Utorak, 21.10.2008.

09:08

Ko, kako i zašto traži smene lekara

Nova gradska sekretarka za zdravstvo Dragana Jovanović zatražila je hitnu smenu direktora kliničko-bolničkih centara Bežanijska kosa, Zvezdara i Zemun.

Izvor: B92

Ko, kako i zašto traži smene lekara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Avicena

pre 15 godina

Puna podrska Prof. Jovanovic.
niko me nece ubediti da je italijanski namestaj firme koji ista izvozi samo u Grcku i Rusiju najpotrebnija stvar za beogradske zdravstvene ustanove. Pogotovo ne po ceni od 10 000 EURA po ordinaciji. Samo je KBC Bezanijska kosa kupila ovaj namestaj za svega 100 000 000 dinara. Ostalima je propao posao zahvaljujuci Prof. Jovanovoc. Nije mi jasno sta ce sa 4 novonabavljena rentgen
aparata sklepana od polovnih delova i opremom za biohemijske laboratorije koja se uglavnom poklanja da bi poklonoprimci trosili i placali reagense. Ovu je opremu nasa gradska vlast kupila. Ziveli!!!

zverka

pre 15 godina

Ne verujem da su direktori ovih zdravstvenih ustanova zloupotrebili tendere u cilju sopstvene koristi ali verujem da su gradske i opštinske sluižbe sigurno nameštali tenedere za pomenute ustanove! Jedan od gradskih čelika se sam javio a ni ministar nije naivan...samo još treba pročešljati tendere koje raspisuju opštine za ove ustanove!

Samo hrabro

pre 15 godina

Smatram da B92, kao najjači pokretač demokratskih promena u Srbiji, ima obavezu da se mnogo aktivnije uključi u borbu protiv takvih likova i pomogne retkim časnim ljudima da isteraju stvari do kraja, a koji inače nakon par dana medijske halabuke i 'svesrdne podrške' budu zaboravljeni i debelo kažnjeni od strane trulog sistema, i sve po starom.. Zdravstveni sistem je očajan, uvijen u čauru od propisa i procedura, a čija gvozdena vrata otvara samo lepa nadoknada. Delim mišljenje prethodnika da riba smrdi od glave, tj od aktuelnog ministra koji vrlo stručno razrešuje i postavlja za direktore bolnica razne sumnjive 'lekare', bivše JUL-ovce (danas partijske kolege) itd.. A mortalitet i dalje sve veći od nataliteta..

бивши студент

pre 15 godina

Читав здравствени систем је отишао у јако лошу страну. Од врха све креће,јер риба од главе смрди. А у самом врху су јако лоши,али и опасни и заштићени људи. Не заборавите да је проф.др.Томица Милосављевић један од седам људи који представља Европу у Светској здравственој организацији. Још дуго ћемо се нагледати и њега и фармацеутске мафије која слободно експериментише по овој јадној Србији. И људи који раде у здравственим установама су осуђени да ћуте,јер сви пливају у истој мутној води. Прво су до посла долазили или преко новца или преко веза,тако да морају бити послушници,јер су иначе заменљиви(на заводу 2000 јадника од незапослених лекара и 15000 медицинских техничара,већ годинама) и свако ко бар мало боље ради свој посао или поштеније смета,јер се у том случају види њихово незнање и прљавост,па самим тим бива склоњен или чами на заводу. Пуна подршка проф.др.Драгани Јовановић у овоме што ради уз савет да се чува и жељу да је Бог сачува!

FBI

pre 15 godina

Postovana GOSPODJO Sekretar za zdravstvo,
SVAKA VAM CAST, ali oprostite kako je moguce da su ostali sekretarijati cisti, ili i tamo IMA NESTO,....
PROVERITE SVE SEKRETARIJATE GRADA BEOGRADA, hajmo uzajamne unutrasnje kontrole, KO SME >>>>

evita

pre 15 godina

nisam simpatizer LDP-a, ali bogami lepo su poceli. Cisto sumnjam da je gradska sekretarka izmislila tek tako ove optuzbe. U zdravstvu se za proteklih 8 godina nista nije popravilo, naprotiv. Tata mi je umro pred 5.oktobar 2000, a mama prosle godine i po mom iskustvu mnogo je gore sada. Od reformi ni traga, novac koji odlazi u zdravstvo je potpuna nepoznanica i opet ne valja. Ne bi bilo zgoreg da se proveri (ko je hrabar) cije su najvece privatne klinike u gradu Beogradu jer bi tada postalo ocigledno ko je kocio reforme.

bugzy

pre 15 godina

Prvo i osnovno - NE POSTOJI POJAM ČASNOG LEKARA U SRBIJI VEĆ 20 GODINA!!! Šačica retkih zaluđenika koja je u tom periodu studirala medicinu verujući da je suština tog poziva humanost je odavno završila u nekim rupama. Lekari su zaštićeni kao beli medvedi, a građevinska mafija je malo dete za njih. Mislim oni ipak nekome nešto plaćaju, dok lekari nikome ne plaćaju ništa već samo otimaju. Stoga aplauz za ovu gospođu i neka razbuca ovaj zmijarnik pa makar ne postojao ni jedan lekar van zatvora u celom Beogradu (što nije daleko od istine). Lekari će početi da rade kako treba tek kada budu izloženi svakodnevnoj medijskoj kanonadi i kada svako bude mogao da im tužbom uzme pola godišnje plate zato što mu se recimo ne sviđa oblik ožiljka od operacije slepog creva.

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Ja mislim da ovi casni ljudi koji svakodnevno rade za zdravlje i dobrobit covecanstva nisu krivi. Toliko su malo placeni, da je normalno da malo..., znate vec. A, kad pocnete malo... onda shvatite da mozete jos malo vise..., pa onda da se povezete sa jos nekim ko malo vise od vas ..., pa, tako to. Nisu oni krivi sto im se sve tako 'namestilo'.
I, sta je lose u tome da i nasi direktori zdravstvenih ustanova zaradjuju kao njihove zapadne kolege?! Pa, ljudski zivot nema cenu, to najbolje znaju lekari, poput 'nepravedno i nicim izazvano' prozvanih tih uvazenih lekara. Zato i imaju opravdanje da malo i malo vise..., znate vec.
A, ova doktorka koja ih je prepoznala kao... i javno prozvala - ona nema pojma. Da nesto zna, i ona bi malo...
Uostalom, jasno je da je Srbija obavijena potpuno neprovidnim i sveprisutnim gasom, iz raznoraznih gasnih aranzmana sa bratskim i prijateljskim gasnim partnerima. Pustite, bre, ljude da nabavljaju i renoviraju zdravstvene ustanove, i ne pitajte za cenu, to nije pristojno... inace ce i ta usluga da vam poskupi, poput gasa! Aranzmani, nedokucivi aranzmani...

