Petak, 07.03.2008.

07:08

Poslednji dani Vlade Srbije?

Premijer nema poverenja u svoje koalicione partnere. Vanredni izbori izlaz iz sadašnje krize, poručuju DS i G17 plus.

Izvor: B92

Poslednji dani Vlade Srbije? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

Milos

pre 16 godina

Beskrajno sam ljut na sve one kojima je najbitnije da ostanu u foteljama i ne razumeju da ce i oni nekada otici sa vlasti i da ce morati da se svrstaju uz nas, obicne ljude.
Ne mogu da shvatim da nam "prodaju" ovakve nebuloze i ugrozavaju buducnost i ekzistenciju celog naroda.
Necemo valjda opet cekati gospodina premijera da razmislja?
Najveci apsurd koji se moze desiti u buducnosti je da Kosovo bude primljeno u EU pre nas i da budemo najsirmasnija zemlja na Balkanu.
Ja nisam od onih koji se predaju ali sada smatram da smo ovu bitku za Kosovo izgubili i ce proci mnogo godina do dana kada cemo moci da svoj deo teritorije vratimo .
Nadam se da ce neka nova vlada imati vise pameti i da ce shvatiti da samo BOGATA SRBIJA moze da uradi nesto za sebe i svoj narod a da ce dalja izolacija i samokaznjavanje dovesti do totalno osiromasivanja nacije i drzave.
Moj zakljucak je da je DSS sa Kostunicom na celu dovoljno "razmisljao" i stopirao Srbiju i da neko treba da pocne da radi a ne da izmislja svadje i krize i stalno unazadjuje svoj narod.

Jelena

pre 16 godina

"Premijer nema poverenja u svoje koalicione partnere."

A u koga da ima narod? Ko god se docepa vlasti, taj izneveri narod. Moze li bar jedan da odrzi svoje obecanje???

naja

pre 16 godina

Kosovo ili EU, ako ovako nastavimo ni Kosovo ni EU, kako znamo vecinu je dobio Tadic, pa ocigledno je da Tadiq tezi ka Evropi takodje ima pravo da potpise sporazum kao predsednik Srbije

Srbija=Evropa

pre 16 godina

Premijer Kostunica momentalno da podnese ostavku! Na sudksim procesima, kada ne bude bio predsednik Vlade, ce se videti sta je zapravo radio 5 godina.
Idemo na izbore, za jasno, nedvosmisleno i izrazito opredeljenje za Srbiju, po hitnom postupku, u Evropskoj Uniji. I Dinkica za premijera! Dosta mi je vise mutavih i neobavestenih.

dosta je

pre 16 godina

na forumima i komentarima vecina kaze da premijer treba dati ostavku...premijer ne surfuje po internetu da cita komentare, ZATO ajde lepo svi na ulice odakle ce nas videti i cuti premijer. to je jedini nacin - kazemo OTVORENO (i na otvorenom) sta nam smeta...ljudi, ako ovo ne uradimo idemo retro, citajte druge vesti: poskupljenja, dinar slab, itd itd...

raja babeja

pre 16 godina

I krajnje je vreme da ova Vlada odbroji svoje poslednje sate, ne dane. Dosta je zaluđivanja oko patriotizma koji nam prosipaju "narodnjaci" potpomognuti vadikalima i mladim junošama iz sps-a, pri čemu nas vode, najverovatnije, u bespuće, gde čak ni korenje više ne raste. Dovoljno su i g-din neobavešteni i g-din "za kapital" ( al u svoj džep ) i svi oni čankolizi oko njih prosperirali na ovoj muci - došlo je "pošljednje vrijeme" da odu. Trebaju nam izbori, nego šta! a ne kojekavi referendumi i rezolucije da se ponovo zamlaćujemo. Evropa će nas možda još malo čekati i imati strpljenja za nas, ali, kao i svako, kad mu čekanje dojadi, otkačiće nas vrlo hladno. Zar treba da zbog Kosova ispašta cela preostala država i da nam ono, pored kolevke, bude i grobnica? Ljudi moji, realnost boli, ali Kosovo je krenulo ireverzibilnim putem i ono se u okrilje države Srbije može vratiti samo novim ratom. Samo, ko je spreman da ratuje za izgubljenu stvar protiv celog sveta? I sa čime? Jel sa onim oružjem što nam Jakšić velikodušno nudi od Rusa? Ja više nisam spreman, a vala ni svojima neću dozvoliti da ratuju, pa makar zbog toga morali jesti korenje ( ali u drugoj državi, gde vlada razum i mir!!)!!

nedzat

pre 16 godina

Gospodine Tadicu, tako ti Boga ako u njega verujes, stani vec jednom na putu politici Kostunice i ne daj mu da nas vraca nazad u devedesetih godina, ne boj se njemu i njemu slicnih, ako nista vise iza tebe stoje preko 2 miljona glasaca medju kojima glasovi i nacionalnih manjina koji zive u Srbiji.Ja sam Albanac i normalno da su moje emocije dosle do izrazaja radjenjem jos jedne Albanske Drzave u sred Evrope, ali G.Predsednice, niti sam ja zasluzan za to niti ste vi krivi za to, Kosovo je izgubio pokojni Milosevic i njegova prljava politika prema tome vi to vise ne mozete vracati a puno gresite kad kazete da cemo je odbraniti jer ne moze se odbraniti nesto sto je izgubljeno prije 10 gd, Ali Svim ljudima drzave Srbije na drugi nacin mozete im ublaziti taj bol o gubitku Kosova a to je vodjenje u pravcu EU i tamo cemo svi...
Albanac,Bujanovac, ali Drzavljanin R.Srbije.

Milos

pre 16 godina

Samo nek Voja retoriše a kada ga jednog dana budu obavestili da je Kosovo ušlo u EU kakvo će onda referendumsko pitanje postaviti. Kosovo je gubljeno zadnjih 50 godina, i mi ga moramo vraćati narednih 50 godina na isti način kao što su ga albanci uzeli, kupovinom zemlje, nekretnina firmi... Samo da li mi imamo vremena da čekamo tih 50 godina van EU i kako da budemo ekonomski jaki kada svi oko nas budu u EU i ne budu hteli da trguju sa nama. E tada ćemo svi kofere u ruke pa u bratsku nam Rusiju da gladujemo zajedno sa njima, naravno ako i oni ne budu bili u EU.

vladimirNIS

pre 16 godina

Pa, 12.mart je tu...od TOG 12. marta je proslo 5 godina. Glavni zaverenik i organizator drzavnog udara sigurno nece OVOG 12. marta odustati od svog zadatka cija je realizacija pocela TOG 12. marta. Tada, kao i sada, Srbiju je potrebno sto duze, ako ne i TRAJNO "sacuvati" od EU koncepta i ponuditi najveci deo iste svojim pravoslavnim mentorima za saku vlasti i nesto vecu sumu novca. Vlast je tu INSTRUMENT i AFRODIZIJAK, "ono" cime se popuni nedostatak elementarne ljudskosti i dozivotni deficit kreativnog i zivotnog u coveku. ON nama vlada skoro celu deceniju. ON od nas krade svaki udah zivota skoro celu deceniju. ON svakog 12. marta polaze venac na grob nasih ubijenih nada, slaveci zapravo svoje kapitalno delo VLADANJA. ON nas skoro celu deceniju podsmeva nasoj nemoci da istini pogledamo u oci. ON je temeljna kritika nase nespremnosti da pocnemo da zivimo taj 6. oktobar. OVO SADA je samo slika politickog pejzaza Srbije kada se "magla" polako dize...Zgarista i rusevine, omedjene kineskim zidom koga oko zemlje polagano gradi KOALICIJA U SENCI. A i TOG 12. marta je bila sreda...

Igor

pre 16 godina

predlog za referendum:

1. Kosovo je Srbija

2. Mir, Veca plata i da mi deca ne budu gladna a o Kosovu cemo posle guslati

pa da vidimo ko ce sta da zaokruzi

DRAGAN

pre 16 godina

Usled sve ozbiljnijeg udaljavanja Srbije od Evropske unije, omladinske i studentske organizacije pokrecu akciju "Evropa nema alternativu!". Akcija pocinje protestnim okupljanjem u minut do dvanaest, u ponedeljak 11. februara, na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu i protestnom setnjom do zgrade Vlade Republike Srbije.
Predstavnicima gradjana i nosiocima vlasti u Srbiji zelimo da posaljemo jasan i nedvosmislen apel da ne sme biti kockanja sa evropskom perspektivom nase zemlje. Ovom akcijom zahtevamo odgovoran pristup u rukovodjenju drzavom i donosenje svih vaznih odluka koje potvrdjuju evropski kurs Srbije i ostvaruju osnovna ocekivanja vecine gradjana. Zelimo da se sto pre omoguci nesmetano kretanje nasih gradjana u zemljama EU. Zelimo sansu da svoje znanje sticemo u drugim zemljama Evrope i da omogucimo nasim kolegama iz tih zemalja da nas bolje upoznaju studiranjem u Srbiji. Zelimo priliku da saradjujemo sa mladima iz EU i da ucestvovanjem u evropskim programima, razmenom iskustava i akcijama odgovorno gradimo zajednicku evropsku buducnost.
Imajuci u vidu ozbiljnost posledica daljeg udaljavanja od EU i neophodnost njihovog hitnog prevazilazenja, pozivamo vas da se prikljucite akciji "Evropa nema alternativu!" i da na protestnom skupu u ponedeljak 11. februara zajedno posaljemo poruku da ne sme biti kockanja sa nasom buducnoscu. Na protestu nije dozvoljeno isticanje stranackih obelezja, a pozeljni su svi rekviziti i parole omladinskih organizacija

MILA

pre 16 godina

Je li zbog ovog epiloga ubijen pokojni Zoran Djindjić? Koštunice, Koštunice, duguješ nam toliko odgovora. Možda ta politika izolacije koju on vodi ima daleko dublje razloge od lažnog patri'J'otizma??? A 'ovaj' Aligrudić??? Znam da ne treba da pričam 'njihovim' jezikom mržnje, ali imam neodoljivu potrebu da ga 'raspalim' po onoj licemernoj faci. Izvinjavam se, sad mi je lakše jer sam ovo izgovorila 'naglas'. Brišite me ako se mora. Veoma sam uplašena zbog reprize devedesetih, pa...ne znam šta sa sobom. Uzgred, svi, ali baš svi moji su negde u Evropi. Samo ja i jedna porodica iz uže familije smo u Srbiji. Ja znam šta ću 'sutra'. A šta sa svima ostalima? Nije samo da je da meni bude dobro.

Dejan

pre 16 godina

Tako je, izbacite Dinkica. Oterajte i Djelica, i svakoga ko ista pametno govori.

Vise nije vazno da li smo pristalice DSa, LDPa, LSVa, G17+...bitno je da kazemo nacionalistima jednom zauvek zbogom! Verujem cvrsto u pobedu proevropske misli u Srbiji. Znam da ce tako moj narod ziveti bolje i dostojanstvenije. Od toga, nema niceg vaznijeg.

matori

pre 16 godina

Ovim putem želim da obavestim Koštunicu dr Vojislava, sada još premijera Srbije, da samo ON (i niko drugi!) treba da se opredeli i izjasni u vezi jedne od sledeće dve opcije:
1. podnošenju ostavke (odmah)
2. podnošenju posledica gneva naroda, ako ne odstupi.
Mislim da je 3 dana dovoljno za razmišljanje. Pošto je danas 7. mart, svoju odluku mora saopštiti pre 12. marta.
Od te odluke zavisi hoće li u Srbiji biti prevremenih parlamentarnih izbora ili će biti "događanja naroda". Sve druge opcije i izmišljotine su bez osnova, predstavljaju gubljenje vremena, i u krajnjem ishodu vode prema gore navedenoj tački 2.
Vreme teče..!

Andro

pre 16 godina

Nocna mora dr Kostunice:
1. Savet Bezbednosti donosi Rezoluciju kojom poništava nezavisnost Kosova (i Metohije)!
2. Skupština Kosova donosi Rezoluciju o Zavisnosti od Republike Srbije!
3. Policija i vojska Srbije trijumfalno preuzima sve punktove na Kosovu (i Metohiji), dočekana ovacijama od albanskog i srpskog stanovništva!
4. Sutradan, legitimni predstavnici 2 miliona Albanaca dolaze kod dr Koštunice i pitaju: "Hm, a kad će izbori!?"

Vlada 021

pre 16 godina

Oliver Dulic treba da raspise izbore pristali iz DSS i SRS na to ili ne,i da se formira veliki proevropski blok koji bi cinile stranke DS,G17+,LSV,LDP,SPO i stranke nacionalnih manjina i da se jednim za svagda resimo sovinista i fasista.

Miroslav, Požega

pre 16 godina

Dakle, počinje konačni obračun. Ja sam spreman. Ko je još spreman neka preporuči pa da vide koliko nas je.
Ovu pobedu dugujemo Zoranu.

Pedja

pre 16 godina

Ne znam kakvo objasnjenje Kostunica trazi. Zar nije jasno da ako EU priznaje nezavisnot Kosova, da to automatski znaci da tu teritoriju ne smatra delom Srbije. Dakle, odmah izbaciti one iz DS iz vlade, posto su ocigledno radili protivustavno na razbijanju Srbije. A Tadic je obmanuo narod besmislicom tipa i Kosovo i EU. Samo jaka Srbija u EU moze da brani Kosovo. Nije nego. Kao da bi oni dozvolili da mi udjemo u EU pa da mozemo da blokiramo ulaz Kosova.

radza

pre 16 godina

dobro ne gusite nas vise sa rezolucijama, deklaracijama, zigosanjima, podelama (najveca je ona na one koji imaju i koji nemaju)! Jel vi umete nesto da radite? Dokle cemo da trpimo vasa nadmudrivanja? Siti smo vas!

Marija

pre 16 godina

Prvi put saljem komentar i ne mogu da verujem da Kostunica moze da izjavi tako nesto.U sopstvenom haosu, uskoro ce i pojedinacno da nas optuzuje da nema poverenja u nas jer kupujemo hleb u albanskoj pekari u Somboru, da idemo na more u Hrvatsku, pokusavamo da vidimo svet i molimo za vize, jer ne bi trebalo da se sginjemo pred neprijateljima Srbije... pitam se sta je sledece.

Ima li razuma?!

pre 16 godina

Jel sam vam rekao juče za ovu manipulantsko-taktizersku taktiku DSS kuhinje i Koštunice...

Da se izjasni Oli Ren, da se izjasni Ban Ki Mun, da se izjasni Tadić, da se izjasni EU da li želi...

Konačno su DS i Đilas shvatili da je to samo odabrani način iritiranja i provokacija koje konstantno sprovodi ta DSS-ovska mašinerija. Cilj je da takvom iritantnošću, po njihovom uverenju, tako navuku nekoga na tanak led gde će se lovina upecati a oni tako uknjižiti sitne poene u izbornom telu (jer im je jasno da više neće moći da jašu).

U ovom suludom nadgornjavanju, ovo je odličan potez Đilasa!

Mračni podrum DSS-a u kome se nalazi kuhinja koja servira svima nama ovo ludilo razume, izgleda mi, samo ovakve metode koje javnosti i partnerima sami nameću i podmeću. Ajde: Izjasnite se:

1. Šta je Koštunica radio do 12. marta 2003. i gde je bio taj dan?
2. Zašto za vreme njegove vladavine ode od nas i Crna Gora i Kosovo?
3. Šta je radio u društvu vlasnika Delte, Beka i njihovih posrednika kada je kreiran monopol koji zagorčava život prosečnom građaninu Srbije čim kroči u njega da kupi svako jutro hleb i mleko.
4. Da li je za Sporazum sa EU u kome piše da je Kosovo deo Srbije?

NEKA SE DSS i KOŠTUNICA IZJASNE (za sada, barem za četvrtu tačku)!

Zbunjen

pre 16 godina

Što pre na izbore! I to zajedno i lokalne i republičke. Pa neka narod kaže šta hoće. I to, isterati svaku partiju da sama ide na izbore, pa posle neka se pakuje u koalicije ako hoće. Samo, dragi moji, čini mi se, mnoge će vrlo, vrlo iznenaditi rezultati!

već viđeno

pre 16 godina

Gospodine Miloše A. i biće referendum 6 dana i 104% za Kosovo u Srbiji i šta onda? Ceo svet se izvinjava premijeru i poništava raspad S.F.R.J MOLIM VAS nastavite da spavate kao što ste činili do 2000 god. Nas mlade ne interesuju mitovi pa nisam nikad ni bio na Kosovu za ovih mojih 19 god. Hoću da živim kao sav normalan svet...

Bata

pre 16 godina

Kod premijera nista novo, on nema poverenja u vladu koju sacinjavaju DS i G17 i gradjane koji su za njih glasali a mi gradjani nemamo poverenja u premijera i njegove ,,narodnjake,, potmognute SRS i SPS. Izbori su jedino resenje da se stane
na put onima koji imaju kompleks Zapadne Evrope i vode Srbiju na put bez povratka. Nesto nisam primetio da su gadljivi na firmirana odela, strana zapadna pica a da ne pricamo o audijima i mercedesima. Kada ih budem video da se voze u ,,jugicima,, i ,,lada-nivama,, poverovacu da su bili iskreni kada su pozivali na bojkot strane robe.

Pregovarac-analiticar

pre 16 godina

Ja stvarno ne znam kako nasi politicari ne vide da je nas manevarski prostor suzen na samo dve opcije:
- U Evropu bez Kosova
- Van Evrope bez Kosova
Izbor za normalan svet je vise nego ocigledan...

Miroslav I

pre 16 godina

Nema boljeg primera za demagogiju od Kostunice. Prvo napravi sr**** do daske a onda optuzi demokratski deo vlade. To samo on, koji je bez obzira i skrupula da smisli. Veoma se nadam da su ovo zaista i najzad poslednji dani ove vlade. Idemo na nove izbore. Nema vise foliranja u stilu referenduma i slicno. To je propusteno! A znate kada ce u novoj koaliciji sa Radikalima Kostunica da bude opet predsednik vlade? Malo Morgen kako je govorio njegov mecena Sloba.

Goran

pre 16 godina

Aligrudić je, gostujući u Poligrafu B92, izjavio da postoji više izlaza iz novonastale krize u Vladi Srbije, a jedan od njih je da se Brisel jasno izjasni da li priznaje Srbiju u postojećim granicama ili ne.
Na ovo samo mogu reci da se Evropa vec izjasnila po pitanju Kosova! Vecina drzava je priznala Kosovo kao drzavu,treba nastaviti dalje, a ne filozofirati da li evropa zeli Srbiju sa ili bez Kosova!
Pre ili kasnije ce i Srbija i Kosovo biti u evropskoj uniji, uopste ne vidim zbog cega se pravi toliko pitanje granica.

