Sreda, 13.02.2008.

13:15

Koštunica: Srbi da ostanu na Kosovu

Vojislav Koštunica pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da ostanu "u svojim kućama, u svojoj pokrajini i u svojoj Srbiji".

Izvor: B92

Koštunica: Srbi da ostanu na Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

jaka

pre 16 godina

zahvaljujuci politicarima ala Kostunica , Milosevic , NIkolic i drugi , Srbi ste tamo gde jeste . Zbog njihove pogubne politike u svih 100 godina na Kosovu sada ostajete bez te pokrajine . U ratu ste Kosovo dobili pre skoro 100 goidna i sada ste posle izgubljenog rata i nevidjenog nasilja koje je vasa politika vodila u toj pokrajini , ostali bez nje .
S time se konacno morate pomiriti i graditi dobrosusedske veze sa svim komisjama . U nekoj novoj Evropi koja polako a sigurno dolazi i kod vas tih granica itako nece biti i Kosovo ce biti ponovno skupa sa vama i drugim evropljanima . Vreme je da i izaberete nove , mladje politicare koji vas u ti Evropu odvesti na najbrzi nacin . Sve ostalo je pogresno . Lep pozdrav od prijatelja iz Slovenije

NekoTrezan

pre 16 godina

U vezi onoga što ne možeš ništa da uradiš – da povratiš nešto što uopšte i nije tvoje, mislim na Kosovo – sve što možeš jeste da pokušavaš, pritom se pretvarajući da nešto radiš, kada samo mlatiš praznu slamu, ili nepotrebno dižeš prašinu. Naime, Koštunicin problem jeste VELIKA FRKA šta će jadni čovek da “radi” kada Kosovo zvanično postane svoja država? Kako će samom sebi priznati da je ostao bez jedinog “interesa” sa kojim se sve vreme zamlaćuje, izigravajući da je to za državu (političare) i napaćene Srbe najvažnije. Da, došao je trenutak suočavanja sa bolnom istinom da tvrdoglava fiks ideja nije realnost. Realnost konačno opasuljuje svačiju usiljenost, pa i Koštunicinu.

Illyria

pre 16 godina

Ovaj Kostunica samo nesto naredjuje...srbi da ostanu...srbi da se ne krecu slobodno...srbi da ne glasaju...srbi da ne rucaju sa albancima...albanci da se ne usude...Evropa da ne prizna...Rusija da pomaze...!?

b@anem

pre 16 godina

Da sumiramo vesti od danas:
- Koštunica i neka njegova nebulozna izjava
- Velja kaže da su se Tadić i Koštunica dogovorili oko neke nebuloze
- Dinar najniži od početka godine, ne pomaže ni intervencija NBS
- Njegovo visočanstvo, premijer, se odobrovoljio da sazove vladu. Pazite da ga ne najedite opet, možda neće više nikada sazvati sednicu
Dakle - Koštunica, Velja i Tadić opet u kolu s njima.
Uopšte ne žalim što nisam izašao na izbore. Maneken pokazuje da je totalno nesposoban, samo zna da izlaže narod pred izbore.
Zar je moguće da ne možemo da "skinemo" Koštunicu??

Nedjeljko Zejak

pre 16 godina

Ne znam ko ce od premijerovih izaslanika, ako ne racunamo po dvojicu koordinatora po osptinama biti sa srbima na Kosmetu na dan nezavisnosti. Imaju li srbi sanse da uz retoricke reci ne damo "svetu" zemlju opstanu ako za devet godina izuzev stanova koje su sredstvima ugrozenih, po centralnoj Srbiji kupovali koordinatori i zastupnici te Vlade. Ko ce sad platiti gresku bivseg ministra Vuksanovica sto Ustavni sud vraca bivse direktore skola na funkcije, hoce li novopostavljeni koordinatori zajedno sa starim potpisivati platne spiskove, i racune clanovima svojih porodica dok ce ostatak naroda cekati da im parce hleba donese Srbi ostanite na svojim ognjistima.

Nele

pre 16 godina

Pa naravno da Srbi sa Kosova treba da budu pametni pa da ostanu tamo i da se ukljuce u institucije preko kojih ce ostvarivati svoja prava. Sto se Kostunice tice on bi, posto ne izgovara recenicu u kojoj nije Kosovo, trebalo da se preseli tamo. Tek tada cu poceti da mu verujem da mu je Kosovo tako blizu srca.

Dembabadem

pre 16 godina

Po mom misljenju Kostunica kasni desetak godina sa izjavama, citiram, "Naš narod na Kosovu i Metohiji treba da ostane i živi u svojim kućama, u svojoj pokrajini i u svojoj Srbiji. Za Vladu Srbije svaki naš čovek na Kosovu je ravnopravan i punopravan građanin Srbije i naša je obaveza da učinimo apsolutno sve da obezbedimo normalne uslove života za naš narod u pokrajini". Prema ovoj izjavi, mi, Kosovski Albanci nismo nikad bili gradjani Srbije,slazem se u potpunosti. Pa i svaki nas gradjanin u Juznoj Srbiji morace da ima prava kao i vasi gradjani u uskoro nezavisnom Kosovu. A sto se terorizma cini, on je vec odavno u Srbiji. I da vas zamolim da se ne ljutute na nas Kosovare ako se uclanimo u EU pre Srbije. Jedno je sigurno, Kosova ide napred u svakom pogledu dok nad Srbijom setaju duhovi proslosti, nazalost.

ko sme

pre 16 godina

Prodajte već jednom tu zemlju i gledajte da izvučete neki dobar keš. Ko živi severno od Ibra ostaće u Srbiji, ko može da živi južno od Ibra živeće, ko ne može preseliće se severnije i kraj priče. Jesu naši stari osvojili Kosovo puškom ali jesmo ga lošim i aljkavim upravljanjem izgubili. Tu sramotu će kad tad neko morati da primi a od izigravanja ludila retko kad ima koristi. Svi znamo da Koštunicu boli "duplo golo" za Kosovo i da je "kosovo", kojim ispira usta, ustvari njegova mantra za hipnotisanje ovaca istreniranih u socijalizmu da večito strahuju od spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja.

bosanac

pre 16 godina

Svaki iole normalan covjek koji zivi na Kosovu, bez obzira na bilo kakvu pripadnost, vidi da je bolje prekinuti veze sa politicarima koji vode Srbiju.
Uvijek kad srpski poloticari brane "svoj" narod ispastaju svi osim njih samih. Pa dokle vise??

ns

pre 16 godina

Ovo je kompletno licemerestvo. Mislim da bi se sve sredilo kada bi se g-din Kostunica iselio na Kosovo i tamo ljudima objasnjavao svoj legalsisticki pristup - time bi uradio dve dobre stvari: nas bi oslobodio od sebe a sebe bi stavio u direktnu fuzucku odbranu srpskih interesa. Moze da ponese i primerak Ustava sa preambulom i neka ubedjuje tamo sve one koji budu hteli da ga slusaju. sa njim mogu da odu i svi oni koji zagovaraju istu ideju a ne mrdaju iz centra Beograda. Tako ce svi oni iskusiti zivot na vekovnom ognjistu i imati licni susret sa Albancima, ljudima koji takodje zive tamo na svom vekovnom ognjistu.

italy

pre 16 godina

Albanci su natalitetom ukrali Kosovo od Srbije i imaju sada sansu da budu priznati od Amerike i 100 zemalja kako se kaze. imam medjutim jedno pitanje: sta jos hoce od Srbije?

Ruvarac

pre 16 godina

VK valjda misli da je ovo "ponistavanje unapred" nekakva bravura koja ce mu osigurati mesto u istoriji pravne nauke. Situacija je ozbiljna i zaista ne dopusta tu vrstu zamlacivanja. Cinjenica je da Kosovo postaje nezavisna, medjunarodno priznata drzava i da mi tu vise nista ne mozemo. A ono sto mozemo, mi ne pokusavamo, nego cekamo da i za to bude prekasno. Tu mislim na pregovore sa Albancima o lokalnoj samoupravi za Srbe, o skolskoj nastavi i medijima na srpskom jeziku, o zastiti kulturnoistorijskih spomenika na Kosovu, o sukcesiji i kojecemu drugom.

Tuer Zamiri

pre 16 godina

Cudno kako lako mozes da Kosturicine reci upotrebis na ustima albanskih nacionalista. Tako bismo imali: Odluka Vlade Kosova o proglasenju nezavisnosti Kosova ima istorijski značaj jer to je jednom za uvek ponisti srpsku okupaciju u albanskim teritorijama".

