Ponedeljak, 02.11.2009.

19:53

Ljajić: Podvući crtu o saradnji

Podrška građana hapšenju Ratka Mladića prepolovljena je posle izručenja Karadžića, kaže za B92 predsednik Saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Ljajiæ: Podvuæi crtu o saradnji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Vidoviti sugradjanin

pre 14 godina

Mladic mozda NIKADA nece biti uhapsen, sta pojedini u vezi toga misle da urade? Nekorektno je da nas neko time uslovljava za ulazak u EU, bolje neka kazu "necemo vas jer smo vas toliko ocrnili da sad imamo problem da vas operemo" i ok je...

bezimena

pre 14 godina

"Podrška građana hapšenju Ratka Mladića prepolovljena je posle izručenja Karadžića, kaže za B92 predsednik Saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić".

Koliko se "demokratska" vlast potrudila da gradjane upozna sa ratnim zločinima koje su OPTUŽENICI ZA RATNE ZLOČINE u ime "srpstva" (ma šta to značilo) činili drugim narodima, tolika je i podrška, POLOVIČNA! Medjutiim, donet je ZAKON o sradnji sa haškim tribunalom, zakone koji sankcionišu ratne zločine takodje imamo, VAŠA OBAVEZA JE DA POŠTUJETE TE ZAKONE i ništa više, ali ni manje, od toga! Da ste još doneli zakon kojim se zabranjuje veličanje ratnih zločinaca i optuženika za iste, stvar bi bila "zaokružena"!

GuC

pre 14 godina

Kakve veze ima podrska nemocnih gradjana bilo cemu?

KAko se uopste usudjujete da nam servirate tu pricu?
Vi ste bili duzni da ih pohapsite i pokazete da ovde postoje INSTITUCIJE, a ne samo partijske klike.
Gradjani cekaju, podrzavajuci ili ne, da drzava konacno izvrsi svoje obaveze .. nemojta da vam padne napamet da se krijete iz nas!

milan

pre 14 godina

E stvarno smo baksuzi,em nema Mladica,em ce jos i Rasim da da ostavku,ma ko da smo se "na Boga,kamenjem bacali".
K'o da ce neko i da primeti da je dao ostavku.

Mashinovodja

pre 14 godina

Pa, gospodine Ljajiću, i ja sam nekad imao izuzetno veliko poštovanje prema vama, naročito od kad ste se prihvatili (ili su vas gurnuli jer niko drugi od naših politikanata nije imao one dva muška atributa) da budete predsednik te komisije (ili kako se već zove) za hapšenje Mladića.
Međutim, rezultata nema pa nema, uprkos gomili obećanja tipa "sad ćemo, samo što nismo", tako da je i moje poštovanje prema vama srazmerno tome opalo.
A ova vaša izjava mi miriše na to da se pripremate za ostavku, a nikako za hapšenje Mladića.
Osim, ako sve ovo nije neka varka telom, da Mladić pomisli da ste definitivno digli ruke od njega (u šta smo i mi tvrdo ubeđeni), pa da ga onda vi iznenada ćapite. Molim vas, iznenadite nas i dokažite nama i Mladiću da grešimo!

Putuj Evropo

pre 14 godina

Sve ovo oko Mladića je odavno postalo tragikomično.Pred prošle izbore ovi naši samo što ga nisu uhapsili , Holanđani samo što nam nisu odobrili odobrenje za odobrenje za stavljanje na belu šengensku listu sa roze tufnicama što bi utrlo naš evropski put i obezbeddilo našim prezaduženim pokolenjima koja tek treba da se rode ,jednu sigurnu evropsku perspektivu ...
Eto kako je ZES došao na vlast, pomoću magle. Koliko smo odmakli od početka priče?
Što to nama treba?Na osnovu kojih saznanja Bramerc tvrdi da je Mladić u Srbiji?To je vrlo ozbiljna optužba ako je zasnovana na činjenicama .Ako je još jedna spekulacija u nizu ,šta onda to govori o Bramercu i o celoj ujdurmi oko Mladića? Ova vlast očigledno ne zna ili ne može da se bavi realnim problemima kojih ima na pretek tako da u svoj svojoj nemoći nam nabacuju evropske integracije ,Hag ,NATO,Rusiju,Kurir,Glas,...i sl ,što se nas tiče ,nebeske probleme. Trebalo je samo da rade na rešavanju problema vezanih za prilagođavanje evropskom zakonodavstvu ,da se bore protiv korupcije, i još gomilu drugih stvari za koje svi oni a i mi sa njima znaju da moraju da se urade, a ne da čekaju ocenu za nešto što nisu uradili.Kada bi radili po planu prijem u EU bi bio pitanje vremena a ne samo marketinški trik u predizbornoj kampanji

