Nedelja, 11.05.2008.

22:38

Tadić: Građani izabrali Evropu

Nosilac izborne liste Za evropsku Srbiju Boris Tadić izjavio da su građani Srbije na ovim izborima nedvosmisleno potvrdili da su za jasan put Srbije ka članstvu u EU.

Izvor: B92

Tadiæ: Graðani izabrali Evropu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

skandinavac

pre 15 godina

Tadicu prerano likujes, koja crna evropa i demokratija kad vise od pola Srbije je jos uvijek na starim stazama..sto ce reci ..velika srbija,protiv evrope ,sa kosovom kao glavnom temom..te teorija "svi nas mrze" nebeski narode..ne bih se radovao toj cinjenici

Andrijana

pre 15 godina

Tuzno je jos samo to sto jos onaj jedan procenat gradjana nije izasao na izbore, odnosno sto taj jedan procenat ovih sto su izasli nije glasao za proevropski usmerene stranke, pa da dobijemo jos tih 10 mesta u parlamentu, odnosno ukupno 126, pa da se zauvek otarasimo Kostunice i Tome i svih ostalih nazadnjaka. Ali, ne da se nikad Srbinu.

Nepokolebljivi optimista

pre 15 godina

Nisam siguran da ste razumeli ono zbog cega se slavi veceras:
- Pobeda ZES-liste je mnogo ubedljivija nego sto su i najveci optimisti u njihovim redovima smeli i da pomislie,
- Prividnih 127 glasova koje matematicki gledano ima varijanta SRS-DSS-SPS zapravo NE POSTOJE, jerbo (neko je to pomenuo par komentara pre mene, ali imam utisak da nisu svi gledali legendarni klip na YT):
a) Svako ko je pazljivo pratio kampanju registrovao je upadljivo pominjanje Evrope iz usta SPS funkcionera,
b) SPS nije spreman na politicko samoubistvo (sto bi restauracija price iz devedesetih godina proslog veka za njih definitivno bila), vrlo mu je, posle ovakve pobede ZES-a jasno na koju stranu treba da gleda,
b) Palma, onakav kakav je, napravio je najbolju pred- i postizbornu racunicu - na listi sa SPS-om dobice vise mandata nego da je bio na nekoj drugoj listi, odigrace, ako zatreba, ulogu Trojanskog konja unutar SPS-PUPS koalicije, a zauzvrat (sto njega, realno, jedino i zanima) ga niko u njegovoj Jagodini ni dirnuti nece.

Dakle, buduca Vlada Srbije (koja ce, uzgred, biti formirana jako brzo) bice sastavljena od ZES-LDP predstavnika, JS ce ih podrzati, verovatno i SPS. Kazem "jako brzo", pre svega zato sto ce se vec na konstitutivnoj sednici novog saziva Skupstine dogoditi da SRS i DSS pokusaju da "ubudze" u dnevni red i pitanje (ne)ratifikacije SSP-a, a rizik da se dogodi da SSP ne bude ratifikovan niko normalan u Srbiji nece dozvoliti. Nakon formiranja Vlade, ja sam cak spreman da tvrdim da ce i unutar DSS-a doci do cepanja, tako da ce se, najverovatnije, odvojiti proevropski orijentisan deo i formirati posebnu poslanicku grupu, sto bi moralo da omoguci (uz njihovo ukljucivanje u Vladu u slucaju potrebe) stabilno funkcionisanje Vlade i Skupstine tokom naredne 4 godine. U ovom scenariju, uz neophodne reforme pravosudnog sistema, koje nisu zastrasujuce i priliv investicija koji je za ocekivati, sasvim je realno nadati se da cemo do kraja mandata te Vlade biti i zvanicno clanica EU.

Aljo Beslagic

pre 15 godina

Savremena Srbija je Srbija bez Kostunice.A svi oni koji pominju matematiku,neka ne brinu.Jer, kao prvo - u politici ne vazi (njihova) aritmetika, a kao drugo - i koalicija oko SPS i ona oko Kostunice nije monolitna i samo ludi se nece prikljuciti pobednickoj ekipi - a takvi nisu Palma i Velja .Makar toliko.Izuzetno je vazno da nam radikali u svakom slucaju (vise) nisu najjaca stranka u Srbiji.

svi (ni)su isti

pre 15 godina

"Gradjani izabrali Evropu!" Pa, i nisu bas ... nazalost. Evropa se svojski trudila zadnjih 20-tak godina da nas unisti i preko toga se tesko prelazi. Rezultat je toliko tesan da prosto fizicki boli. Sad tek ne znamo sta ce biti!

