Utorak, 22.01.2008.

07:06

Tadić: Ulivanje u demokratsku reku

Boris Tadić veruje da će se u "demokratsku reku" narednih dana uliti sve stranke koje za Srbiju žele evropsku budućnost.

Izvor: B92

Tadiæ: Ulivanje u demokratsku reku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

manifest

pre 16 godina

...ljudi, ko god da pobedi (a zna se ko cye), ne pisxe nam se dobro visxe - ne znam sxta je gore. Mogu samo da kazxem - zxivot nije vredan ove masovne hipnoze, cxak ni kada su ovi izbori u pitanju, ne interesuje me visxe ... ako dozxivim da me to jednog dana bude ponovo interesovalo ...
ZXIVOT JE ZAKON ...

ljiljana

pre 16 godina

Da sam ja na mestu Tadica, spakovala bih kofere i porodicu, izasla pred novinare i oterala sve srbe do djavola!Koga bre da vodi u evropu??? Treba nam svima podeliti grobljanske lopate pa da nastavimo tamo gde je Toma stao!Gde ja stadoh vi produzite...Nismo mi za evropu...Na zalost...

Bole

pre 16 godina

Sada je pitanje da li je Cedi i vrhu LDP bitnija licna sujeta, ili interes demokratski orjentisanog gradjanstva ove zemlje, i to ce odluciti ko ce vladati Srbijom u narednih 5 godina.

Bokaso

pre 16 godina

Srbija je u situaciji da je ponizena i da je istovremeno ucenjuju i sa istoka i sa zapada.Ovi izbori su prava slika onoga sto mi svi izgleda hocemo a to je da budemo i tamo i ovamo u nekom specijalanom polozaju.Uobrazili smo da se i rusi i zapadnjaci bave nama zato sto smo mi nesto posebno a ustvari oni samo koriste nasu vecitu slabost i to sto jos uvek nigde ne pripadamo.Zato je vrlo verovatno da ce se drzava potpuno raspasti ili uci u anarhiju.Nasuprot tome, zblizavanje zapada i Rusije konsolidovace i Srbiju.

Milomir

pre 16 godina

Da je ovo samosvestan narod koji ne tera sam sebi inat, to ne bi trebao da bude broj glasova koji odlučuje o sudbini Srbije, a ovako i to je previše.

dokle !?

pre 16 godina

Opet pogresan zakljucak – JEDINO nakon odgovora na referendumu sa DA ili NE za pristupanje EU moze da se NEDVOSMISLENO zakljuciti sta zele gradjani Srbija. Sva ostala indirektna zakljucivanja su cista i jeftina DEMAGOGIJA. Svojevremeno je i DOS tvrdio da nas uvodi u EU, a 8 godina kasnije jos uvek ne znamo gde smo !?

Realan

pre 16 godina

S obzirom na političku apstinenciju proteklih godina to je i više nego dovoljan broj glasova kojima Srbija treba da se upravlja.

Aleksandar

pre 16 godina

Malo je to, da je ovo zemlja koja je sad spremna za EU imali bi 5.000.000 koji bi glasali za Borisa, a ovako moramo još da se menjamo!

Pedja

pre 16 godina

Medju tih "vise od dva milona glasova" nece biti i mog. Sebe neskromno smatram evropejskim stanovnikom Srbistana. Bio sam clan Demokratske stranke od 1991-2005. Boris Tadic nije zasluzio da glasam za njega. O Nikolicu, da je sproveden zakon o lustraciji ovog coveka ne bi ni gledali ni slusali vec nekoliko godina.

jan

pre 16 godina

Dragi Srbi, već ste dvije generacije žrtvovali zbog svojih zabluda i mitova. K tome kraj se ne vidi i dalje živite u iluzijama nemajući snage suočiti se s istinom. Onaj tko vam ima hrabrosti reći istinu dobije 5 %. Nažalost za vas u idućih 20-tak godina nema nade, tad slijedi katarza.

Nevena

pre 16 godina

To bi otprilike bilo dovoljno za pobedu, a to uopšte ne znači da su drugih 4 miliona protiv njega tj. onih 1 600 000 verovatno jesu, a ovi ostali treba dobro da razmisle da li hoće bolji život i da li su spremni da se bore za njega.

Nenad

pre 16 godina

Naš nacionalni interes je ulazak u EU jer tamo vlada rad, red i disciplina, a samim tim i ekonomski boljitak za sve. Jasno je sasvim kojim i kakvim ljudima to ne odgovara. Dostojevski je lepo rekao: "Nacionalizam je poslednje utočište nitkova!"

