Subota, 23.02.2008.

15:54

"Da se potvrdi Rezolucija 1244"

SAD bi trebalo da zatraže sednicu Saveta bezbednosti na kojoj bi se potvrdila Rezolucija 1244, smatra savetnik premijera Srbije.

Izvor: Tanjug

"Da se potvrdi Rezolucija 1244" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

nina

pre 16 godina

Kakva tuga...
Ovaj narod je na predsedničkim izborima izrazio želju kojim putem želi da ide. A sada mi tu neke usijane glave sa 7% podrške građana daju izjave koje su ravne izjavi: ljudi, izvršimo kolektivno samoubistvo.

Predrag

pre 16 godina

Zivjeci na Zapadu znam dobro sta znaci stav Amerike. Ponovo Srbi po ko zna koji put pokazuju tvrdoglavost i srljanje u provaliju. Moraju shvatiti da je sa Kosovom zavrseno i da se okrenu buducnosti Srbije i buducnosti mladih. Ova Kostunicina stranka je totalno izgubljena i njihovi prestavnici samo supljikate pricaju.

Pozdrav Predrag

miroljub,bg

pre 16 godina

branislave, jesi li ti ikad procitao rezoluciju 1244 ?
u njoj se ne spominje integritet granica srbije, vec federalne republike jugoslavije koja ne postoji vise nakon osamostaljenja crne gore !?!

tanja

pre 16 godina

Oni bi da se igraju rata sa tudjim zivotima, zbog malo vlasti.
Kad otputujes sa ove planete nistqa vise nije vazno.
Uzeli su nam skoro 20 godina, mogu i ostatak...
DOSTA JE BILO!!!
TADIC i DS imaju najvecu odgovornost, ili neka se sklone.

jack

pre 16 godina

Mladi doktor prava, Ristivojevic je partijskom linijom zaobisao dvadesetak godina rada u svojoj struci i ubrzano postao savetnik premijera. Verovatno je pod tim utiskom brzog napredovanja dosao i u poziciju da odrzi bukvicu americkoj administraciji oko njihovih sledecih poteza u UN. Verujem da je izvanredan osecaj, pa makar i u masti, narediti sta ce G.W. Bush i njegov kabinet da urade ali kako moze sve nas, gradjane Srbije, da stavlja kao ulog za ovakvo perverzan nacin naduvavanja svoje velicine. Doduse, ima i onih gradjana koji ce se slusajuci ovakve nebuloze i sami osetiti na tren ponosni i mocni ali bi hteo da potsetim ko je do sada uvek na kraju ostajao bez osnovnog ljudskog dostojanstva (onog najosnovnijeg kao siguran krov nad glavom, dovoljno hrane, toplote, posao...da ne govorim o nekom nacionalnom ponosu) obicni ljudi ili politicari heroji koji svetskim silama drze lekcije i lupaju samare poput Ristivojevica.

rambouillet

pre 16 godina

Rezolucija SB UN 1244 donesena je na osnovu predloga sporazuma iz Rambujea. A on je predvideo da Kosovo uživa prava republike-članice u okviru SRJ (član 1. tačka 6c), čime je izuzeo Kosovo ispod suvereniteta Srbije.
U rezoluciji i sporazumu se pominje samo očuvanje teritorijalnog integriteta SRJ, ali ne i Srbije!

Milan

pre 16 godina

Postoji samo JEDAN problem u ovoj izjavi:
Dotični gospodin nije zvaničnik USA i njegove želje šta USA treba da uradi su beznačajne. Njegov posao je da utiče na to šta Srbija da uradi, ali zašto bi on radio svoj posao kad mu je lepše da soli pamet drugima.

rambuje

pre 16 godina

sporazum u Rambujeu nikad nije postignut, i za to smo i bili bombardovani. Inace Rambuje je dokaz da su hteli da stvore NATO drzavu na kosovu i pre rata.

sale

pre 16 godina

Ima tu jos jedna opcija. Posto su SAD sve ovo zapocele, mogli bi da nam predloze da se mi preselimo tamo i postanemo Ameri, a oni da se nasele ovde i da sami vade kestenje iz vatre. Eto, mogu i ja da budem savetnik premijera. Imam i bradu, btw

mile

pre 16 godina

Ovaj strucnjak ya medjunardno pravo kao da je ucio kod Smilje Avramov, koja je stalno ponavljala kako Jugoslavija nije mrtva, a otcepljene republike je bio prznao ceo svet.

glupan

pre 16 godina

Ja sam ocigledno glup ali nikako da shvatim jednu stvar:ako na delu teritorije imas granicu(administrativnu-pa granica je ipak granica)i tu imas carinu,na tom delu nemas svoju policiju,nemas svoju vojsku,ne vaze tvoji zakoni kako mozes taj deo da nazivas svojom teritorijom.Pa i meni glupanu je jasno kad stavis sve to na papir da je odcepljenje samo formalnost.

Cile

pre 16 godina

Zna Risitivojevic sta prica. Tacnije ne prica to on vec Kostunica, jer savetnik premijera saopstava stav svog sefa. Srbija u liku i delu lidera vlade ucenjuje SAD da ako ne uradi kako oni hoce moze doci do novog svetskog rata. Jer Rusija ce stati na nasu stranu i drugi i tako ce se svet polarizovati i zapocece sveopsti rat. A gde ce poceti? Na Kosovu. I ako iko prezivi posle tog cuda Kosovo ce ostati nase (jer mi sigurno pobedjujemo), pripojicemo Crnu Goru, RS i sta vec nam treba. Ako neko prezivi. Dodje mi da placem od muke, besa i nemoci.

Pravnik

pre 16 godina

Savetnik, zalosno.! Verovatno je student premijera Kostunice. Ovakvi savetnici nisu zasluzni da savetuju ni sefa mesne kancelarije.

kisa

pre 16 godina

Ovaj covek je u pravu i govori isto sto i C Rice i Berns sa druge strane. Svako svoju politiku podrzava i brani.
Pa necemo valjda da priznamo da su oni bili u pravu a mi pogresni, tad bi nas tukli jos vise. To je logika Zapada, pa zar niste to naucili do sada. Alo deco budjenje!!!

ola

pre 16 godina

E bas im sve skresao sve u lice. Evo sve je sredjeno. Mislim da ce pod hitno SAD da sazovu SB. Sad ce da usledi njihovo duboko kajanje i priznanje da su pogresili.
Srbija zna da prasta. Setice se i Tominih reci sa mitinga. Zivela Srbija , klice cela planeta

Novi Sad

pre 16 godina

Da li ce mi neko reci koliko ovaj Kostunica (namerno nisam napisao gospodin, jer to nije) ima savetnika i potparola!? Da li on u opste nesto radi ili sve prepusta "savetnicima" i nadri-politicarima koji lupetaju sta stignu i fabrikuju stvari po principu "kako mali Perica zamislja"! DOSTA JE BILO!

Filozof

pre 16 godina

Da li je IKO od ovih koji 0-24h pričaju o Rezoluciji 1244 pročitao šta tamo piše?
Rezolucija 1244 u sva tri dela predviđa rešenje uz PUNO POŠTOVANJE SPORAZUMA IZ RAMBUJEA. A sporazum iz Rambujea predviđa kao jednu od opcija i nezavisnost Kosova.
Morate znati da u pravu postoji načelo "Lex specialis derogat legi generali", a u ovom slučaju je očito Sporazum iz Rambujea specijalni zakon (lex specijalis) koji ukida sva opšta načela o suverenitetu i teritorijalnom integritetu, uključujući i proklamacije te vrste iz Povelje UN 1244.
Prema tome, nezavisnost Kosova upravo JESTE u saglasnosti sa Poveljom 1244, bez obzira na to što nam ovdašnji propagandisti od jutra do mraka pričaju suprotno.

stari_vujadin

pre 16 godina

Savetnik? Meni više liči na glasnogovornika! Jadan je taj koga on savetuje!
Savetovati može neko, ko ima za sobom bogato iskustvo u određenom predmetu i može racionalno rasuđivati. A navedena vest pokazuje da se g. Ristivojević pri donošenju svojih odluka rukovodi pre svega emocijama.
Crno nam se piše ako ovako nastavimo!