srba

pre 15 godina

dr Jovanovic je sigurno u pravu. ja takodje radim u jednoj od tih ustanova i mi zaposleni nismo ni iznenadjeni ni zateceni. duze vremena gledamo sta se radi i to je strasno. invesira se u izgled, sve se sjaji i samo to je vazno. sve to najvise lici na opsenjivanje jadnog naroda koji sustinski ne dobija nista. sto se tice toga da je neko profesor ili docent na medicinskom fakultetu u beogradu, najcesce (cast pojedincima) znaci upravo suprotno od onoga sto izjavljuje g-din subarevic. nadam se da se ova istraga nece zataskati, mada je veliki novac u igri, cestitke za hrabrost dr jovanovic.

kolega na radu u inostranstvu...

pre 15 godina

Puna podrška Prof. dr Jovanović! Akcija koju ona pokreće bez preterivanja bi se mogla nazvati 'akcija sablja u zdravstvu'.Samo se nadam da će Prof. dr Jovanović imati političku podršku bar od strane strane DS-a jer od G17 i njenog ministra podršku ne da ne očekujem već upravo suprotno,od G17 i njenog ministra očekujem sve kako bi je onemogućili u otkrivanju više decenijske korupcije u kompletnom zdravstvu uključujući i sve medicinske fakultete u zemlji.Te promene koje zahteva gdja.Jovanović to su samo delići vrhova ledenog brega našeg katastrofalnog zdravstva i katastrofalne edukacije našeg zdr.kadra gradjenih decenijama unazad.
Inače kao bivši student gdje.Jovanović mogu samo da kažem da mi je bila velika čast da upoznam jednog odličnog lekara,pedagoga,i pre svega čoveka tj.ženu na mestu,takvih na med.fakultetu u Beogradu ima,istina ne mnogo ali ona je jedina koja se već godinama javno suprotstavlja lekarskim-prof.krugovima koji su kreatori svega što se dogadja u zdravstvu.I da,uopšte me ne čudi policijska zaštita koju je dobila ako sam dobro razumela vesti.
Želim joj svako dobro,uspeh i ogromnu podršku u tome što je započela,da bar neke nove generacije kolega zateknu jedan sistem u kome vladaju znanje,rad,red,odgovornost a na zadovoljstvo krajnjih korisnika naših usluga - pacijenata.

Nikad Profesor

pre 15 godina

On je dodao i da sve optužene poznaje kao časne ljude, profesore Univerziteta, te da mu je "teško da poveruje" u te optužbe.

Zasto je tesko poverovati da i Profe kraduckaju ?

Milko

pre 15 godina

Ma ne verujem ja da je tu bilo, nekih nepravilnosti.
Kaže državni ministar da u zdravstvu nema propusta a o korupciji ni govora.
Bio jedan sporedan slučaj (sitna lova) ili to je rešeno

gygy

pre 15 godina

Svako se cheshe tamo gde ga svrbi,kaze nas narod,pa tako i ovi iz G17,a bogami izgleda da ni ovi nashi iz DSa nisu bas nevini.Pozivam Predsednika Tadica da beskompromisno,kao sto je i obecao ,krene u borbu protiv najvece korupcije,a to je korupcija u zdravstvu i da podrzi Gospodju Draganu Jovanović,bas zato sto je ona nestranacka licnost i nema stranku da je stiti od prljavih udaraca raznih utaljenih i korumouranih stranacki zasticenih likova i funkcionera.

Samo hrabro

pre 15 godina

Potrazite po arhivama na internetu o slučaju dr Nevene Petković iz Gornjeg Milanovce.. Dotična gospodja je pre nekoliko godina javno ukazala na korupciju u svojoj ustanovi, da bi nesto kasnije, bez ikakve podrske drzavnih organa, bila osudjena za klevetu i uvredu i skupo platila svoju hrabrost...
Podrska gospodji Jovanovic, samo hrabro i bez milosti sa kriminalcima. Čuvajte se dobro jer ste danas protiv sebe okrenuli armiju nečastivih...

mirjana

pre 15 godina

Samo da dodam da se ova doticna gospoda preispitaju i u slucaju javnih konkursa za zaposljavanje lekara, jer je i na Zvezdari i u Zemunu dva puta ponistavan konkurs, i na kraju su ipak primljeni specijalisti iako je konkurs bio raspisan u okviru akcije 200mladih lekara u 2008 godini. Pa sad vi meni kazite jer oni to nisu znali da sabiraju pa su im morali dva puta ponistavati konkurs?

Iceman

pre 15 godina

Lecio sam se u domu zdravlja "Dr Milutin Ivković" sve dok nisam i sam nasao vezu za drugi dom zdravalja jer tamo je totalna ludnica. Dodjete sa jakim bolovima u stomaku i povracate, jedva stojeci na nogama, a na salteru vam kazu da morate da zakazete pregled i da je slobodni termin za 3 dana. Onda kad pocnete da urlate na njih primi vas neki doktor i da vam lekove, ali on ne moze da vam da bolovanje vec moljakate sestru da vas nekako ugura na spisak kod vase doktorke. Dodjete u zakazano vreme, a onda propustite 5-6 onih koji su neki rod ili preko veze kod doktorke. Najzad dodjete kod nje i onda vam da upute za preglede. Ali posto dolazite na kontrolu ne zakazuju vam pregled. Tako da kad se sutra vratite na kontrolu rezultata ponovo cekate po 4 sata da vas doktorka primi. E sad sam lepo i ja pronasao vezu pa u drugom domu zdravlja ulazim preko veze i brze zavrsavam preglede.

Pravdoljub

pre 15 godina

Apsolutno podržavam profesorku Jovanović. Najzad da se neko takav pojavi u našem korumpiranom zdravstvu. Mnogima će se zameriti - naročito onima koji nisu "čisti". To je pametna, hrabra i otresita žena, a ne "poslušnik", koga je stranka postavila na funkciju da ćuti i naplati "partijske zasluge".
Pretnje upućene njoj su uperene na sve poštene i slobodnomisleće ljude.
Blisko je pameti da častan čovek ne želi da radi u korumpiranom okruženju i da to bude uslov da ostane na funkciji. Siguran sam da napamet i iz hira nije donosila odluke, ali to je već stvar nadležnih službi.

Dobro je da se prvo obratila javnosti, jer neko bi već zataškao stvar, smenio je i proglasio "rušiocem zdravstvenog sistema".

