsku ustanovu a da nisu oni nesto prodali. A gazda im je prozvan za "biznismena godine" od strane Blica.

SIR OLIVER

pre 13 godina

Dobit jednog kafica u Beogradu je za jednu noc 1.000.000 dinara. Jedna boca viskija je 1.500 dinara. Iz jedne boce toci se u kaficu 20 doza viskija od 0,03. 4.000 doza viskija je 200 boca. 200 x 1.500 = 300.000. Nabavna cena, znaci 300.000, dobit 1.000.000, ukupan promet 1.300.000. 1.300.000 podeljeno sa 4.000 iznosi 325 dinara. Toliko znaci kosta jedno pice. Ako svaki gost u proseku popije 10 viskija, Oliverov kafic ima 400 gostiju. Ako za jednim stolom sedi u proseku tri gosta, kafic ima 120 stolova plus veliki sank. Sve mi je jasno, samo mi nije jasno gde gazda kafica na'vata tolike pijandure?!

Avramovic Dejan

pre 13 godina

Sramota i gorak ukus u ustima ostaje cim politicar ima firmu i jos trguje sam sa samim sobom . Jednostavno za ovakve stvari se daje ostavka- ali posto je obraz debeo ( strasno je to sto je u pitanju mlad covek) nece se desiti nista , i opet nista itd...
BAS ME ZANIMA KAKO CE ISTORICARI OPISATI OVAJ DEO NASE SAVREMENE ISTORIJE 2000-2010 KROZ 30 GODINA.

i sve po zakonu...

pre 13 godina

Dulic - radim po zakonu!?
pa ako je to istina,onda je zakon kriminalan!
To znaci:
1.Imas firmu,nisi direktor,namestis firmi poso - sve po zakonu
2.Imas firmu,pa si i direktor,namestis firmi poso - e to je kriminal!
Pa jel ovo prolazi jos igde,nego u nasoj crnoj Srbiji!

JUST DU LIC

pre 13 godina

dzaba svih 250 000 wikileaks dokumenata koji cure cele nedelje kad je oliver pobedio za samo 48 sati u utisku nedelje prilikom glasanja kod olje beckovic...

predrag lazić

pre 13 godina

Ovo je vise nego sramno ali Tadic mudro cuti. On preti Beku (nemam ništa protiv) ali Beko na to "ima" pravo, on nije u vladi a ovaj mladi gospodin, iznikao ni od kuda, koji je obavljao sve važne funkcije, kaže, ja radim po zakonu!!? Ali svi mi znamo da gotovo svi ministri imaju firme. Oliver kaže da je preneo pravo, kad se to proveri, a ono nije već se isto prenosi tek u petak. U Japanu bi se za to izvršio harikiri,u Kini bi ga poslali na robiju od 100 g.a u najvećem broju zemalja EU, kojima Dulić teži, bi pala ostavka posle 5 minuta. Kod nas ništa, čak on pomalo i preti što je to izneto.

nemanja

pre 13 godina

Opšte je poznato da je DS u Subotici najgori, niti jedan posao se ne može dobiti bez učlanjenja, a ima čak i primera da se nakon dobijenog posla, odvaja deo plate za kasu pomenute stranke.
Ja nikada ne bi glasala za radikale i ostale slične njima, ne znam sta nam preostaje.
Zaboravih napomenuti OSTAVKA!