Ponedeljak, 05.07.2010.

23:57

SB UN o situaciji na Kosovu

Savet bezbednosti o novonastaloj situaciji na Kosovu. Boris Tadić kaže da je u pitanju terorizam, šef UNMIK-a i ambasadori članica SB-a pozivaju na dijalog.

Izvor: B92

SB UN o situaciji na Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Miroslav iz Hamburga

pre 13 godina

Ako necemo da priznamo nezavisni Kosmet, onda treba da znamo, da nas ceka jedan velika i duga politicka borba za isto. Nesto sto ce trajati vekovima!

Sednica

pre 13 godina

Ne vidim zbog kojih razloga je na sednicu SB morao da ide Predsednik Republike.
Svi ostali su predstavljeni na nivou ambasadora ili ministare spoljnih poslova.
Ovime Tadic degradira svoju poziciju, sem ako nije zbog politicke promocije, eto kako je on njima stesao u brk.
Inace da se stvarno pridrzava rezolucije 1244 ulozio bi protest zbog pozivanja Hisenija, jer po rezoluciji 1244 privremene institucije nemaju ministra spoljnih poslova. Sejdiju moze da dodje i da govori posle Zanijerija, ali ne i Hiseni.
Takodje u svom govoru Tadic terminoloski prihvata titulu gospodina Hisenija, sto je jos jedna greska. Uglavnom predstava za domacu publiku.
Kad nema nista od EU, hajde sad da se brinemo o Kosmetu.
Posle samo 2 godine se srusila kao kula od karata cela koncepcija i EU i Kosovo.

Marina

pre 13 godina

Nakon što su Tadić i Jeremić pred SB izbacili iz sebe sav gnjev i bijes zbog nemoći da argumentirano vrate priču o Kosovu na početak prije nezavisnosti,napustili su sjednicu kad se Hiseni popeo za govornicu.Time su pokazali da nisu dorasli borbi prsa o prsa i da ne vide dalje od nosa.Ovakvo ponašanje Srbije ne ostavlja dojam da ona radi u skladu s onim što govori.

Bak

pre 13 godina

Ja ne shvatam o kakvom ''medijskom mraku'' pojedinci pišu, a u vezi sa time što RTS nije prenosila deo sednice kada je govorio predstavnik Kosova. Zapitajmo se da li bi nacionalna španska televizija prenosila izjavu katalonskog predstavnika ili ruska, čečenskog? Država Srbija ne priznaje Kosovo i samim tim nema šta srpski Javni servis da prenosi izjave političara koji dolaze iz tzv. države koju Srbija ne priznaje!

Keri Grant

pre 13 godina

Evo vam link sednice:http://www.un.org/webcast/sc.html ----- Neprocenjivo je lice Borisa Tadica posle 2 sata i 7 minuta kad napusti salu bas kad mu je Hiseni rekao da je Jugoslavija mrtva i pozvao sve lidere nesvrstanih zemalja da priznaju Kosovo. Steto sto RTS-u pokvario signal--- dokaz da se nista nije izmenilo u Srbiji od vreme Zlobe.

Mesa

pre 13 godina

nazalost, vec 20 godina Srbija zivi u medijskoj blokadi, sto potvrdjuje i jucerasnji slucaj RTS-a, o prenosu sjednice SB.
zahvaljujuci takvoj politici, gradjani Srbije zive u nepoznavanju pravog stanja u okruzenju, jer ih vlada drzi u informativnom getu poput nekadasnje Albanije u vrijeme Enver Hodze.

g.Tadic, naivno i vjestacki pokusava da glumi nekog nacionalistu il ibolje receno radikala, iak oje svjestan da je ta politika skup kostala Srbiju i gradjane Srbije, koji su zbog takvih junosa placali svoji mzivotima po cijeloj Jugi a i u samom Beogradu, jer NATO avione su dovodili i prizivali upravo ovakvi stavovi predsjendika Srbije.

malo gradjana srbije zna kako je stanje na Kosovu, Mi koj izivimo na Kosovu svjedoci smo da se iz dana u dan sve vise zavodi red i mir i da je Kosovo vec sada demokratskija drzava od Srbije.
Srbiju ne interesuju srbi sa Kosova, vec teritorija, zbog cega su pokrenuli sve ratove u exYU i naravno sve izgubili.
g.Tadic je juce na sjednici SB UN zvanicno priznao da ga interesuje teritorija jer je izjavio: Nemoze jedna strana da dobije sve a druga nista, samo ako obe strane dobiju po nesto, to je pravda i bit ce mira"
Srbija bi da aneksira sjeverni deo Kosova (preko Ibra) po cjeni srba, jer zivoti nekoliko srba, desetina ili stotina, ili hiljada, za srbij une znaci nista, to je i dokazala u slucaju Plana Z-4.

Srbi na Kosovu, osim sjevernog djela, zive normalnim zivotom, ucestvuju u svim organima i institucijama vlasti na Kosovu, krecu se slobodno, za razliku u sjevernom djelu Mitrovice, gdje vlada Srbije drzi u geto taj narod. svoj narod radi politickih poena Tadica, koji kroz "nestabilnost' Kosova, pokusava prikriti sve negativnosti svoje Vlade u Srbiji, poput Milosevica, koji je preko Kosova, 10 godina terorisao srbijom, pljackao srbiju i vratio je 30 godina unazad u svim sferama drustvenog razvoja i progresa.
Kosovo je drzava, nezavisna i samostalna, to je Amin za sve koji razmisljaju glavom. najmocnije drzave svijeta su priznale nezavisnost Kosova i niko i nikada vise nemoze to promijeniti, a najmanje Tadic i Srbija.
Rusija samo koristi Srbiju u svoju sah-partiju sa Amerikom, i najmanje je briga za srbiju i Kosovo, a to je dokazala u zadnjim ratovima u ex YU.
nediplomatski gest Tadica na sjednici SB, kada je napustio sjednicu, koju je licno trazio da se odrzi, pokazuje da je daleko od razumnog, demokratskog politicara a najmanje zrelog drzavnika, jer njegove greske i provokacije, placaju gradjani srbije isto kao sto su placali i prije Tadica zbog arogancije tadasnjeg predsjednika.

a kako ce zivjeti srbi u Srbiji, zavisi samo od njih isto kao i sto zavisi od nas na kosovu kako cemo zivjeti ovdje na kosovu.
Mi koji zivimo u unutrasnjost Kosova, zivimo mnogo bolje nego vecina gradjana u srbiji a posebno oni u sjevernom djelu Mitrovice, koji s upod komandom ostatka milosevicevog rezima-milosevicevih bezbjednjaka.

nemesis

pre 13 godina

Za sve one koji su hteli da sednicu odgledaju od početka do kraja a imaju internet, mogli su da gledaju preko UN sajta, mada iskreno, ništa naročito nisu propustili. Vidim da svi pričaju o Tadiću, a ja ću malo da se osvrnem i na Hisenija (čovek nije dobio ni jedan komentar, nije fer). Govor ovog "ministra" je bio mnogo oštriji nego Tadićev. Logičnije je da su Albanci odgovorni za napad jer su u prošlosti bili više skloni ovakvim radnjama (setimo se i knjige "Terorizmom do nezavisnosti"), tvrditi da su Srbi krivi bez ikakvog dokaza je apsurd. Svi znamo da Kosovo nije mesto gde cvetaju lale (dovoljan je izveštaj SE), a guranje odgovornosti na srpsku stranu je licemerje (ne bi bilo da je obezbeđen povratak ljudima, normalan život i da je procesuiran jedan čovek za napad na Srbe), kao što često čitam na ovom sajtu, počni od svog dvorišta, (al to izgleda ne važi za sve). Najvažnije je što je Tadić ponovio da Srbija nikada, ni pod kojom vlašću neće priznati Kosovo kao nezavisno, a što se tiče Hisenijevog "ostavite Srbe", pitanje: "koji bi to predsednik ostavio svoj narod na milost i nemilost onima što pucaju, ruše, pale, otimaju"?

Illyria

pre 13 godina

"Većina ambasadora zemalja članica Saveta bezbednosti UN ocenila je da su poslednji incidenti nasilja na severu Kosova bili izolovani slučajevi i da je, uprkos tome, situacija na Kosovu stabilna."
Upravo to je najveći problem Beograda, stabilnost na Kosovu. A Beograd se zakleo da neće Kosovo pustiti na miru tako da će i posle ovakve ocene međunarodne zajednice na severu opet biti nasilja a vi pogodite od koga,nije teško uopšte!?
Dok je Beograd nešto uradio da se kriminalne strukture prošlosti u Srbiji uklone, on istovremeno radi da se te strukture na severu Kosova razmnožavaju i ojačaju.

razmisljam

pre 13 godina

Posmatram vec dugogodisnja prepucavanja Srpskih i Pristinskih vlasti jedno je jasno dijalog je neophodan oko krajnjeg statusa Kosova,jer i mi se mozemo busati da je Kosovo deo Srbije a defakto to nije vec deset godina tako i Albanci mogu da e busaju da je Ksov drzava i nezavisno nemaju nista vise nezavisnosti nego pre proglasenja istog.dijalog i podela bole ce nas zauveki izgubljeni deo Kosova ali i Albance da ce jedan deo njih morati da se vrati pod suverinitet Srbije,od tog trenutka ce istinski tek da krene pomirenje Albanaca i Srba!

seka

pre 13 godina

Jos jedan veliki autogol za Srbiju. Predsednik Tadic i ministar Jeremic dok je govorio ministar inostranih poslova Kosova g-din Hiseni demionstrativno su napustili sednicu sednici SB koju su sami trazili. To nije politika, to ne vodi nicemu i mislim da nije nacin da se situacija razvije u korist Srbije. Naprotiv.

TOtO

pre 13 godina

... Srbija neće imati izbora sem da razmotri svoje odnose sa međunarodnim prisustvom u pokrajini", naveo je Tadić.

Pa i nema izbora Gdine Tadicu, treba razmotriti odnose sa medjunarodnom zajednicom, treba poboljsati odnose sa njima (MZ). Ali prvo treba i poboljati pristup prema kosovarima!!!

nemanja

pre 13 godina

Cela Srbija i sve drzave koje postuju medjunarodno pravo se slazu sa ovom lepo recenom recenicom : "Kosovo nije država. Nema suverenitet. To nije stav samo Srbije i većine članica UN, već stav SB. I šef diplomatije Kosova Skender Hiseni bi jednom zauvek trebalo da prihvati ovu realnost", poručio je Tadić.

katica

pre 13 godina

Oni koji su nas uveli u „samoubilačke“ ratove, pisali govore Slobi, Voji, evo sada pišu govore i Tadiću. Sve što su „oni“ radili OBILO nam se o glavu. Ako se uskoro i u Srbiji ne dogoditi LUSTRACIJA „oni“ će nas uveti u nove ratove!

Zoran Senta

pre 13 godina

Gospodine predsednice, budite malo (mnogo) mudriji i priznajte Kosovo, vi se samo bojite da ne izgubite glasove biraca, ali ja sam siguran da cete ih dobiti vise nego sto sada imate...
I drugo, ko moze biti siguran da su ovoga puta Albanci bili teroristi???

