Utorak, 19.08.2008.

00:10

Đilas gradonačelnik Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su kandidata liste "Za evropski Beograd" Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda.

Izvor: B92

Ðilas gradonaèelnik Beograda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Ljubivoje Jakovljevic

pre 15 godina

Neka g.Vucic iznese rezultate svoga dosadasnjeg rada ,posebno politickog ,a narocito iz perioda kada je bio ministar . Jedan covek .koji pledira da bude smatran obrazovanim ,ne bi smeo da se sluzi ovakvim kvalifikacijama protivika.
Cika Ljuba .

veroljub

pre 15 godina

Beograde svaka cast na izboru,a sve cestitke i LDP-u!Odlucilisu se da se ne igraju politike.
"Onaj koji se ne bavi politikom politika ce se baviti njime"!
Opet kazem,SVAKA CAST BEOGRADE NA IZBORU!

nucleo82

pre 15 godina

najzad da i Beograd-u krene, beogradjani su dosta cekali i najzad docekali da da im se ispostuje izborna volja. posle dve medalje ovo je treca najlepsa vest, koja me je obradovala. najzad mogu mirno na posao

Miroslav iz Hamburga

pre 15 godina

"...a mi demokratskim i dozvoljenim, svim srcem, bez straha, neporušenog morala", rekao je Vučić.

Boze sacuvaj nas samo od
SRSovog morala!

milan z

pre 15 godina

kaze vucic-bg dobio nakaznu koaliciju...nije to nakazna koalicija vec brana politicki i moralno nakaznom gradonacelniku (njemu). kaze jos - koalicija mira markovic, boris tadic, cedomir jovanovic. NE, vec brana koaliciji - vojislav seselj, zvezdan jovanovic, vojislav kostunica, aleksandar vucic!

dorcolac

pre 15 godina

Lepa vest!!! Konacno je potvrdjeno ono sto su Beogradjani zeleli i dali svoje glasove. Beograd je ostao na evropskom putu i nadam se da ce gdin. Djilas nastaviti ono sto je zapoceo gdin.Bogdanovic, a to je da Beograd postane svetska i evropska metropola..

sany_bgd

pre 15 godina

Pravi covek, kakvog zasluzuje metropola poput Beograda.
Nadam se da ce ispuniti obecano i da ce sa njim na celu Beograd nastaviti svoj evropski put!!!
SRECNO DRAGANE

Zivan

pre 15 godina

Drago mi je da cujem da je izabran covek koji po svaku cenu zeli da vodi nas Beograd u bolju i lepsu buducnost koja nas ceka u Evropi pa i sire. Ceka ga veliki posao da se bori sa antidemokratskim elementima koji po svaku cenu zele da koce veliki put ka istorijskoj demokratizaciji koja se svakim danom sve vise i vise siri sirom Srbije i okoline. Zelim mu puno srece zdravlja i veselja.

Nikolas

pre 15 godina

Svaka cast. Cini mi se da najzad postoje svi uslovi da se otvaraju vrata, grade mostovi i ruse zidovi...
Verujem u ovaj tim. Ali ne zaboravite sto je Zoran rekao: sada nema spavanja, vreme je za akciju. Spavacete kada odete u penziju..

Body Bag

pre 15 godina

Ostaje mi samo da se nadam da ce opravdati ovaj izbor, jer niko nikada ni na jednu funkciju nije ovako nategnuto izabran.

Mozda samo Michael Phelps na "funkciju" najveceg plivaca svih vremena.

ilija011

pre 15 godina

Svaka cast! Cestitam Beogradjanima i Beogradu! Ovaj grad je oduvek bio bastion slobode i nikada nista drugo neci ni biti! Beogradjani su izabrali da svoj grad vrate na zasluzno mesto na karti Evrope! Vec smo poceli da pevamo pesmu "Putuj Evropo" ALI JE OVO IPAK GRAD BUDUCNOSTI I EVROPE!!!

Igor

pre 15 godina

Konacno!
Sve cestitke gospodinu Djilasu, zelim mu uspesno i dugo vodjenje naseg glavnog grada, siguran sam da ce uciniti sve sto je u njegovoj moci da Beograd zasija starim sjajem prave evropske metropole!

zorz

pre 15 godina

Mislim da je logično da se nastavi posao koji je započet 5 oktobra 2000 godine. Radikali mogu jedino da žale što je SPS prepoznao put kojim i zemlja i grad treba da idu u budućnosti. Protesti su pokazali svu slabost radikala u ovom trenutku. Sve u svemu, velika demokratska pobeda

Marija Cigoja Zemun

pre 15 godina

Da li ste primetili da su danas na ulicama Beograda svi nasmejani? Cestitam Beograde... Beograd kakav zasluzujemo...

Ponosna na svoj izbor

Goran

pre 15 godina

Mislim da ni DS ni LDP nisu progutali nikakvu žabu koalicijom sa SPS-om, jer nisu odstupili ni za pedalj od svoje ranije politike (sto je dobro).

miles17

pre 15 godina

Odličan izbor ako se uzmu u obzir ostale kombinacije! Čestitam novoj gradskoj upravi a po najviše Đilasu u kojeg ne sumnjam da će napraviti efikasnu, modernu i nekorumpiranu upravo dostojnu EU... Ako on u tome ne uspe onda je to jako teško ali verujem da hoće pošto se na našoj pšolitičkoj sceni davno nije pojavio neko tako odlučan kao što je gospodin Đilas! Steta je samo što se ovako dugo čekalo na SPS i LDP...

Vladimir pfc

pre 15 godina

Konačno se i to desilo, Beograd je dobio gradonačelnika!!! Čini mi se da je Djilas dobro rešenje za Beograd ma šta ko mislio o njemu jer je dokazani biznismen i može da nastavi put kojim je krenuo Nenad Bogdanović. Smatram da sposobam da odgovori svim problemima sa kojima se Beograd susreće u ovom trenutku. Srećno!

Marko Bg

pre 15 godina

Veoma mi je drago da cujem da se postigao dogovor da Dragan Djilas bude gradonacelnik...
Nadam se da ce opravdati ocekivanja i odraditi obecano!

Amona

pre 15 godina

Danasnjim izborom Djilasa za gradonacelnika, soferskim jezikom receno, Beograd je krenuo iz druge u treću brzinu, na kraju mandata bice opusteno i u petoj. Samo napred, sada je to valjda ocigledno i u Beogradu i u Srbiji :)

VOLIM BEOGRAD

pre 15 godina

Konacno !!!
Sjajna vest, sad nas ne moze nista zaustaviti na putu ka evropskim integracijama !!!
Novom gradonacelniku zelim mnogo srece i uspeha !!!

Radoš Ostružnica

pre 15 godina

Bravo za razum! E sada treba da se radi a ne da se puno priča! Čini mi se da je Đilas upravo takav, videćemo...

ZOKIBGDSG

pre 15 godina

Čestitam na izboru gospodina ĐILASA za gradonačelnika. Verujem da će od BEOGRADA napraviti EVROPSKU METROPOLU i grad za ponos u kojem ćemo svi bolje živeti.Puno uspeha i sve najbolje GRADONAČELNIKU ĐILASU!!!

Branislav

pre 15 godina

Veliki dan za Beograd, dan od kojeg cemo gledati samo pravo u svetlu buducnost bez osvrtanja na devedesete koje ce nadam se ostati samo ruzne istorijske cinjenice a SRS samo tuzna proslost.

