Četvrtak, 20.02.2020.

10:20

Nemački poslanik Srbima: NATO bombardovanje još nije gotovo

NATO bombardovanje iz 1999. godine još nije gotovo, jer Srbija ne priznaje takozvano Kosovo, kaže nemački poslanik Aleksandar Noj.

Izvor: Sputnjik

Nemaèki poslanik Srbima: NATO bombardovanje još nije gotovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Novac2

pre 4 godine

Evo samo sto sam napisao procitam da je u “ Istocnu Srbiju” EU ulozila 16,5 miliona evra! Zasto, pa zato sto se briselska birokratija ( kao u Vucic) razbacuje parama svojih gradjana ( citaj drzava ) zbog cega je Britanija i izasla iz nje ne htejuci vise da podnosi taj harac i bacanje para na sve strane.

NOR

pre 4 godine

Za ovog što spominje Norvešku kao neutralnu, pa Norveška je NATO članica i prva kad su u pitanju bombardovanja po naređenju SAD-a, među prvima su bombardovali i Libiju kao članica koalicije.

Duško

pre 4 godine

Ulazak u NATO bi za Srbiju bilo kao da se vratila u doba kad je bila pod Turskom vlašću tj izdvajaš novce za alijansu(harač) i šalješ svoju mladost da gine ko zna gdje i za koje babe zdravlje kad čovjek malo ppgleda ima veze zar ne?

Ervin

pre 4 godine

Nemački poslanik je za tu pričicu primio lepe pare. Tako se to radi, dovedeš nekog nebitnog lika od preko da potvrđuje pričicu kako te svi mrze i kako hoće da te ubiju. A za to vreme ljidi iz vlasti krade na sve strane i nosi novac u strane banke u iste te zemlje.

biće bolje

pre 4 godine

Mislim da bi ovaj put Pancir i S400 bili dostavljeni Srbiji pre bilo kakve pomisli da se moze iko bombardovati. Mada bi nas ekonomskim sankcijama iscrpli gore nego ratom, sve smo to vec videli i nedao bog opet da nas uzmu na zub. Bolje bi bilo ovim nasim politicarama da slusaju zapadne partnere dok su jos uvek za diplomatsko resenje.

Njemacko Dizlo

pre 4 godine

Izjavu daje neki trecerazrredni nemacki politicar, gle cuda navodni "levicar", koji je na platnom spisku KGB-a, a intervju prenosi Sputnik :).

U prevodu, ruski KGB je napisao intervju onako kako oni zele, a to je da Srbija ni po koju cenu ne sme da udje u EU i NATO, i uz to navodni nemacki levicar agent KGB-a porucuje Srbima da ce izgubiti integritet i suverenitet ako Srbija bude deo EU.
Bas dirljiva poruka nemackog KGB agenta:)


Inace, cuvena bratska ljubav iz 1938-e godine izmedju nacista Nemaca i boljsevickih fasista Rusa, pokusava da ponovo cveta, a KGB agentura sa nemackim imenima i prezimenima salje poruke Srbima preko Sputnjika.

Rusija i Nemacka zajedno rade protiv svakog eventualnog buduceg dogovora izmedju Srbije i Kosova, jer imaju zajednicki interes u svemu tome.

Nemacka je na dobrom putu i da uskoro dobije sankcije od strane Amerike, zbog krsenja embarga ka Rusiji i Iranu, ko cita pravu stranu stampu zna sve to.

Pravi antifasisti i slobodarski narod anglosaksonci , USA i Velika Britanija jako dobro znaju sta donosi nova bratska ljubav izmedju Nemaca i Rusa, i shodno tome bice i povlaceni potezi prema Nemackoj.

U bliskoj buducnosti Nemci ce svoje dizele moci da izvoze samo u Rusiju i Belorusiju. TO je za pocetak.

consequence...

pre 4 godine

Hajde da se ne lazemo: sve vazne odluke donose velike sile (nekad iza zatvorenih vrata....)
Kad je Srbija priznata kao suverena drzava?(Kao i Crna Gora tom istom prilikom...).Pa na Berlinskom kongresu 13.jula 1878. Tada je vracena skoro trecina teritorije Srbiji,a zasto? Zato da se smanji uticaj Rusije na Balkan (preko Velike ili Sanstefanske Bugarske....)
Kad je odluceno da Jugoslavija bude pod Titom, i verovatno pod Staljinom?Na Jalti (Staljin, Cercil, i valjda Truman....)To sto je Tito posle odlucio drugacije, placali smo Golim Otokom, ali i sada (tako sto neki Srbi zele u konfederaciju sa Rusijom, ili makar savez sa Evroazijskom unijom, a saveznice Varsavskog pakta i SSSR-a su utekle u EU i NATO savez cim se ukazala prilika....)
Pustite price o nezavisnosti i vidite sta je za nasu malu drzavu NAJKORISNIJE....(kao sto rade sve male drzave...)

Drzavni projekat garavi sokak

pre 4 godine

Prvo,suverenitet nemamo,a sto se tiče toga da ginemo za tudje interese,to smo uvek radili,a u NATO vecina Srba ne zeli ne zbog toga,nego zbog bombardovanja 1999.

