Ponedeljak, 16.11.2009.

13:57

Merkelova: Deblokirati sporazum

Nemačka smatra da je Srbija ispunila uslove za primenu Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Izvor: B92

Merkelova: Deblokirati sporazum IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Mrga

pre 14 godina

Ovi nasi ministri se toliko napustovase da sam ja za uvodjenje low-cost kompanija sto pre inace odosmo svi u bankrot:)
Salim se, nek putuju samo ako imaju sta pametno da kazu!

da se upamti

pre 14 godina

Tadić je dodao da je sa Angelom Merkel razgovarao i o Bosni i Hercegovini i poručio da Srbija u potpunosti poštuje integritet te zemlje i ostaje privržena pregovaračkom procesu.

perhan

pre 14 godina

Zamislimo da predsednici svih zemalja u svetu putuju kao ovaj nas. Pa avio kompanije bi procvetale. Jos puta dva jer i ministar inostranih poslova takodje ne sedi mirno. Stvarno mislim da se predsednik Tadic i gospodin Jeremic ponasaju neodgovorno prema institucijama i funkcijama koje predstavljaju. Pa skoro je bio Tadic u Nemackoj. Sledeci koji dodju na vlast nece moci putovati nigde.

jiggy

pre 14 godina

Vidite, ovako - kada bih ja otisao da radim u USA npr, i kada bi me tamo, neko, pitao kako sam ziveo ovde, rekao bih mu sledece: U zadnjih 5 godina smo zavrsili kucu, napravili bazen, kupili stan, napravili teniski teren, zamenili 4 automobila, jedan jos uvek otplacujem, i u procesu smo kupovine jos jednog stana. I sve smo to stekli posteno, da postenije ne moze. Onda bi me oni, tamo, pitali- So, why did you come here? Odgovor je jednostavan. Zato sto, ovde, moj cale radi 12h dnevno, ja 10h, keva 8h + privatno i, opet, nemas osecaj sigurnosti. Zato sto mi je devojka trudna, zato sto smo, dok je Djindjic bio ziv, bili nacija koja najbrze napreduje, koja je dobijala pohvale sa svih strana, pa i sam Djindjic. A sad, kada je svetska ekonomska kriza, oni, koji nisu videli dalje od svoje zadnjice, pa privatizovali sve sto je moglo, bez ulaganja u dalji razvoj, pokusavaju da nam prodaju pricu o nekim gripovima, vakcinama, da bi popunili dzepove svojih finansijera. Jer smo ih mi, kao narod, tu doveli. pa, nek' nam deru kozu s'ledja zbog njihovih gresaka.

Nemojte me pogresno razumeti, ja hocu na Beli Sengen, ja hocu u EU, ja hocu da budem ravan sa svetom, ali hocu da znam, da cu, ako radim isto svaki dan, isto i zaraditi, da ce moja devojka, na Master studijama, naci posao, da ce moji roditelji biti bezbedni, da mi nece provaliti u babinu kucu 10(!) dana nakon sto je umrla, da necu morati da govorim svom detetu kao sto su moji govorili meni pre deset godina - Neka, sine, barem ces ti docekati da zivimo bolje. E, zato, se ne bih ni okrenuo za Srbijom. A volim svoje selo i Novi Sad toliko, da ne mogu opisati. Ali, dajte mi osecaj sigurnosti, da znam za sta se borim, da dinar koji zaradim danas vredi i sutra, da mi ove, sede, u 26-toj, ne rastu dzabe, da nije problem ako placam akcize na gorivo 70 dinara, ako znam da cu ja, i ljudi oko mene, videti da se nesto menja na bolje. Da ne moram sve sto zaradim da vratim drzavi kroz poreze, akcize i ko-zna-kakve namete.

GovoritjMoskva

pre 14 godina

Posle odluke SBB i nekih drugih operatera kablovske TV,odustao sam da sa ADSL predjem na koriscenje interneta preko SBB,posto oni mogu isto da urade i sa Internetom.Ne vidim niti jedan razlog da EU omoguci Srbiji podnosenje kandidature a da Tursku koja je mnogo CIVILIZOVANIJA i SEKULARNIJA drzava sprecava da se priblizi EU.

