Ponedeljak, 08.11.2010.

15:12

Tadić: Država duguje jer nema para

Država duguje za struju i komunalije jer nema novca, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Izvor: B92

Tadiæ: Država duguje jer nema para IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Milos Denic

pre 13 godina

Tako je!.. Drzava salje poruku da treba biti neodgovoran, da ne treba placati racune za struju vodu komunalije, poreze...jer ce se u suprotnom desiti da ih sud osudi i kazni kao sto je mene kaznio jer sam sve to redovno izmirivao. Dakle, nije sala, kaznjen sam sa 35000 dinara. Ako je to normalna drzava onda verovatno ja nisam!
Milos Pozarevac

pravednik

pre 13 godina

Sad ce da nam uvedu jos po neki namet, pa cemo platiti i to, kao sto placamo i astronomske plate poslanicima, kao sto placamo plate silnim ministarstvima, kao sto placamo agencije za sve i svasta, kao sto smo platili i audije u kojima se vozikaju, i kao sto smo platili bezbroj drugih stvari.. ovaj napaceni narod je izgleda navikao da trpi, prosto bi se osecali cudno da na grbaci nemamo neke milosevice, tadice i ostale... jad i beda, podpuna propastg i beznadje... ja se samo licno nadam, da i ako na zapadu nije sjajno, da je ipak tamo ostao jos neki wc da ga ribam, jer ne zelim ni po koju cenu da zivim u ovoj farsi od zemlje.. a ovde nikad nece da se promeni nista, dzaba lazemo sami sebe..

sasa

pre 13 godina

Kakav cinizam!!!! Drzava nema para da plati komunalije,a ima da povecava platu trutovima u skupstini? Setimo se nekoliko godina unazad.Pojedince nije imao ker zasta da ujede,strokave farmerke i pocepane patike, tako su bili obuceni...pogledajte sad,bukvalno preko noci sta se desilo,ti isti imaju dzipove(50.000e),vile,vikendice,da ne pricamo o parama.Ja pitam odakle gospodo "posteni"? More dizi se kuko i motiko dosta mi je postenih...

Ulicar

pre 13 godina

A od 2011 vece plate poslanicima! Kako vas bre nije sramota! Taman sam se nadao da ce oni sindikati da naprave neki strajk pa da se svi pridruzimo i da poskidamo ove likove, za koje sam i ja, nazalost, glasao! Ali verovatno su celnicima sindikata ponudili po nov auto pa se ovi primirili! Lopov do lopova, sramota! Svi na ulicu!!!

gradjanin

pre 13 godina

ja sam evo nazovi neki privatnik,relativno nov sam u poslu i nisam ni sanjao sta sve treba od dazbina da se plati drzavi!uostalom posle godinu dana poslovanja shvatio sam da svi oko mene dobijaju jedino ja radim bez plate,ali pored svega toga gledam da platim racune na vreme!rado bi izasao iz ovog kola al ne moze,dinar da udjes a dva da izadjes!i onda predsednik moje drzave izadje i kaze mi ne placamo jer nemamo pare!za takve stvari meni stizu opomene!nego lepo vi smanjite ove dzabalebarose u administraciji,ukinite te razne agencije za ovo i ono,i onako nista ne rade!smanjite broj poslanika,broj ministara u vladi pa ce verovatno ostati i za neki racun!

Dejan

pre 13 godina

Zasto bi oni placali kada je toliki broj gradjana koji nije platio svoje racune.
Ja sam do sada redovno placao svoje ali vise necu.Slaba je privreda a privreda je slaba zato sto je slabljena ne mnogih decenija vec zadnje decenije.
I meni je kao i predsedniku bilo lose kad sam saznao da drzava nema para da plati ni svoje sopstvene komunalne racune.

Munze

pre 13 godina

Jedan predsednik drzave bi trebalo da razmisli pre nego sto da neku izjavu ili da ima nekog u svom okruzenju koji je zaduzen za razmisljanje.
"Država duguje za struju i komunalije jer nema novca"
Trebalo bi da se opet obrati Tajkunima.Nisu se odazvali za izgradnju mosta ,mozda plate racune.

Blabo

pre 13 godina

Nije mi jasno kako drzava nema para za struju a ima para za portrete u skupstini. Pa ko zeli tako shizofrenicno drustvo u svojoj zajednici?

View

pre 13 godina

Kada sam pročitala vest, prvo mi je na pamet pala javna potrošnja, tj. smanjenje iste za celih 210 miliona dinara, koliko iznose neplaćeni računi. MMF je sigurno zadovoljno klimnuo glavom na ovo.
Ništa novo. Prevarantski mentalitet na vlasti, a podanični tik uz njega u vidu ćutanja svih JKP na ovo i pretnje građanima zbog neplaćenih računa. Istim građanima koji plaćaju i svoje i račune vlasti. Da su bar to jedini njihovi računi koje plaćamo. I koje ćemo tek platiti.

BojanaVrsac

pre 13 godina

Zemljo Ind(Srb)ijo...

Vrlo mi se svideo jedan komentar koji kaze da sva ova situacija u kojoj se nalazimo, tj.stanje nase drzave, vuce korene od dana kada smo potpali pod tursku vlast :)
Kod nas je praksa da se greske, cak i one ocigledne svale "sa konja na magarca" i sva odgovrnost se tako skida. Drzava ne placa rezije - JER NEMA PARA;
Privreda losa - JER SU JE UNISTILE 90.-te...... NAROD GLADAN - ocigledno zato sto su DAHIJE 1801. uvele dodatne ZULUME.... i tako u nedogled se to breme neuspeha prebacuje u nazad...
Ali nas predsednik se ocigledno zabrojao sa tim decenijama, verovatno je da mu se u skoli abakus pokvario.

Ja sam majka dvoje divne dece, koju ucim da vole svoju zemlju, da ponosno dizu TRI PRSTA, a obzirom na ponasanje i bezobrazluk vrha drzave u buduce cu ih uciti da, kao u gladijatorskim arenama kada nekoga ne zele, OKRECNU PALAC NA DOLE!!!!

Jadna si nam Srbijo, i gladna......a ko te vodi i ne bila takva!!!

Cira

pre 13 godina

SRAMOTA, BRUKA...
Ali i za to ima leka. Ništa jednostavnije! "Odsečete" im zauvek struju, neka se muvaju i potucaju po mraku (da ih više ne gledamo) e da li bi i nama KONAČNO SVANULO!

ljubicabubica

pre 13 godina

i predsednik nam postao neobavesten cuo iz medija da se racuni ne placaju. strasno, sta reci a ne zaplakati!!!!!!!!! kakav je to predsednik koji nije obavesten???????????

ljubicabubica

pre 13 godina

ovaj jadan i bedan narod prvo plati sve te racune pa onda kupuje hleba ako ostane novca. neka smanje plate ministrima, poslanicima, predsedniku i drugim funkcionerima, neka im smanje sve moguce povlastice koje imaju pa ce sigurno biti para za komunalije. ili neka i za narod postoji izgovor a nema tuzbi kad se ne plati zakasni i slicno. ali nema svrhe pisati to se nigde ne vidi, niko nece javno da objavljuje komentare ovog jadnog naroda, i sve dok taj isti narod cuti placa racune i ne kupuje hleba zato sto nema para vlada i drzava nece placati komunalije ali ce zato vrlo lepo jesti hleba i sve sto ide uz to.

zemlja djembelija

pre 13 godina

nemam ni ja para, pa placam, jer ako ne platim, necu imati struje, grejanje, telefon, kablovsku, vodu itd itd.. a vama svaka cast, kako uspevate da se odrzite toliko na vlasti i da toliko kradete na oci ovog naroda, jadno da jadnije nemoze biti!!

Vojvodinac

pre 13 godina

I polako se u narodu širi vest od usta do usta, "Car je go!".
E narode, narod, pa to je gradivo za malu decu, prerastimo to već jednom, i idemo dalje.
Vreme je da ih ostavimo za sobom, inače odosmo na dno!!

ssrdjan

pre 13 godina

Strasan odgovor "drzavnika" zaista covek koji predstavlja sve nas u svetu nije nasao par pametnih reci..Vreme je da "obnovi" kurs na Zlatiboru. Jadna li si Srbijo sa ovakvim "intelektualcima" koji ce nam pomoci da "domacinski" zivimo! Na nivou Tome iz najboljih "radikalskih" dana.

Victory Of The Sane

pre 13 godina

Кад бисте мало мање крадуцкали,можда би нешто и остало,шта мислите о томе?

Sasa-Sabac

pre 13 godina

Pa nemam ni ja para ali moram da platim i vodu i struju i ugalj i drva i ratu kredita i eksurziju detetu , a kako to sve stizem nemam pojma, zato verovatno i imam cir na zeludcu i zato sam valjda uvek namrsten i nije mi ni do cega.....

Zoran

pre 13 godina

Ne razbacujte pare na gluposti, pohapsite kriminalce, reformisite sudstvo (ali ovoga puta to zaista uradite), borite se protiv korupcije i mahinacija, primorajte "postene" biznismene da placaju porez i bice para. Za sve nabrojano, naravno, treba hrabrosti, pameti i postenja.

bt

pre 13 godina

Ovaj je postao toliko osion da bez razmišljanja brani lopuže kojima je okružen. Jedini problem je što se oni koji misle da ih narod neće ponovo izabrati grdno varaju. Setite se da je Milošević u vreme najveće moguće krize 1993. godine glatko dobio izbore i vladao još 7 godina. Kad dođe predizborna kampanja preveslaće nas ovaj ponovo bez ikakvih problema.

kontra

pre 13 godina

Pa to navijaci neko mjerilo???
Kako se brzo zaboravi Italija! Cijeli svijet u ekonomskoj krizi, nezaposlenost svuda raste, drzave na rubu bankrota, siromastvo raste, a eto njima Tadic kriv. Dajte malo realnosti, dosta sa ofucanim frazama, "kradu", "lopovluk", "a ona afera iz Novosti" ili slicno. Ako si nezadovoljan vladom, imaju izbori. Utakmica (osim na Balkanu) nije politika. Ako su vam navijaci "glas naroda"... jadan je to narod.

Slavica

pre 13 godina

Pa gospodine predsedniče smanjite plate ministrima, poslanicima i ostalim pomoćnicima i ukinite Upravne Odbore ili neka svi oni tj funkcioneri rade volonterski, pa će biti para da država plati račune. A da ne navodim šta sve još može uštedom da se dobije. Ja kad prištedim mogu da kupim koju kilu mesa više ili da obradujem moje dete sitnicom i ako imam bednu platu.
S poštovanjem,
gradjanin Srbije

Nik

pre 13 godina

G-dine Tadicu, posto ste i VI poceli da bivate NEOBAVESTENI, jos vece pravo imaju premijer, ministri, njihovi zamenici, gradonacelnici, direktori agencija i javnih preduzeca, direktori bolnica i skola i svi drugi drzavni funkcioneri na rukovodecim funkcijama, jel tako? Onda nema odgovora na hiljade pitanja vezano za Srbiju, jer su ljudi neobavesteni..Na zalost nema nam spasa. Najtragicnije je da se Vi pozivate na proslost i decenije unazad. Pa to ni moja baba , nepismena ne bi uradila. Kriviti nekog drugog iz mracne proslosti.

Eto sta se dogadja

pre 13 godina

Eto sta se dogadja kad covek, bilo politicar, bilo gradjanin, kaze nesto jednostavno i posteno-dobije gomilu poruga, pametovanja zlonamernih namestanja, a rekao je samo istinu. On nije istrazivao detalje o tome, za to nije bilo ni mesta. U Srbiji je najveca nedaca reci istinu! Negovi mudri "neobavesteni" prethodnici bi jednostavno cutali i bili bi nedodirljivi pa bi ih isti komentatori smatrali vodjama u smislu R. Domanovica-valjda zna sta radi cim cuti, teraj za njim do ponora!

Tijana

pre 13 godina

Covece, jedan dan pricas da smo izasli iz krize, a sutra dan kukas kako Vlada nema para da placa komunalije! Pa, kad vi lopovi nemate, kako mi, posteni gradjani od nase bede da imamo!? ODAKLE nama, covece, jesi li svestan svoje nesvesti???!!!

MaloMorgen

pre 13 godina

A gde su pare? Pa kod stranackih uzdanica, direktora javnih preduzeca, Kovacevica, na iznajmljenim satelitima, koridoru 10, kod Saricavih pajtosa, Miskovica, Beka...

mlekadzija

pre 13 godina

Ne mogu da se setim koliko novca je drzava inkasirala od imovine oduzete od kriminalaca. Neke krupne cifre koliko se secam.
Eto za pocetak mozete odatle da platite dugove.
Honorar za ovu ideju poklanjam u fond za placanja racuna Vlade i ostalih neplatisa koji su nam na grbaci vec podosta vremena...

dimi

pre 13 godina

sta da kazem g-presednice, meni i svim ostalima iskljuce struju zbog 1000 dinara i ako i to ne platimo tuze nas pa moramo pored te hiljadarke placati jos 5000hiljada sudske troskove i sudskog izvrsitelja, ali sta cu, trpecu dok ne dođe dan za glasanje pa ce onda mnogo nas gladnih glasati za druge umesto za vas, nece biti tih para na svetu da se mi gladni prodamo.