Vlada Kosova, odmah po usvajanju ove odluke, obavestiti Savet bezbednosti i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija da su poništeni svi protivpravni akti o Kosovu od strane jednostranog ustava Srbije...
Ps:
Radujem kako Kosturica na veliko pozove UN i SB kao branilac medjunarodnog Zakona. To daje mogucnost da on napokon slusa sta UN i najveci Predstavnik te otganizacije ce reci o sporu izmedju Kosturice i Thacija. Bi bila sramota ako on ne bi slusao sta UN kazu i vecina suverenih zemalja postupiti po pitanju nezavisnosti. Mi Albanci dosta smo culi Kosturicu govoriti o srpskim pravima u teritorijama gde zive Albanci. Vreme je da napokon neko se seca da i mi Albanci postojimo...

neshauporni

pre 16 godina

Takodje bih porucio nasem iseljenom narodu u prijateljskim i neprijateljskim drzavama da ostanu tamo - jer ko zna jednog dana cemo mozda moci da im garantujemo ....

sasa jokic

pre 16 godina

Ovo je maksimum politike DS-a, i DSS-a, da deklarativno odbijaju nesto sto ce se desiti, i sto ce vecina zemalja prihvatiti! A to sto je nasa zmrljava Vlada donela nekakvu odluku, nazvao bi; "pas laje vetar nosi". Kada ce ova Vlada (zmrljava) da donese odluku od koje ce gradjani Srbije imati konkretne koristi?! Npr. SSP, to je ono sto narodu treba, sto ce poboljsati standar stanovnistvu, sto ce Srbiju pribliziti razvijenom svetu, za sta je uostalom 03. Februara narod glasao! A ne prazne price, kao ova o ocuvanju teritorije, koja je predata NATO-u 1999! Ovakve odluke su upravo suprotne interesu gradjana Srbije, ali i interesu Srba na Kosovu. Oni ce biti zrtva Kostunicine pogubne politike ciji je jedini cilj odrzanje gu...e u Premijerskoj fotelji!Prosto je neverovatno kakav smo mi rasadnik politicara, koji su u srzi losi ljudi, pa onda sve drugo!

vanja

pre 16 godina

Naucena lekcija iz rata u Hrvatskoj koju sa vama mogu iskreno da podelim jeste da: dragi sugradjani na Kosovu, ne verujte politicarima nista, nego sami procenite sta vam je ciniti za vasu i dobrobit vase porodice. A Kostunica neka se preseli u jednu od enklava (ne iz Mitrovice) pa od tamo neka koordinira sta god zeli i salje preporuke. Kako vas g.Kostunica samo nije sramota da bilo sta preporucujete? Nemate podrsku u izbornom telu za bilo koju vrstu preporuke,vec ste tu jos kratko spletom nesrecnih okolnosti.

David

pre 16 godina

Interesantno je da toliko svojatamo Kosovo, i da ga toliko hocemo a kad pricamo o njegovom narodu govorimo samo o onom "nasem" koji tamo treba da ostane i o kome neko treba da se brine. Pa zar Albanci isto nisu nas narod ako su vec zauvek nasi gradjani? Ko brine o njihovim problemima?

Enver

pre 16 godina

Naravno da će osstati g. Koštunica i trebe da ostanu i oni će živeti zajedno sa nama albancima bez ikakvih problema. To i mi želimo ali ne "u svojoj pokrajini i u svojoj Srbiji" već na svom Kosovu i u zajedničkoj demokratskoj državi Kosovo zajedno sa albancima i ostalima. ZAŠTO DA NE

Eureka

pre 16 godina

Konacni sam shvatila sta se desilo sestog oktobra!
SPS je svecano dobio NOVOG SEFA - VK. Kumovi su bili SM i Ivanov, koji je za tu svecanu priliku, doleteo prvim, jutarnjim letom iz Moskve!
5. oktobar je bio FATAMORGANA!

kom@

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki naš čovek na Kosovu je ravnopravan i punopravan građanin Srbije" Sta znaci to svaki naš covek? Izmedju ostalog, zbog takvih stavova, Srbija gubi Kosovo.

Srdjan

pre 16 godina

Kao srbin sa Kosova koji jos uvek zivi u pokrajini, Kostunicina izjava je smesna. Gde je on bio kad je nama najvise trebao? Kad smo sve pretrpeli i bas kad se stanje poboljsalo, on sada ulije ulje u vatru. Nama je lepo ovde i niko nas ne dira pa necemo napustiti kuce i zemlju. A verujte mi da nam ne treba nicija zastita

Maja_V

pre 16 godina

Kada neko zaista zeli da sacuva Kosovo, on lepo uradi sve moguce da pristupi EU pa onda, tamo, pokusava da spasi sta se spasiti moze! Po uzoru na KIPAR, tj. medjunarodno ne-priznavanje njegovog severnog dela, koji je,de fakto, vec tri decenije nezavisan.
Tako rade pravi rodoljubi, tako bi verovatno i Zoran...
Ali, VK je dobio sasvim drugacije instrukcije, sestog oktobra ujutru.

nas covek

pre 16 godina

Sa kakvim ignorisanjem Albanaca na Kosovu prica ovaj covek, pa to je neverovatno. Halo, ako hoces Kosovo onda hoces Kosovo i sa Albancima!Ja ne zelim vise da Kosovo ostane u Srbiji. zarad buducnosti Albanaca koji se nigde ne pominju kao gradjani ove drzave, koji se uopste ne pozivaju da ostanu tu, koji nisu ni u jednom planu Rep. Srbije...a i zarad srpskog naroda, da se vise ne bruka pred civilizovanim svetom, jer ovi koji ga predstavljaju su nacionalisti i sovinisti cak veci i od Slobodana Milosevica!

igor

pre 16 godina

To sam i ja oduvek govorio,ostajte dole i ucestvujte u svim Kosovskim institucijama ne izlazite iz KPS-a,kakve paralelne institucije pa to je smesno,ko ce vam to dozvoliti i ko ce uopste postovati te i takve paralelne institucije?Sa tim je pokusano u Hrvatskoj a kraj i totalan krah tih vlada i skupstina nam je svima poznat.Znaci ostati na Kosovu postovati njegove legitimne organe samo tako cete doci do boljeg zivota?A premijer ako zeli da napravi paralelne institucije neka on ode dole i bude prvi predsednik te i takve skupstine,ovde samo pravi nered i paniku medju narodom.Srbin sam ali najiskrenije to mislim.

Al

pre 16 godina

Predlazem Kostunici da bude uzdrzljiv i da ne pretera sa bombasticnim izjavama.Setite se samo Alzasa i Lorena posle prvog svetskog rata i opet posle nekoliko godina Francuska i Nemacka u dobrim odnosima.On samo treba da se bori za prava Srba tamo i da trazi put ka Evropi.U suprotnom nece da bude dobro ni za Srbe u Kosovi ni za Srbe u Srbiji.

Mila

pre 16 godina

1. Premijer Vojislav Koštunica i ostali članovi vlade da se presele na Kosovo
2. Predsednik republike Boris Tadić da se preseli na Kosovo
3. Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić da se presele na Kosovo
4. Sedište SPC da se preseli na Kosovo

Tad ću im verovati ...

nataša

pre 16 godina

Ovaj čovek je ZAISTA neobavešten...ili je previše obavešten. Ja lično mislim da se pravi nevešt i da mnogo više zna nego što pokazuje...Srbijo, teško tebi...avioni nad mojom glavom se već čuju. Ne mogu da verujem!!!...

(Vlast)a

pre 16 godina

Premijer je mogao da malo porani i da to ljudima na Kosovu kaze na vreme,da ode sa vladom i umiri ih(za to ih valjda MI placamo).
Jedna stvar me zanima:moze li ko da mi objasni kad smo i od koga mi uzeli tapiju na Kosovo,da li smo je nesto platili,da li su se predhodni vlasnici saglasili,da li je moguce osvojiti teritoriju u ratu i istu na isti nacin izgubiti.
Nista konkretno,nimalo maliciozno,samo pitam,posto nisam pravnik.

DarkoNS

pre 16 godina

poslednje vreme mi se desava deja vu, pa mi premijerov stil sve vise lice na poslednje Slobine dane:
- koristi jezik mrznje prema spoljasnjem svetu,
- komunicira sa javnoscu iskljucivo preko saopstenja,
- sprovodi svoje politicke ciljeve uz podrsku SRSom (i SPSom),
- napada demokratsku opciju,
- njegova stranka napada studentske proteste (DSS ih nije podrzala ni 96/97!)
- gubi vezu sa realnoscu i stvarnim svetom
- zivi u svojim licnim fantazijama okruzen poltronima,
- grcevito se drzi premijerske fotelje= najace funkcije u drzavi,
- nema podrsku biraca.
sta iza ovoga sledi?
Po ustavu moze jedino sam sebe da smeni- da predlozi raspustanje vlade ili da podnese ostavku.
da li smo opet zatocenici jednog coveka?
sve jako podseca na proslost...

Djordje 62

pre 16 godina

Ista retorika.
od 87. pa preko Gazimestana 89.
i sve do 5. oktobra 2000. Prekid od januara 2001. do
12. marta 2003. pa opet isto. Sacuvaj Boze one cije su zivote, imovinu i teritoriju branili Milosevic i Seselj.
Dr. Kostunica, prof. Samardzic i gr. Nikolic nadoknadjuju njihovo odsustvo braneci Srbe i ostale nealbance do poslednjeg NJIH, ali NAS nece uspeti da prevare ucenici dva prethodna djavola. Neka SRS i DSS sa SPS-om kompletno svi idu na Kosovo i Metohiju pa nek se odande brinu za Srbiju.
Mi cemo se nekako snaci.

Kushtrim

pre 16 godina

Srbi, ko vas laze? Ovaj je gori od najgoreg. Ja mislim da nezavisno Kosovo ce biti ravnopravan dom svima ukljucujuci i Srbima. Srbi ce imati skole, univerzitet, crkve, dakle sve sto mi Albanci nismo imali dok je Milosevic bio diktator. I da ne zaboravim famoznu recenicu:"Niko ne sme da vas bije"...sve dok ne bijete sami sebe.

IgorBG

pre 16 godina

On je stvarno umislio (da ne napisem istripovao) da pise istoriju. Odluka "njegove" vlade, bas njegove, je "istorijska"! Zar to ne zvuci lepo? Kada nekog robota u 3000. godini pitaju sta ima u Srbiji (Ili sta je bilo u Srbiji, posto sumnjam da ce postojati i tada) on ce im odgovoriti: ima nalaziste u Lepenskom Viru iz kamenog doba, ima table Rimskog Cara, ima srednjovekovnih manastira i ima cuvena odluka Kostunicine Vlade s pocetka 21. veka!