newhornet

pre 15 godina

Сви који се баве рачуницама нека не забораве да победа носи јако пуно другачијег потенцијала! Сетите се резултата савезних избора 2000.те и броја мандата по партијама/коалицијама и Владе која је након тога формирана. Не разумем зашто a priori рачунате на коалицију СПС-а са овим губитницима. Не заборавите да је СПС наступила у једној предизборној коалицији која може и да се разбије....

boco

pre 15 godina

Kao i mnoga puta do sada tesko je poverovati da ce se ova prica tadica pokazati pravom. Uvek je gresio i nikad nije bilo onako kao je govorio neposredno nakon izbora, pa tako na moju i zalost velike vecine ni ovaj puta nece biti tako kako on prica. Vreme je da vodjenje stranke prepusti nekom drugom, odlucnijem i manje sujetnom nego sto je on. Sa Cedom i manjinama nema vecinu, a jadna je ta koalicija sa SPS-om.

Vojislav

pre 15 godina

Posle 85% prebrojanih glasova:

DS 103
SRS 77
DSS 30
SPS 20
LDP 13
Manjine 7

Total 250

Racunica je:

Radikali+Narodnjaci+Socijalisti: 77+30+20=127
//NAJREALNIJE!

Tadic+Ceda+Manjine: 103+13+7=123
//NEDOVOLJNO!

Tadic+Socijalisti+Manjine: 103+20+7=130.
//NEREALNO zbog CHANKA!

Tadic+Narodnjaci: 103+30=133
//NEREALNO!

Objektivni Lala

pre 15 godina

Srbija je definitivno najcudnija zemlja na Svetu!!!
U poslednjih osam godina stranka koja ima najvise mandata u skupstiti nikada ne sastavi Vladu...na zalost ce i ovaj put biti tako!

razocarani student

pre 15 godina

Izem ti jadnu Srbiju kad nam "patak daca" kroji sudbinu! Dal ja treba da osedim dok mi konacno udjemo u tu EU i dobijemo nove investicije koje ce da zaposle ljude ovde?

Samo se pitam kako ce to "braca" Rusi da nam obezbede posao? Tj bolje pitanje sta mi mozemo da radimo sa njima? Naftu nemamo, poljoprivreda je zaostala u Srbiji, a znanje Rusima ne treba!

Jos suspendujte SSP (koji i onako nije na snazi, ali ovim nikad nece ni biti!) i onda ce ovom nasom jadnom Srbijom vladati neki koji samo pricaju da je vole, a ustvari samo vole svoj dzep.

Smesan mi je bio spot Vucica u kome on kaze da ce da obezbedi bezicni pristup internetu u nekim zonama BGD-a. Jao muka mi je vise tog monopola i lopovluka na sve strane.

Odoh ja u LDP, pa sta bude. A usput da gledam da pobegnem odavde!

Oliver - Sydney

pre 15 godina

Kako je moguce da predsednik Srbije ne zna da sabira.Uzas.Nije ni cudo sto je Srbija do ovde dosla.Jos bi na kraju izjavio ,preracunao sam se ne moze Evropa i Kosovo. :)

H.K.Andersen

pre 15 godina

Gradjani su i na proslim izborima pokazali da zele Evropu a ti si im Tadicu dao Kostunicu.I ovaj put ce biti sve potpuno isto.Nije valjda da zaista mislis da ces moci i Evropu i Kosovo bez Albanaca koji su oko 90% stanovnistva koje na Kosovu zivi.E moj Tadicu.

Andreja

pre 15 godina

DS+LDP+manjine+Betoven>125
Betoven je u zadnje vreme vrlo evropski nastrojen stoga ... pitanje je jedino koliko poslanickih mesta iz SPS-PUPS-JS koalicije pripada JS.

ana

pre 15 godina

Jedina prava opcija za Srbiju!Uspeli smo! Nadam se da su ovo poslednja zastrasivanja g.Nikolica i da ce vlada sto pre da se formira bez obzira na sve njegove pretnje zbog kojih ne mogu ni veceras mirno da spavam. Nadam se da je sutra stvarno NOVI dan.

izborko

pre 15 godina

ne znam koje je brojke Tadic sabirao i cemu slavi nocas.Jel to slavi koaliciju sa SPSom? Ne znam sta se desava i zasto,ali ove je rezultate imao zbirno i pre ovog slavlja.A iskreno iznenadila me izjava da nece nikome osim DSu dati mandat.To nije demokratski ma koliko ih ja voleo.Ko donese 126 glasova taj pravi vladu.Zato Tadicu ne pravi nespretne korake.