Kosovastar

pre 13 godina

"Beograd, prema Tadićevim rečima, neće tolerisati nikakve jednostrane akte prištinskh vlasti, poput otvaranja Međunarodne civilne kancelarije, suda ili akte u oblasti telekomunikacija. Sve to predstavlja čin agresije i kršenja Rezolucije 1244, rekao je Tadić."
I sta cete uraditi predsednice? Mozda krenuti sa tenkovima? To ne lici uopste na reci drzavnika koji samo preti mada zna da ne moze NISTA. Ovako samo postaje SMESAN.

profesorka bez portfelja

pre 13 godina

bacanje bombi na skup koji mirno protestuje zbog ovog ili onog mora se okarakterisati jedino i isključivo kao terorizam, a tvrdnja da je to učinio neko od Srba je, ni manje, ni više, nego - van pameti. kriminalce i ratne zločince ništa ne sprečava da se pred američkim gazdom prikazuju kao civilizovani i demokratski orijentisani političari kojima optužbe za terorizam ne idu u prilog i da, u isto vreme, vrše terorističke radnje. to nije ništa novo u "republici kosova" i tako nešto ne treba da nas iznenađuje kad je u pitanju arbanaško pleme, ali protiv takvih nedela, naročito kada ona za sobom povlače ljudske žrtve, treba podići glas kao što je to učinio Tadić, makar taj glas i ostao bez odjeka. to je donkihotovska borba, koja je po difoltu uzaludna, ali bez koje čovek gubi čovečnost i prestaje da bude ljudsko biće.

Djape

pre 13 godina

podrzavam zvanican stav Beograda koji jasno kaze da u slucaju da se ponashanje Pitera Fejta, EULEXa i KFORa ne promeni, da bi Srbija mogla da promeni svoje mishljenje o medjunarodnom prisustvu u Pokrajini!

mentor

pre 13 godina

Prvo sto cu konstatirati je da Srbija zivi u medijskom mraku jer RTS prenela je samo govor Tadica i optuzbe dugo poznate da su albanci teroristi. Nije prenela odgovor Hisenija koji je bio jako argumentovan i ostavio utisak da je bio prihvatljiv za vecinu ucesnika sednice SB. I na kraju kao i uvek u ovakvim sednicama po nepisanom pravilu, zadnji rec uzima Hiseni, dok Tadic sagnute glave i brzim koracima napusta sednicu a za njim kao mali decko ide i Jeremic, sto verovatno u SB ostavlja jos jedan los utisak i veliki minus za Srbiju.
Jos nesto RTS argumentuje neprenos cele sednice navodno nedostatkom satelitskog signala iz UN. A ja se pitam kako onda dva kanala sa Kosova na albanskom prenosili ceo tok sednice?

boki

pre 13 godina

Tesko mi je, kao obicnom posmatracu, shvatiti sve pretnje koje je izneo predsednik drzave koja je kaptulirala - izgubila rat 1999. godine. Videsmo danas kome preti, ali cime, zanima me kad nas je 1999. NATO rasturio ??

vlada

pre 13 godina

Odlican govor i odlucno drzanje g.Predsednice,ali samo za skupljanje politickih poena u Srbiji!

Demagogija je dostigla svoj vrhunac,a ja jedva cekam trenutak kada ce ova garnitura politicara iz 90-ih(sa svim svojim "vrednostima"),zavrsiti svoje bitisanje na politickoj sceni |Srbije.

Do tad,nek je Bog u pomoc ovoj napacenoj zemlji i jos napacenijem narodu.

Svajcarac

pre 13 godina

Prvo sto cu konstatirati je da Srbija zivi u medijskom mraku jer RTS prenela je samo govor Tadica i optuzbe dugo poznate da su albanci teroristi. Nije prenela odgovor Hisenija koji je bio jako argumentovan i ostavio utisak da je bio prihvatljiv za vecinu ucesnika sednice SB. I na kraju kao i uvek u ovakvim sednicama po nepisanom pravilu, zadnji rec uzima Hiseni, dok Tadic sagnute glave i brzim koracima napusta sednicu a za njim kao mali decko ide i Jeremic, sto verovatno u SB ostavlja jos jedan los utisak i veliki minus za Srbiju.
Jos nesto RTS argumentuje neprenos cele sednice navodno nedostatkom satelitskog signala iz UN. A ja se pitam kako onda dva kanala sa Kosova na albanskom prenosili ceo tok sednice?

bond

pre 13 godina

Ej ljudi moji, TV Srbije prenosi u direktnom prenosu samo govor g. Tadica, a kada je dosao red na g.Kermaboa i g.Hyseni, ona prekida prenos. Ej Srbijo koja ste vi demokratska zemlja! Pogledajte malo TV.Kosova pa da vidite da su do sada sve TV.Kosova prenosili najmanje deset puta govor g.Tadica, pa prosudite sami koji su mediji demokraticniji. Moram reci da se TV Srbije nije nimalo promenila od vremena Slobodana Milosevica. ps. Da covek ne poveruje svojim ocima.

Zoran

pre 13 godina

Drzanje oruzanih snaga na Kosovu je vrlo skupo. Sve one zemlje koje su zdusno prihvatile nezavisno Kosovo treba da placaju ceh i dalje. Bice im jasno da je to skup i gotovo corav posao, ali sada je malo kasno. Morace i dalje da odrzavaju demokratiju uz pomoc oruzja.

Zika

pre 13 godina

Bravo Tadicu, jos bolje, pripreti ti celom covecanstvu, da ce Srbija "razmotriti odnose sa svima redom....". Sa ovakvim predsednikom i srpskim politicarima i tajkunima i marsovcima ce biti dosta srba..., a i Srbija ce i biti kao Mars...

Marina

pre 13 godina

Nedavno je Tadić prozvao EU zbog prolongiranja procesa eurointegracija sa Srbijom; onda je Doris Pack izjavila da Beograd mora uspostaviti normalne odnose s Prištinom ako želi u EU; onda je Merkel izjavila da se EU umorila od proširenja te da poslije Hrvatske nastupa pauza; onda je MSP najavio donošenje mišljenja o legalnosti kosovske nezavisnosti s procjenama da neće biti određen nego više izbalansiran. Teren je odjedanput postao čist ko suza na polovici igrališta za integracije pa se loptica morala prebaciti na kosovski teren u pokušaju kontranapada. Kaos na sjeveru,ubojstvo liječnika i nažalost gotovo pa nebitno ranjavanje srpskog poslanika u Skupštini Kosova ( jer ga Tadić ne dotiče ni usput znajući da mu taj Srbin u vladi Kosova ruši koncepciju upiranja prstom u Prištinu) trebaju pokazati svima da je Kosovo teroristička paradržava .
Prije nego li je policija provela istragu i izašla s dokazima o počinitelju, Tadić s takvom sigurnošću optužuje Albance za smrt nevinog liječnika kao da mu se sam počinitelj zakačio za rukav. Isto tako,kosovski ministar ima popis osumnjičenih,ali ne govori ništa konkretno o imenima jer istražni postupak još traje - uz KFOR i EULEX sve se čini vjerodostojnijim. Tadić će,kako sam kaže, preispitati odnos s međunarodnom zajednicom . S kim to,predsjedniče? Sa SAD,22 zemlje EU,zemljama u regiji-koje su priznale Kosovo ili s Ganom,Kinom,Rusijom.... koje nije briga za Kosovo osim što ga koriste u svoje političke svrhe i u svoju korist.
Srbija je izgubila Kosovo još davne 1999.g.,i svakim ga danom gubi sve više,a najviše zbog svoje bahatosti i megalomanije...

Ero Sonoga

pre 13 godina

Malo mi je cudno da ovako vazan dogadjaj tv stanice nisu prenosile u celosti. Jedna od vecih televizija u Srbiji sa nacionalnom licencom je prekinula program uzivo nakon sto su UNSRSG i Predsednik Srbije zavrsili svoja izlaganja.
Ljudi u Srbiji su ostali uskraceni da cuju sta su imali da kazu predstavnik EULEKS-a i predstavnik kosovske vlade.

To mi malo lici na cenzuru i neverovatno mi se cini u 2010 godini. Sta je bilo sa objektivnoscu ? Slobodom informisanja ?

momabrazil

pre 13 godina

Govor je odlican ,i samo da ne bude rata , mozemo se mi ne priznavati kako ocemo al ajd da dokazemo i sebi i svetu da mozemo da na miran nacin resiti problem. Mozemo se natezati politicki , smicalicama i sta sve ne al ni slucajno ni u kojoj hipotezi ne potezati za oruzjem. resenje za Balkna je demilitarizacija i visoka svest o vaznosti mira!

Sapienti sat

pre 13 godina

Vrlo je opasno, ovakvo ishitreno i nepromišljeno "konfrotiranje" predsednika Srbije Borisa Tadića sa međunarodnom zajednicom?!
Naprečac je "sazvao" hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN, te "prozvao" EULEX i UNMIK, kao i Savet bezbednosti?!
Takođe je "upozorio", kao da je Srbija "velika sila" u međunarodnim odnosima, da će Beograd razmotriti, a što znači "preispitati" odnose sa "međunarodnom zajednicom", čije su to institucije, ukoliko Savet bezbednosti UN ne osudi bombaški napad na Srbe?!
Pametnome dosta!

Sa strane gledano

pre 13 godina

"Etničkim albanskim vlastima mora biti rečeno kakve ih posledice očekuju ukoliko ponovo pribegnu jednostranim aktima. U suprotnom, Srbija neće imati izbora sem da razmotri svoje odnose sa međunarodnim prisustvom u pokrajini", naveo je Tadić.

Beograd, prema Tadićevim rečima, neće tolerisati nikakve jednostrane akte prištinskh vlasti, poput otvaranja Međunarodne civilne kancelarije, suda ili akte u oblasti telekomunikacija. Sve to predstavlja čin agresije i kršenja Rezolucije 1244, rekao je Tadić.

"Dozvolite da budem jasan: bez obzira na razlike prema jednostranoj nezavisnosti, svako ko ne osudi jednostranost bilo koje vrste na Kosovu, kao što je Srbija učinila, biće odgovoran za svako buduće nasilje, žrtve i terorističke akte koji bi mogli da se dogode u pokrajini", rekao je Tadić."

Ovo bi nekim mudracima licilo "kao" pretnja g. Tadiću !? Ili vi to izgubite strpljenje, pa hoćete pokazati da ima male razlike od prethodnih vlasti u Srbiji, ili niste uopšte diplomata?!

Beogradjanin

pre 13 godina

Ceo svet zna da je jedino odrzivo resenje nezavisno Kosovo. Zato ceo svet i jeste priznao Kosovo i zato je Kosovo zauvek nezavisno. Sto pre nasa politicka elita to shvati, to bolje!

matori

pre 13 godina

Srbija, njen lider i beznačajna grupa "patriJota", (pod budnim okom gubernatora) i dalje fabrikuje providne provokacije, kojima se nevešto pokušava imputirati drugoj strani nekakva destabilizujuća funkcija...
Već odavno je i debilima jasno da pucnjava, bacanje bombi i tome slična (ne)dela, mogu da nanesu štetu SAMO kosovskim Albancima, pa se već iz toga nameće jasan zaključak da oni to NE čine.
Naivci iz Srbije uobražavaju da će ovo "pozorište" koje su napravili, imati nekog uticaja na Međunarodni Sud Pravde, ili da će se dojmiti nekoga iz SB UN.
Neće!
Sledi jedna velika žaba, koju treba progutati...