H.K.Anderson

pre 16 godina

Sve se to moglo rijesiti prilicno jednostavno i povoljno za obje strane.Nadzirana nezavisnost za Kosovo vremenski odredjena da traje do ulaska i Srbije i Kosova u EU,podrucja vecinski naseljena Srbima imaju poseban status i najvise stepen autonomije i specijalnih odnosa sa Srbijom,teritorije sa srpskim kultrunim nasledjem exteritorijalne i Kosovska Mitrovica i Pristina sa statusom Districta slicno kao Brcko u BiH.Sasvim jednostavno i sad ce te se pitatri zasto to niko nije cak ni predlozio?Pa sasvim jednostavno da se to tako rijesilo kako bi sadasnji vlastodrsci na obje strane ostali na vlasti i radili sta hoce?kako bi Rusi pokupovali budzasto za sad samo pola Srbije a kasnije i ostalo?...Kako bi kriminalci na Kosovu radili to sto rade.Treba li jos pitanja?Aaaahhh da ,vidjecete vrlo brzo kako ce politicari i kriminalci sa OBJE strane vrlo brzo perfectno saradjivati jedni s drugima,ko ne vjeruje neka se sjeti iskustva BiH nakon sto je onaj nazovi rat stao.Nadam se da ce se i normalni ljudi sa obje strane ipak uskoro probuditi.Pozdrav i sve najbolje takvima.

"Srbin"

pre 16 godina

Covek veruje recima dok je mlad a delima kad odraste. Po meni, svi ovi vasi politicari sa ovakvim izjavama, nekim akcionim planovima, putovanjima u NY (za svaki slucaj) itd. samo pricaju price. Kad isti daju naredbu da vojno preuzme Kosovo onda bih im verovao. Izvinite komsije srbi ali ovi vasi imaju samo jedno u glavi: fotelju i samo fotelju.
Zamislite sta bi Kostunica mogao da doprinese kao premier kad ne bi bilo Kosova. Nista. Ama bas nista. Taj covek drugacije ne bi postojao kao politicar.
Pravimo vam veliku uslugu, verujte mi!

Colin_bgd

pre 16 godina

"za Vladu Srbije je svaki NAS covek na Kosovu..."

Sta ovo znaci:
- da albanci nisu nasi?
- da albanci nisu ljudi?
- da ne priznajemo albansko prisustvo na Kosovu?
- da necemo albansko prisustvo na Kosovu?

Takodje bih podsetio premijera da istorija nije pocela 6. oktobra 2000. godine kada ga je Ivanov primio u nekom salonu zajedno sa Slobom...

A takodje bih ga podsetio i da je Pruska, na primer, do 1945. bila visevekovna teritorija Nemacke i Nemaca, a sada je...

Skini nam se sa grbace...

Isak

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki naš čovek na Kosovu je ravnopravan..." kaze Kostunica.
Jel to "svaki nas covek" bolje, ispravnije i PRAVEDNIJE da se kaze svaki gradjanin Kosova?!
No, Kosunica odavno ne priznaje kosovske albance za gradjane Kosova. Koliko se ja secam, Milosevic ih je barem na papiru ( de jure) priznavao kao gradjane.

Marko

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki NAŠ čovek na Kosovu je ravnopravan i punopravan građanin Srbije i naša je obaveza da učinimo apsolutno sve da obezbedimo normalne uslove života za NAŠ NAROD u pokrajini"
A ostali koji nisu "naši"? Gde oni žive?

Viktor

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki nas gradjanin na Kosovu je ravnopravni i punopravni gradjanin...." G-dinu Premijeru to izjaviste pa me interesuje ko su to Vasi gradjani,jer ja kao Albanac (koga apsolutno ne interesuje politika) do sad nisam to osetio iz dva prosta razloga
1. Iskljucili ste me sa glasackih spiskova i referenduma, samo zato sto sam Albanac i
2. Ukinuli ste mi penziju koju sam posteno zaradio samo zato sto sam Albanac iako je to steceno pravo koje se nikome ne moze uskratiti.
Ovakvim postupci kikako se drugacije ne mogu nazvati nego APARTHEJD. Prema tome vi i vasa politika izgubili ste Kosovo za sva vremena.

praavda

pre 16 godina

Premijer kaže:Konačna reč naše jedinstvene državne i nacionalne politike je da niko osim Srbije ne može polagati pravo na teritoriju Kosova i Metohije.
Ali treba da zna da 95% ljudi koji žive u toj teritoriji nikad više neče sa Srbijom.

Zachudjen

pre 16 godina

Koliko se secam, Kostunica sa sve Borisom je zdusno pozvao Srbe na Kosovu da NE glasaju na kosovskim izborima. Pa ne moze i jare i pare. Ti ljudi moraju da imaju osnovna demokratska i zivotna prava. Ako hoce da glasaju, imaju struju, toplu vodu, krov nad glavom... Ovakvi apeli su neverovatni. To prosto nema veze sa zivotom.

Đorđe

pre 16 godina

Ako ovaj naš premijer koji se udružio sa SRS-om i SPS-om poziva Srbe da ostanu na Kosovu, onda im je vreme da ga što pre napuste.
Tamo gde je ova skupina branila Srbe, Srba više nema, teško onima koga oni brane.

Bakalar

pre 16 godina

Oni u klin a on u ploču.

Ništa vi ne brinite braćo Srbi, drug Voja jednostavno ne priznaje Kosovo kao državu. E sad ste sigurni.

To me podseća na ono kad se tuširam hladnom vodom i tresući se vičem "ala je vrrrruća, baš je prijatna".

Isto tako je i Kosovo Srbija...

Srbijanka

pre 16 godina

Da Gospodine Kostunica nas narod treba da ostane u svojim kucama na Kosovu,samo bih preporucila da i ti kao i gospodin Samardzic im se pridruzite da ne osete da su zaboravljeni.Mozda ce im bolje biti i na Kosovu nego u Srbiji,vama samo trebaju politicki poeni a ne narod.

Samir, Sarajevo

pre 16 godina

Ja ovog covjeka nikad nisam cuo da prica i o cemu drugom osim o Kosovu i Rusiji...on bi izgleda bio najsretniji kada bi Vlada srbije imala samo dva ministarstva, za Kosovo i za vanjske odnose sa Rusijom...

Mila

pre 16 godina

1. Premijer Vojislav Koštunica i ostali članovi vlade da se presele na Kosovo
2. Predsednik republike Boris Tadić da se preseli na Kosovo
3. Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić da se presele na Kosovo
4. Sedište SPC da se preseli na Kosovo

Tad ću im verovati ...

Samir, Sarajevo

pre 16 godina

Ja ovog covjeka nikad nisam cuo da prica i o cemu drugom osim o Kosovu i Rusiji...on bi izgleda bio najsretniji kada bi Vlada srbije imala samo dva ministarstva, za Kosovo i za vanjske odnose sa Rusijom...

Colin_bgd

pre 16 godina

"za Vladu Srbije je svaki NAS covek na Kosovu..."

Sta ovo znaci:
- da albanci nisu nasi?
- da albanci nisu ljudi?
- da ne priznajemo albansko prisustvo na Kosovu?
- da necemo albansko prisustvo na Kosovu?

Takodje bih podsetio premijera da istorija nije pocela 6. oktobra 2000. godine kada ga je Ivanov primio u nekom salonu zajedno sa Slobom...

A takodje bih ga podsetio i da je Pruska, na primer, do 1945. bila visevekovna teritorija Nemacke i Nemaca, a sada je...

Skini nam se sa grbace...

Srbijanka

pre 16 godina

Da Gospodine Kostunica nas narod treba da ostane u svojim kucama na Kosovu,samo bih preporucila da i ti kao i gospodin Samardzic im se pridruzite da ne osete da su zaboravljeni.Mozda ce im bolje biti i na Kosovu nego u Srbiji,vama samo trebaju politicki poeni a ne narod.

Đorđe

pre 16 godina

Ako ovaj naš premijer koji se udružio sa SRS-om i SPS-om poziva Srbe da ostanu na Kosovu, onda im je vreme da ga što pre napuste.
Tamo gde je ova skupina branila Srbe, Srba više nema, teško onima koga oni brane.

Kushtrim

pre 16 godina

Srbi, ko vas laze? Ovaj je gori od najgoreg. Ja mislim da nezavisno Kosovo ce biti ravnopravan dom svima ukljucujuci i Srbima. Srbi ce imati skole, univerzitet, crkve, dakle sve sto mi Albanci nismo imali dok je Milosevic bio diktator. I da ne zaboravim famoznu recenicu:"Niko ne sme da vas bije"...sve dok ne bijete sami sebe.

