Četvrtak, 11.11.2010.

10:08

Štrajk policije sutra od 7 ujutro

U petak, tačno u 7 ujutro, srpska policija prestaje sa radom, potvrđeno je za B92 u Udruženim sindikatima policije.

Izvor: B92

Štrajk policije sutra od 7 ujutro IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Logic

pre 13 godina

Kako smo osetljivi na dinar! Naročito na onaj koji ide u tuđi džep. U tuđoj ruci komad uvek veći, znamo davno. Pa neka, znamo šta je zavist. Ono što je šokantno u ovom slučaju jeste broj glasova koji se diže protiv povećanja plata - ne videh toliko revolta kad se objavi vest da je
- Policajaca oborio/povredio/pregazio pijani vozač
- Policajca ubio/ranio kriminalac prilikom potrage, hapšenja itd.
Nekoliko komentara, saučešće porodici, poneko se javi da bi se obrušio na nepostojanje oštrijih zakona i to je sve.
Zato što nije dinar u pitanju?
Svakako.
Neko ovde pomenu vojsku? Hvala mu, nasmejao me je. Na koje vojnike misli? Razvodnike u pozorištu ili one što dežuraju u dečjim vrtićima? One što su dobili tako odgovorna zaduženja, jer su izjavili da se plaše oružja? Jeste, iz puške se puca, a to je baš stresno!
Još su veseliji komentari o potrebi fakultetskog obrazovanja za policajce. Pa kad se zna koliko se godina studira kod nas, e, sigurno ne bi bilo policije na ulicama...

Mirka

pre 13 godina

Ti policajci na granici, bas ti koji vam najvise smetaju su najlosije opremljeni i najgore placeni od svih uniformisanih policajaca u Srbiji. Koliko su obrazovani, vaspitani ili strucni u svom poslu malo je bitno, jer jedini su koji hoce da rade taj posao za tako malu platu i u takvim uslovima.

obican gradjanin koji nema 30000 platu

pre 13 godina

Prvo: Zavrsili ste (vecina vas) kurs od 6-9meseci i to preko veze i hocete 40,000din?
Drugo: Vi bre nista ne radite,pune su vas kafane-posebno po malim mestima(i to su vase kolege) ili se vozikate atomobilima kakve nema sanse da vozi 3/4 gradjana.
Trece: Imate redovnu i solidnu platu, i nafatirate se za 15min taman dovoljno,pored lekara vi ste NAJKORUMPIRANIJA drzavna institucija... treba da vas je sramota
Cetvrto: ima vas toliko viska na radnim mestima pa nije ni cudo sto nista ne radite i "male" su vam plate.
Peto: pijete i jedete za dzaba u grebete se gde god stignete i ne placate prevoz NIGDE i NIKAD!
Sesto: Imate beneficiran radni staz,a do skoro (mozda jos uvek) su ga imali i oni koji sede po kancelarijama.
Sedmo: o neradu ovih za idavanje raznih dokumenata nemam reci... redovi guzve i pauze...
Osmo: najvise kriminalaca je bas u vasim redovima! Sto sve cesce i mediji objavljuju.
Deveto: Ko najvise i najcesce "honorarno" radi u obezbedjenjima raznih mafijasa,lopovcina i kontraverznih biznismena?

CAST VEOMA RETKIM IZUZETCIMA!

Deda Milojko

pre 13 godina

A sta kazete na naslov: "Srbija u genegalnom strajku?"
Ili Vi ne biste voleli da Vam platu povecaju za 40%?

Samo glasno razmisljam...

Srđan

pre 13 godina

Odlično, već se osećam bezbednije. Da je sreće pa da ne izlaze iz onih stanica i da ne ugrožavaju građane svojom bahatošću, korumpiranošću, bezobrazlukom i silom.

Goran Beč

pre 13 godina

"dok će na granicama detaljno pregledati putnike i namerno usporiti ulazak i izlazak iz zemlje"

Ovo je korak koji uopšte nemogu da shvatim sa strane policije, ne putuju samo političari preko granice, pa tamo bre idu i stranci. pa šta oni da pričaju svojima o Srbiju. da su zbog štrajka čekali satima na granici ? nije to rešenje, čak rušenje ugleda Srbije u inostranstvu. pa sad vi razmislite.

bozicbata

pre 13 godina

sutra idem na put, valjda necu morati da strepim da popijem kaznu zbog neimanja dodatne opreme ili dubine sare na gumama manje od 4mm...

i

pre 13 godina

Ja radim u policiji u smeni. Nisam bio sa porodicom zadnjih deset godina zajedno mozda dva tri puta ni za novu godinu ni za bozic ni uskrs. Pred svaku smenu sam dezuran 12. Mesecno me par puta zovu da radim prekovremeno. A bude da provedem i po 24 sata u firmi. A na platnoj listi svaki put pise 174 sata. I sta, treba da cutim? Gospoda iz vlade kupuju slike za 40miliona a ja treba da volontiram? Ja bi trebao da zivim od ove plate, a posto nemogu bunicu se! I samo da mi niko nespominje da u ovoj drzavi ima onih koji zive od 15 hiljada, na to cu vam reci da njima ocigledno bolje i netreba jer da meni da neko takvu platu srusio bi skupstinu sa sve poslanicima i vladom u njoj!!!

dusan

pre 13 godina

Apsolutno podrzavam strajk. Policajci su najdiskrimisanija grupa. Setimo se samo koliko je policajaca ubijeno u poslednih godinu dana! I naravno,nikom nista. A cim neko od policajaca malo prekoraci ovlascenja,odmah se dize velika prasina i prica o bahatosti. Necu ni da pricam o tome sto su svakodnevno izlozeni pritiscima i vredjanjima na poslu,sto imaju zastarelu garderobu i opremu...

Vlada

pre 13 godina

A u kojoj to drzavi u EU mora neko da zavrsi fakultet da bi postao policajac? Svugde se postaje policajac nakon sto zavrsis srednju cetvorogodisnju skolu. Rade se detaljne provere tog sto konkurise i njegove uze porodice. Ide se na kurs od godinu dana, ucis konkretne policijske stvari i imas psiho fizicku obuku pa kad to zavrsis onda si pripravnik 6 meseci pa tek onda dobijas ovlascenja. Takav model obuke je u celoj EU a ne samo u Srbiji. Pripadnici PTJ i SAJ takodje imaju isti stepen skolovanja kao i obican pozornik s tim sto su isli na posebne obuke i drilove kako bi postali specijalci. To je takodje svugde u Svetu. Kakve cu sve gluposti da procitam majko moja mila. Po nekima ovde policajac treba da zavrsi pravni, ekonomski ili medicinski fakultet da bi postao policajac. ha ha ha ha . Da bi bio rukovodilac ili inspektor u policiji treba da zavrsis neki fakultet ili visu skolu a najvise se cene policijska akademija i fakultet bezbednosti. Podrska policiji.

izborko

pre 13 godina

Sutanovc kao ministar vojni da posalj odma vojsku na policiju. Pod hitno, a Tadic da odobri to inace ce Srdjan Popovic za desetak godina da napise prijavu okruznom tuzilastvu.