Janick

pre 15 godina

Hvala bogu da je i Beograd krenuo istim putem kao i Srbija... Samo politika koja je opredeljena za otvaranje Srbije prema medjunarodnoj zajednici je politika koja garantuje boljitak za sve...
Konacno, sada kada je vlast u prestonici koordinirana sa politikom evropskih integracija ne sumnjam u bolje sutra.....

johnny bravo

pre 15 godina

NAPOKON!!!
e sad ce videti svi oni Vučići, Mladenovići, Ilići, Koštunice i ostali likovi kako to izgleda kad gradom upravlja sposoban čovek, čovek koji zna svoj posao!!!
Videce sta znaci kad političar da reč i onda tu reč ispuni!!

B.B.

pre 15 godina

Beograd najzad moze da odahne. Novog gradonacelnika ceka mnogo stavri koje treba da uradi za Nas gradjane Beograda ali, isto tako, moze ocekivati da ce i gradjani biti uz njega tokom ceog mandata....
Jako sam srecan zbog danasnje vesti.

PULS

pre 15 godina

Konacno! Volja vecine je ispostovana i BGD ostaje DEMOKRATSKI!

Nikako mi nece biti jasni ljudi koji ce cude sto su DS LDP i SPS, DANAS na jednoj strani. To je jedan od znakova napretka politicke scene u Srbiji. A moze rat sa turcima da se vodi jos 500 godina iako je odavno zavrsen, ali sta ce nam dobro doneti?
novo doba, nove koalicije! Sve najbolje!

chillybgd

pre 15 godina

Nadam se da je svima laknulo, napokon smo dochekali ono shto je odavno trebalo biti uradjeno, svi zajedno za evropski Beograd...

Željko Matić

pre 15 godina

Beograd nastavlja samo napred, u budućnost boljeg života. Videli smo ko je bio alternativa Draganu Đilasu i Demokratskoj stranci, možemo da budemo zadovoljni što je ta strahovita priča žavršena - Beograd je dobio najbolju moguću vlast u ovom trenutku. Danas je značajan dan za Beograd.

taurunum

pre 15 godina

Cestitam svim Beogradjanima novog gradonacelnika Dragana Djilasa. Beograd je grad buducnosti... idemo dalje... Kad? Sta kad? Odmah.

surcinac

pre 15 godina

Pao mi je kamen sa srca! Moj Beograd ipak ne zasluzuje gradonacelnika kao sto je Vucic... U Djilasa vrujem, jer je za razliku od ostalih ozbiljan i posten!!!

bus 83

pre 15 godina

Odlucio sam da uvedem objektivni kriterijum glasanja za sledece izbore: sada prevoz do posla cekam otprilike 10-15 min u spicu(autobus 83). Ako vreme cekanja bude svedeno ispod 10 min. - glasacu za ovu vlast, ako ne - glasam za opoziciju. Eto objektivnog kriterijuma. Kad vi mozete da se dogovarate sa SPS-om oko vlasti, mogu i ja da glasam prema busu br. 83.

beogradmojgrad

pre 15 godina

Beograd je 16. marta 2006. u Kanu proglasen za „Grad buducnosti juzne Evrope”. Danas, 19. avgusta 2008. godine Beogradjani mogu da ocekuju evropsku buducnost u svom gradu... Cestitke gradonacelniku Draganu Djilasu.

Uros 20

pre 15 godina

Beograd je svet!
Cestitam svim sugradjanima novog gradonacelnika...
I cestitam svima koji su doprineli da posle 3 meseca strepnji ipak imamo evropsku gratsku vlast,sa pravim,sposobnim covekom na celu!

Pera kojot

pre 15 godina

Sada da vidimo kako će Tajfun da oduva monopoliste, tajkune i ostale beogradske bandite... ne, nisam zaboravio šta si pričao

Djordje

pre 15 godina

Dobili smo i odgovor na pitanje da li cemo dobiti metro i kakav - g.Djilas nam je, za naredne cetiri godine kao veliki cilj danas obecao "izradu projekta". Sta reci, sta reci a ne zaplakati? Bar nas ne laze (tj. videcemo da li ce i "projekat" uraditi, mada projekata ima vec tuce zavrsenih...)

marco

pre 15 godina

"Ako moras da progutas zabu nemoj dugo da je gledas"Z.Djindjic.
LDP je ovim progutao zabu kao sto je i Djiki morao mnogo puta, ali takvi su srbi glasaci.Nadam se ipak da ce ovo biti dobra vlada za evropski Beograd.

muhamed _ np

pre 15 godina

Bravo Dragane, cestitam... mnogo mi je drago da si ti gradonacelnik glavnog grada i da su iz demokratske stranke premijer i predsednik drzave. I srecan sam sto se nije ostvarilo ono sto je jedan gledalac u emisiji "utisak nedelje" nekoliko dana pre izbora rekao: "glasajuci za jednog Acu(Popovica) dobijas drugog Acu(Vucica)".... e sad kad ste rascistili sa raznim Veljama, Acama I Vojama , sad pravac na posao ako treba i prekovremeno, jer ja i svi moji kolege zelimo da se zaposlimo po zavrsetku fakulteta i da imamo pristojnu zaradu i zivot.
PS: To ste nam obecali , zar ne.........

Nikola

pre 15 godina

Cestitke gos.Djilasu, Beograd je ovim izborom dobio evropskog gradonacelnika i posle visemesecne dileme i stajanja na ivici provalije zvane SRS-DSS-NS, uspeo da dokaze da je Beograd pro-evropski orijentisan.Jos jednom sve cestitke!!!

Leka

pre 15 godina

Nije problem u koaliciji SPS+LDP+DS vec u apstinentima i onima koji su bezali iz zemlje. Malo je falilo da bude kolacija SPS+SRS+DSS. To se zaboravilo? Onda ne bi bilo nicega. Umesto sto se lamentira nad tuznim sudbinama bolje uzmimo svoj zivot u svoje ruke. Od nas zavisi!

ZORAN

pre 15 godina

Problem Bg-a je resen, kocnicari Kostunica i Velja su "penzionisani", Vucic je pacifikovan. Ne postoje vise nikakve prepreke da se i Mladic uhapsi i saradnja sa Hagom konacno skine sa dnevnog reda, naravno istovremeno donesu svi potrebni zakoni radi uskladjivanja sa EU regulativom kako bi Srbija pocetkom sledece godina dospela na belu sengensku listu.
Blokadu radikala u skupstini treba resiti izbacivanjem iz sale istih svaki put kad krenu da smaraju sa povredom poslovnika. Tadicu na potezu si, kreni u akciju. Vise nece biti izgovora, ne mogu zbog ovog, ne mogu zbog onog, jer je vlast skoncentrisana kod jedne osobe koja je u mogucnosti da konacno zavrsi posao koji je odavno zapocet i uvede Srbiju u EU. Velika steta bi bila da se promasi ovakav zicer.

Rade

pre 15 godina

Sve bih progutao.Koaliciju SPS-DS-LDP, pa čak i SRS-DS-LDP kada bi u tim strankama bili časni ljudi koje bar malo vodi interes građana.Zašto gospođica Brankica iz Insajdera ne istraži poslednjih 15 godina?Da nam pokaže šta su u to vreme, pre, ili na početku bavljenja politikom imali političari koji su sada na sceni.Pozicija i opozicija! Svejedno! Mislim da se to neće desiti nikada pošto bi tada većina građana shvatila ko su oni i šta u stvari rade...

MARE

pre 15 godina

Evo sada je sve na svom mestu.Gospodo iz DS-a imate apsolutnu vlast na svim nivoima.Znaci nema vise Kostunjavog i Velje i njima slicnih likova.Da vas vidimo na delu 4 godine.

