Nedelja, 24.02.2008.

12:56

"Kosovo ekonomski neodrživo"

Šef ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju Nenad Popović izjavio da bi nezavisno Kosovo ekonomski bilo apsolutno neodrživo.

Izvor: Tanjug

"Kosovo ekonomski neodrživo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Sofija

pre 16 godina

Ako imaju interes na Kosovu a imaju ga ocito oni ce ga i odrzati kako bilo i iskoristavati kao i sve ostale. Ocito imaju interes i u Srbiji cim toliko guraju Srbiju kao glavnog igraca za ovo ili ono u regionu pa ce i nas iskoristavati.Ne iz ljubavi i brige za nas. Mnogo se prica i mudruje i naravno svima je jezik brzi od pameti a posebno politicarima.Ne treba traziti resenja od postojecih a kamoli onih koji su unistili toliko toga, pronaci mudre i gurati takve ispred sebe i bice sve dobro.To znaci da ti mudri budu mudriji od suprotne strane ne od prvog komsije...

mirsad

pre 16 godina

O cemu taj doticni gospodin prica.Na Kosovu nedostaje el.energije i to niko normalan ne spori.
Dok ovo pisem sad je upravo nestalo struje.Ja ne znam da li je doticni gospodin strucnjak za energetiku, ako jeste utoliko gore po njega za neznanje koje nama ispostavlja.
Gospodine Popovicu, instalisana snaga elektrana na Kosovu su 1100MW, proizvodi se negde oko 900MW.
Potrebe su kud i kamo vece nego 99godine, gde on pominje da se sada proizvodi tri puta mane el.energije.
Po toj racunici koju vi pravite i koju posedujete Kosovo bi bilo energetski gigant za okolinu, samo sto ne kazete eto da smo mi ne bi bilo energetskih problema.
Zato kad plasirate izvestaje nemojte davati potpuno netacne podatke jer to vredja intelegenciju nas koji znamo kapacitete na Kosovu.
A nije ni lepo sa vase strane jer time samo pokazujete da ne zasluzujete mesto na kojem se nalazite.
realista

Dracko

pre 16 godina

A taj lignit, to je neki poseban SRPSKI Lignit ili bi sve i da kosovo ima "više od autonomije a manje od nezavisnost" korist imali građani Kosova? Dokle će više da lupaju ovi "naši"?

toniK

pre 16 godina

Popovicu - neznam da li si video zadnje epizode 'Pravila Igre'. To se nije desilo u Kosovu, nego u Srbiji - ispod tvog nosa. Brini se ti o svojim problemima i huliganima, a pusti ekonomiju Kosova onima koji planiraju da zive tamo.

dule

pre 16 godina

To da li je Kosovo ekonomski odrzivo, to cemo jos videti. A ta pomoc kojoj se nadate, drage komsije, 50% od toga id ljudima iz zemalja koje salju pomoc, 45% ide mafiji i korumpiranoj vlasti, a 5% cete i vi okusiti. A to da se Srbiju ne tice kakvo je stanje na Kosovu, to nije tacno jer postoje 3 drzave u koje nadiru Albanci: Srbija, Makedonija i CGora. U Grcku bas i ne mogu.

NenadV

pre 16 godina

Eh koliko je samo konferencija i sličnih stvari održano za Bosnu i Hercegovinu. Koliko je milijardi zelembaća unešeno u zemlju ali nezna se još uvijek gdje su (u čije su sve džepove) otišli.

Na Kosovu je stanje još gore.

Ulaganje će sigurno biti ali zabluda je da će biti velikih ulaganja u "stabilno" područje poput Kosova. Srbija će vjerovatno ulagati u područja sa srpskom većinom kako bi obezbijedila održivi povratak.

ivan

pre 16 godina

Ako vec hocete da brinete, brinite o jugu, istoku i zapadu Srbije (sever mudro brine sam o sebi). Posto sam isao na Kosovo tokom 2005. godine i to u albanski deo, mogu samo da Vam kazem da je razvijenije od juga Srbije. To sto vama na papriu pise, potpuno je drugacije od situacije na terenu. Raspitajte se malo. I brinite o Srbiji.

Kosovo za Sve

pre 16 godina

Ee Popovicu, Popovicu, Kosovo je bilo zavisno od Srbije jer ste vi tako hteli, vi i vasi politicki predaci ste ostavili Kosovo kao nerazvijeno spansko selo, mi smo imali samo malo vremena kad smo mogli da otvorimo oci, od 1974 do 1981 i gle sto smo sve mogli da postignemo, imamo sve, univerzitet, akademiju nauka, a bogami dali smo svetu i nekoliko sportista koji su nazalost morali da igraju pod tudjim zastavama.
A samo gledajte koje argumente imate na vasoj strani, argument zabrane ekonomskog razvoja, pa zar ne vidite da preko te zabrane vi ste otezali zivot i srpskome narodu ovde, a jos imate obraza da se hvalite time. Ja idem u Brezovici na skijanje g. Popovicu, I mogu slobodno da vam kazem da tamo zajednicki zivot totalno funkcionise, jedini problem tamo je nedostatak investicija jer je to ekskluzivno Vasa zasluga, em ste stali na put privatizaciji, koja bi SIGURNO popravila zivot srba tamo, em niste investirali NIJEDAN cent, e pa tako ne moze gospodine, dosta ste vi muzili ovu staru kravu, sad ce privatizacija i videces ti sta ce biti od Brezovice.
A na kraju gospodin najzad otkriva koje su mu stvarne namere i o cemu Srbija najvise zudi kad je rec o Kosovu, to nisu kosovski Srbi jer njih bas i ne voli a pogotovu Albanci posto smo im mi i manje simpaticni, nego sve se vrti oko tog lignita i oko te Trepce.
Sto se tice ekonomske odrzivosti mogu da ti kazem jedno, kupi par kesica sa kokicama i sedi pored televizora jer ce imati puno toga o nasim uspesima.
A sad adio…

billi boy

pre 16 godina

Kakva kontradikta....Kosovo ekonomski neodrzivo a onda kaze samo trepca vredi vise od 20 mlrd evra, a negde rekose pre neki dan da imovina vredi negde oko 400 mlrd...a ja cu popovicima reci da najvece blago koje kosovo ima su njeni gradjani, i to mahom mladi koji cine vise od 80% ukupne populacije...to je nesto neprocenjivo....ovakve izjave samo su dokaz kako srbi gledaju na drgue, stalno podcenjuju i malovazaju druge...a neki jos psuju nas kao smo terorristi, onda korrupcija i bla bla...alo bre jel to kod vas nema korrupcije a, jel to vasa ekonomija najbolja u svetu....Svi koji su se odvajali od vas njima ekonomija bolja a vama ide na dole....to je dokaz da popovici nemaju pojma o nicemu i da ako ima pameti kod vas to je jest treba se promenit pod hitno, inace zao mi je obicnog naroda.... svasta

Ja

pre 16 godina

Pa to znači da je Srbija godinama trpala pare u rupu bez dna, jer Kosovo je ekonomski neodrživo, jel'da? I zašto bismo mi sada i dalje želeli da dajemo pare ljudima gde 90% ne želi da ima ikakave veze sa Srbijom? Po meni je to zdravorazumski neodrživo. Neka ide Kosovo, imamo mi dosta drugih problema o kojima treba misliti.

mark anton prelvukaj

pre 16 godina

Pozdravljam vas iz lazne drzave Kosovo.U laznoj drzavu sam danas gledao meteo hroniku BBC.Na mapi Evrope stoji i Kosovo a glavni grad Prishtina.
Ali ako vi kazete da je lazno onda neka bude lazno.
Mi znamo da nije.
Pozdrav svim gradjanima Srbije.

