Četvrtak, 31.03.2005.

13:37

Poljoprivreda, breskve i leševi

Skupština Srbije nastavila je i ubrzo prekinula raspravu o Predlogu zakona o semenu.

Izvor: B92

Poljoprivreda, breskve i leševi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

mama

pre 19 godina

Kaze se - da Bog da imao, pa nemao!
U noci izmedju 5.i 6.oktobra 2000.g. svaki cas sam se budila i osluskivala radio u strahu da se zlo nije vratilo.
Ovo je jos strasnija kazna sto nam se zlo vraca nakon pet godina.
Zaboravljena deca po grobovima i jamama, blagosloveni generali, ministarka Hrvatica... kad bi sve to bio san.

vesna ,

pre 19 godina

Svaka sednica Skupstine treba da pocne sa nekom slicnom izjavom. SPS i SRS bi se odmah prepoznali u takvoj prici i naravno napustili sednicu. Pa, nije im prvi put. Mozda bi jedino tako i mogla da funkcionise normalno skupstina, pa bi onda i mogli u Evropu.
Bravo gospodo Dulic.

Uros

pre 19 godina

Izjava sasvim na mestu, nisu bitne breskve, nego sta se radilo pre 2000. umesto onoga sto radi normalna zemlja... Pretpostavljam da su pre toga vadikali gundjali da je poljoprivredu upropastila vlast posle 2000. kao sto za sve aspekte drustva pricaju kako su upropasteni posle 2000., kao da smo pre 2000. ziveli na "Enterprajzu"...

Daki

pre 19 godina

Svaka cast! I ja odavno tvrdim da su zene u ovoj zemlji hrabrije od muskaraca. Fasisti i ubice ce se koprcati, a jasno je ko se uvek prepozna u toj ulozi. Najgluplji je DSS koji se u to drustvo dobrovoljno svrstava.

dragan

pre 19 godina

Opet lakmus papir: sta treba staviti u skupstinu da bi uocio kakve su boje poslanici.
Ovo je, nazalost, bas lak rebus. Samo napred i skruseno molim, pognute glave, cuti i trpi. Zene neka zabrade marame, a vi o desno rame.
Pa kako rece komsija zene koja je ubila petoro novorodjencadi: nismo mi cinakarosi da o sebi pricamo lose.

Милан

pre 19 godina

Браво Ивана!
Многи ће Вас нападати и тражити од Вас да зарад "мира у кући" (читај: влади) мало ублазите речено или се извините. Шта год Ви морали да урадите, поздрављам одлуку. Само да знате, рекли сте праву ствар, ону о којој сви размишљамо а ви сте је изговорили. И даље сте храбри и поштени као што сте увек били. То ѕнамо ми који смо имали срећу да у неком периоду радимо са вама и осетимо енергију за промене која кључа у Вама и која се заразно шири и на вашу околину. Још је дуг пут до оне "друге Србије" која се узда у памет, знање, књигу и поштење. Морамо га заједно градити и имамо право на одмор тек када то буде већина у нашој земљи.

Olga

pre 19 godina

Kome smetaju komentari ovakve vrste je jasno, a iz komentara Dragana Šormaza i pozicija DSS-a. Socijalisti i radikali bi da zatrpaju svoja nedela u pesak i da se igraju demokratije!

Mirjana

pre 19 godina

Sto se tice DSS-a jos jedan "Mihajlov"... Sta hoce SPS sam Milosevic je rekao u Hagu "da mu nije jasno kome je palo napamet da te mrtve prevozi u Srbiju" znaci i on je priznao da se to dogodilo. Ovako nam i treba kad nije bilo "6 Oktobra". Bravo gospodja Ministarko samo tako nastavite pa cemo se valjda resiti SPS-a i SRS-a u narednih 10 godina, jer niko sem Vas to i nespominje kao da se nije nista desilo i kao da su Srbi bili "nevinasca" u ratu u kojem "Srbija nije ucestvovala"...

vesko

pre 19 godina

Neotesano, glupo i van diskusije. A bice i dobar slagvort za one koji nam sigurno nisu prijatelji. Sad cekajte da cujete sta ce onaj Jesenko Petersen da kaze. Eto toliko o pameti i "hrabrosti" doticne ministarke.

Radan

pre 19 godina

Bravo Ivana, A sto te tuze da si Hrvatica, bas lepo, ima Hrvata i Srba i Slovaka i Madjara i drugih nacionalnosti u Srbiji koji te svi vole.
Srbin

france

pre 19 godina

Odlican komentar svih Vas, ali zar je gospodja ministrka nesto novo rekla? Pa to mi svi odavno znamo!! Kada bi postojala stranka koja bi ponavljala konstanto sve strahote koje smo mi preziveli zadnjih 15 godina ja bih glasao za njih pa makar to bio i DSS. Mi to ne smemo zaboraviti! Srecom, prosle godine mi se ukazala prilika da odem iz Srbije i kada sam video snimke Francuske TV o situaciji u Srbiji 90ih godina (na koje sam ja naravno kao i svi vi "zaboravio") rasplakao sam se!
Samo hrabro istini u oci! Bravo ministarko!

Nikola

pre 19 godina

... Za dokaze i njihovu procenu u svakoj normalnoj zemlji je zaduzen samo sud, a za prikupljanje policija. To se kod nas nije desilo i za to su odgovorni ljudi na celu policije i suda. Jedini razlog zasto ne bi neko gonio masovne ubice je saucesnistvo. Pravno gledano ne postoji druga mogucnost, osim ako se nekom ne oprosti zarad svedocenja protiv vece "ribe", ali i to su javni podaci i jos se nije desilo, tako da se prosto ne gone ubice. Znamo da je pronadjena jama na policijskom poligonu u Batajnici, znamo ko je bio staresina tamo, ali kao sto znas ne postoji nikakva optuznica. Zasto bi neko prevozio leseve? Pa da ih ne bi nasli na Kosovu kad udje NATO i da ne bi morali da idu u Hag. Zasto hladnjacama? Ko zna. Mozda su to mogli lako da otmu, mozda da ne bi zaudaralo uz put, mogao bi narod da se pobuni i na licu mesta lincuje radnike db-a kad stanu da meznu nesto. Lako moze da se sazna sve to, ali niko ne podize optuznice. Da prikljestimo pandure sa batajnickog poligona i zapretimo kaznama za terorizam (sto je efektivno ono u cemu su ucestvovali), odma bi svi propevali, i ko je vozio kamione i ko im je rekao sta da rade. Sve bi se vrlo brzo saznalo, ali kao sto se vidi, masovne ubice su i dalje medju nama, dele ordenje, nazivaju se herojima i koriste nase pare da se caste medjusobno, ako bas neko mora da ode u Hag. Vece ribe ipak ne prihvataju pare jer ih imaju dovoljno i radije bi da trose to sto su vec nahvatali nego da moraju da trpe da ih zovu zlikovcima i olosem sto u sustini i jesu.

Krsto

pre 19 godina

Pored toga što je prva ministar poljoprivrede koji je nešto konkretno uradio u svom resoru, pošto potičem sa sela i praktično mi je sva familija i dalje na selu mogu da kažem da je poljoprivreda za ovih godinu dana bukvalno preporođena i pokrenuta iz mrtvih, delimično zahvaljujući razumevanju vlade i ministarstva finansija koje se izborilo za velike pare za subvencije i kredite poljoprivrednike, elem ministarka je pokazala da dolazi iz jedne prave, autentičke antimiloševićevske stranke i sasula zločincima u lice sve što su oni zaboravili, ili su se trudili da se zaboravi. Da nam je još takvih kao što je ona, gde bi nam kraj bio...
Ivana, drži se, nisi sama!
I molim te, NEMOJ DA SE IZVINIŠ!!!

Sombor

pre 19 godina

Moram priznati da mi je G17 onako uvek bio sumnjiv u tom nekom eskpertskom smislu, a od koalicije sa DSS ogavan. No s obzirom da poticem iz zemljoradnicke porodice, sistem registracije poljoprivrednih gazdinstava, kratkorocni i dugorocni krediti ministarstva za poljovprivredu (kratkorocni vec funkcionisu, videcemo za dugorocne), informatori o stanju cena na trzistu koji se lako mogu naci na sajtu ministarstva poljoprivrede su stvari koje sigurno zasluzuju podrsku. I koliko cujem to je poprilicno vezano za licnu energiju ministarke.

Branko

pre 19 godina

Ministarka Dulić je sa puno uredbi pokazala da zna probleme koji tište poljoprivredu. Ovom izjavom je verovatno nenamerno, otvorila još jednu Pandorinu kutiju. Bitange koje se kriju iza patriotizma su se prepoznale i reakcija ja bila očekivana.Šteta što i "Vojvoda" nije ovde da i on kaže nešto ogavno o nepripadnicina srpskog naroda. Još samo da dočekam da neko razobliči Arkanov lik i delo. Da zvanične državne institucije njegov patriotizam nazovu pravim imenom. Termina za takvo nešto u našem jeziku ima dovoljno: kriminal, pljačka, otimačina, hajdučija, ubijanje, teror......

Nikola Nikolic

pre 19 godina

Pa zar se ubicama koji se sami prepoznaju treba izvinjavati?
Naravno u zemlji kakva je Srbija gde ubice i ubijaju i vladaju i sude i pravdu dele i presudjuju ministarki Dulic-Markovic najbolje bi bilo da se izvini pa makar tako i ne mislila jer ce mozda tako glavu sacuvati. Time bi potvrdila da ima posla sa ubicama pljackasima i narodnim gulikozama.
Potvrde samo da je ministarka u pravu navodim primer Podrinja gde i sjedne ali i sa druge strane Drine decenijama breskve ali ni drugi poljoprivredni proizvodi nece moci rasti od leseva iz Zvornika i
Srebrenice koji prozivaju one nocu, bas one koji prozivaju ministarku u skupstini. To ministarka treba da zna i da joj bude savest mirna.

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Svaka cast ministarki Dulic-Markovic! Za razliku od DSS kukavica koji strepe da kojim slucajem ne pomenu bilo sta sto bi uvredilo (nacional)socijalisticke "drugove", ovo je primer koji treba slediti. Ali, to i jeste paradigma danasnje Srbije: neko kaze istinu, a onda iz svih misjih rupa pohrle fashisticki misevi da traze izvinjenje...

Vesna Rakic Vodinelic

pre 19 godina

Posle dugog upisivanja parlamenta Srbije u istoriju bescasca, jedna politicarka govori neuvijeno, odvazno i casno.
Svi prigovori da hladnjace i njihov jezivi sadrzaj nisu tema - jadna su manipulacija. U legislativnom telu i kad raspravlja o poljoprivredi, politika je tema. Narocito kad clan Vlade pokusa da uspostavi tacke i kriterijume diskontinuiteta sa zlocinackim rezimom, kao i sa vlascu koja na zlocine pristaje, amnestira ih, a osumnjicene za zlocine proglasava herojima.