Nerviram se ovih dana kao nikad do sada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pre 16 godina

Ono što bi novi izbori doneli nisu razlike u rezultatima od procenat, dva, već jasan stav građana da NE ŽELE da im Koštunica stoji na čelu države. Ko što Velja reče-nisu ništa promenili (mada se ne slažem s tim u potpunosti, stvari se menjaju, ali ne u pravoj meri,ni dovoljno brzo i temeljno), ali ono što zaboravlja da kaže, je da je za to kriv Koštunica, a još više oni koji mu dozvoljavaju da i dalje širi svoju praznu priču.
Mislim da zbog Koštuničine sujete ni priča sa radikalima ne bi uspela, jer Koštunica ne bi hteo ništa manje od premijerskog mesta. A i da dođe do toga, izlazak na ulice bio bi neminovan.
Novi izbori bi takođe oduzeli DSSu pravo (koje ni sada nema, ali mu ga daju-NELEGITIMNO!!!), da se femka, ucenjuje, i mlati tamo-ovamo.
A što se referenduma tiče, pitanja moraju biti barem tri:
1. Da li ste za to da Kosovo bude posebna država?
2. Da li ste za to da Kosovo bude u sastavu Srbije?
3. Da li ste za to da se pokuša spasiti ono što se spasiti može, a ne da kao slepi i gluvi udaramo u zid i vičemo "Kosovo je Srbija!Kosovo je Srbija!"(iako je, btw, DEO Srbije), pa da na kraju definitivno ostanemo bez njega?
Mi meni ličimo na dete u priči u kojoj jedan roditelj umre, a drugi ne prestaje da žali, plače i govori svom detetu:"Ja više i nemam razloga da živim, želim i ja da umrem."

Pero lozac

pre 16 godina

Naravno da je sve ovako kako je, ko dobije vise love taj vlada a neko cak i grabi sakom i kapom a koga uopste briga sta narod hoce.

Sima Kosmos

pre 16 godina

Ja sam za referendum sa pitanjem: "Da li ste za to da se PDV poveća na 20% zbog odbrane Kosova?"

Može i: "Da li ste ste za to da hleb poskupi 1 dinar zbog Kosova?"

Pa da vidimo.

Novosadjanin

pre 16 godina

Pravo referendumsko pitanje bi bilo: "Da li ste za to da Srbija nastavi sa procesom integracija u punopravno clanstvo Evropske unije i pored cinjenice da su neke zemlje te zajednice priznale nezavisnost nase juzne pokrajne Kosovo i Metohije?"
Ali avaj, ovo pitanje je protivustavno... Ceracemo se jos....

Mirjana

pre 16 godina

Trut nema poverenja u DS i G-17, a da li mi imamo poverenja u njega? Koliko je puta izigrao pokojnog premijera i prethodnu koaliciju DOS. Tadića je prošli put jedva podržao a sada mi je Tadićeva pobeda milija i draža bez narodnjaka. U ime 12. marta volela bih da ova vlada padne do tog dana jer je Zoran Đinđić nas zadužio da nastavimo tamo gde je on stao.

Čedomir

pre 16 godina

Ni u najludjim snovima nisam mogao da zamislim ovoliku disproporciju ličnih i državnih interesa.
Vise ne postavljam pitanje "ko je ovde lud?"
Sad znam odgovor.
Svi mi,bez izuzetka.

Milan

pre 16 godina

Nasa Vlada se podelila oko ovakog ili onakog ulaska u EU. Tesko da ce Srbija ici tamo u skorije vreme, i cela i skracena. Zasto trositi i vreme i energiju na jalove price i na nesto sto ce resiti vreme? Necemo valjda u narednih deset godina da pricamo o tome, jer tesko da ce Srbija pre u EU? Bojim se da je svadja laksi nacin da se skrene paznja javnosti sa socijalnih, privrednih i ekonomskih tema za koje Vlada nema resenja, pa ce nam posle za krizu biti kriv Novi svetski nepravedni poredak. Kalimero

Vojislav

pre 16 godina

Srbiji nisu potrebni referendumi, izbori...Srbiji su potrebne (nove) vodje sposobne da uspesno preseku Gordijev cvor (Kosovo, EU, celovitost zemlje, buducnost, bolji zivot, itd.).

Milan

pre 16 godina

Ilic kaze da su izbori gubljenje vremena,a ja mislim da je bolje izgubiti 2-3 meseca na kampanju nego 10+ godina njihovom rezolucijom!

David

pre 16 godina

Naravno, da je kriza u Vladi. Juče (06.03.08.) Island priznao nepostojeću državu Kosovo, danas (070.03.08.
Finska priznala!!?? Šta reći? Bilo kako da se čovek izjasni, naći će se neko kome smeta nečiji komentar!
A, realnost surova, da surovija ne može biti! Zato, komentarišimo sami u sebi!!??

Drugi Goran

pre 16 godina

"postoji više izlaza iz novonastale krize u Vladi Srbije, a jedan od njih je da se Brisel jasno izjasni da li priznaje Srbiju u postojećim granicama ili ne". Ne samo Brisel, nego i OUN planete Mars! Pazi da će Brisel da se izjasni! Nije posao Brisela da rešava poslove DSS-u. Brisel ne treba da uradi apsolutno ništa. Ionako već radi previše sa Srbijom. Da sam ja nešto tamo, odavno bih digao ruke. Domaći političari bi trebali da shvate im važnost u Srbiji ne daje važnost u Briselu. Kad postignu da Srbija bude uspešna, cenjena, moćna, onda ćemo videti.

jasno je!

pre 16 godina

Potpuno nezreli, neiskusni, a 'preambiciozni' politicari koji su nakon '5.Oktobra' upropastili i ono sto se moglo spasiti !? 6. Oktobar mora doci da bi preispitao sta su to radili 5-Oktoborasi i koji su im bili ciljevi i motivi ! Neki 'Hag' (domaci) mora biti pokrenut, jer se dosto toga moze podvesti pod zlocin nad narodom i drzavom! Neumesno je govoriti da je to bio sponatani, narodni i demokratski cin!!!

Posmatrac

pre 16 godina

Vlada i nije TAKO u krizi kako to na prvi pogled izgleda! Ovo sa Izjavama funkcionise odlicno! PARNIM danima izjave DS-a i G17+ NEPARNIM DSS-a NS.

Ivan

pre 16 godina

Nemam nista protiv referenduma jer bi on najjasnije pruzio odgovor a i obavezao sve politicke strukture da postuju volju naroda. Mislim da bi pitanje trebalo da bude: "Da li ste da Srbija udje u EU ako je uslov priznanje nezavisnog Kosova?". Mislim da bi velika vecina bila protiv i to je ono sto DS vesto obilazi i dalje gura predizborni slogan "I Kosovo i Evropa" a kako je to moguce pitam ih kada se Evropa opredelila za razbijanje i ponizavanje Srbije.

Marko O

pre 16 godina

Smijesni argumenti. Eu moze donijeti odluku da posalje misiju na Kosovo, ali ne moze odgovoriti da li priznaje cjelovitu Srbiju. Smijesno.

darth vader

pre 16 godina

Umesto sto nudi krajnje nesuvisla objasnjenja za svoje sulude stavove, DSS i Kostunica bi trebali da odgovore na jedno vrlo jednostavno pitanje: da li zaista veruju da ce zemlje koje su vec priznale Kosovo povuci to priznjanje. Ako ne veruju, koja je onda alternativa za buducnost ove zemlje obzirom da se ne zeli ka EU? Ako veruju, treba ih poslati na lekarski pregled, ili optuziti za veleizdaju. Apelujem na novinare i medije da ne upadaju u zamku postavljajuci besmislena pitanja oko koalicija, izbora, referenduma itd. Pitanje je jedno i sustinsko. Svaki trenutak je kritican i nema vise vremena za isprazna naglabanja.

xenon

pre 16 godina

Kako jednog dana vratiti kosovo i srbe dole ako mi ovde propadnemo i izumremo? Kakva nam je demografska slika i politika voje i tome koji joj idu u prilog nema nama nego da nas ima jos manje i manje i manje pa ko onda da vraca kosovo.

junior

pre 16 godina

"Odlazak Dinkića iz Vlade sigurno bi povećao šanse da Vlada opstane jer su njegovi stavovi ugrozili odnose u koaliciji". A tek odlazak Velje i Kostunice.... Koliko bi to tek pomoglo opstanku Srbije?

krle

pre 16 godina

A zašto se Koštunica ne izjasni da li prizaje Republiku Crnu Goru? Koliko me sećanje služi, on tu novu državu nikada nije priznao, štaviše, njegov najbliži savetnik ju je nazvao ''kvazidržavom''!

Jogi Letač

pre 16 godina

Dinkić kaže sve što neki misle ali ne smeju javno da kažu jer misle da će izgubiti deo glasača (ovde mislim na DS). Ako DS pusti Dinkića niz vodu, onda su pljunuli na politiku za koju se deklarativno zalažu. A što se tiče političke veličine Velje Ilića, izbori su pokazali koliko je velik uz svesrdnu podršku DSS.

Nevena

pre 16 godina

Kada je pre oko 30 godina Italija isla iz krize u krizu, njihova vlade i ostalo su padali svako malo. Ajmo i mi tako, pa bolje da padnu funkcioneri, nego da se ukorene ti arogantni i po zivot opasni ludaci ukorene u drzavnim foteljama. Sad vise nije samo Velja taj koji izaziva komentare pristojnog sveta, vec mu se pridruzio i Aligrudic, koji je sinoc u Poligrafu Antoneli, izvanrednoj novinarki, rekao da je BEZOBRAZNA! Zena je samo postavljala pitanja, tj, radila svoj posao profesionalno i u skladu sa kodeksom svog esnafskog udruzenja! Nadam se da ce uskoro i u Srbiji doci vreme kada ce zbog ovakvih izjava politicari sami nuditi ostavke. Kakvo je to ponasanje u vreme kad je raspustena opsta hajka na novinare?! Zar on misli da bi sedeo tamo gde sedi da mediji nisu radili svoj posao? Vreme je da se za takve ugasi struja. Kako zine, a mikser iskljuci ton!

Georg

pre 16 godina

Evo cega se neko lepo setio i to sada kruzi internetom, za one koji to jos nisu dobili, evo: "Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otancaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremecen narod ne moze vise da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od ocigledne stete". Tako je govorio Andric.

The Blue

pre 16 godina

Sve ovo ukazuje na formiranje manjinske Vlade u kojoj će Koštunica (naravno po svaku cenu) ostati Premijer, uz podršku radikala i socijalista. Dakle priča o novom miloševiću je samo na korak od istine.

don*t panic

pre 16 godina

Znam samo da cemo svi u oktobru ove godine proslaviti jubilarnu 20. godinu koju su nam pojeli. Cini mi se da su nam narodne vodje jos uvek gladne.

narodnjaci u strahu

pre 16 godina

pravo vreme za nove izbore, narodnjaci ih se plase jer znaju da ce na sledecim izborima njihove glasove otici radikalima, a ako se ovi 'proevropljani' stvarno dobro ujedine oko zajednickog cilja onda ce gradjani srbije sigurno znati sta da rade. znaci, nema vracanja, NA IZBORE!

simce_de

pre 16 godina

Mislim da je ovo sve farsa, stavise mislim da je vlada jos vise stabilnija nego pre. Jaki interesi koji stoje iza DSS to nece da dozvole da vlada sad padne. Ipak su oni samo mali pijuni na sahovskog tabli njihovih interesa. U sustini jedan je interes i tajkun u pitanju. A svi znao koji...

VanMorrison

pre 16 godina

Ovo kako je krenulo na kraju će i naš narod na severu da nas se lepo odrekne i prihvati Eulex.
Republika Srpska se ućutala, vidi i Dodig gde sve ovo ide a BiH idući mesec poptisuje SSP pa je čovek sabrao 2+2.

Vladimir Jovanovic

pre 16 godina

Ja sve više mislim da je Koštunicina politika bazirana na izjavi Slobodana Miloševića da smo pobedili u ratu '99. godine.

Mashinovodja

pre 16 godina

Dan kada od DSS-a o nečemu dobijemo jasan i nedvosmislen stav tipa "da/ne", "za/protiv", "đa/bu", obeležiću u kalendaru crvenim flomasterom i slaviti svake godine kao izuzetan događaj. Dosta bre s tim migoljenjem i vrdanjem! Recite već jednom šta vi tačno hoćete, a ne samo šta vi nećete! S tim vašim "mož' da bidne, al' ne mora da znači" stilom smučili ste se i Bogu i ljudima!

igor

pre 16 godina

Izadji ti na izbre prijatelju pa onda kada budes video da ni cenzus nisi presao shvatices sta narod Srbije misli i o tebi i o Kosovu i o nasem putu u EU, nemoj da nas zamajavas sa nekakvim referendumima posle kojih ti opet ostajes premijer bez obzira kako se narod izjasnio. Ti se stalno kao nesto pozivas na narod ali ti covece nemas podrsku naroda tebe narod nece, a ovom "ministru" sto poziva na smenu najsposobnijeg medju ministrima porucujem da bi bilo bolje da se on licno odseli iz Srbije i da se vise nikada ne vraca. e tada bi Srbija imala neke sanse. I Milosa Obilica su optuzili uoci boja na Kosovu da je izdajnik, znamo i ko ga je optuzio, Ilicu sram te bilo, a voleo bih da vidim kako ces to da izvedes da smenis Dinkica a da ti G17+ ostane u vladi???

Jelena

pre 16 godina

Dakle DSS je skroz izgubio kompas. Likovi poput Aligrudica vise ni sami sebi ne mogu da objasne sta hoce, a kamoli da nekoga ubede u valjanost njihove politike. Da su tako velike patriote kakvim se predstavljaju imali bi petlju da izadju na izbore, ali posto znaju da su vec odavno svoje ODGUSLALI rade ovo sto rade. Postaviti referendumsko pitanje da li ste za Srbiju zajedno sa Kosovom i Metohijom u ovom momentu je isto kao da se postavi pitanje deci razvedenih roditelja da li zele da zive zajedno i sa mamom i sa tatom u jednom domu. Pa naravno da zele, a da li je to izvodljivo. To pitanje se postavlja mami i tati ali na vreme jos dok nedodje do rastave. Zato je za njih u ovom momentu najbolje da se povuku i priznaju svoju nemoc jer ce na kraju nadam se neko da odgovara za moj unisten zivot u izolovanoj Srbiji. I Sloba je mislio da ce njegova do zore goreti. Iz ovoga treba izvuci pouku.

CrazyHorse

pre 16 godina

Ipak se vidi da je Aligrudic dete glumca...jedino sta mu je stvarno tesko palo kada mu su sinoc u Poligrafu saopstili koliko su glasova na predsednickim izborima dobili...DSS-ovci i drug Velja...

PWL

pre 16 godina

Alo bre, nije vise ni 11:59 nego je 12:05! Nema vremena vise za egzibicije druze premijeru. Sve smo ovo vec gledali i dosta nam je repriza. Ostala je mogucnost samo jedne reprize 5. Oktobar! Ko Vama daje za pravo premijeru da ugrozavate 8 mil. Srba? Ako Vi licno imate toliko novca za bacanje izvolite napravite referendum ali u Vasoj stranci. Ostavite ovaj narod vise da miru. Ako niste obavesteni Vi i Vasi puleni, mi smo u 21. veku i hocemo da zivimo normalno a ne u strahu sta ce biti sutra. Nemojte da se ponasate kao Vasi prethodnici koji su unistili Srbiju. Da li trazite da se pokrene bager iz 2000? Ne bi bilo pametno. Sto je mnogo, mnogo je cak i od Vas. Bolje da ostanete upamceni kao prvi presednik posle pada rezima S.Milosevica nego kao neko koji je nastavio da unistava Srbiju i Srbe.

sasa jokic

pre 16 godina

Kostunicina "borba" za Kosovo podrazumeva da Srbija propadne kao drzava! On se borio za ostanak Crne Gore u zajednici, pa svi znamo kako se zavrsilo, svojim delanjem samo je dao krila crnogorcima da pobegnu od Srbije glavom bez obzira. Danas opet svojim ludackim stavovima, a sve u cilju ostanka na vlasti, pokusava Srbiju da posvadja sa celim svetom(to smo imali prilike da dozivimo sa Milosevicem) terajuci na to koalicione partnere. Njegova politika ravna je veleizdaji, i nadam se da ce za to jednog dana odgovoarati!

Marko

pre 16 godina

Ali ON nema poverenja! ON, Vojislav Koštunica bradom i glavom, je mera svih stvari u ovoj zemlji! Ovo je neverovatno - Koštuničino ponašanje sve više podseća na ponašanje Slobodana Miloševića. Iste sumanute ideje sopstvene važnosti, ista odeljenost od realnosti i od racionalnosti, isti stav da su oni ti koji su bogom dani da procenjuju šta je patriotsko a šta ne. Neverovatno!

nelecaster

pre 16 godina

ovo lici na decu koja se igraju 'trepavca' ili 'moshe'... najtuznije je sto se oni stvarno igraju, ali politike - sve se svodi na jalovo i besmisleno taktiziranje u kojem, ruku na srce, prednjaci DSS- i to sa dobrim razlogom: na izbore ne smeju, referendum nece proci; elitisticka stranka, kakvom oni sebe smatraju, ne moze da si dozvoli javno svrstavanje u SRS i SPS jer ce da im ode pola od onih 5% glasaca, ako imaju i toliko... potpisuj, borise, za manastir(e) ne brini!

racundzija

pre 16 godina

A meni se cini da je resenje da se smeni Velja ilic. Ili jos bolje svi ministri iz DSS-NS koalicije. Pa da zivimo na miru, bavimo se zivotnim pitanjima i konacno postanemo normalna evropska zemlja.

Bojta

pre 16 godina

Kada se DSS prestati da zaludjuje ovaj narod? Kosovo je posebna teritorija i niko nam ga nece vratiti. Umesto da sacuvaju ono sto se sacuvati moze oni izazivaju nove nevolje. A i pitam se kako ovog Velju nije sramota?

Selo gori a baba se češlja

pre 16 godina

Ovaj bezobrazluk od strane DSS postaje nepodnošljiv. Koga više z......a taj Aligrudić i njegova bratija? O čemu treba EU da se izjasni kada ne postoji konsenzus ni kod njih da li treba priznati Kosovo ili ne? Puna su im usta referenduma jer su obični mrsomu*i koji nemaju petlju da jednom preseku neke stvari. Kosovo je proglasilo nezavisnost, mi ga nismo priznali (i ne treba) ali hajde više da vidimo šta ćemo i kako dalje. Šta je plan B ako EU nekim čudom i kaže da je Kosovo nezavisno i da je samo Srbija u "novim" granicama prihvatljiva u EU? Šta ćemo da radimo u tom slučaju? Pridružiti se Rusiji, kolektivno se zamonašiti, međusobno se poubijati, iseliti na Mars...ne razumem. Ne znam koja je uopšte svrha referenduma kad nas još niko nije ni zvao da uđemo u EU.

ilir

pre 16 godina

Aligrudic treba sam sebi da razjasni sta je logika izolacija, vracanje Srbije u devedesete ili EU, a izbora se boje oni koje ce narod pocistiti metlom.

