Subota, 23.02.2008.

10:08

"Najosetljivije pitanje u svetu"

Britanski ambasador u BiH Metju Rajkroft rekao da je nezavisnost Kosova "trenutno najosetljivije političko pitanje" u svetu.

Izvor: B92

"Najosetljivije pitanje u svetu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

n3uromancer

pre 16 godina

Britanski ambasador u BiH Metju Rajkroft rekao da je nezavisnost Kosova „trenutno najosetljivije političko pitanje” u svetu. Bravo gospodine, samo vi podilazite našem premijeru i ohrabrujte njegovu apokaliptičnu viziju po kojoj je status Kosova goruće svetsko pitanje, a nezavisnost predstavlja raspad svekolikog međunarodnog prava.

Šta god ono bilo.

Rezolucija Saveta bezbednosti UN-a 1244 jeste predviđala da će doći do nekog novog statusa Kosova, ali takođe nijedan mirovni sporazum nije večan. Potpisnici Dejtonskog sporazuma odavno su "otisli" i političke prilike u svetu su se promenile.

Panta rei, gospodine.

Bajram

pre 16 godina

Mene samo interesuje sta bi dobila Srbija podelom Kosova za koju ovde mnoge zele ????
Par zgrada pola mosta zvecan leposavic zitkovac banjsku i novu crkvu kod malog ili velikog zvecana zar je to vasa zelja ::::

JEW

pre 16 godina

Ovo je podvlačenje crte pod sve one nacionalističke procese iz 1990-ih, Pa po toj logici Nemacka uopste nebi trebala ni da postoji ako se podvuce crta ispod neonacionalsocialistickih godina 30tih i 40tih.

znatizeljkovic

pre 16 godina

"I jasno je da su nasilni ili pak nedozvoljeni protesti uvek razlog za zabrinutost", kazao je Gregorijan. nasilni..kapiram,
NEDOZVOLJENI - u kom smislu?!

Dejan, Alberta

pre 16 godina

Hiljadu puta izgovorena laz je istina, zar ne? Ili mozda iskrivljena istina. Dokle cete vise da pricate o "propalim pregovorima" kada se sve vreme obecavalo Albancima da ce dobiti nezavisnost? To je u stavri pokusaj ubedjivanja jedne strane da se preda drugoj. Ali nazalost pustite to na stranim medijima i svi ce verovati u tu pricu.

vesna

pre 16 godina

Srbi nece prestati da se bore za Kosovo nikad. Jedino u vezi te teme su relativno slozni.Ali avaj, to ce oni gurati do kraja i uprkos prevelikom riziku da se slupaju jos gore. Mada u dosadasnjoj istoriji do pre 15 godina se dokazalo da su bili u pravu sto su se bunili.

Nenad Paunovic

pre 16 godina

Prica kako bosanski muslimani i hrvati nepriznaju kosovo je providna, Turska je medju prvima priznala Kosovo, svi znamo kakvi su tesni odnosi izmedju Turske i Bosnjaka, a Hrvatska mada okleva i deo njenog javnog mnenja misli da to nije uredu ipak ce na kraju priznati Kosovo. Dakle meni zaista nije jasno kako isti ljudi koji tvrde kako albanci imaju pravo na samoopredeljenje isto pravo brutalno krse srbima. Vreme sve leci tako ce i bosnjaci prihvatiti "novu realnost" kako RS nije u sastavu BiH vec suverena i nezavisna drzava jer za to danas ne treba ni odluka SB niti skupstine UN, dovoljno je da je u interesu neke velike sile. Posto Veliku Britaniju ne ubrajamo vise u8 velike sile, ostale su USA, Rusije i Kina. Vreme je za novu realnost....

kolonijalni sindrom

pre 16 godina

Gospodine Rycroft, mislim da ste u krivu. Kolonijalna Evropa, se nije oslobodila svog kompleksa i bez kolonija, u razlicitim oblicima nebi mogla da opstane. Svesni ste i vi toga, ali kolonijalizujete i sopstvene drzavljane, a oni nece trpeti kao ostali.

joker

pre 16 godina

svet,sa sve ovim gregorijanom,je poludeo,ili smo mi srbi totalno blesavi!!!???kad im odgovara- masu dejtonskim sporazumom ko zastavom i pozivaju se na zakon,kad im ne odgovara(a to je svaki put kada mi masemo istim!)onda preokrecu cunjenuce iz tog sporazuma i sve stavljaju u oblandu "specificnosti","nepomirljivosti","nemogucnoscu dogovora,suzivota"-jednostavno receno dosta im je razvlacenja,pregovora,jer je lakse da se otme od male,slabe srbije-nego da se produzava agonija...!!??...ovo samo pokazuje koliko su "nasi"politicari od slobe pa do danasnjeg dana bili glupi,naoivni i ne34diplomate!!!cinjenica da suzivota ne moze biti ili nikada,ili za dugo vremena,a da su mislili o tome vec davno bi linija razgranicenja bila povucena,kosovo podeljeno,a i mi i oni bili u evropi,dok bi na "istoriji bilo da kaze jednog dana,ko je bio u pravu"...!!!ovako agonija i dalje traje-kosovo je de facto uz pomoc sveta otislo (za sada nepovratno!!!...)celo sa sve srbima u severnom delu,politicari se gloze izmedju sebe-milosevicevci i demokrate+sve sam titov pionir!!!..a narod!!narod sludjen,razjedinjen,sa onim je ko mu vise da,a u stvari svi ga koriste i lazu!!!tezak vek pred srbijom...kraj se ne vidi,a vreme leti i prolazi... jedino stvarno nepovratno...

Ratko Krsmanović

pre 16 godina

Nije ovo licemerje, već najsvirepiji bezobrazluk predstavnika zemlje koja je tuđom krvlju okupala pola planete u ime interesa Velikog kraljevstva. Odluka SB OUN (institucije čiji je smisao nastanka u čuvanju bezbednosti i suvereniteta zemalja) je nevažna i može se primenjivati shodno tekućim interesima a Sporazumi 4 činioca su pravno veće snage!? Je li to ta "obećana" Evropa licemerstva i nepravde? Ko će biti sledeći čijim će se suverenitetom poigrati? Lično žalim da sami Albanci još ne uočavaju sadržaj i karakter okupacije čija su i oni žrtva, baš kao i 1941.g. kada su velikoalbanski gaćeše trljali ruke a kasnije se stidela većina Albanaca.