MiIos

pre 13 godina

Koja serija autogolova u poslednjih nedelju dve, evo da se podsetimo nekih:
- gradonacelnik Zajecara Bosko Nicic napravi milion dinara racun za mobilni http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=11&dd=03&nav_id=469688
- kupljene slike (veoma ruzne) za 4 miliona dinara http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=04&nav_id=469927
- Vlada medju najvecim duznicima za racune
- i na kraju, izjava Borisa Tadica kako Drzava "nema para".

Neverovatno.
Miladinov milion.
250 poslanika.
SVE zgrade SFRJ drzavne uprave pune cinovnika, popunjene nove.
Hiljade savetnika (nije sala stvarno ih toliko ima).
Obratite paznju na cemu sede ministri, ili skupstinski odbori - pa to su pravi tronovi. Ja sedim na obicnoj plasticnoj kancelarijskoj stolici. Nudili su mi da zamenim za fotelju, vecu, "vazniju". Odbio sam. Koji ce mi?

Kao da se trude svim silama da ne predju cenzus na sledecim izborima.

Pobesneli_Max

pre 13 godina

Ko god da piše govore Tadiću, debelo ga zakopava. A ako, pak, on ovo priča iz svoje glave, vreme je da na čelo države sada dođe neki nepismeni čovek sa sela, jer bi on sigurno pametnije pričao, a sigurno ne bi od stida pričao ovako nešto.

Apropo neplaćanja računa, ja sam za to da se ova izjava dragog nam predsednika štampa na A3 formatu krupnim slovima i da se lepi po gradovima Srbije uz poruku "Oni ne plaćaju - plaćate li vi?!"

Bezimena

pre 13 godina

Da li mislite da Tadicu treba ograniciti broj izjava dnevno?! Onda bi mozda i imale smisla...
Ovako, u istom rangu su i drzava koja ne placa komunalije (jadna drzava) i navijaci koji mu skandiraju (a to mu ne smeta) i komunalna policija i...
I kako onda Nikolic da ne napuni Arenu?!
Moj glas vise nikom ne dam!

Krv, znoj i suze, miševi

pre 13 godina

....a sve to vuce korene iz srednjeg veka, kada su nas porobili zaostali Turci a ne napredni Rimljani ili Austro-Ugari, pa smo zato ekonomski zaostali.

Pera

pre 13 godina

Ma nije valjda, pa ako nemate para onda nemojte ni da trosite struju, samo nek je vama toplo, na nekim fakultetima studenti koji su ostavili nebeske skolarine sede u hladnim ucionicama i amfiteatrima i 'lade bubrege a u skupstini je za to vreme verovatno Niska Banja.

Vladan R

pre 13 godina

Ovi su totalno izgubili osecaj za realnost. O kojim decenijama ovaj prica. Ako misli na poslednje dve da ga obavestim, ako je slucajno neobavesten po tom pitanju da su u poslednjoj on i njegovi pajtasi na vlasti. Ako misli na decenije pre devedesetih kamo srece da su i oni u poslednjih deset godina toliko nazadovali. Pitanje ko je ucetvorostrucio administraciju u poslednjih deset godina, nije ni Milosevic a jos manje KPJ ili SKJ. Dve njihove glavne krilatice bolje ikakva nego nikakva privatizacija i da se kod komunista dobro zivelo zbog velikog duga, su se pokazale kao teska prevara. Videli smo i gledamo a tek cemo da gledamo koliko je "dobra" ikakva privatizacija. Sto se dugova tice samo konstatacija da su se oni za deset godina zaduzili 24 milijarde, a komunisti za 45 godina, gledajuci naravno deo duga dodeljenog Srbiji tek nekih 6 milijardi. Dakle brzina zaduzivanja kod komunista je bila skoro deset puta manja.

Magnet

pre 13 godina

Gospodeeee božeeeeee, ovo je strašno zlo, zlo koje se ne pamti! Narod nam izumire svakog dana sve više i više, nema posla, sve poskupljuje iz trena u tren... Zashto gospoda iz te iste vlade primaju 150.000 platu, da li su njihova deca gladna? Zashto narodu seku struju koja poskupljuje svakog dana, a njih niko ne sme da pita ništa? Zato stečajni upravnici trose milone mesečno, ko uopšte vodi ovu jadnu i napaćenu zemlju? Narod ćuti i trpi i umire, ovo je pakao za ,,normalan,, narod u Srbiji!!!

siromaalvolimdaživim

pre 13 godina

Ja nemam čime platit, ljudi pa ovo nema ni na filmu. U Japanu bi kompletna vlada izvršila harakiri, javno, kada bi doveli zemlju u situaciju kakva je sada kod nas.

Gradjanka

pre 13 godina

O bože smiluj se na ovaj neuki narod koji guta ovakve laži i bezbrižno čeka sažaljenje i odgovornost svoje vlasti!!!! Jadni smo, kad je došlo do toga da bankrot više ne može da se krije! Čuvajte svoje slamarice i stegnite kaiš, evo nama naše krize. Pronadjite recepte za domaći kečap, majonez i sapun - zatrebaće!!! Devize, devize - zlokobno se čuje šapat sa ćoškova koji još nismo zaboravili! To smo i zalužili kad verujemo u Deda Mraza i u to da smo ispravni! E pa NISMO!!

poltron

pre 13 godina

Primecujem da svi komentari protiv naseg predsednika imaju po jedan negativan komentar...mora da Jelena Trivan iz kancelarije stiska minuse na komentarima...

odavde

pre 13 godina

A posle, kad neko kaže: "srpska posla", svi se nađu uvređeni! Ovde se bezobrazno i bezobzirno troši i šakom i kapom, kao da će sutra biti sudnji dan. Ilustracije radi, jedna Nemačka ima parlament od čitavih 600 poslanika, samo, pošto oni imaju nekih 80 mil. stanovnika, proporcionalno sa njima mi bismo trebali imati 45 poslanika umesto naduvanih 250!

zoran

pre 13 godina

Postovani Predsednice
Ko u drzavi trazi put u ekonomiju koju ubrzavaju inovacije?
Đelić: Kako da se Srbija obogati
17. septembar 2010. | 17:36 | Izvor: Beta
Đelić je rekao da Srbija, ako želi brzo da se obogati, mora postati efikasnija i konkurentnija za šta, kao i ostale države u regionu, mora razviti saobraćajnu infrastrukturu, imati pravni okvir i tehnologiju i mora naći put u ekonomiju koju ubrzavaju inovacije.

The end, sto se mene tice

pre 13 godina

Zato za skupstinske portrete ima... Nije ni cudo sto mogu komunalije da poskupe 70 %, oni ih jednostavno ne placaju.

ducalion

pre 13 godina

Ok., država duguje, uzela je i mom dedi 14 kuća, 2 salaša i 40 jutara zemlje, a ja imam duga od 15 hiljada dinara za struju i sam se priključim te dobijem krivičnu prijavu, a da sve ovo bude još jadnije Zukorlić i ekipa pozivaju da se ne plaća struja tj. oni ne plaćaju već par godina. Ko je ovde lud!?

Aleksandar

pre 13 godina

Ovi bas huskaju gradjane na sebe. A kad dodje taj trenutak, nema plakanja, nema kukanja, nema pravdanja. Svi da lete u neki kamenolom da osete sta znaci rad, koji ce im se placati 10000 dinara mesecno.

Niko od njih, kada su samopostavljeni na ta mesta, nije imao ni 3-4 godine staza. A za ta mesta treba da imaju najmanje 10 godina radnog staza u struci, za mesto na koje su postavljeni.

ljubisast@nadlanu.com

pre 13 godina

Katasrofalna izjava naseg predsednika jer je indirektno je priznao da nam je drzava bankrotirala. Ali ce drcna gospodja J. Trivan tu izjavu vec na svoj nacin da ispegla.

Mile K.

pre 13 godina

O Bože, šta ovaj čovek sve neće reći. Ako država nema para da plati osnovne troškove, što bre čoveče ne podneseš ostavku?! Pa kakva je to zemlja ili možda ti nisi kriv za to!? Pa da, kriv je Sloba, za sve je kriv Sloba, a na vlasti ste već koliko je i on bio. Kad je nešto loše onda je Tadić predsednik koji nema ingerencija po Ustavu, a inače se u sve živo meša. Odlazi više, dosta nam je i tebe i DOS-a. Hoćemo neke nove

Velibor Djurdjevic

pre 13 godina

Pa smanjite administraciju, ukinite onih 130 vladinih agencija za koje niko ne zna ni sta rade ni kolike su im plate, smanjite broj ministarstava, poslanika, ambasadora, ne namestajte tendere, ocistite javna preduzeca od neradnika i viska radnika, pocnite da izvrsavate sudska resenja, kaznjavajte one koji ne placaju, a ne one koji posteno servisiraju svoje obaveze, ne donosite zakone koji odgovaraju manjini, ukinite monopole, objasnite kako km. poluautoputa (obilaznica Bgd) moze da kosta 14 mil.evra, a pri tom jos nema signalizacije u tunelima,...Jel treba jos, DRUZE PREDSEDNICE, samo kazite, ima toga koliko hocete...

(Vlast)a

pre 13 godina

Pitanje na koje ne ocekujem odgovor: verujete li g.predsednice u to sto govorite? Odakle pare za sredjivanje skupstine, odakle za visestruke plate kosovskih Srba, cije su pare koje se daju crkvama i manastirima, odakle novci za platane koji su mogli da potraju jos neku godinu jer je kriza svima, gde ste skupili pare za nakaradne portrete predsednika parlamenta, odakle pare za vojne vezbe, za stipendije africkim studentima iz zemalja koje ne priznaju Kosovo, kako smo placali jurcanje Jeremica sa kraja na kraj sveta od koga smo imali stetu, a ne korist, kako placamo kiriju za Zoricu Tomic, kako smo isplatili milion za onog batinasa Miladina? Ako su te pare pale sa neba, onda vam verujem, a ako vam bog nije pomogao, ne ocekujte da ja placam svoje racune! Da ste mladji, rekla bih vam da vas treba biti sramota, ovako, stidim se umesto vas. Kad mogu da placam, mogu i da se stidim, samo se pitam:za koji djavo cete mi i vi i vlada?

Josko Martinoski

pre 13 godina

Mislim da vam se predsednik previse mesa u sve. On kao Predsednik Srbije ima svoj budzet oko protokolarnih poseta, sponzorisanja nekih manifestacija i treba da kaze kako se to trosi i nista vise. O tome kolko para ima drzava Srbija i kako ih trosi, da li ih uopste ima - je pitanje za Premijera. Za sve oko para i kresanja budzeta u Grckoj, izjave daje Papandreu, a ne Papuljas. U Makedoniju izjave daje Gruevski, a ne Ivanov. Jedino kod vas u parlamentarnoj demokratiji, predsednik vam se ponasa kao da je premijer gluvonem.

oran

pre 13 godina

Dzava nema para ali to nije bitno, jer drzavu niko nece da tuzi niti bilo sta da prinudno naplati. Sa druge strane obicnom gradjaninu ako nesto nije platio relativno brzo ta ista drzava odreaguje iskljucenjem struje, popisivanjem stvari...Ni ja ne radim ali moram da platim inace...

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Država ne plaća komunalije zato što nema novca, a nema novca zato što je slaba privreda, a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti", naveo je Tadić.

A gradjani koji nemaju novca zato sto su unistena radna mesta i privreda i poljoprivreda i od proslih i predproslih i SADASNJIH Vlasti to za Predsednika ne predstavlja nikakav razlog i opravdanje da oni ne placaju ?
Ovaj covek je zaista izgubio svaki Kompas !

radiohead

pre 13 godina

"... a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti"

potpuno ste u pravu predsednice! ovu poslednju deceniju ste nas stvarno opustosili do koske!!!

gradjanska neposlusnost

pre 13 godina

Hahaha. Ovaj covek nije normalan. Pa onda svi treba da placaju komunalije i poreze i eto resenja za sve... Kaze covek da nema para, a za njihove enormne zarade, beneficije, stimulacije, jagnjece brigade, ljubavnice, milion sekretara i sekretarica,..,za to ima koliko hoces para. Mislim da je kraj jako blizu. Pocele su pesme kao i 99 i 2000 na stadionima,..,svi se secate toga, zar ne? Borise, gotov si, puk'o si....

Slobodan

pre 13 godina

Nema para? Ma da li je moguce?
Pa sto onda ne proglasi bankrot? Kad preduzece ne moze da servisira svoje obaveze (a pri tome nema dobru politicko-rodbinsku vezu)onda sigurno bankrotira, jel...

Pretpostavljam da posto vec nije proglasila bankrot, drzava Srbija ima vezu... neku, kod nekog... jel...

fatosi

pre 13 godina

Gospodine Tadicu,
Hvala Vam puno za ovu izjavu. Ja sam mislio da ste puno pametniji, cak mozda jedan od najpametnijih politicara koje je Srbija imala, pa sam se plasio za moje Kosovo. Plasim se pametnih jer oni znaju kako da preokrenu "realnost" u svoju korist. Ali sada, posle ovakve Vase izjave, pao mi je kamen sa srca (boli me noga ali nema veze), sada znam da ste Vi bezopasni za moje Kosovo.
Hvala Vam.