герман

pre 16 godina

Ево предлагачима референдума опис шта у ствари желе да питају:
Да ли сте за то да након што Србија испоручи Хашком трибуналу оптужене за ратне злочине пред тим судом (ако то икада учини), односно, ако ЕУ и поједине њене чланице одустану од тог захтева, и ако испуни друге евентуалне услове које нам у међувремену постави ЕУ или поједине њене чланице пре него што нам понуди да потпишемо Споразум о сарадњи и придруживању, Србија услови потписивање тог споразума и спровођење других потребних корака ради приступања Европској унији давањем чврстих гаранција од стране ЕУ да ће Србија у ЕУ бити примљена као држава чија територија обухвата и Косово и Метохију и за то да без добијања тих гаранција Србија не потпише евентуално понуђени споразум, односно не предузме друге кораке ради приступања ЕУ?

zuc

pre 16 godina

Ovaj narod ima generalni problem sa razmisljanjem, sa logickim razmisljanjem. Kao narod imamo problem sa ljudima koji imaju "principijeln stavove" kojih se drzi cak i kada im je opstanak ugrozen. Da li su Srbi kao najstariji narod na svetu toliko evoluirali da im je u mozgu obesmisljena osnovna misao, misao o opstanku?

Ivana

pre 16 godina

DSS se vec izjasnio (odavno)! Koketiranje sa radikalima je njihov maksimum, jer za eksplicitnije poteze nemaju hrabrosti...Na ovaj nacin ne samo da opstaju, vec vode jednu ucenjivacku politku, koja ocigledno prolazi...

SVD

pre 16 godina

Naša Vlada izgleda kao neki bolesnik u komi koji je priključen na aparate. Zašto se jednom ne izvuče kabl i pusti da pacijent umre. Novi izbori bi bili rešenje, ne može se sada čekati da EU posalje sporazum na potpis, jer taj sporazum ko zna kada će stići. Ovako idemo iz krize u krizu. Što se tiče komentara Velje Ilića o Dinkiću, ja bih daleko više želeo da Velja ode iz Vlade ili iz političke scene Srbije, jer primitivnijeg političara je teško zamisliti. Njemu smeta Dinkić - smeta mu svako ko ima znanje i kulturu.

Eustahije

pre 16 godina

DSS se zalaže za održavanje referenduma, a ne izbora jer ne smeju da izađu na izbore. Treba da budu izbori, pa neka narod izabere. Zna se koja partija šta želi.

vladimirrr

pre 16 godina

strasno, velja trazi da dinkic ode?? treba da se svi razidju i da raspisu izbore. tesko zemji u kojoj su velje ministri? dss se nadmudruje i igra politicke igrice, a ovo je pitanje opstanka zemje.vec kasnimo u nauci, medicini i standardu 50-ak godina. NEMA VISE VREMENA...

Petar

pre 16 godina

Nase politicke stranke sve vise lice na sekte ili klubove obozavalaca. U nekima preovladjuje preduzetnicki duh, u nekima ledena lica, a u stranci G. Aligrudica dvolicnost, licemerije, zlovolja i glad za vlascu po svaku cenu. Oni koji su uveli termin "legalizam" u srpsku politiku, iskoristili su svojih pola decenije na vlasti da prekrse svaki zakon, clan ustava, pisana i nepisana pravila ponasanja, kad god je to bilo oportuno. Optuzivali su Premijera Djindjica za ono sto su potom doveli do savrsenstva. Vladanje bez podrske biraca, zloupotrebu vlasti i uzurpaciju medija i policije. Svaka cast!

Jelena

pre 16 godina

Hajde da jednom zavrsimo sa tim i posaljemo Kostunicu u politicku istoriju. Vi iz DS-a mnogo taktizirate, znate odlicno da je Kosovo "otislo" samo nesto mnogo dugo trazite nacin kako to da sto bezbolnije servirate narodu. Ovako nas jos vise mucite....presecite vec jednom, bolece mozda jace u tom trenutku, ali sto pre okoncamo tu stvar to bolje!

Zabrinuta

pre 16 godina

Nemojte prodati Dinkica niti sebe! Nemojte im dati ono sto najvise zele - da drze sve konce u svojim rukama. Dosta je bilo! Sto je mnogo, mnogo je!

mikica 75

pre 16 godina

"Na pitanje da li se DSS plaši izbora i zašto se ne proveri to osećanje, između ostalog, i kroz prevremene izbore, Aligrudić je odgovorio: Zato što je ovo logičnije"?!?

Milos

pre 16 godina

DSS je inace globalno poznata stranka po jasnom izjasnjavanju ZA ili PROTIV!
Mislim, budimo realni, izjasnice se oni samo da se dogovore.

Nele

pre 16 godina

Pa naravno da se DSS plasi izbora jer su, bar sto se toga tice, dobro obavesteni kakvu podrsku gradjana imaju. Jedino ovako sa drzanjem tenzija oni mogu da budu na vlasti. Ne znam samo da li oni cuju i izjave ruskih zvanicnika koji kazu da bi oni vrlo rado da imaju Srbiju kao jos jednog partnera u EU? Umesto da to cuju oni od O. Rena traze da se izjasni. Neka se DSS izjasni kada vodi ovakvu politiku da li uopste razmislja o ostalim gradjanima Srbije osim Kosova (ako uopste i za Kosovare iskreno brine)?

Dejan

pre 16 godina

"postoji više izlaza iz novonastale krize u Vladi Srbije, a jedan od njih je da se Brisel jasno izjasni da li priznaje Srbiju u postojećim granicama ili ne". Ovo je filozofija "brigo moja predji na drugoga". A ko iz Vlade treba da zauzima stavove i reagije po aktuelnim pitanjima - neko iz DS-DSS-G17+, koji cine tu vladu, ili EU? Ako od EU sve zavisi, neka ih RIK stavi na izborne liste, pa cemo eliminisati mogucnost da nam ministri govore kako resenje problema kome su oni doprineli zavisi od eksternih faktora.

Bojan Todorović

pre 16 godina

Ma ne da je moguće - to je gotovo sigurno! Uveren sam da će već danas sve zemlje koje su priznale Kosovo krenuti da se posipaju pepelom, da priznanje povlače istovremeno se izvinjavajući Koštunici i Aligrudiću. No ako to ipak izostane (a šanse su oko 100%) recite šta je cilj insistiranja na povezivanju ove dve teme ako ne prekid evropskih integracija.

Ivana

pre 16 godina

Da mi je da znam kada ce se neko od svih vas pokrenuti i osim price uraditi sta se mora, Kosovo je otislo, zbogom, dovidjenja mozda samo u EU. Sada nema vise upiranja prsta u druge, samo smo mi krivi za sve sto nam sledi, a vlada i dalje pokusava da igra blame game, samo sto niko nece vise da se igra sa nama, da li je to bilo kome jasno tamo gore? Da li cete vec jednom zavrnuti rukave, evo nam ga mart, vreme leti, cene skacu, narod od nervoze ne moze da misli, i onoliko koliko ljudi imaju tu opciju u Srbiji, bude se i lezu sa nestrpljenjem!

draganm

pre 16 godina

dss-u kao da godi ovakva situacija. guslaju stare pesme sa melodijom poznatom jos od vremena milosevica, manipulisu narod laznim patriotizmom, sire ruke prema radikalima, i nadaju se vecem broju glasaca na narednim lokalnim izborima. oni srbiji ne dozvoljavaju unutrašnje promene, zbog toga što unutrašnje promene ugrožavaju bas njih. sve u svemu vrlo arogantno, nerealno i najmanje u interesu naroda, a sve sa ciljem ostanka na vlasti sa svojih mizernih 7-8% u glasackom telu.

kosovka

pre 16 godina

Sve ovo me podseca na Milosevica.Ne mogu da verujem da nam se sve ponavlja i da mi to mirno posmatramo.Ja sam otisla sa Kosova 1999.i stvorila novi zivot u Srbiji.Mislim da Kostunicu nije briga za Kosovo,vec pokusava da,kao i uvek,izigrava primadonu.99%raseljenih se nece vratiti na Kosovo.Ne razumem kakav je to patriotuzam,da se neko igra sudbinom 8 miliona ljudi!Trebamo ponoviti 5.oktobar i zauvek okoncati ovo ludilo.Kostunicu treba da je sramota za sve sto radi gradjanima Srbije!Ja vise ne zelim da se selim,zelim normalnu drzavu i buducnost za svoju decu.Ocigledno je DSS prepreka nasoj buducnosti.Zato treba da ode u zaborav ali pre toga da snosi posledice svoje katastrofalne politike.

peđa

pre 16 godina

Referendum bi bio izlaz za DSS da ostane navlasti, jer misle da bi im pozitivan rezultat(po njima) dao legitimitet za pravljnje vlade sa radikalima.Sada nemaju za to nemaju hrabrosti.No to je ražanj bez zeca, jer nisu naivni ni DS, a bogami ni radikali.Vojo pevaš labudovu pesmu.

Vukajlovic Branko

pre 16 godina

Ovakvom retorikom "narodnjaci" vode i vladu i narod u corsokak. Zbog toga su potrebni novi izbori. To je LOGIKA g-dine Aligrudicu.

dorcolac

pre 16 godina

Stize izolacija nase zemlje. DSS-NS-SRS-SPS. To je buducnost ove zemlje. Buducnost koja nas vodi u ratove,siromastvo,politicka ubistva i ostale stvari koje nas vracaju u secanje na devedesete...

Vaske Cacak

pre 16 godina

Ajde raspisite izbore za maj (zajedno sa lokalnim) pa da vidimo ko ce i kakvu vlast da ima. Znaju i oni da ce kostunica da nestane kao relevantan politicki subjekt (naci ce zaposlenje kao profesor "medjunarodnog prava" na nekom od hiljadu privatnih fakulteta). vreme je i da se G17 prikljuci DS-u. Ali problem je sto se na taj nacin gube mesta u upravnim odborima, poslanicke plate, provizije...Ajde raspisite izbore pa da se malo "ceramo" pa kom opanci a kom obojci.

Ivan

pre 16 godina

Sasvim se slazem sa stavom da se ide sa referendumskim izjasnjavanjem. Nemam nista protiv parlamentarnih izbora ali zasto bismo se posredno izjasnjavali o ovome pitanju kad mozemo direktan odgovor da damo.
To je po meni dobro jer bi referendumski rezultat bio obaveza za sve. Niko sutra ne bi mogao svoje odluke da obrazlaze promenom situacije na terenu, odnosa snaga i slicnim izgovorima za necinjenje ako bi podrska EU bila izrazena samo kroz parlamentarne izbore. Ne znam zasto DS bezi od ovoga i ako je za stvarno stavljanje tacke na ovaj problem onda treba podrzati referendum. Da vidimo hoce li narod i pod kojim uslovima u EU; da li samo celovit ili sa osakacenom zemljom.

Figaro

pre 16 godina

O kakvoj logici on govori? Zar treba da trošimo vreme i novac na nekakve referendume koje svako može tumačiti na svoj način. Na pitanje "Da li ste za ulazak Srbije u EU?",90% bi reklo DA,a na pitanje "Da li ste za ulazak Srbije u EU sa Kosovom?",opet bi 90% zaokružilo DA. Ljudi,ovo je bacanje prašine u oči narodu. Iz aviona se vidi da se "narodnjaci" plaše izbora jer se zna da bi posle istih otišli na višegodišnji odmor.

Nikola KG

pre 16 godina

Posle Tadiceve pobede na predsednickim izborima, bez podrske Kostunice i Ilica, najcasnije i najdemokratskije bi bilo da Kostunica, koji je ocito u manjini u Vladi, podnese ostavku i da se raspisu novi izbori. Sve ostalo bi bilo silovanje volje naroda.

PACTKO

pre 16 godina

koliko ja znam, EU nije priznala nezavisnost Kosova, već su to uradile neke članice, a druge nisu a ni neće. I koliko znam "EU" ni ne može dati odgovor takve vrste, tako da je pitanje za referendum klopka za neupućene (najmanje 70% ljudi u Srbiji). Ovakvo "lažno" pitanje zapravo pokazuje da bi DSS bio spreman da proda ne samo Kosovo, već i Srbiju zarad svojih dnevno političkih ciljeva. To se srpski zove - veleizdaja!

kosovka

pre 16 godina

Sve ovo me podseca na Milosevica.Ne mogu da verujem da nam se sve ponavlja i da mi to mirno posmatramo.Ja sam otisla sa Kosova 1999.i stvorila novi zivot u Srbiji.Mislim da Kostunicu nije briga za Kosovo,vec pokusava da,kao i uvek,izigrava primadonu.99%raseljenih se nece vratiti na Kosovo.Ne razumem kakav je to patriotuzam,da se neko igra sudbinom 8 miliona ljudi!Trebamo ponoviti 5.oktobar i zauvek okoncati ovo ludilo.Kostunicu treba da je sramota za sve sto radi gradjanima Srbije!Ja vise ne zelim da se selim,zelim normalnu drzavu i buducnost za svoju decu.Ocigledno je DSS prepreka nasoj buducnosti.Zato treba da ode u zaborav ali pre toga da snosi posledice svoje katastrofalne politike.

Nikola KG

pre 16 godina

Posle Tadiceve pobede na predsednickim izborima, bez podrske Kostunice i Ilica, najcasnije i najdemokratskije bi bilo da Kostunica, koji je ocito u manjini u Vladi, podnese ostavku i da se raspisu novi izbori. Sve ostalo bi bilo silovanje volje naroda.

PACTKO

pre 16 godina

koliko ja znam, EU nije priznala nezavisnost Kosova, već su to uradile neke članice, a druge nisu a ni neće. I koliko znam "EU" ni ne može dati odgovor takve vrste, tako da je pitanje za referendum klopka za neupućene (najmanje 70% ljudi u Srbiji). Ovakvo "lažno" pitanje zapravo pokazuje da bi DSS bio spreman da proda ne samo Kosovo, već i Srbiju zarad svojih dnevno političkih ciljeva. To se srpski zove - veleizdaja!

Jelena

pre 16 godina

Hajde da jednom zavrsimo sa tim i posaljemo Kostunicu u politicku istoriju. Vi iz DS-a mnogo taktizirate, znate odlicno da je Kosovo "otislo" samo nesto mnogo dugo trazite nacin kako to da sto bezbolnije servirate narodu. Ovako nas jos vise mucite....presecite vec jednom, bolece mozda jace u tom trenutku, ali sto pre okoncamo tu stvar to bolje!

Figaro

pre 16 godina

O kakvoj logici on govori? Zar treba da trošimo vreme i novac na nekakve referendume koje svako može tumačiti na svoj način. Na pitanje "Da li ste za ulazak Srbije u EU?",90% bi reklo DA,a na pitanje "Da li ste za ulazak Srbije u EU sa Kosovom?",opet bi 90% zaokružilo DA. Ljudi,ovo je bacanje prašine u oči narodu. Iz aviona se vidi da se "narodnjaci" plaše izbora jer se zna da bi posle istih otišli na višegodišnji odmor.

vladimirrr

pre 16 godina

strasno, velja trazi da dinkic ode?? treba da se svi razidju i da raspisu izbore. tesko zemji u kojoj su velje ministri? dss se nadmudruje i igra politicke igrice, a ovo je pitanje opstanka zemje.vec kasnimo u nauci, medicini i standardu 50-ak godina. NEMA VISE VREMENA...

peđa

pre 16 godina

Referendum bi bio izlaz za DSS da ostane navlasti, jer misle da bi im pozitivan rezultat(po njima) dao legitimitet za pravljnje vlade sa radikalima.Sada nemaju za to nemaju hrabrosti.No to je ražanj bez zeca, jer nisu naivni ni DS, a bogami ni radikali.Vojo pevaš labudovu pesmu.

dorcolac

pre 16 godina

Stize izolacija nase zemlje. DSS-NS-SRS-SPS. To je buducnost ove zemlje. Buducnost koja nas vodi u ratove,siromastvo,politicka ubistva i ostale stvari koje nas vracaju u secanje na devedesete...

Bojan Todorović

pre 16 godina

Ma ne da je moguće - to je gotovo sigurno! Uveren sam da će već danas sve zemlje koje su priznale Kosovo krenuti da se posipaju pepelom, da priznanje povlače istovremeno se izvinjavajući Koštunici i Aligrudiću. No ako to ipak izostane (a šanse su oko 100%) recite šta je cilj insistiranja na povezivanju ove dve teme ako ne prekid evropskih integracija.

Petar

pre 16 godina

Nase politicke stranke sve vise lice na sekte ili klubove obozavalaca. U nekima preovladjuje preduzetnicki duh, u nekima ledena lica, a u stranci G. Aligrudica dvolicnost, licemerije, zlovolja i glad za vlascu po svaku cenu. Oni koji su uveli termin "legalizam" u srpsku politiku, iskoristili su svojih pola decenije na vlasti da prekrse svaki zakon, clan ustava, pisana i nepisana pravila ponasanja, kad god je to bilo oportuno. Optuzivali su Premijera Djindjica za ono sto su potom doveli do savrsenstva. Vladanje bez podrske biraca, zloupotrebu vlasti i uzurpaciju medija i policije. Svaka cast!

SVD

pre 16 godina

Naša Vlada izgleda kao neki bolesnik u komi koji je priključen na aparate. Zašto se jednom ne izvuče kabl i pusti da pacijent umre. Novi izbori bi bili rešenje, ne može se sada čekati da EU posalje sporazum na potpis, jer taj sporazum ko zna kada će stići. Ovako idemo iz krize u krizu. Što se tiče komentara Velje Ilića o Dinkiću, ja bih daleko više želeo da Velja ode iz Vlade ili iz političke scene Srbije, jer primitivnijeg političara je teško zamisliti. Njemu smeta Dinkić - smeta mu svako ko ima znanje i kulturu.

Nele

pre 16 godina

Pa naravno da se DSS plasi izbora jer su, bar sto se toga tice, dobro obavesteni kakvu podrsku gradjana imaju. Jedino ovako sa drzanjem tenzija oni mogu da budu na vlasti. Ne znam samo da li oni cuju i izjave ruskih zvanicnika koji kazu da bi oni vrlo rado da imaju Srbiju kao jos jednog partnera u EU? Umesto da to cuju oni od O. Rena traze da se izjasni. Neka se DSS izjasni kada vodi ovakvu politiku da li uopste razmislja o ostalim gradjanima Srbije osim Kosova (ako uopste i za Kosovare iskreno brine)?

