Petak, 23.06.2006.

07:42

Krasić predstavlja Srbiju u OEBS-u

Predsednik Skupštine Predrag Marković formirao stalne delegacije parlamenta pri Parlamentarnoj skupštini SE i OEBS-a.

Izvor: B92

Krasiæ predstavlja Srbiju u OEBS-u IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Milan M-Neu ulm

pre 17 godina

Nevjerovatno ali istina!
Poslanik koji propoveda fasizam Zoran Krasic predstavlja Srbiju u Strasburgu na skupu parlamentaraca.Srbijo majko zar si to dozvolila, mjesto da doticni bude kaznjen dobija nagradu a stim i legitimitet da ima bonus da i dalje vredja poslanike. Stranku kojoj gospodin Krasic treba pod hitno izbrisati iz registra politicki stranaka, da se ne bi dalje razmnozavali novi Krasici i njima slicni, a Kostunica kao sef vlade ne preduzima nista.

Vlade

pre 17 godina

Nista gori nije Krasic od, recimo, Samija , Mihailova, Vladete Jankovica pa i samog Kostunice. Za radikale se ,bar, uvek znalo ko su i sta su i zato mislim da njih i socijaliste ne treba kriviti ni za sta. Za propast petooktobarskih ideja kriv je jedino VOJISLAV KOSTUNICA. Ne bi mogli nikakvi Krasici, Mircici, Vucelici,pa ni Legije da rade to sto su uradili i jos uvek rade da nisu imali podrsku od coveka, koji je trebalo da bude simbol promena.

mama ludaca

pre 17 godina

Cega se pametan stidi,time se budala razmece.
Elem,priprosti, ograniceni i nevaspitani vadikali izabrali najbolje sto su mogli da ovu zemlju urnisu do kraja.Sto nije zavrsio njihov haski robijas,trude se,jadni,da oni dovrse.
Neko ko voli svoj narod,uradio bi bar nekad i nesto dobro u korist roda,a ne samo za svoj dzep.
U celoj prici me cude koalicioni partneri na vlasti koji ni za sta nisu vlasni.
Potpuno je prica za malu decu da ne mogu ili ne smeju nesto da urade jer nije po zakonu.
Kad bi izbrojali sve svoje podvige videli bi da ih je vise nezakonitih.

deka i baka

pre 17 godina

A sta bi sa onim skupljanjem glasova da bi se zabranili radikali?
1. Nisu skupili dovoljan broj glasova
ili
2. Dogovorili se sa radikalima da sve pojede maca

Goran

pre 17 godina

Krasic je samo zamahnuo svojim 'govorom' i iz zbuna koji se zove Srbija isterao stotine drugih Krasica, samo iz drugih partija, koji ne koriste nista bolji recnik od njega. Niko se ne trudi da sto vernije opise njegove reci, vec se trude ko ce vise da ga 'nakiti'.
Problem kod nas je to sto ne koristimo demokratske i kulturne metode u politici vec se samo svrstavamo na jednu i drugu stranu, pa neki misle da ako su na nekoj demokratskoj strani da mogu da rade i govore isto kao i Krasic, jer se navodno bore protiv takvih.
Sa svima takvima nam nikad nece biti bolje.
Stvar treba predati sudu i ne dizati vise prasinu i Krasica u zizu javnosti, gde on sada uziva smejuci se svojim besplatnim promoterima.

ruzica

pre 17 godina

Ako niste znali dragi moji OEBS je ORGANIZACIJA EVROPSKIH ZEMALJA ZA BEZBEDNOST I SARADNJU!!! Aman zaman kako uopshte neko od radikala mozhe da bude clan u takvoj organizacji??? Pa njima ni Evropa ni Saradnja kao pojmovi ne znache nishta sem poshtapalice za predizbornu kampanju!! Pa gde vam je moral, gde mozak, gde obraz kad Srbiji i gradjanima Srbije koji su vas izabrali udarate takav shamar?? Vlast je slatka gospodine Markovicu zar ne?? Kako se usudjujete da stavite potpis na takav papir u kome je g.Krasic jedan od clanova???!! Ko vas je ovlastio?? Ako se pozovete na to da taj SRS ima 40% birachkog tela (sto je josh uvek neprovereno nagadjanje, a i birachko telo nije bash bogzna koliko postotak od gradjanstva u Srbiji)onda treba da znate i da taj SRS u svom politichkom programu ima sasvim drugacije predstave o granicama u toj istoj Evropi, a saradnja im se svodi na proveru ko nosi kakvo prezime, i ko je 'nepvijatelj svbije i stvani placenik'' ...kako ste samo nisko pali svi zajedno u toj vladi...bruka, bruka do neba!!!

Tumac

pre 17 godina

Za neupucene, za sastav ovakvih delegacija ovlasceni su poslanicki klubovi, odnosno parlamentarne stranke. Na skupstinskim zasedanjima samo se odredjuju "kvote" za svaku grupu proporcionalno broju poslanickih mandata. Prema tome niti G17+ ima pravo da se mesa u izbor clanova delegacije iz SRS, niti SRS ima pravo da bira clanove delegacije iz G17+.

Ljiljana

pre 17 godina

U zemlji Srbiji sve je moguće. Postadosmo prava zemlja Oza, samo nisam sigurna ko nam je Alisa. A narod i dalje spava, spava, spava ...

nebojsa

pre 17 godina

Ne shvatam problem. Parlamentarna delagacija Srbije u skupstini OEBSa predstavlja Srbiju. Ko bolje od Krasica predstavlja ono sto je vecina u Srbiji? Mozda jedino Vojsilav Kostunica ali on nije poslanik, on je predsednik vlade.