Nadam se da nije daleko dan kada će se po sličnom principu krenuti u raščišćavanje klanova i kulta poslušnika na Medicinskom fakultetu.

doktorka

pre 15 godina

Radim u jednoj od navedenih ustanova. Da li je normalno da se prozori na ustanovi menjaju jednom godisnje i ko propisuje te potrebe? Novi lift su pravili godinu dana...a sad ne valja jer ne mogu da stanu invalidska kolica u lift. To je najobicnije maltretiranje pacijenata. Instrumenti za rad se raspadaju, ali se zato pravi fontana u dvoristu, menjaju podovi, kupuju saksije za cvece na hodnicima, a u prostorijama uprave pravi luksuzno kupatilo?! U potkrovlju ne valja izolacija i struja, ali se zato dele sluzbeni mobilni telefoni. Ma, sada neka odgovaraju. Podrska za gospodju Jovanovic i nadam se da ukoliko stvarno postoje dokazi koji su jos u julu dostavljeni MUP-u, da se ovo nece zaustaviti samo smenama .

matori

pre 15 godina

"...Ocenjuje se i da nastup sekretarke za zdravstvo ne doprinosi rešavanju problema i ometa rad nadležnih organa...."
Naravno, čim neko prstom pokaže gde se vrše prevare, zloupotrebe, lopovluci ili još gore stvari, a pogotovo ako i imenuje počinioce, taj odmah "ometa nadležne" i ne "doprinosi rešavanju problema".
Ako ćuti, ONDA je DOBAR!
~&%+$@°$&!%$#%$...

ivan

pre 15 godina

ako zamislimo teoretsku situaciju da MUP sprovede hapsenje svih direktora zdravstvenih ustanova u bgd i srbiji , i sprovede lezernu finansijsku istragu poslovanja bolnica, ja bih se zacudio ako bi 10 % od njih ikada vise izaslo na slobodu.
da ne govorimo o eventualnoj strucnoj kontroli rada zdravstvenih ustanova.
Zdarvstvo je u potpunom haosu iz kojeg je igurno nece izvuci foliranti iz ministarstva zdravlja, vec su jedina nada upravo ovakvi "otkaceni" i usamljeni pokusaji pojedinaca.
Svaka joj cast.

Dr

pre 15 godina

Sto volim kad neko iz LDPa krene da mesa babe i zabe i kada strpaju u isti kos i kriminalce i postene. Najlakse je optuziti nekog direktora koji pokusava da radi koliko je moguce posteno, a svakom coveku moze da se pronadje neka mrlja u radu, dok onima iza kojih stoje kriminalci nece faliti ni dlaka sa glave.

bivsi pacijent

pre 15 godina

BRAVO, BRAVO,BRAVO Imate punu moralnu podrsku za takvu akciju. Kada bi zatrazili smenu u svim zdravstvenim ustanovama mozda bi pogresili u 5% slucajeva. Gospodo, molim vas, pa profesori, nacelnici klinika traze novac za operacije za koje dobijaju platu. P to i vrabci znaju. Ljudi, kada kod velikog broja lekara nema morala, sta dalje pricati. MI SVI TO ZNAMO A DRZAVA NISTA NE PREDUZIMA!!!!! Oj Srbijo, probudi se!

Vex

pre 15 godina

Neminovno je da u nemilosrdnoj borbi protiv korupcije padne i neko nevin... to je u pompeznim hajkama za očekivati pogotovu kada se takve akcije sprovode po prvi put. Svejedno SAMO NAPRED ali oprezno !

zemunac

pre 15 godina

"Ustanova dobija zaključak, čeka se da prođu svi rokovi žalbe svih učesnika u javnoj nabaci i tek onda se obraća upravi grada odnosno nadležnom sekretarijatu da bi se izvršio transfer sredstava. Svi papiri se proveravaju i nema prostora za mahinacije u oblasti javnih nabavki", istakao je Šubarević.
Ovaj gospodin Subarevic se mnogo pravi naivan, mora da je i on umesan u pomenute nepravilnosti, normalno ne direkno, vec preko neke kumovske veze. Pazi kao mi ne znamo da se namestaju javne nabavke, i da ne postoje kombinacije da se spreci ucesce na tenderima onih koji ne treba da ucestvuju.
PODRSKA G-DI JOVANOVIC U BORBI SA LOPOVIMA, ZASTO NE RECI STA JE U PITANJU

Nemanja

pre 15 godina

Ako je gospodja Jovanovic vec izasla u medije, onda neka za medije i objasni koje su to zloupotrebe. Neka kaze: Taj-i-taj je uradio to-i-to tada-i-tada, a po zakonu, clan taj-i-taj, nije tako smeo. Tada cu joj poverovati, a zasad ovo samo gledam kao jos jedan medjustranacki obracun putem afera.

doktorka

pre 15 godina

Radim u jednoj od navedenih ustanova. Da li je normalno da se prozori na ustanovi menjaju jednom godisnje i ko propisuje te potrebe? Novi lift su pravili godinu dana...a sad ne valja jer ne mogu da stanu invalidska kolica u lift. To je najobicnije maltretiranje pacijenata. Instrumenti za rad se raspadaju, ali se zato pravi fontana u dvoristu, menjaju podovi, kupuju saksije za cvece na hodnicima, a u prostorijama uprave pravi luksuzno kupatilo?! U potkrovlju ne valja izolacija i struja, ali se zato dele sluzbeni mobilni telefoni. Ma, sada neka odgovaraju. Podrska za gospodju Jovanovic i nadam se da ukoliko stvarno postoje dokazi koji su jos u julu dostavljeni MUP-u, da se ovo nece zaustaviti samo smenama .

zemunac

pre 15 godina

"Ustanova dobija zaključak, čeka se da prođu svi rokovi žalbe svih učesnika u javnoj nabaci i tek onda se obraća upravi grada odnosno nadležnom sekretarijatu da bi se izvršio transfer sredstava. Svi papiri se proveravaju i nema prostora za mahinacije u oblasti javnih nabavki", istakao je Šubarević.
Ovaj gospodin Subarevic se mnogo pravi naivan, mora da je i on umesan u pomenute nepravilnosti, normalno ne direkno, vec preko neke kumovske veze. Pazi kao mi ne znamo da se namestaju javne nabavke, i da ne postoje kombinacije da se spreci ucesce na tenderima onih koji ne treba da ucestvuju.
PODRSKA G-DI JOVANOVIC U BORBI SA LOPOVIMA, ZASTO NE RECI STA JE U PITANJU

Nemanja

pre 15 godina

Ako je gospodja Jovanovic vec izasla u medije, onda neka za medije i objasni koje su to zloupotrebe. Neka kaze: Taj-i-taj je uradio to-i-to tada-i-tada, a po zakonu, clan taj-i-taj, nije tako smeo. Tada cu joj poverovati, a zasad ovo samo gledam kao jos jedan medjustranacki obracun putem afera.

