Utorak, 18.02.2020.

07:52

"Jedna velika i moćna evropska zemlja tražila da nam Priština uvede takse"

Predsednik Srbije izjavio da je jedna velika i moćna evropska zemlja tražila da nam Priština uvede takse, s ciljem da se Srbija navede na izlazak iz dijaloga.

Izvor: Tanjug

"Jedna velika i moæna evropska zemlja tražila da nam Priština uvede takse" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

Daliborka

pre 4 godine

Zapad mislim da se uverio da problem nije u Srbiji da smo u svakom trenutku spremni za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali zapad mora biti manje pristrasan kada je Kosovo u pitanju.

Milenko

pre 4 godine

Pokušaji da se destabilizuje Srbija dolaze sa više strana, ali naša je borba pravedna i iskrena. Možemo samo da pobedimo i ništa drugo.

e

pre 4 godine

Ako nije članica EU lako je pogoditi jedna od dve. Ako je članica EU takođe jedna od dve. Po meni to su Rusija, V. Britanija, Nemačka ili Francuska. Realno nijedna od ovih zemalja nebi želele Srbiju u uniji iz lično svojih ego-pretenzija prema Srbiji.

Nova Sreća

pre 4 godine

Britanija... njoj je sada javiše u interesu nestabilnost u Evropi.
Ali sami sebi skaču u stomak. Škotski političari se upravo pozivaju na Kosovu u traženju nezavisnosti.
Nemačka nije zato što joj to ne odgovara. Nemačka bi najrađe sada povukla priznanje Kosova, ali ne može.

Aleksandra

pre 4 godine

Nikada Srbija nije nikoga uvredila ili se neodgovorno ponela,ali pošto više nije slaba udaraju je tamo gde boli,na Kosovo,Prištinu i priznavanje Kosova, oni koji ne znaju koliko je tamo nestalo ljudi,zauvek.

Dule

pre 4 godine

Jasno je svima da niko niti bi smeo da sam uvede onakve takse a da nema ogromnu podršku zapada tak oda je Aleksandar Vučić toga bio svestan i znao je da imaju podršku i da mora i sa tim da se bori. I lepo je objsnio to je urađeno opet zbog viših interesa jedne velike i jake evropske države.

mlekadzija

pre 4 godine

Бесмислена изјава потпуно...или нека наведе (што не сме) или боље да се не оглашава....

Miki

pre 4 godine

Pa to i vrapci znaju.VB ili ti veliki brat.Više od 150 godina rade protiv interesa Srba (pročitajte malo knjige).Ko je to tražio donošenje rezolucije u UN o Srbima kao genocidnom narodu?Koliko imate investicija u Srbiji iz VB?To što mi moramo da ih trpimo mi je jasno,ali ne znam zašto ih Rusi trpe?

EU Citizen

pre 4 godine

Švabe, Francuzi ili Holanđani, dakle, neokomunisti, koji podržavaju muslimane i mrze Trampa i sve normalno na ovom svetu. Pored takvih prijatelja, neprijatelji su izlišan luksuz.

Predrag

pre 4 godine

Nemacka? Nije, dobar si sa Merkelovom.
Francuska? Nije, Makron te podrzava.
Engleska tj VB? Nije, Bler ti je clan pregovarackog tima.
Turska? Verovatno nije, Erdogan te podrzava.
Rusija? Hm, ne znam ali kupujes sa njihovog otpada avione...
Pa ko onda?

Sofija

pre 4 godine

Niko nije naivan da veruje da EU nece stati iza ledja svoje tvorevine Kosova kao drzave ali Srbija je sve snaznija,i politicki i ekonomski,i nas glas ima mnogo vecu vrednost nego sto je bilo u proslosti i boricemo se za sto bolju pregovaracku poziciju

made in Serbia

pre 4 godine

To izgleda kao kada ne smemo da kažemo ko je pogrešio u timu. Prošlo je neko vreme i taj koji je pogrešio otišao je iz tima (UK-EU), i sada možemo da kažemo. Ali opet je taj jak jer ne smemo da mu ime pomenemo.

Teodora

pre 4 godine

Cudno a culi smo da Toni Bler posreduje u pregovorima Pristine I Beograda? Vlasnik Trepce pre drugog svetskog rata bio Englez .A imali su i Kralja Koji trebao da vlada Srbijom.

Steva

pre 4 godine

Naša zemlja je pokazala dobru volju da se dijalog nastavi, jer je to jedino rešenje koje je dobro za naš narod na KIM, ali to izgleda nekome smeta.

aleksandar mali

pre 4 godine

Ne mogu da verujem... Kako?? Pa, nas svi cene i poštuju. Nama se svi dive. Nas štite Rusija i Kina.. Mnoge zemlje povlače priznanje kosova..

Ivan Šarić

pre 4 godine

Ključna stvar je da Srbija bude u što boljim, kako prijateljskim, tako i poslovnim odnosima sa svima. Takođe, mislim da je jedino rešenje cele situcije sa Prištinom, ukidanje taksi i pronalaženje kompromisnog rešenja koje bi odgovaralo i jednoj i drugoj strani.

