Sreda, 10.05.2006.

08:14

Raskol u G17 plus?

Sukob u G17 plus sve očigledniji, učesnici manje-više rezervisani u izjavama, čekaju subotnju sednicu Glavnog odbora stranke.

Izvor: B92

Raskol u G17 plus? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 17 godina

Ova stranka /G.l7/i treba da se rasturi.Ako birači budu razmišljali na sledećim izborima ona ne bi trebala da ima poslanike u Skupštini.Pa valjda Srbija nije zaboravila ono besčašće njenih funkcionera koji su kritikovali Vladu Zorana Živkovića,pored ostalog i zbog koncepta razvoja privrede koji su sami kreirali.Jer ne zaboravimo DOS je dobio izbore svojevremeno na programu u oblasti privrede koji je kreirao /G.l7/.
A celokupna aktivnost i ranije,a i sada gospodina Dinkića je borba za ličnu vlast i u državi u u stranci.
A sa takvima nema uspeha u politici.Nažalost on nije jedini.Kadrovi te stranke dužni su da narodu obijasne neke stvari,na primer Nacionalnu šterdionicu,vojne nabavke u zemlji i inostranstvu i tome slično.
Inače,realno bi bilo očekivati dsa G-l7 istupi iz Vlade.u suprotnom i ono malo kredibiliteta kod birača bi izgubiliPa sami su rekli ne tako davno da će to učiniti ukoliko dodje do zastoja u pregovorima sa Evropskom zajednicom.

dovla

pre 17 godina

E, ovako! Prvo da budem jasan i ja sam bio u ovoj stranci, i to kao "omladinac", ali sam se uopste povukao iz politike.... A usao sam '97, da bi konacno mogli da zivimo bolje... i svi znamo kako je teklo, da ne duzim....
Elem, u ovoj stranci sam upoznao dosta ljudi, pa i doticnu gospodu licno... i uveravam da su oni bez sumnje potpuno posveceni ulasku Srbije u EU...
Ali ono sto je u meni jak utisak je da svim srbima na politickoj sceni moral malo vise kasni.... Gdin Labus je malo duze na funkcijama, a tek sada je primetio da Mladica nema...ok, tek sada su prekinute integracije...ali svi znamo kako su mogle da teku da je ranije izrucen, recimo 2001-2002... (ovo isto vazi i za predsednika DS, on je bio ministar vojni).
A sto se tice Dinkica i danasnje dileme...izbori su trebali da uslede MNOGO RANIJE, jos odmah posle onih, ili da se formira demokratska vlada, a ne ova sociijal-demokratska(za sta je kriv i DS koga sam jeko postovao, proslo vreme), a sada...sada bi izbori isli na ruku radikala i karica=sankcije, ili bi najvaznija mesta pala u ruke onih neobavestenih=unutrasnje sankcije... pa vi vidite gde smo! zato ja planiram da se vratim u politiku.. vreme je da krenemo od devedesetih i ujedinimo demokrate!!! ako je sta od njih i ostalo...

jeca

pre 17 godina

Puna podrska Labusu i Kseniji,oni se pokazuju kao samosvesniji i progresivniji koliko god to banalno zvucalo.Ponavljam mislim da su oni svesni dubine ponora u koji je sada nesumnjivo krenula Srbija predvodjena ovom neuspesnom vladom na celu sa Kostunicom,svesni su da se ova usporenost moze samo povecavati i zato vise ne zele u tome da ucestvuju aktivno,dok Dinkic svojim stavom pokazuje da nije ozbiljan POLITICAR,nema mogucnost dugorocnijeg sagledavanja puta kojim bi Srbija trebalo da ide i zato postaje nazalost destruktivan, naravno zajedno sa svojim partijskim istomisljenicima.Zato se nadan da ce biti mesta i za Labusa i za Kseniju na nasoj politickoj sceni sta god da se desi u njihovoj ocigledno propaloj stranci.

Dejan M.

pre 17 godina

Svi su shvatili sta se ovde desava. Na jednoj strani je neka trunka svesti o tome da Srbija sa ovakvom vladom ne moze dalje, a na drugoj strani je licni i samo licni interes pojedinaca. Samo da niko ne iz vlasti ili G 17 ne protura glupavu pricu kako bi pad vlade u ovom trenutku za Srbiju bilo lose. E pa lose je sto su pregovori sa EU stali i da se nista nece desiti do kraja Septembra sa R.Mladicem, jer ako nisu to uradili za dve godine,nece ni za naredna 4 meseca.

Samo vas gledamo

pre 17 godina

Pa sad kad su se i funkcioneri opstinskih odbora G17+ pozaposljavali kao direktori po bankama i osiguravajucim kompanijama mogu i da napuste Vladu. Mada, ko zna da li je to pametno? Muka ziva ta politika.

bami

pre 17 godina

Od formiranja G17 bilo je jasno da su ciljevi vođa ove NVO, pa zatim stranke, bili sve drugo samo ne ono što je pisalo u programskim dokumentima ove NVO-političke stranke.
Takva količina gordosti, pomame, pohlepe i vlstoljublja neće biti skorije "viđena" na srbijanskim prostorima!

P. Filimonovic

pre 17 godina

Ne bih se slozio da je moralno sto je Labus napustio vladu koja se sada suocava sa ogromnim problemima. Moralno bi bilo kada bi vlada odbila da isporuci Mladica; Medjutim ocigledno je da je vlada resena da ispuni svoju obavezu, ali uhapsiti Mladica nije bas lak problem. Labusova odluka je izraz slabosti i sebicnosti. Ovom odlukom on je sam sebe diskreditovao, i time izgubio podrsku i u svojoj stranci.

SRS nazalost! NE kevce!!!

pre 17 godina

Kako neko moze da izjavi da 'SRS kevce' i da su bezopasni
- ili to pise neko totalno neupucen ili je iz SRS /SPS.

Sve sto se desava govori mnogo vise od reci, a ko ne zna da cita izmedju redova, grdno ce lose proci!

Ako Ameri imaju toliko protiv njih, a SRS pojaca svoj uticaj, sto nije neizvesno,
jao si ga nama. Godine bede i izolacije doci ce, nevezano za to ko je sta juce izjavio ili sta ce biti izjavljeno na kontra mitinzima.

SRS nazalost! NE kevce!

Djole

pre 17 godina

Naravno da će Dinkić doneti novu snagu i mladalačku energiju G17 Plus. I ne zaboravimo da on nije jedini od mladih lavova koji su protiv mrskog nam Labusa: tu je još i Čedomir Antić, fascinantan mladić koji će, evo, samo što nije, shvatiti da ne živi u doba Aneksione krize; i nezaboravni, apsolutni šampion Miloljub "Mića legenda" Albijanić, stručnjak za evropske integracije. U stvari, bolje je zaobići Dinkića i prepustiti G17 Albijaniću!

Mićo legendo, povedi nas u Evropu!

Možda onda stranka neće da demantuje izjave koje daješ BBC-iju.

A možda ipak hoće. :P

Mira

pre 17 godina

Neverovatno, kolika je briga G17+, za ovu Srbiju-Kosovo. E,pa dosta nam je više tih brižnika,e, samo do septembra. Verovatno G17+/JUL nisi završili svoje privatne poslove, pa bi još malo. Pa, kako neko ko ima i malo mozga može da poveruje da će ova vlada spasiti Kosovo. Sa ovom Vladom imamo mogućnost podizanja kredita, ali ni manje zemlje ni više stranih banaka. Zadužuju se gradjani da bi preživeli, a oni nas zadužuju da bi stvarali "blagostanje" u zemlji, bože moj sve idealno. Inflacija raste. Bilo bi idealno Dinkiću,Albijaniću,Markoviću da ne čekate jesen, jer nama su mnoga proleća,leta i jeseni bila tužna zahvaljujući Miloševiću, a Vi ste nastavak Miloševićevog-JUL-ovskog režima, prepustite kormilo, brod još nije počeo da tone. Imamo šanse, ali bez Vas.

Sinisa

pre 17 godina

Zasto NE verujem u G 17 PLUS?

Zato sto su oterali Djelica, stali na stranu Djindjicevih grobara i gazili po DS-u koji je oborio i isporucio Slobu da bi mi danas mogli da
1.Kupimo na kredit auto, stan, peglu, televizor, odemo na letovanje
2.Ne plasimo se inflacije jer je minimalna
3.Budemo prijavljeni u firmi u kojoj radimo i plata da nam leze na tekuci racun u punom iznosu
...

Svetlana, clan G17 Plus

pre 17 godina

Ako G17 plus ostane pri svojim principima vrlo brzo ce se ocistiti od svih ubacenih elemenata koji se trude da u javnosti predstave sve u najgorem mogucem svetlu.
Gledajuci siru sliku i neminovnost nasih evropskih integracija, G17 je sigurno buduca reformska snaga u Srbiji.

strahota

pre 17 godina

Mislim da je ovo bilo i ocekivano, samo se cekao dan. Pa vec je svima poznato da odavno u G17 postoje dve struje, ona koja je bliza DS-u i ona koja bi da se prikloni Kostunici. Pa pogledajte samo izjave i ponasanje nekih celnika G17 od dana kada su postali stranka. Uvek je jedan deo (sa Labusom na celu) bio naklonjen DS-u. A g-din Dinkic ka Kostunici preko zajednickog prijatelja Miskovica (kao jedan od glavnih finansijera DSS-a). Nadam se da ce ova podela u G17 ubrzati i pad Vlade i nove izbore. I da ce se onda videti koje stranke (max 5) koje ce uci u skupstinu. Tu bi trebalo zabraniti koalicije. Nek se svaka stranka za sebe bori da udje u parlament, a posle nek prave koalicije. A ne posle da se cepaju i dele.

Zao mi je casnih i postenih ljudi u G17 koji ce sada da ispastaju.

Stručnjak

pre 17 godina

Ja ne bih dao ostavku - NIKAD. Taman sam došao do dobre plate, dig'o kredit, i sad me neko tera da dam ostavku. Lako je Labusu, on će naći drugi posao, u svetskoj banci, a šta ja da radim? Sad, kao važno je kad ćemo ući u Evropu. I šta su zapeli da nas zovu. Koja godinica kasnije, neće niko ni primetiti.
Ne bih dao ostavku ni zbog Kosova. Ode Kosovo ako ja odem (i ako ostanem, al raja to ne kapira). Nego, ja bih javno bio na Labusovoj strani, a tajno bih glasao protiv. Nisam ja pacer, ja sam stručnjak! I još nešto: gledao bih da se što pre prebacim u DS, jer G17 neće ući u sledeću Vladu, DS-om imao bih neke šanse. Njima trebaju stručnjaci, a meni dobro plaćen posao. Ja se nadam da bi me moji birači razumeli. I poslanici treba od nečeg da žive, zar ne?