Ari

pre 14 godina

Ako Rasim Ljajić i državni vrh ne znaju gde je Ratko Mladić, a dužni su da znaju, jer ga traže i za tu rabotu im je na raspolaganju svaki resurs ove države (+ pojedini resursi drugih država), oni nisu sposobni da obavljaju važne državne poslove koji su im povereni, i nemaju pravo (legalitet) da ih obavljaju.

Ako Rasim Ljajić i državni vrh znaju gde je Ratko Mladić, a neće da kažu, a dužni su da kažu, da ga uhapse i transportuju u Hag, onda oni imaju neki svoj (tuđ?) interes koji je suprotstavljen interesu države i građana, koji su oni sami proklamovali. U ovom slučaju, oni ne mogu biti legitimni čelnici države.

Oni koji znaju da ne znaju, a dužni su da znaju, moraju iz moralnih razloga da podnesu ostavke.

Oni koji znaju, a neće da kažu iako stalno javno preuzimaju obavezu da kažu, moraju da dobiju otkaz. 

matori

pre 14 godina

"...rezultati najnovijeg istraživanja koje pokazuje značajan pad podrške građana za hapšenje ratka mladića."...
Podrška Miloševiću je 10 godina bila ogromna, zato jer je narodu svakodnevno vršeno ispiranje mozga, na SVE moguće načine.
Podrška građana za hapšenje i izručenje ratnih zločinaca je zato toliko malo, jer se već 10 godina ne preduzima NIŠTA ozbiljno, da se otklone posledice one prethodne kampanje.
Naprotiv - čini se kao da neko utvrđuje gradivo...

Marko

pre 14 godina

Ne znam da li mi je više frustrirajuć stav Holandske vlade da nas blokira zbog jednog čoveka koga skrivaju naše službe, ili to što se naše službe prave nesposobne, ili to što Jeremić očekuje da će Holanđani da poveruju njegovim pričama o potpunoj saradnji i da popuste. Sve bi ih poslao na njivu skupa i vladu holandsku i Mladića i Jeremića da beru kukuruz par meseci, pored autoputa da ih gledamo svi. A ne u foteljama redom svi da sede i sa svojim velikim primanjima pričaju pričice i igraju se žmurke a mi ostali živimo od nade, bez očekivanog poboljšanja kvaliteta života.

libe

pre 14 godina

ne bi me cudilo da trend za nehapsenje mladica u isto vreme prati i trend za neulazak u evropsku uniju...skoro nije objavljena neka anketa u vezi toga koliko je ljudi za ulazak u EU...

Nedovoljan 1

pre 14 godina

Kako ste vi to zamislili? Podvuci crtu ispod cega? Valjda se crta podvlaci kad je posao gotov. Jao, pa nista ne mozete da uradite do kraja. Cak je i za ovaj Schengen ispala milostinja, eto tek da nismo skroz ubijeni u pojam. I uvek ono nase cuveno: ispunili smo "vecinu" uslova. Hajde uradite jednom nesto 100%.

DIMI

pre 14 godina

rasime sada moras da ih vadis iz plasta slame(znas ti gde su),sada ce ovaj uvazeni gost da vam ocita oce nas,pa cete ih naci za pola sata.

Facts finding mission

pre 14 godina

Ratko Mladić i Goran Hadžić su građani Srbije i Serž Bramerc s'pravom ih traži od Srbije, koja "pojma nema" gde su joj građani, a što govori o slabosti i neefikasnosti institucija sistema i nespremnosti srpskog društva i države za integrisanje u EU?!