BOKI

pre 15 godina

"Igraju principi, ali igraju i pragmatični interesi."

Naravno, novac ne smrdi.

SPS je odlucio da izvrsi politicko samoubistvo, zasto ga sprecavati?

Nikola

pre 15 godina

Sta li imaju toliko sllicno DS i SRS kad se Dacic u roku od mesec dana lako dogovorio i sa jednima i sa drugima o principima.Alal ti vera Ivice na sledecim izborima ces imati 1,1 odsto glasova.

Sima Strahota

pre 15 godina

Dogovorise se tajkuni,politicari,sitni krupni spekulanti...
Profit je uvek iznad svega.On ne poznaje partijsku pripadnost.Ko nam je kriv sto se ne bavimo politikom.

Alexandro

pre 15 godina

Trenutno najbolje resenje. Neka kriticari ponude alternativu a ne samo da kritikuju. U Beogradu treba nesto i da se radi, a ne da stoji jos mesecima

iva

pre 15 godina

Srbljanovic: "Niko iz LDPa nece sesti u fotelju". Bas nece, kao u 'ne'? I sta bi sa smenjivanjem Tijanica? Zar to nije bio uslov LDPa na pocetku pregovora?

Goran

pre 15 godina

24.12.1996.Dok traje kontramiting SPSa,zajedno sa desetinama hiljada građana, stojim pred kordonom.Posle nekoliko sati, dolazim smrznut kući.Na "televiziji"snimak kontramitinga, govori Ivica Dačić, tvrda struja SPSa. Priča o NATO miševima, spominje deratizaciju... Krajem te godine odlazim u Kanadu. Dvanaest godina kasnije, dolazim na odmor u Beograd i gledam na dnevniku Mirka Cvetkovića i Milutina Mrkonjića, kako se grle. Imao sam sreću, Milutin nije govorio na kontramitingu, kada je on, par godina kasnije, obnavljao zemlju, ja sam već bio daleko od Srbije. Moj prijatelj nije bio te sreće, došao je malo ranije na godišnji,baš u vreme kada su Boris i Ivica bili u Atini...

ip3Dsv1

pre 15 godina

Sve ovo je posledica nakaznog izbornog sistema za lokalne izbore koji su namatnuli upravo radikali i DSS.
Da se gradonacelnici biraju sa partijskih lista je nefunkcionalno. Takvim dogovorima bi bilo omoguceno da gradonacelnik bude, na primer Zarko Obradovic, ili cak Krkobabic. Da li su gradjani glasali za to? Resenje je u reformi izbornog sistema po kome bi se gradonacelnici i predsednici opstina birali direktno, a odbornici po vecinskom sistemu. Na taj nacin bi se formirale efikasne lokalne samouprave. I kada posle 4 godine dodje racun za naplatau, nema onoga: ja sam hteo, ali moji koalicioni partnetri mi nisu dali (veciti radikalski izgovor).

Vladan

pre 15 godina

Kako biste reagovali da trust mozgova iz SRS I DSS preuzme vlast.Živim u gradu u kome je gradonačelnik iz SRS-a.I verujte mi onaj komentar : "od škole ima gaće za fizičko" je totalno ispravan.Cela njegova ekipa je skandalozna jer tu ima izbacivača , bivših dilera deviza ....Kome nije jasno o čemu pišem neka pogleda "Kafe Titanik",Emira Kusturice.Zato je Đilas pravo rešenje i jedini izlaz.

ocajna

pre 15 godina

Djilas jeste ovog trenutka najbolje resenje i to vam kazem kao neko ko zivi u gradu gde su radikali na vlasti i ciji prvi covek javno izjavljuje da je poslednju knjigu procitao pre 20-ak godina i da ne mari mnogo sto ne zna bas sve padeze! Beograde, uzivaj u Evropi!

milan

pre 15 godina

Prihvatam i to, ako će da me uvere da im je bolji Čedomir Jovanović sa veštačkom vilicom iz Šilerove i Boris Tadića sa svojim lopovima - nema problema, prihvatam i to", rekao je Vučić. E kad bi se ti Vucicu pitao ti ne bi nista prihvatio al hvala bogu da nista ne zavisi od tebe i tvojih kradikala. E sad zamislite katastrofu kad bi nam ova persona postala gradonacelnik nase metropole. Covek "patriota "kad su se za vreme bombardovanja svi trudili da nekako prezive a on lepo sa Nikolicem i njegovim compima grabi stan od 100 i vise kvadrata. E da nije tragicno bilo bi jako smesno. Nego se nadam da ce on taj nezasluzeni stan kad tad vratiti jer ga nicim nije zasluzio.
Milan

DEKI BGD

pre 15 godina

Samo se jedno pitam?
Zbog cega smo protestvovali i setali tri meseca, pre 11 godina. Sada mi je to napokon jasno. VLAST JE VLAST. Dovidjenja do neke sledece prilike.

ime

pre 15 godina

Konacno da se zavrsi sa peripetijama koje su poceli pre par meseci, a moglo je, ruku na srce i bez njih i znalo se da ce tako biti, samo se ponovo spiskalo i nasih dana i nasih para...do sledecih zbora.

milan

pre 15 godina

Prihvatam i to, ako će da me uvere da im je bolji Čedomir Jovanović sa veštačkom vilicom iz Šilerove i Boris Tadića sa svojim lopovima - nema problema, prihvatam i to", rekao je Vučić. E kad bi se ti Vucicu pitao ti ne bi nista prihvatio al hvala bogu da nista ne zavisi od tebe i tvojih kradikala. E sad zamislite katastrofu kad bi nam ova persona postala gradonacelnik nase metropole. Covek "patriota "kad su se za vreme bombardovanja svi trudili da nekako prezive a on lepo sa Nikolicem i njegovim compima grabi stan od 100 i vise kvadrata. E da nije tragicno bilo bi jako smesno. Nego se nadam da ce on taj nezasluzeni stan kad tad vratiti jer ga nicim nije zasluzio.
Milan

MARE

pre 15 godina

Evo sada je sve na svom mestu.Gospodo iz DS-a imate apsolutnu vlast na svim nivoima.Znaci nema vise Kostunjavog i Velje i njima slicnih likova.Da vas vidimo na delu 4 godine.

DEKI BGD

pre 15 godina

Samo se jedno pitam?
Zbog cega smo protestvovali i setali tri meseca, pre 11 godina. Sada mi je to napokon jasno. VLAST JE VLAST. Dovidjenja do neke sledece prilike.

ocajna

pre 15 godina

Djilas jeste ovog trenutka najbolje resenje i to vam kazem kao neko ko zivi u gradu gde su radikali na vlasti i ciji prvi covek javno izjavljuje da je poslednju knjigu procitao pre 20-ak godina i da ne mari mnogo sto ne zna bas sve padeze! Beograde, uzivaj u Evropi!

Vladan

pre 15 godina

Kako biste reagovali da trust mozgova iz SRS I DSS preuzme vlast.Živim u gradu u kome je gradonačelnik iz SRS-a.I verujte mi onaj komentar : "od škole ima gaće za fizičko" je totalno ispravan.Cela njegova ekipa je skandalozna jer tu ima izbacivača , bivših dilera deviza ....Kome nije jasno o čemu pišem neka pogleda "Kafe Titanik",Emira Kusturice.Zato je Đilas pravo rešenje i jedini izlaz.

iva

pre 15 godina

Srbljanovic: "Niko iz LDPa nece sesti u fotelju". Bas nece, kao u 'ne'? I sta bi sa smenjivanjem Tijanica? Zar to nije bio uslov LDPa na pocetku pregovora?