Nasa Vlada je u pravnu teoriju uvela prezumpciju heroizma za one koji su optuzeni pred Tribunalom u Hagu, umesto prezumpcije nevinosti.
Protiv hrabre i istinite izjave ministarke Dulic-Markovic, predstavnici partija ranijeg rezima, ali i DSS nisu smeli reci nista. Ali, zato su krenuli da je diskriminisu kao ne/Srpkinju. Ne sme se zaboraviti da poslanioci ne mogu krivicno odgovarati za rec u parlamentu (steta: najmanje polovina parlamenta je mogla biti osudjena za razne oblika rasizma i sovinizma, tj. diskriminacije zbog nacionalne pripadnosti, pola i sl.). Ali, poslanici i nasa javnost bi morali znati da su oni zasticeni samo u parlamentu. Kada, van sednice slobodno i nesputani elementarnim kucnim vaspitanjem i pristojnoscu, vredjaju i diskriminisu druge, za to moraju odgovarati. Policija koja cuva parlament ima isto onoliko razloga da ih hapsi kao i coveka koji je ispisivao anti-semitske parole na ogradi Jevrejskog groblja.

Bob Marley

pre 19 godina

Svaka cast Ivana, svaka cast! Svaka rec je na mestu i to je ono sto svi znamo. Ne izvinjavaj se zlikovcima! Ko zna, mozda jos ima nade, ima nas jos!

Sanja

pre 19 godina

Svaka cast! Bravo za ministarku! Bravo i za gosp. Albijanica! Moze li neko da pita gosp. Shormaza koja bi to po njegovom misljenju bila dozvoljena "kolicina" leseva?

molim te da se ne izvinis!

pre 19 godina

Alal ti vera gospodjo ministarka!!! Da je sreca (kao sto nije!) pa da se malo ovaj "muski" (ali samo fizicki, nikako po delanju!) deo vlade ponasa kao i vi, imala bi ova zemlja neku nadu za bolju buducnost! Sada samo fali gosn neobavesteni da se javi i da se sve vrati na svoje mesto.

Krajina

pre 19 godina

Gospodja Ivana Dulic Markovic je sasvim u pravu povodom svega sto je izjavila. Takva politika i rad se osjeca i sada, sve nam se to vraca. Ne opravdavam druge, ali svaki zlocin je zlocin. To sto se pominje nacionalnost i pripadnost drugom narodu to je ogavno i ja nemam reci. PA pogledajte sta su ti ljudi uradili i sta rade u ministarstvu, otidjite na njihov sajt. Ne znam moze li se neko drugo ministarstvo pohvaliti sa dosada ucinjenim kao "njeno". Ljigavi dss je i dalje ljigav i sve vise mi se gade, a sutra ce da smiruju situaciju i da lazu. Mozda je i smene, ali siguran sam da se nece nikome izviniti od prepoznatih. Jos jednom bravo bravo bravo, sretno sretno sretno

Ivan

pre 19 godina

Hehe, to je onaj pravi G17 Plus! Ima nade za nas... Bravo Ivana, samo napred, sada treba svi iz G17 da te podrze i podsete narod ko su u stvari Vucelic, Dacic, Nikolic, Vucic, Crncevic i ostali grobari Srbije. A bas me interesuje da li ce DS da reaguje i pohvali je i podrzi ili ce inace reciti Dusan Petrovic "mudro" da precuti ovo...

Dragomir, Novi Sad

pre 19 godina

Interesantno je to sto Tomislav Nikolic zna gde je cija majka bila. I ko ima hrvatsko drzavljanstvo. Ali te njegove izjave otkrivaju jedan bolestan um koji je, uzgred, odlican reprezent umova SRS-a. (A ni likovi iz SPS-a nisu bolji).

Boba Vukosavic

pre 19 godina

poznajem dr Ivanu Dulic Markovic jer smo radile zajedno. Ako postoji neko ko se borio protiv Milosevica i protiv svih zlih sila u ovoj nesrecnoj zemlji, to je Ivana. I svaka joj cast. Ona ima srce da kaze sve sto zaista misli a i sto mi mislimo. A ti nevoljnici koji ne znaju nista drugo osim da sricu slova iz zute stampe i kunu se u svoju nacionalnu cistotu, neka ostanu u svom neznanju i svojoj nemoci, jer kad god treba da se zavrnu rukavi i da se nesto radi, oni povade nacionalne zastave i pocnu da urlaju besmislene i prevazidjena parole o necijoj nacionalnoj ili kakvoj god pripadnosti... i dok oni vicu, neko drugi za njih i umesto njih treba da kopa, seje, bere, zanje, kuva, pere, gradi...
svaka cast Ivana!!!

5. oktobar

pre 19 godina

Bravo Ivana!! Bravo za G17!! Bar neko iz vladajuće zbrda-zdola koalicije ima petlju da saspe u lice crveno-crnima šta su i ko su.
Samo napred, mi smo uz vas!!

Nikola

pre 19 godina

Srbija ima sjajnu buducnost. Ministar poljoprivrade raspravlja o ratu od prije 15 godina, a nema predstave sta da uradi da poboljsa poljoprivredu. Ovo je smijesno. Sto malo ne razmislja i kako su se djeca skolovala prije 70 godina ili kako je policija radila prije 1925. Njen posao joj ionako nije bitan.
Sramota da je ljudi podrzavaju dok ne radi svoj posao.

Sava

pre 19 godina

Smesno je tvrdjenje da se hladnjacama prevoze breskve. TO ja nikada u zivotu nisam ni video u Srbiji. Lepo na obican kamion u gajbicama. Na kraju krajeva ako se par breskvi i pokvari zadah sigurno nije isti.
Sto se tice mesanja jabuka i kruski to je u nasem narodu bilo poznato jos od pamtiveka ali vidim da nasi politicari idu i dalje breskve i mrtvaci.
Bar da je to bila izjava ministra zdravlja a ne bre poljoprivrede. Treba zatvoriti taj fakultet u Zemunu...

Biker

pre 19 godina

Ovo me je podsetilo na onu narodnu pricu - prolazi covek pored grupe zena, pa kaze: "Dobar dan, zla zeno!", a jedna od zena iz grupe odmah povika: "A ko ti je rekao da sam ja zla!"

milos

pre 19 godina

Sjajna ideja mi pade na pamet. Najlaksi najbolji nacin za eliminisanje SRS-a i SPS-a iz skupstine je sledeci. Neka na pocetku svakog dana rada skupstine po jedan poslanik iz demokratskog bloka samo ponovi reci gospodje Dulic. Reakcija SPS-a i SRS-a je vec poznata. Zamislite samo kako bi rad skupstine bio efikasan bez radikalskih podmetanja i tuznih lazi.

pirg

pre 19 godina

Ivani svaka cast sto im je "kresnula" u lice.
Ne kontam jedino izjavu Sormaza da lesevi nisu prevozeni u tolikoj meri kao breskve. Mislim, trebali da su prevozeni kao breskve pa da neko ima pravo da to poredi? Strasno. Kasno je za sledecih 10tak godina.

Zorica

pre 19 godina

Vec dugo govorim da su u ovom drustvu najhrabrije zene. Gospodja Dulic ce od danas biti pominjana u drustvu dve Svetlane, Borke, Biljane, Natase. Ocekujem da joj se prisije, pored zlocinacke proslosti (majka clan maspoka itd), jos mnogo toga dok ne izludi, a i ruza na pragu ne bi me iznenadila. Istraga ce biti "drzavna tajna" kao kad Karadzic odnese milione iz SDK. A Sormazu, tom vrlom pripadniku DSS brigade, trajno ce ostati zal na dusi sto leseva nije bilo ko bresaka na granama. Ja se stidim, ja se opet stidim zbog toga gde zivim, s kim isti vazduh disem i narocito kome i za sta porez placam. Ziveo pokret 5 Oktobar! Podrska Vesni Pesic!

mmisa

pre 19 godina

Na zalost gospodja Dulic ce samo imati neprijatnosti. Sada ce se javiti gospodin "neobavesteni" i u cilju odrzanja vlasti, pod parolom stabilnosti vlade na neki nacin srozati sve sto je gospodja Dulic rekla. A poslusnika u DSS-u je dovoljno da to sprovedu u delo. Ako se takav kojim slucajem ne nadje onda je tu gospodin Mihajlov Provereni.

Растко

pre 19 godina

Свака част! Ипак има некога у тој злосрећној Влади има неког ко има и мозга и храбрости... А кад би бар сваки дан неко рекао нешто тако, радикале и СПС би на једноставан начин држали подаље од Скупштине.
А ДСС ће се једног дана извињавати што постоји.

estela

pre 19 godina

Bravo, konacno da neko kaze "lopovu da je lopov, a ubici da je ubica". Toliko su bezobrazni da jos traze i izvinjenje. A ko ce nama da se izvini za proslih 15 godina, ko ce da se izvini onima koje su poslali u rat, onima koje su raselili sirom sveta, onima koje su ubijali? Sramota.
Srbiji je potrebno jos puno hrabrih ljudi, kao sto je Ivana, da bi uspeli da pobedimo ovu "drugu, mracnu Srbiju".

Znanac - Stranac

pre 19 godina

Ja samo mogu da kazem, svaka cast Ivana. Neko je morao da pokrene to pitanje zasto je Srbija ovde gde je u svakom pogledu. Da se nadju i da se uklone uzroci koji su doveli do propasti ama bas svega a ponajvise moralnih vrednosti bez kojih cemo se beskonacno lagati ili kako G17 + jednom rece. "Dzaba krecimo". Neko je morao da pokrene to pitanje odgovornosti medju nama - ostavimo svet po strani. I gle cuda ko se nasao uvredjen.... Mozda je ovo pocetak necega a ja se ipak bojim da je samo tracak svetlosti koji ce nestati i kog se niko vec sutra nece secati...Voleo bih da se varam...

Aleksandar

pre 19 godina

Bez obzira sta je i koliko tacno, ministarka je uspela u jednom: da skrene paznju sa ovog veoma stetnog Zakona. Naime, firma Monstanto je zelela ovaj predlog da bi sa svojim semenom okupirala i ovo trziste. A sta se desilo kada je Monsanto dosao u Kanadu, to vec svi znamo... Ljudi, ne obracajte paznju na dimne zavese, vec sta nam se valja iza !

Mladen Cudanov

pre 19 godina

E svaka joj cast.
A posle kazu da smo mi muskarci jaci pol, a dama ima hrabrosti da kaze ono o cemu svi cutimo. Zasto je RTB Bor radio kao lud tokom sukoba u Bosni i Albaniji, i sta su im dovozile hladnjace do peci? Polutke na termicku obradu? Normalno je da se ovi bune, svima kaplje maslac sa glave. Izvinjenje ne dolazi u obzir, necemo mi imati normalnu drzavu dok ih sve krivce ne iselimo u Hag.

Fran

pre 19 godina

Poredjenje gdj. ministarke poljoprivrede Srbije je jedno nezaboravno poredjenje, svaka vam cast ministarko jer ovo je tako lepo receno da ce se dugo i dugo pamtiti medju postenim ljudima kako u Srbiji tako i na Kosovu, bolno je ali ISTINITO zato ne vidim nikakvog razloga da se nikome izvinite gdjo ministarko, svaka vam cast!

Srba

pre 19 godina

Ne samo da su se prepoznali, vec su poceli da se ponasaju kao da su sada devedesete godine.
Mozes da zamislis, socijalisti se uvredili i otisli zbog notornih cinjenica, a radikali ustali u odbranu lika i dela svojih mentora iz haga .

