Nedelja, 03.02.2008.

22:29

Tadić: Sada je vreme za veliki rad

Novi-stari predsednik Srbije Boris Tadić u prvom obraćanju rekao da je Srbija danas Evropi pokazala svoj veliki potencijal.

Izvor: B92

Tadiæ: Sada je vreme za veliki rad IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Željko

pre 16 godina

Boris Tadić je nabrajajući susjedne zemlje u kojima su glasali državljani Srbije dva puta nabrojao zemlje u regiji među kojima je bila i Republika Srpska, bez spominjanja Bosne i Hercegovine kao države. Ovakav odnos prema susjednoj zemlji i obraćanje isključivo srpskim glasačima, još je licemjernije kad se uzme u obzir činjenica da svoju pobjedu duguje svim gradanima u Srbiji, jer su upravo glasovi pripadnika svih nacionalnih manjina bili jezičak na vagi u njegovu korist. Je li ovo nova prodemokratska i proevropska politika?! Ako ne barem zbog toga trebao je barem da se sjeti Sarajeva, grada u kojem je rođen i koji je ujedno prijestolnica Bosne i Hercegovine.
Pozdrav iz Sarajeva i iskrene čestitke :)

VlaZi

pre 16 godina

Mislim da slogan koji govori o "osvajanju Evrope" zvuči smešno (pa EU je osvojila Srbiju, ne obrnuto) i neumesno (jer se tokom devedesetih osvajalo...). Glupo je od nekoga tražiti respekt! Da bi Evropa respektovala Srbiju i njen narod (valjda je mislio njene gradjane) trebalo bi da radimo dela po kojima bi nas respektovali. Dela su nešto drugo nego očekivati da nas sad EU primi i daje nam pare (investicije). Zasucite rukave (prvo predsednik, poslanici i vlada) pa onda i gradjani. Dosta je bilo priče, kukanja, treba pametno i efikasno raditi, usavršavati se umesto sedeti po ceo dan u kafićima isl.

Aca

pre 16 godina

Ja sam privatnik i zivim i radim u unutrasnjosti od 1980. godine. Nemam ni jednog dana kasnjenja sto se uplata obaveza tice. Ali - ovog meseca januarske obaveze za radnju necu moci da platim iz jednostavnog razloga sto nisam mogao da zaradim. Prvi put u toliko godina nisam mogao da ostvarim niti licni dohodak, niti da skupim bar za uplatu obaveza. Tadicu - moraces dobrano da zasuces rukave da bi bar malo ovom narodu biti bolje, jer ni ja, a ni dobar deo gradjana ove drzave vise NEMA ZIVACA da gleda tvoja politicka popustanja, dogovore, pregovore i nesposobnost. Sada si se provukao kroz iglene usi i ja to pozdravljam, ali sledecu put (a to ce biti veoma skoro, jer nastupaju novi izbori) ukoliko se nesto ne promeni - neces imati vise sanse da sedis u toj fotelji i primas tih svojih 7000 EURa mesecne plate + sve ostalo sto primas. Radi i ne samo radi, nego i URADI nesto za ovaj narod, jer mi sada stojimo na litici i samo sto se ne sunovratimo. Srbija nije Beograd, pa da svi lepo zive - Srbija je i unutrasnjost - prosetaj malo selima i razgovaraj sa narodom, ali ne kao sto si to radio u kampanji. Oslusni sta narod prica. A narod je poceo da cuti sto je prvi pokazatelj da nam svima pristizu crni dani. Ne mozemo imati evropske i vise cene, a da nam plate budu na nivou koji je ispod casti i ljudskog dostojanstva. To tako vise ne ide.

Najčistija pobeda

pre 16 godina

Čestitam omladini Srbije što je juče masovno glasala i praktično odlučila ishod izbora, a to je pobeda Tadića bez pomoći Koštunice, Velje i Palme. Čestitam Predsedniku Tadiću, ali ga podsećam da je i dalje Premijer Vlade Srbije Koštunica, čiji je DSS 2000. godine ušao U DOS sa 3% glasova i sada se 2008. godine polako vraća na taj procenat. Posle svega, baš me interesuje MORALNA DILEMA: kako će najveći jučerašnji gubitnik - Koštunica sa Veljom, biti i dalje Premijer Vlade Srbije.

Biljana

pre 16 godina

Cestitam nama svima na demokratskom predsedniku. Sledeci korak: resiti se Kostunice koji godinama usporava razvoj Srbije i napraviti pravu progresivnu Vladu. Kad se resimo Kostunice resicemo se i korupcije i kriminala.

Pedja

pre 16 godina

Tadicu su pobedu donele nacionalne manjine i ldp. Juce sam zapusio nos i glasao za Vojinog najboljeg druga u politici. Naravno da nisam glasao za Tadic vec sam glasao protiv Niolica.

Ivan Nisevic

pre 16 godina

Ko je glasao za Nikolica, taj nije "kaznio DS" vec je kaznio sebe. Nas narod je jos uvek nije shvatio demokratiju. Izbori nisu kladionica a politika nije utakmica. Mi nismo pasivni gledaoci kao u Titovo vreme vec odlucujemo o svojoj buducnosti! Zato mislite!

ivan

pre 16 godina

Cestitke gradjanima Srbije sto su smogli snage da ponovo vade politicare iz "bule". nadam se da ce se neko konacno opametiti jer ovo je cini mi se zadnja sansa da se krene u obracun protiv bezakonja, korupcije, laznih obecanja. Ko sto su mnogi ovde rekli ovaj rezultat treba shvatiti kao ozbiljnu opomenu. Voleo bih da ukoliko Djelic ne potpise 7. februara sporazum, javno objasni gradjanima zasto nije. Vec poodavno nam bode oci onom njegovom naostrenom olovkom, pa ako se to ne desi onda ocekujem da da obrazlozenje pa i da podnese ostavku. To bi za mene znacilo da su ozbiljni i da njihove price o boljem zivotu nisu samo predizborna obecanja. Pa da ga vidimo.

Voki

pre 16 godina

Bilo bi mi beskarajno drago da konacno cujem, a bogami i vidim nesto sto nisu ciste bajke od Tadica. Vase muke, i hod po trnju tek predstoje!

Pedja

pre 16 godina

E, pa hajde onda da krenemo konkretno, od obecanja do obecanja...Da pocnemo od potpune saradnje sa Hagom.
Imate gospodine predsednice pobedu i vecinu u Vladi, nema cekanja!

zrad

pre 16 godina

Ponovo je pobedio strah od promena. Nije pobedio Tadic i rezultati njegove politike. Ako je dobro radio zasto je morao da se bavi ovako prljavom kampanjom. Rezultat 50%-50% govori da je politika iz prethodnih 8 godina porazena. Nazalost Srbijom ce i u narednom periodu vladati BEOGRADSKI KRUG DVOJKE. Zasto se toliko likuje i bahato ponasa? Valjda zato sto ce isti likovi i dalje zadrzati iste pozicije na vlasti i jos vise uvecati svoje bankovne racune. Zalim te Srbijo...zalim.

Xobo

pre 16 godina

Interesantno je da je Nikolic dobio 500000 glasova vise u odnosu na prvi krug.
Tadicevi glasovi razlike su oni koji su protiv Nikolica, bar 800 000.
Svaka cast i Nikolicu i Tadicu na korektnosti i obracanju javnosti. Nikolic je na vreme presekao bilo kakve ideje o neredima i neizvesnosti, a opet je i Tadic u obracanju pomenuo i 2 miliona biraca koji nisu glasali za njega.
Dosta nam je bre Vucica, ali i Pajtica i Petrovica i slicnih. Cak su i potezi pojedinaca koji pljuju sada imena Marije Serifovic i Kostunice i sl. veoma prizemni. Glasao je svako za svoj izbor. Nadam se da ce nam pre parlamentarnih izbora biti primetno bolje, u suprotnom bice kriticno.
Dosta nam je vise politike, dajte jos vesti o Maradoni kao gostu na koncertu Kuste i Neleta u Madridu ili o nasim teniserima. To su nasi ambasadori.

slepi posmatrač

pre 16 godina

nemojte da ova pobeda bude gorka.
zakon u šake, uništavanje korupcije(i u svojoj stranci, naravno).
ako ne postanemo država gde je zakon iznad svega i gde nema brige za svakog gradjanina - onda možemo da glasamo i do 150 - og kruga.
nemojte dozvoliti da ukazano poverenje ostane potvrdjeno samo retorikom i namrštenim izrazom lica!

himalaji

pre 16 godina

Mislim da je vreme za veliki rad odavno trebalo da pocne.
Razlog za ovoliki broj glasova Tomi je upravo zato sto se nista nija radilo, sem poziralo.
Krajnje je vreme za pocetak rada...

dragana

pre 16 godina

ja sam nekako mirno sacekala ove rezultate glasanja, bez imalo euforije. glasala sam za tadica, ali i da je pobedio toma....ne bi mi bilo pravo, ali ne bih se ni nesto mnogo potresala. problemi u ovoj zemlji su brojni, i daleko od toga da ce sam boris ili toma, uspeti da nesto bogznakako promene na bolje. slazem se sa svima koji su rekli da je ovo poslednja opomena demokratama i da bi sad trebalo da se uzmu u pamet. i proslih izbora su svi bili iznenadjeni tominim glasovima, za parlament da ne pricam. dakle, stari-novi predsednice, cuvaj se! nije ti lako, pored svega imas i radikale koji ti disu uz vrat...ovaj put postupi mudro, napravi malo cistac u sopstvenoj partiji, jer sledeci izbori su njihovi. koliko god mi se to ne dopadalo, desice se ako se demokrate ne opamete.

ae

pre 16 godina

"On je kazao da nakon njegove izborne pobede postoji mogućnost da se rešavaju veliki problemi, kriminal i korupcija, a podsetio je i na predstojeće lokalne izbore." e ta mogucnost treba da se iskoristi... za pocetak neki miskovic na proveri bi mogao biti dosta transparentan primer sa reci na dela.

Mare

pre 16 godina

gospodine predsednice nadam se da ste svesni da su vam LDP-ovi glasovi doneli prednost od sto hiljada glasova i nadam se da ce te to imati u vidu, ovo vam je poslednja sansa, bar sto se mene tice, pamet u glavu!

зоран

pre 16 godina

Све је исто само њега (Слобадан Милошевића) нема. Кримал је на врхунцу, привредни криминал, утаја пореза, олигарси шире свој капитал, монопол расте, незапошљеност расте, куповна моћ грађана пада, сигурност опада, насиље на спортским теренима обара рекорде, намештање утамица је све веће и веће, дешавају се мистериозна убиства која остају неразјашњена. Србијо пробудисе, Тадићу пробудите се.

pata

pre 16 godina

Ni malo mi se ne svidja kampanja ucene koju je vodila medjunarodna zajednica ovih dana u vezi izbora predsednika u Srbiji. To zaista nije bilo ni malo demokratski. Tadicu, lati se posla, dosta je bilo praznih prica, ti si vec cetiri godine predsednik i slabo si sta uradio. Srbija nije birala izmadju tebe i Nikolica, Srbija je birala izmedju straha i zelje da pobegne od same sebe. Lati se posla vise, i prestani da nas lazes i nas i sebe i druge, jer nece na dobro da izadje. Srbija je u mraku i ako ne znas gde se pali svetlo, u teskom si problemu, jer ces morati da izumes struju kao Nikola Tesla, ali odmah i sada, jer sutra ce biti prekasno.

nada

pre 16 godina

Cestitam na pobedi Predsedniku Tadicu i nadam se da je ovo poslednji put da smo glasali na "sudbinskim i istorijskim" izborima, da ce kako nama tako i nasim pirijateljima i komsijama koji su glasali iz meni apsolutno nejasnog razloga za Nikolica biti bolje i da nikada vise necu razmisljati o tome da pakujem kofer. Zasucimo rukave svi zajdeno, ne moze Boris sam, hajde da vise udjemu u EU i da narednih godina brinemo o kamatama, indexima na berzi, skolarinama, zdravstvenom... i da nam ne preskace srce dok nam saopstavaju ime novog predsednika....

a.i.

pre 16 godina

Jedan sam od onih koji je glasao samo u ovom drugom krugu i to samo iz razloga sto dobro pamtim zlo iz devedesetih. Iako sam mu dao glas sigurno nisam glasao za Tadica. Gospodine predsednice narod je izuzetno nezadovoljan vama i vasom vlascu, ovo kako rade vasi ministri narocito Djilas i Milosavljevic je sprdacina (istina ministri iz drugih partija su uglavnom jos gori). Poslednji je cas da se pozabavite sobom i svojim ljudima, narocito njihovim vezama sa tajkunima. Ovog puta ste se provukli, sledeci put ako nastavite ovako sigurno necete.

dejan topola

pre 16 godina

Ovo je prilika Tadicu da se stvari u vladajucoj koaliciji preurede. Mislim da, ukoliko se dodje do parlamentarnih izbora, a pritom potpise SSP, veliki izgledi postoje da DS, G17, LDP pa mozda i NS oforme novu vladu. Evidentno je da ce rejting LDP nadmasiti DSS i to ce demokratski blok okrenuti centru i odlucnoj reformskoj politici. SRS ce biti snazna konzervativna stranka, a DSS i SPS politicka ostrva na liniji izmedju vlasti i opozicije bez jasnog oslonca u birackom telu. Vreme ce kazati svoje, a i dobro je sto Kosovo vise nije kljucno pitanje.

