Nedelja, 03.02.2008.

10:11

"Đukanović premijer"

Potpredsednica Vlade Crne Gore Gordana Đurović izjavila je da je imenovanje lidera DPS-a Mila Đukanovića za mandatara "gotova stvar".

Izvor: Tanjug

"Ðukanoviæ premijer" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

glas iz CG

pre 16 godina

Dukanovic jeste sposoban lider, mozda najsposobniji na cijelom Balkanu. Medjutim, dobar je samo za sebe i njemu bliznje, ali za narod i samu CG nikako. Sto se tice napretke u CG, toje samo sarena laza, tu nema nicega opipljivog, sve je na papiru, u obecanjima. Istina je da se mnogo teze zivi nego prije godinu i po, cijene svega narocito nekretnina su uzasno skocile na gore. Vidim da neki pisu o "primorcima koji se ubise od para" itd...to je mozda istina za 2-3% stanovnistva dok ce svi ostali da trpe zbog toga, jer ce skok cijena da se slomi preko njihovih ledja. Pogledajte samo mlade bracne parove koji treba da kupe sebi stan ili cak samo da ga iznajme...sve je to mnogo skuplje nego ranije, dok primanja nisu pratila ovaj skok ni priblizno. Svima iz CG preporucujem da stave glavu na momenat van domasaja RTCG i njima slicnih, pa ce se "sve vec samo kasti".

Ana

pre 16 godina

Ne razumem zasto ovoliko cudjenje na ovu vest? Covek je vladao iz senke godinu dana (niste mislili valjda da se stvarno povukao) i sad opet hoce pod reflektore...zaista ne razumem cemu ovoliko cudjenje...

precanin

pre 16 godina

Mozete samo da ga mrzite, na sta se on zdravo sekira !? Da li ste ikad culi da je Djukanovic rekao ili nazvao pogrdnom recju bilo kojeg srbijanskog politicara ? A to sto ga ne volite je razlog sto je pametniji, lepsi, vislji, kulturniji ,obrazovaniji nego sefovi vasih partija.
precanin

Cile

pre 16 godina

Nije me mnogo stalo dali je ovo dobro ili ne za Crnu Goru, jer je to njihova stvar. Ono sto ne razumem je zasto se mi iscudjavamo da lider partije koja ima najvecu podrsku u narodu, bude na celo vlade? Koji to lider kojeg narod vecinski podrzava ne sedi na celu vlade ili drzave? Ako cemo tako pre Djukanovicu pripada mesto premijera nego Kostunici u Srbiji. A mi, mi ga ne volimo jos od vremena kada nam je Mira Markovic (pazi ko) rekla da je svercer. I naravno, masovno ga ne voli Srbija, srpski korpus u Crnoj Gori, ali ga vole oni Crnogorci koji su odavno rekli zbogom srpskoj politici.

Mrki

pre 16 godina

Stepen frustracije gospodinom Djukanovicem, i Crnom Gorom uopste, u Srbiji je odavno poprimio tragikomicne razmere. Ali je posebna drskost da coveka koji iza sebe ima konkretne i istorijske rezultate i zasluge za svoju drzavu, kao i tu drzavu samu po sebi, za nedemokraticnost optuzuju oni kojima se posle svega, na dansanji dan gace tresu ko ce im biti predsednik. Vladajuca koalicija u Crnoj Gori je jasno i nedvosmisleno opredeljena za evro-atlanske integracije. A Srbija? Crna Gora je na svom putu ka EU potpislala SAA, ove godine ce aplicirati za status kandidata, ekonomski se dinamicno razvija, ocekuje se brz put ka NATO, ove godine ce postati clan WTO. Istovremeno, Srbiji se i dalje nudi jedino moguce specijalno vaspitanje jer nece i nije spremna da predje put koji su svi drugi presli, i na nacin kako su ga presli. I onda se ovde neko pravi mnogo pametan.

Igor

pre 16 godina

ma odlicna je crna gora. I lepo se tamo zivi, pravi prosperitet, imaju sposobnu vlast niz godina. samo se ponekad zapitam zasto im je pola drzavljana u Srbiji

Čeda

pre 16 godina

Milo, prijatelju!
Sve najbolje, dug zivot, dobro zdravlje (o bogatstvu necu jer je to pitanje vec reseno) i dozivotnu vlast zeli ti Druga (demokratska) Srbija!

Dragan

pre 16 godina

Milo Dukanovic je jedan od najboljih politicara danasnjice ,znam da je srbima i ostalim krivo sto nemaju nekog bar slicnog.Ali to je cinjenica.

npb

pre 16 godina

Vladanje dok si živ... Srbija, hvala Bogu, ipak nije na tom nivou. Možda danas "potone" za koju godinu, ali u Srbiji ipak postoji istorija parlamentarizma što je ulog za budućnost. Crna Gora je tužna zemlja.

Pepa

pre 16 godina

Mislim da je cast za nasu crnogorsku bracu da opet imaju Djukanovica na celu drzave. Ipak je on uradio daleko vise za Crnu Goru nego sto su SVI ostali lideri drzava u regionu uradili za svoje drzave. Kad se pogleda sta je sve uradio, vidi se da su cinjenice na njegovoj strani: Respektabilna valuta, dobar imidz u svijetu, osamostaljenje... Puno pozdrava iz bratske Hrvatske.

goran

pre 16 godina

Radovan III je odlican, ali ovo je vrh. Dusan Kovacevic ce definitivno prestati da pise jer sada imamo Mila u realnom vremenu u Dusanovim ulogama.