Ana

pre 16 godina

Gospodine Britanski Ambasadore,
ja, kao dvojni drzavljanin (Srbije i Velike Britanije) bi vam rekla sledece: Izuzetno sam ponosna sto dolazim iz Srbije a sramota me je da slusam vase licemerne reci. Da ste iole malo slusali glas naroda Britanije koji je DEMOKRATSKIM putem izabrao vladu koja vas je poslala ovamo, do ovoga ne bi ni doslo. Samo procitajte malo na BBC hiljade komentare po ovom pitanju pa ce vam sve biti jasno. Ne verujem ni da vi verujete u to sto pricate ali za to dobijate veoma dobru platu koju JA placam svojim radom i porezom...Hoce li se glas naroda cuti? Ukoliko dozvolite slobodu medija u Britaniji koje nema vec sigurno deceniju a mozda i duze...

svi (ni)su isti

pre 16 godina

"Britanski ambasador je rekao da ne veruje u to da kosovsko proglašenje nezavisnosti predstavlja presedan" - cudno, Solanina Spanija ne misli tako! A i taj Solana je cudan - ocigledno se nije konsultovao sa svojom vladom sta da radi po Evropi. Jedan od najvatrenijih boraca za nezavisnost Kosova kod kuce nema podrsku?

republika makedonija

pre 16 godina

evo sta ja mislim, do ceg sam dosao nekim svojim analizama a ne6to sam i na4uo: dele se nove karte a krajni cilj je rusija. usa i saveznici ne veruju srbima i imaju veliki zelju da ih oslabe da, kad dogje padni -stani, imaju siguran balkan. albanci su gurnuti napred da bi obezbedili presedan, sagradili bazu i jos par razloga. bosnaci su pod pritiskom da zadrze srbe u bih, ali en samo na papiru vec da imaju neku kontrolu nad silovim ministarstvima (kako se ova re4 pi6e):)). grcka se trudi da makedoniju zadrzi van nato -a, ja im zelim uspeh ali ce nas ameri ugurati na zadnja vrata. ameri a britanci posebno, ne veruju grcima, cak ni kad im darove donose.
u pocetku sam mislio da je to s nezavisnoscu samo jedna velika greska, linija manjeg otpora oportunistickog zapada itd... i bio sam jako ljut. sad mislim da vidim plan i sistem u svemu tome, i, kako napisa jedna pisac, "jos sam ljuci, ali smireniji". naravno da rusi sve ovo vide i da ce pokusati da dobiju bolje karte kad partija pocne. 90 -tih sam bio jako anti -srpski raspolozen zvog svega sto su radili, ali sad oni brane svoje i s tim, sve nas, obicne ljude i male nacije. nadam se u pobedu na kraju, i da ja dozivim da to vidim.

Dejan Australija

pre 16 godina

I trebaju se braca odcepati od Muslimanske BiH, sta ce im da ih celog zivota ucenjuju i pljuju. Referendum i Konacno zdravo s neprijateljima. Pozdravljam Bracu iz Rep. SRPSKE.

propaganda continues

pre 16 godina

Amerikanci i Englezi ce morati da prihvate cinjenicu da Srbi nece igrati po njihovoj muzici. Izjave kojima se negira pravo Srba na samoopredeljenje nece uticati na konacnu zelju srpskog naroda u Bosni kao i bilo gde na Balkanu.

borislav

pre 16 godina

Bolno je slusati nepravde. Na kojoj god da ste strani o sukobima poslednjih 20 godina, morate priznate da je Srbima ucinjeno najvise nepravde (Srbima, kao narodu, naciji, ne razmisljajte o rezimima sada): gde smo bili vecina, postovan je teritorijalni princip (Krajina, juzni delovi Bosanske Krajine - to su 90% srpski krajevi), gde su manjina, postovan je etnicki princip (Kosovo).
Ipak, na sve to treba gledati racionalno, da ne bi padala krv na sve strane ponovo a (ono sto je najgroznije!!!) pojedinci se koristili tim krvarenjem (ratni profiteri - zbog postojanja njih niko ne treba sebi dozvoliti da gine).
Tako je racionalno podeliti Kosovo, jer sta bi Srbija sa tolikim Albancima? Niko nece da prizna, ali svi Srbi bi voleli da dobiju Kosovo bez Albanaca (kao sto su, nazalost, Hrvati dobili Krajinu).
S druge strane, racionalno je i da Rep Srpska ostane u Bosni, a da Srbija i Bosna svakim danom pokusavaju napredovati u odnosima. Kako zbog nasih Srba tamo, tako i zbog Bosnjaka u Raskoj. Pobogu, jedan smo narod!
Bojim se da bi, uz uslov da prodje otcepljenje (mada ne vidim kako, osim nekim novim ratovima i crninom oko svih nas), bio dignut zid izmedju Srpske i drugih krajeva: recimo Drvara, kojem sada idem sa licnom kartom, a ne zelim da mi treba viza za njega.
Samo mirno, svi. I opet podsecam: dok sirotinja ratuje najgori medju nama (svim narodima) trpaju krvave pare u dzep. Ako nista drugo, neka to bude motiv da se ne ratuje.

bosanac

pre 16 godina

Potpuno jasna situacija. Znaju to i lideri RS, samo se malo poigravaju sa svojim glasacima. E to je licemjerje, i traje vec jako dugo. Besmisleno.