Nele

pre 16 godina

Gospodine Popovicu, samo da te potsetim ili da te obavestim, koja god nas je republika napustila mi smo bili sigurni da ce oni bez nas propasti. Pokazalo se da je sasvim drugacije (od Slovenije pa nanize) bez obzira na zelje mnogih kod nas. O broju nezaposlenih trebalo bi da mi pokrijemo usi i da cutimo. Na kraju krajeva , mnogo manje me zanima kakva je situacija u bivsim republikama od situacije u Srbiji. Mislim da ce i nama biti bolje ako bar pozelimo da nasim susedima bude dobro.

Arianit

pre 16 godina

Neodrzivo smo bili kad ste svih u bivsoj YU ste rekli Kosovo se radi a Beograd se zgradi, Za ovu vreme imate pravo , ali videcemo sada kako se izgleda kad se Kosova radi i Kosova se zgradi.

Enver Tullari

pre 16 godina

Ovaj gospodin zaista nije dobro obavešten. Oko 600 nemački firmi su najavili da će investirati na Kosvou, oko 400 austrijskih kompanija isto tako. Šfajcarci su najavili da će pomoći kosovo sa 4 miliona franaka, Finska sa 15 miliona €vra, SAD sa 370 €vra i to sve posle 6 dana od dana nezavisnosti Kosova. U martu ce se odrzati konferencija donatora za Kosovo itd. itd.

NEZAVISNOST

pre 16 godina

Ma ko te pta tebe G. Popovicu da li je Kosovo odrziva ili ne...vi niste faktor i necete biti faktor stabilnosti Kosova...Zasto ne prekidate veze sa Kosovom> jer 50% zavisite od Kosova, ne Kosovo od vas..dosta gluposti pricate...to i navan covek zna...zato molim dosta izjava o Kosovu kad anista ne Znate o Kosovu a najmanje ekonomiju.Pustite nas na miru, mi mozemo i hocemo da zivimo bes vas a ako trema i bez produkata iz Srbije..ima dosta robe u svetu na prodaju.
Jednu stvar znam a to je da ste vi besni sto u najskorije vreme Srbija i u papire ide sa Kosova.Nema vise mleko, mambi, plazma keks..dosta vise.Idemo dalje

calimero

pre 16 godina

Pa u ime kosovara radije gladni ali zivi i slobodni. secam se kako su serbski policaici na kosovo plackali po ulicama uzimali sve i posle toga jos maltretiralli ljude ostavili ljude vezane lisicama vezane cele noci van prebijene pare sto su uzimali neka im je sa srecom .Pa bogatstvo nije nista kosovari znaju Milosevic i radikalci su nam dali dobru lekciju .Kad probas jednom vruce mleko duvas i u jogurt.
CALIMERO

PosteniALBANAC

pre 16 godina

Evo priznajemo da smo lazna DRZAVA,samo vi nastavite da nam isplacujete dugove.Samo cete tako moci da dokazete citavom svetu da je kosovo SRBIJA!
Inace puno pozdrava svim dobronamernim susedima iz
lazne Republike KOSOVA.

pero

pre 16 godina

Ma ne znam bas, ministre. Odrzalo se nekako od 1999e, mozda ce i dalje..
Samo, Kosovo nece biti bas ekonomski samostalno i bogato kao sta bi htelo i moglo. Zato sta ekonomski samostalne i bogate zemlje obicno lakse izbacuju strane vojne baze sa svoje teritorije.
Kosovarima sad sledi jedna dugacka i teska borba za stvarnu neovisnost. Srecom, umesto Srbije, na drugoj strani su sad Amerikanci, protiv njih je lako.

ivan

pre 16 godina

To da Nemci cekaju u redu da uloze u Kosovo ja bas i neverujem,ali sam u potpunosti siguran da nece propasti bez Srbije.Eventualno moze da se desi ,ako Srpski politicari budu orgijali, da se okrenu nekim drugim trzistima i da ce na kraju od toga najvecu stetu imati Srpska privreda.Kao sto je neko rekao,bez nas niko nije propao,ni Slovenija,ni Hrvatska ni Bosna(a tu smo se bas trudili) ni Crna Gora pa onda nebi trebalo ni Kosovo

brax

pre 16 godina

dok je kosovo bilo pod srpskom vladavinom, stanovnici kosova dnevno su imali samo po 70 centi!za zivot, to je negdje ista situacija koja je u Angoli, ili Ruandi!ili Indiji

Brankica

pre 16 godina

E moj Popoviću, tako je i Sloba pričao za Slovence da će biti Austrijske sluge i Austrijski konjušari i da će da propadnu bez nas. Vidimo kako su propali, a vidimo i kako smo mi uspeli bez Slovenaca. Strašno, kako ovi ljudi dozvoljavaju sebi da lupetaju, sve se prave nadobudni, a u stvari gledaju isključivo svoj interes. Da nije možda vaš lični interes ugrožen ocepljenjem Kosova, nekako mi se tako stiče utisak, bojite se konkurencije, ne možete više da držite monopol na Kosovu kao što ste to do sada radili. Sačuvaj bože srbiju ovakvih ljudi. Pomozi nam Bože da se što brže oslobodimo ovih ljudi i da nama Srbima konačno krene. Zguliše nam kožu sa ledja.

Caki

pre 16 godina

Kosovo nikada ne damo , nikada nece postati clanica Un , nikada ne moze bez Srbije ,nikada nece proglasiti nezavisnost niko je nece priznati , to oni samo blefiraju pa nikada ono nikada ovo sve to smo culi od Srpskih zvanicnika i experata.A sta ce oni reci onda kada sve to sto nikada nece i ne moze vec desilo ili ce se desiti , dal ce ikada okrenuti se svojoj zemlji i svome narodu da gledaju svoja posla . Ja zmam samo jednu stvar da mi Kosovari mi cemo to da uradimo , da gledamo svoja posla i da idemo napred .

Vanja

pre 16 godina

Kosovo ekonomski neodrživo? Pa ako je tako, dobro je sto su otisli, mozda ce Srbija sada moci da stane na noge (ekonomski i politicki). Treba samo jos definitivo da se resi status drustvene i privatne imovine(to ce da traje...), decenijama se ulagalo a profita nije bilo. Samo trosak. Neka se svet sada trosi na Kosovu (i njima to dosadi posle jednog izvesnog vremena), ruze sigurno nece cvetati, mozda nesto drugo.
Bye bye Kosovo...i dovidjenja

mikip

pre 16 godina

Gospodine Popovicu, Kosovo je od pre nedelju dana susedna drzava. Bilo bi daleko bolje da resavamo probleme unutar Srbije nego sto gledamo u tude dvoriste. Pustimo ih da rade kako znaju i umeju. Bojim se samo da cemo uskoro i od njih mici nesto da naucimo. Bojim se sledeceg: da ce mladi iz Srbije za koju godinu ici da traze posao upravo na Kosmet.

