Ponedeljak, 26.11.2007.

07:44

Počela poslednja runda o Kosovu

U banji pored Beča počela poslednja runda pregovora o statusu Kosova. Oko 16:30 završeni direktni razgovori Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Poèela poslednja runda o Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Domaćin i Otac

pre 16 godina

Ne shvatam, ne razumem, ne kontam! Više mi nisu bitna politička rešenja, koliko smušenost, uplašenost i bezidejnost Srba. Taj način razmišljanja „daj po svaku cenu samo da…“, je toliko jeftin, malodušan. Jeli bi iz pomijare samo da je puna. Zato ne verujem da će nam priznavanje Kosova doneti bilo kakvu ulaznicu za Evropu, ili bilo šta slično. Jer promašenost je unutra, u unutrašnjoj nesposobnosti da se suočimo sa problemima. Da ih rešavamo upornošću i verom da su rešivi. To sa Kosovom je boza u odnosu na sve ono što nas inače čeka. Šta te ne ubije, ojačaće te. Ovo nas neće ubiti, dakle ne bojte se!

lepi gaga

pre 16 godina

Pa nismo ni mi Srbi, bre najgori! Ovi sto nas predstavljaju su nasi i zato puna podrska. Narod im je dao mandat izmedju ostalog i da brane granice nase drzave. A koliko znam Kosmet je u Srbiji, dok se drugacije ne dokaze.

student

pre 16 godina

Ma nije ovo tako lose kao sto izgleda. Sve me podseca na Rambuje, samo sto ovog puta oni odbijaju extra ponudu a da toga, kao ni mi svojevremeno, uglavnom nisu svesni.

Svedski kuhar is "MUPPET SHOW"a

pre 16 godina

"Svoj naporan dan pregovarači su završili uz čorbicu sa povrćem, piletinom sa brokolima, rižom i paradajzom, a kao dezert je poslužen mus od čokolade." To bi trebao biti naslov vesti. Inace to je i sustina vodjenih razgovora.

Gizmo-DK

pre 16 godina

"Pokušajte da razumete argument da je srpski narod pre osam vekova sagradio manastire Gračanicu i Visoke Dečane, Pećku patrijaršiju i Bogorodicu Ljevišku, i da to pripada nama, srpskom narodu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i državi Srbiji", kazao je premijer. Svaka ti cast Kostunjavi, stvarno imas argument. Ali ja bi te pitao ko je tamo ziveo prije nego sto ste sagradili te spomenike i ko jos zivi tamo u tim podrucjima. Zar ne znas da su i albanci vekovima cuvali te spomenike, a i siguran sam da ce ih cuvati i ubuduce. Ali tebe je mrznja prema albanskom narodu zaslepila i izgubio si put kao "guska u magli". Pokusaj neki put da stvari gledas i sa pozicije Kosovara, da to sto im nudis je manje nego sto su imali prije 90 tih, a zasto bi se sada odrekli od svojih ideja. Ali ti racunaj samo na Ruse, jel ce ti oni pomoci.... Srbija i Kosova su u Evropi a ne u Rusiji, zaboravi to......

ero

pre 16 godina

Svi pitaju kako Srbija misli da integriše Albance? Dobro pitanje. A kako misle Albanci da integrišu KiM Srbe? Kukate kako su Srbi bili loši prema vama. A kako se vi sada ponosite prema preostalim Srbima i ostalim manjinama? Da ste oprostili i dozvolili izbeglim Srbima da se vrate, da se ne svetite pa bih onda razumeo i podržao da dobijete nezavisnost jer ste bolji. Ali ovako niste ništa bolji od Srba između 1989 do 1999. Čime ste zaslužili da dobijete nezavisnost? Time što se i danas svetite, tako što jedva čekate opet da palite crkve, manastire, kuće. Znam, nisu Srbi zlatan narod ali nisu ni tako crni narod kako ga prikazuju.

Energija

pre 16 godina

"Pokusajte da razumete argument da je rimski narod sagradio pola Evrope, i da to pripada nama". Zasto ne cujemo to od Italijana? Ili "pokusajte da razumete da je Kijev prestonica drevne Ruske drzave i da su je Rusi izgradili" - zamislite da to kaze Putin Ukrajincima. Bas civlizacijski, demokratski i legalni argument.

LionPR

pre 16 godina

On se u delu izlaganja obratio i albanskoj strani naglasivši da zajednička istorija dva naroda traje mnogo vekova i da će trajati i ubuduće tako da je veoma važno da se pronađe istorijsko kompromisno rešenje, koje će zadovoljiti obostrane intrese.
To je rekao Kostunica. Dobra EVOLUCIJA za njega nema prigovora. Sada su albanci postali narod a ne nacionalna manjina. Ali Kostunica kao Kostunica posle zaboravlja sta je rekao i pocinje da preti, necemo dozvoliti to necemo ono i td. Njegov bivsi kolega SM koji uzgred za malo da ga salje pod lipom je govorio istim jezikom i znamo ishod. Albanci su govorili srpski tokom vecere, albanci i na Kosovo gde rade sa srbima govore s njima srpski (pitajte njih iskreno i oni ce to potvrditi) jer tako hoce da pokazu da nemaju nikakvu mrznju prema srbima ali imajuci u obzir desavanja iz 90-tih ne postoji ni najmanja sansa da se Kosovo vise vrati pod suverenitetom Srbije, zato i treba dogovor ali istiniti dogovor dva RAVNOPRAVNA NARODA srba i albanaca, s dveju drzava Srbijom i Kosovom, koje bi imale normalne odnose i zajedno bi krenule ka EU. To je jedino realno i racionalno resenje koja na pocetku bi mogla da daje neke bolove srpskoj strani ali to vremenom bi proslo. U protivnom ocekuju se jednostrani potezi albanaca s Kosova kojima nije bilo bas tako lako ponuditi sporazum o dobrom susedstvu i pomirenju sa Srbijom obizrom na strahote koje su doziveli tokom 90-tih. U nedostatku istinitog i realnog dogovora pocetkom nove godine imamo proglasenje nezavisnosti i prema najavama neki 20 drzava ce priznatu nezavisnost vec na pocetku. Kostunica, Tadic i ostali onda treba da imaju odogovor kod sopstvenog naroda zbog cega su gubili vreme i dobili losije resenje za njih u odnosu na Ahtisarijev plan.

Miki Maus

pre 16 godina

Nije mi jasna jedna stvar: zasto Albanci misle da, u slucaju nezavisnosti Kosova i cak i u slucaju priznanja istog od strane USA, EU i bilo kojih drugih zemalja, Srbija nece pokusati da povrati izgubljeni suverenitet na toj teritoriji svim raspolozivim sredstvima, kako to nalaze medjunarodno pravo? Samo zato sto u datom trenutku tamo su dislocirane NATO snage? Ali, to je prolazno, a Srbija ostaje u komsiluku, koliko god NATO generali uveravali u suprotno...