Martin,Pirot

pre 14 godina

Ako nista drugo,posetom primorao Nemicu da izrazi saucesce zbog smrti Patrijarha:)Na nesrecu se nije sastao sa Obamom bas u ovom trenutku pa da slusamo kako i Obama izrazava zaljenje(hipokriziju):)

D.Savic,Paris

pre 14 godina

I u Francuskoj nigde reci o smrti Patrijarha na vestima a o izborima na Kosovu svaki dan,sta vise da uradimo nije mi jasno,ako je do dolaska Pape nek dodje jos u cetvrtak,na sahranu...:(

Skepticar

pre 14 godina

Mislim da je vaznost spoljno politike za jednu malu drzavu kao sto smo mi (srbija) od velike vaznosti da imamo dobre odnose sa tako "velikim" drzavama kao sto je nemacka vidi primer HR.Za ulazak u uniju mislim negde 2015-2018g jer nije tajna da takozvani velikani u uniji su protiv skorijeg prosirenja.

Brano Mihajlovic

pre 14 godina

U stvari...Nasa politicka scena je sjajna, imamo pro EU vladu, koja gura na tu stranu sto podrzavam, i na drugoj strani mracnjake, koji vuku ka Aziji, zurlama i gubernijama. Kada spojimo te dve stvari, mozda nam se i posreci pa saradjujemo sa svima. Inace, bravo za Tadica i co, samo jos da se otresu kukolja iz stranke.

Milan

pre 14 godina

Ako ovakva drzava kao sto je Srbija postane kandidat za EU,postacu euroskeptik.
To ce znaciti da od evropskih standarda i kriterijuma nema nista,i da je to samo prazna prica.
Nadam se da Holandija nece odustati od svog stava o izrucenju Mladica,jer ako bi odustala,glorifikovala bi sav ovaj srpski lopovluk,kriminal,monopol,korupciju,teorije zavere itd,i omogucila bi Evropi da sroza svoj ugled i nivo,priznajuci jednoj ovakvoj nazovi drzavi status kandidata za punopravno clanstvo.
Nadam se da bar u glavama holandskih politicara ima jos razuma.

vasilije knezevic

pre 14 godina

Proslost je vrlo teska kada su u pitanju dvije zemlje ili bolje receno dva naroda o kojima je rijec. Politicka retorika njemacke kancelarke nije nesto sto se moze prihvatiti na pravu "face value" jer tu postoje raznovrsne varijante sadrzaja koje su vazne (vrlo) za evropski ugled Njemacke. EU bi trebalo da bude nezavisna tvorevina sa kolektivnom politickom agendom ali, nazalost, ona to nije. Ne treba zaboraviti da je i srpsko vrijeme "u redu" za prijem neizvjesno i da se taj period mora kategorisati podvojeno kao normalan drzavni odnos prema
"velikim vaznim" clanovima. Srpski lideri/politicari mora da iskljucuju stalnu polemiku o EU i clanstvu i da se skoncentrisu na svakodnevne potrebe i probleme svoje drzave.

Nenad

pre 14 godina

Čekam nešto konkretno, ne priznajem više obećanja, kao što ni Holandija ne pristaje na naša obećanja da ćemo ih pohapsiti. Inače na izborima Toma!

emigrant

pre 14 godina

...mi smo zemlja s akutnim politicko, ekonomsko, drustveno, pravno itd problemima, ovaj sastanak je zakazan jos pre minimalno 6 meseci, Njemacki Kancelar je Teska Politicka kategorija u svetu a za Balkan zapamtite to moja braco i sestre Alfa i Omega, svaki razgovor, susret je veoma vazan i bitan, nazalost se to poklopilo s trenutkom kad je Najbolji od nas se preselio na bolji svet. Politicki uspeh izjava Gosp.Merkel da treba odmrznuti sporazum, a o Gosp.Tadicu nemojte misliti da mogu misliti nesto dobro dok su u njegovoj drzavi Miskovic, Draskovic i Peconi ugledni biznismeni...

poen

pre 14 godina

Predsednice Clooney, mislim da ste konacno krenuli u dobru akciju prosirivanja odnosa sa vaznim licnostima i zemljama sveta. Svaka cas na kulturnom, dobro vizualnom i dostojanstvenom prezentovanju Srbije u svetu. Hvala!

Sandra

pre 14 godina

Eto nesto i lepo posle svih pretnji, sankcija, ratova, losih vesti... Malo sunca nikome ne smeta! I bas nas briga ko je u Nemackoj homo, a ko hetero! Za ovakvu vest definitivno nevazno.

