Nedelja, 13.05.2007.

10:06

Trijumf Srbije na Evroviziji

Predstavnica Srbije Marija Šerifović pobedila <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&amp;mm=05&amp;dd=12&amp;nav_category=15&amp;nav_id=246344" class="text-link" target= "_blank">sinoć na pesmi Evrovizije</a>. Doček večeras u 20.00 ispred Skupštine Beograda.

Izvor: B92

Trijumf Srbije na Evroviziji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

173 Komentari

Sortiraj po:

Ana

pre 16 godina

Svaka cast Mariji! Toliko nam je radosti i uzbudjenja priredila ovom pobjedom! Iskreno sva sam se najezila dok sam slusala i gledala super nastup nase ekipe! Potpuno zasluzena pobjeda! Veliki pozdrav iz SRPSKE CRNE GORE!!!

Ivana

pre 16 godina

Bravo Marija! Ulepsala si ovaj kisni maj u Londonu. Ovde nema puno Srba...cuti nasu pesmu, i jos tako lepu, bio je pravi praznik i za moje usi i za moju dusu...plakala sam od srece. Pobedila si jednostavnoscu i kvalitetom i to mi je jos draze. Ponosni smo i na tebe i na Srbiju..bas kao sto je neko u jednom od ovih komentara rekao - i bio u pravu - to vece je stvarno bilo divno biti Srbin.
Svaka cast!

NS

pre 16 godina

Pobeda je vrednija kada se uzmu u obzir sve prepreke koje su stajale na putu. Prvo je "strtucni" ziri na Beoviziji Molitvi dao tek sesto mesto a na prvom mestu po strucnjacima je bila pesma koja bi mozda mogla da se peva po nasim kafanama posle ponoci kad se drustvo napije ali na Evroviziji nikada. Sva sreca pa je narod osetio kvalitet. Drugo koliko vidim Tijanic nije hteo da izdvoji ni dinara za snimanje spota-znaci autogol. Trece svi oni jezivi forumi,blogovi i sta vec sve, gde neko uzima sebi slobodu da komentarise izgled neke osobe samo zato sto je javna licnost. Cetvrto i najvaznije je da je ove godina konkurencija bila jaka. Svi su se dobro potrudili i dosta pesama ce ostati zapamceno sa ove Evrovizije. Narocito me je odusevio nastup pevaca tzv. Istocne Evrope i Balkana. Latvija je na primer otpevala najlepsu italijansku kanconu koju sam ja cuo u zadnje vreme. Nastup Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne, Slovenije, Ukrajune je bio odlican. Rusi su zaigrali na kartu Zapada. Verovatno su mislili da ako je kunst praviti "cool" pesme oni to mogu jos deset puta bolje da odrade. Cure su stavile Spice Grls i Britni Spirs u mali dzep. U tako jakoj konkurenciji Marija je pobedila i usla u istoriju. Sta da kazem sem svaka cast. Evrovizija sledece godine u Beogradu - Srbiji zahvaljujuci Mariji.

Nebojša

pre 16 godina

Svaka čast Marija! Veliku radost za sve nas je priredila u ovim tužnim vremenima za zemlju! Pored časova pevanja, ova devojka-zmaj može našem ljubljenom Koštunici i Tadiću takođe da održi časove iz lepog ponašanja i predstavljanja zemlje pred svetom! Svaka čast carice!!!

Marta

pre 16 godina

Cestitam Mariji Serifovic na pobedi.Devojka se sjajno drzala,odlicno je pevala i ostavila je odlican utisak na severnu Evropu.Njen imidz joj je na kraju pomogao i ona je i po njemu prepoznatljiva.
Svet je zeljan autenticnog,a ona je to.
Gledala sam docek ,koji je Mariji priredio RTS i mislim da je vrlo amaterski i neprofesionalan.Tijanic je nesto dronjio,ajde de,al ona junakinja sto je doceka na ulazu u skupstinu neznade da bekne.Zar se nije imalo vremena sve to spremiti,nego vecita improvizacija?

ZG

pre 16 godina

Iskrene čestitke Mariji i Srbiji na pobjedi,pjesma je definitivno bila bez konkurencije,želim vam dobru i uspješnu organizaciju eurosonga i da nam naredne godine vratite ovih 12 bodova haha,pozdrav iz Zagreba

Darko

pre 16 godina

Kakva god da je situacija u Srbiji, kada ovo desavanje pratite iz inostranstva, najeziti se u najpozitivnijem smislu, najmanje je sto moze da vam se desi. A pogotovo sto sam gledao sa kolegama iz cele evrope, svi su navijali za Srbiju, cak i Ukrajinka. Yo je osecaj koji morate da dozivite da bi shvatili o cemu pricam. Ovo je nesto najlepse, Marija hvala ti, pokazala si da jedna mala, ali konacno zemlja sa svojim imenom SRBIJA, moze da pokaze celoj evropi odakle dolazi najlepsi tekst, muzika, glas.

Prljavo kazaliste

pre 16 godina

Dozvolite drugacije misljenje? Ovo je parada kica, loseg teksta, lose izvedbe i lose muzike. Parada malogradjanstine RTS + Pink. Srbiju da ostavimo po strani.

krešimir

pre 16 godina

čestitam mariji.
onak, sve njeno se potpuno razlikovalo od ostatka , i bilo je stvarno posebno.ne slušam tu vrstu mjuze, al eto iz gore navedenog razloga čestitam ravno iz zg.
nemojte curu opanjkavat, dajte joj podršku.

kragujevcanin

pre 16 godina

Marija, Novak, Jelena, Ana, Vaterpolisti...tako se voli zemlja, nije mi samo jasno kako sve sam i#$%^ dodje na politicku scenu, nema ni jednog normalnog to je sigurno i odprilike briga ih za srbiju koliko i za rast proizvodnje tangi gacica u kini, ne znam sta da mislim, sto rece neko u komentaru gledao sam pesmu evrovizije a onda sam prebacio i video skupstinu...marija hvala ti jos jednom sto si pozdravila kragujevac-PRVO i ucinila nas sve ponosnim!!!

Daniel

pre 16 godina

Činjenica da je ova godina počela Ivanovom pobedom u Velikom Bratu, a nastavlja se evo i pobedom jedne ovako sjajne pesme i sjajne pevačice, daje nadu da u Srbiji ipak počinje da pobeđuje onaj pravi sistem vrednosti.

Juka

pre 16 godina

Cestitam Mariji i timu u kuci svi smo bili odusevljeni,interpretacijom,tekstom i pratecim vokalima.Mja Supruga dva puta zvala za vas ,dva puta za Bosnu.Nazalost brzo se razocarala,u trenutku kada vam Bosna,ali bas u tom trenutku vi dizete tri prsta,uzvikujete Srbija,Srbija.Bilo je to ponizavajuce za nju,jer je dvije godine morala zivjeti u opsjednutom Sarajevu.Tako se ne voli Srbija, to je za nas uvrjeda.Pored svega zelimpo ti puno uspjeha u radu.Juka-Senka.

Padme

pre 16 godina

"Muzički kritičari Petar Janjatović i Tomislav Grujić smatraju da je Molitva pobedila zbog glasova iz bivših jugoslovenskih republika."
Istina je da smo 12 poena dobili od ex Yu republika : Crne Gore,Hrvatske, Slovenije, Bosne i Makedonije, ali isto tako i od : Austrije, Finske, Svajcarske i Madjarske.
Po 10 poena su nam dali : Norveska i Svedska, a 8 Francuska, Nemacka, Ceska, Holaandija, Poljska… I da ne nabrajam dalje. Samo od nekoliko zemalja nismo dobili glasove, a od drugoplasirane kompozicije “Molitva se odlepila oko 30 poena. Znaci pobeda cista kao suza.
Ne znam zasto gospoda Janjatovic i Grujic moraju da budu maliciozni u trenutku velikog trujumfa Srbijei umanjuju ga svojim "konstrukcijama", danas, kada se svi svetski mediji slazu oko toga da Molitava JESTE najbolja pesma Eurosonga 2007, uostalom fakti govore protiv njihove teze.
Ako cemo tako i Slovenija, Makedonija i BiH su bivse Yu republike, dobile su poene jedne od drugih i od nas, pa ne pobedise. Pozivam gospodu Janjatovica i Grujica da objasne ovu cinjenicu ?
Marija nije pobedila zahvaljujuci glasovima suseda, nego zahvaljuci, dobroj pesmi, nastupu, koreografiji, a pre svega SVOM izuzetnom glasu.
Marija hvala ti na velikoj pobedi, hvala ti sto si Srbiju promovisala na najbolji nacin i dovela nam Evropu na Eurosong 2008 !

Zvezdana

pre 16 godina

Bila sam beskrajno ponosna sinoć, zahvaljujući Mariji i njenom predivnom izvođenju pobedničke pesme punom strasti i emocija. Bilo je lepo i dostojanstveno i potpuno neuobičajeno. Buket lepih devojaka oko Marije koje su joj bile velika podrška i ona sama kao predstavnik talentovanih ljudi koji imaju svoju ličnost samo su dokaz da prirodnost i talenat ipak pobedjuju.

regedit

pre 16 godina

Pozdav iz Irske.
Pratio sam povremeno sinoc izbor za najbolju pjesmu starog kontinenta i moram reci da je Marija zasluzeno osvojila provo mjesto. Vecina pjesama su bile na razini srednje zalosno no Marija je vokalnim rasponom i jednostavnoscu, pomela ostale.
Pozdrav svima,

jedan od 120 miliona

pre 16 godina

Evroviziju je po nekim procenama pratio auditorijum od ni manje ni vise od 120 MILIONA LJUDI!!!
I svi oni znaju da je pobedila SRBIJA! E tako se predstavlja zemlja!!!
Bravo!

ivana

pre 16 godina

Moja familija u CG i muz,djeca i ja u inostranstvu glasali smo i svim srcem navijali za Mariju,tome nimalo nije smetalo nase indipendisticko opredjeljenje!
Bravo Marija,bravo za Srbiju!!!Evropa dolazi sledece godine u Beograd,nadam se da ce dotad Srbi shvatiti da im je Evropa prijeko potrebna!SRECNO!!!

marija

pre 16 godina

Sve čestitke na pobjedi.Pjesma je dobra a interpretacija još bolja.Iako se moja država nije ovoga puta uspjela plasirati,prosljedila je vašoj pjesmi najveći broj glasova."Molitva" je to zaslužila.

Srecan covek!!!

pre 16 godina

Zeleo bih prvo da, naravno, cestitam MARIJI na strava OTPEVANOJ pesmi...i velikom licnom i uspehu zemlje koju je predstavljala! Imao sam osecaj i isti kao vecina ljudi, da sam konacno osetio PONOS sto sam gradjanin ove zemlje, sto gledam svoju zastavu...i sto su mnogi odusevljeni nama, SVIDJA im se NASA(pre svega Marijina) pesma!
Zatim, izneo bih i svoje divljenje...sto postoje ljudi, poput HRVATA(u ovom slucaju), koji su se javili putem komentara...koji su pre svega ljudi, nemaju zavisti, mrznje..vec PREOVLADAVA RAZUM.i LJUDSKOST! Veliki pozdrav svim dobrim i racionalnim ljudima sirom sveta!
P.S. I ja sam skakao od radosti i navijao za Ivanisevica pre par god na Vimbldonu, a srbin sam!
Jednostavno na nase razlike treba da gledamo kao na interesovanja i da im pristupamo sa radoznaloscu, a slicnosti da gledamo

Manjina

pre 16 godina

Bravo! Svaka cast i cestitke Mariji! Zasluzila je pobedu.
Citajuci ove komentare i analize, ko nam koliko poena dao primecujem nesto interesantno. Dali je moguce da niko nije primetio da smo od nasih severnih suseda, Madjara 12 poena dobili. Samo da se zna.
Pozdrav svima.
Srbijanski Madjar, drzavljanin Svajcarske.

Eurovision Song Contest

pre 16 godina

Super Marija!!
Ja sam gledao Evroviziju i znam da je Marija Serifovic pobedila evroviziju 2007 sa pesmu ''Molitva''
Bas je super ova pesma i glasao sam za nju.
Posle pobede od grupe Riva i drugo mesto Zeljko Joksimovica u 2004, Srbija je sama pobedila Evroviziju u Helsinkiju bas se radujem.
Cu da castim!!!
Gledajte ''Eurovision Song Contest'' u 2008 u BEOGRADU(Srbija).
BRAVO!!!!!

student iz Ceske

pre 16 godina

Bravo Marija!
Jako lepo osecanje za sve nas!
U Brnu u Ceskojima petnaestak studenata iz Kragujevca.Svi smo glasali!
Veliki pozdrav!!!
Zivela nasa Srbija
!!!

Marina

pre 16 godina

Svaka cast Mariji na pobedi! Postujem je zato sto se predstavila onakva kakva jeste, bez pretvaranja i uklapanja u sablone. Takva iskrenost sa njene strane je bila nagradjena velikom pobedom, a ona je zasluzuje do poslenjeg milimetra. Zivim u Londonu i mnogo mi je bilo lepo kada sam sinoc dobila pozive prijatelja i poznanika (medju kojima je bilo i Hrvata i Bosanca) i cestitke Srbiji.
Ovo je vazan dogadjaj za Srbiju jer nas predstavlja kod toplu i petriotsku zemlju koja ima mnogo cime da se ponosi - za to sam Mariji beskrajno zahvalna!!

**********

pre 16 godina

mislim sve je to lepo, ali bismo ipak trebali svi da pogledamo poredak prvih 10 zemalja i videli bismo porazavajuci podatak da je ovo igrarija za tuzne zemlje iz kojih su svi pobegli trbuhom za kruhom... mislim da ovo govori gde su nasi ljudi (tamo negde), i da je to vaznija vest, cak i od same marijine pobede.

perfectday

pre 16 godina

senzacionalna i znacajna pobeda! Zapadnjaci se bune, narocito Nemci, i svoju antipaticnost prebacuju na "balkansku mafiju", ali - ko gubi ima pravo i da se ljuti. Bravo Marija!
Perfectday

Aleksandra

pre 16 godina

Bez patriotizma, ponosa i ostalog patosa, molim. M. Serifovic peva dobro i pesma je dobra. Lepo sto smo pobedili. Njoj treba cestitati a ne Srbiji, Srbima, itd. Da su se odgovorni drugovi Srbi pitali, ona ne bi ni dospela do Evrovizije (procitajte blog na B92).

Zoran,Nis

pre 16 godina

Bravo Mariji i celoj ekipi koja je predstavljala nasu zemlju.
Predivan glas,pun emocija,divan tekst ,jos bolja muzika,divni prateci vokali,odlican scenski nastup,tako neprimetan ,a tako upecatljiv.
Marija fenomenalna na konferenciji za stampu.Tako se brane boje jedne drzave.
Sinoc je bilo predivno biti Srbin,pod uslovom da niste prebacivali na drugi program RTS.
Marija hvala ti sto si obradovala naciju,a tebi i svim ljudima koji su ucestvovali u pobedi nase zemlje sve najbolje u karijeri i inace u zivotu.

alban

pre 16 godina

Ja vam qestitam sa srca.
Kultura je dushe jednog naroda,i kao takva povezuje svijet.
Po struci sam Glumac a za Kulturu bi dao sve shto imam.
Puno i srdaqne pozdrave od Albana.

Mario

pre 16 godina

Dragi nasi susjedi, od srca Vam cestitamo i mislim da si trebamo pomagati, a natjecati u sportu, kulturi i svemu sto nam donosi boljitak svima..Mariji Serifovic puno,puno pozdrava..

Zoks

pre 16 godina

Pobeda je pobeda! Skroz je pogresna, ali, sta ima veze, tu je! Iako BBC3 javlja o "extremely dodgy voting", danas pustaju Mokranjca i Hristica! Britanci se cude kako je to moguce, da recimo nemacka ili holandska publika daju poene Srbiji, a ne kapiraju da samo Srbi i glasaju u tim zemljama (plus Turci), naravno ne po kvalitetu pesama, nego za svoje. Propis nalaze da ne moze da se glasa za svoju pesmu u svojoj zemlji, ali smo im mi doskocili, pa dajemo glasove srpskoj pesmi u tudjim zemljama!
Na zalost, ovo moze da bude i kraj Evrosonga.

Sandra

pre 16 godina

Scorpio rules!! Marija pa Ana Ivanovic!!! Da li ti rok kriticari mogu nekada da ne budu cinicni i da kazu jednu lepu stvar... Bivse Yu republike ili ne... Pa i bivse SSSR republike su jedne druge castile..

Bosanac

pre 16 godina

Marija svaka cast pjesma je bila najbolja na Eurosongu.U mojoj kuci bilo nas je oko 12 godstiju i domacina i svi smo navijali za tebe,naravno poslije nase predstavnice iz Bosne i Hercegovine.Jos jednom SRETNO i mnogo uspjeha u daljem radu.

Dragana K

pre 16 godina

BRAVO MARIJA BRAVO !!!!!
IZVELA SI NAS U EVROPU I DOVODIŠ NAM EVROPU !!!!!
Oni koji do sada to nisu shvatili imaće dovoljno vremena, godinu dana.
Ovo je tvoj lični uspeh, Bog ti je dao glas i emocije koje nesebično deliš sa drugima.
Marija sjajna si,

velikan

pre 16 godina

Proud to be Serbian!!!
Od '98. ovo je prva pobednicka pesma pevana na maternjem jeziku, i uz to balada!
Za svaku pohvalu i pocast!
Marija je spasila cast Evrope pobedivsi freekove iz Ukrajine!
Proud to be Serbian!!!

Dr Jackyll

pre 16 godina

Vec nekoliko godina unazad se glasa na ovaj nacin, svako svome- ex yu za ex yu, sssr za sssr, skandinavci za skandinavce... Ali oni koji kazu da je to jedini razlog pobede, nek se sete da je prosle godine pobedila Finska, pre toga Grcka, pre bese Turska, tako nekako... Dakle, jeste glasanje malko "nepravedno", ali nije bas to jedini problem. Jedini problem je sto Nemci, Francuzi ili Spanci nikad ovako ne mogu biti u vrhu, ostali nekako nakupe bodove... Pa ko je gledao sinoc ne moze da se nacudi kako su oni likovi iz Ukrajine, uvijeni u folije sa nekakvom zvezdom na glavi, uz neki 1,2,3 tekst, uspeli da dodju do drugog mesta...

Zoran Popovic

pre 16 godina

Molim vas, svi da procitate komentare na BBC-u i onda se preispitajte da li zelite da postanete deo trule EU?!?!?
Dajte malo ponosa za buducnost!!!

Goran

pre 16 godina

Čestitam,čestitam, čestitam... i to ne samo na izvođenju i pesmi (to smo znali) već i na ponašanju i inteligentnim odgovorima na press konferencijama. Posebno mi je drago što će ovo biti jasna poruka svim budućim učesnicima Euro songa da se taj festival vraća pesmi. Morate priznati da se polako počeo pretvarati u " Frik show" i zato je posebno važno da nisu pobedili Ukrajinci, jer su, ove godine oni nosioci tog "Frik" imiđa.

Goo

pre 16 godina

Svaka cast na pobedi. Marija ima neosporivo kvalitetan glas kao pevacica....mislim da ipak treba da ostanemo na zemlji, bez euforije.....bilo je takodje i par dobrih tudjih pesama koje nisu prosle kvalifikacije...Tu mislim na Norvesku,Austrisku i Holandsku.....netreba zaboraviti Dijasporu koja je uveliko doprinela pobedi, a i ne zainteresovanoscu gledalaca mnogih drugih zemalja za Pesmu Evrovizije....ne zelim da umanjim kvalitet Mariji, neosporno je,da je ucinila veliku stvar za sebe i Srbiju sto je za svaku pohvalu...

Zahtevam objasnjenje

pre 16 godina

"At times, their routine resembled liturgical dancing. At others, it seemed to be a slow-motion lesbian porn film."
U pitanju je komentar Marijine koreografije koji je skinut sa zvanicnog sajta BBC-a (ne neke palanacke lokalne stanice). Bilo bi lepo da nam ambasador Wordsworth objasni ovakvo pisanje engleskog javnog servisa.

Zoran

pre 16 godina

Cestitke Mariji! Treba samo otici na sajt BBC-a i pogledati komentare tamo na nasu pesmu i nasu zemlju. Ako to nije raspirivanje ULTRA-NACIONALISTICKE MRZNJE, i netrpeljivosti, onda stvarno ne znam sta je. Ne daj Boze da su posetioci nekog naseg sajta tako komentarisali neciju naciju i pesmu. STIDI SE EVROPO!!!

Nikola

pre 16 godina

Napokon lepa vest za KRAGUJEVAC i Srbiju!
Bravo MARIJA!!!
"Za Kragujevac! Za Beograd! Za Srbiju!" - rekla je Marija kada je primila nagradu! Tako se voli svoj grad!

Tina

pre 16 godina

Bravo mala, čudna Marija...
Lepo je bilo videti kako svi kliču, tapšu...SRBIJA...Nisam uopšte fan vrste muzike koju izdaje City records, ali Molitva je molitva...I mogu reći da sam oduševljena Marijinom doslednošću i istrajnosti, da bude ono sto jeste. Pesma je lepa i na Ruskom...Pa Vam savetujem da je potrazite na netu... jos jednom BRAVO MARIJA, I AKO IKAD OVO BUDES PROČITALA, MANI SE GLUPIH I PLITKIH EMISIJA, TELEVIZIJA I DOGODOVŠTINA.Budi svoja do kraja, i veća od malograđanštine.

miki

pre 16 godina

veliko hvala gogi i ostalim dragim nam prijateljima iz hrvatske i ostalih republika. marija je vasa, koliko i nasa. ukinimo narcizam malih razlika i borimo se za bolje sutra nase dece. gens una sumus.

marko

pre 16 godina

Bez obzira na misljenje da Evrovizija nema veze sa kvalitetom, ipak je ovo veliki plus za Srbiju. Pa zar mislite da je prosecni zapadnjak mizicki bolje obrazovan nego neki Srbin? Sto se tice zalbi da se Istocna Evropa udruzila, to samo pokazuje zapadnjacko ubedjenje da smo mi sluge a oni gospodari. Ko im je kriv sto su amerikanizacijom izgubili i ono malo originalnosti sto su imali. I ovde u Kanadi je javljeno da je Srbija pobedila.
Pozdrav svima sa zeljom da nam Beograd bude ne samo Evrovizijski nego i evropski centar.

Milena

pre 16 godina

"Ko razum da gubim jer stvarnosti ne primecujem..." Posebno mi je draga ova pobeda, draga toliko jer je trebalo biti nasa druga pobeda! Secamo se Zeljka sa Lane moje... u to ime, SVAKA CAST MAJSTORE!!!!
Draga jer srpski narod nije verovao a uspeli smo!
Draga jer postoji nada da se okrenemo, promenimo konacno.... da se ponovo pojavljuje nas najveci uspeh u svemu....nasa ljubav prema domovinu i sloga nasa!!!
Mi smo u stanju sve da radimo i sve uspesno da zavirsimo samo ako se hoce... dokaz je doprinela nasa Marija :)
Dokazala da se moze bez vatre, skakanja i razne zafirkancije nego samo sa lepom glasom i verovanjem u sebe i ostale.
Marijoooo, hvala ti za takvu dusevnu i fantasticnu reprezentaciju za taj ponos i ljubav u tvom glasu i ponasanju... kada si sakom udarila ka srcu meni su suze udarile u oci!!!
Najbolja si, hvala ti!!!

