Četvrtak, 26.02.2009.

03:30

Premijer o slučaju "Kovačević"

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da su mere koje vlada preduzima u slučaju Miladina Kovačevića "u najdubljem interesu građana".

Izvor: B92

Premijer o sluèaju "Kovaèeviæ" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Panglos

pre 15 godina

G. Premijer kaze da zelimo najbolje moguce odnose sa velesilom... Evo saveta g. Premijeru - spakujte u prvi avion g. Kovacevica i otprati ga u Ameriku, a ovde sudite onoj osobi koja je iz kruga vlade odgovorna. Sigurno cete ostvariti cilj. Izgovor da se gradjani ne isporucuju je stvarno bedno providan, a g. Kovacevic nicim nije zasluzio da se i zbog njega rusi drzava...

Milica

pre 15 godina

"Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da su mere koje vlada preduzima u slučaju Miladina Kovačevića "u najdubljem interesu građana"." Ja sam gradjanin i u mom interesu bi bilo da momak koji zivi u Americi, A NE U SRBIJI, kada tamo napravi glupost onda za nju i odgovara. Da nije on mozda nas tajni agent pa da mu pomaze cela vlada !??? Dakle ako ja kao gradjanin Srbije placam njemu delic od tog novca hocu da znam ko je on, da vidim njegov cv, da cujem ko su mu roditelji i kako je i sa cijim parama otisao u tu Ameriku. Da mu mozda nismo i skolarinu placali, ali je i to bila drzavna tajna? Ko god da je odao tajnu svaka mu cast! Verovatno jedan od retkih normalnih ljudi! Srbijo probudi se!!! Dokle ce vise da nas svi redom vuku za nos!!! Hocu da se drzava brine o svima onima koji su u Srbiji i vredno rade i trude se da prezive (sto uopste nije jednostavno), umesto da se drzava nedeljama bavi nekim tamo grubijanom koji se verovatno u zivotu nije brinuo niocemu.

(Vlast)a

pre 15 godina

Kad kazu da rade u nasem interesu,onda smo...
Od pada Djindjiceve vlade i dolaska narodnjaka,u ovoj zemlji se nista ne radi u nasu korist! ZES nas je prevario pricom o ulasku u Evropu, a onda(k)se setili cuvenog Kostunicinog: kakva Evropa kad Kosovo gori,kao da to nisu znali dok su se borili za nase glasove svim mogucim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima pa i lazima tip: ko ne glasa nece dobiti (bezvredne)akcije. Kovacevica u SAD,ustav na izmenu i kraj! Paranoicno verujem da je taj ustav sav felerican bas zbog raznih Legija,Kovacevica i ostalih prijatelja antihaskog lobija, SPC,SANU i ostalih trulih stubova ove jadne zemlje koja sve manje lici na drzavu.

jasna

pre 15 godina

Da nije Kovacevic možda Srpski 007 pa je zato državna tajna ? Ovi ministri su stvarno bezobrazni pa nas koji smo ih birali prave budale ! Nek mi neko od ministra da savet kako da zivim od 20000 din.dok platim redovne dažbine ne ostane mi ni da kupujem hleb za ceo mesec ! Ali redovno placam struju a ne kao ambasade , kraljevski dvor i druge državne institucije ! Sramota je što država hoce da plati milion dolara i štiti Kovacevica i onog ko mu je izdao pasoš ! Zbog toga trba da ih smenimo i svi na ulice s pištaljkama

bezimena

pre 15 godina

Floskula o "interesu gradjana" predstavlja čist bezobrazluk!
Vlada ovim što radi štiti samu sebe tj. MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA i mutne radnje u svim resorima!!!
Rešenje je najprostije moguće: ostavka Jeremića, dobrovoljni povratak M.Kovačevića u USA i procesuiranje svih koji su učestvovali u izdavanju falisifikovanog pasoša!

Stidim se

pre 15 godina

Osecam se tako ponizen...
Nikome ne padne napamet da ga izruci i da resimo problem, sto bi bilo u najboljem interesu za Srbiju nego "Ko je izdao.."
Bravo g-djo Vesna! Ti si jedini borac za Srbiju!

Pedja

pre 15 godina

Živim u inostarnstvu i dnevno se srecem sa situacijom da nekog udarim, pregazim, prebijem... ali nikad to nisam uradio iz jednostavnog razloga - odmah bi me kao stranca tretirali drugačije i verovatno bih dobio vecu kaznu i/ili bio proteran. Izjava predsednika Vlade Srbije znači da sutra mogu mirna srca da dohvatim prvog Čeha koga sretnem i polomim ga bar kao g. Kovačević svog američkog kolegu... Hvala premijeru í gradjanima što će da mi, u njihovom interesu, dati pasoš i što će da plate za mene (bar) milionče (USD).

Nimrod

pre 15 godina

U najboljem interesu gradjana je da se doticni isporuci (posto je pocinio krivicno delo koriscenja falsifikovane putne isprave da pobegne u Srbiju, te se ne moze pozivati na zastitu od neisporucivanja), i da se ne trose pare poreskih obveznika.

Maja

pre 15 godina

Premijer:"Srbija želi da ima najbolje moguće odnose sa jednom od najvećih svetskih sila" Alo covece, pa ko je Miladin Kovacevic pa DRZAVA zbog njega ima problema sa NAJVECOM svetskom silom??? Je li taj covek u Americi bio u svojstvu nekog ministra, ambasadora, predsednika...? Sve i da jeste... Pa znate li koliko se drzavljana Srbije potuce u nekoj drugoj zemlji, pa se za to i ne zna... Sta je Vama premijeru? Vi vredjate inteligenciju gradjana i gradjanki ove zemlje!!!

*

pre 15 godina

Šta se sve nije u zadnjih 15-20 godina radilo u najdubljem interesu građana Srbije a da nas niko ništa pitao nije.
I posle svega, da li nam je danas bolje ili gore?

Jelena

pre 15 godina

Hoce li neko objasniti tih 100 hiljada kaucije. Siledzija Miladin platio kauciju 100 hiljada i pobegao. Kaucija propala i drzava Srbija treba da mu nadoknadi.

KJ NS

pre 15 godina

Gospođa Pešić je u pravu. Država štiti tog "nacionalnog tabačiju". Prema tome narod nije narušio međudržavne odnose a nije ni inicirao diplomatski skandal. Gospodo predsednici, ministri, savetnici i tužioci nemojte nam bacati prašinu u oči i svaljivati na nas krivicu. Hronološki redom Kovačević prebio momka, dati mu u našem konzulatu dupli papiri, pa preko diplomatije garantovala država da on neće napustiti Ameriku a on brže bolje tutanj. Pa ko je onda kriv? Odgovor naše MINISTARSTVO INOSTRANIH POSLOVA na ćelu sa MINISTROM. Eto gospodo tužioci i ministri (policije, pravde i itd.) to vam je odgovor koga treba ganjati, privoditi i ispitivati i ko je kriv za narušene odnose sa Amerikom.

GuC

pre 15 godina

Kao i obično, Vesna Pešić je u pravu, još da saznamo da li su već platili!! I kolika im je provizija...šta nam rade! A trudnice, penzioneri studenti da sami sebi ukinu primanja u korist kriminalaca!

Milan

pre 15 godina

Meni je u celo clanku najinteresantniji Sutanovac - ostalo je sve vec vidjeno.

On je jedini koji nije imao kontakt sa dokumentom i nalazi se u lagodnoj poziciji da moze da se postavi prema tom problemu kako god zeli.

I kakav je njegov stav: on napada onog ko je odao tajnu. Ni reci o samom dokumentu, MIP-u, milioncetu itd.

Sutanovicu, isti si kao i svi ostali.

Nego gde nam je Tadic? Da ga neko nije kidnapovao?

