Sreda, 30.03.2005.

12:08

Formira se pokret "Peti oktobar"

Nekoliko lidera nekadašnje koalicije DOS najavilo je za formiranje Pokreta "5. oktobar", saopštio je DHSS.

Izvor: Beta

Formira se pokret "Peti oktobar" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

TrlaBaba

pre 19 godina

Prepotentno i pateticno. Neka ih neko obavesti zasto su tu gde jesu. Miloseviceva boljka. Merila za samokritiku nema - dovoljno je samo - "znas me - znam te!" i biznis moze da pocne.
Estrada - i nista vise od toga. Ima bre i novine da o njima pishu :)))
Dragi "gradjani" su ionako ogromni potrosaci "divcha" proizvoda, te nam vazda prija i dusu pleni kad nas ovako potcenjuju.
Btw, ideoloska potka DHSS-a i GSS-a - uporedite... :))) Sta trazi Pesicka u svemu tome? Naljutio je Kostunica? Verovatno bi da nas "mobilishu" da opet prosetamo. Ma samo neka lepo zamole :))) - nije vazno sto medju pobrojanima kvaliteta nema - ima staza, a to izgleda ima veci ponder. Ono sto bas cudi je sto "finansijeri" nikako ne mogu da ukapiraju da je i za nas i za njih bolje da imamo 3-4 partije najvise.

istvan montreal

pre 19 godina

Svaka cast! Samo napred! Ko je pratio rad Vesne Pesic svojevremeno, video je sta je demokratija, sta je politika, sta su ljudska prava.
Ja im se prikljucujem, odavde, iz Montreala!!!

Matej Levi, Nikšić

pre 19 godina

Divno društvo. Ako su oni snaga koja je u stanju da sprovede reforme, neka je našoj dragoj Srbiji Bog na pomoći.

Goran

pre 19 godina

Ja sam iz proverenih izvora cuo da navedenoh grupaciji stranaka i udruzenja treba uskoro da pristupi i Liberalni savez Crne Gora. S obzirom da su se ukinuli u juznoj republici resili su da obnove svoje politicke aktivnosti u Srbiji. Gos'n Perovicu je ponudjeno mesto specijalnog savetnika Vladana Batica.

Jovan

pre 19 godina

Nemam nista protiv liberalne stranke koalicije u Srbiji. Medjutim, to drustvance nece moce da prodje cenzus zato sto nema novih licnosti - Vuk (otkud on liberal), Batic, Canak... samo jos Cedu da uvuku - ceta mala al' odabrana

DOSovac

pre 19 godina

Ma koga će bre ovi da reformišu... Videli smo kako rade dok su tri godine bili na vlasti, baš ovi nabrojani u vesti. Prstom nisu mrdnuli, ostavili su iza sebe nedirnuto stanje, onako kakvo su zatekli kad su formirali vladu u januaru 2001. godine. Mogu samo da nam prodaju maglu, zajedno sa Čedom i Natašom, pa ko padne na tu šuplju priču, velike reči, teške optužbe i šarene laže - neka glasa za njih. Mene su jednom zeznuli, i više neće pa makar crk'o.

Ukleti Holandjanin

pre 19 godina

Gospodo politicari, nove koalicije, menjajte zemlju (ali ne kao ja) da se u moju Srbiju sto pre vratim. dobio sam naredjenje komandira policije za centar Amsterdama da se vratim nazad. Ovde na zapadu se prica sve vise o potrebi uvodjenju logora za prevaspitavanje stranaca i manje vrednih Holandjana.

Daco

pre 19 godina

A demantij direktora SPO-a Sreckovica ,gde on demantuje formiranje te nake koalicije ili tog saveza.
Ocigledno je da Draskovic i sadasnje rukovodstvo stranke mora paziti na svaki svoj buduci potez, da jos vise ne izgubi pristalica i simpatizera, a nisam siguran da bi im ova koalicija donela bilo kakvu politicku korist.

Katarina

pre 19 godina

Alo bre, u ovoj koaliciji nije pravi GSS vec Vesna Pesic sa Nebojsom Popovim i ostalom ekipom iz lista Republika. Gradjanski savez je sa Cedom. Pa da li mozete Cedu i Natasu da zamislite na Ravnoj gori, iz Neretve Veljka Bulajica.

guC

pre 19 godina

Zasto se bunite, pa ovo je jedna dobra vest na skandalozno bednoj politickoj sceni savremene Srbije, takoreci najbolja od kada je Milosevic otputovao u seveningen.

Njusa

pre 19 godina

Podrzavam najavu koalicije Vuka Draskovica, Vladana Batica i Vesne Pesic...oni mogu da osvoje pro-zapadne glasove onog dela Srbije koji gleda ka Ravnoj Gori. Ceda, Natasa, Zarko Korac i Canak mogu da osvoje glasove onih koji su za Evropu, suocavanje sa prosloscu i lustraciju, a ne vide inspiracviju u Ravnoj gori.
Protiv ovih koji su sada na vlasti potrebni su nam i jedni i drugi glasovi.

