Petak, 21.04.2006.

13:41

(Ne)pozvana četvorka

Burne reakcije u Pogorici izaziva pitanje na čiji je poziv u Ameriku otputovala takozvana "alternativna četvorka".

Izvor: Beta

(Ne)pozvana èetvorka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Priluzje

pre 18 godina

Ovo je nevidjena uvreda: "Mi smo taoci Srbije. Svi na Blkanu su taoci Srbije", sto je rekao g. Vlahovic. Nevidjena glupost, zasto je CG talac Srbije??? Da Srbija mozda ne brani da se u CG odrzi referendum? Sam referendum je dokaz na CG nije talac vec da radi sta (Milo & co.) hoce.

ja

pre 18 godina

Pazi ovo: Milošević Crnogorac! Možda i je sad kad "Srbima" više ne treba, ali sve donedavno... Nedavno sam od nekih svojih kolega iz Srbije čuo priču kako rat uopće nisu vodili Srbi nego svi ostali (Marković - Hrvat, Kadijević - iz Hrvatske, Rašeta - iz Hrvatske, Mladić - BiH, Karadžić - Crna Gora? itd.); Na kraju balade svi zaboraviše i za "sve Srbe u jednoj državi" i za "vekovne srpske zemlje" i za "srpski s ijekavicom" i za ognjišta i za slogu i spas i za sve one divne stvari, a mi se pitamo "ko nas bre zavadi"?

Kosarkas

pre 18 godina

A zasto je toliko interesantno sta su crnogorski "opozicionari" radili u Vasingtonu. Neka se time bave crnogorski mediji, tamosnja vlast i politicari, pa i crnogorska diplomatija. Mi u Srbiji treba da se bavimo nasim problemima, malim i velikim. Jedan od malih problema je navodno uplitanje (u organizovanje posete Vasingtonu) lika koji se zove Nebojska Vujovic. Pa setimo ga se sa TV ekrana za vreme bombardovanja, setimo se njegovih izjava o mudrom rukovodstvu na celu s S. Milosevicem. Zar takav moze i treba da bude savetnik srpskog premijera i to demokratskog srpskog premijera. Neka se Kostunica oglasi i kaze zasto angazuje ekstremne kadrove rezima Slobodana Milosevica. Mozda vraca neke dugove. Ne verujem da se radi o tako kvalitetnom kadru da premijer mora da ga angazuje jer je sudbina Srbije u pitanju. Kosarakas.

Lale-Pancevo

pre 18 godina

Sramota,mi uvukli Crnogorce u rat? Kao da svi neznamo da su oni nas uvukli. Ko je birao Milosevica i masovno padao na kolena pred njim? Nije valjda Srbija? Cijim se politicarima masovno sudilo i sudi po Hagu? Nije valjda nasim, nego crnogrskim.
A ovaj Popovic se nesto malo presao. Oni su rastrubili da idu na poziv pomocnika G-dje Rajs pa se ispostavilo da su lagali. I treba da crvene. Meni je prosto smesno da o referendumu razgovara sa
Amerikancima cetvorka od kojih je samo jedan poslanik, a pri tome lider jedne kombi partije. Ostali najobicniji gradjani koji nikakva mandata nemaju nizasta, barem da im ga je narod dao. I treba da im se svi sprdaju.

irac

pre 18 godina

Nemojte nam vise pomagati, pustite sto pre crnogorce da se odvoje, tako cete nam najvise pomoci.
Kad vec politicari u Srbiji (vecina crnogorci) ne postuju zahtev naroda za referendumom u Srbiji.

molba iz Beograda

pre 18 godina

Molim Crnogorce koji ovde trube o "velikoj Srbiji" da znaju da smo svi u Srbiji svim srcem da se otcepe i gledaju svoja posla, ne nasa. Mi vas ohrabrujemo da nas ostavite na miru, kako nas tako i nase novcanike. Hvala na razumevanju i sretno.

Dusan

pre 18 godina

Nisu samo doticne zemlje u okuzenju Srbije taoci Sbije,vec su taoci i sami Srbi u Srbiji,jer mozemo i sami se uveriti da tajkuni namestaju drugim tajkunima zatvor i progon instrumentalizovane drzavne sluzbe.Svi oni guraju nas u haos i samounistenje.Gde na primer mozemo se uveriti i vidite da tajkuni poput Beka i Miskovica,danas jurcaju tajkuna Radulovica iz C-Marketa.Gde su ljudi pare s Kipra.Sta je sa Nacionalnom Stedionicom.Kako je mogao Miskovic da dodje do tolikog kapitala.Odjurili su tajkuna Karica samo zato sto nije isao pod njihov skut.Strasno vidite samo onog Janjusevica koji je kupio kucu na Dedinju,od sina bivseg generala Titovog,koji je oteo sigurno nekom posle 45g,a posle ni orali ni kopali profitirali milion ipo evrica proavajuci tudje steceno.Polako ali sigurno Srbija ulazi u jedan strahoviti haos.