Viktor

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki nas gradjanin na Kosovu je ravnopravni i punopravni gradjanin...." G-dinu Premijeru to izjaviste pa me interesuje ko su to Vasi gradjani,jer ja kao Albanac (koga apsolutno ne interesuje politika) do sad nisam to osetio iz dva prosta razloga
1. Iskljucili ste me sa glasackih spiskova i referenduma, samo zato sto sam Albanac i
2. Ukinuli ste mi penziju koju sam posteno zaradio samo zato sto sam Albanac iako je to steceno pravo koje se nikome ne moze uskratiti.
Ovakvim postupci kikako se drugacije ne mogu nazvati nego APARTHEJD. Prema tome vi i vasa politika izgubili ste Kosovo za sva vremena.

igor

pre 16 godina

To sam i ja oduvek govorio,ostajte dole i ucestvujte u svim Kosovskim institucijama ne izlazite iz KPS-a,kakve paralelne institucije pa to je smesno,ko ce vam to dozvoliti i ko ce uopste postovati te i takve paralelne institucije?Sa tim je pokusano u Hrvatskoj a kraj i totalan krah tih vlada i skupstina nam je svima poznat.Znaci ostati na Kosovu postovati njegove legitimne organe samo tako cete doci do boljeg zivota?A premijer ako zeli da napravi paralelne institucije neka on ode dole i bude prvi predsednik te i takve skupstine,ovde samo pravi nered i paniku medju narodom.Srbin sam ali najiskrenije to mislim.

Srdjan

pre 16 godina

Kao srbin sa Kosova koji jos uvek zivi u pokrajini, Kostunicina izjava je smesna. Gde je on bio kad je nama najvise trebao? Kad smo sve pretrpeli i bas kad se stanje poboljsalo, on sada ulije ulje u vatru. Nama je lepo ovde i niko nas ne dira pa necemo napustiti kuce i zemlju. A verujte mi da nam ne treba nicija zastita

Marko

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki NAŠ čovek na Kosovu je ravnopravan i punopravan građanin Srbije i naša je obaveza da učinimo apsolutno sve da obezbedimo normalne uslove života za NAŠ NAROD u pokrajini"
A ostali koji nisu "naši"? Gde oni žive?

Bakalar

pre 16 godina

Oni u klin a on u ploču.

Ništa vi ne brinite braćo Srbi, drug Voja jednostavno ne priznaje Kosovo kao državu. E sad ste sigurni.

To me podseća na ono kad se tuširam hladnom vodom i tresući se vičem "ala je vrrrruća, baš je prijatna".

Isto tako je i Kosovo Srbija...

IgorBG

pre 16 godina

On je stvarno umislio (da ne napisem istripovao) da pise istoriju. Odluka "njegove" vlade, bas njegove, je "istorijska"! Zar to ne zvuci lepo? Kada nekog robota u 3000. godini pitaju sta ima u Srbiji (Ili sta je bilo u Srbiji, posto sumnjam da ce postojati i tada) on ce im odgovoriti: ima nalaziste u Lepenskom Viru iz kamenog doba, ima table Rimskog Cara, ima srednjovekovnih manastira i ima cuvena odluka Kostunicine Vlade s pocetka 21. veka!

(Vlast)a

pre 16 godina

Premijer je mogao da malo porani i da to ljudima na Kosovu kaze na vreme,da ode sa vladom i umiri ih(za to ih valjda MI placamo).
Jedna stvar me zanima:moze li ko da mi objasni kad smo i od koga mi uzeli tapiju na Kosovo,da li smo je nesto platili,da li su se predhodni vlasnici saglasili,da li je moguce osvojiti teritoriju u ratu i istu na isti nacin izgubiti.
Nista konkretno,nimalo maliciozno,samo pitam,posto nisam pravnik.

praavda

pre 16 godina

Premijer kaže:Konačna reč naše jedinstvene državne i nacionalne politike je da niko osim Srbije ne može polagati pravo na teritoriju Kosova i Metohije.
Ali treba da zna da 95% ljudi koji žive u toj teritoriji nikad više neče sa Srbijom.

DarkoNS

pre 16 godina

poslednje vreme mi se desava deja vu, pa mi premijerov stil sve vise lice na poslednje Slobine dane:
- koristi jezik mrznje prema spoljasnjem svetu,
- komunicira sa javnoscu iskljucivo preko saopstenja,
- sprovodi svoje politicke ciljeve uz podrsku SRSom (i SPSom),
- napada demokratsku opciju,
- njegova stranka napada studentske proteste (DSS ih nije podrzala ni 96/97!)
- gubi vezu sa realnoscu i stvarnim svetom
- zivi u svojim licnim fantazijama okruzen poltronima,
- grcevito se drzi premijerske fotelje= najace funkcije u drzavi,
- nema podrsku biraca.
sta iza ovoga sledi?
Po ustavu moze jedino sam sebe da smeni- da predlozi raspustanje vlade ili da podnese ostavku.
da li smo opet zatocenici jednog coveka?
sve jako podseca na proslost...

nas covek

pre 16 godina

Sa kakvim ignorisanjem Albanaca na Kosovu prica ovaj covek, pa to je neverovatno. Halo, ako hoces Kosovo onda hoces Kosovo i sa Albancima!Ja ne zelim vise da Kosovo ostane u Srbiji. zarad buducnosti Albanaca koji se nigde ne pominju kao gradjani ove drzave, koji se uopste ne pozivaju da ostanu tu, koji nisu ni u jednom planu Rep. Srbije...a i zarad srpskog naroda, da se vise ne bruka pred civilizovanim svetom, jer ovi koji ga predstavljaju su nacionalisti i sovinisti cak veci i od Slobodana Milosevica!

Enver

pre 16 godina

Naravno da će osstati g. Koštunica i trebe da ostanu i oni će živeti zajedno sa nama albancima bez ikakvih problema. To i mi želimo ali ne "u svojoj pokrajini i u svojoj Srbiji" već na svom Kosovu i u zajedničkoj demokratskoj državi Kosovo zajedno sa albancima i ostalima. ZAŠTO DA NE

Isak

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki naš čovek na Kosovu je ravnopravan..." kaze Kostunica.
Jel to "svaki nas covek" bolje, ispravnije i PRAVEDNIJE da se kaze svaki gradjanin Kosova?!
No, Kosunica odavno ne priznaje kosovske albance za gradjane Kosova. Koliko se ja secam, Milosevic ih je barem na papiru ( de jure) priznavao kao gradjane.

David

pre 16 godina

Interesantno je da toliko svojatamo Kosovo, i da ga toliko hocemo a kad pricamo o njegovom narodu govorimo samo o onom "nasem" koji tamo treba da ostane i o kome neko treba da se brine. Pa zar Albanci isto nisu nas narod ako su vec zauvek nasi gradjani? Ko brine o njihovim problemima?

kom@

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki naš čovek na Kosovu je ravnopravan i punopravan građanin Srbije" Sta znaci to svaki naš covek? Izmedju ostalog, zbog takvih stavova, Srbija gubi Kosovo.

vanja

pre 16 godina

Naucena lekcija iz rata u Hrvatskoj koju sa vama mogu iskreno da podelim jeste da: dragi sugradjani na Kosovu, ne verujte politicarima nista, nego sami procenite sta vam je ciniti za vasu i dobrobit vase porodice. A Kostunica neka se preseli u jednu od enklava (ne iz Mitrovice) pa od tamo neka koordinira sta god zeli i salje preporuke. Kako vas g.Kostunica samo nije sramota da bilo sta preporucujete? Nemate podrsku u izbornom telu za bilo koju vrstu preporuke,vec ste tu jos kratko spletom nesrecnih okolnosti.

Djordje 62

pre 16 godina

Ista retorika.
od 87. pa preko Gazimestana 89.
i sve do 5. oktobra 2000. Prekid od januara 2001. do
12. marta 2003. pa opet isto. Sacuvaj Boze one cije su zivote, imovinu i teritoriju branili Milosevic i Seselj.
Dr. Kostunica, prof. Samardzic i gr. Nikolic nadoknadjuju njihovo odsustvo braneci Srbe i ostale nealbance do poslednjeg NJIH, ali NAS nece uspeti da prevare ucenici dva prethodna djavola. Neka SRS i DSS sa SPS-om kompletno svi idu na Kosovo i Metohiju pa nek se odande brinu za Srbiju.
Mi cemo se nekako snaci.

H.K.Anderson

pre 16 godina

Sve se to moglo rijesiti prilicno jednostavno i povoljno za obje strane.Nadzirana nezavisnost za Kosovo vremenski odredjena da traje do ulaska i Srbije i Kosova u EU,podrucja vecinski naseljena Srbima imaju poseban status i najvise stepen autonomije i specijalnih odnosa sa Srbijom,teritorije sa srpskim kultrunim nasledjem exteritorijalne i Kosovska Mitrovica i Pristina sa statusom Districta slicno kao Brcko u BiH.Sasvim jednostavno i sad ce te se pitatri zasto to niko nije cak ni predlozio?Pa sasvim jednostavno da se to tako rijesilo kako bi sadasnji vlastodrsci na obje strane ostali na vlasti i radili sta hoce?kako bi Rusi pokupovali budzasto za sad samo pola Srbije a kasnije i ostalo?...Kako bi kriminalci na Kosovu radili to sto rade.Treba li jos pitanja?Aaaahhh da ,vidjecete vrlo brzo kako ce politicari i kriminalci sa OBJE strane vrlo brzo perfectno saradjivati jedni s drugima,ko ne vjeruje neka se sjeti iskustva BiH nakon sto je onaj nazovi rat stao.Nadam se da ce se i normalni ljudi sa obje strane ipak uskoro probuditi.Pozdrav i sve najbolje takvima.

bosanac

pre 16 godina

Svaki iole normalan covjek koji zivi na Kosovu, bez obzira na bilo kakvu pripadnost, vidi da je bolje prekinuti veze sa politicarima koji vode Srbiju.
Uvijek kad srpski poloticari brane "svoj" narod ispastaju svi osim njih samih. Pa dokle vise??