Ezekiel

pre 16 godina

ovaj gospodin i dalje zivi u planskoj ekonomiji. mislim da ne zna da postoji trzisna utakimica, decentralizacija, strana ulaganja, globalna trzista...

456

pre 16 godina

Popovic ne objasnjava razliku u ekonomskoj odrzivosti Kosova, takvog kakvog je, sa ili bez medjunarodnog priznanja.
Nazalost, trazi od nas da mu verujemo na rec da je onako kako on kaze.
Ukoliko je zaustavljanje privatizacije i iniciranje izgradje najvece dostignuce, onda ovaj nesretni organ ne sluzi nicemu, sem da ima na celu nekoga ko ce da nam maze oci o uspesima Srbije i neuspesima Kosova.
Sramno.

Drugar

pre 16 godina

vise od petsto nemackih firmi je zainteresovano da svoj kapital investiraju na kosovo, 400 austrijskih, dodajmo toga jos donacije koje ce se odobriti za privredni razvoj kosova, da napomenem jos da u toku je iniciranje donatorske konferencije za mesec Maj ili Juni, s'druge strane svetska banka ce nedvosmisleno odobriti svaki kredit za Trepcu jer njene reserve su bezkrajne. Kako sam saznao u toku je priprema plana na izgradnju najvece termocentrale ne jugoitocnom balkanu.

Dragoljub

pre 16 godina

Da li je problem Srbije to sto ce nezavisno Kosovo (ili nezavisni Timor, nezavisna Abhazija, itd), biti ekonomski neodrzivo. Bolje da se ljudi iz vlade Srbije upitaju da li je situacija u Srbiji onakva kakv aje sada ekonomski odrziva?

svi (ni)su isti

pre 16 godina

Ova izjava nema veze ni sa teritorijalnim integritetom, ni sa celovitoscu drzave, ma nista. I meni je zao sto nam je Kosovo oduzeto, ali ce sada mnoge drzave tamo da pumpaju pare, ako ne zbog drugog, a ono da se oslobode "viska stanovnistva", koje se nalazi po njihovim zemljama kao izbeglice. SAD + ostali jednostavno mogu da izdrzavaju 2 miliona Albanaca, makar nista ne radili.

jeca cvetkovska

pre 16 godina

Tako su pricali da ce i Slovenija propasti bez nas,pa Hrvatska,pa Bosna i Crna gora,a Makedonija zali za nama ne zna, koliko...Strasno,kako nasi politicari zive u zabludi!

janos

pre 16 godina

Sve u svemu, za dve godine nesto su sprecili,nesto su pokusali,nesto inicirali...sjajan bilans.Gospodine Popovicu, zar vi mislite da u Srbiji tece med i mleko pa nema vise sta da se uradi?Ako ste toliko sposobni, zasto ne ucinite nesto da se u Srbiji poboljsa standard.Ali,obicnom narodu, a ne tajkunima.

Ne pitaj me

pre 16 godina

Nema sta, Kosovo ima da propadne bez Srbije i bez ovakvih strucnjaka. Ma ima da mole oni Srbiju, a Srbija onda nece je hteti nazad. (lol)

Svajcarska ulaze 5 mlrd. swiss franks, a tek je pocetak pocetka...

slavisa

pre 16 godina

Ma da , svi koji se odvoje, ili postanu nezavisni od Srbije nemaju sanse da opstanu. Bas evo gledam kako su svi propali, i Slovenija, i Hrvatska, i Crna gora, a isto i Kosovo, ce sigurno propasti

roki

pre 16 godina

597 samo nemackih firmi(prema koha ditore 20.2.2008)spremno da ulozi u kosovo.druze moj za nekih 3 godine bice ne kosovo manjka radne snage.

Next door komshija

pre 16 godina

U Martu ce se odrzati konferencija donatora u SAD a pocetkom Juna, u Briselu. Ta slika ce se ubrzano menjati. Zivi bili pa vidjeli.

Pravda

pre 16 godina

Organizovani kriminal i korupcija, terorozam i extremizam. Ovakvih reci srpskih politicara nikad kraja. Zato srbija ne moze privoleti albance da zive zajedno.

MILAN

pre 16 godina

Cak i kad bi to bilo tacno, to je njihov problem, jer su postali delimicno priznata drzava. Medjutim, imajuci u vidu projekcije pocev od Slovenije za koju se predvidjalo da ce propasti, pa do CGore za koju su predvidjali da poumirati od gladi dolazi se do zakljucka da je svakom ko se odvojio od Srbije posle toga krenulo na bolje.
Najbitnije je da je Ministar finansija izjavio da ce i dalje da placa kosovski dug kako bi simbolicno pokazao da je Kosovo Srbija, i istovremeno da su gradjani Srbije naivcine koje treba sve to da plate.

slavisa

pre 16 godina

Ma da , svi koji se odvoje, ili postanu nezavisni od Srbije nemaju sanse da opstanu. Bas evo gledam kako su svi propali, i Slovenija, i Hrvatska, i Crna gora, a isto i Kosovo, ce sigurno propasti

Ne pitaj me

pre 16 godina

Nema sta, Kosovo ima da propadne bez Srbije i bez ovakvih strucnjaka. Ma ima da mole oni Srbiju, a Srbija onda nece je hteti nazad. (lol)

Svajcarska ulaze 5 mlrd. swiss franks, a tek je pocetak pocetka...

janos

pre 16 godina

Sve u svemu, za dve godine nesto su sprecili,nesto su pokusali,nesto inicirali...sjajan bilans.Gospodine Popovicu, zar vi mislite da u Srbiji tece med i mleko pa nema vise sta da se uradi?Ako ste toliko sposobni, zasto ne ucinite nesto da se u Srbiji poboljsa standard.Ali,obicnom narodu, a ne tajkunima.

roki

pre 16 godina

597 samo nemackih firmi(prema koha ditore 20.2.2008)spremno da ulozi u kosovo.druze moj za nekih 3 godine bice ne kosovo manjka radne snage.

MILAN

pre 16 godina

Cak i kad bi to bilo tacno, to je njihov problem, jer su postali delimicno priznata drzava. Medjutim, imajuci u vidu projekcije pocev od Slovenije za koju se predvidjalo da ce propasti, pa do CGore za koju su predvidjali da poumirati od gladi dolazi se do zakljucka da je svakom ko se odvojio od Srbije posle toga krenulo na bolje.
Najbitnije je da je Ministar finansija izjavio da ce i dalje da placa kosovski dug kako bi simbolicno pokazao da je Kosovo Srbija, i istovremeno da su gradjani Srbije naivcine koje treba sve to da plate.

Next door komshija

pre 16 godina

U Martu ce se odrzati konferencija donatora u SAD a pocetkom Juna, u Briselu. Ta slika ce se ubrzano menjati. Zivi bili pa vidjeli.

Pravda

pre 16 godina

Organizovani kriminal i korupcija, terorozam i extremizam. Ovakvih reci srpskih politicara nikad kraja. Zato srbija ne moze privoleti albance da zive zajedno.

