Sreda, 18.06.2008.

14:10

Ko s kim pregovara

Velimir Ilić kaže da je očigledno da su se socijalisti sve dogovorili sa demokratama. Dogovor o Vladi do kraja nedelje, saznaje B92 u DS-u.

Izvor: B92

Ko s kim pregovara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

dragan london

pre 15 godina

Mrzelo me da procitam ceo clanak. Sve je ovo mlacenje prazne slame i tapkanje u mestu. Nema nista od ove nase zemlje dok prava stranka sa pravim programom ne dobije mandat a ta stranka je u ovom trenutku LDP.

Rajko Cvetkovic

pre 15 godina

Ma kakav EULEKS za Srbiju, treba nama onaj Esdaun (valjda se tako zvase) pa da podeli samare, da satera bagru u cosak, ... Eh, nismo mi te srece!

ravnogorac

pre 15 godina

Izgleda da gospodin Ilic zaboravio da je bio u vlasti i da je njegova duznost bila da ako ima korupcije da je morao da preda dokaze tuziocu. U Srbiji izgleda nazalost da se samo o tome price ali nikada ne procesuira. Zalosno je kako cemo bez kapitalnog magistra, to je veliki gubitak jer mozda bi se on oprobao i kao ministar policije... ko zna.

dule

pre 15 godina

od pocetka je jasno da sps samo zamajava narodnjake i da je stvar sa ds-om bila gotova unapred. sva se prica oteze najverovatnije da bi nasli nacin da se opravdaju pred svojim glasacima.

zooro

pre 15 godina

Imam ja resenje za ubrzano formiranje vlade.Pozovite Miodraga Stojkovica da vas sve klonira po potrebi,koliko kojoj partiji treba,za pocetak dva Dacica,Krkobabica ,Palme.....

nestrpljiva da se zavrsi

pre 15 godina

Zasto Ilic preti pokretanjem pitanja kofera samo ako je u opoziciji. Posteni politicar bi trebalo da brine o korupciji nezavisno od toga d ali je vlast ili opozicija. Ili Ilic baca maglu be bi li naivni pomislili da je on cist.

Aj' cao

pre 15 godina

Retko pisem, ali moram reci i to da povodom izjava tehnickog nam ministra za infrastrukturu u vladi u ostavci jos nikad nisam pisao. Ne kazem da su me njegove izjave ostavljali ravnodusnim, cak sta vise, ali me jos nijedna nije navela da napisem nekoliko stvari:
Ne o moralu - o tome su drugi mnogo i bolje pisali (no mislim da nema dileme o tome da na srpskoj politickoj sceni to je jos deficitarniji nego inace u politici koji je donekle odgovoran svojim biracima i uglavnom za stanje u drustvu). Ne o koferu, o tome isto previse znamo (to je detaljno objavljivao u novinama, sa akterima po imenu - a onda nam ovaj novopeceni spindoktor "sprema se u opoziciju" - koji jeli bio vlast u vreme te afere)... Nego o NERADU...
Jel' ste primetili recenicu (koja inace proizilazi iz naseg najviseg (pravnik sam po struci pa moram ipak dodati, jos uvek "nebeskog")nam pravnog akta, koji inace definise drustveni poredak Srbije uopste) da stranke imaju vremena do sredine septembra da se dovgovore, tj. formiraju vladu (kao sto vidimo, da pregovaraju, razgovaraju, saopstavaju, demantuju, kritikuju, traze, optuzuju, prete, itd., ukratko da se senkaju) ili pak novi izbori ako "deal" nije sklopjen ...
E to je osnovni problem, da cak i zakon dozvoljava da najvaznije representativne partije gube 3-4 meseci dok formiraju operativnu, izvrsnu vlast koja bi trebala jeli da vodi zemlju u interesu njenih gradjana koji su dali mandat predstavnicima vlasti).
Zasto ne mesec dana, pa ako ne uspe ponovljeni izbori. Cini mi se da bi to onemogucio da se partije tolko cenkaju (i pricaju o raznim aferama, dok o ubistvima i slicnim zlocinima cutimo...). Uostalom valjda im je jasna perspektiva gde bi ovu zemlju i gradjane njene vodili - prosperitarna gradjanska Republika Srbija ili nesto slicno - uglavnom manje siromasnih i - u vecini slusajeva ne samo svojom krivicom - neobrazovanih ljudi).
Pa DS, SPS, JS, SPO, G17, NUNS, SRS, DSS, ... su nastali pre mnogo vremena, imaju clanstvo, predsednistvo, programe, delovali su na politickoj sceni godinama - kako to da sad ne znaju sta hoce (a u isto vreme se optuzivaju da je sve dogovoreno jos pre izbora) i zasto onda treba 3-4 meseci da trose (btw prilicno nekontrolisano) prihode od poreza koji jeli gradjanin/stoka placa)
i zasto se na taj nacin legalizuje NERAD (koji ipak neko placa)?