Tanja

pre 16 godina

Ja sam glasala za Tadića!! Ali mislim da ne bi pobedio da mu podršku, osim navedenih, nisu dali člsnovi LDP-a, doduše ne svi(iako ogramna većina), jer znam i one koji nisu glasali...kao i neki simpatizeri DSS-a ali u mnogo manjem procentu u odnosu na LDP...U svakom slučaju sve čestitke PREDSEDNIČE...

Igor

pre 16 godina

Najlepse cestitke za Vas Gospodine Tadicu. Moram da kazem da sam glasao za Vas, kao jednu stabilnu osobu lepih manira koju Srbiju predstavlja na retko lep nacin, a ne za vasu stranku. Od mene cete uvek imati podrsku ma gde bili jer ste jedan od retkih koji osvetlaju obraz ove zemlje. Ja sam spreman za promene samo dajte jednom da realno i pocnu .

bud

pre 16 godina

Cestitke svim Srbima koji su glasali za predsjednika Tadica.Sad treba da ostvari sve ono sto vam je obecao,ali svi morate dat doprinos a pogotovo oni koji nijesu glasali za Tadica.Jos jednom srecno,navijala sam da vam Tadic pobijedi,iako zivim u susjednoj drzavi CG.

nesvesni

pre 16 godina

Pa cestitam,
a sada je na redu da vidimo kada cemo u tu Evropu, ili kada ce evrospki prijatelji doci kod nas da nam okupiraju Kosovo,
kada ce Mladja da nam otvori radna mesta koja je u prethodnih 8 godina zatvarao,
da osetimo da tu ima razlike.

apstinent

pre 16 godina

Tresla se gora rodio se mis, u prevodu nista novo. Nadam se da ce ovaj put biti i poslednji. Zamislite stalno se prica o boljem zivotu, napretku, putu u Evropu, a radikali iz izbora u izbore imaju sve vise glasova, to je paradoks.Nemoj te nam vrdjati inteligenciju visokom politikom, akcijama, manekenima u politici, odmah da se razumemo tu su i ministri prosvete koji pricaju o svemu samo ne o prosveti ili ovi hleb za tri dinara, svi su isti. Nek jenom svate dosta nam je laznih obecanja, uradite jednu, ali samo jednu stvar koju ce razumeti obican narod i ta stranka ce pobedjivati i imati podrsku nas koji razmisljamo i pamtimo sta ste do sada rekli, a sta uradili. O radikalima ne treba trositi reci oni su se pokazali. Ali ovi novi (svi koji iy dosa) sto obecavaju osam godina jos mogu da isprave svoje greske. Primanje porodilja je 65% plate, svaka zena devojka ako zeli posao u boljoj firmi mora da odgovori na indiskretno pitanje ako hoce decu ne vredi joj ni diploma Oxforda nece dobit posao. Cena pelena cista sitnica. Bolonjska deklaracija sve samo ne to. Ispit i dalje kosta koliko kosta i svi to znaju. Na putevima se gine i to svi znaju ali zakon samo sto nije, vec tri godine. Kupujemo u samo jednom marketu ako nije taj onda i ovaj drugi strani ima istu cenu proizvoda. Ja i dalje ako hocu kod lekara moram da trazim vezu da bi rezultati pregleda bili realni ... Zapamtite bolji zivot je serija iz 1988. Evropu mozemo osvojiti samo u riziku. Srcem se nista ne reseva, vec pamecu. Ne vredjajte nam inteligenciju obecanjima vec nesto uradite i ja cu biti prvi na izborima i pre svih penzionera ubaciti listic za bolje sutra svih nas. apstinent, BG.

Igor

pre 16 godina

Pre par dana sam izvadio pasos i spremio najnuznije stvari u koferce - za svaki slucaj. Tuzno je koliko su radikali iz okoline (koje poznajem i sa njima se vidjam svaki dan) ravnodusno gledali na situaciju. Znali su da cu otici ako pobedi toma. I onako naokolo ... jos komentarisu ... pa i treba da ides ako mozes... aman ljudi jesmo li mi normalni ? Srecom, ovaj put je dobro zavrseno ali ako se 'reforme' ovako nastave za 5 godina, toma ili neki drugi (vucko?) sigurno ce pobediti... i to sve u slucaju da na prolece ipak ne zaratimo protiv celog sveta...
Smesno ali istinito ... vise od 10 ljudi rece onako ravnodusno ... "bice rata na prolece" ...
Ne daj boze!

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Sledeca izjava ce biti tipa"one akcije od 1000 eura nisu od 1000 nego od 100,zafrknuli smo se u jednoj nuli":))
A ja se kladim da je Boris samo zbog toga dobio ove izbore!

Igor

pre 16 godina

Cestitke Predsedniku Tadicu uz zelje za puno uspeha u narednih 5 godina. Sve to uz opomenu da smo ovog puta imali lak (ali zbog Kosova tesan) izbor izmedju odrzavanja loseg stanja i uvodjenja jos goreg. Tadic mora da shvati da je promena uvek dobra, a ne ici napred znaci ici u nazad! Stoga, trebalo bi da rascisti sve veze sa DSS i ostvari novu koaliciju sa G17, LDP, i strankama etnickih manjina... U isto vreme, Tadic mora da iskoristi ovu priliku da privuce pro-evropse elemente iz DSS i zada sudbonosni udarac sadasnjem premijeru. Ovaj je poljuljan i zreo za slanje na margine srpske politicke istorije. Za to je vec krajnje vreme.
Radikali ce sami po sebi doci na svoje mesto (20-tak %), cim kosovska kriza splasne otcepljenjem ili nekim drugim putem...
Pozdrav od vashingtonske dijaspore koja je i ovog puta bila na pravoj strani!

Neutralni

pre 16 godina

Ljudi, manite se euforije. Toga je bilo i prosli put. Zapitajte se da li smo se pomakli milimetar u odnosu na prethodne predsednicke izbore. Pa zar smo kao nacija toliko neodrasli sve moramo da pocinjemo sa URRAAAAA i sa klicanjem POBEDA, a za par dana/nedelja/meseci ce sve biti po starom. Ako demokrate imaju makar malo casti i pameti, shvatice da je ovakvo stanje neodrzivo. Mi glasaci smo odradili deo posla, sada je na redu da vlast nesto konkretno uradi. Ako Tadic misli da je pobedio zato sto je mnogo dobar, grdno se vara. Pobedio je zato sto je Nikolic los. A ovu cinjenicu je gospodin Canak vrlo lepo formulisao veceras.

janos

pre 16 godina

Casa je 50% puna, ali je 48% prazna! Sada treba brzo i pametno reagovati, organizovati lokalne izboe i jednom za svagda najuriti tunjavog, selju i ostale slicne iz javnog zivota.Ovakva sansa se ne javlja svakodnevno,ne treba je propustiti.

Dia

pre 16 godina

Predsedniče Tadiću, čestitam Vam na pobedi a gradjanima Srbije na iskazanoj odgovornosti i dobrom izboru.

A sad, vladajte! Dali smo Vam pravo da nas zastupate i predvodite - činite to! Pokrenite procese koji su zreli, lomite konstrukcije koje nam štete, zauzmite jasne stavove!

Znamo da ste fini i pristojni, i to želimo i da ostanete. Ali sad, budite lider!

kamarad

pre 16 godina

Svima mora da bude jasno da dobar deo glasova, koji je sigurno bio odlucujuc u Tadicevoj pobedi, Boris nije dobio zahvaljujuci svom prethodnom radu i politickim potezima koje je povlacio. To su glasovi protiv Nikolica.

Borise, nemoj da prokockas poverenje koje si dobio. Ne dozvoli da opet budes taj koji ce da se povinuje odlukama i politici manjinskih snaga u koaliciji u kojoj se nalazis. Sada je pravi trenutak da, sa punim pravom i autoritetom, preuzmes kontrolu nad situacijom.

A mi cemo biti tu da podrzimo tvoj evropski put zasnovan na zdravom sistemu vrednosti.

Jer,

ZIVOT JE ZAKON!!!

Ivana

pre 16 godina

Bog nas je pogledao... Dosta je bilo licemerne kohabitacije, Tadic bi sada morao da raskrsti sa narodnjacima i da pocne ozbiljnim delovanjem da vraca poverenje naroda u DS, da nam se ovako tesan rezultat vise nikad ne ponovi!

sale nis

pre 16 godina

Procitaj predsednice sve ove komentare, bices jos bolji predsednik ! Sad IMAJ SRCE, SRUSI VLADU, i pobedi sa Dinkicem, Rasimom, Madjarima, CHEDOM i Chankom, pa Bog danas vidi ! Sale. Nis.

Ja zelim jako, ja zelim snazno

pre 16 godina

Odahnuo sam. I hvala svima na ovakvom izboru. Ipak, oni ljudi koji su se okupili na Terazijama bili su najvernije pristalice, a cela Srbija je jasno cula sta su rekli. Rekli su - Dole Kostunica, i zapevali onu pesmu sa kojom su Kostunicu i doveli na vlast...samo sto je ovoga puta premijer bio u glavnoj ulozi. Borise, poruka je jasna! Na sledecim izborima svi gubimo ako se politicki ne obracunamo sa onima koji koce nas dodir sa Evropom. U suprotnom odose nasi glasovi bestraga i evropska Srbija ih nikada vise nece imati na ovakvoj gomili. Ili mi ili oni! Krajnje je vreme! Pocni da radis!

зоран

pre 16 godina

Честитке Тадићу на победи јер сам ипак за тај демократски блок али је жалосно што народ нема избор између правих политичара већ мора да одлучује које је мање лошије решење за Србију. Жалосно је што се не може саставити демократски блок без ликова као Коштуница и Тадић. Тадић је на изјавио "Сад је време за велики рад" Да ли он то каже да се досад није радило, да ли каже да од јуна 2004. до сада није радио? Стално обећава једно исто. На једном митингу мислим у Ћуприји обећао је да ако он победи има да се изгради (не могу да се сетим шта) па где је тај човек био од јуна 2004. до сада да то изгради??? Исти случај и са Коштуницом!!! Ипак честитке Тадић на победи пожелимо му успеха али сам песимиста иако сам гласао за њега победило је мање лоше решење за Србију. Нама требају принципијелни људи који имају циљ где треба да се креће Србија као што су: Ђинђић и Лабус нажалост којих више нема на политчкој сцени (првог уопште више нема међу нама, нажалост убише га криминалци(а другог нема јер се човек повукао видео да нема са ким да ради да је свима интерес само свој џеп а не интереси Србије))

Sloba

pre 16 godina

Cestitam Borise, i ja sam danas glasao za tebe, ustvari protiv Tome, kao i jos 230.000 clanova LDP-a.
Zar ti nasi glasovi nisu trebali? Zar smo mi isti kao Kostunjavi i Velja, kao Toma i Dacic? Hajde sto Cedino ime ne smes da izgovoris, ali mogao si i nama, obicnim i normalnim ljudima da se zahvalis, ili bar pomenes glasace LDP-a.
Bice jos izbora, mozda veoma brzo, a mi rastemo iz dana u dan. S kim mislis da menjas Srbiju ako ne sa nama?
Jos jednom, cestitam!

imperia

pre 16 godina

E sad Gospodine Tadicu metlu u ruke i prvo cistka u svom dvoristu. Ima dosta paucine koja mora da se skine(Kostunica, Ilic), pre nego sto stignemo do Evrope.
U suprotnom, kaze se: "Ista stvar, drugo pakovanje!"

Nikola

pre 16 godina

Majstore svaka cast na pobedi! Sad je vreme da se krene u rad i borbu za bolji zivot, samo tako ces narodu dokazati zasto te je birao. Srecno!!!

zagreb

pre 16 godina

Sve cestitke iz Zagreba...
malo smo se uplasili, al sad je ponovo osmijeh na licu..zalim vam svima sretniju buducnost ...i vama i nama:)

Adrijana

pre 16 godina

Sve cestitke! Iskreno slazem se sa gospodinom Cankom da je milion ljudi glasalo protiv Nikolica ,a ne za Tadica!