Nidza

pre 19 godina

Raspad! Izvinjenje inace trazi g. Shormaz koji se do sada vec okitio izjavom da ne vidi razliku izmedju Marka Milosevica i Cedomira Jovanovica. A po jamama i dalje stoje ljudske kosti, Bog da prosti...

nesvrstani2005@yahoo.com

pre 19 godina

Bravo Ipak, brine me vest da je Srbija pred recesijom. Nije li upravo ova i ovakva ministarkina izjava plasirana sa ciljem da se javnosti jos malo odvuce paznja sa GLAVNIH problema kojima je opterecena ova nasa Srbija i ciji su glavni akteri upravo ti uz G17+ sa sve ostatkom vlade i njihovim uvredjenim satelitima - SPS-om i vadikalima.

Mihailo

pre 19 godina

Samo molim ministarku da se ne izvini, jer ako se izvini sve pada u vodu i ispada da su oni bili u pravu kada su to radili, a radili su to oni koji su povredjeni njenom izjavom.

Milko

pre 19 godina

Konačno da od nekoga iz G17 čujemo pravu stvar. Svaka čast Ivani Dulić.
Ali, na šta liči izjava DSS-ovog naci-klerikalca Šormaza. Pa on je u istom kolu kao i hladnjačari iz 1999. godine.

Danijela

pre 19 godina

Treba osuditi SVAKOG ubicu, dosta je bilo gluposti u nasoj zemlji. Imam par pitanja, jer nisam dovoljno obavestena: Da li je iko osudjen zbog doticnih hladnjaca i gde se mogu naci (u medijima-na internetu) navodi o dokazima? Secam se da su vrsena neka iskopavanja hladnjacha kod Zemuna ali ne i sta je otkriveno. Ima tu nekoliko stavri koje me muche: zasto su korishchene hladnjache? Mislim, sto bi neko prevozio lesheve? Gde su vozeni? Ko su bili pobijeni ljudi? Ko ih je pobio? Zasto? I kada??? Mozda se ova pitanja cine svima glupa, ali bih volela da imam kompetnu sliku o stvavrima. To podrazumeva ne tracarenje i izjave, vec dokaze pruzene negde.

dule@cubicle

pre 19 godina

Bravo Ivana, ti si hrabra osoba. Eh, da je vise ovako hrabrih muskaraca u Srbiji. Ipak, zene i majke moraju da se brinu za svoju decu.
Hajde neka uvredjena gospoda iz SPS i SRS pokazu kako se neko na posteni nacin obogatio za prakticno 55 godina njihove vlasti koja je zavrsena totalnim otimanjem i ono malo deviza sto je sirotinja drzala po srpskim 'bankama' i slamaricama.

Vladimir

pre 19 godina

Bravo, gospođo Dulić. Sećam se dana kada je G17, doduše još kao ekspertska mreža, bila predvodnicom borbe za otkrivanje istine iz naše mračne prošlosti. Ovakve priče mogli ste čuti od bilo kog člana tada ekspertske mreže. Drago mi je što neko još govori glasom te Srbije, glasom te opcije, i da u stranci G17Plus postoji neko ko čuva izvorni stav prema miloševićevskoj Srbiji. A ako je smene? Ivana makar ne treba da brine, jer kapital koji ona ima i nudi ga Srbiji je znanje. Ako nekome to nije dovoljno, ona neće biti prva naučnica koje se ova zemlja lako odrekla. Napred, Ivana!

Mashinovodja

pre 19 godina

Češe se samo onaj koga svrbi. Ako nije bila izričito pomenuta nijedna stranka, a na samu reč "leševi" ovi iz SPS/SRS počinju da se vrpolje i osećaju pogođenim, ja mislim da je to čak i dobar znak. To bi značilo da im je ipak ostala neka malecna mrvica savesti zbog koje se ipak osećaju blago nelagodno. Najgore bi bilo kad bi njihova jedina reakcija bila "Leševi? Koji leševi? Ma, jok nemamo mi ništa s time, bože sačuvaj." I pri toma vas još i belo gledaju kao da ste nekakav nekrofil.

Pedja

pre 19 godina

Bravo g-dja ministarka! Ovako i treba da se prica, sve dok te iste ljude koji su to uradili ne isteramo iz skupstinskih klupa. Oni ce jos da se ljute!?!?

Ojadjeni seljak

pre 19 godina

Sram nas bilo sto jos uvek nismo zaboravili doprinos patriJota u totalnom unistenju zemlje! I bez imenTovanja dmah su se prepoznali i napustili salu. Ocekujem da zatraze smenu Ministarke i dovedu nekog covekolikog julovca, koji je preleteo u DSS. G. Kostunica takve dzokere uvek ima u rukavu, a Srbija ne uvidja sta joj se sprema.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Nije tragedija, izasli su iz skupstinske sale oni koji se osecaju odgovornim i koje grize savest za propast Srbije. Trebali su izaci jos 5. oktobra 2000 i nikad da se vrate vise.......Ministarka je rekla istinu koja ih je ocito zabolela. Prvi put od vladavine bravo za G17...ima nade. Ovakvi govori bi trebali da ucestaju malo.

Лале, Беч

pre 19 godina

Кад прочитам овако нешто, поврати ми се нада за Србију! Браво г-ђо Ивана!
Неки би не само да избегну међународне (и људске) обавезе, већ их не смеш ни подсетити на сопствени злочин!
Чини се да је пирамида лажи почела да се урушава...
Жалосно је само што ове речи изговара министарка пољопривреде, а не министри правде и полиције, а о премијеру и да не говоримо. Али, доћи ће "маца на вратанца"!

Dario

pre 19 godina

Izvinjenje za istinu bio bi zaista presedan, pa i u Srbiji...Prije bih rekao da se ovdje radi o necistoj savjesti nego o nekoj principijelnoj uvredi...

Gradjanaka

pre 19 godina

Pa izasli su oni koji su se prepoznali. Naravno da su prevozeni lesevi i naravno da su finansirani ratovi. Da je bar bilo lustracije a ne da oni (SPS i SRS) sada ucenjuju, u nadi da ce se sve zaboraviti. Ali ratni zlocini ne zastarevaju. Svako ko ih je pocinio neka se nada da ce kad tad stici na red. Neka ne spavaju mirno. Nismo ni mi 15 godina spavali zbog njih i ratova koje su vodili i u kojima su pocinili te strasne zlocine.

Петар

pre 19 godina

Неко би већ требало да осуди овај говор мржње према масовним убицама, ратним профитерима, криминалцима и мафијашима најгоре врсте. На крају крајева, и после 250.000 људи које су они претворили у лешеве, ипак су и они "људи".

pele

pre 19 godina

Drustvo se samo prepoznalo. Naravno da ne treba da joj padne na pamet da se izvini. Rekla je istinu. I treba je ponavljati dok oni koji glasaju za SRS ne shvate da Srbi jesu cinili uzasne stvari. Ne narocito razlicite od Nemaca u drugom svetskom ratu.

Dragana

pre 19 godina

"..nije pomenuta nijedna stranka.." Pa zasto su onda SPS i SRS napustili salu?
E, zbog nekih desavanja covek ne moze ni da spava, a kamoli da sakrije istinu - jer ipak na kraju istina izadje na povrsinu je l' tako?

Paracinka Paracin

pre 19 godina

Ministarka da se izvini poslanicima?! A ko se izvinio gradjanima, ostecenim bas onako kako je ministarka navela? Ili to mozda nije tacno?! Ovakvu vrhunsku drskost i treba da trpimo kada se, umesto u misjoj rupi, eksponenti Miloseviceve politike baskare po anketnim odborima, po Klopkama i Suocavanjima...

Петар

pre 19 godina

Неко би већ требало да осуди овај говор мржње према масовним убицама, ратним профитерима, криминалцима и мафијашима најгоре врсте. На крају крајева, и после 250.000 људи које су они претворили у лешеве, ипак су и они "људи".

pele

pre 19 godina

Drustvo se samo prepoznalo. Naravno da ne treba da joj padne na pamet da se izvini. Rekla je istinu. I treba je ponavljati dok oni koji glasaju za SRS ne shvate da Srbi jesu cinili uzasne stvari. Ne narocito razlicite od Nemaca u drugom svetskom ratu.

Paracinka Paracin

pre 19 godina

Ministarka da se izvini poslanicima?! A ko se izvinio gradjanima, ostecenim bas onako kako je ministarka navela? Ili to mozda nije tacno?! Ovakvu vrhunsku drskost i treba da trpimo kada se, umesto u misjoj rupi, eksponenti Miloseviceve politike baskare po anketnim odborima, po Klopkama i Suocavanjima...

Dragana

pre 19 godina

"..nije pomenuta nijedna stranka.." Pa zasto su onda SPS i SRS napustili salu?
E, zbog nekih desavanja covek ne moze ni da spava, a kamoli da sakrije istinu - jer ipak na kraju istina izadje na povrsinu je l' tako?

Gradjanaka

pre 19 godina

Pa izasli su oni koji su se prepoznali. Naravno da su prevozeni lesevi i naravno da su finansirani ratovi. Da je bar bilo lustracije a ne da oni (SPS i SRS) sada ucenjuju, u nadi da ce se sve zaboraviti. Ali ratni zlocini ne zastarevaju. Svako ko ih je pocinio neka se nada da ce kad tad stici na red. Neka ne spavaju mirno. Nismo ni mi 15 godina spavali zbog njih i ratova koje su vodili i u kojima su pocinili te strasne zlocine.

Dario

pre 19 godina

Izvinjenje za istinu bio bi zaista presedan, pa i u Srbiji...Prije bih rekao da se ovdje radi o necistoj savjesti nego o nekoj principijelnoj uvredi...

Лале, Беч

pre 19 godina

Кад прочитам овако нешто, поврати ми се нада за Србију! Браво г-ђо Ивана!
Неки би не само да избегну међународне (и људске) обавезе, већ их не смеш ни подсетити на сопствени злочин!
Чини се да је пирамида лажи почела да се урушава...
Жалосно је само што ове речи изговара министарка пољопривреде, а не министри правде и полиције, а о премијеру и да не говоримо. Али, доћи ће "маца на вратанца"!

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Nije tragedija, izasli su iz skupstinske sale oni koji se osecaju odgovornim i koje grize savest za propast Srbije. Trebali su izaci jos 5. oktobra 2000 i nikad da se vrate vise.......Ministarka je rekla istinu koja ih je ocito zabolela. Prvi put od vladavine bravo za G17...ima nade. Ovakvi govori bi trebali da ucestaju malo.

Ojadjeni seljak

pre 19 godina

Sram nas bilo sto jos uvek nismo zaboravili doprinos patriJota u totalnom unistenju zemlje! I bez imenTovanja dmah su se prepoznali i napustili salu. Ocekujem da zatraze smenu Ministarke i dovedu nekog covekolikog julovca, koji je preleteo u DSS. G. Kostunica takve dzokere uvek ima u rukavu, a Srbija ne uvidja sta joj se sprema.

Pedja

pre 19 godina

Bravo g-dja ministarka! Ovako i treba da se prica, sve dok te iste ljude koji su to uradili ne isteramo iz skupstinskih klupa. Oni ce jos da se ljute!?!?

