Utorak, 11.03.2008.

07:15

Blic: Dogovor DSS-SRS o novoj vladi

Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić načelno se dogovorili da prave postizbornu koaliciju radi formiranja vlade, piše Blic.

Izvor: B92

Blic: Dogovor DSS-SRS o novoj vladi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

166 Komentari

Sortiraj po:

jelena

pre 16 godina

Boze, zemlje i politicara???Pa zar sa Palmom da se slozim, zar da jedino normalno u ovoj vesti bude ono sto je izjavio gdin. bethovenov savemenik???Da nije navedeno koje ovo izjavio stan bih ulozila da se kladim da nije niko od narodnjaka, ali...u zemlji srbijici svakakva cuda su moguca!!!

Milica Bg

pre 16 godina

Naravno, za onog 'u paketu' sto 'kakve veze ima on s tim' i snebivljivu azdaju 'sto joj vrh na dnu stoji' (uz postovanje prema azdaji!) niko iole priseban ne bi trebalo da glasa. Ali videcemo... Da im ne bude primamljiv Toma s lopatom, pa da se onako udruzeni srpski vitezovi upute svi zajedno na 'odbranu otadzbine' u lov na veshtice a nas da puste na miru. Medjutim, moguce je da se desi sve osim ovog zadnjeg, da nas vec jednom ostave na miru i napuste fotelju...

Mladen

pre 16 godina

I tako i zvanicno Srbija umesto "legalista" dobija tunjave ekstremiste. Koji ce nestretnici da glasaju za DSS-ove neodredjene, nesposobne marionete koje cekaju uputstvo, i za onog primitivca i prostaka u paketu sa njima?

sasha

pre 16 godina

DS ne treba da ide u koaliciju sa LDP zato sto ce LDP svakako dobiti svoje glasove i preci ce cenzus, a DS bi ako udje u koliciju mogla samo da izgubi deo biraca koji su negde izmedju DSS i DS, a to nije zanemarljiv broj.Mislim da Tadic odlicno zna sta radi, ne vodi politiku srcem vec glavom.Da je on postupao po instrukcijama nekih ovde mi bi u trenutku priznanja Kosova im ali vladu SRS - DSS, mozete zamo da zamislite kako bi se stvari dalje odvijale.

Zoki,Beograd

pre 16 godina

Napokon dolazi do prirodne koalicije,spajaju se dve radikalne partije,ova šešeljevska i ova salonska(na tužni srpski način)u rukavicama.Koja je opasnija?
Ova koja je svog gazdu "spakovala" u Hag(a sve se kune u njega)ili ova klero-radikalna,koja će opet izvući najveću korist(DSS).
Na žalost negativna selekcija na ovim prostorima efikasno deluje već šest decenija i to je razlog nepostojanja stvarne srpske elite(u svakom segmentu života-plitika,crkva,SANU...),što je osnovni uzrok ovakve katastrofalne kvazi politike,totalne političke nerealnosti i neodgovornosti za budućnost sopstvenog naroda.
U ovakvim mutnim vremenima uvek isplivavaju neki marginalni likovi,koji preuzimaju "mesijansku"ulogu uz "plitku",lažnu,demagošku,kvazi patriotsku retoriku.
Da li je na pomolu ponavljanje istorije i da li ćemo mi biti Nemačka iz perioda posle I Svetskog rata.Svi znamo(bar se nadam)šta se kasnije dogodilo tom istom nemačkom narodu i može li neko da na to ukaže mom napaćenom,neurotizovanom i na žalost neukom srpskom narodu !
Narode moj srpski,uzmi se u pamet!
Prošlost je bila i prošla(od nje se ne živi),a danas treba razmišljati i delati za budućnost naše dece i budućih pokoljenja i za naše,srpsko,mesto pod suncem.

vlada

pre 16 godina

a ko njima uopste moze garantovati da mogu da osvoje vecinu?

srs ce ostati na svojoj koti, mozda koji % vise, a "neobavesteni" i "pospani" ce izgubiti i ono malo sto imaju...
samo nek nastave ovako, mozda se iznenade u jednom trenutku.

kliker

pre 16 godina

Dame i gospodo iz DSS-a i NS voleo bih da znam kako cete Vi,naravno kada vratite Kosovo i Metohiju, resili problem naplate poreza, struje, vode, telefona, PDV-a, da li bi ih naterali na isti nacin kao i Slobodan Milosevic?! Budite realni i tako i onako svi narodi ce sutra biti zajedno u toj, nama zbog Vas DSS-ovaca nedostiznoj, EU.

Mila

pre 16 godina

Ne razumem ćudjenje? Kada je DOS pobedio tog fatalnog 5.oktobra punog nade i olakšanja, bila je jedna knedla, bar u mom grlu. Tad se govorilo da je OVAJ čovek Šešelj u belim rukavicama. Vojislav Šešelj, pardon, Vojislav Koštunica, je SAMO prešao na prirodnu stranu. Plaši me to definisanje. Da nije Voja konačno 'dovršio' započeto pa se u pravom trenu vratio korenu? Što se tiče g. Palme, volela bih da hrabro kaže o svojim greškama ili zabludama u prošlosti. Tad bih ga svim srcem prihvatila pa i oprostila. On je to pokazao svojim stavom, ipak... A njegovo obrazovanje? Pa ne mora znati ko je Betoven i Mocart ako ima zdravog razuma. Koliko se njih pozivalo na svoje diplome a činilo patriJJJotsko bezumlje?

Zeka Peka

pre 16 godina

Nije Palma postao pametan, nego zna on da se bez investicija ruši projekt Jagodine kao Eldorada i srozava mit o njemu kao genijalnom menadžeru i biznismenu! A pošto je obožavalac Cece i Betovena i dalje gladan političke i finansijske moći, naravno da mu ne odgovara izolacija u kojoj neće biti priliva svežih para!

Ivana

pre 16 godina

I sta mi preostaje nego da kazem jos da se nadam da ce DS,G17+,LDP i ostali da naprave novu vladu,jer da se razumemo,ako Tadic nece sa LDP-om ostaju mu DSS i takvi.A kako vidim,nije pokazao da hoce,nagrdio je LDP-ovce-uzas,a ja sam inace i sama clan DS-a.

Ziveo Kralj Dragutin i Metohija!

pre 16 godina

Naravno da Srbija ne moze biti prva zemlja koja bi izabrala samoizolaciju, avaj, nije se na vreme setila. Ali, uvek ima nade, Srbija bi mogla biti prva koja bi samoizolaciju izabrala po drugi put, osladilo se.

Milan Danilovic

pre 16 godina

Meni ovo pregrupisavanje na političkoj sceni Srbije, izgleda kao konačno priznanje ko sve stoji iza ubistva pokojnog Zorana Djindjića. Na istu stranu, pet godina posle, sve misleći da su zametnuli tragove i da sada otvoreno mogu da posluju, evo ih i DSS i NS i SRS i SPS. Da li je Srbija zaboravila?

jimmy

pre 16 godina

vec kad smo kod olimpijaca ... bilo bi pametno da se ugledaju na francuske fudbalere, koji su objavili da nece igrati na SP 2002, ako pobedi na predsednickim izborima le pen ... to bi bio VRH!!

precanin

pre 16 godina

Neka pravi Nikolic koaliciju sa Kostunicom. Verovatno je radi interesa zaboravio i on i Vucic kako su ih Kostunica i Aligrudic nasamarili u Skupstini, kada je trebao Nikolic da bude predsenik Skupstine. Koje ponizenje su istrpeli? Da li ce i glasaci Radikala dati glas za Kostunicu? Sta ako jedan deo Radikala ne oprosti Nikolicu koaliciju sa Kostunicom?

novi sad

pre 16 godina

pa slozice se sigurno DSS i SRS oko Kosova i jedni i drugi samo bla,bla,bla ali ne znam hoce li oko Tominog predloga da 1kg hleba bude 3 din....

Pedja

pre 16 godina

kako je to gospodin Palma preko noci postao jedan od najcitiranijijih politicara u Srbiji? Covek kome se "urbana i civilizovana" javnost ismejavala naprasno je postao vizionar koji deli lekcije. Samo zato sto prica protiv Vojislava Kostunice. Vise nije bivsi saveznik Arkana vec uspesni gradonacelnik jedne od najrazvijinij opstina u Srbiji. Interesantno.

johnny bravo

pre 16 godina

Napokon je ta njihova tajna veza obelodanjena !!!
dugo je trebalo da maske padnu,ali bolje ikad nego nikad!!!
SAMO HRABRO BORISE!!!! U EVROPU!!

steva

pre 16 godina

ne bi bila loša koalicija da sa DSom i g17+ bude i Palma.I da mu se da da bude ministar za infrastrukturu,bio bi 100 puta bolji od Velje ilića,jer možda mu je opšta kultura na niskom nivou,ali zna da napravi pare.Takođe bi Ješić trebao da bude ministar za lokalnu samoupravu jer je Inđija takođe pod njegovim rukovodstvom procvetala.Kada bi svaki manji (a i veći)grad u srbiji bio kao Jagodina i Inđija,u Srbiji bi bilo mnoooooooogo bolje

Nine

pre 16 godina

"Propaganda o samoizolaciji je najobičnija podvala i obmanjivanje građana Srbije. Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar."-hm da li treba više od ovog komentara?

Ненад Станојевић

pre 16 godina

Ма људи, ови избори долазе у прави час, да на политичкој сцени остану две партије (ДС и радикали), ДСС неће прећи цензус и Воја лагано, мада бих ја волео да је то урадио много раније, може у 'заслужену' пензију!!

Aca_USA

pre 16 godina

Mi cemo sad pokazati "svetu" "u inat" da zelimo radikale na vlasti a svet ce nam pokazati "mekim sankcijama" da nam sa njima nema buducnosti. Srbija ce izgubiti jos 2-3 godine i opet doci na isto mesto. Ocekivao sam radikale na vlasti posle Milosevicevih ratnih avantura, ali sam se prevario (za jedno deceniju). Mnogo sporo ucimo. "Svet uci u Kembridzu i Oksvordu a mi Srbi samo na sopstvenim greskama."
Sto se tice Kostunice on se
vraca na svojih 4.7% glasova koliko je imao ranih devedesetih.

sladjana

pre 16 godina

Juce, (u ponedeljak), vec je ceo grad oblepljen DSS-ovskim parolama: 15 godina borbe za Srbiju.
Ako se dobro secam, Kostunica je, pored Seselja, bio omiljeni Slobin "opozicionar", i samo su se njegovi komentari mogli cuti i videti na TV Bastilji.
Ali, nije Kostunica bio opozicija Milosevicu. Sve vreme, on je opozicija nama koji nemamo problem sa zdravim razumom.
Zato, 11. maja, 2,3 miliona glasova, valjda ce biti dovoljno da Kostunica zaista ode u opoziciju.

foteljas

pre 16 godina

Pitam se sta ce njima Evropa, kada i u ovoj Srbiji imaju evropski standard. Pa u toj Evropi postoji nesto sto se zove sukob interesa, monopol, korupcija...Kome ne odgovara da se ti problemi rese, zna se! A Kosovo je tema za zvakanje, za zamajavanje ovog naroda. A narod je druga prica.... E Radije, Domanovicu, gde si sada da napises Vodju u sest tomova!!

Apsurd

pre 16 godina

Ovo je apsurdno. Mom uhu više godi priča Palme nego li predsednika DS-a. Da mi je to neko pre rekao da će biti moguće ne bih mu verovao. Neverovatno.

big brother

pre 16 godina

Ako realno gledamo stvari, dva čoveka bi mogla današnju Srbiju najbrže što može uvesti u EU !! A to su PASTOR I ČANAK !!!
Jedini, koji se još nisu kompromitovali, a sve što su govorili, imalo je težinu...

Biljana

pre 16 godina

Mozda je bilo razgovoara tu i tamo, ali ne verujem da je to dogovoreno. Jer zasto onda Kostunica nije da ostavku, sacekao 30 dana po Ustavu, koje bi imao da nadje resenje tj. napravi Vladu sa Radikalima. Za to mu nisu bili bas potrebni izbori...

Danijel

pre 16 godina

Što bi rekao Mija Aleksić u "Maratoncima" :"Kad se sad nisam šlogir'o nikad i neću".Ne mogu da verujem šta Palma Betoven ( od aqua-parka & zoo vrta a uskoro i muzeja voštanih figura) priča.Iako sam iz Paraćina,neću da budem maliciozan i trudim se da ne pomislim da će uskoro smak sveta!?

zoran

pre 16 godina

Pa ne bi me iznenadila koalicija DSS-SRS,mada je kostunica formirao dve vlade bez radikala mislim da bi zarad ostanka na vlasti on tu postizbornu koaliciju i ostvario.Voleo bi da na izborima pobedi proevropska opcija ali je realnost da ce SRS,DSS-NS,SPS uzeti preko 50 procenata glasova.

Dusko

pre 16 godina

Od toga da DSS formira vladu sa radikalima posle izbora NEMA NISTA ! Vladu ce formirati DS,DSS i G17+ , isto kao i do sada,mozda samo sa malo drugacijim rasporedom ministara. Znaci sve ostaje isto.Videcete.Ovo je sve samo lakrdija.

mda

pre 16 godina

Nemojte da se uzbudjujete. Ova izjava ima za cilj da stvori psiholoski pogodnu atmosferu da DSS predje cenzus, ali ce stvoriti suprotan efeket, pa od te vlade nece biti nista. Preveliku kilometrazu je presla nasa, kakva takva, demokratija, da bi joj isplativije bilo da se vraca na pocetak. Glasaci DSS-a ipak su demokrate, za razliku od njihovog vodje i stoga ce gazda debelo da plati svoje mesetarenje, kao sto se vec pokazalo na predsednickim izborima.

Loodilo

pre 16 godina

Ja moram da priznam da sam šokiran ovim što je Palma rekao.
Pozitivno šokiran.
Ni u najluđim halucinacijama nisam mogao da zamislim da ovaj lik može da sroči ovako nešto i da to jasno kaže, bez obzira na posledice koje takav stav može da ima po njegovu političku sudbinu.
Možda bi trebalo poslati u Jagodinu onog mnogouvaženog predsednika Srbije na kraći kurs o političkoj principijelnosti.

sramota

pre 16 godina

znate li sta je najgore...sto je palma shvatio neke stvari,a kostunica,loncar i ostatak ove ispod-cenzus stranke nije!!!!
p.s.plakao bih da mogu da dodjem do daha od smeha...

Marko

pre 16 godina

KO SME DA VAS POGLEDA U OCI !!!
sada sam siguran da nase društvo
pati od kolektivne amnezije...Molim Vas da svaki dan puštate retrospektivu izjava i poteza dr. Vojislava Koštunice od pre 12. marta do danas i sve će nam biti jasno.

nelecaster

pre 16 godina

ako ovaj tadic, uprkos svemu, ne vidi da MORA da napravi koaliciju sa SVIMA e, ne bi li pobedio vojske mordora, onda on ima neku agendu koja za nas nije mnogo dobra- u kom slucaju nam ni (citaj, pakao) toma nikolic kao premijer nece tesko pasti... a, ruku na srce, sto on jedini da ne proba?!

malecki

pre 16 godina

Ako SRS i DSS stvarno budu formirali vladu to će značiti početak odvajanja Vojvodine od Srbije. Radikalima u Vojvodini opada rejting, na pokrajinskim izborima pobeđuje demokratski blok. Radikalska vlada u BGD, demokratska u NS?! Biće interesantno...

Vlada

pre 16 godina

Ukoliko stranke koje su za EU ne budu imale dovoljno za pobedu na sledecim izborima, najbolja varijanta bi bila da SRS dobije toliki procenat da ne moze da napravi koaliciju sa SPS-om jer ce onda morati sa DSS-om da naprave koaliciju a ta vlada iako se formira nece dugo trajati. Na eventualnim sledecim izborima SRS dobija duplo manje glasova kad 20% ljudi koji glasaju za SRS samo zato sto su se razocarali u DOS (ostali bez posla u sumnjivim privatizacijama) shvate da su ovi zesce vezare i da znaju samo da kritikuju i da ne znaju nista da rade. Najgora varijanta je da SRS i SPS imaju vecinu onda nam prestoje 4 teske godine.

yoyokiwi

pre 16 godina

Hvala Bogu da se najzad vidi kojoj stranci pripadaju Kostunica, Loncar i njima slicni...

Prijatno iznenadjenje je definitivno neocekivani glas razuma Gospon Palme...

"patriota"

pre 16 godina

Slušajući gospodina Tadića u emisiji "Utisak nedelje" i ovo što priča gospodin Palma,čini mi se da je ovaj drugi mnogo više spremniji za kaže kakvo je pravo stanje u državi i naravno ima hrabrosti da otvoreno kritikuje gospodina Koštunicu...Ma koliko sam želeo to da čujem od Tadića,ništa...Čak je posle svega ostavio prostora za ponovnu koaliciju sa DSS-om...Kaže da Čeda nije glasao za njega...Strašno,da nije bilo LDP-a,Nikolić bi bio predsednik...Mada,Tadić je prvo pružio ruku Nikoliću,kao da je ovaj pobednik...Sa takvima Tadić može...A LDP mu je nesiguran...Strašno...Zaboravljaju skoro svi da je Tadić uz Koštunicu najveći krivac za ovako visok rejting radikala...Agonija se nastavlja...Možda ako pobede radikali,dotaknemo dno i ponovo se dignemo iz pepela...Užasno je ovako i razmišljati ali Tadićeva i Koštuničina politika nas je dovela do toga...

"premijer" se u poslednje vreme piše malim slovom

pre 16 godina

Bojim se da Ustavu ili Izbornom zakonu nedostaje jedna veoma bitna stavka: Stranke sa jako malom podrškom u narodu NE MOGU dobiti mesto Premijera. Koštunica bi se borio za to mesto i kada bi ostao ispod cenzusa. NELEGITIMNO, ali zato LEGALNO!

Dus@n

pre 16 godina

DSS ce se utopiti u SRS. To je buducnost ove stranke, a sto se tice DS-a kao najvece demokratske stranke,ako ne budu napravili najsiru mogucu demokratsku kolaicuju,ukljucujuci i LDP,neverujem da ce moci formirati vladu,a time ni evropski put Srbije.

Apsolutna budala

pre 16 godina

"Što je BABI milo, to joj se i snilo." "Selo gori, a BABA se češlja". "Trla BABA lan."
BABA se polako ali sigurno nameće kao ključna ličnost u našem političkom životu.

Vojvodjanin

pre 16 godina

Evo nama i patriota zajedno... Konačno će moći da udruženo srbuju protiv svih svetskih zavera, domaćih izdajnika... Zamislite tu koaliciju - bolja ministarska mesta će dobiti ona stranka koja više voli Rusiju. Dr Vojislav će verovatno opet biti premijer, jer on ima neverovatnu moć da bude tas na vagi i da ubedi sve da bez njega ne može. "Evropski" blok je to već prošao, hajde sada da vidimo i ove "druge". Lično pozdravljam tu odluku DSS-a, jer će pomoći njihovom stacioniranju u biračkom telu. Međutim, ima tu jedna začkoljica - gde će SPO? On je dosad podržavao Velimira Ilića. Gde će petooktobarski junaci iz Čačka? Sa Radikalima i,verovatno, sa SPS-om. Nešto ne mogu da zamislim, ali hajde dobro... Nije ovo loše, jer će izbori dobiti referendumski karakter, sa dva tabora. Predlažem da se ova nova postizborna koalicija nazove "UPS" Udruženi Patrioti Srbije , a neka im himna bude " Ispod Palme na obali mora"

sandra

pre 16 godina

Ovaj Loncar je izgleda mirodjija u svakoj corbi! Mesa se i u sta treba i u sta ne treba. Vazno da nam je prosveta u sjajnom stanju, ali sta ces ministar nema vremena, non stop mora da daje izjave koje se ticu KOsova

BG Boy

pre 16 godina

Koji smo mi likovi? Kosovo je trziste od 2 miliona ljudi koji su zeljni svega i svacega.Umesto da iskoristimo sansu jer smo blizu i jer se u krajnjem slucaju poznajemo, da trgujemo i da im mi prodajemo nasu robu, mi cemo biti slepi i gluvi dok stranci ulaze na ovo VRLO INTERESANTNO TRZISTE! Nasi pokusavaju da udju na slovenacko trziste koje je manje i iako je trenutno bogatije, Kosovari su puni para samo se to ne vidi iz zvanicnih podataka, a i vise vole da trose.Ekonosmisti, objasnite konacno srpskoj javnosti da je najveci srpski interes EKONOMIJA a da je KOSOVO nasa najvesa SANSA za oporavak privrede koja nema kome drugo da izvozi i prodaje.
NE SMEMO ISPUSTITI SANSU, PREOZBILJNA JE!!!

Pera Pisar

pre 16 godina

Palma jedini prica o onome sto svakog normalnog coveka treba da interesuje a to je normalan zivot. Ne treba sa bazenom u kome mozes da vozis kajak dok razmisljas o Kosovu i klinici, ali bar zivot u kome ne mislis da li ces danas imati para da kupis mleko deci i kako ces da platis sve racune.

Sokrates

pre 16 godina

ZURIM pre nego sto me Palma PREDUHITRI i on Vam objasni da Izborima Srbija prakticno priznaje nezavisnost Kosova ? A evo kako : ako je Kosovo sastavni deo Srbije kako neki tvrde, onda bi logicno bilo da i Albanci sa Kosova biraju parlament Srbije, a posto to njima NIKO i ne nudi pokazuje da se Srbija pomirila sa realnoscu. Sve ostale price su borba za FOTELJE !!!

zuc

pre 16 godina

Neko bi rek'o "Ovaj Palma, bas je OK". On je lik isti kao i ONAJ SA KANUOM U BAZENU i ne treba nikako nasesti na njegovu pricu i ned'o bog ponuditi mu neko ministarstvo. A cuo sam od predsednika kako je pohvalio takvo razmisljanje.

Farbani crnac u Moskvi

pre 16 godina

Nakon sto je pala Vlada, niko ne spominje sta ce biti sa podelom besplatnih akcija?
Izgleda da ce narednih meseci izbori biti jedina tema, a 2008-a ce ostati upamcena po stagnaciji na svakom planu!
Koalicije, dogovori, tracevi, novine pune izjava...plakati, spotovi, bilbordi...i...
prazni frizideri!

Zex

pre 16 godina

Samo ne znam kako ce to DSS praviti novu vladu ako osvoje svojh prirodnih 5% glasova ako uopste prodju cenzus sad kad im je i Palma okrenuo ledja i sasvim kulturno ih oblatio. E moj Vojo, najbolje bi ti bilo i da ugasis stranku a ne da zamajavas narod sa takozvaniom patriotizmom.

Zbogom Loncari

pre 16 godina

G. Loncar ovakvim saopstenjima neverovatno podseca na svog prezimenjaka (bivseg ministra) iz buduce koalicione stranke (SPS). Podcenjuje inteligenciju sopstvenog naroda.