Ja imama 21 godinu i zaista ne znam kako je bilo za vreme Milosevica,da iskljucim ono bombardovanje,ali po prici mojih roditelja,nije bilo dobro.Nikada me nije zanimala politika ali sam izasla na izbore iz mnogo razloga.Moja porodica mnogo,ali mnogo bolje zivi od kada je Boris Tadic predsednik,moram priznati!
Sta ce i kako ce biti to ne znamo ali se iskreno nadam da ce se svi oni koji su glasali za radikale opametiti i shvatiti da ako zele dobro ne zele SRS!

Nadam se da ce taj dan doci vrlo brzo jer ja te ljude nikako ne razumem!

snezana kg

pre 16 godina

Poruka za Tadica: Ne zavaravaj se, opet se glasalo protiv samo ovog puta protiv Tome Nikolica. Moja porodica i ja smo ti dali glas ( a i verovatno onih 800.000 biraca vise) ne yaton sto smatramo da si dobar, vec zato sto si manje los. Inace za DS glasam od pocetka. Ako i dalje budes dozvoljavao ljubitelju macaka a ne ljudi, da unistava DS i Srbiju, ovo je poslednji glas od nas koji si dobio. Ne zelim da moja deca smatraju da je pravljenje trulh kompromisa prava stvar. Od tebe za sada mogu vrlo malo dobrog da nauce.

blagoye

pre 16 godina

Sa samo 1 ili sa 100 000 glasova prednosti, POBEDA JE POBEDA! Cestitam novom (starom) Predsedniku i svesnom delu nacije!

Medjutim, cinjenica da polovina nacije ima ubedjenja diametralno suprotno u odnosu na moja, i da broj takvih iz godine u godinu, od izbora do izbora, raste, sve cesce imam povoda da razmisljam da neke naredne predsednicke izbore pratim iz neke druge zemlje.

Biljana

pre 16 godina

E pa dobro, a sad na spavanje, treba sutra videti kako zaraditi za komad hleba i preziveti jos jedan dan.Ko god pobedio njemu i njegovom okruzenju je super, a mi tzv. obicni ljudi i dalje trebamo jesti.

vu

pre 16 godina

Izbegnuta je ponovna konfrontacija sa zapadom i legalizacija politike Slobodana Milosevica. Medjutim, bez euforije treba gledati na stvari. Ja sam vise puta ponovio gde je DS, jer ta oblast u njihovom resornom ministarstvu, demonstrirala princip partijske pripadnosti a ugusila strucnost. Radi se o osetljivom pitanju... Za Evropu treba biti u delima ne na recima i u predizbornoj kampanji.

neshom

pre 16 godina

Nisam glasao za Tadica, nego protiv Nikolica i SRS. Ako novi-stari presednik ne pocne da radi na onom sto je obecao u kampanji bojim se da je sledeci predsednik njihov (SRS).

voja

pre 16 godina

Kiseo osmeh našeg novog predsednika znači da je svestan da je dobio 1 000 000 glasova u drugom krugu od gradjana koji su glasali protiv Tome Nikolica a ne zato sto ima dobru ideju!!!

Superman - Blok 45

pre 16 godina

Cestitke Bokiju! Ipak nismo bili blizu litice kako je iz prve izgledalo.

Mozda jos vaznije od Bokijeve pobede je to sto je narod, izgleda, naucio koliko su izbori bitni i kako se utice na veliku politiku - da se to radi cinjenjem na izborima i promisljanjem, radije nego guranjem glave u pesak i svakodnevnim gundjanjem i negativnim i samosazaljujucim stavovima.

Napravicemo zemlju shodno nasim zeljama i snovima. To je moguce, i nije mnogo tesko. Trebamo samo slobodno da biramo i mastamo sta zelimo i onda da zasucemo rukave i svaki dan malo po malo da to i napravimo.

petar_pan

pre 16 godina

nadam se da je ovo poslednji put da glasamo protiv. Treba isporuciti ispuniti obaveze prema Hagu koje su pre svega obaveze prema nama samima. Treba isterati do kraja pricu sa Kosovom i postaviti osnov za pravnu drzavu. Ko nije spreman da radi neka ustupi svoje mesto onima koji jesu

ana

pre 16 godina

Gospodine Tadicu, cestitam Vam! Zelim da znate da sam glasala za Vas! Ali samo za Vas, ne za stranku koju vodite. Cula sam Vase obracanje narodu ispred sedista Demokratske stranke, cula sam sta ste rekli o Kosovu i radujem se tome. Cula sam takodje i da ste rekli da vam trebaju ljudi i radujem se sto i na to mislite. Nadam se da cete narednih pet godina iskoristiti na najbolji nacin! Sve najbolje, gospodine Predsednice!

gradjanin bg

pre 16 godina

Glasao sam za Tadića ali nakon njegove pobede nisam osetiko bilo kakvu euforiju zbog toga što sam kao i veliki broj drugih ljudi glasao za kandidata B da ne bi pobedio kandidat A. Mislim da g-din Tadić ne bi trebao da se opusti zbog ove tanke pobede jer ukoliko nastavi sa svojom politikom ne činjenja SRS će nakon sledećih parlamentarnih izbora imati predsednika vlade.

GuC

pre 16 godina

Ja sam presrecana sto mi Nikolic nije predsednik! Tadicu, LDP je i nastao zbog tvoje kohabitacije, neodlucnosti, sporosti i nemanja ikakve strategije. Svesno si se dao na iskoriscavnje Kostunici. LDP glasaci su bili tvoji i DSa ali su hteli brze i bolje...nista vise! Nikada nemoj da previdis ovo i potrudi se da se obratis i njima, kad si to vec ucinio sa radikalnim glasacima. Pa zar ni jedna Vesna Pesic nije dovoljno dobra Borise??? Od sutra ponovo otkucava sat!

Branislava

pre 16 godina

Cestitam iz Nemacke nasem narodu put prema demokraciji.Nikad ne zaboravite da smo mala balkanska zemlja koja zavisi od Evrope ali i od Rusije.Samo put u sredini moze nas zastiti od Amerike.

Aleksandar Cupic, Vrsac

pre 16 godina

Posle svega sto se danas desilo, staviti LDP u isti kos sa DSS-om je odraz politike koju Predsednik namerava da ne menja. Pomalo je nejasno da li je to stav DS ili Borisa Tadica, ali izgovoreno je pred milionskim auditorijumom i zasluzuje objasnjenje. Glasaci LDP bili su danas na glasanju i glasali su za evropsku Srbiju. Zasto je Predsedniku tesko da prizna da su mu oni doneli pobedu.

Nebitno

pre 16 godina

Gospodinu Tadiću sve čestitke! Posebno treba istaći da se skoro nije desilo da neki ovdašnji političar tako politički zrelo komentariše svog protivnika i dva miliona ljudi koji su za tog protivnika glasali! Možda za ovu zemlju i ovaj narod ima neke nade, hvala gospodine Predsedniče!!!

Nada

pre 16 godina

Ovi izbori su pokazali da radikali imaju sve veći i veći potencijal koji će se realizovati ukoliko se uskoro ne počnu otvarati nova radna mesta. Većinu ljudi ne zanimaju vize i članstvo u EU već plata koja može da dotegne od prvog do prvog u mesecu. Zato treba zavrnuti rukave...

Boki

pre 16 godina

Ovo je bio referendum za bolji zivot. Takodje, ovo je opemena za EU, ali i za DS. Ukoliko DS ne ocisti prvo svoje redove, pa nakon toga celo drustvo, sledeci put nece biti podrske naroda. Tadicu, iskoristio si referendum!
Pamet u glavu!

Michel

pre 16 godina

Cestitam Srbiji na, konacno, dobrom izboru. Samo, nesto imam rezervi u Tadicev uticaj da "ocisti" i "uredi" Srbiju. Ti ima dosta vrlo ukorenjenog olosa, i s time mnogo korupcije. Ali, imam nadu da kao mlad on ce bar poceti taj proces. Mnogo srece u radu, Tadicu.

Duska

pre 16 godina

Cestitke, gospodine Predsednice. Sada kada je Srbija demokratska zemlja krajnje je vreme da postane i pravna drzava sto ona jos uvek nije. Nece Vam biti lako ali morate sada na ozbiljan posao i SAMO NAPRED!

citalac

pre 16 godina

Cestitke predsedniku Tadicu i sva podrska ka punoj saradnji sa Hagom - kao merilom ka priblizavanju evropskim vrednostima, a kasnije i standardom zivota i rada.

snezana kg

pre 16 godina

Poruka za Tadica: Ne zavaravaj se, opet se glasalo protiv samo ovog puta protiv Tome Nikolica. Moja porodica i ja smo ti dali glas ( a i verovatno onih 800.000 biraca vise) ne yaton sto smatramo da si dobar, vec zato sto si manje los. Inace za DS glasam od pocetka. Ako i dalje budes dozvoljavao ljubitelju macaka a ne ljudi, da unistava DS i Srbiju, ovo je poslednji glas od nas koji si dobio. Ne zelim da moja deca smatraju da je pravljenje trulh kompromisa prava stvar. Od tebe za sada mogu vrlo malo dobrog da nauce.

Aleksandar Cupic, Vrsac

pre 16 godina

Posle svega sto se danas desilo, staviti LDP u isti kos sa DSS-om je odraz politike koju Predsednik namerava da ne menja. Pomalo je nejasno da li je to stav DS ili Borisa Tadica, ali izgovoreno je pred milionskim auditorijumom i zasluzuje objasnjenje. Glasaci LDP bili su danas na glasanju i glasali su za evropsku Srbiju. Zasto je Predsedniku tesko da prizna da su mu oni doneli pobedu.

voja

pre 16 godina

Kiseo osmeh našeg novog predsednika znači da je svestan da je dobio 1 000 000 glasova u drugom krugu od gradjana koji su glasali protiv Tome Nikolica a ne zato sto ima dobru ideju!!!

Nada

pre 16 godina

Ovi izbori su pokazali da radikali imaju sve veći i veći potencijal koji će se realizovati ukoliko se uskoro ne počnu otvarati nova radna mesta. Većinu ljudi ne zanimaju vize i članstvo u EU već plata koja može da dotegne od prvog do prvog u mesecu. Zato treba zavrnuti rukave...

Adrijana

pre 16 godina

Sve cestitke! Iskreno slazem se sa gospodinom Cankom da je milion ljudi glasalo protiv Nikolica ,a ne za Tadica!

Ja imama 21 godinu i zaista ne znam kako je bilo za vreme Milosevica,da iskljucim ono bombardovanje,ali po prici mojih roditelja,nije bilo dobro.Nikada me nije zanimala politika ali sam izasla na izbore iz mnogo razloga.Moja porodica mnogo,ali mnogo bolje zivi od kada je Boris Tadic predsednik,moram priznati!
Sta ce i kako ce biti to ne znamo ali se iskreno nadam da ce se svi oni koji su glasali za radikale opametiti i shvatiti da ako zele dobro ne zele SRS!

Nadam se da ce taj dan doci vrlo brzo jer ja te ljude nikako ne razumem!

GuC

pre 16 godina

Ja sam presrecana sto mi Nikolic nije predsednik! Tadicu, LDP je i nastao zbog tvoje kohabitacije, neodlucnosti, sporosti i nemanja ikakve strategije. Svesno si se dao na iskoriscavnje Kostunici. LDP glasaci su bili tvoji i DSa ali su hteli brze i bolje...nista vise! Nikada nemoj da previdis ovo i potrudi se da se obratis i njima, kad si to vec ucinio sa radikalnim glasacima. Pa zar ni jedna Vesna Pesic nije dovoljno dobra Borise??? Od sutra ponovo otkucava sat!

neshom

pre 16 godina

Nisam glasao za Tadica, nego protiv Nikolica i SRS. Ako novi-stari presednik ne pocne da radi na onom sto je obecao u kampanji bojim se da je sledeci predsednik njihov (SRS).