Ana

pre 16 godina

Najzad! Veliki pozdrav za Mariju, ako ovo bude citala, verujem da hoce i veliko hvala! Srecna sam sto je najzad jedna prava pesma puna emocija pobedila, nakon raznih "fazona" u muzici, odnosno raznih stosova ili fora na koje su muzicari pobedjivali ovih godina. Razocarana sam cinjenicom da od Andore i Velike Britanije nismo dobili bas nijedan glas. Nemoguce da se tamo nikome ova pesma nije svidela, a i ako nije, to sve dovoljno govori o njihovom mentalno-emotivnom razvoju. Silina emocija prenetih originalnom interpretacijom ove carobne pesme bila je neopisiva i sva sam se najezila oba puta dok sam je slusala, verujem da nisam bila jedina... Nije cudo sto je sinocnji spektakl bio zaista emotivno uzvisen i specijalan, kao malo koje evrovizijsko takmicenje do ovih godina, a pratila sam vecinu. Osetilo se da je ovog puta nesto bilo drukcije, a to nije samo cinjenica da je Srbija pobedila, posle toliko godina. Razlika je mislim sustinska. Svaka cast Mariji na snazi da istraje u odlucnosti da bude ono sto jeste, da se ne folira i ne upada u kalupe nametnute popularnim ukusom vecine. Za mene ova devojka ima izuzetno lep i vedar osmeh, koji verovatno proistice kako iz unutarnje snage, ljubavi, tako i dobrote. Lepota je dobrota na dugi nacin vidljiva (komentar za zlobnike). Pogledajte samo nastupe Ukrajinaca (kakav transvestitski show), zatim Svajcaraca i nekih ostalih. Koliko emocionalne praznine, vidljive u svemu tome. Drago mi je da je najzad prava i cista, duboka i potresna emocija ljubavi i vere u bolje sutra pobedila, za razliku od ovih plitkih muzickih numera,sracunatih na kratkotrajan show efekat. Uzivacemo ovog leta uz ovaj divan hit.

London

pre 16 godina

Hvala Mariji na sinocnoj lepoj veceri koju mi je priustila. Ja sam danas ponosna Srpkinja u Engleskoj koja ne moze da prihvati nas uspeh i njihov neuspeh oni su sa svojom pesmom odletili nisko jako nisko. Hvala Mariji hvala celoj ekipi hvala mami Verici sto je bila uz svoju Evropsku zvezdu.

dijaspora

pre 16 godina

Bravo, bravo i jos jednom bravo! Bozanstven glas, fantastican nastup - jednostavno najbolje sto smo odavno imali. Hvala, Marija!

krule

pre 16 godina

Ponosan sam sto sam SRBIN! Marija peva kao slavuj. Koliko sam se puta sinoc najezio to je nesto neverovatno. Svi SRBI su sinoc bili uz Mariju. Konacno nesto lepo da se desi i nama! Ovo je neverovatan osecaj, a kako je tek njoj! MARIJA HVALA TI PUNO!!!

Miki

pre 16 godina

Oduvek sam bio ponosan sto dalazim iz Srbije i nikada se nisam stideo svog porekla. Mogao sam vise puta da napustim Srbiju, a mogu i sada, ali hocu da ostanem i da ovde zivim i radim. Nemojte, ljudi, da nas samo pobede i uspesi cine ponosnim. Oni samo treba da nam budu dodatni izvor energije i radosti. Svako treba da voli svoju zemlju (bila ona Srbija ili ne), a ako nam ne odgovara kvalitet zivota u njoj hajde da svojom akcijom to promenimo. Juce sam bio neizmerno sretan i svim srcem sam navijao za Mariju. Siguran sam da imamo jos mnogo kvalitetnih proizvoda koje mozemo da ponudimo Evropi i svetu uz samo malo vise hrabrosti, vere i angazmana.

Marti A.

pre 16 godina

Bravo Marija za lepo pevanje i lepe reci nakon pobede.
Najinteresantniji deo takmicenja bio je glasanje, lepo smo se razonodili. Sve je bilo u stilu "ko ce kome a ko ne svoj svome", sto je za nas posebno bilo vazno jer se ispostavilo da ljudi sirom Evrope, uz glasove nasih brojnih evropskih "gastarbajtera", nemaju nista protiv da glasaju za nas kad za to imaju dobar razlog.

goran

pre 16 godina

Trijumf dobrog glasa,dobrog teksta i dobre muzike nad silikonima i silikonskim pevaljkama!I dobro je rekla , muzika nije za gledanje nego za slusanje!!!Mislim da je kompletna estrada,sa naduvanim sisama,usnama i dupetima, mrzi zbog ovoga trijumfa-svetskog nivoa!Hvala Marija!!!

Podgorica

pre 16 godina

Ponosni smo na Mariju kao i svi vi koji zivite u Srbiji.
Ne zaboravite da smo vam mi dali prvu 12-ticu :)
Pozdrav iz bratske Crne Gore !!

Miso - MACEDONIA

pre 16 godina

Bravo za Marija, bravo za Srbija. Makedonija navivase za Marija, Makedonija vo klucen moment i dodeli na Srbija 12 poeni. Osven Marija, se drugo bese pod prosek. Ukraina ni odblizu go nemase kvalitetot na evroviziska pesna. Se gledame dogodina vo Belgrad.
pozdrav od Skopje, MACEDONIA

Dusan

pre 16 godina

Poruka Engleskim zluradim komentarima.Kad se raspadnete na Vels,Skotsku,Englesku i Severnu Irsku eto bodova.Vi nesto pricate a Vidic vas uci fudbalu

Sanja

pre 16 godina

Hvala Marija sto si nam pokazala tri prsta. Nisi morala, mi se sjecamo nismo jos zaboravili sta to znaci.
Pozdrav is Bosne i Hercegovine

marko

pre 16 godina

10.05.2007 sam pre polufinala dobio cd sa pasvetom , za marka od marije serifovic i marku od ivane suzane ane ksenije i sanje , zivim u helsinkiju vec 15 godina , sta da kazem nego da placem od srece ,finci su stvarno voleli i vole molitvu ,1000 novinara se podiglo na noge i sa ovacijama pozdravilo nase devojke na press konferenciji posle polufinala ,gledao sam komentare na tv gde finska publika najavljulje da ce da glasaju za srbiju , i dobili smo 12 poena od njih sto govori sve.pre polufinala finci su komentarisali urednika muzickog casopisa billboard , pitali da li ce njihov predstavnik uspeti , a ovaj je rekao iz ljubaznost mozda ce te uci u prvih 10 , kada su ga posle toga pitali sta mislite ko ce da pobedi , on je rekao I THINK THAT THIS YEAR IT WILL BE SERBIA BECAUSE IT IS VERY,VERY STRONG SONG .

Tihomir

pre 16 godina

Usprkos tome što je ogađena političkim glasanjem i skandalizacijom kao sredstvom pobjede ova paradna manifestacija je jučer ipak imala nekakvu svrhu: Srbiji je donijela lijepu vijest, a to je na veliku žalost rijetkost. I kad su joj susjedi davali po 12 bodova oni to nisu činili samo zbog lijepe pjesme nego i zato što im je pjesma dala priliku da razvesele ljude do kojih im je stalo i s kojima ponovno žele zajedno pjevati. Ja isto dajem 12 bodova Srbiji koja će pjevati, a ne ratovati ili grcati u nacionalizmu i koja će gledati u istom smjeru u kojem gledaju oni narodi koji bi s njom ponovno rado pjevali zajedno.

Borislav

pre 16 godina

Bravo Marija, čestitam našoj prelepoj Mariji, našoj divi, našem deteteu,našem naj.... Dovodiš nam iduće godine u naš lepi Beograd Evropu, na najlepši mogući način. Pomažeš nam da bar na trenutak zaboravimo sivilo svakdnevnice i opterećenja prozaičnosti nametnute ne voljom običnog čoveka. Želim da Bog podari zdravlje, sreću i uspeh tebi i svim mladim ljudima, da se borite i striplivo gradite neko novo vreme. Samo sa vama možemo ići napred. Puno čestitki upućujem tvojoj porodici i svim ljudima koji su dprineli tvom uspehu.

nikki

pre 16 godina

BRAVOOOOOOOOOO!!!!
Marija ne samo da si mi ulepsala dan, vec si mi ispunila srce svojom velicinom i patriotizmom. Ovako se voli Srbija. Ni politicari ni besparica ni sve lose vesti ove godine ne mogu di delicem umanjiti tvoju pobedu...
Neka te glas sluzi i bog cuva...

Dule

pre 16 godina

SVAKA CAST!!!
Extra! Da je kvalitetna pesma pobedila, pokazuju i glasovi iz svih zemalja (osim ESP, AND i GBR). Samo mi nije jasna jedna stvar!? Da li je moguce da su imali samo jednog sponzora, da ne racunam medijsko sponzorstvo (RTS). Sinoc sam to cuo od menadzera kada se zahvaljivao. Ova Srbija je stvarno cudo. BTW, ponosan sam (iako retko u zivotu) sto sam iz SRB. Jos jednom, SVAKA CAST na pobedi!

nemanja

pre 16 godina

BRAVO MARIJA!!! Odlicno si nas reprezentovala . E sad malo o Evroviziji - od kako su uveli ovo SMS glasanje takmicenje je krajnje smesno . Sve okolno zemlje glasaju za svoje susede . Svodi se na to ko gde ima najvise dijaspore . Odlican primer je nemacka koja stalno daje turskoj po 12 poena i slicno . Doduse ipak na kraju nekako pobedi dobra pesma,ali ipak , mozda bi trebalo da vrate stari sistem glasanja??

Danijela

pre 16 godina

Hvala ti Marija,i hvala tvom timu.Priustili ste nam nesto za sta smo zaboravili da postoji.bila sam sama i gledala.na trenutke sebi smesna jer sam podizala navijacki ruke,aplaudirala i komentarisala,cak.Cudno je to ushicenje koje se oseti.Podseti nas da volimo svoju zemlju.Po nekad to i ne znamo.U mrtvilu mora "nema daska vetra".A onda,oluja.Osecanja nas podizu u visine i setimo se da postoje,i da do njih mozemo.hvala ti Marija.A na drugom kanalu nasi politicari.Cesto sam menjala kanale.cinilo mi se da cu tako onimaaa u skupstini dosapnuti atmosferu iz Helsinkija.da ce se postideti,pribrati.Svi redom nek izadju iz skupstine,da ih se ne stidimo.Ovako,ponos i stid.A ima nade,hvala ti marija.nasi poslanici su sacica zeljnih slave,bogatsva,vlasti.zeljnih,a bespsmetnih.stidim ih se.jos jednom,hvala ti Marija.Lepse i lakse mi je od sinoc.

Gj.A.

pre 16 godina

From Pristina
Odlican Vokal, Realizacija za 10-ku, nema STA.
Komsije Cestitam, Znam de ste ponosni.
Hopefuly sledece godine i mi u Konkurenciji.
Kulturan Albanac
(Sorry for my poor Srbian language)

Andro

pre 16 godina

Ja sam narocito ponosan sto je Srbija konacno najvise glasova dala najboljoj pesmi (tj. nasoj Magdiki), a ne po nekakvom "kljucu". A, onako patriotski, Mariji sve cestitke.

MisMango

pre 16 godina

Pridruzujem se cestitkama Mariji@co. Iako nisam ljubitelj Evrovizije i tzv pop muzike, osecala sam se sjajno zbog njene pobede. Takodje mislim da je ovoga puta pobedila dobra pesma a Marija je odlicna pevacica. Svaka cast.

Milica P.

pre 16 godina

Zelela bih da uputim Mariji i celoj njenoj ekipi najiskrenije cestitke. Pesma je savrsena, a savrsenom je cine muzika, tekst, i pre svega Marijin prelep glas i ljubav sa kojom je pesma otpevana.
Verujem da nam je svima sinoc srce bilo puno.

Maja

pre 16 godina

Thanks Europe for voting for us! Nemate pojma koliko Srbiji ova pobeda znaci.Svi su plakali i radovali se.MARIJA KRALJICE!Svi ispred skupstine danas da je docekamo!

Andreja

pre 16 godina

BRAVO,BRAVO,BRAVO!!!! Marija svaka ti cast,konacno nesto lepo i za nasu zemlju... Pravi si patriota,tako se pretstavlja zemlja SRBIJA!!! Vidimo se u Beogradu,sledece godine! Sve cestitke!!!!

jelena

pre 16 godina

mariji velike cestitke za pobedu ,a pre svega za izvanrednu pesmu.bili smo uz tebe celo vreme.osvetlala si obraz srbiji i srbima

ja

pre 16 godina

Ko nije pratio, cisto da zna da je Vucic vec stigao da za skupstinskom govornicom izjavi da je za ovu pobedu zasluzan Toma Nikolic, jer, kako kaze, ljudi su se obradovali sto su dobili takvog predsednika skupstine... Pa, vi glasajte za takve.
Inace, cestitke Mariji. Ovo je prvi put u zivotu da sam usao u kladionicu s namerom da glasam za Serifovicku. Odustao sam kada sam saznao da je kvota pala sa 1/5 na 1/1.8. Ali, ko m ikriv kada sam pesmu prvi put cuo tek u subotu... Elem, ko je u petak ulozio 100 evra, danas je srecni dobitnik 500 evrica. Nikad nije bilo lakse okrenuti kintu. Sve je ukazivalo da ce pobediti. Neka je! Svak cast!
Nadam se da ce Beogradjani vec danas poceti da se spremaju za ulogu domacina.

bole

pre 16 godina

"...Srbija prvi put, kao nezavisna država, učestvovala na pesmi Evrovizije, gde je pobedila..."
Što bi naš narod rekao:"Prvo pa muško!"

dark poet, Paris

pre 16 godina

Koshtunica i Tadic mogu da naprave "remake" pesme DUM DUM, Milana Mladenovica (ja sam rodjen da vladam!) i da nas predstavljaju sledece godine na ovom takmichenju. Velja Ilici, Cheda i ostali mogu da budu prateci vokali.
BRAVO MARIJA!!!

Milica

pre 16 godina

Mnogo je razloga zbog kojih treba da se radujemo Marijinom uspehu. Prvo, pokazala je da se samo samouverenoscu bez obzira na 'dobronamernike' koji su je osporavali u Srbiji, i optimizmom kojim je zracila i prenela na veci deo Evrope, postize uspeh. Ovo je prva pesma koja nije na engleskom jeziku a koja je pobedila, posle duzeg vremena. Ako svaka zemlja predstavlja sebe, mislim da je besmisleno pevati na drugim jezicima. Belorus, Rusi, Grk, pevaju na engleskom... Posle duzeg vremena, pobedio je dobar ukus, dobra melodija, tekst... Mislim da jos nismo svesni koliko nam znaci njena pobeda. Nazvati je najboljim Ambasadorom nase zemlje je malo. Dogodine, Beograd, Srbija, ce biti deset dana centar Evrope. Dva dana direktno, kroz prenose, imacemo priliku da predstavimo nasu zemlju na najbolji nacin. Zato Marija i devojke sto ste je pratile, hvala je mala rec! Jedino ono sto baca senku na moje odusevljenje koje traje jos uvek istim intenzitetom od sinoc je to sto trenutno zivim u Grckoj a sto ne verujem ocima i usima u ono sta vide i cuju na grckim televizijama danas. Prvo, nasi "tradicionalno" dobri prijatelji, su nam dali 4 poena, ustvari oni nam nisu dali nista jer toliko je Srba ovde i mislim da su to samo nasi glasovi. Drugo, danas, kada svi uzivaju u Marijinoj pesmi, oni je na televizijama ismevaju, njen izgled posebno, nazivaju je ruznim pacetom. Cak su se usudili da prokomentarisu da njen glas i nije nesto, da kopira neku njihovu "buzuki" pevaljku, koja zamislite ima iste naocare. Pa sinoc, u prenosu, komentatorka kaze za pratece vokale "ove bi mogle malo i da se nasmeju", na sta je njen kolega ispravlja recima da se pesma zove "Molitva" i da ne ide bas da se smeju... Medjutim, to nije razlog da oni danas a i narednih dana, pa bar oni u mom komsiluku, ne nauce napamet " Molitvu" koju slusaju od jutra iz mog stana i to na cistom srpskom! Jos jednom, Marija i devojke- SVAKA CAST!!!

Petra - Russia

pre 16 godina

MArija - svaka chast! Ja kada sam prvi put chula pesmu - znala sam da je to pesma pobednika! Ti si stvarno najbolja - i prateci vokali su bili sjajni! Mislim stvarno smo zasluzhili 1 mesto! Hvala ti puno! Rusija je bila uz TEBE!
P.S. Kada sam chula "Molitvu" na russkom - odushevila sam se! Svaka chast!
Ponosna sam na Srbiju i na to shto sam i ja SRPKINJA! Veliki poljubac!

dufko

pre 16 godina

..."Molitva, kao žar na mojim usnama ..." mislim da cela Evropa sada pevuši sa nama. Svaka čast, Marija, mnogi su, a i ja, sumnjali u tebe ali ti si dokazala da nismo bili u pravu.

matko

pre 16 godina

čestitam na pobjedi...natjecanje je prava komedija..a osobito glasovanje. Da se Juga nije raspala na toliko država, teško da bi netko s ovih krajeva ikad pobijedio

bojan

pre 16 godina

ok ljudi, sve je to lepo... ali ne zanosite se...
samo pogledajte poredak prvih 6 zemalja...6 najnerazvijenijih zemalja evrope odakle su pobegli svi koji su mogli. biti medju prvima na ovakvom takmicenju znaci da tvog naroda ima svuda po belom svetu, svi si pobegli. i to je veca stvar nego pobeda marije serifovic.

sonja

pre 16 godina

Poslednjih dana nisam bas bila ponosna sto sam iz Srbije,ali sinoc... Hvala Mariji i ekipi na prelepoj pesmi i sjajnom reprezentovanju nase zemlje. SVAKA CAST!!!

kiki

pre 16 godina

Iskrene cestitke Mariji i pratecoj grupi na pobedi, skromnosti, izuzetnom kvalitetu. Sta jos reci, osim, konacno smo ponosni sto smo Srbi

ridzis

pre 16 godina

Sta kazete na to daje takozvana "velika cetvorka"Engleska, Nemacka, Francuska i Spanija sakupila ukupno 130 poena a Marija sama 268. Potukli smo ih do nogu i ponizili, neka se sada opet plasiraju direktno u finale - ako ih nije sramota - sto rece "neko"...

Srđan

pre 16 godina

Fantastičan uspeh!
Iako smo od članica bivše SFRJ dobili maksimalnih 50 poena (hvala, to smo i očekivali) + naše glasačke "baze" Austrija, Švedska i Švajcarska, pobedu su ipak doneli glasovi iz zemalja koje i nismo očekivali (Finska 12, Poljska i Češka po 8, Island i Jermenija po 7 itd.)

Sladjana Rristovic

pre 16 godina

Cestitamo Mariji i Srbiji!!!Moja deca i ja smo iz Italije pratili prenos i zao nam je sto nismo mogli glasati jer Italija nije na Eurosongu.Pozdrav Mariji,bila je divna i dostojanstvena i pozdrav Srbiji i nasem rodnom Kragujevcu!

Ivek

pre 16 godina

Smesni su ovi zapadnjaci. Raskomadali istocni blok i sad im krivo sto bodove delimo izmedju sebe. Pa sta su ocekivali? Da mi oni budu drazi od komsija? Svasta. Hvala komsijama puno.

Biljana

pre 16 godina

Ej, hvala, Marija ali hvala i Zikici iz Finske, Peri iz Svedske ... i meni iz Amsterdama. Eh, ako ovako nastavimo dobijamo je i sledece godine :) Inache, vrlo jednostavno kvalitet je bio tu jer je bila najbolja Ex Yu pesma, Hrvati se nisu kvalifikovali pa smo dobili njihove glasove a evo nama i brace Crnogoraca sa dodatnih 12 poena i to onih 50 posto shto nikada nisu zeleli nezavistnost. Presrecna i malo cinicna Biljana iz Amsterdama

murinho

pre 16 godina

hehe, svaka čast. nisam gledao euroviziju, pa sam bio pomalo začuđen kad sam vidio da je srbija pobjedila. očito je balkanski lobi (predpostavljam da su se djelile dvanaestice šakom i kapom) postao jači od skandinavsko-baltičkog. iako je cijelo natjecanje kao i bodovanje smijurija, ipak treba i u takvim uvjetima pobjediti. svaka čast.

YU-Svedjani

pre 16 godina

Bravo Marija! Bravo Beograd! Bravo Srbija!
Moja porodica se sastoji od svih naroda i sa Juga i ovdje sa Sjevera i svi smo jako odusevljeni Marijinom pjesmom.
Narode u Srbiju, shvati da vas Evropa cijeni!

Sas^a

pre 16 godina

BRAVO MARIJA !!!
BRAVO CELOM TIMU KOJI NAS JE PREDSTAVLJAO NA EUROVISION SONG 2007 !!!
Hvala Vam na najlepsoj mogucoj reklami za Srbiju u Evropi !!!
Na ovaj nacin ste usli u istoriju a Srbiju poveli u buducnost !!!

Proleće u Srbiji

pre 16 godina

Sve čestitke Mariji i njenim prijateljima, onako od srca. Ona i njoj slični su reklama za Srbiju, a ne ovi na 2 RTS-a, i još imaju obraza da joj čestitaju.

Dusko, ns

pre 16 godina

svaka cast. iako je takmicenje pomalo izgubilo umjetnicki karakter, ovo je pravi primjer uspjeha u svijetu.
kad sam prebacio na skupstinu svi su tamo izgledali kako totalni luzeri. sto i jesu

Goran A

pre 16 godina

Cestitke Mariji i svim ostalima sto su ucestvovali u njenoj pobedi. Napokon Srbija da se nadje u pozitivnom kontekstu na naslovnim stranama svetske stampe.
Sledece godine u Beogradu celu Evropu decekati i predstaviti Srbiji u najboljem svetlu.
Zivela Srbija.

Gastarbeiter

pre 16 godina

Fenomenalna pesma fenomenalno otpevana! Ali nebi dosla do popebede da nema toliko srba u inostranstvu. Zahvaljujuci nasim gastarbajterima, uspelo joj je. Logika glasanja u Evroviziji je potpuno neobjektivna.

Loptica

pre 16 godina

Mnogo sam ponosna na Mariju, jos mi je draze sto je bas ona donela trijumf
Srbiji, koja je inace homofobicna... :) ha ha ha, kakav car!

Dean (MKD) Berlin

pre 16 godina

Cestitam Mariji i Srbiji na pobedu. Odlicna interpretacija i zasluzena pobeda. Odmah su poceli komentari, ovde u nemacku, kako Istocna Evropa deli glasove izmedju sebe i s time da je istocna Evropa preuzela sme u svoje ruke. Zalosno je kako zapadnjaci dele Evropu na zapadnu i istocnu i kad je Evrovizija u pitanju. Zapadno-Evropske zemlje su decenijama pobedjivali na Evrosongu i sme je bilo ok. Sad kad istok pobedjuje, odma se govori kako bi trebalo da se nacin bodovanja promeni. Nek oni samo salje americke kantri pesme i neka se cude zasto niko ne glase za njih. Pozdrav Srbiji i sledecu godinu dolazim u Beograd...

ceca

pre 16 godina

Najiskrenije čestitke Mariji na pre svega fantastičnoj interpretaciji i dobroj pesmi jer i na ovakav način se predstavlja svoja zemlja i ova pobeda je u svakom smislu ista kao titule naših sportista na šampionatima.