Mladen Mladenovic

pre 16 godina

Pa ako je dva miliona glasova za Evropu, kako to pojedinci vole da predstave a sebe poistovete sa Evropom, pretpostavljam da će biti mnogo više glasova za Srbiju. Logično zar ne ?

sara

pre 16 godina

Rodjena sam pocetkom osamdesetih u Srbiji i mnogo toga ruznog pamtim sto se u nasoj zemlji i regionu desavalo. Ne zelim da opet gledam Srbiju iz devedesetih, valjda smo nesto naucili dok su ovom zemljom vladali socijalisti i radikali! Pitam se samo ko moze da bude toliko neodgovoran prema sebi i ljudima oko sebe pa da glasa za Nikolica?! Nije vreme za inacenje i igranje sa narednih 5 godina naseg zivota! Ko to od nas ima 5 godina za vracanje na mnogo losije od trenutnog, ne zaboravite da se neke greske mnogo tesko ispravljaju! U svakom slucaju procenicete sami, ali racunam da ce ipak biti vise onih sto su za boji zivot bez granica u svakom smislu te reci!

tanja b.

pre 16 godina

skromni prilog tadicu o tome sta je to "evropska ideja" u koju se kune, a vrlo se malo trudi da je prenese biracima. (da ih ne uplasi mozda?)
to je izrucivanje ratnih zlocinaca pravdi. to je politicko i moralno pravo albanaca na kosovu na nezavisnost, posle svega sto su doziveli od srbije. to je antifasizam za koga evropski politicari obuku cizme i izadju na ulice da demonstriraju protiv neonacizma, a ne samo posalju mlako saopstenje u kome osudjuju. to su ljudska prava (za koje se on zalaze deklarativno, a kada treba npr. da se izjasni o pravima gay-populacije ne posalje odgovor). evropa nije "svedski standard" nego uredjen civilni i politicki zivot gde se zna ste je prihvatljivo, a sta ne.

igor ns

pre 16 godina

Ko se ne seća 90-tih nek mudruje i procenjuje kako će biti s Tomom i njegovim grobarima. Ko se seća nek ne pametuje i glasa za nastavak ovoga što je započeto! A na parlamentarnim izborima i lokalnim imate prilike da odaberete svoju "srodnu dušu". Ako većina uopšte zna šta hoće. Mislim, da je to najveći problem kod nas.

Bojan

pre 16 godina

Ja sam za Evropu sve dok to nije protiv nasih nacionalnih interesa. A neki od nasih nacionalnih interesa su suverenost i cjelovitost, jaka privreda, sloboda medija, sloboda misljenja i delanja, jaka vojska, zdrav obrazovni sistem itd. Ako Evropa zeli da Srbija za nju bude trziste, jeftin izvor radne snage i politicko nedonosce onda nam takve Evropa ne treba! I to je poenta kod svih izbora (licnih, ljudskih, nacionalnih), dosta je vise bilo praznih prica o buducnosti sreci i obecanja koja se nikada nece ispuniti. Trazimo konkretne mjere, djela, ideje SADA.

draganm

pre 16 godina

borise, budi samo malo iskreniji, skromniji i ljubazniji, pa ces dobiti dosta glasova ldp-ovca. a ako smatras da je glas za tebe nesto sto se podrazumeva, moze ti se obiti o glavu. moj glas neces dobiti ako me indirektno, kao vernog cedinog glasaca, za to ne pitas. ds i g17 nije dovoljan, treba vam ldp sto moras javno da priznas ma koliko ti mozda ne odgovara politika ldp-a. a ako glasove ldp-a ne budes pridobio odgovornost je samo tvoja. da li je tebi bitnija licna sujeta ili interes demokratski orjentisanog gradjanstva ove zemlje ce odluciti ko ce vladati srbijom u narednih 5 godina. mada se nisi pokazao dovoljno pamentnim i hrabrim do sad, pruza ti se sansa da to ispravis. od tebe zavisi.

Sale, Dorcol

pre 16 godina

Problem je sto Tadic nema nista da nam ponudi sem demagogije o EU. Prica o toj uniji kao sto su nekada komunisti pricali o utopiji koja nas ceka. To sve manje pali. Narod zeli resavanje problema, sa EU ili bez nje.

Nebojsa

pre 16 godina

Tadic otvoreno da kaze da ako Kostunica ne da podrsku onda on rusi Vladu. Dajte vec jednom da otvoreno razgovaramo. Neka se Tadic povuce iz Vlade, neka Voja napravi Vladu sa Tomom a onda svi mi koji smo za Evropu u brobu da ubedimo i ove koji su prevareni da glasaju za Tomu da nam je mesto u Evropi i tek onda SVI ZAJEDNO DA OSVOJIM EVROPU. Tadicu na tebe je red, dosta nam je ucena Kostunice. Tadicu promeni politiku i reci nam nesto konkretno a ne vec izvikane fraze. Od mene imas glas ali jos samo ovaj put. Ukoliko i dalje podrzis Voju a on ti ne da svoj glas na sledecim izborima, gubis glasace. Razmilsi Borise.

Vladimir

pre 16 godina

Stvarno mi nije jasno da bilo ko inteligentan moze da veruje da pobedom radikala na izborima bilo kome u ovoj zemlji moze da bude bolje. Brzo se zaboravlja sta su nam ti isti radikali priredili. Danas se pozivaju na porodicne vrednosti a upropastili su hiljade porodica u svakom pogledu. Pozivaju se na nacionalne intrese a posle njihove vladavine nije ostao kamen na kamenu. Pa dok su bili na vlasti u Zemunu i onda i sada, upropastili su opstinu. Ukoliko se sada odreknemo EVROPE, cekacemo dugo na drugu priliku.