Goran

pre 15 godina

24.12.1996.Dok traje kontramiting SPSa,zajedno sa desetinama hiljada građana, stojim pred kordonom.Posle nekoliko sati, dolazim smrznut kući.Na "televiziji"snimak kontramitinga, govori Ivica Dačić, tvrda struja SPSa. Priča o NATO miševima, spominje deratizaciju... Krajem te godine odlazim u Kanadu. Dvanaest godina kasnije, dolazim na odmor u Beograd i gledam na dnevniku Mirka Cvetkovića i Milutina Mrkonjića, kako se grle. Imao sam sreću, Milutin nije govorio na kontramitingu, kada je on, par godina kasnije, obnavljao zemlju, ja sam već bio daleko od Srbije. Moj prijatelj nije bio te sreće, došao je malo ranije na godišnji,baš u vreme kada su Boris i Ivica bili u Atini...

ZORAN

pre 15 godina

Problem Bg-a je resen, kocnicari Kostunica i Velja su "penzionisani", Vucic je pacifikovan. Ne postoje vise nikakve prepreke da se i Mladic uhapsi i saradnja sa Hagom konacno skine sa dnevnog reda, naravno istovremeno donesu svi potrebni zakoni radi uskladjivanja sa EU regulativom kako bi Srbija pocetkom sledece godina dospela na belu sengensku listu.
Blokadu radikala u skupstini treba resiti izbacivanjem iz sale istih svaki put kad krenu da smaraju sa povredom poslovnika. Tadicu na potezu si, kreni u akciju. Vise nece biti izgovora, ne mogu zbog ovog, ne mogu zbog onog, jer je vlast skoncentrisana kod jedne osobe koja je u mogucnosti da konacno zavrsi posao koji je odavno zapocet i uvede Srbiju u EU. Velika steta bi bila da se promasi ovakav zicer.

Sima Strahota

pre 15 godina

Dogovorise se tajkuni,politicari,sitni krupni spekulanti...
Profit je uvek iznad svega.On ne poznaje partijsku pripadnost.Ko nam je kriv sto se ne bavimo politikom.

muhamed _ np

pre 15 godina

Bravo Dragane, cestitam... mnogo mi je drago da si ti gradonacelnik glavnog grada i da su iz demokratske stranke premijer i predsednik drzave. I srecan sam sto se nije ostvarilo ono sto je jedan gledalac u emisiji "utisak nedelje" nekoliko dana pre izbora rekao: "glasajuci za jednog Acu(Popovica) dobijas drugog Acu(Vucica)".... e sad kad ste rascistili sa raznim Veljama, Acama I Vojama , sad pravac na posao ako treba i prekovremeno, jer ja i svi moji kolege zelimo da se zaposlimo po zavrsetku fakulteta i da imamo pristojnu zaradu i zivot.
PS: To ste nam obecali , zar ne.........

marco

pre 15 godina

"Ako moras da progutas zabu nemoj dugo da je gledas"Z.Djindjic.
LDP je ovim progutao zabu kao sto je i Djiki morao mnogo puta, ali takvi su srbi glasaci.Nadam se ipak da ce ovo biti dobra vlada za evropski Beograd.

Alexandro

pre 15 godina

Trenutno najbolje resenje. Neka kriticari ponude alternativu a ne samo da kritikuju. U Beogradu treba nesto i da se radi, a ne da stoji jos mesecima

BOKI

pre 15 godina

"Igraju principi, ali igraju i pragmatični interesi."

Naravno, novac ne smrdi.

SPS je odlucio da izvrsi politicko samoubistvo, zasto ga sprecavati?

bus 83

pre 15 godina

Odlucio sam da uvedem objektivni kriterijum glasanja za sledece izbore: sada prevoz do posla cekam otprilike 10-15 min u spicu(autobus 83). Ako vreme cekanja bude svedeno ispod 10 min. - glasacu za ovu vlast, ako ne - glasam za opoziciju. Eto objektivnog kriterijuma. Kad vi mozete da se dogovarate sa SPS-om oko vlasti, mogu i ja da glasam prema busu br. 83.

Nikola

pre 15 godina

Sta li imaju toliko sllicno DS i SRS kad se Dacic u roku od mesec dana lako dogovorio i sa jednima i sa drugima o principima.Alal ti vera Ivice na sledecim izborima ces imati 1,1 odsto glasova.

Nikola

pre 15 godina

Cestitke gos.Djilasu, Beograd je ovim izborom dobio evropskog gradonacelnika i posle visemesecne dileme i stajanja na ivici provalije zvane SRS-DSS-NS, uspeo da dokaze da je Beograd pro-evropski orijentisan.Jos jednom sve cestitke!!!

ip3Dsv1

pre 15 godina

Sve ovo je posledica nakaznog izbornog sistema za lokalne izbore koji su namatnuli upravo radikali i DSS.
Da se gradonacelnici biraju sa partijskih lista je nefunkcionalno. Takvim dogovorima bi bilo omoguceno da gradonacelnik bude, na primer Zarko Obradovic, ili cak Krkobabic. Da li su gradjani glasali za to? Resenje je u reformi izbornog sistema po kome bi se gradonacelnici i predsednici opstina birali direktno, a odbornici po vecinskom sistemu. Na taj nacin bi se formirale efikasne lokalne samouprave. I kada posle 4 godine dodje racun za naplatau, nema onoga: ja sam hteo, ali moji koalicioni partnetri mi nisu dali (veciti radikalski izgovor).

Leka

pre 15 godina

Nije problem u koaliciji SPS+LDP+DS vec u apstinentima i onima koji su bezali iz zemlje. Malo je falilo da bude kolacija SPS+SRS+DSS. To se zaboravilo? Onda ne bi bilo nicega. Umesto sto se lamentira nad tuznim sudbinama bolje uzmimo svoj zivot u svoje ruke. Od nas zavisi!

Rade

pre 15 godina

Sve bih progutao.Koaliciju SPS-DS-LDP, pa čak i SRS-DS-LDP kada bi u tim strankama bili časni ljudi koje bar malo vodi interes građana.Zašto gospođica Brankica iz Insajdera ne istraži poslednjih 15 godina?Da nam pokaže šta su u to vreme, pre, ili na početku bavljenja politikom imali političari koji su sada na sceni.Pozicija i opozicija! Svejedno! Mislim da se to neće desiti nikada pošto bi tada većina građana shvatila ko su oni i šta u stvari rade...

Pera kojot

pre 15 godina

Sada da vidimo kako će Tajfun da oduva monopoliste, tajkune i ostale beogradske bandite... ne, nisam zaboravio šta si pričao

ime

pre 15 godina

Konacno da se zavrsi sa peripetijama koje su poceli pre par meseci, a moglo je, ruku na srce i bez njih i znalo se da ce tako biti, samo se ponovo spiskalo i nasih dana i nasih para...do sledecih zbora.

Marija Cigoja Zemun

pre 15 godina

Da li ste primetili da su danas na ulicama Beograda svi nasmejani? Cestitam Beograde... Beograd kakav zasluzujemo...

Ponosna na svoj izbor

Miroslav iz Hamburga

pre 15 godina

"...a mi demokratskim i dozvoljenim, svim srcem, bez straha, neporušenog morala", rekao je Vučić.

Boze sacuvaj nas samo od
SRSovog morala!

PULS

pre 15 godina

Konacno! Volja vecine je ispostovana i BGD ostaje DEMOKRATSKI!