Hvala

pre 16 godina

"Kompromisna formula mora da sadrži i izrazi ravnotežu obostranih interesa koja se može postići tako što će Srbija sačuvati suverenitet i teritorijalni integritet, a kosovski Albanci dobiti svoj sistem autonomne vlasti da bi upravljali svojim životima i svojom budućnošću"
Pa Vojo to ce se I desiti mi Albanci nezavisnost priznatu od svih zemalja (osim Srbije, Rusije I jos nekih) a Srbija sa druge strane kontrolisat ce granice sa Kosovom (sa Srbijanske strane) I ima ce na Srpskom Ustavu da je Kosovo neotudivi deo Srbije, takode moci ces uvek da racunas na podrsku Srba sa Kosova I da ih upotrebis kako ti znas I umes I “upravljati”njihovim zivotima. A mojim zivotom nece upravljati ni vlada Kosova ni ona Srpska vec cu sam upravljati njime, uz boziju pomoc.

Prishtina

pre 16 godina

"Mi cemo da imamo suverenitet a albanci neka upravljaju njihovim zivotima" e moj Vojo stvarno si ti pametan,steta je samo da Albanci su jos pametnji od tebe.

Borivoje

pre 16 godina

Nijedni ni drugi ne žele zajednički život.To je valjda svima jasno.Jedino rešenje.....JEDINO.... je pravedna podela teritorije sa što manjom seobom stanovništva.

Memisevic

pre 16 godina

Mislim da je kljuc odluke u rukama USA, nazalost. Dosli su hiljadama km iz daljine i oni se pitaju. Ali je bitnije sto Albanci ne mogu da shvate da ce oni a ne Ameri ziveti pored Srba.
Ako bi stvarno Amerikanci napravili takvu vrstu politickog skrnavljenja i priznali Kosovo, onda je po meni sve moguce. Da li su Kosovski Albanci razmisljali sta ce i kako ce ziveti blokirani od najvaznijeg ekonomskog partnera na Balkanu - ekonomski, transportno, kulturno i svakako?
I da li oni razumeju sta znaci oteti nesto sto je nemoguce oteti.
Bog vidi sve, a on je najprisutniji na Kosovu.

Amel

pre 16 godina

Kad pocnem da razmisljam o krsenju medjunarodnog prava ili bilo kakvog prava, prvo sto mi padne na pamet su one hladnjace po batajnici a onda...

mg85

pre 16 godina

Imam 22 godine, idem na fakultet i bojim se... Čitajući izjave čini mi se da polako klizimo ka nekom građanskom ratu, nekom vremenu gde će radikali vladati... Onda zastanem i malo razmislim, ma nije moguće da je ovaj narod toliko glup da će ponovo hteti rat, žrtve, izbeglice!
Onda pogledam sledeću vest i opet počinjem da strahujem... Problem je što je možda prvi put u skorijoj istoriji Srbija u pravu, ali pošto im je dosadašnji "marketing" bio katastrofalan, EU i svi drugi verovati onima koji ovog puta nemaju pravo. E sad, i ja kada imam pravo a ne pobedim, počinjem da ludim, da budem besan, da prestanem racionalno da razmišljam...

E i TO je moja najveća briga, da će posle ove, sledeće, ko zna koje runde pobediti bolest a ne zdrav razum... Bože pomozi!!!

Radovan III

pre 16 godina

Zar Solana koliko pre 2-3 dana ne rece da Evropska Unija nece moci da donese nikakvu odluku bez Rusije???
O kakvoj nezavisnosti se ovde shpekulishe?? BABI MILO STO JOJ SE SNILO :)))

Aleksandar

pre 16 godina

Kad su vec u Badenu nek prosetaju malo gradom da vide sta je normalna infrastruktura i nek se potrude da svaki grad u Srbiji bude tako uredjen.Kad to bude bio slucaj u Srbiji,onda niko nece vise bezati od nas,ni Albanci ni Vojvodjani ni Sandjaklije,ni Crnogorci...itd.

Zabava i samo zabava ...

pre 16 godina

Da je poslednja nije,da je predposlednja nije.Dakle, sve u svemu ovakvih i slicnih pregovora ce jos biti.Sto se 10.12 tice nista posebno se nece dogoditi iz razloga zato sto USA i EU ne zele sebi da pokvare pred Bozicno to jest Bozicno raspolozenje.Bit ce povuci potegni kako sa Albanske tako i sa Srpske strane dok oni pobednici(USA i EU) ce i dalje trljati ruke i smejati se Vama glupim Balkancima kako su Vas nasamarili i prevarili.Bit ce kako gazda kaze a zna se ko je gazda i jednima i drugima bar u ovome slucaju.Zahvaljujuci gazdama koji vole da se setaju i uzivaju da slusaju dve budale, smatram da ovo nije poslednja runda pregvora.

Libertarian

pre 16 godina

Molim Boga da neka od ovih poslednjih rundi bude stvarno POSLEDNJA. A to nece dok obe strane ne shvate da ne mogu da dobiju bas sve sto hoce, podelite to Kosovo vec jednom, jedni na jednu, drugi na drugu stranu, ne bi li se na ovim prostorima najzad zivelo normalno i bez trzavica. Mastam da se na ovim stranicama raspravlja o porezima, ekonomiji, infrastrukturi, kulturi, kako najbolje organizovati zdravstvo, i drugim normalnim temama. Ove price o Kosovu je dosta i Bogu i ljudima.

iluzija

pre 16 godina

Kostunica ne bi dao ni milimetar teritorije. Teritorija, teritorija i samo teritorija. Njega bas briga za ljude. Za njega milimetar teritorije je vredan 2 miliona ljudi kojih on bi izgubio ili pogubio bez ikakvog problema. Pretpostavlja se da one milimetre koje spominje Kostinica predtsavljaju i Kosovo. Ali pitanje za njega. Posto on "nece" dopustiti ni milimetar te teritorije zbog cega on mora da TRAZI DOZVOLU od UNMIKA da bi posetio tu teritoriju koju "ne daje"? I kako mozes da ne das nesto sto ne posedujes nesto APSOLUTNO ne kontrolises. Kako neko moze da kaze da nece dati nikome nijedan cent iz svog dzepa kada mu je dzep prazan a ziro racun mu je blokiran i to svojim potpisom. Naime sama Srbija potpisala Kumanovski sporazum i prema rez. 1244 Srbija APSOLUTNO nema pristup na Kosovo. Albanci lepo kazu: da se prihvata REALNOST, da se priznaju kao ravnopravni i da se dogovore oko buducnosti da kao dva ravnopravna naroda srbi i albanci izgardjuju svoj zivot svaki u svojoj drzavi ali zajedno u EU. Sve drugo je stvar iluzije i nerealnog pristupa stvari. Vreme ce to pokazati.

Angelina

pre 16 godina

Ćuruvija je pitao: "Šta je sledeće Miloševiću?" Ćuruviju su ubili ali je pitanje ostalo i glasi: "Šta je sledeće Koštunica?" Mislim pošto smo, kao i sve ostalo, i Kosovo "izgubili" za šta će te se sledećeg uhvatiti "da spašavate"?