Adnan

pre 16 godina

Problem Bosanskih Srba je da Bosnjaci i Bosanski Hrvati isto NEpriznaju Kosovo. Paradoksalno, trazenjem otcjepljenja, i rusnjem bosanskog ustava i mirovnog sporazuma, Srbi u Bosni i Hercegovini su/bi prvi priznali nezavisnost Kosova. Posto Bosnjaci i Hrvati nisu potezali pitanje oko priznavanje Kosova (postujuci ustavno pravno treceg konstitutivnog naroda a i posto je prvi komsija Srbiji) sad Srbi pokusavaju isprovocirati sukob tako gdje ga nema. Naravno da je i to dio akcionog plana Kostunice & Co, izazivanje krize u svim okolnim zemljama gdje zive Srbi. To ce sigurno pomoci Srbima u Bosni i Hercegovini koji se guse u bijedi i korupciji (treba samo proci kroz RS i sve ce vam biti jasno). Kao i Srbima na Kosovu koji su u jos goroj situaciji (u potpunosti pod kontrolom Beograda, bez svojih politickih predstavnika i programa u zemlji u kojoj zive). Prica o referendumu i otcjepljenju je besmislena. Osim ako se ispod toga ne krije nesto drugo. Recimo nasiljem (Samardzic) dokazati nefunkcionalnost Kosova pa tako odvojiti sjeverni dio. Sto se tice BiH i RS zanima me da li iko misli da bi se to odvajanje moglo rijesiti bez rata (jer Republika Srpska nije republika, nego entitet. Republika Srpska nije samo srpska, nego svih konstutativnih naroda Bosne i Hercegovine i ostalih). I kako bi taj rat izgledao Srbima. Kao Sarajevo '92. ili Knin '95. Ili mozda Beograd '99. Treba samo pogledati mapu RS i procjeniti (vojnu) odrzivost sjevernog dijela. Znaci, cilj je, kako ga ja vidim, odvojiti sjeverni dio Kosova i istocni dio BiH a ostatak stanovnista raseliti. Medjunarodnoj zajednici je to jasno, i tako sto nece dozvoliti. Ali nazalost dvadesetogodisnja destruktivna politika srpskih politicara jos nije dotakla dno. Valjda se treba jos milion Srba preseltiti da bi Beograd bio zadovoljan. Treba samo zamisliti scenario sa pocetka 90tih gdje bi imali sest nezavisnih drzava (i sto se Srba tice) u kojima bi imali u HR 20% srpskog stanovnistva, u BiH 30, u CG 30 i Kosovo (vjerovatno sa vracenom autonomijom u sastavu Srbije) i svi skupa u EU. Treba isto pogledati Portugal, Grcku, Irsku koliko su napredovali u zadnjih 20 godina zahvaljujuci clanstvu u EU i zakljuciti koliko je zalosno za sve drzave bivse SFRJ (osim Slovenije) gdje smo sad a gdje smo mogli biti.
Jos nije kasno. Srbija treba priznati poraz desturktivne politike, pomiriti se sa komsijama, zivjeti mirno, potencirajuci pozitivne strane nase zajednicke stvarnosti. Cim se prije to desi svima ce biti bolje. Crnogorci su najbolji dokaz za to.

Иван

pre 16 godina

Изгледа да се историја понавља: епилог овог сукоба на Косову ће вероватно бити и распад Велике Британије, одвајање Шкотске... То је већ по рецепту обичај да се деси свакој сили која се петља пуно на Балкану.

stone

pre 16 godina

Svaka moja reakcija na ovakve izjave inostranih i domaćih političara po pitanju Kosova sadržana je u jednoj rečenici Alebrta Anštajna, citiram:
"Svemir i Ljudska GLUPOST su beskonačni, mada za ono prvo nisam baš siguran..."

mango

pre 16 godina

Gospodine Rajkroft, ja imam potpuno drugacije misljenje od Vas i mnogih slicnim Vama. I sta cemo sad? Da li cemo da ratujemo? Medjunarodno pravo je upravo i nastalo da bi se sprecili sukobi, ali je ocigledno da su Vasoj administraciji sukobi preko potrebni u, kako Vi volite da kazete, dugorocnom interesu.

dZONI

pre 16 godina

"Srpska nema pravo na referendum o otcepljenu od BiH i ništa što se dešava na Kosovu ili drugde ne može to promeniti" Ma jel ,sta bi sa onim saopredeljem sto ste pricali pre nedelju dana ,opet govor sile a ne zdravog razuma

TU

pre 16 godina

Pa nema ni Kosovo pravo na otcepljenje.. kakav licemer.. umesto da brine da l´ Skotska ima pravo na otcepljenje on se bavi nasim stvarima.. Ne teba ga ni slusati.

slot

pre 16 godina

"... i tranziciji u politički savremenu evropsku državu ..."

Gospodine Rycroft, zaboravili ste da dodate kolonizivanu i ponizenu savremenu evropsku drzavu.

Sve male drzave koje su se pridruzile EU, ili to nameravaju, kontrolu nad svojom vojskom, spoljnim politikom, svim vaznijim politickim i ekonomskim pitanjima prepustaju uniji i alijansi. Ukratko, odricu se svoje drzavnosti.

Da stvar bude jos smesnija, citava EU vise lici na USA koloniju nego na dobrovoljni savez evropskih zemalja.

Gospodine Rycroft, kakav je osecaj kada je Britanija postala kolonija svoje bivse kolonije?

DARKO

pre 16 godina

Da da Republika Srpska nema pravo da se odcepi............
Vidjecemo kad bude referendum raspisan sta je volja naroda pa cemo vidjeti kako ce to da sprijece.......

slot

pre 16 godina

"... i tranziciji u politički savremenu evropsku državu ..."

Gospodine Rycroft, zaboravili ste da dodate kolonizivanu i ponizenu savremenu evropsku drzavu.

Sve male drzave koje su se pridruzile EU, ili to nameravaju, kontrolu nad svojom vojskom, spoljnim politikom, svim vaznijim politickim i ekonomskim pitanjima prepustaju uniji i alijansi. Ukratko, odricu se svoje drzavnosti.

Da stvar bude jos smesnija, citava EU vise lici na USA koloniju nego na dobrovoljni savez evropskih zemalja.

Gospodine Rycroft, kakav je osecaj kada je Britanija postala kolonija svoje bivse kolonije?

TU

pre 16 godina

Pa nema ni Kosovo pravo na otcepljenje.. kakav licemer.. umesto da brine da l´ Skotska ima pravo na otcepljenje on se bavi nasim stvarima.. Ne teba ga ni slusati.

DARKO

pre 16 godina

Da da Republika Srpska nema pravo da se odcepi............
Vidjecemo kad bude referendum raspisan sta je volja naroda pa cemo vidjeti kako ce to da sprijece.......

dZONI

pre 16 godina

"Srpska nema pravo na referendum o otcepljenu od BiH i ništa što se dešava na Kosovu ili drugde ne može to promeniti" Ma jel ,sta bi sa onim saopredeljem sto ste pricali pre nedelju dana ,opet govor sile a ne zdravog razuma

mango

pre 16 godina

Gospodine Rajkroft, ja imam potpuno drugacije misljenje od Vas i mnogih slicnim Vama. I sta cemo sad? Da li cemo da ratujemo? Medjunarodno pravo je upravo i nastalo da bi se sprecili sukobi, ali je ocigledno da su Vasoj administraciji sukobi preko potrebni u, kako Vi volite da kazete, dugorocnom interesu.

