Subota, 24.04.2010.

00:46

Tadić, Gul i Silajdžić u Istanbulu

Predsednik Srbije Boris Tadić se u Istanbulu sastao sa predsednikom Turske Abdulahom Gulom i predsedavajućim članom Predsedništva BiH Harisom Silajdžićem.

Izvor: B92

Tadiæ, Gul i Silajdžiæ u Istanbulu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Iva

pre 13 godina

Bravo Borise! Prava vizija i pravi evropski cin. Ne moze se napred ako samo gledas unazad. Ovima sto komentarisu o "sultanu", preporucujem da probaju da voze kola a da samo gledaju unatrag.

Istina, namestili nas malo da bude bas ta nedelja kad se komemorise genocid nad jermenima, trebalo je to neko u kabinetu da zna. Kad se vrati, trebalo bi odmah staviti to na dnevni red i da se izglasa da Srbija smatra da je pogrom Jermena bio genocid.

mladen

pre 13 godina

Da li je nas Predsednik uspio poslati snaznu SMS poruku mira i na Kosovo kao dijelu svoje zemlje ili dijelu istog regiona o kome se diskutovalo na triletaralu? Samo napred. Prvo region onda Kosovo, pa tek onda Evropa. Kao da su se kockice ili stubovi politike prioriteta malo pocele mijesati. Da li je pocelo prestrojavanje ili se gubi kompas? Ili se gubi Predsednik?

Bojan

pre 13 godina

Haris Silajdzic poznat je po jednostranim i blago receno nerazumnim pristupima. On sam podriva BiH svojim ignorisanjem ustava, troclanog predsjednistva, parlamenata i entiteta. Sa takvim covjekom se sastajati i potpisivati deklaracije od strane Tadica nije ni malo mudro, posebno ako to radi u Istambulu.

Djorgo

pre 13 godina

Kao retko kad osecam potrebu da napisem komentar.

1. Iznenadjen dam, mad amozda ne bo trebalo, brojem i podrskom negatvinom komentarima ovog sastanka.
2. O rezultatima ovog sastanka mozmeo da sudimo tek kroz nekoliko meseci, ali potreba za POKUSAJEM da se obezbede korektni i AKTIVNI odnosi sa Turskom su ogromni.

3. Nivo neobavestenosti i politicke nepismenosti kod naseg naroda je ogroman. To je cinjenica i na tome prosto treba raditi, svako u svom domenu.

4. Turska je velika i izuzetno vazna zemlja za ovaj region u to sam se uverio. Cak i nedovoljno velik broj oih kod nas koji nisu izloacionisti su obuzeti ``SARADNJOM`` sa velikim silama, ne shvatajuci, da je pored toga izuzetno vazno da razumemo nas region, da se tu ispozicioniramo i zauzemoemo najbolju poziciju, za tek tada, koliko-toliko ravnopravan i dvosmearn odnos sa Zapadom (EU i drugim evropskim zemljama), Rusijom, Kinom, Japanom, Indijom, Brazilom, Indonezijom, Juznoafrickom republikom, zemljama Magreba, arapskim svetom ...

5. Sve to nije moguce bez neprijatnih kompromisa.

6. Onda ce sve drugo manje boleti, a cesto ce moci i da se izbegne.

Toliko. Pozdrav iz Nisa, nedaleko od Cele kule i Cegra, da ne mislite da se to ne zna ... . Vodio sam i Turke da to vide, zajedno sa drugim gostima ...

Zašto?

pre 13 godina

Zašto se danas morao održati trilateralni sastanak u Istambulu? Danas, kada se širom Jermenije obilježava godišnjica masakra? Zar se na taj način ne uzdiže status Turske kao nekog mirotvorca na Balkanu, u danu kada se Turska trebala osvrnuti na jermenske žrtve? Da nije predsjednik malo naivno pristao na ovaj sastanak danas?