Mare

pre 16 godina

Milo je uradio za svoje zemlju jaaako puno!Svaka mu cast zbog toga!Svi smo mu zahvalni do neba!Vracanjem na duznost bi napravio najvecu gresku u svom zivotu,a takodje i vratio Crnu Goru par godina unazad!
Jesam veliki navijac Mila,ali Milo ovo ti ne treba u zivotu!Imas privatni biznis,nastavi to da radis...Ima u Crnoj Gori mnogo mladih i sposobnih ljudi!Moj favorit je Luksic!
Milo hvala ti za sve..ali nemoj da se opet angazujes!
Veliki pozdrav za crnogorge u celom svetu i za gospodina Djukanovica!Milo mi te volimo...ali dosta je..

Petar Jankovic

pre 16 godina

Vracanje Djukanovica samo je jos jedna erupcija straha kod Crnogoraca, jer ovamo se vlada ''strahovladom''. Vecina naroda se prosto plasi... Kazu – neka je lose, samo da ne bude gore! I svi ce cutati u takvoj magli svoje neslobode i gradjanskog kukavicluka. Sa druge strane, u Crnoj Gori veoma je malo politicara koji pokazuju harizmu dostojnu jednog premijera... Rezime – svi oni koji razmisljaju svojom glavom, tj. koji imaju svoje misljenje i spremni su da se argumentovano suprotstave losim idejama njihovih partija, su sklonjeni. Podobni su ostali. Oni se smjeskaju, klimaju glavama, prosipaju demagogiju po televizijama, a zna se ko je glavni od najglavnijih. Ko ne slusa rizikuje posao, prebijanje, ili cak sopstveni zivot. Pa, kome se isplati da bude revolucionar neka izvoli. S obzirom da je jasno da je gradjane Crne Gore veoma tesko okupiti i predloziti im bunt, revolucionari su zaspali. Sjede po kafanama i komentarisu s gorcinom postojecu situaciju, gledaju svoja posla i zive nezadovoljstvo. Ostali cuvaju svoje bogatstvo, sve otudjeniji od drugih i sebe samih...briga ih sta se desava sa drugima, dok god je para.. Po principu – samo da je meni lijepo. Siromasni cute u svom siromastvu i najmanje se zale od svih!
Dakle, povratak vjecitog premijera samo je jos jedna potvrda sumorne politicke, socijalne i gradjanske stvarnosti – strah i odsustvo ideje!
A vi, postovana gospodo, koji na ovim stranicama pljujete i puni ste rijeci mrznje i prezira, pogledajte malo u sopstvenu dusu, okrenite se oko sebe i snimite stvarnost u kojoj zivite.. Cini mi se da cete takodje naci ista ili makar slicna odredjenja svakodnevice o kojoj govorih. Dakle, potrebno je razumjeti a ne psovati i pljuvati. Kada razumijemo, onda cemo valjda umjeti i jedni drugima pomoci. Makar ce neko iskazati neku korisnu ideju, a ne zadah sopstvene gorcine i navike da mrzi.
S postovanjem,
Petar Jankovic, Podgorica

darko

pre 16 godina

Ne znam kako je u C.Gori,ali u Hrvatskoj ukoliko nekome treba imunitet (malo veci lopovi) pred zakonom, odmah se nadju pri vrhu izbornih lista,udju u Sabor ili vladu i dobiju zakonski imunitet.Postoji postapalica kao pa sto ces ti u Saboru pa tebi ne treba imunitet.Pretpostavljam da je ovo i slucaj sa Djukanovicem mada ne znam ko bi ga dole sudio ili osudio.
Mozda ga traze Italijani?

jelena

pre 16 godina

Ja zivim u Crnoj Gori za razliku od nekih komentatora i mogu reci da je kod nas vidljiv napredak.Imamo jako puno milionera i to sto
nevalja vidi se da na hiljade radnika iz okolnih zemalja dolaze da zarade nesto jer kod njih ne mogu.To nam je omogucio gospodin koji ce ponovo biti premijer,a ako se i obogato
neka je jer je i drugima omogucio bolji zivot.U isoriji C.G.nikad nije vladar bio lisen ,za razliku od nekih drzava i zato ziv nam bio i dobrodosao

Agron Leka

pre 16 godina

Isto kao Staljinovski Putin, Sa predsednicke funkcije na premijersko, nista novo . Oh umalo zaboravij i vas Kostunjavi sa presednicke funkcije kao dozivotni premijer,izgleda tako treba da bude kod Ortodoksa . Umalo zaboravih i vash slobodan milosevic cas predsednik, cas premijer itd.itd...........

pešikan

pre 16 godina

Bez obzira na veoma tešku situaciju u Srbiji i faktičku prednost Crne Gore u tzv. evro-intergracijama, srećan sam što nismo ni u kakvoj uniji ili savezu sa Crnom Gorom. Da je bilo pameti, saradnja sa njima bi bila prekinuta još 1992-e.

cg

pre 16 godina

samo sto nas je sacuvao od bombardovanja i presao sa dinara na marku-evro zasluzuje da vlada dok je ziv. da ne pominjemo sto je okrenuo ruski kapital na cg, pa primorci ne znaju sta ce od para, a i na sjeveru tako pocinje da bude. U onim proslim godinama je bilo sumnjivih odluka, ali se nije moglo bolje.
Milo care!