kolanac

pre 15 godina

Nedavno sam prokomentirao događanja oko izbora i trgovine s političkim mjestima kao nešto što se događa samo u Hrvatskoj , no moram priznati da ste nas "prevazišli", naime ovo što se sada događa kod Vas je živa komedija. Toliko neprincipijelnosti, borbe za vlast ( novac ) i ljige na sve strane dugo nije nigdje zabilježeno. Tako da Vaši filmovi "Tko to tamo pjeva" i "Maratonci trče počasni krug" nisu komedije nego dokumentarni filmovi, samo treba zamijeniti imena likovima. Pozdrav iz Zagreba. p.s. Kada ćete kod nas na more ? Divota je..

sofercina

pre 15 godina

...velika greska je sto su EULEKS poslali na kosovo
trebalo je EULEKS poslati u SRBIJU to nam je jedini spas
bruka i sramota ko je njih (srpske politicare) ovlastio da se tako igraju nasim zivotima a govorili su da je zivot samo jedan
...kakvo licemerstvo ILICA VELJE sad se setio kofera sto to pitanje nije ranije pokrenuo i dokle je ustvari stigla istraga afere kofer gde su optuzeni odgovara li neko eh da je samo kofer bio
ma ljudi kad vam kazem EULEKS JE ZA NAS ili novi izbori u koje sumnjam da bi nesto promenili

Cile

pre 15 godina

Trebalo bi da razapnu cirkuske satre na Trgu Republike, pa da prikazu i po neku vestinu... Valjda je red da i narod ima neku zabavu, posto sve to placa! Dusevna sam, pa ne predlazem gladijatorske igre, mada...

Dejan

pre 15 godina

Ja mislim da se svi ti politicari zapravo "sprdaju" sa narodom i da je njih savrseno briga za mnoge stvari. Konstituilsali su skupstinu, odredili koje plate kome idu, a za "nacionalni interes" i zemlju koja je "magare do guse u blatu" je sve njih puno briga. Da im je stalo, mnogo pre bi se oko svega dogovorili. Ovako, licno mislim da se dogovaraju samo oko toga ko ce jos sta da uzme u sveopstem rasulu.

klackalica

pre 15 godina

Taman su se odlučili s kim bi u Vladu SPS+PUPS+JS, kad evo: isporučen Župljanin, al ni to nego još i krah Lisabonskog sporazuma! Šta im, zaista, valja činiti?

neko-iz-mase

pre 15 godina

Ovde: lud zbunjenog... pa se rodi zachudjen. Hajde vise napravite vladu da mogu mirno da odem na odmor, i ono sto je jos vaznije: da imam zelju i da se vratim posle odmora kuci.

Igor

pre 15 godina

Jos uvek se socijalisti "dvoume"? Da sam na mestu DS-a, vec ovog trenutka bih prekinuo pregovore sa SPS, i porazgovarao sa JS i penzionerima... bez socijalista. Pa da vidimo - ima li ili nema Vlade (naravno sa LDP)... Ili novi izbori - ali ti novci su necija plata, penzija, stipendija...

gocili

pre 15 godina

da im se ukinu plate dok ne postignu dogovor, sigurna sam da bi se brze dogovorili; ovako boli ih... taksimetar im kuca, pa im svejedno...

bt

pre 15 godina

Očigledno da je predizborna koalicija formirana oko SPS bila neprincipijelna. Dačić je to dobro znao, ali znao je i da je to jedini način da pređe kvotu. Sada je u situaciji da mu nijedno rešenje ne odgovara - u slučaju koalicije sa DS stranka mu se raspada, za koaliciju sa SRS nema potrebnu većinu (JS neće sa SRS), a ne odgovaraju mu ni novi izbori jer zna da SPS bez JS neće preći cenzus. Da nije tako, Dačić bi se već odavno izjasnio.

miki

pre 15 godina

Cvetkovic je nadam se dovoljno strucan da podijeli sa Tadicem Dacicev kofer. U to i ne sumljam. Srbija je zahvaljujuci Cvetkovicevoj strucnosti pred bankrotom.

burgija

pre 15 godina

Ako nekome jos uvek nije jasno, jedino o cemu se ovde pregovara jeste ko ce vise platiti za formiranje vlade DS ili DSS...Funkcioneri SPSa ce zaraditi za pristojnu penziju ili ce u najmanju ruku bili oslobodjeni svakog potencijalnog krivicnog gonjenja. Penzioneri ce se zadovoljiti i besplatnim prevozom...

Krkbaba

pre 15 godina

Znaci imacemo vladu sa dve zaracene stranke iz Sandzaka, Vuka Ravnogorca (koji je svojevremeno hteo da sece ruke po Sandzaku), G17 neoliberalne biznismene, autonomase iz Vojvodine (koji nazivaju i dan danas SPS zlocinackom organizacijom). Tadicevom cirkusu ce se pridruzili i Milosevicevi nacional socijalisti (sa sve Mirom i Markom) i Arkanovi saborci iz Jagodine (koji su inace najveci evropejci). Ah da...i jos one and only Krkobabic. Zar sumnja neko da ce nas ovakva stabilna vlada uvesti u EU? Krkobabica za premijera.