Role

pre 16 godina

Tu negde pise...'srpska i kosovska strana', misli se na dve pregovaracke delegacije o statusu Kosova. Mislim da je trebalo pisati 'srbijanska i kosovska strana' ili 'srpska i albanska strana'. Ako nisam u pravu, onda 'srpska strana' predstavlja samo Srbe iz Srbije (ne i druge narode i nacionalne manjine iz Srbije), dok 'Kosovska strana' predstavlja sve gradjane Kosova. Je li tako? U svakom slucaju puna podrska nasem timu. role

Jovan Jovanic

pre 16 godina

U velikoj su zabludi oni koji misle da se krsenje medjunarodnog prava i povelje UN moze tako lako izvrsiti. Tu su u igri svi, ceo svet, ta se povelja odnosi na sve. Ko je siledzija u kraju? Ko se dizao na oruzje u kraju? Ko nije zeleo da prihvati civilizacijske norme? Ko je nocu zastrasivao a danju kupovao nekretnine? Ko je rusio i preoravao groblja? Nemojte se zavaravati. Mnogo glume, malo iskrenosti.

Julius

pre 16 godina

Samardzicu izgleda nista nije jasno, kada tvrdi da nije kraj pregovora, dok celom svetu je jasno da je 10. decembar 2007, kraj pregovora izmedju kosovske i srpske delegacije. Nije bilo dosta prvih 14 meseci, pa ni dodatnih 4 meseca, i sad bi Kostunica, Samardzic i drugi, da bi produzili sa tom cirkusijadom. Malo morgen. Nece vise biti odugovlacenja. Naredni koraci ce biti uskladjivanje stavova kosovske vlade sa medjunarodnom zajednicom, o danu i nacinu proglasenja i priznavanja nezavisnosti Kosova. Da li ce nezavisnost proglasiti Skupstina Kosova, ili ce raspisati referendum za izjasnjavanje naroda, to je stvar tehnike, a ne sustine. Pa da cujemo posle sta ce "pricati" Samardzic.

pera

pre 16 godina

Bolje da se ne sastaju, možda eventualno na nekom ručku, ali da sede za odvojenim stolovima, da slučajno ne počnu da spontano "pregovaraju". A onda neka "ode" to Kosovo (a gde će to da ode!?), mi se okrenemo nama, počnemo lepo da sarađujemo i sve super. I stvarno svima želim puno sreće i uspeha, gde god da su (nisam jedan od onih što priželjkuje da se sada "oni" odvoje, a onda "mi" njima sanksije, zatvori granicu, zaoštri itd.), mi letimo sa USA iz Prištine jeftino, oni kupuju naše proizvode jefino, i sve super. Ovo bre samo smara, utiče na ljude na obe strane, svi su polu-ludi a život prođe...

Satir

pre 16 godina

Mozda je Ceku u pravu kada kaze da su predlozi Beograda vise vezani za proslost nego za buducnost, ali sa druge strane, predlozi Cekua nemaju veze ni sa prosloscu ni sa buducnoscu, a izgleda ni sa sadasnoscu!
Odziv biraca na Kosovu slika je i prilika stanja na Kosovu (mada ni u Srbiji nije puno bolje), u takvoj situaciji zahtevati od celog sveta da prekrsi medjunarodno pravo i napravi jos nevidjen kompromis je ipak preveliki optimizam, ali videcemo 10-og! Bez prava nema ni poretka, to je kroz istoriju potvrdjeno!

UK

pre 16 godina

Mogu se oni sastajati jos hiljadu puta, dogovora nece biti. Ne odlucuju ni oni a ni mi. Kada svetskim silama ne bude vise odgovarala kriza u tom regionu, verovatno ce doci do dogovora i nastati neka nova tvorevina poput BIH.

All. Prishtina

pre 16 godina

Zasto bi Albanci pristali na bilo kakav suverenitet Srbije nad Kosovom, kada znaju da ce i minimalna politicka veza u buducnosti zadavati velike glavobolje buducim generacijama? Naime, Srbija bi sa sigurnoscu (kao sto je ucinila sa ustavom iz 1974.) pokusala, a ako bi imala snage, i ponovo ukinula bilo kakvu autonomiju Kosova. Zasto Srbija koja je tako demokratska (70% parlamentaraca cine SRS i Narodnjaci) ne vrati autonomiju Vojvodini? Srbija nista ne daje zato sto je demokratska, vec zato sto je na to primorana. Proslo je 8 godina od dolaska Mirovnih snaga i sada je zadnje vreme da se Gordijev cvor zvani Kosovo presece. Zasto bi Albanci cinili uslugu g-dinu Kostunici da se u nedogled odlaze odluka? Mozda da bi On odradio jos koji mandat u Vladi Srbije? Cime je on to Albance zaduzio da mu ucine tu uslugu? Uostalom ni srpskom a ni albanskom narodu odlaganje ne odgovara. Stvari i retorika sa obe strane se samo radikalizuju.

All. Prishtina

pre 16 godina

Zasto bi Albanci pristali na bilo kakav suverenitet Srbije nad Kosovom, kada znaju da ce i minimalna politicka veza u buducnosti zadavati velike glavobolje buducim generacijama? Naime, Srbija bi sa sigurnoscu (kao sto je ucinila sa ustavom iz 1974.) pokusala, a ako bi imala snage, i ponovo ukinula bilo kakvu autonomiju Kosova. Zasto Srbija koja je tako demokratska (70% parlamentaraca cine SRS i Narodnjaci) ne vrati autonomiju Vojvodini? Srbija nista ne daje zato sto je demokratska, vec zato sto je na to primorana. Proslo je 8 godina od dolaska Mirovnih snaga i sada je zadnje vreme da se Gordijev cvor zvani Kosovo presece. Zasto bi Albanci cinili uslugu g-dinu Kostunici da se u nedogled odlaze odluka? Mozda da bi On odradio jos koji mandat u Vladi Srbije? Cime je on to Albance zaduzio da mu ucine tu uslugu? Uostalom ni srpskom a ni albanskom narodu odlaganje ne odgovara. Stvari i retorika sa obe strane se samo radikalizuju.

pera

pre 16 godina

Bolje da se ne sastaju, možda eventualno na nekom ručku, ali da sede za odvojenim stolovima, da slučajno ne počnu da spontano "pregovaraju". A onda neka "ode" to Kosovo (a gde će to da ode!?), mi se okrenemo nama, počnemo lepo da sarađujemo i sve super. I stvarno svima želim puno sreće i uspeha, gde god da su (nisam jedan od onih što priželjkuje da se sada "oni" odvoje, a onda "mi" njima sanksije, zatvori granicu, zaoštri itd.), mi letimo sa USA iz Prištine jeftino, oni kupuju naše proizvode jefino, i sve super. Ovo bre samo smara, utiče na ljude na obe strane, svi su polu-ludi a život prođe...