Milos_Bonn

pre 16 godina

Kazu da ta njegova imovina i pozicije nisu u suprotnosti sa premijerskom funkcijom. Pa normalno, zasto bi i bile. Covek je sa mesta predsednika i premijera rukovodio svercom cigareta, obogatio se i kupio sebi drzavu - zasto bi onda ovaj stini kapital bio neka smetnja?

mustafa

pre 16 godina

Pravi covek,na pravome mestu za priznavanje nezavisnosti Kosova.Hvala ti Djuko...
Izgleda Srbijo da i ono OKO koje vam je ostalo ne gleda bas dobro.Baca malo na stranu.

blagoye

pre 16 godina

Procitajte pazljivo. Nije on ponovo premijer zato sto je on tako hteo, vec zato sto slozene politicke okolnosti to nalazu. On je svoj licni interes podredio visim, nacionalnim interesima!

Vlada

pre 16 godina

Koliko mandata ima pravo Djukanovic?Covek vlada Crnom Gorom kao neki diktatori u africkim zemljama .Kad nije predsednik onda je premijer i obrnuto.JU-NA-CINA nema sta.

Veteran

pre 16 godina

Kao sto se i ocekivalo. Milo je izasao na godinu dana iz politike da opere i legalizuje svoj steceni kapital(da pokaze narodu kako je on sposoban i u biznisu ) a sad se vraca da ponovo pomogne mladoj demokratiji u CG .

Nel

pre 16 godina

U Crnoj Gori se nista znacajno nece promeniti, Milo ce i dalje imati veliku podrsku gradjana, opozicija ce pokusavati da ga "skine" a on ce kao i do sada posle svakog pokusaja biti samo jaci. Ja se samo bojim za zdravlje naseg Kostunjavog koji je taman mislio da vise nikada nece cuti za tog coveka koji mu je zadao mnogo muka otcepljenjem Crne Gore. Kamo srece da i mi imamo takvog "kriminalca" za premijera. U svakom slucaju braco Crnogorci ja vam kao dobar komsija zelim svu srecu.

platini

pre 16 godina

Stvar Crne Gore. Nek postave za mandatara bilo koga,bilo kakvog,
mogu i Mesica (pocasni je gradanin Crne Gore ili Tuzi ili Zete - nije bitno) - samo da nama ne "pomazu"

Djuradj

pre 16 godina

Kakav kralj je ovaj covek,pa on je prevazisao svog ucitelja Milosevica.Samo budala je mogla da pomisli da ce se g.Djukaj povuci iz politike.

zdravko

pre 16 godina

Dobro,ja malo legalizovao pare,otvorio par kompanijica,univerziteta,banki itd.Sad se vracam da uzmem sto je ostalo da se koji ne uvali u ovu moju imovinu da se proglasim za dozivotnog kralja a vi selite se odavde nista mi ne trebate dovoljan sam sam sebi i ovo par mojih kuckova(pasa) oko mojih nogu koji kupe ove mrvice sto mi ispadaju iz nosa.Ci be tamo dosta vam je za danas,izvinite nestrpljivi su mi mnogo ovi okolonozni.I kao sto rekoh velikosrpska politika i dalje prijeti da uzdrma moju ovaj izvinite nasu mladu drzavu pa sam se odlucio vratiti da to sprijecim i naravno priznam Kosovsku nezavisnost pomognem Borisu da ih uvede u Evro-Atlantske strukture podignem cijene nekretnina,prodam par fudbalera izlupam par politickih samara i smislit cu jos stosta ja,a kako i necu kad mi je ucitelj mrtav pa sad nema niko bolji od mene.A vi budale mislim narode izvinite gradjani samo tako dalje nastavite glavu u zemlju i cutite pa cu ja za deset godina imati zemlju NOJEVA.Mozda vam kupim i barku.Caos.
Britva.

Dalamtia patria nostra

pre 16 godina

Za nevjerovat je koliko u Cg izgleda vlada kult licnosti i to u 21 stoljecu.Pa jel oni imaju bar jos jednog covjeka da je vredan paznje?

Sasa

pre 16 godina

Ovakve stvari se desavaju jos samo u nekim bivsim sovjetskim republikama, i pojedinim drzavama Afrike.
Srbija je daleko od neke normalne drzave, ali u Crnoj Gori je aposlutno sve farsa: drzava, zakoni, demokratija, turizam...
Sve u svemu - bljak, gadi mi se cela prica.

Sasa

pre 16 godina

Ovakve stvari se desavaju jos samo u nekim bivsim sovjetskim republikama, i pojedinim drzavama Afrike.
Srbija je daleko od neke normalne drzave, ali u Crnoj Gori je aposlutno sve farsa: drzava, zakoni, demokratija, turizam...
Sve u svemu - bljak, gadi mi se cela prica.

zdravko

pre 16 godina

Dobro,ja malo legalizovao pare,otvorio par kompanijica,univerziteta,banki itd.Sad se vracam da uzmem sto je ostalo da se koji ne uvali u ovu moju imovinu da se proglasim za dozivotnog kralja a vi selite se odavde nista mi ne trebate dovoljan sam sam sebi i ovo par mojih kuckova(pasa) oko mojih nogu koji kupe ove mrvice sto mi ispadaju iz nosa.Ci be tamo dosta vam je za danas,izvinite nestrpljivi su mi mnogo ovi okolonozni.I kao sto rekoh velikosrpska politika i dalje prijeti da uzdrma moju ovaj izvinite nasu mladu drzavu pa sam se odlucio vratiti da to sprijecim i naravno priznam Kosovsku nezavisnost pomognem Borisu da ih uvede u Evro-Atlantske strukture podignem cijene nekretnina,prodam par fudbalera izlupam par politickih samara i smislit cu jos stosta ja,a kako i necu kad mi je ucitelj mrtav pa sad nema niko bolji od mene.A vi budale mislim narode izvinite gradjani samo tako dalje nastavite glavu u zemlju i cutite pa cu ja za deset godina imati zemlju NOJEVA.Mozda vam kupim i barku.Caos.
Britva.

