Utorak, 04.12.2007.

10:03

Reakcije na napad na Peščanik

Sinoćno sprečavanje tribine "Peščanika" osudili predsednik Republike, partije i strukovna udruženja. Nova Srbija podržala taj čin.

Izvor: B92

Reakcije na napad na Pešèanik IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

miša r

pre 16 godina

Licemerno je od Tadića i Grubješićke da osudjuju vandalske ispade onih divljaka iz Topole, a sa njima sede u koaliciji i verovatno u skupštinskom restoranu.

zoran

pre 16 godina

Smrti, patnje i zla nikad dosta. Uskoro ćemo biti svedoci jezika mnogo goreg nego u najgorim delima Milijane Baletić, Mile Štule, Milovana Drecuna, onog Grubača i mnogih pritajenih pripadnika reda Zombie Conscienceness of Serbia. Zaraza, pandemija koja se prenosi vazduhom (air borne) i neumoljivi osećaj patriotizma koji dele Ujedinjeni Klonovi, uskoro će uzeti danak u krvi svim razumnim bićima (dakle, prvo deci) u ovoj sirotoj, sirotoj zemlji...

Saša Mirković

pre 16 godina

I dalje tvrdim da će u ovoj zemlji biti bolje kada čistačice, portiri i šalterski službenici prestanu da budu izvršna zakonodavna vlast. To što oni mogu da srede ili spreče ne može niko. Hoće li neko već jednom stati na rep tom velji iliću. (mala slova po zasluzi prim.prev.)

Toplica Misic

pre 16 godina

Hm, vidi ovako...znaci, ako se ne palis na Gucu, Cecu, pistolje, "grand paradu", psovke, prasetinu ispod saca, svadbe sa 500 zvanica, ako ne gledas propali fudbal i ne ides u kladionicu, ako nisi obozavalac rakije "prepecenice", i ako ne mrzis sve sto se ne uklapa u gore pomenuto, znaci, nisi Srbin, nisi nacionalno svestan i nad tobom treba primeniti vaspitnu metodu "topli zec", ne bi li se nacinalno osvestio i postao podoban. Odavno je jasno da se mi ponosimo onim cega se ceo normalan svet stidi. Za ovaj dogadjaj i atmosferu ksenofobije u zemlji krivi su, pre svega, premijer i njegova stranka, medjutim, i predsednik Tadic doprinosi svojim koketiranjem sa populizmom. Populizam koji se forsira pa nas definitivno vraca u mrak devedesetih.

Nikola

pre 16 godina

Zar nisu jasne namere (dela) vlade koja ima ministra unutrasnjih poslova kog ima?

Zar nije jasno zasto je taj resor pripao njima, odnosno njemu, ne zelim ni ime da im/njemu pomenem!

Vladimir, Tuzla

pre 16 godina

Ti likovi se boje Pescanika, kao sto se boje tramvaja, asfalta, lifta, Hrvata, pomracenja sunca, interneta, EU, punka, grafita, homoseksualaca, NATOa, muslimana, nevladinog sektora, kreditnih kartica, stripova, Partibrejkersa i svega onog sto nije kompatibilno sa opankom, sajkacom, i cokanjcetom...

rulex

pre 16 godina

2003. godine razmatrao sam da li da napustim zemlju i pokušam početi ostvarivati i raditi na nekom drugom mestu. Ostao sam, otvorio porodičnu firmu i od tada pokušavam ovde, plaćam porez ovoj državi, ja kao i svi ostali. Zaista, koga mi ovde finansiramo?

prognani

pre 16 godina

Iako se ponekad uopste ne slazem sa pescanikom,redovno ga nekoliko puta preslusam,jednostavno ucim se demokratiji."pescanik" pojam za slobodnu rec u Srbiji.

Anaksimaneta

pre 16 godina

Kada je prvi crnac trebalo da studira Američka vlada je naredila da vojska sa naoružanjem čuva dotičnog studenta i da mu obezbeđuje put od kuće do škole i nazad. Tako su crnci u Americi dobili pravo na visoko školstvo. Kada naši političari tako nešto urade, možemo da kažemo da smo krenuli sa mrtve tačke. Kod nas neke mogu i da linčuju zbog drugačijeg mišljenja. Mislim da bi trebalo barem da stave bele kape kao kju kluks klan kada krenu u linč, barem da im nevidim lica. Danas svaki sitni gradonačelnik ili opštinski rukovodilac misli da je mesija i daje sebi za pravo da zavodi red u svojoj prćiji. Ako je tako dajte to pravo svakom građaninu, pa onda da se vidi ko je jači. A ne ovako. Ako ja budem nekoga izudarao , ili prekinuo javni nastup zato jer mislim da me ugrožava, zaradiću minimalno pendrek preko leđa. Dajte barem da se fer tučemo.

mestengo

pre 16 godina

Svaki od nas gradjana Srbije mora na neki nacin doprineti tome da se ovakve stvari u buducnosti vise ne dogadjaju, da primitivizmu i nasilju dodje kraj.

Nikola Nikolic

pre 16 godina

U svakoj normalnoj zemlji bi svi ovi vadikavi i ostali lezali u zatvoru za ovo. Neverovatno je da ovakve stvari prodju neosudjeno. Da su ih sve pohapsili, pitam se da li bi ikada vise neko napravio frku oko ovakvih stvari. Kakva je to demokratija, za sta su se milioni gradjana borili? Da ih stno neko ovde rece grupa seljaka sa 8 razreda skole spreci da kazu sta misle. E moja policijo...

Vanja

pre 16 godina

Sto pre shvatimo da nam nema nigde iz Srbije i da je konacno doslo vreme da se pokazu zubi ljudima kakvi su NASI, to bolje za nas i nasu decu. Ja ne zelim vise da cutim. Dosta mi ih je, ali stvarno dosta.

Brankica

pre 16 godina

Pitam se da li će neko u ovoj državi stati više na putu bahatom, nevasiptanom i van svake sumnje ne otesanom ponašanju NS i SRS. Da li u ovoj zemlji postoji Zakon i Ustav ili je Zakon i Ustav samo ono što kažu NS i SRS? Na moju i našu žalost mislila sam da je to vreme iza nas, medjutim svakim danom se sve više pokazuje da to vreme ponovo dolazi i to ubrzanim koracima. Neka nam je bog u pomoći, ako nam i on više može pomoći. Na kraju mogu samo da kažem jedno veliko STRAŠNO.

Sinisa Mesarovic

pre 16 godina

Predsednik države se oglasio i osudio nasilno sprečavanje promocije Peščanika. Vrlo dobro! E sad, da li ćemo saznati šta o tome misli naš premijer? Da li se slaže sa metodama svog partnera (i nosioca većine glasova), Nove Srbije, ili ih osuđuje? Da li će novinari (B92 i ostali) postavljati to pitanje gospodinu Koštunici i njegovim portparolima?