Ja

pre 18 godina

Kada se ova cetvorka bude vratila iz Amerike Kostunica ce ih kazniti zbog propalog pokusaja a kazna ce biti da ce morati sami da plate avijonske karte .

Mane

pre 18 godina

Pa ja se samo pitam odakle je Slobodan Milosevic!? I svi crnogorci jedva su docekali da se late oruzja i kao DOBROVOLJCI su otisli na ratista sirom Hrvatske i pored nasih prijateljskih ubedjivanja da to nerade. Mislim na moje prijatelje , crnogorce, da ne spominjem imena.

mali marinko

pre 18 godina

Nisu mi jasni ovi što i dalje tupe da je EU bila protiv očuvanja Jugoslavije. A mi smo dobili od te EU embargo na oružje i moratorij za proglašenje neovisnosti. Dajte malo više objektivnosti. Nuđena vam je konfederacija - niste prihvatili a sada plačete kako su vam "belosvetski hohštapleri" srušili Jugoslaviju. Gospodo, svojim (ne)djelovanjem srušili ste je sami. EU vam je ponudila priliku - niste je uspjeli iskoristiti. Kraj priče.

Ivan

pre 18 godina

Pa zar Srbija nista nije naucila zadnjih petnaest godina. Cijelo vrjeme zvanicna Srbija podrzava one koje su izgubili na izborima u CG. Zar mislite da mi nismo sposobni da izaberemo svoju vlast. Mi jesmo mali, ali smo i te kako ponosni. Nemojte da mislite da mozete da nas uvucete u vas bezuspjesan projekat velike Srbije. Zar vam i poslednji dogadjaj kada zvanicna Srbija ugovara sramnu posjetu Medojevica i ostalih u SAD-e, ne govori o cemu je odje rijec. Crna Gora mora biti nezavisna na bi odranila svoju cast, slobodu i ime. Zasto se Srbija stidi svoje drzave?

Sarkastican iz London

pre 18 godina

Ako se Crnogorci odcepe najzad ce biti losije drzave od Srbije na Balkanu!! Jos i Kosovo da dobije nezavisnost i bice onda 2 zemlje!! SUPER!!!

Koliko god da Evropa mrzi Srbiju za sve sto smo uradili 90-tih, neverujem da niti jedan od njih moze ozbiljno shvatiti tvrdnje G-dina Vlahovica da su svi na Blakanu taoci Srbije! Svasta!! Sta li te diplomate iz EU pomisle kad sef inostranih poslova izjavi takvu glupost mogu samo zamisliti!! Nije ni cudno sto ne zele nezavisnu Crnu Goru!!!

Svaka cast Crnogorci, postali ste veca Banana Republika od Srbije!!! Za tako nesto zaista treba veliki talenat!!
Napred Milo!! Napred Crna Gora!!! Srbija je kriva za sve teskoce sveta! I cene goriva, i poplave ma sve bre!!! Samo sto dalje od Srbije!!!

Nada

pre 18 godina

Nadam se da ova vest o "ne odusevljenju Evrope" nije tacna, jer bi to znacilo da ce se opet vrsiti pritisak na Srbiju da nezavisna CG dobije (citaj: UZME) sto vise iz "zajednice". Evropa je kumovala ugovoru o zajednici gde je CG dobila maksimum prava odlucivanja, a Srbija uglavnom OBAVEZE. Zadnjih 3 godine SVI Crnogorski predstavnici u SCG su radili ili samo u korist CG ili na stetu Srbije. Predpostavljam da su im glavni savetnici bili Hrvatski politicari sa sopstvenim receptom: grabi sve sto ti treba za buducu drzavu, i ne zaboravi da pljujes po Srbiji kad god ti se pruzi prilika.
Najiskrenije se nadam otcepljenju CG (ne mogu vise da trpim krivicu zbog njihovog nesretnog zivota u zajednici), i ako sam svesna da ce posle toga na redu biti Kosovo, Vojvodina, pa Sandzak (priprme su vec u veliko u toku). Naravno da mi se ne svidja ovakav razvoj, ali mislim da ne postoji ni pol. partija ni politicar (u Srbiji) koji to moze da spreci. Evropi zelim sadsanje Kosovske, Crnogorske i Vojvodjanske politicare, a POSTENIM gradjanima svu srecu, ma kako im se drzava zvala.