Marie

pre 14 godina

"jednim čovekom koji je prepreka ne samo evropskim integracijama..." A sta mislite na primer, da nekim slucajem, umesto Mladica, pronadjete gas ili naftu - mozda negde u Vojvodini - jel bi Mladic onda jos uvek bio problem? Jesam za detaljno otkrivanje svih zlocina i najstroze moguce kazne. Ali ponavlja se neproduktivno dalje slabljenje jedne kakve-takve funkcionalne drzave isto kao u devedesetim sa embargom - ciji je prozvod bio rat i mafija koja sad seta po celoj Srbiji.

Oliver

pre 14 godina

A zasto ne bi podneo ostavku i na funkciju ministra za rad i socijalnu politiku posto u Srbiji nikad manje socijalne pravde,a nezaposlenost raste,umesto da opada,za sta je direktno odgovoran ministar za rad,jer je to najvazniji zadatak ministra rada?Lepo je to sto je Ljajic "dobar covek",ali je cinjenica da je neuspesan i nesposoban-Mladic je na slobodi,a nezaposlenost nikad veca.To su njegovi rezultati.

Dejan

pre 14 godina

Vec tri godine nas zamajavate sa izrucenjem Mladica, i da cete ga sigurno naci do tog i tog datuma. Rasim Ljajic tu nista nije kriv, odgovoran je Boris Tadic i vlada stranke ciji je predsednik. Odgovoran je premijer Cvetkovic, odgovoran je smesni ministar inostranih poslova Vuk Jeremic. Vec godinama vlada Srbije dopusta da cela zemlja bude talac jednog masovnog ubice. Sram vas bilo!!

Dejan

pre 14 godina

Mozda i napusti to mesto, ali ga vec sledece ceka. I nije mi jasno to podvlacenje crte. Koliko se secam, on je rekao da, ako Mladic ne bude u Hagu, on daje ostavku. Kakvo sada podvlacenje crte ? Sto i tu ima nekih aneksa ? Zar i na obecanje ? Iju. Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti.

Realista

pre 14 godina

Rasime, tvoja ostavka nam ne znaci nista.
Ako ne uhvatite optuzene za ova 2 meseca, moras nam reci na bazi cega si tvrdio da cete ih naci.
Znas ti i bolje nego da das ostavku.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Jedva cekam da Rasim "podvuce crtu" na svoje "VOJEVANJA" ! Opet ce mi cini mi se biti lakse slusati tu istu pricu ali bar od nekog DRUGOG !

nemanja

pre 14 godina

Naravno da opada podrska kada svi vidimo kakav stav ima Holandija prema Srbiji i nova usovljavanja! Nijedan pozitivan korak EU nije napravila prema Srbiji osim par pozitivnih izjava nekolicine Evropskih politicara.Sve smo blizi ekonomskoj i vojnoj saradnji sa Rusijom sto i nije lose ali je pitanje gde je EU i sta onda radi u cilju poboljsanja odnosa sa Srbijom...ili ima jos neki uslov?

Realista

pre 14 godina

Rasime, tvoja ostavka nam ne znaci nista.
Ako ne uhvatite optuzene za ova 2 meseca, moras nam reci na bazi cega si tvrdio da cete ih naci.
Znas ti i bolje nego da das ostavku.

Dejan

pre 14 godina

Vec tri godine nas zamajavate sa izrucenjem Mladica, i da cete ga sigurno naci do tog i tog datuma. Rasim Ljajic tu nista nije kriv, odgovoran je Boris Tadic i vlada stranke ciji je predsednik. Odgovoran je premijer Cvetkovic, odgovoran je smesni ministar inostranih poslova Vuk Jeremic. Vec godinama vlada Srbije dopusta da cela zemlja bude talac jednog masovnog ubice. Sram vas bilo!!

Facts finding mission

pre 14 godina

Ratko Mladić i Goran Hadžić su građani Srbije i Serž Bramerc s'pravom ih traži od Srbije, koja "pojma nema" gde su joj građani, a što govori o slabosti i neefikasnosti institucija sistema i nespremnosti srpskog društva i države za integrisanje u EU?!