Sale

pre 14 godina

Drago mi je da je Predsednik Tadic dosao kod Merkelove jer Srbija kao drzava moze imati samo koristi od te posete, i opste je poznato da ako se Nemacka za nekog zauzme rastu sanse za bilo sta da se poduzme konkretno ovaj trgovinski Sporazum, pa recimo kandidatura za clanstvo u EU i sl. E sad jel to pravi momenat s obzirom na smrt Patrijarha to je diskutabilno ali ipak ne bi trebalo mesati politiku i religiju, obadve su za dobrobit ljudi. Pozdrav iz Nemacke

Goran

pre 14 godina

Simpatična mi je ova slika na kojoj se Tadić nasmejano rukuje sa nemačkim gej ministrom, dok Jeremić onako posmatra sa strane.
Pitam se da li bi se tako srdačno rukovao sa nekim iz Srbije ko je gej?

bez bodenja

pre 14 godina

Ok ide to polako. Ali sto mora svaki put da 'istakne' kako "ne priznaje, niti će priznati Kosovo". Vidis da su pustili tu temu sa strane da se sama od sebe resava, pa zasto im bosti oci. To je ono pomalo balkanski za svaki slucaj.

Losmi

pre 14 godina

Ujutru dorucak sa Silvijom u Rimu, popodne rucak sa Angelom u Berlinu, a predvece vecera na stadionu u Londonu i nazdravljanje pobedi fudbalske reprezentacije. A u Srbiji beda i glad.

tadic je cool, gmf

pre 14 godina

Ja ne mogu da zamislim kako će taj razgovor da se odvija. Nemački ministar inostranih poslova ne samo da ne krije da je gej, već to javno ističe.
Naš pak predsednik em što "nije za to", em je naročito protiv toga da se to "ističe u javnosti".
Što bi naša "omladina" rekla, takav ne bi mogao da se kod nas ni prošeta ulicom da ne dobije batine, a kamoli da bude na drugom položaju u zemlji po uticaju!
Dakle neminovno će doći do diplomatskog skandala i krize u našim odnosima sa Nemačkom ili će se ispostaviti da je malograđanski moral samo za domaću upotrebu, a da je naš predsednik veeeliki licemer.

iznerviran

pre 14 godina

...Vidite da su nasi politicari uvideli vaznost diplomatije, malo se trude da urade nesto za zemlju, uspostave bolje odnose, potpisu nekakve ugovore, i operu obraz Srbije... Dezurnima bih porucio da se malo okrenu oko sebe i neka vide sta su oni danas uradili da Srbiji i ljudima u njoj bude bolje.

pedja

pre 14 godina

Zamislite da ne daj boze umre ruski patrijarh a da Medvedev ide u neku zvanicnu posetu sutradan.Kako da nas postuje neko kad mi sami sebe ne postujemo.Ja inace glasam za DS,zato sto ne znam ko bi bio bolji,ali posle ovakvih stvari verovatno necu ni izlaziti na izbore.Nama nista nije sveto.

iznerviran

pre 14 godina

...Vidite da su nasi politicari uvideli vaznost diplomatije, malo se trude da urade nesto za zemlju, uspostave bolje odnose, potpisu nekakve ugovore, i operu obraz Srbije... Dezurnima bih porucio da se malo okrenu oko sebe i neka vide sta su oni danas uradili da Srbiji i ljudima u njoj bude bolje.

Losmi

pre 14 godina

Ujutru dorucak sa Silvijom u Rimu, popodne rucak sa Angelom u Berlinu, a predvece vecera na stadionu u Londonu i nazdravljanje pobedi fudbalske reprezentacije. A u Srbiji beda i glad.