Miroslav I

pre 15 godina

Ok Borise, gradjani su ti ukazali poverenje, jer vremena vise nema. Ako ti je zaista stalo do napredka i do Evropske Srbije odvoj gasni sporazum od NIS-a. Ako to ne uradite (mislim na novu vladu), bice vam ovo poslednja pobeda. Ne dozvolite da se ovakva firma proda za bud-zasto. Za Bor bi mogli da trazite dugorocne kredite od EU-a za modernizaciju i ekolosku zastitu, pa necete ni morati Bor da prodajete. Pamet u glavu. Ovo vam je istorijska sansa, pocistili ste Nazadnjacku koaliciju i Radikale, nemojte je upropastiti!

Milica Bg

pre 15 godina

Molim samo naseg predsednika Tadica da se nasa izborna volja odrzi i da on uchini sve sto moze i da se ne formira antievropska vlada SRS-DSS-SPS koja bi bila zaista nazadni korak a iznad svega ne bi odrzavala pravu volju gradjana. Plus zelim da Srbija napokon zazivi u Evropi i sve cestitke Tadicevoj koaliciji!!!

Mirjana

pre 15 godina

Kako sam se nadala dobro sam se udala!
Posle večerašnjeg obraćanja predsednika Tadića neka mi neko kaže da ne razume ovog čoveka, sve je jasno, samo da sakupimo 126 poslanika i postavimo prave ljude na prava mesta. Svidja mi se ono o čišćenju svog dvorišta.
Živkovića ili Šutanovca za ministra policije.
Ako je neko slušao Koštuničino obraćanje i njegovu konstataciju da je on pobedio 5. oktobra pa ljudi moji što ne kaže ko mu je bio šef izbornog štaba-Đinđić naravno, ne sme ni da pomene njegovo ime , njemu duguje petooktobarsku slavu. Sada slušam Tomino obraćanje koji izvrće predsednikove reči o nedozvoljavanju formiranja neke druge većine, čovek je lepo rekao da će se boriti svim demokratskim sredstvima. Ovi što gube čuju samo ono što njima odgovara.
Meni pošteno odgovara pobeda žutih, drago mi je i zbog nišlija.

Malisa

pre 15 godina

Dobar uspeh a sad na posao. Drzimo BT za rec da Kostunica nikada vise nece biti premijer Srbije a ako je moguce da ne bude vise ni u politici jer se to pokazalo jako lose po nas.

George

pre 15 godina

Vidi se da nije bio u dobrim odnosima sa nastavnikom matematike: 77+30+20>103+13+7.
I, ko je tu pobedio, u stvari? Sta su gradjani Srbije izabrali? A da ne govorimo o tome da ako ostane 77+30+20, manjinski predstavnici vrlo lako mogu da prebegnu Kostunici.

Ko nam je premijer?

pre 15 godina

Zivela Srbija u Evropi!
E, a sada neka neko, meni laiku, objasni fenomen: Ne damo Kosovo, ono ostaje integralni deo Srbije u Evropi! Sta kaze Evropa? Jel Kosovo nezavisno, ili nije?

Vojislav

pre 15 godina

Posle 85% prebrojanih glasova:

DS 103
SRS 77
DSS 30
SPS 20
LDP 13
Manjine 7

Total 250

Racunica je:

Radikali+Narodnjaci+Socijalisti: 77+30+20=127
//NAJREALNIJE!

Tadic+Ceda+Manjine: 103+13+7=123
//NEDOVOLJNO!

Tadic+Socijalisti+Manjine: 103+20+7=130.
//NEREALNO zbog CHANKA!

Tadic+Narodnjaci: 103+30=133
//NEREALNO!

izborko

pre 15 godina

ne znam koje je brojke Tadic sabirao i cemu slavi nocas.Jel to slavi koaliciju sa SPSom? Ne znam sta se desava i zasto,ali ove je rezultate imao zbirno i pre ovog slavlja.A iskreno iznenadila me izjava da nece nikome osim DSu dati mandat.To nije demokratski ma koliko ih ja voleo.Ko donese 126 glasova taj pravi vladu.Zato Tadicu ne pravi nespretne korake.