Qazim Trimi

pre 13 godina

UN moraju da osude bacanje bombe kao terroristicki napad. UN moraju da osude bacanje bombe i zbog posledica, narocito zbog koriscenja sittuacije od desktruktivnih snaga za destabilizaciju Kosova. UN moraju da iskoriste priliku da podrzaju nezavisnost Kosva "secevsi" na taj nacin ruke svih destruktivnih snaga koje preko tih terroristickih akata zele da postigne svoj cilj. UN moraju da pokazu da nece lako sa planovima protiv Kosova, bez obzira kuhinje gde se ti planovi kuvaju...

NoX

pre 13 godina

Ovo nije protest iz humanosti... ovo je gruba zloupotreba neistraženog slučaja u političke svrhe. Ovom akcijom predsednika Tadića evidentno je kome odgovara nestabilnost na severu Kosova. Predsednik pokušava da prikupi političke poene za Srbiju kroz ovaj tragičan slučaj pred izricanje mišljenja MSP! Vrlo vrlo bizarno!

Miloš Đorđević

pre 13 godina

Ma šta priča ovaj naš predsednik? Kakav je ovo rečnik? Diplomatski i u duhu tolerancije sigurno nije. Razočaravajuće i veoma opasno. Kao da mu je u interesu da podgreva situaciju na Kosovu.

Proleter

pre 13 godina

" I danas ce Republika Kosova, u SB UN-a dobiti potvrdu svog demokratskog razvoja i podrsku da istraje na tom putu napretka i otvorene perspektive."

SBUN-a sigorno nece davati podrsku republici koju ne priznaju.
Neki na Kosovu zaista zive u oblacima. Spustanje na zemlju moze da im bude jako bolno.

ekrem

pre 13 godina

Krivac za ovo stanje je onaj ko je trebao da hapsi piromane sa granicnog prelaza,ubice Ukrajinskog mirotvorca,razne cuvare mosta i izazivace nereda koji nisu uhapseni u ime mira i zbog njegovog ucenjivanja.Sad posto je naizbore izasao minoran broj gradjana (zato nigde skoro i nije naveden broj izaslih na izbore vec samo procenat) krenulo se sa zadnjom dozom provokacija i pomalo otvoreno a to govori o tome da je mir i uspostavljanje reda i zakona veoma blizu pa je Mafija postala nervozna sto im stvari izmicu iz ruku, a time i dobit koja se meri milionima.

Olaf Magnusson

pre 13 godina

Najnoviji razvoj dogadjaja u republici Kosova je jako cudan, zato sto se incidenti desavaju u podrucjima naseljenim Srpskim stanovnistvom, a da istovremeno politicki idu na ruku vise Srbijanskoj Vladi i njenoj zvanicnoj propagandi nego bilo cemu drugome. Ovakvi incidenti sigurno ne idu na ruku vlastima republike Kosova, jer oni pokusavaju svoju zemlju da prikazu kao demokratsko tolerantno drustvo. Uostalom, sa medjunarodnim priznanjem nezavisnosti od strane najvaznijih drzava sveta, njihov je cilj ostvaren, pa su ovi dogadjaji direktno protiv njihovih zalaganja. Sve treba detaljno ispitati, hladne glave, a ne srljati u "patriJotske" zakljucke. Siguran sam da ce se nesto veoma zanimljivo saznati. Samo mi je jako zao poginulih, povredjenih i njihovih porodica.

visim po srpki sajtovi i klikcem li klikcem

pre 13 godina

Treba iskoristiti svaku priliku kako bi se rekla istina o stanju na Kosovu koje je jako daleko od jeftine propagande koju sire kosovski Albanci i njihovi sponzori. Treba samo procitati zadnji izvestaj SE o stanju u "drzavi kosova" pa videti da je "drzava kosova" svetlosnih godina udaljena od "demokratskog razvoja i svetle perspektive. Jedna nacionalisticko-kriminalna tvorevina, koju predvode kriminalci i ratni zlocinci, u kojoj ne funkcionise nista, koja je nesposobna osnovne standarde da ispuni, koja opstaje samo zahvaljujuci mazohizmu americke adminsitracije i koja ne preza ni od ubistava i nasilja samo da bi zaokruzila teritorije koje smatra za svoje - e to je ta "drzava kosova".

Dejan

pre 13 godina

I....?
Zna se tacno ko ce sta reci i odgovoriti i kakav ce zakljucak biti. Ova se prica stalno ponavlja bez obzira na dogadjaje koji se desavaju na terenu.
Na veliku zalost obican mali svet najvise ispasta i istinski pati.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

E bas se nasem Predsedniku Tadicu "zalomilo", bas danas je sednica SB UN kada se igra prva polufinalna utakmica izmedju Holandije i Urugvaja !

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

I danas ce Republika Kosova, u SB UN-a dobiti potvrdu svog demokratskog razvoja i podrsku da istraje na tom putu napretka i otvorene perspektive. Ekslozija bombe u severu Mitrovice i svi destruktivni dogadjaji pre, tokom i posle tog podmuklog zlocina dobice najenergicniju osudu. S obzirom da ce sednici SB UN-a prisustvovati i Boris Tadic ne bi bilo lose da se od njega trazi izvestaj o svemu losem sto se dogadja ovih dana u Srbiji i sta preduzima njegova ekselencija da prevazidje tu situaciju koja je uznemiravajuca, jer Kosovo i kosovski Srbi njemu sluze kao pokrice za neuspelu politiku koja njegovu zemlju gura u provaliju iz koje je nece izvuci ni SB UN-a bez teskih podledica.

Eh daleko je to

pre 13 godina

Cujte ovo: Posle serije oružanih napada u severnom delu Kosovske Mitrovice, sednicu Saveta sazvala je predsedavajuća Nigerija na zahtev Srbije. Znaci Srbija (Tadic) pozvala vanrednu SB UN o Kosovo na kojoj ce biti prisustan i Ministar inostranih poslova Kosove. Mi se ni ne trudimo da idemo u UN, sam Tadic i Srbija nam pomogne pa cak i nas pozovu tamo. Umesto da se nadju tu kod restoran “Rado” kod Merdara pa da piju neki hladan sok i da popricaju oni moraju cak u New York da idu…

dimi

pre 13 godina

g-tadicu ovde u drzavi treba da odrzite sednicu jer vasa policija maltretira ljude i ugrozava ljudska prava ljudi, i bije ljude u naselju Galenika, sinoc je bilo znate, e vratile se devedesete ali s time nista niste postigli jer mi cekamo izbore da to kaznimo sa nasim glasovima......hehehehe

...neko sa severa...

pre 13 godina

Nije u redu da se sa jedne strane navodi punim imenom, prezimenom, funkcijom i radnim mestom lice koje je pretrpelo povredu u jučerašnjem napadu u Kosovskoj Mitrovici, a da se sa druge strane u istom tekstu napiše da je pre neki dan bačena bomba od koje je 11 ljudi ranjeno a "jedno lice" poginulo. Ostaje utisak da se ne pridaje svim žrtvama isti značaj, tim pre što je ovo drugo "lice" upravo podnelo najveću moguću žrtvu.

Pošto je autor propustio to da uradi, ja ću evo u ime cele Kosovske Mitrovice ali i Srbije napisati da je poginuo doktor Mesud Džeković, pedijatar u mitrovačkoj bolnici, otac troje dece i čovek koji je bio najbolji prijatelj mitrovačkih mališana, koji su mu bila najveća ljubav. Taj čovek je toliko zadužio Kosovsku Mitrovicu i njene gradjane da zaslužuje da ne bude nikada zaboravljen ne samo u Kosovskoj Mitrovici nego i šire. I u najmanju ruku, zaslužio je da bude tretiran kao svi ostali gradjani države Srbije, kako god njihovo ime bilo, i koju god funkciju oni obavljali, makar i u "Vladi Kosova".

Hvala na razumevanju!

?????

pre 13 godina

Bas mi je zao KFOR-a. Taman su pomislili da mogu da odu sa Kosova i prepuste sve Albancima kad ono...
Ko zna koliko je ovo sve frustrirajuce za njih.

...neko sa severa...

pre 13 godina

Nije u redu da se sa jedne strane navodi punim imenom, prezimenom, funkcijom i radnim mestom lice koje je pretrpelo povredu u jučerašnjem napadu u Kosovskoj Mitrovici, a da se sa druge strane u istom tekstu napiše da je pre neki dan bačena bomba od koje je 11 ljudi ranjeno a "jedno lice" poginulo. Ostaje utisak da se ne pridaje svim žrtvama isti značaj, tim pre što je ovo drugo "lice" upravo podnelo najveću moguću žrtvu.

Pošto je autor propustio to da uradi, ja ću evo u ime cele Kosovske Mitrovice ali i Srbije napisati da je poginuo doktor Mesud Džeković, pedijatar u mitrovačkoj bolnici, otac troje dece i čovek koji je bio najbolji prijatelj mitrovačkih mališana, koji su mu bila najveća ljubav. Taj čovek je toliko zadužio Kosovsku Mitrovicu i njene gradjane da zaslužuje da ne bude nikada zaboravljen ne samo u Kosovskoj Mitrovici nego i šire. I u najmanju ruku, zaslužio je da bude tretiran kao svi ostali gradjani države Srbije, kako god njihovo ime bilo, i koju god funkciju oni obavljali, makar i u "Vladi Kosova".

Hvala na razumevanju!

bond

pre 13 godina

Ej ljudi moji, TV Srbije prenosi u direktnom prenosu samo govor g. Tadica, a kada je dosao red na g.Kermaboa i g.Hyseni, ona prekida prenos. Ej Srbijo koja ste vi demokratska zemlja! Pogledajte malo TV.Kosova pa da vidite da su do sada sve TV.Kosova prenosili najmanje deset puta govor g.Tadica, pa prosudite sami koji su mediji demokraticniji. Moram reci da se TV Srbije nije nimalo promenila od vremena Slobodana Milosevica. ps. Da covek ne poveruje svojim ocima.

Beogradjanin

pre 13 godina

Ceo svet zna da je jedino odrzivo resenje nezavisno Kosovo. Zato ceo svet i jeste priznao Kosovo i zato je Kosovo zauvek nezavisno. Sto pre nasa politicka elita to shvati, to bolje!

Ero Sonoga

pre 13 godina

Malo mi je cudno da ovako vazan dogadjaj tv stanice nisu prenosile u celosti. Jedna od vecih televizija u Srbiji sa nacionalnom licencom je prekinula program uzivo nakon sto su UNSRSG i Predsednik Srbije zavrsili svoja izlaganja.
Ljudi u Srbiji su ostali uskraceni da cuju sta su imali da kazu predstavnik EULEKS-a i predstavnik kosovske vlade.