sybcmaster

pre 13 godina

nema sumnje jedna dobra vijest u odnosu na svakodnevne crnjake, drage moje komsije par nam trebaju jos uvijek nekakvi medijatori da nas drze zarucice i upucuju jedne na druge.Gdje je onaj nas balkanski ponos i jaranstvo zar smo toliko slabi pa da sami rijesavamo probleme.Kako ja kao indivudia i mnogi moji poznanici i dan danas razgovaramo i putujemo na relaciji BIH SRBIJA....sve je ovo vjestacko stanje.Mi smo braca po nasem juznoslavenskom jeziku kako god ga i jedni i drugi nazivali.Da mi je docekati dan da vise ne pisem po forumima.
U zdravlje svim normalnim i pismenim ljudima.
Vozdra

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Iskrena zahvalnost ako treba i samom "crnom djavoju" a ne samo Turskoj ko god i na najmanji nacin doprinese pomirenju naroda i uspostavljanju stabilnosti mira na ovim prostorima !
Svaki razgovor koji moze tome doprineti je dobrodosao i u interesu svih gradjana REGIONA !

madmax

pre 13 godina

Onima koji misle da je ovo nesto senzacionalno samo malo podsecanje da je takvih pokusaja povezivanja bilo i ranije.Kralj Aleksandar je do svoje pogibije bio u veoma dobrim odnosima sa Ataturkom,a posle rata Tito je 50ih sklopio vojni savez sa Grckom i Turskom.Prema tome ovo nije prvi put tokom 20. veka da pokusavaju da se uspostave neki blizi odnosi.

Savo

pre 13 godina

Danasnja Turska je moderna i razvijena zemlja, vrlo uticajna i respektabilna u svetu.
Cinjenica da je, posle SAD-a, vojno najjaca clanica NATO pakta, kao i da, posle Rusije, SAD-a i Kine ima najveci broj aktivnih vojnika pod oruzjem (cca. 1,400.000), ne umanjuje njenu miroljubivost.
Zbog toga je ne treba potcenjivati ili sumnjiciti.

Петроније

pre 13 godina

Турска је мега сила на Балкану, свидело се то неуким или необавештеним националистима или не. Обишао сам Турску уздуж и попреко и могу вам рећи да је то диван народ. Све у свему браво Тадићу.
Штета што је унутрашња политика у обрнутој сразмери са међународном!!!

vlada-so

pre 13 godina

Tadić je shvatio da su se Rusi i Ameri dogovorili,Rusima Ukrajina i Krim na 25 godina i Abhazija,a Amerima Balkan i zato Tadić brže bolje čini sve da bi osnažio uticaj Srbije u regionu,a gde ćeš nego kod najjače sile svidelo se to nama ili ne a to je Turska.Iz te posete Srbija može izaći samo jača.

Karla

pre 13 godina

kada cemo se mi mentalno iseliti iz istorije (ne mislim prebrisati je) i okrenuti buducnosti... dokle ce nam istorija biti izgovor za sve i svasta pa i najgore stvari koje u ime toga cinimo sebi i drugima ... Valjda sve dok ne odrastemo krivit cemo "traume iz detinjstva". Mozda nam treba terapija.

ky3ma

pre 13 godina

Dobar potez je odlazak u Tursku. To je velika zemlja sa jakim vezama sa USA i dobri odnosi sa njima ne mogu da nam stete. Srbija uvek može da se okrene samoj sebi kao što je to Slobo uradio ali videli smo kako svojeglavi prolaze.

Kakvu korsit možemo da izvučemo sa ovog skupa ne bih ni da nabrajam, bilo bi preopširno. Nema Kosova pa da priznajemo nešto već idemo na dogovore. I ako ti nešto valja kažeš ok a evo vama nešto što je za mene ok i vratiš se sa nečim dobrim. Šta tu ima nejasno. Samo glup čovek ne pravi kompromise. Kako mislimo da sačuvamom Kosovo i sve što nam je drago. Ne mogu i jare i pare.