Isak

pre 16 godina

Ovaj, mozda misli, zbog toga sto je pustio neku bezveznu bradu, da ima i pamet da uci USA sta treba da rade.
Jadna vlada.
Iako sam albanac sa Kosova, mislim da Srbija ne zasluzuje ovakve diletante. Ili, mozda ih zasluzuje...

Meti

pre 16 godina

Ala imaju sansu ovi u SB UN-a... svi ce ih podrzati????
Ma probudite se ljudi, hoce ovi da se opravdaju pred svoj narod kobajagi nesto rade a i sami unapred znaju ishod ovog cirkusa. A sto da ne kad im ide.

sasa50

pre 16 godina

Rezolucija koja naredjuje povlacenje drzavnih organa Srbije (policija, vojska...itd) sa Kosova i koja izricito poziva NATO da ih zameni ne "potvrdjuje" suverenitet Srbije na Kosovu nego ga ODUZIMA.

Pravnik

pre 16 godina

Zastrašujuće je šta sve mogu da izgovore nekompetentni i potpuno dezorijentisani u vremenu i prostoru članovi DSS !Kada bi to samo ostalo na tome,bio bi to mentalni problem te gospode.Ali,sada su to ptice zloslutnice koje najavljuju ono što će njihov "Vožd" Koštunica Dr.Vojislav učiniti.Kako je on nejak,mora mu pomoći i njegov sabrat T.Nikolić,koji ima značajna iskustva u poslovima sahranjivanja.Građani,slobodnomisleći ljudi,nedajte tim tipovima da nam otmu Srbiju i budućnost.
Znamo i kako se to radi.Akciju teba odmah otpočeti,da ne bi zakasnili.

nenek

pre 16 godina

Zanimljivo je gledati kako rsbijanska politika smizdri za međunarodnim pravnim poretkom kad je odlepršalo Kosovo. A kako se opet cinično kesi kad taj isti poredak traži gospodu Karadžića i Mladića. Smiješno do bola. I ta rezolucija dvanaest-četrdesetičetiri: nisu je htjeli ni mrtvi, a sad kukaju i leleču za njom, kunu se u nju... Sober up!

D

pre 16 godina

Pa da su ameri htjeli oni to nebi ni radili.Zar ti Branislave ne citas novine i vidis da idu dalje sa pokusajem da ta drzavice udje u UN. Daj prestani spavati poput Tadica i otvori oci.Kad otvoris oci za svaki slucaj opali sebi samar da budes siguran da si zaistinu budan

x-ray

pre 16 godina

ovo obracanje je legalisticka verzija arkanovog obracanja klintonu. svi znamo kako je to zavrsilo.
uostalom, ko su ovi tipovi bre, ko im je dao pravo da nas predstavljaju!

Mica

pre 16 godina

Mrzim Ameriku, ali necu vecito stajati pred njom da me samara. Sklonicu se malo u stranu, neka samara malo druge. Da li gospoda znaju kako su prosle drzave koje pale Americke ambasade i koje su to drzave!? Ne bih voleo da se Srbija nadje u njihovom drustvu. Medjunarodno pravo je pravo jaceg. DA SRBIJA IMA SNAGU AMERIKE CEO SVET BI BIO VELIKA SRBIJA. BOZE, daj nam MUDROSTI i spasi nas ovakvih "savetnika".

st.dragan

pre 16 godina

Ko su bre ovi ljudi?

Ko je ovaj Ristivojević? Savetnik ovog za ono? Ko je ovaj Samardžić? Ministar inostranih poslova? Ili ne? Nečeg je ministar, ne mogu da se setim, a izgleda ne može ni on.

Mislim, hoće li neko upaliti svetlo i konačno im reći da prekinu da nas dovode u stanje totalnog beznađa i izolacije, svojim priprostim i nesmotrenim izjavama?

Ni ja ne volim što je pogaženo međunarodno pravo, što nam je oduzeto Kosovo, al', jedan od nas, onaj najmudriji, onomad reče da su međunarodne sile nešto kao klima (parafraziram): "Kada kiša padne, na tebi je da se sakriješ ili isučeš kišobran. Ako pokušaš da se boriš sa kišom, pokisnućeš".

Alo gospodo - raspojasani foteljaši i krojači svetskog poretka sa 7% glasova... PROBUDITE SE i sjašite više! Ne možemo da dišemo!

Pozdrav

Realnost

pre 16 godina

Alo, pametnjakovicu. Kada cete vise da shvatite da medjunarodno pravo ne funkcionise vec poslednjih 10 godina. Kakvi ste vi politicari da to ne shvatate ili samo necete sebi da to priznate. Meni je zaista dosta ovih budala koji vode nasu zemlju i pricaju nam price o legalitetu i postovanju medjunarodnog prava. Sada vlada politika sile i dok se odnosi u svetu ne promene, tako ce i biti, a vi se prilagodjavajte takvoj politici i ucinite da Srbiji bude bolje, a na Kosovo mozete samo da zaboravite jer su NATO i USA rekli da je nezavisno i nijedna Rusija to nece promeniti. Gledajte u buducnost i objasnite srpskom narodu da je kosovo izgubljeno jos pre deset godina i da vi nista vise po tom pitanju ne mozete da uradite. Dosta sa praznim pricama i zahtevima a koje i sami znate da nece biti ispunjeni.

Đorđe

pre 16 godina

Ovakvi neozbiljni zahtevi celu ovu tragičnu situaciju će pretvoriti u komediju.
Gde ovaj živi, a uz to je još i savetnik premijera.
Nema nama pomoći ako se ovakve stvari očekuju od SAD-a, i sa ovakvim političarima.Još manje u teranju inata zapadu, to smo već iskusili, ali opet nismo ništa naučili.

platini

pre 16 godina

utopija - SAD nece nista uraditi da se potvrdi rezolucija 1244.
Naprotiv uradice sve da zamaskira svoju prljavu rabotu.
Srbi treba da budu strplji da istraju (bez obzira na ucene) i da nikad ne priznaju KiM kao nezavisnu drzavu.
I jednostavno taj momenat ce doci da Srbija povrati svoju teritoriju -- a do tada treba da ojaca,mnogo da ojaca - u svakom pogledu.
To je realno -- sve ostalo je -- ajde da malo pricamo da ja ostanem na vlasti

Josip Vasilj

pre 16 godina

Savjetnik premijera zna da bi idealno rješenje bilo da Srbija, koja je proizvela krizu na Balkanu, vrati točak povijesti u osamdesete i ne dozvoli političkim diletantima koji su je vodili, da dođu vlast. Time bi izbjegla sve greške koje je počinila u protekla dva desetljeća, sačuvala bi svoj suverenitet i teritorijalni integritet, i cijeli Balkan bi joj bio zahvalan. Budući da to nije moguće, preostaje joj da se barem oslobodi sadašnjih političkih diletanata, jer će inače vječno ponavljati iste greške. Savjetnik premijera to zna, ali dok je OVOG premijera, dotle je i njegovog radnog mjesta.

Popaj

pre 16 godina

Vec nekoliko godina se pitam ko su ti likovi kao sto je ovaj, ili oni analiticari, ili onaj Samardzic kako se zvase, pa svi ti neki ministri, savetnici, pa ovaj novi esalon iz DS-a isto, sve neki mediokriteti i svako bre od njih daje nekakve izjave, sve to saopstava, preti, apeluje, poziva... Odjednom se pojavila citava galerija nekih tipova za koje niko ne zna ni ko su, ni sta su, a najmanje cime se to oni preporucuju za visoke politicke i drzavne funkcije. Valjda ljigavoscu i odanoscu svom partijskom ili lokalnom BIA sefu, sta li. Odakle su dosli ti ljudi, ko su oni? Pazi ovog malog strebera kako on ce Americi da kaze sta treba da radi u Savetu Bezbednosti! Stvarno da se ubijes koja karikatura od zemlje ova Srbija.