Zachudjen

pre 16 godina

Koliko se secam, Kostunica sa sve Borisom je zdusno pozvao Srbe na Kosovu da NE glasaju na kosovskim izborima. Pa ne moze i jare i pare. Ti ljudi moraju da imaju osnovna demokratska i zivotna prava. Ako hoce da glasaju, imaju struju, toplu vodu, krov nad glavom... Ovakvi apeli su neverovatni. To prosto nema veze sa zivotom.

"Srbin"

pre 16 godina

Covek veruje recima dok je mlad a delima kad odraste. Po meni, svi ovi vasi politicari sa ovakvim izjavama, nekim akcionim planovima, putovanjima u NY (za svaki slucaj) itd. samo pricaju price. Kad isti daju naredbu da vojno preuzme Kosovo onda bih im verovao. Izvinite komsije srbi ali ovi vasi imaju samo jedno u glavi: fotelju i samo fotelju.
Zamislite sta bi Kostunica mogao da doprinese kao premier kad ne bi bilo Kosova. Nista. Ama bas nista. Taj covek drugacije ne bi postojao kao politicar.
Pravimo vam veliku uslugu, verujte mi!

Eureka

pre 16 godina

Konacni sam shvatila sta se desilo sestog oktobra!
SPS je svecano dobio NOVOG SEFA - VK. Kumovi su bili SM i Ivanov, koji je za tu svecanu priliku, doleteo prvim, jutarnjim letom iz Moskve!
5. oktobar je bio FATAMORGANA!

Maja_V

pre 16 godina

Kada neko zaista zeli da sacuva Kosovo, on lepo uradi sve moguce da pristupi EU pa onda, tamo, pokusava da spasi sta se spasiti moze! Po uzoru na KIPAR, tj. medjunarodno ne-priznavanje njegovog severnog dela, koji je,de fakto, vec tri decenije nezavisan.
Tako rade pravi rodoljubi, tako bi verovatno i Zoran...
Ali, VK je dobio sasvim drugacije instrukcije, sestog oktobra ujutru.

nataša

pre 16 godina

Ovaj čovek je ZAISTA neobavešten...ili je previše obavešten. Ja lično mislim da se pravi nevešt i da mnogo više zna nego što pokazuje...Srbijo, teško tebi...avioni nad mojom glavom se već čuju. Ne mogu da verujem!!!...

sasa jokic

pre 16 godina

Ovo je maksimum politike DS-a, i DSS-a, da deklarativno odbijaju nesto sto ce se desiti, i sto ce vecina zemalja prihvatiti! A to sto je nasa zmrljava Vlada donela nekakvu odluku, nazvao bi; "pas laje vetar nosi". Kada ce ova Vlada (zmrljava) da donese odluku od koje ce gradjani Srbije imati konkretne koristi?! Npr. SSP, to je ono sto narodu treba, sto ce poboljsati standar stanovnistvu, sto ce Srbiju pribliziti razvijenom svetu, za sta je uostalom 03. Februara narod glasao! A ne prazne price, kao ova o ocuvanju teritorije, koja je predata NATO-u 1999! Ovakve odluke su upravo suprotne interesu gradjana Srbije, ali i interesu Srba na Kosovu. Oni ce biti zrtva Kostunicine pogubne politike ciji je jedini cilj odrzanje gu...e u Premijerskoj fotelji!Prosto je neverovatno kakav smo mi rasadnik politicara, koji su u srzi losi ljudi, pa onda sve drugo!

Al

pre 16 godina

Predlazem Kostunici da bude uzdrzljiv i da ne pretera sa bombasticnim izjavama.Setite se samo Alzasa i Lorena posle prvog svetskog rata i opet posle nekoliko godina Francuska i Nemacka u dobrim odnosima.On samo treba da se bori za prava Srba tamo i da trazi put ka Evropi.U suprotnom nece da bude dobro ni za Srbe u Kosovi ni za Srbe u Srbiji.

Dembabadem

pre 16 godina

Po mom misljenju Kostunica kasni desetak godina sa izjavama, citiram, "Naš narod na Kosovu i Metohiji treba da ostane i živi u svojim kućama, u svojoj pokrajini i u svojoj Srbiji. Za Vladu Srbije svaki naš čovek na Kosovu je ravnopravan i punopravan građanin Srbije i naša je obaveza da učinimo apsolutno sve da obezbedimo normalne uslove života za naš narod u pokrajini". Prema ovoj izjavi, mi, Kosovski Albanci nismo nikad bili gradjani Srbije,slazem se u potpunosti. Pa i svaki nas gradjanin u Juznoj Srbiji morace da ima prava kao i vasi gradjani u uskoro nezavisnom Kosovu. A sto se terorizma cini, on je vec odavno u Srbiji. I da vas zamolim da se ne ljutute na nas Kosovare ako se uclanimo u EU pre Srbije. Jedno je sigurno, Kosova ide napred u svakom pogledu dok nad Srbijom setaju duhovi proslosti, nazalost.

ko sme

pre 16 godina

Prodajte već jednom tu zemlju i gledajte da izvučete neki dobar keš. Ko živi severno od Ibra ostaće u Srbiji, ko može da živi južno od Ibra živeće, ko ne može preseliće se severnije i kraj priče. Jesu naši stari osvojili Kosovo puškom ali jesmo ga lošim i aljkavim upravljanjem izgubili. Tu sramotu će kad tad neko morati da primi a od izigravanja ludila retko kad ima koristi. Svi znamo da Koštunicu boli "duplo golo" za Kosovo i da je "kosovo", kojim ispira usta, ustvari njegova mantra za hipnotisanje ovaca istreniranih u socijalizmu da večito strahuju od spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja.

Tuer Zamiri

pre 16 godina

Cudno kako lako mozes da Kosturicine reci upotrebis na ustima albanskih nacionalista. Tako bismo imali: Odluka Vlade Kosova o proglasenju nezavisnosti Kosova ima istorijski značaj jer to je jednom za uvek ponisti srpsku okupaciju u albanskim teritorijama".

Vlada Kosova, odmah po usvajanju ove odluke, obavestiti Savet bezbednosti i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija da su poništeni svi protivpravni akti o Kosovu od strane jednostranog ustava Srbije...
Ps:
Radujem kako Kosturica na veliko pozove UN i SB kao branilac medjunarodnog Zakona. To daje mogucnost da on napokon slusa sta UN i najveci Predstavnik te otganizacije ce reci o sporu izmedju Kosturice i Thacija. Bi bila sramota ako on ne bi slusao sta UN kazu i vecina suverenih zemalja postupiti po pitanju nezavisnosti. Mi Albanci dosta smo culi Kosturicu govoriti o srpskim pravima u teritorijama gde zive Albanci. Vreme je da napokon neko se seca da i mi Albanci postojimo...

ns

pre 16 godina

Ovo je kompletno licemerestvo. Mislim da bi se sve sredilo kada bi se g-din Kostunica iselio na Kosovo i tamo ljudima objasnjavao svoj legalsisticki pristup - time bi uradio dve dobre stvari: nas bi oslobodio od sebe a sebe bi stavio u direktnu fuzucku odbranu srpskih interesa. Moze da ponese i primerak Ustava sa preambulom i neka ubedjuje tamo sve one koji budu hteli da ga slusaju. sa njim mogu da odu i svi oni koji zagovaraju istu ideju a ne mrdaju iz centra Beograda. Tako ce svi oni iskusiti zivot na vekovnom ognjistu i imati licni susret sa Albancima, ljudima koji takodje zive tamo na svom vekovnom ognjistu.

Ruvarac

pre 16 godina

VK valjda misli da je ovo "ponistavanje unapred" nekakva bravura koja ce mu osigurati mesto u istoriji pravne nauke. Situacija je ozbiljna i zaista ne dopusta tu vrstu zamlacivanja. Cinjenica je da Kosovo postaje nezavisna, medjunarodno priznata drzava i da mi tu vise nista ne mozemo. A ono sto mozemo, mi ne pokusavamo, nego cekamo da i za to bude prekasno. Tu mislim na pregovore sa Albancima o lokalnoj samoupravi za Srbe, o skolskoj nastavi i medijima na srpskom jeziku, o zastiti kulturnoistorijskih spomenika na Kosovu, o sukcesiji i kojecemu drugom.

Nele

pre 16 godina

Pa naravno da Srbi sa Kosova treba da budu pametni pa da ostanu tamo i da se ukljuce u institucije preko kojih ce ostvarivati svoja prava. Sto se Kostunice tice on bi, posto ne izgovara recenicu u kojoj nije Kosovo, trebalo da se preseli tamo. Tek tada cu poceti da mu verujem da mu je Kosovo tako blizu srca.

neshauporni

pre 16 godina

Takodje bih porucio nasem iseljenom narodu u prijateljskim i neprijateljskim drzavama da ostanu tamo - jer ko zna jednog dana cemo mozda moci da im garantujemo ....

