Nedelja, 23.02.2020.

09:26

Ultimatum "ne možemo da prihvatimo, ne smemo da odbijemo": Kosovo u zamenu za EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujuću u Jutarnjem programu TV Prve, da mu je predsednik Rusije Vladimir Putin predložio da se kupi "Pancir S1".

Izvor: B92

Ultimatum "ne možemo da prihvatimo, ne smemo da odbijemo": Kosovo u zamenu za EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

Steva Valjevac

pre 4 godine

Mudro je zapad nametnuo takse, da bi posle nekog vremena uklonio i rekao da je red na nas da ustupimo nesto. Ne bih bio u kozi Vucica sto se tice situacije sa Kosovom. Tesko je nastaviti nesto sto je vec neko zabrljao do maksimuma. Nije bas da moze da se odlaze pitanje KiM jer pritiskaju sa svih strana. Kad dodje ta ponuda ako ne prihvatiomo bice sankcija za nas siguno, a sa druge strane Kosovo je Srbija. Nisam pametan.

Šomi

pre 4 godine

Plan po pitanju KiM je jasan da Srbija neće da potpiše priznanje KiM, iako opozicija misli drugačije, optužuje a sami su učetvovali u jednostrano proglašenoj nezavisnosti KiM.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Ultimatum "ne možemo da prihvatimo, ne smemo da odbijemo": Kosovo u zamenu za EU


Baš kao u pripoveci ,,Tamni vilajet'': ako uzmeš - kajaćeš se, ako ne uzmeš - opet ćeš se kajati. Da ne bi bilo kajanja, najbolje je čekati da se u svetu promeni politički i ekonomski odnosi snaga i da Rusija i Kina postanu još jače i postanu prve dve najjače države (a one brzo idu ka toj poziciji) i onda reševati problem Kosova*'' a u međuvremenu naći još država koje će povući priznanje i tako ojačati međunarodnu poziciju Srbije. Ako se tada ipak budemo kajali, bar ćemo sebi moći iskreno reći: sve je pokušano, ali Kosovo* ne možemo vratiti u politički, privredni, ustavni i svaki drugi sistem / poredak Srbije(...) Problem Srbije i Kosova'' traje manje-više skoro dva veka, pa ne treba očekivati da bude rešen za deset godina.

Мирабо

pre 4 godine

То си знао и пре 10 година,пре него што си дошао на власт.Тада сте причали да нисте издајници као претходни да вам то није дедовина и тако то.

Mika

pre 4 godine

Federacija Srbije sa bilo kojom članicom EU uvela bi Srbiju direktno u EU. Dugačak je spisak: Grcka, Kipar, Bugarska, Slovačka, Češka, Poljska,Slovenija...

Tako je i Istočna Nemačka preko noći postala članica EU :)

Национални интерес

pre 4 godine

Србски интерес налаже да се :

1). прихвати Ахтисаријев план ++ за КиМ
и
2). по принципу реципроцитета тражи право Републике Српске на референдум за самоопределење !

Koncept

pre 4 godine

Kosovo ce ostati tamo gde jeste, i ko zeli moze da ide tamo. Od Kosova samo troskovi. Od EU samo dobitak. Stvarno treba da si lud pa da se razmisljas sta ti je bitnije. Laz je da se mi necega "odricemo". Nema cega vise da se odreknemo na Kosovu jer tamo nemamo ni trunku vlasti. A za ulaz u EU, valjda treba zakone uskladiti i sprovesti u praksi, a taj deo je u potpunosti na nama, a ne na EU. Kao, "cekamo EU da nas pusti". Ne, nego EU ceka na nas da uskladimo zakonsku regulativu za onom u EU. Koliko pogresnih koncepata u Srbiji, da normalan covek svisne od bola.

Nebojsa

pre 4 godine

Secam se kad je Kostunica bio presednik vlade rekao, da je pitanje vremena kad ce nas usloviti EU. Nema EU dok ne priznamo tzv.Kosovo . Tad je ostao u tom stavu skoro usamljen, jer su mislili da Srbija nikad nece biti uslovljena.
Ovo koji malo dalje gledao od nosa je mogao da ocekuje.

C i n i k

pre 4 godine

Nama je super ta trgovina jer mi Kosovo i nemamo pa ispada da dajemo nesto sto uopste nemamo, za ulazak EU.
Ko normalan bi propustio ulazak u EU?
To je bolesna paralela,kakvo bre crno Kosovo?
Mada, ja msm da bi bilo super da je Kosovo sa 2 mil.albanaca u SRB jer to bi znacilo i albanski kao sluzbeni jezik,znacilo bi da ylazimo odmah u Nato a ne na istok, znacilo bi i da bi imali bar 5 ministara albanaca i bar 70,80 poslanika sa Kosova koji bi svi bili za zapadne vrednosti..
Kad to pogledate, ja msm da nase "patriote" i rusofili kad kazy "Kosovo u SRB", ustvari misle samo na teritoriju ali ne i na albanski narod..?

Petar S.

pre 4 godine

Srbija ce napraviti ISTORIJSKU GRESKU, ako udje u EU (a pogotovo pritom prizna KiM).
Ne salje Zapad ultimatum za dzabe. Albanci postaju neposlusni (citaj ni oni vise ne mogu da ih obuzdaju), Zapad sve slabiji i razjedinji, ekonomija sve slabija i visok standard sve vise bledi u odnosu na troskove zivota (zuti pesluci..).
Drugo ko moze da garantuje da "perspektiva EU nece biti kao "Briselski sporazum" ili "Dejtonski sporazum". U briselskom mi ispunili sve a oni NISTA. U Dejtonskom dali prava pa onda RAZVODNILI.
Sto se tice "garantovanih prava Srba ponegde", NE ZABORAVITI da je Srbija navodno izgubila KiM zbog "krsenja ljdudskih prava". A sad mi treba da pregovaramo o pravima Srba na KiM!?!? Uporedidte Autonomiju koju su imali Albanci na KiM i ono sto sad nude Srbima!!

zoran

pre 4 godine

Kakve vam gluposti priča premijer.. Nitko vam ne može dati garancije da ulazite u EU..I inače, razvila se kao neka fama da je bolje izvan EU nego li unutra. Teža glupost.. Ima valjda na 100 pozitivnih 10 negativnih stvari.. koliko love slabije razvijene članice dobijaju za infrastrukturu, poduzetništvo, ekologiju, kulturu, itd.. pa u Hrvatskoj se valjda nikakav veliki projekt ne gradi bez love iz Eu. Recimo Pelješki most se gradi 85% iz tog novca, 375 miliona eura bespovratno.. Evo moja Rijeka je dobila hrpu love za dizanje luke na noge ( pristupne ceste, u budućnosti željeznica) pa za kulturu, obnavlja se Titov Galeb, gradi biblioteka itd sve na EU novcima.

Brada

pre 4 godine

Koliko ja znam, mi nemamo nista sa Kosovom, to je druga drzava. Tako da svakako zelim u EU jer ga mi nikad necemo vratiti. Cim udjemo, odosmo svi odavde pa nek rade sta god zele sa ovim raspadom od drzave...

Booorra

pre 4 godine

Kosovo je deo nase istorije deo naseg indetiteta.Kosovo je srce Srbije i necemo ga se nikada odreci i nikada ga priznati.Ako smo mogli da cekamo 500 godina da se resimo Turaka cekacemo ako treba jos 500 za Kosovo.Politicka situacija se menja,zapamtite to.Narod koji se odrice svoje teritorije,istorije,vere na kraju gubi indetitet i postaje kolonija.Nikada ali nikada ga ne priznati!

Brain games

pre 4 godine

Ovo sto govori AV je mozda tacno (mozda), ali je besmisleno. Ne moze se uopste uporedjivati neki ulazak u EU sa resavanjem statusa Kosova. To je potpuna nebuloza. To su dva potpuno razlicita procesa. Mi ne jurimo u EU po svaku cenu, niti nas EU nesto mnogo interesuje. AV namerno ili ne, ovde uvodi neku zamenu teza, kao da smo mi toliko zeljni EU da cemo dati sve da tamo udjemo, pa i nase Kosovo. To je van razuma.
Ako nemaju nista drugo da ponude nego ovakvo silovanje, onda je to samo dodatan razlog da ne ulazimo u takvu EU, bez obzira sta ce biti resenje za Kosovo. Pa to je kao da lovac nudi plenu da ga ne ubije, ako mirno podje sa njim da bude zatvoreno u kavezu dok lovac ne odluci da ga zakolje za veceru.
Eto, bolje poredjenje nije moglo biti....

cat scratch fever

pre 4 godine

Predsednice, posto ste preuzeli svaku mogucu odgovornost na svoja nejaka pleca (pa i ministra zdravlja), mogli ste se malo pozabaviti i strategijom odbrane od pandemije aktuelnog virusa. Aerodromskim termokamerama protiv virusa kome period inkubacije traje i do mesec dana? U to se uzdate?! Ne mogu da nadjem pravu rec za takvu vrstu neozbiljnosti. Ili to oruzje koje kupujete ima antivirusno dejstvo? Aha, dobro onda. Samo napred, predsednice.