Ministar sporta

pre 13 godina

Predsednik nije informisan! Obavestavaju ga o svim sportskim dogadjajima i svakoj utakmici, pa ne stize jos i problemima privrede, nakaradnim privatizacijama i tajkunima da se bavi. To je mnogo teze i za to trebaju da se zavrnu rukavi. Mnogo je lakse slikati se pored oni koji su nesto u zivotu postigli.

slobodnomisleći

pre 13 godina

Idem sutra pravo u banku da dignem kredit za kola i stan... Otplaćivati neću jer nemam čime, a za zaplenu se neću bojati, ponašaću se predsednički!
Trošiću, piću, ješću grejaću se, voziću se i oblačiti, ali plaćati neću...
Zašto?
Pa logično, nemam para!
Ako mogu vlastodršci, valjda mogu i ostali. Oni bar moraju znati šta je po zakonu i kako treba (sami zakone pišu), a ja ću kao i oni...
Samo se bojim da će me uhapsiti ili strpati u ludnicu ubrzo kao se ovako ponašam...
Jesam li u pravu?

q

pre 13 godina

Hahah... to sad kao kriv je neko drugi...

Vec sta 10 godina na vlasti. Sve ste prodali, zaduzili ste nas do guse, i i dalje nemamo nista. Duplo golo.

dushanbgd

pre 13 godina

nisam u zivotu cuo gluplje i bezobranije objasnjenje. nema smisla da ponavljam ono sto su svi rekli, vec samo da pozovem gospodina predsednika da da ostavku na mesto predsednika drzave, vlade i ministra svega.

matori

pre 13 godina

Pozivam bar 5 miliona građana da prestanu sa plaćanjem svih mogućih nameta, dažbina i drugih troškova - jer nemaju para...!!!
Ako je to (po predsedniku države) opravdanje, kojim se država pravda za svoje dugove, onda imaju pravo i građani da se pozivaju na iste razloge!

Odlazi odlazi

pre 13 godina

Predsednik Boris Tadić izjavio je da državne institucije ne plaćaju komunalije zato što nemaju novca.

Ali zato volite plate da dobijate redovno.

Cudno

pre 13 godina

Pa stani Tadicu, kako nema? Ja sam mislio da priblizavanje velikoj i slinoj Evropi znaci i vise para. Ja evo lezim i cekam cim dodje EU ovde ima u zlatu da se kupam, jel tako? Ipak si ti veliki drzavnik, sila, lider regiona, ko zna jednog dana mozda i lider silne EU. A to sto nema za komunalije ma nema veze sta ce meni struja i voda, ne treba mi. Cim stignemo tamo gde smo krennuli hranicemo se vazduhom veselo nam bilo.

E crni narode jesi ovca za sisanje bio i ostao

Tito

pre 13 godina

Stidite se Predsednice!
Valjda imate neke kolegijume, valjda Vas sef Kabineta ima neke obaveze da planira i organizuje rad Kabineta. Da zakljucimo gospodine Predsednice, kriv je Tito sto je stvarao privredu, Sloba sto je nije rasprodao, a ne ovi posle njih dvojice koji su sve rasprodali u bescenje i uduplali dugove!!!

Vojislav

pre 13 godina

Kako to lepo reče naš kolega " počnimo da zagrevamo buldožere ", ovo je prevršilo sve civilizacijske norme. Kome smo mi to blanko poverili da nas vodi u bolje sutra. Malo sutra.

novosadjanka

pre 13 godina

"i ja dugujem za komunalije i porez jer nemam para! A para nemam jer je privreda oslabila poslednjih decenija" - da ja poreskom inspektoru dam ovakvo objašnjenje, samo bih dobila dodatnu kaznu zbog bezobrazluka. Ovako se zemlja ne vodi, predsedniče!

Winnetou

pre 13 godina

"Država ne plaća komunalije zato što nema novca.., a nema novca zato što je slaba privreda, a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti"
Dokle ćemo više slušati ovako bedne izgovore? Ne moramo da idemo mnogo daleko - Hrvatskoj je privreda slabljena godinama, plus su imali godinama rat na svojoj teritoriji i ispred nas su godinama... Lepo reče neko pre neki dan (mislim ekonomista Stevanović), trebaju nam državnici, a ne političari, odnosno sitni politikanti. Kako ja da plaćam račune, pa ni ja nemam para? Godinama sam iscrpljivan bombardovanjima, inflacijama i nemam para. Jel' to opravdanje? Sramota!

Ni ja nemam para

pre 13 godina

Privreda je decenijama unazad bila na vrlo "zelenoj grani". To znaju svi poznavaoci prilika u zemlji u kojoj smo ziveli i ja i postovani predsednik. Da se razumemo: privreda je propadala u dve poslednje decenije i to: najpre 10 godina pod sankcijama koje je svojom politikom izazvao Milosevic, a onda 10 godina zato sto su je olesili, razgrabili i unistili radi svoje brze zarade tajkuni bliski DOS-u (ma koje provinijencije bili). Mnogi od njih i danas sede u vrhovima vlasti i "drze nam slovo" o tome kako treba poslovati. Oni su nekompetentni i mogli su se bogatiti SAMO DOK SU MOGLI U BESCENJE KUPITI SVE STO SU U SRBIJI KUPILI, a potom unistili 95% firmi koje suprethodno radile. Razumem gospodina Tadica kada kaze: drzava ne placa racune jer nema para. Medjutim, to je jedna od najopasnijih recenica koju je izgovorio...zato sto narod ima mnogo manje para, A MORA DA PLACA RACUNE DA MU NE UKINU STRUJU, TELEFONE, VODU, GREJANJE.... Treba li svi mi da, takodje kazemo: necemo placati racune jer nemamo para... a sutra, mozda, da krenemo u opsadu prodavnica u potrazi za hlebom koji, takodje necemo platiti jer nemamo sa cim... Iskreno postujem predsednika Tadica, on ne mora da se previse razume u privredu, ali ovakve izjave nikada vise ne bi trebalo da daje... cak i kada svi budemo znali da Vlada, Skupstina, sudovi, i svi slicni ne placaju racune, a da ni EPS, ni NIS, ni Srbija gas, Telekom ili ko drugi ne
ma hrabrosti da im ukine usluge.

lukas

pre 13 godina

A koliko je racuna moglo biti placeno da recimo nije poslato onih 50 'specijalnih emisara' sa porukama oko GS UN, da nije dato milionce za Miladina, da ambasadorici Srbije u UNESCO u Parizu drzava Srbija ne placa tiljade eura mesecno samo za rentu, a gde je njena plata, putno troskove., koliko su kostali putevi ministarke pravde, Vukcevica u London nebi li 'dobili' Ganica?, afera "Satelit"
itd, itd Postiji milion nacina da drzava ustedi

Lana

pre 13 godina

Ja nemam para zato sto nista ne dugujem.

Predsednice,
Poslala sam Vam PP kako vodim svoje domacinstvo kao dobar domacin, izgleda da svi vi na vlasti niste bili u skoli kad se ucila ta preko potrebna lekcija.
Nadam se da cete mi u ogovoru objasniti kako se za nista dobija nesto, izgleda da tad ja nisam pazila na casu.

filozof lutalica

pre 13 godina

Ima za kola, prezentacije, izlete... Ima za izbore i kampanje, ali nema za naplatu racuna. Evo Telekom kada prodate, a koji Vi gospodine predsednice smatrate kao pravu stvar, bez ikakve javne debate, znaci vrlo demokratski, bice para u 2011. da se ponovo radi kampanja i zbrinu gladni na par meseci.
Sramota od zemlje!

Trotter

pre 13 godina

E Borise Tadiću, država ne plaća jer nema? A kada narod nema da plati onda ta ista tvoja država nema milosti nego pleni imovinu, podnosi prijave, tuži, sudi, radi šta joj se ćefne. Nego kakavog predsednika imamo, nama i nije tako loše.

tDarko

pre 13 godina

Tadicu, trudio sam se da te postujem i da te ne smtaram glupim, ali ovo je stvarno prevrsilo svaku meru.
NE LUPAJ GLUPOSTI !!!!

ako drzava nema para,
1. mislis da narod ima?
2. ne menjajte vozni park
2a. prodajte vozni park
3. smanjite dnevnice poslanicima
4. smanjite broj poslanika
5. ukinite telefone poslanicima
6. smanjite povlastice poslanika
7....
8....

postoji milion razloga zbog cega to nisi smeo da izjavis, sram te bilo
ni jedna osoba koja zna da cita, pise i sabira nije smela to da izjavi...

da, a za kraj

sta bi sa Miladinom Kovacevicem, za njega ima milionce?

bezimena

pre 13 godina

"Država ne plaća komunalije zato što nema novca.., a nema novca zato što je slaba privreda, a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti", naveo je Tadić.

NI GRADJANI NEMAJU PARA što ih ne spasava od sečenja struje i tužbi "Infostana"!

"Opravdanje" koje ste izneli g-dine Tadiću ne može se ni sa maslom progutati! 10 GODINA STE VEĆ NA VLASTI I NEMATE VIŠE PRAVO DA SE "VADITE" NA GODINE PRE! Koliko ste i šta uradili da gradjanima bude bolje vidi se IZ LOŠIH REZULTATA! Izgubili ste poverenje, vozdra!

tDarko

pre 13 godina

Tadicu, trudio sam se da te postujem i da te ne smtaram glupim, ali ovo je stvarno prevrsilo svaku meru.
NE LUPAJ GLUPOSTI !!!!

ako drzava nema para,
1. mislis da narod ima?
2. ne menjajte vozni park
2a. prodajte vozni park
3. smanjite dnevnice poslanicima
4. smanjite broj poslanika
5. ukinite telefone poslanicima
6. smanjite povlastice poslanika
7....
8....

postoji milion razloga zbog cega to nisi smeo da izjavis, sram te bilo
ni jedna osoba koja zna da cita, pise i sabira nije smela to da izjavi...

da, a za kraj

sta bi sa Miladinom Kovacevicem, za njega ima milionce?

novosadjanka

pre 13 godina

"i ja dugujem za komunalije i porez jer nemam para! A para nemam jer je privreda oslabila poslednjih decenija" - da ja poreskom inspektoru dam ovakvo objašnjenje, samo bih dobila dodatnu kaznu zbog bezobrazluka. Ovako se zemlja ne vodi, predsedniče!

Trotter

pre 13 godina

E Borise Tadiću, država ne plaća jer nema? A kada narod nema da plati onda ta ista tvoja država nema milosti nego pleni imovinu, podnosi prijave, tuži, sudi, radi šta joj se ćefne. Nego kakavog predsednika imamo, nama i nije tako loše.

bezimena

pre 13 godina

"Država ne plaća komunalije zato što nema novca.., a nema novca zato što je slaba privreda, a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti", naveo je Tadić.

NI GRADJANI NEMAJU PARA što ih ne spasava od sečenja struje i tužbi "Infostana"!

"Opravdanje" koje ste izneli g-dine Tadiću ne može se ni sa maslom progutati! 10 GODINA STE VEĆ NA VLASTI I NEMATE VIŠE PRAVO DA SE "VADITE" NA GODINE PRE! Koliko ste i šta uradili da gradjanima bude bolje vidi se IZ LOŠIH REZULTATA! Izgubili ste poverenje, vozdra!

dushanbgd

pre 13 godina

nisam u zivotu cuo gluplje i bezobranije objasnjenje. nema smisla da ponavljam ono sto su svi rekli, vec samo da pozovem gospodina predsednika da da ostavku na mesto predsednika drzave, vlade i ministra svega.

Tito

pre 13 godina

Stidite se Predsednice!
Valjda imate neke kolegijume, valjda Vas sef Kabineta ima neke obaveze da planira i organizuje rad Kabineta. Da zakljucimo gospodine Predsednice, kriv je Tito sto je stvarao privredu, Sloba sto je nije rasprodao, a ne ovi posle njih dvojice koji su sve rasprodali u bescenje i uduplali dugove!!!

lukas

pre 13 godina

A koliko je racuna moglo biti placeno da recimo nije poslato onih 50 'specijalnih emisara' sa porukama oko GS UN, da nije dato milionce za Miladina, da ambasadorici Srbije u UNESCO u Parizu drzava Srbija ne placa tiljade eura mesecno samo za rentu, a gde je njena plata, putno troskove., koliko su kostali putevi ministarke pravde, Vukcevica u London nebi li 'dobili' Ganica?, afera "Satelit"
itd, itd Postiji milion nacina da drzava ustedi

slobodnomisleći

pre 13 godina

Idem sutra pravo u banku da dignem kredit za kola i stan... Otplaćivati neću jer nemam čime, a za zaplenu se neću bojati, ponašaću se predsednički!
Trošiću, piću, ješću grejaću se, voziću se i oblačiti, ali plaćati neću...
Zašto?
Pa logično, nemam para!
Ako mogu vlastodršci, valjda mogu i ostali. Oni bar moraju znati šta je po zakonu i kako treba (sami zakone pišu), a ja ću kao i oni...
Samo se bojim da će me uhapsiti ili strpati u ludnicu ubrzo kao se ovako ponašam...
Jesam li u pravu?

Odlazi odlazi

pre 13 godina

Predsednik Boris Tadić izjavio je da državne institucije ne plaćaju komunalije zato što nemaju novca.

Ali zato volite plate da dobijate redovno.