Izbor

pre 4 godine

Da vam ponude da radite za prosečnu platu u Americi ili u Rusiji, gde biste išli? Uvek sebi postavite to pitanje pre nego što usvojite nečiju propagandu.

Урке

pre 4 godine

Неки мисле да смо ми у мирном периоду.. Рат још траје. Неки виде да смо окупирани.. Свеједно им је.

Mo

pre 4 godine

Lepo kaze covek, nema sta. Moje mišljenje je da smo Kosovo izgubili i ratu 99te i samo ratom cemo moci da ga vratimo, mi smo mala i okupirana zemlja i bez pomoći Rusije ili nekih drugih sila ne možemo nista,prema tome..

Ritter

pre 4 godine

Die Linke ima dobar spoljnopoliticki program ali an unutrasnjem planu ne nudi nista narocito i zato i ima podrsku jedva preko cenzusa, osim u ex-istocnoj Nemackoj gde i AfD ima preko 25%.

srba

pre 4 godine

Eh Kosovo je srce Srbije.

Mnogo tacnija parola je Kosovo je "ponos" Srbije. Najveca greska skorasnje srpske istorije je neulazak u NATO kada su prvi put nudili. Da smo usli, Kosovo ne bi moglo da se otkaci tek tako.
Ovako, zbog tog ponosa, dobili smo ponos, ako razumete sta hocu da kazem.

tako blizu a tako daleko

pre 4 godine

Grca Nemačka u EU i jedva čeka da je ovaj političar sa margina uvede u prosperitet..samo prvo da se izvežba na nama..

Vladan

pre 4 godine

Prvo procitati ceo tekst!

E sada: To su Nemci, kazu istinu, kakva jeste.
A Srbima se to ne svidja.
Ove reci treba citati na vestima, dnevniku, da se narod otrezni i da shvati.

Optimista

pre 4 godine

Ovo za ukrajince nije tacno. Ta prica o raskolju ukrajinske crkve od ruske se nama dopada zbog paralele sa crnogorcima...ali dobro poznajem veliki broj ukrajinaca koji organski ne podnesu rusiju iz vrlo dobrih razlika sto nema nikakvih veza sa zapadnom

Zoran

pre 4 godine

Koliko vidim puno komentara ovde od punoglavaca koji pročitaju ili samo naslov ili naslov i eventualno podnaslov.

Ne zaboravite! Srbija nije ni Švajcarska ni Island ni Norveška niti Republika Irska. Mada su sve ove zemlje među prvima priznale Kosovo*. Toliko o neutralnosti nabrojanih.

wisdom....

pre 4 godine

On je ocigledno protiv SAD, NATO, EU, ali gleda interese Nemacke....

O svemu sudi sa tih pozicija i zato nam kao daje za pravo....
Kad se cita izmedju redova, i vidi sta on zeli, onda je jasnije zasto tako prica .....
Kao podrzava Srbiju, narod Crne Gore i Severne Makedonije, a ne vidi da je ceo Balkan u NATO savezu, kao i veci deo Evrope....Zasto je to vazno za Balkan? Pa zato sto je to neka garancija da nece opet da ratuju ove mini drzave jedna protiv druge...
Nije pomenuo Albaniju? Zasto? Pa i ona ima neke interese....

Kolega, daj jedno topče da se ispalim

pre 4 godine

Da, jedino što se razgraničenja tiče, kako da kažem... Mi imamo granicu već 100 godina, i ona je na Prokletijama, a Kosovo i Metohija je okupirana teritorija.

rema

pre 4 godine

Ekstremna izjava, pomalo je covek i fatalista... steta sto ne zna da mi vec uvozimo Nemacke proizvode i saljemo nasu najbolju radnu snagu u Nemacku

Dusan

pre 4 godine

Jeste li primetili da nigde ne piše kojoj stranci pripada poslanik, slučajno verovatno Sputnjik izostavio. Komunista sipa so u ranu..ne laje kera sela radi...

Banderaš

pre 4 godine

Srpski političari ništa nisu naučili iz bombardovanja srbije i dalje ne vide greške i tragedije koje je srpska politika napravila prema drugim narodima i nacijama,ista se politika vodi kao i tada,što situaciju čini još gorom,jer se u srbiji tvrdi da je srbija na evropskom putu iako se vladavina prava,manjinskih prava,rasnih,verskih prava ne poštuje te mislim da je gospodin parlamentarac potpuno u pravu kada to kaže. Mišljenja sam da je njegova izjava upozorenje srpskoj politici da počne sprovoditi odluke koje je potpisala a sve vezano za evropski put srbije.

Vid

pre 4 godine

Realnost je promenjiva kategorija. A ona se brže menja ovih dana nego ikada pre. Gospodo iz EU, nova realnost na terenu je ta, da na prostoru Kosova i Metohije ima gotovo 2x manje stanovnika od te famozne brojke od 2 miliona. Pa toliko pitanje da li ima i čitava Vojvodina ili čitav jedan Beograd sa okolinom. Jednostavno, postoje podaci i indikatori koji govore da je broj stanovnika znatno manji od prikazane brojke. Famozni broj od 2 miliona stavljen je smišljeno u opticaj kroz medije, da javnost Srbije prosto proguta tu navnodnu realnost na terenu, te da Srbija od 7 miliona stanovnika ne može integrisati 2 miliona šiptara.