Duska

pre 16 godina

Cestitke, gospodine Predsednice. Sada kada je Srbija demokratska zemlja krajnje je vreme da postane i pravna drzava sto ona jos uvek nije. Nece Vam biti lako ali morate sada na ozbiljan posao i SAMO NAPRED!

petar_pan

pre 16 godina

nadam se da je ovo poslednji put da glasamo protiv. Treba isporuciti ispuniti obaveze prema Hagu koje su pre svega obaveze prema nama samima. Treba isterati do kraja pricu sa Kosovom i postaviti osnov za pravnu drzavu. Ko nije spreman da radi neka ustupi svoje mesto onima koji jesu

Michel

pre 16 godina

Cestitam Srbiji na, konacno, dobrom izboru. Samo, nesto imam rezervi u Tadicev uticaj da "ocisti" i "uredi" Srbiju. Ti ima dosta vrlo ukorenjenog olosa, i s time mnogo korupcije. Ali, imam nadu da kao mlad on ce bar poceti taj proces. Mnogo srece u radu, Tadicu.

apstinent

pre 16 godina

Tresla se gora rodio se mis, u prevodu nista novo. Nadam se da ce ovaj put biti i poslednji. Zamislite stalno se prica o boljem zivotu, napretku, putu u Evropu, a radikali iz izbora u izbore imaju sve vise glasova, to je paradoks.Nemoj te nam vrdjati inteligenciju visokom politikom, akcijama, manekenima u politici, odmah da se razumemo tu su i ministri prosvete koji pricaju o svemu samo ne o prosveti ili ovi hleb za tri dinara, svi su isti. Nek jenom svate dosta nam je laznih obecanja, uradite jednu, ali samo jednu stvar koju ce razumeti obican narod i ta stranka ce pobedjivati i imati podrsku nas koji razmisljamo i pamtimo sta ste do sada rekli, a sta uradili. O radikalima ne treba trositi reci oni su se pokazali. Ali ovi novi (svi koji iy dosa) sto obecavaju osam godina jos mogu da isprave svoje greske. Primanje porodilja je 65% plate, svaka zena devojka ako zeli posao u boljoj firmi mora da odgovori na indiskretno pitanje ako hoce decu ne vredi joj ni diploma Oxforda nece dobit posao. Cena pelena cista sitnica. Bolonjska deklaracija sve samo ne to. Ispit i dalje kosta koliko kosta i svi to znaju. Na putevima se gine i to svi znaju ali zakon samo sto nije, vec tri godine. Kupujemo u samo jednom marketu ako nije taj onda i ovaj drugi strani ima istu cenu proizvoda. Ja i dalje ako hocu kod lekara moram da trazim vezu da bi rezultati pregleda bili realni ... Zapamtite bolji zivot je serija iz 1988. Evropu mozemo osvojiti samo u riziku. Srcem se nista ne reseva, vec pamecu. Ne vredjajte nam inteligenciju obecanjima vec nesto uradite i ja cu biti prvi na izborima i pre svih penzionera ubaciti listic za bolje sutra svih nas. apstinent, BG.

gradjanin bg

pre 16 godina

Glasao sam za Tadića ali nakon njegove pobede nisam osetiko bilo kakvu euforiju zbog toga što sam kao i veliki broj drugih ljudi glasao za kandidata B da ne bi pobedio kandidat A. Mislim da g-din Tadić ne bi trebao da se opusti zbog ove tanke pobede jer ukoliko nastavi sa svojom politikom ne činjenja SRS će nakon sledećih parlamentarnih izbora imati predsednika vlade.

Boki

pre 16 godina

Ovo je bio referendum za bolji zivot. Takodje, ovo je opemena za EU, ali i za DS. Ukoliko DS ne ocisti prvo svoje redove, pa nakon toga celo drustvo, sledeci put nece biti podrske naroda. Tadicu, iskoristio si referendum!
Pamet u glavu!

blagoye

pre 16 godina

Sa samo 1 ili sa 100 000 glasova prednosti, POBEDA JE POBEDA! Cestitam novom (starom) Predsedniku i svesnom delu nacije!

Medjutim, cinjenica da polovina nacije ima ubedjenja diametralno suprotno u odnosu na moja, i da broj takvih iz godine u godinu, od izbora do izbora, raste, sve cesce imam povoda da razmisljam da neke naredne predsednicke izbore pratim iz neke druge zemlje.

Biljana

pre 16 godina

E pa dobro, a sad na spavanje, treba sutra videti kako zaraditi za komad hleba i preziveti jos jedan dan.Ko god pobedio njemu i njegovom okruzenju je super, a mi tzv. obicni ljudi i dalje trebamo jesti.

ana

pre 16 godina

Gospodine Tadicu, cestitam Vam! Zelim da znate da sam glasala za Vas! Ali samo za Vas, ne za stranku koju vodite. Cula sam Vase obracanje narodu ispred sedista Demokratske stranke, cula sam sta ste rekli o Kosovu i radujem se tome. Cula sam takodje i da ste rekli da vam trebaju ljudi i radujem se sto i na to mislite. Nadam se da cete narednih pet godina iskoristiti na najbolji nacin! Sve najbolje, gospodine Predsednice!

citalac

pre 16 godina

Cestitke predsedniku Tadicu i sva podrska ka punoj saradnji sa Hagom - kao merilom ka priblizavanju evropskim vrednostima, a kasnije i standardom zivota i rada.

Superman - Blok 45

pre 16 godina

Cestitke Bokiju! Ipak nismo bili blizu litice kako je iz prve izgledalo.

Mozda jos vaznije od Bokijeve pobede je to sto je narod, izgleda, naucio koliko su izbori bitni i kako se utice na veliku politiku - da se to radi cinjenjem na izborima i promisljanjem, radije nego guranjem glave u pesak i svakodnevnim gundjanjem i negativnim i samosazaljujucim stavovima.

Napravicemo zemlju shodno nasim zeljama i snovima. To je moguce, i nije mnogo tesko. Trebamo samo slobodno da biramo i mastamo sta zelimo i onda da zasucemo rukave i svaki dan malo po malo da to i napravimo.

Nebitno

pre 16 godina

Gospodinu Tadiću sve čestitke! Posebno treba istaći da se skoro nije desilo da neki ovdašnji političar tako politički zrelo komentariše svog protivnika i dva miliona ljudi koji su za tog protivnika glasali! Možda za ovu zemlju i ovaj narod ima neke nade, hvala gospodine Predsedniče!!!

vu

pre 16 godina

Izbegnuta je ponovna konfrontacija sa zapadom i legalizacija politike Slobodana Milosevica. Medjutim, bez euforije treba gledati na stvari. Ja sam vise puta ponovio gde je DS, jer ta oblast u njihovom resornom ministarstvu, demonstrirala princip partijske pripadnosti a ugusila strucnost. Radi se o osetljivom pitanju... Za Evropu treba biti u delima ne na recima i u predizbornoj kampanji.

Dia

pre 16 godina

Predsedniče Tadiću, čestitam Vam na pobedi a gradjanima Srbije na iskazanoj odgovornosti i dobrom izboru.

A sad, vladajte! Dali smo Vam pravo da nas zastupate i predvodite - činite to! Pokrenite procese koji su zreli, lomite konstrukcije koje nam štete, zauzmite jasne stavove!

Znamo da ste fini i pristojni, i to želimo i da ostanete. Ali sad, budite lider!

Xobo

pre 16 godina

Interesantno je da je Nikolic dobio 500000 glasova vise u odnosu na prvi krug.
Tadicevi glasovi razlike su oni koji su protiv Nikolica, bar 800 000.
Svaka cast i Nikolicu i Tadicu na korektnosti i obracanju javnosti. Nikolic je na vreme presekao bilo kakve ideje o neredima i neizvesnosti, a opet je i Tadic u obracanju pomenuo i 2 miliona biraca koji nisu glasali za njega.
Dosta nam je bre Vucica, ali i Pajtica i Petrovica i slicnih. Cak su i potezi pojedinaca koji pljuju sada imena Marije Serifovic i Kostunice i sl. veoma prizemni. Glasao je svako za svoj izbor. Nadam se da ce nam pre parlamentarnih izbora biti primetno bolje, u suprotnom bice kriticno.
Dosta nam je vise politike, dajte jos vesti o Maradoni kao gostu na koncertu Kuste i Neleta u Madridu ili o nasim teniserima. To su nasi ambasadori.

zagreb

pre 16 godina

Sve cestitke iz Zagreba...
malo smo se uplasili, al sad je ponovo osmijeh na licu..zalim vam svima sretniju buducnost ...i vama i nama:)

зоран

pre 16 godina

Све је исто само њега (Слобадан Милошевића) нема. Кримал је на врхунцу, привредни криминал, утаја пореза, олигарси шире свој капитал, монопол расте, незапошљеност расте, куповна моћ грађана пада, сигурност опада, насиље на спортским теренима обара рекорде, намештање утамица је све веће и веће, дешавају се мистериозна убиства која остају неразјашњена. Србијо пробудисе, Тадићу пробудите се.

zrad

pre 16 godina

Ponovo je pobedio strah od promena. Nije pobedio Tadic i rezultati njegove politike. Ako je dobro radio zasto je morao da se bavi ovako prljavom kampanjom. Rezultat 50%-50% govori da je politika iz prethodnih 8 godina porazena. Nazalost Srbijom ce i u narednom periodu vladati BEOGRADSKI KRUG DVOJKE. Zasto se toliko likuje i bahato ponasa? Valjda zato sto ce isti likovi i dalje zadrzati iste pozicije na vlasti i jos vise uvecati svoje bankovne racune. Zalim te Srbijo...zalim.

Aca

pre 16 godina

Ja sam privatnik i zivim i radim u unutrasnjosti od 1980. godine. Nemam ni jednog dana kasnjenja sto se uplata obaveza tice. Ali - ovog meseca januarske obaveze za radnju necu moci da platim iz jednostavnog razloga sto nisam mogao da zaradim. Prvi put u toliko godina nisam mogao da ostvarim niti licni dohodak, niti da skupim bar za uplatu obaveza. Tadicu - moraces dobrano da zasuces rukave da bi bar malo ovom narodu biti bolje, jer ni ja, a ni dobar deo gradjana ove drzave vise NEMA ZIVACA da gleda tvoja politicka popustanja, dogovore, pregovore i nesposobnost. Sada si se provukao kroz iglene usi i ja to pozdravljam, ali sledecu put (a to ce biti veoma skoro, jer nastupaju novi izbori) ukoliko se nesto ne promeni - neces imati vise sanse da sedis u toj fotelji i primas tih svojih 7000 EURa mesecne plate + sve ostalo sto primas. Radi i ne samo radi, nego i URADI nesto za ovaj narod, jer mi sada stojimo na litici i samo sto se ne sunovratimo. Srbija nije Beograd, pa da svi lepo zive - Srbija je i unutrasnjost - prosetaj malo selima i razgovaraj sa narodom, ali ne kao sto si to radio u kampanji. Oslusni sta narod prica. A narod je poceo da cuti sto je prvi pokazatelj da nam svima pristizu crni dani. Ne mozemo imati evropske i vise cene, a da nam plate budu na nivou koji je ispod casti i ljudskog dostojanstva. To tako vise ne ide.

imperia

pre 16 godina

E sad Gospodine Tadicu metlu u ruke i prvo cistka u svom dvoristu. Ima dosta paucine koja mora da se skine(Kostunica, Ilic), pre nego sto stignemo do Evrope.
U suprotnom, kaze se: "Ista stvar, drugo pakovanje!"

Sloba

pre 16 godina

Cestitam Borise, i ja sam danas glasao za tebe, ustvari protiv Tome, kao i jos 230.000 clanova LDP-a.
Zar ti nasi glasovi nisu trebali? Zar smo mi isti kao Kostunjavi i Velja, kao Toma i Dacic? Hajde sto Cedino ime ne smes da izgovoris, ali mogao si i nama, obicnim i normalnim ljudima da se zahvalis, ili bar pomenes glasace LDP-a.
Bice jos izbora, mozda veoma brzo, a mi rastemo iz dana u dan. S kim mislis da menjas Srbiju ako ne sa nama?
Jos jednom, cestitam!

sale nis

pre 16 godina

Procitaj predsednice sve ove komentare, bices jos bolji predsednik ! Sad IMAJ SRCE, SRUSI VLADU, i pobedi sa Dinkicem, Rasimom, Madjarima, CHEDOM i Chankom, pa Bog danas vidi ! Sale. Nis.

himalaji

pre 16 godina

Mislim da je vreme za veliki rad odavno trebalo da pocne.
Razlog za ovoliki broj glasova Tomi je upravo zato sto se nista nija radilo, sem poziralo.
Krajnje je vreme za pocetak rada...