Sladjana

pre 19 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Baticem....ali samo pod tim uslovom da se i DS ukljuci u to, jer ovako samo oduzimaju glasove demokratskom bloku. U taj blok ne ubrajam G-17 i DSS, oni su pokazali svoje. Ko moze sa SPS-om i grobarom, taj nije demokrata.

Ravnogorac

pre 19 godina

Haha, već zamišljam Vesnu na Ravnoj Gori polovinom maja meseca ove godine, kako drži vatreni govor okupljenim "liberalnim demokratama" kako neko ovde nazva ponuđenu koaliciju. A Batić prati govor iz publike sporadičnim pucnjevima iz pištolja od koga se nikada ne odvaja. Dok Vuk i Dana sve prate sa distance nedodirljivih, iz hlada bašte Čičinog spomen-doma. Idila.

ccoki56

pre 19 godina

Ocigledno je da se radi o odgovoru na pokusaj liberalnog GSS (ciji je predsednik Natasa Micic) da okupi snage koje dele istu politiku (radikalne reforme, modernizacija Srbije, otvaranje dosijea, lustracija, ekonomski razvoj...itd.) koje u ovom momentu predstavljaju Cedin LDF, SDU i LSV. Ako Vesna Pesic, Vladan Batic i Vuk Draskovic uspeju da se dogovore oko zajednicke evropske politike, bilo da su levo ili desno od ove koalicije, bice to dobar pokusaj da se proevropske snage u Srbiji okupe u dve kolone. Siguran sam da tako razdvojeni mogu osvojiti mnogo vise glasova na buducim izborima nego da su svi zajedno, jer bi to tada bio novi DOS koji je vec obavio svoju istorijsklu misiju.

IvanS

pre 19 godina

Ovo je zaista zanimljivo. Baticev DHSS je za monarhiju i za samostalnu Srbiju, GSS je za gradjansku opciju, Vukov SPO pokrenuo i progurao u Skupstini Zakon o izjednacenju partizana i cetnika. Vuk sekao ruku onome ko "podigne zeleni barjak" (srecom nije se setio "zardjale kasike", kao njegov kum). U ranim danima, Vukovi "saborci" su vidjani i slikani sa cetnickim subarama i kamama u zubima.
Zakljucak: Zelja za vlascu ne poznaje prepreke.

kiki

pre 19 godina

Svaki put kad pomislim da Batic ne moze da izvali nesto smesnije on me demantuje svaki dan iz nova.
Prvo ko je on da poziva u koaliciju nekoga. Da li on ima stranku, ili samo postoji rukovodstvo stranke od 10 ljudi?
A pazi koalicije GSS i SPO. Pa ovo ozbiljno konkurise za izjavu godine. Navodno gradjanska, liberalna opcija koja treba da bude GSS ide u koaliciju sa SPO, desnicarskom, monarhistickom strankom. Pa to samo moze kod nas. I onda se neko cudi zasto Verko i Vojo nece da slusaju vise direktive Danice i Vuka. Pa oni vode SPO direktno u raspad, samo da bi oni obezbedili sebi i njihovim rodjacima neko mesto, usli bi sa svakim u koaliciju.

Dosta bre više!!

pre 19 godina

I za Batića, i za Srbiju, i za reforme, i za demokratiju i demokratski blok najbolje bi bilo da Batić i svi istrošeni političari odu u političku penziju. Imali su svojih 15 minuta slave, gotovo, zavesa je spuštena, i što pre se pomire sa time, pre će svima nama biti bolje jer će prestati da prave samo i isključivo štetu.
Isto važi za Jovanovića, Mićićevu, Čanka, Koraća i ostale prodavce magle pod parolom nekakvih nedefinisanih "reformi" i morbidno oportunistički se slikajući ispod fotografija pokojnog Đinđića.

Stefan,NBgd

pre 19 godina

Neke stvari u politici se ponavljaju vec 15 godina i jos uvek mi nisu jasne. Razjedinjenost demokratskog bloka u svim situacijama izuzev krajnje kriticnih je vec uobicajena pojava za nasu politicku scenu, ali i veoma karakteristicno ponasanje politickih patuljaka koji mu pripadaju. Neke vesti koje stizu poslednjih dana to samo potvrdjuju. Ova je jedna od njih. Sta Batic moze postici formiranjem te koalicije? Rasipanje demokratskih glasova i nista vise. Njen ulazak u parlament posle izbora je u domenu naucne fantastike. Isto vazi i za blok Natase Micic. Jedan procenat bacenih demokratskih glasova ovde, drugi onde, treci tamo i DS osvaja par mandata manje, G17+ ostaje za dlaku ispod cenzusa, formiranje demokratske vlade postaje nemoguce i sve samo zbog toga da bi neki 'lideri' mogli da izjave da su dobili citav 1% glasova. Sa druge strane onaj nedemokratski blok i ne postoji kao blok vec postoji SRS kao velika i krajnje jedinstvena opasnost za povratak Srbije u proslost i uz njih (od pomena vrednih aktera) samo jos SPS koja je nista osim politicke sablasti koja lebdi negde oko cenzusa, pa jos uvek nije sasvim bezopasna. Dakle, dok prakticno postoji jedinstvo regresivnih snaga, progresivne snage su krajnje razjedinjene - od onih koji su negde na pola puta izmedju dva bloka i cija je progresivnost krajnje diskutabilna (DSS, NS), preko onih koji ni sami nisu sigurni gde su (G17+,SPO) do DS koja predstavlja protivtezu SRS. I u svim tim podelama nam samo jos nedostaje jedan reform-ekstremista (GSS, Micic, Ceda) i jedan samoproklamovani independista (DHSS, Batic) pa da haos bude kompletan. Ono sto nam zaista nedostaje jeste svest nekih politicara o realnosti, ali mi se cini da je upotpunjavanje haosa u Srbiji uvek daleko verovatnija opcija od prizivanja ljudi pameti.
Zato nam i jeste ovako lepo.