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

Kaze ako udjemo u EU gubimo integritet i suverenintet. khm khm koji integritet i suverenitet? Ove dve stvari mogu da imaju samo bas mocne zemlje,sve ostale su pod kontrolom super mocnih drzava. Sve vece odluke vezane recimo za nasu zemlju se donose daleko od Beograda,nasi ovde samo sluze za sprovodjenje tih odluka i kako bi dali legitimnost tim odlukama pretvarajuci se da su to odluke nase Vlade i drzavnog vrha (nebitno ko je na vlasti,tako je vec decenijama) .

Aco

pre 4 godine

Ljudi AJMO U NATO. To nam otvara sva vrat. Pa valjda je bolji život suština. Generacije su upropašćene. Živim u provinciji, zaradjujem fino, supruga takodje. RAZMIŠLJAMO O ODLASKU...

Кос

pre 4 godine

Човек је у праву, нажалост. Србија нема никакву перспективу и коју год опцију да одабере неће ваљати. А постоје само две опције. Једна је кабина Ш-класе без прозора, у последњем потпалубљу луксузног ЕУ/НАТО крузера, који ко зна где и колико дуго ће још пловити. А друга је пловидба у чамцу кога вуче гломазна, зарђала руска лађа, где канап којим се тај чамац држи може у сваком тренутку да пукне. Господин је једино погрешио у оном делу где говори о извозу јефтиних радника из Србије за Немачку, јер је заборавио да је Немачка већ отворила врата за те раднике и да је већ и сада веома лако могуће напустити Србију. А биће још горе.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Kakav vrhunac bezobrazluka, i To od koga, pripadnika nacije koja je "zadužila " ceo svet svojim suludi idejama. Da je sreće bili bi isključeni iz svih organa odlučivanja barem na 200 godina, a Oni po starom običaju, čim ekonomski ojačamo, odmah počinjemo da druge učimo i ocenjujemo. Gadan narod, gadan...

s

pre 4 godine

Eee svaka cast, sve tacno od rijeci do rijeci....to je kad neko zna pravu istinu I kad smije da kaze a ne da lupeta kao ostali samo onako kako im se naredi....

dosadilo više

pre 4 godine

"Ljudi u Srpskoj moraju dobro da razmisle koje ustupke će da čine, oni nisu povratni"

Vidjećemo uskoro šta je povratno a šta nije. Niti jedan dosadašnji ustupak nije upisan u ustav BiH. A sve što nema u ustavu, uskoro će nazad.

Bio je haprilski paket koji je trebao da prenese nadležnosti Srpske na BiH pa su Muslimani odbili. Sad nek gledaju šta su sami odlučili.

Fikus

pre 4 godine

Činjenično stanje u Srbiji podkrepljuje izjavu dotičnog. Ako ništa drugo bar je potvrdio mišljenje mnogih u Srbiji. To što nas pojedini mediji obmanjuju pričama o “nepretku” je deo smišljene igre zarad opstanka na vlasti.

mario

pre 4 godine

Ajde pogodite za koga radi i tko financira tu ljevicu u Njemačkoj ?teško je pogoditi jel da, pa nekad njihovi gazde rusi.
Možda su oni izašli iz DDR, ali ostala je izgleda ideologija.

UDBA

pre 4 godine

Danas nam je dosao ovaj da nam kaze sta zelimo da cujemo, a sjutra ce da dodje neki drugi da nas ubjedjuje kako treba da pripadamo "civilizovanom" zapadu i tako u krug.

Svi oni rade za iste i imaju iste ciljeve, da sto vise zbune i onako zbunjene narode na ovim prostorima!

s

pre 4 godine

Eee svaka cast, sve tacno od rijeci do rijeci....to je kad neko zna pravu istinu I kad smije da kaze a ne da lupeta kao ostali samo onako kako im se naredi....

Fikus

pre 4 godine

Činjenično stanje u Srbiji podkrepljuje izjavu dotičnog. Ako ništa drugo bar je potvrdio mišljenje mnogih u Srbiji. To što nas pojedini mediji obmanjuju pričama o “nepretku” je deo smišljene igre zarad opstanka na vlasti.

srba

pre 4 godine

Eh Kosovo je srce Srbije.

Mnogo tacnija parola je Kosovo je "ponos" Srbije. Najveca greska skorasnje srpske istorije je neulazak u NATO kada su prvi put nudili. Da smo usli, Kosovo ne bi moglo da se otkaci tek tako.
Ovako, zbog tog ponosa, dobili smo ponos, ako razumete sta hocu da kazem.

mario

pre 4 godine

Ajde pogodite za koga radi i tko financira tu ljevicu u Njemačkoj ?teško je pogoditi jel da, pa nekad njihovi gazde rusi.
Možda su oni izašli iz DDR, ali ostala je izgleda ideologija.

Mo

pre 4 godine

Lepo kaze covek, nema sta. Moje mišljenje je da smo Kosovo izgubili i ratu 99te i samo ratom cemo moci da ga vratimo, mi smo mala i okupirana zemlja i bez pomoći Rusije ili nekih drugih sila ne možemo nista,prema tome..