Neutralni

pre 16 godina

Ljudi, manite se euforije. Toga je bilo i prosli put. Zapitajte se da li smo se pomakli milimetar u odnosu na prethodne predsednicke izbore. Pa zar smo kao nacija toliko neodrasli sve moramo da pocinjemo sa URRAAAAA i sa klicanjem POBEDA, a za par dana/nedelja/meseci ce sve biti po starom. Ako demokrate imaju makar malo casti i pameti, shvatice da je ovakvo stanje neodrzivo. Mi glasaci smo odradili deo posla, sada je na redu da vlast nesto konkretno uradi. Ako Tadic misli da je pobedio zato sto je mnogo dobar, grdno se vara. Pobedio je zato sto je Nikolic los. A ovu cinjenicu je gospodin Canak vrlo lepo formulisao veceras.

slepi posmatrač

pre 16 godina

nemojte da ova pobeda bude gorka.
zakon u šake, uništavanje korupcije(i u svojoj stranci, naravno).
ako ne postanemo država gde je zakon iznad svega i gde nema brige za svakog gradjanina - onda možemo da glasamo i do 150 - og kruga.
nemojte dozvoliti da ukazano poverenje ostane potvrdjeno samo retorikom i namrštenim izrazom lica!

Branislava

pre 16 godina

Cestitam iz Nemacke nasem narodu put prema demokraciji.Nikad ne zaboravite da smo mala balkanska zemlja koja zavisi od Evrope ali i od Rusije.Samo put u sredini moze nas zastiti od Amerike.

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Sledeca izjava ce biti tipa"one akcije od 1000 eura nisu od 1000 nego od 100,zafrknuli smo se u jednoj nuli":))
A ja se kladim da je Boris samo zbog toga dobio ove izbore!

a.i.

pre 16 godina

Jedan sam od onih koji je glasao samo u ovom drugom krugu i to samo iz razloga sto dobro pamtim zlo iz devedesetih. Iako sam mu dao glas sigurno nisam glasao za Tadica. Gospodine predsednice narod je izuzetno nezadovoljan vama i vasom vlascu, ovo kako rade vasi ministri narocito Djilas i Milosavljevic je sprdacina (istina ministri iz drugih partija su uglavnom jos gori). Poslednji je cas da se pozabavite sobom i svojim ljudima, narocito njihovim vezama sa tajkunima. Ovog puta ste se provukli, sledeci put ako nastavite ovako sigurno necete.

ae

pre 16 godina

"On je kazao da nakon njegove izborne pobede postoji mogućnost da se rešavaju veliki problemi, kriminal i korupcija, a podsetio je i na predstojeće lokalne izbore." e ta mogucnost treba da se iskoristi... za pocetak neki miskovic na proveri bi mogao biti dosta transparentan primer sa reci na dela.

Igor

pre 16 godina

Cestitke Predsedniku Tadicu uz zelje za puno uspeha u narednih 5 godina. Sve to uz opomenu da smo ovog puta imali lak (ali zbog Kosova tesan) izbor izmedju odrzavanja loseg stanja i uvodjenja jos goreg. Tadic mora da shvati da je promena uvek dobra, a ne ici napred znaci ici u nazad! Stoga, trebalo bi da rascisti sve veze sa DSS i ostvari novu koaliciju sa G17, LDP, i strankama etnickih manjina... U isto vreme, Tadic mora da iskoristi ovu priliku da privuce pro-evropse elemente iz DSS i zada sudbonosni udarac sadasnjem premijeru. Ovaj je poljuljan i zreo za slanje na margine srpske politicke istorije. Za to je vec krajnje vreme.
Radikali ce sami po sebi doci na svoje mesto (20-tak %), cim kosovska kriza splasne otcepljenjem ili nekim drugim putem...
Pozdrav od vashingtonske dijaspore koja je i ovog puta bila na pravoj strani!

janos

pre 16 godina

Casa je 50% puna, ali je 48% prazna! Sada treba brzo i pametno reagovati, organizovati lokalne izboe i jednom za svagda najuriti tunjavog, selju i ostale slicne iz javnog zivota.Ovakva sansa se ne javlja svakodnevno,ne treba je propustiti.

pata

pre 16 godina

Ni malo mi se ne svidja kampanja ucene koju je vodila medjunarodna zajednica ovih dana u vezi izbora predsednika u Srbiji. To zaista nije bilo ni malo demokratski. Tadicu, lati se posla, dosta je bilo praznih prica, ti si vec cetiri godine predsednik i slabo si sta uradio. Srbija nije birala izmadju tebe i Nikolica, Srbija je birala izmedju straha i zelje da pobegne od same sebe. Lati se posla vise, i prestani da nas lazes i nas i sebe i druge, jer nece na dobro da izadje. Srbija je u mraku i ako ne znas gde se pali svetlo, u teskom si problemu, jer ces morati da izumes struju kao Nikola Tesla, ali odmah i sada, jer sutra ce biti prekasno.

dragana

pre 16 godina

ja sam nekako mirno sacekala ove rezultate glasanja, bez imalo euforije. glasala sam za tadica, ali i da je pobedio toma....ne bi mi bilo pravo, ali ne bih se ni nesto mnogo potresala. problemi u ovoj zemlji su brojni, i daleko od toga da ce sam boris ili toma, uspeti da nesto bogznakako promene na bolje. slazem se sa svima koji su rekli da je ovo poslednja opomena demokratama i da bi sad trebalo da se uzmu u pamet. i proslih izbora su svi bili iznenadjeni tominim glasovima, za parlament da ne pricam. dakle, stari-novi predsednice, cuvaj se! nije ti lako, pored svega imas i radikale koji ti disu uz vrat...ovaj put postupi mudro, napravi malo cistac u sopstvenoj partiji, jer sledeci izbori su njihovi. koliko god mi se to ne dopadalo, desice se ako se demokrate ne opamete.

kamarad

pre 16 godina

Svima mora da bude jasno da dobar deo glasova, koji je sigurno bio odlucujuc u Tadicevoj pobedi, Boris nije dobio zahvaljujuci svom prethodnom radu i politickim potezima koje je povlacio. To su glasovi protiv Nikolica.

Borise, nemoj da prokockas poverenje koje si dobio. Ne dozvoli da opet budes taj koji ce da se povinuje odlukama i politici manjinskih snaga u koaliciji u kojoj se nalazis. Sada je pravi trenutak da, sa punim pravom i autoritetom, preuzmes kontrolu nad situacijom.

A mi cemo biti tu da podrzimo tvoj evropski put zasnovan na zdravom sistemu vrednosti.

Jer,

ZIVOT JE ZAKON!!!

Mare

pre 16 godina

gospodine predsednice nadam se da ste svesni da su vam LDP-ovi glasovi doneli prednost od sto hiljada glasova i nadam se da ce te to imati u vidu, ovo vam je poslednja sansa, bar sto se mene tice, pamet u glavu!

Pedja

pre 16 godina

E, pa hajde onda da krenemo konkretno, od obecanja do obecanja...Da pocnemo od potpune saradnje sa Hagom.
Imate gospodine predsednice pobedu i vecinu u Vladi, nema cekanja!

ivan

pre 16 godina

Cestitke gradjanima Srbije sto su smogli snage da ponovo vade politicare iz "bule". nadam se da ce se neko konacno opametiti jer ovo je cini mi se zadnja sansa da se krene u obracun protiv bezakonja, korupcije, laznih obecanja. Ko sto su mnogi ovde rekli ovaj rezultat treba shvatiti kao ozbiljnu opomenu. Voleo bih da ukoliko Djelic ne potpise 7. februara sporazum, javno objasni gradjanima zasto nije. Vec poodavno nam bode oci onom njegovom naostrenom olovkom, pa ako se to ne desi onda ocekujem da da obrazlozenje pa i da podnese ostavku. To bi za mene znacilo da su ozbiljni i da njihove price o boljem zivotu nisu samo predizborna obecanja. Pa da ga vidimo.

Ivana

pre 16 godina

Bog nas je pogledao... Dosta je bilo licemerne kohabitacije, Tadic bi sada morao da raskrsti sa narodnjacima i da pocne ozbiljnim delovanjem da vraca poverenje naroda u DS, da nam se ovako tesan rezultat vise nikad ne ponovi!

Nikola

pre 16 godina

Majstore svaka cast na pobedi! Sad je vreme da se krene u rad i borbu za bolji zivot, samo tako ces narodu dokazati zasto te je birao. Srecno!!!

Tanja

pre 16 godina

Ja sam glasala za Tadića!! Ali mislim da ne bi pobedio da mu podršku, osim navedenih, nisu dali člsnovi LDP-a, doduše ne svi(iako ogramna većina), jer znam i one koji nisu glasali...kao i neki simpatizeri DSS-a ali u mnogo manjem procentu u odnosu na LDP...U svakom slučaju sve čestitke PREDSEDNIČE...

зоран

pre 16 godina

Честитке Тадићу на победи јер сам ипак за тај демократски блок али је жалосно што народ нема избор између правих политичара већ мора да одлучује које је мање лошије решење за Србију. Жалосно је што се не може саставити демократски блок без ликова као Коштуница и Тадић. Тадић је на изјавио "Сад је време за велики рад" Да ли он то каже да се досад није радило, да ли каже да од јуна 2004. до сада није радио? Стално обећава једно исто. На једном митингу мислим у Ћуприји обећао је да ако он победи има да се изгради (не могу да се сетим шта) па где је тај човек био од јуна 2004. до сада да то изгради??? Исти случај и са Коштуницом!!! Ипак честитке Тадић на победи пожелимо му успеха али сам песимиста иако сам гласао за њега победило је мање лоше решење за Србију. Нама требају принципијелни људи који имају циљ где треба да се креће Србија као што су: Ђинђић и Лабус нажалост којих више нема на политчкој сцени (првог уопште више нема међу нама, нажалост убише га криминалци(а другог нема јер се човек повукао видео да нема са ким да ради да је свима интерес само свој џеп а не интереси Србије))

Ja zelim jako, ja zelim snazno

pre 16 godina

Odahnuo sam. I hvala svima na ovakvom izboru. Ipak, oni ljudi koji su se okupili na Terazijama bili su najvernije pristalice, a cela Srbija je jasno cula sta su rekli. Rekli su - Dole Kostunica, i zapevali onu pesmu sa kojom su Kostunicu i doveli na vlast...samo sto je ovoga puta premijer bio u glavnoj ulozi. Borise, poruka je jasna! Na sledecim izborima svi gubimo ako se politicki ne obracunamo sa onima koji koce nas dodir sa Evropom. U suprotnom odose nasi glasovi bestraga i evropska Srbija ih nikada vise nece imati na ovakvoj gomili. Ili mi ili oni! Krajnje je vreme! Pocni da radis!

nada

pre 16 godina

Cestitam na pobedi Predsedniku Tadicu i nadam se da je ovo poslednji put da smo glasali na "sudbinskim i istorijskim" izborima, da ce kako nama tako i nasim pirijateljima i komsijama koji su glasali iz meni apsolutno nejasnog razloga za Nikolica biti bolje i da nikada vise necu razmisljati o tome da pakujem kofer. Zasucimo rukave svi zajdeno, ne moze Boris sam, hajde da vise udjemu u EU i da narednih godina brinemo o kamatama, indexima na berzi, skolarinama, zdravstvenom... i da nam ne preskace srce dok nam saopstavaju ime novog predsednika....

dejan topola

pre 16 godina

Ovo je prilika Tadicu da se stvari u vladajucoj koaliciji preurede. Mislim da, ukoliko se dodje do parlamentarnih izbora, a pritom potpise SSP, veliki izgledi postoje da DS, G17, LDP pa mozda i NS oforme novu vladu. Evidentno je da ce rejting LDP nadmasiti DSS i to ce demokratski blok okrenuti centru i odlucnoj reformskoj politici. SRS ce biti snazna konzervativna stranka, a DSS i SPS politicka ostrva na liniji izmedju vlasti i opozicije bez jasnog oslonca u birackom telu. Vreme ce kazati svoje, a i dobro je sto Kosovo vise nije kljucno pitanje.

nesvesni

pre 16 godina

Pa cestitam,
a sada je na redu da vidimo kada cemo u tu Evropu, ili kada ce evrospki prijatelji doci kod nas da nam okupiraju Kosovo,
kada ce Mladja da nam otvori radna mesta koja je u prethodnih 8 godina zatvarao,
da osetimo da tu ima razlike.

Igor

pre 16 godina

Pre par dana sam izvadio pasos i spremio najnuznije stvari u koferce - za svaki slucaj. Tuzno je koliko su radikali iz okoline (koje poznajem i sa njima se vidjam svaki dan) ravnodusno gledali na situaciju. Znali su da cu otici ako pobedi toma. I onako naokolo ... jos komentarisu ... pa i treba da ides ako mozes... aman ljudi jesmo li mi normalni ? Srecom, ovaj put je dobro zavrseno ali ako se 'reforme' ovako nastave za 5 godina, toma ili neki drugi (vucko?) sigurno ce pobediti... i to sve u slucaju da na prolece ipak ne zaratimo protiv celog sveta...
Smesno ali istinito ... vise od 10 ljudi rece onako ravnodusno ... "bice rata na prolece" ...
Ne daj boze!