Nikola KG

pre 16 godina

Na zalost, ne razumem savetnika premijera, jer Amerikanci upravo i tvrde da su nezavisnost Kosova podrzali po rezoluciji 1244 SB.
Izgleda da to nije jasno samo nama i Rusima.

Oktarski

pre 16 godina

Sa ovakvim savetnicima i čelnicima, nimalo ne čudi što smo postali predmet sprdanja i svakojakog ponižavanja. Od ovolike količine invetivne pameti savetnika, prosto me strah da čoveka ne ukrade Amerika ili Rusija, da njih savetuje pa da ih usreći. Samo ovako lucidan um može otkriti "pravne praznine" Dokumenata SB OUN i da se još jednom "potvrdi Rezolucija 1244".
Pa nije SB ili Generalna Skupština OUN proglasila Kosovo nezavisnim, već je reč o samoproglašenju i priznavanjem od strane pojedinačnih država, ignorišući ovu međunarodnu instituciju.

Vojkan

pre 16 godina

Aman Ristivojevicu covece, gde ti zivis, citas li ti novine?Za koji dan vise ce drzava priznavati Kosovo nego Srbiju a ti tu da bi se istakao pred svojim gazdom,trucas lose naucene lekcije iz medjunarodnog prava.

jovan

pre 16 godina

Tako je, kazi samo ti amerikancima sta oni trebaju da rade. Ali to obavezno kazi samo nama posto mi jedva cekamo da cujemo sta ti to imas da kazes amerikancima.

Iggy

pre 16 godina

Samo tako: nastavite sa otvorenim optuzbama na racun SAD i sa instrukcijama sta oni treba ili ne treba da urade. Samo neka Srbija nastavi da se ponasa kao supersila i zastitnik medjunarodnog prava, pa da vidimo koliko dublje jos mozemo da potonemo.

Cuti bre i radi u tisini!

vex

pre 16 godina

Ma dajte bre ljudi...
Hocemo bre da nastavimo sa nasim zivotima, a ne da 'filozofiramo' o pravu. Pa jaci su... Pa moze im se... Pa sta?
Mi izgleda imamo kompleks vise vrednosti, nismo svesni da mogu da nas zgaze kao mrava.
Pustite nas da zivimo!

marko

pre 16 godina

Jesam za to da se sve ucini u zastiti naseg Kosova, ali kad vidim ko sve stiti nasu teritoriju(Veljo, Toma, Vucic, Bubalo, Samardzic...) i njihove izjave za jeftino ubiranje politickih poena na nesreci naseg naroda....u najmanju ruku...veoma sam zabrinut. Ali docice i njima kraj, to su osetili i zato u panici...

Julius

pre 16 godina

Rezolucija SB 1244, nigde ne pominje Srbiju, vec SRJ, a SRJ vise nema, posto se Crna Gora, ne slusajuci kostunicine pretnje. Do sada se Srbija zalila na tu Rezolucija, a sada se drzi iste, kao pijan plota. Rezolucija ne sprecava nezavisnost Kosova, koje je proglaseno i priznato od svih vecih demokratskih drzava sveta.Dzabe ce se Kostunica, njegovi ministri ili savetnici protiviti nezavisnosti, i pozivati se na prevazidjenu rezoluciju.

Martin,Pirot

pre 16 godina

Koje gluposti necu da procitam,mislio sam da su nam politicari pametniji!Za Kosovo smo mogli kako-tako da se borimo do 17/02,sad jedino sto mozemo da uradimo je da udjemo na sever i zatrazimo izdvajanje RS iz Bosne,sve drugo je uzaludno trosenje energije a ionako ce se naci neka budala i medju Albancima da digne nase manastire u vazduh jer im njihovo novinarstvo ispira mozak i truje mrznjom!

novosadjanka

pre 16 godina

ko je taj čovek? U čije ime govori i da li smo ga mi birali? Kako neko sa toliko godina postane savetnik - po definiciji čovek koji ima puno iskustva, mnogo više od onog koga savetuje. Ko je njemu dao mandat da nas huška protiv amerike - premijer?

plisi

pre 16 godina

Sada se Srbija poziva na rezoluciju UN-a 1244...i to cini veoma grlato. Ako ta Srbija priznaje tu istu rezoluciju zasto onda sva Unmikova dokumenta ...licne karte ,pasosi,izvodi rodjenja, itd kao i reg. tablice kosova su ignorisane i sa njima niko nije mogao kroz Srbiju ...i pitam vas gospodo iz vlade ....ko je ovde licemeran -

Ja

pre 16 godina

Da li i on veruje u ovo sto je predlozio? Ponekad imam utisak da nasi zvanicnici komuniciraju samo sa svojim tetkama i strinama koje treba da glasaju za njih, pa su im i poruke koje upucuju upravo takve. Ja smatram da Baba Goca treba da se izvini Baba MAri a ne obrnuto.

realist

pre 16 godina

ma ko ove kreature od ljudi postavi na nekakva mesta zvaničnika i ministara? Da li su oni svesni blama koji izbija iz njihovih reči i komentara? Sramota za Srbiju.

comentateur

pre 16 godina

pazi sad, on smatra!? koji si ti faktor??? posle onog sto se desilo u beogradu pre dva dana, umesto da se ne pojavljuju od srama u javnosti vise nikad, oni jos smatraju!? nevjerojatno! ali kriv je tadic sto im to dopusta a bogme i nas 2300000 koji dopustamo tadicu takvo ponasanje!

Bojan

pre 16 godina

Au strasno su se potresli sto cemo ih mi stalno prozivati.

Pa mi svakim danom sebe prozivamo time sto sami sebi rusimo radnje, i sami sebe potkopavamo.

st.dragan

pre 16 godina

Ko su bre ovi ljudi?

Ko je ovaj Ristivojević? Savetnik ovog za ono? Ko je ovaj Samardžić? Ministar inostranih poslova? Ili ne? Nečeg je ministar, ne mogu da se setim, a izgleda ne može ni on.

Mislim, hoće li neko upaliti svetlo i konačno im reći da prekinu da nas dovode u stanje totalnog beznađa i izolacije, svojim priprostim i nesmotrenim izjavama?

Ni ja ne volim što je pogaženo međunarodno pravo, što nam je oduzeto Kosovo, al', jedan od nas, onaj najmudriji, onomad reče da su međunarodne sile nešto kao klima (parafraziram): "Kada kiša padne, na tebi je da se sakriješ ili isučeš kišobran. Ako pokušaš da se boriš sa kišom, pokisnućeš".

Alo gospodo - raspojasani foteljaši i krojači svetskog poretka sa 7% glasova... PROBUDITE SE i sjašite više! Ne možemo da dišemo!

Pozdrav

Realnost

pre 16 godina

Alo, pametnjakovicu. Kada cete vise da shvatite da medjunarodno pravo ne funkcionise vec poslednjih 10 godina. Kakvi ste vi politicari da to ne shvatate ili samo necete sebi da to priznate. Meni je zaista dosta ovih budala koji vode nasu zemlju i pricaju nam price o legalitetu i postovanju medjunarodnog prava. Sada vlada politika sile i dok se odnosi u svetu ne promene, tako ce i biti, a vi se prilagodjavajte takvoj politici i ucinite da Srbiji bude bolje, a na Kosovo mozete samo da zaboravite jer su NATO i USA rekli da je nezavisno i nijedna Rusija to nece promeniti. Gledajte u buducnost i objasnite srpskom narodu da je kosovo izgubljeno jos pre deset godina i da vi nista vise po tom pitanju ne mozete da uradite. Dosta sa praznim pricama i zahtevima a koje i sami znate da nece biti ispunjeni.

