Četvrtak, 09.07.2009.

15:57

Ferhagen otkazao posetu Srbiji

Šef holandske diplomatije Maksim Ferhagen je obavestio Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da otkazuje posetu Srbiji, planiranu za 21. jul.

Izvor: B92

Ferhagen otkazao posetu Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

poljoprivrednik

pre 14 godina

E pa dragi nasi politicari......kod mene u selo se kaze ....." Gde si poso sa kultivator na bager .."....vi ste kultivator , a Holandija BAGER !

Proka

pre 14 godina

Bilo ko da tvrdi da zna gde se nalazi Mladic bi bio pozvan da kaze gde tacno, jer ako znas da je u Srbiji onda moras da imas neki dokaz ili da povuces takvu izjavu. Samo Ferhagen moze da tvrdi da zna da je u Srbiji i da nam po tom osnovu blokira buducnost. Mladic mozda jeste u Srbiji ali Ferhagen to ne moze da zna sa sigurnoscu jer isto tako moze da bude i kod Mire u Moskvi ili kod Karica u Minsku. Dakle ili je izjava lazna ili on prikriva njegovu lokaciju, u svakom slucaju ko god da to uradi ovde snosio bi posledice ali ne i gospodin Ferhagen

Marko Van Basten

pre 14 godina

Bravo za nashu vladu, bravo za DS !!! Koliko samo chine za nashu drzavu i narod !? Svaka im chast !!!! DOKLE BRE VISHE ? ODLAZITE !!!!

DOVLA

pre 14 godina

bitno je da su exit dosli da otvore a na mladost srbije ko je sljivi sto nismo nigde otisli vec 15 godina to nema veze treba da vas je sramota gospodo ministri ...

Zabri Nuti

pre 14 godina

Uopste mi nije jasno cemu toliko angazovanje nasih diplomatskih i drugih drzavnih resursa oko jedne Holandije? Prioritet Srbije u spoljnoj politici bi trebalo da budu drzave u koje najvise izvozimo nase proizvode, velike i uticajne drzave (SAD, Kina itd.) i drzave regiona. Zasto trosimo toliko nase snage analizirajuci postupke Holandije umesto da zaista radimo na dostizanju i ispunjavanju standarda i uslova za prijem u EU. Pa Holandija samo vodi racuna o svojim interesima i radi ono sto od nje ocekuju one drzave koje su njeni spoljnopoliticki prioriteti (SAD i V.Britanija.

Lexx

pre 14 godina

Jeдна исправка..
Влада Вима Кока није пала како се даде прочитати у неким коментарима. Они су тада поднијели такозвану моралну оставку читавог кабинета 3 седмице прије регуларно расписаних парламентарних избора, а неколико мјесеци након што је Холандски институт за ратну документацији објавио студију у коме је недвосмислено утврђено да Холандска влада (Kokoви претходници)није на правоваљан начин просудила ризике Босанске авантуре и тако изложила каснијој срамоти, током пада (освајања)Сребренице Холандске војнике у саставу УН. Вим Кок је овим чином желио симболички да преузме политичку кривицу својих претходника на своју владу као израз контнуитета политике Холандске државе.

поздрав из Холандије.

Mirjana

pre 14 godina

Sasvim je razumljivo sto holandski diplomata nece da dodje u Srbiju.Vlast u ovoj zemlji podleze najnizim strastima radikalsko, narodnjacko, naprednjacke koalicije,optuzujuci holandsku vladu umesto da uhapsi Ratka Mladica i da ga preda Hagu.U Srbiji je uvek neko drugi kriv i na tome svaka vlast profitira vec decenijama.Da nema spoljnih faktora koji nas ogranicavaju, ko zna dokle bi smo stigli,naravno u negativnom smislu.

Don D

pre 14 godina

I najveći uspeh naše vlade u prvih godinu dana je stavljanje na belu Šengensku listu :) Mislim bravo! Ono što je Đinđić uradio za 1-2 god vi svi skupa niste uspeli za 8-9 godina. Bravo LIDERI REGIONA :)

blaza

pre 14 godina

Najmanje sto Cvetkovic, Jeremic i Tadic, svi zajedno, treba da urade sada je da izadju i kazu "Izvini, Srbijo!" I da nestanu sa politicke scene, pa da svojima bliznjima pricaju o "diplomatskim uspesima".
Stvarno, da li nam se i "beli Sengen" ljulja, a da jos nije ni zaziveo? A da li i zasluzujemo bolje, ako su nam Miskovic i Beko u svakoj prilici uz vlast, tek da se ukazu?
Po ko zna koji put sam posramljen...

Veliot

pre 14 godina

Holandija jednostavno nece da razgovara jer su do sada toliko mnogo puta naveli svoj stav da bi ponovno presipanje iz supljeg u prazno bilo besmisleno. Niko vise nece da slusa besmislene izjave nasih zvanicnika tipa 'samo sto nije Mladic', 'i kosovo i Evropa' i sl. Eto o tome se radi.

A naprasno menjanje unapred dogovorenog dnevnog reda je skandal primeren samo Jeremicu i ekipi. Ali na srecu, Holandija je ozbiljna zemlja, pa mozda nesto ovoga puta i nauce nasi vladaoci.

goran

pre 14 godina

Umesto sto vam je Kosovo prioritet to bi trebalo da bude hapsenje ona dva "heroja", a ne da ja cekam da se promene politicke prilike u Holandiji!
Prema tome,nadjite vec jednom tu dvojicu,pa nisu mogli na Marsu da se sakriju!

Glock

pre 14 godina

Ma da, nikada nasi politicari nisu nizasta odgovorni. Strani placenici, domaci izdajnici, gremlini - za sve su oni krivi.

Ali nasi politicari, primerci savrsenstva ljudske rase - nisu nikada odgovorni za nesto.

Nenad, Skopje

pre 14 godina

Ah, izdadose nasa nadanja, Holandjani. Ministre Jeremicu, pokloni se i pocni: sve ispocetka. Put je neizvestan i trnovit. Najkraci put je spustanje zastave arhaicnog nacionalizma, i Mladic u Hagu. Inace gori pod nogama tebi i Vladi. Narod biva sve nestrpljiviji. Nesto nije pravo: Iluzornu politiku ste zadrzali za sebe, i mozete opusteno sanjati, a nama ostaju realnost i njene posledice.

Manitu

pre 14 godina

Niko, nu u MUP-u, niti u bilo kojoj drugoj instituciji ili sluzbi koju placamo da locira i hapsi one koje pravda trazi, nije smenjen zbog toga sto Mladic nije uhapsen. To je najbolji dokaz da ga drzava stiti, jer nemoguce je da se politicari kunu u to kako drzava daje sve od sebe da nadje tog jednog coveka, a kad nema rezultata tokom svih ovih godina, da ne bude nikakvih smenjivanja u vrhu istih. Jedino je "smenjen" Djindjic jer je poceo da rastura tu bandu i bilo je jasno da ce ici do kraja. To je dva i dva.
A dva i dva umeju da saberu i Holandjani.
Da, bilo je smenjivanja, ali su smenjivani ucesnici "Sablje". Mislim, ovo je stvarno jedan kafansko- pozorisni komad sa pevanjem i pucanjem od zemlje. Posle su nam krivi Holandjani, masoni, Vatikan...

pink

pre 14 godina

Sve do sada sam mislio da je Holandija ozbiljna drzava. Ovakav poptez Verhaagena je necuven. Takvu neozbiljnost ne pokazuje ni komsinica Mileva. Ko god podrzava ovakav potez neka se zamisli nad svojim moralom. Ako je Holandija Veerhaagenova privatna svojina onda u redu, ovako...

sonebg

pre 14 godina

Stvarno ne razumem. Sta je hteo da ga vode po splavovima? Ako postoji problem izmedju Srbije i Holandije normalno je da se o njemu razgovara. Naravno da je tema trebala i morala da bude SSP i Hag.