Ivan BA

pre 15 godina

"Konačno je došlo vreme da se u Srbiji zavede red i da oni koji odaju državne tajne dođu pod udar zakona i da se napokon prestane sa tom praksom", kazao je Šutanovac.

Paz boga ti, a zar nije doslo vreme da se hapse kriminalci, ratni zlocinci, sankcionisu monopolisti?
Zar nije doslo vreme da ova vlada prestane sa glupostima i konacno pocne da vodi brigu o svojim gradjanima?
Ne za to vreme nije doslo. Trebalo bi nagraditi onog koji je o tome progovorio.
Da su radikali na vlasti nista me ne bi cudilo i razumeo bih, ali vi....no comment.

Posmatrac

pre 15 godina

A 'oce i Dacica da saslusavaju u MUP-u? I Sutanovca, u pilotskoj uniformi? A Cvetkovica, prvoga ministra? A Djelica, sa sve francuskim pasosem?

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

Ne verujem ni Ivici Dacicu ni Tomi Zoricu, ni bivsem ni aktuelnom portparolu. Bivsem zato sto je to bio a zna se kome je bio a aktuelnom bas zato sto jeste. Uopste ne verujem portparolima jer su oni i izmisljeni i zaduzeni da nas zedne preko vode prevode. Verujem visokom funkcioneru Vlade Srbije, koji je zeleo da ostane anoniman, jer je "tajanstvenu tajnu iz fenjera" ispustio u etar. A uvek kada "tajanstvenu tajnu", kao duha iz boce, pokusas da stisnes i tiho da je pustis iz fenjera onda se to uvek na daleko cuje. A culo se do Stambola! I sada nam je gotovo sve poznato. I ko je koga pretukao, ko je pobegao, ko mu je omogucio bekstvo, koliko ce to da nas kosta i tako to. Ali vlast je kao nameracila da sazna ko je visoki funkcioner vlade koji je zeleo da ostane anoniman, a Boga moli da ga ne uhvati jer pada vlada, pa je po nalogu tuzilastva policija banula u prostorije lista "Borba", valjda, nema druge, da pohapsi novinare uz obavezno slikanje sa lisicama na rukama. Ali ih je bivsi portparol hitro vratio na svoja radna mesta. I kune se - nisam ih ja tamo poslao, majke mi! Postavlja se pitanje da li je neko policiji i tuzilastvu dostavio novi vazeci Zakon o informisanju jer izgleda kao da oni citaju onaj Vucicev pa su na informativni razgovor pozvali glavnog i odgovornog urednika "Borbe" Oliveru Zekic iako je ona izjavila da nema nameru da vlastima obelodani ime visokog funkcionera vlade koji je zeleo da ostane anoniman. Zato nadlezni treba hitno da odgovornima u policiji i tuzilastvu dostave po primerak vazeceg Zakona o informisanju kako ubuduce zbog neobavestenosti opet ne bi prekoracili sluzbena ovlascenja. A sto se tice Njega koji je zeleo da ostane anoniman i vrapci na grani znaju ko je On. Rekli i meni a ja vama necu. Ne umem i da stisnem i da "tajanstvenu tajnu" pustim iz fenjera.

Karakter

pre 15 godina

Ostavke, ostavke i ostavke. Vlada treba da radi pametnije stvari a ne da nas z... medjusobnim saslusavanjem. Ovo nisu vesti kojima se zamajava narod dok KRIZA drma planetom. Zloupotrebe, nesposobnost, neintelegencija, nekompetentnost itd, sve sto nam ne treba.

Kanađanin

pre 15 godina

Vredni su baš u tom tužilaštvu koje štiti pravni poredak zemlje.
Hoće li isto biti i revnosnog saslušanja ministarke pravde i sudije vrhovnog suda koje su protivpravno došle do novca poreskih obveznika?

Et in Arcadia Ego

pre 15 godina

Sama recenica da "oni mogu biti saslusani" je pretpostavka a ne tvrdnja. Sledece sto je evidentno poslednjih dana je apsolutno koncentrisanje na ovaj slucaj. O zakonima sto treba da se usvoje, saradnji sa tribunalom, ekonomskim reformama niko ni rec. Vesto, ali vec izlizano, se bezi od stvarnih problema, u sustini na zalost to guta vecina ljudi. Evo vec danima pratim vesti i pitam se dali sam ja lud ili je ova drzava totalno skrenula, a vidim da ni Evropski zvanicnici vise ne obracaju paznju. Dakle osoba "A", je otisla da studira u inostranstvu (sto je veoma skupo, ja skupljam za Master i zrtvujem puno toga, umesto stvaranje porodice izabrao sam obrazovanje) ali lepo za njega, uvek pozdravljam obrazovanje. Onda je osoba "A" u nocnom baru prebio osobu "B", mada prebio je mala rec jer je osoba "B" hospitalizovana, sto dovodi do stavke o pokusaju ubistva. Drzava ciji gradjanin je isprebijan, oduzima dokumente osobi "A" i dozvoljava (!!!) mu da se brani sa slobode. Onda ambasada drzave odakle je bitanga "A" mu daje dokumenta, protivno zakonima drzave u kojoj se nalaze, da bi osoba "A" otisla nazad u svoju drzavu. Amerika trazi izrucenje da bi se odrzalo sudjenje, (jos i ne postavljaju pitanja zasto mu je Srbija dala dokumenta) a nasi politicari nude pare koje mi inace kao nemamo za decu i bolnice. Odnosno, celokupnu americku administraciju kao i zrtvu tretiramo kao nekog na pijaci. Primetim odjednom i majka osobe "A" prica kako ne zeli da mu se sudi u nekoj tamo Americi, a bila je dobra ta Amerika kad je odlazio i ziveo tamo? Licemernost domacih nacionalista mi je uvek bila odvratna, a svi bi dali sve da zive na zapadu, barem malo. Mnogo glasova je ovde dugo protiv americke politike, i kad su se odnosi malo normalizovali, i kad je svet okupiran trazenjem efikasnog resenja za izlazak iz krize mi se bavimo otkrivanjem ko je ocinkario sopstvenom narodu, da ce taj isti narod da pokusa da se u medjunarodnoj politici ponasa kao na pijaci. Jeremic je pokazao na koji nacin nas predstavlja u svetu a Ivica je sve rekao kad je juce pitao zasto se ne pokrece pitanje paljenja ambasade. Jos jedan trik u produkciji DB, stvoriti misljenje da su Amerikanci sami zapalili svoju ambasadu a Miladin je verovatno bio svo vreme kuci pomagao majci na pijaci (ne uzimajuci u obzir cene skolovanja u Americi). Uzas, ceo slucaj i nacin njegovog resavanja je uzasan, na sve su politicari spremni ali nikad niko od njih nije spreman da napusti svoju poziciju, to nikada. Vi cete sprovesti istragu, ma daj, to prodajte onom delu populacije koji vam jos uvek veruje, a oni vam svakako veruju sve. Izbori ce vas vratiti u stvarnost i nadam se da narod nece zaboraviti gluposti koje ste ucinili, ovog puta ce Evropa biti tu da nas podseti! Vec mi je dosta primitivnih i zaglupljenih, nekulturnih i neobrazovanih koji vode drzavni aparat i rukovode medijima! Zar intelektualna elita koja je deo ovog naroda, apslolutno nema mogucnosti da unormali ovu drzavu?