Goran

pre 14 godina

Simpatična mi je ova slika na kojoj se Tadić nasmejano rukuje sa nemačkim gej ministrom, dok Jeremić onako posmatra sa strane.
Pitam se da li bi se tako srdačno rukovao sa nekim iz Srbije ko je gej?

tadic je cool, gmf

pre 14 godina

Ja ne mogu da zamislim kako će taj razgovor da se odvija. Nemački ministar inostranih poslova ne samo da ne krije da je gej, već to javno ističe.
Naš pak predsednik em što "nije za to", em je naročito protiv toga da se to "ističe u javnosti".
Što bi naša "omladina" rekla, takav ne bi mogao da se kod nas ni prošeta ulicom da ne dobije batine, a kamoli da bude na drugom položaju u zemlji po uticaju!
Dakle neminovno će doći do diplomatskog skandala i krize u našim odnosima sa Nemačkom ili će se ispostaviti da je malograđanski moral samo za domaću upotrebu, a da je naš predsednik veeeliki licemer.

poen

pre 14 godina

Predsednice Clooney, mislim da ste konacno krenuli u dobru akciju prosirivanja odnosa sa vaznim licnostima i zemljama sveta. Svaka cas na kulturnom, dobro vizualnom i dostojanstvenom prezentovanju Srbije u svetu. Hvala!

pedja

pre 14 godina

Zamislite da ne daj boze umre ruski patrijarh a da Medvedev ide u neku zvanicnu posetu sutradan.Kako da nas postuje neko kad mi sami sebe ne postujemo.Ja inace glasam za DS,zato sto ne znam ko bi bio bolji,ali posle ovakvih stvari verovatno necu ni izlaziti na izbore.Nama nista nije sveto.

bez bodenja

pre 14 godina

Ok ide to polako. Ali sto mora svaki put da 'istakne' kako "ne priznaje, niti će priznati Kosovo". Vidis da su pustili tu temu sa strane da se sama od sebe resava, pa zasto im bosti oci. To je ono pomalo balkanski za svaki slucaj.

Sale

pre 14 godina

Drago mi je da je Predsednik Tadic dosao kod Merkelove jer Srbija kao drzava moze imati samo koristi od te posete, i opste je poznato da ako se Nemacka za nekog zauzme rastu sanse za bilo sta da se poduzme konkretno ovaj trgovinski Sporazum, pa recimo kandidatura za clanstvo u EU i sl. E sad jel to pravi momenat s obzirom na smrt Patrijarha to je diskutabilno ali ipak ne bi trebalo mesati politiku i religiju, obadve su za dobrobit ljudi. Pozdrav iz Nemacke

emigrant

pre 14 godina

...mi smo zemlja s akutnim politicko, ekonomsko, drustveno, pravno itd problemima, ovaj sastanak je zakazan jos pre minimalno 6 meseci, Njemacki Kancelar je Teska Politicka kategorija u svetu a za Balkan zapamtite to moja braco i sestre Alfa i Omega, svaki razgovor, susret je veoma vazan i bitan, nazalost se to poklopilo s trenutkom kad je Najbolji od nas se preselio na bolji svet. Politicki uspeh izjava Gosp.Merkel da treba odmrznuti sporazum, a o Gosp.Tadicu nemojte misliti da mogu misliti nesto dobro dok su u njegovoj drzavi Miskovic, Draskovic i Peconi ugledni biznismeni...

Sandra

pre 14 godina

Eto nesto i lepo posle svih pretnji, sankcija, ratova, losih vesti... Malo sunca nikome ne smeta! I bas nas briga ko je u Nemackoj homo, a ko hetero! Za ovakvu vest definitivno nevazno.

Nenad

pre 14 godina

Čekam nešto konkretno, ne priznajem više obećanja, kao što ni Holandija ne pristaje na naša obećanja da ćemo ih pohapsiti. Inače na izborima Toma!

Brano Mihajlovic

pre 14 godina

U stvari...Nasa politicka scena je sjajna, imamo pro EU vladu, koja gura na tu stranu sto podrzavam, i na drugoj strani mracnjake, koji vuku ka Aziji, zurlama i gubernijama. Kada spojimo te dve stvari, mozda nam se i posreci pa saradjujemo sa svima. Inace, bravo za Tadica i co, samo jos da se otresu kukolja iz stranke.

Milan

pre 14 godina

Ako ovakva drzava kao sto je Srbija postane kandidat za EU,postacu euroskeptik.
To ce znaciti da od evropskih standarda i kriterijuma nema nista,i da je to samo prazna prica.
Nadam se da Holandija nece odustati od svog stava o izrucenju Mladica,jer ako bi odustala,glorifikovala bi sav ovaj srpski lopovluk,kriminal,monopol,korupciju,teorije zavere itd,i omogucila bi Evropi da sroza svoj ugled i nivo,priznajuci jednoj ovakvoj nazovi drzavi status kandidata za punopravno clanstvo.
Nadam se da bar u glavama holandskih politicara ima jos razuma.