SRECKO PEKA

pre 16 godina

svaka cast sampionko lepo je jutros probuditi se i biti srbin ti si svakog srbina na svetu obradovala sinoc i stvarno smo ponosni na tebe. hvala evropo hvala svima Jedna je SRBIJA,VOLIM TE KAKVA DA SI SRBIJO OTADZBINO MOJA

Milan

pre 16 godina

"Najbitnije od svega je da sam osvetlala obraz svim onim ljudima u zemlji Srbiji, kojima se ja mnogo ponosim".
Ne, to nije cela njena izjava. Ko je gledao prenos, cuo je da je u stvari rekla "Najbitnije od svega je da sam osvetlala obraz svim onim MALIM, CUDNIM ljudima u zemlji Srbiji, kojima se ja mnogo ponosim".

Vesna

pre 16 godina

Nocas je bilo divno biti Srbin u Holandiji. Da znate da su holandski komentatori sve vreme navijali za Srbiju. Pozdrav svima iz Holandije!

gogo

pre 16 godina

svaka cast mariji bila je najbolja,hrvat sam ali sad to nije bitno-bitno je da je marija pobijedila,zivim u ceskoj i pratio sam na ceskoj televiziji eurosong,gdje cesi kazu nije nam jasno do juce su se ubijali a sad jedni drugima daju maximalni broj bodova a tako je bilo i prije,pa ljudi moji dokle nas je dovela ta politika,hrvatska ispala pa za koga da navijam ako ne za srbiju bosu itd,nista ljepse nego kad moja cerka od 15g rekne tata pobijedili smo a dijete nikad nije vidjelo srbije jer je hrvatica i nerazlikuje ko je ko,i moj otac ante sinoc je skakao od radosti sa suzama u ocima kad je marija pobijedila e pa svaka cast,a sve najbolje pisu i hrvati u hrvatskoj pa komentari u vecernjem listu hr sve za pohvalu,a ti politicari nas samo sputavaju -----srbija svaka cast-

Ale

pre 16 godina

Iskrene cestitke nasim predstavnicima na evroviziji. Srbija se treba ponositi ljudima koji jos uvjek predstavljaju ovu zemlju, bez generalne podrske drzave, institucija (ministarstava kulture itd) i koji jos uvijek uzimaju na sebe da promjene reprezentaciju srbije u svjetu. Primjetila sam da na RTS-u prva vjest nije bila Marijina pobjeda nego skupstina. Intervju s njom ne moze da se downloaduje sa sajta RTS-a (slabi internet provod u Srbiji). Evrovizijski sajt u Srbiji ima minimalnom kvalitetu iako se Srbija ponosi sa svojim IT strucnjacima. Pored svih ovih poteskoca, nadam se da ce Srbija okrenuti stranicu i zaposliti SVJETSKE STRUCNJAKE za Evroviziju 2008 u Beogradu u 1) reprezentaciji (press), 2) informacionoj tehnologiji 3) upotrebiti ovu mogucnost koju su pridonjeli samouki srpski umjetnici da se srbija predstavi svjetu (paralelno sa CNN reklama, BBC reklamama) - sta god je potrebno. Okrenimo novi list. Razgradimo Srpski brand (kao sto ga Exit polako gradi). Prenesimo znanje. Prikazimo Srbiju kao kulturni centar evrope kao sto ima potencijal. Pozitivni prikaz zemlje u evropi i u svjetu je jako vazan. Isto toliko vazan kao i investicioni rating jedne zemlje. Unutrasnje nesuglasicu (npr skupstina) su manje vazne. Nemozemo gledati toliko egotisticki na svoju unutrasnju situaciju i zaboraviti da sa 7 milion ljudi i nemamo neku politicku jacinu u evropi. Nemojmo se nervirati. Uzivajmo u muzici i u onome sto nam dobro ide. Jos jednom, iskrene cestitke nasim predstavnicima na evroviziji.

Jelena

pre 16 godina

Sve je to politika ali sam se ja obradovala kao malo dete...moram priznati da sam i malo zasuzila... valjda posle proslo-nedeljne agonije. Divno sam se osecala sinoc. Ponosno. Od Tome, preko vlade do Evrovizije. Treba sve to preziveti ! :-) !!
Svaka cast Mariji ! bravo ! Hvala ti!!!

Srbija

pre 16 godina

Bravo Marija!!!!
Bravo!!!
Bila je bas lepa pesma''Molitva''.
Cestitam jos jedan put.
I gledajte u 2008 godinu u Beogradu.
Thank You for Voting.

Zarko, London, UK

pre 16 godina

Redak osecaj...Da sam ponosan sto sam iz Srbije! Od jutros BBC News 24 i BBC Radio 4 imaju analize i priloge o nasoj pobedi...U medjuvremenu srpska javnost to uopste ne smatra glvnom vesti (bar po onome sto vidim na netu!)

mladen

pre 16 godina

Dobro pjesma, zasluzena pobjeda, al glasovanje za totalni nonsens. Mislim da zapadna Europa vise nece vidjeti eurosong nego ce svaki puta pobjedjivati istok. Nesto ce se morati poduzeti u vezi glasovanja.

Mike

pre 16 godina

Lepo, lepo! To je velika cast za ovu malu zemlju, jer ne samo sto ce na ovaj nacin Evropa steci pozitivan utisak o nama, vec ce Beograd (ili neki drugi grad) imati cast i privilegiju da ovakav spektakl organizuje sledece godine. To je najbolji nacin da se promovise Srbija, ali i velika odgovornost za organizatore, jer ipak, sve mora biti savrseno. Bice to veliki test i nadajmo se da smo mu dorasli.

Sve najbolje

Hrvatica

pre 16 godina

Prije svega,najiskrenije cestitke iz Zagreba! Navijala sam za Mariju svim srcem! I zbog toga sto mi je pjesma zaista odlicna,ali i zbog toga sto znam da nije imala bas neku podrsku u Srbiji.Nakon Beovizije rekla sam svojim prijateljima iz Srbije da ove godine imate velike sanse pobijediti na Eurosongu,na sto su njihovi komentari bili otprilike tipa "ma,pjesma i nije tako losa,ali nas ove godine predstavlja transvestit".Gledala sam vasu Beoviziju i vec tada sam pomislila u sebi:"ako ovu pjesmu ne izaberete,onda ste ludi".Dakle,Marija je bila moj favorit vec od tada.I prvi puta da je na Eurosongu pobijedila pjesma,tj.najbolja pjesma.Uglavnom su do sada pobijeđivali skandali (transvestit iz Izraela,cudovista iz Finske i tako dalje).I samo jos nesto.Da ste one godine kada je na Beoviziji pobijedila Jelena Tomasevic sa pjesmom Jutro nastupali samostalno,sigurna sam da bi Beograd sljedece godine bio domacin po drugi puta.

Jos jednom bravo i pozdrav iz Zagreba!

natasa

pre 16 godina

Svaka cast na pobedi! Lepo je sto je pobedila pesma puna emocija i sto se Srbija sada pominje iz jedne potpuno drugacije perspektive. Postoje naravno i zli komentari povodom nase pobede, ali oni samo odrazavaju nemoc onih koji ih propagiraju. Svakako ne treba zanemariti da ce to doneti i priliv novca u Srbiju. Samo napred!

dijasporac

pre 16 godina

Najbolje bi bilo da se to odmah ispolitizuje, kao i sve sto predstavlja Srbiju, a nije politicki obojeno!!!
Kako je jadna ova nasa politicka scena, uzas!!!
Zelio bih samo da podrzim Mariju & Co. jos jedanput SVAKA CAST, CISTA 12-ica!!!

građanin

pre 16 godina

Viva Kragujevac, viva Srbija. Divni trenuci nacionalnog uspeha koji govore građanima Srbije da se i van Beograda nešto dešava.

Aleksandar

pre 16 godina

Sinoc je bio jedan od najradosnijih trenutaka u mom zivotu!Radovao sam se kao i za sve nase spportske uspehe s tim sto Eurosong pratim od malih nogu i moja ljubav prema ovoj manifestaciji je sinoc krunisana na najlepsi nacin!Hvala Mariji na divnom glasu i interpretaciji ali hval i Evropi sto nije dozvolila da jos jednom pobedi kic!Najlepse od svega je sto smo pobedili zahvaljujuci glasovima zemalja od kojih je to najmanje (Finska, Norveska,Island...) ocekivano cime je ova pobeda jos veca i niko ne moze da je ospori!

Mike

pre 16 godina

Bravo Marija jeee Ocarala si sve i zasluzno pobedila. Veliki si favorit ovde u Skandinaviji. Konacno da neko osvetla obraz Srbiji. Da nam je takvih jos kao sto si ti!!!

Marko

pre 16 godina

Sve cestitke Mariji i celoj ekipi oko nje! I hvala na fantasticnoj prilici da se predstavimo u dobrom svetlu sledece godine u Beogradu.

deni

pre 16 godina

Hvala Mariji sto je pokazala da decije snove radom, celicnom voljom i upornoscu mozemo ostvariti!KAKVA JE TO PRIVILEGIJA OSTVARITI SAN! Njeno ponasanje od momenta pobede u Beogradu je primer ponasanja izgradjene osobe, svesne svog istinskog kvaliteta, bez potrebe da ga ukrasava... Divno nosenje sopstvene vrednosti! Naterati ljude da ne gledaju ni spoljasnji izgled, ni sex.opredeljenje, ni poreklo VEC SAMO ONO STO ZAISTA CINI JEDNO BICE - NAJVECA JE POBEDA OVE DIVNE OSOBE U SVAKOM POGLEDU! Srecna sam sinoc bila slusajuci kako na Holandskom tv kanalu 1, i pored velikog nezadovoljstva sto je njihov kandidat ispao u polufinalu, zdusno navijaju za Mariju! BILA SAM PONOSNA!!! A TO TAKO DUGO NISAM BILA!!! HVALA.

vesna, cila i gordana

pre 16 godina

Sve cestitke Mariji!!! Svojom pesmom i dostojanstvenim nastupom reprezentovala je Srbiju na najbolji nacin. Evropa je umela da prepozna i nagradi kvalitet.

Dragana,FFM

pre 16 godina

BRAVO MARIJA! Rado smo ja i ukucani sinoc iz Nemacke poslali glas tebi i ponosni smo sto je Srbija domacin sledece evrovizije!Pesma je bila jaka,emotivna,a Marija je bila originalna u svemu i nije pala pod steretip koji uvek vidjamo na Evroviziji.
Ne treba se osvrtati na komentare tipa " istocni blok,dele medjusobno glasove"jer isto tako i ostali daju glasove jedni drugima na pr.Malta - Engleskoj i to istorijski,Nemci su dobili glasove komsiluka itd.Svako svome, a isto tako onaj koji gubi ima pravo da se ljuti. Marija je sinoc dobila glasove od mnogih zemalja i sto mi je draze dobila ih je zbog svoga pevanja i lepe pesme.
Marija je sinoc Srbiju predstavila sa puno kvaliteta i videlo se da je sve radila sa srcem.BRAVO!
Pravi "ambasador"nase zemlje!

Duska

pre 16 godina

Hvala Mariji i autorima ove pesme, jer se radi o pravoj umetnosti.Hvala Gorcinu Stojanovicu za dostojanstvenu koreografiju,divnim devojkama koje su pratile Mariju na njihovoj vokalnoj i fizickoj lepoti.Ne znam ko je kreirao toalete u kojima su devojke nastupale,ali je fantasticno.Sve u svemu,bila sam ponosna na celu nasu ekspediciju u Helsinkiju.Takodje hvala Fincima na divnom gostoprimstvu nasima.Ova nasa mala ekipa pokazala je da nas zajedno sa sportistima bolje predstavljaju u svetu od nasih impotentnih politicara.

haksli

pre 16 godina

Divno je što svi veruju u nas više nego mi sami...Kvalitet koji je naša Marija pokazale je nešto za čim svi moramo da težimo u svim sferama života...I onda ćemo u svemu biti prvi u Evropi..Posebno mi je drago što sinoć poslanici u skupštini nisu imali onu gledanost na koju su navikli pa su im glupost, drskost i nedostatak domaćeg vaspitanja ostali bez publike...Moj predlog je da kad se izglasa nova vlada da poslanici se vrate u svoju bazu i pomognu u branju naše evropske jagode koja propada jer nema dovoljno radne snage za branje..

Vesna

pre 16 godina

Sve cestitke sjajnoj Mariji.Tako se voli svoja zemlja.Neki zlobnici su rekli:"Ma to je samo Evrovizija",ali cela muzicka Evropa dolazi sledece godine u Srbiju!
A Oli Renu je bolje da se ne javlja.I sta mu uopste znaci onaj komentar:"To je evropski glas za evropsku Srbiju"?Da nece mozda da kaze da je Marijina pobeda izrezirana zato sto nisu dosli radikali na vlast?! E pa da nije tako,dokazuju kvote u kladionicama po kojima je Marija bila favorit odmah posto su se zavrsili nacionalni izbori za predstavnike na Evroviziji.

One.Crazy.Diamond

pre 16 godina

Gledao sam evroviziju i bio ponosan na Srbiju, ali sam odmah posle toga prebacio i video skupstinu.... sta da kazem vise?..

Henryk

pre 16 godina

Cela Poljska cestita Srbiji! Marija je stvarno bila odlicna! I nema sumnje da je pevala najbolje od svih. Vec ste pre dve godine trebali dobiti prvu nagradu (Lane moje ovih dana..., la la la )! Cestitam od srca iako mi je malo zao da su nasa ukrajinska braca porazena. Vidimo se u Beogradu! Sve najbolje ljudi!!!

Jasmina

pre 16 godina

Svaka cast zaista. Upravo sam procitala ,,brdo" komentara sa sajtova Blica, Politike... cak i slovenackog Dnevnika, i vidim da je ljude to negde i osnazilo a ne samo obradovalo, pa makar to takmicenje bilo i smesno! Ovakvi trenuci, pa makar i neko drugi bio u pitanju, nateraju coveka da se zamisli nad sobom, svojim postupcima i odnosom prema sopstvenoj zemlji. Dosta smo mi Srbi pljuvali po nama samima. Zaista! A toliko je bilo zluradih komentara na racun njenog izgleda, i jos vise oko spekulacija na temu seksualne orjentacije, da je Marija zaista danas primer za Srbiju, i da je simoblicno njena pobeda primer kako se ,,odlazi" u Evropu.
Sve cestitke!

Ponos

pre 16 godina

Bez obzira na misljenja o ovom takmicenju,ipak cestitam Mariji Serifovic.Tako se voli svoja zemlja!!! To je primer pravog patriotizma,jer jojje svaka druga rec bila puna ljubavi za Srbiju!! Lepo je uvek biti Srbin,posebno u inostranstvu,gde te zovu prijatelji raznih nacija da cestitaju SRBIJI na pobedi!

Towanda

pre 16 godina

Bravo Marija, cestitam.
Zelim samo da dodam da verujem da je uspeh ove godine uvecan cinjenicom da je ove godine konkurencija bila jaka i pobeda samim tim teza. Takodje, koliko si bila dobra govori i cinjenica da pobeda nije zasnovana samo na glasovima okolnih zemalja, vec da prakticno da skoro da nije bilo zemlje koja nije dala glas za tebe.

Najzad jos jedna jako lepa vest (muka mi je od politicara).

Pozdrav iz Berlina

Charly

pre 16 godina

BRAVO! BRAVO! BRAVO! I jos hiljadu puta bravo! Kako je drago videti i cuti dobre i lepe vesti o Srbiji. Fantastican primer za srpske politicare i neka im za primer sluze nasi umetnici i sportitsti.

gogo

pre 16 godina

svaka cast mariji bila je najbolja,hrvat sam ali sad to nije bitno-bitno je da je marija pobijedila,zivim u ceskoj i pratio sam na ceskoj televiziji eurosong,gdje cesi kazu nije nam jasno do juce su se ubijali a sad jedni drugima daju maximalni broj bodova a tako je bilo i prije,pa ljudi moji dokle nas je dovela ta politika,hrvatska ispala pa za koga da navijam ako ne za srbiju bosu itd,nista ljepse nego kad moja cerka od 15g rekne tata pobijedili smo a dijete nikad nije vidjelo srbije jer je hrvatica i nerazlikuje ko je ko,i moj otac ante sinoc je skakao od radosti sa suzama u ocima kad je marija pobijedila e pa svaka cast,a sve najbolje pisu i hrvati u hrvatskoj pa komentari u vecernjem listu hr sve za pohvalu,a ti politicari nas samo sputavaju -----srbija svaka cast-

Hrvatica

pre 16 godina

Prije svega,najiskrenije cestitke iz Zagreba! Navijala sam za Mariju svim srcem! I zbog toga sto mi je pjesma zaista odlicna,ali i zbog toga sto znam da nije imala bas neku podrsku u Srbiji.Nakon Beovizije rekla sam svojim prijateljima iz Srbije da ove godine imate velike sanse pobijediti na Eurosongu,na sto su njihovi komentari bili otprilike tipa "ma,pjesma i nije tako losa,ali nas ove godine predstavlja transvestit".Gledala sam vasu Beoviziju i vec tada sam pomislila u sebi:"ako ovu pjesmu ne izaberete,onda ste ludi".Dakle,Marija je bila moj favorit vec od tada.I prvi puta da je na Eurosongu pobijedila pjesma,tj.najbolja pjesma.Uglavnom su do sada pobijeđivali skandali (transvestit iz Izraela,cudovista iz Finske i tako dalje).I samo jos nesto.Da ste one godine kada je na Beoviziji pobijedila Jelena Tomasevic sa pjesmom Jutro nastupali samostalno,sigurna sam da bi Beograd sljedece godine bio domacin po drugi puta.

Jos jednom bravo i pozdrav iz Zagreba!

Gj.A.

pre 16 godina

From Pristina
Odlican Vokal, Realizacija za 10-ku, nema STA.
Komsije Cestitam, Znam de ste ponosni.
Hopefuly sledece godine i mi u Konkurenciji.
Kulturan Albanac
(Sorry for my poor Srbian language)

Ivek

pre 16 godina

Smesni su ovi zapadnjaci. Raskomadali istocni blok i sad im krivo sto bodove delimo izmedju sebe. Pa sta su ocekivali? Da mi oni budu drazi od komsija? Svasta. Hvala komsijama puno.

deni

pre 16 godina

Hvala Mariji sto je pokazala da decije snove radom, celicnom voljom i upornoscu mozemo ostvariti!KAKVA JE TO PRIVILEGIJA OSTVARITI SAN! Njeno ponasanje od momenta pobede u Beogradu je primer ponasanja izgradjene osobe, svesne svog istinskog kvaliteta, bez potrebe da ga ukrasava... Divno nosenje sopstvene vrednosti! Naterati ljude da ne gledaju ni spoljasnji izgled, ni sex.opredeljenje, ni poreklo VEC SAMO ONO STO ZAISTA CINI JEDNO BICE - NAJVECA JE POBEDA OVE DIVNE OSOBE U SVAKOM POGLEDU! Srecna sam sinoc bila slusajuci kako na Holandskom tv kanalu 1, i pored velikog nezadovoljstva sto je njihov kandidat ispao u polufinalu, zdusno navijaju za Mariju! BILA SAM PONOSNA!!! A TO TAKO DUGO NISAM BILA!!! HVALA.

Miso - MACEDONIA

pre 16 godina

Bravo za Marija, bravo za Srbija. Makedonija navivase za Marija, Makedonija vo klucen moment i dodeli na Srbija 12 poeni. Osven Marija, se drugo bese pod prosek. Ukraina ni odblizu go nemase kvalitetot na evroviziska pesna. Se gledame dogodina vo Belgrad.
pozdrav od Skopje, MACEDONIA

Zahtevam objasnjenje

pre 16 godina

"At times, their routine resembled liturgical dancing. At others, it seemed to be a slow-motion lesbian porn film."
U pitanju je komentar Marijine koreografije koji je skinut sa zvanicnog sajta BBC-a (ne neke palanacke lokalne stanice). Bilo bi lepo da nam ambasador Wordsworth objasni ovakvo pisanje engleskog javnog servisa.

Dusan

pre 16 godina

Poruka Engleskim zluradim komentarima.Kad se raspadnete na Vels,Skotsku,Englesku i Severnu Irsku eto bodova.Vi nesto pricate a Vidic vas uci fudbalu

haksli

pre 16 godina

Divno je što svi veruju u nas više nego mi sami...Kvalitet koji je naša Marija pokazale je nešto za čim svi moramo da težimo u svim sferama života...I onda ćemo u svemu biti prvi u Evropi..Posebno mi je drago što sinoć poslanici u skupštini nisu imali onu gledanost na koju su navikli pa su im glupost, drskost i nedostatak domaćeg vaspitanja ostali bez publike...Moj predlog je da kad se izglasa nova vlada da poslanici se vrate u svoju bazu i pomognu u branju naše evropske jagode koja propada jer nema dovoljno radne snage za branje..

Ponos

pre 16 godina

Bez obzira na misljenja o ovom takmicenju,ipak cestitam Mariji Serifovic.Tako se voli svoja zemlja!!! To je primer pravog patriotizma,jer jojje svaka druga rec bila puna ljubavi za Srbiju!! Lepo je uvek biti Srbin,posebno u inostranstvu,gde te zovu prijatelji raznih nacija da cestitaju SRBIJI na pobedi!

Zoran

pre 16 godina

Cestitke Mariji! Treba samo otici na sajt BBC-a i pogledati komentare tamo na nasu pesmu i nasu zemlju. Ako to nije raspirivanje ULTRA-NACIONALISTICKE MRZNJE, i netrpeljivosti, onda stvarno ne znam sta je. Ne daj Boze da su posetioci nekog naseg sajta tako komentarisali neciju naciju i pesmu. STIDI SE EVROPO!!!

Jasmina

pre 16 godina

Svaka cast zaista. Upravo sam procitala ,,brdo" komentara sa sajtova Blica, Politike... cak i slovenackog Dnevnika, i vidim da je ljude to negde i osnazilo a ne samo obradovalo, pa makar to takmicenje bilo i smesno! Ovakvi trenuci, pa makar i neko drugi bio u pitanju, nateraju coveka da se zamisli nad sobom, svojim postupcima i odnosom prema sopstvenoj zemlji. Dosta smo mi Srbi pljuvali po nama samima. Zaista! A toliko je bilo zluradih komentara na racun njenog izgleda, i jos vise oko spekulacija na temu seksualne orjentacije, da je Marija zaista danas primer za Srbiju, i da je simoblicno njena pobeda primer kako se ,,odlazi" u Evropu.
Sve cestitke!

Mario

pre 16 godina

Dragi nasi susjedi, od srca Vam cestitamo i mislim da si trebamo pomagati, a natjecati u sportu, kulturi i svemu sto nam donosi boljitak svima..Mariji Serifovic puno,puno pozdrava..