ivan

pre 15 godina

ako zamislimo teoretsku situaciju da MUP sprovede hapsenje svih direktora zdravstvenih ustanova u bgd i srbiji , i sprovede lezernu finansijsku istragu poslovanja bolnica, ja bih se zacudio ako bi 10 % od njih ikada vise izaslo na slobodu.
da ne govorimo o eventualnoj strucnoj kontroli rada zdravstvenih ustanova.
Zdarvstvo je u potpunom haosu iz kojeg je igurno nece izvuci foliranti iz ministarstva zdravlja, vec su jedina nada upravo ovakvi "otkaceni" i usamljeni pokusaji pojedinaca.
Svaka joj cast.

matori

pre 15 godina

"...Ocenjuje se i da nastup sekretarke za zdravstvo ne doprinosi rešavanju problema i ometa rad nadležnih organa...."
Naravno, čim neko prstom pokaže gde se vrše prevare, zloupotrebe, lopovluci ili još gore stvari, a pogotovo ako i imenuje počinioce, taj odmah "ometa nadležne" i ne "doprinosi rešavanju problema".
Ako ćuti, ONDA je DOBAR!
~&%+$@°$&!%$#%$...

Pravdoljub

pre 15 godina

Apsolutno podržavam profesorku Jovanović. Najzad da se neko takav pojavi u našem korumpiranom zdravstvu. Mnogima će se zameriti - naročito onima koji nisu "čisti". To je pametna, hrabra i otresita žena, a ne "poslušnik", koga je stranka postavila na funkciju da ćuti i naplati "partijske zasluge".
Pretnje upućene njoj su uperene na sve poštene i slobodnomisleće ljude.
Blisko je pameti da častan čovek ne želi da radi u korumpiranom okruženju i da to bude uslov da ostane na funkciji. Siguran sam da napamet i iz hira nije donosila odluke, ali to je već stvar nadležnih službi.

Dobro je da se prvo obratila javnosti, jer neko bi već zataškao stvar, smenio je i proglasio "rušiocem zdravstvenog sistema".

Nadam se da nije daleko dan kada će se po sličnom principu krenuti u raščišćavanje klanova i kulta poslušnika na Medicinskom fakultetu.

Samo hrabro

pre 15 godina

Potrazite po arhivama na internetu o slučaju dr Nevene Petković iz Gornjeg Milanovce.. Dotična gospodja je pre nekoliko godina javno ukazala na korupciju u svojoj ustanovi, da bi nesto kasnije, bez ikakve podrske drzavnih organa, bila osudjena za klevetu i uvredu i skupo platila svoju hrabrost...
Podrska gospodji Jovanovic, samo hrabro i bez milosti sa kriminalcima. Čuvajte se dobro jer ste danas protiv sebe okrenuli armiju nečastivih...

bivsi pacijent

pre 15 godina

BRAVO, BRAVO,BRAVO Imate punu moralnu podrsku za takvu akciju. Kada bi zatrazili smenu u svim zdravstvenim ustanovama mozda bi pogresili u 5% slucajeva. Gospodo, molim vas, pa profesori, nacelnici klinika traze novac za operacije za koje dobijaju platu. P to i vrabci znaju. Ljudi, kada kod velikog broja lekara nema morala, sta dalje pricati. MI SVI TO ZNAMO A DRZAVA NISTA NE PREDUZIMA!!!!! Oj Srbijo, probudi se!

Iceman

pre 15 godina

Lecio sam se u domu zdravlja "Dr Milutin Ivković" sve dok nisam i sam nasao vezu za drugi dom zdravalja jer tamo je totalna ludnica. Dodjete sa jakim bolovima u stomaku i povracate, jedva stojeci na nogama, a na salteru vam kazu da morate da zakazete pregled i da je slobodni termin za 3 dana. Onda kad pocnete da urlate na njih primi vas neki doktor i da vam lekove, ali on ne moze da vam da bolovanje vec moljakate sestru da vas nekako ugura na spisak kod vase doktorke. Dodjete u zakazano vreme, a onda propustite 5-6 onih koji su neki rod ili preko veze kod doktorke. Najzad dodjete kod nje i onda vam da upute za preglede. Ali posto dolazite na kontrolu ne zakazuju vam pregled. Tako da kad se sutra vratite na kontrolu rezultata ponovo cekate po 4 sata da vas doktorka primi. E sad sam lepo i ja pronasao vezu pa u drugom domu zdravlja ulazim preko veze i brze zavrsavam preglede.

Dr

pre 15 godina

Sto volim kad neko iz LDPa krene da mesa babe i zabe i kada strpaju u isti kos i kriminalce i postene. Najlakse je optuziti nekog direktora koji pokusava da radi koliko je moguce posteno, a svakom coveku moze da se pronadje neka mrlja u radu, dok onima iza kojih stoje kriminalci nece faliti ni dlaka sa glave.

kolega na radu u inostranstvu...

pre 15 godina

Puna podrška Prof. dr Jovanović! Akcija koju ona pokreće bez preterivanja bi se mogla nazvati 'akcija sablja u zdravstvu'.Samo se nadam da će Prof. dr Jovanović imati političku podršku bar od strane strane DS-a jer od G17 i njenog ministra podršku ne da ne očekujem već upravo suprotno,od G17 i njenog ministra očekujem sve kako bi je onemogućili u otkrivanju više decenijske korupcije u kompletnom zdravstvu uključujući i sve medicinske fakultete u zemlji.Te promene koje zahteva gdja.Jovanović to su samo delići vrhova ledenog brega našeg katastrofalnog zdravstva i katastrofalne edukacije našeg zdr.kadra gradjenih decenijama unazad.
Inače kao bivši student gdje.Jovanović mogu samo da kažem da mi je bila velika čast da upoznam jednog odličnog lekara,pedagoga,i pre svega čoveka tj.ženu na mestu,takvih na med.fakultetu u Beogradu ima,istina ne mnogo ali ona je jedina koja se već godinama javno suprotstavlja lekarskim-prof.krugovima koji su kreatori svega što se dogadja u zdravstvu.I da,uopšte me ne čudi policijska zaštita koju je dobila ako sam dobro razumela vesti.
Želim joj svako dobro,uspeh i ogromnu podršku u tome što je započela,da bar neke nove generacije kolega zateknu jedan sistem u kome vladaju znanje,rad,red,odgovornost a na zadovoljstvo krajnjih korisnika naših usluga - pacijenata.

srba

pre 15 godina

dr Jovanovic je sigurno u pravu. ja takodje radim u jednoj od tih ustanova i mi zaposleni nismo ni iznenadjeni ni zateceni. duze vremena gledamo sta se radi i to je strasno. invesira se u izgled, sve se sjaji i samo to je vazno. sve to najvise lici na opsenjivanje jadnog naroda koji sustinski ne dobija nista. sto se tice toga da je neko profesor ili docent na medicinskom fakultetu u beogradu, najcesce (cast pojedincima) znaci upravo suprotno od onoga sto izjavljuje g-din subarevic. nadam se da se ova istraga nece zataskati, mada je veliki novac u igri, cestitke za hrabrost dr jovanovic.

