Petak, 29.04.2005.

11:29

Beogradski Interpol kriv za skandal

Glavni sekretar bugarskog MUP-a je okrivio beogradski Interpol za skandal oko hapšenja pukovnika VSCG Čedomira Brankovića.

Izvor: Beta

Beogradski Interpol kriv za skandal IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

sofijanac

pre 18 godina

Ljudi, u ovom slucaju ima veoma malo bilateralne politike, a mnogo administrativnih propusta i gresaka. Pitanje je - ko i zasto je to uradio. I sta sad?

Dragomir, Novi Sad

pre 18 godina

Nasa vojska, na koju je povika u poslednje vreme, pravi sve veće gluposti.
Da čovek ne veruje u nesposobnost odgovornih u vojsci i (MIP-u).
Ama ljudi, kada jedna đačka ekskurzija krene u inostranstvo zna se "sve o svakom" a naša vojska pošalje delegaciju u inostranstvo a nema pojma o biografijama članova iste. Neverovatno!
Smene odgovornih - odmah!

nikola

pre 18 godina

Ja mislim da je stvarno sramno da su clanovi srpske delegacije u bilo cemu na medjunarodnim poternicama. To je slika naseg drustva. A Bugarskoj svaka cast. Ovim olosima samo robija sleduje, pa ako ih ne mozemo jos hapsiti, nek sede makar u malo vecem zatvoru sa svima nama sto nam treba viza za bilo gde.

Vladan

pre 18 godina

Smatram da trenutno imamo jedan zaista pozitivan i normalan odnos sa nasim komsijama bugarima, u istoriji uopste. U to ime ja i moji timocani im se izvinjavamo na neprijatnostima koje smo im priredili povodom nasih "proslih" gluposti.


Hajduk Veljko

J.Pavlovic

pre 18 godina

Posto je Interpol, ozbiljn medjunarodna organizacijan iskreno i duboko se nadam da su na njegovoj listi imena Mirjane Markovic i Marka Milosevica. Nemojte da neko kaze kako ova dva imena nemaju veze sa ovim slucajem. Kod nas su svi ovi i te kako povezani i moje je pitanje sasvim na mestu.

kontra

pre 18 godina

Nedopustiv amaterizam mnogih: BIA, vojne službe bezbednosti, ali i ministarstva spoljnih poslova.
Gospodo uozbiljite se: pokažite da zarađujete platu. Za početak potrebno je da čujemo o otkazima odgovrnih koji su neodgovorno obavljali svoj posao.

Amara

pre 18 godina

Zamislite to da svakoga nashega predsdavnika mora da proverava sluzba interpola. Pa g-odo raskrstite jednom sa Miloshevicevim "junacima".

Z

pre 18 godina

Slazem se da ovo nije trebalo, gospodin je trebao po medunarodnim zakonima biti isporucen iz SCG. Naravno da ova odluka nema veze sa postojanjem diplomaskog imuniteta nego vise sa odbijanjem da se vadi vruce kestenje iz vatre. Ja mislim da je odluka apsurdna i da ce biti promenjena na visoj instanci jer Bugarska mora da postuje medunarodne zakone. Zivi bili pa videli....

Mr. No

pre 18 godina

Reciprocitet u vidu tjeralica zbog zlocina na tudjem teritoriju ne postoji. To bi bilo kao da SAD izda Interpolovu tjeralicu jer je mali Mile ubio malo manjeg Nikolu na brdovitom Balkanu. SCG nema nikakva prava da stavlja lica na Interpolovu listu, ako ta lica nisu ucinila neko veliko zlo SCG na njenom terenu ili ako nisu opcepoznati teroristi koji djeluju protiv vise drzava, pa tako i protiv onoga tko podize optuznicu. Ne razumijem kakve veze sa svime time ima HDZ i Hrvatska ? Zar je Hrvatska i HDZ imenovao clanove izaslanstva i previdio da su oni na medjunarodnoj tjeralici ? To su previdjeli nesposobni politicari jedne druge zemlje. Isto tako nikakvi 'kazneni procesi' nisu pokrenuti u vezi te osobe, nema niti optuznice, sve se nalazi u stadiju istrage.
To sto je objavljeno da je ponovno uhicen po zahtjevu Hrvatske, to nisam cuo, ali sam cuo jucer da se ministarstvo unutrasnjih poslova Bugarske odlucilo zaliti zbog pustanja istoga... Inace, ovaj dogadjaj u Hrvatskoj nije pobudio ama bas nikakvu pomutnju, zauzece istoga u dnevniku je 20-tak sekundi...

koje neznalice

pre 18 godina

Ako samo Interpol i organi zemlje koja potrazuje osumnjicenog znaju ko je na listi pa zbog toga nasi organi nisu mogli da znaju bilo sta o tome kako su onda znali Bugari??? Ostavke moraju da pocnu da padaju inace cemo doveka biti banana drzava!