Иван

pre 16 godina

Изгледа да се историја понавља: епилог овог сукоба на Косову ће вероватно бити и распад Велике Британије, одвајање Шкотске... То је већ по рецепту обичај да се деси свакој сили која се петља пуно на Балкану.

Adnan

pre 16 godina

Problem Bosanskih Srba je da Bosnjaci i Bosanski Hrvati isto NEpriznaju Kosovo. Paradoksalno, trazenjem otcjepljenja, i rusnjem bosanskog ustava i mirovnog sporazuma, Srbi u Bosni i Hercegovini su/bi prvi priznali nezavisnost Kosova. Posto Bosnjaci i Hrvati nisu potezali pitanje oko priznavanje Kosova (postujuci ustavno pravno treceg konstitutivnog naroda a i posto je prvi komsija Srbiji) sad Srbi pokusavaju isprovocirati sukob tako gdje ga nema. Naravno da je i to dio akcionog plana Kostunice & Co, izazivanje krize u svim okolnim zemljama gdje zive Srbi. To ce sigurno pomoci Srbima u Bosni i Hercegovini koji se guse u bijedi i korupciji (treba samo proci kroz RS i sve ce vam biti jasno). Kao i Srbima na Kosovu koji su u jos goroj situaciji (u potpunosti pod kontrolom Beograda, bez svojih politickih predstavnika i programa u zemlji u kojoj zive). Prica o referendumu i otcjepljenju je besmislena. Osim ako se ispod toga ne krije nesto drugo. Recimo nasiljem (Samardzic) dokazati nefunkcionalnost Kosova pa tako odvojiti sjeverni dio. Sto se tice BiH i RS zanima me da li iko misli da bi se to odvajanje moglo rijesiti bez rata (jer Republika Srpska nije republika, nego entitet. Republika Srpska nije samo srpska, nego svih konstutativnih naroda Bosne i Hercegovine i ostalih). I kako bi taj rat izgledao Srbima. Kao Sarajevo '92. ili Knin '95. Ili mozda Beograd '99. Treba samo pogledati mapu RS i procjeniti (vojnu) odrzivost sjevernog dijela. Znaci, cilj je, kako ga ja vidim, odvojiti sjeverni dio Kosova i istocni dio BiH a ostatak stanovnista raseliti. Medjunarodnoj zajednici je to jasno, i tako sto nece dozvoliti. Ali nazalost dvadesetogodisnja destruktivna politika srpskih politicara jos nije dotakla dno. Valjda se treba jos milion Srba preseltiti da bi Beograd bio zadovoljan. Treba samo zamisliti scenario sa pocetka 90tih gdje bi imali sest nezavisnih drzava (i sto se Srba tice) u kojima bi imali u HR 20% srpskog stanovnistva, u BiH 30, u CG 30 i Kosovo (vjerovatno sa vracenom autonomijom u sastavu Srbije) i svi skupa u EU. Treba isto pogledati Portugal, Grcku, Irsku koliko su napredovali u zadnjih 20 godina zahvaljujuci clanstvu u EU i zakljuciti koliko je zalosno za sve drzave bivse SFRJ (osim Slovenije) gdje smo sad a gdje smo mogli biti.
Jos nije kasno. Srbija treba priznati poraz desturktivne politike, pomiriti se sa komsijama, zivjeti mirno, potencirajuci pozitivne strane nase zajednicke stvarnosti. Cim se prije to desi svima ce biti bolje. Crnogorci su najbolji dokaz za to.

Dejan Australija

pre 16 godina

I trebaju se braca odcepati od Muslimanske BiH, sta ce im da ih celog zivota ucenjuju i pljuju. Referendum i Konacno zdravo s neprijateljima. Pozdravljam Bracu iz Rep. SRPSKE.

svi (ni)su isti

pre 16 godina

"Britanski ambasador je rekao da ne veruje u to da kosovsko proglašenje nezavisnosti predstavlja presedan" - cudno, Solanina Spanija ne misli tako! A i taj Solana je cudan - ocigledno se nije konsultovao sa svojom vladom sta da radi po Evropi. Jedan od najvatrenijih boraca za nezavisnost Kosova kod kuce nema podrsku?

propaganda continues

pre 16 godina

Amerikanci i Englezi ce morati da prihvate cinjenicu da Srbi nece igrati po njihovoj muzici. Izjave kojima se negira pravo Srba na samoopredeljenje nece uticati na konacnu zelju srpskog naroda u Bosni kao i bilo gde na Balkanu.

borislav

pre 16 godina

Bolno je slusati nepravde. Na kojoj god da ste strani o sukobima poslednjih 20 godina, morate priznate da je Srbima ucinjeno najvise nepravde (Srbima, kao narodu, naciji, ne razmisljajte o rezimima sada): gde smo bili vecina, postovan je teritorijalni princip (Krajina, juzni delovi Bosanske Krajine - to su 90% srpski krajevi), gde su manjina, postovan je etnicki princip (Kosovo).
Ipak, na sve to treba gledati racionalno, da ne bi padala krv na sve strane ponovo a (ono sto je najgroznije!!!) pojedinci se koristili tim krvarenjem (ratni profiteri - zbog postojanja njih niko ne treba sebi dozvoliti da gine).
Tako je racionalno podeliti Kosovo, jer sta bi Srbija sa tolikim Albancima? Niko nece da prizna, ali svi Srbi bi voleli da dobiju Kosovo bez Albanaca (kao sto su, nazalost, Hrvati dobili Krajinu).
S druge strane, racionalno je i da Rep Srpska ostane u Bosni, a da Srbija i Bosna svakim danom pokusavaju napredovati u odnosima. Kako zbog nasih Srba tamo, tako i zbog Bosnjaka u Raskoj. Pobogu, jedan smo narod!
Bojim se da bi, uz uslov da prodje otcepljenje (mada ne vidim kako, osim nekim novim ratovima i crninom oko svih nas), bio dignut zid izmedju Srpske i drugih krajeva: recimo Drvara, kojem sada idem sa licnom kartom, a ne zelim da mi treba viza za njega.
Samo mirno, svi. I opet podsecam: dok sirotinja ratuje najgori medju nama (svim narodima) trpaju krvave pare u dzep. Ako nista drugo, neka to bude motiv da se ne ratuje.

stone

pre 16 godina

Svaka moja reakcija na ovakve izjave inostranih i domaćih političara po pitanju Kosova sadržana je u jednoj rečenici Alebrta Anštajna, citiram:
"Svemir i Ljudska GLUPOST su beskonačni, mada za ono prvo nisam baš siguran..."