Milan

pre 14 godina

1) Dogovor je bio da se razgovara o tehnickim pitanjima koja nisu bila vezana za SSP.
2) Taj dogovor je prekrsen jer se sa najviseg vrha - citaj premijera Cvetkovica ova poseta preinacila u nesto sasvim drugo.
3) Za to nesto drugo, sasvim je jasno ko sta treba da uradi. Tu nema posete i tu nema Rasima Ljajica da objasnjava kako samo eto sto nismo...
4) Holandski sef diplomatije nije zeleo biti uvucen u ujdurmu - da razgovaraju o jednoj stvari, da se tu o necemu sloze, a da nakon toga Jeremic i Cvetkovic proglase podrsku Holandije oko SSP-a.
Posle bi upravo Ferhagen, kod svoje kuce, bio na tapetu.
5) Tada bi Holadija morala ili da bude jako gruba u deklarisanju srpske vrhuske - sto im nije u interesu, ili bi se polako povukla i pristala na SSP - sto im takodje nije u interesu.
6) To amatersko vodjenje politike u Srbiji nanosi ogromnu stetu samoj Srbiji. Lekciju nismo naucili i to nece na dobro da izadje.

bezimena

pre 14 godina

"Kako saznaje B92 u diplomatskim izvorima u Hagu, kao razlog otkazivanja posete, navode se javne i privatne izjave pojednih zvaničnika Srbije, koje su sugerisale da će se sa ministrom Ferhagenom razgovarati isključivo o deblokadi procesa evrpskih integracija i saradnje sa Haškim tribunalom".

Cvetkoviću, Djeliću, Jeremiću i ostali, shvatate li vi šta radite i gde vodi vaša svojeglavost i naivni pokušaji da izigravate dogovoreno, ne bi li preveli zapadne diplomate "žedne preko vode"?

Koliko još godina treba da vam se ponavlja da odmrzavanja SSP-a N.E.M.A dok haški optuženici ne budu uhapšeni? To je odluka holandskog PARLAMENTA koju ne možete promeniti makar dubili na trepavicama! Obaveze se MORAJU ispunjavati, razvijen svet nikada ne bi bio to što jeste da funkcioniše na izigravanju dogovorenog! Razumete li vi to uopšte?

znatizeljnik

pre 14 godina

Pitam sve ministre, pogotovo onog inostranih poslova, premijera i ostale, dokle ce spoljnu politiku i spoljnopoliticke inicijative da mere iskljucivo time sta ce saopstiti nasoj javnosti, a time da podignu sopstveni rejting, umesto da se spreme za razgovore sa strancima a o rezultatima da ukratko obaveste nasu javnost. Pre svega o onome sta su stranci rekli, a ne sta su nasi navodno rekli.
Znatizeljnik

M.Popovic

pre 14 godina

Od kako je Premijer ubijen, ja nikom ne verujem . Ovi svi na celu sa Bozom se kunu u Evropu a kao Da mole Boga da ne udju. Bas kao sto Misku&Beku odgovara.Cudnovato, Holandjani se ponasaju predvidivo a Nasi se ponasaju kao da smo svi mi ostali likovi ?

dado

pre 14 godina

Poslije onog ratnog zlocina u Srebrenici, kada je upravo holandski kontigent vojnika pod okriljem UN pasivno promatrao pokolj, ocekuje se u Srbiji kao da nista nije bilo... Prvo Mladic na dozivotni zatvor a onda prica sa Holandjanima o svemu ostalom!

Rade

pre 14 godina

Odlicna vest! Poseta je bila planirana tako da se holandski ministar prilepi uz Olija Rena i da nam se kao nekakav deda mraz ali sa praznim dzakom kezi u kamere dok sa Renom ugovaramo beli sengen. Mi od takve posete ne bismo imali apsolutno nista, stavise tako bismo jedino Holandiji dali vetar u krila da jos cvrsce odbijaju dalje "ustupke" Srbiji jer zaboga bili su u BG i potpisali beli sengen...

BoKi

pre 14 godina

Zar je moguce da naši još ne shvataju da je pitanje Mladića stvar UNUTRAŠNJE politike Holandije? Njima je vlada pala samo zato što mu se nisu odupreli. Osnovno je pravilo međunarodnih odnosa NE MEŠATI SE u unutrašnju politiku druge zemlje. Ako oni ne mogu bez Mladića u Hagu, to se mora poštovati, a ne licitirati javno kada tome nije vreme. Ko kaže da ne bi i o tome pričali? Samo, to se ne stavlja u novine unapred! Nije red.

student

pre 14 godina

Svaka mu cast pokazao je nasim vajnim "diplomatama" koliko Holandija ima ozbiljne politicare koji ne trpe obmane kao Srbi, ako nas uspevaju da "mazu" sve ove godine Vas ne mogu! Sve cestitke Ferhagenu!

djolaja

pre 14 godina

Holandska vlada je pala zbog Srebrenice. Oni svoj stav nikada nece promeniti. Zato izjave poput Djeliceve da cemo uspeti da omeksamo stav Holandije uopste ne treba uzimati za ozbiljno...

Sta to pada?

pre 14 godina

Ih, sto su ovi cepidlake, a otkud Mirko Cvetkovic zna sta je planirano da bude na dnevnom redu?! A opet, covek mora o necemu da prica kad daje intervjue, pa predsednik Vlade je, zvezda tako reci!

ivan

pre 14 godina

Ovo je diplomatski nacin da se kaze "nemojte da obmanjujete, ako zelite da budemo sagovornici". Nasi politicari misle da ako mogu na unutrasnjopolitickoj sceni da izmisljaju i prodju nekaznjeno to mogu i na medjunarodnom planu. Na zalost vrlo mali broj ljudi u Srbiji ce shvatiti pravu tezinu ovakvog poteza holandske Vlade jer ce nasi zvanicnici nastaviti s neistinama i verovatno javnosti poruciti kako se radi samo o tehnickom odlaganju posete. Mozda ce pokazati i neke avionske karte u stilu "evo holandski ministar bas u to vreme treba da letuje u Bodrumu, pa ce u Srbiju doci kasnije".

Mirko

pre 14 godina

A, sta mislite da ipak pohvatate te mangupe da im se sudi. Onda bi mogli da povedete racuna o spasavanju ostatka Srbije.
A do tada, niko nece da govori sa vama...
Hvala na paznji.

Peca

pre 14 godina

Na ovom primeru se vidi koliko su zvanicnici nas vlade smesni. Premijer koji daje pomenute izjave pokazuje da je istina sto se prica i da to nisu samo kuluarske price nego da je on uistinu nedorastao zadacima koje ima. Cast izuzecima ali da bi nasa drzava tj. narod napokon zauzeo mesto koje mu pripada ceo tim u srpskoj vladi mora da je na visini zadatka. Mozda postoji i druga strana price a to je da nekome neodgovara da se u Srbiji uspostavi red i vladavina prava.

Igor

pre 14 godina

Licemerje, najlicemernije nacije na svetu. Alo bre, idite u Indoneziju pa tamo molite za oprostaj za sve sto ste uradili pre samo 50 godina, i sto je najgore jos uvek radite!

mujcinovic salih

pre 14 godina

Nasi politicari su dolazak gospodina Ferhagena u Beograd predstavljali kao njegovo izvinjenje Srbiji zato sto je bio drzak da zahteva da oni ispune uslove koje EU trazi od njih.Stav nasih politicara je bio "sta sada on hoce"pa cela unija je pristala na nase uslove.Cak i da je tako,jezik im je brzi od pameti.

dean van der srbija

pre 14 godina

Fantasticno?!
"Holandjani nisu bili zadovoljni izjavama pojedinih nasih politicara i zato otkazuju posetu?"
Ocigledno pokazuju koliko postuju Srbiju u svakom domenu, diplomatskom i ljudskom: diplomate su tu da razgovaraju o svim aspektima saradnje, a pogotovo o onima koji su kljucni u njihovom kontaktu.
Sta je Ferhagen trebao da dodje i da razgovara sa nama o cvecu, a mi da se pravimo da nas deblokada SSP-a ne zanima? SALA! Takve gluposti moze samo holandska hipokriticna diplomatija da odvaljuje!
Problem je da Holandjani i Ferhagen znaju da su diplomatski usamljeni u svom "hipokriticnom stavu" prema Srbiji i u vezi Haga i da vise nemaju aduta i argumenata po tom pitanju.
Za oval holandski diplomatski prostakluk prestanak diplomatskih odnosa bi bio adekvatan odgovor.

judas priest

pre 14 godina

Wow! Ovo je jedan od najprovidnijih diplomatskih izgovora koje sam cuo u posljenjih nekoliko godina.Maltretiranje se nastavlja u nedogled.

ja

pre 14 godina

Mislim da Holanđani nastavljaju sa preterivanjima vraćajući se u suštini na onu gotovo dečiju ljutnju koju su pojedine članice NATO ispoljavale u vreme zaoštrenih odnosa sa Miloševićem. Ponašaju se kao deca u igri...izmišljaju razloge da se dure....