Jevdjen

pre 16 godina

Peschanik je poslednja brana pred ambisom. Bez njega nema ni slobodne rechi, ni progesivne misli, ni mesta za nas drugomislece ljude...Podrska za Cece, a oni su samo pokazali pravo lice jer ih je zuljala demokratska maska.

Mirko NS

pre 16 godina

Gospodin sa zmijskim telom se brcka u bazenu. Njegovi praznoglavi jurisnici prave red po Srbiji. Mi cutimo i piskaramo ovde komentare. Nema prave akcije i zelje da se ovakve stvari iskorene. Ma nema nam pomoci.

Magnus Pyke

pre 16 godina

Samo bez panike. Ova i ovakva demonstracija sile i primitivizma je dokaz da se rezim urusava i da ih je uhvatila panika.
Sada je pravi trenutak da se progresivne snage udruze i povedu Srbiju napred u Evropu.

Ivan, New York

pre 16 godina

Neki dan sam morao kolegi koji radi na fakultetu sa mnom da objasnjavam zasto su deca u Srbiji vezana za krevete, znate vec na sta mislim. E ovog jutra me pitaju kakva je to guzva stalno kod vas tamo. Sta da kazem kad ni sebi jos ne umem da objasnim ko sve zivi u Srbiji.

Radovan

pre 16 godina

Napred "Peščcanik", ne dajte se do kraja, pa kud puklo da puklo. Primitivno nema šta, dokle više takvog nekorektnog ponašanja, svi koji drugačije mislimo osudjeni na propast.

b...

pre 16 godina

Jedna od najboljih, ako ne i najbolja emisija u srbiji. I sire. Ovo je jos jedan dokaz da nas je kostunica odveo daleko nazad u 17 vek. Sacekacemo jos 16-tak vekova, pa da pocnemo iz pocetka. Bez njega i bez Tadica koji ga odrzava na vlasti.

Tanja

pre 16 godina

Sram ih bilo!!! Podrška Cecama!!! Koliko vidim, lokalni odbor Ds-a je odreagovao i osudio napad na ekipu Peščanika... Volela bih i reakciju predsednika jer je problem mnogo veći...

njujork

pre 16 godina

ovo dolazi iz vlade republike srbije (je li nova srbija u vladi ili nije?) u kojoj sedi demokratska stranka (ili mozda ne sedi?). stvari su jednostavne, jednostavnije ne mogu biti. ko glasa za tadica, glasa za ovo.

GuC

pre 16 godina

Znaci SRS i Nova Srbija su poslale svoje horde, lakmus: city of Arandjelovac, targets: normalni ljudi!
Posto misle da su pobedili, vec misle na sledeci BOJ, sa KIM?
A vi samo cutite, dragi sugradjani, okrecite glave..."da vas ne smaram sa politikom...mi smo svoje odradili" i sl...e pa niste, na zalost niste rodjeni u normalnoj zemlji, sutrа ce vama doci u kucu, da ne bude kasno. Eno ga Artemije vec vodi vojsku na Kosovo!!

wikipediatar

pre 16 godina

Nije Arandjelovac tih 200 ljudi. Vecina stanovnistva toga grada je normalna, ali ne moze da dodje do izrazaja, jer ova vlada forsira zatupelu i nacionalisticku Srbiju.

Sloba

pre 16 godina

Dok traju Kosovo i Hag, nema igranke, rece nam Jocic.
U medjuvremenu ubistva po ulicama, neredi na stadionima, po drugi put vandalsko sprecavanje promocije "Pescanika", Toma u skupstini, Natasa Jovanovic trazi da se proveri mentalno stanje Tadica i trazi da policija "odbrani" radikale u Arandjelovcu, hajka na LDP i Cedu... sta je sledece, ili bolje reci - ko je od nas sledeci?
Dokle ce ovi primitivci da se ovako bahato ponasaju, zar nema nikoga da im stane na put?
Velja se kupa u bazenu i sprema za predsednicke izbore, a DS i Tadic ocekuju da im i dalje verujemo.
Hajde Borise, stani na crtu primitivizmu i uradi nesto za nas. Dokle vise ta kohabitacija i koalicija, zar je moguce da jos uvek verujes Kostunici i njegovim saradnicima.
Uradi nesto ali ODMAH!

Mirjana

pre 16 godina

U Arandjelovcu se desilo ono sto se moglo i ocekivati.Ovaj grad je postao MZ Opstine Topola.Jovanovicu je Topola postala mali zalogaj za njegove velike apetite pa je doveo i okupio najnizi intelektualni i moralni sloj ljudi da napravi nerede u Arandjelovcu.Arandjelovcani ako nemate svoju valjanu vlast stace vam malogradjanin iz Topole...

Ранко

pre 16 godina

Зашто нико није предао кривичну пријаву против председника општине Топола и против одговорних из удружења Наши?

Ivan

pre 16 godina

Neobično bi bilo da se ovo nigde nije desilo...
Ta razularena banda nacionalista je svuda oko nas, u nasim zgradama, ulicama, gradovima, bez straha nose svoje bedževe, bez sramote pljuju po ulici, u autobusu i biju nas kad stignu.
Naravno da oni nikada nisu slušali Peščanik, jer nikada nisu ustali u pola 10, a subotom popodne sigurno spavaju. To što su udarili na Peščanik je najpametnije što su mogli da urade, jer je Peščanik gravitaciono polje drugačije Srbije koju oni toliko mrze, a sada su pokazali da je se toliko i plaše. Da oni ne postoje, ne bi postojao ni Peščanik.

P.S. Takođe, reakcija vlasti je neoborivi dokaz za sve što slušamo u Peščaniku...

Sanja

pre 16 godina

Jel neko zna sta se na kraju desilo sa organizatorima tribine i onim nesrecnim stanovnicima Arandjelovca koji su se zadesili unutra, a dosli su samo da slusaju promociju?

Bes... i tuga

pre 16 godina

Znajuci ovo sve sada, nikada ne bih ucestvovao u 5. oktobru, a ne moram da govorim da ne bih glasao za kostunicu (namerno malim slovom)...

Sa ovom pamecu je trebalo cekati da se stvari jos vise zakuvaju onomad, pa da se sve lepo resi nasiljem (boli me sto ovo kazem). Kod Srba ocigledno plisane revolucije ne prolaze, vec samo fizicko odvajanje zita od kukolja...