Nepokolebljivi optimista

pre 15 godina

Nisam siguran da ste razumeli ono zbog cega se slavi veceras:
- Pobeda ZES-liste je mnogo ubedljivija nego sto su i najveci optimisti u njihovim redovima smeli i da pomislie,
- Prividnih 127 glasova koje matematicki gledano ima varijanta SRS-DSS-SPS zapravo NE POSTOJE, jerbo (neko je to pomenuo par komentara pre mene, ali imam utisak da nisu svi gledali legendarni klip na YT):
a) Svako ko je pazljivo pratio kampanju registrovao je upadljivo pominjanje Evrope iz usta SPS funkcionera,
b) SPS nije spreman na politicko samoubistvo (sto bi restauracija price iz devedesetih godina proslog veka za njih definitivno bila), vrlo mu je, posle ovakve pobede ZES-a jasno na koju stranu treba da gleda,
b) Palma, onakav kakav je, napravio je najbolju pred- i postizbornu racunicu - na listi sa SPS-om dobice vise mandata nego da je bio na nekoj drugoj listi, odigrace, ako zatreba, ulogu Trojanskog konja unutar SPS-PUPS koalicije, a zauzvrat (sto njega, realno, jedino i zanima) ga niko u njegovoj Jagodini ni dirnuti nece.

Dakle, buduca Vlada Srbije (koja ce, uzgred, biti formirana jako brzo) bice sastavljena od ZES-LDP predstavnika, JS ce ih podrzati, verovatno i SPS. Kazem "jako brzo", pre svega zato sto ce se vec na konstitutivnoj sednici novog saziva Skupstine dogoditi da SRS i DSS pokusaju da "ubudze" u dnevni red i pitanje (ne)ratifikacije SSP-a, a rizik da se dogodi da SSP ne bude ratifikovan niko normalan u Srbiji nece dozvoliti. Nakon formiranja Vlade, ja sam cak spreman da tvrdim da ce i unutar DSS-a doci do cepanja, tako da ce se, najverovatnije, odvojiti proevropski orijentisan deo i formirati posebnu poslanicku grupu, sto bi moralo da omoguci (uz njihovo ukljucivanje u Vladu u slucaju potrebe) stabilno funkcionisanje Vlade i Skupstine tokom naredne 4 godine. U ovom scenariju, uz neophodne reforme pravosudnog sistema, koje nisu zastrasujuce i priliv investicija koji je za ocekivati, sasvim je realno nadati se da cemo do kraja mandata te Vlade biti i zvanicno clanica EU.

Malisa

pre 15 godina

Dobar uspeh a sad na posao. Drzimo BT za rec da Kostunica nikada vise nece biti premijer Srbije a ako je moguce da ne bude vise ni u politici jer se to pokazalo jako lose po nas.

George

pre 15 godina

Vidi se da nije bio u dobrim odnosima sa nastavnikom matematike: 77+30+20>103+13+7.
I, ko je tu pobedio, u stvari? Sta su gradjani Srbije izabrali? A da ne govorimo o tome da ako ostane 77+30+20, manjinski predstavnici vrlo lako mogu da prebegnu Kostunici.

Ko nam je premijer?

pre 15 godina

Zivela Srbija u Evropi!
E, a sada neka neko, meni laiku, objasni fenomen: Ne damo Kosovo, ono ostaje integralni deo Srbije u Evropi! Sta kaze Evropa? Jel Kosovo nezavisno, ili nije?

Mirjana

pre 15 godina

Kako sam se nadala dobro sam se udala!
Posle večerašnjeg obraćanja predsednika Tadića neka mi neko kaže da ne razume ovog čoveka, sve je jasno, samo da sakupimo 126 poslanika i postavimo prave ljude na prava mesta. Svidja mi se ono o čišćenju svog dvorišta.
Živkovića ili Šutanovca za ministra policije.
Ako je neko slušao Koštuničino obraćanje i njegovu konstataciju da je on pobedio 5. oktobra pa ljudi moji što ne kaže ko mu je bio šef izbornog štaba-Đinđić naravno, ne sme ni da pomene njegovo ime , njemu duguje petooktobarsku slavu. Sada slušam Tomino obraćanje koji izvrće predsednikove reči o nedozvoljavanju formiranja neke druge većine, čovek je lepo rekao da će se boriti svim demokratskim sredstvima. Ovi što gube čuju samo ono što njima odgovara.
Meni pošteno odgovara pobeda žutih, drago mi je i zbog nišlija.

svi (ni)su isti

pre 15 godina

"Gradjani izabrali Evropu!" Pa, i nisu bas ... nazalost. Evropa se svojski trudila zadnjih 20-tak godina da nas unisti i preko toga se tesko prelazi. Rezultat je toliko tesan da prosto fizicki boli. Sad tek ne znamo sta ce biti!