UDBA

pre 4 godine

Danas nam je dosao ovaj da nam kaze sta zelimo da cujemo, a sjutra ce da dodje neki drugi da nas ubjedjuje kako treba da pripadamo "civilizovanom" zapadu i tako u krug.

Svi oni rade za iste i imaju iste ciljeve, da sto vise zbune i onako zbunjene narode na ovim prostorima!

Кос

pre 4 godine

Човек је у праву, нажалост. Србија нема никакву перспективу и коју год опцију да одабере неће ваљати. А постоје само две опције. Једна је кабина Ш-класе без прозора, у последњем потпалубљу луксузног ЕУ/НАТО крузера, који ко зна где и колико дуго ће још пловити. А друга је пловидба у чамцу кога вуче гломазна, зарђала руска лађа, где канап којим се тај чамац држи може у сваком тренутку да пукне. Господин је једино погрешио у оном делу где говори о извозу јефтиних радника из Србије за Немачку, јер је заборавио да је Немачка већ отворила врата за те раднике и да је већ и сада веома лако могуће напустити Србију. А биће још горе.

Izbor

pre 4 godine

Da vam ponude da radite za prosečnu platu u Americi ili u Rusiji, gde biste išli? Uvek sebi postavite to pitanje pre nego što usvojite nečiju propagandu.

rema

pre 4 godine

Ekstremna izjava, pomalo je covek i fatalista... steta sto ne zna da mi vec uvozimo Nemacke proizvode i saljemo nasu najbolju radnu snagu u Nemacku

Drzavni projekat garavi sokak

pre 4 godine

Prvo,suverenitet nemamo,a sto se tiče toga da ginemo za tudje interese,to smo uvek radili,a u NATO vecina Srba ne zeli ne zbog toga,nego zbog bombardovanja 1999.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Kakav vrhunac bezobrazluka, i To od koga, pripadnika nacije koja je "zadužila " ceo svet svojim suludi idejama. Da je sreće bili bi isključeni iz svih organa odlučivanja barem na 200 godina, a Oni po starom običaju, čim ekonomski ojačamo, odmah počinjemo da druge učimo i ocenjujemo. Gadan narod, gadan...

consequence...

pre 4 godine

Hajde da se ne lazemo: sve vazne odluke donose velike sile (nekad iza zatvorenih vrata....)
Kad je Srbija priznata kao suverena drzava?(Kao i Crna Gora tom istom prilikom...).Pa na Berlinskom kongresu 13.jula 1878. Tada je vracena skoro trecina teritorije Srbiji,a zasto? Zato da se smanji uticaj Rusije na Balkan (preko Velike ili Sanstefanske Bugarske....)
Kad je odluceno da Jugoslavija bude pod Titom, i verovatno pod Staljinom?Na Jalti (Staljin, Cercil, i valjda Truman....)To sto je Tito posle odlucio drugacije, placali smo Golim Otokom, ali i sada (tako sto neki Srbi zele u konfederaciju sa Rusijom, ili makar savez sa Evroazijskom unijom, a saveznice Varsavskog pakta i SSSR-a su utekle u EU i NATO savez cim se ukazala prilika....)
Pustite price o nezavisnosti i vidite sta je za nasu malu drzavu NAJKORISNIJE....(kao sto rade sve male drzave...)

Aco

pre 4 godine

Ljudi AJMO U NATO. To nam otvara sva vrat. Pa valjda je bolji život suština. Generacije su upropašćene. Živim u provinciji, zaradjujem fino, supruga takodje. RAZMIŠLJAMO O ODLASKU...

dosadilo više

pre 4 godine

"Ljudi u Srpskoj moraju dobro da razmisle koje ustupke će da čine, oni nisu povratni"

Vidjećemo uskoro šta je povratno a šta nije. Niti jedan dosadašnji ustupak nije upisan u ustav BiH. A sve što nema u ustavu, uskoro će nazad.

Bio je haprilski paket koji je trebao da prenese nadležnosti Srpske na BiH pa su Muslimani odbili. Sad nek gledaju šta su sami odlučili.

Vladan

pre 4 godine

Prvo procitati ceo tekst!

E sada: To su Nemci, kazu istinu, kakva jeste.
A Srbima se to ne svidja.
Ove reci treba citati na vestima, dnevniku, da se narod otrezni i da shvati.

biće bolje

pre 4 godine

Mislim da bi ovaj put Pancir i S400 bili dostavljeni Srbiji pre bilo kakve pomisli da se moze iko bombardovati. Mada bi nas ekonomskim sankcijama iscrpli gore nego ratom, sve smo to vec videli i nedao bog opet da nas uzmu na zub. Bolje bi bilo ovim nasim politicarama da slusaju zapadne partnere dok su jos uvek za diplomatsko resenje.

Duško

pre 4 godine

Ulazak u NATO bi za Srbiju bilo kao da se vratila u doba kad je bila pod Turskom vlašću tj izdvajaš novce za alijansu(harač) i šalješ svoju mladost da gine ko zna gdje i za koje babe zdravlje kad čovjek malo ppgleda ima veze zar ne?