One.Crazy.Diamond

pre 16 godina

Gledao sam evroviziju i bio ponosan na Srbiju, ali sam odmah posle toga prebacio i video skupstinu.... sta da kazem vise?..

alban

pre 16 godina

Ja vam qestitam sa srca.
Kultura je dushe jednog naroda,i kao takva povezuje svijet.
Po struci sam Glumac a za Kulturu bi dao sve shto imam.
Puno i srdaqne pozdrave od Albana.

Henryk

pre 16 godina

Cela Poljska cestita Srbiji! Marija je stvarno bila odlicna! I nema sumnje da je pevala najbolje od svih. Vec ste pre dve godine trebali dobiti prvu nagradu (Lane moje ovih dana..., la la la )! Cestitam od srca iako mi je malo zao da su nasa ukrajinska braca porazena. Vidimo se u Beogradu! Sve najbolje ljudi!!!

goran

pre 16 godina

Trijumf dobrog glasa,dobrog teksta i dobre muzike nad silikonima i silikonskim pevaljkama!I dobro je rekla , muzika nije za gledanje nego za slusanje!!!Mislim da je kompletna estrada,sa naduvanim sisama,usnama i dupetima, mrzi zbog ovoga trijumfa-svetskog nivoa!Hvala Marija!!!

Duska

pre 16 godina

Hvala Mariji i autorima ove pesme, jer se radi o pravoj umetnosti.Hvala Gorcinu Stojanovicu za dostojanstvenu koreografiju,divnim devojkama koje su pratile Mariju na njihovoj vokalnoj i fizickoj lepoti.Ne znam ko je kreirao toalete u kojima su devojke nastupale,ali je fantasticno.Sve u svemu,bila sam ponosna na celu nasu ekspediciju u Helsinkiju.Takodje hvala Fincima na divnom gostoprimstvu nasima.Ova nasa mala ekipa pokazala je da nas zajedno sa sportistima bolje predstavljaju u svetu od nasih impotentnih politicara.

Vesna

pre 16 godina

Nocas je bilo divno biti Srbin u Holandiji. Da znate da su holandski komentatori sve vreme navijali za Srbiju. Pozdrav svima iz Holandije!

Tihomir

pre 16 godina

Usprkos tome što je ogađena političkim glasanjem i skandalizacijom kao sredstvom pobjede ova paradna manifestacija je jučer ipak imala nekakvu svrhu: Srbiji je donijela lijepu vijest, a to je na veliku žalost rijetkost. I kad su joj susjedi davali po 12 bodova oni to nisu činili samo zbog lijepe pjesme nego i zato što im je pjesma dala priliku da razvesele ljude do kojih im je stalo i s kojima ponovno žele zajedno pjevati. Ja isto dajem 12 bodova Srbiji koja će pjevati, a ne ratovati ili grcati u nacionalizmu i koja će gledati u istom smjeru u kojem gledaju oni narodi koji bi s njom ponovno rado pjevali zajedno.

miki

pre 16 godina

veliko hvala gogi i ostalim dragim nam prijateljima iz hrvatske i ostalih republika. marija je vasa, koliko i nasa. ukinimo narcizam malih razlika i borimo se za bolje sutra nase dece. gens una sumus.

Zoran Popovic

pre 16 godina

Molim vas, svi da procitate komentare na BBC-u i onda se preispitajte da li zelite da postanete deo trule EU?!?!?
Dajte malo ponosa za buducnost!!!

Padme

pre 16 godina

"Muzički kritičari Petar Janjatović i Tomislav Grujić smatraju da je Molitva pobedila zbog glasova iz bivših jugoslovenskih republika."
Istina je da smo 12 poena dobili od ex Yu republika : Crne Gore,Hrvatske, Slovenije, Bosne i Makedonije, ali isto tako i od : Austrije, Finske, Svajcarske i Madjarske.
Po 10 poena su nam dali : Norveska i Svedska, a 8 Francuska, Nemacka, Ceska, Holaandija, Poljska… I da ne nabrajam dalje. Samo od nekoliko zemalja nismo dobili glasove, a od drugoplasirane kompozicije “Molitva se odlepila oko 30 poena. Znaci pobeda cista kao suza.
Ne znam zasto gospoda Janjatovic i Grujic moraju da budu maliciozni u trenutku velikog trujumfa Srbijei umanjuju ga svojim "konstrukcijama", danas, kada se svi svetski mediji slazu oko toga da Molitava JESTE najbolja pesma Eurosonga 2007, uostalom fakti govore protiv njihove teze.
Ako cemo tako i Slovenija, Makedonija i BiH su bivse Yu republike, dobile su poene jedne od drugih i od nas, pa ne pobedise. Pozivam gospodu Janjatovica i Grujica da objasne ovu cinjenicu ?
Marija nije pobedila zahvaljujuci glasovima suseda, nego zahvaljuci, dobroj pesmi, nastupu, koreografiji, a pre svega SVOM izuzetnom glasu.
Marija hvala ti na velikoj pobedi, hvala ti sto si Srbiju promovisala na najbolji nacin i dovela nam Evropu na Eurosong 2008 !

Srecan covek!!!

pre 16 godina

Zeleo bih prvo da, naravno, cestitam MARIJI na strava OTPEVANOJ pesmi...i velikom licnom i uspehu zemlje koju je predstavljala! Imao sam osecaj i isti kao vecina ljudi, da sam konacno osetio PONOS sto sam gradjanin ove zemlje, sto gledam svoju zastavu...i sto su mnogi odusevljeni nama, SVIDJA im se NASA(pre svega Marijina) pesma!
Zatim, izneo bih i svoje divljenje...sto postoje ljudi, poput HRVATA(u ovom slucaju), koji su se javili putem komentara...koji su pre svega ljudi, nemaju zavisti, mrznje..vec PREOVLADAVA RAZUM.i LJUDSKOST! Veliki pozdrav svim dobrim i racionalnim ljudima sirom sveta!
P.S. I ja sam skakao od radosti i navijao za Ivanisevica pre par god na Vimbldonu, a srbin sam!
Jednostavno na nase razlike treba da gledamo kao na interesovanja i da im pristupamo sa radoznaloscu, a slicnosti da gledamo

Vesna

pre 16 godina

Sve cestitke sjajnoj Mariji.Tako se voli svoja zemlja.Neki zlobnici su rekli:"Ma to je samo Evrovizija",ali cela muzicka Evropa dolazi sledece godine u Srbiju!
A Oli Renu je bolje da se ne javlja.I sta mu uopste znaci onaj komentar:"To je evropski glas za evropsku Srbiju"?Da nece mozda da kaze da je Marijina pobeda izrezirana zato sto nisu dosli radikali na vlast?! E pa da nije tako,dokazuju kvote u kladionicama po kojima je Marija bila favorit odmah posto su se zavrsili nacionalni izbori za predstavnike na Evroviziji.

Aleksandar

pre 16 godina

Sinoc je bio jedan od najradosnijih trenutaka u mom zivotu!Radovao sam se kao i za sve nase spportske uspehe s tim sto Eurosong pratim od malih nogu i moja ljubav prema ovoj manifestaciji je sinoc krunisana na najlepsi nacin!Hvala Mariji na divnom glasu i interpretaciji ali hval i Evropi sto nije dozvolila da jos jednom pobedi kic!Najlepse od svega je sto smo pobedili zahvaljujuci glasovima zemalja od kojih je to najmanje (Finska, Norveska,Island...) ocekivano cime je ova pobeda jos veca i niko ne moze da je ospori!

Podgorica

pre 16 godina

Ponosni smo na Mariju kao i svi vi koji zivite u Srbiji.
Ne zaboravite da smo vam mi dali prvu 12-ticu :)
Pozdrav iz bratske Crne Gore !!

Towanda

pre 16 godina

Bravo Marija, cestitam.
Zelim samo da dodam da verujem da je uspeh ove godine uvecan cinjenicom da je ove godine konkurencija bila jaka i pobeda samim tim teza. Takodje, koliko si bila dobra govori i cinjenica da pobeda nije zasnovana samo na glasovima okolnih zemalja, vec da prakticno da skoro da nije bilo zemlje koja nije dala glas za tebe.

Najzad jos jedna jako lepa vest (muka mi je od politicara).

Pozdrav iz Berlina

Dragana,FFM

pre 16 godina

BRAVO MARIJA! Rado smo ja i ukucani sinoc iz Nemacke poslali glas tebi i ponosni smo sto je Srbija domacin sledece evrovizije!Pesma je bila jaka,emotivna,a Marija je bila originalna u svemu i nije pala pod steretip koji uvek vidjamo na Evroviziji.
Ne treba se osvrtati na komentare tipa " istocni blok,dele medjusobno glasove"jer isto tako i ostali daju glasove jedni drugima na pr.Malta - Engleskoj i to istorijski,Nemci su dobili glasove komsiluka itd.Svako svome, a isto tako onaj koji gubi ima pravo da se ljuti. Marija je sinoc dobila glasove od mnogih zemalja i sto mi je draze dobila ih je zbog svoga pevanja i lepe pesme.
Marija je sinoc Srbiju predstavila sa puno kvaliteta i videlo se da je sve radila sa srcem.BRAVO!
Pravi "ambasador"nase zemlje!

Milan

pre 16 godina

"Najbitnije od svega je da sam osvetlala obraz svim onim ljudima u zemlji Srbiji, kojima se ja mnogo ponosim".
Ne, to nije cela njena izjava. Ko je gledao prenos, cuo je da je u stvari rekla "Najbitnije od svega je da sam osvetlala obraz svim onim MALIM, CUDNIM ljudima u zemlji Srbiji, kojima se ja mnogo ponosim".

Miki

pre 16 godina

Oduvek sam bio ponosan sto dalazim iz Srbije i nikada se nisam stideo svog porekla. Mogao sam vise puta da napustim Srbiju, a mogu i sada, ali hocu da ostanem i da ovde zivim i radim. Nemojte, ljudi, da nas samo pobede i uspesi cine ponosnim. Oni samo treba da nam budu dodatni izvor energije i radosti. Svako treba da voli svoju zemlju (bila ona Srbija ili ne), a ako nam ne odgovara kvalitet zivota u njoj hajde da svojom akcijom to promenimo. Juce sam bio neizmerno sretan i svim srcem sam navijao za Mariju. Siguran sam da imamo jos mnogo kvalitetnih proizvoda koje mozemo da ponudimo Evropi i svetu uz samo malo vise hrabrosti, vere i angazmana.

Zarko, London, UK

pre 16 godina

Redak osecaj...Da sam ponosan sto sam iz Srbije! Od jutros BBC News 24 i BBC Radio 4 imaju analize i priloge o nasoj pobedi...U medjuvremenu srpska javnost to uopste ne smatra glvnom vesti (bar po onome sto vidim na netu!)

Loptica

pre 16 godina

Mnogo sam ponosna na Mariju, jos mi je draze sto je bas ona donela trijumf
Srbiji, koja je inace homofobicna... :) ha ha ha, kakav car!

Milica

pre 16 godina

Mnogo je razloga zbog kojih treba da se radujemo Marijinom uspehu. Prvo, pokazala je da se samo samouverenoscu bez obzira na 'dobronamernike' koji su je osporavali u Srbiji, i optimizmom kojim je zracila i prenela na veci deo Evrope, postize uspeh. Ovo je prva pesma koja nije na engleskom jeziku a koja je pobedila, posle duzeg vremena. Ako svaka zemlja predstavlja sebe, mislim da je besmisleno pevati na drugim jezicima. Belorus, Rusi, Grk, pevaju na engleskom... Posle duzeg vremena, pobedio je dobar ukus, dobra melodija, tekst... Mislim da jos nismo svesni koliko nam znaci njena pobeda. Nazvati je najboljim Ambasadorom nase zemlje je malo. Dogodine, Beograd, Srbija, ce biti deset dana centar Evrope. Dva dana direktno, kroz prenose, imacemo priliku da predstavimo nasu zemlju na najbolji nacin. Zato Marija i devojke sto ste je pratile, hvala je mala rec! Jedino ono sto baca senku na moje odusevljenje koje traje jos uvek istim intenzitetom od sinoc je to sto trenutno zivim u Grckoj a sto ne verujem ocima i usima u ono sta vide i cuju na grckim televizijama danas. Prvo, nasi "tradicionalno" dobri prijatelji, su nam dali 4 poena, ustvari oni nam nisu dali nista jer toliko je Srba ovde i mislim da su to samo nasi glasovi. Drugo, danas, kada svi uzivaju u Marijinoj pesmi, oni je na televizijama ismevaju, njen izgled posebno, nazivaju je ruznim pacetom. Cak su se usudili da prokomentarisu da njen glas i nije nesto, da kopira neku njihovu "buzuki" pevaljku, koja zamislite ima iste naocare. Pa sinoc, u prenosu, komentatorka kaze za pratece vokale "ove bi mogle malo i da se nasmeju", na sta je njen kolega ispravlja recima da se pesma zove "Molitva" i da ne ide bas da se smeju... Medjutim, to nije razlog da oni danas a i narednih dana, pa bar oni u mom komsiluku, ne nauce napamet " Molitvu" koju slusaju od jutra iz mog stana i to na cistom srpskom! Jos jednom, Marija i devojke- SVAKA CAST!!!

Bosanac

pre 16 godina

Marija svaka cast pjesma je bila najbolja na Eurosongu.U mojoj kuci bilo nas je oko 12 godstiju i domacina i svi smo navijali za tebe,naravno poslije nase predstavnice iz Bosne i Hercegovine.Jos jednom SRETNO i mnogo uspjeha u daljem radu.

marko

pre 16 godina

10.05.2007 sam pre polufinala dobio cd sa pasvetom , za marka od marije serifovic i marku od ivane suzane ane ksenije i sanje , zivim u helsinkiju vec 15 godina , sta da kazem nego da placem od srece ,finci su stvarno voleli i vole molitvu ,1000 novinara se podiglo na noge i sa ovacijama pozdravilo nase devojke na press konferenciji posle polufinala ,gledao sam komentare na tv gde finska publika najavljulje da ce da glasaju za srbiju , i dobili smo 12 poena od njih sto govori sve.pre polufinala finci su komentarisali urednika muzickog casopisa billboard , pitali da li ce njihov predstavnik uspeti , a ovaj je rekao iz ljubaznost mozda ce te uci u prvih 10 , kada su ga posle toga pitali sta mislite ko ce da pobedi , on je rekao I THINK THAT THIS YEAR IT WILL BE SERBIA BECAUSE IT IS VERY,VERY STRONG SONG .

velikan

pre 16 godina

Proud to be Serbian!!!
Od '98. ovo je prva pobednicka pesma pevana na maternjem jeziku, i uz to balada!
Za svaku pohvalu i pocast!
Marija je spasila cast Evrope pobedivsi freekove iz Ukrajine!
Proud to be Serbian!!!

Mike

pre 16 godina

Bravo Marija jeee Ocarala si sve i zasluzno pobedila. Veliki si favorit ovde u Skandinaviji. Konacno da neko osvetla obraz Srbiji. Da nam je takvih jos kao sto si ti!!!

YU-Svedjani

pre 16 godina

Bravo Marija! Bravo Beograd! Bravo Srbija!
Moja porodica se sastoji od svih naroda i sa Juga i ovdje sa Sjevera i svi smo jako odusevljeni Marijinom pjesmom.
Narode u Srbiju, shvati da vas Evropa cijeni!

Sanja

pre 16 godina

Hvala Marija sto si nam pokazala tri prsta. Nisi morala, mi se sjecamo nismo jos zaboravili sta to znaci.
Pozdrav is Bosne i Hercegovine

krešimir

pre 16 godina

čestitam mariji.
onak, sve njeno se potpuno razlikovalo od ostatka , i bilo je stvarno posebno.ne slušam tu vrstu mjuze, al eto iz gore navedenog razloga čestitam ravno iz zg.
nemojte curu opanjkavat, dajte joj podršku.

Charly

pre 16 godina

BRAVO! BRAVO! BRAVO! I jos hiljadu puta bravo! Kako je drago videti i cuti dobre i lepe vesti o Srbiji. Fantastican primer za srpske politicare i neka im za primer sluze nasi umetnici i sportitsti.

Manjina

pre 16 godina

Bravo! Svaka cast i cestitke Mariji! Zasluzila je pobedu.
Citajuci ove komentare i analize, ko nam koliko poena dao primecujem nesto interesantno. Dali je moguce da niko nije primetio da smo od nasih severnih suseda, Madjara 12 poena dobili. Samo da se zna.
Pozdrav svima.
Srbijanski Madjar, drzavljanin Svajcarske.

vesna, cila i gordana

pre 16 godina

Sve cestitke Mariji!!! Svojom pesmom i dostojanstvenim nastupom reprezentovala je Srbiju na najbolji nacin. Evropa je umela da prepozna i nagradi kvalitet.

Andro

pre 16 godina

Ja sam narocito ponosan sto je Srbija konacno najvise glasova dala najboljoj pesmi (tj. nasoj Magdiki), a ne po nekakvom "kljucu". A, onako patriotski, Mariji sve cestitke.

dark poet, Paris

pre 16 godina

Koshtunica i Tadic mogu da naprave "remake" pesme DUM DUM, Milana Mladenovica (ja sam rodjen da vladam!) i da nas predstavljaju sledece godine na ovom takmichenju. Velja Ilici, Cheda i ostali mogu da budu prateci vokali.
BRAVO MARIJA!!!

matko

pre 16 godina

čestitam na pobjedi...natjecanje je prava komedija..a osobito glasovanje. Da se Juga nije raspala na toliko država, teško da bi netko s ovih krajeva ikad pobijedio

Aleksandra

pre 16 godina

Bez patriotizma, ponosa i ostalog patosa, molim. M. Serifovic peva dobro i pesma je dobra. Lepo sto smo pobedili. Njoj treba cestitati a ne Srbiji, Srbima, itd. Da su se odgovorni drugovi Srbi pitali, ona ne bi ni dospela do Evrovizije (procitajte blog na B92).

marija

pre 16 godina

Sve čestitke na pobjedi.Pjesma je dobra a interpretacija još bolja.Iako se moja država nije ovoga puta uspjela plasirati,prosljedila je vašoj pjesmi najveći broj glasova."Molitva" je to zaslužila.

ivana

pre 16 godina

Moja familija u CG i muz,djeca i ja u inostranstvu glasali smo i svim srcem navijali za Mariju,tome nimalo nije smetalo nase indipendisticko opredjeljenje!
Bravo Marija,bravo za Srbiju!!!Evropa dolazi sledece godine u Beograd,nadam se da ce dotad Srbi shvatiti da im je Evropa prijeko potrebna!SRECNO!!!

Biljana

pre 16 godina

Ej, hvala, Marija ali hvala i Zikici iz Finske, Peri iz Svedske ... i meni iz Amsterdama. Eh, ako ovako nastavimo dobijamo je i sledece godine :) Inache, vrlo jednostavno kvalitet je bio tu jer je bila najbolja Ex Yu pesma, Hrvati se nisu kvalifikovali pa smo dobili njihove glasove a evo nama i brace Crnogoraca sa dodatnih 12 poena i to onih 50 posto shto nikada nisu zeleli nezavistnost. Presrecna i malo cinicna Biljana iz Amsterdama

Ale

pre 16 godina

Iskrene cestitke nasim predstavnicima na evroviziji. Srbija se treba ponositi ljudima koji jos uvjek predstavljaju ovu zemlju, bez generalne podrske drzave, institucija (ministarstava kulture itd) i koji jos uvijek uzimaju na sebe da promjene reprezentaciju srbije u svjetu. Primjetila sam da na RTS-u prva vjest nije bila Marijina pobjeda nego skupstina. Intervju s njom ne moze da se downloaduje sa sajta RTS-a (slabi internet provod u Srbiji). Evrovizijski sajt u Srbiji ima minimalnom kvalitetu iako se Srbija ponosi sa svojim IT strucnjacima. Pored svih ovih poteskoca, nadam se da ce Srbija okrenuti stranicu i zaposliti SVJETSKE STRUCNJAKE za Evroviziju 2008 u Beogradu u 1) reprezentaciji (press), 2) informacionoj tehnologiji 3) upotrebiti ovu mogucnost koju su pridonjeli samouki srpski umjetnici da se srbija predstavi svjetu (paralelno sa CNN reklama, BBC reklamama) - sta god je potrebno. Okrenimo novi list. Razgradimo Srpski brand (kao sto ga Exit polako gradi). Prenesimo znanje. Prikazimo Srbiju kao kulturni centar evrope kao sto ima potencijal. Pozitivni prikaz zemlje u evropi i u svjetu je jako vazan. Isto toliko vazan kao i investicioni rating jedne zemlje. Unutrasnje nesuglasicu (npr skupstina) su manje vazne. Nemozemo gledati toliko egotisticki na svoju unutrasnju situaciju i zaboraviti da sa 7 milion ljudi i nemamo neku politicku jacinu u evropi. Nemojmo se nervirati. Uzivajmo u muzici i u onome sto nam dobro ide. Jos jednom, iskrene cestitke nasim predstavnicima na evroviziji.

Dean (MKD) Berlin

pre 16 godina

Cestitam Mariji i Srbiji na pobedu. Odlicna interpretacija i zasluzena pobeda. Odmah su poceli komentari, ovde u nemacku, kako Istocna Evropa deli glasove izmedju sebe i s time da je istocna Evropa preuzela sme u svoje ruke. Zalosno je kako zapadnjaci dele Evropu na zapadnu i istocnu i kad je Evrovizija u pitanju. Zapadno-Evropske zemlje su decenijama pobedjivali na Evrosongu i sme je bilo ok. Sad kad istok pobedjuje, odma se govori kako bi trebalo da se nacin bodovanja promeni. Nek oni samo salje americke kantri pesme i neka se cude zasto niko ne glase za njih. Pozdrav Srbiji i sledecu godinu dolazim u Beograd...

Jelena

pre 16 godina

Sve je to politika ali sam se ja obradovala kao malo dete...moram priznati da sam i malo zasuzila... valjda posle proslo-nedeljne agonije. Divno sam se osecala sinoc. Ponosno. Od Tome, preko vlade do Evrovizije. Treba sve to preziveti ! :-) !!
Svaka cast Mariji ! bravo ! Hvala ti!!!

SRECKO PEKA

pre 16 godina

svaka cast sampionko lepo je jutros probuditi se i biti srbin ti si svakog srbina na svetu obradovala sinoc i stvarno smo ponosni na tebe. hvala evropo hvala svima Jedna je SRBIJA,VOLIM TE KAKVA DA SI SRBIJO OTADZBINO MOJA

Mike

pre 16 godina

Lepo, lepo! To je velika cast za ovu malu zemlju, jer ne samo sto ce na ovaj nacin Evropa steci pozitivan utisak o nama, vec ce Beograd (ili neki drugi grad) imati cast i privilegiju da ovakav spektakl organizuje sledece godine. To je najbolji nacin da se promovise Srbija, ali i velika odgovornost za organizatore, jer ipak, sve mora biti savrseno. Bice to veliki test i nadajmo se da smo mu dorasli.

Sve najbolje

mladen

pre 16 godina

Dobro pjesma, zasluzena pobjeda, al glasovanje za totalni nonsens. Mislim da zapadna Europa vise nece vidjeti eurosong nego ce svaki puta pobjedjivati istok. Nesto ce se morati poduzeti u vezi glasovanja.