Cika Sava

pre 18 godina

Prema pisanju beogradske stampe, pukovnik Brankovic nema diplomatski pasoss. Nisu bugarske vlasti krive sto je Vojska SCG u zvanicnu delegaciju ukljucila oficira za kojim je izdata poternica Intrpola. Ne mogu da shvatim da je Vojska u tolikom rasulu da "tamo gde teba" niko nije procitao prezentaciju Interpola na Netu i da nisu preduzete mere da pojedini oficiri ne izlaze iz zemlje zbog presuda i optuznica iz 'lijepe njihove'. Ovo je gore od amaterizma i nestrucnosti najgore vrste!

dule@cubicle

pre 18 godina

Objavljeno je kako je ponovo uapsen po zahtevu Hrvatske.
Treba celo clanstvo SRS, ceo oficirski kadar da letuje u Bugarskoj ove godine.
Zamislite koju 'purifikaciju' bi dozivela Srbija...
Ne zaboravimo da ce ovakva hapsenja da se desavaju i u Crnoj Gori od maja sledece godine.

Чика Мика

pre 18 godina

Ово је било по принципу: Што ћемо поштивати туђе (европске) законе када не поштујемо ни своје!

karudijan

pre 18 godina

Zalosno je ,tuzno je,sto morm da konsttujem da je ambasador Bugarske odrzao cas svim nasim politicarima iz diplomatije.E sad ko je ukapirao ukapirao je a ko ne ,on ce verovatno i dalje biti na vlasti po svim strukturama,jer se kod nas cene takvi koji nista ne kapiraju.

Laki

pre 18 godina

Potrebno je u odnosima sa hrvatskom uvesti reciprocne mere, odnosno, treba pokrenuti krivicne procese i na osnovu toga raspisati medjunarodne (interpolove) poternice protiv sto veceg broja hrvatskih drzavljana, za koje postoji bilo kakva sumnja da su ucestvovali u zlocinima nad srpskim stanovnistvom na teritoriji Hrvatske. Buduci da je broj takvih lica veoma veliki, postigla bi se mogucnost za razgovor pod ravnopravnim uslovima, tj., Hrvatska bi se nasla u istoj situaciji kao i Srbija, a kada se obezbedi ravnopravnost, onda je lako pregovarati...

srba

pre 18 godina

Zato Bugarima ne trebaju vize za EU.
Mi camo i dalje kukati kako nas svi mrze ,inatiti se, junaciti i ceketi u redu pred ambasadama

elita

pre 18 godina

Fantasticno, covek sa poternice Interpola ide kao clan nase drzavne delegacije. Stidim se sopstvene zemlje, sramota me je sto sam Srbin. Nazalost, nase 'vrhuske' su, u proseku, najgore...

Milos

pre 18 godina

Gospodin ambasador je stvarno u pravu, nije nam obo trebalo, posebno Bugarskoj. Poznata je cinjenica da su clanovi ovakvih delegacija zasticeni svojim diplomatskim statusom. Postoje i nase poternice za teroristima sa Kosova i Metohije, kao sto su Taci, Haradinaj, Ceku i slicni, pa se takvi ne hapse, ili se nakon hapsenja pustaju na interveniciju iz "medjunarodne zajednice"! Ovde je jasno da je Bugarska napravila gresku, koju sada hoce da opravda potrebom za postovanjem nekih "evropskih pravila". Pa i Becka konvencija o zastiti diplomatskih predstavnika je valjda vazece medjunarodno pravo? A sto se tice gospode, koji se ovde posipaju pepelom, voleo bih da se oni nadju u situaciji, da ih u nekon stranoj zemlju uhapse, zato sto su ih neki ljudi lazno optuzili! Verovatno bi tada imali malo vise postovanja prema svojoj vojsci i drzavi!

g.m.

pre 18 godina

Ovo je samo i iskljucivo sramota Srbije i Crne Gore: na medjunarodnom skupu je zastupa covek za kojim je raspisana Interpolova poternica! Ne kazem da je taj covek (unapred) kriv, ali, ne mozes stalno svetu gurati prst u oko!