Mashinovodja

pre 19 godina

Češe se samo onaj koga svrbi. Ako nije bila izričito pomenuta nijedna stranka, a na samu reč "leševi" ovi iz SPS/SRS počinju da se vrpolje i osećaju pogođenim, ja mislim da je to čak i dobar znak. To bi značilo da im je ipak ostala neka malecna mrvica savesti zbog koje se ipak osećaju blago nelagodno. Najgore bi bilo kad bi njihova jedina reakcija bila "Leševi? Koji leševi? Ma, jok nemamo mi ništa s time, bože sačuvaj." I pri toma vas još i belo gledaju kao da ste nekakav nekrofil.

dule@cubicle

pre 19 godina

Bravo Ivana, ti si hrabra osoba. Eh, da je vise ovako hrabrih muskaraca u Srbiji. Ipak, zene i majke moraju da se brinu za svoju decu.
Hajde neka uvredjena gospoda iz SPS i SRS pokazu kako se neko na posteni nacin obogatio za prakticno 55 godina njihove vlasti koja je zavrsena totalnim otimanjem i ono malo deviza sto je sirotinja drzala po srpskim 'bankama' i slamaricama.

Danijela

pre 19 godina

Treba osuditi SVAKOG ubicu, dosta je bilo gluposti u nasoj zemlji. Imam par pitanja, jer nisam dovoljno obavestena: Da li je iko osudjen zbog doticnih hladnjaca i gde se mogu naci (u medijima-na internetu) navodi o dokazima? Secam se da su vrsena neka iskopavanja hladnjacha kod Zemuna ali ne i sta je otkriveno. Ima tu nekoliko stavri koje me muche: zasto su korishchene hladnjache? Mislim, sto bi neko prevozio lesheve? Gde su vozeni? Ko su bili pobijeni ljudi? Ko ih je pobio? Zasto? I kada??? Mozda se ova pitanja cine svima glupa, ali bih volela da imam kompetnu sliku o stvavrima. To podrazumeva ne tracarenje i izjave, vec dokaze pruzene negde.

Vladimir

pre 19 godina

Bravo, gospođo Dulić. Sećam se dana kada je G17, doduše još kao ekspertska mreža, bila predvodnicom borbe za otkrivanje istine iz naše mračne prošlosti. Ovakve priče mogli ste čuti od bilo kog člana tada ekspertske mreže. Drago mi je što neko još govori glasom te Srbije, glasom te opcije, i da u stranci G17Plus postoji neko ko čuva izvorni stav prema miloševićevskoj Srbiji. A ako je smene? Ivana makar ne treba da brine, jer kapital koji ona ima i nudi ga Srbiji je znanje. Ako nekome to nije dovoljno, ona neće biti prva naučnica koje se ova zemlja lako odrekla. Napred, Ivana!

Milko

pre 19 godina

Konačno da od nekoga iz G17 čujemo pravu stvar. Svaka čast Ivani Dulić.
Ali, na šta liči izjava DSS-ovog naci-klerikalca Šormaza. Pa on je u istom kolu kao i hladnjačari iz 1999. godine.

nesvrstani2005@yahoo.com

pre 19 godina

Bravo Ipak, brine me vest da je Srbija pred recesijom. Nije li upravo ova i ovakva ministarkina izjava plasirana sa ciljem da se javnosti jos malo odvuce paznja sa GLAVNIH problema kojima je opterecena ova nasa Srbija i ciji su glavni akteri upravo ti uz G17+ sa sve ostatkom vlade i njihovim uvredjenim satelitima - SPS-om i vadikalima.

Mihailo

pre 19 godina

Samo molim ministarku da se ne izvini, jer ako se izvini sve pada u vodu i ispada da su oni bili u pravu kada su to radili, a radili su to oni koji su povredjeni njenom izjavom.

Nidza

pre 19 godina

Raspad! Izvinjenje inace trazi g. Shormaz koji se do sada vec okitio izjavom da ne vidi razliku izmedju Marka Milosevica i Cedomira Jovanovica. A po jamama i dalje stoje ljudske kosti, Bog da prosti...

Srba

pre 19 godina

Ne samo da su se prepoznali, vec su poceli da se ponasaju kao da su sada devedesete godine.
Mozes da zamislis, socijalisti se uvredili i otisli zbog notornih cinjenica, a radikali ustali u odbranu lika i dela svojih mentora iz haga .

Fran

pre 19 godina

Poredjenje gdj. ministarke poljoprivrede Srbije je jedno nezaboravno poredjenje, svaka vam cast ministarko jer ovo je tako lepo receno da ce se dugo i dugo pamtiti medju postenim ljudima kako u Srbiji tako i na Kosovu, bolno je ali ISTINITO zato ne vidim nikakvog razloga da se nikome izvinite gdjo ministarko, svaka vam cast!

Mladen Cudanov

pre 19 godina

E svaka joj cast.
A posle kazu da smo mi muskarci jaci pol, a dama ima hrabrosti da kaze ono o cemu svi cutimo. Zasto je RTB Bor radio kao lud tokom sukoba u Bosni i Albaniji, i sta su im dovozile hladnjace do peci? Polutke na termicku obradu? Normalno je da se ovi bune, svima kaplje maslac sa glave. Izvinjenje ne dolazi u obzir, necemo mi imati normalnu drzavu dok ih sve krivce ne iselimo u Hag.

Aleksandar

pre 19 godina

Bez obzira sta je i koliko tacno, ministarka je uspela u jednom: da skrene paznju sa ovog veoma stetnog Zakona. Naime, firma Monstanto je zelela ovaj predlog da bi sa svojim semenom okupirala i ovo trziste. A sta se desilo kada je Monsanto dosao u Kanadu, to vec svi znamo... Ljudi, ne obracajte paznju na dimne zavese, vec sta nam se valja iza !

Растко

pre 19 godina

Свака част! Ипак има некога у тој злосрећној Влади има неког ко има и мозга и храбрости... А кад би бар сваки дан неко рекао нешто тако, радикале и СПС би на једноставан начин држали подаље од Скупштине.
А ДСС ће се једног дана извињавати што постоји.

estela

pre 19 godina

Bravo, konacno da neko kaze "lopovu da je lopov, a ubici da je ubica". Toliko su bezobrazni da jos traze i izvinjenje. A ko ce nama da se izvini za proslih 15 godina, ko ce da se izvini onima koje su poslali u rat, onima koje su raselili sirom sveta, onima koje su ubijali? Sramota.
Srbiji je potrebno jos puno hrabrih ljudi, kao sto je Ivana, da bi uspeli da pobedimo ovu "drugu, mracnu Srbiju".

Znanac - Stranac

pre 19 godina

Ja samo mogu da kazem, svaka cast Ivana. Neko je morao da pokrene to pitanje zasto je Srbija ovde gde je u svakom pogledu. Da se nadju i da se uklone uzroci koji su doveli do propasti ama bas svega a ponajvise moralnih vrednosti bez kojih cemo se beskonacno lagati ili kako G17 + jednom rece. "Dzaba krecimo". Neko je morao da pokrene to pitanje odgovornosti medju nama - ostavimo svet po strani. I gle cuda ko se nasao uvredjen.... Mozda je ovo pocetak necega a ja se ipak bojim da je samo tracak svetlosti koji ce nestati i kog se niko vec sutra nece secati...Voleo bih da se varam...

mmisa

pre 19 godina

Na zalost gospodja Dulic ce samo imati neprijatnosti. Sada ce se javiti gospodin "neobavesteni" i u cilju odrzanja vlasti, pod parolom stabilnosti vlade na neki nacin srozati sve sto je gospodja Dulic rekla. A poslusnika u DSS-u je dovoljno da to sprovedu u delo. Ako se takav kojim slucajem ne nadje onda je tu gospodin Mihajlov Provereni.

milos

pre 19 godina

Sjajna ideja mi pade na pamet. Najlaksi najbolji nacin za eliminisanje SRS-a i SPS-a iz skupstine je sledeci. Neka na pocetku svakog dana rada skupstine po jedan poslanik iz demokratskog bloka samo ponovi reci gospodje Dulic. Reakcija SPS-a i SRS-a je vec poznata. Zamislite samo kako bi rad skupstine bio efikasan bez radikalskih podmetanja i tuznih lazi.

Biker

pre 19 godina

Ovo me je podsetilo na onu narodnu pricu - prolazi covek pored grupe zena, pa kaze: "Dobar dan, zla zeno!", a jedna od zena iz grupe odmah povika: "A ko ti je rekao da sam ja zla!"

Sava

pre 19 godina

Smesno je tvrdjenje da se hladnjacama prevoze breskve. TO ja nikada u zivotu nisam ni video u Srbiji. Lepo na obican kamion u gajbicama. Na kraju krajeva ako se par breskvi i pokvari zadah sigurno nije isti.
Sto se tice mesanja jabuka i kruski to je u nasem narodu bilo poznato jos od pamtiveka ali vidim da nasi politicari idu i dalje breskve i mrtvaci.
Bar da je to bila izjava ministra zdravlja a ne bre poljoprivrede. Treba zatvoriti taj fakultet u Zemunu...

pirg

pre 19 godina

Ivani svaka cast sto im je "kresnula" u lice.
Ne kontam jedino izjavu Sormaza da lesevi nisu prevozeni u tolikoj meri kao breskve. Mislim, trebali da su prevozeni kao breskve pa da neko ima pravo da to poredi? Strasno. Kasno je za sledecih 10tak godina.

Zorica

pre 19 godina

Vec dugo govorim da su u ovom drustvu najhrabrije zene. Gospodja Dulic ce od danas biti pominjana u drustvu dve Svetlane, Borke, Biljane, Natase. Ocekujem da joj se prisije, pored zlocinacke proslosti (majka clan maspoka itd), jos mnogo toga dok ne izludi, a i ruza na pragu ne bi me iznenadila. Istraga ce biti "drzavna tajna" kao kad Karadzic odnese milione iz SDK. A Sormazu, tom vrlom pripadniku DSS brigade, trajno ce ostati zal na dusi sto leseva nije bilo ko bresaka na granama. Ja se stidim, ja se opet stidim zbog toga gde zivim, s kim isti vazduh disem i narocito kome i za sta porez placam. Ziveo pokret 5 Oktobar! Podrska Vesni Pesic!

Boba Vukosavic

pre 19 godina

poznajem dr Ivanu Dulic Markovic jer smo radile zajedno. Ako postoji neko ko se borio protiv Milosevica i protiv svih zlih sila u ovoj nesrecnoj zemlji, to je Ivana. I svaka joj cast. Ona ima srce da kaze sve sto zaista misli a i sto mi mislimo. A ti nevoljnici koji ne znaju nista drugo osim da sricu slova iz zute stampe i kunu se u svoju nacionalnu cistotu, neka ostanu u svom neznanju i svojoj nemoci, jer kad god treba da se zavrnu rukavi i da se nesto radi, oni povade nacionalne zastave i pocnu da urlaju besmislene i prevazidjena parole o necijoj nacionalnoj ili kakvoj god pripadnosti... i dok oni vicu, neko drugi za njih i umesto njih treba da kopa, seje, bere, zanje, kuva, pere, gradi...
svaka cast Ivana!!!