Winnetou

pre 13 godina

"Država ne plaća komunalije zato što nema novca.., a nema novca zato što je slaba privreda, a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti"
Dokle ćemo više slušati ovako bedne izgovore? Ne moramo da idemo mnogo daleko - Hrvatskoj je privreda slabljena godinama, plus su imali godinama rat na svojoj teritoriji i ispred nas su godinama... Lepo reče neko pre neki dan (mislim ekonomista Stevanović), trebaju nam državnici, a ne političari, odnosno sitni politikanti. Kako ja da plaćam račune, pa ni ja nemam para? Godinama sam iscrpljivan bombardovanjima, inflacijama i nemam para. Jel' to opravdanje? Sramota!

matori

pre 13 godina

Pozivam bar 5 miliona građana da prestanu sa plaćanjem svih mogućih nameta, dažbina i drugih troškova - jer nemaju para...!!!
Ako je to (po predsedniku države) opravdanje, kojim se država pravda za svoje dugove, onda imaju pravo i građani da se pozivaju na iste razloge!

siromaalvolimdaživim

pre 13 godina

Ja nemam čime platit, ljudi pa ovo nema ni na filmu. U Japanu bi kompletna vlada izvršila harakiri, javno, kada bi doveli zemlju u situaciju kakva je sada kod nas.

Vojislav

pre 13 godina

Kako to lepo reče naš kolega " počnimo da zagrevamo buldožere ", ovo je prevršilo sve civilizacijske norme. Kome smo mi to blanko poverili da nas vodi u bolje sutra. Malo sutra.

poltron

pre 13 godina

Primecujem da svi komentari protiv naseg predsednika imaju po jedan negativan komentar...mora da Jelena Trivan iz kancelarije stiska minuse na komentarima...

Pobesneli_Max

pre 13 godina

Ko god da piše govore Tadiću, debelo ga zakopava. A ako, pak, on ovo priča iz svoje glave, vreme je da na čelo države sada dođe neki nepismeni čovek sa sela, jer bi on sigurno pametnije pričao, a sigurno ne bi od stida pričao ovako nešto.

Apropo neplaćanja računa, ja sam za to da se ova izjava dragog nam predsednika štampa na A3 formatu krupnim slovima i da se lepi po gradovima Srbije uz poruku "Oni ne plaćaju - plaćate li vi?!"

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Država ne plaća komunalije zato što nema novca, a nema novca zato što je slaba privreda, a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti", naveo je Tadić.

A gradjani koji nemaju novca zato sto su unistena radna mesta i privreda i poljoprivreda i od proslih i predproslih i SADASNJIH Vlasti to za Predsednika ne predstavlja nikakav razlog i opravdanje da oni ne placaju ?
Ovaj covek je zaista izgubio svaki Kompas !

q

pre 13 godina

Hahah... to sad kao kriv je neko drugi...

Vec sta 10 godina na vlasti. Sve ste prodali, zaduzili ste nas do guse, i i dalje nemamo nista. Duplo golo.

radiohead

pre 13 godina

"... a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti"

potpuno ste u pravu predsednice! ovu poslednju deceniju ste nas stvarno opustosili do koske!!!

gradjanska neposlusnost

pre 13 godina

Hahaha. Ovaj covek nije normalan. Pa onda svi treba da placaju komunalije i poreze i eto resenja za sve... Kaze covek da nema para, a za njihove enormne zarade, beneficije, stimulacije, jagnjece brigade, ljubavnice, milion sekretara i sekretarica,..,za to ima koliko hoces para. Mislim da je kraj jako blizu. Pocele su pesme kao i 99 i 2000 na stadionima,..,svi se secate toga, zar ne? Borise, gotov si, puk'o si....

Cudno

pre 13 godina

Pa stani Tadicu, kako nema? Ja sam mislio da priblizavanje velikoj i slinoj Evropi znaci i vise para. Ja evo lezim i cekam cim dodje EU ovde ima u zlatu da se kupam, jel tako? Ipak si ti veliki drzavnik, sila, lider regiona, ko zna jednog dana mozda i lider silne EU. A to sto nema za komunalije ma nema veze sta ce meni struja i voda, ne treba mi. Cim stignemo tamo gde smo krennuli hranicemo se vazduhom veselo nam bilo.

E crni narode jesi ovca za sisanje bio i ostao

Josko Martinoski

pre 13 godina

Mislim da vam se predsednik previse mesa u sve. On kao Predsednik Srbije ima svoj budzet oko protokolarnih poseta, sponzorisanja nekih manifestacija i treba da kaze kako se to trosi i nista vise. O tome kolko para ima drzava Srbija i kako ih trosi, da li ih uopste ima - je pitanje za Premijera. Za sve oko para i kresanja budzeta u Grckoj, izjave daje Papandreu, a ne Papuljas. U Makedoniju izjave daje Gruevski, a ne Ivanov. Jedino kod vas u parlamentarnoj demokratiji, predsednik vam se ponasa kao da je premijer gluvonem.

filozof lutalica

pre 13 godina

Ima za kola, prezentacije, izlete... Ima za izbore i kampanje, ali nema za naplatu racuna. Evo Telekom kada prodate, a koji Vi gospodine predsednice smatrate kao pravu stvar, bez ikakve javne debate, znaci vrlo demokratski, bice para u 2011. da se ponovo radi kampanja i zbrinu gladni na par meseci.
Sramota od zemlje!

Velibor Djurdjevic

pre 13 godina

Pa smanjite administraciju, ukinite onih 130 vladinih agencija za koje niko ne zna ni sta rade ni kolike su im plate, smanjite broj ministarstava, poslanika, ambasadora, ne namestajte tendere, ocistite javna preduzeca od neradnika i viska radnika, pocnite da izvrsavate sudska resenja, kaznjavajte one koji ne placaju, a ne one koji posteno servisiraju svoje obaveze, ne donosite zakone koji odgovaraju manjini, ukinite monopole, objasnite kako km. poluautoputa (obilaznica Bgd) moze da kosta 14 mil.evra, a pri tom jos nema signalizacije u tunelima,...Jel treba jos, DRUZE PREDSEDNICE, samo kazite, ima toga koliko hocete...

(Vlast)a

pre 13 godina

Pitanje na koje ne ocekujem odgovor: verujete li g.predsednice u to sto govorite? Odakle pare za sredjivanje skupstine, odakle za visestruke plate kosovskih Srba, cije su pare koje se daju crkvama i manastirima, odakle novci za platane koji su mogli da potraju jos neku godinu jer je kriza svima, gde ste skupili pare za nakaradne portrete predsednika parlamenta, odakle pare za vojne vezbe, za stipendije africkim studentima iz zemalja koje ne priznaju Kosovo, kako smo placali jurcanje Jeremica sa kraja na kraj sveta od koga smo imali stetu, a ne korist, kako placamo kiriju za Zoricu Tomic, kako smo isplatili milion za onog batinasa Miladina? Ako su te pare pale sa neba, onda vam verujem, a ako vam bog nije pomogao, ne ocekujte da ja placam svoje racune! Da ste mladji, rekla bih vam da vas treba biti sramota, ovako, stidim se umesto vas. Kad mogu da placam, mogu i da se stidim, samo se pitam:za koji djavo cete mi i vi i vlada?

Lana

pre 13 godina

Ja nemam para zato sto nista ne dugujem.

Predsednice,
Poslala sam Vam PP kako vodim svoje domacinstvo kao dobar domacin, izgleda da svi vi na vlasti niste bili u skoli kad se ucila ta preko potrebna lekcija.
Nadam se da cete mi u ogovoru objasniti kako se za nista dobija nesto, izgleda da tad ja nisam pazila na casu.

fatosi

pre 13 godina

Gospodine Tadicu,
Hvala Vam puno za ovu izjavu. Ja sam mislio da ste puno pametniji, cak mozda jedan od najpametnijih politicara koje je Srbija imala, pa sam se plasio za moje Kosovo. Plasim se pametnih jer oni znaju kako da preokrenu "realnost" u svoju korist. Ali sada, posle ovakve Vase izjave, pao mi je kamen sa srca (boli me noga ali nema veze), sada znam da ste Vi bezopasni za moje Kosovo.
Hvala Vam.

The end, sto se mene tice

pre 13 godina

Zato za skupstinske portrete ima... Nije ni cudo sto mogu komunalije da poskupe 70 %, oni ih jednostavno ne placaju.

Aleksandar

pre 13 godina

Ovi bas huskaju gradjane na sebe. A kad dodje taj trenutak, nema plakanja, nema kukanja, nema pravdanja. Svi da lete u neki kamenolom da osete sta znaci rad, koji ce im se placati 10000 dinara mesecno.

Niko od njih, kada su samopostavljeni na ta mesta, nije imao ni 3-4 godine staza. A za ta mesta treba da imaju najmanje 10 godina radnog staza u struci, za mesto na koje su postavljeni.

Krv, znoj i suze, miševi

pre 13 godina

....a sve to vuce korene iz srednjeg veka, kada su nas porobili zaostali Turci a ne napredni Rimljani ili Austro-Ugari, pa smo zato ekonomski zaostali.

odavde

pre 13 godina

A posle, kad neko kaže: "srpska posla", svi se nađu uvređeni! Ovde se bezobrazno i bezobzirno troši i šakom i kapom, kao da će sutra biti sudnji dan. Ilustracije radi, jedna Nemačka ima parlament od čitavih 600 poslanika, samo, pošto oni imaju nekih 80 mil. stanovnika, proporcionalno sa njima mi bismo trebali imati 45 poslanika umesto naduvanih 250!

Tijana

pre 13 godina

Covece, jedan dan pricas da smo izasli iz krize, a sutra dan kukas kako Vlada nema para da placa komunalije! Pa, kad vi lopovi nemate, kako mi, posteni gradjani od nase bede da imamo!? ODAKLE nama, covece, jesi li svestan svoje nesvesti???!!!

MiIos

pre 13 godina

Koja serija autogolova u poslednjih nedelju dve, evo da se podsetimo nekih:
- gradonacelnik Zajecara Bosko Nicic napravi milion dinara racun za mobilni http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=11&dd=03&nav_id=469688
- kupljene slike (veoma ruzne) za 4 miliona dinara http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=04&nav_id=469927
- Vlada medju najvecim duznicima za racune
- i na kraju, izjava Borisa Tadica kako Drzava "nema para".

Neverovatno.
Miladinov milion.
250 poslanika.
SVE zgrade SFRJ drzavne uprave pune cinovnika, popunjene nove.
Hiljade savetnika (nije sala stvarno ih toliko ima).
Obratite paznju na cemu sede ministri, ili skupstinski odbori - pa to su pravi tronovi. Ja sedim na obicnoj plasticnoj kancelarijskoj stolici. Nudili su mi da zamenim za fotelju, vecu, "vazniju". Odbio sam. Koji ce mi?

Kao da se trude svim silama da ne predju cenzus na sledecim izborima.

Ministar sporta

pre 13 godina

Predsednik nije informisan! Obavestavaju ga o svim sportskim dogadjajima i svakoj utakmici, pa ne stize jos i problemima privrede, nakaradnim privatizacijama i tajkunima da se bavi. To je mnogo teze i za to trebaju da se zavrnu rukavi. Mnogo je lakse slikati se pored oni koji su nesto u zivotu postigli.

Mile K.

pre 13 godina

O Bože, šta ovaj čovek sve neće reći. Ako država nema para da plati osnovne troškove, što bre čoveče ne podneseš ostavku?! Pa kakva je to zemlja ili možda ti nisi kriv za to!? Pa da, kriv je Sloba, za sve je kriv Sloba, a na vlasti ste već koliko je i on bio. Kad je nešto loše onda je Tadić predsednik koji nema ingerencija po Ustavu, a inače se u sve živo meša. Odlazi više, dosta nam je i tebe i DOS-a. Hoćemo neke nove

ljubisast@nadlanu.com

pre 13 godina

Katasrofalna izjava naseg predsednika jer je indirektno je priznao da nam je drzava bankrotirala. Ali ce drcna gospodja J. Trivan tu izjavu vec na svoj nacin da ispegla.

MaloMorgen

pre 13 godina

A gde su pare? Pa kod stranackih uzdanica, direktora javnih preduzeca, Kovacevica, na iznajmljenim satelitima, koridoru 10, kod Saricavih pajtosa, Miskovica, Beka...

Ni ja nemam para

pre 13 godina

Privreda je decenijama unazad bila na vrlo "zelenoj grani". To znaju svi poznavaoci prilika u zemlji u kojoj smo ziveli i ja i postovani predsednik. Da se razumemo: privreda je propadala u dve poslednje decenije i to: najpre 10 godina pod sankcijama koje je svojom politikom izazvao Milosevic, a onda 10 godina zato sto su je olesili, razgrabili i unistili radi svoje brze zarade tajkuni bliski DOS-u (ma koje provinijencije bili). Mnogi od njih i danas sede u vrhovima vlasti i "drze nam slovo" o tome kako treba poslovati. Oni su nekompetentni i mogli su se bogatiti SAMO DOK SU MOGLI U BESCENJE KUPITI SVE STO SU U SRBIJI KUPILI, a potom unistili 95% firmi koje suprethodno radile. Razumem gospodina Tadica kada kaze: drzava ne placa racune jer nema para. Medjutim, to je jedna od najopasnijih recenica koju je izgovorio...zato sto narod ima mnogo manje para, A MORA DA PLACA RACUNE DA MU NE UKINU STRUJU, TELEFONE, VODU, GREJANJE.... Treba li svi mi da, takodje kazemo: necemo placati racune jer nemamo para... a sutra, mozda, da krenemo u opsadu prodavnica u potrazi za hlebom koji, takodje necemo platiti jer nemamo sa cim... Iskreno postujem predsednika Tadica, on ne mora da se previse razume u privredu, ali ovakve izjave nikada vise ne bi trebalo da daje... cak i kada svi budemo znali da Vlada, Skupstina, sudovi, i svi slicni ne placaju racune, a da ni EPS, ni NIS, ni Srbija gas, Telekom ili ko drugi ne
ma hrabrosti da im ukine usluge.