Popaj

pre 16 godina

Vec nekoliko godina se pitam ko su ti likovi kao sto je ovaj, ili oni analiticari, ili onaj Samardzic kako se zvase, pa svi ti neki ministri, savetnici, pa ovaj novi esalon iz DS-a isto, sve neki mediokriteti i svako bre od njih daje nekakve izjave, sve to saopstava, preti, apeluje, poziva... Odjednom se pojavila citava galerija nekih tipova za koje niko ne zna ni ko su, ni sta su, a najmanje cime se to oni preporucuju za visoke politicke i drzavne funkcije. Valjda ljigavoscu i odanoscu svom partijskom ili lokalnom BIA sefu, sta li. Odakle su dosli ti ljudi, ko su oni? Pazi ovog malog strebera kako on ce Americi da kaze sta treba da radi u Savetu Bezbednosti! Stvarno da se ubijes koja karikatura od zemlje ova Srbija.

novosadjanka

pre 16 godina

ko je taj čovek? U čije ime govori i da li smo ga mi birali? Kako neko sa toliko godina postane savetnik - po definiciji čovek koji ima puno iskustva, mnogo više od onog koga savetuje. Ko je njemu dao mandat da nas huška protiv amerike - premijer?

Vojkan

pre 16 godina

Aman Ristivojevicu covece, gde ti zivis, citas li ti novine?Za koji dan vise ce drzava priznavati Kosovo nego Srbiju a ti tu da bi se istakao pred svojim gazdom,trucas lose naucene lekcije iz medjunarodnog prava.

Julius

pre 16 godina

Rezolucija SB 1244, nigde ne pominje Srbiju, vec SRJ, a SRJ vise nema, posto se Crna Gora, ne slusajuci kostunicine pretnje. Do sada se Srbija zalila na tu Rezolucija, a sada se drzi iste, kao pijan plota. Rezolucija ne sprecava nezavisnost Kosova, koje je proglaseno i priznato od svih vecih demokratskih drzava sveta.Dzabe ce se Kostunica, njegovi ministri ili savetnici protiviti nezavisnosti, i pozivati se na prevazidjenu rezoluciju.

Ja

pre 16 godina

Da li i on veruje u ovo sto je predlozio? Ponekad imam utisak da nasi zvanicnici komuniciraju samo sa svojim tetkama i strinama koje treba da glasaju za njih, pa su im i poruke koje upucuju upravo takve. Ja smatram da Baba Goca treba da se izvini Baba MAri a ne obrnuto.

comentateur

pre 16 godina

pazi sad, on smatra!? koji si ti faktor??? posle onog sto se desilo u beogradu pre dva dana, umesto da se ne pojavljuju od srama u javnosti vise nikad, oni jos smatraju!? nevjerojatno! ali kriv je tadic sto im to dopusta a bogme i nas 2300000 koji dopustamo tadicu takvo ponasanje!

Filozof

pre 16 godina

Da li je IKO od ovih koji 0-24h pričaju o Rezoluciji 1244 pročitao šta tamo piše?
Rezolucija 1244 u sva tri dela predviđa rešenje uz PUNO POŠTOVANJE SPORAZUMA IZ RAMBUJEA. A sporazum iz Rambujea predviđa kao jednu od opcija i nezavisnost Kosova.
Morate znati da u pravu postoji načelo "Lex specialis derogat legi generali", a u ovom slučaju je očito Sporazum iz Rambujea specijalni zakon (lex specijalis) koji ukida sva opšta načela o suverenitetu i teritorijalnom integritetu, uključujući i proklamacije te vrste iz Povelje UN 1244.
Prema tome, nezavisnost Kosova upravo JESTE u saglasnosti sa Poveljom 1244, bez obzira na to što nam ovdašnji propagandisti od jutra do mraka pričaju suprotno.

marko

pre 16 godina

Jesam za to da se sve ucini u zastiti naseg Kosova, ali kad vidim ko sve stiti nasu teritoriju(Veljo, Toma, Vucic, Bubalo, Samardzic...) i njihove izjave za jeftino ubiranje politickih poena na nesreci naseg naroda....u najmanju ruku...veoma sam zabrinut. Ali docice i njima kraj, to su osetili i zato u panici...

Josip Vasilj

pre 16 godina

Savjetnik premijera zna da bi idealno rješenje bilo da Srbija, koja je proizvela krizu na Balkanu, vrati točak povijesti u osamdesete i ne dozvoli političkim diletantima koji su je vodili, da dođu vlast. Time bi izbjegla sve greške koje je počinila u protekla dva desetljeća, sačuvala bi svoj suverenitet i teritorijalni integritet, i cijeli Balkan bi joj bio zahvalan. Budući da to nije moguće, preostaje joj da se barem oslobodi sadašnjih političkih diletanata, jer će inače vječno ponavljati iste greške. Savjetnik premijera to zna, ali dok je OVOG premijera, dotle je i njegovog radnog mjesta.

plisi

pre 16 godina

Sada se Srbija poziva na rezoluciju UN-a 1244...i to cini veoma grlato. Ako ta Srbija priznaje tu istu rezoluciju zasto onda sva Unmikova dokumenta ...licne karte ,pasosi,izvodi rodjenja, itd kao i reg. tablice kosova su ignorisane i sa njima niko nije mogao kroz Srbiju ...i pitam vas gospodo iz vlade ....ko je ovde licemeran -

platini

pre 16 godina

utopija - SAD nece nista uraditi da se potvrdi rezolucija 1244.
Naprotiv uradice sve da zamaskira svoju prljavu rabotu.
Srbi treba da budu strplji da istraju (bez obzira na ucene) i da nikad ne priznaju KiM kao nezavisnu drzavu.
I jednostavno taj momenat ce doci da Srbija povrati svoju teritoriju -- a do tada treba da ojaca,mnogo da ojaca - u svakom pogledu.
To je realno -- sve ostalo je -- ajde da malo pricamo da ja ostanem na vlasti

Nikola KG

pre 16 godina

Na zalost, ne razumem savetnika premijera, jer Amerikanci upravo i tvrde da su nezavisnost Kosova podrzali po rezoluciji 1244 SB.
Izgleda da to nije jasno samo nama i Rusima.

Mica

pre 16 godina

Mrzim Ameriku, ali necu vecito stajati pred njom da me samara. Sklonicu se malo u stranu, neka samara malo druge. Da li gospoda znaju kako su prosle drzave koje pale Americke ambasade i koje su to drzave!? Ne bih voleo da se Srbija nadje u njihovom drustvu. Medjunarodno pravo je pravo jaceg. DA SRBIJA IMA SNAGU AMERIKE CEO SVET BI BIO VELIKA SRBIJA. BOZE, daj nam MUDROSTI i spasi nas ovakvih "savetnika".

Isak

pre 16 godina

Ovaj, mozda misli, zbog toga sto je pustio neku bezveznu bradu, da ima i pamet da uci USA sta treba da rade.
Jadna vlada.
Iako sam albanac sa Kosova, mislim da Srbija ne zasluzuje ovakve diletante. Ili, mozda ih zasluzuje...

realist

pre 16 godina

ma ko ove kreature od ljudi postavi na nekakva mesta zvaničnika i ministara? Da li su oni svesni blama koji izbija iz njihovih reči i komentara? Sramota za Srbiju.

Đorđe

pre 16 godina

Ovakvi neozbiljni zahtevi celu ovu tragičnu situaciju će pretvoriti u komediju.
Gde ovaj živi, a uz to je još i savetnik premijera.
Nema nama pomoći ako se ovakve stvari očekuju od SAD-a, i sa ovakvim političarima.Još manje u teranju inata zapadu, to smo već iskusili, ali opet nismo ništa naučili.

Iggy

pre 16 godina

Samo tako: nastavite sa otvorenim optuzbama na racun SAD i sa instrukcijama sta oni treba ili ne treba da urade. Samo neka Srbija nastavi da se ponasa kao supersila i zastitnik medjunarodnog prava, pa da vidimo koliko dublje jos mozemo da potonemo.

Cuti bre i radi u tisini!