Vex

pre 15 godina

Neminovno je da u nemilosrdnoj borbi protiv korupcije padne i neko nevin... to je u pompeznim hajkama za očekivati pogotovu kada se takve akcije sprovode po prvi put. Svejedno SAMO NAPRED ali oprezno !

Nikad Profesor

pre 15 godina

On je dodao i da sve optužene poznaje kao časne ljude, profesore Univerziteta, te da mu je "teško da poveruje" u te optužbe.

Zasto je tesko poverovati da i Profe kraduckaju ?

mirjana

pre 15 godina

Samo da dodam da se ova doticna gospoda preispitaju i u slucaju javnih konkursa za zaposljavanje lekara, jer je i na Zvezdari i u Zemunu dva puta ponistavan konkurs, i na kraju su ipak primljeni specijalisti iako je konkurs bio raspisan u okviru akcije 200mladih lekara u 2008 godini. Pa sad vi meni kazite jer oni to nisu znali da sabiraju pa su im morali dva puta ponistavati konkurs?

gygy

pre 15 godina

Svako se cheshe tamo gde ga svrbi,kaze nas narod,pa tako i ovi iz G17,a bogami izgleda da ni ovi nashi iz DSa nisu bas nevini.Pozivam Predsednika Tadica da beskompromisno,kao sto je i obecao ,krene u borbu protiv najvece korupcije,a to je korupcija u zdravstvu i da podrzi Gospodju Draganu Jovanović,bas zato sto je ona nestranacka licnost i nema stranku da je stiti od prljavih udaraca raznih utaljenih i korumouranih stranacki zasticenih likova i funkcionera.

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Ja mislim da ovi casni ljudi koji svakodnevno rade za zdravlje i dobrobit covecanstva nisu krivi. Toliko su malo placeni, da je normalno da malo..., znate vec. A, kad pocnete malo... onda shvatite da mozete jos malo vise..., pa onda da se povezete sa jos nekim ko malo vise od vas ..., pa, tako to. Nisu oni krivi sto im se sve tako 'namestilo'.
I, sta je lose u tome da i nasi direktori zdravstvenih ustanova zaradjuju kao njihove zapadne kolege?! Pa, ljudski zivot nema cenu, to najbolje znaju lekari, poput 'nepravedno i nicim izazvano' prozvanih tih uvazenih lekara. Zato i imaju opravdanje da malo i malo vise..., znate vec.
A, ova doktorka koja ih je prepoznala kao... i javno prozvala - ona nema pojma. Da nesto zna, i ona bi malo...
Uostalom, jasno je da je Srbija obavijena potpuno neprovidnim i sveprisutnim gasom, iz raznoraznih gasnih aranzmana sa bratskim i prijateljskim gasnim partnerima. Pustite, bre, ljude da nabavljaju i renoviraju zdravstvene ustanove, i ne pitajte za cenu, to nije pristojno... inace ce i ta usluga da vam poskupi, poput gasa! Aranzmani, nedokucivi aranzmani...

evita

pre 15 godina

nisam simpatizer LDP-a, ali bogami lepo su poceli. Cisto sumnjam da je gradska sekretarka izmislila tek tako ove optuzbe. U zdravstvu se za proteklih 8 godina nista nije popravilo, naprotiv. Tata mi je umro pred 5.oktobar 2000, a mama prosle godine i po mom iskustvu mnogo je gore sada. Od reformi ni traga, novac koji odlazi u zdravstvo je potpuna nepoznanica i opet ne valja. Ne bi bilo zgoreg da se proveri (ko je hrabar) cije su najvece privatne klinike u gradu Beogradu jer bi tada postalo ocigledno ko je kocio reforme.

bugzy

pre 15 godina

Prvo i osnovno - NE POSTOJI POJAM ČASNOG LEKARA U SRBIJI VEĆ 20 GODINA!!! Šačica retkih zaluđenika koja je u tom periodu studirala medicinu verujući da je suština tog poziva humanost je odavno završila u nekim rupama. Lekari su zaštićeni kao beli medvedi, a građevinska mafija je malo dete za njih. Mislim oni ipak nekome nešto plaćaju, dok lekari nikome ne plaćaju ništa već samo otimaju. Stoga aplauz za ovu gospođu i neka razbuca ovaj zmijarnik pa makar ne postojao ni jedan lekar van zatvora u celom Beogradu (što nije daleko od istine). Lekari će početi da rade kako treba tek kada budu izloženi svakodnevnoj medijskoj kanonadi i kada svako bude mogao da im tužbom uzme pola godišnje plate zato što mu se recimo ne sviđa oblik ožiljka od operacije slepog creva.

Milko

pre 15 godina

Ma ne verujem ja da je tu bilo, nekih nepravilnosti.
Kaže državni ministar da u zdravstvu nema propusta a o korupciji ni govora.
Bio jedan sporedan slučaj (sitna lova) ili to je rešeno

FBI

pre 15 godina

Postovana GOSPODJO Sekretar za zdravstvo,
SVAKA VAM CAST, ali oprostite kako je moguce da su ostali sekretarijati cisti, ili i tamo IMA NESTO,....
PROVERITE SVE SEKRETARIJATE GRADA BEOGRADA, hajmo uzajamne unutrasnje kontrole, KO SME >>>>

Avicena

pre 15 godina

Puna podrska Prof. Jovanovic.
niko me nece ubediti da je italijanski namestaj firme koji ista izvozi samo u Grcku i Rusiju najpotrebnija stvar za beogradske zdravstvene ustanove. Pogotovo ne po ceni od 10 000 EURA po ordinaciji. Samo je KBC Bezanijska kosa kupila ovaj namestaj za svega 100 000 000 dinara. Ostalima je propao posao zahvaljujuci Prof. Jovanovoc. Nije mi jasno sta ce sa 4 novonabavljena rentgen
aparata sklepana od polovnih delova i opremom za biohemijske laboratorije koja se uglavnom poklanja da bi poklonoprimci trosili i placali reagense. Ovu je opremu nasa gradska vlast kupila. Ziveli!!!