Andreja

pre 15 godina

DS+LDP+manjine+Betoven>125
Betoven je u zadnje vreme vrlo evropski nastrojen stoga ... pitanje je jedino koliko poslanickih mesta iz SPS-PUPS-JS koalicije pripada JS.

H.K.Andersen

pre 15 godina

Gradjani su i na proslim izborima pokazali da zele Evropu a ti si im Tadicu dao Kostunicu.I ovaj put ce biti sve potpuno isto.Nije valjda da zaista mislis da ces moci i Evropu i Kosovo bez Albanaca koji su oko 90% stanovnistva koje na Kosovu zivi.E moj Tadicu.

Miroslav I

pre 15 godina

Ok Borise, gradjani su ti ukazali poverenje, jer vremena vise nema. Ako ti je zaista stalo do napredka i do Evropske Srbije odvoj gasni sporazum od NIS-a. Ako to ne uradite (mislim na novu vladu), bice vam ovo poslednja pobeda. Ne dozvolite da se ovakva firma proda za bud-zasto. Za Bor bi mogli da trazite dugorocne kredite od EU-a za modernizaciju i ekolosku zastitu, pa necete ni morati Bor da prodajete. Pamet u glavu. Ovo vam je istorijska sansa, pocistili ste Nazadnjacku koaliciju i Radikale, nemojte je upropastiti!

Oliver - Sydney

pre 15 godina

Kako je moguce da predsednik Srbije ne zna da sabira.Uzas.Nije ni cudo sto je Srbija do ovde dosla.Jos bi na kraju izjavio ,preracunao sam se ne moze Evropa i Kosovo. :)

Aljo Beslagic

pre 15 godina

Savremena Srbija je Srbija bez Kostunice.A svi oni koji pominju matematiku,neka ne brinu.Jer, kao prvo - u politici ne vazi (njihova) aritmetika, a kao drugo - i koalicija oko SPS i ona oko Kostunice nije monolitna i samo ludi se nece prikljuciti pobednickoj ekipi - a takvi nisu Palma i Velja .Makar toliko.Izuzetno je vazno da nam radikali u svakom slucaju (vise) nisu najjaca stranka u Srbiji.

razocarani student

pre 15 godina

Izem ti jadnu Srbiju kad nam "patak daca" kroji sudbinu! Dal ja treba da osedim dok mi konacno udjemo u tu EU i dobijemo nove investicije koje ce da zaposle ljude ovde?

Samo se pitam kako ce to "braca" Rusi da nam obezbede posao? Tj bolje pitanje sta mi mozemo da radimo sa njima? Naftu nemamo, poljoprivreda je zaostala u Srbiji, a znanje Rusima ne treba!

Jos suspendujte SSP (koji i onako nije na snazi, ali ovim nikad nece ni biti!) i onda ce ovom nasom jadnom Srbijom vladati neki koji samo pricaju da je vole, a ustvari samo vole svoj dzep.

Smesan mi je bio spot Vucica u kome on kaze da ce da obezbedi bezicni pristup internetu u nekim zonama BGD-a. Jao muka mi je vise tog monopola i lopovluka na sve strane.

Odoh ja u LDP, pa sta bude. A usput da gledam da pobegnem odavde!

Milica Bg

pre 15 godina

Molim samo naseg predsednika Tadica da se nasa izborna volja odrzi i da on uchini sve sto moze i da se ne formira antievropska vlada SRS-DSS-SPS koja bi bila zaista nazadni korak a iznad svega ne bi odrzavala pravu volju gradjana. Plus zelim da Srbija napokon zazivi u Evropi i sve cestitke Tadicevoj koaliciji!!!

ana

pre 15 godina

Jedina prava opcija za Srbiju!Uspeli smo! Nadam se da su ovo poslednja zastrasivanja g.Nikolica i da ce vlada sto pre da se formira bez obzira na sve njegove pretnje zbog kojih ne mogu ni veceras mirno da spavam. Nadam se da je sutra stvarno NOVI dan.

newhornet

pre 15 godina

Сви који се баве рачуницама нека не забораве да победа носи јако пуно другачијег потенцијала! Сетите се резултата савезних избора 2000.те и броја мандата по партијама/коалицијама и Владе која је након тога формирана. Не разумем зашто a priori рачунате на коалицију СПС-а са овим губитницима. Не заборавите да је СПС наступила у једној предизборној коалицији која може и да се разбије....