Danijela

pre 16 godina

Hvala ti Marija,i hvala tvom timu.Priustili ste nam nesto za sta smo zaboravili da postoji.bila sam sama i gledala.na trenutke sebi smesna jer sam podizala navijacki ruke,aplaudirala i komentarisala,cak.Cudno je to ushicenje koje se oseti.Podseti nas da volimo svoju zemlju.Po nekad to i ne znamo.U mrtvilu mora "nema daska vetra".A onda,oluja.Osecanja nas podizu u visine i setimo se da postoje,i da do njih mozemo.hvala ti Marija.A na drugom kanalu nasi politicari.Cesto sam menjala kanale.cinilo mi se da cu tako onimaaa u skupstini dosapnuti atmosferu iz Helsinkija.da ce se postideti,pribrati.Svi redom nek izadju iz skupstine,da ih se ne stidimo.Ovako,ponos i stid.A ima nade,hvala ti marija.nasi poslanici su sacica zeljnih slave,bogatsva,vlasti.zeljnih,a bespsmetnih.stidim ih se.jos jednom,hvala ti Marija.Lepse i lakse mi je od sinoc.

Petra - Russia

pre 16 godina

MArija - svaka chast! Ja kada sam prvi put chula pesmu - znala sam da je to pesma pobednika! Ti si stvarno najbolja - i prateci vokali su bili sjajni! Mislim stvarno smo zasluzhili 1 mesto! Hvala ti puno! Rusija je bila uz TEBE!
P.S. Kada sam chula "Molitvu" na russkom - odushevila sam se! Svaka chast!
Ponosna sam na Srbiju i na to shto sam i ja SRPKINJA! Veliki poljubac!

**********

pre 16 godina

mislim sve je to lepo, ali bismo ipak trebali svi da pogledamo poredak prvih 10 zemalja i videli bismo porazavajuci podatak da je ovo igrarija za tuzne zemlje iz kojih su svi pobegli trbuhom za kruhom... mislim da ovo govori gde su nasi ljudi (tamo negde), i da je to vaznija vest, cak i od same marijine pobede.

ridzis

pre 16 godina

Sta kazete na to daje takozvana "velika cetvorka"Engleska, Nemacka, Francuska i Spanija sakupila ukupno 130 poena a Marija sama 268. Potukli smo ih do nogu i ponizili, neka se sada opet plasiraju direktno u finale - ako ih nije sramota - sto rece "neko"...

Borislav

pre 16 godina

Bravo Marija, čestitam našoj prelepoj Mariji, našoj divi, našem deteteu,našem naj.... Dovodiš nam iduće godine u naš lepi Beograd Evropu, na najlepši mogući način. Pomažeš nam da bar na trenutak zaboravimo sivilo svakdnevnice i opterećenja prozaičnosti nametnute ne voljom običnog čoveka. Želim da Bog podari zdravlje, sreću i uspeh tebi i svim mladim ljudima, da se borite i striplivo gradite neko novo vreme. Samo sa vama možemo ići napred. Puno čestitki upućujem tvojoj porodici i svim ljudima koji su dprineli tvom uspehu.

marko

pre 16 godina

Bez obzira na misljenje da Evrovizija nema veze sa kvalitetom, ipak je ovo veliki plus za Srbiju. Pa zar mislite da je prosecni zapadnjak mizicki bolje obrazovan nego neki Srbin? Sto se tice zalbi da se Istocna Evropa udruzila, to samo pokazuje zapadnjacko ubedjenje da smo mi sluge a oni gospodari. Ko im je kriv sto su amerikanizacijom izgubili i ono malo originalnosti sto su imali. I ovde u Kanadi je javljeno da je Srbija pobedila.
Pozdrav svima sa zeljom da nam Beograd bude ne samo Evrovizijski nego i evropski centar.

Sas^a

pre 16 godina

BRAVO MARIJA !!!
BRAVO CELOM TIMU KOJI NAS JE PREDSTAVLJAO NA EUROVISION SONG 2007 !!!
Hvala Vam na najlepsoj mogucoj reklami za Srbiju u Evropi !!!
Na ovaj nacin ste usli u istoriju a Srbiju poveli u buducnost !!!

Ana

pre 16 godina

Najzad! Veliki pozdrav za Mariju, ako ovo bude citala, verujem da hoce i veliko hvala! Srecna sam sto je najzad jedna prava pesma puna emocija pobedila, nakon raznih "fazona" u muzici, odnosno raznih stosova ili fora na koje su muzicari pobedjivali ovih godina. Razocarana sam cinjenicom da od Andore i Velike Britanije nismo dobili bas nijedan glas. Nemoguce da se tamo nikome ova pesma nije svidela, a i ako nije, to sve dovoljno govori o njihovom mentalno-emotivnom razvoju. Silina emocija prenetih originalnom interpretacijom ove carobne pesme bila je neopisiva i sva sam se najezila oba puta dok sam je slusala, verujem da nisam bila jedina... Nije cudo sto je sinocnji spektakl bio zaista emotivno uzvisen i specijalan, kao malo koje evrovizijsko takmicenje do ovih godina, a pratila sam vecinu. Osetilo se da je ovog puta nesto bilo drukcije, a to nije samo cinjenica da je Srbija pobedila, posle toliko godina. Razlika je mislim sustinska. Svaka cast Mariji na snazi da istraje u odlucnosti da bude ono sto jeste, da se ne folira i ne upada u kalupe nametnute popularnim ukusom vecine. Za mene ova devojka ima izuzetno lep i vedar osmeh, koji verovatno proistice kako iz unutarnje snage, ljubavi, tako i dobrote. Lepota je dobrota na dugi nacin vidljiva (komentar za zlobnike). Pogledajte samo nastupe Ukrajinaca (kakav transvestitski show), zatim Svajcaraca i nekih ostalih. Koliko emocionalne praznine, vidljive u svemu tome. Drago mi je da je najzad prava i cista, duboka i potresna emocija ljubavi i vere u bolje sutra pobedila, za razliku od ovih plitkih muzickih numera,sracunatih na kratkotrajan show efekat. Uzivacemo ovog leta uz ovaj divan hit.

Dr Jackyll

pre 16 godina

Vec nekoliko godina unazad se glasa na ovaj nacin, svako svome- ex yu za ex yu, sssr za sssr, skandinavci za skandinavce... Ali oni koji kazu da je to jedini razlog pobede, nek se sete da je prosle godine pobedila Finska, pre toga Grcka, pre bese Turska, tako nekako... Dakle, jeste glasanje malko "nepravedno", ali nije bas to jedini problem. Jedini problem je sto Nemci, Francuzi ili Spanci nikad ovako ne mogu biti u vrhu, ostali nekako nakupe bodove... Pa ko je gledao sinoc ne moze da se nacudi kako su oni likovi iz Ukrajine, uvijeni u folije sa nekakvom zvezdom na glavi, uz neki 1,2,3 tekst, uspeli da dodju do drugog mesta...

Srbija

pre 16 godina

Bravo Marija!!!!
Bravo!!!
Bila je bas lepa pesma''Molitva''.
Cestitam jos jedan put.
I gledajte u 2008 godinu u Beogradu.
Thank You for Voting.

Gastarbeiter

pre 16 godina

Fenomenalna pesma fenomenalno otpevana! Ali nebi dosla do popebede da nema toliko srba u inostranstvu. Zahvaljujuci nasim gastarbajterima, uspelo joj je. Logika glasanja u Evroviziji je potpuno neobjektivna.

bojan

pre 16 godina

ok ljudi, sve je to lepo... ali ne zanosite se...
samo pogledajte poredak prvih 6 zemalja...6 najnerazvijenijih zemalja evrope odakle su pobegli svi koji su mogli. biti medju prvima na ovakvom takmicenju znaci da tvog naroda ima svuda po belom svetu, svi si pobegli. i to je veca stvar nego pobeda marije serifovic.

Tina

pre 16 godina

Bravo mala, čudna Marija...
Lepo je bilo videti kako svi kliču, tapšu...SRBIJA...Nisam uopšte fan vrste muzike koju izdaje City records, ali Molitva je molitva...I mogu reći da sam oduševljena Marijinom doslednošću i istrajnosti, da bude ono sto jeste. Pesma je lepa i na Ruskom...Pa Vam savetujem da je potrazite na netu... jos jednom BRAVO MARIJA, I AKO IKAD OVO BUDES PROČITALA, MANI SE GLUPIH I PLITKIH EMISIJA, TELEVIZIJA I DOGODOVŠTINA.Budi svoja do kraja, i veća od malograđanštine.

Marko

pre 16 godina

Sve cestitke Mariji i celoj ekipi oko nje! I hvala na fantasticnoj prilici da se predstavimo u dobrom svetlu sledece godine u Beogradu.

murinho

pre 16 godina

hehe, svaka čast. nisam gledao euroviziju, pa sam bio pomalo začuđen kad sam vidio da je srbija pobjedila. očito je balkanski lobi (predpostavljam da su se djelile dvanaestice šakom i kapom) postao jači od skandinavsko-baltičkog. iako je cijelo natjecanje kao i bodovanje smijurija, ipak treba i u takvim uvjetima pobjediti. svaka čast.

Milena

pre 16 godina

"Ko razum da gubim jer stvarnosti ne primecujem..." Posebno mi je draga ova pobeda, draga toliko jer je trebalo biti nasa druga pobeda! Secamo se Zeljka sa Lane moje... u to ime, SVAKA CAST MAJSTORE!!!!
Draga jer srpski narod nije verovao a uspeli smo!
Draga jer postoji nada da se okrenemo, promenimo konacno.... da se ponovo pojavljuje nas najveci uspeh u svemu....nasa ljubav prema domovinu i sloga nasa!!!
Mi smo u stanju sve da radimo i sve uspesno da zavirsimo samo ako se hoce... dokaz je doprinela nasa Marija :)
Dokazala da se moze bez vatre, skakanja i razne zafirkancije nego samo sa lepom glasom i verovanjem u sebe i ostale.
Marijoooo, hvala ti za takvu dusevnu i fantasticnu reprezentaciju za taj ponos i ljubav u tvom glasu i ponasanju... kada si sakom udarila ka srcu meni su suze udarile u oci!!!
Najbolja si, hvala ti!!!

Zoks

pre 16 godina

Pobeda je pobeda! Skroz je pogresna, ali, sta ima veze, tu je! Iako BBC3 javlja o "extremely dodgy voting", danas pustaju Mokranjca i Hristica! Britanci se cude kako je to moguce, da recimo nemacka ili holandska publika daju poene Srbiji, a ne kapiraju da samo Srbi i glasaju u tim zemljama (plus Turci), naravno ne po kvalitetu pesama, nego za svoje. Propis nalaze da ne moze da se glasa za svoju pesmu u svojoj zemlji, ali smo im mi doskocili, pa dajemo glasove srpskoj pesmi u tudjim zemljama!
Na zalost, ovo moze da bude i kraj Evrosonga.

Daniel

pre 16 godina

Činjenica da je ova godina počela Ivanovom pobedom u Velikom Bratu, a nastavlja se evo i pobedom jedne ovako sjajne pesme i sjajne pevačice, daje nadu da u Srbiji ipak počinje da pobeđuje onaj pravi sistem vrednosti.

dijasporac

pre 16 godina

Najbolje bi bilo da se to odmah ispolitizuje, kao i sve sto predstavlja Srbiju, a nije politicki obojeno!!!
Kako je jadna ova nasa politicka scena, uzas!!!
Zelio bih samo da podrzim Mariju & Co. jos jedanput SVAKA CAST, CISTA 12-ica!!!

dufko

pre 16 godina

..."Molitva, kao žar na mojim usnama ..." mislim da cela Evropa sada pevuši sa nama. Svaka čast, Marija, mnogi su, a i ja, sumnjali u tebe ali ti si dokazala da nismo bili u pravu.

krule

pre 16 godina

Ponosan sam sto sam SRBIN! Marija peva kao slavuj. Koliko sam se puta sinoc najezio to je nesto neverovatno. Svi SRBI su sinoc bili uz Mariju. Konacno nesto lepo da se desi i nama! Ovo je neverovatan osecaj, a kako je tek njoj! MARIJA HVALA TI PUNO!!!

Srđan

pre 16 godina

Fantastičan uspeh!
Iako smo od članica bivše SFRJ dobili maksimalnih 50 poena (hvala, to smo i očekivali) + naše glasačke "baze" Austrija, Švedska i Švajcarska, pobedu su ipak doneli glasovi iz zemalja koje i nismo očekivali (Finska 12, Poljska i Češka po 8, Island i Jermenija po 7 itd.)

bole

pre 16 godina

"...Srbija prvi put, kao nezavisna država, učestvovala na pesmi Evrovizije, gde je pobedila..."
Što bi naš narod rekao:"Prvo pa muško!"

jedan od 120 miliona

pre 16 godina

Evroviziju je po nekim procenama pratio auditorijum od ni manje ni vise od 120 MILIONA LJUDI!!!
I svi oni znaju da je pobedila SRBIJA! E tako se predstavlja zemlja!!!
Bravo!

građanin

pre 16 godina

Viva Kragujevac, viva Srbija. Divni trenuci nacionalnog uspeha koji govore građanima Srbije da se i van Beograda nešto dešava.

sonja

pre 16 godina

Poslednjih dana nisam bas bila ponosna sto sam iz Srbije,ali sinoc... Hvala Mariji i ekipi na prelepoj pesmi i sjajnom reprezentovanju nase zemlje. SVAKA CAST!!!

Maja

pre 16 godina

Thanks Europe for voting for us! Nemate pojma koliko Srbiji ova pobeda znaci.Svi su plakali i radovali se.MARIJA KRALJICE!Svi ispred skupstine danas da je docekamo!

MisMango

pre 16 godina

Pridruzujem se cestitkama Mariji@co. Iako nisam ljubitelj Evrovizije i tzv pop muzike, osecala sam se sjajno zbog njene pobede. Takodje mislim da je ovoga puta pobedila dobra pesma a Marija je odlicna pevacica. Svaka cast.

Nikola

pre 16 godina

Napokon lepa vest za KRAGUJEVAC i Srbiju!
Bravo MARIJA!!!
"Za Kragujevac! Za Beograd! Za Srbiju!" - rekla je Marija kada je primila nagradu! Tako se voli svoj grad!

Juka

pre 16 godina

Cestitam Mariji i timu u kuci svi smo bili odusevljeni,interpretacijom,tekstom i pratecim vokalima.Mja Supruga dva puta zvala za vas ,dva puta za Bosnu.Nazalost brzo se razocarala,u trenutku kada vam Bosna,ali bas u tom trenutku vi dizete tri prsta,uzvikujete Srbija,Srbija.Bilo je to ponizavajuce za nju,jer je dvije godine morala zivjeti u opsjednutom Sarajevu.Tako se ne voli Srbija, to je za nas uvrjeda.Pored svega zelimpo ti puno uspjeha u radu.Juka-Senka.

NS

pre 16 godina

Pobeda je vrednija kada se uzmu u obzir sve prepreke koje su stajale na putu. Prvo je "strtucni" ziri na Beoviziji Molitvi dao tek sesto mesto a na prvom mestu po strucnjacima je bila pesma koja bi mozda mogla da se peva po nasim kafanama posle ponoci kad se drustvo napije ali na Evroviziji nikada. Sva sreca pa je narod osetio kvalitet. Drugo koliko vidim Tijanic nije hteo da izdvoji ni dinara za snimanje spota-znaci autogol. Trece svi oni jezivi forumi,blogovi i sta vec sve, gde neko uzima sebi slobodu da komentarise izgled neke osobe samo zato sto je javna licnost. Cetvrto i najvaznije je da je ove godina konkurencija bila jaka. Svi su se dobro potrudili i dosta pesama ce ostati zapamceno sa ove Evrovizije. Narocito me je odusevio nastup pevaca tzv. Istocne Evrope i Balkana. Latvija je na primer otpevala najlepsu italijansku kanconu koju sam ja cuo u zadnje vreme. Nastup Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne, Slovenije, Ukrajune je bio odlican. Rusi su zaigrali na kartu Zapada. Verovatno su mislili da ako je kunst praviti "cool" pesme oni to mogu jos deset puta bolje da odrade. Cure su stavile Spice Grls i Britni Spirs u mali dzep. U tako jakoj konkurenciji Marija je pobedila i usla u istoriju. Sta da kazem sem svaka cast. Evrovizija sledece godine u Beogradu - Srbiji zahvaljujuci Mariji.

natasa

pre 16 godina

Svaka cast na pobedi! Lepo je sto je pobedila pesma puna emocija i sto se Srbija sada pominje iz jedne potpuno drugacije perspektive. Postoje naravno i zli komentari povodom nase pobede, ali oni samo odrazavaju nemoc onih koji ih propagiraju. Svakako ne treba zanemariti da ce to doneti i priliv novca u Srbiju. Samo napred!

Dusko, ns

pre 16 godina

svaka cast. iako je takmicenje pomalo izgubilo umjetnicki karakter, ovo je pravi primjer uspjeha u svijetu.
kad sam prebacio na skupstinu svi su tamo izgledali kako totalni luzeri. sto i jesu

Sladjana Rristovic

pre 16 godina

Cestitamo Mariji i Srbiji!!!Moja deca i ja smo iz Italije pratili prenos i zao nam je sto nismo mogli glasati jer Italija nije na Eurosongu.Pozdrav Mariji,bila je divna i dostojanstvena i pozdrav Srbiji i nasem rodnom Kragujevcu!

ja

pre 16 godina

Ko nije pratio, cisto da zna da je Vucic vec stigao da za skupstinskom govornicom izjavi da je za ovu pobedu zasluzan Toma Nikolic, jer, kako kaze, ljudi su se obradovali sto su dobili takvog predsednika skupstine... Pa, vi glasajte za takve.
Inace, cestitke Mariji. Ovo je prvi put u zivotu da sam usao u kladionicu s namerom da glasam za Serifovicku. Odustao sam kada sam saznao da je kvota pala sa 1/5 na 1/1.8. Ali, ko m ikriv kada sam pesmu prvi put cuo tek u subotu... Elem, ko je u petak ulozio 100 evra, danas je srecni dobitnik 500 evrica. Nikad nije bilo lakse okrenuti kintu. Sve je ukazivalo da ce pobediti. Neka je! Svak cast!
Nadam se da ce Beogradjani vec danas poceti da se spremaju za ulogu domacina.

Milica P.

pre 16 godina

Zelela bih da uputim Mariji i celoj njenoj ekipi najiskrenije cestitke. Pesma je savrsena, a savrsenom je cine muzika, tekst, i pre svega Marijin prelep glas i ljubav sa kojom je pesma otpevana.
Verujem da nam je svima sinoc srce bilo puno.

London

pre 16 godina

Hvala Mariji na sinocnoj lepoj veceri koju mi je priustila. Ja sam danas ponosna Srpkinja u Engleskoj koja ne moze da prihvati nas uspeh i njihov neuspeh oni su sa svojom pesmom odletili nisko jako nisko. Hvala Mariji hvala celoj ekipi hvala mami Verici sto je bila uz svoju Evropsku zvezdu.

Sandra

pre 16 godina

Scorpio rules!! Marija pa Ana Ivanovic!!! Da li ti rok kriticari mogu nekada da ne budu cinicni i da kazu jednu lepu stvar... Bivse Yu republike ili ne... Pa i bivse SSSR republike su jedne druge castile..

Marina

pre 16 godina

Svaka cast Mariji na pobedi! Postujem je zato sto se predstavila onakva kakva jeste, bez pretvaranja i uklapanja u sablone. Takva iskrenost sa njene strane je bila nagradjena velikom pobedom, a ona je zasluzuje do poslenjeg milimetra. Zivim u Londonu i mnogo mi je bilo lepo kada sam sinoc dobila pozive prijatelja i poznanika (medju kojima je bilo i Hrvata i Bosanca) i cestitke Srbiji.
Ovo je vazan dogadjaj za Srbiju jer nas predstavlja kod toplu i petriotsku zemlju koja ima mnogo cime da se ponosi - za to sam Mariji beskrajno zahvalna!!

kiki

pre 16 godina

Iskrene cestitke Mariji i pratecoj grupi na pobedi, skromnosti, izuzetnom kvalitetu. Sta jos reci, osim, konacno smo ponosni sto smo Srbi

Goran

pre 16 godina

Čestitam,čestitam, čestitam... i to ne samo na izvođenju i pesmi (to smo znali) već i na ponašanju i inteligentnim odgovorima na press konferencijama. Posebno mi je drago što će ovo biti jasna poruka svim budućim učesnicima Euro songa da se taj festival vraća pesmi. Morate priznati da se polako počeo pretvarati u " Frik show" i zato je posebno važno da nisu pobedili Ukrajinci, jer su, ove godine oni nosioci tog "Frik" imiđa.

student iz Ceske

pre 16 godina

Bravo Marija!
Jako lepo osecanje za sve nas!
U Brnu u Ceskojima petnaestak studenata iz Kragujevca.Svi smo glasali!
Veliki pozdrav!!!
Zivela nasa Srbija
!!!

regedit

pre 16 godina

Pozdav iz Irske.
Pratio sam povremeno sinoc izbor za najbolju pjesmu starog kontinenta i moram reci da je Marija zasluzeno osvojila provo mjesto. Vecina pjesama su bile na razini srednje zalosno no Marija je vokalnim rasponom i jednostavnoscu, pomela ostale.
Pozdrav svima,

Proleće u Srbiji

pre 16 godina

Sve čestitke Mariji i njenim prijateljima, onako od srca. Ona i njoj slični su reklama za Srbiju, a ne ovi na 2 RTS-a, i još imaju obraza da joj čestitaju.

ceca

pre 16 godina

Najiskrenije čestitke Mariji na pre svega fantastičnoj interpretaciji i dobroj pesmi jer i na ovakav način se predstavlja svoja zemlja i ova pobeda je u svakom smislu ista kao titule naših sportista na šampionatima.

Dule

pre 16 godina

SVAKA CAST!!!
Extra! Da je kvalitetna pesma pobedila, pokazuju i glasovi iz svih zemalja (osim ESP, AND i GBR). Samo mi nije jasna jedna stvar!? Da li je moguce da su imali samo jednog sponzora, da ne racunam medijsko sponzorstvo (RTS). Sinoc sam to cuo od menadzera kada se zahvaljivao. Ova Srbija je stvarno cudo. BTW, ponosan sam (iako retko u zivotu) sto sam iz SRB. Jos jednom, SVAKA CAST na pobedi!

nikki

pre 16 godina

BRAVOOOOOOOOOO!!!!
Marija ne samo da si mi ulepsala dan, vec si mi ispunila srce svojom velicinom i patriotizmom. Ovako se voli Srbija. Ni politicari ni besparica ni sve lose vesti ove godine ne mogu di delicem umanjiti tvoju pobedu...
Neka te glas sluzi i bog cuva...

Marti A.

pre 16 godina

Bravo Marija za lepo pevanje i lepe reci nakon pobede.
Najinteresantniji deo takmicenja bio je glasanje, lepo smo se razonodili. Sve je bilo u stilu "ko ce kome a ko ne svoj svome", sto je za nas posebno bilo vazno jer se ispostavilo da ljudi sirom Evrope, uz glasove nasih brojnih evropskih "gastarbajtera", nemaju nista protiv da glasaju za nas kad za to imaju dobar razlog.