Pravnik

pre 16 godina

Zastrašujuće je šta sve mogu da izgovore nekompetentni i potpuno dezorijentisani u vremenu i prostoru članovi DSS !Kada bi to samo ostalo na tome,bio bi to mentalni problem te gospode.Ali,sada su to ptice zloslutnice koje najavljuju ono što će njihov "Vožd" Koštunica Dr.Vojislav učiniti.Kako je on nejak,mora mu pomoći i njegov sabrat T.Nikolić,koji ima značajna iskustva u poslovima sahranjivanja.Građani,slobodnomisleći ljudi,nedajte tim tipovima da nam otmu Srbiju i budućnost.
Znamo i kako se to radi.Akciju teba odmah otpočeti,da ne bi zakasnili.

vex

pre 16 godina

Ma dajte bre ljudi...
Hocemo bre da nastavimo sa nasim zivotima, a ne da 'filozofiramo' o pravu. Pa jaci su... Pa moze im se... Pa sta?
Mi izgleda imamo kompleks vise vrednosti, nismo svesni da mogu da nas zgaze kao mrava.
Pustite nas da zivimo!

glupan

pre 16 godina

Ja sam ocigledno glup ali nikako da shvatim jednu stvar:ako na delu teritorije imas granicu(administrativnu-pa granica je ipak granica)i tu imas carinu,na tom delu nemas svoju policiju,nemas svoju vojsku,ne vaze tvoji zakoni kako mozes taj deo da nazivas svojom teritorijom.Pa i meni glupanu je jasno kad stavis sve to na papir da je odcepljenje samo formalnost.

jovan

pre 16 godina

Tako je, kazi samo ti amerikancima sta oni trebaju da rade. Ali to obavezno kazi samo nama posto mi jedva cekamo da cujemo sta ti to imas da kazes amerikancima.

Oktarski

pre 16 godina

Sa ovakvim savetnicima i čelnicima, nimalo ne čudi što smo postali predmet sprdanja i svakojakog ponižavanja. Od ovolike količine invetivne pameti savetnika, prosto me strah da čoveka ne ukrade Amerika ili Rusija, da njih savetuje pa da ih usreći. Samo ovako lucidan um može otkriti "pravne praznine" Dokumenata SB OUN i da se još jednom "potvrdi Rezolucija 1244".
Pa nije SB ili Generalna Skupština OUN proglasila Kosovo nezavisnim, već je reč o samoproglašenju i priznavanjem od strane pojedinačnih država, ignorišući ovu međunarodnu instituciju.

stari_vujadin

pre 16 godina

Savetnik? Meni više liči na glasnogovornika! Jadan je taj koga on savetuje!
Savetovati može neko, ko ima za sobom bogato iskustvo u određenom predmetu i može racionalno rasuđivati. A navedena vest pokazuje da se g. Ristivojević pri donošenju svojih odluka rukovodi pre svega emocijama.
Crno nam se piše ako ovako nastavimo!

Martin,Pirot

pre 16 godina

Koje gluposti necu da procitam,mislio sam da su nam politicari pametniji!Za Kosovo smo mogli kako-tako da se borimo do 17/02,sad jedino sto mozemo da uradimo je da udjemo na sever i zatrazimo izdvajanje RS iz Bosne,sve drugo je uzaludno trosenje energije a ionako ce se naci neka budala i medju Albancima da digne nase manastire u vazduh jer im njihovo novinarstvo ispira mozak i truje mrznjom!

nenek

pre 16 godina

Zanimljivo je gledati kako rsbijanska politika smizdri za međunarodnim pravnim poretkom kad je odlepršalo Kosovo. A kako se opet cinično kesi kad taj isti poredak traži gospodu Karadžića i Mladića. Smiješno do bola. I ta rezolucija dvanaest-četrdesetičetiri: nisu je htjeli ni mrtvi, a sad kukaju i leleču za njom, kunu se u nju... Sober up!

Bojan

pre 16 godina

Au strasno su se potresli sto cemo ih mi stalno prozivati.

Pa mi svakim danom sebe prozivamo time sto sami sebi rusimo radnje, i sami sebe potkopavamo.

sasa50

pre 16 godina

Rezolucija koja naredjuje povlacenje drzavnih organa Srbije (policija, vojska...itd) sa Kosova i koja izricito poziva NATO da ih zameni ne "potvrdjuje" suverenitet Srbije na Kosovu nego ga ODUZIMA.

Cile

pre 16 godina

Zna Risitivojevic sta prica. Tacnije ne prica to on vec Kostunica, jer savetnik premijera saopstava stav svog sefa. Srbija u liku i delu lidera vlade ucenjuje SAD da ako ne uradi kako oni hoce moze doci do novog svetskog rata. Jer Rusija ce stati na nasu stranu i drugi i tako ce se svet polarizovati i zapocece sveopsti rat. A gde ce poceti? Na Kosovu. I ako iko prezivi posle tog cuda Kosovo ce ostati nase (jer mi sigurno pobedjujemo), pripojicemo Crnu Goru, RS i sta vec nam treba. Ako neko prezivi. Dodje mi da placem od muke, besa i nemoci.

D

pre 16 godina

Pa da su ameri htjeli oni to nebi ni radili.Zar ti Branislave ne citas novine i vidis da idu dalje sa pokusajem da ta drzavice udje u UN. Daj prestani spavati poput Tadica i otvori oci.Kad otvoris oci za svaki slucaj opali sebi samar da budes siguran da si zaistinu budan

x-ray

pre 16 godina

ovo obracanje je legalisticka verzija arkanovog obracanja klintonu. svi znamo kako je to zavrsilo.
uostalom, ko su ovi tipovi bre, ko im je dao pravo da nas predstavljaju!

Novi Sad

pre 16 godina

Da li ce mi neko reci koliko ovaj Kostunica (namerno nisam napisao gospodin, jer to nije) ima savetnika i potparola!? Da li on u opste nesto radi ili sve prepusta "savetnicima" i nadri-politicarima koji lupetaju sta stignu i fabrikuju stvari po principu "kako mali Perica zamislja"! DOSTA JE BILO!

Meti

pre 16 godina

Ala imaju sansu ovi u SB UN-a... svi ce ih podrzati????
Ma probudite se ljudi, hoce ovi da se opravdaju pred svoj narod kobajagi nesto rade a i sami unapred znaju ishod ovog cirkusa. A sto da ne kad im ide.

ola

pre 16 godina

E bas im sve skresao sve u lice. Evo sve je sredjeno. Mislim da ce pod hitno SAD da sazovu SB. Sad ce da usledi njihovo duboko kajanje i priznanje da su pogresili.
Srbija zna da prasta. Setice se i Tominih reci sa mitinga. Zivela Srbija , klice cela planeta

Pravnik

pre 16 godina

Savetnik, zalosno.! Verovatno je student premijera Kostunice. Ovakvi savetnici nisu zasluzni da savetuju ni sefa mesne kancelarije.

mile

pre 16 godina

Ovaj strucnjak ya medjunardno pravo kao da je ucio kod Smilje Avramov, koja je stalno ponavljala kako Jugoslavija nije mrtva, a otcepljene republike je bio prznao ceo svet.

kisa

pre 16 godina

Ovaj covek je u pravu i govori isto sto i C Rice i Berns sa druge strane. Svako svoju politiku podrzava i brani.
Pa necemo valjda da priznamo da su oni bili u pravu a mi pogresni, tad bi nas tukli jos vise. To je logika Zapada, pa zar niste to naucili do sada. Alo deco budjenje!!!

tanja

pre 16 godina

Oni bi da se igraju rata sa tudjim zivotima, zbog malo vlasti.
Kad otputujes sa ove planete nistqa vise nije vazno.
Uzeli su nam skoro 20 godina, mogu i ostatak...
DOSTA JE BILO!!!
TADIC i DS imaju najvecu odgovornost, ili neka se sklone.

Predrag

pre 16 godina

Zivjeci na Zapadu znam dobro sta znaci stav Amerike. Ponovo Srbi po ko zna koji put pokazuju tvrdoglavost i srljanje u provaliju. Moraju shvatiti da je sa Kosovom zavrseno i da se okrenu buducnosti Srbije i buducnosti mladih. Ova Kostunicina stranka je totalno izgubljena i njihovi prestavnici samo supljikate pricaju.