Milovan S Nikolic

pre 17 godina

Logika je na strani zdravog razuma. Udarile im pare u glavu a rscuni se pomesali.
Labus i Dinkic su nosioci ove farse i zato je najbolje da odu sa politicke scene kako bi Srbija dosla na svoje i polako krenula napred bez bez afera.

Goksi

pre 17 godina

Verujem u G17 PLUS. To je stranka koja je do sada navise napadana ali od koga?
1.Bogoljuba Karica, profitera rezima Slobodana Milosevica.
2.Kurira,dnevno bulevarskog tracerskog lista sumnjivog porekla.
3.Kljajevica,Pjevcevica... privrednih kriminalaca koji bi u svakoj pravnoj drzavi bili na dozivotnim robijama
4.Raznih tajkuna, na njihovu zalost ne mogu vise da kupuju firme u bescenje, ne placaju porez
5.Svercera, zao mi je ali sada kupujem u radnjama a ne na tezgama i kartonima
6.Ulicnih vataca zjala, kafic menadzera-avioni kamioni

Zasto verujen u G 17 PLUS?

1.Posle 10 godina sam mogao da kupim na kredit auto, stan, peglu, televizor, odem na letovanje
2.Ne plasim se inflacije jer je minimalna
3.Prijavljen sam u firmi u kojoj radim i plata mi leze na tekuci racun u punom iznosu
4.Mogu da kupim devize u svakoj banci a ne kod dilera na ulici
5.Penzionerima su isplacene zaostale penzije

Verujem u G17 PLUS. Zbog svih nas normalnih prevazidjite probleme i vodite ovu drzavu dalje.
Ostavke treba da podnesu ministar policije i direktor BIA-e.

Grunf-ica

pre 17 godina

ALELUJA!!!
Ma koliko dugo zivela u ovoj imitaciji države, jedno ne prestaje da me iznenađuje - način na koji ljudi bivaju zatečeni (na ovaj ili onaj način) svaki put kada neko od ovih beskompromisnih paćenika izvali nesto tipa: "Moja savest mi ne dozvoljava da i dalje obavljam poverenu funkciju"!!! Još smešnije (ako je, uopšte, išta smešno) je kada drugi (još veći) paćenik nastavi u stilu:"To je nedemokratska odluka i mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći (čitaj ništa) da zaštitimo državne/stranačke interese". Ono što je tužno (ako nije smešno) je da to nisu čak ni stranački interesi – a, sve I da jesu, to je, naravno, nedopustivo! Za vrhunske paćenike, tj. glavonje, to su ISKLJUČIVO lični interesi! Za bezobličnu masu poslušnika, nije čak ni to! Većina uspe da "odvoji" neku siću, tek da ne bude bez ičega, ili da se prvi put u životu pristojno najedu (sada može i da se bira - ne mora samo pileći parizer, može i šunka - malo li je?), ili obuku (do juce je bio prekogranični šoping u Bugarskoj, po principu: obucite celu porodicu za 10 Eura, a danas Hugo Boss). Nikakvog većeg ćara oni iz svega toga nisu imali..ne poznaju ti nikave državne ni bilo kakve druge fingirane interese...ti ni svoju pozadinu od glave ne razaznaju!!!
Krah G17 PLUS nije krah Srbije - nije čak ni krah stranke, već njen potencijalni spas!!! Ako tu ima I treba nešto spasiti, naravno! Krah G17 PLUS je onoliko važna informacija za građane Srbije I budućnost iste, koliko I umetničko delanje Severine ili gđe Mančić – mada se, verovatno, muški deo populacije ne bi složio sa mnom – ovo potonje je, biće, važnije! Svako ko misli da postojanje (ili krah) G17 PLUS ima ikakvog uticaja na postojanje Srbije, vlade…bilo čega, osim njihovih bankovnih računa…treba ozbiljno da se pozabavi svojom mentalnom higijenom. Naravno, I oni koji nisu mogli da pretpostave da će se ovo desiti, ne treba da se bave igrama na sreću I sl. aktivnostima – prognoziranje im sigurno nije jača strana…Krah G17 PLUS je najlogičnija moguća posledica dugogodišnjeg manipulantskog, kriminalnog, krajnje nehumanog I potpuno neznalačkog tretiranja svega mogućeg – Srbije, vlasti, naroda, stranke, članova….Kriminalnim dosijeima bi se mogao popločati put odavde do Sidneja..i neki korak dalje, ali to nije tema za ovaj sajt, već za neke institucije koje se, naravno, time ne bave, a trebalo bi!
Iskreno sažaljenje izjavljujem svima koji su napisali (I onima koji nisu, a to misle) da G17 PLUS predstavlja nekakvu slamku spasa za Srbiju, “dašak novog”, svežu krv, novi pogled na svet…Za takav način razmišljanja I životnu filozofiju, nadležne su određene grane medicine..Ljudi!!!O čemu pričate? G17 PLUS doneo je samo proverene, utemeljene metode (već million puta proverene u praksi širom planete) pljačkanja, obmane, jeftinu demagogiju I, donekle, mora se priznati, ali samo za neke od njih) “šmekerski” nastup pred javnošću.
Onima koji se sada hvataju za glavu I najavljuju “izdvajanja”, “odvajanja”, “otcepljenja” i slične metode “na brzaka” pranja ruku, ne preostaje ništa drugo nego da zahvale srećnom obrtu sudbine koji im je omogućio da se, bar na neko vreme, pošteno najedu u skupštinskim restoranima i “radnim ručkovima” I pronesu prestonicom nešto drugo osim jeftine bugarske sintetike – imaće, bar, čega da se sećaju, kada se vrate na margine srceparajućeg romana pod nazivom “Stranački život u Srbalja”, u svoje tužne male živote u kojima su sanjali o novom odelu I poštenom obroku.
Što se glavnih (tj. Rukovodećih) paćenika tiče – za njih se ne brinem…skupilo se dovoljno za ovo mandata što su odradili za pristojnu penziju I neku desetinu budućih generacija…Pa, mora neko I da ima neke vajde od silnih privatizacija, netsalih para iz kiparskih banaka itd…
U međuvremenu, vi, “Srblji”, animirajte se umetničkim poduhvatima nekadašnjih LOTO devojaka I pokušaja glumica I pevačica…da se ne biste osećali kao da u samom činu ne učestvujete, već samo posmatrate, pobrinuće se G17 PLUS ili neka nova mašina za “brzu tranziciju”…dobićete I više nego što ste tražili!!!!

Nebojsa

pre 17 godina

Steta za G17+. Ipak su oni, po meni, bili jedan pozitivniji deo cele srpske price u zadnjih par godina. Zdravija bi mi se cinila situacija u kojioj bi DSS razmisljao o izbornoj margini od 5%.

Bozic

pre 17 godina

Citava javna scena u Srbiji je tesko obolela.Stvorena je jedna kasta neodgovornih ljudi koji upravljaju javnim poslovima.Oni su neodgovorni ne zato sto su "genetski pokvareni" vec sto im sisitem i okolnosti idu na ruku.Ta posast se siri dalje praveci veze sa tajkunima,ovi pak drze medije i sve je to na stetu gradjana.Lepo je reko onaj radikal Mirovic iz N.Sada:sta vas briga sto mi je plata 200.000 din.,sta mi mozete. Sve dok gradjani na shvate(a tesko da velika vecina ovog naroda to moze) da je ona ta koja je "poslodavac"grupi ljudi kojima je povereno vodjenje javnih poslova,nema nade da ce se nesto promeniti. Tako je i ova polemika oko G17 besmislena. Izgleda kao kada bih ja raspravljao o tome ko ce voditi pekaru, ko ce naplacivati kifle a ko burek. Sta mene to zanima, hocu da za svoj novac dobijem ono sto mi pripada i ne interesuje me ni kako se zovu. Pa sve dok mediji talambasaju o tome ko ce koga umesto da stalno i iznova ocenjjuju rezultate njihovog rada i svakog dana i samo to,nam bolje biti ne moze.
Bozic,Beograd

Poznavalac

pre 17 godina

Za slogan za sledece izbore predlazem:

1. Fotelje na prvom mestu. ili
2. Pohlepa na prvom mestu

Ne mogu da kazem da mi je zao sto im se ovo desava, zasluzili su svojom nadmenoscu bahatih kauboja - eksperata.

Mashinovodja

pre 17 godina

Ma, podržavaće oni Vladu dok traju pare, a ne pregovori o Kosovu. Ionako se zna rezultat tih pregovora.
Lako je Labusu da izigrava principijelnog mudraca, on je sebi već obezbedio posao i više nego solidna primanja i kad izađe iz politike. A gde će i šta će oni ostali jadnici iz G17%? Gde se još za takav nerad mogu dobiti takve plate kao što su poslaničke? Plus dodaci, plus masni prihodi od članstva u upravnim odborima javnih preduzeća, plus lova od "sponzora" za "sitne" uslugice? Kome treba njihova famozna "ekspertiza" i "stručnost"?
Uzgred, isto važi za SVE srpske poslanike, ne samo za one iz G17%. Sve je to sam goli šibicar i pilićar, na prodaju svakome ko ponudi (malo) više.

Becca

pre 17 godina

Imala sam priliku da slušam kritike na račun DS od nekih članova G17 plus, tek formirane partije u uzletu, koji su u to vreme tako čvrsto verovali da su bolji od svih drugih, da su imuni na ovo što im se sada dešava i da se nikada neće naći u situacijama u kojima su se bar nekad našle sve druge stranke sa dužom istorijom. Naravno, nadobudni i puni sebe kakvi su, nisu hteli da čuju upozorenja kolega sa većim iskustvom. I danas, dok gledam šta im se dešava, jedino se pitam da li su uopšte sposobni da nauče lekciju i da prestanu da precenjuju sebe a podcenjuju sve ostale? Nadam se da jesu i želim im da uspeju u tome, iako su mi još uvek dužni za aroganciju od pre par godina na koju nisu imali pravo.