Slobodni Sloba

pre 17 godina

Da li je i ovome potreban neki komentar.
Imamo sada sefa diplomatije i pretstavnika u OEBS-u - cetnike. Bravo.
To sto su ti ljudi pokazali i dokazali da su svim srcem za bolju Srbiju jeste tacno, ali cinjenica da su "demokratski izabrani" za bas te - isturene funkcije je potpuno izvesno porazna za medjunarodne integracije Srbije.
Jos jednom cestitam svim gradjanima Srbije na tek stecenoj drzavnosti i samo zelim da podsetim da smo sa partizanima (na vlasti) ipak imali neki ugled u svetu i bilo je casno pretstaviti se i kao Srbin, a ova ekipa ce svojim budalastinama sigurno povesti Srbiju ka totalnoj samostalnosti, a sve gradjane Srbije primorati da vecno skrivaju i stide se te tuzne cinjenice.

Sramota je i ovo

pre 17 godina

Sve, sve, ali resimo ovo u nasoj kuci. Opet se "prljav ves" iznosi napolje, pa u nemogucnosi da se resi problem u Srbiji tuzaka se OEBS-u. To nije drzavna politika, to je svadja "piljarica" i igra tuzibabe.

Razuman

pre 17 godina

Jos jednom se pokazalo da je jedino DS iskren u onome sto govori o radikalima. Gospodja iz G-17Plus se naravno nece povuci iz nase delegacije. Cemu onda lazno zalaganje za zabranu SRS, ako cak i onda kada nesto konkretno moze da se ucini G-17 Plus to ne radi?

Vlada, NL

pre 17 godina

Da je Evropa svojevremeno podrzala Djindjica ili Zivkovica kada je trebalo, umesto sto ga je bukvalno zrtvovala (jer to jeste uradila), Krasic bi sedeo u kosulji na vertikalne strafte sa velikim brojem na srcu (kao Hromi Daba) ili barem u kosulji kojoj se rukavi zakopcavaju na ledjima. A sto vazi za Evropu to vazi i za sve iz G17 (sve, od Labusa, preko Dinkica, pa zao mi je, ali i Ivane Dulic Markovic). Da oni nisu za stali uz DSS 2003-e prica bi bila drugacija. Ovako, Evropa pere ruke (tj. prodaje moral), a G17 samo bere plodove svojeg ranijeg opredeljenja iz 2003-e. Nazalost, ni DS vise nije ona DS iz perioda 1992-2003. Tako da je sasvim za ocekivati ovako nesto, to je bio "joined effort" svih sadasnjih (danasnjih) aktuelnih politicara - SRS se sprda sa zemljom gde su vlasti takve kakve su, DSS kupuje vreme (kao svojevremeno Milosevic) i tu obraza vise nema, G17 strada zbog svojih politikantskih odluka pa ce zavrsiti bas kao svojevremeno napr. GSS, a DS strada zbog svog elitizma pa ce se vratiti u one iste okvire kao u vreme Micunovica (uski krug Beogradskih tzv. intelektualaca i tzv. disidenata - obaska sto ti disidenti sami sebe nazivaju disidentima, kakve li skromnosti i samo-realnosti). Zato, kada se sve sabere bolje nemoze da bude - Krasic je sasvim realan predstavnik SVIH (nazalost)! Kroz Krasica prica cika Dobrica sa tata Ljubom, kroz Krasica prica Rade sa Acom, kroz Krasica prica Jelasic sa "Pasicem"... nema tu nikakvog izuzeca, svi su oni ista ...

Dusan

pre 17 godina

Malo podsecanje na sedamdesete. Tada su se ambasadorska mesta delila medju republikama po kljucu. Jedna od republika je predlozila tipa koji ni po mentalnim ni po moralnim kriterijumima nije mogao otici na vazno ambasadorsko mesto. Kada im je to zamereno iz MIP-a, oni su samo odvratili: to je nase mesto, ako posaljemo konja, konj ce biti ambasador. To i nije bilo tako lose resenje u poredjenju sa ovim...

Aleksandar

pre 17 godina

Pa se posle cudimo sto nas svet ne shvata ozbiljno i sto gubimo kredibilitet i teritorije. Sta treba da mislim o svojoj zemlji kada takav lik kao sto je Slobin ministar i Seseljev ljubimac i sa takvim stavovima sa kojim bi u svakoj zemlji dobio pizamu na strafte.
Stalno apstiniramo na izborima, a hocemo da se nesto uradi.

Mladenovic

pre 17 godina

Samo naivan moze da misli da je imenovanje Krasica slucajno. Radikali zele da pokazu da oni stoje iza reci poslanika Krasica, sto ce naravno isprovocirati jedinu opozicionu stranku kod nas Demokratsku stranku da povuce svog predstavnika. Ali sta ce konacno isprovocirati ljubitelja vlasti Mladjana Dinkica da napusti Vladu, nije jos naucno utvrdjeno.

Pera

pre 17 godina

Divne signale šaljemo Evropi. Divne ljude delegiramo u Evropske forume. Ljude širokih vidika i ugladjenog ponasanja . Krasić je sigurno jedan od takvih.
Mada ima nekih naznaka da je sklon vredjanju po nacionalnoj osnovi, i da se za njime vuku neki jos neki repovi .Nadajmo se da to nije tačno.

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Puna nam je glava radikala.
Pune je oni koje smo birali da nam urede život, podignu standard, da nas približe građanima evrope koji žive od svoga rada i cenjeni su tamo gde privređuju. Za razliku od toga mi smo kao radnici diskriminisani.
Oni u parlamentu kao predstavnici naroda govore za sebe da rade nenormalno mnogo i da su zaslužili svoje plate. Građani srbije nisu zaslužili ništa osim njih, takvih kakvi su.Nadam se već sada da će nam biti samo gorka uspomena. Sada im je bitan Krasić. A što se preduzeća uzimaju na šest godina i tako plaćaju sa grbače onih kojima su odredili minimalnu satnicu 46,oo din, a i ona se ne poštuje, to nikom ništa. Na to su slepi danas a juče su se kleli u radništvo. Što Kole kupuje "Labudnjaču" iz Bača za 2,5 miliona Eur-a a ona ima 5000 hektara izvrsne zemlje, nikom ništa. Kažu, mogao je svako da kupi ko je hteo.Za 500 Eur-a hektar. Dajte da čujem da je još neko kupio osim njih.
I tako Milošević, Šešelj, Krasić, sutra možda opet Dačić kada prestane da bude poslušan, a mi gde smo. To ih ne interesuje. Oni vode visoke politike od kojih samo oni žive. Zanemite jednom .Od vašeg rada svima presede, a nismo to očekivali. Bili ste nam nada.
Deset godina ste nas Vodili protiv Miloševića zar mislite da nas deset godina sada silujete radikalima a vi ste na vlasti.
Todorović radivoj, Šabac