Dragana K

pre 16 godina

BRAVO MARIJA BRAVO !!!!!
IZVELA SI NAS U EVROPU I DOVODIŠ NAM EVROPU !!!!!
Oni koji do sada to nisu shvatili imaće dovoljno vremena, godinu dana.
Ovo je tvoj lični uspeh, Bog ti je dao glas i emocije koje nesebično deliš sa drugima.
Marija sjajna si,

Goran A

pre 16 godina

Cestitke Mariji i svim ostalima sto su ucestvovali u njenoj pobedi. Napokon Srbija da se nadje u pozitivnom kontekstu na naslovnim stranama svetske stampe.
Sledece godine u Beogradu celu Evropu decekati i predstaviti Srbiji u najboljem svetlu.
Zivela Srbija.

nemanja

pre 16 godina

BRAVO MARIJA!!! Odlicno si nas reprezentovala . E sad malo o Evroviziji - od kako su uveli ovo SMS glasanje takmicenje je krajnje smesno . Sve okolno zemlje glasaju za svoje susede . Svodi se na to ko gde ima najvise dijaspore . Odlican primer je nemacka koja stalno daje turskoj po 12 poena i slicno . Doduse ipak na kraju nekako pobedi dobra pesma,ali ipak , mozda bi trebalo da vrate stari sistem glasanja??

perfectday

pre 16 godina

senzacionalna i znacajna pobeda! Zapadnjaci se bune, narocito Nemci, i svoju antipaticnost prebacuju na "balkansku mafiju", ali - ko gubi ima pravo i da se ljuti. Bravo Marija!
Perfectday

Eurovision Song Contest

pre 16 godina

Super Marija!!
Ja sam gledao Evroviziju i znam da je Marija Serifovic pobedila evroviziju 2007 sa pesmu ''Molitva''
Bas je super ova pesma i glasao sam za nju.
Posle pobede od grupe Riva i drugo mesto Zeljko Joksimovica u 2004, Srbija je sama pobedila Evroviziju u Helsinkiju bas se radujem.
Cu da castim!!!
Gledajte ''Eurovision Song Contest'' u 2008 u BEOGRADU(Srbija).
BRAVO!!!!!

dijaspora

pre 16 godina

Bravo, bravo i jos jednom bravo! Bozanstven glas, fantastican nastup - jednostavno najbolje sto smo odavno imali. Hvala, Marija!

Zoran,Nis

pre 16 godina

Bravo Mariji i celoj ekipi koja je predstavljala nasu zemlju.
Predivan glas,pun emocija,divan tekst ,jos bolja muzika,divni prateci vokali,odlican scenski nastup,tako neprimetan ,a tako upecatljiv.
Marija fenomenalna na konferenciji za stampu.Tako se brane boje jedne drzave.
Sinoc je bilo predivno biti Srbin,pod uslovom da niste prebacivali na drugi program RTS.
Marija hvala ti sto si obradovala naciju,a tebi i svim ljudima koji su ucestvovali u pobedi nase zemlje sve najbolje u karijeri i inace u zivotu.

kragujevcanin

pre 16 godina

Marija, Novak, Jelena, Ana, Vaterpolisti...tako se voli zemlja, nije mi samo jasno kako sve sam i#$%^ dodje na politicku scenu, nema ni jednog normalnog to je sigurno i odprilike briga ih za srbiju koliko i za rast proizvodnje tangi gacica u kini, ne znam sta da mislim, sto rece neko u komentaru gledao sam pesmu evrovizije a onda sam prebacio i video skupstinu...marija hvala ti jos jednom sto si pozdravila kragujevac-PRVO i ucinila nas sve ponosnim!!!

Andreja

pre 16 godina

BRAVO,BRAVO,BRAVO!!!! Marija svaka ti cast,konacno nesto lepo i za nasu zemlju... Pravi si patriota,tako se pretstavlja zemlja SRBIJA!!! Vidimo se u Beogradu,sledece godine! Sve cestitke!!!!

Zvezdana

pre 16 godina

Bila sam beskrajno ponosna sinoć, zahvaljujući Mariji i njenom predivnom izvođenju pobedničke pesme punom strasti i emocija. Bilo je lepo i dostojanstveno i potpuno neuobičajeno. Buket lepih devojaka oko Marije koje su joj bile velika podrška i ona sama kao predstavnik talentovanih ljudi koji imaju svoju ličnost samo su dokaz da prirodnost i talenat ipak pobedjuju.

Nebojša

pre 16 godina

Svaka čast Marija! Veliku radost za sve nas je priredila u ovim tužnim vremenima za zemlju! Pored časova pevanja, ova devojka-zmaj može našem ljubljenom Koštunici i Tadiću takođe da održi časove iz lepog ponašanja i predstavljanja zemlje pred svetom! Svaka čast carice!!!

jelena

pre 16 godina

mariji velike cestitke za pobedu ,a pre svega za izvanrednu pesmu.bili smo uz tebe celo vreme.osvetlala si obraz srbiji i srbima

Goo

pre 16 godina

Svaka cast na pobedi. Marija ima neosporivo kvalitetan glas kao pevacica....mislim da ipak treba da ostanemo na zemlji, bez euforije.....bilo je takodje i par dobrih tudjih pesama koje nisu prosle kvalifikacije...Tu mislim na Norvesku,Austrisku i Holandsku.....netreba zaboraviti Dijasporu koja je uveliko doprinela pobedi, a i ne zainteresovanoscu gledalaca mnogih drugih zemalja za Pesmu Evrovizije....ne zelim da umanjim kvalitet Mariji, neosporno je,da je ucinila veliku stvar za sebe i Srbiju sto je za svaku pohvalu...

Prljavo kazaliste

pre 16 godina

Dozvolite drugacije misljenje? Ovo je parada kica, loseg teksta, lose izvedbe i lose muzike. Parada malogradjanstine RTS + Pink. Srbiju da ostavimo po strani.

Marta

pre 16 godina

Cestitam Mariji Serifovic na pobedi.Devojka se sjajno drzala,odlicno je pevala i ostavila je odlican utisak na severnu Evropu.Njen imidz joj je na kraju pomogao i ona je i po njemu prepoznatljiva.
Svet je zeljan autenticnog,a ona je to.
Gledala sam docek ,koji je Mariji priredio RTS i mislim da je vrlo amaterski i neprofesionalan.Tijanic je nesto dronjio,ajde de,al ona junakinja sto je doceka na ulazu u skupstinu neznade da bekne.Zar se nije imalo vremena sve to spremiti,nego vecita improvizacija?

ZG

pre 16 godina

Iskrene čestitke Mariji i Srbiji na pobjedi,pjesma je definitivno bila bez konkurencije,želim vam dobru i uspješnu organizaciju eurosonga i da nam naredne godine vratite ovih 12 bodova haha,pozdrav iz Zagreba

Ana

pre 16 godina

Svaka cast Mariji! Toliko nam je radosti i uzbudjenja priredila ovom pobjedom! Iskreno sva sam se najezila dok sam slusala i gledala super nastup nase ekipe! Potpuno zasluzena pobjeda! Veliki pozdrav iz SRPSKE CRNE GORE!!!

Darko

pre 16 godina

Kakva god da je situacija u Srbiji, kada ovo desavanje pratite iz inostranstva, najeziti se u najpozitivnijem smislu, najmanje je sto moze da vam se desi. A pogotovo sto sam gledao sa kolegama iz cele evrope, svi su navijali za Srbiju, cak i Ukrajinka. Yo je osecaj koji morate da dozivite da bi shvatili o cemu pricam. Ovo je nesto najlepse, Marija hvala ti, pokazala si da jedna mala, ali konacno zemlja sa svojim imenom SRBIJA, moze da pokaze celoj evropi odakle dolazi najlepsi tekst, muzika, glas.

Ivana

pre 16 godina

Bravo Marija! Ulepsala si ovaj kisni maj u Londonu. Ovde nema puno Srba...cuti nasu pesmu, i jos tako lepu, bio je pravi praznik i za moje usi i za moju dusu...plakala sam od srece. Pobedila si jednostavnoscu i kvalitetom i to mi je jos draze. Ponosni smo i na tebe i na Srbiju..bas kao sto je neko u jednom od ovih komentara rekao - i bio u pravu - to vece je stvarno bilo divno biti Srbin.
Svaka cast!

Gj.A.

pre 16 godina

From Pristina
Odlican Vokal, Realizacija za 10-ku, nema STA.
Komsije Cestitam, Znam de ste ponosni.
Hopefuly sledece godine i mi u Konkurenciji.
Kulturan Albanac
(Sorry for my poor Srbian language)

Sanja

pre 16 godina

Hvala Marija sto si nam pokazala tri prsta. Nisi morala, mi se sjecamo nismo jos zaboravili sta to znaci.
Pozdrav is Bosne i Hercegovine

bojan

pre 16 godina

ok ljudi, sve je to lepo... ali ne zanosite se...
samo pogledajte poredak prvih 6 zemalja...6 najnerazvijenijih zemalja evrope odakle su pobegli svi koji su mogli. biti medju prvima na ovakvom takmicenju znaci da tvog naroda ima svuda po belom svetu, svi si pobegli. i to je veca stvar nego pobeda marije serifovic.

murinho

pre 16 godina

hehe, svaka čast. nisam gledao euroviziju, pa sam bio pomalo začuđen kad sam vidio da je srbija pobjedila. očito je balkanski lobi (predpostavljam da su se djelile dvanaestice šakom i kapom) postao jači od skandinavsko-baltičkog. iako je cijelo natjecanje kao i bodovanje smijurija, ipak treba i u takvim uvjetima pobjediti. svaka čast.

mladen

pre 16 godina

Dobro pjesma, zasluzena pobjeda, al glasovanje za totalni nonsens. Mislim da zapadna Europa vise nece vidjeti eurosong nego ce svaki puta pobjedjivati istok. Nesto ce se morati poduzeti u vezi glasovanja.

Vesna

pre 16 godina

Sve cestitke sjajnoj Mariji.Tako se voli svoja zemlja.Neki zlobnici su rekli:"Ma to je samo Evrovizija",ali cela muzicka Evropa dolazi sledece godine u Srbiju!
A Oli Renu je bolje da se ne javlja.I sta mu uopste znaci onaj komentar:"To je evropski glas za evropsku Srbiju"?Da nece mozda da kaze da je Marijina pobeda izrezirana zato sto nisu dosli radikali na vlast?! E pa da nije tako,dokazuju kvote u kladionicama po kojima je Marija bila favorit odmah posto su se zavrsili nacionalni izbori za predstavnike na Evroviziji.

Juka

pre 16 godina

Cestitam Mariji i timu u kuci svi smo bili odusevljeni,interpretacijom,tekstom i pratecim vokalima.Mja Supruga dva puta zvala za vas ,dva puta za Bosnu.Nazalost brzo se razocarala,u trenutku kada vam Bosna,ali bas u tom trenutku vi dizete tri prsta,uzvikujete Srbija,Srbija.Bilo je to ponizavajuce za nju,jer je dvije godine morala zivjeti u opsjednutom Sarajevu.Tako se ne voli Srbija, to je za nas uvrjeda.Pored svega zelimpo ti puno uspjeha u radu.Juka-Senka.

Gastarbeiter

pre 16 godina

Fenomenalna pesma fenomenalno otpevana! Ali nebi dosla do popebede da nema toliko srba u inostranstvu. Zahvaljujuci nasim gastarbajterima, uspelo joj je. Logika glasanja u Evroviziji je potpuno neobjektivna.

matko

pre 16 godina

čestitam na pobjedi...natjecanje je prava komedija..a osobito glasovanje. Da se Juga nije raspala na toliko država, teško da bi netko s ovih krajeva ikad pobijedio

Zoks

pre 16 godina

Pobeda je pobeda! Skroz je pogresna, ali, sta ima veze, tu je! Iako BBC3 javlja o "extremely dodgy voting", danas pustaju Mokranjca i Hristica! Britanci se cude kako je to moguce, da recimo nemacka ili holandska publika daju poene Srbiji, a ne kapiraju da samo Srbi i glasaju u tim zemljama (plus Turci), naravno ne po kvalitetu pesama, nego za svoje. Propis nalaze da ne moze da se glasa za svoju pesmu u svojoj zemlji, ali smo im mi doskocili, pa dajemo glasove srpskoj pesmi u tudjim zemljama!
Na zalost, ovo moze da bude i kraj Evrosonga.

Hrvatica

pre 16 godina

Prije svega,najiskrenije cestitke iz Zagreba! Navijala sam za Mariju svim srcem! I zbog toga sto mi je pjesma zaista odlicna,ali i zbog toga sto znam da nije imala bas neku podrsku u Srbiji.Nakon Beovizije rekla sam svojim prijateljima iz Srbije da ove godine imate velike sanse pobijediti na Eurosongu,na sto su njihovi komentari bili otprilike tipa "ma,pjesma i nije tako losa,ali nas ove godine predstavlja transvestit".Gledala sam vasu Beoviziju i vec tada sam pomislila u sebi:"ako ovu pjesmu ne izaberete,onda ste ludi".Dakle,Marija je bila moj favorit vec od tada.I prvi puta da je na Eurosongu pobijedila pjesma,tj.najbolja pjesma.Uglavnom su do sada pobijeđivali skandali (transvestit iz Izraela,cudovista iz Finske i tako dalje).I samo jos nesto.Da ste one godine kada je na Beoviziji pobijedila Jelena Tomasevic sa pjesmom Jutro nastupali samostalno,sigurna sam da bi Beograd sljedece godine bio domacin po drugi puta.

Jos jednom bravo i pozdrav iz Zagreba!

One.Crazy.Diamond

pre 16 godina

Gledao sam evroviziju i bio ponosan na Srbiju, ali sam odmah posle toga prebacio i video skupstinu.... sta da kazem vise?..

**********

pre 16 godina

mislim sve je to lepo, ali bismo ipak trebali svi da pogledamo poredak prvih 10 zemalja i videli bismo porazavajuci podatak da je ovo igrarija za tuzne zemlje iz kojih su svi pobegli trbuhom za kruhom... mislim da ovo govori gde su nasi ljudi (tamo negde), i da je to vaznija vest, cak i od same marijine pobede.

Daniel

pre 16 godina

Činjenica da je ova godina počela Ivanovom pobedom u Velikom Bratu, a nastavlja se evo i pobedom jedne ovako sjajne pesme i sjajne pevačice, daje nadu da u Srbiji ipak počinje da pobeđuje onaj pravi sistem vrednosti.

ridzis

pre 16 godina

Sta kazete na to daje takozvana "velika cetvorka"Engleska, Nemacka, Francuska i Spanija sakupila ukupno 130 poena a Marija sama 268. Potukli smo ih do nogu i ponizili, neka se sada opet plasiraju direktno u finale - ako ih nije sramota - sto rece "neko"...

Aleksandra

pre 16 godina

Bez patriotizma, ponosa i ostalog patosa, molim. M. Serifovic peva dobro i pesma je dobra. Lepo sto smo pobedili. Njoj treba cestitati a ne Srbiji, Srbima, itd. Da su se odgovorni drugovi Srbi pitali, ona ne bi ni dospela do Evrovizije (procitajte blog na B92).

haksli

pre 16 godina

Divno je što svi veruju u nas više nego mi sami...Kvalitet koji je naša Marija pokazale je nešto za čim svi moramo da težimo u svim sferama života...I onda ćemo u svemu biti prvi u Evropi..Posebno mi je drago što sinoć poslanici u skupštini nisu imali onu gledanost na koju su navikli pa su im glupost, drskost i nedostatak domaćeg vaspitanja ostali bez publike...Moj predlog je da kad se izglasa nova vlada da poslanici se vrate u svoju bazu i pomognu u branju naše evropske jagode koja propada jer nema dovoljno radne snage za branje..

Ponos

pre 16 godina

Bez obzira na misljenja o ovom takmicenju,ipak cestitam Mariji Serifovic.Tako se voli svoja zemlja!!! To je primer pravog patriotizma,jer jojje svaka druga rec bila puna ljubavi za Srbiju!! Lepo je uvek biti Srbin,posebno u inostranstvu,gde te zovu prijatelji raznih nacija da cestitaju SRBIJI na pobedi!

Biljana

pre 16 godina

Ej, hvala, Marija ali hvala i Zikici iz Finske, Peri iz Svedske ... i meni iz Amsterdama. Eh, ako ovako nastavimo dobijamo je i sledece godine :) Inache, vrlo jednostavno kvalitet je bio tu jer je bila najbolja Ex Yu pesma, Hrvati se nisu kvalifikovali pa smo dobili njihove glasove a evo nama i brace Crnogoraca sa dodatnih 12 poena i to onih 50 posto shto nikada nisu zeleli nezavistnost. Presrecna i malo cinicna Biljana iz Amsterdama

Loptica

pre 16 godina

Mnogo sam ponosna na Mariju, jos mi je draze sto je bas ona donela trijumf
Srbiji, koja je inace homofobicna... :) ha ha ha, kakav car!

gogo

pre 16 godina

svaka cast mariji bila je najbolja,hrvat sam ali sad to nije bitno-bitno je da je marija pobijedila,zivim u ceskoj i pratio sam na ceskoj televiziji eurosong,gdje cesi kazu nije nam jasno do juce su se ubijali a sad jedni drugima daju maximalni broj bodova a tako je bilo i prije,pa ljudi moji dokle nas je dovela ta politika,hrvatska ispala pa za koga da navijam ako ne za srbiju bosu itd,nista ljepse nego kad moja cerka od 15g rekne tata pobijedili smo a dijete nikad nije vidjelo srbije jer je hrvatica i nerazlikuje ko je ko,i moj otac ante sinoc je skakao od radosti sa suzama u ocima kad je marija pobijedila e pa svaka cast,a sve najbolje pisu i hrvati u hrvatskoj pa komentari u vecernjem listu hr sve za pohvalu,a ti politicari nas samo sputavaju -----srbija svaka cast-

Ivek

pre 16 godina

Smesni su ovi zapadnjaci. Raskomadali istocni blok i sad im krivo sto bodove delimo izmedju sebe. Pa sta su ocekivali? Da mi oni budu drazi od komsija? Svasta. Hvala komsijama puno.

dark poet, Paris

pre 16 godina

Koshtunica i Tadic mogu da naprave "remake" pesme DUM DUM, Milana Mladenovica (ja sam rodjen da vladam!) i da nas predstavljaju sledece godine na ovom takmichenju. Velja Ilici, Cheda i ostali mogu da budu prateci vokali.
BRAVO MARIJA!!!

Dusan

pre 16 godina

Poruka Engleskim zluradim komentarima.Kad se raspadnete na Vels,Skotsku,Englesku i Severnu Irsku eto bodova.Vi nesto pricate a Vidic vas uci fudbalu

Tihomir

pre 16 godina

Usprkos tome što je ogađena političkim glasanjem i skandalizacijom kao sredstvom pobjede ova paradna manifestacija je jučer ipak imala nekakvu svrhu: Srbiji je donijela lijepu vijest, a to je na veliku žalost rijetkost. I kad su joj susjedi davali po 12 bodova oni to nisu činili samo zbog lijepe pjesme nego i zato što im je pjesma dala priliku da razvesele ljude do kojih im je stalo i s kojima ponovno žele zajedno pjevati. Ja isto dajem 12 bodova Srbiji koja će pjevati, a ne ratovati ili grcati u nacionalizmu i koja će gledati u istom smjeru u kojem gledaju oni narodi koji bi s njom ponovno rado pjevali zajedno.

Zoran Popovic

pre 16 godina

Molim vas, svi da procitate komentare na BBC-u i onda se preispitajte da li zelite da postanete deo trule EU?!?!?
Dajte malo ponosa za buducnost!!!

Henryk

pre 16 godina

Cela Poljska cestita Srbiji! Marija je stvarno bila odlicna! I nema sumnje da je pevala najbolje od svih. Vec ste pre dve godine trebali dobiti prvu nagradu (Lane moje ovih dana..., la la la )! Cestitam od srca iako mi je malo zao da su nasa ukrajinska braca porazena. Vidimo se u Beogradu! Sve najbolje ljudi!!!

dijasporac

pre 16 godina

Najbolje bi bilo da se to odmah ispolitizuje, kao i sve sto predstavlja Srbiju, a nije politicki obojeno!!!
Kako je jadna ova nasa politicka scena, uzas!!!
Zelio bih samo da podrzim Mariju & Co. jos jedanput SVAKA CAST, CISTA 12-ica!!!

Zarko, London, UK

pre 16 godina

Redak osecaj...Da sam ponosan sto sam iz Srbije! Od jutros BBC News 24 i BBC Radio 4 imaju analize i priloge o nasoj pobedi...U medjuvremenu srpska javnost to uopste ne smatra glvnom vesti (bar po onome sto vidim na netu!)

SRECKO PEKA

pre 16 godina

svaka cast sampionko lepo je jutros probuditi se i biti srbin ti si svakog srbina na svetu obradovala sinoc i stvarno smo ponosni na tebe. hvala evropo hvala svima Jedna je SRBIJA,VOLIM TE KAKVA DA SI SRBIJO OTADZBINO MOJA

Milan

pre 16 godina

"Najbitnije od svega je da sam osvetlala obraz svim onim ljudima u zemlji Srbiji, kojima se ja mnogo ponosim".
Ne, to nije cela njena izjava. Ko je gledao prenos, cuo je da je u stvari rekla "Najbitnije od svega je da sam osvetlala obraz svim onim MALIM, CUDNIM ljudima u zemlji Srbiji, kojima se ja mnogo ponosim".

Towanda

pre 16 godina

Bravo Marija, cestitam.
Zelim samo da dodam da verujem da je uspeh ove godine uvecan cinjenicom da je ove godine konkurencija bila jaka i pobeda samim tim teza. Takodje, koliko si bila dobra govori i cinjenica da pobeda nije zasnovana samo na glasovima okolnih zemalja, vec da prakticno da skoro da nije bilo zemlje koja nije dala glas za tebe.

Najzad jos jedna jako lepa vest (muka mi je od politicara).

Pozdrav iz Berlina

Charly

pre 16 godina

BRAVO! BRAVO! BRAVO! I jos hiljadu puta bravo! Kako je drago videti i cuti dobre i lepe vesti o Srbiji. Fantastican primer za srpske politicare i neka im za primer sluze nasi umetnici i sportitsti.

Jasmina

pre 16 godina

Svaka cast zaista. Upravo sam procitala ,,brdo" komentara sa sajtova Blica, Politike... cak i slovenackog Dnevnika, i vidim da je ljude to negde i osnazilo a ne samo obradovalo, pa makar to takmicenje bilo i smesno! Ovakvi trenuci, pa makar i neko drugi bio u pitanju, nateraju coveka da se zamisli nad sobom, svojim postupcima i odnosom prema sopstvenoj zemlji. Dosta smo mi Srbi pljuvali po nama samima. Zaista! A toliko je bilo zluradih komentara na racun njenog izgleda, i jos vise oko spekulacija na temu seksualne orjentacije, da je Marija zaista danas primer za Srbiju, i da je simoblicno njena pobeda primer kako se ,,odlazi" u Evropu.
Sve cestitke!

vesna, cila i gordana

pre 16 godina

Sve cestitke Mariji!!! Svojom pesmom i dostojanstvenim nastupom reprezentovala je Srbiju na najbolji nacin. Evropa je umela da prepozna i nagradi kvalitet.