Pera Detlic

pre 16 godina

Ovaj Loncar je jos manje obavesten od Kostunice. Pa Srbija je vec bila u samoizolaciji, tako da ako to uradi ponovo ne bi bilo prvi put

neon

pre 16 godina

DSS je politički parazit. Napušta jedan organizam-domaćina, privremeno se kači uz drugi manji (NS) da bi onda prešao kod novog domaćina i nastavio sa svojim parzitskim političkim životom. Moto ostaje isti - ne znamo šta hoćemo, znamo šta nećemo. Uvređeni, povređeni i nesposobni. Blago Srbiji!

Ivan M

pre 16 godina

Ne mogu da verujem sta nas Mocart, Subert, Betoven ili kako vec bese prica. Ako ovako trezvene i racionalne izjave dopiru od njega, to znaci da ipak za ovu zemlju ima nade.

Gračanica

pre 16 godina

Palma,Palma,Palma...Jel to beše onaj što u njegovo vreme Bah,Čajkovski ,Betoven,Šuman i ostali pevači nisu bili popularni na svadbama i ispraćajima?Da mi je da znam ko mu piše ove misli i govore!

Svetislav L. Kovac

pre 16 godina

Mnogo puta smo se uverili da je Palma neobrazovan (ovde necu pominjati njegov background). Sada vidimo, medjutim, da nije i glup... Sa aspekta zdravog razuma, Kostunicina racunica je veoma losa.

Figaro

pre 16 godina

Ovaj Lončar tvrdi da je samoizolacija podvala.Gospodine bivši ministre,podvala je da se prekidom pregovora sa EU lakše brani Kosovo.Čak i jedan Palma(Betoven) to shvata.

Aleksa

pre 16 godina

Bolje bi bilo Lončaru da se malo 'pozabavio' školskim problemima (pijanim direktorima, nesposobnim nastavnicima, onima koji su uzeli otpremninu, a trebali su i pre toga davno da odu u penziju, popovima koji vršljaju po školama). Dobro je što odlaze sa vlasti inače bi se mi uverili ponovo u to, šta znači samoizolacija.

dusan

pre 16 godina

Ovo sa Palmom je mnogo dobro. S obzirom da je on demagog, to znaci da se mnogo biraca plasi izolacije Srbije, ukljucujuci i neke koje ne bismo mogli da svrstamo u proevropski opredeljene.

Marko exNS

pre 16 godina

Kad je Canak 2000. rekao: "Zapusite nos i glasajte za Voju", svi su se zgrazavali... A nisu se zgrazavali, kada je Voja proglasio neuracunljivim Dinkica kao clana svoje Vlade, ili Palmu, kao svog koalicionog partnera... Cega god se dotakao, uprskao je (Djindjiceva vlada, Drzavna zajednica SCG, Ustav, Kosovo...). Jednom recju, teski baksuz. A meni licno dosta je vec igraca koji se stalno pozivaju na stvari na koje nemaju nikakav uticaj - niti moralni, niti formalni autoritet sa kojim mogu na njih da uticu. Onda neka vode duge rasprave po kafanama i akademijama i partijskim kruzocima, a ljude neka puste da disu.

Rasa

pre 16 godina

Samoizolacija!? Veoma verovatna i dobrodosla! Pa setimo se radovanja na mitinga na Trgu Republike kada smo "obavesteni" da smo, zbog uvedenih sankcija, spremni da jedemo korenje, zurki na mostovima u vreme bombardovanja ... Aman ljudi, mi smo mazohisticki lud narod a Kostunica to samo koristi po istom receptu kao i Sloba. Jadna nam majka!

igor

pre 16 godina

ovaj palmic se konacno opametio. iz paracina sam i do ovog trenutka nisam mogao da ga podnesem ali polako pocinjem da menjam misljenje.
makar po malo. zdraaao

Uros

pre 16 godina

Iskreno, ne verujem da radikali hoce sa Kostunicom u vladu, samo bi im smetao. Dovoljno su oni jaki da idu na izbore sami, a i odgovara im da posle izbora vlada neko drugi, a oni samo da pljuju i ne rade nista i lepo od toga zive. Vise su oni potrebni politicki mrtvom Kostunici, nego on njima. Naravno, sve pod uslovom da Kostunica i Velja predju cenzus. Cak je i Palma Betoven-Sopen shvatio s kim ima posla i shvatio je kuda Srbija treba da ide i sta da radi. Covek je zadovoljan svojim lokalnim pozicijama i gleda kako da ih zastiti. Njemu ovog puta svaka cast, ispao je mnogo mudriji od nekih za koje smo mislili da su pametni.
Hajde da OSVOJIMO EVROPU ZAJEDNO!

Ima li razuma?!

pre 16 godina

Kada vetar jako dune, na poljani se jasno vidi ko je kukolj a ko klica razuma...
Svaka čast gosp. Markoviću-Palmi!

U ovoj rovovskoj borbi gde svi treba da se prebrojimo i svrstamo među one koji su za bedu i one koji su za bolji život, ovakva gledišta gosp.Markovića su pravo ohrabrenje.
Čoveka treba pozvati i dogovoriti se sa njim da u, u predstojećoj borbi dva fronta - razuma i bezumlja, stane na stranu razuma (a ne da ostane negde između).

Sada kada je ili ili, svi su dragoceni i svakome treba ispružiti ruku!

Rade

pre 16 godina

Dovoljno je gledati i slusati mnogobrojne analiticare na RTS-u i osetiti taj srpski duh pomesan sa zeljama za pat
poziciju pa i vracanje u 90-e gde bi pokusali da zavedu diktaturu nad narodima koji danas zive u ostatku Srbije.Dovoljno je pogledati, Ilica,Nikolica, Kostunicu, Palmu i njima slicne i u ocima im procitati da ljudsko bice za njih nema nikakve vrednosti, a danasnja navodna borba za trenutno izgubljeno Kosovo, sluzi im samo kao paravan da ostvare svoje mracne ziljeve. Ako srpski narod na ovim izborima ne dovede nove snage
u parlament, vec to na srpski nacin iz inata prema samom sebi i u inat svojih potomaka ponovo omoguci SRS-u, SPS-u, DSS-u, NS-u i njima ideoloski slicnim, da se vrate u Parlament, onda taj narod osudjuje sebe na samounistenje. Postavljnje uslova EU ili ostalom civilizovanom svetu sluze danasnjem srpskom politickom aparatu da ocuva licnu kozu, a nikako drzavu u kojoj zive.

Александар

pre 16 godina

"A ipak mi svakog dana, kada ustanem, pričaju o Kosmetu. Ali ujutru, nakon što se umiješ, treba nešto i da jedeš, pa da platiš struju, telefon, vodu, gas... Evo, ide prolećna setva. I niko ne pominje seljaka. Hoće li on sipati patriotizam u traktor da bi zasejao njivu"

Палма легендо :) Поред свих разочарења које доживљавамо из дана у дан, драго ми је да има људи који напредују у позитивном смислу.

Đorđe

pre 16 godina

Pa to je odavno poznato da je Koštunica bliži SRS nego DS. Drago mi je što je najzad pokazao pravo lice i da će građani Srbije ovog puta znati zašta glasaju. DSS i SRS je i nekako prirodna koalicija, a najviše im je zajedničko to što su uz SPS najodgovorniji za gubitak Kosova. Radikali svojom pogubnom politikom samouništenja, a Koštunica time što je zemlju unazadio, što za 2 mandata nije uspeo da potpiše sporazum o pridruživanju i još mnogo toga lošeg što je drstično pogoršalo našu pregovaračku poziciju. Zahvaljujući njemu postali smo neozbiljna i nestabilna država koja nije u stanju da zaštiti sopstvene interese. I upravo oni koji su doveli do gubitka Kosova sada su najžešći u tzv "odbrani". Užas koliko ti ljudi nemaju morala.
Prema tome iskreno se nadam da će nakon ovih izbora Koštunica dr. Vojislav zajedno sa svojim Radikalima otići u istoriju političke scene Srbije i da će Tadić uspeti da formira stabilnu i Evropski orjentisanu vladu.

ZAJEDNO!!!

pre 16 godina

UKOLIKO se ostvari ovaj scenario ja necu okriviti ni SRS ni DSS,nego DS!DS bi trebalo da ovoga puta,kao najjaca stranka demokratskog bloka,okupi SVE,ali bas SVE stranke koje su proevropski orijentisane.Ako se to ne desi,jasno ce se pokazati da DSu nije stalo do Srbije,odlaska u Evropu, boljeg zivota...nego samo do upravnih odbora i fotelja,a sve rukovodjeni sujetom i animozitetima!
DS-g17-SPO-LDP-LSV-SDP-SVM-JS-stranke nacionalnih manjina...ZAJEDNO da DSSu pokazemo gde mu je mesto!!!

Josip Vasilj

pre 16 godina

Najgore će biti ako Tadić, nesiguran u pobjedu, okrene leđa Evropi, i pridruži ovoj dvojici samo da bi ostao na vlasti. A bojim se da će upravo tako i biti…

Milos

pre 16 godina

Parafraziracu govor ministra prosvete koji je, prilikom postavljanja na doticnu funkciju, odrzao pred rektorom, dekanima i prodekanima BG Univerziteta, medju koje sam i ja kao student prodekan bio;
-Postovani ja sam na ovu funkciju postavljen po kljucu a s obzirom da sam zaboravio govor ja nemam nista da vam kazem!!!
U medjuvremenu je doktor nauka naucio da govori. Bla, bla, bla.

Aleksandra

pre 16 godina

Pocinje da mi se jako dopada ovaj Palma. Govori narodskim jezikom, ono sto vole biraci Velje Ilica, a govori pametnije od njega. Iako mu je Betoven ili Subert pevao na uvce.
Isplatilo bi se njega slati po unutrasnjosti Srbije, sigurna sam da bi ga mnogi razumeli. Iako sam mislila suprotno, sada vidim da bi i njega trebalo ubaciti u proevropski blok. Sigurno bi privukao dobar deo glasaca kada bi mu se dalo dovoljno prostora. A onda zbogom i Veljo, a bez Velje ima i mnogo manje Kostunice.

Eugenija

pre 16 godina

Smatram da bi jedina veza Kosova i Srbije trebalo da bude u sistemu funkcionisanja oba entiteta kao protektorata nad kojim bi apsolutnu upravu mogla da ima jedino Evropa. Srbija sa garniturom politicara koja je od nje napravila ovo sto je dana, uz pomoc nezainteresovanog i pasivnog naroda. Samo, da li se bilo kome isplati da se nosi sa Srbijom, kada to ni Srbima ne ide u racun.

Slavko

pre 16 godina

Ja se svecano obavezujem da vise nikada necu glasati za DSS, jer sam sve ove godine bio brutalno vucen za nos, a sve u najboljoj nameri da DSS istraje na Evropskom putu i da partija istraje na svojim programskim nacelima.
Pobogu Vojo, Radikali ce nas progutati kao zmija zabu.
Srasno!!!

MaxBunker

pre 16 godina

Pa postoji "opasnost" da ta vlada bude dugotrajna i stabilna jer su radikali uvek bili lojalni koalicioni partneri a Koštunica sigurno neće nešto mnogo da talasa i pravi probleme u toj eventualnoj koaliciji.

mens

pre 16 godina

Sasvim je izvesno da cemo posle izbora imati novu konzervativnu Vladu na celu sa Kostunicom, podrzanim od radikala koji nece OPET preuzeti direktnu odgovornost. Znaci gledamo Kostunicu jos jednom. E onda nam ne ostaje nista drugo nego da krenemo sa ulice kao 96/97 i 2000-te. Jer ovako vise nema smisla. Loncar??? Ko je to?

vojvodjanka

pre 16 godina

Mislim da bi se ministar Loncar mogao malo pozabaviti i prosvetom,posto se sva njegova aktivnost svodi na laznu patnju za Kosovo,da bi obezbedio sto vise glasova stranci i premijeru koji je izgubio razum!Ako tako nastave,ni Vojvodina nece vise hteti da bude deo Srbije koja misli da moze da zivi od ideala!

Filippo

pre 16 godina

Ma da, kakva crna samoizolacija, samo plase narod. Ostace nam uvek nasi prijatelji - Kuba, Belorusija, Iran, Venecuela, Sao Tome i Principe...
Jao Kostunice...

(Vlast)a

pre 16 godina

U normalnoj zemlji,nakon ovakve vladavine i svih steta koje su napravili,umesto pravljenja koalicija,bolje bi bilo da spremaju nuzni prtljag za zatvor,a neki bi mogli i u Sheveningen.Naravno,ne zaboraviti graditelja toaleta,bolnica bez dozvole i slicnih velikih uspeha za Srbiju.Oni nisu nasa briga,nego to kako da animiramo gradjane da je Evropa bolja od zatvaranja u svoju prokletu avliju.

Ivan

pre 16 godina

Bravo godpodine Tadicu.
Ovim se pokazalo koliko je LDP bio u pravu kada je govorio da Kostunica ne sme da bude premijer. Pomogli ste mu da nam oduzme jos godinu dana zivota i sve shvatili kada je vec bilo kasno.
Jadna je zemlja koja ima predsednika koji sve poslednji shvati.
Zao mi je sto sam dva puta putovao Beograd-Nis i nazad da bi glasao za vas na izborima, imate vlast ali sa njome ne znate da uticete na moj zivot.
Hvala i zbogom.

normalan

pre 16 godina

Ne bi Srbija bila prva koja je izabrala samoizolaciju zato sto je Srbija prva koja je izabrala to. Setimo se.. "jescemo korenje" e te izjave o tome kako cemo da jedemo podzemne delove biljaka dolaze posle ovih o tome kako nece biti sankcija i izolacije. Priznajem, evo javno, samo mi je jedna stvar milija od te sto u sledecem sazivu Kostunice nece nigde biti u politici - a to je sto ni ovog Loncara nece biti u politici.

Dragana

pre 16 godina

Bas me interesuje kakav bi plan DSS imala,ili ga vec ima,po pitanju Kosova?Volela bih da nam svima objasne sta zele da urade?Da se bore protiv EU i sveta?
Dinkic je jedini bio hrabar, jer je rekao istinu koliko para odlazi dole.Pitam se na koga i na sta?Zrtvovati 9 miliona ljudi za 150.000?
Tralala price...verujem da se Radikali i DSS nikada ne bi nasli na vlasti gde moraju da budu oni kojima ce da se prikaci gubljenje Kosova.Ne zele nikako da speru ono sto nam je Milosevic ostavio u amanet, za njih je ipak bolje da to odradi Tadic i ostali "izdajnici"koji eto tako zele da 9 miliona ljudi ima bolji zivot, pa makar bili i pragmaticni.
Pragmaticnost za DSS i radikale nije bas srednje ime.Vlast im je puno slatka da bi uopste i mogli da obavljaju svoj posao.Pitam se da li uopste i znaju sta oni tu rade?

vladimirrr

pre 16 godina

to je to. treba jednom da se uverimo da li smo zrela nacija, i da li mozemo sami da odlucimo o svojoj sudbini. sada su svi otvorili karte. mislim da dss treba da izbaci slovo D iz naziva. ako demokratija ne pobedi treba nam uvesti protektorat !!! treba dati vlast ljudima koji mogu nesto konkretno da urade( ceda se dokazao!), a ne da samo pricaju........

Calypso

pre 16 godina

Baš me zanima kako vi to mislite da vratite Kosovo, a da vam pravo kažem malo mi je već muka od vaših predloga. Što pre shvatite da vi niste pravo rešenje, to bolje za ovaj narod, a vi NARODU želite sve najbolje, zar ne? Mi tražimo mlađe, energičnije, pametnije od vas. Dosta mi je vaših zaleđenih faca, samo se brinete da su vam fotelje meke, da se ne nažuljate, jer treba u njima sedeti i dremati još mnogo godina. E, nije nego! Uzmite otpremnine i neka vam je onako kako ste nama obezbedili.

Diogen

pre 16 godina

Tomislav i Vojislav .Kako to zvuči u ušima birača?Meni to budi uspomene na krizu , rat,bedu i beznađe.Pa što da ne još jednom pokažimo ko smo mi i zaratimo sa celim svetom.Jedino dobro osetiće oni koji vole skupe parfeme,deci da kupuju jahte,da žive u Moskvi,da imaju stanove u Parizu,Londonu,da voze Majbahe.A vi glasajte za njih i normalno obezbedite mesta na groblju,pored kontejnera,da ne možete da odete u goste na svadbe i da izbegavate prijatelje jer nećete imati para.MA POKAŽIMO CELOM SVETU - POKAŽIMO I SEBI DA JOŠ IMA MESTA ZA GORE,GLUPLJE.ZNATE KOSOVO JE SVETA SRPSKA ZEMLJA,reče Koštunica zajedno sa Tomislavom i sedoše sa Miškovićem da popiju kafu.

Marko

pre 16 godina

Ljudi, udruzite sve proevropske snage... Ovo ne valja, vraticemo se u devedesete... Narode Srbije, ovo se ne sme dopustiti! Moramo svi 11. maja da pokazemo da imamo vise snage nego "oni"... Ako se to ne desi, ja, i mnogi ljudi koji poznajem reci ce Srbiji dovidjenja zauvek!

Просветар, 6. октобар

pre 16 godina

Напокон су маске пале!!!
А сада све паметно и напредно у једну колону на челу са Борисом Тадићем и Демократском странком.
Да завршимо оно шта смо пропустили 6. октобра.
Да им се "осветимо" за Ђинђића, а све ове квазидемократе пошаљемо у заборав. ЗАУВЕК!!!

krle

pre 16 godina

Pita se Lončar koja bi to zemlja sama sebe gurnula u izolaciju i još kaže da Srbija neće biti prva u tome! Dakle, ovaj sjajni ministar je izgleda zaboravio da je Srbija 3 godine bila pod ''ničim izazvanim sankcijama'', za koji period smo slušali identičnu propagandu onoj koju danas vodi DSS, a to je da je svet zao, a mi smo jadni i dobri i svi nas mrze, šmrc, šmrc, ali nećemo se saginjati, već ćemo biti dostojanstveni, pa ako se budemo tukli oko vekne leba ili litre ulja ili ako budemo 3 meseca spavali u memljivim podrumima krijući se od ''zločinačke NATO agresije'', i tada ćemo biti dostojanstveni u svojoj bedi i nemaštini. Možda je taj period Lončaru i ostao u lepoj uspomeni i možda on to ne doživljava kao samoizolaciju, ali ako je tako, to znači da bi gospoda iz DSS pristala da se isto ponovi i pri tom bi nam tvrdila da ''smo mi i dalje za EU, ali dostojanstveno''. Fuj!

Mashinovodja

pre 16 godina

"...Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar."
Zato što ima Lončara i lončare za ministre, Koštunicu za premijera, a radikale kao "opoziciju", eto zato!

Ovaj Lončar je stvarno biser nad biserima. Kad god čovek pomisli da više ne može da nadmaši sumanutost i glupost svojih prethodnih izjava, on uspe da nas uveri u suprotno.
Dakle, on ne veruje svojim očima da je Kosovo nezavisno, nego više veruje partijskom saopštenju po kome se to uopšte nije dogodilo. On bi da i dalje otplaćuje kosovski dug, ali pretpostavljam, samo pod uslovom da to nije iz njegovog ličnog džepa.
Ma, falabogu, jedina dobra stvar u celom ovom cirkusu oko Kosova je što ovaj i njemu slični likovi i štetočine is DSS-a uskoro odlaze u trajni zaborav gde im je i pravo mesto.
Neće im pomoći ni otvoreno pajdanje s radikalima, jer takvih istih Toma ima više nego dovoljno, koji jedva čekaju da zauzmu mesta koje će Lončar i ostali lončari isprazniti.

Milan

pre 16 godina

Mislim da je ovo bilo i za ocekivati.
Premijer je kao grom iz vedra neba odlucio da vise ne bude premijer. Znajuci sta je do sad sve radio Kostunica, mislim da se on nebi tek tako odrekao premijerskog mesta a da nema plan B.

Kostunica dobro zna da ako udje u postizbornu koaliciju sa DS/LDP itd. nece dobiti premijersko mesto, makar izlazili na izbore josh 10 puta. Jedina sansa da zadrzi svoju fotelju jeste da udje u koaliciju sa SRS, kojima je u sustini i svejedno sa kim ce u Vladu, samo da dodju na vlast. Kostunica se ispostavio kao pravi patriJota za SRS, braneci ih recima "Sve su partije za evropu" i sl.

Oni koji ovaj put planiraju da daju svoj glas DSS-u neka dobro razmisle o tome, i neka se sete 5. Oktobra 2000 gde su pomagali da se obori rezim SRS-a i njima slicnima... ovaj put ce glasati za njih.

Ko ne poznaje istoriju, prinudjen je da je ponavlja.

GORDANA@KG.

pre 16 godina

To je bilo samo pitanje dana. I dogodice se. A mi svi vec osecamo posledice somoizolacije ili ti izolacije, kako god. Svakojaka poskupljenja, pad dinara, pad akcija, manje ulaganje u Srbiju... i mnogo toga.
Zato pamet u glavu. U EU ODMAH.

Nensi

pre 16 godina

Vuk dlaku menja , ali cud ne menja, ni na trenutak me nije Kostunicina odluka da raspusti Vladu pokolebala da pomislim da ipak ima u njemu nesto ljudsko, zasto bi obarao Vladu i pravio je sa radikalima, kada ce to isto da dobije novim parlamentarnim izborima, ne krije vise svoje namere, vrlo perfidno "vracam mandat narodu pa neka sam odluci, demokratski orijentisane stranke i glasaci ovaj put moramo odigrati jako mudro inace odosmo vremeplovom u proslost.

Toleranti

pre 16 godina

Loncar: "Nenad Čanak otvoreno saopštava da veruje svojim očima da je Kosovo nezavisno", zar vi g.Loncare vjerujete vasim ocima da je Kosovo zavisna od Srbije?. . .

Potpuno sluđen

pre 16 godina

Kad se neko zalaže za prekid diplomatskih odnosa sa zemljama koje priznaju Kosovo i pregovora sa EU,onda zaista ne znam kako bi se to drugačije nazvalo osim samoizolacija. U poštene namere DSS verovaću tek onda kada nam objasne cilj svoje politike, odnosno kako u novonastalim okolnostima vide pravac ekonomskog razvoja zemlje, jer evidentno je da politika koju predlažu vodi u propast.

Sladjana

pre 16 godina

Možda bi bilo dobro da bude haosa i da se ovaj narod ofrkesi od patriota. Mislim da Lončar i njemu slični obmanjuju narod da se bore za Kosovo, koje je država od 1999. godine kada smo "pobedili NATO"!

Mile NS

pre 16 godina

Obrazovanje i pamcenje ministra prosvete je u krajnju ruku problematicno:
"Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar"

Ne bi Srbija bila prva koja bi to uradila, bilo ih je puno, ali smao dva primera za podsecanje: Albanija sa Enver Hodzom, Kambodza sa Crvenim Kmerima.

Eto poredjenja se sama namecu!

goran

pre 16 godina

Fala Bogu,recite vec jednom narodu ,to je ta prirodna koalicija koja ce konacno unistiti Kostunicu i poslati ga na djubriste istorije gde mu je i mesto.

ekonomista

pre 16 godina

Relacije koje Lončar spominje u komentarima koalicije DS G17 i LSV su vrhunac nemoći DSS. Šta njega briga ko sa kim pravi koaliciju, neka gleda svoju stranku koja se udružuje sa radikalima. Još je pokojni Đinđić znao da vama nije mesto među proevrposkim strankama kad vas je isterao iz DOS-a. Svako ko se udružuje sa radikalima otvoreno podržava politiku izolacije Srbije. Izgleda samo vama iz DSS nije jasno da Srbiju ne mogu da vode ultradesničarske stranke.