Nedjeljko Zejak

pre 16 godina

Ne znam ko ce od premijerovih izaslanika, ako ne racunamo po dvojicu koordinatora po osptinama biti sa srbima na Kosmetu na dan nezavisnosti. Imaju li srbi sanse da uz retoricke reci ne damo "svetu" zemlju opstanu ako za devet godina izuzev stanova koje su sredstvima ugrozenih, po centralnoj Srbiji kupovali koordinatori i zastupnici te Vlade. Ko ce sad platiti gresku bivseg ministra Vuksanovica sto Ustavni sud vraca bivse direktore skola na funkcije, hoce li novopostavljeni koordinatori zajedno sa starim potpisivati platne spiskove, i racune clanovima svojih porodica dok ce ostatak naroda cekati da im parce hleba donese Srbi ostanite na svojim ognjistima.

italy

pre 16 godina

Albanci su natalitetom ukrali Kosovo od Srbije i imaju sada sansu da budu priznati od Amerike i 100 zemalja kako se kaze. imam medjutim jedno pitanje: sta jos hoce od Srbije?

b@anem

pre 16 godina

Da sumiramo vesti od danas:
- Koštunica i neka njegova nebulozna izjava
- Velja kaže da su se Tadić i Koštunica dogovorili oko neke nebuloze
- Dinar najniži od početka godine, ne pomaže ni intervencija NBS
- Njegovo visočanstvo, premijer, se odobrovoljio da sazove vladu. Pazite da ga ne najedite opet, možda neće više nikada sazvati sednicu
Dakle - Koštunica, Velja i Tadić opet u kolu s njima.
Uopšte ne žalim što nisam izašao na izbore. Maneken pokazuje da je totalno nesposoban, samo zna da izlaže narod pred izbore.
Zar je moguće da ne možemo da "skinemo" Koštunicu??

Illyria

pre 16 godina

Ovaj Kostunica samo nesto naredjuje...srbi da ostanu...srbi da se ne krecu slobodno...srbi da ne glasaju...srbi da ne rucaju sa albancima...albanci da se ne usude...Evropa da ne prizna...Rusija da pomaze...!?

NekoTrezan

pre 16 godina

U vezi onoga što ne možeš ništa da uradiš – da povratiš nešto što uopšte i nije tvoje, mislim na Kosovo – sve što možeš jeste da pokušavaš, pritom se pretvarajući da nešto radiš, kada samo mlatiš praznu slamu, ili nepotrebno dižeš prašinu. Naime, Koštunicin problem jeste VELIKA FRKA šta će jadni čovek da “radi” kada Kosovo zvanično postane svoja država? Kako će samom sebi priznati da je ostao bez jedinog “interesa” sa kojim se sve vreme zamlaćuje, izigravajući da je to za državu (političare) i napaćene Srbe najvažnije. Da, došao je trenutak suočavanja sa bolnom istinom da tvrdoglava fiks ideja nije realnost. Realnost konačno opasuljuje svačiju usiljenost, pa i Koštunicinu.

jaka

pre 16 godina

zahvaljujuci politicarima ala Kostunica , Milosevic , NIkolic i drugi , Srbi ste tamo gde jeste . Zbog njihove pogubne politike u svih 100 godina na Kosovu sada ostajete bez te pokrajine . U ratu ste Kosovo dobili pre skoro 100 goidna i sada ste posle izgubljenog rata i nevidjenog nasilja koje je vasa politika vodila u toj pokrajini , ostali bez nje .
S time se konacno morate pomiriti i graditi dobrosusedske veze sa svim komisjama . U nekoj novoj Evropi koja polako a sigurno dolazi i kod vas tih granica itako nece biti i Kosovo ce biti ponovno skupa sa vama i drugim evropljanima . Vreme je da i izaberete nove , mladje politicare koji vas u ti Evropu odvesti na najbrzi nacin . Sve ostalo je pogresno . Lep pozdrav od prijatelja iz Slovenije

Samir, Sarajevo

pre 16 godina

Ja ovog covjeka nikad nisam cuo da prica i o cemu drugom osim o Kosovu i Rusiji...on bi izgleda bio najsretniji kada bi Vlada srbije imala samo dva ministarstva, za Kosovo i za vanjske odnose sa Rusijom...

Kushtrim

pre 16 godina

Srbi, ko vas laze? Ovaj je gori od najgoreg. Ja mislim da nezavisno Kosovo ce biti ravnopravan dom svima ukljucujuci i Srbima. Srbi ce imati skole, univerzitet, crkve, dakle sve sto mi Albanci nismo imali dok je Milosevic bio diktator. I da ne zaboravim famoznu recenicu:"Niko ne sme da vas bije"...sve dok ne bijete sami sebe.

Colin_bgd

pre 16 godina

"za Vladu Srbije je svaki NAS covek na Kosovu..."

Sta ovo znaci:
- da albanci nisu nasi?
- da albanci nisu ljudi?
- da ne priznajemo albansko prisustvo na Kosovu?
- da necemo albansko prisustvo na Kosovu?

Takodje bih podsetio premijera da istorija nije pocela 6. oktobra 2000. godine kada ga je Ivanov primio u nekom salonu zajedno sa Slobom...

A takodje bih ga podsetio i da je Pruska, na primer, do 1945. bila visevekovna teritorija Nemacke i Nemaca, a sada je...

Skini nam se sa grbace...

Đorđe

pre 16 godina

Ako ovaj naš premijer koji se udružio sa SRS-om i SPS-om poziva Srbe da ostanu na Kosovu, onda im je vreme da ga što pre napuste.
Tamo gde je ova skupina branila Srbe, Srba više nema, teško onima koga oni brane.

Bakalar

pre 16 godina

Oni u klin a on u ploču.

Ništa vi ne brinite braćo Srbi, drug Voja jednostavno ne priznaje Kosovo kao državu. E sad ste sigurni.

To me podseća na ono kad se tuširam hladnom vodom i tresući se vičem "ala je vrrrruća, baš je prijatna".

Isto tako je i Kosovo Srbija...

igor

pre 16 godina

To sam i ja oduvek govorio,ostajte dole i ucestvujte u svim Kosovskim institucijama ne izlazite iz KPS-a,kakve paralelne institucije pa to je smesno,ko ce vam to dozvoliti i ko ce uopste postovati te i takve paralelne institucije?Sa tim je pokusano u Hrvatskoj a kraj i totalan krah tih vlada i skupstina nam je svima poznat.Znaci ostati na Kosovu postovati njegove legitimne organe samo tako cete doci do boljeg zivota?A premijer ako zeli da napravi paralelne institucije neka on ode dole i bude prvi predsednik te i takve skupstine,ovde samo pravi nered i paniku medju narodom.Srbin sam ali najiskrenije to mislim.

Srbijanka

pre 16 godina

Da Gospodine Kostunica nas narod treba da ostane u svojim kucama na Kosovu,samo bih preporucila da i ti kao i gospodin Samardzic im se pridruzite da ne osete da su zaboravljeni.Mozda ce im bolje biti i na Kosovu nego u Srbiji,vama samo trebaju politicki poeni a ne narod.

(Vlast)a

pre 16 godina

Premijer je mogao da malo porani i da to ljudima na Kosovu kaze na vreme,da ode sa vladom i umiri ih(za to ih valjda MI placamo).
Jedna stvar me zanima:moze li ko da mi objasni kad smo i od koga mi uzeli tapiju na Kosovo,da li smo je nesto platili,da li su se predhodni vlasnici saglasili,da li je moguce osvojiti teritoriju u ratu i istu na isti nacin izgubiti.
Nista konkretno,nimalo maliciozno,samo pitam,posto nisam pravnik.

H.K.Anderson

pre 16 godina

Sve se to moglo rijesiti prilicno jednostavno i povoljno za obje strane.Nadzirana nezavisnost za Kosovo vremenski odredjena da traje do ulaska i Srbije i Kosova u EU,podrucja vecinski naseljena Srbima imaju poseban status i najvise stepen autonomije i specijalnih odnosa sa Srbijom,teritorije sa srpskim kultrunim nasledjem exteritorijalne i Kosovska Mitrovica i Pristina sa statusom Districta slicno kao Brcko u BiH.Sasvim jednostavno i sad ce te se pitatri zasto to niko nije cak ni predlozio?Pa sasvim jednostavno da se to tako rijesilo kako bi sadasnji vlastodrsci na obje strane ostali na vlasti i radili sta hoce?kako bi Rusi pokupovali budzasto za sad samo pola Srbije a kasnije i ostalo?...Kako bi kriminalci na Kosovu radili to sto rade.Treba li jos pitanja?Aaaahhh da ,vidjecete vrlo brzo kako ce politicari i kriminalci sa OBJE strane vrlo brzo perfectno saradjivati jedni s drugima,ko ne vjeruje neka se sjeti iskustva BiH nakon sto je onaj nazovi rat stao.Nadam se da ce se i normalni ljudi sa obje strane ipak uskoro probuditi.Pozdrav i sve najbolje takvima.

Marko

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki NAŠ čovek na Kosovu je ravnopravan i punopravan građanin Srbije i naša je obaveza da učinimo apsolutno sve da obezbedimo normalne uslove života za NAŠ NAROD u pokrajini"
A ostali koji nisu "naši"? Gde oni žive?

italy

pre 16 godina

Albanci su natalitetom ukrali Kosovo od Srbije i imaju sada sansu da budu priznati od Amerike i 100 zemalja kako se kaze. imam medjutim jedno pitanje: sta jos hoce od Srbije?

Mila

pre 16 godina

1. Premijer Vojislav Koštunica i ostali članovi vlade da se presele na Kosovo
2. Predsednik republike Boris Tadić da se preseli na Kosovo
3. Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić da se presele na Kosovo
4. Sedište SPC da se preseli na Kosovo

Tad ću im verovati ...

praavda

pre 16 godina

Premijer kaže:Konačna reč naše jedinstvene državne i nacionalne politike je da niko osim Srbije ne može polagati pravo na teritoriju Kosova i Metohije.
Ali treba da zna da 95% ljudi koji žive u toj teritoriji nikad više neče sa Srbijom.