Julius

pre 16 godina

Samardzicu izgleda nista nije jasno, kada tvrdi da nije kraj pregovora, dok celom svetu je jasno da je 10. decembar 2007, kraj pregovora izmedju kosovske i srpske delegacije. Nije bilo dosta prvih 14 meseci, pa ni dodatnih 4 meseca, i sad bi Kostunica, Samardzic i drugi, da bi produzili sa tom cirkusijadom. Malo morgen. Nece vise biti odugovlacenja. Naredni koraci ce biti uskladjivanje stavova kosovske vlade sa medjunarodnom zajednicom, o danu i nacinu proglasenja i priznavanja nezavisnosti Kosova. Da li ce nezavisnost proglasiti Skupstina Kosova, ili ce raspisati referendum za izjasnjavanje naroda, to je stvar tehnike, a ne sustine. Pa da cujemo posle sta ce "pricati" Samardzic.

Aleksandar

pre 16 godina

Kad su vec u Badenu nek prosetaju malo gradom da vide sta je normalna infrastruktura i nek se potrude da svaki grad u Srbiji bude tako uredjen.Kad to bude bio slucaj u Srbiji,onda niko nece vise bezati od nas,ni Albanci ni Vojvodjani ni Sandjaklije,ni Crnogorci...itd.

Jovan Jovanic

pre 16 godina

U velikoj su zabludi oni koji misle da se krsenje medjunarodnog prava i povelje UN moze tako lako izvrsiti. Tu su u igri svi, ceo svet, ta se povelja odnosi na sve. Ko je siledzija u kraju? Ko se dizao na oruzje u kraju? Ko nije zeleo da prihvati civilizacijske norme? Ko je nocu zastrasivao a danju kupovao nekretnine? Ko je rusio i preoravao groblja? Nemojte se zavaravati. Mnogo glume, malo iskrenosti.

iluzija

pre 16 godina

Kostunica ne bi dao ni milimetar teritorije. Teritorija, teritorija i samo teritorija. Njega bas briga za ljude. Za njega milimetar teritorije je vredan 2 miliona ljudi kojih on bi izgubio ili pogubio bez ikakvog problema. Pretpostavlja se da one milimetre koje spominje Kostinica predtsavljaju i Kosovo. Ali pitanje za njega. Posto on "nece" dopustiti ni milimetar te teritorije zbog cega on mora da TRAZI DOZVOLU od UNMIKA da bi posetio tu teritoriju koju "ne daje"? I kako mozes da ne das nesto sto ne posedujes nesto APSOLUTNO ne kontrolises. Kako neko moze da kaze da nece dati nikome nijedan cent iz svog dzepa kada mu je dzep prazan a ziro racun mu je blokiran i to svojim potpisom. Naime sama Srbija potpisala Kumanovski sporazum i prema rez. 1244 Srbija APSOLUTNO nema pristup na Kosovo. Albanci lepo kazu: da se prihvata REALNOST, da se priznaju kao ravnopravni i da se dogovore oko buducnosti da kao dva ravnopravna naroda srbi i albanci izgardjuju svoj zivot svaki u svojoj drzavi ali zajedno u EU. Sve drugo je stvar iluzije i nerealnog pristupa stvari. Vreme ce to pokazati.

Satir

pre 16 godina

Mozda je Ceku u pravu kada kaze da su predlozi Beograda vise vezani za proslost nego za buducnost, ali sa druge strane, predlozi Cekua nemaju veze ni sa prosloscu ni sa buducnoscu, a izgleda ni sa sadasnoscu!
Odziv biraca na Kosovu slika je i prilika stanja na Kosovu (mada ni u Srbiji nije puno bolje), u takvoj situaciji zahtevati od celog sveta da prekrsi medjunarodno pravo i napravi jos nevidjen kompromis je ipak preveliki optimizam, ali videcemo 10-og! Bez prava nema ni poretka, to je kroz istoriju potvrdjeno!

Angelina

pre 16 godina

Ćuruvija je pitao: "Šta je sledeće Miloševiću?" Ćuruviju su ubili ali je pitanje ostalo i glasi: "Šta je sledeće Koštunica?" Mislim pošto smo, kao i sve ostalo, i Kosovo "izgubili" za šta će te se sledećeg uhvatiti "da spašavate"?

Amel

pre 16 godina

Kad pocnem da razmisljam o krsenju medjunarodnog prava ili bilo kakvog prava, prvo sto mi padne na pamet su one hladnjace po batajnici a onda...

UK

pre 16 godina

Mogu se oni sastajati jos hiljadu puta, dogovora nece biti. Ne odlucuju ni oni a ni mi. Kada svetskim silama ne bude vise odgovarala kriza u tom regionu, verovatno ce doci do dogovora i nastati neka nova tvorevina poput BIH.

Energija

pre 16 godina

"Pokusajte da razumete argument da je rimski narod sagradio pola Evrope, i da to pripada nama". Zasto ne cujemo to od Italijana? Ili "pokusajte da razumete da je Kijev prestonica drevne Ruske drzave i da su je Rusi izgradili" - zamislite da to kaze Putin Ukrajincima. Bas civlizacijski, demokratski i legalni argument.

mg85

pre 16 godina

Imam 22 godine, idem na fakultet i bojim se... Čitajući izjave čini mi se da polako klizimo ka nekom građanskom ratu, nekom vremenu gde će radikali vladati... Onda zastanem i malo razmislim, ma nije moguće da je ovaj narod toliko glup da će ponovo hteti rat, žrtve, izbeglice!
Onda pogledam sledeću vest i opet počinjem da strahujem... Problem je što je možda prvi put u skorijoj istoriji Srbija u pravu, ali pošto im je dosadašnji "marketing" bio katastrofalan, EU i svi drugi verovati onima koji ovog puta nemaju pravo. E sad, i ja kada imam pravo a ne pobedim, počinjem da ludim, da budem besan, da prestanem racionalno da razmišljam...

E i TO je moja najveća briga, da će posle ove, sledeće, ko zna koje runde pobediti bolest a ne zdrav razum... Bože pomozi!!!

Prishtina

pre 16 godina

"Mi cemo da imamo suverenitet a albanci neka upravljaju njihovim zivotima" e moj Vojo stvarno si ti pametan,steta je samo da Albanci su jos pametnji od tebe.

Radovan III

pre 16 godina

Zar Solana koliko pre 2-3 dana ne rece da Evropska Unija nece moci da donese nikakvu odluku bez Rusije???
O kakvoj nezavisnosti se ovde shpekulishe?? BABI MILO STO JOJ SE SNILO :)))

ero

pre 16 godina

Svi pitaju kako Srbija misli da integriše Albance? Dobro pitanje. A kako misle Albanci da integrišu KiM Srbe? Kukate kako su Srbi bili loši prema vama. A kako se vi sada ponosite prema preostalim Srbima i ostalim manjinama? Da ste oprostili i dozvolili izbeglim Srbima da se vrate, da se ne svetite pa bih onda razumeo i podržao da dobijete nezavisnost jer ste bolji. Ali ovako niste ništa bolji od Srba između 1989 do 1999. Čime ste zaslužili da dobijete nezavisnost? Time što se i danas svetite, tako što jedva čekate opet da palite crkve, manastire, kuće. Znam, nisu Srbi zlatan narod ali nisu ni tako crni narod kako ga prikazuju.