Алекса

pre 4 godine

Мени ЕУ више не значи ништа. Не значи ми ни Косово. Једини коме значе и ЕУ и Косово је Вучић и компанија. Са Косова извлаче паре, а чекају приступне фондове да из њих извуку нешто.

Cirkus

pre 4 godine

Nisam za Vucicica i SNS, katastrofa su, al jedino sto mu verujem je da se zalaze za mir u smislu ne ratu. Mnogi su ovde zaboravili sta znaci rat.

Bgd

pre 4 godine

Ako nam daju garancije za EU u zamenu za Kosovo prihvatiti istog trenutka. Kakvu vrednost Kosovo ima za nas osim sentimentalnu? Ovo je kao da vam neko da najnoviji Mercedes u zamenu za stari pokvareni sat koji vam je dao deda a koji vam je drag. Nisam mogao bolju paralelu da napravim.
(GOAT, 23. februar 2020 10:31)

Kakvu vrednost ima delić mora u Piranskom zalivu pa su se Hrvati grčevito borili sa Slovencima oko toga iako im realno i ne znači baš puno? Ne poklanja se teritorija tek tako, ako jednom načiniš ustupak moraćeš ga praviti uvek. Šta ćemo dobiti ulaskom u EUu zamenu za Kosovo? Ništa. Oni nikome ništa ne daju, samo otimaju, zapamti to dobro.

iznogud011

pre 4 godine

(mlekadžija, 23. februar 2020 10:30)

Glavno pitanje je : zasto je oruzje uopste potrebno??? Svako ko ti ponudi oruzje je potencijalno protiv tebe i od tebe ocekuje da mu branis interese..nista vise..toliko za rusofile i natofile..

Вождовац

pre 4 godine

Због Панцира ћу гласати за Вучића,а пре тога нисам.Ако купи С 400 бићу му доживотни гласач,обећавам пред свима :)

Dvorska budala

pre 4 godine

@(Zoran Knezevic, 23. februar 2020 10:32)

Može se postići dogovor da sve što se potpiše i dogovori počinje sa primenom na dan prijema Srbije u EU. Istog dana i Kosovo se prima u UN i istog dana se primenjuje poseban status za Srbe tu i tu.

Hmmm

pre 4 godine

Veselimo se PANCIRU ko što su se Indijanci veselili vatrenoj vodi; tako su i prošli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cupko-lupko, 23. februar 2020 10:09)

To je baš paradoksalno. Panciru se mahom raduju ljudi koji žive sa nekom mizernom platom, čekaju kod lekara mesecima, kvalitet života im je na nivou Afrike.

BOSS

pre 4 godine

Kakvo priznanje Kosova,ne znam zasto se to pominje???
Ako ispred vas dodje takav ultimatum,lijepo pokupi stvari i napusti politiku,pa to nek radi ko hoce.

Patriota

pre 4 godine

ma sve same patriote...pokradoše sve živo što je moglo da se pokrade zadnjih 30 god....a i danas isto samo kombinacija i ko je u stranci sve može, samo se muzu držva i njene pare...a puna usta Srbije, nažalost jedna prelepa zemlja koja može da se podiči slavnom istorijom mislim da je krenula putem izumiranja jer se ništa ne radi za NAŠU DECU...ja nažalost moju divnu decu spremam da negde ipak budu uvek samo stranci ...

Petar

pre 4 godine

Znaci nista od EU jer necemo u Nato kupovinom ruskog oruzja. Rusi su sproveli svoje planove da preko njihovog piona u Srbiji naprave azijsku guberiniju u sred Evrope.

eu se raspada, ne mogu ni proračun da usvoje

pre 4 godine

Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini. Pitanje je samo šta je bolje za Srbiju, priznati ili ne priznati? Nizak standard će da iseli narod i biće malo onih koji su spremni da ginu za loš standard i za dva mil. Albanaca u Srbiji. S druge strane ni priznanje nije neka sreća, ni EU nije neka sreća, otvore granice ode narod i još si bez Kosova (dobro i bez dva mil. Albanaca). Šta god da se uradi nije dobro, a tu su i drugi problemi, migranti, koronavirus, krediti i dugovi, ako padne ekonomija ide i prisilna naplata dugova ako se kasni sa ratama. Kao da nema dobrog rešenja ali mora nešto da se odluči, ne može ni ovako dalje.

natalija

pre 4 godine

Uzimane decenijama pare od zapada (jer drugačije nije moguće da zatvorite budzet svake godine) i onda od tih para kupujete rusko oružje (radite za Ruske geostrateške interese i ratujete sa Zapadom). Pošto ste sprečili da 1989, 1990 se dogodi tranzicija neuspele komunističke privrede (kao u drugim zemljama realsocijalizma) sada smo zemlja praktično bez prave privrede...za 30 g ljudski resursi su se toliko istanjili da već sada dolaze migranti i drugi da vam rade na gradilištima... sve što ste vi (crveno-crna koalicija) "čuvali" je odavno propalo i nestalo!

danilo.

pre 4 godine

Ako nam daju garancije za EU u zamenu za Kosovo prihvatiti istog trenutka. Kakvu vrednost Kosovo ima za nas osim sentimentalnu? Ovo je kao da vam neko da najnoviji Mercedes u zamenu za stari pokvareni sat koji vam je dao deda a koji vam je drag. Nisam mogao bolju paralelu da napravim.
(GOAT, 23. februar 2020 10:31)

Pa da ,nisi mogao bolju paralelu da napravis ,s tim da neko ne bi menjao sat koji mu je ostavio deda za novi mercedes,o tome se radi ...Ja recimo nikad...

A posebno ako je deda ostavio sat i rekao daj ga unuku.

Roćevac

pre 4 godine

Taj njihov pokušaj da nam daju garancije neka okače mačku o rep
I ove tvrde garancije koje su nam davali do sad, su čvrste ko vrbov klin. A pokušaji neka čuvaju.

mlekadžija

pre 4 godine

Питање за бројне натофиличаре: да смо купили оружје од наших евроатлантских пријатеља било би све ок??? Лицемери...

Milan

pre 4 godine

Da Rusija voli i postuje Srbiju, isporucili bi osudjene Marka i Mirjanu Milosevic da odrobijaju zasluzeno u Srbiji, a ne bi ih pustili da mirno zive i trose nase pare u Rusiji.

Cupko-lupko

pre 4 godine

Mi smo odavno ruska gubernija u kojoj se oda u ruskoj čizmi i razmišlja ruskom glavom; sve drugo je na sporednom koloseku kud vozovi ne prolaze.

JOVAN

pre 4 godine

Kada toliko voli Srbiju zašto nije dao pancire besplatno, nego svaki put kada se sastanu Vučić se vrati sa nekom puškom. Prvo proda oružje kojim Srbija brani Ruske interese , a onda se čudimo što je Srbija generalni krivac na Balkanu. Kada dođe vrijeme stani - pani Srbija ostane bez Kosova, jer je Rusija već utvrdila pazar za dio Ukrajine.

Berkut

pre 4 godine

U sukobu u Siriji Pancir S1 je dejstvovao samo i isključivo protiv dronova (ne baš uvek uspešno).

Inače su mu se Izraelski avion vozali ispred nosa i na kraju ga pretvorili u prah i pepeo samo dugmići ostali.
Sve to snimili i pokazali celom svetu a snimak je bio i kod vas na portalu.

Ja ne znam kakvu mi pretnju imamo od tih dronova jedino ako opet budemo igrali fudbal protiv Albanije pa da nas ovaj put ne ponize kao onomad.

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

Evo ga prosvetitelj srpskoga naroda. Izjavio kako EU trazi priznanje Kosov,a zauzvrat obecace nam clanstvo. To svi znaju odavno. A i kada bi neko to na TV-u rekao Vucic bi ga direktno napadao i pricao kako su to gluposti i kako nam je EU prijatelj. Predizborna trabunjanja,valja privuci sad i ove koji nisu za EU.. 8 godina prica jedno,pred izbore sad prica i jedno i drugo,pa ko se upeca.

realno

pre 4 godine

Ne igrati se srpskom svetinjom. Okupacija je i pre bilo, ali smo ih sve oterali. Zivela Srbija ( sa sve Kosovom i Methoijom, Republikom Srpskom i Crnom Gorom )!

Bobi

pre 4 godine

"Nikako mi nije jasno zasto nikome od tih "malo njih" ne smeta jaka i snažna Crna Gora, Hrvatska, BiH, Kosovo, Albanija, S. Makedonija,... a smeta im snažna Srbija ?"

Zato sto su sve nabrojene drzave politicki sateliti Amerike a mi se opiremo. Prosto i jednostavno.

Mića

pre 4 godine

“Prilično očistili”? Ili ste očistili ili niste, nema tu “prilično”. To mi govori da njje siguran koliko još crnogorskih obaveštajaca ima na položajima u Srbiji. Sigurno je jedino da u Crnoj Gori na položajima državnih službenika nema srpsjh operativaca, jer Milo kad čisti on očisti.