Pera

pre 4 godine

Iako mali uvek smo nekome bili trn u oku i uvek je nekome više odgovaralo da smo u "blatu", nego da smo osnaženi i da smo čvrsto na svojim nogama, ali to ne treba i ne sme da nas obeshrabri. Moramo još hrabrije i ponosnije napred jer mi to možemo.

Realan

pre 4 godine

Teza za naivne. VB je izasla iz EU, ostalim clanicama to nije drago. Vucic je htio svoju nemoc taksama pripisati zemlji koja ne odlucije vise o mnogim stvarima u EU, a pritom se ulizati ostalim clanicama EU koje su ljute na VB.

Hanibal

pre 4 godine

Dok nama mazu oci taksama, Kosovom, RS, u normalnim drzavama, obican gradjanin "brine" o tome gde ce letovati, zimovati, kako da provede ugodan dan s porodicom, brine o ekologiji, dok ovde sve dok ima za hleb dovoljno je.

DejanM

pre 4 godine

Priština mora što pre da ukine takse i da se okrene dijalogu. Dijalog je ključan za rešavanje svakog problema vezanog za naš narod na KIM-u.

gonzo

pre 4 godine

Samo mi nije jasno, kako smo se mi to zamjerili Englezima da su nam bas toliki neprijatelji? Pogotovo sto su svi Karadjordjevici bili tamo i za sve te godine nisu uspjeli da lobiraju u nasu korist.

Tanja

pre 4 godine

Jedno je sigurno i to se oduvek i znalo da Priština nije mogla sama da uvede takse a da nije imala podršku neke velike sile, ali nije ispalo onako kako su želeli

Miki

pre 4 godine

Koliko se ja sećam, a nije to bilo davno, Srbija je uspešno blokirala prijem Kosova u Interpol. A onda su oni uveli takse, kao tante za kukuriku.

Balls of Steel

pre 4 godine

prvi interes Srbije, ako zeli da opstane, treba biti da se prikloni Americi. Na stranu bombardovanje i sve drugo, sto nikako ne sme da se zaboravi. Ali pametnije bi bilo po nas. Evropa je nemocna, Rusija neozbiljna, Kina ozbiljna ali mogu za cas da se uruse. Amerika, koliko god nepravedna i uljuljkana, ima i dalje najacu ekonomiju i vojsku. I to ce nazalost jos dugo tako ostati.

Janko

pre 4 godine

Moramo biti oprezni, jer opasnosti vrebaju sa svih strana. Ne smemo dozvoliti na nas bilo sta pokoleba na putu razvoja i ostvarivanja vaznih ciljeva.

Nemanja

pre 4 godine

Sadasnje Kosovo i Metohija je zapadna tvorevina, koja naravno ne funkcionise nezavisno i svaki politicki potez privremene vlade je unapred isplaniran i serviran.

Dejan

pre 4 godine

Tako je, Britanija. A samo da pitam gospodu iz vlasti zbog čega im sada ne uvedemo vize? Na snazi je uredba kojom se vize ukidaju za EU zemlje, izašli su iz EU, molim lepo. Naši ljudi šalju svoje pasoše u Poljsku na viziranje, čekaju ih po tri nedelje, plaćaju 160 evra da bi mogli na njihovim aerodromima da presednu sa jednog aviona na drugi, toliko smo im šugavi. Ponižavaju nas kad god i gde god stignu! A šta mi radimo? Puštamo ih da se valjaju po Novom Sadu tokom Exit-a, da loču, povraćaju, vrše nuždu po Petrovaradinu i po celom gradu. Zbog čega? Reciprocitet odmah!

Covek

pre 4 godine

Ja sam rodjen dole, i javna tajna je da Haradinaj radi za britance (takse), Taci za USA, Pacoli ima veze sa Rusijom. Zemlja koja je Srbiji najvise napakostila i koja svakom prilikom gleda da nas sroza je Engleska.

Mara55

pre 4 godine

Bez obzira na sve poteskoce i tudje napore da nam otezaju put, mi moramo da nastavimo dalje i takse su samo bile pokusaj da se destabilizuje Srbija.

HolandeZ

pre 4 godine

Mislio sam da je ta velika i moćna zemlja zapravo naš zapadni prijatelj, a mama Merkel da te gleda kao svoje čedo... ali dobro izgleda da sam se prevario...

Hrundi Bakshi (ex nex)

pre 4 godine

Zivot mi prodje u resavanju Kosova, ali bukvalno. A napunih 50. E, vala, mom sincicu nece!!!
Sve mi se vise smucilo. Dovde mi je...

Simon

pre 4 godine

Nije nikakva tajna da je ta velika i moćna evropska drzava Nemačka. Prosto to se u austrijskim i nemačkim medijima ni ne skriva.ko čita štampu na nemačkom više od 20 puta je to jasno i konkretno napisano.

mare

pre 4 godine

pa koja? svestan sam da je sve protiv nas u pogledu Kosova, ali ovo prenemaganje i trazenje opravdanja za sve u stilu najava Sase Popovica kada proglasava pobedbika granda je bas jadna. ili kazi i preduzmi nesto ili cuti.