Ludilo, zezanje ...

pre 13 godina

Znači, sutra pred vladom Srbije policija sa šerpama, pištaljkama, a oko zgrade kordoni huligana štite vladu...i rasteruju demonstrante?

Au, koji trip !

Vucko

pre 13 godina

Gospodo Policajci, samo napred, valjda ce Vlada napokon da padne, jedino vam zameram, sto cete neduzne gradjane na granici da maltretirate, mozda bi umesto toga trebali da pojacate saobracajnu kontrolu i legitimisanje iskljucivo vozila i sluzbenike Vlade RS, i time ih primorate da pocnu da razmisljaju, verujte mi to ce mnogo pre da da rezultate.

Dragicka

pre 13 godina

Treba da ih bude sramota, uvek sve ide preko ledja gradjana. Nije dovoljno sto salteri nece da rade, nego ce da maltertiraju ljude na granici.
Smanjite birokratiju pa trazite povecanje plata. Ma kad bi imali 10 poslanika manje eto povecanja plata.

pedjolino

pre 13 godina

Policija prestaje sa radom ? :)

Pa vi gospodo draga niste nikad ni radili. Ako izuzmemo Beograd (mada i u njemu ste "Cuvari reda i zakona" samo kad treba da se pokazete sa Dacicem) u malim sredinama ste zasticeni kao beli medvedi, lagano ubijate dane, a na testiranjima od silne zvonjave mobilnog onaj prijatelj ne moze da svira u pistaljku kad treba na poligonu da istrcite.... pa se jadan zabroji, a komandir zove li zove.

Znam da su se neke od vasih kolega vratile u sluzbu, iako su izbegli stravicne devedesete, Kosovo, prosto su izasli iz sluzbe, a iste te danas srecemo na ulici, kako patroliraju u svojim toplim automobilima, a vi pogodite da li imaju zimske gume.

sokrates

pre 13 godina

Svaka čast policajcima u uniformi i onima u civilu.Težak je to posao a ovde kod nas su zaista ne jadno već prejadno plaćeni. Ali oni sa sobom nose balast ostalih zaposlenih u policiji u pomoćnim službama. Ovi od 2000-te nisu napravili ni r od reforme od policije nego su je još više opteretili bulumentom kojekakvih likova. Mislim da bi ovo povećenje od 40% moglo ali samo za ove koji nose policijski posao a ostale kroz reformu policije prepoloviti a za godinu dana i tu ostalu polovinu još jednom prepoloviti tako da ih ostane 25% s tim da bi i to bilo puno ali bi ipak bilo podnošljivo kako tako.

MM lice

pre 13 godina

U svim zemljama je dozvoljen strajk policije,OSIM U NENORMALNIM...Druga stvar je sto je sve u Srbiji obezvredjeno,treba uvesti EURO,kao valutu.
U Spaniji je oko 6 eura sat,gotovo za vecinu poslova,pa i za agencije za obezbedjenje i policiju,uz ekstra sate moze da se zaradi oko 60 eura ,dnevno,pa puta 24 ili 25 radnih dana,eto plate.I dozvoljen je strajk policije.

masakr na banjici

pre 13 godina

To znaci da nece biti policije na utakmici Rad-Zvezda?!?! Zanimljivo, masakr u najavi i prekid utakmice!! Bravo policijo, ma vama treba 40% skratiti plate, bruko Srbije!

Bojan

pre 13 godina

Podržaću štrajk policije kad se ispune dva uslova...
1. Kad dozvole i vojsci da štrajkuje, koja je pritom i danas kao i zadnjih 20 godina u neuporedivo jadnijem stanju
2. Kada procenat od 98% pripadnika saobraćajne policije koji uzimaju mito smanje na 20%

Besni poreski obveznik

pre 13 godina

Da li je neko od strajkaca dao predlog gde da se pronadje novac za povecnje plata ? Iz veceg PDV-a zbog visih cena ? Od enormnog povecanja poreza na imovinu svake godine ? ( 150 % od 2007) ? Pa policija treba da stiti gradjane od lopova a ne da ga ona potkrada !

Nikolic M.

pre 13 godina

Trebali su da se nadju na nekih 30 % i da ne dozvole da dodje do strajka . Kakva je to drzava gde se dodje u situaciju da policija strajkuje. Ne moze neki tamo portir koji cuva zgradu suda da ima 40 hiljada a policajac 30 hiljada

Aman

pre 13 godina

Nemam ništa protiv da policajci budu bolje plaćeni, to je težak i odgovoran posao, a ako se loše plaća, onda se lako odaju korupciji i kriminalu.

Ali OVA rečenica iz vesti:

...dok će na granicama detaljno pregledati putnike i namerno usporiti ulazak i izlazak iz zemlje."

...me je upravo zaprepastila! To je najobičnije šikaniranje građana i zloupotreba službenih ovlašćenja. Policajcima koji TO budu radili treba uručiti otkaz istog trenutka!

Mirko

pre 13 godina

Radim u firmi za 30 000 dinara plate. Fakultetski sam obrazovan, nemam nikakve privilegije za prevoz i slicno sto imaju policajci. Sa druge strane znam da ce moja plata biti jos manja ako se poveca policajcima jer jednostavno to mora neko da plati. Zato ko ne zeli da radi u policiji neka izvoli u firmi kao sto je moja, bas me zanima koliko ce se zadrzati. Sramota!

Nostradamus

pre 13 godina

Podrzavam . Eto dokle smo dogurali. Nude policiji povecanje plate od 4 procenata a ovi traze 40 % . Kako nije sramota ove iz Vladajuce koalicije .

Aleksandar

pre 13 godina

Podrzavam . Traze da budu placeni za nocni rad , rad za praznike i prekovremeni rad . To je svugde u EU placeno i ne vidim u cemu je problem.

Miodrag

pre 13 godina

Podrska policiji. Konacno nasa policija radi za narod i potpuno su se odvojili od vlasti. Traze podrsku i razumevanje naroda. To je ono sto svaki gradjanin zeli. Ja zelim efikasnu, spremnu i opremljenu policiju sposobnu da po pozivu odmah dodje i uspostave red. Ako su lose placeni i opremljeni onda je to losa i korumpirana policija. A ovi sto pisu gluposti kako su policajci neskolovani i dobro placeni sa manje od 300 eura platom, pitam zbog cega oni nisu konkurisali da rade taj posao ?

Nenad

pre 13 godina

Sramota za Vladu Srbije da nisu mogli barem 20-25 % platu da im povecaju i verujem da bi bili zadovoljni i sa tim. Ovako nas ceka pakleni vikend i ko zna do kada ce ovo da traje. Ja ne znam da li je bilo gde strajk policije u Svetu mogao da traje duze od jednog dana. U Parizu pre nekoliko godina kada su strajkovali samo nekoliko sati nastao je nevidjeni kolaps da su ovi iz Vlade odmah potpisali i ispunili sve njihove zahteve. Ruku na srce gledam ih svaki dan dok prolazim kroz grad u onim pocepanim i izbledelim uniformama sa krsevima od vozila. Kakvo divno olicenje drzave Srbije.