Pozdrav Predrag

nina

pre 16 godina

Kakva tuga...
Ovaj narod je na predsedničkim izborima izrazio želju kojim putem želi da ide. A sada mi tu neke usijane glave sa 7% podrške građana daju izjave koje su ravne izjavi: ljudi, izvršimo kolektivno samoubistvo.

sale

pre 16 godina

Ima tu jos jedna opcija. Posto su SAD sve ovo zapocele, mogli bi da nam predloze da se mi preselimo tamo i postanemo Ameri, a oni da se nasele ovde i da sami vade kestenje iz vatre. Eto, mogu i ja da budem savetnik premijera. Imam i bradu, btw

rambuje

pre 16 godina

sporazum u Rambujeu nikad nije postignut, i za to smo i bili bombardovani. Inace Rambuje je dokaz da su hteli da stvore NATO drzavu na kosovu i pre rata.

Milan

pre 16 godina

Postoji samo JEDAN problem u ovoj izjavi:
Dotični gospodin nije zvaničnik USA i njegove želje šta USA treba da uradi su beznačajne. Njegov posao je da utiče na to šta Srbija da uradi, ali zašto bi on radio svoj posao kad mu je lepše da soli pamet drugima.

rambouillet

pre 16 godina

Rezolucija SB UN 1244 donesena je na osnovu predloga sporazuma iz Rambujea. A on je predvideo da Kosovo uživa prava republike-članice u okviru SRJ (član 1. tačka 6c), čime je izuzeo Kosovo ispod suvereniteta Srbije.
U rezoluciji i sporazumu se pominje samo očuvanje teritorijalnog integriteta SRJ, ali ne i Srbije!

jack

pre 16 godina

Mladi doktor prava, Ristivojevic je partijskom linijom zaobisao dvadesetak godina rada u svojoj struci i ubrzano postao savetnik premijera. Verovatno je pod tim utiskom brzog napredovanja dosao i u poziciju da odrzi bukvicu americkoj administraciji oko njihovih sledecih poteza u UN. Verujem da je izvanredan osecaj, pa makar i u masti, narediti sta ce G.W. Bush i njegov kabinet da urade ali kako moze sve nas, gradjane Srbije, da stavlja kao ulog za ovakvo perverzan nacin naduvavanja svoje velicine. Doduse, ima i onih gradjana koji ce se slusajuci ovakve nebuloze i sami osetiti na tren ponosni i mocni ali bi hteo da potsetim ko je do sada uvek na kraju ostajao bez osnovnog ljudskog dostojanstva (onog najosnovnijeg kao siguran krov nad glavom, dovoljno hrane, toplote, posao...da ne govorim o nekom nacionalnom ponosu) obicni ljudi ili politicari heroji koji svetskim silama drze lekcije i lupaju samare poput Ristivojevica.

miroljub,bg

pre 16 godina

branislave, jesi li ti ikad procitao rezoluciju 1244 ?
u njoj se ne spominje integritet granica srbije, vec federalne republike jugoslavije koja ne postoji vise nakon osamostaljenja crne gore !?!

novosadjanka

pre 16 godina

ko je taj čovek? U čije ime govori i da li smo ga mi birali? Kako neko sa toliko godina postane savetnik - po definiciji čovek koji ima puno iskustva, mnogo više od onog koga savetuje. Ko je njemu dao mandat da nas huška protiv amerike - premijer?

st.dragan

pre 16 godina

Ko su bre ovi ljudi?

Ko je ovaj Ristivojević? Savetnik ovog za ono? Ko je ovaj Samardžić? Ministar inostranih poslova? Ili ne? Nečeg je ministar, ne mogu da se setim, a izgleda ne može ni on.

Mislim, hoće li neko upaliti svetlo i konačno im reći da prekinu da nas dovode u stanje totalnog beznađa i izolacije, svojim priprostim i nesmotrenim izjavama?

Ni ja ne volim što je pogaženo međunarodno pravo, što nam je oduzeto Kosovo, al', jedan od nas, onaj najmudriji, onomad reče da su međunarodne sile nešto kao klima (parafraziram): "Kada kiša padne, na tebi je da se sakriješ ili isučeš kišobran. Ako pokušaš da se boriš sa kišom, pokisnućeš".

Alo gospodo - raspojasani foteljaši i krojači svetskog poretka sa 7% glasova... PROBUDITE SE i sjašite više! Ne možemo da dišemo!

Pozdrav

Julius

pre 16 godina

Rezolucija SB 1244, nigde ne pominje Srbiju, vec SRJ, a SRJ vise nema, posto se Crna Gora, ne slusajuci kostunicine pretnje. Do sada se Srbija zalila na tu Rezolucija, a sada se drzi iste, kao pijan plota. Rezolucija ne sprecava nezavisnost Kosova, koje je proglaseno i priznato od svih vecih demokratskih drzava sveta.Dzabe ce se Kostunica, njegovi ministri ili savetnici protiviti nezavisnosti, i pozivati se na prevazidjenu rezoluciju.

platini

pre 16 godina

utopija - SAD nece nista uraditi da se potvrdi rezolucija 1244.
Naprotiv uradice sve da zamaskira svoju prljavu rabotu.
Srbi treba da budu strplji da istraju (bez obzira na ucene) i da nikad ne priznaju KiM kao nezavisnu drzavu.
I jednostavno taj momenat ce doci da Srbija povrati svoju teritoriju -- a do tada treba da ojaca,mnogo da ojaca - u svakom pogledu.
To je realno -- sve ostalo je -- ajde da malo pricamo da ja ostanem na vlasti

Josip Vasilj

pre 16 godina

Savjetnik premijera zna da bi idealno rješenje bilo da Srbija, koja je proizvela krizu na Balkanu, vrati točak povijesti u osamdesete i ne dozvoli političkim diletantima koji su je vodili, da dođu vlast. Time bi izbjegla sve greške koje je počinila u protekla dva desetljeća, sačuvala bi svoj suverenitet i teritorijalni integritet, i cijeli Balkan bi joj bio zahvalan. Budući da to nije moguće, preostaje joj da se barem oslobodi sadašnjih političkih diletanata, jer će inače vječno ponavljati iste greške. Savjetnik premijera to zna, ali dok je OVOG premijera, dotle je i njegovog radnog mjesta.

Ja

pre 16 godina

Da li i on veruje u ovo sto je predlozio? Ponekad imam utisak da nasi zvanicnici komuniciraju samo sa svojim tetkama i strinama koje treba da glasaju za njih, pa su im i poruke koje upucuju upravo takve. Ja smatram da Baba Goca treba da se izvini Baba MAri a ne obrnuto.

Realnost

pre 16 godina

Alo, pametnjakovicu. Kada cete vise da shvatite da medjunarodno pravo ne funkcionise vec poslednjih 10 godina. Kakvi ste vi politicari da to ne shvatate ili samo necete sebi da to priznate. Meni je zaista dosta ovih budala koji vode nasu zemlju i pricaju nam price o legalitetu i postovanju medjunarodnog prava. Sada vlada politika sile i dok se odnosi u svetu ne promene, tako ce i biti, a vi se prilagodjavajte takvoj politici i ucinite da Srbiji bude bolje, a na Kosovo mozete samo da zaboravite jer su NATO i USA rekli da je nezavisno i nijedna Rusija to nece promeniti. Gledajte u buducnost i objasnite srpskom narodu da je kosovo izgubljeno jos pre deset godina i da vi nista vise po tom pitanju ne mozete da uradite. Dosta sa praznim pricama i zahtevima a koje i sami znate da nece biti ispunjeni.

Vojkan

pre 16 godina

Aman Ristivojevicu covece, gde ti zivis, citas li ti novine?Za koji dan vise ce drzava priznavati Kosovo nego Srbiju a ti tu da bi se istakao pred svojim gazdom,trucas lose naucene lekcije iz medjunarodnog prava.

comentateur

pre 16 godina

pazi sad, on smatra!? koji si ti faktor??? posle onog sto se desilo u beogradu pre dva dana, umesto da se ne pojavljuju od srama u javnosti vise nikad, oni jos smatraju!? nevjerojatno! ali kriv je tadic sto im to dopusta a bogme i nas 2300000 koji dopustamo tadicu takvo ponasanje!