Djuradj

pre 16 godina

Kakav kralj je ovaj covek,pa on je prevazisao svog ucitelja Milosevica.Samo budala je mogla da pomisli da ce se g.Djukaj povuci iz politike.

Veteran

pre 16 godina

Kao sto se i ocekivalo. Milo je izasao na godinu dana iz politike da opere i legalizuje svoj steceni kapital(da pokaze narodu kako je on sposoban i u biznisu ) a sad se vraca da ponovo pomogne mladoj demokratiji u CG .

Vlada

pre 16 godina

Koliko mandata ima pravo Djukanovic?Covek vlada Crnom Gorom kao neki diktatori u africkim zemljama .Kad nije predsednik onda je premijer i obrnuto.JU-NA-CINA nema sta.

blagoye

pre 16 godina

Procitajte pazljivo. Nije on ponovo premijer zato sto je on tako hteo, vec zato sto slozene politicke okolnosti to nalazu. On je svoj licni interes podredio visim, nacionalnim interesima!

Dalamtia patria nostra

pre 16 godina

Za nevjerovat je koliko u Cg izgleda vlada kult licnosti i to u 21 stoljecu.Pa jel oni imaju bar jos jednog covjeka da je vredan paznje?

pešikan

pre 16 godina

Bez obzira na veoma tešku situaciju u Srbiji i faktičku prednost Crne Gore u tzv. evro-intergracijama, srećan sam što nismo ni u kakvoj uniji ili savezu sa Crnom Gorom. Da je bilo pameti, saradnja sa njima bi bila prekinuta još 1992-e.

platini

pre 16 godina

Stvar Crne Gore. Nek postave za mandatara bilo koga,bilo kakvog,
mogu i Mesica (pocasni je gradanin Crne Gore ili Tuzi ili Zete - nije bitno) - samo da nama ne "pomazu"

Nel

pre 16 godina

U Crnoj Gori se nista znacajno nece promeniti, Milo ce i dalje imati veliku podrsku gradjana, opozicija ce pokusavati da ga "skine" a on ce kao i do sada posle svakog pokusaja biti samo jaci. Ja se samo bojim za zdravlje naseg Kostunjavog koji je taman mislio da vise nikada nece cuti za tog coveka koji mu je zadao mnogo muka otcepljenjem Crne Gore. Kamo srece da i mi imamo takvog "kriminalca" za premijera. U svakom slucaju braco Crnogorci ja vam kao dobar komsija zelim svu srecu.

cg

pre 16 godina

samo sto nas je sacuvao od bombardovanja i presao sa dinara na marku-evro zasluzuje da vlada dok je ziv. da ne pominjemo sto je okrenuo ruski kapital na cg, pa primorci ne znaju sta ce od para, a i na sjeveru tako pocinje da bude. U onim proslim godinama je bilo sumnjivih odluka, ali se nije moglo bolje.
Milo care!

darko

pre 16 godina

Ne znam kako je u C.Gori,ali u Hrvatskoj ukoliko nekome treba imunitet (malo veci lopovi) pred zakonom, odmah se nadju pri vrhu izbornih lista,udju u Sabor ili vladu i dobiju zakonski imunitet.Postoji postapalica kao pa sto ces ti u Saboru pa tebi ne treba imunitet.Pretpostavljam da je ovo i slucaj sa Djukanovicem mada ne znam ko bi ga dole sudio ili osudio.
Mozda ga traze Italijani?

mustafa

pre 16 godina

Pravi covek,na pravome mestu za priznavanje nezavisnosti Kosova.Hvala ti Djuko...
Izgleda Srbijo da i ono OKO koje vam je ostalo ne gleda bas dobro.Baca malo na stranu.

Milos_Bonn

pre 16 godina

Kazu da ta njegova imovina i pozicije nisu u suprotnosti sa premijerskom funkcijom. Pa normalno, zasto bi i bile. Covek je sa mesta predsednika i premijera rukovodio svercom cigareta, obogatio se i kupio sebi drzavu - zasto bi onda ovaj stini kapital bio neka smetnja?

Pepa

pre 16 godina

Mislim da je cast za nasu crnogorsku bracu da opet imaju Djukanovica na celu drzave. Ipak je on uradio daleko vise za Crnu Goru nego sto su SVI ostali lideri drzava u regionu uradili za svoje drzave. Kad se pogleda sta je sve uradio, vidi se da su cinjenice na njegovoj strani: Respektabilna valuta, dobar imidz u svijetu, osamostaljenje... Puno pozdrava iz bratske Hrvatske.