Zoran Knezevic

pre 4 godine

Ne treba nista davati za bilo cija obecanja. To bi Predsednik morao da zna, kao i da se raspisivanjem referenduma po tom pitanju upusta u hazardnu igru koju ce sasvim sigurno izgubiti. Kako nas narod kaze "Ljubav za ljubav a sir za pare". Obecanje je jos jedna prevara u nizu prevara koje smo imali poslednjih pedesetak godina. To obecanje moze da se tumaci na jos rogobatniji nacin nego sto se zloupotrebljava Povelja UN ili Rezolucija 1244. Jos jedna mudra poslovica kod Srba, koja nas je pratila od malena a, koja glasi "Obecanje, ludom radovanje".

3210

pre 4 godine

Ma kakve crne garancije !!!!

Traži momentalni prijem u EU i pomoć od barem 20 Milijardi Eura.

Onda može potpis i daleko im lepa kuća.

p.s. Nisam za tebe, ni mrtav ne bi glasao za tebe, nisi moj predsednik ali ako nas rešiš Kosova pod tim uslovima imaš moj naklon dok sam živ.

Mića

pre 4 godine

Misliš ako ti priznaš jer nas niko ni ne pita a mi ne priznajemo. Sve se plačim da ćeš da raspišeš referendum o priznavanju Kosova. Nego će tvoji glasači na zvonce da ga “priznaju” na tvoj mig.

GOAT

pre 4 godine

Ako nam daju garancije za EU u zamenu za Kosovo prihvatiti istog trenutka. Kakvu vrednost Kosovo ima za nas osim sentimentalnu? Ovo je kao da vam neko da najnoviji Mercedes u zamenu za stari pokvareni sat koji vam je dao deda a koji vam je drag. Nisam mogao bolju paralelu da napravim.

Goca

pre 4 godine

Iskren i prijateljski odnos dva lidera povećava bezbednost i stabilnost čitavog regiona.Jaka Srbija je garant mira i napretka ekonomije,privrede i celog društva.

cheguevara rocevac

pre 4 godine

Ovi koji misle o prijateljstvu sa rusijom, il bilo kojom drugom zemljom, da znaju, zemlje nemaju prijatelje, samo su interesi u pitanju. Ako nam se interesi poklope,onda smo prijatelji.

Zoran Knezevic

pre 4 godine

Risija nam je prodala naoružanje kako bi zaštitila svoje interese na Balkanu.Rusi nas ne vole toliko koliko mi mislimo u pitanju su interesi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Posmatrač, 23. februar 2020 09:50
---------
Znam da Rusija radi sve da bi ostvarila neke svoje interese. Recite nam sta je tu nenormalno ili, mozda, bolje pitanje, A KOJA TO DRZAVA RADI BILO STA NA STETU SVOJIH INTERESA ILI, DA NEMA SVOJE INTERESE U TOME?! Zasto smatramo da je prava pomoc Srbima i Srbiji, samo ona, koja bi nama koristila a uzrokovala stetu tima koji nam daju pomoc?! Da li smo mi bolestan narod? Da li je nama zabranjeno da imamo i mi svoje sopstvene interese? Da li neki zaista ocekuju da ce neko, umesto nas, stititi i nas i nase interese?!

Boris

pre 4 godine

Pancir bez S400 nema gotovo nikakvu vrednost, jer štiti tačkaste ciljeve, tj pojedine objekte ili oruđa. Kad smo već kod Sirije, imate na youtube snimak kako Izraelci uništavaju Pancir. Posada pancira izašla na cigaret-pauzu, a Izraelcima je trebalo bukvalno par minuta da to uoče i unište cilj.
Ako se gleda šira slika, ovo je čisto bacanje para. Od naših suseda, jedino BiH nije član NATO, ali je pod zaštitom NATO-a. Na Kosovu je baza NATO-a.
Pa sa kim onda možemo da ratujemo i Pancirom zaštitimo neki cilj? Ako bi opet bili izloženi NATO snagama, trebalo bi im par sati da nam unište sve baterije Pancira, a onda bi sledila repriza 1999.

posmatrač

pre 4 godine

Manite se oružija - ovde se pominju Kosovo i EU, drugim rečima daće nam garancije za prodaju magle (kao MKD i ALB) a mi da se odreknemo zauvek sopstvene teritorije i 1244...

dexter

pre 4 godine

Takodje sam siguran da putin zna da pancir ne funkcionise kao samostalan sistem vec je uvezan na s300/s400 i cine celinu. Pancir sam za sebe, u kolicini koju nabavlja srbija, je nedovoljan.

Bucko razmišljam

pre 4 godine

"Ne postoji onaj ili ih je malo, ko želi da vidi Srbiju snažnijom i jačom nego što je danas, a mnogi bi voleli da je vide mnogo slabiju".

Ruku na srce i meni to često zapadne za oko ali nikako ne mogu da dokučim iz kog razloga "malo ko želi da vidi Srbiju snažnijom i jačom nego što je danas" ?
Nikako mi nije jasno zasto nikome od tih "malo njih" ne smeta jaka i snažna Crna Gora, Hrvatska, BiH, Kosovo, Albanija, S. Makedonija,... a smeta im snažna Srbija ?

Miki@27

pre 4 godine

Iskren i prijateljski odnos dva lidera povećava bezbednost i stabilnost čitavog regiona. Jaka Srbija je garant mira i npretka ekonomije,privrede i celog društva.

Stefan

pre 4 godine

Panciri su moćno oružije,vidite da čak i Američki generali kukaju što ih nabavljamo. Zapitajte se što im smeta kad Srbija nabavlja odbrambeno oružije?

DidoLoma

pre 4 godine

Ko o čemu, Srbija o oružju. Ekonomija, škole, zdravstvo neka čeka. Bitno je junake iz izgubljenih ratova dizati u nebesa, i samo se svađati i ratovati sa svima oko sebe.. Bože sačuvaj!

fantom vule

pre 4 godine

Opet ovaj “strucnjak” mesa F-16 sa Fantomom ... Fantom je samo jedan, F-4 koji vec odavno nije u upotrebi kod US Air Force ... to je isto njegov glavni za rusko naoruzanje, Lazzanski, mesao ... vidi se koliki su “strucnjaci” obojca ...

Ccc

pre 4 godine

Znaci Putin planira da Srbija zarati opet? Bas je lepo biti pion u njihovim rukama! Konacno ce NATO da zavrsi zapocet posao iz ‘99. Sravnice nas sa zemljom.

Miki@27

pre 4 godine

Iskren i prijateljski odnos dva lidera povećava bezbednost i stabilnost čitavog regiona. Jaka Srbija je garant mira i npretka ekonomije,privrede i celog društva.

Miki@27

pre 4 godine

Iskren i prijateljski odnos dva lidera povećava bezbednost i stabilnost čitavog regiona. Jaka Srbija je garant mira i npretka ekonomije,privrede i celog društva.

Stefan

pre 4 godine

Panciri su moćno oružije,vidite da čak i Američki generali kukaju što ih nabavljamo. Zapitajte se što im smeta kad Srbija nabavlja odbrambeno oružije?

Miki@27

pre 4 godine

Iskren i prijateljski odnos dva lidera povećava bezbednost i stabilnost čitavog regiona. Jaka Srbija je garant mira i npretka ekonomije,privrede i celog društva.

Ccc

pre 4 godine

Znaci Putin planira da Srbija zarati opet? Bas je lepo biti pion u njihovim rukama! Konacno ce NATO da zavrsi zapocet posao iz ‘99. Sravnice nas sa zemljom.

realno

pre 4 godine

Ne igrati se srpskom svetinjom. Okupacija je i pre bilo, ali smo ih sve oterali. Zivela Srbija ( sa sve Kosovom i Methoijom, Republikom Srpskom i Crnom Gorom )!

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Ultimatum "ne možemo da prihvatimo, ne smemo da odbijemo": Kosovo u zamenu za EU


Baš kao u pripoveci ,,Tamni vilajet'': ako uzmeš - kajaćeš se, ako ne uzmeš - opet ćeš se kajati. Da ne bi bilo kajanja, najbolje je čekati da se u svetu promeni politički i ekonomski odnosi snaga i da Rusija i Kina postanu još jače i postanu prve dve najjače države (a one brzo idu ka toj poziciji) i onda reševati problem Kosova*'' a u međuvremenu naći još država koje će povući priznanje i tako ojačati međunarodnu poziciju Srbije. Ako se tada ipak budemo kajali, bar ćemo sebi moći iskreno reći: sve je pokušano, ali Kosovo* ne možemo vratiti u politički, privredni, ustavni i svaki drugi sistem / poredak Srbije(...) Problem Srbije i Kosova'' traje manje-više skoro dva veka, pa ne treba očekivati da bude rešen za deset godina.

Вождовац

pre 4 godine

Због Панцира ћу гласати за Вучића,а пре тога нисам.Ако купи С 400 бићу му доживотни гласач,обећавам пред свима :)

mlekadžija

pre 4 godine

Питање за бројне натофиличаре: да смо купили оружје од наших евроатлантских пријатеља било би све ок??? Лицемери...