nikola

pre 19 godina

Mislio sam da je Batic cool lik, i da nije u koaliciju pozvao SPO mislio bih da je ideja fantasticna. Ovako ostajem razocaran i nadam se da GSS nece uci u koaliciju u kojoj je SPO!
Ne zaboravimo, najveca pljacka beogradnjana i najvise divlje gradnje, kao i neugledni privatni prevoznici su krenuli za vreme vladavine SPO u Beogradu.

Pera Kojot Super Genije

pre 19 godina

Ta koalicija bila bi sjajna i u nju niposto ne bi trebalo primati Tadicev DS koji je sada blizi DSS nego reformskim snagama. Bilo bi dobro da se do jeseni krene sa vanparlamentarnom borbom za obaranje ove Vlade.

Dragan V.

pre 19 godina

Tu informaciju je vec demantovao direktor SPO-a Sreckovic, ali da budemo iskreni takva jedna koalicija ne bi donela ni Draskovicu, a ni Baticu bas nista, jer posle ove svadje sa poslanicima SPO je daleko od prelaska cenzusa, a da ne pricamo o Baticu i njegovih sigurnih 20 hiljada glasova. Tako da je to po svemu sudecu jos jedna "novinarska patka", kakvih imamo svakodnevno po nasoj stampi.

zoran

pre 19 godina

Sigurno je da ima mesta na politickoj sceni Srbije za jednu liberalnu i gradjansku partiju. Najbolje bi bilo kada bi na celu te partije bila Gospodja Vesna Pesic. Ne bi valjalo kada bi to bio savez partija, kao sto je to bio DOS, vec bi napokon svi demokratski opredeljeni ''Lideri'' trebalo da svoje licne i stranacke interese podrede interesu gradjanske i evropske Srbije. Vreme je novac, a njega nemamo za gubljenje.

Dorcolac

pre 19 godina

Ima li dana da ovaj nesto 'spektakularno' ne izjavi? Neverovatno koliko mu vlast i privilegije nedostaju. Ako SPO i Gradjanski Savez zele da potonu zauvek, neka mu se prikljuce.

ivica

pre 19 godina

Ovaj covek toliko voli vlast da se sad sa svima zivima udruzuje samo da prikupi koji glas vise. Samo sto mu to udruzivanje sa SPO i sa GSS moze doneti maks 10 glasova ekstra. Treba da ga bude sramota ako cemo iskerni da budemo!!

Dejan

pre 19 godina

O kakvim koalicijama taj prica? Partija V. Batica nema nikakav uticaj na politickoj sceni Srbije. Sad pokusava na bilo koji nacin da se opet uvuce. Zaboravi...

Žex

pre 19 godina

Hmmmmm, ovo bi bilo zanimljivo, vrlo zanimljivo. Da li će to Vučina ponovo da okrene ćurak pa da okonča agoniju ove Vlade....nadajmo se....ali prvo neka ih pusti da se još malo batrgaju sa Hagom....

Žex

pre 19 godina

Hmmmmm, ovo bi bilo zanimljivo, vrlo zanimljivo. Da li će to Vučina ponovo da okrene ćurak pa da okonča agoniju ove Vlade....nadajmo se....ali prvo neka ih pusti da se još malo batrgaju sa Hagom....

ivica

pre 19 godina

Ovaj covek toliko voli vlast da se sad sa svima zivima udruzuje samo da prikupi koji glas vise. Samo sto mu to udruzivanje sa SPO i sa GSS moze doneti maks 10 glasova ekstra. Treba da ga bude sramota ako cemo iskerni da budemo!!

Dejan

pre 19 godina

O kakvim koalicijama taj prica? Partija V. Batica nema nikakav uticaj na politickoj sceni Srbije. Sad pokusava na bilo koji nacin da se opet uvuce. Zaboravi...

Dorcolac

pre 19 godina

Ima li dana da ovaj nesto 'spektakularno' ne izjavi? Neverovatno koliko mu vlast i privilegije nedostaju. Ako SPO i Gradjanski Savez zele da potonu zauvek, neka mu se prikljuce.