Memisevic

pre 16 godina

Mislim da je kljuc odluke u rukama USA, nazalost. Dosli su hiljadama km iz daljine i oni se pitaju. Ali je bitnije sto Albanci ne mogu da shvate da ce oni a ne Ameri ziveti pored Srba.
Ako bi stvarno Amerikanci napravili takvu vrstu politickog skrnavljenja i priznali Kosovo, onda je po meni sve moguce. Da li su Kosovski Albanci razmisljali sta ce i kako ce ziveti blokirani od najvaznijeg ekonomskog partnera na Balkanu - ekonomski, transportno, kulturno i svakako?
I da li oni razumeju sta znaci oteti nesto sto je nemoguce oteti.
Bog vidi sve, a on je najprisutniji na Kosovu.

Gizmo-DK

pre 16 godina

"Pokušajte da razumete argument da je srpski narod pre osam vekova sagradio manastire Gračanicu i Visoke Dečane, Pećku patrijaršiju i Bogorodicu Ljevišku, i da to pripada nama, srpskom narodu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i državi Srbiji", kazao je premijer. Svaka ti cast Kostunjavi, stvarno imas argument. Ali ja bi te pitao ko je tamo ziveo prije nego sto ste sagradili te spomenike i ko jos zivi tamo u tim podrucjima. Zar ne znas da su i albanci vekovima cuvali te spomenike, a i siguran sam da ce ih cuvati i ubuduce. Ali tebe je mrznja prema albanskom narodu zaslepila i izgubio si put kao "guska u magli". Pokusaj neki put da stvari gledas i sa pozicije Kosovara, da to sto im nudis je manje nego sto su imali prije 90 tih, a zasto bi se sada odrekli od svojih ideja. Ali ti racunaj samo na Ruse, jel ce ti oni pomoci.... Srbija i Kosova su u Evropi a ne u Rusiji, zaboravi to......

Borivoje

pre 16 godina

Nijedni ni drugi ne žele zajednički život.To je valjda svima jasno.Jedino rešenje.....JEDINO.... je pravedna podela teritorije sa što manjom seobom stanovništva.

Zabava i samo zabava ...

pre 16 godina

Da je poslednja nije,da je predposlednja nije.Dakle, sve u svemu ovakvih i slicnih pregovora ce jos biti.Sto se 10.12 tice nista posebno se nece dogoditi iz razloga zato sto USA i EU ne zele sebi da pokvare pred Bozicno to jest Bozicno raspolozenje.Bit ce povuci potegni kako sa Albanske tako i sa Srpske strane dok oni pobednici(USA i EU) ce i dalje trljati ruke i smejati se Vama glupim Balkancima kako su Vas nasamarili i prevarili.Bit ce kako gazda kaze a zna se ko je gazda i jednima i drugima bar u ovome slucaju.Zahvaljujuci gazdama koji vole da se setaju i uzivaju da slusaju dve budale, smatram da ovo nije poslednja runda pregvora.

LionPR

pre 16 godina

On se u delu izlaganja obratio i albanskoj strani naglasivši da zajednička istorija dva naroda traje mnogo vekova i da će trajati i ubuduće tako da je veoma važno da se pronađe istorijsko kompromisno rešenje, koje će zadovoljiti obostrane intrese.
To je rekao Kostunica. Dobra EVOLUCIJA za njega nema prigovora. Sada su albanci postali narod a ne nacionalna manjina. Ali Kostunica kao Kostunica posle zaboravlja sta je rekao i pocinje da preti, necemo dozvoliti to necemo ono i td. Njegov bivsi kolega SM koji uzgred za malo da ga salje pod lipom je govorio istim jezikom i znamo ishod. Albanci su govorili srpski tokom vecere, albanci i na Kosovo gde rade sa srbima govore s njima srpski (pitajte njih iskreno i oni ce to potvrditi) jer tako hoce da pokazu da nemaju nikakvu mrznju prema srbima ali imajuci u obzir desavanja iz 90-tih ne postoji ni najmanja sansa da se Kosovo vise vrati pod suverenitetom Srbije, zato i treba dogovor ali istiniti dogovor dva RAVNOPRAVNA NARODA srba i albanaca, s dveju drzava Srbijom i Kosovom, koje bi imale normalne odnose i zajedno bi krenule ka EU. To je jedino realno i racionalno resenje koja na pocetku bi mogla da daje neke bolove srpskoj strani ali to vremenom bi proslo. U protivnom ocekuju se jednostrani potezi albanaca s Kosova kojima nije bilo bas tako lako ponuditi sporazum o dobrom susedstvu i pomirenju sa Srbijom obizrom na strahote koje su doziveli tokom 90-tih. U nedostatku istinitog i realnog dogovora pocetkom nove godine imamo proglasenje nezavisnosti i prema najavama neki 20 drzava ce priznatu nezavisnost vec na pocetku. Kostunica, Tadic i ostali onda treba da imaju odogovor kod sopstvenog naroda zbog cega su gubili vreme i dobili losije resenje za njih u odnosu na Ahtisarijev plan.

Miki Maus

pre 16 godina

Nije mi jasna jedna stvar: zasto Albanci misle da, u slucaju nezavisnosti Kosova i cak i u slucaju priznanja istog od strane USA, EU i bilo kojih drugih zemalja, Srbija nece pokusati da povrati izgubljeni suverenitet na toj teritoriji svim raspolozivim sredstvima, kako to nalaze medjunarodno pravo? Samo zato sto u datom trenutku tamo su dislocirane NATO snage? Ali, to je prolazno, a Srbija ostaje u komsiluku, koliko god NATO generali uveravali u suprotno...

Role

pre 16 godina

Tu negde pise...'srpska i kosovska strana', misli se na dve pregovaracke delegacije o statusu Kosova. Mislim da je trebalo pisati 'srbijanska i kosovska strana' ili 'srpska i albanska strana'. Ako nisam u pravu, onda 'srpska strana' predstavlja samo Srbe iz Srbije (ne i druge narode i nacionalne manjine iz Srbije), dok 'Kosovska strana' predstavlja sve gradjane Kosova. Je li tako? U svakom slucaju puna podrska nasem timu. role

Hvala

pre 16 godina

"Kompromisna formula mora da sadrži i izrazi ravnotežu obostranih interesa koja se može postići tako što će Srbija sačuvati suverenitet i teritorijalni integritet, a kosovski Albanci dobiti svoj sistem autonomne vlasti da bi upravljali svojim životima i svojom budućnošću"
Pa Vojo to ce se I desiti mi Albanci nezavisnost priznatu od svih zemalja (osim Srbije, Rusije I jos nekih) a Srbija sa druge strane kontrolisat ce granice sa Kosovom (sa Srbijanske strane) I ima ce na Srpskom Ustavu da je Kosovo neotudivi deo Srbije, takode moci ces uvek da racunas na podrsku Srba sa Kosova I da ih upotrebis kako ti znas I umes I “upravljati”njihovim zivotima. A mojim zivotom nece upravljati ni vlada Kosova ni ona Srpska vec cu sam upravljati njime, uz boziju pomoc.