Ana

pre 16 godina

Gospodine Britanski Ambasadore,
ja, kao dvojni drzavljanin (Srbije i Velike Britanije) bi vam rekla sledece: Izuzetno sam ponosna sto dolazim iz Srbije a sramota me je da slusam vase licemerne reci. Da ste iole malo slusali glas naroda Britanije koji je DEMOKRATSKIM putem izabrao vladu koja vas je poslala ovamo, do ovoga ne bi ni doslo. Samo procitajte malo na BBC hiljade komentare po ovom pitanju pa ce vam sve biti jasno. Ne verujem ni da vi verujete u to sto pricate ali za to dobijate veoma dobru platu koju JA placam svojim radom i porezom...Hoce li se glas naroda cuti? Ukoliko dozvolite slobodu medija u Britaniji koje nema vec sigurno deceniju a mozda i duze...

bosanac

pre 16 godina

Potpuno jasna situacija. Znaju to i lideri RS, samo se malo poigravaju sa svojim glasacima. E to je licemjerje, i traje vec jako dugo. Besmisleno.

republika makedonija

pre 16 godina

evo sta ja mislim, do ceg sam dosao nekim svojim analizama a ne6to sam i na4uo: dele se nove karte a krajni cilj je rusija. usa i saveznici ne veruju srbima i imaju veliki zelju da ih oslabe da, kad dogje padni -stani, imaju siguran balkan. albanci su gurnuti napred da bi obezbedili presedan, sagradili bazu i jos par razloga. bosnaci su pod pritiskom da zadrze srbe u bih, ali en samo na papiru vec da imaju neku kontrolu nad silovim ministarstvima (kako se ova re4 pi6e):)). grcka se trudi da makedoniju zadrzi van nato -a, ja im zelim uspeh ali ce nas ameri ugurati na zadnja vrata. ameri a britanci posebno, ne veruju grcima, cak ni kad im darove donose.
u pocetku sam mislio da je to s nezavisnoscu samo jedna velika greska, linija manjeg otpora oportunistickog zapada itd... i bio sam jako ljut. sad mislim da vidim plan i sistem u svemu tome, i, kako napisa jedna pisac, "jos sam ljuci, ali smireniji". naravno da rusi sve ovo vide i da ce pokusati da dobiju bolje karte kad partija pocne. 90 -tih sam bio jako anti -srpski raspolozen zvog svega sto su radili, ali sad oni brane svoje i s tim, sve nas, obicne ljude i male nacije. nadam se u pobedu na kraju, i da ja dozivim da to vidim.

Ratko Krsmanović

pre 16 godina

Nije ovo licemerje, već najsvirepiji bezobrazluk predstavnika zemlje koja je tuđom krvlju okupala pola planete u ime interesa Velikog kraljevstva. Odluka SB OUN (institucije čiji je smisao nastanka u čuvanju bezbednosti i suvereniteta zemalja) je nevažna i može se primenjivati shodno tekućim interesima a Sporazumi 4 činioca su pravno veće snage!? Je li to ta "obećana" Evropa licemerstva i nepravde? Ko će biti sledeći čijim će se suverenitetom poigrati? Lično žalim da sami Albanci još ne uočavaju sadržaj i karakter okupacije čija su i oni žrtva, baš kao i 1941.g. kada su velikoalbanski gaćeše trljali ruke a kasnije se stidela većina Albanaca.

joker

pre 16 godina

svet,sa sve ovim gregorijanom,je poludeo,ili smo mi srbi totalno blesavi!!!???kad im odgovara- masu dejtonskim sporazumom ko zastavom i pozivaju se na zakon,kad im ne odgovara(a to je svaki put kada mi masemo istim!)onda preokrecu cunjenuce iz tog sporazuma i sve stavljaju u oblandu "specificnosti","nepomirljivosti","nemogucnoscu dogovora,suzivota"-jednostavno receno dosta im je razvlacenja,pregovora,jer je lakse da se otme od male,slabe srbije-nego da se produzava agonija...!!??...ovo samo pokazuje koliko su "nasi"politicari od slobe pa do danasnjeg dana bili glupi,naoivni i ne34diplomate!!!cinjenica da suzivota ne moze biti ili nikada,ili za dugo vremena,a da su mislili o tome vec davno bi linija razgranicenja bila povucena,kosovo podeljeno,a i mi i oni bili u evropi,dok bi na "istoriji bilo da kaze jednog dana,ko je bio u pravu"...!!!ovako agonija i dalje traje-kosovo je de facto uz pomoc sveta otislo (za sada nepovratno!!!...)celo sa sve srbima u severnom delu,politicari se gloze izmedju sebe-milosevicevci i demokrate+sve sam titov pionir!!!..a narod!!narod sludjen,razjedinjen,sa onim je ko mu vise da,a u stvari svi ga koriste i lazu!!!tezak vek pred srbijom...kraj se ne vidi,a vreme leti i prolazi... jedino stvarno nepovratno...

Nenad Paunovic

pre 16 godina

Prica kako bosanski muslimani i hrvati nepriznaju kosovo je providna, Turska je medju prvima priznala Kosovo, svi znamo kakvi su tesni odnosi izmedju Turske i Bosnjaka, a Hrvatska mada okleva i deo njenog javnog mnenja misli da to nije uredu ipak ce na kraju priznati Kosovo. Dakle meni zaista nije jasno kako isti ljudi koji tvrde kako albanci imaju pravo na samoopredeljenje isto pravo brutalno krse srbima. Vreme sve leci tako ce i bosnjaci prihvatiti "novu realnost" kako RS nije u sastavu BiH vec suverena i nezavisna drzava jer za to danas ne treba ni odluka SB niti skupstine UN, dovoljno je da je u interesu neke velike sile. Posto Veliku Britaniju ne ubrajamo vise u8 velike sile, ostale su USA, Rusije i Kina. Vreme je za novu realnost....

kolonijalni sindrom

pre 16 godina

Gospodine Rycroft, mislim da ste u krivu. Kolonijalna Evropa, se nije oslobodila svog kompleksa i bez kolonija, u razlicitim oblicima nebi mogla da opstane. Svesni ste i vi toga, ali kolonijalizujete i sopstvene drzavljane, a oni nece trpeti kao ostali.