Dr Oetker

pre 15 godina

Upravo sam odgledao "Kaziprst" u kome je gostovala gospodja Vesna Pesic, osoba koju neobicno cenim i postujem zbog iskrenosti i visoke inteligencije. Ona je izvela savrseno logican zakljucak da konzuli, prolazeci strogu "obuku" za duznost koju ce obavljati, sigurno ne bi sami od sebe ucinili takvu mega-glupost kao sto je falsifikovanje pasosa za nekoga, pa da je taj, kako je rekla "i konzulov rodjeni brat", i time upropastili sopstveni zivot i karijeru. Znaci, zakljucak je da je NEKO iz vlade naredio konzulu tako nesto, a ne da je konzul "radio" sam od sebe. Ostaje da saznamo KO, gospodine VUCE JEREMICU!!!

Vuk Jeremic je, ako i zanemarimo potpuno Miladina Kovacevica zreo i prezreo za SMENU, a verujem da ce se uskoro lako skupiti dokazi i za jos drasticnije mere... Cela vlada je, sto se gradjana tice, daleko ispod minimuma poverenja, uz duzno postovanje za nekoliko pojedinaca koji "kvare" prosek nerada, neefikasnosti, korupcije i kriminala. Za "evropsku" Srbiju?! Kakva laz! Vuk Jeremic i vecina vlade Srbije sa Evropom imaju onoliko veze koliko i Sudan ili Severna Koreja. Ostavke, smene i hapsenja!!!

Balansero

pre 15 godina

Dzaba razni savetnici i medijski i PR "strucnjaci" u vladi pokusavaju da nam bace prasinu u oci praveci od "drzavne tajne" veliki slucaj. Pa cak i otvoreno izazivajuci sukob sa medijima.
Razlog je prost. Oblak prasine koji su digli konzuli u SAD je suvise velik da bi ga zaklonila saka koju nama bacate u oci.
Nikoga u ovoj zemlji ne zanima kako je procurela informacija iz vlade. Sve nas zanima samo kako cete se iscupati iz klupka koje ste sami zamrsili.
Nesto mi govori da ce opet preko nasih ledja da pukne.

Mashinovodja

pre 15 godina

Naši ministri svakako su zaslužili saslušavanje, najviše zbog dokazane totalne nesposobnosti, vrlo vidljivog nepoštenja i vrlo izražene sklonosti ka muljanju, šemama i kombinacijama. Srbija bi stvarno bila mali raj na zemlji kad bi odavanje ove konkretne službene tajne bio najveći greh koji bi im se mogao pripisati.
Ali, u redu, neka bude istraga i neka objave ime onog ko je odao ovu "tajnu". Barem ćemo znati za koga da glasamo na sledećim izborima.
A ove iz tužilaštva i turbomozak koji je došao na epohalnu ideju da celu brljotinu pokuša da sakrije pod "službena tajna" pitao bih samo da li su stvarno mislili da bi to dugo ostala tajna? Da li oni misle da u slučaju da je došlo do dila i da je milion dolara promenio vlasnika, to se ovde ne bi saznalo? Pa o tome bi svakako pisali američki mediji, a sve ono što se objavi preko bare, a ima interesa i za nas, praktično istog trenutka se objavi i ovde! Ej, probudite se, ovo je 21. vek, svet je odavno globalno selo i te vaše prljave tajne od milion i ko zna koliko dolara ne možete sakriti na tako primitivan i dripački način fazonom "državna tajna"! Moraćete da se više napregnete i smislite nešto bolje. Ako ste u stanju. A znam da niste.

za predsdnika

pre 15 godina

Ko god da je od minsta tajno izneo podatak o "odbrani ugleda drzave i jadnog huligana" treba pod HITNO promovisati u predsednika drzave, drzavna kasa bi bila puna novaca, a zemlja bi napredovala.

Mića

pre 15 godina

Pa zašto ih onda saslušavaju ako nisu u obavezi da daju iskaz!? A tog ministra, koji je jedini imao savesti, izabrati za PREDSEDNIKA. Dok je u politici makar i jedan takav čovek, ima nade za Srbiju. Jer na takav način trošiti novac poreskih obveznika, i TO proglasiti državnom tajnom, je neopisivi bezobrazluk, da ne upotrebim neku goru reč!

Satir

pre 15 godina

Jedino OSTAVKE mogu rešiti ovaj problem. Zašto Radovanović uporno skreće pažnju na sebe u celoj ovoj gunguli nije mi jasno, da bar ima šta pametno reći!
Kakav bre 1000000$, da li ste normalni ljudi, sa kojim pravom. Nek Miladin okači tablu sa žiro računom i nek prikuplja sredstva i bude srećan što je na slobodi, pa koliko skupi. Od kada to država plaća kaucije i odštete, ja sam imao lakši udes zbog leda na putu, pa sam morao platiti odštetu, kao neprilagođena brzina i sl... Pa gde je tada bio Ministar MUP Ivica!
Nemojte nas zamajavati glupostima, ima još malo mozga u našim glavama.
OSTAVKE

dr

pre 15 godina

Fino, ministri mogu da budu saslušani, a ne moraju ništa da kažu na saslušanju, i to VAŽI I ZA SVE OSTALE GRAĐANE?

Dobro, da znam ako mene nekad neko bude saslušavao, da Zakletva važi po mom ličnom nahođenju, da ja - valjda - "po savesti" rešim da li da kažem išta ili ne.
Sačuvaj me Bože te bruke i užasa....

Vlasta

pre 15 godina

Ma dajte ljudi nemojte zanovetati, ministre da saslusavaju, gde to ima. Treba lepo da platimo to milionce, ako treba i dva i tri. Stedicemo, odvajacemo od usta samo da nam Ivica i Vuk ostanu u foteljama.

Dr Oetker

pre 15 godina

Upravo sam odgledao "Kaziprst" u kome je gostovala gospodja Vesna Pesic, osoba koju neobicno cenim i postujem zbog iskrenosti i visoke inteligencije. Ona je izvela savrseno logican zakljucak da konzuli, prolazeci strogu "obuku" za duznost koju ce obavljati, sigurno ne bi sami od sebe ucinili takvu mega-glupost kao sto je falsifikovanje pasosa za nekoga, pa da je taj, kako je rekla "i konzulov rodjeni brat", i time upropastili sopstveni zivot i karijeru. Znaci, zakljucak je da je NEKO iz vlade naredio konzulu tako nesto, a ne da je konzul "radio" sam od sebe. Ostaje da saznamo KO, gospodine VUCE JEREMICU!!!

Vuk Jeremic je, ako i zanemarimo potpuno Miladina Kovacevica zreo i prezreo za SMENU, a verujem da ce se uskoro lako skupiti dokazi i za jos drasticnije mere... Cela vlada je, sto se gradjana tice, daleko ispod minimuma poverenja, uz duzno postovanje za nekoliko pojedinaca koji "kvare" prosek nerada, neefikasnosti, korupcije i kriminala. Za "evropsku" Srbiju?! Kakva laz! Vuk Jeremic i vecina vlade Srbije sa Evropom imaju onoliko veze koliko i Sudan ili Severna Koreja. Ostavke, smene i hapsenja!!!

Vlasta

pre 15 godina

Ma dajte ljudi nemojte zanovetati, ministre da saslusavaju, gde to ima. Treba lepo da platimo to milionce, ako treba i dva i tri. Stedicemo, odvajacemo od usta samo da nam Ivica i Vuk ostanu u foteljama.

Mića

pre 15 godina

Pa zašto ih onda saslušavaju ako nisu u obavezi da daju iskaz!? A tog ministra, koji je jedini imao savesti, izabrati za PREDSEDNIKA. Dok je u politici makar i jedan takav čovek, ima nade za Srbiju. Jer na takav način trošiti novac poreskih obveznika, i TO proglasiti državnom tajnom, je neopisivi bezobrazluk, da ne upotrebim neku goru reč!