Dragan V.

pre 19 godina

Tu informaciju je vec demantovao direktor SPO-a Sreckovic, ali da budemo iskreni takva jedna koalicija ne bi donela ni Draskovicu, a ni Baticu bas nista, jer posle ove svadje sa poslanicima SPO je daleko od prelaska cenzusa, a da ne pricamo o Baticu i njegovih sigurnih 20 hiljada glasova. Tako da je to po svemu sudecu jos jedna "novinarska patka", kakvih imamo svakodnevno po nasoj stampi.

zoran

pre 19 godina

Sigurno je da ima mesta na politickoj sceni Srbije za jednu liberalnu i gradjansku partiju. Najbolje bi bilo kada bi na celu te partije bila Gospodja Vesna Pesic. Ne bi valjalo kada bi to bio savez partija, kao sto je to bio DOS, vec bi napokon svi demokratski opredeljeni ''Lideri'' trebalo da svoje licne i stranacke interese podrede interesu gradjanske i evropske Srbije. Vreme je novac, a njega nemamo za gubljenje.

Pera Kojot Super Genije

pre 19 godina

Ta koalicija bila bi sjajna i u nju niposto ne bi trebalo primati Tadicev DS koji je sada blizi DSS nego reformskim snagama. Bilo bi dobro da se do jeseni krene sa vanparlamentarnom borbom za obaranje ove Vlade.

Stefan,NBgd

pre 19 godina

Neke stvari u politici se ponavljaju vec 15 godina i jos uvek mi nisu jasne. Razjedinjenost demokratskog bloka u svim situacijama izuzev krajnje kriticnih je vec uobicajena pojava za nasu politicku scenu, ali i veoma karakteristicno ponasanje politickih patuljaka koji mu pripadaju. Neke vesti koje stizu poslednjih dana to samo potvrdjuju. Ova je jedna od njih. Sta Batic moze postici formiranjem te koalicije? Rasipanje demokratskih glasova i nista vise. Njen ulazak u parlament posle izbora je u domenu naucne fantastike. Isto vazi i za blok Natase Micic. Jedan procenat bacenih demokratskih glasova ovde, drugi onde, treci tamo i DS osvaja par mandata manje, G17+ ostaje za dlaku ispod cenzusa, formiranje demokratske vlade postaje nemoguce i sve samo zbog toga da bi neki 'lideri' mogli da izjave da su dobili citav 1% glasova. Sa druge strane onaj nedemokratski blok i ne postoji kao blok vec postoji SRS kao velika i krajnje jedinstvena opasnost za povratak Srbije u proslost i uz njih (od pomena vrednih aktera) samo jos SPS koja je nista osim politicke sablasti koja lebdi negde oko cenzusa, pa jos uvek nije sasvim bezopasna. Dakle, dok prakticno postoji jedinstvo regresivnih snaga, progresivne snage su krajnje razjedinjene - od onih koji su negde na pola puta izmedju dva bloka i cija je progresivnost krajnje diskutabilna (DSS, NS), preko onih koji ni sami nisu sigurni gde su (G17+,SPO) do DS koja predstavlja protivtezu SRS. I u svim tim podelama nam samo jos nedostaje jedan reform-ekstremista (GSS, Micic, Ceda) i jedan samoproklamovani independista (DHSS, Batic) pa da haos bude kompletan. Ono sto nam zaista nedostaje jeste svest nekih politicara o realnosti, ali mi se cini da je upotpunjavanje haosa u Srbiji uvek daleko verovatnija opcija od prizivanja ljudi pameti.
Zato nam i jeste ovako lepo.

nikola

pre 19 godina

Mislio sam da je Batic cool lik, i da nije u koaliciju pozvao SPO mislio bih da je ideja fantasticna. Ovako ostajem razocaran i nadam se da GSS nece uci u koaliciju u kojoj je SPO!
Ne zaboravimo, najveca pljacka beogradnjana i najvise divlje gradnje, kao i neugledni privatni prevoznici su krenuli za vreme vladavine SPO u Beogradu.

Dosta bre više!!

pre 19 godina

I za Batića, i za Srbiju, i za reforme, i za demokratiju i demokratski blok najbolje bi bilo da Batić i svi istrošeni političari odu u političku penziju. Imali su svojih 15 minuta slave, gotovo, zavesa je spuštena, i što pre se pomire sa time, pre će svima nama biti bolje jer će prestati da prave samo i isključivo štetu.
Isto važi za Jovanovića, Mićićevu, Čanka, Koraća i ostale prodavce magle pod parolom nekakvih nedefinisanih "reformi" i morbidno oportunistički se slikajući ispod fotografija pokojnog Đinđića.

kiki

pre 19 godina

Svaki put kad pomislim da Batic ne moze da izvali nesto smesnije on me demantuje svaki dan iz nova.
Prvo ko je on da poziva u koaliciju nekoga. Da li on ima stranku, ili samo postoji rukovodstvo stranke od 10 ljudi?
A pazi koalicije GSS i SPO. Pa ovo ozbiljno konkurise za izjavu godine. Navodno gradjanska, liberalna opcija koja treba da bude GSS ide u koaliciju sa SPO, desnicarskom, monarhistickom strankom. Pa to samo moze kod nas. I onda se neko cudi zasto Verko i Vojo nece da slusaju vise direktive Danice i Vuka. Pa oni vode SPO direktno u raspad, samo da bi oni obezbedili sebi i njihovim rodjacima neko mesto, usli bi sa svakim u koaliciju.