Petar Jankovic

pre 16 godina

Vracanje Djukanovica samo je jos jedna erupcija straha kod Crnogoraca, jer ovamo se vlada ''strahovladom''. Vecina naroda se prosto plasi... Kazu – neka je lose, samo da ne bude gore! I svi ce cutati u takvoj magli svoje neslobode i gradjanskog kukavicluka. Sa druge strane, u Crnoj Gori veoma je malo politicara koji pokazuju harizmu dostojnu jednog premijera... Rezime – svi oni koji razmisljaju svojom glavom, tj. koji imaju svoje misljenje i spremni su da se argumentovano suprotstave losim idejama njihovih partija, su sklonjeni. Podobni su ostali. Oni se smjeskaju, klimaju glavama, prosipaju demagogiju po televizijama, a zna se ko je glavni od najglavnijih. Ko ne slusa rizikuje posao, prebijanje, ili cak sopstveni zivot. Pa, kome se isplati da bude revolucionar neka izvoli. S obzirom da je jasno da je gradjane Crne Gore veoma tesko okupiti i predloziti im bunt, revolucionari su zaspali. Sjede po kafanama i komentarisu s gorcinom postojecu situaciju, gledaju svoja posla i zive nezadovoljstvo. Ostali cuvaju svoje bogatstvo, sve otudjeniji od drugih i sebe samih...briga ih sta se desava sa drugima, dok god je para.. Po principu – samo da je meni lijepo. Siromasni cute u svom siromastvu i najmanje se zale od svih!
Dakle, povratak vjecitog premijera samo je jos jedna potvrda sumorne politicke, socijalne i gradjanske stvarnosti – strah i odsustvo ideje!
A vi, postovana gospodo, koji na ovim stranicama pljujete i puni ste rijeci mrznje i prezira, pogledajte malo u sopstvenu dusu, okrenite se oko sebe i snimite stvarnost u kojoj zivite.. Cini mi se da cete takodje naci ista ili makar slicna odredjenja svakodnevice o kojoj govorih. Dakle, potrebno je razumjeti a ne psovati i pljuvati. Kada razumijemo, onda cemo valjda umjeti i jedni drugima pomoci. Makar ce neko iskazati neku korisnu ideju, a ne zadah sopstvene gorcine i navike da mrzi.
S postovanjem,
Petar Jankovic, Podgorica

Agron Leka

pre 16 godina

Isto kao Staljinovski Putin, Sa predsednicke funkcije na premijersko, nista novo . Oh umalo zaboravij i vas Kostunjavi sa presednicke funkcije kao dozivotni premijer,izgleda tako treba da bude kod Ortodoksa . Umalo zaboravih i vash slobodan milosevic cas predsednik, cas premijer itd.itd...........

goran

pre 16 godina

Radovan III je odlican, ali ovo je vrh. Dusan Kovacevic ce definitivno prestati da pise jer sada imamo Mila u realnom vremenu u Dusanovim ulogama.

jelena

pre 16 godina

Ja zivim u Crnoj Gori za razliku od nekih komentatora i mogu reci da je kod nas vidljiv napredak.Imamo jako puno milionera i to sto
nevalja vidi se da na hiljade radnika iz okolnih zemalja dolaze da zarade nesto jer kod njih ne mogu.To nam je omogucio gospodin koji ce ponovo biti premijer,a ako se i obogato
neka je jer je i drugima omogucio bolji zivot.U isoriji C.G.nikad nije vladar bio lisen ,za razliku od nekih drzava i zato ziv nam bio i dobrodosao

Igor

pre 16 godina

ma odlicna je crna gora. I lepo se tamo zivi, pravi prosperitet, imaju sposobnu vlast niz godina. samo se ponekad zapitam zasto im je pola drzavljana u Srbiji

glas iz CG

pre 16 godina

Dukanovic jeste sposoban lider, mozda najsposobniji na cijelom Balkanu. Medjutim, dobar je samo za sebe i njemu bliznje, ali za narod i samu CG nikako. Sto se tice napretke u CG, toje samo sarena laza, tu nema nicega opipljivog, sve je na papiru, u obecanjima. Istina je da se mnogo teze zivi nego prije godinu i po, cijene svega narocito nekretnina su uzasno skocile na gore. Vidim da neki pisu o "primorcima koji se ubise od para" itd...to je mozda istina za 2-3% stanovnistva dok ce svi ostali da trpe zbog toga, jer ce skok cijena da se slomi preko njihovih ledja. Pogledajte samo mlade bracne parove koji treba da kupe sebi stan ili cak samo da ga iznajme...sve je to mnogo skuplje nego ranije, dok primanja nisu pratila ovaj skok ni priblizno. Svima iz CG preporucujem da stave glavu na momenat van domasaja RTCG i njima slicnih, pa ce se "sve vec samo kasti".

Dragan

pre 16 godina

Milo Dukanovic je jedan od najboljih politicara danasnjice ,znam da je srbima i ostalim krivo sto nemaju nekog bar slicnog.Ali to je cinjenica.

npb

pre 16 godina

Vladanje dok si živ... Srbija, hvala Bogu, ipak nije na tom nivou. Možda danas "potone" za koju godinu, ali u Srbiji ipak postoji istorija parlamentarizma što je ulog za budućnost. Crna Gora je tužna zemlja.

Mrki

pre 16 godina

Stepen frustracije gospodinom Djukanovicem, i Crnom Gorom uopste, u Srbiji je odavno poprimio tragikomicne razmere. Ali je posebna drskost da coveka koji iza sebe ima konkretne i istorijske rezultate i zasluge za svoju drzavu, kao i tu drzavu samu po sebi, za nedemokraticnost optuzuju oni kojima se posle svega, na dansanji dan gace tresu ko ce im biti predsednik. Vladajuca koalicija u Crnoj Gori je jasno i nedvosmisleno opredeljena za evro-atlanske integracije. A Srbija? Crna Gora je na svom putu ka EU potpislala SAA, ove godine ce aplicirati za status kandidata, ekonomski se dinamicno razvija, ocekuje se brz put ka NATO, ove godine ce postati clan WTO. Istovremeno, Srbiji se i dalje nudi jedino moguce specijalno vaspitanje jer nece i nije spremna da predje put koji su svi drugi presli, i na nacin kako su ga presli. I onda se ovde neko pravi mnogo pametan.

Cile

pre 16 godina

Nije me mnogo stalo dali je ovo dobro ili ne za Crnu Goru, jer je to njihova stvar. Ono sto ne razumem je zasto se mi iscudjavamo da lider partije koja ima najvecu podrsku u narodu, bude na celo vlade? Koji to lider kojeg narod vecinski podrzava ne sedi na celu vlade ili drzave? Ako cemo tako pre Djukanovicu pripada mesto premijera nego Kostunici u Srbiji. A mi, mi ga ne volimo jos od vremena kada nam je Mira Markovic (pazi ko) rekla da je svercer. I naravno, masovno ga ne voli Srbija, srpski korpus u Crnoj Gori, ali ga vole oni Crnogorci koji su odavno rekli zbogom srpskoj politici.