Vladan R

pre 13 godina

Ovi su totalno izgubili osecaj za realnost. O kojim decenijama ovaj prica. Ako misli na poslednje dve da ga obavestim, ako je slucajno neobavesten po tom pitanju da su u poslednjoj on i njegovi pajtasi na vlasti. Ako misli na decenije pre devedesetih kamo srece da su i oni u poslednjih deset godina toliko nazadovali. Pitanje ko je ucetvorostrucio administraciju u poslednjih deset godina, nije ni Milosevic a jos manje KPJ ili SKJ. Dve njihove glavne krilatice bolje ikakva nego nikakva privatizacija i da se kod komunista dobro zivelo zbog velikog duga, su se pokazale kao teska prevara. Videli smo i gledamo a tek cemo da gledamo koliko je "dobra" ikakva privatizacija. Sto se dugova tice samo konstatacija da su se oni za deset godina zaduzili 24 milijarde, a komunisti za 45 godina, gledajuci naravno deo duga dodeljenog Srbiji tek nekih 6 milijardi. Dakle brzina zaduzivanja kod komunista je bila skoro deset puta manja.

Magnet

pre 13 godina

Gospodeeee božeeeeee, ovo je strašno zlo, zlo koje se ne pamti! Narod nam izumire svakog dana sve više i više, nema posla, sve poskupljuje iz trena u tren... Zashto gospoda iz te iste vlade primaju 150.000 platu, da li su njihova deca gladna? Zashto narodu seku struju koja poskupljuje svakog dana, a njih niko ne sme da pita ništa? Zato stečajni upravnici trose milone mesečno, ko uopšte vodi ovu jadnu i napaćenu zemlju? Narod ćuti i trpi i umire, ovo je pakao za ,,normalan,, narod u Srbiji!!!

Gradjanka

pre 13 godina

O bože smiluj se na ovaj neuki narod koji guta ovakve laži i bezbrižno čeka sažaljenje i odgovornost svoje vlasti!!!! Jadni smo, kad je došlo do toga da bankrot više ne može da se krije! Čuvajte svoje slamarice i stegnite kaiš, evo nama naše krize. Pronadjite recepte za domaći kečap, majonez i sapun - zatrebaće!!! Devize, devize - zlokobno se čuje šapat sa ćoškova koji još nismo zaboravili! To smo i zalužili kad verujemo u Deda Mraza i u to da smo ispravni! E pa NISMO!!

Slavica

pre 13 godina

Pa gospodine predsedniče smanjite plate ministrima, poslanicima i ostalim pomoćnicima i ukinite Upravne Odbore ili neka svi oni tj funkcioneri rade volonterski, pa će biti para da država plati račune. A da ne navodim šta sve još može uštedom da se dobije. Ja kad prištedim mogu da kupim koju kilu mesa više ili da obradujem moje dete sitnicom i ako imam bednu platu.
S poštovanjem,
gradjanin Srbije

oran

pre 13 godina

Dzava nema para ali to nije bitno, jer drzavu niko nece da tuzi niti bilo sta da prinudno naplati. Sa druge strane obicnom gradjaninu ako nesto nije platio relativno brzo ta ista drzava odreaguje iskljucenjem struje, popisivanjem stvari...Ni ja ne radim ali moram da platim inace...

ducalion

pre 13 godina

Ok., država duguje, uzela je i mom dedi 14 kuća, 2 salaša i 40 jutara zemlje, a ja imam duga od 15 hiljada dinara za struju i sam se priključim te dobijem krivičnu prijavu, a da sve ovo bude još jadnije Zukorlić i ekipa pozivaju da se ne plaća struja tj. oni ne plaćaju već par godina. Ko je ovde lud!?

Pera

pre 13 godina

Ma nije valjda, pa ako nemate para onda nemojte ni da trosite struju, samo nek je vama toplo, na nekim fakultetima studenti koji su ostavili nebeske skolarine sede u hladnim ucionicama i amfiteatrima i 'lade bubrege a u skupstini je za to vreme verovatno Niska Banja.

Nik

pre 13 godina

G-dine Tadicu, posto ste i VI poceli da bivate NEOBAVESTENI, jos vece pravo imaju premijer, ministri, njihovi zamenici, gradonacelnici, direktori agencija i javnih preduzeca, direktori bolnica i skola i svi drugi drzavni funkcioneri na rukovodecim funkcijama, jel tako? Onda nema odgovora na hiljade pitanja vezano za Srbiju, jer su ljudi neobavesteni..Na zalost nema nam spasa. Najtragicnije je da se Vi pozivate na proslost i decenije unazad. Pa to ni moja baba , nepismena ne bi uradila. Kriviti nekog drugog iz mracne proslosti.

Bezimena

pre 13 godina

Da li mislite da Tadicu treba ograniciti broj izjava dnevno?! Onda bi mozda i imale smisla...
Ovako, u istom rangu su i drzava koja ne placa komunalije (jadna drzava) i navijaci koji mu skandiraju (a to mu ne smeta) i komunalna policija i...
I kako onda Nikolic da ne napuni Arenu?!
Moj glas vise nikom ne dam!

Slobodan

pre 13 godina

Nema para? Ma da li je moguce?
Pa sto onda ne proglasi bankrot? Kad preduzece ne moze da servisira svoje obaveze (a pri tome nema dobru politicko-rodbinsku vezu)onda sigurno bankrotira, jel...

Pretpostavljam da posto vec nije proglasila bankrot, drzava Srbija ima vezu... neku, kod nekog... jel...

mlekadzija

pre 13 godina

Ne mogu da se setim koliko novca je drzava inkasirala od imovine oduzete od kriminalaca. Neke krupne cifre koliko se secam.
Eto za pocetak mozete odatle da platite dugove.
Honorar za ovu ideju poklanjam u fond za placanja racuna Vlade i ostalih neplatisa koji su nam na grbaci vec podosta vremena...

dimi

pre 13 godina

sta da kazem g-presednice, meni i svim ostalima iskljuce struju zbog 1000 dinara i ako i to ne platimo tuze nas pa moramo pored te hiljadarke placati jos 5000hiljada sudske troskove i sudskog izvrsitelja, ali sta cu, trpecu dok ne dođe dan za glasanje pa ce onda mnogo nas gladnih glasati za druge umesto za vas, nece biti tih para na svetu da se mi gladni prodamo.

Sasa-Sabac

pre 13 godina

Pa nemam ni ja para ali moram da platim i vodu i struju i ugalj i drva i ratu kredita i eksurziju detetu , a kako to sve stizem nemam pojma, zato verovatno i imam cir na zeludcu i zato sam valjda uvek namrsten i nije mi ni do cega.....

bt

pre 13 godina

Ovaj je postao toliko osion da bez razmišljanja brani lopuže kojima je okružen. Jedini problem je što se oni koji misle da ih narod neće ponovo izabrati grdno varaju. Setite se da je Milošević u vreme najveće moguće krize 1993. godine glatko dobio izbore i vladao još 7 godina. Kad dođe predizborna kampanja preveslaće nas ovaj ponovo bez ikakvih problema.

Victory Of The Sane

pre 13 godina

Кад бисте мало мање крадуцкали,можда би нешто и остало,шта мислите о томе?

zoran

pre 13 godina

Postovani Predsednice
Ko u drzavi trazi put u ekonomiju koju ubrzavaju inovacije?
Đelić: Kako da se Srbija obogati
17. septembar 2010. | 17:36 | Izvor: Beta
Đelić je rekao da Srbija, ako želi brzo da se obogati, mora postati efikasnija i konkurentnija za šta, kao i ostale države u regionu, mora razviti saobraćajnu infrastrukturu, imati pravni okvir i tehnologiju i mora naći put u ekonomiju koju ubrzavaju inovacije.

zemlja djembelija

pre 13 godina

nemam ni ja para, pa placam, jer ako ne platim, necu imati struje, grejanje, telefon, kablovsku, vodu itd itd.. a vama svaka cast, kako uspevate da se odrzite toliko na vlasti i da toliko kradete na oci ovog naroda, jadno da jadnije nemoze biti!!

Zoran

pre 13 godina

Ne razbacujte pare na gluposti, pohapsite kriminalce, reformisite sudstvo (ali ovoga puta to zaista uradite), borite se protiv korupcije i mahinacija, primorajte "postene" biznismene da placaju porez i bice para. Za sve nabrojano, naravno, treba hrabrosti, pameti i postenja.

ssrdjan

pre 13 godina

Strasan odgovor "drzavnika" zaista covek koji predstavlja sve nas u svetu nije nasao par pametnih reci..Vreme je da "obnovi" kurs na Zlatiboru. Jadna li si Srbijo sa ovakvim "intelektualcima" koji ce nam pomoci da "domacinski" zivimo! Na nivou Tome iz najboljih "radikalskih" dana.

Vojvodinac

pre 13 godina

I polako se u narodu širi vest od usta do usta, "Car je go!".
E narode, narod, pa to je gradivo za malu decu, prerastimo to već jednom, i idemo dalje.
Vreme je da ih ostavimo za sobom, inače odosmo na dno!!

BojanaVrsac

pre 13 godina

Zemljo Ind(Srb)ijo...

Vrlo mi se svideo jedan komentar koji kaze da sva ova situacija u kojoj se nalazimo, tj.stanje nase drzave, vuce korene od dana kada smo potpali pod tursku vlast :)
Kod nas je praksa da se greske, cak i one ocigledne svale "sa konja na magarca" i sva odgovrnost se tako skida. Drzava ne placa rezije - JER NEMA PARA;
Privreda losa - JER SU JE UNISTILE 90.-te...... NAROD GLADAN - ocigledno zato sto su DAHIJE 1801. uvele dodatne ZULUME.... i tako u nedogled se to breme neuspeha prebacuje u nazad...
Ali nas predsednik se ocigledno zabrojao sa tim decenijama, verovatno je da mu se u skoli abakus pokvario.

Ja sam majka dvoje divne dece, koju ucim da vole svoju zemlju, da ponosno dizu TRI PRSTA, a obzirom na ponasanje i bezobrazluk vrha drzave u buduce cu ih uciti da, kao u gladijatorskim arenama kada nekoga ne zele, OKRECNU PALAC NA DOLE!!!!

Jadna si nam Srbijo, i gladna......a ko te vodi i ne bila takva!!!

ljubicabubica

pre 13 godina

i predsednik nam postao neobavesten cuo iz medija da se racuni ne placaju. strasno, sta reci a ne zaplakati!!!!!!!!! kakav je to predsednik koji nije obavesten???????????

Blabo

pre 13 godina

Nije mi jasno kako drzava nema para za struju a ima para za portrete u skupstini. Pa ko zeli tako shizofrenicno drustvo u svojoj zajednici?

Cira

pre 13 godina

SRAMOTA, BRUKA...
Ali i za to ima leka. Ništa jednostavnije! "Odsečete" im zauvek struju, neka se muvaju i potucaju po mraku (da ih više ne gledamo) e da li bi i nama KONAČNO SVANULO!

kontra

pre 13 godina

Pa to navijaci neko mjerilo???
Kako se brzo zaboravi Italija! Cijeli svijet u ekonomskoj krizi, nezaposlenost svuda raste, drzave na rubu bankrota, siromastvo raste, a eto njima Tadic kriv. Dajte malo realnosti, dosta sa ofucanim frazama, "kradu", "lopovluk", "a ona afera iz Novosti" ili slicno. Ako si nezadovoljan vladom, imaju izbori. Utakmica (osim na Balkanu) nije politika. Ako su vam navijaci "glas naroda"... jadan je to narod.

ljubicabubica

pre 13 godina

ovaj jadan i bedan narod prvo plati sve te racune pa onda kupuje hleba ako ostane novca. neka smanje plate ministrima, poslanicima, predsedniku i drugim funkcionerima, neka im smanje sve moguce povlastice koje imaju pa ce sigurno biti para za komunalije. ili neka i za narod postoji izgovor a nema tuzbi kad se ne plati zakasni i slicno. ali nema svrhe pisati to se nigde ne vidi, niko nece javno da objavljuje komentare ovog jadnog naroda, i sve dok taj isti narod cuti placa racune i ne kupuje hleba zato sto nema para vlada i drzava nece placati komunalije ali ce zato vrlo lepo jesti hleba i sve sto ide uz to.

Eto sta se dogadja

pre 13 godina

Eto sta se dogadja kad covek, bilo politicar, bilo gradjanin, kaze nesto jednostavno i posteno-dobije gomilu poruga, pametovanja zlonamernih namestanja, a rekao je samo istinu. On nije istrazivao detalje o tome, za to nije bilo ni mesta. U Srbiji je najveca nedaca reci istinu! Negovi mudri "neobavesteni" prethodnici bi jednostavno cutali i bili bi nedodirljivi pa bi ih isti komentatori smatrali vodjama u smislu R. Domanovica-valjda zna sta radi cim cuti, teraj za njim do ponora!