Mare

pre 4 godine

Mislim da je jasno da većini zemalja ne odgovara stabilna i jaka Srbija. Kosovo je svakako tema sa kojom može da se manipuliše po pitanu mira i stabilnosti regiona.

Rezident

pre 4 godine

I sve ovo izjavljuje posle frke u Crnoj Gori i suludog plana Dodika da postane Lukasenko... I, naravno, posle vojne posete delegacije Rusije.
Samo budali nije jasno iz cije kuhinje dolazi komanda za ove dogadjaje i za ovakve izjave.

банаћанин

pre 4 godine

Баш су се коментатори "навукли" на искреност предс.Вучића,могао је пред. и да ништа не каже.Будимо искрени,сви знамо која је та лицемерна држава. Овде је проблем много озбиљнији,који, погодите сами......

Petar S.

pre 4 godine

""Jedna velika i moćna evropska zemlja tražila da nam Priština uvede takse""
Ja tipujem na Veliku Britaniju!
Amerika nije jer sada vec ozbiljno zahtevaju ukidanje taxi.Nemacka i Francuska nijsu, jer su Merkel i Makron organizovali sastanak u Berlinu doziveli fijasko upravo zbog odbijanja Haradinaja da okine takse.
Znaci ostaje V.Britanija.
Uz to, da podsetim odlazeci Ambasador Britanije je pred glasanje za clanstvo KiM u Interpolu je javno rekao "Odustanite od ometanja Kosova (i povlacenja priznanja) ILI CE TE PLATITI CENU"!!

nadja

pre 4 godine

Mislim da znam o kojoj se drzavi radi i svakako to govori da pojedine drzave u EU imaju negativno misljenje o nama i pored toga sto smo uradili puno po pitanju mira i stabilnosti na Balkanu.

medicinar

pre 4 godine

Ko god da je,dal je Britanija,Nemacka ili Francuska....nebitno je....iza toga stoje Amerikanci....zar stvarno neko misli da bi na primer Britanija nesto uradila na Kosovu a da Amerika ne aminuje to???

marko_sthlm

pre 4 godine

Aman čoveče reći jednom konkretno, koja zemlja, koji ljudi?

Neki tamo, jedna velika moćna zemlja, jedna velika kompanija otvara fabriku - sve uopšteno i ništa što se može proveriti.

kakodane

pre 4 godine

pa reci koja zemlja?...da zna narod
(samojako, 18. februar 2020 08:11)

A sta ce se to promijeniti ako ti kaze da je Velika Britanija? Sta, do sad si mislio dobro o njima a sad ces lose? 'Da zna narod', ma kakav narod, narod ne zna dje je lijevo dje je desno cim glasa danasnje politicare..

Dzoni lik

pre 4 godine

Vučić je sinoć više puta otvoreno kritikovao evropske države, dok je za SAD imao samo reči hvale, što nam jasno govori da je legao na rudu Amerike i da radi samo po njihovim instrukcijama.

Aleksandar

pre 4 godine

Da li neko može da mi pojasni , koja je ta "velika i moćna evropska zemlja", koja je jača od Amerike i voli da Evropljane "utiša" kad govore o ukidanju taksi?

МилеНС

pre 4 godine

Овај човек тврди да је најхрабрији и да свима све сме у брк да каже. Па хајде јуначе, реци онда и народу, која је то земља? Или се плашиш амбасадора те земље ?!

МилеНС

pre 4 godine

Овај човек тврди да је најхрабрији и да свима све сме у брк да каже. Па хајде јуначе, реци онда и народу, која је то земља? Или се плашиш амбасадора те земље ?!

Aleksandar

pre 4 godine

Da li neko može da mi pojasni , koja je ta "velika i moćna evropska zemlja", koja je jača od Amerike i voli da Evropljane "utiša" kad govore o ukidanju taksi?

mare

pre 4 godine

pa koja? svestan sam da je sve protiv nas u pogledu Kosova, ali ovo prenemaganje i trazenje opravdanja za sve u stilu najava Sase Popovica kada proglasava pobedbika granda je bas jadna. ili kazi i preduzmi nesto ili cuti.

Mare

pre 4 godine

Mislim da je jasno da većini zemalja ne odgovara stabilna i jaka Srbija. Kosovo je svakako tema sa kojom može da se manipuliše po pitanu mira i stabilnosti regiona.

kakodane

pre 4 godine

pa reci koja zemlja?...da zna narod
(samojako, 18. februar 2020 08:11)

A sta ce se to promijeniti ako ti kaze da je Velika Britanija? Sta, do sad si mislio dobro o njima a sad ces lose? 'Da zna narod', ma kakav narod, narod ne zna dje je lijevo dje je desno cim glasa danasnje politicare..