PosteniALBANAC

pre 16 godina

Evo priznajemo da smo lazna DRZAVA,samo vi nastavite da nam isplacujete dugove.Samo cete tako moci da dokazete citavom svetu da je kosovo SRBIJA!
Inace puno pozdrava svim dobronamernim susedima iz
lazne Republike KOSOVA.

Ezekiel

pre 16 godina

ovaj gospodin i dalje zivi u planskoj ekonomiji. mislim da ne zna da postoji trzisna utakimica, decentralizacija, strana ulaganja, globalna trzista...

Vanja

pre 16 godina

Kosovo ekonomski neodrživo? Pa ako je tako, dobro je sto su otisli, mozda ce Srbija sada moci da stane na noge (ekonomski i politicki). Treba samo jos definitivo da se resi status drustvene i privatne imovine(to ce da traje...), decenijama se ulagalo a profita nije bilo. Samo trosak. Neka se svet sada trosi na Kosovu (i njima to dosadi posle jednog izvesnog vremena), ruze sigurno nece cvetati, mozda nesto drugo.
Bye bye Kosovo...i dovidjenja

jeca cvetkovska

pre 16 godina

Tako su pricali da ce i Slovenija propasti bez nas,pa Hrvatska,pa Bosna i Crna gora,a Makedonija zali za nama ne zna, koliko...Strasno,kako nasi politicari zive u zabludi!

Caki

pre 16 godina

Kosovo nikada ne damo , nikada nece postati clanica Un , nikada ne moze bez Srbije ,nikada nece proglasiti nezavisnost niko je nece priznati , to oni samo blefiraju pa nikada ono nikada ovo sve to smo culi od Srpskih zvanicnika i experata.A sta ce oni reci onda kada sve to sto nikada nece i ne moze vec desilo ili ce se desiti , dal ce ikada okrenuti se svojoj zemlji i svome narodu da gledaju svoja posla . Ja zmam samo jednu stvar da mi Kosovari mi cemo to da uradimo , da gledamo svoja posla i da idemo napred .

mikip

pre 16 godina

Gospodine Popovicu, Kosovo je od pre nedelju dana susedna drzava. Bilo bi daleko bolje da resavamo probleme unutar Srbije nego sto gledamo u tude dvoriste. Pustimo ih da rade kako znaju i umeju. Bojim se samo da cemo uskoro i od njih mici nesto da naucimo. Bojim se sledeceg: da ce mladi iz Srbije za koju godinu ici da traze posao upravo na Kosmet.

Drugar

pre 16 godina

vise od petsto nemackih firmi je zainteresovano da svoj kapital investiraju na kosovo, 400 austrijskih, dodajmo toga jos donacije koje ce se odobriti za privredni razvoj kosova, da napomenem jos da u toku je iniciranje donatorske konferencije za mesec Maj ili Juni, s'druge strane svetska banka ce nedvosmisleno odobriti svaki kredit za Trepcu jer njene reserve su bezkrajne. Kako sam saznao u toku je priprema plana na izgradnju najvece termocentrale ne jugoitocnom balkanu.

Dragoljub

pre 16 godina

Da li je problem Srbije to sto ce nezavisno Kosovo (ili nezavisni Timor, nezavisna Abhazija, itd), biti ekonomski neodrzivo. Bolje da se ljudi iz vlade Srbije upitaju da li je situacija u Srbiji onakva kakv aje sada ekonomski odrziva?

mark anton prelvukaj

pre 16 godina

Pozdravljam vas iz lazne drzave Kosovo.U laznoj drzavu sam danas gledao meteo hroniku BBC.Na mapi Evrope stoji i Kosovo a glavni grad Prishtina.
Ali ako vi kazete da je lazno onda neka bude lazno.
Mi znamo da nije.
Pozdrav svim gradjanima Srbije.

brax

pre 16 godina

dok je kosovo bilo pod srpskom vladavinom, stanovnici kosova dnevno su imali samo po 70 centi!za zivot, to je negdje ista situacija koja je u Angoli, ili Ruandi!ili Indiji

NEZAVISNOST

pre 16 godina

Ma ko te pta tebe G. Popovicu da li je Kosovo odrziva ili ne...vi niste faktor i necete biti faktor stabilnosti Kosova...Zasto ne prekidate veze sa Kosovom> jer 50% zavisite od Kosova, ne Kosovo od vas..dosta gluposti pricate...to i navan covek zna...zato molim dosta izjava o Kosovu kad anista ne Znate o Kosovu a najmanje ekonomiju.Pustite nas na miru, mi mozemo i hocemo da zivimo bes vas a ako trema i bez produkata iz Srbije..ima dosta robe u svetu na prodaju.
Jednu stvar znam a to je da ste vi besni sto u najskorije vreme Srbija i u papire ide sa Kosova.Nema vise mleko, mambi, plazma keks..dosta vise.Idemo dalje

calimero

pre 16 godina

Pa u ime kosovara radije gladni ali zivi i slobodni. secam se kako su serbski policaici na kosovo plackali po ulicama uzimali sve i posle toga jos maltretiralli ljude ostavili ljude vezane lisicama vezane cele noci van prebijene pare sto su uzimali neka im je sa srecom .Pa bogatstvo nije nista kosovari znaju Milosevic i radikalci su nam dali dobru lekciju .Kad probas jednom vruce mleko duvas i u jogurt.
CALIMERO

Brankica

pre 16 godina

E moj Popoviću, tako je i Sloba pričao za Slovence da će biti Austrijske sluge i Austrijski konjušari i da će da propadnu bez nas. Vidimo kako su propali, a vidimo i kako smo mi uspeli bez Slovenaca. Strašno, kako ovi ljudi dozvoljavaju sebi da lupetaju, sve se prave nadobudni, a u stvari gledaju isključivo svoj interes. Da nije možda vaš lični interes ugrožen ocepljenjem Kosova, nekako mi se tako stiče utisak, bojite se konkurencije, ne možete više da držite monopol na Kosovu kao što ste to do sada radili. Sačuvaj bože srbiju ovakvih ljudi. Pomozi nam Bože da se što brže oslobodimo ovih ljudi i da nama Srbima konačno krene. Zguliše nam kožu sa ledja.

svi (ni)su isti

pre 16 godina

Ova izjava nema veze ni sa teritorijalnim integritetom, ni sa celovitoscu drzave, ma nista. I meni je zao sto nam je Kosovo oduzeto, ali ce sada mnoge drzave tamo da pumpaju pare, ako ne zbog drugog, a ono da se oslobode "viska stanovnistva", koje se nalazi po njihovim zemljama kao izbeglice. SAD + ostali jednostavno mogu da izdrzavaju 2 miliona Albanaca, makar nista ne radili.

ivan

pre 16 godina

To da Nemci cekaju u redu da uloze u Kosovo ja bas i neverujem,ali sam u potpunosti siguran da nece propasti bez Srbije.Eventualno moze da se desi ,ako Srpski politicari budu orgijali, da se okrenu nekim drugim trzistima i da ce na kraju od toga najvecu stetu imati Srpska privreda.Kao sto je neko rekao,bez nas niko nije propao,ni Slovenija,ni Hrvatska ni Bosna(a tu smo se bas trudili) ni Crna Gora pa onda nebi trebalo ni Kosovo