Pavao

pre 16 godina

Evropske ideje znace da je pojedinac znacajan, mozda znacajniji od nacije. Znaci da ni teritorije ni nacionalno (a time ni srpstvo) nisu vise tako vazni. Mnogim srpskim glavama se to nece dopasti, ali svet ide tim putem (i to necemo moci da promenimo), pa ko hoce neka se pridruzi. Ja hocu.

tanja berlin

pre 16 godina

bas siroko od borisa tadica sto nam oprasta "disperziju glasova" u prvom krugu. da je malo manje tikve sadio sa kostunicom i da je odrzao predizborna obecanja nakon prethodnih izbora, mozda bi bila manja "disperzija". ne znam samo kada ce neko da mu objasni da politika nije samo showbizz gde do u nedogled pali - "imam sve sto i on (do u besvest trubim o kosovu, srbija se saginjati nece itd.), a uz to sam i lepsi od njega "- drugim recima: "ja bih, samo da njega eleminisemo". mozda prvo da smislis sta bi to ti, i da to jasno kazes - lako cemo za njega, borise tadicu!

NEMA PREDAJE

pre 16 godina

Srbija je pred dva izbora:
1) Priblizavanje EU, polako ali sigurno povecanje standarda, sigurnost, nada za decu
2) Zatvaranje granica Srbije, propadanje i jacanje negativnog nacionalizma. Krajnja posledica je potpuni raspad Srbije

Мирко

pre 16 godina

Постоји европска идеја, али постоје и друге идеје, нешто што се зове национални интерес и целовитост државе и национални идентитет. Потпуно подржавам европске идеје и токове све док нису у супротности са оним другим идејама које нису за продају.

Igor

pre 16 godina

Tadic ne moze sa sigurnoscu da kaze nista u vezi sa priblizavanjem EU, a Nikolic moze sa sigurnoscu da kaze da ce nam sigurno postavljati nove uslove za ulazak u EU. Bojim se da ce ovoga puta da pobedi Nikolic, mada vise nisam ni siguran da bi to bilo toliko lose.

Mila

pre 16 godina

Šta je 2 miliona građana u odnosu na ukupan broj birača? To je krajnji minimum koji je dovoljan samo za Tadićevu pobedu 03. februara. A šta će biti sa preostalih 4 miliona građana onih koji neće glasati za njega? Ako bude izabran za predsednika Boris Tadić treba da se okrene prema tim građanima od kojih je većina 2000. godine glasala za DOS, a 20. januara 2008. se nažalost vratila radikalima i socijalistima. Njih ne interesuje beli Šengen jer nikad nisu bili u instranstvu i ne žele da idu. Ne razumeju šta je to SPP i ne vide nikakvu koristi od toga. Većina vozi stara kola, sluša Grad paradu, čita Kurir, gleda TV Pink i ne podnosi Borisa Tadića. Svaki kandidat je slika svojih birača. Na DS-u je sada ogroman teret jer su ostali jedina nada za evropsku budućnost Srbije. Jasno da nažalost LDP i G17+ imaju malu podršku u biračkom telu. Ako prosečan čovek u skorije vreme ne oseti poboljšanje kvaliteta života, radikali će još više ojačati, Koštunica i Velja će im se približiti, a od evropske opcije neće biti ništa.

Igor

pre 16 godina

Tadic ne moze sa sigurnoscu da kaze nista u vezi sa priblizavanjem EU, a Nikolic moze sa sigurnoscu da kaze da ce nam sigurno postavljati nove uslove za ulazak u EU. Bojim se da ce ovoga puta da pobedi Nikolic, mada vise nisam ni siguran da bi to bilo toliko lose.

Pavao

pre 16 godina

Evropske ideje znace da je pojedinac znacajan, mozda znacajniji od nacije. Znaci da ni teritorije ni nacionalno (a time ni srpstvo) nisu vise tako vazni. Mnogim srpskim glavama se to nece dopasti, ali svet ide tim putem (i to necemo moci da promenimo), pa ko hoce neka se pridruzi. Ja hocu.

Mila

pre 16 godina

Šta je 2 miliona građana u odnosu na ukupan broj birača? To je krajnji minimum koji je dovoljan samo za Tadićevu pobedu 03. februara. A šta će biti sa preostalih 4 miliona građana onih koji neće glasati za njega? Ako bude izabran za predsednika Boris Tadić treba da se okrene prema tim građanima od kojih je većina 2000. godine glasala za DOS, a 20. januara 2008. se nažalost vratila radikalima i socijalistima. Njih ne interesuje beli Šengen jer nikad nisu bili u instranstvu i ne žele da idu. Ne razumeju šta je to SPP i ne vide nikakvu koristi od toga. Većina vozi stara kola, sluša Grad paradu, čita Kurir, gleda TV Pink i ne podnosi Borisa Tadića. Svaki kandidat je slika svojih birača. Na DS-u je sada ogroman teret jer su ostali jedina nada za evropsku budućnost Srbije. Jasno da nažalost LDP i G17+ imaju malu podršku u biračkom telu. Ako prosečan čovek u skorije vreme ne oseti poboljšanje kvaliteta života, radikali će još više ojačati, Koštunica i Velja će im se približiti, a od evropske opcije neće biti ništa.