Serpiko

pre 13 godina

Jos jedna bitna stvar!!! Od 25.oktobra Policijski sindikat Srbije kao reprezentativni sindikat, je otpoceo pregovaranje sa Vladom RS s ciljem da se u roku od 45 dana donese Poseban kolektivni ugovor za policijske sluzbenike. Pa zasto bi onda Vlada RS uopste i pregovarala sa tih 5-6 sindikata???????? Cisto da se zna prava istina!!!

Dragance

pre 13 godina

Ha ha ha kakva smo mi banana drzava kada policija strajkuje. Imam 40 godina i ja za ovo nisam cuo nigde niti sam negde procitao. Kakav samar Vladi pa da vidim ko ce sada da cuva onu korumpiranu vlast i poslanike koji sebi dizu plate sa 112 hiljada na 120 hiljada dinara. A ovima u policiji sto rade dokazano vise od njih nece da daju ni 5 para. Ja nikada nisam imao problem sa policijom i neka im daju vece plate ako ce biti efikasni. Oduvek sam smatrao da nam je sudstvo lose i da nece da osudjuju kriminalce onako kako bi trebalo a policija im sve na tacni isporuci.

Milos

pre 13 godina

Policajci koji su u uniformi, na ulicama, koji se bave opasnim poslom treba da budu visoko obrazovani, a zatim da zavrse i Policijsku akademiju. Takvi policajci treba da prolaze stroge testove licnosti i tek onda da dobiju znacku; naravno, treba da imaju visoku platu i odlicne uslove rada.

Momci koji su uniformu obukli u osamnaestoj jer nisu znali sta bi drugo ili nisu bili sposobni da se dalje usavrsavaju treba da primaju platu u skladu sa onim koliko se inace placaju srednje obrazovani ljudi, a to je otprilike ovoliko koliko je sada.

Birokrate na salterima i u kancelarijama treba da imaju isto tako priblizno slicnu platu kao i ostali salterski sluzbenici, a i ona je tu negde oko 30.000 dinara.

E, kada bi se dogovorili da se odvoji zito od kukolja, ja bih drage volje podrzao da ova ozbiljna manjina dobije ozbiljno povecanje plate.

Neca

pre 13 godina

Hvala bogu da krene nesto konacno pa makar i od MUP - a. Dosta vise kradje i korupcije u drzavi, ugledajmo se na Grke i Spance, organizujmo masovne proteste da Srbija stane. To nam je jedina sansa posteni svete u borbi protiv ovog zla na celoj politickoj sceni. Strajk i bojkot izbora, ne dam vam legitimitet.

Aleksandar

pre 13 godina

Ima lenjih policajaca, ima bahatih(oni sto umisljaju da su najpametniji, a usput zamisljaju da su Sudija Dred), ali ima i stvarno postenih i odlicnih. Treba da se reformise policija da se izbace ovi lenji i bahati, da ostanu ovi vredni. A ne da se pozove policija, a oni se ne pojave, pa ih zoves opet, pa ih opet nema, pa dignes galamu treci put, pa se pojave u roku od 10 minuta, a pre toga je proslo jedno sat vremena.

Ovim vrednima treba da se poveca plata, ali ne neka crkavica na crkavicu, nego treba da im bude odlicna plata. Jer taj posao je vrlo tezak. Ti ljudi su se nagledali i preziveli sve i svasta, gde bi se prosecnom gradjaninu prevrnuo stomak.
Neka pocetna plata terenskog policajca u inostranstvu je oko 1500 evra. Samo sto je kod nas situacija - ako neces umreti na terenu, dokrajcice te mizerna plata. To je problem.

aconi

pre 13 godina

Nadam se da ce ovo procitati i poneki policajac. Ja sam radio u policiji za vreme ratova do 2001., bile su male plate ali nikad niko nije pomisljao na strajk. Ovo je sramota i rekao sam i nekim kucnim prijateljima iz policije. Svi su u teskom polozaju, njima se placa putni prosak a niko ne placa prevoz.

hehe

pre 13 godina

40% povecanje zarade?

Samo u snu! U Srbiji je zaposleno oko 100,000 policijskih lica! Visak ih je preko 50%! Ceka Vas revizija i sistematizacija strajkaci u uniformama i pistoljima. Dosta je ova drzava hranila i gojila zadrigle policajce koje mrzi da stanu pre devet ujutro i kontrolisu saobracaj!

srdjan

pre 13 godina

Da li to znaci da nece raditi ni oni komandosi maskirani u zbunje iskacu ispred kola ako idu 5km/h brze nego sto je dozvoljeno?
Milslim da ce malo ko primetiti da strajkuju. Svakako ih nema tamo gde bi trebalo da budu.

matori

pre 13 godina

Zahtevi koje su postavili sindikati policije, mnogo su ozbiljniji i materijalno "teži" od zahteva koje je imala pravosudna administracija!
Baš me zanima kakav će biti ishod rešavanja policijskih zahteva...
Za sada je rezultat 1:1, i jedni i drugi su dobili SAMO obećanja.

srdjan

pre 13 godina

Da li to znaci da nece raditi ni oni komandosi maskirani u zbunje iskacu ispred kola ako idu 5km/h brze nego sto je dozvoljeno?
Milslim da ce malo ko primetiti da strajkuju. Svakako ih nema tamo gde bi trebalo da budu.

hehe

pre 13 godina

40% povecanje zarade?

Samo u snu! U Srbiji je zaposleno oko 100,000 policijskih lica! Visak ih je preko 50%! Ceka Vas revizija i sistematizacija strajkaci u uniformama i pistoljima. Dosta je ova drzava hranila i gojila zadrigle policajce koje mrzi da stanu pre devet ujutro i kontrolisu saobracaj!

Milos

pre 13 godina

Policajci koji su u uniformi, na ulicama, koji se bave opasnim poslom treba da budu visoko obrazovani, a zatim da zavrse i Policijsku akademiju. Takvi policajci treba da prolaze stroge testove licnosti i tek onda da dobiju znacku; naravno, treba da imaju visoku platu i odlicne uslove rada.

Momci koji su uniformu obukli u osamnaestoj jer nisu znali sta bi drugo ili nisu bili sposobni da se dalje usavrsavaju treba da primaju platu u skladu sa onim koliko se inace placaju srednje obrazovani ljudi, a to je otprilike ovoliko koliko je sada.

Birokrate na salterima i u kancelarijama treba da imaju isto tako priblizno slicnu platu kao i ostali salterski sluzbenici, a i ona je tu negde oko 30.000 dinara.

E, kada bi se dogovorili da se odvoji zito od kukolja, ja bih drage volje podrzao da ova ozbiljna manjina dobije ozbiljno povecanje plate.

Aman

pre 13 godina

Nemam ništa protiv da policajci budu bolje plaćeni, to je težak i odgovoran posao, a ako se loše plaća, onda se lako odaju korupciji i kriminalu.

Ali OVA rečenica iz vesti:

...dok će na granicama detaljno pregledati putnike i namerno usporiti ulazak i izlazak iz zemlje."