Dragisa

pre 16 godina

Ako ovo ne bude dovoljan povod DS-u da ponovo razmisli o udruzivanju svih partija koje imaju iole normalno razmisljanje, ja ne znam sta ce. Narodnjaci, Radikali, Komunjare i ko zna ko ce sigurno da se udruzi a Tadic ce i dalje da gubi energiju na pljuvanje LDP-a i dok on to radi eto nama nove progresivne vlade u sastavu SRS-DSS-NS-SPS-JS i ko zna ko jos.

Boško

pre 16 godina

U vreme "vizionarske" vladavine Envera Hodže u Tadašnjoj Albaniji, ovde su se uz grohotni smeh prepričavali vicevi o podmornicama koje rade "na vesla", a kojima su arbanaski soldati štrapacirali Jadranom... Sada nama građanima Srbije preostaje "zanimljiv" izbor i odluka nakon "žmurećeg pogleda" u kompas,u kom pravcu usmeriti našu "crvotočnu" barku, ili na vreme pribaviti dovoljnu količinu bodljikave žice za korenito/radikalno kvazi patriotsko opasivanje naših bezgraničnih sujetnih ograničenosti! Hoće li onda preostati mesta za mežekovsku "ljubav preko žice"?

igor

pre 16 godina

Neverovatno je da je Loncar doktor nauka i profesor na beogradskom univerzitetu.Njemu smeta Canak zato sto gocori istinu,po njemu svi treba da zivimo u zemlji iluzije u kakvoj zive on i njegov vodja.A tek ovo parafraziranje i lazno navodjenje "ako se srbija odrekne duga odrekla se i kosova.Pa gospodine loncar,jedno pitanje za vas "Zasto se Srbija odrekla poreza na kosmetu,a ne kosovu kako vi kazete i vec se odricete metohije"

Radomir

pre 16 godina

Žao mi je Srbije, žao mi je mene! A da 7.000.000,00 građana ne bi bilo u opštoj žalosti, samo jedan mora biti žalostan. Verujem da hoće!

Gradjanka

pre 16 godina

Na gradjanima Srbije je da do toga ne dodje. Secamo se devedesetih. Znamo da sve godine na vlasti nista nisu uradili na korist vec da je rezultat na stetu Srbije. Ovi izbori su jos jedan dokaz tome.

molim?

pre 16 godina

Manite se svi pametovanja (pogotovo ti Lončaru). Izbori će pokazati ko je gde u ovom trenutku... mislim da će se neki jako razočarati!

Marko Dj.

pre 16 godina

Gospodine Loncar, Srbija je u de facto i de jure izolaciji poslednjih 20 godina. Mozda niste upoznati ali gradjanima ove zemlje trebaju vize za otprilike 9/10-ina zemalja sveta. A zasto bi to izabrali? Hmmm, odlicno pitanje. Zato sto su gradjani Srbije to vec ranije radili, zato sto vise od 2 miliona njih zeli povratak u proslost, zato sto su mazohisti, glupi ili mozda zato sto im je postalo svejedno... Sta vi mislite? O da, vi ne mislite jer je tu gosn premijer da misli za sve vas. Welcome to democracy!

pera

pre 16 godina

Da li sam samo ja u pitanju ili jos neko ima utisak da kada ovaj Loncar progovori, kao da prica na turskom?!

Ja njega nista ne razumem. Da li ima imalo logike u tome sto on prica? Da li on sam veruje tome sto kaze?

Darko

pre 16 godina

Dogovor verovatno jeste postignut sa SRS i tu nema šta da nas čudi, ali ovaj Lončar je očigledno postao "devojka za sve" kada se našao pozvanim da kritikuje koaliciju koje možda bude a možda i ne.A sa kosovskim dugom baš iritira.Kakve veze ima priznavanje ili nepriznavanje Kosova sa plaćanjem duga? Neka DSS plaća taj dug iz svog džepa ako smatra da se time nešto dokazuje.Dalje, Lončar kaže da bi smo bili prvi koji su izabrali samoizolaciju, samo što on zaboravlja da smo mi to već jednom uradili zahvaljujući politici koju je između ostalog predstavljao i njihov budući koalicioni partner.

Nostradamus

pre 16 godina

Svaka ptica svome jatu leti, kaze nas narod pa tako i Voja konacno stize tamo gde mu i jeste mesto - medju Radikale. Ako pobede na izborima onda ce Toma ili jos bolje Seki iz Haaga voditi vladu, a Voja ce im valjda zaostravati olovke ili prazniti pepeljare? Nusic je mrtav a toliko se divnih stvari desava u Srbiji.

milos

pre 16 godina

Sa Srecom! Iskreno zelim da DSS i SRS oforme vladu i da se onda vidi koliko su ovi ljudi nesposobni da rade bilo sta drugo osim da bacaju maglu oko sebe. Uz malo srece cemo srediti dve muve jednim udarcem kada budemo ovu vladu rusili za jedno godinu i po dana.

Milan

pre 16 godina

Pa, vi iz DSS i NS birate izolaciju svojim infantilnim postupcima, covece. Eto vam Radikali pa sa njima pravite Vladu ako vas narod izabere. Ako dobijete vecinu - nista bolje nismo ni zasluzili. To ce podjednako biti i Tadiceva krivica koji je mesecima koalirao s vama sedeci na dve stolice.

Bivsi glasac DSS-a

pre 16 godina

Nikada vise necu glasati za DSS, jer su stvarno presli u kolektivno ludilo.
Ljudi, nema nam buducnosti bez Evrope.
Sada cemo na izborima birati ne izmedju EU i Kosova, vec izmedju toga da li ce ostatak Srbije biti drzava ili protektorat.
Ko to ne vidi,......

Maki

pre 16 godina

Mudar je naš gospodin Tomić!
Što da podrži Koštunicu kao premijera pre izbora, kada je bolje da da Koštunica podrži njega posle.
A što se tiče pametovanja gospodina Lončara o tome da ni jedna zemlja ne bi izabrala samoizolaciju je obična glupost.
Pa mi smo zemlja koja je to već jednom uradila. Samo nama nije dovoljno da nas naša glupost jednom udar po glavi mi uvek moramo da ponavljamo razred.

Nele

pre 16 godina

Nikakvo cudo ne bi bilo da Velja i Kostunjavi sklope koaliciju sa crnim djavolom samo da bi bili na vlasti. Toma ce nam lepo pokazati kakav je covek ako, posle onog magarcenja koje mu je Kostunica priredio sa biranjem za predsednika skupstine, bude zajedno s DSS-om. Naravno da Radikali nece imati potrebnu vecinu pa ce Toma morati da polize mnogo toga sto je rekao. Sto se Loncara tice, naravno da njega i sve iz DSS-a oci varaju kad ne vide da je Kosovo vec od `99 nezavisno. Sad su mu krivi i Canak i Dinkic i svi oni koji realno posmatraju stvari. Dakle, ko obmanjuje narod, morace da procene gradjani Sbije na izborima.

fabs

pre 16 godina

Ono što se odavno znalo, isplivalo je na površinu.
Nadam se da su ovi iz suprotnog tabora svesni šta ovo znači i da će znati da iskoriste ovu situaciju...

Milena

pre 16 godina

Zar gospodin Loncar nema dovoljno problema u svom resoru?
Svakom svesnom coveku je jasno da se osamosteljenje Kosova toliko zahuktalo da povratka nema.Niko nas ne pita i nista o tome ne odlucujemo.Na zalost,izgleda da bas ima onih koji nas guraju u samoizolaciju pozivajuci se na toliko otrcanu frazu o "patriotizmu".

Ogorčeni

pre 16 godina

Gospodo,

sem ako niste slepi i gluvi - Kosovo je nezavisno i priznato kao takvo.

Hoćete da nam kažete kako će se države listom pokajati i poništiti priznanje Kosova?!

Tibadar

pre 16 godina

DS mora da prizna da je Kosovo nepovrativo u okvire Srbije, i da moramo svi zajedno da se krecemo napred, napred u EU. Nema smisla govoriti "i jare i pare" kada i sami znamo da to nemoze da se desi. Uostalom, i zvanicnici EU govore da Srbija mora da bira.

Bolje Srbija bez Kosova u EU, nego Srbija bez Kosova i izolovana.

jutarnja kafa

pre 16 godina

Uf,dobro je,ziv je!Loncar se oglasio!Sinoc ga nije bilo na Beoviziji pa sam se uplasila da mu se nesto nije desilo.Salu na stranu,taj covek ne silazi sa ekrana,toliko iritira svojom pojavom,glasom odnosom prema novinarima....ja sam mislila da je on ministar prosvete, izgleda da sam pogresila ,on je ministar za sve i svasta.Cudo,kako se covek u sve razume.Sreca te ga vise necemo gledati ni slusati njegove nebulozne izjave.

BOBAN ILIC

pre 16 godina

Boris Tadic je dosta dobar salonski drzavnik ali je stvarno daleko od , pragmaticnog duha i politickog potencijala pokojnog Zorana Dzindjica ,na zalost mi danas nemamo Zorana ,imamo Tadica. Kome bi palo na pamet dve hiljadite da ce Evropske integracije i moderna evropska srbija ikada vise biti pitanje na dnevnom redu,na bilo cijem stolu u Srbiji.Malo mi je zao da Cedu niko ne shvata ozbiljno, a bez njega nece moci da se formira demokratska vlada ovog puta.On vise nije bacen glas nego ozbiljan politicki kolac urbanog gradjanstva, zamlje Serbije. Radikali su poceli da se redovno tusiraju i sisalu , pa sta , u glave su iste ne treba im pridavati vaznost, ni jedan pogled niti komentar.

Smederevac

pre 16 godina

Tacno je da Srbija nikada nebi izabrala izolaciju,ali je tacno i to da bi ste je vi izabrali samo da ostanete na vlasti.Zato su naredni izbori vise nego referendum izmedju turbo-folk koalicije i boljeg zivota.

rasejani srbin (srbin u rasejanju)

pre 16 godina

"Propaganda o samoizolaciji je najobičnija podvala i obmanjivanje građana Srbije. Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar.
....Heee, pa zato sto to i jeste sama uradila u proslosti, bar nekoliko puta, samo zato to ne bi bio prvi put.
..."U to ime, sve vas srdacno pozdravljam"...

A.Semjonov

pre 16 godina

Srbija pod ideologijom SRS-a i DSS-a sigurno izabira samoizolaciju i to ne bi bilo prvi put.Seseljeva stranka zna kako se to radi a Kostunica ce mu svesrdno pomagati.

celavac

pre 16 godina

"Ministar" je zaboravio da smo do pre samo 10-ak godina bili u izolaciji u koju smo se sami uvalili (bez obzira na sve teorije zavere koje postoje u ovom narodu).Ja samo hocu da bar moje dete oseti deo nekog opuštenijeg života, a da ne mora da ide preko granice.Patriote i demagozi, marš na Kosovo.

karl marx

pre 16 godina

Ovi predstojeći izbori će biti prljavi ali po mojoj ocjeni bez razloga. Kao što reče ministarka spoljnih poslova Austrije "Srbija se nalazi u sredni faze preispitivanja" a to znači u fazi spoznaje relanosti i za to jednostavno treba vremena. Možda će biti lakše ako pobijede proevropske snage ali pod uslovom da ne ulaze u trule koalicije koje će i dalje bacati prašinu građanima u oči. U tom slučaju će faza koju je dobro uočila austrijska ministarka trajati mnogo duže. Ako pobijedi konzervatino-nacionalistička opcija, ta koalicija bi bila stabilnija i veće su šanse za preokret njihove politike koji se desio sa HDZ u Hrvatskoj ili Dodikovim "socijaldemokratama" u BiH. U svakom slučaju ovi izbori mi ne djeluju istorijski kolikko je istorijski trenutak u kom se Srbija nalazi.

Мина

pre 16 godina

Па није Воја тек тако поднео оставку, нормално! Свако ко мало мисли могао је помислити на то да на исту функцију (премијера) рачуна после избора, али подржан од стране СРС. Тома би био председник народне скупштине и ето начина да се нађе начин да се "скине" Тадић...Ко каже да у том случају не бисмо баштинили европске тековине - мислим ту на ону насталу у средњој европи тридесетих година прошлог века. Могли бисмо тај систем "легалистичког" насилништва звати...можда...КОСОВИЗАМ!3

Nikolic Milan (G17+)

pre 16 godina

Gospodine Loncar nemojmo biti naivni! To sto vi radite u dosluhu sa SRS vise nego ocigledno vodi Srbiju u samoizolaciju! Vasi potezi i najave onoga sto biste uradili prema EU upravo to potvrdjuju. Prema tome samo vi nastavite sa svojom politikom, a narod ce se na predstojecim izborima jasno opredeliti za momentalni nastavak puta Srbije prema EU. To je jedina zdrava politika za Srbiju u ovom trenutku i na duze staze kako po pitanju jacanja ekonomije tako i po pitanju ocuvanja Kosova i Metohije.

Biljana

pre 16 godina

Muka mi je od ovih propalih politicara iz DSS. I sa crnim djavolom ce samo da su na vlasti. Briga njih kako zive gradjani kad je njima dobro dok ih finansira Miskovic.

KIgor

pre 16 godina

Pa od Koštunice ne bi ni očekivao ništa drugo, čovek bi sve uradio da ostane još na premijerskom mestu, mada ne isključujem ni mogućnost da opet obrlati Tadića, kao i svaki put. A kao što vidimo, i u DS-u polako počinju podele, važna je fotelja, ne daju je drugima. DS od 2003. godine nije više ono što je bio, nema ko da ih vodi.

sloba

pre 16 godina

" Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar." - Loncaru, to pitaj svog sefa, Voju, a ne nas.

Vladimir

pre 16 godina

Posteno! Samo plasim se da imamo jos trojanaca. Plasim se da ce BoTa radije na istu stranu sa njima,nego na evropsku stranu, gde bi morao da uvazi LDP... Nadam se da gresim ali me jeza podilazi.

Mira Karaoglanovic

pre 16 godina

Nas Predsednik, za koga smo glasali, sve misleci o DRZAVI, smatra da su mu ovi profasiti blizi od LDP-a. Blago nama i DEMOKRATIJI. Koga u stranci je on pitao za misljenje. Uvek govori Ja pa Ja, kao da je on Demokratska stranka. Dokle ce licni animoziteti biti vazniji od nacionalnog pitanja. DSS nas saplice vec OSAM godina, a Tadic smatra da moze sa njima, a NECE sa nama. Bravo! To je hvala za moj glas.

milans

pre 16 godina

gosn bivsi , i nikad vise ministre, da ste radili svoj posao, i onaj vam je bio dobar, prve pratilje za hag, ne bi se mi sad nasli u ovoj situaciji.Posto ce te vi sa radikalima, ostavite druge da biraju sa kime ce, i posto ste dovoljno naivni da ne vidite gde vam je kosovo i treba da odete u istoriju

slobodan

pre 16 godina

Pa, protiv toga se i borimo, da nas ne uvedete u samoizolaciju a zasto, pa to treba da nam objasnite, zasto hocete da nas uvedete u izolaciju?

psiholog

pre 16 godina

Naravno da je bilo potpuno jasno da Kostunica ne bi tek tako iz humanih pobuda i sopstvene demokraticnosti raspustio vladu, a da nije SEBI obezbedio drugu stolicu.KOSTUNICE, KAKO TE SAMO NIJE SRAMOTA?Stvarno mi je zlo od svega....

goran

pre 16 godina

Fala Bogu,recite vec jednom narodu ,to je ta prirodna koalicija koja ce konacno unistiti Kostunicu i poslati ga na djubriste istorije gde mu je i mesto.

Biljana

pre 16 godina

Muka mi je od ovih propalih politicara iz DSS. I sa crnim djavolom ce samo da su na vlasti. Briga njih kako zive gradjani kad je njima dobro dok ih finansira Miskovic.

jutarnja kafa

pre 16 godina

Uf,dobro je,ziv je!Loncar se oglasio!Sinoc ga nije bilo na Beoviziji pa sam se uplasila da mu se nesto nije desilo.Salu na stranu,taj covek ne silazi sa ekrana,toliko iritira svojom pojavom,glasom odnosom prema novinarima....ja sam mislila da je on ministar prosvete, izgleda da sam pogresila ,on je ministar za sve i svasta.Cudo,kako se covek u sve razume.Sreca te ga vise necemo gledati ni slusati njegove nebulozne izjave.

Vladimir

pre 16 godina

Posteno! Samo plasim se da imamo jos trojanaca. Plasim se da ce BoTa radije na istu stranu sa njima,nego na evropsku stranu, gde bi morao da uvazi LDP... Nadam se da gresim ali me jeza podilazi.

A.Semjonov

pre 16 godina

Srbija pod ideologijom SRS-a i DSS-a sigurno izabira samoizolaciju i to ne bi bilo prvi put.Seseljeva stranka zna kako se to radi a Kostunica ce mu svesrdno pomagati.

igor

pre 16 godina

Neverovatno je da je Loncar doktor nauka i profesor na beogradskom univerzitetu.Njemu smeta Canak zato sto gocori istinu,po njemu svi treba da zivimo u zemlji iluzije u kakvoj zive on i njegov vodja.A tek ovo parafraziranje i lazno navodjenje "ako se srbija odrekne duga odrekla se i kosova.Pa gospodine loncar,jedno pitanje za vas "Zasto se Srbija odrekla poreza na kosmetu,a ne kosovu kako vi kazete i vec se odricete metohije"

Toleranti

pre 16 godina

Loncar: "Nenad Čanak otvoreno saopštava da veruje svojim očima da je Kosovo nezavisno", zar vi g.Loncare vjerujete vasim ocima da je Kosovo zavisna od Srbije?. . .

psiholog

pre 16 godina

Naravno da je bilo potpuno jasno da Kostunica ne bi tek tako iz humanih pobuda i sopstvene demokraticnosti raspustio vladu, a da nije SEBI obezbedio drugu stolicu.KOSTUNICE, KAKO TE SAMO NIJE SRAMOTA?Stvarno mi je zlo od svega....

sloba

pre 16 godina

" Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar." - Loncaru, to pitaj svog sefa, Voju, a ne nas.

celavac

pre 16 godina

"Ministar" je zaboravio da smo do pre samo 10-ak godina bili u izolaciji u koju smo se sami uvalili (bez obzira na sve teorije zavere koje postoje u ovom narodu).Ja samo hocu da bar moje dete oseti deo nekog opuštenijeg života, a da ne mora da ide preko granice.Patriote i demagozi, marš na Kosovo.

Bivsi glasac DSS-a

pre 16 godina

Nikada vise necu glasati za DSS, jer su stvarno presli u kolektivno ludilo.
Ljudi, nema nam buducnosti bez Evrope.
Sada cemo na izborima birati ne izmedju EU i Kosova, vec izmedju toga da li ce ostatak Srbije biti drzava ili protektorat.
Ko to ne vidi,......

Nostradamus

pre 16 godina

Svaka ptica svome jatu leti, kaze nas narod pa tako i Voja konacno stize tamo gde mu i jeste mesto - medju Radikale. Ako pobede na izborima onda ce Toma ili jos bolje Seki iz Haaga voditi vladu, a Voja ce im valjda zaostravati olovke ili prazniti pepeljare? Nusic je mrtav a toliko se divnih stvari desava u Srbiji.

Tibadar

pre 16 godina

DS mora da prizna da je Kosovo nepovrativo u okvire Srbije, i da moramo svi zajedno da se krecemo napred, napred u EU. Nema smisla govoriti "i jare i pare" kada i sami znamo da to nemoze da se desi. Uostalom, i zvanicnici EU govore da Srbija mora da bira.

Bolje Srbija bez Kosova u EU, nego Srbija bez Kosova i izolovana.

Smederevac

pre 16 godina

Tacno je da Srbija nikada nebi izabrala izolaciju,ali je tacno i to da bi ste je vi izabrali samo da ostanete na vlasti.Zato su naredni izbori vise nego referendum izmedju turbo-folk koalicije i boljeg zivota.

Svetislav L. Kovac

pre 16 godina

Mnogo puta smo se uverili da je Palma neobrazovan (ovde necu pominjati njegov background). Sada vidimo, medjutim, da nije i glup... Sa aspekta zdravog razuma, Kostunicina racunica je veoma losa.

Nikolic Milan (G17+)

pre 16 godina

Gospodine Loncar nemojmo biti naivni! To sto vi radite u dosluhu sa SRS vise nego ocigledno vodi Srbiju u samoizolaciju! Vasi potezi i najave onoga sto biste uradili prema EU upravo to potvrdjuju. Prema tome samo vi nastavite sa svojom politikom, a narod ce se na predstojecim izborima jasno opredeliti za momentalni nastavak puta Srbije prema EU. To je jedina zdrava politika za Srbiju u ovom trenutku i na duze staze kako po pitanju jacanja ekonomije tako i po pitanju ocuvanja Kosova i Metohije.

Mira Karaoglanovic

pre 16 godina

Nas Predsednik, za koga smo glasali, sve misleci o DRZAVI, smatra da su mu ovi profasiti blizi od LDP-a. Blago nama i DEMOKRATIJI. Koga u stranci je on pitao za misljenje. Uvek govori Ja pa Ja, kao da je on Demokratska stranka. Dokle ce licni animoziteti biti vazniji od nacionalnog pitanja. DSS nas saplice vec OSAM godina, a Tadic smatra da moze sa njima, a NECE sa nama. Bravo! To je hvala za moj glas.

Slavko

pre 16 godina

Ja se svecano obavezujem da vise nikada necu glasati za DSS, jer sam sve ove godine bio brutalno vucen za nos, a sve u najboljoj nameri da DSS istraje na Evropskom putu i da partija istraje na svojim programskim nacelima.
Pobogu Vojo, Radikali ce nas progutati kao zmija zabu.
Srasno!!!

Filippo

pre 16 godina

Ma da, kakva crna samoizolacija, samo plase narod. Ostace nam uvek nasi prijatelji - Kuba, Belorusija, Iran, Venecuela, Sao Tome i Principe...
Jao Kostunice...

Potpuno sluđen

pre 16 godina

Kad se neko zalaže za prekid diplomatskih odnosa sa zemljama koje priznaju Kosovo i pregovora sa EU,onda zaista ne znam kako bi se to drugačije nazvalo osim samoizolacija. U poštene namere DSS verovaću tek onda kada nam objasne cilj svoje politike, odnosno kako u novonastalim okolnostima vide pravac ekonomskog razvoja zemlje, jer evidentno je da politika koju predlažu vodi u propast.

Radomir

pre 16 godina

Žao mi je Srbije, žao mi je mene! A da 7.000.000,00 građana ne bi bilo u opštoj žalosti, samo jedan mora biti žalostan. Verujem da hoće!

slobodan

pre 16 godina

Pa, protiv toga se i borimo, da nas ne uvedete u samoizolaciju a zasto, pa to treba da nam objasnite, zasto hocete da nas uvedete u izolaciju?