Sladjana

pre 14 godina

Eto, otkaza čovek posetu jer ovi naši lažu bre! Oni sa gostima pričaju jedno a nama predstavljaju nešto drugo, u stvari, ono što misle da bi narod voleo da čuje! Kakva bruka!

Ognjen Strahinjic

pre 14 godina

Koja BRUKA!
Prosto je neverovatno koji diletanti i samozvani intelektualci vode nasu drzavu. Zar oni misle da su Holandija, EU i USA isto sto i drzave Balkana?
Zbog ovoga vadim kartu u jednom pravcu.

Claudio

pre 14 godina

Sramota šta radi naša vlada! Ovo nekorektno vođenje spoljne politike mora da nam se obije o glavu. Holanđani nam dali prst u vidu vizne liberalizacije, a mi bi celu ruku. Uhapsite više tog Mladića i prestanite da nas brukate po svetu!

prioriteti!

pre 14 godina

Ferhagen kao i njegova vlada se ponasaju kao "uvredjena mlada", mozda je i bolje da se ne bavimo njima vec da hvatamo Mladica. Holandija od tog momenta vise nece ni biti tema Srbije, posebno ne ekonomski.

Stefan

pre 14 godina

E stvano svasta. G.Ferhagen se poneo kao uvredjena mlada! Pa nije valjda g.Ferhagen mislio da se nece razgovarati o najbitnijem problemu koji je itekko uslov za blize odnose.
Ovakvo ponasanje deluje cak pomalo arogantno - da, doci cu, ali cemo razgovarati samo o temama koje ja izaberem i koje meni odgovaraju.

Aca

pre 14 godina

Srpski politicari imaju jos mnogo da uce. To "mnogo" je relativno, jer pravila ponasanja u razvijenom svetu smo naucili vec svi koji smo emigrirali bez obzira koje smo struke, ali oni jos nisu ni poceli da uce, a i ucenje im nije bas jaca strana.

Nesha

pre 14 godina

" Holandski ministar u Srbiji trebalo je, navodno, da razgovara samo o unapređenju odnosa dve zemlje u oblasti ekonomije i trgovine, kao i o tehničkim aspektima vizne liberalizacije. "
Aha, znaci, kad treba da nam prodaju svoju robu i, jel da, na njoj zaradjuju, onda mozemo da pricamo sa Srbijom, a kada treba pricati o deblokadi vaseg upornog odbijanja da nas priblizite Evropi, onda ne moze?
I kakvo je to licemerje "tehnicki detalji vizne liberalizacije"? Znaci, dosli da postave jos uslova??
Bzvz.....ovo je sramota.....

Vlada

pre 14 godina

Ma da Srbija ipak uhapsi i isporuci gospodina generala Mladica, a ne da se cenka kao na pijaci i ispada smesna pred svojim gradjanima i stranim diplomatama...

vesna

pre 14 godina

E Djelicu, Djelicu uplasi coveka - Sedi dole jedan, ides na popravni...
* Prosto je neverovatno kako nista nije naucio tokom skolovanja - prva i osnovna lekcija iz biznisa, kad treba da zavrsis neki posao sa odredjenom stranom, toj strani onda povladjujes kada si u losijem polozaju od nje do zavrsetka posla kako bi jel'te mogao sto bolje uslove da dobijes, jer jaci normalno diktiraju...

Milan

pre 14 godina

Toliko je ocigledno da ovi nasi uopste ne uzimaju Holandiju za ozbiljno, niti razumeju sta im ovi pricaju i porucuju.
Ne znamo gde cemo sa svim ovim velikim diplomatskim pobedama ovih dana...kako je krenulo, ostacemo i bez vec planiranog Shengena.
Cini li vam se da neko (od ovih nasih), sada kada je Shengen gotovo izvestan, zeli da ga sabotira u poslednjem momentu i da to pripise kao oholost druge strane?
Kao u onoj izreci "trazi posao, a moli boga da ga ne nadje".

bez-cenzure

pre 14 godina

Samo iskreno zelim da u mom zivotu dozivim da Holandiji treba nekad nesto od nas ...a da pritom naravno Srbija bude dobro situirana zemlja od koje zavisi dosta Balkan.......pusta masta !

PredragK

pre 14 godina

Svaka cast Ferhagenu!!!
Tako se to radi!
Ne dozvoli da srpski politicari obmanjuju srpski narod!
A vi predstavnici vlade Srbije, koliko hiljada sansi treba da vam se da, da bi je jednom iskoristili?

Saša Novak @ NL

pre 14 godina

Vreme je da diplomatija i nas kadar bude profesionalniji....uhapsite Mladica iz vise razloga a ne samo zbog Holandije i Srebrenice. Jednog dana ce Holandjani sami zatraziti posetu...Ovako ste sami sebi pucali u nogu.

zaki

pre 14 godina

Ovo je novi samar nasoj diplomatiji.
Pa ministar Jeremic valjda zna ili bi bar trebao znati da su BAS RADI TOGA Holandjani i napisali na svom web siteu sta ocekuju od posete i posredno rekli da nema diskusije o SSP dok ne isporucimo RM i GH,. ali to nije pomoglo da nasi neotesani ministri pocnu obecavati narodu kako ce zajahati coveka i pokusati da ga ubede.
Trebao bi im kurs iz diplomatije i kako se ponasati.
Jadno

Nesha

pre 14 godina

" Holandski ministar u Srbiji trebalo je, navodno, da razgovara samo o unapređenju odnosa dve zemlje u oblasti ekonomije i trgovine, kao i o tehničkim aspektima vizne liberalizacije. "
Aha, znaci, kad treba da nam prodaju svoju robu i, jel da, na njoj zaradjuju, onda mozemo da pricamo sa Srbijom, a kada treba pricati o deblokadi vaseg upornog odbijanja da nas priblizite Evropi, onda ne moze?
I kakvo je to licemerje "tehnicki detalji vizne liberalizacije"? Znaci, dosli da postave jos uslova??
Bzvz.....ovo je sramota.....

Vlada

pre 14 godina

Ma da Srbija ipak uhapsi i isporuci gospodina generala Mladica, a ne da se cenka kao na pijaci i ispada smesna pred svojim gradjanima i stranim diplomatama...

PredragK

pre 14 godina

Svaka cast Ferhagenu!!!
Tako se to radi!
Ne dozvoli da srpski politicari obmanjuju srpski narod!
A vi predstavnici vlade Srbije, koliko hiljada sansi treba da vam se da, da bi je jednom iskoristili?

Milan

pre 14 godina

Toliko je ocigledno da ovi nasi uopste ne uzimaju Holandiju za ozbiljno, niti razumeju sta im ovi pricaju i porucuju.
Ne znamo gde cemo sa svim ovim velikim diplomatskim pobedama ovih dana...kako je krenulo, ostacemo i bez vec planiranog Shengena.
Cini li vam se da neko (od ovih nasih), sada kada je Shengen gotovo izvestan, zeli da ga sabotira u poslednjem momentu i da to pripise kao oholost druge strane?
Kao u onoj izreci "trazi posao, a moli boga da ga ne nadje".

Saša Novak @ NL

pre 14 godina

Vreme je da diplomatija i nas kadar bude profesionalniji....uhapsite Mladica iz vise razloga a ne samo zbog Holandije i Srebrenice. Jednog dana ce Holandjani sami zatraziti posetu...Ovako ste sami sebi pucali u nogu.

zaki

pre 14 godina

Ovo je novi samar nasoj diplomatiji.
Pa ministar Jeremic valjda zna ili bi bar trebao znati da su BAS RADI TOGA Holandjani i napisali na svom web siteu sta ocekuju od posete i posredno rekli da nema diskusije o SSP dok ne isporucimo RM i GH,. ali to nije pomoglo da nasi neotesani ministri pocnu obecavati narodu kako ce zajahati coveka i pokusati da ga ubede.
Trebao bi im kurs iz diplomatije i kako se ponasati.
Jadno

Sladjana

pre 14 godina

Eto, otkaza čovek posetu jer ovi naši lažu bre! Oni sa gostima pričaju jedno a nama predstavljaju nešto drugo, u stvari, ono što misle da bi narod voleo da čuje! Kakva bruka!