IvanS

pre 18 godina

Srbija nije uvukla Crnu Goru u rat protiv Hrvatske, gospodine Vlahovicu. Vi ste u to vrme bili verni obozavaoce Slobodana Milosevica, a Vas sadasnji Premijer, bio je glavni saradnik SM. Uostalom, i Sloba je Crnogorac sa mestom prebivalista u Srbiji, kao i mnogi drugi Crnogorci na visokim polozajima u Srbiji. Da nije bilo Slobe i njegove "jogurt revolucije", ne bi bilo ni vas na vlasti u Crnoj Gori.

saša

pre 18 godina

Ovo raslojavanje i cepkanje GZP me podseća na sve one silne deobe opozicije u Srbiji. Za Medojevića sam se pribojavao da od njega ne ispadne crnogorski Dinkić. Nemam dovoljno informacija, ali, ako je on trebalo da bude neka nova snaga u CG, ovo neće na dobro da izadje.
Šteta.

Marko

pre 18 godina

Kako bre ovog Vlahovica nije sramota sta sve prica vec duze vreme?? Da se neko tek sad ukljucio u dogadjanja pomislio bi slusajuci ga, da je Srbija uvela nekakav aparthejd Crnoj Gori, pa i celom regionu. A zapravo, gotovo cela Srbija jedva ceka da se otcepe jer ne moze da trpi one kojima nista sem svog dzepa nije sveto.

Rajko Ilišković

pre 18 godina

Sad Brisel nije nimalo oduševljen situacijom? Najgore je kad neko dođe u situaciju da pokusa kašu lošeg ukusa koju je sam kuvao ili pravio recept za nju. Da je Evropa bila manje opterećena resantimanom prema Srbima zbog toga što su svojom oslobodilačkom borbom kumovali istorijskom krahu Austrougarske i Hitlerove Njemačke, zalagala bi se svojevremeno za demokratsku transformaciju SFR Jugoslavije i njen ulazak u Evropsku Uniju, a ne za njeno razbijanje. Sad se na djelu vidi licemjerstvo evropske politike - pravila je mini državice od razbijene Jugoslavije i njima obećavala ulazak u Uniju.(Što bi bez okuka, kad je sa okukama zanimljivije, pa neka košta šta košta!) Evropa je zajedno sa SDA izvršila zločin protiv mira, podržala rat i doprinijela velikom broju stravičnih ratnih zločina, a u Srbiji je bila i direktan njihov izvršilac - sve u ime navodne demokratizacije, ljudskih prava i prava na samoopredjeljenje, svima osim Srbima. Sad se sjetila bi ''dve male siromašne zemlje'' mogle da budu problem. Sad, kad su stotine hiljada ljudi, uglavnom Srba, maknute sa svojih ognjišta i kad je u bivšoj Jugoslaviji bilo blizu 200 hiljada mrtvih ljudi. Kako god su zla ovdje nanijeli antijugoslovenski i antisrpski separatisti, pogrešna srpska politika u osmišljavanju nacionalnih interesa i ciljeva i antikomunizam kao sredstvo za izdaju države, tri puta je više zla nanijela Evropa oživaljavanjem germansko-vatikanske formule krojenja Balkana i sluđivanja svih naroda na njemu.

Dusan

pre 18 godina

Jeste da je CG u mom srcu ali ovo vise ne mogu da gledam. Stvarno mi vise nije jasno sta je sa ovim Balkanom da niko sa nikim ne moze a svi bi u EU. To stvarno nema logike da se odcepimo pa da se krpimo dok ljudi nemaju posao ni u Srbiji ni u CG.

Dusan

pre 18 godina

Jeste da je CG u mom srcu ali ovo vise ne mogu da gledam. Stvarno mi vise nije jasno sta je sa ovim Balkanom da niko sa nikim ne moze a svi bi u EU. To stvarno nema logike da se odcepimo pa da se krpimo dok ljudi nemaju posao ni u Srbiji ni u CG.

Rajko Ilišković

pre 18 godina

Sad Brisel nije nimalo oduševljen situacijom? Najgore je kad neko dođe u situaciju da pokusa kašu lošeg ukusa koju je sam kuvao ili pravio recept za nju. Da je Evropa bila manje opterećena resantimanom prema Srbima zbog toga što su svojom oslobodilačkom borbom kumovali istorijskom krahu Austrougarske i Hitlerove Njemačke, zalagala bi se svojevremeno za demokratsku transformaciju SFR Jugoslavije i njen ulazak u Evropsku Uniju, a ne za njeno razbijanje. Sad se na djelu vidi licemjerstvo evropske politike - pravila je mini državice od razbijene Jugoslavije i njima obećavala ulazak u Uniju.(Što bi bez okuka, kad je sa okukama zanimljivije, pa neka košta šta košta!) Evropa je zajedno sa SDA izvršila zločin protiv mira, podržala rat i doprinijela velikom broju stravičnih ratnih zločina, a u Srbiji je bila i direktan njihov izvršilac - sve u ime navodne demokratizacije, ljudskih prava i prava na samoopredjeljenje, svima osim Srbima. Sad se sjetila bi ''dve male siromašne zemlje'' mogle da budu problem. Sad, kad su stotine hiljada ljudi, uglavnom Srba, maknute sa svojih ognjišta i kad je u bivšoj Jugoslaviji bilo blizu 200 hiljada mrtvih ljudi. Kako god su zla ovdje nanijeli antijugoslovenski i antisrpski separatisti, pogrešna srpska politika u osmišljavanju nacionalnih interesa i ciljeva i antikomunizam kao sredstvo za izdaju države, tri puta je više zla nanijela Evropa oživaljavanjem germansko-vatikanske formule krojenja Balkana i sluđivanja svih naroda na njemu.