Sava II

pre 15 godina

Ovo je jako opasna situacija, koja ne odgovora nikome.

Ni sam Krkobabic nije srecan sto se nasao u ovoj situaciji.

Neposredno pred izbore on je bio srecan da uopste predje cenzus, a sada je u problemu kako da se izvuce iz svega ovoga. Po principu dala baba banku da udje, a sada bi dala dve da izadje ...

Politicka elita u Srbiji mora da se ponasa odgovornije inace ce brzo biti reciklirana.

DS i DSS ako stvarno zele da se bore za demokratiju, to ne mogu da rade troseci snagu jedna na drugu.

bezimena

pre 15 godina

Ma vrli stručnjaci će se nekako nagoditi, potom će rasprodati još ovo imovine "državne" za "daj šta daš", da namire budžet (Cvetković) i malo narod, sebe više, a posle..šta ćemo posle?

lazu pa mazu

pre 15 godina

Ma jok, samo ti se cini. Uostalom sa tobom nikada nisu ni pregovarali vec sa tvojim poglavicon, Kostunicom.

Hvala Bogu pa se nisu dogovorili ili bolje receno, hvala Palmi!

Ogorčeni

pre 15 godina

Valjda će se formirati vlada. Po svemu sudeći hoće. SPS će sa žutima, to se znalo i pre izbora. Neka nas vode u Evropu. Iako su Evropljani rekli da se kaju što su primili Rumuniju i Bugarsku ovako rano, a nama su najavili zbog toga ulazak 2019. Jedva čekam.

baron Minhauzen

pre 15 godina

Da li u SPS-u postoje dve Slavice Djukic Dejanovic. U prvom pasusu teksta kaze da SPS pregovara samo sa DSS i SRS, a u drugom pasusu da je bilo "neformalnih" kontakata sa DS-om. Verovatno je problem Glavni odbor SPS-a jer igleda da tamo nema dovoljan broj glasova za koaliciju sa DS-om.

bezimena

pre 15 godina

Ovde pregovaraju svi sa svima i svi protiv svih. Za takvu papazjaniju gradjani nisu glasali a obzirom koliko svi lažu, ako se nekakva Vlada i sklopi neće biti dugog veka. I ne treba.

Sava Popovic

pre 15 godina

Sada treba Predsednik da predlozi coveka koji ce uspeti da svojom strucnoscu i umerenoscu okupi razlicite grupe u evropsku vladu. Mislim da je jedini covek koji ima te osobine sadasnji ministar finansija Mirko Cvetkovic. Odmeren, mudar, strucan i posten. Zna posao, bavi se njime dobro i to je pokazao. A posebno je bitno sto je nezavisan, nikome nista ne duguje, a evropski je orijentisan.
Siguran sam da sa Tadicem i Cvetkovicem kao tandemom mozemo da resimo sve nase probleme. Tadic energican, Cvetkovic strucan. Tadic neprikosnoveni lider Srbije, Cvetkovic vrhunski operativac. Dobitna kombinacija. Dosta nam je onih koji sve znaju i u sve se razumeju, a nama sve gore i gore. Za cetiri godine mozemo da budemo na vratima EU i da resimo vecinu nasih problema. U toj vladi pored DS, G17, i ostalih ima mesta i za Mrkonjica, Palmu i Dacica.

Krkbaba

pre 15 godina

Znaci imacemo vladu sa dve zaracene stranke iz Sandzaka, Vuka Ravnogorca (koji je svojevremeno hteo da sece ruke po Sandzaku), G17 neoliberalne biznismene, autonomase iz Vojvodine (koji nazivaju i dan danas SPS zlocinackom organizacijom). Tadicevom cirkusu ce se pridruzili i Milosevicevi nacional socijalisti (sa sve Mirom i Markom) i Arkanovi saborci iz Jagodine (koji su inace najveci evropejci). Ah da...i jos one and only Krkobabic. Zar sumnja neko da ce nas ovakva stabilna vlada uvesti u EU? Krkobabica za premijera.

miki

pre 15 godina

Cvetkovic je nadam se dovoljno strucan da podijeli sa Tadicem Dacicev kofer. U to i ne sumljam. Srbija je zahvaljujuci Cvetkovicevoj strucnosti pred bankrotom.

bezimena

pre 15 godina

Ma vrli stručnjaci će se nekako nagoditi, potom će rasprodati još ovo imovine "državne" za "daj šta daš", da namire budžet (Cvetković) i malo narod, sebe više, a posle..šta ćemo posle?

bezimena

pre 15 godina

Ovde pregovaraju svi sa svima i svi protiv svih. Za takvu papazjaniju gradjani nisu glasali a obzirom koliko svi lažu, ako se nekakva Vlada i sklopi neće biti dugog veka. I ne treba.