...me je upravo zaprepastila! To je najobičnije šikaniranje građana i zloupotreba službenih ovlašćenja. Policajcima koji TO budu radili treba uručiti otkaz istog trenutka!

aconi

pre 13 godina

Nadam se da ce ovo procitati i poneki policajac. Ja sam radio u policiji za vreme ratova do 2001., bile su male plate ali nikad niko nije pomisljao na strajk. Ovo je sramota i rekao sam i nekim kucnim prijateljima iz policije. Svi su u teskom polozaju, njima se placa putni prosak a niko ne placa prevoz.

Aleksandar

pre 13 godina

Ima lenjih policajaca, ima bahatih(oni sto umisljaju da su najpametniji, a usput zamisljaju da su Sudija Dred), ali ima i stvarno postenih i odlicnih. Treba da se reformise policija da se izbace ovi lenji i bahati, da ostanu ovi vredni. A ne da se pozove policija, a oni se ne pojave, pa ih zoves opet, pa ih opet nema, pa dignes galamu treci put, pa se pojave u roku od 10 minuta, a pre toga je proslo jedno sat vremena.

Ovim vrednima treba da se poveca plata, ali ne neka crkavica na crkavicu, nego treba da im bude odlicna plata. Jer taj posao je vrlo tezak. Ti ljudi su se nagledali i preziveli sve i svasta, gde bi se prosecnom gradjaninu prevrnuo stomak.
Neka pocetna plata terenskog policajca u inostranstvu je oko 1500 evra. Samo sto je kod nas situacija - ako neces umreti na terenu, dokrajcice te mizerna plata. To je problem.

Aleksandar

pre 13 godina

Podrzavam . Traze da budu placeni za nocni rad , rad za praznike i prekovremeni rad . To je svugde u EU placeno i ne vidim u cemu je problem.

Neca

pre 13 godina

Hvala bogu da krene nesto konacno pa makar i od MUP - a. Dosta vise kradje i korupcije u drzavi, ugledajmo se na Grke i Spance, organizujmo masovne proteste da Srbija stane. To nam je jedina sansa posteni svete u borbi protiv ovog zla na celoj politickoj sceni. Strajk i bojkot izbora, ne dam vam legitimitet.

matori

pre 13 godina

Zahtevi koje su postavili sindikati policije, mnogo su ozbiljniji i materijalno "teži" od zahteva koje je imala pravosudna administracija!
Baš me zanima kakav će biti ishod rešavanja policijskih zahteva...
Za sada je rezultat 1:1, i jedni i drugi su dobili SAMO obećanja.

Dragance

pre 13 godina

Ha ha ha kakva smo mi banana drzava kada policija strajkuje. Imam 40 godina i ja za ovo nisam cuo nigde niti sam negde procitao. Kakav samar Vladi pa da vidim ko ce sada da cuva onu korumpiranu vlast i poslanike koji sebi dizu plate sa 112 hiljada na 120 hiljada dinara. A ovima u policiji sto rade dokazano vise od njih nece da daju ni 5 para. Ja nikada nisam imao problem sa policijom i neka im daju vece plate ako ce biti efikasni. Oduvek sam smatrao da nam je sudstvo lose i da nece da osudjuju kriminalce onako kako bi trebalo a policija im sve na tacni isporuci.

Mirko

pre 13 godina

Radim u firmi za 30 000 dinara plate. Fakultetski sam obrazovan, nemam nikakve privilegije za prevoz i slicno sto imaju policajci. Sa druge strane znam da ce moja plata biti jos manja ako se poveca policajcima jer jednostavno to mora neko da plati. Zato ko ne zeli da radi u policiji neka izvoli u firmi kao sto je moja, bas me zanima koliko ce se zadrzati. Sramota!

Ludilo, zezanje ...

pre 13 godina

Znači, sutra pred vladom Srbije policija sa šerpama, pištaljkama, a oko zgrade kordoni huligana štite vladu...i rasteruju demonstrante?

Au, koji trip !

Vlada

pre 13 godina

A u kojoj to drzavi u EU mora neko da zavrsi fakultet da bi postao policajac? Svugde se postaje policajac nakon sto zavrsis srednju cetvorogodisnju skolu. Rade se detaljne provere tog sto konkurise i njegove uze porodice. Ide se na kurs od godinu dana, ucis konkretne policijske stvari i imas psiho fizicku obuku pa kad to zavrsis onda si pripravnik 6 meseci pa tek onda dobijas ovlascenja. Takav model obuke je u celoj EU a ne samo u Srbiji. Pripadnici PTJ i SAJ takodje imaju isti stepen skolovanja kao i obican pozornik s tim sto su isli na posebne obuke i drilove kako bi postali specijalci. To je takodje svugde u Svetu. Kakve cu sve gluposti da procitam majko moja mila. Po nekima ovde policajac treba da zavrsi pravni, ekonomski ili medicinski fakultet da bi postao policajac. ha ha ha ha . Da bi bio rukovodilac ili inspektor u policiji treba da zavrsis neki fakultet ili visu skolu a najvise se cene policijska akademija i fakultet bezbednosti. Podrska policiji.

Bojan

pre 13 godina

Podržaću štrajk policije kad se ispune dva uslova...
1. Kad dozvole i vojsci da štrajkuje, koja je pritom i danas kao i zadnjih 20 godina u neuporedivo jadnijem stanju
2. Kada procenat od 98% pripadnika saobraćajne policije koji uzimaju mito smanje na 20%

Miodrag

pre 13 godina

Podrska policiji. Konacno nasa policija radi za narod i potpuno su se odvojili od vlasti. Traze podrsku i razumevanje naroda. To je ono sto svaki gradjanin zeli. Ja zelim efikasnu, spremnu i opremljenu policiju sposobnu da po pozivu odmah dodje i uspostave red. Ako su lose placeni i opremljeni onda je to losa i korumpirana policija. A ovi sto pisu gluposti kako su policajci neskolovani i dobro placeni sa manje od 300 eura platom, pitam zbog cega oni nisu konkurisali da rade taj posao ?

Nikolic M.

pre 13 godina

Trebali su da se nadju na nekih 30 % i da ne dozvole da dodje do strajka . Kakva je to drzava gde se dodje u situaciju da policija strajkuje. Ne moze neki tamo portir koji cuva zgradu suda da ima 40 hiljada a policajac 30 hiljada

Nenad

pre 13 godina

Sramota za Vladu Srbije da nisu mogli barem 20-25 % platu da im povecaju i verujem da bi bili zadovoljni i sa tim. Ovako nas ceka pakleni vikend i ko zna do kada ce ovo da traje. Ja ne znam da li je bilo gde strajk policije u Svetu mogao da traje duze od jednog dana. U Parizu pre nekoliko godina kada su strajkovali samo nekoliko sati nastao je nevidjeni kolaps da su ovi iz Vlade odmah potpisali i ispunili sve njihove zahteve. Ruku na srce gledam ih svaki dan dok prolazim kroz grad u onim pocepanim i izbledelim uniformama sa krsevima od vozila. Kakvo divno olicenje drzave Srbije.