Pedja

pre 16 godina

Tadicu su pobedu donele nacionalne manjine i ldp. Juce sam zapusio nos i glasao za Vojinog najboljeg druga u politici. Naravno da nisam glasao za Tadic vec sam glasao protiv Niolica.

Voki

pre 16 godina

Bilo bi mi beskarajno drago da konacno cujem, a bogami i vidim nesto sto nisu ciste bajke od Tadica. Vase muke, i hod po trnju tek predstoje!

Biljana

pre 16 godina

Cestitam nama svima na demokratskom predsedniku. Sledeci korak: resiti se Kostunice koji godinama usporava razvoj Srbije i napraviti pravu progresivnu Vladu. Kad se resimo Kostunice resicemo se i korupcije i kriminala.

Najčistija pobeda

pre 16 godina

Čestitam omladini Srbije što je juče masovno glasala i praktično odlučila ishod izbora, a to je pobeda Tadića bez pomoći Koštunice, Velje i Palme. Čestitam Predsedniku Tadiću, ali ga podsećam da je i dalje Premijer Vlade Srbije Koštunica, čiji je DSS 2000. godine ušao U DOS sa 3% glasova i sada se 2008. godine polako vraća na taj procenat. Posle svega, baš me interesuje MORALNA DILEMA: kako će najveći jučerašnji gubitnik - Koštunica sa Veljom, biti i dalje Premijer Vlade Srbije.

VlaZi

pre 16 godina

Mislim da slogan koji govori o "osvajanju Evrope" zvuči smešno (pa EU je osvojila Srbiju, ne obrnuto) i neumesno (jer se tokom devedesetih osvajalo...). Glupo je od nekoga tražiti respekt! Da bi Evropa respektovala Srbiju i njen narod (valjda je mislio njene gradjane) trebalo bi da radimo dela po kojima bi nas respektovali. Dela su nešto drugo nego očekivati da nas sad EU primi i daje nam pare (investicije). Zasucite rukave (prvo predsednik, poslanici i vlada) pa onda i gradjani. Dosta je bilo priče, kukanja, treba pametno i efikasno raditi, usavršavati se umesto sedeti po ceo dan u kafićima isl.

Igor

pre 16 godina

Najlepse cestitke za Vas Gospodine Tadicu. Moram da kazem da sam glasao za Vas, kao jednu stabilnu osobu lepih manira koju Srbiju predstavlja na retko lep nacin, a ne za vasu stranku. Od mene cete uvek imati podrsku ma gde bili jer ste jedan od retkih koji osvetlaju obraz ove zemlje. Ja sam spreman za promene samo dajte jednom da realno i pocnu .

bud

pre 16 godina

Cestitke svim Srbima koji su glasali za predsjednika Tadica.Sad treba da ostvari sve ono sto vam je obecao,ali svi morate dat doprinos a pogotovo oni koji nijesu glasali za Tadica.Jos jednom srecno,navijala sam da vam Tadic pobijedi,iako zivim u susjednoj drzavi CG.

Ivan Nisevic

pre 16 godina

Ko je glasao za Nikolica, taj nije "kaznio DS" vec je kaznio sebe. Nas narod je jos uvek nije shvatio demokratiju. Izbori nisu kladionica a politika nije utakmica. Mi nismo pasivni gledaoci kao u Titovo vreme vec odlucujemo o svojoj buducnosti! Zato mislite!

Željko

pre 16 godina

Boris Tadić je nabrajajući susjedne zemlje u kojima su glasali državljani Srbije dva puta nabrojao zemlje u regiji među kojima je bila i Republika Srpska, bez spominjanja Bosne i Hercegovine kao države. Ovakav odnos prema susjednoj zemlji i obraćanje isključivo srpskim glasačima, još je licemjernije kad se uzme u obzir činjenica da svoju pobjedu duguje svim gradanima u Srbiji, jer su upravo glasovi pripadnika svih nacionalnih manjina bili jezičak na vagi u njegovu korist. Je li ovo nova prodemokratska i proevropska politika?! Ako ne barem zbog toga trebao je barem da se sjeti Sarajeva, grada u kojem je rođen i koji je ujedno prijestolnica Bosne i Hercegovine.
Pozdrav iz Sarajeva i iskrene čestitke :)

Aleksandar Cupic, Vrsac

pre 16 godina

Posle svega sto se danas desilo, staviti LDP u isti kos sa DSS-om je odraz politike koju Predsednik namerava da ne menja. Pomalo je nejasno da li je to stav DS ili Borisa Tadica, ali izgovoreno je pred milionskim auditorijumom i zasluzuje objasnjenje. Glasaci LDP bili su danas na glasanju i glasali su za evropsku Srbiju. Zasto je Predsedniku tesko da prizna da su mu oni doneli pobedu.

voja

pre 16 godina

Kiseo osmeh našeg novog predsednika znači da je svestan da je dobio 1 000 000 glasova u drugom krugu od gradjana koji su glasali protiv Tome Nikolica a ne zato sto ima dobru ideju!!!

blagoye

pre 16 godina

Sa samo 1 ili sa 100 000 glasova prednosti, POBEDA JE POBEDA! Cestitam novom (starom) Predsedniku i svesnom delu nacije!

Medjutim, cinjenica da polovina nacije ima ubedjenja diametralno suprotno u odnosu na moja, i da broj takvih iz godine u godinu, od izbora do izbora, raste, sve cesce imam povoda da razmisljam da neke naredne predsednicke izbore pratim iz neke druge zemlje.

Duska

pre 16 godina

Cestitke, gospodine Predsednice. Sada kada je Srbija demokratska zemlja krajnje je vreme da postane i pravna drzava sto ona jos uvek nije. Nece Vam biti lako ali morate sada na ozbiljan posao i SAMO NAPRED!

citalac

pre 16 godina

Cestitke predsedniku Tadicu i sva podrska ka punoj saradnji sa Hagom - kao merilom ka priblizavanju evropskim vrednostima, a kasnije i standardom zivota i rada.

Superman - Blok 45

pre 16 godina

Cestitke Bokiju! Ipak nismo bili blizu litice kako je iz prve izgledalo.

Mozda jos vaznije od Bokijeve pobede je to sto je narod, izgleda, naucio koliko su izbori bitni i kako se utice na veliku politiku - da se to radi cinjenjem na izborima i promisljanjem, radije nego guranjem glave u pesak i svakodnevnim gundjanjem i negativnim i samosazaljujucim stavovima.

Napravicemo zemlju shodno nasim zeljama i snovima. To je moguce, i nije mnogo tesko. Trebamo samo slobodno da biramo i mastamo sta zelimo i onda da zasucemo rukave i svaki dan malo po malo da to i napravimo.

Michel

pre 16 godina

Cestitam Srbiji na, konacno, dobrom izboru. Samo, nesto imam rezervi u Tadicev uticaj da "ocisti" i "uredi" Srbiju. Ti ima dosta vrlo ukorenjenog olosa, i s time mnogo korupcije. Ali, imam nadu da kao mlad on ce bar poceti taj proces. Mnogo srece u radu, Tadicu.

petar_pan

pre 16 godina

nadam se da je ovo poslednji put da glasamo protiv. Treba isporuciti ispuniti obaveze prema Hagu koje su pre svega obaveze prema nama samima. Treba isterati do kraja pricu sa Kosovom i postaviti osnov za pravnu drzavu. Ko nije spreman da radi neka ustupi svoje mesto onima koji jesu

snezana kg

pre 16 godina

Poruka za Tadica: Ne zavaravaj se, opet se glasalo protiv samo ovog puta protiv Tome Nikolica. Moja porodica i ja smo ti dali glas ( a i verovatno onih 800.000 biraca vise) ne yaton sto smatramo da si dobar, vec zato sto si manje los. Inace za DS glasam od pocetka. Ako i dalje budes dozvoljavao ljubitelju macaka a ne ljudi, da unistava DS i Srbiju, ovo je poslednji glas od nas koji si dobio. Ne zelim da moja deca smatraju da je pravljenje trulh kompromisa prava stvar. Od tebe za sada mogu vrlo malo dobrog da nauce.

GuC

pre 16 godina

Ja sam presrecana sto mi Nikolic nije predsednik! Tadicu, LDP je i nastao zbog tvoje kohabitacije, neodlucnosti, sporosti i nemanja ikakve strategije. Svesno si se dao na iskoriscavnje Kostunici. LDP glasaci su bili tvoji i DSa ali su hteli brze i bolje...nista vise! Nikada nemoj da previdis ovo i potrudi se da se obratis i njima, kad si to vec ucinio sa radikalnim glasacima. Pa zar ni jedna Vesna Pesic nije dovoljno dobra Borise??? Od sutra ponovo otkucava sat!

Adrijana

pre 16 godina

Sve cestitke! Iskreno slazem se sa gospodinom Cankom da je milion ljudi glasalo protiv Nikolica ,a ne za Tadica!

Ja imama 21 godinu i zaista ne znam kako je bilo za vreme Milosevica,da iskljucim ono bombardovanje,ali po prici mojih roditelja,nije bilo dobro.Nikada me nije zanimala politika ali sam izasla na izbore iz mnogo razloga.Moja porodica mnogo,ali mnogo bolje zivi od kada je Boris Tadic predsednik,moram priznati!
Sta ce i kako ce biti to ne znamo ali se iskreno nadam da ce se svi oni koji su glasali za radikale opametiti i shvatiti da ako zele dobro ne zele SRS!

Nadam se da ce taj dan doci vrlo brzo jer ja te ljude nikako ne razumem!

Nada

pre 16 godina

Ovi izbori su pokazali da radikali imaju sve veći i veći potencijal koji će se realizovati ukoliko se uskoro ne počnu otvarati nova radna mesta. Većinu ljudi ne zanimaju vize i članstvo u EU već plata koja može da dotegne od prvog do prvog u mesecu. Zato treba zavrnuti rukave...

apstinent

pre 16 godina

Tresla se gora rodio se mis, u prevodu nista novo. Nadam se da ce ovaj put biti i poslednji. Zamislite stalno se prica o boljem zivotu, napretku, putu u Evropu, a radikali iz izbora u izbore imaju sve vise glasova, to je paradoks.Nemoj te nam vrdjati inteligenciju visokom politikom, akcijama, manekenima u politici, odmah da se razumemo tu su i ministri prosvete koji pricaju o svemu samo ne o prosveti ili ovi hleb za tri dinara, svi su isti. Nek jenom svate dosta nam je laznih obecanja, uradite jednu, ali samo jednu stvar koju ce razumeti obican narod i ta stranka ce pobedjivati i imati podrsku nas koji razmisljamo i pamtimo sta ste do sada rekli, a sta uradili. O radikalima ne treba trositi reci oni su se pokazali. Ali ovi novi (svi koji iy dosa) sto obecavaju osam godina jos mogu da isprave svoje greske. Primanje porodilja je 65% plate, svaka zena devojka ako zeli posao u boljoj firmi mora da odgovori na indiskretno pitanje ako hoce decu ne vredi joj ni diploma Oxforda nece dobit posao. Cena pelena cista sitnica. Bolonjska deklaracija sve samo ne to. Ispit i dalje kosta koliko kosta i svi to znaju. Na putevima se gine i to svi znaju ali zakon samo sto nije, vec tri godine. Kupujemo u samo jednom marketu ako nije taj onda i ovaj drugi strani ima istu cenu proizvoda. Ja i dalje ako hocu kod lekara moram da trazim vezu da bi rezultati pregleda bili realni ... Zapamtite bolji zivot je serija iz 1988. Evropu mozemo osvojiti samo u riziku. Srcem se nista ne reseva, vec pamecu. Ne vredjajte nam inteligenciju obecanjima vec nesto uradite i ja cu biti prvi na izborima i pre svih penzionera ubaciti listic za bolje sutra svih nas. apstinent, BG.

zrad

pre 16 godina

Ponovo je pobedio strah od promena. Nije pobedio Tadic i rezultati njegove politike. Ako je dobro radio zasto je morao da se bavi ovako prljavom kampanjom. Rezultat 50%-50% govori da je politika iz prethodnih 8 godina porazena. Nazalost Srbijom ce i u narednom periodu vladati BEOGRADSKI KRUG DVOJKE. Zasto se toliko likuje i bahato ponasa? Valjda zato sto ce isti likovi i dalje zadrzati iste pozicije na vlasti i jos vise uvecati svoje bankovne racune. Zalim te Srbijo...zalim.