Petar

pre 18 godina

Neki stalno smecu s uma, da nije stvar u poternici Interpola, vec u tome koliko je ona utemeljena, kao i hiljade takvih iz Tudjmanovog vremena (kojih se nova HDZ-ova vlast nije odrekla niti preispitala). S obzirom da je u Hrvatskoj praksa i da babe od 80 godina bivaju osudjene za navodnu "pljacku posteljine" iz kuca, kao ratni zlocinci, sta ocekivati za one koji su bili u JNA u SFRJ u trenutku borbe za hrvatsko otcepljenje?
Drugo je pitanje nase poslovicne nezainteresovanosti i bahatosti po svim pitanjima, pa i po ovome (bar je neko mogao da proveri taj cuveni spisak sa 2.000 optuzenih za ratne zlocine u Hrvatskoj).

Nex

pre 18 godina

Odlicna izjava, susta suprotnost onoga sto mozemo cuti ovde :"sta oni nama hapse coveka, ti Bugari, prodane duse, vraticemo im za 1914-u" i slicne gluposti. Srbija sa oakvom politicko-intelektualnom elitom nema sta da trazi u EU, bicemo ismevani na svakom koraku. Godine negativne selekcije, nepotizma i poltronizma napokon daju rezultate.

ruzica

pre 18 godina

Lepo nam reche gospodin Milchakov: ovo nam nije trebalo! Svaki dan citam o nekom novom cirkusu koji moja zemlja i njeni politichari priredjuju. Stvarno ni u najgorim snovima nisam mogla da pretpostavim dokle cemo stici. Da smo zadnji u Evropi i da nam Bugarski politichar nedvosmisleno da na znanje koliko smo trapavi i glupi! Bruka!

Ivan, Pirot-Dimitrovgrad

pre 18 godina

Bravo gospodine Milcakov! Apsolutno racionalan komentar. Ovde svi pokusavaju da naprave skandal od ovoga - nesto tipa "neprijateljska Bugarska hapsi nase drzavljane". To su ciste gluposti.
Za dobre odnose dveju zemalja, ziveli!

Misa Pavlovic

pre 18 godina

Mislim da je Bugarska postupila sasvim korektno, sta nazalost nije i slucaja sa nasom drzavom. Jos jedan put se pokazalo da VJ smatra sebe potpuno nedostupnom i da ni najmanje ne razmislja o svojim postupcima. Ako iole zelimo da budemo jedna ozbiljna drzava, neophodno je da se svi cinioci drzave uozbilje i da se ponasaju unutar vazecih norma civilizovanih drzava. Tuzno je to sto sebe dovodimo konstantno u ovakve situacije, a da u ni jednom trenutku niko ne razmislja o tome da je neophodno da neko odgovara za ovo bruku (tu prevashodno mislim na strukture unutar VJ i Ministarstva odbrane).
Sramno je, ali smatram da je neophodno da se SCG izvini Bugarskoj na neprijatnom incidentu, jer smo mi krivi, a ne Bugari koje smo stavili u nezahvalan polozaj.

Misa Pavlovic

pre 18 godina

Mislim da je Bugarska postupila sasvim korektno, sta nazalost nije i slucaja sa nasom drzavom. Jos jedan put se pokazalo da VJ smatra sebe potpuno nedostupnom i da ni najmanje ne razmislja o svojim postupcima. Ako iole zelimo da budemo jedna ozbiljna drzava, neophodno je da se svi cinioci drzave uozbilje i da se ponasaju unutar vazecih norma civilizovanih drzava. Tuzno je to sto sebe dovodimo konstantno u ovakve situacije, a da u ni jednom trenutku niko ne razmislja o tome da je neophodno da neko odgovara za ovo bruku (tu prevashodno mislim na strukture unutar VJ i Ministarstva odbrane).
Sramno je, ali smatram da je neophodno da se SCG izvini Bugarskoj na neprijatnom incidentu, jer smo mi krivi, a ne Bugari koje smo stavili u nezahvalan polozaj.