Rezident

pre 4 godine

I sve ovo izjavljuje posle frke u Crnoj Gori i suludog plana Dodika da postane Lukasenko... I, naravno, posle vojne posete delegacije Rusije.
Samo budali nije jasno iz cije kuhinje dolazi komanda za ove dogadjaje i za ovakve izjave.

Covek

pre 4 godine

Ja sam rodjen dole, i javna tajna je da Haradinaj radi za britance (takse), Taci za USA, Pacoli ima veze sa Rusijom. Zemlja koja je Srbiji najvise napakostila i koja svakom prilikom gleda da nas sroza je Engleska.

Janko

pre 4 godine

Moramo biti oprezni, jer opasnosti vrebaju sa svih strana. Ne smemo dozvoliti na nas bilo sta pokoleba na putu razvoja i ostvarivanja vaznih ciljeva.

Petar S.

pre 4 godine

""Jedna velika i moćna evropska zemlja tražila da nam Priština uvede takse""
Ja tipujem na Veliku Britaniju!
Amerika nije jer sada vec ozbiljno zahtevaju ukidanje taxi.Nemacka i Francuska nijsu, jer su Merkel i Makron organizovali sastanak u Berlinu doziveli fijasko upravo zbog odbijanja Haradinaja da okine takse.
Znaci ostaje V.Britanija.
Uz to, da podsetim odlazeci Ambasador Britanije je pred glasanje za clanstvo KiM u Interpolu je javno rekao "Odustanite od ometanja Kosova (i povlacenja priznanja) ILI CE TE PLATITI CENU"!!

Dzoni lik

pre 4 godine

Vučić je sinoć više puta otvoreno kritikovao evropske države, dok je za SAD imao samo reči hvale, što nam jasno govori da je legao na rudu Amerike i da radi samo po njihovim instrukcijama.

Miki

pre 4 godine

Koliko se ja sećam, a nije to bilo davno, Srbija je uspešno blokirala prijem Kosova u Interpol. A onda su oni uveli takse, kao tante za kukuriku.

Nova Sreća

pre 4 godine

Britanija... njoj je sada javiše u interesu nestabilnost u Evropi.
Ali sami sebi skaču u stomak. Škotski političari se upravo pozivaju na Kosovu u traženju nezavisnosti.
Nemačka nije zato što joj to ne odgovara. Nemačka bi najrađe sada povukla priznanje Kosova, ali ne može.

nadja

pre 4 godine

Mislim da znam o kojoj se drzavi radi i svakako to govori da pojedine drzave u EU imaju negativno misljenje o nama i pored toga sto smo uradili puno po pitanju mira i stabilnosti na Balkanu.

Aleksandra

pre 4 godine

Nikada Srbija nije nikoga uvredila ili se neodgovorno ponela,ali pošto više nije slaba udaraju je tamo gde boli,na Kosovo,Prištinu i priznavanje Kosova, oni koji ne znaju koliko je tamo nestalo ljudi,zauvek.

Nemanja

pre 4 godine

Sadasnje Kosovo i Metohija je zapadna tvorevina, koja naravno ne funkcionise nezavisno i svaki politicki potez privremene vlade je unapred isplaniran i serviran.

Dule

pre 4 godine

Jasno je svima da niko niti bi smeo da sam uvede onakve takse a da nema ogromnu podršku zapada tak oda je Aleksandar Vučić toga bio svestan i znao je da imaju podršku i da mora i sa tim da se bori. I lepo je objsnio to je urađeno opet zbog viših interesa jedne velike i jake evropske države.

Daliborka

pre 4 godine

Zapad mislim da se uverio da problem nije u Srbiji da smo u svakom trenutku spremni za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali zapad mora biti manje pristrasan kada je Kosovo u pitanju.

Ivan Šarić

pre 4 godine

Ključna stvar je da Srbija bude u što boljim, kako prijateljskim, tako i poslovnim odnosima sa svima. Takođe, mislim da je jedino rešenje cele situcije sa Prištinom, ukidanje taksi i pronalaženje kompromisnog rešenja koje bi odgovaralo i jednoj i drugoj strani.

Hrundi Bakshi (ex nex)

pre 4 godine

Zivot mi prodje u resavanju Kosova, ali bukvalno. A napunih 50. E, vala, mom sincicu nece!!!
Sve mi se vise smucilo. Dovde mi je...

marko_sthlm

pre 4 godine

Aman čoveče reći jednom konkretno, koja zemlja, koji ljudi?

Neki tamo, jedna velika moćna zemlja, jedna velika kompanija otvara fabriku - sve uopšteno i ništa što se može proveriti.

Sofija

pre 4 godine

Niko nije naivan da veruje da EU nece stati iza ledja svoje tvorevine Kosova kao drzave ali Srbija je sve snaznija,i politicki i ekonomski,i nas glas ima mnogo vecu vrednost nego sto je bilo u proslosti i boricemo se za sto bolju pregovaracku poziciju

Milenko

pre 4 godine

Pokušaji da se destabilizuje Srbija dolaze sa više strana, ali naša je borba pravedna i iskrena. Možemo samo da pobedimo i ništa drugo.