Čeda

pre 16 godina

Milo, prijatelju!
Sve najbolje, dug zivot, dobro zdravlje (o bogatstvu necu jer je to pitanje vec reseno) i dozivotnu vlast zeli ti Druga (demokratska) Srbija!

Mare

pre 16 godina

Milo je uradio za svoje zemlju jaaako puno!Svaka mu cast zbog toga!Svi smo mu zahvalni do neba!Vracanjem na duznost bi napravio najvecu gresku u svom zivotu,a takodje i vratio Crnu Goru par godina unazad!
Jesam veliki navijac Mila,ali Milo ovo ti ne treba u zivotu!Imas privatni biznis,nastavi to da radis...Ima u Crnoj Gori mnogo mladih i sposobnih ljudi!Moj favorit je Luksic!
Milo hvala ti za sve..ali nemoj da se opet angazujes!
Veliki pozdrav za crnogorge u celom svetu i za gospodina Djukanovica!Milo mi te volimo...ali dosta je..

Ana

pre 16 godina

Ne razumem zasto ovoliko cudjenje na ovu vest? Covek je vladao iz senke godinu dana (niste mislili valjda da se stvarno povukao) i sad opet hoce pod reflektore...zaista ne razumem cemu ovoliko cudjenje...

precanin

pre 16 godina

Mozete samo da ga mrzite, na sta se on zdravo sekira !? Da li ste ikad culi da je Djukanovic rekao ili nazvao pogrdnom recju bilo kojeg srbijanskog politicara ? A to sto ga ne volite je razlog sto je pametniji, lepsi, vislji, kulturniji ,obrazovaniji nego sefovi vasih partija.
precanin

cg

pre 16 godina

samo sto nas je sacuvao od bombardovanja i presao sa dinara na marku-evro zasluzuje da vlada dok je ziv. da ne pominjemo sto je okrenuo ruski kapital na cg, pa primorci ne znaju sta ce od para, a i na sjeveru tako pocinje da bude. U onim proslim godinama je bilo sumnjivih odluka, ali se nije moglo bolje.
Milo care!

mustafa

pre 16 godina

Pravi covek,na pravome mestu za priznavanje nezavisnosti Kosova.Hvala ti Djuko...
Izgleda Srbijo da i ono OKO koje vam je ostalo ne gleda bas dobro.Baca malo na stranu.

Agron Leka

pre 16 godina

Isto kao Staljinovski Putin, Sa predsednicke funkcije na premijersko, nista novo . Oh umalo zaboravij i vas Kostunjavi sa presednicke funkcije kao dozivotni premijer,izgleda tako treba da bude kod Ortodoksa . Umalo zaboravih i vash slobodan milosevic cas predsednik, cas premijer itd.itd...........

Pepa

pre 16 godina

Mislim da je cast za nasu crnogorsku bracu da opet imaju Djukanovica na celu drzave. Ipak je on uradio daleko vise za Crnu Goru nego sto su SVI ostali lideri drzava u regionu uradili za svoje drzave. Kad se pogleda sta je sve uradio, vidi se da su cinjenice na njegovoj strani: Respektabilna valuta, dobar imidz u svijetu, osamostaljenje... Puno pozdrava iz bratske Hrvatske.

Nel

pre 16 godina

U Crnoj Gori se nista znacajno nece promeniti, Milo ce i dalje imati veliku podrsku gradjana, opozicija ce pokusavati da ga "skine" a on ce kao i do sada posle svakog pokusaja biti samo jaci. Ja se samo bojim za zdravlje naseg Kostunjavog koji je taman mislio da vise nikada nece cuti za tog coveka koji mu je zadao mnogo muka otcepljenjem Crne Gore. Kamo srece da i mi imamo takvog "kriminalca" za premijera. U svakom slucaju braco Crnogorci ja vam kao dobar komsija zelim svu srecu.

jelena

pre 16 godina

Ja zivim u Crnoj Gori za razliku od nekih komentatora i mogu reci da je kod nas vidljiv napredak.Imamo jako puno milionera i to sto
nevalja vidi se da na hiljade radnika iz okolnih zemalja dolaze da zarade nesto jer kod njih ne mogu.To nam je omogucio gospodin koji ce ponovo biti premijer,a ako se i obogato
neka je jer je i drugima omogucio bolji zivot.U isoriji C.G.nikad nije vladar bio lisen ,za razliku od nekih drzava i zato ziv nam bio i dobrodosao

Mare

pre 16 godina

Milo je uradio za svoje zemlju jaaako puno!Svaka mu cast zbog toga!Svi smo mu zahvalni do neba!Vracanjem na duznost bi napravio najvecu gresku u svom zivotu,a takodje i vratio Crnu Goru par godina unazad!
Jesam veliki navijac Mila,ali Milo ovo ti ne treba u zivotu!Imas privatni biznis,nastavi to da radis...Ima u Crnoj Gori mnogo mladih i sposobnih ljudi!Moj favorit je Luksic!
Milo hvala ti za sve..ali nemoj da se opet angazujes!
Veliki pozdrav za crnogorge u celom svetu i za gospodina Djukanovica!Milo mi te volimo...ali dosta je..