5. oktobar

pre 19 godina

Bravo Ivana!! Bravo za G17!! Bar neko iz vladajuće zbrda-zdola koalicije ima petlju da saspe u lice crveno-crnima šta su i ko su.
Samo napred, mi smo uz vas!!

Nikola

pre 19 godina

Srbija ima sjajnu buducnost. Ministar poljoprivrade raspravlja o ratu od prije 15 godina, a nema predstave sta da uradi da poboljsa poljoprivredu. Ovo je smijesno. Sto malo ne razmislja i kako su se djeca skolovala prije 70 godina ili kako je policija radila prije 1925. Njen posao joj ionako nije bitan.
Sramota da je ljudi podrzavaju dok ne radi svoj posao.

Krajina

pre 19 godina

Gospodja Ivana Dulic Markovic je sasvim u pravu povodom svega sto je izjavila. Takva politika i rad se osjeca i sada, sve nam se to vraca. Ne opravdavam druge, ali svaki zlocin je zlocin. To sto se pominje nacionalnost i pripadnost drugom narodu to je ogavno i ja nemam reci. PA pogledajte sta su ti ljudi uradili i sta rade u ministarstvu, otidjite na njihov sajt. Ne znam moze li se neko drugo ministarstvo pohvaliti sa dosada ucinjenim kao "njeno". Ljigavi dss je i dalje ljigav i sve vise mi se gade, a sutra ce da smiruju situaciju i da lazu. Mozda je i smene, ali siguran sam da se nece nikome izviniti od prepoznatih. Jos jednom bravo bravo bravo, sretno sretno sretno

Dragomir, Novi Sad

pre 19 godina

Interesantno je to sto Tomislav Nikolic zna gde je cija majka bila. I ko ima hrvatsko drzavljanstvo. Ali te njegove izjave otkrivaju jedan bolestan um koji je, uzgred, odlican reprezent umova SRS-a. (A ni likovi iz SPS-a nisu bolji).

Ivan

pre 19 godina

Hehe, to je onaj pravi G17 Plus! Ima nade za nas... Bravo Ivana, samo napred, sada treba svi iz G17 da te podrze i podsete narod ko su u stvari Vucelic, Dacic, Nikolic, Vucic, Crncevic i ostali grobari Srbije. A bas me interesuje da li ce DS da reaguje i pohvali je i podrzi ili ce inace reciti Dusan Petrovic "mudro" da precuti ovo...

molim te da se ne izvinis!

pre 19 godina

Alal ti vera gospodjo ministarka!!! Da je sreca (kao sto nije!) pa da se malo ovaj "muski" (ali samo fizicki, nikako po delanju!) deo vlade ponasa kao i vi, imala bi ova zemlja neku nadu za bolju buducnost! Sada samo fali gosn neobavesteni da se javi i da se sve vrati na svoje mesto.

Sanja

pre 19 godina

Svaka cast! Bravo za ministarku! Bravo i za gosp. Albijanica! Moze li neko da pita gosp. Shormaza koja bi to po njegovom misljenju bila dozvoljena "kolicina" leseva?

Vesna Rakic Vodinelic

pre 19 godina

Posle dugog upisivanja parlamenta Srbije u istoriju bescasca, jedna politicarka govori neuvijeno, odvazno i casno.
Svi prigovori da hladnjace i njihov jezivi sadrzaj nisu tema - jadna su manipulacija. U legislativnom telu i kad raspravlja o poljoprivredi, politika je tema. Narocito kad clan Vlade pokusa da uspostavi tacke i kriterijume diskontinuiteta sa zlocinackim rezimom, kao i sa vlascu koja na zlocine pristaje, amnestira ih, a osumnjicene za zlocine proglasava herojima.

Nasa Vlada je u pravnu teoriju uvela prezumpciju heroizma za one koji su optuzeni pred Tribunalom u Hagu, umesto prezumpcije nevinosti.
Protiv hrabre i istinite izjave ministarke Dulic-Markovic, predstavnici partija ranijeg rezima, ali i DSS nisu smeli reci nista. Ali, zato su krenuli da je diskriminisu kao ne/Srpkinju. Ne sme se zaboraviti da poslanioci ne mogu krivicno odgovarati za rec u parlamentu (steta: najmanje polovina parlamenta je mogla biti osudjena za razne oblika rasizma i sovinizma, tj. diskriminacije zbog nacionalne pripadnosti, pola i sl.). Ali, poslanici i nasa javnost bi morali znati da su oni zasticeni samo u parlamentu. Kada, van sednice slobodno i nesputani elementarnim kucnim vaspitanjem i pristojnoscu, vredjaju i diskriminisu druge, za to moraju odgovarati. Policija koja cuva parlament ima isto onoliko razloga da ih hapsi kao i coveka koji je ispisivao anti-semitske parole na ogradi Jevrejskog groblja.

Bob Marley

pre 19 godina

Svaka cast Ivana, svaka cast! Svaka rec je na mestu i to je ono sto svi znamo. Ne izvinjavaj se zlikovcima! Ko zna, mozda jos ima nade, ima nas jos!

Sombor

pre 19 godina

Moram priznati da mi je G17 onako uvek bio sumnjiv u tom nekom eskpertskom smislu, a od koalicije sa DSS ogavan. No s obzirom da poticem iz zemljoradnicke porodice, sistem registracije poljoprivrednih gazdinstava, kratkorocni i dugorocni krediti ministarstva za poljovprivredu (kratkorocni vec funkcionisu, videcemo za dugorocne), informatori o stanju cena na trzistu koji se lako mogu naci na sajtu ministarstva poljoprivrede su stvari koje sigurno zasluzuju podrsku. I koliko cujem to je poprilicno vezano za licnu energiju ministarke.

Branko

pre 19 godina

Ministarka Dulić je sa puno uredbi pokazala da zna probleme koji tište poljoprivredu. Ovom izjavom je verovatno nenamerno, otvorila još jednu Pandorinu kutiju. Bitange koje se kriju iza patriotizma su se prepoznale i reakcija ja bila očekivana.Šteta što i "Vojvoda" nije ovde da i on kaže nešto ogavno o nepripadnicina srpskog naroda. Još samo da dočekam da neko razobliči Arkanov lik i delo. Da zvanične državne institucije njegov patriotizam nazovu pravim imenom. Termina za takvo nešto u našem jeziku ima dovoljno: kriminal, pljačka, otimačina, hajdučija, ubijanje, teror......

Krsto

pre 19 godina

Pored toga što je prva ministar poljoprivrede koji je nešto konkretno uradio u svom resoru, pošto potičem sa sela i praktično mi je sva familija i dalje na selu mogu da kažem da je poljoprivreda za ovih godinu dana bukvalno preporođena i pokrenuta iz mrtvih, delimično zahvaljujući razumevanju vlade i ministarstva finansija koje se izborilo za velike pare za subvencije i kredite poljoprivrednike, elem ministarka je pokazala da dolazi iz jedne prave, autentičke antimiloševićevske stranke i sasula zločincima u lice sve što su oni zaboravili, ili su se trudili da se zaboravi. Da nam je još takvih kao što je ona, gde bi nam kraj bio...
Ivana, drži se, nisi sama!
I molim te, NEMOJ DA SE IZVINIŠ!!!

Nikola Nikolic

pre 19 godina

Pa zar se ubicama koji se sami prepoznaju treba izvinjavati?
Naravno u zemlji kakva je Srbija gde ubice i ubijaju i vladaju i sude i pravdu dele i presudjuju ministarki Dulic-Markovic najbolje bi bilo da se izvini pa makar tako i ne mislila jer ce mozda tako glavu sacuvati. Time bi potvrdila da ima posla sa ubicama pljackasima i narodnim gulikozama.
Potvrde samo da je ministarka u pravu navodim primer Podrinja gde i sjedne ali i sa druge strane Drine decenijama breskve ali ni drugi poljoprivredni proizvodi nece moci rasti od leseva iz Zvornika i
Srebrenice koji prozivaju one nocu, bas one koji prozivaju ministarku u skupstini. To ministarka treba da zna i da joj bude savest mirna.

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Svaka cast ministarki Dulic-Markovic! Za razliku od DSS kukavica koji strepe da kojim slucajem ne pomenu bilo sta sto bi uvredilo (nacional)socijalisticke "drugove", ovo je primer koji treba slediti. Ali, to i jeste paradigma danasnje Srbije: neko kaze istinu, a onda iz svih misjih rupa pohrle fashisticki misevi da traze izvinjenje...

Nikola

pre 19 godina

... Za dokaze i njihovu procenu u svakoj normalnoj zemlji je zaduzen samo sud, a za prikupljanje policija. To se kod nas nije desilo i za to su odgovorni ljudi na celu policije i suda. Jedini razlog zasto ne bi neko gonio masovne ubice je saucesnistvo. Pravno gledano ne postoji druga mogucnost, osim ako se nekom ne oprosti zarad svedocenja protiv vece "ribe", ali i to su javni podaci i jos se nije desilo, tako da se prosto ne gone ubice. Znamo da je pronadjena jama na policijskom poligonu u Batajnici, znamo ko je bio staresina tamo, ali kao sto znas ne postoji nikakva optuznica. Zasto bi neko prevozio leseve? Pa da ih ne bi nasli na Kosovu kad udje NATO i da ne bi morali da idu u Hag. Zasto hladnjacama? Ko zna. Mozda su to mogli lako da otmu, mozda da ne bi zaudaralo uz put, mogao bi narod da se pobuni i na licu mesta lincuje radnike db-a kad stanu da meznu nesto. Lako moze da se sazna sve to, ali niko ne podize optuznice. Da prikljestimo pandure sa batajnickog poligona i zapretimo kaznama za terorizam (sto je efektivno ono u cemu su ucestvovali), odma bi svi propevali, i ko je vozio kamione i ko im je rekao sta da rade. Sve bi se vrlo brzo saznalo, ali kao sto se vidi, masovne ubice su i dalje medju nama, dele ordenje, nazivaju se herojima i koriste nase pare da se caste medjusobno, ako bas neko mora da ode u Hag. Vece ribe ipak ne prihvataju pare jer ih imaju dovoljno i radije bi da trose to sto su vec nahvatali nego da moraju da trpe da ih zovu zlikovcima i olosem sto u sustini i jesu.

france

pre 19 godina

Odlican komentar svih Vas, ali zar je gospodja ministrka nesto novo rekla? Pa to mi svi odavno znamo!! Kada bi postojala stranka koja bi ponavljala konstanto sve strahote koje smo mi preziveli zadnjih 15 godina ja bih glasao za njih pa makar to bio i DSS. Mi to ne smemo zaboraviti! Srecom, prosle godine mi se ukazala prilika da odem iz Srbije i kada sam video snimke Francuske TV o situaciji u Srbiji 90ih godina (na koje sam ja naravno kao i svi vi "zaboravio") rasplakao sam se!
Samo hrabro istini u oci! Bravo ministarko!

Radan

pre 19 godina

Bravo Ivana, A sto te tuze da si Hrvatica, bas lepo, ima Hrvata i Srba i Slovaka i Madjara i drugih nacionalnosti u Srbiji koji te svi vole.
Srbin

vesko

pre 19 godina

Neotesano, glupo i van diskusije. A bice i dobar slagvort za one koji nam sigurno nisu prijatelji. Sad cekajte da cujete sta ce onaj Jesenko Petersen da kaze. Eto toliko o pameti i "hrabrosti" doticne ministarke.