Vladimir

pre 16 godina

Stvarno mi nije jasno da bilo ko inteligentan moze da veruje da pobedom radikala na izborima bilo kome u ovoj zemlji moze da bude bolje. Brzo se zaboravlja sta su nam ti isti radikali priredili. Danas se pozivaju na porodicne vrednosti a upropastili su hiljade porodica u svakom pogledu. Pozivaju se na nacionalne intrese a posle njihove vladavine nije ostao kamen na kamenu. Pa dok su bili na vlasti u Zemunu i onda i sada, upropastili su opstinu. Ukoliko se sada odreknemo EVROPE, cekacemo dugo na drugu priliku.

Мирко

pre 16 godina

Постоји европска идеја, али постоје и друге идеје, нешто што се зове национални интерес и целовитост државе и национални идентитет. Потпуно подржавам европске идеје и токове све док нису у супротности са оним другим идејама које нису за продају.

NEMA PREDAJE

pre 16 godina

Srbija je pred dva izbora:
1) Priblizavanje EU, polako ali sigurno povecanje standarda, sigurnost, nada za decu
2) Zatvaranje granica Srbije, propadanje i jacanje negativnog nacionalizma. Krajnja posledica je potpuni raspad Srbije

jan

pre 16 godina

Dragi Srbi, već ste dvije generacije žrtvovali zbog svojih zabluda i mitova. K tome kraj se ne vidi i dalje živite u iluzijama nemajući snage suočiti se s istinom. Onaj tko vam ima hrabrosti reći istinu dobije 5 %. Nažalost za vas u idućih 20-tak godina nema nade, tad slijedi katarza.

Nebojsa

pre 16 godina

Tadic otvoreno da kaze da ako Kostunica ne da podrsku onda on rusi Vladu. Dajte vec jednom da otvoreno razgovaramo. Neka se Tadic povuce iz Vlade, neka Voja napravi Vladu sa Tomom a onda svi mi koji smo za Evropu u brobu da ubedimo i ove koji su prevareni da glasaju za Tomu da nam je mesto u Evropi i tek onda SVI ZAJEDNO DA OSVOJIM EVROPU. Tadicu na tebe je red, dosta nam je ucena Kostunice. Tadicu promeni politiku i reci nam nesto konkretno a ne vec izvikane fraze. Od mene imas glas ali jos samo ovaj put. Ukoliko i dalje podrzis Voju a on ti ne da svoj glas na sledecim izborima, gubis glasace. Razmilsi Borise.

draganm

pre 16 godina

borise, budi samo malo iskreniji, skromniji i ljubazniji, pa ces dobiti dosta glasova ldp-ovca. a ako smatras da je glas za tebe nesto sto se podrazumeva, moze ti se obiti o glavu. moj glas neces dobiti ako me indirektno, kao vernog cedinog glasaca, za to ne pitas. ds i g17 nije dovoljan, treba vam ldp sto moras javno da priznas ma koliko ti mozda ne odgovara politika ldp-a. a ako glasove ldp-a ne budes pridobio odgovornost je samo tvoja. da li je tebi bitnija licna sujeta ili interes demokratski orjentisanog gradjanstva ove zemlje ce odluciti ko ce vladati srbijom u narednih 5 godina. mada se nisi pokazao dovoljno pamentnim i hrabrim do sad, pruza ti se sansa da to ispravis. od tebe zavisi.

Nenad

pre 16 godina

Naš nacionalni interes je ulazak u EU jer tamo vlada rad, red i disciplina, a samim tim i ekonomski boljitak za sve. Jasno je sasvim kojim i kakvim ljudima to ne odgovara. Dostojevski je lepo rekao: "Nacionalizam je poslednje utočište nitkova!"

Sale, Dorcol

pre 16 godina

Problem je sto Tadic nema nista da nam ponudi sem demagogije o EU. Prica o toj uniji kao sto su nekada komunisti pricali o utopiji koja nas ceka. To sve manje pali. Narod zeli resavanje problema, sa EU ili bez nje.

tanja b.

pre 16 godina

skromni prilog tadicu o tome sta je to "evropska ideja" u koju se kune, a vrlo se malo trudi da je prenese biracima. (da ih ne uplasi mozda?)
to je izrucivanje ratnih zlocinaca pravdi. to je politicko i moralno pravo albanaca na kosovu na nezavisnost, posle svega sto su doziveli od srbije. to je antifasizam za koga evropski politicari obuku cizme i izadju na ulice da demonstriraju protiv neonacizma, a ne samo posalju mlako saopstenje u kome osudjuju. to su ljudska prava (za koje se on zalaze deklarativno, a kada treba npr. da se izjasni o pravima gay-populacije ne posalje odgovor). evropa nije "svedski standard" nego uredjen civilni i politicki zivot gde se zna ste je prihvatljivo, a sta ne.