Mike

pre 16 godina

Lepo, lepo! To je velika cast za ovu malu zemlju, jer ne samo sto ce na ovaj nacin Evropa steci pozitivan utisak o nama, vec ce Beograd (ili neki drugi grad) imati cast i privilegiju da ovakav spektakl organizuje sledece godine. To je najbolji nacin da se promovise Srbija, ali i velika odgovornost za organizatore, jer ipak, sve mora biti savrseno. Bice to veliki test i nadajmo se da smo mu dorasli.

Sve najbolje

deni

pre 16 godina

Hvala Mariji sto je pokazala da decije snove radom, celicnom voljom i upornoscu mozemo ostvariti!KAKVA JE TO PRIVILEGIJA OSTVARITI SAN! Njeno ponasanje od momenta pobede u Beogradu je primer ponasanja izgradjene osobe, svesne svog istinskog kvaliteta, bez potrebe da ga ukrasava... Divno nosenje sopstvene vrednosti! Naterati ljude da ne gledaju ni spoljasnji izgled, ni sex.opredeljenje, ni poreklo VEC SAMO ONO STO ZAISTA CINI JEDNO BICE - NAJVECA JE POBEDA OVE DIVNE OSOBE U SVAKOM POGLEDU! Srecna sam sinoc bila slusajuci kako na Holandskom tv kanalu 1, i pored velikog nezadovoljstva sto je njihov kandidat ispao u polufinalu, zdusno navijaju za Mariju! BILA SAM PONOSNA!!! A TO TAKO DUGO NISAM BILA!!! HVALA.

Srbija

pre 16 godina

Bravo Marija!!!!
Bravo!!!
Bila je bas lepa pesma''Molitva''.
Cestitam jos jedan put.
I gledajte u 2008 godinu u Beogradu.
Thank You for Voting.

Jelena

pre 16 godina

Sve je to politika ali sam se ja obradovala kao malo dete...moram priznati da sam i malo zasuzila... valjda posle proslo-nedeljne agonije. Divno sam se osecala sinoc. Ponosno. Od Tome, preko vlade do Evrovizije. Treba sve to preziveti ! :-) !!
Svaka cast Mariji ! bravo ! Hvala ti!!!

Dusko, ns

pre 16 godina

svaka cast. iako je takmicenje pomalo izgubilo umjetnicki karakter, ovo je pravi primjer uspjeha u svijetu.
kad sam prebacio na skupstinu svi su tamo izgledali kako totalni luzeri. sto i jesu

sonja

pre 16 godina

Poslednjih dana nisam bas bila ponosna sto sam iz Srbije,ali sinoc... Hvala Mariji i ekipi na prelepoj pesmi i sjajnom reprezentovanju nase zemlje. SVAKA CAST!!!

Ale

pre 16 godina

Iskrene cestitke nasim predstavnicima na evroviziji. Srbija se treba ponositi ljudima koji jos uvjek predstavljaju ovu zemlju, bez generalne podrske drzave, institucija (ministarstava kulture itd) i koji jos uvijek uzimaju na sebe da promjene reprezentaciju srbije u svjetu. Primjetila sam da na RTS-u prva vjest nije bila Marijina pobjeda nego skupstina. Intervju s njom ne moze da se downloaduje sa sajta RTS-a (slabi internet provod u Srbiji). Evrovizijski sajt u Srbiji ima minimalnom kvalitetu iako se Srbija ponosi sa svojim IT strucnjacima. Pored svih ovih poteskoca, nadam se da ce Srbija okrenuti stranicu i zaposliti SVJETSKE STRUCNJAKE za Evroviziju 2008 u Beogradu u 1) reprezentaciji (press), 2) informacionoj tehnologiji 3) upotrebiti ovu mogucnost koju su pridonjeli samouki srpski umjetnici da se srbija predstavi svjetu (paralelno sa CNN reklama, BBC reklamama) - sta god je potrebno. Okrenimo novi list. Razgradimo Srpski brand (kao sto ga Exit polako gradi). Prenesimo znanje. Prikazimo Srbiju kao kulturni centar evrope kao sto ima potencijal. Pozitivni prikaz zemlje u evropi i u svjetu je jako vazan. Isto toliko vazan kao i investicioni rating jedne zemlje. Unutrasnje nesuglasicu (npr skupstina) su manje vazne. Nemozemo gledati toliko egotisticki na svoju unutrasnju situaciju i zaboraviti da sa 7 milion ljudi i nemamo neku politicku jacinu u evropi. Nemojmo se nervirati. Uzivajmo u muzici i u onome sto nam dobro ide. Jos jednom, iskrene cestitke nasim predstavnicima na evroviziji.

ja

pre 16 godina

Ko nije pratio, cisto da zna da je Vucic vec stigao da za skupstinskom govornicom izjavi da je za ovu pobedu zasluzan Toma Nikolic, jer, kako kaze, ljudi su se obradovali sto su dobili takvog predsednika skupstine... Pa, vi glasajte za takve.
Inace, cestitke Mariji. Ovo je prvi put u zivotu da sam usao u kladionicu s namerom da glasam za Serifovicku. Odustao sam kada sam saznao da je kvota pala sa 1/5 na 1/1.8. Ali, ko m ikriv kada sam pesmu prvi put cuo tek u subotu... Elem, ko je u petak ulozio 100 evra, danas je srecni dobitnik 500 evrica. Nikad nije bilo lakse okrenuti kintu. Sve je ukazivalo da ce pobediti. Neka je! Svak cast!
Nadam se da ce Beogradjani vec danas poceti da se spremaju za ulogu domacina.

Maja

pre 16 godina

Thanks Europe for voting for us! Nemate pojma koliko Srbiji ova pobeda znaci.Svi su plakali i radovali se.MARIJA KRALJICE!Svi ispred skupstine danas da je docekamo!

Andro

pre 16 godina

Ja sam narocito ponosan sto je Srbija konacno najvise glasova dala najboljoj pesmi (tj. nasoj Magdiki), a ne po nekakvom "kljucu". A, onako patriotski, Mariji sve cestitke.

dufko

pre 16 godina

..."Molitva, kao žar na mojim usnama ..." mislim da cela Evropa sada pevuši sa nama. Svaka čast, Marija, mnogi su, a i ja, sumnjali u tebe ali ti si dokazala da nismo bili u pravu.

Danijela

pre 16 godina

Hvala ti Marija,i hvala tvom timu.Priustili ste nam nesto za sta smo zaboravili da postoji.bila sam sama i gledala.na trenutke sebi smesna jer sam podizala navijacki ruke,aplaudirala i komentarisala,cak.Cudno je to ushicenje koje se oseti.Podseti nas da volimo svoju zemlju.Po nekad to i ne znamo.U mrtvilu mora "nema daska vetra".A onda,oluja.Osecanja nas podizu u visine i setimo se da postoje,i da do njih mozemo.hvala ti Marija.A na drugom kanalu nasi politicari.Cesto sam menjala kanale.cinilo mi se da cu tako onimaaa u skupstini dosapnuti atmosferu iz Helsinkija.da ce se postideti,pribrati.Svi redom nek izadju iz skupstine,da ih se ne stidimo.Ovako,ponos i stid.A ima nade,hvala ti marija.nasi poslanici su sacica zeljnih slave,bogatsva,vlasti.zeljnih,a bespsmetnih.stidim ih se.jos jednom,hvala ti Marija.Lepse i lakse mi je od sinoc.

nemanja

pre 16 godina

BRAVO MARIJA!!! Odlicno si nas reprezentovala . E sad malo o Evroviziji - od kako su uveli ovo SMS glasanje takmicenje je krajnje smesno . Sve okolno zemlje glasaju za svoje susede . Svodi se na to ko gde ima najvise dijaspore . Odlican primer je nemacka koja stalno daje turskoj po 12 poena i slicno . Doduse ipak na kraju nekako pobedi dobra pesma,ali ipak , mozda bi trebalo da vrate stari sistem glasanja??

nikki

pre 16 godina

BRAVOOOOOOOOOO!!!!
Marija ne samo da si mi ulepsala dan, vec si mi ispunila srce svojom velicinom i patriotizmom. Ovako se voli Srbija. Ni politicari ni besparica ni sve lose vesti ove godine ne mogu di delicem umanjiti tvoju pobedu...
Neka te glas sluzi i bog cuva...

Marti A.

pre 16 godina

Bravo Marija za lepo pevanje i lepe reci nakon pobede.
Najinteresantniji deo takmicenja bio je glasanje, lepo smo se razonodili. Sve je bilo u stilu "ko ce kome a ko ne svoj svome", sto je za nas posebno bilo vazno jer se ispostavilo da ljudi sirom Evrope, uz glasove nasih brojnih evropskih "gastarbajtera", nemaju nista protiv da glasaju za nas kad za to imaju dobar razlog.

Zoran

pre 16 godina

Cestitke Mariji! Treba samo otici na sajt BBC-a i pogledati komentare tamo na nasu pesmu i nasu zemlju. Ako to nije raspirivanje ULTRA-NACIONALISTICKE MRZNJE, i netrpeljivosti, onda stvarno ne znam sta je. Ne daj Boze da su posetioci nekog naseg sajta tako komentarisali neciju naciju i pesmu. STIDI SE EVROPO!!!

Goo

pre 16 godina

Svaka cast na pobedi. Marija ima neosporivo kvalitetan glas kao pevacica....mislim da ipak treba da ostanemo na zemlji, bez euforije.....bilo je takodje i par dobrih tudjih pesama koje nisu prosle kvalifikacije...Tu mislim na Norvesku,Austrisku i Holandsku.....netreba zaboraviti Dijasporu koja je uveliko doprinela pobedi, a i ne zainteresovanoscu gledalaca mnogih drugih zemalja za Pesmu Evrovizije....ne zelim da umanjim kvalitet Mariji, neosporno je,da je ucinila veliku stvar za sebe i Srbiju sto je za svaku pohvalu...

Ana

pre 16 godina

Najzad! Veliki pozdrav za Mariju, ako ovo bude citala, verujem da hoce i veliko hvala! Srecna sam sto je najzad jedna prava pesma puna emocija pobedila, nakon raznih "fazona" u muzici, odnosno raznih stosova ili fora na koje su muzicari pobedjivali ovih godina. Razocarana sam cinjenicom da od Andore i Velike Britanije nismo dobili bas nijedan glas. Nemoguce da se tamo nikome ova pesma nije svidela, a i ako nije, to sve dovoljno govori o njihovom mentalno-emotivnom razvoju. Silina emocija prenetih originalnom interpretacijom ove carobne pesme bila je neopisiva i sva sam se najezila oba puta dok sam je slusala, verujem da nisam bila jedina... Nije cudo sto je sinocnji spektakl bio zaista emotivno uzvisen i specijalan, kao malo koje evrovizijsko takmicenje do ovih godina, a pratila sam vecinu. Osetilo se da je ovog puta nesto bilo drukcije, a to nije samo cinjenica da je Srbija pobedila, posle toliko godina. Razlika je mislim sustinska. Svaka cast Mariji na snazi da istraje u odlucnosti da bude ono sto jeste, da se ne folira i ne upada u kalupe nametnute popularnim ukusom vecine. Za mene ova devojka ima izuzetno lep i vedar osmeh, koji verovatno proistice kako iz unutarnje snage, ljubavi, tako i dobrote. Lepota je dobrota na dugi nacin vidljiva (komentar za zlobnike). Pogledajte samo nastupe Ukrajinaca (kakav transvestitski show), zatim Svajcaraca i nekih ostalih. Koliko emocionalne praznine, vidljive u svemu tome. Drago mi je da je najzad prava i cista, duboka i potresna emocija ljubavi i vere u bolje sutra pobedila, za razliku od ovih plitkih muzickih numera,sracunatih na kratkotrajan show efekat. Uzivacemo ovog leta uz ovaj divan hit.

alban

pre 16 godina

Ja vam qestitam sa srca.
Kultura je dushe jednog naroda,i kao takva povezuje svijet.
Po struci sam Glumac a za Kulturu bi dao sve shto imam.
Puno i srdaqne pozdrave od Albana.

Sandra

pre 16 godina

Scorpio rules!! Marija pa Ana Ivanovic!!! Da li ti rok kriticari mogu nekada da ne budu cinicni i da kazu jednu lepu stvar... Bivse Yu republike ili ne... Pa i bivse SSSR republike su jedne druge castile..

ivana

pre 16 godina

Moja familija u CG i muz,djeca i ja u inostranstvu glasali smo i svim srcem navijali za Mariju,tome nimalo nije smetalo nase indipendisticko opredjeljenje!
Bravo Marija,bravo za Srbiju!!!Evropa dolazi sledece godine u Beograd,nadam se da ce dotad Srbi shvatiti da im je Evropa prijeko potrebna!SRECNO!!!

kragujevcanin

pre 16 godina

Marija, Novak, Jelena, Ana, Vaterpolisti...tako se voli zemlja, nije mi samo jasno kako sve sam i#$%^ dodje na politicku scenu, nema ni jednog normalnog to je sigurno i odprilike briga ih za srbiju koliko i za rast proizvodnje tangi gacica u kini, ne znam sta da mislim, sto rece neko u komentaru gledao sam pesmu evrovizije a onda sam prebacio i video skupstinu...marija hvala ti jos jednom sto si pozdravila kragujevac-PRVO i ucinila nas sve ponosnim!!!

Padme

pre 16 godina

"Muzički kritičari Petar Janjatović i Tomislav Grujić smatraju da je Molitva pobedila zbog glasova iz bivših jugoslovenskih republika."
Istina je da smo 12 poena dobili od ex Yu republika : Crne Gore,Hrvatske, Slovenije, Bosne i Makedonije, ali isto tako i od : Austrije, Finske, Svajcarske i Madjarske.
Po 10 poena su nam dali : Norveska i Svedska, a 8 Francuska, Nemacka, Ceska, Holaandija, Poljska… I da ne nabrajam dalje. Samo od nekoliko zemalja nismo dobili glasove, a od drugoplasirane kompozicije “Molitva se odlepila oko 30 poena. Znaci pobeda cista kao suza.
Ne znam zasto gospoda Janjatovic i Grujic moraju da budu maliciozni u trenutku velikog trujumfa Srbijei umanjuju ga svojim "konstrukcijama", danas, kada se svi svetski mediji slazu oko toga da Molitava JESTE najbolja pesma Eurosonga 2007, uostalom fakti govore protiv njihove teze.
Ako cemo tako i Slovenija, Makedonija i BiH su bivse Yu republike, dobile su poene jedne od drugih i od nas, pa ne pobedise. Pozivam gospodu Janjatovica i Grujica da objasne ovu cinjenicu ?
Marija nije pobedila zahvaljujuci glasovima suseda, nego zahvaljuci, dobroj pesmi, nastupu, koreografiji, a pre svega SVOM izuzetnom glasu.
Marija hvala ti na velikoj pobedi, hvala ti sto si Srbiju promovisala na najbolji nacin i dovela nam Evropu na Eurosong 2008 !

NS

pre 16 godina

Pobeda je vrednija kada se uzmu u obzir sve prepreke koje su stajale na putu. Prvo je "strtucni" ziri na Beoviziji Molitvi dao tek sesto mesto a na prvom mestu po strucnjacima je bila pesma koja bi mozda mogla da se peva po nasim kafanama posle ponoci kad se drustvo napije ali na Evroviziji nikada. Sva sreca pa je narod osetio kvalitet. Drugo koliko vidim Tijanic nije hteo da izdvoji ni dinara za snimanje spota-znaci autogol. Trece svi oni jezivi forumi,blogovi i sta vec sve, gde neko uzima sebi slobodu da komentarise izgled neke osobe samo zato sto je javna licnost. Cetvrto i najvaznije je da je ove godina konkurencija bila jaka. Svi su se dobro potrudili i dosta pesama ce ostati zapamceno sa ove Evrovizije. Narocito me je odusevio nastup pevaca tzv. Istocne Evrope i Balkana. Latvija je na primer otpevala najlepsu italijansku kanconu koju sam ja cuo u zadnje vreme. Nastup Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne, Slovenije, Ukrajune je bio odlican. Rusi su zaigrali na kartu Zapada. Verovatno su mislili da ako je kunst praviti "cool" pesme oni to mogu jos deset puta bolje da odrade. Cure su stavile Spice Grls i Britni Spirs u mali dzep. U tako jakoj konkurenciji Marija je pobedila i usla u istoriju. Sta da kazem sem svaka cast. Evrovizija sledece godine u Beogradu - Srbiji zahvaljujuci Mariji.

Duska

pre 16 godina

Hvala Mariji i autorima ove pesme, jer se radi o pravoj umetnosti.Hvala Gorcinu Stojanovicu za dostojanstvenu koreografiju,divnim devojkama koje su pratile Mariju na njihovoj vokalnoj i fizickoj lepoti.Ne znam ko je kreirao toalete u kojima su devojke nastupale,ali je fantasticno.Sve u svemu,bila sam ponosna na celu nasu ekspediciju u Helsinkiju.Takodje hvala Fincima na divnom gostoprimstvu nasima.Ova nasa mala ekipa pokazala je da nas zajedno sa sportistima bolje predstavljaju u svetu od nasih impotentnih politicara.

Mike

pre 16 godina

Bravo Marija jeee Ocarala si sve i zasluzno pobedila. Veliki si favorit ovde u Skandinaviji. Konacno da neko osvetla obraz Srbiji. Da nam je takvih jos kao sto si ti!!!

Aleksandar

pre 16 godina

Sinoc je bio jedan od najradosnijih trenutaka u mom zivotu!Radovao sam se kao i za sve nase spportske uspehe s tim sto Eurosong pratim od malih nogu i moja ljubav prema ovoj manifestaciji je sinoc krunisana na najlepsi nacin!Hvala Mariji na divnom glasu i interpretaciji ali hval i Evropi sto nije dozvolila da jos jednom pobedi kic!Najlepse od svega je sto smo pobedili zahvaljujuci glasovima zemalja od kojih je to najmanje (Finska, Norveska,Island...) ocekivano cime je ova pobeda jos veca i niko ne moze da je ospori!

Marko

pre 16 godina

Sve cestitke Mariji i celoj ekipi oko nje! I hvala na fantasticnoj prilici da se predstavimo u dobrom svetlu sledece godine u Beogradu.

Dragana,FFM

pre 16 godina

BRAVO MARIJA! Rado smo ja i ukucani sinoc iz Nemacke poslali glas tebi i ponosni smo sto je Srbija domacin sledece evrovizije!Pesma je bila jaka,emotivna,a Marija je bila originalna u svemu i nije pala pod steretip koji uvek vidjamo na Evroviziji.
Ne treba se osvrtati na komentare tipa " istocni blok,dele medjusobno glasove"jer isto tako i ostali daju glasove jedni drugima na pr.Malta - Engleskoj i to istorijski,Nemci su dobili glasove komsiluka itd.Svako svome, a isto tako onaj koji gubi ima pravo da se ljuti. Marija je sinoc dobila glasove od mnogih zemalja i sto mi je draze dobila ih je zbog svoga pevanja i lepe pesme.
Marija je sinoc Srbiju predstavila sa puno kvaliteta i videlo se da je sve radila sa srcem.BRAVO!
Pravi "ambasador"nase zemlje!

natasa

pre 16 godina

Svaka cast na pobedi! Lepo je sto je pobedila pesma puna emocija i sto se Srbija sada pominje iz jedne potpuno drugacije perspektive. Postoje naravno i zli komentari povodom nase pobede, ali oni samo odrazavaju nemoc onih koji ih propagiraju. Svakako ne treba zanemariti da ce to doneti i priliv novca u Srbiju. Samo napred!

građanin

pre 16 godina

Viva Kragujevac, viva Srbija. Divni trenuci nacionalnog uspeha koji govore građanima Srbije da se i van Beograda nešto dešava.

Dean (MKD) Berlin

pre 16 godina

Cestitam Mariji i Srbiji na pobedu. Odlicna interpretacija i zasluzena pobeda. Odmah su poceli komentari, ovde u nemacku, kako Istocna Evropa deli glasove izmedju sebe i s time da je istocna Evropa preuzela sme u svoje ruke. Zalosno je kako zapadnjaci dele Evropu na zapadnu i istocnu i kad je Evrovizija u pitanju. Zapadno-Evropske zemlje su decenijama pobedjivali na Evrosongu i sme je bilo ok. Sad kad istok pobedjuje, odma se govori kako bi trebalo da se nacin bodovanja promeni. Nek oni samo salje americke kantri pesme i neka se cude zasto niko ne glase za njih. Pozdrav Srbiji i sledecu godinu dolazim u Beograd...

Vesna

pre 16 godina

Nocas je bilo divno biti Srbin u Holandiji. Da znate da su holandski komentatori sve vreme navijali za Srbiju. Pozdrav svima iz Holandije!

Goran A

pre 16 godina

Cestitke Mariji i svim ostalima sto su ucestvovali u njenoj pobedi. Napokon Srbija da se nadje u pozitivnom kontekstu na naslovnim stranama svetske stampe.
Sledece godine u Beogradu celu Evropu decekati i predstaviti Srbiji u najboljem svetlu.
Zivela Srbija.

Proleće u Srbiji

pre 16 godina

Sve čestitke Mariji i njenim prijateljima, onako od srca. Ona i njoj slični su reklama za Srbiju, a ne ovi na 2 RTS-a, i još imaju obraza da joj čestitaju.

YU-Svedjani

pre 16 godina

Bravo Marija! Bravo Beograd! Bravo Srbija!
Moja porodica se sastoji od svih naroda i sa Juga i ovdje sa Sjevera i svi smo jako odusevljeni Marijinom pjesmom.
Narode u Srbiju, shvati da vas Evropa cijeni!

Sas^a

pre 16 godina

BRAVO MARIJA !!!
BRAVO CELOM TIMU KOJI NAS JE PREDSTAVLJAO NA EUROVISION SONG 2007 !!!
Hvala Vam na najlepsoj mogucoj reklami za Srbiju u Evropi !!!
Na ovaj nacin ste usli u istoriju a Srbiju poveli u buducnost !!!

Sladjana Rristovic

pre 16 godina

Cestitamo Mariji i Srbiji!!!Moja deca i ja smo iz Italije pratili prenos i zao nam je sto nismo mogli glasati jer Italija nije na Eurosongu.Pozdrav Mariji,bila je divna i dostojanstvena i pozdrav Srbiji i nasem rodnom Kragujevcu!

ceca

pre 16 godina

Najiskrenije čestitke Mariji na pre svega fantastičnoj interpretaciji i dobroj pesmi jer i na ovakav način se predstavlja svoja zemlja i ova pobeda je u svakom smislu ista kao titule naših sportista na šampionatima.

kiki

pre 16 godina

Iskrene cestitke Mariji i pratecoj grupi na pobedi, skromnosti, izuzetnom kvalitetu. Sta jos reci, osim, konacno smo ponosni sto smo Srbi

Srđan

pre 16 godina

Fantastičan uspeh!
Iako smo od članica bivše SFRJ dobili maksimalnih 50 poena (hvala, to smo i očekivali) + naše glasačke "baze" Austrija, Švedska i Švajcarska, pobedu su ipak doneli glasovi iz zemalja koje i nismo očekivali (Finska 12, Poljska i Češka po 8, Island i Jermenija po 7 itd.)

Milica P.

pre 16 godina

Zelela bih da uputim Mariji i celoj njenoj ekipi najiskrenije cestitke. Pesma je savrsena, a savrsenom je cine muzika, tekst, i pre svega Marijin prelep glas i ljubav sa kojom je pesma otpevana.
Verujem da nam je svima sinoc srce bilo puno.