Nostradamus

pre 13 godina

Podrzavam . Eto dokle smo dogurali. Nude policiji povecanje plate od 4 procenata a ovi traze 40 % . Kako nije sramota ove iz Vladajuce koalicije .

i

pre 13 godina

Ja radim u policiji u smeni. Nisam bio sa porodicom zadnjih deset godina zajedno mozda dva tri puta ni za novu godinu ni za bozic ni uskrs. Pred svaku smenu sam dezuran 12. Mesecno me par puta zovu da radim prekovremeno. A bude da provedem i po 24 sata u firmi. A na platnoj listi svaki put pise 174 sata. I sta, treba da cutim? Gospoda iz vlade kupuju slike za 40miliona a ja treba da volontiram? Ja bi trebao da zivim od ove plate, a posto nemogu bunicu se! I samo da mi niko nespominje da u ovoj drzavi ima onih koji zive od 15 hiljada, na to cu vam reci da njima ocigledno bolje i netreba jer da meni da neko takvu platu srusio bi skupstinu sa sve poslanicima i vladom u njoj!!!

sokrates

pre 13 godina

Svaka čast policajcima u uniformi i onima u civilu.Težak je to posao a ovde kod nas su zaista ne jadno već prejadno plaćeni. Ali oni sa sobom nose balast ostalih zaposlenih u policiji u pomoćnim službama. Ovi od 2000-te nisu napravili ni r od reforme od policije nego su je još više opteretili bulumentom kojekakvih likova. Mislim da bi ovo povećenje od 40% moglo ali samo za ove koji nose policijski posao a ostale kroz reformu policije prepoloviti a za godinu dana i tu ostalu polovinu još jednom prepoloviti tako da ih ostane 25% s tim da bi i to bilo puno ali bi ipak bilo podnošljivo kako tako.

Serpiko

pre 13 godina

Jos jedna bitna stvar!!! Od 25.oktobra Policijski sindikat Srbije kao reprezentativni sindikat, je otpoceo pregovaranje sa Vladom RS s ciljem da se u roku od 45 dana donese Poseban kolektivni ugovor za policijske sluzbenike. Pa zasto bi onda Vlada RS uopste i pregovarala sa tih 5-6 sindikata???????? Cisto da se zna prava istina!!!

pedjolino

pre 13 godina

Policija prestaje sa radom ? :)

Pa vi gospodo draga niste nikad ni radili. Ako izuzmemo Beograd (mada i u njemu ste "Cuvari reda i zakona" samo kad treba da se pokazete sa Dacicem) u malim sredinama ste zasticeni kao beli medvedi, lagano ubijate dane, a na testiranjima od silne zvonjave mobilnog onaj prijatelj ne moze da svira u pistaljku kad treba na poligonu da istrcite.... pa se jadan zabroji, a komandir zove li zove.

Znam da su se neke od vasih kolega vratile u sluzbu, iako su izbegli stravicne devedesete, Kosovo, prosto su izasli iz sluzbe, a iste te danas srecemo na ulici, kako patroliraju u svojim toplim automobilima, a vi pogodite da li imaju zimske gume.

Dragicka

pre 13 godina

Treba da ih bude sramota, uvek sve ide preko ledja gradjana. Nije dovoljno sto salteri nece da rade, nego ce da maltertiraju ljude na granici.
Smanjite birokratiju pa trazite povecanje plata. Ma kad bi imali 10 poslanika manje eto povecanja plata.

Vucko

pre 13 godina

Gospodo Policajci, samo napred, valjda ce Vlada napokon da padne, jedino vam zameram, sto cete neduzne gradjane na granici da maltretirate, mozda bi umesto toga trebali da pojacate saobracajnu kontrolu i legitimisanje iskljucivo vozila i sluzbenike Vlade RS, i time ih primorate da pocnu da razmisljaju, verujte mi to ce mnogo pre da da rezultate.

Srđan

pre 13 godina

Odlično, već se osećam bezbednije. Da je sreće pa da ne izlaze iz onih stanica i da ne ugrožavaju građane svojom bahatošću, korumpiranošću, bezobrazlukom i silom.

dusan

pre 13 godina

Apsolutno podrzavam strajk. Policajci su najdiskrimisanija grupa. Setimo se samo koliko je policajaca ubijeno u poslednih godinu dana! I naravno,nikom nista. A cim neko od policajaca malo prekoraci ovlascenja,odmah se dize velika prasina i prica o bahatosti. Necu ni da pricam o tome sto su svakodnevno izlozeni pritiscima i vredjanjima na poslu,sto imaju zastarelu garderobu i opremu...

Deda Milojko

pre 13 godina

A sta kazete na naslov: "Srbija u genegalnom strajku?"
Ili Vi ne biste voleli da Vam platu povecaju za 40%?

Samo glasno razmisljam...

MM lice

pre 13 godina

U svim zemljama je dozvoljen strajk policije,OSIM U NENORMALNIM...Druga stvar je sto je sve u Srbiji obezvredjeno,treba uvesti EURO,kao valutu.
U Spaniji je oko 6 eura sat,gotovo za vecinu poslova,pa i za agencije za obezbedjenje i policiju,uz ekstra sate moze da se zaradi oko 60 eura ,dnevno,pa puta 24 ili 25 radnih dana,eto plate.I dozvoljen je strajk policije.

masakr na banjici

pre 13 godina

To znaci da nece biti policije na utakmici Rad-Zvezda?!?! Zanimljivo, masakr u najavi i prekid utakmice!! Bravo policijo, ma vama treba 40% skratiti plate, bruko Srbije!

Besni poreski obveznik

pre 13 godina

Da li je neko od strajkaca dao predlog gde da se pronadje novac za povecnje plata ? Iz veceg PDV-a zbog visih cena ? Od enormnog povecanja poreza na imovinu svake godine ? ( 150 % od 2007) ? Pa policija treba da stiti gradjane od lopova a ne da ga ona potkrada !

izborko

pre 13 godina

Sutanovc kao ministar vojni da posalj odma vojsku na policiju. Pod hitno, a Tadic da odobri to inace ce Srdjan Popovic za desetak godina da napise prijavu okruznom tuzilastvu.

obican gradjanin koji nema 30000 platu

pre 13 godina

Prvo: Zavrsili ste (vecina vas) kurs od 6-9meseci i to preko veze i hocete 40,000din?
Drugo: Vi bre nista ne radite,pune su vas kafane-posebno po malim mestima(i to su vase kolege) ili se vozikate atomobilima kakve nema sanse da vozi 3/4 gradjana.
Trece: Imate redovnu i solidnu platu, i nafatirate se za 15min taman dovoljno,pored lekara vi ste NAJKORUMPIRANIJA drzavna institucija... treba da vas je sramota
Cetvrto: ima vas toliko viska na radnim mestima pa nije ni cudo sto nista ne radite i "male" su vam plate.
Peto: pijete i jedete za dzaba u grebete se gde god stignete i ne placate prevoz NIGDE i NIKAD!
Sesto: Imate beneficiran radni staz,a do skoro (mozda jos uvek) su ga imali i oni koji sede po kancelarijama.
Sedmo: o neradu ovih za idavanje raznih dokumenata nemam reci... redovi guzve i pauze...
Osmo: najvise kriminalaca je bas u vasim redovima! Sto sve cesce i mediji objavljuju.
Deveto: Ko najvise i najcesce "honorarno" radi u obezbedjenjima raznih mafijasa,lopovcina i kontraverznih biznismena?