Steva

pre 4 godine

Naša zemlja je pokazala dobru volju da se dijalog nastavi, jer je to jedino rešenje koje je dobro za naš narod na KIM, ali to izgleda nekome smeta.

Dejan

pre 4 godine

Tako je, Britanija. A samo da pitam gospodu iz vlasti zbog čega im sada ne uvedemo vize? Na snazi je uredba kojom se vize ukidaju za EU zemlje, izašli su iz EU, molim lepo. Naši ljudi šalju svoje pasoše u Poljsku na viziranje, čekaju ih po tri nedelje, plaćaju 160 evra da bi mogli na njihovim aerodromima da presednu sa jednog aviona na drugi, toliko smo im šugavi. Ponižavaju nas kad god i gde god stignu! A šta mi radimo? Puštamo ih da se valjaju po Novom Sadu tokom Exit-a, da loču, povraćaju, vrše nuždu po Petrovaradinu i po celom gradu. Zbog čega? Reciprocitet odmah!

e

pre 4 godine

Ako nije članica EU lako je pogoditi jedna od dve. Ako je članica EU takođe jedna od dve. Po meni to su Rusija, V. Britanija, Nemačka ili Francuska. Realno nijedna od ovih zemalja nebi želele Srbiju u uniji iz lično svojih ego-pretenzija prema Srbiji.

Mara55

pre 4 godine

Bez obzira na sve poteskoce i tudje napore da nam otezaju put, mi moramo da nastavimo dalje i takse su samo bile pokusaj da se destabilizuje Srbija.

medicinar

pre 4 godine

Ko god da je,dal je Britanija,Nemacka ili Francuska....nebitno je....iza toga stoje Amerikanci....zar stvarno neko misli da bi na primer Britanija nesto uradila na Kosovu a da Amerika ne aminuje to???

Pera

pre 4 godine

Iako mali uvek smo nekome bili trn u oku i uvek je nekome više odgovaralo da smo u "blatu", nego da smo osnaženi i da smo čvrsto na svojim nogama, ali to ne treba i ne sme da nas obeshrabri. Moramo još hrabrije i ponosnije napred jer mi to možemo.

DejanM

pre 4 godine

Priština mora što pre da ukine takse i da se okrene dijalogu. Dijalog je ključan za rešavanje svakog problema vezanog za naš narod na KIM-u.

Miki

pre 4 godine

Pa to i vrapci znaju.VB ili ti veliki brat.Više od 150 godina rade protiv interesa Srba (pročitajte malo knjige).Ko je to tražio donošenje rezolucije u UN o Srbima kao genocidnom narodu?Koliko imate investicija u Srbiji iz VB?To što mi moramo da ih trpimo mi je jasno,ali ne znam zašto ih Rusi trpe?

Tanja

pre 4 godine

Jedno je sigurno i to se oduvek i znalo da Priština nije mogla sama da uvede takse a da nije imala podršku neke velike sile, ali nije ispalo onako kako su želeli

aleksandar mali

pre 4 godine

Ne mogu da verujem... Kako?? Pa, nas svi cene i poštuju. Nama se svi dive. Nas štite Rusija i Kina.. Mnoge zemlje povlače priznanje kosova..

Predrag

pre 4 godine

Nemacka? Nije, dobar si sa Merkelovom.
Francuska? Nije, Makron te podrzava.
Engleska tj VB? Nije, Bler ti je clan pregovarackog tima.
Turska? Verovatno nije, Erdogan te podrzava.
Rusija? Hm, ne znam ali kupujes sa njihovog otpada avione...
Pa ko onda?

gonzo

pre 4 godine

Samo mi nije jasno, kako smo se mi to zamjerili Englezima da su nam bas toliki neprijatelji? Pogotovo sto su svi Karadjordjevici bili tamo i za sve te godine nisu uspjeli da lobiraju u nasu korist.

Hanibal

pre 4 godine

Dok nama mazu oci taksama, Kosovom, RS, u normalnim drzavama, obican gradjanin "brine" o tome gde ce letovati, zimovati, kako da provede ugodan dan s porodicom, brine o ekologiji, dok ovde sve dok ima za hleb dovoljno je.

банаћанин

pre 4 godine

Баш су се коментатори "навукли" на искреност предс.Вучића,могао је пред. и да ништа не каже.Будимо искрени,сви знамо која је та лицемерна држава. Овде је проблем много озбиљнији,који, погодите сами......

HolandeZ

pre 4 godine

Mislio sam da je ta velika i moćna zemlja zapravo naš zapadni prijatelj, a mama Merkel da te gleda kao svoje čedo... ali dobro izgleda da sam se prevario...

Teodora

pre 4 godine

Cudno a culi smo da Toni Bler posreduje u pregovorima Pristine I Beograda? Vlasnik Trepce pre drugog svetskog rata bio Englez .A imali su i Kralja Koji trebao da vlada Srbijom.