Bgd

pre 4 godine

Ako nam daju garancije za EU u zamenu za Kosovo prihvatiti istog trenutka. Kakvu vrednost Kosovo ima za nas osim sentimentalnu? Ovo je kao da vam neko da najnoviji Mercedes u zamenu za stari pokvareni sat koji vam je dao deda a koji vam je drag. Nisam mogao bolju paralelu da napravim.
(GOAT, 23. februar 2020 10:31)

Kakvu vrednost ima delić mora u Piranskom zalivu pa su se Hrvati grčevito borili sa Slovencima oko toga iako im realno i ne znači baš puno? Ne poklanja se teritorija tek tako, ako jednom načiniš ustupak moraćeš ga praviti uvek. Šta ćemo dobiti ulaskom u EUu zamenu za Kosovo? Ništa. Oni nikome ništa ne daju, samo otimaju, zapamti to dobro.

dexter

pre 4 godine

Takodje sam siguran da putin zna da pancir ne funkcionise kao samostalan sistem vec je uvezan na s300/s400 i cine celinu. Pancir sam za sebe, u kolicini koju nabavlja srbija, je nedovoljan.

Bobi

pre 4 godine

"Nikako mi nije jasno zasto nikome od tih "malo njih" ne smeta jaka i snažna Crna Gora, Hrvatska, BiH, Kosovo, Albanija, S. Makedonija,... a smeta im snažna Srbija ?"

Zato sto su sve nabrojene drzave politicki sateliti Amerike a mi se opiremo. Prosto i jednostavno.

Cirkus

pre 4 godine

Nisam za Vucicica i SNS, katastrofa su, al jedino sto mu verujem je da se zalaze za mir u smislu ne ratu. Mnogi su ovde zaboravili sta znaci rat.

Booorra

pre 4 godine

Kosovo je deo nase istorije deo naseg indetiteta.Kosovo je srce Srbije i necemo ga se nikada odreci i nikada ga priznati.Ako smo mogli da cekamo 500 godina da se resimo Turaka cekacemo ako treba jos 500 za Kosovo.Politicka situacija se menja,zapamtite to.Narod koji se odrice svoje teritorije,istorije,vere na kraju gubi indetitet i postaje kolonija.Nikada ali nikada ga ne priznati!

Steva Valjevac

pre 4 godine

Mudro je zapad nametnuo takse, da bi posle nekog vremena uklonio i rekao da je red na nas da ustupimo nesto. Ne bih bio u kozi Vucica sto se tice situacije sa Kosovom. Tesko je nastaviti nesto sto je vec neko zabrljao do maksimuma. Nije bas da moze da se odlaze pitanje KiM jer pritiskaju sa svih strana. Kad dodje ta ponuda ako ne prihvatiomo bice sankcija za nas siguno, a sa druge strane Kosovo je Srbija. Nisam pametan.

Goca

pre 4 godine

Iskren i prijateljski odnos dva lidera povećava bezbednost i stabilnost čitavog regiona.Jaka Srbija je garant mira i napretka ekonomije,privrede i celog društva.

Petar S.

pre 4 godine

Srbija ce napraviti ISTORIJSKU GRESKU, ako udje u EU (a pogotovo pritom prizna KiM).
Ne salje Zapad ultimatum za dzabe. Albanci postaju neposlusni (citaj ni oni vise ne mogu da ih obuzdaju), Zapad sve slabiji i razjedinji, ekonomija sve slabija i visok standard sve vise bledi u odnosu na troskove zivota (zuti pesluci..).
Drugo ko moze da garantuje da "perspektiva EU nece biti kao "Briselski sporazum" ili "Dejtonski sporazum". U briselskom mi ispunili sve a oni NISTA. U Dejtonskom dali prava pa onda RAZVODNILI.
Sto se tice "garantovanih prava Srba ponegde", NE ZABORAVITI da je Srbija navodno izgubila KiM zbog "krsenja ljdudskih prava". A sad mi treba da pregovaramo o pravima Srba na KiM!?!? Uporedidte Autonomiju koju su imali Albanci na KiM i ono sto sad nude Srbima!!

posmatrač

pre 4 godine

Manite se oružija - ovde se pominju Kosovo i EU, drugim rečima daće nam garancije za prodaju magle (kao MKD i ALB) a mi da se odreknemo zauvek sopstvene teritorije i 1244...

Zoran Knezevic

pre 4 godine

Ne treba nista davati za bilo cija obecanja. To bi Predsednik morao da zna, kao i da se raspisivanjem referenduma po tom pitanju upusta u hazardnu igru koju ce sasvim sigurno izgubiti. Kako nas narod kaze "Ljubav za ljubav a sir za pare". Obecanje je jos jedna prevara u nizu prevara koje smo imali poslednjih pedesetak godina. To obecanje moze da se tumaci na jos rogobatniji nacin nego sto se zloupotrebljava Povelja UN ili Rezolucija 1244. Jos jedna mudra poslovica kod Srba, koja nas je pratila od malena a, koja glasi "Obecanje, ludom radovanje".

DidoLoma

pre 4 godine

Ko o čemu, Srbija o oružju. Ekonomija, škole, zdravstvo neka čeka. Bitno je junake iz izgubljenih ratova dizati u nebesa, i samo se svađati i ratovati sa svima oko sebe.. Bože sačuvaj!

BOSS

pre 4 godine

Kakvo priznanje Kosova,ne znam zasto se to pominje???
Ako ispred vas dodje takav ultimatum,lijepo pokupi stvari i napusti politiku,pa to nek radi ko hoce.

natalija

pre 4 godine

Uzimane decenijama pare od zapada (jer drugačije nije moguće da zatvorite budzet svake godine) i onda od tih para kupujete rusko oružje (radite za Ruske geostrateške interese i ratujete sa Zapadom). Pošto ste sprečili da 1989, 1990 se dogodi tranzicija neuspele komunističke privrede (kao u drugim zemljama realsocijalizma) sada smo zemlja praktično bez prave privrede...za 30 g ljudski resursi su se toliko istanjili da već sada dolaze migranti i drugi da vam rade na gradilištima... sve što ste vi (crveno-crna koalicija) "čuvali" je odavno propalo i nestalo!

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

Evo ga prosvetitelj srpskoga naroda. Izjavio kako EU trazi priznanje Kosov,a zauzvrat obecace nam clanstvo. To svi znaju odavno. A i kada bi neko to na TV-u rekao Vucic bi ga direktno napadao i pricao kako su to gluposti i kako nam je EU prijatelj. Predizborna trabunjanja,valja privuci sad i ove koji nisu za EU.. 8 godina prica jedno,pred izbore sad prica i jedno i drugo,pa ko se upeca.

GOAT

pre 4 godine

Ako nam daju garancije za EU u zamenu za Kosovo prihvatiti istog trenutka. Kakvu vrednost Kosovo ima za nas osim sentimentalnu? Ovo je kao da vam neko da najnoviji Mercedes u zamenu za stari pokvareni sat koji vam je dao deda a koji vam je drag. Nisam mogao bolju paralelu da napravim.

Cupko-lupko

pre 4 godine

Mi smo odavno ruska gubernija u kojoj se oda u ruskoj čizmi i razmišlja ruskom glavom; sve drugo je na sporednom koloseku kud vozovi ne prolaze.

Bucko razmišljam

pre 4 godine

"Ne postoji onaj ili ih je malo, ko želi da vidi Srbiju snažnijom i jačom nego što je danas, a mnogi bi voleli da je vide mnogo slabiju".

Ruku na srce i meni to često zapadne za oko ali nikako ne mogu da dokučim iz kog razloga "malo ko želi da vidi Srbiju snažnijom i jačom nego što je danas" ?
Nikako mi nije jasno zasto nikome od tih "malo njih" ne smeta jaka i snažna Crna Gora, Hrvatska, BiH, Kosovo, Albanija, S. Makedonija,... a smeta im snažna Srbija ?

fantom vule

pre 4 godine

Opet ovaj “strucnjak” mesa F-16 sa Fantomom ... Fantom je samo jedan, F-4 koji vec odavno nije u upotrebi kod US Air Force ... to je isto njegov glavni za rusko naoruzanje, Lazzanski, mesao ... vidi se koliki su “strucnjaci” obojca ...

Hmmm

pre 4 godine

Veselimo se PANCIRU ko što su se Indijanci veselili vatrenoj vodi; tako su i prošli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cupko-lupko, 23. februar 2020 10:09)

To je baš paradoksalno. Panciru se mahom raduju ljudi koji žive sa nekom mizernom platom, čekaju kod lekara mesecima, kvalitet života im je na nivou Afrike.

Алекса

pre 4 godine

Мени ЕУ више не значи ништа. Не значи ми ни Косово. Једини коме значе и ЕУ и Косово је Вучић и компанија. Са Косова извлаче паре, а чекају приступне фондове да из њих извуку нешто.