CAST VEOMA RETKIM IZUZETCIMA!

Goran Beč

pre 13 godina

"dok će na granicama detaljno pregledati putnike i namerno usporiti ulazak i izlazak iz zemlje"

Ovo je korak koji uopšte nemogu da shvatim sa strane policije, ne putuju samo političari preko granice, pa tamo bre idu i stranci. pa šta oni da pričaju svojima o Srbiju. da su zbog štrajka čekali satima na granici ? nije to rešenje, čak rušenje ugleda Srbije u inostranstvu. pa sad vi razmislite.

bozicbata

pre 13 godina

sutra idem na put, valjda necu morati da strepim da popijem kaznu zbog neimanja dodatne opreme ili dubine sare na gumama manje od 4mm...

Mirka

pre 13 godina

Ti policajci na granici, bas ti koji vam najvise smetaju su najlosije opremljeni i najgore placeni od svih uniformisanih policajaca u Srbiji. Koliko su obrazovani, vaspitani ili strucni u svom poslu malo je bitno, jer jedini su koji hoce da rade taj posao za tako malu platu i u takvim uslovima.

Logic

pre 13 godina

Kako smo osetljivi na dinar! Naročito na onaj koji ide u tuđi džep. U tuđoj ruci komad uvek veći, znamo davno. Pa neka, znamo šta je zavist. Ono što je šokantno u ovom slučaju jeste broj glasova koji se diže protiv povećanja plata - ne videh toliko revolta kad se objavi vest da je
- Policajaca oborio/povredio/pregazio pijani vozač
- Policajca ubio/ranio kriminalac prilikom potrage, hapšenja itd.
Nekoliko komentara, saučešće porodici, poneko se javi da bi se obrušio na nepostojanje oštrijih zakona i to je sve.
Zato što nije dinar u pitanju?
Svakako.
Neko ovde pomenu vojsku? Hvala mu, nasmejao me je. Na koje vojnike misli? Razvodnike u pozorištu ili one što dežuraju u dečjim vrtićima? One što su dobili tako odgovorna zaduženja, jer su izjavili da se plaše oružja? Jeste, iz puške se puca, a to je baš stresno!
Još su veseliji komentari o potrebi fakultetskog obrazovanja za policajce. Pa kad se zna koliko se godina studira kod nas, e, sigurno ne bi bilo policije na ulicama...

hehe

pre 13 godina

40% povecanje zarade?

Samo u snu! U Srbiji je zaposleno oko 100,000 policijskih lica! Visak ih je preko 50%! Ceka Vas revizija i sistematizacija strajkaci u uniformama i pistoljima. Dosta je ova drzava hranila i gojila zadrigle policajce koje mrzi da stanu pre devet ujutro i kontrolisu saobracaj!

aconi

pre 13 godina

Nadam se da ce ovo procitati i poneki policajac. Ja sam radio u policiji za vreme ratova do 2001., bile su male plate ali nikad niko nije pomisljao na strajk. Ovo je sramota i rekao sam i nekim kucnim prijateljima iz policije. Svi su u teskom polozaju, njima se placa putni prosak a niko ne placa prevoz.

masakr na banjici

pre 13 godina

To znaci da nece biti policije na utakmici Rad-Zvezda?!?! Zanimljivo, masakr u najavi i prekid utakmice!! Bravo policijo, ma vama treba 40% skratiti plate, bruko Srbije!

Nikolic M.

pre 13 godina

Trebali su da se nadju na nekih 30 % i da ne dozvole da dodje do strajka . Kakva je to drzava gde se dodje u situaciju da policija strajkuje. Ne moze neki tamo portir koji cuva zgradu suda da ima 40 hiljada a policajac 30 hiljada

Miodrag

pre 13 godina

Podrska policiji. Konacno nasa policija radi za narod i potpuno su se odvojili od vlasti. Traze podrsku i razumevanje naroda. To je ono sto svaki gradjanin zeli. Ja zelim efikasnu, spremnu i opremljenu policiju sposobnu da po pozivu odmah dodje i uspostave red. Ako su lose placeni i opremljeni onda je to losa i korumpirana policija. A ovi sto pisu gluposti kako su policajci neskolovani i dobro placeni sa manje od 300 eura platom, pitam zbog cega oni nisu konkurisali da rade taj posao ?

srdjan

pre 13 godina

Da li to znaci da nece raditi ni oni komandosi maskirani u zbunje iskacu ispred kola ako idu 5km/h brze nego sto je dozvoljeno?
Milslim da ce malo ko primetiti da strajkuju. Svakako ih nema tamo gde bi trebalo da budu.

Mirko

pre 13 godina

Radim u firmi za 30 000 dinara plate. Fakultetski sam obrazovan, nemam nikakve privilegije za prevoz i slicno sto imaju policajci. Sa druge strane znam da ce moja plata biti jos manja ako se poveca policajcima jer jednostavno to mora neko da plati. Zato ko ne zeli da radi u policiji neka izvoli u firmi kao sto je moja, bas me zanima koliko ce se zadrzati. Sramota!

Aman

pre 13 godina

Nemam ništa protiv da policajci budu bolje plaćeni, to je težak i odgovoran posao, a ako se loše plaća, onda se lako odaju korupciji i kriminalu.

Ali OVA rečenica iz vesti:

...dok će na granicama detaljno pregledati putnike i namerno usporiti ulazak i izlazak iz zemlje."

...me je upravo zaprepastila! To je najobičnije šikaniranje građana i zloupotreba službenih ovlašćenja. Policajcima koji TO budu radili treba uručiti otkaz istog trenutka!

Nostradamus

pre 13 godina

Podrzavam . Eto dokle smo dogurali. Nude policiji povecanje plate od 4 procenata a ovi traze 40 % . Kako nije sramota ove iz Vladajuce koalicije .

Milos

pre 13 godina

Policajci koji su u uniformi, na ulicama, koji se bave opasnim poslom treba da budu visoko obrazovani, a zatim da zavrse i Policijsku akademiju. Takvi policajci treba da prolaze stroge testove licnosti i tek onda da dobiju znacku; naravno, treba da imaju visoku platu i odlicne uslove rada.

Momci koji su uniformu obukli u osamnaestoj jer nisu znali sta bi drugo ili nisu bili sposobni da se dalje usavrsavaju treba da primaju platu u skladu sa onim koliko se inace placaju srednje obrazovani ljudi, a to je otprilike ovoliko koliko je sada.

Birokrate na salterima i u kancelarijama treba da imaju isto tako priblizno slicnu platu kao i ostali salterski sluzbenici, a i ona je tu negde oko 30.000 dinara.

E, kada bi se dogovorili da se odvoji zito od kukolja, ja bih drage volje podrzao da ova ozbiljna manjina dobije ozbiljno povecanje plate.

Aleksandar

pre 13 godina

Podrzavam . Traze da budu placeni za nocni rad , rad za praznike i prekovremeni rad . To je svugde u EU placeno i ne vidim u cemu je problem.

