Sreda, 08.07.2009.

16:58

Jako nevreme paralisalo saobraćaj

Jedan dečak povređen u poplavi u Beogradu, kiša izazvala poplave i otežan saobraćaj, kod Loznice grad veličine oraha.

Izvor: B92

Jako nevreme paralisalo saobraæaj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

goran

pre 14 godina

pravo je vreme da se muzicki obrazujemo...kako rece milan gutovic u njegovom kabareu"moja baba je izletela na kontrabasu a ja je kao samouk pratio na klaviru"...

Pantagruel

pre 14 godina

Ja sam danas u univerzitetskom selu video neverovatnu stvar: da kiša kroz tek izgrađenih višespratnica prodre tako da čak i plafoni u prizemlju prokisnu i to u tolikoj meri da je bilo neophodno isključiti najpre liftove, a ubrzo potom i kompletno napajanje strujom (da od vlažnih instalacija ne bi došlo do kratkog spoja i požara). Fotografisao sam za uspomenu otpale ploče iz spuštenih plafona koje je voda bukvalno rastvorila i pretvorila u kašu.
Mogu samo da izjavim saučešće sugrađanima koji su dali novac za stanove u tom naselju koje jeste lepo na oko, ali u sebi krije jadac nekvalitetne gradnje.

Uros Krcadinac

pre 14 godina

Tokom oluje bio sam na Terazijama, gledao bujice, i istinski uzivao! Neocekivani obrti i crno nebo -- kao u kakvom filmu. Bio sam uzbudjen kao klinac!

Vrucine prezirem, a zbog ovog juna sam zavoleo kisu! Eh, da je svako leto ovakvo...

Neobavesteni amater

pre 14 godina

...
Na sajtu RHMZ u 14h nije postojala bukvalno ni jedna jedina radarska slika! A to svakako nije prvi put da kada ima konvektivnog razvoja oblacnosti i kada se razvijaju kumulonimbusi da RHMZ ne objavi ni jednu radarsku sliku! Da ne govorim o kvalitetu radarske slike za BGD koja se "osvezava" na svakih 5 minuta - veoma cesto se na tim slikama uopste ne vidi "pravo stanje stvari". Naravno ko radi taj i gresi, ali malo je smesno da "Odsek za ranu najavu i upozorenja" najavi "moguce pljuskove na sirem porducju Beograda" u trenutku kada je oluja vec zahvatila zapadne delove grada i kada je i svakom "laiku" jasno sta ce biti. "Rano upozorenje" bi stvarno trebalo da bude objavljeno "rano"!

Julske kiše

pre 14 godina

Ne vidim zašto su ljudi iznenađeni julskom provalom oblaka. Nije ni prva ni poslednja u Beogradu. Jedino je malo nezgodno što se ovog leta to dešava skoro svaki dan :((
A nadležne komunalne službe bi mogle da izvuku pouku i da na, do sada uočenim kritičnim mestima udvostruče ili utrostruče odvodne kapacitete kišne kanalizacije.
PS: Zaposlenima u Etnografskom muzeju treba reći da ubuduće pre početka oluje zatvore sve prozore.

Anduril

pre 14 godina

Tačno u 16:39 sam izašao sa posla i do Zelenjaka stigao relativno SUV, prvi put u životu me nije izneverio kineski kišobran.
A onda počinje agonija vožnje autobusom 52. U Kneza Miloša je nastao kolaps jer su kroz one potoke pod policijskom pratnjom (i dabome rotacijama) PRAZNE autobuse za Univerzijadu! Na mostaru je jedan Jugo ostao u vodi. A u Žarkovu je cela tramvajska okretnica bila poplavljena, jedno drvo iščupano. Tu je i ono nesrećno dete počelo da se davi! Mogu da zamislim šta je bilo posle pošto je kiša stala, i pošto su se svi odvažili da sednu u kola, ili krenu na autobus bez kišobrana.
Elem "hoću da se udavim na Ušću", i da imama fensi stan u Belvilu, preko puta sada već i ograđenog Geta za Rome. Sve u cilju toga da Beograd postane srpski brend, i da popravimo imidž Srbije i prestonice u Svetu! Glupost, i korupcija dave ovaj grad, bukvalno! Svaka kritika se dočekuje na nož, i kritičar se proglašava mračnjakom, i nekim ko stalno previđa neke pozitivne teme. Možda nemamo kišnu kanalizaciju, ali zato posetioci Beograda mogu u otvorenim autobusima da gledaju u trule strujne vodove trola, i da očekuju kada će neki da se otkine i da ih udari. A kakav imidž imaju Srbija i Beograd u očima svojih građana?