Realan

pre 4 godine

Teza za naivne. VB je izasla iz EU, ostalim clanicama to nije drago. Vucic je htio svoju nemoc taksama pripisati zemlji koja ne odlucije vise o mnogim stvarima u EU, a pritom se ulizati ostalim clanicama EU koje su ljute na VB.

Balls of Steel

pre 4 godine

prvi interes Srbije, ako zeli da opstane, treba biti da se prikloni Americi. Na stranu bombardovanje i sve drugo, sto nikako ne sme da se zaboravi. Ali pametnije bi bilo po nas. Evropa je nemocna, Rusija neozbiljna, Kina ozbiljna ali mogu za cas da se uruse. Amerika, koliko god nepravedna i uljuljkana, ima i dalje najacu ekonomiju i vojsku. I to ce nazalost jos dugo tako ostati.

Simon

pre 4 godine

Nije nikakva tajna da je ta velika i moćna evropska drzava Nemačka. Prosto to se u austrijskim i nemačkim medijima ni ne skriva.ko čita štampu na nemačkom više od 20 puta je to jasno i konkretno napisano.

mlekadzija

pre 4 godine

Бесмислена изјава потпуно...или нека наведе (што не сме) или боље да се не оглашава....

made in Serbia

pre 4 godine

To izgleda kao kada ne smemo da kažemo ko je pogrešio u timu. Prošlo je neko vreme i taj koji je pogrešio otišao je iz tima (UK-EU), i sada možemo da kažemo. Ali opet je taj jak jer ne smemo da mu ime pomenemo.

EU Citizen

pre 4 godine

Švabe, Francuzi ili Holanđani, dakle, neokomunisti, koji podržavaju muslimane i mrze Trampa i sve normalno na ovom svetu. Pored takvih prijatelja, neprijatelji su izlišan luksuz.

МилеНС

pre 4 godine

Овај човек тврди да је најхрабрији и да свима све сме у брк да каже. Па хајде јуначе, реци онда и народу, која је то земља? Или се плашиш амбасадора те земље ?!

mare

pre 4 godine

pa koja? svestan sam da je sve protiv nas u pogledu Kosova, ali ovo prenemaganje i trazenje opravdanja za sve u stilu najava Sase Popovica kada proglasava pobedbika granda je bas jadna. ili kazi i preduzmi nesto ili cuti.

Rezident

pre 4 godine

I sve ovo izjavljuje posle frke u Crnoj Gori i suludog plana Dodika da postane Lukasenko... I, naravno, posle vojne posete delegacije Rusije.
Samo budali nije jasno iz cije kuhinje dolazi komanda za ove dogadjaje i za ovakve izjave.

kakodane

pre 4 godine

pa reci koja zemlja?...da zna narod
(samojako, 18. februar 2020 08:11)

A sta ce se to promijeniti ako ti kaze da je Velika Britanija? Sta, do sad si mislio dobro o njima a sad ces lose? 'Da zna narod', ma kakav narod, narod ne zna dje je lijevo dje je desno cim glasa danasnje politicare..

Dzoni lik

pre 4 godine

Vučić je sinoć više puta otvoreno kritikovao evropske države, dok je za SAD imao samo reči hvale, što nam jasno govori da je legao na rudu Amerike i da radi samo po njihovim instrukcijama.

Hrundi Bakshi (ex nex)

pre 4 godine

Zivot mi prodje u resavanju Kosova, ali bukvalno. A napunih 50. E, vala, mom sincicu nece!!!
Sve mi se vise smucilo. Dovde mi je...

medicinar

pre 4 godine

Ko god da je,dal je Britanija,Nemacka ili Francuska....nebitno je....iza toga stoje Amerikanci....zar stvarno neko misli da bi na primer Britanija nesto uradila na Kosovu a da Amerika ne aminuje to???

Hanibal

pre 4 godine

Dok nama mazu oci taksama, Kosovom, RS, u normalnim drzavama, obican gradjanin "brine" o tome gde ce letovati, zimovati, kako da provede ugodan dan s porodicom, brine o ekologiji, dok ovde sve dok ima za hleb dovoljno je.

Teodora

pre 4 godine

Cudno a culi smo da Toni Bler posreduje u pregovorima Pristine I Beograda? Vlasnik Trepce pre drugog svetskog rata bio Englez .A imali su i Kralja Koji trebao da vlada Srbijom.

Dejan

pre 4 godine

Tako je, Britanija. A samo da pitam gospodu iz vlasti zbog čega im sada ne uvedemo vize? Na snazi je uredba kojom se vize ukidaju za EU zemlje, izašli su iz EU, molim lepo. Naši ljudi šalju svoje pasoše u Poljsku na viziranje, čekaju ih po tri nedelje, plaćaju 160 evra da bi mogli na njihovim aerodromima da presednu sa jednog aviona na drugi, toliko smo im šugavi. Ponižavaju nas kad god i gde god stignu! A šta mi radimo? Puštamo ih da se valjaju po Novom Sadu tokom Exit-a, da loču, povraćaju, vrše nuždu po Petrovaradinu i po celom gradu. Zbog čega? Reciprocitet odmah!