Loodilo

pre 16 godina

Ja moram da priznam da sam šokiran ovim što je Palma rekao.
Pozitivno šokiran.
Ni u najluđim halucinacijama nisam mogao da zamislim da ovaj lik može da sroči ovako nešto i da to jasno kaže, bez obzira na posledice koje takav stav može da ima po njegovu političku sudbinu.
Možda bi trebalo poslati u Jagodinu onog mnogouvaženog predsednika Srbije na kraći kurs o političkoj principijelnosti.

Marko exNS

pre 16 godina

Kad je Canak 2000. rekao: "Zapusite nos i glasajte za Voju", svi su se zgrazavali... A nisu se zgrazavali, kada je Voja proglasio neuracunljivim Dinkica kao clana svoje Vlade, ili Palmu, kao svog koalicionog partnera... Cega god se dotakao, uprskao je (Djindjiceva vlada, Drzavna zajednica SCG, Ustav, Kosovo...). Jednom recju, teski baksuz. A meni licno dosta je vec igraca koji se stalno pozivaju na stvari na koje nemaju nikakav uticaj - niti moralni, niti formalni autoritet sa kojim mogu na njih da uticu. Onda neka vode duge rasprave po kafanama i akademijama i partijskim kruzocima, a ljude neka puste da disu.

neon

pre 16 godina

DSS je politički parazit. Napušta jedan organizam-domaćina, privremeno se kači uz drugi manji (NS) da bi onda prešao kod novog domaćina i nastavio sa svojim parzitskim političkim životom. Moto ostaje isti - ne znamo šta hoćemo, znamo šta nećemo. Uvređeni, povređeni i nesposobni. Blago Srbiji!

"patriota"

pre 16 godina

Slušajući gospodina Tadića u emisiji "Utisak nedelje" i ovo što priča gospodin Palma,čini mi se da je ovaj drugi mnogo više spremniji za kaže kakvo je pravo stanje u državi i naravno ima hrabrosti da otvoreno kritikuje gospodina Koštunicu...Ma koliko sam želeo to da čujem od Tadića,ništa...Čak je posle svega ostavio prostora za ponovnu koaliciju sa DSS-om...Kaže da Čeda nije glasao za njega...Strašno,da nije bilo LDP-a,Nikolić bi bio predsednik...Mada,Tadić je prvo pružio ruku Nikoliću,kao da je ovaj pobednik...Sa takvima Tadić može...A LDP mu je nesiguran...Strašno...Zaboravljaju skoro svi da je Tadić uz Koštunicu najveći krivac za ovako visok rejting radikala...Agonija se nastavlja...Možda ako pobede radikali,dotaknemo dno i ponovo se dignemo iz pepela...Užasno je ovako i razmišljati ali Tadićeva i Koštuničina politika nas je dovela do toga...

BG Boy

pre 16 godina

Koji smo mi likovi? Kosovo je trziste od 2 miliona ljudi koji su zeljni svega i svacega.Umesto da iskoristimo sansu jer smo blizu i jer se u krajnjem slucaju poznajemo, da trgujemo i da im mi prodajemo nasu robu, mi cemo biti slepi i gluvi dok stranci ulaze na ovo VRLO INTERESANTNO TRZISTE! Nasi pokusavaju da udju na slovenacko trziste koje je manje i iako je trenutno bogatije, Kosovari su puni para samo se to ne vidi iz zvanicnih podataka, a i vise vole da trose.Ekonosmisti, objasnite konacno srpskoj javnosti da je najveci srpski interes EKONOMIJA a da je KOSOVO nasa najvesa SANSA za oporavak privrede koja nema kome drugo da izvozi i prodaje.
NE SMEMO ISPUSTITI SANSU, PREOZBILJNA JE!!!

milos

pre 16 godina

Sa Srecom! Iskreno zelim da DSS i SRS oforme vladu i da se onda vidi koliko su ovi ljudi nesposobni da rade bilo sta drugo osim da bacaju maglu oko sebe. Uz malo srece cemo srediti dve muve jednim udarcem kada budemo ovu vladu rusili za jedno godinu i po dana.

Marko Dj.

pre 16 godina

Gospodine Loncar, Srbija je u de facto i de jure izolaciji poslednjih 20 godina. Mozda niste upoznati ali gradjanima ove zemlje trebaju vize za otprilike 9/10-ina zemalja sveta. A zasto bi to izabrali? Hmmm, odlicno pitanje. Zato sto su gradjani Srbije to vec ranije radili, zato sto vise od 2 miliona njih zeli povratak u proslost, zato sto su mazohisti, glupi ili mozda zato sto im je postalo svejedno... Sta vi mislite? O da, vi ne mislite jer je tu gosn premijer da misli za sve vas. Welcome to democracy!

Milan

pre 16 godina

Pa, vi iz DSS i NS birate izolaciju svojim infantilnim postupcima, covece. Eto vam Radikali pa sa njima pravite Vladu ako vas narod izabere. Ako dobijete vecinu - nista bolje nismo ni zasluzili. To ce podjednako biti i Tadiceva krivica koji je mesecima koalirao s vama sedeci na dve stolice.

molim?

pre 16 godina

Manite se svi pametovanja (pogotovo ti Lončaru). Izbori će pokazati ko je gde u ovom trenutku... mislim da će se neki jako razočarati!

ekonomista

pre 16 godina

Relacije koje Lončar spominje u komentarima koalicije DS G17 i LSV su vrhunac nemoći DSS. Šta njega briga ko sa kim pravi koaliciju, neka gleda svoju stranku koja se udružuje sa radikalima. Još je pokojni Đinđić znao da vama nije mesto među proevrposkim strankama kad vas je isterao iz DOS-a. Svako ko se udružuje sa radikalima otvoreno podržava politiku izolacije Srbije. Izgleda samo vama iz DSS nije jasno da Srbiju ne mogu da vode ultradesničarske stranke.

Rasa

pre 16 godina

Samoizolacija!? Veoma verovatna i dobrodosla! Pa setimo se radovanja na mitinga na Trgu Republike kada smo "obavesteni" da smo, zbog uvedenih sankcija, spremni da jedemo korenje, zurki na mostovima u vreme bombardovanja ... Aman ljudi, mi smo mazohisticki lud narod a Kostunica to samo koristi po istom receptu kao i Sloba. Jadna nam majka!

pera

pre 16 godina

Da li sam samo ja u pitanju ili jos neko ima utisak da kada ovaj Loncar progovori, kao da prica na turskom?!

Ja njega nista ne razumem. Da li ima imalo logike u tome sto on prica? Da li on sam veruje tome sto kaze?

KIgor

pre 16 godina

Pa od Koštunice ne bi ni očekivao ništa drugo, čovek bi sve uradio da ostane još na premijerskom mestu, mada ne isključujem ni mogućnost da opet obrlati Tadića, kao i svaki put. A kao što vidimo, i u DS-u polako počinju podele, važna je fotelja, ne daju je drugima. DS od 2003. godine nije više ono što je bio, nema ko da ih vodi.

Ima li razuma?!

pre 16 godina

Kada vetar jako dune, na poljani se jasno vidi ko je kukolj a ko klica razuma...
Svaka čast gosp. Markoviću-Palmi!

U ovoj rovovskoj borbi gde svi treba da se prebrojimo i svrstamo među one koji su za bedu i one koji su za bolji život, ovakva gledišta gosp.Markovića su pravo ohrabrenje.
Čoveka treba pozvati i dogovoriti se sa njim da u, u predstojećoj borbi dva fronta - razuma i bezumlja, stane na stranu razuma (a ne da ostane negde između).

Sada kada je ili ili, svi su dragoceni i svakome treba ispružiti ruku!

rasejani srbin (srbin u rasejanju)

pre 16 godina

"Propaganda o samoizolaciji je najobičnija podvala i obmanjivanje građana Srbije. Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar.
....Heee, pa zato sto to i jeste sama uradila u proslosti, bar nekoliko puta, samo zato to ne bi bio prvi put.
..."U to ime, sve vas srdacno pozdravljam"...

vojvodjanka

pre 16 godina

Mislim da bi se ministar Loncar mogao malo pozabaviti i prosvetom,posto se sva njegova aktivnost svodi na laznu patnju za Kosovo,da bi obezbedio sto vise glasova stranci i premijeru koji je izgubio razum!Ako tako nastave,ni Vojvodina nece vise hteti da bude deo Srbije koja misli da moze da zivi od ideala!

Просветар, 6. октобар

pre 16 godina

Напокон су маске пале!!!
А сада све паметно и напредно у једну колону на челу са Борисом Тадићем и Демократском странком.
Да завршимо оно шта смо пропустили 6. октобра.
Да им се "осветимо" за Ђинђића, а све ове квазидемократе пошаљемо у заборав. ЗАУВЕК!!!

ZAJEDNO!!!

pre 16 godina

UKOLIKO se ostvari ovaj scenario ja necu okriviti ni SRS ni DSS,nego DS!DS bi trebalo da ovoga puta,kao najjaca stranka demokratskog bloka,okupi SVE,ali bas SVE stranke koje su proevropski orijentisane.Ako se to ne desi,jasno ce se pokazati da DSu nije stalo do Srbije,odlaska u Evropu, boljeg zivota...nego samo do upravnih odbora i fotelja,a sve rukovodjeni sujetom i animozitetima!
DS-g17-SPO-LDP-LSV-SDP-SVM-JS-stranke nacionalnih manjina...ZAJEDNO da DSSu pokazemo gde mu je mesto!!!

Dragisa

pre 16 godina

Ako ovo ne bude dovoljan povod DS-u da ponovo razmisli o udruzivanju svih partija koje imaju iole normalno razmisljanje, ja ne znam sta ce. Narodnjaci, Radikali, Komunjare i ko zna ko ce sigurno da se udruzi a Tadic ce i dalje da gubi energiju na pljuvanje LDP-a i dok on to radi eto nama nove progresivne vlade u sastavu SRS-DSS-NS-SPS-JS i ko zna ko jos.

Александар

pre 16 godina

"A ipak mi svakog dana, kada ustanem, pričaju o Kosmetu. Ali ujutru, nakon što se umiješ, treba nešto i da jedeš, pa da platiš struju, telefon, vodu, gas... Evo, ide prolećna setva. I niko ne pominje seljaka. Hoće li on sipati patriotizam u traktor da bi zasejao njivu"

Палма легендо :) Поред свих разочарења које доживљавамо из дана у дан, драго ми је да има људи који напредују у позитивном смислу.

Ogorčeni

pre 16 godina

Gospodo,

sem ako niste slepi i gluvi - Kosovo je nezavisno i priznato kao takvo.

Hoćete da nam kažete kako će se države listom pokajati i poništiti priznanje Kosova?!

Aleksandra

pre 16 godina

Pocinje da mi se jako dopada ovaj Palma. Govori narodskim jezikom, ono sto vole biraci Velje Ilica, a govori pametnije od njega. Iako mu je Betoven ili Subert pevao na uvce.
Isplatilo bi se njega slati po unutrasnjosti Srbije, sigurna sam da bi ga mnogi razumeli. Iako sam mislila suprotno, sada vidim da bi i njega trebalo ubaciti u proevropski blok. Sigurno bi privukao dobar deo glasaca kada bi mu se dalo dovoljno prostora. A onda zbogom i Veljo, a bez Velje ima i mnogo manje Kostunice.

Sladjana

pre 16 godina

Možda bi bilo dobro da bude haosa i da se ovaj narod ofrkesi od patriota. Mislim da Lončar i njemu slični obmanjuju narod da se bore za Kosovo, koje je država od 1999. godine kada smo "pobedili NATO"!

sramota

pre 16 godina

znate li sta je najgore...sto je palma shvatio neke stvari,a kostunica,loncar i ostatak ove ispod-cenzus stranke nije!!!!
p.s.plakao bih da mogu da dodjem do daha od smeha...

Sokrates

pre 16 godina

ZURIM pre nego sto me Palma PREDUHITRI i on Vam objasni da Izborima Srbija prakticno priznaje nezavisnost Kosova ? A evo kako : ako je Kosovo sastavni deo Srbije kako neki tvrde, onda bi logicno bilo da i Albanci sa Kosova biraju parlament Srbije, a posto to njima NIKO i ne nudi pokazuje da se Srbija pomirila sa realnoscu. Sve ostale price su borba za FOTELJE !!!

Мина

pre 16 godina

Па није Воја тек тако поднео оставку, нормално! Свако ко мало мисли могао је помислити на то да на исту функцију (премијера) рачуна после избора, али подржан од стране СРС. Тома би био председник народне скупштине и ето начина да се нађе начин да се "скине" Тадић...Ко каже да у том случају не бисмо баштинили европске тековине - мислим ту на ону насталу у средњој европи тридесетих година прошлог века. Могли бисмо тај систем "легалистичког" насилништва звати...можда...КОСОВИЗАМ!3

milans

pre 16 godina

gosn bivsi , i nikad vise ministre, da ste radili svoj posao, i onaj vam je bio dobar, prve pratilje za hag, ne bi se mi sad nasli u ovoj situaciji.Posto ce te vi sa radikalima, ostavite druge da biraju sa kime ce, i posto ste dovoljno naivni da ne vidite gde vam je kosovo i treba da odete u istoriju

BOBAN ILIC

pre 16 godina

Boris Tadic je dosta dobar salonski drzavnik ali je stvarno daleko od , pragmaticnog duha i politickog potencijala pokojnog Zorana Dzindjica ,na zalost mi danas nemamo Zorana ,imamo Tadica. Kome bi palo na pamet dve hiljadite da ce Evropske integracije i moderna evropska srbija ikada vise biti pitanje na dnevnom redu,na bilo cijem stolu u Srbiji.Malo mi je zao da Cedu niko ne shvata ozbiljno, a bez njega nece moci da se formira demokratska vlada ovog puta.On vise nije bacen glas nego ozbiljan politicki kolac urbanog gradjanstva, zamlje Serbije. Radikali su poceli da se redovno tusiraju i sisalu , pa sta , u glave su iste ne treba im pridavati vaznost, ni jedan pogled niti komentar.

Mile NS

pre 16 godina

Obrazovanje i pamcenje ministra prosvete je u krajnju ruku problematicno:
"Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar"

Ne bi Srbija bila prva koja bi to uradila, bilo ih je puno, ali smao dva primera za podsecanje: Albanija sa Enver Hodzom, Kambodza sa Crvenim Kmerima.

Eto poredjenja se sama namecu!

dusan

pre 16 godina

Ovo sa Palmom je mnogo dobro. S obzirom da je on demagog, to znaci da se mnogo biraca plasi izolacije Srbije, ukljucujuci i neke koje ne bismo mogli da svrstamo u proevropski opredeljene.

Milos

pre 16 godina

Parafraziracu govor ministra prosvete koji je, prilikom postavljanja na doticnu funkciju, odrzao pred rektorom, dekanima i prodekanima BG Univerziteta, medju koje sam i ja kao student prodekan bio;
-Postovani ja sam na ovu funkciju postavljen po kljucu a s obzirom da sam zaboravio govor ja nemam nista da vam kazem!!!
U medjuvremenu je doktor nauka naucio da govori. Bla, bla, bla.

Ivan

pre 16 godina

Bravo godpodine Tadicu.
Ovim se pokazalo koliko je LDP bio u pravu kada je govorio da Kostunica ne sme da bude premijer. Pomogli ste mu da nam oduzme jos godinu dana zivota i sve shvatili kada je vec bilo kasno.
Jadna je zemlja koja ima predsednika koji sve poslednji shvati.
Zao mi je sto sam dva puta putovao Beograd-Nis i nazad da bi glasao za vas na izborima, imate vlast ali sa njome ne znate da uticete na moj zivot.
Hvala i zbogom.

(Vlast)a

pre 16 godina

U normalnoj zemlji,nakon ovakve vladavine i svih steta koje su napravili,umesto pravljenja koalicija,bolje bi bilo da spremaju nuzni prtljag za zatvor,a neki bi mogli i u Sheveningen.Naravno,ne zaboraviti graditelja toaleta,bolnica bez dozvole i slicnih velikih uspeha za Srbiju.Oni nisu nasa briga,nego to kako da animiramo gradjane da je Evropa bolja od zatvaranja u svoju prokletu avliju.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Najgore će biti ako Tadić, nesiguran u pobjedu, okrene leđa Evropi, i pridruži ovoj dvojici samo da bi ostao na vlasti. A bojim se da će upravo tako i biti…

Nele

pre 16 godina

Nikakvo cudo ne bi bilo da Velja i Kostunjavi sklope koaliciju sa crnim djavolom samo da bi bili na vlasti. Toma ce nam lepo pokazati kakav je covek ako, posle onog magarcenja koje mu je Kostunica priredio sa biranjem za predsednika skupstine, bude zajedno s DSS-om. Naravno da Radikali nece imati potrebnu vecinu pa ce Toma morati da polize mnogo toga sto je rekao. Sto se Loncara tice, naravno da njega i sve iz DSS-a oci varaju kad ne vide da je Kosovo vec od `99 nezavisno. Sad su mu krivi i Canak i Dinkic i svi oni koji realno posmatraju stvari. Dakle, ko obmanjuje narod, morace da procene gradjani Sbije na izborima.

Gračanica

pre 16 godina

Palma,Palma,Palma...Jel to beše onaj što u njegovo vreme Bah,Čajkovski ,Betoven,Šuman i ostali pevači nisu bili popularni na svadbama i ispraćajima?Da mi je da znam ko mu piše ove misli i govore!

fabs

pre 16 godina

Ono što se odavno znalo, isplivalo je na površinu.
Nadam se da su ovi iz suprotnog tabora svesni šta ovo znači i da će znati da iskoriste ovu situaciju...

Nensi

pre 16 godina

Vuk dlaku menja , ali cud ne menja, ni na trenutak me nije Kostunicina odluka da raspusti Vladu pokolebala da pomislim da ipak ima u njemu nesto ljudsko, zasto bi obarao Vladu i pravio je sa radikalima, kada ce to isto da dobije novim parlamentarnim izborima, ne krije vise svoje namere, vrlo perfidno "vracam mandat narodu pa neka sam odluci, demokratski orijentisane stranke i glasaci ovaj put moramo odigrati jako mudro inace odosmo vremeplovom u proslost.

Boško

pre 16 godina

U vreme "vizionarske" vladavine Envera Hodže u Tadašnjoj Albaniji, ovde su se uz grohotni smeh prepričavali vicevi o podmornicama koje rade "na vesla", a kojima su arbanaski soldati štrapacirali Jadranom... Sada nama građanima Srbije preostaje "zanimljiv" izbor i odluka nakon "žmurećeg pogleda" u kompas,u kom pravcu usmeriti našu "crvotočnu" barku, ili na vreme pribaviti dovoljnu količinu bodljikave žice za korenito/radikalno kvazi patriotsko opasivanje naših bezgraničnih sujetnih ograničenosti! Hoće li onda preostati mesta za mežekovsku "ljubav preko žice"?

Apsolutna budala

pre 16 godina

"Što je BABI milo, to joj se i snilo." "Selo gori, a BABA se češlja". "Trla BABA lan."
BABA se polako ali sigurno nameće kao ključna ličnost u našem političkom životu.

Marko

pre 16 godina

KO SME DA VAS POGLEDA U OCI !!!
sada sam siguran da nase društvo
pati od kolektivne amnezije...Molim Vas da svaki dan puštate retrospektivu izjava i poteza dr. Vojislava Koštunice od pre 12. marta do danas i sve će nam biti jasno.

Pera Pisar

pre 16 godina

Palma jedini prica o onome sto svakog normalnog coveka treba da interesuje a to je normalan zivot. Ne treba sa bazenom u kome mozes da vozis kajak dok razmisljas o Kosovu i klinici, ali bar zivot u kome ne mislis da li ces danas imati para da kupis mleko deci i kako ces da platis sve racune.

Maki

pre 16 godina

Mudar je naš gospodin Tomić!
Što da podrži Koštunicu kao premijera pre izbora, kada je bolje da da Koštunica podrži njega posle.
A što se tiče pametovanja gospodina Lončara o tome da ni jedna zemlja ne bi izabrala samoizolaciju je obična glupost.
Pa mi smo zemlja koja je to već jednom uradila. Samo nama nije dovoljno da nas naša glupost jednom udar po glavi mi uvek moramo da ponavljamo razred.

Mashinovodja

pre 16 godina

"...Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar."
Zato što ima Lončara i lončare za ministre, Koštunicu za premijera, a radikale kao "opoziciju", eto zato!

Ovaj Lončar je stvarno biser nad biserima. Kad god čovek pomisli da više ne može da nadmaši sumanutost i glupost svojih prethodnih izjava, on uspe da nas uveri u suprotno.
Dakle, on ne veruje svojim očima da je Kosovo nezavisno, nego više veruje partijskom saopštenju po kome se to uopšte nije dogodilo. On bi da i dalje otplaćuje kosovski dug, ali pretpostavljam, samo pod uslovom da to nije iz njegovog ličnog džepa.
Ma, falabogu, jedina dobra stvar u celom ovom cirkusu oko Kosova je što ovaj i njemu slični likovi i štetočine is DSS-a uskoro odlaze u trajni zaborav gde im je i pravo mesto.
Neće im pomoći ni otvoreno pajdanje s radikalima, jer takvih istih Toma ima više nego dovoljno, koji jedva čekaju da zauzmu mesta koje će Lončar i ostali lončari isprazniti.

Figaro

pre 16 godina

Ovaj Lončar tvrdi da je samoizolacija podvala.Gospodine bivši ministre,podvala je da se prekidom pregovora sa EU lakše brani Kosovo.Čak i jedan Palma(Betoven) to shvata.

Apsurd

pre 16 godina

Ovo je apsurdno. Mom uhu više godi priča Palme nego li predsednika DS-a. Da mi je to neko pre rekao da će biti moguće ne bih mu verovao. Neverovatno.

big brother

pre 16 godina

Ako realno gledamo stvari, dva čoveka bi mogla današnju Srbiju najbrže što može uvesti u EU !! A to su PASTOR I ČANAK !!!
Jedini, koji se još nisu kompromitovali, a sve što su govorili, imalo je težinu...

Calypso

pre 16 godina

Baš me zanima kako vi to mislite da vratite Kosovo, a da vam pravo kažem malo mi je već muka od vaših predloga. Što pre shvatite da vi niste pravo rešenje, to bolje za ovaj narod, a vi NARODU želite sve najbolje, zar ne? Mi tražimo mlađe, energičnije, pametnije od vas. Dosta mi je vaših zaleđenih faca, samo se brinete da su vam fotelje meke, da se ne nažuljate, jer treba u njima sedeti i dremati još mnogo godina. E, nije nego! Uzmite otpremnine i neka vam je onako kako ste nama obezbedili.

Gradjanka

pre 16 godina

Na gradjanima Srbije je da do toga ne dodje. Secamo se devedesetih. Znamo da sve godine na vlasti nista nisu uradili na korist vec da je rezultat na stetu Srbije. Ovi izbori su jos jedan dokaz tome.

igor

pre 16 godina

ovaj palmic se konacno opametio. iz paracina sam i do ovog trenutka nisam mogao da ga podnesem ali polako pocinjem da menjam misljenje.
makar po malo. zdraaao

malecki

pre 16 godina

Ako SRS i DSS stvarno budu formirali vladu to će značiti početak odvajanja Vojvodine od Srbije. Radikalima u Vojvodini opada rejting, na pokrajinskim izborima pobeđuje demokratski blok. Radikalska vlada u BGD, demokratska u NS?! Biće interesantno...