Claudio

pre 14 godina

Sramota šta radi naša vlada! Ovo nekorektno vođenje spoljne politike mora da nam se obije o glavu. Holanđani nam dali prst u vidu vizne liberalizacije, a mi bi celu ruku. Uhapsite više tog Mladića i prestanite da nas brukate po svetu!

djolaja

pre 14 godina

Holandska vlada je pala zbog Srebrenice. Oni svoj stav nikada nece promeniti. Zato izjave poput Djeliceve da cemo uspeti da omeksamo stav Holandije uopste ne treba uzimati za ozbiljno...

Ognjen Strahinjic

pre 14 godina

Koja BRUKA!
Prosto je neverovatno koji diletanti i samozvani intelektualci vode nasu drzavu. Zar oni misle da su Holandija, EU i USA isto sto i drzave Balkana?
Zbog ovoga vadim kartu u jednom pravcu.

vesna

pre 14 godina

E Djelicu, Djelicu uplasi coveka - Sedi dole jedan, ides na popravni...
* Prosto je neverovatno kako nista nije naucio tokom skolovanja - prva i osnovna lekcija iz biznisa, kad treba da zavrsis neki posao sa odredjenom stranom, toj strani onda povladjujes kada si u losijem polozaju od nje do zavrsetka posla kako bi jel'te mogao sto bolje uslove da dobijes, jer jaci normalno diktiraju...

Igor

pre 14 godina

Licemerje, najlicemernije nacije na svetu. Alo bre, idite u Indoneziju pa tamo molite za oprostaj za sve sto ste uradili pre samo 50 godina, i sto je najgore jos uvek radite!

student

pre 14 godina

Svaka mu cast pokazao je nasim vajnim "diplomatama" koliko Holandija ima ozbiljne politicare koji ne trpe obmane kao Srbi, ako nas uspevaju da "mazu" sve ove godine Vas ne mogu! Sve cestitke Ferhagenu!

BoKi

pre 14 godina

Zar je moguce da naši još ne shvataju da je pitanje Mladića stvar UNUTRAŠNJE politike Holandije? Njima je vlada pala samo zato što mu se nisu odupreli. Osnovno je pravilo međunarodnih odnosa NE MEŠATI SE u unutrašnju politiku druge zemlje. Ako oni ne mogu bez Mladića u Hagu, to se mora poštovati, a ne licitirati javno kada tome nije vreme. Ko kaže da ne bi i o tome pričali? Samo, to se ne stavlja u novine unapred! Nije red.

mujcinovic salih

pre 14 godina

Nasi politicari su dolazak gospodina Ferhagena u Beograd predstavljali kao njegovo izvinjenje Srbiji zato sto je bio drzak da zahteva da oni ispune uslove koje EU trazi od njih.Stav nasih politicara je bio "sta sada on hoce"pa cela unija je pristala na nase uslove.Cak i da je tako,jezik im je brzi od pameti.

bezimena

pre 14 godina

"Kako saznaje B92 u diplomatskim izvorima u Hagu, kao razlog otkazivanja posete, navode se javne i privatne izjave pojednih zvaničnika Srbije, koje su sugerisale da će se sa ministrom Ferhagenom razgovarati isključivo o deblokadi procesa evrpskih integracija i saradnje sa Haškim tribunalom".

Cvetkoviću, Djeliću, Jeremiću i ostali, shvatate li vi šta radite i gde vodi vaša svojeglavost i naivni pokušaji da izigravate dogovoreno, ne bi li preveli zapadne diplomate "žedne preko vode"?

Koliko još godina treba da vam se ponavlja da odmrzavanja SSP-a N.E.M.A dok haški optuženici ne budu uhapšeni? To je odluka holandskog PARLAMENTA koju ne možete promeniti makar dubili na trepavicama! Obaveze se MORAJU ispunjavati, razvijen svet nikada ne bi bio to što jeste da funkcioniše na izigravanju dogovorenog! Razumete li vi to uopšte?

bez-cenzure

pre 14 godina

Samo iskreno zelim da u mom zivotu dozivim da Holandiji treba nekad nesto od nas ...a da pritom naravno Srbija bude dobro situirana zemlja od koje zavisi dosta Balkan.......pusta masta !

znatizeljnik

pre 14 godina

Pitam sve ministre, pogotovo onog inostranih poslova, premijera i ostale, dokle ce spoljnu politiku i spoljnopoliticke inicijative da mere iskljucivo time sta ce saopstiti nasoj javnosti, a time da podignu sopstveni rejting, umesto da se spreme za razgovore sa strancima a o rezultatima da ukratko obaveste nasu javnost. Pre svega o onome sta su stranci rekli, a ne sta su nasi navodno rekli.
Znatizeljnik

M.Popovic

pre 14 godina

Od kako je Premijer ubijen, ja nikom ne verujem . Ovi svi na celu sa Bozom se kunu u Evropu a kao Da mole Boga da ne udju. Bas kao sto Misku&Beku odgovara.Cudnovato, Holandjani se ponasaju predvidivo a Nasi se ponasaju kao da smo svi mi ostali likovi ?

Aca

pre 14 godina

Srpski politicari imaju jos mnogo da uce. To "mnogo" je relativno, jer pravila ponasanja u razvijenom svetu smo naucili vec svi koji smo emigrirali bez obzira koje smo struke, ali oni jos nisu ni poceli da uce, a i ucenje im nije bas jaca strana.

Milan

pre 14 godina

1) Dogovor je bio da se razgovara o tehnickim pitanjima koja nisu bila vezana za SSP.
2) Taj dogovor je prekrsen jer se sa najviseg vrha - citaj premijera Cvetkovica ova poseta preinacila u nesto sasvim drugo.
3) Za to nesto drugo, sasvim je jasno ko sta treba da uradi. Tu nema posete i tu nema Rasima Ljajica da objasnjava kako samo eto sto nismo...
4) Holandski sef diplomatije nije zeleo biti uvucen u ujdurmu - da razgovaraju o jednoj stvari, da se tu o necemu sloze, a da nakon toga Jeremic i Cvetkovic proglase podrsku Holandije oko SSP-a.
Posle bi upravo Ferhagen, kod svoje kuce, bio na tapetu.
5) Tada bi Holadija morala ili da bude jako gruba u deklarisanju srpske vrhuske - sto im nije u interesu, ili bi se polako povukla i pristala na SSP - sto im takodje nije u interesu.
6) To amatersko vodjenje politike u Srbiji nanosi ogromnu stetu samoj Srbiji. Lekciju nismo naucili i to nece na dobro da izadje.

Peca

pre 14 godina

Na ovom primeru se vidi koliko su zvanicnici nas vlade smesni. Premijer koji daje pomenute izjave pokazuje da je istina sto se prica i da to nisu samo kuluarske price nego da je on uistinu nedorastao zadacima koje ima. Cast izuzecima ali da bi nasa drzava tj. narod napokon zauzeo mesto koje mu pripada ceo tim u srpskoj vladi mora da je na visini zadatka. Mozda postoji i druga strana price a to je da nekome neodgovara da se u Srbiji uspostavi red i vladavina prava.

Manitu

pre 14 godina

Niko, nu u MUP-u, niti u bilo kojoj drugoj instituciji ili sluzbi koju placamo da locira i hapsi one koje pravda trazi, nije smenjen zbog toga sto Mladic nije uhapsen. To je najbolji dokaz da ga drzava stiti, jer nemoguce je da se politicari kunu u to kako drzava daje sve od sebe da nadje tog jednog coveka, a kad nema rezultata tokom svih ovih godina, da ne bude nikakvih smenjivanja u vrhu istih. Jedino je "smenjen" Djindjic jer je poceo da rastura tu bandu i bilo je jasno da ce ici do kraja. To je dva i dva.
A dva i dva umeju da saberu i Holandjani.
Da, bilo je smenjivanja, ali su smenjivani ucesnici "Sablje". Mislim, ovo je stvarno jedan kafansko- pozorisni komad sa pevanjem i pucanjem od zemlje. Posle su nam krivi Holandjani, masoni, Vatikan...