Munze

pre 13 godina

Jedan predsednik drzave bi trebalo da razmisli pre nego sto da neku izjavu ili da ima nekog u svom okruzenju koji je zaduzen za razmisljanje.
"Država duguje za struju i komunalije jer nema novca"
Trebalo bi da se opet obrati Tajkunima.Nisu se odazvali za izgradnju mosta ,mozda plate racune.

gradjanin

pre 13 godina

ja sam evo nazovi neki privatnik,relativno nov sam u poslu i nisam ni sanjao sta sve treba od dazbina da se plati drzavi!uostalom posle godinu dana poslovanja shvatio sam da svi oko mene dobijaju jedino ja radim bez plate,ali pored svega toga gledam da platim racune na vreme!rado bi izasao iz ovog kola al ne moze,dinar da udjes a dva da izadjes!i onda predsednik moje drzave izadje i kaze mi ne placamo jer nemamo pare!za takve stvari meni stizu opomene!nego lepo vi smanjite ove dzabalebarose u administraciji,ukinite te razne agencije za ovo i ono,i onako nista ne rade!smanjite broj poslanika,broj ministara u vladi pa ce verovatno ostati i za neki racun!

View

pre 13 godina

Kada sam pročitala vest, prvo mi je na pamet pala javna potrošnja, tj. smanjenje iste za celih 210 miliona dinara, koliko iznose neplaćeni računi. MMF je sigurno zadovoljno klimnuo glavom na ovo.
Ništa novo. Prevarantski mentalitet na vlasti, a podanični tik uz njega u vidu ćutanja svih JKP na ovo i pretnje građanima zbog neplaćenih računa. Istim građanima koji plaćaju i svoje i račune vlasti. Da su bar to jedini njihovi računi koje plaćamo. I koje ćemo tek platiti.

Ulicar

pre 13 godina

A od 2011 vece plate poslanicima! Kako vas bre nije sramota! Taman sam se nadao da ce oni sindikati da naprave neki strajk pa da se svi pridruzimo i da poskidamo ove likove, za koje sam i ja, nazalost, glasao! Ali verovatno su celnicima sindikata ponudili po nov auto pa se ovi primirili! Lopov do lopova, sramota! Svi na ulicu!!!

pravednik

pre 13 godina

Sad ce da nam uvedu jos po neki namet, pa cemo platiti i to, kao sto placamo i astronomske plate poslanicima, kao sto placamo plate silnim ministarstvima, kao sto placamo agencije za sve i svasta, kao sto smo platili i audije u kojima se vozikaju, i kao sto smo platili bezbroj drugih stvari.. ovaj napaceni narod je izgleda navikao da trpi, prosto bi se osecali cudno da na grbaci nemamo neke milosevice, tadice i ostale... jad i beda, podpuna propastg i beznadje... ja se samo licno nadam, da i ako na zapadu nije sjajno, da je ipak tamo ostao jos neki wc da ga ribam, jer ne zelim ni po koju cenu da zivim u ovoj farsi od zemlje.. a ovde nikad nece da se promeni nista, dzaba lazemo sami sebe..

sasa

pre 13 godina

Kakav cinizam!!!! Drzava nema para da plati komunalije,a ima da povecava platu trutovima u skupstini? Setimo se nekoliko godina unazad.Pojedince nije imao ker zasta da ujede,strokave farmerke i pocepane patike, tako su bili obuceni...pogledajte sad,bukvalno preko noci sta se desilo,ti isti imaju dzipove(50.000e),vile,vikendice,da ne pricamo o parama.Ja pitam odakle gospodo "posteni"? More dizi se kuko i motiko dosta mi je postenih...

Dejan

pre 13 godina

Zasto bi oni placali kada je toliki broj gradjana koji nije platio svoje racune.
Ja sam do sada redovno placao svoje ali vise necu.Slaba je privreda a privreda je slaba zato sto je slabljena ne mnogih decenija vec zadnje decenije.
I meni je kao i predsedniku bilo lose kad sam saznao da drzava nema para da plati ni svoje sopstvene komunalne racune.

Milos Denic

pre 13 godina

Tako je!.. Drzava salje poruku da treba biti neodgovoran, da ne treba placati racune za struju vodu komunalije, poreze...jer ce se u suprotnom desiti da ih sud osudi i kazni kao sto je mene kaznio jer sam sve to redovno izmirivao. Dakle, nije sala, kaznjen sam sa 35000 dinara. Ako je to normalna drzava onda verovatno ja nisam!
Milos Pozarevac

Eto sta se dogadja

pre 13 godina

Eto sta se dogadja kad covek, bilo politicar, bilo gradjanin, kaze nesto jednostavno i posteno-dobije gomilu poruga, pametovanja zlonamernih namestanja, a rekao je samo istinu. On nije istrazivao detalje o tome, za to nije bilo ni mesta. U Srbiji je najveca nedaca reci istinu! Negovi mudri "neobavesteni" prethodnici bi jednostavno cutali i bili bi nedodirljivi pa bi ih isti komentatori smatrali vodjama u smislu R. Domanovica-valjda zna sta radi cim cuti, teraj za njim do ponora!

kontra

pre 13 godina

Pa to navijaci neko mjerilo???
Kako se brzo zaboravi Italija! Cijeli svijet u ekonomskoj krizi, nezaposlenost svuda raste, drzave na rubu bankrota, siromastvo raste, a eto njima Tadic kriv. Dajte malo realnosti, dosta sa ofucanim frazama, "kradu", "lopovluk", "a ona afera iz Novosti" ili slicno. Ako si nezadovoljan vladom, imaju izbori. Utakmica (osim na Balkanu) nije politika. Ako su vam navijaci "glas naroda"... jadan je to narod.

fatosi

pre 13 godina

Gospodine Tadicu,
Hvala Vam puno za ovu izjavu. Ja sam mislio da ste puno pametniji, cak mozda jedan od najpametnijih politicara koje je Srbija imala, pa sam se plasio za moje Kosovo. Plasim se pametnih jer oni znaju kako da preokrenu "realnost" u svoju korist. Ali sada, posle ovakve Vase izjave, pao mi je kamen sa srca (boli me noga ali nema veze), sada znam da ste Vi bezopasni za moje Kosovo.
Hvala Vam.

(Vlast)a

pre 13 godina

Pitanje na koje ne ocekujem odgovor: verujete li g.predsednice u to sto govorite? Odakle pare za sredjivanje skupstine, odakle za visestruke plate kosovskih Srba, cije su pare koje se daju crkvama i manastirima, odakle novci za platane koji su mogli da potraju jos neku godinu jer je kriza svima, gde ste skupili pare za nakaradne portrete predsednika parlamenta, odakle pare za vojne vezbe, za stipendije africkim studentima iz zemalja koje ne priznaju Kosovo, kako smo placali jurcanje Jeremica sa kraja na kraj sveta od koga smo imali stetu, a ne korist, kako placamo kiriju za Zoricu Tomic, kako smo isplatili milion za onog batinasa Miladina? Ako su te pare pale sa neba, onda vam verujem, a ako vam bog nije pomogao, ne ocekujte da ja placam svoje racune! Da ste mladji, rekla bih vam da vas treba biti sramota, ovako, stidim se umesto vas. Kad mogu da placam, mogu i da se stidim, samo se pitam:za koji djavo cete mi i vi i vlada?

lukas

pre 13 godina

A koliko je racuna moglo biti placeno da recimo nije poslato onih 50 'specijalnih emisara' sa porukama oko GS UN, da nije dato milionce za Miladina, da ambasadorici Srbije u UNESCO u Parizu drzava Srbija ne placa tiljade eura mesecno samo za rentu, a gde je njena plata, putno troskove., koliko su kostali putevi ministarke pravde, Vukcevica u London nebi li 'dobili' Ganica?, afera "Satelit"
itd, itd Postiji milion nacina da drzava ustedi

Cudno

pre 13 godina

Pa stani Tadicu, kako nema? Ja sam mislio da priblizavanje velikoj i slinoj Evropi znaci i vise para. Ja evo lezim i cekam cim dodje EU ovde ima u zlatu da se kupam, jel tako? Ipak si ti veliki drzavnik, sila, lider regiona, ko zna jednog dana mozda i lider silne EU. A to sto nema za komunalije ma nema veze sta ce meni struja i voda, ne treba mi. Cim stignemo tamo gde smo krennuli hranicemo se vazduhom veselo nam bilo.

E crni narode jesi ovca za sisanje bio i ostao

gradjanska neposlusnost

pre 13 godina

Hahaha. Ovaj covek nije normalan. Pa onda svi treba da placaju komunalije i poreze i eto resenja za sve... Kaze covek da nema para, a za njihove enormne zarade, beneficije, stimulacije, jagnjece brigade, ljubavnice, milion sekretara i sekretarica,..,za to ima koliko hoces para. Mislim da je kraj jako blizu. Pocele su pesme kao i 99 i 2000 na stadionima,..,svi se secate toga, zar ne? Borise, gotov si, puk'o si....

q

pre 13 godina

Hahah... to sad kao kriv je neko drugi...

Vec sta 10 godina na vlasti. Sve ste prodali, zaduzili ste nas do guse, i i dalje nemamo nista. Duplo golo.

tDarko

pre 13 godina

Tadicu, trudio sam se da te postujem i da te ne smtaram glupim, ali ovo je stvarno prevrsilo svaku meru.
NE LUPAJ GLUPOSTI !!!!

ako drzava nema para,
1. mislis da narod ima?
2. ne menjajte vozni park
2a. prodajte vozni park
3. smanjite dnevnice poslanicima
4. smanjite broj poslanika
5. ukinite telefone poslanicima
6. smanjite povlastice poslanika
7....
8....

postoji milion razloga zbog cega to nisi smeo da izjavis, sram te bilo
ni jedna osoba koja zna da cita, pise i sabira nije smela to da izjavi...

da, a za kraj

sta bi sa Miladinom Kovacevicem, za njega ima milionce?

Ministar sporta

pre 13 godina

Predsednik nije informisan! Obavestavaju ga o svim sportskim dogadjajima i svakoj utakmici, pa ne stize jos i problemima privrede, nakaradnim privatizacijama i tajkunima da se bavi. To je mnogo teze i za to trebaju da se zavrnu rukavi. Mnogo je lakse slikati se pored oni koji su nesto u zivotu postigli.

dushanbgd

pre 13 godina

nisam u zivotu cuo gluplje i bezobranije objasnjenje. nema smisla da ponavljam ono sto su svi rekli, vec samo da pozovem gospodina predsednika da da ostavku na mesto predsednika drzave, vlade i ministra svega.

Aleksandar

pre 13 godina

Ovi bas huskaju gradjane na sebe. A kad dodje taj trenutak, nema plakanja, nema kukanja, nema pravdanja. Svi da lete u neki kamenolom da osete sta znaci rad, koji ce im se placati 10000 dinara mesecno.

Niko od njih, kada su samopostavljeni na ta mesta, nije imao ni 3-4 godine staza. A za ta mesta treba da imaju najmanje 10 godina radnog staza u struci, za mesto na koje su postavljeni.

slobodnomisleći

pre 13 godina

Idem sutra pravo u banku da dignem kredit za kola i stan... Otplaćivati neću jer nemam čime, a za zaplenu se neću bojati, ponašaću se predsednički!
Trošiću, piću, ješću grejaću se, voziću se i oblačiti, ali plaćati neću...
Zašto?
Pa logično, nemam para!
Ako mogu vlastodršci, valjda mogu i ostali. Oni bar moraju znati šta je po zakonu i kako treba (sami zakone pišu), a ja ću kao i oni...
Samo se bojim da će me uhapsiti ili strpati u ludnicu ubrzo kao se ovako ponašam...
Jesam li u pravu?

Velibor Djurdjevic

pre 13 godina

Pa smanjite administraciju, ukinite onih 130 vladinih agencija za koje niko ne zna ni sta rade ni kolike su im plate, smanjite broj ministarstava, poslanika, ambasadora, ne namestajte tendere, ocistite javna preduzeca od neradnika i viska radnika, pocnite da izvrsavate sudska resenja, kaznjavajte one koji ne placaju, a ne one koji posteno servisiraju svoje obaveze, ne donosite zakone koji odgovaraju manjini, ukinite monopole, objasnite kako km. poluautoputa (obilaznica Bgd) moze da kosta 14 mil.evra, a pri tom jos nema signalizacije u tunelima,...Jel treba jos, DRUZE PREDSEDNICE, samo kazite, ima toga koliko hocete...

poltron

pre 13 godina

Primecujem da svi komentari protiv naseg predsednika imaju po jedan negativan komentar...mora da Jelena Trivan iz kancelarije stiska minuse na komentarima...

siromaalvolimdaživim

pre 13 godina

Ja nemam čime platit, ljudi pa ovo nema ni na filmu. U Japanu bi kompletna vlada izvršila harakiri, javno, kada bi doveli zemlju u situaciju kakva je sada kod nas.

Krv, znoj i suze, miševi

pre 13 godina

....a sve to vuce korene iz srednjeg veka, kada su nas porobili zaostali Turci a ne napredni Rimljani ili Austro-Ugari, pa smo zato ekonomski zaostali.