Nikako mi nece biti jasni ljudi koji ce cude sto su DS LDP i SPS, DANAS na jednoj strani. To je jedan od znakova napretka politicke scene u Srbiji. A moze rat sa turcima da se vodi jos 500 godina iako je odavno zavrsen, ali sta ce nam dobro doneti?
novo doba, nove koalicije! Sve najbolje!

Djordje

pre 15 godina

Dobili smo i odgovor na pitanje da li cemo dobiti metro i kakav - g.Djilas nam je, za naredne cetiri godine kao veliki cilj danas obecao "izradu projekta". Sta reci, sta reci a ne zaplakati? Bar nas ne laze (tj. videcemo da li ce i "projekat" uraditi, mada projekata ima vec tuce zavrsenih...)

chillybgd

pre 15 godina

Nadam se da je svima laknulo, napokon smo dochekali ono shto je odavno trebalo biti uradjeno, svi zajedno za evropski Beograd...

Nikolas

pre 15 godina

Svaka cast. Cini mi se da najzad postoje svi uslovi da se otvaraju vrata, grade mostovi i ruse zidovi...
Verujem u ovaj tim. Ali ne zaboravite sto je Zoran rekao: sada nema spavanja, vreme je za akciju. Spavacete kada odete u penziju..

surcinac

pre 15 godina

Pao mi je kamen sa srca! Moj Beograd ipak ne zasluzuje gradonacelnika kao sto je Vucic... U Djilasa vrujem, jer je za razliku od ostalih ozbiljan i posten!!!

johnny bravo

pre 15 godina

NAPOKON!!!
e sad ce videti svi oni Vučići, Mladenovići, Ilići, Koštunice i ostali likovi kako to izgleda kad gradom upravlja sposoban čovek, čovek koji zna svoj posao!!!
Videce sta znaci kad političar da reč i onda tu reč ispuni!!

Vladimir pfc

pre 15 godina

Konačno se i to desilo, Beograd je dobio gradonačelnika!!! Čini mi se da je Djilas dobro rešenje za Beograd ma šta ko mislio o njemu jer je dokazani biznismen i može da nastavi put kojim je krenuo Nenad Bogdanović. Smatram da sposobam da odgovori svim problemima sa kojima se Beograd susreće u ovom trenutku. Srećno!

dorcolac

pre 15 godina

Lepa vest!!! Konacno je potvrdjeno ono sto su Beogradjani zeleli i dali svoje glasove. Beograd je ostao na evropskom putu i nadam se da ce gdin. Djilas nastaviti ono sto je zapoceo gdin.Bogdanovic, a to je da Beograd postane svetska i evropska metropola..

Zivan

pre 15 godina

Drago mi je da cujem da je izabran covek koji po svaku cenu zeli da vodi nas Beograd u bolju i lepsu buducnost koja nas ceka u Evropi pa i sire. Ceka ga veliki posao da se bori sa antidemokratskim elementima koji po svaku cenu zele da koce veliki put ka istorijskoj demokratizaciji koja se svakim danom sve vise i vise siri sirom Srbije i okoline. Zelim mu puno srece zdravlja i veselja.

Uros 20

pre 15 godina

Beograd je svet!
Cestitam svim sugradjanima novog gradonacelnika...
I cestitam svima koji su doprineli da posle 3 meseca strepnji ipak imamo evropsku gratsku vlast,sa pravim,sposobnim covekom na celu!

ZOKIBGDSG

pre 15 godina

Čestitam na izboru gospodina ĐILASA za gradonačelnika. Verujem da će od BEOGRADA napraviti EVROPSKU METROPOLU i grad za ponos u kojem ćemo svi bolje živeti.Puno uspeha i sve najbolje GRADONAČELNIKU ĐILASU!!!

Igor

pre 15 godina

Konacno!
Sve cestitke gospodinu Djilasu, zelim mu uspesno i dugo vodjenje naseg glavnog grada, siguran sam da ce uciniti sve sto je u njegovoj moci da Beograd zasija starim sjajem prave evropske metropole!

Marko Bg

pre 15 godina

Veoma mi je drago da cujem da se postigao dogovor da Dragan Djilas bude gradonacelnik...
Nadam se da ce opravdati ocekivanja i odraditi obecano!

Radoš Ostružnica

pre 15 godina

Bravo za razum! E sada treba da se radi a ne da se puno priča! Čini mi se da je Đilas upravo takav, videćemo...

Ljubivoje Jakovljevic

pre 15 godina

Neka g.Vucic iznese rezultate svoga dosadasnjeg rada ,posebno politickog ,a narocito iz perioda kada je bio ministar . Jedan covek .koji pledira da bude smatran obrazovanim ,ne bi smeo da se sluzi ovakvim kvalifikacijama protivika.
Cika Ljuba .

taurunum

pre 15 godina

Cestitam svim Beogradjanima novog gradonacelnika Dragana Djilasa. Beograd je grad buducnosti... idemo dalje... Kad? Sta kad? Odmah.

beogradmojgrad

pre 15 godina

Beograd je 16. marta 2006. u Kanu proglasen za „Grad buducnosti juzne Evrope”. Danas, 19. avgusta 2008. godine Beogradjani mogu da ocekuju evropsku buducnost u svom gradu... Cestitke gradonacelniku Draganu Djilasu.

zorz

pre 15 godina

Mislim da je logično da se nastavi posao koji je započet 5 oktobra 2000 godine. Radikali mogu jedino da žale što je SPS prepoznao put kojim i zemlja i grad treba da idu u budućnosti. Protesti su pokazali svu slabost radikala u ovom trenutku. Sve u svemu, velika demokratska pobeda

Goran

pre 15 godina

Mislim da ni DS ni LDP nisu progutali nikakvu žabu koalicijom sa SPS-om, jer nisu odstupili ni za pedalj od svoje ranije politike (sto je dobro).

sany_bgd

pre 15 godina

Pravi covek, kakvog zasluzuje metropola poput Beograda.
Nadam se da ce ispuniti obecano i da ce sa njim na celu Beograd nastaviti svoj evropski put!!!
SRECNO DRAGANE

B.B.

pre 15 godina

Beograd najzad moze da odahne. Novog gradonacelnika ceka mnogo stavri koje treba da uradi za Nas gradjane Beograda ali, isto tako, moze ocekivati da ce i gradjani biti uz njega tokom ceog mandata....
Jako sam srecan zbog danasnje vesti.

Željko Matić

pre 15 godina

Beograd nastavlja samo napred, u budućnost boljeg života. Videli smo ko je bio alternativa Draganu Đilasu i Demokratskoj stranci, možemo da budemo zadovoljni što je ta strahovita priča žavršena - Beograd je dobio najbolju moguću vlast u ovom trenutku. Danas je značajan dan za Beograd.

Janick

pre 15 godina

Hvala bogu da je i Beograd krenuo istim putem kao i Srbija... Samo politika koja je opredeljena za otvaranje Srbije prema medjunarodnoj zajednici je politika koja garantuje boljitak za sve...
Konacno, sada kada je vlast u prestonici koordinirana sa politikom evropskih integracija ne sumnjam u bolje sutra.....

miles17

pre 15 godina

Odličan izbor ako se uzmu u obzir ostale kombinacije! Čestitam novoj gradskoj upravi a po najviše Đilasu u kojeg ne sumnjam da će napraviti efikasnu, modernu i nekorumpiranu upravo dostojnu EU... Ako on u tome ne uspe onda je to jako teško ali verujem da hoće pošto se na našoj pšolitičkoj sceni davno nije pojavio neko tako odlučan kao što je gospodin Đilas! Steta je samo što se ovako dugo čekalo na SPS i LDP...