Marko

pre 18 godina

Kako bre ovog Vlahovica nije sramota sta sve prica vec duze vreme?? Da se neko tek sad ukljucio u dogadjanja pomislio bi slusajuci ga, da je Srbija uvela nekakav aparthejd Crnoj Gori, pa i celom regionu. A zapravo, gotovo cela Srbija jedva ceka da se otcepe jer ne moze da trpi one kojima nista sem svog dzepa nije sveto.

saša

pre 18 godina

Ovo raslojavanje i cepkanje GZP me podseća na sve one silne deobe opozicije u Srbiji. Za Medojevića sam se pribojavao da od njega ne ispadne crnogorski Dinkić. Nemam dovoljno informacija, ali, ako je on trebalo da bude neka nova snaga u CG, ovo neće na dobro da izadje.
Šteta.

IvanS

pre 18 godina

Srbija nije uvukla Crnu Goru u rat protiv Hrvatske, gospodine Vlahovicu. Vi ste u to vrme bili verni obozavaoce Slobodana Milosevica, a Vas sadasnji Premijer, bio je glavni saradnik SM. Uostalom, i Sloba je Crnogorac sa mestom prebivalista u Srbiji, kao i mnogi drugi Crnogorci na visokim polozajima u Srbiji. Da nije bilo Slobe i njegove "jogurt revolucije", ne bi bilo ni vas na vlasti u Crnoj Gori.

mali marinko

pre 18 godina

Nisu mi jasni ovi što i dalje tupe da je EU bila protiv očuvanja Jugoslavije. A mi smo dobili od te EU embargo na oružje i moratorij za proglašenje neovisnosti. Dajte malo više objektivnosti. Nuđena vam je konfederacija - niste prihvatili a sada plačete kako su vam "belosvetski hohštapleri" srušili Jugoslaviju. Gospodo, svojim (ne)djelovanjem srušili ste je sami. EU vam je ponudila priliku - niste je uspjeli iskoristiti. Kraj priče.

Sarkastican iz London

pre 18 godina

Ako se Crnogorci odcepe najzad ce biti losije drzave od Srbije na Balkanu!! Jos i Kosovo da dobije nezavisnost i bice onda 2 zemlje!! SUPER!!!

Koliko god da Evropa mrzi Srbiju za sve sto smo uradili 90-tih, neverujem da niti jedan od njih moze ozbiljno shvatiti tvrdnje G-dina Vlahovica da su svi na Blakanu taoci Srbije! Svasta!! Sta li te diplomate iz EU pomisle kad sef inostranih poslova izjavi takvu glupost mogu samo zamisliti!! Nije ni cudno sto ne zele nezavisnu Crnu Goru!!!

Svaka cast Crnogorci, postali ste veca Banana Republika od Srbije!!! Za tako nesto zaista treba veliki talenat!!
Napred Milo!! Napred Crna Gora!!! Srbija je kriva za sve teskoce sveta! I cene goriva, i poplave ma sve bre!!! Samo sto dalje od Srbije!!!

Nada

pre 18 godina

Nadam se da ova vest o "ne odusevljenju Evrope" nije tacna, jer bi to znacilo da ce se opet vrsiti pritisak na Srbiju da nezavisna CG dobije (citaj: UZME) sto vise iz "zajednice". Evropa je kumovala ugovoru o zajednici gde je CG dobila maksimum prava odlucivanja, a Srbija uglavnom OBAVEZE. Zadnjih 3 godine SVI Crnogorski predstavnici u SCG su radili ili samo u korist CG ili na stetu Srbije. Predpostavljam da su im glavni savetnici bili Hrvatski politicari sa sopstvenim receptom: grabi sve sto ti treba za buducu drzavu, i ne zaboravi da pljujes po Srbiji kad god ti se pruzi prilika.
Najiskrenije se nadam otcepljenju CG (ne mogu vise da trpim krivicu zbog njihovog nesretnog zivota u zajednici), i ako sam svesna da ce posle toga na redu biti Kosovo, Vojvodina, pa Sandzak (priprme su vec u veliko u toku). Naravno da mi se ne svidja ovakav razvoj, ali mislim da ne postoji ni pol. partija ni politicar (u Srbiji) koji to moze da spreci. Evropi zelim sadsanje Kosovske, Crnogorske i Vojvodjanske politicare, a POSTENIM gradjanima svu srecu, ma kako im se drzava zvala.