Dejan

pre 13 godina

Zasto bi oni placali kada je toliki broj gradjana koji nije platio svoje racune.
Ja sam do sada redovno placao svoje ali vise necu.Slaba je privreda a privreda je slaba zato sto je slabljena ne mnogih decenija vec zadnje decenije.
I meni je kao i predsedniku bilo lose kad sam saznao da drzava nema para da plati ni svoje sopstvene komunalne racune.

bezimena

pre 13 godina

"Država ne plaća komunalije zato što nema novca.., a nema novca zato što je slaba privreda, a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti", naveo je Tadić.

NI GRADJANI NEMAJU PARA što ih ne spasava od sečenja struje i tužbi "Infostana"!

"Opravdanje" koje ste izneli g-dine Tadiću ne može se ni sa maslom progutati! 10 GODINA STE VEĆ NA VLASTI I NEMATE VIŠE PRAVO DA SE "VADITE" NA GODINE PRE! Koliko ste i šta uradili da gradjanima bude bolje vidi se IZ LOŠIH REZULTATA! Izgubili ste poverenje, vozdra!

Odlazi odlazi

pre 13 godina

Predsednik Boris Tadić izjavio je da državne institucije ne plaćaju komunalije zato što nemaju novca.

Ali zato volite plate da dobijate redovno.

Josko Martinoski

pre 13 godina

Mislim da vam se predsednik previse mesa u sve. On kao Predsednik Srbije ima svoj budzet oko protokolarnih poseta, sponzorisanja nekih manifestacija i treba da kaze kako se to trosi i nista vise. O tome kolko para ima drzava Srbija i kako ih trosi, da li ih uopste ima - je pitanje za Premijera. Za sve oko para i kresanja budzeta u Grckoj, izjave daje Papandreu, a ne Papuljas. U Makedoniju izjave daje Gruevski, a ne Ivanov. Jedino kod vas u parlamentarnoj demokratiji, predsednik vam se ponasa kao da je premijer gluvonem.

Bezimena

pre 13 godina

Da li mislite da Tadicu treba ograniciti broj izjava dnevno?! Onda bi mozda i imale smisla...
Ovako, u istom rangu su i drzava koja ne placa komunalije (jadna drzava) i navijaci koji mu skandiraju (a to mu ne smeta) i komunalna policija i...
I kako onda Nikolic da ne napuni Arenu?!
Moj glas vise nikom ne dam!

Vladan R

pre 13 godina

Ovi su totalno izgubili osecaj za realnost. O kojim decenijama ovaj prica. Ako misli na poslednje dve da ga obavestim, ako je slucajno neobavesten po tom pitanju da su u poslednjoj on i njegovi pajtasi na vlasti. Ako misli na decenije pre devedesetih kamo srece da su i oni u poslednjih deset godina toliko nazadovali. Pitanje ko je ucetvorostrucio administraciju u poslednjih deset godina, nije ni Milosevic a jos manje KPJ ili SKJ. Dve njihove glavne krilatice bolje ikakva nego nikakva privatizacija i da se kod komunista dobro zivelo zbog velikog duga, su se pokazale kao teska prevara. Videli smo i gledamo a tek cemo da gledamo koliko je "dobra" ikakva privatizacija. Sto se dugova tice samo konstatacija da su se oni za deset godina zaduzili 24 milijarde, a komunisti za 45 godina, gledajuci naravno deo duga dodeljenog Srbiji tek nekih 6 milijardi. Dakle brzina zaduzivanja kod komunista je bila skoro deset puta manja.

Tijana

pre 13 godina

Covece, jedan dan pricas da smo izasli iz krize, a sutra dan kukas kako Vlada nema para da placa komunalije! Pa, kad vi lopovi nemate, kako mi, posteni gradjani od nase bede da imamo!? ODAKLE nama, covece, jesi li svestan svoje nesvesti???!!!

Slavica

pre 13 godina

Pa gospodine predsedniče smanjite plate ministrima, poslanicima i ostalim pomoćnicima i ukinite Upravne Odbore ili neka svi oni tj funkcioneri rade volonterski, pa će biti para da država plati račune. A da ne navodim šta sve još može uštedom da se dobije. Ja kad prištedim mogu da kupim koju kilu mesa više ili da obradujem moje dete sitnicom i ako imam bednu platu.
S poštovanjem,
gradjanin Srbije

filozof lutalica

pre 13 godina

Ima za kola, prezentacije, izlete... Ima za izbore i kampanje, ali nema za naplatu racuna. Evo Telekom kada prodate, a koji Vi gospodine predsednice smatrate kao pravu stvar, bez ikakve javne debate, znaci vrlo demokratski, bice para u 2011. da se ponovo radi kampanja i zbrinu gladni na par meseci.
Sramota od zemlje!

Ni ja nemam para

pre 13 godina

Privreda je decenijama unazad bila na vrlo "zelenoj grani". To znaju svi poznavaoci prilika u zemlji u kojoj smo ziveli i ja i postovani predsednik. Da se razumemo: privreda je propadala u dve poslednje decenije i to: najpre 10 godina pod sankcijama koje je svojom politikom izazvao Milosevic, a onda 10 godina zato sto su je olesili, razgrabili i unistili radi svoje brze zarade tajkuni bliski DOS-u (ma koje provinijencije bili). Mnogi od njih i danas sede u vrhovima vlasti i "drze nam slovo" o tome kako treba poslovati. Oni su nekompetentni i mogli su se bogatiti SAMO DOK SU MOGLI U BESCENJE KUPITI SVE STO SU U SRBIJI KUPILI, a potom unistili 95% firmi koje suprethodno radile. Razumem gospodina Tadica kada kaze: drzava ne placa racune jer nema para. Medjutim, to je jedna od najopasnijih recenica koju je izgovorio...zato sto narod ima mnogo manje para, A MORA DA PLACA RACUNE DA MU NE UKINU STRUJU, TELEFONE, VODU, GREJANJE.... Treba li svi mi da, takodje kazemo: necemo placati racune jer nemamo para... a sutra, mozda, da krenemo u opsadu prodavnica u potrazi za hlebom koji, takodje necemo platiti jer nemamo sa cim... Iskreno postujem predsednika Tadica, on ne mora da se previse razume u privredu, ali ovakve izjave nikada vise ne bi trebalo da daje... cak i kada svi budemo znali da Vlada, Skupstina, sudovi, i svi slicni ne placaju racune, a da ni EPS, ni NIS, ni Srbija gas, Telekom ili ko drugi ne
ma hrabrosti da im ukine usluge.

Trotter

pre 13 godina

E Borise Tadiću, država ne plaća jer nema? A kada narod nema da plati onda ta ista tvoja država nema milosti nego pleni imovinu, podnosi prijave, tuži, sudi, radi šta joj se ćefne. Nego kakavog predsednika imamo, nama i nije tako loše.

Tito

pre 13 godina

Stidite se Predsednice!
Valjda imate neke kolegijume, valjda Vas sef Kabineta ima neke obaveze da planira i organizuje rad Kabineta. Da zakljucimo gospodine Predsednice, kriv je Tito sto je stvarao privredu, Sloba sto je nije rasprodao, a ne ovi posle njih dvojice koji su sve rasprodali u bescenje i uduplali dugove!!!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Država ne plaća komunalije zato što nema novca, a nema novca zato što je slaba privreda, a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti", naveo je Tadić.

A gradjani koji nemaju novca zato sto su unistena radna mesta i privreda i poljoprivreda i od proslih i predproslih i SADASNJIH Vlasti to za Predsednika ne predstavlja nikakav razlog i opravdanje da oni ne placaju ?
Ovaj covek je zaista izgubio svaki Kompas !

radiohead

pre 13 godina

"... a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti"

potpuno ste u pravu predsednice! ovu poslednju deceniju ste nas stvarno opustosili do koske!!!

Slobodan

pre 13 godina

Nema para? Ma da li je moguce?
Pa sto onda ne proglasi bankrot? Kad preduzece ne moze da servisira svoje obaveze (a pri tome nema dobru politicko-rodbinsku vezu)onda sigurno bankrotira, jel...

Pretpostavljam da posto vec nije proglasila bankrot, drzava Srbija ima vezu... neku, kod nekog... jel...

oran

pre 13 godina

Dzava nema para ali to nije bitno, jer drzavu niko nece da tuzi niti bilo sta da prinudno naplati. Sa druge strane obicnom gradjaninu ako nesto nije platio relativno brzo ta ista drzava odreaguje iskljucenjem struje, popisivanjem stvari...Ni ja ne radim ali moram da platim inace...

Gradjanka

pre 13 godina

O bože smiluj se na ovaj neuki narod koji guta ovakve laži i bezbrižno čeka sažaljenje i odgovornost svoje vlasti!!!! Jadni smo, kad je došlo do toga da bankrot više ne može da se krije! Čuvajte svoje slamarice i stegnite kaiš, evo nama naše krize. Pronadjite recepte za domaći kečap, majonez i sapun - zatrebaće!!! Devize, devize - zlokobno se čuje šapat sa ćoškova koji još nismo zaboravili! To smo i zalužili kad verujemo u Deda Mraza i u to da smo ispravni! E pa NISMO!!

The end, sto se mene tice

pre 13 godina

Zato za skupstinske portrete ima... Nije ni cudo sto mogu komunalije da poskupe 70 %, oni ih jednostavno ne placaju.

Pobesneli_Max

pre 13 godina

Ko god da piše govore Tadiću, debelo ga zakopava. A ako, pak, on ovo priča iz svoje glave, vreme je da na čelo države sada dođe neki nepismeni čovek sa sela, jer bi on sigurno pametnije pričao, a sigurno ne bi od stida pričao ovako nešto.

Apropo neplaćanja računa, ja sam za to da se ova izjava dragog nam predsednika štampa na A3 formatu krupnim slovima i da se lepi po gradovima Srbije uz poruku "Oni ne plaćaju - plaćate li vi?!"

zoran

pre 13 godina

Postovani Predsednice
Ko u drzavi trazi put u ekonomiju koju ubrzavaju inovacije?
Đelić: Kako da se Srbija obogati
17. septembar 2010. | 17:36 | Izvor: Beta
Đelić je rekao da Srbija, ako želi brzo da se obogati, mora postati efikasnija i konkurentnija za šta, kao i ostale države u regionu, mora razviti saobraćajnu infrastrukturu, imati pravni okvir i tehnologiju i mora naći put u ekonomiju koju ubrzavaju inovacije.

ducalion

pre 13 godina

Ok., država duguje, uzela je i mom dedi 14 kuća, 2 salaša i 40 jutara zemlje, a ja imam duga od 15 hiljada dinara za struju i sam se priključim te dobijem krivičnu prijavu, a da sve ovo bude još jadnije Zukorlić i ekipa pozivaju da se ne plaća struja tj. oni ne plaćaju već par godina. Ko je ovde lud!?

mlekadzija

pre 13 godina

Ne mogu da se setim koliko novca je drzava inkasirala od imovine oduzete od kriminalaca. Neke krupne cifre koliko se secam.
Eto za pocetak mozete odatle da platite dugove.
Honorar za ovu ideju poklanjam u fond za placanja racuna Vlade i ostalih neplatisa koji su nam na grbaci vec podosta vremena...

MiIos

pre 13 godina

Koja serija autogolova u poslednjih nedelju dve, evo da se podsetimo nekih:
- gradonacelnik Zajecara Bosko Nicic napravi milion dinara racun za mobilni http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=11&dd=03&nav_id=469688
- kupljene slike (veoma ruzne) za 4 miliona dinara http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=04&nav_id=469927
- Vlada medju najvecim duznicima za racune
- i na kraju, izjava Borisa Tadica kako Drzava "nema para".

Neverovatno.
Miladinov milion.
250 poslanika.
SVE zgrade SFRJ drzavne uprave pune cinovnika, popunjene nove.
Hiljade savetnika (nije sala stvarno ih toliko ima).
Obratite paznju na cemu sede ministri, ili skupstinski odbori - pa to su pravi tronovi. Ja sedim na obicnoj plasticnoj kancelarijskoj stolici. Nudili su mi da zamenim za fotelju, vecu, "vazniju". Odbio sam. Koji ce mi?

Kao da se trude svim silama da ne predju cenzus na sledecim izborima.

BojanaVrsac

pre 13 godina

Zemljo Ind(Srb)ijo...

Vrlo mi se svideo jedan komentar koji kaze da sva ova situacija u kojoj se nalazimo, tj.stanje nase drzave, vuce korene od dana kada smo potpali pod tursku vlast :)
Kod nas je praksa da se greske, cak i one ocigledne svale "sa konja na magarca" i sva odgovrnost se tako skida. Drzava ne placa rezije - JER NEMA PARA;
Privreda losa - JER SU JE UNISTILE 90.-te...... NAROD GLADAN - ocigledno zato sto su DAHIJE 1801. uvele dodatne ZULUME.... i tako u nedogled se to breme neuspeha prebacuje u nazad...
Ali nas predsednik se ocigledno zabrojao sa tim decenijama, verovatno je da mu se u skoli abakus pokvario.

Ja sam majka dvoje divne dece, koju ucim da vole svoju zemlju, da ponosno dizu TRI PRSTA, a obzirom na ponasanje i bezobrazluk vrha drzave u buduce cu ih uciti da, kao u gladijatorskim arenama kada nekoga ne zele, OKRECNU PALAC NA DOLE!!!!