IvanS

pre 19 godina

Ovo je zaista zanimljivo. Baticev DHSS je za monarhiju i za samostalnu Srbiju, GSS je za gradjansku opciju, Vukov SPO pokrenuo i progurao u Skupstini Zakon o izjednacenju partizana i cetnika. Vuk sekao ruku onome ko "podigne zeleni barjak" (srecom nije se setio "zardjale kasike", kao njegov kum). U ranim danima, Vukovi "saborci" su vidjani i slikani sa cetnickim subarama i kamama u zubima.
Zakljucak: Zelja za vlascu ne poznaje prepreke.

ccoki56

pre 19 godina

Ocigledno je da se radi o odgovoru na pokusaj liberalnog GSS (ciji je predsednik Natasa Micic) da okupi snage koje dele istu politiku (radikalne reforme, modernizacija Srbije, otvaranje dosijea, lustracija, ekonomski razvoj...itd.) koje u ovom momentu predstavljaju Cedin LDF, SDU i LSV. Ako Vesna Pesic, Vladan Batic i Vuk Draskovic uspeju da se dogovore oko zajednicke evropske politike, bilo da su levo ili desno od ove koalicije, bice to dobar pokusaj da se proevropske snage u Srbiji okupe u dve kolone. Siguran sam da tako razdvojeni mogu osvojiti mnogo vise glasova na buducim izborima nego da su svi zajedno, jer bi to tada bio novi DOS koji je vec obavio svoju istorijsklu misiju.

Sladjana

pre 19 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Baticem....ali samo pod tim uslovom da se i DS ukljuci u to, jer ovako samo oduzimaju glasove demokratskom bloku. U taj blok ne ubrajam G-17 i DSS, oni su pokazali svoje. Ko moze sa SPS-om i grobarom, taj nije demokrata.

Ravnogorac

pre 19 godina

Haha, već zamišljam Vesnu na Ravnoj Gori polovinom maja meseca ove godine, kako drži vatreni govor okupljenim "liberalnim demokratama" kako neko ovde nazva ponuđenu koaliciju. A Batić prati govor iz publike sporadičnim pucnjevima iz pištolja od koga se nikada ne odvaja. Dok Vuk i Dana sve prate sa distance nedodirljivih, iz hlada bašte Čičinog spomen-doma. Idila.

Njusa

pre 19 godina

Podrzavam najavu koalicije Vuka Draskovica, Vladana Batica i Vesne Pesic...oni mogu da osvoje pro-zapadne glasove onog dela Srbije koji gleda ka Ravnoj Gori. Ceda, Natasa, Zarko Korac i Canak mogu da osvoje glasove onih koji su za Evropu, suocavanje sa prosloscu i lustraciju, a ne vide inspiracviju u Ravnoj gori.
Protiv ovih koji su sada na vlasti potrebni su nam i jedni i drugi glasovi.

guC

pre 19 godina

Zasto se bunite, pa ovo je jedna dobra vest na skandalozno bednoj politickoj sceni savremene Srbije, takoreci najbolja od kada je Milosevic otputovao u seveningen.

Katarina

pre 19 godina

Alo bre, u ovoj koaliciji nije pravi GSS vec Vesna Pesic sa Nebojsom Popovim i ostalom ekipom iz lista Republika. Gradjanski savez je sa Cedom. Pa da li mozete Cedu i Natasu da zamislite na Ravnoj gori, iz Neretve Veljka Bulajica.

Daco

pre 19 godina

A demantij direktora SPO-a Sreckovica ,gde on demantuje formiranje te nake koalicije ili tog saveza.
Ocigledno je da Draskovic i sadasnje rukovodstvo stranke mora paziti na svaki svoj buduci potez, da jos vise ne izgubi pristalica i simpatizera, a nisam siguran da bi im ova koalicija donela bilo kakvu politicku korist.

DOSovac

pre 19 godina

Ma koga će bre ovi da reformišu... Videli smo kako rade dok su tri godine bili na vlasti, baš ovi nabrojani u vesti. Prstom nisu mrdnuli, ostavili su iza sebe nedirnuto stanje, onako kakvo su zatekli kad su formirali vladu u januaru 2001. godine. Mogu samo da nam prodaju maglu, zajedno sa Čedom i Natašom, pa ko padne na tu šuplju priču, velike reči, teške optužbe i šarene laže - neka glasa za njih. Mene su jednom zeznuli, i više neće pa makar crk'o.

Ukleti Holandjanin

pre 19 godina

Gospodo politicari, nove koalicije, menjajte zemlju (ali ne kao ja) da se u moju Srbiju sto pre vratim. dobio sam naredjenje komandira policije za centar Amsterdama da se vratim nazad. Ovde na zapadu se prica sve vise o potrebi uvodjenju logora za prevaspitavanje stranaca i manje vrednih Holandjana.

Jovan

pre 19 godina

Nemam nista protiv liberalne stranke koalicije u Srbiji. Medjutim, to drustvance nece moce da prodje cenzus zato sto nema novih licnosti - Vuk (otkud on liberal), Batic, Canak... samo jos Cedu da uvuku - ceta mala al' odabrana

Matej Levi, Nikšić

pre 19 godina

Divno društvo. Ako su oni snaga koja je u stanju da sprovede reforme, neka je našoj dragoj Srbiji Bog na pomoći.