Ivan, Pirot-Dimitrovgrad

pre 18 godina

Bravo gospodine Milcakov! Apsolutno racionalan komentar. Ovde svi pokusavaju da naprave skandal od ovoga - nesto tipa "neprijateljska Bugarska hapsi nase drzavljane". To su ciste gluposti.
Za dobre odnose dveju zemalja, ziveli!

ruzica

pre 18 godina

Lepo nam reche gospodin Milchakov: ovo nam nije trebalo! Svaki dan citam o nekom novom cirkusu koji moja zemlja i njeni politichari priredjuju. Stvarno ni u najgorim snovima nisam mogla da pretpostavim dokle cemo stici. Da smo zadnji u Evropi i da nam Bugarski politichar nedvosmisleno da na znanje koliko smo trapavi i glupi! Bruka!

elita

pre 18 godina

Fantasticno, covek sa poternice Interpola ide kao clan nase drzavne delegacije. Stidim se sopstvene zemlje, sramota me je sto sam Srbin. Nazalost, nase 'vrhuske' su, u proseku, najgore...

Petar

pre 18 godina

Neki stalno smecu s uma, da nije stvar u poternici Interpola, vec u tome koliko je ona utemeljena, kao i hiljade takvih iz Tudjmanovog vremena (kojih se nova HDZ-ova vlast nije odrekla niti preispitala). S obzirom da je u Hrvatskoj praksa i da babe od 80 godina bivaju osudjene za navodnu "pljacku posteljine" iz kuca, kao ratni zlocinci, sta ocekivati za one koji su bili u JNA u SFRJ u trenutku borbe za hrvatsko otcepljenje?
Drugo je pitanje nase poslovicne nezainteresovanosti i bahatosti po svim pitanjima, pa i po ovome (bar je neko mogao da proveri taj cuveni spisak sa 2.000 optuzenih za ratne zlocine u Hrvatskoj).

g.m.

pre 18 godina

Ovo je samo i iskljucivo sramota Srbije i Crne Gore: na medjunarodnom skupu je zastupa covek za kojim je raspisana Interpolova poternica! Ne kazem da je taj covek (unapred) kriv, ali, ne mozes stalno svetu gurati prst u oko!

Nex

pre 18 godina

Odlicna izjava, susta suprotnost onoga sto mozemo cuti ovde :"sta oni nama hapse coveka, ti Bugari, prodane duse, vraticemo im za 1914-u" i slicne gluposti. Srbija sa oakvom politicko-intelektualnom elitom nema sta da trazi u EU, bicemo ismevani na svakom koraku. Godine negativne selekcije, nepotizma i poltronizma napokon daju rezultate.

Milos

pre 18 godina

Gospodin ambasador je stvarno u pravu, nije nam obo trebalo, posebno Bugarskoj. Poznata je cinjenica da su clanovi ovakvih delegacija zasticeni svojim diplomatskim statusom. Postoje i nase poternice za teroristima sa Kosova i Metohije, kao sto su Taci, Haradinaj, Ceku i slicni, pa se takvi ne hapse, ili se nakon hapsenja pustaju na interveniciju iz "medjunarodne zajednice"! Ovde je jasno da je Bugarska napravila gresku, koju sada hoce da opravda potrebom za postovanjem nekih "evropskih pravila". Pa i Becka konvencija o zastiti diplomatskih predstavnika je valjda vazece medjunarodno pravo? A sto se tice gospode, koji se ovde posipaju pepelom, voleo bih da se oni nadju u situaciji, da ih u nekon stranoj zemlju uhapse, zato sto su ih neki ljudi lazno optuzili! Verovatno bi tada imali malo vise postovanja prema svojoj vojsci i drzavi!

srba

pre 18 godina

Zato Bugarima ne trebaju vize za EU.
Mi camo i dalje kukati kako nas svi mrze ,inatiti se, junaciti i ceketi u redu pred ambasadama

Laki

pre 18 godina

Potrebno je u odnosima sa hrvatskom uvesti reciprocne mere, odnosno, treba pokrenuti krivicne procese i na osnovu toga raspisati medjunarodne (interpolove) poternice protiv sto veceg broja hrvatskih drzavljana, za koje postoji bilo kakva sumnja da su ucestvovali u zlocinima nad srpskim stanovnistvom na teritoriji Hrvatske. Buduci da je broj takvih lica veoma veliki, postigla bi se mogucnost za razgovor pod ravnopravnim uslovima, tj., Hrvatska bi se nasla u istoj situaciji kao i Srbija, a kada se obezbedi ravnopravnost, onda je lako pregovarati...