Mirjana

pre 19 godina

Sto se tice DSS-a jos jedan "Mihajlov"... Sta hoce SPS sam Milosevic je rekao u Hagu "da mu nije jasno kome je palo napamet da te mrtve prevozi u Srbiju" znaci i on je priznao da se to dogodilo. Ovako nam i treba kad nije bilo "6 Oktobra". Bravo gospodja Ministarko samo tako nastavite pa cemo se valjda resiti SPS-a i SRS-a u narednih 10 godina, jer niko sem Vas to i nespominje kao da se nije nista desilo i kao da su Srbi bili "nevinasca" u ratu u kojem "Srbija nije ucestvovala"...

Olga

pre 19 godina

Kome smetaju komentari ovakve vrste je jasno, a iz komentara Dragana Šormaza i pozicija DSS-a. Socijalisti i radikali bi da zatrpaju svoja nedela u pesak i da se igraju demokratije!

dragan

pre 19 godina

Opet lakmus papir: sta treba staviti u skupstinu da bi uocio kakve su boje poslanici.
Ovo je, nazalost, bas lak rebus. Samo napred i skruseno molim, pognute glave, cuti i trpi. Zene neka zabrade marame, a vi o desno rame.
Pa kako rece komsija zene koja je ubila petoro novorodjencadi: nismo mi cinakarosi da o sebi pricamo lose.

Милан

pre 19 godina

Браво Ивана!
Многи ће Вас нападати и тражити од Вас да зарад "мира у кући" (читај: влади) мало ублазите речено или се извините. Шта год Ви морали да урадите, поздрављам одлуку. Само да знате, рекли сте праву ствар, ону о којој сви размишљамо а ви сте је изговорили. И даље сте храбри и поштени као што сте увек били. То ѕнамо ми који смо имали срећу да у неком периоду радимо са вама и осетимо енергију за промене која кључа у Вама и која се заразно шири и на вашу околину. Још је дуг пут до оне "друге Србије" која се узда у памет, знање, књигу и поштење. Морамо га заједно градити и имамо право на одмор тек када то буде већина у нашој земљи.

Daki

pre 19 godina

Svaka cast! I ja odavno tvrdim da su zene u ovoj zemlji hrabrije od muskaraca. Fasisti i ubice ce se koprcati, a jasno je ko se uvek prepozna u toj ulozi. Najgluplji je DSS koji se u to drustvo dobrovoljno svrstava.

Uros

pre 19 godina

Izjava sasvim na mestu, nisu bitne breskve, nego sta se radilo pre 2000. umesto onoga sto radi normalna zemlja... Pretpostavljam da su pre toga vadikali gundjali da je poljoprivredu upropastila vlast posle 2000. kao sto za sve aspekte drustva pricaju kako su upropasteni posle 2000., kao da smo pre 2000. ziveli na "Enterprajzu"...

vesna ,

pre 19 godina

Svaka sednica Skupstine treba da pocne sa nekom slicnom izjavom. SPS i SRS bi se odmah prepoznali u takvoj prici i naravno napustili sednicu. Pa, nije im prvi put. Mozda bi jedino tako i mogla da funkcionise normalno skupstina, pa bi onda i mogli u Evropu.
Bravo gospodo Dulic.

mama

pre 19 godina

Kaze se - da Bog da imao, pa nemao!
U noci izmedju 5.i 6.oktobra 2000.g. svaki cas sam se budila i osluskivala radio u strahu da se zlo nije vratilo.
Ovo je jos strasnija kazna sto nam se zlo vraca nakon pet godina.
Zaboravljena deca po grobovima i jamama, blagosloveni generali, ministarka Hrvatica... kad bi sve to bio san.

Петар

pre 19 godina

Неко би већ требало да осуди овај говор мржње према масовним убицама, ратним профитерима, криминалцима и мафијашима најгоре врсте. На крају крајева, и после 250.000 људи које су они претворили у лешеве, ипак су и они "људи".

pele

pre 19 godina

Drustvo se samo prepoznalo. Naravno da ne treba da joj padne na pamet da se izvini. Rekla je istinu. I treba je ponavljati dok oni koji glasaju za SRS ne shvate da Srbi jesu cinili uzasne stvari. Ne narocito razlicite od Nemaca u drugom svetskom ratu.

Paracinka Paracin

pre 19 godina

Ministarka da se izvini poslanicima?! A ko se izvinio gradjanima, ostecenim bas onako kako je ministarka navela? Ili to mozda nije tacno?! Ovakvu vrhunsku drskost i treba da trpimo kada se, umesto u misjoj rupi, eksponenti Miloseviceve politike baskare po anketnim odborima, po Klopkama i Suocavanjima...

Dragana

pre 19 godina

"..nije pomenuta nijedna stranka.." Pa zasto su onda SPS i SRS napustili salu?
E, zbog nekih desavanja covek ne moze ni da spava, a kamoli da sakrije istinu - jer ipak na kraju istina izadje na povrsinu je l' tako?

Gradjanaka

pre 19 godina

Pa izasli su oni koji su se prepoznali. Naravno da su prevozeni lesevi i naravno da su finansirani ratovi. Da je bar bilo lustracije a ne da oni (SPS i SRS) sada ucenjuju, u nadi da ce se sve zaboraviti. Ali ratni zlocini ne zastarevaju. Svako ko ih je pocinio neka se nada da ce kad tad stici na red. Neka ne spavaju mirno. Nismo ni mi 15 godina spavali zbog njih i ratova koje su vodili i u kojima su pocinili te strasne zlocine.

Dario

pre 19 godina

Izvinjenje za istinu bio bi zaista presedan, pa i u Srbiji...Prije bih rekao da se ovdje radi o necistoj savjesti nego o nekoj principijelnoj uvredi...

Лале, Беч

pre 19 godina

Кад прочитам овако нешто, поврати ми се нада за Србију! Браво г-ђо Ивана!
Неки би не само да избегну међународне (и људске) обавезе, већ их не смеш ни подсетити на сопствени злочин!
Чини се да је пирамида лажи почела да се урушава...
Жалосно је само што ове речи изговара министарка пољопривреде, а не министри правде и полиције, а о премијеру и да не говоримо. Али, доћи ће "маца на вратанца"!

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Nije tragedija, izasli su iz skupstinske sale oni koji se osecaju odgovornim i koje grize savest za propast Srbije. Trebali su izaci jos 5. oktobra 2000 i nikad da se vrate vise.......Ministarka je rekla istinu koja ih je ocito zabolela. Prvi put od vladavine bravo za G17...ima nade. Ovakvi govori bi trebali da ucestaju malo.

Ojadjeni seljak

pre 19 godina

Sram nas bilo sto jos uvek nismo zaboravili doprinos patriJota u totalnom unistenju zemlje! I bez imenTovanja dmah su se prepoznali i napustili salu. Ocekujem da zatraze smenu Ministarke i dovedu nekog covekolikog julovca, koji je preleteo u DSS. G. Kostunica takve dzokere uvek ima u rukavu, a Srbija ne uvidja sta joj se sprema.

Pedja

pre 19 godina

Bravo g-dja ministarka! Ovako i treba da se prica, sve dok te iste ljude koji su to uradili ne isteramo iz skupstinskih klupa. Oni ce jos da se ljute!?!?

Mashinovodja

pre 19 godina

Češe se samo onaj koga svrbi. Ako nije bila izričito pomenuta nijedna stranka, a na samu reč "leševi" ovi iz SPS/SRS počinju da se vrpolje i osećaju pogođenim, ja mislim da je to čak i dobar znak. To bi značilo da im je ipak ostala neka malecna mrvica savesti zbog koje se ipak osećaju blago nelagodno. Najgore bi bilo kad bi njihova jedina reakcija bila "Leševi? Koji leševi? Ma, jok nemamo mi ništa s time, bože sačuvaj." I pri toma vas još i belo gledaju kao da ste nekakav nekrofil.

dule@cubicle

pre 19 godina

Bravo Ivana, ti si hrabra osoba. Eh, da je vise ovako hrabrih muskaraca u Srbiji. Ipak, zene i majke moraju da se brinu za svoju decu.
Hajde neka uvredjena gospoda iz SPS i SRS pokazu kako se neko na posteni nacin obogatio za prakticno 55 godina njihove vlasti koja je zavrsena totalnim otimanjem i ono malo deviza sto je sirotinja drzala po srpskim 'bankama' i slamaricama.

Danijela

pre 19 godina

Treba osuditi SVAKOG ubicu, dosta je bilo gluposti u nasoj zemlji. Imam par pitanja, jer nisam dovoljno obavestena: Da li je iko osudjen zbog doticnih hladnjaca i gde se mogu naci (u medijima-na internetu) navodi o dokazima? Secam se da su vrsena neka iskopavanja hladnjacha kod Zemuna ali ne i sta je otkriveno. Ima tu nekoliko stavri koje me muche: zasto su korishchene hladnjache? Mislim, sto bi neko prevozio lesheve? Gde su vozeni? Ko su bili pobijeni ljudi? Ko ih je pobio? Zasto? I kada??? Mozda se ova pitanja cine svima glupa, ali bih volela da imam kompetnu sliku o stvavrima. To podrazumeva ne tracarenje i izjave, vec dokaze pruzene negde.

Vladimir

pre 19 godina

Bravo, gospođo Dulić. Sećam se dana kada je G17, doduše još kao ekspertska mreža, bila predvodnicom borbe za otkrivanje istine iz naše mračne prošlosti. Ovakve priče mogli ste čuti od bilo kog člana tada ekspertske mreže. Drago mi je što neko još govori glasom te Srbije, glasom te opcije, i da u stranci G17Plus postoji neko ko čuva izvorni stav prema miloševićevskoj Srbiji. A ako je smene? Ivana makar ne treba da brine, jer kapital koji ona ima i nudi ga Srbiji je znanje. Ako nekome to nije dovoljno, ona neće biti prva naučnica koje se ova zemlja lako odrekla. Napred, Ivana!

Milko

pre 19 godina

Konačno da od nekoga iz G17 čujemo pravu stvar. Svaka čast Ivani Dulić.
Ali, na šta liči izjava DSS-ovog naci-klerikalca Šormaza. Pa on je u istom kolu kao i hladnjačari iz 1999. godine.

nesvrstani2005@yahoo.com

pre 19 godina

Bravo Ipak, brine me vest da je Srbija pred recesijom. Nije li upravo ova i ovakva ministarkina izjava plasirana sa ciljem da se javnosti jos malo odvuce paznja sa GLAVNIH problema kojima je opterecena ova nasa Srbija i ciji su glavni akteri upravo ti uz G17+ sa sve ostatkom vlade i njihovim uvredjenim satelitima - SPS-om i vadikalima.

Mihailo

pre 19 godina

Samo molim ministarku da se ne izvini, jer ako se izvini sve pada u vodu i ispada da su oni bili u pravu kada su to radili, a radili su to oni koji su povredjeni njenom izjavom.