Петар

pre 17 godina

Очигледно је да ДСС и СРС примењују према ЕУ и САД исту тактику коју је примењивало и црногорско руководство у периоду непосредно пред референдум о независности. Сврха тактике је да се у циљаном јавном мњењу "друге стране" и њиховим владама (у првом случају ЕУ и САД, у другом случају - Србији) потпуно "згади" даља сарадња. Наравно, и даље консеквенце су потпуно идентичне: формирати свој мали "феуд" где ће се неприкосновено господарити над осиромашеним и обесправљеним становништвом. Искрено се надам да ће "партнери" из ЕУ и САД прочитати ову тактику и предупредити њен успех свим средствима.

Sremac iz Bačke

pre 17 godina

Zoran Krasič će biti najautentičniji predstavnik onog što se zove parlament republike srbije i onog što se zove srpski narod. U kreiranju uzroka posledice koja se zove Zoran Krasić u dobroj meri učestvuje i DS nakon poslednjih stranačkih izbora tako da im je pametnije da ćute!!!

Aleksandar, BGD

pre 17 godina

Alo, srpske vladajuce patriote, pa zar vam nije poznato cak ni protiv koga smo se borili one jadne 2000-te godine?
Pa ko vama daje za pravo i kakav je to zakon koji moze da protivreci zelji veceg dela stanovnistva ove zemlje da nam se ne ponove 90-te.
Otkud vam ideja i jos se pravite blesavi da je sasvim normalno imati jednog, u najmanju ruku beskrajno jadnog nacionalistu sa kraja proslog veka da bude u OEBS-u ispred mene i moje porodice!
Pa vladajuci, ni vi niste dorasli da predstavljate osnovne interese i parava mog deteta, a kamoli cele drzave!
Ova Srbija je sve jadnija i nepodnosljivija i vec je vise od decenije nikako ne dozivljavam kao svoju, a stalno se nadam...

Dragan

pre 17 godina

Ja za to krivim samo Evropu. Vrlo dobro su znali ko su i sta su radikali a dozvolili su da takvi sede zajedno sa njima. Dozvolivsi da predstavnici SRS budu u OEBS i drugim Evropskim institucijama EU je pljunula u lice stotinama hiljada pro-Evropski nastrojenih gradjana Srbije koji se vec 15 godina bore protiv zla koje crveno-crna koalicija cini. Predstavnici SRS bez problema putuju u EU a neko ko ni mrava nije zgazio i protivio se ratovima samo sa teskom mukom moze da dobije vizu. Uzasna sramota za Evropu i jedno veliko licemerje.

Photoshop

pre 17 godina

Dakle "eksperti" i "demokrate" su skroz poblesavili. Traze zabranu cele stranke (prvi javno, drugi onako, iz prikrajka), ali nemaju nista protiv da stranka ima predstavnika u OEBS-u, samo ne moze Krasic?! Pa, ako je vec problem bas/samo u Krasicu, a predistrazni postupak je poceo, dajte pokazite da ste zaista za pravnu drzavu, kada/ako ga (Krasica) sud proglasi krivim onda mozete trazite da mu se nesto zabrani, oduzme neko pravo, do tada moze da se kandiduje i za generalnog sekretara UN. Ili cemo da imamo tu demokratiju i pravnu drzavu, ili da se vratimo Brozu?! Jer, cini mi se da se u Srbiji sve nekako brzo izvrne u svoju suprotnost, konkretno, govor mrznje postaje nekima izgovor da ga i sami upraznjavaju, ili cim im se neko ne svidi oni odmah prilepe govor mrznje, pa udri.

Photoshop

pre 17 godina

Dakle "eksperti" i "demokrate" su skroz poblesavili. Traze zabranu cele stranke (prvi javno, drugi onako, iz prikrajka), ali nemaju nista protiv da stranka ima predstavnika u OEBS-u, samo ne moze Krasic?! Pa, ako je vec problem bas/samo u Krasicu, a predistrazni postupak je poceo, dajte pokazite da ste zaista za pravnu drzavu, kada/ako ga (Krasica) sud proglasi krivim onda mozete trazite da mu se nesto zabrani, oduzme neko pravo, do tada moze da se kandiduje i za generalnog sekretara UN. Ili cemo da imamo tu demokratiju i pravnu drzavu, ili da se vratimo Brozu?! Jer, cini mi se da se u Srbiji sve nekako brzo izvrne u svoju suprotnost, konkretno, govor mrznje postaje nekima izgovor da ga i sami upraznjavaju, ili cim im se neko ne svidi oni odmah prilepe govor mrznje, pa udri.

Aleksandar, BGD

pre 17 godina

Alo, srpske vladajuce patriote, pa zar vam nije poznato cak ni protiv koga smo se borili one jadne 2000-te godine?
Pa ko vama daje za pravo i kakav je to zakon koji moze da protivreci zelji veceg dela stanovnistva ove zemlje da nam se ne ponove 90-te.
Otkud vam ideja i jos se pravite blesavi da je sasvim normalno imati jednog, u najmanju ruku beskrajno jadnog nacionalistu sa kraja proslog veka da bude u OEBS-u ispred mene i moje porodice!
Pa vladajuci, ni vi niste dorasli da predstavljate osnovne interese i parava mog deteta, a kamoli cele drzave!
Ova Srbija je sve jadnija i nepodnosljivija i vec je vise od decenije nikako ne dozivljavam kao svoju, a stalno se nadam...