Ivica_Negotin

pre 13 godina

Opet sastanak u Istanbulu, Istambul je ocigledno za svoj interes ponovo oznacio Balkan a o cemu se tamo prica i da li uopste neko zna sta predsednik Tadic tamo dogovora to nikome nije poznato!Ono sto se zna i sto je procurelo je to da se Jeremic na zadnjem sastanku dogovarao koja bi to rezolucija o Srebrenici bila prihvatljiva za Bosnu i Tursku, za Bosnu ajde i da razumem ali mesati Tursku u stanje na Balkanu je vise nego opasno!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Sva sreća da je predsjednik u Srbiji samo figura jer je Vlada ta koja se pita. Tako da ako opet pokušaju smjestiti Srbiji oko prisustva Kosova kao nezavisne države predsjednik sigurno neće prisustvovati. Vidjeli su da u Sloveniji nije upalilo i da na takve ucjene Srbija ne pristaje tako da moraju narediti kosovskim Albancima da poslušaju i da im kažu da mogu doći samo kao UNMIK-Kosovo jer kosovski Albanci nisu nikakav faktor. Oni su pod protektoratom i moraju slušati nadređene.

Turska kao faktor mira: Laugh Out Loud!

Silajdžić se prepao da ne završi kao Ganić. Oko suđenja Ganića u Srbiji se opet ne pita Tadić nego srpsko pravosuđe.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Što se Turska petlja gdje joj nije mjesto? Nema više osmanlijskog carstva a novog pogotovo neće biti. To neka izbiju iz glave. Silajdžić razgovara sa Tadićem preko posrednika? Ili možda traži od Tadića nešto u vezi Ganića? Da nisu možda garancije da neće biti uhapšen ako dođe na tlo Srbije?

Cuj Tadicu

pre 13 godina

Ovo se zove diplomatski pritisak.
A unistavanje tv, radio i telefonskih repetitora srbima na Kosovu je humanitarni pritisak.

NECU DA VIDIM KOSOVO KAO DRZAVU NA SARAJEVSKOJ KONFERENCIJI!!!

Istoricar

pre 13 godina

Turska - mir - pregovori - Balkan.
A danas se u svetu obelezava dan genocida nad 1.5 miliona Jermena.
Veoma simbolicno!
Turska - istorijski peacemaker.

roki

pre 13 godina

... Veci je razlog kako da se ubedi Srbija da prisustvuje skupu u Sarajevu a da Kosovo prisustvuje pod svojim uslovima.Zasto se samo sa Srbijom razgovara o uslovima prisustvovanja kada je jasno po medjunarodnim normama da tom skupu mogu prisustvovati samo medjunarono priznate drzave sto Kosovo to nije. Zasto se nevode razgovori sa privremenim kosovskim institucijama da mogu da prisustvuju skupu samo po rezoluciji 1244. Mislim, da ako Srbija prihvati bilo koji drugi aranzman za prisustvo Kosovskih institucija, da ce Srbija indirektno priznati nezavisnost Kosova sto je svetskoj sili i jedini cilj.

Karadjordje

pre 13 godina

Turska, mir, Balkan? Jos ovaj nas predsednik mirno slusa ovakvo izlaganje. Pa mogli bi da promenimo ove udzbenike iz istorije. Nisu Turci osvajali po balkanu, oni su samo mirili raju.

Karadjordje

pre 13 godina

Turska, mir, Balkan? Jos ovaj nas predsednik mirno slusa ovakvo izlaganje. Pa mogli bi da promenimo ove udzbenike iz istorije. Nisu Turci osvajali po balkanu, oni su samo mirili raju.

Istoricar

pre 13 godina

Turska - mir - pregovori - Balkan.
A danas se u svetu obelezava dan genocida nad 1.5 miliona Jermena.
Veoma simbolicno!
Turska - istorijski peacemaker.

Cuj Tadicu

pre 13 godina

Ovo se zove diplomatski pritisak.
A unistavanje tv, radio i telefonskih repetitora srbima na Kosovu je humanitarni pritisak.