Nidza

pre 19 godina

Raspad! Izvinjenje inace trazi g. Shormaz koji se do sada vec okitio izjavom da ne vidi razliku izmedju Marka Milosevica i Cedomira Jovanovica. A po jamama i dalje stoje ljudske kosti, Bog da prosti...

Srba

pre 19 godina

Ne samo da su se prepoznali, vec su poceli da se ponasaju kao da su sada devedesete godine.
Mozes da zamislis, socijalisti se uvredili i otisli zbog notornih cinjenica, a radikali ustali u odbranu lika i dela svojih mentora iz haga .

Fran

pre 19 godina

Poredjenje gdj. ministarke poljoprivrede Srbije je jedno nezaboravno poredjenje, svaka vam cast ministarko jer ovo je tako lepo receno da ce se dugo i dugo pamtiti medju postenim ljudima kako u Srbiji tako i na Kosovu, bolno je ali ISTINITO zato ne vidim nikakvog razloga da se nikome izvinite gdjo ministarko, svaka vam cast!

Mladen Cudanov

pre 19 godina

E svaka joj cast.
A posle kazu da smo mi muskarci jaci pol, a dama ima hrabrosti da kaze ono o cemu svi cutimo. Zasto je RTB Bor radio kao lud tokom sukoba u Bosni i Albaniji, i sta su im dovozile hladnjace do peci? Polutke na termicku obradu? Normalno je da se ovi bune, svima kaplje maslac sa glave. Izvinjenje ne dolazi u obzir, necemo mi imati normalnu drzavu dok ih sve krivce ne iselimo u Hag.

Aleksandar

pre 19 godina

Bez obzira sta je i koliko tacno, ministarka je uspela u jednom: da skrene paznju sa ovog veoma stetnog Zakona. Naime, firma Monstanto je zelela ovaj predlog da bi sa svojim semenom okupirala i ovo trziste. A sta se desilo kada je Monsanto dosao u Kanadu, to vec svi znamo... Ljudi, ne obracajte paznju na dimne zavese, vec sta nam se valja iza !

Растко

pre 19 godina

Свака част! Ипак има некога у тој злосрећној Влади има неког ко има и мозга и храбрости... А кад би бар сваки дан неко рекао нешто тако, радикале и СПС би на једноставан начин држали подаље од Скупштине.
А ДСС ће се једног дана извињавати што постоји.

estela

pre 19 godina

Bravo, konacno da neko kaze "lopovu da je lopov, a ubici da je ubica". Toliko su bezobrazni da jos traze i izvinjenje. A ko ce nama da se izvini za proslih 15 godina, ko ce da se izvini onima koje su poslali u rat, onima koje su raselili sirom sveta, onima koje su ubijali? Sramota.
Srbiji je potrebno jos puno hrabrih ljudi, kao sto je Ivana, da bi uspeli da pobedimo ovu "drugu, mracnu Srbiju".

Znanac - Stranac

pre 19 godina

Ja samo mogu da kazem, svaka cast Ivana. Neko je morao da pokrene to pitanje zasto je Srbija ovde gde je u svakom pogledu. Da se nadju i da se uklone uzroci koji su doveli do propasti ama bas svega a ponajvise moralnih vrednosti bez kojih cemo se beskonacno lagati ili kako G17 + jednom rece. "Dzaba krecimo". Neko je morao da pokrene to pitanje odgovornosti medju nama - ostavimo svet po strani. I gle cuda ko se nasao uvredjen.... Mozda je ovo pocetak necega a ja se ipak bojim da je samo tracak svetlosti koji ce nestati i kog se niko vec sutra nece secati...Voleo bih da se varam...

mmisa

pre 19 godina

Na zalost gospodja Dulic ce samo imati neprijatnosti. Sada ce se javiti gospodin "neobavesteni" i u cilju odrzanja vlasti, pod parolom stabilnosti vlade na neki nacin srozati sve sto je gospodja Dulic rekla. A poslusnika u DSS-u je dovoljno da to sprovedu u delo. Ako se takav kojim slucajem ne nadje onda je tu gospodin Mihajlov Provereni.

milos

pre 19 godina

Sjajna ideja mi pade na pamet. Najlaksi najbolji nacin za eliminisanje SRS-a i SPS-a iz skupstine je sledeci. Neka na pocetku svakog dana rada skupstine po jedan poslanik iz demokratskog bloka samo ponovi reci gospodje Dulic. Reakcija SPS-a i SRS-a je vec poznata. Zamislite samo kako bi rad skupstine bio efikasan bez radikalskih podmetanja i tuznih lazi.

Biker

pre 19 godina

Ovo me je podsetilo na onu narodnu pricu - prolazi covek pored grupe zena, pa kaze: "Dobar dan, zla zeno!", a jedna od zena iz grupe odmah povika: "A ko ti je rekao da sam ja zla!"

Sava

pre 19 godina

Smesno je tvrdjenje da se hladnjacama prevoze breskve. TO ja nikada u zivotu nisam ni video u Srbiji. Lepo na obican kamion u gajbicama. Na kraju krajeva ako se par breskvi i pokvari zadah sigurno nije isti.
Sto se tice mesanja jabuka i kruski to je u nasem narodu bilo poznato jos od pamtiveka ali vidim da nasi politicari idu i dalje breskve i mrtvaci.
Bar da je to bila izjava ministra zdravlja a ne bre poljoprivrede. Treba zatvoriti taj fakultet u Zemunu...

pirg

pre 19 godina

Ivani svaka cast sto im je "kresnula" u lice.
Ne kontam jedino izjavu Sormaza da lesevi nisu prevozeni u tolikoj meri kao breskve. Mislim, trebali da su prevozeni kao breskve pa da neko ima pravo da to poredi? Strasno. Kasno je za sledecih 10tak godina.

Zorica

pre 19 godina

Vec dugo govorim da su u ovom drustvu najhrabrije zene. Gospodja Dulic ce od danas biti pominjana u drustvu dve Svetlane, Borke, Biljane, Natase. Ocekujem da joj se prisije, pored zlocinacke proslosti (majka clan maspoka itd), jos mnogo toga dok ne izludi, a i ruza na pragu ne bi me iznenadila. Istraga ce biti "drzavna tajna" kao kad Karadzic odnese milione iz SDK. A Sormazu, tom vrlom pripadniku DSS brigade, trajno ce ostati zal na dusi sto leseva nije bilo ko bresaka na granama. Ja se stidim, ja se opet stidim zbog toga gde zivim, s kim isti vazduh disem i narocito kome i za sta porez placam. Ziveo pokret 5 Oktobar! Podrska Vesni Pesic!

Boba Vukosavic

pre 19 godina

poznajem dr Ivanu Dulic Markovic jer smo radile zajedno. Ako postoji neko ko se borio protiv Milosevica i protiv svih zlih sila u ovoj nesrecnoj zemlji, to je Ivana. I svaka joj cast. Ona ima srce da kaze sve sto zaista misli a i sto mi mislimo. A ti nevoljnici koji ne znaju nista drugo osim da sricu slova iz zute stampe i kunu se u svoju nacionalnu cistotu, neka ostanu u svom neznanju i svojoj nemoci, jer kad god treba da se zavrnu rukavi i da se nesto radi, oni povade nacionalne zastave i pocnu da urlaju besmislene i prevazidjena parole o necijoj nacionalnoj ili kakvoj god pripadnosti... i dok oni vicu, neko drugi za njih i umesto njih treba da kopa, seje, bere, zanje, kuva, pere, gradi...
svaka cast Ivana!!!

5. oktobar

pre 19 godina

Bravo Ivana!! Bravo za G17!! Bar neko iz vladajuće zbrda-zdola koalicije ima petlju da saspe u lice crveno-crnima šta su i ko su.
Samo napred, mi smo uz vas!!

Nikola

pre 19 godina

Srbija ima sjajnu buducnost. Ministar poljoprivrade raspravlja o ratu od prije 15 godina, a nema predstave sta da uradi da poboljsa poljoprivredu. Ovo je smijesno. Sto malo ne razmislja i kako su se djeca skolovala prije 70 godina ili kako je policija radila prije 1925. Njen posao joj ionako nije bitan.
Sramota da je ljudi podrzavaju dok ne radi svoj posao.

Krajina

pre 19 godina

Gospodja Ivana Dulic Markovic je sasvim u pravu povodom svega sto je izjavila. Takva politika i rad se osjeca i sada, sve nam se to vraca. Ne opravdavam druge, ali svaki zlocin je zlocin. To sto se pominje nacionalnost i pripadnost drugom narodu to je ogavno i ja nemam reci. PA pogledajte sta su ti ljudi uradili i sta rade u ministarstvu, otidjite na njihov sajt. Ne znam moze li se neko drugo ministarstvo pohvaliti sa dosada ucinjenim kao "njeno". Ljigavi dss je i dalje ljigav i sve vise mi se gade, a sutra ce da smiruju situaciju i da lazu. Mozda je i smene, ali siguran sam da se nece nikome izviniti od prepoznatih. Jos jednom bravo bravo bravo, sretno sretno sretno

Dragomir, Novi Sad

pre 19 godina

Interesantno je to sto Tomislav Nikolic zna gde je cija majka bila. I ko ima hrvatsko drzavljanstvo. Ali te njegove izjave otkrivaju jedan bolestan um koji je, uzgred, odlican reprezent umova SRS-a. (A ni likovi iz SPS-a nisu bolji).

Ivan

pre 19 godina

Hehe, to je onaj pravi G17 Plus! Ima nade za nas... Bravo Ivana, samo napred, sada treba svi iz G17 da te podrze i podsete narod ko su u stvari Vucelic, Dacic, Nikolic, Vucic, Crncevic i ostali grobari Srbije. A bas me interesuje da li ce DS da reaguje i pohvali je i podrzi ili ce inace reciti Dusan Petrovic "mudro" da precuti ovo...

molim te da se ne izvinis!

pre 19 godina

Alal ti vera gospodjo ministarka!!! Da je sreca (kao sto nije!) pa da se malo ovaj "muski" (ali samo fizicki, nikako po delanju!) deo vlade ponasa kao i vi, imala bi ova zemlja neku nadu za bolju buducnost! Sada samo fali gosn neobavesteni da se javi i da se sve vrati na svoje mesto.

Sanja

pre 19 godina

Svaka cast! Bravo za ministarku! Bravo i za gosp. Albijanica! Moze li neko da pita gosp. Shormaza koja bi to po njegovom misljenju bila dozvoljena "kolicina" leseva?

Vesna Rakic Vodinelic

pre 19 godina

Posle dugog upisivanja parlamenta Srbije u istoriju bescasca, jedna politicarka govori neuvijeno, odvazno i casno.
Svi prigovori da hladnjace i njihov jezivi sadrzaj nisu tema - jadna su manipulacija. U legislativnom telu i kad raspravlja o poljoprivredi, politika je tema. Narocito kad clan Vlade pokusa da uspostavi tacke i kriterijume diskontinuiteta sa zlocinackim rezimom, kao i sa vlascu koja na zlocine pristaje, amnestira ih, a osumnjicene za zlocine proglasava herojima.