Mirjana

pre 14 godina

Kolaps u gradu nije samo pitanje nevremena, nego zapusenih i ko zna kad ciscenih kisnih kanalizacija. Ne radi se samo o periferiji nego o najuzem centru grada gde i od najmanje kise voda poplavi tockove automobila.Svi placamo komunalne usluge ali je ocigledno da taj novac ide u neke druge svrhe.Ovo je ocigledan primer kako Skupstina grada sa svojim komunalnim sluzbama funkcionise kao INTERESNA GRUPA.

Ivana

pre 14 godina

Poseti sajt HMZS i videces da oni daju najavu i upozorenje bar 2 sata ranije, pise i koje su protivgradne stanice u dejstvu. Mozes videti stanje oblacnosti na radaru. Sve to, i vise postoji na izvolte, ali niko od medija to izgleda ne koristi, a mogli bi bar kajron da puste sa obavestenjem. Zato ja ovih dana sama pratim njihov sajt i obavestena sam. Svima to preporucujem.

Unezverijada

pre 14 godina

U Belvilu u pojedinim zgradama velike kolicine vode u podrumima, pa su morali da iskljuce struju. Inace su zgrade jako loseg kvaliteta. Krovovi prokisnjavaju, instalacije pregorevaju...Zalosno. A bilo je prica da cena kvadrata bude i 3.000 evra!

Душко

pre 14 godina

Сетих се шта једном рече Марк Твен:
Најгора зима коју сам икад провео у животу, било је лето у Сан Франциску........

Milan

pre 14 godina

Ajde bre ljudi... niko na svetu nepravi zbog takvih padavina u deset godina vece cevi za kanalizaciju. Toga ima svugde u svetu kada padaju takve kise.
Neko je rekao "priroda nam se sveti" to stoji, ali naravno ne samo nama nego i nemcima, austrijancima, cesima, spancima itd.

Mara PGZ

pre 14 godina

Protivgradna zaštita je pucala tj. "delovala po oblacima vertikalnog ratvoja" jutros od 10:30, gotovo neprekidno do malopre (neke stanice su još u pripravnosti). Kod ovakvih kumulonimbusa jednostavno nema velike pomoći, vrh oblaka je bio na 15.5km, duboko u stratosferi, možda je samo ublažena i smanjena količina leda. Kad se priroda ozbiljno naljuti, nema zaustavljanja. Pozdrav od meteorologa i strelaca...

hm

pre 14 godina

Pitajte biznismene koji svojim fabrikama zagadjuju okolinu, pogotovo celicane i elektrane na ugalj. Posledice stizu, bese negde clanak da vec postoje crni oblaci. Beli oblaci ce uskoro biti proslost.

Novica_Veličković

pre 14 godina

Šta bre veličine oraha? Živim u okolini Loznice i mogu reći da je grad bio veličine grudve snega! Komšiji polupan sav crep na kući. Kod mene jedan prozor. Haos

mmvb

pre 14 godina

Pre 20-tak dana seljaci kukali da im treba kise, a nas ministar poljoprivrede zavrsio specijalizaciju zna covek da prizove kisu pa da pomogne ljudima, ali ne zna da je zaustavi. Ajde ministre uradi nesto podavismo se !!!

mare

pre 14 godina

pukla cev za odvod kisnice??? hahaha... ko je projektant???
to nema nikakve veze sa kolicinom padavina!!! eto to je kvalitet novih preduzimaca i projektanata... eto kako se radi tako se i vraca... mpc, je radio tako kupovao itd, tako su mu i projektanti (njegovi saradnici) i preduzimaci (njegovi prijatelji) radili... sve skart i sumnjivi likovi...