NECU DA VIDIM KOSOVO KAO DRZAVU NA SARAJEVSKOJ KONFERENCIJI!!!

roki

pre 13 godina

... Veci je razlog kako da se ubedi Srbija da prisustvuje skupu u Sarajevu a da Kosovo prisustvuje pod svojim uslovima.Zasto se samo sa Srbijom razgovara o uslovima prisustvovanja kada je jasno po medjunarodnim normama da tom skupu mogu prisustvovati samo medjunarono priznate drzave sto Kosovo to nije. Zasto se nevode razgovori sa privremenim kosovskim institucijama da mogu da prisustvuju skupu samo po rezoluciji 1244. Mislim, da ako Srbija prihvati bilo koji drugi aranzman za prisustvo Kosovskih institucija, da ce Srbija indirektno priznati nezavisnost Kosova sto je svetskoj sili i jedini cilj.

Петроније

pre 13 godina

Турска је мега сила на Балкану, свидело се то неуким или необавештеним националистима или не. Обишао сам Турску уздуж и попреко и могу вам рећи да је то диван народ. Све у свему браво Тадићу.
Штета што је унутрашња политика у обрнутој сразмери са међународном!!!

ky3ma

pre 13 godina

Dobar potez je odlazak u Tursku. To je velika zemlja sa jakim vezama sa USA i dobri odnosi sa njima ne mogu da nam stete. Srbija uvek može da se okrene samoj sebi kao što je to Slobo uradio ali videli smo kako svojeglavi prolaze.

Kakvu korsit možemo da izvučemo sa ovog skupa ne bih ni da nabrajam, bilo bi preopširno. Nema Kosova pa da priznajemo nešto već idemo na dogovore. I ako ti nešto valja kažeš ok a evo vama nešto što je za mene ok i vratiš se sa nečim dobrim. Šta tu ima nejasno. Samo glup čovek ne pravi kompromise. Kako mislimo da sačuvamom Kosovo i sve što nam je drago. Ne mogu i jare i pare.

vlada-so

pre 13 godina

Tadić je shvatio da su se Rusi i Ameri dogovorili,Rusima Ukrajina i Krim na 25 godina i Abhazija,a Amerima Balkan i zato Tadić brže bolje čini sve da bi osnažio uticaj Srbije u regionu,a gde ćeš nego kod najjače sile svidelo se to nama ili ne a to je Turska.Iz te posete Srbija može izaći samo jača.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Sva sreća da je predsjednik u Srbiji samo figura jer je Vlada ta koja se pita. Tako da ako opet pokušaju smjestiti Srbiji oko prisustva Kosova kao nezavisne države predsjednik sigurno neće prisustvovati. Vidjeli su da u Sloveniji nije upalilo i da na takve ucjene Srbija ne pristaje tako da moraju narediti kosovskim Albancima da poslušaju i da im kažu da mogu doći samo kao UNMIK-Kosovo jer kosovski Albanci nisu nikakav faktor. Oni su pod protektoratom i moraju slušati nadređene.

Turska kao faktor mira: Laugh Out Loud!

Silajdžić se prepao da ne završi kao Ganić. Oko suđenja Ganića u Srbiji se opet ne pita Tadić nego srpsko pravosuđe.

Savo

pre 13 godina

Danasnja Turska je moderna i razvijena zemlja, vrlo uticajna i respektabilna u svetu.
Cinjenica da je, posle SAD-a, vojno najjaca clanica NATO pakta, kao i da, posle Rusije, SAD-a i Kine ima najveci broj aktivnih vojnika pod oruzjem (cca. 1,400.000), ne umanjuje njenu miroljubivost.
Zbog toga je ne treba potcenjivati ili sumnjiciti.

Ivica_Negotin

pre 13 godina

Opet sastanak u Istanbulu, Istambul je ocigledno za svoj interes ponovo oznacio Balkan a o cemu se tamo prica i da li uopste neko zna sta predsednik Tadic tamo dogovora to nikome nije poznato!Ono sto se zna i sto je procurelo je to da se Jeremic na zadnjem sastanku dogovarao koja bi to rezolucija o Srebrenici bila prihvatljiva za Bosnu i Tursku, za Bosnu ajde i da razumem ali mesati Tursku u stanje na Balkanu je vise nego opasno!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Što se Turska petlja gdje joj nije mjesto? Nema više osmanlijskog carstva a novog pogotovo neće biti. To neka izbiju iz glave. Silajdžić razgovara sa Tadićem preko posrednika? Ili možda traži od Tadića nešto u vezi Ganića? Da nisu možda garancije da neće biti uhapšen ako dođe na tlo Srbije?