Libertarian

pre 16 godina

Molim Boga da neka od ovih poslednjih rundi bude stvarno POSLEDNJA. A to nece dok obe strane ne shvate da ne mogu da dobiju bas sve sto hoce, podelite to Kosovo vec jednom, jedni na jednu, drugi na drugu stranu, ne bi li se na ovim prostorima najzad zivelo normalno i bez trzavica. Mastam da se na ovim stranicama raspravlja o porezima, ekonomiji, infrastrukturi, kulturi, kako najbolje organizovati zdravstvo, i drugim normalnim temama. Ove price o Kosovu je dosta i Bogu i ljudima.

Svedski kuhar is "MUPPET SHOW"a

pre 16 godina

"Svoj naporan dan pregovarači su završili uz čorbicu sa povrćem, piletinom sa brokolima, rižom i paradajzom, a kao dezert je poslužen mus od čokolade." To bi trebao biti naslov vesti. Inace to je i sustina vodjenih razgovora.

lepi gaga

pre 16 godina

Pa nismo ni mi Srbi, bre najgori! Ovi sto nas predstavljaju su nasi i zato puna podrska. Narod im je dao mandat izmedju ostalog i da brane granice nase drzave. A koliko znam Kosmet je u Srbiji, dok se drugacije ne dokaze.

student

pre 16 godina

Ma nije ovo tako lose kao sto izgleda. Sve me podseca na Rambuje, samo sto ovog puta oni odbijaju extra ponudu a da toga, kao ni mi svojevremeno, uglavnom nisu svesni.

Domaćin i Otac

pre 16 godina

Ne shvatam, ne razumem, ne kontam! Više mi nisu bitna politička rešenja, koliko smušenost, uplašenost i bezidejnost Srba. Taj način razmišljanja „daj po svaku cenu samo da…“, je toliko jeftin, malodušan. Jeli bi iz pomijare samo da je puna. Zato ne verujem da će nam priznavanje Kosova doneti bilo kakvu ulaznicu za Evropu, ili bilo šta slično. Jer promašenost je unutra, u unutrašnjoj nesposobnosti da se suočimo sa problemima. Da ih rešavamo upornošću i verom da su rešivi. To sa Kosovom je boza u odnosu na sve ono što nas inače čeka. Šta te ne ubije, ojačaće te. Ovo nas neće ubiti, dakle ne bojte se!

All. Prishtina

pre 16 godina

Zasto bi Albanci pristali na bilo kakav suverenitet Srbije nad Kosovom, kada znaju da ce i minimalna politicka veza u buducnosti zadavati velike glavobolje buducim generacijama? Naime, Srbija bi sa sigurnoscu (kao sto je ucinila sa ustavom iz 1974.) pokusala, a ako bi imala snage, i ponovo ukinula bilo kakvu autonomiju Kosova. Zasto Srbija koja je tako demokratska (70% parlamentaraca cine SRS i Narodnjaci) ne vrati autonomiju Vojvodini? Srbija nista ne daje zato sto je demokratska, vec zato sto je na to primorana. Proslo je 8 godina od dolaska Mirovnih snaga i sada je zadnje vreme da se Gordijev cvor zvani Kosovo presece. Zasto bi Albanci cinili uslugu g-dinu Kostunici da se u nedogled odlaze odluka? Mozda da bi On odradio jos koji mandat u Vladi Srbije? Cime je on to Albance zaduzio da mu ucine tu uslugu? Uostalom ni srpskom a ni albanskom narodu odlaganje ne odgovara. Stvari i retorika sa obe strane se samo radikalizuju.

Julius

pre 16 godina

Samardzicu izgleda nista nije jasno, kada tvrdi da nije kraj pregovora, dok celom svetu je jasno da je 10. decembar 2007, kraj pregovora izmedju kosovske i srpske delegacije. Nije bilo dosta prvih 14 meseci, pa ni dodatnih 4 meseca, i sad bi Kostunica, Samardzic i drugi, da bi produzili sa tom cirkusijadom. Malo morgen. Nece vise biti odugovlacenja. Naredni koraci ce biti uskladjivanje stavova kosovske vlade sa medjunarodnom zajednicom, o danu i nacinu proglasenja i priznavanja nezavisnosti Kosova. Da li ce nezavisnost proglasiti Skupstina Kosova, ili ce raspisati referendum za izjasnjavanje naroda, to je stvar tehnike, a ne sustine. Pa da cujemo posle sta ce "pricati" Samardzic.

Jovan Jovanic

pre 16 godina

U velikoj su zabludi oni koji misle da se krsenje medjunarodnog prava i povelje UN moze tako lako izvrsiti. Tu su u igri svi, ceo svet, ta se povelja odnosi na sve. Ko je siledzija u kraju? Ko se dizao na oruzje u kraju? Ko nije zeleo da prihvati civilizacijske norme? Ko je nocu zastrasivao a danju kupovao nekretnine? Ko je rusio i preoravao groblja? Nemojte se zavaravati. Mnogo glume, malo iskrenosti.

iluzija

pre 16 godina

Kostunica ne bi dao ni milimetar teritorije. Teritorija, teritorija i samo teritorija. Njega bas briga za ljude. Za njega milimetar teritorije je vredan 2 miliona ljudi kojih on bi izgubio ili pogubio bez ikakvog problema. Pretpostavlja se da one milimetre koje spominje Kostinica predtsavljaju i Kosovo. Ali pitanje za njega. Posto on "nece" dopustiti ni milimetar te teritorije zbog cega on mora da TRAZI DOZVOLU od UNMIKA da bi posetio tu teritoriju koju "ne daje"? I kako mozes da ne das nesto sto ne posedujes nesto APSOLUTNO ne kontrolises. Kako neko moze da kaze da nece dati nikome nijedan cent iz svog dzepa kada mu je dzep prazan a ziro racun mu je blokiran i to svojim potpisom. Naime sama Srbija potpisala Kumanovski sporazum i prema rez. 1244 Srbija APSOLUTNO nema pristup na Kosovo. Albanci lepo kazu: da se prihvata REALNOST, da se priznaju kao ravnopravni i da se dogovore oko buducnosti da kao dva ravnopravna naroda srbi i albanci izgardjuju svoj zivot svaki u svojoj drzavi ali zajedno u EU. Sve drugo je stvar iluzije i nerealnog pristupa stvari. Vreme ce to pokazati.

pera

pre 16 godina

Bolje da se ne sastaju, možda eventualno na nekom ručku, ali da sede za odvojenim stolovima, da slučajno ne počnu da spontano "pregovaraju". A onda neka "ode" to Kosovo (a gde će to da ode!?), mi se okrenemo nama, počnemo lepo da sarađujemo i sve super. I stvarno svima želim puno sreće i uspeha, gde god da su (nisam jedan od onih što priželjkuje da se sada "oni" odvoje, a onda "mi" njima sanksije, zatvori granicu, zaoštri itd.), mi letimo sa USA iz Prištine jeftino, oni kupuju naše proizvode jefino, i sve super. Ovo bre samo smara, utiče na ljude na obe strane, svi su polu-ludi a život prođe...