Sta radi HMZS?

pre 14 godina

Moze li Hidrometeoroloski zavod Srbije da nam da neko predvidjanje do kada ce da bude ovako nestabilno? I drugo, zar oni ne mogu na vreme da obaveste sluzbu za protivgradnu zastitu kako bi ovi pokusali da zastite useve najbolje sto mogu? Cemu sluzi HMZS kad ne mogu da ubodu prognozu ni za naredna dva dana?

Novosadjanka

pre 14 godina

E pa Gospodo, sve se vracam sve se placa. Hocete da neko drugi vodi racuna o planeti zemlji a ne i vi! Ne moze tako! Moramo konacno da shvatimo da smo samo DEO PRIRODE, da moramo da postujeme bar njene zakone, jer oni postoje (i ne zavise od poslanika u Skupstini). Konacno moramo da postujemo neka pravila. Inace, ovo je samo mala opomena.

pera

pre 14 godina

ubi nas ovo "globalno otopljavanje". Sada ce opet otopljavanje optuziti da je krivo za zahladjenje i jos nam uzeti pare za karbon kredite kroz vecu cenu struje, benzina itd.

Mirko

pre 14 godina

Ja umalo nisam povredio/ubio jednog pešaka. Nevreme je već bilo stalo, ali je ona izgleda od silne nervoze izgubila glavu. Iako je bila gužva, i ako smo se pešačkom prelazu približavali brzinom od 40kmh a pešaci mirno stajali, ona je na desetak metara udaljenosti automobila suludo krenula u prelaz. Momentalno smo svi krenuli da kočimo. Sva sreća pa su svi vozači pazili i na vreme ukočili. Ljudi, čuvajte se!

vlada

pre 14 godina

ja sam u naselju Ledine pa zamislite kako je ovde gde nema ni kanalizacije ovo je van svake pameti.... ovo je i poziv nadleznima da urade plan za kanalizaciju

I dalje ne mogu da se ofrkestim

pre 14 godina

Imam 22-godine i ne pamtim da sam do sad dozivela nesto slicno ovome! Pomislila sam da je smak sveta, potop, znaci i dalje ne verujem! A inace u prevozu sam bila, na putu do kuce.

m

pre 14 godina

Voda kulja autoputem kod elp pumpe na novom beogradu. A inače količna vode je digla poklopce na šahtama u jednoj okolnoj ulici, tako da su sad rupe na sred puta. Vozaci, srecno!!

Claudio

pre 14 godina

Znam da je bilo baš jako nevreme i da je nekad neizbešno da se stvaraju poplave, ali Savska je ulica koja je otvorena pre mesec dana, nova je, i trebalo bi da ima najbolji mogući odvod. I kod mene u kraju je padala kiša, pa se nisu stvorile poplave. Sramota kako se izvode radovi u Beogradu, svuda se štedi i stavlja najjeftijina oprema, a troškovi radova i aneksi ugovora su ogromni.

Claudio

pre 14 godina

Znam da je bilo baš jako nevreme i da je nekad neizbešno da se stvaraju poplave, ali Savska je ulica koja je otvorena pre mesec dana, nova je, i trebalo bi da ima najbolji mogući odvod. I kod mene u kraju je padala kiša, pa se nisu stvorile poplave. Sramota kako se izvode radovi u Beogradu, svuda se štedi i stavlja najjeftijina oprema, a troškovi radova i aneksi ugovora su ogromni.

Mara PGZ

pre 14 godina

Protivgradna zaštita je pucala tj. "delovala po oblacima vertikalnog ratvoja" jutros od 10:30, gotovo neprekidno do malopre (neke stanice su još u pripravnosti). Kod ovakvih kumulonimbusa jednostavno nema velike pomoći, vrh oblaka je bio na 15.5km, duboko u stratosferi, možda je samo ublažena i smanjena količina leda. Kad se priroda ozbiljno naljuti, nema zaustavljanja. Pozdrav od meteorologa i strelaca...

mare

pre 14 godina

pukla cev za odvod kisnice??? hahaha... ko je projektant???
to nema nikakve veze sa kolicinom padavina!!! eto to je kvalitet novih preduzimaca i projektanata... eto kako se radi tako se i vraca... mpc, je radio tako kupovao itd, tako su mu i projektanti (njegovi saradnici) i preduzimaci (njegovi prijatelji) radili... sve skart i sumnjivi likovi...