Karla

pre 13 godina

kada cemo se mi mentalno iseliti iz istorije (ne mislim prebrisati je) i okrenuti buducnosti... dokle ce nam istorija biti izgovor za sve i svasta pa i najgore stvari koje u ime toga cinimo sebi i drugima ... Valjda sve dok ne odrastemo krivit cemo "traume iz detinjstva". Mozda nam treba terapija.

sybcmaster

pre 13 godina

nema sumnje jedna dobra vijest u odnosu na svakodnevne crnjake, drage moje komsije par nam trebaju jos uvijek nekakvi medijatori da nas drze zarucice i upucuju jedne na druge.Gdje je onaj nas balkanski ponos i jaranstvo zar smo toliko slabi pa da sami rijesavamo probleme.Kako ja kao indivudia i mnogi moji poznanici i dan danas razgovaramo i putujemo na relaciji BIH SRBIJA....sve je ovo vjestacko stanje.Mi smo braca po nasem juznoslavenskom jeziku kako god ga i jedni i drugi nazivali.Da mi je docekati dan da vise ne pisem po forumima.
U zdravlje svim normalnim i pismenim ljudima.
Vozdra

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Iskrena zahvalnost ako treba i samom "crnom djavoju" a ne samo Turskoj ko god i na najmanji nacin doprinese pomirenju naroda i uspostavljanju stabilnosti mira na ovim prostorima !
Svaki razgovor koji moze tome doprineti je dobrodosao i u interesu svih gradjana REGIONA !

Zašto?

pre 13 godina

Zašto se danas morao održati trilateralni sastanak u Istambulu? Danas, kada se širom Jermenije obilježava godišnjica masakra? Zar se na taj način ne uzdiže status Turske kao nekog mirotvorca na Balkanu, u danu kada se Turska trebala osvrnuti na jermenske žrtve? Da nije predsjednik malo naivno pristao na ovaj sastanak danas?

madmax

pre 13 godina

Onima koji misle da je ovo nesto senzacionalno samo malo podsecanje da je takvih pokusaja povezivanja bilo i ranije.Kralj Aleksandar je do svoje pogibije bio u veoma dobrim odnosima sa Ataturkom,a posle rata Tito je 50ih sklopio vojni savez sa Grckom i Turskom.Prema tome ovo nije prvi put tokom 20. veka da pokusavaju da se uspostave neki blizi odnosi.

Djorgo

pre 13 godina

Kao retko kad osecam potrebu da napisem komentar.

1. Iznenadjen dam, mad amozda ne bo trebalo, brojem i podrskom negatvinom komentarima ovog sastanka.
2. O rezultatima ovog sastanka mozmeo da sudimo tek kroz nekoliko meseci, ali potreba za POKUSAJEM da se obezbede korektni i AKTIVNI odnosi sa Turskom su ogromni.

3. Nivo neobavestenosti i politicke nepismenosti kod naseg naroda je ogroman. To je cinjenica i na tome prosto treba raditi, svako u svom domenu.

4. Turska je velika i izuzetno vazna zemlja za ovaj region u to sam se uverio. Cak i nedovoljno velik broj oih kod nas koji nisu izloacionisti su obuzeti ``SARADNJOM`` sa velikim silama, ne shvatajuci, da je pored toga izuzetno vazno da razumemo nas region, da se tu ispozicioniramo i zauzemoemo najbolju poziciju, za tek tada, koliko-toliko ravnopravan i dvosmearn odnos sa Zapadom (EU i drugim evropskim zemljama), Rusijom, Kinom, Japanom, Indijom, Brazilom, Indonezijom, Juznoafrickom republikom, zemljama Magreba, arapskim svetom ...

5. Sve to nije moguce bez neprijatnih kompromisa.

6. Onda ce sve drugo manje boleti, a cesto ce moci i da se izbegne.

Toliko. Pozdrav iz Nisa, nedaleko od Cele kule i Cegra, da ne mislite da se to ne zna ... . Vodio sam i Turke da to vide, zajedno sa drugim gostima ...