Dejan, Alberta

pre 16 godina

Hiljadu puta izgovorena laz je istina, zar ne? Ili mozda iskrivljena istina. Dokle cete vise da pricate o "propalim pregovorima" kada se sve vreme obecavalo Albancima da ce dobiti nezavisnost? To je u stavri pokusaj ubedjivanja jedne strane da se preda drugoj. Ali nazalost pustite to na stranim medijima i svi ce verovati u tu pricu.

JEW

pre 16 godina

Ovo je podvlačenje crte pod sve one nacionalističke procese iz 1990-ih, Pa po toj logici Nemacka uopste nebi trebala ni da postoji ako se podvuce crta ispod neonacionalsocialistickih godina 30tih i 40tih.

znatizeljkovic

pre 16 godina

"I jasno je da su nasilni ili pak nedozvoljeni protesti uvek razlog za zabrinutost", kazao je Gregorijan. nasilni..kapiram,
NEDOZVOLJENI - u kom smislu?!

vesna

pre 16 godina

Srbi nece prestati da se bore za Kosovo nikad. Jedino u vezi te teme su relativno slozni.Ali avaj, to ce oni gurati do kraja i uprkos prevelikom riziku da se slupaju jos gore. Mada u dosadasnjoj istoriji do pre 15 godina se dokazalo da su bili u pravu sto su se bunili.

Bajram

pre 16 godina

Mene samo interesuje sta bi dobila Srbija podelom Kosova za koju ovde mnoge zele ????
Par zgrada pola mosta zvecan leposavic zitkovac banjsku i novu crkvu kod malog ili velikog zvecana zar je to vasa zelja ::::

n3uromancer

pre 16 godina

Britanski ambasador u BiH Metju Rajkroft rekao da je nezavisnost Kosova „trenutno najosetljivije političko pitanje” u svetu. Bravo gospodine, samo vi podilazite našem premijeru i ohrabrujte njegovu apokaliptičnu viziju po kojoj je status Kosova goruće svetsko pitanje, a nezavisnost predstavlja raspad svekolikog međunarodnog prava.

Šta god ono bilo.

Rezolucija Saveta bezbednosti UN-a 1244 jeste predviđala da će doći do nekog novog statusa Kosova, ali takođe nijedan mirovni sporazum nije večan. Potpisnici Dejtonskog sporazuma odavno su "otisli" i političke prilike u svetu su se promenile.

Panta rei, gospodine.

Adnan

pre 16 godina

Problem Bosanskih Srba je da Bosnjaci i Bosanski Hrvati isto NEpriznaju Kosovo. Paradoksalno, trazenjem otcjepljenja, i rusnjem bosanskog ustava i mirovnog sporazuma, Srbi u Bosni i Hercegovini su/bi prvi priznali nezavisnost Kosova. Posto Bosnjaci i Hrvati nisu potezali pitanje oko priznavanje Kosova (postujuci ustavno pravno treceg konstitutivnog naroda a i posto je prvi komsija Srbiji) sad Srbi pokusavaju isprovocirati sukob tako gdje ga nema. Naravno da je i to dio akcionog plana Kostunice & Co, izazivanje krize u svim okolnim zemljama gdje zive Srbi. To ce sigurno pomoci Srbima u Bosni i Hercegovini koji se guse u bijedi i korupciji (treba samo proci kroz RS i sve ce vam biti jasno). Kao i Srbima na Kosovu koji su u jos goroj situaciji (u potpunosti pod kontrolom Beograda, bez svojih politickih predstavnika i programa u zemlji u kojoj zive). Prica o referendumu i otcjepljenju je besmislena. Osim ako se ispod toga ne krije nesto drugo. Recimo nasiljem (Samardzic) dokazati nefunkcionalnost Kosova pa tako odvojiti sjeverni dio. Sto se tice BiH i RS zanima me da li iko misli da bi se to odvajanje moglo rijesiti bez rata (jer Republika Srpska nije republika, nego entitet. Republika Srpska nije samo srpska, nego svih konstutativnih naroda Bosne i Hercegovine i ostalih). I kako bi taj rat izgledao Srbima. Kao Sarajevo '92. ili Knin '95. Ili mozda Beograd '99. Treba samo pogledati mapu RS i procjeniti (vojnu) odrzivost sjevernog dijela. Znaci, cilj je, kako ga ja vidim, odvojiti sjeverni dio Kosova i istocni dio BiH a ostatak stanovnista raseliti. Medjunarodnoj zajednici je to jasno, i tako sto nece dozvoliti. Ali nazalost dvadesetogodisnja destruktivna politika srpskih politicara jos nije dotakla dno. Valjda se treba jos milion Srba preseltiti da bi Beograd bio zadovoljan. Treba samo zamisliti scenario sa pocetka 90tih gdje bi imali sest nezavisnih drzava (i sto se Srba tice) u kojima bi imali u HR 20% srpskog stanovnistva, u BiH 30, u CG 30 i Kosovo (vjerovatno sa vracenom autonomijom u sastavu Srbije) i svi skupa u EU. Treba isto pogledati Portugal, Grcku, Irsku koliko su napredovali u zadnjih 20 godina zahvaljujuci clanstvu u EU i zakljuciti koliko je zalosno za sve drzave bivse SFRJ (osim Slovenije) gdje smo sad a gdje smo mogli biti.
Jos nije kasno. Srbija treba priznati poraz desturktivne politike, pomiriti se sa komsijama, zivjeti mirno, potencirajuci pozitivne strane nase zajednicke stvarnosti. Cim se prije to desi svima ce biti bolje. Crnogorci su najbolji dokaz za to.

TU

pre 16 godina

Pa nema ni Kosovo pravo na otcepljenje.. kakav licemer.. umesto da brine da l´ Skotska ima pravo na otcepljenje on se bavi nasim stvarima.. Ne teba ga ni slusati.

DARKO

pre 16 godina

Da da Republika Srpska nema pravo da se odcepi............
Vidjecemo kad bude referendum raspisan sta je volja naroda pa cemo vidjeti kako ce to da sprijece.......

dZONI

pre 16 godina

"Srpska nema pravo na referendum o otcepljenu od BiH i ništa što se dešava na Kosovu ili drugde ne može to promeniti" Ma jel ,sta bi sa onim saopredeljem sto ste pricali pre nedelju dana ,opet govor sile a ne zdravog razuma

slot

pre 16 godina

"... i tranziciji u politički savremenu evropsku državu ..."

Gospodine Rycroft, zaboravili ste da dodate kolonizivanu i ponizenu savremenu evropsku drzavu.