To mi malo lici na cenzuru i neverovatno mi se cini u 2010 godini. Sta je bilo sa objektivnoscu ? Slobodom informisanja ?

visim po srpki sajtovi i klikcem li klikcem

pre 13 godina

Treba iskoristiti svaku priliku kako bi se rekla istina o stanju na Kosovu koje je jako daleko od jeftine propagande koju sire kosovski Albanci i njihovi sponzori. Treba samo procitati zadnji izvestaj SE o stanju u "drzavi kosova" pa videti da je "drzava kosova" svetlosnih godina udaljena od "demokratskog razvoja i svetle perspektive. Jedna nacionalisticko-kriminalna tvorevina, koju predvode kriminalci i ratni zlocinci, u kojoj ne funkcionise nista, koja je nesposobna osnovne standarde da ispuni, koja opstaje samo zahvaljujuci mazohizmu americke adminsitracije i koja ne preza ni od ubistava i nasilja samo da bi zaokruzila teritorije koje smatra za svoje - e to je ta "drzava kosova".

mentor

pre 13 godina

Prvo sto cu konstatirati je da Srbija zivi u medijskom mraku jer RTS prenela je samo govor Tadica i optuzbe dugo poznate da su albanci teroristi. Nije prenela odgovor Hisenija koji je bio jako argumentovan i ostavio utisak da je bio prihvatljiv za vecinu ucesnika sednice SB. I na kraju kao i uvek u ovakvim sednicama po nepisanom pravilu, zadnji rec uzima Hiseni, dok Tadic sagnute glave i brzim koracima napusta sednicu a za njim kao mali decko ide i Jeremic, sto verovatno u SB ostavlja jos jedan los utisak i veliki minus za Srbiju.
Jos nesto RTS argumentuje neprenos cele sednice navodno nedostatkom satelitskog signala iz UN. A ja se pitam kako onda dva kanala sa Kosova na albanskom prenosili ceo tok sednice?

Zoran Senta

pre 13 godina

Gospodine predsednice, budite malo (mnogo) mudriji i priznajte Kosovo, vi se samo bojite da ne izgubite glasove biraca, ali ja sam siguran da cete ih dobiti vise nego sto sada imate...
I drugo, ko moze biti siguran da su ovoga puta Albanci bili teroristi???

vlada

pre 13 godina

Odlican govor i odlucno drzanje g.Predsednice,ali samo za skupljanje politickih poena u Srbiji!

Demagogija je dostigla svoj vrhunac,a ja jedva cekam trenutak kada ce ova garnitura politicara iz 90-ih(sa svim svojim "vrednostima"),zavrsiti svoje bitisanje na politickoj sceni |Srbije.

Do tad,nek je Bog u pomoc ovoj napacenoj zemlji i jos napacenijem narodu.

boki

pre 13 godina

Tesko mi je, kao obicnom posmatracu, shvatiti sve pretnje koje je izneo predsednik drzave koja je kaptulirala - izgubila rat 1999. godine. Videsmo danas kome preti, ali cime, zanima me kad nas je 1999. NATO rasturio ??

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

I danas ce Republika Kosova, u SB UN-a dobiti potvrdu svog demokratskog razvoja i podrsku da istraje na tom putu napretka i otvorene perspektive. Ekslozija bombe u severu Mitrovice i svi destruktivni dogadjaji pre, tokom i posle tog podmuklog zlocina dobice najenergicniju osudu. S obzirom da ce sednici SB UN-a prisustvovati i Boris Tadic ne bi bilo lose da se od njega trazi izvestaj o svemu losem sto se dogadja ovih dana u Srbiji i sta preduzima njegova ekselencija da prevazidje tu situaciju koja je uznemiravajuca, jer Kosovo i kosovski Srbi njemu sluze kao pokrice za neuspelu politiku koja njegovu zemlju gura u provaliju iz koje je nece izvuci ni SB UN-a bez teskih podledica.

Kosovastar

pre 13 godina

"Beograd, prema Tadićevim rečima, neće tolerisati nikakve jednostrane akte prištinskh vlasti, poput otvaranja Međunarodne civilne kancelarije, suda ili akte u oblasti telekomunikacija. Sve to predstavlja čin agresije i kršenja Rezolucije 1244, rekao je Tadić."
I sta cete uraditi predsednice? Mozda krenuti sa tenkovima? To ne lici uopste na reci drzavnika koji samo preti mada zna da ne moze NISTA. Ovako samo postaje SMESAN.

ekrem

pre 13 godina

Krivac za ovo stanje je onaj ko je trebao da hapsi piromane sa granicnog prelaza,ubice Ukrajinskog mirotvorca,razne cuvare mosta i izazivace nereda koji nisu uhapseni u ime mira i zbog njegovog ucenjivanja.Sad posto je naizbore izasao minoran broj gradjana (zato nigde skoro i nije naveden broj izaslih na izbore vec samo procenat) krenulo se sa zadnjom dozom provokacija i pomalo otvoreno a to govori o tome da je mir i uspostavljanje reda i zakona veoma blizu pa je Mafija postala nervozna sto im stvari izmicu iz ruku, a time i dobit koja se meri milionima.

Marina

pre 13 godina

Nedavno je Tadić prozvao EU zbog prolongiranja procesa eurointegracija sa Srbijom; onda je Doris Pack izjavila da Beograd mora uspostaviti normalne odnose s Prištinom ako želi u EU; onda je Merkel izjavila da se EU umorila od proširenja te da poslije Hrvatske nastupa pauza; onda je MSP najavio donošenje mišljenja o legalnosti kosovske nezavisnosti s procjenama da neće biti određen nego više izbalansiran. Teren je odjedanput postao čist ko suza na polovici igrališta za integracije pa se loptica morala prebaciti na kosovski teren u pokušaju kontranapada. Kaos na sjeveru,ubojstvo liječnika i nažalost gotovo pa nebitno ranjavanje srpskog poslanika u Skupštini Kosova ( jer ga Tadić ne dotiče ni usput znajući da mu taj Srbin u vladi Kosova ruši koncepciju upiranja prstom u Prištinu) trebaju pokazati svima da je Kosovo teroristička paradržava .
Prije nego li je policija provela istragu i izašla s dokazima o počinitelju, Tadić s takvom sigurnošću optužuje Albance za smrt nevinog liječnika kao da mu se sam počinitelj zakačio za rukav. Isto tako,kosovski ministar ima popis osumnjičenih,ali ne govori ništa konkretno o imenima jer istražni postupak još traje - uz KFOR i EULEX sve se čini vjerodostojnijim. Tadić će,kako sam kaže, preispitati odnos s međunarodnom zajednicom . S kim to,predsjedniče? Sa SAD,22 zemlje EU,zemljama u regiji-koje su priznale Kosovo ili s Ganom,Kinom,Rusijom.... koje nije briga za Kosovo osim što ga koriste u svoje političke svrhe i u svoju korist.
Srbija je izgubila Kosovo još davne 1999.g.,i svakim ga danom gubi sve više,a najviše zbog svoje bahatosti i megalomanije...

Miloš Đorđević

pre 13 godina

Ma šta priča ovaj naš predsednik? Kakav je ovo rečnik? Diplomatski i u duhu tolerancije sigurno nije. Razočaravajuće i veoma opasno. Kao da mu je u interesu da podgreva situaciju na Kosovu.

Svajcarac

pre 13 godina

Prvo sto cu konstatirati je da Srbija zivi u medijskom mraku jer RTS prenela je samo govor Tadica i optuzbe dugo poznate da su albanci teroristi. Nije prenela odgovor Hisenija koji je bio jako argumentovan i ostavio utisak da je bio prihvatljiv za vecinu ucesnika sednice SB. I na kraju kao i uvek u ovakvim sednicama po nepisanom pravilu, zadnji rec uzima Hiseni, dok Tadic sagnute glave i brzim koracima napusta sednicu a za njim kao mali decko ide i Jeremic, sto verovatno u SB ostavlja jos jedan los utisak i veliki minus za Srbiju.
Jos nesto RTS argumentuje neprenos cele sednice navodno nedostatkom satelitskog signala iz UN. A ja se pitam kako onda dva kanala sa Kosova na albanskom prenosili ceo tok sednice?

Eh daleko je to

pre 13 godina

Cujte ovo: Posle serije oružanih napada u severnom delu Kosovske Mitrovice, sednicu Saveta sazvala je predsedavajuća Nigerija na zahtev Srbije. Znaci Srbija (Tadic) pozvala vanrednu SB UN o Kosovo na kojoj ce biti prisustan i Ministar inostranih poslova Kosove. Mi se ni ne trudimo da idemo u UN, sam Tadic i Srbija nam pomogne pa cak i nas pozovu tamo. Umesto da se nadju tu kod restoran “Rado” kod Merdara pa da piju neki hladan sok i da popricaju oni moraju cak u New York da idu…

Proleter

pre 13 godina

" I danas ce Republika Kosova, u SB UN-a dobiti potvrdu svog demokratskog razvoja i podrsku da istraje na tom putu napretka i otvorene perspektive."

SBUN-a sigorno nece davati podrsku republici koju ne priznaju.
Neki na Kosovu zaista zive u oblacima. Spustanje na zemlju moze da im bude jako bolno.

Sa strane gledano

pre 13 godina

"Etničkim albanskim vlastima mora biti rečeno kakve ih posledice očekuju ukoliko ponovo pribegnu jednostranim aktima. U suprotnom, Srbija neće imati izbora sem da razmotri svoje odnose sa međunarodnim prisustvom u pokrajini", naveo je Tadić.

Beograd, prema Tadićevim rečima, neće tolerisati nikakve jednostrane akte prištinskh vlasti, poput otvaranja Međunarodne civilne kancelarije, suda ili akte u oblasti telekomunikacija. Sve to predstavlja čin agresije i kršenja Rezolucije 1244, rekao je Tadić.

"Dozvolite da budem jasan: bez obzira na razlike prema jednostranoj nezavisnosti, svako ko ne osudi jednostranost bilo koje vrste na Kosovu, kao što je Srbija učinila, biće odgovoran za svako buduće nasilje, žrtve i terorističke akte koji bi mogli da se dogode u pokrajini", rekao je Tadić."

Ovo bi nekim mudracima licilo "kao" pretnja g. Tadiću !? Ili vi to izgubite strpljenje, pa hoćete pokazati da ima male razlike od prethodnih vlasti u Srbiji, ili niste uopšte diplomata?!

dimi

pre 13 godina

g-tadicu ovde u drzavi treba da odrzite sednicu jer vasa policija maltretira ljude i ugrozava ljudska prava ljudi, i bije ljude u naselju Galenika, sinoc je bilo znate, e vratile se devedesete ali s time nista niste postigli jer mi cekamo izbore da to kaznimo sa nasim glasovima......hehehehe

?????

pre 13 godina

Bas mi je zao KFOR-a. Taman su pomislili da mogu da odu sa Kosova i prepuste sve Albancima kad ono...
Ko zna koliko je ovo sve frustrirajuce za njih.

matori

pre 13 godina

Srbija, njen lider i beznačajna grupa "patriJota", (pod budnim okom gubernatora) i dalje fabrikuje providne provokacije, kojima se nevešto pokušava imputirati drugoj strani nekakva destabilizujuća funkcija...
Već odavno je i debilima jasno da pucnjava, bacanje bombi i tome slična (ne)dela, mogu da nanesu štetu SAMO kosovskim Albancima, pa se već iz toga nameće jasan zaključak da oni to NE čine.
Naivci iz Srbije uobražavaju da će ovo "pozorište" koje su napravili, imati nekog uticaja na Međunarodni Sud Pravde, ili da će se dojmiti nekoga iz SB UN.
Neće!
Sledi jedna velika žaba, koju treba progutati...

Zika

pre 13 godina

Bravo Tadicu, jos bolje, pripreti ti celom covecanstvu, da ce Srbija "razmotriti odnose sa svima redom....". Sa ovakvim predsednikom i srpskim politicarima i tajkunima i marsovcima ce biti dosta srba..., a i Srbija ce i biti kao Mars...

NoX

pre 13 godina

Ovo nije protest iz humanosti... ovo je gruba zloupotreba neistraženog slučaja u političke svrhe. Ovom akcijom predsednika Tadića evidentno je kome odgovara nestabilnost na severu Kosova. Predsednik pokušava da prikupi političke poene za Srbiju kroz ovaj tragičan slučaj pred izricanje mišljenja MSP! Vrlo vrlo bizarno!