Nebitno

pre 16 godina

Gospodinu Tadiću sve čestitke! Posebno treba istaći da se skoro nije desilo da neki ovdašnji političar tako politički zrelo komentariše svog protivnika i dva miliona ljudi koji su za tog protivnika glasali! Možda za ovu zemlju i ovaj narod ima neke nade, hvala gospodine Predsedniče!!!

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Sledeca izjava ce biti tipa"one akcije od 1000 eura nisu od 1000 nego od 100,zafrknuli smo se u jednoj nuli":))
A ja se kladim da je Boris samo zbog toga dobio ove izbore!

Dia

pre 16 godina

Predsedniče Tadiću, čestitam Vam na pobedi a gradjanima Srbije na iskazanoj odgovornosti i dobrom izboru.

A sad, vladajte! Dali smo Vam pravo da nas zastupate i predvodite - činite to! Pokrenite procese koji su zreli, lomite konstrukcije koje nam štete, zauzmite jasne stavove!

Znamo da ste fini i pristojni, i to želimo i da ostanete. Ali sad, budite lider!

ana

pre 16 godina

Gospodine Tadicu, cestitam Vam! Zelim da znate da sam glasala za Vas! Ali samo za Vas, ne za stranku koju vodite. Cula sam Vase obracanje narodu ispred sedista Demokratske stranke, cula sam sta ste rekli o Kosovu i radujem se tome. Cula sam takodje i da ste rekli da vam trebaju ljudi i radujem se sto i na to mislite. Nadam se da cete narednih pet godina iskoristiti na najbolji nacin! Sve najbolje, gospodine Predsednice!

Branislava

pre 16 godina

Cestitam iz Nemacke nasem narodu put prema demokraciji.Nikad ne zaboravite da smo mala balkanska zemlja koja zavisi od Evrope ali i od Rusije.Samo put u sredini moze nas zastiti od Amerike.

pata

pre 16 godina

Ni malo mi se ne svidja kampanja ucene koju je vodila medjunarodna zajednica ovih dana u vezi izbora predsednika u Srbiji. To zaista nije bilo ni malo demokratski. Tadicu, lati se posla, dosta je bilo praznih prica, ti si vec cetiri godine predsednik i slabo si sta uradio. Srbija nije birala izmadju tebe i Nikolica, Srbija je birala izmedju straha i zelje da pobegne od same sebe. Lati se posla vise, i prestani da nas lazes i nas i sebe i druge, jer nece na dobro da izadje. Srbija je u mraku i ako ne znas gde se pali svetlo, u teskom si problemu, jer ces morati da izumes struju kao Nikola Tesla, ali odmah i sada, jer sutra ce biti prekasno.

Igor

pre 16 godina

Pre par dana sam izvadio pasos i spremio najnuznije stvari u koferce - za svaki slucaj. Tuzno je koliko su radikali iz okoline (koje poznajem i sa njima se vidjam svaki dan) ravnodusno gledali na situaciju. Znali su da cu otici ako pobedi toma. I onako naokolo ... jos komentarisu ... pa i treba da ides ako mozes... aman ljudi jesmo li mi normalni ? Srecom, ovaj put je dobro zavrseno ali ako se 'reforme' ovako nastave za 5 godina, toma ili neki drugi (vucko?) sigurno ce pobediti... i to sve u slucaju da na prolece ipak ne zaratimo protiv celog sveta...
Smesno ali istinito ... vise od 10 ljudi rece onako ravnodusno ... "bice rata na prolece" ...
Ne daj boze!

janos

pre 16 godina

Casa je 50% puna, ali je 48% prazna! Sada treba brzo i pametno reagovati, organizovati lokalne izboe i jednom za svagda najuriti tunjavog, selju i ostale slicne iz javnog zivota.Ovakva sansa se ne javlja svakodnevno,ne treba je propustiti.

Pedja

pre 16 godina

Tadicu su pobedu donele nacionalne manjine i ldp. Juce sam zapusio nos i glasao za Vojinog najboljeg druga u politici. Naravno da nisam glasao za Tadic vec sam glasao protiv Niolica.

VlaZi

pre 16 godina

Mislim da slogan koji govori o "osvajanju Evrope" zvuči smešno (pa EU je osvojila Srbiju, ne obrnuto) i neumesno (jer se tokom devedesetih osvajalo...). Glupo je od nekoga tražiti respekt! Da bi Evropa respektovala Srbiju i njen narod (valjda je mislio njene gradjane) trebalo bi da radimo dela po kojima bi nas respektovali. Dela su nešto drugo nego očekivati da nas sad EU primi i daje nam pare (investicije). Zasucite rukave (prvo predsednik, poslanici i vlada) pa onda i gradjani. Dosta je bilo priče, kukanja, treba pametno i efikasno raditi, usavršavati se umesto sedeti po ceo dan u kafićima isl.

vu

pre 16 godina

Izbegnuta je ponovna konfrontacija sa zapadom i legalizacija politike Slobodana Milosevica. Medjutim, bez euforije treba gledati na stvari. Ja sam vise puta ponovio gde je DS, jer ta oblast u njihovom resornom ministarstvu, demonstrirala princip partijske pripadnosti a ugusila strucnost. Radi se o osetljivom pitanju... Za Evropu treba biti u delima ne na recima i u predizbornoj kampanji.

Boki

pre 16 godina

Ovo je bio referendum za bolji zivot. Takodje, ovo je opemena za EU, ali i za DS. Ukoliko DS ne ocisti prvo svoje redove, pa nakon toga celo drustvo, sledeci put nece biti podrske naroda. Tadicu, iskoristio si referendum!
Pamet u glavu!

Biljana

pre 16 godina

E pa dobro, a sad na spavanje, treba sutra videti kako zaraditi za komad hleba i preziveti jos jedan dan.Ko god pobedio njemu i njegovom okruzenju je super, a mi tzv. obicni ljudi i dalje trebamo jesti.

neshom

pre 16 godina

Nisam glasao za Tadica, nego protiv Nikolica i SRS. Ako novi-stari presednik ne pocne da radi na onom sto je obecao u kampanji bojim se da je sledeci predsednik njihov (SRS).

gradjanin bg

pre 16 godina

Glasao sam za Tadića ali nakon njegove pobede nisam osetiko bilo kakvu euforiju zbog toga što sam kao i veliki broj drugih ljudi glasao za kandidata B da ne bi pobedio kandidat A. Mislim da g-din Tadić ne bi trebao da se opusti zbog ove tanke pobede jer ukoliko nastavi sa svojom politikom ne činjenja SRS će nakon sledećih parlamentarnih izbora imati predsednika vlade.

Igor

pre 16 godina

Najlepse cestitke za Vas Gospodine Tadicu. Moram da kazem da sam glasao za Vas, kao jednu stabilnu osobu lepih manira koju Srbiju predstavlja na retko lep nacin, a ne za vasu stranku. Od mene cete uvek imati podrsku ma gde bili jer ste jedan od retkih koji osvetlaju obraz ove zemlje. Ja sam spreman za promene samo dajte jednom da realno i pocnu .

imperia

pre 16 godina

E sad Gospodine Tadicu metlu u ruke i prvo cistka u svom dvoristu. Ima dosta paucine koja mora da se skine(Kostunica, Ilic), pre nego sto stignemo do Evrope.
U suprotnom, kaze se: "Ista stvar, drugo pakovanje!"

Igor

pre 16 godina

Cestitke Predsedniku Tadicu uz zelje za puno uspeha u narednih 5 godina. Sve to uz opomenu da smo ovog puta imali lak (ali zbog Kosova tesan) izbor izmedju odrzavanja loseg stanja i uvodjenja jos goreg. Tadic mora da shvati da je promena uvek dobra, a ne ici napred znaci ici u nazad! Stoga, trebalo bi da rascisti sve veze sa DSS i ostvari novu koaliciju sa G17, LDP, i strankama etnickih manjina... U isto vreme, Tadic mora da iskoristi ovu priliku da privuce pro-evropse elemente iz DSS i zada sudbonosni udarac sadasnjem premijeru. Ovaj je poljuljan i zreo za slanje na margine srpske politicke istorije. Za to je vec krajnje vreme.
Radikali ce sami po sebi doci na svoje mesto (20-tak %), cim kosovska kriza splasne otcepljenjem ili nekim drugim putem...
Pozdrav od vashingtonske dijaspore koja je i ovog puta bila na pravoj strani!

Sloba

pre 16 godina

Cestitam Borise, i ja sam danas glasao za tebe, ustvari protiv Tome, kao i jos 230.000 clanova LDP-a.
Zar ti nasi glasovi nisu trebali? Zar smo mi isti kao Kostunjavi i Velja, kao Toma i Dacic? Hajde sto Cedino ime ne smes da izgovoris, ali mogao si i nama, obicnim i normalnim ljudima da se zahvalis, ili bar pomenes glasace LDP-a.
Bice jos izbora, mozda veoma brzo, a mi rastemo iz dana u dan. S kim mislis da menjas Srbiju ako ne sa nama?
Jos jednom, cestitam!

zagreb

pre 16 godina

Sve cestitke iz Zagreba...
malo smo se uplasili, al sad je ponovo osmijeh na licu..zalim vam svima sretniju buducnost ...i vama i nama:)

Ivana

pre 16 godina

Bog nas je pogledao... Dosta je bilo licemerne kohabitacije, Tadic bi sada morao da raskrsti sa narodnjacima i da pocne ozbiljnim delovanjem da vraca poverenje naroda u DS, da nam se ovako tesan rezultat vise nikad ne ponovi!

Nikola

pre 16 godina

Majstore svaka cast na pobedi! Sad je vreme da se krene u rad i borbu za bolji zivot, samo tako ces narodu dokazati zasto te je birao. Srecno!!!

sale nis

pre 16 godina

Procitaj predsednice sve ove komentare, bices jos bolji predsednik ! Sad IMAJ SRCE, SRUSI VLADU, i pobedi sa Dinkicem, Rasimom, Madjarima, CHEDOM i Chankom, pa Bog danas vidi ! Sale. Nis.

nesvesni

pre 16 godina

Pa cestitam,
a sada je na redu da vidimo kada cemo u tu Evropu, ili kada ce evrospki prijatelji doci kod nas da nam okupiraju Kosovo,
kada ce Mladja da nam otvori radna mesta koja je u prethodnih 8 godina zatvarao,
da osetimo da tu ima razlike.

Tanja

pre 16 godina

Ja sam glasala za Tadića!! Ali mislim da ne bi pobedio da mu podršku, osim navedenih, nisu dali člsnovi LDP-a, doduše ne svi(iako ogramna većina), jer znam i one koji nisu glasali...kao i neki simpatizeri DSS-a ali u mnogo manjem procentu u odnosu na LDP...U svakom slučaju sve čestitke PREDSEDNIČE...

kamarad

pre 16 godina

Svima mora da bude jasno da dobar deo glasova, koji je sigurno bio odlucujuc u Tadicevoj pobedi, Boris nije dobio zahvaljujuci svom prethodnom radu i politickim potezima koje je povlacio. To su glasovi protiv Nikolica.

Borise, nemoj da prokockas poverenje koje si dobio. Ne dozvoli da opet budes taj koji ce da se povinuje odlukama i politici manjinskih snaga u koaliciji u kojoj se nalazis. Sada je pravi trenutak da, sa punim pravom i autoritetom, preuzmes kontrolu nad situacijom.

A mi cemo biti tu da podrzimo tvoj evropski put zasnovan na zdravom sistemu vrednosti.

Jer,

ZIVOT JE ZAKON!!!

bud

pre 16 godina

Cestitke svim Srbima koji su glasali za predsjednika Tadica.Sad treba da ostvari sve ono sto vam je obecao,ali svi morate dat doprinos a pogotovo oni koji nijesu glasali za Tadica.Jos jednom srecno,navijala sam da vam Tadic pobijedi,iako zivim u susjednoj drzavi CG.

Neutralni

pre 16 godina

Ljudi, manite se euforije. Toga je bilo i prosli put. Zapitajte se da li smo se pomakli milimetar u odnosu na prethodne predsednicke izbore. Pa zar smo kao nacija toliko neodrasli sve moramo da pocinjemo sa URRAAAAA i sa klicanjem POBEDA, a za par dana/nedelja/meseci ce sve biti po starom. Ako demokrate imaju makar malo casti i pameti, shvatice da je ovakvo stanje neodrzivo. Mi glasaci smo odradili deo posla, sada je na redu da vlast nesto konkretno uradi. Ako Tadic misli da je pobedio zato sto je mnogo dobar, grdno se vara. Pobedio je zato sto je Nikolic los. A ovu cinjenicu je gospodin Canak vrlo lepo formulisao veceras.