Sve male drzave koje su se pridruzile EU, ili to nameravaju, kontrolu nad svojom vojskom, spoljnim politikom, svim vaznijim politickim i ekonomskim pitanjima prepustaju uniji i alijansi. Ukratko, odricu se svoje drzavnosti.

Da stvar bude jos smesnija, citava EU vise lici na USA koloniju nego na dobrovoljni savez evropskih zemalja.

Gospodine Rycroft, kakav je osecaj kada je Britanija postala kolonija svoje bivse kolonije?

bosanac

pre 16 godina

Potpuno jasna situacija. Znaju to i lideri RS, samo se malo poigravaju sa svojim glasacima. E to je licemjerje, i traje vec jako dugo. Besmisleno.

Dejan Australija

pre 16 godina

I trebaju se braca odcepati od Muslimanske BiH, sta ce im da ih celog zivota ucenjuju i pljuju. Referendum i Konacno zdravo s neprijateljima. Pozdravljam Bracu iz Rep. SRPSKE.

mango

pre 16 godina

Gospodine Rajkroft, ja imam potpuno drugacije misljenje od Vas i mnogih slicnim Vama. I sta cemo sad? Da li cemo da ratujemo? Medjunarodno pravo je upravo i nastalo da bi se sprecili sukobi, ali je ocigledno da su Vasoj administraciji sukobi preko potrebni u, kako Vi volite da kazete, dugorocnom interesu.

propaganda continues

pre 16 godina

Amerikanci i Englezi ce morati da prihvate cinjenicu da Srbi nece igrati po njihovoj muzici. Izjave kojima se negira pravo Srba na samoopredeljenje nece uticati na konacnu zelju srpskog naroda u Bosni kao i bilo gde na Balkanu.

Ana

pre 16 godina

Gospodine Britanski Ambasadore,
ja, kao dvojni drzavljanin (Srbije i Velike Britanije) bi vam rekla sledece: Izuzetno sam ponosna sto dolazim iz Srbije a sramota me je da slusam vase licemerne reci. Da ste iole malo slusali glas naroda Britanije koji je DEMOKRATSKIM putem izabrao vladu koja vas je poslala ovamo, do ovoga ne bi ni doslo. Samo procitajte malo na BBC hiljade komentare po ovom pitanju pa ce vam sve biti jasno. Ne verujem ni da vi verujete u to sto pricate ali za to dobijate veoma dobru platu koju JA placam svojim radom i porezom...Hoce li se glas naroda cuti? Ukoliko dozvolite slobodu medija u Britaniji koje nema vec sigurno deceniju a mozda i duze...

Иван

pre 16 godina

Изгледа да се историја понавља: епилог овог сукоба на Косову ће вероватно бити и распад Велике Британије, одвајање Шкотске... То је већ по рецепту обичај да се деси свакој сили која се петља пуно на Балкану.

borislav

pre 16 godina

Bolno je slusati nepravde. Na kojoj god da ste strani o sukobima poslednjih 20 godina, morate priznate da je Srbima ucinjeno najvise nepravde (Srbima, kao narodu, naciji, ne razmisljajte o rezimima sada): gde smo bili vecina, postovan je teritorijalni princip (Krajina, juzni delovi Bosanske Krajine - to su 90% srpski krajevi), gde su manjina, postovan je etnicki princip (Kosovo).
Ipak, na sve to treba gledati racionalno, da ne bi padala krv na sve strane ponovo a (ono sto je najgroznije!!!) pojedinci se koristili tim krvarenjem (ratni profiteri - zbog postojanja njih niko ne treba sebi dozvoliti da gine).
Tako je racionalno podeliti Kosovo, jer sta bi Srbija sa tolikim Albancima? Niko nece da prizna, ali svi Srbi bi voleli da dobiju Kosovo bez Albanaca (kao sto su, nazalost, Hrvati dobili Krajinu).
S druge strane, racionalno je i da Rep Srpska ostane u Bosni, a da Srbija i Bosna svakim danom pokusavaju napredovati u odnosima. Kako zbog nasih Srba tamo, tako i zbog Bosnjaka u Raskoj. Pobogu, jedan smo narod!
Bojim se da bi, uz uslov da prodje otcepljenje (mada ne vidim kako, osim nekim novim ratovima i crninom oko svih nas), bio dignut zid izmedju Srpske i drugih krajeva: recimo Drvara, kojem sada idem sa licnom kartom, a ne zelim da mi treba viza za njega.
Samo mirno, svi. I opet podsecam: dok sirotinja ratuje najgori medju nama (svim narodima) trpaju krvave pare u dzep. Ako nista drugo, neka to bude motiv da se ne ratuje.

republika makedonija

pre 16 godina

evo sta ja mislim, do ceg sam dosao nekim svojim analizama a ne6to sam i na4uo: dele se nove karte a krajni cilj je rusija. usa i saveznici ne veruju srbima i imaju veliki zelju da ih oslabe da, kad dogje padni -stani, imaju siguran balkan. albanci su gurnuti napred da bi obezbedili presedan, sagradili bazu i jos par razloga. bosnaci su pod pritiskom da zadrze srbe u bih, ali en samo na papiru vec da imaju neku kontrolu nad silovim ministarstvima (kako se ova re4 pi6e):)). grcka se trudi da makedoniju zadrzi van nato -a, ja im zelim uspeh ali ce nas ameri ugurati na zadnja vrata. ameri a britanci posebno, ne veruju grcima, cak ni kad im darove donose.
u pocetku sam mislio da je to s nezavisnoscu samo jedna velika greska, linija manjeg otpora oportunistickog zapada itd... i bio sam jako ljut. sad mislim da vidim plan i sistem u svemu tome, i, kako napisa jedna pisac, "jos sam ljuci, ali smireniji". naravno da rusi sve ovo vide i da ce pokusati da dobiju bolje karte kad partija pocne. 90 -tih sam bio jako anti -srpski raspolozen zvog svega sto su radili, ali sad oni brane svoje i s tim, sve nas, obicne ljude i male nacije. nadam se u pobedu na kraju, i da ja dozivim da to vidim.