CaReFree

pre 17 godina

Kada bi ljudi samo mogli da naslute kakvi su to likovi i igre koje igraju ...
Dinkic je mali nalozeni a ni Labus nije bolji. Markovica i ne treba komentarisati...
Uostalom izbori, ma kada bili, pokazace kakvu podrsku uziva ta stranka medju biracima. Problem je sto u rukama drze previse moci. Meni licno bi najzanimljivije bilo da saznam ko te likove podrzava i forsira. MMF ili Svetska banka ili hm, koji li su to krugovi...
Baj d vej, nista od transparetnosti u ekonomskom i politickom zivotu Srbije. Stanje je indenticno onom iz Milosevicevog perioda osim sto su na sceni novi (mladji) likovi i sto je sistem utoliko moderniji. Po sistemu "Da se Vlasi ne dosete", pljackanje Srbije traje. Danas to ima radni naslov "Tranzicija"

milan-vp

pre 17 godina

G17+ je vas problem. U Beogradu. I ovaj raskol je po receptu iz jelovnika. I kuhinja i kuvari su beogradjani. Jos uvek prva generacija.
A u vezi radikala, sporadicnih komentara da su jos uvek tu i opasni - varate se. Neselektivno pamtite upozorenja iz Vasingtona i Brisela. Radikali mogu da kevcu, kroz Tomina usta, tekstove iz jelovnika, a ako se drznu prema 'tronu' to je direktno prst u oko. I Briselu i Vasingtonu.
Prst koji je smznut u Sibirskim tajgama.

Rajko

pre 17 godina

Ko god želi da G17 i SPO izađu iz vlade i obore vladu imaće uskoro Tomu Nikolića za premijera. Šta znači ne biti u vladi, a podržavati vladu, zar nije tek to licemerno? Po meni G17 i SPO treba da zatraže ne ostavku vlade, već ostavku odgovornih ministara za (ne)hapšenje Mladića, da se u ovoj zemlji jednom usvoji princip lične, a ne kolektivne odgovornosti.

Goran

pre 17 godina

Žalosno je što u Srbiji a i kod nas u Crnoj Gori samo dobre stvari nemaju prolaz i dožive prevremeni kraj. G17 je po mome mišljenju radio prave stvari za Srbiju i nadam se da se neće raspasti. Žalosno je da su retrogradne partije jače nego ikada i da im kraj nije na vidiku. G17 je unio jedan moderan pristup rešavanju svih važnih problema kao i savremen pogled na svijet.

Pera

pre 17 godina

Šta god da se dešava u G17 Plus, vreme im je! Pa sve su se stranke u Srbiji cepale, neke same a neke uz pomoc drugih.
Jedino sto moram da primetim jesu istupanja Gorana Paunovića i Ksenije Milivojević u poslednja 2 dana. To dvoje ljudi su izgubili kredibilitet da budu članovi ma koje stranke. Sramota je i to sto su poslanici u Skupstini. Da neko izjavi da nece postovati odluku Glavnog odbora svoje stranke je krajnji bezobrazluk...

Vucko

pre 17 godina

Situacija sa G 17 je komplikovana. Ostati u vladi ili ne, ne valja ni jedno ni drugo. Eventualni izbori ne bi trebalo da uticu na to kako cemo se mi drzati na pregovorima, tj. tako bi bilo u teoriji. U praksi postoji mogucnost da radikali iskoriste trenutak i preuzmu vlast, sto bi bilo pogubno za nase pozicije prema Evropi, SAD, i pregovorima o Kosovu. Idealnog resenja nema, a najveci profiter u svemu ovome je DSS koji nema realnu podrsku u narodu a za sada sigurno drzi vlast. Zahvaljujuci raskolima u G 17 i SPO vlada uspesno ostvaruje svoj osnovni cilj - zadrzava svoje fotelje !

Jovan

pre 17 godina

Kako je to bio dalekovid potez ove Skupštine kada je poslanicima tako drastično povećana plata. Malo ko je spreman da se toga odrekne. Ko je lud da da ostavku, ma šta se desilo. I zato mislim da Labus u ovoj priči nema šanse, kao ni G17 na sledećim izborima. Bravo "eksperti!"

jako zabrinut

pre 17 godina

Niti manje stranke, niti vise eksperata...sve intelektualac do intelektualca, ekspert do eksperta, a ne ni posle pet sati ne mogu da se dogovore i nadju neki kompromis. Sta to meni pokazuje - pa da oni nisu tu radi jedne ideje i zelej da pomognu srbiji vec radi licnih interesa koje manje ili vise jesu ili nisu ostvarili, pa im se jos malo ostaje na vlasti.

Eliot Nes

pre 17 godina

Poslanicki klub G17+ i tri poslanika SPO podrzavace ovu Vladu sve dok se ne privatizuju NIS, EPS, "Mobtel", "Genex", pojedini delovi "JAT"-a... a ne do referenduma u Crnoj Gori ili zavrsetka pregovora o Kosovu. Njihova pohlepa veca je od ma kakvog nacionalnog interesa, i oko toga se ne treba zavaravati. Oni vrlo dobro znaju ishod pregovora o Kosovu jer su i g. Labus i g. Draskovic vrlo upuceni u "plan za Kosovo", pa je licemerno da nas vise lazu i potezu Kosovo kad god planiraju nesto da poharaju!

Vojvođanin

pre 17 godina

Mislim da ima previše buke oko stranke G17 PLUS. Stranka G17 PLUS je svoje odluke uvek donosila na demokratski način na GO i uvek se poštovala većena, tako će biti i sada. To što neki poslanici žele da napuste poslanički klub G17 PLUS samo pokazuje njihovo pravo lice. Oni nisu vlasnici mandata. Građani su glasali za stranku G17 PLUS a ne za Gorana Paunovića, Kseniju Milivojević i ostale. Posle 13 maja stranka G17 PLUS će izaći mnogo jača i snažnija i biće jedna od vodećih stranaka u Srbiji, bez koje se neće moći formirati ni jedna buduća Vlada. Srbija na 1.Mestu SIGURNO

dragan

pre 17 godina

Bilo je i krajnje vreme da se ovaj raskol i desi. Miroljub Labus je bolestan već par godina. Kampanju za prošle parlamentarne izbore je jedva izgurao.
Nažalost i ja sam bio član ove stranke. Privuklo me to što se stranka bavila ekonomskim temama, bar je tako izgledalo u vreme kada je to bio pokret. Vreme je pokazalo da političari iz G17+ ipak vode politiku i da u svemu prvenstveno vide svoj sopstveni interes. Sve ostalo je priča za naivne članove stranke i za javnost.
Na sledećim parlamentarnim izborima G17+ neće ući u parlament Srbije.

Sladjana

pre 17 godina

Lično mislim da je ovo predstava za javnost. Svi će podneti ostavke ali će podržavati Vladu Srbije. Koga bre oni fortaju? Brod tone očigledno i jedva čekam izbore jer ne mogu više da posmatram sve dvolične i licemerne likove. U interesu države je da svi odu, s obzirom na to da troše naše vreme i naš novac za stranačka prepucavanja. Nema novog ustava, koja mi je himna, forsiraju nepostojeću državnu zajednicu sve sa njenim predsednikom koji joj radi o glavi Svetozarom Marovićem. Oni bre prosto vređaju naš zdrav razum.

dragan

pre 17 godina

Bilo je i krajnje vreme da se ovaj raskol i desi. Miroljub Labus je bolestan već par godina. Kampanju za prošle parlamentarne izbore je jedva izgurao.
Nažalost i ja sam bio član ove stranke. Privuklo me to što se stranka bavila ekonomskim temama, bar je tako izgledalo u vreme kada je to bio pokret. Vreme je pokazalo da političari iz G17+ ipak vode politiku i da u svemu prvenstveno vide svoj sopstveni interes. Sve ostalo je priča za naivne članove stranke i za javnost.
Na sledećim parlamentarnim izborima G17+ neće ući u parlament Srbije.

Vojvođanin

pre 17 godina

Mislim da ima previše buke oko stranke G17 PLUS. Stranka G17 PLUS je svoje odluke uvek donosila na demokratski način na GO i uvek se poštovala većena, tako će biti i sada. To što neki poslanici žele da napuste poslanički klub G17 PLUS samo pokazuje njihovo pravo lice. Oni nisu vlasnici mandata. Građani su glasali za stranku G17 PLUS a ne za Gorana Paunovića, Kseniju Milivojević i ostale. Posle 13 maja stranka G17 PLUS će izaći mnogo jača i snažnija i biće jedna od vodećih stranaka u Srbiji, bez koje se neće moći formirati ni jedna buduća Vlada. Srbija na 1.Mestu SIGURNO

Eliot Nes

pre 17 godina

Poslanicki klub G17+ i tri poslanika SPO podrzavace ovu Vladu sve dok se ne privatizuju NIS, EPS, "Mobtel", "Genex", pojedini delovi "JAT"-a... a ne do referenduma u Crnoj Gori ili zavrsetka pregovora o Kosovu. Njihova pohlepa veca je od ma kakvog nacionalnog interesa, i oko toga se ne treba zavaravati. Oni vrlo dobro znaju ishod pregovora o Kosovu jer su i g. Labus i g. Draskovic vrlo upuceni u "plan za Kosovo", pa je licemerno da nas vise lazu i potezu Kosovo kad god planiraju nesto da poharaju!

jako zabrinut

pre 17 godina

Niti manje stranke, niti vise eksperata...sve intelektualac do intelektualca, ekspert do eksperta, a ne ni posle pet sati ne mogu da se dogovore i nadju neki kompromis. Sta to meni pokazuje - pa da oni nisu tu radi jedne ideje i zelej da pomognu srbiji vec radi licnih interesa koje manje ili vise jesu ili nisu ostvarili, pa im se jos malo ostaje na vlasti.

Sladjana

pre 17 godina

Lično mislim da je ovo predstava za javnost. Svi će podneti ostavke ali će podržavati Vladu Srbije. Koga bre oni fortaju? Brod tone očigledno i jedva čekam izbore jer ne mogu više da posmatram sve dvolične i licemerne likove. U interesu države je da svi odu, s obzirom na to da troše naše vreme i naš novac za stranačka prepucavanja. Nema novog ustava, koja mi je himna, forsiraju nepostojeću državnu zajednicu sve sa njenim predsednikom koji joj radi o glavi Svetozarom Marovićem. Oni bre prosto vređaju naš zdrav razum.