Enver Tullari

pre 16 godina

Ovaj gospodin zaista nije dobro obavešten. Oko 600 nemački firmi su najavili da će investirati na Kosvou, oko 400 austrijskih kompanija isto tako. Šfajcarci su najavili da će pomoći kosovo sa 4 miliona franaka, Finska sa 15 miliona €vra, SAD sa 370 €vra i to sve posle 6 dana od dana nezavisnosti Kosova. U martu ce se odrzati konferencija donatora za Kosovo itd. itd.

pero

pre 16 godina

Ma ne znam bas, ministre. Odrzalo se nekako od 1999e, mozda ce i dalje..
Samo, Kosovo nece biti bas ekonomski samostalno i bogato kao sta bi htelo i moglo. Zato sta ekonomski samostalne i bogate zemlje obicno lakse izbacuju strane vojne baze sa svoje teritorije.
Kosovarima sad sledi jedna dugacka i teska borba za stvarnu neovisnost. Srecom, umesto Srbije, na drugoj strani su sad Amerikanci, protiv njih je lako.

456

pre 16 godina

Popovic ne objasnjava razliku u ekonomskoj odrzivosti Kosova, takvog kakvog je, sa ili bez medjunarodnog priznanja.
Nazalost, trazi od nas da mu verujemo na rec da je onako kako on kaze.
Ukoliko je zaustavljanje privatizacije i iniciranje izgradje najvece dostignuce, onda ovaj nesretni organ ne sluzi nicemu, sem da ima na celu nekoga ko ce da nam maze oci o uspesima Srbije i neuspesima Kosova.
Sramno.

Arianit

pre 16 godina

Neodrzivo smo bili kad ste svih u bivsoj YU ste rekli Kosovo se radi a Beograd se zgradi, Za ovu vreme imate pravo , ali videcemo sada kako se izgleda kad se Kosova radi i Kosova se zgradi.

Nele

pre 16 godina

Gospodine Popovicu, samo da te potsetim ili da te obavestim, koja god nas je republika napustila mi smo bili sigurni da ce oni bez nas propasti. Pokazalo se da je sasvim drugacije (od Slovenije pa nanize) bez obzira na zelje mnogih kod nas. O broju nezaposlenih trebalo bi da mi pokrijemo usi i da cutimo. Na kraju krajeva , mnogo manje me zanima kakva je situacija u bivsim republikama od situacije u Srbiji. Mislim da ce i nama biti bolje ako bar pozelimo da nasim susedima bude dobro.

Ja

pre 16 godina

Pa to znači da je Srbija godinama trpala pare u rupu bez dna, jer Kosovo je ekonomski neodrživo, jel'da? I zašto bismo mi sada i dalje želeli da dajemo pare ljudima gde 90% ne želi da ima ikakave veze sa Srbijom? Po meni je to zdravorazumski neodrživo. Neka ide Kosovo, imamo mi dosta drugih problema o kojima treba misliti.

ivan

pre 16 godina

Ako vec hocete da brinete, brinite o jugu, istoku i zapadu Srbije (sever mudro brine sam o sebi). Posto sam isao na Kosovo tokom 2005. godine i to u albanski deo, mogu samo da Vam kazem da je razvijenije od juga Srbije. To sto vama na papriu pise, potpuno je drugacije od situacije na terenu. Raspitajte se malo. I brinite o Srbiji.

billi boy

pre 16 godina

Kakva kontradikta....Kosovo ekonomski neodrzivo a onda kaze samo trepca vredi vise od 20 mlrd evra, a negde rekose pre neki dan da imovina vredi negde oko 400 mlrd...a ja cu popovicima reci da najvece blago koje kosovo ima su njeni gradjani, i to mahom mladi koji cine vise od 80% ukupne populacije...to je nesto neprocenjivo....ovakve izjave samo su dokaz kako srbi gledaju na drgue, stalno podcenjuju i malovazaju druge...a neki jos psuju nas kao smo terorristi, onda korrupcija i bla bla...alo bre jel to kod vas nema korrupcije a, jel to vasa ekonomija najbolja u svetu....Svi koji su se odvajali od vas njima ekonomija bolja a vama ide na dole....to je dokaz da popovici nemaju pojma o nicemu i da ako ima pameti kod vas to je jest treba se promenit pod hitno, inace zao mi je obicnog naroda.... svasta

Kosovo za Sve

pre 16 godina

Ee Popovicu, Popovicu, Kosovo je bilo zavisno od Srbije jer ste vi tako hteli, vi i vasi politicki predaci ste ostavili Kosovo kao nerazvijeno spansko selo, mi smo imali samo malo vremena kad smo mogli da otvorimo oci, od 1974 do 1981 i gle sto smo sve mogli da postignemo, imamo sve, univerzitet, akademiju nauka, a bogami dali smo svetu i nekoliko sportista koji su nazalost morali da igraju pod tudjim zastavama.
A samo gledajte koje argumente imate na vasoj strani, argument zabrane ekonomskog razvoja, pa zar ne vidite da preko te zabrane vi ste otezali zivot i srpskome narodu ovde, a jos imate obraza da se hvalite time. Ja idem u Brezovici na skijanje g. Popovicu, I mogu slobodno da vam kazem da tamo zajednicki zivot totalno funkcionise, jedini problem tamo je nedostatak investicija jer je to ekskluzivno Vasa zasluga, em ste stali na put privatizaciji, koja bi SIGURNO popravila zivot srba tamo, em niste investirali NIJEDAN cent, e pa tako ne moze gospodine, dosta ste vi muzili ovu staru kravu, sad ce privatizacija i videces ti sta ce biti od Brezovice.
A na kraju gospodin najzad otkriva koje su mu stvarne namere i o cemu Srbija najvise zudi kad je rec o Kosovu, to nisu kosovski Srbi jer njih bas i ne voli a pogotovu Albanci posto smo im mi i manje simpaticni, nego sve se vrti oko tog lignita i oko te Trepce.
Sto se tice ekonomske odrzivosti mogu da ti kazem jedno, kupi par kesica sa kokicama i sedi pored televizora jer ce imati puno toga o nasim uspesima.
A sad adio…

toniK

pre 16 godina

Popovicu - neznam da li si video zadnje epizode 'Pravila Igre'. To se nije desilo u Kosovu, nego u Srbiji - ispod tvog nosa. Brini se ti o svojim problemima i huliganima, a pusti ekonomiju Kosova onima koji planiraju da zive tamo.