Milena

pre 16 godina

Zar gospodin Loncar nema dovoljno problema u svom resoru?
Svakom svesnom coveku je jasno da se osamosteljenje Kosova toliko zahuktalo da povratka nema.Niko nas ne pita i nista o tome ne odlucujemo.Na zalost,izgleda da bas ima onih koji nas guraju u samoizolaciju pozivajuci se na toliko otrcanu frazu o "patriotizmu".

Diogen

pre 16 godina

Tomislav i Vojislav .Kako to zvuči u ušima birača?Meni to budi uspomene na krizu , rat,bedu i beznađe.Pa što da ne još jednom pokažimo ko smo mi i zaratimo sa celim svetom.Jedino dobro osetiće oni koji vole skupe parfeme,deci da kupuju jahte,da žive u Moskvi,da imaju stanove u Parizu,Londonu,da voze Majbahe.A vi glasajte za njih i normalno obezbedite mesta na groblju,pored kontejnera,da ne možete da odete u goste na svadbe i da izbegavate prijatelje jer nećete imati para.MA POKAŽIMO CELOM SVETU - POKAŽIMO I SEBI DA JOŠ IMA MESTA ZA GORE,GLUPLJE.ZNATE KOSOVO JE SVETA SRPSKA ZEMLJA,reče Koštunica zajedno sa Tomislavom i sedoše sa Miškovićem da popiju kafu.

Uros

pre 16 godina

Iskreno, ne verujem da radikali hoce sa Kostunicom u vladu, samo bi im smetao. Dovoljno su oni jaki da idu na izbore sami, a i odgovara im da posle izbora vlada neko drugi, a oni samo da pljuju i ne rade nista i lepo od toga zive. Vise su oni potrebni politicki mrtvom Kostunici, nego on njima. Naravno, sve pod uslovom da Kostunica i Velja predju cenzus. Cak je i Palma Betoven-Sopen shvatio s kim ima posla i shvatio je kuda Srbija treba da ide i sta da radi. Covek je zadovoljan svojim lokalnim pozicijama i gleda kako da ih zastiti. Njemu ovog puta svaka cast, ispao je mnogo mudriji od nekih za koje smo mislili da su pametni.
Hajde da OSVOJIMO EVROPU ZAJEDNO!

mens

pre 16 godina

Sasvim je izvesno da cemo posle izbora imati novu konzervativnu Vladu na celu sa Kostunicom, podrzanim od radikala koji nece OPET preuzeti direktnu odgovornost. Znaci gledamo Kostunicu jos jednom. E onda nam ne ostaje nista drugo nego da krenemo sa ulice kao 96/97 i 2000-te. Jer ovako vise nema smisla. Loncar??? Ko je to?

Dus@n

pre 16 godina

DSS ce se utopiti u SRS. To je buducnost ove stranke, a sto se tice DS-a kao najvece demokratske stranke,ako ne budu napravili najsiru mogucu demokratsku kolaicuju,ukljucujuci i LDP,neverujem da ce moci formirati vladu,a time ni evropski put Srbije.

Marko

pre 16 godina

Ljudi, udruzite sve proevropske snage... Ovo ne valja, vraticemo se u devedesete... Narode Srbije, ovo se ne sme dopustiti! Moramo svi 11. maja da pokazemo da imamo vise snage nego "oni"... Ako se to ne desi, ja, i mnogi ljudi koji poznajem reci ce Srbiji dovidjenja zauvek!

Ivan M

pre 16 godina

Ne mogu da verujem sta nas Mocart, Subert, Betoven ili kako vec bese prica. Ako ovako trezvene i racionalne izjave dopiru od njega, to znaci da ipak za ovu zemlju ima nade.

krle

pre 16 godina

Pita se Lončar koja bi to zemlja sama sebe gurnula u izolaciju i još kaže da Srbija neće biti prva u tome! Dakle, ovaj sjajni ministar je izgleda zaboravio da je Srbija 3 godine bila pod ''ničim izazvanim sankcijama'', za koji period smo slušali identičnu propagandu onoj koju danas vodi DSS, a to je da je svet zao, a mi smo jadni i dobri i svi nas mrze, šmrc, šmrc, ali nećemo se saginjati, već ćemo biti dostojanstveni, pa ako se budemo tukli oko vekne leba ili litre ulja ili ako budemo 3 meseca spavali u memljivim podrumima krijući se od ''zločinačke NATO agresije'', i tada ćemo biti dostojanstveni u svojoj bedi i nemaštini. Možda je taj period Lončaru i ostao u lepoj uspomeni i možda on to ne doživljava kao samoizolaciju, ali ako je tako, to znači da bi gospoda iz DSS pristala da se isto ponovi i pri tom bi nam tvrdila da ''smo mi i dalje za EU, ali dostojanstveno''. Fuj!

MaxBunker

pre 16 godina

Pa postoji "opasnost" da ta vlada bude dugotrajna i stabilna jer su radikali uvek bili lojalni koalicioni partneri a Koštunica sigurno neće nešto mnogo da talasa i pravi probleme u toj eventualnoj koaliciji.

yoyokiwi

pre 16 godina

Hvala Bogu da se najzad vidi kojoj stranci pripadaju Kostunica, Loncar i njima slicni...

Prijatno iznenadjenje je definitivno neocekivani glas razuma Gospon Palme...

Milan Danilovic

pre 16 godina

Meni ovo pregrupisavanje na političkoj sceni Srbije, izgleda kao konačno priznanje ko sve stoji iza ubistva pokojnog Zorana Djindjića. Na istu stranu, pet godina posle, sve misleći da su zametnuli tragove i da sada otvoreno mogu da posluju, evo ih i DSS i NS i SRS i SPS. Da li je Srbija zaboravila?

GORDANA@KG.

pre 16 godina

To je bilo samo pitanje dana. I dogodice se. A mi svi vec osecamo posledice somoizolacije ili ti izolacije, kako god. Svakojaka poskupljenja, pad dinara, pad akcija, manje ulaganje u Srbiju... i mnogo toga.
Zato pamet u glavu. U EU ODMAH.

sladjana

pre 16 godina

Juce, (u ponedeljak), vec je ceo grad oblepljen DSS-ovskim parolama: 15 godina borbe za Srbiju.
Ako se dobro secam, Kostunica je, pored Seselja, bio omiljeni Slobin "opozicionar", i samo su se njegovi komentari mogli cuti i videti na TV Bastilji.
Ali, nije Kostunica bio opozicija Milosevicu. Sve vreme, on je opozicija nama koji nemamo problem sa zdravim razumom.
Zato, 11. maja, 2,3 miliona glasova, valjda ce biti dovoljno da Kostunica zaista ode u opoziciju.

Darko

pre 16 godina

Dogovor verovatno jeste postignut sa SRS i tu nema šta da nas čudi, ali ovaj Lončar je očigledno postao "devojka za sve" kada se našao pozvanim da kritikuje koaliciju koje možda bude a možda i ne.A sa kosovskim dugom baš iritira.Kakve veze ima priznavanje ili nepriznavanje Kosova sa plaćanjem duga? Neka DSS plaća taj dug iz svog džepa ako smatra da se time nešto dokazuje.Dalje, Lončar kaže da bi smo bili prvi koji su izabrali samoizolaciju, samo što on zaboravlja da smo mi to već jednom uradili zahvaljujući politici koju je između ostalog predstavljao i njihov budući koalicioni partner.

Aleksa

pre 16 godina

Bolje bi bilo Lončaru da se malo 'pozabavio' školskim problemima (pijanim direktorima, nesposobnim nastavnicima, onima koji su uzeli otpremninu, a trebali su i pre toga davno da odu u penziju, popovima koji vršljaju po školama). Dobro je što odlaze sa vlasti inače bi se mi uverili ponovo u to, šta znači samoizolacija.

Pera Detlic

pre 16 godina

Ovaj Loncar je jos manje obavesten od Kostunice. Pa Srbija je vec bila u samoizolaciji, tako da ako to uradi ponovo ne bi bilo prvi put

Vojvodjanin

pre 16 godina

Evo nama i patriota zajedno... Konačno će moći da udruženo srbuju protiv svih svetskih zavera, domaćih izdajnika... Zamislite tu koaliciju - bolja ministarska mesta će dobiti ona stranka koja više voli Rusiju. Dr Vojislav će verovatno opet biti premijer, jer on ima neverovatnu moć da bude tas na vagi i da ubedi sve da bez njega ne može. "Evropski" blok je to već prošao, hajde sada da vidimo i ove "druge". Lično pozdravljam tu odluku DSS-a, jer će pomoći njihovom stacioniranju u biračkom telu. Međutim, ima tu jedna začkoljica - gde će SPO? On je dosad podržavao Velimira Ilića. Gde će petooktobarski junaci iz Čačka? Sa Radikalima i,verovatno, sa SPS-om. Nešto ne mogu da zamislim, ali hajde dobro... Nije ovo loše, jer će izbori dobiti referendumski karakter, sa dva tabora. Predlažem da se ova nova postizborna koalicija nazove "UPS" Udruženi Patrioti Srbije , a neka im himna bude " Ispod Palme na obali mora"

nelecaster

pre 16 godina

ako ovaj tadic, uprkos svemu, ne vidi da MORA da napravi koaliciju sa SVIMA e, ne bi li pobedio vojske mordora, onda on ima neku agendu koja za nas nije mnogo dobra- u kom slucaju nam ni (citaj, pakao) toma nikolic kao premijer nece tesko pasti... a, ruku na srce, sto on jedini da ne proba?!

Eugenija

pre 16 godina

Smatram da bi jedina veza Kosova i Srbije trebalo da bude u sistemu funkcionisanja oba entiteta kao protektorata nad kojim bi apsolutnu upravu mogla da ima jedino Evropa. Srbija sa garniturom politicara koja je od nje napravila ovo sto je dana, uz pomoc nezainteresovanog i pasivnog naroda. Samo, da li se bilo kome isplati da se nosi sa Srbijom, kada to ni Srbima ne ide u racun.

Zex

pre 16 godina

Samo ne znam kako ce to DSS praviti novu vladu ako osvoje svojh prirodnih 5% glasova ako uopste prodju cenzus sad kad im je i Palma okrenuo ledja i sasvim kulturno ih oblatio. E moj Vojo, najbolje bi ti bilo i da ugasis stranku a ne da zamajavas narod sa takozvaniom patriotizmom.

sandra

pre 16 godina

Ovaj Loncar je izgleda mirodjija u svakoj corbi! Mesa se i u sta treba i u sta ne treba. Vazno da nam je prosveta u sjajnom stanju, ali sta ces ministar nema vremena, non stop mora da daje izjave koje se ticu KOsova

mda

pre 16 godina

Nemojte da se uzbudjujete. Ova izjava ima za cilj da stvori psiholoski pogodnu atmosferu da DSS predje cenzus, ali ce stvoriti suprotan efeket, pa od te vlade nece biti nista. Preveliku kilometrazu je presla nasa, kakva takva, demokratija, da bi joj isplativije bilo da se vraca na pocetak. Glasaci DSS-a ipak su demokrate, za razliku od njihovog vodje i stoga ce gazda debelo da plati svoje mesetarenje, kao sto se vec pokazalo na predsednickim izborima.

Dusko

pre 16 godina

Od toga da DSS formira vladu sa radikalima posle izbora NEMA NISTA ! Vladu ce formirati DS,DSS i G17+ , isto kao i do sada,mozda samo sa malo drugacijim rasporedom ministara. Znaci sve ostaje isto.Videcete.Ovo je sve samo lakrdija.

johnny bravo

pre 16 godina

Napokon je ta njihova tajna veza obelodanjena !!!
dugo je trebalo da maske padnu,ali bolje ikad nego nikad!!!
SAMO HRABRO BORISE!!!! U EVROPU!!

Rade

pre 16 godina

Dovoljno je gledati i slusati mnogobrojne analiticare na RTS-u i osetiti taj srpski duh pomesan sa zeljama za pat
poziciju pa i vracanje u 90-e gde bi pokusali da zavedu diktaturu nad narodima koji danas zive u ostatku Srbije.Dovoljno je pogledati, Ilica,Nikolica, Kostunicu, Palmu i njima slicne i u ocima im procitati da ljudsko bice za njih nema nikakve vrednosti, a danasnja navodna borba za trenutno izgubljeno Kosovo, sluzi im samo kao paravan da ostvare svoje mracne ziljeve. Ako srpski narod na ovim izborima ne dovede nove snage
u parlament, vec to na srpski nacin iz inata prema samom sebi i u inat svojih potomaka ponovo omoguci SRS-u, SPS-u, DSS-u, NS-u i njima ideoloski slicnim, da se vrate u Parlament, onda taj narod osudjuje sebe na samounistenje. Postavljnje uslova EU ili ostalom civilizovanom svetu sluze danasnjem srpskom politickom aparatu da ocuva licnu kozu, a nikako drzavu u kojoj zive.

Farbani crnac u Moskvi

pre 16 godina

Nakon sto je pala Vlada, niko ne spominje sta ce biti sa podelom besplatnih akcija?
Izgleda da ce narednih meseci izbori biti jedina tema, a 2008-a ce ostati upamcena po stagnaciji na svakom planu!
Koalicije, dogovori, tracevi, novine pune izjava...plakati, spotovi, bilbordi...i...
prazni frizideri!

Pedja

pre 16 godina

kako je to gospodin Palma preko noci postao jedan od najcitiranijijih politicara u Srbiji? Covek kome se "urbana i civilizovana" javnost ismejavala naprasno je postao vizionar koji deli lekcije. Samo zato sto prica protiv Vojislava Kostunice. Vise nije bivsi saveznik Arkana vec uspesni gradonacelnik jedne od najrazvijinij opstina u Srbiji. Interesantno.

Milan

pre 16 godina

Mislim da je ovo bilo i za ocekivati.
Premijer je kao grom iz vedra neba odlucio da vise ne bude premijer. Znajuci sta je do sad sve radio Kostunica, mislim da se on nebi tek tako odrekao premijerskog mesta a da nema plan B.

Kostunica dobro zna da ako udje u postizbornu koaliciju sa DS/LDP itd. nece dobiti premijersko mesto, makar izlazili na izbore josh 10 puta. Jedina sansa da zadrzi svoju fotelju jeste da udje u koaliciju sa SRS, kojima je u sustini i svejedno sa kim ce u Vladu, samo da dodju na vlast. Kostunica se ispostavio kao pravi patriJota za SRS, braneci ih recima "Sve su partije za evropu" i sl.

Oni koji ovaj put planiraju da daju svoj glas DSS-u neka dobro razmisle o tome, i neka se sete 5. Oktobra 2000 gde su pomagali da se obori rezim SRS-a i njima slicnima... ovaj put ce glasati za njih.

Ko ne poznaje istoriju, prinudjen je da je ponavlja.

foteljas

pre 16 godina

Pitam se sta ce njima Evropa, kada i u ovoj Srbiji imaju evropski standard. Pa u toj Evropi postoji nesto sto se zove sukob interesa, monopol, korupcija...Kome ne odgovara da se ti problemi rese, zna se! A Kosovo je tema za zvakanje, za zamajavanje ovog naroda. A narod je druga prica.... E Radije, Domanovicu, gde si sada da napises Vodju u sest tomova!!

steva

pre 16 godina

ne bi bila loša koalicija da sa DSom i g17+ bude i Palma.I da mu se da da bude ministar za infrastrukturu,bio bi 100 puta bolji od Velje ilića,jer možda mu je opšta kultura na niskom nivou,ali zna da napravi pare.Takođe bi Ješić trebao da bude ministar za lokalnu samoupravu jer je Inđija takođe pod njegovim rukovodstvom procvetala.Kada bi svaki manji (a i veći)grad u srbiji bio kao Jagodina i Inđija,u Srbiji bi bilo mnoooooooogo bolje

Ivana

pre 16 godina

I sta mi preostaje nego da kazem jos da se nadam da ce DS,G17+,LDP i ostali da naprave novu vladu,jer da se razumemo,ako Tadic nece sa LDP-om ostaju mu DSS i takvi.A kako vidim,nije pokazao da hoce,nagrdio je LDP-ovce-uzas,a ja sam inace i sama clan DS-a.

normalan

pre 16 godina

Ne bi Srbija bila prva koja je izabrala samoizolaciju zato sto je Srbija prva koja je izabrala to. Setimo se.. "jescemo korenje" e te izjave o tome kako cemo da jedemo podzemne delove biljaka dolaze posle ovih o tome kako nece biti sankcija i izolacije. Priznajem, evo javno, samo mi je jedna stvar milija od te sto u sledecem sazivu Kostunice nece nigde biti u politici - a to je sto ni ovog Loncara nece biti u politici.

Ziveo Kralj Dragutin i Metohija!

pre 16 godina

Naravno da Srbija ne moze biti prva zemlja koja bi izabrala samoizolaciju, avaj, nije se na vreme setila. Ali, uvek ima nade, Srbija bi mogla biti prva koja bi samoizolaciju izabrala po drugi put, osladilo se.

Mila

pre 16 godina

Ne razumem ćudjenje? Kada je DOS pobedio tog fatalnog 5.oktobra punog nade i olakšanja, bila je jedna knedla, bar u mom grlu. Tad se govorilo da je OVAJ čovek Šešelj u belim rukavicama. Vojislav Šešelj, pardon, Vojislav Koštunica, je SAMO prešao na prirodnu stranu. Plaši me to definisanje. Da nije Voja konačno 'dovršio' započeto pa se u pravom trenu vratio korenu? Što se tiče g. Palme, volela bih da hrabro kaže o svojim greškama ili zabludama u prošlosti. Tad bih ga svim srcem prihvatila pa i oprostila. On je to pokazao svojim stavom, ipak... A njegovo obrazovanje? Pa ne mora znati ko je Betoven i Mocart ako ima zdravog razuma. Koliko se njih pozivalo na svoje diplome a činilo patriJJJotsko bezumlje?

karl marx

pre 16 godina

Ovi predstojeći izbori će biti prljavi ali po mojoj ocjeni bez razloga. Kao što reče ministarka spoljnih poslova Austrije "Srbija se nalazi u sredni faze preispitivanja" a to znači u fazi spoznaje relanosti i za to jednostavno treba vremena. Možda će biti lakše ako pobijede proevropske snage ali pod uslovom da ne ulaze u trule koalicije koje će i dalje bacati prašinu građanima u oči. U tom slučaju će faza koju je dobro uočila austrijska ministarka trajati mnogo duže. Ako pobijedi konzervatino-nacionalistička opcija, ta koalicija bi bila stabilnija i veće su šanse za preokret njihove politike koji se desio sa HDZ u Hrvatskoj ili Dodikovim "socijaldemokratama" u BiH. U svakom slučaju ovi izbori mi ne djeluju istorijski kolikko je istorijski trenutak u kom se Srbija nalazi.

zuc

pre 16 godina

Neko bi rek'o "Ovaj Palma, bas je OK". On je lik isti kao i ONAJ SA KANUOM U BAZENU i ne treba nikako nasesti na njegovu pricu i ned'o bog ponuditi mu neko ministarstvo. A cuo sam od predsednika kako je pohvalio takvo razmisljanje.

Ненад Станојевић

pre 16 godina

Ма људи, ови избори долазе у прави час, да на политичкој сцени остану две партије (ДС и радикали), ДСС неће прећи цензус и Воја лагано, мада бих ја волео да је то урадио много раније, може у 'заслужену' пензију!!

Vlada

pre 16 godina

Ukoliko stranke koje su za EU ne budu imale dovoljno za pobedu na sledecim izborima, najbolja varijanta bi bila da SRS dobije toliki procenat da ne moze da napravi koaliciju sa SPS-om jer ce onda morati sa DSS-om da naprave koaliciju a ta vlada iako se formira nece dugo trajati. Na eventualnim sledecim izborima SRS dobija duplo manje glasova kad 20% ljudi koji glasaju za SRS samo zato sto su se razocarali u DOS (ostali bez posla u sumnjivim privatizacijama) shvate da su ovi zesce vezare i da znaju samo da kritikuju i da ne znaju nista da rade. Najgora varijanta je da SRS i SPS imaju vecinu onda nam prestoje 4 teske godine.

Zbogom Loncari

pre 16 godina

G. Loncar ovakvim saopstenjima neverovatno podseca na svog prezimenjaka (bivseg ministra) iz buduce koalicione stranke (SPS). Podcenjuje inteligenciju sopstvenog naroda.

"premijer" se u poslednje vreme piše malim slovom

pre 16 godina

Bojim se da Ustavu ili Izbornom zakonu nedostaje jedna veoma bitna stavka: Stranke sa jako malom podrškom u narodu NE MOGU dobiti mesto Premijera. Koštunica bi se borio za to mesto i kada bi ostao ispod cenzusa. NELEGITIMNO, ali zato LEGALNO!

Aca_USA

pre 16 godina

Mi cemo sad pokazati "svetu" "u inat" da zelimo radikale na vlasti a svet ce nam pokazati "mekim sankcijama" da nam sa njima nema buducnosti. Srbija ce izgubiti jos 2-3 godine i opet doci na isto mesto. Ocekivao sam radikale na vlasti posle Milosevicevih ratnih avantura, ali sam se prevario (za jedno deceniju). Mnogo sporo ucimo. "Svet uci u Kembridzu i Oksvordu a mi Srbi samo na sopstvenim greskama."
Sto se tice Kostunice on se
vraca na svojih 4.7% glasova koliko je imao ranih devedesetih.

Zeka Peka

pre 16 godina

Nije Palma postao pametan, nego zna on da se bez investicija ruši projekt Jagodine kao Eldorada i srozava mit o njemu kao genijalnom menadžeru i biznismenu! A pošto je obožavalac Cece i Betovena i dalje gladan političke i finansijske moći, naravno da mu ne odgovara izolacija u kojoj neće biti priliva svežih para!

Dragana

pre 16 godina

Bas me interesuje kakav bi plan DSS imala,ili ga vec ima,po pitanju Kosova?Volela bih da nam svima objasne sta zele da urade?Da se bore protiv EU i sveta?
Dinkic je jedini bio hrabar, jer je rekao istinu koliko para odlazi dole.Pitam se na koga i na sta?Zrtvovati 9 miliona ljudi za 150.000?
Tralala price...verujem da se Radikali i DSS nikada ne bi nasli na vlasti gde moraju da budu oni kojima ce da se prikaci gubljenje Kosova.Ne zele nikako da speru ono sto nam je Milosevic ostavio u amanet, za njih je ipak bolje da to odradi Tadic i ostali "izdajnici"koji eto tako zele da 9 miliona ljudi ima bolji zivot, pa makar bili i pragmaticni.
Pragmaticnost za DSS i radikale nije bas srednje ime.Vlast im je puno slatka da bi uopste i mogli da obavljaju svoj posao.Pitam se da li uopste i znaju sta oni tu rade?