Sapienti sat

pre 13 godina

Vrlo je opasno, ovakvo ishitreno i nepromišljeno "konfrotiranje" predsednika Srbije Borisa Tadića sa međunarodnom zajednicom?!
Naprečac je "sazvao" hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN, te "prozvao" EULEX i UNMIK, kao i Savet bezbednosti?!
Takođe je "upozorio", kao da je Srbija "velika sila" u međunarodnim odnosima, da će Beograd razmotriti, a što znači "preispitati" odnose sa "međunarodnom zajednicom", čije su to institucije, ukoliko Savet bezbednosti UN ne osudi bombaški napad na Srbe?!
Pametnome dosta!

Olaf Magnusson

pre 13 godina

Najnoviji razvoj dogadjaja u republici Kosova je jako cudan, zato sto se incidenti desavaju u podrucjima naseljenim Srpskim stanovnistvom, a da istovremeno politicki idu na ruku vise Srbijanskoj Vladi i njenoj zvanicnoj propagandi nego bilo cemu drugome. Ovakvi incidenti sigurno ne idu na ruku vlastima republike Kosova, jer oni pokusavaju svoju zemlju da prikazu kao demokratsko tolerantno drustvo. Uostalom, sa medjunarodnim priznanjem nezavisnosti od strane najvaznijih drzava sveta, njihov je cilj ostvaren, pa su ovi dogadjaji direktno protiv njihovih zalaganja. Sve treba detaljno ispitati, hladne glave, a ne srljati u "patriJotske" zakljucke. Siguran sam da ce se nesto veoma zanimljivo saznati. Samo mi je jako zao poginulih, povredjenih i njihovih porodica.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

E bas se nasem Predsedniku Tadicu "zalomilo", bas danas je sednica SB UN kada se igra prva polufinalna utakmica izmedju Holandije i Urugvaja !

Dejan

pre 13 godina

I....?
Zna se tacno ko ce sta reci i odgovoriti i kakav ce zakljucak biti. Ova se prica stalno ponavlja bez obzira na dogadjaje koji se desavaju na terenu.
Na veliku zalost obican mali svet najvise ispasta i istinski pati.

Qazim Trimi

pre 13 godina

UN moraju da osude bacanje bombe kao terroristicki napad. UN moraju da osude bacanje bombe i zbog posledica, narocito zbog koriscenja sittuacije od desktruktivnih snaga za destabilizaciju Kosova. UN moraju da iskoriste priliku da podrzaju nezavisnost Kosva "secevsi" na taj nacin ruke svih destruktivnih snaga koje preko tih terroristickih akata zele da postigne svoj cilj. UN moraju da pokazu da nece lako sa planovima protiv Kosova, bez obzira kuhinje gde se ti planovi kuvaju...

Djape

pre 13 godina

podrzavam zvanican stav Beograda koji jasno kaze da u slucaju da se ponashanje Pitera Fejta, EULEXa i KFORa ne promeni, da bi Srbija mogla da promeni svoje mishljenje o medjunarodnom prisustvu u Pokrajini!

katica

pre 13 godina

Oni koji su nas uveli u „samoubilačke“ ratove, pisali govore Slobi, Voji, evo sada pišu govore i Tadiću. Sve što su „oni“ radili OBILO nam se o glavu. Ako se uskoro i u Srbiji ne dogoditi LUSTRACIJA „oni“ će nas uveti u nove ratove!

momabrazil

pre 13 godina

Govor je odlican ,i samo da ne bude rata , mozemo se mi ne priznavati kako ocemo al ajd da dokazemo i sebi i svetu da mozemo da na miran nacin resiti problem. Mozemo se natezati politicki , smicalicama i sta sve ne al ni slucajno ni u kojoj hipotezi ne potezati za oruzjem. resenje za Balkna je demilitarizacija i visoka svest o vaznosti mira!

Mesa

pre 13 godina

nazalost, vec 20 godina Srbija zivi u medijskoj blokadi, sto potvrdjuje i jucerasnji slucaj RTS-a, o prenosu sjednice SB.
zahvaljujuci takvoj politici, gradjani Srbije zive u nepoznavanju pravog stanja u okruzenju, jer ih vlada drzi u informativnom getu poput nekadasnje Albanije u vrijeme Enver Hodze.

g.Tadic, naivno i vjestacki pokusava da glumi nekog nacionalistu il ibolje receno radikala, iak oje svjestan da je ta politika skup kostala Srbiju i gradjane Srbije, koji su zbog takvih junosa placali svoji mzivotima po cijeloj Jugi a i u samom Beogradu, jer NATO avione su dovodili i prizivali upravo ovakvi stavovi predsjendika Srbije.

malo gradjana srbije zna kako je stanje na Kosovu, Mi koj izivimo na Kosovu svjedoci smo da se iz dana u dan sve vise zavodi red i mir i da je Kosovo vec sada demokratskija drzava od Srbije.
Srbiju ne interesuju srbi sa Kosova, vec teritorija, zbog cega su pokrenuli sve ratove u exYU i naravno sve izgubili.
g.Tadic je juce na sjednici SB UN zvanicno priznao da ga interesuje teritorija jer je izjavio: Nemoze jedna strana da dobije sve a druga nista, samo ako obe strane dobiju po nesto, to je pravda i bit ce mira"
Srbija bi da aneksira sjeverni deo Kosova (preko Ibra) po cjeni srba, jer zivoti nekoliko srba, desetina ili stotina, ili hiljada, za srbij une znaci nista, to je i dokazala u slucaju Plana Z-4.

Srbi na Kosovu, osim sjevernog djela, zive normalnim zivotom, ucestvuju u svim organima i institucijama vlasti na Kosovu, krecu se slobodno, za razliku u sjevernom djelu Mitrovice, gdje vlada Srbije drzi u geto taj narod. svoj narod radi politickih poena Tadica, koji kroz "nestabilnost' Kosova, pokusava prikriti sve negativnosti svoje Vlade u Srbiji, poput Milosevica, koji je preko Kosova, 10 godina terorisao srbijom, pljackao srbiju i vratio je 30 godina unazad u svim sferama drustvenog razvoja i progresa.
Kosovo je drzava, nezavisna i samostalna, to je Amin za sve koji razmisljaju glavom. najmocnije drzave svijeta su priznale nezavisnost Kosova i niko i nikada vise nemoze to promijeniti, a najmanje Tadic i Srbija.
Rusija samo koristi Srbiju u svoju sah-partiju sa Amerikom, i najmanje je briga za srbiju i Kosovo, a to je dokazala u zadnjim ratovima u ex YU.
nediplomatski gest Tadica na sjednici SB, kada je napustio sjednicu, koju je licno trazio da se odrzi, pokazuje da je daleko od razumnog, demokratskog politicara a najmanje zrelog drzavnika, jer njegove greske i provokacije, placaju gradjani srbije isto kao sto su placali i prije Tadica zbog arogancije tadasnjeg predsjednika.

a kako ce zivjeti srbi u Srbiji, zavisi samo od njih isto kao i sto zavisi od nas na kosovu kako cemo zivjeti ovdje na kosovu.
Mi koji zivimo u unutrasnjost Kosova, zivimo mnogo bolje nego vecina gradjana u srbiji a posebno oni u sjevernom djelu Mitrovice, koji s upod komandom ostatka milosevicevog rezima-milosevicevih bezbjednjaka.

Zoran

pre 13 godina

Drzanje oruzanih snaga na Kosovu je vrlo skupo. Sve one zemlje koje su zdusno prihvatile nezavisno Kosovo treba da placaju ceh i dalje. Bice im jasno da je to skup i gotovo corav posao, ali sada je malo kasno. Morace i dalje da odrzavaju demokratiju uz pomoc oruzja.

seka

pre 13 godina

Jos jedan veliki autogol za Srbiju. Predsednik Tadic i ministar Jeremic dok je govorio ministar inostranih poslova Kosova g-din Hiseni demionstrativno su napustili sednicu sednici SB koju su sami trazili. To nije politika, to ne vodi nicemu i mislim da nije nacin da se situacija razvije u korist Srbije. Naprotiv.

profesorka bez portfelja

pre 13 godina

bacanje bombi na skup koji mirno protestuje zbog ovog ili onog mora se okarakterisati jedino i isključivo kao terorizam, a tvrdnja da je to učinio neko od Srba je, ni manje, ni više, nego - van pameti. kriminalce i ratne zločince ništa ne sprečava da se pred američkim gazdom prikazuju kao civilizovani i demokratski orijentisani političari kojima optužbe za terorizam ne idu u prilog i da, u isto vreme, vrše terorističke radnje. to nije ništa novo u "republici kosova" i tako nešto ne treba da nas iznenađuje kad je u pitanju arbanaško pleme, ali protiv takvih nedela, naročito kada ona za sobom povlače ljudske žrtve, treba podići glas kao što je to učinio Tadić, makar taj glas i ostao bez odjeka. to je donkihotovska borba, koja je po difoltu uzaludna, ali bez koje čovek gubi čovečnost i prestaje da bude ljudsko biće.

nemanja

pre 13 godina

Cela Srbija i sve drzave koje postuju medjunarodno pravo se slazu sa ovom lepo recenom recenicom : "Kosovo nije država. Nema suverenitet. To nije stav samo Srbije i većine članica UN, već stav SB. I šef diplomatije Kosova Skender Hiseni bi jednom zauvek trebalo da prihvati ovu realnost", poručio je Tadić.

Illyria

pre 13 godina

"Većina ambasadora zemalja članica Saveta bezbednosti UN ocenila je da su poslednji incidenti nasilja na severu Kosova bili izolovani slučajevi i da je, uprkos tome, situacija na Kosovu stabilna."
Upravo to je najveći problem Beograda, stabilnost na Kosovu. A Beograd se zakleo da neće Kosovo pustiti na miru tako da će i posle ovakve ocene međunarodne zajednice na severu opet biti nasilja a vi pogodite od koga,nije teško uopšte!?
Dok je Beograd nešto uradio da se kriminalne strukture prošlosti u Srbiji uklone, on istovremeno radi da se te strukture na severu Kosova razmnožavaju i ojačaju.

TOtO

pre 13 godina

... Srbija neće imati izbora sem da razmotri svoje odnose sa međunarodnim prisustvom u pokrajini", naveo je Tadić.

Pa i nema izbora Gdine Tadicu, treba razmotriti odnose sa medjunarodnom zajednicom, treba poboljsati odnose sa njima (MZ). Ali prvo treba i poboljati pristup prema kosovarima!!!

Keri Grant

pre 13 godina

Evo vam link sednice:http://www.un.org/webcast/sc.html ----- Neprocenjivo je lice Borisa Tadica posle 2 sata i 7 minuta kad napusti salu bas kad mu je Hiseni rekao da je Jugoslavija mrtva i pozvao sve lidere nesvrstanih zemalja da priznaju Kosovo. Steto sto RTS-u pokvario signal--- dokaz da se nista nije izmenilo u Srbiji od vreme Zlobe.