Dracko

pre 16 godina

A taj lignit, to je neki poseban SRPSKI Lignit ili bi sve i da kosovo ima "više od autonomije a manje od nezavisnost" korist imali građani Kosova? Dokle će više da lupaju ovi "naši"?

mirsad

pre 16 godina

O cemu taj doticni gospodin prica.Na Kosovu nedostaje el.energije i to niko normalan ne spori.
Dok ovo pisem sad je upravo nestalo struje.Ja ne znam da li je doticni gospodin strucnjak za energetiku, ako jeste utoliko gore po njega za neznanje koje nama ispostavlja.
Gospodine Popovicu, instalisana snaga elektrana na Kosovu su 1100MW, proizvodi se negde oko 900MW.
Potrebe su kud i kamo vece nego 99godine, gde on pominje da se sada proizvodi tri puta mane el.energije.
Po toj racunici koju vi pravite i koju posedujete Kosovo bi bilo energetski gigant za okolinu, samo sto ne kazete eto da smo mi ne bi bilo energetskih problema.
Zato kad plasirate izvestaje nemojte davati potpuno netacne podatke jer to vredja intelegenciju nas koji znamo kapacitete na Kosovu.
A nije ni lepo sa vase strane jer time samo pokazujete da ne zasluzujete mesto na kojem se nalazite.
realista

NenadV

pre 16 godina

Eh koliko je samo konferencija i sličnih stvari održano za Bosnu i Hercegovinu. Koliko je milijardi zelembaća unešeno u zemlju ali nezna se još uvijek gdje su (u čije su sve džepove) otišli.

Na Kosovu je stanje još gore.

Ulaganje će sigurno biti ali zabluda je da će biti velikih ulaganja u "stabilno" područje poput Kosova. Srbija će vjerovatno ulagati u područja sa srpskom većinom kako bi obezbijedila održivi povratak.

dule

pre 16 godina

To da li je Kosovo ekonomski odrzivo, to cemo jos videti. A ta pomoc kojoj se nadate, drage komsije, 50% od toga id ljudima iz zemalja koje salju pomoc, 45% ide mafiji i korumpiranoj vlasti, a 5% cete i vi okusiti. A to da se Srbiju ne tice kakvo je stanje na Kosovu, to nije tacno jer postoje 3 drzave u koje nadiru Albanci: Srbija, Makedonija i CGora. U Grcku bas i ne mogu.

Sofija

pre 16 godina

Ako imaju interes na Kosovu a imaju ga ocito oni ce ga i odrzati kako bilo i iskoristavati kao i sve ostale. Ocito imaju interes i u Srbiji cim toliko guraju Srbiju kao glavnog igraca za ovo ili ono u regionu pa ce i nas iskoristavati.Ne iz ljubavi i brige za nas. Mnogo se prica i mudruje i naravno svima je jezik brzi od pameti a posebno politicarima.Ne treba traziti resenja od postojecih a kamoli onih koji su unistili toliko toga, pronaci mudre i gurati takve ispred sebe i bice sve dobro.To znaci da ti mudri budu mudriji od suprotne strane ne od prvog komsije...

roki

pre 16 godina

597 samo nemackih firmi(prema koha ditore 20.2.2008)spremno da ulozi u kosovo.druze moj za nekih 3 godine bice ne kosovo manjka radne snage.

slavisa

pre 16 godina

Ma da , svi koji se odvoje, ili postanu nezavisni od Srbije nemaju sanse da opstanu. Bas evo gledam kako su svi propali, i Slovenija, i Hrvatska, i Crna gora, a isto i Kosovo, ce sigurno propasti

Next door komshija

pre 16 godina

U Martu ce se odrzati konferencija donatora u SAD a pocetkom Juna, u Briselu. Ta slika ce se ubrzano menjati. Zivi bili pa vidjeli.

PosteniALBANAC

pre 16 godina

Evo priznajemo da smo lazna DRZAVA,samo vi nastavite da nam isplacujete dugove.Samo cete tako moci da dokazete citavom svetu da je kosovo SRBIJA!
Inace puno pozdrava svim dobronamernim susedima iz
lazne Republike KOSOVA.

Ne pitaj me

pre 16 godina

Nema sta, Kosovo ima da propadne bez Srbije i bez ovakvih strucnjaka. Ma ima da mole oni Srbiju, a Srbija onda nece je hteti nazad. (lol)

Svajcarska ulaze 5 mlrd. swiss franks, a tek je pocetak pocetka...

Pravda

pre 16 godina

Organizovani kriminal i korupcija, terorozam i extremizam. Ovakvih reci srpskih politicara nikad kraja. Zato srbija ne moze privoleti albance da zive zajedno.

janos

pre 16 godina

Sve u svemu, za dve godine nesto su sprecili,nesto su pokusali,nesto inicirali...sjajan bilans.Gospodine Popovicu, zar vi mislite da u Srbiji tece med i mleko pa nema vise sta da se uradi?Ako ste toliko sposobni, zasto ne ucinite nesto da se u Srbiji poboljsa standard.Ali,obicnom narodu, a ne tajkunima.

Caki

pre 16 godina

Kosovo nikada ne damo , nikada nece postati clanica Un , nikada ne moze bez Srbije ,nikada nece proglasiti nezavisnost niko je nece priznati , to oni samo blefiraju pa nikada ono nikada ovo sve to smo culi od Srpskih zvanicnika i experata.A sta ce oni reci onda kada sve to sto nikada nece i ne moze vec desilo ili ce se desiti , dal ce ikada okrenuti se svojoj zemlji i svome narodu da gledaju svoja posla . Ja zmam samo jednu stvar da mi Kosovari mi cemo to da uradimo , da gledamo svoja posla i da idemo napred .

NEZAVISNOST

pre 16 godina

Ma ko te pta tebe G. Popovicu da li je Kosovo odrziva ili ne...vi niste faktor i necete biti faktor stabilnosti Kosova...Zasto ne prekidate veze sa Kosovom> jer 50% zavisite od Kosova, ne Kosovo od vas..dosta gluposti pricate...to i navan covek zna...zato molim dosta izjava o Kosovu kad anista ne Znate o Kosovu a najmanje ekonomiju.Pustite nas na miru, mi mozemo i hocemo da zivimo bes vas a ako trema i bez produkata iz Srbije..ima dosta robe u svetu na prodaju.
Jednu stvar znam a to je da ste vi besni sto u najskorije vreme Srbija i u papire ide sa Kosova.Nema vise mleko, mambi, plazma keks..dosta vise.Idemo dalje

mark anton prelvukaj

pre 16 godina

Pozdravljam vas iz lazne drzave Kosovo.U laznoj drzavu sam danas gledao meteo hroniku BBC.Na mapi Evrope stoji i Kosovo a glavni grad Prishtina.
Ali ako vi kazete da je lazno onda neka bude lazno.
Mi znamo da nije.
Pozdrav svim gradjanima Srbije.

Vanja

pre 16 godina

Kosovo ekonomski neodrživo? Pa ako je tako, dobro je sto su otisli, mozda ce Srbija sada moci da stane na noge (ekonomski i politicki). Treba samo jos definitivo da se resi status drustvene i privatne imovine(to ce da traje...), decenijama se ulagalo a profita nije bilo. Samo trosak. Neka se svet sada trosi na Kosovu (i njima to dosadi posle jednog izvesnog vremena), ruze sigurno nece cvetati, mozda nesto drugo.
Bye bye Kosovo...i dovidjenja

mikip

pre 16 godina

Gospodine Popovicu, Kosovo je od pre nedelju dana susedna drzava. Bilo bi daleko bolje da resavamo probleme unutar Srbije nego sto gledamo u tude dvoriste. Pustimo ih da rade kako znaju i umeju. Bojim se samo da cemo uskoro i od njih mici nesto da naucimo. Bojim se sledeceg: da ce mladi iz Srbije za koju godinu ici da traze posao upravo na Kosmet.