Vucko

pre 17 godina

Situacija sa G 17 je komplikovana. Ostati u vladi ili ne, ne valja ni jedno ni drugo. Eventualni izbori ne bi trebalo da uticu na to kako cemo se mi drzati na pregovorima, tj. tako bi bilo u teoriji. U praksi postoji mogucnost da radikali iskoriste trenutak i preuzmu vlast, sto bi bilo pogubno za nase pozicije prema Evropi, SAD, i pregovorima o Kosovu. Idealnog resenja nema, a najveci profiter u svemu ovome je DSS koji nema realnu podrsku u narodu a za sada sigurno drzi vlast. Zahvaljujuci raskolima u G 17 i SPO vlada uspesno ostvaruje svoj osnovni cilj - zadrzava svoje fotelje !

Goran

pre 17 godina

Žalosno je što u Srbiji a i kod nas u Crnoj Gori samo dobre stvari nemaju prolaz i dožive prevremeni kraj. G17 je po mome mišljenju radio prave stvari za Srbiju i nadam se da se neće raspasti. Žalosno je da su retrogradne partije jače nego ikada i da im kraj nije na vidiku. G17 je unio jedan moderan pristup rešavanju svih važnih problema kao i savremen pogled na svijet.

Jovan

pre 17 godina

Kako je to bio dalekovid potez ove Skupštine kada je poslanicima tako drastično povećana plata. Malo ko je spreman da se toga odrekne. Ko je lud da da ostavku, ma šta se desilo. I zato mislim da Labus u ovoj priči nema šanse, kao ni G17 na sledećim izborima. Bravo "eksperti!"

Pera

pre 17 godina

Šta god da se dešava u G17 Plus, vreme im je! Pa sve su se stranke u Srbiji cepale, neke same a neke uz pomoc drugih.
Jedino sto moram da primetim jesu istupanja Gorana Paunovića i Ksenije Milivojević u poslednja 2 dana. To dvoje ljudi su izgubili kredibilitet da budu članovi ma koje stranke. Sramota je i to sto su poslanici u Skupstini. Da neko izjavi da nece postovati odluku Glavnog odbora svoje stranke je krajnji bezobrazluk...

Rajko

pre 17 godina

Ko god želi da G17 i SPO izađu iz vlade i obore vladu imaće uskoro Tomu Nikolića za premijera. Šta znači ne biti u vladi, a podržavati vladu, zar nije tek to licemerno? Po meni G17 i SPO treba da zatraže ne ostavku vlade, već ostavku odgovornih ministara za (ne)hapšenje Mladića, da se u ovoj zemlji jednom usvoji princip lične, a ne kolektivne odgovornosti.

milan-vp

pre 17 godina

G17+ je vas problem. U Beogradu. I ovaj raskol je po receptu iz jelovnika. I kuhinja i kuvari su beogradjani. Jos uvek prva generacija.
A u vezi radikala, sporadicnih komentara da su jos uvek tu i opasni - varate se. Neselektivno pamtite upozorenja iz Vasingtona i Brisela. Radikali mogu da kevcu, kroz Tomina usta, tekstove iz jelovnika, a ako se drznu prema 'tronu' to je direktno prst u oko. I Briselu i Vasingtonu.
Prst koji je smznut u Sibirskim tajgama.

CaReFree

pre 17 godina

Kada bi ljudi samo mogli da naslute kakvi su to likovi i igre koje igraju ...
Dinkic je mali nalozeni a ni Labus nije bolji. Markovica i ne treba komentarisati...
Uostalom izbori, ma kada bili, pokazace kakvu podrsku uziva ta stranka medju biracima. Problem je sto u rukama drze previse moci. Meni licno bi najzanimljivije bilo da saznam ko te likove podrzava i forsira. MMF ili Svetska banka ili hm, koji li su to krugovi...
Baj d vej, nista od transparetnosti u ekonomskom i politickom zivotu Srbije. Stanje je indenticno onom iz Milosevicevog perioda osim sto su na sceni novi (mladji) likovi i sto je sistem utoliko moderniji. Po sistemu "Da se Vlasi ne dosete", pljackanje Srbije traje. Danas to ima radni naslov "Tranzicija"

Becca

pre 17 godina

Imala sam priliku da slušam kritike na račun DS od nekih članova G17 plus, tek formirane partije u uzletu, koji su u to vreme tako čvrsto verovali da su bolji od svih drugih, da su imuni na ovo što im se sada dešava i da se nikada neće naći u situacijama u kojima su se bar nekad našle sve druge stranke sa dužom istorijom. Naravno, nadobudni i puni sebe kakvi su, nisu hteli da čuju upozorenja kolega sa većim iskustvom. I danas, dok gledam šta im se dešava, jedino se pitam da li su uopšte sposobni da nauče lekciju i da prestanu da precenjuju sebe a podcenjuju sve ostale? Nadam se da jesu i želim im da uspeju u tome, iako su mi još uvek dužni za aroganciju od pre par godina na koju nisu imali pravo.

Poznavalac

pre 17 godina

Za slogan za sledece izbore predlazem:

1. Fotelje na prvom mestu. ili
2. Pohlepa na prvom mestu

Ne mogu da kazem da mi je zao sto im se ovo desava, zasluzili su svojom nadmenoscu bahatih kauboja - eksperata.

Mashinovodja

pre 17 godina

Ma, podržavaće oni Vladu dok traju pare, a ne pregovori o Kosovu. Ionako se zna rezultat tih pregovora.
Lako je Labusu da izigrava principijelnog mudraca, on je sebi već obezbedio posao i više nego solidna primanja i kad izađe iz politike. A gde će i šta će oni ostali jadnici iz G17%? Gde se još za takav nerad mogu dobiti takve plate kao što su poslaničke? Plus dodaci, plus masni prihodi od članstva u upravnim odborima javnih preduzeća, plus lova od "sponzora" za "sitne" uslugice? Kome treba njihova famozna "ekspertiza" i "stručnost"?
Uzgred, isto važi za SVE srpske poslanike, ne samo za one iz G17%. Sve je to sam goli šibicar i pilićar, na prodaju svakome ko ponudi (malo) više.

Grunf-ica

pre 17 godina

ALELUJA!!!
Ma koliko dugo zivela u ovoj imitaciji države, jedno ne prestaje da me iznenađuje - način na koji ljudi bivaju zatečeni (na ovaj ili onaj način) svaki put kada neko od ovih beskompromisnih paćenika izvali nesto tipa: "Moja savest mi ne dozvoljava da i dalje obavljam poverenu funkciju"!!! Još smešnije (ako je, uopšte, išta smešno) je kada drugi (još veći) paćenik nastavi u stilu:"To je nedemokratska odluka i mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći (čitaj ništa) da zaštitimo državne/stranačke interese". Ono što je tužno (ako nije smešno) je da to nisu čak ni stranački interesi – a, sve I da jesu, to je, naravno, nedopustivo! Za vrhunske paćenike, tj. glavonje, to su ISKLJUČIVO lični interesi! Za bezobličnu masu poslušnika, nije čak ni to! Većina uspe da "odvoji" neku siću, tek da ne bude bez ičega, ili da se prvi put u životu pristojno najedu (sada može i da se bira - ne mora samo pileći parizer, može i šunka - malo li je?), ili obuku (do juce je bio prekogranični šoping u Bugarskoj, po principu: obucite celu porodicu za 10 Eura, a danas Hugo Boss). Nikakvog većeg ćara oni iz svega toga nisu imali..ne poznaju ti nikave državne ni bilo kakve druge fingirane interese...ti ni svoju pozadinu od glave ne razaznaju!!!
Krah G17 PLUS nije krah Srbije - nije čak ni krah stranke, već njen potencijalni spas!!! Ako tu ima I treba nešto spasiti, naravno! Krah G17 PLUS je onoliko važna informacija za građane Srbije I budućnost iste, koliko I umetničko delanje Severine ili gđe Mančić – mada se, verovatno, muški deo populacije ne bi složio sa mnom – ovo potonje je, biće, važnije! Svako ko misli da postojanje (ili krah) G17 PLUS ima ikakvog uticaja na postojanje Srbije, vlade…bilo čega, osim njihovih bankovnih računa…treba ozbiljno da se pozabavi svojom mentalnom higijenom. Naravno, I oni koji nisu mogli da pretpostave da će se ovo desiti, ne treba da se bave igrama na sreću I sl. aktivnostima – prognoziranje im sigurno nije jača strana…Krah G17 PLUS je najlogičnija moguća posledica dugogodišnjeg manipulantskog, kriminalnog, krajnje nehumanog I potpuno neznalačkog tretiranja svega mogućeg – Srbije, vlasti, naroda, stranke, članova….Kriminalnim dosijeima bi se mogao popločati put odavde do Sidneja..i neki korak dalje, ali to nije tema za ovaj sajt, već za neke institucije koje se, naravno, time ne bave, a trebalo bi!
Iskreno sažaljenje izjavljujem svima koji su napisali (I onima koji nisu, a to misle) da G17 PLUS predstavlja nekakvu slamku spasa za Srbiju, “dašak novog”, svežu krv, novi pogled na svet…Za takav način razmišljanja I životnu filozofiju, nadležne su određene grane medicine..Ljudi!!!O čemu pričate? G17 PLUS doneo je samo proverene, utemeljene metode (već million puta proverene u praksi širom planete) pljačkanja, obmane, jeftinu demagogiju I, donekle, mora se priznati, ali samo za neke od njih) “šmekerski” nastup pred javnošću.
Onima koji se sada hvataju za glavu I najavljuju “izdvajanja”, “odvajanja”, “otcepljenja” i slične metode “na brzaka” pranja ruku, ne preostaje ništa drugo nego da zahvale srećnom obrtu sudbine koji im je omogućio da se, bar na neko vreme, pošteno najedu u skupštinskim restoranima i “radnim ručkovima” I pronesu prestonicom nešto drugo osim jeftine bugarske sintetike – imaće, bar, čega da se sećaju, kada se vrate na margine srceparajućeg romana pod nazivom “Stranački život u Srbalja”, u svoje tužne male živote u kojima su sanjali o novom odelu I poštenom obroku.
Što se glavnih (tj. Rukovodećih) paćenika tiče – za njih se ne brinem…skupilo se dovoljno za ovo mandata što su odradili za pristojnu penziju I neku desetinu budućih generacija…Pa, mora neko I da ima neke vajde od silnih privatizacija, netsalih para iz kiparskih banaka itd…
U međuvremenu, vi, “Srblji”, animirajte se umetničkim poduhvatima nekadašnjih LOTO devojaka I pokušaja glumica I pevačica…da se ne biste osećali kao da u samom činu ne učestvujete, već samo posmatrate, pobrinuće se G17 PLUS ili neka nova mašina za “brzu tranziciju”…dobićete I više nego što ste tražili!!!!