Ili, naravno, da odemo svi koji drugacije mislimo i vec jednom prepustimo "pravim" i "nasim" Srbima da se razmahnu

Melanija

pre 16 godina

...
Pored ovakvih desavanja u zemlji predstavnici ove jadne kvazi vlasti sta li zamisljaju i sta li traze "napolju" ?
Ako je ovde toliko veliko stado za sisanje pa njime manipulisu kako im odgovara zarad ostanka na vlasti po svaku cenu, to ne znaci da ovaca ima i "napolju" koje ce oni osisati... !
A rulja je kao slucajno nagrnula na Pescanik - "bas sada" !?
To je tek pocetak izborne kampanje koja samo nije jos ozvanicena....
Sve ovo je vidjeno po ko zna koji put ! A da li treba mozda ocekivati neki novi stil, inventivnost ... ? Predsednik opstine Topola - aktivist izborne kampanje Velje Ilica i to za PREDSEDNIKA SRBIJE !
Pa je li vam to buduca vlast, srbi i srpkinje ? Svaki put sve gori od gorih !?
Na ivici provalije sa slepcem ste vec odavno, a poneki glasic koji kaze "vratimo se na pravi put... " rulja ne da nece da slusa vec hoce da ga ugusi !
Pa hajd` Srbijo vec jednom u taj ponor - nije bolje ni zasluzeno !!!

Tea

pre 16 godina

Pitanje za ministra Jočića: zašto policija nije omogućila održavanje skupa (ljudska, ustavna prava građana Srbije da govore, da čuju, da se mirno okupljaju)? Koga je policija sve uhapsila sinoć? Koga hapsi danas? Jesu li privedeni organizatori vandala? Jeste li pregledali snimke i fotografije? Je li obezbedjen život organizatora tribine kojima je prećeno?

Pitanje za ministra Ilića: jeste li podržali vaše članstvo u sprečavanju skupa u Arandjelovcu? (ako da) podnosite li ostavku?

Za premijera i predsednika: je li Arandjelovac vaša vizija naše Srbije? šta upravo činite da nas ubedite u suprotno (ako kažu ne)?

Milance

pre 16 godina

Pescanik je jedna od retkih stvari u Srbiji koju mi u inostranstvu imamo zivaca da slusamo. Napred, Cece, ne dajte se, vi ste sve sto nam je ostalo tamo u tom medijskom uzasu!

Vladimir Ašanin

pre 16 godina

Srbija je uvek bila, a čini se i biće, zemlja netolerancije, divljaka, ohlokratije.
Uopšte ne čude napadi na slobodnu, građansku i proevropsku misao.
Naoružajmo se strpljenjem i nadom da će Srbija, ipak, promeniti svoje ružno lice i da će istinska lepota ove zemlje izaći na videlo.
Da ne bude zabune, Srbin sam i ponosim se ljudima koji ne misle kao većina u Srbiji.

Столе Јанковић

pre 16 godina

...
Драги моји другари из "Пешчаника" ја сам из Крагујевца, ту нам је близу тај Аранђеловац. Кад следећи пут долазите, али обавезно, позовите, ја сам ту сигурно. Па да се пребројимо већ једном барем у Шумадији. Гарантујем да ћу довести још пет мојих мало крупнијих а и јачих другара. Па да се огледамо са тим Вељо-Шешељо хордама. Па доста је бре мајковићу да нам разни примитивци креирају начин понашања, а ми као разумни и цивилизовани да ћутимо. Нема више. Доста је било. Једном сам преживео ово лудило и немам намеру да поново проживљавам србовање и јуначење на рачун других људи. Доста.
Само ме чуди и Светланин коментар о присуству председника општине Топола. Па он је бре оном љаксеу Вељи потпpедседник странке, он је председник општине у Тополи шта тражи у Аранђеловцу. Па он је ово и организовао, он је и довео ове ликове, а као правио се невинашце.Не зна он ништа. Ма немој.

Dirty

pre 16 godina

Sta je ovde novo? Sada je vlast u rukama lokalnih dzibera koji su u svim strukturama vlasti: Sudska, zakonodavna, izvrsna. Vec dugo vremena napominjem da je jedino masovno napustanje ove zemlje resenje koje moze otrezniti kako medjunarodnu zajednicu tako i prvu Srbiju. Sve ostalo je odlaganje tog resenja. Protektorat!!!

SALE

pre 16 godina

Шумадијо срам те било, 55 промоција пешчаника је одржано диљем лепе земље Србије и нигде никаквих проблема није било, а овде се нашли неки сељаци из Тополе да кажу да су против а треба их питати за шта су, мислим да не би имали одговор на то. Тадић је срамота за Нову демократску Србију јер ћути а о многоме пре тога је имао коментаре и стајао на страну угрожених, чак је то називао и својим прогресом- срам га било, нисмо зато гласали.

miodrag jovanovic

pre 16 godina

do sada se samo ldp oglasio i osudio sinocnji dogadjaj u arandjelovcu. jos jedna potvrda da je samo ldp sinonim za opoziciju u srbiji. mislite o tome...

Petar

pre 16 godina

Gde je drzava sada da reaguje,da zastiti pravo na drugo misljenje.
Sramota velika,pescanik je najbolja emisija koja smeta mnogima jer govori istinu.Stidim se sto sam srbin.

miodrag jovanovic

pre 16 godina

do sada se samo ldp oglasio i osudio sinocnji dogadjaj u arandjelovcu. jos jedna potvrda da je samo ldp sinonim za opoziciju u srbiji. mislite o tome...

Petar

pre 16 godina

Gde je drzava sada da reaguje,da zastiti pravo na drugo misljenje.
Sramota velika,pescanik je najbolja emisija koja smeta mnogima jer govori istinu.Stidim se sto sam srbin.

Столе Јанковић

pre 16 godina

...
Драги моји другари из "Пешчаника" ја сам из Крагујевца, ту нам је близу тај Аранђеловац. Кад следећи пут долазите, али обавезно, позовите, ја сам ту сигурно. Па да се пребројимо већ једном барем у Шумадији. Гарантујем да ћу довести још пет мојих мало крупнијих а и јачих другара. Па да се огледамо са тим Вељо-Шешељо хордама. Па доста је бре мајковићу да нам разни примитивци креирају начин понашања, а ми као разумни и цивилизовани да ћутимо. Нема више. Доста је било. Једном сам преживео ово лудило и немам намеру да поново проживљавам србовање и јуначење на рачун других људи. Доста.
Само ме чуди и Светланин коментар о присуству председника општине Топола. Па он је бре оном љаксеу Вељи потпpедседник странке, он је председник општине у Тополи шта тражи у Аранђеловцу. Па он је ово и организовао, он је и довео ове ликове, а као правио се невинашце.Не зна он ништа. Ма немој.

Tea

pre 16 godina

Pitanje za ministra Jočića: zašto policija nije omogućila održavanje skupa (ljudska, ustavna prava građana Srbije da govore, da čuju, da se mirno okupljaju)? Koga je policija sve uhapsila sinoć? Koga hapsi danas? Jesu li privedeni organizatori vandala? Jeste li pregledali snimke i fotografije? Je li obezbedjen život organizatora tribine kojima je prećeno?

Pitanje za ministra Ilića: jeste li podržali vaše članstvo u sprečavanju skupa u Arandjelovcu? (ako da) podnosite li ostavku?