Dembabadem

pre 16 godina

Po mom misljenju Kostunica kasni desetak godina sa izjavama, citiram, "Naš narod na Kosovu i Metohiji treba da ostane i živi u svojim kućama, u svojoj pokrajini i u svojoj Srbiji. Za Vladu Srbije svaki naš čovek na Kosovu je ravnopravan i punopravan građanin Srbije i naša je obaveza da učinimo apsolutno sve da obezbedimo normalne uslove života za naš narod u pokrajini". Prema ovoj izjavi, mi, Kosovski Albanci nismo nikad bili gradjani Srbije,slazem se u potpunosti. Pa i svaki nas gradjanin u Juznoj Srbiji morace da ima prava kao i vasi gradjani u uskoro nezavisnom Kosovu. A sto se terorizma cini, on je vec odavno u Srbiji. I da vas zamolim da se ne ljutute na nas Kosovare ako se uclanimo u EU pre Srbije. Jedno je sigurno, Kosova ide napred u svakom pogledu dok nad Srbijom setaju duhovi proslosti, nazalost.

IgorBG

pre 16 godina

On je stvarno umislio (da ne napisem istripovao) da pise istoriju. Odluka "njegove" vlade, bas njegove, je "istorijska"! Zar to ne zvuci lepo? Kada nekog robota u 3000. godini pitaju sta ima u Srbiji (Ili sta je bilo u Srbiji, posto sumnjam da ce postojati i tada) on ce im odgovoriti: ima nalaziste u Lepenskom Viru iz kamenog doba, ima table Rimskog Cara, ima srednjovekovnih manastira i ima cuvena odluka Kostunicine Vlade s pocetka 21. veka!

Tuer Zamiri

pre 16 godina

Cudno kako lako mozes da Kosturicine reci upotrebis na ustima albanskih nacionalista. Tako bismo imali: Odluka Vlade Kosova o proglasenju nezavisnosti Kosova ima istorijski značaj jer to je jednom za uvek ponisti srpsku okupaciju u albanskim teritorijama".

Vlada Kosova, odmah po usvajanju ove odluke, obavestiti Savet bezbednosti i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija da su poništeni svi protivpravni akti o Kosovu od strane jednostranog ustava Srbije...
Ps:
Radujem kako Kosturica na veliko pozove UN i SB kao branilac medjunarodnog Zakona. To daje mogucnost da on napokon slusa sta UN i najveci Predstavnik te otganizacije ce reci o sporu izmedju Kosturice i Thacija. Bi bila sramota ako on ne bi slusao sta UN kazu i vecina suverenih zemalja postupiti po pitanju nezavisnosti. Mi Albanci dosta smo culi Kosturicu govoriti o srpskim pravima u teritorijama gde zive Albanci. Vreme je da napokon neko se seca da i mi Albanci postojimo...

bosanac

pre 16 godina

Svaki iole normalan covjek koji zivi na Kosovu, bez obzira na bilo kakvu pripadnost, vidi da je bolje prekinuti veze sa politicarima koji vode Srbiju.
Uvijek kad srpski poloticari brane "svoj" narod ispastaju svi osim njih samih. Pa dokle vise??

ko sme

pre 16 godina

Prodajte već jednom tu zemlju i gledajte da izvučete neki dobar keš. Ko živi severno od Ibra ostaće u Srbiji, ko može da živi južno od Ibra živeće, ko ne može preseliće se severnije i kraj priče. Jesu naši stari osvojili Kosovo puškom ali jesmo ga lošim i aljkavim upravljanjem izgubili. Tu sramotu će kad tad neko morati da primi a od izigravanja ludila retko kad ima koristi. Svi znamo da Koštunicu boli "duplo golo" za Kosovo i da je "kosovo", kojim ispira usta, ustvari njegova mantra za hipnotisanje ovaca istreniranih u socijalizmu da večito strahuju od spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja.

"Srbin"

pre 16 godina

Covek veruje recima dok je mlad a delima kad odraste. Po meni, svi ovi vasi politicari sa ovakvim izjavama, nekim akcionim planovima, putovanjima u NY (za svaki slucaj) itd. samo pricaju price. Kad isti daju naredbu da vojno preuzme Kosovo onda bih im verovao. Izvinite komsije srbi ali ovi vasi imaju samo jedno u glavi: fotelju i samo fotelju.
Zamislite sta bi Kostunica mogao da doprinese kao premier kad ne bi bilo Kosova. Nista. Ama bas nista. Taj covek drugacije ne bi postojao kao politicar.
Pravimo vam veliku uslugu, verujte mi!

Viktor

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki nas gradjanin na Kosovu je ravnopravni i punopravni gradjanin...." G-dinu Premijeru to izjaviste pa me interesuje ko su to Vasi gradjani,jer ja kao Albanac (koga apsolutno ne interesuje politika) do sad nisam to osetio iz dva prosta razloga
1. Iskljucili ste me sa glasackih spiskova i referenduma, samo zato sto sam Albanac i
2. Ukinuli ste mi penziju koju sam posteno zaradio samo zato sto sam Albanac iako je to steceno pravo koje se nikome ne moze uskratiti.
Ovakvim postupci kikako se drugacije ne mogu nazvati nego APARTHEJD. Prema tome vi i vasa politika izgubili ste Kosovo za sva vremena.

Enver

pre 16 godina

Naravno da će osstati g. Koštunica i trebe da ostanu i oni će živeti zajedno sa nama albancima bez ikakvih problema. To i mi želimo ali ne "u svojoj pokrajini i u svojoj Srbiji" već na svom Kosovu i u zajedničkoj demokratskoj državi Kosovo zajedno sa albancima i ostalima. ZAŠTO DA NE

nas covek

pre 16 godina

Sa kakvim ignorisanjem Albanaca na Kosovu prica ovaj covek, pa to je neverovatno. Halo, ako hoces Kosovo onda hoces Kosovo i sa Albancima!Ja ne zelim vise da Kosovo ostane u Srbiji. zarad buducnosti Albanaca koji se nigde ne pominju kao gradjani ove drzave, koji se uopste ne pozivaju da ostanu tu, koji nisu ni u jednom planu Rep. Srbije...a i zarad srpskog naroda, da se vise ne bruka pred civilizovanim svetom, jer ovi koji ga predstavljaju su nacionalisti i sovinisti cak veci i od Slobodana Milosevica!

Srdjan

pre 16 godina

Kao srbin sa Kosova koji jos uvek zivi u pokrajini, Kostunicina izjava je smesna. Gde je on bio kad je nama najvise trebao? Kad smo sve pretrpeli i bas kad se stanje poboljsalo, on sada ulije ulje u vatru. Nama je lepo ovde i niko nas ne dira pa necemo napustiti kuce i zemlju. A verujte mi da nam ne treba nicija zastita

Nele

pre 16 godina

Pa naravno da Srbi sa Kosova treba da budu pametni pa da ostanu tamo i da se ukljuce u institucije preko kojih ce ostvarivati svoja prava. Sto se Kostunice tice on bi, posto ne izgovara recenicu u kojoj nije Kosovo, trebalo da se preseli tamo. Tek tada cu poceti da mu verujem da mu je Kosovo tako blizu srca.

b@anem

pre 16 godina

Da sumiramo vesti od danas:
- Koštunica i neka njegova nebulozna izjava
- Velja kaže da su se Tadić i Koštunica dogovorili oko neke nebuloze
- Dinar najniži od početka godine, ne pomaže ni intervencija NBS
- Njegovo visočanstvo, premijer, se odobrovoljio da sazove vladu. Pazite da ga ne najedite opet, možda neće više nikada sazvati sednicu
Dakle - Koštunica, Velja i Tadić opet u kolu s njima.
Uopšte ne žalim što nisam izašao na izbore. Maneken pokazuje da je totalno nesposoban, samo zna da izlaže narod pred izbore.
Zar je moguće da ne možemo da "skinemo" Koštunicu??

Al

pre 16 godina

Predlazem Kostunici da bude uzdrzljiv i da ne pretera sa bombasticnim izjavama.Setite se samo Alzasa i Lorena posle prvog svetskog rata i opet posle nekoliko godina Francuska i Nemacka u dobrim odnosima.On samo treba da se bori za prava Srba tamo i da trazi put ka Evropi.U suprotnom nece da bude dobro ni za Srbe u Kosovi ni za Srbe u Srbiji.

Eureka

pre 16 godina

Konacni sam shvatila sta se desilo sestog oktobra!
SPS je svecano dobio NOVOG SEFA - VK. Kumovi su bili SM i Ivanov, koji je za tu svecanu priliku, doleteo prvim, jutarnjim letom iz Moskve!
5. oktobar je bio FATAMORGANA!

David

pre 16 godina

Interesantno je da toliko svojatamo Kosovo, i da ga toliko hocemo a kad pricamo o njegovom narodu govorimo samo o onom "nasem" koji tamo treba da ostane i o kome neko treba da se brine. Pa zar Albanci isto nisu nas narod ako su vec zauvek nasi gradjani? Ko brine o njihovim problemima?

Zachudjen

pre 16 godina

Koliko se secam, Kostunica sa sve Borisom je zdusno pozvao Srbe na Kosovu da NE glasaju na kosovskim izborima. Pa ne moze i jare i pare. Ti ljudi moraju da imaju osnovna demokratska i zivotna prava. Ako hoce da glasaju, imaju struju, toplu vodu, krov nad glavom... Ovakvi apeli su neverovatni. To prosto nema veze sa zivotom.

kom@

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki naš čovek na Kosovu je ravnopravan i punopravan građanin Srbije" Sta znaci to svaki naš covek? Izmedju ostalog, zbog takvih stavova, Srbija gubi Kosovo.