bt

pre 15 godina

Očigledno da je predizborna koalicija formirana oko SPS bila neprincipijelna. Dačić je to dobro znao, ali znao je i da je to jedini način da pređe kvotu. Sada je u situaciji da mu nijedno rešenje ne odgovara - u slučaju koalicije sa DS stranka mu se raspada, za koaliciju sa SRS nema potrebnu većinu (JS neće sa SRS), a ne odgovaraju mu ni novi izbori jer zna da SPS bez JS neće preći cenzus. Da nije tako, Dačić bi se već odavno izjasnio.

baron Minhauzen

pre 15 godina

Da li u SPS-u postoje dve Slavice Djukic Dejanovic. U prvom pasusu teksta kaze da SPS pregovara samo sa DSS i SRS, a u drugom pasusu da je bilo "neformalnih" kontakata sa DS-om. Verovatno je problem Glavni odbor SPS-a jer igleda da tamo nema dovoljan broj glasova za koaliciju sa DS-om.

gocili

pre 15 godina

da im se ukinu plate dok ne postignu dogovor, sigurna sam da bi se brze dogovorili; ovako boli ih... taksimetar im kuca, pa im svejedno...

Igor

pre 15 godina

Jos uvek se socijalisti "dvoume"? Da sam na mestu DS-a, vec ovog trenutka bih prekinuo pregovore sa SPS, i porazgovarao sa JS i penzionerima... bez socijalista. Pa da vidimo - ima li ili nema Vlade (naravno sa LDP)... Ili novi izbori - ali ti novci su necija plata, penzija, stipendija...

lazu pa mazu

pre 15 godina

Ma jok, samo ti se cini. Uostalom sa tobom nikada nisu ni pregovarali vec sa tvojim poglavicon, Kostunicom.

Hvala Bogu pa se nisu dogovorili ili bolje receno, hvala Palmi!

sofercina

pre 15 godina

...velika greska je sto su EULEKS poslali na kosovo
trebalo je EULEKS poslati u SRBIJU to nam je jedini spas
bruka i sramota ko je njih (srpske politicare) ovlastio da se tako igraju nasim zivotima a govorili su da je zivot samo jedan
...kakvo licemerstvo ILICA VELJE sad se setio kofera sto to pitanje nije ranije pokrenuo i dokle je ustvari stigla istraga afere kofer gde su optuzeni odgovara li neko eh da je samo kofer bio
ma ljudi kad vam kazem EULEKS JE ZA NAS ili novi izbori u koje sumnjam da bi nesto promenili

Sava II

pre 15 godina

Ovo je jako opasna situacija, koja ne odgovora nikome.

Ni sam Krkobabic nije srecan sto se nasao u ovoj situaciji.

Neposredno pred izbore on je bio srecan da uopste predje cenzus, a sada je u problemu kako da se izvuce iz svega ovoga. Po principu dala baba banku da udje, a sada bi dala dve da izadje ...

Politicka elita u Srbiji mora da se ponasa odgovornije inace ce brzo biti reciklirana.

DS i DSS ako stvarno zele da se bore za demokratiju, to ne mogu da rade troseci snagu jedna na drugu.

burgija

pre 15 godina

Ako nekome jos uvek nije jasno, jedino o cemu se ovde pregovara jeste ko ce vise platiti za formiranje vlade DS ili DSS...Funkcioneri SPSa ce zaraditi za pristojnu penziju ili ce u najmanju ruku bili oslobodjeni svakog potencijalnog krivicnog gonjenja. Penzioneri ce se zadovoljiti i besplatnim prevozom...

Sava Popovic

pre 15 godina

Sada treba Predsednik da predlozi coveka koji ce uspeti da svojom strucnoscu i umerenoscu okupi razlicite grupe u evropsku vladu. Mislim da je jedini covek koji ima te osobine sadasnji ministar finansija Mirko Cvetkovic. Odmeren, mudar, strucan i posten. Zna posao, bavi se njime dobro i to je pokazao. A posebno je bitno sto je nezavisan, nikome nista ne duguje, a evropski je orijentisan.
Siguran sam da sa Tadicem i Cvetkovicem kao tandemom mozemo da resimo sve nase probleme. Tadic energican, Cvetkovic strucan. Tadic neprikosnoveni lider Srbije, Cvetkovic vrhunski operativac. Dobitna kombinacija. Dosta nam je onih koji sve znaju i u sve se razumeju, a nama sve gore i gore. Za cetiri godine mozemo da budemo na vratima EU i da resimo vecinu nasih problema. U toj vladi pored DS, G17, i ostalih ima mesta i za Mrkonjica, Palmu i Dacica.