Za premijera i predsednika: je li Arandjelovac vaša vizija naše Srbije? šta upravo činite da nas ubedite u suprotno (ako kažu ne)?

SALE

pre 16 godina

Шумадијо срам те било, 55 промоција пешчаника је одржано диљем лепе земље Србије и нигде никаквих проблема није било, а овде се нашли неки сељаци из Тополе да кажу да су против а треба их питати за шта су, мислим да не би имали одговор на то. Тадић је срамота за Нову демократску Србију јер ћути а о многоме пре тога је имао коментаре и стајао на страну угрожених, чак је то називао и својим прогресом- срам га било, нисмо зато гласали.

Dirty

pre 16 godina

Sta je ovde novo? Sada je vlast u rukama lokalnih dzibera koji su u svim strukturama vlasti: Sudska, zakonodavna, izvrsna. Vec dugo vremena napominjem da je jedino masovno napustanje ove zemlje resenje koje moze otrezniti kako medjunarodnu zajednicu tako i prvu Srbiju. Sve ostalo je odlaganje tog resenja. Protektorat!!!

Vladimir Ašanin

pre 16 godina

Srbija je uvek bila, a čini se i biće, zemlja netolerancije, divljaka, ohlokratije.
Uopšte ne čude napadi na slobodnu, građansku i proevropsku misao.
Naoružajmo se strpljenjem i nadom da će Srbija, ipak, promeniti svoje ružno lice i da će istinska lepota ove zemlje izaći na videlo.
Da ne bude zabune, Srbin sam i ponosim se ljudima koji ne misle kao većina u Srbiji.

Milance

pre 16 godina

Pescanik je jedna od retkih stvari u Srbiji koju mi u inostranstvu imamo zivaca da slusamo. Napred, Cece, ne dajte se, vi ste sve sto nam je ostalo tamo u tom medijskom uzasu!

Ivan

pre 16 godina

Neobično bi bilo da se ovo nigde nije desilo...
Ta razularena banda nacionalista je svuda oko nas, u nasim zgradama, ulicama, gradovima, bez straha nose svoje bedževe, bez sramote pljuju po ulici, u autobusu i biju nas kad stignu.
Naravno da oni nikada nisu slušali Peščanik, jer nikada nisu ustali u pola 10, a subotom popodne sigurno spavaju. To što su udarili na Peščanik je najpametnije što su mogli da urade, jer je Peščanik gravitaciono polje drugačije Srbije koju oni toliko mrze, a sada su pokazali da je se toliko i plaše. Da oni ne postoje, ne bi postojao ni Peščanik.

P.S. Takođe, reakcija vlasti je neoborivi dokaz za sve što slušamo u Peščaniku...

Melanija

pre 16 godina

...
Pored ovakvih desavanja u zemlji predstavnici ove jadne kvazi vlasti sta li zamisljaju i sta li traze "napolju" ?
Ako je ovde toliko veliko stado za sisanje pa njime manipulisu kako im odgovara zarad ostanka na vlasti po svaku cenu, to ne znaci da ovaca ima i "napolju" koje ce oni osisati... !
A rulja je kao slucajno nagrnula na Pescanik - "bas sada" !?
To je tek pocetak izborne kampanje koja samo nije jos ozvanicena....
Sve ovo je vidjeno po ko zna koji put ! A da li treba mozda ocekivati neki novi stil, inventivnost ... ? Predsednik opstine Topola - aktivist izborne kampanje Velje Ilica i to za PREDSEDNIKA SRBIJE !
Pa je li vam to buduca vlast, srbi i srpkinje ? Svaki put sve gori od gorih !?
Na ivici provalije sa slepcem ste vec odavno, a poneki glasic koji kaze "vratimo se na pravi put... " rulja ne da nece da slusa vec hoce da ga ugusi !
Pa hajd` Srbijo vec jednom u taj ponor - nije bolje ni zasluzeno !!!

Ранко

pre 16 godina

Зашто нико није предао кривичну пријаву против председника општине Топола и против одговорних из удружења Наши?

Sloba

pre 16 godina

Dok traju Kosovo i Hag, nema igranke, rece nam Jocic.
U medjuvremenu ubistva po ulicama, neredi na stadionima, po drugi put vandalsko sprecavanje promocije "Pescanika", Toma u skupstini, Natasa Jovanovic trazi da se proveri mentalno stanje Tadica i trazi da policija "odbrani" radikale u Arandjelovcu, hajka na LDP i Cedu... sta je sledece, ili bolje reci - ko je od nas sledeci?
Dokle ce ovi primitivci da se ovako bahato ponasaju, zar nema nikoga da im stane na put?
Velja se kupa u bazenu i sprema za predsednicke izbore, a DS i Tadic ocekuju da im i dalje verujemo.
Hajde Borise, stani na crtu primitivizmu i uradi nesto za nas. Dokle vise ta kohabitacija i koalicija, zar je moguce da jos uvek verujes Kostunici i njegovim saradnicima.
Uradi nesto ali ODMAH!

Bes... i tuga

pre 16 godina

Znajuci ovo sve sada, nikada ne bih ucestvovao u 5. oktobru, a ne moram da govorim da ne bih glasao za kostunicu (namerno malim slovom)...

Sa ovom pamecu je trebalo cekati da se stvari jos vise zakuvaju onomad, pa da se sve lepo resi nasiljem (boli me sto ovo kazem). Kod Srba ocigledno plisane revolucije ne prolaze, vec samo fizicko odvajanje zita od kukolja...

Ili, naravno, da odemo svi koji drugacije mislimo i vec jednom prepustimo "pravim" i "nasim" Srbima da se razmahnu

njujork

pre 16 godina

ovo dolazi iz vlade republike srbije (je li nova srbija u vladi ili nije?) u kojoj sedi demokratska stranka (ili mozda ne sedi?). stvari su jednostavne, jednostavnije ne mogu biti. ko glasa za tadica, glasa za ovo.

wikipediatar

pre 16 godina

Nije Arandjelovac tih 200 ljudi. Vecina stanovnistva toga grada je normalna, ali ne moze da dodje do izrazaja, jer ova vlada forsira zatupelu i nacionalisticku Srbiju.

GuC

pre 16 godina

Znaci SRS i Nova Srbija su poslale svoje horde, lakmus: city of Arandjelovac, targets: normalni ljudi!
Posto misle da su pobedili, vec misle na sledeci BOJ, sa KIM?
A vi samo cutite, dragi sugradjani, okrecite glave..."da vas ne smaram sa politikom...mi smo svoje odradili" i sl...e pa niste, na zalost niste rodjeni u normalnoj zemlji, sutrа ce vama doci u kucu, da ne bude kasno. Eno ga Artemije vec vodi vojsku na Kosovo!!