Kolega, daj jedno topče da se ispalim

pre 4 godine

Da, jedino što se razgraničenja tiče, kako da kažem... Mi imamo granicu već 100 godina, i ona je na Prokletijama, a Kosovo i Metohija je okupirana teritorija.

Njemacko Dizlo

pre 4 godine

Izjavu daje neki trecerazrredni nemacki politicar, gle cuda navodni "levicar", koji je na platnom spisku KGB-a, a intervju prenosi Sputnik :).

U prevodu, ruski KGB je napisao intervju onako kako oni zele, a to je da Srbija ni po koju cenu ne sme da udje u EU i NATO, i uz to navodni nemacki levicar agent KGB-a porucuje Srbima da ce izgubiti integritet i suverenitet ako Srbija bude deo EU.
Bas dirljiva poruka nemackog KGB agenta:)


Inace, cuvena bratska ljubav iz 1938-e godine izmedju nacista Nemaca i boljsevickih fasista Rusa, pokusava da ponovo cveta, a KGB agentura sa nemackim imenima i prezimenima salje poruke Srbima preko Sputnjika.

Rusija i Nemacka zajedno rade protiv svakog eventualnog buduceg dogovora izmedju Srbije i Kosova, jer imaju zajednicki interes u svemu tome.

Nemacka je na dobrom putu i da uskoro dobije sankcije od strane Amerike, zbog krsenja embarga ka Rusiji i Iranu, ko cita pravu stranu stampu zna sve to.

Pravi antifasisti i slobodarski narod anglosaksonci , USA i Velika Britanija jako dobro znaju sta donosi nova bratska ljubav izmedju Nemaca i Rusa, i shodno tome bice i povlaceni potezi prema Nemackoj.

U bliskoj buducnosti Nemci ce svoje dizele moci da izvoze samo u Rusiju i Belorusiju. TO je za pocetak.

NOR

pre 4 godine

Za ovog što spominje Norvešku kao neutralnu, pa Norveška je NATO članica i prva kad su u pitanju bombardovanja po naređenju SAD-a, među prvima su bombardovali i Libiju kao članica koalicije.

Zoran

pre 4 godine

Koliko vidim puno komentara ovde od punoglavaca koji pročitaju ili samo naslov ili naslov i eventualno podnaslov.

Ne zaboravite! Srbija nije ni Švajcarska ni Island ni Norveška niti Republika Irska. Mada su sve ove zemlje među prvima priznale Kosovo*. Toliko o neutralnosti nabrojanih.

tako blizu a tako daleko

pre 4 godine

Grca Nemačka u EU i jedva čeka da je ovaj političar sa margina uvede u prosperitet..samo prvo da se izvežba na nama..

Ervin

pre 4 godine

Nemački poslanik je za tu pričicu primio lepe pare. Tako se to radi, dovedeš nekog nebitnog lika od preko da potvrđuje pričicu kako te svi mrze i kako hoće da te ubiju. A za to vreme ljidi iz vlasti krade na sve strane i nosi novac u strane banke u iste te zemlje.

Banderaš

pre 4 godine

Srpski političari ništa nisu naučili iz bombardovanja srbije i dalje ne vide greške i tragedije koje je srpska politika napravila prema drugim narodima i nacijama,ista se politika vodi kao i tada,što situaciju čini još gorom,jer se u srbiji tvrdi da je srbija na evropskom putu iako se vladavina prava,manjinskih prava,rasnih,verskih prava ne poštuje te mislim da je gospodin parlamentarac potpuno u pravu kada to kaže. Mišljenja sam da je njegova izjava upozorenje srpskoj politici da počne sprovoditi odluke koje je potpisala a sve vezano za evropski put srbije.

Ritter

pre 4 godine

Die Linke ima dobar spoljnopoliticki program ali an unutrasnjem planu ne nudi nista narocito i zato i ima podrsku jedva preko cenzusa, osim u ex-istocnoj Nemackoj gde i AfD ima preko 25%.

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

Kaze ako udjemo u EU gubimo integritet i suverenintet. khm khm koji integritet i suverenitet? Ove dve stvari mogu da imaju samo bas mocne zemlje,sve ostale su pod kontrolom super mocnih drzava. Sve vece odluke vezane recimo za nasu zemlju se donose daleko od Beograda,nasi ovde samo sluze za sprovodjenje tih odluka i kako bi dali legitimnost tim odlukama pretvarajuci se da su to odluke nase Vlade i drzavnog vrha (nebitno ko je na vlasti,tako je vec decenijama) .

Урке

pre 4 godine

Неки мисле да смо ми у мирном периоду.. Рат још траје. Неки виде да смо окупирани.. Свеједно им је.

wisdom....

pre 4 godine

On je ocigledno protiv SAD, NATO, EU, ali gleda interese Nemacke....

O svemu sudi sa tih pozicija i zato nam kao daje za pravo....
Kad se cita izmedju redova, i vidi sta on zeli, onda je jasnije zasto tako prica .....
Kao podrzava Srbiju, narod Crne Gore i Severne Makedonije, a ne vidi da je ceo Balkan u NATO savezu, kao i veci deo Evrope....Zasto je to vazno za Balkan? Pa zato sto je to neka garancija da nece opet da ratuju ove mini drzave jedna protiv druge...
Nije pomenuo Albaniju? Zasto? Pa i ona ima neke interese....