Ivan

pre 18 godina

Pa zar Srbija nista nije naucila zadnjih petnaest godina. Cijelo vrjeme zvanicna Srbija podrzava one koje su izgubili na izborima u CG. Zar mislite da mi nismo sposobni da izaberemo svoju vlast. Mi jesmo mali, ali smo i te kako ponosni. Nemojte da mislite da mozete da nas uvucete u vas bezuspjesan projekat velike Srbije. Zar vam i poslednji dogadjaj kada zvanicna Srbija ugovara sramnu posjetu Medojevica i ostalih u SAD-e, ne govori o cemu je odje rijec. Crna Gora mora biti nezavisna na bi odranila svoju cast, slobodu i ime. Zasto se Srbija stidi svoje drzave?

Mane

pre 18 godina

Pa ja se samo pitam odakle je Slobodan Milosevic!? I svi crnogorci jedva su docekali da se late oruzja i kao DOBROVOLJCI su otisli na ratista sirom Hrvatske i pored nasih prijateljskih ubedjivanja da to nerade. Mislim na moje prijatelje , crnogorce, da ne spominjem imena.

Dusan

pre 18 godina

Nisu samo doticne zemlje u okuzenju Srbije taoci Sbije,vec su taoci i sami Srbi u Srbiji,jer mozemo i sami se uveriti da tajkuni namestaju drugim tajkunima zatvor i progon instrumentalizovane drzavne sluzbe.Svi oni guraju nas u haos i samounistenje.Gde na primer mozemo se uveriti i vidite da tajkuni poput Beka i Miskovica,danas jurcaju tajkuna Radulovica iz C-Marketa.Gde su ljudi pare s Kipra.Sta je sa Nacionalnom Stedionicom.Kako je mogao Miskovic da dodje do tolikog kapitala.Odjurili su tajkuna Karica samo zato sto nije isao pod njihov skut.Strasno vidite samo onog Janjusevica koji je kupio kucu na Dedinju,od sina bivseg generala Titovog,koji je oteo sigurno nekom posle 45g,a posle ni orali ni kopali profitirali milion ipo evrica proavajuci tudje steceno.Polako ali sigurno Srbija ulazi u jedan strahoviti haos.

Ja

pre 18 godina

Kada se ova cetvorka bude vratila iz Amerike Kostunica ce ih kazniti zbog propalog pokusaja a kazna ce biti da ce morati sami da plate avijonske karte .

irac

pre 18 godina

Nemojte nam vise pomagati, pustite sto pre crnogorce da se odvoje, tako cete nam najvise pomoci.
Kad vec politicari u Srbiji (vecina crnogorci) ne postuju zahtev naroda za referendumom u Srbiji.

molba iz Beograda

pre 18 godina

Molim Crnogorce koji ovde trube o "velikoj Srbiji" da znaju da smo svi u Srbiji svim srcem da se otcepe i gledaju svoja posla, ne nasa. Mi vas ohrabrujemo da nas ostavite na miru, kako nas tako i nase novcanike. Hvala na razumevanju i sretno.

Lale-Pancevo

pre 18 godina

Sramota,mi uvukli Crnogorce u rat? Kao da svi neznamo da su oni nas uvukli. Ko je birao Milosevica i masovno padao na kolena pred njim? Nije valjda Srbija? Cijim se politicarima masovno sudilo i sudi po Hagu? Nije valjda nasim, nego crnogrskim.
A ovaj Popovic se nesto malo presao. Oni su rastrubili da idu na poziv pomocnika G-dje Rajs pa se ispostavilo da su lagali. I treba da crvene. Meni je prosto smesno da o referendumu razgovara sa
Amerikancima cetvorka od kojih je samo jedan poslanik, a pri tome lider jedne kombi partije. Ostali najobicniji gradjani koji nikakva mandata nemaju nizasta, barem da im ga je narod dao. I treba da im se svi sprdaju.