Skepticar

pre 14 godina

Mislim da je vaznost spoljno politike za jednu malu drzavu kao sto smo mi (srbija) od velike vaznosti da imamo dobre odnose sa tako "velikim" drzavama kao sto je nemacka vidi primer HR.Za ulazak u uniju mislim negde 2015-2018g jer nije tajna da takozvani velikani u uniji su protiv skorijeg prosirenja.

vasilije knezevic

pre 14 godina

Proslost je vrlo teska kada su u pitanju dvije zemlje ili bolje receno dva naroda o kojima je rijec. Politicka retorika njemacke kancelarke nije nesto sto se moze prihvatiti na pravu "face value" jer tu postoje raznovrsne varijante sadrzaja koje su vazne (vrlo) za evropski ugled Njemacke. EU bi trebalo da bude nezavisna tvorevina sa kolektivnom politickom agendom ali, nazalost, ona to nije. Ne treba zaboraviti da je i srpsko vrijeme "u redu" za prijem neizvjesno i da se taj period mora kategorisati podvojeno kao normalan drzavni odnos prema
"velikim vaznim" clanovima. Srpski lideri/politicari mora da iskljucuju stalnu polemiku o EU i clanstvu i da se skoncentrisu na svakodnevne potrebe i probleme svoje drzave.

D.Savic,Paris

pre 14 godina

I u Francuskoj nigde reci o smrti Patrijarha na vestima a o izborima na Kosovu svaki dan,sta vise da uradimo nije mi jasno,ako je do dolaska Pape nek dodje jos u cetvrtak,na sahranu...:(

jiggy

pre 14 godina

Vidite, ovako - kada bih ja otisao da radim u USA npr, i kada bi me tamo, neko, pitao kako sam ziveo ovde, rekao bih mu sledece: U zadnjih 5 godina smo zavrsili kucu, napravili bazen, kupili stan, napravili teniski teren, zamenili 4 automobila, jedan jos uvek otplacujem, i u procesu smo kupovine jos jednog stana. I sve smo to stekli posteno, da postenije ne moze. Onda bi me oni, tamo, pitali- So, why did you come here? Odgovor je jednostavan. Zato sto, ovde, moj cale radi 12h dnevno, ja 10h, keva 8h + privatno i, opet, nemas osecaj sigurnosti. Zato sto mi je devojka trudna, zato sto smo, dok je Djindjic bio ziv, bili nacija koja najbrze napreduje, koja je dobijala pohvale sa svih strana, pa i sam Djindjic. A sad, kada je svetska ekonomska kriza, oni, koji nisu videli dalje od svoje zadnjice, pa privatizovali sve sto je moglo, bez ulaganja u dalji razvoj, pokusavaju da nam prodaju pricu o nekim gripovima, vakcinama, da bi popunili dzepove svojih finansijera. Jer smo ih mi, kao narod, tu doveli. pa, nek' nam deru kozu s'ledja zbog njihovih gresaka.

Nemojte me pogresno razumeti, ja hocu na Beli Sengen, ja hocu u EU, ja hocu da budem ravan sa svetom, ali hocu da znam, da cu, ako radim isto svaki dan, isto i zaraditi, da ce moja devojka, na Master studijama, naci posao, da ce moji roditelji biti bezbedni, da mi nece provaliti u babinu kucu 10(!) dana nakon sto je umrla, da necu morati da govorim svom detetu kao sto su moji govorili meni pre deset godina - Neka, sine, barem ces ti docekati da zivimo bolje. E, zato, se ne bih ni okrenuo za Srbijom. A volim svoje selo i Novi Sad toliko, da ne mogu opisati. Ali, dajte mi osecaj sigurnosti, da znam za sta se borim, da dinar koji zaradim danas vredi i sutra, da mi ove, sede, u 26-toj, ne rastu dzabe, da nije problem ako placam akcize na gorivo 70 dinara, ako znam da cu ja, i ljudi oko mene, videti da se nesto menja na bolje. Da ne moram sve sto zaradim da vratim drzavi kroz poreze, akcize i ko-zna-kakve namete.