Satir

pre 15 godina

Jedino OSTAVKE mogu rešiti ovaj problem. Zašto Radovanović uporno skreće pažnju na sebe u celoj ovoj gunguli nije mi jasno, da bar ima šta pametno reći!
Kakav bre 1000000$, da li ste normalni ljudi, sa kojim pravom. Nek Miladin okači tablu sa žiro računom i nek prikuplja sredstva i bude srećan što je na slobodi, pa koliko skupi. Od kada to država plaća kaucije i odštete, ja sam imao lakši udes zbog leda na putu, pa sam morao platiti odštetu, kao neprilagođena brzina i sl... Pa gde je tada bio Ministar MUP Ivica!
Nemojte nas zamajavati glupostima, ima još malo mozga u našim glavama.
OSTAVKE

Et in Arcadia Ego

pre 15 godina

Sama recenica da "oni mogu biti saslusani" je pretpostavka a ne tvrdnja. Sledece sto je evidentno poslednjih dana je apsolutno koncentrisanje na ovaj slucaj. O zakonima sto treba da se usvoje, saradnji sa tribunalom, ekonomskim reformama niko ni rec. Vesto, ali vec izlizano, se bezi od stvarnih problema, u sustini na zalost to guta vecina ljudi. Evo vec danima pratim vesti i pitam se dali sam ja lud ili je ova drzava totalno skrenula, a vidim da ni Evropski zvanicnici vise ne obracaju paznju. Dakle osoba "A", je otisla da studira u inostranstvu (sto je veoma skupo, ja skupljam za Master i zrtvujem puno toga, umesto stvaranje porodice izabrao sam obrazovanje) ali lepo za njega, uvek pozdravljam obrazovanje. Onda je osoba "A" u nocnom baru prebio osobu "B", mada prebio je mala rec jer je osoba "B" hospitalizovana, sto dovodi do stavke o pokusaju ubistva. Drzava ciji gradjanin je isprebijan, oduzima dokumente osobi "A" i dozvoljava (!!!) mu da se brani sa slobode. Onda ambasada drzave odakle je bitanga "A" mu daje dokumenta, protivno zakonima drzave u kojoj se nalaze, da bi osoba "A" otisla nazad u svoju drzavu. Amerika trazi izrucenje da bi se odrzalo sudjenje, (jos i ne postavljaju pitanja zasto mu je Srbija dala dokumenta) a nasi politicari nude pare koje mi inace kao nemamo za decu i bolnice. Odnosno, celokupnu americku administraciju kao i zrtvu tretiramo kao nekog na pijaci. Primetim odjednom i majka osobe "A" prica kako ne zeli da mu se sudi u nekoj tamo Americi, a bila je dobra ta Amerika kad je odlazio i ziveo tamo? Licemernost domacih nacionalista mi je uvek bila odvratna, a svi bi dali sve da zive na zapadu, barem malo. Mnogo glasova je ovde dugo protiv americke politike, i kad su se odnosi malo normalizovali, i kad je svet okupiran trazenjem efikasnog resenja za izlazak iz krize mi se bavimo otkrivanjem ko je ocinkario sopstvenom narodu, da ce taj isti narod da pokusa da se u medjunarodnoj politici ponasa kao na pijaci. Jeremic je pokazao na koji nacin nas predstavlja u svetu a Ivica je sve rekao kad je juce pitao zasto se ne pokrece pitanje paljenja ambasade. Jos jedan trik u produkciji DB, stvoriti misljenje da su Amerikanci sami zapalili svoju ambasadu a Miladin je verovatno bio svo vreme kuci pomagao majci na pijaci (ne uzimajuci u obzir cene skolovanja u Americi). Uzas, ceo slucaj i nacin njegovog resavanja je uzasan, na sve su politicari spremni ali nikad niko od njih nije spreman da napusti svoju poziciju, to nikada. Vi cete sprovesti istragu, ma daj, to prodajte onom delu populacije koji vam jos uvek veruje, a oni vam svakako veruju sve. Izbori ce vas vratiti u stvarnost i nadam se da narod nece zaboraviti gluposti koje ste ucinili, ovog puta ce Evropa biti tu da nas podseti! Vec mi je dosta primitivnih i zaglupljenih, nekulturnih i neobrazovanih koji vode drzavni aparat i rukovode medijima! Zar intelektualna elita koja je deo ovog naroda, apslolutno nema mogucnosti da unormali ovu drzavu?

Mashinovodja

pre 15 godina

Naši ministri svakako su zaslužili saslušavanje, najviše zbog dokazane totalne nesposobnosti, vrlo vidljivog nepoštenja i vrlo izražene sklonosti ka muljanju, šemama i kombinacijama. Srbija bi stvarno bila mali raj na zemlji kad bi odavanje ove konkretne službene tajne bio najveći greh koji bi im se mogao pripisati.
Ali, u redu, neka bude istraga i neka objave ime onog ko je odao ovu "tajnu". Barem ćemo znati za koga da glasamo na sledećim izborima.
A ove iz tužilaštva i turbomozak koji je došao na epohalnu ideju da celu brljotinu pokuša da sakrije pod "službena tajna" pitao bih samo da li su stvarno mislili da bi to dugo ostala tajna? Da li oni misle da u slučaju da je došlo do dila i da je milion dolara promenio vlasnika, to se ovde ne bi saznalo? Pa o tome bi svakako pisali američki mediji, a sve ono što se objavi preko bare, a ima interesa i za nas, praktično istog trenutka se objavi i ovde! Ej, probudite se, ovo je 21. vek, svet je odavno globalno selo i te vaše prljave tajne od milion i ko zna koliko dolara ne možete sakriti na tako primitivan i dripački način fazonom "državna tajna"! Moraćete da se više napregnete i smislite nešto bolje. Ako ste u stanju. A znam da niste.

dr

pre 15 godina

Fino, ministri mogu da budu saslušani, a ne moraju ništa da kažu na saslušanju, i to VAŽI I ZA SVE OSTALE GRAĐANE?

Dobro, da znam ako mene nekad neko bude saslušavao, da Zakletva važi po mom ličnom nahođenju, da ja - valjda - "po savesti" rešim da li da kažem išta ili ne.
Sačuvaj me Bože te bruke i užasa....

Kanađanin

pre 15 godina

Vredni su baš u tom tužilaštvu koje štiti pravni poredak zemlje.
Hoće li isto biti i revnosnog saslušanja ministarke pravde i sudije vrhovnog suda koje su protivpravno došle do novca poreskih obveznika?

Karakter

pre 15 godina

Ostavke, ostavke i ostavke. Vlada treba da radi pametnije stvari a ne da nas z... medjusobnim saslusavanjem. Ovo nisu vesti kojima se zamajava narod dok KRIZA drma planetom. Zloupotrebe, nesposobnost, neintelegencija, nekompetentnost itd, sve sto nam ne treba.

Milan

pre 15 godina

Meni je u celo clanku najinteresantniji Sutanovac - ostalo je sve vec vidjeno.

On je jedini koji nije imao kontakt sa dokumentom i nalazi se u lagodnoj poziciji da moze da se postavi prema tom problemu kako god zeli.

I kakav je njegov stav: on napada onog ko je odao tajnu. Ni reci o samom dokumentu, MIP-u, milioncetu itd.

Sutanovicu, isti si kao i svi ostali.

Nego gde nam je Tadic? Da ga neko nije kidnapovao?

Balansero

pre 15 godina

Dzaba razni savetnici i medijski i PR "strucnjaci" u vladi pokusavaju da nam bace prasinu u oci praveci od "drzavne tajne" veliki slucaj. Pa cak i otvoreno izazivajuci sukob sa medijima.
Razlog je prost. Oblak prasine koji su digli konzuli u SAD je suvise velik da bi ga zaklonila saka koju nama bacate u oci.
Nikoga u ovoj zemlji ne zanima kako je procurela informacija iz vlade. Sve nas zanima samo kako cete se iscupati iz klupka koje ste sami zamrsili.
Nesto mi govori da ce opet preko nasih ledja da pukne.

za predsdnika

pre 15 godina

Ko god da je od minsta tajno izneo podatak o "odbrani ugleda drzave i jadnog huligana" treba pod HITNO promovisati u predsednika drzave, drzavna kasa bi bila puna novaca, a zemlja bi napredovala.