Nedovoljan 1

pre 14 godina

Kako ste vi to zamislili? Podvuci crtu ispod cega? Valjda se crta podvlaci kad je posao gotov. Jao, pa nista ne mozete da uradite do kraja. Cak je i za ovaj Schengen ispala milostinja, eto tek da nismo skroz ubijeni u pojam. I uvek ono nase cuveno: ispunili smo "vecinu" uslova. Hajde uradite jednom nesto 100%.

nemanja

pre 14 godina

Naravno da opada podrska kada svi vidimo kakav stav ima Holandija prema Srbiji i nova usovljavanja! Nijedan pozitivan korak EU nije napravila prema Srbiji osim par pozitivnih izjava nekolicine Evropskih politicara.Sve smo blizi ekonomskoj i vojnoj saradnji sa Rusijom sto i nije lose ali je pitanje gde je EU i sta onda radi u cilju poboljsanja odnosa sa Srbijom...ili ima jos neki uslov?

Oliver

pre 14 godina

A zasto ne bi podneo ostavku i na funkciju ministra za rad i socijalnu politiku posto u Srbiji nikad manje socijalne pravde,a nezaposlenost raste,umesto da opada,za sta je direktno odgovoran ministar za rad,jer je to najvazniji zadatak ministra rada?Lepo je to sto je Ljajic "dobar covek",ali je cinjenica da je neuspesan i nesposoban-Mladic je na slobodi,a nezaposlenost nikad veca.To su njegovi rezultati.

libe

pre 14 godina

ne bi me cudilo da trend za nehapsenje mladica u isto vreme prati i trend za neulazak u evropsku uniju...skoro nije objavljena neka anketa u vezi toga koliko je ljudi za ulazak u EU...

Ari

pre 14 godina

Ako Rasim Ljajić i državni vrh ne znaju gde je Ratko Mladić, a dužni su da znaju, jer ga traže i za tu rabotu im je na raspolaganju svaki resurs ove države (+ pojedini resursi drugih država), oni nisu sposobni da obavljaju važne državne poslove koji su im povereni, i nemaju pravo (legalitet) da ih obavljaju.

Ako Rasim Ljajić i državni vrh znaju gde je Ratko Mladić, a neće da kažu, a dužni su da kažu, da ga uhapse i transportuju u Hag, onda oni imaju neki svoj (tuđ?) interes koji je suprotstavljen interesu države i građana, koji su oni sami proklamovali. U ovom slučaju, oni ne mogu biti legitimni čelnici države.

Oni koji znaju da ne znaju, a dužni su da znaju, moraju iz moralnih razloga da podnesu ostavke.

Oni koji znaju, a neće da kažu iako stalno javno preuzimaju obavezu da kažu, moraju da dobiju otkaz. 

DIMI

pre 14 godina

rasime sada moras da ih vadis iz plasta slame(znas ti gde su),sada ce ovaj uvazeni gost da vam ocita oce nas,pa cete ih naci za pola sata.

Dejan

pre 14 godina

Mozda i napusti to mesto, ali ga vec sledece ceka. I nije mi jasno to podvlacenje crte. Koliko se secam, on je rekao da, ako Mladic ne bude u Hagu, on daje ostavku. Kakvo sada podvlacenje crte ? Sto i tu ima nekih aneksa ? Zar i na obecanje ? Iju. Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Jedva cekam da Rasim "podvuce crtu" na svoje "VOJEVANJA" ! Opet ce mi cini mi se biti lakse slusati tu istu pricu ali bar od nekog DRUGOG !

Marie

pre 14 godina

"jednim čovekom koji je prepreka ne samo evropskim integracijama..." A sta mislite na primer, da nekim slucajem, umesto Mladica, pronadjete gas ili naftu - mozda negde u Vojvodini - jel bi Mladic onda jos uvek bio problem? Jesam za detaljno otkrivanje svih zlocina i najstroze moguce kazne. Ali ponavlja se neproduktivno dalje slabljenje jedne kakve-takve funkcionalne drzave isto kao u devedesetim sa embargom - ciji je prozvod bio rat i mafija koja sad seta po celoj Srbiji.

matori

pre 14 godina

"...rezultati najnovijeg istraživanja koje pokazuje značajan pad podrške građana za hapšenje ratka mladića."...
Podrška Miloševiću je 10 godina bila ogromna, zato jer je narodu svakodnevno vršeno ispiranje mozga, na SVE moguće načine.
Podrška građana za hapšenje i izručenje ratnih zločinaca je zato toliko malo, jer se već 10 godina ne preduzima NIŠTA ozbiljno, da se otklone posledice one prethodne kampanje.
Naprotiv - čini se kao da neko utvrđuje gradivo...