Magnus Pyke

pre 16 godina

Samo bez panike. Ova i ovakva demonstracija sile i primitivizma je dokaz da se rezim urusava i da ih je uhvatila panika.
Sada je pravi trenutak da se progresivne snage udruze i povedu Srbiju napred u Evropu.

Sinisa Mesarovic

pre 16 godina

Predsednik države se oglasio i osudio nasilno sprečavanje promocije Peščanika. Vrlo dobro! E sad, da li ćemo saznati šta o tome misli naš premijer? Da li se slaže sa metodama svog partnera (i nosioca većine glasova), Nove Srbije, ili ih osuđuje? Da li će novinari (B92 i ostali) postavljati to pitanje gospodinu Koštunici i njegovim portparolima?

Vanja

pre 16 godina

Sto pre shvatimo da nam nema nigde iz Srbije i da je konacno doslo vreme da se pokazu zubi ljudima kakvi su NASI, to bolje za nas i nasu decu. Ja ne zelim vise da cutim. Dosta mi ih je, ali stvarno dosta.

Mirko NS

pre 16 godina

Gospodin sa zmijskim telom se brcka u bazenu. Njegovi praznoglavi jurisnici prave red po Srbiji. Mi cutimo i piskaramo ovde komentare. Nema prave akcije i zelje da se ovakve stvari iskorene. Ma nema nam pomoci.

b...

pre 16 godina

Jedna od najboljih, ako ne i najbolja emisija u srbiji. I sire. Ovo je jos jedan dokaz da nas je kostunica odveo daleko nazad u 17 vek. Sacekacemo jos 16-tak vekova, pa da pocnemo iz pocetka. Bez njega i bez Tadica koji ga odrzava na vlasti.

Sanja

pre 16 godina

Jel neko zna sta se na kraju desilo sa organizatorima tribine i onim nesrecnim stanovnicima Arandjelovca koji su se zadesili unutra, a dosli su samo da slusaju promociju?

Ivan, New York

pre 16 godina

Neki dan sam morao kolegi koji radi na fakultetu sa mnom da objasnjavam zasto su deca u Srbiji vezana za krevete, znate vec na sta mislim. E ovog jutra me pitaju kakva je to guzva stalno kod vas tamo. Sta da kazem kad ni sebi jos ne umem da objasnim ko sve zivi u Srbiji.

Nikola Nikolic

pre 16 godina

U svakoj normalnoj zemlji bi svi ovi vadikavi i ostali lezali u zatvoru za ovo. Neverovatno je da ovakve stvari prodju neosudjeno. Da su ih sve pohapsili, pitam se da li bi ikada vise neko napravio frku oko ovakvih stvari. Kakva je to demokratija, za sta su se milioni gradjana borili? Da ih stno neko ovde rece grupa seljaka sa 8 razreda skole spreci da kazu sta misle. E moja policijo...

Anaksimaneta

pre 16 godina

Kada je prvi crnac trebalo da studira Američka vlada je naredila da vojska sa naoružanjem čuva dotičnog studenta i da mu obezbeđuje put od kuće do škole i nazad. Tako su crnci u Americi dobili pravo na visoko školstvo. Kada naši političari tako nešto urade, možemo da kažemo da smo krenuli sa mrtve tačke. Kod nas neke mogu i da linčuju zbog drugačijeg mišljenja. Mislim da bi trebalo barem da stave bele kape kao kju kluks klan kada krenu u linč, barem da im nevidim lica. Danas svaki sitni gradonačelnik ili opštinski rukovodilac misli da je mesija i daje sebi za pravo da zavodi red u svojoj prćiji. Ako je tako dajte to pravo svakom građaninu, pa onda da se vidi ko je jači. A ne ovako. Ako ja budem nekoga izudarao , ili prekinuo javni nastup zato jer mislim da me ugrožava, zaradiću minimalno pendrek preko leđa. Dajte barem da se fer tučemo.

mestengo

pre 16 godina

Svaki od nas gradjana Srbije mora na neki nacin doprineti tome da se ovakve stvari u buducnosti vise ne dogadjaju, da primitivizmu i nasilju dodje kraj.

Jevdjen

pre 16 godina

Peschanik je poslednja brana pred ambisom. Bez njega nema ni slobodne rechi, ni progesivne misli, ni mesta za nas drugomislece ljude...Podrska za Cece, a oni su samo pokazali pravo lice jer ih je zuljala demokratska maska.

Mirjana

pre 16 godina

U Arandjelovcu se desilo ono sto se moglo i ocekivati.Ovaj grad je postao MZ Opstine Topola.Jovanovicu je Topola postala mali zalogaj za njegove velike apetite pa je doveo i okupio najnizi intelektualni i moralni sloj ljudi da napravi nerede u Arandjelovcu.Arandjelovcani ako nemate svoju valjanu vlast stace vam malogradjanin iz Topole...

Radovan

pre 16 godina

Napred "Peščcanik", ne dajte se do kraja, pa kud puklo da puklo. Primitivno nema šta, dokle više takvog nekorektnog ponašanja, svi koji drugačije mislimo osudjeni na propast.

Brankica

pre 16 godina

Pitam se da li će neko u ovoj državi stati više na putu bahatom, nevasiptanom i van svake sumnje ne otesanom ponašanju NS i SRS. Da li u ovoj zemlji postoji Zakon i Ustav ili je Zakon i Ustav samo ono što kažu NS i SRS? Na moju i našu žalost mislila sam da je to vreme iza nas, medjutim svakim danom se sve više pokazuje da to vreme ponovo dolazi i to ubrzanim koracima. Neka nam je bog u pomoći, ako nam i on više može pomoći. Na kraju mogu samo da kažem jedno veliko STRAŠNO.

Tanja

pre 16 godina

Sram ih bilo!!! Podrška Cecama!!! Koliko vidim, lokalni odbor Ds-a je odreagovao i osudio napad na ekipu Peščanika... Volela bih i reakciju predsednika jer je problem mnogo veći...

Vladimir, Tuzla

pre 16 godina

Ti likovi se boje Pescanika, kao sto se boje tramvaja, asfalta, lifta, Hrvata, pomracenja sunca, interneta, EU, punka, grafita, homoseksualaca, NATOa, muslimana, nevladinog sektora, kreditnih kartica, stripova, Partibrejkersa i svega onog sto nije kompatibilno sa opankom, sajkacom, i cokanjcetom...

prognani

pre 16 godina

Iako se ponekad uopste ne slazem sa pescanikom,redovno ga nekoliko puta preslusam,jednostavno ucim se demokratiji."pescanik" pojam za slobodnu rec u Srbiji.