Marina

pre 13 godina

Nakon što su Tadić i Jeremić pred SB izbacili iz sebe sav gnjev i bijes zbog nemoći da argumentirano vrate priču o Kosovu na početak prije nezavisnosti,napustili su sjednicu kad se Hiseni popeo za govornicu.Time su pokazali da nisu dorasli borbi prsa o prsa i da ne vide dalje od nosa.Ovakvo ponašanje Srbije ne ostavlja dojam da ona radi u skladu s onim što govori.

nemesis

pre 13 godina

Za sve one koji su hteli da sednicu odgledaju od početka do kraja a imaju internet, mogli su da gledaju preko UN sajta, mada iskreno, ništa naročito nisu propustili. Vidim da svi pričaju o Tadiću, a ja ću malo da se osvrnem i na Hisenija (čovek nije dobio ni jedan komentar, nije fer). Govor ovog "ministra" je bio mnogo oštriji nego Tadićev. Logičnije je da su Albanci odgovorni za napad jer su u prošlosti bili više skloni ovakvim radnjama (setimo se i knjige "Terorizmom do nezavisnosti"), tvrditi da su Srbi krivi bez ikakvog dokaza je apsurd. Svi znamo da Kosovo nije mesto gde cvetaju lale (dovoljan je izveštaj SE), a guranje odgovornosti na srpsku stranu je licemerje (ne bi bilo da je obezbeđen povratak ljudima, normalan život i da je procesuiran jedan čovek za napad na Srbe), kao što često čitam na ovom sajtu, počni od svog dvorišta, (al to izgleda ne važi za sve). Najvažnije je što je Tadić ponovio da Srbija nikada, ni pod kojom vlašću neće priznati Kosovo kao nezavisno, a što se tiče Hisenijevog "ostavite Srbe", pitanje: "koji bi to predsednik ostavio svoj narod na milost i nemilost onima što pucaju, ruše, pale, otimaju"?

Bak

pre 13 godina

Ja ne shvatam o kakvom ''medijskom mraku'' pojedinci pišu, a u vezi sa time što RTS nije prenosila deo sednice kada je govorio predstavnik Kosova. Zapitajmo se da li bi nacionalna španska televizija prenosila izjavu katalonskog predstavnika ili ruska, čečenskog? Država Srbija ne priznaje Kosovo i samim tim nema šta srpski Javni servis da prenosi izjave političara koji dolaze iz tzv. države koju Srbija ne priznaje!

Sednica

pre 13 godina

Ne vidim zbog kojih razloga je na sednicu SB morao da ide Predsednik Republike.
Svi ostali su predstavljeni na nivou ambasadora ili ministare spoljnih poslova.
Ovime Tadic degradira svoju poziciju, sem ako nije zbog politicke promocije, eto kako je on njima stesao u brk.
Inace da se stvarno pridrzava rezolucije 1244 ulozio bi protest zbog pozivanja Hisenija, jer po rezoluciji 1244 privremene institucije nemaju ministra spoljnih poslova. Sejdiju moze da dodje i da govori posle Zanijerija, ali ne i Hiseni.
Takodje u svom govoru Tadic terminoloski prihvata titulu gospodina Hisenija, sto je jos jedna greska. Uglavnom predstava za domacu publiku.
Kad nema nista od EU, hajde sad da se brinemo o Kosmetu.
Posle samo 2 godine se srusila kao kula od karata cela koncepcija i EU i Kosovo.

razmisljam

pre 13 godina

Posmatram vec dugogodisnja prepucavanja Srpskih i Pristinskih vlasti jedno je jasno dijalog je neophodan oko krajnjeg statusa Kosova,jer i mi se mozemo busati da je Kosovo deo Srbije a defakto to nije vec deset godina tako i Albanci mogu da e busaju da je Ksov drzava i nezavisno nemaju nista vise nezavisnosti nego pre proglasenja istog.dijalog i podela bole ce nas zauveki izgubljeni deo Kosova ali i Albance da ce jedan deo njih morati da se vrati pod suverinitet Srbije,od tog trenutka ce istinski tek da krene pomirenje Albanaca i Srba!

Miroslav iz Hamburga

pre 13 godina

Ako necemo da priznamo nezavisni Kosmet, onda treba da znamo, da nas ceka jedan velika i duga politicka borba za isto. Nesto sto ce trajati vekovima!

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

I danas ce Republika Kosova, u SB UN-a dobiti potvrdu svog demokratskog razvoja i podrsku da istraje na tom putu napretka i otvorene perspektive. Ekslozija bombe u severu Mitrovice i svi destruktivni dogadjaji pre, tokom i posle tog podmuklog zlocina dobice najenergicniju osudu. S obzirom da ce sednici SB UN-a prisustvovati i Boris Tadic ne bi bilo lose da se od njega trazi izvestaj o svemu losem sto se dogadja ovih dana u Srbiji i sta preduzima njegova ekselencija da prevazidje tu situaciju koja je uznemiravajuca, jer Kosovo i kosovski Srbi njemu sluze kao pokrice za neuspelu politiku koja njegovu zemlju gura u provaliju iz koje je nece izvuci ni SB UN-a bez teskih podledica.

Beogradjanin

pre 13 godina

Ceo svet zna da je jedino odrzivo resenje nezavisno Kosovo. Zato ceo svet i jeste priznao Kosovo i zato je Kosovo zauvek nezavisno. Sto pre nasa politicka elita to shvati, to bolje!

visim po srpki sajtovi i klikcem li klikcem

pre 13 godina

Treba iskoristiti svaku priliku kako bi se rekla istina o stanju na Kosovu koje je jako daleko od jeftine propagande koju sire kosovski Albanci i njihovi sponzori. Treba samo procitati zadnji izvestaj SE o stanju u "drzavi kosova" pa videti da je "drzava kosova" svetlosnih godina udaljena od "demokratskog razvoja i svetle perspektive. Jedna nacionalisticko-kriminalna tvorevina, koju predvode kriminalci i ratni zlocinci, u kojoj ne funkcionise nista, koja je nesposobna osnovne standarde da ispuni, koja opstaje samo zahvaljujuci mazohizmu americke adminsitracije i koja ne preza ni od ubistava i nasilja samo da bi zaokruzila teritorije koje smatra za svoje - e to je ta "drzava kosova".

Olaf Magnusson

pre 13 godina

Najnoviji razvoj dogadjaja u republici Kosova je jako cudan, zato sto se incidenti desavaju u podrucjima naseljenim Srpskim stanovnistvom, a da istovremeno politicki idu na ruku vise Srbijanskoj Vladi i njenoj zvanicnoj propagandi nego bilo cemu drugome. Ovakvi incidenti sigurno ne idu na ruku vlastima republike Kosova, jer oni pokusavaju svoju zemlju da prikazu kao demokratsko tolerantno drustvo. Uostalom, sa medjunarodnim priznanjem nezavisnosti od strane najvaznijih drzava sveta, njihov je cilj ostvaren, pa su ovi dogadjaji direktno protiv njihovih zalaganja. Sve treba detaljno ispitati, hladne glave, a ne srljati u "patriJotske" zakljucke. Siguran sam da ce se nesto veoma zanimljivo saznati. Samo mi je jako zao poginulih, povredjenih i njihovih porodica.

nemanja

pre 13 godina

Cela Srbija i sve drzave koje postuju medjunarodno pravo se slazu sa ovom lepo recenom recenicom : "Kosovo nije država. Nema suverenitet. To nije stav samo Srbije i većine članica UN, već stav SB. I šef diplomatije Kosova Skender Hiseni bi jednom zauvek trebalo da prihvati ovu realnost", poručio je Tadić.

profesorka bez portfelja

pre 13 godina

bacanje bombi na skup koji mirno protestuje zbog ovog ili onog mora se okarakterisati jedino i isključivo kao terorizam, a tvrdnja da je to učinio neko od Srba je, ni manje, ni više, nego - van pameti. kriminalce i ratne zločince ništa ne sprečava da se pred američkim gazdom prikazuju kao civilizovani i demokratski orijentisani političari kojima optužbe za terorizam ne idu u prilog i da, u isto vreme, vrše terorističke radnje. to nije ništa novo u "republici kosova" i tako nešto ne treba da nas iznenađuje kad je u pitanju arbanaško pleme, ali protiv takvih nedela, naročito kada ona za sobom povlače ljudske žrtve, treba podići glas kao što je to učinio Tadić, makar taj glas i ostao bez odjeka. to je donkihotovska borba, koja je po difoltu uzaludna, ali bez koje čovek gubi čovečnost i prestaje da bude ljudsko biće.

Djape

pre 13 godina

podrzavam zvanican stav Beograda koji jasno kaze da u slucaju da se ponashanje Pitera Fejta, EULEXa i KFORa ne promeni, da bi Srbija mogla da promeni svoje mishljenje o medjunarodnom prisustvu u Pokrajini!

Proleter

pre 13 godina

" I danas ce Republika Kosova, u SB UN-a dobiti potvrdu svog demokratskog razvoja i podrsku da istraje na tom putu napretka i otvorene perspektive."

SBUN-a sigorno nece davati podrsku republici koju ne priznaju.
Neki na Kosovu zaista zive u oblacima. Spustanje na zemlju moze da im bude jako bolno.

Eh daleko je to

pre 13 godina

Cujte ovo: Posle serije oružanih napada u severnom delu Kosovske Mitrovice, sednicu Saveta sazvala je predsedavajuća Nigerija na zahtev Srbije. Znaci Srbija (Tadic) pozvala vanrednu SB UN o Kosovo na kojoj ce biti prisustan i Ministar inostranih poslova Kosove. Mi se ni ne trudimo da idemo u UN, sam Tadic i Srbija nam pomogne pa cak i nas pozovu tamo. Umesto da se nadju tu kod restoran “Rado” kod Merdara pa da piju neki hladan sok i da popricaju oni moraju cak u New York da idu…

dimi

pre 13 godina

g-tadicu ovde u drzavi treba da odrzite sednicu jer vasa policija maltretira ljude i ugrozava ljudska prava ljudi, i bije ljude u naselju Galenika, sinoc je bilo znate, e vratile se devedesete ali s time nista niste postigli jer mi cekamo izbore da to kaznimo sa nasim glasovima......hehehehe

Zoran

pre 13 godina

Drzanje oruzanih snaga na Kosovu je vrlo skupo. Sve one zemlje koje su zdusno prihvatile nezavisno Kosovo treba da placaju ceh i dalje. Bice im jasno da je to skup i gotovo corav posao, ali sada je malo kasno. Morace i dalje da odrzavaju demokratiju uz pomoc oruzja.

Zoran Senta

pre 13 godina

Gospodine predsednice, budite malo (mnogo) mudriji i priznajte Kosovo, vi se samo bojite da ne izgubite glasove biraca, ali ja sam siguran da cete ih dobiti vise nego sto sada imate...
I drugo, ko moze biti siguran da su ovoga puta Albanci bili teroristi???

?????

pre 13 godina

Bas mi je zao KFOR-a. Taman su pomislili da mogu da odu sa Kosova i prepuste sve Albancima kad ono...
Ko zna koliko je ovo sve frustrirajuce za njih.

ekrem

pre 13 godina

Krivac za ovo stanje je onaj ko je trebao da hapsi piromane sa granicnog prelaza,ubice Ukrajinskog mirotvorca,razne cuvare mosta i izazivace nereda koji nisu uhapseni u ime mira i zbog njegovog ucenjivanja.Sad posto je naizbore izasao minoran broj gradjana (zato nigde skoro i nije naveden broj izaslih na izbore vec samo procenat) krenulo se sa zadnjom dozom provokacija i pomalo otvoreno a to govori o tome da je mir i uspostavljanje reda i zakona veoma blizu pa je Mafija postala nervozna sto im stvari izmicu iz ruku, a time i dobit koja se meri milionima.