Zoran Knezevic

pre 4 godine

Risija nam je prodala naoružanje kako bi zaštitila svoje interese na Balkanu.Rusi nas ne vole toliko koliko mi mislimo u pitanju su interesi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Posmatrač, 23. februar 2020 09:50
---------
Znam da Rusija radi sve da bi ostvarila neke svoje interese. Recite nam sta je tu nenormalno ili, mozda, bolje pitanje, A KOJA TO DRZAVA RADI BILO STA NA STETU SVOJIH INTERESA ILI, DA NEMA SVOJE INTERESE U TOME?! Zasto smatramo da je prava pomoc Srbima i Srbiji, samo ona, koja bi nama koristila a uzrokovala stetu tima koji nam daju pomoc?! Da li smo mi bolestan narod? Da li je nama zabranjeno da imamo i mi svoje sopstvene interese? Da li neki zaista ocekuju da ce neko, umesto nas, stititi i nas i nase interese?!

eu se raspada, ne mogu ni proračun da usvoje

pre 4 godine

Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini. Pitanje je samo šta je bolje za Srbiju, priznati ili ne priznati? Nizak standard će da iseli narod i biće malo onih koji su spremni da ginu za loš standard i za dva mil. Albanaca u Srbiji. S druge strane ni priznanje nije neka sreća, ni EU nije neka sreća, otvore granice ode narod i još si bez Kosova (dobro i bez dva mil. Albanaca). Šta god da se uradi nije dobro, a tu su i drugi problemi, migranti, koronavirus, krediti i dugovi, ako padne ekonomija ide i prisilna naplata dugova ako se kasni sa ratama. Kao da nema dobrog rešenja ali mora nešto da se odluči, ne može ni ovako dalje.

Mića

pre 4 godine

Misliš ako ti priznaš jer nas niko ni ne pita a mi ne priznajemo. Sve se plačim da ćeš da raspišeš referendum o priznavanju Kosova. Nego će tvoji glasači na zvonce da ga “priznaju” na tvoj mig.

cheguevara rocevac

pre 4 godine

Ovi koji misle o prijateljstvu sa rusijom, il bilo kojom drugom zemljom, da znaju, zemlje nemaju prijatelje, samo su interesi u pitanju. Ako nam se interesi poklope,onda smo prijatelji.

Milan

pre 4 godine

Da Rusija voli i postuje Srbiju, isporucili bi osudjene Marka i Mirjanu Milosevic da odrobijaju zasluzeno u Srbiji, a ne bi ih pustili da mirno zive i trose nase pare u Rusiji.

Roćevac

pre 4 godine

Taj njihov pokušaj da nam daju garancije neka okače mačku o rep
I ove tvrde garancije koje su nam davali do sad, su čvrste ko vrbov klin. A pokušaji neka čuvaju.

Mića

pre 4 godine

“Prilično očistili”? Ili ste očistili ili niste, nema tu “prilično”. To mi govori da njje siguran koliko još crnogorskih obaveštajaca ima na položajima u Srbiji. Sigurno je jedino da u Crnoj Gori na položajima državnih službenika nema srpsjh operativaca, jer Milo kad čisti on očisti.

Petar

pre 4 godine

Znaci nista od EU jer necemo u Nato kupovinom ruskog oruzja. Rusi su sproveli svoje planove da preko njihovog piona u Srbiji naprave azijsku guberiniju u sred Evrope.

Boris

pre 4 godine

Pancir bez S400 nema gotovo nikakvu vrednost, jer štiti tačkaste ciljeve, tj pojedine objekte ili oruđa. Kad smo već kod Sirije, imate na youtube snimak kako Izraelci uništavaju Pancir. Posada pancira izašla na cigaret-pauzu, a Izraelcima je trebalo bukvalno par minuta da to uoče i unište cilj.
Ako se gleda šira slika, ovo je čisto bacanje para. Od naših suseda, jedino BiH nije član NATO, ali je pod zaštitom NATO-a. Na Kosovu je baza NATO-a.
Pa sa kim onda možemo da ratujemo i Pancirom zaštitimo neki cilj? Ako bi opet bili izloženi NATO snagama, trebalo bi im par sati da nam unište sve baterije Pancira, a onda bi sledila repriza 1999.

Berkut

pre 4 godine

U sukobu u Siriji Pancir S1 je dejstvovao samo i isključivo protiv dronova (ne baš uvek uspešno).

Inače su mu se Izraelski avion vozali ispred nosa i na kraju ga pretvorili u prah i pepeo samo dugmići ostali.
Sve to snimili i pokazali celom svetu a snimak je bio i kod vas na portalu.

Ja ne znam kakvu mi pretnju imamo od tih dronova jedino ako opet budemo igrali fudbal protiv Albanije pa da nas ovaj put ne ponize kao onomad.

Dvorska budala

pre 4 godine

@(Zoran Knezevic, 23. februar 2020 10:32)

Može se postići dogovor da sve što se potpiše i dogovori počinje sa primenom na dan prijema Srbije u EU. Istog dana i Kosovo se prima u UN i istog dana se primenjuje poseban status za Srbe tu i tu.

Patriota

pre 4 godine

ma sve same patriote...pokradoše sve živo što je moglo da se pokrade zadnjih 30 god....a i danas isto samo kombinacija i ko je u stranci sve može, samo se muzu držva i njene pare...a puna usta Srbije, nažalost jedna prelepa zemlja koja može da se podiči slavnom istorijom mislim da je krenula putem izumiranja jer se ništa ne radi za NAŠU DECU...ja nažalost moju divnu decu spremam da negde ipak budu uvek samo stranci ...

Šomi

pre 4 godine

Plan po pitanju KiM je jasan da Srbija neće da potpiše priznanje KiM, iako opozicija misli drugačije, optužuje a sami su učetvovali u jednostrano proglašenoj nezavisnosti KiM.

danilo.

pre 4 godine

Ako nam daju garancije za EU u zamenu za Kosovo prihvatiti istog trenutka. Kakvu vrednost Kosovo ima za nas osim sentimentalnu? Ovo je kao da vam neko da najnoviji Mercedes u zamenu za stari pokvareni sat koji vam je dao deda a koji vam je drag. Nisam mogao bolju paralelu da napravim.
(GOAT, 23. februar 2020 10:31)

Pa da ,nisi mogao bolju paralelu da napravis ,s tim da neko ne bi menjao sat koji mu je ostavio deda za novi mercedes,o tome se radi ...Ja recimo nikad...

A posebno ako je deda ostavio sat i rekao daj ga unuku.

cat scratch fever

pre 4 godine

Predsednice, posto ste preuzeli svaku mogucu odgovornost na svoja nejaka pleca (pa i ministra zdravlja), mogli ste se malo pozabaviti i strategijom odbrane od pandemije aktuelnog virusa. Aerodromskim termokamerama protiv virusa kome period inkubacije traje i do mesec dana? U to se uzdate?! Ne mogu da nadjem pravu rec za takvu vrstu neozbiljnosti. Ili to oruzje koje kupujete ima antivirusno dejstvo? Aha, dobro onda. Samo napred, predsednice.

Brada

pre 4 godine

Koliko ja znam, mi nemamo nista sa Kosovom, to je druga drzava. Tako da svakako zelim u EU jer ga mi nikad necemo vratiti. Cim udjemo, odosmo svi odavde pa nek rade sta god zele sa ovim raspadom od drzave...

zoran

pre 4 godine

Kakve vam gluposti priča premijer.. Nitko vam ne može dati garancije da ulazite u EU..I inače, razvila se kao neka fama da je bolje izvan EU nego li unutra. Teža glupost.. Ima valjda na 100 pozitivnih 10 negativnih stvari.. koliko love slabije razvijene članice dobijaju za infrastrukturu, poduzetništvo, ekologiju, kulturu, itd.. pa u Hrvatskoj se valjda nikakav veliki projekt ne gradi bez love iz Eu. Recimo Pelješki most se gradi 85% iz tog novca, 375 miliona eura bespovratno.. Evo moja Rijeka je dobila hrpu love za dizanje luke na noge ( pristupne ceste, u budućnosti željeznica) pa za kulturu, obnavlja se Titov Galeb, gradi biblioteka itd sve na EU novcima.

iznogud011

pre 4 godine

(mlekadžija, 23. februar 2020 10:30)

Glavno pitanje je : zasto je oruzje uopste potrebno??? Svako ko ti ponudi oruzje je potencijalno protiv tebe i od tebe ocekuje da mu branis interese..nista vise..toliko za rusofile i natofile..

JOVAN

pre 4 godine

Kada toliko voli Srbiju zašto nije dao pancire besplatno, nego svaki put kada se sastanu Vučić se vrati sa nekom puškom. Prvo proda oružje kojim Srbija brani Ruske interese , a onda se čudimo što je Srbija generalni krivac na Balkanu. Kada dođe vrijeme stani - pani Srbija ostane bez Kosova, jer je Rusija već utvrdila pazar za dio Ukrajine.

3210

pre 4 godine

Ma kakve crne garancije !!!!

Traži momentalni prijem u EU i pomoć od barem 20 Milijardi Eura.

Onda može potpis i daleko im lepa kuća.

p.s. Nisam za tebe, ni mrtav ne bi glasao za tebe, nisi moj predsednik ali ako nas rešiš Kosova pod tim uslovima imaš moj naklon dok sam živ.

C i n i k

pre 4 godine

Nama je super ta trgovina jer mi Kosovo i nemamo pa ispada da dajemo nesto sto uopste nemamo, za ulazak EU.
Ko normalan bi propustio ulazak u EU?
To je bolesna paralela,kakvo bre crno Kosovo?
Mada, ja msm da bi bilo super da je Kosovo sa 2 mil.albanaca u SRB jer to bi znacilo i albanski kao sluzbeni jezik,znacilo bi da ylazimo odmah u Nato a ne na istok, znacilo bi i da bi imali bar 5 ministara albanaca i bar 70,80 poslanika sa Kosova koji bi svi bili za zapadne vrednosti..
Kad to pogledate, ja msm da nase "patriote" i rusofili kad kazy "Kosovo u SRB", ustvari misle samo na teritoriju ali ne i na albanski narod..?