Toplica Misic

pre 16 godina

Hm, vidi ovako...znaci, ako se ne palis na Gucu, Cecu, pistolje, "grand paradu", psovke, prasetinu ispod saca, svadbe sa 500 zvanica, ako ne gledas propali fudbal i ne ides u kladionicu, ako nisi obozavalac rakije "prepecenice", i ako ne mrzis sve sto se ne uklapa u gore pomenuto, znaci, nisi Srbin, nisi nacionalno svestan i nad tobom treba primeniti vaspitnu metodu "topli zec", ne bi li se nacinalno osvestio i postao podoban. Odavno je jasno da se mi ponosimo onim cega se ceo normalan svet stidi. Za ovaj dogadjaj i atmosferu ksenofobije u zemlji krivi su, pre svega, premijer i njegova stranka, medjutim, i predsednik Tadic doprinosi svojim koketiranjem sa populizmom. Populizam koji se forsira pa nas definitivno vraca u mrak devedesetih.

rulex

pre 16 godina

2003. godine razmatrao sam da li da napustim zemlju i pokušam početi ostvarivati i raditi na nekom drugom mestu. Ostao sam, otvorio porodičnu firmu i od tada pokušavam ovde, plaćam porez ovoj državi, ja kao i svi ostali. Zaista, koga mi ovde finansiramo?

Nikola

pre 16 godina

Zar nisu jasne namere (dela) vlade koja ima ministra unutrasnjih poslova kog ima?

Zar nije jasno zasto je taj resor pripao njima, odnosno njemu, ne zelim ni ime da im/njemu pomenem!

zoran

pre 16 godina

Smrti, patnje i zla nikad dosta. Uskoro ćemo biti svedoci jezika mnogo goreg nego u najgorim delima Milijane Baletić, Mile Štule, Milovana Drecuna, onog Grubača i mnogih pritajenih pripadnika reda Zombie Conscienceness of Serbia. Zaraza, pandemija koja se prenosi vazduhom (air borne) i neumoljivi osećaj patriotizma koji dele Ujedinjeni Klonovi, uskoro će uzeti danak u krvi svim razumnim bićima (dakle, prvo deci) u ovoj sirotoj, sirotoj zemlji...

Saša Mirković

pre 16 godina

I dalje tvrdim da će u ovoj zemlji biti bolje kada čistačice, portiri i šalterski službenici prestanu da budu izvršna zakonodavna vlast. To što oni mogu da srede ili spreče ne može niko. Hoće li neko već jednom stati na rep tom velji iliću. (mala slova po zasluzi prim.prev.)

miša r

pre 16 godina

Licemerno je od Tadića i Grubješićke da osudjuju vandalske ispade onih divljaka iz Topole, a sa njima sede u koaliciji i verovatno u skupštinskom restoranu.

Petar

pre 16 godina

Gde je drzava sada da reaguje,da zastiti pravo na drugo misljenje.
Sramota velika,pescanik je najbolja emisija koja smeta mnogima jer govori istinu.Stidim se sto sam srbin.

miodrag jovanovic

pre 16 godina

do sada se samo ldp oglasio i osudio sinocnji dogadjaj u arandjelovcu. jos jedna potvrda da je samo ldp sinonim za opoziciju u srbiji. mislite o tome...

Столе Јанковић

pre 16 godina

...
Драги моји другари из "Пешчаника" ја сам из Крагујевца, ту нам је близу тај Аранђеловац. Кад следећи пут долазите, али обавезно, позовите, ја сам ту сигурно. Па да се пребројимо већ једном барем у Шумадији. Гарантујем да ћу довести још пет мојих мало крупнијих а и јачих другара. Па да се огледамо са тим Вељо-Шешељо хордама. Па доста је бре мајковићу да нам разни примитивци креирају начин понашања, а ми као разумни и цивилизовани да ћутимо. Нема више. Доста је било. Једном сам преживео ово лудило и немам намеру да поново проживљавам србовање и јуначење на рачун других људи. Доста.
Само ме чуди и Светланин коментар о присуству председника општине Топола. Па он је бре оном љаксеу Вељи потпpедседник странке, он је председник општине у Тополи шта тражи у Аранђеловцу. Па он је ово и организовао, он је и довео ове ликове, а као правио се невинашце.Не зна он ништа. Ма немој.

SALE

pre 16 godina

Шумадијо срам те било, 55 промоција пешчаника је одржано диљем лепе земље Србије и нигде никаквих проблема није било, а овде се нашли неки сељаци из Тополе да кажу да су против а треба их питати за шта су, мислим да не би имали одговор на то. Тадић је срамота за Нову демократску Србију јер ћути а о многоме пре тога је имао коментаре и стајао на страну угрожених, чак је то називао и својим прогресом- срам га било, нисмо зато гласали.

Vladimir Ašanin

pre 16 godina

Srbija je uvek bila, a čini se i biće, zemlja netolerancije, divljaka, ohlokratije.
Uopšte ne čude napadi na slobodnu, građansku i proevropsku misao.
Naoružajmo se strpljenjem i nadom da će Srbija, ipak, promeniti svoje ružno lice i da će istinska lepota ove zemlje izaći na videlo.
Da ne bude zabune, Srbin sam i ponosim se ljudima koji ne misle kao većina u Srbiji.

Milance

pre 16 godina

Pescanik je jedna od retkih stvari u Srbiji koju mi u inostranstvu imamo zivaca da slusamo. Napred, Cece, ne dajte se, vi ste sve sto nam je ostalo tamo u tom medijskom uzasu!

Dirty

pre 16 godina

Sta je ovde novo? Sada je vlast u rukama lokalnih dzibera koji su u svim strukturama vlasti: Sudska, zakonodavna, izvrsna. Vec dugo vremena napominjem da je jedino masovno napustanje ove zemlje resenje koje moze otrezniti kako medjunarodnu zajednicu tako i prvu Srbiju. Sve ostalo je odlaganje tog resenja. Protektorat!!!

Tea

pre 16 godina

Pitanje za ministra Jočića: zašto policija nije omogućila održavanje skupa (ljudska, ustavna prava građana Srbije da govore, da čuju, da se mirno okupljaju)? Koga je policija sve uhapsila sinoć? Koga hapsi danas? Jesu li privedeni organizatori vandala? Jeste li pregledali snimke i fotografije? Je li obezbedjen život organizatora tribine kojima je prećeno?

Pitanje za ministra Ilića: jeste li podržali vaše članstvo u sprečavanju skupa u Arandjelovcu? (ako da) podnosite li ostavku?

Za premijera i predsednika: je li Arandjelovac vaša vizija naše Srbije? šta upravo činite da nas ubedite u suprotno (ako kažu ne)?

wikipediatar

pre 16 godina

Nije Arandjelovac tih 200 ljudi. Vecina stanovnistva toga grada je normalna, ali ne moze da dodje do izrazaja, jer ova vlada forsira zatupelu i nacionalisticku Srbiju.