Dragan

pre 16 godina

Milo Dukanovic je jedan od najboljih politicara danasnjice ,znam da je srbima i ostalim krivo sto nemaju nekog bar slicnog.Ali to je cinjenica.

precanin

pre 16 godina

Mozete samo da ga mrzite, na sta se on zdravo sekira !? Da li ste ikad culi da je Djukanovic rekao ili nazvao pogrdnom recju bilo kojeg srbijanskog politicara ? A to sto ga ne volite je razlog sto je pametniji, lepsi, vislji, kulturniji ,obrazovaniji nego sefovi vasih partija.
precanin

npb

pre 16 godina

Vladanje dok si živ... Srbija, hvala Bogu, ipak nije na tom nivou. Možda danas "potone" za koju godinu, ali u Srbiji ipak postoji istorija parlamentarizma što je ulog za budućnost. Crna Gora je tužna zemlja.

zdravko

pre 16 godina

Dobro,ja malo legalizovao pare,otvorio par kompanijica,univerziteta,banki itd.Sad se vracam da uzmem sto je ostalo da se koji ne uvali u ovu moju imovinu da se proglasim za dozivotnog kralja a vi selite se odavde nista mi ne trebate dovoljan sam sam sebi i ovo par mojih kuckova(pasa) oko mojih nogu koji kupe ove mrvice sto mi ispadaju iz nosa.Ci be tamo dosta vam je za danas,izvinite nestrpljivi su mi mnogo ovi okolonozni.I kao sto rekoh velikosrpska politika i dalje prijeti da uzdrma moju ovaj izvinite nasu mladu drzavu pa sam se odlucio vratiti da to sprijecim i naravno priznam Kosovsku nezavisnost pomognem Borisu da ih uvede u Evro-Atlantske strukture podignem cijene nekretnina,prodam par fudbalera izlupam par politickih samara i smislit cu jos stosta ja,a kako i necu kad mi je ucitelj mrtav pa sad nema niko bolji od mene.A vi budale mislim narode izvinite gradjani samo tako dalje nastavite glavu u zemlju i cutite pa cu ja za deset godina imati zemlju NOJEVA.Mozda vam kupim i barku.Caos.
Britva.

pešikan

pre 16 godina

Bez obzira na veoma tešku situaciju u Srbiji i faktičku prednost Crne Gore u tzv. evro-intergracijama, srećan sam što nismo ni u kakvoj uniji ili savezu sa Crnom Gorom. Da je bilo pameti, saradnja sa njima bi bila prekinuta još 1992-e.

Mrki

pre 16 godina

Stepen frustracije gospodinom Djukanovicem, i Crnom Gorom uopste, u Srbiji je odavno poprimio tragikomicne razmere. Ali je posebna drskost da coveka koji iza sebe ima konkretne i istorijske rezultate i zasluge za svoju drzavu, kao i tu drzavu samu po sebi, za nedemokraticnost optuzuju oni kojima se posle svega, na dansanji dan gace tresu ko ce im biti predsednik. Vladajuca koalicija u Crnoj Gori je jasno i nedvosmisleno opredeljena za evro-atlanske integracije. A Srbija? Crna Gora je na svom putu ka EU potpislala SAA, ove godine ce aplicirati za status kandidata, ekonomski se dinamicno razvija, ocekuje se brz put ka NATO, ove godine ce postati clan WTO. Istovremeno, Srbiji se i dalje nudi jedino moguce specijalno vaspitanje jer nece i nije spremna da predje put koji su svi drugi presli, i na nacin kako su ga presli. I onda se ovde neko pravi mnogo pametan.

Vlada

pre 16 godina

Koliko mandata ima pravo Djukanovic?Covek vlada Crnom Gorom kao neki diktatori u africkim zemljama .Kad nije predsednik onda je premijer i obrnuto.JU-NA-CINA nema sta.

blagoye

pre 16 godina

Procitajte pazljivo. Nije on ponovo premijer zato sto je on tako hteo, vec zato sto slozene politicke okolnosti to nalazu. On je svoj licni interes podredio visim, nacionalnim interesima!

Čeda

pre 16 godina

Milo, prijatelju!
Sve najbolje, dug zivot, dobro zdravlje (o bogatstvu necu jer je to pitanje vec reseno) i dozivotnu vlast zeli ti Druga (demokratska) Srbija!

Igor

pre 16 godina

ma odlicna je crna gora. I lepo se tamo zivi, pravi prosperitet, imaju sposobnu vlast niz godina. samo se ponekad zapitam zasto im je pola drzavljana u Srbiji

Sasa

pre 16 godina

Ovakve stvari se desavaju jos samo u nekim bivsim sovjetskim republikama, i pojedinim drzavama Afrike.
Srbija je daleko od neke normalne drzave, ali u Crnoj Gori je aposlutno sve farsa: drzava, zakoni, demokratija, turizam...
Sve u svemu - bljak, gadi mi se cela prica.

Djuradj

pre 16 godina

Kakav kralj je ovaj covek,pa on je prevazisao svog ucitelja Milosevica.Samo budala je mogla da pomisli da ce se g.Djukaj povuci iz politike.

platini

pre 16 godina

Stvar Crne Gore. Nek postave za mandatara bilo koga,bilo kakvog,
mogu i Mesica (pocasni je gradanin Crne Gore ili Tuzi ili Zete - nije bitno) - samo da nama ne "pomazu"

Milos_Bonn

pre 16 godina

Kazu da ta njegova imovina i pozicije nisu u suprotnosti sa premijerskom funkcijom. Pa normalno, zasto bi i bile. Covek je sa mesta predsednika i premijera rukovodio svercom cigareta, obogatio se i kupio sebi drzavu - zasto bi onda ovaj stini kapital bio neka smetnja?