Mashinovodja

pre 14 godina

Pa, gospodine Ljajiću, i ja sam nekad imao izuzetno veliko poštovanje prema vama, naročito od kad ste se prihvatili (ili su vas gurnuli jer niko drugi od naših politikanata nije imao one dva muška atributa) da budete predsednik te komisije (ili kako se već zove) za hapšenje Mladića.
Međutim, rezultata nema pa nema, uprkos gomili obećanja tipa "sad ćemo, samo što nismo", tako da je i moje poštovanje prema vama srazmerno tome opalo.
A ova vaša izjava mi miriše na to da se pripremate za ostavku, a nikako za hapšenje Mladića.
Osim, ako sve ovo nije neka varka telom, da Mladić pomisli da ste definitivno digli ruke od njega (u šta smo i mi tvrdo ubeđeni), pa da ga onda vi iznenada ćapite. Molim vas, iznenadite nas i dokažite nama i Mladiću da grešimo!

Putuj Evropo

pre 14 godina

Sve ovo oko Mladića je odavno postalo tragikomično.Pred prošle izbore ovi naši samo što ga nisu uhapsili , Holanđani samo što nam nisu odobrili odobrenje za odobrenje za stavljanje na belu šengensku listu sa roze tufnicama što bi utrlo naš evropski put i obezbeddilo našim prezaduženim pokolenjima koja tek treba da se rode ,jednu sigurnu evropsku perspektivu ...
Eto kako je ZES došao na vlast, pomoću magle. Koliko smo odmakli od početka priče?
Što to nama treba?Na osnovu kojih saznanja Bramerc tvrdi da je Mladić u Srbiji?To je vrlo ozbiljna optužba ako je zasnovana na činjenicama .Ako je još jedna spekulacija u nizu ,šta onda to govori o Bramercu i o celoj ujdurmi oko Mladića? Ova vlast očigledno ne zna ili ne može da se bavi realnim problemima kojih ima na pretek tako da u svoj svojoj nemoći nam nabacuju evropske integracije ,Hag ,NATO,Rusiju,Kurir,Glas,...i sl ,što se nas tiče ,nebeske probleme. Trebalo je samo da rade na rešavanju problema vezanih za prilagođavanje evropskom zakonodavstvu ,da se bore protiv korupcije, i još gomilu drugih stvari za koje svi oni a i mi sa njima znaju da moraju da se urade, a ne da čekaju ocenu za nešto što nisu uradili.Kada bi radili po planu prijem u EU bi bio pitanje vremena a ne samo marketinški trik u predizbornoj kampanji

Marko

pre 14 godina

Ne znam da li mi je više frustrirajuć stav Holandske vlade da nas blokira zbog jednog čoveka koga skrivaju naše službe, ili to što se naše službe prave nesposobne, ili to što Jeremić očekuje da će Holanđani da poveruju njegovim pričama o potpunoj saradnji i da popuste. Sve bi ih poslao na njivu skupa i vladu holandsku i Mladića i Jeremića da beru kukuruz par meseci, pored autoputa da ih gledamo svi. A ne u foteljama redom svi da sede i sa svojim velikim primanjima pričaju pričice i igraju se žmurke a mi ostali živimo od nade, bez očekivanog poboljšanja kvaliteta života.

milan

pre 14 godina

E stvarno smo baksuzi,em nema Mladica,em ce jos i Rasim da da ostavku,ma ko da smo se "na Boga,kamenjem bacali".
K'o da ce neko i da primeti da je dao ostavku.

GuC

pre 14 godina

Kakve veze ima podrska nemocnih gradjana bilo cemu?