Ogorčeni

pre 15 godina

Valjda će se formirati vlada. Po svemu sudeći hoće. SPS će sa žutima, to se znalo i pre izbora. Neka nas vode u Evropu. Iako su Evropljani rekli da se kaju što su primili Rumuniju i Bugarsku ovako rano, a nama su najavili zbog toga ulazak 2019. Jedva čekam.

klackalica

pre 15 godina

Taman su se odlučili s kim bi u Vladu SPS+PUPS+JS, kad evo: isporučen Župljanin, al ni to nego još i krah Lisabonskog sporazuma! Šta im, zaista, valja činiti?

Cile

pre 15 godina

Trebalo bi da razapnu cirkuske satre na Trgu Republike, pa da prikazu i po neku vestinu... Valjda je red da i narod ima neku zabavu, posto sve to placa! Dusevna sam, pa ne predlazem gladijatorske igre, mada...

Aj' cao

pre 15 godina

Retko pisem, ali moram reci i to da povodom izjava tehnickog nam ministra za infrastrukturu u vladi u ostavci jos nikad nisam pisao. Ne kazem da su me njegove izjave ostavljali ravnodusnim, cak sta vise, ali me jos nijedna nije navela da napisem nekoliko stvari:
Ne o moralu - o tome su drugi mnogo i bolje pisali (no mislim da nema dileme o tome da na srpskoj politickoj sceni to je jos deficitarniji nego inace u politici koji je donekle odgovoran svojim biracima i uglavnom za stanje u drustvu). Ne o koferu, o tome isto previse znamo (to je detaljno objavljivao u novinama, sa akterima po imenu - a onda nam ovaj novopeceni spindoktor "sprema se u opoziciju" - koji jeli bio vlast u vreme te afere)... Nego o NERADU...
Jel' ste primetili recenicu (koja inace proizilazi iz naseg najviseg (pravnik sam po struci pa moram ipak dodati, jos uvek "nebeskog")nam pravnog akta, koji inace definise drustveni poredak Srbije uopste) da stranke imaju vremena do sredine septembra da se dovgovore, tj. formiraju vladu (kao sto vidimo, da pregovaraju, razgovaraju, saopstavaju, demantuju, kritikuju, traze, optuzuju, prete, itd., ukratko da se senkaju) ili pak novi izbori ako "deal" nije sklopjen ...
E to je osnovni problem, da cak i zakon dozvoljava da najvaznije representativne partije gube 3-4 meseci dok formiraju operativnu, izvrsnu vlast koja bi trebala jeli da vodi zemlju u interesu njenih gradjana koji su dali mandat predstavnicima vlasti).
Zasto ne mesec dana, pa ako ne uspe ponovljeni izbori. Cini mi se da bi to onemogucio da se partije tolko cenkaju (i pricaju o raznim aferama, dok o ubistvima i slicnim zlocinima cutimo...). Uostalom valjda im je jasna perspektiva gde bi ovu zemlju i gradjane njene vodili - prosperitarna gradjanska Republika Srbija ili nesto slicno - uglavnom manje siromasnih i - u vecini slusajeva ne samo svojom krivicom - neobrazovanih ljudi).
Pa DS, SPS, JS, SPO, G17, NUNS, SRS, DSS, ... su nastali pre mnogo vremena, imaju clanstvo, predsednistvo, programe, delovali su na politickoj sceni godinama - kako to da sad ne znaju sta hoce (a u isto vreme se optuzivaju da je sve dogovoreno jos pre izbora) i zasto onda treba 3-4 meseci da trose (btw prilicno nekontrolisano) prihode od poreza koji jeli gradjanin/stoka placa)
i zasto se na taj nacin legalizuje NERAD (koji ipak neko placa)?

neko-iz-mase

pre 15 godina

Ovde: lud zbunjenog... pa se rodi zachudjen. Hajde vise napravite vladu da mogu mirno da odem na odmor, i ono sto je jos vaznije: da imam zelju i da se vratim posle odmora kuci.

kolanac

pre 15 godina

Nedavno sam prokomentirao događanja oko izbora i trgovine s političkim mjestima kao nešto što se događa samo u Hrvatskoj , no moram priznati da ste nas "prevazišli", naime ovo što se sada događa kod Vas je živa komedija. Toliko neprincipijelnosti, borbe za vlast ( novac ) i ljige na sve strane dugo nije nigdje zabilježeno. Tako da Vaši filmovi "Tko to tamo pjeva" i "Maratonci trče počasni krug" nisu komedije nego dokumentarni filmovi, samo treba zamijeniti imena likovima. Pozdrav iz Zagreba. p.s. Kada ćete kod nas na more ? Divota je..

nestrpljiva da se zavrsi

pre 15 godina

Zasto Ilic preti pokretanjem pitanja kofera samo ako je u opoziciji. Posteni politicar bi trebalo da brine o korupciji nezavisno od toga d ali je vlast ili opozicija. Ili Ilic baca maglu be bi li naivni pomislili da je on cist.

ravnogorac

pre 15 godina

Izgleda da gospodin Ilic zaboravio da je bio u vlasti i da je njegova duznost bila da ako ima korupcije da je morao da preda dokaze tuziocu. U Srbiji izgleda nazalost da se samo o tome price ali nikada ne procesuira. Zalosno je kako cemo bez kapitalnog magistra, to je veliki gubitak jer mozda bi se on oprobao i kao ministar policije... ko zna.