I dalje ne mogu da se ofrkestim

pre 14 godina

Imam 22-godine i ne pamtim da sam do sad dozivela nesto slicno ovome! Pomislila sam da je smak sveta, potop, znaci i dalje ne verujem! A inace u prevozu sam bila, na putu do kuce.

Ivana

pre 14 godina

Poseti sajt HMZS i videces da oni daju najavu i upozorenje bar 2 sata ranije, pise i koje su protivgradne stanice u dejstvu. Mozes videti stanje oblacnosti na radaru. Sve to, i vise postoji na izvolte, ali niko od medija to izgleda ne koristi, a mogli bi bar kajron da puste sa obavestenjem. Zato ja ovih dana sama pratim njihov sajt i obavestena sam. Svima to preporucujem.

Sta radi HMZS?

pre 14 godina

Moze li Hidrometeoroloski zavod Srbije da nam da neko predvidjanje do kada ce da bude ovako nestabilno? I drugo, zar oni ne mogu na vreme da obaveste sluzbu za protivgradnu zastitu kako bi ovi pokusali da zastite useve najbolje sto mogu? Cemu sluzi HMZS kad ne mogu da ubodu prognozu ni za naredna dva dana?

m

pre 14 godina

Voda kulja autoputem kod elp pumpe na novom beogradu. A inače količna vode je digla poklopce na šahtama u jednoj okolnoj ulici, tako da su sad rupe na sred puta. Vozaci, srecno!!

Unezverijada

pre 14 godina

U Belvilu u pojedinim zgradama velike kolicine vode u podrumima, pa su morali da iskljuce struju. Inace su zgrade jako loseg kvaliteta. Krovovi prokisnjavaju, instalacije pregorevaju...Zalosno. A bilo je prica da cena kvadrata bude i 3.000 evra!

Anduril

pre 14 godina

Tačno u 16:39 sam izašao sa posla i do Zelenjaka stigao relativno SUV, prvi put u životu me nije izneverio kineski kišobran.
A onda počinje agonija vožnje autobusom 52. U Kneza Miloša je nastao kolaps jer su kroz one potoke pod policijskom pratnjom (i dabome rotacijama) PRAZNE autobuse za Univerzijadu! Na mostaru je jedan Jugo ostao u vodi. A u Žarkovu je cela tramvajska okretnica bila poplavljena, jedno drvo iščupano. Tu je i ono nesrećno dete počelo da se davi! Mogu da zamislim šta je bilo posle pošto je kiša stala, i pošto su se svi odvažili da sednu u kola, ili krenu na autobus bez kišobrana.
Elem "hoću da se udavim na Ušću", i da imama fensi stan u Belvilu, preko puta sada već i ograđenog Geta za Rome. Sve u cilju toga da Beograd postane srpski brend, i da popravimo imidž Srbije i prestonice u Svetu! Glupost, i korupcija dave ovaj grad, bukvalno! Svaka kritika se dočekuje na nož, i kritičar se proglašava mračnjakom, i nekim ko stalno previđa neke pozitivne teme. Možda nemamo kišnu kanalizaciju, ali zato posetioci Beograda mogu u otvorenim autobusima da gledaju u trule strujne vodove trola, i da očekuju kada će neki da se otkine i da ih udari. A kakav imidž imaju Srbija i Beograd u očima svojih građana?

Novosadjanka

pre 14 godina

E pa Gospodo, sve se vracam sve se placa. Hocete da neko drugi vodi racuna o planeti zemlji a ne i vi! Ne moze tako! Moramo konacno da shvatimo da smo samo DEO PRIRODE, da moramo da postujeme bar njene zakone, jer oni postoje (i ne zavise od poslanika u Skupstini). Konacno moramo da postujemo neka pravila. Inace, ovo je samo mala opomena.