Bozic

pre 17 godina

Citava javna scena u Srbiji je tesko obolela.Stvorena je jedna kasta neodgovornih ljudi koji upravljaju javnim poslovima.Oni su neodgovorni ne zato sto su "genetski pokvareni" vec sto im sisitem i okolnosti idu na ruku.Ta posast se siri dalje praveci veze sa tajkunima,ovi pak drze medije i sve je to na stetu gradjana.Lepo je reko onaj radikal Mirovic iz N.Sada:sta vas briga sto mi je plata 200.000 din.,sta mi mozete. Sve dok gradjani na shvate(a tesko da velika vecina ovog naroda to moze) da je ona ta koja je "poslodavac"grupi ljudi kojima je povereno vodjenje javnih poslova,nema nade da ce se nesto promeniti. Tako je i ova polemika oko G17 besmislena. Izgleda kao kada bih ja raspravljao o tome ko ce voditi pekaru, ko ce naplacivati kifle a ko burek. Sta mene to zanima, hocu da za svoj novac dobijem ono sto mi pripada i ne interesuje me ni kako se zovu. Pa sve dok mediji talambasaju o tome ko ce koga umesto da stalno i iznova ocenjjuju rezultate njihovog rada i svakog dana i samo to,nam bolje biti ne moze.
Bozic,Beograd

Nebojsa

pre 17 godina

Steta za G17+. Ipak su oni, po meni, bili jedan pozitivniji deo cele srpske price u zadnjih par godina. Zdravija bi mi se cinila situacija u kojioj bi DSS razmisljao o izbornoj margini od 5%.

Milovan S Nikolic

pre 17 godina

Logika je na strani zdravog razuma. Udarile im pare u glavu a rscuni se pomesali.
Labus i Dinkic su nosioci ove farse i zato je najbolje da odu sa politicke scene kako bi Srbija dosla na svoje i polako krenula napred bez bez afera.

Stručnjak

pre 17 godina

Ja ne bih dao ostavku - NIKAD. Taman sam došao do dobre plate, dig'o kredit, i sad me neko tera da dam ostavku. Lako je Labusu, on će naći drugi posao, u svetskoj banci, a šta ja da radim? Sad, kao važno je kad ćemo ući u Evropu. I šta su zapeli da nas zovu. Koja godinica kasnije, neće niko ni primetiti.
Ne bih dao ostavku ni zbog Kosova. Ode Kosovo ako ja odem (i ako ostanem, al raja to ne kapira). Nego, ja bih javno bio na Labusovoj strani, a tajno bih glasao protiv. Nisam ja pacer, ja sam stručnjak! I još nešto: gledao bih da se što pre prebacim u DS, jer G17 neće ući u sledeću Vladu, DS-om imao bih neke šanse. Njima trebaju stručnjaci, a meni dobro plaćen posao. Ja se nadam da bi me moji birači razumeli. I poslanici treba od nečeg da žive, zar ne?

Goksi

pre 17 godina

Verujem u G17 PLUS. To je stranka koja je do sada navise napadana ali od koga?
1.Bogoljuba Karica, profitera rezima Slobodana Milosevica.
2.Kurira,dnevno bulevarskog tracerskog lista sumnjivog porekla.
3.Kljajevica,Pjevcevica... privrednih kriminalaca koji bi u svakoj pravnoj drzavi bili na dozivotnim robijama
4.Raznih tajkuna, na njihovu zalost ne mogu vise da kupuju firme u bescenje, ne placaju porez
5.Svercera, zao mi je ali sada kupujem u radnjama a ne na tezgama i kartonima
6.Ulicnih vataca zjala, kafic menadzera-avioni kamioni

Zasto verujen u G 17 PLUS?

1.Posle 10 godina sam mogao da kupim na kredit auto, stan, peglu, televizor, odem na letovanje
2.Ne plasim se inflacije jer je minimalna
3.Prijavljen sam u firmi u kojoj radim i plata mi leze na tekuci racun u punom iznosu
4.Mogu da kupim devize u svakoj banci a ne kod dilera na ulici
5.Penzionerima su isplacene zaostale penzije

Verujem u G17 PLUS. Zbog svih nas normalnih prevazidjite probleme i vodite ovu drzavu dalje.
Ostavke treba da podnesu ministar policije i direktor BIA-e.

strahota

pre 17 godina

Mislim da je ovo bilo i ocekivano, samo se cekao dan. Pa vec je svima poznato da odavno u G17 postoje dve struje, ona koja je bliza DS-u i ona koja bi da se prikloni Kostunici. Pa pogledajte samo izjave i ponasanje nekih celnika G17 od dana kada su postali stranka. Uvek je jedan deo (sa Labusom na celu) bio naklonjen DS-u. A g-din Dinkic ka Kostunici preko zajednickog prijatelja Miskovica (kao jedan od glavnih finansijera DSS-a). Nadam se da ce ova podela u G17 ubrzati i pad Vlade i nove izbore. I da ce se onda videti koje stranke (max 5) koje ce uci u skupstinu. Tu bi trebalo zabraniti koalicije. Nek se svaka stranka za sebe bori da udje u parlament, a posle nek prave koalicije. A ne posle da se cepaju i dele.

Zao mi je casnih i postenih ljudi u G17 koji ce sada da ispastaju.

Svetlana, clan G17 Plus

pre 17 godina

Ako G17 plus ostane pri svojim principima vrlo brzo ce se ocistiti od svih ubacenih elemenata koji se trude da u javnosti predstave sve u najgorem mogucem svetlu.
Gledajuci siru sliku i neminovnost nasih evropskih integracija, G17 je sigurno buduca reformska snaga u Srbiji.

Sinisa

pre 17 godina

Zasto NE verujem u G 17 PLUS?

Zato sto su oterali Djelica, stali na stranu Djindjicevih grobara i gazili po DS-u koji je oborio i isporucio Slobu da bi mi danas mogli da
1.Kupimo na kredit auto, stan, peglu, televizor, odemo na letovanje
2.Ne plasimo se inflacije jer je minimalna
3.Budemo prijavljeni u firmi u kojoj radimo i plata da nam leze na tekuci racun u punom iznosu
...

Mira

pre 17 godina

Neverovatno, kolika je briga G17+, za ovu Srbiju-Kosovo. E,pa dosta nam je više tih brižnika,e, samo do septembra. Verovatno G17+/JUL nisi završili svoje privatne poslove, pa bi još malo. Pa, kako neko ko ima i malo mozga može da poveruje da će ova vlada spasiti Kosovo. Sa ovom Vladom imamo mogućnost podizanja kredita, ali ni manje zemlje ni više stranih banaka. Zadužuju se gradjani da bi preživeli, a oni nas zadužuju da bi stvarali "blagostanje" u zemlji, bože moj sve idealno. Inflacija raste. Bilo bi idealno Dinkiću,Albijaniću,Markoviću da ne čekate jesen, jer nama su mnoga proleća,leta i jeseni bila tužna zahvaljujući Miloševiću, a Vi ste nastavak Miloševićevog-JUL-ovskog režima, prepustite kormilo, brod još nije počeo da tone. Imamo šanse, ali bez Vas.

Djole

pre 17 godina

Naravno da će Dinkić doneti novu snagu i mladalačku energiju G17 Plus. I ne zaboravimo da on nije jedini od mladih lavova koji su protiv mrskog nam Labusa: tu je još i Čedomir Antić, fascinantan mladić koji će, evo, samo što nije, shvatiti da ne živi u doba Aneksione krize; i nezaboravni, apsolutni šampion Miloljub "Mića legenda" Albijanić, stručnjak za evropske integracije. U stvari, bolje je zaobići Dinkića i prepustiti G17 Albijaniću!

Mićo legendo, povedi nas u Evropu!

Možda onda stranka neće da demantuje izjave koje daješ BBC-iju.

A možda ipak hoće. :P

SRS nazalost! NE kevce!!!

pre 17 godina

Kako neko moze da izjavi da 'SRS kevce' i da su bezopasni
- ili to pise neko totalno neupucen ili je iz SRS /SPS.

Sve sto se desava govori mnogo vise od reci, a ko ne zna da cita izmedju redova, grdno ce lose proci!

Ako Ameri imaju toliko protiv njih, a SRS pojaca svoj uticaj, sto nije neizvesno,
jao si ga nama. Godine bede i izolacije doci ce, nevezano za to ko je sta juce izjavio ili sta ce biti izjavljeno na kontra mitinzima.

SRS nazalost! NE kevce!

P. Filimonovic

pre 17 godina

Ne bih se slozio da je moralno sto je Labus napustio vladu koja se sada suocava sa ogromnim problemima. Moralno bi bilo kada bi vlada odbila da isporuci Mladica; Medjutim ocigledno je da je vlada resena da ispuni svoju obavezu, ali uhapsiti Mladica nije bas lak problem. Labusova odluka je izraz slabosti i sebicnosti. Ovom odlukom on je sam sebe diskreditovao, i time izgubio podrsku i u svojoj stranci.

bami

pre 17 godina

Od formiranja G17 bilo je jasno da su ciljevi vođa ove NVO, pa zatim stranke, bili sve drugo samo ne ono što je pisalo u programskim dokumentima ove NVO-političke stranke.
Takva količina gordosti, pomame, pohlepe i vlstoljublja neće biti skorije "viđena" na srbijanskim prostorima!

Samo vas gledamo

pre 17 godina

Pa sad kad su se i funkcioneri opstinskih odbora G17+ pozaposljavali kao direktori po bankama i osiguravajucim kompanijama mogu i da napuste Vladu. Mada, ko zna da li je to pametno? Muka ziva ta politika.

jeca

pre 17 godina

Puna podrska Labusu i Kseniji,oni se pokazuju kao samosvesniji i progresivniji koliko god to banalno zvucalo.Ponavljam mislim da su oni svesni dubine ponora u koji je sada nesumnjivo krenula Srbija predvodjena ovom neuspesnom vladom na celu sa Kostunicom,svesni su da se ova usporenost moze samo povecavati i zato vise ne zele u tome da ucestvuju aktivno,dok Dinkic svojim stavom pokazuje da nije ozbiljan POLITICAR,nema mogucnost dugorocnijeg sagledavanja puta kojim bi Srbija trebalo da ide i zato postaje nazalost destruktivan, naravno zajedno sa svojim partijskim istomisljenicima.Zato se nadan da ce biti mesta i za Labusa i za Kseniju na nasoj politickoj sceni sta god da se desi u njihovoj ocigledno propaloj stranci.