Петар

pre 17 godina

Очигледно је да ДСС и СРС примењују према ЕУ и САД исту тактику коју је примењивало и црногорско руководство у периоду непосредно пред референдум о независности. Сврха тактике је да се у циљаном јавном мњењу "друге стране" и њиховим владама (у првом случају ЕУ и САД, у другом случају - Србији) потпуно "згади" даља сарадња. Наравно, и даље консеквенце су потпуно идентичне: формирати свој мали "феуд" где ће се неприкосновено господарити над осиромашеним и обесправљеним становништвом. Искрено се надам да ће "партнери" из ЕУ и САД прочитати ову тактику и предупредити њен успех свим средствима.

Dragan

pre 17 godina

Ja za to krivim samo Evropu. Vrlo dobro su znali ko su i sta su radikali a dozvolili su da takvi sede zajedno sa njima. Dozvolivsi da predstavnici SRS budu u OEBS i drugim Evropskim institucijama EU je pljunula u lice stotinama hiljada pro-Evropski nastrojenih gradjana Srbije koji se vec 15 godina bore protiv zla koje crveno-crna koalicija cini. Predstavnici SRS bez problema putuju u EU a neko ko ni mrava nije zgazio i protivio se ratovima samo sa teskom mukom moze da dobije vizu. Uzasna sramota za Evropu i jedno veliko licemerje.

Sremac iz Bačke

pre 17 godina

Zoran Krasič će biti najautentičniji predstavnik onog što se zove parlament republike srbije i onog što se zove srpski narod. U kreiranju uzroka posledice koja se zove Zoran Krasić u dobroj meri učestvuje i DS nakon poslednjih stranačkih izbora tako da im je pametnije da ćute!!!

Vlada, NL

pre 17 godina

Da je Evropa svojevremeno podrzala Djindjica ili Zivkovica kada je trebalo, umesto sto ga je bukvalno zrtvovala (jer to jeste uradila), Krasic bi sedeo u kosulji na vertikalne strafte sa velikim brojem na srcu (kao Hromi Daba) ili barem u kosulji kojoj se rukavi zakopcavaju na ledjima. A sto vazi za Evropu to vazi i za sve iz G17 (sve, od Labusa, preko Dinkica, pa zao mi je, ali i Ivane Dulic Markovic). Da oni nisu za stali uz DSS 2003-e prica bi bila drugacija. Ovako, Evropa pere ruke (tj. prodaje moral), a G17 samo bere plodove svojeg ranijeg opredeljenja iz 2003-e. Nazalost, ni DS vise nije ona DS iz perioda 1992-2003. Tako da je sasvim za ocekivati ovako nesto, to je bio "joined effort" svih sadasnjih (danasnjih) aktuelnih politicara - SRS se sprda sa zemljom gde su vlasti takve kakve su, DSS kupuje vreme (kao svojevremeno Milosevic) i tu obraza vise nema, G17 strada zbog svojih politikantskih odluka pa ce zavrsiti bas kao svojevremeno napr. GSS, a DS strada zbog svog elitizma pa ce se vratiti u one iste okvire kao u vreme Micunovica (uski krug Beogradskih tzv. intelektualaca i tzv. disidenata - obaska sto ti disidenti sami sebe nazivaju disidentima, kakve li skromnosti i samo-realnosti). Zato, kada se sve sabere bolje nemoze da bude - Krasic je sasvim realan predstavnik SVIH (nazalost)! Kroz Krasica prica cika Dobrica sa tata Ljubom, kroz Krasica prica Rade sa Acom, kroz Krasica prica Jelasic sa "Pasicem"... nema tu nikakvog izuzeca, svi su oni ista ...

Mladenovic

pre 17 godina

Samo naivan moze da misli da je imenovanje Krasica slucajno. Radikali zele da pokazu da oni stoje iza reci poslanika Krasica, sto ce naravno isprovocirati jedinu opozicionu stranku kod nas Demokratsku stranku da povuce svog predstavnika. Ali sta ce konacno isprovocirati ljubitelja vlasti Mladjana Dinkica da napusti Vladu, nije jos naucno utvrdjeno.

Aleksandar

pre 17 godina

Pa se posle cudimo sto nas svet ne shvata ozbiljno i sto gubimo kredibilitet i teritorije. Sta treba da mislim o svojoj zemlji kada takav lik kao sto je Slobin ministar i Seseljev ljubimac i sa takvim stavovima sa kojim bi u svakoj zemlji dobio pizamu na strafte.
Stalno apstiniramo na izborima, a hocemo da se nesto uradi.

Dusan

pre 17 godina

Malo podsecanje na sedamdesete. Tada su se ambasadorska mesta delila medju republikama po kljucu. Jedna od republika je predlozila tipa koji ni po mentalnim ni po moralnim kriterijumima nije mogao otici na vazno ambasadorsko mesto. Kada im je to zamereno iz MIP-a, oni su samo odvratili: to je nase mesto, ako posaljemo konja, konj ce biti ambasador. To i nije bilo tako lose resenje u poredjenju sa ovim...