Predrag

pre 4 godine

Nemacka? Nije, dobar si sa Merkelovom.
Francuska? Nije, Makron te podrzava.
Engleska tj VB? Nije, Bler ti je clan pregovarackog tima.
Turska? Verovatno nije, Erdogan te podrzava.
Rusija? Hm, ne znam ali kupujes sa njihovog otpada avione...
Pa ko onda?

made in Serbia

pre 4 godine

To izgleda kao kada ne smemo da kažemo ko je pogrešio u timu. Prošlo je neko vreme i taj koji je pogrešio otišao je iz tima (UK-EU), i sada možemo da kažemo. Ali opet je taj jak jer ne smemo da mu ime pomenemo.

aleksandar mali

pre 4 godine

Ne mogu da verujem... Kako?? Pa, nas svi cene i poštuju. Nama se svi dive. Nas štite Rusija i Kina.. Mnoge zemlje povlače priznanje kosova..

HolandeZ

pre 4 godine

Mislio sam da je ta velika i moćna zemlja zapravo naš zapadni prijatelj, a mama Merkel da te gleda kao svoje čedo... ali dobro izgleda da sam se prevario...

Balls of Steel

pre 4 godine

prvi interes Srbije, ako zeli da opstane, treba biti da se prikloni Americi. Na stranu bombardovanje i sve drugo, sto nikako ne sme da se zaboravi. Ali pametnije bi bilo po nas. Evropa je nemocna, Rusija neozbiljna, Kina ozbiljna ali mogu za cas da se uruse. Amerika, koliko god nepravedna i uljuljkana, ima i dalje najacu ekonomiju i vojsku. I to ce nazalost jos dugo tako ostati.

mlekadzija

pre 4 godine

Бесмислена изјава потпуно...или нека наведе (што не сме) или боље да се не оглашава....

банаћанин

pre 4 godine

Баш су се коментатори "навукли" на искреност предс.Вучића,могао је пред. и да ништа не каже.Будимо искрени,сви знамо која је та лицемерна држава. Овде је проблем много озбиљнији,који, погодите сами......

Mare

pre 4 godine

Mislim da je jasno da većini zemalja ne odgovara stabilna i jaka Srbija. Kosovo je svakako tema sa kojom može da se manipuliše po pitanu mira i stabilnosti regiona.

Simon

pre 4 godine

Nije nikakva tajna da je ta velika i moćna evropska drzava Nemačka. Prosto to se u austrijskim i nemačkim medijima ni ne skriva.ko čita štampu na nemačkom više od 20 puta je to jasno i konkretno napisano.

Realan

pre 4 godine

Teza za naivne. VB je izasla iz EU, ostalim clanicama to nije drago. Vucic je htio svoju nemoc taksama pripisati zemlji koja ne odlucije vise o mnogim stvarima u EU, a pritom se ulizati ostalim clanicama EU koje su ljute na VB.

Janko

pre 4 godine

Moramo biti oprezni, jer opasnosti vrebaju sa svih strana. Ne smemo dozvoliti na nas bilo sta pokoleba na putu razvoja i ostvarivanja vaznih ciljeva.

nadja

pre 4 godine

Mislim da znam o kojoj se drzavi radi i svakako to govori da pojedine drzave u EU imaju negativno misljenje o nama i pored toga sto smo uradili puno po pitanju mira i stabilnosti na Balkanu.

EU Citizen

pre 4 godine

Švabe, Francuzi ili Holanđani, dakle, neokomunisti, koji podržavaju muslimane i mrze Trampa i sve normalno na ovom svetu. Pored takvih prijatelja, neprijatelji su izlišan luksuz.

Steva

pre 4 godine

Naša zemlja je pokazala dobru volju da se dijalog nastavi, jer je to jedino rešenje koje je dobro za naš narod na KIM, ali to izgleda nekome smeta.

Mara55

pre 4 godine

Bez obzira na sve poteskoce i tudje napore da nam otezaju put, mi moramo da nastavimo dalje i takse su samo bile pokusaj da se destabilizuje Srbija.

DejanM

pre 4 godine

Priština mora što pre da ukine takse i da se okrene dijalogu. Dijalog je ključan za rešavanje svakog problema vezanog za naš narod na KIM-u.

Sofija

pre 4 godine

Niko nije naivan da veruje da EU nece stati iza ledja svoje tvorevine Kosova kao drzave ali Srbija je sve snaznija,i politicki i ekonomski,i nas glas ima mnogo vecu vrednost nego sto je bilo u proslosti i boricemo se za sto bolju pregovaracku poziciju

Pera

pre 4 godine

Iako mali uvek smo nekome bili trn u oku i uvek je nekome više odgovaralo da smo u "blatu", nego da smo osnaženi i da smo čvrsto na svojim nogama, ali to ne treba i ne sme da nas obeshrabri. Moramo još hrabrije i ponosnije napred jer mi to možemo.