бивши студент

pre 15 godina

Читав здравствени систем је отишао у јако лошу страну. Од врха све креће,јер риба од главе смрди. А у самом врху су јако лоши,али и опасни и заштићени људи. Не заборавите да је проф.др.Томица Милосављевић један од седам људи који представља Европу у Светској здравственој организацији. Још дуго ћемо се нагледати и њега и фармацеутске мафије која слободно експериментише по овој јадној Србији. И људи који раде у здравственим установама су осуђени да ћуте,јер сви пливају у истој мутној води. Прво су до посла долазили или преко новца или преко веза,тако да морају бити послушници,јер су иначе заменљиви(на заводу 2000 јадника од незапослених лекара и 15000 медицинских техничара,већ годинама) и свако ко бар мало боље ради свој посао или поштеније смета,јер се у том случају види њихово незнање и прљавост,па самим тим бива склоњен или чами на заводу. Пуна подршка проф.др.Драгани Јовановић у овоме што ради уз савет да се чува и жељу да је Бог сачува!

zverka

pre 15 godina

Ne verujem da su direktori ovih zdravstvenih ustanova zloupotrebili tendere u cilju sopstvene koristi ali verujem da su gradske i opštinske sluižbe sigurno nameštali tenedere za pomenute ustanove! Jedan od gradskih čelika se sam javio a ni ministar nije naivan...samo još treba pročešljati tendere koje raspisuju opštine za ove ustanove!

Samo hrabro

pre 15 godina

Smatram da B92, kao najjači pokretač demokratskih promena u Srbiji, ima obavezu da se mnogo aktivnije uključi u borbu protiv takvih likova i pomogne retkim časnim ljudima da isteraju stvari do kraja, a koji inače nakon par dana medijske halabuke i 'svesrdne podrške' budu zaboravljeni i debelo kažnjeni od strane trulog sistema, i sve po starom.. Zdravstveni sistem je očajan, uvijen u čauru od propisa i procedura, a čija gvozdena vrata otvara samo lepa nadoknada. Delim mišljenje prethodnika da riba smrdi od glave, tj od aktuelnog ministra koji vrlo stručno razrešuje i postavlja za direktore bolnica razne sumnjive 'lekare', bivše JUL-ovce (danas partijske kolege) itd.. A mortalitet i dalje sve veći od nataliteta..

zemunac

pre 15 godina

"Ustanova dobija zaključak, čeka se da prođu svi rokovi žalbe svih učesnika u javnoj nabaci i tek onda se obraća upravi grada odnosno nadležnom sekretarijatu da bi se izvršio transfer sredstava. Svi papiri se proveravaju i nema prostora za mahinacije u oblasti javnih nabavki", istakao je Šubarević.
Ovaj gospodin Subarevic se mnogo pravi naivan, mora da je i on umesan u pomenute nepravilnosti, normalno ne direkno, vec preko neke kumovske veze. Pazi kao mi ne znamo da se namestaju javne nabavke, i da ne postoje kombinacije da se spreci ucesce na tenderima onih koji ne treba da ucestvuju.
PODRSKA G-DI JOVANOVIC U BORBI SA LOPOVIMA, ZASTO NE RECI STA JE U PITANJU

bugzy

pre 15 godina

Prvo i osnovno - NE POSTOJI POJAM ČASNOG LEKARA U SRBIJI VEĆ 20 GODINA!!! Šačica retkih zaluđenika koja je u tom periodu studirala medicinu verujući da je suština tog poziva humanost je odavno završila u nekim rupama. Lekari su zaštićeni kao beli medvedi, a građevinska mafija je malo dete za njih. Mislim oni ipak nekome nešto plaćaju, dok lekari nikome ne plaćaju ništa već samo otimaju. Stoga aplauz za ovu gospođu i neka razbuca ovaj zmijarnik pa makar ne postojao ni jedan lekar van zatvora u celom Beogradu (što nije daleko od istine). Lekari će početi da rade kako treba tek kada budu izloženi svakodnevnoj medijskoj kanonadi i kada svako bude mogao da im tužbom uzme pola godišnje plate zato što mu se recimo ne sviđa oblik ožiljka od operacije slepog creva.

Dr

pre 15 godina

Sto volim kad neko iz LDPa krene da mesa babe i zabe i kada strpaju u isti kos i kriminalce i postene. Najlakse je optuziti nekog direktora koji pokusava da radi koliko je moguce posteno, a svakom coveku moze da se pronadje neka mrlja u radu, dok onima iza kojih stoje kriminalci nece faliti ni dlaka sa glave.

gygy

pre 15 godina

Svako se cheshe tamo gde ga svrbi,kaze nas narod,pa tako i ovi iz G17,a bogami izgleda da ni ovi nashi iz DSa nisu bas nevini.Pozivam Predsednika Tadica da beskompromisno,kao sto je i obecao ,krene u borbu protiv najvece korupcije,a to je korupcija u zdravstvu i da podrzi Gospodju Draganu Jovanović,bas zato sto je ona nestranacka licnost i nema stranku da je stiti od prljavih udaraca raznih utaljenih i korumouranih stranacki zasticenih likova i funkcionera.

matori

pre 15 godina

"...Ocenjuje se i da nastup sekretarke za zdravstvo ne doprinosi rešavanju problema i ometa rad nadležnih organa...."
Naravno, čim neko prstom pokaže gde se vrše prevare, zloupotrebe, lopovluci ili još gore stvari, a pogotovo ako i imenuje počinioce, taj odmah "ometa nadležne" i ne "doprinosi rešavanju problema".
Ako ćuti, ONDA je DOBAR!
~&%+$@°$&!%$#%$...