KAko se uopste usudjujete da nam servirate tu pricu?
Vi ste bili duzni da ih pohapsite i pokazete da ovde postoje INSTITUCIJE, a ne samo partijske klike.
Gradjani cekaju, podrzavajuci ili ne, da drzava konacno izvrsi svoje obaveze .. nemojta da vam padne napamet da se krijete iz nas!

bezimena

pre 14 godina

"Podrška građana hapšenju Ratka Mladića prepolovljena je posle izručenja Karadžića, kaže za B92 predsednik Saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić".

Koliko se "demokratska" vlast potrudila da gradjane upozna sa ratnim zločinima koje su OPTUŽENICI ZA RATNE ZLOČINE u ime "srpstva" (ma šta to značilo) činili drugim narodima, tolika je i podrška, POLOVIČNA! Medjutiim, donet je ZAKON o sradnji sa haškim tribunalom, zakone koji sankcionišu ratne zločine takodje imamo, VAŠA OBAVEZA JE DA POŠTUJETE TE ZAKONE i ništa više, ali ni manje, od toga! Da ste još doneli zakon kojim se zabranjuje veličanje ratnih zločinaca i optuženika za iste, stvar bi bila "zaokružena"!

Vidoviti sugradjanin

pre 14 godina

Mladic mozda NIKADA nece biti uhapsen, sta pojedini u vezi toga misle da urade? Nekorektno je da nas neko time uslovljava za ulazak u EU, bolje neka kazu "necemo vas jer smo vas toliko ocrnili da sad imamo problem da vas operemo" i ok je...

nemanja

pre 14 godina

Naravno da opada podrska kada svi vidimo kakav stav ima Holandija prema Srbiji i nova usovljavanja! Nijedan pozitivan korak EU nije napravila prema Srbiji osim par pozitivnih izjava nekolicine Evropskih politicara.Sve smo blizi ekonomskoj i vojnoj saradnji sa Rusijom sto i nije lose ali je pitanje gde je EU i sta onda radi u cilju poboljsanja odnosa sa Srbijom...ili ima jos neki uslov?

Facts finding mission

pre 14 godina

Ratko Mladić i Goran Hadžić su građani Srbije i Serž Bramerc s'pravom ih traži od Srbije, koja "pojma nema" gde su joj građani, a što govori o slabosti i neefikasnosti institucija sistema i nespremnosti srpskog društva i države za integrisanje u EU?!

Marie

pre 14 godina

"jednim čovekom koji je prepreka ne samo evropskim integracijama..." A sta mislite na primer, da nekim slucajem, umesto Mladica, pronadjete gas ili naftu - mozda negde u Vojvodini - jel bi Mladic onda jos uvek bio problem? Jesam za detaljno otkrivanje svih zlocina i najstroze moguce kazne. Ali ponavlja se neproduktivno dalje slabljenje jedne kakve-takve funkcionalne drzave isto kao u devedesetim sa embargom - ciji je prozvod bio rat i mafija koja sad seta po celoj Srbiji.

Dejan

pre 14 godina

Mozda i napusti to mesto, ali ga vec sledece ceka. I nije mi jasno to podvlacenje crte. Koliko se secam, on je rekao da, ako Mladic ne bude u Hagu, on daje ostavku. Kakvo sada podvlacenje crte ? Sto i tu ima nekih aneksa ? Zar i na obecanje ? Iju. Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti.

Dejan

pre 14 godina

Vec tri godine nas zamajavate sa izrucenjem Mladica, i da cete ga sigurno naci do tog i tog datuma. Rasim Ljajic tu nista nije kriv, odgovoran je Boris Tadic i vlada stranke ciji je predsednik. Odgovoran je premijer Cvetkovic, odgovoran je smesni ministar inostranih poslova Vuk Jeremic. Vec godinama vlada Srbije dopusta da cela zemlja bude talac jednog masovnog ubice. Sram vas bilo!!

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Jedva cekam da Rasim "podvuce crtu" na svoje "VOJEVANJA" ! Opet ce mi cini mi se biti lakse slusati tu istu pricu ali bar od nekog DRUGOG !