Danijel

pre 16 godina

Što bi rekao Mija Aleksić u "Maratoncima" :"Kad se sad nisam šlogir'o nikad i neću".Ne mogu da verujem šta Palma Betoven ( od aqua-parka & zoo vrta a uskoro i muzeja voštanih figura) priča.Iako sam iz Paraćina,neću da budem maliciozan i trudim se da ne pomislim da će uskoro smak sveta!?

vladimirrr

pre 16 godina

to je to. treba jednom da se uverimo da li smo zrela nacija, i da li mozemo sami da odlucimo o svojoj sudbini. sada su svi otvorili karte. mislim da dss treba da izbaci slovo D iz naziva. ako demokratija ne pobedi treba nam uvesti protektorat !!! treba dati vlast ljudima koji mogu nesto konkretno da urade( ceda se dokazao!), a ne da samo pricaju........

Biljana

pre 16 godina

Mozda je bilo razgovoara tu i tamo, ali ne verujem da je to dogovoreno. Jer zasto onda Kostunica nije da ostavku, sacekao 30 dana po Ustavu, koje bi imao da nadje resenje tj. napravi Vladu sa Radikalima. Za to mu nisu bili bas potrebni izbori...

jimmy

pre 16 godina

vec kad smo kod olimpijaca ... bilo bi pametno da se ugledaju na francuske fudbalere, koji su objavili da nece igrati na SP 2002, ako pobedi na predsednickim izborima le pen ... to bi bio VRH!!

Đorđe

pre 16 godina

Pa to je odavno poznato da je Koštunica bliži SRS nego DS. Drago mi je što je najzad pokazao pravo lice i da će građani Srbije ovog puta znati zašta glasaju. DSS i SRS je i nekako prirodna koalicija, a najviše im je zajedničko to što su uz SPS najodgovorniji za gubitak Kosova. Radikali svojom pogubnom politikom samouništenja, a Koštunica time što je zemlju unazadio, što za 2 mandata nije uspeo da potpiše sporazum o pridruživanju i još mnogo toga lošeg što je drstično pogoršalo našu pregovaračku poziciju. Zahvaljujući njemu postali smo neozbiljna i nestabilna država koja nije u stanju da zaštiti sopstvene interese. I upravo oni koji su doveli do gubitka Kosova sada su najžešći u tzv "odbrani". Užas koliko ti ljudi nemaju morala.
Prema tome iskreno se nadam da će nakon ovih izbora Koštunica dr. Vojislav zajedno sa svojim Radikalima otići u istoriju političke scene Srbije i da će Tadić uspeti da formira stabilnu i Evropski orjentisanu vladu.

precanin

pre 16 godina

Neka pravi Nikolic koaliciju sa Kostunicom. Verovatno je radi interesa zaboravio i on i Vucic kako su ih Kostunica i Aligrudic nasamarili u Skupstini, kada je trebao Nikolic da bude predsenik Skupstine. Koje ponizenje su istrpeli? Da li ce i glasaci Radikala dati glas za Kostunicu? Sta ako jedan deo Radikala ne oprosti Nikolicu koaliciju sa Kostunicom?

novi sad

pre 16 godina

pa slozice se sigurno DSS i SRS oko Kosova i jedni i drugi samo bla,bla,bla ali ne znam hoce li oko Tominog predloga da 1kg hleba bude 3 din....

zoran

pre 16 godina

Pa ne bi me iznenadila koalicija DSS-SRS,mada je kostunica formirao dve vlade bez radikala mislim da bi zarad ostanka na vlasti on tu postizbornu koaliciju i ostvario.Voleo bi da na izborima pobedi proevropska opcija ali je realnost da ce SRS,DSS-NS,SPS uzeti preko 50 procenata glasova.

Nine

pre 16 godina

"Propaganda o samoizolaciji je najobičnija podvala i obmanjivanje građana Srbije. Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar."-hm da li treba više od ovog komentara?

Mladen

pre 16 godina

I tako i zvanicno Srbija umesto "legalista" dobija tunjave ekstremiste. Koji ce nestretnici da glasaju za DSS-ove neodredjene, nesposobne marionete koje cekaju uputstvo, i za onog primitivca i prostaka u paketu sa njima?

kliker

pre 16 godina

Dame i gospodo iz DSS-a i NS voleo bih da znam kako cete Vi,naravno kada vratite Kosovo i Metohiju, resili problem naplate poreza, struje, vode, telefona, PDV-a, da li bi ih naterali na isti nacin kao i Slobodan Milosevic?! Budite realni i tako i onako svi narodi ce sutra biti zajedno u toj, nama zbog Vas DSS-ovaca nedostiznoj, EU.

vlada

pre 16 godina

a ko njima uopste moze garantovati da mogu da osvoje vecinu?

srs ce ostati na svojoj koti, mozda koji % vise, a "neobavesteni" i "pospani" ce izgubiti i ono malo sto imaju...
samo nek nastave ovako, mozda se iznenade u jednom trenutku.

Zoki,Beograd

pre 16 godina

Napokon dolazi do prirodne koalicije,spajaju se dve radikalne partije,ova šešeljevska i ova salonska(na tužni srpski način)u rukavicama.Koja je opasnija?
Ova koja je svog gazdu "spakovala" u Hag(a sve se kune u njega)ili ova klero-radikalna,koja će opet izvući najveću korist(DSS).
Na žalost negativna selekcija na ovim prostorima efikasno deluje već šest decenija i to je razlog nepostojanja stvarne srpske elite(u svakom segmentu života-plitika,crkva,SANU...),što je osnovni uzrok ovakve katastrofalne kvazi politike,totalne političke nerealnosti i neodgovornosti za budućnost sopstvenog naroda.
U ovakvim mutnim vremenima uvek isplivavaju neki marginalni likovi,koji preuzimaju "mesijansku"ulogu uz "plitku",lažnu,demagošku,kvazi patriotsku retoriku.
Da li je na pomolu ponavljanje istorije i da li ćemo mi biti Nemačka iz perioda posle I Svetskog rata.Svi znamo(bar se nadam)šta se kasnije dogodilo tom istom nemačkom narodu i može li neko da na to ukaže mom napaćenom,neurotizovanom i na žalost neukom srpskom narodu !
Narode moj srpski,uzmi se u pamet!
Prošlost je bila i prošla(od nje se ne živi),a danas treba razmišljati i delati za budućnost naše dece i budućih pokoljenja i za naše,srpsko,mesto pod suncem.

sasha

pre 16 godina

DS ne treba da ide u koaliciju sa LDP zato sto ce LDP svakako dobiti svoje glasove i preci ce cenzus, a DS bi ako udje u koliciju mogla samo da izgubi deo biraca koji su negde izmedju DSS i DS, a to nije zanemarljiv broj.Mislim da Tadic odlicno zna sta radi, ne vodi politiku srcem vec glavom.Da je on postupao po instrukcijama nekih ovde mi bi u trenutku priznanja Kosova im ali vladu SRS - DSS, mozete zamo da zamislite kako bi se stvari dalje odvijale.

Milica Bg

pre 16 godina

Naravno, za onog 'u paketu' sto 'kakve veze ima on s tim' i snebivljivu azdaju 'sto joj vrh na dnu stoji' (uz postovanje prema azdaji!) niko iole priseban ne bi trebalo da glasa. Ali videcemo... Da im ne bude primamljiv Toma s lopatom, pa da se onako udruzeni srpski vitezovi upute svi zajedno na 'odbranu otadzbine' u lov na veshtice a nas da puste na miru. Medjutim, moguce je da se desi sve osim ovog zadnjeg, da nas vec jednom ostave na miru i napuste fotelju...

jelena

pre 16 godina

Boze, zemlje i politicara???Pa zar sa Palmom da se slozim, zar da jedino normalno u ovoj vesti bude ono sto je izjavio gdin. bethovenov savemenik???Da nije navedeno koje ovo izjavio stan bih ulozila da se kladim da nije niko od narodnjaka, ali...u zemlji srbijici svakakva cuda su moguca!!!

Vladimir

pre 16 godina

Posteno! Samo plasim se da imamo jos trojanaca. Plasim se da ce BoTa radije na istu stranu sa njima,nego na evropsku stranu, gde bi morao da uvazi LDP... Nadam se da gresim ali me jeza podilazi.

Biljana

pre 16 godina

Muka mi je od ovih propalih politicara iz DSS. I sa crnim djavolom ce samo da su na vlasti. Briga njih kako zive gradjani kad je njima dobro dok ih finansira Miskovic.

goran

pre 16 godina

Fala Bogu,recite vec jednom narodu ,to je ta prirodna koalicija koja ce konacno unistiti Kostunicu i poslati ga na djubriste istorije gde mu je i mesto.

sloba

pre 16 godina

" Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar." - Loncaru, to pitaj svog sefa, Voju, a ne nas.

Tibadar

pre 16 godina

DS mora da prizna da je Kosovo nepovrativo u okvire Srbije, i da moramo svi zajedno da se krecemo napred, napred u EU. Nema smisla govoriti "i jare i pare" kada i sami znamo da to nemoze da se desi. Uostalom, i zvanicnici EU govore da Srbija mora da bira.

Bolje Srbija bez Kosova u EU, nego Srbija bez Kosova i izolovana.

A.Semjonov

pre 16 godina

Srbija pod ideologijom SRS-a i DSS-a sigurno izabira samoizolaciju i to ne bi bilo prvi put.Seseljeva stranka zna kako se to radi a Kostunica ce mu svesrdno pomagati.

jutarnja kafa

pre 16 godina

Uf,dobro je,ziv je!Loncar se oglasio!Sinoc ga nije bilo na Beoviziji pa sam se uplasila da mu se nesto nije desilo.Salu na stranu,taj covek ne silazi sa ekrana,toliko iritira svojom pojavom,glasom odnosom prema novinarima....ja sam mislila da je on ministar prosvete, izgleda da sam pogresila ,on je ministar za sve i svasta.Cudo,kako se covek u sve razume.Sreca te ga vise necemo gledati ni slusati njegove nebulozne izjave.

"patriota"

pre 16 godina

Slušajući gospodina Tadića u emisiji "Utisak nedelje" i ovo što priča gospodin Palma,čini mi se da je ovaj drugi mnogo više spremniji za kaže kakvo je pravo stanje u državi i naravno ima hrabrosti da otvoreno kritikuje gospodina Koštunicu...Ma koliko sam želeo to da čujem od Tadića,ništa...Čak je posle svega ostavio prostora za ponovnu koaliciju sa DSS-om...Kaže da Čeda nije glasao za njega...Strašno,da nije bilo LDP-a,Nikolić bi bio predsednik...Mada,Tadić je prvo pružio ruku Nikoliću,kao da je ovaj pobednik...Sa takvima Tadić može...A LDP mu je nesiguran...Strašno...Zaboravljaju skoro svi da je Tadić uz Koštunicu najveći krivac za ovako visok rejting radikala...Agonija se nastavlja...Možda ako pobede radikali,dotaknemo dno i ponovo se dignemo iz pepela...Užasno je ovako i razmišljati ali Tadićeva i Koštuničina politika nas je dovela do toga...

KIgor

pre 16 godina

Pa od Koštunice ne bi ni očekivao ništa drugo, čovek bi sve uradio da ostane još na premijerskom mestu, mada ne isključujem ni mogućnost da opet obrlati Tadića, kao i svaki put. A kao što vidimo, i u DS-u polako počinju podele, važna je fotelja, ne daju je drugima. DS od 2003. godine nije više ono što je bio, nema ko da ih vodi.

igor

pre 16 godina

Neverovatno je da je Loncar doktor nauka i profesor na beogradskom univerzitetu.Njemu smeta Canak zato sto gocori istinu,po njemu svi treba da zivimo u zemlji iluzije u kakvoj zive on i njegov vodja.A tek ovo parafraziranje i lazno navodjenje "ako se srbija odrekne duga odrekla se i kosova.Pa gospodine loncar,jedno pitanje za vas "Zasto se Srbija odrekla poreza na kosmetu,a ne kosovu kako vi kazete i vec se odricete metohije"

Nikolic Milan (G17+)

pre 16 godina

Gospodine Loncar nemojmo biti naivni! To sto vi radite u dosluhu sa SRS vise nego ocigledno vodi Srbiju u samoizolaciju! Vasi potezi i najave onoga sto biste uradili prema EU upravo to potvrdjuju. Prema tome samo vi nastavite sa svojom politikom, a narod ce se na predstojecim izborima jasno opredeliti za momentalni nastavak puta Srbije prema EU. To je jedina zdrava politika za Srbiju u ovom trenutku i na duze staze kako po pitanju jacanja ekonomije tako i po pitanju ocuvanja Kosova i Metohije.

Toleranti

pre 16 godina

Loncar: "Nenad Čanak otvoreno saopštava da veruje svojim očima da je Kosovo nezavisno", zar vi g.Loncare vjerujete vasim ocima da je Kosovo zavisna od Srbije?. . .

Josip Vasilj

pre 16 godina

Najgore će biti ako Tadić, nesiguran u pobjedu, okrene leđa Evropi, i pridruži ovoj dvojici samo da bi ostao na vlasti. A bojim se da će upravo tako i biti…

Mira Karaoglanovic

pre 16 godina

Nas Predsednik, za koga smo glasali, sve misleci o DRZAVI, smatra da su mu ovi profasiti blizi od LDP-a. Blago nama i DEMOKRATIJI. Koga u stranci je on pitao za misljenje. Uvek govori Ja pa Ja, kao da je on Demokratska stranka. Dokle ce licni animoziteti biti vazniji od nacionalnog pitanja. DSS nas saplice vec OSAM godina, a Tadic smatra da moze sa njima, a NECE sa nama. Bravo! To je hvala za moj glas.

milos

pre 16 godina

Sa Srecom! Iskreno zelim da DSS i SRS oforme vladu i da se onda vidi koliko su ovi ljudi nesposobni da rade bilo sta drugo osim da bacaju maglu oko sebe. Uz malo srece cemo srediti dve muve jednim udarcem kada budemo ovu vladu rusili za jedno godinu i po dana.

Dragisa

pre 16 godina

Ako ovo ne bude dovoljan povod DS-u da ponovo razmisli o udruzivanju svih partija koje imaju iole normalno razmisljanje, ja ne znam sta ce. Narodnjaci, Radikali, Komunjare i ko zna ko ce sigurno da se udruzi a Tadic ce i dalje da gubi energiju na pljuvanje LDP-a i dok on to radi eto nama nove progresivne vlade u sastavu SRS-DSS-NS-SPS-JS i ko zna ko jos.

Ivan

pre 16 godina

Bravo godpodine Tadicu.
Ovim se pokazalo koliko je LDP bio u pravu kada je govorio da Kostunica ne sme da bude premijer. Pomogli ste mu da nam oduzme jos godinu dana zivota i sve shvatili kada je vec bilo kasno.
Jadna je zemlja koja ima predsednika koji sve poslednji shvati.
Zao mi je sto sam dva puta putovao Beograd-Nis i nazad da bi glasao za vas na izborima, imate vlast ali sa njome ne znate da uticete na moj zivot.
Hvala i zbogom.

Gračanica

pre 16 godina

Palma,Palma,Palma...Jel to beše onaj što u njegovo vreme Bah,Čajkovski ,Betoven,Šuman i ostali pevači nisu bili popularni na svadbama i ispraćajima?Da mi je da znam ko mu piše ove misli i govore!

Pedja

pre 16 godina

kako je to gospodin Palma preko noci postao jedan od najcitiranijijih politicara u Srbiji? Covek kome se "urbana i civilizovana" javnost ismejavala naprasno je postao vizionar koji deli lekcije. Samo zato sto prica protiv Vojislava Kostunice. Vise nije bivsi saveznik Arkana vec uspesni gradonacelnik jedne od najrazvijinij opstina u Srbiji. Interesantno.

Nostradamus

pre 16 godina

Svaka ptica svome jatu leti, kaze nas narod pa tako i Voja konacno stize tamo gde mu i jeste mesto - medju Radikale. Ako pobede na izborima onda ce Toma ili jos bolje Seki iz Haaga voditi vladu, a Voja ce im valjda zaostravati olovke ili prazniti pepeljare? Nusic je mrtav a toliko se divnih stvari desava u Srbiji.

karl marx

pre 16 godina

Ovi predstojeći izbori će biti prljavi ali po mojoj ocjeni bez razloga. Kao što reče ministarka spoljnih poslova Austrije "Srbija se nalazi u sredni faze preispitivanja" a to znači u fazi spoznaje relanosti i za to jednostavno treba vremena. Možda će biti lakše ako pobijede proevropske snage ali pod uslovom da ne ulaze u trule koalicije koje će i dalje bacati prašinu građanima u oči. U tom slučaju će faza koju je dobro uočila austrijska ministarka trajati mnogo duže. Ako pobijedi konzervatino-nacionalistička opcija, ta koalicija bi bila stabilnija i veće su šanse za preokret njihove politike koji se desio sa HDZ u Hrvatskoj ili Dodikovim "socijaldemokratama" u BiH. U svakom slučaju ovi izbori mi ne djeluju istorijski kolikko je istorijski trenutak u kom se Srbija nalazi.

malecki

pre 16 godina

Ako SRS i DSS stvarno budu formirali vladu to će značiti početak odvajanja Vojvodine od Srbije. Radikalima u Vojvodini opada rejting, na pokrajinskim izborima pobeđuje demokratski blok. Radikalska vlada u BGD, demokratska u NS?! Biće interesantno...

fabs

pre 16 godina

Ono što se odavno znalo, isplivalo je na površinu.
Nadam se da su ovi iz suprotnog tabora svesni šta ovo znači i da će znati da iskoriste ovu situaciju...

Milan

pre 16 godina

Pa, vi iz DSS i NS birate izolaciju svojim infantilnim postupcima, covece. Eto vam Radikali pa sa njima pravite Vladu ako vas narod izabere. Ako dobijete vecinu - nista bolje nismo ni zasluzili. To ce podjednako biti i Tadiceva krivica koji je mesecima koalirao s vama sedeci na dve stolice.

Просветар, 6. октобар

pre 16 godina

Напокон су маске пале!!!
А сада све паметно и напредно у једну колону на челу са Борисом Тадићем и Демократском странком.
Да завршимо оно шта смо пропустили 6. октобра.
Да им се "осветимо" за Ђинђића, а све ове квазидемократе пошаљемо у заборав. ЗАУВЕК!!!

mens

pre 16 godina

Sasvim je izvesno da cemo posle izbora imati novu konzervativnu Vladu na celu sa Kostunicom, podrzanim od radikala koji nece OPET preuzeti direktnu odgovornost. Znaci gledamo Kostunicu jos jednom. E onda nam ne ostaje nista drugo nego da krenemo sa ulice kao 96/97 i 2000-te. Jer ovako vise nema smisla. Loncar??? Ko je to?

igor

pre 16 godina

ovaj palmic se konacno opametio. iz paracina sam i do ovog trenutka nisam mogao da ga podnesem ali polako pocinjem da menjam misljenje.
makar po malo. zdraaao

Đorđe

pre 16 godina

Pa to je odavno poznato da je Koštunica bliži SRS nego DS. Drago mi je što je najzad pokazao pravo lice i da će građani Srbije ovog puta znati zašta glasaju. DSS i SRS je i nekako prirodna koalicija, a najviše im je zajedničko to što su uz SPS najodgovorniji za gubitak Kosova. Radikali svojom pogubnom politikom samouništenja, a Koštunica time što je zemlju unazadio, što za 2 mandata nije uspeo da potpiše sporazum o pridruživanju i još mnogo toga lošeg što je drstično pogoršalo našu pregovaračku poziciju. Zahvaljujući njemu postali smo neozbiljna i nestabilna država koja nije u stanju da zaštiti sopstvene interese. I upravo oni koji su doveli do gubitka Kosova sada su najžešći u tzv "odbrani". Užas koliko ti ljudi nemaju morala.
Prema tome iskreno se nadam da će nakon ovih izbora Koštunica dr. Vojislav zajedno sa svojim Radikalima otići u istoriju političke scene Srbije i da će Tadić uspeti da formira stabilnu i Evropski orjentisanu vladu.

Sokrates

pre 16 godina

ZURIM pre nego sto me Palma PREDUHITRI i on Vam objasni da Izborima Srbija prakticno priznaje nezavisnost Kosova ? A evo kako : ako je Kosovo sastavni deo Srbije kako neki tvrde, onda bi logicno bilo da i Albanci sa Kosova biraju parlament Srbije, a posto to njima NIKO i ne nudi pokazuje da se Srbija pomirila sa realnoscu. Sve ostale price su borba za FOTELJE !!!

big brother

pre 16 godina

Ako realno gledamo stvari, dva čoveka bi mogla današnju Srbiju najbrže što može uvesti u EU !! A to su PASTOR I ČANAK !!!
Jedini, koji se još nisu kompromitovali, a sve što su govorili, imalo je težinu...

steva

pre 16 godina

ne bi bila loša koalicija da sa DSom i g17+ bude i Palma.I da mu se da da bude ministar za infrastrukturu,bio bi 100 puta bolji od Velje ilića,jer možda mu je opšta kultura na niskom nivou,ali zna da napravi pare.Takođe bi Ješić trebao da bude ministar za lokalnu samoupravu jer je Inđija takođe pod njegovim rukovodstvom procvetala.Kada bi svaki manji (a i veći)grad u srbiji bio kao Jagodina i Inđija,u Srbiji bi bilo mnoooooooogo bolje

johnny bravo

pre 16 godina

Napokon je ta njihova tajna veza obelodanjena !!!
dugo je trebalo da maske padnu,ali bolje ikad nego nikad!!!
SAMO HRABRO BORISE!!!! U EVROPU!!

Мина

pre 16 godina

Па није Воја тек тако поднео оставку, нормално! Свако ко мало мисли могао је помислити на то да на исту функцију (премијера) рачуна после избора, али подржан од стране СРС. Тома би био председник народне скупштине и ето начина да се нађе начин да се "скине" Тадић...Ко каже да у том случају не бисмо баштинили европске тековине - мислим ту на ону насталу у средњој европи тридесетих година прошлог века. Могли бисмо тај систем "легалистичког" насилништва звати...можда...КОСОВИЗАМ!3

psiholog

pre 16 godina

Naravno da je bilo potpuno jasno da Kostunica ne bi tek tako iz humanih pobuda i sopstvene demokraticnosti raspustio vladu, a da nije SEBI obezbedio drugu stolicu.KOSTUNICE, KAKO TE SAMO NIJE SRAMOTA?Stvarno mi je zlo od svega....

Potpuno sluđen

pre 16 godina

Kad se neko zalaže za prekid diplomatskih odnosa sa zemljama koje priznaju Kosovo i pregovora sa EU,onda zaista ne znam kako bi se to drugačije nazvalo osim samoizolacija. U poštene namere DSS verovaću tek onda kada nam objasne cilj svoje politike, odnosno kako u novonastalim okolnostima vide pravac ekonomskog razvoja zemlje, jer evidentno je da politika koju predlažu vodi u propast.

Maki

pre 16 godina

Mudar je naš gospodin Tomić!
Što da podrži Koštunicu kao premijera pre izbora, kada je bolje da da Koštunica podrži njega posle.
A što se tiče pametovanja gospodina Lončara o tome da ni jedna zemlja ne bi izabrala samoizolaciju je obična glupost.
Pa mi smo zemlja koja je to već jednom uradila. Samo nama nije dovoljno da nas naša glupost jednom udar po glavi mi uvek moramo da ponavljamo razred.