Чика Мика

pre 18 godina

Ово је било по принципу: Што ћемо поштивати туђе (европске) законе када не поштујемо ни своје!

karudijan

pre 18 godina

Zalosno je ,tuzno je,sto morm da konsttujem da je ambasador Bugarske odrzao cas svim nasim politicarima iz diplomatije.E sad ko je ukapirao ukapirao je a ko ne ,on ce verovatno i dalje biti na vlasti po svim strukturama,jer se kod nas cene takvi koji nista ne kapiraju.

dule@cubicle

pre 18 godina

Objavljeno je kako je ponovo uapsen po zahtevu Hrvatske.
Treba celo clanstvo SRS, ceo oficirski kadar da letuje u Bugarskoj ove godine.
Zamislite koju 'purifikaciju' bi dozivela Srbija...
Ne zaboravimo da ce ovakva hapsenja da se desavaju i u Crnoj Gori od maja sledece godine.

Cika Sava

pre 18 godina

Prema pisanju beogradske stampe, pukovnik Brankovic nema diplomatski pasoss. Nisu bugarske vlasti krive sto je Vojska SCG u zvanicnu delegaciju ukljucila oficira za kojim je izdata poternica Intrpola. Ne mogu da shvatim da je Vojska u tolikom rasulu da "tamo gde teba" niko nije procitao prezentaciju Interpola na Netu i da nisu preduzete mere da pojedini oficiri ne izlaze iz zemlje zbog presuda i optuznica iz 'lijepe njihove'. Ovo je gore od amaterizma i nestrucnosti najgore vrste!

Mr. No

pre 18 godina

Reciprocitet u vidu tjeralica zbog zlocina na tudjem teritoriju ne postoji. To bi bilo kao da SAD izda Interpolovu tjeralicu jer je mali Mile ubio malo manjeg Nikolu na brdovitom Balkanu. SCG nema nikakva prava da stavlja lica na Interpolovu listu, ako ta lica nisu ucinila neko veliko zlo SCG na njenom terenu ili ako nisu opcepoznati teroristi koji djeluju protiv vise drzava, pa tako i protiv onoga tko podize optuznicu. Ne razumijem kakve veze sa svime time ima HDZ i Hrvatska ? Zar je Hrvatska i HDZ imenovao clanove izaslanstva i previdio da su oni na medjunarodnoj tjeralici ? To su previdjeli nesposobni politicari jedne druge zemlje. Isto tako nikakvi 'kazneni procesi' nisu pokrenuti u vezi te osobe, nema niti optuznice, sve se nalazi u stadiju istrage.
To sto je objavljeno da je ponovno uhicen po zahtjevu Hrvatske, to nisam cuo, ali sam cuo jucer da se ministarstvo unutrasnjih poslova Bugarske odlucilo zaliti zbog pustanja istoga... Inace, ovaj dogadjaj u Hrvatskoj nije pobudio ama bas nikakvu pomutnju, zauzece istoga u dnevniku je 20-tak sekundi...

Z

pre 18 godina

Slazem se da ovo nije trebalo, gospodin je trebao po medunarodnim zakonima biti isporucen iz SCG. Naravno da ova odluka nema veze sa postojanjem diplomaskog imuniteta nego vise sa odbijanjem da se vadi vruce kestenje iz vatre. Ja mislim da je odluka apsurdna i da ce biti promenjena na visoj instanci jer Bugarska mora da postuje medunarodne zakone. Zivi bili pa videli....

koje neznalice

pre 18 godina

Ako samo Interpol i organi zemlje koja potrazuje osumnjicenog znaju ko je na listi pa zbog toga nasi organi nisu mogli da znaju bilo sta o tome kako su onda znali Bugari??? Ostavke moraju da pocnu da padaju inace cemo doveka biti banana drzava!

Amara

pre 18 godina

Zamislite to da svakoga nashega predsdavnika mora da proverava sluzba interpola. Pa g-odo raskrstite jednom sa Miloshevicevim "junacima".

J.Pavlovic

pre 18 godina

Posto je Interpol, ozbiljn medjunarodna organizacijan iskreno i duboko se nadam da su na njegovoj listi imena Mirjane Markovic i Marka Milosevica. Nemojte da neko kaze kako ova dva imena nemaju veze sa ovim slucajem. Kod nas su svi ovi i te kako povezani i moje je pitanje sasvim na mestu.

kontra

pre 18 godina

Nedopustiv amaterizam mnogih: BIA, vojne službe bezbednosti, ali i ministarstva spoljnih poslova.
Gospodo uozbiljite se: pokažite da zarađujete platu. Za početak potrebno je da čujemo o otkazima odgovrnih koji su neodgovorno obavljali svoj posao.