Nenad Paunovic

pre 16 godina

Prica kako bosanski muslimani i hrvati nepriznaju kosovo je providna, Turska je medju prvima priznala Kosovo, svi znamo kakvi su tesni odnosi izmedju Turske i Bosnjaka, a Hrvatska mada okleva i deo njenog javnog mnenja misli da to nije uredu ipak ce na kraju priznati Kosovo. Dakle meni zaista nije jasno kako isti ljudi koji tvrde kako albanci imaju pravo na samoopredeljenje isto pravo brutalno krse srbima. Vreme sve leci tako ce i bosnjaci prihvatiti "novu realnost" kako RS nije u sastavu BiH vec suverena i nezavisna drzava jer za to danas ne treba ni odluka SB niti skupstine UN, dovoljno je da je u interesu neke velike sile. Posto Veliku Britaniju ne ubrajamo vise u8 velike sile, ostale su USA, Rusije i Kina. Vreme je za novu realnost....

stone

pre 16 godina

Svaka moja reakcija na ovakve izjave inostranih i domaćih političara po pitanju Kosova sadržana je u jednoj rečenici Alebrta Anštajna, citiram:
"Svemir i Ljudska GLUPOST su beskonačni, mada za ono prvo nisam baš siguran..."

svi (ni)su isti

pre 16 godina

"Britanski ambasador je rekao da ne veruje u to da kosovsko proglašenje nezavisnosti predstavlja presedan" - cudno, Solanina Spanija ne misli tako! A i taj Solana je cudan - ocigledno se nije konsultovao sa svojom vladom sta da radi po Evropi. Jedan od najvatrenijih boraca za nezavisnost Kosova kod kuce nema podrsku?

Ratko Krsmanović

pre 16 godina

Nije ovo licemerje, već najsvirepiji bezobrazluk predstavnika zemlje koja je tuđom krvlju okupala pola planete u ime interesa Velikog kraljevstva. Odluka SB OUN (institucije čiji je smisao nastanka u čuvanju bezbednosti i suvereniteta zemalja) je nevažna i može se primenjivati shodno tekućim interesima a Sporazumi 4 činioca su pravno veće snage!? Je li to ta "obećana" Evropa licemerstva i nepravde? Ko će biti sledeći čijim će se suverenitetom poigrati? Lično žalim da sami Albanci još ne uočavaju sadržaj i karakter okupacije čija su i oni žrtva, baš kao i 1941.g. kada su velikoalbanski gaćeše trljali ruke a kasnije se stidela većina Albanaca.

joker

pre 16 godina

svet,sa sve ovim gregorijanom,je poludeo,ili smo mi srbi totalno blesavi!!!???kad im odgovara- masu dejtonskim sporazumom ko zastavom i pozivaju se na zakon,kad im ne odgovara(a to je svaki put kada mi masemo istim!)onda preokrecu cunjenuce iz tog sporazuma i sve stavljaju u oblandu "specificnosti","nepomirljivosti","nemogucnoscu dogovora,suzivota"-jednostavno receno dosta im je razvlacenja,pregovora,jer je lakse da se otme od male,slabe srbije-nego da se produzava agonija...!!??...ovo samo pokazuje koliko su "nasi"politicari od slobe pa do danasnjeg dana bili glupi,naoivni i ne34diplomate!!!cinjenica da suzivota ne moze biti ili nikada,ili za dugo vremena,a da su mislili o tome vec davno bi linija razgranicenja bila povucena,kosovo podeljeno,a i mi i oni bili u evropi,dok bi na "istoriji bilo da kaze jednog dana,ko je bio u pravu"...!!!ovako agonija i dalje traje-kosovo je de facto uz pomoc sveta otislo (za sada nepovratno!!!...)celo sa sve srbima u severnom delu,politicari se gloze izmedju sebe-milosevicevci i demokrate+sve sam titov pionir!!!..a narod!!narod sludjen,razjedinjen,sa onim je ko mu vise da,a u stvari svi ga koriste i lazu!!!tezak vek pred srbijom...kraj se ne vidi,a vreme leti i prolazi... jedino stvarno nepovratno...

kolonijalni sindrom

pre 16 godina

Gospodine Rycroft, mislim da ste u krivu. Kolonijalna Evropa, se nije oslobodila svog kompleksa i bez kolonija, u razlicitim oblicima nebi mogla da opstane. Svesni ste i vi toga, ali kolonijalizujete i sopstvene drzavljane, a oni nece trpeti kao ostali.

vesna

pre 16 godina

Srbi nece prestati da se bore za Kosovo nikad. Jedino u vezi te teme su relativno slozni.Ali avaj, to ce oni gurati do kraja i uprkos prevelikom riziku da se slupaju jos gore. Mada u dosadasnjoj istoriji do pre 15 godina se dokazalo da su bili u pravu sto su se bunili.

Dejan, Alberta

pre 16 godina

Hiljadu puta izgovorena laz je istina, zar ne? Ili mozda iskrivljena istina. Dokle cete vise da pricate o "propalim pregovorima" kada se sve vreme obecavalo Albancima da ce dobiti nezavisnost? To je u stavri pokusaj ubedjivanja jedne strane da se preda drugoj. Ali nazalost pustite to na stranim medijima i svi ce verovati u tu pricu.

JEW

pre 16 godina

Ovo je podvlačenje crte pod sve one nacionalističke procese iz 1990-ih, Pa po toj logici Nemacka uopste nebi trebala ni da postoji ako se podvuce crta ispod neonacionalsocialistickih godina 30tih i 40tih.

znatizeljkovic

pre 16 godina

"I jasno je da su nasilni ili pak nedozvoljeni protesti uvek razlog za zabrinutost", kazao je Gregorijan. nasilni..kapiram,
NEDOZVOLJENI - u kom smislu?!

Bajram

pre 16 godina

Mene samo interesuje sta bi dobila Srbija podelom Kosova za koju ovde mnoge zele ????
Par zgrada pola mosta zvecan leposavic zitkovac banjsku i novu crkvu kod malog ili velikog zvecana zar je to vasa zelja ::::

n3uromancer

pre 16 godina

Britanski ambasador u BiH Metju Rajkroft rekao da je nezavisnost Kosova „trenutno najosetljivije političko pitanje” u svetu. Bravo gospodine, samo vi podilazite našem premijeru i ohrabrujte njegovu apokaliptičnu viziju po kojoj je status Kosova goruće svetsko pitanje, a nezavisnost predstavlja raspad svekolikog međunarodnog prava.

Šta god ono bilo.

Rezolucija Saveta bezbednosti UN-a 1244 jeste predviđala da će doći do nekog novog statusa Kosova, ali takođe nijedan mirovni sporazum nije večan. Potpisnici Dejtonskog sporazuma odavno su "otisli" i političke prilike u svetu su se promenile.

Panta rei, gospodine.