Kosarkas

pre 18 godina

A zasto je toliko interesantno sta su crnogorski "opozicionari" radili u Vasingtonu. Neka se time bave crnogorski mediji, tamosnja vlast i politicari, pa i crnogorska diplomatija. Mi u Srbiji treba da se bavimo nasim problemima, malim i velikim. Jedan od malih problema je navodno uplitanje (u organizovanje posete Vasingtonu) lika koji se zove Nebojska Vujovic. Pa setimo ga se sa TV ekrana za vreme bombardovanja, setimo se njegovih izjava o mudrom rukovodstvu na celu s S. Milosevicem. Zar takav moze i treba da bude savetnik srpskog premijera i to demokratskog srpskog premijera. Neka se Kostunica oglasi i kaze zasto angazuje ekstremne kadrove rezima Slobodana Milosevica. Mozda vraca neke dugove. Ne verujem da se radi o tako kvalitetnom kadru da premijer mora da ga angazuje jer je sudbina Srbije u pitanju. Kosarakas.

ja

pre 18 godina

Pazi ovo: Milošević Crnogorac! Možda i je sad kad "Srbima" više ne treba, ali sve donedavno... Nedavno sam od nekih svojih kolega iz Srbije čuo priču kako rat uopće nisu vodili Srbi nego svi ostali (Marković - Hrvat, Kadijević - iz Hrvatske, Rašeta - iz Hrvatske, Mladić - BiH, Karadžić - Crna Gora? itd.); Na kraju balade svi zaboraviše i za "sve Srbe u jednoj državi" i za "vekovne srpske zemlje" i za "srpski s ijekavicom" i za ognjišta i za slogu i spas i za sve one divne stvari, a mi se pitamo "ko nas bre zavadi"?

Priluzje

pre 18 godina

Ovo je nevidjena uvreda: "Mi smo taoci Srbije. Svi na Blkanu su taoci Srbije", sto je rekao g. Vlahovic. Nevidjena glupost, zasto je CG talac Srbije??? Da Srbija mozda ne brani da se u CG odrzi referendum? Sam referendum je dokaz na CG nije talac vec da radi sta (Milo & co.) hoce.

Dusan

pre 18 godina

Jeste da je CG u mom srcu ali ovo vise ne mogu da gledam. Stvarno mi vise nije jasno sta je sa ovim Balkanom da niko sa nikim ne moze a svi bi u EU. To stvarno nema logike da se odcepimo pa da se krpimo dok ljudi nemaju posao ni u Srbiji ni u CG.

Rajko Ilišković

pre 18 godina

Sad Brisel nije nimalo oduševljen situacijom? Najgore je kad neko dođe u situaciju da pokusa kašu lošeg ukusa koju je sam kuvao ili pravio recept za nju. Da je Evropa bila manje opterećena resantimanom prema Srbima zbog toga što su svojom oslobodilačkom borbom kumovali istorijskom krahu Austrougarske i Hitlerove Njemačke, zalagala bi se svojevremeno za demokratsku transformaciju SFR Jugoslavije i njen ulazak u Evropsku Uniju, a ne za njeno razbijanje. Sad se na djelu vidi licemjerstvo evropske politike - pravila je mini državice od razbijene Jugoslavije i njima obećavala ulazak u Uniju.(Što bi bez okuka, kad je sa okukama zanimljivije, pa neka košta šta košta!) Evropa je zajedno sa SDA izvršila zločin protiv mira, podržala rat i doprinijela velikom broju stravičnih ratnih zločina, a u Srbiji je bila i direktan njihov izvršilac - sve u ime navodne demokratizacije, ljudskih prava i prava na samoopredjeljenje, svima osim Srbima. Sad se sjetila bi ''dve male siromašne zemlje'' mogle da budu problem. Sad, kad su stotine hiljada ljudi, uglavnom Srba, maknute sa svojih ognjišta i kad je u bivšoj Jugoslaviji bilo blizu 200 hiljada mrtvih ljudi. Kako god su zla ovdje nanijeli antijugoslovenski i antisrpski separatisti, pogrešna srpska politika u osmišljavanju nacionalnih interesa i ciljeva i antikomunizam kao sredstvo za izdaju države, tri puta je više zla nanijela Evropa oživaljavanjem germansko-vatikanske formule krojenja Balkana i sluđivanja svih naroda na njemu.

Marko

pre 18 godina

Kako bre ovog Vlahovica nije sramota sta sve prica vec duze vreme?? Da se neko tek sad ukljucio u dogadjanja pomislio bi slusajuci ga, da je Srbija uvela nekakav aparthejd Crnoj Gori, pa i celom regionu. A zapravo, gotovo cela Srbija jedva ceka da se otcepe jer ne moze da trpi one kojima nista sem svog dzepa nije sveto.

saša

pre 18 godina

Ovo raslojavanje i cepkanje GZP me podseća na sve one silne deobe opozicije u Srbiji. Za Medojevića sam se pribojavao da od njega ne ispadne crnogorski Dinkić. Nemam dovoljno informacija, ali, ako je on trebalo da bude neka nova snaga u CG, ovo neće na dobro da izadje.
Šteta.