Душко

pre 14 godina

Сетих се шта једном рече Марк Твен:
Најгора зима коју сам икад провео у животу, било је лето у Сан Франциску........

mmvb

pre 14 godina

Pre 20-tak dana seljaci kukali da im treba kise, a nas ministar poljoprivrede zavrsio specijalizaciju zna covek da prizove kisu pa da pomogne ljudima, ali ne zna da je zaustavi. Ajde ministre uradi nesto podavismo se !!!

Mirko

pre 14 godina

Ja umalo nisam povredio/ubio jednog pešaka. Nevreme je već bilo stalo, ali je ona izgleda od silne nervoze izgubila glavu. Iako je bila gužva, i ako smo se pešačkom prelazu približavali brzinom od 40kmh a pešaci mirno stajali, ona je na desetak metara udaljenosti automobila suludo krenula u prelaz. Momentalno smo svi krenuli da kočimo. Sva sreća pa su svi vozači pazili i na vreme ukočili. Ljudi, čuvajte se!

Novica_Veličković

pre 14 godina

Šta bre veličine oraha? Živim u okolini Loznice i mogu reći da je grad bio veličine grudve snega! Komšiji polupan sav crep na kući. Kod mene jedan prozor. Haos

vlada

pre 14 godina

ja sam u naselju Ledine pa zamislite kako je ovde gde nema ni kanalizacije ovo je van svake pameti.... ovo je i poziv nadleznima da urade plan za kanalizaciju

Milan

pre 14 godina

Ajde bre ljudi... niko na svetu nepravi zbog takvih padavina u deset godina vece cevi za kanalizaciju. Toga ima svugde u svetu kada padaju takve kise.
Neko je rekao "priroda nam se sveti" to stoji, ali naravno ne samo nama nego i nemcima, austrijancima, cesima, spancima itd.

pera

pre 14 godina

ubi nas ovo "globalno otopljavanje". Sada ce opet otopljavanje optuziti da je krivo za zahladjenje i jos nam uzeti pare za karbon kredite kroz vecu cenu struje, benzina itd.

hm

pre 14 godina

Pitajte biznismene koji svojim fabrikama zagadjuju okolinu, pogotovo celicane i elektrane na ugalj. Posledice stizu, bese negde clanak da vec postoje crni oblaci. Beli oblaci ce uskoro biti proslost.

Julske kiše

pre 14 godina

Ne vidim zašto su ljudi iznenađeni julskom provalom oblaka. Nije ni prva ni poslednja u Beogradu. Jedino je malo nezgodno što se ovog leta to dešava skoro svaki dan :((
A nadležne komunalne službe bi mogle da izvuku pouku i da na, do sada uočenim kritičnim mestima udvostruče ili utrostruče odvodne kapacitete kišne kanalizacije.
PS: Zaposlenima u Etnografskom muzeju treba reći da ubuduće pre početka oluje zatvore sve prozore.

Mirjana

pre 14 godina

Kolaps u gradu nije samo pitanje nevremena, nego zapusenih i ko zna kad ciscenih kisnih kanalizacija. Ne radi se samo o periferiji nego o najuzem centru grada gde i od najmanje kise voda poplavi tockove automobila.Svi placamo komunalne usluge ali je ocigledno da taj novac ide u neke druge svrhe.Ovo je ocigledan primer kako Skupstina grada sa svojim komunalnim sluzbama funkcionise kao INTERESNA GRUPA.

Uros Krcadinac

pre 14 godina

Tokom oluje bio sam na Terazijama, gledao bujice, i istinski uzivao! Neocekivani obrti i crno nebo -- kao u kakvom filmu. Bio sam uzbudjen kao klinac!

Vrucine prezirem, a zbog ovog juna sam zavoleo kisu! Eh, da je svako leto ovakvo...

Pantagruel

pre 14 godina

Ja sam danas u univerzitetskom selu video neverovatnu stvar: da kiša kroz tek izgrađenih višespratnica prodre tako da čak i plafoni u prizemlju prokisnu i to u tolikoj meri da je bilo neophodno isključiti najpre liftove, a ubrzo potom i kompletno napajanje strujom (da od vlažnih instalacija ne bi došlo do kratkog spoja i požara). Fotografisao sam za uspomenu otpale ploče iz spuštenih plafona koje je voda bukvalno rastvorila i pretvorila u kašu.
Mogu samo da izjavim saučešće sugrađanima koji su dali novac za stanove u tom naselju koje jeste lepo na oko, ali u sebi krije jadac nekvalitetne gradnje.