Dusan

pre 4 godine

Jeste li primetili da nigde ne piše kojoj stranci pripada poslanik, slučajno verovatno Sputnjik izostavio. Komunista sipa so u ranu..ne laje kera sela radi...

Vid

pre 4 godine

Realnost je promenjiva kategorija. A ona se brže menja ovih dana nego ikada pre. Gospodo iz EU, nova realnost na terenu je ta, da na prostoru Kosova i Metohije ima gotovo 2x manje stanovnika od te famozne brojke od 2 miliona. Pa toliko pitanje da li ima i čitava Vojvodina ili čitav jedan Beograd sa okolinom. Jednostavno, postoje podaci i indikatori koji govore da je broj stanovnika znatno manji od prikazane brojke. Famozni broj od 2 miliona stavljen je smišljeno u opticaj kroz medije, da javnost Srbije prosto proguta tu navnodnu realnost na terenu, te da Srbija od 7 miliona stanovnika ne može integrisati 2 miliona šiptara.

Optimista

pre 4 godine

Ovo za ukrajince nije tacno. Ta prica o raskolju ukrajinske crkve od ruske se nama dopada zbog paralele sa crnogorcima...ali dobro poznajem veliki broj ukrajinaca koji organski ne podnesu rusiju iz vrlo dobrih razlika sto nema nikakvih veza sa zapadnom

Novac2

pre 4 godine

Evo samo sto sam napisao procitam da je u “ Istocnu Srbiju” EU ulozila 16,5 miliona evra! Zasto, pa zato sto se briselska birokratija ( kao u Vucic) razbacuje parama svojih gradjana ( citaj drzava ) zbog cega je Britanija i izasla iz nje ne htejuci vise da podnosi taj harac i bacanje para na sve strane.

mario

pre 4 godine

Ajde pogodite za koga radi i tko financira tu ljevicu u Njemačkoj ?teško je pogoditi jel da, pa nekad njihovi gazde rusi.
Možda su oni izašli iz DDR, ali ostala je izgleda ideologija.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Kakav vrhunac bezobrazluka, i To od koga, pripadnika nacije koja je "zadužila " ceo svet svojim suludi idejama. Da je sreće bili bi isključeni iz svih organa odlučivanja barem na 200 godina, a Oni po starom običaju, čim ekonomski ojačamo, odmah počinjemo da druge učimo i ocenjujemo. Gadan narod, gadan...

UDBA

pre 4 godine

Danas nam je dosao ovaj da nam kaze sta zelimo da cujemo, a sjutra ce da dodje neki drugi da nas ubjedjuje kako treba da pripadamo "civilizovanom" zapadu i tako u krug.

Svi oni rade za iste i imaju iste ciljeve, da sto vise zbune i onako zbunjene narode na ovim prostorima!

Njemacko Dizlo

pre 4 godine

Izjavu daje neki trecerazrredni nemacki politicar, gle cuda navodni "levicar", koji je na platnom spisku KGB-a, a intervju prenosi Sputnik :).

U prevodu, ruski KGB je napisao intervju onako kako oni zele, a to je da Srbija ni po koju cenu ne sme da udje u EU i NATO, i uz to navodni nemacki levicar agent KGB-a porucuje Srbima da ce izgubiti integritet i suverenitet ako Srbija bude deo EU.
Bas dirljiva poruka nemackog KGB agenta:)


Inace, cuvena bratska ljubav iz 1938-e godine izmedju nacista Nemaca i boljsevickih fasista Rusa, pokusava da ponovo cveta, a KGB agentura sa nemackim imenima i prezimenima salje poruke Srbima preko Sputnjika.

Rusija i Nemacka zajedno rade protiv svakog eventualnog buduceg dogovora izmedju Srbije i Kosova, jer imaju zajednicki interes u svemu tome.

Nemacka je na dobrom putu i da uskoro dobije sankcije od strane Amerike, zbog krsenja embarga ka Rusiji i Iranu, ko cita pravu stranu stampu zna sve to.

Pravi antifasisti i slobodarski narod anglosaksonci , USA i Velika Britanija jako dobro znaju sta donosi nova bratska ljubav izmedju Nemaca i Rusa, i shodno tome bice i povlaceni potezi prema Nemackoj.

U bliskoj buducnosti Nemci ce svoje dizele moci da izvoze samo u Rusiju i Belorusiju. TO je za pocetak.

Aco

pre 4 godine

Ljudi AJMO U NATO. To nam otvara sva vrat. Pa valjda je bolji život suština. Generacije su upropašćene. Živim u provinciji, zaradjujem fino, supruga takodje. RAZMIŠLJAMO O ODLASKU...

biće bolje

pre 4 godine

Mislim da bi ovaj put Pancir i S400 bili dostavljeni Srbiji pre bilo kakve pomisli da se moze iko bombardovati. Mada bi nas ekonomskim sankcijama iscrpli gore nego ratom, sve smo to vec videli i nedao bog opet da nas uzmu na zub. Bolje bi bilo ovim nasim politicarama da slusaju zapadne partnere dok su jos uvek za diplomatsko resenje.

srba

pre 4 godine

Eh Kosovo je srce Srbije.