Goran

pre 19 godina

Ja sam iz proverenih izvora cuo da navedenoh grupaciji stranaka i udruzenja treba uskoro da pristupi i Liberalni savez Crne Gora. S obzirom da su se ukinuli u juznoj republici resili su da obnove svoje politicke aktivnosti u Srbiji. Gos'n Perovicu je ponudjeno mesto specijalnog savetnika Vladana Batica.

istvan montreal

pre 19 godina

Svaka cast! Samo napred! Ko je pratio rad Vesne Pesic svojevremeno, video je sta je demokratija, sta je politika, sta su ljudska prava.
Ja im se prikljucujem, odavde, iz Montreala!!!

TrlaBaba

pre 19 godina

Prepotentno i pateticno. Neka ih neko obavesti zasto su tu gde jesu. Miloseviceva boljka. Merila za samokritiku nema - dovoljno je samo - "znas me - znam te!" i biznis moze da pocne.
Estrada - i nista vise od toga. Ima bre i novine da o njima pishu :)))
Dragi "gradjani" su ionako ogromni potrosaci "divcha" proizvoda, te nam vazda prija i dusu pleni kad nas ovako potcenjuju.
Btw, ideoloska potka DHSS-a i GSS-a - uporedite... :))) Sta trazi Pesicka u svemu tome? Naljutio je Kostunica? Verovatno bi da nas "mobilishu" da opet prosetamo. Ma samo neka lepo zamole :))) - nije vazno sto medju pobrojanima kvaliteta nema - ima staza, a to izgleda ima veci ponder. Ono sto bas cudi je sto "finansijeri" nikako ne mogu da ukapiraju da je i za nas i za njih bolje da imamo 3-4 partije najvise.

Žex

pre 19 godina

Hmmmmm, ovo bi bilo zanimljivo, vrlo zanimljivo. Da li će to Vučina ponovo da okrene ćurak pa da okonča agoniju ove Vlade....nadajmo se....ali prvo neka ih pusti da se još malo batrgaju sa Hagom....

ivica

pre 19 godina

Ovaj covek toliko voli vlast da se sad sa svima zivima udruzuje samo da prikupi koji glas vise. Samo sto mu to udruzivanje sa SPO i sa GSS moze doneti maks 10 glasova ekstra. Treba da ga bude sramota ako cemo iskerni da budemo!!

Dejan

pre 19 godina

O kakvim koalicijama taj prica? Partija V. Batica nema nikakav uticaj na politickoj sceni Srbije. Sad pokusava na bilo koji nacin da se opet uvuce. Zaboravi...

Dorcolac

pre 19 godina

Ima li dana da ovaj nesto 'spektakularno' ne izjavi? Neverovatno koliko mu vlast i privilegije nedostaju. Ako SPO i Gradjanski Savez zele da potonu zauvek, neka mu se prikljuce.

Dragan V.

pre 19 godina

Tu informaciju je vec demantovao direktor SPO-a Sreckovic, ali da budemo iskreni takva jedna koalicija ne bi donela ni Draskovicu, a ni Baticu bas nista, jer posle ove svadje sa poslanicima SPO je daleko od prelaska cenzusa, a da ne pricamo o Baticu i njegovih sigurnih 20 hiljada glasova. Tako da je to po svemu sudecu jos jedna "novinarska patka", kakvih imamo svakodnevno po nasoj stampi.

zoran

pre 19 godina

Sigurno je da ima mesta na politickoj sceni Srbije za jednu liberalnu i gradjansku partiju. Najbolje bi bilo kada bi na celu te partije bila Gospodja Vesna Pesic. Ne bi valjalo kada bi to bio savez partija, kao sto je to bio DOS, vec bi napokon svi demokratski opredeljeni ''Lideri'' trebalo da svoje licne i stranacke interese podrede interesu gradjanske i evropske Srbije. Vreme je novac, a njega nemamo za gubljenje.

Pera Kojot Super Genije

pre 19 godina

Ta koalicija bila bi sjajna i u nju niposto ne bi trebalo primati Tadicev DS koji je sada blizi DSS nego reformskim snagama. Bilo bi dobro da se do jeseni krene sa vanparlamentarnom borbom za obaranje ove Vlade.