IvanS

pre 18 godina

Srbija nije uvukla Crnu Goru u rat protiv Hrvatske, gospodine Vlahovicu. Vi ste u to vrme bili verni obozavaoce Slobodana Milosevica, a Vas sadasnji Premijer, bio je glavni saradnik SM. Uostalom, i Sloba je Crnogorac sa mestom prebivalista u Srbiji, kao i mnogi drugi Crnogorci na visokim polozajima u Srbiji. Da nije bilo Slobe i njegove "jogurt revolucije", ne bi bilo ni vas na vlasti u Crnoj Gori.

mali marinko

pre 18 godina

Nisu mi jasni ovi što i dalje tupe da je EU bila protiv očuvanja Jugoslavije. A mi smo dobili od te EU embargo na oružje i moratorij za proglašenje neovisnosti. Dajte malo više objektivnosti. Nuđena vam je konfederacija - niste prihvatili a sada plačete kako su vam "belosvetski hohštapleri" srušili Jugoslaviju. Gospodo, svojim (ne)djelovanjem srušili ste je sami. EU vam je ponudila priliku - niste je uspjeli iskoristiti. Kraj priče.

Sarkastican iz London

pre 18 godina

Ako se Crnogorci odcepe najzad ce biti losije drzave od Srbije na Balkanu!! Jos i Kosovo da dobije nezavisnost i bice onda 2 zemlje!! SUPER!!!

Koliko god da Evropa mrzi Srbiju za sve sto smo uradili 90-tih, neverujem da niti jedan od njih moze ozbiljno shvatiti tvrdnje G-dina Vlahovica da su svi na Blakanu taoci Srbije! Svasta!! Sta li te diplomate iz EU pomisle kad sef inostranih poslova izjavi takvu glupost mogu samo zamisliti!! Nije ni cudno sto ne zele nezavisnu Crnu Goru!!!

Svaka cast Crnogorci, postali ste veca Banana Republika od Srbije!!! Za tako nesto zaista treba veliki talenat!!
Napred Milo!! Napred Crna Gora!!! Srbija je kriva za sve teskoce sveta! I cene goriva, i poplave ma sve bre!!! Samo sto dalje od Srbije!!!

Nada

pre 18 godina

Nadam se da ova vest o "ne odusevljenju Evrope" nije tacna, jer bi to znacilo da ce se opet vrsiti pritisak na Srbiju da nezavisna CG dobije (citaj: UZME) sto vise iz "zajednice". Evropa je kumovala ugovoru o zajednici gde je CG dobila maksimum prava odlucivanja, a Srbija uglavnom OBAVEZE. Zadnjih 3 godine SVI Crnogorski predstavnici u SCG su radili ili samo u korist CG ili na stetu Srbije. Predpostavljam da su im glavni savetnici bili Hrvatski politicari sa sopstvenim receptom: grabi sve sto ti treba za buducu drzavu, i ne zaboravi da pljujes po Srbiji kad god ti se pruzi prilika.
Najiskrenije se nadam otcepljenju CG (ne mogu vise da trpim krivicu zbog njihovog nesretnog zivota u zajednici), i ako sam svesna da ce posle toga na redu biti Kosovo, Vojvodina, pa Sandzak (priprme su vec u veliko u toku). Naravno da mi se ne svidja ovakav razvoj, ali mislim da ne postoji ni pol. partija ni politicar (u Srbiji) koji to moze da spreci. Evropi zelim sadsanje Kosovske, Crnogorske i Vojvodjanske politicare, a POSTENIM gradjanima svu srecu, ma kako im se drzava zvala.

Ivan

pre 18 godina

Pa zar Srbija nista nije naucila zadnjih petnaest godina. Cijelo vrjeme zvanicna Srbija podrzava one koje su izgubili na izborima u CG. Zar mislite da mi nismo sposobni da izaberemo svoju vlast. Mi jesmo mali, ali smo i te kako ponosni. Nemojte da mislite da mozete da nas uvucete u vas bezuspjesan projekat velike Srbije. Zar vam i poslednji dogadjaj kada zvanicna Srbija ugovara sramnu posjetu Medojevica i ostalih u SAD-e, ne govori o cemu je odje rijec. Crna Gora mora biti nezavisna na bi odranila svoju cast, slobodu i ime. Zasto se Srbija stidi svoje drzave?

Mane

pre 18 godina

Pa ja se samo pitam odakle je Slobodan Milosevic!? I svi crnogorci jedva su docekali da se late oruzja i kao DOBROVOLJCI su otisli na ratista sirom Hrvatske i pored nasih prijateljskih ubedjivanja da to nerade. Mislim na moje prijatelje , crnogorce, da ne spominjem imena.