Koncept

pre 4 godine

Kosovo ce ostati tamo gde jeste, i ko zeli moze da ide tamo. Od Kosova samo troskovi. Od EU samo dobitak. Stvarno treba da si lud pa da se razmisljas sta ti je bitnije. Laz je da se mi necega "odricemo". Nema cega vise da se odreknemo na Kosovu jer tamo nemamo ni trunku vlasti. A za ulaz u EU, valjda treba zakone uskladiti i sprovesti u praksi, a taj deo je u potpunosti na nama, a ne na EU. Kao, "cekamo EU da nas pusti". Ne, nego EU ceka na nas da uskladimo zakonsku regulativu za onom u EU. Koliko pogresnih koncepata u Srbiji, da normalan covek svisne od bola.

Мирабо

pre 4 godine

То си знао и пре 10 година,пре него што си дошао на власт.Тада сте причали да нисте издајници као претходни да вам то није дедовина и тако то.

Brain games

pre 4 godine

Ovo sto govori AV je mozda tacno (mozda), ali je besmisleno. Ne moze se uopste uporedjivati neki ulazak u EU sa resavanjem statusa Kosova. To je potpuna nebuloza. To su dva potpuno razlicita procesa. Mi ne jurimo u EU po svaku cenu, niti nas EU nesto mnogo interesuje. AV namerno ili ne, ovde uvodi neku zamenu teza, kao da smo mi toliko zeljni EU da cemo dati sve da tamo udjemo, pa i nase Kosovo. To je van razuma.
Ako nemaju nista drugo da ponude nego ovakvo silovanje, onda je to samo dodatan razlog da ne ulazimo u takvu EU, bez obzira sta ce biti resenje za Kosovo. Pa to je kao da lovac nudi plenu da ga ne ubije, ako mirno podje sa njim da bude zatvoreno u kavezu dok lovac ne odluci da ga zakolje za veceru.
Eto, bolje poredjenje nije moglo biti....

Nebojsa

pre 4 godine

Secam se kad je Kostunica bio presednik vlade rekao, da je pitanje vremena kad ce nas usloviti EU. Nema EU dok ne priznamo tzv.Kosovo . Tad je ostao u tom stavu skoro usamljen, jer su mislili da Srbija nikad nece biti uslovljena.
Ovo koji malo dalje gledao od nosa je mogao da ocekuje.

Mika

pre 4 godine

Federacija Srbije sa bilo kojom članicom EU uvela bi Srbiju direktno u EU. Dugačak je spisak: Grcka, Kipar, Bugarska, Slovačka, Češka, Poljska,Slovenija...

Tako je i Istočna Nemačka preko noći postala članica EU :)

Национални интерес

pre 4 godine

Србски интерес налаже да се :

1). прихвати Ахтисаријев план ++ за КиМ
и
2). по принципу реципроцитета тражи право Републике Српске на референдум за самоопределење !

Ccc

pre 4 godine

Znaci Putin planira da Srbija zarati opet? Bas je lepo biti pion u njihovim rukama! Konacno ce NATO da zavrsi zapocet posao iz ‘99. Sravnice nas sa zemljom.

DidoLoma

pre 4 godine

Ko o čemu, Srbija o oružju. Ekonomija, škole, zdravstvo neka čeka. Bitno je junake iz izgubljenih ratova dizati u nebesa, i samo se svađati i ratovati sa svima oko sebe.. Bože sačuvaj!

fantom vule

pre 4 godine

Opet ovaj “strucnjak” mesa F-16 sa Fantomom ... Fantom je samo jedan, F-4 koji vec odavno nije u upotrebi kod US Air Force ... to je isto njegov glavni za rusko naoruzanje, Lazzanski, mesao ... vidi se koliki su “strucnjaci” obojca ...

Brada

pre 4 godine

Koliko ja znam, mi nemamo nista sa Kosovom, to je druga drzava. Tako da svakako zelim u EU jer ga mi nikad necemo vratiti. Cim udjemo, odosmo svi odavde pa nek rade sta god zele sa ovim raspadom od drzave...

GOAT

pre 4 godine

Ako nam daju garancije za EU u zamenu za Kosovo prihvatiti istog trenutka. Kakvu vrednost Kosovo ima za nas osim sentimentalnu? Ovo je kao da vam neko da najnoviji Mercedes u zamenu za stari pokvareni sat koji vam je dao deda a koji vam je drag. Nisam mogao bolju paralelu da napravim.

dexter

pre 4 godine

Takodje sam siguran da putin zna da pancir ne funkcionise kao samostalan sistem vec je uvezan na s300/s400 i cine celinu. Pancir sam za sebe, u kolicini koju nabavlja srbija, je nedovoljan.

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

Evo ga prosvetitelj srpskoga naroda. Izjavio kako EU trazi priznanje Kosov,a zauzvrat obecace nam clanstvo. To svi znaju odavno. A i kada bi neko to na TV-u rekao Vucic bi ga direktno napadao i pricao kako su to gluposti i kako nam je EU prijatelj. Predizborna trabunjanja,valja privuci sad i ove koji nisu za EU.. 8 godina prica jedno,pred izbore sad prica i jedno i drugo,pa ko se upeca.

Mića

pre 4 godine

Misliš ako ti priznaš jer nas niko ni ne pita a mi ne priznajemo. Sve se plačim da ćeš da raspišeš referendum o priznavanju Kosova. Nego će tvoji glasači na zvonce da ga “priznaju” na tvoj mig.

Cupko-lupko

pre 4 godine

Mi smo odavno ruska gubernija u kojoj se oda u ruskoj čizmi i razmišlja ruskom glavom; sve drugo je na sporednom koloseku kud vozovi ne prolaze.

Miki@27

pre 4 godine

Iskren i prijateljski odnos dva lidera povećava bezbednost i stabilnost čitavog regiona. Jaka Srbija je garant mira i npretka ekonomije,privrede i celog društva.

Brain games

pre 4 godine

Ovo sto govori AV je mozda tacno (mozda), ali je besmisleno. Ne moze se uopste uporedjivati neki ulazak u EU sa resavanjem statusa Kosova. To je potpuna nebuloza. To su dva potpuno razlicita procesa. Mi ne jurimo u EU po svaku cenu, niti nas EU nesto mnogo interesuje. AV namerno ili ne, ovde uvodi neku zamenu teza, kao da smo mi toliko zeljni EU da cemo dati sve da tamo udjemo, pa i nase Kosovo. To je van razuma.
Ako nemaju nista drugo da ponude nego ovakvo silovanje, onda je to samo dodatan razlog da ne ulazimo u takvu EU, bez obzira sta ce biti resenje za Kosovo. Pa to je kao da lovac nudi plenu da ga ne ubije, ako mirno podje sa njim da bude zatvoreno u kavezu dok lovac ne odluci da ga zakolje za veceru.
Eto, bolje poredjenje nije moglo biti....

Nebojsa

pre 4 godine

Secam se kad je Kostunica bio presednik vlade rekao, da je pitanje vremena kad ce nas usloviti EU. Nema EU dok ne priznamo tzv.Kosovo . Tad je ostao u tom stavu skoro usamljen, jer su mislili da Srbija nikad nece biti uslovljena.
Ovo koji malo dalje gledao od nosa je mogao da ocekuje.

Miki@27

pre 4 godine

Iskren i prijateljski odnos dva lidera povećava bezbednost i stabilnost čitavog regiona. Jaka Srbija je garant mira i npretka ekonomije,privrede i celog društva.

C i n i k

pre 4 godine

Nama je super ta trgovina jer mi Kosovo i nemamo pa ispada da dajemo nesto sto uopste nemamo, za ulazak EU.
Ko normalan bi propustio ulazak u EU?
To je bolesna paralela,kakvo bre crno Kosovo?
Mada, ja msm da bi bilo super da je Kosovo sa 2 mil.albanaca u SRB jer to bi znacilo i albanski kao sluzbeni jezik,znacilo bi da ylazimo odmah u Nato a ne na istok, znacilo bi i da bi imali bar 5 ministara albanaca i bar 70,80 poslanika sa Kosova koji bi svi bili za zapadne vrednosti..
Kad to pogledate, ja msm da nase "patriote" i rusofili kad kazy "Kosovo u SRB", ustvari misle samo na teritoriju ali ne i na albanski narod..?

Stefan

pre 4 godine

Panciri su moćno oružije,vidite da čak i Američki generali kukaju što ih nabavljamo. Zapitajte se što im smeta kad Srbija nabavlja odbrambeno oružije?

cheguevara rocevac

pre 4 godine

Ovi koji misle o prijateljstvu sa rusijom, il bilo kojom drugom zemljom, da znaju, zemlje nemaju prijatelje, samo su interesi u pitanju. Ako nam se interesi poklope,onda smo prijatelji.