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Puna nam je glava radikala.
Pune je oni koje smo birali da nam urede život, podignu standard, da nas približe građanima evrope koji žive od svoga rada i cenjeni su tamo gde privređuju. Za razliku od toga mi smo kao radnici diskriminisani.
Oni u parlamentu kao predstavnici naroda govore za sebe da rade nenormalno mnogo i da su zaslužili svoje plate. Građani srbije nisu zaslužili ništa osim njih, takvih kakvi su.Nadam se već sada da će nam biti samo gorka uspomena. Sada im je bitan Krasić. A što se preduzeća uzimaju na šest godina i tako plaćaju sa grbače onih kojima su odredili minimalnu satnicu 46,oo din, a i ona se ne poštuje, to nikom ništa. Na to su slepi danas a juče su se kleli u radništvo. Što Kole kupuje "Labudnjaču" iz Bača za 2,5 miliona Eur-a a ona ima 5000 hektara izvrsne zemlje, nikom ništa. Kažu, mogao je svako da kupi ko je hteo.Za 500 Eur-a hektar. Dajte da čujem da je još neko kupio osim njih.
I tako Milošević, Šešelj, Krasić, sutra možda opet Dačić kada prestane da bude poslušan, a mi gde smo. To ih ne interesuje. Oni vode visoke politike od kojih samo oni žive. Zanemite jednom .Od vašeg rada svima presede, a nismo to očekivali. Bili ste nam nada.
Deset godina ste nas Vodili protiv Miloševića zar mislite da nas deset godina sada silujete radikalima a vi ste na vlasti.
Todorović radivoj, Šabac

Pera

pre 17 godina

Divne signale šaljemo Evropi. Divne ljude delegiramo u Evropske forume. Ljude širokih vidika i ugladjenog ponasanja . Krasić je sigurno jedan od takvih.
Mada ima nekih naznaka da je sklon vredjanju po nacionalnoj osnovi, i da se za njime vuku neki jos neki repovi .Nadajmo se da to nije tačno.

Razuman

pre 17 godina

Jos jednom se pokazalo da je jedino DS iskren u onome sto govori o radikalima. Gospodja iz G-17Plus se naravno nece povuci iz nase delegacije. Cemu onda lazno zalaganje za zabranu SRS, ako cak i onda kada nesto konkretno moze da se ucini G-17 Plus to ne radi?

Sramota je i ovo

pre 17 godina

Sve, sve, ali resimo ovo u nasoj kuci. Opet se "prljav ves" iznosi napolje, pa u nemogucnosi da se resi problem u Srbiji tuzaka se OEBS-u. To nije drzavna politika, to je svadja "piljarica" i igra tuzibabe.

Slobodni Sloba

pre 17 godina

Da li je i ovome potreban neki komentar.
Imamo sada sefa diplomatije i pretstavnika u OEBS-u - cetnike. Bravo.
To sto su ti ljudi pokazali i dokazali da su svim srcem za bolju Srbiju jeste tacno, ali cinjenica da su "demokratski izabrani" za bas te - isturene funkcije je potpuno izvesno porazna za medjunarodne integracije Srbije.
Jos jednom cestitam svim gradjanima Srbije na tek stecenoj drzavnosti i samo zelim da podsetim da smo sa partizanima (na vlasti) ipak imali neki ugled u svetu i bilo je casno pretstaviti se i kao Srbin, a ova ekipa ce svojim budalastinama sigurno povesti Srbiju ka totalnoj samostalnosti, a sve gradjane Srbije primorati da vecno skrivaju i stide se te tuzne cinjenice.

Ljiljana

pre 17 godina

U zemlji Srbiji sve je moguće. Postadosmo prava zemlja Oza, samo nisam sigurna ko nam je Alisa. A narod i dalje spava, spava, spava ...

nebojsa

pre 17 godina

Ne shvatam problem. Parlamentarna delagacija Srbije u skupstini OEBSa predstavlja Srbiju. Ko bolje od Krasica predstavlja ono sto je vecina u Srbiji? Mozda jedino Vojsilav Kostunica ali on nije poslanik, on je predsednik vlade.

Tumac

pre 17 godina

Za neupucene, za sastav ovakvih delegacija ovlasceni su poslanicki klubovi, odnosno parlamentarne stranke. Na skupstinskim zasedanjima samo se odredjuju "kvote" za svaku grupu proporcionalno broju poslanickih mandata. Prema tome niti G17+ ima pravo da se mesa u izbor clanova delegacije iz SRS, niti SRS ima pravo da bira clanove delegacije iz G17+.

ruzica

pre 17 godina

Ako niste znali dragi moji OEBS je ORGANIZACIJA EVROPSKIH ZEMALJA ZA BEZBEDNOST I SARADNJU!!! Aman zaman kako uopshte neko od radikala mozhe da bude clan u takvoj organizacji??? Pa njima ni Evropa ni Saradnja kao pojmovi ne znache nishta sem poshtapalice za predizbornu kampanju!! Pa gde vam je moral, gde mozak, gde obraz kad Srbiji i gradjanima Srbije koji su vas izabrali udarate takav shamar?? Vlast je slatka gospodine Markovicu zar ne?? Kako se usudjujete da stavite potpis na takav papir u kome je g.Krasic jedan od clanova???!! Ko vas je ovlastio?? Ako se pozovete na to da taj SRS ima 40% birachkog tela (sto je josh uvek neprovereno nagadjanje, a i birachko telo nije bash bogzna koliko postotak od gradjanstva u Srbiji)onda treba da znate i da taj SRS u svom politichkom programu ima sasvim drugacije predstave o granicama u toj istoj Evropi, a saradnja im se svodi na proveru ko nosi kakvo prezime, i ko je 'nepvijatelj svbije i stvani placenik'' ...kako ste samo nisko pali svi zajedno u toj vladi...bruka, bruka do neba!!!

Goran

pre 17 godina

Krasic je samo zamahnuo svojim 'govorom' i iz zbuna koji se zove Srbija isterao stotine drugih Krasica, samo iz drugih partija, koji ne koriste nista bolji recnik od njega. Niko se ne trudi da sto vernije opise njegove reci, vec se trude ko ce vise da ga 'nakiti'.
Problem kod nas je to sto ne koristimo demokratske i kulturne metode u politici vec se samo svrstavamo na jednu i drugu stranu, pa neki misle da ako su na nekoj demokratskoj strani da mogu da rade i govore isto kao i Krasic, jer se navodno bore protiv takvih.
Sa svima takvima nam nikad nece biti bolje.
Stvar treba predati sudu i ne dizati vise prasinu i Krasica u zizu javnosti, gde on sada uziva smejuci se svojim besplatnim promoterima.