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Ja mislim da ovi casni ljudi koji svakodnevno rade za zdravlje i dobrobit covecanstva nisu krivi. Toliko su malo placeni, da je normalno da malo..., znate vec. A, kad pocnete malo... onda shvatite da mozete jos malo vise..., pa onda da se povezete sa jos nekim ko malo vise od vas ..., pa, tako to. Nisu oni krivi sto im se sve tako 'namestilo'.
I, sta je lose u tome da i nasi direktori zdravstvenih ustanova zaradjuju kao njihove zapadne kolege?! Pa, ljudski zivot nema cenu, to najbolje znaju lekari, poput 'nepravedno i nicim izazvano' prozvanih tih uvazenih lekara. Zato i imaju opravdanje da malo i malo vise..., znate vec.
A, ova doktorka koja ih je prepoznala kao... i javno prozvala - ona nema pojma. Da nesto zna, i ona bi malo...
Uostalom, jasno je da je Srbija obavijena potpuno neprovidnim i sveprisutnim gasom, iz raznoraznih gasnih aranzmana sa bratskim i prijateljskim gasnim partnerima. Pustite, bre, ljude da nabavljaju i renoviraju zdravstvene ustanove, i ne pitajte za cenu, to nije pristojno... inace ce i ta usluga da vam poskupi, poput gasa! Aranzmani, nedokucivi aranzmani...

kolega na radu u inostranstvu...

pre 15 godina

Puna podrška Prof. dr Jovanović! Akcija koju ona pokreće bez preterivanja bi se mogla nazvati 'akcija sablja u zdravstvu'.Samo se nadam da će Prof. dr Jovanović imati političku podršku bar od strane strane DS-a jer od G17 i njenog ministra podršku ne da ne očekujem već upravo suprotno,od G17 i njenog ministra očekujem sve kako bi je onemogućili u otkrivanju više decenijske korupcije u kompletnom zdravstvu uključujući i sve medicinske fakultete u zemlji.Te promene koje zahteva gdja.Jovanović to su samo delići vrhova ledenog brega našeg katastrofalnog zdravstva i katastrofalne edukacije našeg zdr.kadra gradjenih decenijama unazad.
Inače kao bivši student gdje.Jovanović mogu samo da kažem da mi je bila velika čast da upoznam jednog odličnog lekara,pedagoga,i pre svega čoveka tj.ženu na mestu,takvih na med.fakultetu u Beogradu ima,istina ne mnogo ali ona je jedina koja se već godinama javno suprotstavlja lekarskim-prof.krugovima koji su kreatori svega što se dogadja u zdravstvu.I da,uopšte me ne čudi policijska zaštita koju je dobila ako sam dobro razumela vesti.
Želim joj svako dobro,uspeh i ogromnu podršku u tome što je započela,da bar neke nove generacije kolega zateknu jedan sistem u kome vladaju znanje,rad,red,odgovornost a na zadovoljstvo krajnjih korisnika naših usluga - pacijenata.

ivan

pre 15 godina

ako zamislimo teoretsku situaciju da MUP sprovede hapsenje svih direktora zdravstvenih ustanova u bgd i srbiji , i sprovede lezernu finansijsku istragu poslovanja bolnica, ja bih se zacudio ako bi 10 % od njih ikada vise izaslo na slobodu.
da ne govorimo o eventualnoj strucnoj kontroli rada zdravstvenih ustanova.
Zdarvstvo je u potpunom haosu iz kojeg je igurno nece izvuci foliranti iz ministarstva zdravlja, vec su jedina nada upravo ovakvi "otkaceni" i usamljeni pokusaji pojedinaca.
Svaka joj cast.

doktorka

pre 15 godina

Radim u jednoj od navedenih ustanova. Da li je normalno da se prozori na ustanovi menjaju jednom godisnje i ko propisuje te potrebe? Novi lift su pravili godinu dana...a sad ne valja jer ne mogu da stanu invalidska kolica u lift. To je najobicnije maltretiranje pacijenata. Instrumenti za rad se raspadaju, ali se zato pravi fontana u dvoristu, menjaju podovi, kupuju saksije za cvece na hodnicima, a u prostorijama uprave pravi luksuzno kupatilo?! U potkrovlju ne valja izolacija i struja, ali se zato dele sluzbeni mobilni telefoni. Ma, sada neka odgovaraju. Podrska za gospodju Jovanovic i nadam se da ukoliko stvarno postoje dokazi koji su jos u julu dostavljeni MUP-u, da se ovo nece zaustaviti samo smenama .

Pravdoljub

pre 15 godina

Apsolutno podržavam profesorku Jovanović. Najzad da se neko takav pojavi u našem korumpiranom zdravstvu. Mnogima će se zameriti - naročito onima koji nisu "čisti". To je pametna, hrabra i otresita žena, a ne "poslušnik", koga je stranka postavila na funkciju da ćuti i naplati "partijske zasluge".
Pretnje upućene njoj su uperene na sve poštene i slobodnomisleće ljude.
Blisko je pameti da častan čovek ne želi da radi u korumpiranom okruženju i da to bude uslov da ostane na funkciji. Siguran sam da napamet i iz hira nije donosila odluke, ali to je već stvar nadležnih službi.

Dobro je da se prvo obratila javnosti, jer neko bi već zataškao stvar, smenio je i proglasio "rušiocem zdravstvenog sistema".

Nadam se da nije daleko dan kada će se po sličnom principu krenuti u raščišćavanje klanova i kulta poslušnika na Medicinskom fakultetu.

Nemanja

pre 15 godina

Ako je gospodja Jovanovic vec izasla u medije, onda neka za medije i objasni koje su to zloupotrebe. Neka kaze: Taj-i-taj je uradio to-i-to tada-i-tada, a po zakonu, clan taj-i-taj, nije tako smeo. Tada cu joj poverovati, a zasad ovo samo gledam kao jos jedan medjustranacki obracun putem afera.

Vex

pre 15 godina

Neminovno je da u nemilosrdnoj borbi protiv korupcije padne i neko nevin... to je u pompeznim hajkama za očekivati pogotovu kada se takve akcije sprovode po prvi put. Svejedno SAMO NAPRED ali oprezno !

bivsi pacijent

pre 15 godina

BRAVO, BRAVO,BRAVO Imate punu moralnu podrsku za takvu akciju. Kada bi zatrazili smenu u svim zdravstvenim ustanovama mozda bi pogresili u 5% slucajeva. Gospodo, molim vas, pa profesori, nacelnici klinika traze novac za operacije za koje dobijaju platu. P to i vrabci znaju. Ljudi, kada kod velikog broja lekara nema morala, sta dalje pricati. MI SVI TO ZNAMO A DRZAVA NISTA NE PREDUZIMA!!!!! Oj Srbijo, probudi se!

srba

pre 15 godina

dr Jovanovic je sigurno u pravu. ja takodje radim u jednoj od tih ustanova i mi zaposleni nismo ni iznenadjeni ni zateceni. duze vremena gledamo sta se radi i to je strasno. invesira se u izgled, sve se sjaji i samo to je vazno. sve to najvise lici na opsenjivanje jadnog naroda koji sustinski ne dobija nista. sto se tice toga da je neko profesor ili docent na medicinskom fakultetu u beogradu, najcesce (cast pojedincima) znaci upravo suprotno od onoga sto izjavljuje g-din subarevic. nadam se da se ova istraga nece zataskati, mada je veliki novac u igri, cestitke za hrabrost dr jovanovic.