Bojan

pre 13 godina

Haris Silajdzic poznat je po jednostranim i blago receno nerazumnim pristupima. On sam podriva BiH svojim ignorisanjem ustava, troclanog predsjednistva, parlamenata i entiteta. Sa takvim covjekom se sastajati i potpisivati deklaracije od strane Tadica nije ni malo mudro, posebno ako to radi u Istambulu.

mladen

pre 13 godina

Da li je nas Predsednik uspio poslati snaznu SMS poruku mira i na Kosovo kao dijelu svoje zemlje ili dijelu istog regiona o kome se diskutovalo na triletaralu? Samo napred. Prvo region onda Kosovo, pa tek onda Evropa. Kao da su se kockice ili stubovi politike prioriteta malo pocele mijesati. Da li je pocelo prestrojavanje ili se gubi kompas? Ili se gubi Predsednik?

Iva

pre 13 godina

Bravo Borise! Prava vizija i pravi evropski cin. Ne moze se napred ako samo gledas unazad. Ovima sto komentarisu o "sultanu", preporucujem da probaju da voze kola a da samo gledaju unatrag.

Istina, namestili nas malo da bude bas ta nedelja kad se komemorise genocid nad jermenima, trebalo je to neko u kabinetu da zna. Kad se vrati, trebalo bi odmah staviti to na dnevni red i da se izglasa da Srbija smatra da je pogrom Jermena bio genocid.

Cuj Tadicu

pre 13 godina

Ovo se zove diplomatski pritisak.
A unistavanje tv, radio i telefonskih repetitora srbima na Kosovu je humanitarni pritisak.

NECU DA VIDIM KOSOVO KAO DRZAVU NA SARAJEVSKOJ KONFERENCIJI!!!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Sva sreća da je predsjednik u Srbiji samo figura jer je Vlada ta koja se pita. Tako da ako opet pokušaju smjestiti Srbiji oko prisustva Kosova kao nezavisne države predsjednik sigurno neće prisustvovati. Vidjeli su da u Sloveniji nije upalilo i da na takve ucjene Srbija ne pristaje tako da moraju narediti kosovskim Albancima da poslušaju i da im kažu da mogu doći samo kao UNMIK-Kosovo jer kosovski Albanci nisu nikakav faktor. Oni su pod protektoratom i moraju slušati nadređene.

Turska kao faktor mira: Laugh Out Loud!

Silajdžić se prepao da ne završi kao Ganić. Oko suđenja Ganića u Srbiji se opet ne pita Tadić nego srpsko pravosuđe.

Karadjordje

pre 13 godina

Turska, mir, Balkan? Jos ovaj nas predsednik mirno slusa ovakvo izlaganje. Pa mogli bi da promenimo ove udzbenike iz istorije. Nisu Turci osvajali po balkanu, oni su samo mirili raju.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Što se Turska petlja gdje joj nije mjesto? Nema više osmanlijskog carstva a novog pogotovo neće biti. To neka izbiju iz glave. Silajdžić razgovara sa Tadićem preko posrednika? Ili možda traži od Tadića nešto u vezi Ganića? Da nisu možda garancije da neće biti uhapšen ako dođe na tlo Srbije?

Istoricar

pre 13 godina

Turska - mir - pregovori - Balkan.
A danas se u svetu obelezava dan genocida nad 1.5 miliona Jermena.
Veoma simbolicno!
Turska - istorijski peacemaker.