Pedja

pre 16 godina

Medju tih "vise od dva milona glasova" nece biti i mog. Sebe neskromno smatram evropejskim stanovnikom Srbistana. Bio sam clan Demokratske stranke od 1991-2005. Boris Tadic nije zasluzio da glasam za njega. O Nikolicu, da je sproveden zakon o lustraciji ovog coveka ne bi ni gledali ni slusali vec nekoliko godina.

tanja berlin

pre 16 godina

bas siroko od borisa tadica sto nam oprasta "disperziju glasova" u prvom krugu. da je malo manje tikve sadio sa kostunicom i da je odrzao predizborna obecanja nakon prethodnih izbora, mozda bi bila manja "disperzija". ne znam samo kada ce neko da mu objasni da politika nije samo showbizz gde do u nedogled pali - "imam sve sto i on (do u besvest trubim o kosovu, srbija se saginjati nece itd.), a uz to sam i lepsi od njega "- drugim recima: "ja bih, samo da njega eleminisemo". mozda prvo da smislis sta bi to ti, i da to jasno kazes - lako cemo za njega, borise tadicu!

igor ns

pre 16 godina

Ko se ne seća 90-tih nek mudruje i procenjuje kako će biti s Tomom i njegovim grobarima. Ko se seća nek ne pametuje i glasa za nastavak ovoga što je započeto! A na parlamentarnim izborima i lokalnim imate prilike da odaberete svoju "srodnu dušu". Ako većina uopšte zna šta hoće. Mislim, da je to najveći problem kod nas.

sara

pre 16 godina

Rodjena sam pocetkom osamdesetih u Srbiji i mnogo toga ruznog pamtim sto se u nasoj zemlji i regionu desavalo. Ne zelim da opet gledam Srbiju iz devedesetih, valjda smo nesto naucili dok su ovom zemljom vladali socijalisti i radikali! Pitam se samo ko moze da bude toliko neodgovoran prema sebi i ljudima oko sebe pa da glasa za Nikolica?! Nije vreme za inacenje i igranje sa narednih 5 godina naseg zivota! Ko to od nas ima 5 godina za vracanje na mnogo losije od trenutnog, ne zaboravite da se neke greske mnogo tesko ispravljaju! U svakom slucaju procenicete sami, ali racunam da ce ipak biti vise onih sto su za boji zivot bez granica u svakom smislu te reci!

Bojan

pre 16 godina

Ja sam za Evropu sve dok to nije protiv nasih nacionalnih interesa. A neki od nasih nacionalnih interesa su suverenost i cjelovitost, jaka privreda, sloboda medija, sloboda misljenja i delanja, jaka vojska, zdrav obrazovni sistem itd. Ako Evropa zeli da Srbija za nju bude trziste, jeftin izvor radne snage i politicko nedonosce onda nam takve Evropa ne treba! I to je poenta kod svih izbora (licnih, ljudskih, nacionalnih), dosta je vise bilo praznih prica o buducnosti sreci i obecanja koja se nikada nece ispuniti. Trazimo konkretne mjere, djela, ideje SADA.

Mladen Mladenovic

pre 16 godina

Pa ako je dva miliona glasova za Evropu, kako to pojedinci vole da predstave a sebe poistovete sa Evropom, pretpostavljam da će biti mnogo više glasova za Srbiju. Logično zar ne ?

Bole

pre 16 godina

Sada je pitanje da li je Cedi i vrhu LDP bitnija licna sujeta, ili interes demokratski orjentisanog gradjanstva ove zemlje, i to ce odluciti ko ce vladati Srbijom u narednih 5 godina.

Aleksandar

pre 16 godina

Malo je to, da je ovo zemlja koja je sad spremna za EU imali bi 5.000.000 koji bi glasali za Borisa, a ovako moramo još da se menjamo!

ljiljana

pre 16 godina

Da sam ja na mestu Tadica, spakovala bih kofere i porodicu, izasla pred novinare i oterala sve srbe do djavola!Koga bre da vodi u evropu??? Treba nam svima podeliti grobljanske lopate pa da nastavimo tamo gde je Toma stao!Gde ja stadoh vi produzite...Nismo mi za evropu...Na zalost...

Milomir

pre 16 godina

Da je ovo samosvestan narod koji ne tera sam sebi inat, to ne bi trebao da bude broj glasova koji odlučuje o sudbini Srbije, a ovako i to je previše.

dokle !?

pre 16 godina

Opet pogresan zakljucak – JEDINO nakon odgovora na referendumu sa DA ili NE za pristupanje EU moze da se NEDVOSMISLENO zakljuciti sta zele gradjani Srbija. Sva ostala indirektna zakljucivanja su cista i jeftina DEMAGOGIJA. Svojevremeno je i DOS tvrdio da nas uvodi u EU, a 8 godina kasnije jos uvek ne znamo gde smo !?