deka i baka

pre 17 godina

A sta bi sa onim skupljanjem glasova da bi se zabranili radikali?
1. Nisu skupili dovoljan broj glasova
ili
2. Dogovorili se sa radikalima da sve pojede maca

mama ludaca

pre 17 godina

Cega se pametan stidi,time se budala razmece.
Elem,priprosti, ograniceni i nevaspitani vadikali izabrali najbolje sto su mogli da ovu zemlju urnisu do kraja.Sto nije zavrsio njihov haski robijas,trude se,jadni,da oni dovrse.
Neko ko voli svoj narod,uradio bi bar nekad i nesto dobro u korist roda,a ne samo za svoj dzep.
U celoj prici me cude koalicioni partneri na vlasti koji ni za sta nisu vlasni.
Potpuno je prica za malu decu da ne mogu ili ne smeju nesto da urade jer nije po zakonu.
Kad bi izbrojali sve svoje podvige videli bi da ih je vise nezakonitih.

Vlade

pre 17 godina

Nista gori nije Krasic od, recimo, Samija , Mihailova, Vladete Jankovica pa i samog Kostunice. Za radikale se ,bar, uvek znalo ko su i sta su i zato mislim da njih i socijaliste ne treba kriviti ni za sta. Za propast petooktobarskih ideja kriv je jedino VOJISLAV KOSTUNICA. Ne bi mogli nikakvi Krasici, Mircici, Vucelici,pa ni Legije da rade to sto su uradili i jos uvek rade da nisu imali podrsku od coveka, koji je trebalo da bude simbol promena.

Milan M-Neu ulm

pre 17 godina

Nevjerovatno ali istina!
Poslanik koji propoveda fasizam Zoran Krasic predstavlja Srbiju u Strasburgu na skupu parlamentaraca.Srbijo majko zar si to dozvolila, mjesto da doticni bude kaznjen dobija nagradu a stim i legitimitet da ima bonus da i dalje vredja poslanike. Stranku kojoj gospodin Krasic treba pod hitno izbrisati iz registra politicki stranaka, da se ne bi dalje razmnozavali novi Krasici i njima slicni, a Kostunica kao sef vlade ne preduzima nista.

Photoshop

pre 17 godina

Dakle "eksperti" i "demokrate" su skroz poblesavili. Traze zabranu cele stranke (prvi javno, drugi onako, iz prikrajka), ali nemaju nista protiv da stranka ima predstavnika u OEBS-u, samo ne moze Krasic?! Pa, ako je vec problem bas/samo u Krasicu, a predistrazni postupak je poceo, dajte pokazite da ste zaista za pravnu drzavu, kada/ako ga (Krasica) sud proglasi krivim onda mozete trazite da mu se nesto zabrani, oduzme neko pravo, do tada moze da se kandiduje i za generalnog sekretara UN. Ili cemo da imamo tu demokratiju i pravnu drzavu, ili da se vratimo Brozu?! Jer, cini mi se da se u Srbiji sve nekako brzo izvrne u svoju suprotnost, konkretno, govor mrznje postaje nekima izgovor da ga i sami upraznjavaju, ili cim im se neko ne svidi oni odmah prilepe govor mrznje, pa udri.

Aleksandar, BGD

pre 17 godina

Alo, srpske vladajuce patriote, pa zar vam nije poznato cak ni protiv koga smo se borili one jadne 2000-te godine?
Pa ko vama daje za pravo i kakav je to zakon koji moze da protivreci zelji veceg dela stanovnistva ove zemlje da nam se ne ponove 90-te.
Otkud vam ideja i jos se pravite blesavi da je sasvim normalno imati jednog, u najmanju ruku beskrajno jadnog nacionalistu sa kraja proslog veka da bude u OEBS-u ispred mene i moje porodice!
Pa vladajuci, ni vi niste dorasli da predstavljate osnovne interese i parava mog deteta, a kamoli cele drzave!
Ova Srbija je sve jadnija i nepodnosljivija i vec je vise od decenije nikako ne dozivljavam kao svoju, a stalno se nadam...

Петар

pre 17 godina

Очигледно је да ДСС и СРС примењују према ЕУ и САД исту тактику коју је примењивало и црногорско руководство у периоду непосредно пред референдум о независности. Сврха тактике је да се у циљаном јавном мњењу "друге стране" и њиховим владама (у првом случају ЕУ и САД, у другом случају - Србији) потпуно "згади" даља сарадња. Наравно, и даље консеквенце су потпуно идентичне: формирати свој мали "феуд" где ће се неприкосновено господарити над осиромашеним и обесправљеним становништвом. Искрено се надам да ће "партнери" из ЕУ и САД прочитати ову тактику и предупредити њен успех свим средствима.

Dragan

pre 17 godina

Ja za to krivim samo Evropu. Vrlo dobro su znali ko su i sta su radikali a dozvolili su da takvi sede zajedno sa njima. Dozvolivsi da predstavnici SRS budu u OEBS i drugim Evropskim institucijama EU je pljunula u lice stotinama hiljada pro-Evropski nastrojenih gradjana Srbije koji se vec 15 godina bore protiv zla koje crveno-crna koalicija cini. Predstavnici SRS bez problema putuju u EU a neko ko ni mrava nije zgazio i protivio se ratovima samo sa teskom mukom moze da dobije vizu. Uzasna sramota za Evropu i jedno veliko licemerje.

Sremac iz Bačke

pre 17 godina

Zoran Krasič će biti najautentičniji predstavnik onog što se zove parlament republike srbije i onog što se zove srpski narod. U kreiranju uzroka posledice koja se zove Zoran Krasić u dobroj meri učestvuje i DS nakon poslednjih stranačkih izbora tako da im je pametnije da ćute!!!