Vukajlovic Branko

pre 16 godina

Ovakvom retorikom "narodnjaci" vode i vladu i narod u corsokak. Zbog toga su potrebni novi izbori. To je LOGIKA g-dine Aligrudicu.

sasa jokic

pre 16 godina

Kostunicina "borba" za Kosovo podrazumeva da Srbija propadne kao drzava! On se borio za ostanak Crne Gore u zajednici, pa svi znamo kako se zavrsilo, svojim delanjem samo je dao krila crnogorcima da pobegnu od Srbije glavom bez obzira. Danas opet svojim ludackim stavovima, a sve u cilju ostanka na vlasti, pokusava Srbiju da posvadja sa celim svetom(to smo imali prilike da dozivimo sa Milosevicem) terajuci na to koalicione partnere. Njegova politika ravna je veleizdaji, i nadam se da ce za to jednog dana odgovoarati!

Marko

pre 16 godina

Ali ON nema poverenja! ON, Vojislav Koštunica bradom i glavom, je mera svih stvari u ovoj zemlji! Ovo je neverovatno - Koštuničino ponašanje sve više podseća na ponašanje Slobodana Miloševića. Iste sumanute ideje sopstvene važnosti, ista odeljenost od realnosti i od racionalnosti, isti stav da su oni ti koji su bogom dani da procenjuju šta je patriotsko a šta ne. Neverovatno!

Zabrinuta

pre 16 godina

Nemojte prodati Dinkica niti sebe! Nemojte im dati ono sto najvise zele - da drze sve konce u svojim rukama. Dosta je bilo! Sto je mnogo, mnogo je!

draganm

pre 16 godina

dss-u kao da godi ovakva situacija. guslaju stare pesme sa melodijom poznatom jos od vremena milosevica, manipulisu narod laznim patriotizmom, sire ruke prema radikalima, i nadaju se vecem broju glasaca na narednim lokalnim izborima. oni srbiji ne dozvoljavaju unutrašnje promene, zbog toga što unutrašnje promene ugrožavaju bas njih. sve u svemu vrlo arogantno, nerealno i najmanje u interesu naroda, a sve sa ciljem ostanka na vlasti sa svojih mizernih 7-8% u glasackom telu.

Vaske Cacak

pre 16 godina

Ajde raspisite izbore za maj (zajedno sa lokalnim) pa da vidimo ko ce i kakvu vlast da ima. Znaju i oni da ce kostunica da nestane kao relevantan politicki subjekt (naci ce zaposlenje kao profesor "medjunarodnog prava" na nekom od hiljadu privatnih fakulteta). vreme je i da se G17 prikljuci DS-u. Ali problem je sto se na taj nacin gube mesta u upravnim odborima, poslanicke plate, provizije...Ajde raspisite izbore pa da se malo "ceramo" pa kom opanci a kom obojci.

junior

pre 16 godina

"Odlazak Dinkića iz Vlade sigurno bi povećao šanse da Vlada opstane jer su njegovi stavovi ugrozili odnose u koaliciji". A tek odlazak Velje i Kostunice.... Koliko bi to tek pomoglo opstanku Srbije?

Pregovarac-analiticar

pre 16 godina

Ja stvarno ne znam kako nasi politicari ne vide da je nas manevarski prostor suzen na samo dve opcije:
- U Evropu bez Kosova
- Van Evrope bez Kosova
Izbor za normalan svet je vise nego ocigledan...

Eustahije

pre 16 godina

DSS se zalaže za održavanje referenduma, a ne izbora jer ne smeju da izađu na izbore. Treba da budu izbori, pa neka narod izabere. Zna se koja partija šta želi.

Ivana

pre 16 godina

Da mi je da znam kada ce se neko od svih vas pokrenuti i osim price uraditi sta se mora, Kosovo je otislo, zbogom, dovidjenja mozda samo u EU. Sada nema vise upiranja prsta u druge, samo smo mi krivi za sve sto nam sledi, a vlada i dalje pokusava da igra blame game, samo sto niko nece vise da se igra sa nama, da li je to bilo kome jasno tamo gore? Da li cete vec jednom zavrnuti rukave, evo nam ga mart, vreme leti, cene skacu, narod od nervoze ne moze da misli, i onoliko koliko ljudi imaju tu opciju u Srbiji, bude se i lezu sa nestrpljenjem!

Selo gori a baba se češlja

pre 16 godina

Ovaj bezobrazluk od strane DSS postaje nepodnošljiv. Koga više z......a taj Aligrudić i njegova bratija? O čemu treba EU da se izjasni kada ne postoji konsenzus ni kod njih da li treba priznati Kosovo ili ne? Puna su im usta referenduma jer su obični mrsomu*i koji nemaju petlju da jednom preseku neke stvari. Kosovo je proglasilo nezavisnost, mi ga nismo priznali (i ne treba) ali hajde više da vidimo šta ćemo i kako dalje. Šta je plan B ako EU nekim čudom i kaže da je Kosovo nezavisno i da je samo Srbija u "novim" granicama prihvatljiva u EU? Šta ćemo da radimo u tom slučaju? Pridružiti se Rusiji, kolektivno se zamonašiti, međusobno se poubijati, iseliti na Mars...ne razumem. Ne znam koja je uopšte svrha referenduma kad nas još niko nije ni zvao da uđemo u EU.

PWL

pre 16 godina

Alo bre, nije vise ni 11:59 nego je 12:05! Nema vremena vise za egzibicije druze premijeru. Sve smo ovo vec gledali i dosta nam je repriza. Ostala je mogucnost samo jedne reprize 5. Oktobar! Ko Vama daje za pravo premijeru da ugrozavate 8 mil. Srba? Ako Vi licno imate toliko novca za bacanje izvolite napravite referendum ali u Vasoj stranci. Ostavite ovaj narod vise da miru. Ako niste obavesteni Vi i Vasi puleni, mi smo u 21. veku i hocemo da zivimo normalno a ne u strahu sta ce biti sutra. Nemojte da se ponasate kao Vasi prethodnici koji su unistili Srbiju. Da li trazite da se pokrene bager iz 2000? Ne bi bilo pametno. Sto je mnogo, mnogo je cak i od Vas. Bolje da ostanete upamceni kao prvi presednik posle pada rezima S.Milosevica nego kao neko koji je nastavio da unistava Srbiju i Srbe.

racundzija

pre 16 godina

A meni se cini da je resenje da se smeni Velja ilic. Ili jos bolje svi ministri iz DSS-NS koalicije. Pa da zivimo na miru, bavimo se zivotnim pitanjima i konacno postanemo normalna evropska zemlja.

krle

pre 16 godina

A zašto se Koštunica ne izjasni da li prizaje Republiku Crnu Goru? Koliko me sećanje služi, on tu novu državu nikada nije priznao, štaviše, njegov najbliži savetnik ju je nazvao ''kvazidržavom''!

igor

pre 16 godina

Izadji ti na izbre prijatelju pa onda kada budes video da ni cenzus nisi presao shvatices sta narod Srbije misli i o tebi i o Kosovu i o nasem putu u EU, nemoj da nas zamajavas sa nekakvim referendumima posle kojih ti opet ostajes premijer bez obzira kako se narod izjasnio. Ti se stalno kao nesto pozivas na narod ali ti covece nemas podrsku naroda tebe narod nece, a ovom "ministru" sto poziva na smenu najsposobnijeg medju ministrima porucujem da bi bilo bolje da se on licno odseli iz Srbije i da se vise nikada ne vraca. e tada bi Srbija imala neke sanse. I Milosa Obilica su optuzili uoci boja na Kosovu da je izdajnik, znamo i ko ga je optuzio, Ilicu sram te bilo, a voleo bih da vidim kako ces to da izvedes da smenis Dinkica a da ti G17+ ostane u vladi???

Mirjana

pre 16 godina

Trut nema poverenja u DS i G-17, a da li mi imamo poverenja u njega? Koliko je puta izigrao pokojnog premijera i prethodnu koaliciju DOS. Tadića je prošli put jedva podržao a sada mi je Tadićeva pobeda milija i draža bez narodnjaka. U ime 12. marta volela bih da ova vlada padne do tog dana jer je Zoran Đinđić nas zadužio da nastavimo tamo gde je on stao.

Georg

pre 16 godina

Evo cega se neko lepo setio i to sada kruzi internetom, za one koji to jos nisu dobili, evo: "Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otancaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremecen narod ne moze vise da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od ocigledne stete". Tako je govorio Andric.

Dejan

pre 16 godina

"postoji više izlaza iz novonastale krize u Vladi Srbije, a jedan od njih je da se Brisel jasno izjasni da li priznaje Srbiju u postojećim granicama ili ne". Ovo je filozofija "brigo moja predji na drugoga". A ko iz Vlade treba da zauzima stavove i reagije po aktuelnim pitanjima - neko iz DS-DSS-G17+, koji cine tu vladu, ili EU? Ako od EU sve zavisi, neka ih RIK stavi na izborne liste, pa cemo eliminisati mogucnost da nam ministri govore kako resenje problema kome su oni doprineli zavisi od eksternih faktora.

Jelena

pre 16 godina

Dakle DSS je skroz izgubio kompas. Likovi poput Aligrudica vise ni sami sebi ne mogu da objasne sta hoce, a kamoli da nekoga ubede u valjanost njihove politike. Da su tako velike patriote kakvim se predstavljaju imali bi petlju da izadju na izbore, ali posto znaju da su vec odavno svoje ODGUSLALI rade ovo sto rade. Postaviti referendumsko pitanje da li ste za Srbiju zajedno sa Kosovom i Metohijom u ovom momentu je isto kao da se postavi pitanje deci razvedenih roditelja da li zele da zive zajedno i sa mamom i sa tatom u jednom domu. Pa naravno da zele, a da li je to izvodljivo. To pitanje se postavlja mami i tati ali na vreme jos dok nedodje do rastave. Zato je za njih u ovom momentu najbolje da se povuku i priznaju svoju nemoc jer ce na kraju nadam se neko da odgovara za moj unisten zivot u izolovanoj Srbiji. I Sloba je mislio da ce njegova do zore goreti. Iz ovoga treba izvuci pouku.

zuc

pre 16 godina

Ovaj narod ima generalni problem sa razmisljanjem, sa logickim razmisljanjem. Kao narod imamo problem sa ljudima koji imaju "principijeln stavove" kojih se drzi cak i kada im je opstanak ugrozen. Da li su Srbi kao najstariji narod na svetu toliko evoluirali da im je u mozgu obesmisljena osnovna misao, misao o opstanku?

Bojta

pre 16 godina

Kada se DSS prestati da zaludjuje ovaj narod? Kosovo je posebna teritorija i niko nam ga nece vratiti. Umesto da sacuvaju ono sto se sacuvati moze oni izazivaju nove nevolje. A i pitam se kako ovog Velju nije sramota?

Miroslav, Požega

pre 16 godina

Dakle, počinje konačni obračun. Ja sam spreman. Ko je još spreman neka preporuči pa da vide koliko nas je.
Ovu pobedu dugujemo Zoranu.

Ivana

pre 16 godina

DSS se vec izjasnio (odavno)! Koketiranje sa radikalima je njihov maksimum, jer za eksplicitnije poteze nemaju hrabrosti...Na ovaj nacin ne samo da opstaju, vec vode jednu ucenjivacku politku, koja ocigledno prolazi...

Milos

pre 16 godina

DSS je inace globalno poznata stranka po jasnom izjasnjavanju ZA ili PROTIV!
Mislim, budimo realni, izjasnice se oni samo da se dogovore.

Vladimir Jovanovic

pre 16 godina

Ja sve više mislim da je Koštunicina politika bazirana na izjavi Slobodana Miloševića da smo pobedili u ratu '99. godine.

VanMorrison

pre 16 godina

Ovo kako je krenulo na kraju će i naš narod na severu da nas se lepo odrekne i prihvati Eulex.
Republika Srpska se ućutala, vidi i Dodig gde sve ovo ide a BiH idući mesec poptisuje SSP pa je čovek sabrao 2+2.

Ima li razuma?!

pre 16 godina

Jel sam vam rekao juče za ovu manipulantsko-taktizersku taktiku DSS kuhinje i Koštunice...

Da se izjasni Oli Ren, da se izjasni Ban Ki Mun, da se izjasni Tadić, da se izjasni EU da li želi...

Konačno su DS i Đilas shvatili da je to samo odabrani način iritiranja i provokacija koje konstantno sprovodi ta DSS-ovska mašinerija. Cilj je da takvom iritantnošću, po njihovom uverenju, tako navuku nekoga na tanak led gde će se lovina upecati a oni tako uknjižiti sitne poene u izbornom telu (jer im je jasno da više neće moći da jašu).

U ovom suludom nadgornjavanju, ovo je odličan potez Đilasa!

Mračni podrum DSS-a u kome se nalazi kuhinja koja servira svima nama ovo ludilo razume, izgleda mi, samo ovakve metode koje javnosti i partnerima sami nameću i podmeću. Ajde: Izjasnite se:

1. Šta je Koštunica radio do 12. marta 2003. i gde je bio taj dan?
2. Zašto za vreme njegove vladavine ode od nas i Crna Gora i Kosovo?
3. Šta je radio u društvu vlasnika Delte, Beka i njihovih posrednika kada je kreiran monopol koji zagorčava život prosečnom građaninu Srbije čim kroči u njega da kupi svako jutro hleb i mleko.
4. Da li je za Sporazum sa EU u kome piše da je Kosovo deo Srbije?

NEKA SE DSS i KOŠTUNICA IZJASNE (za sada, barem za četvrtu tačku)!

Sima Kosmos

pre 16 godina

Ja sam za referendum sa pitanjem: "Da li ste za to da se PDV poveća na 20% zbog odbrane Kosova?"

Može i: "Da li ste ste za to da hleb poskupi 1 dinar zbog Kosova?"

Pa da vidimo.

već viđeno

pre 16 godina

Gospodine Miloše A. i biće referendum 6 dana i 104% za Kosovo u Srbiji i šta onda? Ceo svet se izvinjava premijeru i poništava raspad S.F.R.J MOLIM VAS nastavite da spavate kao što ste činili do 2000 god. Nas mlade ne interesuju mitovi pa nisam nikad ni bio na Kosovu za ovih mojih 19 god. Hoću da živim kao sav normalan svet...

CrazyHorse

pre 16 godina

Ipak se vidi da je Aligrudic dete glumca...jedino sta mu je stvarno tesko palo kada mu su sinoc u Poligrafu saopstili koliko su glasova na predsednickim izborima dobili...DSS-ovci i drug Velja...

mikica 75

pre 16 godina

"Na pitanje da li se DSS plaši izbora i zašto se ne proveri to osećanje, između ostalog, i kroz prevremene izbore, Aligrudić je odgovorio: Zato što je ovo logičnije"?!?

Marija

pre 16 godina

Prvi put saljem komentar i ne mogu da verujem da Kostunica moze da izjavi tako nesto.U sopstvenom haosu, uskoro ce i pojedinacno da nas optuzuje da nema poverenja u nas jer kupujemo hleb u albanskoj pekari u Somboru, da idemo na more u Hrvatsku, pokusavamo da vidimo svet i molimo za vize, jer ne bi trebalo da se sginjemo pred neprijateljima Srbije... pitam se sta je sledece.

Jogi Letač

pre 16 godina

Dinkić kaže sve što neki misle ali ne smeju javno da kažu jer misle da će izgubiti deo glasača (ovde mislim na DS). Ako DS pusti Dinkića niz vodu, onda su pljunuli na politiku za koju se deklarativno zalažu. A što se tiče političke veličine Velje Ilića, izbori su pokazali koliko je velik uz svesrdnu podršku DSS.

Drugi Goran

pre 16 godina

"postoji više izlaza iz novonastale krize u Vladi Srbije, a jedan od njih je da se Brisel jasno izjasni da li priznaje Srbiju u postojećim granicama ili ne". Ne samo Brisel, nego i OUN planete Mars! Pazi da će Brisel da se izjasni! Nije posao Brisela da rešava poslove DSS-u. Brisel ne treba da uradi apsolutno ništa. Ionako već radi previše sa Srbijom. Da sam ja nešto tamo, odavno bih digao ruke. Domaći političari bi trebali da shvate im važnost u Srbiji ne daje važnost u Briselu. Kad postignu da Srbija bude uspešna, cenjena, moćna, onda ćemo videti.

don*t panic

pre 16 godina

Znam samo da cemo svi u oktobru ove godine proslaviti jubilarnu 20. godinu koju su nam pojeli. Cini mi se da su nam narodne vodje jos uvek gladne.

Milan

pre 16 godina

Ilic kaze da su izbori gubljenje vremena,a ja mislim da je bolje izgubiti 2-3 meseca na kampanju nego 10+ godina njihovom rezolucijom!