Berkut

pre 4 godine

U sukobu u Siriji Pancir S1 je dejstvovao samo i isključivo protiv dronova (ne baš uvek uspešno).

Inače su mu se Izraelski avion vozali ispred nosa i na kraju ga pretvorili u prah i pepeo samo dugmići ostali.
Sve to snimili i pokazali celom svetu a snimak je bio i kod vas na portalu.

Ja ne znam kakvu mi pretnju imamo od tih dronova jedino ako opet budemo igrali fudbal protiv Albanije pa da nas ovaj put ne ponize kao onomad.

Milan

pre 4 godine

Da Rusija voli i postuje Srbiju, isporucili bi osudjene Marka i Mirjanu Milosevic da odrobijaju zasluzeno u Srbiji, a ne bi ih pustili da mirno zive i trose nase pare u Rusiji.

Patriota

pre 4 godine

ma sve same patriote...pokradoše sve živo što je moglo da se pokrade zadnjih 30 god....a i danas isto samo kombinacija i ko je u stranci sve može, samo se muzu držva i njene pare...a puna usta Srbije, nažalost jedna prelepa zemlja koja može da se podiči slavnom istorijom mislim da je krenula putem izumiranja jer se ništa ne radi za NAŠU DECU...ja nažalost moju divnu decu spremam da negde ipak budu uvek samo stranci ...

natalija

pre 4 godine

Uzimane decenijama pare od zapada (jer drugačije nije moguće da zatvorite budzet svake godine) i onda od tih para kupujete rusko oružje (radite za Ruske geostrateške interese i ratujete sa Zapadom). Pošto ste sprečili da 1989, 1990 se dogodi tranzicija neuspele komunističke privrede (kao u drugim zemljama realsocijalizma) sada smo zemlja praktično bez prave privrede...za 30 g ljudski resursi su se toliko istanjili da već sada dolaze migranti i drugi da vam rade na gradilištima... sve što ste vi (crveno-crna koalicija) "čuvali" je odavno propalo i nestalo!

Hmmm

pre 4 godine

Veselimo se PANCIRU ko što su se Indijanci veselili vatrenoj vodi; tako su i prošli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cupko-lupko, 23. februar 2020 10:09)

To je baš paradoksalno. Panciru se mahom raduju ljudi koji žive sa nekom mizernom platom, čekaju kod lekara mesecima, kvalitet života im je na nivou Afrike.

Boris

pre 4 godine

Pancir bez S400 nema gotovo nikakvu vrednost, jer štiti tačkaste ciljeve, tj pojedine objekte ili oruđa. Kad smo već kod Sirije, imate na youtube snimak kako Izraelci uništavaju Pancir. Posada pancira izašla na cigaret-pauzu, a Izraelcima je trebalo bukvalno par minuta da to uoče i unište cilj.
Ako se gleda šira slika, ovo je čisto bacanje para. Od naših suseda, jedino BiH nije član NATO, ali je pod zaštitom NATO-a. Na Kosovu je baza NATO-a.
Pa sa kim onda možemo da ratujemo i Pancirom zaštitimo neki cilj? Ako bi opet bili izloženi NATO snagama, trebalo bi im par sati da nam unište sve baterije Pancira, a onda bi sledila repriza 1999.

cat scratch fever

pre 4 godine

Predsednice, posto ste preuzeli svaku mogucu odgovornost na svoja nejaka pleca (pa i ministra zdravlja), mogli ste se malo pozabaviti i strategijom odbrane od pandemije aktuelnog virusa. Aerodromskim termokamerama protiv virusa kome period inkubacije traje i do mesec dana? U to se uzdate?! Ne mogu da nadjem pravu rec za takvu vrstu neozbiljnosti. Ili to oruzje koje kupujete ima antivirusno dejstvo? Aha, dobro onda. Samo napred, predsednice.

Мирабо

pre 4 godine

То си знао и пре 10 година,пре него што си дошао на власт.Тада сте причали да нисте издајници као претходни да вам то није дедовина и тако то.

3210

pre 4 godine

Ma kakve crne garancije !!!!

Traži momentalni prijem u EU i pomoć od barem 20 Milijardi Eura.

Onda može potpis i daleko im lepa kuća.

p.s. Nisam za tebe, ni mrtav ne bi glasao za tebe, nisi moj predsednik ali ako nas rešiš Kosova pod tim uslovima imaš moj naklon dok sam živ.

Koncept

pre 4 godine

Kosovo ce ostati tamo gde jeste, i ko zeli moze da ide tamo. Od Kosova samo troskovi. Od EU samo dobitak. Stvarno treba da si lud pa da se razmisljas sta ti je bitnije. Laz je da se mi necega "odricemo". Nema cega vise da se odreknemo na Kosovu jer tamo nemamo ni trunku vlasti. A za ulaz u EU, valjda treba zakone uskladiti i sprovesti u praksi, a taj deo je u potpunosti na nama, a ne na EU. Kao, "cekamo EU da nas pusti". Ne, nego EU ceka na nas da uskladimo zakonsku regulativu za onom u EU. Koliko pogresnih koncepata u Srbiji, da normalan covek svisne od bola.

Bucko razmišljam

pre 4 godine

"Ne postoji onaj ili ih je malo, ko želi da vidi Srbiju snažnijom i jačom nego što je danas, a mnogi bi voleli da je vide mnogo slabiju".

Ruku na srce i meni to često zapadne za oko ali nikako ne mogu da dokučim iz kog razloga "malo ko želi da vidi Srbiju snažnijom i jačom nego što je danas" ?
Nikako mi nije jasno zasto nikome od tih "malo njih" ne smeta jaka i snažna Crna Gora, Hrvatska, BiH, Kosovo, Albanija, S. Makedonija,... a smeta im snažna Srbija ?

zoran

pre 4 godine

Kakve vam gluposti priča premijer.. Nitko vam ne može dati garancije da ulazite u EU..I inače, razvila se kao neka fama da je bolje izvan EU nego li unutra. Teža glupost.. Ima valjda na 100 pozitivnih 10 negativnih stvari.. koliko love slabije razvijene članice dobijaju za infrastrukturu, poduzetništvo, ekologiju, kulturu, itd.. pa u Hrvatskoj se valjda nikakav veliki projekt ne gradi bez love iz Eu. Recimo Pelješki most se gradi 85% iz tog novca, 375 miliona eura bespovratno.. Evo moja Rijeka je dobila hrpu love za dizanje luke na noge ( pristupne ceste, u budućnosti željeznica) pa za kulturu, obnavlja se Titov Galeb, gradi biblioteka itd sve na EU novcima.

Алекса

pre 4 godine

Мени ЕУ више не значи ништа. Не значи ми ни Косово. Једини коме значе и ЕУ и Косово је Вучић и компанија. Са Косова извлаче паре, а чекају приступне фондове да из њих извуку нешто.

Petar

pre 4 godine

Znaci nista od EU jer necemo u Nato kupovinom ruskog oruzja. Rusi su sproveli svoje planove da preko njihovog piona u Srbiji naprave azijsku guberiniju u sred Evrope.

danilo.

pre 4 godine

Ako nam daju garancije za EU u zamenu za Kosovo prihvatiti istog trenutka. Kakvu vrednost Kosovo ima za nas osim sentimentalnu? Ovo je kao da vam neko da najnoviji Mercedes u zamenu za stari pokvareni sat koji vam je dao deda a koji vam je drag. Nisam mogao bolju paralelu da napravim.
(GOAT, 23. februar 2020 10:31)

Pa da ,nisi mogao bolju paralelu da napravis ,s tim da neko ne bi menjao sat koji mu je ostavio deda za novi mercedes,o tome se radi ...Ja recimo nikad...

A posebno ako je deda ostavio sat i rekao daj ga unuku.

Mika

pre 4 godine

Federacija Srbije sa bilo kojom članicom EU uvela bi Srbiju direktno u EU. Dugačak je spisak: Grcka, Kipar, Bugarska, Slovačka, Češka, Poljska,Slovenija...

Tako je i Istočna Nemačka preko noći postala članica EU :)

JOVAN

pre 4 godine

Kada toliko voli Srbiju zašto nije dao pancire besplatno, nego svaki put kada se sastanu Vučić se vrati sa nekom puškom. Prvo proda oružje kojim Srbija brani Ruske interese , a onda se čudimo što je Srbija generalni krivac na Balkanu. Kada dođe vrijeme stani - pani Srbija ostane bez Kosova, jer je Rusija već utvrdila pazar za dio Ukrajine.

iznogud011

pre 4 godine

(mlekadžija, 23. februar 2020 10:30)

Glavno pitanje je : zasto je oruzje uopste potrebno??? Svako ko ti ponudi oruzje je potencijalno protiv tebe i od tebe ocekuje da mu branis interese..nista vise..toliko za rusofile i natofile..

Вождовац

pre 4 godine

Због Панцира ћу гласати за Вучића,а пре тога нисам.Ако купи С 400 бићу му доживотни гласач,обећавам пред свима :)

realno

pre 4 godine

Ne igrati se srpskom svetinjom. Okupacija je i pre bilo, ali smo ih sve oterali. Zivela Srbija ( sa sve Kosovom i Methoijom, Republikom Srpskom i Crnom Gorom )!