Drugar

pre 16 godina

vise od petsto nemackih firmi je zainteresovano da svoj kapital investiraju na kosovo, 400 austrijskih, dodajmo toga jos donacije koje ce se odobriti za privredni razvoj kosova, da napomenem jos da u toku je iniciranje donatorske konferencije za mesec Maj ili Juni, s'druge strane svetska banka ce nedvosmisleno odobriti svaki kredit za Trepcu jer njene reserve su bezkrajne. Kako sam saznao u toku je priprema plana na izgradnju najvece termocentrale ne jugoitocnom balkanu.

MILAN

pre 16 godina

Cak i kad bi to bilo tacno, to je njihov problem, jer su postali delimicno priznata drzava. Medjutim, imajuci u vidu projekcije pocev od Slovenije za koju se predvidjalo da ce propasti, pa do CGore za koju su predvidjali da poumirati od gladi dolazi se do zakljucka da je svakom ko se odvojio od Srbije posle toga krenulo na bolje.
Najbitnije je da je Ministar finansija izjavio da ce i dalje da placa kosovski dug kako bi simbolicno pokazao da je Kosovo Srbija, i istovremeno da su gradjani Srbije naivcine koje treba sve to da plate.

svi (ni)su isti

pre 16 godina

Ova izjava nema veze ni sa teritorijalnim integritetom, ni sa celovitoscu drzave, ma nista. I meni je zao sto nam je Kosovo oduzeto, ali ce sada mnoge drzave tamo da pumpaju pare, ako ne zbog drugog, a ono da se oslobode "viska stanovnistva", koje se nalazi po njihovim zemljama kao izbeglice. SAD + ostali jednostavno mogu da izdrzavaju 2 miliona Albanaca, makar nista ne radili.

brax

pre 16 godina

dok je kosovo bilo pod srpskom vladavinom, stanovnici kosova dnevno su imali samo po 70 centi!za zivot, to je negdje ista situacija koja je u Angoli, ili Ruandi!ili Indiji

456

pre 16 godina

Popovic ne objasnjava razliku u ekonomskoj odrzivosti Kosova, takvog kakvog je, sa ili bez medjunarodnog priznanja.
Nazalost, trazi od nas da mu verujemo na rec da je onako kako on kaze.
Ukoliko je zaustavljanje privatizacije i iniciranje izgradje najvece dostignuce, onda ovaj nesretni organ ne sluzi nicemu, sem da ima na celu nekoga ko ce da nam maze oci o uspesima Srbije i neuspesima Kosova.
Sramno.

Ezekiel

pre 16 godina

ovaj gospodin i dalje zivi u planskoj ekonomiji. mislim da ne zna da postoji trzisna utakimica, decentralizacija, strana ulaganja, globalna trzista...

jeca cvetkovska

pre 16 godina

Tako su pricali da ce i Slovenija propasti bez nas,pa Hrvatska,pa Bosna i Crna gora,a Makedonija zali za nama ne zna, koliko...Strasno,kako nasi politicari zive u zabludi!

Dragoljub

pre 16 godina

Da li je problem Srbije to sto ce nezavisno Kosovo (ili nezavisni Timor, nezavisna Abhazija, itd), biti ekonomski neodrzivo. Bolje da se ljudi iz vlade Srbije upitaju da li je situacija u Srbiji onakva kakv aje sada ekonomski odrziva?

pero

pre 16 godina

Ma ne znam bas, ministre. Odrzalo se nekako od 1999e, mozda ce i dalje..
Samo, Kosovo nece biti bas ekonomski samostalno i bogato kao sta bi htelo i moglo. Zato sta ekonomski samostalne i bogate zemlje obicno lakse izbacuju strane vojne baze sa svoje teritorije.
Kosovarima sad sledi jedna dugacka i teska borba za stvarnu neovisnost. Srecom, umesto Srbije, na drugoj strani su sad Amerikanci, protiv njih je lako.

Arianit

pre 16 godina

Neodrzivo smo bili kad ste svih u bivsoj YU ste rekli Kosovo se radi a Beograd se zgradi, Za ovu vreme imate pravo , ali videcemo sada kako se izgleda kad se Kosova radi i Kosova se zgradi.

NenadV

pre 16 godina

Eh koliko je samo konferencija i sličnih stvari održano za Bosnu i Hercegovinu. Koliko je milijardi zelembaća unešeno u zemlju ali nezna se još uvijek gdje su (u čije su sve džepove) otišli.

Na Kosovu je stanje još gore.

Ulaganje će sigurno biti ali zabluda je da će biti velikih ulaganja u "stabilno" područje poput Kosova. Srbija će vjerovatno ulagati u područja sa srpskom većinom kako bi obezbijedila održivi povratak.

dule

pre 16 godina

To da li je Kosovo ekonomski odrzivo, to cemo jos videti. A ta pomoc kojoj se nadate, drage komsije, 50% od toga id ljudima iz zemalja koje salju pomoc, 45% ide mafiji i korumpiranoj vlasti, a 5% cete i vi okusiti. A to da se Srbiju ne tice kakvo je stanje na Kosovu, to nije tacno jer postoje 3 drzave u koje nadiru Albanci: Srbija, Makedonija i CGora. U Grcku bas i ne mogu.

calimero

pre 16 godina

Pa u ime kosovara radije gladni ali zivi i slobodni. secam se kako su serbski policaici na kosovo plackali po ulicama uzimali sve i posle toga jos maltretiralli ljude ostavili ljude vezane lisicama vezane cele noci van prebijene pare sto su uzimali neka im je sa srecom .Pa bogatstvo nije nista kosovari znaju Milosevic i radikalci su nam dali dobru lekciju .Kad probas jednom vruce mleko duvas i u jogurt.
CALIMERO

Brankica

pre 16 godina

E moj Popoviću, tako je i Sloba pričao za Slovence da će biti Austrijske sluge i Austrijski konjušari i da će da propadnu bez nas. Vidimo kako su propali, a vidimo i kako smo mi uspeli bez Slovenaca. Strašno, kako ovi ljudi dozvoljavaju sebi da lupetaju, sve se prave nadobudni, a u stvari gledaju isključivo svoj interes. Da nije možda vaš lični interes ugrožen ocepljenjem Kosova, nekako mi se tako stiče utisak, bojite se konkurencije, ne možete više da držite monopol na Kosovu kao što ste to do sada radili. Sačuvaj bože srbiju ovakvih ljudi. Pomozi nam Bože da se što brže oslobodimo ovih ljudi i da nama Srbima konačno krene. Zguliše nam kožu sa ledja.

ivan

pre 16 godina

To da Nemci cekaju u redu da uloze u Kosovo ja bas i neverujem,ali sam u potpunosti siguran da nece propasti bez Srbije.Eventualno moze da se desi ,ako Srpski politicari budu orgijali, da se okrenu nekim drugim trzistima i da ce na kraju od toga najvecu stetu imati Srpska privreda.Kao sto je neko rekao,bez nas niko nije propao,ni Slovenija,ni Hrvatska ni Bosna(a tu smo se bas trudili) ni Crna Gora pa onda nebi trebalo ni Kosovo

Enver Tullari

pre 16 godina

Ovaj gospodin zaista nije dobro obavešten. Oko 600 nemački firmi su najavili da će investirati na Kosvou, oko 400 austrijskih kompanija isto tako. Šfajcarci su najavili da će pomoći kosovo sa 4 miliona franaka, Finska sa 15 miliona €vra, SAD sa 370 €vra i to sve posle 6 dana od dana nezavisnosti Kosova. U martu ce se odrzati konferencija donatora za Kosovo itd. itd.