Petar Jankovic

pre 16 godina

Vracanje Djukanovica samo je jos jedna erupcija straha kod Crnogoraca, jer ovamo se vlada ''strahovladom''. Vecina naroda se prosto plasi... Kazu – neka je lose, samo da ne bude gore! I svi ce cutati u takvoj magli svoje neslobode i gradjanskog kukavicluka. Sa druge strane, u Crnoj Gori veoma je malo politicara koji pokazuju harizmu dostojnu jednog premijera... Rezime – svi oni koji razmisljaju svojom glavom, tj. koji imaju svoje misljenje i spremni su da se argumentovano suprotstave losim idejama njihovih partija, su sklonjeni. Podobni su ostali. Oni se smjeskaju, klimaju glavama, prosipaju demagogiju po televizijama, a zna se ko je glavni od najglavnijih. Ko ne slusa rizikuje posao, prebijanje, ili cak sopstveni zivot. Pa, kome se isplati da bude revolucionar neka izvoli. S obzirom da je jasno da je gradjane Crne Gore veoma tesko okupiti i predloziti im bunt, revolucionari su zaspali. Sjede po kafanama i komentarisu s gorcinom postojecu situaciju, gledaju svoja posla i zive nezadovoljstvo. Ostali cuvaju svoje bogatstvo, sve otudjeniji od drugih i sebe samih...briga ih sta se desava sa drugima, dok god je para.. Po principu – samo da je meni lijepo. Siromasni cute u svom siromastvu i najmanje se zale od svih!
Dakle, povratak vjecitog premijera samo je jos jedna potvrda sumorne politicke, socijalne i gradjanske stvarnosti – strah i odsustvo ideje!
A vi, postovana gospodo, koji na ovim stranicama pljujete i puni ste rijeci mrznje i prezira, pogledajte malo u sopstvenu dusu, okrenite se oko sebe i snimite stvarnost u kojoj zivite.. Cini mi se da cete takodje naci ista ili makar slicna odredjenja svakodnevice o kojoj govorih. Dakle, potrebno je razumjeti a ne psovati i pljuvati. Kada razumijemo, onda cemo valjda umjeti i jedni drugima pomoci. Makar ce neko iskazati neku korisnu ideju, a ne zadah sopstvene gorcine i navike da mrzi.
S postovanjem,
Petar Jankovic, Podgorica

darko

pre 16 godina

Ne znam kako je u C.Gori,ali u Hrvatskoj ukoliko nekome treba imunitet (malo veci lopovi) pred zakonom, odmah se nadju pri vrhu izbornih lista,udju u Sabor ili vladu i dobiju zakonski imunitet.Postoji postapalica kao pa sto ces ti u Saboru pa tebi ne treba imunitet.Pretpostavljam da je ovo i slucaj sa Djukanovicem mada ne znam ko bi ga dole sudio ili osudio.
Mozda ga traze Italijani?

Dalamtia patria nostra

pre 16 godina

Za nevjerovat je koliko u Cg izgleda vlada kult licnosti i to u 21 stoljecu.Pa jel oni imaju bar jos jednog covjeka da je vredan paznje?

Veteran

pre 16 godina

Kao sto se i ocekivalo. Milo je izasao na godinu dana iz politike da opere i legalizuje svoj steceni kapital(da pokaze narodu kako je on sposoban i u biznisu ) a sad se vraca da ponovo pomogne mladoj demokratiji u CG .

Cile

pre 16 godina

Nije me mnogo stalo dali je ovo dobro ili ne za Crnu Goru, jer je to njihova stvar. Ono sto ne razumem je zasto se mi iscudjavamo da lider partije koja ima najvecu podrsku u narodu, bude na celo vlade? Koji to lider kojeg narod vecinski podrzava ne sedi na celu vlade ili drzave? Ako cemo tako pre Djukanovicu pripada mesto premijera nego Kostunici u Srbiji. A mi, mi ga ne volimo jos od vremena kada nam je Mira Markovic (pazi ko) rekla da je svercer. I naravno, masovno ga ne voli Srbija, srpski korpus u Crnoj Gori, ali ga vole oni Crnogorci koji su odavno rekli zbogom srpskoj politici.

glas iz CG

pre 16 godina

Dukanovic jeste sposoban lider, mozda najsposobniji na cijelom Balkanu. Medjutim, dobar je samo za sebe i njemu bliznje, ali za narod i samu CG nikako. Sto se tice napretke u CG, toje samo sarena laza, tu nema nicega opipljivog, sve je na papiru, u obecanjima. Istina je da se mnogo teze zivi nego prije godinu i po, cijene svega narocito nekretnina su uzasno skocile na gore. Vidim da neki pisu o "primorcima koji se ubise od para" itd...to je mozda istina za 2-3% stanovnistva dok ce svi ostali da trpe zbog toga, jer ce skok cijena da se slomi preko njihovih ledja. Pogledajte samo mlade bracne parove koji treba da kupe sebi stan ili cak samo da ga iznajme...sve je to mnogo skuplje nego ranije, dok primanja nisu pratila ovaj skok ni priblizno. Svima iz CG preporucujem da stave glavu na momenat van domasaja RTCG i njima slicnih, pa ce se "sve vec samo kasti".

goran

pre 16 godina

Radovan III je odlican, ali ovo je vrh. Dusan Kovacevic ce definitivno prestati da pise jer sada imamo Mila u realnom vremenu u Dusanovim ulogama.

Ana

pre 16 godina

Ne razumem zasto ovoliko cudjenje na ovu vest? Covek je vladao iz senke godinu dana (niste mislili valjda da se stvarno povukao) i sad opet hoce pod reflektore...zaista ne razumem cemu ovoliko cudjenje...