VOLIM BEOGRAD

pre 15 godina

Konacno !!!
Sjajna vest, sad nas ne moze nista zaustaviti na putu ka evropskim integracijama !!!
Novom gradonacelniku zelim mnogo srece i uspeha !!!

Amona

pre 15 godina

Danasnjim izborom Djilasa za gradonacelnika, soferskim jezikom receno, Beograd je krenuo iz druge u treću brzinu, na kraju mandata bice opusteno i u petoj. Samo napred, sada je to valjda ocigledno i u Beogradu i u Srbiji :)

Branislav

pre 15 godina

Veliki dan za Beograd, dan od kojeg cemo gledati samo pravo u svetlu buducnost bez osvrtanja na devedesete koje ce nadam se ostati samo ruzne istorijske cinjenice a SRS samo tuzna proslost.

ilija011

pre 15 godina

Svaka cast! Cestitam Beogradjanima i Beogradu! Ovaj grad je oduvek bio bastion slobode i nikada nista drugo neci ni biti! Beogradjani su izabrali da svoj grad vrate na zasluzno mesto na karti Evrope! Vec smo poceli da pevamo pesmu "Putuj Evropo" ALI JE OVO IPAK GRAD BUDUCNOSTI I EVROPE!!!

Body Bag

pre 15 godina

Ostaje mi samo da se nadam da ce opravdati ovaj izbor, jer niko nikada ni na jednu funkciju nije ovako nategnuto izabran.

Mozda samo Michael Phelps na "funkciju" najveceg plivaca svih vremena.

milan z

pre 15 godina

kaze vucic-bg dobio nakaznu koaliciju...nije to nakazna koalicija vec brana politicki i moralno nakaznom gradonacelniku (njemu). kaze jos - koalicija mira markovic, boris tadic, cedomir jovanovic. NE, vec brana koaliciji - vojislav seselj, zvezdan jovanovic, vojislav kostunica, aleksandar vucic!

nucleo82

pre 15 godina

najzad da i Beograd-u krene, beogradjani su dosta cekali i najzad docekali da da im se ispostuje izborna volja. posle dve medalje ovo je treca najlepsa vest, koja me je obradovala. najzad mogu mirno na posao

veroljub

pre 15 godina

Beograde svaka cast na izboru,a sve cestitke i LDP-u!Odlucilisu se da se ne igraju politike.
"Onaj koji se ne bavi politikom politika ce se baviti njime"!
Opet kazem,SVAKA CAST BEOGRADE NA IZBORU!

veroljub

pre 15 godina

Beograde svaka cast na izboru,a sve cestitke i LDP-u!Odlucilisu se da se ne igraju politike.
"Onaj koji se ne bavi politikom politika ce se baviti njime"!
Opet kazem,SVAKA CAST BEOGRADE NA IZBORU!

milan z

pre 15 godina

kaze vucic-bg dobio nakaznu koaliciju...nije to nakazna koalicija vec brana politicki i moralno nakaznom gradonacelniku (njemu). kaze jos - koalicija mira markovic, boris tadic, cedomir jovanovic. NE, vec brana koaliciji - vojislav seselj, zvezdan jovanovic, vojislav kostunica, aleksandar vucic!

milan

pre 15 godina

Prihvatam i to, ako će da me uvere da im je bolji Čedomir Jovanović sa veštačkom vilicom iz Šilerove i Boris Tadića sa svojim lopovima - nema problema, prihvatam i to", rekao je Vučić. E kad bi se ti Vucicu pitao ti ne bi nista prihvatio al hvala bogu da nista ne zavisi od tebe i tvojih kradikala. E sad zamislite katastrofu kad bi nam ova persona postala gradonacelnik nase metropole. Covek "patriota "kad su se za vreme bombardovanja svi trudili da nekako prezive a on lepo sa Nikolicem i njegovim compima grabi stan od 100 i vise kvadrata. E da nije tragicno bilo bi jako smesno. Nego se nadam da ce on taj nezasluzeni stan kad tad vratiti jer ga nicim nije zasluzio.
Milan

Vladan

pre 15 godina

Kako biste reagovali da trust mozgova iz SRS I DSS preuzme vlast.Živim u gradu u kome je gradonačelnik iz SRS-a.I verujte mi onaj komentar : "od škole ima gaće za fizičko" je totalno ispravan.Cela njegova ekipa je skandalozna jer tu ima izbacivača , bivših dilera deviza ....Kome nije jasno o čemu pišem neka pogleda "Kafe Titanik",Emira Kusturice.Zato je Đilas pravo rešenje i jedini izlaz.

ocajna

pre 15 godina

Djilas jeste ovog trenutka najbolje resenje i to vam kazem kao neko ko zivi u gradu gde su radikali na vlasti i ciji prvi covek javno izjavljuje da je poslednju knjigu procitao pre 20-ak godina i da ne mari mnogo sto ne zna bas sve padeze! Beograde, uzivaj u Evropi!

surcinac

pre 15 godina

Pao mi je kamen sa srca! Moj Beograd ipak ne zasluzuje gradonacelnika kao sto je Vucic... U Djilasa vrujem, jer je za razliku od ostalih ozbiljan i posten!!!

ilija011

pre 15 godina

Svaka cast! Cestitam Beogradjanima i Beogradu! Ovaj grad je oduvek bio bastion slobode i nikada nista drugo neci ni biti! Beogradjani su izabrali da svoj grad vrate na zasluzno mesto na karti Evrope! Vec smo poceli da pevamo pesmu "Putuj Evropo" ALI JE OVO IPAK GRAD BUDUCNOSTI I EVROPE!!!

johnny bravo

pre 15 godina

NAPOKON!!!
e sad ce videti svi oni Vučići, Mladenovići, Ilići, Koštunice i ostali likovi kako to izgleda kad gradom upravlja sposoban čovek, čovek koji zna svoj posao!!!
Videce sta znaci kad političar da reč i onda tu reč ispuni!!

Igor

pre 15 godina

Konacno!
Sve cestitke gospodinu Djilasu, zelim mu uspesno i dugo vodjenje naseg glavnog grada, siguran sam da ce uciniti sve sto je u njegovoj moci da Beograd zasija starim sjajem prave evropske metropole!

DEKI BGD

pre 15 godina

Samo se jedno pitam?
Zbog cega smo protestvovali i setali tri meseca, pre 11 godina. Sada mi je to napokon jasno. VLAST JE VLAST. Dovidjenja do neke sledece prilike.

B.B.

pre 15 godina

Beograd najzad moze da odahne. Novog gradonacelnika ceka mnogo stavri koje treba da uradi za Nas gradjane Beograda ali, isto tako, moze ocekivati da ce i gradjani biti uz njega tokom ceog mandata....
Jako sam srecan zbog danasnje vesti.

Marko Bg

pre 15 godina

Veoma mi je drago da cujem da se postigao dogovor da Dragan Djilas bude gradonacelnik...
Nadam se da ce opravdati ocekivanja i odraditi obecano!

VOLIM BEOGRAD

pre 15 godina

Konacno !!!
Sjajna vest, sad nas ne moze nista zaustaviti na putu ka evropskim integracijama !!!
Novom gradonacelniku zelim mnogo srece i uspeha !!!