Mirko

pre 14 godina

A, sta mislite da ipak pohvatate te mangupe da im se sudi. Onda bi mogli da povedete racuna o spasavanju ostatka Srbije.
A do tada, niko nece da govori sa vama...
Hvala na paznji.

Stefan

pre 14 godina

E stvano svasta. G.Ferhagen se poneo kao uvredjena mlada! Pa nije valjda g.Ferhagen mislio da se nece razgovarati o najbitnijem problemu koji je itekko uslov za blize odnose.
Ovakvo ponasanje deluje cak pomalo arogantno - da, doci cu, ali cemo razgovarati samo o temama koje ja izaberem i koje meni odgovaraju.

dean van der srbija

pre 14 godina

Fantasticno?!
"Holandjani nisu bili zadovoljni izjavama pojedinih nasih politicara i zato otkazuju posetu?"
Ocigledno pokazuju koliko postuju Srbiju u svakom domenu, diplomatskom i ljudskom: diplomate su tu da razgovaraju o svim aspektima saradnje, a pogotovo o onima koji su kljucni u njihovom kontaktu.
Sta je Ferhagen trebao da dodje i da razgovara sa nama o cvecu, a mi da se pravimo da nas deblokada SSP-a ne zanima? SALA! Takve gluposti moze samo holandska hipokriticna diplomatija da odvaljuje!
Problem je da Holandjani i Ferhagen znaju da su diplomatski usamljeni u svom "hipokriticnom stavu" prema Srbiji i u vezi Haga i da vise nemaju aduta i argumenata po tom pitanju.
Za oval holandski diplomatski prostakluk prestanak diplomatskih odnosa bi bio adekvatan odgovor.

Veliot

pre 14 godina

Holandija jednostavno nece da razgovara jer su do sada toliko mnogo puta naveli svoj stav da bi ponovno presipanje iz supljeg u prazno bilo besmisleno. Niko vise nece da slusa besmislene izjave nasih zvanicnika tipa 'samo sto nije Mladic', 'i kosovo i Evropa' i sl. Eto o tome se radi.

A naprasno menjanje unapred dogovorenog dnevnog reda je skandal primeren samo Jeremicu i ekipi. Ali na srecu, Holandija je ozbiljna zemlja, pa mozda nesto ovoga puta i nauce nasi vladaoci.

dado

pre 14 godina

Poslije onog ratnog zlocina u Srebrenici, kada je upravo holandski kontigent vojnika pod okriljem UN pasivno promatrao pokolj, ocekuje se u Srbiji kao da nista nije bilo... Prvo Mladic na dozivotni zatvor a onda prica sa Holandjanima o svemu ostalom!

goran

pre 14 godina

Umesto sto vam je Kosovo prioritet to bi trebalo da bude hapsenje ona dva "heroja", a ne da ja cekam da se promene politicke prilike u Holandiji!
Prema tome,nadjite vec jednom tu dvojicu,pa nisu mogli na Marsu da se sakriju!

Glock

pre 14 godina

Ma da, nikada nasi politicari nisu nizasta odgovorni. Strani placenici, domaci izdajnici, gremlini - za sve su oni krivi.

Ali nasi politicari, primerci savrsenstva ljudske rase - nisu nikada odgovorni za nesto.

Nenad, Skopje

pre 14 godina

Ah, izdadose nasa nadanja, Holandjani. Ministre Jeremicu, pokloni se i pocni: sve ispocetka. Put je neizvestan i trnovit. Najkraci put je spustanje zastave arhaicnog nacionalizma, i Mladic u Hagu. Inace gori pod nogama tebi i Vladi. Narod biva sve nestrpljiviji. Nesto nije pravo: Iluzornu politiku ste zadrzali za sebe, i mozete opusteno sanjati, a nama ostaju realnost i njene posledice.

ivan

pre 14 godina

Ovo je diplomatski nacin da se kaze "nemojte da obmanjujete, ako zelite da budemo sagovornici". Nasi politicari misle da ako mogu na unutrasnjopolitickoj sceni da izmisljaju i prodju nekaznjeno to mogu i na medjunarodnom planu. Na zalost vrlo mali broj ljudi u Srbiji ce shvatiti pravu tezinu ovakvog poteza holandske Vlade jer ce nasi zvanicnici nastaviti s neistinama i verovatno javnosti poruciti kako se radi samo o tehnickom odlaganju posete. Mozda ce pokazati i neke avionske karte u stilu "evo holandski ministar bas u to vreme treba da letuje u Bodrumu, pa ce u Srbiju doci kasnije".

judas priest

pre 14 godina

Wow! Ovo je jedan od najprovidnijih diplomatskih izgovora koje sam cuo u posljenjih nekoliko godina.Maltretiranje se nastavlja u nedogled.

ja

pre 14 godina

Mislim da Holanđani nastavljaju sa preterivanjima vraćajući se u suštini na onu gotovo dečiju ljutnju koju su pojedine članice NATO ispoljavale u vreme zaoštrenih odnosa sa Miloševićem. Ponašaju se kao deca u igri...izmišljaju razloge da se dure....

prioriteti!

pre 14 godina

Ferhagen kao i njegova vlada se ponasaju kao "uvredjena mlada", mozda je i bolje da se ne bavimo njima vec da hvatamo Mladica. Holandija od tog momenta vise nece ni biti tema Srbije, posebno ne ekonomski.

pink

pre 14 godina

Sve do sada sam mislio da je Holandija ozbiljna drzava. Ovakav poptez Verhaagena je necuven. Takvu neozbiljnost ne pokazuje ni komsinica Mileva. Ko god podrzava ovakav potez neka se zamisli nad svojim moralom. Ako je Holandija Veerhaagenova privatna svojina onda u redu, ovako...

Sta to pada?

pre 14 godina

Ih, sto su ovi cepidlake, a otkud Mirko Cvetkovic zna sta je planirano da bude na dnevnom redu?! A opet, covek mora o necemu da prica kad daje intervjue, pa predsednik Vlade je, zvezda tako reci!

sonebg

pre 14 godina

Stvarno ne razumem. Sta je hteo da ga vode po splavovima? Ako postoji problem izmedju Srbije i Holandije normalno je da se o njemu razgovara. Naravno da je tema trebala i morala da bude SSP i Hag.

Mirjana

pre 14 godina

Sasvim je razumljivo sto holandski diplomata nece da dodje u Srbiju.Vlast u ovoj zemlji podleze najnizim strastima radikalsko, narodnjacko, naprednjacke koalicije,optuzujuci holandsku vladu umesto da uhapsi Ratka Mladica i da ga preda Hagu.U Srbiji je uvek neko drugi kriv i na tome svaka vlast profitira vec decenijama.Da nema spoljnih faktora koji nas ogranicavaju, ko zna dokle bi smo stigli,naravno u negativnom smislu.

Don D

pre 14 godina

I najveći uspeh naše vlade u prvih godinu dana je stavljanje na belu Šengensku listu :) Mislim bravo! Ono što je Đinđić uradio za 1-2 god vi svi skupa niste uspeli za 8-9 godina. Bravo LIDERI REGIONA :)

Lexx

pre 14 godina

Jeдна исправка..
Влада Вима Кока није пала како се даде прочитати у неким коментарима. Они су тада поднијели такозвану моралну оставку читавог кабинета 3 седмице прије регуларно расписаних парламентарних избора, а неколико мјесеци након што је Холандски институт за ратну документацији објавио студију у коме је недвосмислено утврђено да Холандска влада (Kokoви претходници)није на правоваљан начин просудила ризике Босанске авантуре и тако изложила каснијој срамоти, током пада (освајања)Сребренице Холандске војнике у саставу УН. Вим Кок је овим чином желио симболички да преузме политичку кривицу својих претходника на своју владу као израз контнуитета политике Холандске државе.

поздрав из Холандије.

blaza

pre 14 godina

Najmanje sto Cvetkovic, Jeremic i Tadic, svi zajedno, treba da urade sada je da izadju i kazu "Izvini, Srbijo!" I da nestanu sa politicke scene, pa da svojima bliznjima pricaju o "diplomatskim uspesima".
Stvarno, da li nam se i "beli Sengen" ljulja, a da jos nije ni zaziveo? A da li i zasluzujemo bolje, ako su nam Miskovic i Beko u svakoj prilici uz vlast, tek da se ukazu?
Po ko zna koji put sam posramljen...