Iceman

pre 15 godina

Lecio sam se u domu zdravlja "Dr Milutin Ivković" sve dok nisam i sam nasao vezu za drugi dom zdravalja jer tamo je totalna ludnica. Dodjete sa jakim bolovima u stomaku i povracate, jedva stojeci na nogama, a na salteru vam kazu da morate da zakazete pregled i da je slobodni termin za 3 dana. Onda kad pocnete da urlate na njih primi vas neki doktor i da vam lekove, ali on ne moze da vam da bolovanje vec moljakate sestru da vas nekako ugura na spisak kod vase doktorke. Dodjete u zakazano vreme, a onda propustite 5-6 onih koji su neki rod ili preko veze kod doktorke. Najzad dodjete kod nje i onda vam da upute za preglede. Ali posto dolazite na kontrolu ne zakazuju vam pregled. Tako da kad se sutra vratite na kontrolu rezultata ponovo cekate po 4 sata da vas doktorka primi. E sad sam lepo i ja pronasao vezu pa u drugom domu zdravlja ulazim preko veze i brze zavrsavam preglede.

mirjana

pre 15 godina

Samo da dodam da se ova doticna gospoda preispitaju i u slucaju javnih konkursa za zaposljavanje lekara, jer je i na Zvezdari i u Zemunu dva puta ponistavan konkurs, i na kraju su ipak primljeni specijalisti iako je konkurs bio raspisan u okviru akcije 200mladih lekara u 2008 godini. Pa sad vi meni kazite jer oni to nisu znali da sabiraju pa su im morali dva puta ponistavati konkurs?

Nikad Profesor

pre 15 godina

On je dodao i da sve optužene poznaje kao časne ljude, profesore Univerziteta, te da mu je "teško da poveruje" u te optužbe.

Zasto je tesko poverovati da i Profe kraduckaju ?

Samo hrabro

pre 15 godina

Potrazite po arhivama na internetu o slučaju dr Nevene Petković iz Gornjeg Milanovce.. Dotična gospodja je pre nekoliko godina javno ukazala na korupciju u svojoj ustanovi, da bi nesto kasnije, bez ikakve podrske drzavnih organa, bila osudjena za klevetu i uvredu i skupo platila svoju hrabrost...
Podrska gospodji Jovanovic, samo hrabro i bez milosti sa kriminalcima. Čuvajte se dobro jer ste danas protiv sebe okrenuli armiju nečastivih...

Milko

pre 15 godina

Ma ne verujem ja da je tu bilo, nekih nepravilnosti.
Kaže državni ministar da u zdravstvu nema propusta a o korupciji ni govora.
Bio jedan sporedan slučaj (sitna lova) ili to je rešeno

evita

pre 15 godina

nisam simpatizer LDP-a, ali bogami lepo su poceli. Cisto sumnjam da je gradska sekretarka izmislila tek tako ove optuzbe. U zdravstvu se za proteklih 8 godina nista nije popravilo, naprotiv. Tata mi je umro pred 5.oktobar 2000, a mama prosle godine i po mom iskustvu mnogo je gore sada. Od reformi ni traga, novac koji odlazi u zdravstvo je potpuna nepoznanica i opet ne valja. Ne bi bilo zgoreg da se proveri (ko je hrabar) cije su najvece privatne klinike u gradu Beogradu jer bi tada postalo ocigledno ko je kocio reforme.

FBI

pre 15 godina

Postovana GOSPODJO Sekretar za zdravstvo,
SVAKA VAM CAST, ali oprostite kako je moguce da su ostali sekretarijati cisti, ili i tamo IMA NESTO,....
PROVERITE SVE SEKRETARIJATE GRADA BEOGRADA, hajmo uzajamne unutrasnje kontrole, KO SME >>>>

бивши студент

pre 15 godina

Читав здравствени систем је отишао у јако лошу страну. Од врха све креће,јер риба од главе смрди. А у самом врху су јако лоши,али и опасни и заштићени људи. Не заборавите да је проф.др.Томица Милосављевић један од седам људи који представља Европу у Светској здравственој организацији. Још дуго ћемо се нагледати и њега и фармацеутске мафије која слободно експериментише по овој јадној Србији. И људи који раде у здравственим установама су осуђени да ћуте,јер сви пливају у истој мутној води. Прво су до посла долазили или преко новца или преко веза,тако да морају бити послушници,јер су иначе заменљиви(на заводу 2000 јадника од незапослених лекара и 15000 медицинских техничара,већ годинама) и свако ко бар мало боље ради свој посао или поштеније смета,јер се у том случају види њихово незнање и прљавост,па самим тим бива склоњен или чами на заводу. Пуна подршка проф.др.Драгани Јовановић у овоме што ради уз савет да се чува и жељу да је Бог сачува!

Samo hrabro

pre 15 godina

Smatram da B92, kao najjači pokretač demokratskih promena u Srbiji, ima obavezu da se mnogo aktivnije uključi u borbu protiv takvih likova i pomogne retkim časnim ljudima da isteraju stvari do kraja, a koji inače nakon par dana medijske halabuke i 'svesrdne podrške' budu zaboravljeni i debelo kažnjeni od strane trulog sistema, i sve po starom.. Zdravstveni sistem je očajan, uvijen u čauru od propisa i procedura, a čija gvozdena vrata otvara samo lepa nadoknada. Delim mišljenje prethodnika da riba smrdi od glave, tj od aktuelnog ministra koji vrlo stručno razrešuje i postavlja za direktore bolnica razne sumnjive 'lekare', bivše JUL-ovce (danas partijske kolege) itd.. A mortalitet i dalje sve veći od nataliteta..

Avicena

pre 15 godina

Puna podrska Prof. Jovanovic.
niko me nece ubediti da je italijanski namestaj firme koji ista izvozi samo u Grcku i Rusiju najpotrebnija stvar za beogradske zdravstvene ustanove. Pogotovo ne po ceni od 10 000 EURA po ordinaciji. Samo je KBC Bezanijska kosa kupila ovaj namestaj za svega 100 000 000 dinara. Ostalima je propao posao zahvaljujuci Prof. Jovanovoc. Nije mi jasno sta ce sa 4 novonabavljena rentgen
aparata sklepana od polovnih delova i opremom za biohemijske laboratorije koja se uglavnom poklanja da bi poklonoprimci trosili i placali reagense. Ovu je opremu nasa gradska vlast kupila. Ziveli!!!

zverka

pre 15 godina

Ne verujem da su direktori ovih zdravstvenih ustanova zloupotrebili tendere u cilju sopstvene koristi ali verujem da su gradske i opštinske sluižbe sigurno nameštali tenedere za pomenute ustanove! Jedan od gradskih čelika se sam javio a ni ministar nije naivan...samo još treba pročešljati tendere koje raspisuju opštine za ove ustanove!