Neobavesteni amater

pre 14 godina

...
Na sajtu RHMZ u 14h nije postojala bukvalno ni jedna jedina radarska slika! A to svakako nije prvi put da kada ima konvektivnog razvoja oblacnosti i kada se razvijaju kumulonimbusi da RHMZ ne objavi ni jednu radarsku sliku! Da ne govorim o kvalitetu radarske slike za BGD koja se "osvezava" na svakih 5 minuta - veoma cesto se na tim slikama uopste ne vidi "pravo stanje stvari". Naravno ko radi taj i gresi, ali malo je smesno da "Odsek za ranu najavu i upozorenja" najavi "moguce pljuskove na sirem porducju Beograda" u trenutku kada je oluja vec zahvatila zapadne delove grada i kada je i svakom "laiku" jasno sta ce biti. "Rano upozorenje" bi stvarno trebalo da bude objavljeno "rano"!

goran

pre 14 godina

pravo je vreme da se muzicki obrazujemo...kako rece milan gutovic u njegovom kabareu"moja baba je izletela na kontrabasu a ja je kao samouk pratio na klaviru"...

I dalje ne mogu da se ofrkestim

pre 14 godina

Imam 22-godine i ne pamtim da sam do sad dozivela nesto slicno ovome! Pomislila sam da je smak sveta, potop, znaci i dalje ne verujem! A inace u prevozu sam bila, na putu do kuce.

Claudio

pre 14 godina

Znam da je bilo baš jako nevreme i da je nekad neizbešno da se stvaraju poplave, ali Savska je ulica koja je otvorena pre mesec dana, nova je, i trebalo bi da ima najbolji mogući odvod. I kod mene u kraju je padala kiša, pa se nisu stvorile poplave. Sramota kako se izvode radovi u Beogradu, svuda se štedi i stavlja najjeftijina oprema, a troškovi radova i aneksi ugovora su ogromni.

Novosadjanka

pre 14 godina

E pa Gospodo, sve se vracam sve se placa. Hocete da neko drugi vodi racuna o planeti zemlji a ne i vi! Ne moze tako! Moramo konacno da shvatimo da smo samo DEO PRIRODE, da moramo da postujeme bar njene zakone, jer oni postoje (i ne zavise od poslanika u Skupstini). Konacno moramo da postujemo neka pravila. Inace, ovo je samo mala opomena.

Uros Krcadinac

pre 14 godina

Tokom oluje bio sam na Terazijama, gledao bujice, i istinski uzivao! Neocekivani obrti i crno nebo -- kao u kakvom filmu. Bio sam uzbudjen kao klinac!

Vrucine prezirem, a zbog ovog juna sam zavoleo kisu! Eh, da je svako leto ovakvo...

Anduril

pre 14 godina

Tačno u 16:39 sam izašao sa posla i do Zelenjaka stigao relativno SUV, prvi put u životu me nije izneverio kineski kišobran.
A onda počinje agonija vožnje autobusom 52. U Kneza Miloša je nastao kolaps jer su kroz one potoke pod policijskom pratnjom (i dabome rotacijama) PRAZNE autobuse za Univerzijadu! Na mostaru je jedan Jugo ostao u vodi. A u Žarkovu je cela tramvajska okretnica bila poplavljena, jedno drvo iščupano. Tu je i ono nesrećno dete počelo da se davi! Mogu da zamislim šta je bilo posle pošto je kiša stala, i pošto su se svi odvažili da sednu u kola, ili krenu na autobus bez kišobrana.
Elem "hoću da se udavim na Ušću", i da imama fensi stan u Belvilu, preko puta sada već i ograđenog Geta za Rome. Sve u cilju toga da Beograd postane srpski brend, i da popravimo imidž Srbije i prestonice u Svetu! Glupost, i korupcija dave ovaj grad, bukvalno! Svaka kritika se dočekuje na nož, i kritičar se proglašava mračnjakom, i nekim ko stalno previđa neke pozitivne teme. Možda nemamo kišnu kanalizaciju, ali zato posetioci Beograda mogu u otvorenim autobusima da gledaju u trule strujne vodove trola, i da očekuju kada će neki da se otkine i da ih udari. A kakav imidž imaju Srbija i Beograd u očima svojih građana?