GuC

pre 15 godina

Kao i obično, Vesna Pešić je u pravu, još da saznamo da li su već platili!! I kolika im je provizija...šta nam rade! A trudnice, penzioneri studenti da sami sebi ukinu primanja u korist kriminalaca!

Ivan BA

pre 15 godina

"Konačno je došlo vreme da se u Srbiji zavede red i da oni koji odaju državne tajne dođu pod udar zakona i da se napokon prestane sa tom praksom", kazao je Šutanovac.

Paz boga ti, a zar nije doslo vreme da se hapse kriminalci, ratni zlocinci, sankcionisu monopolisti?
Zar nije doslo vreme da ova vlada prestane sa glupostima i konacno pocne da vodi brigu o svojim gradjanima?
Ne za to vreme nije doslo. Trebalo bi nagraditi onog koji je o tome progovorio.
Da su radikali na vlasti nista me ne bi cudilo i razumeo bih, ali vi....no comment.

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

Ne verujem ni Ivici Dacicu ni Tomi Zoricu, ni bivsem ni aktuelnom portparolu. Bivsem zato sto je to bio a zna se kome je bio a aktuelnom bas zato sto jeste. Uopste ne verujem portparolima jer su oni i izmisljeni i zaduzeni da nas zedne preko vode prevode. Verujem visokom funkcioneru Vlade Srbije, koji je zeleo da ostane anoniman, jer je "tajanstvenu tajnu iz fenjera" ispustio u etar. A uvek kada "tajanstvenu tajnu", kao duha iz boce, pokusas da stisnes i tiho da je pustis iz fenjera onda se to uvek na daleko cuje. A culo se do Stambola! I sada nam je gotovo sve poznato. I ko je koga pretukao, ko je pobegao, ko mu je omogucio bekstvo, koliko ce to da nas kosta i tako to. Ali vlast je kao nameracila da sazna ko je visoki funkcioner vlade koji je zeleo da ostane anoniman, a Boga moli da ga ne uhvati jer pada vlada, pa je po nalogu tuzilastva policija banula u prostorije lista "Borba", valjda, nema druge, da pohapsi novinare uz obavezno slikanje sa lisicama na rukama. Ali ih je bivsi portparol hitro vratio na svoja radna mesta. I kune se - nisam ih ja tamo poslao, majke mi! Postavlja se pitanje da li je neko policiji i tuzilastvu dostavio novi vazeci Zakon o informisanju jer izgleda kao da oni citaju onaj Vucicev pa su na informativni razgovor pozvali glavnog i odgovornog urednika "Borbe" Oliveru Zekic iako je ona izjavila da nema nameru da vlastima obelodani ime visokog funkcionera vlade koji je zeleo da ostane anoniman. Zato nadlezni treba hitno da odgovornima u policiji i tuzilastvu dostave po primerak vazeceg Zakona o informisanju kako ubuduce zbog neobavestenosti opet ne bi prekoracili sluzbena ovlascenja. A sto se tice Njega koji je zeleo da ostane anoniman i vrapci na grani znaju ko je On. Rekli i meni a ja vama necu. Ne umem i da stisnem i da "tajanstvenu tajnu" pustim iz fenjera.

Posmatrac

pre 15 godina

A 'oce i Dacica da saslusavaju u MUP-u? I Sutanovca, u pilotskoj uniformi? A Cvetkovica, prvoga ministra? A Djelica, sa sve francuskim pasosem?

Milica

pre 15 godina

"Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da su mere koje vlada preduzima u slučaju Miladina Kovačevića "u najdubljem interesu građana"." Ja sam gradjanin i u mom interesu bi bilo da momak koji zivi u Americi, A NE U SRBIJI, kada tamo napravi glupost onda za nju i odgovara. Da nije on mozda nas tajni agent pa da mu pomaze cela vlada !??? Dakle ako ja kao gradjanin Srbije placam njemu delic od tog novca hocu da znam ko je on, da vidim njegov cv, da cujem ko su mu roditelji i kako je i sa cijim parama otisao u tu Ameriku. Da mu mozda nismo i skolarinu placali, ali je i to bila drzavna tajna? Ko god da je odao tajnu svaka mu cast! Verovatno jedan od retkih normalnih ljudi! Srbijo probudi se!!! Dokle ce vise da nas svi redom vuku za nos!!! Hocu da se drzava brine o svima onima koji su u Srbiji i vredno rade i trude se da prezive (sto uopste nije jednostavno), umesto da se drzava nedeljama bavi nekim tamo grubijanom koji se verovatno u zivotu nije brinuo niocemu.

KJ NS

pre 15 godina

Gospođa Pešić je u pravu. Država štiti tog "nacionalnog tabačiju". Prema tome narod nije narušio međudržavne odnose a nije ni inicirao diplomatski skandal. Gospodo predsednici, ministri, savetnici i tužioci nemojte nam bacati prašinu u oči i svaljivati na nas krivicu. Hronološki redom Kovačević prebio momka, dati mu u našem konzulatu dupli papiri, pa preko diplomatije garantovala država da on neće napustiti Ameriku a on brže bolje tutanj. Pa ko je onda kriv? Odgovor naše MINISTARSTVO INOSTRANIH POSLOVA na ćelu sa MINISTROM. Eto gospodo tužioci i ministri (policije, pravde i itd.) to vam je odgovor koga treba ganjati, privoditi i ispitivati i ko je kriv za narušene odnose sa Amerikom.

Jelena

pre 15 godina

Hoce li neko objasniti tih 100 hiljada kaucije. Siledzija Miladin platio kauciju 100 hiljada i pobegao. Kaucija propala i drzava Srbija treba da mu nadoknadi.

Maja

pre 15 godina

Premijer:"Srbija želi da ima najbolje moguće odnose sa jednom od najvećih svetskih sila" Alo covece, pa ko je Miladin Kovacevic pa DRZAVA zbog njega ima problema sa NAJVECOM svetskom silom??? Je li taj covek u Americi bio u svojstvu nekog ministra, ambasadora, predsednika...? Sve i da jeste... Pa znate li koliko se drzavljana Srbije potuce u nekoj drugoj zemlji, pa se za to i ne zna... Sta je Vama premijeru? Vi vredjate inteligenciju gradjana i gradjanki ove zemlje!!!

Stidim se

pre 15 godina

Osecam se tako ponizen...
Nikome ne padne napamet da ga izruci i da resimo problem, sto bi bilo u najboljem interesu za Srbiju nego "Ko je izdao.."
Bravo g-djo Vesna! Ti si jedini borac za Srbiju!