Mnogo tacnija parola je Kosovo je "ponos" Srbije. Najveca greska skorasnje srpske istorije je neulazak u NATO kada su prvi put nudili. Da smo usli, Kosovo ne bi moglo da se otkaci tek tako.
Ovako, zbog tog ponosa, dobili smo ponos, ako razumete sta hocu da kazem.

Mo

pre 4 godine

Lepo kaze covek, nema sta. Moje mišljenje je da smo Kosovo izgubili i ratu 99te i samo ratom cemo moci da ga vratimo, mi smo mala i okupirana zemlja i bez pomoći Rusije ili nekih drugih sila ne možemo nista,prema tome..

s

pre 4 godine

Eee svaka cast, sve tacno od rijeci do rijeci....to je kad neko zna pravu istinu I kad smije da kaze a ne da lupeta kao ostali samo onako kako im se naredi....

Izbor

pre 4 godine

Da vam ponude da radite za prosečnu platu u Americi ili u Rusiji, gde biste išli? Uvek sebi postavite to pitanje pre nego što usvojite nečiju propagandu.

Banderaš

pre 4 godine

Srpski političari ništa nisu naučili iz bombardovanja srbije i dalje ne vide greške i tragedije koje je srpska politika napravila prema drugim narodima i nacijama,ista se politika vodi kao i tada,što situaciju čini još gorom,jer se u srbiji tvrdi da je srbija na evropskom putu iako se vladavina prava,manjinskih prava,rasnih,verskih prava ne poštuje te mislim da je gospodin parlamentarac potpuno u pravu kada to kaže. Mišljenja sam da je njegova izjava upozorenje srpskoj politici da počne sprovoditi odluke koje je potpisala a sve vezano za evropski put srbije.

Optimista

pre 4 godine

Ovo za ukrajince nije tacno. Ta prica o raskolju ukrajinske crkve od ruske se nama dopada zbog paralele sa crnogorcima...ali dobro poznajem veliki broj ukrajinaca koji organski ne podnesu rusiju iz vrlo dobrih razlika sto nema nikakvih veza sa zapadnom

dosadilo više

pre 4 godine

"Ljudi u Srpskoj moraju dobro da razmisle koje ustupke će da čine, oni nisu povratni"

Vidjećemo uskoro šta je povratno a šta nije. Niti jedan dosadašnji ustupak nije upisan u ustav BiH. A sve što nema u ustavu, uskoro će nazad.

Bio je haprilski paket koji je trebao da prenese nadležnosti Srpske na BiH pa su Muslimani odbili. Sad nek gledaju šta su sami odlučili.

wisdom....

pre 4 godine

On je ocigledno protiv SAD, NATO, EU, ali gleda interese Nemacke....

O svemu sudi sa tih pozicija i zato nam kao daje za pravo....
Kad se cita izmedju redova, i vidi sta on zeli, onda je jasnije zasto tako prica .....
Kao podrzava Srbiju, narod Crne Gore i Severne Makedonije, a ne vidi da je ceo Balkan u NATO savezu, kao i veci deo Evrope....Zasto je to vazno za Balkan? Pa zato sto je to neka garancija da nece opet da ratuju ove mini drzave jedna protiv druge...
Nije pomenuo Albaniju? Zasto? Pa i ona ima neke interese....

tako blizu a tako daleko

pre 4 godine

Grca Nemačka u EU i jedva čeka da je ovaj političar sa margina uvede u prosperitet..samo prvo da se izvežba na nama..

Duško

pre 4 godine

Ulazak u NATO bi za Srbiju bilo kao da se vratila u doba kad je bila pod Turskom vlašću tj izdvajaš novce za alijansu(harač) i šalješ svoju mladost da gine ko zna gdje i za koje babe zdravlje kad čovjek malo ppgleda ima veze zar ne?

Fikus

pre 4 godine

Činjenično stanje u Srbiji podkrepljuje izjavu dotičnog. Ako ništa drugo bar je potvrdio mišljenje mnogih u Srbiji. To što nas pojedini mediji obmanjuju pričama o “nepretku” je deo smišljene igre zarad opstanka na vlasti.

Ervin

pre 4 godine

Nemački poslanik je za tu pričicu primio lepe pare. Tako se to radi, dovedeš nekog nebitnog lika od preko da potvrđuje pričicu kako te svi mrze i kako hoće da te ubiju. A za to vreme ljidi iz vlasti krade na sve strane i nosi novac u strane banke u iste te zemlje.

Kolega, daj jedno topče da se ispalim

pre 4 godine

Da, jedino što se razgraničenja tiče, kako da kažem... Mi imamo granicu već 100 godina, i ona je na Prokletijama, a Kosovo i Metohija je okupirana teritorija.

Dusan

pre 4 godine

Jeste li primetili da nigde ne piše kojoj stranci pripada poslanik, slučajno verovatno Sputnjik izostavio. Komunista sipa so u ranu..ne laje kera sela radi...