Mirko

pre 14 godina

Ja umalo nisam povredio/ubio jednog pešaka. Nevreme je već bilo stalo, ali je ona izgleda od silne nervoze izgubila glavu. Iako je bila gužva, i ako smo se pešačkom prelazu približavali brzinom od 40kmh a pešaci mirno stajali, ona je na desetak metara udaljenosti automobila suludo krenula u prelaz. Momentalno smo svi krenuli da kočimo. Sva sreća pa su svi vozači pazili i na vreme ukočili. Ljudi, čuvajte se!

mare

pre 14 godina

pukla cev za odvod kisnice??? hahaha... ko je projektant???
to nema nikakve veze sa kolicinom padavina!!! eto to je kvalitet novih preduzimaca i projektanata... eto kako se radi tako se i vraca... mpc, je radio tako kupovao itd, tako su mu i projektanti (njegovi saradnici) i preduzimaci (njegovi prijatelji) radili... sve skart i sumnjivi likovi...

Sta radi HMZS?

pre 14 godina

Moze li Hidrometeoroloski zavod Srbije da nam da neko predvidjanje do kada ce da bude ovako nestabilno? I drugo, zar oni ne mogu na vreme da obaveste sluzbu za protivgradnu zastitu kako bi ovi pokusali da zastite useve najbolje sto mogu? Cemu sluzi HMZS kad ne mogu da ubodu prognozu ni za naredna dva dana?

pera

pre 14 godina

ubi nas ovo "globalno otopljavanje". Sada ce opet otopljavanje optuziti da je krivo za zahladjenje i jos nam uzeti pare za karbon kredite kroz vecu cenu struje, benzina itd.

m

pre 14 godina

Voda kulja autoputem kod elp pumpe na novom beogradu. A inače količna vode je digla poklopce na šahtama u jednoj okolnoj ulici, tako da su sad rupe na sred puta. Vozaci, srecno!!

hm

pre 14 godina

Pitajte biznismene koji svojim fabrikama zagadjuju okolinu, pogotovo celicane i elektrane na ugalj. Posledice stizu, bese negde clanak da vec postoje crni oblaci. Beli oblaci ce uskoro biti proslost.

Milan

pre 14 godina

Ajde bre ljudi... niko na svetu nepravi zbog takvih padavina u deset godina vece cevi za kanalizaciju. Toga ima svugde u svetu kada padaju takve kise.
Neko je rekao "priroda nam se sveti" to stoji, ali naravno ne samo nama nego i nemcima, austrijancima, cesima, spancima itd.

Mirjana

pre 14 godina

Kolaps u gradu nije samo pitanje nevremena, nego zapusenih i ko zna kad ciscenih kisnih kanalizacija. Ne radi se samo o periferiji nego o najuzem centru grada gde i od najmanje kise voda poplavi tockove automobila.Svi placamo komunalne usluge ali je ocigledno da taj novac ide u neke druge svrhe.Ovo je ocigledan primer kako Skupstina grada sa svojim komunalnim sluzbama funkcionise kao INTERESNA GRUPA.

Unezverijada

pre 14 godina

U Belvilu u pojedinim zgradama velike kolicine vode u podrumima, pa su morali da iskljuce struju. Inace su zgrade jako loseg kvaliteta. Krovovi prokisnjavaju, instalacije pregorevaju...Zalosno. A bilo je prica da cena kvadrata bude i 3.000 evra!