*

pre 15 godina

Šta se sve nije u zadnjih 15-20 godina radilo u najdubljem interesu građana Srbije a da nas niko ništa pitao nije.
I posle svega, da li nam je danas bolje ili gore?

bezimena

pre 15 godina

Floskula o "interesu gradjana" predstavlja čist bezobrazluk!
Vlada ovim što radi štiti samu sebe tj. MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA i mutne radnje u svim resorima!!!
Rešenje je najprostije moguće: ostavka Jeremića, dobrovoljni povratak M.Kovačevića u USA i procesuiranje svih koji su učestvovali u izdavanju falisifikovanog pasoša!

jasna

pre 15 godina

Da nije Kovacevic možda Srpski 007 pa je zato državna tajna ? Ovi ministri su stvarno bezobrazni pa nas koji smo ih birali prave budale ! Nek mi neko od ministra da savet kako da zivim od 20000 din.dok platim redovne dažbine ne ostane mi ni da kupujem hleb za ceo mesec ! Ali redovno placam struju a ne kao ambasade , kraljevski dvor i druge državne institucije ! Sramota je što država hoce da plati milion dolara i štiti Kovacevica i onog ko mu je izdao pasoš ! Zbog toga trba da ih smenimo i svi na ulice s pištaljkama

(Vlast)a

pre 15 godina

Kad kazu da rade u nasem interesu,onda smo...
Od pada Djindjiceve vlade i dolaska narodnjaka,u ovoj zemlji se nista ne radi u nasu korist! ZES nas je prevario pricom o ulasku u Evropu, a onda(k)se setili cuvenog Kostunicinog: kakva Evropa kad Kosovo gori,kao da to nisu znali dok su se borili za nase glasove svim mogucim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima pa i lazima tip: ko ne glasa nece dobiti (bezvredne)akcije. Kovacevica u SAD,ustav na izmenu i kraj! Paranoicno verujem da je taj ustav sav felerican bas zbog raznih Legija,Kovacevica i ostalih prijatelja antihaskog lobija, SPC,SANU i ostalih trulih stubova ove jadne zemlje koja sve manje lici na drzavu.

Panglos

pre 15 godina

G. Premijer kaze da zelimo najbolje moguce odnose sa velesilom... Evo saveta g. Premijeru - spakujte u prvi avion g. Kovacevica i otprati ga u Ameriku, a ovde sudite onoj osobi koja je iz kruga vlade odgovorna. Sigurno cete ostvariti cilj. Izgovor da se gradjani ne isporucuju je stvarno bedno providan, a g. Kovacevic nicim nije zasluzio da se i zbog njega rusi drzava...

Nimrod

pre 15 godina

U najboljem interesu gradjana je da se doticni isporuci (posto je pocinio krivicno delo koriscenja falsifikovane putne isprave da pobegne u Srbiju, te se ne moze pozivati na zastitu od neisporucivanja), i da se ne trose pare poreskih obveznika.

Pedja

pre 15 godina

Živim u inostarnstvu i dnevno se srecem sa situacijom da nekog udarim, pregazim, prebijem... ali nikad to nisam uradio iz jednostavnog razloga - odmah bi me kao stranca tretirali drugačije i verovatno bih dobio vecu kaznu i/ili bio proteran. Izjava predsednika Vlade Srbije znači da sutra mogu mirna srca da dohvatim prvog Čeha koga sretnem i polomim ga bar kao g. Kovačević svog američkog kolegu... Hvala premijeru í gradjanima što će da mi, u njihovom interesu, dati pasoš i što će da plate za mene (bar) milionče (USD).

Vlasta

pre 15 godina

Ma dajte ljudi nemojte zanovetati, ministre da saslusavaju, gde to ima. Treba lepo da platimo to milionce, ako treba i dva i tri. Stedicemo, odvajacemo od usta samo da nam Ivica i Vuk ostanu u foteljama.

Dr Oetker

pre 15 godina

Upravo sam odgledao "Kaziprst" u kome je gostovala gospodja Vesna Pesic, osoba koju neobicno cenim i postujem zbog iskrenosti i visoke inteligencije. Ona je izvela savrseno logican zakljucak da konzuli, prolazeci strogu "obuku" za duznost koju ce obavljati, sigurno ne bi sami od sebe ucinili takvu mega-glupost kao sto je falsifikovanje pasosa za nekoga, pa da je taj, kako je rekla "i konzulov rodjeni brat", i time upropastili sopstveni zivot i karijeru. Znaci, zakljucak je da je NEKO iz vlade naredio konzulu tako nesto, a ne da je konzul "radio" sam od sebe. Ostaje da saznamo KO, gospodine VUCE JEREMICU!!!

Vuk Jeremic je, ako i zanemarimo potpuno Miladina Kovacevica zreo i prezreo za SMENU, a verujem da ce se uskoro lako skupiti dokazi i za jos drasticnije mere... Cela vlada je, sto se gradjana tice, daleko ispod minimuma poverenja, uz duzno postovanje za nekoliko pojedinaca koji "kvare" prosek nerada, neefikasnosti, korupcije i kriminala. Za "evropsku" Srbiju?! Kakva laz! Vuk Jeremic i vecina vlade Srbije sa Evropom imaju onoliko veze koliko i Sudan ili Severna Koreja. Ostavke, smene i hapsenja!!!

Mića

pre 15 godina

Pa zašto ih onda saslušavaju ako nisu u obavezi da daju iskaz!? A tog ministra, koji je jedini imao savesti, izabrati za PREDSEDNIKA. Dok je u politici makar i jedan takav čovek, ima nade za Srbiju. Jer na takav način trošiti novac poreskih obveznika, i TO proglasiti državnom tajnom, je neopisivi bezobrazluk, da ne upotrebim neku goru reč!

Satir

pre 15 godina

Jedino OSTAVKE mogu rešiti ovaj problem. Zašto Radovanović uporno skreće pažnju na sebe u celoj ovoj gunguli nije mi jasno, da bar ima šta pametno reći!
Kakav bre 1000000$, da li ste normalni ljudi, sa kojim pravom. Nek Miladin okači tablu sa žiro računom i nek prikuplja sredstva i bude srećan što je na slobodi, pa koliko skupi. Od kada to država plaća kaucije i odštete, ja sam imao lakši udes zbog leda na putu, pa sam morao platiti odštetu, kao neprilagođena brzina i sl... Pa gde je tada bio Ministar MUP Ivica!
Nemojte nas zamajavati glupostima, ima još malo mozga u našim glavama.
OSTAVKE

za predsdnika

pre 15 godina

Ko god da je od minsta tajno izneo podatak o "odbrani ugleda drzave i jadnog huligana" treba pod HITNO promovisati u predsednika drzave, drzavna kasa bi bila puna novaca, a zemlja bi napredovala.

dr

pre 15 godina

Fino, ministri mogu da budu saslušani, a ne moraju ništa da kažu na saslušanju, i to VAŽI I ZA SVE OSTALE GRAĐANE?

Dobro, da znam ako mene nekad neko bude saslušavao, da Zakletva važi po mom ličnom nahođenju, da ja - valjda - "po savesti" rešim da li da kažem išta ili ne.
Sačuvaj me Bože te bruke i užasa....

Mashinovodja

pre 15 godina

Naši ministri svakako su zaslužili saslušavanje, najviše zbog dokazane totalne nesposobnosti, vrlo vidljivog nepoštenja i vrlo izražene sklonosti ka muljanju, šemama i kombinacijama. Srbija bi stvarno bila mali raj na zemlji kad bi odavanje ove konkretne službene tajne bio najveći greh koji bi im se mogao pripisati.
Ali, u redu, neka bude istraga i neka objave ime onog ko je odao ovu "tajnu". Barem ćemo znati za koga da glasamo na sledećim izborima.
A ove iz tužilaštva i turbomozak koji je došao na epohalnu ideju da celu brljotinu pokuša da sakrije pod "službena tajna" pitao bih samo da li su stvarno mislili da bi to dugo ostala tajna? Da li oni misle da u slučaju da je došlo do dila i da je milion dolara promenio vlasnika, to se ovde ne bi saznalo? Pa o tome bi svakako pisali američki mediji, a sve ono što se objavi preko bare, a ima interesa i za nas, praktično istog trenutka se objavi i ovde! Ej, probudite se, ovo je 21. vek, svet je odavno globalno selo i te vaše prljave tajne od milion i ko zna koliko dolara ne možete sakriti na tako primitivan i dripački način fazonom "državna tajna"! Moraćete da se više napregnete i smislite nešto bolje. Ako ste u stanju. A znam da niste.