Martin,Pirot

pre 14 godina

Ako nista drugo,posetom primorao Nemicu da izrazi saucesce zbog smrti Patrijarha:)Na nesrecu se nije sastao sa Obamom bas u ovom trenutku pa da slusamo kako i Obama izrazava zaljenje(hipokriziju):)

GovoritjMoskva

pre 14 godina

Posle odluke SBB i nekih drugih operatera kablovske TV,odustao sam da sa ADSL predjem na koriscenje interneta preko SBB,posto oni mogu isto da urade i sa Internetom.Ne vidim niti jedan razlog da EU omoguci Srbiji podnosenje kandidature a da Tursku koja je mnogo CIVILIZOVANIJA i SEKULARNIJA drzava sprecava da se priblizi EU.

perhan

pre 14 godina

Zamislimo da predsednici svih zemalja u svetu putuju kao ovaj nas. Pa avio kompanije bi procvetale. Jos puta dva jer i ministar inostranih poslova takodje ne sedi mirno. Stvarno mislim da se predsednik Tadic i gospodin Jeremic ponasaju neodgovorno prema institucijama i funkcijama koje predstavljaju. Pa skoro je bio Tadic u Nemackoj. Sledeci koji dodju na vlast nece moci putovati nigde.

da se upamti

pre 14 godina

Tadić je dodao da je sa Angelom Merkel razgovarao i o Bosni i Hercegovini i poručio da Srbija u potpunosti poštuje integritet te zemlje i ostaje privržena pregovaračkom procesu.

Mrga

pre 14 godina

Ovi nasi ministri se toliko napustovase da sam ja za uvodjenje low-cost kompanija sto pre inace odosmo svi u bankrot:)
Salim se, nek putuju samo ako imaju sta pametno da kazu!

pedja

pre 14 godina

Zamislite da ne daj boze umre ruski patrijarh a da Medvedev ide u neku zvanicnu posetu sutradan.Kako da nas postuje neko kad mi sami sebe ne postujemo.Ja inace glasam za DS,zato sto ne znam ko bi bio bolji,ali posle ovakvih stvari verovatno necu ni izlaziti na izbore.Nama nista nije sveto.

Losmi

pre 14 godina

Ujutru dorucak sa Silvijom u Rimu, popodne rucak sa Angelom u Berlinu, a predvece vecera na stadionu u Londonu i nazdravljanje pobedi fudbalske reprezentacije. A u Srbiji beda i glad.

tadic je cool, gmf

pre 14 godina

Ja ne mogu da zamislim kako će taj razgovor da se odvija. Nemački ministar inostranih poslova ne samo da ne krije da je gej, već to javno ističe.
Naš pak predsednik em što "nije za to", em je naročito protiv toga da se to "ističe u javnosti".
Što bi naša "omladina" rekla, takav ne bi mogao da se kod nas ni prošeta ulicom da ne dobije batine, a kamoli da bude na drugom položaju u zemlji po uticaju!
Dakle neminovno će doći do diplomatskog skandala i krize u našim odnosima sa Nemačkom ili će se ispostaviti da je malograđanski moral samo za domaću upotrebu, a da je naš predsednik veeeliki licemer.

Goran

pre 14 godina

Simpatična mi je ova slika na kojoj se Tadić nasmejano rukuje sa nemačkim gej ministrom, dok Jeremić onako posmatra sa strane.
Pitam se da li bi se tako srdačno rukovao sa nekim iz Srbije ko je gej?

Nenad

pre 14 godina

Čekam nešto konkretno, ne priznajem više obećanja, kao što ni Holandija ne pristaje na naša obećanja da ćemo ih pohapsiti. Inače na izborima Toma!

Milan

pre 14 godina

Ako ovakva drzava kao sto je Srbija postane kandidat za EU,postacu euroskeptik.
To ce znaciti da od evropskih standarda i kriterijuma nema nista,i da je to samo prazna prica.
Nadam se da Holandija nece odustati od svog stava o izrucenju Mladica,jer ako bi odustala,glorifikovala bi sav ovaj srpski lopovluk,kriminal,monopol,korupciju,teorije zavere itd,i omogucila bi Evropi da sroza svoj ugled i nivo,priznajuci jednoj ovakvoj nazovi drzavi status kandidata za punopravno clanstvo.
Nadam se da bar u glavama holandskih politicara ima jos razuma.

bez bodenja

pre 14 godina

Ok ide to polako. Ali sto mora svaki put da 'istakne' kako "ne priznaje, niti će priznati Kosovo". Vidis da su pustili tu temu sa strane da se sama od sebe resava, pa zasto im bosti oci. To je ono pomalo balkanski za svaki slucaj.

iznerviran

pre 14 godina

...Vidite da su nasi politicari uvideli vaznost diplomatije, malo se trude da urade nesto za zemlju, uspostave bolje odnose, potpisu nekakve ugovore, i operu obraz Srbije... Dezurnima bih porucio da se malo okrenu oko sebe i neka vide sta su oni danas uradili da Srbiji i ljudima u njoj bude bolje.