Nevena

pre 16 godina

To bi otprilike bilo dovoljno za pobedu, a to uopšte ne znači da su drugih 4 miliona protiv njega tj. onih 1 600 000 verovatno jesu, a ovi ostali treba dobro da razmisle da li hoće bolji život i da li su spremni da se bore za njega.

Realan

pre 16 godina

S obzirom na političku apstinenciju proteklih godina to je i više nego dovoljan broj glasova kojima Srbija treba da se upravlja.

Bokaso

pre 16 godina

Srbija je u situaciji da je ponizena i da je istovremeno ucenjuju i sa istoka i sa zapada.Ovi izbori su prava slika onoga sto mi svi izgleda hocemo a to je da budemo i tamo i ovamo u nekom specijalanom polozaju.Uobrazili smo da se i rusi i zapadnjaci bave nama zato sto smo mi nesto posebno a ustvari oni samo koriste nasu vecitu slabost i to sto jos uvek nigde ne pripadamo.Zato je vrlo verovatno da ce se drzava potpuno raspasti ili uci u anarhiju.Nasuprot tome, zblizavanje zapada i Rusije konsolidovace i Srbiju.

manifest

pre 16 godina

...ljudi, ko god da pobedi (a zna se ko cye), ne pisxe nam se dobro visxe - ne znam sxta je gore. Mogu samo da kazxem - zxivot nije vredan ove masovne hipnoze, cxak ni kada su ovi izbori u pitanju, ne interesuje me visxe ... ako dozxivim da me to jednog dana bude ponovo interesovalo ...
ZXIVOT JE ZAKON ...

Мирко

pre 16 godina

Постоји европска идеја, али постоје и друге идеје, нешто што се зове национални интерес и целовитост државе и национални идентитет. Потпуно подржавам европске идеје и токове све док нису у супротности са оним другим идејама које нису за продају.

Igor

pre 16 godina

Tadic ne moze sa sigurnoscu da kaze nista u vezi sa priblizavanjem EU, a Nikolic moze sa sigurnoscu da kaze da ce nam sigurno postavljati nove uslove za ulazak u EU. Bojim se da ce ovoga puta da pobedi Nikolic, mada vise nisam ni siguran da bi to bilo toliko lose.

draganm

pre 16 godina

borise, budi samo malo iskreniji, skromniji i ljubazniji, pa ces dobiti dosta glasova ldp-ovca. a ako smatras da je glas za tebe nesto sto se podrazumeva, moze ti se obiti o glavu. moj glas neces dobiti ako me indirektno, kao vernog cedinog glasaca, za to ne pitas. ds i g17 nije dovoljan, treba vam ldp sto moras javno da priznas ma koliko ti mozda ne odgovara politika ldp-a. a ako glasove ldp-a ne budes pridobio odgovornost je samo tvoja. da li je tebi bitnija licna sujeta ili interes demokratski orjentisanog gradjanstva ove zemlje ce odluciti ko ce vladati srbijom u narednih 5 godina. mada se nisi pokazao dovoljno pamentnim i hrabrim do sad, pruza ti se sansa da to ispravis. od tebe zavisi.

Pavao

pre 16 godina

Evropske ideje znace da je pojedinac znacajan, mozda znacajniji od nacije. Znaci da ni teritorije ni nacionalno (a time ni srpstvo) nisu vise tako vazni. Mnogim srpskim glavama se to nece dopasti, ali svet ide tim putem (i to necemo moci da promenimo), pa ko hoce neka se pridruzi. Ja hocu.

Sale, Dorcol

pre 16 godina

Problem je sto Tadic nema nista da nam ponudi sem demagogije o EU. Prica o toj uniji kao sto su nekada komunisti pricali o utopiji koja nas ceka. To sve manje pali. Narod zeli resavanje problema, sa EU ili bez nje.

Bojan

pre 16 godina

Ja sam za Evropu sve dok to nije protiv nasih nacionalnih interesa. A neki od nasih nacionalnih interesa su suverenost i cjelovitost, jaka privreda, sloboda medija, sloboda misljenja i delanja, jaka vojska, zdrav obrazovni sistem itd. Ako Evropa zeli da Srbija za nju bude trziste, jeftin izvor radne snage i politicko nedonosce onda nam takve Evropa ne treba! I to je poenta kod svih izbora (licnih, ljudskih, nacionalnih), dosta je vise bilo praznih prica o buducnosti sreci i obecanja koja se nikada nece ispuniti. Trazimo konkretne mjere, djela, ideje SADA.

Mladen Mladenovic

pre 16 godina

Pa ako je dva miliona glasova za Evropu, kako to pojedinci vole da predstave a sebe poistovete sa Evropom, pretpostavljam da će biti mnogo više glasova za Srbiju. Logično zar ne ?