Rade

pre 14 godina

Odlicna vest! Poseta je bila planirana tako da se holandski ministar prilepi uz Olija Rena i da nam se kao nekakav deda mraz ali sa praznim dzakom kezi u kamere dok sa Renom ugovaramo beli sengen. Mi od takve posete ne bismo imali apsolutno nista, stavise tako bismo jedino Holandiji dali vetar u krila da jos cvrsce odbijaju dalje "ustupke" Srbiji jer zaboga bili su u BG i potpisali beli sengen...

Marko Van Basten

pre 14 godina

Bravo za nashu vladu, bravo za DS !!! Koliko samo chine za nashu drzavu i narod !? Svaka im chast !!!! DOKLE BRE VISHE ? ODLAZITE !!!!

poljoprivrednik

pre 14 godina

E pa dragi nasi politicari......kod mene u selo se kaze ....." Gde si poso sa kultivator na bager .."....vi ste kultivator , a Holandija BAGER !

DOVLA

pre 14 godina

bitno je da su exit dosli da otvore a na mladost srbije ko je sljivi sto nismo nigde otisli vec 15 godina to nema veze treba da vas je sramota gospodo ministri ...

Proka

pre 14 godina

Bilo ko da tvrdi da zna gde se nalazi Mladic bi bio pozvan da kaze gde tacno, jer ako znas da je u Srbiji onda moras da imas neki dokaz ili da povuces takvu izjavu. Samo Ferhagen moze da tvrdi da zna da je u Srbiji i da nam po tom osnovu blokira buducnost. Mladic mozda jeste u Srbiji ali Ferhagen to ne moze da zna sa sigurnoscu jer isto tako moze da bude i kod Mire u Moskvi ili kod Karica u Minsku. Dakle ili je izjava lazna ili on prikriva njegovu lokaciju, u svakom slucaju ko god da to uradi ovde snosio bi posledice ali ne i gospodin Ferhagen

Zabri Nuti

pre 14 godina

Uopste mi nije jasno cemu toliko angazovanje nasih diplomatskih i drugih drzavnih resursa oko jedne Holandije? Prioritet Srbije u spoljnoj politici bi trebalo da budu drzave u koje najvise izvozimo nase proizvode, velike i uticajne drzave (SAD, Kina itd.) i drzave regiona. Zasto trosimo toliko nase snage analizirajuci postupke Holandije umesto da zaista radimo na dostizanju i ispunjavanju standarda i uslova za prijem u EU. Pa Holandija samo vodi racuna o svojim interesima i radi ono sto od nje ocekuju one drzave koje su njeni spoljnopoliticki prioriteti (SAD i V.Britanija.

Nesha

pre 14 godina

" Holandski ministar u Srbiji trebalo je, navodno, da razgovara samo o unapređenju odnosa dve zemlje u oblasti ekonomije i trgovine, kao i o tehničkim aspektima vizne liberalizacije. "
Aha, znaci, kad treba da nam prodaju svoju robu i, jel da, na njoj zaradjuju, onda mozemo da pricamo sa Srbijom, a kada treba pricati o deblokadi vaseg upornog odbijanja da nas priblizite Evropi, onda ne moze?
I kakvo je to licemerje "tehnicki detalji vizne liberalizacije"? Znaci, dosli da postave jos uslova??
Bzvz.....ovo je sramota.....

Saša Novak @ NL

pre 14 godina

Vreme je da diplomatija i nas kadar bude profesionalniji....uhapsite Mladica iz vise razloga a ne samo zbog Holandije i Srebrenice. Jednog dana ce Holandjani sami zatraziti posetu...Ovako ste sami sebi pucali u nogu.

dean van der srbija

pre 14 godina

Fantasticno?!
"Holandjani nisu bili zadovoljni izjavama pojedinih nasih politicara i zato otkazuju posetu?"
Ocigledno pokazuju koliko postuju Srbiju u svakom domenu, diplomatskom i ljudskom: diplomate su tu da razgovaraju o svim aspektima saradnje, a pogotovo o onima koji su kljucni u njihovom kontaktu.
Sta je Ferhagen trebao da dodje i da razgovara sa nama o cvecu, a mi da se pravimo da nas deblokada SSP-a ne zanima? SALA! Takve gluposti moze samo holandska hipokriticna diplomatija da odvaljuje!
Problem je da Holandjani i Ferhagen znaju da su diplomatski usamljeni u svom "hipokriticnom stavu" prema Srbiji i u vezi Haga i da vise nemaju aduta i argumenata po tom pitanju.
Za oval holandski diplomatski prostakluk prestanak diplomatskih odnosa bi bio adekvatan odgovor.

bez-cenzure

pre 14 godina

Samo iskreno zelim da u mom zivotu dozivim da Holandiji treba nekad nesto od nas ...a da pritom naravno Srbija bude dobro situirana zemlja od koje zavisi dosta Balkan.......pusta masta !

pink

pre 14 godina

Sve do sada sam mislio da je Holandija ozbiljna drzava. Ovakav poptez Verhaagena je necuven. Takvu neozbiljnost ne pokazuje ni komsinica Mileva. Ko god podrzava ovakav potez neka se zamisli nad svojim moralom. Ako je Holandija Veerhaagenova privatna svojina onda u redu, ovako...

PredragK

pre 14 godina

Svaka cast Ferhagenu!!!
Tako se to radi!
Ne dozvoli da srpski politicari obmanjuju srpski narod!
A vi predstavnici vlade Srbije, koliko hiljada sansi treba da vam se da, da bi je jednom iskoristili?

Vlada

pre 14 godina

Ma da Srbija ipak uhapsi i isporuci gospodina generala Mladica, a ne da se cenka kao na pijaci i ispada smesna pred svojim gradjanima i stranim diplomatama...

Stefan

pre 14 godina

E stvano svasta. G.Ferhagen se poneo kao uvredjena mlada! Pa nije valjda g.Ferhagen mislio da se nece razgovarati o najbitnijem problemu koji je itekko uslov za blize odnose.
Ovakvo ponasanje deluje cak pomalo arogantno - da, doci cu, ali cemo razgovarati samo o temama koje ja izaberem i koje meni odgovaraju.

ja

pre 14 godina

Mislim da Holanđani nastavljaju sa preterivanjima vraćajući se u suštini na onu gotovo dečiju ljutnju koju su pojedine članice NATO ispoljavale u vreme zaoštrenih odnosa sa Miloševićem. Ponašaju se kao deca u igri...izmišljaju razloge da se dure....

Igor

pre 14 godina

Licemerje, najlicemernije nacije na svetu. Alo bre, idite u Indoneziju pa tamo molite za oprostaj za sve sto ste uradili pre samo 50 godina, i sto je najgore jos uvek radite!

sonebg

pre 14 godina

Stvarno ne razumem. Sta je hteo da ga vode po splavovima? Ako postoji problem izmedju Srbije i Holandije normalno je da se o njemu razgovara. Naravno da je tema trebala i morala da bude SSP i Hag.

prioriteti!

pre 14 godina

Ferhagen kao i njegova vlada se ponasaju kao "uvredjena mlada", mozda je i bolje da se ne bavimo njima vec da hvatamo Mladica. Holandija od tog momenta vise nece ni biti tema Srbije, posebno ne ekonomski.

Rade

pre 14 godina

Odlicna vest! Poseta je bila planirana tako da se holandski ministar prilepi uz Olija Rena i da nam se kao nekakav deda mraz ali sa praznim dzakom kezi u kamere dok sa Renom ugovaramo beli sengen. Mi od takve posete ne bismo imali apsolutno nista, stavise tako bismo jedino Holandiji dali vetar u krila da jos cvrsce odbijaju dalje "ustupke" Srbiji jer zaboga bili su u BG i potpisali beli sengen...

judas priest

pre 14 godina

Wow! Ovo je jedan od najprovidnijih diplomatskih izgovora koje sam cuo u posljenjih nekoliko godina.Maltretiranje se nastavlja u nedogled.