Miloš Đorđević

pre 13 godina

Ma šta priča ovaj naš predsednik? Kakav je ovo rečnik? Diplomatski i u duhu tolerancije sigurno nije. Razočaravajuće i veoma opasno. Kao da mu je u interesu da podgreva situaciju na Kosovu.

matori

pre 13 godina

Srbija, njen lider i beznačajna grupa "patriJota", (pod budnim okom gubernatora) i dalje fabrikuje providne provokacije, kojima se nevešto pokušava imputirati drugoj strani nekakva destabilizujuća funkcija...
Već odavno je i debilima jasno da pucnjava, bacanje bombi i tome slična (ne)dela, mogu da nanesu štetu SAMO kosovskim Albancima, pa se već iz toga nameće jasan zaključak da oni to NE čine.
Naivci iz Srbije uobražavaju da će ovo "pozorište" koje su napravili, imati nekog uticaja na Međunarodni Sud Pravde, ili da će se dojmiti nekoga iz SB UN.
Neće!
Sledi jedna velika žaba, koju treba progutati...

Marina

pre 13 godina

Nedavno je Tadić prozvao EU zbog prolongiranja procesa eurointegracija sa Srbijom; onda je Doris Pack izjavila da Beograd mora uspostaviti normalne odnose s Prištinom ako želi u EU; onda je Merkel izjavila da se EU umorila od proširenja te da poslije Hrvatske nastupa pauza; onda je MSP najavio donošenje mišljenja o legalnosti kosovske nezavisnosti s procjenama da neće biti određen nego više izbalansiran. Teren je odjedanput postao čist ko suza na polovici igrališta za integracije pa se loptica morala prebaciti na kosovski teren u pokušaju kontranapada. Kaos na sjeveru,ubojstvo liječnika i nažalost gotovo pa nebitno ranjavanje srpskog poslanika u Skupštini Kosova ( jer ga Tadić ne dotiče ni usput znajući da mu taj Srbin u vladi Kosova ruši koncepciju upiranja prstom u Prištinu) trebaju pokazati svima da je Kosovo teroristička paradržava .
Prije nego li je policija provela istragu i izašla s dokazima o počinitelju, Tadić s takvom sigurnošću optužuje Albance za smrt nevinog liječnika kao da mu se sam počinitelj zakačio za rukav. Isto tako,kosovski ministar ima popis osumnjičenih,ali ne govori ništa konkretno o imenima jer istražni postupak još traje - uz KFOR i EULEX sve se čini vjerodostojnijim. Tadić će,kako sam kaže, preispitati odnos s međunarodnom zajednicom . S kim to,predsjedniče? Sa SAD,22 zemlje EU,zemljama u regiji-koje su priznale Kosovo ili s Ganom,Kinom,Rusijom.... koje nije briga za Kosovo osim što ga koriste u svoje političke svrhe i u svoju korist.
Srbija je izgubila Kosovo još davne 1999.g.,i svakim ga danom gubi sve više,a najviše zbog svoje bahatosti i megalomanije...

NoX

pre 13 godina

Ovo nije protest iz humanosti... ovo je gruba zloupotreba neistraženog slučaja u političke svrhe. Ovom akcijom predsednika Tadića evidentno je kome odgovara nestabilnost na severu Kosova. Predsednik pokušava da prikupi političke poene za Srbiju kroz ovaj tragičan slučaj pred izricanje mišljenja MSP! Vrlo vrlo bizarno!

nemesis

pre 13 godina

Za sve one koji su hteli da sednicu odgledaju od početka do kraja a imaju internet, mogli su da gledaju preko UN sajta, mada iskreno, ništa naročito nisu propustili. Vidim da svi pričaju o Tadiću, a ja ću malo da se osvrnem i na Hisenija (čovek nije dobio ni jedan komentar, nije fer). Govor ovog "ministra" je bio mnogo oštriji nego Tadićev. Logičnije je da su Albanci odgovorni za napad jer su u prošlosti bili više skloni ovakvim radnjama (setimo se i knjige "Terorizmom do nezavisnosti"), tvrditi da su Srbi krivi bez ikakvog dokaza je apsurd. Svi znamo da Kosovo nije mesto gde cvetaju lale (dovoljan je izveštaj SE), a guranje odgovornosti na srpsku stranu je licemerje (ne bi bilo da je obezbeđen povratak ljudima, normalan život i da je procesuiran jedan čovek za napad na Srbe), kao što često čitam na ovom sajtu, počni od svog dvorišta, (al to izgleda ne važi za sve). Najvažnije je što je Tadić ponovio da Srbija nikada, ni pod kojom vlašću neće priznati Kosovo kao nezavisno, a što se tiče Hisenijevog "ostavite Srbe", pitanje: "koji bi to predsednik ostavio svoj narod na milost i nemilost onima što pucaju, ruše, pale, otimaju"?

Kosovastar

pre 13 godina

"Beograd, prema Tadićevim rečima, neće tolerisati nikakve jednostrane akte prištinskh vlasti, poput otvaranja Međunarodne civilne kancelarije, suda ili akte u oblasti telekomunikacija. Sve to predstavlja čin agresije i kršenja Rezolucije 1244, rekao je Tadić."
I sta cete uraditi predsednice? Mozda krenuti sa tenkovima? To ne lici uopste na reci drzavnika koji samo preti mada zna da ne moze NISTA. Ovako samo postaje SMESAN.

Qazim Trimi

pre 13 godina

UN moraju da osude bacanje bombe kao terroristicki napad. UN moraju da osude bacanje bombe i zbog posledica, narocito zbog koriscenja sittuacije od desktruktivnih snaga za destabilizaciju Kosova. UN moraju da iskoriste priliku da podrzaju nezavisnost Kosva "secevsi" na taj nacin ruke svih destruktivnih snaga koje preko tih terroristickih akata zele da postigne svoj cilj. UN moraju da pokazu da nece lako sa planovima protiv Kosova, bez obzira kuhinje gde se ti planovi kuvaju...

bond

pre 13 godina

Ej ljudi moji, TV Srbije prenosi u direktnom prenosu samo govor g. Tadica, a kada je dosao red na g.Kermaboa i g.Hyseni, ona prekida prenos. Ej Srbijo koja ste vi demokratska zemlja! Pogledajte malo TV.Kosova pa da vidite da su do sada sve TV.Kosova prenosili najmanje deset puta govor g.Tadica, pa prosudite sami koji su mediji demokraticniji. Moram reci da se TV Srbije nije nimalo promenila od vremena Slobodana Milosevica. ps. Da covek ne poveruje svojim ocima.

boki

pre 13 godina

Tesko mi je, kao obicnom posmatracu, shvatiti sve pretnje koje je izneo predsednik drzave koja je kaptulirala - izgubila rat 1999. godine. Videsmo danas kome preti, ali cime, zanima me kad nas je 1999. NATO rasturio ??

Zika

pre 13 godina

Bravo Tadicu, jos bolje, pripreti ti celom covecanstvu, da ce Srbija "razmotriti odnose sa svima redom....". Sa ovakvim predsednikom i srpskim politicarima i tajkunima i marsovcima ce biti dosta srba..., a i Srbija ce i biti kao Mars...

Sapienti sat

pre 13 godina

Vrlo je opasno, ovakvo ishitreno i nepromišljeno "konfrotiranje" predsednika Srbije Borisa Tadića sa međunarodnom zajednicom?!
Naprečac je "sazvao" hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN, te "prozvao" EULEX i UNMIK, kao i Savet bezbednosti?!
Takođe je "upozorio", kao da je Srbija "velika sila" u međunarodnim odnosima, da će Beograd razmotriti, a što znači "preispitati" odnose sa "međunarodnom zajednicom", čije su to institucije, ukoliko Savet bezbednosti UN ne osudi bombaški napad na Srbe?!
Pametnome dosta!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

E bas se nasem Predsedniku Tadicu "zalomilo", bas danas je sednica SB UN kada se igra prva polufinalna utakmica izmedju Holandije i Urugvaja !

katica

pre 13 godina

Oni koji su nas uveli u „samoubilačke“ ratove, pisali govore Slobi, Voji, evo sada pišu govore i Tadiću. Sve što su „oni“ radili OBILO nam se o glavu. Ako se uskoro i u Srbiji ne dogoditi LUSTRACIJA „oni“ će nas uveti u nove ratove!

Sa strane gledano

pre 13 godina

"Etničkim albanskim vlastima mora biti rečeno kakve ih posledice očekuju ukoliko ponovo pribegnu jednostranim aktima. U suprotnom, Srbija neće imati izbora sem da razmotri svoje odnose sa međunarodnim prisustvom u pokrajini", naveo je Tadić.

Beograd, prema Tadićevim rečima, neće tolerisati nikakve jednostrane akte prištinskh vlasti, poput otvaranja Međunarodne civilne kancelarije, suda ili akte u oblasti telekomunikacija. Sve to predstavlja čin agresije i kršenja Rezolucije 1244, rekao je Tadić.

"Dozvolite da budem jasan: bez obzira na razlike prema jednostranoj nezavisnosti, svako ko ne osudi jednostranost bilo koje vrste na Kosovu, kao što je Srbija učinila, biće odgovoran za svako buduće nasilje, žrtve i terorističke akte koji bi mogli da se dogode u pokrajini", rekao je Tadić."

Ovo bi nekim mudracima licilo "kao" pretnja g. Tadiću !? Ili vi to izgubite strpljenje, pa hoćete pokazati da ima male razlike od prethodnih vlasti u Srbiji, ili niste uopšte diplomata?!

Bak

pre 13 godina

Ja ne shvatam o kakvom ''medijskom mraku'' pojedinci pišu, a u vezi sa time što RTS nije prenosila deo sednice kada je govorio predstavnik Kosova. Zapitajmo se da li bi nacionalna španska televizija prenosila izjavu katalonskog predstavnika ili ruska, čečenskog? Država Srbija ne priznaje Kosovo i samim tim nema šta srpski Javni servis da prenosi izjave političara koji dolaze iz tzv. države koju Srbija ne priznaje!

razmisljam

pre 13 godina

Posmatram vec dugogodisnja prepucavanja Srpskih i Pristinskih vlasti jedno je jasno dijalog je neophodan oko krajnjeg statusa Kosova,jer i mi se mozemo busati da je Kosovo deo Srbije a defakto to nije vec deset godina tako i Albanci mogu da e busaju da je Ksov drzava i nezavisno nemaju nista vise nezavisnosti nego pre proglasenja istog.dijalog i podela bole ce nas zauveki izgubljeni deo Kosova ali i Albance da ce jedan deo njih morati da se vrati pod suverinitet Srbije,od tog trenutka ce istinski tek da krene pomirenje Albanaca i Srba!

mentor

pre 13 godina

Prvo sto cu konstatirati je da Srbija zivi u medijskom mraku jer RTS prenela je samo govor Tadica i optuzbe dugo poznate da su albanci teroristi. Nije prenela odgovor Hisenija koji je bio jako argumentovan i ostavio utisak da je bio prihvatljiv za vecinu ucesnika sednice SB. I na kraju kao i uvek u ovakvim sednicama po nepisanom pravilu, zadnji rec uzima Hiseni, dok Tadic sagnute glave i brzim koracima napusta sednicu a za njim kao mali decko ide i Jeremic, sto verovatno u SB ostavlja jos jedan los utisak i veliki minus za Srbiju.
Jos nesto RTS argumentuje neprenos cele sednice navodno nedostatkom satelitskog signala iz UN. A ja se pitam kako onda dva kanala sa Kosova na albanskom prenosili ceo tok sednice?