ZORAN

pre 15 godina

Problem Bg-a je resen, kocnicari Kostunica i Velja su "penzionisani", Vucic je pacifikovan. Ne postoje vise nikakve prepreke da se i Mladic uhapsi i saradnja sa Hagom konacno skine sa dnevnog reda, naravno istovremeno donesu svi potrebni zakoni radi uskladjivanja sa EU regulativom kako bi Srbija pocetkom sledece godina dospela na belu sengensku listu.
Blokadu radikala u skupstini treba resiti izbacivanjem iz sale istih svaki put kad krenu da smaraju sa povredom poslovnika. Tadicu na potezu si, kreni u akciju. Vise nece biti izgovora, ne mogu zbog ovog, ne mogu zbog onog, jer je vlast skoncentrisana kod jedne osobe koja je u mogucnosti da konacno zavrsi posao koji je odavno zapocet i uvede Srbiju u EU. Velika steta bi bila da se promasi ovakav zicer.

Uros 20

pre 15 godina

Beograd je svet!
Cestitam svim sugradjanima novog gradonacelnika...
I cestitam svima koji su doprineli da posle 3 meseca strepnji ipak imamo evropsku gratsku vlast,sa pravim,sposobnim covekom na celu!

Branislav

pre 15 godina

Veliki dan za Beograd, dan od kojeg cemo gledati samo pravo u svetlu buducnost bez osvrtanja na devedesete koje ce nadam se ostati samo ruzne istorijske cinjenice a SRS samo tuzna proslost.

Nikolas

pre 15 godina

Svaka cast. Cini mi se da najzad postoje svi uslovi da se otvaraju vrata, grade mostovi i ruse zidovi...
Verujem u ovaj tim. Ali ne zaboravite sto je Zoran rekao: sada nema spavanja, vreme je za akciju. Spavacete kada odete u penziju..

muhamed _ np

pre 15 godina

Bravo Dragane, cestitam... mnogo mi je drago da si ti gradonacelnik glavnog grada i da su iz demokratske stranke premijer i predsednik drzave. I srecan sam sto se nije ostvarilo ono sto je jedan gledalac u emisiji "utisak nedelje" nekoliko dana pre izbora rekao: "glasajuci za jednog Acu(Popovica) dobijas drugog Acu(Vucica)".... e sad kad ste rascistili sa raznim Veljama, Acama I Vojama , sad pravac na posao ako treba i prekovremeno, jer ja i svi moji kolege zelimo da se zaposlimo po zavrsetku fakulteta i da imamo pristojnu zaradu i zivot.
PS: To ste nam obecali , zar ne.........

miles17

pre 15 godina

Odličan izbor ako se uzmu u obzir ostale kombinacije! Čestitam novoj gradskoj upravi a po najviše Đilasu u kojeg ne sumnjam da će napraviti efikasnu, modernu i nekorumpiranu upravo dostojnu EU... Ako on u tome ne uspe onda je to jako teško ali verujem da hoće pošto se na našoj pšolitičkoj sceni davno nije pojavio neko tako odlučan kao što je gospodin Đilas! Steta je samo što se ovako dugo čekalo na SPS i LDP...

Amona

pre 15 godina

Danasnjim izborom Djilasa za gradonacelnika, soferskim jezikom receno, Beograd je krenuo iz druge u treću brzinu, na kraju mandata bice opusteno i u petoj. Samo napred, sada je to valjda ocigledno i u Beogradu i u Srbiji :)

dorcolac

pre 15 godina

Lepa vest!!! Konacno je potvrdjeno ono sto su Beogradjani zeleli i dali svoje glasove. Beograd je ostao na evropskom putu i nadam se da ce gdin. Djilas nastaviti ono sto je zapoceo gdin.Bogdanovic, a to je da Beograd postane svetska i evropska metropola..

Miroslav iz Hamburga

pre 15 godina

"...a mi demokratskim i dozvoljenim, svim srcem, bez straha, neporušenog morala", rekao je Vučić.

Boze sacuvaj nas samo od
SRSovog morala!

nucleo82

pre 15 godina

najzad da i Beograd-u krene, beogradjani su dosta cekali i najzad docekali da da im se ispostuje izborna volja. posle dve medalje ovo je treca najlepsa vest, koja me je obradovala. najzad mogu mirno na posao

Sima Strahota

pre 15 godina

Dogovorise se tajkuni,politicari,sitni krupni spekulanti...
Profit je uvek iznad svega.On ne poznaje partijsku pripadnost.Ko nam je kriv sto se ne bavimo politikom.

Goran

pre 15 godina

24.12.1996.Dok traje kontramiting SPSa,zajedno sa desetinama hiljada građana, stojim pred kordonom.Posle nekoliko sati, dolazim smrznut kući.Na "televiziji"snimak kontramitinga, govori Ivica Dačić, tvrda struja SPSa. Priča o NATO miševima, spominje deratizaciju... Krajem te godine odlazim u Kanadu. Dvanaest godina kasnije, dolazim na odmor u Beograd i gledam na dnevniku Mirka Cvetkovića i Milutina Mrkonjića, kako se grle. Imao sam sreću, Milutin nije govorio na kontramitingu, kada je on, par godina kasnije, obnavljao zemlju, ja sam već bio daleko od Srbije. Moj prijatelj nije bio te sreće, došao je malo ranije na godišnji,baš u vreme kada su Boris i Ivica bili u Atini...

Djordje

pre 15 godina

Dobili smo i odgovor na pitanje da li cemo dobiti metro i kakav - g.Djilas nam je, za naredne cetiri godine kao veliki cilj danas obecao "izradu projekta". Sta reci, sta reci a ne zaplakati? Bar nas ne laze (tj. videcemo da li ce i "projekat" uraditi, mada projekata ima vec tuce zavrsenih...)

Alexandro

pre 15 godina

Trenutno najbolje resenje. Neka kriticari ponude alternativu a ne samo da kritikuju. U Beogradu treba nesto i da se radi, a ne da stoji jos mesecima

Marija Cigoja Zemun

pre 15 godina

Da li ste primetili da su danas na ulicama Beograda svi nasmejani? Cestitam Beograde... Beograd kakav zasluzujemo...

Ponosna na svoj izbor

Nikola

pre 15 godina

Sta li imaju toliko sllicno DS i SRS kad se Dacic u roku od mesec dana lako dogovorio i sa jednima i sa drugima o principima.Alal ti vera Ivice na sledecim izborima ces imati 1,1 odsto glasova.

MARE

pre 15 godina

Evo sada je sve na svom mestu.Gospodo iz DS-a imate apsolutnu vlast na svim nivoima.Znaci nema vise Kostunjavog i Velje i njima slicnih likova.Da vas vidimo na delu 4 godine.

BOKI

pre 15 godina

"Igraju principi, ali igraju i pragmatični interesi."

Naravno, novac ne smrdi.

SPS je odlucio da izvrsi politicko samoubistvo, zasto ga sprecavati?

PULS

pre 15 godina

Konacno! Volja vecine je ispostovana i BGD ostaje DEMOKRATSKI!

Nikako mi nece biti jasni ljudi koji ce cude sto su DS LDP i SPS, DANAS na jednoj strani. To je jedan od znakova napretka politicke scene u Srbiji. A moze rat sa turcima da se vodi jos 500 godina iako je odavno zavrsen, ali sta ce nam dobro doneti?
novo doba, nove koalicije! Sve najbolje!

ime

pre 15 godina

Konacno da se zavrsi sa peripetijama koje su poceli pre par meseci, a moglo je, ruku na srce i bez njih i znalo se da ce tako biti, samo se ponovo spiskalo i nasih dana i nasih para...do sledecih zbora.