Nevena

pre 16 godina

Kada je pre oko 30 godina Italija isla iz krize u krizu, njihova vlade i ostalo su padali svako malo. Ajmo i mi tako, pa bolje da padnu funkcioneri, nego da se ukorene ti arogantni i po zivot opasni ludaci ukorene u drzavnim foteljama. Sad vise nije samo Velja taj koji izaziva komentare pristojnog sveta, vec mu se pridruzio i Aligrudic, koji je sinoc u Poligrafu Antoneli, izvanrednoj novinarki, rekao da je BEZOBRAZNA! Zena je samo postavljala pitanja, tj, radila svoj posao profesionalno i u skladu sa kodeksom svog esnafskog udruzenja! Nadam se da ce uskoro i u Srbiji doci vreme kada ce zbog ovakvih izjava politicari sami nuditi ostavke. Kakvo je to ponasanje u vreme kad je raspustena opsta hajka na novinare?! Zar on misli da bi sedeo tamo gde sedi da mediji nisu radili svoj posao? Vreme je da se za takve ugasi struja. Kako zine, a mikser iskljuci ton!

nedzat

pre 16 godina

Gospodine Tadicu, tako ti Boga ako u njega verujes, stani vec jednom na putu politici Kostunice i ne daj mu da nas vraca nazad u devedesetih godina, ne boj se njemu i njemu slicnih, ako nista vise iza tebe stoje preko 2 miljona glasaca medju kojima glasovi i nacionalnih manjina koji zive u Srbiji.Ja sam Albanac i normalno da su moje emocije dosle do izrazaja radjenjem jos jedne Albanske Drzave u sred Evrope, ali G.Predsednice, niti sam ja zasluzan za to niti ste vi krivi za to, Kosovo je izgubio pokojni Milosevic i njegova prljava politika prema tome vi to vise ne mozete vracati a puno gresite kad kazete da cemo je odbraniti jer ne moze se odbraniti nesto sto je izgubljeno prije 10 gd, Ali Svim ljudima drzave Srbije na drugi nacin mozete im ublaziti taj bol o gubitku Kosova a to je vodjenje u pravcu EU i tamo cemo svi...
Albanac,Bujanovac, ali Drzavljanin R.Srbije.

darth vader

pre 16 godina

Umesto sto nudi krajnje nesuvisla objasnjenja za svoje sulude stavove, DSS i Kostunica bi trebali da odgovore na jedno vrlo jednostavno pitanje: da li zaista veruju da ce zemlje koje su vec priznale Kosovo povuci to priznjanje. Ako ne veruju, koja je onda alternativa za buducnost ove zemlje obzirom da se ne zeli ka EU? Ako veruju, treba ih poslati na lekarski pregled, ili optuziti za veleizdaju. Apelujem na novinare i medije da ne upadaju u zamku postavljajuci besmislena pitanja oko koalicija, izbora, referenduma itd. Pitanje je jedno i sustinsko. Svaki trenutak je kritican i nema vise vremena za isprazna naglabanja.

nelecaster

pre 16 godina

ovo lici na decu koja se igraju 'trepavca' ili 'moshe'... najtuznije je sto se oni stvarno igraju, ali politike - sve se svodi na jalovo i besmisleno taktiziranje u kojem, ruku na srce, prednjaci DSS- i to sa dobrim razlogom: na izbore ne smeju, referendum nece proci; elitisticka stranka, kakvom oni sebe smatraju, ne moze da si dozvoli javno svrstavanje u SRS i SPS jer ce da im ode pola od onih 5% glasaca, ako imaju i toliko... potpisuj, borise, za manastir(e) ne brini!

ilir

pre 16 godina

Aligrudic treba sam sebi da razjasni sta je logika izolacija, vracanje Srbije u devedesete ili EU, a izbora se boje oni koje ce narod pocistiti metlom.

narodnjaci u strahu

pre 16 godina

pravo vreme za nove izbore, narodnjaci ih se plase jer znaju da ce na sledecim izborima njihove glasove otici radikalima, a ako se ovi 'proevropljani' stvarno dobro ujedine oko zajednickog cilja onda ce gradjani srbije sigurno znati sta da rade. znaci, nema vracanja, NA IZBORE!

Andro

pre 16 godina

Nocna mora dr Kostunice:
1. Savet Bezbednosti donosi Rezoluciju kojom poništava nezavisnost Kosova (i Metohije)!
2. Skupština Kosova donosi Rezoluciju o Zavisnosti od Republike Srbije!
3. Policija i vojska Srbije trijumfalno preuzima sve punktove na Kosovu (i Metohiji), dočekana ovacijama od albanskog i srpskog stanovništva!
4. Sutradan, legitimni predstavnici 2 miliona Albanaca dolaze kod dr Koštunice i pitaju: "Hm, a kad će izbori!?"

Igor

pre 16 godina

predlog za referendum:

1. Kosovo je Srbija

2. Mir, Veca plata i da mi deca ne budu gladna a o Kosovu cemo posle guslati

pa da vidimo ko ce sta da zaokruzi

Mashinovodja

pre 16 godina

Dan kada od DSS-a o nečemu dobijemo jasan i nedvosmislen stav tipa "da/ne", "za/protiv", "đa/bu", obeležiću u kalendaru crvenim flomasterom i slaviti svake godine kao izuzetan događaj. Dosta bre s tim migoljenjem i vrdanjem! Recite već jednom šta vi tačno hoćete, a ne samo šta vi nećete! S tim vašim "mož' da bidne, al' ne mora da znači" stilom smučili ste se i Bogu i ljudima!

Dejan

pre 16 godina

Tako je, izbacite Dinkica. Oterajte i Djelica, i svakoga ko ista pametno govori.

Vise nije vazno da li smo pristalice DSa, LDPa, LSVa, G17+...bitno je da kazemo nacionalistima jednom zauvek zbogom! Verujem cvrsto u pobedu proevropske misli u Srbiji. Znam da ce tako moj narod ziveti bolje i dostojanstvenije. Od toga, nema niceg vaznijeg.

The Blue

pre 16 godina

Sve ovo ukazuje na formiranje manjinske Vlade u kojoj će Koštunica (naravno po svaku cenu) ostati Premijer, uz podršku radikala i socijalista. Dakle priča o novom miloševiću je samo na korak od istine.

simce_de

pre 16 godina

Mislim da je ovo sve farsa, stavise mislim da je vlada jos vise stabilnija nego pre. Jaki interesi koji stoje iza DSS to nece da dozvole da vlada sad padne. Ipak su oni samo mali pijuni na sahovskog tabli njihovih interesa. U sustini jedan je interes i tajkun u pitanju. A svi znao koji...

Miroslav I

pre 16 godina

Nema boljeg primera za demagogiju od Kostunice. Prvo napravi sr**** do daske a onda optuzi demokratski deo vlade. To samo on, koji je bez obzira i skrupula da smisli. Veoma se nadam da su ovo zaista i najzad poslednji dani ove vlade. Idemo na nove izbore. Nema vise foliranja u stilu referenduma i slicno. To je propusteno! A znate kada ce u novoj koaliciji sa Radikalima Kostunica da bude opet predsednik vlade? Malo Morgen kako je govorio njegov mecena Sloba.

Goran

pre 16 godina

Aligrudić je, gostujući u Poligrafu B92, izjavio da postoji više izlaza iz novonastale krize u Vladi Srbije, a jedan od njih je da se Brisel jasno izjasni da li priznaje Srbiju u postojećim granicama ili ne.
Na ovo samo mogu reci da se Evropa vec izjasnila po pitanju Kosova! Vecina drzava je priznala Kosovo kao drzavu,treba nastaviti dalje, a ne filozofirati da li evropa zeli Srbiju sa ili bez Kosova!
Pre ili kasnije ce i Srbija i Kosovo biti u evropskoj uniji, uopste ne vidim zbog cega se pravi toliko pitanje granica.

Bata

pre 16 godina

Kod premijera nista novo, on nema poverenja u vladu koju sacinjavaju DS i G17 i gradjane koji su za njih glasali a mi gradjani nemamo poverenja u premijera i njegove ,,narodnjake,, potmognute SRS i SPS. Izbori su jedino resenje da se stane
na put onima koji imaju kompleks Zapadne Evrope i vode Srbiju na put bez povratka. Nesto nisam primetio da su gadljivi na firmirana odela, strana zapadna pica a da ne pricamo o audijima i mercedesima. Kada ih budem video da se voze u ,,jugicima,, i ,,lada-nivama,, poverovacu da su bili iskreni kada su pozivali na bojkot strane robe.

vladimirNIS

pre 16 godina

Pa, 12.mart je tu...od TOG 12. marta je proslo 5 godina. Glavni zaverenik i organizator drzavnog udara sigurno nece OVOG 12. marta odustati od svog zadatka cija je realizacija pocela TOG 12. marta. Tada, kao i sada, Srbiju je potrebno sto duze, ako ne i TRAJNO "sacuvati" od EU koncepta i ponuditi najveci deo iste svojim pravoslavnim mentorima za saku vlasti i nesto vecu sumu novca. Vlast je tu INSTRUMENT i AFRODIZIJAK, "ono" cime se popuni nedostatak elementarne ljudskosti i dozivotni deficit kreativnog i zivotnog u coveku. ON nama vlada skoro celu deceniju. ON od nas krade svaki udah zivota skoro celu deceniju. ON svakog 12. marta polaze venac na grob nasih ubijenih nada, slaveci zapravo svoje kapitalno delo VLADANJA. ON nas skoro celu deceniju podsmeva nasoj nemoci da istini pogledamo u oci. ON je temeljna kritika nase nespremnosti da pocnemo da zivimo taj 6. oktobar. OVO SADA je samo slika politickog pejzaza Srbije kada se "magla" polako dize...Zgarista i rusevine, omedjene kineskim zidom koga oko zemlje polagano gradi KOALICIJA U SENCI. A i TOG 12. marta je bila sreda...

Čedomir

pre 16 godina

Ni u najludjim snovima nisam mogao da zamislim ovoliku disproporciju ličnih i državnih interesa.
Vise ne postavljam pitanje "ko je ovde lud?"
Sad znam odgovor.
Svi mi,bez izuzetka.

Zbunjen

pre 16 godina

Što pre na izbore! I to zajedno i lokalne i republičke. Pa neka narod kaže šta hoće. I to, isterati svaku partiju da sama ide na izbore, pa posle neka se pakuje u koalicije ako hoće. Samo, dragi moji, čini mi se, mnoge će vrlo, vrlo iznenaditi rezultati!

Ivan

pre 16 godina

Sasvim se slazem sa stavom da se ide sa referendumskim izjasnjavanjem. Nemam nista protiv parlamentarnih izbora ali zasto bismo se posredno izjasnjavali o ovome pitanju kad mozemo direktan odgovor da damo.
To je po meni dobro jer bi referendumski rezultat bio obaveza za sve. Niko sutra ne bi mogao svoje odluke da obrazlaze promenom situacije na terenu, odnosa snaga i slicnim izgovorima za necinjenje ako bi podrska EU bila izrazena samo kroz parlamentarne izbore. Ne znam zasto DS bezi od ovoga i ako je za stvarno stavljanje tacke na ovaj problem onda treba podrzati referendum. Da vidimo hoce li narod i pod kojim uslovima u EU; da li samo celovit ili sa osakacenom zemljom.

xenon

pre 16 godina

Kako jednog dana vratiti kosovo i srbe dole ako mi ovde propadnemo i izumremo? Kakva nam je demografska slika i politika voje i tome koji joj idu u prilog nema nama nego da nas ima jos manje i manje i manje pa ko onda da vraca kosovo.

matori

pre 16 godina

Ovim putem želim da obavestim Koštunicu dr Vojislava, sada još premijera Srbije, da samo ON (i niko drugi!) treba da se opredeli i izjasni u vezi jedne od sledeće dve opcije:
1. podnošenju ostavke (odmah)
2. podnošenju posledica gneva naroda, ako ne odstupi.
Mislim da je 3 dana dovoljno za razmišljanje. Pošto je danas 7. mart, svoju odluku mora saopštiti pre 12. marta.
Od te odluke zavisi hoće li u Srbiji biti prevremenih parlamentarnih izbora ili će biti "događanja naroda". Sve druge opcije i izmišljotine su bez osnova, predstavljaju gubljenje vremena, i u krajnjem ishodu vode prema gore navedenoj tački 2.
Vreme teče..!

герман

pre 16 godina

Ево предлагачима референдума опис шта у ствари желе да питају:
Да ли сте за то да након што Србија испоручи Хашком трибуналу оптужене за ратне злочине пред тим судом (ако то икада учини), односно, ако ЕУ и поједине њене чланице одустану од тог захтева, и ако испуни друге евентуалне услове које нам у међувремену постави ЕУ или поједине њене чланице пре него што нам понуди да потпишемо Споразум о сарадњи и придруживању, Србија услови потписивање тог споразума и спровођење других потребних корака ради приступања Европској унији давањем чврстих гаранција од стране ЕУ да ће Србија у ЕУ бити примљена као држава чија територија обухвата и Косово и Метохију и за то да без добијања тих гаранција Србија не потпише евентуално понуђени споразум, односно не предузме друге кораке ради приступања ЕУ?

Nerviram se ovih dana kao nikad do sada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pre 16 godina

Ono što bi novi izbori doneli nisu razlike u rezultatima od procenat, dva, već jasan stav građana da NE ŽELE da im Koštunica stoji na čelu države. Ko što Velja reče-nisu ništa promenili (mada se ne slažem s tim u potpunosti, stvari se menjaju, ali ne u pravoj meri,ni dovoljno brzo i temeljno), ali ono što zaboravlja da kaže, je da je za to kriv Koštunica, a još više oni koji mu dozvoljavaju da i dalje širi svoju praznu priču.
Mislim da zbog Koštuničine sujete ni priča sa radikalima ne bi uspela, jer Koštunica ne bi hteo ništa manje od premijerskog mesta. A i da dođe do toga, izlazak na ulice bio bi neminovan.
Novi izbori bi takođe oduzeli DSSu pravo (koje ni sada nema, ali mu ga daju-NELEGITIMNO!!!), da se femka, ucenjuje, i mlati tamo-ovamo.
A što se referenduma tiče, pitanja moraju biti barem tri:
1. Da li ste za to da Kosovo bude posebna država?
2. Da li ste za to da Kosovo bude u sastavu Srbije?
3. Da li ste za to da se pokuša spasiti ono što se spasiti može, a ne da kao slepi i gluvi udaramo u zid i vičemo "Kosovo je Srbija!Kosovo je Srbija!"(iako je, btw, DEO Srbije), pa da na kraju definitivno ostanemo bez njega?
Mi meni ličimo na dete u priči u kojoj jedan roditelj umre, a drugi ne prestaje da žali, plače i govori svom detetu:"Ja više i nemam razloga da živim, želim i ja da umrem."

Vlada 021

pre 16 godina

Oliver Dulic treba da raspise izbore pristali iz DSS i SRS na to ili ne,i da se formira veliki proevropski blok koji bi cinile stranke DS,G17+,LSV,LDP,SPO i stranke nacionalnih manjina i da se jednim za svagda resimo sovinista i fasista.

MILA

pre 16 godina

Je li zbog ovog epiloga ubijen pokojni Zoran Djindjić? Koštunice, Koštunice, duguješ nam toliko odgovora. Možda ta politika izolacije koju on vodi ima daleko dublje razloge od lažnog patri'J'otizma??? A 'ovaj' Aligrudić??? Znam da ne treba da pričam 'njihovim' jezikom mržnje, ali imam neodoljivu potrebu da ga 'raspalim' po onoj licemernoj faci. Izvinjavam se, sad mi je lakše jer sam ovo izgovorila 'naglas'. Brišite me ako se mora. Veoma sam uplašena zbog reprize devedesetih, pa...ne znam šta sa sobom. Uzgred, svi, ali baš svi moji su negde u Evropi. Samo ja i jedna porodica iz uže familije smo u Srbiji. Ja znam šta ću 'sutra'. A šta sa svima ostalima? Nije samo da je da meni bude dobro.

Milos

pre 16 godina

Samo nek Voja retoriše a kada ga jednog dana budu obavestili da je Kosovo ušlo u EU kakvo će onda referendumsko pitanje postaviti. Kosovo je gubljeno zadnjih 50 godina, i mi ga moramo vraćati narednih 50 godina na isti način kao što su ga albanci uzeli, kupovinom zemlje, nekretnina firmi... Samo da li mi imamo vremena da čekamo tih 50 godina van EU i kako da budemo ekonomski jaki kada svi oko nas budu u EU i ne budu hteli da trguju sa nama. E tada ćemo svi kofere u ruke pa u bratsku nam Rusiju da gladujemo zajedno sa njima, naravno ako i oni ne budu bili u EU.

Vojislav

pre 16 godina

Srbiji nisu potrebni referendumi, izbori...Srbiji su potrebne (nove) vodje sposobne da uspesno preseku Gordijev cvor (Kosovo, EU, celovitost zemlje, buducnost, bolji zivot, itd.).

Novosadjanin

pre 16 godina

Pravo referendumsko pitanje bi bilo: "Da li ste za to da Srbija nastavi sa procesom integracija u punopravno clanstvo Evropske unije i pored cinjenice da su neke zemlje te zajednice priznale nezavisnost nase juzne pokrajne Kosovo i Metohije?"
Ali avaj, ovo pitanje je protivustavno... Ceracemo se jos....

Ivan

pre 16 godina

Nemam nista protiv referenduma jer bi on najjasnije pruzio odgovor a i obavezao sve politicke strukture da postuju volju naroda. Mislim da bi pitanje trebalo da bude: "Da li ste da Srbija udje u EU ako je uslov priznanje nezavisnog Kosova?". Mislim da bi velika vecina bila protiv i to je ono sto DS vesto obilazi i dalje gura predizborni slogan "I Kosovo i Evropa" a kako je to moguce pitam ih kada se Evropa opredelila za razbijanje i ponizavanje Srbije.

Posmatrac

pre 16 godina

Vlada i nije TAKO u krizi kako to na prvi pogled izgleda! Ovo sa Izjavama funkcionise odlicno! PARNIM danima izjave DS-a i G17+ NEPARNIM DSS-a NS.

jasno je!

pre 16 godina

Potpuno nezreli, neiskusni, a 'preambiciozni' politicari koji su nakon '5.Oktobra' upropastili i ono sto se moglo spasiti !? 6. Oktobar mora doci da bi preispitao sta su to radili 5-Oktoborasi i koji su im bili ciljevi i motivi ! Neki 'Hag' (domaci) mora biti pokrenut, jer se dosto toga moze podvesti pod zlocin nad narodom i drzavom! Neumesno je govoriti da je to bio sponatani, narodni i demokratski cin!!!

DRAGAN

pre 16 godina

Usled sve ozbiljnijeg udaljavanja Srbije od Evropske unije, omladinske i studentske organizacije pokrecu akciju "Evropa nema alternativu!". Akcija pocinje protestnim okupljanjem u minut do dvanaest, u ponedeljak 11. februara, na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu i protestnom setnjom do zgrade Vlade Republike Srbije.
Predstavnicima gradjana i nosiocima vlasti u Srbiji zelimo da posaljemo jasan i nedvosmislen apel da ne sme biti kockanja sa evropskom perspektivom nase zemlje. Ovom akcijom zahtevamo odgovoran pristup u rukovodjenju drzavom i donosenje svih vaznih odluka koje potvrdjuju evropski kurs Srbije i ostvaruju osnovna ocekivanja vecine gradjana. Zelimo da se sto pre omoguci nesmetano kretanje nasih gradjana u zemljama EU. Zelimo sansu da svoje znanje sticemo u drugim zemljama Evrope i da omogucimo nasim kolegama iz tih zemalja da nas bolje upoznaju studiranjem u Srbiji. Zelimo priliku da saradjujemo sa mladima iz EU i da ucestvovanjem u evropskim programima, razmenom iskustava i akcijama odgovorno gradimo zajednicku evropsku buducnost.
Imajuci u vidu ozbiljnost posledica daljeg udaljavanja od EU i neophodnost njihovog hitnog prevazilazenja, pozivamo vas da se prikljucite akciji "Evropa nema alternativu!" i da na protestnom skupu u ponedeljak 11. februara zajedno posaljemo poruku da ne sme biti kockanja sa nasom buducnoscu. Na protestu nije dozvoljeno isticanje stranackih obelezja, a pozeljni su svi rekviziti i parole omladinskih organizacija

Marko O

pre 16 godina

Smijesni argumenti. Eu moze donijeti odluku da posalje misiju na Kosovo, ali ne moze odgovoriti da li priznaje cjelovitu Srbiju. Smijesno.