зоран

pre 16 godina

Честитке Тадићу на победи јер сам ипак за тај демократски блок али је жалосно што народ нема избор између правих политичара већ мора да одлучује које је мање лошије решење за Србију. Жалосно је што се не може саставити демократски блок без ликова као Коштуница и Тадић. Тадић је на изјавио "Сад је време за велики рад" Да ли он то каже да се досад није радило, да ли каже да од јуна 2004. до сада није радио? Стално обећава једно исто. На једном митингу мислим у Ћуприји обећао је да ако он победи има да се изгради (не могу да се сетим шта) па где је тај човек био од јуна 2004. до сада да то изгради??? Исти случај и са Коштуницом!!! Ипак честитке Тадић на победи пожелимо му успеха али сам песимиста иако сам гласао за њега победило је мање лоше решење за Србију. Нама требају принципијелни људи који имају циљ где треба да се креће Србија као што су: Ђинђић и Лабус нажалост којих више нема на политчкој сцени (првог уопште више нема међу нама, нажалост убише га криминалци(а другог нема јер се човек повукао видео да нема са ким да ради да је свима интерес само свој џеп а не интереси Србије))

Ja zelim jako, ja zelim snazno

pre 16 godina

Odahnuo sam. I hvala svima na ovakvom izboru. Ipak, oni ljudi koji su se okupili na Terazijama bili su najvernije pristalice, a cela Srbija je jasno cula sta su rekli. Rekli su - Dole Kostunica, i zapevali onu pesmu sa kojom su Kostunicu i doveli na vlast...samo sto je ovoga puta premijer bio u glavnoj ulozi. Borise, poruka je jasna! Na sledecim izborima svi gubimo ako se politicki ne obracunamo sa onima koji koce nas dodir sa Evropom. U suprotnom odose nasi glasovi bestraga i evropska Srbija ih nikada vise nece imati na ovakvoj gomili. Ili mi ili oni! Krajnje je vreme! Pocni da radis!

nada

pre 16 godina

Cestitam na pobedi Predsedniku Tadicu i nadam se da je ovo poslednji put da smo glasali na "sudbinskim i istorijskim" izborima, da ce kako nama tako i nasim pirijateljima i komsijama koji su glasali iz meni apsolutno nejasnog razloga za Nikolica biti bolje i da nikada vise necu razmisljati o tome da pakujem kofer. Zasucimo rukave svi zajdeno, ne moze Boris sam, hajde da vise udjemu u EU i da narednih godina brinemo o kamatama, indexima na berzi, skolarinama, zdravstvenom... i da nam ne preskace srce dok nam saopstavaju ime novog predsednika....

a.i.

pre 16 godina

Jedan sam od onih koji je glasao samo u ovom drugom krugu i to samo iz razloga sto dobro pamtim zlo iz devedesetih. Iako sam mu dao glas sigurno nisam glasao za Tadica. Gospodine predsednice narod je izuzetno nezadovoljan vama i vasom vlascu, ovo kako rade vasi ministri narocito Djilas i Milosavljevic je sprdacina (istina ministri iz drugih partija su uglavnom jos gori). Poslednji je cas da se pozabavite sobom i svojim ljudima, narocito njihovim vezama sa tajkunima. Ovog puta ste se provukli, sledeci put ako nastavite ovako sigurno necete.

зоран

pre 16 godina

Све је исто само њега (Слобадан Милошевића) нема. Кримал је на врхунцу, привредни криминал, утаја пореза, олигарси шире свој капитал, монопол расте, незапошљеност расте, куповна моћ грађана пада, сигурност опада, насиље на спортским теренима обара рекорде, намештање утамица је све веће и веће, дешавају се мистериозна убиства која остају неразјашњена. Србијо пробудисе, Тадићу пробудите се.

dejan topola

pre 16 godina

Ovo je prilika Tadicu da se stvari u vladajucoj koaliciji preurede. Mislim da, ukoliko se dodje do parlamentarnih izbora, a pritom potpise SSP, veliki izgledi postoje da DS, G17, LDP pa mozda i NS oforme novu vladu. Evidentno je da ce rejting LDP nadmasiti DSS i to ce demokratski blok okrenuti centru i odlucnoj reformskoj politici. SRS ce biti snazna konzervativna stranka, a DSS i SPS politicka ostrva na liniji izmedju vlasti i opozicije bez jasnog oslonca u birackom telu. Vreme ce kazati svoje, a i dobro je sto Kosovo vise nije kljucno pitanje.

Mare

pre 16 godina

gospodine predsednice nadam se da ste svesni da su vam LDP-ovi glasovi doneli prednost od sto hiljada glasova i nadam se da ce te to imati u vidu, ovo vam je poslednja sansa, bar sto se mene tice, pamet u glavu!

ae

pre 16 godina

"On je kazao da nakon njegove izborne pobede postoji mogućnost da se rešavaju veliki problemi, kriminal i korupcija, a podsetio je i na predstojeće lokalne izbore." e ta mogucnost treba da se iskoristi... za pocetak neki miskovic na proveri bi mogao biti dosta transparentan primer sa reci na dela.

dragana

pre 16 godina

ja sam nekako mirno sacekala ove rezultate glasanja, bez imalo euforije. glasala sam za tadica, ali i da je pobedio toma....ne bi mi bilo pravo, ali ne bih se ni nesto mnogo potresala. problemi u ovoj zemlji su brojni, i daleko od toga da ce sam boris ili toma, uspeti da nesto bogznakako promene na bolje. slazem se sa svima koji su rekli da je ovo poslednja opomena demokratama i da bi sad trebalo da se uzmu u pamet. i proslih izbora su svi bili iznenadjeni tominim glasovima, za parlament da ne pricam. dakle, stari-novi predsednice, cuvaj se! nije ti lako, pored svega imas i radikale koji ti disu uz vrat...ovaj put postupi mudro, napravi malo cistac u sopstvenoj partiji, jer sledeci izbori su njihovi. koliko god mi se to ne dopadalo, desice se ako se demokrate ne opamete.

Xobo

pre 16 godina

Interesantno je da je Nikolic dobio 500000 glasova vise u odnosu na prvi krug.
Tadicevi glasovi razlike su oni koji su protiv Nikolica, bar 800 000.
Svaka cast i Nikolicu i Tadicu na korektnosti i obracanju javnosti. Nikolic je na vreme presekao bilo kakve ideje o neredima i neizvesnosti, a opet je i Tadic u obracanju pomenuo i 2 miliona biraca koji nisu glasali za njega.
Dosta nam je bre Vucica, ali i Pajtica i Petrovica i slicnih. Cak su i potezi pojedinaca koji pljuju sada imena Marije Serifovic i Kostunice i sl. veoma prizemni. Glasao je svako za svoj izbor. Nadam se da ce nam pre parlamentarnih izbora biti primetno bolje, u suprotnom bice kriticno.
Dosta nam je vise politike, dajte jos vesti o Maradoni kao gostu na koncertu Kuste i Neleta u Madridu ili o nasim teniserima. To su nasi ambasadori.

himalaji

pre 16 godina

Mislim da je vreme za veliki rad odavno trebalo da pocne.
Razlog za ovoliki broj glasova Tomi je upravo zato sto se nista nija radilo, sem poziralo.
Krajnje je vreme za pocetak rada...

slepi posmatrač

pre 16 godina

nemojte da ova pobeda bude gorka.
zakon u šake, uništavanje korupcije(i u svojoj stranci, naravno).
ako ne postanemo država gde je zakon iznad svega i gde nema brige za svakog gradjanina - onda možemo da glasamo i do 150 - og kruga.
nemojte dozvoliti da ukazano poverenje ostane potvrdjeno samo retorikom i namrštenim izrazom lica!

Ivan Nisevic

pre 16 godina

Ko je glasao za Nikolica, taj nije "kaznio DS" vec je kaznio sebe. Nas narod je jos uvek nije shvatio demokratiju. Izbori nisu kladionica a politika nije utakmica. Mi nismo pasivni gledaoci kao u Titovo vreme vec odlucujemo o svojoj buducnosti! Zato mislite!

Pedja

pre 16 godina

E, pa hajde onda da krenemo konkretno, od obecanja do obecanja...Da pocnemo od potpune saradnje sa Hagom.
Imate gospodine predsednice pobedu i vecinu u Vladi, nema cekanja!

Voki

pre 16 godina

Bilo bi mi beskarajno drago da konacno cujem, a bogami i vidim nesto sto nisu ciste bajke od Tadica. Vase muke, i hod po trnju tek predstoje!

ivan

pre 16 godina

Cestitke gradjanima Srbije sto su smogli snage da ponovo vade politicare iz "bule". nadam se da ce se neko konacno opametiti jer ovo je cini mi se zadnja sansa da se krene u obracun protiv bezakonja, korupcije, laznih obecanja. Ko sto su mnogi ovde rekli ovaj rezultat treba shvatiti kao ozbiljnu opomenu. Voleo bih da ukoliko Djelic ne potpise 7. februara sporazum, javno objasni gradjanima zasto nije. Vec poodavno nam bode oci onom njegovom naostrenom olovkom, pa ako se to ne desi onda ocekujem da da obrazlozenje pa i da podnese ostavku. To bi za mene znacilo da su ozbiljni i da njihove price o boljem zivotu nisu samo predizborna obecanja. Pa da ga vidimo.

Aca

pre 16 godina

Ja sam privatnik i zivim i radim u unutrasnjosti od 1980. godine. Nemam ni jednog dana kasnjenja sto se uplata obaveza tice. Ali - ovog meseca januarske obaveze za radnju necu moci da platim iz jednostavnog razloga sto nisam mogao da zaradim. Prvi put u toliko godina nisam mogao da ostvarim niti licni dohodak, niti da skupim bar za uplatu obaveza. Tadicu - moraces dobrano da zasuces rukave da bi bar malo ovom narodu biti bolje, jer ni ja, a ni dobar deo gradjana ove drzave vise NEMA ZIVACA da gleda tvoja politicka popustanja, dogovore, pregovore i nesposobnost. Sada si se provukao kroz iglene usi i ja to pozdravljam, ali sledecu put (a to ce biti veoma skoro, jer nastupaju novi izbori) ukoliko se nesto ne promeni - neces imati vise sanse da sedis u toj fotelji i primas tih svojih 7000 EURa mesecne plate + sve ostalo sto primas. Radi i ne samo radi, nego i URADI nesto za ovaj narod, jer mi sada stojimo na litici i samo sto se ne sunovratimo. Srbija nije Beograd, pa da svi lepo zive - Srbija je i unutrasnjost - prosetaj malo selima i razgovaraj sa narodom, ali ne kao sto si to radio u kampanji. Oslusni sta narod prica. A narod je poceo da cuti sto je prvi pokazatelj da nam svima pristizu crni dani. Ne mozemo imati evropske i vise cene, a da nam plate budu na nivou koji je ispod casti i ljudskog dostojanstva. To tako vise ne ide.

Biljana

pre 16 godina

Cestitam nama svima na demokratskom predsedniku. Sledeci korak: resiti se Kostunice koji godinama usporava razvoj Srbije i napraviti pravu progresivnu Vladu. Kad se resimo Kostunice resicemo se i korupcije i kriminala.

Najčistija pobeda

pre 16 godina

Čestitam omladini Srbije što je juče masovno glasala i praktično odlučila ishod izbora, a to je pobeda Tadića bez pomoći Koštunice, Velje i Palme. Čestitam Predsedniku Tadiću, ali ga podsećam da je i dalje Premijer Vlade Srbije Koštunica, čiji je DSS 2000. godine ušao U DOS sa 3% glasova i sada se 2008. godine polako vraća na taj procenat. Posle svega, baš me interesuje MORALNA DILEMA: kako će najveći jučerašnji gubitnik - Koštunica sa Veljom, biti i dalje Premijer Vlade Srbije.

Željko

pre 16 godina

Boris Tadić je nabrajajući susjedne zemlje u kojima su glasali državljani Srbije dva puta nabrojao zemlje u regiji među kojima je bila i Republika Srpska, bez spominjanja Bosne i Hercegovine kao države. Ovakav odnos prema susjednoj zemlji i obraćanje isključivo srpskim glasačima, još je licemjernije kad se uzme u obzir činjenica da svoju pobjedu duguje svim gradanima u Srbiji, jer su upravo glasovi pripadnika svih nacionalnih manjina bili jezičak na vagi u njegovu korist. Je li ovo nova prodemokratska i proevropska politika?! Ako ne barem zbog toga trebao je barem da se sjeti Sarajeva, grada u kojem je rođen i koji je ujedno prijestolnica Bosne i Hercegovine.
Pozdrav iz Sarajeva i iskrene čestitke :)