Nasa Vlada je u pravnu teoriju uvela prezumpciju heroizma za one koji su optuzeni pred Tribunalom u Hagu, umesto prezumpcije nevinosti.
Protiv hrabre i istinite izjave ministarke Dulic-Markovic, predstavnici partija ranijeg rezima, ali i DSS nisu smeli reci nista. Ali, zato su krenuli da je diskriminisu kao ne/Srpkinju. Ne sme se zaboraviti da poslanioci ne mogu krivicno odgovarati za rec u parlamentu (steta: najmanje polovina parlamenta je mogla biti osudjena za razne oblika rasizma i sovinizma, tj. diskriminacije zbog nacionalne pripadnosti, pola i sl.). Ali, poslanici i nasa javnost bi morali znati da su oni zasticeni samo u parlamentu. Kada, van sednice slobodno i nesputani elementarnim kucnim vaspitanjem i pristojnoscu, vredjaju i diskriminisu druge, za to moraju odgovarati. Policija koja cuva parlament ima isto onoliko razloga da ih hapsi kao i coveka koji je ispisivao anti-semitske parole na ogradi Jevrejskog groblja.

Bob Marley

pre 19 godina

Svaka cast Ivana, svaka cast! Svaka rec je na mestu i to je ono sto svi znamo. Ne izvinjavaj se zlikovcima! Ko zna, mozda jos ima nade, ima nas jos!

Sombor

pre 19 godina

Moram priznati da mi je G17 onako uvek bio sumnjiv u tom nekom eskpertskom smislu, a od koalicije sa DSS ogavan. No s obzirom da poticem iz zemljoradnicke porodice, sistem registracije poljoprivrednih gazdinstava, kratkorocni i dugorocni krediti ministarstva za poljovprivredu (kratkorocni vec funkcionisu, videcemo za dugorocne), informatori o stanju cena na trzistu koji se lako mogu naci na sajtu ministarstva poljoprivrede su stvari koje sigurno zasluzuju podrsku. I koliko cujem to je poprilicno vezano za licnu energiju ministarke.

Branko

pre 19 godina

Ministarka Dulić je sa puno uredbi pokazala da zna probleme koji tište poljoprivredu. Ovom izjavom je verovatno nenamerno, otvorila još jednu Pandorinu kutiju. Bitange koje se kriju iza patriotizma su se prepoznale i reakcija ja bila očekivana.Šteta što i "Vojvoda" nije ovde da i on kaže nešto ogavno o nepripadnicina srpskog naroda. Još samo da dočekam da neko razobliči Arkanov lik i delo. Da zvanične državne institucije njegov patriotizam nazovu pravim imenom. Termina za takvo nešto u našem jeziku ima dovoljno: kriminal, pljačka, otimačina, hajdučija, ubijanje, teror......

Krsto

pre 19 godina

Pored toga što je prva ministar poljoprivrede koji je nešto konkretno uradio u svom resoru, pošto potičem sa sela i praktično mi je sva familija i dalje na selu mogu da kažem da je poljoprivreda za ovih godinu dana bukvalno preporođena i pokrenuta iz mrtvih, delimično zahvaljujući razumevanju vlade i ministarstva finansija koje se izborilo za velike pare za subvencije i kredite poljoprivrednike, elem ministarka je pokazala da dolazi iz jedne prave, autentičke antimiloševićevske stranke i sasula zločincima u lice sve što su oni zaboravili, ili su se trudili da se zaboravi. Da nam je još takvih kao što je ona, gde bi nam kraj bio...
Ivana, drži se, nisi sama!
I molim te, NEMOJ DA SE IZVINIŠ!!!

Nikola Nikolic

pre 19 godina

Pa zar se ubicama koji se sami prepoznaju treba izvinjavati?
Naravno u zemlji kakva je Srbija gde ubice i ubijaju i vladaju i sude i pravdu dele i presudjuju ministarki Dulic-Markovic najbolje bi bilo da se izvini pa makar tako i ne mislila jer ce mozda tako glavu sacuvati. Time bi potvrdila da ima posla sa ubicama pljackasima i narodnim gulikozama.
Potvrde samo da je ministarka u pravu navodim primer Podrinja gde i sjedne ali i sa druge strane Drine decenijama breskve ali ni drugi poljoprivredni proizvodi nece moci rasti od leseva iz Zvornika i
Srebrenice koji prozivaju one nocu, bas one koji prozivaju ministarku u skupstini. To ministarka treba da zna i da joj bude savest mirna.

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Svaka cast ministarki Dulic-Markovic! Za razliku od DSS kukavica koji strepe da kojim slucajem ne pomenu bilo sta sto bi uvredilo (nacional)socijalisticke "drugove", ovo je primer koji treba slediti. Ali, to i jeste paradigma danasnje Srbije: neko kaze istinu, a onda iz svih misjih rupa pohrle fashisticki misevi da traze izvinjenje...

Nikola

pre 19 godina

... Za dokaze i njihovu procenu u svakoj normalnoj zemlji je zaduzen samo sud, a za prikupljanje policija. To se kod nas nije desilo i za to su odgovorni ljudi na celu policije i suda. Jedini razlog zasto ne bi neko gonio masovne ubice je saucesnistvo. Pravno gledano ne postoji druga mogucnost, osim ako se nekom ne oprosti zarad svedocenja protiv vece "ribe", ali i to su javni podaci i jos se nije desilo, tako da se prosto ne gone ubice. Znamo da je pronadjena jama na policijskom poligonu u Batajnici, znamo ko je bio staresina tamo, ali kao sto znas ne postoji nikakva optuznica. Zasto bi neko prevozio leseve? Pa da ih ne bi nasli na Kosovu kad udje NATO i da ne bi morali da idu u Hag. Zasto hladnjacama? Ko zna. Mozda su to mogli lako da otmu, mozda da ne bi zaudaralo uz put, mogao bi narod da se pobuni i na licu mesta lincuje radnike db-a kad stanu da meznu nesto. Lako moze da se sazna sve to, ali niko ne podize optuznice. Da prikljestimo pandure sa batajnickog poligona i zapretimo kaznama za terorizam (sto je efektivno ono u cemu su ucestvovali), odma bi svi propevali, i ko je vozio kamione i ko im je rekao sta da rade. Sve bi se vrlo brzo saznalo, ali kao sto se vidi, masovne ubice su i dalje medju nama, dele ordenje, nazivaju se herojima i koriste nase pare da se caste medjusobno, ako bas neko mora da ode u Hag. Vece ribe ipak ne prihvataju pare jer ih imaju dovoljno i radije bi da trose to sto su vec nahvatali nego da moraju da trpe da ih zovu zlikovcima i olosem sto u sustini i jesu.

france

pre 19 godina

Odlican komentar svih Vas, ali zar je gospodja ministrka nesto novo rekla? Pa to mi svi odavno znamo!! Kada bi postojala stranka koja bi ponavljala konstanto sve strahote koje smo mi preziveli zadnjih 15 godina ja bih glasao za njih pa makar to bio i DSS. Mi to ne smemo zaboraviti! Srecom, prosle godine mi se ukazala prilika da odem iz Srbije i kada sam video snimke Francuske TV o situaciji u Srbiji 90ih godina (na koje sam ja naravno kao i svi vi "zaboravio") rasplakao sam se!
Samo hrabro istini u oci! Bravo ministarko!

Radan

pre 19 godina

Bravo Ivana, A sto te tuze da si Hrvatica, bas lepo, ima Hrvata i Srba i Slovaka i Madjara i drugih nacionalnosti u Srbiji koji te svi vole.
Srbin

vesko

pre 19 godina

Neotesano, glupo i van diskusije. A bice i dobar slagvort za one koji nam sigurno nisu prijatelji. Sad cekajte da cujete sta ce onaj Jesenko Petersen da kaze. Eto toliko o pameti i "hrabrosti" doticne ministarke.

Mirjana

pre 19 godina

Sto se tice DSS-a jos jedan "Mihajlov"... Sta hoce SPS sam Milosevic je rekao u Hagu "da mu nije jasno kome je palo napamet da te mrtve prevozi u Srbiju" znaci i on je priznao da se to dogodilo. Ovako nam i treba kad nije bilo "6 Oktobra". Bravo gospodja Ministarko samo tako nastavite pa cemo se valjda resiti SPS-a i SRS-a u narednih 10 godina, jer niko sem Vas to i nespominje kao da se nije nista desilo i kao da su Srbi bili "nevinasca" u ratu u kojem "Srbija nije ucestvovala"...

Olga

pre 19 godina

Kome smetaju komentari ovakve vrste je jasno, a iz komentara Dragana Šormaza i pozicija DSS-a. Socijalisti i radikali bi da zatrpaju svoja nedela u pesak i da se igraju demokratije!

dragan

pre 19 godina

Opet lakmus papir: sta treba staviti u skupstinu da bi uocio kakve su boje poslanici.
Ovo je, nazalost, bas lak rebus. Samo napred i skruseno molim, pognute glave, cuti i trpi. Zene neka zabrade marame, a vi o desno rame.
Pa kako rece komsija zene koja je ubila petoro novorodjencadi: nismo mi cinakarosi da o sebi pricamo lose.

Милан

pre 19 godina

Браво Ивана!
Многи ће Вас нападати и тражити од Вас да зарад "мира у кући" (читај: влади) мало ублазите речено или се извините. Шта год Ви морали да урадите, поздрављам одлуку. Само да знате, рекли сте праву ствар, ону о којој сви размишљамо а ви сте је изговорили. И даље сте храбри и поштени као што сте увек били. То ѕнамо ми који смо имали срећу да у неком периоду радимо са вама и осетимо енергију за промене која кључа у Вама и која се заразно шири и на вашу околину. Још је дуг пут до оне "друге Србије" која се узда у памет, знање, књигу и поштење. Морамо га заједно градити и имамо право на одмор тек када то буде већина у нашој земљи.

Daki

pre 19 godina

Svaka cast! I ja odavno tvrdim da su zene u ovoj zemlji hrabrije od muskaraca. Fasisti i ubice ce se koprcati, a jasno je ko se uvek prepozna u toj ulozi. Najgluplji je DSS koji se u to drustvo dobrovoljno svrstava.

Uros

pre 19 godina

Izjava sasvim na mestu, nisu bitne breskve, nego sta se radilo pre 2000. umesto onoga sto radi normalna zemlja... Pretpostavljam da su pre toga vadikali gundjali da je poljoprivredu upropastila vlast posle 2000. kao sto za sve aspekte drustva pricaju kako su upropasteni posle 2000., kao da smo pre 2000. ziveli na "Enterprajzu"...

vesna ,

pre 19 godina

Svaka sednica Skupstine treba da pocne sa nekom slicnom izjavom. SPS i SRS bi se odmah prepoznali u takvoj prici i naravno napustili sednicu. Pa, nije im prvi put. Mozda bi jedino tako i mogla da funkcionise normalno skupstina, pa bi onda i mogli u Evropu.
Bravo gospodo Dulic.

mama

pre 19 godina

Kaze se - da Bog da imao, pa nemao!
U noci izmedju 5.i 6.oktobra 2000.g. svaki cas sam se budila i osluskivala radio u strahu da se zlo nije vratilo.
Ovo je jos strasnija kazna sto nam se zlo vraca nakon pet godina.
Zaboravljena deca po grobovima i jamama, blagosloveni generali, ministarka Hrvatica... kad bi sve to bio san.