Milan

pre 14 godina

Toliko je ocigledno da ovi nasi uopste ne uzimaju Holandiju za ozbiljno, niti razumeju sta im ovi pricaju i porucuju.
Ne znamo gde cemo sa svim ovim velikim diplomatskim pobedama ovih dana...kako je krenulo, ostacemo i bez vec planiranog Shengena.
Cini li vam se da neko (od ovih nasih), sada kada je Shengen gotovo izvestan, zeli da ga sabotira u poslednjem momentu i da to pripise kao oholost druge strane?
Kao u onoj izreci "trazi posao, a moli boga da ga ne nadje".

zaki

pre 14 godina

Ovo je novi samar nasoj diplomatiji.
Pa ministar Jeremic valjda zna ili bi bar trebao znati da su BAS RADI TOGA Holandjani i napisali na svom web siteu sta ocekuju od posete i posredno rekli da nema diskusije o SSP dok ne isporucimo RM i GH,. ali to nije pomoglo da nasi neotesani ministri pocnu obecavati narodu kako ce zajahati coveka i pokusati da ga ubede.
Trebao bi im kurs iz diplomatije i kako se ponasati.
Jadno

student

pre 14 godina

Svaka mu cast pokazao je nasim vajnim "diplomatama" koliko Holandija ima ozbiljne politicare koji ne trpe obmane kao Srbi, ako nas uspevaju da "mazu" sve ove godine Vas ne mogu! Sve cestitke Ferhagenu!

Ognjen Strahinjic

pre 14 godina

Koja BRUKA!
Prosto je neverovatno koji diletanti i samozvani intelektualci vode nasu drzavu. Zar oni misle da su Holandija, EU i USA isto sto i drzave Balkana?
Zbog ovoga vadim kartu u jednom pravcu.

vesna

pre 14 godina

E Djelicu, Djelicu uplasi coveka - Sedi dole jedan, ides na popravni...
* Prosto je neverovatno kako nista nije naucio tokom skolovanja - prva i osnovna lekcija iz biznisa, kad treba da zavrsis neki posao sa odredjenom stranom, toj strani onda povladjujes kada si u losijem polozaju od nje do zavrsetka posla kako bi jel'te mogao sto bolje uslove da dobijes, jer jaci normalno diktiraju...

Claudio

pre 14 godina

Sramota šta radi naša vlada! Ovo nekorektno vođenje spoljne politike mora da nam se obije o glavu. Holanđani nam dali prst u vidu vizne liberalizacije, a mi bi celu ruku. Uhapsite više tog Mladića i prestanite da nas brukate po svetu!

Sladjana

pre 14 godina

Eto, otkaza čovek posetu jer ovi naši lažu bre! Oni sa gostima pričaju jedno a nama predstavljaju nešto drugo, u stvari, ono što misle da bi narod voleo da čuje! Kakva bruka!

goran

pre 14 godina

Umesto sto vam je Kosovo prioritet to bi trebalo da bude hapsenje ona dva "heroja", a ne da ja cekam da se promene politicke prilike u Holandiji!
Prema tome,nadjite vec jednom tu dvojicu,pa nisu mogli na Marsu da se sakriju!

dado

pre 14 godina

Poslije onog ratnog zlocina u Srebrenici, kada je upravo holandski kontigent vojnika pod okriljem UN pasivno promatrao pokolj, ocekuje se u Srbiji kao da nista nije bilo... Prvo Mladic na dozivotni zatvor a onda prica sa Holandjanima o svemu ostalom!

Veliot

pre 14 godina

Holandija jednostavno nece da razgovara jer su do sada toliko mnogo puta naveli svoj stav da bi ponovno presipanje iz supljeg u prazno bilo besmisleno. Niko vise nece da slusa besmislene izjave nasih zvanicnika tipa 'samo sto nije Mladic', 'i kosovo i Evropa' i sl. Eto o tome se radi.

A naprasno menjanje unapred dogovorenog dnevnog reda je skandal primeren samo Jeremicu i ekipi. Ali na srecu, Holandija je ozbiljna zemlja, pa mozda nesto ovoga puta i nauce nasi vladaoci.

Mirjana

pre 14 godina

Sasvim je razumljivo sto holandski diplomata nece da dodje u Srbiju.Vlast u ovoj zemlji podleze najnizim strastima radikalsko, narodnjacko, naprednjacke koalicije,optuzujuci holandsku vladu umesto da uhapsi Ratka Mladica i da ga preda Hagu.U Srbiji je uvek neko drugi kriv i na tome svaka vlast profitira vec decenijama.Da nema spoljnih faktora koji nas ogranicavaju, ko zna dokle bi smo stigli,naravno u negativnom smislu.

BoKi

pre 14 godina

Zar je moguce da naši još ne shvataju da je pitanje Mladića stvar UNUTRAŠNJE politike Holandije? Njima je vlada pala samo zato što mu se nisu odupreli. Osnovno je pravilo međunarodnih odnosa NE MEŠATI SE u unutrašnju politiku druge zemlje. Ako oni ne mogu bez Mladića u Hagu, to se mora poštovati, a ne licitirati javno kada tome nije vreme. Ko kaže da ne bi i o tome pričali? Samo, to se ne stavlja u novine unapred! Nije red.

mujcinovic salih

pre 14 godina

Nasi politicari su dolazak gospodina Ferhagena u Beograd predstavljali kao njegovo izvinjenje Srbiji zato sto je bio drzak da zahteva da oni ispune uslove koje EU trazi od njih.Stav nasih politicara je bio "sta sada on hoce"pa cela unija je pristala na nase uslove.Cak i da je tako,jezik im je brzi od pameti.

Don D

pre 14 godina

I najveći uspeh naše vlade u prvih godinu dana je stavljanje na belu Šengensku listu :) Mislim bravo! Ono što je Đinđić uradio za 1-2 god vi svi skupa niste uspeli za 8-9 godina. Bravo LIDERI REGIONA :)

Peca

pre 14 godina

Na ovom primeru se vidi koliko su zvanicnici nas vlade smesni. Premijer koji daje pomenute izjave pokazuje da je istina sto se prica i da to nisu samo kuluarske price nego da je on uistinu nedorastao zadacima koje ima. Cast izuzecima ali da bi nasa drzava tj. narod napokon zauzeo mesto koje mu pripada ceo tim u srpskoj vladi mora da je na visini zadatka. Mozda postoji i druga strana price a to je da nekome neodgovara da se u Srbiji uspostavi red i vladavina prava.

blaza

pre 14 godina

Najmanje sto Cvetkovic, Jeremic i Tadic, svi zajedno, treba da urade sada je da izadju i kazu "Izvini, Srbijo!" I da nestanu sa politicke scene, pa da svojima bliznjima pricaju o "diplomatskim uspesima".
Stvarno, da li nam se i "beli Sengen" ljulja, a da jos nije ni zaziveo? A da li i zasluzujemo bolje, ako su nam Miskovic i Beko u svakoj prilici uz vlast, tek da se ukazu?
Po ko zna koji put sam posramljen...

znatizeljnik

pre 14 godina

Pitam sve ministre, pogotovo onog inostranih poslova, premijera i ostale, dokle ce spoljnu politiku i spoljnopoliticke inicijative da mere iskljucivo time sta ce saopstiti nasoj javnosti, a time da podignu sopstveni rejting, umesto da se spreme za razgovore sa strancima a o rezultatima da ukratko obaveste nasu javnost. Pre svega o onome sta su stranci rekli, a ne sta su nasi navodno rekli.
Znatizeljnik

Glock

pre 14 godina

Ma da, nikada nasi politicari nisu nizasta odgovorni. Strani placenici, domaci izdajnici, gremlini - za sve su oni krivi.

Ali nasi politicari, primerci savrsenstva ljudske rase - nisu nikada odgovorni za nesto.