Amel

pre 16 godina

Kad pocnem da razmisljam o krsenju medjunarodnog prava ili bilo kakvog prava, prvo sto mi padne na pamet su one hladnjace po batajnici a onda...

UK

pre 16 godina

Mogu se oni sastajati jos hiljadu puta, dogovora nece biti. Ne odlucuju ni oni a ni mi. Kada svetskim silama ne bude vise odgovarala kriza u tom regionu, verovatno ce doci do dogovora i nastati neka nova tvorevina poput BIH.

Role

pre 16 godina

Tu negde pise...'srpska i kosovska strana', misli se na dve pregovaracke delegacije o statusu Kosova. Mislim da je trebalo pisati 'srbijanska i kosovska strana' ili 'srpska i albanska strana'. Ako nisam u pravu, onda 'srpska strana' predstavlja samo Srbe iz Srbije (ne i druge narode i nacionalne manjine iz Srbije), dok 'Kosovska strana' predstavlja sve gradjane Kosova. Je li tako? U svakom slucaju puna podrska nasem timu. role

Aleksandar

pre 16 godina

Kad su vec u Badenu nek prosetaju malo gradom da vide sta je normalna infrastruktura i nek se potrude da svaki grad u Srbiji bude tako uredjen.Kad to bude bio slucaj u Srbiji,onda niko nece vise bezati od nas,ni Albanci ni Vojvodjani ni Sandjaklije,ni Crnogorci...itd.

Prishtina

pre 16 godina

"Mi cemo da imamo suverenitet a albanci neka upravljaju njihovim zivotima" e moj Vojo stvarno si ti pametan,steta je samo da Albanci su jos pametnji od tebe.

Satir

pre 16 godina

Mozda je Ceku u pravu kada kaze da su predlozi Beograda vise vezani za proslost nego za buducnost, ali sa druge strane, predlozi Cekua nemaju veze ni sa prosloscu ni sa buducnoscu, a izgleda ni sa sadasnoscu!
Odziv biraca na Kosovu slika je i prilika stanja na Kosovu (mada ni u Srbiji nije puno bolje), u takvoj situaciji zahtevati od celog sveta da prekrsi medjunarodno pravo i napravi jos nevidjen kompromis je ipak preveliki optimizam, ali videcemo 10-og! Bez prava nema ni poretka, to je kroz istoriju potvrdjeno!

Angelina

pre 16 godina

Ćuruvija je pitao: "Šta je sledeće Miloševiću?" Ćuruviju su ubili ali je pitanje ostalo i glasi: "Šta je sledeće Koštunica?" Mislim pošto smo, kao i sve ostalo, i Kosovo "izgubili" za šta će te se sledećeg uhvatiti "da spašavate"?

Borivoje

pre 16 godina

Nijedni ni drugi ne žele zajednički život.To je valjda svima jasno.Jedino rešenje.....JEDINO.... je pravedna podela teritorije sa što manjom seobom stanovništva.

Memisevic

pre 16 godina

Mislim da je kljuc odluke u rukama USA, nazalost. Dosli su hiljadama km iz daljine i oni se pitaju. Ali je bitnije sto Albanci ne mogu da shvate da ce oni a ne Ameri ziveti pored Srba.
Ako bi stvarno Amerikanci napravili takvu vrstu politickog skrnavljenja i priznali Kosovo, onda je po meni sve moguce. Da li su Kosovski Albanci razmisljali sta ce i kako ce ziveti blokirani od najvaznijeg ekonomskog partnera na Balkanu - ekonomski, transportno, kulturno i svakako?
I da li oni razumeju sta znaci oteti nesto sto je nemoguce oteti.
Bog vidi sve, a on je najprisutniji na Kosovu.

Gizmo-DK

pre 16 godina

"Pokušajte da razumete argument da je srpski narod pre osam vekova sagradio manastire Gračanicu i Visoke Dečane, Pećku patrijaršiju i Bogorodicu Ljevišku, i da to pripada nama, srpskom narodu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i državi Srbiji", kazao je premijer. Svaka ti cast Kostunjavi, stvarno imas argument. Ali ja bi te pitao ko je tamo ziveo prije nego sto ste sagradili te spomenike i ko jos zivi tamo u tim podrucjima. Zar ne znas da su i albanci vekovima cuvali te spomenike, a i siguran sam da ce ih cuvati i ubuduce. Ali tebe je mrznja prema albanskom narodu zaslepila i izgubio si put kao "guska u magli". Pokusaj neki put da stvari gledas i sa pozicije Kosovara, da to sto im nudis je manje nego sto su imali prije 90 tih, a zasto bi se sada odrekli od svojih ideja. Ali ti racunaj samo na Ruse, jel ce ti oni pomoci.... Srbija i Kosova su u Evropi a ne u Rusiji, zaboravi to......

Miki Maus

pre 16 godina

Nije mi jasna jedna stvar: zasto Albanci misle da, u slucaju nezavisnosti Kosova i cak i u slucaju priznanja istog od strane USA, EU i bilo kojih drugih zemalja, Srbija nece pokusati da povrati izgubljeni suverenitet na toj teritoriji svim raspolozivim sredstvima, kako to nalaze medjunarodno pravo? Samo zato sto u datom trenutku tamo su dislocirane NATO snage? Ali, to je prolazno, a Srbija ostaje u komsiluku, koliko god NATO generali uveravali u suprotno...

LionPR

pre 16 godina

On se u delu izlaganja obratio i albanskoj strani naglasivši da zajednička istorija dva naroda traje mnogo vekova i da će trajati i ubuduće tako da je veoma važno da se pronađe istorijsko kompromisno rešenje, koje će zadovoljiti obostrane intrese.
To je rekao Kostunica. Dobra EVOLUCIJA za njega nema prigovora. Sada su albanci postali narod a ne nacionalna manjina. Ali Kostunica kao Kostunica posle zaboravlja sta je rekao i pocinje da preti, necemo dozvoliti to necemo ono i td. Njegov bivsi kolega SM koji uzgred za malo da ga salje pod lipom je govorio istim jezikom i znamo ishod. Albanci su govorili srpski tokom vecere, albanci i na Kosovo gde rade sa srbima govore s njima srpski (pitajte njih iskreno i oni ce to potvrditi) jer tako hoce da pokazu da nemaju nikakvu mrznju prema srbima ali imajuci u obzir desavanja iz 90-tih ne postoji ni najmanja sansa da se Kosovo vise vrati pod suverenitetom Srbije, zato i treba dogovor ali istiniti dogovor dva RAVNOPRAVNA NARODA srba i albanaca, s dveju drzava Srbijom i Kosovom, koje bi imale normalne odnose i zajedno bi krenule ka EU. To je jedino realno i racionalno resenje koja na pocetku bi mogla da daje neke bolove srpskoj strani ali to vremenom bi proslo. U protivnom ocekuju se jednostrani potezi albanaca s Kosova kojima nije bilo bas tako lako ponuditi sporazum o dobrom susedstvu i pomirenju sa Srbijom obizrom na strahote koje su doziveli tokom 90-tih. U nedostatku istinitog i realnog dogovora pocetkom nove godine imamo proglasenje nezavisnosti i prema najavama neki 20 drzava ce priznatu nezavisnost vec na pocetku. Kostunica, Tadic i ostali onda treba da imaju odogovor kod sopstvenog naroda zbog cega su gubili vreme i dobili losije resenje za njih u odnosu na Ahtisarijev plan.