Melanija

pre 16 godina

...
Pored ovakvih desavanja u zemlji predstavnici ove jadne kvazi vlasti sta li zamisljaju i sta li traze "napolju" ?
Ako je ovde toliko veliko stado za sisanje pa njime manipulisu kako im odgovara zarad ostanka na vlasti po svaku cenu, to ne znaci da ovaca ima i "napolju" koje ce oni osisati... !
A rulja je kao slucajno nagrnula na Pescanik - "bas sada" !?
To je tek pocetak izborne kampanje koja samo nije jos ozvanicena....
Sve ovo je vidjeno po ko zna koji put ! A da li treba mozda ocekivati neki novi stil, inventivnost ... ? Predsednik opstine Topola - aktivist izborne kampanje Velje Ilica i to za PREDSEDNIKA SRBIJE !
Pa je li vam to buduca vlast, srbi i srpkinje ? Svaki put sve gori od gorih !?
Na ivici provalije sa slepcem ste vec odavno, a poneki glasic koji kaze "vratimo se na pravi put... " rulja ne da nece da slusa vec hoce da ga ugusi !
Pa hajd` Srbijo vec jednom u taj ponor - nije bolje ni zasluzeno !!!

Ivan

pre 16 godina

Neobično bi bilo da se ovo nigde nije desilo...
Ta razularena banda nacionalista je svuda oko nas, u nasim zgradama, ulicama, gradovima, bez straha nose svoje bedževe, bez sramote pljuju po ulici, u autobusu i biju nas kad stignu.
Naravno da oni nikada nisu slušali Peščanik, jer nikada nisu ustali u pola 10, a subotom popodne sigurno spavaju. To što su udarili na Peščanik je najpametnije što su mogli da urade, jer je Peščanik gravitaciono polje drugačije Srbije koju oni toliko mrze, a sada su pokazali da je se toliko i plaše. Da oni ne postoje, ne bi postojao ni Peščanik.

P.S. Takođe, reakcija vlasti je neoborivi dokaz za sve što slušamo u Peščaniku...

Ранко

pre 16 godina

Зашто нико није предао кривичну пријаву против председника општине Топола и против одговорних из удружења Наши?

Bes... i tuga

pre 16 godina

Znajuci ovo sve sada, nikada ne bih ucestvovao u 5. oktobru, a ne moram da govorim da ne bih glasao za kostunicu (namerno malim slovom)...

Sa ovom pamecu je trebalo cekati da se stvari jos vise zakuvaju onomad, pa da se sve lepo resi nasiljem (boli me sto ovo kazem). Kod Srba ocigledno plisane revolucije ne prolaze, vec samo fizicko odvajanje zita od kukolja...

Ili, naravno, da odemo svi koji drugacije mislimo i vec jednom prepustimo "pravim" i "nasim" Srbima da se razmahnu

Tanja

pre 16 godina

Sram ih bilo!!! Podrška Cecama!!! Koliko vidim, lokalni odbor Ds-a je odreagovao i osudio napad na ekipu Peščanika... Volela bih i reakciju predsednika jer je problem mnogo veći...

Ivan, New York

pre 16 godina

Neki dan sam morao kolegi koji radi na fakultetu sa mnom da objasnjavam zasto su deca u Srbiji vezana za krevete, znate vec na sta mislim. E ovog jutra me pitaju kakva je to guzva stalno kod vas tamo. Sta da kazem kad ni sebi jos ne umem da objasnim ko sve zivi u Srbiji.

njujork

pre 16 godina

ovo dolazi iz vlade republike srbije (je li nova srbija u vladi ili nije?) u kojoj sedi demokratska stranka (ili mozda ne sedi?). stvari su jednostavne, jednostavnije ne mogu biti. ko glasa za tadica, glasa za ovo.

Sloba

pre 16 godina

Dok traju Kosovo i Hag, nema igranke, rece nam Jocic.
U medjuvremenu ubistva po ulicama, neredi na stadionima, po drugi put vandalsko sprecavanje promocije "Pescanika", Toma u skupstini, Natasa Jovanovic trazi da se proveri mentalno stanje Tadica i trazi da policija "odbrani" radikale u Arandjelovcu, hajka na LDP i Cedu... sta je sledece, ili bolje reci - ko je od nas sledeci?
Dokle ce ovi primitivci da se ovako bahato ponasaju, zar nema nikoga da im stane na put?
Velja se kupa u bazenu i sprema za predsednicke izbore, a DS i Tadic ocekuju da im i dalje verujemo.
Hajde Borise, stani na crtu primitivizmu i uradi nesto za nas. Dokle vise ta kohabitacija i koalicija, zar je moguce da jos uvek verujes Kostunici i njegovim saradnicima.
Uradi nesto ali ODMAH!

GuC

pre 16 godina

Znaci SRS i Nova Srbija su poslale svoje horde, lakmus: city of Arandjelovac, targets: normalni ljudi!
Posto misle da su pobedili, vec misle na sledeci BOJ, sa KIM?
A vi samo cutite, dragi sugradjani, okrecite glave..."da vas ne smaram sa politikom...mi smo svoje odradili" i sl...e pa niste, na zalost niste rodjeni u normalnoj zemlji, sutrа ce vama doci u kucu, da ne bude kasno. Eno ga Artemije vec vodi vojsku na Kosovo!!

Sanja

pre 16 godina

Jel neko zna sta se na kraju desilo sa organizatorima tribine i onim nesrecnim stanovnicima Arandjelovca koji su se zadesili unutra, a dosli su samo da slusaju promociju?

Magnus Pyke

pre 16 godina

Samo bez panike. Ova i ovakva demonstracija sile i primitivizma je dokaz da se rezim urusava i da ih je uhvatila panika.
Sada je pravi trenutak da se progresivne snage udruze i povedu Srbiju napred u Evropu.

Mirko NS

pre 16 godina

Gospodin sa zmijskim telom se brcka u bazenu. Njegovi praznoglavi jurisnici prave red po Srbiji. Mi cutimo i piskaramo ovde komentare. Nema prave akcije i zelje da se ovakve stvari iskorene. Ma nema nam pomoci.

Radovan

pre 16 godina

Napred "Peščcanik", ne dajte se do kraja, pa kud puklo da puklo. Primitivno nema šta, dokle više takvog nekorektnog ponašanja, svi koji drugačije mislimo osudjeni na propast.

b...

pre 16 godina

Jedna od najboljih, ako ne i najbolja emisija u srbiji. I sire. Ovo je jos jedan dokaz da nas je kostunica odveo daleko nazad u 17 vek. Sacekacemo jos 16-tak vekova, pa da pocnemo iz pocetka. Bez njega i bez Tadica koji ga odrzava na vlasti.

Jevdjen

pre 16 godina

Peschanik je poslednja brana pred ambisom. Bez njega nema ni slobodne rechi, ni progesivne misli, ni mesta za nas drugomislece ljude...Podrska za Cece, a oni su samo pokazali pravo lice jer ih je zuljala demokratska maska.

Vanja

pre 16 godina

Sto pre shvatimo da nam nema nigde iz Srbije i da je konacno doslo vreme da se pokazu zubi ljudima kakvi su NASI, to bolje za nas i nasu decu. Ja ne zelim vise da cutim. Dosta mi ih je, ali stvarno dosta.