Vladan

pre 18 godina

Smatram da trenutno imamo jedan zaista pozitivan i normalan odnos sa nasim komsijama bugarima, u istoriji uopste. U to ime ja i moji timocani im se izvinjavamo na neprijatnostima koje smo im priredili povodom nasih "proslih" gluposti.


Hajduk Veljko

nikola

pre 18 godina

Ja mislim da je stvarno sramno da su clanovi srpske delegacije u bilo cemu na medjunarodnim poternicama. To je slika naseg drustva. A Bugarskoj svaka cast. Ovim olosima samo robija sleduje, pa ako ih ne mozemo jos hapsiti, nek sede makar u malo vecem zatvoru sa svima nama sto nam treba viza za bilo gde.

Dragomir, Novi Sad

pre 18 godina

Nasa vojska, na koju je povika u poslednje vreme, pravi sve veće gluposti.
Da čovek ne veruje u nesposobnost odgovornih u vojsci i (MIP-u).
Ama ljudi, kada jedna đačka ekskurzija krene u inostranstvo zna se "sve o svakom" a naša vojska pošalje delegaciju u inostranstvo a nema pojma o biografijama članova iste. Neverovatno!
Smene odgovornih - odmah!

sofijanac

pre 18 godina

Ljudi, u ovom slucaju ima veoma malo bilateralne politike, a mnogo administrativnih propusta i gresaka. Pitanje je - ko i zasto je to uradio. I sta sad?

Ivan, Pirot-Dimitrovgrad

pre 18 godina

Bravo gospodine Milcakov! Apsolutno racionalan komentar. Ovde svi pokusavaju da naprave skandal od ovoga - nesto tipa "neprijateljska Bugarska hapsi nase drzavljane". To su ciste gluposti.
Za dobre odnose dveju zemalja, ziveli!

Misa Pavlovic

pre 18 godina

Mislim da je Bugarska postupila sasvim korektno, sta nazalost nije i slucaja sa nasom drzavom. Jos jedan put se pokazalo da VJ smatra sebe potpuno nedostupnom i da ni najmanje ne razmislja o svojim postupcima. Ako iole zelimo da budemo jedna ozbiljna drzava, neophodno je da se svi cinioci drzave uozbilje i da se ponasaju unutar vazecih norma civilizovanih drzava. Tuzno je to sto sebe dovodimo konstantno u ovakve situacije, a da u ni jednom trenutku niko ne razmislja o tome da je neophodno da neko odgovara za ovo bruku (tu prevashodno mislim na strukture unutar VJ i Ministarstva odbrane).
Sramno je, ali smatram da je neophodno da se SCG izvini Bugarskoj na neprijatnom incidentu, jer smo mi krivi, a ne Bugari koje smo stavili u nezahvalan polozaj.

ruzica

pre 18 godina

Lepo nam reche gospodin Milchakov: ovo nam nije trebalo! Svaki dan citam o nekom novom cirkusu koji moja zemlja i njeni politichari priredjuju. Stvarno ni u najgorim snovima nisam mogla da pretpostavim dokle cemo stici. Da smo zadnji u Evropi i da nam Bugarski politichar nedvosmisleno da na znanje koliko smo trapavi i glupi! Bruka!

elita

pre 18 godina

Fantasticno, covek sa poternice Interpola ide kao clan nase drzavne delegacije. Stidim se sopstvene zemlje, sramota me je sto sam Srbin. Nazalost, nase 'vrhuske' su, u proseku, najgore...

Petar

pre 18 godina

Neki stalno smecu s uma, da nije stvar u poternici Interpola, vec u tome koliko je ona utemeljena, kao i hiljade takvih iz Tudjmanovog vremena (kojih se nova HDZ-ova vlast nije odrekla niti preispitala). S obzirom da je u Hrvatskoj praksa i da babe od 80 godina bivaju osudjene za navodnu "pljacku posteljine" iz kuca, kao ratni zlocinci, sta ocekivati za one koji su bili u JNA u SFRJ u trenutku borbe za hrvatsko otcepljenje?
Drugo je pitanje nase poslovicne nezainteresovanosti i bahatosti po svim pitanjima, pa i po ovome (bar je neko mogao da proveri taj cuveni spisak sa 2.000 optuzenih za ratne zlocine u Hrvatskoj).

g.m.

pre 18 godina

Ovo je samo i iskljucivo sramota Srbije i Crne Gore: na medjunarodnom skupu je zastupa covek za kojim je raspisana Interpolova poternica! Ne kazem da je taj covek (unapred) kriv, ali, ne mozes stalno svetu gurati prst u oko!