David

pre 16 godina

Naravno, da je kriza u Vladi. Juče (06.03.08.) Island priznao nepostojeću državu Kosovo, danas (070.03.08.
Finska priznala!!?? Šta reći? Bilo kako da se čovek izjasni, naći će se neko kome smeta nečiji komentar!
A, realnost surova, da surovija ne može biti! Zato, komentarišimo sami u sebi!!??

Pero lozac

pre 16 godina

Naravno da je sve ovako kako je, ko dobije vise love taj vlada a neko cak i grabi sakom i kapom a koga uopste briga sta narod hoce.

Milan

pre 16 godina

Nasa Vlada se podelila oko ovakog ili onakog ulaska u EU. Tesko da ce Srbija ici tamo u skorije vreme, i cela i skracena. Zasto trositi i vreme i energiju na jalove price i na nesto sto ce resiti vreme? Necemo valjda u narednih deset godina da pricamo o tome, jer tesko da ce Srbija pre u EU? Bojim se da je svadja laksi nacin da se skrene paznja javnosti sa socijalnih, privrednih i ekonomskih tema za koje Vlada nema resenja, pa ce nam posle za krizu biti kriv Novi svetski nepravedni poredak. Kalimero

radza

pre 16 godina

dobro ne gusite nas vise sa rezolucijama, deklaracijama, zigosanjima, podelama (najveca je ona na one koji imaju i koji nemaju)! Jel vi umete nesto da radite? Dokle cemo da trpimo vasa nadmudrivanja? Siti smo vas!

Pedja

pre 16 godina

Ne znam kakvo objasnjenje Kostunica trazi. Zar nije jasno da ako EU priznaje nezavisnot Kosova, da to automatski znaci da tu teritoriju ne smatra delom Srbije. Dakle, odmah izbaciti one iz DS iz vlade, posto su ocigledno radili protivustavno na razbijanju Srbije. A Tadic je obmanuo narod besmislicom tipa i Kosovo i EU. Samo jaka Srbija u EU moze da brani Kosovo. Nije nego. Kao da bi oni dozvolili da mi udjemo u EU pa da mozemo da blokiramo ulaz Kosova.

dosta je

pre 16 godina

na forumima i komentarima vecina kaze da premijer treba dati ostavku...premijer ne surfuje po internetu da cita komentare, ZATO ajde lepo svi na ulice odakle ce nas videti i cuti premijer. to je jedini nacin - kazemo OTVORENO (i na otvorenom) sta nam smeta...ljudi, ako ovo ne uradimo idemo retro, citajte druge vesti: poskupljenja, dinar slab, itd itd...

raja babeja

pre 16 godina

I krajnje je vreme da ova Vlada odbroji svoje poslednje sate, ne dane. Dosta je zaluđivanja oko patriotizma koji nam prosipaju "narodnjaci" potpomognuti vadikalima i mladim junošama iz sps-a, pri čemu nas vode, najverovatnije, u bespuće, gde čak ni korenje više ne raste. Dovoljno su i g-din neobavešteni i g-din "za kapital" ( al u svoj džep ) i svi oni čankolizi oko njih prosperirali na ovoj muci - došlo je "pošljednje vrijeme" da odu. Trebaju nam izbori, nego šta! a ne kojekavi referendumi i rezolucije da se ponovo zamlaćujemo. Evropa će nas možda još malo čekati i imati strpljenja za nas, ali, kao i svako, kad mu čekanje dojadi, otkačiće nas vrlo hladno. Zar treba da zbog Kosova ispašta cela preostala država i da nam ono, pored kolevke, bude i grobnica? Ljudi moji, realnost boli, ali Kosovo je krenulo ireverzibilnim putem i ono se u okrilje države Srbije može vratiti samo novim ratom. Samo, ko je spreman da ratuje za izgubljenu stvar protiv celog sveta? I sa čime? Jel sa onim oružjem što nam Jakšić velikodušno nudi od Rusa? Ja više nisam spreman, a vala ni svojima neću dozvoliti da ratuju, pa makar zbog toga morali jesti korenje ( ali u drugoj državi, gde vlada razum i mir!!)!!

Srbija=Evropa

pre 16 godina

Premijer Kostunica momentalno da podnese ostavku! Na sudksim procesima, kada ne bude bio predsednik Vlade, ce se videti sta je zapravo radio 5 godina.
Idemo na izbore, za jasno, nedvosmisleno i izrazito opredeljenje za Srbiju, po hitnom postupku, u Evropskoj Uniji. I Dinkica za premijera! Dosta mi je vise mutavih i neobavestenih.

Jelena

pre 16 godina

"Premijer nema poverenja u svoje koalicione partnere."

A u koga da ima narod? Ko god se docepa vlasti, taj izneveri narod. Moze li bar jedan da odrzi svoje obecanje???

naja

pre 16 godina

Kosovo ili EU, ako ovako nastavimo ni Kosovo ni EU, kako znamo vecinu je dobio Tadic, pa ocigledno je da Tadiq tezi ka Evropi takodje ima pravo da potpise sporazum kao predsednik Srbije

Milos

pre 16 godina

Beskrajno sam ljut na sve one kojima je najbitnije da ostanu u foteljama i ne razumeju da ce i oni nekada otici sa vlasti i da ce morati da se svrstaju uz nas, obicne ljude.
Ne mogu da shvatim da nam "prodaju" ovakve nebuloze i ugrozavaju buducnost i ekzistenciju celog naroda.
Necemo valjda opet cekati gospodina premijera da razmislja?
Najveci apsurd koji se moze desiti u buducnosti je da Kosovo bude primljeno u EU pre nas i da budemo najsirmasnija zemlja na Balkanu.
Ja nisam od onih koji se predaju ali sada smatram da smo ovu bitku za Kosovo izgubili i ce proci mnogo godina do dana kada cemo moci da svoj deo teritorije vratimo .
Nadam se da ce neka nova vlada imati vise pameti i da ce shvatiti da samo BOGATA SRBIJA moze da uradi nesto za sebe i svoj narod a da ce dalja izolacija i samokaznjavanje dovesti do totalno osiromasivanja nacije i drzave.
Moj zakljucak je da je DSS sa Kostunicom na celu dovoljno "razmisljao" i stopirao Srbiju i da neko treba da pocne da radi a ne da izmislja svadje i krize i stalno unazadjuje svoj narod.

Ivan

pre 16 godina

Sasvim se slazem sa stavom da se ide sa referendumskim izjasnjavanjem. Nemam nista protiv parlamentarnih izbora ali zasto bismo se posredno izjasnjavali o ovome pitanju kad mozemo direktan odgovor da damo.
To je po meni dobro jer bi referendumski rezultat bio obaveza za sve. Niko sutra ne bi mogao svoje odluke da obrazlaze promenom situacije na terenu, odnosa snaga i slicnim izgovorima za necinjenje ako bi podrska EU bila izrazena samo kroz parlamentarne izbore. Ne znam zasto DS bezi od ovoga i ako je za stvarno stavljanje tacke na ovaj problem onda treba podrzati referendum. Da vidimo hoce li narod i pod kojim uslovima u EU; da li samo celovit ili sa osakacenom zemljom.

Ivan

pre 16 godina

Nemam nista protiv referenduma jer bi on najjasnije pruzio odgovor a i obavezao sve politicke strukture da postuju volju naroda. Mislim da bi pitanje trebalo da bude: "Da li ste da Srbija udje u EU ako je uslov priznanje nezavisnog Kosova?". Mislim da bi velika vecina bila protiv i to je ono sto DS vesto obilazi i dalje gura predizborni slogan "I Kosovo i Evropa" a kako je to moguce pitam ih kada se Evropa opredelila za razbijanje i ponizavanje Srbije.

kosovka

pre 16 godina

Sve ovo me podseca na Milosevica.Ne mogu da verujem da nam se sve ponavlja i da mi to mirno posmatramo.Ja sam otisla sa Kosova 1999.i stvorila novi zivot u Srbiji.Mislim da Kostunicu nije briga za Kosovo,vec pokusava da,kao i uvek,izigrava primadonu.99%raseljenih se nece vratiti na Kosovo.Ne razumem kakav je to patriotuzam,da se neko igra sudbinom 8 miliona ljudi!Trebamo ponoviti 5.oktobar i zauvek okoncati ovo ludilo.Kostunicu treba da je sramota za sve sto radi gradjanima Srbije!Ja vise ne zelim da se selim,zelim normalnu drzavu i buducnost za svoju decu.Ocigledno je DSS prepreka nasoj buducnosti.Zato treba da ode u zaborav ali pre toga da snosi posledice svoje katastrofalne politike.

PACTKO

pre 16 godina

koliko ja znam, EU nije priznala nezavisnost Kosova, već su to uradile neke članice, a druge nisu a ni neće. I koliko znam "EU" ni ne može dati odgovor takve vrste, tako da je pitanje za referendum klopka za neupućene (najmanje 70% ljudi u Srbiji). Ovakvo "lažno" pitanje zapravo pokazuje da bi DSS bio spreman da proda ne samo Kosovo, već i Srbiju zarad svojih dnevno političkih ciljeva. To se srpski zove - veleizdaja!

dorcolac

pre 16 godina

Stize izolacija nase zemlje. DSS-NS-SRS-SPS. To je buducnost ove zemlje. Buducnost koja nas vodi u ratove,siromastvo,politicka ubistva i ostale stvari koje nas vracaju u secanje na devedesete...

герман

pre 16 godina

Ево предлагачима референдума опис шта у ствари желе да питају:
Да ли сте за то да након што Србија испоручи Хашком трибуналу оптужене за ратне злочине пред тим судом (ако то икада учини), односно, ако ЕУ и поједине њене чланице одустану од тог захтева, и ако испуни друге евентуалне услове које нам у међувремену постави ЕУ или поједине њене чланице пре него што нам понуди да потпишемо Споразум о сарадњи и придруживању, Србија услови потписивање тог споразума и спровођење других потребних корака ради приступања Европској унији давањем чврстих гаранција од стране ЕУ да ће Србија у ЕУ бити примљена као држава чија територија обухвата и Косово и Метохију и за то да без добијања тих гаранција Србија не потпише евентуално понуђени споразум, односно не предузме друге кораке ради приступања ЕУ?

Nikola KG

pre 16 godina

Posle Tadiceve pobede na predsednickim izborima, bez podrske Kostunice i Ilica, najcasnije i najdemokratskije bi bilo da Kostunica, koji je ocito u manjini u Vladi, podnese ostavku i da se raspisu novi izbori. Sve ostalo bi bilo silovanje volje naroda.

Marko O

pre 16 godina

Smijesni argumenti. Eu moze donijeti odluku da posalje misiju na Kosovo, ali ne moze odgovoriti da li priznaje cjelovitu Srbiju. Smijesno.

Milos

pre 16 godina

DSS je inace globalno poznata stranka po jasnom izjasnjavanju ZA ili PROTIV!
Mislim, budimo realni, izjasnice se oni samo da se dogovore.

Nele

pre 16 godina

Pa naravno da se DSS plasi izbora jer su, bar sto se toga tice, dobro obavesteni kakvu podrsku gradjana imaju. Jedino ovako sa drzanjem tenzija oni mogu da budu na vlasti. Ne znam samo da li oni cuju i izjave ruskih zvanicnika koji kazu da bi oni vrlo rado da imaju Srbiju kao jos jednog partnera u EU? Umesto da to cuju oni od O. Rena traze da se izjasni. Neka se DSS izjasni kada vodi ovakvu politiku da li uopste razmislja o ostalim gradjanima Srbije osim Kosova (ako uopste i za Kosovare iskreno brine)?

Pedja

pre 16 godina

Ne znam kakvo objasnjenje Kostunica trazi. Zar nije jasno da ako EU priznaje nezavisnot Kosova, da to automatski znaci da tu teritoriju ne smatra delom Srbije. Dakle, odmah izbaciti one iz DS iz vlade, posto su ocigledno radili protivustavno na razbijanju Srbije. A Tadic je obmanuo narod besmislicom tipa i Kosovo i EU. Samo jaka Srbija u EU moze da brani Kosovo. Nije nego. Kao da bi oni dozvolili da mi udjemo u EU pa da mozemo da blokiramo ulaz Kosova.

Figaro

pre 16 godina

O kakvoj logici on govori? Zar treba da trošimo vreme i novac na nekakve referendume koje svako može tumačiti na svoj način. Na pitanje "Da li ste za ulazak Srbije u EU?",90% bi reklo DA,a na pitanje "Da li ste za ulazak Srbije u EU sa Kosovom?",opet bi 90% zaokružilo DA. Ljudi,ovo je bacanje prašine u oči narodu. Iz aviona se vidi da se "narodnjaci" plaše izbora jer se zna da bi posle istih otišli na višegodišnji odmor.

Vukajlovic Branko

pre 16 godina

Ovakvom retorikom "narodnjaci" vode i vladu i narod u corsokak. Zbog toga su potrebni novi izbori. To je LOGIKA g-dine Aligrudicu.

vladimirrr

pre 16 godina

strasno, velja trazi da dinkic ode?? treba da se svi razidju i da raspisu izbore. tesko zemji u kojoj su velje ministri? dss se nadmudruje i igra politicke igrice, a ovo je pitanje opstanka zemje.vec kasnimo u nauci, medicini i standardu 50-ak godina. NEMA VISE VREMENA...

draganm

pre 16 godina

dss-u kao da godi ovakva situacija. guslaju stare pesme sa melodijom poznatom jos od vremena milosevica, manipulisu narod laznim patriotizmom, sire ruke prema radikalima, i nadaju se vecem broju glasaca na narednim lokalnim izborima. oni srbiji ne dozvoljavaju unutrašnje promene, zbog toga što unutrašnje promene ugrožavaju bas njih. sve u svemu vrlo arogantno, nerealno i najmanje u interesu naroda, a sve sa ciljem ostanka na vlasti sa svojih mizernih 7-8% u glasackom telu.

peđa

pre 16 godina

Referendum bi bio izlaz za DSS da ostane navlasti, jer misle da bi im pozitivan rezultat(po njima) dao legitimitet za pravljnje vlade sa radikalima.Sada nemaju za to nemaju hrabrosti.No to je ražanj bez zeca, jer nisu naivni ni DS, a bogami ni radikali.Vojo pevaš labudovu pesmu.

Petar

pre 16 godina

Nase politicke stranke sve vise lice na sekte ili klubove obozavalaca. U nekima preovladjuje preduzetnicki duh, u nekima ledena lica, a u stranci G. Aligrudica dvolicnost, licemerije, zlovolja i glad za vlascu po svaku cenu. Oni koji su uveli termin "legalizam" u srpsku politiku, iskoristili su svojih pola decenije na vlasti da prekrse svaki zakon, clan ustava, pisana i nepisana pravila ponasanja, kad god je to bilo oportuno. Optuzivali su Premijera Djindjica za ono sto su potom doveli do savrsenstva. Vladanje bez podrske biraca, zloupotrebu vlasti i uzurpaciju medija i policije. Svaka cast!

Jelena

pre 16 godina

Hajde da jednom zavrsimo sa tim i posaljemo Kostunicu u politicku istoriju. Vi iz DS-a mnogo taktizirate, znate odlicno da je Kosovo "otislo" samo nesto mnogo dugo trazite nacin kako to da sto bezbolnije servirate narodu. Ovako nas jos vise mucite....presecite vec jednom, bolece mozda jace u tom trenutku, ali sto pre okoncamo tu stvar to bolje!

zuc

pre 16 godina

Ovaj narod ima generalni problem sa razmisljanjem, sa logickim razmisljanjem. Kao narod imamo problem sa ljudima koji imaju "principijeln stavove" kojih se drzi cak i kada im je opstanak ugrozen. Da li su Srbi kao najstariji narod na svetu toliko evoluirali da im je u mozgu obesmisljena osnovna misao, misao o opstanku?

ilir

pre 16 godina

Aligrudic treba sam sebi da razjasni sta je logika izolacija, vracanje Srbije u devedesete ili EU, a izbora se boje oni koje ce narod pocistiti metlom.

Marko

pre 16 godina

Ali ON nema poverenja! ON, Vojislav Koštunica bradom i glavom, je mera svih stvari u ovoj zemlji! Ovo je neverovatno - Koštuničino ponašanje sve više podseća na ponašanje Slobodana Miloševića. Iste sumanute ideje sopstvene važnosti, ista odeljenost od realnosti i od racionalnosti, isti stav da su oni ti koji su bogom dani da procenjuju šta je patriotsko a šta ne. Neverovatno!

igor

pre 16 godina

Izadji ti na izbre prijatelju pa onda kada budes video da ni cenzus nisi presao shvatices sta narod Srbije misli i o tebi i o Kosovu i o nasem putu u EU, nemoj da nas zamajavas sa nekakvim referendumima posle kojih ti opet ostajes premijer bez obzira kako se narod izjasnio. Ti se stalno kao nesto pozivas na narod ali ti covece nemas podrsku naroda tebe narod nece, a ovom "ministru" sto poziva na smenu najsposobnijeg medju ministrima porucujem da bi bilo bolje da se on licno odseli iz Srbije i da se vise nikada ne vraca. e tada bi Srbija imala neke sanse. I Milosa Obilica su optuzili uoci boja na Kosovu da je izdajnik, znamo i ko ga je optuzio, Ilicu sram te bilo, a voleo bih da vidim kako ces to da izvedes da smenis Dinkica a da ti G17+ ostane u vladi???

Ivana

pre 16 godina

Da mi je da znam kada ce se neko od svih vas pokrenuti i osim price uraditi sta se mora, Kosovo je otislo, zbogom, dovidjenja mozda samo u EU. Sada nema vise upiranja prsta u druge, samo smo mi krivi za sve sto nam sledi, a vlada i dalje pokusava da igra blame game, samo sto niko nece vise da se igra sa nama, da li je to bilo kome jasno tamo gore? Da li cete vec jednom zavrnuti rukave, evo nam ga mart, vreme leti, cene skacu, narod od nervoze ne moze da misli, i onoliko koliko ljudi imaju tu opciju u Srbiji, bude se i lezu sa nestrpljenjem!

SVD

pre 16 godina

Naša Vlada izgleda kao neki bolesnik u komi koji je priključen na aparate. Zašto se jednom ne izvuče kabl i pusti da pacijent umre. Novi izbori bi bili rešenje, ne može se sada čekati da EU posalje sporazum na potpis, jer taj sporazum ko zna kada će stići. Ovako idemo iz krize u krizu. Što se tiče komentara Velje Ilića o Dinkiću, ja bih daleko više želeo da Velja ode iz Vlade ili iz političke scene Srbije, jer primitivnijeg političara je teško zamisliti. Njemu smeta Dinkić - smeta mu svako ko ima znanje i kulturu.