Objektivni Lala

pre 15 godina

Srbija je definitivno najcudnija zemlja na Svetu!!!
U poslednjih osam godina stranka koja ima najvise mandata u skupstiti nikada ne sastavi Vladu...na zalost ce i ovaj put biti tako!

boco

pre 15 godina

Kao i mnoga puta do sada tesko je poverovati da ce se ova prica tadica pokazati pravom. Uvek je gresio i nikad nije bilo onako kao je govorio neposredno nakon izbora, pa tako na moju i zalost velike vecine ni ovaj puta nece biti tako kako on prica. Vreme je da vodjenje stranke prepusti nekom drugom, odlucnijem i manje sujetnom nego sto je on. Sa Cedom i manjinama nema vecinu, a jadna je ta koalicija sa SPS-om.

Andrijana

pre 15 godina

Tuzno je jos samo to sto jos onaj jedan procenat gradjana nije izasao na izbore, odnosno sto taj jedan procenat ovih sto su izasli nije glasao za proevropski usmerene stranke, pa da dobijemo jos tih 10 mesta u parlamentu, odnosno ukupno 126, pa da se zauvek otarasimo Kostunice i Tome i svih ostalih nazadnjaka. Ali, ne da se nikad Srbinu.

skandinavac

pre 15 godina

Tadicu prerano likujes, koja crna evropa i demokratija kad vise od pola Srbije je jos uvijek na starim stazama..sto ce reci ..velika srbija,protiv evrope ,sa kosovom kao glavnom temom..te teorija "svi nas mrze" nebeski narode..ne bih se radovao toj cinjenici

Mirjana

pre 15 godina

Kako sam se nadala dobro sam se udala!
Posle večerašnjeg obraćanja predsednika Tadića neka mi neko kaže da ne razume ovog čoveka, sve je jasno, samo da sakupimo 126 poslanika i postavimo prave ljude na prava mesta. Svidja mi se ono o čišćenju svog dvorišta.
Živkovića ili Šutanovca za ministra policije.
Ako je neko slušao Koštuničino obraćanje i njegovu konstataciju da je on pobedio 5. oktobra pa ljudi moji što ne kaže ko mu je bio šef izbornog štaba-Đinđić naravno, ne sme ni da pomene njegovo ime , njemu duguje petooktobarsku slavu. Sada slušam Tomino obraćanje koji izvrće predsednikove reči o nedozvoljavanju formiranja neke druge većine, čovek je lepo rekao da će se boriti svim demokratskim sredstvima. Ovi što gube čuju samo ono što njima odgovara.
Meni pošteno odgovara pobeda žutih, drago mi je i zbog nišlija.

Ko nam je premijer?

pre 15 godina

Zivela Srbija u Evropi!
E, a sada neka neko, meni laiku, objasni fenomen: Ne damo Kosovo, ono ostaje integralni deo Srbije u Evropi! Sta kaze Evropa? Jel Kosovo nezavisno, ili nije?

Malisa

pre 15 godina

Dobar uspeh a sad na posao. Drzimo BT za rec da Kostunica nikada vise nece biti premijer Srbije a ako je moguce da ne bude vise ni u politici jer se to pokazalo jako lose po nas.

Milica Bg

pre 15 godina

Molim samo naseg predsednika Tadica da se nasa izborna volja odrzi i da on uchini sve sto moze i da se ne formira antievropska vlada SRS-DSS-SPS koja bi bila zaista nazadni korak a iznad svega ne bi odrzavala pravu volju gradjana. Plus zelim da Srbija napokon zazivi u Evropi i sve cestitke Tadicevoj koaliciji!!!

razocarani student

pre 15 godina

Izem ti jadnu Srbiju kad nam "patak daca" kroji sudbinu! Dal ja treba da osedim dok mi konacno udjemo u tu EU i dobijemo nove investicije koje ce da zaposle ljude ovde?

Samo se pitam kako ce to "braca" Rusi da nam obezbede posao? Tj bolje pitanje sta mi mozemo da radimo sa njima? Naftu nemamo, poljoprivreda je zaostala u Srbiji, a znanje Rusima ne treba!

Jos suspendujte SSP (koji i onako nije na snazi, ali ovim nikad nece ni biti!) i onda ce ovom nasom jadnom Srbijom vladati neki koji samo pricaju da je vole, a ustvari samo vole svoj dzep.

Smesan mi je bio spot Vucica u kome on kaze da ce da obezbedi bezicni pristup internetu u nekim zonama BGD-a. Jao muka mi je vise tog monopola i lopovluka na sve strane.