Dejan M.

pre 17 godina

Svi su shvatili sta se ovde desava. Na jednoj strani je neka trunka svesti o tome da Srbija sa ovakvom vladom ne moze dalje, a na drugoj strani je licni i samo licni interes pojedinaca. Samo da niko ne iz vlasti ili G 17 ne protura glupavu pricu kako bi pad vlade u ovom trenutku za Srbiju bilo lose. E pa lose je sto su pregovori sa EU stali i da se nista nece desiti do kraja Septembra sa R.Mladicem, jer ako nisu to uradili za dve godine,nece ni za naredna 4 meseca.

dovla

pre 17 godina

E, ovako! Prvo da budem jasan i ja sam bio u ovoj stranci, i to kao "omladinac", ali sam se uopste povukao iz politike.... A usao sam '97, da bi konacno mogli da zivimo bolje... i svi znamo kako je teklo, da ne duzim....
Elem, u ovoj stranci sam upoznao dosta ljudi, pa i doticnu gospodu licno... i uveravam da su oni bez sumnje potpuno posveceni ulasku Srbije u EU...
Ali ono sto je u meni jak utisak je da svim srbima na politickoj sceni moral malo vise kasni.... Gdin Labus je malo duze na funkcijama, a tek sada je primetio da Mladica nema...ok, tek sada su prekinute integracije...ali svi znamo kako su mogle da teku da je ranije izrucen, recimo 2001-2002... (ovo isto vazi i za predsednika DS, on je bio ministar vojni).
A sto se tice Dinkica i danasnje dileme...izbori su trebali da uslede MNOGO RANIJE, jos odmah posle onih, ili da se formira demokratska vlada, a ne ova sociijal-demokratska(za sta je kriv i DS koga sam jeko postovao, proslo vreme), a sada...sada bi izbori isli na ruku radikala i karica=sankcije, ili bi najvaznija mesta pala u ruke onih neobavestenih=unutrasnje sankcije... pa vi vidite gde smo! zato ja planiram da se vratim u politiku.. vreme je da krenemo od devedesetih i ujedinimo demokrate!!! ako je sta od njih i ostalo...

Nenad

pre 17 godina

Ova stranka /G.l7/i treba da se rasturi.Ako birači budu razmišljali na sledećim izborima ona ne bi trebala da ima poslanike u Skupštini.Pa valjda Srbija nije zaboravila ono besčašće njenih funkcionera koji su kritikovali Vladu Zorana Živkovića,pored ostalog i zbog koncepta razvoja privrede koji su sami kreirali.Jer ne zaboravimo DOS je dobio izbore svojevremeno na programu u oblasti privrede koji je kreirao /G.l7/.
A celokupna aktivnost i ranije,a i sada gospodina Dinkića je borba za ličnu vlast i u državi u u stranci.
A sa takvima nema uspeha u politici.Nažalost on nije jedini.Kadrovi te stranke dužni su da narodu obijasne neke stvari,na primer Nacionalnu šterdionicu,vojne nabavke u zemlji i inostranstvu i tome slično.
Inače,realno bi bilo očekivati dsa G-l7 istupi iz Vlade.u suprotnom i ono malo kredibiliteta kod birača bi izgubiliPa sami su rekli ne tako davno da će to učiniti ukoliko dodje do zastoja u pregovorima sa Evropskom zajednicom.

dragan

pre 17 godina

Bilo je i krajnje vreme da se ovaj raskol i desi. Miroljub Labus je bolestan već par godina. Kampanju za prošle parlamentarne izbore je jedva izgurao.
Nažalost i ja sam bio član ove stranke. Privuklo me to što se stranka bavila ekonomskim temama, bar je tako izgledalo u vreme kada je to bio pokret. Vreme je pokazalo da političari iz G17+ ipak vode politiku i da u svemu prvenstveno vide svoj sopstveni interes. Sve ostalo je priča za naivne članove stranke i za javnost.
Na sledećim parlamentarnim izborima G17+ neće ući u parlament Srbije.

Vojvođanin

pre 17 godina

Mislim da ima previše buke oko stranke G17 PLUS. Stranka G17 PLUS je svoje odluke uvek donosila na demokratski način na GO i uvek se poštovala većena, tako će biti i sada. To što neki poslanici žele da napuste poslanički klub G17 PLUS samo pokazuje njihovo pravo lice. Oni nisu vlasnici mandata. Građani su glasali za stranku G17 PLUS a ne za Gorana Paunovića, Kseniju Milivojević i ostale. Posle 13 maja stranka G17 PLUS će izaći mnogo jača i snažnija i biće jedna od vodećih stranaka u Srbiji, bez koje se neće moći formirati ni jedna buduća Vlada. Srbija na 1.Mestu SIGURNO

Eliot Nes

pre 17 godina

Poslanicki klub G17+ i tri poslanika SPO podrzavace ovu Vladu sve dok se ne privatizuju NIS, EPS, "Mobtel", "Genex", pojedini delovi "JAT"-a... a ne do referenduma u Crnoj Gori ili zavrsetka pregovora o Kosovu. Njihova pohlepa veca je od ma kakvog nacionalnog interesa, i oko toga se ne treba zavaravati. Oni vrlo dobro znaju ishod pregovora o Kosovu jer su i g. Labus i g. Draskovic vrlo upuceni u "plan za Kosovo", pa je licemerno da nas vise lazu i potezu Kosovo kad god planiraju nesto da poharaju!

jako zabrinut

pre 17 godina

Niti manje stranke, niti vise eksperata...sve intelektualac do intelektualca, ekspert do eksperta, a ne ni posle pet sati ne mogu da se dogovore i nadju neki kompromis. Sta to meni pokazuje - pa da oni nisu tu radi jedne ideje i zelej da pomognu srbiji vec radi licnih interesa koje manje ili vise jesu ili nisu ostvarili, pa im se jos malo ostaje na vlasti.

Sladjana

pre 17 godina

Lično mislim da je ovo predstava za javnost. Svi će podneti ostavke ali će podržavati Vladu Srbije. Koga bre oni fortaju? Brod tone očigledno i jedva čekam izbore jer ne mogu više da posmatram sve dvolične i licemerne likove. U interesu države je da svi odu, s obzirom na to da troše naše vreme i naš novac za stranačka prepucavanja. Nema novog ustava, koja mi je himna, forsiraju nepostojeću državnu zajednicu sve sa njenim predsednikom koji joj radi o glavi Svetozarom Marovićem. Oni bre prosto vređaju naš zdrav razum.

Vucko

pre 17 godina

Situacija sa G 17 je komplikovana. Ostati u vladi ili ne, ne valja ni jedno ni drugo. Eventualni izbori ne bi trebalo da uticu na to kako cemo se mi drzati na pregovorima, tj. tako bi bilo u teoriji. U praksi postoji mogucnost da radikali iskoriste trenutak i preuzmu vlast, sto bi bilo pogubno za nase pozicije prema Evropi, SAD, i pregovorima o Kosovu. Idealnog resenja nema, a najveci profiter u svemu ovome je DSS koji nema realnu podrsku u narodu a za sada sigurno drzi vlast. Zahvaljujuci raskolima u G 17 i SPO vlada uspesno ostvaruje svoj osnovni cilj - zadrzava svoje fotelje !

Goran

pre 17 godina

Žalosno je što u Srbiji a i kod nas u Crnoj Gori samo dobre stvari nemaju prolaz i dožive prevremeni kraj. G17 je po mome mišljenju radio prave stvari za Srbiju i nadam se da se neće raspasti. Žalosno je da su retrogradne partije jače nego ikada i da im kraj nije na vidiku. G17 je unio jedan moderan pristup rešavanju svih važnih problema kao i savremen pogled na svijet.

Jovan

pre 17 godina

Kako je to bio dalekovid potez ove Skupštine kada je poslanicima tako drastično povećana plata. Malo ko je spreman da se toga odrekne. Ko je lud da da ostavku, ma šta se desilo. I zato mislim da Labus u ovoj priči nema šanse, kao ni G17 na sledećim izborima. Bravo "eksperti!"

Pera

pre 17 godina

Šta god da se dešava u G17 Plus, vreme im je! Pa sve su se stranke u Srbiji cepale, neke same a neke uz pomoc drugih.
Jedino sto moram da primetim jesu istupanja Gorana Paunovića i Ksenije Milivojević u poslednja 2 dana. To dvoje ljudi su izgubili kredibilitet da budu članovi ma koje stranke. Sramota je i to sto su poslanici u Skupstini. Da neko izjavi da nece postovati odluku Glavnog odbora svoje stranke je krajnji bezobrazluk...

Rajko

pre 17 godina

Ko god želi da G17 i SPO izađu iz vlade i obore vladu imaće uskoro Tomu Nikolića za premijera. Šta znači ne biti u vladi, a podržavati vladu, zar nije tek to licemerno? Po meni G17 i SPO treba da zatraže ne ostavku vlade, već ostavku odgovornih ministara za (ne)hapšenje Mladića, da se u ovoj zemlji jednom usvoji princip lične, a ne kolektivne odgovornosti.

milan-vp

pre 17 godina

G17+ je vas problem. U Beogradu. I ovaj raskol je po receptu iz jelovnika. I kuhinja i kuvari su beogradjani. Jos uvek prva generacija.
A u vezi radikala, sporadicnih komentara da su jos uvek tu i opasni - varate se. Neselektivno pamtite upozorenja iz Vasingtona i Brisela. Radikali mogu da kevcu, kroz Tomina usta, tekstove iz jelovnika, a ako se drznu prema 'tronu' to je direktno prst u oko. I Briselu i Vasingtonu.
Prst koji je smznut u Sibirskim tajgama.