MisMango

pre 16 godina

Pridruzujem se cestitkama Mariji@co. Iako nisam ljubitelj Evrovizije i tzv pop muzike, osecala sam se sjajno zbog njene pobede. Takodje mislim da je ovoga puta pobedila dobra pesma a Marija je odlicna pevacica. Svaka cast.

Dule

pre 16 godina

SVAKA CAST!!!
Extra! Da je kvalitetna pesma pobedila, pokazuju i glasovi iz svih zemalja (osim ESP, AND i GBR). Samo mi nije jasna jedna stvar!? Da li je moguce da su imali samo jednog sponzora, da ne racunam medijsko sponzorstvo (RTS). Sinoc sam to cuo od menadzera kada se zahvaljivao. Ova Srbija je stvarno cudo. BTW, ponosan sam (iako retko u zivotu) sto sam iz SRB. Jos jednom, SVAKA CAST na pobedi!

bole

pre 16 godina

"...Srbija prvi put, kao nezavisna država, učestvovala na pesmi Evrovizije, gde je pobedila..."
Što bi naš narod rekao:"Prvo pa muško!"

Petra - Russia

pre 16 godina

MArija - svaka chast! Ja kada sam prvi put chula pesmu - znala sam da je to pesma pobednika! Ti si stvarno najbolja - i prateci vokali su bili sjajni! Mislim stvarno smo zasluzhili 1 mesto! Hvala ti puno! Rusija je bila uz TEBE!
P.S. Kada sam chula "Molitvu" na russkom - odushevila sam se! Svaka chast!
Ponosna sam na Srbiju i na to shto sam i ja SRPKINJA! Veliki poljubac!

Andreja

pre 16 godina

BRAVO,BRAVO,BRAVO!!!! Marija svaka ti cast,konacno nesto lepo i za nasu zemlju... Pravi si patriota,tako se pretstavlja zemlja SRBIJA!!! Vidimo se u Beogradu,sledece godine! Sve cestitke!!!!

jelena

pre 16 godina

mariji velike cestitke za pobedu ,a pre svega za izvanrednu pesmu.bili smo uz tebe celo vreme.osvetlala si obraz srbiji i srbima

Milica

pre 16 godina

Mnogo je razloga zbog kojih treba da se radujemo Marijinom uspehu. Prvo, pokazala je da se samo samouverenoscu bez obzira na 'dobronamernike' koji su je osporavali u Srbiji, i optimizmom kojim je zracila i prenela na veci deo Evrope, postize uspeh. Ovo je prva pesma koja nije na engleskom jeziku a koja je pobedila, posle duzeg vremena. Ako svaka zemlja predstavlja sebe, mislim da je besmisleno pevati na drugim jezicima. Belorus, Rusi, Grk, pevaju na engleskom... Posle duzeg vremena, pobedio je dobar ukus, dobra melodija, tekst... Mislim da jos nismo svesni koliko nam znaci njena pobeda. Nazvati je najboljim Ambasadorom nase zemlje je malo. Dogodine, Beograd, Srbija, ce biti deset dana centar Evrope. Dva dana direktno, kroz prenose, imacemo priliku da predstavimo nasu zemlju na najbolji nacin. Zato Marija i devojke sto ste je pratile, hvala je mala rec! Jedino ono sto baca senku na moje odusevljenje koje traje jos uvek istim intenzitetom od sinoc je to sto trenutno zivim u Grckoj a sto ne verujem ocima i usima u ono sta vide i cuju na grckim televizijama danas. Prvo, nasi "tradicionalno" dobri prijatelji, su nam dali 4 poena, ustvari oni nam nisu dali nista jer toliko je Srba ovde i mislim da su to samo nasi glasovi. Drugo, danas, kada svi uzivaju u Marijinoj pesmi, oni je na televizijama ismevaju, njen izgled posebno, nazivaju je ruznim pacetom. Cak su se usudili da prokomentarisu da njen glas i nije nesto, da kopira neku njihovu "buzuki" pevaljku, koja zamislite ima iste naocare. Pa sinoc, u prenosu, komentatorka kaze za pratece vokale "ove bi mogle malo i da se nasmeju", na sta je njen kolega ispravlja recima da se pesma zove "Molitva" i da ne ide bas da se smeju... Medjutim, to nije razlog da oni danas a i narednih dana, pa bar oni u mom komsiluku, ne nauce napamet " Molitvu" koju slusaju od jutra iz mog stana i to na cistom srpskom! Jos jednom, Marija i devojke- SVAKA CAST!!!

Miso - MACEDONIA

pre 16 godina

Bravo za Marija, bravo za Srbija. Makedonija navivase za Marija, Makedonija vo klucen moment i dodeli na Srbija 12 poeni. Osven Marija, se drugo bese pod prosek. Ukraina ni odblizu go nemase kvalitetot na evroviziska pesna. Se gledame dogodina vo Belgrad.
pozdrav od Skopje, MACEDONIA

Miki

pre 16 godina

Oduvek sam bio ponosan sto dalazim iz Srbije i nikada se nisam stideo svog porekla. Mogao sam vise puta da napustim Srbiju, a mogu i sada, ali hocu da ostanem i da ovde zivim i radim. Nemojte, ljudi, da nas samo pobede i uspesi cine ponosnim. Oni samo treba da nam budu dodatni izvor energije i radosti. Svako treba da voli svoju zemlju (bila ona Srbija ili ne), a ako nam ne odgovara kvalitet zivota u njoj hajde da svojom akcijom to promenimo. Juce sam bio neizmerno sretan i svim srcem sam navijao za Mariju. Siguran sam da imamo jos mnogo kvalitetnih proizvoda koje mozemo da ponudimo Evropi i svetu uz samo malo vise hrabrosti, vere i angazmana.

Podgorica

pre 16 godina

Ponosni smo na Mariju kao i svi vi koji zivite u Srbiji.
Ne zaboravite da smo vam mi dali prvu 12-ticu :)
Pozdrav iz bratske Crne Gore !!

Borislav

pre 16 godina

Bravo Marija, čestitam našoj prelepoj Mariji, našoj divi, našem deteteu,našem naj.... Dovodiš nam iduće godine u naš lepi Beograd Evropu, na najlepši mogući način. Pomažeš nam da bar na trenutak zaboravimo sivilo svakdnevnice i opterećenja prozaičnosti nametnute ne voljom običnog čoveka. Želim da Bog podari zdravlje, sreću i uspeh tebi i svim mladim ljudima, da se borite i striplivo gradite neko novo vreme. Samo sa vama možemo ići napred. Puno čestitki upućujem tvojoj porodici i svim ljudima koji su dprineli tvom uspehu.

goran

pre 16 godina

Trijumf dobrog glasa,dobrog teksta i dobre muzike nad silikonima i silikonskim pevaljkama!I dobro je rekla , muzika nije za gledanje nego za slusanje!!!Mislim da je kompletna estrada,sa naduvanim sisama,usnama i dupetima, mrzi zbog ovoga trijumfa-svetskog nivoa!Hvala Marija!!!

krule

pre 16 godina

Ponosan sam sto sam SRBIN! Marija peva kao slavuj. Koliko sam se puta sinoc najezio to je nesto neverovatno. Svi SRBI su sinoc bili uz Mariju. Konacno nesto lepo da se desi i nama! Ovo je neverovatan osecaj, a kako je tek njoj! MARIJA HVALA TI PUNO!!!

marko

pre 16 godina

10.05.2007 sam pre polufinala dobio cd sa pasvetom , za marka od marije serifovic i marku od ivane suzane ane ksenije i sanje , zivim u helsinkiju vec 15 godina , sta da kazem nego da placem od srece ,finci su stvarno voleli i vole molitvu ,1000 novinara se podiglo na noge i sa ovacijama pozdravilo nase devojke na press konferenciji posle polufinala ,gledao sam komentare na tv gde finska publika najavljulje da ce da glasaju za srbiju , i dobili smo 12 poena od njih sto govori sve.pre polufinala finci su komentarisali urednika muzickog casopisa billboard , pitali da li ce njihov predstavnik uspeti , a ovaj je rekao iz ljubaznost mozda ce te uci u prvih 10 , kada su ga posle toga pitali sta mislite ko ce da pobedi , on je rekao I THINK THAT THIS YEAR IT WILL BE SERBIA BECAUSE IT IS VERY,VERY STRONG SONG .

miki

pre 16 godina

veliko hvala gogi i ostalim dragim nam prijateljima iz hrvatske i ostalih republika. marija je vasa, koliko i nasa. ukinimo narcizam malih razlika i borimo se za bolje sutra nase dece. gens una sumus.

dijaspora

pre 16 godina

Bravo, bravo i jos jednom bravo! Bozanstven glas, fantastican nastup - jednostavno najbolje sto smo odavno imali. Hvala, Marija!

Goran

pre 16 godina

Čestitam,čestitam, čestitam... i to ne samo na izvođenju i pesmi (to smo znali) već i na ponašanju i inteligentnim odgovorima na press konferencijama. Posebno mi je drago što će ovo biti jasna poruka svim budućim učesnicima Euro songa da se taj festival vraća pesmi. Morate priznati da se polako počeo pretvarati u " Frik show" i zato je posebno važno da nisu pobedili Ukrajinci, jer su, ove godine oni nosioci tog "Frik" imiđa.

Nikola

pre 16 godina

Napokon lepa vest za KRAGUJEVAC i Srbiju!
Bravo MARIJA!!!
"Za Kragujevac! Za Beograd! Za Srbiju!" - rekla je Marija kada je primila nagradu! Tako se voli svoj grad!

marko

pre 16 godina

Bez obzira na misljenje da Evrovizija nema veze sa kvalitetom, ipak je ovo veliki plus za Srbiju. Pa zar mislite da je prosecni zapadnjak mizicki bolje obrazovan nego neki Srbin? Sto se tice zalbi da se Istocna Evropa udruzila, to samo pokazuje zapadnjacko ubedjenje da smo mi sluge a oni gospodari. Ko im je kriv sto su amerikanizacijom izgubili i ono malo originalnosti sto su imali. I ovde u Kanadi je javljeno da je Srbija pobedila.
Pozdrav svima sa zeljom da nam Beograd bude ne samo Evrovizijski nego i evropski centar.

London

pre 16 godina

Hvala Mariji na sinocnoj lepoj veceri koju mi je priustila. Ja sam danas ponosna Srpkinja u Engleskoj koja ne moze da prihvati nas uspeh i njihov neuspeh oni su sa svojom pesmom odletili nisko jako nisko. Hvala Mariji hvala celoj ekipi hvala mami Verici sto je bila uz svoju Evropsku zvezdu.

Milena

pre 16 godina

"Ko razum da gubim jer stvarnosti ne primecujem..." Posebno mi je draga ova pobeda, draga toliko jer je trebalo biti nasa druga pobeda! Secamo se Zeljka sa Lane moje... u to ime, SVAKA CAST MAJSTORE!!!!
Draga jer srpski narod nije verovao a uspeli smo!
Draga jer postoji nada da se okrenemo, promenimo konacno.... da se ponovo pojavljuje nas najveci uspeh u svemu....nasa ljubav prema domovinu i sloga nasa!!!
Mi smo u stanju sve da radimo i sve uspesno da zavirsimo samo ako se hoce... dokaz je doprinela nasa Marija :)
Dokazala da se moze bez vatre, skakanja i razne zafirkancije nego samo sa lepom glasom i verovanjem u sebe i ostale.
Marijoooo, hvala ti za takvu dusevnu i fantasticnu reprezentaciju za taj ponos i ljubav u tvom glasu i ponasanju... kada si sakom udarila ka srcu meni su suze udarile u oci!!!
Najbolja si, hvala ti!!!

Tina

pre 16 godina

Bravo mala, čudna Marija...
Lepo je bilo videti kako svi kliču, tapšu...SRBIJA...Nisam uopšte fan vrste muzike koju izdaje City records, ali Molitva je molitva...I mogu reći da sam oduševljena Marijinom doslednošću i istrajnosti, da bude ono sto jeste. Pesma je lepa i na Ruskom...Pa Vam savetujem da je potrazite na netu... jos jednom BRAVO MARIJA, I AKO IKAD OVO BUDES PROČITALA, MANI SE GLUPIH I PLITKIH EMISIJA, TELEVIZIJA I DOGODOVŠTINA.Budi svoja do kraja, i veća od malograđanštine.

Zahtevam objasnjenje

pre 16 godina

"At times, their routine resembled liturgical dancing. At others, it seemed to be a slow-motion lesbian porn film."
U pitanju je komentar Marijine koreografije koji je skinut sa zvanicnog sajta BBC-a (ne neke palanacke lokalne stanice). Bilo bi lepo da nam ambasador Wordsworth objasni ovakvo pisanje engleskog javnog servisa.

Dragana K

pre 16 godina

BRAVO MARIJA BRAVO !!!!!
IZVELA SI NAS U EVROPU I DOVODIŠ NAM EVROPU !!!!!
Oni koji do sada to nisu shvatili imaće dovoljno vremena, godinu dana.
Ovo je tvoj lični uspeh, Bog ti je dao glas i emocije koje nesebično deliš sa drugima.
Marija sjajna si,

velikan

pre 16 godina

Proud to be Serbian!!!
Od '98. ovo je prva pobednicka pesma pevana na maternjem jeziku, i uz to balada!
Za svaku pohvalu i pocast!
Marija je spasila cast Evrope pobedivsi freekove iz Ukrajine!
Proud to be Serbian!!!

Dr Jackyll

pre 16 godina

Vec nekoliko godina unazad se glasa na ovaj nacin, svako svome- ex yu za ex yu, sssr za sssr, skandinavci za skandinavce... Ali oni koji kazu da je to jedini razlog pobede, nek se sete da je prosle godine pobedila Finska, pre toga Grcka, pre bese Turska, tako nekako... Dakle, jeste glasanje malko "nepravedno", ali nije bas to jedini problem. Jedini problem je sto Nemci, Francuzi ili Spanci nikad ovako ne mogu biti u vrhu, ostali nekako nakupe bodove... Pa ko je gledao sinoc ne moze da se nacudi kako su oni likovi iz Ukrajine, uvijeni u folije sa nekakvom zvezdom na glavi, uz neki 1,2,3 tekst, uspeli da dodju do drugog mesta...

Bosanac

pre 16 godina

Marija svaka cast pjesma je bila najbolja na Eurosongu.U mojoj kuci bilo nas je oko 12 godstiju i domacina i svi smo navijali za tebe,naravno poslije nase predstavnice iz Bosne i Hercegovine.Jos jednom SRETNO i mnogo uspjeha u daljem radu.

Mario

pre 16 godina

Dragi nasi susjedi, od srca Vam cestitamo i mislim da si trebamo pomagati, a natjecati u sportu, kulturi i svemu sto nam donosi boljitak svima..Mariji Serifovic puno,puno pozdrava..

perfectday

pre 16 godina

senzacionalna i znacajna pobeda! Zapadnjaci se bune, narocito Nemci, i svoju antipaticnost prebacuju na "balkansku mafiju", ali - ko gubi ima pravo i da se ljuti. Bravo Marija!
Perfectday

Zoran,Nis

pre 16 godina

Bravo Mariji i celoj ekipi koja je predstavljala nasu zemlju.
Predivan glas,pun emocija,divan tekst ,jos bolja muzika,divni prateci vokali,odlican scenski nastup,tako neprimetan ,a tako upecatljiv.
Marija fenomenalna na konferenciji za stampu.Tako se brane boje jedne drzave.
Sinoc je bilo predivno biti Srbin,pod uslovom da niste prebacivali na drugi program RTS.
Marija hvala ti sto si obradovala naciju,a tebi i svim ljudima koji su ucestvovali u pobedi nase zemlje sve najbolje u karijeri i inace u zivotu.

Manjina

pre 16 godina

Bravo! Svaka cast i cestitke Mariji! Zasluzila je pobedu.
Citajuci ove komentare i analize, ko nam koliko poena dao primecujem nesto interesantno. Dali je moguce da niko nije primetio da smo od nasih severnih suseda, Madjara 12 poena dobili. Samo da se zna.
Pozdrav svima.
Srbijanski Madjar, drzavljanin Svajcarske.

Srecan covek!!!

pre 16 godina

Zeleo bih prvo da, naravno, cestitam MARIJI na strava OTPEVANOJ pesmi...i velikom licnom i uspehu zemlje koju je predstavljala! Imao sam osecaj i isti kao vecina ljudi, da sam konacno osetio PONOS sto sam gradjanin ove zemlje, sto gledam svoju zastavu...i sto su mnogi odusevljeni nama, SVIDJA im se NASA(pre svega Marijina) pesma!
Zatim, izneo bih i svoje divljenje...sto postoje ljudi, poput HRVATA(u ovom slucaju), koji su se javili putem komentara...koji su pre svega ljudi, nemaju zavisti, mrznje..vec PREOVLADAVA RAZUM.i LJUDSKOST! Veliki pozdrav svim dobrim i racionalnim ljudima sirom sveta!
P.S. I ja sam skakao od radosti i navijao za Ivanisevica pre par god na Vimbldonu, a srbin sam!
Jednostavno na nase razlike treba da gledamo kao na interesovanja i da im pristupamo sa radoznaloscu, a slicnosti da gledamo

student iz Ceske

pre 16 godina

Bravo Marija!
Jako lepo osecanje za sve nas!
U Brnu u Ceskojima petnaestak studenata iz Kragujevca.Svi smo glasali!
Veliki pozdrav!!!
Zivela nasa Srbija
!!!

Eurovision Song Contest

pre 16 godina

Super Marija!!
Ja sam gledao Evroviziju i znam da je Marija Serifovic pobedila evroviziju 2007 sa pesmu ''Molitva''
Bas je super ova pesma i glasao sam za nju.
Posle pobede od grupe Riva i drugo mesto Zeljko Joksimovica u 2004, Srbija je sama pobedila Evroviziju u Helsinkiju bas se radujem.
Cu da castim!!!
Gledajte ''Eurovision Song Contest'' u 2008 u BEOGRADU(Srbija).
BRAVO!!!!!

Marina

pre 16 godina

Svaka cast Mariji na pobedi! Postujem je zato sto se predstavila onakva kakva jeste, bez pretvaranja i uklapanja u sablone. Takva iskrenost sa njene strane je bila nagradjena velikom pobedom, a ona je zasluzuje do poslenjeg milimetra. Zivim u Londonu i mnogo mi je bilo lepo kada sam sinoc dobila pozive prijatelja i poznanika (medju kojima je bilo i Hrvata i Bosanca) i cestitke Srbiji.
Ovo je vazan dogadjaj za Srbiju jer nas predstavlja kod toplu i petriotsku zemlju koja ima mnogo cime da se ponosi - za to sam Mariji beskrajno zahvalna!!

marija

pre 16 godina

Sve čestitke na pobjedi.Pjesma je dobra a interpretacija još bolja.Iako se moja država nije ovoga puta uspjela plasirati,prosljedila je vašoj pjesmi najveći broj glasova."Molitva" je to zaslužila.

jedan od 120 miliona

pre 16 godina

Evroviziju je po nekim procenama pratio auditorijum od ni manje ni vise od 120 MILIONA LJUDI!!!
I svi oni znaju da je pobedila SRBIJA! E tako se predstavlja zemlja!!!
Bravo!

regedit

pre 16 godina

Pozdav iz Irske.
Pratio sam povremeno sinoc izbor za najbolju pjesmu starog kontinenta i moram reci da je Marija zasluzeno osvojila provo mjesto. Vecina pjesama su bile na razini srednje zalosno no Marija je vokalnim rasponom i jednostavnoscu, pomela ostale.
Pozdrav svima,

krešimir

pre 16 godina

čestitam mariji.
onak, sve njeno se potpuno razlikovalo od ostatka , i bilo je stvarno posebno.ne slušam tu vrstu mjuze, al eto iz gore navedenog razloga čestitam ravno iz zg.
nemojte curu opanjkavat, dajte joj podršku.

Zvezdana

pre 16 godina

Bila sam beskrajno ponosna sinoć, zahvaljujući Mariji i njenom predivnom izvođenju pobedničke pesme punom strasti i emocija. Bilo je lepo i dostojanstveno i potpuno neuobičajeno. Buket lepih devojaka oko Marije koje su joj bile velika podrška i ona sama kao predstavnik talentovanih ljudi koji imaju svoju ličnost samo su dokaz da prirodnost i talenat ipak pobedjuju.

Prljavo kazaliste

pre 16 godina

Dozvolite drugacije misljenje? Ovo je parada kica, loseg teksta, lose izvedbe i lose muzike. Parada malogradjanstine RTS + Pink. Srbiju da ostavimo po strani.

Darko

pre 16 godina

Kakva god da je situacija u Srbiji, kada ovo desavanje pratite iz inostranstva, najeziti se u najpozitivnijem smislu, najmanje je sto moze da vam se desi. A pogotovo sto sam gledao sa kolegama iz cele evrope, svi su navijali za Srbiju, cak i Ukrajinka. Yo je osecaj koji morate da dozivite da bi shvatili o cemu pricam. Ovo je nesto najlepse, Marija hvala ti, pokazala si da jedna mala, ali konacno zemlja sa svojim imenom SRBIJA, moze da pokaze celoj evropi odakle dolazi najlepsi tekst, muzika, glas.

Marta

pre 16 godina

Cestitam Mariji Serifovic na pobedi.Devojka se sjajno drzala,odlicno je pevala i ostavila je odlican utisak na severnu Evropu.Njen imidz joj je na kraju pomogao i ona je i po njemu prepoznatljiva.
Svet je zeljan autenticnog,a ona je to.
Gledala sam docek ,koji je Mariji priredio RTS i mislim da je vrlo amaterski i neprofesionalan.Tijanic je nesto dronjio,ajde de,al ona junakinja sto je doceka na ulazu u skupstinu neznade da bekne.Zar se nije imalo vremena sve to spremiti,nego vecita improvizacija?

ZG

pre 16 godina

Iskrene čestitke Mariji i Srbiji na pobjedi,pjesma je definitivno bila bez konkurencije,želim vam dobru i uspješnu organizaciju eurosonga i da nam naredne godine vratite ovih 12 bodova haha,pozdrav iz Zagreba

Nebojša

pre 16 godina

Svaka čast Marija! Veliku radost za sve nas je priredila u ovim tužnim vremenima za zemlju! Pored časova pevanja, ova devojka-zmaj može našem ljubljenom Koštunici i Tadiću takođe da održi časove iz lepog ponašanja i predstavljanja zemlje pred svetom! Svaka čast carice!!!

Ivana

pre 16 godina

Bravo Marija! Ulepsala si ovaj kisni maj u Londonu. Ovde nema puno Srba...cuti nasu pesmu, i jos tako lepu, bio je pravi praznik i za moje usi i za moju dusu...plakala sam od srece. Pobedila si jednostavnoscu i kvalitetom i to mi je jos draze. Ponosni smo i na tebe i na Srbiju..bas kao sto je neko u jednom od ovih komentara rekao - i bio u pravu - to vece je stvarno bilo divno biti Srbin.
Svaka cast!

Ana

pre 16 godina

Svaka cast Mariji! Toliko nam je radosti i uzbudjenja priredila ovom pobjedom! Iskreno sva sam se najezila dok sam slusala i gledala super nastup nase ekipe! Potpuno zasluzena pobjeda! Veliki pozdrav iz SRPSKE CRNE GORE!!!