Jadna si nam Srbijo, i gladna......a ko te vodi i ne bila takva!!!

novosadjanka

pre 13 godina

"i ja dugujem za komunalije i porez jer nemam para! A para nemam jer je privreda oslabila poslednjih decenija" - da ja poreskom inspektoru dam ovakvo objašnjenje, samo bih dobila dodatnu kaznu zbog bezobrazluka. Ovako se zemlja ne vodi, predsedniče!

Winnetou

pre 13 godina

"Država ne plaća komunalije zato što nema novca.., a nema novca zato što je slaba privreda, a privreda je slaba zato što je slabljena u mnogim decenijama u prošlosti"
Dokle ćemo više slušati ovako bedne izgovore? Ne moramo da idemo mnogo daleko - Hrvatskoj je privreda slabljena godinama, plus su imali godinama rat na svojoj teritoriji i ispred nas su godinama... Lepo reče neko pre neki dan (mislim ekonomista Stevanović), trebaju nam državnici, a ne političari, odnosno sitni politikanti. Kako ja da plaćam račune, pa ni ja nemam para? Godinama sam iscrpljivan bombardovanjima, inflacijama i nemam para. Jel' to opravdanje? Sramota!

Lana

pre 13 godina

Ja nemam para zato sto nista ne dugujem.

Predsednice,
Poslala sam Vam PP kako vodim svoje domacinstvo kao dobar domacin, izgleda da svi vi na vlasti niste bili u skoli kad se ucila ta preko potrebna lekcija.
Nadam se da cete mi u ogovoru objasniti kako se za nista dobija nesto, izgleda da tad ja nisam pazila na casu.

Vojislav

pre 13 godina

Kako to lepo reče naš kolega " počnimo da zagrevamo buldožere ", ovo je prevršilo sve civilizacijske norme. Kome smo mi to blanko poverili da nas vodi u bolje sutra. Malo sutra.

matori

pre 13 godina

Pozivam bar 5 miliona građana da prestanu sa plaćanjem svih mogućih nameta, dažbina i drugih troškova - jer nemaju para...!!!
Ako je to (po predsedniku države) opravdanje, kojim se država pravda za svoje dugove, onda imaju pravo i građani da se pozivaju na iste razloge!

Mile K.

pre 13 godina

O Bože, šta ovaj čovek sve neće reći. Ako država nema para da plati osnovne troškove, što bre čoveče ne podneseš ostavku?! Pa kakva je to zemlja ili možda ti nisi kriv za to!? Pa da, kriv je Sloba, za sve je kriv Sloba, a na vlasti ste već koliko je i on bio. Kad je nešto loše onda je Tadić predsednik koji nema ingerencija po Ustavu, a inače se u sve živo meša. Odlazi više, dosta nam je i tebe i DOS-a. Hoćemo neke nove

Magnet

pre 13 godina

Gospodeeee božeeeeee, ovo je strašno zlo, zlo koje se ne pamti! Narod nam izumire svakog dana sve više i više, nema posla, sve poskupljuje iz trena u tren... Zashto gospoda iz te iste vlade primaju 150.000 platu, da li su njihova deca gladna? Zashto narodu seku struju koja poskupljuje svakog dana, a njih niko ne sme da pita ništa? Zato stečajni upravnici trose milone mesečno, ko uopšte vodi ovu jadnu i napaćenu zemlju? Narod ćuti i trpi i umire, ovo je pakao za ,,normalan,, narod u Srbiji!!!

Pera

pre 13 godina

Ma nije valjda, pa ako nemate para onda nemojte ni da trosite struju, samo nek je vama toplo, na nekim fakultetima studenti koji su ostavili nebeske skolarine sede u hladnim ucionicama i amfiteatrima i 'lade bubrege a u skupstini je za to vreme verovatno Niska Banja.

ljubisast@nadlanu.com

pre 13 godina

Katasrofalna izjava naseg predsednika jer je indirektno je priznao da nam je drzava bankrotirala. Ali ce drcna gospodja J. Trivan tu izjavu vec na svoj nacin da ispegla.

odavde

pre 13 godina

A posle, kad neko kaže: "srpska posla", svi se nađu uvređeni! Ovde se bezobrazno i bezobzirno troši i šakom i kapom, kao da će sutra biti sudnji dan. Ilustracije radi, jedna Nemačka ima parlament od čitavih 600 poslanika, samo, pošto oni imaju nekih 80 mil. stanovnika, proporcionalno sa njima mi bismo trebali imati 45 poslanika umesto naduvanih 250!

MaloMorgen

pre 13 godina

A gde su pare? Pa kod stranackih uzdanica, direktora javnih preduzeca, Kovacevica, na iznajmljenim satelitima, koridoru 10, kod Saricavih pajtosa, Miskovica, Beka...

Nik

pre 13 godina

G-dine Tadicu, posto ste i VI poceli da bivate NEOBAVESTENI, jos vece pravo imaju premijer, ministri, njihovi zamenici, gradonacelnici, direktori agencija i javnih preduzeca, direktori bolnica i skola i svi drugi drzavni funkcioneri na rukovodecim funkcijama, jel tako? Onda nema odgovora na hiljade pitanja vezano za Srbiju, jer su ljudi neobavesteni..Na zalost nema nam spasa. Najtragicnije je da se Vi pozivate na proslost i decenije unazad. Pa to ni moja baba , nepismena ne bi uradila. Kriviti nekog drugog iz mracne proslosti.

dimi

pre 13 godina

sta da kazem g-presednice, meni i svim ostalima iskljuce struju zbog 1000 dinara i ako i to ne platimo tuze nas pa moramo pored te hiljadarke placati jos 5000hiljada sudske troskove i sudskog izvrsitelja, ali sta cu, trpecu dok ne dođe dan za glasanje pa ce onda mnogo nas gladnih glasati za druge umesto za vas, nece biti tih para na svetu da se mi gladni prodamo.

bt

pre 13 godina

Ovaj je postao toliko osion da bez razmišljanja brani lopuže kojima je okružen. Jedini problem je što se oni koji misle da ih narod neće ponovo izabrati grdno varaju. Setite se da je Milošević u vreme najveće moguće krize 1993. godine glatko dobio izbore i vladao još 7 godina. Kad dođe predizborna kampanja preveslaće nas ovaj ponovo bez ikakvih problema.

Zoran

pre 13 godina

Ne razbacujte pare na gluposti, pohapsite kriminalce, reformisite sudstvo (ali ovoga puta to zaista uradite), borite se protiv korupcije i mahinacija, primorajte "postene" biznismene da placaju porez i bice para. Za sve nabrojano, naravno, treba hrabrosti, pameti i postenja.

Sasa-Sabac

pre 13 godina

Pa nemam ni ja para ali moram da platim i vodu i struju i ugalj i drva i ratu kredita i eksurziju detetu , a kako to sve stizem nemam pojma, zato verovatno i imam cir na zeludcu i zato sam valjda uvek namrsten i nije mi ni do cega.....

Victory Of The Sane

pre 13 godina

Кад бисте мало мање крадуцкали,можда би нешто и остало,шта мислите о томе?

ssrdjan

pre 13 godina

Strasan odgovor "drzavnika" zaista covek koji predstavlja sve nas u svetu nije nasao par pametnih reci..Vreme je da "obnovi" kurs na Zlatiboru. Jadna li si Srbijo sa ovakvim "intelektualcima" koji ce nam pomoci da "domacinski" zivimo! Na nivou Tome iz najboljih "radikalskih" dana.

Vojvodinac

pre 13 godina

I polako se u narodu širi vest od usta do usta, "Car je go!".
E narode, narod, pa to je gradivo za malu decu, prerastimo to već jednom, i idemo dalje.
Vreme je da ih ostavimo za sobom, inače odosmo na dno!!

zemlja djembelija

pre 13 godina

nemam ni ja para, pa placam, jer ako ne platim, necu imati struje, grejanje, telefon, kablovsku, vodu itd itd.. a vama svaka cast, kako uspevate da se odrzite toliko na vlasti i da toliko kradete na oci ovog naroda, jadno da jadnije nemoze biti!!

ljubicabubica

pre 13 godina

ovaj jadan i bedan narod prvo plati sve te racune pa onda kupuje hleba ako ostane novca. neka smanje plate ministrima, poslanicima, predsedniku i drugim funkcionerima, neka im smanje sve moguce povlastice koje imaju pa ce sigurno biti para za komunalije. ili neka i za narod postoji izgovor a nema tuzbi kad se ne plati zakasni i slicno. ali nema svrhe pisati to se nigde ne vidi, niko nece javno da objavljuje komentare ovog jadnog naroda, i sve dok taj isti narod cuti placa racune i ne kupuje hleba zato sto nema para vlada i drzava nece placati komunalije ali ce zato vrlo lepo jesti hleba i sve sto ide uz to.

ljubicabubica

pre 13 godina

i predsednik nam postao neobavesten cuo iz medija da se racuni ne placaju. strasno, sta reci a ne zaplakati!!!!!!!!! kakav je to predsednik koji nije obavesten???????????

Cira

pre 13 godina

SRAMOTA, BRUKA...
Ali i za to ima leka. Ništa jednostavnije! "Odsečete" im zauvek struju, neka se muvaju i potucaju po mraku (da ih više ne gledamo) e da li bi i nama KONAČNO SVANULO!

View

pre 13 godina

Kada sam pročitala vest, prvo mi je na pamet pala javna potrošnja, tj. smanjenje iste za celih 210 miliona dinara, koliko iznose neplaćeni računi. MMF je sigurno zadovoljno klimnuo glavom na ovo.
Ništa novo. Prevarantski mentalitet na vlasti, a podanični tik uz njega u vidu ćutanja svih JKP na ovo i pretnje građanima zbog neplaćenih računa. Istim građanima koji plaćaju i svoje i račune vlasti. Da su bar to jedini njihovi računi koje plaćamo. I koje ćemo tek platiti.

Blabo

pre 13 godina

Nije mi jasno kako drzava nema para za struju a ima para za portrete u skupstini. Pa ko zeli tako shizofrenicno drustvo u svojoj zajednici?

Munze

pre 13 godina

Jedan predsednik drzave bi trebalo da razmisli pre nego sto da neku izjavu ili da ima nekog u svom okruzenju koji je zaduzen za razmisljanje.
"Država duguje za struju i komunalije jer nema novca"
Trebalo bi da se opet obrati Tajkunima.Nisu se odazvali za izgradnju mosta ,mozda plate racune.

gradjanin

pre 13 godina

ja sam evo nazovi neki privatnik,relativno nov sam u poslu i nisam ni sanjao sta sve treba od dazbina da se plati drzavi!uostalom posle godinu dana poslovanja shvatio sam da svi oko mene dobijaju jedino ja radim bez plate,ali pored svega toga gledam da platim racune na vreme!rado bi izasao iz ovog kola al ne moze,dinar da udjes a dva da izadjes!i onda predsednik moje drzave izadje i kaze mi ne placamo jer nemamo pare!za takve stvari meni stizu opomene!nego lepo vi smanjite ove dzabalebarose u administraciji,ukinite te razne agencije za ovo i ono,i onako nista ne rade!smanjite broj poslanika,broj ministara u vladi pa ce verovatno ostati i za neki racun!

Ulicar

pre 13 godina

A od 2011 vece plate poslanicima! Kako vas bre nije sramota! Taman sam se nadao da ce oni sindikati da naprave neki strajk pa da se svi pridruzimo i da poskidamo ove likove, za koje sam i ja, nazalost, glasao! Ali verovatno su celnicima sindikata ponudili po nov auto pa se ovi primirili! Lopov do lopova, sramota! Svi na ulicu!!!

pravednik

pre 13 godina

Sad ce da nam uvedu jos po neki namet, pa cemo platiti i to, kao sto placamo i astronomske plate poslanicima, kao sto placamo plate silnim ministarstvima, kao sto placamo agencije za sve i svasta, kao sto smo platili i audije u kojima se vozikaju, i kao sto smo platili bezbroj drugih stvari.. ovaj napaceni narod je izgleda navikao da trpi, prosto bi se osecali cudno da na grbaci nemamo neke milosevice, tadice i ostale... jad i beda, podpuna propastg i beznadje... ja se samo licno nadam, da i ako na zapadu nije sjajno, da je ipak tamo ostao jos neki wc da ga ribam, jer ne zelim ni po koju cenu da zivim u ovoj farsi od zemlje.. a ovde nikad nece da se promeni nista, dzaba lazemo sami sebe..

sasa

pre 13 godina

Kakav cinizam!!!! Drzava nema para da plati komunalije,a ima da povecava platu trutovima u skupstini? Setimo se nekoliko godina unazad.Pojedince nije imao ker zasta da ujede,strokave farmerke i pocepane patike, tako su bili obuceni...pogledajte sad,bukvalno preko noci sta se desilo,ti isti imaju dzipove(50.000e),vile,vikendice,da ne pricamo o parama.Ja pitam odakle gospodo "posteni"? More dizi se kuko i motiko dosta mi je postenih...

Milos Denic

pre 13 godina

Tako je!.. Drzava salje poruku da treba biti neodgovoran, da ne treba placati racune za struju vodu komunalije, poreze...jer ce se u suprotnom desiti da ih sud osudi i kazni kao sto je mene kaznio jer sam sve to redovno izmirivao. Dakle, nije sala, kaznjen sam sa 35000 dinara. Ako je to normalna drzava onda verovatno ja nisam!
Milos Pozarevac