Popaj

pre 16 godina

Vec nekoliko godina se pitam ko su ti likovi kao sto je ovaj, ili oni analiticari, ili onaj Samardzic kako se zvase, pa svi ti neki ministri, savetnici, pa ovaj novi esalon iz DS-a isto, sve neki mediokriteti i svako bre od njih daje nekakve izjave, sve to saopstava, preti, apeluje, poziva... Odjednom se pojavila citava galerija nekih tipova za koje niko ne zna ni ko su, ni sta su, a najmanje cime se to oni preporucuju za visoke politicke i drzavne funkcije. Valjda ljigavoscu i odanoscu svom partijskom ili lokalnom BIA sefu, sta li. Odakle su dosli ti ljudi, ko su oni? Pazi ovog malog strebera kako on ce Americi da kaze sta treba da radi u Savetu Bezbednosti! Stvarno da se ubijes koja karikatura od zemlje ova Srbija.

plisi

pre 16 godina

Sada se Srbija poziva na rezoluciju UN-a 1244...i to cini veoma grlato. Ako ta Srbija priznaje tu istu rezoluciju zasto onda sva Unmikova dokumenta ...licne karte ,pasosi,izvodi rodjenja, itd kao i reg. tablice kosova su ignorisane i sa njima niko nije mogao kroz Srbiju ...i pitam vas gospodo iz vlade ....ko je ovde licemeran -

marko

pre 16 godina

Jesam za to da se sve ucini u zastiti naseg Kosova, ali kad vidim ko sve stiti nasu teritoriju(Veljo, Toma, Vucic, Bubalo, Samardzic...) i njihove izjave za jeftino ubiranje politickih poena na nesreci naseg naroda....u najmanju ruku...veoma sam zabrinut. Ali docice i njima kraj, to su osetili i zato u panici...

Martin,Pirot

pre 16 godina

Koje gluposti necu da procitam,mislio sam da su nam politicari pametniji!Za Kosovo smo mogli kako-tako da se borimo do 17/02,sad jedino sto mozemo da uradimo je da udjemo na sever i zatrazimo izdvajanje RS iz Bosne,sve drugo je uzaludno trosenje energije a ionako ce se naci neka budala i medju Albancima da digne nase manastire u vazduh jer im njihovo novinarstvo ispira mozak i truje mrznjom!

Filozof

pre 16 godina

Da li je IKO od ovih koji 0-24h pričaju o Rezoluciji 1244 pročitao šta tamo piše?
Rezolucija 1244 u sva tri dela predviđa rešenje uz PUNO POŠTOVANJE SPORAZUMA IZ RAMBUJEA. A sporazum iz Rambujea predviđa kao jednu od opcija i nezavisnost Kosova.
Morate znati da u pravu postoji načelo "Lex specialis derogat legi generali", a u ovom slučaju je očito Sporazum iz Rambujea specijalni zakon (lex specijalis) koji ukida sva opšta načela o suverenitetu i teritorijalnom integritetu, uključujući i proklamacije te vrste iz Povelje UN 1244.
Prema tome, nezavisnost Kosova upravo JESTE u saglasnosti sa Poveljom 1244, bez obzira na to što nam ovdašnji propagandisti od jutra do mraka pričaju suprotno.

jovan

pre 16 godina

Tako je, kazi samo ti amerikancima sta oni trebaju da rade. Ali to obavezno kazi samo nama posto mi jedva cekamo da cujemo sta ti to imas da kazes amerikancima.

kisa

pre 16 godina

Ovaj covek je u pravu i govori isto sto i C Rice i Berns sa druge strane. Svako svoju politiku podrzava i brani.
Pa necemo valjda da priznamo da su oni bili u pravu a mi pogresni, tad bi nas tukli jos vise. To je logika Zapada, pa zar niste to naucili do sada. Alo deco budjenje!!!

realist

pre 16 godina

ma ko ove kreature od ljudi postavi na nekakva mesta zvaničnika i ministara? Da li su oni svesni blama koji izbija iz njihovih reči i komentara? Sramota za Srbiju.

Đorđe

pre 16 godina

Ovakvi neozbiljni zahtevi celu ovu tragičnu situaciju će pretvoriti u komediju.
Gde ovaj živi, a uz to je još i savetnik premijera.
Nema nama pomoći ako se ovakve stvari očekuju od SAD-a, i sa ovakvim političarima.Još manje u teranju inata zapadu, to smo već iskusili, ali opet nismo ništa naučili.

Pravnik

pre 16 godina

Zastrašujuće je šta sve mogu da izgovore nekompetentni i potpuno dezorijentisani u vremenu i prostoru članovi DSS !Kada bi to samo ostalo na tome,bio bi to mentalni problem te gospode.Ali,sada su to ptice zloslutnice koje najavljuju ono što će njihov "Vožd" Koštunica Dr.Vojislav učiniti.Kako je on nejak,mora mu pomoći i njegov sabrat T.Nikolić,koji ima značajna iskustva u poslovima sahranjivanja.Građani,slobodnomisleći ljudi,nedajte tim tipovima da nam otmu Srbiju i budućnost.
Znamo i kako se to radi.Akciju teba odmah otpočeti,da ne bi zakasnili.

stari_vujadin

pre 16 godina

Savetnik? Meni više liči na glasnogovornika! Jadan je taj koga on savetuje!
Savetovati može neko, ko ima za sobom bogato iskustvo u određenom predmetu i može racionalno rasuđivati. A navedena vest pokazuje da se g. Ristivojević pri donošenju svojih odluka rukovodi pre svega emocijama.
Crno nam se piše ako ovako nastavimo!

Isak

pre 16 godina

Ovaj, mozda misli, zbog toga sto je pustio neku bezveznu bradu, da ima i pamet da uci USA sta treba da rade.
Jadna vlada.
Iako sam albanac sa Kosova, mislim da Srbija ne zasluzuje ovakve diletante. Ili, mozda ih zasluzuje...

nenek

pre 16 godina

Zanimljivo je gledati kako rsbijanska politika smizdri za međunarodnim pravnim poretkom kad je odlepršalo Kosovo. A kako se opet cinično kesi kad taj isti poredak traži gospodu Karadžića i Mladića. Smiješno do bola. I ta rezolucija dvanaest-četrdesetičetiri: nisu je htjeli ni mrtvi, a sad kukaju i leleču za njom, kunu se u nju... Sober up!

Bojan

pre 16 godina

Au strasno su se potresli sto cemo ih mi stalno prozivati.

Pa mi svakim danom sebe prozivamo time sto sami sebi rusimo radnje, i sami sebe potkopavamo.

Oktarski

pre 16 godina

Sa ovakvim savetnicima i čelnicima, nimalo ne čudi što smo postali predmet sprdanja i svakojakog ponižavanja. Od ovolike količine invetivne pameti savetnika, prosto me strah da čoveka ne ukrade Amerika ili Rusija, da njih savetuje pa da ih usreći. Samo ovako lucidan um može otkriti "pravne praznine" Dokumenata SB OUN i da se još jednom "potvrdi Rezolucija 1244".
Pa nije SB ili Generalna Skupština OUN proglasila Kosovo nezavisnim, već je reč o samoproglašenju i priznavanjem od strane pojedinačnih država, ignorišući ovu međunarodnu instituciju.

vex

pre 16 godina

Ma dajte bre ljudi...
Hocemo bre da nastavimo sa nasim zivotima, a ne da 'filozofiramo' o pravu. Pa jaci su... Pa moze im se... Pa sta?
Mi izgleda imamo kompleks vise vrednosti, nismo svesni da mogu da nas zgaze kao mrava.
Pustite nas da zivimo!

Iggy

pre 16 godina

Samo tako: nastavite sa otvorenim optuzbama na racun SAD i sa instrukcijama sta oni treba ili ne treba da urade. Samo neka Srbija nastavi da se ponasa kao supersila i zastitnik medjunarodnog prava, pa da vidimo koliko dublje jos mozemo da potonemo.

Cuti bre i radi u tisini!