Oliver

pre 14 godina

A zasto ne bi podneo ostavku i na funkciju ministra za rad i socijalnu politiku posto u Srbiji nikad manje socijalne pravde,a nezaposlenost raste,umesto da opada,za sta je direktno odgovoran ministar za rad,jer je to najvazniji zadatak ministra rada?Lepo je to sto je Ljajic "dobar covek",ali je cinjenica da je neuspesan i nesposoban-Mladic je na slobodi,a nezaposlenost nikad veca.To su njegovi rezultati.

Realista

pre 14 godina

Rasime, tvoja ostavka nam ne znaci nista.
Ako ne uhvatite optuzene za ova 2 meseca, moras nam reci na bazi cega si tvrdio da cete ih naci.
Znas ti i bolje nego da das ostavku.

Nedovoljan 1

pre 14 godina

Kako ste vi to zamislili? Podvuci crtu ispod cega? Valjda se crta podvlaci kad je posao gotov. Jao, pa nista ne mozete da uradite do kraja. Cak je i za ovaj Schengen ispala milostinja, eto tek da nismo skroz ubijeni u pojam. I uvek ono nase cuveno: ispunili smo "vecinu" uslova. Hajde uradite jednom nesto 100%.

DIMI

pre 14 godina

rasime sada moras da ih vadis iz plasta slame(znas ti gde su),sada ce ovaj uvazeni gost da vam ocita oce nas,pa cete ih naci za pola sata.

Marko

pre 14 godina

Ne znam da li mi je više frustrirajuć stav Holandske vlade da nas blokira zbog jednog čoveka koga skrivaju naše službe, ili to što se naše službe prave nesposobne, ili to što Jeremić očekuje da će Holanđani da poveruju njegovim pričama o potpunoj saradnji i da popuste. Sve bi ih poslao na njivu skupa i vladu holandsku i Mladića i Jeremića da beru kukuruz par meseci, pored autoputa da ih gledamo svi. A ne u foteljama redom svi da sede i sa svojim velikim primanjima pričaju pričice i igraju se žmurke a mi ostali živimo od nade, bez očekivanog poboljšanja kvaliteta života.

Vidoviti sugradjanin

pre 14 godina

Mladic mozda NIKADA nece biti uhapsen, sta pojedini u vezi toga misle da urade? Nekorektno je da nas neko time uslovljava za ulazak u EU, bolje neka kazu "necemo vas jer smo vas toliko ocrnili da sad imamo problem da vas operemo" i ok je...

libe

pre 14 godina

ne bi me cudilo da trend za nehapsenje mladica u isto vreme prati i trend za neulazak u evropsku uniju...skoro nije objavljena neka anketa u vezi toga koliko je ljudi za ulazak u EU...

Ari

pre 14 godina

Ako Rasim Ljajić i državni vrh ne znaju gde je Ratko Mladić, a dužni su da znaju, jer ga traže i za tu rabotu im je na raspolaganju svaki resurs ove države (+ pojedini resursi drugih država), oni nisu sposobni da obavljaju važne državne poslove koji su im povereni, i nemaju pravo (legalitet) da ih obavljaju.

Ako Rasim Ljajić i državni vrh znaju gde je Ratko Mladić, a neće da kažu, a dužni su da kažu, da ga uhapse i transportuju u Hag, onda oni imaju neki svoj (tuđ?) interes koji je suprotstavljen interesu države i građana, koji su oni sami proklamovali. U ovom slučaju, oni ne mogu biti legitimni čelnici države.

Oni koji znaju da ne znaju, a dužni su da znaju, moraju iz moralnih razloga da podnesu ostavke.

Oni koji znaju, a neće da kažu iako stalno javno preuzimaju obavezu da kažu, moraju da dobiju otkaz. 

matori

pre 14 godina

"...rezultati najnovijeg istraživanja koje pokazuje značajan pad podrške građana za hapšenje ratka mladića."...
Podrška Miloševiću je 10 godina bila ogromna, zato jer je narodu svakodnevno vršeno ispiranje mozga, na SVE moguće načine.
Podrška građana za hapšenje i izručenje ratnih zločinaca je zato toliko malo, jer se već 10 godina ne preduzima NIŠTA ozbiljno, da se otklone posledice one prethodne kampanje.
Naprotiv - čini se kao da neko utvrđuje gradivo...