CaReFree

pre 17 godina

Kada bi ljudi samo mogli da naslute kakvi su to likovi i igre koje igraju ...
Dinkic je mali nalozeni a ni Labus nije bolji. Markovica i ne treba komentarisati...
Uostalom izbori, ma kada bili, pokazace kakvu podrsku uziva ta stranka medju biracima. Problem je sto u rukama drze previse moci. Meni licno bi najzanimljivije bilo da saznam ko te likove podrzava i forsira. MMF ili Svetska banka ili hm, koji li su to krugovi...
Baj d vej, nista od transparetnosti u ekonomskom i politickom zivotu Srbije. Stanje je indenticno onom iz Milosevicevog perioda osim sto su na sceni novi (mladji) likovi i sto je sistem utoliko moderniji. Po sistemu "Da se Vlasi ne dosete", pljackanje Srbije traje. Danas to ima radni naslov "Tranzicija"

Becca

pre 17 godina

Imala sam priliku da slušam kritike na račun DS od nekih članova G17 plus, tek formirane partije u uzletu, koji su u to vreme tako čvrsto verovali da su bolji od svih drugih, da su imuni na ovo što im se sada dešava i da se nikada neće naći u situacijama u kojima su se bar nekad našle sve druge stranke sa dužom istorijom. Naravno, nadobudni i puni sebe kakvi su, nisu hteli da čuju upozorenja kolega sa većim iskustvom. I danas, dok gledam šta im se dešava, jedino se pitam da li su uopšte sposobni da nauče lekciju i da prestanu da precenjuju sebe a podcenjuju sve ostale? Nadam se da jesu i želim im da uspeju u tome, iako su mi još uvek dužni za aroganciju od pre par godina na koju nisu imali pravo.

Poznavalac

pre 17 godina

Za slogan za sledece izbore predlazem:

1. Fotelje na prvom mestu. ili
2. Pohlepa na prvom mestu

Ne mogu da kazem da mi je zao sto im se ovo desava, zasluzili su svojom nadmenoscu bahatih kauboja - eksperata.

Mashinovodja

pre 17 godina

Ma, podržavaće oni Vladu dok traju pare, a ne pregovori o Kosovu. Ionako se zna rezultat tih pregovora.
Lako je Labusu da izigrava principijelnog mudraca, on je sebi već obezbedio posao i više nego solidna primanja i kad izađe iz politike. A gde će i šta će oni ostali jadnici iz G17%? Gde se još za takav nerad mogu dobiti takve plate kao što su poslaničke? Plus dodaci, plus masni prihodi od članstva u upravnim odborima javnih preduzeća, plus lova od "sponzora" za "sitne" uslugice? Kome treba njihova famozna "ekspertiza" i "stručnost"?
Uzgred, isto važi za SVE srpske poslanike, ne samo za one iz G17%. Sve je to sam goli šibicar i pilićar, na prodaju svakome ko ponudi (malo) više.

Grunf-ica

pre 17 godina

ALELUJA!!!
Ma koliko dugo zivela u ovoj imitaciji države, jedno ne prestaje da me iznenađuje - način na koji ljudi bivaju zatečeni (na ovaj ili onaj način) svaki put kada neko od ovih beskompromisnih paćenika izvali nesto tipa: "Moja savest mi ne dozvoljava da i dalje obavljam poverenu funkciju"!!! Još smešnije (ako je, uopšte, išta smešno) je kada drugi (još veći) paćenik nastavi u stilu:"To je nedemokratska odluka i mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći (čitaj ništa) da zaštitimo državne/stranačke interese". Ono što je tužno (ako nije smešno) je da to nisu čak ni stranački interesi – a, sve I da jesu, to je, naravno, nedopustivo! Za vrhunske paćenike, tj. glavonje, to su ISKLJUČIVO lični interesi! Za bezobličnu masu poslušnika, nije čak ni to! Većina uspe da "odvoji" neku siću, tek da ne bude bez ičega, ili da se prvi put u životu pristojno najedu (sada može i da se bira - ne mora samo pileći parizer, može i šunka - malo li je?), ili obuku (do juce je bio prekogranični šoping u Bugarskoj, po principu: obucite celu porodicu za 10 Eura, a danas Hugo Boss). Nikakvog većeg ćara oni iz svega toga nisu imali..ne poznaju ti nikave državne ni bilo kakve druge fingirane interese...ti ni svoju pozadinu od glave ne razaznaju!!!
Krah G17 PLUS nije krah Srbije - nije čak ni krah stranke, već njen potencijalni spas!!! Ako tu ima I treba nešto spasiti, naravno! Krah G17 PLUS je onoliko važna informacija za građane Srbije I budućnost iste, koliko I umetničko delanje Severine ili gđe Mančić – mada se, verovatno, muški deo populacije ne bi složio sa mnom – ovo potonje je, biće, važnije! Svako ko misli da postojanje (ili krah) G17 PLUS ima ikakvog uticaja na postojanje Srbije, vlade…bilo čega, osim njihovih bankovnih računa…treba ozbiljno da se pozabavi svojom mentalnom higijenom. Naravno, I oni koji nisu mogli da pretpostave da će se ovo desiti, ne treba da se bave igrama na sreću I sl. aktivnostima – prognoziranje im sigurno nije jača strana…Krah G17 PLUS je najlogičnija moguća posledica dugogodišnjeg manipulantskog, kriminalnog, krajnje nehumanog I potpuno neznalačkog tretiranja svega mogućeg – Srbije, vlasti, naroda, stranke, članova….Kriminalnim dosijeima bi se mogao popločati put odavde do Sidneja..i neki korak dalje, ali to nije tema za ovaj sajt, već za neke institucije koje se, naravno, time ne bave, a trebalo bi!
Iskreno sažaljenje izjavljujem svima koji su napisali (I onima koji nisu, a to misle) da G17 PLUS predstavlja nekakvu slamku spasa za Srbiju, “dašak novog”, svežu krv, novi pogled na svet…Za takav način razmišljanja I životnu filozofiju, nadležne su određene grane medicine..Ljudi!!!O čemu pričate? G17 PLUS doneo je samo proverene, utemeljene metode (već million puta proverene u praksi širom planete) pljačkanja, obmane, jeftinu demagogiju I, donekle, mora se priznati, ali samo za neke od njih) “šmekerski” nastup pred javnošću.
Onima koji se sada hvataju za glavu I najavljuju “izdvajanja”, “odvajanja”, “otcepljenja” i slične metode “na brzaka” pranja ruku, ne preostaje ništa drugo nego da zahvale srećnom obrtu sudbine koji im je omogućio da se, bar na neko vreme, pošteno najedu u skupštinskim restoranima i “radnim ručkovima” I pronesu prestonicom nešto drugo osim jeftine bugarske sintetike – imaće, bar, čega da se sećaju, kada se vrate na margine srceparajućeg romana pod nazivom “Stranački život u Srbalja”, u svoje tužne male živote u kojima su sanjali o novom odelu I poštenom obroku.
Što se glavnih (tj. Rukovodećih) paćenika tiče – za njih se ne brinem…skupilo se dovoljno za ovo mandata što su odradili za pristojnu penziju I neku desetinu budućih generacija…Pa, mora neko I da ima neke vajde od silnih privatizacija, netsalih para iz kiparskih banaka itd…
U međuvremenu, vi, “Srblji”, animirajte se umetničkim poduhvatima nekadašnjih LOTO devojaka I pokušaja glumica I pevačica…da se ne biste osećali kao da u samom činu ne učestvujete, već samo posmatrate, pobrinuće se G17 PLUS ili neka nova mašina za “brzu tranziciju”…dobićete I više nego što ste tražili!!!!

Bozic

pre 17 godina

Citava javna scena u Srbiji je tesko obolela.Stvorena je jedna kasta neodgovornih ljudi koji upravljaju javnim poslovima.Oni su neodgovorni ne zato sto su "genetski pokvareni" vec sto im sisitem i okolnosti idu na ruku.Ta posast se siri dalje praveci veze sa tajkunima,ovi pak drze medije i sve je to na stetu gradjana.Lepo je reko onaj radikal Mirovic iz N.Sada:sta vas briga sto mi je plata 200.000 din.,sta mi mozete. Sve dok gradjani na shvate(a tesko da velika vecina ovog naroda to moze) da je ona ta koja je "poslodavac"grupi ljudi kojima je povereno vodjenje javnih poslova,nema nade da ce se nesto promeniti. Tako je i ova polemika oko G17 besmislena. Izgleda kao kada bih ja raspravljao o tome ko ce voditi pekaru, ko ce naplacivati kifle a ko burek. Sta mene to zanima, hocu da za svoj novac dobijem ono sto mi pripada i ne interesuje me ni kako se zovu. Pa sve dok mediji talambasaju o tome ko ce koga umesto da stalno i iznova ocenjjuju rezultate njihovog rada i svakog dana i samo to,nam bolje biti ne moze.
Bozic,Beograd

Nebojsa

pre 17 godina

Steta za G17+. Ipak su oni, po meni, bili jedan pozitivniji deo cele srpske price u zadnjih par godina. Zdravija bi mi se cinila situacija u kojioj bi DSS razmisljao o izbornoj margini od 5%.

Milovan S Nikolic

pre 17 godina

Logika je na strani zdravog razuma. Udarile im pare u glavu a rscuni se pomesali.
Labus i Dinkic su nosioci ove farse i zato je najbolje da odu sa politicke scene kako bi Srbija dosla na svoje i polako krenula napred bez bez afera.

Stručnjak

pre 17 godina

Ja ne bih dao ostavku - NIKAD. Taman sam došao do dobre plate, dig'o kredit, i sad me neko tera da dam ostavku. Lako je Labusu, on će naći drugi posao, u svetskoj banci, a šta ja da radim? Sad, kao važno je kad ćemo ući u Evropu. I šta su zapeli da nas zovu. Koja godinica kasnije, neće niko ni primetiti.
Ne bih dao ostavku ni zbog Kosova. Ode Kosovo ako ja odem (i ako ostanem, al raja to ne kapira). Nego, ja bih javno bio na Labusovoj strani, a tajno bih glasao protiv. Nisam ja pacer, ja sam stručnjak! I još nešto: gledao bih da se što pre prebacim u DS, jer G17 neće ući u sledeću Vladu, DS-om imao bih neke šanse. Njima trebaju stručnjaci, a meni dobro plaćen posao. Ja se nadam da bi me moji birači razumeli. I poslanici treba od nečeg da žive, zar ne?

Goksi

pre 17 godina

Verujem u G17 PLUS. To je stranka koja je do sada navise napadana ali od koga?
1.Bogoljuba Karica, profitera rezima Slobodana Milosevica.
2.Kurira,dnevno bulevarskog tracerskog lista sumnjivog porekla.
3.Kljajevica,Pjevcevica... privrednih kriminalaca koji bi u svakoj pravnoj drzavi bili na dozivotnim robijama
4.Raznih tajkuna, na njihovu zalost ne mogu vise da kupuju firme u bescenje, ne placaju porez
5.Svercera, zao mi je ali sada kupujem u radnjama a ne na tezgama i kartonima
6.Ulicnih vataca zjala, kafic menadzera-avioni kamioni

Zasto verujen u G 17 PLUS?