Bojta

pre 16 godina

Kada se DSS prestati da zaludjuje ovaj narod? Kosovo je posebna teritorija i niko nam ga nece vratiti. Umesto da sacuvaju ono sto se sacuvati moze oni izazivaju nove nevolje. A i pitam se kako ovog Velju nije sramota?

junior

pre 16 godina

"Odlazak Dinkića iz Vlade sigurno bi povećao šanse da Vlada opstane jer su njegovi stavovi ugrozili odnose u koaliciji". A tek odlazak Velje i Kostunice.... Koliko bi to tek pomoglo opstanku Srbije?

nedzat

pre 16 godina

Gospodine Tadicu, tako ti Boga ako u njega verujes, stani vec jednom na putu politici Kostunice i ne daj mu da nas vraca nazad u devedesetih godina, ne boj se njemu i njemu slicnih, ako nista vise iza tebe stoje preko 2 miljona glasaca medju kojima glasovi i nacionalnih manjina koji zive u Srbiji.Ja sam Albanac i normalno da su moje emocije dosle do izrazaja radjenjem jos jedne Albanske Drzave u sred Evrope, ali G.Predsednice, niti sam ja zasluzan za to niti ste vi krivi za to, Kosovo je izgubio pokojni Milosevic i njegova prljava politika prema tome vi to vise ne mozete vracati a puno gresite kad kazete da cemo je odbraniti jer ne moze se odbraniti nesto sto je izgubljeno prije 10 gd, Ali Svim ljudima drzave Srbije na drugi nacin mozete im ublaziti taj bol o gubitku Kosova a to je vodjenje u pravcu EU i tamo cemo svi...
Albanac,Bujanovac, ali Drzavljanin R.Srbije.

Dejan

pre 16 godina

"postoji više izlaza iz novonastale krize u Vladi Srbije, a jedan od njih je da se Brisel jasno izjasni da li priznaje Srbiju u postojećim granicama ili ne". Ovo je filozofija "brigo moja predji na drugoga". A ko iz Vlade treba da zauzima stavove i reagije po aktuelnim pitanjima - neko iz DS-DSS-G17+, koji cine tu vladu, ili EU? Ako od EU sve zavisi, neka ih RIK stavi na izborne liste, pa cemo eliminisati mogucnost da nam ministri govore kako resenje problema kome su oni doprineli zavisi od eksternih faktora.

mikica 75

pre 16 godina

"Na pitanje da li se DSS plaši izbora i zašto se ne proveri to osećanje, između ostalog, i kroz prevremene izbore, Aligrudić je odgovorio: Zato što je ovo logičnije"?!?

Selo gori a baba se češlja

pre 16 godina

Ovaj bezobrazluk od strane DSS postaje nepodnošljiv. Koga više z......a taj Aligrudić i njegova bratija? O čemu treba EU da se izjasni kada ne postoji konsenzus ni kod njih da li treba priznati Kosovo ili ne? Puna su im usta referenduma jer su obični mrsomu*i koji nemaju petlju da jednom preseku neke stvari. Kosovo je proglasilo nezavisnost, mi ga nismo priznali (i ne treba) ali hajde više da vidimo šta ćemo i kako dalje. Šta je plan B ako EU nekim čudom i kaže da je Kosovo nezavisno i da je samo Srbija u "novim" granicama prihvatljiva u EU? Šta ćemo da radimo u tom slučaju? Pridružiti se Rusiji, kolektivno se zamonašiti, međusobno se poubijati, iseliti na Mars...ne razumem. Ne znam koja je uopšte svrha referenduma kad nas još niko nije ni zvao da uđemo u EU.

Jelena

pre 16 godina

Dakle DSS je skroz izgubio kompas. Likovi poput Aligrudica vise ni sami sebi ne mogu da objasne sta hoce, a kamoli da nekoga ubede u valjanost njihove politike. Da su tako velike patriote kakvim se predstavljaju imali bi petlju da izadju na izbore, ali posto znaju da su vec odavno svoje ODGUSLALI rade ovo sto rade. Postaviti referendumsko pitanje da li ste za Srbiju zajedno sa Kosovom i Metohijom u ovom momentu je isto kao da se postavi pitanje deci razvedenih roditelja da li zele da zive zajedno i sa mamom i sa tatom u jednom domu. Pa naravno da zele, a da li je to izvodljivo. To pitanje se postavlja mami i tati ali na vreme jos dok nedodje do rastave. Zato je za njih u ovom momentu najbolje da se povuku i priznaju svoju nemoc jer ce na kraju nadam se neko da odgovara za moj unisten zivot u izolovanoj Srbiji. I Sloba je mislio da ce njegova do zore goreti. Iz ovoga treba izvuci pouku.

sasa jokic

pre 16 godina

Kostunicina "borba" za Kosovo podrazumeva da Srbija propadne kao drzava! On se borio za ostanak Crne Gore u zajednici, pa svi znamo kako se zavrsilo, svojim delanjem samo je dao krila crnogorcima da pobegnu od Srbije glavom bez obzira. Danas opet svojim ludackim stavovima, a sve u cilju ostanka na vlasti, pokusava Srbiju da posvadja sa celim svetom(to smo imali prilike da dozivimo sa Milosevicem) terajuci na to koalicione partnere. Njegova politika ravna je veleizdaji, i nadam se da ce za to jednog dana odgovoarati!

darth vader

pre 16 godina

Umesto sto nudi krajnje nesuvisla objasnjenja za svoje sulude stavove, DSS i Kostunica bi trebali da odgovore na jedno vrlo jednostavno pitanje: da li zaista veruju da ce zemlje koje su vec priznale Kosovo povuci to priznjanje. Ako ne veruju, koja je onda alternativa za buducnost ove zemlje obzirom da se ne zeli ka EU? Ako veruju, treba ih poslati na lekarski pregled, ili optuziti za veleizdaju. Apelujem na novinare i medije da ne upadaju u zamku postavljajuci besmislena pitanja oko koalicija, izbora, referenduma itd. Pitanje je jedno i sustinsko. Svaki trenutak je kritican i nema vise vremena za isprazna naglabanja.

Bojan Todorović

pre 16 godina

Ma ne da je moguće - to je gotovo sigurno! Uveren sam da će već danas sve zemlje koje su priznale Kosovo krenuti da se posipaju pepelom, da priznanje povlače istovremeno se izvinjavajući Koštunici i Aligrudiću. No ako to ipak izostane (a šanse su oko 100%) recite šta je cilj insistiranja na povezivanju ove dve teme ako ne prekid evropskih integracija.

Vaske Cacak

pre 16 godina

Ajde raspisite izbore za maj (zajedno sa lokalnim) pa da vidimo ko ce i kakvu vlast da ima. Znaju i oni da ce kostunica da nestane kao relevantan politicki subjekt (naci ce zaposlenje kao profesor "medjunarodnog prava" na nekom od hiljadu privatnih fakulteta). vreme je i da se G17 prikljuci DS-u. Ali problem je sto se na taj nacin gube mesta u upravnim odborima, poslanicke plate, provizije...Ajde raspisite izbore pa da se malo "ceramo" pa kom opanci a kom obojci.

Eustahije

pre 16 godina

DSS se zalaže za održavanje referenduma, a ne izbora jer ne smeju da izađu na izbore. Treba da budu izbori, pa neka narod izabere. Zna se koja partija šta želi.

Zabrinuta

pre 16 godina

Nemojte prodati Dinkica niti sebe! Nemojte im dati ono sto najvise zele - da drze sve konce u svojim rukama. Dosta je bilo! Sto je mnogo, mnogo je!

PWL

pre 16 godina

Alo bre, nije vise ni 11:59 nego je 12:05! Nema vremena vise za egzibicije druze premijeru. Sve smo ovo vec gledali i dosta nam je repriza. Ostala je mogucnost samo jedne reprize 5. Oktobar! Ko Vama daje za pravo premijeru da ugrozavate 8 mil. Srba? Ako Vi licno imate toliko novca za bacanje izvolite napravite referendum ali u Vasoj stranci. Ostavite ovaj narod vise da miru. Ako niste obavesteni Vi i Vasi puleni, mi smo u 21. veku i hocemo da zivimo normalno a ne u strahu sta ce biti sutra. Nemojte da se ponasate kao Vasi prethodnici koji su unistili Srbiju. Da li trazite da se pokrene bager iz 2000? Ne bi bilo pametno. Sto je mnogo, mnogo je cak i od Vas. Bolje da ostanete upamceni kao prvi presednik posle pada rezima S.Milosevica nego kao neko koji je nastavio da unistava Srbiju i Srbe.

Mashinovodja

pre 16 godina

Dan kada od DSS-a o nečemu dobijemo jasan i nedvosmislen stav tipa "da/ne", "za/protiv", "đa/bu", obeležiću u kalendaru crvenim flomasterom i slaviti svake godine kao izuzetan događaj. Dosta bre s tim migoljenjem i vrdanjem! Recite već jednom šta vi tačno hoćete, a ne samo šta vi nećete! S tim vašim "mož' da bidne, al' ne mora da znači" stilom smučili ste se i Bogu i ljudima!

nelecaster

pre 16 godina

ovo lici na decu koja se igraju 'trepavca' ili 'moshe'... najtuznije je sto se oni stvarno igraju, ali politike - sve se svodi na jalovo i besmisleno taktiziranje u kojem, ruku na srce, prednjaci DSS- i to sa dobrim razlogom: na izbore ne smeju, referendum nece proci; elitisticka stranka, kakvom oni sebe smatraju, ne moze da si dozvoli javno svrstavanje u SRS i SPS jer ce da im ode pola od onih 5% glasaca, ako imaju i toliko... potpisuj, borise, za manastir(e) ne brini!

Nevena

pre 16 godina

Kada je pre oko 30 godina Italija isla iz krize u krizu, njihova vlade i ostalo su padali svako malo. Ajmo i mi tako, pa bolje da padnu funkcioneri, nego da se ukorene ti arogantni i po zivot opasni ludaci ukorene u drzavnim foteljama. Sad vise nije samo Velja taj koji izaziva komentare pristojnog sveta, vec mu se pridruzio i Aligrudic, koji je sinoc u Poligrafu Antoneli, izvanrednoj novinarki, rekao da je BEZOBRAZNA! Zena je samo postavljala pitanja, tj, radila svoj posao profesionalno i u skladu sa kodeksom svog esnafskog udruzenja! Nadam se da ce uskoro i u Srbiji doci vreme kada ce zbog ovakvih izjava politicari sami nuditi ostavke. Kakvo je to ponasanje u vreme kad je raspustena opsta hajka na novinare?! Zar on misli da bi sedeo tamo gde sedi da mediji nisu radili svoj posao? Vreme je da se za takve ugasi struja. Kako zine, a mikser iskljuci ton!

racundzija

pre 16 godina

A meni se cini da je resenje da se smeni Velja ilic. Ili jos bolje svi ministri iz DSS-NS koalicije. Pa da zivimo na miru, bavimo se zivotnim pitanjima i konacno postanemo normalna evropska zemlja.

Vladimir Jovanovic

pre 16 godina

Ja sve više mislim da je Koštunicina politika bazirana na izjavi Slobodana Miloševića da smo pobedili u ratu '99. godine.

Posmatrac

pre 16 godina

Vlada i nije TAKO u krizi kako to na prvi pogled izgleda! Ovo sa Izjavama funkcionise odlicno! PARNIM danima izjave DS-a i G17+ NEPARNIM DSS-a NS.

jasno je!

pre 16 godina

Potpuno nezreli, neiskusni, a 'preambiciozni' politicari koji su nakon '5.Oktobra' upropastili i ono sto se moglo spasiti !? 6. Oktobar mora doci da bi preispitao sta su to radili 5-Oktoborasi i koji su im bili ciljevi i motivi ! Neki 'Hag' (domaci) mora biti pokrenut, jer se dosto toga moze podvesti pod zlocin nad narodom i drzavom! Neumesno je govoriti da je to bio sponatani, narodni i demokratski cin!!!

Nerviram se ovih dana kao nikad do sada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pre 16 godina

Ono što bi novi izbori doneli nisu razlike u rezultatima od procenat, dva, već jasan stav građana da NE ŽELE da im Koštunica stoji na čelu države. Ko što Velja reče-nisu ništa promenili (mada se ne slažem s tim u potpunosti, stvari se menjaju, ali ne u pravoj meri,ni dovoljno brzo i temeljno), ali ono što zaboravlja da kaže, je da je za to kriv Koštunica, a još više oni koji mu dozvoljavaju da i dalje širi svoju praznu priču.
Mislim da zbog Koštuničine sujete ni priča sa radikalima ne bi uspela, jer Koštunica ne bi hteo ništa manje od premijerskog mesta. A i da dođe do toga, izlazak na ulice bio bi neminovan.
Novi izbori bi takođe oduzeli DSSu pravo (koje ni sada nema, ali mu ga daju-NELEGITIMNO!!!), da se femka, ucenjuje, i mlati tamo-ovamo.
A što se referenduma tiče, pitanja moraju biti barem tri:
1. Da li ste za to da Kosovo bude posebna država?
2. Da li ste za to da Kosovo bude u sastavu Srbije?
3. Da li ste za to da se pokuša spasiti ono što se spasiti može, a ne da kao slepi i gluvi udaramo u zid i vičemo "Kosovo je Srbija!Kosovo je Srbija!"(iako je, btw, DEO Srbije), pa da na kraju definitivno ostanemo bez njega?
Mi meni ličimo na dete u priči u kojoj jedan roditelj umre, a drugi ne prestaje da žali, plače i govori svom detetu:"Ja više i nemam razloga da živim, želim i ja da umrem."

Ima li razuma?!

pre 16 godina

Jel sam vam rekao juče za ovu manipulantsko-taktizersku taktiku DSS kuhinje i Koštunice...

Da se izjasni Oli Ren, da se izjasni Ban Ki Mun, da se izjasni Tadić, da se izjasni EU da li želi...

Konačno su DS i Đilas shvatili da je to samo odabrani način iritiranja i provokacija koje konstantno sprovodi ta DSS-ovska mašinerija. Cilj je da takvom iritantnošću, po njihovom uverenju, tako navuku nekoga na tanak led gde će se lovina upecati a oni tako uknjižiti sitne poene u izbornom telu (jer im je jasno da više neće moći da jašu).

U ovom suludom nadgornjavanju, ovo je odličan potez Đilasa!

Mračni podrum DSS-a u kome se nalazi kuhinja koja servira svima nama ovo ludilo razume, izgleda mi, samo ovakve metode koje javnosti i partnerima sami nameću i podmeću. Ajde: Izjasnite se:

1. Šta je Koštunica radio do 12. marta 2003. i gde je bio taj dan?
2. Zašto za vreme njegove vladavine ode od nas i Crna Gora i Kosovo?
3. Šta je radio u društvu vlasnika Delte, Beka i njihovih posrednika kada je kreiran monopol koji zagorčava život prosečnom građaninu Srbije čim kroči u njega da kupi svako jutro hleb i mleko.
4. Da li je za Sporazum sa EU u kome piše da je Kosovo deo Srbije?

NEKA SE DSS i KOŠTUNICA IZJASNE (za sada, barem za četvrtu tačku)!

Ivana

pre 16 godina

DSS se vec izjasnio (odavno)! Koketiranje sa radikalima je njihov maksimum, jer za eksplicitnije poteze nemaju hrabrosti...Na ovaj nacin ne samo da opstaju, vec vode jednu ucenjivacku politku, koja ocigledno prolazi...

CrazyHorse

pre 16 godina

Ipak se vidi da je Aligrudic dete glumca...jedino sta mu je stvarno tesko palo kada mu su sinoc u Poligrafu saopstili koliko su glasova na predsednickim izborima dobili...DSS-ovci i drug Velja...

Jogi Letač

pre 16 godina

Dinkić kaže sve što neki misle ali ne smeju javno da kažu jer misle da će izgubiti deo glasača (ovde mislim na DS). Ako DS pusti Dinkića niz vodu, onda su pljunuli na politiku za koju se deklarativno zalažu. A što se tiče političke veličine Velje Ilića, izbori su pokazali koliko je velik uz svesrdnu podršku DSS.

The Blue

pre 16 godina

Sve ovo ukazuje na formiranje manjinske Vlade u kojoj će Koštunica (naravno po svaku cenu) ostati Premijer, uz podršku radikala i socijalista. Dakle priča o novom miloševiću je samo na korak od istine.

Drugi Goran

pre 16 godina

"postoji više izlaza iz novonastale krize u Vladi Srbije, a jedan od njih je da se Brisel jasno izjasni da li priznaje Srbiju u postojećim granicama ili ne". Ne samo Brisel, nego i OUN planete Mars! Pazi da će Brisel da se izjasni! Nije posao Brisela da rešava poslove DSS-u. Brisel ne treba da uradi apsolutno ništa. Ionako već radi previše sa Srbijom. Da sam ja nešto tamo, odavno bih digao ruke. Domaći političari bi trebali da shvate im važnost u Srbiji ne daje važnost u Briselu. Kad postignu da Srbija bude uspešna, cenjena, moćna, onda ćemo videti.

Čedomir

pre 16 godina

Ni u najludjim snovima nisam mogao da zamislim ovoliku disproporciju ličnih i državnih interesa.
Vise ne postavljam pitanje "ko je ovde lud?"
Sad znam odgovor.
Svi mi,bez izuzetka.

Miroslav I

pre 16 godina

Nema boljeg primera za demagogiju od Kostunice. Prvo napravi sr**** do daske a onda optuzi demokratski deo vlade. To samo on, koji je bez obzira i skrupula da smisli. Veoma se nadam da su ovo zaista i najzad poslednji dani ove vlade. Idemo na nove izbore. Nema vise foliranja u stilu referenduma i slicno. To je propusteno! A znate kada ce u novoj koaliciji sa Radikalima Kostunica da bude opet predsednik vlade? Malo Morgen kako je govorio njegov mecena Sloba.

Pregovarac-analiticar

pre 16 godina

Ja stvarno ne znam kako nasi politicari ne vide da je nas manevarski prostor suzen na samo dve opcije:
- U Evropu bez Kosova
- Van Evrope bez Kosova
Izbor za normalan svet je vise nego ocigledan...