Svajcarac

pre 13 godina

Prvo sto cu konstatirati je da Srbija zivi u medijskom mraku jer RTS prenela je samo govor Tadica i optuzbe dugo poznate da su albanci teroristi. Nije prenela odgovor Hisenija koji je bio jako argumentovan i ostavio utisak da je bio prihvatljiv za vecinu ucesnika sednice SB. I na kraju kao i uvek u ovakvim sednicama po nepisanom pravilu, zadnji rec uzima Hiseni, dok Tadic sagnute glave i brzim koracima napusta sednicu a za njim kao mali decko ide i Jeremic, sto verovatno u SB ostavlja jos jedan los utisak i veliki minus za Srbiju.
Jos nesto RTS argumentuje neprenos cele sednice navodno nedostatkom satelitskog signala iz UN. A ja se pitam kako onda dva kanala sa Kosova na albanskom prenosili ceo tok sednice?

...neko sa severa...

pre 13 godina

Nije u redu da se sa jedne strane navodi punim imenom, prezimenom, funkcijom i radnim mestom lice koje je pretrpelo povredu u jučerašnjem napadu u Kosovskoj Mitrovici, a da se sa druge strane u istom tekstu napiše da je pre neki dan bačena bomba od koje je 11 ljudi ranjeno a "jedno lice" poginulo. Ostaje utisak da se ne pridaje svim žrtvama isti značaj, tim pre što je ovo drugo "lice" upravo podnelo najveću moguću žrtvu.

Pošto je autor propustio to da uradi, ja ću evo u ime cele Kosovske Mitrovice ali i Srbije napisati da je poginuo doktor Mesud Džeković, pedijatar u mitrovačkoj bolnici, otac troje dece i čovek koji je bio najbolji prijatelj mitrovačkih mališana, koji su mu bila najveća ljubav. Taj čovek je toliko zadužio Kosovsku Mitrovicu i njene gradjane da zaslužuje da ne bude nikada zaboravljen ne samo u Kosovskoj Mitrovici nego i šire. I u najmanju ruku, zaslužio je da bude tretiran kao svi ostali gradjani države Srbije, kako god njihovo ime bilo, i koju god funkciju oni obavljali, makar i u "Vladi Kosova".

Hvala na razumevanju!

vlada

pre 13 godina

Odlican govor i odlucno drzanje g.Predsednice,ali samo za skupljanje politickih poena u Srbiji!

Demagogija je dostigla svoj vrhunac,a ja jedva cekam trenutak kada ce ova garnitura politicara iz 90-ih(sa svim svojim "vrednostima"),zavrsiti svoje bitisanje na politickoj sceni |Srbije.

Do tad,nek je Bog u pomoc ovoj napacenoj zemlji i jos napacenijem narodu.

Ero Sonoga

pre 13 godina

Malo mi je cudno da ovako vazan dogadjaj tv stanice nisu prenosile u celosti. Jedna od vecih televizija u Srbiji sa nacionalnom licencom je prekinula program uzivo nakon sto su UNSRSG i Predsednik Srbije zavrsili svoja izlaganja.
Ljudi u Srbiji su ostali uskraceni da cuju sta su imali da kazu predstavnik EULEKS-a i predstavnik kosovske vlade.

To mi malo lici na cenzuru i neverovatno mi se cini u 2010 godini. Sta je bilo sa objektivnoscu ? Slobodom informisanja ?

Mesa

pre 13 godina

nazalost, vec 20 godina Srbija zivi u medijskoj blokadi, sto potvrdjuje i jucerasnji slucaj RTS-a, o prenosu sjednice SB.
zahvaljujuci takvoj politici, gradjani Srbije zive u nepoznavanju pravog stanja u okruzenju, jer ih vlada drzi u informativnom getu poput nekadasnje Albanije u vrijeme Enver Hodze.

g.Tadic, naivno i vjestacki pokusava da glumi nekog nacionalistu il ibolje receno radikala, iak oje svjestan da je ta politika skup kostala Srbiju i gradjane Srbije, koji su zbog takvih junosa placali svoji mzivotima po cijeloj Jugi a i u samom Beogradu, jer NATO avione su dovodili i prizivali upravo ovakvi stavovi predsjendika Srbije.

malo gradjana srbije zna kako je stanje na Kosovu, Mi koj izivimo na Kosovu svjedoci smo da se iz dana u dan sve vise zavodi red i mir i da je Kosovo vec sada demokratskija drzava od Srbije.
Srbiju ne interesuju srbi sa Kosova, vec teritorija, zbog cega su pokrenuli sve ratove u exYU i naravno sve izgubili.
g.Tadic je juce na sjednici SB UN zvanicno priznao da ga interesuje teritorija jer je izjavio: Nemoze jedna strana da dobije sve a druga nista, samo ako obe strane dobiju po nesto, to je pravda i bit ce mira"
Srbija bi da aneksira sjeverni deo Kosova (preko Ibra) po cjeni srba, jer zivoti nekoliko srba, desetina ili stotina, ili hiljada, za srbij une znaci nista, to je i dokazala u slucaju Plana Z-4.

Srbi na Kosovu, osim sjevernog djela, zive normalnim zivotom, ucestvuju u svim organima i institucijama vlasti na Kosovu, krecu se slobodno, za razliku u sjevernom djelu Mitrovice, gdje vlada Srbije drzi u geto taj narod. svoj narod radi politickih poena Tadica, koji kroz "nestabilnost' Kosova, pokusava prikriti sve negativnosti svoje Vlade u Srbiji, poput Milosevica, koji je preko Kosova, 10 godina terorisao srbijom, pljackao srbiju i vratio je 30 godina unazad u svim sferama drustvenog razvoja i progresa.
Kosovo je drzava, nezavisna i samostalna, to je Amin za sve koji razmisljaju glavom. najmocnije drzave svijeta su priznale nezavisnost Kosova i niko i nikada vise nemoze to promijeniti, a najmanje Tadic i Srbija.
Rusija samo koristi Srbiju u svoju sah-partiju sa Amerikom, i najmanje je briga za srbiju i Kosovo, a to je dokazala u zadnjim ratovima u ex YU.
nediplomatski gest Tadica na sjednici SB, kada je napustio sjednicu, koju je licno trazio da se odrzi, pokazuje da je daleko od razumnog, demokratskog politicara a najmanje zrelog drzavnika, jer njegove greske i provokacije, placaju gradjani srbije isto kao sto su placali i prije Tadica zbog arogancije tadasnjeg predsjednika.

a kako ce zivjeti srbi u Srbiji, zavisi samo od njih isto kao i sto zavisi od nas na kosovu kako cemo zivjeti ovdje na kosovu.
Mi koji zivimo u unutrasnjost Kosova, zivimo mnogo bolje nego vecina gradjana u srbiji a posebno oni u sjevernom djelu Mitrovice, koji s upod komandom ostatka milosevicevog rezima-milosevicevih bezbjednjaka.

seka

pre 13 godina

Jos jedan veliki autogol za Srbiju. Predsednik Tadic i ministar Jeremic dok je govorio ministar inostranih poslova Kosova g-din Hiseni demionstrativno su napustili sednicu sednici SB koju su sami trazili. To nije politika, to ne vodi nicemu i mislim da nije nacin da se situacija razvije u korist Srbije. Naprotiv.

Illyria

pre 13 godina

"Većina ambasadora zemalja članica Saveta bezbednosti UN ocenila je da su poslednji incidenti nasilja na severu Kosova bili izolovani slučajevi i da je, uprkos tome, situacija na Kosovu stabilna."
Upravo to je najveći problem Beograda, stabilnost na Kosovu. A Beograd se zakleo da neće Kosovo pustiti na miru tako da će i posle ovakve ocene međunarodne zajednice na severu opet biti nasilja a vi pogodite od koga,nije teško uopšte!?
Dok je Beograd nešto uradio da se kriminalne strukture prošlosti u Srbiji uklone, on istovremeno radi da se te strukture na severu Kosova razmnožavaju i ojačaju.

momabrazil

pre 13 godina

Govor je odlican ,i samo da ne bude rata , mozemo se mi ne priznavati kako ocemo al ajd da dokazemo i sebi i svetu da mozemo da na miran nacin resiti problem. Mozemo se natezati politicki , smicalicama i sta sve ne al ni slucajno ni u kojoj hipotezi ne potezati za oruzjem. resenje za Balkna je demilitarizacija i visoka svest o vaznosti mira!

TOtO

pre 13 godina

... Srbija neće imati izbora sem da razmotri svoje odnose sa međunarodnim prisustvom u pokrajini", naveo je Tadić.

Pa i nema izbora Gdine Tadicu, treba razmotriti odnose sa medjunarodnom zajednicom, treba poboljsati odnose sa njima (MZ). Ali prvo treba i poboljati pristup prema kosovarima!!!

Marina

pre 13 godina

Nakon što su Tadić i Jeremić pred SB izbacili iz sebe sav gnjev i bijes zbog nemoći da argumentirano vrate priču o Kosovu na početak prije nezavisnosti,napustili su sjednicu kad se Hiseni popeo za govornicu.Time su pokazali da nisu dorasli borbi prsa o prsa i da ne vide dalje od nosa.Ovakvo ponašanje Srbije ne ostavlja dojam da ona radi u skladu s onim što govori.

Dejan

pre 13 godina

I....?
Zna se tacno ko ce sta reci i odgovoriti i kakav ce zakljucak biti. Ova se prica stalno ponavlja bez obzira na dogadjaje koji se desavaju na terenu.
Na veliku zalost obican mali svet najvise ispasta i istinski pati.

Keri Grant

pre 13 godina

Evo vam link sednice:http://www.un.org/webcast/sc.html ----- Neprocenjivo je lice Borisa Tadica posle 2 sata i 7 minuta kad napusti salu bas kad mu je Hiseni rekao da je Jugoslavija mrtva i pozvao sve lidere nesvrstanih zemalja da priznaju Kosovo. Steto sto RTS-u pokvario signal--- dokaz da se nista nije izmenilo u Srbiji od vreme Zlobe.

Miroslav iz Hamburga

pre 13 godina

Ako necemo da priznamo nezavisni Kosmet, onda treba da znamo, da nas ceka jedan velika i duga politicka borba za isto. Nesto sto ce trajati vekovima!

Sednica

pre 13 godina

Ne vidim zbog kojih razloga je na sednicu SB morao da ide Predsednik Republike.
Svi ostali su predstavljeni na nivou ambasadora ili ministare spoljnih poslova.
Ovime Tadic degradira svoju poziciju, sem ako nije zbog politicke promocije, eto kako je on njima stesao u brk.
Inace da se stvarno pridrzava rezolucije 1244 ulozio bi protest zbog pozivanja Hisenija, jer po rezoluciji 1244 privremene institucije nemaju ministra spoljnih poslova. Sejdiju moze da dodje i da govori posle Zanijerija, ali ne i Hiseni.
Takodje u svom govoru Tadic terminoloski prihvata titulu gospodina Hisenija, sto je jos jedna greska. Uglavnom predstava za domacu publiku.
Kad nema nista od EU, hajde sad da se brinemo o Kosmetu.
Posle samo 2 godine se srusila kao kula od karata cela koncepcija i EU i Kosovo.