Vlada, NL

pre 17 godina

Da je Evropa svojevremeno podrzala Djindjica ili Zivkovica kada je trebalo, umesto sto ga je bukvalno zrtvovala (jer to jeste uradila), Krasic bi sedeo u kosulji na vertikalne strafte sa velikim brojem na srcu (kao Hromi Daba) ili barem u kosulji kojoj se rukavi zakopcavaju na ledjima. A sto vazi za Evropu to vazi i za sve iz G17 (sve, od Labusa, preko Dinkica, pa zao mi je, ali i Ivane Dulic Markovic). Da oni nisu za stali uz DSS 2003-e prica bi bila drugacija. Ovako, Evropa pere ruke (tj. prodaje moral), a G17 samo bere plodove svojeg ranijeg opredeljenja iz 2003-e. Nazalost, ni DS vise nije ona DS iz perioda 1992-2003. Tako da je sasvim za ocekivati ovako nesto, to je bio "joined effort" svih sadasnjih (danasnjih) aktuelnih politicara - SRS se sprda sa zemljom gde su vlasti takve kakve su, DSS kupuje vreme (kao svojevremeno Milosevic) i tu obraza vise nema, G17 strada zbog svojih politikantskih odluka pa ce zavrsiti bas kao svojevremeno napr. GSS, a DS strada zbog svog elitizma pa ce se vratiti u one iste okvire kao u vreme Micunovica (uski krug Beogradskih tzv. intelektualaca i tzv. disidenata - obaska sto ti disidenti sami sebe nazivaju disidentima, kakve li skromnosti i samo-realnosti). Zato, kada se sve sabere bolje nemoze da bude - Krasic je sasvim realan predstavnik SVIH (nazalost)! Kroz Krasica prica cika Dobrica sa tata Ljubom, kroz Krasica prica Rade sa Acom, kroz Krasica prica Jelasic sa "Pasicem"... nema tu nikakvog izuzeca, svi su oni ista ...

Mladenovic

pre 17 godina

Samo naivan moze da misli da je imenovanje Krasica slucajno. Radikali zele da pokazu da oni stoje iza reci poslanika Krasica, sto ce naravno isprovocirati jedinu opozicionu stranku kod nas Demokratsku stranku da povuce svog predstavnika. Ali sta ce konacno isprovocirati ljubitelja vlasti Mladjana Dinkica da napusti Vladu, nije jos naucno utvrdjeno.

Aleksandar

pre 17 godina

Pa se posle cudimo sto nas svet ne shvata ozbiljno i sto gubimo kredibilitet i teritorije. Sta treba da mislim o svojoj zemlji kada takav lik kao sto je Slobin ministar i Seseljev ljubimac i sa takvim stavovima sa kojim bi u svakoj zemlji dobio pizamu na strafte.
Stalno apstiniramo na izborima, a hocemo da se nesto uradi.

Dusan

pre 17 godina

Malo podsecanje na sedamdesete. Tada su se ambasadorska mesta delila medju republikama po kljucu. Jedna od republika je predlozila tipa koji ni po mentalnim ni po moralnim kriterijumima nije mogao otici na vazno ambasadorsko mesto. Kada im je to zamereno iz MIP-a, oni su samo odvratili: to je nase mesto, ako posaljemo konja, konj ce biti ambasador. To i nije bilo tako lose resenje u poredjenju sa ovim...

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Puna nam je glava radikala.
Pune je oni koje smo birali da nam urede život, podignu standard, da nas približe građanima evrope koji žive od svoga rada i cenjeni su tamo gde privređuju. Za razliku od toga mi smo kao radnici diskriminisani.
Oni u parlamentu kao predstavnici naroda govore za sebe da rade nenormalno mnogo i da su zaslužili svoje plate. Građani srbije nisu zaslužili ništa osim njih, takvih kakvi su.Nadam se već sada da će nam biti samo gorka uspomena. Sada im je bitan Krasić. A što se preduzeća uzimaju na šest godina i tako plaćaju sa grbače onih kojima su odredili minimalnu satnicu 46,oo din, a i ona se ne poštuje, to nikom ništa. Na to su slepi danas a juče su se kleli u radništvo. Što Kole kupuje "Labudnjaču" iz Bača za 2,5 miliona Eur-a a ona ima 5000 hektara izvrsne zemlje, nikom ništa. Kažu, mogao je svako da kupi ko je hteo.Za 500 Eur-a hektar. Dajte da čujem da je još neko kupio osim njih.
I tako Milošević, Šešelj, Krasić, sutra možda opet Dačić kada prestane da bude poslušan, a mi gde smo. To ih ne interesuje. Oni vode visoke politike od kojih samo oni žive. Zanemite jednom .Od vašeg rada svima presede, a nismo to očekivali. Bili ste nam nada.
Deset godina ste nas Vodili protiv Miloševića zar mislite da nas deset godina sada silujete radikalima a vi ste na vlasti.
Todorović radivoj, Šabac

Pera

pre 17 godina

Divne signale šaljemo Evropi. Divne ljude delegiramo u Evropske forume. Ljude širokih vidika i ugladjenog ponasanja . Krasić je sigurno jedan od takvih.
Mada ima nekih naznaka da je sklon vredjanju po nacionalnoj osnovi, i da se za njime vuku neki jos neki repovi .Nadajmo se da to nije tačno.

Razuman

pre 17 godina

Jos jednom se pokazalo da je jedino DS iskren u onome sto govori o radikalima. Gospodja iz G-17Plus se naravno nece povuci iz nase delegacije. Cemu onda lazno zalaganje za zabranu SRS, ako cak i onda kada nesto konkretno moze da se ucini G-17 Plus to ne radi?

Sramota je i ovo

pre 17 godina

Sve, sve, ali resimo ovo u nasoj kuci. Opet se "prljav ves" iznosi napolje, pa u nemogucnosi da se resi problem u Srbiji tuzaka se OEBS-u. To nije drzavna politika, to je svadja "piljarica" i igra tuzibabe.