Cirkus

pre 4 godine

Nisam za Vucicica i SNS, katastrofa su, al jedino sto mu verujem je da se zalaze za mir u smislu ne ratu. Mnogi su ovde zaboravili sta znaci rat.

Goca

pre 4 godine

Iskren i prijateljski odnos dva lidera povećava bezbednost i stabilnost čitavog regiona.Jaka Srbija je garant mira i napretka ekonomije,privrede i celog društva.

mlekadžija

pre 4 godine

Питање за бројне натофиличаре: да смо купили оружје од наших евроатлантских пријатеља било би све ок??? Лицемери...

Bgd

pre 4 godine

Ako nam daju garancije za EU u zamenu za Kosovo prihvatiti istog trenutka. Kakvu vrednost Kosovo ima za nas osim sentimentalnu? Ovo je kao da vam neko da najnoviji Mercedes u zamenu za stari pokvareni sat koji vam je dao deda a koji vam je drag. Nisam mogao bolju paralelu da napravim.
(GOAT, 23. februar 2020 10:31)

Kakvu vrednost ima delić mora u Piranskom zalivu pa su se Hrvati grčevito borili sa Slovencima oko toga iako im realno i ne znači baš puno? Ne poklanja se teritorija tek tako, ako jednom načiniš ustupak moraćeš ga praviti uvek. Šta ćemo dobiti ulaskom u EUu zamenu za Kosovo? Ništa. Oni nikome ništa ne daju, samo otimaju, zapamti to dobro.

Booorra

pre 4 godine

Kosovo je deo nase istorije deo naseg indetiteta.Kosovo je srce Srbije i necemo ga se nikada odreci i nikada ga priznati.Ako smo mogli da cekamo 500 godina da se resimo Turaka cekacemo ako treba jos 500 za Kosovo.Politicka situacija se menja,zapamtite to.Narod koji se odrice svoje teritorije,istorije,vere na kraju gubi indetitet i postaje kolonija.Nikada ali nikada ga ne priznati!

BOSS

pre 4 godine

Kakvo priznanje Kosova,ne znam zasto se to pominje???
Ako ispred vas dodje takav ultimatum,lijepo pokupi stvari i napusti politiku,pa to nek radi ko hoce.

Petar S.

pre 4 godine

Srbija ce napraviti ISTORIJSKU GRESKU, ako udje u EU (a pogotovo pritom prizna KiM).
Ne salje Zapad ultimatum za dzabe. Albanci postaju neposlusni (citaj ni oni vise ne mogu da ih obuzdaju), Zapad sve slabiji i razjedinji, ekonomija sve slabija i visok standard sve vise bledi u odnosu na troskove zivota (zuti pesluci..).
Drugo ko moze da garantuje da "perspektiva EU nece biti kao "Briselski sporazum" ili "Dejtonski sporazum". U briselskom mi ispunili sve a oni NISTA. U Dejtonskom dali prava pa onda RAZVODNILI.
Sto se tice "garantovanih prava Srba ponegde", NE ZABORAVITI da je Srbija navodno izgubila KiM zbog "krsenja ljdudskih prava". A sad mi treba da pregovaramo o pravima Srba na KiM!?!? Uporedidte Autonomiju koju su imali Albanci na KiM i ono sto sad nude Srbima!!

Bobi

pre 4 godine

"Nikako mi nije jasno zasto nikome od tih "malo njih" ne smeta jaka i snažna Crna Gora, Hrvatska, BiH, Kosovo, Albanija, S. Makedonija,... a smeta im snažna Srbija ?"

Zato sto su sve nabrojene drzave politicki sateliti Amerike a mi se opiremo. Prosto i jednostavno.

Dvorska budala

pre 4 godine

@(Zoran Knezevic, 23. februar 2020 10:32)

Može se postići dogovor da sve što se potpiše i dogovori počinje sa primenom na dan prijema Srbije u EU. Istog dana i Kosovo se prima u UN i istog dana se primenjuje poseban status za Srbe tu i tu.

Zoran Knezevic

pre 4 godine

Ne treba nista davati za bilo cija obecanja. To bi Predsednik morao da zna, kao i da se raspisivanjem referenduma po tom pitanju upusta u hazardnu igru koju ce sasvim sigurno izgubiti. Kako nas narod kaze "Ljubav za ljubav a sir za pare". Obecanje je jos jedna prevara u nizu prevara koje smo imali poslednjih pedesetak godina. To obecanje moze da se tumaci na jos rogobatniji nacin nego sto se zloupotrebljava Povelja UN ili Rezolucija 1244. Jos jedna mudra poslovica kod Srba, koja nas je pratila od malena a, koja glasi "Obecanje, ludom radovanje".

Zoran Knezevic

pre 4 godine

Risija nam je prodala naoružanje kako bi zaštitila svoje interese na Balkanu.Rusi nas ne vole toliko koliko mi mislimo u pitanju su interesi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Posmatrač, 23. februar 2020 09:50
---------
Znam da Rusija radi sve da bi ostvarila neke svoje interese. Recite nam sta je tu nenormalno ili, mozda, bolje pitanje, A KOJA TO DRZAVA RADI BILO STA NA STETU SVOJIH INTERESA ILI, DA NEMA SVOJE INTERESE U TOME?! Zasto smatramo da je prava pomoc Srbima i Srbiji, samo ona, koja bi nama koristila a uzrokovala stetu tima koji nam daju pomoc?! Da li smo mi bolestan narod? Da li je nama zabranjeno da imamo i mi svoje sopstvene interese? Da li neki zaista ocekuju da ce neko, umesto nas, stititi i nas i nase interese?!

posmatrač

pre 4 godine

Manite se oružija - ovde se pominju Kosovo i EU, drugim rečima daće nam garancije za prodaju magle (kao MKD i ALB) a mi da se odreknemo zauvek sopstvene teritorije i 1244...

Šomi

pre 4 godine

Plan po pitanju KiM je jasan da Srbija neće da potpiše priznanje KiM, iako opozicija misli drugačije, optužuje a sami su učetvovali u jednostrano proglašenoj nezavisnosti KiM.

Roćevac

pre 4 godine

Taj njihov pokušaj da nam daju garancije neka okače mačku o rep
I ove tvrde garancije koje su nam davali do sad, su čvrste ko vrbov klin. A pokušaji neka čuvaju.

Национални интерес

pre 4 godine

Србски интерес налаже да се :

1). прихвати Ахтисаријев план ++ за КиМ
и
2). по принципу реципроцитета тражи право Републике Српске на референдум за самоопределење !

eu se raspada, ne mogu ni proračun da usvoje

pre 4 godine

Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini. Pitanje je samo šta je bolje za Srbiju, priznati ili ne priznati? Nizak standard će da iseli narod i biće malo onih koji su spremni da ginu za loš standard i za dva mil. Albanaca u Srbiji. S druge strane ni priznanje nije neka sreća, ni EU nije neka sreća, otvore granice ode narod i još si bez Kosova (dobro i bez dva mil. Albanaca). Šta god da se uradi nije dobro, a tu su i drugi problemi, migranti, koronavirus, krediti i dugovi, ako padne ekonomija ide i prisilna naplata dugova ako se kasni sa ratama. Kao da nema dobrog rešenja ali mora nešto da se odluči, ne može ni ovako dalje.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Ultimatum "ne možemo da prihvatimo, ne smemo da odbijemo": Kosovo u zamenu za EU


Baš kao u pripoveci ,,Tamni vilajet'': ako uzmeš - kajaćeš se, ako ne uzmeš - opet ćeš se kajati. Da ne bi bilo kajanja, najbolje je čekati da se u svetu promeni politički i ekonomski odnosi snaga i da Rusija i Kina postanu još jače i postanu prve dve najjače države (a one brzo idu ka toj poziciji) i onda reševati problem Kosova*'' a u međuvremenu naći još država koje će povući priznanje i tako ojačati međunarodnu poziciju Srbije. Ako se tada ipak budemo kajali, bar ćemo sebi moći iskreno reći: sve je pokušano, ali Kosovo* ne možemo vratiti u politički, privredni, ustavni i svaki drugi sistem / poredak Srbije(...) Problem Srbije i Kosova'' traje manje-više skoro dva veka, pa ne treba očekivati da bude rešen za deset godina.

Steva Valjevac

pre 4 godine

Mudro je zapad nametnuo takse, da bi posle nekog vremena uklonio i rekao da je red na nas da ustupimo nesto. Ne bih bio u kozi Vucica sto se tice situacije sa Kosovom. Tesko je nastaviti nesto sto je vec neko zabrljao do maksimuma. Nije bas da moze da se odlaze pitanje KiM jer pritiskaju sa svih strana. Kad dodje ta ponuda ako ne prihvatiomo bice sankcija za nas siguno, a sa druge strane Kosovo je Srbija. Nisam pametan.

Mića

pre 4 godine

“Prilično očistili”? Ili ste očistili ili niste, nema tu “prilično”. To mi govori da njje siguran koliko još crnogorskih obaveštajaca ima na položajima u Srbiji. Sigurno je jedino da u Crnoj Gori na položajima državnih službenika nema srpsjh operativaca, jer Milo kad čisti on očisti.