Odoh ja u LDP, pa sta bude. A usput da gledam da pobegnem odavde!

Miroslav I

pre 15 godina

Ok Borise, gradjani su ti ukazali poverenje, jer vremena vise nema. Ako ti je zaista stalo do napredka i do Evropske Srbije odvoj gasni sporazum od NIS-a. Ako to ne uradite (mislim na novu vladu), bice vam ovo poslednja pobeda. Ne dozvolite da se ovakva firma proda za bud-zasto. Za Bor bi mogli da trazite dugorocne kredite od EU-a za modernizaciju i ekolosku zastitu, pa necete ni morati Bor da prodajete. Pamet u glavu. Ovo vam je istorijska sansa, pocistili ste Nazadnjacku koaliciju i Radikale, nemojte je upropastiti!

ana

pre 15 godina

Jedina prava opcija za Srbiju!Uspeli smo! Nadam se da su ovo poslednja zastrasivanja g.Nikolica i da ce vlada sto pre da se formira bez obzira na sve njegove pretnje zbog kojih ne mogu ni veceras mirno da spavam. Nadam se da je sutra stvarno NOVI dan.

H.K.Andersen

pre 15 godina

Gradjani su i na proslim izborima pokazali da zele Evropu a ti si im Tadicu dao Kostunicu.I ovaj put ce biti sve potpuno isto.Nije valjda da zaista mislis da ces moci i Evropu i Kosovo bez Albanaca koji su oko 90% stanovnistva koje na Kosovu zivi.E moj Tadicu.

Aljo Beslagic

pre 15 godina

Savremena Srbija je Srbija bez Kostunice.A svi oni koji pominju matematiku,neka ne brinu.Jer, kao prvo - u politici ne vazi (njihova) aritmetika, a kao drugo - i koalicija oko SPS i ona oko Kostunice nije monolitna i samo ludi se nece prikljuciti pobednickoj ekipi - a takvi nisu Palma i Velja .Makar toliko.Izuzetno je vazno da nam radikali u svakom slucaju (vise) nisu najjaca stranka u Srbiji.

izborko

pre 15 godina

ne znam koje je brojke Tadic sabirao i cemu slavi nocas.Jel to slavi koaliciju sa SPSom? Ne znam sta se desava i zasto,ali ove je rezultate imao zbirno i pre ovog slavlja.A iskreno iznenadila me izjava da nece nikome osim DSu dati mandat.To nije demokratski ma koliko ih ja voleo.Ko donese 126 glasova taj pravi vladu.Zato Tadicu ne pravi nespretne korake.

Vojislav

pre 15 godina

Posle 85% prebrojanih glasova:

DS 103
SRS 77
DSS 30
SPS 20
LDP 13
Manjine 7

Total 250

Racunica je:

Radikali+Narodnjaci+Socijalisti: 77+30+20=127
//NAJREALNIJE!

Tadic+Ceda+Manjine: 103+13+7=123
//NEDOVOLJNO!

Tadic+Socijalisti+Manjine: 103+20+7=130.
//NEREALNO zbog CHANKA!

Tadic+Narodnjaci: 103+30=133
//NEREALNO!

George

pre 15 godina

Vidi se da nije bio u dobrim odnosima sa nastavnikom matematike: 77+30+20>103+13+7.
I, ko je tu pobedio, u stvari? Sta su gradjani Srbije izabrali? A da ne govorimo o tome da ako ostane 77+30+20, manjinski predstavnici vrlo lako mogu da prebegnu Kostunici.

Nepokolebljivi optimista

pre 15 godina

Nisam siguran da ste razumeli ono zbog cega se slavi veceras:
- Pobeda ZES-liste je mnogo ubedljivija nego sto su i najveci optimisti u njihovim redovima smeli i da pomislie,
- Prividnih 127 glasova koje matematicki gledano ima varijanta SRS-DSS-SPS zapravo NE POSTOJE, jerbo (neko je to pomenuo par komentara pre mene, ali imam utisak da nisu svi gledali legendarni klip na YT):
a) Svako ko je pazljivo pratio kampanju registrovao je upadljivo pominjanje Evrope iz usta SPS funkcionera,
b) SPS nije spreman na politicko samoubistvo (sto bi restauracija price iz devedesetih godina proslog veka za njih definitivno bila), vrlo mu je, posle ovakve pobede ZES-a jasno na koju stranu treba da gleda,
b) Palma, onakav kakav je, napravio je najbolju pred- i postizbornu racunicu - na listi sa SPS-om dobice vise mandata nego da je bio na nekoj drugoj listi, odigrace, ako zatreba, ulogu Trojanskog konja unutar SPS-PUPS koalicije, a zauzvrat (sto njega, realno, jedino i zanima) ga niko u njegovoj Jagodini ni dirnuti nece.