Novac2

pre 4 godine

Evo samo sto sam napisao procitam da je u “ Istocnu Srbiju” EU ulozila 16,5 miliona evra! Zasto, pa zato sto se briselska birokratija ( kao u Vucic) razbacuje parama svojih gradjana ( citaj drzava ) zbog cega je Britanija i izasla iz nje ne htejuci vise da podnosi taj harac i bacanje para na sve strane.

rema

pre 4 godine

Ekstremna izjava, pomalo je covek i fatalista... steta sto ne zna da mi vec uvozimo Nemacke proizvode i saljemo nasu najbolju radnu snagu u Nemacku

Vid

pre 4 godine

Realnost je promenjiva kategorija. A ona se brže menja ovih dana nego ikada pre. Gospodo iz EU, nova realnost na terenu je ta, da na prostoru Kosova i Metohije ima gotovo 2x manje stanovnika od te famozne brojke od 2 miliona. Pa toliko pitanje da li ima i čitava Vojvodina ili čitav jedan Beograd sa okolinom. Jednostavno, postoje podaci i indikatori koji govore da je broj stanovnika znatno manji od prikazane brojke. Famozni broj od 2 miliona stavljen je smišljeno u opticaj kroz medije, da javnost Srbije prosto proguta tu navnodnu realnost na terenu, te da Srbija od 7 miliona stanovnika ne može integrisati 2 miliona šiptara.

consequence...

pre 4 godine

Hajde da se ne lazemo: sve vazne odluke donose velike sile (nekad iza zatvorenih vrata....)
Kad je Srbija priznata kao suverena drzava?(Kao i Crna Gora tom istom prilikom...).Pa na Berlinskom kongresu 13.jula 1878. Tada je vracena skoro trecina teritorije Srbiji,a zasto? Zato da se smanji uticaj Rusije na Balkan (preko Velike ili Sanstefanske Bugarske....)
Kad je odluceno da Jugoslavija bude pod Titom, i verovatno pod Staljinom?Na Jalti (Staljin, Cercil, i valjda Truman....)To sto je Tito posle odlucio drugacije, placali smo Golim Otokom, ali i sada (tako sto neki Srbi zele u konfederaciju sa Rusijom, ili makar savez sa Evroazijskom unijom, a saveznice Varsavskog pakta i SSSR-a su utekle u EU i NATO savez cim se ukazala prilika....)
Pustite price o nezavisnosti i vidite sta je za nasu malu drzavu NAJKORISNIJE....(kao sto rade sve male drzave...)

Vladan

pre 4 godine

Prvo procitati ceo tekst!

E sada: To su Nemci, kazu istinu, kakva jeste.
A Srbima se to ne svidja.
Ove reci treba citati na vestima, dnevniku, da se narod otrezni i da shvati.

Кос

pre 4 godine

Човек је у праву, нажалост. Србија нема никакву перспективу и коју год опцију да одабере неће ваљати. А постоје само две опције. Једна је кабина Ш-класе без прозора, у последњем потпалубљу луксузног ЕУ/НАТО крузера, који ко зна где и колико дуго ће још пловити. А друга је пловидба у чамцу кога вуче гломазна, зарђала руска лађа, где канап којим се тај чамац држи може у сваком тренутку да пукне. Господин је једино погрешио у оном делу где говори о извозу јефтиних радника из Србије за Немачку, јер је заборавио да је Немачка већ отворила врата за те раднике и да је већ и сада веома лако могуће напустити Србију. А биће још горе.

Drzavni projekat garavi sokak

pre 4 godine

Prvo,suverenitet nemamo,a sto se tiče toga da ginemo za tudje interese,to smo uvek radili,a u NATO vecina Srba ne zeli ne zbog toga,nego zbog bombardovanja 1999.

Урке

pre 4 godine

Неки мисле да смо ми у мирном периоду.. Рат још траје. Неки виде да смо окупирани.. Свеједно им је.

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

Kaze ako udjemo u EU gubimo integritet i suverenintet. khm khm koji integritet i suverenitet? Ove dve stvari mogu da imaju samo bas mocne zemlje,sve ostale su pod kontrolom super mocnih drzava. Sve vece odluke vezane recimo za nasu zemlju se donose daleko od Beograda,nasi ovde samo sluze za sprovodjenje tih odluka i kako bi dali legitimnost tim odlukama pretvarajuci se da su to odluke nase Vlade i drzavnog vrha (nebitno ko je na vlasti,tako je vec decenijama) .

Ritter

pre 4 godine

Die Linke ima dobar spoljnopoliticki program ali an unutrasnjem planu ne nudi nista narocito i zato i ima podrsku jedva preko cenzusa, osim u ex-istocnoj Nemackoj gde i AfD ima preko 25%.

Zoran

pre 4 godine

Koliko vidim puno komentara ovde od punoglavaca koji pročitaju ili samo naslov ili naslov i eventualno podnaslov.

Ne zaboravite! Srbija nije ni Švajcarska ni Island ni Norveška niti Republika Irska. Mada su sve ove zemlje među prvima priznale Kosovo*. Toliko o neutralnosti nabrojanih.

NOR

pre 4 godine

Za ovog što spominje Norvešku kao neutralnu, pa Norveška je NATO članica i prva kad su u pitanju bombardovanja po naređenju SAD-a, među prvima su bombardovali i Libiju kao članica koalicije.