Maja_V

pre 16 godina

Kada neko zaista zeli da sacuva Kosovo, on lepo uradi sve moguce da pristupi EU pa onda, tamo, pokusava da spasi sta se spasiti moze! Po uzoru na KIPAR, tj. medjunarodno ne-priznavanje njegovog severnog dela, koji je,de fakto, vec tri decenije nezavisan.
Tako rade pravi rodoljubi, tako bi verovatno i Zoran...
Ali, VK je dobio sasvim drugacije instrukcije, sestog oktobra ujutru.

neshauporni

pre 16 godina

Takodje bih porucio nasem iseljenom narodu u prijateljskim i neprijateljskim drzavama da ostanu tamo - jer ko zna jednog dana cemo mozda moci da im garantujemo ....

Ruvarac

pre 16 godina

VK valjda misli da je ovo "ponistavanje unapred" nekakva bravura koja ce mu osigurati mesto u istoriji pravne nauke. Situacija je ozbiljna i zaista ne dopusta tu vrstu zamlacivanja. Cinjenica je da Kosovo postaje nezavisna, medjunarodno priznata drzava i da mi tu vise nista ne mozemo. A ono sto mozemo, mi ne pokusavamo, nego cekamo da i za to bude prekasno. Tu mislim na pregovore sa Albancima o lokalnoj samoupravi za Srbe, o skolskoj nastavi i medijima na srpskom jeziku, o zastiti kulturnoistorijskih spomenika na Kosovu, o sukcesiji i kojecemu drugom.

ns

pre 16 godina

Ovo je kompletno licemerestvo. Mislim da bi se sve sredilo kada bi se g-din Kostunica iselio na Kosovo i tamo ljudima objasnjavao svoj legalsisticki pristup - time bi uradio dve dobre stvari: nas bi oslobodio od sebe a sebe bi stavio u direktnu fuzucku odbranu srpskih interesa. Moze da ponese i primerak Ustava sa preambulom i neka ubedjuje tamo sve one koji budu hteli da ga slusaju. sa njim mogu da odu i svi oni koji zagovaraju istu ideju a ne mrdaju iz centra Beograda. Tako ce svi oni iskusiti zivot na vekovnom ognjistu i imati licni susret sa Albancima, ljudima koji takodje zive tamo na svom vekovnom ognjistu.

Nedjeljko Zejak

pre 16 godina

Ne znam ko ce od premijerovih izaslanika, ako ne racunamo po dvojicu koordinatora po osptinama biti sa srbima na Kosmetu na dan nezavisnosti. Imaju li srbi sanse da uz retoricke reci ne damo "svetu" zemlju opstanu ako za devet godina izuzev stanova koje su sredstvima ugrozenih, po centralnoj Srbiji kupovali koordinatori i zastupnici te Vlade. Ko ce sad platiti gresku bivseg ministra Vuksanovica sto Ustavni sud vraca bivse direktore skola na funkcije, hoce li novopostavljeni koordinatori zajedno sa starim potpisivati platne spiskove, i racune clanovima svojih porodica dok ce ostatak naroda cekati da im parce hleba donese Srbi ostanite na svojim ognjistima.

nataša

pre 16 godina

Ovaj čovek je ZAISTA neobavešten...ili je previše obavešten. Ja lično mislim da se pravi nevešt i da mnogo više zna nego što pokazuje...Srbijo, teško tebi...avioni nad mojom glavom se već čuju. Ne mogu da verujem!!!...

DarkoNS

pre 16 godina

poslednje vreme mi se desava deja vu, pa mi premijerov stil sve vise lice na poslednje Slobine dane:
- koristi jezik mrznje prema spoljasnjem svetu,
- komunicira sa javnoscu iskljucivo preko saopstenja,
- sprovodi svoje politicke ciljeve uz podrsku SRSom (i SPSom),
- napada demokratsku opciju,
- njegova stranka napada studentske proteste (DSS ih nije podrzala ni 96/97!)
- gubi vezu sa realnoscu i stvarnim svetom
- zivi u svojim licnim fantazijama okruzen poltronima,
- grcevito se drzi premijerske fotelje= najace funkcije u drzavi,
- nema podrsku biraca.
sta iza ovoga sledi?
Po ustavu moze jedino sam sebe da smeni- da predlozi raspustanje vlade ili da podnese ostavku.
da li smo opet zatocenici jednog coveka?
sve jako podseca na proslost...

Isak

pre 16 godina

"Za Vladu Srbije svaki naš čovek na Kosovu je ravnopravan..." kaze Kostunica.
Jel to "svaki nas covek" bolje, ispravnije i PRAVEDNIJE da se kaze svaki gradjanin Kosova?!
No, Kosunica odavno ne priznaje kosovske albance za gradjane Kosova. Koliko se ja secam, Milosevic ih je barem na papiru ( de jure) priznavao kao gradjane.

Djordje 62

pre 16 godina

Ista retorika.
od 87. pa preko Gazimestana 89.
i sve do 5. oktobra 2000. Prekid od januara 2001. do
12. marta 2003. pa opet isto. Sacuvaj Boze one cije su zivote, imovinu i teritoriju branili Milosevic i Seselj.
Dr. Kostunica, prof. Samardzic i gr. Nikolic nadoknadjuju njihovo odsustvo braneci Srbe i ostale nealbance do poslednjeg NJIH, ali NAS nece uspeti da prevare ucenici dva prethodna djavola. Neka SRS i DSS sa SPS-om kompletno svi idu na Kosovo i Metohiju pa nek se odande brinu za Srbiju.
Mi cemo se nekako snaci.

sasa jokic

pre 16 godina

Ovo je maksimum politike DS-a, i DSS-a, da deklarativno odbijaju nesto sto ce se desiti, i sto ce vecina zemalja prihvatiti! A to sto je nasa zmrljava Vlada donela nekakvu odluku, nazvao bi; "pas laje vetar nosi". Kada ce ova Vlada (zmrljava) da donese odluku od koje ce gradjani Srbije imati konkretne koristi?! Npr. SSP, to je ono sto narodu treba, sto ce poboljsati standar stanovnistvu, sto ce Srbiju pribliziti razvijenom svetu, za sta je uostalom 03. Februara narod glasao! A ne prazne price, kao ova o ocuvanju teritorije, koja je predata NATO-u 1999! Ovakve odluke su upravo suprotne interesu gradjana Srbije, ali i interesu Srba na Kosovu. Oni ce biti zrtva Kostunicine pogubne politike ciji je jedini cilj odrzanje gu...e u Premijerskoj fotelji!Prosto je neverovatno kakav smo mi rasadnik politicara, koji su u srzi losi ljudi, pa onda sve drugo!

vanja

pre 16 godina

Naucena lekcija iz rata u Hrvatskoj koju sa vama mogu iskreno da podelim jeste da: dragi sugradjani na Kosovu, ne verujte politicarima nista, nego sami procenite sta vam je ciniti za vasu i dobrobit vase porodice. A Kostunica neka se preseli u jednu od enklava (ne iz Mitrovice) pa od tamo neka koordinira sta god zeli i salje preporuke. Kako vas g.Kostunica samo nije sramota da bilo sta preporucujete? Nemate podrsku u izbornom telu za bilo koju vrstu preporuke,vec ste tu jos kratko spletom nesrecnih okolnosti.

Illyria

pre 16 godina

Ovaj Kostunica samo nesto naredjuje...srbi da ostanu...srbi da se ne krecu slobodno...srbi da ne glasaju...srbi da ne rucaju sa albancima...albanci da se ne usude...Evropa da ne prizna...Rusija da pomaze...!?

NekoTrezan

pre 16 godina

U vezi onoga što ne možeš ništa da uradiš – da povratiš nešto što uopšte i nije tvoje, mislim na Kosovo – sve što možeš jeste da pokušavaš, pritom se pretvarajući da nešto radiš, kada samo mlatiš praznu slamu, ili nepotrebno dižeš prašinu. Naime, Koštunicin problem jeste VELIKA FRKA šta će jadni čovek da “radi” kada Kosovo zvanično postane svoja država? Kako će samom sebi priznati da je ostao bez jedinog “interesa” sa kojim se sve vreme zamlaćuje, izigravajući da je to za državu (političare) i napaćene Srbe najvažnije. Da, došao je trenutak suočavanja sa bolnom istinom da tvrdoglava fiks ideja nije realnost. Realnost konačno opasuljuje svačiju usiljenost, pa i Koštunicinu.

jaka

pre 16 godina

zahvaljujuci politicarima ala Kostunica , Milosevic , NIkolic i drugi , Srbi ste tamo gde jeste . Zbog njihove pogubne politike u svih 100 godina na Kosovu sada ostajete bez te pokrajine . U ratu ste Kosovo dobili pre skoro 100 goidna i sada ste posle izgubljenog rata i nevidjenog nasilja koje je vasa politika vodila u toj pokrajini , ostali bez nje .
S time se konacno morate pomiriti i graditi dobrosusedske veze sa svim komisjama . U nekoj novoj Evropi koja polako a sigurno dolazi i kod vas tih granica itako nece biti i Kosovo ce biti ponovno skupa sa vama i drugim evropljanima . Vreme je da i izaberete nove , mladje politicare koji vas u ti Evropu odvesti na najbrzi nacin . Sve ostalo je pogresno . Lep pozdrav od prijatelja iz Slovenije