Bivsi glasac DSS-a

pre 16 godina

Nikada vise necu glasati za DSS, jer su stvarno presli u kolektivno ludilo.
Ljudi, nema nam buducnosti bez Evrope.
Sada cemo na izborima birati ne izmedju EU i Kosova, vec izmedju toga da li ce ostatak Srbije biti drzava ili protektorat.
Ko to ne vidi,......

Calypso

pre 16 godina

Baš me zanima kako vi to mislite da vratite Kosovo, a da vam pravo kažem malo mi je već muka od vaših predloga. Što pre shvatite da vi niste pravo rešenje, to bolje za ovaj narod, a vi NARODU želite sve najbolje, zar ne? Mi tražimo mlađe, energičnije, pametnije od vas. Dosta mi je vaših zaleđenih faca, samo se brinete da su vam fotelje meke, da se ne nažuljate, jer treba u njima sedeti i dremati još mnogo godina. E, nije nego! Uzmite otpremnine i neka vam je onako kako ste nama obezbedili.

Biljana

pre 16 godina

Mozda je bilo razgovoara tu i tamo, ali ne verujem da je to dogovoreno. Jer zasto onda Kostunica nije da ostavku, sacekao 30 dana po Ustavu, koje bi imao da nadje resenje tj. napravi Vladu sa Radikalima. Za to mu nisu bili bas potrebni izbori...

Ненад Станојевић

pre 16 godina

Ма људи, ови избори долазе у прави час, да на политичкој сцени остану две партије (ДС и радикали), ДСС неће прећи цензус и Воја лагано, мада бих ја волео да је то урадио много раније, може у 'заслужену' пензију!!

milans

pre 16 godina

gosn bivsi , i nikad vise ministre, da ste radili svoj posao, i onaj vam je bio dobar, prve pratilje za hag, ne bi se mi sad nasli u ovoj situaciji.Posto ce te vi sa radikalima, ostavite druge da biraju sa kime ce, i posto ste dovoljno naivni da ne vidite gde vam je kosovo i treba da odete u istoriju

Nensi

pre 16 godina

Vuk dlaku menja , ali cud ne menja, ni na trenutak me nije Kostunicina odluka da raspusti Vladu pokolebala da pomislim da ipak ima u njemu nesto ljudsko, zasto bi obarao Vladu i pravio je sa radikalima, kada ce to isto da dobije novim parlamentarnim izborima, ne krije vise svoje namere, vrlo perfidno "vracam mandat narodu pa neka sam odluci, demokratski orijentisane stranke i glasaci ovaj put moramo odigrati jako mudro inace odosmo vremeplovom u proslost.

Smederevac

pre 16 godina

Tacno je da Srbija nikada nebi izabrala izolaciju,ali je tacno i to da bi ste je vi izabrali samo da ostanete na vlasti.Zato su naredni izbori vise nego referendum izmedju turbo-folk koalicije i boljeg zivota.

Marko

pre 16 godina

Ljudi, udruzite sve proevropske snage... Ovo ne valja, vraticemo se u devedesete... Narode Srbije, ovo se ne sme dopustiti! Moramo svi 11. maja da pokazemo da imamo vise snage nego "oni"... Ako se to ne desi, ja, i mnogi ljudi koji poznajem reci ce Srbiji dovidjenja zauvek!

Slavko

pre 16 godina

Ja se svecano obavezujem da vise nikada necu glasati za DSS, jer sam sve ove godine bio brutalno vucen za nos, a sve u najboljoj nameri da DSS istraje na Evropskom putu i da partija istraje na svojim programskim nacelima.
Pobogu Vojo, Radikali ce nas progutati kao zmija zabu.
Srasno!!!

Filippo

pre 16 godina

Ma da, kakva crna samoizolacija, samo plase narod. Ostace nam uvek nasi prijatelji - Kuba, Belorusija, Iran, Venecuela, Sao Tome i Principe...
Jao Kostunice...

(Vlast)a

pre 16 godina

U normalnoj zemlji,nakon ovakve vladavine i svih steta koje su napravili,umesto pravljenja koalicija,bolje bi bilo da spremaju nuzni prtljag za zatvor,a neki bi mogli i u Sheveningen.Naravno,ne zaboraviti graditelja toaleta,bolnica bez dozvole i slicnih velikih uspeha za Srbiju.Oni nisu nasa briga,nego to kako da animiramo gradjane da je Evropa bolja od zatvaranja u svoju prokletu avliju.

zuc

pre 16 godina

Neko bi rek'o "Ovaj Palma, bas je OK". On je lik isti kao i ONAJ SA KANUOM U BAZENU i ne treba nikako nasesti na njegovu pricu i ned'o bog ponuditi mu neko ministarstvo. A cuo sam od predsednika kako je pohvalio takvo razmisljanje.

Dus@n

pre 16 godina

DSS ce se utopiti u SRS. To je buducnost ove stranke, a sto se tice DS-a kao najvece demokratske stranke,ako ne budu napravili najsiru mogucu demokratsku kolaicuju,ukljucujuci i LDP,neverujem da ce moci formirati vladu,a time ni evropski put Srbije.

yoyokiwi

pre 16 godina

Hvala Bogu da se najzad vidi kojoj stranci pripadaju Kostunica, Loncar i njima slicni...

Prijatno iznenadjenje je definitivno neocekivani glas razuma Gospon Palme...

Marko

pre 16 godina

KO SME DA VAS POGLEDA U OCI !!!
sada sam siguran da nase društvo
pati od kolektivne amnezije...Molim Vas da svaki dan puštate retrospektivu izjava i poteza dr. Vojislava Koštunice od pre 12. marta do danas i sve će nam biti jasno.

sramota

pre 16 godina

znate li sta je najgore...sto je palma shvatio neke stvari,a kostunica,loncar i ostatak ove ispod-cenzus stranke nije!!!!
p.s.plakao bih da mogu da dodjem do daha od smeha...

Loodilo

pre 16 godina

Ja moram da priznam da sam šokiran ovim što je Palma rekao.
Pozitivno šokiran.
Ni u najluđim halucinacijama nisam mogao da zamislim da ovaj lik može da sroči ovako nešto i da to jasno kaže, bez obzira na posledice koje takav stav može da ima po njegovu političku sudbinu.
Možda bi trebalo poslati u Jagodinu onog mnogouvaženog predsednika Srbije na kraći kurs o političkoj principijelnosti.

Danijel

pre 16 godina

Što bi rekao Mija Aleksić u "Maratoncima" :"Kad se sad nisam šlogir'o nikad i neću".Ne mogu da verujem šta Palma Betoven ( od aqua-parka & zoo vrta a uskoro i muzeja voštanih figura) priča.Iako sam iz Paraćina,neću da budem maliciozan i trudim se da ne pomislim da će uskoro smak sveta!?

Dusko

pre 16 godina

Od toga da DSS formira vladu sa radikalima posle izbora NEMA NISTA ! Vladu ce formirati DS,DSS i G17+ , isto kao i do sada,mozda samo sa malo drugacijim rasporedom ministara. Znaci sve ostaje isto.Videcete.Ovo je sve samo lakrdija.

Ivana

pre 16 godina

I sta mi preostaje nego da kazem jos da se nadam da ce DS,G17+,LDP i ostali da naprave novu vladu,jer da se razumemo,ako Tadic nece sa LDP-om ostaju mu DSS i takvi.A kako vidim,nije pokazao da hoce,nagrdio je LDP-ovce-uzas,a ja sam inace i sama clan DS-a.

Milan Danilovic

pre 16 godina

Meni ovo pregrupisavanje na političkoj sceni Srbije, izgleda kao konačno priznanje ko sve stoji iza ubistva pokojnog Zorana Djindjića. Na istu stranu, pet godina posle, sve misleći da su zametnuli tragove i da sada otvoreno mogu da posluju, evo ih i DSS i NS i SRS i SPS. Da li je Srbija zaboravila?

Mila

pre 16 godina

Ne razumem ćudjenje? Kada je DOS pobedio tog fatalnog 5.oktobra punog nade i olakšanja, bila je jedna knedla, bar u mom grlu. Tad se govorilo da je OVAJ čovek Šešelj u belim rukavicama. Vojislav Šešelj, pardon, Vojislav Koštunica, je SAMO prešao na prirodnu stranu. Plaši me to definisanje. Da nije Voja konačno 'dovršio' započeto pa se u pravom trenu vratio korenu? Što se tiče g. Palme, volela bih da hrabro kaže o svojim greškama ili zabludama u prošlosti. Tad bih ga svim srcem prihvatila pa i oprostila. On je to pokazao svojim stavom, ipak... A njegovo obrazovanje? Pa ne mora znati ko je Betoven i Mocart ako ima zdravog razuma. Koliko se njih pozivalo na svoje diplome a činilo patriJJJotsko bezumlje?

jelena

pre 16 godina

Boze, zemlje i politicara???Pa zar sa Palmom da se slozim, zar da jedino normalno u ovoj vesti bude ono sto je izjavio gdin. bethovenov savemenik???Da nije navedeno koje ovo izjavio stan bih ulozila da se kladim da nije niko od narodnjaka, ali...u zemlji srbijici svakakva cuda su moguca!!!

slobodan

pre 16 godina

Pa, protiv toga se i borimo, da nas ne uvedete u samoizolaciju a zasto, pa to treba da nam objasnite, zasto hocete da nas uvedete u izolaciju?

ekonomista

pre 16 godina

Relacije koje Lončar spominje u komentarima koalicije DS G17 i LSV su vrhunac nemoći DSS. Šta njega briga ko sa kim pravi koaliciju, neka gleda svoju stranku koja se udružuje sa radikalima. Još je pokojni Đinđić znao da vama nije mesto među proevrposkim strankama kad vas je isterao iz DOS-a. Svako ko se udružuje sa radikalima otvoreno podržava politiku izolacije Srbije. Izgleda samo vama iz DSS nije jasno da Srbiju ne mogu da vode ultradesničarske stranke.

Marko Dj.

pre 16 godina

Gospodine Loncar, Srbija je u de facto i de jure izolaciji poslednjih 20 godina. Mozda niste upoznati ali gradjanima ove zemlje trebaju vize za otprilike 9/10-ina zemalja sveta. A zasto bi to izabrali? Hmmm, odlicno pitanje. Zato sto su gradjani Srbije to vec ranije radili, zato sto vise od 2 miliona njih zeli povratak u proslost, zato sto su mazohisti, glupi ili mozda zato sto im je postalo svejedno... Sta vi mislite? O da, vi ne mislite jer je tu gosn premijer da misli za sve vas. Welcome to democracy!

Mile NS

pre 16 godina

Obrazovanje i pamcenje ministra prosvete je u krajnju ruku problematicno:
"Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar"

Ne bi Srbija bila prva koja bi to uradila, bilo ih je puno, ali smao dva primera za podsecanje: Albanija sa Enver Hodzom, Kambodza sa Crvenim Kmerima.

Eto poredjenja se sama namecu!

Gradjanka

pre 16 godina

Na gradjanima Srbije je da do toga ne dodje. Secamo se devedesetih. Znamo da sve godine na vlasti nista nisu uradili na korist vec da je rezultat na stetu Srbije. Ovi izbori su jos jedan dokaz tome.

Nele

pre 16 godina

Nikakvo cudo ne bi bilo da Velja i Kostunjavi sklope koaliciju sa crnim djavolom samo da bi bili na vlasti. Toma ce nam lepo pokazati kakav je covek ako, posle onog magarcenja koje mu je Kostunica priredio sa biranjem za predsednika skupstine, bude zajedno s DSS-om. Naravno da Radikali nece imati potrebnu vecinu pa ce Toma morati da polize mnogo toga sto je rekao. Sto se Loncara tice, naravno da njega i sve iz DSS-a oci varaju kad ne vide da je Kosovo vec od `99 nezavisno. Sad su mu krivi i Canak i Dinkic i svi oni koji realno posmatraju stvari. Dakle, ko obmanjuje narod, morace da procene gradjani Sbije na izborima.

Milena

pre 16 godina

Zar gospodin Loncar nema dovoljno problema u svom resoru?
Svakom svesnom coveku je jasno da se osamosteljenje Kosova toliko zahuktalo da povratka nema.Niko nas ne pita i nista o tome ne odlucujemo.Na zalost,izgleda da bas ima onih koji nas guraju u samoizolaciju pozivajuci se na toliko otrcanu frazu o "patriotizmu".

Ogorčeni

pre 16 godina

Gospodo,

sem ako niste slepi i gluvi - Kosovo je nezavisno i priznato kao takvo.

Hoćete da nam kažete kako će se države listom pokajati i poništiti priznanje Kosova?!

BOBAN ILIC

pre 16 godina

Boris Tadic je dosta dobar salonski drzavnik ali je stvarno daleko od , pragmaticnog duha i politickog potencijala pokojnog Zorana Dzindjica ,na zalost mi danas nemamo Zorana ,imamo Tadica. Kome bi palo na pamet dve hiljadite da ce Evropske integracije i moderna evropska srbija ikada vise biti pitanje na dnevnom redu,na bilo cijem stolu u Srbiji.Malo mi je zao da Cedu niko ne shvata ozbiljno, a bez njega nece moci da se formira demokratska vlada ovog puta.On vise nije bacen glas nego ozbiljan politicki kolac urbanog gradjanstva, zamlje Serbije. Radikali su poceli da se redovno tusiraju i sisalu , pa sta , u glave su iste ne treba im pridavati vaznost, ni jedan pogled niti komentar.

Boško

pre 16 godina

U vreme "vizionarske" vladavine Envera Hodže u Tadašnjoj Albaniji, ovde su se uz grohotni smeh prepričavali vicevi o podmornicama koje rade "na vesla", a kojima su arbanaski soldati štrapacirali Jadranom... Sada nama građanima Srbije preostaje "zanimljiv" izbor i odluka nakon "žmurećeg pogleda" u kompas,u kom pravcu usmeriti našu "crvotočnu" barku, ili na vreme pribaviti dovoljnu količinu bodljikave žice za korenito/radikalno kvazi patriotsko opasivanje naših bezgraničnih sujetnih ograničenosti! Hoće li onda preostati mesta za mežekovsku "ljubav preko žice"?

Darko

pre 16 godina

Dogovor verovatno jeste postignut sa SRS i tu nema šta da nas čudi, ali ovaj Lončar je očigledno postao "devojka za sve" kada se našao pozvanim da kritikuje koaliciju koje možda bude a možda i ne.A sa kosovskim dugom baš iritira.Kakve veze ima priznavanje ili nepriznavanje Kosova sa plaćanjem duga? Neka DSS plaća taj dug iz svog džepa ako smatra da se time nešto dokazuje.Dalje, Lončar kaže da bi smo bili prvi koji su izabrali samoizolaciju, samo što on zaboravlja da smo mi to već jednom uradili zahvaljujući politici koju je između ostalog predstavljao i njihov budući koalicioni partner.

Radomir

pre 16 godina

Žao mi je Srbije, žao mi je mene! A da 7.000.000,00 građana ne bi bilo u opštoj žalosti, samo jedan mora biti žalostan. Verujem da hoće!

rasejani srbin (srbin u rasejanju)

pre 16 godina

"Propaganda o samoizolaciji je najobičnija podvala i obmanjivanje građana Srbije. Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar.
....Heee, pa zato sto to i jeste sama uradila u proslosti, bar nekoliko puta, samo zato to ne bi bio prvi put.
..."U to ime, sve vas srdacno pozdravljam"...

molim?

pre 16 godina

Manite se svi pametovanja (pogotovo ti Lončaru). Izbori će pokazati ko je gde u ovom trenutku... mislim da će se neki jako razočarati!

celavac

pre 16 godina

"Ministar" je zaboravio da smo do pre samo 10-ak godina bili u izolaciji u koju smo se sami uvalili (bez obzira na sve teorije zavere koje postoje u ovom narodu).Ja samo hocu da bar moje dete oseti deo nekog opuštenijeg života, a da ne mora da ide preko granice.Patriote i demagozi, marš na Kosovo.

Sladjana

pre 16 godina

Možda bi bilo dobro da bude haosa i da se ovaj narod ofrkesi od patriota. Mislim da Lončar i njemu slični obmanjuju narod da se bore za Kosovo, koje je država od 1999. godine kada smo "pobedili NATO"!

pera

pre 16 godina

Da li sam samo ja u pitanju ili jos neko ima utisak da kada ovaj Loncar progovori, kao da prica na turskom?!

Ja njega nista ne razumem. Da li ima imalo logike u tome sto on prica? Da li on sam veruje tome sto kaze?

krle

pre 16 godina

Pita se Lončar koja bi to zemlja sama sebe gurnula u izolaciju i još kaže da Srbija neće biti prva u tome! Dakle, ovaj sjajni ministar je izgleda zaboravio da je Srbija 3 godine bila pod ''ničim izazvanim sankcijama'', za koji period smo slušali identičnu propagandu onoj koju danas vodi DSS, a to je da je svet zao, a mi smo jadni i dobri i svi nas mrze, šmrc, šmrc, ali nećemo se saginjati, već ćemo biti dostojanstveni, pa ako se budemo tukli oko vekne leba ili litre ulja ili ako budemo 3 meseca spavali u memljivim podrumima krijući se od ''zločinačke NATO agresije'', i tada ćemo biti dostojanstveni u svojoj bedi i nemaštini. Možda je taj period Lončaru i ostao u lepoj uspomeni i možda on to ne doživljava kao samoizolaciju, ali ako je tako, to znači da bi gospoda iz DSS pristala da se isto ponovi i pri tom bi nam tvrdila da ''smo mi i dalje za EU, ali dostojanstveno''. Fuj!

Mashinovodja

pre 16 godina

"...Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar."
Zato što ima Lončara i lončare za ministre, Koštunicu za premijera, a radikale kao "opoziciju", eto zato!

Ovaj Lončar je stvarno biser nad biserima. Kad god čovek pomisli da više ne može da nadmaši sumanutost i glupost svojih prethodnih izjava, on uspe da nas uveri u suprotno.
Dakle, on ne veruje svojim očima da je Kosovo nezavisno, nego više veruje partijskom saopštenju po kome se to uopšte nije dogodilo. On bi da i dalje otplaćuje kosovski dug, ali pretpostavljam, samo pod uslovom da to nije iz njegovog ličnog džepa.
Ma, falabogu, jedina dobra stvar u celom ovom cirkusu oko Kosova je što ovaj i njemu slični likovi i štetočine is DSS-a uskoro odlaze u trajni zaborav gde im je i pravo mesto.
Neće im pomoći ni otvoreno pajdanje s radikalima, jer takvih istih Toma ima više nego dovoljno, koji jedva čekaju da zauzmu mesta koje će Lončar i ostali lončari isprazniti.

vojvodjanka

pre 16 godina

Mislim da bi se ministar Loncar mogao malo pozabaviti i prosvetom,posto se sva njegova aktivnost svodi na laznu patnju za Kosovo,da bi obezbedio sto vise glasova stranci i premijeru koji je izgubio razum!Ako tako nastave,ni Vojvodina nece vise hteti da bude deo Srbije koja misli da moze da zivi od ideala!

Diogen

pre 16 godina

Tomislav i Vojislav .Kako to zvuči u ušima birača?Meni to budi uspomene na krizu , rat,bedu i beznađe.Pa što da ne još jednom pokažimo ko smo mi i zaratimo sa celim svetom.Jedino dobro osetiće oni koji vole skupe parfeme,deci da kupuju jahte,da žive u Moskvi,da imaju stanove u Parizu,Londonu,da voze Majbahe.A vi glasajte za njih i normalno obezbedite mesta na groblju,pored kontejnera,da ne možete da odete u goste na svadbe i da izbegavate prijatelje jer nećete imati para.MA POKAŽIMO CELOM SVETU - POKAŽIMO I SEBI DA JOŠ IMA MESTA ZA GORE,GLUPLJE.ZNATE KOSOVO JE SVETA SRPSKA ZEMLJA,reče Koštunica zajedno sa Tomislavom i sedoše sa Miškovićem da popiju kafu.

GORDANA@KG.

pre 16 godina

To je bilo samo pitanje dana. I dogodice se. A mi svi vec osecamo posledice somoizolacije ili ti izolacije, kako god. Svakojaka poskupljenja, pad dinara, pad akcija, manje ulaganje u Srbiju... i mnogo toga.
Zato pamet u glavu. U EU ODMAH.

vladimirrr

pre 16 godina

to je to. treba jednom da se uverimo da li smo zrela nacija, i da li mozemo sami da odlucimo o svojoj sudbini. sada su svi otvorili karte. mislim da dss treba da izbaci slovo D iz naziva. ako demokratija ne pobedi treba nam uvesti protektorat !!! treba dati vlast ljudima koji mogu nesto konkretno da urade( ceda se dokazao!), a ne da samo pricaju........

Dragana

pre 16 godina

Bas me interesuje kakav bi plan DSS imala,ili ga vec ima,po pitanju Kosova?Volela bih da nam svima objasne sta zele da urade?Da se bore protiv EU i sveta?
Dinkic je jedini bio hrabar, jer je rekao istinu koliko para odlazi dole.Pitam se na koga i na sta?Zrtvovati 9 miliona ljudi za 150.000?
Tralala price...verujem da se Radikali i DSS nikada ne bi nasli na vlasti gde moraju da budu oni kojima ce da se prikaci gubljenje Kosova.Ne zele nikako da speru ono sto nam je Milosevic ostavio u amanet, za njih je ipak bolje da to odradi Tadic i ostali "izdajnici"koji eto tako zele da 9 miliona ljudi ima bolji zivot, pa makar bili i pragmaticni.
Pragmaticnost za DSS i radikale nije bas srednje ime.Vlast im je puno slatka da bi uopste i mogli da obavljaju svoj posao.Pitam se da li uopste i znaju sta oni tu rade?

normalan

pre 16 godina

Ne bi Srbija bila prva koja je izabrala samoizolaciju zato sto je Srbija prva koja je izabrala to. Setimo se.. "jescemo korenje" e te izjave o tome kako cemo da jedemo podzemne delove biljaka dolaze posle ovih o tome kako nece biti sankcija i izolacije. Priznajem, evo javno, samo mi je jedna stvar milija od te sto u sledecem sazivu Kostunice nece nigde biti u politici - a to je sto ni ovog Loncara nece biti u politici.

MaxBunker

pre 16 godina

Pa postoji "opasnost" da ta vlada bude dugotrajna i stabilna jer su radikali uvek bili lojalni koalicioni partneri a Koštunica sigurno neće nešto mnogo da talasa i pravi probleme u toj eventualnoj koaliciji.

Milan

pre 16 godina

Mislim da je ovo bilo i za ocekivati.
Premijer je kao grom iz vedra neba odlucio da vise ne bude premijer. Znajuci sta je do sad sve radio Kostunica, mislim da se on nebi tek tako odrekao premijerskog mesta a da nema plan B.