Martin,Pirot

pre 14 godina

Ako nista drugo,posetom primorao Nemicu da izrazi saucesce zbog smrti Patrijarha:)Na nesrecu se nije sastao sa Obamom bas u ovom trenutku pa da slusamo kako i Obama izrazava zaljenje(hipokriziju):)

vasilije knezevic

pre 14 godina

Proslost je vrlo teska kada su u pitanju dvije zemlje ili bolje receno dva naroda o kojima je rijec. Politicka retorika njemacke kancelarke nije nesto sto se moze prihvatiti na pravu "face value" jer tu postoje raznovrsne varijante sadrzaja koje su vazne (vrlo) za evropski ugled Njemacke. EU bi trebalo da bude nezavisna tvorevina sa kolektivnom politickom agendom ali, nazalost, ona to nije. Ne treba zaboraviti da je i srpsko vrijeme "u redu" za prijem neizvjesno i da se taj period mora kategorisati podvojeno kao normalan drzavni odnos prema
"velikim vaznim" clanovima. Srpski lideri/politicari mora da iskljucuju stalnu polemiku o EU i clanstvu i da se skoncentrisu na svakodnevne potrebe i probleme svoje drzave.

perhan

pre 14 godina

Zamislimo da predsednici svih zemalja u svetu putuju kao ovaj nas. Pa avio kompanije bi procvetale. Jos puta dva jer i ministar inostranih poslova takodje ne sedi mirno. Stvarno mislim da se predsednik Tadic i gospodin Jeremic ponasaju neodgovorno prema institucijama i funkcijama koje predstavljaju. Pa skoro je bio Tadic u Nemackoj. Sledeci koji dodju na vlast nece moci putovati nigde.

Brano Mihajlovic

pre 14 godina

U stvari...Nasa politicka scena je sjajna, imamo pro EU vladu, koja gura na tu stranu sto podrzavam, i na drugoj strani mracnjake, koji vuku ka Aziji, zurlama i gubernijama. Kada spojimo te dve stvari, mozda nam se i posreci pa saradjujemo sa svima. Inace, bravo za Tadica i co, samo jos da se otresu kukolja iz stranke.

poen

pre 14 godina

Predsednice Clooney, mislim da ste konacno krenuli u dobru akciju prosirivanja odnosa sa vaznim licnostima i zemljama sveta. Svaka cas na kulturnom, dobro vizualnom i dostojanstvenom prezentovanju Srbije u svetu. Hvala!

GovoritjMoskva

pre 14 godina

Posle odluke SBB i nekih drugih operatera kablovske TV,odustao sam da sa ADSL predjem na koriscenje interneta preko SBB,posto oni mogu isto da urade i sa Internetom.Ne vidim niti jedan razlog da EU omoguci Srbiji podnosenje kandidature a da Tursku koja je mnogo CIVILIZOVANIJA i SEKULARNIJA drzava sprecava da se priblizi EU.

D.Savic,Paris

pre 14 godina

I u Francuskoj nigde reci o smrti Patrijarha na vestima a o izborima na Kosovu svaki dan,sta vise da uradimo nije mi jasno,ako je do dolaska Pape nek dodje jos u cetvrtak,na sahranu...:(

Sale

pre 14 godina

Drago mi je da je Predsednik Tadic dosao kod Merkelove jer Srbija kao drzava moze imati samo koristi od te posete, i opste je poznato da ako se Nemacka za nekog zauzme rastu sanse za bilo sta da se poduzme konkretno ovaj trgovinski Sporazum, pa recimo kandidatura za clanstvo u EU i sl. E sad jel to pravi momenat s obzirom na smrt Patrijarha to je diskutabilno ali ipak ne bi trebalo mesati politiku i religiju, obadve su za dobrobit ljudi. Pozdrav iz Nemacke