Energija

pre 16 godina

"Pokusajte da razumete argument da je rimski narod sagradio pola Evrope, i da to pripada nama". Zasto ne cujemo to od Italijana? Ili "pokusajte da razumete da je Kijev prestonica drevne Ruske drzave i da su je Rusi izgradili" - zamislite da to kaze Putin Ukrajincima. Bas civlizacijski, demokratski i legalni argument.

Libertarian

pre 16 godina

Molim Boga da neka od ovih poslednjih rundi bude stvarno POSLEDNJA. A to nece dok obe strane ne shvate da ne mogu da dobiju bas sve sto hoce, podelite to Kosovo vec jednom, jedni na jednu, drugi na drugu stranu, ne bi li se na ovim prostorima najzad zivelo normalno i bez trzavica. Mastam da se na ovim stranicama raspravlja o porezima, ekonomiji, infrastrukturi, kulturi, kako najbolje organizovati zdravstvo, i drugim normalnim temama. Ove price o Kosovu je dosta i Bogu i ljudima.

Hvala

pre 16 godina

"Kompromisna formula mora da sadrži i izrazi ravnotežu obostranih interesa koja se može postići tako što će Srbija sačuvati suverenitet i teritorijalni integritet, a kosovski Albanci dobiti svoj sistem autonomne vlasti da bi upravljali svojim životima i svojom budućnošću"
Pa Vojo to ce se I desiti mi Albanci nezavisnost priznatu od svih zemalja (osim Srbije, Rusije I jos nekih) a Srbija sa druge strane kontrolisat ce granice sa Kosovom (sa Srbijanske strane) I ima ce na Srpskom Ustavu da je Kosovo neotudivi deo Srbije, takode moci ces uvek da racunas na podrsku Srba sa Kosova I da ih upotrebis kako ti znas I umes I “upravljati”njihovim zivotima. A mojim zivotom nece upravljati ni vlada Kosova ni ona Srpska vec cu sam upravljati njime, uz boziju pomoc.

Zabava i samo zabava ...

pre 16 godina

Da je poslednja nije,da je predposlednja nije.Dakle, sve u svemu ovakvih i slicnih pregovora ce jos biti.Sto se 10.12 tice nista posebno se nece dogoditi iz razloga zato sto USA i EU ne zele sebi da pokvare pred Bozicno to jest Bozicno raspolozenje.Bit ce povuci potegni kako sa Albanske tako i sa Srpske strane dok oni pobednici(USA i EU) ce i dalje trljati ruke i smejati se Vama glupim Balkancima kako su Vas nasamarili i prevarili.Bit ce kako gazda kaze a zna se ko je gazda i jednima i drugima bar u ovome slucaju.Zahvaljujuci gazdama koji vole da se setaju i uzivaju da slusaju dve budale, smatram da ovo nije poslednja runda pregvora.

Radovan III

pre 16 godina

Zar Solana koliko pre 2-3 dana ne rece da Evropska Unija nece moci da donese nikakvu odluku bez Rusije???
O kakvoj nezavisnosti se ovde shpekulishe?? BABI MILO STO JOJ SE SNILO :)))

mg85

pre 16 godina

Imam 22 godine, idem na fakultet i bojim se... Čitajući izjave čini mi se da polako klizimo ka nekom građanskom ratu, nekom vremenu gde će radikali vladati... Onda zastanem i malo razmislim, ma nije moguće da je ovaj narod toliko glup da će ponovo hteti rat, žrtve, izbeglice!
Onda pogledam sledeću vest i opet počinjem da strahujem... Problem je što je možda prvi put u skorijoj istoriji Srbija u pravu, ali pošto im je dosadašnji "marketing" bio katastrofalan, EU i svi drugi verovati onima koji ovog puta nemaju pravo. E sad, i ja kada imam pravo a ne pobedim, počinjem da ludim, da budem besan, da prestanem racionalno da razmišljam...

E i TO je moja najveća briga, da će posle ove, sledeće, ko zna koje runde pobediti bolest a ne zdrav razum... Bože pomozi!!!

ero

pre 16 godina

Svi pitaju kako Srbija misli da integriše Albance? Dobro pitanje. A kako misle Albanci da integrišu KiM Srbe? Kukate kako su Srbi bili loši prema vama. A kako se vi sada ponosite prema preostalim Srbima i ostalim manjinama? Da ste oprostili i dozvolili izbeglim Srbima da se vrate, da se ne svetite pa bih onda razumeo i podržao da dobijete nezavisnost jer ste bolji. Ali ovako niste ništa bolji od Srba između 1989 do 1999. Čime ste zaslužili da dobijete nezavisnost? Time što se i danas svetite, tako što jedva čekate opet da palite crkve, manastire, kuće. Znam, nisu Srbi zlatan narod ali nisu ni tako crni narod kako ga prikazuju.

lepi gaga

pre 16 godina

Pa nismo ni mi Srbi, bre najgori! Ovi sto nas predstavljaju su nasi i zato puna podrska. Narod im je dao mandat izmedju ostalog i da brane granice nase drzave. A koliko znam Kosmet je u Srbiji, dok se drugacije ne dokaze.

student

pre 16 godina

Ma nije ovo tako lose kao sto izgleda. Sve me podseca na Rambuje, samo sto ovog puta oni odbijaju extra ponudu a da toga, kao ni mi svojevremeno, uglavnom nisu svesni.

Svedski kuhar is "MUPPET SHOW"a

pre 16 godina

"Svoj naporan dan pregovarači su završili uz čorbicu sa povrćem, piletinom sa brokolima, rižom i paradajzom, a kao dezert je poslužen mus od čokolade." To bi trebao biti naslov vesti. Inace to je i sustina vodjenih razgovora.

Domaćin i Otac

pre 16 godina

Ne shvatam, ne razumem, ne kontam! Više mi nisu bitna politička rešenja, koliko smušenost, uplašenost i bezidejnost Srba. Taj način razmišljanja „daj po svaku cenu samo da…“, je toliko jeftin, malodušan. Jeli bi iz pomijare samo da je puna. Zato ne verujem da će nam priznavanje Kosova doneti bilo kakvu ulaznicu za Evropu, ili bilo šta slično. Jer promašenost je unutra, u unutrašnjoj nesposobnosti da se suočimo sa problemima. Da ih rešavamo upornošću i verom da su rešivi. To sa Kosovom je boza u odnosu na sve ono što nas inače čeka. Šta te ne ubije, ojačaće te. Ovo nas neće ubiti, dakle ne bojte se!