Karakter

pre 15 godina

Ostavke, ostavke i ostavke. Vlada treba da radi pametnije stvari a ne da nas z... medjusobnim saslusavanjem. Ovo nisu vesti kojima se zamajava narod dok KRIZA drma planetom. Zloupotrebe, nesposobnost, neintelegencija, nekompetentnost itd, sve sto nam ne treba.

Kanađanin

pre 15 godina

Vredni su baš u tom tužilaštvu koje štiti pravni poredak zemlje.
Hoće li isto biti i revnosnog saslušanja ministarke pravde i sudije vrhovnog suda koje su protivpravno došle do novca poreskih obveznika?

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

Ne verujem ni Ivici Dacicu ni Tomi Zoricu, ni bivsem ni aktuelnom portparolu. Bivsem zato sto je to bio a zna se kome je bio a aktuelnom bas zato sto jeste. Uopste ne verujem portparolima jer su oni i izmisljeni i zaduzeni da nas zedne preko vode prevode. Verujem visokom funkcioneru Vlade Srbije, koji je zeleo da ostane anoniman, jer je "tajanstvenu tajnu iz fenjera" ispustio u etar. A uvek kada "tajanstvenu tajnu", kao duha iz boce, pokusas da stisnes i tiho da je pustis iz fenjera onda se to uvek na daleko cuje. A culo se do Stambola! I sada nam je gotovo sve poznato. I ko je koga pretukao, ko je pobegao, ko mu je omogucio bekstvo, koliko ce to da nas kosta i tako to. Ali vlast je kao nameracila da sazna ko je visoki funkcioner vlade koji je zeleo da ostane anoniman, a Boga moli da ga ne uhvati jer pada vlada, pa je po nalogu tuzilastva policija banula u prostorije lista "Borba", valjda, nema druge, da pohapsi novinare uz obavezno slikanje sa lisicama na rukama. Ali ih je bivsi portparol hitro vratio na svoja radna mesta. I kune se - nisam ih ja tamo poslao, majke mi! Postavlja se pitanje da li je neko policiji i tuzilastvu dostavio novi vazeci Zakon o informisanju jer izgleda kao da oni citaju onaj Vucicev pa su na informativni razgovor pozvali glavnog i odgovornog urednika "Borbe" Oliveru Zekic iako je ona izjavila da nema nameru da vlastima obelodani ime visokog funkcionera vlade koji je zeleo da ostane anoniman. Zato nadlezni treba hitno da odgovornima u policiji i tuzilastvu dostave po primerak vazeceg Zakona o informisanju kako ubuduce zbog neobavestenosti opet ne bi prekoracili sluzbena ovlascenja. A sto se tice Njega koji je zeleo da ostane anoniman i vrapci na grani znaju ko je On. Rekli i meni a ja vama necu. Ne umem i da stisnem i da "tajanstvenu tajnu" pustim iz fenjera.

Posmatrac

pre 15 godina

A 'oce i Dacica da saslusavaju u MUP-u? I Sutanovca, u pilotskoj uniformi? A Cvetkovica, prvoga ministra? A Djelica, sa sve francuskim pasosem?

Milan

pre 15 godina

Meni je u celo clanku najinteresantniji Sutanovac - ostalo je sve vec vidjeno.

On je jedini koji nije imao kontakt sa dokumentom i nalazi se u lagodnoj poziciji da moze da se postavi prema tom problemu kako god zeli.

I kakav je njegov stav: on napada onog ko je odao tajnu. Ni reci o samom dokumentu, MIP-u, milioncetu itd.

Sutanovicu, isti si kao i svi ostali.

Nego gde nam je Tadic? Da ga neko nije kidnapovao?

GuC

pre 15 godina

Kao i obično, Vesna Pešić je u pravu, još da saznamo da li su već platili!! I kolika im je provizija...šta nam rade! A trudnice, penzioneri studenti da sami sebi ukinu primanja u korist kriminalaca!

KJ NS

pre 15 godina

Gospođa Pešić je u pravu. Država štiti tog "nacionalnog tabačiju". Prema tome narod nije narušio međudržavne odnose a nije ni inicirao diplomatski skandal. Gospodo predsednici, ministri, savetnici i tužioci nemojte nam bacati prašinu u oči i svaljivati na nas krivicu. Hronološki redom Kovačević prebio momka, dati mu u našem konzulatu dupli papiri, pa preko diplomatije garantovala država da on neće napustiti Ameriku a on brže bolje tutanj. Pa ko je onda kriv? Odgovor naše MINISTARSTVO INOSTRANIH POSLOVA na ćelu sa MINISTROM. Eto gospodo tužioci i ministri (policije, pravde i itd.) to vam je odgovor koga treba ganjati, privoditi i ispitivati i ko je kriv za narušene odnose sa Amerikom.

Stidim se

pre 15 godina

Osecam se tako ponizen...
Nikome ne padne napamet da ga izruci i da resimo problem, sto bi bilo u najboljem interesu za Srbiju nego "Ko je izdao.."
Bravo g-djo Vesna! Ti si jedini borac za Srbiju!

Pedja

pre 15 godina

Živim u inostarnstvu i dnevno se srecem sa situacijom da nekog udarim, pregazim, prebijem... ali nikad to nisam uradio iz jednostavnog razloga - odmah bi me kao stranca tretirali drugačije i verovatno bih dobio vecu kaznu i/ili bio proteran. Izjava predsednika Vlade Srbije znači da sutra mogu mirna srca da dohvatim prvog Čeha koga sretnem i polomim ga bar kao g. Kovačević svog američkog kolegu... Hvala premijeru í gradjanima što će da mi, u njihovom interesu, dati pasoš i što će da plate za mene (bar) milionče (USD).

bezimena

pre 15 godina

Floskula o "interesu gradjana" predstavlja čist bezobrazluk!
Vlada ovim što radi štiti samu sebe tj. MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA i mutne radnje u svim resorima!!!
Rešenje je najprostije moguće: ostavka Jeremića, dobrovoljni povratak M.Kovačevića u USA i procesuiranje svih koji su učestvovali u izdavanju falisifikovanog pasoša!