Aleksandra

pre 4 godine

Nikada Srbija nije nikoga uvredila ili se neodgovorno ponela,ali pošto više nije slaba udaraju je tamo gde boli,na Kosovo,Prištinu i priznavanje Kosova, oni koji ne znaju koliko je tamo nestalo ljudi,zauvek.

Nemanja

pre 4 godine

Sadasnje Kosovo i Metohija je zapadna tvorevina, koja naravno ne funkcionise nezavisno i svaki politicki potez privremene vlade je unapred isplaniran i serviran.

Covek

pre 4 godine

Ja sam rodjen dole, i javna tajna je da Haradinaj radi za britance (takse), Taci za USA, Pacoli ima veze sa Rusijom. Zemlja koja je Srbiji najvise napakostila i koja svakom prilikom gleda da nas sroza je Engleska.

Ivan Šarić

pre 4 godine

Ključna stvar je da Srbija bude u što boljim, kako prijateljskim, tako i poslovnim odnosima sa svima. Takođe, mislim da je jedino rešenje cele situcije sa Prištinom, ukidanje taksi i pronalaženje kompromisnog rešenja koje bi odgovaralo i jednoj i drugoj strani.

Tanja

pre 4 godine

Jedno je sigurno i to se oduvek i znalo da Priština nije mogla sama da uvede takse a da nije imala podršku neke velike sile, ali nije ispalo onako kako su želeli

Nova Sreća

pre 4 godine

Britanija... njoj je sada javiše u interesu nestabilnost u Evropi.
Ali sami sebi skaču u stomak. Škotski političari se upravo pozivaju na Kosovu u traženju nezavisnosti.
Nemačka nije zato što joj to ne odgovara. Nemačka bi najrađe sada povukla priznanje Kosova, ali ne može.

Petar S.

pre 4 godine

""Jedna velika i moćna evropska zemlja tražila da nam Priština uvede takse""
Ja tipujem na Veliku Britaniju!
Amerika nije jer sada vec ozbiljno zahtevaju ukidanje taxi.Nemacka i Francuska nijsu, jer su Merkel i Makron organizovali sastanak u Berlinu doziveli fijasko upravo zbog odbijanja Haradinaja da okine takse.
Znaci ostaje V.Britanija.
Uz to, da podsetim odlazeci Ambasador Britanije je pred glasanje za clanstvo KiM u Interpolu je javno rekao "Odustanite od ometanja Kosova (i povlacenja priznanja) ILI CE TE PLATITI CENU"!!

Miki

pre 4 godine

Koliko se ja sećam, a nije to bilo davno, Srbija je uspešno blokirala prijem Kosova u Interpol. A onda su oni uveli takse, kao tante za kukuriku.

Milenko

pre 4 godine

Pokušaji da se destabilizuje Srbija dolaze sa više strana, ali naša je borba pravedna i iskrena. Možemo samo da pobedimo i ništa drugo.

Daliborka

pre 4 godine

Zapad mislim da se uverio da problem nije u Srbiji da smo u svakom trenutku spremni za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali zapad mora biti manje pristrasan kada je Kosovo u pitanju.

Dule

pre 4 godine

Jasno je svima da niko niti bi smeo da sam uvede onakve takse a da nema ogromnu podršku zapada tak oda je Aleksandar Vučić toga bio svestan i znao je da imaju podršku i da mora i sa tim da se bori. I lepo je objsnio to je urađeno opet zbog viših interesa jedne velike i jake evropske države.

Miki

pre 4 godine

Pa to i vrapci znaju.VB ili ti veliki brat.Više od 150 godina rade protiv interesa Srba (pročitajte malo knjige).Ko je to tražio donošenje rezolucije u UN o Srbima kao genocidnom narodu?Koliko imate investicija u Srbiji iz VB?To što mi moramo da ih trpimo mi je jasno,ali ne znam zašto ih Rusi trpe?

Aleksandar

pre 4 godine

Da li neko može da mi pojasni , koja je ta "velika i moćna evropska zemlja", koja je jača od Amerike i voli da Evropljane "utiša" kad govore o ukidanju taksi?

gonzo

pre 4 godine

Samo mi nije jasno, kako smo se mi to zamjerili Englezima da su nam bas toliki neprijatelji? Pogotovo sto su svi Karadjordjevici bili tamo i za sve te godine nisu uspjeli da lobiraju u nasu korist.

e

pre 4 godine

Ako nije članica EU lako je pogoditi jedna od dve. Ako je članica EU takođe jedna od dve. Po meni to su Rusija, V. Britanija, Nemačka ili Francuska. Realno nijedna od ovih zemalja nebi želele Srbiju u uniji iz lično svojih ego-pretenzija prema Srbiji.

marko_sthlm

pre 4 godine

Aman čoveče reći jednom konkretno, koja zemlja, koji ljudi?

Neki tamo, jedna velika moćna zemlja, jedna velika kompanija otvara fabriku - sve uopšteno i ništa što se može proveriti.