jiggy

pre 14 godina

Vidite, ovako - kada bih ja otisao da radim u USA npr, i kada bi me tamo, neko, pitao kako sam ziveo ovde, rekao bih mu sledece: U zadnjih 5 godina smo zavrsili kucu, napravili bazen, kupili stan, napravili teniski teren, zamenili 4 automobila, jedan jos uvek otplacujem, i u procesu smo kupovine jos jednog stana. I sve smo to stekli posteno, da postenije ne moze. Onda bi me oni, tamo, pitali- So, why did you come here? Odgovor je jednostavan. Zato sto, ovde, moj cale radi 12h dnevno, ja 10h, keva 8h + privatno i, opet, nemas osecaj sigurnosti. Zato sto mi je devojka trudna, zato sto smo, dok je Djindjic bio ziv, bili nacija koja najbrze napreduje, koja je dobijala pohvale sa svih strana, pa i sam Djindjic. A sad, kada je svetska ekonomska kriza, oni, koji nisu videli dalje od svoje zadnjice, pa privatizovali sve sto je moglo, bez ulaganja u dalji razvoj, pokusavaju da nam prodaju pricu o nekim gripovima, vakcinama, da bi popunili dzepove svojih finansijera. Jer smo ih mi, kao narod, tu doveli. pa, nek' nam deru kozu s'ledja zbog njihovih gresaka.

Nemojte me pogresno razumeti, ja hocu na Beli Sengen, ja hocu u EU, ja hocu da budem ravan sa svetom, ali hocu da znam, da cu, ako radim isto svaki dan, isto i zaraditi, da ce moja devojka, na Master studijama, naci posao, da ce moji roditelji biti bezbedni, da mi nece provaliti u babinu kucu 10(!) dana nakon sto je umrla, da necu morati da govorim svom detetu kao sto su moji govorili meni pre deset godina - Neka, sine, barem ces ti docekati da zivimo bolje. E, zato, se ne bih ni okrenuo za Srbijom. A volim svoje selo i Novi Sad toliko, da ne mogu opisati. Ali, dajte mi osecaj sigurnosti, da znam za sta se borim, da dinar koji zaradim danas vredi i sutra, da mi ove, sede, u 26-toj, ne rastu dzabe, da nije problem ako placam akcize na gorivo 70 dinara, ako znam da cu ja, i ljudi oko mene, videti da se nesto menja na bolje. Da ne moram sve sto zaradim da vratim drzavi kroz poreze, akcize i ko-zna-kakve namete.

emigrant

pre 14 godina

...mi smo zemlja s akutnim politicko, ekonomsko, drustveno, pravno itd problemima, ovaj sastanak je zakazan jos pre minimalno 6 meseci, Njemacki Kancelar je Teska Politicka kategorija u svetu a za Balkan zapamtite to moja braco i sestre Alfa i Omega, svaki razgovor, susret je veoma vazan i bitan, nazalost se to poklopilo s trenutkom kad je Najbolji od nas se preselio na bolji svet. Politicki uspeh izjava Gosp.Merkel da treba odmrznuti sporazum, a o Gosp.Tadicu nemojte misliti da mogu misliti nesto dobro dok su u njegovoj drzavi Miskovic, Draskovic i Peconi ugledni biznismeni...

Sandra

pre 14 godina

Eto nesto i lepo posle svih pretnji, sankcija, ratova, losih vesti... Malo sunca nikome ne smeta! I bas nas briga ko je u Nemackoj homo, a ko hetero! Za ovakvu vest definitivno nevazno.

Skepticar

pre 14 godina

Mislim da je vaznost spoljno politike za jednu malu drzavu kao sto smo mi (srbija) od velike vaznosti da imamo dobre odnose sa tako "velikim" drzavama kao sto je nemacka vidi primer HR.Za ulazak u uniju mislim negde 2015-2018g jer nije tajna da takozvani velikani u uniji su protiv skorijeg prosirenja.

da se upamti

pre 14 godina

Tadić je dodao da je sa Angelom Merkel razgovarao i o Bosni i Hercegovini i poručio da Srbija u potpunosti poštuje integritet te zemlje i ostaje privržena pregovaračkom procesu.

Mrga

pre 14 godina

Ovi nasi ministri se toliko napustovase da sam ja za uvodjenje low-cost kompanija sto pre inace odosmo svi u bankrot:)
Salim se, nek putuju samo ako imaju sta pametno da kazu!