NEMA PREDAJE

pre 16 godina

Srbija je pred dva izbora:
1) Priblizavanje EU, polako ali sigurno povecanje standarda, sigurnost, nada za decu
2) Zatvaranje granica Srbije, propadanje i jacanje negativnog nacionalizma. Krajnja posledica je potpuni raspad Srbije

Pedja

pre 16 godina

Medju tih "vise od dva milona glasova" nece biti i mog. Sebe neskromno smatram evropejskim stanovnikom Srbistana. Bio sam clan Demokratske stranke od 1991-2005. Boris Tadic nije zasluzio da glasam za njega. O Nikolicu, da je sproveden zakon o lustraciji ovog coveka ne bi ni gledali ni slusali vec nekoliko godina.

Bole

pre 16 godina

Sada je pitanje da li je Cedi i vrhu LDP bitnija licna sujeta, ili interes demokratski orjentisanog gradjanstva ove zemlje, i to ce odluciti ko ce vladati Srbijom u narednih 5 godina.

tanja berlin

pre 16 godina

bas siroko od borisa tadica sto nam oprasta "disperziju glasova" u prvom krugu. da je malo manje tikve sadio sa kostunicom i da je odrzao predizborna obecanja nakon prethodnih izbora, mozda bi bila manja "disperzija". ne znam samo kada ce neko da mu objasni da politika nije samo showbizz gde do u nedogled pali - "imam sve sto i on (do u besvest trubim o kosovu, srbija se saginjati nece itd.), a uz to sam i lepsi od njega "- drugim recima: "ja bih, samo da njega eleminisemo". mozda prvo da smislis sta bi to ti, i da to jasno kazes - lako cemo za njega, borise tadicu!

tanja b.

pre 16 godina

skromni prilog tadicu o tome sta je to "evropska ideja" u koju se kune, a vrlo se malo trudi da je prenese biracima. (da ih ne uplasi mozda?)
to je izrucivanje ratnih zlocinaca pravdi. to je politicko i moralno pravo albanaca na kosovu na nezavisnost, posle svega sto su doziveli od srbije. to je antifasizam za koga evropski politicari obuku cizme i izadju na ulice da demonstriraju protiv neonacizma, a ne samo posalju mlako saopstenje u kome osudjuju. to su ljudska prava (za koje se on zalaze deklarativno, a kada treba npr. da se izjasni o pravima gay-populacije ne posalje odgovor). evropa nije "svedski standard" nego uredjen civilni i politicki zivot gde se zna ste je prihvatljivo, a sta ne.

dokle !?

pre 16 godina

Opet pogresan zakljucak – JEDINO nakon odgovora na referendumu sa DA ili NE za pristupanje EU moze da se NEDVOSMISLENO zakljuciti sta zele gradjani Srbija. Sva ostala indirektna zakljucivanja su cista i jeftina DEMAGOGIJA. Svojevremeno je i DOS tvrdio da nas uvodi u EU, a 8 godina kasnije jos uvek ne znamo gde smo !?

Vladimir

pre 16 godina

Stvarno mi nije jasno da bilo ko inteligentan moze da veruje da pobedom radikala na izborima bilo kome u ovoj zemlji moze da bude bolje. Brzo se zaboravlja sta su nam ti isti radikali priredili. Danas se pozivaju na porodicne vrednosti a upropastili su hiljade porodica u svakom pogledu. Pozivaju se na nacionalne intrese a posle njihove vladavine nije ostao kamen na kamenu. Pa dok su bili na vlasti u Zemunu i onda i sada, upropastili su opstinu. Ukoliko se sada odreknemo EVROPE, cekacemo dugo na drugu priliku.

Nebojsa

pre 16 godina

Tadic otvoreno da kaze da ako Kostunica ne da podrsku onda on rusi Vladu. Dajte vec jednom da otvoreno razgovaramo. Neka se Tadic povuce iz Vlade, neka Voja napravi Vladu sa Tomom a onda svi mi koji smo za Evropu u brobu da ubedimo i ove koji su prevareni da glasaju za Tomu da nam je mesto u Evropi i tek onda SVI ZAJEDNO DA OSVOJIM EVROPU. Tadicu na tebe je red, dosta nam je ucena Kostunice. Tadicu promeni politiku i reci nam nesto konkretno a ne vec izvikane fraze. Od mene imas glas ali jos samo ovaj put. Ukoliko i dalje podrzis Voju a on ti ne da svoj glas na sledecim izborima, gubis glasace. Razmilsi Borise.

Nenad

pre 16 godina

Naš nacionalni interes je ulazak u EU jer tamo vlada rad, red i disciplina, a samim tim i ekonomski boljitak za sve. Jasno je sasvim kojim i kakvim ljudima to ne odgovara. Dostojevski je lepo rekao: "Nacionalizam je poslednje utočište nitkova!"