Neobavesteni amater

pre 14 godina

...
Na sajtu RHMZ u 14h nije postojala bukvalno ni jedna jedina radarska slika! A to svakako nije prvi put da kada ima konvektivnog razvoja oblacnosti i kada se razvijaju kumulonimbusi da RHMZ ne objavi ni jednu radarsku sliku! Da ne govorim o kvalitetu radarske slike za BGD koja se "osvezava" na svakih 5 minuta - veoma cesto se na tim slikama uopste ne vidi "pravo stanje stvari". Naravno ko radi taj i gresi, ali malo je smesno da "Odsek za ranu najavu i upozorenja" najavi "moguce pljuskove na sirem porducju Beograda" u trenutku kada je oluja vec zahvatila zapadne delove grada i kada je i svakom "laiku" jasno sta ce biti. "Rano upozorenje" bi stvarno trebalo da bude objavljeno "rano"!

mmvb

pre 14 godina

Pre 20-tak dana seljaci kukali da im treba kise, a nas ministar poljoprivrede zavrsio specijalizaciju zna covek da prizove kisu pa da pomogne ljudima, ali ne zna da je zaustavi. Ajde ministre uradi nesto podavismo se !!!

Novica_Veličković

pre 14 godina

Šta bre veličine oraha? Živim u okolini Loznice i mogu reći da je grad bio veličine grudve snega! Komšiji polupan sav crep na kući. Kod mene jedan prozor. Haos

Ivana

pre 14 godina

Poseti sajt HMZS i videces da oni daju najavu i upozorenje bar 2 sata ranije, pise i koje su protivgradne stanice u dejstvu. Mozes videti stanje oblacnosti na radaru. Sve to, i vise postoji na izvolte, ali niko od medija to izgleda ne koristi, a mogli bi bar kajron da puste sa obavestenjem. Zato ja ovih dana sama pratim njihov sajt i obavestena sam. Svima to preporucujem.

Julske kiše

pre 14 godina

Ne vidim zašto su ljudi iznenađeni julskom provalom oblaka. Nije ni prva ni poslednja u Beogradu. Jedino je malo nezgodno što se ovog leta to dešava skoro svaki dan :((
A nadležne komunalne službe bi mogle da izvuku pouku i da na, do sada uočenim kritičnim mestima udvostruče ili utrostruče odvodne kapacitete kišne kanalizacije.
PS: Zaposlenima u Etnografskom muzeju treba reći da ubuduće pre početka oluje zatvore sve prozore.

Душко

pre 14 godina

Сетих се шта једном рече Марк Твен:
Најгора зима коју сам икад провео у животу, било је лето у Сан Франциску........

Mara PGZ

pre 14 godina

Protivgradna zaštita je pucala tj. "delovala po oblacima vertikalnog ratvoja" jutros od 10:30, gotovo neprekidno do malopre (neke stanice su još u pripravnosti). Kod ovakvih kumulonimbusa jednostavno nema velike pomoći, vrh oblaka je bio na 15.5km, duboko u stratosferi, možda je samo ublažena i smanjena količina leda. Kad se priroda ozbiljno naljuti, nema zaustavljanja. Pozdrav od meteorologa i strelaca...

vlada

pre 14 godina

ja sam u naselju Ledine pa zamislite kako je ovde gde nema ni kanalizacije ovo je van svake pameti.... ovo je i poziv nadleznima da urade plan za kanalizaciju

Pantagruel

pre 14 godina

Ja sam danas u univerzitetskom selu video neverovatnu stvar: da kiša kroz tek izgrađenih višespratnica prodre tako da čak i plafoni u prizemlju prokisnu i to u tolikoj meri da je bilo neophodno isključiti najpre liftove, a ubrzo potom i kompletno napajanje strujom (da od vlažnih instalacija ne bi došlo do kratkog spoja i požara). Fotografisao sam za uspomenu otpale ploče iz spuštenih plafona koje je voda bukvalno rastvorila i pretvorila u kašu.
Mogu samo da izjavim saučešće sugrađanima koji su dali novac za stanove u tom naselju koje jeste lepo na oko, ali u sebi krije jadac nekvalitetne gradnje.

goran

pre 14 godina

pravo je vreme da se muzicki obrazujemo...kako rece milan gutovic u njegovom kabareu"moja baba je izletela na kontrabasu a ja je kao samouk pratio na klaviru"...