Dejan

pre 15 godina

Ja mislim da se svi ti politicari zapravo "sprdaju" sa narodom i da je njih savrseno briga za mnoge stvari. Konstituilsali su skupstinu, odredili koje plate kome idu, a za "nacionalni interes" i zemlju koja je "magare do guse u blatu" je sve njih puno briga. Da im je stalo, mnogo pre bi se oko svega dogovorili. Ovako, licno mislim da se dogovaraju samo oko toga ko ce jos sta da uzme u sveopstem rasulu.

dule

pre 15 godina

od pocetka je jasno da sps samo zamajava narodnjake i da je stvar sa ds-om bila gotova unapred. sva se prica oteze najverovatnije da bi nasli nacin da se opravdaju pred svojim glasacima.

zooro

pre 15 godina

Imam ja resenje za ubrzano formiranje vlade.Pozovite Miodraga Stojkovica da vas sve klonira po potrebi,koliko kojoj partiji treba,za pocetak dva Dacica,Krkobabica ,Palme.....

Rajko Cvetkovic

pre 15 godina

Ma kakav EULEKS za Srbiju, treba nama onaj Esdaun (valjda se tako zvase) pa da podeli samare, da satera bagru u cosak, ... Eh, nismo mi te srece!

dragan london

pre 15 godina

Mrzelo me da procitam ceo clanak. Sve je ovo mlacenje prazne slame i tapkanje u mestu. Nema nista od ove nase zemlje dok prava stranka sa pravim programom ne dobije mandat a ta stranka je u ovom trenutku LDP.

Sava Popovic

pre 15 godina

Sada treba Predsednik da predlozi coveka koji ce uspeti da svojom strucnoscu i umerenoscu okupi razlicite grupe u evropsku vladu. Mislim da je jedini covek koji ima te osobine sadasnji ministar finansija Mirko Cvetkovic. Odmeren, mudar, strucan i posten. Zna posao, bavi se njime dobro i to je pokazao. A posebno je bitno sto je nezavisan, nikome nista ne duguje, a evropski je orijentisan.
Siguran sam da sa Tadicem i Cvetkovicem kao tandemom mozemo da resimo sve nase probleme. Tadic energican, Cvetkovic strucan. Tadic neprikosnoveni lider Srbije, Cvetkovic vrhunski operativac. Dobitna kombinacija. Dosta nam je onih koji sve znaju i u sve se razumeju, a nama sve gore i gore. Za cetiri godine mozemo da budemo na vratima EU i da resimo vecinu nasih problema. U toj vladi pored DS, G17, i ostalih ima mesta i za Mrkonjica, Palmu i Dacica.

Krkbaba

pre 15 godina

Znaci imacemo vladu sa dve zaracene stranke iz Sandzaka, Vuka Ravnogorca (koji je svojevremeno hteo da sece ruke po Sandzaku), G17 neoliberalne biznismene, autonomase iz Vojvodine (koji nazivaju i dan danas SPS zlocinackom organizacijom). Tadicevom cirkusu ce se pridruzili i Milosevicevi nacional socijalisti (sa sve Mirom i Markom) i Arkanovi saborci iz Jagodine (koji su inace najveci evropejci). Ah da...i jos one and only Krkobabic. Zar sumnja neko da ce nas ovakva stabilna vlada uvesti u EU? Krkobabica za premijera.

bezimena

pre 15 godina

Ma vrli stručnjaci će se nekako nagoditi, potom će rasprodati još ovo imovine "državne" za "daj šta daš", da namire budžet (Cvetković) i malo narod, sebe više, a posle..šta ćemo posle?

miki

pre 15 godina

Cvetkovic je nadam se dovoljno strucan da podijeli sa Tadicem Dacicev kofer. U to i ne sumljam. Srbija je zahvaljujuci Cvetkovicevoj strucnosti pred bankrotom.

bezimena

pre 15 godina

Ovde pregovaraju svi sa svima i svi protiv svih. Za takvu papazjaniju gradjani nisu glasali a obzirom koliko svi lažu, ako se nekakva Vlada i sklopi neće biti dugog veka. I ne treba.

kolanac

pre 15 godina

Nedavno sam prokomentirao događanja oko izbora i trgovine s političkim mjestima kao nešto što se događa samo u Hrvatskoj , no moram priznati da ste nas "prevazišli", naime ovo što se sada događa kod Vas je živa komedija. Toliko neprincipijelnosti, borbe za vlast ( novac ) i ljige na sve strane dugo nije nigdje zabilježeno. Tako da Vaši filmovi "Tko to tamo pjeva" i "Maratonci trče počasni krug" nisu komedije nego dokumentarni filmovi, samo treba zamijeniti imena likovima. Pozdrav iz Zagreba. p.s. Kada ćete kod nas na more ? Divota je..

lazu pa mazu

pre 15 godina

Ma jok, samo ti se cini. Uostalom sa tobom nikada nisu ni pregovarali vec sa tvojim poglavicon, Kostunicom.