Anaksimaneta

pre 16 godina

Kada je prvi crnac trebalo da studira Američka vlada je naredila da vojska sa naoružanjem čuva dotičnog studenta i da mu obezbeđuje put od kuće do škole i nazad. Tako su crnci u Americi dobili pravo na visoko školstvo. Kada naši političari tako nešto urade, možemo da kažemo da smo krenuli sa mrtve tačke. Kod nas neke mogu i da linčuju zbog drugačijeg mišljenja. Mislim da bi trebalo barem da stave bele kape kao kju kluks klan kada krenu u linč, barem da im nevidim lica. Danas svaki sitni gradonačelnik ili opštinski rukovodilac misli da je mesija i daje sebi za pravo da zavodi red u svojoj prćiji. Ako je tako dajte to pravo svakom građaninu, pa onda da se vidi ko je jači. A ne ovako. Ako ja budem nekoga izudarao , ili prekinuo javni nastup zato jer mislim da me ugrožava, zaradiću minimalno pendrek preko leđa. Dajte barem da se fer tučemo.

Mirjana

pre 16 godina

U Arandjelovcu se desilo ono sto se moglo i ocekivati.Ovaj grad je postao MZ Opstine Topola.Jovanovicu je Topola postala mali zalogaj za njegove velike apetite pa je doveo i okupio najnizi intelektualni i moralni sloj ljudi da napravi nerede u Arandjelovcu.Arandjelovcani ako nemate svoju valjanu vlast stace vam malogradjanin iz Topole...

Sinisa Mesarovic

pre 16 godina

Predsednik države se oglasio i osudio nasilno sprečavanje promocije Peščanika. Vrlo dobro! E sad, da li ćemo saznati šta o tome misli naš premijer? Da li se slaže sa metodama svog partnera (i nosioca većine glasova), Nove Srbije, ili ih osuđuje? Da li će novinari (B92 i ostali) postavljati to pitanje gospodinu Koštunici i njegovim portparolima?

Brankica

pre 16 godina

Pitam se da li će neko u ovoj državi stati više na putu bahatom, nevasiptanom i van svake sumnje ne otesanom ponašanju NS i SRS. Da li u ovoj zemlji postoji Zakon i Ustav ili je Zakon i Ustav samo ono što kažu NS i SRS? Na moju i našu žalost mislila sam da je to vreme iza nas, medjutim svakim danom se sve više pokazuje da to vreme ponovo dolazi i to ubrzanim koracima. Neka nam je bog u pomoći, ako nam i on više može pomoći. Na kraju mogu samo da kažem jedno veliko STRAŠNO.

Nikola Nikolic

pre 16 godina

U svakoj normalnoj zemlji bi svi ovi vadikavi i ostali lezali u zatvoru za ovo. Neverovatno je da ovakve stvari prodju neosudjeno. Da su ih sve pohapsili, pitam se da li bi ikada vise neko napravio frku oko ovakvih stvari. Kakva je to demokratija, za sta su se milioni gradjana borili? Da ih stno neko ovde rece grupa seljaka sa 8 razreda skole spreci da kazu sta misle. E moja policijo...

mestengo

pre 16 godina

Svaki od nas gradjana Srbije mora na neki nacin doprineti tome da se ovakve stvari u buducnosti vise ne dogadjaju, da primitivizmu i nasilju dodje kraj.

prognani

pre 16 godina

Iako se ponekad uopste ne slazem sa pescanikom,redovno ga nekoliko puta preslusam,jednostavno ucim se demokratiji."pescanik" pojam za slobodnu rec u Srbiji.

rulex

pre 16 godina

2003. godine razmatrao sam da li da napustim zemlju i pokušam početi ostvarivati i raditi na nekom drugom mestu. Ostao sam, otvorio porodičnu firmu i od tada pokušavam ovde, plaćam porez ovoj državi, ja kao i svi ostali. Zaista, koga mi ovde finansiramo?

zoran

pre 16 godina

Smrti, patnje i zla nikad dosta. Uskoro ćemo biti svedoci jezika mnogo goreg nego u najgorim delima Milijane Baletić, Mile Štule, Milovana Drecuna, onog Grubača i mnogih pritajenih pripadnika reda Zombie Conscienceness of Serbia. Zaraza, pandemija koja se prenosi vazduhom (air borne) i neumoljivi osećaj patriotizma koji dele Ujedinjeni Klonovi, uskoro će uzeti danak u krvi svim razumnim bićima (dakle, prvo deci) u ovoj sirotoj, sirotoj zemlji...

miša r

pre 16 godina

Licemerno je od Tadića i Grubješićke da osudjuju vandalske ispade onih divljaka iz Topole, a sa njima sede u koaliciji i verovatno u skupštinskom restoranu.

Vladimir, Tuzla

pre 16 godina

Ti likovi se boje Pescanika, kao sto se boje tramvaja, asfalta, lifta, Hrvata, pomracenja sunca, interneta, EU, punka, grafita, homoseksualaca, NATOa, muslimana, nevladinog sektora, kreditnih kartica, stripova, Partibrejkersa i svega onog sto nije kompatibilno sa opankom, sajkacom, i cokanjcetom...

Toplica Misic

pre 16 godina

Hm, vidi ovako...znaci, ako se ne palis na Gucu, Cecu, pistolje, "grand paradu", psovke, prasetinu ispod saca, svadbe sa 500 zvanica, ako ne gledas propali fudbal i ne ides u kladionicu, ako nisi obozavalac rakije "prepecenice", i ako ne mrzis sve sto se ne uklapa u gore pomenuto, znaci, nisi Srbin, nisi nacionalno svestan i nad tobom treba primeniti vaspitnu metodu "topli zec", ne bi li se nacinalno osvestio i postao podoban. Odavno je jasno da se mi ponosimo onim cega se ceo normalan svet stidi. Za ovaj dogadjaj i atmosferu ksenofobije u zemlji krivi su, pre svega, premijer i njegova stranka, medjutim, i predsednik Tadic doprinosi svojim koketiranjem sa populizmom. Populizam koji se forsira pa nas definitivno vraca u mrak devedesetih.

Saša Mirković

pre 16 godina

I dalje tvrdim da će u ovoj zemlji biti bolje kada čistačice, portiri i šalterski službenici prestanu da budu izvršna zakonodavna vlast. To što oni mogu da srede ili spreče ne može niko. Hoće li neko već jednom stati na rep tom velji iliću. (mala slova po zasluzi prim.prev.)

Nikola

pre 16 godina

Zar nisu jasne namere (dela) vlade koja ima ministra unutrasnjih poslova kog ima?

Zar nije jasno zasto je taj resor pripao njima, odnosno njemu, ne zelim ni ime da im/njemu pomenem!