Et in Arcadia Ego

pre 15 godina

Sama recenica da "oni mogu biti saslusani" je pretpostavka a ne tvrdnja. Sledece sto je evidentno poslednjih dana je apsolutno koncentrisanje na ovaj slucaj. O zakonima sto treba da se usvoje, saradnji sa tribunalom, ekonomskim reformama niko ni rec. Vesto, ali vec izlizano, se bezi od stvarnih problema, u sustini na zalost to guta vecina ljudi. Evo vec danima pratim vesti i pitam se dali sam ja lud ili je ova drzava totalno skrenula, a vidim da ni Evropski zvanicnici vise ne obracaju paznju. Dakle osoba "A", je otisla da studira u inostranstvu (sto je veoma skupo, ja skupljam za Master i zrtvujem puno toga, umesto stvaranje porodice izabrao sam obrazovanje) ali lepo za njega, uvek pozdravljam obrazovanje. Onda je osoba "A" u nocnom baru prebio osobu "B", mada prebio je mala rec jer je osoba "B" hospitalizovana, sto dovodi do stavke o pokusaju ubistva. Drzava ciji gradjanin je isprebijan, oduzima dokumente osobi "A" i dozvoljava (!!!) mu da se brani sa slobode. Onda ambasada drzave odakle je bitanga "A" mu daje dokumenta, protivno zakonima drzave u kojoj se nalaze, da bi osoba "A" otisla nazad u svoju drzavu. Amerika trazi izrucenje da bi se odrzalo sudjenje, (jos i ne postavljaju pitanja zasto mu je Srbija dala dokumenta) a nasi politicari nude pare koje mi inace kao nemamo za decu i bolnice. Odnosno, celokupnu americku administraciju kao i zrtvu tretiramo kao nekog na pijaci. Primetim odjednom i majka osobe "A" prica kako ne zeli da mu se sudi u nekoj tamo Americi, a bila je dobra ta Amerika kad je odlazio i ziveo tamo? Licemernost domacih nacionalista mi je uvek bila odvratna, a svi bi dali sve da zive na zapadu, barem malo. Mnogo glasova je ovde dugo protiv americke politike, i kad su se odnosi malo normalizovali, i kad je svet okupiran trazenjem efikasnog resenja za izlazak iz krize mi se bavimo otkrivanjem ko je ocinkario sopstvenom narodu, da ce taj isti narod da pokusa da se u medjunarodnoj politici ponasa kao na pijaci. Jeremic je pokazao na koji nacin nas predstavlja u svetu a Ivica je sve rekao kad je juce pitao zasto se ne pokrece pitanje paljenja ambasade. Jos jedan trik u produkciji DB, stvoriti misljenje da su Amerikanci sami zapalili svoju ambasadu a Miladin je verovatno bio svo vreme kuci pomagao majci na pijaci (ne uzimajuci u obzir cene skolovanja u Americi). Uzas, ceo slucaj i nacin njegovog resavanja je uzasan, na sve su politicari spremni ali nikad niko od njih nije spreman da napusti svoju poziciju, to nikada. Vi cete sprovesti istragu, ma daj, to prodajte onom delu populacije koji vam jos uvek veruje, a oni vam svakako veruju sve. Izbori ce vas vratiti u stvarnost i nadam se da narod nece zaboraviti gluposti koje ste ucinili, ovog puta ce Evropa biti tu da nas podseti! Vec mi je dosta primitivnih i zaglupljenih, nekulturnih i neobrazovanih koji vode drzavni aparat i rukovode medijima! Zar intelektualna elita koja je deo ovog naroda, apslolutno nema mogucnosti da unormali ovu drzavu?

Balansero

pre 15 godina

Dzaba razni savetnici i medijski i PR "strucnjaci" u vladi pokusavaju da nam bace prasinu u oci praveci od "drzavne tajne" veliki slucaj. Pa cak i otvoreno izazivajuci sukob sa medijima.
Razlog je prost. Oblak prasine koji su digli konzuli u SAD je suvise velik da bi ga zaklonila saka koju nama bacate u oci.
Nikoga u ovoj zemlji ne zanima kako je procurela informacija iz vlade. Sve nas zanima samo kako cete se iscupati iz klupka koje ste sami zamrsili.
Nesto mi govori da ce opet preko nasih ledja da pukne.

Ivan BA

pre 15 godina

"Konačno je došlo vreme da se u Srbiji zavede red i da oni koji odaju državne tajne dođu pod udar zakona i da se napokon prestane sa tom praksom", kazao je Šutanovac.

Paz boga ti, a zar nije doslo vreme da se hapse kriminalci, ratni zlocinci, sankcionisu monopolisti?
Zar nije doslo vreme da ova vlada prestane sa glupostima i konacno pocne da vodi brigu o svojim gradjanima?
Ne za to vreme nije doslo. Trebalo bi nagraditi onog koji je o tome progovorio.
Da su radikali na vlasti nista me ne bi cudilo i razumeo bih, ali vi....no comment.

Jelena

pre 15 godina

Hoce li neko objasniti tih 100 hiljada kaucije. Siledzija Miladin platio kauciju 100 hiljada i pobegao. Kaucija propala i drzava Srbija treba da mu nadoknadi.

*

pre 15 godina

Šta se sve nije u zadnjih 15-20 godina radilo u najdubljem interesu građana Srbije a da nas niko ništa pitao nije.
I posle svega, da li nam je danas bolje ili gore?

Nimrod

pre 15 godina

U najboljem interesu gradjana je da se doticni isporuci (posto je pocinio krivicno delo koriscenja falsifikovane putne isprave da pobegne u Srbiju, te se ne moze pozivati na zastitu od neisporucivanja), i da se ne trose pare poreskih obveznika.

Maja

pre 15 godina

Premijer:"Srbija želi da ima najbolje moguće odnose sa jednom od najvećih svetskih sila" Alo covece, pa ko je Miladin Kovacevic pa DRZAVA zbog njega ima problema sa NAJVECOM svetskom silom??? Je li taj covek u Americi bio u svojstvu nekog ministra, ambasadora, predsednika...? Sve i da jeste... Pa znate li koliko se drzavljana Srbije potuce u nekoj drugoj zemlji, pa se za to i ne zna... Sta je Vama premijeru? Vi vredjate inteligenciju gradjana i gradjanki ove zemlje!!!

Milica

pre 15 godina

"Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da su mere koje vlada preduzima u slučaju Miladina Kovačevića "u najdubljem interesu građana"." Ja sam gradjanin i u mom interesu bi bilo da momak koji zivi u Americi, A NE U SRBIJI, kada tamo napravi glupost onda za nju i odgovara. Da nije on mozda nas tajni agent pa da mu pomaze cela vlada !??? Dakle ako ja kao gradjanin Srbije placam njemu delic od tog novca hocu da znam ko je on, da vidim njegov cv, da cujem ko su mu roditelji i kako je i sa cijim parama otisao u tu Ameriku. Da mu mozda nismo i skolarinu placali, ali je i to bila drzavna tajna? Ko god da je odao tajnu svaka mu cast! Verovatno jedan od retkih normalnih ljudi! Srbijo probudi se!!! Dokle ce vise da nas svi redom vuku za nos!!! Hocu da se drzava brine o svima onima koji su u Srbiji i vredno rade i trude se da prezive (sto uopste nije jednostavno), umesto da se drzava nedeljama bavi nekim tamo grubijanom koji se verovatno u zivotu nije brinuo niocemu.

(Vlast)a

pre 15 godina

Kad kazu da rade u nasem interesu,onda smo...
Od pada Djindjiceve vlade i dolaska narodnjaka,u ovoj zemlji se nista ne radi u nasu korist! ZES nas je prevario pricom o ulasku u Evropu, a onda(k)se setili cuvenog Kostunicinog: kakva Evropa kad Kosovo gori,kao da to nisu znali dok su se borili za nase glasove svim mogucim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima pa i lazima tip: ko ne glasa nece dobiti (bezvredne)akcije. Kovacevica u SAD,ustav na izmenu i kraj! Paranoicno verujem da je taj ustav sav felerican bas zbog raznih Legija,Kovacevica i ostalih prijatelja antihaskog lobija, SPC,SANU i ostalih trulih stubova ove jadne zemlje koja sve manje lici na drzavu.

jasna

pre 15 godina

Da nije Kovacevic možda Srpski 007 pa je zato državna tajna ? Ovi ministri su stvarno bezobrazni pa nas koji smo ih birali prave budale ! Nek mi neko od ministra da savet kako da zivim od 20000 din.dok platim redovne dažbine ne ostane mi ni da kupujem hleb za ceo mesec ! Ali redovno placam struju a ne kao ambasade , kraljevski dvor i druge državne institucije ! Sramota je što država hoce da plati milion dolara i štiti Kovacevica i onog ko mu je izdao pasoš ! Zbog toga trba da ih smenimo i svi na ulice s pištaljkama

Panglos

pre 15 godina

G. Premijer kaze da zelimo najbolje moguce odnose sa velesilom... Evo saveta g. Premijeru - spakujte u prvi avion g. Kovacevica i otprati ga u Ameriku, a ovde sudite onoj osobi koja je iz kruga vlade odgovorna. Sigurno cete ostvariti cilj. Izgovor da se gradjani ne isporucuju je stvarno bedno providan, a g. Kovacevic nicim nije zasluzio da se i zbog njega rusi drzava...