Mila

pre 16 godina

Šta je 2 miliona građana u odnosu na ukupan broj birača? To je krajnji minimum koji je dovoljan samo za Tadićevu pobedu 03. februara. A šta će biti sa preostalih 4 miliona građana onih koji neće glasati za njega? Ako bude izabran za predsednika Boris Tadić treba da se okrene prema tim građanima od kojih je većina 2000. godine glasala za DOS, a 20. januara 2008. se nažalost vratila radikalima i socijalistima. Njih ne interesuje beli Šengen jer nikad nisu bili u instranstvu i ne žele da idu. Ne razumeju šta je to SPP i ne vide nikakvu koristi od toga. Većina vozi stara kola, sluša Grad paradu, čita Kurir, gleda TV Pink i ne podnosi Borisa Tadića. Svaki kandidat je slika svojih birača. Na DS-u je sada ogroman teret jer su ostali jedina nada za evropsku budućnost Srbije. Jasno da nažalost LDP i G17+ imaju malu podršku u biračkom telu. Ako prosečan čovek u skorije vreme ne oseti poboljšanje kvaliteta života, radikali će još više ojačati, Koštunica i Velja će im se približiti, a od evropske opcije neće biti ništa.

igor ns

pre 16 godina

Ko se ne seća 90-tih nek mudruje i procenjuje kako će biti s Tomom i njegovim grobarima. Ko se seća nek ne pametuje i glasa za nastavak ovoga što je započeto! A na parlamentarnim izborima i lokalnim imate prilike da odaberete svoju "srodnu dušu". Ako većina uopšte zna šta hoće. Mislim, da je to najveći problem kod nas.

sara

pre 16 godina

Rodjena sam pocetkom osamdesetih u Srbiji i mnogo toga ruznog pamtim sto se u nasoj zemlji i regionu desavalo. Ne zelim da opet gledam Srbiju iz devedesetih, valjda smo nesto naucili dok su ovom zemljom vladali socijalisti i radikali! Pitam se samo ko moze da bude toliko neodgovoran prema sebi i ljudima oko sebe pa da glasa za Nikolica?! Nije vreme za inacenje i igranje sa narednih 5 godina naseg zivota! Ko to od nas ima 5 godina za vracanje na mnogo losije od trenutnog, ne zaboravite da se neke greske mnogo tesko ispravljaju! U svakom slucaju procenicete sami, ali racunam da ce ipak biti vise onih sto su za boji zivot bez granica u svakom smislu te reci!

jan

pre 16 godina

Dragi Srbi, već ste dvije generacije žrtvovali zbog svojih zabluda i mitova. K tome kraj se ne vidi i dalje živite u iluzijama nemajući snage suočiti se s istinom. Onaj tko vam ima hrabrosti reći istinu dobije 5 %. Nažalost za vas u idućih 20-tak godina nema nade, tad slijedi katarza.

Nevena

pre 16 godina

To bi otprilike bilo dovoljno za pobedu, a to uopšte ne znači da su drugih 4 miliona protiv njega tj. onih 1 600 000 verovatno jesu, a ovi ostali treba dobro da razmisle da li hoće bolji život i da li su spremni da se bore za njega.

Realan

pre 16 godina

S obzirom na političku apstinenciju proteklih godina to je i više nego dovoljan broj glasova kojima Srbija treba da se upravlja.

Milomir

pre 16 godina

Da je ovo samosvestan narod koji ne tera sam sebi inat, to ne bi trebao da bude broj glasova koji odlučuje o sudbini Srbije, a ovako i to je previše.

Aleksandar

pre 16 godina

Malo je to, da je ovo zemlja koja je sad spremna za EU imali bi 5.000.000 koji bi glasali za Borisa, a ovako moramo još da se menjamo!

Bokaso

pre 16 godina

Srbija je u situaciji da je ponizena i da je istovremeno ucenjuju i sa istoka i sa zapada.Ovi izbori su prava slika onoga sto mi svi izgleda hocemo a to je da budemo i tamo i ovamo u nekom specijalanom polozaju.Uobrazili smo da se i rusi i zapadnjaci bave nama zato sto smo mi nesto posebno a ustvari oni samo koriste nasu vecitu slabost i to sto jos uvek nigde ne pripadamo.Zato je vrlo verovatno da ce se drzava potpuno raspasti ili uci u anarhiju.Nasuprot tome, zblizavanje zapada i Rusije konsolidovace i Srbiju.

ljiljana

pre 16 godina

Da sam ja na mestu Tadica, spakovala bih kofere i porodicu, izasla pred novinare i oterala sve srbe do djavola!Koga bre da vodi u evropu??? Treba nam svima podeliti grobljanske lopate pa da nastavimo tamo gde je Toma stao!Gde ja stadoh vi produzite...Nismo mi za evropu...Na zalost...

manifest

pre 16 godina

...ljudi, ko god da pobedi (a zna se ko cye), ne pisxe nam se dobro visxe - ne znam sxta je gore. Mogu samo da kazxem - zxivot nije vredan ove masovne hipnoze, cxak ni kada su ovi izbori u pitanju, ne interesuje me visxe ... ako dozxivim da me to jednog dana bude ponovo interesovalo ...
ZXIVOT JE ZAKON ...