Dakle, buduca Vlada Srbije (koja ce, uzgred, biti formirana jako brzo) bice sastavljena od ZES-LDP predstavnika, JS ce ih podrzati, verovatno i SPS. Kazem "jako brzo", pre svega zato sto ce se vec na konstitutivnoj sednici novog saziva Skupstine dogoditi da SRS i DSS pokusaju da "ubudze" u dnevni red i pitanje (ne)ratifikacije SSP-a, a rizik da se dogodi da SSP ne bude ratifikovan niko normalan u Srbiji nece dozvoliti. Nakon formiranja Vlade, ja sam cak spreman da tvrdim da ce i unutar DSS-a doci do cepanja, tako da ce se, najverovatnije, odvojiti proevropski orijentisan deo i formirati posebnu poslanicku grupu, sto bi moralo da omoguci (uz njihovo ukljucivanje u Vladu u slucaju potrebe) stabilno funkcionisanje Vlade i Skupstine tokom naredne 4 godine. U ovom scenariju, uz neophodne reforme pravosudnog sistema, koje nisu zastrasujuce i priliv investicija koji je za ocekivati, sasvim je realno nadati se da cemo do kraja mandata te Vlade biti i zvanicno clanica EU.

Objektivni Lala

pre 15 godina

Srbija je definitivno najcudnija zemlja na Svetu!!!
U poslednjih osam godina stranka koja ima najvise mandata u skupstiti nikada ne sastavi Vladu...na zalost ce i ovaj put biti tako!

Oliver - Sydney

pre 15 godina

Kako je moguce da predsednik Srbije ne zna da sabira.Uzas.Nije ni cudo sto je Srbija do ovde dosla.Jos bi na kraju izjavio ,preracunao sam se ne moze Evropa i Kosovo. :)

Andreja

pre 15 godina

DS+LDP+manjine+Betoven>125
Betoven je u zadnje vreme vrlo evropski nastrojen stoga ... pitanje je jedino koliko poslanickih mesta iz SPS-PUPS-JS koalicije pripada JS.

newhornet

pre 15 godina

Сви који се баве рачуницама нека не забораве да победа носи јако пуно другачијег потенцијала! Сетите се резултата савезних избора 2000.те и броја мандата по партијама/коалицијама и Владе која је након тога формирана. Не разумем зашто a priori рачунате на коалицију СПС-а са овим губитницима. Не заборавите да је СПС наступила у једној предизборној коалицији која може и да се разбије....

boco

pre 15 godina

Kao i mnoga puta do sada tesko je poverovati da ce se ova prica tadica pokazati pravom. Uvek je gresio i nikad nije bilo onako kao je govorio neposredno nakon izbora, pa tako na moju i zalost velike vecine ni ovaj puta nece biti tako kako on prica. Vreme je da vodjenje stranke prepusti nekom drugom, odlucnijem i manje sujetnom nego sto je on. Sa Cedom i manjinama nema vecinu, a jadna je ta koalicija sa SPS-om.

skandinavac

pre 15 godina

Tadicu prerano likujes, koja crna evropa i demokratija kad vise od pola Srbije je jos uvijek na starim stazama..sto ce reci ..velika srbija,protiv evrope ,sa kosovom kao glavnom temom..te teorija "svi nas mrze" nebeski narode..ne bih se radovao toj cinjenici

svi (ni)su isti

pre 15 godina

"Gradjani izabrali Evropu!" Pa, i nisu bas ... nazalost. Evropa se svojski trudila zadnjih 20-tak godina da nas unisti i preko toga se tesko prelazi. Rezultat je toliko tesan da prosto fizicki boli. Sad tek ne znamo sta ce biti!

Andrijana

pre 15 godina

Tuzno je jos samo to sto jos onaj jedan procenat gradjana nije izasao na izbore, odnosno sto taj jedan procenat ovih sto su izasli nije glasao za proevropski usmerene stranke, pa da dobijemo jos tih 10 mesta u parlamentu, odnosno ukupno 126, pa da se zauvek otarasimo Kostunice i Tome i svih ostalih nazadnjaka. Ali, ne da se nikad Srbinu.