Ivica_Negotin

pre 13 godina

Opet sastanak u Istanbulu, Istambul je ocigledno za svoj interes ponovo oznacio Balkan a o cemu se tamo prica i da li uopste neko zna sta predsednik Tadic tamo dogovora to nikome nije poznato!Ono sto se zna i sto je procurelo je to da se Jeremic na zadnjem sastanku dogovarao koja bi to rezolucija o Srebrenici bila prihvatljiva za Bosnu i Tursku, za Bosnu ajde i da razumem ali mesati Tursku u stanje na Balkanu je vise nego opasno!

roki

pre 13 godina

... Veci je razlog kako da se ubedi Srbija da prisustvuje skupu u Sarajevu a da Kosovo prisustvuje pod svojim uslovima.Zasto se samo sa Srbijom razgovara o uslovima prisustvovanja kada je jasno po medjunarodnim normama da tom skupu mogu prisustvovati samo medjunarono priznate drzave sto Kosovo to nije. Zasto se nevode razgovori sa privremenim kosovskim institucijama da mogu da prisustvuju skupu samo po rezoluciji 1244. Mislim, da ako Srbija prihvati bilo koji drugi aranzman za prisustvo Kosovskih institucija, da ce Srbija indirektno priznati nezavisnost Kosova sto je svetskoj sili i jedini cilj.

Петроније

pre 13 godina

Турска је мега сила на Балкану, свидело се то неуким или необавештеним националистима или не. Обишао сам Турску уздуж и попреко и могу вам рећи да је то диван народ. Све у свему браво Тадићу.
Штета што је унутрашња политика у обрнутој сразмери са међународном!!!

ky3ma

pre 13 godina

Dobar potez je odlazak u Tursku. To je velika zemlja sa jakim vezama sa USA i dobri odnosi sa njima ne mogu da nam stete. Srbija uvek može da se okrene samoj sebi kao što je to Slobo uradio ali videli smo kako svojeglavi prolaze.

Kakvu korsit možemo da izvučemo sa ovog skupa ne bih ni da nabrajam, bilo bi preopširno. Nema Kosova pa da priznajemo nešto već idemo na dogovore. I ako ti nešto valja kažeš ok a evo vama nešto što je za mene ok i vratiš se sa nečim dobrim. Šta tu ima nejasno. Samo glup čovek ne pravi kompromise. Kako mislimo da sačuvamom Kosovo i sve što nam je drago. Ne mogu i jare i pare.

Zašto?

pre 13 godina

Zašto se danas morao održati trilateralni sastanak u Istambulu? Danas, kada se širom Jermenije obilježava godišnjica masakra? Zar se na taj način ne uzdiže status Turske kao nekog mirotvorca na Balkanu, u danu kada se Turska trebala osvrnuti na jermenske žrtve? Da nije predsjednik malo naivno pristao na ovaj sastanak danas?

Karla

pre 13 godina

kada cemo se mi mentalno iseliti iz istorije (ne mislim prebrisati je) i okrenuti buducnosti... dokle ce nam istorija biti izgovor za sve i svasta pa i najgore stvari koje u ime toga cinimo sebi i drugima ... Valjda sve dok ne odrastemo krivit cemo "traume iz detinjstva". Mozda nam treba terapija.

vlada-so

pre 13 godina

Tadić je shvatio da su se Rusi i Ameri dogovorili,Rusima Ukrajina i Krim na 25 godina i Abhazija,a Amerima Balkan i zato Tadić brže bolje čini sve da bi osnažio uticaj Srbije u regionu,a gde ćeš nego kod najjače sile svidelo se to nama ili ne a to je Turska.Iz te posete Srbija može izaći samo jača.

Savo

pre 13 godina

Danasnja Turska je moderna i razvijena zemlja, vrlo uticajna i respektabilna u svetu.
Cinjenica da je, posle SAD-a, vojno najjaca clanica NATO pakta, kao i da, posle Rusije, SAD-a i Kine ima najveci broj aktivnih vojnika pod oruzjem (cca. 1,400.000), ne umanjuje njenu miroljubivost.
Zbog toga je ne treba potcenjivati ili sumnjiciti.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Iskrena zahvalnost ako treba i samom "crnom djavoju" a ne samo Turskoj ko god i na najmanji nacin doprinese pomirenju naroda i uspostavljanju stabilnosti mira na ovim prostorima !
Svaki razgovor koji moze tome doprineti je dobrodosao i u interesu svih gradjana REGIONA !