Nex

pre 18 godina

Odlicna izjava, susta suprotnost onoga sto mozemo cuti ovde :"sta oni nama hapse coveka, ti Bugari, prodane duse, vraticemo im za 1914-u" i slicne gluposti. Srbija sa oakvom politicko-intelektualnom elitom nema sta da trazi u EU, bicemo ismevani na svakom koraku. Godine negativne selekcije, nepotizma i poltronizma napokon daju rezultate.

Milos

pre 18 godina

Gospodin ambasador je stvarno u pravu, nije nam obo trebalo, posebno Bugarskoj. Poznata je cinjenica da su clanovi ovakvih delegacija zasticeni svojim diplomatskim statusom. Postoje i nase poternice za teroristima sa Kosova i Metohije, kao sto su Taci, Haradinaj, Ceku i slicni, pa se takvi ne hapse, ili se nakon hapsenja pustaju na interveniciju iz "medjunarodne zajednice"! Ovde je jasno da je Bugarska napravila gresku, koju sada hoce da opravda potrebom za postovanjem nekih "evropskih pravila". Pa i Becka konvencija o zastiti diplomatskih predstavnika je valjda vazece medjunarodno pravo? A sto se tice gospode, koji se ovde posipaju pepelom, voleo bih da se oni nadju u situaciji, da ih u nekon stranoj zemlju uhapse, zato sto su ih neki ljudi lazno optuzili! Verovatno bi tada imali malo vise postovanja prema svojoj vojsci i drzavi!

srba

pre 18 godina

Zato Bugarima ne trebaju vize za EU.
Mi camo i dalje kukati kako nas svi mrze ,inatiti se, junaciti i ceketi u redu pred ambasadama

Laki

pre 18 godina

Potrebno je u odnosima sa hrvatskom uvesti reciprocne mere, odnosno, treba pokrenuti krivicne procese i na osnovu toga raspisati medjunarodne (interpolove) poternice protiv sto veceg broja hrvatskih drzavljana, za koje postoji bilo kakva sumnja da su ucestvovali u zlocinima nad srpskim stanovnistvom na teritoriji Hrvatske. Buduci da je broj takvih lica veoma veliki, postigla bi se mogucnost za razgovor pod ravnopravnim uslovima, tj., Hrvatska bi se nasla u istoj situaciji kao i Srbija, a kada se obezbedi ravnopravnost, onda je lako pregovarati...

Чика Мика

pre 18 godina

Ово је било по принципу: Што ћемо поштивати туђе (европске) законе када не поштујемо ни своје!

karudijan

pre 18 godina

Zalosno je ,tuzno je,sto morm da konsttujem da je ambasador Bugarske odrzao cas svim nasim politicarima iz diplomatije.E sad ko je ukapirao ukapirao je a ko ne ,on ce verovatno i dalje biti na vlasti po svim strukturama,jer se kod nas cene takvi koji nista ne kapiraju.

dule@cubicle

pre 18 godina

Objavljeno je kako je ponovo uapsen po zahtevu Hrvatske.
Treba celo clanstvo SRS, ceo oficirski kadar da letuje u Bugarskoj ove godine.
Zamislite koju 'purifikaciju' bi dozivela Srbija...
Ne zaboravimo da ce ovakva hapsenja da se desavaju i u Crnoj Gori od maja sledece godine.

Cika Sava

pre 18 godina

Prema pisanju beogradske stampe, pukovnik Brankovic nema diplomatski pasoss. Nisu bugarske vlasti krive sto je Vojska SCG u zvanicnu delegaciju ukljucila oficira za kojim je izdata poternica Intrpola. Ne mogu da shvatim da je Vojska u tolikom rasulu da "tamo gde teba" niko nije procitao prezentaciju Interpola na Netu i da nisu preduzete mere da pojedini oficiri ne izlaze iz zemlje zbog presuda i optuznica iz 'lijepe njihove'. Ovo je gore od amaterizma i nestrucnosti najgore vrste!