Dragance

pre 13 godina

Ha ha ha kakva smo mi banana drzava kada policija strajkuje. Imam 40 godina i ja za ovo nisam cuo nigde niti sam negde procitao. Kakav samar Vladi pa da vidim ko ce sada da cuva onu korumpiranu vlast i poslanike koji sebi dizu plate sa 112 hiljada na 120 hiljada dinara. A ovima u policiji sto rade dokazano vise od njih nece da daju ni 5 para. Ja nikada nisam imao problem sa policijom i neka im daju vece plate ako ce biti efikasni. Oduvek sam smatrao da nam je sudstvo lose i da nece da osudjuju kriminalce onako kako bi trebalo a policija im sve na tacni isporuci.

dusan

pre 13 godina

Apsolutno podrzavam strajk. Policajci su najdiskrimisanija grupa. Setimo se samo koliko je policajaca ubijeno u poslednih godinu dana! I naravno,nikom nista. A cim neko od policajaca malo prekoraci ovlascenja,odmah se dize velika prasina i prica o bahatosti. Necu ni da pricam o tome sto su svakodnevno izlozeni pritiscima i vredjanjima na poslu,sto imaju zastarelu garderobu i opremu...

Nenad

pre 13 godina

Sramota za Vladu Srbije da nisu mogli barem 20-25 % platu da im povecaju i verujem da bi bili zadovoljni i sa tim. Ovako nas ceka pakleni vikend i ko zna do kada ce ovo da traje. Ja ne znam da li je bilo gde strajk policije u Svetu mogao da traje duze od jednog dana. U Parizu pre nekoliko godina kada su strajkovali samo nekoliko sati nastao je nevidjeni kolaps da su ovi iz Vlade odmah potpisali i ispunili sve njihove zahteve. Ruku na srce gledam ih svaki dan dok prolazim kroz grad u onim pocepanim i izbledelim uniformama sa krsevima od vozila. Kakvo divno olicenje drzave Srbije.

Serpiko

pre 13 godina

Jos jedna bitna stvar!!! Od 25.oktobra Policijski sindikat Srbije kao reprezentativni sindikat, je otpoceo pregovaranje sa Vladom RS s ciljem da se u roku od 45 dana donese Poseban kolektivni ugovor za policijske sluzbenike. Pa zasto bi onda Vlada RS uopste i pregovarala sa tih 5-6 sindikata???????? Cisto da se zna prava istina!!!

izborko

pre 13 godina

Sutanovc kao ministar vojni da posalj odma vojsku na policiju. Pod hitno, a Tadic da odobri to inace ce Srdjan Popovic za desetak godina da napise prijavu okruznom tuzilastvu.

Neca

pre 13 godina

Hvala bogu da krene nesto konacno pa makar i od MUP - a. Dosta vise kradje i korupcije u drzavi, ugledajmo se na Grke i Spance, organizujmo masovne proteste da Srbija stane. To nam je jedina sansa posteni svete u borbi protiv ovog zla na celoj politickoj sceni. Strajk i bojkot izbora, ne dam vam legitimitet.

Aleksandar

pre 13 godina

Ima lenjih policajaca, ima bahatih(oni sto umisljaju da su najpametniji, a usput zamisljaju da su Sudija Dred), ali ima i stvarno postenih i odlicnih. Treba da se reformise policija da se izbace ovi lenji i bahati, da ostanu ovi vredni. A ne da se pozove policija, a oni se ne pojave, pa ih zoves opet, pa ih opet nema, pa dignes galamu treci put, pa se pojave u roku od 10 minuta, a pre toga je proslo jedno sat vremena.

Ovim vrednima treba da se poveca plata, ali ne neka crkavica na crkavicu, nego treba da im bude odlicna plata. Jer taj posao je vrlo tezak. Ti ljudi su se nagledali i preziveli sve i svasta, gde bi se prosecnom gradjaninu prevrnuo stomak.
Neka pocetna plata terenskog policajca u inostranstvu je oko 1500 evra. Samo sto je kod nas situacija - ako neces umreti na terenu, dokrajcice te mizerna plata. To je problem.

i

pre 13 godina

Ja radim u policiji u smeni. Nisam bio sa porodicom zadnjih deset godina zajedno mozda dva tri puta ni za novu godinu ni za bozic ni uskrs. Pred svaku smenu sam dezuran 12. Mesecno me par puta zovu da radim prekovremeno. A bude da provedem i po 24 sata u firmi. A na platnoj listi svaki put pise 174 sata. I sta, treba da cutim? Gospoda iz vlade kupuju slike za 40miliona a ja treba da volontiram? Ja bi trebao da zivim od ove plate, a posto nemogu bunicu se! I samo da mi niko nespominje da u ovoj drzavi ima onih koji zive od 15 hiljada, na to cu vam reci da njima ocigledno bolje i netreba jer da meni da neko takvu platu srusio bi skupstinu sa sve poslanicima i vladom u njoj!!!

Besni poreski obveznik

pre 13 godina

Da li je neko od strajkaca dao predlog gde da se pronadje novac za povecnje plata ? Iz veceg PDV-a zbog visih cena ? Od enormnog povecanja poreza na imovinu svake godine ? ( 150 % od 2007) ? Pa policija treba da stiti gradjane od lopova a ne da ga ona potkrada !

obican gradjanin koji nema 30000 platu

pre 13 godina

Prvo: Zavrsili ste (vecina vas) kurs od 6-9meseci i to preko veze i hocete 40,000din?
Drugo: Vi bre nista ne radite,pune su vas kafane-posebno po malim mestima(i to su vase kolege) ili se vozikate atomobilima kakve nema sanse da vozi 3/4 gradjana.
Trece: Imate redovnu i solidnu platu, i nafatirate se za 15min taman dovoljno,pored lekara vi ste NAJKORUMPIRANIJA drzavna institucija... treba da vas je sramota
Cetvrto: ima vas toliko viska na radnim mestima pa nije ni cudo sto nista ne radite i "male" su vam plate.
Peto: pijete i jedete za dzaba u grebete se gde god stignete i ne placate prevoz NIGDE i NIKAD!
Sesto: Imate beneficiran radni staz,a do skoro (mozda jos uvek) su ga imali i oni koji sede po kancelarijama.
Sedmo: o neradu ovih za idavanje raznih dokumenata nemam reci... redovi guzve i pauze...
Osmo: najvise kriminalaca je bas u vasim redovima! Sto sve cesce i mediji objavljuju.
Deveto: Ko najvise i najcesce "honorarno" radi u obezbedjenjima raznih mafijasa,lopovcina i kontraverznih biznismena?

CAST VEOMA RETKIM IZUZETCIMA!

matori

pre 13 godina

Zahtevi koje su postavili sindikati policije, mnogo su ozbiljniji i materijalno "teži" od zahteva koje je imala pravosudna administracija!
Baš me zanima kakav će biti ishod rešavanja policijskih zahteva...
Za sada je rezultat 1:1, i jedni i drugi su dobili SAMO obećanja.