Bojan

pre 13 godina

Haris Silajdzic poznat je po jednostranim i blago receno nerazumnim pristupima. On sam podriva BiH svojim ignorisanjem ustava, troclanog predsjednistva, parlamenata i entiteta. Sa takvim covjekom se sastajati i potpisivati deklaracije od strane Tadica nije ni malo mudro, posebno ako to radi u Istambulu.

sybcmaster

pre 13 godina

nema sumnje jedna dobra vijest u odnosu na svakodnevne crnjake, drage moje komsije par nam trebaju jos uvijek nekakvi medijatori da nas drze zarucice i upucuju jedne na druge.Gdje je onaj nas balkanski ponos i jaranstvo zar smo toliko slabi pa da sami rijesavamo probleme.Kako ja kao indivudia i mnogi moji poznanici i dan danas razgovaramo i putujemo na relaciji BIH SRBIJA....sve je ovo vjestacko stanje.Mi smo braca po nasem juznoslavenskom jeziku kako god ga i jedni i drugi nazivali.Da mi je docekati dan da vise ne pisem po forumima.
U zdravlje svim normalnim i pismenim ljudima.
Vozdra

mladen

pre 13 godina

Da li je nas Predsednik uspio poslati snaznu SMS poruku mira i na Kosovo kao dijelu svoje zemlje ili dijelu istog regiona o kome se diskutovalo na triletaralu? Samo napred. Prvo region onda Kosovo, pa tek onda Evropa. Kao da su se kockice ili stubovi politike prioriteta malo pocele mijesati. Da li je pocelo prestrojavanje ili se gubi kompas? Ili se gubi Predsednik?

Djorgo

pre 13 godina

Kao retko kad osecam potrebu da napisem komentar.

1. Iznenadjen dam, mad amozda ne bo trebalo, brojem i podrskom negatvinom komentarima ovog sastanka.
2. O rezultatima ovog sastanka mozmeo da sudimo tek kroz nekoliko meseci, ali potreba za POKUSAJEM da se obezbede korektni i AKTIVNI odnosi sa Turskom su ogromni.

3. Nivo neobavestenosti i politicke nepismenosti kod naseg naroda je ogroman. To je cinjenica i na tome prosto treba raditi, svako u svom domenu.

4. Turska je velika i izuzetno vazna zemlja za ovaj region u to sam se uverio. Cak i nedovoljno velik broj oih kod nas koji nisu izloacionisti su obuzeti ``SARADNJOM`` sa velikim silama, ne shvatajuci, da je pored toga izuzetno vazno da razumemo nas region, da se tu ispozicioniramo i zauzemoemo najbolju poziciju, za tek tada, koliko-toliko ravnopravan i dvosmearn odnos sa Zapadom (EU i drugim evropskim zemljama), Rusijom, Kinom, Japanom, Indijom, Brazilom, Indonezijom, Juznoafrickom republikom, zemljama Magreba, arapskim svetom ...

5. Sve to nije moguce bez neprijatnih kompromisa.

6. Onda ce sve drugo manje boleti, a cesto ce moci i da se izbegne.

Toliko. Pozdrav iz Nisa, nedaleko od Cele kule i Cegra, da ne mislite da se to ne zna ... . Vodio sam i Turke da to vide, zajedno sa drugim gostima ...

madmax

pre 13 godina

Onima koji misle da je ovo nesto senzacionalno samo malo podsecanje da je takvih pokusaja povezivanja bilo i ranije.Kralj Aleksandar je do svoje pogibije bio u veoma dobrim odnosima sa Ataturkom,a posle rata Tito je 50ih sklopio vojni savez sa Grckom i Turskom.Prema tome ovo nije prvi put tokom 20. veka da pokusavaju da se uspostave neki blizi odnosi.

Iva

pre 13 godina

Bravo Borise! Prava vizija i pravi evropski cin. Ne moze se napred ako samo gledas unazad. Ovima sto komentarisu o "sultanu", preporucujem da probaju da voze kola a da samo gledaju unatrag.

Istina, namestili nas malo da bude bas ta nedelja kad se komemorise genocid nad jermenima, trebalo je to neko u kabinetu da zna. Kad se vrati, trebalo bi odmah staviti to na dnevni red i da se izglasa da Srbija smatra da je pogrom Jermena bio genocid.