Stefan,NBgd

pre 19 godina

Neke stvari u politici se ponavljaju vec 15 godina i jos uvek mi nisu jasne. Razjedinjenost demokratskog bloka u svim situacijama izuzev krajnje kriticnih je vec uobicajena pojava za nasu politicku scenu, ali i veoma karakteristicno ponasanje politickih patuljaka koji mu pripadaju. Neke vesti koje stizu poslednjih dana to samo potvrdjuju. Ova je jedna od njih. Sta Batic moze postici formiranjem te koalicije? Rasipanje demokratskih glasova i nista vise. Njen ulazak u parlament posle izbora je u domenu naucne fantastike. Isto vazi i za blok Natase Micic. Jedan procenat bacenih demokratskih glasova ovde, drugi onde, treci tamo i DS osvaja par mandata manje, G17+ ostaje za dlaku ispod cenzusa, formiranje demokratske vlade postaje nemoguce i sve samo zbog toga da bi neki 'lideri' mogli da izjave da su dobili citav 1% glasova. Sa druge strane onaj nedemokratski blok i ne postoji kao blok vec postoji SRS kao velika i krajnje jedinstvena opasnost za povratak Srbije u proslost i uz njih (od pomena vrednih aktera) samo jos SPS koja je nista osim politicke sablasti koja lebdi negde oko cenzusa, pa jos uvek nije sasvim bezopasna. Dakle, dok prakticno postoji jedinstvo regresivnih snaga, progresivne snage su krajnje razjedinjene - od onih koji su negde na pola puta izmedju dva bloka i cija je progresivnost krajnje diskutabilna (DSS, NS), preko onih koji ni sami nisu sigurni gde su (G17+,SPO) do DS koja predstavlja protivtezu SRS. I u svim tim podelama nam samo jos nedostaje jedan reform-ekstremista (GSS, Micic, Ceda) i jedan samoproklamovani independista (DHSS, Batic) pa da haos bude kompletan. Ono sto nam zaista nedostaje jeste svest nekih politicara o realnosti, ali mi se cini da je upotpunjavanje haosa u Srbiji uvek daleko verovatnija opcija od prizivanja ljudi pameti.
Zato nam i jeste ovako lepo.

nikola

pre 19 godina

Mislio sam da je Batic cool lik, i da nije u koaliciju pozvao SPO mislio bih da je ideja fantasticna. Ovako ostajem razocaran i nadam se da GSS nece uci u koaliciju u kojoj je SPO!
Ne zaboravimo, najveca pljacka beogradnjana i najvise divlje gradnje, kao i neugledni privatni prevoznici su krenuli za vreme vladavine SPO u Beogradu.

Dosta bre više!!

pre 19 godina

I za Batića, i za Srbiju, i za reforme, i za demokratiju i demokratski blok najbolje bi bilo da Batić i svi istrošeni političari odu u političku penziju. Imali su svojih 15 minuta slave, gotovo, zavesa je spuštena, i što pre se pomire sa time, pre će svima nama biti bolje jer će prestati da prave samo i isključivo štetu.
Isto važi za Jovanovića, Mićićevu, Čanka, Koraća i ostale prodavce magle pod parolom nekakvih nedefinisanih "reformi" i morbidno oportunistički se slikajući ispod fotografija pokojnog Đinđića.

kiki

pre 19 godina

Svaki put kad pomislim da Batic ne moze da izvali nesto smesnije on me demantuje svaki dan iz nova.
Prvo ko je on da poziva u koaliciju nekoga. Da li on ima stranku, ili samo postoji rukovodstvo stranke od 10 ljudi?
A pazi koalicije GSS i SPO. Pa ovo ozbiljno konkurise za izjavu godine. Navodno gradjanska, liberalna opcija koja treba da bude GSS ide u koaliciju sa SPO, desnicarskom, monarhistickom strankom. Pa to samo moze kod nas. I onda se neko cudi zasto Verko i Vojo nece da slusaju vise direktive Danice i Vuka. Pa oni vode SPO direktno u raspad, samo da bi oni obezbedili sebi i njihovim rodjacima neko mesto, usli bi sa svakim u koaliciju.

IvanS

pre 19 godina

Ovo je zaista zanimljivo. Baticev DHSS je za monarhiju i za samostalnu Srbiju, GSS je za gradjansku opciju, Vukov SPO pokrenuo i progurao u Skupstini Zakon o izjednacenju partizana i cetnika. Vuk sekao ruku onome ko "podigne zeleni barjak" (srecom nije se setio "zardjale kasike", kao njegov kum). U ranim danima, Vukovi "saborci" su vidjani i slikani sa cetnickim subarama i kamama u zubima.
Zakljucak: Zelja za vlascu ne poznaje prepreke.

ccoki56

pre 19 godina

Ocigledno je da se radi o odgovoru na pokusaj liberalnog GSS (ciji je predsednik Natasa Micic) da okupi snage koje dele istu politiku (radikalne reforme, modernizacija Srbije, otvaranje dosijea, lustracija, ekonomski razvoj...itd.) koje u ovom momentu predstavljaju Cedin LDF, SDU i LSV. Ako Vesna Pesic, Vladan Batic i Vuk Draskovic uspeju da se dogovore oko zajednicke evropske politike, bilo da su levo ili desno od ove koalicije, bice to dobar pokusaj da se proevropske snage u Srbiji okupe u dve kolone. Siguran sam da tako razdvojeni mogu osvojiti mnogo vise glasova na buducim izborima nego da su svi zajedno, jer bi to tada bio novi DOS koji je vec obavio svoju istorijsklu misiju.

Sladjana

pre 19 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Baticem....ali samo pod tim uslovom da se i DS ukljuci u to, jer ovako samo oduzimaju glasove demokratskom bloku. U taj blok ne ubrajam G-17 i DSS, oni su pokazali svoje. Ko moze sa SPS-om i grobarom, taj nije demokrata.