MM lice

pre 13 godina

U svim zemljama je dozvoljen strajk policije,OSIM U NENORMALNIM...Druga stvar je sto je sve u Srbiji obezvredjeno,treba uvesti EURO,kao valutu.
U Spaniji je oko 6 eura sat,gotovo za vecinu poslova,pa i za agencije za obezbedjenje i policiju,uz ekstra sate moze da se zaradi oko 60 eura ,dnevno,pa puta 24 ili 25 radnih dana,eto plate.I dozvoljen je strajk policije.

Vlada

pre 13 godina

A u kojoj to drzavi u EU mora neko da zavrsi fakultet da bi postao policajac? Svugde se postaje policajac nakon sto zavrsis srednju cetvorogodisnju skolu. Rade se detaljne provere tog sto konkurise i njegove uze porodice. Ide se na kurs od godinu dana, ucis konkretne policijske stvari i imas psiho fizicku obuku pa kad to zavrsis onda si pripravnik 6 meseci pa tek onda dobijas ovlascenja. Takav model obuke je u celoj EU a ne samo u Srbiji. Pripadnici PTJ i SAJ takodje imaju isti stepen skolovanja kao i obican pozornik s tim sto su isli na posebne obuke i drilove kako bi postali specijalci. To je takodje svugde u Svetu. Kakve cu sve gluposti da procitam majko moja mila. Po nekima ovde policajac treba da zavrsi pravni, ekonomski ili medicinski fakultet da bi postao policajac. ha ha ha ha . Da bi bio rukovodilac ili inspektor u policiji treba da zavrsis neki fakultet ili visu skolu a najvise se cene policijska akademija i fakultet bezbednosti. Podrska policiji.

Srđan

pre 13 godina

Odlično, već se osećam bezbednije. Da je sreće pa da ne izlaze iz onih stanica i da ne ugrožavaju građane svojom bahatošću, korumpiranošću, bezobrazlukom i silom.

pedjolino

pre 13 godina

Policija prestaje sa radom ? :)

Pa vi gospodo draga niste nikad ni radili. Ako izuzmemo Beograd (mada i u njemu ste "Cuvari reda i zakona" samo kad treba da se pokazete sa Dacicem) u malim sredinama ste zasticeni kao beli medvedi, lagano ubijate dane, a na testiranjima od silne zvonjave mobilnog onaj prijatelj ne moze da svira u pistaljku kad treba na poligonu da istrcite.... pa se jadan zabroji, a komandir zove li zove.

Znam da su se neke od vasih kolega vratile u sluzbu, iako su izbegli stravicne devedesete, Kosovo, prosto su izasli iz sluzbe, a iste te danas srecemo na ulici, kako patroliraju u svojim toplim automobilima, a vi pogodite da li imaju zimske gume.

Dragicka

pre 13 godina

Treba da ih bude sramota, uvek sve ide preko ledja gradjana. Nije dovoljno sto salteri nece da rade, nego ce da maltertiraju ljude na granici.
Smanjite birokratiju pa trazite povecanje plata. Ma kad bi imali 10 poslanika manje eto povecanja plata.

Bojan

pre 13 godina

Podržaću štrajk policije kad se ispune dva uslova...
1. Kad dozvole i vojsci da štrajkuje, koja je pritom i danas kao i zadnjih 20 godina u neuporedivo jadnijem stanju
2. Kada procenat od 98% pripadnika saobraćajne policije koji uzimaju mito smanje na 20%

Ludilo, zezanje ...

pre 13 godina

Znači, sutra pred vladom Srbije policija sa šerpama, pištaljkama, a oko zgrade kordoni huligana štite vladu...i rasteruju demonstrante?

Au, koji trip !

Goran Beč

pre 13 godina

"dok će na granicama detaljno pregledati putnike i namerno usporiti ulazak i izlazak iz zemlje"

Ovo je korak koji uopšte nemogu da shvatim sa strane policije, ne putuju samo političari preko granice, pa tamo bre idu i stranci. pa šta oni da pričaju svojima o Srbiju. da su zbog štrajka čekali satima na granici ? nije to rešenje, čak rušenje ugleda Srbije u inostranstvu. pa sad vi razmislite.

Logic

pre 13 godina

Kako smo osetljivi na dinar! Naročito na onaj koji ide u tuđi džep. U tuđoj ruci komad uvek veći, znamo davno. Pa neka, znamo šta je zavist. Ono što je šokantno u ovom slučaju jeste broj glasova koji se diže protiv povećanja plata - ne videh toliko revolta kad se objavi vest da je
- Policajaca oborio/povredio/pregazio pijani vozač
- Policajca ubio/ranio kriminalac prilikom potrage, hapšenja itd.
Nekoliko komentara, saučešće porodici, poneko se javi da bi se obrušio na nepostojanje oštrijih zakona i to je sve.
Zato što nije dinar u pitanju?
Svakako.
Neko ovde pomenu vojsku? Hvala mu, nasmejao me je. Na koje vojnike misli? Razvodnike u pozorištu ili one što dežuraju u dečjim vrtićima? One što su dobili tako odgovorna zaduženja, jer su izjavili da se plaše oružja? Jeste, iz puške se puca, a to je baš stresno!
Još su veseliji komentari o potrebi fakultetskog obrazovanja za policajce. Pa kad se zna koliko se godina studira kod nas, e, sigurno ne bi bilo policije na ulicama...

sokrates

pre 13 godina

Svaka čast policajcima u uniformi i onima u civilu.Težak je to posao a ovde kod nas su zaista ne jadno već prejadno plaćeni. Ali oni sa sobom nose balast ostalih zaposlenih u policiji u pomoćnim službama. Ovi od 2000-te nisu napravili ni r od reforme od policije nego su je još više opteretili bulumentom kojekakvih likova. Mislim da bi ovo povećenje od 40% moglo ali samo za ove koji nose policijski posao a ostale kroz reformu policije prepoloviti a za godinu dana i tu ostalu polovinu još jednom prepoloviti tako da ih ostane 25% s tim da bi i to bilo puno ali bi ipak bilo podnošljivo kako tako.

Deda Milojko

pre 13 godina

A sta kazete na naslov: "Srbija u genegalnom strajku?"
Ili Vi ne biste voleli da Vam platu povecaju za 40%?

Samo glasno razmisljam...

Vucko

pre 13 godina

Gospodo Policajci, samo napred, valjda ce Vlada napokon da padne, jedino vam zameram, sto cete neduzne gradjane na granici da maltretirate, mozda bi umesto toga trebali da pojacate saobracajnu kontrolu i legitimisanje iskljucivo vozila i sluzbenike Vlade RS, i time ih primorate da pocnu da razmisljaju, verujte mi to ce mnogo pre da da rezultate.

bozicbata

pre 13 godina

sutra idem na put, valjda necu morati da strepim da popijem kaznu zbog neimanja dodatne opreme ili dubine sare na gumama manje od 4mm...

Mirka

pre 13 godina

Ti policajci na granici, bas ti koji vam najvise smetaju su najlosije opremljeni i najgore placeni od svih uniformisanih policajaca u Srbiji. Koliko su obrazovani, vaspitani ili strucni u svom poslu malo je bitno, jer jedini su koji hoce da rade taj posao za tako malu platu i u takvim uslovima.