Nikola

pre 15 godina

Cestitke gos.Djilasu, Beograd je ovim izborom dobio evropskog gradonacelnika i posle visemesecne dileme i stajanja na ivici provalije zvane SRS-DSS-NS, uspeo da dokaze da je Beograd pro-evropski orijentisan.Jos jednom sve cestitke!!!

Leka

pre 15 godina

Nije problem u koaliciji SPS+LDP+DS vec u apstinentima i onima koji su bezali iz zemlje. Malo je falilo da bude kolacija SPS+SRS+DSS. To se zaboravilo? Onda ne bi bilo nicega. Umesto sto se lamentira nad tuznim sudbinama bolje uzmimo svoj zivot u svoje ruke. Od nas zavisi!

Janick

pre 15 godina

Hvala bogu da je i Beograd krenuo istim putem kao i Srbija... Samo politika koja je opredeljena za otvaranje Srbije prema medjunarodnoj zajednici je politika koja garantuje boljitak za sve...
Konacno, sada kada je vlast u prestonici koordinirana sa politikom evropskih integracija ne sumnjam u bolje sutra.....

Ljubivoje Jakovljevic

pre 15 godina

Neka g.Vucic iznese rezultate svoga dosadasnjeg rada ,posebno politickog ,a narocito iz perioda kada je bio ministar . Jedan covek .koji pledira da bude smatran obrazovanim ,ne bi smeo da se sluzi ovakvim kvalifikacijama protivika.
Cika Ljuba .

iva

pre 15 godina

Srbljanovic: "Niko iz LDPa nece sesti u fotelju". Bas nece, kao u 'ne'? I sta bi sa smenjivanjem Tijanica? Zar to nije bio uslov LDPa na pocetku pregovora?

Rade

pre 15 godina

Sve bih progutao.Koaliciju SPS-DS-LDP, pa čak i SRS-DS-LDP kada bi u tim strankama bili časni ljudi koje bar malo vodi interes građana.Zašto gospođica Brankica iz Insajdera ne istraži poslednjih 15 godina?Da nam pokaže šta su u to vreme, pre, ili na početku bavljenja politikom imali političari koji su sada na sceni.Pozicija i opozicija! Svejedno! Mislim da se to neće desiti nikada pošto bi tada većina građana shvatila ko su oni i šta u stvari rade...

sany_bgd

pre 15 godina

Pravi covek, kakvog zasluzuje metropola poput Beograda.
Nadam se da ce ispuniti obecano i da ce sa njim na celu Beograd nastaviti svoj evropski put!!!
SRECNO DRAGANE

ip3Dsv1

pre 15 godina

Sve ovo je posledica nakaznog izbornog sistema za lokalne izbore koji su namatnuli upravo radikali i DSS.
Da se gradonacelnici biraju sa partijskih lista je nefunkcionalno. Takvim dogovorima bi bilo omoguceno da gradonacelnik bude, na primer Zarko Obradovic, ili cak Krkobabic. Da li su gradjani glasali za to? Resenje je u reformi izbornog sistema po kome bi se gradonacelnici i predsednici opstina birali direktno, a odbornici po vecinskom sistemu. Na taj nacin bi se formirale efikasne lokalne samouprave. I kada posle 4 godine dodje racun za naplatau, nema onoga: ja sam hteo, ali moji koalicioni partnetri mi nisu dali (veciti radikalski izgovor).

marco

pre 15 godina

"Ako moras da progutas zabu nemoj dugo da je gledas"Z.Djindjic.
LDP je ovim progutao zabu kao sto je i Djiki morao mnogo puta, ali takvi su srbi glasaci.Nadam se ipak da ce ovo biti dobra vlada za evropski Beograd.

Pera kojot

pre 15 godina

Sada da vidimo kako će Tajfun da oduva monopoliste, tajkune i ostale beogradske bandite... ne, nisam zaboravio šta si pričao

chillybgd

pre 15 godina

Nadam se da je svima laknulo, napokon smo dochekali ono shto je odavno trebalo biti uradjeno, svi zajedno za evropski Beograd...

taurunum

pre 15 godina

Cestitam svim Beogradjanima novog gradonacelnika Dragana Djilasa. Beograd je grad buducnosti... idemo dalje... Kad? Sta kad? Odmah.

ZOKIBGDSG

pre 15 godina

Čestitam na izboru gospodina ĐILASA za gradonačelnika. Verujem da će od BEOGRADA napraviti EVROPSKU METROPOLU i grad za ponos u kojem ćemo svi bolje živeti.Puno uspeha i sve najbolje GRADONAČELNIKU ĐILASU!!!

zorz

pre 15 godina

Mislim da je logično da se nastavi posao koji je započet 5 oktobra 2000 godine. Radikali mogu jedino da žale što je SPS prepoznao put kojim i zemlja i grad treba da idu u budućnosti. Protesti su pokazali svu slabost radikala u ovom trenutku. Sve u svemu, velika demokratska pobeda

Vladimir pfc

pre 15 godina

Konačno se i to desilo, Beograd je dobio gradonačelnika!!! Čini mi se da je Djilas dobro rešenje za Beograd ma šta ko mislio o njemu jer je dokazani biznismen i može da nastavi put kojim je krenuo Nenad Bogdanović. Smatram da sposobam da odgovori svim problemima sa kojima se Beograd susreće u ovom trenutku. Srećno!

Radoš Ostružnica

pre 15 godina

Bravo za razum! E sada treba da se radi a ne da se puno priča! Čini mi se da je Đilas upravo takav, videćemo...

bus 83

pre 15 godina

Odlucio sam da uvedem objektivni kriterijum glasanja za sledece izbore: sada prevoz do posla cekam otprilike 10-15 min u spicu(autobus 83). Ako vreme cekanja bude svedeno ispod 10 min. - glasacu za ovu vlast, ako ne - glasam za opoziciju. Eto objektivnog kriterijuma. Kad vi mozete da se dogovarate sa SPS-om oko vlasti, mogu i ja da glasam prema busu br. 83.

beogradmojgrad

pre 15 godina

Beograd je 16. marta 2006. u Kanu proglasen za „Grad buducnosti juzne Evrope”. Danas, 19. avgusta 2008. godine Beogradjani mogu da ocekuju evropsku buducnost u svom gradu... Cestitke gradonacelniku Draganu Djilasu.

Željko Matić

pre 15 godina

Beograd nastavlja samo napred, u budućnost boljeg života. Videli smo ko je bio alternativa Draganu Đilasu i Demokratskoj stranci, možemo da budemo zadovoljni što je ta strahovita priča žavršena - Beograd je dobio najbolju moguću vlast u ovom trenutku. Danas je značajan dan za Beograd.

Goran

pre 15 godina

Mislim da ni DS ni LDP nisu progutali nikakvu žabu koalicijom sa SPS-om, jer nisu odstupili ni za pedalj od svoje ranije politike (sto je dobro).

Zivan

pre 15 godina

Drago mi je da cujem da je izabran covek koji po svaku cenu zeli da vodi nas Beograd u bolju i lepsu buducnost koja nas ceka u Evropi pa i sire. Ceka ga veliki posao da se bori sa antidemokratskim elementima koji po svaku cenu zele da koce veliki put ka istorijskoj demokratizaciji koja se svakim danom sve vise i vise siri sirom Srbije i okoline. Zelim mu puno srece zdravlja i veselja.

Body Bag

pre 15 godina

Ostaje mi samo da se nadam da ce opravdati ovaj izbor, jer niko nikada ni na jednu funkciju nije ovako nategnuto izabran.

Mozda samo Michael Phelps na "funkciju" najveceg plivaca svih vremena.