Nikola KG

pre 16 godina

Na zalost, ne razumem savetnika premijera, jer Amerikanci upravo i tvrde da su nezavisnost Kosova podrzali po rezoluciji 1244 SB.
Izgleda da to nije jasno samo nama i Rusima.

glupan

pre 16 godina

Ja sam ocigledno glup ali nikako da shvatim jednu stvar:ako na delu teritorije imas granicu(administrativnu-pa granica je ipak granica)i tu imas carinu,na tom delu nemas svoju policiju,nemas svoju vojsku,ne vaze tvoji zakoni kako mozes taj deo da nazivas svojom teritorijom.Pa i meni glupanu je jasno kad stavis sve to na papir da je odcepljenje samo formalnost.

mile

pre 16 godina

Ovaj strucnjak ya medjunardno pravo kao da je ucio kod Smilje Avramov, koja je stalno ponavljala kako Jugoslavija nije mrtva, a otcepljene republike je bio prznao ceo svet.

Mica

pre 16 godina

Mrzim Ameriku, ali necu vecito stajati pred njom da me samara. Sklonicu se malo u stranu, neka samara malo druge. Da li gospoda znaju kako su prosle drzave koje pale Americke ambasade i koje su to drzave!? Ne bih voleo da se Srbija nadje u njihovom drustvu. Medjunarodno pravo je pravo jaceg. DA SRBIJA IMA SNAGU AMERIKE CEO SVET BI BIO VELIKA SRBIJA. BOZE, daj nam MUDROSTI i spasi nas ovakvih "savetnika".

x-ray

pre 16 godina

ovo obracanje je legalisticka verzija arkanovog obracanja klintonu. svi znamo kako je to zavrsilo.
uostalom, ko su ovi tipovi bre, ko im je dao pravo da nas predstavljaju!

Meti

pre 16 godina

Ala imaju sansu ovi u SB UN-a... svi ce ih podrzati????
Ma probudite se ljudi, hoce ovi da se opravdaju pred svoj narod kobajagi nesto rade a i sami unapred znaju ishod ovog cirkusa. A sto da ne kad im ide.

sasa50

pre 16 godina

Rezolucija koja naredjuje povlacenje drzavnih organa Srbije (policija, vojska...itd) sa Kosova i koja izricito poziva NATO da ih zameni ne "potvrdjuje" suverenitet Srbije na Kosovu nego ga ODUZIMA.

ola

pre 16 godina

E bas im sve skresao sve u lice. Evo sve je sredjeno. Mislim da ce pod hitno SAD da sazovu SB. Sad ce da usledi njihovo duboko kajanje i priznanje da su pogresili.
Srbija zna da prasta. Setice se i Tominih reci sa mitinga. Zivela Srbija , klice cela planeta

Novi Sad

pre 16 godina

Da li ce mi neko reci koliko ovaj Kostunica (namerno nisam napisao gospodin, jer to nije) ima savetnika i potparola!? Da li on u opste nesto radi ili sve prepusta "savetnicima" i nadri-politicarima koji lupetaju sta stignu i fabrikuju stvari po principu "kako mali Perica zamislja"! DOSTA JE BILO!

Pravnik

pre 16 godina

Savetnik, zalosno.! Verovatno je student premijera Kostunice. Ovakvi savetnici nisu zasluzni da savetuju ni sefa mesne kancelarije.

D

pre 16 godina

Pa da su ameri htjeli oni to nebi ni radili.Zar ti Branislave ne citas novine i vidis da idu dalje sa pokusajem da ta drzavice udje u UN. Daj prestani spavati poput Tadica i otvori oci.Kad otvoris oci za svaki slucaj opali sebi samar da budes siguran da si zaistinu budan

Cile

pre 16 godina

Zna Risitivojevic sta prica. Tacnije ne prica to on vec Kostunica, jer savetnik premijera saopstava stav svog sefa. Srbija u liku i delu lidera vlade ucenjuje SAD da ako ne uradi kako oni hoce moze doci do novog svetskog rata. Jer Rusija ce stati na nasu stranu i drugi i tako ce se svet polarizovati i zapocece sveopsti rat. A gde ce poceti? Na Kosovu. I ako iko prezivi posle tog cuda Kosovo ce ostati nase (jer mi sigurno pobedjujemo), pripojicemo Crnu Goru, RS i sta vec nam treba. Ako neko prezivi. Dodje mi da placem od muke, besa i nemoci.

sale

pre 16 godina

Ima tu jos jedna opcija. Posto su SAD sve ovo zapocele, mogli bi da nam predloze da se mi preselimo tamo i postanemo Ameri, a oni da se nasele ovde i da sami vade kestenje iz vatre. Eto, mogu i ja da budem savetnik premijera. Imam i bradu, btw

rambuje

pre 16 godina

sporazum u Rambujeu nikad nije postignut, i za to smo i bili bombardovani. Inace Rambuje je dokaz da su hteli da stvore NATO drzavu na kosovu i pre rata.

Milan

pre 16 godina

Postoji samo JEDAN problem u ovoj izjavi:
Dotični gospodin nije zvaničnik USA i njegove želje šta USA treba da uradi su beznačajne. Njegov posao je da utiče na to šta Srbija da uradi, ali zašto bi on radio svoj posao kad mu je lepše da soli pamet drugima.

rambouillet

pre 16 godina

Rezolucija SB UN 1244 donesena je na osnovu predloga sporazuma iz Rambujea. A on je predvideo da Kosovo uživa prava republike-članice u okviru SRJ (član 1. tačka 6c), čime je izuzeo Kosovo ispod suvereniteta Srbije.
U rezoluciji i sporazumu se pominje samo očuvanje teritorijalnog integriteta SRJ, ali ne i Srbije!

jack

pre 16 godina

Mladi doktor prava, Ristivojevic je partijskom linijom zaobisao dvadesetak godina rada u svojoj struci i ubrzano postao savetnik premijera. Verovatno je pod tim utiskom brzog napredovanja dosao i u poziciju da odrzi bukvicu americkoj administraciji oko njihovih sledecih poteza u UN. Verujem da je izvanredan osecaj, pa makar i u masti, narediti sta ce G.W. Bush i njegov kabinet da urade ali kako moze sve nas, gradjane Srbije, da stavlja kao ulog za ovakvo perverzan nacin naduvavanja svoje velicine. Doduse, ima i onih gradjana koji ce se slusajuci ovakve nebuloze i sami osetiti na tren ponosni i mocni ali bi hteo da potsetim ko je do sada uvek na kraju ostajao bez osnovnog ljudskog dostojanstva (onog najosnovnijeg kao siguran krov nad glavom, dovoljno hrane, toplote, posao...da ne govorim o nekom nacionalnom ponosu) obicni ljudi ili politicari heroji koji svetskim silama drze lekcije i lupaju samare poput Ristivojevica.

miroljub,bg

pre 16 godina

branislave, jesi li ti ikad procitao rezoluciju 1244 ?
u njoj se ne spominje integritet granica srbije, vec federalne republike jugoslavije koja ne postoji vise nakon osamostaljenja crne gore !?!

tanja

pre 16 godina

Oni bi da se igraju rata sa tudjim zivotima, zbog malo vlasti.
Kad otputujes sa ove planete nistqa vise nije vazno.
Uzeli su nam skoro 20 godina, mogu i ostatak...
DOSTA JE BILO!!!
TADIC i DS imaju najvecu odgovornost, ili neka se sklone.

Predrag

pre 16 godina

Zivjeci na Zapadu znam dobro sta znaci stav Amerike. Ponovo Srbi po ko zna koji put pokazuju tvrdoglavost i srljanje u provaliju. Moraju shvatiti da je sa Kosovom zavrseno i da se okrenu buducnosti Srbije i buducnosti mladih. Ova Kostunicina stranka je totalno izgubljena i njihovi prestavnici samo supljikate pricaju.

Pozdrav Predrag

nina

pre 16 godina

Kakva tuga...
Ovaj narod je na predsedničkim izborima izrazio želju kojim putem želi da ide. A sada mi tu neke usijane glave sa 7% podrške građana daju izjave koje su ravne izjavi: ljudi, izvršimo kolektivno samoubistvo.