Hvala Bogu pa se nisu dogovorili ili bolje receno, hvala Palmi!

Ogorčeni

pre 15 godina

Valjda će se formirati vlada. Po svemu sudeći hoće. SPS će sa žutima, to se znalo i pre izbora. Neka nas vode u Evropu. Iako su Evropljani rekli da se kaju što su primili Rumuniju i Bugarsku ovako rano, a nama su najavili zbog toga ulazak 2019. Jedva čekam.

burgija

pre 15 godina

Ako nekome jos uvek nije jasno, jedino o cemu se ovde pregovara jeste ko ce vise platiti za formiranje vlade DS ili DSS...Funkcioneri SPSa ce zaraditi za pristojnu penziju ili ce u najmanju ruku bili oslobodjeni svakog potencijalnog krivicnog gonjenja. Penzioneri ce se zadovoljiti i besplatnim prevozom...

klackalica

pre 15 godina

Taman su se odlučili s kim bi u Vladu SPS+PUPS+JS, kad evo: isporučen Župljanin, al ni to nego još i krah Lisabonskog sporazuma! Šta im, zaista, valja činiti?

sofercina

pre 15 godina

...velika greska je sto su EULEKS poslali na kosovo
trebalo je EULEKS poslati u SRBIJU to nam je jedini spas
bruka i sramota ko je njih (srpske politicare) ovlastio da se tako igraju nasim zivotima a govorili su da je zivot samo jedan
...kakvo licemerstvo ILICA VELJE sad se setio kofera sto to pitanje nije ranije pokrenuo i dokle je ustvari stigla istraga afere kofer gde su optuzeni odgovara li neko eh da je samo kofer bio
ma ljudi kad vam kazem EULEKS JE ZA NAS ili novi izbori u koje sumnjam da bi nesto promenili

baron Minhauzen

pre 15 godina

Da li u SPS-u postoje dve Slavice Djukic Dejanovic. U prvom pasusu teksta kaze da SPS pregovara samo sa DSS i SRS, a u drugom pasusu da je bilo "neformalnih" kontakata sa DS-om. Verovatno je problem Glavni odbor SPS-a jer igleda da tamo nema dovoljan broj glasova za koaliciju sa DS-om.

bt

pre 15 godina

Očigledno da je predizborna koalicija formirana oko SPS bila neprincipijelna. Dačić je to dobro znao, ali znao je i da je to jedini način da pređe kvotu. Sada je u situaciji da mu nijedno rešenje ne odgovara - u slučaju koalicije sa DS stranka mu se raspada, za koaliciju sa SRS nema potrebnu većinu (JS neće sa SRS), a ne odgovaraju mu ni novi izbori jer zna da SPS bez JS neće preći cenzus. Da nije tako, Dačić bi se već odavno izjasnio.

Igor

pre 15 godina

Jos uvek se socijalisti "dvoume"? Da sam na mestu DS-a, vec ovog trenutka bih prekinuo pregovore sa SPS, i porazgovarao sa JS i penzionerima... bez socijalista. Pa da vidimo - ima li ili nema Vlade (naravno sa LDP)... Ili novi izbori - ali ti novci su necija plata, penzija, stipendija...

Dejan

pre 15 godina

Ja mislim da se svi ti politicari zapravo "sprdaju" sa narodom i da je njih savrseno briga za mnoge stvari. Konstituilsali su skupstinu, odredili koje plate kome idu, a za "nacionalni interes" i zemlju koja je "magare do guse u blatu" je sve njih puno briga. Da im je stalo, mnogo pre bi se oko svega dogovorili. Ovako, licno mislim da se dogovaraju samo oko toga ko ce jos sta da uzme u sveopstem rasulu.

Sava II

pre 15 godina

Ovo je jako opasna situacija, koja ne odgovora nikome.

Ni sam Krkobabic nije srecan sto se nasao u ovoj situaciji.

Neposredno pred izbore on je bio srecan da uopste predje cenzus, a sada je u problemu kako da se izvuce iz svega ovoga. Po principu dala baba banku da udje, a sada bi dala dve da izadje ...

Politicka elita u Srbiji mora da se ponasa odgovornije inace ce brzo biti reciklirana.

DS i DSS ako stvarno zele da se bore za demokratiju, to ne mogu da rade troseci snagu jedna na drugu.

neko-iz-mase

pre 15 godina

Ovde: lud zbunjenog... pa se rodi zachudjen. Hajde vise napravite vladu da mogu mirno da odem na odmor, i ono sto je jos vaznije: da imam zelju i da se vratim posle odmora kuci.

gocili

pre 15 godina

da im se ukinu plate dok ne postignu dogovor, sigurna sam da bi se brze dogovorili; ovako boli ih... taksimetar im kuca, pa im svejedno...