Dusan

pre 18 godina

Nisu samo doticne zemlje u okuzenju Srbije taoci Sbije,vec su taoci i sami Srbi u Srbiji,jer mozemo i sami se uveriti da tajkuni namestaju drugim tajkunima zatvor i progon instrumentalizovane drzavne sluzbe.Svi oni guraju nas u haos i samounistenje.Gde na primer mozemo se uveriti i vidite da tajkuni poput Beka i Miskovica,danas jurcaju tajkuna Radulovica iz C-Marketa.Gde su ljudi pare s Kipra.Sta je sa Nacionalnom Stedionicom.Kako je mogao Miskovic da dodje do tolikog kapitala.Odjurili su tajkuna Karica samo zato sto nije isao pod njihov skut.Strasno vidite samo onog Janjusevica koji je kupio kucu na Dedinju,od sina bivseg generala Titovog,koji je oteo sigurno nekom posle 45g,a posle ni orali ni kopali profitirali milion ipo evrica proavajuci tudje steceno.Polako ali sigurno Srbija ulazi u jedan strahoviti haos.

Ja

pre 18 godina

Kada se ova cetvorka bude vratila iz Amerike Kostunica ce ih kazniti zbog propalog pokusaja a kazna ce biti da ce morati sami da plate avijonske karte .

irac

pre 18 godina

Nemojte nam vise pomagati, pustite sto pre crnogorce da se odvoje, tako cete nam najvise pomoci.
Kad vec politicari u Srbiji (vecina crnogorci) ne postuju zahtev naroda za referendumom u Srbiji.

molba iz Beograda

pre 18 godina

Molim Crnogorce koji ovde trube o "velikoj Srbiji" da znaju da smo svi u Srbiji svim srcem da se otcepe i gledaju svoja posla, ne nasa. Mi vas ohrabrujemo da nas ostavite na miru, kako nas tako i nase novcanike. Hvala na razumevanju i sretno.

Lale-Pancevo

pre 18 godina

Sramota,mi uvukli Crnogorce u rat? Kao da svi neznamo da su oni nas uvukli. Ko je birao Milosevica i masovno padao na kolena pred njim? Nije valjda Srbija? Cijim se politicarima masovno sudilo i sudi po Hagu? Nije valjda nasim, nego crnogrskim.
A ovaj Popovic se nesto malo presao. Oni su rastrubili da idu na poziv pomocnika G-dje Rajs pa se ispostavilo da su lagali. I treba da crvene. Meni je prosto smesno da o referendumu razgovara sa
Amerikancima cetvorka od kojih je samo jedan poslanik, a pri tome lider jedne kombi partije. Ostali najobicniji gradjani koji nikakva mandata nemaju nizasta, barem da im ga je narod dao. I treba da im se svi sprdaju.

Kosarkas

pre 18 godina

A zasto je toliko interesantno sta su crnogorski "opozicionari" radili u Vasingtonu. Neka se time bave crnogorski mediji, tamosnja vlast i politicari, pa i crnogorska diplomatija. Mi u Srbiji treba da se bavimo nasim problemima, malim i velikim. Jedan od malih problema je navodno uplitanje (u organizovanje posete Vasingtonu) lika koji se zove Nebojska Vujovic. Pa setimo ga se sa TV ekrana za vreme bombardovanja, setimo se njegovih izjava o mudrom rukovodstvu na celu s S. Milosevicem. Zar takav moze i treba da bude savetnik srpskog premijera i to demokratskog srpskog premijera. Neka se Kostunica oglasi i kaze zasto angazuje ekstremne kadrove rezima Slobodana Milosevica. Mozda vraca neke dugove. Ne verujem da se radi o tako kvalitetnom kadru da premijer mora da ga angazuje jer je sudbina Srbije u pitanju. Kosarakas.

ja

pre 18 godina

Pazi ovo: Milošević Crnogorac! Možda i je sad kad "Srbima" više ne treba, ali sve donedavno... Nedavno sam od nekih svojih kolega iz Srbije čuo priču kako rat uopće nisu vodili Srbi nego svi ostali (Marković - Hrvat, Kadijević - iz Hrvatske, Rašeta - iz Hrvatske, Mladić - BiH, Karadžić - Crna Gora? itd.); Na kraju balade svi zaboraviše i za "sve Srbe u jednoj državi" i za "vekovne srpske zemlje" i za "srpski s ijekavicom" i za ognjišta i za slogu i spas i za sve one divne stvari, a mi se pitamo "ko nas bre zavadi"?

Priluzje

pre 18 godina

Ovo je nevidjena uvreda: "Mi smo taoci Srbije. Svi na Blkanu su taoci Srbije", sto je rekao g. Vlahovic. Nevidjena glupost, zasto je CG talac Srbije??? Da Srbija mozda ne brani da se u CG odrzi referendum? Sam referendum je dokaz na CG nije talac vec da radi sta (Milo & co.) hoce.