Mashinovodja

pre 14 godina

Pa, gospodine Ljajiću, i ja sam nekad imao izuzetno veliko poštovanje prema vama, naročito od kad ste se prihvatili (ili su vas gurnuli jer niko drugi od naših politikanata nije imao one dva muška atributa) da budete predsednik te komisije (ili kako se već zove) za hapšenje Mladića.
Međutim, rezultata nema pa nema, uprkos gomili obećanja tipa "sad ćemo, samo što nismo", tako da je i moje poštovanje prema vama srazmerno tome opalo.
A ova vaša izjava mi miriše na to da se pripremate za ostavku, a nikako za hapšenje Mladića.
Osim, ako sve ovo nije neka varka telom, da Mladić pomisli da ste definitivno digli ruke od njega (u šta smo i mi tvrdo ubeđeni), pa da ga onda vi iznenada ćapite. Molim vas, iznenadite nas i dokažite nama i Mladiću da grešimo!

milan

pre 14 godina

E stvarno smo baksuzi,em nema Mladica,em ce jos i Rasim da da ostavku,ma ko da smo se "na Boga,kamenjem bacali".
K'o da ce neko i da primeti da je dao ostavku.

GuC

pre 14 godina

Kakve veze ima podrska nemocnih gradjana bilo cemu?

KAko se uopste usudjujete da nam servirate tu pricu?
Vi ste bili duzni da ih pohapsite i pokazete da ovde postoje INSTITUCIJE, a ne samo partijske klike.
Gradjani cekaju, podrzavajuci ili ne, da drzava konacno izvrsi svoje obaveze .. nemojta da vam padne napamet da se krijete iz nas!

bezimena

pre 14 godina

"Podrška građana hapšenju Ratka Mladića prepolovljena je posle izručenja Karadžića, kaže za B92 predsednik Saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić".

Koliko se "demokratska" vlast potrudila da gradjane upozna sa ratnim zločinima koje su OPTUŽENICI ZA RATNE ZLOČINE u ime "srpstva" (ma šta to značilo) činili drugim narodima, tolika je i podrška, POLOVIČNA! Medjutiim, donet je ZAKON o sradnji sa haškim tribunalom, zakone koji sankcionišu ratne zločine takodje imamo, VAŠA OBAVEZA JE DA POŠTUJETE TE ZAKONE i ništa više, ali ni manje, od toga! Da ste još doneli zakon kojim se zabranjuje veličanje ratnih zločinaca i optuženika za iste, stvar bi bila "zaokružena"!

Putuj Evropo

pre 14 godina

Sve ovo oko Mladića je odavno postalo tragikomično.Pred prošle izbore ovi naši samo što ga nisu uhapsili , Holanđani samo što nam nisu odobrili odobrenje za odobrenje za stavljanje na belu šengensku listu sa roze tufnicama što bi utrlo naš evropski put i obezbeddilo našim prezaduženim pokolenjima koja tek treba da se rode ,jednu sigurnu evropsku perspektivu ...
Eto kako je ZES došao na vlast, pomoću magle. Koliko smo odmakli od početka priče?
Što to nama treba?Na osnovu kojih saznanja Bramerc tvrdi da je Mladić u Srbiji?To je vrlo ozbiljna optužba ako je zasnovana na činjenicama .Ako je još jedna spekulacija u nizu ,šta onda to govori o Bramercu i o celoj ujdurmi oko Mladića? Ova vlast očigledno ne zna ili ne može da se bavi realnim problemima kojih ima na pretek tako da u svoj svojoj nemoći nam nabacuju evropske integracije ,Hag ,NATO,Rusiju,Kurir,Glas,...i sl ,što se nas tiče ,nebeske probleme. Trebalo je samo da rade na rešavanju problema vezanih za prilagođavanje evropskom zakonodavstvu ,da se bore protiv korupcije, i još gomilu drugih stvari za koje svi oni a i mi sa njima znaju da moraju da se urade, a ne da čekaju ocenu za nešto što nisu uradili.Kada bi radili po planu prijem u EU bi bio pitanje vremena a ne samo marketinški trik u predizbornoj kampanji