Proka

pre 14 godina

Bilo ko da tvrdi da zna gde se nalazi Mladic bi bio pozvan da kaze gde tacno, jer ako znas da je u Srbiji onda moras da imas neki dokaz ili da povuces takvu izjavu. Samo Ferhagen moze da tvrdi da zna da je u Srbiji i da nam po tom osnovu blokira buducnost. Mladic mozda jeste u Srbiji ali Ferhagen to ne moze da zna sa sigurnoscu jer isto tako moze da bude i kod Mire u Moskvi ili kod Karica u Minsku. Dakle ili je izjava lazna ili on prikriva njegovu lokaciju, u svakom slucaju ko god da to uradi ovde snosio bi posledice ali ne i gospodin Ferhagen

M.Popovic

pre 14 godina

Od kako je Premijer ubijen, ja nikom ne verujem . Ovi svi na celu sa Bozom se kunu u Evropu a kao Da mole Boga da ne udju. Bas kao sto Misku&Beku odgovara.Cudnovato, Holandjani se ponasaju predvidivo a Nasi se ponasaju kao da smo svi mi ostali likovi ?

djolaja

pre 14 godina

Holandska vlada je pala zbog Srebrenice. Oni svoj stav nikada nece promeniti. Zato izjave poput Djeliceve da cemo uspeti da omeksamo stav Holandije uopste ne treba uzimati za ozbiljno...

bezimena

pre 14 godina

"Kako saznaje B92 u diplomatskim izvorima u Hagu, kao razlog otkazivanja posete, navode se javne i privatne izjave pojednih zvaničnika Srbije, koje su sugerisale da će se sa ministrom Ferhagenom razgovarati isključivo o deblokadi procesa evrpskih integracija i saradnje sa Haškim tribunalom".

Cvetkoviću, Djeliću, Jeremiću i ostali, shvatate li vi šta radite i gde vodi vaša svojeglavost i naivni pokušaji da izigravate dogovoreno, ne bi li preveli zapadne diplomate "žedne preko vode"?

Koliko još godina treba da vam se ponavlja da odmrzavanja SSP-a N.E.M.A dok haški optuženici ne budu uhapšeni? To je odluka holandskog PARLAMENTA koju ne možete promeniti makar dubili na trepavicama! Obaveze se MORAJU ispunjavati, razvijen svet nikada ne bi bio to što jeste da funkcioniše na izigravanju dogovorenog! Razumete li vi to uopšte?

Mirko

pre 14 godina

A, sta mislite da ipak pohvatate te mangupe da im se sudi. Onda bi mogli da povedete racuna o spasavanju ostatka Srbije.
A do tada, niko nece da govori sa vama...
Hvala na paznji.

Milan

pre 14 godina

1) Dogovor je bio da se razgovara o tehnickim pitanjima koja nisu bila vezana za SSP.
2) Taj dogovor je prekrsen jer se sa najviseg vrha - citaj premijera Cvetkovica ova poseta preinacila u nesto sasvim drugo.
3) Za to nesto drugo, sasvim je jasno ko sta treba da uradi. Tu nema posete i tu nema Rasima Ljajica da objasnjava kako samo eto sto nismo...
4) Holandski sef diplomatije nije zeleo biti uvucen u ujdurmu - da razgovaraju o jednoj stvari, da se tu o necemu sloze, a da nakon toga Jeremic i Cvetkovic proglase podrsku Holandije oko SSP-a.
Posle bi upravo Ferhagen, kod svoje kuce, bio na tapetu.
5) Tada bi Holadija morala ili da bude jako gruba u deklarisanju srpske vrhuske - sto im nije u interesu, ili bi se polako povukla i pristala na SSP - sto im takodje nije u interesu.
6) To amatersko vodjenje politike u Srbiji nanosi ogromnu stetu samoj Srbiji. Lekciju nismo naucili i to nece na dobro da izadje.

Zabri Nuti

pre 14 godina

Uopste mi nije jasno cemu toliko angazovanje nasih diplomatskih i drugih drzavnih resursa oko jedne Holandije? Prioritet Srbije u spoljnoj politici bi trebalo da budu drzave u koje najvise izvozimo nase proizvode, velike i uticajne drzave (SAD, Kina itd.) i drzave regiona. Zasto trosimo toliko nase snage analizirajuci postupke Holandije umesto da zaista radimo na dostizanju i ispunjavanju standarda i uslova za prijem u EU. Pa Holandija samo vodi racuna o svojim interesima i radi ono sto od nje ocekuju one drzave koje su njeni spoljnopoliticki prioriteti (SAD i V.Britanija.

Aca

pre 14 godina

Srpski politicari imaju jos mnogo da uce. To "mnogo" je relativno, jer pravila ponasanja u razvijenom svetu smo naucili vec svi koji smo emigrirali bez obzira koje smo struke, ali oni jos nisu ni poceli da uce, a i ucenje im nije bas jaca strana.

Sta to pada?

pre 14 godina

Ih, sto su ovi cepidlake, a otkud Mirko Cvetkovic zna sta je planirano da bude na dnevnom redu?! A opet, covek mora o necemu da prica kad daje intervjue, pa predsednik Vlade je, zvezda tako reci!

Manitu

pre 14 godina

Niko, nu u MUP-u, niti u bilo kojoj drugoj instituciji ili sluzbi koju placamo da locira i hapsi one koje pravda trazi, nije smenjen zbog toga sto Mladic nije uhapsen. To je najbolji dokaz da ga drzava stiti, jer nemoguce je da se politicari kunu u to kako drzava daje sve od sebe da nadje tog jednog coveka, a kad nema rezultata tokom svih ovih godina, da ne bude nikakvih smenjivanja u vrhu istih. Jedino je "smenjen" Djindjic jer je poceo da rastura tu bandu i bilo je jasno da ce ici do kraja. To je dva i dva.
A dva i dva umeju da saberu i Holandjani.
Da, bilo je smenjivanja, ali su smenjivani ucesnici "Sablje". Mislim, ovo je stvarno jedan kafansko- pozorisni komad sa pevanjem i pucanjem od zemlje. Posle su nam krivi Holandjani, masoni, Vatikan...

Nenad, Skopje

pre 14 godina

Ah, izdadose nasa nadanja, Holandjani. Ministre Jeremicu, pokloni se i pocni: sve ispocetka. Put je neizvestan i trnovit. Najkraci put je spustanje zastave arhaicnog nacionalizma, i Mladic u Hagu. Inace gori pod nogama tebi i Vladi. Narod biva sve nestrpljiviji. Nesto nije pravo: Iluzornu politiku ste zadrzali za sebe, i mozete opusteno sanjati, a nama ostaju realnost i njene posledice.

DOVLA

pre 14 godina

bitno je da su exit dosli da otvore a na mladost srbije ko je sljivi sto nismo nigde otisli vec 15 godina to nema veze treba da vas je sramota gospodo ministri ...

ivan

pre 14 godina

Ovo je diplomatski nacin da se kaze "nemojte da obmanjujete, ako zelite da budemo sagovornici". Nasi politicari misle da ako mogu na unutrasnjopolitickoj sceni da izmisljaju i prodju nekaznjeno to mogu i na medjunarodnom planu. Na zalost vrlo mali broj ljudi u Srbiji ce shvatiti pravu tezinu ovakvog poteza holandske Vlade jer ce nasi zvanicnici nastaviti s neistinama i verovatno javnosti poruciti kako se radi samo o tehnickom odlaganju posete. Mozda ce pokazati i neke avionske karte u stilu "evo holandski ministar bas u to vreme treba da letuje u Bodrumu, pa ce u Srbiju doci kasnije".

Marko Van Basten

pre 14 godina

Bravo za nashu vladu, bravo za DS !!! Koliko samo chine za nashu drzavu i narod !? Svaka im chast !!!! DOKLE BRE VISHE ? ODLAZITE !!!!

poljoprivrednik

pre 14 godina

E pa dragi nasi politicari......kod mene u selo se kaze ....." Gde si poso sa kultivator na bager .."....vi ste kultivator , a Holandija BAGER !

Lexx

pre 14 godina

Jeдна исправка..
Влада Вима Кока није пала како се даде прочитати у неким коментарима. Они су тада поднијели такозвану моралну оставку читавог кабинета 3 седмице прије регуларно расписаних парламентарних избора, а неколико мјесеци након што је Холандски институт за ратну документацији објавио студију у коме је недвосмислено утврђено да Холандска влада (Kokoви претходници)није на правоваљан начин просудила ризике Босанске авантуре и тако изложила каснијој срамоти, током пада (освајања)Сребренице Холандске војнике у саставу УН. Вим Кок је овим чином желио симболички да преузме политичку кривицу својих претходника на своју владу као израз контнуитета политике Холандске државе.

поздрав из Холандије.