Nele

pre 16 godina

Gospodine Popovicu, samo da te potsetim ili da te obavestim, koja god nas je republika napustila mi smo bili sigurni da ce oni bez nas propasti. Pokazalo se da je sasvim drugacije (od Slovenije pa nanize) bez obzira na zelje mnogih kod nas. O broju nezaposlenih trebalo bi da mi pokrijemo usi i da cutimo. Na kraju krajeva , mnogo manje me zanima kakva je situacija u bivsim republikama od situacije u Srbiji. Mislim da ce i nama biti bolje ako bar pozelimo da nasim susedima bude dobro.

Ja

pre 16 godina

Pa to znači da je Srbija godinama trpala pare u rupu bez dna, jer Kosovo je ekonomski neodrživo, jel'da? I zašto bismo mi sada i dalje želeli da dajemo pare ljudima gde 90% ne želi da ima ikakave veze sa Srbijom? Po meni je to zdravorazumski neodrživo. Neka ide Kosovo, imamo mi dosta drugih problema o kojima treba misliti.

billi boy

pre 16 godina

Kakva kontradikta....Kosovo ekonomski neodrzivo a onda kaze samo trepca vredi vise od 20 mlrd evra, a negde rekose pre neki dan da imovina vredi negde oko 400 mlrd...a ja cu popovicima reci da najvece blago koje kosovo ima su njeni gradjani, i to mahom mladi koji cine vise od 80% ukupne populacije...to je nesto neprocenjivo....ovakve izjave samo su dokaz kako srbi gledaju na drgue, stalno podcenjuju i malovazaju druge...a neki jos psuju nas kao smo terorristi, onda korrupcija i bla bla...alo bre jel to kod vas nema korrupcije a, jel to vasa ekonomija najbolja u svetu....Svi koji su se odvajali od vas njima ekonomija bolja a vama ide na dole....to je dokaz da popovici nemaju pojma o nicemu i da ako ima pameti kod vas to je jest treba se promenit pod hitno, inace zao mi je obicnog naroda.... svasta

Kosovo za Sve

pre 16 godina

Ee Popovicu, Popovicu, Kosovo je bilo zavisno od Srbije jer ste vi tako hteli, vi i vasi politicki predaci ste ostavili Kosovo kao nerazvijeno spansko selo, mi smo imali samo malo vremena kad smo mogli da otvorimo oci, od 1974 do 1981 i gle sto smo sve mogli da postignemo, imamo sve, univerzitet, akademiju nauka, a bogami dali smo svetu i nekoliko sportista koji su nazalost morali da igraju pod tudjim zastavama.
A samo gledajte koje argumente imate na vasoj strani, argument zabrane ekonomskog razvoja, pa zar ne vidite da preko te zabrane vi ste otezali zivot i srpskome narodu ovde, a jos imate obraza da se hvalite time. Ja idem u Brezovici na skijanje g. Popovicu, I mogu slobodno da vam kazem da tamo zajednicki zivot totalno funkcionise, jedini problem tamo je nedostatak investicija jer je to ekskluzivno Vasa zasluga, em ste stali na put privatizaciji, koja bi SIGURNO popravila zivot srba tamo, em niste investirali NIJEDAN cent, e pa tako ne moze gospodine, dosta ste vi muzili ovu staru kravu, sad ce privatizacija i videces ti sta ce biti od Brezovice.
A na kraju gospodin najzad otkriva koje su mu stvarne namere i o cemu Srbija najvise zudi kad je rec o Kosovu, to nisu kosovski Srbi jer njih bas i ne voli a pogotovu Albanci posto smo im mi i manje simpaticni, nego sve se vrti oko tog lignita i oko te Trepce.
Sto se tice ekonomske odrzivosti mogu da ti kazem jedno, kupi par kesica sa kokicama i sedi pored televizora jer ce imati puno toga o nasim uspesima.
A sad adio…

ivan

pre 16 godina

Ako vec hocete da brinete, brinite o jugu, istoku i zapadu Srbije (sever mudro brine sam o sebi). Posto sam isao na Kosovo tokom 2005. godine i to u albanski deo, mogu samo da Vam kazem da je razvijenije od juga Srbije. To sto vama na papriu pise, potpuno je drugacije od situacije na terenu. Raspitajte se malo. I brinite o Srbiji.

toniK

pre 16 godina

Popovicu - neznam da li si video zadnje epizode 'Pravila Igre'. To se nije desilo u Kosovu, nego u Srbiji - ispod tvog nosa. Brini se ti o svojim problemima i huliganima, a pusti ekonomiju Kosova onima koji planiraju da zive tamo.

Dracko

pre 16 godina

A taj lignit, to je neki poseban SRPSKI Lignit ili bi sve i da kosovo ima "više od autonomije a manje od nezavisnost" korist imali građani Kosova? Dokle će više da lupaju ovi "naši"?

mirsad

pre 16 godina

O cemu taj doticni gospodin prica.Na Kosovu nedostaje el.energije i to niko normalan ne spori.
Dok ovo pisem sad je upravo nestalo struje.Ja ne znam da li je doticni gospodin strucnjak za energetiku, ako jeste utoliko gore po njega za neznanje koje nama ispostavlja.
Gospodine Popovicu, instalisana snaga elektrana na Kosovu su 1100MW, proizvodi se negde oko 900MW.
Potrebe su kud i kamo vece nego 99godine, gde on pominje da se sada proizvodi tri puta mane el.energije.
Po toj racunici koju vi pravite i koju posedujete Kosovo bi bilo energetski gigant za okolinu, samo sto ne kazete eto da smo mi ne bi bilo energetskih problema.
Zato kad plasirate izvestaje nemojte davati potpuno netacne podatke jer to vredja intelegenciju nas koji znamo kapacitete na Kosovu.
A nije ni lepo sa vase strane jer time samo pokazujete da ne zasluzujete mesto na kojem se nalazite.
realista

Sofija

pre 16 godina

Ako imaju interes na Kosovu a imaju ga ocito oni ce ga i odrzati kako bilo i iskoristavati kao i sve ostale. Ocito imaju interes i u Srbiji cim toliko guraju Srbiju kao glavnog igraca za ovo ili ono u regionu pa ce i nas iskoristavati.Ne iz ljubavi i brige za nas. Mnogo se prica i mudruje i naravno svima je jezik brzi od pameti a posebno politicarima.Ne treba traziti resenja od postojecih a kamoli onih koji su unistili toliko toga, pronaci mudre i gurati takve ispred sebe i bice sve dobro.To znaci da ti mudri budu mudriji od suprotne strane ne od prvog komsije...