Slobodni Sloba

pre 17 godina

Da li je i ovome potreban neki komentar.
Imamo sada sefa diplomatije i pretstavnika u OEBS-u - cetnike. Bravo.
To sto su ti ljudi pokazali i dokazali da su svim srcem za bolju Srbiju jeste tacno, ali cinjenica da su "demokratski izabrani" za bas te - isturene funkcije je potpuno izvesno porazna za medjunarodne integracije Srbije.
Jos jednom cestitam svim gradjanima Srbije na tek stecenoj drzavnosti i samo zelim da podsetim da smo sa partizanima (na vlasti) ipak imali neki ugled u svetu i bilo je casno pretstaviti se i kao Srbin, a ova ekipa ce svojim budalastinama sigurno povesti Srbiju ka totalnoj samostalnosti, a sve gradjane Srbije primorati da vecno skrivaju i stide se te tuzne cinjenice.

Ljiljana

pre 17 godina

U zemlji Srbiji sve je moguće. Postadosmo prava zemlja Oza, samo nisam sigurna ko nam je Alisa. A narod i dalje spava, spava, spava ...

nebojsa

pre 17 godina

Ne shvatam problem. Parlamentarna delagacija Srbije u skupstini OEBSa predstavlja Srbiju. Ko bolje od Krasica predstavlja ono sto je vecina u Srbiji? Mozda jedino Vojsilav Kostunica ali on nije poslanik, on je predsednik vlade.

Tumac

pre 17 godina

Za neupucene, za sastav ovakvih delegacija ovlasceni su poslanicki klubovi, odnosno parlamentarne stranke. Na skupstinskim zasedanjima samo se odredjuju "kvote" za svaku grupu proporcionalno broju poslanickih mandata. Prema tome niti G17+ ima pravo da se mesa u izbor clanova delegacije iz SRS, niti SRS ima pravo da bira clanove delegacije iz G17+.

ruzica

pre 17 godina

Ako niste znali dragi moji OEBS je ORGANIZACIJA EVROPSKIH ZEMALJA ZA BEZBEDNOST I SARADNJU!!! Aman zaman kako uopshte neko od radikala mozhe da bude clan u takvoj organizacji??? Pa njima ni Evropa ni Saradnja kao pojmovi ne znache nishta sem poshtapalice za predizbornu kampanju!! Pa gde vam je moral, gde mozak, gde obraz kad Srbiji i gradjanima Srbije koji su vas izabrali udarate takav shamar?? Vlast je slatka gospodine Markovicu zar ne?? Kako se usudjujete da stavite potpis na takav papir u kome je g.Krasic jedan od clanova???!! Ko vas je ovlastio?? Ako se pozovete na to da taj SRS ima 40% birachkog tela (sto je josh uvek neprovereno nagadjanje, a i birachko telo nije bash bogzna koliko postotak od gradjanstva u Srbiji)onda treba da znate i da taj SRS u svom politichkom programu ima sasvim drugacije predstave o granicama u toj istoj Evropi, a saradnja im se svodi na proveru ko nosi kakvo prezime, i ko je 'nepvijatelj svbije i stvani placenik'' ...kako ste samo nisko pali svi zajedno u toj vladi...bruka, bruka do neba!!!

Goran

pre 17 godina

Krasic je samo zamahnuo svojim 'govorom' i iz zbuna koji se zove Srbija isterao stotine drugih Krasica, samo iz drugih partija, koji ne koriste nista bolji recnik od njega. Niko se ne trudi da sto vernije opise njegove reci, vec se trude ko ce vise da ga 'nakiti'.
Problem kod nas je to sto ne koristimo demokratske i kulturne metode u politici vec se samo svrstavamo na jednu i drugu stranu, pa neki misle da ako su na nekoj demokratskoj strani da mogu da rade i govore isto kao i Krasic, jer se navodno bore protiv takvih.
Sa svima takvima nam nikad nece biti bolje.
Stvar treba predati sudu i ne dizati vise prasinu i Krasica u zizu javnosti, gde on sada uziva smejuci se svojim besplatnim promoterima.

deka i baka

pre 17 godina

A sta bi sa onim skupljanjem glasova da bi se zabranili radikali?
1. Nisu skupili dovoljan broj glasova
ili
2. Dogovorili se sa radikalima da sve pojede maca

mama ludaca

pre 17 godina

Cega se pametan stidi,time se budala razmece.
Elem,priprosti, ograniceni i nevaspitani vadikali izabrali najbolje sto su mogli da ovu zemlju urnisu do kraja.Sto nije zavrsio njihov haski robijas,trude se,jadni,da oni dovrse.
Neko ko voli svoj narod,uradio bi bar nekad i nesto dobro u korist roda,a ne samo za svoj dzep.
U celoj prici me cude koalicioni partneri na vlasti koji ni za sta nisu vlasni.
Potpuno je prica za malu decu da ne mogu ili ne smeju nesto da urade jer nije po zakonu.
Kad bi izbrojali sve svoje podvige videli bi da ih je vise nezakonitih.

Vlade

pre 17 godina

Nista gori nije Krasic od, recimo, Samija , Mihailova, Vladete Jankovica pa i samog Kostunice. Za radikale se ,bar, uvek znalo ko su i sta su i zato mislim da njih i socijaliste ne treba kriviti ni za sta. Za propast petooktobarskih ideja kriv je jedino VOJISLAV KOSTUNICA. Ne bi mogli nikakvi Krasici, Mircici, Vucelici,pa ni Legije da rade to sto su uradili i jos uvek rade da nisu imali podrsku od coveka, koji je trebalo da bude simbol promena.

Milan M-Neu ulm

pre 17 godina

Nevjerovatno ali istina!
Poslanik koji propoveda fasizam Zoran Krasic predstavlja Srbiju u Strasburgu na skupu parlamentaraca.Srbijo majko zar si to dozvolila, mjesto da doticni bude kaznjen dobija nagradu a stim i legitimitet da ima bonus da i dalje vredja poslanike. Stranku kojoj gospodin Krasic treba pod hitno izbrisati iz registra politicki stranaka, da se ne bi dalje razmnozavali novi Krasici i njima slicni, a Kostunica kao sef vlade ne preduzima nista.