1.Posle 10 godina sam mogao da kupim na kredit auto, stan, peglu, televizor, odem na letovanje
2.Ne plasim se inflacije jer je minimalna
3.Prijavljen sam u firmi u kojoj radim i plata mi leze na tekuci racun u punom iznosu
4.Mogu da kupim devize u svakoj banci a ne kod dilera na ulici
5.Penzionerima su isplacene zaostale penzije

Verujem u G17 PLUS. Zbog svih nas normalnih prevazidjite probleme i vodite ovu drzavu dalje.
Ostavke treba da podnesu ministar policije i direktor BIA-e.

strahota

pre 17 godina

Mislim da je ovo bilo i ocekivano, samo se cekao dan. Pa vec je svima poznato da odavno u G17 postoje dve struje, ona koja je bliza DS-u i ona koja bi da se prikloni Kostunici. Pa pogledajte samo izjave i ponasanje nekih celnika G17 od dana kada su postali stranka. Uvek je jedan deo (sa Labusom na celu) bio naklonjen DS-u. A g-din Dinkic ka Kostunici preko zajednickog prijatelja Miskovica (kao jedan od glavnih finansijera DSS-a). Nadam se da ce ova podela u G17 ubrzati i pad Vlade i nove izbore. I da ce se onda videti koje stranke (max 5) koje ce uci u skupstinu. Tu bi trebalo zabraniti koalicije. Nek se svaka stranka za sebe bori da udje u parlament, a posle nek prave koalicije. A ne posle da se cepaju i dele.

Zao mi je casnih i postenih ljudi u G17 koji ce sada da ispastaju.

Svetlana, clan G17 Plus

pre 17 godina

Ako G17 plus ostane pri svojim principima vrlo brzo ce se ocistiti od svih ubacenih elemenata koji se trude da u javnosti predstave sve u najgorem mogucem svetlu.
Gledajuci siru sliku i neminovnost nasih evropskih integracija, G17 je sigurno buduca reformska snaga u Srbiji.

Sinisa

pre 17 godina

Zasto NE verujem u G 17 PLUS?

Zato sto su oterali Djelica, stali na stranu Djindjicevih grobara i gazili po DS-u koji je oborio i isporucio Slobu da bi mi danas mogli da
1.Kupimo na kredit auto, stan, peglu, televizor, odemo na letovanje
2.Ne plasimo se inflacije jer je minimalna
3.Budemo prijavljeni u firmi u kojoj radimo i plata da nam leze na tekuci racun u punom iznosu
...

Mira

pre 17 godina

Neverovatno, kolika je briga G17+, za ovu Srbiju-Kosovo. E,pa dosta nam je više tih brižnika,e, samo do septembra. Verovatno G17+/JUL nisi završili svoje privatne poslove, pa bi još malo. Pa, kako neko ko ima i malo mozga može da poveruje da će ova vlada spasiti Kosovo. Sa ovom Vladom imamo mogućnost podizanja kredita, ali ni manje zemlje ni više stranih banaka. Zadužuju se gradjani da bi preživeli, a oni nas zadužuju da bi stvarali "blagostanje" u zemlji, bože moj sve idealno. Inflacija raste. Bilo bi idealno Dinkiću,Albijaniću,Markoviću da ne čekate jesen, jer nama su mnoga proleća,leta i jeseni bila tužna zahvaljujući Miloševiću, a Vi ste nastavak Miloševićevog-JUL-ovskog režima, prepustite kormilo, brod još nije počeo da tone. Imamo šanse, ali bez Vas.

Djole

pre 17 godina

Naravno da će Dinkić doneti novu snagu i mladalačku energiju G17 Plus. I ne zaboravimo da on nije jedini od mladih lavova koji su protiv mrskog nam Labusa: tu je još i Čedomir Antić, fascinantan mladić koji će, evo, samo što nije, shvatiti da ne živi u doba Aneksione krize; i nezaboravni, apsolutni šampion Miloljub "Mića legenda" Albijanić, stručnjak za evropske integracije. U stvari, bolje je zaobići Dinkića i prepustiti G17 Albijaniću!

Mićo legendo, povedi nas u Evropu!

Možda onda stranka neće da demantuje izjave koje daješ BBC-iju.

A možda ipak hoće. :P

SRS nazalost! NE kevce!!!

pre 17 godina

Kako neko moze da izjavi da 'SRS kevce' i da su bezopasni
- ili to pise neko totalno neupucen ili je iz SRS /SPS.

Sve sto se desava govori mnogo vise od reci, a ko ne zna da cita izmedju redova, grdno ce lose proci!

Ako Ameri imaju toliko protiv njih, a SRS pojaca svoj uticaj, sto nije neizvesno,
jao si ga nama. Godine bede i izolacije doci ce, nevezano za to ko je sta juce izjavio ili sta ce biti izjavljeno na kontra mitinzima.

SRS nazalost! NE kevce!

P. Filimonovic

pre 17 godina

Ne bih se slozio da je moralno sto je Labus napustio vladu koja se sada suocava sa ogromnim problemima. Moralno bi bilo kada bi vlada odbila da isporuci Mladica; Medjutim ocigledno je da je vlada resena da ispuni svoju obavezu, ali uhapsiti Mladica nije bas lak problem. Labusova odluka je izraz slabosti i sebicnosti. Ovom odlukom on je sam sebe diskreditovao, i time izgubio podrsku i u svojoj stranci.

bami

pre 17 godina

Od formiranja G17 bilo je jasno da su ciljevi vođa ove NVO, pa zatim stranke, bili sve drugo samo ne ono što je pisalo u programskim dokumentima ove NVO-političke stranke.
Takva količina gordosti, pomame, pohlepe i vlstoljublja neće biti skorije "viđena" na srbijanskim prostorima!

Samo vas gledamo

pre 17 godina

Pa sad kad su se i funkcioneri opstinskih odbora G17+ pozaposljavali kao direktori po bankama i osiguravajucim kompanijama mogu i da napuste Vladu. Mada, ko zna da li je to pametno? Muka ziva ta politika.

jeca

pre 17 godina

Puna podrska Labusu i Kseniji,oni se pokazuju kao samosvesniji i progresivniji koliko god to banalno zvucalo.Ponavljam mislim da su oni svesni dubine ponora u koji je sada nesumnjivo krenula Srbija predvodjena ovom neuspesnom vladom na celu sa Kostunicom,svesni su da se ova usporenost moze samo povecavati i zato vise ne zele u tome da ucestvuju aktivno,dok Dinkic svojim stavom pokazuje da nije ozbiljan POLITICAR,nema mogucnost dugorocnijeg sagledavanja puta kojim bi Srbija trebalo da ide i zato postaje nazalost destruktivan, naravno zajedno sa svojim partijskim istomisljenicima.Zato se nadan da ce biti mesta i za Labusa i za Kseniju na nasoj politickoj sceni sta god da se desi u njihovoj ocigledno propaloj stranci.

Dejan M.

pre 17 godina

Svi su shvatili sta se ovde desava. Na jednoj strani je neka trunka svesti o tome da Srbija sa ovakvom vladom ne moze dalje, a na drugoj strani je licni i samo licni interes pojedinaca. Samo da niko ne iz vlasti ili G 17 ne protura glupavu pricu kako bi pad vlade u ovom trenutku za Srbiju bilo lose. E pa lose je sto su pregovori sa EU stali i da se nista nece desiti do kraja Septembra sa R.Mladicem, jer ako nisu to uradili za dve godine,nece ni za naredna 4 meseca.

dovla

pre 17 godina

E, ovako! Prvo da budem jasan i ja sam bio u ovoj stranci, i to kao "omladinac", ali sam se uopste povukao iz politike.... A usao sam '97, da bi konacno mogli da zivimo bolje... i svi znamo kako je teklo, da ne duzim....
Elem, u ovoj stranci sam upoznao dosta ljudi, pa i doticnu gospodu licno... i uveravam da su oni bez sumnje potpuno posveceni ulasku Srbije u EU...
Ali ono sto je u meni jak utisak je da svim srbima na politickoj sceni moral malo vise kasni.... Gdin Labus je malo duze na funkcijama, a tek sada je primetio da Mladica nema...ok, tek sada su prekinute integracije...ali svi znamo kako su mogle da teku da je ranije izrucen, recimo 2001-2002... (ovo isto vazi i za predsednika DS, on je bio ministar vojni).
A sto se tice Dinkica i danasnje dileme...izbori su trebali da uslede MNOGO RANIJE, jos odmah posle onih, ili da se formira demokratska vlada, a ne ova sociijal-demokratska(za sta je kriv i DS koga sam jeko postovao, proslo vreme), a sada...sada bi izbori isli na ruku radikala i karica=sankcije, ili bi najvaznija mesta pala u ruke onih neobavestenih=unutrasnje sankcije... pa vi vidite gde smo! zato ja planiram da se vratim u politiku.. vreme je da krenemo od devedesetih i ujedinimo demokrate!!! ako je sta od njih i ostalo...

Nenad

pre 17 godina

Ova stranka /G.l7/i treba da se rasturi.Ako birači budu razmišljali na sledećim izborima ona ne bi trebala da ima poslanike u Skupštini.Pa valjda Srbija nije zaboravila ono besčašće njenih funkcionera koji su kritikovali Vladu Zorana Živkovića,pored ostalog i zbog koncepta razvoja privrede koji su sami kreirali.Jer ne zaboravimo DOS je dobio izbore svojevremeno na programu u oblasti privrede koji je kreirao /G.l7/.
A celokupna aktivnost i ranije,a i sada gospodina Dinkića je borba za ličnu vlast i u državi u u stranci.
A sa takvima nema uspeha u politici.Nažalost on nije jedini.Kadrovi te stranke dužni su da narodu obijasne neke stvari,na primer Nacionalnu šterdionicu,vojne nabavke u zemlji i inostranstvu i tome slično.
Inače,realno bi bilo očekivati dsa G-l7 istupi iz Vlade.u suprotnom i ono malo kredibiliteta kod birača bi izgubiliPa sami su rekli ne tako davno da će to učiniti ukoliko dodje do zastoja u pregovorima sa Evropskom zajednicom.