Ravnogorac

pre 19 godina

Haha, već zamišljam Vesnu na Ravnoj Gori polovinom maja meseca ove godine, kako drži vatreni govor okupljenim "liberalnim demokratama" kako neko ovde nazva ponuđenu koaliciju. A Batić prati govor iz publike sporadičnim pucnjevima iz pištolja od koga se nikada ne odvaja. Dok Vuk i Dana sve prate sa distance nedodirljivih, iz hlada bašte Čičinog spomen-doma. Idila.

Njusa

pre 19 godina

Podrzavam najavu koalicije Vuka Draskovica, Vladana Batica i Vesne Pesic...oni mogu da osvoje pro-zapadne glasove onog dela Srbije koji gleda ka Ravnoj Gori. Ceda, Natasa, Zarko Korac i Canak mogu da osvoje glasove onih koji su za Evropu, suocavanje sa prosloscu i lustraciju, a ne vide inspiracviju u Ravnoj gori.
Protiv ovih koji su sada na vlasti potrebni su nam i jedni i drugi glasovi.

guC

pre 19 godina

Zasto se bunite, pa ovo je jedna dobra vest na skandalozno bednoj politickoj sceni savremene Srbije, takoreci najbolja od kada je Milosevic otputovao u seveningen.

Katarina

pre 19 godina

Alo bre, u ovoj koaliciji nije pravi GSS vec Vesna Pesic sa Nebojsom Popovim i ostalom ekipom iz lista Republika. Gradjanski savez je sa Cedom. Pa da li mozete Cedu i Natasu da zamislite na Ravnoj gori, iz Neretve Veljka Bulajica.

Daco

pre 19 godina

A demantij direktora SPO-a Sreckovica ,gde on demantuje formiranje te nake koalicije ili tog saveza.
Ocigledno je da Draskovic i sadasnje rukovodstvo stranke mora paziti na svaki svoj buduci potez, da jos vise ne izgubi pristalica i simpatizera, a nisam siguran da bi im ova koalicija donela bilo kakvu politicku korist.

DOSovac

pre 19 godina

Ma koga će bre ovi da reformišu... Videli smo kako rade dok su tri godine bili na vlasti, baš ovi nabrojani u vesti. Prstom nisu mrdnuli, ostavili su iza sebe nedirnuto stanje, onako kakvo su zatekli kad su formirali vladu u januaru 2001. godine. Mogu samo da nam prodaju maglu, zajedno sa Čedom i Natašom, pa ko padne na tu šuplju priču, velike reči, teške optužbe i šarene laže - neka glasa za njih. Mene su jednom zeznuli, i više neće pa makar crk'o.

Ukleti Holandjanin

pre 19 godina

Gospodo politicari, nove koalicije, menjajte zemlju (ali ne kao ja) da se u moju Srbiju sto pre vratim. dobio sam naredjenje komandira policije za centar Amsterdama da se vratim nazad. Ovde na zapadu se prica sve vise o potrebi uvodjenju logora za prevaspitavanje stranaca i manje vrednih Holandjana.

Jovan

pre 19 godina

Nemam nista protiv liberalne stranke koalicije u Srbiji. Medjutim, to drustvance nece moce da prodje cenzus zato sto nema novih licnosti - Vuk (otkud on liberal), Batic, Canak... samo jos Cedu da uvuku - ceta mala al' odabrana

Matej Levi, Nikšić

pre 19 godina

Divno društvo. Ako su oni snaga koja je u stanju da sprovede reforme, neka je našoj dragoj Srbiji Bog na pomoći.

Goran

pre 19 godina

Ja sam iz proverenih izvora cuo da navedenoh grupaciji stranaka i udruzenja treba uskoro da pristupi i Liberalni savez Crne Gora. S obzirom da su se ukinuli u juznoj republici resili su da obnove svoje politicke aktivnosti u Srbiji. Gos'n Perovicu je ponudjeno mesto specijalnog savetnika Vladana Batica.

istvan montreal

pre 19 godina

Svaka cast! Samo napred! Ko je pratio rad Vesne Pesic svojevremeno, video je sta je demokratija, sta je politika, sta su ljudska prava.
Ja im se prikljucujem, odavde, iz Montreala!!!

TrlaBaba

pre 19 godina

Prepotentno i pateticno. Neka ih neko obavesti zasto su tu gde jesu. Miloseviceva boljka. Merila za samokritiku nema - dovoljno je samo - "znas me - znam te!" i biznis moze da pocne.
Estrada - i nista vise od toga. Ima bre i novine da o njima pishu :)))
Dragi "gradjani" su ionako ogromni potrosaci "divcha" proizvoda, te nam vazda prija i dusu pleni kad nas ovako potcenjuju.
Btw, ideoloska potka DHSS-a i GSS-a - uporedite... :))) Sta trazi Pesicka u svemu tome? Naljutio je Kostunica? Verovatno bi da nas "mobilishu" da opet prosetamo. Ma samo neka lepo zamole :))) - nije vazno sto medju pobrojanima kvaliteta nema - ima staza, a to izgleda ima veci ponder. Ono sto bas cudi je sto "finansijeri" nikako ne mogu da ukapiraju da je i za nas i za njih bolje da imamo 3-4 partije najvise.