Mr. No

pre 18 godina

Reciprocitet u vidu tjeralica zbog zlocina na tudjem teritoriju ne postoji. To bi bilo kao da SAD izda Interpolovu tjeralicu jer je mali Mile ubio malo manjeg Nikolu na brdovitom Balkanu. SCG nema nikakva prava da stavlja lica na Interpolovu listu, ako ta lica nisu ucinila neko veliko zlo SCG na njenom terenu ili ako nisu opcepoznati teroristi koji djeluju protiv vise drzava, pa tako i protiv onoga tko podize optuznicu. Ne razumijem kakve veze sa svime time ima HDZ i Hrvatska ? Zar je Hrvatska i HDZ imenovao clanove izaslanstva i previdio da su oni na medjunarodnoj tjeralici ? To su previdjeli nesposobni politicari jedne druge zemlje. Isto tako nikakvi 'kazneni procesi' nisu pokrenuti u vezi te osobe, nema niti optuznice, sve se nalazi u stadiju istrage.
To sto je objavljeno da je ponovno uhicen po zahtjevu Hrvatske, to nisam cuo, ali sam cuo jucer da se ministarstvo unutrasnjih poslova Bugarske odlucilo zaliti zbog pustanja istoga... Inace, ovaj dogadjaj u Hrvatskoj nije pobudio ama bas nikakvu pomutnju, zauzece istoga u dnevniku je 20-tak sekundi...

Z

pre 18 godina

Slazem se da ovo nije trebalo, gospodin je trebao po medunarodnim zakonima biti isporucen iz SCG. Naravno da ova odluka nema veze sa postojanjem diplomaskog imuniteta nego vise sa odbijanjem da se vadi vruce kestenje iz vatre. Ja mislim da je odluka apsurdna i da ce biti promenjena na visoj instanci jer Bugarska mora da postuje medunarodne zakone. Zivi bili pa videli....

koje neznalice

pre 18 godina

Ako samo Interpol i organi zemlje koja potrazuje osumnjicenog znaju ko je na listi pa zbog toga nasi organi nisu mogli da znaju bilo sta o tome kako su onda znali Bugari??? Ostavke moraju da pocnu da padaju inace cemo doveka biti banana drzava!

Amara

pre 18 godina

Zamislite to da svakoga nashega predsdavnika mora da proverava sluzba interpola. Pa g-odo raskrstite jednom sa Miloshevicevim "junacima".

J.Pavlovic

pre 18 godina

Posto je Interpol, ozbiljn medjunarodna organizacijan iskreno i duboko se nadam da su na njegovoj listi imena Mirjane Markovic i Marka Milosevica. Nemojte da neko kaze kako ova dva imena nemaju veze sa ovim slucajem. Kod nas su svi ovi i te kako povezani i moje je pitanje sasvim na mestu.

kontra

pre 18 godina

Nedopustiv amaterizam mnogih: BIA, vojne službe bezbednosti, ali i ministarstva spoljnih poslova.
Gospodo uozbiljite se: pokažite da zarađujete platu. Za početak potrebno je da čujemo o otkazima odgovrnih koji su neodgovorno obavljali svoj posao.

Vladan

pre 18 godina

Smatram da trenutno imamo jedan zaista pozitivan i normalan odnos sa nasim komsijama bugarima, u istoriji uopste. U to ime ja i moji timocani im se izvinjavamo na neprijatnostima koje smo im priredili povodom nasih "proslih" gluposti.


Hajduk Veljko

nikola

pre 18 godina

Ja mislim da je stvarno sramno da su clanovi srpske delegacije u bilo cemu na medjunarodnim poternicama. To je slika naseg drustva. A Bugarskoj svaka cast. Ovim olosima samo robija sleduje, pa ako ih ne mozemo jos hapsiti, nek sede makar u malo vecem zatvoru sa svima nama sto nam treba viza za bilo gde.

Dragomir, Novi Sad

pre 18 godina

Nasa vojska, na koju je povika u poslednje vreme, pravi sve veće gluposti.
Da čovek ne veruje u nesposobnost odgovornih u vojsci i (MIP-u).
Ama ljudi, kada jedna đačka ekskurzija krene u inostranstvo zna se "sve o svakom" a naša vojska pošalje delegaciju u inostranstvo a nema pojma o biografijama članova iste. Neverovatno!
Smene odgovornih - odmah!

sofijanac

pre 18 godina

Ljudi, u ovom slucaju ima veoma malo bilateralne politike, a mnogo administrativnih propusta i gresaka. Pitanje je - ko i zasto je to uradio. I sta sad?