Kostunica dobro zna da ako udje u postizbornu koaliciju sa DS/LDP itd. nece dobiti premijersko mesto, makar izlazili na izbore josh 10 puta. Jedina sansa da zadrzi svoju fotelju jeste da udje u koaliciju sa SRS, kojima je u sustini i svejedno sa kim ce u Vladu, samo da dodju na vlast. Kostunica se ispostavio kao pravi patriJota za SRS, braneci ih recima "Sve su partije za evropu" i sl.

Oni koji ovaj put planiraju da daju svoj glas DSS-u neka dobro razmisle o tome, i neka se sete 5. Oktobra 2000 gde su pomagali da se obori rezim SRS-a i njima slicnima... ovaj put ce glasati za njih.

Ko ne poznaje istoriju, prinudjen je da je ponavlja.

Rade

pre 16 godina

Dovoljno je gledati i slusati mnogobrojne analiticare na RTS-u i osetiti taj srpski duh pomesan sa zeljama za pat
poziciju pa i vracanje u 90-e gde bi pokusali da zavedu diktaturu nad narodima koji danas zive u ostatku Srbije.Dovoljno je pogledati, Ilica,Nikolica, Kostunicu, Palmu i njima slicne i u ocima im procitati da ljudsko bice za njih nema nikakve vrednosti, a danasnja navodna borba za trenutno izgubljeno Kosovo, sluzi im samo kao paravan da ostvare svoje mracne ziljeve. Ako srpski narod na ovim izborima ne dovede nove snage
u parlament, vec to na srpski nacin iz inata prema samom sebi i u inat svojih potomaka ponovo omoguci SRS-u, SPS-u, DSS-u, NS-u i njima ideoloski slicnim, da se vrate u Parlament, onda taj narod osudjuje sebe na samounistenje. Postavljnje uslova EU ili ostalom civilizovanom svetu sluze danasnjem srpskom politickom aparatu da ocuva licnu kozu, a nikako drzavu u kojoj zive.

Ima li razuma?!

pre 16 godina

Kada vetar jako dune, na poljani se jasno vidi ko je kukolj a ko klica razuma...
Svaka čast gosp. Markoviću-Palmi!

U ovoj rovovskoj borbi gde svi treba da se prebrojimo i svrstamo među one koji su za bedu i one koji su za bolji život, ovakva gledišta gosp.Markovića su pravo ohrabrenje.
Čoveka treba pozvati i dogovoriti se sa njim da u, u predstojećoj borbi dva fronta - razuma i bezumlja, stane na stranu razuma (a ne da ostane negde između).

Sada kada je ili ili, svi su dragoceni i svakome treba ispružiti ruku!

Rasa

pre 16 godina

Samoizolacija!? Veoma verovatna i dobrodosla! Pa setimo se radovanja na mitinga na Trgu Republike kada smo "obavesteni" da smo, zbog uvedenih sankcija, spremni da jedemo korenje, zurki na mostovima u vreme bombardovanja ... Aman ljudi, mi smo mazohisticki lud narod a Kostunica to samo koristi po istom receptu kao i Sloba. Jadna nam majka!

Svetislav L. Kovac

pre 16 godina

Mnogo puta smo se uverili da je Palma neobrazovan (ovde necu pominjati njegov background). Sada vidimo, medjutim, da nije i glup... Sa aspekta zdravog razuma, Kostunicina racunica je veoma losa.

Milos

pre 16 godina

Parafraziracu govor ministra prosvete koji je, prilikom postavljanja na doticnu funkciju, odrzao pred rektorom, dekanima i prodekanima BG Univerziteta, medju koje sam i ja kao student prodekan bio;
-Postovani ja sam na ovu funkciju postavljen po kljucu a s obzirom da sam zaboravio govor ja nemam nista da vam kazem!!!
U medjuvremenu je doktor nauka naucio da govori. Bla, bla, bla.

Александар

pre 16 godina

"A ipak mi svakog dana, kada ustanem, pričaju o Kosmetu. Ali ujutru, nakon što se umiješ, treba nešto i da jedeš, pa da platiš struju, telefon, vodu, gas... Evo, ide prolećna setva. I niko ne pominje seljaka. Hoće li on sipati patriotizam u traktor da bi zasejao njivu"

Палма легендо :) Поред свих разочарења које доживљавамо из дана у дан, драго ми је да има људи који напредују у позитивном смислу.

Aleksandra

pre 16 godina

Pocinje da mi se jako dopada ovaj Palma. Govori narodskim jezikom, ono sto vole biraci Velje Ilica, a govori pametnije od njega. Iako mu je Betoven ili Subert pevao na uvce.
Isplatilo bi se njega slati po unutrasnjosti Srbije, sigurna sam da bi ga mnogi razumeli. Iako sam mislila suprotno, sada vidim da bi i njega trebalo ubaciti u proevropski blok. Sigurno bi privukao dobar deo glasaca kada bi mu se dalo dovoljno prostora. A onda zbogom i Veljo, a bez Velje ima i mnogo manje Kostunice.

Marko exNS

pre 16 godina

Kad je Canak 2000. rekao: "Zapusite nos i glasajte za Voju", svi su se zgrazavali... A nisu se zgrazavali, kada je Voja proglasio neuracunljivim Dinkica kao clana svoje Vlade, ili Palmu, kao svog koalicionog partnera... Cega god se dotakao, uprskao je (Djindjiceva vlada, Drzavna zajednica SCG, Ustav, Kosovo...). Jednom recju, teski baksuz. A meni licno dosta je vec igraca koji se stalno pozivaju na stvari na koje nemaju nikakav uticaj - niti moralni, niti formalni autoritet sa kojim mogu na njih da uticu. Onda neka vode duge rasprave po kafanama i akademijama i partijskim kruzocima, a ljude neka puste da disu.

ZAJEDNO!!!

pre 16 godina

UKOLIKO se ostvari ovaj scenario ja necu okriviti ni SRS ni DSS,nego DS!DS bi trebalo da ovoga puta,kao najjaca stranka demokratskog bloka,okupi SVE,ali bas SVE stranke koje su proevropski orijentisane.Ako se to ne desi,jasno ce se pokazati da DSu nije stalo do Srbije,odlaska u Evropu, boljeg zivota...nego samo do upravnih odbora i fotelja,a sve rukovodjeni sujetom i animozitetima!
DS-g17-SPO-LDP-LSV-SDP-SVM-JS-stranke nacionalnih manjina...ZAJEDNO da DSSu pokazemo gde mu je mesto!!!

Figaro

pre 16 godina

Ovaj Lončar tvrdi da je samoizolacija podvala.Gospodine bivši ministre,podvala je da se prekidom pregovora sa EU lakše brani Kosovo.Čak i jedan Palma(Betoven) to shvata.

Ivan M

pre 16 godina

Ne mogu da verujem sta nas Mocart, Subert, Betoven ili kako vec bese prica. Ako ovako trezvene i racionalne izjave dopiru od njega, to znaci da ipak za ovu zemlju ima nade.

Aleksa

pre 16 godina

Bolje bi bilo Lončaru da se malo 'pozabavio' školskim problemima (pijanim direktorima, nesposobnim nastavnicima, onima koji su uzeli otpremninu, a trebali su i pre toga davno da odu u penziju, popovima koji vršljaju po školama). Dobro je što odlaze sa vlasti inače bi se mi uverili ponovo u to, šta znači samoizolacija.

Uros

pre 16 godina

Iskreno, ne verujem da radikali hoce sa Kostunicom u vladu, samo bi im smetao. Dovoljno su oni jaki da idu na izbore sami, a i odgovara im da posle izbora vlada neko drugi, a oni samo da pljuju i ne rade nista i lepo od toga zive. Vise su oni potrebni politicki mrtvom Kostunici, nego on njima. Naravno, sve pod uslovom da Kostunica i Velja predju cenzus. Cak je i Palma Betoven-Sopen shvatio s kim ima posla i shvatio je kuda Srbija treba da ide i sta da radi. Covek je zadovoljan svojim lokalnim pozicijama i gleda kako da ih zastiti. Njemu ovog puta svaka cast, ispao je mnogo mudriji od nekih za koje smo mislili da su pametni.
Hajde da OSVOJIMO EVROPU ZAJEDNO!

Eugenija

pre 16 godina

Smatram da bi jedina veza Kosova i Srbije trebalo da bude u sistemu funkcionisanja oba entiteta kao protektorata nad kojim bi apsolutnu upravu mogla da ima jedino Evropa. Srbija sa garniturom politicara koja je od nje napravila ovo sto je dana, uz pomoc nezainteresovanog i pasivnog naroda. Samo, da li se bilo kome isplati da se nosi sa Srbijom, kada to ni Srbima ne ide u racun.

dusan

pre 16 godina

Ovo sa Palmom je mnogo dobro. S obzirom da je on demagog, to znaci da se mnogo biraca plasi izolacije Srbije, ukljucujuci i neke koje ne bismo mogli da svrstamo u proevropski opredeljene.

Zbogom Loncari

pre 16 godina

G. Loncar ovakvim saopstenjima neverovatno podseca na svog prezimenjaka (bivseg ministra) iz buduce koalicione stranke (SPS). Podcenjuje inteligenciju sopstvenog naroda.

Pera Pisar

pre 16 godina

Palma jedini prica o onome sto svakog normalnog coveka treba da interesuje a to je normalan zivot. Ne treba sa bazenom u kome mozes da vozis kajak dok razmisljas o Kosovu i klinici, ali bar zivot u kome ne mislis da li ces danas imati para da kupis mleko deci i kako ces da platis sve racune.

Pera Detlic

pre 16 godina

Ovaj Loncar je jos manje obavesten od Kostunice. Pa Srbija je vec bila u samoizolaciji, tako da ako to uradi ponovo ne bi bilo prvi put

"premijer" se u poslednje vreme piše malim slovom

pre 16 godina

Bojim se da Ustavu ili Izbornom zakonu nedostaje jedna veoma bitna stavka: Stranke sa jako malom podrškom u narodu NE MOGU dobiti mesto Premijera. Koštunica bi se borio za to mesto i kada bi ostao ispod cenzusa. NELEGITIMNO, ali zato LEGALNO!

neon

pre 16 godina

DSS je politički parazit. Napušta jedan organizam-domaćina, privremeno se kači uz drugi manji (NS) da bi onda prešao kod novog domaćina i nastavio sa svojim parzitskim političkim životom. Moto ostaje isti - ne znamo šta hoćemo, znamo šta nećemo. Uvređeni, povređeni i nesposobni. Blago Srbiji!

Farbani crnac u Moskvi

pre 16 godina

Nakon sto je pala Vlada, niko ne spominje sta ce biti sa podelom besplatnih akcija?
Izgleda da ce narednih meseci izbori biti jedina tema, a 2008-a ce ostati upamcena po stagnaciji na svakom planu!
Koalicije, dogovori, tracevi, novine pune izjava...plakati, spotovi, bilbordi...i...
prazni frizideri!

Apsolutna budala

pre 16 godina

"Što je BABI milo, to joj se i snilo." "Selo gori, a BABA se češlja". "Trla BABA lan."
BABA se polako ali sigurno nameće kao ključna ličnost u našem političkom životu.

Vojvodjanin

pre 16 godina

Evo nama i patriota zajedno... Konačno će moći da udruženo srbuju protiv svih svetskih zavera, domaćih izdajnika... Zamislite tu koaliciju - bolja ministarska mesta će dobiti ona stranka koja više voli Rusiju. Dr Vojislav će verovatno opet biti premijer, jer on ima neverovatnu moć da bude tas na vagi i da ubedi sve da bez njega ne može. "Evropski" blok je to već prošao, hajde sada da vidimo i ove "druge". Lično pozdravljam tu odluku DSS-a, jer će pomoći njihovom stacioniranju u biračkom telu. Međutim, ima tu jedna začkoljica - gde će SPO? On je dosad podržavao Velimira Ilića. Gde će petooktobarski junaci iz Čačka? Sa Radikalima i,verovatno, sa SPS-om. Nešto ne mogu da zamislim, ali hajde dobro... Nije ovo loše, jer će izbori dobiti referendumski karakter, sa dva tabora. Predlažem da se ova nova postizborna koalicija nazove "UPS" Udruženi Patrioti Srbije , a neka im himna bude " Ispod Palme na obali mora"

Zex

pre 16 godina

Samo ne znam kako ce to DSS praviti novu vladu ako osvoje svojh prirodnih 5% glasova ako uopste prodju cenzus sad kad im je i Palma okrenuo ledja i sasvim kulturno ih oblatio. E moj Vojo, najbolje bi ti bilo i da ugasis stranku a ne da zamajavas narod sa takozvaniom patriotizmom.

sandra

pre 16 godina

Ovaj Loncar je izgleda mirodjija u svakoj corbi! Mesa se i u sta treba i u sta ne treba. Vazno da nam je prosveta u sjajnom stanju, ali sta ces ministar nema vremena, non stop mora da daje izjave koje se ticu KOsova

BG Boy

pre 16 godina

Koji smo mi likovi? Kosovo je trziste od 2 miliona ljudi koji su zeljni svega i svacega.Umesto da iskoristimo sansu jer smo blizu i jer se u krajnjem slucaju poznajemo, da trgujemo i da im mi prodajemo nasu robu, mi cemo biti slepi i gluvi dok stranci ulaze na ovo VRLO INTERESANTNO TRZISTE! Nasi pokusavaju da udju na slovenacko trziste koje je manje i iako je trenutno bogatije, Kosovari su puni para samo se to ne vidi iz zvanicnih podataka, a i vise vole da trose.Ekonosmisti, objasnite konacno srpskoj javnosti da je najveci srpski interes EKONOMIJA a da je KOSOVO nasa najvesa SANSA za oporavak privrede koja nema kome drugo da izvozi i prodaje.
NE SMEMO ISPUSTITI SANSU, PREOZBILJNA JE!!!

Vlada

pre 16 godina

Ukoliko stranke koje su za EU ne budu imale dovoljno za pobedu na sledecim izborima, najbolja varijanta bi bila da SRS dobije toliki procenat da ne moze da napravi koaliciju sa SPS-om jer ce onda morati sa DSS-om da naprave koaliciju a ta vlada iako se formira nece dugo trajati. Na eventualnim sledecim izborima SRS dobija duplo manje glasova kad 20% ljudi koji glasaju za SRS samo zato sto su se razocarali u DOS (ostali bez posla u sumnjivim privatizacijama) shvate da su ovi zesce vezare i da znaju samo da kritikuju i da ne znaju nista da rade. Najgora varijanta je da SRS i SPS imaju vecinu onda nam prestoje 4 teske godine.

nelecaster

pre 16 godina

ako ovaj tadic, uprkos svemu, ne vidi da MORA da napravi koaliciju sa SVIMA e, ne bi li pobedio vojske mordora, onda on ima neku agendu koja za nas nije mnogo dobra- u kom slucaju nam ni (citaj, pakao) toma nikolic kao premijer nece tesko pasti... a, ruku na srce, sto on jedini da ne proba?!

mda

pre 16 godina

Nemojte da se uzbudjujete. Ova izjava ima za cilj da stvori psiholoski pogodnu atmosferu da DSS predje cenzus, ali ce stvoriti suprotan efeket, pa od te vlade nece biti nista. Preveliku kilometrazu je presla nasa, kakva takva, demokratija, da bi joj isplativije bilo da se vraca na pocetak. Glasaci DSS-a ipak su demokrate, za razliku od njihovog vodje i stoga ce gazda debelo da plati svoje mesetarenje, kao sto se vec pokazalo na predsednickim izborima.

zoran

pre 16 godina

Pa ne bi me iznenadila koalicija DSS-SRS,mada je kostunica formirao dve vlade bez radikala mislim da bi zarad ostanka na vlasti on tu postizbornu koaliciju i ostvario.Voleo bi da na izborima pobedi proevropska opcija ali je realnost da ce SRS,DSS-NS,SPS uzeti preko 50 procenata glasova.

Apsurd

pre 16 godina

Ovo je apsurdno. Mom uhu više godi priča Palme nego li predsednika DS-a. Da mi je to neko pre rekao da će biti moguće ne bih mu verovao. Neverovatno.

sladjana

pre 16 godina

Juce, (u ponedeljak), vec je ceo grad oblepljen DSS-ovskim parolama: 15 godina borbe za Srbiju.
Ako se dobro secam, Kostunica je, pored Seselja, bio omiljeni Slobin "opozicionar", i samo su se njegovi komentari mogli cuti i videti na TV Bastilji.
Ali, nije Kostunica bio opozicija Milosevicu. Sve vreme, on je opozicija nama koji nemamo problem sa zdravim razumom.
Zato, 11. maja, 2,3 miliona glasova, valjda ce biti dovoljno da Kostunica zaista ode u opoziciju.

foteljas

pre 16 godina

Pitam se sta ce njima Evropa, kada i u ovoj Srbiji imaju evropski standard. Pa u toj Evropi postoji nesto sto se zove sukob interesa, monopol, korupcija...Kome ne odgovara da se ti problemi rese, zna se! A Kosovo je tema za zvakanje, za zamajavanje ovog naroda. A narod je druga prica.... E Radije, Domanovicu, gde si sada da napises Vodju u sest tomova!!

Aca_USA

pre 16 godina

Mi cemo sad pokazati "svetu" "u inat" da zelimo radikale na vlasti a svet ce nam pokazati "mekim sankcijama" da nam sa njima nema buducnosti. Srbija ce izgubiti jos 2-3 godine i opet doci na isto mesto. Ocekivao sam radikale na vlasti posle Milosevicevih ratnih avantura, ali sam se prevario (za jedno deceniju). Mnogo sporo ucimo. "Svet uci u Kembridzu i Oksvordu a mi Srbi samo na sopstvenim greskama."
Sto se tice Kostunice on se
vraca na svojih 4.7% glasova koliko je imao ranih devedesetih.

Nine

pre 16 godina

"Propaganda o samoizolaciji je najobičnija podvala i obmanjivanje građana Srbije. Koja bi to zemlja na svetu izabrala samoizolaciju i zašto bi baš Srbija bila prva koja bi to uradila", zapitao se Lončar."-hm da li treba više od ovog komentara?

jimmy

pre 16 godina

vec kad smo kod olimpijaca ... bilo bi pametno da se ugledaju na francuske fudbalere, koji su objavili da nece igrati na SP 2002, ako pobedi na predsednickim izborima le pen ... to bi bio VRH!!

novi sad

pre 16 godina

pa slozice se sigurno DSS i SRS oko Kosova i jedni i drugi samo bla,bla,bla ali ne znam hoce li oko Tominog predloga da 1kg hleba bude 3 din....

precanin

pre 16 godina

Neka pravi Nikolic koaliciju sa Kostunicom. Verovatno je radi interesa zaboravio i on i Vucic kako su ih Kostunica i Aligrudic nasamarili u Skupstini, kada je trebao Nikolic da bude predsenik Skupstine. Koje ponizenje su istrpeli? Da li ce i glasaci Radikala dati glas za Kostunicu? Sta ako jedan deo Radikala ne oprosti Nikolicu koaliciju sa Kostunicom?

Ziveo Kralj Dragutin i Metohija!

pre 16 godina

Naravno da Srbija ne moze biti prva zemlja koja bi izabrala samoizolaciju, avaj, nije se na vreme setila. Ali, uvek ima nade, Srbija bi mogla biti prva koja bi samoizolaciju izabrala po drugi put, osladilo se.

Zeka Peka

pre 16 godina

Nije Palma postao pametan, nego zna on da se bez investicija ruši projekt Jagodine kao Eldorada i srozava mit o njemu kao genijalnom menadžeru i biznismenu! A pošto je obožavalac Cece i Betovena i dalje gladan političke i finansijske moći, naravno da mu ne odgovara izolacija u kojoj neće biti priliva svežih para!

kliker

pre 16 godina

Dame i gospodo iz DSS-a i NS voleo bih da znam kako cete Vi,naravno kada vratite Kosovo i Metohiju, resili problem naplate poreza, struje, vode, telefona, PDV-a, da li bi ih naterali na isti nacin kao i Slobodan Milosevic?! Budite realni i tako i onako svi narodi ce sutra biti zajedno u toj, nama zbog Vas DSS-ovaca nedostiznoj, EU.

vlada

pre 16 godina

a ko njima uopste moze garantovati da mogu da osvoje vecinu?

srs ce ostati na svojoj koti, mozda koji % vise, a "neobavesteni" i "pospani" ce izgubiti i ono malo sto imaju...
samo nek nastave ovako, mozda se iznenade u jednom trenutku.

Zoki,Beograd

pre 16 godina

Napokon dolazi do prirodne koalicije,spajaju se dve radikalne partije,ova šešeljevska i ova salonska(na tužni srpski način)u rukavicama.Koja je opasnija?
Ova koja je svog gazdu "spakovala" u Hag(a sve se kune u njega)ili ova klero-radikalna,koja će opet izvući najveću korist(DSS).
Na žalost negativna selekcija na ovim prostorima efikasno deluje već šest decenija i to je razlog nepostojanja stvarne srpske elite(u svakom segmentu života-plitika,crkva,SANU...),što je osnovni uzrok ovakve katastrofalne kvazi politike,totalne političke nerealnosti i neodgovornosti za budućnost sopstvenog naroda.
U ovakvim mutnim vremenima uvek isplivavaju neki marginalni likovi,koji preuzimaju "mesijansku"ulogu uz "plitku",lažnu,demagošku,kvazi patriotsku retoriku.
Da li je na pomolu ponavljanje istorije i da li ćemo mi biti Nemačka iz perioda posle I Svetskog rata.Svi znamo(bar se nadam)šta se kasnije dogodilo tom istom nemačkom narodu i može li neko da na to ukaže mom napaćenom,neurotizovanom i na žalost neukom srpskom narodu !
Narode moj srpski,uzmi se u pamet!
Prošlost je bila i prošla(od nje se ne živi),a danas treba razmišljati i delati za budućnost naše dece i budućih pokoljenja i za naše,srpsko,mesto pod suncem.

sasha

pre 16 godina

DS ne treba da ide u koaliciju sa LDP zato sto ce LDP svakako dobiti svoje glasove i preci ce cenzus, a DS bi ako udje u koliciju mogla samo da izgubi deo biraca koji su negde izmedju DSS i DS, a to nije zanemarljiv broj.Mislim da Tadic odlicno zna sta radi, ne vodi politiku srcem vec glavom.Da je on postupao po instrukcijama nekih ovde mi bi u trenutku priznanja Kosova im ali vladu SRS - DSS, mozete zamo da zamislite kako bi se stvari dalje odvijale.

Mladen

pre 16 godina

I tako i zvanicno Srbija umesto "legalista" dobija tunjave ekstremiste. Koji ce nestretnici da glasaju za DSS-ove neodredjene, nesposobne marionete koje cekaju uputstvo, i za onog primitivca i prostaka u paketu sa njima?

Milica Bg

pre 16 godina

Naravno, za onog 'u paketu' sto 'kakve veze ima on s tim' i snebivljivu azdaju 'sto joj vrh na dnu stoji' (uz postovanje prema azdaji!) niko iole priseban ne bi trebalo da glasa. Ali videcemo... Da im ne bude primamljiv Toma s lopatom, pa da se onako udruzeni srpski vitezovi upute svi zajedno na 'odbranu otadzbine' u lov na veshtice a nas da puste na miru. Medjutim, moguce je da se desi sve osim ovog zadnjeg, da nas vec jednom ostave na miru i napuste fotelju...