Novosadjanin

pre 16 godina

Pravo referendumsko pitanje bi bilo: "Da li ste za to da Srbija nastavi sa procesom integracija u punopravno clanstvo Evropske unije i pored cinjenice da su neke zemlje te zajednice priznale nezavisnost nase juzne pokrajne Kosovo i Metohije?"
Ali avaj, ovo pitanje je protivustavno... Ceracemo se jos....

već viđeno

pre 16 godina

Gospodine Miloše A. i biće referendum 6 dana i 104% za Kosovo u Srbiji i šta onda? Ceo svet se izvinjava premijeru i poništava raspad S.F.R.J MOLIM VAS nastavite da spavate kao što ste činili do 2000 god. Nas mlade ne interesuju mitovi pa nisam nikad ni bio na Kosovu za ovih mojih 19 god. Hoću da živim kao sav normalan svet...

matori

pre 16 godina

Ovim putem želim da obavestim Koštunicu dr Vojislava, sada još premijera Srbije, da samo ON (i niko drugi!) treba da se opredeli i izjasni u vezi jedne od sledeće dve opcije:
1. podnošenju ostavke (odmah)
2. podnošenju posledica gneva naroda, ako ne odstupi.
Mislim da je 3 dana dovoljno za razmišljanje. Pošto je danas 7. mart, svoju odluku mora saopštiti pre 12. marta.
Od te odluke zavisi hoće li u Srbiji biti prevremenih parlamentarnih izbora ili će biti "događanja naroda". Sve druge opcije i izmišljotine su bez osnova, predstavljaju gubljenje vremena, i u krajnjem ishodu vode prema gore navedenoj tački 2.
Vreme teče..!

xenon

pre 16 godina

Kako jednog dana vratiti kosovo i srbe dole ako mi ovde propadnemo i izumremo? Kakva nam je demografska slika i politika voje i tome koji joj idu u prilog nema nama nego da nas ima jos manje i manje i manje pa ko onda da vraca kosovo.

Georg

pre 16 godina

Evo cega se neko lepo setio i to sada kruzi internetom, za one koji to jos nisu dobili, evo: "Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otancaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremecen narod ne moze vise da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od ocigledne stete". Tako je govorio Andric.

Mirjana

pre 16 godina

Trut nema poverenja u DS i G-17, a da li mi imamo poverenja u njega? Koliko je puta izigrao pokojnog premijera i prethodnu koaliciju DOS. Tadića je prošli put jedva podržao a sada mi je Tadićeva pobeda milija i draža bez narodnjaka. U ime 12. marta volela bih da ova vlada padne do tog dana jer je Zoran Đinđić nas zadužio da nastavimo tamo gde je on stao.

Sima Kosmos

pre 16 godina

Ja sam za referendum sa pitanjem: "Da li ste za to da se PDV poveća na 20% zbog odbrane Kosova?"

Može i: "Da li ste ste za to da hleb poskupi 1 dinar zbog Kosova?"

Pa da vidimo.

Goran

pre 16 godina

Aligrudić je, gostujući u Poligrafu B92, izjavio da postoji više izlaza iz novonastale krize u Vladi Srbije, a jedan od njih je da se Brisel jasno izjasni da li priznaje Srbiju u postojećim granicama ili ne.
Na ovo samo mogu reci da se Evropa vec izjasnila po pitanju Kosova! Vecina drzava je priznala Kosovo kao drzavu,treba nastaviti dalje, a ne filozofirati da li evropa zeli Srbiju sa ili bez Kosova!
Pre ili kasnije ce i Srbija i Kosovo biti u evropskoj uniji, uopste ne vidim zbog cega se pravi toliko pitanje granica.

simce_de

pre 16 godina

Mislim da je ovo sve farsa, stavise mislim da je vlada jos vise stabilnija nego pre. Jaki interesi koji stoje iza DSS to nece da dozvole da vlada sad padne. Ipak su oni samo mali pijuni na sahovskog tabli njihovih interesa. U sustini jedan je interes i tajkun u pitanju. A svi znao koji...

VanMorrison

pre 16 godina

Ovo kako je krenulo na kraju će i naš narod na severu da nas se lepo odrekne i prihvati Eulex.
Republika Srpska se ućutala, vidi i Dodig gde sve ovo ide a BiH idući mesec poptisuje SSP pa je čovek sabrao 2+2.

narodnjaci u strahu

pre 16 godina

pravo vreme za nove izbore, narodnjaci ih se plase jer znaju da ce na sledecim izborima njihove glasove otici radikalima, a ako se ovi 'proevropljani' stvarno dobro ujedine oko zajednickog cilja onda ce gradjani srbije sigurno znati sta da rade. znaci, nema vracanja, NA IZBORE!

Pero lozac

pre 16 godina

Naravno da je sve ovako kako je, ko dobije vise love taj vlada a neko cak i grabi sakom i kapom a koga uopste briga sta narod hoce.

Marija

pre 16 godina

Prvi put saljem komentar i ne mogu da verujem da Kostunica moze da izjavi tako nesto.U sopstvenom haosu, uskoro ce i pojedinacno da nas optuzuje da nema poverenja u nas jer kupujemo hleb u albanskoj pekari u Somboru, da idemo na more u Hrvatsku, pokusavamo da vidimo svet i molimo za vize, jer ne bi trebalo da se sginjemo pred neprijateljima Srbije... pitam se sta je sledece.

krle

pre 16 godina

A zašto se Koštunica ne izjasni da li prizaje Republiku Crnu Goru? Koliko me sećanje služi, on tu novu državu nikada nije priznao, štaviše, njegov najbliži savetnik ju je nazvao ''kvazidržavom''!

don*t panic

pre 16 godina

Znam samo da cemo svi u oktobru ove godine proslaviti jubilarnu 20. godinu koju su nam pojeli. Cini mi se da su nam narodne vodje jos uvek gladne.

David

pre 16 godina

Naravno, da je kriza u Vladi. Juče (06.03.08.) Island priznao nepostojeću državu Kosovo, danas (070.03.08.
Finska priznala!!?? Šta reći? Bilo kako da se čovek izjasni, naći će se neko kome smeta nečiji komentar!
A, realnost surova, da surovija ne može biti! Zato, komentarišimo sami u sebi!!??

Vojislav

pre 16 godina

Srbiji nisu potrebni referendumi, izbori...Srbiji su potrebne (nove) vodje sposobne da uspesno preseku Gordijev cvor (Kosovo, EU, celovitost zemlje, buducnost, bolji zivot, itd.).

Milan

pre 16 godina

Nasa Vlada se podelila oko ovakog ili onakog ulaska u EU. Tesko da ce Srbija ici tamo u skorije vreme, i cela i skracena. Zasto trositi i vreme i energiju na jalove price i na nesto sto ce resiti vreme? Necemo valjda u narednih deset godina da pricamo o tome, jer tesko da ce Srbija pre u EU? Bojim se da je svadja laksi nacin da se skrene paznja javnosti sa socijalnih, privrednih i ekonomskih tema za koje Vlada nema resenja, pa ce nam posle za krizu biti kriv Novi svetski nepravedni poredak. Kalimero

Bata

pre 16 godina

Kod premijera nista novo, on nema poverenja u vladu koju sacinjavaju DS i G17 i gradjane koji su za njih glasali a mi gradjani nemamo poverenja u premijera i njegove ,,narodnjake,, potmognute SRS i SPS. Izbori su jedino resenje da se stane
na put onima koji imaju kompleks Zapadne Evrope i vode Srbiju na put bez povratka. Nesto nisam primetio da su gadljivi na firmirana odela, strana zapadna pica a da ne pricamo o audijima i mercedesima. Kada ih budem video da se voze u ,,jugicima,, i ,,lada-nivama,, poverovacu da su bili iskreni kada su pozivali na bojkot strane robe.

Andro

pre 16 godina

Nocna mora dr Kostunice:
1. Savet Bezbednosti donosi Rezoluciju kojom poništava nezavisnost Kosova (i Metohije)!
2. Skupština Kosova donosi Rezoluciju o Zavisnosti od Republike Srbije!
3. Policija i vojska Srbije trijumfalno preuzima sve punktove na Kosovu (i Metohiji), dočekana ovacijama od albanskog i srpskog stanovništva!
4. Sutradan, legitimni predstavnici 2 miliona Albanaca dolaze kod dr Koštunice i pitaju: "Hm, a kad će izbori!?"

vladimirNIS

pre 16 godina

Pa, 12.mart je tu...od TOG 12. marta je proslo 5 godina. Glavni zaverenik i organizator drzavnog udara sigurno nece OVOG 12. marta odustati od svog zadatka cija je realizacija pocela TOG 12. marta. Tada, kao i sada, Srbiju je potrebno sto duze, ako ne i TRAJNO "sacuvati" od EU koncepta i ponuditi najveci deo iste svojim pravoslavnim mentorima za saku vlasti i nesto vecu sumu novca. Vlast je tu INSTRUMENT i AFRODIZIJAK, "ono" cime se popuni nedostatak elementarne ljudskosti i dozivotni deficit kreativnog i zivotnog u coveku. ON nama vlada skoro celu deceniju. ON od nas krade svaki udah zivota skoro celu deceniju. ON svakog 12. marta polaze venac na grob nasih ubijenih nada, slaveci zapravo svoje kapitalno delo VLADANJA. ON nas skoro celu deceniju podsmeva nasoj nemoci da istini pogledamo u oci. ON je temeljna kritika nase nespremnosti da pocnemo da zivimo taj 6. oktobar. OVO SADA je samo slika politickog pejzaza Srbije kada se "magla" polako dize...Zgarista i rusevine, omedjene kineskim zidom koga oko zemlje polagano gradi KOALICIJA U SENCI. A i TOG 12. marta je bila sreda...

Milan

pre 16 godina

Ilic kaze da su izbori gubljenje vremena,a ja mislim da je bolje izgubiti 2-3 meseca na kampanju nego 10+ godina njihovom rezolucijom!

Zbunjen

pre 16 godina

Što pre na izbore! I to zajedno i lokalne i republičke. Pa neka narod kaže šta hoće. I to, isterati svaku partiju da sama ide na izbore, pa posle neka se pakuje u koalicije ako hoće. Samo, dragi moji, čini mi se, mnoge će vrlo, vrlo iznenaditi rezultati!

Dejan

pre 16 godina

Tako je, izbacite Dinkica. Oterajte i Djelica, i svakoga ko ista pametno govori.

Vise nije vazno da li smo pristalice DSa, LDPa, LSVa, G17+...bitno je da kazemo nacionalistima jednom zauvek zbogom! Verujem cvrsto u pobedu proevropske misli u Srbiji. Znam da ce tako moj narod ziveti bolje i dostojanstvenije. Od toga, nema niceg vaznijeg.

Miroslav, Požega

pre 16 godina

Dakle, počinje konačni obračun. Ja sam spreman. Ko je još spreman neka preporuči pa da vide koliko nas je.
Ovu pobedu dugujemo Zoranu.

DRAGAN

pre 16 godina

Usled sve ozbiljnijeg udaljavanja Srbije od Evropske unije, omladinske i studentske organizacije pokrecu akciju "Evropa nema alternativu!". Akcija pocinje protestnim okupljanjem u minut do dvanaest, u ponedeljak 11. februara, na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu i protestnom setnjom do zgrade Vlade Republike Srbije.
Predstavnicima gradjana i nosiocima vlasti u Srbiji zelimo da posaljemo jasan i nedvosmislen apel da ne sme biti kockanja sa evropskom perspektivom nase zemlje. Ovom akcijom zahtevamo odgovoran pristup u rukovodjenju drzavom i donosenje svih vaznih odluka koje potvrdjuju evropski kurs Srbije i ostvaruju osnovna ocekivanja vecine gradjana. Zelimo da se sto pre omoguci nesmetano kretanje nasih gradjana u zemljama EU. Zelimo sansu da svoje znanje sticemo u drugim zemljama Evrope i da omogucimo nasim kolegama iz tih zemalja da nas bolje upoznaju studiranjem u Srbiji. Zelimo priliku da saradjujemo sa mladima iz EU i da ucestvovanjem u evropskim programima, razmenom iskustava i akcijama odgovorno gradimo zajednicku evropsku buducnost.
Imajuci u vidu ozbiljnost posledica daljeg udaljavanja od EU i neophodnost njihovog hitnog prevazilazenja, pozivamo vas da se prikljucite akciji "Evropa nema alternativu!" i da na protestnom skupu u ponedeljak 11. februara zajedno posaljemo poruku da ne sme biti kockanja sa nasom buducnoscu. Na protestu nije dozvoljeno isticanje stranackih obelezja, a pozeljni su svi rekviziti i parole omladinskih organizacija

radza

pre 16 godina

dobro ne gusite nas vise sa rezolucijama, deklaracijama, zigosanjima, podelama (najveca je ona na one koji imaju i koji nemaju)! Jel vi umete nesto da radite? Dokle cemo da trpimo vasa nadmudrivanja? Siti smo vas!

Igor

pre 16 godina

predlog za referendum:

1. Kosovo je Srbija

2. Mir, Veca plata i da mi deca ne budu gladna a o Kosovu cemo posle guslati

pa da vidimo ko ce sta da zaokruzi

Milos

pre 16 godina

Samo nek Voja retoriše a kada ga jednog dana budu obavestili da je Kosovo ušlo u EU kakvo će onda referendumsko pitanje postaviti. Kosovo je gubljeno zadnjih 50 godina, i mi ga moramo vraćati narednih 50 godina na isti način kao što su ga albanci uzeli, kupovinom zemlje, nekretnina firmi... Samo da li mi imamo vremena da čekamo tih 50 godina van EU i kako da budemo ekonomski jaki kada svi oko nas budu u EU i ne budu hteli da trguju sa nama. E tada ćemo svi kofere u ruke pa u bratsku nam Rusiju da gladujemo zajedno sa njima, naravno ako i oni ne budu bili u EU.

Vlada 021

pre 16 godina

Oliver Dulic treba da raspise izbore pristali iz DSS i SRS na to ili ne,i da se formira veliki proevropski blok koji bi cinile stranke DS,G17+,LSV,LDP,SPO i stranke nacionalnih manjina i da se jednim za svagda resimo sovinista i fasista.

MILA

pre 16 godina

Je li zbog ovog epiloga ubijen pokojni Zoran Djindjić? Koštunice, Koštunice, duguješ nam toliko odgovora. Možda ta politika izolacije koju on vodi ima daleko dublje razloge od lažnog patri'J'otizma??? A 'ovaj' Aligrudić??? Znam da ne treba da pričam 'njihovim' jezikom mržnje, ali imam neodoljivu potrebu da ga 'raspalim' po onoj licemernoj faci. Izvinjavam se, sad mi je lakše jer sam ovo izgovorila 'naglas'. Brišite me ako se mora. Veoma sam uplašena zbog reprize devedesetih, pa...ne znam šta sa sobom. Uzgred, svi, ali baš svi moji su negde u Evropi. Samo ja i jedna porodica iz uže familije smo u Srbiji. Ja znam šta ću 'sutra'. A šta sa svima ostalima? Nije samo da je da meni bude dobro.

raja babeja

pre 16 godina

I krajnje je vreme da ova Vlada odbroji svoje poslednje sate, ne dane. Dosta je zaluđivanja oko patriotizma koji nam prosipaju "narodnjaci" potpomognuti vadikalima i mladim junošama iz sps-a, pri čemu nas vode, najverovatnije, u bespuće, gde čak ni korenje više ne raste. Dovoljno su i g-din neobavešteni i g-din "za kapital" ( al u svoj džep ) i svi oni čankolizi oko njih prosperirali na ovoj muci - došlo je "pošljednje vrijeme" da odu. Trebaju nam izbori, nego šta! a ne kojekavi referendumi i rezolucije da se ponovo zamlaćujemo. Evropa će nas možda još malo čekati i imati strpljenja za nas, ali, kao i svako, kad mu čekanje dojadi, otkačiće nas vrlo hladno. Zar treba da zbog Kosova ispašta cela preostala država i da nam ono, pored kolevke, bude i grobnica? Ljudi moji, realnost boli, ali Kosovo je krenulo ireverzibilnim putem i ono se u okrilje države Srbije može vratiti samo novim ratom. Samo, ko je spreman da ratuje za izgubljenu stvar protiv celog sveta? I sa čime? Jel sa onim oružjem što nam Jakšić velikodušno nudi od Rusa? Ja više nisam spreman, a vala ni svojima neću dozvoliti da ratuju, pa makar zbog toga morali jesti korenje ( ali u drugoj državi, gde vlada razum i mir!!)!!

Srbija=Evropa

pre 16 godina

Premijer Kostunica momentalno da podnese ostavku! Na sudksim procesima, kada ne bude bio predsednik Vlade, ce se videti sta je zapravo radio 5 godina.
Idemo na izbore, za jasno, nedvosmisleno i izrazito opredeljenje za Srbiju, po hitnom postupku, u Evropskoj Uniji. I Dinkica za premijera! Dosta mi je vise mutavih i neobavestenih.

dosta je

pre 16 godina

na forumima i komentarima vecina kaze da premijer treba dati ostavku...premijer ne surfuje po internetu da cita komentare, ZATO ajde lepo svi na ulice odakle ce nas videti i cuti premijer. to je jedini nacin - kazemo OTVORENO (i na otvorenom) sta nam smeta...ljudi, ako ovo ne uradimo idemo retro, citajte druge vesti: poskupljenja, dinar slab, itd itd...

naja

pre 16 godina

Kosovo ili EU, ako ovako nastavimo ni Kosovo ni EU, kako znamo vecinu je dobio Tadic, pa ocigledno je da Tadiq tezi ka Evropi takodje ima pravo da potpise sporazum kao predsednik Srbije

Jelena

pre 16 godina

"Premijer nema poverenja u svoje koalicione partnere."

A u koga da ima narod? Ko god se docepa vlasti, taj izneveri narod. Moze li bar jedan da odrzi svoje obecanje???

Milos

pre 16 godina

Beskrajno sam ljut na sve one kojima je najbitnije da ostanu u foteljama i ne razumeju da ce i oni nekada otici sa vlasti i da ce morati da se svrstaju uz nas, obicne ljude.
Ne mogu da shvatim da nam "prodaju" ovakve nebuloze i ugrozavaju buducnost i ekzistenciju celog naroda.
Necemo valjda opet cekati gospodina premijera da razmislja?
Najveci apsurd koji se moze desiti u buducnosti je da Kosovo bude primljeno u EU pre nas i da budemo najsirmasnija zemlja na Balkanu.
Ja nisam od onih koji se predaju ali sada smatram da smo ovu bitku za Kosovo izgubili i ce proci mnogo godina do dana kada cemo moci da svoj deo teritorije vratimo .
Nadam se da ce neka nova vlada imati vise pameti i da ce shvatiti da samo BOGATA SRBIJA moze da uradi nesto za sebe i svoj narod a da ce dalja izolacija i samokaznjavanje dovesti do totalno osiromasivanja nacije i drzave.
Moj zakljucak je da je DSS sa Kostunicom na celu dovoljno "razmisljao" i stopirao Srbiju i da neko treba da pocne da radi a ne da izmislja svadje i krize i stalno unazadjuje svoj narod.