Cile

pre 15 godina

Trebalo bi da razapnu cirkuske satre na Trgu Republike, pa da prikazu i po neku vestinu... Valjda je red da i narod ima neku zabavu, posto sve to placa! Dusevna sam, pa ne predlazem gladijatorske igre, mada...

nestrpljiva da se zavrsi

pre 15 godina

Zasto Ilic preti pokretanjem pitanja kofera samo ako je u opoziciji. Posteni politicar bi trebalo da brine o korupciji nezavisno od toga d ali je vlast ili opozicija. Ili Ilic baca maglu be bi li naivni pomislili da je on cist.

Aj' cao

pre 15 godina

Retko pisem, ali moram reci i to da povodom izjava tehnickog nam ministra za infrastrukturu u vladi u ostavci jos nikad nisam pisao. Ne kazem da su me njegove izjave ostavljali ravnodusnim, cak sta vise, ali me jos nijedna nije navela da napisem nekoliko stvari:
Ne o moralu - o tome su drugi mnogo i bolje pisali (no mislim da nema dileme o tome da na srpskoj politickoj sceni to je jos deficitarniji nego inace u politici koji je donekle odgovoran svojim biracima i uglavnom za stanje u drustvu). Ne o koferu, o tome isto previse znamo (to je detaljno objavljivao u novinama, sa akterima po imenu - a onda nam ovaj novopeceni spindoktor "sprema se u opoziciju" - koji jeli bio vlast u vreme te afere)... Nego o NERADU...
Jel' ste primetili recenicu (koja inace proizilazi iz naseg najviseg (pravnik sam po struci pa moram ipak dodati, jos uvek "nebeskog")nam pravnog akta, koji inace definise drustveni poredak Srbije uopste) da stranke imaju vremena do sredine septembra da se dovgovore, tj. formiraju vladu (kao sto vidimo, da pregovaraju, razgovaraju, saopstavaju, demantuju, kritikuju, traze, optuzuju, prete, itd., ukratko da se senkaju) ili pak novi izbori ako "deal" nije sklopjen ...
E to je osnovni problem, da cak i zakon dozvoljava da najvaznije representativne partije gube 3-4 meseci dok formiraju operativnu, izvrsnu vlast koja bi trebala jeli da vodi zemlju u interesu njenih gradjana koji su dali mandat predstavnicima vlasti).
Zasto ne mesec dana, pa ako ne uspe ponovljeni izbori. Cini mi se da bi to onemogucio da se partije tolko cenkaju (i pricaju o raznim aferama, dok o ubistvima i slicnim zlocinima cutimo...). Uostalom valjda im je jasna perspektiva gde bi ovu zemlju i gradjane njene vodili - prosperitarna gradjanska Republika Srbija ili nesto slicno - uglavnom manje siromasnih i - u vecini slusajeva ne samo svojom krivicom - neobrazovanih ljudi).
Pa DS, SPS, JS, SPO, G17, NUNS, SRS, DSS, ... su nastali pre mnogo vremena, imaju clanstvo, predsednistvo, programe, delovali su na politickoj sceni godinama - kako to da sad ne znaju sta hoce (a u isto vreme se optuzivaju da je sve dogovoreno jos pre izbora) i zasto onda treba 3-4 meseci da trose (btw prilicno nekontrolisano) prihode od poreza koji jeli gradjanin/stoka placa)
i zasto se na taj nacin legalizuje NERAD (koji ipak neko placa)?

dule

pre 15 godina

od pocetka je jasno da sps samo zamajava narodnjake i da je stvar sa ds-om bila gotova unapred. sva se prica oteze najverovatnije da bi nasli nacin da se opravdaju pred svojim glasacima.

zooro

pre 15 godina

Imam ja resenje za ubrzano formiranje vlade.Pozovite Miodraga Stojkovica da vas sve klonira po potrebi,koliko kojoj partiji treba,za pocetak dva Dacica,Krkobabica ,Palme.....

Rajko Cvetkovic

pre 15 godina

Ma kakav EULEKS za Srbiju, treba nama onaj Esdaun (valjda se tako zvase) pa da podeli samare, da satera bagru u cosak, ... Eh, nismo mi te srece!

ravnogorac

pre 15 godina

Izgleda da gospodin Ilic zaboravio da je bio u vlasti i da je njegova duznost bila da ako ima korupcije da je morao da preda dokaze tuziocu. U Srbiji izgleda nazalost da se samo o tome price ali nikada ne procesuira. Zalosno je kako cemo bez kapitalnog magistra, to je veliki gubitak jer mozda bi se on oprobao i kao ministar policije... ko zna.

dragan london

pre 15 godina

Mrzelo me da procitam ceo clanak. Sve je ovo mlacenje prazne slame i tapkanje u mestu. Nema nista od ove nase zemlje dok prava stranka sa pravim programom ne dobije mandat a ta stranka je u ovom trenutku LDP.